achtergrond

Geenstijl

Ambtenaar neergestoken in azc-wijk Enschede

In de industrie/buitenwijk Dolphia, aan de oostkant van Enschede (maps), is naar verluidt vanmorgen een ambtenaar neergestoken. Ook zijn auto is vernield. Het zou gaan om een medewerker van Wijkteam Oost, die zes messteken zou hebben geïncasseerd. Overige ambtenaren mogen uit voorzorg de wijk niet in. Later meer...
Wijkteams: Vanwege de snelle link die TC Tubantia legt met het geplande azc even deze context: ambtenaren van Wijkteams doen maatschappelijk werk, waarmee een uit de hand gelopen situatie rond jeugdzorg of huiselijk geweld in eerste aanleg logischer lijkt dan een connectie met het geplande azc. Dolphia is sowieso een tokkiewijk.
Update: Steekincident had plaats aan de Telgendijk. De ambtenaar is buiten levensgevaar.
Telegraaf: "Volgens onbevestigde berichten kwam de ambtenaar praten over het azc."
Feynman: "Telgendijk ligt buiten de tokkiewijk. Boerderijen, landhuis, villa's met zwembad." Via Streetview is helaas maar de halve dijk te bewandelen, maar tussen de tokkiewijk en het einde van de Telgendijk ligt ook nog een woonwagenkamp.
Burgemeester: "Niet speculeren over de aanleiding svp."
Video Update: Politie zoekt twee blanke daders, vermoedelijk jongeren, die de ambtenaar met een Stanleymes in het gezicht hebben gesneden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.