achtergrond

Geenstijl

GSTV. Jan Roos legt politici asielprobleem uit

Iedereen heeft een mening over vluchtelingen. Maar alleen de mening van de politici telt. Sterker nog, als u, zoals de mensen achter AZC-Alert, een ietwat afwijkende mening hebt over AZC's en deze opvangkampen niet ziet als paradijselijke bergweides propvol positiviteit en dankbaarheid, dan komt de politie langs om u te vertellen dat u uw mening moet bijstellen. Of in ieder geval niet meer zo luidruchtig moet verkondigen. Waanzin. Jan Roos legde politici uit hoe de realiteit omtrent vluchtelingen in elkaar steekt en vroeg wat ze er van vonden. En vooral welke oplossingen ze hebben. De antwoorden zullen u verbazen. Dat was sarcastisch. Het zijn politici. Alles wat ze zeggen is voorspelbaar. Of wat ze niet zeggen, zoals Jesse Klaver. En het is 'u', heren regenten!
INSTANT REALITEIT: op dit moment wordt staatssecretaris Dijkhoff in het gehucht Oranje gelyncht door een woedende menigte. Het dorp van 140 inwoners heeft 700 asielzoekers en krijgt er nog eens 700 bij, zonder recht op inspraak. Dat vinden ze niet leuk. En tijdens het wegvluchten reed de auto van Dijkhoff een vrouw aan. Dat helpt niet qua hearts&minds van het volk winnen. Op Twitter doen Rosa Timmer en Anthon van der Neut liveverslag.
INSTANT REALITEIT 2: Hier een livestream van de bijeenkomst over vluchtelingen in Purmerend. Vol met boosburgers die vrezen voor hun toekomst. Voor de bijeenkomst die nu in Rijswijk plaats vindt kunt u Marieke van Essen volgen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.