Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks steekt Femke in de rug

blank en elitairWij wisten het al. Bij het partijkader van GroenLinks weten ze het nu ook. Van die eens zo geëngageerde klup dierenbevrijdende wapensmelters met okselhaar is niets meer over. GroenLinks is tegenwoordig "De partij voor postmoderne, kosmopolitische, hedonistische mensen." Allemaal elitaire, blanke mensen, met een vet salaris, een Volvo en shop-Polo voor de deur en een abonnement op de Linda. En de backstabbende GroenLinksers hebben meer klachten over Femke. Mevrouw vertrok direct na de verkiezingen voor een vakantie naar Spanje. In daten met Balkie en Bos had ze geen zin, want ze was moe. De hardcore macrobiotische zemelaars in de partij zijn nu wakker geschrokken. La Halsema ontkent zoals gewoonlijk alles. Maar let op onze woorden. Overmorgen gaan ze op het GL Partijcongres drijfjachten op Tante Prius met haar VVD-praatjes...

Reaguursels

Inloggen

Thnx, ik ben gewoon erg skeptisch tov al die relativistische filosofien. Op een gegeven moment is alles te relativeren. Laat ik maar niet beginnen over existentialisme...

jimmy | 02-02-07 | 17:03

@jimmy 22:50

Kijk, dat noem ik nou een interessant antwoord. Maaruh, onderschat GS niet, lees het 'culturele katern' van afgelopen zondag nog maar eens na. ;-)

Hannalore | 02-02-07 | 14:56

femke is een landverader, niemand zal haar missen, behalve de aanhangers van het islamofacisme dan, die altijd op haar steun konden rekenen..

DrLobe | 02-02-07 | 12:04

Ze doet altijd haar best om zoveel mogelijk qua uiterlijk op een marokkaanse vrouw te lijken,dit zegt al genoeg. g.l heeft de potentie, maar zal dit onbetrouwbare gedrocht dan wel eerst moeten lozen.

En hoe arrogant om te denken dat bos haar prefereert boven de c.u, ons land moet geregeerd worden, en dus zit niemand op die dromerige halsema te wachten.

baggerboer | 02-02-07 | 10:31

@ Bijstandskoning 01-02-07 @ 17:07

Nice try, maar (zoals vaker bij linksgeorienteerde) om de vraag heen draaien. Wat de Konigin van MR P. Van Vollenhoven vond is pas off-topic aangezien het tijdsbeeld NIET met nu te maken heeft "te weten 1965" dus het betreft een gehaal ander tijdsbeeld en hadden we een geheel andere vorstin en was Beatrix dus nog 15 jaar verwijderd van haar deel in de monargie. Je spuijt niet alleen irritante meningen, je bent bovenal dom en niet geinformeerd, ga maar lekker een uitkeringkje trekken en andere (daar onterecht) voor laten opdraaien. Ik zou me schamen!!!!! luizebol

Fockel und Suckel | 02-02-07 | 09:54

Die opmerking over de Prius vind ik kwetsend. Mijn Prius trekt heel braaf in 10,5 sec op naar de 100 Km/uur en gaat moeiteloos door tot 175 Km/uur. Hij rijdt veel fijner dan een Opel Astra die ik hiervoor had. Gewoon lekker gesubsidieerd scheuren en dat het verbruik hoger is dan bij een zuinige diesel stoort mij niet! De grootste groep Prius rijders stemt VVD, gevolgd door SP, PvdA, CDA en ergens onderaan Groen Links. Linkse dozen rijden Lada, Lelijke Eend of Citroen...

Kwispel | 02-02-07 | 00:04

@Hannalore Je hebt helemaal gelijk, maar vergeet niet dat we op GS zitten ipv filosofie college. Ik hou het liever zo simpel mogelijk op dit forum.

Het objectivisme beschouw ik als een leer, die verwerpt wat niet waar is. Zoals Ayn Rand zo mooi stelde: "er is slechts rede, al het andere wat we niet kennen of kunnen kennen is onzin." Daarmee verwerpt zij postmodernisme en dus m.n. sociaal constructivisme als wetenschap.

Aangezien het duidelijk is dat in elk land waar kapitalisme in meer of mindere mate is ingevoerd de vrijheid en welvaart enorm toenemen, zie ik het kapitalisme als een objectvistische stroming. Omgekeerd, overal waar het socialisme overheerst is er armoe en geen/ weinig vrijheid.

Op deze wijze is GL als ideologie filosofisch te verwerpen.

Maar als hardcore postmodernist kun je ook zeggen: wat jij (Jimmy) zegt, is jouw waarheid. Ik heb mij eigen waarheid. :)

Slaapze

jimmy | 01-02-07 | 22:50

Deze kritiek binnen Groenlinks is de belichaming van de gemiddelde Nederlandsche Volkschmentaliteit: Als het even tegen zit zoeken we met man, macht en vergezochte argumenten een schuldige en knopen deze op.

*Mompelt nog iets met instortende trap in Utrecht, een brand in een café in Volendam en een verregend festival in N-H*

Chiant | 01-02-07 | 22:28

Gl maakt zichzelf overbodig. Dat is gezond. Ook in de politiek moet af en toe euthanasie uitgevoerd worden. Immers waar een meerderheid zich uitspreekt voor een verandering moet die keuze gerespecteerd worden.

nadenkeniseenkunst | 01-02-07 | 22:27

@Berendt Bockenluhl 01-02-07 @ 16:37
"Beter een Bos tussende benen dan een Bos in de regering."
Je brengt mij helemaal in verwarring... Heb je het nu over Wouter BOS of de BOS van Femke??

Pigha Lal | 01-02-07 | 19:50

Femke's rug is zo'n beetje het enige waar ik iets in zou durven steken. Brrrr

Cen-zuur | 01-02-07 | 18:22

Het belangrijkste bezwaar aan groenlinks is dat je ze PVDA zou moeten noemen; partij voor de amsterdammers. Bijna iedereen uit GL is amsterdammer of van onder de rook van 020. Maar ja, de afko PVDA was al genomen dus noemden ze zich maar groenlinks. Het betekent wel dat dit stelletje stadse figuren lopen te dwepen met natuur waar ze geen enkele background in hebben. Moet een boer of een noorderling op zo'n randstad partij stemmen? De SP heeft tenminste de kern in brabant, dat is in ieder geval minder erg dan amsterdam en daarmee straalt de SP in ieder geval uit dat het een partij is voor iedereen en niet alleen maar voor de vaste bezoekers van het concertgebouw en de PC hooftstraat.

geytennöker | 01-02-07 | 17:42

@LinksIsLeuk 01-02-07 @ 17:07
Ga nog even terug naar mijn antwoord van 15:52, wat denk je zal de kinderopvang veel duurder worden??

Herman Flipsen | 01-02-07 | 17:17

@jimmy 11:16

En dan deze vraag: 'Wat is het verschil tussen de vrije-markteconomie als objectieve waarheid en het socialisme als objectieve waarheid.?' In beide gevallen is de kiem naar het totalitarisme duidelijk aanwezig. Kijk maar naar Margaret Thatcher en haar bondgenootschap met Augusto Pinochet. Ook liberalen hebben last van blinde vlekken als het om zelfkritiek gaat.

Hannalore | 01-02-07 | 17:15

@finnish humor 01-02-07 @ 16:59
prima, maar wat moet je dan doen....
De opvang goedkoper maken, zodat het mogelijk is voor iedereen om te gaan werken, of die belastingkorting weghalen?
-
Mocht voor jou de door jou genoemde stelling: "Aangezien mensen gevoelig zijn voor financiele prikkels maken ze suboptimale keuzes, dus ergo vrouwen die best willen werken doen dat niet omdat ze dan subsidie mislopen" strak wil volgens, is het verlenen van een bijstandsuitkering dus ook slecht, het geeft mensen immers ook de stimulans om thuis te blijven...
.
Mijn punt is, dat Groenlinks het thuis willen opvoeden bestraft.
Het treft namelijk alleen die mensen, die thuis zitten om kinderen op te voeden. Mocht dit noodzakelijk zijn, omdat die mensen de opvang niet kunnen betalen en daardoor in een armoedeval geraken, prima dan moet je zorgen dat voor hen de opvang goedkoper wordt.
Echter, de mensen €2000,= afnemen, omdat ze er bewust voor kiezen niet te werken en kinderen thuis op te voeden, kan ik niet zien als een loffelijk streven.... In de door jou genoemde landen moet je ook niet ineens €2000,= extra gaan betalen als je thuis blijft.
-
groenlinks pakt i.m.o. de verkeerde inkomensprikkel, ze zouden zich enkel moeten richten op het voorkomen van een armoedeval.

Herman Flipsen | 01-02-07 | 17:11

Fockel und Suckel 01-02-07 @ 14:28
Beetje off-topic, maar Beatrix is een splijtzwam van jewelste. Ze heeft staan stampvoeten toen Van Vollenhoven als burger wilde toetreden tot de koninklijke familie. Als iemand segregatie predikt, dan is het onze kakkoningin wel.

Bijstandskoning | 01-02-07 | 17:07

@flipsen:

Dan denk ik maar übercorrect als ik vaststel dat vrouwen in Nederland minder werken dan in het buitenland (mn Scandinavië), en dan denk ik maar correct als ik merk dat als het gaat om opvoeden, het nog altijd de vrouw is die moreel gedwongen wordt thuis te blijven.

Die korting op de belasting is een verkapte aanrechtsubsidie. Als je wilt dat degenen die een zelfstandige, bewuste keuze maken thuis te blijven om de kinderen op te voeden dat eerlijk kunnen doen, dan doe je dat niet via een korting op de belasting die toevallig als aanrechtsubsidie werkt, maar via bijvoorbeeld kinderbijslag. En zorg je dat het ook een eerlijke keuze is. Geld mag geen rol spelen in die keuze, alleen wat de opvoeder (meestal de vrouw) wil. De belastingkorting en dure kinderopvang maken het in ieder geval geen eerlijke keuze. De boodschap van de overheid is dan: blijf thuis, werk niet!

LinksIsLeuk | 01-02-07 | 17:07

flipsen

met ubercorrect denken helemaal niets te maken. Uitgangspunt is dat we gezien vergrijzing optimaal gebruik moeten maken van beroepsbevolking. Van mij hoeft niemand te werken, maar ik vind wel dat iedereen die wilt werken dat ook moet doen.

Dat betekent dus net als in belgie, frankrijk, scandinavie de opvang geregeld moet zijn. No big deal. Verstoor deze discussie niet met schimmige verhalen dat je vrouwen gaat dwingen.

finnish humor | 01-02-07 | 16:59

@jimmy 11:16

Zeker niet slecht, dat wat jij daar schrijft. Maar dat neemt niet weg dat ik hierbij mijzelf de vrijheid veroorloof om een kritische kanttekening aan jouw adres te plaatsen.
Als ik jouw schrijven goed begrijp, dan lees ik dat het postmodernisme slechts het subject als uitgangspunt van realiteitszin beschouwt. Dat is niet helemaal waar, volgens het postmodernisme wordt het 'zijn' van het subject bepaald door 'subjectieve ankerpunten' in een sociaal netwerk van verhalen. Dus ons 'zijn' is door 'verhalen' geïnstitutionaliseerd, iets waar de vrije-markt economie weinig aan kan veranderen.
Jouw 'hedonisme' lijkt in tegenspraak te zijn met de 'objectieve wereld', je verwerpt het idee van de 'subjectieve waarheid' en daarnaast gaat het collectivisme, volgens jouw schrijfsel dan, ook nog eens in de ban omdat deze socialistisch zou zijn. Om het simpel te houden: hoe kan eigenbelang bestaan in een wereld die als objectief (lees: anti-individualistisch) gedacht wordt en 'subjectieve waarheden' verwerpt als onwaar.? Dat de vrij-markteconomie als universele oplossing faalt, lijkt mij wel duidelijk.

Hannalore | 01-02-07 | 16:53

Beter een Bos tussende benen dan een Bos in de regering.
Getvert

Berendt Bockenluhl | 01-02-07 | 16:37

@finnish humor 01-02-07 @ 15:41
Nederland geeft geen subsidie, enkel een korting op belasting!
-
Het mag toch een keus zijn, dat een vrouw die niet wil werken daar enige vorm van beloning als compensatie voor het opvoeden van haar kinderen krijgt, niet om haar verplicht thuis te houden, maar daar waarvoor het bedoeld was... vrouwen niet verplichten tot werken.
Ik zie niet in waarom een werkende vrouw gecompenseerd moet worden in de zorg voor haar kinderen (subsidies op kinderopvang), maar niet een financiële compensatie mag hebben als zij wel haar kinderen zelf wil opvoeden.
-
Laat dat a.u.b. aan die vrouwen zelf over, of ze willen werken of niet. Doe niet alsof vrouwen slachtoffer zijn, de meesten kunnen prima voor zichzelf opkomen en de keus voor het al dan niet werken zelf maken.
-
Het is het übercorrecte denken dat jullie hier dwars zit, het denken dat de vrouwen als slaven aan het aanrecht geketend voor de kinderen moeten zorgen, ze niet mogen werken van de grote boze staat, want dan gaan ze in inkomen achteruit.
De staat doet al het mogelijke om zoveel mogelijk vrouwen die WILLEN, aan het werk te krijgen onder zo optimaal mogelijke omstandigheden (kinderopvang reguleren/subsidiëren). Het schrappen van die €2000,= kan er nu juist voor zorgen dat er vrouwen zijn die nu MOETEN gaan werken, omdat ze het zonder dat geld niet kunnen rondkomen.
Juist ja, financiële prikkels

Herman Flipsen | 01-02-07 | 16:04

@theedrinker 01-02-07 @ 15:38
goed dan maken we er minder duur, of inkomensafhankelijk van:

Voor drie dagen en álle ouders (PvdA), voor alle dagen voor werkende ouders (VVD, D66), of voor alle dagen en voor alle ouders (SP, GroenLinks). Christelijk rechts en het CDA zien niets in de gratis kinderopvang.
www.nieuwsbank.nl/inp/2006/09/11/r270....
.
CU: "Om ouders tegemoet te komen in de kosten voor kinderopvang wil de ChristenUnie een kindgebonden budget invoeren, iets waar de SGP ook voor is. "Als we de ouders een steuntje in de rug willen geven dan moet dat naar álle ouders gaan", aldus Rouvoet." www.nu.nl/news.jsp?n=865925&c=2000...

-
CDA: Het CDA wil wél dat de kinderopvang beter betaalbaar wordt door de inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Lagere inkomensgroepen profiteerden al van deze kinderopvangtoeslag. Door meer geld vrij te maken worden ook de midden- en hogere inkomens bereikt.
cda.nl/Default.aspx?TabId=54&I=35
-
Denk je niet dat er tijdens de onderhandelingen (ook gezien het brede draagvlak in samenleving en kamer) dat kinderopvang véél goedkoper gaat worden, vanwaar dan die €2000,= afpakken voor diegene die thuis willen blijven, of met een voorstel als die van de CU komen, nee MEID werken zal je!

Herman Flipsen | 01-02-07 | 15:52

Flipsen

'Vrouwen die thuis WILLEN blijven €2000,= afpakken, dat is dus wel netjes in jou ogen?'

Sorry maar dit is de wereld op zijn kop. Je gaat altijd uit dat de huidige situatie optimaal zou zijn. Daarom al dat geklaag van vakbonden en geleuter van mensen over de Haftrek.

NL geeft subsidie (je weet wel dat ding waar GS altijd zo op tegen is) aan vrouwen die thuis blijven. Aangezien mensen gevoelig zijn voor financiele prikkels maken ze suboptimale keuzes, dus ergo vrouwen die best willen werken doen dat niet omdat ze dan subsidie mislopen. Cut the crap

finnish humor | 01-02-07 | 15:41

Herman Flipsen 01-02-07 @ 15:19

Er is geen gratis kinderopvang en die zal er waarschijnlijk binnenkort ook niet komen, CDA en CU komen waarschijnlijk in regering. Nu is het zo dat veel moeders er financieel op achteruitgaan als ze gaan werken, terecht dat GroenLinks daar wat aan wil doen.

theedrinker | 01-02-07 | 15:38

@LinksIsLeuk 01-02-07 @ 15:06
Vrouwen die thuis WILLEN blijven €2000,= afpakken, dat is dus wel netjes in jou ogen?
Kinderopvang, zal naar alle waarschijnlijkheid gratis worden voor werkende vrouwen gezien het brede draagvlak daarvoor in de verkiezingsprogramma's van de meest uiteenlopende partijen.
Hoezo is het een stimulans thuis te blijven, ze mogen toch gaan werken met gratis kinderopvang, enkel die mensen die -door thuis voor de kinderen te zorgen- niet gaan werken gaan dankzij Groenlinks op financieel vlak achteruit.
Lekkere vrijheid.....

Herman Flipsen | 01-02-07 | 15:19

Links of niet: het blijft een PILF (Politian I ... etc.)

Jawel | 01-02-07 | 15:11

LPF-toestanden onder de groenlinkse wortelknagers - een schisma in het miljeuEvangelie?

Jan Passant | 01-02-07 | 15:06

@Herman Flipsen:
"Echter, bestaat die vrijheid voor Groenlinks uit de gedachte dat iedere vrouw MOET werken"

Goed lezen is ook een vak. GroenLinks wil dat vrouwen een eerlijke keuze kunnen maken. Een eerlijke keuze is niet het geven van geld aan vrouwen die thuisblijven, terwijl kinderopvang zo duur is dat als je als vrouw gaat werken je gelijk bijna je hele salaris eraan kwijt bent. Dat is geen keuze, dat is gewoon stimuleren thuis te blijven. En vervolgens zo'n achterstand op te lopen dat je daarna achterloopt op je mannelijke collega's die meer verdienen voor hetzelfde werk.

Lekkere vrijheid...

LinksIsLeuk | 01-02-07 | 15:06

Het is toch al een tijdje bekend dat de achterban van groenlinks uit Jort Keldertjes bestaat.

Framoes | 01-02-07 | 14:50

Ik denk niet dat Balk met 2 linkse partijen in een coalitie wilde waarin zijn eigen Christenen de minderheid vormen.

Zeurders | 01-02-07 | 14:40

@ Bijstandskoning 01-02-07 @ 14:13

Ja... und?
Beatrix heeft de klotigste baan in Nederland, ze is het enige wat het land bijeen kan houden, ze spreekt tenminste correct Nederlands in tegenstelling tot "onze" kansjongeren. Zoals jij overal tegen aan zit te trappen en koketteert met de bijstand, zo zal ik alles wat laks (dus links) blijven aanvallen. Ik heb ook niets met stripfiguren te maken, maar dat had je nog niet begrepen denk ik. Maar heb je al werk?

Fockel und Suckel | 01-02-07 | 14:28

Cavaco 01-02-07 @ 11:40
“ik herinner me dat Paul Rosenmöller uit een puissant rijke familie komt, maar wel lijstrukker van GL was.”
“Als de grootte van je woning bepaalt bij welke partij je hoort, is er iets goed mis!”
ai, beetje verkeerd voorbeeld ook, kan mij ondermeer herinneren dat ie bestuurslid werd van een integratieclubje voor 1 dag per week voor het schamele bedrag van 250.000 per maand.
www.geocities.com/mediacontrole/groenl...

ikhier | 01-02-07 | 14:23

@Herman Flipsen 01-02-07 @ 14:15
Word snel lid, Herman. Dat kan dan een leuk congres worden.

tegengas | 01-02-07 | 14:21

@Bijstandskoning 01-02-07 @ 11:22
" Beetje hypocriet om daar uitgerekend als rechtse verliezer op te gaan zieken."
Ah, onze uitgeslapen beroepstrol gaat er vanuit, dat newbie Barbarossa een rightwinger is..
Bijstand laat die vooroordelen, die je constant bij anderen ziet, nou ook even toetsen aan je eigen geweten.
-
-
Groenlinks, was weliswaar ooit een ideologische groep laatbloei-hippies gevormd uit een cluster van splinterfracties, maar is tegenwoordig niet veel meer dan een groep übercorrecte grachtengordelbewoners, die men dan weer kan zien als een clusterbom, het zit nog wel bij elkaar, maar is in de kern geen éénheid... De achterban heeft de grootst mogelijke moeite over de lijn die Halsema wil voeren.
Halsema, die daar waar haar argumenten geen hout snijden, op de man/vrouw gaat spelen (Verdonk) en pas na lang aandringen daarvoor excuus wil aanbieden.
Halsema, die eerst niet wil regeren, omdat ze een zetel verloren heeft, maar zodra daar kritiek op komt, haar pijlen richt op Bos (... zelfs die zou gaan blozen bij een dergelijke vorm van draaikonterij....)
spitsnet.nl/nieuws.php/58/425475/anp/h...
www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/c...

.
Groenlinks is voor een beter milieu, prima, maar als het er dan op aankomt, weten ze niet eens hoe een koe eruit ziet, denken ze dat kippen in het dagelijks leven niets liever doen dan door het open veld scharrelen en staat Halsema voor haar verkiezingscampagne met de grootste moeite in een ligboxstal, omdat ze denkt dat dát bio-industrie is.
(Mensen die met een enorme rollende r spreken, dus die het over het dierrr hebben, bekijk ik altijd zeer sceptisch daar waar het milieu betreft.)
De enige jungle die ze ooit gezien hebben, is die van de stad, hoewel daar ook wel eens wat met kapmessen gezwaaid wordt, is het niet te vergelijken... www.schlijper.nl/archive/2003/01/03012...
-
Ze pretenderen milieubewust te zijn, kopen echter de übercorrecte Prius pas nadat er commotie ontstaan is over een feauteau van Feministe Halsema in een oude Mercedes, die volgens haar dan nog weer eens niet zo schadelijk was al werd beweerd, want er stond dat het een diesel was, maar het was een benzine auto (1:6), volledig schone bak dus!
Ze zijn voor een beter milieu, maar schuwen het niet, om een met afval geladen schip rustig de haven uit te laten varen, zodat er in de Ivoorkust (mogelijk) zeven mensen sterven als gevolg daarvan.
Zou Groenlinks dan voor haar standpunten opkomen, zou Groenlinks dan het aftreden van de verantwoordelijk bewindspersoon bepleiten, nee...
Helaas, het is allemaal de schuld van ambtenaren www.parool.nl/nieuws/2006/DEC/14/ams1.... sterk staaltje hypocrisie noemen we dat.
.
Ze pretenderen voor gelijke rechten van man en vrouw te zijn, loffelijk streven toch, ze pretenderen voor de vrijheden van de mens te staan, ook er loffelijk toch?
Echter, bestaat die vrijheid voor Groenlinks uit de gedachte dat iedere vrouw MOET werken, dat de door hen genoemde "aanrechtsubsidie" afgeschaft dient te worden, een moderne vrouw met kinderen MAG niet thuis blijven zitten om voor haar kroost te zorgen, nee werken zal ze, omdat dat feministisch progressief is.
Groenlinks is vastgeslagen in het eigen übercorrecte denken, kritiek op anderen, maar enige zelfreflectie....
Ach, wellicht is het komende partijcongres een mooi moment voor reflectie...

Herman Flipsen | 01-02-07 | 14:15

Fockel und Suckel 01-02-07 @ 13:29
De koningin woont in een gouden kooi, en is feitelijk gemuilkorfd. Haar fortuin is dan een schrale troost. Geen wonder dat wijlen haar echtgenoot een rug als een halve rookworst had. Werkelijk niemand heeft enige reden om jaloers op haar, de bekakte vorstin, te zijn. Vergeef me de ironie, maar jouw commentaar is onzinnig. Net als die stripfiguren, het tam gevogelte met bungelende piemeltjes.

Bijstandskoning | 01-02-07 | 14:13

LOL@focsel, sorry teveel rosé gedronken tijdens lunch kennelijk

finnish humor | 01-02-07 | 14:07

lok at fok!

finnish humor | 01-02-07 | 14:06

@theedrinker

Je slaat de spijker op de kop. "Als CDA en Wouter Bos GroenLinks niet in coalitie wilden, wie heeft dan GroenLinks gevraagd deel te nemen aan coalitie?"

De CU als aartsconservatieven zaten ook niet op een "alles-moet-kunnen-en-welkom-allemaal" partij als GL te wachten. Dan blijft alleen de PvdA over en die hebben GL alleen uit beleefdheid gevraagd.

Overigens "voornamelijk blanke, elitaire mensen"? Ik dacht dat GL vooral voormalig communisten, milieufreaks, krakers, antiglobalisten en uitkeringtrekkers aantrok. Die kun je blank noemen, maar niet echt elitair. Alhoewel GL opmerkelijk vaak en overduidelijk aast op de allochtone kiezer zullen die ook niet zo snel GL stemmen. Die stemmen toch eerder niet dan wel en als ze stemmen voornamelijk PvdA.

jimmy | 01-02-07 | 14:06

@ tegengas 01-02-07 @ 13:45

Pig halal is dan ook een contradictie :)

Fockel und Suckel | 01-02-07 | 13:55

@Pigha Lal 01-02-07 @ 13:32
Ben je in jezelf aan het lullen?
Nee? Zet er dan een adres bij!

tegengas | 01-02-07 | 13:45

en als je echt azijn wil pissen dan ga je toch naar de Plebscourier; volkskrant; azijnbode; linke kerk
Die zorgen voor bijstand, hier ondervind je tegenstand.

Pigha Lal | 01-02-07 | 13:32

www.volkskrant.nl/binnenland/article39...
(link "elitaire, blanke mensen" in artikel)

"Halsema benadrukt dat het CDA niet met GroenLinks wilde regeren en voor een meerderheid altijd op de ChristenUnie kon terugvallen. ‘Daarmee lag de sleutel in handen van de PvdA van Wouter Bos.’

In die partij is Halsema teleurgesteld. 'Bos wist dat wij bereid waren aan te schuiven als de ChristenUnie buiten de deur werd gezet. Maar hij wilde de enige linkse partij in het kabinet zijn. Bos gunde het ons niet ook in de zon te staan. Hij verkoos de ChristenUnie boven GroenLinks.' "

Als CDA en Wouter Bos GroenLinks niet in coalitie wilden, wie heeft dan GroenLinks gevraagd deel te nemen aan coalitie?

theedrinker | 01-02-07 | 13:30

Ik hou van DIEPGANG in een discussie

Pigha Lal | 01-02-07 | 13:29

@ Bijstandskoning 01-02-07 @ 13:23

@Pigha Lal 01-02-07 @ 12:56
Bijstandskoning plaatst zijn hele leven al nonsens, is een beetje gefrustreerd omdat onze Konigin 70x meer uitkering krijgt dan hij. :)

Fockel und Suckel | 01-02-07 | 13:29

Pigha Lal 01-02-07 @ 12:56
Is Wilders wel of niet een natuurlijk blondje? Ook al zo'n hamvraag. Misschien dat jouw brein wel menstrueert (=beroerte), waardoor je geneigd ben nonsens te posten.

Bijstandskoning | 01-02-07 | 13:23

Maar wie is 'Rood Baard'? Niet netjes om zich niet even voor te stellen.

schele henk | 01-02-07 | 13:21

Femke Halalsema (echt niet van die fap fap fap) is toch de laatste heterosensuele autochtoon binnen GL?

TyfusLeijer | 01-02-07 | 13:12

Gaat Halzehamas haar kudt nu WEL of NIET scheren? Ik mis deze belangrijke discussie.

Pigha Lal | 01-02-07 | 12:56

@jecus 01-02-07 @ 12:23
Inderdaad, de mensen die te koop lopen met hun te hoge inkomen zijn goedbedoelende hypocrieten. Giro 555 daarentegen is wat in de Middeleeuwen een aflaat was.
Wat ik bedoel gaat een stap verder. Ik probeer het simplistisch te houden, anders ga ik zelf de mist in. In de communicatie, dus ook de communicatie van politieke partijen, gaat het om waarden, dus wat de mensen belangrijk vinden. Waarden zijn: actieve vriendschap, nuttig willen zijn, spannend leven hebben, etc. Clusters van waarden leveren doelgroepen op, lifestylegroepen.
Daarin moet de partij zich samen met hun reclamebureau zich verdiepen. Hun doelgroep moet natuurlijk voldoende groot, bereikbaar etc. zijn
Enkele artikelen over waarden en VALS typologieën:
www.google.com/search?q=vals+typologie...

tegengas | 01-02-07 | 12:55

Die lagendijk is weer bezig met rellen ontketenen.
Groen links doet er in ieder geval verstandig aan deze beroeps verrader aan de kant te zetten.

Als langendijk zijn eigen moeder kan hoereren zal hij het niet nalaten.
Misselijke messetrekkerT.

solidstate | 01-02-07 | 12:37

jecus

maar dit staat gelijk aan het ontkennen van publieke goederen. Je kunt er voor of er tegen zijn, maar de gedachte dat giro 555 een substituut is voor progressieve belasting is hoogst opmerkelijk.

finnish humor | 01-02-07 | 12:32

ahasveros

arbeidsmarkt beleid van groen links is alles behalve vergeeld. Verschil tussen VVD en GL op dat gebied is verrassend klein. Het is op andere gebieden dat de verschillen groot zijn.

En welke hippie loopt er nu nog rond? Volgens mij ben je geestelijk ongesteld of zo dat je zulke onzin uitkraamt.

finnish humor | 01-02-07 | 12:29

tegengas 01-02-07 @ 12:01
Ja kom, ik dacht, ik geef ff wat tegengas.

count von ziegenpuss | 01-02-07 | 12:27

Misselijkmakende KUDThippies met standpunten uit de vergeelde jaren 70.
Kids naar het Barleaus, Pae en mae led van de VP EW O en 2x pew jaajg skieen te Crans Montaenae...

Doet es lekker ongezien de tyfus genieten, stelletje Sociaal Calvinisten :-((

Ahasveros | 01-02-07 | 12:26

tegengas 01-02-07 @ 11:58
Voor al die hoogopgeleiden die vinden dat ze bespottelijk te veel verdienen is Giro 555 uitgevonden. Kunnen ze hun surplus zo opstorten. Of ze kunnen hun surplus besteden aan één van de andere goede doelen. Die opmerking van "ik vind dat ik te veel verdien" is het toppunt van hypocriet. Je hoeft het teveel verdiende niet te houden. Het staat je vrij om weg te geven. Als je daar een overheid voor nodig hebt, verdien je inderdaad je salaris niet.

jecus | 01-02-07 | 12:23

De wilt is een tragisch geval. Behalve dat zijn er natuurlijk wel veel te veel partijen in 0031.

finnish humor | 01-02-07 | 12:22

Erg hoor als die linzesoepvreters vinden dat Halsema liberaal is.
Dat bewijst nog veel ergers voor haar opvolgert.

FrAgFo0d | 01-02-07 | 12:19

Vroeger, lang geleden was groenlinks links. Erg links zeg maar, maar nu lijkt he net D66. En dat is een goede zaak. 2 zetels lijkt me meer dan voldoende.

jecus | 01-02-07 | 12:15

@Gekke_Gert 01-02-07 @ 11:38

Je hebt gelijk, die Agema zou ik liever eens laten zien wat IK versta onder de Partij van de Vrij-heid. Bukken Aagje!

despee | 01-02-07 | 12:12

Heeft Lucas deLL nu al een functie bij GL?

Maaier | 01-02-07 | 12:04

tegengas 01-02-07 @ 11:58

helemaal correct. Laat die krakers maar lekker activistisch doen bijde SP, daar hoeven ze niet verder te komen dan wat leuzen schreeuwen.. Daarnaast is politiek ook waan van de dag met een hoog bandwagon-effect, en dat dwa sniet in het voordeel van Gl.

Maaier | 01-02-07 | 12:02

@count von ziegenpuss 01-02-07 @ 11:35
Ja, ga jij met die Story-roddels het niveau van GeenStijl nog verder omlaag halen!

tegengas | 01-02-07 | 12:01

@Maaier 01-02-07 @ 11:43
Helaas wint populisme het van realiteitszin. Je ziet het op links en op rechts. van GroenLinks eens, en ben blij dat ze van het krakers- en pacifisme-imago verlost zijn. GroenLinks kreeg bakken kritiek over zich heen na hun m.i. uitstekende voorstel om langdurig werklozen een halfjaar tegen minimumloon te laten werken. Ze zouden te liberaal geworden zijn. Echt liberaal is als je ze met behoud van een armzalige bijstand een jaar laat ploeteren, zoals de VVD en PVV willen. Zo rechts zijn ze dus niet.
Er zijn inderdaad legio hoogopgeleiden die zelf toegeven dat hun inkomen eigenlijk bespottelijk hoog is. En dan niet alleen die BN'ers, die er graag mee te koop lopen. Er is dus wel degelijk een te determineren doelgroep. Maar politiek = marketing = beeldvorming.

tegengas | 01-02-07 | 11:58

@Rooter: beetje jammer dat het grootste deel van die jongeren gemakshalve GL stemt om zichzelf sociaal en milieubewust te noemen zonder verder ook maar enig notie te hebben wat het werkelijk allemaal inhoudt.

Demonische Eend | 01-02-07 | 11:57

Vanochtend al gelezen in de Volkskrant, heren. sinds wanneer is internet trager dan een papieren krant?

voorstoppert | 01-02-07 | 11:54

Links denken is een mooie hobby voor dat soort mensen.
Maar het moet geen geld kosten.

kuttekrap | 01-02-07 | 11:53

@Maître Corbeau 01-02-07 @ 11:46

Ik zou me meer zorgen maken over een aankomende ijstijd. Laat het nu aub lekker opwarmen, dan hebben we iets om over terug te denken als we onder het pakijs zitten te rillen.

Pagan Bastard | 01-02-07 | 11:50

GroenLinks heeft juist heel veel nieuwe leden binnengehaald, Femke is ook heel populair bij jongeren, maar een stelletje zielige hippie-mannen met paardestaarten en katoenen tasjes is jaloers op haar. Plus die engerd Joost Lagendijk uit het europarlement die met de Turkse Catherine Keyl getrouwd is en zelf graag de macht binnen de partij wil. Zonder Femke Halsema zakt GroenLinks in elkaar als een 25-jarige Hagenaar.

Rooter | 01-02-07 | 11:49

Van die eens zo geëngageerde klup dierenbevrijdende wapensmelters met okselhaar is niets meer over. GroenLinks is tegenwoordig "De partij voor postmoderne, kosmopolitische, hedonistische mensen." Allemaal elitaire, blanke mensen, met een vet salaris, een Volvo en shop-Polo voor de deur en een abonnement op de Linda

AHA, dus alle reaguurders hier op GL stemmen, lijkt ook wel wat op GS ... maak er eens GLS van groenroze

bakoenin | 01-02-07 | 11:49

Wie denkt er nou echt dat er uiteindelijk meer olie in de grond blijft zitten als we nu zuiniger aan gaan doen. We roken echt alles wel op. Als we nu zuinig aan doen duurt het alleen langer, maar uiteindelijk maakt het niks uit. Daarom is het milieu een zwaar overschat issue, want we kunnen er toch niks aan doen.

synchronicity | 01-02-07 | 11:49

Pagan Bastard 01-02-07 @ 11:05 ik denk het niet, maar dat wij invloed kunnen hebben op het klimaat door het nemen van maatregelen is onzin.

Maître Corbeau | 01-02-07 | 11:46

@Cavaco 01-02-07 @ 11:40

Rosenmuller! Ha! Die ging lekker hypocriet vanuit NL zogenaamd met de trein naar zijn vakantiehuis in Zuid Frankrijk om in Brussel snel op het vliegtuig over te stappen. Puh, nee nu heb je een lekker voorbeeld!

Pagan Bastard | 01-02-07 | 11:46

@Cavaco
Het gaat erom dat je niet moet lullen dat er meer sociale rechtvaardigheid en over een multiculturele maatschappij moet zijn vanuit je villa in een of ande blank dorp. Of dat er minder met auto's moet worden gereden omdat het beter is voor het millieu en dan mooi naar Spanje of Azie op vakantie gaan. Dat is gewoon hypocriet. Vanalles lopen roepen maar zelf mooi niet meedoen met je eigen ideeen. Marcel van Dam iemand?

ExtremeExtremist | 01-02-07 | 11:45

@Cavaco 01-02-07 @ 11:40
Dank je, ik hoopte dat onze vriend er zelf op zou komen.

tegengas | 01-02-07 | 11:44

tegengas 01-02-07 @ 11:42

juist niet. Laat ze maar lekker elitair zijn. We willen toch allemaal een kenniseconomie? Er zjin bovendien meer hoogopgeleiden (al moet je dat met een korrel zout nemen) dan ooit. Waarom zou alles "down to earth" moeten zijn?

Maaier | 01-02-07 | 11:43

GroenLinks moet zich in bredere zin heroriënteren. De marges zijn te nauw en ze worden leeggegeten door de populistische SP. Aan de andere kant schiet het Dierenbevrijdingsfront, eh, ik bedoel de Partij voor de Dieren onder hun duiven.
Groen is wel een thema bij de bevolking, maar niet bij de kiezers. Meer 'down to earth' zou de partij goed doen.

tegengas | 01-02-07 | 11:42

@ExtremeExtremist 01-02-07 @ 11:34:
Dus alleen als je in een sociale huurwoning verblijft, mag je lijsttrekker van GL zijn?
Wat een totale onzin!
Ik herinner me dat Paul Rosenmöller uit een puissant rijke familie komt, maar wel lijstrukker van GL was.
Als de grootte van je woning bepaalt bij welke partij je hoort, is er iets goed mis!

Cavaco | 01-02-07 | 11:40

@tegengas
Ah een echte linksdraaiende hippie, keihard immuum voor feiten, een echte GL stemmer in hart en nieren dus. Beter kun je ze niet wensen, gewoon het beste stemvee. Succes verder en blijf vooral het denken aan andere mensen uitbesteden. Top toch of niet?

ExtremeExtremist | 01-02-07 | 11:39

@despee

volgens mij heb je Fleur Agema nog nooit gezien. Je valt toch niet op ongeschoren hippies

Gekke_Gert | 01-02-07 | 11:38

Wat er in feite wordt gevraagd is om, net als andere partijen die zetels hebben verloren, kritisch te kijken naar de afgelopen verkiezingen en alles eromheen. Dat had eigenlijk direct moeten gebeuren.

De koers van GroenLinks inhoudelijk staat niet zozeer ter discussie. Het grootste deel van de leden staat erachter, en terecht. Het alleen maar geld geven aan mensen, het SP-links zeg maar, betekent dat je generatie na generatie geld blijft geven zonder resultaat. Zorg ervoor dat mensen mee kunnen doen en ze hebben meer geld, meer waardering, en dat werkt door op hun kinderen, en de kinderen daarvan. Dat is een toekomstgerichte koers, waarbij je mensen ook werkelijk helpt, in plaats het houd-ze-arm socialisme van de SP. Dat is electoraal wel handig (zorg dat die mensen aan de onderkant blijven, dan blijven ze ook SP stemmen, in plaats van zorgen voor vooruitgang waardoor ze VVD gaan stemmen), maar uiteindelijk wil je op termijn een betere en eerlijkere samenleving.

LinksIsLeuk | 01-02-07 | 11:38

@ExtremeExtremist 01-02-07 @ 11:34
Weer gelul!

tegengas | 01-02-07 | 11:36

En ook dit nog! AMSTERDAM - Jack Spijkerman en zijn vrouw Jennemiek zijn definitief uit elkaar. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Het gedrag van de 58-jarige cabaretier zou de reden zijn geweest van de breuk.

count von ziegenpuss | 01-02-07 | 11:35

@tegengas
Wat gelul? Femke woont toch in een pand van bijna 5 ton of niet? En ze gaat toch mooi op vakantie naar landen waar de mensen waar zei voor op meent te komen geen geld voor hebben? Ze kon ook mooi dat geld doneren in plaats van kapitalistisch en egoistisch te zijn en zo het goede voorbeeld te geven. En ze loopt toch altijd te bleren dat we socialer moeten zijn terwijl ze dus gewoon eigenlijk alleen om zichzelf geeft. Dat is pas gelul! Lekker met andermans geld sinterklaas spelen is dat. En ze is toch zo voor gelijke rechten van vrouwen maar houdt dan toch mooi de achterlijke vrouwenonderdrukkers van de islam de hand boven het hoofd? Meer dan een politiek correcte clown zal ze nooit worden.

ExtremeExtremist | 01-02-07 | 11:34

chaleur femke, met die gereformeerden gaat toch alles kapot wat voor een onzin je ook inbrengt.

Maître Corbeau | 01-02-07 | 11:32

ExtremeExtremist 01-02-07 @ 11:23

En ik maar denken dat rechtse mensen vonden dat je geld moest verdienen en gebruiken. Links is niet tegen geld verdienen, wel een beetje herverdelen. daar kun je het mee oneens zijn, maar zolang Halsema niet sjoemelt met de belasting, zie ik geen enkele reden om te denken dat zo iemand hypocriet is.

Maaier | 01-02-07 | 11:31

@ExtremeExtremist 01-02-07 @ 11:23
Da's echt gelul!

tegengas | 01-02-07 | 11:29

De elitaire rijke blanke hippies geloofden in een sprookjewereld en gaven allochtonen vooraanstaande posities met alle gevolgen van dien. Zo werd er een allochtone partijleider lijsttrekker aangesteld die 'De Duivelsverzen' van Rushdie wilde verbieden. Hoe lachwekkend hypocriet kan een partij zijn.

Ed Cetera | 01-02-07 | 11:28

En nu is het opeens de schuld van Woutert. Nu geloof ik best dat dat KAN, maar geloof ik niet dat dat ook daadwerkelijk het geval is. Regeren is nu eenmaal vele malen moeilijker dan kritiek hebben. Dat weten wij, dat weet Tante Prius.

Tobus | 01-02-07 | 11:26

Het milieu is niet de nummer 1 issue voor verreweg de meeste inwoners van dit land. Nummer 1 issue is uiteraard: hun eigen portemonee. Mensen stemmen nou eenmaal op de partij die het beste voor hun portemonee zorgt. Niet voor niets stemt 95% van de mensen met de laagste inkomens in Nederland op een linkse partij. Af en toe wordt er nog wel eens gehyped met terrorisme/veiligheid, allochtonen, milieu, verkeer, dierenleed, etc., maar de partijen die dat soort issues als speerpunten hebben zijn nooit echt groot geworden en zullen het niet worden ook. Dus ook niet een rechtse milieu partij zoals hier wel geroepen wordt. Verder is de mens niet bereid op te geven wat ie heeft, bagataliseert hij z'n eigen invloed op het milieu, is hij lui en neemt dus zelf geen aktie en het lot van Groenlinks is bezegld. Daarbij is het milieu ook allemaal maar een afleidingsmanouvre van waar het werkelijk om draait en dat is de beschikbaarheid van goedkope energie... Mark my words!

synchronicity | 01-02-07 | 11:25

Oprotten met al die oude hippies uit de politiek. Niemand zit op zulke mensen te wachten die ons al 35 jaar besodemieteren met hun geknuffel. Altijd maar lullen over armoede en zelf een huis van bijna een half miljoen hebben en altijd mooi op verre vakanties gaan. Stomme hypocriete bakvis dat ze is, mooi links lullen maar zelf er lekker op los leven. Haar partijgenoten zullen geen haar beter zijn, sociaal zijn met andermans geld is hun motto.

ExtremeExtremist | 01-02-07 | 11:23

krijgen we dan toch nog hulp uit onverwachte hoek om van die nepper af te komen? kom op engbekken, even doorbijten tijdens jullie poolse landdag dan kan de partij nog voor PS-verkiezingen worden opgeheven.

Jaegermeister | 01-02-07 | 11:23

Barbarossa 01-02-07 @ 10:44
Van die eens zo geëngageerde klup dierenbevrijdende wapensmelters met okselhaar is niets meer over. GroenLinks is tegenwoordig "De partij voor postmoderne, kosmopolitische, hedonistische mensen."

Poging nummer zoveel om GroenLinks te besmeuren strandt jammerlijk. Die mensen doen goed werk, en daar mogen ze zichzelf voor belonen. Niets mis mee. Beetje hypocriet om daar uitgerekend als rechtse verliezer op te gaan zieken.

Bijstandskoning | 01-02-07 | 11:22

Zeg dat wel:P

MystiQe | 01-02-07 | 11:22

Inderdaad een kudtpartij. Van de eerste vijftien namen op de lijst van de 2e kamer wonen er 12 in Neus City, dus dan weten we het wel.

smackhoer | 01-02-07 | 11:20

GL is tegenstrijdige onzin, we gaan nieuwe treinen bestellen! Niet meer asfalt, die treinen die komen wel in 2015 en tot die tijd krijgen we elke weer meer kilomters fijnstofuitstotende files!

DeNada | 01-02-07 | 11:20

@rita-fan
Dat is dus net het probleem met Femke. Die kan haar mond dicht houden en praten tegelijk! En dat maakt haar zo onuitstaanbaar.

ZI | 01-02-07 | 11:19

Ruler 01-02-07 @ 11:14

als het over een politieke partij gaat, gaat het helaas, maar noodzakelijkerwijs, vaak over technocratische en juridische oplossingen. Behalve spotjes als "een beter milieu begint bij jezelf" kan de politiek immers niet veel meer. wetgeving en daaraan gekoppelde instrumenten zijn nou eenmaal de instrumenten van de overheid.

Maaier | 01-02-07 | 11:18

@Karel Kwakbol
Ja mooi was dat. In totaal 2 zetels winst, dus er willen 120.000 mensen een groene correctie op het beleid, dus wil heel Nederland die correctie. Om nog maar niet te zwijgen over de mensen die uit domheid PvdD hebben gestemd of niet vanwege het groene beleid op GL. Maar goed, als je dat aan Tante Prius (Hulde Barbarossa) uit moet leggen...

ZI | 01-02-07 | 11:17

Mevrouw Kaakklem dient geweaun haar mondje te houden en lekker huisvrouwtje te gaan spelen.

rita-fan | 01-02-07 | 11:17

"GroenLinks is de partij voor postmoderne, kosmopolitische, hedonistische mensen geworden."

En dat is nu precies wat er mis is met GL. Kosmopolitisch, daar is niks mee als er wordt bedoeld: wereldbeschouwelijke benadering. Maar inmiddels weten we dat GL dat uitlegt als ongelimiteerde kritiek op de Westerse beschaving en constant verdedigen van niet-Westerse kritiek.
Postmodernisme is in de kortste definitie: "er bestaat alleen een subject", Maw iedereen heeft gelijk in zijn eigen wereldvisie. Dat is volkomen onzin, er bestaat zoiets als de objectieve wereld die we allemaal kennen.
Hedonisme, daar heeft niemand wat tegen. Zeker niet het hedonisme van GL, betekent niet meer dan egoisme. Het eigenbelang nastreven ipv het socialisme.

Mijn advies aan Femke laat de onzin van het postmodernisme vallen, verwar kosmopolitisch denken niet met cultuur- en waardenrelativisme en maak u hedonistische streven waar: ga voor die vrije markt!

jimmy | 01-02-07 | 11:16

'hardcore macrobiotische zemelaars '? Ik dacht dat GL meer een partij was voor welgestelden met een schuldgevoel.

Zeurders | 01-02-07 | 11:16

@Maaier; Ja, idd, ik kan mij vaag iets herinneren dat ik dat wel eens gehoord heb. Verder is GL een partij met een technocratische en juridische milieu-idiologie.

Ruler | 01-02-07 | 11:14

Femke is ook ongeloofwaardig.
Eerst dagenlang zitten soppen omdat er (mede door de ChristenUnie) een linkse meerderheid zou zijn in Nederland en nu gaan zitten snikken omdat WouterT de ChristenUnie niet buiten de deur heeft zet.
Terwijl ze in het advies aan de koningin nog schreef:
"Wie echter de winst van Christen Unie en Partij voor de Dieren combineert met het beperkte verlies van GroenLinks, komt snel tot de conclusie dat kiezers ook een groene correctie op het gevoerde beleid willen."

Karel kwakbol | 01-02-07 | 11:12

ik zou Femke ook wel steken, zo net onder de rug denk ik.

...

... Voor de duidelijkheid, met mijn liefdesknots, niet met een mes ofzo. Dat zou waarschijnlijk net iets minder fijn zijn.

Eskimokum | 01-02-07 | 11:12

Groenlinks is een achterhaald concept. Er zijn niet genoeg mensen die sympathiseren met 'zielige' burgers. Bij nertsfokkerijen valt niets meer te halen en kraken zal bij wet verboden gaan worden.<br>
Blijft er alleen nog een soort van anti-discriminatie moraal over. En daar is al een klupje voor.<br>

Eagle_Eye | 01-02-07 | 11:12

mooi zo!

douwe | 01-02-07 | 11:12

Ruler 01-02-07 @ 11:07

volgens mij is zo'n partij er wel geweest, als ik me niet vergis bij de verkiezingen in 1998. Of 1994. 0 zetels gehaald destijds.

Maaier | 01-02-07 | 11:10

@kniebelknuistje; Dat heb ik mij ook altijd afgevraagt, waarom is er geen GroenRechts? Je kan helemaal niet én groen én links zijn.

Ruler | 01-02-07 | 11:07

kniebelknuistje 01-02-07 @ 11:01

dan had je het verkiezingsprogramma van GL moeten lezen: 40 % winstbelasting en een flinke hoeveelheid loonbelasting eraf in ruil voor milieubelasting. Om zo echt wat te doen aan klimaat etc. Ook had GL een hoop "rechtse", maar ik zou eerder zeggen moderne standpunten rondom ontslagrecht en sociale zekerheid in haar programma.

Jammer dat veel mensen die het niet eens zijn met GL's opvattingen rondom allochtonen de rest van het programma niet lezen. Het conflict binnen GL gaat juist tussne de modernere opvattingen van Halsema en Co vs. de ouderwetse boomknuffelaars en uitkeringsindustrie.

Maaier | 01-02-07 | 11:06

Groenlinks is dus niet groen en niet links. Naam wijzigen dus.
Suggestie: BruinRechts

Aktivist | 01-02-07 | 11:05

@kniebelknuistje 01-02-07 @ 11:01

Global Warming is een HOAX en Al Gore een leugenaar!

Pagan Bastard | 01-02-07 | 11:05

Komen er ook taartengooiers naar het congres of is die vacature nog vrij? Lijkt mij wel wat; OP NAAR DE NUL ZETELS! Pats! Ik zit alleen nog even te bedenken welke ingredienten er in kunnen....

Ruler | 01-02-07 | 11:04

Femke liegt altijd....

Waarvoor | 01-02-07 | 11:02

Ach, ik zeg het al steeds: het is de hoogste tijd voor een rechtste milieu-partij. Eentje die geen grote groepen mensen tot slachtoffer bestempelt en de milieuvervuilende kinderhoos blijf subsidieren, maar aan de bel trekt a la Gore. Ik heb Halsema in de afgelopen jaren zelden gehoord over Global Warming, maar alleen over zielige allochtonen en de voedselbank. Boeit niet.

kniebelknuistje | 01-02-07 | 11:01

een beetje hedonisme kan geen kwaaad tegen een kabinet met gristelijke mannenbroeders.

Maaier | 01-02-07 | 10:59

Voor Femke is nu ook de Linkse Lente aangebroken.

Karel kwakbol | 01-02-07 | 10:58

in de rug gestoken?
krijgen we dan ook een filmpje van hoe ze over een hekje valt en weer opstaat en dan dood gaat, gefilmd door de buurman?

Mister Crabs | 01-02-07 | 10:57

Ik weet niet wie je bent maar welkom Barbarossa.

Armageddon | 01-02-07 | 10:54


Blijft toch een van de lekkerste wijven in de kamer..... ok de keus is mager maar toch. Ze heeft altijd kaakkramp van het pijpen , dus dat zit wel goed.

despee | 01-02-07 | 10:53

Jullie vergeten links lullen en rechts vullen!!!

En... links 'zijn' is ook een manier om schuldgevoel af te kopen.

GoedemorgenDezeMorge | 01-02-07 | 10:52

Ze heeft al die jaren niets gepresteerd. Alleen maar verloren met de 2de Kamerverkiezingen en dan nog wegvluchten voor regeringsverantwoordelijkheid. Het "Groen" van GL is ook weinig geprofileerd. Het wordt tijd dat FH wordt gerecycled.

BP Richfield | 01-02-07 | 10:51

Op naar de nul zetels de volgende verkiezingen voor Goor-links.

Famke lijkt wel een halve murk maar het schijnt toch echt een blank genenmapje te hebben.

QB (ja die.....) | 01-02-07 | 10:51

Groenlinks is al deaud, nu de Mao partij nog.

Lesbeau's4ever | 01-02-07 | 10:51

De zogenaamde "sociaal bewogen" en "solidaire" medemens is altijd al de grootste backstabber geweest als het erop aankomt hun eigen zielige belang te verdedigen.

BASinnic | 01-02-07 | 10:51

was zij niet Steengeyl?

Krekwakwou | 01-02-07 | 10:50

Dat ze die grafhoer maar buiten flikkeren. Zal een hele opluchting zijn indien dat misselijk wijf eens wat minder in beeld komt.

Luhl | 01-02-07 | 10:49

Femke is leuk.

echtwel | 01-02-07 | 10:49

Ik mis hier eigenlijk een verminkte trap naar de Publieke Omroep in het artikel...

Cavaco | 01-02-07 | 10:47

macrobiotische zemelaars, voormalig terroristen, onverbeterlijke betweters, permanente azijnpisser. Daar kan toch best een vermogende, egocentrische gefrustreerde kaakklem aan het roer staan?
Wat zeiken ze nou?

vergruizer3 | 01-02-07 | 10:47

Zal eens tijd worden zeg

Muffepeer | 01-02-07 | 10:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com