Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

@APechtold: 'We moeten burgers vaker raad vragen'

GeenPeil fanfilmpje! Een anonieme videotovenaar heeft een geweldige samenvatting gemaakt van het democratisch tekort in de Europese Unie en de angst van de heersende politieke orde om burgers inspraak te geven. Het filmpje neemt ons mee terug naar de bewuste junidag in 2005, toen 61,6 procent van Nederland NEE/NEIN/OXI/NJET/NO zei tegen een Europese Grondwet. VVD-eurofiel Gerrit Zalm moest daarop openlijk toegeven dat het geheime wapen om die Grondwet door te drukken - het referendum - in zijn gezicht was ontploft. Sindsdien durft Den Haag geen volksraadplegingen meer aan, omdat ze bang zijn om geconfronteerd te worden met de eurokritische mening van de meerderheid. Hoog tijd om verandering in die arrogantie te brengen, voordat Juncker de hele schatkist heeft leeggeroofd. Klik, kijk en vooral: TEKEN.GEENPEIL.NL. Meer info & uitleg op GeenPeil.nl. Ohja, en wat Pechtold ooit zei, voordat hij definitief draaide en een snobbige burgerhater werd:

Reaguursels

Inloggen

henriette | 09-09-15 | 11:05 ""Het probleem met Pechtold en vele politici is dat ze geen idealen willen verwezenlijken, maar slechts op zoek zijn naar een baan."

Ik wil nog verder gaan:
Vele politici lopen tijdens hun politieke carrière stage voor het bedrijfsleven.
Stagevergoeding is niet verkeerd.

luto | 09-09-15 | 20:36

Ben benieuwd na de peiling van de Hond komende week. D66 gaat linea directa richting afgrond.
Is dat goed ?
Ja dat is geweldig.

luto | 09-09-15 | 20:27

Aal ex Peggolt moet Marx Rukke in het zadel houden, dan krijgt hij een mooi (EU)-baantje, dat is de deal.

Rijole | 09-09-15 | 19:59

dit is hem toch? de laatste 160.000 die moeten wel na dit filmpje

Junkycat | 09-09-15 | 16:32

En waarom zijn er geen consequenties voor huilie-droeftoeters zoals Pechold..

Totaal niet te vertrouwen, en dat is kennelijk ok in de Nederlandse politiek (Teeven, opstelten etc).

Hetissteedshetzelfde | 09-09-15 | 16:07

Die Pechtold heeft al van nature een vieze smerige onbetrouwbare gelaatsuitdrukking!
Hij straalt echt ontrouw uit! Achter de ellebogen type vind ik het! Die man heeft echt z'n gereformeerde hoofd niet mee.

Padre Pio | 09-09-15 | 15:41

@ uwmoedertje | 09-09-15 | 13:46

Beetje veel tekst, maar verder helemaal eens.

wooky | 09-09-15 | 14:40

@ uwmoedertje | 09-09-15 | 13:46
1000000000 kudos!

telelezer | 09-09-15 | 14:11

Via www.loyalist.nl/oorlog-binnen-de-eu

Wat betekent het voor ons als een land binnen de EU in oorlog verkeert? Oorlog slaat de laatste jaren met zijn tam tam steeds harder en steeds dichterbij. De EU heeft al talloze keren vliegertjes opgelaten over een Europees leger. Onlangs hebben Christendemocraten de wens uitgesproken om militair in te grijpen in Syrië terwijl er nog een nieuwe EU-bondgenoot in oorlog op onze handtekening wacht. Als het aan de EU en de Nederlandse regering ligt gaan we instemmen met het toetreden van Oekraïne aan de EU. Dit lidmaatschap mag dan wel in een handelsverdrag verpakt zitten maar, het zal ons verwikkelen in zaken die we hadden kunnen zien aankomen. Wij weten het, maar de politiek vindt onze stem niet relevant genoeg om te laten klinken. Wij willen een referendum en wat we daarvoor nodig hebben is slechts 300.000 handtekeningen voor 28 september. Dit initiatief wordt door de website geenstijl geïnitieerd en wij willen nog een keer aandacht schenken aan een laatste kans om te bewijzen dat we in een nog steeds democratisch land wonen.

We kunnen tot 28 september stemmen op het houden van een referendum over het EU associatieverdrag met Oekraïne. Het associatieverdrag wordt gepresenteerd als een vrijhandelsakkoord maar, ondertussen telt dit verdrag wel 323 pagina’s. Jean Claude Juncker heeft tegengesproken dat dit een toetredingsverdrag is maar, is er nog wel een basis om iets te vertrouwen dat uit de EU afkomstig is?
Kijken we naar de voorgeschiedenis van dit verdrag, dan was het al bijna in november 2013 getekend, maar toenmalig president Janoekovitsj van Oekraïne zag daar op het laatste moment vanaf. Het verdrag verplichtte Janoekovitsj tot het doen van politieke en juridische hervormingen hetgeen al een heel andere smaak heeft dan een vrijhandelsverdrag. Een vrijhandelsverdrag haalt administratieve en financiële barrières weg tussen de in het verdrag gebonden landen om beide goedkoper hun waar in het andere land te kunnen slijten. Dat betekent wel dat je juridisch dezelfde taal moet spreken maar, als je handelspartner zich ook meteen met je politiek bemoeit heeft is dat niets meer dan een schending van je soevereiniteit als land.

Onze soevereiniteit is bijna verdwenen. De politici waarop we zo fanatiek hebben gestemd, hebben al ons zelfbeschikkingsrecht als land vergeven aan een orgaan dat niets te doen heeft met de democratische waarden waarmee we allemaal zijn opgegroeid. Nederland is weggegeven aan het grote bedrijfsleven en de tweede kamer heeft zichzelf gedegradeerd tot de backoffice van de Europese commissie. De EU geeft onze politici aanwijzingen in welke richting wij gaan en zij zijn hier slechts om dit beleid aan ons te verkopen.
Janoekovitsj zag de bui al hangen en heeft zijn land voor deze grote fout willen behoeden door niet te tekenen. Dit heeft geleid door een kritiek uit de oppositie van de Oekraïense regering en gesteund door de EU is president Janoekovitsj begin 2014 uit Oekraïne verdreven. De EU heeft een politieke coupe gesteund na het niet tekenen van het ‘vrije handelsverdrag’. Sinds die tijd leeft de Oekraïense burger in een land dat in oorlog is met zichzelf en al tienduizenden mensen het leven heeft gekost.

Nadat de met een staatsgreep aan de macht gekomen president Porosjenko het verdrag heeft ondertekend, hebben de Oekraïense en het Europese parlement het verdrag goedgekeurd. De laatste stap die genomen moet worden om het verdrag in werking te stellen gebeurt door de goedkeuring van alle EU-lidstaten onder het verdrag te zetten.

Er zijn genoeg redenen om dit verdrag als Europese burger niet te willen:

Ten eerste is Oekraïne een land in oorlog. Oorlog is een zeer dure aangelegenheid. Je verstookt geld om alles te slopen, dus de handelswaarde van een land neemt alleen maar af.
Ten tweede gaat dit land wel gebruik maken van EU subsidies als het aan de door de EU gestelde politieke en juridische normen en waarden voldoet. (dat is vast ergens tussen pagina 1 en 323 te vinden.)
Het is nog steeds niet duidelijk wie MH-17 heeft neergehaald. Er zijn twee hoofdverdachten waarvan we met de één in Europees verband een handelsverdrag aangaan terwijl we de Russen nog steeds economisch boycotten voor het innemen van de Krim.
We mengen ons middels dit verdrag in de politiek van een land in burgeroorlog. Voordat je het weet sturen we troepen naar een oorlog tegen burgers terwijl we in dit land niets te zoeken hebben.
De reden waarom men dit verdrag onder andere zo graag wil is om EU grondgebied uit te breiden, zodat we daar op termijn de bevolking mee kunnen laten betalen aan de Euro. De Euro moet namelijk in massa blijven groeien omdat we zonder die groei de rente van de al gecreëerde Euro’s niet meer kunnen betalen.
Natuurlijk zijn daar de gasvelden waar nu zo hevig om wordt gevochten. Die bevinden zich hoofdzakelijk in het oosten van Oekraïne. Sinds de Russen een keer de kraan hebben dichtgedraaid zijn we als Europese gemeenschap naarstig op zoek naar gas en Oekraïne heeft genoeg als ze controle over oost Oekraïne kunnen krijgen. (ook hier zouden we als Europese gemeenschap ons zomaar terug kunnen vinden op de slagvelden rond Donetsk)
Als we zover zijn dat we oost Oekraïne heroveren op de separatisten, zullen we onszelf tegenover de Russen vinden op de Krim. Dit gebied heeft voor Rusland een belangrijk strategisch belang en Rusland zal om de Krim vechten als dat nodig is. Dan vinden we ons plotseling terug in een oorlog met de Russen. Iets waar het westen het afgelopen jaar zeker op stuurt. Dit verdrag brengt ons nog dichter bij die oorlog die met gemak kan uitgroeien tot een derde wereldoorlog.
De Oekraïense burger zal zonder visum in de EU kunnen verblijven. Dit zal in de praktijk een massale uitstroom uit dit land betekenen. Wie wil er in een arm land dat in oorlog is leven als je gewoon je boeltje kunt oppakken en verhuizen naar een land dat je meer economische kansen biedt?
Dit verdrag verandert ook weer iets in de structuur van de EU. Er komen nieuwe organen om dit verdrag heen. Nog meer beslissingsplatformen die buiten de democratie om beslissingen gaan nemen die in theorie kunnen ingrijpen op het leven van iedere Europese burger.
Als iets blijkt, dan is het dat Juncker een leugenaar is. Oekraïne wordt geen lid van de EU maar het verdrag kent wel veel belangrijke karakteristieken van een EU lidmaatschap. Zeggen we niets dan komt Oekraïne bij de EU met alle potentiële gevolgen van dien. Eenzelfde retoriek kennen we als het verschil tussen de Europese grondwet en het verdrag van Lissabon. Achteraf ging het om één en hetzelfde document. Tegen de grondwet hebben we “NEE!!” gezegd in een referendum en vervolgens heeft Balkenende snel het verdrag van Lissabon ondertekend.
Welke Europese burger zit te wachten op nog meer Europese ballast in een tijd dat we overspoeld worden met vluchtelingen van een oorlog waar onze bondgenoten de aanstichters van zijn? Diezelfde aanstichters proberen ons al een tijdje te motiveren met de Russen ruzie te maken zonder dit openlijk te steunen door aan datzelfde boycot deel te nemen. Omtrent Oekraïne bestaan zoveel leugens, aangevuld met die rond de toedracht van de ramp met MH-17. De EU wil de Oekraïne al een hele tijd binnen de poort hebben en dat heeft geresulteerd in een burgeroorlog. Alleen dat zou al een reden moeten zijn dit referendum te tekenen.

Het is tijd dat de EU minimaal pas op de plaats maakt. We zouden als Europese burgers gewoon moeten ophouden de EU te laten bestaan. We hebben niets dan ellende van die EU gehad op wat administratief gedoe langs onze grenzen na. We kunnen zonder de EU ook tot handelsverdragen met andere landen komen, daar hebben we de EU niet voor nodig. We zouden zeker geen politieke eisen aan onze handelspartners mogen stellen als we onze eigen zaken niet eens op orde hebben. Vinden we dat landen de mensenrechten schenden, dan kunnen we besluiten geen zaken met die landen te doen maar al dat soort beslissingen moet je vanuit de soevereiniteit van je eigen land kunnen maken. Onze politiek zwijgt in alle talen en het wil graag zonder tegenspraak dit verdrag zijn doorgang laten vinden. Dit verdrag en de manier waarop het tot stand komt, is een verdere inbreuk op ons zelfbeschikkingsrecht als land. Vanuit onze naam worden er deals gesloten waar we helemaal niet achter staan om het eenvoudige feit dat niemand ons nog vertelt wat er speelt op het Europese toneel. Zolang we van niets weten kunnen we er niet tegen in verzet komen en de schijndemocratie blijft overeind omdat dit soort verdragen wel gepubliceerd worden. We hebben dus allemaal de mogelijkheid gehad er kennis van te nemen en wie zwijgt, stemt toe. Dat is de Europese democratie ten voeten uit en daartegen kunnen we via dit referendum nog in het verweer komen.

Het “Geen Peil” referendum is door politiek Den Haag zeer negatief ontvangen. Men is als de dood gedwongen te worden Nederland verantwoordelijk te maken voor het ploffen van dit verdrag. Alleen dat zou al een reden moeten zijn te tekenen. Laten we eens één keer zien dat we dwars kunnen zijn, dat we niet klakkeloos accepteren dat de democratie verkracht wordt door een stelletje machtswellustige bureaucraten. Laten we massaal tekenen en één keer laten zien dat Nederland zich wél kan verzetten als een land dat zijn eigen waarden en normen kent, en dat de EU die met handen en voeten de laatste decennia heeft getreden. Tekenen kan online via teken.geenpeil.nl.

uwmoedertje | 09-09-15 | 13:46

je kan toch gewoon stembiljeten huis aan huis verspreiden of doe ze gewoon in de folder van de blokker.

jopie1 | 09-09-15 | 13:44

-weggejorist-

NederlandschePinda | 09-09-15 | 13:40

Gnoffel | 09-09-15 | 12:49
Zo heb ik ook al een paar keer zowel op Belgische als Nedelandse TV zogenaamde deskundigen glunderend horen vertellen dat elke 50 vluchtelingen 10 banen opleveren. Ja, fantastisch, zegt de presentator dan.
En dan denk ik: 'kunnen zij nu niet rekenen, of ik niet?' Want volgens mijn berekeningen zijn dat er 40 te weinig.

nietvaneergister | 09-09-15 | 13:27

goed filmpje

Allitnil | 09-09-15 | 13:19

Gelukkig hebbe mijn tv telefoon en tablet het nieuwe anti pechtold filter. Zijn kop wordt automatisch geblurd. En naarmate zijn onzinnige gezwets wordt hij soms met een zwart balkje afgebeeld. Dit in het kader van de nationale veiligheid. Een landverader kun je beter negeren. Hij ronselt. De EU ronselaar. Zijn moeder heeft hij al gestuurd.

tweetybird | 09-09-15 | 13:04

Ik heb promotiemateriaal binnen, net afgeleverd. Dank u wel. Ik zal het straks verspreiden.

Het Vijfde Wiel | 09-09-15 | 12:58

Kunnen we zendtijd inkopen en dit filmpje een paar keer laten zien? Daar doneer ik gráág nog een keer voor… wat een knalharde-waarheid-filmpje is dit zeg. Pechtold op z'n digitale bakkes, de herinnering van onze stemming tégen de grondwet-verdracht, de herinnering dat we hier verdomme in een democratie leven.

Zendtijd op een aantal zenders deze week nog aub! Ik doneer daar zo nog een keer voor!

kanon0503 | 09-09-15 | 12:57

Nadat Guy Verhofstadt pleit voor meer visie, miste ik nog een fragment waarin Rutte zegt dat visie een olifant is die het uitzicht belemmert.

MultiPlex | 09-09-15 | 12:57

Bedenk dat grondwet 2.0 (Lissabon) werd doorgedrukt onder andere met de vergoeilijking dat vlag en & volkslied uit het verdrag waren geschapt. Want precies dat was volgens CDA-Balkenende cs het probleem van het volk met die grondwet 1.0. En wat deed Balkende voor het eerste bezoek van de EU president aan Den Haag? De EU vlag hijsen boven het torentje. Dat kon, want vlag & volkslied waren helemaal niet geschrapt, integendeel zelfs: www.youtube.com/watch?v=DffYqI30FAI De Staat belazert en beledigt de burgers dus zonder ook maar een spier te vertrekken.
PS: Beregoede video. Kunnen jullie dat talent inhuren?

ben kokhals | 09-09-15 | 12:54

Gnoffel | 09-09-15 | 12:49

In Ter Apel komen er ongeveer 1800 per week(!) binnen. Maar wel allemaal een iPhone6

eerstneukendanpraten | 09-09-15 | 12:52

Alleen deze 7214 individuen kosten ons 2,592.000 euro (per jaar) van de EU krijgen wij 43.284.000 compensatie, ik ben geen rocket scientist, maar volgens mij leveren wij dan zo'n twee miljard (per jaar) in! Let wel dit staat geheel los van de overige import (op dit moment) 1.500 asielzoekerts per week! Dat rekensommetje wil je niet eens maken gezien de dan opkomende misselijkheid. EU F#ck Off, ik ben in het geheel niet tegen het helpen en opnemen van ECHTE vluchtelingen, en ze mogen van mij ook Moslim zijn! Maar wat nu onze grenzen bestormd, overigens allemaal zonder papieren, zijn in overgrote getalen economische vluchtelingen op zoek naar een gespreid bedje.! Vraagt u zichzelf maar eens af, als u op reis gaat, buiten de EU, dan is het eerste dat u in uw zak stopt uw paspoort! U wilt kunnen bewijzen dat u uit Nederland komt. Bij het gross van de nu binnenstromende mensen worden geen papieren gevonden waarmee men kan aantonen uit een conflictgebied te komen! Rara wat daar de reden van is.

Gnoffel | 09-09-15 | 12:49

Ik ga zaterdag maar eens in Tholen langs de deuren om handtekeningen als ik daar toch ben. Bijna 80% had destijds tegen Eu-grondwet gestemd. Dus daar is het laaghangend fruit waar we handtekeningen kunnen halen. Hopelijk zijn er per post via de Kiesraad ook al heel veel handtekeningen binnen van mensen die het niet zo op GS hebben maar wel mee willen doen.

dalskog | 09-09-15 | 12:38

Misschien een idee om met dit filmpje een soort advertentieruil overeen te komen met websites van Libelle, HP/De Tijd en de Groene Amsterdammer?

His Lordship | 09-09-15 | 12:33

Degene die het probleem van Alexander Pechtold en D66 het beste onder woorden heeft weten te brengen is Leon Verdonschot in zijn column "Alexander Pechtold, je bent een onnozele clown." n.a.v. de "pang pang" tweet. Dit is nu precies het probleem van D66, en dit luchtige D66-recept is nu uitgewerkt bij de kiezers:

".... met de opvattingen van D66 heb ik volgens mij best veel gemeen. En toch staat me altijd iets tegen in die club, al kon ik nooit aanwijzen wat dan preciés. En toen ik die tweet zag van hun leider, wist ik het ineens: het is precies deze lichtvoetige, ironische, vrijblijvende levenshouding die me zo tegenstaat in zo’n Pechtold. D66’ers worden nooit echt boos, omdat niets ze écht kan schelen. Politiek is een spel, een debat een wedstrijdje, een opvatting nooit een principe, maar altijd een meninkje – dat ook zo weer kan veranderen als dat beter uitkomt, want het moet wel leuk blijven."

Bron: revu.nl/columns-2/alexander-pechtold-j...

Outsider-Inside | 09-09-15 | 12:29

Ik lees in elk geval op Facebook dat we vanuit de SP-hoek niet veel hoeven te verwachten, want GS is een (dubieuze) rechtse, jakkie-bah organisatie. Geen Joop-certificaat, dus niet goedgekeurd door het SP-volk. Was Joop met GeenPeil gestart, was het ongetwijfeld de linksche hemel ingeprezen. Wat een kortzichtig volk.

FrankVeer | 09-09-15 | 12:28

Vroeger, nog voordat d666 bestond, hadden politici een goed verhaal, principes en stonden ze nog ergens voor. De klad kwam er in toen een andere voetnoot in de vaderlandse politiek, drs Joop den Uyl iedere "arbeider" (toen werd er nog gewoon gewerkt en nog niet ge-managed) een auto beloofde. Tegenwoordig wordt er door politici van alles beloofd ( Hoi Mark, waar is die €1000 ?) en ondertussen maken de heren zich zorgen over het aanzien van politici.
Kom nu eens met een realistisch verhaal, stelletje tweedehandsautoverkopers en luisterT naar je stemvee want steun om de grenzen open te zetten wordt alleen maar minder, naarmate opvang de werkende burgers meer geld kost.

Anjin Mohammed | 09-09-15 | 12:27

Vroeger, nog voordat d666 bestond, hadden politici een goed verhaal, principes en stonden ze nog ergens voor. De klad kwam er in toen een andere voetnoot in de vaderlandse politiek, drs Joop den Uyl iedere "arbeider" (toen werd er nog gewoon gewerkt en nog niet ge-managed) een auto beloofde. Tegenwoordig wordt er door politici van alles beloofd ( Hoi Mark, waar is die €1000 ?) en ondertussen maken de heren zich zorgen over het aanzien van politici.
Kom nu eens met een realistisch verhaal, stelletje tweedehandsautoverkopers en luisterT naar je stemvee want steun om de grenzen open te zetten wordt alleen maar minder, naarmate opvang de werkende burgers meer geld kost.

Anjin Mohammed | 09-09-15 | 12:27

Den Haag heeft schijt aan de meerderheid!

mennixxx | 09-09-15 | 12:25

Deze EU-geile Pechtold doet me kotsen met zijn opportunistische nep-gehuichel.
Referendum mag (als sluwe verkiezingsleugen), zolang het maar niet zijn meesters van het Brusselse Politburo betreft.
-
Hij wil samen met de huidige kabinetskliek uw en mijn goede oude Nederland verkwanselen aan de Brusselse bezetters, met als bonus nog een paar extra miljardjes "naheffing" van ONS belastinggeld.
-
Den Haag zit vol landverraders!

telelezer | 09-09-15 | 12:25

Even een off topic vraagje, ik heb tijdens de eerste geenpeil ronde, voor de 10.000, een hoop mensen dubbel laten tekenen zodat ik ze geen 2 keer lastig hoefde te vallen maar zijn die formulieren nog steeds geldig? Aangezien het nu alleen nog om Oekraïne gaat twijfel ik hierover. Iemand?

Miles From Home | 09-09-15 | 12:22

Al zou ik helemaal niks over hem weten dan alleen al door zijn kop die hij trekt mag ik hem niet.

Mertom | 09-09-15 | 12:17

Zo simpel is het nou, GS. Simpel filmpje, duidelijke boodschap. En dus geen infantiel gedoe.

Vrije Nator | 09-09-15 | 12:16

-weggejorist-

nickname2023 | 09-09-15 | 12:16

Er zijn er die niet op Spektrui willen stemmen, want vies.
Er zijn er die niet op Geert willen stemmen, want ze hebben wat over hem gehoord.
Er zijn er die niet op de SP willen stemmen, want eng.
Er zijn er die niet op het CDA willen stemmen, want niet stoer.
Er zijn er die het heulemaol nie eens zijn met de VVD.
En toen stemden ze op Pechtold want ze wisten niks beters.
D66, de partij voor de hoger opgeleide vrouwtjes in draka-broek maatje 42+ in vrijstaande huizen met een goed verdienende vent.

Ik reaguur al 5 jaar | 09-09-15 | 11:33

Dit is dus écht zo hè! Ik ken een paar van die types... EXACT hetzelfde verhaal. En geweldig dat ze zichzelf vinden. Ze hebben het helemaal gemaakt vinden ze in hun grote huis en met hun welgestelde vrinden. Maar geen benul wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Ze doen alsof dat wel zo is maar vraag maar eens een klein beetje door... je haalt ze zo onderuit op hun dure merkschoenen!

Opinion1970 | 09-09-15 | 12:15

Het zou werkelijk boekdelen spreken als ondanks een grootschalige boycot van media en politiek, het Geenpijl toch zou lukken om die 300K handtekeningen op te halen. Een duidelijker signaal over hoe de kiezer tegenover de politiek staat, is er niet te bedenken.

nietvaneergister | 09-09-15 | 12:14

@MyCatIsDoingThis | 09-09-15 | 11:47
Als je in de kroeg je politiek overtuiging aanpast, betaalde de partij zeker je rekening? Alcohol en politiek, een levensgevaarlijke combi.

toetanchamon | 09-09-15 | 12:12

Geenpeil crowdfunding ging net door de EUR 20.000. Heel goed.

Maar voor een goede campagne is vanwege de belachelijke geenpeil media-boycot wel flink wat meer geld nodig. Blijven storten dus.

Outsider-Inside | 09-09-15 | 12:05

“Zonder transparantie geen democratie,” zei D66-Kamerlid Gerard Schouw al begin dit jaar (2012). www.hpdetijd.nl/2012-06-02/pechtold-ga... Deze quote wordt direct gelinkt naar de D-66 website. Het zal niemand verbazen dat je 3 jaar later uitkomt op een eror 404 pagina.
"Onlangs zijn alle websites van D66 vernieuwd, en het kan zijn dat deze pagina daarbij is verplaatst of verwijderd." d66.nl/d66nl/video/20120328/_zonder_t...

toetanchamon | 09-09-15 | 12:05

Haha kereltje Pechtholt die onlangs Wilders probeerde af te zeiken in de tweede kamer tijdens het Griekenland debat toen hij begon over Wilders zijn verleden bij de vvd dat Wilders toen voor Griekenland voor stemde terwijl hij zelf zoals in het filmpje te zien is de grootste draaikont is die nog steeds bij de zelfde partij zit.

Autobonker | 09-09-15 | 12:05

Kijk, dit is een effectief campagnefilmpje. Hoe leuk van Leeuwen er ook uit ziet op een printer, dit is wat er nodig is om mensen over de streep te trekken. Hulde.
Op naar de 300.000 handtekeningen!

Vega Mindy | 09-09-15 | 12:03

Bla bla bla *kotst*.

Rest In Privacy | 09-09-15 | 11:58

Mooi filmpje!
Die Verhofstadt is echt zo gek als een deur, wat een clown is dat.

De Psychiater | 09-09-15 | 11:58

Ieuww! Die Guy Verhofstadt... wat een enge schreeuwnazi is dat toch! Krijg er gewoon associaties met Hitler bij... Geniaal filmpje overigens, het legt de zenuw genadeloos bloot, waarvoor hulde!

Opinion1970 | 09-09-15 | 11:56

Pechtold is heilig overtuigd van zijn eigen gelijk en superioriteit. De kans dat hij ooit nog helder uit zijn ogen gaat kijken is minimaal. Het was geen intellectueel en wilde te graag wat macht en aanzien. Die macht en aanzien heeft hij niet en zal hij nooit krijgen. Hij is gebruikt als marionet door de EU despoten en wordt nu uitgekotst door de Nederlandse burger. Carrière van Pechtold is totaal mislukt. Jammer, next puppet on a string please!

Mark_D_NL | 09-09-15 | 11:55

Cuyahoga | 09-09-15 | 11:05
En omdat goede bloedworst lekker is, stem ik alleen al daarom geen Thieme. Laat staan dat ik haar om het recept vraag.

Bij Boze henk vloeit dan weer het bloed. Onder de nagels vandaan.
(BozeHenk | 09-09-15 | 11:17)

chicago river | 09-09-15 | 11:55

@enohPi | 09-09-15 | 11:27

Aangezien de hoogst scorende gemeenten die voor de Europese Grondwet stemden in 2005 vooral gemeenten zijn waar D66 zwaar vertegenwoordigd is, zullen daar - gezien de anti-democratische houding van D66 - waarschijnlijk minder supporters voor een referendum te vinden zijn dan in de gemeenten die in grotere mate tegen de EU grondwet stemden. Gewoon een kwestie van gezond verstand.

Het gaat nu toch om zo veel mogelijk handtekeningen op te halen? M.u.v. Boris van der Ham is al gebleken dat je voor referendum handtekeningen niet bij de "kroonjuweel verkwanselaars" van D66 moet zijn.

Outsider-Inside | 09-09-15 | 11:50

Jaren geleden was ik in Den Haag. Cafe van Buuren was ook zo'n beetje de stamkroeg van wat D66-ers. Er was ook regelmatig een politiek cafe.
Lousewies van der Laan was er ook met zekere regelmaat te vinden.
Op dat moment waar ik over spreek, speelde EU nog niet zo erg. Dacht er zelf toen zelfs over om D66 te stemmen, en lid te worden.
Maar ik kreeg het gevoel dat D66 meer bestond uit mensen die gezelligheid bij elkaar zochten, dan dat er echt knopen mee konden worden doorgehakt. En ik was niet op zoek naar een gezelligheidsvereniging.

MyCatIsDoingThis | 09-09-15 | 11:47

Kudos voor de maker van het filmpje. Rillingen lopen je over de rug.

jip_86 | 09-09-15 | 11:47

Probeer de maker van dit filmpje aub binnen te halen, zeer zeer krachtig.

Kapt. Kip | 09-09-15 | 11:44

Hier een raad van een burger voor Pechtold: vergeet je niet je polonium-pilletje in te nemen vanmiddag?

Dhr. de Wit | 09-09-15 | 11:43

Waarom is powned op deze site aanwezig en is er niets aanwezig als het gaat over geenpeil? Mag dat niet bij de staatszender?

toetanchamon | 09-09-15 | 11:40

Zeer duidelijk filmpje. Mooi zoekwerk

Mocht de maker op zoek zijn naar een item dan kan ik
Feynman | 09-09-15 | 10:11 uit het vorige topic aanraden.
die met 137 miljard zieligheisindusrie in verhouding tot een aantal miljard om mensen in de regio op te vangen.

bodemloos | 09-09-15 | 11:37

Je schijnt tegenwoordig ook mensen te hebben die een paar keer in de week géén vlees eten, en zichzelf 'flexitariër' noemen?
En dan bedoel ik niet de mensen die een paar dagen in de week geen vlees eten omdat ze het niet kunnen betalen, die mensen noemen we 'arbeider' of 'rechtsextremist'.
Maar anyway, in dat kader kun je Kereltje een 'flexocraat' noemen.
U weet wel, zo iemand die een paar dagen in de week vrijwillig geen democratie wil.

Cuyahoga | 09-09-15 | 11:37

Er zijn er die niet op Spektrui willen stemmen, want vies.
Er zijn er die niet op Geert willen stemmen, want ze hebben wat over hem gehoord.
Er zijn er die niet op de SP willen stemmen, want eng.
Er zijn er die niet op het CDA willen stemmen, want niet stoer.
Er zijn er die het heulemaol nie eens zijn met de VVD.
En toen stemden ze op Pechtold want ze wisten niks beters.
D66, de partij voor de hoger opgeleide vrouwtjes in draka-broek maatje 42+ in vrijstaande huizen met een goed verdienende vent.

Ik reaguur al 5 jaar | 09-09-15 | 11:33

Wie noemt zijn kind dan ook Arrogander.

Oh, nee, dat hebben wij gedaan.

Vogelbeest | 09-09-15 | 11:33

Volgende stap: "We gaan de burger iedere week om raad vragen" (maar we luisteren er tóch lekker niet naar en gaan gewoon ons eigen gang)

taxhond | 09-09-15 | 11:30

Jarenlang een referendum gebruiken als politiek agendapunt van D66.
Maar als het er op aankomt zeggen dat de EU te complex is voor de burger om te kunnen begrijpen.
Pechtold is een gevaarlijke man met zijn NSB66.

Klier van Bartholin | 09-09-15 | 11:29

Ik hoop dat Wilders MP wordt bij de volgende verkiezingen.
Dan ga ik Pechtold even herinneren aan zijn belofte....

necrosis | 09-09-15 | 11:27

De grootste hypocriet van de Tweede Kamer (en dat wil wat zeggen).

Burgermans | 09-09-15 | 11:27

Outsider-Inside | 09-09-15 | 11:17
Ho Ho.
Het gaat om de opkomst voor het referendum.
Niet of je voor of tegen bent! Dat is manipuleren.
Voor het referendum en voor Europa.

enohPi | 09-09-15 | 11:27

Die ouwe politici van 2005, die vind ik nou zulke halve zoolen.

Ik reaguur al 5 jaar | 09-09-15 | 11:26

Juist, beter richten we onze oorlogszucht direct op Brussel en Den Haag.
Te wapen, fakkel&riek!
En vergeet de pek en veren niet.

Abject | 09-09-15 | 11:23

Live meekijken met de "Statement by the President of the Commission - State of the Union" in Strasbourg?
Zometeen komt De Graaff, Juncker en een heleboel anderen.
Als gevraagd wordt om een plugin, kan je de link openen in Explorer.
Het gaat natuurlijk om migratie.
Meekijken in de slangenkuil?
www.europarl.europa.eu/ep-live/en/plen...

domheid regeert | 09-09-15 | 11:21

Volgens mij heeft die smerige verrader een lijn coke op van Tilburg naar Groningen zo groot zijn die pupillen van hem.

Rest In Privacy | 09-09-15 | 11:20

Geenpeil getekend en 4 andere overgehaald om hetzelfde te doen. Op naar het feest voor de democratie!

wokkel32 | 09-09-15 | 11:19

Pechthold haalt mij echt het bloed onder de nagels uit. ik zou nog liever die kwal van de PVV aan de macht zien dan Alexander -landverrader- Pechthold

BozeHenk | 09-09-15 | 11:17

In Urk stemde in 2005 bijna 92% tegen de Europese Grondwet. Daar moet je dus nu ook snel op jacht naar handtekeningen. Gebruik eventueel de kerk om handtekeningen in te zamelen.

Hier een handig overzicht met de hoogst en laagst scorende Gemeenten bij het EU referendum uit 2005. Vooral in de hoog scorende Gemeenten moet de handtekeningen-acties snel opgeschaald worden. Dat is het laaghangende fruit.

www.nlverkiezingen.com/RefExtr.html

Zie ook dit verhelderende kaartje van de 2005 EU grondwet referendum uitslag:

eemsmond.christenunie.nl/l/library/dow...

Outsider-Inside | 09-09-15 | 11:17

Snap niet dat D66 Pechtold er niet uittrapt. Destijds had hij een goed verhaal maar nu is hij totaal van het pad af. Totaal geradicaliseerd.

i-Wonder | 09-09-15 | 11:16

Het valt me op dat ogen van Pechtold zeggen: ook al lieg ik, geloof me a.u.b.
Nu staan de ogen van Pechtold als een geestelijk gestoorde. Wat jaren liegen met een mens kan doen.

caralho | 09-09-15 | 11:15

Ik geloof Alexander Pechtold, ik ga op hem stemmen. Daarom steun ik #geenpeil, zodat ik kan laten zien aan onze leider van de EU-democratie hoeveel we van hem houden.

Teken mede D66-ers, opdat wij democratie kunnen vieren.

Kaas de Vies | 09-09-15 | 11:14

Halverwege afgezet ivm irritant muziekje. Tis dramatisch genoeg zonder geluidseffecten wat mij betreft.

derwilliemeister | 09-09-15 | 11:14

Rutte: 'Nederland is een handelsnatie!' Correctie: Nederland wás een handelsnatie.

robW | 09-09-15 | 11:13

Beste filmpje tot nu toe...!!

Fatwabuster | 09-09-15 | 11:12

Staat Pechtold daar nu reclame te maken voor GeenPeil?

Conan de Rabarber | 09-09-15 | 11:11

En zo is het edelachtbare!

Wordt het niet tijd dat we radio en tv programmas gaan vragen om aandacht te besteden aan geenpeil ?
Evers staat op
Rtl late night
Coen en Sander
Pauw
Nos
Ad
Etc etc etc

Jeroen10.000 | 09-09-15 | 11:11

20 keer geluisterd en al 2 schone onderbroeken aan moeten trekken.

gentle giant | 09-09-15 | 11:10

Beter filmpje dan gisteren.
Kan iemand mij duiden waarom de Telegraaf zich helemaal afzijdig houdt en zelfs niet als nieuwswaarde Geenpeil volgt?

nietvaneergister | 09-09-15 | 11:08

Het probleem met Pechtold en vele politici is dat ze geen idealen willen verwezenlijken, maar slechts op zoek zijn naar een baan.

henriette | 09-09-15 | 11:05

Het failliet van D66 mooi in beeld gebracht. Ruggegraatloze dweilen. Principeloos en opportunistisch want het is tochmaar een spelletje. Zolang je maar lekker dicht tegen de macht aan zit in de grote instituten en ver van waar de burger mee te maken heeft.

Godsammekraken | 09-09-15 | 11:05

Pechtold, een marginale veilingmeester, vragen om zijn mening over democratie, is hetzelfde als Marianne Thieme vragen hoe je de lekkerste bloedworst moet maken.

Cuyahoga | 09-09-15 | 11:05

Ik kan echt niet langer dan 3 seconden naar dat hoofd van die EU-junk kijken zonder zwaar agressief te worden.

Rest In Privacy | 09-09-15 | 11:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl