Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PvdA trol uit New York jammert weer

mees en niet piersonOnze aanbeveling eens aan de slag te gaan met een kookboek, heeft Heleen Mees blijkbaar in de wind geslagen. Want de PvdA-trol met standplaats New York, mag vandaag in Trouw vertellen dat ze blij is weg te zijn uit dit kudtland. Sterker nog. Ze lispelt iets over Pakistan in de polder. En neen, dan heeft zij het niet over het almaar oprukkende extremisme in 020-Gaza, maar over de kabinetsformatie. De souffleuse van Jan Pronk spreekt over een deprimerend plaatje, met al die mannen. Zo snapt ze bijvoorbeeld niet waarom Wouter Bos in plaats van Jacques Tichelaar niet gewoon zijn nummer twee op de lijst, holocaustontkenner Nebahat Albayrak naast zich aan de onderhandelingstafel duldt. Mees: “Alsof mannen superieur zijn. Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken?” Simpel, vrouwen kunnen niet onderhandelen, wel koken...

Reaguursels

Inloggen

Met haar arrogante gebabbel verhult meisje Mees, geboren Nijkamp, een groot gebrek aan kennis van de moderne geschiedenis. Pakistan in de polder is wat ze mocht willen. Anders dan Nederland heeft Pakistan namelijk wel een vrouwelijke premier gehad, Benazir Bhutto. Waarom komen al die klachten over "te weinig vrouwen aan de top" altijd van vrouwen die zelf niet de moeite nemen serieus werk te vinden?

safire | 13-01-07 | 23:24

@ 841 gezontverstant
noem eens namen,
he
he
he
he,
kom nou, he?

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 14:37

gezontverstant 11-01-07 @ 10:42: van werkende vaders heb ik minder last ja. Die ouwehoeren tenminste niet de hele dag over hun kinderen (dat ze gewoon niet snappen dat dat saai is voor andere mensen).

Ohja | 11-01-07 | 14:25

schnitzel @1110
allochtonen en de vrouwen?
en HUN vrouwen bedoel je toch zeker?

bejaarde op brommer | 11-01-07 | 14:23

Louis Major, oud-voorman van de Belgische socialistische vakbond:
'Wijven moeten niet zoveel complimenten maken.'
Ja, dat waren nog eens tijden.

van Maerlant | 11-01-07 | 13:07

Seksisme is hier uitgevonden, blijkbaar.
Inderdaad viel me het ook op: alleen maar mannen, en allemaal van hetzelfde soort. Dit is inderdaad bepaald geen vooruitgang, maar achteruitgang. En wat verwacht je anders van CDA, Christenunie en PVDA.
Ze zullen met deze instelling zeer snel vallen, deze 'regeerders'.
Het overgrote deel van Nederland : de allochtonen EN DE VROUWEN, herkent niets meer in hun beleid straks. Dan kun je wachten op nieuwe verkiezingen. Wat zijn mannen toch stom soms.

schnitzel | 11-01-07 | 11:10

@ Ohja 11-01-07 @ 10:11
Nee, ik bedoel er niet mee dat ze geen promotie krijgen omdat ze door eigen keuzes onbetrouwbaar zijn geworden als werknemer? Ik bedoel dat een gezonde (werk)relatie van twee kanten komt. Het is voor velen allang niet meer zo dat de werkgever alleen maar werk elvert en dat de werkgever daar alleen salaris tegenover stelt. Die vrouwen waar ik het over heb, functioneren uitstekend buiten de starre, onflexibele (inflexibele?) organisaties waarvan ze deel uit maakten. Slecht een deel van de vrouwen waarover ik het heb, heeft kinderen. Wat ik bedoel is dat deze vrouwen hebben ontdekt dat het voor hen veel slimmer is hun heil elders te zoeken (als zelfstandig ondernemer/in het buitenland) in plaats van binnen de starre, inflexibele top van veel Nederlandse organisaties. De paar Nederlandse vrouwen die ik ken die binnen Nederland in de top van een groot bedrijf zitten en daar tevreden zijn, zitten bijna allemaal bij een multinational. Lijkt me toch niet allemaal toeval, hoewel er mogelijk volop totaal tevreden vrouwen bij Nederlandse instellingen in de top zitten.
.
Mijn mening is dat je zo'n beetje niets in het leven tevoren volledig kunt overzien. En ouderschap is zó ingrijpend, dat iedereen die denkt dat wel te kunnen volgens mij de boel onderschat.
.
Waarom zijn moeders die blijven werken 'helemaal erg' en vaders die dat doen niet? In jouw voorbeeld topman/zeeman kan ik erin komen, maar de meerderheid van de heterostellen in mijn omgeving werken op hetzelfde niveau, met hetzelfde inkomen. (Waarom weet ik niet, maar ik moet opeens denken aan Beatrix. Die oudste zoon van haar is inderdaad sociaal onaangepast en slecht terechtgekomen. Ondanks dat zijn vader regelmatig thuis was.)

gezontverstant | 11-01-07 | 10:42

gezontverstant 11-01-07 @ 08:41; ROFL

gezontverstant 11-01-07 @ 09:06; Vrouwen weg door de sfeer in organisaties? Wat bedoel je daarmee? Dat ze geen promotie krijgen omdat ze door eigen keuzes onbetrouwbaar zijn geworden als werknemer? Een kind nemen in een overbevolkt land is een puur egoistische keuze. Dat is niet iets wat je als vrouw 'moet' maar iets wat je zelf wil. Voor iets wat niet hoeft maar je zelf graag wilt, hoeft een ander niet op te draaien + dat een overdosis part time werknemers doorgaans voor grote chaos op de werkvloer zorgt (goede communicatie is ook lastig als je elkaar nooit ziet). Als dat nadelen heeft voor een bedrijf is het logisch dat het ook nadelen heeft voor de werknemer.
.
Net he tweede alinea ben ik het wel eens behalve met dat niemand kan overzien wat dat inhoudt. Als toekomstige ouder heb je de verantwoordelijk heid ZELF uit te zoeken waar de fuck je aan begint. Wat acceptatie betreft snap ik zowel de vrouwen als de mannen niet echt. Van een man begrijp ik niet dat je vrijwillig een relatie met iemand aangaat, om vervolgens het waardevolle van een relatie (de tijd die je samen doorbrengt) en andere leuke bijkomstigheden (elkaar materieel, intellectueel etc. verrijken) opgeeft, voor een kind. Een kind waarvan je nog niet eens weet of het leuk wordt (het kan ook gewoon een kutkind zijn), die veeeeeel geld gaat kosten, waar hoogstwaarschijnlijk 0,0 toegevoegde waarde bij zit, in een land dat nogal 'druk' is. Nou slim bezig ben je dan. Heb geen respect voor dat soort keuzes en ik kan het al helemaal niet begrijpen.
.
En vrouwen die wel blijven werken als ze een kind hebben he. Dat is helemaal erg. Die hebben buiten werktijd (en soms al tijdens) geen tijd om zich met werk danwel persoonlijke ontwikkeling bezig te houden, doen in tegenstelling tot de kinderlozen niet thuis nog even dat ene boek erop nalezen of vrijwillig bijscholen danwel verdiepen etc. Het zijn gewoon niet echt 'aanwinsten' meer. Als je kinderen neemt, gaat het goede van jou (bij juiste manier van overdragen, anders is het helemaal zinloos) in het kind, als het goed is. Vanaf het moment dat je kinderen hebt wordt je dus al minder waardevol. Want we weten allemaal hoe dat gaat.
.
Wat helaas ook nog es zo is. En wat ik op zich wel begrijp. Is dat die mannen dus meer verdienen, en daarom de vrouw thuisblijft. Want als zij verkoopster bij de zeeman is, en hij topzakenman, dan is het economisch gezien vrij achterlijk als hij thuis gaat zitten. Om een kind (op) te voeden heb je naast liefde en verantwoordelijkheidsgevoel immers ook geld nodig. In die situaties kan ik het me dan ook voorstellen dat de man niet een dagje minder gaat werken. Nogal zonde.

Ohja | 11-01-07 | 10:11

@ Ohja 11-01-07 @ 07:39
Ik ken aardig wat hoogopgeleide en -ontwikkelde Nederlandse vrouwen die vanwege de mentaliteit in Nederlandse organisaties naar het buitenland zijn vertrokken of in Nederland voor zichzelf zijn begonnen (als éigenaar van een bedrijf in Nederland wordt zo'n vrouw opeens een stuk serieuzer genomen). Lijkt me toch uiteindelijknadelig voor die organisaties (en voor Nederland) als talent (al is het dan vrouwelijk) wegloopt.
.
Als ik kijk in mijn omgeving (ik heb zelf geen kinderen) geloof ik dat niemand die aan ouderschap begint, kan overzien wat dat inhoudt (vrouwen noch mannen). En wat zie je dan vooral: de vaders laten een deel van hun verantwoordelijkheid liggen en passen hun leven een stuk minder aan dan de vrouwen. Dat is iets wat vrouwen veel minder zouden moeten accepteren, maar het is natuurlijk wel wat vérgaand om als kersverse moeder tegen de kersverse vader te zeggen: flikker maar een eind op met je onverantwoordelijke pubergedrag - ik moet je niet meer. En ja, die baby onverschoond laten huilen en met je vriendinnen de uitverkoop in opdat die man eindelijk zijn verantwoordelijkheden zal oppakken, gaat ook wat ver (en het effect haalt het eind van de uitverkoop niet). Misschien moeten aanstaande ouders wat minder dromen, eens een weekje stage lopen bij ouders die twee maanden geleden ouders zijn geworden en vervolgens keiharde afspraken maken: als jij werkelijk bereid bent die vaderrol op je te nemen, moet je dat nú bewijzen door nú minder te gaan werken. Als dat om zesduizend redenen niet gebeurt, waarom dan wel na de bevalling?

gezontverstant | 11-01-07 | 09:06

Al die mannen hier die zo tegen vrouwen zijn, zijn dat nou latente homo's die vooralsnog te bang zijn om eens goed te worden doorgeneukt, maar daar wel steeds van dromen?
En die drie partijleiders, steeds zo knusjes samen? Bart Simpson: 'Something about a bunch of guys alone together in the woods... seems kinda... gay.'
[awkward silence]

gezontverstant | 11-01-07 | 08:41

Woka 10-01-07 @ 22:47

Goed punt. Vrouwen die hun werk niet serieus nemen, het gezin per definitie voor vinden gaan, 2x per 4jaar met zwangerschapsverlof gaan en vervolgens tig keer af bellen want 'kind is ziek' en ook nog eens hun collega's vervelen met al die verhalen over hun monster. Bweegh. Dat soort vrouwen (die dat doen en dus niet allemaal), moeten inderdaad niet janken als ze geen promotie krijgt. Respect voor die vrouw die zoekt naar alternatieven zoals thuiswerken (of je eigen keuzes accepteren en een niet-promotie en niet stijgend loon als logisch gevolg daarvan zien, tis niet alsof kinderen nou zo hard nodig zijn in een overbevolkt land, dus doe nou niet alsof je NIET puur egocentrisch bezig bent voor je eigen 'lol').
.
Aan de andere kant, is dat wel een keus van 2 personen, om een kind op de wereld te flikkeren. En het IS ook niet eerlijk dat vrouwen dan 9 maanden een probleem hebben en mannen niet. Weet je hoe moeilijk het is om een man te vinden die snapt dat je geen kids wilt? Die vinden het allemaal best. Hun leven gaat toch wel door, maar je weet als vrouw natuurlijk heel goed waar je aan begint en je kunt ook nee zeggen. Dat een vrouw part time mag werken in zo'n situatie vind ik een goede zaak, maar ze kan ook op andere manieren laten merken dat ze haar werk wel serieus neemt. Zoiets IS te compenseren.

Ohja | 11-01-07 | 07:39

alpha_mannetje 11-01-07 @ 00:06

Hehehehehehehe

bottehond | 11-01-07 | 01:02

Lekker belangrijk wat een demagogische ivoren trut te zeggen heeft over een land waar ze niet woont... Lekker in New York blijven, net zo passé als die mooie partij van je.

Jezelf een beetje omhoog neuken bij van der Ploeg (en daar ben je blijkbaar niet erg goed in) en dan een beetje gaan jengelen dat we er geen vrouwen bij hebben zitten, ga eerst zelf maar een beetje je best doen met je knietjes bij elkaar.

Dat vorige stuk van je was ook al zo mooi, dat stond helemaal bol van de feitelijke onjuist heden (20k hits muhaha welkom in het 3e millenium), nu kom je met platgetreden paden, onbegrijpelijk van een kwaliteits stuk wc papier (of heb je je bij de NRC ook al laten ploegen?)

alpha_mannetje | 11-01-07 | 00:06

Zo passé om dit soort polder-vergelijkingenen te maken.

Als het over heel Nederland gaat: huppeldepup in de polder
Als het over Rotterdam gaat: huppeldepup aan de Maas
Als het over Amsterdam gaat: huppeldepup aan de Amstel

Gáááp. Weest eens wat origineler.

Joris Lutser | 10-01-07 | 23:26

Flippo 10-01-07 @ 21:38

Mijn teef is mooier dan die van jou. Blond en een fikse D- Cup. Anders nog iets? Dank U! AzijnpisserT.

bottehond | 10-01-07 | 23:06

bejaarde op brommer 10-01-07 @ 22:41

lol, zo zie je maar weer. Schol & truste brombeer...

v Maerlant | 10-01-07 | 22:50

Ze heeft gelijk dat er meer vrouwen horen te zitten. Maar Wouter Bos neemt gewoon in zijn ogen de beste persoon mee voor deze onderhandelingen.
Vrouwen hebben kansen genoeg, alleen willen ze allemaal kinderen baren en part-time werken. De laatste regeerperiode zat er ook een dame in de kamer die het voor elkaar kreeg om in 4 jaar 2 keer met zwangersschapverlof te gaan!
Zo creeer je niet echt de mogelijkheden he

Woka | 10-01-07 | 22:47

@v Maerlant,
zeker,
moet al bijkomen van vandaag, alles ging goed, zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten.
slechte voedingsbodem voor reaguursel, ik ga al bijna nuanceren!
maar snel uitchekken en een glaasje bruin slaapwater,
schol!

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 22:41

bejaarde op brommer 10-01-07 @ 22:29

Neeje! Voor wie hou je me? Ik bedoel die eerbiedwaardige madam uit m'n link van 22:05! je motie 'barst, zuurtut' steun ik overigens, dat weer wel.

v Maerlant | 10-01-07 | 22:33

@maerlant
je bedoelt hopelijk die zuurtut boven het artikeltje?
zou ik best wel mee willen ruilen, lekker de rest van mijn leven betrokken zijn met mezelf en met andere pruimen.
meer pruimen in de regering en in het hoge management, dé oplossing voor..
eh...
en eh.,
...
eh
van alles.
de 4e golf
enzo.
ach barst met dat wijf.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 22:29

bejaarde op brommer 10-01-07 @ 22:17

Ik vond het een heerlijk bericht. Zo oud wil en zal ik niet worden, maar dat ik het rebelse altijd in me mag koesteren met deze dame als lichtend voorbeeld!

v Maerlant | 10-01-07 | 22:23

@maerlant 2205.
opvoeden is best moeilijk.
en ondankbaar.
maar ja, iemand moet het doen.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 22:17

Overigens kunnen mannen ook beter koken dan vrouwen.

Guido | 10-01-07 | 22:10

bejaarde op brommer 10-01-07 @ 21:42

Goed nieuws voor je makker! Denk dat ik een geschikt pittig lief voor je heb:

www.nieuwsblad.be/GT/Index.aspx?generi...

Wat nou off topic? Het goede voorbeeld ja!

v Maerlant | 10-01-07 | 22:05

gezontverstant 10-01-07 @ 18:15

Even deze post aangrijpen om nog 's on topic te reaguren en iedereen die welwillend over m'n off topics heen wou lezen te bedanken.

Getalsmatig lijk je het gelijk aan je zijde te hebben. Door echter deze drie namen te gebruiken trachtte ik op een tendens van kentering te wijzen. Mevrouw Meesmuil had dat, als ze haar huiswerk had gemaakt in plaats van weer eens haar kaduke kleiduifapparaat in werking te stellen, ook kunnen weten. Aan onze universiteiten studeren nu voor het merendeel vrouwen. Tenzij andere fenomenen - waarover ik hier en nu maar zedig zal zwijgen - roet in het eten gooien, moet dat zich wel vertalen in een groeiend aantal leidinggevende functies. Enige dossierkennis had mevrouw Mees dan ook geïnspireerd tot hetzij een andere column, hetzij een andere toonzetting. Voorlopig besluit ik dan ook maar dat uitbreken uit de corral van verongelijktheid voor mevrouwtje zielig Meesje te hoog gegrepen is.

v Maerlant | 10-01-07 | 21:59

@Flippo 10-01-07 @ 21:38
Ah, ik begrijp dat jij nog lang niet zover bent. Nog niet droog achter je kleuteroortjes. Anders zou je zulke onzin niet verkopen. Even voor de goede orde: mijn echtgenote denkt er precies zo over als ik schreef. Niet het vrouw zijn moet tellen, maar je kwaliteiten. Punt uit.

En als we toch bezig zijn, waarom zie ik op tv altijd alleen maar jonge kudtdoosjes? Wat hebben die dan wat een vent niet heeft, afgezien van hun uiterlijk? Ja, ik weet het wel: een leeg hoofdje.

Ken je die mop van dat domme blondje, dat met een zwaar beschadigde vinger bij de dokter kwam? Hoe dat zo gekomen is, vroeg hij. Tja, ze wilde zichzelf van het leven beroven, stak een pistool in haar oor en schoot. Maar vanwege de herrie had ze een vinger in haar andere oor gestopt.
Daar moet ik altijd aan denken als ik die lege kwekdoosjes van die belspelletjes zie.

Hadjewat? | 10-01-07 | 21:51

tegengas 10-01-07 @ 12:26
Jij zegt dat ze gelijk heeft, Ze beweert dat vrouwen niet aan de bak komen door tergenwerking van de mannen. Nou, welk woord hiervan begrijp je dan niet?

Hadjewat? | 10-01-07 | 21:46

Dat mens moet niet zo zeiken, ze zit in Amerika, bek dicht over NL als je hier toch niet woont.

Stomme snol.

Neko Koneko | 10-01-07 | 21:45

@flippo 2138
ja.
topic:
valt me op dat die oude emancipas nog steeds met zichzelf bezig zijn.
"zitten er wel vrouwen in de regering", wat een armoede.

de jongere generaties kunnen zich dergelijke aanstelleritus niet meer veroorloven, maar dat bomt die zuurtutten niets.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 21:42

Zielige rechtse balletjes. Wat als jullie later onverhoopt toch nog aan de vrouw raken? Gaan jullie dan ook dit soort rechts rabiate onzin verkopen? Of zeg je ja en amen tegen het vrouwtje, en verkoop je deze prietpraat alleen aan de bar tegen al die andere "mannen" met bierbuik en wormvormig aanhangsel?

Flippo | 10-01-07 | 21:38

gevallenverstand 10-01-07 @ 21:17

Dit vind ik zowaar bijna een sympathieke post. Nu wil ik toch eerst iets over die Duitse soldaten kwijt. Lach me daar maar eens flink mee uit, maar de extra betekenis van Duitse helm kende ik niet. Ik vond - en vind - dat gewoon een geschikte gozer, en als je die draad nog eens naleest, zal je merken dat die gekscherende posts ook perfect zonder die extra connotatie te lezen zijn. Ik hoop dat dat nu definitief tot het verleden mag behoren.
-
Over Bottehond. Ja, ik bewonder 'm, en ja, ik steun 'm waar ik dat aangewezen vind (voor zover ik nog aanwezig ben). Iets dat je waarschijnlijk niet wist: m'n allereerste post hier was aan Bottehond gericht, die op een vraagje van één regeltje deftig en uitvoerig inging, ondanks de nitwit die ik toen was. Dat, en het feit dat het toch zowat een halve Vlaming is met veel kennis over 0032, schept een band, snap je? Dat betekent niet dat wij het over alles eens zijn, gevallenverstand: over Verdonk hielden wij er een andere mening op na, over de vrije meningsuiting bewandelen we ietwat andere wegen, over christenen denken we verschillend.... maar vrienden die elkaars spiegelbeeld zijn zijn geen gezonde vrienden, dacht je ook niet? Zelfs over de islam denken wij, zij het marginaal, verschillend. Waarbij ik moet toegeven de meest pessimistische van de twee te zijn. Tot slot van dit reaguursel alweer wil ik je de credits geven waarvan ik vermoed dat ze je toekomen: hoewel ik je visie op de feiten resoluut blijf afzweren, wil ik wel geloven dat jij, hoe nefast de weg die je in mijn ogen bewandelt ook is, op jouw manierr het beste met je land voor hebt. Daarom: landverrader verdien je, als m'n vermoedens kloppen, niet. Twee dingen over die kwalificatie evenwel: niet vergeten dat jij ze in hetzelfde draadje eerst aan het adres van Bottehond had geadresseerd, in mijn ogen één van de grooste patriotten die ik ken, en ook.... weet je nog wat je mij zoal naar m'n hoofd geslingerd hebt? Allang vergeven hoor, maar deed evengoed wel zeer...

v Maerlant | 10-01-07 | 21:33

on topic: zijn we nu aan de 4e of 5e golf? of 6e?

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 21:25

@v Maerlant 2059
je bent politiek correct, want je verdedigt jezelf.
wel sportief.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 21:23

v Maerlant 10-01-07 @ 20:59
Ik had je post over abortus in de find modus over het hoofd gezien. *Moet toegeven dat Maer een weinig niet over de Islam post.*
2) Je trekt zwaar met botte op en ondanks zijn gescheld steun je hem door dik en dun.
Dat maakt dat ik jullie in een adem noem. Misschien gaat die affectiviteit idd wat ver omdat je soms ook reaguurt op mails aan bh. (Waar je mj dan bijvoorbeeld landverrader noemt, wat ik ver van mij af kan en mag werpen.)
3) Misschien mistte ik je in het reaguurderslandschap, nog eind vorig jaar stelde ik me wel eens ee reallife gathering voor. Verder is het denk ik interessant die Duitse soldaten nacht eens op te snorren, het was van verschillende kanten liederlijk.

Verder denk ik dat ik mezelf breed en diep in jouw hoofdtopic hebt verdiept en ben ik niet ongeinteresseerd in je mening over andere kwesties. Zoals iemand terecht eerder opmerkte; wees een aardig voor je lief.

gevallenverstand | 10-01-07 | 21:17

Pittybrad 10-01-07 @ 18:45

Het geval Thatcher is, behalve verleden tijd, ietwat vergelijkbaar met het geval Navratilova: je ziet wel borsten, maar zeker dat het een vrouw is ben je toch niet.

v Maerlant | 10-01-07 | 21:02

lees het onderstaande meeerdere keren en lees goed wat er staat.

hebben jullie ( iederen die dit leest zowel man als vrouw )
er wel eens bij stil gestaan.

Dat, als de vrouw op gelijke ( Maatschappelijk, ondernemend, leidinggevend, onderzoekend, creeerend ) voet staat.
waarom is het dan toch niet zo voelt.

simpelweg omdat het niet zo is.
anders was het nl wel zo geweest.

mr mojo | 10-01-07 | 21:02

gevallenverstand 10-01-07 @ 20:01

laat ik het nog eens deftig met je proberen. Is het je nog niet opgevallenverstand dat héle véle draadjes op één of andere manier op de islam terechtkomen c.q. ermee eindigen? Dat is heus niet door mijn toedoen hoor. Zegt dat niet veel meer over de maatschappelijke omgeving waarin we leven en de state of mind van vele reaguurders dan over mij (alleen)? Dit draadje is, zoals vele, vele andere, illustratief daarvoor. IK ben hier niet over de islam begonnen, hoor. Hier m'n eerste bijdrage:

Vrouwen zijn betere beleidsmakers, en abortus is een vrouwenzaak. Juist, ja. En Van Baalen is een sexiste.

van Maerlant 10-01-07 @ 12:31

Nu mag je het daar als vanzelfsprekend oneens mee zijn, maar het is toch on topic, of niet? En ik mag toch nog een andere mening toegedaan zijn dan jij, of niet? En die mening mag ik op een website die de naam GeenStijl draagt toch ongezouten uiten, of niet? Er zijn al zoveel zandbakjes voor vallende verstanden; hier mag het andere geluid tot uiting komen - tot spijt van wie 't benijdt. Sla anders de handen in elkaar met gelijkgezinden en neem de boel over. Kan je me bannen: o, sweet wet dream!

Of topic ging ik hier pas in navolging van anderen en omdat ik vond dat iemand onheus bejegend werd. Is het niet eerder zo dat jij hier Bottehond, nadien ook mij, er met de haren bijsleurt en dus aan het trollen bent? Je haat voor andersdenkenden benevelt je gevallenverstand, gevallenverstand.

Overigens reaguurde ik vandaag ook op andere draadjes zonder daarbij één keer het woord islam te gebruiken. Hiermee is je stellinkje dat àl m'n posts handelen over islam wel voldoende ontkracht.

Tot slot nog dit.Enkele maanden geleden besliste ik om te stoppen met reaguren. Dat had drie redenen:

- ik had m'n zienswijze duidelijk gemaakt en voelde het aan alsof blijven herhalen niet zoveel uithaalt;
- ik begon zowaar affectief betrokken te raken en was bang dat het uit de hand zou lopen;
- reaguren is, gelet op het spel van woord en wederwoord, een tijdrovende bezigheid waarvoor ik me alsmaar meer in bochten moest wringen en waaronder ook het privéleven wat begon te lijden.

Ik logde dus uit en bleef afkickgewijs nog wat min of meer sporadisch reagluren. Tot m'n stomme verbazing zie ik jou dan een post aan mij richten, vele weken nadat ik was uitgelogd, die dermate uitdagend was opgesteld dat ik me wel verplicht voelde te reageren. Waarom doe je dan zoiets in godsnaam, in plaats van blij te zijn dat je van me af was? Trouwens, zoveel reaguur ik toch niet; waar maak je je toch zo druk om?

v Maerlant | 10-01-07 | 20:59

bilo 10-01-07 @ 20:06
Benoemen is een ding, maar beuken als bottehond en Maerlant komt precies overeen mey dat mannelijke profiel waar Mees terecht op wijst.

gevallenverstand | 10-01-07 | 20:37

@gevallenverstand,
Dat viel mij ook al op. Ik word er een beetje bang van, die vijandschap jegens alles wat naar islam riekt het preken van gewapende opstande en die woordenbrij van landsverrader en weet ik wat meer die je over je heen krijgt als je een gematigde toon aanslaat. Ik had er een woordenboek bij nodig notabene, ben er helemaal beduusd van. Na ja, ik zal wel zien komende tijd

bilo | 10-01-07 | 20:06

Maerlant AL jouw posten gaan over problemen omtrend 'radicaliserende en in haar aard foute Islam aanhangers', ook je posten van vandaag. Daarmee voldoe je aan de kwalificatie 'Jammerende Trol' zoals de redactie die aan de kop van het artikel gebruikt en in de huisregels. Dit topic gaan over een PvdA vrouw die een aantal punten maakt. Allemaal fout in de ogen van de GS redactie, maar steeds anders en verschillend van topic. (Insgelijks voor bottehond.) Het interesseert me niet wat je van me vind, ben niet links maar dat zou je al moeten weten.
Overigens het rapport dat je aanhaald heeft het zowel over radicaliserende Moslims als kaalkoppen. Mensen als ik meldden onwenselijkheid van beide partijen ze zoeken naar de relatie in dit probleem.

gevallenverstand | 10-01-07 | 20:01

Ach ja, vrouwen en de menopauze...

Kamaya | 10-01-07 | 20:00

10-01-07 @ 16:17 pennestront kotst :
"Gewoon over de keukentafel pleuren die rooie rothoerrrr. Neuqen die teef!
Alleen niet door mij. Beter door iets elektries op 380 V."

Hahahaghhhaaahahahahahaaa juist! Pennestront ruless!! SATIRE!!
(ben jij dat zelf Weesie ? )
www.webwereld.nl/articles/44374/clown-...
(niks van geloven hoor, ze snappen niks van SATIRE)

ulk | 10-01-07 | 19:17

„Ik vind het een deprimerend plaatje, al die mannen.”

Heeft ze nog nooit een goede beurt gehad?
En wat moet Bos nou met iemand die voornamelijk Turkse belangen behartigt. Om Albayrak op nummer twee te zetten was sowieso al een grote fout.
Maar moet toegeven dat de formatie een gristelijke mannenaangelegenheid begint te worden.

Rechtse_Rukker | 10-01-07 | 19:01

Hannalore 10-01-07 @ 18:45
Als je het een magische reden vindt dan moet je dat zelf weten, mijn argument is dat het percentage vrouwelijke hooglereraren niet te vergelijken is met percentages in andere landen. En als je je toch zo druk maakt, waarom is het percentage vrouwlijke leden van tankcrews zo laag? Schande!

MonteCristo | 10-01-07 | 18:57

Hannalore 10-01-07 @ 18:45

Daar ben ik het mee eens. Irriteer me ook weleens aan dat eeuwige gezweef en vooral aan vrouwen die heel trots vertellen over heel domme acties en zichzelf dan muts en doos en weet ik wat voor nutteloos zelfverlagends meer noemen in de hoop dat anderen er minder zwaar over oordelen. Doe eens jezelf serieus nemen ofzeau.

Ohja | 10-01-07 | 18:56

@van Maerlant 10-01-07 @ 17:54
Je vergeet er nog eentje, Margareth Tatcher. Dat was nog eens een bikkel.

Pittybrad | 10-01-07 | 18:45

@MonteCristo 18:29

Dus om een magische reden maakt de leerstoel dat er in ons land weinig hoogleraren van vrouwelijke kunne zijn. Ehm, over kulargumenten gesproken.

@gezontverstant 18:28

Maar weet je wat het is, tijdens mijn studie viel me een duidelijk verschil in mentaliteit tussen mannen en vrouwen op. Goed, de vrouwelijke medestudent was inderdaad wat gedisciplineerder, maar de mannen onder ons waren meer begiftigd met ambitie. De vrouwelijke medestudent was niet zelden overladen met twijfel, in tegenstelling tot de mannen. Dat 'gekheid op een stokje', waar van Maerlant over schreef, zie ik tegenwoordig vaak terug in feministische discussies die gaan over 'wat het vrouw zijn nou eigenlijk is'. Er wordt te vaak gezweefd en te weinig praktisch gedacht.

Hannalore | 10-01-07 | 18:45

gezontverstant 10-01-07 @ 18:22
Leuyq

ranqneuzeKleinburger | 10-01-07 | 18:38

gezontverstant 10-01-07 @ 18:32
De vergelijking deugt gewoon niet, omdat het andere functies/titels betreft. Dat er verschillende percentages bij verschillende functies/titels bestaan zegt mij niet zoveel. Overigens blijven verklaringen uit. Waarom zijn hier dan zo weinig vrouwelijke hoogleraren, etc?

MonteCristo | 10-01-07 | 18:37

Nou, nog eentje dan:
@ Zoidberg 10-01-07 @ 18:32 ('Alle vrouwen zijn in principe hoeren!')
Hé, daar loopt je moeder!

gezontverstant | 10-01-07 | 18:36

Zo. Tijd voor een bar. Dag.

gezontverstant | 10-01-07 | 18:34

dat gezeik van meer vrouwen in de politiek of op andere hoge plekken. Als iemand presteert moet je iemand omhoog. en niet omdat het toevallig twee opgezwollen schaamlippen tussen de benen heeft!

Esc0bar | 10-01-07 | 18:34

mijn vrouwen waren allemaal veel beter in onderhandelen dan in koken.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 18:33

@ MonteCristo 10-01-07 @ 18:29
Maar het gaat om de verhouding toch? Als het percentage vrouwelijke hoogleren in Nederland een stuk lager ligt dan anders, mag je toch wel een conclusie trekken?

gezontverstant | 10-01-07 | 18:32

tjeezus! wat een serieus geouwehoer!

Trouwens: Alle vrouwen zijn in principe hoeren!

Zoidberg | 10-01-07 | 18:32

@ Hannalore 10-01-07 @ 18:22
De titel hoogleraar is in de wereld volstrekt niet gelijk. In Nederland moet er een leerstoel zijn om hoogleraar te worden, bij een hoop andere landen kun je deze titel ook zonder leerstoel verwerven, een kulargument dus.

MonteCristo | 10-01-07 | 18:29

@Hannalore 10-01-07 @ 18:22
Ik heb geen idee wat eraan wordt gedaan. Ik heb - maar ik zit nogal op afstand - de indruk dat er in Nederland niet veel wordt gedaan vrouwelijk toptalent te benutten. Als ik een organisatie zou leiden, zou ik niet de helft van het mogelijke toptalent buiten mijn top willen houden. Zelfs niet als ik daarvoor wat kinderopvang zou moeten regelen. (Herinner je je Tina Brown? Die maakte van - meen ik Vogue UK zo'n enorm succes dat The New Yorker haar wilde wegkopen. Vond ze een goed idee, mits elke vrijdag, zaterdag en zondag terug in Engeland bij haar gezin. Na onderhandelen betaalde The New Yorker haar wekelijkse Concorde-vlucht. Ik weet dat de eerste jaren de omzet van The New Yorker enorm steeg, maar later ging het allemaal minder, als ik het me goed herinner.)

gezontverstant | 10-01-07 | 18:28

Albayrak lijkt mij ook zeker geen aanwinst, hoewel dat voor zo'n partij toch niet veel uitmaakt. Bos is ook niet bepaald een top politicus (maar oke, hij kan in ieder geval enigzins logisch formuleren - heb ik Albayrak nog niet zien doen).

@ gezontverstant 10-01-07 @ 18:15; Ik zou er ook niet willen werken inderdaad. Maar niet willen is iets anders dan niet kunnen en het is op zich inderdaad wel opvallen dat er meer mannen dan vrouwen werken. Maar of een blame game uberhaupt ooit iets op lost lijkt mij een zinniger vraagstuk. Als je zo'n functie ambieert moet je niet zeuren maar doorwerken.

Ohja | 10-01-07 | 18:25

@gezontverstant 18:15

Maar wat belangrijker is dan de constatering dat seksediscriminatie in de westerse wereld nog bestaat, is de vraag wat men daar aan doet. Nergens in Europa lopen zo weinig vrouwelijke hoogleraren rond in de universiteiten als in Nederland, en ik geloof dat de Baltische staten op dat punt beter scoren. In ieder geval schijnen de Nederlandse feministes daar niet mee te zitten.

Hannalore | 10-01-07 | 18:22

MonteCristo 10-01-07 @ 18:16: '... ook de kiezers zijn voor de helft vrouw.'
Ik in elk geval niet.

gezontverstant | 10-01-07 | 18:22

Albayrak komt nogal dommig en 1-dimensionaal over. Begrijpelijk dat je - niet alleen tijdens onderhandelingen - deze nieuwe spring-in-'t-veld thee laat zetten en zoete koekjes doet bakken voor snorren.

classNotFound | 10-01-07 | 18:20

Waarom klagen vrouwen altijd zo? Afgezien van een constatering dat er geen vrouwen bij de formatie zijn hoor ik niets over verklaringen. Vrouwen hebben net zo veel rechten als mannen en ook de kiezers zijn voor de helft vrouw. Blijkbaar hebben ze gewoon geen zin om mee te formeren.....

MonteCristo | 10-01-07 | 18:16

@ van Maerlant 10-01-07 @ 18:08
Nou, ik vind drie vrouwen op politieke topposities in de wereld toch wat te mager om structurele seksediscriminatie in de westerse wereld onzin te vinden.
@ Ohja 10-01-07 @ 18:09
Nederland heeft absoluut vrouwen met genoeg leiderschapskwaliteiten en visie, maar als ik zo'n vrouw zou zijn, zou ik me vér houden van een politieke carrière. Dat is zo'n enorme slangenkuil: de ego's zijn er nog nét iets groter dan in de bedrijfstop.

gezontverstant | 10-01-07 | 18:15

@van Maerlant 18:06

'Alle gekheid op een stokje', uhm.? Ach, tegenwoordig kijk ik nergens meer vreemd van op.

Hannalore | 10-01-07 | 18:11

haalbaar is houdbaar, sorry *logt uit*

van Maerlant | 10-01-07 | 18:09

Hilary Clinton is absoluut een topvrouw, maar Nederland heeft ook wel goede vrouwen hoor. Femke Halsema is niet mijn favoriet, maar ik vind wel dat ze het beter doet dan Rosenmuller deed. En het type vrouw dat wel aan die cliche's voldoet heb ik eerlijkgezegd ook liever onder dan boven me werken. Hormoongestuurd leiding geven is vrij vervelend. (Oh trouwens. Testosteron gestuurd OOK).

Ohja | 10-01-07 | 18:09

gezontverstant 10-01-07 @ 18:05

Ik moet het kort houden, want m'n werkdag zit er eindelijk bijna op en moet een trein halen. Ik bedoelde met die opsomming dat als die vrouwen het in hun landen kunnen halen, de stelling van structurele discriminatie in de Westerse wereld moeilijk haalbaar is. Wat betreft Hilary heb je een punt.

van Maerlant | 10-01-07 | 18:08

@Ohja 17:58

Oh ja, eh, dat probleem. Nu weet ik niet hoe oud je bent, maar geloof me, als je ouder wordt dan gaat de woede die de drang, zoals je dat beschrijft, uitlokt, als vanzelf wat minder worden.

Hannalore | 10-01-07 | 18:07

Hannalore 10-01-07 @ 18:00

17:22 ook ok? Kunnen we misschien zaken doen.

van Maerlant | 10-01-07 | 18:06

@ van Maerlant 10-01-07 @ 17:54 ('Uit het opsomminkje hierboven blijkt dat het dus niet aan de Nederlandse mannen, maar aan de Nederlandse vrouwen ligt.')
Dat blijkt uit de opsomming? Ik begrijp je niet.
Afgezien daarvan: Hilary Clinton lijkt me bij uitstek een voorbeeld van een vrouw die genoeg in huis heeft voor een topfunctie (of ik het eens ben met haar standpunten is een ander verhaal, maar de kwaliteiten heeft ze). In de Amerikaanse maatschappij moest zij echter eerst een echtgenoot het Witte Huis binnenloodsen (die dat zonder haar m.i. niet was gelukt), de schade van die echtgenoot daar zien te beperken, om vervolgens zelf een kans te maken op dat ambt. Hilary moet daarvoor heel wat meer doen dan een Bush. Dat lijkt me niet alleen oneerlijk, het lijkt me ook niet al te slim van een maatschappij mensen (vrouwen) met beter kwaliteiten van topfuncties weg te houden. Veel topmannen zijn bange ventjes, hoor.

gezontverstant | 10-01-07 | 18:05

aan mij = mee. Jeez. Ik ben te gaar geloof ik.

Ohja | 10-01-07 | 18:02

molentJe (bijdrage LEEF was overigens bewust...)

Ohja | 10-01-07 | 18:01

@van Maerlant 17:54

Goed punt, wie het Nederlandse feminisme bekijkt, kan niet tot een andere conclusie komen.

Hannalore | 10-01-07 | 18:00

Neh. Zeker niet. Die verzieken het het ergst. Kijk, ik wil gewoon dat het algemene vrouwbeeld bij mijn natuur past. En als mensen dan gaan roepen dat ik verzorgend, sociaal, zachtaardig, kinderenbarend en modebewust zou moeten zijn (en dat dan als hoofdkenmerken) dan voel ik me nogal in een rol geduwd. En dat is hoe die lui hun thuishangerij beargumenteren en omdat ze zelf ook wel weten dat dat niet echt argumenten zijn, doen ze dat heel hard schreeuwen en komt het heel erg over en is dat weer koren in het vrouwen cliche's molente.
.
DAAAR doe ik dus niet aan mij. Ik heb liever een wereld waarbij het beeld heerst dat vrouwen anders zijn dan andere vrouwen en mannen anders dan andere mannen, omdat iedereen gewoon zichzelf is, en je nu eenmaal niet alles uit kunt leggen aan de hand van een paar veralgemeniseringen en ik er graag een bijdrage aan leef dat beeld neutraal en vrij en individualistisch te houden. Omdat ik ook niet zo pas in het gestandaardiseerde vrouwbeeld en dat voor mij dus niet zo hoeft. Puur eigenbelang zeg maar.

Ohja | 10-01-07 | 17:58

En dan te bedenken dat een superlage werkloosheid helemaal niet zo goed is voor de economie. Het is voor de economie overigens heel handig als het volk denkt dat er sprake is van (dreiging van) werkloosheid: dan accepteren we allemaal een wat lager loon, wat Nederlands concurrentiepositie wat makkelijker maakt.

gezontverstant | 10-01-07 | 17:58

Ik snap steeds beter waarom zoveel vrouwen tegenwordig niet meer kunnen klaarkomen. Masturberen is zo gek nog niet....

bilo | 10-01-07 | 17:55

Alla, om de vrouwtjes te plezieren dan maar eentje:

Angela Merkel, Ségolène Royal, Hilary Clinton: met een beetje geluk straks drie vrouwen op de G8.

En om de mannen niet te discrimineren:

Uit het opsomminkje hierboven blijkt dat het dus niet aan de Nederlandse mannen, maar aan de Nederlandse vrouwen ligt.

van Maerlant | 10-01-07 | 17:54

@Ohja 17:50

Het vrouwbeeld in het algemeen, uhm, u bent een feminist.?

Hannalore | 10-01-07 | 17:52

Het gaat mij niet om de werkloosheid maar om het vrouwbeeld in het algemeen. Ik heb liever niet dat ze daar dingen mee doen in mijn nadeel. En of de rol die zij daar in spelen nu klein of groot is - beter niet dan klein.

Ohja | 10-01-07 | 17:50

Denk die 'm' weg en we zijn er.

Hannalore | 10-01-07 | 17:50

Ik was een beetje te wild bezig: 'de werkloosheid in Nederland is nergens zo laag als in Nederland', klinkt heel erg grappig, maar: 'de werkloosheid in Europa is nergens zo laag als in Nederland'm, is toch wat beter.

Hannalore | 10-01-07 | 17:49

Bidden voor zielenheil is het summum van nutteloosheid , je hele sterfelijke leven moeten bidden voor de Heer is al verschrikkelijk , verkrijg je dan de eeuwigheid in ruil voor al dat geslijm , dan moet je dus tot in de eeuwigheid de Heer aanbidden ???????????????
Het leven van een Atheïst is zo gek nog niet

klaasjeanco | 10-01-07 | 17:40

@atheïst 1726
ik luister toch niet, ze zijn voor mij allemaal verloren.
de pvda regeert straks weer, dus wen er maar vast aan, alles is voor niks geweest.

bejaarde op brommer | 10-01-07 | 17:39

@Ohja 17:08

Thuushoangende luie wieven aon 't werrûk schoppûh, en de islam.? Jezus man, wat is er toch aan de hand in Nederland?, dat gedoe over werkloosheid begint een beetje hysterische vormen aan te nemen.
Dat komt vast door de media, en weet je waar dat mij weer aan doet denken?, aan de film Videodrome, ken je die?, goeie film.! In dit filmisch kunstwerkje, dat op naam staat van David Cronenberg, zien we hoe iemand die bloot wordt gesteld aan het videodrome signaal vanaf dat moment de realiteit gaat ervaren als 'video hallucination'.
Wie naar de politieke hysteries kijkt die telkens weer de ronde doen onder het electoraat, krijgt stellig het gevoel dat het Nederlandse volk ook in een 'video hallucination' leeft. Wat de media zegt, of beter geformuleerd: wat een politicus in de media tot 'angstpunt' verheft, wordt onheroepelijk tot waarheid verheven door het Neerlands volk. Man, de werkloosheid in Nederland is nergens zo laag als in Nederland, er is zowaar geen reden om u ongerust te maken.

Hannalore | 10-01-07 | 17:39

Ja je doet inderdaad niet voor haar onder nee.

Ohja | 10-01-07 | 17:39

@bijna iedereen hierboven
Ik hoop dat de gristenunie bidt voor jullie zieleheil. (of is het zielenheil?)
Makkelijk hoor, afzeiken van een zielige PvdA-muts die haar vroege overgangsdepressies niet meer met Prozac van zich af kan slikken en nu op deze manier om aandacht schreeuwt. (haha even ongefundeerd als haar eigen betoog)
Foei!

Atheïst tot in de ki | 10-01-07 | 17:26

Hannalore 10-01-07 @ 17:07

Ik heb alle drie de deelnemende lijsttrekkers meermaals de hand kunnen schudden en/of in achterzaaltjes kunnen aanhoren echter stoute Woutert is de enige die mij nog nooit een stevige maar beheerste mannenhand heeft gegeven.

Is dat tekenend voor angst van een persoon voor zijn gesprekspartner of is dat een karakterfout?

Hans Anders | 10-01-07 | 17:25

Alle gekheid op een stokje.

van Maerlant | 10-01-07 | 17:22

FrAgFo0d 10-01-07 @ 17:19

En feMANisten worden dan ook gecensureerd neem ik aan? Das namelijk om dezelfde redenen irritant.

Ohja | 10-01-07 | 17:22

Henk Hunk 10-01-07 @ 17:10

Jij bent zeker zo'n jongen zonder succes bij vrouwen ofzeau?

Ohja | 10-01-07 | 17:20

Het wordt tijd voor een algehele censuur voor feministen

FrAgFo0d | 10-01-07 | 17:19

Henk Hunk 10-01-07 @ 17:10

da's niet helemaal eerlijk. vrouwen hebben vroeger natuurlijk weinig kans gekregen om dingen uit te vinden.

yurp | 10-01-07 | 17:19

Laat die vrouw alles inleveren wat door de man is bedacht en gebouwd. Want vrouwen zijn immers gelijkwaardig. Blijft ze over in heur berenvel rond het kampvuur, klaar om met via knots en haren de grot ingesleept te worden.

Henk Hunk | 10-01-07 | 17:10

Ja. DAT is pas een bedreiging voor de emancipatie van vrouwen in Nederland. Ik wil een regering die die thuishangende luie wijven es aan t werk schopt. Je bent alleen beter dan kinderopvang als je inderdaad beter bent, niet omdat je 'de echte mama' bent alleen hoor. Als je ziet wat een onderontwikkelde types dat zijn denk ik dat zo'n kind op de kinderopvang meer kans heeft zich normaal te ontwikkelen.

Ohja | 10-01-07 | 17:08

@Deadkennedy 12:11

Hé, dat is nog eens een boeiende visie: mannen zijn beter wanneer het gaat om parkeren maar vrouwen zijn daarentegen beter in het verkeer.
Hmm, de formatie van een kabinet, is dat niet een beetje hetzelfde als parkeren.? Je schreef iets over het gevoel van ruimtelijk inzicht, en dat is boeiend, maaruh, die André Rouvoet heeft een vrij platte, vormloze, en ja, ik zou haast willen zeggen, een 2D kop.
Wat testosteron betreft ligt de zaak nog een stuk gevoeliger, want zeg eens zelf, wie is staat om dat mannelijk goedje gewaar te worden bij Rouvoet of Balkenende.? Are We Not Men? We Are Devo, zoals men in de politiek pleegt te zeggen.

Hannalore | 10-01-07 | 17:07

Ayaan kom alstublieft terug naar Nederland : Laat je strijd tegen de Islam voor wat het is : help ons de Christenunie buiten de deur te houden en behoed Nederland voor deze vorm van kiezersbedrog

klaasjeanco | 10-01-07 | 17:05

Een (echt) gristelijk cabinet is ook eng ja. Dag koopzondagen, erotiek op tv, abortus, buitenshuize kinderopvang en werkende vrouwen. Hallo tienermama's (die weer een uitkering moeten omdat de buitenshuize kinderopvang niet gesubsidieerd wordt en thuis je kind fulltime vervelen wel).

Ohja | 10-01-07 | 17:03

Toch heeft mevr Mees wel een punt : we lopen het gevaar een spruitjes kabinet te krijgen met een looft de Heer sausje , aangezien de grrristenfundi's gaan lopen janken over abortus en het liefst de seculiere samenleving ten grave willen dragen , in dat licht is het inderdaad vreemd dat er geen vrouwen deelnemen aan de formatiebesprekingen .
Ik begrijp zowiezo niet dat foute Wouter onderhandelt met een grrristelijke splinterpartij , Jan Peter heeft het eigenlijk nooit over God , maar hou Rouwvoet en zijn companen in de gaten : ze hebben de bek vol over de goedentierenheid van hun Heere , maar daar hangt een duur prijskaartje aan : minder vrijheid , minder mogelijkheid om te kiezen , minder rechten voor heidenen , dat is de gitzwarte kant van het orthodoxe christendom .
Wij wachten geduldig op nieuwe verkiezingen .

klaasjeanco | 10-01-07 | 16:59

Hans Anders 10-01-07 @ 16:39

Eensch. Feit blijft dat teveel mensen om de verkeerde redenen op dat soort plaatsen terecht komen. Absolutisme = starre houding = foute conclusies.

Ohja | 10-01-07 | 16:49

Als de gemiddelde bijdrage op GS een indicatie is van de helicopterblik van mannen, dan is dit (www.ischool.berkeley.edu/~aragon/H46Cr... ) een indicatie van het resultaat. Tja, dat krijg je als de komma's in de instructiehandleiding verkeerd staan.

gezontverstant | 10-01-07 | 16:49

Ohja 10-01-07 @ 16:05

Er zijn inderdaad genoeg vrouwen met een helicopter blik en mannen zonder.

Verdonk was er zo een want zij overzag onmiddelijk de juridische reikwijdte van het punten en komma neuken van een groot aantal kwezels in de TK. Als gotspe noemden deze hoerig kijkende kwezels haar star.

Het hebben van een bewezen helicopterblik zou een dwingende voorwaarde moeten zijn voor elke ambtelijke en politieke functie, maar dan zou het wel erg leeg worden in de ministeries, gemeentehuizen, colleges en besturen.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:39

ze is idd een afgreiseleik leluk wijf. ik denk dat ze met haar lelijke bek wel heerlijk kan peipen, want waar moet ze anders goed in zijn?????

kiai | 10-01-07 | 16:37

als je alleen al die treurige foto van die "vrouw" bekijkt zie je dat ze een a-symmetrisch gezicht heeft, dit zijn bijna altijd enge, zure en zelfs extréme mensen... Gelukkig woont ze niet in Nederland maar in de States, misschien kan ze als "buikwarmertje" dienen voor George W. Bush...

Onderbuik | 10-01-07 | 16:34

Mevrouw mees is een van de architecten van Eurabie wat heeft ze te klagen als ze zover is heeft ook zij niets meer te vertellen haar enige rechten zijn dan nog het aanrecht en het recht om klappen te krijgen.

Weisse rose | 10-01-07 | 16:34

Hans Anders 10-01-07 @ 16:29

lol, unbeschreiblich weiblich!

van Maerlant | 10-01-07 | 16:30

Ja je zou denken dat ze dat zo ondertussen zouden moeten snappen.

Ohja | 10-01-07 | 16:30

pennestront 10-01-07 @ 16:17

Sedert 1997 hebben we in NL 230/400 Volt.

Mijn reactie is een goed voorbeeld van het uiterst irritante punten en komma neuken dat elke onderhandeling doodmaakt.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:29

Van Maerlant,
Je bent een selectief lezer zie ik. Probeer je eens open te stellen voor andere meningen zonder direct te stigmatiseren? Zal je goed doen.

bilo | 10-01-07 | 16:21

pennestront 10-01-07 @ 16:17

Sedert 1997 hebben we in NL 230/400 Volt

Hans Anders | 10-01-07 | 16:21

Sorry, mijn muis hing blijkbaar.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:17

Gewoon over de keukentafel pleuren die rooie rothoerrrr. Neuqen die teef!
Alleen niet door mij. Beter door iets elektries op 380 V.

pennestront | 10-01-07 | 16:17

gezontverstant 10-01-07 @ 16:02

Ik vind dat stoute Woutert daar niet bij hoort te zijn maar de PvdA heeft nu eenmaal geen enkele andere behoorlijke kwaliteit in huis met een brede kijk en ervaring, immers anders overleef je de socialistische progroms bij de vele huiskamer, Buitenhof en andere achterzaalbijeenkomsten niet.

Intellectueel links is daardoor nu eenmaal algemeen behept met het domme socialistisch kokerkijken. Dat gegeven zorgt ervoor dat je veel meer woorden nodig hebt om het 'Umfelt' van een voorstel uit te leggen, maar dat is zeker niet gelijk aan de uiterst irritante wijze waarop punten en komma neukers zich in onderhandelingen menen te moeten manifesteren.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:16

gezontverstant 10-01-07 @ 16:02

Ik vind dat stoute Woutert daar niet bij hoort te zijn maar de PvdA heeft nu eenmaal geen enkele andere behoorlijke kwaliteit in huis met een brede kijk en ervaring, immers anders overleef je de socialistische progroms bij de vele huiskamer, Buitenhof en andere achterzaalbijeenkomsten niet.

Intellectueel links is daardoor nu eenmaal algemeen behept met het domme socialistisch kokerkijken. Dat gegeven zorgt ervoor dat je veel meer woorden nodig hebt om het 'Umfelt' van een voorstel uit te leggen, maar dat is zeker niet gelijk aan de uiterst irritante wijze waarop punten en komma neukers zich in onderhandelingen menen te moeten manifesteren.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:15

Genieg = genoeg. Detail... ;)

Ohja | 10-01-07 | 16:10

bilo 10-01-07 @ 16:02

Loop niet te mekkeren. Geert is onfris!
Iemand moet er iets aan gaan doen.....

bilo 09-01-07 @ 14:10

Voor deze oproep tot geweld had je al een ban moeten krijgen, misselijkmakende kleautzak. Weet je meteen wat ik vind hoor.

van Maerlant | 10-01-07 | 16:05

@ Hans Anders. Das bullshit. Er zijn genieg vrouwen met helicopterview en genoeg mannen zonder. Ik stel voor om absolutisme absoluut af te schaffen.

Ohja | 10-01-07 | 16:05

Mevrouw Mees stelt zich wel erg openlijk seksistisch op. Wat moeten m'n vrijheidslievende kinderen daar wel niet van denken?

dedalus | 10-01-07 | 16:03

Blijkbaar kun je slecht tegen grapjes van maerlant. relativeren is ook een kunst. Reageer eens inhoudelijk svp op mijn vraag. Ik vind dat je stigmatiseert en daar reageer ik op.

bilo | 10-01-07 | 16:02

Sorry, moest zijn: dan zijn deelnemers die vooral op de punten en komma's letten vaak onvoorstelbaar irritante zeikers, ook al kijken ze daarbij nog zo hoerig.

Hans Anders | 10-01-07 | 16:02

@ Hans Anders 10-01-07 @ 15:59
Het team dat nu in het Catshuis zit, komt jou niet voor als een clubje onvoorstelbaar irritante zeikers?

gezontverstant | 10-01-07 | 16:02

bilo 10-01-07 @ 15:57

'Nou horror om een foto van van Gogh toegestuurd te krijgen.

bilo 10-01-07 @ 12:46'
-

Engerd. Doei & toedels.

van Maerlant | 10-01-07 | 15:59

In onderhandelen zijn vrouwen vooral inzetbaar als het over punten en komma's gaat. Gaat het over zaken die vanuit een helicopterstandpunt beoordeelt moeten worden, zoals coalitiebesprekingen, dan zijn deelnemers die vooral op de punten en komma's onvoorstelbaar irritante zeikers, ook al kijken ze daarbij nog zo hoerig.

Hans Anders | 10-01-07 | 15:59

gezontverstant 10-01-07 @ 15:56

lol, hier schaar ik me achter Ookami!

van Maerlant | 10-01-07 | 15:57

Van Maerlant,
Aha ik leer in korte tijd veel erbij. Verklaar mij de term Islamapologeet eens. Ik heb een vermoeden dat het een karikatuur is, populair in jouw kringen, om mensen monddood te maken en in een bepaalde hoek te drukken. Waar heb ik het aan verdiend een apologeet te zijn? Volgens mij zeg je dat alleen om jezelf gerust te stellen opdat je enge wereldbeeld gehandhaafd blijft. Wat hebben ze jou aangedaan vriend?

bilo | 10-01-07 | 15:57

@van Maerlant 10-01-07 @ 15:52
Selectieve nuance mijn ding? Mag hopen van niet, maar ik typ meestal te snel.
@ Ookami 10-01-07 @ 15:19
Gôh, een gematig en genuanceerd standpunt: GS blijft me verbazen. En dat iemand je dan wat naïef noemt, valt nog mee binnen dit kader. Mijn respect heb je in elk geval.

gezontverstant | 10-01-07 | 15:56

gezontverstant 10-01-07 @ 15:47

Er staat 'wat naïef', da's iets heel anders dan 'naïef'. Selectieve nuance je ding?

-
bilo 10-01-07 @ 15:48

Ik haat neonazi's net zo erg als islamapologeten zoals jij.

van Maerlant | 10-01-07 | 15:52

@ bilo 10-01-07 @ 15:48
Geldt m.i. voor alle extremen: of het nou moslim-, christen-, rechts- of linksdraaiend is. Elke overtúiging laat weinig ruimte over voor een ander inzicht ('ik ben namelijk overtuigd dus jij bent dom'), maar we zitten nu eenmaal met ons allen op deze planeet en zullen het toch met elkaar moeten zien uit te houden.

gezontverstant | 10-01-07 | 15:52

Ookami,
Appeasen is niks mis mee. Het hele leven is een kwestie van geven en nemen om de rust te bewaren. Slechts zij die menen intrinsiek gelijk te hebben en dan van rechterzijde kiezen de harde lijn. Ik ben bang dat het rechts extremisme in opmars is. Zelfs het vlaams belang gif is blijkbaar al doorgedrongen hier.

bilo | 10-01-07 | 15:48

@ Ookami 10-01-07 @ 15:19
Gôh, een gematig en genuanceerd standpunt: GS blijft me verbazen. En dat iemand je dan naïef noemt, valt nog mee binnen dit kader. Mijn respect heb je in elk geval.

gezontverstant | 10-01-07 | 15:47

1 recht aanrecht en vast aan de ketting die niet verder gaat dan slaapkamer en keuken.

monaco | 10-01-07 | 15:42

@ van Maerlant 10-01-07 @ 15:31

Ok, dat appeasen is natuurlijk helemaal geen goed idee! (ik had "helemaal" wel goed geschreven, dus vandaar, verders gewoon negeren :-) ) Maar enfin zoals u al zei; we gaan verder als het meer "on topic" is.

Ik moet nu echt weer aan de slag anders wordt het een latertje.

Ookami | 10-01-07 | 15:41

bilo 10-01-07 @ 15:17

Jij doei niet begrijpen? Ik toedels zeggen dan.
-
sjaakdeslinksesul 10-01-07 @ 15:13

Blij met je comment, want ben een trouwe lezer van je (moest dat nu, Deense Postbode afkatten??) en loop hoog op met je professionele capaciteiten. Doet me weer denken aan dat rekensommetje dat ik je nog betaald moest zetten; zondag was een schuchtere poging!
-
Ookami 10-01-07 @ 15:19

Moest ik je dom vinden, zou ik al die moeite niet doen. Wel wat naïef. Als je de redeneerwijze van je voorlaatste paragraaf volgt, dan rest ons niets anders dan appeasen, en dat is hartstikke fout (die hartstikke staat er vooral omdat ik die zo-even verkeerd geschreven had, dat komt ervan als je me boos maakt). Zo bekeken is je argument een gijzelingsargument. Ik kom er op terug als we meer on topic zijn ok?

van Maerlant | 10-01-07 | 15:31

Poeh veel te snel getikt...

met toedoen... (foei! door toedoen)
voor zichzelf denk... (foei! zichzelf denken)
ben er trots, (foei! ben trots op,)

etc...

Ookami | 10-01-07 | 15:24

Een beta man en een alpha man verschillen qua capaciteit en vaardigheden meer van elkaar dan een alpha man en een alpha vrouw. Die overdreven nadruk op verschillen tussen mannen en vrouwen i.p.v. verschillen tussen individuen is onterecht.

Ohja | 10-01-07 | 15:20

@ van Maerlant 10-01-07 @ 14:59

Ik geloof dat we elkaar niet begrijpen.

Ik zeg in bovenstaande comment:

"Ik heb hele slechte ervaringen gehad met toedoen van Moslims, maar een van mijn liefste vriendinnetjes ooit was ook Moslim."

WAS ook Moslim, ik bedoelde te zeggen; nu niet meer.

Ik ben dan misschien naief maar ik denk dat er met veel Europese Moslims hetzelfde gaat gebeuren als wat er met het christendom is gebeurt, mensen laten het los en gaan voor zichzelf denk.

Als je de (niet facistoide) Moslims (ik denk dat er weldegelijk gematigden zijn) met de rug tegen de muur zet zal dat nog langer duren, je duwt dan zelfs de goede in de armen van de slechten. Dat is alles wat ik probeer te zeggen. Ik denk dat we nu een pad zijn ingeslagen die minstens zo fout is als het negeren van het probleem.

En laten we het over een ding helemaal wel eens zijn, ik ben iemand die nogal wat heeft meegemaakt qua terrorisme, en wat mij in de naam van Allah is aangedaan daar heb ik het eigenlijk niet graag over. Dus begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet pro-Moslim. Eigenlijk heel erg tegen, maar ik heb wel de verlichting om altijd stil te staan bij het feit dat het meestal ook maar gewoon mensen zijn zoals jij en ik. Vindt je dat dom van mij... Ik ben er trots, het heeft nogal wat tijd gekost voordat ik weer kon relativeren.

Sowieso hoeft religie niet van mij.

Ookami | 10-01-07 | 15:19

Hoe zit het eigenlijk met de GS redactie? ook allemaal mannelijk?

Smaakje | 10-01-07 | 15:18

V Maerlant,
het zal best allemaal maar uw post wekken vervreemding bij mij op. Woon jij wel in NL? Ik vind uw visies uitermate beangstigend, cultuur pessimist of rechtsextremist?

bilo | 10-01-07 | 15:17

bilo 10-01-07 @ 15:07

Ookami mag ik graag lijden; vandaar de moeite. Op basis van wat ik hier van jouw hand al mogen lezen heb gaat dat voor jou niet op. Zoek dus zelf maar uit wie ik ben en waar ik voor sta. Doei hoor. Ik heb hier al genoeg paarlen voor de haramme zwijnen gesmeten.

van Maerlant | 10-01-07 | 15:15

@v maerlant
Mooi dat in die link van brusselsjounals Putnam wordt aangehaald en je landgenoot Hooghe hier tegenover gezet worden. Ik kende het artikel van Hooghe al, zoals zo vaak bij alphawetenschappers (slechte statistici) vol met methodologische fouten. Putnam is echter de held van de sociale wetenschappers en nu gaat opeens zijn boek verschijnen, waarin hij zich af gaat keren van de multiculturele samenleving. Ik ga voor de eerste druk iig.

sjaakdeslinksesul | 10-01-07 | 15:13

ontopic: Wat een gemuts over vrouwen en mannen, je krijgt evenveel kans om het te maken, wat je ermee doet en kiest is je eigen keuze, niet altijd op zoek gaan naar excuses. Tevens is het erg handig even het besef te hebben dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn,denken,doen en willen. (gelukkig)
offtopic: Islam in Nederland heeft vooral een hele vieze nasmaak omdat de goede islam echt alleen maar bezig is met zich te verdedigen ipv zelf de aanval opent op de slechte uitwassen. (aanval gaarne met woorden overgens)

OpenDeur | 10-01-07 | 15:12

V Maerlant,
Wie bent u en waarvandaan en hoezo hetze tegen Islam. Dreigt er gevaar dan?

bilo | 10-01-07 | 15:07

Die laatste zin staat daar niets te doen.

van Maerlant | 10-01-07 | 15:01

ulk 10-01-07 @ 14:34

Sorry Ulk, je hebt gelijk, maar ik ben wat pissig omdat er onterecht op de kap van iemand gezeten wordt die terechte angsten heeft, en omdat ik me gisteren al moeten inhouden heb.
-

Ookami 10-01-07 @ 14:44

Gisteren dus, kwam je met die tranentrekker van die d-r-i-e gepeste Turkse jongetjes op school. We zullen je maar op je woord geloven. Ik zet er graag dit tegenover:

www.vrijnederland.nl/vn/show/id=47422

-

Relativeren is een kunst - in die mate, dat je ook het relativeren moet relativeren. Sommige dingen kan, wat zeg ik, MAG je niet relativeren. Marth en z'n pedoclub màg je gewoonweg niet relativeren; dat is hardstikke fout. Evenzo hetzelfde hier. Wat hebben mensen met een totaal andere bedoeling dan het plezant te houden nu toch boodschap aan die sussende woordjes van je? Je klinkt als een halfgare moeke die haar zoontje met een kazakske bokes en frikadellekes naar het front stuurt met de woorden: 't zal wel meevallen jongen, hou het plezantekes hè. He-le-maal niet plezant is het volgende:
-
www.faz.net/s/Rub475F682E3FC24868A8A52...
-
Ik vertrouw overigens de sussende woordjes niet van slecht geïnformeerde debaters:

www.trouw.nl/deverdieping/letter-geest...
-
Met de muze van de plezanterie gaan we cijfermatig onderbouwde trends tegenhouden?
www.brusselsjournal.com/node/1492
www.brusselsjournal.com/node/1571
-
Tot slot nog een boekbespreking; ik heb het ding gelezen, word je mottig van. Uit de Volkskrant; de bespreking eindigt met de woorden: 'Zou het dan toch waar zijn?'

www.volkskrant.nl/kunst/article275008....
-
Ik wens je van harte kinderen toe: dat zou heel plezant kùnnen zijn.

Maar als er iemand je dan op wijst

van Maerlant | 10-01-07 | 14:59

Vrouwen letten meer op de nuance, dat lijkt me niet onaanzienlijk bij een formatie. Ook altijd handig om die gladde brabantse cda-pitbull Verhagen te pareren. Vrouwen vergeten niet en doorzien de intenties achter uitspraken beter.

jagua | 10-01-07 | 14:57

Een rare manier om je punt te maken, emancipatie-wise gezien. Ik vind dat we niet teveel moeten vasthouden aan cliche veronderstellingen over de aanleg/capaciteiten van zowel mannen als vrouwen. Als er een vrouw is die beter kan autorijden als een man, dan is dat zo. Klaar. En dan moet je niet bij ieder foutje gaan janken 'zie je wel, vrouw he' terwijl je zelf veel slechter rijd. Dus. Doe wat je kan, gebruik je natuur, ook als die natuur NIET onder de neogristelijke cliche invulling van 'dit kunnen vrouwen' en 'dit kunnen mannen' past - maar ga voor fucking emancipatie's sake niet lopen janken als er een man op een plek zit waar ook een vrouw kan gaan zitten, want dat kan nog steeds. Alleen moet je dan iets anders aan het doen zijn nu dan janken (denk aan bijscholing, strategie etc.).
.
Een vrouw met dezelfde kwaliteiten als een man, moet in dezelfde mate in aanmerking komen voor dezelfde functie en daarvoor exact hetzelfde beloond worden. MAAR dus ook niet extra 'omdat het een vrouw is' zodat mensen die daar niet voor geschikt zijn dankzij positieve discriminatie op de verkeerde plek komen. Wil je als vrouw je punt maken, dan doe je dat door gewoon keihard wiskunde te gaan studeren, door te bewijzen dat je beter auto rijd OP DE WEG en niet in een artikel, door te bewijzen dat je de baan beter aan kan, door te laten zien dat je de baan beter aan zou kunnen door met goede ideetjes te komen (evt. beschermd met copyright). Ik heb ongeveer een evenredige hekel aan zowel de 'vrouwtjes achter de mannetjes' als dit soort feministen die het niet begrepen hebben.
.
Wat ik trouwens ook niet snap. Waarom zien veel vrouwen op de echt hoge functies er zo mannelijk uit? Dan zeg je dus eigenlijk zelf dat je voor 1 bepaalde functie man zou moeten zijn, door erop te willen lijken. Als je meer vrouwen bovenin wilt, dan kun moet je daar ook als een vrouw gaan staan lijkt me. (In de eerste plaats als jezel). Verder ben ik volgens het Mars/Venus boek een vrouw die van Mars komt (of anders van geen van 2en) dat om te benadrukken hoe relatief dergelijke vooroordelen zijn.

Ohja | 10-01-07 | 14:55

@ van Maerlant 10-01-07 @ 14:21

Nog even offtopic dan:

Dat er een reele bedreiging bestaat, daar ben ik me terdegelijk van bewust. Dat er in Nederland er een aantal honderden would-be terroristen bevinden dat weet ik. Maar het moet niet doorslaan tot een algehele hetze naar andersdenkenden en gelovigen. Ik heb hele slechte ervaringen gehad met toedoen van Moslims, maar een van mijn liefste vriendinnetjes ooit was ook Moslim.

Mijn standpunt blijft dus ook; dat er rotte appels tussen zitten is zeker, maar in vergelijking met het midden-oosten moeten we toch enigzins relativeren. Het wordt hier echt geen Moslim staat hoor, ook als we niet opletten en geen Geert hebben. Daar is de seculaire levenswijze veel te plezant voor.

Ookami | 10-01-07 | 14:44

Ik betwijfel of het allemaal mannen zijn. Misschien wel in fysieke opzicht, wellicht laten de heren hun vrouwelijke kant zien binnen het politieke voorspel: VEKEN!!!

Hyppo Kriet | 10-01-07 | 14:42

kom op Mearlant ! niet zo serieus...
daar kan de Telegraaf(NSB)-kachel
niet van branden hoor.
tis SATIRE hier... wel onthouwe hoor.
Gaan we zo weer universitair geschoolde vrouwen
gangbangen?

laggguuu!

ulk | 10-01-07 | 14:34

van Maerlant 10-01-07 @ 14:23
Het zij je vergeven, er maken zich meer schuldig aan. Ik zit nu je linkje te lezen, veelbelovend.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 14:29

yurp 10-01-07 @ 14:14
Jij denkt dat aan Hallal-voedsel en Hallal-hypotheken niet door iedereen wordt meebetaald? En dan nog, deze twee voorbeelden zou best mee kunnen leven. Maar het toont wel aan hoe er wordt gedacht als er een markt is voor hallal-hypotheken. Ik kan me niet voorstellen dat religieus gehandicapten geen rente hoeven te betalen waar ik dat wel moet, dus er moet op één of andere reden aan regeltjes geknutseld worden zodat ze wel betalen, maar dan anders. Ipv een hoop hocuspocus zouden ze zich ook kunnen realiseren dat het gedachtegoed achter deze regel ( gij zult geen rente betalen ) allang niet meer van toepassing is, omdat de Rabobank volgens mij niet mensen uitknijpt voor een lening. Dat kan legaal en beschaafd tegenwoordig. Dat hyperconservatieve, dat extreem onbuigzame en misplaatst gevoel voor principes en identiteit... Daar kan koekie zich heel boos over maken. Dan vraag ik me af: wat doe je in vredesnaam in nederland? Ik weet dat het een prachtig voorbeeld is van een kaalkop-oneliner maar is het geen hele logische vraag?

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 14:25

Excuus aan ieder voor 't off-topic gehalte van m'n LATERE posts.

van Maerlant | 10-01-07 | 14:23


Ookami 10-01-07 @ 14:10

Ik begin overigens een joekel van een aversie te ontwikkelen voor die gemakzuchtige neiging altijd alles maar simplistisch éénduidig te verklaren. Het is niet of religie of cultuur, het is én religie én cultuur:

www.geocities.com/mediacontrole/artike...

van Maerlant | 10-01-07 | 14:21


Ookami 10-01-07 @ 14:10

Hierzie, de eerste de beste pak 'm beet; uit de Volkskrant: onverdacht genoeg?

www.volkskrant.nl/binnenland/article19...

Als je werkelijk gaarne je mening zou aanpassen dan ging je zelf eens op onderzoek uit. Je stellige conclusie op het eind van je comment, die je - volgens mij geveinsde - nieuwsgierigheid tegenspreekt, doet het tegendeel vermoeden.

van Maerlant | 10-01-07 | 14:18

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 14:00

voor een deel ben ik het helemaal met je eens. Scheiding van kerk/religie en staat. Dus geen speciaal onderwijs en gezondheidszorg die van ons allen belastinggeld wordt betaald. Ik lig niet elke maand weer krom om kinderen met religie te laten indoctrineren. En uitzonderingen vanwege religie afschaffen, of het nu gaat om ggristenambtenaren die homo's niet willen laten trouwen of scholen die bepaalde kinderen weigeren omdat hun ouders een TV hebben. Of moslims die geen hand willen schudden. De rest is gewoon vrije markt. Als je als supermarkt brood ziet in het verkopen van halal voedsel is dat je goed recht. Als je geld kunt verdienen met moslim hypotheken, good for you! Laten we ons daar vooral niet mee bemoeien.

yurp | 10-01-07 | 14:14

Deze domme doos moet gewoon lekker in NYC blijven zitten. Oh, en er zijn wel degelijk vrouwen in topfuncties geweest. Nina Brink iemand? Dat is ook echt heel erg goed gegaan destijds.

ViagraFalls | 10-01-07 | 14:14

En waarom zijn topkoks dan altijd mannen?

Sjakie Snel | 10-01-07 | 14:13

Owh trouwens u begrijpt uiteraard dat dit de Koreaanse Slet is; met een nieuwe inlog (of eigenlijk oude) naam.

Ookami | 10-01-07 | 14:12

@ van Maerlant 10-01-07 @ 13:59

Het spijt me, gaarne zie ik de statistieken van u tegemoet zodat ik mijn mening kan aanpassen.

En daarbij wil ik wel graag vermelden dat in mijn toch m.i. zorgvuldig onderbouwde stelling ik voor het gemak die brommer rijdende snotapen van diverse gastarbeiders groepen niet meegeteld heb. Daar die alles doen wat god verbiedt en doelloos hun eigen toekomst naar de tyfus helpen stop ik ze onder het kopje moslim by proxy, een beetje zoals de gemiddelde atheïstische autochtoon zich Gristen zal noemen.

Het zijn gewoon de Crips & Bloods (maar dan in hippe zandneger uitvoering) van Europa, niets meer niets minder. Heeft niets met religie te maken. Cultuur verschil ja, religie niet...

Ookami | 10-01-07 | 14:10

in de US is alles beter.....:-) lekker daar blijven.

zeiksmurf | 10-01-07 | 14:02

gezontverstant 10-01-07 @ 13:39
Dat begreep ik, en tóch vind ik je vergelijking te onzinnig voor woorden. Roep dan iets van voetbalclubs en fans/hooligans ofzo, beetje zelfde situatie.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 14:01

yurp 10-01-07 @ 13:41
Maar zo zou je het inderdaad kunnen zien ja, maar dat dierenrechtenstrijders ook vaak doorslaan is toch geen geheim? Van mij mogen ze per direct de hele organisatie waar hij actief deelnam opdoeken want ik ben graag consequent en incidenten: daar doe ik niet aan. En neeee, ik heb het niet over alle moslims. Ik heb hier al meer dan eens duidelijk gemaakt dat álle religies van mijn die peop mogen zakken, maar dus ook állemaal evenveel recht hebben om in nederland te gedijen. Religie moet echter beperkt worden tot thuis, en indien noodzakelijk een gebedshuis. Geen hypotheken, geen supermarktvoedsel, geen ziekenhuizen, geen zwembaden en geen scholen met een religieuze achtergrond en vooral géén uitzonderingen op basis van religie. De mensen die hier het hardst tegenaan lopen te schoppen zijn nota bena de gasten van buiten europa, tot die mensen richt ik mij.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 14:00

De Koreaanse Slet 10-01-07 @ 13:00

En doe jij jezelf eens informeren zodat je geen vergoelijkende dwaasheden meer vertelt zoals die alsof het 'slechts' over een paar honderd fascisten zou gaan. Koters hebben en die graag zien, mag dat nog?

van Maerlant | 10-01-07 | 13:59

Apart. Als NL-er in de Grote Appel gaan wonen om dan kritiek uiten op Nederlandse politieke systeem en de afwezigheid van vrouwen. Ze moet eerst maar eens om haar heen kijken. In de Amerikaanse politiek 'stikt' het van de vrouwen... en dat 'de president heeft het voor het zeggen' systeem werkt ook prima.
.
"... Mees: “Alsof mannen superieur zijn. Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken?”..."
Dat vrouwen die het niet eens zijn met hoe het in Nederland gaan naar New York vluchten?

Ongelovige atheïst | 10-01-07 | 13:58

Kijk,het is natuurlijk simpel,blanke mannen zijn superieur aan alles en iedereen,en blanke vrouwen zijn superieur aan gekleurde mannen en vrouwen,gekleurde vrouwen zijn op hun beurt weer superieur aan gekleurde mannen,en gekleurde mannen zijn werkelijk waar helemaal nergens superieur aan.kom er maar in joris!

dukeone | 10-01-07 | 13:56

@frenchy heaumeau ?

Shareholder | 10-01-07 | 13:55

gevallenverstand 10-01-07 @ 13:01

Weer op vendettatocht, gesjeesde zuurstok? Ik was toch een one trick pony? Nu vraag ik je: wat heeft mijn comment hier dan met de islam te maken? Weer niet goed! Zielig links fossiel.

van Maerlant | 10-01-07 | 13:53

laten we het eens over de succesvolle vrouwen hebben. Mevr. Sorgdrager heeft het Justitieapparaat naar de gossiemijne geholpen.Twegenwoordig zijn er meer vrl dan mnl rechters. dat blijkt duidelijk in hun succes om de misdaad te bestrijden!!Mevr. Borst heeft de zorg om zeep geholpen -opleidingen voor verpleegsters gesloten/tandartsopleiding weg.!Mevr. Jorritsma heeft de energie geprivatiseerd als enige taak.Dat kost ons 8 miljard per jaar.Mevr. Netelenbos eerst het onderwijs kapot gemaakt/weliswaar met v.Kemenade/Ritzen.Daarna verkeer en Waterstaat om zeep. geen nieuw asfalt!!!en wij maar allemaal in de file staan.Zogenaamd voor het milieu!Dan nog die mutsen als Lousewies/. Femke etc.Tineke met haar uitgestreken smoeltje van de christen unie!! het is een RAMP

frenchy | 10-01-07 | 13:51

Nebahat Albayrak wil blijkbaar liever spreken over een Armeense Slachting dan over een Armeense Genocide. Een van de argumenten is dat ten tijde van de Slachting het woord genocide nog niet was uitgevonden. Logisch toch...?

De holocaust ziet in het bijzonder op de vernietiging van joden in de tweede wereldoorlog. Geenstijl slaat nogal ver door in haar aantijging als zij Nebahat Albayrak "holocaustontkenner" noemt. Als dat zo zou zijn, dan zou ik Agnes Kant, bij wijze van uitzondering, daar graag wat kamervragen over horen stellen.

NomenEstOmen | 10-01-07 | 13:50

@bilo 10-01-07 @ 13:38
Nou in elk geval afstappen van de gedachte dat opleiding, werk en scholing dé oplossing is voor alle problemen. Mensen zijn op zoek naar zingeving en simpele religieuze oplossingen voor zeer complexe maatschappelijke problemen doen het altijd goed.
Een oplossing? Ik weet het niet. In ieder geval moet eens opgehouden worden met het hand boven de hoofd houden van mensen met rare denkbeelden, omdat ze toevalllig in een achterstandspositie verkeren. Dat staat er los van, een moslim die homofoob en sexistisch is, moet net zo hard worden aangepakt als een atheist die dat is.
Misschien moet het wel helemaal worden losgekoppelt van religie. Doe je mee, OK, u zult beloond worden met een baan, scholing, leuk huis. Kies je voor religie, weiger je op bepaalde vlakken mee te doen en ga je van hieruit ook nog eens eisen stellen, zoek het dan zelf lekker uit en laat de maatschappij hier niet voor opdraaien. Maar de eerstkomende vier jaar zal daarin niets aan veranderen, daar zorgen JP en Andre wel voor. Die hebben ook een agenda.

sjaakdeslinksesul | 10-01-07 | 13:48

"Wij bungelen samen met Pakistan en Botswana helemaal onderaan als het om de participatie van vrouwen in hogere functies gaat."

Whahahahaha. Sorry hoor.

Achtertuyn | 10-01-07 | 13:43

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 13:35
Fortuyn werd bijvoorbeeld vermoord door een radicale dierenvriend. Was dit een test voor de dierenbeweging in Nederland? Is de partij voor de dieren uit op de ontwrichting van Nederland? Je moet natuurlijk wel het radicaal van het moslim kunnen scheiden.

yurp | 10-01-07 | 13:41

@Miggerd
Wat heeft Merkel precies als premier gedaan dat haar tot beste maakt?

Shareholder | 10-01-07 | 13:41

@ Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 13:35
Sorry, ik had er natuurlijk bíj moeten zetten dat het een commentaar met knipoog was. Hierdoor is de strekking (Dus voor jou geldt: de moslims = mohammed b?) je helemaal ontgaan. Mijn fout!

gezontverstant | 10-01-07 | 13:39

Ach, als er goeie vrouwen in de politiek zouden zitten komen ze vanzelf wel bovendrijven. Daar hebben we geen positieve discriminatie voor nodig. Kijk naar Duitsland: beste premier in tijden; en helemaal zelf gedaan.

Miggerd | 10-01-07 | 13:38

@Sjaak,
Ik werd gisterochtend wakker gemaakt door iemand die zij dat mensen verkeerd met elkaar omgaan en dat het einde nabij is. Ik snapte het niet en navraag bleek het een jehova te zijn. Het winnen van zieltjes... Dat willen alle religieuze groepen toch... dus ook niet exclusief Islam maar wel iets om goed in de gaten te houden. Beschaving is dun, iedereen kan ongeacht afkomst een "hakbar" worden en deze tijd geeft velen de mogelijkheid om zich te orienteren op "iets". Let op mijn woorden: ik voorspel dat in nabije toekomst geradicaliseerde christenen zich ook gewelddadig gaan manifesteren. Ik ben overigens geradicaliseerd atheist en soms voel ik het ook al koken en jeukt er iets... wat doe je eraan?

bilo | 10-01-07 | 13:38

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 13:35

Wat gezontverstant bedoelt is dat jij alle moslims gelijk stelt met mohammed B. Dat is wel een beetje generaliserend, dunkt mij.

Flodder | 10-01-07 | 13:37

gezontverstant 10-01-07 @ 13:32
U heeft de functie knippen&plakken gevonden op uw pc? Dat is een complimentje waard, maar verder houd je commentje natuurlijk geen steek. Ten eerste was v. Gogh ( naar mijn weten ) ook een man, ten tweede beledigde hij geen mannen, maar moslims. Bovendien zijn mannen wetenschappelijk gezien heeeel waarschijnlijk al ongeveer net zo lang in Nederland als vrouwen, en daarom neem ik aan dat de twee groepen inmiddels wel ongeveer weten wat ze aan elkaar hebben.
Al doet de centrale persoon in dit topic me telkens weer verbazen...

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 13:35

@bilo 10-01-07 @ 13:20
Niet als dat afzetten goed georganiseerde en gestructureerde vormen aanneemt. En dan gaat het niet om de Hofstadgroep die op internet wat geschriften bij elkaar schraapt en zo een politieke ideologie ontwikkelt, de leden van de RAF lazen stripboeken niet das kapital.
Het gaat over een groep zeer orthodoxe moslims, die onze maatschappij willen hervormen en als dat niet lukt zich gaan terugtrekken in de eigen schulp, maar over onvoldoende middelen beschikt om zich uit hun sociale en economische achterstandspositie te ontworstelen.
We hebben dit allemaal al zien gebeuren met de zwarten in de VS. Hoop in de jaren '60, ontwikkeling van een eigen identiteit, daarna de radicalisering in de jaren '70 en dis alles met steun van linkse intellectuelen. In de jaren '80 ging het goed mis, maar dat was allemaal de schuld van the man, die negers in ghetto's aan de crack hielp. En de individuele neger die het ghetto ontvlucht en maatschappelijk succes nastreeft is een verrader. Ja, we leren echt van onze fouten.

sjaakdeslinksesul | 10-01-07 | 13:33

bilo 10-01-07 @ 13:22
Dat is op afstand de domste opmerking van de dag. Gefeliciflapstaart!
Laten we het nu eens net over een tijdperk hebben dat vrouwen, netzoals vandaag in de Islam, écht geen hol te vertellen hadden. Idiot!

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 13:32

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 13:27
Dus voor jou geldt: de moslims = mohammed b? In het kader van het thema van deze pagina (generaliseren voor een kwartje) volg ik jouw voorbeeld:
De column van Theo van Gogh was dé test voor mannen in Nederland. Het, toendertijd, als tolerant bekend staande Nederland kon nu eindelijk zien hóe tolerant de mannen wel niet waren. Het lijkt me redelijk om te concluderen dat ze gezakt zijn voor de test. Een onbewapend persoon van zijn fiets afschieten en twee messen in zijn lijf steken getuigt namelijk niet echt van tolerant gedrag.

gezontverstant | 10-01-07 | 13:32

Ze toont zich een zeer ongeemancipeerd wezen, daar ze blijkbaar mannen - en niet mensen aan de onderhandelingstafel ziet zitten.

AdolfJoling | 10-01-07 | 13:31

bilo 10-01-07 @ 13:20
Tuurlijk, helemaal gelijk. En dat hadden we allemaal moeten voorzien toen we met internet begonnen. Stom, stom, stom. O, wat stom van ons, en wat zijn we medeplichtig. Hadden we de jeugd maar nooit toegang tot internet gegeven, dan was Van Gogh niet overhoop geschoten! O, wat zijn we toch verkeerd bezig. We vragen er gewoon om!

Schoorsteenveger | 10-01-07 | 13:30

@Koekje,
Is niet typisch islam hoor. Er zijn in NL wel meer mensen om veel minder vermoord. Wel zaken in perspectief blijven zien he?

bilo | 10-01-07 | 13:29

bilo 10-01-07 @ 13:22

Ik heb nu spijt dat ik op je reageerde; je hebt geen inzicht op wat ik bedoel. Ik wens je naar de maan....goed he?

rosalie | 10-01-07 | 13:28

bilo 10-01-07 @ 13:16
Toevallig was ik het eens met wat hij zei, al had hij het geitenneuker af en toe wel achterwege laten. De collumn van Theo van Gogh was dé test voor Islam in Nederland. Het, toendertijd, als tolerant bekend staande Nederland kon nu eindelijk zien hóe tolerant de moslims wel niet waren. Het lijkt me redelijk om te concluderen dat ze gezakt zijn voor de test. Een onbewapend persoon van zijn fiets afschieten en twee messen in zijn lijf steken getuigen namelijk niet echt van tolerant gedrag.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 13:27

@ bilo 10-01-07 @ 13:22
Jouw extreem helder argument inspireert de volgende gedachte: waarom de kabinetsonderhandelaars niet naar de maan sturen?

gezontverstant | 10-01-07 | 13:27

Omdat die moslim muts op de lijst slecht een stemmen tekkertje is, en verder niets voorstelt in de ogen van Woutert Boslim, die de saria meer en meer gaat waarderen ;-)

cecotto | 10-01-07 | 13:27

bilo 10-01-07 @ 13:16
Je hebt helemaal gelijk jongen. We zijn samen met z'n allen medeplichtig aan alles waar we deel van uit maken. Tuurlijk. Ik voel me momenteel ook erg betrokken bij die kwestie van die dreigbrieven in Italië. Dat had ik natuurlijk allemaal moeten voorzien, en ik had al lang maatregelen moeten nemen om er voor te zorgen dat die arme achtergestelde zielepieten aldaar niet in de zelfde fout zouden gaan als Mohammedje.

Schoorsteenveger | 10-01-07 | 13:25

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:43

Waar je 'links' van beschuldigt wordt natuurlijk door 'rechts' net zo hard gedaan alleen dan op andere punten. Zoals je zegt, mensen stemmen op een partij die het beste is voor hun en niet perse het beste voor Nederland. Lastenverlichting, handen af van de hypotheekrenteaftrek etc is natuurlijk aanlokkelijk voor de werkende Nederlander met een eigen huis. Dit is absoluut gezien de grootste groep.

yurp | 10-01-07 | 13:23

@Rosalie 13:12
Zijn er ooit vrouwen op de maan geweest?
Of hebben die de mannen die daar rondliepen "gestuurd"?

bilo | 10-01-07 | 13:22

Amsterdam en New York, het blijven moeder en dochter: allebei behept met een zurige 'grachtengordel'.

colonnecinco | 10-01-07 | 13:21

@Sjaak,
Het afzetten tegen de maatschappij is dat geen kenmerk van de jeugd en van alle tijden? Nieuw is de mogelijkheid jezelf een identiteit te kunnen zoeken via internet en daar kan het goed mis gaan... n

bilo | 10-01-07 | 13:20

@bilo 10-01-07 @ 13:08
Voor een rgoot deel wel, maar niet door een sociaal-economische voedingsbodem. Arme mensen hebben andere prioriteiten: overleven. Het is een Nederlands probleem, dat overigens net als het terrorisme in de jaren '70 ons land niet zal doen ontwrichten. Ik beschouw de toenemende tendens van ghettoisering (voor een groot deel zelfverkozen en gestimuleerd door onze overheid) van moslims als een groter probleem.
Maar de oorzaak moet toch in de religie en sociale ontwikkelingen worden gezocht. De zoektocht naar een identiteit onder Europese moslims is niet geworden wat wij er eens van gehoopt hadden: een verlichte combinatie van humanistische waarden en geloof. Onder invloed van ontwikkelingen in de islamitische wereld zelf, heeft de Europese moslimidentiteit zeer nare, fundamentalistische trekjes ontwikkeld, waarin juist het afzetten tegen de maatschappij waarvan men deel uitmaakt de boventoon voert.

sjaakdeslinksesul | 10-01-07 | 13:18

@Koekje,
Wat dat TBS gedeelte betreft ben ik het helemaal met je eens en ook vind ik dat we meer over de achtergrond en ziekte van Mohammed B hadden moeten horen. Helaas is het allemaal gepolitiseerd simpel omdat rechtse krachten zijn daad aangrepen om verregaande repressie in NL door te voeren.
NL is zelf medeplichtig aan de dood van van Gogh, iedereen kon min of meer weten wat er aan zat te komen maar niemand greep in door aan de bel te trekken oid. Van Gogh was een beroepslasteraar en ik denk ook naief. Zijn gehekel en ophitserij kon niet zonder consequenties blijven. Helaas had hij niet het vermogen dat zelf in te zien.

bilo | 10-01-07 | 13:16

gezontverstant 10-01-07 @ 13:09
Een waar punt.

gevallenverstand | 10-01-07 | 13:16

Als het aan de gezonde nieuwsgierigheid, ondernemingslust, lef, technische bekwaamheid, creativiteit en doorzettingsvermogen van vrouwen had gelegen, hadden we nu in gezellige grotten geleefd.

d´omgebouwde | 10-01-07 | 13:15

Nog 1 keer dan: een vrouw heeft een scherper inzicht in zaken en een man kan ze beter uitvoeren.

@bilo
Die Mo B. heeft onze maatschappij misbruikt voor z'n gefrusteertheid. The same geld voor al die moslimfundamentalisten hier ten lande.

rosalie | 10-01-07 | 13:12

@Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:28
You said it all... Jammer dat er zo weinig mensen zijn die het doorhebben.

padjakker deluxe | 10-01-07 | 13:10

Flodder 10-01-07 @ 13:03
Waarvan akte.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 13:10

Koken kunnen ze ook al niet, getuige de vele mannelijke chefkoks en zo ongeveer null vrouwelijke...

kruT | 10-01-07 | 13:09

bilo 10-01-07 @ 12:59
Ik ben het met twee dingen met je eens:
1. Hij heeft gekregen wat hij wilde, nou ja, hij wilde doodgeschoten worden maar als martelaar de bak in stond hoog op zijn lijstje. Ikzelf had geprefereerd dat hij levenslang TBS zou krijgen. Dat zou het juiste signaal sturen, en dat zou hem ook het meeste pijn doen. Hij zou behandeld moeten worden als de gek die hij is, ik zou hem ook graag eens een kaartje sturen dat ik het zo vervelend voor hem vind en dat ik hoop dat hij snel beter wordt.
2. Dat hij niet bijster intelligent is bleek niet alleen uit zijn daden, maar ook uit zijn "diepzinnige" speeches die in realiteit niet veel meer voorstelden dan slappe citaten uit de Koran. Dat hij geen mohammed kan zeggen zonder iets van "vrede zij met hem" getuigt ook van een sterke vorm van autisme.
Armoede daarentegen mag nooit, ik herhaal NOOIT een motief zijn om zó uit het lood te schieten als deze mafkees. Theo van Gogh was in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor zijn kutleven, en jij doet met zulke uitspraken ernstig tekort aan allochtone jongeren die zich wél manifesteren zonder alles in de schoot geworpen te krijgen. Wat dat betreft zullen allochtone jongeren met ambitie mijn uitspraken sneller kunnen accepteren dan de jouwe. Ik wil in beginsel alleen de rotte appels aanpakken, liever gezet, uitzetten. Dat ik nu en dan een beetje doorsla is deels frustratie van zoveel domheid in onze overheid, en deels van uitspraken van radicale linkserts en moslims hier op GS. Jouw uitspraken getuigen echter alleen maar van positieve polarisatie en domheid.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 13:09

@Sjaakslinkselul,
dus..... een produkt van de nederlandse maatschappij toch?

bilo | 10-01-07 | 13:08

Lekker intelligent om je frustratie te sublimeren in uitspraken als "Alsof mannen superieur zijn". Werden kabinetten en fracties e.d. niet op een democratische manier samengesteld ? Blijkbaar is mevrouw na(ast) gefrustreerd reeds revolutionair? Braveau meisje.

Shareholder | 10-01-07 | 13:07

@bilo 10-01-07 @ 12:59
Nee bilo, geen armoede en achterstelling. Mo B was redelijk goed opgeleid, kreeg ook de kansen om toe te treden tot de allochhtone middenklasse, maar hij faalde jammerlijk door wat foutjes in zijn persoonlijkheidsstructuur. Geld ook voor de 9/11 terroristen en Samir A. Mo B zocht naar ingeving en vond dat in de politieke islam, net zoals hoogopgeleide westerse jongeren uit de middenklasse dat in de jaren '70 in het revolutionair socialisme vonden. Zijn maatschappelijke falen moest ook iemands ander zijn schuld zijn en dat waren wij, de liberale maatschappij, zoals het voor de RAF en de Rode Brigades het kapitalisme was.

sjaakdeslinksesul | 10-01-07 | 13:06

Vrouwen zijn er niet om te begrijpen. Vrouwen zijn er om te neuken.

Anti-links | 10-01-07 | 13:04

Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:55

Het topic hierboven kun je ontopic je gal spuien over de verderfelijke islam en moslims. Laten we het hier beperken tot een sexistische discussie over de verschillen van man en vrouw.

Flodder | 10-01-07 | 13:03

alsof mannen superieur zijn.. grappig dat dit soort vrouwen dit altijd blerruhn

blaka-tara | 10-01-07 | 13:02

En dan zijn er nog vrouwen die ook niet eens kunnen koken...

eeneind | 10-01-07 | 13:02

gevallenverstand 10-01-07 @ 12:57
En ik wil daar van Maerlant nog aan toevoegen. Neem eens een voorbeeld aan Mees. Ze reaguurt twee keer en heeft twee keer verschillende input!

gevallenverstand | 10-01-07 | 13:01

@ Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:47

Jij ligt echt helemaal in de kreukels van islam-o-fobie he! Niet te geloven?

Ik heb jaren geleden in Israel gewoond en weken in een bomkelder moeten schuilen omdat de Hizbollah raketten op ons afschoot. Vrienden en vriendinnen moeten begraven door ongelukken en aanslagen die allemaal (mede) veroorzaakt werden door Moslims.

En zelfs ik ben niet zo vervuld met angst als jij dat bent. Elk onderwerp wat zich aanmeld is voor jou een reden om de Islam te bashen. Tis gewoon niet normaal meer man! Ga eens lief tegen die mooie vriendin van je zijn en vergeet voor heel eventjes dat er een honderd Islam facisten in Nederland wonen die jou kapot willen maken.

De Koreaanse Slet | 10-01-07 | 13:00

@ Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:47 ('... gristenen plegen geen bomaanslagen, maar dat is wat mij betreft ook het enige wat ze onderscheidt van hakbars.')
'According to statistics gathered by the National Abortion Federation, an organization of abortion providers, since 1977 in the United States and Canada, there have been 7 murders, 17 attempted murders, 3 kidnappings, 375 death threats, 655 anthrax threats, 41 bombings, 173 arsons, 89 attempted bombings or arsons, 1347 incidences of trespassing, 1213 incidences of vandalism, and 100 attacks with butyric acid, in addition to other disruptive and violent occurrences.' (www.prochoice.org/about_abortion/viole... )

gezontverstant | 10-01-07 | 13:00

@koekje-dr-bij
Het is simpel. Mohammed B heeft meer eer gekregen dan hij verdiende en zo is hij bevestigd in zijn denkbeelden. Hij heeft zich dankbaar laten misbruiken door de politiek zodat deze meer repressie kon doorvoeren. Toch is en blijft Mohammed een Amsterdamse jongen die op een moment ontspoort is. Waarom is hij ontspoort: het lijkt erop dat deze vraag niet gesteld kan worden want pijnlijk voor de maatschappij die types als hem gevreerd heeft en dan kom je op thema's als armoede en achterstelling.

bilo | 10-01-07 | 12:59

Nou Heleen, mevr. Albayrak is alleen maar op lek 2 gezet, om tijdens de verkiezingen de niet-stemmende, niet-westerse allochtoon over tehalen om op de PvdA(-llochtonen) te stemmen. Ik begrijp Bos volkomen dat ie haar niet naast zich dult, zij is immers zo mogelijk nog onbetrouwbaarder dan Bos zelf........

KABAAL | 10-01-07 | 12:57

Persoonlijk vind ik het gejammer van bottehond en marco borsato veel pregnanter, aanweziger, penetranter en zuigender. De commentaren van deze vrouw znijden tot dusver best hout. De kabinetsformatie is een trieste mannenwereld. Nou kan je van het CDA niet veel anders verwachten. Misschien wil mees wel mee komen helpen. Een stukje formatie in New York is natuurlijk uitstekend voor de globale kijk op de wereld van dit kabinet. (Die Jac tichgelaar woont in Friesland, het was natuurlijk een stuk goedkoper om hem te nemen...)

gevallenverstand | 10-01-07 | 12:57

@Schoorsteenveger 10-01-07 @ 12:55
Bos buigt al jaaaren

style.councillor | 10-01-07 | 12:57

bilo 10-01-07 @ 12:49

Fout, ze zijn beiden het produkt van de nederlandse mij. ok, maar hun fundamentalistische geloof in de Islam heeft hun gebracht tot waar ze nu zijn. De fout ligt dus bij hun geloof en de mogelijkheid dat hier zo te mogen belijden met alle gevolgen van dien.

rosalie | 10-01-07 | 12:56

\quote
Simpel, vrouwen kunnen niet onderhandelen, wel koken...
\quote

En vooroordelen zijn er kennelijk om bevestigd te worden. Dus ook dat rechtse mannen dom zijn.

Bijstandskoning | 10-01-07 | 12:56

Gewoon één vrouw erbij vind ik.
Die kan dan mooi koffie halen, voor de jongens.

voorjekanis | 10-01-07 | 12:56

gezontverstant 10-01-07 @ 12:48
"Het is volgens Kroes een kwestie van indelen en plannen. En je kunt niet van twee walletjes eten: als je een topfunctie hebt, moet je het huishouden en de kinderen kunnen uitbesteden en goede afspraken maken met je man."
Nou maar eens kijken of Rouvoet vindt dat Huizinga van het aanrecht vandaan moet, of Bos mee buigt, en wat Mees daar dan weer van vindt.

Schoorsteenveger | 10-01-07 | 12:55

bilo 10-01-07 @ 12:49
Produkten van de nederlandse samenleving zijn blije, gezonde, weldenkende jongeren die allemaal hun stomme dingen gedaan hebben in hun jeugd. Terrorisme reken ik daar niet onder. Ik kan me trouwens toch herinneren dat beide heren met grote regelmaat de Koran citeren om hun acties uit te leggen. Ga jij maar aan Mohammed B. vertellen dat hij niet in de bak zit vanwege de Islam maar vanwege de nederlandse samenleving. Zn advocaat zal kwijlend meeschrijven, Mohammed ( whats in a name ) zal je tong uit je bek trekken. Waarom verdedig je een religie die niet verdedigd wenst te worden? Waarom ben je zo blind voor de o-zo voor de hand liggende waarheid? Je lijkt me zo`n snuggere knul, ik snap er geen bout van.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:55

@ rosalie 10-01-07 @ 12:47 ('Vandaar dat achter iedere succesvolle man..... een vrouw staat.')

Je hebt helemaal gelijk. Er is werkelijk geen enkele succesvolle homo te vinden in deze wereld (of zijn moeder staat achter hem, nou ja, figuurlijk dan waarschijnlijk, en met haar ogen dicht).

gezontverstant | 10-01-07 | 12:52

@Koekje 12:47
Verkeerde analyse van je. Het ging met Mohammed B juist mis omdat zijn moeder overleden was. Samir heeft ook een trauma opgelopen ergens en de paradox is: ze zijn beiden het produkt van de nederlandse maatschappij, niet van de Islam

bilo | 10-01-07 | 12:49


“Alsof mannen superieur zijn. Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken?” Simpel, vrouwen kunnen niet onderhandelen, wel koken..."

Wahahahaha,

Ga daaar maar op zitten met je dooie mol, kudt.

Zuigert | 10-01-07 | 12:48

Heintje Davids 10-01-07 @ 12:45
HearHear.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:48

bilo 10-01-07 @ 12:41
Hoezo nix aan de hand? Omdat die vrouwen niet beter weten? Weet je wat voor kinderen zo`n "gezond islamitisch huishouden" oplevert? Samir A.tjes en Mohammed B.tjes die leven volgens de Islam en uit ervaring weten dat vrouwen minderwaardig zijn. En gristenen plegen geen bomaanslagen, maar dat is wat mij betreft ook het enige wat ze onderscheidt van hakbars. De verhouding rationeel-conservatief ligt volgens mij wel iets gunstiger, maar ik zit net zomin te wachten op een partij in de kamer die vindt dat homo`s geen rechten hebben, vrouwen geen abortus mogen krijgen, en stervenden geen euthanasie. Alleen dan vanuit een ander achterhaald sadistisch sprookjesboek.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:47

Deadkennedy 10-01-07 @ 12:37

Das waar, maar vrouwen zien scherper "dingen" aankomen, mannen niet. Mannen varen blind op het inzicht van een vrouw omdat ze na "uiterst felle debatten" toe zijn aan een biertje en niet de poot strak houden waar het gewenst is. Vandaar dat achter iedere succesvolle man.....een vrouw staat.

rosalie | 10-01-07 | 12:47

@ Patrick Bateman 10-01-07 @ 12:43

Details, details...

Het gaat erom dat vrouwen in Pakistan kennelijk wel hoge functies kunnen bekleden en in Nederland niet. ;-)

De Koreaanse Slet | 10-01-07 | 12:46

Ben het wel met haar eens eigenlijk. Vind alleen dat Balk die nummer 50 van zijn lijst had moeten meenemen: had 'ie lekker punten kunnen scoren omdat Bos en Rouvoet 'even afgeleid waren'.
Dus als ik het goed begrijp van mevrouw vogelaar (nsfw) gaat het tegenwoordig al niet meer om kwaliteit maar om uiterlijk? Wordt nog lastig om dan een realistische afspiegeling van de samenleving in de tweede kamer te krijgen, kijkend naar gekozen partijen, geslacht, huidskleur, afkomst, geaardheid, kleur haar, kleur ogen, lengte, lichaamsomvang, ziektebeeld (jah, er zijn ook grote groepen mensen met HIV, pleuris en MS), IQ.... eh iemand nog aanvullingen?
Ik verheug me dan ook al op de tweedekamer verkiezingen van 2010. Nog even en ze gaat ook nog roepen dat de staatstelevisie geen realistisch beeld van de samenleving geeft en dat er van elk programma iets didactisch uit moet gaan...
Klinkt bekend...

Autodrop1981 | 10-01-07 | 12:46

Sterke vrouwen hoor je niet jammeren. Het zijn alleen die types zoals Mees die het heerlijk vinden zich te wentelen in een door hun zelf aangenomen slachtofferrol.
Presteer liever eens wat dan alleen op een afstand een zeikerig stukje te schrijven.

Heintje Davids | 10-01-07 | 12:45

In haar volgende stukje eist mevrouw dat mannen voortaan 4,5 maanden de baby in hun (bier)buik laten groeien. Tevens moeten mannen ook iedere maand tenminste 1 week zeuren over kramp. Mannen moeten meer makeup gaan dragen en ook jurken. Tevens moeten vrouwen het recht krijgen hun baard te laten staan, moeten vrouwen voortaan staande plassen en moeten vrouwen gaan lachen als ze een harde scheet laten.

OpenDeur | 10-01-07 | 12:45

hehehe... worden de reacties gebundeld en in vetlederen uitvoering naar haar opgestuurd?

Simsalabim | 10-01-07 | 12:44

yurp 10-01-07 @ 12:34
Zo simpel ligt het, helaas, niet. Ten eerste wordt ons van kinds af aan ( feit ) geleerd dat links goed is en rechts slecht. Indoctrinatie heet dat. De enige TV-zenders waar je iets van intelligente programma`s mag verwachten, de publieke omroepen, strooien niets dan linkse propaganda.
Het belangrijkste is nog wel dat, en dat is altijd zo geweest, er altijd een grotere groep relatief armen is dan relatief rijken. Wat ook altijd is bewezen; mensen zijn egoïstisch. Maar heel weinig mensen stemmen op een partij die naar hun mening het beste is voor nederland, ze stemmen op een partij die het beste is voor hun. Voor studenten, voor de middenklasse, voor vissers, voor boeren, voor ambtenaren, enz. De massa die zich heeft wijs laten maken dat ze meer verdienen dan ze krijgen, geven hun stem aan de partij die belooft ze te geven wat ze toekomt. De linkse partijen spelen een heel vies spelletje.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:43

Nebahat Albayrak diep in de ogen kijken van gristen André 's avonds aan de bar in Beesterswaag, wie valt er eerst van zijn/haar geloof af?

style.councillor | 10-01-07 | 12:43

@ De Koreaanse Slet 10-01-07 @ 12:32
Ik weet niet of Benazir Bhutto nou zo'n voorbeeld is voor vrouwelijke politici:
"Bhutto and her husband continue to face allegations by (among others) the Pakistani government, of having stolen hundreds of millions of dollars by demanding "commissions" on government contracts and tenders. Over the past decade, the couple have faced an approximate combined total of 90 legal cases"
http://en.wikipedia.org/wiki/Benazir_Bhutto

Patrick Bateman | 10-01-07 | 12:43

@Koekje,
Als ze het maar binnenshuis houden niks aan de hand toch? Er zijn genoeg autochtone christenen die precies hetzelfde denken. Waarom heb jij last van vermeende prive gedragingen moslims? Kijk dan ook eens naar de anderen.

bilo | 10-01-07 | 12:41

bilo 10-01-07 @ 12:32
Dans, voedsel, humor, dat zijn cultuurverrijkingen. Religies niet, en zéker geen religie die homomoord goedpraat, vindt dat je vrouwen ( niet te hard ) mag slaan, dat de wet van Allah boven alle aardse wetten staat. Eerwraak, vrouwenmishandeling en homohaat. Ik voel me zo fokking verrijkt dat mijn aars er pijn van doet.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:38

gezontverstant 10-01-07 @ 12:16
Vrouwen zijn wel weer achterbakser dan mannen. En blijven langer boos wat toekomstige relaties verslechtert. Dus als vrouwen er 1 keer niet uitkomen dan blijft dat een hele kabinetsperiode (zolang die dan nog duurt) zo terwijl mannen na uiterst felle debatten weer als beste vrienden een biertje kennen zuipen op het plein.

Deadkennedy | 10-01-07 | 12:37

Overigens, dat er zo weinig vrouwelijke topkoks zijn heeft te maken met de gevoeligheid van hun reukorgaan gedurende de eisprong en menstruatie. De ene keer is die juist heel gevoelig, de andere keer juist helemaal niet. Vrouwen zijn daarom minder goed in staat om gerechten consistent op smaak te brengen, iets wat een vereiste is voor bv een Michelin-ster.

Iko Nal | 10-01-07 | 12:37

Carmen Breeveld: "Het zou pas nieuws zijn als vrouwen ineens serieus worden genomen.”

Ik neem vrouwen zo vaak mogelijk en dan altijd heel serieus, maar ze willen niet allemaal anaal, dus daar heeft ze wel een punt te pakken..

Kuchi | 10-01-07 | 12:36

rosalie 10-01-07 @ 12:24

Juist

Deadkennedy | 10-01-07 | 12:34

Ik heb nog nooit een mannelijke politicus over 'de vrouw' horen praten. Maar 'de man' schijnt wel te bestaan en diezelfde man is dan ook nog generaliserend over 'de vrouw', althans in de hoofden van over het paard getilde Flair-lezeressen. O ja... laten we vooral Turkse neo-nazi's aan de formatie laten deelnemen, want het is een vrouw nietwaar?

Ed Cetera | 10-01-07 | 12:34

@Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:28

Vindt iedereen de Islam kudt? Dan vind mevr. Mees de Islam geweldig. Vindt iedereen dat armoede in Nederland niet bestaat? Dan vindt mevrouw Mees van wel.

Als iedereen dit had gevonden dan had Wilders de absolute meerderheid in de kamer gehaald.

yurp | 10-01-07 | 12:34

Wassen, strijken en schoonmaken is ook vrouwen-core-business.

Traag | 10-01-07 | 12:33

@Koekje-dr-bij? 10-01-07 @ 12:28
Niet zo zeiken koekie, het valt allemaal best mee. Je mag geen botten breken of tot bloedens toe slaan.
dump.geenstijl.nl/mediabase/8690/0f866...
Je kan wel zien dat vrouwen de edelstenen zijn in de Islamitische maatschappij.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:33

@Koekje,
Niet zo negatief joh. Islam moet je inderdaad zien als cultuurverrijking en als uitdaging voor de moderne maatschappij. Je moet je zienswijze zien door te breken, je denkt in clichees en daar heb je uiteindelijk alleen jezelf mee. Groeten

bilo | 10-01-07 | 12:32

Onterecht!

Pakistan heeft tenminste nog een vrouwelijke premier gehad! De vergelijking ben Benin was beter opgegaan, Benin in de Polder!

De Koreaanse Slet | 10-01-07 | 12:32

Vrouwen zijn betere beleidsmakers, en abortus is een vrouwenzaak. Juist, ja. En Van Baalen is een sexiste.

van Maerlant | 10-01-07 | 12:31

@ zum kotzen 10-01-07 @ 12:22

hmm ja daar heb ik ook eens een discussie over proberen te voeren met vrouwen. Het gevolg was dat ze torenhoog op de kast zat en dat er geen zinnig gesprek meer te voeren was. Belangrijkste argument: ".. maar wij moeten er negen maanden mee rondlopen".

yurp | 10-01-07 | 12:31

@padjakker deluxe 10-01-07 @ 12:25
Merel, Mees, Heleen. What's the difference anyway...

padjakker deluxe | 10-01-07 | 12:28

Vooral blijven zeuren dat vrouwen meemoeten, en in de kamer moeten, en hoger functies moeten. Vooral onderscheid blijven maken tussen mannen en vrouwen. Ikzelf ben van een generatie waar dat allang niet meer gebeurd, maar rotwijven als deze blijven de klok maar achteruit schoppen. Niet vreemd voor een pvda-wijf, want ze doen precies hetzelfde met uitkeringsgerechtigden en allochtonen. Iedereen aanpraten dat hij te weinig krijgt/gediscrimineerd word en dan gaan ze het vanzelf geloven. En dan creëert Rechts spanningen in de samenleving? Weet je wat spanningen creëert? De islam een cultuurverrijking noemen en vervolgens op nederland gaan zeiken dat ze niet progressief genoeg zijn in het gelijke rechten issue. Of naar criminele allochtonen kijken, je plotseling omdraaien en de slachtoffers ( nederland ) uitkafferen dat het de eigen schuld is, en dat we niet tolerant genoeg zijn. Oh, weet je trouwens welke vrouwen écht geen zak te vertellen hebben? Moslima`s. Maar neen, mevrouw Mees kent alleen maar halfverwesterde universiteitsvrouwtjes. Mevrouw is opgeleid, en dient daarom verder te kijken dan de gewone man, wat in linkse taal zoveel inhoud dat je gewoon recht tegen de stroming in moet gaan. Vindt iedereen de Islam kudt? Dan vind mevr. Mees de Islam geweldig. Vindt iedereen dat armoede in Nederland niet bestaat? Dan vindt mevrouw Mees van wel. Ze laat zich door zoveel mogelijk minderheden uitwonen, net zolang tot ze uiteindelijk een meerderheid heeft, linkse hoer. Snapt iemand nog waar ik het over heb?
Ik ook niet, maar ik erger me kapot aan dat wijf.

Koekje-dr-bij? | 10-01-07 | 12:28

@Hadjewat? 10-01-07 @ 12:16
Er staat in mijn comment van 12:00 uur nergens, dat ik vind dat vrouwen worden tegenwerkt. Er staat alleen dat ze niet minder geschikt zijn.

tegengas | 10-01-07 | 12:26

Vooral een goed punt om voor te stellen excuus-allochtoon Albayrak te laten onderhandelen. Zelden zo'n waardeloze politica gezien als dat doordrammende, haar gesprekspartner niet laten uitpratende, eenzijdig georienteerde en er niet eens lekker uitziende excuus voor een vice-lijsttrekker.
'
Inderdaad Merel, als het op politiek aankomt zijn mannen superieur. Wat moeten opgroeiende meisjes hier uit opmaken? Simpel: dat ze beter een ander beroep kunnen kiezen, iets waar vrouwen beter in zijn dan mannen. Wanneer schrijf je daar eens over trouwens, wat opgroeiende jongetjes er uit op moeten maken dat bijna alle kleuterleidsters, interieurverzorgers, psychologen, vroedvrouwen en bloemranschikkers vrouwelijk zijn? En alle brandweermannen niet?

padjakker deluxe | 10-01-07 | 12:25

Deadkennedy 10-01-07 @ 12:11

Ja. Vrouwen zijn anders dan mannen. Ze zijn even sterk in hun eigen punten dan mannen. Alleen een vrouw, moet geen positie ambieeren die een man beter kan uitvoeren. D.w.z. de kracht van de vrouw ligt bij het besturen van de man. Zij geeft aan; hij voert uit. Allebei blij, toch?

rosalie | 10-01-07 | 12:24

Een PvdA-er is New York.
Is dat een Saloon-socialist???

Patrick Bateman | 10-01-07 | 12:24

Wat een zeikwijf, met haar generaliserend geleuter. Ik dacht dat de PvdA daar juist tegen strijdt. Het zijn altijd dit soort mensen die vrouwen en mannen vermaken tot karikaturen. Er zijn totaal verschillende type vrouwen en totaal verschillende type mannen. Er is niet zoiets als de vrouw of de man.
„Vrouwen zijn minder bezig met gezichtsverlies en prestige en zijn dus betere besluitnemers." Bullshit!

Flodder | 10-01-07 | 12:23

"Mees is daar ook van overtuigd. „Vrouwen zijn minder bezig met gezichtsverlies en prestige en zijn dus betere besluitnemers. Het is toch belachelijk dat zeven mannen beslissingen nemen over vrouwenzaken zoals abortus.”"

*kotst*

Zal ik ook even achterlijk gaan generaliseren, Heleen Muts? Komt-ie: "Mannen zijn eerlijker, recht voor zijn raap, minder bezig met ellebogenwerk en spelen de bal in plaats van de man (/vrouw), en dus betere besluitnemers."

Sinds wanneer is abortus overigens een vrouwenzaak, bij mijn beste weten is een zwangerschap altijd het gevolg van mannetje + vrouwtje en heeft een embryo / foetus zowel een biologische vader als moeder.

zum kotzen | 10-01-07 | 12:22

@ ulk 10-01-07 @ 12:19
Gelukkig is het satire met een knipoog.

gezontverstant | 10-01-07 | 12:21

Zolang vrouwen denken dat ze gelijke rechten hebben is er toch geen probleem...

da wizard | 10-01-07 | 12:20

gefrustreerd tot in de ranzige hema-slip?
kom dan gerust binnen.
Het is hier tenslotte SATIRE!! jawel.
doodverklaren en pus kotsen zoveel je wil... hoera!
ho,ho
maar niet over de Apple-baas he!
tmoet wel netjes blijven, en Enge Weesie met zijn
dikke meisjesvingers moet wel binnen blijven lopen.
gaan we nog bejaarden verbranden? of hoe zit dat?
ja ja allemaal SATIRE!
superuitvinding

ulk | 10-01-07 | 12:19

Ik snap al die commotie niet.
Iedereen lijkt over het hoofd te zien dat er weldegelijk vrouwen bij deze onderhandelingen betrokken zijn.
.
De belangrijkste is tevens opdrachtgeefster: ONZE KONINGIN!

fweddy | 10-01-07 | 12:18

@tegengas 10-01-07 @ 12:00 - O dus jij gaat ook al zeggen dat vrouwen niet aan de top zitten puur en alleen omdat ze door "de mannen" worden tegengewerkt? Kijk dan eens naar GroenLinks. Waar heeft mevrouw Klemkaak die partij gebracht? Die gaat alleen maar achteruit, verder niks.

Ik vind het gewoon smerig om ons mannen van zoiets te beschuldigen! Dat is niks meer of minder dan een seksistische opmerking en verboden volgens de grondwet.

Overigens: wat een huilebalk zeg. Niet de schuld bij zichzelf zoeken, maar bij anderen! Ik mag arrogante Jan Pronk toch al niet, maar ik begrijp nou dat hij nog eens gesteund wordt in zijn arrogantie door die trol. Heeft ze wel eens kritiek geuit op het feit dat Pronk onder de mannen gerekend moet worden? Of mag die wel?

Hadjewat? | 10-01-07 | 12:16

@ Deadkennedy 10-01-07 @ 12:11 ('vrouwen rijden beter omdat ze minder testosteron in hun lichaam hebben en daarom minder agressie vertonen'):
Misschien is dan wel handig als vrouwelijke partijleden in een kabinet terechtkomen (waar je vooral moet onderhandelen en tot akkoorden komen) en de mannelijke leden fractieleiders worden opdat ze flink agressief tegen elkaar tekeer kunnen gaan. Wordt het land geregeerd, maar heeft Den Haag Vandaag tóch leuk spektakel.

gezontverstant | 10-01-07 | 12:16

Koken, ho maar.
Maar blijkbaar heeft mevrouw geen problemen met het bakken van lulkoek.

Traag | 10-01-07 | 12:16

@ Witteman 10-01-07 @ 12:00
""Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken?” Opgroeiende meisjes moeten zichzelf opmaken."

Geld opmaken zijn ze ook heel goed in...

Patrick Bateman | 10-01-07 | 12:15

Commissie Gelijke Behandeling komt er maar in!

commenteerdert | 10-01-07 | 12:14

De voorzitter van de PVDA New York. De enige afdeling met minder dan twee actieve leden.

superjan | 10-01-07 | 12:14

heb ooit een gesprek gehad met een pakistaanse die op het platteland was opgegroeid. Voor veel vrouwen de hel op aarde.
Om dit met de situatie in ned. te vergelijken moet je wel een ongelooflijk domme gefrustreerde doos zijn.

de veteraan | 10-01-07 | 12:12

Waarom kunnen we niet een keer erkennen dat vrouwen anders zijn dan mannen. Die gelijke behandeling crap. Als een vrouw het leger in wil hoeft ze toch ook geen 100 push ups te kunnen maar maar 20 ofzo. Dat ze niet evenveel betaald krijgen in NL op dezelfde functie vind ik schandalig maar vrouwen moeten juist hun sterke punten uitbuiten en verschillen benadrukken in positieve zin en niet gaan zitten zeiken als ze een positie waarin een man beter presteert niet krijgen. Mannen kunnen bijvoorbeeld beter parkeren door beter ruimtelijk inzicht maar vrouwen rijden beter omdat ze minder testosteron in hun lichaam hebben en daarom minder agressie vertonen. Als vrouwen dan voortaan rijden en de mannen parkeren zijn we van al dat zinloos geweld op weg af en hebben we geen parkeerschades meer.

Deadkennedy | 10-01-07 | 12:11

Wat een sexistisch persoon dat ze het geslacht van de onderhandelaar belangrijker vindt dan de kwaliteit. Kunnen we daar aangifte tegen doen?

Iko Nal | 10-01-07 | 12:09

Misschien is er een plekje voor haar, onder de onderhandelingstafel.

Dömper | 10-01-07 | 12:08

niet pierson, wel nijkamp. ik vraag me af waarom dhr. pierson voor haar gevallen is. misschien kan ze -echt- goed koken.

daskapitalist | 10-01-07 | 12:08

Fleischbaum, je had het niet beter kunnen zeggen! Wat een arrogante trol zeg!

Hadjewat? | 10-01-07 | 12:07

"vrouwen aan de formatietafel simpel omdat de helft van de bevolking er uit bestaat."
*zucht*
er zitten ook alleen maar mensen die universiteit hebben gedaan, maar de helft van de bevolking doet mavo...

holistic river | 10-01-07 | 12:07

@ijsmaniak 10-01-07 @ 12:02
Heb je echt niet door hoe je *kuch* logica mank loopt?

Dokter Terpstra | 10-01-07 | 12:05

De tijd van zeteltjes en zietjes winnen is overduidelijk voorbij, dus waarom in hemesnaam nu nog allochtone vrouwen meenemen naar de onderhandelingen? Weet je hoe lullig dat eruit ziet, 5 gristenhonden, 1 Windvaan en een Nebahat? Laat Frits Wester er maar niet achter komen.
Wel moet ik Meisje Mees (tjielptjielp) gelijk geven wat betreft de VOC-mentaliteit die wij nog jegens vrouwen in het zakenleven hanteren: we willen ze dolgraag neuken, maar na promotie niets liever dan nuken. En dat mag je best ziek noemen.

JudgeJuly | 10-01-07 | 12:04

Er zitten nu 7 mannen in het Catshuis plannen op te stellen over waar het met Nederland heenmoet de komende vier jaar*. Alsof die categorie dé groep is met toekomstvisie en een band met de maatschappij. In dat team is geen enkele vrouw, geen enkele jongere, geen enkele (echt) oudere en geen enkele autochtoon vertegenwoordigd. De maatschappij dat ben jij? Nee, de maatschappij volgens deze drie partijen bestaat uit autochtone mannen van middelbare leeftijd. Ze hebben geen enkel idee wat er binnen de maatschappij leeft.
* Nou ja, dat is officieel de insteek.

gezontverstant | 10-01-07 | 12:03

Sinds mensenheugnis hebben we vrouwelijke ministers van verkeer en waterstaat. Nou. dat heeft lekker veel opgeleverd.

Spanko | 10-01-07 | 12:03

Koken kunnen ze ook niet. Hoeveel chef-koks in de sterrenrestaurants zijn vrouwen ??? Enkel een boekje schrijven hoe het zou moeten (Bakker), maar zelf doen ?? Ook op de vele kookprgramma's op de BBC zie je geen vrouwen. Blijft kinderen baren.

bijtertje | 10-01-07 | 12:03

Vrouwen kunnen koken? de meeste top-koks zijn toch mannelijk? zijn ze dus helemaal nergens meer goed voor..

ijsmaniak | 10-01-07 | 12:02

gelukkig nieuwjaar fuckje.

daskapitalist | 10-01-07 | 12:01

Heleen Mees heeft gelijk, dat er geen enkele reden om tegen vrouwen in wat voor functie dan ook te zijn. Maar krampachtig het tegengestelde nastreven, ik dacht dat we die fase al achter de rug hadden. Is dit nu de derde emancipatiegolf of zijn we al aan de vierde toe?
Verder heeft ze gelijk dat Verdonk over lijken gaat; zelfs binnen haar eigen partij is niemand veilig.

tegengas | 10-01-07 | 12:00

"Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken?” Opgroeiende meisjes moeten zichzelf opmaken.

Witteman | 10-01-07 | 12:00

De grap is dat vrouwen nu al zeggen hoe het gaat als ze mee doen... Maar hoe weten ze dat... Ze hebben nog nooit mee gedaan. "Vrouwen zijn minder bezig met gezichtsverlies en prestige" ja hoor, kijk maar naar Rita... Of is dat geen vrouw? Vrouwen zeggen altijd dat ze niet zo gemeen zijn als mannen, maar ik geloof het tegendeel. De listen, het bedrog... Ga koken! Muts!

His Goofness | 10-01-07 | 12:00

@fuckje, jij snapt het, nu de rest nog.

salutem | 10-01-07 | 11:59

De enige echte politica is Rita, de anderen zijn slechts mutsen of dozen

fuckje | 10-01-07 | 11:57

Sommige vrouwen... kunnen gewoon beter hun bakkes houwen

papalamepimelos | 10-01-07 | 11:56

ze heeft natuurlijk wel ene punt dat d eonderhandelinge helemaal door mannen worden gedaan, terwijl er enkele jaren geleden nog terecht ophef wa sover een bijna vrouwloos kabinet. Ik denk dat Albayrak zich zowiezowel in haar poepertje genomen voelt, door niet mee te mogen, maar dat moet de PvdA zelf weten..

Maaier | 10-01-07 | 11:56

Hé! Nog helemaal niemand dood verklaard vandaag? Vreemd.

gezontverstant | 10-01-07 | 11:55

Waarom de nummer 2 er niet bij is?

Omdat die geen verstand van zaken heeft en omwille van haar kleur en naam op nummer 2 staat, domme naïeve kookmuts.

Dirk Tang | 10-01-07 | 11:54

nou zit geenstijl het toch wel een beetje erg veel behoorlijk aanzienlijk uit te lokken hoor.

matjak | 10-01-07 | 11:53

Mannen zijn ook superieur.

Biff Eagleburger | 10-01-07 | 11:52

Wat voor een trudt ben je nou? Een beetje vanuit New York als "actief" lid van de PvdA gaan zitten afgeven op het politieke klimaat in NL. Lekker laf! Wat the hell doet de PvdA überhaupt in New York?

U stond waarschijnlijk op plaats 396 op de lijst? Als je zo blij bent weg te zijn, waarom dan nog lekker naschoppen in collumnpjes in Nederlandse nieuwsbladen? Ik kan me zo voorstellen dat de vergelijking met Pakistan vooral komt van horen zeggen, of is mevrouw vaste vakantieklant in Punjabiland? Alsof de verhouding man/vrouw in de Amerikaanse politiek zo lekker 1:1 is. Ga inderdaad maar koken, trudt.

Tobus | 10-01-07 | 11:52

"Vrouwen zijn minder bezig met gezichtsverlies en prestige"

Ja hoor, dream on

doorduiker | 10-01-07 | 11:52

"Alsof mannen superieur zijn."
Vergeleken met Mevr Mees is zelfs een drol nog superieur.

Katrin | 10-01-07 | 11:51

Zeau trol, steek die maar in je zak! Blijf maar lekker daar trouwens.

Bries | 10-01-07 | 11:50

Opgroeiende meisjes denken hier helemaal niet aan. Gelukkig maar.
Die denken aan heel andere zaken net als opgroeiende jongetjes. Jezus wat een niveau weer die NL politiek.

bilo | 10-01-07 | 11:50

"Alsof mannen superieur zijn. Wat moeten opgroeiende meisjes hieruit opmaken"
Wacht maar tot de sharia wordt ingevoerd en vrouwen wettelijk minderwaardig zijn...

ExtremeExtremist | 10-01-07 | 11:50

Opgroeiende meisjes moeten vijf kwartier per dag huishoudelijk werk doen. Dat ies gezond.

commenteerdert | 10-01-07 | 11:49

"ga toch koken!" copyright Pim F.

Rommie | 10-01-07 | 11:48

gaan die meiden hier leuk vinden.

-edit: spamhoer reaguurdernaam- | 10-01-07 | 11:46

Gelul. Mannen kunnen veel beter koken dan vrouwen.

Jean Panique | 10-01-07 | 11:45

b!tch

Polderboy | 10-01-07 | 11:45

Tineke, kom er maar in. Kook eens iets lekkers voor de heren.

Schoorsteenveger | 10-01-07 | 11:45

Linkse Teef

PatexX | 10-01-07 | 11:45

Waarom geen vrouwen aan de onderhandeltafel? Logisch. Dan zou de kabinetsformatie elke maand een week op zijn gat liggen omdat er met mevrouw dan niet te praten valt.

ZI | 10-01-07 | 11:45

Ik wacht totdat ze stopt met roken.

cetrac | 10-01-07 | 11:45

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken