Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

FIOD gebruikt nep-telefoonmasten om u te volgen

Lijkt zo uit het handboek Chemtrailcomplotten te komen, maar is dus gewoon een officieel besluit. De FIOD wil IMSI-catchers inzetten om mensen nog nauwkeuriger te identificeren. IMSI-catchers zijn telefoonmasten die de signalen van telefoons oppikken en doorsturen naar reguliere telefoonmasten, zonder dat u iets merkt. De FIOD kan dan precies zien wie waar is op welk moment. Handig in hun zoektocht naar plegers fraude, witwaspraktijken en milieu- en goederendelicten. En straks natuurlijk ook om te onderzoeken of u de leasebak niet privé gebruikt en waar de meeste mensen met een betalingsachterstand rijden voor ideale FIOD-fuiken. Justitie maakt al een tijdje gebruik van deze IMSI-catchers, de FIOD krijgt nu haar eigenlijk "Leuker Kunnen We Het Niet Maken"-exemplaren. Wat zegt u? Uw privacy? HAHAHA! Dit gaat om burgers die niet braaf belasting betalen. PRIO1. Dan schikt uw privacy maar een beetje in. Mocht u overigens willen weten of uw telefoonverkeer via een IMSI-catcher loopt, bijvoorbeeld omdat u toch best wel van uw privacy houdt, dan is daar detectiesoftware voor.

Reaguursels

Inloggen

Wat een hoop gezeik om niets. Betaal gewoon je belastingen. Wel gaan lopen janken over Griekenland dat het een corrupt kut land is waar niemand belasting betaald, maar owé als hier extra controle op belastingonderduikers plaatsvindt.

Stelletje hypocrieten!

denii | 18-08-15 | 07:26

Waarom laten de Nederlanders dit allemaal toe? Het enige wat de brave burger doet is een vloek en een zin op GS en vervolgens weer naar bed om in den morgen fris op het perron te staan om heel de dag op kantoor te zitten. Prutsers!

Chiefmate | 17-08-15 | 22:59

Leuk speeltje. Ik heb al code geel. Men moet wel die andere optie aanzetten voordat het echt werkt. "Celltracking". Had binnen 10 minuten al een LAC wijziging. Paalcode 12345? LoL! Geen wonder dat het geel is. Men moet wel de BTS uploaden. Kikkerlandje van ons.

Ik wist dat dit bestond. Eerder op de Sony had ik een app dati mjn achtergrond veranderde dat ik foto'saakte van de omgeving en die foto's verschenen. Niks nieuws dus.

Grappig appje dat alle zendmasten toont. Ik sta nu op geel en via de log al één onbekende gevonden. Netjes geupload. Zeikt wel om een api. Ofvwas GS het erom te doen? Laat reaguurders kloten en de info komt binnen?

Mijn geel komt door LAC.

Vageling | 17-08-15 | 21:33

krijgt mijn dealer nu opeens ook een ander nummer of......

verbanden | 17-08-15 | 20:32

Watching the Wheels | 17-08-15 | 18:34
Laat nu de FIOD dit soort opsporingsonderzoeken verrichten!

The Brave59 | 17-08-15 | 18:46

@The Brave59 | 17-08-15 | 18:32
Yeah sure, wel zelf kopen, maar niet zelf gebruiken.

Watching the Wheels | 17-08-15 | 18:34

Die vervolgens door VVD jagers uit de lucht geschoten wordt, bijna vergeten ...

Watching the Wheels | 17-08-15 | 18:32

Inzet van een IMSI-catcher kan alleen in opsporingsonderzoeken waarbij de inzet van bijzondere opsporingsmethoden zijn toegestaan. En dan alleen na schriftelijke toestemming van een Rechter-commissaris.

The Brave59 | 17-08-15 | 18:32

Binnenkort de iPhone 7 met ingebouwde postduif. Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

Watching the Wheels | 17-08-15 | 18:05

Burgers die belasting ontduiken hebben gewoon groot gelijk. Ik -doe het ook- zou het ook doen als ik er het lef voor had.
We hebben inmiddels het punt bereikt dat ik mijn geld liever in de brand steek dan dat ik het afdraag aan de belastingdienst.

VanBukkem | 17-08-15 | 17:51

Prima plan. Ik heb nu 0% mobiel bereik op de camping dus denk dat ik maar eens ga "lekken" dat ik belasting ontduik.
Daarna ineens prima dekking :)

Flatulent | 17-08-15 | 17:18

En die klootjavanen op BNR die brengen nu als nieuws dat de FIOD alleen prepaid mobieltjes af gaat luisteren. HAHAHAHAHA. Hebben ze wel even Brenno in de uitzending die zegt dat dat zo niet werkt maar hop.... 15 minuten later. FIOD --> Prepaid.
Eikels. Wij zijn inderdaad Sheeple en je kan beter stoppen met nadenken en meer gaan drinken zo lang het kan.
Verder wat @telelezer zegt !!

Zathras | 17-08-15 | 17:12

Ik zal morgen de belastingtelefoon eens bellen of ze zo een ding bij mij in de buurt willen zetten zodat ik met Vodafone ook bereik heb.

sinar2 | 17-08-15 | 16:56

Heb het niet nagezocht, maar wat zeggen de vrienden van Statewatch over dit staaltje Big-Brotherism? En waar blijven de transporteerbare kekke met stof beklede loden kistjes, waarin je je mobieltje veilig kunt opbergen zonder dat die wordt getraceerd? (*gat in de markt ruikt*)

doedeljantje | 17-08-15 | 16:34

Naief Nederlands Schapenvolk; wordt nou eens EINDELIJK wakker..!!!
-
Kijk eens goed wat er in de afgelopen jaren gebeurde terwijl wij rustig achter de computer bleven zitten of naar de laatste voetbalwedstrijd en naar GTST keken want dat is immers allemaal belangrjker:
-
1/ De elektronische controle over het Nederlandse schapenvolk is tot griezelige hoogten opgevoerd. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is slechts om ons te sussen over de dagelijkse beangstigende indringende bespieding en vastlegging waar wij ongemerkt aan onderworpen worden.
-
2/ Contant geld wordt steeds meer in de ban gedaan om geldstromen elektronisch zo goed mogelijk te kunnen volgen en daarmee de bevolking steeds verder te controleren en te kunnen dwingen.
-
3/ Onze soevereiniteit werd opgeheven (Verdrag van Lissabon
-
4/ De ouderen worden steeds verder richting de vuilverbrandingsoven geduwd. Let op: dat zijn degenen die zich nog iets weten te herinneren van een democratisch land.
-
5/ Onze goudvoorraad verdween.
-
6/ De nationale kas werd met hulp van Dijsselbloem tot op de bodem leeg geroofd door de EU. Er worden heffingen en belastingen opgelegd die zonder morren worden betaald.
-
7/ De politie is gestaag weggesaneerd. Agenten wordt het werken onmogelijk gemaakt en worden zelfs opgeleid om ‘aangifte doen’ te ontmoedigen.
-
8/ Het leger is doelbewust opgedoekt. Materieel werd verkocht, mensen ontslag in geduwd en degenen die overbleven moeten tijdens de militaire oefening bij gebrek aan kogels “Pang!” roepen!
-

9/ Er werden en worden zoveel mogelijk bomen omgehakt, het Groene Hart werd gifgroen, het duingebied volledig verpest en volgebouwd, om rijke buitenlandse “project-investeerders” nog rijker te maken
-
10/ Onze maatschappij wordt doelbewust ontwricht door het importeren van vreemde culturen en geloven. Onze traditionele waarden en onschuldige kinderfeesten als Sinterklaas zijn nu ineens “raassiestiesch” en worden ingeruild voor Suikerfeest, Keti Koti. Onze Kerstverlichting dient uit te blijven om anderen niet te kwetsen, terwijl Markos-my-word-1000-Euros @Ramadan Kareem!@ kraait.

De als godsdienst vermomde agressieve veroveringsculturen die naar hartenlust binnen worden gehaald hebben wel iets gemeenschappelijks: de aanhangers, volgers en afstammelingen zijn al honderden jaren getraind in totalitair denken. TOEVAL OF OPZET..?!

11/ De geschiedenis wordt herschreven. Van het ontkennen van de holocaust op scholen om “niemand te kwetsen” tot het hijsen van Marokkaanse vlaggen tijdens de Nederlandse dodenherdenking aan toe.
De regering verwordt steeds meer tot een provinciale tussenlaag tussen het volk en hun meesters van het Brusselse Politburo

Dit leidt langzaam maar zeker tot een land dat op subliem met sluwe salamitaktiek GEORKESTREERDE wijze steeds verder afglijdt richting een onbestuurbare instabiele chaos.
En dan zie je het gebeuren: Op een gegeven moment ligt het voor de hand dat uit Den Haag (of een bunker in de bergen) de roep om hulp naar de EU uit zal gaan. “Help! We kunnen het niet meer aan! Ons geld is op! We hebben geen leger en geen politie! We kunnen opstand van de bevolking niet meer tegenhouden! EU, REDT ONS!”
-
En dan gebeurt eindelijk waar de EU al jaren met hun sluwe salamitaktiek naartoe heeft gewerkt!
Het land met de vooraf met opzet slim opgebouwde overzichtelijke infrastructuur, ook die voor volledige elektronische controle, ligt er al volledig klaar voor de EU, en die hoeft slechts in te stappen.
De sleutel van de schatkist wordt definitief overgeheveld naar Brussel.
En om de volksopstand weer op orde te krijgen wordt de Europese Militaire Politie ingezet. Dit is (wat velen niet weten) geregeld bij het Verdrag van Lissabon..!!.
-
Zoals het er nu naar uitziet is dit gewoon al aan het gebeuren. Wij Nederlands schapenvolk zijn nu eenmaal weerloze wezens. Zo lang er nog wat gras op het gazon staat wacht men, in slaap gesust door de verraderlijke vakbonden, met protesteren tot het te laat is en doet niets.
En als het groen op is stappen we als schapen heel naïef in een mooi opgetuigde kooi met wat lokgras.
-
Een valstrik – om er nooit meer uit te komen. De EUSSR..!
-

telelezer | 17-08-15 | 15:36

FIOD kan al ongelimiteerd in CIOT rondstruinen, enkel is dit wat nauwkeuriger omdat ze met een busje voor je huis/bedrijf kunnen staan om te zien wie er allemaal naar binnen lopen.

Een GSM is per definitie niet anoniem en als je er een bij je draagt moet je er ook vanuit gaan dat deze gegevens kunnen en worden gebruikt. Strakjes al dan niet volautomatisch als de nieuwe SyRI (niet te verwarren met SIRI) live is.

niemandhier | 17-08-15 | 15:34

@toetanchamon | 17-08-15 | 12:28
Waarschijnlijk omdat ze het dondersgoed weten. De fiscus kost meer dan dat hij oplevert. En dat zou betekenen dat er mensen worden ontslagen en ze willen zichzelf natuurlijk wel in stand houden.

Dat is trouwens ook de reden dat er in het verleden ook enkele VVD'ers voor het basisinkomen waren (je weet wel, vroegâh, in de tijd dat de VVD nog voor iets stond); omdat het uitspaarde in het onderzoek doen naar bijstandstrekkers.

Min-of-meer | 17-08-15 | 15:29

Onze regering is erg wantrouwend en ziet elke burger als een (potentiele) verdachte!

Over schending privacy gesproken: de politie, overheid en advocatuur schreeuwen hier moord en brand als de privacy van criminelen wordt geschonden, maar het schenden vd privacy van alle burgers kan ze geen moer schelen.

Wie zijn hier de criminelen?

MRF2739 | 17-08-15 | 15:19

Ze kunnen ook gewoon een camera ophangen die bij elke witte BMW een signaal geeft, en vervolgens een onderzoekje doen naar de inkomstenbronnen van de eigenaren. Vangen ze 80% van de tijd iemand die geld witwast, of erger.

F#ckingAwesome | 17-08-15 | 15:19

Ze verpakken het niet eens meer als 'ter bestrijding van pedofielen en terroristen'..

henkdekanarie | 17-08-15 | 15:17

De masten zijn om verdachten die ons geld kosten af te luisteren en vervolgend (heel goed) en niet om willekeurige burgers te volgens.

DreHa | 17-08-15 | 14:56

Pro tip, pleur die smartphone uit het raam en gebruik een ouderwets mobieltje, hoe ouder hoe beter.

XaleX_2 | 17-08-15 | 14:16

Wauw, wat erg.
Moeten zij geen vergunning hebben a la KPN / Vodafone etc.. om zich voor te doen als zendmast?
De gevolgen zijn nihil, maar zowel op technisch vlak lees ik dat mensen problemen hebben als er Stingray apparaten in de buurt zijn en de gevolgen voor de privacy zijn natuurlijk enorm!
Zo'n apparaat maakt geen onderscheid tussen apparatuur van georganiseerde criminaliteit en andere burgers.
Volgens webwereld mag het "kortstondig worden gebruikt en met toestemming van de Officier" maar geld dit ook voor de FIOD?

mennie | 17-08-15 | 14:07

@mom van avezaath | 17-08-15 | 14:04
Jij hebt de autocorrectie zo te zien op jouw telefoon nog aanstaan, zou ik even uitzetten.

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 14:07

Tjemig | 17-08-15 | 14:05
--fiScaal

Tjemig | 17-08-15 | 14:06

@(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:36
Heel verstandig, raad ik iedereen aan om te doen.
Beschik hier over 'n extra laptop om dit soort dingen te testen, wil toch alles even met eigen ogen zien. Ondertussen weer teruggezet naar Windows 7, 10 zuigt tot en met, compleet misbaksel van Microsoft, best jammer eigenlijk.

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 14:05

Snap niet zo goed waar ze dat voor nodig hebben. In Nederland zitten een paar ficaal gematste bedrijven die precies kunnen overleggen wat de FIOD wil hebben en meer. (Daar maakt niemand zich druk over???) Maar kennelijk krijgen die fiotters niets in ruil van Koekel, Eppel, Feesboek en Maikrosoft. Dus dan maar dit soort dingen aanschaffen.

Tjemig | 17-08-15 | 14:05

Ben blij dat ik nooit aan zo'n rotding begonnen ben en begin er ook niet aan. Eerst iedereen deze massahysterie aanpraten, ideaal en altijd bereikbaar, dat soort zinnen. En nu heeft iedereen er 1 (en kan niet meer zonder, want waar je ook komt alles sms-t en belt), nu wordt het Leiden in last. Maar ja, massaal wel dat ding is natuurlijk geen optie.

mom van avezaath | 17-08-15 | 14:04

@toetanchamon | 17-08-15 | 12:55
Soms via de hotspots van ziggo, anders enkel en alleen via netwerken, waarbij inloggen (gebruikersnaam + wachtwoord) noodzakelijk is, die ik vertrouw.
Overigens geen telefoonnummer van ziggo, veel te duur.

Internet (nieuws en de geenstijl lezen) alleen via open wifi-punten.

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 14:01

@zevensprong | 17-08-15 | 12:29
Welnu, achterstallige boetes worden normaal geincasseerd, tenzij jij off the grid gaat. Die toevallig gepakte mensen zijn vaak zwervers. Als jij jouw boete niet betaald dan verkopen ze desnoods jouw huis hoor.

MarcS | 17-08-15 | 14:01

@toetanchamon | 17-08-15 | 12:28
Niet te geloven, echt niet te geloven.
Dit betekend dus dat die controles een wassen neus zijn die waarschijnlijk 10 keer meer kosten dan ze opleveren. Ze maken mij niet wijs dat de controles 432M opleveren.

Aantal medewerkers belastingdienst: ca. 30.000
40% => 12.000
Gemiddeld maandsalaris: 3.000
12.000x3.000 => 36M/maand
per jaar = 432M

MarcS | 17-08-15 | 13:59

De FIOD is dus de SS van Rutte. De ster is vervangen door een mobieltje.

Dutch_Holland | 17-08-15 | 13:54

@Chtulhu | 17-08-15 | 12:19
Er is GEEN fraude!
Sterker nog meer dan 40% van de belasting dienst medewerkers doen aan opsporing maar ze kunnen niet vertellen hoeveel dit oplevert per jaar. Conclusie: Ze doen maar wat en de opsporingsmensen zijn een soort van weggepromoveerde mensen.

MarcS | 17-08-15 | 13:52

Jammer dat er alleen maar detectiesoftware is en geen preventiesoftware.

jaapP | 17-08-15 | 13:49

@NB-Stb | 17-08-15 | 13:30
Laatste jaren veel in de WW gezeten en ik kan er een paar maanden naast zitten.
Geen buffer opgebouwd want niet iedereen is zo verstandig en soms happent shit.
Eigenlijk idioot dat ik aan jou verantwoording voor mijn reaguursels af moet leggen, dan geloof je het toch lekker niet.
En ik lust geen Schultenbrau.

Cuyahoga | 17-08-15 | 13:49

"Neptelefoonmasten" ja daar stelde ik mij nogal wat bij voor maar ze passen in een koffertje zo te zien ... En de oplossing is blijkbaar ook te koop: 3e voorbeeld is wel komisch in het filmpje ..
ncryptcellular.com/how-it-works/

Simon_GS | 17-08-15 | 13:48

@Atlas Shruggs 10 | 17-08-15 | 13:29
Ach ik geloof U dat het best kan gebeuren maar schering en inslag is het zeker niet.
Ik heb eigenlijk nooit last met ambtenaren, gewoon proberen niet TE slim te doen en de contacten aangenaam houden.
Beetje je inzetten voor lokale (goede) doelen, af en toe wat sponsoren en netwerk (met daarin ook ambtenaren) onderhouden helpt ook.
Dus heel druk maak ik me niet over die mastjes.

Berbaar | 17-08-15 | 13:48

Ach. Als je niks te verbergen hebt, valt het toch allemaal best mee?
-
-
-
Ik heb niks te verbergen. Want ik heb helemaal niks meer over nadat ik een naheffing en een heel dikke boete aan die blauwe klootzakken heb betaald.
Ze mogen me volgen, ze kunnen toch niks meer afpakken. Of ze flikkeren me in de cel, maar daar krijg ik dan gratis eten. Het boeit me niks meer.

prutt_stift | 17-08-15 | 13:45

sommige mensen roepen dit al jaren maar die zijn dan gek. Overigens staan die masten er al lang en zijn ze ook in gebruik. Nog niet door de belastingdienst dan maar goed, de camera's boven de wegen worden daar ook niet voor gebruikt. Oh wacht.

sufkut | 17-08-15 | 13:43

@NB-Std speel je wel eens lingo? VragenVragen

Ik ken overigens iemand die...

ik ken iemand die | 17-08-15 | 13:34

Ik sprak gisteren iemand die vanaf zijn 16e, 48 jaar (! echt waar) in de bouw gewerkt heeft, en nu voor zijn pensioen nog 1 jaar in de bijstand moet want mensen van 64 die hun hele leven gewerkt hebben zijn versleten.
Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
.
Dit jaar nog recht op 3 jaar WW?, volgend jaar 2 jaar alvorens in de bijstand te geraken, of al eerder omdat deze bouwvakker eerder WW genoot?? VragenVragen?
.
Maar idd terecht triest dat de gelukzoekers krijgen wat zij willen zonder maar ook een enkele meerwaarde voor de maatschappij te zijn of te worden.
.
Maar nog triester dat na 48 jaar werken je geen buffer hebt opgebouwd zodat je eventueel een jaar kunt overbruggen mocht jr niet onder controle wenst te staan? Overigens op die leeftijd mag je vermogen hebben zonder dat je deze hoeft te worden aangesproken, ik vermoed hier een verhaaltjeSchultenbrau

NB-Stb | 17-08-15 | 13:30

Berbaar | 17-08-15 | 12:52
Dit wordt nu al gebruikt, namelijk wanneer een ambtenaar de pik op jou heeft. Bijvoorbeeld als je iets terugzegt tegen de betreffende nazi.
Dan kondigen ze gewoon een onderzoek naar je persoonlijke bewegingen aan en hebben alvast allerlei onderzoek bij derden gedaan.
Dus iedereen denkt vanaf dan dat jij een crimineel bent en je krijgt niks meer gedaan en niemand vertrouwt jou nog.
Alleen je bent onschuldig maar dat maakt niet meer uit, jou leven wordt verwoest omdat zo'n kutambtenaar gewoon de pik op jou had, gewoon omdat het kan.

Atlas Shruggs 10 | 17-08-15 | 13:29

@Mr aarsch | 17-08-15 | 12:59


@DutchMountain | 17-08-15 | 13:13
;)

toetanchamon | 17-08-15 | 13:28

Zoveel privacy beperkende maatregelen, zo weinig resultaat... of zouden de witte boorden criminelen nu de bontkraagjes gaan vervangen als belangrijkste groep in de penitentiaire inrichtingen van Nederland... hmmmmm

ik ken iemand die | 17-08-15 | 13:28

Denk ook eens aan de foto camera's die aan de grenzen van NL staan. D66 heeft bedongen dat deze maar zoveel uur per maand 'aan' mogen staan !! Dit ivm de privacy ( HAHAH ) . Het zal wel de bedoeling zijn dat de toekomstige nieuwe nederlanders in- en uit NL mogen zonder dat dit consequenties heeft voor hen of hun uitkeringen.
Ook de misdaad heeft hier belang bij : denk aan de vele gestolen voertuigen die oostwaarts gaan. www.nu.nl/tag/grenscontroles/ .
Binnen het Schengengebied mogen geen grenscontroles worden uitgevoerd. Steekproeven zijn wel mogelijk. Daardoor mag de marechaussee maximaal twee coupés per trein controleren en mogen camera's bij de grens niet langer dan 6 uur per dag aanstaan.

EvertsNL | 17-08-15 | 13:18

Maar dan nóg geen misdaad kunnen oplossen. En het is een soort ICT project dus gaat miljoenen kosten.

A la snackbar | 17-08-15 | 13:17

@Mr aarsch | 17-08-15 | 12:59 :
Uit Edward Snowden's wikileaks: de microfoon van een iPhone kan ingeschakeld worden, ook als de telefoon zelf uitgezet is. Zie bijv. www.mirror.co.uk/news/technology-scien... . Dus batterij eruit. Momenteel loopt er vergaand onderzoek naar energy-harvesting (energie halen uit bijv. radiogolven), dat zelfs je batterij verwijderen straks niet voldoende zal zijn...

DutchMountain | 17-08-15 | 13:13

Degene die ze eigenlijk willen en moeten volgen die kopen om de 2 weken een nieuw toestel met prepaid. Dus wie volgens ze nu uiteindelijk alleen..?? Juist ja alleen het klootjesvolk wat iedere dag braaf naar zijn werk mag zolang ze nog werk hebben dan.

mente aperta | 17-08-15 | 13:11

-weggejorist-

hetvolkspreek | 17-08-15 | 13:10

@Vogelbeest | 17-08-15 | 12:56
Roep ik bijna dagelijks, echter het volk stemt anti-bindend referendum behoudens de PVV-stemmers.

ProAsfalt | 17-08-15 | 13:02

@toetanchamon | 17-08-15 | 12:26
heel lang op de powerbutton drukken , dan komt er een slider om hem uit te zetten. en als je telefoon uit staat mag hij geen enkel signaal uitzenden, dus accu eruit is normaal niet nodig, uit=uit . het enige circuit dat nog een beetje spannig gebruikt is de wakeup functie van je powerbutton.

Mr aarsch | 17-08-15 | 12:59

Makro777 | 17-08-15 | 12:54

Eens! Wij laten het gelaten over ons heen komen maar het is een enge wereld en het wordt er niet beter op.

rowe | 17-08-15 | 12:57

On topic: Over 20 jaar hebben we allemaal een chip ingeplant.

Échte democratie invoeren is onze laatste hoop.

Vogelbeest | 17-08-15 | 12:57

Het is de hoogste tijd dat we de Zwitserse manier van politiek bedrijven hier invoeren.

Dat land heeft GVD geen delfstoffen, geen havens, geen transport.
Ze zijn rijker dan wij allemaal, ze hebben geen gezeik met vluchtelingen, geen lichtgetinitërsprobleem, dragen niets af aan Griekenland, hebben geen ondemocratische dictatoriale EU boven zichzelf geplaatst.
En waarom? Alleen maar omdat ze een b-i-n-d-e-n-d referendum hebben. Als wij dat ook invoeren zijn we binnen 20 jaar rijker dan een oliestaatje, want dan kunnen we onze weggeef-politici vervangen door mensen die voor het volk werken, in plaats van wij voor hun.

Vogelbeest | 17-08-15 | 12:56

@Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 12:14
Maakt u gebruik van vrije wifi's of doet u dat via mijn ziggo/overal ziggo?

toetanchamon | 17-08-15 | 12:55

Als binnenkort de digitale gevangenis helemaal klaar is en het werk van het voetvolk automatisch wordt verricht gaan we nog wat meemaken. Hold your horses en tot dan!

Makro777 | 17-08-15 | 12:54

Slaven vd elite? Is dat niet al 300 jaar zo. Feit is: Hoe meer openbare heedeej camera's, hoe meer achterlijke apen gepakt worden. Bovendien is de burger zelf al Big Brother. Elke scheet staat tegenwoordig op FB, Twitter en Dumpert door alles mobiel te filmen.

Koettoerk | 17-08-15 | 12:53

@miff
Same here.
Ik had vroeger een baan waarbij ik continu met twee telefoons op zak liep, die de hele dag afgingen.
Ben een jaar og acht geleden abrupt gestopt met die onzin en sindsdien allergisch voor die dingen, ik heb er echt een godsgruwelijke schurft aan.
Niettemin als straks de EUSSR- gedachten- polizei onder leiding van Zimmerfranz er komt en alle critici gerazziad worden, ben je toch wel het bokkie, als je niet op tijd gevlucht bent, dat is.

Cuyahoga | 17-08-15 | 12:53

Ach de fiscus weet toch al -bijna- alles van me.
En als je een beetje rommelt in de (door de fiscus bepaalde) marge valt er nog best een redelijke boterham te verdienen hier.
Maar leuker wordt het er inderdaad niet op.

Berbaar | 17-08-15 | 12:52

@wlodek | 17-08-15 | 12:31
Het jammere van het bestaan van noord Korea is dat ons eigen regime er zo redelijk door lijkt.
Sommige zaken die ze in Den Haag bewust of onbewust uitvreten, zijn objectief beschouwd van de ratten besnuffeld, zoals dit, eigen telefoonpalen plaatsen om te spioneren op de eigen burgers en daarmee en passant de kwaliteit van communicatie, die soms van levensbelang is, ook nog eens in gevaar brengen.

CynicalBastard | 17-08-15 | 12:51

@(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:14
Vooral belangrijk is dat je de batterij eruit trekt. Uitzetten en of simkaart verwijderen boeit helemaal niet.

mmx | 17-08-15 | 12:49

Boeien, zolang je gewoon alles betaald en geen fraude pleegt is er niets aan de hand toch? Er zijn voldoende manieren om legaal de belastingen te ontduiken.

Vloberto | 17-08-15 | 12:48

@gebrokenvleugel | 17-08-15 | 12:09
Mooi stukje burgerlijke ongehoorzaamheid om die masten elk weekend te slopen. Komt de vrijheid misschien weer op de kaart als agenda punt.

mmx | 17-08-15 | 12:47

Parel van het Zuiden | 17-08-15 | 12:39
.
Tsja. Voor veel geld doet je medelander veel. Wat verdient die top bij de fiscus eigenlijk?

Piet Karbiet | 17-08-15 | 12:46

@doopey | 17-08-15 | 12:37
En dan is ie echt leeg? ;)

toetanchamon | 17-08-15 | 12:44

"de FIOD krijgt nu haar eigenlijk "Leuker Kunnen We Het Niet Maken"-exemplaren."

Je haalt de Quid stukjes er altijd zo uit.

Tapu | 17-08-15 | 12:41

@Ten Einde Raad | 17-08-15 | 12:33
thanks, het werkt!

kapitein_iglo | 17-08-15 | 12:41

@Piet Karbiet | 17-08-15 | 12:30

Lol! Kan het nog wat omslachtiger, zeg. U kunt voortaan gewoon bij uw werk verblijven. Kost & inwoning. Hekje eromheen om eventuele mobiliteitsambities te dempen. Sowieso handig. Zinloos om bij een 140 urige werkweek teveel bewegingsvrijheid toe te kennen.
.
Maakt u zich trouwens geen zorgen. Uw kinderen mogen u periodiek bezoeken. Als ze verlof hebben en even mogen uitblazen van het Oostfront krijgen ze een bezoekpas.

Parel van het Zuiden | 17-08-15 | 12:39

@toetanchamon | 17-08-15 | 12:26
Gewoon een dagje niet aan de lader.........

doopey | 17-08-15 | 12:37

De aluhoedjes krijgen/hebben gelijk... op naar een nieuwe wereldorde waarin wij burgers niets meer en minder zijn dan slaven van de elite.

Slaap zacht medelanders.

rowe | 17-08-15 | 12:37

Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
@ Dat is de bedoeling ook. De nieuwe Nederlanders moeten immers ook kunnen leven.
Voor het huidige kabinet ben je nog slechts interessant als je werkt en belasting betaalt. Daarna ben je afval.
De tijd is niet ver weg dat zo'n huppelkutje een soort bevoegdheid tot huiszoeking krijgt om in laden en kasten te snuffelen om kijken of jij misschien niet mooie postzegelverzameling hebt liggen of iets anders van waarde dat dan verplicht geveild moet worden op straffe van intrekken van uitkering. Je moet vooral niet denken dat je na 48 jaar werken ook maar enig recht hebt opgebouwd, behalve het recht om je bek te houden.
Jammer genoeg ben ik de 50 reeds gepasseerd en heb tot nu toe altijd een vaste baan, maar als ik nu 18 zou zijn, dan zou ik het wel weten; werken slechts op basis van het hoogstnoodzakelijke en voor de rest zo weinig mogelijk bijdragen, want anders ben je toch maar bezig te voorzien in graaisalarissen aan de top, of het nieuwe leven van een gelukszoeker te betalen.
Overigens heeft de belastingdienst aan mij een slechte; ik heb geen mobiel, en ik wil geen mobiel, en die van mijn werk gaat om 16.15 trouw in de lade op mijn werk tot 07.45 de volgende ochtend.

miff | 17-08-15 | 12:36

Op zich blijft het apart dat de overheid zonder toestemming van de rechter mobiele nummers mag volgen en daaraan de bewegingen van een persoon mag afleiden. Buiten strafrechtelijke zaken waarin een mobiele telefoon wordt ingenomen en naderhand aan de hand van die telefoon wordt bepaald waar de verdachte zich heeft opgehouden, kan ik me niet voorstellen dat lukraak in kaart brengen legaal is.
Ik denk dat de wet op zich afdoende is. Maakt het nummer of apparaat deel uit van een strafrechtelijke vervolging, dan mag daar op gerechercheerd worden en anders niet. Punt.

Direct Alpha | 17-08-15 | 12:36

Geen Ei-Phone , geen Feestboek of andere onnodige rotzooi , dus nergens last van.

alshetware | 17-08-15 | 12:36

Mocht je echt per se Windows 10 willen gebruiken, zorg voor een interactieve firewall.
Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 12:28

bedankt voor de uitleg.. nee ik ben nog van het windows 7 tijdperk en die werkt nog steeds.

(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:36

De privacy schending zit hem in het feit dat ze die dingen willen gaan inzetten zonder toestemming van de officier van justitie. Ze bepalen zelf dus wie wel of geen verdachte is. Op dit moment maken ze gebruik van de apparatuur van de politie en hebben ze wel die toestemming nodig.

Meneer Reaguurder | 17-08-15 | 12:34

De privacy schending zit hem in het feit dat ze die dingen willen gaan inzetten zonder toestemming van de officier van justitie. Ze bepalen zelf dus wie wel of geen verdachte is. Op dit moment maken ze gebruik van de apparatuur van de politie en hebben ze wel die toestemming nodig.

Meneer Reaguurder | 17-08-15 | 12:34

Vroeger was je onschuldig tot je bewezen schuldig was, tegenwoordig ben je schuldig maar is het alleen nog niet bewezen.

me,myself and IK | 17-08-15 | 12:33

@De Belastingdienst | 17-08-15 | 12:21
Die VrijMiBo vanaf 17u wordt gewoon als TVT afgehandeld of moet ik dat als vakantie zien?

Driewerf Hoezee | 17-08-15 | 12:32

We gaan doorrrrr tot de koning in Den Haag en de Tsaar in Brussel al uw geld heeft.
En aanspraak maken op al het geld dat de generaties na u gaan verdienen.

jemagookniksmeer | 17-08-15 | 12:32

@ProAsfalt | 17-08-15 | 12:25
Ja maar, daar kiezen mensen toch echt helemaal zelf voor in dit -land- nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Kamerver...
Al gauw 4.119.357 -door de NPsO- geïndoctrineerde stemmers..

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 12:32

ieder socialistisch regime neigt altijd naar een Noord-Korea en wij zijn intussen aardig op weg in die richting. Iedere dag komen er allerlei nieuwe overheidsgebodje en -verbodjes van alle kanten op ons af en iedere dag worden we een stukje meer bewaakt door de staat zodat we iedere dag weer van een stukje vrijheid worden beroofd waardoor de staat steeds machtiger wordt. Geef het nog 10 jaar en we zullen de heropvoedingskampen zien verschijnen. Het mooie is dat we dit echt het liefst willen want we stemmen al 70 jaar massaal op dit regime en zullen dat tot in het oneindige blijven doen, ongeacht hoe hard we onderdrukt worden.

wlodek | 17-08-15 | 12:31

@kapitein-iglo
Gewoon die ellendige palen slopen.

skeel | 17-08-15 | 12:31

Nog even en je salaris wordt automatisch naar de fiscus gestuurd. U ontvangt dan voedselbonnen, een zakje pillen en een kraskaart van de Maximaloterij. Uitgezonderd zijn ambtenaren van de DDR, euh...de EU.

Piet Karbiet | 17-08-15 | 12:30

Zolang er mensen rondlopen met 10.000 euro achterstallige boete die toevallig bij een verkeerscontrole tegen de lamp lopen bekruipt mij het gevoel dat al die privacy-schend-tech niet voor fraudebestrijding bedoeld zijn maar een slimme verkooptruc voor andere doeleinden.

zevensprong | 17-08-15 | 12:29

@Chtulhu | 17-08-15 | 12:19

Mooi. Ik prefereer een 1984 samenleving boven de a brave new world samenleving die we nu hebben. Ik vind nou eenmaal dat onderdrukkers en potentaten gewoon moeten uitkomen voor hun ambities en dat netjes in dictaten vervatten. Vanzelfsprekend af te dwingen via geweld, intimidatie, en terreur.
.
.Bij voorkeur trouwens Eurotroopers in de straten en niet van die NSB-ertjes. Effectief bestuur vergt af en toe voorbeelden stellen!
.
Duidelijkheid. Dat is wat schapen die zich hun democratie zonder slag of stoot laten afnemen echt nodig hebben.
.

Parel van het Zuiden | 17-08-15 | 12:28

"De Nederlandse Belastingdienst tast in het duister over hoeveel extra geld wordt opgehaald met belastingcontrole. Tegelijkertijd zijn wel vier van de tien medewerkers bij de fiscus met deze controletaak belast."
fd.nl/economie-politiek/1114979/belast...

toetanchamon | 17-08-15 | 12:28

@(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:17
Of ze het later matchen weet ik niet, maar het is inderdaad een feit dat cortana continu jouw stem opneemt en dit daadwerkelijk naar de servers van Microsoft verstuurt.
Vond het al zo vreemd dat je niet zomaar cortana (en tig andere dingen) uit kon zetten. Plus dat de standaard -nutteloze- windows apps, niet meer te verwijderen zijn met IObit Uninstaller (als het goed is binnenkort weer wel) wat in de testversie wel vlekkeloos met 2 kliks ging.

Mocht je echt per se Windows 10 willen gebruiken, zorg voor een interactieve firewall.

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 12:28

@Mr aarsch | 17-08-15 | 12:21
Uit? hoe zet je een iphone uit?

toetanchamon | 17-08-15 | 12:26

Ik heb helemaal geen gsm dus er val bij mij niet veel te imsi catchen...

arretje | 17-08-15 | 12:25

@Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
Volgens de meeste reaguurders is de bijstand een keuze en overkomt het hen dus niet, denken ze.

Als het alleen bij de controle is gebleven mag hij zijn handen dichtknijpen, hoe triest het ook is.
Voor dezelfde geld wordt hij voor nop te werk gesteld bij een !!privaat!! bedrijf waarbij de baas er met de winst er vandoor gaat en Jetta Klijnsma met de zweep zweepslagen uitdeelt als je niet hard genoeg werkt ondanks de versleten rug.

Bewijs:
www.telegraaf.nl/binnenland/24090284/_...
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2024098-alle-...
www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/det...
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/acht...
www.tubantia.nl/regio/achterhoek/fnv-e...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/...
PvdA deinst er zelf ook niet voor terug:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/...
Zelfs dit is mogelijk:
www.joop.nl/leven/detail/artikel/29532...
Werkloosheidsindustrie
www.joop.nl/economie/detail/artikel/23...

ProAsfalt | 17-08-15 | 12:25

Toevallig gisteren nog Das Leben Der Anderen gezien. Een aanrader voor wie "niets te verbergen heeft".

Gallumbits | 17-08-15 | 12:25

Nog even ben je strafbaar als je geen mobiel bij je hebt.

toetanchamon | 17-08-15 | 12:24

helaas, tool wil niet installeren via cwm op mijn foon.
iemand anders ideeën?

kapitein_iglo | 17-08-15 | 12:22

Aub geen vragen in reacties stellen, daar reageer ik niet op.

0800 - 0543 (gratis)
Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

De Belastingdienst | 17-08-15 | 12:21

@Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
Die laatste zin, daar ben ik het roerend mee eens.

Lewis | 17-08-15 | 12:21

Grappig. Maar u bent de vijand niet hoor burger. We volgen u, luisteren u af, houden uw data vast terwijl jihadi's de grens platlopen, illegalen de straten overspoelen, en de bestuurlijke corruptie hoogtij viert. Maar u bent de vijand niet, hoor.

Parel van het Zuiden | 17-08-15 | 12:21

De FIOD is machtiger dan de politie, Openbaar Ministerie, AIVD en UWV bij elkaar. Want als er iets is waar de Staat bang voor is, dan is het dat er onvoldoende inkomsten meer zijn om iedereen die uit de staatsruif vreet tevreden en afhankelijk te houden.

KlunsJohannus | 17-08-15 | 12:21

deze imsi catchers zijn al een tijdje "normaal" je hele verkeer wordt gemonitord tot je whatsapp berichtjes aan toe.
enige manier om dit te omzeilen is telefoon UIT.

Mr aarsch | 17-08-15 | 12:21

Het verbaasd me zeer dat er überhaupt nog fraude is in Nederland. De overheid heeft de privacy van de burgers al zo vaak verkracht onder het mom van 'de strijd tegen fraude' dat er ondertussen toch ook wel wat resultaat verwacht mag worden.
.
We bouwen langzaam maar zeker de infrastructuur voor een 1984-stijl samenleving.

Chtulhu | 17-08-15 | 12:19

De overheid komt geld tekort. Betalen paupers! Betalen tot je dood gaat. De overheid heeft echt het beste met zichzelf voor. Betalen joh, geïndoctrineerde gesocialiseerde trekpop. Het is echt het beste als je zoveel mogelijk geld naar Brussel stuurt. Echt waar. Al het geld naar de arrogante corrupte reuen en teefjes Brussel. Stelletje honden!

Bad Karma | 17-08-15 | 12:18

IMSI catchers vangen telefoonberichten op en sturen ze door naar reguliere telefoonmasten, zegt het artikel. Betekent dat dan niet dat ze bijdragen aan het bereik, zoals steunzenders voor de radio? Tijd om er een paar in Noord-Groningen en Friesland neer te zetten. Wie niet afgeluisterd of gevolgd wil worden moet buiten de deur zijn telefoon uitzetten; dat is al jaren zo.
Andere vraag: wat kost die handel, wie betaalt het en weegt het nut tegen de kosten op?

Synecdoche | 17-08-15 | 12:18

en dat windows 10 gewoon het stemprofiel van iedere gebruiker doorstuurt, zodat ze later iedere stem kunnen matchen met iedere telefoon ... klopt dat ?

(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:17

Weer een reden om helemaal een mobiele telefoon af te schaffen. En een tablet ? Wat mot ik er mee ? Alleen jammer dat er een tijd komt dat als je niet bespioneert wilt worden door de roverheid, je bij voorbaat al verdacht bent. Dus nog meer in de gaten moet worden gehouden.

loser | 17-08-15 | 12:17

@Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
Mooi gezegd. Het is de tegenstelling die bij bijna elk probleem in NL wel weer van toepassing is. Maar ja, de goeien zijn makkelijker te pakken. De uitkeringstrekkers en aMielezoekers hebben gek genoeg een soort heiligenstatus.

En die agenten maar inleveren. Want de criminaliteit daalt.

Driewerf Hoezee | 17-08-15 | 12:17

Pff, boeie, als ik mijn wapen-, drugs en vrouwenhandel zaakjes regel gebruik ik postduiven. Zijn ook gezelllige beestjes om te houden trouwens.

sokkenpluisje | 17-08-15 | 12:14

Gelukkig heeft mijn telefoon een vliegtuigstand en via wifi kunnen ze mij gewoon bellen op het 'vaste' nummer.

Boris die Sauertopf | 17-08-15 | 12:14

vooral de mobiele imsi catchers zijn zeer populair in nederland.
veel gebruikt bij oa rellen, daarmee breng je iedereen in kaart die zijn telefoon niet heeft uitgezet en zijn simkaart niet heeft verwijderd.

(c)ZWITSUL | 17-08-15 | 12:14

-weggejorist-

swassannuf | 17-08-15 | 12:13

Telefoon uit en voor de zekerheid in een blikken koektrommeltje.

Der Schnitzeljäger | 17-08-15 | 12:13

Dikke fun als we straksjes een EINREICH EU-Belastingdienst krijgen. Dan krijgen zij die middelen in handen.

Driewerf Hoezee | 17-08-15 | 12:11

@gebrokenvleugel | 17-08-15 | 12:09
Iedereen die in vrijheid wil leven, woont in Verweggistan, niet binnen de EU.

kapotte_stofzuiger | 17-08-15 | 12:11

@Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08
"Ies racies!", de troefkaart voor elke Hamid en Klane.

kapotte_stofzuiger | 17-08-15 | 12:10

1984 is alweer een tijdje geleden

Bokito ergo sum | 17-08-15 | 12:10

IMSI-catchers vormen een ernstige inbreuk in de privacy van burgers. Het kan eventueel een middel zijn om met gerichte inzet verdachten van zeer ernstige feiten (de terroristen waar men altijd mee dreigt) te volgen. Niet om fucking leaserijders aan te pakken als ze met hun bijtelling rotzooien.

Muxje | 17-08-15 | 12:10

Iedereen die in vrijheid leven wil, heeft allang geen telefoon mer bij zich.

gebrokenvleugel | 17-08-15 | 12:09

Maar oh wee als je als bioscoop/middelbare school/horeca-ondernemer zorgt dat er iets minder mobiel gebeld wordt.

kapotte_stofzuiger | 17-08-15 | 12:09

Ze doen maar. Mijn telefoon ligt bijna standaard thuis en wordt eigenlijk vooral als wekker gebruikt.

Ik geef ook niemand het nummer, want anders gaan ze me steeds bellen.

meneerjan | 17-08-15 | 12:09

Een eerste bedrijf dat motor ordonnansen gaat aanbieden, voor het overbrengen van berichten, zal heel groot groeien.

No guts no glory | 17-08-15 | 12:09

* Rolletje alufolie halen gaat *

CynicalBastard | 17-08-15 | 12:08

Wel makkelijker

subsidistan | 17-08-15 | 12:08

Ik sprak gisteren iemand die vanaf zijn 16e, 48 jaar (! echt waar) in de bouw gewerkt heeft, en nu voor zijn pensioen nog 1 jaar in de bijstand moet want mensen van 64 die hun hele leven gewerkt hebben zijn versleten, dat is logisch.
Komt er een of andere huppelkut-muts thuis controleren of ze geren dure vazen op de vensterbank hebben en of ze hun hondebrokken wel bij de Aldi kopen.
Schrijnend, 48 jaar belasting betaald en dan als een klein kind gecontroleerd worden.
Terwijl Hamid en Kiane uit Eritrea hier van Miele's worden voorzien die eerstgenoemde nooit van zijn leven heeft kunnen betalen en Mo en Rachid naar hartelust oude vrouwtjes kunnen beroven omdat de opnames van camera's in openbare ruimtes de kwaliteit hebben van Afghaanse zwartwit-tv uit de jaren 50.
Controleren is prima, alleen ik denk dat de prioriteiten op dit moment duidelijk ergens anders liggen.

Cuyahoga | 17-08-15 | 12:08

Ze moeten godverdomme hun website voor ondernemers eens nakijken. Wat een kutding.

Piet Karbiet | 17-08-15 | 12:07

Goed idee! Voor Griekenland dan.

Driewerf Hoezee | 17-08-15 | 12:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl