Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Miljoenmiljard voor Europese propagandamachine

fahnehoch100.JPGO, o, EU. We zouden elke dag wel een topic kunnen vullen met nieuwe wanstaltigheden die uit de ondemocratisch diepe krochten van Brussel omhoog komen borrelen. Makkelijk. En laat dat nou precies zijn waar de Britse pers mee bezig is, nu de VK zijn hoop heeft gevestigd op een EU-referendum. Want de Britten zullen het komende jaar alles uit de kast moeten halen om dat referendum af te dwingen en te winnen. Maar dan ook echt álles, want ze moeten daarbij opboksen tegen een Europese superstaat die gewoon een propagandapotje van 500 miljoen pond heeft klaarstaan om zichzelf bij het volk in een positief daglicht te zetten. Minimaal 500 miljoen, want door de ondoorzichtigheid van de Europese budgetten zou het ook zomaar wel eens om een paar miljard kunnen gaan. Allemaal geld dat de EU jaarlijks opzij legt voor het verkopen van zoete leugens aan de kiezers en het brainwashen van hun kinderen met leuke EU-stripverhalen. Van hun eigen belastinggeld. Een miljoenmiljard die de EU ieder jaar opnieuw stukslaat aan duizenden publicaties ter zelfpromotie. En bijvoorbeeld aan dit soort tranentrekkende video's waarin het vergane lijk van Sir Winston Churchill even uit zijn graf gehaald wordt om demense te vertellen dat we dus wel wereldvrede te danken hebben aan de bureaucratische moloch die we tegenwoordig de EU noemen. Om nog maar niet te spreken van de milieuvriendelijke steekpenningen waarmee de EU zo graag liefdadigheidsorganisaties omkoopt, daar zijn natuurlijk weer aparte potjes met belastinggeld voor. Nou Britten, maak je borst maar nat. Als dat referendum er komt dan, want het Britse parlement moet er eerst nog mee instemmen. Gaan wij ons nu even vermaken met mooie kinderkleurplaten over het schattige kleine sterretje op de Europese vlag. Hebben we tenslotte zelf voor betaald.

Reaguursels

Inloggen

@ Asmodean,
Voor dat de EU bestond was er al internationale handel .. En als het EU gedrocht instort zal er nog steeds internationale handel zijn..

Loebas | 12-08-15 | 09:10

Vanaf het allereerste begin was het de bedoeling dat de EU een federatie zou worden. Inmiddels mogen we vaststellen dat het project is gekaapt door anti-federale Euro-nationalistische krachten: de EU begint trekjes te krijgen van een superstaat.

Steeds vaker wordt gevraagd om solidariteit tussen de lidstaten als motivatie voor Europese politieke initiatieven.
Onder druk van de voorrangsregel, die stelt dat EU wetgeving vóór nationale wetgeving gaat (het Costa arrest, 1965) wordt steeds meer Europees beleid ingevoerd in landen die hierdoor op een breuklijn komen tussen de culturele en politieke groepsidentiteit. Het vreemdelingen beleid is een mooi voorbeeld hiervan in het geval van Nederland. Als cultureel open en tolerante samenleving wordt de bevolking politiek gesplitst in voorkeursgroepen en vermeende tegenstanders. Categorisering van de vermeende tegenstanders als nationalistisch veroorzaakt spanning tussen de culturele en politieke groepsidentiteit.

De EU begeeft zich daarmee juist op het pad waar het het antwoord op had willen zijn: nationalisme en politieke groepsidentiteitsvorming, ditmaal op supra-nationaal niveau.

Ons was een federatie van zelfstandige natie-staten beloofd met vrede en welvaart, geen Supra-nationale transferunie met dwingend nationalistische trekjes en voortsluipende verarming van de middenklasse.

Als de EU niet snel tot bezinning komt en terugkeert naar een federatieve koers, is het wachten tot de eerste de EU verlaat zonder al teveel financiele kleerscheuren. De weg staat dan vrij voor de volgende, er is een precedent gezet en de Unie valt uit elkaar. Wat mij betreft is dat niet noodzakelijk, maar de EU ligt op ramkoers.

kindapaas | 12-08-15 | 06:17

Ik eis dat dat vieze blauw met gele vod van Het Vierde Rijk voor het stadhuis vervangen wordt door de Brabantse vlag.

nlnl | 12-08-15 | 00:47

Waarom geven we dat niet aan Griekenland?

Patatter | 11-08-15 | 23:08

Mensen, let op!!
@koeberg en @Asmodean kunnen zo maar EU trollen zijn. Door de EU ingezette mensen die websites zoals GS afstruinen om de anti EU trend om te buigen in iets positiefs in de hoop dat mensen gaan denken dat de EU dan misschien toch wel een goed idee is
@koeberg: het positieve aan de EU dat er een kapitaalvlucht is naar Noord-Europa. Dit is Europees natuurlijk geen gezonden situatie. Het is een wisselwerking. Privaat (waar Jan Lul nooit een cent van zal zien) naar het noorden en publiek geld (wat Jan Lul ook nooit meer zal zien want hij is het kwijt) naar het zuiden. Afdracht en de bemoeizucht is dan een last, oké. Maar deze persoon meldt dat z'n bruto inkomen in tien jaar is verdubbeld. Er gaat dan wel wat inflatie vanaf en het is natuurlijk niet geheel zeker dat als Nederland niet in de EU zou zitten dit niet ook het geval zo zijn maar tussen de regels door lees ik toch dat het niet anders kan dan veroorzaakt door de EU.
@Asmodean: "Leuk, weer een anti-EU topic waarin we elkaar met z'n allen om het hardst na kunnen schreeuwen en waarin we de EU zonder enige kennis van zaken of historisch besef kunnen vergelijken met het Derde Rijk!'U bent allemaal dom en bent niet gehinderd door kennis. In zijn omgeving stemmen heel veel mensen D66 en hij kent niemand die op de op de geperoxodeerde clown stemt. En dan komt nog het stokpaardje van de EU fanaten voorbij dat hij het succes afmeet aan de kansen die het biedt voor internationale handel, lees, handel binnen de EU. Gelul, Nederland is mede door haar ligging altijd al uiterst succesvol geweest in de handel met het buitenland, ook voor de oprichting van de EU in 1993.

Geen woord over vrachtwagenchauffeurs die hun baantje hebben zien overnemen door vooral Poolse chauffeurs. Bouwvakkers die met lede ogen moetsen aanzien dat in een krimpende markt het nog overgebleven werk wordt gedaan door MOE landers die lekker met het kenteken van hun eigen land rond blijven rijden en dus geen cent wegenbelasting betalen
Boeren die hun melk niet meer boven kostprijs kwijt kunnen omdat er o.a een boycot is tegen Rusland na het vingerzwaaien van opperdebiel Verhofstadt en nitwit Hans van Baalen. De Russen kopen nu bijna geen melk meer uit Nederland zodat dus de kosten van de boycot terecht komen bij de kleine ondernemer. En niet alleen de boeren betalen het gelag.
Moelanders die per persoon meerder uitkeringen aanvragen en ook krijgen.
Over de open grenzen opererende ciminelen.
En dan nog de onwil om het immigratieprobleem op te lossen, Er is in heel Nederland voor en Nederlander geen sociale huurwoning meer te krijgen omdat die allemaal worden bevolkt door gelukzoekers die nooit maar dan ook nooit een steentje gaan bijdragen aan onze economie.En dit laatste gaat ons op termijn dan ook de kop kosten. lang leve de EU, hoera!!!


The7thGuest | 11-08-15 | 20:25

Heb de tranentrekkende Goebbels propaganda van de EU gerapporteerd ..

Deze video melden

Hartelijk dank voor het indienen van je melding. Je hebt ons de volgende informatie gestuurd:

Probleem gemeld:

Spam of misleidend > Oplichting/fraude

Tijdstempel geselecteerd:

0:00

Aanvullende informatie:

EU is fraude

pinoebk | 11-08-15 | 20:17

Weet je wie ook heul veul Reichsmarken spendeerde aan propaganda...?

Reykjavik | 11-08-15 | 19:52

Asmodean is een eurofiel.

Willem van Rood | 11-08-15 | 19:01

Ach ja, het referendum over de EU-grondwet koste de Nederlandse belastingbetaler 23 miljoen euro.
En de uitslag gooiden ze snel in de prullenbak.
Zo gaat dat in dictaturen dus ook bij elk opkomende referendum.

Willem van Rood | 11-08-15 | 18:59

Hitlers duizend jaar durende derde rijk heeft de vijftien jaar niet gehaald ! De EU heeft ons ook al lang genoeg geterroriseerd! Weg met die bende verraders!

Lexus01 | 11-08-15 | 18:30

Ik wil ook een referendum en Verhofstadt, van baalen en jankert Timmermans aan de hoogste boom! O, ja en Rutte ook aan die boom!

Lexus01 | 11-08-15 | 18:24

Heeft deze eu het recht te bestaan? zie link nl.m.wikipedia.org/wiki/Referendum_ov...
Zelfs voor de stemming is al bepaald dat het ten opzichte van diverse volkeren, geen eerlijk verdrag zou zijn.

Overigens heb ik zelf ook een neen 'advies' gegeven, en ben van mening dat ik inhoudelijk de eu niet hoef te bediscussiëren met niemand daar mijnziens deze niet in huidige vorm had mogen bestaan.

Wat betreft stemgedrag, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, tevens denk ik dat de meeste huidige partijen bestaansrecht hebben door de niet of luie stemgerechtigden welke voornamelijk van uit de sofa hun stem laten horen, indien een stemplicht zou bestaan had nederland niet (meer) onder invloed van eu gestaan!
Nu ben ik (alweer) van mening dat een eventuele economische vooruitgang te danken is aan de ondernemers en hun ondernemersdrang enflexibiliteit, niet aan deze regering en niet aan het overlegorgaan eu geheten.

NB-Stb | 11-08-15 | 17:35

Ja die Pipo van Duitsland in de 2e wereldoorlog had ook iets met gele sterren toch....?

carel5014 | 11-08-15 | 17:22

ShoveASockinit | 11-08-15 | 15:10 Blanco of ongeldig stemmen is nog altijd je stem weggeven en toestemmen met anderen die een bestemming voor je stem(inspraak) vinden.
Je stem niet uitbrengen maakt het onmogelijk iets met die stem te doen waar jij niet achterstaat.
Met dingen die gebeuren waar jij niet achterstaat,
heb jij alleen in het geval van het niet uitbrengen van je stem niet toegestemd.
Heb je iets, op wie of watdanook blanco of ongeldig gestemd, dan heb je zelf toestemming gegeven, Stom hè?

hallevvezool | 11-08-15 | 16:53

Daar komt weer een naheffing.....

Vogelbeest | 11-08-15 | 16:53

En intussen de tentakels verspreiden en mensen dmv zogenaamd goedbedoelde financiële ondersteuning afhankelijk en zo loyaal maken aan de EU, zielen worden overal gekocht. Zo is er 22 juli geruisloos voor investeringsplan ESFI getekend waarbij miljarden zullen worden geïnvesteerd. ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-in...
Handtekening zetten: ec.europa.eu/avservices/video/player.c...

En hier een leuk 30-jarig Schengenfeestje met rond 40e en 50e minuut hele enge toespraken: ec.europa.eu/avservices/video/player.c...

Onno Drees | 11-08-15 | 16:42

Vergeet de Europese subsidies aan instellingen en organisaties niet, die onder de voorwaarde worden verstrekt dat de Europese gedachte wordt gesteund. Je reinste omkoop: Je krijgt poen als kopjes geeft.

Zeddegeizot | 11-08-15 | 16:36

Asmodean | 11-08-15 | 16:06

Noem jij eens een paar grote voordelen dan. Handeldrijven deden we al eeuwen, ging altijd goed. Eén munt is handig, maar niet noodzakelijk, zeker niet als die munt gratis wordt uitgedeeld en gedekt wordt door slechts enkelen.

We hebben er 30 jaar over gedaan om onder meer met de Duitsers de EEG te vormen. De Duitsers nota bene. Waarom zo lang? Omdat er zulke grote cultuurverschillen waren.
Nu worden landen als Roemenie lid op een achternamiddag. Wie het begrijpt mag het zeggen.

Ik denk dat de meesten hier anti-EU zijn omdat zij intuitief begrijpen dat vóór een juridische en financiele harmonisering éérst een culturele eenwording dient plaats te vinden. Aangenomen dat je ueberhaupt zo'n unie wil.

In Europa is echter gekozen voor de omgekeerde weg; men heeft zogezegd het paard achter de wagen gespannen: eerst een juridische en financiele unie, daarna zou de culturele Gleichschaltung vanzelf volgen.
Verbazingwekkend, want om die cultuur ging het nou net. Die (Noord-Europese, protestantse) cultuur zorgt voor de welvaart.
Cultuur is de basis van alles.

Afgezien van de vraag of het wenselijk is of de Italianen en de Grieken op ons gaan lijken - ik word heel vrolijk van de verschillen, zij ook - is daar heel veel tijd en geduld voor nodig.

Waarom men dat geduld niet heeft opgebracht, weet ik niet. Men hoopte waarschijnlijk door facts on the ground te creeren, lees: open grenzen en open portemonnee, het momentum te kunnen afdwingen. Of men hoopte in de eigen regeerperiode nog even snel gelauwerd te worden.
Ijdelheid is een onderschatte factor in de politiek.

Hoe het ook zij, een en ander is een verwijtbare misser, temeer omdat hij praktisch niet meer terug te draaien is.
Dat mensen hun gerechtvaardigde woede daarover uiten valt te billijken. Zij betalen de schade, zowel materieel als immaterieel.

Magdatkandat | 11-08-15 | 16:33

@Asmodean | 11-08-15 | 15:45
Internet en Tech hebben ervoor gezord dat de EU niet nodig is voor een groei in de International Handel. Het opstarten van een onderneming is nog nooit zo goedkoop gewees, het leggen van Internationale contacten is nog noo't zo eenvoudig geweets, en international betalen is met de dag eenvoudiger. En kan zeer makkelijk zijn als je in crypto currencies durft te stappen.
--
Hier weer een goed voorbeeld waar de EU fout in gaat. Niet informeren over mogelijkheden die er al zijn. Maar de EU, de staat, als de grote oplossing verkopen...

Mark_D_NL | 11-08-15 | 16:32

@ Mark_D_NL | 11-08-15 | 16:27
Precies. Laat ze bijvoorbeeld maar eens uitleggen waarom de Europese Rekenkamer al 20 jaar de EU-boekhouding afkeurt, of waarom het EU-circus veel extra kosten maakt door af en toe naar Staatsburg te verhuizen, of waarom het zinvol is om een maffiastaat als Moldavie bij de EU te halen.

Rest In Privacy | 11-08-15 | 16:31

-weggejorist-

telelezer | 11-08-15 | 16:28

OEPS... hoort nog bij mijn bovnstaand betoog!
https://www.youtube.com/watch?v=P84tN0z4jqM

telelezer | 11-08-15 | 16:28

@Asmodean | 11-08-15 | 15:49
Menen dat de wereld te ingewikkeld is voor veel mensen. Is een dooddoener. We willen toch dat iedereen kan meedoen? Besteed die 500 Miljoen dan aan echte goede voorlichting. Alle ins and outs van de EU. Want zo moeilijk is Democratie namelijk niet.

Mark_D_NL | 11-08-15 | 16:27

Het beangstigende einddoel van de Brusselse dogmatici: das Vierte Gross Europaeische Reich, oftwel: de EUSSR, oftewel: de met opzet(!) onschuldiger klinkende naam: de Verenigde Staten van Europa waarbij Brussel Europese "Washington" wordt, met een EU BELASTINGSTELSEL en een EU PENSIOENSTELSEL komt beangstigend snel dichterbij; want daar gaat het tenslotte om, om Uw en Mijn geld!
-
Handig wordt misbruik gemaakt van de recente Griekse financiele tragedie waarbij Brussel sluw kraait dat dit niet was gebeurd als we een EU belastingstelsel hadden gehad, en dit DAAROM nu hoogtijd wordt.

"After the Greek bailout disaster, Paris, Berlin and Brussels want to reform the euro zone by creating an economic government and a special tax for the currency area."
http://www.spiegel.de/international/europe/plans-for-euro-zone-tax-take-shape-in-berlin-and-paris-a-1045868.html
-
Zoals gewoonlijk begint ook het EU belastingplan (zoals al hun sluwe EU invasie plannen) uiteraard bescheiden om de bevolking zo lang mogelijk dom en slapend te houden, totdat het te laat is en we niet meer terug kunnen..!
http://curiales.nl/2015/05/02/geen-weg-terug-eurozone/
-
Brussel begint met een soort opcenten (extra belasting) op reeds bestaande belastingen, en heel langzaam maar heel zeker zal het worden uitgebreid totdat er uiteindelijk uitsluitend een volledige EU belastingheffing is die de nationale belastingheffing vervangt, en waarbij elk land dan bij Brussel moet gaan BEDELEN OM (hun eigen) GELD.
-
En als het (eerder dan we denken..!) zover is, dan is hun doel bereikt want dan zullen ook de nationale regeringen komen te vervallen. Immers: wie de belastingen heft heeft de ECHTE macht en bepaalt de wetgeving; en bepaalt wat er gebeurt en niet gebeurt en bepaalt hoe wij allen moeten leven en sterven (en vooral hoveel wij moeten betalen, want daar gaat het immers om..!) terwijl de Brusselse champagne en kaviaar zwelgers zich tegoed doen aan (met ons geld betaalde) bachanalen, declaraties en machtsgeilheid (herinner u hoe schandelijk neerbuigend, beledigend en arrogant de Griekse pm. Tsjipras werd behandeld tijdens de EU debatten).
-
Alle Nederlandse door belastingheffing opgebouwde vermogens en ook de pensioenen en sociale verzekeringsopbouw, zoals bv. WW, AOW, enz. en beangstigend genoeg ook ABP pensioenen! zullen dan uiteraard ook aan Brussel worden gestort en over Oost en Zuid Europa herverdeeld door (de ex-communisten..!) Merkel en Barroso(die nog steeds macht achter de schermen heeft).
-
En terwijl ik dit schrijf is Brussel op DIT zelfde moment al bezig om alle pensioenen in de private sector binnenboord te krijgen..!
http://www.gedachtenvoer.nl/page/EU-pensioenroof-politici.html
-
De EU gaat onverstoorbaar en medogenloos met sneltreinvaart door met het overnemen van de (niet alleen financiele) macht in de Eurozone. De machtselite wrijft zich gretig in de handen, ze kunnen straks immers in één keer een heel continent leegplukken in plaats van land voor land zoals nu bijv.Nederland al langzaam wordt uitgezogen.
En ook Nederland zal het slachtoffer worden, IMMERS, HET NAIEVE NEDERLANDSE SCHAPENVOLK ZAL OPNIEUW VOOR DE EU BLIJVEN STEMMEN!
-
Nou dan ook niet klagen mensen als we eerdaags, zodra we (eerder dan u denkt..!) leeggezogen zijn, op dezelfde manier behandeld gaan worden als nu Griekenland!
zie bv. de schandelijke en laaghartige aanval op de machteloze Griekse PM. Tsjipras door de arrogante kwal Verhofstadt)
http://curiales.nl/2015/05/02/geen-weg-terug-eurozone/
-
DAT STAAT ONS OOK TE WACHTEN!
-
Ceterum censeo EU esse delendam !
"Overigens ben ik van mening dat Carthago (de EU) moet worden vernietigd"

telelezer | 11-08-15 | 16:25

Der eu-jugend kan nicht vroeg genoeg gebrainwashed worden

Na 70 jaar vrijheid komt het derde reich er gewoon toch
Gelukkig heeft mn opa alles verteld over hoe je dit soort volk moest aanpakken

Leve het verzet!

Triple2K8 | 11-08-15 | 16:24

Asmodean | 11-08-15 | 16:11
Ja daar heb ik mee te maken gehad. Ik bedoel contracten die in opzet en qua spelregels simpel zijn - zoals het regelen van de contractduur en wat te doen bij voortijdige beeindiging (zeg maar zaken die bij onze EU-deelname niet zo goed zijn geregeld) - en daarnaast nog de nodige toeters en bellen als uitwerking daarvan.

Rest In Privacy | 11-08-15 | 16:21

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 16:16
Dat er teveel doorgeschoten regelgeving is ben ik met je eens. Dat vind ik echter geen reden om afscheid te nemen van de EU. De Nederlandse staat heeft daar vaak ook last van.

Asmodean | 11-08-15 | 16:21

Asmodean | 11-08-15 | 16:06

Ben je al lid van D66? En weet je wat mij echt de strot uitkomt? Mensen die beweren dat we veel minder welvaart zouden hebben gehad als de EU er niet was geweest. Ik denk dat we dan binnenkort het arme Zwitserland maar moeten vragen of ze al toe zijn aan voedselhulp. En hier zijn in de loop van de tijd voldoende topics geweest met verschillende onderwerpen over wat er allemaal mis is met de EU en haar volledig doorgeschoten regelgeving. Denk nog maar even aan de maximaal toegestane kromming van de komkommer, het verbod op peertjes en het nakende verbod op stofzuigers waarmee je in no time je huis kunt poetsen.

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 16:16

@druipsmurf | 11-08-15 | 15:44
.
Correcte analyse. Het waren de grote internationals en de werkgeversorganisaties die voor de winsten en expansie liever 1 Europese munt en open grenzen wilden. Met vrij verkeer van hun goederen en goedkope arbeid van elders. Dat mag, maar het werd verkocht als voordeel voor die dommer burgers op vakantie. Nou, die staan nog steeds stil bij de Zoll en Péage, boerenblokkades en files. Op vluchthavens zit je nog steeds uren op je kuipstoel. Doe mij maar weer lekker currency wisselen. En de grenzen dicht. Weg met de Euro, dat kon toch ook direct met die 1 en 2 eurocenten? Vonden de kruideniers onhandig. Proest.

Piet Karbiet | 11-08-15 | 16:12

Nigel Garage | 11-08-15 | 16:07
Tja, dat is zeker een van de problemen. Tegelijkertijd is dat binnen de Nederlandse democratie niet anders met ons eindeloze gepolder. Overigens weet ik niet of je ooit betrokken bent geweest bij een samenwerkingsovereenkomst tussen bedrijven, maar ik kan je uit eerste hand vertellen dat dit niet gebeurt met 'simpele contracten'. Samenwerken is altijd compromissen sluiten, dat is heus niet anders in het bedrijfsleven. En hoe meer spelers er zijn, hoe ingewikkelder het wordt.

Asmodean | 11-08-15 | 16:11

@ Asmodean | 11-08-15 | 16:06
En ik ben het meer dan zat dat mensen die tegen de EU zijn worden weggezet als onwetend, dom, angstig of populisten. Niet perse zo benoemd door jou maar door 'onze' volksvertegenwoordigers.

Rest In Privacy | 11-08-15 | 16:10


koeberg | 11-08-15 | 16:00

Het salaris waar ik zo'n 25 jaar geleden voor begon te werken na het leger is nu onder bijstandsniveau dus die verhoging is gewoon keihard nodig.

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 16:09

We hebben al NEEN!(oprotten met je europeesche grondwet en haal het niet in je onzalige harses om het land weg te gooien) gezegd tegen de EUsurper.
Maar dat weten J.P. en Willem z'n moeder ook wel.
En raadden het volk aan om dan maar zoete cake te eten.

hallevvezool | 11-08-15 | 16:08

@ Asmodean | 11-08-15 | 16:02
Jouw laatste zin geeft wat mij betreft een van de grote problemen van de EU aan: in een samenwerkingsverband van bijna 30 landen moeten we het iedere keer weer vooral met elkaar eens worden, ook al gaat dat ten koste van ons nationale belang. Bedrijven die willen samenwerken hoeven ook niet perse te fuseren om slagvaardig te kunnen opereren, met een simpel contract ben je er al.

Rest In Privacy | 11-08-15 | 16:07

Flightless bird | 11-08-15 | 15:57
Persoonlijk vind ik dat mensen die in hun EU-kritiek niet veel verder komen dan nazi-vergelijkingen moeilijk serieus te nemen. Prima als je het niet eens bent met de opzet van de EU. Dat kan en mag in Nederland. Maar het constante verbitterde geschreeuw van de groep reaguurders die niet veel verder komt dan mensen die anders over de EU denken uit te maken voor nsb'ers en landverraders komt me redelijk de neus uit.

Asmodean | 11-08-15 | 16:06

Muxje | 11-08-15 | 15:56
Misbruik gemaakt? Je denkt echt dat de EU met opzet zo ingewikkeld is om het voor de burgers zo ingewikkeld mogelijk te maken? Hou je niet eens een klein beetje rekening met de mogelijkheid dat de EU ingewikkeld is omdat het een samenwerkingsverband van veel landen is die het ongeveer met elkaar eens moeten zien te worden?

Asmodean | 11-08-15 | 16:02

Hoe langer ik over die half miljard nadenk hoe idioter ik het ga vinden. Benoem dan een minister van propaganda en geef de man een paar centen dan weet het domme volk in ieder geval uit welke hoek de bagger tot hen komt.

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 16:01

@Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:48
Hypotheek helaas wel ja. Ik verwacht geen verdubbeling van mijn inkomen de komende 10 jaar. Maar ik verwacht ook geen verdubbeling van mijn hypotheeklasten. Ik heb geen verhuisplannen.
Is de kwaliteit van mijn leven nu beter? Mwah. 10 jaar geleden hadden mijn ex-vriendin en ik net een dochter gekregen. Ex-vriendin. Het kan verkeren. :(

koeberg | 11-08-15 | 16:00

@Asmodean | 11-08-15 | 15:49
.
Huh? Wilders is helegaar geen minister?

Piet Karbiet | 11-08-15 | 15:57

groot gelijk hebben ze.
de meerderheid vande kiezers kiest niet op inhoud maar op sentiment. en sentiment kun je maken.
Als iemand niet kiest op basis van de ingeschatte gevolgen die deze keuze voor hem of zijn land heeft, maar op basis van het gegeven of iemand die een willekeurige partij vertegenwoordigt, leuk kan lachen of mooi haar heeft, dan is wat mij betreft de meerderheid van de kiezers handelingsonbekwaam.
Ten koste van de rationele minderheid.
Oh, en het VK? Die stemmen vóór Duitsland als het zover komt.

jemagookniksmeer | 11-08-15 | 15:56

@Asmodean 15:49: Juist, de wereld is te ingewikkeld voor veel mensen. En juist in Brussel wordt van dat feit veelvuldig misbruik gemaakt. De staatsinrichting van de EU en het soort politici dat dat aantrekt maken dat mogelijk.

Muxje | 11-08-15 | 15:56

't Is net of je naar de CCCP zit te kijken. Toen dacht je: hoe is 't mogelijk dat die lui in het politburo niet doorhebben dat 't één grote zeepbel is, die propaganda, dat gezwaai, die vlaggetjes, die parades, die geveinsde voorspoed, dat Voorhoede-gelul, die eeuwige unanimiteit.

Maar in retrospectie had dat nog iets onschuldigs. Nu denk je: hoe is het in godsnaam mogelijk dat die gasten in Brussel niet doorhebben dat wij deze trucs al kennen, dat wij ons geen tweede keer een oor laten aannaaien.

Of zouden ze oprecht denken dat wij denken dat het dit keer anders is.
Dan zijn ze echt helemaal stapelkrankjorum.

Magdatkandat | 11-08-15 | 15:54

Sommige uitgangspunten van de EU zijn zeker niet slecht maar laten we nou eens beseffen dat wat we nu hebben een gedrocht is waar Hitler alleen maar van kon dromen.

Obamarama | 11-08-15 | 15:54

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:42
Het volk wordt dom gehouden? Really? Is het ooit weleens in je opgekomen dat de EU/de politiek het volk over het algemeen gewoon geen reet boeit? Een gesprek met het volk vind ik niet direct het beste argument tegen de EU, maar dat zal wel aan mij liggen. Was het niet zo dat een kwart van de PVV-stemmers dacht dat Wilders minister was? Wordt het volk dan dom gehouden, of is de wereld simpelweg veel te ingewikkeld voor heel veel mensen?

Asmodean | 11-08-15 | 15:49

Hahaha fantastisch dit :'). Ben benieuwd hoeveel decennia ze deze poppenkast nog vol houden.

lulkut | 11-08-15 | 15:49

@Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:48
So eerste zin is te slecht. "Als dat niet gebeurt was had je nu in armoede geleeft."

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:49

Maat weet je wat pas heel errug is? Als de PVV wat geld uit een ander buitenland krijgt voor verkiezingen.

Piet Karbiet | 11-08-15 | 15:49

@koeberg | 11-08-15 | 15:37
"Wat ik zie is dat mijn bruto inkomen in de afgelopen 10 jaar ruim verdubbeld is "
--
- Als dat niet geurt was had je ni in armoede geleeft
- Het is normala dat je carrire maakt en ouder wordt waardoor je compensatie omhoog gaat
- IS je kwaliteit van leven betr geworden door dat "dubbele" salaris.
- En zie jij over 10 jaar weer een verdubbeling.
- Heb je er weleens bij stilgestaan dat als we die EU niet hadden jouw Salaris misschien wel 3x zo hoog zou zijn?
--
Geld is het wapen van de EU. En het werkt bij jouw blijkbaar. Jij hebt het goed omdat je salaris zogenaamd verdubbelt is. En ik verwcht dus eigenlijk dat jij, omdat je denkt dat je het goed hebt, ook een lekker vette hypotheek hebt? Ik wens je veel geluk toe als dat zo is...

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:48

meer dan wat onderlinge handelsverdragen hadden we niet nodig. zie wat een monster we nu hebben. de weg terug kon wel eens heel lang en heel kostbaar zijn. maar dat we geld over de balk kunnen gooien hebben we inmiddels wel bewezen. het gaat ons hier gewoon nog steeds te goed.......

verbanden | 11-08-15 | 15:46

Voormalig USSR dissident Vladimir Bukovsky over de EU(SSR):
"I have lived in your future, and it didn't work..."

www.youtube.com/watch?v=mf9DLVEHdgk

Poekieman | 11-08-15 | 15:46

@koeberg | 11-08-15 | 15:37
Je hebt een re-integratiebureau op kosten van de Europese zakkenvullers?
Ella Vogelaar (Fourstar) weet er alles van....

necrosis | 11-08-15 | 15:45

necrosis | 11-08-15 | 15:27
De wereld is groter dan de reaguurderspanelen van GeenStijl. Stukken groter zelfs.

Ron Burgundy jr. | 11-08-15 | 15:45

necrosis | 11-08-15 | 15:30
Ik meet het succes van de EU niet af aan de mate waarin ik subsidie van de EU ontvang, maar aan de kansen die het bied voor internationale handel. Wellicht dat we daarin van elkaar verschillen.

Asmodean | 11-08-15 | 15:45

Het ging pas fout toen men, dankzij lobbywerk van industriëlen, overging van de EEG naar de EU. Onder het mom van het opheffen van de handelsbarrières. Laat dat nu net hetgeen zijn wat al binnen de EEG was geregeld! In werkelijk was het hun te doen om het vrije verkeer van mensen en werknemers mogelijk te maken. Doel: het drukken van de lonen doordat men goedkoper en makkelijker arbeidskrachten van elders aan kon nemen.

Nu is men bezig met de volgende stap:het opheffen van de homogeniteit van de diverse landen en volkeren. Die zullen dan niet zo snel één vuist maken en zich bijvoorbeeld afscheiden.

druipsmurf | 11-08-15 | 15:44

@necrosis | 11-08-15 | 15:37
Door het verschil in economische kracht tussen noord en zuid is er een kapitaalvlucht naar het noorden waar vooral Duitsland en Nederland van profiteren.
Op Europees niveau is dit natuurlijk geen gezonde situatie, maar er gaat dus niet alleen geld naar het zuiden.
Er is een wisselwerking: privaat geld vloeit naar het noorden, publiek geld vloeit naar het zuiden.

koeberg | 11-08-15 | 15:43

@Asmodean | 11-08-15 | 15:26
Mischien is die verbitterde GS raguurder iets beter voorgelicht. Besteed eens een dagje aan het bevragen van mensen op de straat over de EU. Of kinderen die naar de Middelbare school gaan. Ze hebben geen idee wat dit allemaal met zich mee gaat brengen en kosten. Het volk wordt dom gehouden (What's NEw?). En zo vaart de EU bij ieders anus naar binenn. Nou ja, bij bijna ieders anus.

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:42

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:39
Exact. Zie mijn post boven u.

Russ Meyer | 11-08-15 | 15:41

De verhalen die ik van mijn grootouders meekreeg over het begin van 2e oorlog... Beginnen verdomd veel te lijken op wat er nu gaande is.

Mark_D_NL | 11-08-15 | 15:39

Churchill aanhalen terwijl de elitaire bobo's (of nono's zo u wilt) van de Europese Utopie zich het meest laat vergelijken met politici van het kaliber Chamberlain en Colijn.

Russ Meyer | 11-08-15 | 15:39

het is 1 groot feest, onze welvaart word verdeeld binnen Europa, wij kunnen niks meer zelf beslissen maar enkel afdragen aan een stel prestige idealistjes die er een hele decadente levensstijl op na houden en zichzelf en hun familie lekker verrijken met onze afdracht aan de EU. Stel dat we politiek anders uit zouden komen, en Wilders aan de macht komt, denk je dan dat we er goed mee weg zouden komen binnen de EU?

Dutchmen32 | 11-08-15 | 15:39

@necrosis | 11-08-15 | 15:30
Wat ik zie is dat mijn bruto inkomen in de afgelopen 10 jaar ruim verdubbeld is (private sector). Nou gaat daar effectief een stuk inflatie af en ik weet natuurlijk niet hoe ik er voor zou staan als Nederland niet in de EU zou zitten. Maar ik ben met mijn situatie niet ontevreden.

koeberg | 11-08-15 | 15:37

@Asmodean | 11-08-15 | 15:26
Mensen die positief denken over de EU, wonen doorgaans niet in Nederland, maar in landen die netto ontvangen en er alle baat bij hebben dat de EU blijft zoals het is.
Het zijn de mensen die steeds meer moeten betalen om dat gedrocht genaamd 'EU' te bekostigen die het zat zijn.
En doorgaans zijn dat mensen uit de Noordelijke landen.

necrosis | 11-08-15 | 15:37

Anders moeten ze ook wat citaten van Churchill over de islam voorbij laten komen. En over communisten.

Piet Karbiet | 11-08-15 | 15:35

Hoe staat de stand van www.geenpeil.nl nu eigenlijk?

Peter_K | 11-08-15 | 15:34

@Asmodean | 11-08-15 | 15:23
Hoeveel uitkering/ subsidie heb jij reeds mogen ontvangen van die 'geweldige' EU?
Het enige wat ik zie, is meer en hogere rekeningen ten koste van mijn persoonlijke saldo!

necrosis | 11-08-15 | 15:30

necrosis | 11-08-15 | 15:27
In mijn omgeving stemmen heel veel mensen D66. Ik ken daarentegen dan weer helemaal niemand die op die geperoxideerde clown stemt. Zo zie je maar weer: de gemiddelde Geenstijlreaguurder leeft net zo hard in een bubbel als de 'grachtengordelbewoners'.

Asmodean | 11-08-15 | 15:29

We worden met z'n allen in slaap gesust met het idee dat we wat te zeggen hebben over ons leven en toekomst in Europa.
MAAR:

De ECHTE bazen van de Eurozone zijn de US banken:

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2011/12/Pg-12-eurozone-graphic.jpg

-
Een ander prachtig voorbeeld van de schaamteloze injectie van (ons) geld om hun zin door te drijven was het Ierse BINDENDE(!) referendum over de Lissabon grondwet, waar de Ieren TEGEN stemden.

Dit was zeer belangrijk, want als er ook maar 1 land tegen was (Veto recht) dan kon de Brusselse Lissabon invasie niet doorgaan .
(p.s het Nederlandse referendum telde daartoe niet mee omdat Balkenende met de wil van het NL volk zijn democratische achterwerk afveegde)
-
Het radeloze boze Brussel riep woedend dat de Ieren niet wisten wat ze deden omdat ze "verkeerd waren voorgelicht" en gaven de Ierse (pro-EU) regering honderd miljoen Euro voor voorlichtings (lees: hersenspoelings) campagnes op TV radio en borden langs de weg.
Dat terwijl de "tegen" campagne geen geld had voor dergelijke extravaganza (lekker oneerlijk dus)
-
Helaas werkte deze schandelijke oneerlijkheid en Ierland stemde bij het verplicht tweede referendum, met een krappe meeerderheid "VOOR" de EU Lissabon invasie.

Zo werkt dus de Brusselse (kuch)"democratie" dus; net zo lang doorgaan tot ze hun zin krijgen, en met grof geld omkopen en hersenspoelen

De maffia is er niks bij.

telelezer | 11-08-15 | 15:29

hier bij ons in de stad hebben ze een ringweg aangepast, mooie oude bomen weg gehaald en een ventweg geplaatst, dit alles om een sjiek voorkomen te doen hebben... onnodig geld weg gooien en dat het minder veilig is geworden maakt ze kennelijk niks uit.... Eenmaal het prestige project was afgerond kwam er ook een ultra EU-geil bordje geslagen in de grond dat we dankbaar mogen zijn dat dit mede mogelijk was gemaakt door Brussel!!! gvd vuilniszak omheen...

Dutchmen32 | 11-08-15 | 15:29

Wanneer stort het gedrocht van de EU nu eens in?
Zijn er nog steeds zoveel mensen die de EU propaganda geloven?

Reebensteeltje | 11-08-15 | 15:27

@ProAsfalt | 11-08-15 | 15:19
Opvallend: ik ken een hoop mensen en werkelijk NIEMAND stemt op Miezerig Mannetje, of een afgevaardigde van zijn partij.
Ik ken wel een hele hoop jonge gasten die helemaal niet stemmen, omdat ze de gevolgen van de huidige politiek niet ondervinden omdat ze nog bij hun ouders wonen.
Ik vraag me af of Miezerig Mannetje zijn stemmen op de dezelfde manier krijgt als de Nederlandse televisie-programma's via de zogenaamde kijkkastjes op de NPO.

necrosis | 11-08-15 | 15:27

ShoveASockinit | 11-08-15 | 15:10
Ik vind helemaal niet dat D66 mijn belangen overboord mikt. Komt het nou niet eens in je op dat (heel veel) andere mensen er wellicht anders over denken dan de gemiddelde altijd boze, verontwaardigde en verbitterde Geenstijlreaguurder?

Asmodean | 11-08-15 | 15:26

Schaamteloos teringtuig is het. Ik wens de Britten veel wijsheid toe en dat het maar het begin van het EU-einde mag zijn.

Rest In Privacy | 11-08-15 | 15:26

Nu is het gemakkeljk commentaar leveren op de EU. Maar toen de EU ons in 45 kwam bevrijden stonden de mensen langs de kant te juichen. Oh wacht. Dit stukje geschiedsvervalsing wordt pas in 2022 ingevoerd.

du Roi Soleil | 11-08-15 | 15:24

Leuk, weer een anti-EU topic waarin we elkaar met z'n allen om het hardst na kunnen schreeuwen en waarin we de EU zonder enige kennis van zaken of historisch besef kunnen vergelijken met het Derde Rijk!

Asmodean | 11-08-15 | 15:23

@ShoveASockinit | 11-08-15 | 15:10
Ik heb geen last van de EU. De baten (eenvoudigere internationale handel, kapitaalvlucht naar het noorden) en de lasten (afdracht, bemoeizucht) pakken in mijn vakgebied waarschijnlijk positief uit.
Waar ik wel heel veel last van ga hebben is een links-economische wind in de 2e kamer. SP bijvoorbeeld.

koeberg | 11-08-15 | 15:23

Dit is een instituut dat haar voorstanders gewoon KOOPT, met geld dat eigenlijk niet bestaat, zodat ze later baantjes kunnen doen die niet nodig zijn voor het instituut dat zelf geen noodzaak heeft. Maar ondertussen zijn zij daar wél de rijkste, machtigste elite op aarde door geworden. Goeie deal, toch? Het enige wat u daarvoor hoeft te doen? Knielen.

Adversary | 11-08-15 | 15:21

IkWilOokWatZeggen | 11-08-15 | 15:15

Precies en Adolf had zelfs een minister van propaganda om het klootjesvolk achter hem te krijgen. En zo zijn er nog veel meer overeenkomsten tussen deze twee megalomane stromingen.

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 15:21

Het Nederlandse Volk gelooft het allemaal gelet op het succes van D'66.

ProAsfalt | 11-08-15 | 15:19

@(Behind)Doors | 11-08-15 | 15:13
Geef Pechtold minstens een miljoen, uiteraard in losse Euromunten en GEEN glijmiddel.
*boosaardige grijns*

necrosis | 11-08-15 | 15:19

Het bloksnorretje was zijn tijd ver vooruit als ik dit zo lees .

blauwe zander | 11-08-15 | 15:16

500 miljoen pond en het werkt nog tegen ze ook, best knap.

DesDemona | 11-08-15 | 15:16

Geert Mak zei het laatst al zo mooi, voordat de Europese Unie kan functioneren gaan er eeuwen aan tijd voorbij. Menig burger binnen de Europese Unie voelt zich simpelweg niet met elkaar verbonden, en terecht. Sinds kort hebben wij het eigenlijk afgeleerd om elkander de schedel in te slaan.
.......
En voor nu, en voor een lange tijd die nog moet komen, zal de Europese Unie zijn doel niet kunnen bereiken. Dit soort instanties zouden moeten ontstaan als de bevolking erachter staat. Als dit geforceerd wordt zorgt dit niet alleen voor ontwrichting van samenlevingen binnen de instantie, maar ook voor conflicten en eventueel burgeroorlogen.
.......
Het gebruik van propaganda om dit doel te verwezenlijken zal uiteindelijk gigantisch hard terugslaan. Uitgaande dat een groot deel van de bevolking dit ziet als een aanval op hun gedachtegoed en dat van hun kinderen. En dus een accelerator van het bovenstaande.
....
Dat deze stupiditeit mag stoppen alvorens het nog ernstigere vormen aanneemt.
...
mvg

Prof. Fietsbel | 11-08-15 | 15:16

@eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 15:09

Zeker!
Een verenigd Europa was tenslotte Adolfs droom.

IkWilOokWatZeggen | 11-08-15 | 15:15

en hoeveel van die 500 miljoen schuift Pechtold in z'n gladde aars?

(Behind)Doors | 11-08-15 | 15:13

het rottigste we kunnen schreeuwen tot sint Jutemes we komen er echt niet meer vanaf, zeker niet als ik zie hoe D66 onze belangen totaal overboord mikt en die burgerlijke randdebielen nog steeds D66 blijven stemmen.. het is werkelijk godgeklaagd. stem dan blanco.

ShoveASockinit | 11-08-15 | 15:10

Om te huilen.

centre pompidoe | 11-08-15 | 15:10

We hebben de EU te danken aan een halve eeuw vrede in Europa. En die vrede hebben we gekregen van de geallieerden. Waarvan er een hoop zich op dit moment in hun graf omdraaien bij het aanzicht hoe hun offers om niets blijken. Nu we vrede en vrijheid weggeven aan het vierde rijk.

Godsammekraken | 11-08-15 | 15:10

Mag ik daar een luidkeels "Heil EU" op laten volgen?

eerstneukendanpraten | 11-08-15 | 15:09

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken