Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OSM klaar met islam, VPRO-meneer in PANIEK

dithoofd.png Ontmoet Chris Kijne. Chris is journalist bij de VPRO, en geeft ons deze week in zijn column een inkijkje in de beschutte levens van Ons Soort Mensen. Want in de veilige bubbel van Het Reservaat, omringd door alleen maar nette mensen in de geborgenheid van hun eigen Goedvolk-omgeving, willen die nog wel eens dingen tegen elkaar zeggen die ze publiekelijk liever voor zich houden. Dingen die zó ongenuanceerd en polariserend zijn, dat ze het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen. Want je zal maar per ongeluk eens iemand beledigen ofzo. Afijn, zo wandelde Chris dus laatst met een goede vriend - eveneens een journalist, maar dan eentje die voor zijn werk ook wel eens in De Rest Van Nederland komt - over de idyllische Gooise Heide (LOL, je verwacht het niet). En wat bleek? Die vriend, terwijl hij toch altijd zo'n verstandige en tolerante jongen was geweest, had het dus even he-le-maal gehad met De Islam. Sterker nog, die vriend merkte zelfs op de Religie van de Vrede ronduit een achterlijke kudtgodsdienst te vinden. Ach gunst, 't is wat. Dergelijke recht voor z'n raap stellingnames uit de eigen gelederen, die doen het tolerante wereldbeeld van het Goedvolk op zijn grondvesten schudden. Zodanig zelfs, dat Chris Kijne zich genoodzaakt voelde om direct een mega-genuanceerde column neer te pennen, waarin hij zichzelf de vraag stelt: Wat kan er IN GODSNAAM aan de hand zijn als ook mijn collega journalist, met zijn brede blik en tolerante aard, de islam nu onverholen een achterlijk woestijngeloof vindt? Deze openingsvraag blijft in de column helaas onbeantwoord - misschien dat de realiteit zich dusdanig begint op te dringen dat zelfs de NRC-lezers en D66-stemmers in de hoogste ivoren torens er niet meer omheen kunnen? - maar gelukkig wist Chris wel binnen no time een vijftig jaar oude foto van geyle Egyptische chickies in korte broekjes op te duikelen om aan zichzelf te bewijzen dat de islam echt heus helemáál geen achterlijk geloof is. Typisch VPRO. Helemaal in de jaren '60 blijven hangen.. UPDATE: Foto van de basketballende meisjes in korte broekjes is gemaakt in Minya, één van de steden met de meeste koptisch christelijke inwoners in heel Egypte. Conclusie: verstandige collega van Chris Kijne blijkt inderdaad verstandige collega.

Reaguursels

Inloggen

Met de import van de islam, staat ons of onze (klein)kinderen dit straks ook te wachten Syria: hundreds missing after strategic town Al-Qaryatain falls to IS-militants www.youtube.com/watch?v=pXrlerTneX0
Uiteindelijk worden wij ook als Westerlingen naar de gaskamers gestuurd, o nee worden wij onthoofd, gekruisigd en doodgeschoten. Het moet wel in de woestijnlandenstijl blijven.

IndoFortuyn | 08-08-15 | 22:21

RobberenRukkie | 08-08-15 | 16:50 Er zijn momenten geweest in de geschiedenis dat falend beleid eenvoudig niet meer gepikt werd en dat de verantwoordelijken werden afgemaakt. Nu verwacht ik niet dat men uiteindelijk Pechtold & Co richting de guillotine zal schuiven, maar ik verwacht wel een correctie. Want als mensen eenmaal snappen hoe schadelijk het is om een bewezen destructieve ideologie als de islam breeduit te importeren en z’n gang te laten gaan, dan zullen zij het geduld verliezen jegens de wereldvreemde goedmensen die dit decennialang gefaciliteerd hebben. En dit zal waarschijnlijk resulteren in een politieke aardverschuiving, waarna men zal proberen de islam tot leefbare proporties terug te dringen. De afgelopen duizend jaar wordt de Westerse cultuur gekenmerkt door een grote beweging richting vrijheid en kennis, en mondigheid en democratie, en ontwikkeling van kunst en wetenschap en een betere kwaliteit van leven. En ik kan mij niet voorstellen dat we nu maar bewusteloos zullen toezien hoe dit alles wordt afgebroken door een reeds lang failliete woestijnwaan en de zelfhatende waan van zogenaamde goedmensen. Mensen zullen kwaad worden, en het is heel goed dat zij kwaad worden.

Benedict Broere | 08-08-15 | 21:52

@Benedict Broere | 08-08-15 | 16:23
Het is van een dermate grote zwakzinnigheid, dat wegkijken, dat je je serieus vragen mag gaan stellen bij de geestestoestand waarin Gutmenschen zich bevinden. Hoop nog steeds dat het verzet tegen de Islam vanuit de samenleving zelf zal komen. Burgers die wakker worden en die niet langer meer klakkeloos accepteren wat een zichzelf instandhoudende Gutmensch-elite hen voorhoudt. Was in dat opzicht vanmiddag getuige van een voor mij verrassend schouwspel. In een winkelstraat in mijn woonplaats (middelgroot, inwonertal 200.000) vond een kleinschalig volksoproer plaats. Twee volledig in Burka gehulde Islamitische dames, werden aldaar door een niet geringe menigte en masse weggehoond. Vol misprijzen werd ze verstaan gegeven dat men niet van dit soort van gekkigheid gediend is...
Als de elite geen pasklaar passend antwoord vindt zal de bevolking uiteindelijk zelf richting moeten geven.

RobberenRukkie | 08-08-15 | 16:50

RobberenRukkie | 08-08-15 | 12:35 Het komt er eigenlijk steeds maar op neer dat het niet zo ‘moreel superieur’ is om massaal een cultuur te importeren die in geschrift en daad er voortdurend blijk van geeft extreem mensvijandig te zijn, en om tegelijkertijd de mensen die hiertegen bezwaar maken weg te zetten als racist, fascist en nazi. En toch is dit hetgeen we al jaren zien gebeuren, met als resultaat een moderne samenleving die stap voor stap in ontbinding raakt en in een toestand geraakt zoals we dat reeds zien in Malmö Zweden. Waarmee de linkse kerk die dit allemaal bepleit en faciliteert en goedpraat, eigenlijk zegt tegen de oorspronkelijke bewoner van die moderne open samenleving: Geachte oorspronkelijke bewoner van de moderne open samenleving, Sterf! Sterf en maak plaats voor de vanuit Afrika en het Midden-Oosten binnenstromende wereld, die u islam brengt en amputaties en stenigingen en onthoofdingen. Sterf, met je democratie en wetenschap en universele mensenrechten!!! Sterf met alles wat je van waarde acht, en maak plaats voor de monoculturele dictatuur van de islam, die al je cultuur grondig naar de klote zal helpen. Wij van de linkse kerk, wij kijken uit naar de laatste onhoofding van de laatste oorspronkelijke bewoner van de oorspronkelijk moderne open samenleving.

Benedict Broere | 08-08-15 | 16:23

De grote VPRO-denker Chris Kijne is hier te zien in een documentaire terugblik over Afghanistan
www.npo.nl/npo-doc-op-2/08-08-2015/VPW... na 1.02.20 minuten
X jaar na dato: Thuisfront
Chris Kijne blikt met regisseuse Eline Flipse en een van de hoofdpersonen terug op de documentaire 'Thuisfront' over familieleden van militairen die deelnamen aan de ISAF-missie in Afghanistan.

IndoFortuyn | 08-08-15 | 16:15

Een paar jaar geleden voor de ''Arabische jihadlente'' had ik wel al een diep gevoel van wantrouwen, maar ik had toen nooit verwacht dat we problemen van dit soort in de wereld zouden krijgen.
.
Er moet nu echt een totaalverbod komen op godsdiensten met teksten die oproepen tot inperken van vrijheden, intolerantie en geweld of op een andere manier tegen de Nederlandse kernwaarden ingaan: wil je in Nederland moslim zijn en naar een moskee gaan? Eerst transformeren naar islam 2.0: ALLE +/- 200 ongewenste verzen uit de koran knippen en de overleveringen van de (gewelddadige en intolerante) profeet verwerpen!
.
Ik ben NIET bereid de maatschappelijke prijs te betalen voor de islam 1.0 (de originele versie van de koran EN soennah/haddith) die (ook gematigde en vreedzame) moslims vaak perse willen behouden en hun kinderen aanleren als het letterlijke woord van god. Wie niet over wil stappen naar islam 2.0 kan naar een islamitisch land voor islam 1.0!

hitchslap2.0 | 08-08-15 | 15:10

Het lijkt erop dat de columnist alleen maar zegt dat de praktijken van de IS niet uniek zijn voor de IS. Als je door de verschijnsel geloof heenkijkt zie je pas wat er met mensen gaande is. Zoiets. Alleen blijft de analyse daar dan hangen. En dat is jammer Chris.

kloopindeslootjijook | 08-08-15 | 14:59

Kolbjorn Varmann | 08-08-15 | 12:20 Het probleem is islam. Islam is destructief jegens denken, creativiteit en humaniteit. En het bevordert despotische, wrede en achterlijke cultuur. En dit alles is eenvoudig te onderbouwen met verwijzing naar de islamitische doctrine, de islamitische geschiedenis en de huidige toestand van de islamitische wereld. Massa-immigratie vanuit China en Korea zou andere problemen geven. Zie bijvoorbeeld hoe men in China omspringt met de kunstenaar Ai Weiwei. China is nog steeds een hardvochtige dictatuur die totaal lak heeft aan mensenrechten. Maar inderdaad, met migranten vanuit China en Korea zouden we waarschijnlijk minder problemen hebben. Omdat de culturele kloof toch minder groot is. Ze waarderen klassieke muziek bijvoorbeeld. Zoals in het extreme geval van werkelijk islamitische dominantie de muziek zal worden afgeschaft. Ik hoop dat Hamed Abdel Samad er in slaagt de islamitische psyche te bewegen weer te gaan denken. Hij zit in Youtube met vele lezingen en interviews, en dit ook in het arabisch. En dit laatste is echt van belang om die geesten te bereiken die grotendeels nog vast zitten in het islamitische systeem van indoctrineren. De Egyptenaar bouwde ooit piramiden en bedacht irrigatie en landbouw, het schrift, het wiel, de zeilboot, enzovoort. Als het die mensen vergund is ooit weer te denken en creatief te zijn, dan kan die hele regio binnen 50 jaar zeer welvarend zijn.

Benedict Broere | 08-08-15 | 13:02

@Benedict Broere | 08-08-15 | 11:41
Keep on posting, keep on posting! Turn down those walls of the completely ignorant. Het besef zal heel, heel snel moeten indalen. De hier in de loop der geschiedenis opgebouwde vrije westerse samenleving staat enorm onder druk. Zweden, Frankrijk, Engeland, onze vier grote steden, und so weiter, und so weiter. De Islam knaagt al te veel, is te ver verankerd inmiddels in West-Europa om nog langer ongemoeid te laten. En nu naast de Islam nog steeds moeten afrekenen met het bizarre policorre Gutmensch wereldbeeld. Vijf voor twaalf is het al lang geweest.

RobberenRukkie | 08-08-15 | 12:35

VPRO gids maar eens opzeggen. Weg met die lui die kennelijk ziende blind en horende doof zijn en dit ook nog uit kunnen dragen.

johnelec | 08-08-15 | 12:33

@Benedict Broere | 08-08-15 | 11:41
Ja, het is een redelijk drama in Zweden. Met name dat laatste filmpje zegt alles. Zo'n beetje wat ook in Parijs gebeurt in de banlieues. Veel mensen classificeren het probleem nog steeds als een economisch, sociaal probleem: geen werk leidt tot verval en criminaliteit. Ik stel dat culturele grondslagen heeft (die niet genoemd mag worden, want immers dan direct 'racistisch' en kan het vervolgens doodgezwegen worden en/of geridiculiseerd). Welnu, laat ik het toch maar gewoon doen. Stel je nu voor dat we geen massa immigratie hadden gehad uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar uit bijvoorbeeld China en/of Korea. Ik durf te beweren dat we dan deze problemen niet gehad hebben. Kijk naar de immigratie naar landen als Hong-Kong en/of Australie, Nieuw-Zeeland vanuit deze landen. Hoe ze het doen, ik weet het niet? Maar ze werken bijna allemaal. Het is een culturele kwestie. Burgers uit Noord-Afrikaaanse landen en het Midden-Oosten hebben een andere 'set of values' dan Europese en/of Aziatische. C'est ca.

Kolbjorn Varmann | 08-08-15 | 12:20

Blijkbaar hebben dit soort types niet goed opgelet tijdens de colleges. Wetenschappelijk gezien snijdt dit artikel geen hout; er zijn geen empirische feiten die zijn stelling ondersteunen. Hij stelt dat 'dit soort overtrokken meningen' voort komen uit de combinatie van het plaatsen van het probleem in de verkeerde context, gezien vanuit de huidige massa immigratie. Allerlei dure woorden, en zinspelingen worden daarbij niet geschuwd. Net zoals ik doe nu eigenlijk. Klinkt leuk, bekt lekker, maar je hebt er geen sodemieter aan. Het volk voelt al jaren aan wat goed of slecht voor haar is; noem het maar onderbuik. Deze onderbuik kan je beter niet negeren, of wegwuiven met een elitair - aan snobisme neigende - gebaartje. Want zo zie ik dit artikel: een niet wetenschappelijk onderbouwd elitair, snobistische vorm van woordelijke masturbatie.
Had de heer Klijn een beetje respectabele universitaire studie afgerond, dan had hij wellicht een steekhoudend, onderbouwd artikel kunnen schrijven. Ach, je moet maar zo denken: de conformistische mening wordt bereikt door het negeren van de empirische feiten en causale verbanden. Een fijn weekend nog, meneer Klijn.

Kolbjorn Varmann | 08-08-15 | 11:29

De politiek correcte aanval op de moderne open samenleving met behulp van islam en massa-immigratie lijkt het verst gevorderd in Zweden, jarenlang hoogscorend in al het vergelijkend onderzoek naar welvaart en welzijn, maar nu hard op weg zich te ontwikkelen tot een typisch islamitische anti-cultuur, hellhole, dysfunctional ‘culture’, hoog scorend in onderzoek naar mensenrechtenschendingen, corruptie, vrouwenonderdrukking, enzovoort. Zullen de Chris Kijnes van deze wereld het kunnen opbrengen om te komen tot voortschrijdend inzicht, of zullen zij volharden in hun ‘Wij willen het niet weten, wij kijken er van weg, wij ontkennen wat er gebeurt, het bestaat niet, het kan niet, het mag niet, islam is goed, islam is lief, islam is vrede” ???
www.gatestoneinstitute.org/6287/sweden...

Benedict Broere | 08-08-15 | 11:26

En ondertussen haalt Chris met zijn roze bril gezellig met Jan Eikelboom herinneringen op uit het Cairo van 50 jaar geleden. Walgelijk dat wegkijken. twitter.com/Chrkij

blafmeneer | 08-08-15 | 10:59

Ik heb nog nooit zo een waardeloos column gelezen.

3Xniks | 08-08-15 | 10:20

Linkse intelectuele journalisten met een roze zonnebril op. Die een hekel hebben aan defensie. Deze mensen zijn nog steeds niet wakker. En dan ook nog schrijven dat het allemaal de invloed is van de westerse landen dat dit onstaan is. Knip en plak stukje met heel veel onjuist heden. VPRO moet maar eens opgeheven worden. Was ooit een progressieve omroep. Ze gaan terug in de tijd. Net als de islam. Regering wordt eens wakker ga investeren in veiligheid/ defensie of moet nl weer gered worden door de Amerikanen.

franck7020 | 08-08-15 | 10:12

kapitein oosterlng | 08-08-15 | 00:59 Karen Armstrong is een verschrikking wat betreft de islam. Zij zegt bijvoorbeeld dat de islam de gouden regel onderschrijft, van ‘doe niet een ander wat je niet wilt dat jezelf geschiedt’, als van toepassing voor iedereen ongeacht sekse, status, geloof, enzovoort. Maar de islam maakt zelf overduidelijk een onderscheid in ‘gebied van de vrede’ en ‘gebied van de oorlog’. Bovendien staat de islamitische leer bol van oproepen tot geweld tegen de andersdenkende, is het zeer discriminerend tegen vrouwen, en is het algemeen een bron van discriminatie en intolerantie. Het vervelende is dan dat mevrouw Armstrong wel steeds in beeld verschijnt, in bijvoorbeeld Buitenhof of bij de IKON, als er iets aan islam geduid moet worden. En op de een of andere manier zijn dan altijd uiteindelijk ‘het Westen’ en ‘Israël’ de eigenlijke oorzaak van alle ellende en is de islam slachtoffer en religie van de vrede. Armstrong is de vleesgeworden goedmens, totaal bevangen van culturele zelfhaat en verheerlijking van al het niet-Westerse. Ironisch is dan dat bijvoorbeeld een auteur als de Duits-Egyptische politicoloog en historicus Hamed Abdel Samad, boek na boek schrijft over de culturele catastrofe die de islam is. Zoals hij ook net als vele andere islamcritici rond de klok beschermd moet worden tegen aanhangers van de ideologie die hij bekritiseert. En dit is het opvallende in de hele kwestie, dat er bepaalde Westerse intellectuelen zijn die hardnekkig de islam verbloemen en goedpraten, en dat er daarnaast intellectuelen zijn afkomstig uit de islamitische wereld zelf, mensen die vaak ternauwernood ontsnapt zijn aan de islamitische terreur en doodsbedreiging, en die daar nog steeds voor moeten waken, die waarschuwen voor het gevaar dat de islam is, en die zich zeer verbazen over de naïviteit van Westerse intellectuelen en hun Efteling idee van de islam. In de vorige eeuw zag je eenzelfde mentale verwarring wat betreft het communisme, met enerzijds de goedpraterij van het communisme, en anderzijds de dissidenten die probeerden duidelijk te maken wat voor een monster het communisme is. Mogelijk dat een psycholoog in staat is dit fenomeen te duiden. Mogelijk moet het gezien worden als vorm van paradigmatische blindheid. Men is gestoord, leeft in een waan, die potentieel zeer vele mensen het leven kost en waarbij veel cultuur risico loopt te worden afgebroken. Wat betreft Nietzsche… Zou hij nog leven, dan zou op Geenstijl zitten denk ik, om constant in te beuken op de politiek correcte zwakzinnigheid. Zoals waarschijnlijk elders zijn schrijfsels geweigerd zouden worden, als racistisch, nazistisch en islamofoob.

Benedict Broere | 08-08-15 | 10:06

Gratis tip. Lees het laatste boek van Houllebecq. Onderworpen is de titel. Het gaat over Frankrijk in 2020 wanneer de eerste islamitische president wordt gekozen. De elite gefileerd.

ristretto | 08-08-15 | 08:29

-weggejorist-

hetvolkspreek | 08-08-15 | 08:04

@Meeroever | 07-08-15 | 15:25
Het tot stand komen van de islam en de persistentie ervan is niet om te lachen. Het is om te huilen. Het slaat iedere vorm van geloof in de mensheid er onderuit.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 06:21

@Vogelbeest | 07-08-15 | 15:25
Kijk ook eens in Nederland.
De eerste generatie sprak slecht Nederlands maar hun kinderen droegen geen hoofddoeken op school.
De volgende generaties zouden wel 'integreren'.

Niets is minder waar. De moslimjeugd radicaliseert in moordend tempo. Soms zelfs letterlijk.

wakkere_nederlander | 08-08-15 | 03:06

@Benedict Broere
Karen Armstrong denkt echt dat het nog goed komt...
Lezend in Also sprach Zarathustra: O diese Guten! Gute Menschen reden nie die Wahrheit; für den Geist ist solchermaßen gut sein eine Krankheit.
*CcMed*

kapitein oosterlng | 08-08-15 | 00:59

Meisjes en jongens, geschiedenisles van juf Kribo;

5% tot 10% Islam: sociale onrust en bedreigingen.

10% tot 25% Islam: verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% tot 50% Islam: vrijheid van meningsuiting wordt aangetast. oorspr.bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

50% of meer Islam: totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart,
Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood.

WINSTON CHURCHILL

Een en ander u aangereikt door.........

mevr.Kribo | 08-08-15 | 00:20

Die gast is niet dom. Die is turbo-dom. Hij zou een moslim kunnen zijn qua anti-intellect.

IQmin100 | 08-08-15 | 00:17

Het is fijn een Goedmens te zijn.
Jezelf moreel superieur voelen, het werkt verslavend.
Het gevoel dat van Aartsen krijgt als hij weer eens in de spiegel kijkt: een gevoel van gelukzaligheid.
Het gevoel van zelfgenoegzaamheid is zo sterk dat zelfs in een spiegel vol barsten, de barsten niet gezien worden.
Chris Kijne is een hopeloos figuur, reddeloos verloren in zijn schijnwereld.

Jan Dribbel | 07-08-15 | 22:58

Politie en geheime diensten zijn voortdurend bezig islamaangedreven drang tot terreur&destructie te verhinderen realiteit te worden, maar de poltiek correcte stoornis wil niet dat het iets te maken heeft met de religie van de vrede. Er komt een moment dat al deze mensen worden opgepakt en weggesloten in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen. En dan kan eindelijk een aanvang worden genomen met het de moderne open samenleving beschermen tegen krachten die heel ijverig bezig zijn het te veranderen in het totalitair sadistisch universum dat elders al 270 miljoen andersdenkenden heeft vermoord en diverse culturen heeft vernietigd.
themuslimissue.wordpress.com/2015/08/...

Benedict Broere | 07-08-15 | 22:38

Cognitieve dissonantie optima forma: "Wat helpen kaars en bril als den uil niet zienen wil".

Dr. Dr. Bartholdy | 07-08-15 | 22:28

Het is niet wat het lijkt.

Rest In Privacy | 07-08-15 | 22:18

Mag het allemaal wat eleganter heer Kijne?

Rest In Privacy | 07-08-15 | 21:13

@Schoorsteenveger | 07-08-15 | 18:59
Dat is inderdaad wel een dikke plus.

RobberenRukkie | 07-08-15 | 20:51

Zo, zijn we nu wakker, meneer Kijne?
Of gaan we de kop nog wat verder in het zand steken?

de honden blaffen... | 07-08-15 | 20:49

@ Schoorsteenveger | 07-08-15 | 18:59
Marvellous. Petje af!

Thomas333 | 07-08-15 | 20:40

taxhond | 07-08-15 | 15:28

Je kunt beter zeggen wat er met die vriend loos was en nu niet meer. Het licht doemt soms op de raarste momenten op en ineens valt dat kwartje dat al jaren is blijven steken. Religie ,alle religie het is een wereldse plaag.

tweetybird | 07-08-15 | 20:24

"Hé Chris,wake the fuck-up & appologise,asshole."

R.B.Scott | 07-08-15 | 20:02

'De Islam werd de oplossing. Dat die oplossing zo gewelddadig is geworden, heeft allerlei oorzaken.' Hij geeft dus wel gewoon toe dat Islam gewelddadig is. Helaas gaat hij een paar zinnen later alweer de mist in. Blijkbaar is de Arabische 'lente' ook al de schuld van het Westen.

His Lordship | 07-08-15 | 20:02

Over de islam as such:
"And kill them wherever you find them…
"Then fight in the cause of Allah…
"Fighting is prescribed for you,
"As to those who reject faith, I will punish them with terrible agony
"Soon shall We cast terror into the hearts of the Unbelievers
"Let those fight in the way of Allah
"Those who believe fight in the cause of Allah
…if they turn renegades, seize them and slay them wherever ye find them
"And be not weak hearted in pursuit of the enemy;
…that they should be murdered or crucified or their hands and their feet should be cut off on opposite sides…
"I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them"
"And fight with them until there is no more fitna (disorder, unbelief)
"O Prophet, exhort the believers to fight..."
slay the idolaters wherever you find them, and take them captive and besiege them
"Fight against them so that Allah will punish them by your hands
"Fight those who believe not in Allah
may Allah destroy them;
"O Prophet! strive hard against the unbelievers and the hypocrites and be unyielding to them; and their abode is hell, and evil is the destination."
fight those of the unbelievers who are near to you
so We destroy it with utter destruction."
"Therefore listen not to the Unbelievers, but strive against them with the utmost strenuousness..."
smite at their necks till when you have killed and wounded many of them,
"Muhammad is the messenger of Allah. And those with him are hard (ruthless) against the disbelievers
"Surely Allah loves those who fight in His way"
"O Prophet! Strive against the disbelievers and the hypocrites, and be stern with them. Hell will be their home,
Allah's Apostle said... 'I have been made victorious with terror'
"The Messenger of Allah said: I have been commanded to fight against people so long as they do not declare that there is no god but Allah."
Fight in the name of Allah and in the way of Allah. Fight against those who disbelieve in Allah. Make a holy war...
"Kill any Jew who falls under your power."
"Killing Unbelievers is a small matter to us"
“Allah said, ‘A prophet must slaughter before collecting captives. A slaughtered enemy is driven from the land. Muhammad, you craved the desires of this world, its goods and the ransom captives would bring. But Allah desires killing them to manifest the religion.’”
"Fight everyone in the way of Allah and kill those who disbelieve in Allah."
if your refuse my Call, you’ve got to remember that all of your possessions are perishable. My horsemen will appropriate your land, and my Prophethood will assume preponderance over your kingship."
www.thereligionofpeace.com/quran/023-v...

Benedict Broere | 07-08-15 | 19:54

Misschien dat Dhr. Kijne vast kan gaan instuderen hoe hij 'ich habe das nicht gewusst' zegt in het Arabisch. Dan ga ik vast even aan mijn oma vragen wat ze nu ook alweer precies deden met verraders net na het einde van de oorlog.

saidnowomanever | 07-08-15 | 19:31

Hoger opgeleiden en linksmenschen zijn vaak gefocust op status: men wil intelligent, ruimdenkend en internationaal over komen. Daarom maakt men zich wijs dat men veel van de wereld weet, dat tolerant zijn en (naief) optimisme over andere culturen een teken is van intelligentie.
.
Maar men is in werkelijkheid alleen maar arroganter dan de rest, niet intelligenter. Men hobbelt gewoon achter de consensus aan en samen met het oude taboe op het bekritiseren van religie leidt dit tot het cultuurrelativisme dat we vandaag de dag overal zien.
.
Maar een echt intelligent en onafhankelijk denkend persoon zou eerder dit zeggen wanneer hij een vraag krijgt over de islam: www.youtube.com/watch?v=5sEcBzxoMB8

hitchslap2.0 | 07-08-15 | 19:31

In 1975 ontmoette ik mijn eerste vrouw op het strand van Tanger. Ze was (en is) een moslim. Ze viel me op in haar mooie roze bikini. We trouwden een paar jaar later en kregen twee mooie kinderen.

Als je nu naar Tanger gaat en het strand bekijkt, dan kom je geen bikini's meer tegen, alleen vrouwen in sjelleba en of boerka. Dat is de moderne wereld. We verstoppen de schoonheid van de vrouw. Met we bedoel ik de moslimwereld.

Misschien moet Chris Klijne daar eens een kijkje nemen en dan zal ik hem de foto's van toen op strand wel ter beschikking stellen. Ben benieuwd.

Graaf Monte Cristo | 07-08-15 | 19:26

Dit soort teksten:
"overigens vind ik, lief NOS-journaal, dat we dit soort filmpjes helemaal niet moeten laten zien, maar dit terzijde."

De hele kop in het zand mentaliteit straalt er van af.
En dan komen met in de jaren 60's was het wel allemaal zo goed.

Man man wordt eens wakker.

Corwin02 | 07-08-15 | 19:25

De heulers partij van de moffen de NSB was vlak voor 1940 ongeveer net zo groot als wat verraderskliek de PvdA nu nog over heeft aan kiezers .

blauwe zander | 07-08-15 | 19:23

Beste Chris,

Als een echt intelligent mens durft na te denken en durft te redeneren dan kan je niet tot een andere conclusie komen dat ELKE vorm van religie minderwaardig is aan het menselijk wezen zelf.
De religie die dan het meest geweldadig en verstorend werkt, dient dan ook te worden bestreden.
Eerst met Rede dan met hand en tand.
Kwestie van stelling nemen.

diddley2 | 07-08-15 | 19:07

In de tweede helft van zijn column komt de - sinds lang overbekende - aap uit de mouw: het is uiteindelijk, linksom of rechtsom, goedschiks of kwaadschiks, hoe dan ook, de schuld van het blanke, arrogante, cultuur-imperialistische, zo niet racistische Westen.
Kynes kul columns zullen nog wel even doorkabbelen: het gif van het multiculturalisme verdwijnt niet van de een op de andere dag uit zijn brein. Kan nog wel een paar decennia duren. Veel kans dat het nog voor zijn dood gebeurt, geef ik het niet.

Thomas333 | 07-08-15 | 19:07

De enige mensen die dit soort flutstukjes überhaupt trekken zijn mensen die net zo naïef en dom zijn als de schrijver. Soort zoekt soort, zeg maar.

Jimmydepimmy | 07-08-15 | 19:05

"Voor wie daarbij nog een shotje tegengif wil..." Lijkt erop dat je jezelf helemaal volgespoten hebt, Chris. Dat je verslaafd bent aan die verbleekte ideeën over een vrije wereld waarin eenieder eigenlijk hetzelfde wil, en dat je daar niet los van wilt komen. Je wilt eenzelfde soort vrede op aarde als de islam, opgelegd pandoer. Mensen die verstandig zijn moeten ook de vrede willen die jij voorstaat, is het niet Chris? Verstandig zijn is goed zijn, verstand hebben is deugen. Wat waar is, is ook goed. Al het andere is verontrustend en put alleen maar uit. Je ziet er moe uit, Chris, op die foto onder je column, en oud. Je probeert zekerheid uit te stralen, maar we zien de angst in je ogen. Dat het allemaal tevergeefs is geweest, dat die 'heile Welt' waarin jij en je vrienden zich zo lekker voelden eigenlijk van bordkarton is, een flinterdun decor, een schijnwereld met schijnwaarden, nep, namaak, niks. VPRO? Nep, namaak, niks. Linkse idealen? Nep, namaak, niks. Marx? Nep, namaak, niks. Sartre? Nep, namaak, niks.
Zet nog een een plaatje op, Chris, "The times are a'changin'" of zo, of beter nog "The Best of Bob Dylan", dan hoef je even niet op te staan. Steek een joint op en trek een fles whisky open, zo eentje die je je destijds niet kon permitteren, en voel hoe het leven als droog zand tussen je vingers wegglipt. Proost Chris.
"Ein wenig Gift ab und zu: das macht angenehme Träume. Und viel Gift zuletzt, zu einem angenehmen Sterben." liet Nietzsche zijn Zarathustra zeggen over "de laatste mens". Een rake typering van de moegestreden Gutmensch die niet meer na wil denken, die enkel nog rust wil en een aangenaam toeven in een herkenbare, platgeslagen wereld zonder pijnen en pijntjes.
"He jasses, moet dat nu, op de Gooische Heide?" Ja, Chris. Die Gooische Heide is weliswaar een prachtig decor om brave herdertjes met hun kudden ten tonele te voeren, lieve oermensjes die niets liever willen dan op hun fluit de prachtigste melodieën ten gehore brengen, maar de wereld zit vol dissonanten, Chris, valse noten, en je moet die willen horen, je moet daar je oren niet voor afsluiten.
Niet te veel zuipen, Chris. Het helpt niet. Morgen is de wereld even lelijk als vandaag, dat wilde Sartre je destijds al vertellen. Maar je begreep dat niet.

Schoorsteenveger | 07-08-15 | 18:59

Gelukkig stinkt stuitende naieviteit niet anders zijn Nederland een rottende haring gelijk zijn..

El Wray | 07-08-15 | 18:57

Wat is dat toch met dat linksvolk? Ze zijn allemaal waarschijnlijk meermaals in het RK Italië geweest en zien daar (gewoon in 2015) vrouwen in korte rokjes lopen. Maar dat is dan geen reden om het christendom niet af te zeiken. Maar een foto van 50 jaar geleden en hop de islam deugt weer voor de komende 10 jaar.
Onbegrijpelijk.

Barani517 | 07-08-15 | 18:54

Wat een plank voor zn kop heeft die gast

Stilett | 07-08-15 | 18:53

houdt = houd

Aristotalloss | 07-08-15 | 18:26

Dhr. de Wit | 07-08-15 | 18:13
Eén zwaluw maakt echt nog geen zomer; houdt je kruit droog.

Aristotalloss | 07-08-15 | 18:25

Die fotoreeks van de Uni. van Caïro door de jaren heen steeds conservatiever wordt is bij die man toch wel bekend? http://www.democraticunderground.com/10024727575

Oeleflaffel | 07-08-15 | 18:21

Komt er dan eindelijk beweging in de publieke discussie? Het mocht eens tijd worden zeg.

Dhr. de Wit | 07-08-15 | 18:13

@Rätselhaft | 07-08-15 | 18:06
Het zit anders.
In 1975, toen deze foto werd gemaakt, had 98% de pretknop nog.

pennestront | 07-08-15 | 18:10

En zo vraag ik me af wat er mis is met dergelijke columnisten en gutmenschen (mislukte tv-sterren doen het natuurlijk alleen om de aandacht) die ondanks duizenden voorbeelden de islam blijven zien als onschuldige religie. Weg met de leugenachtige NPO!

First Contact | 07-08-15 | 18:04

Ik vind het toch ronduit verheugend dat Klijne door zijn eigen publiek vrijwel unaniem afgemaakt wordt. Zoveel inzicht had ik op die site niet verwacht. Er is nog hoop!

Petrus Poortwachter | 07-08-15 | 18:01

Kijne is geinfiltreerde maakbaarheidszombie, ken hem.

pennestront | 07-08-15 | 17:57

Mensen als Chris Kijne worden alleen overtuigd als hun geliefde dochters door een door islam geïnspireerd klootzakje van hun fiets worden getrokken en gemolesteerd. Als het zover is ben ik benieuwd wat die goedprater dan opschrijft in zijn column.

superlenig | 07-08-15 | 17:52

Ooit door een andere reaguurder ergens gepost.
Mocht iemand het hierboven al hebben gepost:
Sorry, dubbel houdt beter.

www.youtube.com/results?search_query=...

Gamal Abdel-Nasser Recalling a 1953 Conversation on Hijab.

hallevvezool | 07-08-15 | 17:49

Wat er IN GODSNAAM aan de hand kan zijn als ook een collega journalist, met zijn brede blik en tolerante aard, de islam nu onverholen een achterlijk woestijngeloof vindt?

Het antwoord is simpel: de ogen van de collega journalist zijn eindelijk eens even open gegaan en de beperkte, door politieke correctheid gehinderde blik, heeft de collega journalist verruild voor een bredere blik met oog voor de gevolgen van een niets ontziende islam, waarvan de aanhangers zich in veel landen steeds nadrukkelijker laten gelden ten koste van de andere burgers. Dat is er aan de hand en verder niets.

Angelica | 07-08-15 | 17:37

Die meisjes in Minya basketballen niet meer in korte broekjes. De kans op een plofbroeder met TNT-gordel is veel te groot. H

Hirsch Ballast | 07-08-15 | 17:37

'T is wat.

harry21 | 07-08-15 | 17:32

Ik zal nooit begrijpen waarom het voor de linksmensen de normaalste zaak van de wereld is om Christenen niet voor vol aan te zien en tegelijkertijd de islam te omarmen. Intellectueel en emotioneel niet te bevatten.

Rest In Privacy | 07-08-15 | 17:32

Alleen al dit stukje tekst:"jongetjes die hier in ons eindeloos prettige land zijn opgegroeid"
Eindeloos prettige land..... Dat is al een jaartje of 15 niet meer hoor!

The7thGuest | 07-08-15 | 17:27

Toch altijd apart dat er bij de haren bijgehaald moet worden dat "er ook mensen zijn die wat anders in de koran vinden".
Dat is een beetje raar apologisme naar mijn idee. Als iemand iets positiefs haalt uit Mein Kampf of het Rode Boekje betekent dat toch niet meteen dat die twee boeken geen instrument zijn om goedgelovige mensen tot waanzinnige daden van geweld te drijven?

Myrkie | 07-08-15 | 17:25

@Graaf van Egmont | 07-08-15 | 16:27
.
Correct waarde Graaf. Nasser is waarschijnlijk gewoon vergiftigd in een Zionistisch complot. Goed weekend.

Piet Karbiet | 07-08-15 | 17:23

Het is werkelijk niet te geloven hoe ver links Nederland wil gaan om zichzelf in de maling te nemen. De Islam weer vredig denken te kunnen noemen door te wijzen naar een foto uit de jaren 60? Serieus? Is dit journalistiek?

Beste meneer Klijne, ik ga straks in mijn lange treinreis een werk lezen van een Islamitische geleerde genaamd Abul Ala Maududi en de titel van zijn essay is "De straf voor de afvalligen conform Islamtisiche wetgeving". IK STEL VOOR dat u ook eens een boek openslaat over de Islam en niet over moslims, want die zaken zijn niet hetzelfde namelijk. Ik voel me er heel onprettig bij dat ik dit anno 2015 nog aan een journalist van uw leeftijd moet uitleggen.

DavidLebbeus | 07-08-15 | 17:17

Die ivoren toren is een minaret waar Chris vanaf geflikkerd wordt als de sharia hier gaat rechtspreken. NPO journalisten zijn tokkies die gesteriliseerd dienen te worden en de anita's die ermee noiken ook.

Ongeblustekalk | 07-08-15 | 17:17

@malang | 07-08-15 | 17:11
mooi ja, laten we dan maar onthouden, als het zover komt, staan de socialisten voorop aan het front, hun rotzooi mogen ze eerst zelf confronteren, wie overloopt wordt van achteren afgeschoten, want eenmaal verraad plegen door debiliteit is genoeg, tweemaal is sterven.

DesDemona | 07-08-15 | 17:15

www.vpro.nl/buitenland/smaakmakers/chr...

Dit schrijft P.G. als reactie onder het stuk van Kijne op de VPRO-site:

"Er komt een tijd dat wij moeten vechten tegen het paard van Troje. Onthoud goed vriend, dat ik er tegen die tijd persoonlijk werk van maak om types als u tegen te houden op het vliegveld naar een veilig oord met uw door het volk verworven exorbitante geldbedragen. U zult aan den levende lijve ondervinden wat anderen ook moeten ondervinden. U zult de rit uit moeten zitten net als een ieder. Juist mensen als u zullen de puinhopen diep onder ogen moeten zien die zij zelf veroorzaakt hebben of een aandeel in hebben. U met uw wereldvreemde gutmensch-houding uw solonsocialistische overtuigingen zullen aan het front gezet worden. U zult werken tot aan uw laatste snik om dit land te verdedigen met hand en tand, u zult uw laatste dagen slijten de puinhopen te herstellen. U zult na dit alles verantwoording leggen voor uw bijdrage aan dit alles. Neurenberg 2.0 zal alle islamofacisten en zij die met hen heulen terrechtwijzen. De geschiedenis herhaald zich, beraadt u goed aan welke kant u staat. Het is immers zij tegen ons, 1400 jaar geleden al en nu nog steeds. U zult zien wanneer de populatie moslims groeit, de achterlijke invloed en toestanden toenemen. Het klinkt allemaal raar en weerzinwekkend! Walgelijk! Waanzinnig! Maar u zult zien. Linkse termen als; polariseren, xenofobie, islamofobie en racisme steeds minder als kwetsende aanteigingen zijn. Het zijn immers holle frasen die voortkomen uit uw kliek".
=====
Zou zomaar kunnen dat P.G. gelijk gaat krijgen.

malang | 07-08-15 | 17:11

meneer Q | 07-08-15 | 16:51

De Islam zal zich zelf vernietigen van binnenuit , kijk nu naar het Midden-Oosten hoe Moslims elkaar
de kop inslaan.
Er is nu strijd om welk pad ze moeten volgen die de Profeet Mohammed heeft uitgestippeld.

Eurotokkie | 07-08-15 | 17:09

Ik had er graag bij willen zijn (zelfs op de Gooische Heide). Het moment waarop die collega het licht zag en de schellen van zijn ogen vielen. Het moet ongeveer zijn zoals een kind dat voor het eerst een verband legt, een redenering volgt en ontdekt dat die steekhoudend is, inzicht verwerft. En dan het contrast met die columnist die er met zijn pet niet bij kan. Priceless.

Stijlicoon | 07-08-15 | 17:08

Ik zie Marie er ook voor aan om straks als ze huis, boom, kind, opel zafira heeft, in Het Reservaat te gaan wonen.
Dat kan twee dingen betekenen:
1. Marie is een wolf in schaapskleren
2. Dat reservaat gaat het lastig krijgen over een jaartje of 15.

BeunDeHaas | 07-08-15 | 17:06

Altijd lastig mensen die onderdeel vant probleem zijn die denken dat ze onderdeel van de oplossing zijn.

Rest In Privacy | 07-08-15 | 17:03

@Muggenmepper | 07-08-15 | 16:57
Hehehe..;)

RobberenRukkie | 07-08-15 | 17:03

Islam heeft niets met religie te maken, het is de uiting van een totalitair systeem, het is een ideologie, net zoals het communisme en socialisme.
Daarom doet links ook zo krampachtig als er kritiek komt op de walgelijke uitspattingen en wreedheden van Islam.

Bolder | 07-08-15 | 17:02

Het beginstadium van Alzheimer. Korte termijn wordt snel vergeten, maar het verleden verdwijnt pas het laatst. Zo kun je toch relatief gelukkig vegeteren op je herinneringen en steevast ontkennen dat vervelende dingen gebeurd zijn. Zo ken ik iemand die nog jaren eten maakte voor haar overleden zoon, want straks komt hij eten. Zelfs dat hij niet kwam vergat ze.

Zo ook meneer Kijne, gelukkig in de wetenschap dat Egypte een verlicht land is zonder vrouwenonderdrukking, IS een picnic organiseert en dat er geen Marokkaanse misdaad is in NL.

bergsbeklimmer | 07-08-15 | 17:01

@RobberenRukkie:
Maar weten zij wel dat in de jaren 60 onder een seculiere dictator in een koptisch dorpje vrouwen mochten basketballen? Dat moet toch troost geven.

Muggenmepper | 07-08-15 | 16:57

Beste Chris, ik ben in de gelukkige omstandigheid te mogen wonen in een puik appartementencomplex in het centrum van een van onze middelgrote steden. Om mij heen een allegaatje van brave, hardwerkende burgers die ieder op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan dit fraaie land. Behalve twee dan te verstaan. Mijn twee Islamitische (jonge!) buurvrouwen. Een die van haar liefhebbende echtgenoot de deur niet mag verlaten en al kokend, strijkend en haar ega huwelijkse diensten verlenend haar dagen slijt. En de ander was een tot voor kort prachtige, hardwerkende en westers georiënteerde jonge Marokkaanse vrouw. Echter na een bezoek met papa aan Marokko mag ook zij al hoofddoekdragend wegkwijnen achter haar geraniums. Maar goed, van laatstgenoemde hebben we in ieder geval de foto's nog.

RobberenRukkie | 07-08-15 | 16:55

Probeer je even voor te stellen hoe Europa er over 50 jaar uitziet (voor kinderen en achterkleinkinderen).
Duitsland: een moslimmeerderheid en een islamitische president; Merkel zei het al: moslims horen bij Duitsland.
Ik verwacht zoals Donner al zei: 'als de meerderheid van de bevolking de sharia wil, dan moet dat kunnen', hier ook de invoering van sharia.

meneer Q | 07-08-15 | 16:51

Zou hij iets leren van de reacties op zijn artikel. Ben er bang voor. Voor sommigen is het een lang proces.

Politicusincapabelus | 07-08-15 | 16:50

@Digital Refugee | 07-08-15 | 16:49
profeteks = profetesk

Digital Refugee | 07-08-15 | 16:50

Parel van het Zuiden | 07-08-15 | 16:30
Ze maken zichzelf onmogelijk. Lees de column van die arme, zielige Chris en je voelt dat hij de wanhoop nabij is. Hij wéét maar wil niet onderkennen dat hij weet. Zo lopen er heel veel rond. Ze wéten dat ze hun denkbeelden danig bij moeten stellen, maar dat is een rouwproces, een stervensproces. Al die half begrepen of half gelezen, maar desondanks zo gekoesterde boeken op die lichtjes doorbuigende boekenplanken, al die exemplaren die elke dag, als waren zij een spiegel van de ziel, zo trouw vertellen dat hun lezer het als mens best wel een eind geschopt heeft, dienen te worden herijkt, en dat doet pijn, dat snijdt in de ziel.
Partir, c'est mourir un peu. Afstand doen van sterk verouderde, ondeugdelijke denkbeelden is een exercitie doe door de meesten als uiterst pijnlijk wordt ervaren en daarom wordt uitgesteld. Tot het niet meer anders kan.
"Mijn vriend is een verstandig mens." Daar kun je kennelijk niet omheen, Chris.

Schoorsteenveger | 07-08-15 | 16:49

Hahaha, prachtig dit. Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voordat ook ander Gutmenschen hun kop uit het zand trekken en zien wat voor een achterlijk, fascistoïde (want geen andere levensovertuiging duldend) kutgeloof de Islam eigenlijk is.
.
Nu zijn alle geloven achterlijk en kudt, want ingegeven door domheid en de weigering om eens even goed logisch na te denken en de realiteit onder ogen te zien, maar de Islam is extra-kudt omdat het ook elk ander mens zijn diepe achterlijkheid wil opdringen. En daar zit de mensheid niet op te wachten.
.
Willen we ooit het universum bevolken, dan kunnen we niet gehinderd worden door dombo's die denken dat daar al een wraakzuchtig fantasie-vriendje woont, geassisteerd door een gewelddadig profeteks baardmannetje.

Digital Refugee | 07-08-15 | 16:49

Typisch VPRO. Helemaal in de jaren '60 blijven hangen..
.
Maar zichzelf wel progressief noemen hé.

metdedag | 07-08-15 | 16:46

Na de totale chaos van het islamitische deel van Caïro is een bezoekje aan het koptische gedeelte een absolute verademing. Nuff said.

o)+ | 07-08-15 | 16:38

Chris Kijne is een exemplaar van de schijnelite van de valse munters uit de jaren zestig.

frisenfruitig | 07-08-15 | 16:37

Wonderful-Life | 07-08-15 | 15:54

Hetzelfde als nu, maar daar moeten jij en ik dan wel voor zorgen. Met opgestroopte mouwen en hopelijk zonder pang-pang

Fratello | 07-08-15 | 16:35

"misschien dat de realiteit zich dusdanig begint op te dringen dat zelfs de NRC-lezers en D66-stemmers in de hoogste ivoren torens er niet meer omheen kunnen"
No way in hell. De typische policor gutmensch zal nooit, maar dan ook helemaal nooit toegeven dat zijn denkbeelden fout blijken te zijn. Al wordt zijn dochter ontvoerd, verkracht en in de fik gestoken door IS omdat ze haar gezicht niet heeft bedekt, al wordt het oorlog met IS, het is en blijft de schuld van Wilders en andere gemene blankmensen.
No.
Matter.
What.

jemagookniksmeer | 07-08-15 | 16:34

@Parel van het Zuiden:
Nog even geduld, kan nooit lang meer duren.

Muggenmepper | 07-08-15 | 16:32

@Mark_D_NL | 07-08-15 | 16:31
voorbedachteN rade.

Mark_D_NL | 07-08-15 | 16:32

Chris heeft waarschijnlijk in zijn jonge jaren een waterpijp doorgeslikt. Man wat een onzin kraamt die kerel uit. Kende hem niet, had nog nooit 1 column gelezen. En dat gaat dus ook niet gebeuren. Lijkt me ook dat deze krant hem moet ontslaan voor Wegkijken met voorbedachte rade.

Mark_D_NL | 07-08-15 | 16:31

Ik heb het gehad met Ons Soort Mensen. Wat mij betreft jagen we ze direct na de jihadi's de grens over. Allemaal, maar laten we beginnen met degenen in het bezit van een lidmaatschap van een gevestigde politieke partij. De huidige staat van onze samenleving dient vergolden te worden. Zo Snel Mogelijk.

Parel van het Zuiden | 07-08-15 | 16:30

Ook Chris Kijne is een policorre lul die niets begrijpt van de islam "as such".
Als de islam vredelievend en moreel positief van aard was, zouden het Midden-Oosten en Noord-Afrika niet zo'n bron van ellende zijn, Chris. Lees die koran/Hadith-teksten, lul. Dat is de volmaakte boodschap van Allah waaraan niet getwijfeld mag worden. Doen jij of je familie of jullie nazaten dat wel, dan volgt uiteindelijk onderdrukking en uitroeiing. De jihad is in volle gang en komt naar je toe. Het gaat langzaam en slopend, en jij werkt er aan mee met je domme column.

Fijnstoffer | 07-08-15 | 16:29

Piet Karbiet | 07-08-15 | 16:20
Nasser is toc niet vermoord? Dat was zijn opvolger Saddat.

Graaf van Egmont | 07-08-15 | 16:27

Wie is die randdebiel?

eerstneukendanpraten | 07-08-15 | 16:25

Aristotalloss | 07-08-15 | 15:49
Men las Sartre en maakte zichzelf en anderen wijs dat er achter al die culturele en religieuze facades een écht, authentiek, vrij mens verscholen zat. Je moest die authentieke mens alleen maar even wakker schudden, en dan zou hij of zij het wel snappen en als vanzelf kiezen voor ultieme vrijheid.
Chris is die naïviteit nog niet te boven gekomen.

Schoorsteenveger | 07-08-15 | 16:24

Ach ja, de socialist Nasser. Hier liepen heel wat linksche mensen van de PSP, PPR en CPN met hem weg. Tot ie door salafisten werd doodvermoord. Afijn. Er ligt daar weer een nieuw Suezkanaal, gegraven door ... het Westen:
www.nu.nl/buitenland/4101651/nieuw-dee...

Piet Karbiet | 07-08-15 | 16:20

Ieder weldenkend mens wordt kotsmisselijk van de islam.
Iedere vrouwenhatende debiel geilt op de islam.

DesDemona | 07-08-15 | 16:20

Als je vijftig jaar terug in de geschiedenis moet duiken om vrije Egyptenaren te vinden, is dat omdat die er vandaag de dag niet zoveel zijn. Wat heeft die Chris Kijne toch een bord voor z'n kop zeg. Man man man.

Ebert de R | 07-08-15 | 16:20

Kijne word in de comments onder zijn stuk met steekhoudende argumenten en bewijzen volledig afgeserveerd. Dus die comments zullen wel gewist worden en de boel op slot.
Alles om maar de schijn op te houden.

sinar2 | 07-08-15 | 16:20

Raar hoor. Best een intelligente column, maar toch zo ver bij de werkelijkheid vandaan. Alsof heel rechts Nederland denkt dat de huidige situatie altijd bestaan heeft. Het is dit soort paternalistisch denken dat het zo moeilijk maakt met deze lui te communiceren. Dat idee dat als mensen niet hetzelfde denken, het sowieso verkeerd is.

Normaal gesproken is het verwijzen naar het verleden van met Midden-Oosten een rechts ding. Dan toont men foto's uit het Iran van de jaren '60 om te laten zien hoe modern en verlicht het land was voordat men een heilig boek en de interpretaties daarvan oplegde aan de hele bevolking. Dat is namelijk het hele eier-eten als men het over "de Islam" heeft. Dat slaat niet op de individuele gelovige, of op alle interpretaties in de geschiedenis van de Islam. Dat slaat op de Islam die heden ten dage wordt uitgedragen door de mensen met macht. En dat is dus de intolerante, anti-Westerse, gewelddadige Islam van de IS, Hamas of Erdogan. De Islam van straatterroristjes, en van anti-semitische, linkse Israël-haters.

En die Islam is het grootst, tegenwoordig. Of in ieder geval het meest machtig. Kijk maar hoe snel onze leiders er voor buigen. De gematigde Moslim die gewoon lekker in korte broek basktebal wil spelen laten ze net zo hard stikken.

Daarmee kiezen mensen als Kijne constant en zonder blikken of blozen partij voor extremisten die de meest walgelijke taal uitslaan. Ze importeren ze naar ons land. En waarom? Vaag gelul over onze erfzonden, en je bent een racist als je kritiek hebt op dit soort overheidsbeleid.

Mensen als Kijne vinden de extremist misschien walgelijk, maar ze hebben wel de deur voor hen opengezet. En dan nu zeuren dat mensen de Islam vereenzelvigen met de meest prominente stroming daarvan, i.p.v. zich afvragen waarom deze kant van de Islam zoveel steun krijgt van zijn eigen politieke kliek.

Piet van het Padje | 07-08-15 | 16:19

Chris is nog uit de tijd dat je nachtenlang pijp rokend kon kouten over de verworvenheden van het socialisme naar goed Russisch en DDR gebruik. Natuurlijk zag hij in die tijd niet dat Nasser, als goed socialist, iedereen in het gevang gooide die maar even een bedreiging voor zijn positie begon te worden. Met name de moslims dus. En natuurlijk wel afgeven op de andere dictator de Shah van Perzië, want die werd door het verderfelijke Amerika gesteund.

Graaf van Egmont | 07-08-15 | 16:19

Er is geen slechter mens dan een gütmensch.
Zij zijn samen met de liberalen de nagel aan de doodskist van de Westerse beschaving. De liberalen hadden immigranten nodig als zogenaamde goedkope arbeidskrachten, maar de sociaal democraten hebben ze nodig om hun eigen drammerige waanideeën aan ons op te dringen, en om hun eigen misplaatste White Guilt te verlichten, dit ten koste van alles en iedereen!

Gaul Shaarad | 07-08-15 | 16:18

"tegengif wil tegen die IS-rotzooi" een filmpje waarin een biddende vader zijn zoon zogenaamd 'grappig'negeert, want bidden is belangrijker, quality time in de islam.

DesDemona | 07-08-15 | 16:17

Chris KIJNe heeft KEIN idee.

centre pompidoe | 07-08-15 | 16:15

@Fatwabuster | 07-08-15 | 15:26
exact! :)

DesDemona | 07-08-15 | 16:15

in de jaren 60 van de vorige eeuw was er inderdaad geen probleem met de islam. Zelfs niet in zeg euhm pakistan;
www.npr.org/sections/pictureshow/2012/...

Wat er mis ging kun je lezen in de comments op reddit;
www.reddit.com/r/explainlikeimfive/co...

De mensen zelf nemen heel vaak het woord islam in de mond maar het is hetzelfde als hier de sgp het voor het zeggen had en de biblebelt de wapens oppakte zeg maar. Daarom vind ik ook dat religie geen plek mag hebben in de politiek en bestaande religieuze partijen per direct verboden moeten worden. Nederland(inclusief vooral het onderwijs) moet een seculiere staat worden.

sufkut | 07-08-15 | 16:14

Grappig. De achterlijkheid van de islam weerspreken door een foto te tonen uit een land dat op het moment van die foto gerund werd door... wait for it... seculiere generaals. Generaals die slaande ruzie hadden met (let op, daar waren ze toen al) de Moslimbroederschap.

Het is niet alleen achterlijk van Chris Kijne, het toont ook een schokkend gebrek aan historische kennis aan. (schokkend in deze context)

TheEgg | 07-08-15 | 16:12

Chris schrijft een hele slappe column, vol herhalingen van argumenten die we al duizend keer voorbij hebben zien komen. Het heeft allemaal niks met de Islam "as such" te maken, zo probeert hij wat krom is recht te lullen. Die moslims waren zo slecht nog niet, want "hun voorbeeld was Europa". Maar ja, omdat "wij van het Vrije Westen eindeloos verkalkte regimes zijn blijven steunen" is het allemaal misgegaan. Onze schuld, niet de hunne....
Impliciet zegt Chris, en dat is wel een beetje sneu, het tegendeel van wat hij wil zeggen. "Hun voorbeeld was Europa", en daarom ging het goed, daarom konden die meisjes in korte broek basketballen.
En Chris weet eigenlijk best wel waar de schoen wringt, benoemt het ook, maar zegt er dan slinks bij dat die duiding enkel bedoeld is "voor wie wil", dus nog nét niet voor ons soort mensen. Slap, Chris. Je bent al door de bocht, maar doet alsof je met ons soort mensen rechtdoor gaat.

Schoorsteenveger | 07-08-15 | 16:12

Ik ben in zijn geheel anti geloof.. Dat soort dingen hou je maar achter de voordeur, net als een sexpartij: het voelt goed als je er middenin zit, maar als toeschouwer verklaar je ze voor gek..

Dhr. Flesjes | 07-08-15 | 16:12

Chris linkt een humoristisch filmpje om te bewijzen dat de islam toch wel meevalt. Wat zien we: een kind dat wil spelen en een dogmatische vader die maar stug zijn religieuze rek- en strekoefeningen blijft uitvoeren op zijn tapitje.

Dit is precies wat de islam zo'n verderfelijk geloof maakt.

mirvink3478 | 07-08-15 | 16:11

Journalistiek, volkerenkunde en sociale wetenschappen. Dat zijn streng afgescheiden reservaten waar alleen de door vooraanstaande Gutmenschen voorgeschreven meningen en conclusies getrokken mogen worden.

Overtreders van deze regel zullen bij dageraad op het marktplein van het Fatsoen worden geëxecuteerd. Of op het aanpalende Mediapark.

Jan Passant mk2 | 07-08-15 | 16:11

@Godsammekraken | 07-08-15 | 15:34
Me to

Verwilder(s)t Niet | 07-08-15 | 16:11

@vinzDH | 07-08-15 | 16:01
.
U snapt hem. Als je maar diep genoeg je kop(t) in het zand steekt vind je altijd wel een oude zwart-wit foto van iets. Onder een Koptische steen.

Piet Karbiet | 07-08-15 | 16:10

Ik ben anders nog lang niet klaar met de Islam!

The Brave59 | 07-08-15 | 16:07

"Dat die oplossing zo gewelddadig is geworden, heeft allerlei oorzaken. De manier waarop wij van het Vrije Westen eindeloos verkalkte regimes zijn blijven steunen."

En uiteraard is het ook islamitisch geweld dus uiteindelijk de schuld van het Westen.

Verwarde man, die Kijne.

Ars Vivendi | 07-08-15 | 16:07

Beste Chris,
Wat is er toch aan de hand met Nederland en zijn Politici, Steemingsmakers en andere "van invloed zijnde" mensen? In de jaren 60 (toen er nog korte broekjes in Egypte mochten, was er geen immigrantenprobleem. In de jaren 60 was Irak ook geliberaliseerd. Later zijn er de ayatollahs, de disproportionele immigratie, de jihad, IS en de radicale islam gekomen. Deze radicale islam verpest het voor veel mensen, zelfs voor andere islamieten. In Egypte is het niet meer zo vanzelfsprekend voor meisjes om korte broeken te dragen, in Irak mag je als vrouw al niet meer zonder hoofddoek of zelfs zonder nikab over straat. Niet laten zien wat de radicale Islam teweeg brengt is juist wat er mis is aan Nederland het systematisch ontkennen, verzwijgen, zelfs stimuleren van de radicale Islam, dat is er mis met Nederland.
Wat dat betreft: als je net als een struisvogel je kop in het zand steekt en daardoor de dingen niet (wilt dat je ze) ziet, betekent nog niet dat deze zaken verdwijnen.

Verwilder(s)t Niet | 07-08-15 | 16:06

@Aristotalloss | 07-08-15 | 15:49
.
Dat is het fnuikende aan het dualisme in de islam, de koran en de hadith. De eerste jaren was Mo vredelievend. Dat leverde na 6 jaar een paar volgers op. Dat schoot niet op. Dus ging hij moordend, rovend, verkrachtend en plunderend naar Medina en Mekka. Mo werd een held. Mooipraters wijzen vaak alleen naar die beginjaren. Moslims ook. Daarmee bewust een rad voor de ogen draaiend. Islam is vrede + oorlog. Joden en christenen hatend + ook in het begin even niet. Trap er niet in.

Piet Karbiet | 07-08-15 | 16:06

@El Rico Grande | 07-08-15 | 15:51
Hi Hi,
Volgens een soortgelijke opvatting:
De Islam bestaat helemaal niet toch?
Als we foto's van 1600 jaar geleden bekijken, bestaat de hele Islam (toen en nu dus ook nog) niet.

Verwilder(s)t Niet | 07-08-15 | 16:05

Die foto uit Egypte toont juist zijn ongelijk. Nasser viel weliswaar Israël aan, maar was wel westers georiënteerd. Daarbij kent Egypte een christelijke minderheid die deels vast ook aan basketbal doet. Die aanval had ook meer te maken met de macht over het Suezkanaal dan met religie. Sterker, Nasser was het doelwit van een aanslag van de moslimbroederschap.
wikifact: Nasser took up acting in school plays for a brief period and wrote articles for the school's paper, including a piece on French philosopher Voltaire titled "Voltaire, the Man of Freedom". en.m.wikipedia.org/wiki/Gamal_Abdel_N... Ergo, Nasser was een (linkse) machthebber die repressie (van de islamstromingen) nodig had om zijn streven naar een moderner en machtiger en zelfstandiger (los van oud kolonisators) Egypte vorm te geven. (Hij sloot ook allianties met oa Syrië en wilde eenheid en invloed over de Arabische regio.
Wat geldt voor Egypte gold trouwens ook voor Iran, ook daar was moderniteit aanwezig tot de islam daar weer de overhand kreeg. www.dumpert.nl/mediabase/478871/71c6ad33/iran... Die beelden die stammen uit de periode toen de islam middels een dictatuur werd beteugeld bewijzen dus niet het gelijk, maar juist het ongelijk van Chris Kijn.

seven | 07-08-15 | 16:05

Een gedateerde jaren '50 foto als laatste strohalm voor de Gutmensch. Het gemankeerde wereldbeeld vervaagt alsmaar meer en uiiteindelijk zal ook het Goedvolk voer zijn voor de Geschiedenis.

RobberenRukkie | 07-08-15 | 16:04

Ik hoop dat ze een vrimibo hebben met andere collega's en dat Chrismerkt dat deanderen ook wakker worden wat de islam betreft.

Duifje63335936 | 07-08-15 | 16:02

Piet Karbiet | 07-08-15 | 15:48

Of die geestelijk leider die er nu zit geen dictator is, die staat ook boven alles. Daarbij is de extreme islam ook nog is ingevoerd en is er geen ruimte meer voor anders denkende.

vinzDH | 07-08-15 | 16:01

-weggejorist-

Wonderful-Life | 07-08-15 | 16:01

En die genoemde schrijver Alaa el Deep is waarschijnlijk een pseudoniem. Gezien zijn voorkeur voor Sartre en Mann zou het zomaar een Christelijke Kopt kunnen zijn en geen islamiet.

Graaf van Egmont | 07-08-15 | 16:00

lol die bezetting in Mekka. Enkele geloofsdebielen gijzelen die plek, en hoge leiders noemen het een Amerikaans complot.

Moslims en persoonlijke verantwoordelijkheid nemen, het is water en vuur.

martymcfly | 07-08-15 | 15:59

"Wat is er aan de hand als een verstandige collega de islam ook al een achterlijke en gevaarlijke godsdienst vindt, vraagt Chris Kijne zich af."
Dat komt Chris, omdat wegkijkers zoals jij liever niet willen dat enge IS-filmpjes en misstanden die met de islam te maken hebben, aan het volk getoond worden.
Jij laat liever een flowerpowerfoto zien en een moslimpapametlievkindjefilmpje.
Misschien kijkt je collega weleens op GS en heeft wél het lef om naar de onthoofdingsfilmpjes en andere islambagger te kijken.
Moest je ook es doen. Daar gaan je ogen van open.
Maar je mag ook lekker verder slapen, hoor.
Heerlijk dromen over love, peace and no war.
Welterusten.

Schietmijmaarlek | 07-08-15 | 15:55

Ik vraag me af, hoe ziet de Nederlandse vrouw na 50 jaar er uit?!

Wonderful-Life | 07-08-15 | 15:54

"Want ik vrees dat mijn vriend niet de enige is die inmiddels murw is gebeukt, zo niet door alle inmiddels onthalsden, dan wel door IS-troep als dit – overigens vind ik, lief NOS-journaal, dat we dit soort filmpjes helemaal niet moeten laten zien, maar dit terzijde."

Dit zegt wel genoeg over deze man. Wegkijken en vooral niet de realiteit laten zien in de journaals.

XaleX_2 | 07-08-15 | 15:54

Als je maar voldoende wegkijkt met die nek dan valt de kop er vanzelf af, da's best handig voorwerk !

Castor12 | 07-08-15 | 15:54

Beste mijnheer Kijne. U raadt het niet, maar buiten de grachtengordel met keurige wijken met roomblanke mensen, waar keurige roomblanke kinderen naar keurige roomblanke (katholieke) basisscholen gaan waar ze samen met andere keurige roomblanke kinderen door keurige roomblanke onderwijzers verstandig worden grootgebracht om onderdeel te worden van de moderne, westerse samenleving, staat de wereld in brand, met fanatieke islamaanhangers stipt op nummer een als oorzaak daarvan. Hopelijk gaat niet alleen uw vriend, maar ook uzelf nog eens inzien dat het gros van de moslims, een regelrechte en diepe haat herbergt voor alles dat u lief heeft en uw voorouders hebben opgebouwd.

Het feit dat u een afbeelding van basketballende meisjes in Egypte gebruikt om een statement te maken, werkt echter volledig in uw nadeel. Bent u sinds 2011 nog wel eens in Egypte geweest? Voor niet minder dan 200 euri kunt u er al een weekje all-in vertoeven. En dat in een tijd waarin alles alsmaar duurder wordt. Gek hé?

Le Roi | 07-08-15 | 15:54

Oef, wat een zwaktebod, dat wij hoop moeten halen uit een vijftig jaar oude foto. Man, dat moet je juist tot op het bot alarmeren dat we al vijfig jaar de verkeerde kant op boeren!

Joris Draaksteker | 07-08-15 | 15:53

@Muggenmepper | 07-08-15 | 15:51
Je vat zijn drogreden perfect samen.

Lewis Lewinsky | 07-08-15 | 15:52

De collega snapt LZVE wèl en Chris K. is een terroristiche fassist.

hallevvezool | 07-08-15 | 15:52

kortebroek | 07-08-15 | 15:35

De meest voordehand liggende conclusie: het persistente struisvogel coma. Blijf glashard ontkennen dat er een probleem is. Of bagatelliseer het probleem ("valt allemaal wel mee", "het zijn slechts incidentjes", "is met voldoende soepsidie allemaal heus wel op te lossen, maar ja, Den Haag hè"). En demoniseer elke afwijkende mening.

Het enige doel is (en blijft) het krampachtig blijven omarmen van maakbaarheidsidealen. Als je dat los moet laten verzuip je nl. in het totale falen van je - inmiddels door de keiharde realiteit - achterhaalde wereldbeschouwende idealen.

Linksen móeten dus wel. Dat maakt ze tegelijkertijd ook zo in en in triest.

Grijskijkert | 07-08-15 | 15:51

De logische inhoud van zijn betoog ontgaat me. Omdat er ergens ooit meisjes basketbalden in een haatbaardland, is de islam een feestje?

Muggenmepper | 07-08-15 | 15:51

Chris Kijne, wellicht dat u bij een artikel over Duitsland aan de hand van oude foto's aantoont dat Hitler nog aan de macht is. Dat u bij een artikel over Cambodja aan de hand van oude foto's wil vertellen dat Pol Pot nog aan de macht is? Bent u echt zo naïef?
.
Vindt u het ook geen zwaktebod om een oude foto uit Egypte te gebruiken om het huidige probleem te bagatelliseren, of zelfs te ontkennen? Wellicht dat u eens de door u geplaatste foto zal zien als een treffend voorbeeld wat er mis is in islamitische landen.

"Islam is the religion of piece. One piece here, one piece there".

El Rico Grande | 07-08-15 | 15:51

Zodra er sprake is van vermeend slachtofferschap, in wat voor hoedanigheid dan ook, dan springen bij links alle lampen op roder dan rood. Alleen wie is hier het slachtoffer en wie is de dader?

Slogra | 07-08-15 | 15:49

Moest het even opzoeken (had meneer Kijne ook kunnen doen), maar Egypte in de jaren 60 - zoals anderen ook al aangeven - werd geregeerd door het leger met Nasser (Nasserisme - Arabisch socialisme) aan het hoofd. Die werd omschreven als seculier, geen wonder dus dat meiden in korte broekjes mochten basketballen. Wist meneer Kijne dit echt niet of waren de voor de hand liggende conclusies hem niet welgevallig?

FrankVeer | 07-08-15 | 15:49

Chris Kijne geeft het heel helder weer: "... Als jonge intellectueel van de onafhankelijkheid was hij, opgegroeid met Sartre en Camus als filosofische en politieke richtsnoeren, en Thomas Mann, Tolstoj en Kafka als literaire helden, gedurende de jaren vijftig zoals veel van zijn generatiegenoten een fervent aanhanger geweest van het Arabisch nationalisme/socialisme. Hun voorbeeld was Europa. ..."
Toen had men de blik op de toekomst gericht, op het moderne Westerse denken.
Nu heeft men de blik in de achteruitkijkspiegel gericht: de Islam!
De hoeven zo vertelt Chris Kijne verder maar een paar fanatici de boel te kapen zoals bij de bestorming van Mekka eind jaren 70 en de hele swik schiet in de angstkramp.
Dat is het gevaar van de Islam; al bij z'n start. Toen Mohammed nog in Mekka predikte besteedde geen hond aandacht aan hem. Pas toen hij vanuit Medina gewetenloos vele duizenden mensen om zeep ging helpen groeide de Islam pas.
ISLAM = GEWELD. ISLAM = INTOLERANTIE. ISLAM = HAAT.
We hebben kortom niets goeds te verwachten van de Islam.

Aristotalloss | 07-08-15 | 15:49

Afgelopen week was ik in Turkije, waarom? Lang verhaal, maar tegen mijn zin.

Een avond dacht ik toch even cultuur te snuiven en gingen wij naar een markt. Deze markt wordt omringt door een moskee, lees op de hoeken stonden minaretten. De markt was zoals alle Turkse markten, hitsige testosteron mannekes en goed ingepakte vrouwen. Allen toeristische enkeltjes waren te aanschouwen, inheems niets. Om klokslag, of moet ik zeggen jengelslag 10 uur s'avonds begonnen de minaretten te jengelen, ofwel op te roepen Den poeperd richting het westen te heffen. Ik zag daadwerkelijk niemand die ging bidden. Niemand stoppen met hun bezigheden. Dat bevreemdend mij, als die ingepakte vrouwen dat inpakken uit religieuze overweging doen EN vrijwillig dan verwacht je toch dat ze gaan bidden? Nou nee dus, geen een!

Conclusie, ze moeten ingepakt van manlief. Die eist dat vanuit zijn geloof, terwijl hij nog niet eens gaat bidden. Wijs mij iemand aan die bij 40+ grafen vrijwillig in een boerka loopt zonder te bidden en u wijst mij een hypocriet aan.

In ons hotel zaten ook Koerden, die voelden zich niet veilig genoeg om de straat op te gaan. Zeker gezien de ontwikkelingen de week ervoor die volgens Koenders OOK weer geheim zijn.

Mooie cultuur, religie hebben die mensen toch.

MarcS | 07-08-15 | 15:49

".... overigens vind ik, lief NOS-journaal, dat we dit soort filmpjes helemaal niet moeten laten zien, maar dit terzijde."
.
Dit stuk uitschot dat voor journalist moet doorgaan geeft dus hier duidelijk aan dat nieuwswaarde van dingen die hem niet welgevallig zijn eigenlijk beter niet getoond kunnen worden.
.
En dat tekent dus precies het hele probleem van dit land.

holtordevrschrkklke | 07-08-15 | 15:48

@vinzDH | 07-08-15 | 15:44
.
U bedoelt deze foto's van Iran in 1975?

www.google.nl/search?hl=nl&site=i...
Toen zat er wel nog een erge dictator maar nu is het gelukkig een paradijs op aarde.

Piet Karbiet | 07-08-15 | 15:48

Veel vrienden in een D66-omgeving. Daar is het nog moeilijk om religie überhaupt als probleem te benaderen. Daar gaat ze altijd terug naar de 'essentie', maar het probleem in samenhang benaderen... ho maar! Vaak mag je onder D66/Groenlinks-goedvolk niet eens praten over religie, want stel je eens voor dat ze een standpunt moeten innemen.

Gräf&Stift | 07-08-15 | 15:47

Volgens mij was Chris helemaal niet gaan wandelen, met een collega journalist, ... maar is langzaam aan het licht aangegaan in zijn bovenkamer en is hij nu op zoek naar een uitweg.

Lt-Kol Kilgore | 07-08-15 | 15:46

Maar wie is die verstandige collega?

Lewis Lewinsky | 07-08-15 | 15:46

Tja, ik sta ook niet bekend als radicaal maar ik heb het ook gehad met het geloof van de vrede.

mr. coffee | 07-08-15 | 15:44

Heb even de column gelezen en kwam tot de conclusie dat Chris totaal blind is voor wat er om hem heen gebeurt. En natuurlijk, wat hij wel ziet is de schuld van het Westen. Zijn verwijzing naar de meisjes in korte broek in het conservatiefste zuiden van Egypte ook al niet. Het meest conservatieve islamgebied in Egypte bevindt zich in het midden, nog ver ten noorden van Aswan en Luxor. En in de jaren zestig zag ik diezelfde meisjes ook in Casablanca en Tanger aan het strand. Zijn laatste linkje naar de biddende moslim met dat kutjoch op zijn rug laat duidelijk zien dat die moslim helemaal in zijn Allah op gaat, ongeacht wie of wat er op zijn rug klimt. Chris heeft dit linkje waarschijnlijk ironisch bedoeld richting IS, als zijnde vertederend. Hij is werkelijk blind dus...

Graaf van Egmont | 07-08-15 | 15:44

Zelfde geld voor Iran voor 1980 modern ruimdenken enz enz, nu is het ook een achtergebleven islamitische staat maar nu wel met atoombommen.....

vinzDH | 07-08-15 | 15:44

Verder is die collega gewoon wakker geworden.
Chris wentelt zich nog in het mantra dat de multikulislam hier ook heel veel goeds heeft voortgebracht, zoals... euh... Hind, euh... en Ali B. en euh...

Piet Karbiet | 07-08-15 | 15:43

Een nobody is klaar met de islam... en nu? De islam groeit namelijk al 14 eeuwen rustig door op weg naar #1.

Grrrrbachov | 07-08-15 | 15:42

"Ik ben het oneens met je wat u zegt, maar verdedig tot de dood uw recht dit te zeggen" bestaat allang niet meer. Ben je tegen een idee of keuze van iemand? Dan ben je onverdraagzaam en discriminerend. Ben je tegen een persoon? Dan zou je best wel eens tolerant kunnen zijn. Het zou precies andersom moet zijn; accepteer alle mensen, discrimineer ideeën.
  
Daarnaast is het probleem dat veel mensen gewoon geen ruggengraat hebben.

wolf_r | 07-08-15 | 15:42

Heel Afrika is in een grafstemming door de Islam.
Ze kunnen het beter omdopen tot Grafrika.

lady blabla | 07-08-15 | 15:42

Nooit te laat om te leren! Echter, houdt rekening met het feit dat er genoeg moslims zijn die wél met hun tijd meegaan. Je hoort er niet veel van maar ze zijn er echt! Vergelijk het met hooligans, zijn de extreme 'gelovigen' van hun godsdienst (lees: voetbalclub). Die hebben het zo verpest dat ik niet meer naar de Kuip kan om mijn favo club aan te moedigen. Jammer, maar nodig helaas.

krabbegat | 07-08-15 | 15:40

Wat een domme man die Chris Kijne. In die tijd werd de moslimbroederschap zwaar onder de knoet gehouden door het leger en Mubarak.

Nu die krachten los zijn is er geen houden meer aan.

david_1971 | 07-08-15 | 15:39

Chris geeft met die oude foto juist precies het probleem van de islam aan, het word steeds radicaler en agressiever in plaats van andersom zoals tot nu toe alle godsdiensten. Vroeger kon je dus gewoon er zo bijlopen in Egypte, nu word je al na 2 meter op straat verkracht uit naam van Mohammed.
Maar die vent zit zo diep met zijn kop in zijn kont dat hij niet zal inzien hoezeer hij hiermee zijn eigen standpunt ontkracht heeft.

sinar2 | 07-08-15 | 15:38

De islamieten werden in de vorige eeuw in vrijwel alle Arabische landen keihard aangepakt, ze mochten hun haat, zelfs tegen het westen, niet uiten, wat deden die islamieten toen?! Ze zijn naar datzelfde westen gevlucht, eerst deden ze zielig natuurlijk, en mochten ze vervolgens in het westen verblijven en verder hun haat in alle "vrijheid en tolerantie" uiten, decennia lang tot de dag van vandaag.

Het resultaat, de meeste ISIS terroristen zijn in het westen geboren en getogen, ze mochten overal hun haathutten bouwen en nu zijn ze overal aan het afslachten, plunderen en verkrachten.

Mede mogelijk gemaakt, door de linkse sukkels en de overige landverraders.

Wonderful-Life | 07-08-15 | 15:37

Heel stiekem heeft hij het over zichzelf.

hier openen | 07-08-15 | 15:36

Wat is dat toch met de huidige generatie linksen: Blijven knuffelen met de islam. Waarom in godsnaam? Uit alles blijkt dat het een gewelddadige, intolerantie, allesoverheersende lullige geloof is. Ik wou eerst zeggen kutgeloof, maar vrouwen hebben bij de islam niks in te brengen. Het is een gevaar voor onze manier van leven en een bedreiging van onze welvaart. Als je moslim wil zijn, ga maar lekker in het midden-oosten zitten. In Nederland hebben wij dat gedonder van jullie niet nodig.

kortebroek | 07-08-15 | 15:35

Het is van een cultureel geloof verworden tot een identitair geloof. Anders dan het keert-uw-andere-wang toe pricipe van het Christendom gaat het bij de Islam in de kern om het toepassen van extreem geweld om je gelijk te krijgen. Als dat onderdeel van je identiteit wordt, dan krijg je wrijvingen.

Boerenbrandtlul | 07-08-15 | 15:34

Die bevriende journalist zal binnenkort wel op het matje geroepen worden.
Kritiek op islam, dat gaat zo maar niet...

de honden blaffen... | 07-08-15 | 15:32

Mijn hemel. Het is onze schuld en de bezetting van Mekka 1979: Citaat: Terrorist Juhaiman ibn Muhammad ibn Saif al-Otaibi leidde de aanval. Hij was afkomstig uit de machtige familie in Nadjd. Hij verklaarde dat zijn zwager Al-Qahtani de Mahdi was. Zijn volgers geloofden daarin omdat zijn naam en die van zijn vader identiek waren aan de naam van de profeet Mohammed en zijn vader. Duh?
nl.wikipedia.org/wiki/Bezetting_van_d...
Toen al knettergek dus. Ze heten daar bijna allemaal Mohammed.

Piet Karbiet | 07-08-15 | 15:32

Waar heb je anders tenen voor? juist, om erop te trappen.

Draaikont24 | 07-08-15 | 15:30

VPRO, GoedVolk, Religie van de Vrede, woestijngeloof, NRC-lezers, D66-stemmers, ivoren torens. Bingo!

Ownee kut, gutmensch is niet genoemd, dat was twee keer Goedvolk.

kicktherabbit | 07-08-15 | 15:30

Links volk mist wel vaker de feiten die voor het oprapen liggen.
Jammer dat ze op een of andere manier altijd de hele bevolking de rekening voor hun eigen falen kunnen sturen.

Vogelbeest | 07-08-15 | 15:30

Maar liefst 852 woorden verspillen aan ideologisch gereutel van decennia geleden maar liever geen filmpjes van IS willen zien.

Hoe wegkijkmaakbaar wil je het hebben?

Godsammekraken | 07-08-15 | 15:29

Moslimlanden moeten gewoon weer onder de knoet van Generaals met foute zonnebrillen...

MichieldeMuiter | 07-08-15 | 15:29

Wat er met die vriend in hemelsnaam loos is??? Nou gewoon, die is (zij het wat laat) wakker geworden.

taxhond | 07-08-15 | 15:28

Waarom Linksch gek is op moslims?
Eerst willen de islamisten alle niet-moslims doodmaken. Ze zijn ook al begonnen aan de oorlog tegen elkaar.

Uiteindelijk blijven er op de wereld 2 moslims over. Die krijgen vervolgens ruzie over de intrepretatie van de islam. Dan vermoord de ene de andere en dan is de mensheid uitgestorven.

Dat is goed voor het milieu. En daarom is Linksch zo gek op moslims.

Vogelbeest | 07-08-15 | 15:28

De gutmenschen willen de waarheid nog niet onder ogen zien als hun vrouwen besneden en hun kinderen vermoord worden.

James Lastig | 07-08-15 | 15:26

Chris zou zich beter eens kunnen afvragen wat er loos is met de islam, in plaats zich druk te maken over een collega journalist waarbij de schellen eindelijk van de ogen zijn gevallen....

Fatwabuster | 07-08-15 | 15:26

"Wat is er aan de hand als een verstandige collega de islam ook al een achterlijke en gevaarlijke godsdienst vindt,"

Zal ik de conclusie voor je trekken Chris? Dan is het inderdaad een verstandige collega.

Godsammekraken | 07-08-15 | 15:26

Elke religie is stom.
Tijd om gedronken worden. Zijn we al gedronken?

Kaas de Vies | 07-08-15 | 15:25

De VPRO, (terecht)schoppend tegen de kerk in de jaren 70 en begin jaren 80..... Wat is er toch gebeurd.

diek | 07-08-15 | 15:25

In 1989 en 1990 werkte ik in Egypte. Minirokjes waren normaal. Hoofddoekjes zag ik voor het eerst in de buurt van de gazastrook.

Ga er nu eens kijken. De islam wil niet vooruit. Die wil achteruit.

Vogelbeest | 07-08-15 | 15:25

Waarom? WAAROM? Omdat het een achterlijke woestijngodsdienst is die een gevaar is. Zeker de salafisten tak.

miko | 07-08-15 | 15:25

Lees het boek Mohammed en het ontstaan van de islam en trek zelf je conclusie. Het tot standkomen van die religie is lachwekkend.

Meeroever | 07-08-15 | 15:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com