Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Angela Merkel en het huilende meisje

Het filmpje ging de wereld over en iedereen had het over de harde opstelling van Merkel. Die ronduit sterk was: ga er maar aanstaan, geconfronteerd worden met het gezicht van je immigratiebeleid. Haal een meisje naar voren, een beeldig jong ambitieus meisje, dat in vlekkeloos Duits vertelt dat ze uitgezet dreigt te worden, en dat niet wil. Ze gaat naar school, heeft dromen en wil studeren. Net als andere meisjes van haar leeftijd. Dan als icing on the cake haar tranen. De natte droom van elke eindregisseur. Ga er dan maar aanstaan om je beleid te verdedigen. Voor het oog van camera’s. Beelden die de hele wereld over zullen gaan. Merkel lost het prima op: ze geeft toe dat politiek soms hard is en heeft begrip voor haar situatie. Dat is les 1 argumenteren: meegaan, punten scoren. Maar zoals iedereen en het meisje ook weet, zijn er heel veel vluchtelingen. Zie daar les 2: de gesprekspartner serieus nemen en informatie delen die bekend geacht wordt. Bovendien kunnen we natuurlijk niet heel Afrika naar Duitsland uitnodigen. En dat was les 3 argumenteren: open deur presenteren waar niemand het mee oneens kan zijn, zelfs een huilend meisje niet.

Reaguursels

Inloggen

Oke, zet haar naast 10 haatbaarden, en dan mag je kiezen. Dat meisje houden of 10 haatbaarden met boot en al binnenhalen. Kies je voor het meisje, dan betekent dat dat je die 10 per direct terugstuurt naar hun eigen land.

Flapuidt | 20-07-15 | 14:04

Frau Merkel deed een Henk Blekertje.

Graaf Monte Cristo | 20-07-15 | 11:12

Ik gun het de Mauro's helemaal niet dat ze mogen blijven. Mauro mocht destijds blijven omdat hij onder de achttien was en Nederland zo aardig is om geen kansloze asielzoekers onder de achttien uit te zetten. Maar je ziet wat ervan komt. Dan wordt de persoon in kwestie uiteindelijk achttien en dan lopen alle gutmensen te hoop tegen een situatie die allang zo was en plotseling als onmenselijk wordt gekenschetst. Hoezo onmenselijk? Beleid was toch dat kansloze asielzoekers onder de achttien niet worden uitegezet, maar als ze achttien worden wel? Wist Mauro ook op het moment dat hij hier op die voorwaarden mocht blijven, wist iedereen toen ook al. Niks onmenselijk. Heel coulant dat hij uberhaupt mocht blijven tot zijn achttiende.

Sloopkogels | 20-07-15 | 11:05

Lewis Lewinsky | 20-07-15 | 01:31 Citaat uit het betreffende artikel: “De grootste exporteurs van migranten in de wereld zijn Afrikaanse despoten en dictators, die hun eigen volk geen hoop geven op een menswaardig bestaan.” ejbron.wordpress.com/2015/07/19/europ... Wil je een muur zetten van Portugal naar Griekenland naar Polen? Denk je dat daar politiek draagvlak voor te vinden is? Denk je dat dat betaalbaar is? Het probleem is het enorme verschil in welvaart tussen Europa en Afrika. Via internet zijn mensen erover geïnformeerd dat de welvaart in Europa vele malen groter is dan in Afrika en dat mensen via o.a. uitkeringen en onderwijs toegang hebben tot die welvaart. Dat inzicht produceert migranten, tientallen miljoenen migranten. Hier in Europa kan de linkse kerk de zieligheidskaart spelen en huilende vluchtelingmeisjes in beeld brengen, met als impliciete boodschap: alle grenzen open voor de vluchtelingenstromen. Maar het moreel abjecte gevolg daarvan is dat er inderdaad vele miljoenen vluchtelingen zullen binnen stromen en dat dat zal resulteren in moord en doodslag in de Europese steden. Verstandig is daarom de drastische verbetering van de leefomstandigheden in de Afrikaanse landen, met uitschakeling van die corrupte despoten. Maar de ‘linkse kerk’ zal dit verontwaardigd afkeuren, want ‘slavernijverleden’, want ‘kolonialisme’, enzovoort. Dus dan zal waarschijnlijk het scenario ‘multiculturele burgeroorlog’ in Europa werkelijkheid worden, en China zal Afrika inlijven als wingewest voor grondstoffen.

Benedict Broere | 20-07-15 | 10:47

@johoost

inderdaad ja. Tijd om af te stappen van het idee dat vluchtelingen recht hebben op gelijke behandeling. Zieligheid hoort niet de enige factor te zijn, dat is misschien lief en ideëel prachtig, maar onhoudbaar en principieel onjuist.

Een vluchteling hoort hier welkom te zijn wanneer:
- hij/zij economisch een goed perspectief heeft
- hij/zij gelijke waarden heeft (ergo: geen import van praktiserende religieuzen)

Wat mij betreft vervalt dan zelfs de noodzaak om zielig te zijn of uit een conflictgebied te komen. Goede mensen kun je gebruiken, andere niet, punt uit.

F#ckingAwesome | 20-07-15 | 10:29

Tja, en daarom is het een illusie dat je ongelijke gevallen gelijk moet behandelen. Jong, geïntegreerd, hard studerend met grote kan op een waardevolle bijdrage aan de samenleving moet gewoon welkom zijn. Kunnen we hier prima gebruiken, want demografisch gaat Europa en haar waarden momenteel snel bergafwaarts.

Maar waarom zouden we in hemelsnaam geen nee mogen zeggen tegen qat kauwende luie flikkers of voor mijn part zelfs tegen beschadigde getraumatiseerde disfunctionele slachtoffers die het zelf niet eens kunnen helpen dat ze geen nuttige bijdrage meer kunnen leveren?

En wat dacht je van een beoordeling op basis van overeenkomstige waarden? Waarom zouden we ons verplicht moeten voelen om vluchtelingen op te nemen die geloven in het genitaal verminken van jonge kinderen, die weigeren onze basale sociale normen te volgen, die hier niet komen vanwege onze cultuur waarin verlichte waarden centraal staan, maar vanwege onze welvaartsstaten?

Kortom: welke idioot heeft ooit verzonnen dat het redelijk, haalbaar en verstandig is om discriminatie op basis van culturele, sociale en voor mijn part zelfs functionele geschiktheid tot een absoluut onbespreekbaar taboe te maken?

F#ckingAwesome | 20-07-15 | 10:16

Het wordt tijd integratiebeleid om te draaien. De enige mogelijkheid op integratie is in de taal van het land overtuigend je toekomstplannen vertellen. Dit meisje; ja, 90% van de stedelijke buitenwijkbewoners; nee.

johoost | 20-07-15 | 09:50

Volgens mij hebben kinderen nog nooit enige zeggenschap gehad wanneer hun ouders verhuisden, om welke reden dan ook. Waarom dat nu dan ineens een factor zou moeten zijn is me dan ook een raadsel. Het geneuzel van dat ze in het land waar ze dan naartoe gaan minder geld hebben is dan weer typisch van dat groen-linksige volk dat geen enkel idee heeft dat geld de waarde die er op gedrukt staat niet waard is. Het enige onmenselijke aan ons asielbeleid zijn die advocaten die tien jaar lang of zelfs meer zo'n asielzoeker op touw nemen van de ene afwijzing naar de volgende, om vervolgens te gaan jammeren dat het toch wel heel schrijnend is voor het kindje dat er ondertussen is gekomen. Wilders opperde ooit het idee om de AZC's naar Roemenië te verplaatsen. Veel goedkoper en het scheelt een hoop gehuil als na jaren touwtrekken armoede toch nog steeds geen geldig argument voor asiel blijkt te zijn geworden.

En zo'n rotjong als Mauro, die wéét dat hij niet mag blijven maar dat gewoon toch doet omdat Nederland geen minderjarigen op transport zet (of deporteert zoals ze dat in sommige linkse kringen noemen), moet dus echt gewoon opzouten. Met een flinke trap onder z'n kont na.

Pierre Tombal | 20-07-15 | 09:38

Wanneer zal een moedige (Schtaatsch-) omroep nu eens een huilend oud NL omaatje laten zien die vertelt dat zij en haar overleden man 50 JAAR KEIHARD hebben gewerkt? En dat ze nu, oud en invalide, afhankelijk is van zorgverlening die haar minimaal 1 dag in de week LAAT STIKKEN? Terwijl ze ziet dat het straatbeeld zich vult met profiterende, criminele allochtonen die het haar onmogelijk maken de straat op te gaan om haar boodschapjes te doen????
Gek hoor, dat de PVV groeit.....

pennestront | 20-07-15 | 09:36

De presentator misbruikt een kind om te scoren, dat maakt hem tot pooier.
Alle migranten moeten aan de grens gestopt, gescreend, foto's en vingerafdrukken genomen en teruggestuurd indien geen vluchteling.
Een beleid kan men niet voeren per individueel geval maar als princiepe.
Laat dat meisje in Libanon een kern voor civilisatie vormen , ze gaat met meer terug dan ze hier aan kwam en had meer kansen dan haar zusters in Libanon .
Uiteindelijk speelt ook noch de ethische achtergrond die " wetenschappelijk bewezen" niet compatibel is met onze westerse waarden en normen.
Weg met de migrantenindustrie en diens groen linkse prostituees .

Ibn rushd | 20-07-15 | 09:21

Kinderen zijn altijd de lul, maarja, om je daar nu elke dag druk om te maken gaat ook weer ver.

Vloberto | 20-07-15 | 09:01

Mijn begrip en medeleven snijdt ooit mn nek door.

Zoltan | 20-07-15 | 08:52

Ik ben het niet met Ebru eens. Als ouders moedwillig (en tegen beter weten in) het asieltraject maximaal uitmelken, waardoor zo'n kind jarenlang in een ander land opgroeit, moet dat kind met de ouders terugkeren naar het thuisland als -na al die tijd- blijkt dat de asielaanvraag onterecht aangevraagd en dus afgewezen is.

kommabijmebinnen | 20-07-15 | 08:49

Klopt inderdaad, helemaal eens met schrijfster dezes.Het mag dan een beetje houterig zijn geweest van Merkel, maar ze kon niet anders dan uitleggen hoe de zaken juridisch liggen.
Bovendien gaat zij helemaal niet over dat soort uitzettingen, maar de rechter.Ze mag al helemaal niets zeggen over individuele gevallen die ze bij toeval tegenkomst.Dhr. Flesjes:
Wanneer je iemand helemaal het land niet inlaat kun je ook niet fatsoenlijk tot een oordeel komen over het eventuele recht op immigratie.
Gisteren heb ik gekeken naar het grote Zomerinterview met mevr. Merkel,(D1) ze werd danig aangevallen en wist zich uitstekend te verdedigen.
Je kan het met haar eens zijn of niet, maar het is een mens uit EEN stuk, en niet van haar apropos te brengen. Heel wat anders dan Rutte.

mallekater | 20-07-15 | 08:36

Elders in NL ook. Zodra er een (sociale) huurwoning leeg komt komen er vluchtelingen in. Mijn dochter wacht al een paar jaar, maar studeert en heeft nog niet genoeg punten voor diezelfde woning. Ra ra op wie gaat mijn dochter stemmen. Dit beleid is zo ongelooflijk fout en asociaal onder het mom van sociaal zijn.

R. E. Calcitrant | 20-07-15 | 07:58

-weggejorist-

ecologiste | 20-07-15 | 07:55

-weggejorist-

ecologiste | 20-07-15 | 07:55

De feiten: D neemt de meeste asielzoekers op van heel EU.
de directeur van UNHCR komt uit P. Kijk even hoeveel P opneemt: 0.http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Final_decisions_on_(non-EU)_asylum_applications,_2014_(number,_rounded_figures)_YB15_IV.png

ecologiste | 20-07-15 | 07:55

Goed, die zin ging helemaal fout. herstel:

Dan pakken ze hun Iphone 6 en brengen rapport uit, stappen in hun relatief nieuwe Dacia Logan en trekken naar het volgende dorp.

bergsbeklimmer | 20-07-15 | 06:19

Eens. Huidige beleid is inhumaan.
Moet gewoon een quota zijn: zoveel mensen mogen het land in. Die screen je door en door (haatbaardenmoordenaars en verkrachters weer uitzetten), en de rest gewoon niet het land in..

Dhr. Flesjes | 20-07-15 | 06:18

Er zijn een dikke 140.000 Nederlanders per jaar die Nederland verlaten. In Duitsland zijn dat er tegen de 800.000 ( de.statista.com/statistik/daten/studie... ) .

Mijn kinderen waren in de 20 toen zij NL verlieten om in diverse "buitenlanden" hun geluk te zoeken. Ik was in de zestig toen ik hetzelfde deed.

Wij hebben er geen traan om gelaten, maar bij andere emigranten zullen er misschien best wat tranen geplengd zijn.

En wat te denken van dat zelfde Libanese meisje dat vier jaar geleden door haar ouders gedwongen werd Libanon te verlaten, terwijl ze daar toch best ingeburgerd was en de taal vloeiend sprak. Zou ze toen niet gehuild hebben? Alleen zonder een emo tv regisseur.

Exploitatie van kinderen is van alle tijden. Dat Biafra meisje op die poster deed het hartstikke goed, wat een geld heeft dat kind opgebracht, CEO salarissen genoeg. Nog steeds worden hologige kindertjes gebruikt om geld op te halen, want dat doed de buidels rinkelen. Geen PvdA-er die zich daar voor schaamt. Misschien geven ze dat kind wel eerst een schop voor ze de foto maken, die traantjes hè, die traantjes.

Hier trekt om de drie weken een aantal Roemenen door het dorp. Sjofel gekleed komen ze langs de deur, twee jonge mannen, twee jonge vrouwen met een kind van een jaar of twee op de arm. Ze houden je een briefje voor de neus. Wij spreken geen Duits, kind heeft honger, we willen naar huis, geef geld. Dan stappen pakken ze hun Ipone 6 en brengen rpoort uit, stappen in hun relatief nieuwe Dacia Logan en trekken naar het volgende dorp. De sprinkhanen komen terug als de volgende pensioenen binnen zijn.

Nee de kinderen doen het nog goed, echte kassamagneten zijn het.

bergsbeklimmer | 20-07-15 | 06:15

King of the Oneliner | 19-07-15 | 21:48
Ik deel uw ervaringen en ben uiteindelijk zelf geëmigreerd.

kindapaas | 20-07-15 | 06:11

bij gelegenheid | 19-07-15 | 21:20
Omgekeerd is er echter geen enkele vorm van wat voor hulp dan ook bij terugkerende Nederlanders na langdurig buitenlandverblijf. Als je ergens aanklopt voor hulp is het antwoord: "U heeft zichzelf in deze situatie gebracht". Ik spreek uit eigen ervaring.

kindapaas | 20-07-15 | 06:07

Merkel is Mss ijspriem. prima hoor. zeggen waar het op staat. Aai over het bolletje maar wel oprotten.
Dat is waar Europa voor staat. Dat wordt uiteindelijk ook onze ondergang.

Mask | 20-07-15 | 03:26

In Denemarken wordt er wel naar het volk geluisterd.Daar komt wel een strengere grenscontrole.Daar worden subsidies voor asielzoekers gehalveerd.Iemand die nog geen belasting betaald heeft in Denemarken zal het lastig gemaakt worden om bijstand te krijgen.
De Deens volkspartij heeft 25% procent van de zetels, regeert niet maar bevindt zich wel in een gedoogconstructie waardoor ze veel voor elkaar krijgen hetgeen ook de wens van een aanzienlijk deel van het electoraat was en nog steeds is.
Doen het slimmer dan de PVV toentertijd in dezelfde situatie.

swassannuf | 20-07-15 | 01:57

@Benedict Broere | 20-07-15 | 01:26
Grenzen potdicht is geen illusie. Het is een kwestie van willen. En jouw link onderschrijft mijn analyse.

Lewis Lewinsky | 20-07-15 | 01:31

@edelweiss | 20-07-15 | 00:42
Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 20-07-15 | 01:21

@Benedict Broere | 20-07-15 | 01:14
Je analyse over die despoten is onjuist. Miljoenen komen hierheen als gevolg van twee dingen:
1) overbevolking
2) islam
Waarbij gezegd moet worden dat het tweede het eerste bevordert, en vice versa.

Conclusie: Grenzen potdicht doen. Al aanwezige illegalen uitzetten dan wel gijzelen tot ze meewerken aan uitzetting. Morgen negen uur mee beginnen.

Lewis Lewinsky | 20-07-15 | 01:19

Omdat Afrika en het Midden-Oosten grotendeels gerund worden door corrupte despoten, komen er miljoenen vluchtelingen naar Europa, het Europa dat reeds geplaagd wordt door massawerkloosheid en massa-armoede en extremisme dat de Europese cultuur wil vernietigen. Het beste zou zijn Afrika en het Midden-Oosten opnieuw te verovereren, om dan al die mensen uit te leggen hoe een goed functionerende cultuur werkt, met uiteraard het fors aan de kant schuiven van de ‘usual suspects’. Maar ik veronderstel dat dit een uitermate politiek incorrecte gedachte is, zoals het juist wel politiek correct lijkt om miljoenen mensen te importeren die cultuur meebrengen die hen hersenpoelt tot het vernietigen van de moderne Europese cultuur. Het zal er wel op neerkomen dat terwijl Europa gestaag wegzinkt in de multiculturele burgeroorlog, China half Afrika opkoopt en deel maakt van het Groot-Chinese Rijk.

Benedict Broere | 20-07-15 | 01:14

Methylfenidaat | 20-07-15 | 00:58
Ja, want meisjes besnijden in Nederland geeft zo'n rompslomp.
Plus dat de doktersrekening uit Somalie waarschijnlijk gewoon betaald wordt.

de honden blaffen... | 20-07-15 | 01:12

Het probleem is , dat als een kind mag blijven , ook papa , mama , opa, oma , nichtjes, neefjes er bij komen, en dat fokt weer verder.

edelweiss | 20-07-15 | 00:42

the_hammer | 20-07-15 | 00:22
Zeer verstandig, immers: elke cent die naar de overheid vloeit moet als verloren worden beschouwd.
Zojuist nog een een mooi voorbeeld van alledaagse waanzin in het Staatsjournaal.
Het verdwijnen van de grutto komt door de boeren die teveel koeien houden.
Aldus "Natuurbescherming".
Dat komt natuurlijk niet door de talloze vinex wijken plus infrastructuur, die zijn gebouwd en aangelegd op weilanden, om de Nederlanders te huisvesten die door miljoenen immigranten uit hun sociale huurwoningen in de steden verdreven zijn.

de honden blaffen... | 20-07-15 | 00:38

Zo " beeldig " is dat meisje nou ook weer niet Ebru.

edelweiss | 20-07-15 | 00:27

De honden blaffen,

Ik werkte internationaal, verdiende goed, ben alleenstaand.
Het enige in me bereik was de vrije sector huren, een kaptiaal voor iets waar je bijkans nooit bent.
Geen voordeeltjes noppes op geen enkel vlak, enkel hard werken, in vage landen.
Elke maand kwamen ze de 5000 halen, dat kon de NL prima, me op een ander vlak iets bieden, noppes.

Deaud niet gevonden worden is nog niet afdoende voor die ratten.
Wel als ik al zei, ik ben opgedonderd alvorens de breakdown.
Ik maak andere economieen blij tegenwoordig, me kennis en kunde aan zei die me respecteren en me helpen.
Krijg bijzonder vaak project aanbiedingen vanuit Nederland, want goede techneuten zijn schaars, me anus gaatje kunnen ze likken als ze geen constructie willen waar er geen euro cent naar de nederlandse overheid gaat. Interreseert me geen reet hoe interresant het project is, no go.

the_hammer | 20-07-15 | 00:22

Nóg een reden om morgen de politieke unie met de bondsrepubliek aan te gaan: de kwaliteit van leiderschap.
-
Rutte had zich er nooit uit gedraaid.

bisbisbis | 20-07-15 | 00:10

Een ieder die begint over dat geld ln geen verhouding staat tot het welzijn van dit soort meisjes, een fist up your ass.
40 of 70 uur per week werken om er geen cent aan over te houden is net zo erg. Dat dit in een ogenschijnlijk vrijwillige omgeving gerealiseerd wordt maakt het niet anders.
Daar waar je je leven in een kubus doorbrengt om je vaste lasten af te tikken en niet overhoud om anderdaags iets voor je eigen te doen, daar ben je precies even slecht af als een kind in oorlogsgebied. De tweede heeft enkel wat meer duidelijkheid daar waar de eerst het ontgaat dat hij tot op het bot genaaid is.
Of je moet al denken dat een 52 inch ledscherm in je keet het leven is.

the_hammer | 20-07-15 | 00:04

Voor een ieder met een boterhartje, schijt je eigen nest er niet onder svp, je buurman heeft geen zin om in je utopie te leven.
Uitzetten.
Er zijn zijn simpelweg grensen aan wat je kunt doen. Die grensen zijn. Nog niet bereikt, maar waar het immigratie betrefd wel. Als je wilt helpen doe het daar.
Wanneer men de halve wereld op zou willen halen is dat voor mij prima, maar tegen 15% belasting voor de arbeider.
Het is schandalig dat de gutmensch 52% pakt om zijn utopie te creeren.
Voor minder leg ik een individu om om nooit weer gevonden te worden, me een half jaar voor een ander laten werken wanneer niet 7 maand.
Een oorlog is aantrekkelijker die kun je bijkans nog een beetje ontwijken, hoerende arbeid niet want je moet vreten en je debiel hoge lasten aftikken in dit grafland.
Overigens ben ik opgerot, daar ik dat verkoos boven het laten verdwijnen van individuen, daar trek je uiteindelijk aan het korste eind.

the_hammer | 19-07-15 | 23:56

@Andersdenkend | 19-07-15 | 22:58
3e manier: wijzig de behandeling van asielzoekers totaal.
Laat ze allemaal te maar laat ze hun eigen boontjes doppen. Als ze terug willen bied je ze vrijwillig een vlieg dan wel busticket aan.

frank87 | 19-07-15 | 23:20

Het probleem is dat we een groep hebben binnengehaald die niet KAN integreren. OF het nou aan hun onverdraagzame godsdienst ligt, gebrek aan zelfreflectie of gebrek aan IQ maak niet uit. Ze kunnen niet integreren en passen daarmee niet in onze samenleving.

Rest In Privacy | 19-07-15 | 23:18

De naoorlogse Duitse politiek kan zich helemaal geen Auslanderfeindlichkeit veroorloven. Daarom politiek altijd overcorrect en een groot voorbeeld voor de PvdA.

J.Slavink | 19-07-15 | 23:13

Laat het meisje blijven, en andere kansrijke, geintegreerde kinderen met haar. Maar zet de uitkeringsprofiterende, hatende, criminele moslims het land uit.

Iepjesziekte | 19-07-15 | 23:12

Wat is er mis met handhaven? Als je er eindelijk eens voor zorgt dat de behandeltermijn kort is - i.i.g. niet lang genoeg om te "wortelen" - dan geef je zowel de zoekers als ook de maatschappij duidelijkheid. Illegaal = illegaal. Onaagepaste overlast-veroorzakende lamzakken kun je gewoon met de wet in de hand een ultimatum stellen, gebeurd overigens overal behalve, schijnbaar, hier ten lande, en dan is het over-klaar-en-uit. Het is onmenselijk een te veel aan verwachtingen te scheppen door te lange procedures, maar als je die drastisch inkort schep je duidelijkheid; óf je kan blijven, óf niet, en dan doei!

Qwrk_II | 19-07-15 | 23:10

Net zo goed als je het geld van Griekenland niet terugkomt bestaat er ook geen terugkeerbeleid. Kent u de cijfers? Mooipraterij van politici waar ze nog steeds mee weg komen.

J.Slavink | 19-07-15 | 23:08

Hoe je het ook wend of keert, een asielbeleid is een soort selectiebeleid.
Je verleden bepaald of je in aanmerking komt voor asiel.
Je kunt het probleem van het huilende meisje op 2 manieren aanpakken:
1: Je geeft het meisje uiteindelijk asie. Je verbind daaraan de voorwaarde dat er een asielzoeker die, weliswaar op basis van zijn verleden recht heeft op asiel, maar zich ondertussen van zijn meest negatieve zin heeft laten zien, geen asiel krijgt. Maw je geeft diegene die er wat van wil maken en zich wil inzetten voor de maatschappij asiel, en de eeuwige profiteur pleur je er uit.
2: Je verandert het beleid. Iedere asielzoeker heeft enkele jaren (laten we zeggen 3) de tijd om te bewijzen dat hij een postieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Lukt dat niet, dan mag je retour. Zo kweek je op zijn minst een handen uit mouwen mentaliteit. Daarnaast filter je het tuig, dat in het geboorteland ook nergens goed voor was er uit.
De huidige selectie op basis van verleden vind ik zeer magertjes en onhoudbaar.
Overal word geselecteerd op kwaliteit, waarom dan niet bij asielzoekers?

Andersdenkend | 19-07-15 | 22:58

Dat meisje is helemaal het probleem niet. En als het een (vergelijkbaar en net zo positief ingesteld jongetje was ook niet) Het probleem is de gezinshereniging. Talloze (veelal inteeltige) familieleden liften mee op de hoge zieligheidsfactor van kinderen.
Deze mensen zitten vast in hun leven van gedwongen besnijdenissen, inteelt, vrouw en kinderen slaan, reli-idioterie, profiteren enz. Deze mensen veroorzaken ontwrichting, onbegrip en haat in onze open westerse democratieen. Dat alleen al is genoeg om ze allemaal terug te sturen OF belachelijk soepele wetgeving aangaande gezinshereniging of -vorming grondig te herzien.
Anders worden wij zelf zielig.

pennestront | 19-07-15 | 22:56

Dictatuur van links via emo-tv.

arlen | 19-07-15 | 22:48

Mooi weer naar huis,waar ze de hoger opgeleiden het beste kunnen gebruiken.

tattooboer | 19-07-15 | 22:37

Waarvoor vluchten die Palestijnen dan? Hamas of de United Nations?

L. Rijk | 19-07-15 | 22:35

De dood van één is een tragedie, de dood van velen een statistisch gegeven.
Mensen die verdienen om hier te blijven (zoals die Turkse kleermaker Gumuz uit 020) pleuren wij eruit en het uitschot mag blijven (en wordt geen strobreed in de weg gelegd).
Onze beleidsmakers zijn wereldvreemde mensen die grossieren in het nemen van onrechtvaardige en absurde besluiten (btw verhoging grens, 10 miljard inferieur spoor, 1 miljard inferieur cpu systeem, x miljard Hellas etc ed enz).

LogicaOverwintAlles | 19-07-15 | 22:33

Merkel als troostmeisje, da's dan wel weer opmerkelijk.

RobberenRukkie | 19-07-15 | 22:28

Had quid hier geen creatieve oplossing voor laatst?

frank87 | 19-07-15 | 22:26

@von Amsberg | 19-07-15 | 21:21
Hehehe..

RobberenRukkie | 19-07-15 | 22:24

Eens met Ebru.

Ten slotte nog een stichtelijk woord van ondergetekende; de Islam die hoort hier niet.

RobberenRukkie | 19-07-15 | 22:21

Journalisten zijn verworden van verslaggevers tot opiniemakers.
En dat is een zeer zorgelijke ontwikkeling.

de honden blaffen... | 19-07-15 | 22:21

bijna_raak | 19-07-15 | 21:23
Mwuah, dat roep ik toch niet?
Ik vind dit stuk van Ebru niet deugen, that's all.

Voor de rest ben ik redelijk content met GS, al zo'n 11 ongeveer.

Kudtkip | 19-07-15 | 22:20

-weggejorist-

nonpissatinventum | 19-07-15 | 22:20

-weggejorist-

nonpissatinventum | 19-07-15 | 22:16

Ach gut, als het bovenstaande reaguurders uitkomt, is het geen probleem wanneer de rechterlijke macht, in dit soort gevallen, wel de lineaal gebruikt. Geenstijl comments weer eens ouderwets op haar smalst. Zum Kotzen!

Mr Blue | 19-07-15 | 22:16

Ach gut, als het bovenstaande reaguurders uitkomt, is het geen probleem wanneer de rechterlijke macht, in dit soort gevallen, wel de lineaal gebruikt. Geenstijl comments weer eens ouderwets op haar smalst. Zum Kotzen!

Mr Blue | 19-07-15 | 22:15

@king of the oneliner
Ik herken je situatie. Verhuis naar +32, +49, +352 en misschien sommige andere landen en er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open (mits je idd getrouwd bent).

Mauguio | 19-07-15 | 22:14

Een kind wordt figuurlijk misbruikt om mevrouw Merkel in verlegenheid te brengen. Presentator baalt en gaat haar vertellen dat haar antwoord niet deugt. Maar goed vrijheid van media, ook in Duitsland. (In Nederland hadden we Mauro, en dat jokkende meisje uit Kosovo. was vergelijkbaar

Maar nu het volgende asielzoekers (=illegale vluchtelingen) kosten heel veel (belasting)geld.

Zorgbehoevende bejaarden (levenlang hard gewerkt en altijd belasting betaald) in een bejaardentehuis, worden soms 1x per maand uitgelaten, worden naakt als gevangen walvissen in takels gehangen, verpleegsters spuiten cleaningfoam in de konten en halen met handschoen aan in een streep de foam weg. Dit is een wasbeurt. Dit vanwege gebrek aan (belasting)geld. Komt daar ook een docu van?

Professor Kluns | 19-07-15 | 22:11

King of the Oneliner 21:48
Cru, maar de route via Libie, per vlot en Italiaans reddingsschip gaat sneller naar Nederland. Al is dat niet geheel zonder risico's. Had je wel een nieuwe wasmachine en bruiksporenvrije locker opgeleverd. En een bad vol brood met bed er naast.

Succes met je geliefde gezin. "Kijk, zelf verdiend!" kun je straks zeggen.

tipo | 19-07-15 | 22:04

Vergrijzing is in Duitsland een prangend issue, mensen die mee kunnen en willen doen de deur wijzen is merkwürdig, äußerst Merkelwürdig.

H. Drievuldigheid | 19-07-15 | 22:03

Het is om uit je vel te springen, en vooral als je ziet hoe asielzoekers zo makkelijk geholpen worden.
Sorry, moest dit even sharen, wat misschien niet zo verstandig is.
King of the Oneliner | 19-07-15 | 21:48
Hoe vervelend ik het ook vind voor U en de Uwen, dit soort barricades opwerpen voor immigratie lijkt mij prima.
Natuurlijk gelijke monniken, gelijke kappen dus ook gelukszoekers moeten asap van de echte vluchtelingen gescheiden worden.
Voor hen ook hoge barricades opwerpen en daadwerkelijke uitzetting, liefst omgeven door veel publiciteit ter afschrikkende werking.
Succes met de rest van de procedure en beterschap voor Uw vrouw en kind.

Berbaar | 19-07-15 | 22:01

-weggejorist-

doehetlekkerzelf | 19-07-15 | 21:58

Hoezo kan een kind dat ergens 'geworteld' is niet naar een ander land verhuizen? Gebeurt zovaak, Nee prettig is het allemaal niet, maar dat gewortel is zo'n hysterisch kul-argument.

très cool | 19-07-15 | 21:55

Prima stukkie Ebru en prima optreden van Merkel (let je op Markie)
Slepende asielprocedures zijn sowieso onmenselijk en ongewenscht, deadline stellen bv 6 maanden en dan in or out.
Ook een selectie op kansrijkheid van de betreffende persoon lijkt mij wenselijk.
Qat kauwende Somaliers kunnen dat daar ook maar fijn geintegreerde Libanese meisjes kunnen een aanwinst voor deze maatschappij zijn.
Ohh en die programmamaker, zum kotzen!!!

Berbaar | 19-07-15 | 21:53

Ebru, je hebt gelijk. Moet gewoon hier blijven, net als iedereen die hier al jaren en jaren opgroeit, naar school gaat en de taal spreekt. Zij kunnen er ook niets aan doen dat we een stelletje slappe zakken zijn die dat proces jaren laten duren.

Ouders overigens, als zij zelf de boel vertraagd hebben door telkens in hoger beroep te gaan, wel uitzetten zodra het kind 18 wordt.

bassio | 19-07-15 | 21:50

Ik ben getrouwd met een latina.
Zij is nu in haar land met mijn kind om de MVV (machtiging voorlopig verblijf) te regelen.
Ik moet aan een buslading voorwaarden en eisen voldoen om alles rond te krijgen, waaronder: vast contract, voldoende salaris, foto laten maken van longen van haar, inburgeringsexamen bij ambassade, waarvoor zij 2 uur moet vliegen.
Japanners en Turken zijn vreemd genoeg hiervan vrijgesteld, want die spreken zoals u allen weet, vloeiend Nederlands.
AOW-ers kunnen ook zonder problemen hun partner laten overkomen, qua salariseisen.
Mijn vrouw en kind hebben nu Dengue (knokkelkoorts) opgelopen, alles heeft duizenden Euro's gekost, en het is nog niet klaar, want in Nederland volgt nog een keer een inburgeringscursus, die je ook zelf kan betalen, inclusief examen van 350 Euro.
Het is om uit je vel te springen, en vooral als je ziet hoe asielzoekers zo makkelijk geholpen worden.
Sorry, moest dit even sharen, wat misschien niet zo verstandig is.

King of the Oneliner | 19-07-15 | 21:48

Nou krijg ik ineens een idee. Als we nou eens net zoals de Amerikanen verblijfsvergunningen gingen weggeven, alleen niet d.m.v. een willekeurige trekking maar door een deathmatch! Zet alle zielige personen in hun gewichtsklasse en geslacht en kijken wie overleeft. De winnaar krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning tot het moment dat ze worden getoetst op integratie. Blijkt dat onvoldoende te zijn, linea recta naar huis trappen. Okee, ik moet toegeven dat ik twee ideeën tot een verweef maar ik vind zelf dat ik een punt heb. Zodra gebleken is dat men zich niet heeft aangepast dienen ze zo snel mogelijk terug gestuurd te worden. Het liefste door robots zodat ze niet kunnen janken om hun uitzetters te manipuleren.

Vrije Nator | 19-07-15 | 21:38

Aantal jaren geleden ook zoiets.
Vrouw ( dacht ik ) die huilend stond te vertellen dat het stijgen van de zeespiegel haar eiland zou doen overstromen bij ( alweer, ik dacht ) de UN.
Ik kots van dat soort 'journalistiek'.
Spelen op emotie.
En dat is precies de reden waarom de rechterlijke macht is ingesteld.
Emotieloos.
Soms hard, geef ik toe, maar de minst slechte manier.
En tot iemand iets beters weet, de enige manier.

helaas nederlander | 19-07-15 | 21:32

Was sein muss muss sein. De Duitse volgzaamheid, het grootste gevaar sinds mensenheugenis. Met Muti M. als vriend heb je geen vijand meer nodig.

Rest In Privacy | 19-07-15 | 21:29

Huilende, bange kinderen inzetten om je politieke ideeën kracht bij te zetten. Ach, wat zullen we ervan zeggen? Er zijn er meer die het geprobeerd hebben...

youtu.be/7q5KMe7LPRI?t=2m38s

Bad Karma | 19-07-15 | 21:26

@kudtkip als het zo hoogstaande GS blog je niet bevalt zeg je toch je abonnement op.

bijna_raak | 19-07-15 | 21:23

Zo zorgt een Oost-Duitse toch uiteindelijk nog voor de ondergang van het vrije West-Duitsland.

blauwe zander | 19-07-15 | 21:22

Waar heb ik dat meer gezien, een Duitsers die kinderen over hun bol aait?

von Amsberg | 19-07-15 | 21:21

In Nederland heeft de DT&V (dienst terugkeer en vertrek) de mogelijkheid om uitgeprocedeerden te begeleiden naar het land van herkomst. Tevens is er voor deze terugkeerders een bedrag* plus een naturafonds waaruit zij kunnen putten om bv een eigen onderneming op poten te zetten. www.dienstterugkeerenvertrek.nl/
Kan mij niet voorstellen dat deze regeling niet ook bij andere EUlidstaten bekend is.

bij gelegenheid | 19-07-15 | 21:20

Ik gun Mauro helemaal niks, Ebru. Mauro is een bewezen leugenaar die zich door handig misbruik van de publieke opinie een verblijfsvergunning toegeëigend heeft. Mauro had gewoon met kop en kont het land uit gelazerd moeten worden.

marcoplarco | 19-07-15 | 21:20

Sommige problemen hebben geen oplossing.

McSnor | 19-07-15 | 21:17

Wie het gedrag van policor analyseert weet dat zij oorspronkelijk niet inspeelden op een vraag van vluchtelingen, maar een eigen drift naar de opname van andere culturen tot uiting brachten. Zij creëerden deze vraag opzettelijk.

En omdat er op een gegeven moment onvoldoende vluchtelingen waren werd ruim baan gegeven aan economische gelukszoekers. Nu is het met dat immorele NATO-bombardement op moslimstaten natuurlijk wel zo dat het verschil tussen beide groepen vluchtelingen volstrekt is weggevallen.

Maar de kern van de zaak blijft dat de lust zich te verbinden met andere groepen kenmerkend is voor de Westerse cultuur. Het is als een snoek die een te grote baars inslikt en hem dan wanhopig weer probeertuit te braken.

En daar heeft Geert Wilders wel degelijk een punt in de geile exogame voortplantingsdrift van Westerse volkeren die niet voor niets het Christendom aanhingen.

Basic Dimension | 19-07-15 | 21:15

Aristotalloss | 19-07-15 | 20:51
-
Rusland en Suriname zitten op een bijna onmeetbare hoeveelheid waardevolle bodemschatten maar ze krijgen ze niet op transport omdat serieuze investeerders geen zaken willen doen met politieke en corrupte gauwdieven.
-
Alleen hit en run investeerders nemen soms de gok in dit soort landen met dit soort machthebbers.
-
Als je ooit in Suriname bent geweest dan herken je zo de bounties (bruin van buiten maar wit van binnen) want ondanks de hitte lopen zij twee of driemaal zo hard als de lokalen, komen op tijd op afspraken en komen gemaakte afspraken na, enz.
-
Bouterse bewijst voor veel jonge Surinamers dat echt werken en eerlijk zakendoen niet noodzakelijk zijn voor het kunnen kopen van bling-bling rotzooi. Datzelfde geldt ook voor Poetin en de Russische jeugd, ook hij is een domme, corrupte en machtsgeile duitendief.

TriestGeval | 19-07-15 | 21:14

er wonen zo'n 6 miljoen mensen in Libanon, waarom zouden zij dat niet kunnen ? Natuurlijk is het beter toeven in West-Europa maar we kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de hele wereld. Die mensen moeten uiteindelijk toch hun zaakjes zien te regelen, dat is hier ook niet zonder moeite gebeurd.

wlodek | 19-07-15 | 21:14

Mauro had allang miljonair kunnen zijn in de petro-industrie van Angola en zit nu in Limburg of all places.

Dit meisje had in plaats van zitten te huilen op de Duitse televisie ook gewoon in B018 (Beiroet, Libanon) kunnen dansen tot de zon opkwam en het dak er af gaat: www.youtube.com/watch?v=TsfKXeq5_Ec

tipo | 19-07-15 | 21:10

Emo-terreur en puuru simplisme; welke Gutmensch/Linkmensch/Gristenhuichelaar heeft er niet zijn zin mee doorgedreven of subsidie mee geslurpt?

Fijnstoffer | 19-07-15 | 21:09

"Maar programmamakers die meisjes inzetten, hopend op hun tranen die de kijkdichtheid vergroten: ik ga ervan uit dat er plek is in jullie tuinhuis."

Isaac Asimov heeft eens een verhaal geschreven over personen die het leed (o.a. auto-ongelukken) gebruikten om hun kijkcijfers op te krikken.
Hij noemde die mensen pijnpooiers.
Een juiste benaming. Er werken er ook veel bij de Nederlandse televisie.

minik | 19-07-15 | 21:09

Tjah, het staat en valt bij het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers (die overigens sowieso veel te lang tijd krijgen voordat ze uitgeprocedeerd zijn). Dr moet gewoon geen keuze zijn om het gerechterlijke bevel te negeren. Bij uitspraak moeten je spullen gepakt zijn en daarna meteen naar vliegtuig/boot/trein.
Jammer, probeer het elders nog maar een keer.

Maar nee, we gaan ze rustig vragen wat ze willen doen en laten ze maar blijven plakken. Het feit dat zo'n meisje zich kán wortelen zegt genoeg: het duurt te lang en dat moet worden opgelost. De regels zijn prima, de handhaving moet sneller.

Martinspire | 19-07-15 | 21:09

ze kan over een paar jaar zo terecht in Duitsland. Als student, of voor een leuke baan.

--sql error-- | 19-07-15 | 21:08

Geef die vrouw een verblijfsvergunning. Ik houd wel van een Duitse tongslag...

Kippenlip | 19-07-15 | 21:08

Pak de schoften in de asielindustrie aan, de schoften die achter de rug van ieder werkelijk triest geval duizenden jonge kerels met een onduidelijke achtergrond binnenhalen.

De asielzoekers die de burger ziet. Dat zijn de asielzoekers die hier niet zelden in de criminaliteit komen. Niet omdat "wij" ze geen andere kans geven, wel omdat zij daaruit ook vandaan komen. Het soort mannen dat van Afrika zo'n ellendig oord maken waaruit stakkers graag zouden vluchten, als dat niet kansloos was voor stakkers.

Jan Passant mk2 | 19-07-15 | 21:07

Volgens mij zit jij er snoeihard naast, Ebru.

Dit jonge en zekers perfect Duits sprekende meisje breekt pas op het moment dat Angela Merkel expliciet aanhaalt dat "we niet iedereen uit Afrika hier (Europa) kunnen ontvangen".

Heel goed opletten, speel het desnoods nog 1000 keer af.
En dan pas wil Merkel haar troosten.
Dat het haar lukt, komt doordat Merkel in persona niet die ijsklont is waar ze voor versleten wordt - al komt ze op ratio-niveau heel close.

Heel die verslaggever doet er niet toe.
Hakken op MSM, waar jij, Ebru, overigens ook je huishoudboekje mee vult, kan alles beter.

GS-onwaardig, dit.

Kudtkip | 19-07-15 | 21:05

Meestal heb ik bij Ebru altijd zoiets van, je moet zo nodig weer eens drammen omdat je thuis niet genoeg aandacht heb gekregen.

Dit keer echter ben ik het 100% met haar eens. Haal ze binnen, draag de consequenties, wil je dat niet stuur ze dan bij de grens terug!

Geenszins | 19-07-15 | 21:04

@Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:58
Eens dat we de grenzen (al dan niet tijdelijk) hermetisch af moeten sluiten.
De vraag is echter hoe we dat puin dan moeten gaan ruimen.
Ik heb wel wat suggesties maar ik wil Joris' z'n middag niet verstieren.

Mastermattie | 19-07-15 | 21:01

Wat ook altijd typerend is voor dit soort berichtgeving: 90% van de "vluchtelingen" is man, maar altijd weer worden de meisjes/vrouwen naar voren geschoven om sympathie te wekken.

Peter_K | 19-07-15 | 21:00

-weggejorist-

Mastermattie | 19-07-15 | 20:59

Een huilend meisje van buiten Europa neerzetten met de bedoeling de schier onhoudbare immigratiepolitiek van de EU te kunnen verantwoorden: no way.
@Ebru Wederom een topic waar 1 teiltje niet genoeg blijkt.

bij gelegenheid | 19-07-15 | 20:58

@Mastermattie | 19-07-15 | 20:57
Gewoon helemaal geen asielzoekers opnemen. Grenzen dicht. Kunnen we eindelijk gaan puin ruimen.

Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:58

Zowaar een leesbaar stuk van Ebru! Dus je kan het wel!

Salutis Humanae | 19-07-15 | 20:58

@Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:53
Dus bij acceptatie asiel direct *knip* *knip* doen dan maar?
Hadden ze dat een jaar of 30 geleden ingevoerd dan zag het er in NL iig allemaal wat rooskleuriger uit.

Mastermattie | 19-07-15 | 20:57

Woon in een buurt waar het stikt van de zielige verhalen. Maar geen van die mensen, met uitkering, huursubsidie, kinderen hier en daar, veegt in de winter de sneeuw van z'n trottoir, ook al is het maar een paar meter. Wel keihard met elkaar praten in de eigen taal. Ben er klaar mee.

katarina_de_kleine | 19-07-15 | 20:56

Het probleem onstaat als je niet keihard c.q. genadeloos optreedt tegen mensen van buiten Nederland die zich niet aanpassen en zelfs grote overlast veroorzaken.
Als je te slap daarvoor bent, of te gevoelig, of je leeft in droomland, dan ga je wetjes en regeltjes maken.
En zo valt dit meisje en vele andere waardevolle mensen buiten de, deze keer Duitsche, boot.
Er zou veel minder angst en haat zijn over en weer, als we het gajes en gevaarlijke figuren terugstuurden of in ieder geval vleugellam maakten.
Maar daar is de politiek en de gemiddelde burger niet sterk genoeg voor.
Dus sleutelen we hier en daar wat, glas, plas, was.
Arm kind.

Politicusincapabelus | 19-07-15 | 20:55

Hadden die programmamakers geen qat-verslaafde somaliers daar neer kunnen zetten? Dat zijn nmlk. de asielzoekers waar ik over struikel. Oh nee, die spreken natuurlijk geen vloeiend Duits
InfidelRevolution | 19-07-15 | 20:42
.
Haha, dat was inderdaad meer waarheidsgetrouw geweest. Ik struikel de laatste tijd trouwens over de Eritreers, een beetje zelfde laken een pak.

Hans Hillen | 19-07-15 | 20:55

@Aristotalloss | 19-07-15 | 20:51
WElnee. De bron van het probleem is de overbevolking. De ongeremde voortplanting van met name moslims.

Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:53

De bron van het probleem is natuurlijk een immorele geopolitiek van de diverse wereldspelers, wapenhandel, handel in grondstoffen, etc. Daarbij worden de belangen van de burgers niet of nauwelijks meegerekend.
Maar ik hoef niet opgescheept te worden met de gevolgen meer specifiek de massa-immigratie vanuit probleemlanden, van die geopolitiek en wereldhandel.
NO WAY; you're not gonna make Europe home!!!
www.youtube.com/watch?v=f7NsXFnzJGw

Aristotalloss | 19-07-15 | 20:51

Er zijn hierin veel te veel fouten gemaakt in het verleden. zie het tuig wat nu de rechtstaat aanpakt, waarin de politie niet kan/mag optreden tegen deze hufters.
Hier komen steeds meer filmpjes over op internet.

Het is hier, zeker in duistland en nerderland (of heel de eu) al niet op orde, dan moet je zeker niet meer buitenlanders aantrekken.

Opvangen is prima, maar doe dat dan in een land waar ze ongeveer vandaan komen. Dit kan dan ook met een sterke militaire en humanitaire macht.
Van hieruit hebben deze mensen een betere toekomst.

Het is lastig te verkopen aan vluchtelingen als ze hier al 10 jaar wonen en vooral gebruik maken van belastingbetalende faciliteiten van nederland, om deze mensen terug te sturen.

Denk dat Merkel een goed antwoord heeft gegeven hoe vervelend het ook mag zijn.

Er moet eens een omslag zijn, liever vandaag nog, dan morgen.

nononse | 19-07-15 | 20:50

Hier heeft ze wel even 2 minuten voor maar de wapenhandel en sigaretten lobby ,en ook de plastic voedsel handel van, ondermeer, Unilever, Pepsi en Mars moet doorgaan. Ze geeft er geen hol om wie binnen de grenzen loopt, als ze maar geld uitgeven. dailyinfographics.eu/wp-content/upload...

tattooboer | 19-07-15 | 20:50

Dat geworteld-argument. Daarmee kun je alle asielzoekers direct terugsturen. Ze zijn immers geworteld in het land waar ze vandaan komen.

Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:49

En al die asieladvocaten en asielfielen maar liegen.

Asielzoekers prima. Asiel zoeken mag, maar word je niet toegelaten... doei!
Er is geen ander beleid mogelijk. Waarom is dit nou zo lastig?

Kaas de Vies | 19-07-15 | 20:48

Een positief Merkmal door Merkel, ze mag blijven...

Alweer pappie ? | 19-07-15 | 20:47

Kinderen zijn veerkrachtig. Die kun je overal naartoe sturen, gaat ze prima af na een tijdje. Het meisje op het filmpje huilt net zo hard wanneer ze moet vertellen dat ze niet wil verhuizen naar Nederland.
Wat je hier ziet is een schoolvoorbeeld van drogredeneren. Dat is het echte onderwerp van je column, Ebru. Alleen jammer weer dat je dat zelf ook niet ziet... Overigens zijn er ook zat jonge meisjes uit Afrika die tegen hun zin naar Duitsland worden gestuurd. Misschien moet je daar eens wat naar researchen?

F. von Zeikhoven | 19-07-15 | 20:47

Het is van begin af aan het idee en duidelijk dat het tijdelijke opvang betreft. Als een land dan 4 jaar voor je zorgt is een bedankje ook prima op zijn plaats. Zonder die zorg was de start van het kinderleven een slechte geweest.

Claude_Vieaul | 19-07-15 | 20:47

Het is inderdaad goed van Merkel dat ze eerlijk is tegen zo'n mädchen. Komt misschien een beetje hard over, maar Beter dan het standaard slappe politiek correcte kudtverhaal omdat er camera's bijzijn.

amerikaas | 19-07-15 | 20:44

Ik vond dat Merkel het, gegeven de omstandigheden, niet slecht deed. En iedereen weet: dat meisje en haar familie wordt niet terug gestuurd. Duitsland neemt enorm veel vluchtelingen op. En ze vinden nog dat dat hun plicht is ook. Maar met duidelijkheid is niets mis. Wat mij betreft gaan er veel meer mensen huiswaarts. Overigens las ik net dat Hollande (Frankrijk) wil dat de eurozone een eigen regering en parlement krijgt. Hij draagt daar een aantal onzin drogredenen voor aan. Maar desalniettemin zorgelijk. Omdat de EU-elite zich niets aantrekt van de burger, dus dit zou zo maar door kunnen gaan. Frankrijk is er natuurlijk ook zelf zeer bij gebaat dat de Eurozone blijft bestaan. Hoezo Europees belang? Frans belang zal hij bedoelen.

Hans Hillen | 19-07-15 | 20:43

Hadden die programmamakers geen qat-verslaafde somaliers daar neer kunnen zetten? Dat zijn nmlk. de asielzoekers waar ik over struikel. Oh nee, die spreken natuurlijk geen vloeiend Duits

InfidelRevolution | 19-07-15 | 20:42

-weggejorist-

wiza | 19-07-15 | 20:41

Op het moment dat een uitzettingsbeleid, hoe rechtvaardig ook, een menselijk gezicht krijgt is het altijd een verloren partij voor de overheid. Ze brengt het er in ieder geval beter vanaf dan die geflipte CDAer die een kaartje aanbood voor een voetbalwedstrijd (Bleekers?).

wiza | 19-07-15 | 20:41

En ik ben blij dat ik niet de keus hoef te maken om huis en haard te verlaten en te vluchten.
Of dat ik niet de "begeleider" ben die de ingeburgerde mensen straks weer op het vliegtuig mag zetten.

Pete Stone | 19-07-15 | 20:41

Ik vind dat mevrouw Merkel dit prima oplost.

VanBukkem | 19-07-15 | 20:40

Ik was ooit ook jong, ambitieus en blank, ook heb ik een piemel.

Waar is mijn medelijden?

Kaas de Vies | 19-07-15 | 20:39

Ze lijkt op senator Palpatine (Darth Sidious).

Lafayette | 19-07-15 | 20:38

Buitenlanders uitzetten, svp! Leeftijd maakt niet uit.

Lewis Lewinsky | 19-07-15 | 20:38

't Is triest.
Zielig kutverhaal.
Echt waar.
Maar ons land gaat ten onder aan geconstrueerd zielige kutverhalen.
En da's ook echt waar.

Ars Vivendi | 19-07-15 | 20:38

Goed punt. Troosten, veel troosten en vervolgens uitzetten. Prima strategie.

Rest In Privacy | 19-07-15 | 20:38

Die oorlogen zijn natuurlijk vreselijk en daarom is het beste wat we kunnen doen de strijdende partijen hierheen halen want hier is geen oorlog #linkselogica.

www.telegraaf.nl/binnenland/24245951/_...

Godsammekraken | 19-07-15 | 20:37

Libanon is niet eens een echt een hele slechte plek. Dus op zich valt het gevaar voor dat meisje wel mee. Ik verwacht dat die familie wel wat zak centjes mee krijgen van de Duitse overheid. Dus zo arm zullen ze daar niet zijn. Tevens spreekt zij vloeiend Duits, goede scholing reeds, dus kan ze veel kanten op carrière technisch. Nee, hele goed dit, en dat meisje en die ouders moeten beseffen dat hun achtergrond hen snel vooruit kan helpen in Libanon. Merkel +1.

Mark_D_NL | 19-07-15 | 20:37

Het was mijn gedachte ook, de programmamakers die kinderen inzetten. Men wist dat hier gezeur over zou komen.

Pete Stone | 19-07-15 | 20:36

Daarom: ook niet "even" laten verblijven in afwachting van beslissing over toelating.

Godsammekraken | 19-07-15 | 20:33

Ik vind dat als je normaal meedoet in het gastland en je aanpast aan de normen & waarden van dat land, dat je best kunt blijven.
Maar als je in het gastland komt met als doel om de uitvreter uit te hangen en/of jouw ideologie door te drammen dat je meteen retour afzender kunt gaan.

Mastermattie | 19-07-15 | 20:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl