achtergrond

Geenstijl

Wint de vis van de banaan?

De bananenvoetbalsoap gaat door! Hoofdklasser Quick Boys doet het buiten het veld een stuk beter dan erop. Afgelopen zaterdag werd de beladen visderby nog met 3-4 verloren van aartsrivaal Katwijk. Aan de andere kant is de toch al lichte straf voor het bananenincident door de KNVBobo’s teruggedraaid. De eikels in het Zeisterbos hadden natuurlijk weer ‘ernstige procedurefouten’ gemaakt. De visboeren kregen 1500 euri boete en een punt in mindering nadat de zoon van dominee Stam en zijn vrindje begin deze maand bananen naar het hoofd van een scheidsrechter gooiden. De man is een negert, vandaar.




De beroepscommissie heeft de bal nu teruggespeeld naar de tuchtcommissie om de aanklacht weer opnieuw te bekijken. Maar kennelijk spelen niet alle Kattukkers een instrumentje in de Jostiband, want de club heeft nu een kort geding aangespannen tegen de KNVBobo’s. Seponeren betekent natuurlijk niet: doodleuk opnieuw (lees: zonder fouten) behandelen.

Morgen staan beide partijen voor het hekje. Wint de vis het van de banaan? Het zou een schande zijn als de club met dit incident weg komt. Trouwens Quick Boys en de KNVBobo’s hebben al jaren een goede band. Op 31 mei aanstaande speelt Oranje bijvoorbeeld weer een oefenduel tegen Quick Boys. Een suggestie aan de Zeister eikeltjes: zet dezelfde donkere arbiter Doest op deze wedstrijd. Maak een statement! Welke Van der Plas zou het aandurven om dan een trosje bananen te gooien en hoe reageren dan de heren Babel, Maduro, Bouma, De Jong en Castelen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.