Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Live: spek en bonen tv

boosritaboos!Goed, gisteravond hadden we natuurlijk al die persconferentie waarin werd aangekondigd dat Rita vanaf vandaag Minister van Spek en Bonen is, maar toch gaat het kabinet zometeen verder vergaderen over 'hoe nu verder'. Want Rita mag dan niet meer uitzetten, we zijn wel benieuwd hoe Hirsi Balin mevrouw Rita precies gaat vervangen. Links maakt zich op voor een feestje en we hebben inmiddels de eerste LIVE BEELDEN van Wouter Bos. Oh ja, op deze plek is het Parlement bezig de klucht: Rita en Playahaters Act II. Is ook live te volgen...

Reaguursels

Inloggen

Bos is Los, hij gaat nu ook de no-claim in de zorg aanpakken zonder de formatie af te wachten:
http://www.ad.nl/binnenland/article909809.ece

Patrick Bateman | 15-12-06 | 09:39

Verdonk, daar gaan we meer van horen. Dit demissionair kabinet valt nog wel een keer en nog wel een keer en nog wel een keer. Tot de volgende verkiezingen!

QZNYWRLD | 15-12-06 | 02:02

@Eager Beaver,

Die linksen vroegen alleen om TIJDELIJK de uitzettingen van de groep waarover het hier gaat stop te zetten totdat de nieuwe democratisch gekozen regering het beleid kon aanpassen. IJzeren Rita vond zoals gewoonlijk het niet nodig om aan een kamermeerderheid te luisteren vandaar de crisis.

Rita Verdonk: De minister die zelfs een demissionair kabinet (bijna) kan laten vallen. Het wordt tijd dat Rita zelf eens wordt uitgezet.

espana4ever | 15-12-06 | 00:23

Het electoraat begint al weg te schuiven van het midden, voorspelbaar.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article379167.ece/Peiling_positie_CDA_en_PvdA_ernstig_verzwakt

Patrick Bateman | 14-12-06 | 21:57

koerbagh 14-12-06 @ 19:44

Hmmm... mijn gedachten populiustisch geïnspieerd en ongenuanceerd? Daggetnie.... inhoudelijk is het een andere zaak, edoch het zijn deze thema's die mede maken dat het onderhavige (hehehe) probleem tot bizarre proporties is uitgegroeid. En ik ben nauwelijks gerustgesteld door je idee dat asiel aanvragen niet hetzelfde is als mogen blijven. In dergelijke puur rationele en correcte veronderstellingen heb ik zero vertrouwen meer. Nee, rustige man en TM... deze thema's hebben zeer zeker heel nauw te maken met het geklooi in 070. Als je dat ongenuanceerd vindt blijf ik overigens wel puzzled achter. Capice (rethorische vraag, denk ik)?

bottehond | 14-12-06 | 21:04

Ik dacht altijd dat de linkse partijen progressief waren. maw vooruit denken enzo. Niets blijkt minder waar. Deze hele poppenkast was niet nodig geweest als Wouter Windvaan zijn reactionaire actie niet had ingezet. Het beleid is democratisch tot stand gekomen op een correcte manier. Waarom wachten op een nieuw kabinet als je koste wat het kost je zin wil doordrukken. De verkiezingsuitslag heeft een ruk naar links opgeleverd. deze ruk biedt (als het er van komt) de linksen straks de kans iets aan dit beleid te doen. Dit zou mi moeten gebeurgen door het indienen van wetsvoorstellen die de wet en daarmee het beleid veranderen. De linksen hebben hun zin erdoor gedrukt op een manier die ons land en onze democratie onwaardig is. Mijn vader zegt altijd "geduld is een schone zaak" hierop door associerend heeft Wouter dus nu vuile handen. Mochten de formatiebesprekingen falen en mocht het tot nieuwe verkiezingen komen, zal de linkse ruk weer naar het midden getrokken worden dunkt me.

Eager Beaver | 14-12-06 | 20:45

Wat ik vreemd vind is dat niemand naar de mening van generaal Pardon zelf vraagt. Iedereen heeft het over hem, bijna een constitutionele crisis over de vraag of hij komt, maar misschien wil hij niet eens??? Of misschien komt hij morgen om door een Talibankogel.

obominotie | 14-12-06 | 20:43

wouter skouter.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 19:58

@koerbagh 14-12-06 @ 16:35 : LoL! En ook repsect of zo iets. Toen ik zo'n 20 jaar geleden begon met werken kwamen er opeens twee bootvluchtelingen uit Vietnam bij ons werken in het kader van een integratieproject(toen al dus!). En die lui waren vriendelijk, werkten keihard, en introduceerden bij ons de nog volledig onbekende vietnamese loempia. Oh, en 1 ervan is teruggegaan terwijl de andere al jaren een paar succesvolle zaken heeft.

@LibertasSimplex 14-12-06 @ 16:36 : O.K. In dat geval I stand corrected. ;)

@bottehond 14-12-06 @ 18:34 : Dus moeten we huwelijksmigratie zwaar ontmoedigen. Je kunt het lijkt mij niet geheel verbieden want dan krijg je de discussie over vrijheid om te houden van wie je wil, en het lijkt me niet dat we daar ook nog op zitten te wachten. Maar ontmoediging is een heel goed beleid, en het bevordert de integratie. Overigens heeft dit niet al te veel te maken met het onderhavige topic, maar dit terzijde.

Hard zijn betekent niet hardvochtig zijn betekent niet rucksichtlos zijn.

Anyway, I'm with koerbagh on this one.

TM | 14-12-06 | 19:51

@bottehond 14-12-06 @ 18:34:
Ja lieve Botte, maar huwelijksmigratie is een heel andere kwestie. Dat heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets met de 1e motie Bos cs of de 2e Dijsselbloem cs te maken. Door dat er bij te halen vertroebel je de discussie. Dat is mooi geroep voor "Ausländer Raus" kerk, maar een beetje meer nuance ben ik zelfs van jou gewend. Ik ben absoluut tegen de huwelijksmigratie, ik ben tegen de stroom vanzelfsprekende Antillianen die hier komen. Maar dat zijn allemaal andere kwesties. Door ze allemal op één hoop te gooien doe je aan populistische Wilders rethoriek.
Het aantal asielaanvragen zegt natuurlijk ook niets over het aantal dat dat ook daadwerkelijk mag blijven. Aanvragen mag altijd; dat zegt niets over de wet. Volgens de nieuwe wet komen er gewoon amper mensen door de procedure. 99% wordt gewoon teruggestuurd. Als transportland met een mainport luchthaven en een grote zeehaven zul je altijd zien dat asielzoekers relatief makkelijker hier komen dan bijvoorbeeld Zwitserland. En Dijsselbloem mag verder alles roepen, dat stat hem vrij. Hij doet z'n best maar. Dat betekent nog niet dat alles wat hij roept ook wet is. Hij zal dar toch echt een meerderheid in de kamer voor moeten zoeken, en dat gaat hem in de meeste gevallen van zijn roepsels echt niet lukken.

koerbagh | 14-12-06 | 19:44

Als de mening van de overgrote meerderheid hier ooit (weer) landsbeleid wordt, moeten we vrezen voor inteelt, komen er namelijk muren om ons landje heen te staan waar die uit Berlijn in het niet viel...
Ben ik toevallig in die tijdmachine van "kruistocht in spijkerbroek" gestapt en in de 50erjaren terecht gekomen of zitten we nu midden in een bruisende wereld waar alles en iedereen binnen een dag aan de andere kant van de wereld kan zijn en we onbeperkt kunnen communiceren?
We hebben nu al en over niet al te lange tijd zeker, gewoon buitenlanders nodig om ons pensioen te betalen en onze kont te wassen in het verzorgingstehuis, kom op man!
Verder ben ik het met Koerbagh eens dat de problemen met allochtonen meer zit in derde generatie nederlandse marrokanen, turken e.d. en daar doet een generaal pardon niets aan toe of af...
Over peroxidegeertje; heb jij niet aan slinks te danken dat je, na alhier jarenlang ongetwijfeld kansloos vrijgezel was, een vrouwtje uit het oostblok mocht importeren? moehaha, stumper...

bubka | 14-12-06 | 19:08

@ Koerbagh

In 2006 een explosieve stijging van het aantal asielaanvragen met 70 %, dudee, terwijl de aantallen in de ons omringende landen flink dalen.

www.cyberty.nl/forums/printthread.php?...

In dit verband doelde ik echter op de huwelijksmigratie. Jaarlijks goed voor duizenden kansarmen en geldslorperTs. IK druk me opzettelijk grof uit om de absurditeit van de situatie te onderstrepen. Onder Verdonk nam de huwelijksmigratie met 90 % af. Wat we van de week gezien hebben voorspelt weinig goeds. Tsjek ook het plokje van dijsselblom die tegen een wandelende tent zei: "ik zal uw vrijheid van godsdient tot het uiterste bevechten". Dan weet je welke kant het opgaat nu de Balk door de knieen is.

www.jeroendijsselbloem.pvda.nl/rendere...

bottehond | 14-12-06 | 18:34

@Avalon 14-12-06 @ 16:32
De strenge toelatingseisen zijn er al: de Cohen-wet die Rita tot voor kort zo voortvarend mocht uitvoeren.
Niet voor niets is de instroom van nieuwe vluchtelingen de afgelopen jaren drastisch gedaald.
Het hele idee van het Generaal Pardon is achterstallige administratie op te schonen, zodat nieuwe 'gelukszoekers' sneller weten waar ze aan toe zijn.

Zeurders | 14-12-06 | 16:48

@Hans Anders: goede vraag, ik zou het niet weten. Wel is het pardon aan de orde geweest in de debatten. Na de verkiezingsuitslag heeft GL direct het voorstel gedaan tot dit debat, de PvdA is ingehaakt. Het kabinet had zich er dus op kunnen voorbereiden, hetgeen kennelijk niet is gebeurd.

De motieven zijn natuurlijk onzuiver: het ging hier om rancune jegens Verdonk, het tonen van macht en het losweken van onderhandelingsmogelijkheden van het CDA. En met een staatrechtelijk betwistbare motie zijn ze daarin geslaagd. Droevig om vast te stellen, maar dat is de nieuwe politieke realiteit.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 16:39

TM 14-12-06 @ 16:27

Daar ga ik niet aan voorbij. Ik ben voor een stevig pardon. Dat was ik, en dat ben ik. Vind het een schande dat er al jaren ingeburgerde mensen zijn, met hier opgegroeide kinderen, die nooit iets hebben kunnen hebben, alleen vanwege dat stomme geschipper met asielbeleid. En nog schandelijker vind ik het als die mensen worden uitgezet. En over Verdonk ben ik ook eerder duidelijk geweest.
Maar ja, de oorzaak van het gezeik ligt wel bij ons hypocriete asielbeleid. Steeds strenger, met onredelijke eisen. Kijk, als ik vanuit Darfur naar Maastricht loop, m'n hut verbrand met m'n familie erin, dan is het niet zo waarschijnlijk dat ik een vluchtelingenstatus kan bewijzen. Dat is een onrechtvaardig kudtsysteem. We moeten er gewoon voor uitkomen dat we zelfs echte vluchtelingen gewoon niet zo kunnen opvangen. Simpel. Anders graven we ons eigen graf.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 16:36

@bottehond 14-12-06 @ 16:03:
In praktische zin zijn de grenzen al dicht. Het ging hier dus om groep waarvoor in 2002 is vergeten om een regeling te bedenken. En die tienduizenden "kanslozen en geldslorperTs" komen er echt niet bij. Bovendien zijn asielzoekers NIET hetzelfde (ik herhaal: NIET hetzelfde) als de allochtonen waar de gemiddelde burger zoveel last van heeft - lees: de criminele marokkaantjes, antilliaantjes, surinamertjes - die zijn namelijk gewoon *kuch* Nederlander en via "gezinsvorming" enzo blijven die gewoon komen.
Vluchtelingen heb je over het algemeen helemaal geen last van. Zo heb ik vanmiddag nog even een vietnamese loempia van een ondernemende ex-vluchteling gekocht, een cadeautje gehaald in een winkel van een Palestijnse vluchteling die op de Hamas-hitlist staat en nu een nering in exotische produkten heeft en in de bibliotheek geholpen door een Bosnisch meisje die in 1994 met haar ouders is gevlucht, hier heeft gestudeerd en nu nuttig werkt en inmiddels Nederlandse is.
Dat zijn geen geldslorperts, geen kanslozen. Die voorbeelden zijn ook geen uitzonderingen. De meeste werkelijke vluchtelingen die hier komen en blijven maken iets van hun leven. De "kanslozen en geldslorperts" vind je toch met name onder andere bevolkingsgroepen.

koerbagh | 14-12-06 | 16:35

Avalon 14-12-06 @ 15:46

Ik ben even weggeweest maar welke partijen hadden ook al weer een Generaal Pardon in hun verkiezingsprogramma staan? Volgend mij had geen enkele partij dat er nadrukkelijk in staan.

Dat PvdA voorstel was alleen maar JPB pesten in optima forma, dus het kinderachtige kleutertje Bos dat niet tegen z'n verlies kon en wil dat een ieder die niet op hem en zijn flutpartij gestemd hebben daarvoor de rekening zal moeten betalen. De rest van het linkse gezwel hoefde alleen maar in te haken.

Hans Anders | 14-12-06 | 16:32

@bottehond: waaruit het wisselgeld van het CDA zal bestaan is mij niet duidelijk. Hopelijk ziet het CDA gelegenheid om veel strengere integratie-eisen te stellen. Of de immigratie nog beter te organiseren, ik noem ook maar wat.
Wat me wel tegen de borst stuit is de grote ontevredenheid die er altijd maar onder Nederlanders leeft. Het is verdomme nooit goed: overal klaagt men over. En natuurlijk, er valt echt wel het nodige te verbeteren in dit land, maar enig relativisme en dankbaarheid zijn ook op hun plaats. Voor de realisatie van allerlei wensen heeft dit land mogelijkheden te over, we kunnen ons veel permitteren (zowel materieel als op het gebied van meningsuiting).
Helaas denkt men er Nederland (en in bijna heel de EU) anders over, blijkens de stemmen die zijn gegaan naar de vleugelpartijen. Dat vind ik iets om over te klagen.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 16:32

@ bottehond 14-12-06 @ 16:03
Voor gelukzoekers moeten er gewoon kwaliteitseisen komen.
Bv. een PhD van een erkende universiteit of een aanbod van een werkgever in 0031 om minimaal 50.000 oer jaar te betalen.
Talent moeten we binnenhalen, schoonmakers hebben we zélf genoeg in de WW en WAO...

Patrick Bateman | 14-12-06 | 16:32

@LibertasSimplex 14-12-06 @ 16:18 : En weer gaat ge voorbij aan het feit dat het om een overgebleven groep mensen gaat die hier al lang ingeburgerd is, en niet om een continue nieuwe stroom asielzoekers.

In het geval van het laatste had ik jou en bottehond een heel stuk meer gelijk gegeven. Dit is echter een overgebleven 'loose end' van een beleid dat niet meer geldt. Dit is een groep die bijvoorbeeld ook Pim F. gewoon nog wilde toelaten.

Er lopen hier zoveel mensen te zeuren dat dit allemaal slechts een politiek machtsspel is, en dat IS natuurlijk ook zo. Maar wat denkt men dat Verdonk gespeeld heeft al die jaren? Iets *anders* dan een machtsspel???


Om Kouwes te citeren : dus waar hebben we het eigenlijk over?

TM | 14-12-06 | 16:27

@botte Dat durft het CDA niet. Men is nog steeds niet af van het idee dat het gelijkheidsbeginsel ons er toe zou verplichten om ieder in nood op te nemen. Is ook een gristelijk idee. Zelfs nu allang, getuige alle asielwetgeving gebleken is dat men weet dat dat niet kan, dus dat we mensen in the long run zo niet helpen.
Nadenken over een alternatief voor toelating van vreemdelingen is er dan ook niet bij. Dat alles wordt afgedaan als extreem-rechts en xenofobisch. Zie de houding tov Wilders.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 16:18

Avalon 14-12-06 @ 15:46

Tsjek het idee van libertas simplex. die 34000 tronies een specifiek pardon en daarna de grenzen schluss. Met minder zal het grauw geen genoegen nemen, denk ik, en terecht. Maar zo zal het niet gaan en dat weet jij net zo goed als ik. Ieder jaar weer tienduizenden nieuwe kanslozen en geldslorperTs er bij. Kennelijk beseft 070 niet dat de kwestie bij de burger wél als zeer urgent op de agenda staat.
Partijpolitiek heb je gelijk en kan ik de keuze van de Balk wel begrijpen. Maar ik ben er allesbehalve blij mee. Ik vertrouw er volstrekt niet op dat het cda bij de formatie wisselgeld gaat vragen, bv. in de vorm zoals Libertas Simplex dat voorstelt. Jij wel?

bottehond | 14-12-06 | 16:03

JP... Bedankt weer voor dat geweldige leiderschap.

geenpardon | 14-12-06 | 15:52

Nog onbeantwoorde kamer vragen:
Zou al qaida deze motie eigenlijk steunen?
Wat voor advies geeft het Tukse min. van BuZa nu?
Is de PvD halal?
Welke vrouw in de 2-de kamer heeft de lekkerste kont.
.
We moeten maar allemaal vroeg naar bed

Pigha Lal | 14-12-06 | 15:50

Op de poll van Elsevier geeft 36% te kennen dat het tijd is voor een staatsgreep.

v Maerlant | 14-12-06 | 15:47

@bottehond: natuurlijk is een generaal pardon slecht voor het land. Zo ver moet je mij wel kennen. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid en bovendien: dit land heeft het verzadigingspunt wat betreft immigranten al lang geleden bereikt.
De politieke realiteit is dat 50,5% van de mensen in het land hebben gestemd op partijen die dit generaal pardon wel voorstaan. En wat moet je dan als CDA doen? De handen er van af houden en de hagelslagcoalitie een algeheel pardon laten afkondigen? Neen. Wat het CDA doet is haar verantwoordelijkheid nemen en redden wat er te redden valt.
Het is nu aan de orde om een nieuwe werkbare situatie te creëren, vervolgens kan er in die nieuwe situatie worden gesproken over staatsrecht. Het is niet zuiver wat Bos en consorten hebben gedaan, daar is ieder weldenkend mens het wel over eens. Maar er is geen jurispidentie over, dus je moet iets bedenken om uit de impasse te geraken en het gesprek te heropenen. Balkenende heeft dat goed gedaan.
En: er moet een fundamentele discussie worden geopend over de verhouding tussen Kamer en kabinet in een demissionaire periode.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 15:46

er is helemaal geen linkse meerderheid.
De christenunie is alleen op het gebied van immigratie & inkomen de kluts kwijt.
Het Nieuwe Testament is niet van Marx, CU jongens en meisjes!

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 15:43

Ik was in slaap gevallen, zo spannend.

..zapper | 14-12-06 | 15:39

Ik hoor al tanks door de straten rollen, het torentje in den haag wordt omsingeld door lands liefende militairen, de eerste politicie worden het land al uitgezet, mensen staan te juichen. Gelukkig komt het toch nog goed met Nederland...... dus

wie weet waar | 14-12-06 | 15:39

Waarom zetten we Femke niet als eerste uit?

geenpardon | 14-12-06 | 15:37

Bottehond : Het is ronduit schandalig dat de VVD BANG is voor een aanzuigende werking waardoor er zogenaamd 200.000 duizend meer in zouden willen. En Daar Hebben We Zeker Geen Nieuwe Vreemdelingewet Voor? Daar Hebben We Zeker Geen IND, Marechaussee, Politie Voor? Wat doet die VVD eigenlijk als ze in de regering zitten???

En dan nog : dus de VVD zou het in principe niet erg vinden om die lui alsnog te laten blijven als die aanzuigende werking er niet zou zijn? Dus het lot van mensen die men in principe nog wel wil laten blijven hangt af van het feit dat men zelf niet kan zorgen dat het bij die groep blijft?

Wat een brevetten van onvermogen...

Ik zie trouwens dat er weer een overgrote rechtse meerderheid in deze thread aktief is. O.K. Dan ga ik lekker buiten spelen. Anders hoor ik weer dat 'er in Suriname wel 95 % allochtonen wonen'...

TM | 14-12-06 | 15:37

Avalon 14-12-06 @ 15:28

Als cda- adept zie jij uiteraard licht aan het eind van de tunnel. Je vergeet echter dat het generaal pardon door minstens de helft van de 0031 afgekeurd wordt. Ik ervaar deze gebeurtenis als een slechte zaak voor heel het land omdat ons bepaald niet effectieve vreemdelingenbeleid nu weer verder uitgehold is. De polikor heeft haar zin. Maar het lijkt me uistekend als jouw partij verder gaat met de pvda en de cu.... die weten nu dat als ze maar hard genoeg spelen ze hun zin krijgen. De balk is doodordinair door de knieen gegaan en ontloopt daarmee zijn verantwoordelijkheid naar de Rechtsstaat. En dan raar opkijken als veel mensen geen vertrouwen meer hebben in die rechtsstaat. Dat jij kennelijk toch tevreden bent zegt mij genoeg. Maar een oplossing voor de splijting van 0031 is verder weg dan ooit.

bottehond | 14-12-06 | 15:37

wie weet waar 14-12-06 @ 14:29
Een staatsgreepje is helemaal niet nodig. We hebben namelijk een staatshoofd dat kan ingrijpen. Dus Bea, doe wat! Vraag voor mijn part of Lubbers ad-interim premier wil worden, of Wim Kok. Die zouden deze klucht niet hebben laten gebeuren. JPB heeft het allemaal weer vreselijk uit de klauwen laten lopen en die man zou zomaar weer premier kunnen worden?

De Ware Vrijheid | 14-12-06 | 15:33

@Avalon 14-12-06 @ 15:28
Amen...

Herman Flipsen | 14-12-06 | 15:31

Links heeft de MEERDERHEID maar KAN geen regering vormen.
Ik vraag mij af hoe ze wilders en de vvd/cda hier nu de schuld van gaan geven.

Pigha Lal | 14-12-06 | 15:31

Toch denk ik dat er nu een chique oplossing is. Het uitgangspunt moet zijn: we moeten met elkaar verder. Niet met de koppen tegen elkaar, dat schiet niet op. Bos heeft met zijn motie nieuw constituioneel vaarwater gevonden en alhoewel het nog maar de vraag is of hij dit had mogen doen, moet je toch constateren dat er nu licht aan het einde van de tunnel is. Afbreken, schoppen en afzetten is zo makkelijk, maar zie maar eens wat op te bouwen. Balkenende heeft op creatieve wijze een oplossing gevonden. Dat is geen gedraai, maar doet recht aan politieke verhoudingen. Verhoudingen waarbinnen compromissen onvermijdelijk zijn. Mooi en prachtig is het niet, wel werkbaar, en dat is waar het om draait.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 15:28

daskapitalist 14-12-06 @ 15:11

Het beleid van Verdonk, bijv. is niet een grondwet maar een uit te voeren gevolg van (de wet) van asiel en immigratiebeleid ("gevat" in de vreemdelingenwet)

rosalie | 14-12-06 | 15:22

Herman Flipsen
Pechtold heeft inderdaad 3 zetels te veel.

robot from 1984 | 14-12-06 | 15:21

@robot from 1984 14-12-06 @ 15:13
Ik heb het toch ook over Pechtold en Bos, naar mijn weten behoren die tot de linkerflank in het nederlandse politieke spectrum.
daar ging het om in het verhaal, als jij niet kan lezen en zaken niet in een context kan zien: reageer dan niet op mij lutser!

Herman Flipsen | 14-12-06 | 15:17

Wilders veroorzaakt rellen...............(?)
Botte, pak ze!

linksisooknietalles | 14-12-06 | 15:15

"bent u nog steeds bang voor uitzetting"?
(diepte-interview journaal)
Vuile linkse rothoernalisten, ga toch deaud!

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 15:14

@Pigha Lal 14-12-06 @ 15:08,
Blijken die paar hersencellen die het nog doen ook nog op non-actief te gaan. LOL. Op zich vind ik het niet erg dat er fouten gemaakt worden,maar dat arrogante trekje, bleh!

linksisooknietalles | 14-12-06 | 15:13

@Herman Flipsen 14-12-06 @ 15:02
"de grote (linkse) verliezers van de afgelopen verkiezingen"
Hier zit je er toch echt naast hoor vriend. Na de verkiezingen van 2002 hadden VVD/CDA en LPF een gigantische meerderheid in de kamer. In 2003 slonk dit, maar dankzij het kiezersverraad van D66 kon er toch een erg rechts kabinet komen. Nu is er ineens een linkse meerderheid. De verliezers zitten dus niet links, maar rechts.

Het verdwijnen van de rechtse meerderheid heeft rechts uitsluitend aan zichzelf te danken. De constante stroom van rellen die eerst de LPF en later Verdonk en Wilders hebben veroorzaakt is echt te erg voor woorden.

robot from 1984 | 14-12-06 | 15:13

@rosalie 14-12-06 @ 15:07
1 kamer is genoeg. maar dat men eerst maar eens een grondwetswijziging doorvoeren, wanneer het kabinet -missionair- is.

daskapitalist | 14-12-06 | 15:11

@rosalie 14-12-06 @ 15:09
dat noemen we nu de linkse correctheid...

Herman Flipsen | 14-12-06 | 15:11

bottehond 14-12-06 @ 14:59

Dit wordt een boemerang naar links. De inkrimping van de midden-partijen inclusief GL gaat zich voortzetten. En walter, daar kunnen we over niet zo heel lang al geen grappen meer over maken vermoed ik. Die zien we niet meer.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 15:10

Herman Flipsen 14-12-06 @ 15:02

Juist en dan over de ruggen van uitgeprocedeerde asielzoekers...kan het nog lager??

rosalie | 14-12-06 | 15:09

daskapitalist 14-12-06 @ 15:02

En waarom ook niet? 1 kamer is genoeg tesamen met een kabinet.

rosalie | 14-12-06 | 15:07

Handjes schudden na afloop. Zeau, dat hebben we dan ooq week gehadt.

James Bont | 14-12-06 | 15:04

@bejaarde op brommer 14-12-06 @ 15:01
Wat een kolere-takkemuts idd. ik erger me ook aan die trut.

linksisooknietalles | 14-12-06 | 15:04

@wie weet waar 14-12-06 @ 14:29
Een sterke generaal aan de macht in NL? Aan wie zat je te denken? Pianospeler Karremans? *proest*
nl.wikipedia.org/wiki/Thom_Karremans

Zeurders | 14-12-06 | 15:03

@rosalie
dat is dan ook het probleem. nu kan de eerste kamer voor altijd buitenspel gezet worden door een simpele motie van de tweede kamer.

daskapitalist | 14-12-06 | 15:02

@rosalie 14-12-06 @ 14:59
ja, de grote (linkse) verliezers van de afgelopen verkiezingen, moeten nu in alle macht laten zien dat ze toch wel heel erg links zijn (al wilden ze dat voor de verkiezingen nooit zo verklaren)
De hele actie van het indienen van de motie Bos c.s., heeft niets maar dan ook werkelijk NIETS met die asielzoekers te maken. Het is slechts een achterbaks en ordinair politiek spelletje poker.

Herman Flipsen | 14-12-06 | 15:02

een vervelende schooljuf, die veaurzitster.
een kruising tussen netelbos en melkert,
maar dan met spddaakgebdek

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 15:01

LibertasSimplex 14-12-06 @ 14:58
Ben ik geheel met je eens. Ik vond zoiezo die gehele campagne nergens over gaan. O ja, over de hypotheekrente-aftrek.

Flodder | 14-12-06 | 15:01

guttegut vergeet dun voorzitter de minister weer, terugggggggggg in de banken

bubbel | 14-12-06 | 15:01

Volgens de staatsradio krabt men zich op de politbureaus van pvda en cu achter de oren over de schandalige vertoning deze en vorige week in de kamer en durft men daarom vandaag niet door te vragen over de asielzoekerTs die wél en welke niet uitgezet worden. Als dat kennelijk niet meer van belang is rijst de vraag in hoeverre het nou echt om die 34000 tronies ging. Kennelijk is walter plots niet meer zo bekommerd dat hij ook wil weten wie wel en wie niet uitgezet gaat worden.

bottehond | 14-12-06 | 14:59

Herman Flipsen 14-12-06 @ 14:53

Geldt dus eigenlijk voor beiden (Bos en Pechtold) dezelfde belangen. Allochtone kiezers zien te winnen.

rosalie | 14-12-06 | 14:59

Flodder 14-12-06 @ 14:43

Dat vond en vind ik ook. En het kabinet heeft hierop ook gefaald.
Blijft staan dat het inhoudelijk veel beter vormgegeven had kunnen worden. Er is alleen geschermd met een mooi te benoemen groep, zonder echt diepgaande discussie vooraf. Bovendien had men al ver voor de verkiezingen met zo'n motie kunnen komen, die wel goed in mekaar zat, en waarmee gelijk het hele vraagstuk bestreken werd. Die had het dan wel niet gehaald, maar daarmee had men kunnen laten zien waar men stond, en integratie op de verkiezingsagenda kunnen zetten. Nu hebben we niks over integratieproblematiek gehoord toen het er voor de kiezer toe deed, enkel over dat vage pardonverhaal. Kloodtzakken zijn het.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 14:58

bedaadsdagingen.
jesus mens leer dat accent af.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 14:56

Vervolg 14.54 maar die verhalen zijn vaak wel éénzijdig belicht. En nu ga je weernaar individueel nivo, als je op die manier een land wil besturen kun je wel ophouden.

linksisooknietalles | 14-12-06 | 14:55

@daskapitalist
Die hele motie was bedoeld om te voorkomen dat IJzeren Rita in haar demissionaire periode nog even snel een heleboel mensen ging deporteren die onder een nieuw kabinet eventueel zouden kunnen mogen blijven. Staatsrechtelijk niks mis mee, alleen de reactie van Verdonk en de VVD waren onjuist. Daarom hebben ze ook bakzeil moeten halen.

robot from 1984 | 14-12-06 | 14:55

ah,nu zijn het er weer 23.000.
er zijn er dus officieel 3.000 uitgezet, sinds gisteren.
vandaar die paniek.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 14:55

daskapitalist 14-12-06 @ 14:52

Als er sprake is van een wetswijziging komt de 1e kamer in zicht. Verder niet.

rosalie | 14-12-06 | 14:55

bottehond 14-12-06 @ 14:53
Haha, precies zoals ik dacht. De inhoudelijke reactie blijft uit. Je valt hard door het mandje. Poor loser.

Flodder | 14-12-06 | 14:54

robot from 1984 14-12-06 @ 14:47, Het feit dat ze ondanks rechterlijke uitspraken in procedures en hoger-beroepen hier nog steeds rondhangen zegt genoeg. Ik ken ook genoeg gevallen die een zeer schrijnend verhaal kunnen vertellen. (En dat zijn trouwens niet allemaal asielzoekers.)

linksisooknietalles | 14-12-06 | 14:54

@rosalie 14-12-06 @ 14:48
is eenlogisch gevolg van de verkiezingsuitslag, alle linkse fracties moeten nu een positie zo ver mogelijk links innemen om zo 'sociaal' mogelijk over te komen. zie hiervoor ook Bos, die doet niet anders..
Bij D66 komt daar nog eens bij, dat een groot deel van haar achterban van zgn. allochtone origine is en daar moet onze gladde Pechtold zijn stemmen in maart 2007 weer halen.

Herman Flipsen | 14-12-06 | 14:53

Flodder 14-12-06 @ 14:47

Nee, want wij praten langs elkaar heen. No hard feelings, maar ik zag je daarnet al bezig op dat andere Rita topic. Daar heb ik dus geen zin an. Je bent geen partij voor me en ik heb geen zin in gekissebis.

bottehond | 14-12-06 | 14:53

@rosalie 14-12-06 @ 14:31
integendeel. de motie was staatsrechtelijk onjuist. de hele eerste kamer wordt nu op zij gezet, terwijl de tweede kamer een beleidswijziging van het kabinet afdwingt.

daskapitalist | 14-12-06 | 14:52

@Verdwaalde T 14-12-06 @ 14:46

Yep, breek me de bek niet eaupen.....

harlemglobetrotter | 14-12-06 | 14:51

Kan de meerderheid in de kamer aub een kabinet vormen?

Pigha Lal | 14-12-06 | 14:51

Iedereen die op de hoogte is van de sleutel tot succesvol handelen beseft dat dit probleem is ontstaan bij gebrek aan een effectief uitzettingsbeleid als randvoorwaarde voor een effectieve uitvoering van deze wet. 070 mag zich dit aanrekenen en de VVD is daar zelf mede verantwoordelijk voor. Iedere maand een handvol uitzettingen. Dan kun je wachten op dit soort situaties. Laat btw. niemand de illusie hebben dat er na deze wanvertoning een eind komt aan deze problematiek. Vandaar mijn halsstarrige houding.

bottehond | 14-12-06 | 14:51

De Zalm is zuur vandaag.

Flodder | 14-12-06 | 14:50

@finnish humor 14-12-06 @ 14:27
de motie is juist niet geweigerd door het kabinet, anders zou verdonk nu geen andere portefeuille hebben.

daskapitalist | 14-12-06 | 14:49

@ linksisooknietalles 14-12-06 @ 14:45
"M.a.w. toekomstige Jeugd-zorg-gevallen."
Komen ze toch weer bij Rita terecht!

Patrick Bateman | 14-12-06 | 14:48

Sjeee, die Pechtold heeft wel een grote bek nu, als minister hoorde ik em nooit zo nadrukkelijk z'n "gelijk" halen. Wat een kwal eerste klas. Irritant is ie ook nog. Ik mag em dus niet.

rosalie | 14-12-06 | 14:48

bottehond 14-12-06 @ 14:44
Ik zie op macro-niveau geen problemen. Dat is jouw befaamde tactiek als je geen inhoudelijk weerwoord hebt. Dan ga op je op elke slak zout leggen. Ga je nu inhoudelijk op mijn post reageren?

Flodder | 14-12-06 | 14:47

@linksisooknietalles
Ik ken een aantal van die schrijnende gevallen, en dat zijn geen klote-ouders. Hou eens op met generaliseren.

robot from 1984 | 14-12-06 | 14:47

@harlemglobetrotter 14-12-06 @ 14:43

Roept ook bepaalde herinneringen op, deze farce genaamd Ballin hebben we al eerder mogen "ervaren".

Verdwaalde T | 14-12-06 | 14:46

Nou, uitzetstop, generaal pardon,... Ali Baba en de 1000 rovers, kom d'r maar in...

tuut tuut | 14-12-06 | 14:46

Af en toe zie ik Verdonk welwillend naar Geert kijken, of ben ik de enige?
@Libertas en Flodder; ook ik ben blij voor de kids, echter het feit dat die kinderen zich in die situatie bevinden is de schuld van een paar klote-ouders. M.a.w. toekomstige Jeugd-zorg-gevallen.

linksisooknietalles | 14-12-06 | 14:45

Soprry, klemtoon verkeerd.
Ik bedoelde: van de Partij VAN de Dieren.
(Dieren??? J, Dieren!!!!) Niemand kijkt meer nergens van op Nederland is toch echt een Zeer Open Inrichting. Of we zijn dood en bevinden ons zonder het te weten in het Vage Vuur.)

harriedeparrie | 14-12-06 | 14:45

Flodder 14-12-06 @ 14:39

Dat zeg ik..... jij snapt mij echt niet. Ik heb het niet over macro- problemen maar over macro- niveau...

bottehond | 14-12-06 | 14:44

@Verdwaalde T 14-12-06 @ 14:38

Daarom is t ook zo een "goeie" politikus...

harlemglobetrotter | 14-12-06 | 14:43

Op Nederland 2 wordt onder in beeld, Marian Thieme consequent als zijnde "VAN de partij van de dieren" aangeduid. Ze hebben wel humor bij de NOS!

harriedeparrie | 14-12-06 | 14:42

Gevolg van het moratorium is dat asielzoekers die nu in uitzetcentra zitten maandenlang - zolang de formatie duurt - in gevangenschap blijven. Dat heeft Bos dan weer mooi geregeld. "een pas op de plaats heet dat."

tipo | 14-12-06 | 14:42

Flodder 14-12-06 @ 14:39

Ben overigens blij voor de mensen, vooral voor de kinderen.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 14:42

bottehond 14-12-06 @ 14:34

Ik voorzie geen grote macro-problemen. Dat is het verschil tussen jou en mij. We hebben een strenge asielwetgeving die in de toekomst gewoon uitgevoerd gaat worden. Staatsrechtelijk voorzie ik ook geheel geen problemen. Als er een motie wordt ingediend en die haalt een kamermeerderheid heeft dat gevolgen, ies gewoon democratie. Snap die gehele verontwaardiging niet. Is gewoon aanstellerij van verliezers die niet tegen verliezen kunnen. Jij maakt het groter dan dat het is. Of je moet bang zijn voor de demagogie van Verdonk over een komst van 200.000 gelukzoekers.

Flodder | 14-12-06 | 14:39

Flodder 14-12-06 @ 14:30

'Een werkelijke betrokkenheid met deze mensen is geen optie bij de doelbepaling?'
Helaas niet. Of dacht je echt dat het 'links' te doen was om 'no time to waste'? Het moment, de inhoud, de manier waarop, de inzet. 'Ze' willen regeren, of klotenkudten. Dat is hun doelbepaling. Weer.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 14:39

Pinochet had er wel raad mee geweten ...

harriedeparrie | 14-12-06 | 14:38

Veel woorden, weinig zeggen. Die Ballin...

Verdwaalde T | 14-12-06 | 14:38

@finnish humor 14-12-06 @ 14:26

Henk Kamp wilde vorige week nog zijn ministerschap op staande voet inleveren voor het kamervoorzitterschap, dus waar hebben we het over?

robot from 1984 | 14-12-06 | 14:35

Ik vind trouwens, Balin zielig: hij mag alleen op komen draven als er mensen worden "afgeschoten", die stront mag ie dan overnemen. Ik vind hem wel liev daarom....

rosalie | 14-12-06 | 14:34

Flodder 14-12-06 @ 14:30

Volg de discussie een stukje terug, flodderT... je hoeft je niet zo op de borst te trommelen omdat de empathie je oren uitstroomt. Deze problemen spelen zich af binnen een veel groter kader. Als jij uitsluitend op micro- niveau naar de thematiek wilt kijken moet je dat zelf weten. Is wel lekker makkelijk, omdat je de achtergrond van de problemen dan niet onder ogen hoeft te zien. Dat is wat links ook doet. Op micro- niveau hebben ze groot gelijk, maar politiek gaat eerste en vooral over macro- niveau. Ik vrees echter dat dit een beetje te abstract is voor je. Omdat iemand die empathie niet als enig uitgangspunt neemt betekent dat niet dat zo iemand geen invoelend vermogen heeft. Dat is een karikatuur waarop ik mijn denken en oordeel nooit zou willen stoelen.

bottehond | 14-12-06 | 14:34

@TM 14:28
JP speelt vandaag hoofdmeester. Femke giechelt telkens nadat ze iets stiekums zegt. Rutte plast in zijn broek als hij praat. Wouter probeert presidentieel te kijken, omdat hij later ook hoofdmeester wil worden. Hirsh Balin praat alsof hij telefoonsex heeft met kleine kinderen. Het gebruikelijke tafereel dus.

tipo | 14-12-06 | 14:34

Beter het kontje van Marianne dan die harige reet van Verdonk.

robot from 1984 | 14-12-06 | 14:33

@daskapitalist 14-12-06 @ 14:29
-
dualisme in ultima forma, dus wat is het probleem?

Herman Flipsen | 14-12-06 | 14:33

Water wisselen, en colalala krijgen?

Verdwaalde T | 14-12-06 | 14:32

@wie weet waar 14-12-06 @ 14:29

klinkt hip!

De StoorZenDer | 14-12-06 | 14:31

daskapitalist 14-12-06 @ 14:26

Een kamermeerderheid heeft altijd gelijk. maar in dit geval vind ik die motie van de kamer vnl. walgelijk in het stadium van het kabinet. Maar het is zo gegaan en JP probeerde nog te bluffen gisteren; het mocht niet baten...de stemming in de kamer bepaalt en dat had de meerderheid steeds.

rosalie | 14-12-06 | 14:31

@Bottehond
'Welk doel dien je daar in vredesnaam mee? Wie het weet mag het mij zeggen'.
Dat er geen Nederlandse kinderen meer worden uitgezet. Het is niet alleen politiek het gaat écht om mensen. Een werkelijke betrokkenheid met deze mensen is geen optie bij de doelbepaling?

Flodder | 14-12-06 | 14:30

Heb al eerder gezegd, massaal niet stemmen. Mensen die toch gestemd hebben bedankt!! Het wordt tijd voor echte veranderingen, een klein staatsgreepje zou best welkom zijn. Even een jaartje of twee een sterke generaal aan de macht, alle politicie naar huis sturen of beter naar siberie.
Wat een gekken hebben we aan de macht en in het parlement. Zowel links als rechts. Bent u ook zo trots op Nederlnad??.... dus

wie weet waar | 14-12-06 | 14:29

Wie heeft nou de grootste draaikont?

a) Marianne
b) Jan-Petert
c) Marky Mark

OoO | 14-12-06 | 14:29

femke heeft wel een beetje gelijk. de vvd fractie in het parlement staat niet meer achter het beleid van de vvd ministers in het kabinet. dat lijkt me ook niet zo juist.

daskapitalist | 14-12-06 | 14:29

Ik heb geen tv op de zaak. Kan iemand wellicht even een samenvatting geven van hoe het er voor staat? Dan lees ik dat zo even als ik terug ben van het configureren van een netwerk-printer. Eigenlijk verwacht ik niet zoveel vuurwerk meer maar ja, dat hebben er meer gezegd de laatste tijd... ;)

Dank.

TM | 14-12-06 | 14:28

daskapitalist

motie kan geweigerd worden door kabinet, en dat is gebeurd. Dan ligt bal in de kamer hoe erg ze dat vinden; is gebeurd. ze vonden het erg. einde verhaal.

finnish humor | 14-12-06 | 14:27

Femke: 'Voorzitter, ik hoor de heer Rutte blazen, maar wat wil de vvd nu eigenlijk'. Rutte: 'Voorzitter, ik zal dat graag bijlichten zodat mevrouw Halsema het ook een beetje kan volgen'. Tss, gaat lekker daar. En dat elkaar denigrerend aanspreken via de voorzitter is als kleine kinderen die ruzie maken en dat dan via de leraar doen. Wat een schertsvertoning.

Flodder | 14-12-06 | 14:26

Breaking news,

JPB zegt eindelijk iets dat ergens op slaat, nl 'Bovendien dragen VVD-bewindslieden nu zware verantwoordelijkheden bij onder meer de militaire missie in Afghanistan. Die zaken dienen volgens Balkenende behandeld te worden door ervaren en ingewerkte ministers.'

je kunt best speculeren over formatiegekonkel en het zal heus wel een rol spelen maar dit is ook niet helemaal onzin. Een tijdelijk minister op financien lijkt me ook al geen feest.

finnish humor | 14-12-06 | 14:26

@rosalie 14-12-06 @ 14:24
waar staat dat een kabinet een motie van een kamermeerderheid moet inwilligen, zeker als dat kabinet demissionair is?

daskapitalist | 14-12-06 | 14:26

GVD die kaaklem en bos samen ... ZUM KOTSZEN!!!... blegh!!!

SoepKip | 14-12-06 | 14:25

LibertasSimplex 14-12-06 @ 14:13

Links begrijpt niet dat het aangaande zo'n omstreden en gevoelig onderwerp noodzakelijk is om zoenoffers te brengen. Jouw suggestie zou een uitstekende uitkomst kunnen en moeten zijn van deze problematiek. Helaas toont links doorlopend het onderste uit de kan te willen. En dat is een bar slechte instelling als je er SAMEN uit moet komen. Ik blijf er bij: dit is onverantwoordelijk gedrag van walter en kaakklem. Een bedroevende conclusie die miju doet vrezen dat de patstelling zich alleen maar verhard heeft. Welk doel dien je daar in vredesnaam mee? Wie het weet mag het mij zeggen.

bottehond | 14-12-06 | 14:25

Vanaf morgen wordt het weer druk op Schiphol.

De StoorZenDer | 14-12-06 | 14:24

daskapitalist 14-12-06 @ 14:16

Er was een kamermeerderheid voor dat onderwerp.....De Balk moet dan wel schipperen of echt iemand of het kabinet laten aftreden. Hij schipperde, met de goedkeuring van de VVD, dus moeten ze nu niet zeuren meer.

rosalie | 14-12-06 | 14:24

oeh, het begint leuk te worden. Hoe gaat dit aflopen? Rutte? Geen antwoord

LibertasSimplex | 14-12-06 | 14:24

Rita doe eens tippelen in Ipswich.

Lekker Belangrijk© | 14-12-06 | 14:24

terughoudendheid zou betekenen dat je de motie niet had uitgevoerd balkenende. lutser.

daskapitalist | 14-12-06 | 14:23

Maar goed, de politieke verhoudingen buiten beschouwing gelaten. Intussen worden er geen Nederlandse kinderen meer uitgezet. En daar ben ík blij om.

Flodder | 14-12-06 | 14:20

Jongens en meisje, al deze rechtse (selectieve) verontwaardiging is ontwapenend. Een beetje als een pestkopje in de speeltuin na jaren rotstreken een klap voor z'n kop heeft gehad. "Ze slaan me!!!". Doe 's flink, doe 's tegen je verlies kunnen.

agent 327 | 14-12-06 | 14:20

@kneuterzak 14-12-06 @ 13:45

Volgens mij was het een lief klein scheetig 100%HALAL geslacht zeehondje

harlemglobetrotter | 14-12-06 | 14:19

En Rutte interpelleert weer vanaf een brieffie. Zou hij niks kunnen onthouden?

robot from 1984 | 14-12-06 | 14:18

daskapitalist 14-12-06 @ 14:08

Een veelgehoorde suggestie is dat de Balk door de knieen is gegaan om verder te kunnen regeren met pvda en gristenfundies. Naar verluid hebben vele kerkelijke organisaties en gristenen met samaritanitis het cda bestookt met telefoontjes en mails om overstag te gaan. De cda wordt meestal ter rechterzijde gepositioneerd. Ik vraag me af of dat terecht is. Het cda is intern net zo verdeeld over bepaalde thema's als de vvd. De vvd heeft zich kennelijk wel in de maling laten nemen door de Balk, want duidelijk is wel dat de VVD uit het kabinet wilde, maar dat de Balk hen overreed heeft met een beroep op dat landsbelang. De vraag is nu: ging het om het landsbelang of heeft het cda de VVD voor haar karretje gespannen om zelf schadevrij verder te kunnen met de formatie. Tsja... met zulke vrinden heb je geen vijanden nodig.

De VVD doet er wellicht wijs aan alsnog uit het kabinet te stappen voordat haar nog meer onzin wordt aangewreven.

bottehond | 14-12-06 | 14:17

Rita neemt wraak:

'Tilburg dreigt met sluiting van de gevangenis Willem II.De penitentiaire inrichting waar vooral vreemdelingen zitten is nog steeds niet brandveilig.'

als je ze niet kan uitzetten dan maar de fik erin; je moet wat, als rita zijnde.

finnish humor | 14-12-06 | 14:17

@rosalie
als hij de motie naast zich neergelegd had, dan was de vvd er gewoon bij gebleven.

daskapitalist | 14-12-06 | 14:16

RITA!!! RITA!!! NUCHTER DENKEND NEDERLANDER LAATSTE REDDING TEN ONDER NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Uitzichtlooz | 14-12-06 | 14:15

daskapitalist 14-12-06 @ 14:08

Hij kan/durft niet alleen te regeren, vandaar uit landsbelang de VVD erbij houden...

rosalie | 14-12-06 | 14:13

bottehond 14-12-06 @ 13:53
precies. Links dwingt rechts tot de loopgraaf. En killt tussen rode neus en paars aangelopen lippen de enige mogelijkheid tot een behoorlijke, beschaafde en werkbare pardonregeling. Het is nu of voor immigratie/asiel en voor een pardon Bos1.0 of tegen dat alles. Klote. Mussolini had dat nog behoorlijker gedaan.
Tegen immigratie, tegen asielbeleid en voor een humane afwikkeling van de oude problemen is er niet meer bij. Ja, ik vind dat, als anonieme lafbek. En Nawijn geloof ik. Die vindt dat ook.

LibertasSimplex | 14-12-06 | 14:13

@bottehond 14-12-06 @ 13:53
Volgens mij heb je een zeer selectief geheugen, of ben je gewoon nog erg jong.

agent 327 | 14-12-06 | 14:10

waarom heb je de motie niet gewoon naast je neergelegd jan peter? dat kan toch ook gewoon vanuit het 'landsbelang'?

daskapitalist | 14-12-06 | 14:08

De frustratie opzij zettend, moet deze Wilders-adept toch concluderen dat Wouter Bos met zijn ramkoers gewonnen heeft.
- Hij heeft het CDA losgeweekt van de VVD.
- Hij heeft aangetoond dat het CDA buigzaam is als het om de macht gaat.
- Hij heeft zelf de poot stijf gehouden.
- Hij heeft een 'goed doel' gebruikt voor zijn eigen positie, zoals je dat wel vaker ziet in linkse kringen.

Wouter Bos heeft nu een enorm goede positie gecre-eerd om de formatie in te gaan. Hij bepaalt wat er aan het CDA wordt gegund, en wat er aan SP/GL wordt gegund. VVD ligt op zijn rug. PVV heeft het morele gelijk, maar is gewoon te klein om dat gelijk te krijgen. Wouter Bos zit nu in het centrum van de macht, waar tot voor gisteren Jan Peter Balkenende zat.

tipo | 14-12-06 | 14:05

Zo, we gaan lekker weer.

linksisooknietalles | 14-12-06 | 14:02

@1353 bottehond
dat weten ze wel bij links, maar ze kunnen niet meer terug.
en zoals je al zeer kernachtig opmerkte gisteren, steeds geen voorrang geven aan rechts.
regels gelden alleen voor rechts, links mag lekker de gang gaan is de
opvatting, rechts mag dokken.
mooi niet dus, linkse regels gelden vanaf het uur Bos niet meer.
*barf, agnes Kant*

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 13:59

Harige Bangmaker 14-12-06 @ 13:56

Ik zei : QUT!

bottehond | 14-12-06 | 13:57

bottehond 14-12-06 @ 13:53

Zei je iets?

Harige Bangmaker | 14-12-06 | 13:56

jan heeft iedereen getrakteerd op tomaten soep en bier om te vieren dat ze met een halve staatsgreep rita de verschrikkelijke hebben verdreven LOL

DasLekkerDan | 14-12-06 | 13:55

@rosalie,
Het hielp trouwens ook niet dat dat kabinet geen parlementaire meerderheid had. Dat betekent dus dat je voor elk besluit moet lopen lobbyen bij andere partijen om je besluit door de Kamer te krijgen. Als je dat dan ook nog doet zonder je coalitiepartner in de bespreking mee te nemen krijg je wel leuke kluchten. :)

pinokkio | 14-12-06 | 13:55

LibertasSimplex 14-12-06 @ 13:41

0031 heeft het polderen van zich afgeworpen om het verzwegen thema van de integratie tot het bittere einde uit te vechten. Het waanzinnige immigratiebeleid van de voorbije 4 decennia heeft het land verziekt en vedeeld tot op het bot. En er lijkt voorlopig geen uitweg. Links behaalt een pyrrhus overwinning en lijkt "rechts" Nederland op de knieen te willen dwingen door almaar door te gaan met deze farce. Ik vraag me af of er nog wel iemand ter linkerzijde is die weet waar men mee bezig is. Anderzijds niet verrassend: russisch roulette spelen met een samenleving is zeau eigen aan links. Zoals een reaguurder het ooit zei: "Links creeert een Mussolini die zich niet laat stoppen door laster of kogels". U zijt allen gewaarschuwd. Zal aan dovemansoren gezegd zijn, vermoed ik.

bottehond | 14-12-06 | 13:53

@1347 rosalie
wat een fijne tijd.
die vuile rotcommunisten van de pvda, ppr -nu groenlinks en kvp -nu cda
(correct me if I'm wrong) hebben onmiddelijk de zeezenders uit de lucht gehaald, weet je nog?
verplicht naar de internationale luisteren, afgewisseld door psalmen.
nooit vergeten, nooit vergeven.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 13:52

@rosalie,

Da's wel de voorloper van het CDA wat daar in die regering zat hoor. :) Je kreeg er in elk geval wel leuke oudejaarsconferences van, da's waar.

pinokkio | 14-12-06 | 13:52

pinokkio 14-12-06 @ 13:33
Jawel, even 1 keer, in 1973 tot 1977, fijne tijd was dat....:)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Den_Uyl

rosalie | 14-12-06 | 13:47

En nog 10 minuten te gaan. Ik hoop dat ze allemaal een zure bom met slagroom hebben gehad, tijdens de lunch.

Verdwaalde T | 14-12-06 | 13:46

@1341 libertas,
daarom stinkt die en-bloc stemming in de tweede kamer ook zo.
altijd over verbaasd, die eensgezindheid binnen fracties over ALLES, volstrekt ongeloofwaardig.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 13:46

Had thieme nou een konijnenvelletje over haar welgevormde bips hangen of had ik een waas voor ogen.

kneuterzak | 14-12-06 | 13:45

@bejaarde. Dank je wel

LibertasSimplex | 14-12-06 | 13:43

Jammer trouwens voor mij dat de linkse vijand met zo'n kudtstaatsgreep aan is komen zetten precies met dat onderwerp waarop ik van mening verschil met m'n rechtse vriendjes en vriendinnetjes. Spagaat spagaat, waar zit em nou de naad

LibertasSimplex | 14-12-06 | 13:41

@1336 libertas, je hebt technisch gezien gelijk, vitamine b12 en zo, maar het is zo'n open deurtje. Je kan beter heb ik gemerkt.
en ik vind het ook een lekker wijf, laten we wel wezen, zeker tussen die caravaan van dorks uit de 2e kamer.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 13:40

bejaarde op brommer 14-12-06 @ 13:29

Niet op dreef idd. Maar ik vind het een lekker wijf, jammer dat ze geen vlees eet. Want dan zien vrouwen er geiler uit (gemiddeld genomen, door de bank nee gewoon in bed, nuance nuance)

LibertasSimplex | 14-12-06 | 13:36

@pinokkio 14-12-06 @ 13:31
Dat klopt, het is nog niet helemaal duidelijk. Het is voor NIEMAND duidelijk. Zoals Pechtold aangaf ".. het interesseer mij niet welke en hoeveel mensen...".

Pigha Lal | 14-12-06 | 13:35

robot from 1984 14-12-06 @ 13:14

Koning Willem II had ook veel maitresses, die hij vrolijk rondneuqte in zijn stulpje te Tilburg. Het is aan het inzicht van Anna Paulowna te danken, of te wijten, dat het koningshuis destijds niet failliet is gegaan. Door haar vernuftig inzicht (en de verkoop van allerlei kunst) en haar vergevingsgezindheid, is dat voorkomen en kon Willemp vrolijk door blijven hokken. De achterlijke Tilburgers zijn er maar wat trots op, dat Willempie zijn hoerenkeet in hun plaats had staan, en noemden zelfs hun locale voetbalcluppie naar de man.

Anna Paulowna heeft Russisch bloed. Rusland is natuurlijk altijd het grote voorbeeld geweest van Jan de Man. Naar nu blijkt dus niet geheel onterecht. We mogen dus maar wat blij zijn dat de SP zoveel zeteltjes heeft, en het Balkenende nu heerlijk moeilijk kan maken.

Verder is Marianne Thieme natuurlijk veruit de beste MILF in het hele circus. Die mag voortaan wel wat langer aan het woord zijn. Óf ze iets te melden heeft interesseert me niet.

De nog te vormen regering, gaat het in ieder geval niet 4 jaar volhouden. Dat moge duidelijk zijn. Italiaanse toestanden in de polder. Heerlijk.

Harige Bangmaker | 14-12-06 | 13:35

Ferry Mingelen gisteravond tegen Fatima Halalsema:
"... maar een motie van afkeuring gaat om het beleid, niet om de minister. Dus als het beleid wijzigt, kan de minister dus blijven?"
Fatima: "Ik geloof niet dat ik u begrijp..."
Nee, het was me al duidelijk dat het linkse blok van staatsinrichting weinig kaas heeft gegeten.

pek en veren | 14-12-06 | 13:34

@ipje 14-12-06 @ 13:27

Links doet geld uitgeven? Je bedoelt zoals onder paars I & II?

Golradir | 14-12-06 | 13:34

@ipje,

Ja, want elke keer dat we op zwart zaad zaten kwam dit omdat de VVD niet in de regering zat ... oh, wacht even: de VVD heeft bijna onafgebroken geregeerd de afgelopen 30-40 jaar! Als er een puinhoop in dit land is, dan is dat wel (mede) te danken aan die VVD van je. Wanneer was links ook alweer aan de macht? Hmm, nooit? We hebben hooguit centrum links en gemixed (Paars) gehad tot nu toe. De VVD en/of het CDA waren altijd van de partij.

pinokkio | 14-12-06 | 13:33

robot from 1984 14-12-06 @ 13:14
Regeerperode Willem II duurde niet tot 1852, maar tot 1849.

theedrinker | 14-12-06 | 13:31

@Pigha Lal,

Heb jij de Kamerdiscussies uberhaupt gevolgd? Immigratie gaat naar het CDA, maar wat Hirsh Balin precies wel of niet gaat uitvoeren (iets van gezinnen niet uitzetten, maar individuele personen wel?) is nog niet helemaal duidelijk.

pinokkio | 14-12-06 | 13:31

TRS 14-12-06 @ 13:26

Die is speciaal gefokt omdat ze dacht dat je dan langer en lekkerder op dat pluche zat. (kun je haar niet aanrekenen, ze had Rita als voorbeeld genomen)

rosalie | 14-12-06 | 13:30

@1327 libertas,

flauw van je , niet zo op dreef zeker.

bejaarde op brommer | 14-12-06 | 13:29

Bedoelen ze dit nu met Bestuurlijke Vernieuwing?

pek en veren | 14-12-06 | 13:29

@ TM

Niet lullen, doorwerken!
*rukt nog wat koffie aan*

Bicycle_Repairman | 14-12-06 | 13:29

Maar dat zal wel niet mogen van volkert

LibertasSimplex | 14-12-06 | 13:28

@TRS 14-12-06 @ 13:26
Wat is de houding van de PvD tav "Aarsmaden" en "Reetkevers".
Weet je dat wel?

Pigha Lal | 14-12-06 | 13:28

Ok laat de asielzoekers maar komen, Nederland verwelkomt jullie met open armen. De laatste tijd gehoord dat het weer goed gaat met de Nederlandse economie, wees gerust LINKS zal hiervan profiteren door flink geld uit te geven. Dan zitten we weer op zwart zaad voor de volgende verkiezingen.

ipje | 14-12-06 | 13:27

Kom er maar in minimum 100.000 gelukszoekers, criminelen en andersoortige uitkeringstrekkers, advocaten hebben weer genoeg te verdienen, alsmede de groep "hulpverleners"kunnen wederom hun gang gaan,met dank aan gluiperdje Bos, Jantje Mao, dierenpartij ( maatje van Volkert vd Graaff) Galgsema en de rest .

sterretje | 14-12-06 | 13:27

Die Thieme moet eens een goeie biefstuk eten. Knapt ze van op, en gaat ze er een stuk geiler van uit zien

LibertasSimplex | 14-12-06 | 13:27

"Rita has been a superb leader during a time of change," Bush said Wednesday. "Yet she also appreciates the value of bringing in a fresh perspective during a critical period."
Verder hebben we afgesproken dat Rita volgend kabinet terugkeert op Binnenlandse Zaken (politie, AIVD e.d.). Zet 'm op Rita!

borderlijntje | 14-12-06 | 13:26

Wat heeft die Thieme trouwens een vette reet man.... zit die de hele dag opgehokt of zo?

TRS | 14-12-06 | 13:26

laardepul 14-12-06 @ 13:19

eerder een paardel*l

El Lissitzky | 14-12-06 | 13:26

@pinokkio 14-12-06 @ 13:22
Zeg jij dat de kamer nog steeds niet weet wat er gaat gebeuren? of -nog erger- dat ze nog steeds niet weten wat de consequentie van hun houding was?

Pigha Lal | 14-12-06 | 13:25

Laten we Nederland officiel uitroepen als bananen republiek

kruisridder | 14-12-06 | 13:24

@.TM 13:21
Wie werkt er nou als het tsunami-alarm is afgegaan?

ventus_aqualis | 14-12-06 | 13:24

@Pigha Lal,

Nee, dat heeft te maken met het feit dat het Kabinet aangeeft de Kamer tegemoet te zullen komen; niet dat ze de motie uit zullen voeren. Derhalve wil de Kamer nu graag weten wat er wel en niet uitgevoerd gaat worden.

pinokkio | 14-12-06 | 13:22

Hoeft hier helemaal niemand meer te werken dan? Goddomme, ben ik WEER de enige in Nederland.

TM | 14-12-06 | 13:21

robot from 1984 14-12-06 @ 13:09

Je woordspeling doet de waarheid wat onrecht aan. Van der Vlies is wel degelijk een begenadigd spreker. Z'n betoog had trouwens een ouderwetse degelijkheid, of je het er nu mee eens bent of niet. Tenminste een parlementariër die z'n zitje waard(ig) is.

v Maerlant | 14-12-06 | 13:21

Volgens mij heeft Rita gewoon een grote plasser in haar broek...

laardepul | 14-12-06 | 13:19

@CoJoNes,

Het hele idee achter de 2de Kamer is het controleren van de regering en deze bijsturen. Als je per meerderheid direct opdracht kunt geven aan een persoon/groep mensen, dan lijkt het mij toch dat je als baas fungeert. Als een minister op eigen houtje de Kamer kan negeren, dan kun je je afvragen waarom die Kamer er uberhaupt is.

pinokkio | 14-12-06 | 13:19

ROTF -
Heb hier via dat wrakke netwerk ook helaas geen geluid maar jullie commentaren! PRICELESS!
Met name Marianne WAF WOEF WAF WOEF!!! ROTF_LOL_LOL!!!

Heh... daar knapt een mens van op zeg....

Comrade Enver Hoxha | 14-12-06 | 13:18

Jang To Maot lepelde twee bijzondere gevallen uit de hoge hoed. De Volkskrant kent er ook twee. tinyurl.com/ydckgq

ventus_aqualis | 14-12-06 | 13:18

Goedverdoemme. Kom ik ook ff kijken, gooien ze de boel dicht.

Traag | 14-12-06 | 13:16

Interessant dat de Linkse partijen nu aan de regering vragen welke en hoeveel vreemdelingen niet worden uitgezet......
.
Eerst een wet aannemen en dan nadenken over de consequenties.
.
Het land is inderdaad in de linkse lente (=global warming) terecht gekomen.

Pigha Lal | 14-12-06 | 13:14

Koning Willem II regeeerde in de 19e eeuw, van 1840 tot 1852. In 1848 aanvaardde hij de eerste echte grondwet van Nederland, terwijl hij dat daarvoor jaren had geweigerd. Hij deed dat omdat in Duitsland en Frankrijk revoluties uitbraken. Hij werd in 1 nacht van conservatief liberaal.

robot from 1984 | 14-12-06 | 13:14

Oh nee, foutje. Die veranderde haar mening precies de andere kant op. Sorry!

kommopman | 14-12-06 | 13:14

@Tiepfout 14-12-06 @ 13:11
Ayaan Hirsi Ali!

kommopman | 14-12-06 | 13:12

'@pinokkio
De koningin is haar baas. Niet de kamer.

CoJoNes | 14-12-06 | 13:12

Het verdonkje pesten is natuurlijk wel leuk, maar ik vind haar werkwijze een voorbeeld over hoe een kabinetsbesluit uitgevoerd moet worden. Daar kunnen de andere ministers veel van leren. Verder had de VVD gewoon op moeten stappen en moet Rutte geen grapjes meer maken, want dat kan hij niet.

..zapper | 14-12-06 | 13:11

Wie is koning Willem de tweede?

Tiepfout | 14-12-06 | 13:11

Wat een onzin! Een minister is ook gewoon een werknemer en die hoort te doen wat de baas (lees: 2de Kamer) haar opdraagt. Als ze daar geen zin in heeft, dan stapt ze maar op. 't zou een mooie boel worden als een minister (zeker een demissionaire) gewoon maar 4 jaar lang kan doen waar ze zin in heeft en de opdrachten van de 2de Kamer naast zich neer kan leggen. Dacht je dat een ambtenaar onder Verdonk ook had kunnen zeggen: spijt me wel mevrouw Verdonk, maar dat uitzettingsbeleid heb ik geen zin in, dus dat doe ik niet? Kom nou! Een minister moet gewoon zijn/haar werk doen en als de baas vindt dat er eventjes niet wordt uitgezet dan wordt er eventjes niet uitgezet! Simpel zat!

Deze regering had er trouwens geen enkele moeite mee om nieuw beleid te introduceren tijdens haar demissionaire status, vaak met gedoogsteun van de LPF (hoezo gelegenheidsmeerderheid?), dus waarom het nu ineens wel zo moeilijk moet is mij een raadsel. De regering is demissionair, de Kamer niet!

pinokkio | 14-12-06 | 13:10

"Er zijn meisjes die doen het met tegenzin, er zijn meisjes die vinden het fijn. Marianneke doet het met veel plezier, oh wat zal ik daar gelukkig mee zijn" etc. (gaap)

Mariska vd P. | 14-12-06 | 13:10

Dominees kunnen niet spreken alleen maar preken.

robot from 1984 | 14-12-06 | 13:09

Een grijze muis vat het even samen.

kommopman | 14-12-06 | 13:08

Nogmaals Geert: Motie van wantrouwen tegen JPB. Gewoon doen. Staatsrechtelijk heb je het geljk aan je kant, hij heeft onomstotelijk staan liegen.

CoJoNes | 14-12-06 | 13:08

hier houden wij van, lange halen snel thuis, laterz dierenpoezzzz

hondelul | 14-12-06 | 13:08

Marianne komt over als een puber die een spreekbeurt heeft van 5 minuten....maar wel mag aflezen van 6 briefjes, dat dan wel....

rosalie | 14-12-06 | 13:07

pats pats patstelling

DE | 14-12-06 | 13:07

Zie toch liever Marianne dan deze voorganger.

krommeteen | 14-12-06 | 13:07

@mosselprikker en J.J.J.J
Het domste dat de VVD nu kan doen is zitting nemen in wat voor regering dan ook. Dan wordt het voor links gewoon prijsscheiten. Geef de macht maar even aan links, dan kunnen die onderling lekker gaan ruzien en kan rechts mooi oppositie voeren.

Muxje | 14-12-06 | 13:06

*benieuwd is wanneer ze haar infantiele bijdrages gaat blaffen. Woef, waf, woef woef*

CoJoNes | 14-12-06 | 13:05

Een vluggertje van Thiemme.

Tiepfout | 14-12-06 | 13:05

Trekt Thiemme altijd haar lederen laarsjes over haar broek?

inctrl | 14-12-06 | 13:05

Wat staat ze met d'r heupen te draaien.

krommeteen | 14-12-06 | 13:05

pwaap pwaap pwaapa taduuuuuuuuuuuu

steenpuist | 14-12-06 | 13:05

Thieme op het toneel: BRAAAAAAAKKKK

Rest In Privacy | 14-12-06 | 13:05

klote dieren ook.

derStef | 14-12-06 | 13:04

Oeh, Marianne heeft ook een lekker pakje aan.

robot from 1984 | 14-12-06 | 13:04

Marianne fapfapfapfap !

krommeteen | 14-12-06 | 13:04

**fap**

De StoorZenDer | 14-12-06 | 13:04

Sjeezus wat een reedt. Daar snij je een kilo of 20 hamlappen van.

CoJoNes | 14-12-06 | 13:04

Rutte heeft een brieffie nodig!

robot from 1984 | 14-12-06 | 13:02

Pechtold heeft de *hik* hik.

Tiepfout | 14-12-06 | 13:02

Kereltje Pechtold begint over staatsrecht. De eerste motie van Bos, DAT is de eerste breuk met staats- en gewoonterecht. Gemakshalve wordt dat even over het hoofd gezien.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 13:01

Grappig: sslinkss/ polikor heeft kritiek op de "regie- vraag" ... bizar. Zelf de politieke hooligan uithangen en dan de pliesie de schuld geven. Zit ik naar een reportage over een psychiatrische kliniek te luisteren of zeau? Tis net als boslim dinsdagavond: "wij hebben ons best gedaan de zaak niet groter te maken dan hij is...." Pardon? Benieuwd wat dit electoraal voor walter gaat betekenen. Ik heb zo'n vermoeden dat het volk heel goed in de gaten heeft wie hier de zaak op de spits gedreven heeft en wie de prijs zal betalen.

bottehond | 14-12-06 | 13:01

@Stoorzender
Nope, heb papadag, zit dus gewoon voor de buis.

CoJoNes | 14-12-06 | 13:00

Ik wou dat ik kon liplezen.....dat, wat er gezegd wordt buiten de mikes die aanstaan, lijkt me amusanter en meer terzake doende dan wat we mogen horen.

rosalie | 14-12-06 | 12:59

LOL, Alexander heeft de column van Sieb Wynia ingefluisterd gekregen.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:59

Rita heeft een snor.

laardepul | 14-12-06 | 12:59

@CoJoNes 14-12-06 @ 12:57

Heb jij een ambilight TFT dingus?

De StoorZenDer | 14-12-06 | 12:59

hmm. vreemd. ik ben het een klein beetje eens met kereltje p.

daskapitalist | 14-12-06 | 12:59

Jan-Joris-Jaap-Joop 14-12-06 @ 12:49
CU zou daar wel aan mee willen doen, maar VVD niet. De VVD is voor het recht op abortus.

theedrinker | 14-12-06 | 12:57

hehehe, kereltje wordt snel grijs! Zal die ijdeltuit niet fijn vinden.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:57

ja hoor, het kereltje met z'n surrealisme..

hondelul | 14-12-06 | 12:56

@Teen 14-12-06 @ 12:52

Kans is groot, stond er tomaten soep op zijn dienblad?

De StoorZenDer | 14-12-06 | 12:54

@Teen
Nee, jan zou jou dwingen zijn lunch te betalen, omdat je meer verdient.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:53

@ robot from 1984 14-12-06 @ 12:52
Dat durft Femke niet.

Koelie | 14-12-06 | 12:53

@ De StoorZenDer 14-12-06 @ 12:49
Er liep wel een kale man rond die een gezamenlijke pot wilde maken waaruit de lunchkosten betaald konden worden. Zou dat Jan zijn geweest?

Teen | 14-12-06 | 12:52

@De StoorZenDer 14-12-06 @ 12:46
when people run in circles, it's a very, very mad world, mad world.

daskapitalist | 14-12-06 | 12:52

@J-J-J-J

Dan moet Wilders er ook nog bij voor een meerderheid. Doetienooit.

Ik ga voor de hagelslagcoalitie: de partijen die tegen Verdonk gestemd hebben vormen het nieuwe kabinet.

robot from 1984 | 14-12-06 | 12:52

@daskapitalist 14-12-06 @ 12:45

Daar word je inderdaad niet blij van, maar ben wel voor de eerste keer met Rutte eens. Laat Balkie nou maar fijn kronkelen en samen de linkse broerders mooie plannen gaan maken. We zien het wel.

Koelie | 14-12-06 | 12:51

@DasLekkerDan 14-12-06 @ 12:47,
die is zich nog aan het nestelen op haar twee zetels, gezien de omvang van haar reet zou een derde meer dan welkom zijn.

hondelul | 14-12-06 | 12:50

@Teen 14-12-06 @ 12:48

Nee, maar we zijn Jan kwijt. Zit ie in de kantine?

De StoorZenDer | 14-12-06 | 12:49

Ja, Rutte is total loss

Paulusdebosbouter | 14-12-06 | 12:49

@ robot from 1984 @ 12:43
In ruil voor wat toezeggingen mbt een iets socialer regeringsbeleid EN het wederom strafbaar stellen van abortus, heel zeker dat de CU gaat meedoen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-12-06 | 12:49

Zo, net terug van de lunch. Zijn er nog gewonden gevallen?

Teen | 14-12-06 | 12:48

LOL @ Traag

Minister van Breakfast at Tifanny's

superjan | 14-12-06 | 12:47

wanneer komt die dieren milf een keer aan het woord *proest*kuch*

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:47

Mao=Zoef de Haas ????

ik denk dat zoef even achter de schermen is verdwenen veur een klein glaasje vodka..

hondelul | 14-12-06 | 12:46

Slinks kabinet in binnen 6 mnd gevallen dus wat dat betreft begrijp ik Rutje wel.

inctrl | 14-12-06 | 12:46

Kijk net uit het raam, zie ik toch een haas lopen met een tomaat in zijn bek...

**grijpt naar de pillen**

De StoorZenDer | 14-12-06 | 12:46

Rutte is kansloos....! Man man... die gozer doet meer kwaad dan goed..!

Nu over naar die gereformeerde gristenaanbiddert....!

de melkboer | 14-12-06 | 12:45

PVDa voorzitter: daar hoeft u niet op te antwoorden hoor lieve Femke!

Moehahahahaha!

inctrl | 14-12-06 | 12:45

rutte zegt dat er snel een slinks kabinet moet komen. nee daar wordt je blij van.

daskapitalist | 14-12-06 | 12:45

Is dit overigens allemaal echt of zitten we het kerstcabaret te kijken!?!?

Dr.Grishnackh | 14-12-06 | 12:45

Inderdaad, Cojo. Walgelijk gewoon.

Verdwaalde T | 14-12-06 | 12:45

Zoef zoef

krommeteen | 14-12-06 | 12:45

ROFL, Zoef de Haas.

Usagi | 14-12-06 | 12:44

Wat een genate grap.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:44

Ik heb nu al een hekel aan die PVDA voorzitter. Wilders zegt waar het op staat tegen politieke oplichter Rutte en zijn kronuiten en direct komt die bitch van een voorzitter er weer tussen met de mededeling of Wilders op zijn taalgebruik wilt passen. Althans daar kwam het op neer. Dan mag iemand mij hier uit leggen wat Wilders verkeerd zei?

R@lf | 14-12-06 | 12:44

@J-J-J-J

Denk je echt dat de CU na deze vertoning nog iets met de VVD van Verdonk te maken wil hebben? Ik dacht het niet hoor.

robot from 1984 | 14-12-06 | 12:43

Het is nu ook wel logisch dat Halsema heeft afgezien van meedoen in een kabinet. Zij kan beter op de achtergrond blijven slissen en aanvallen, das haar "kracht". Zelf meeregeren met de daarbij horende verantwoordelijkheid zal nooit een cappaciteit van haar worden.

rosalie | 14-12-06 | 12:42

lol

Verdonk als kalkoen die blijft voorstellen om met Kerst vegetarisch te eten

Rita wordt geplukt en geschoren door Femke.

otta | 14-12-06 | 12:41

Wat een trut die Femke. Het is niet Verdonk die het kabinet probeert te gijzelen, maar de slinkse 'meerderheid'.

Dr.Grishnackh | 14-12-06 | 12:41

Pas maar op Femke, straks heb je het nog gedaan bij de Dierenpoes.

Usagi | 14-12-06 | 12:41

Zou het geen giller zijn als CDA en VVD proberen de Christenunie binnenboord te halen om mee te regeren door ze paaien met een vernieuwd absoluut verbod op abortus? Ik zou die zure bekken bij links wel eens willen zien als opeens hun oude stokpaardje zo onderuit geschopt wordt!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-12-06 | 12:40

Het is goed te zien dat Balkenende en Verdonk hun kerstkaarten aan het schrijven zijn.

Rest In Privacy | 14-12-06 | 12:40

Geert moet nu gewoon een motie van wantrouwen indienen tegen Balkenende. Of hij heeft gisteren staan liegen, of hij staat vandaag te liegen. Gisteren was het staatsrechtelijk gezien onmogelijk de motie uit te voeren, vandaag kan het ineens wel.
Balkenende is een liegende opportunist, ik kan er niets mooiers van maken.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:40

@Mosselprikker 14-12-06 @ 12:34
als de kamer een pardon wilde hadden ze gewoon een initiatiefwet moeten gebruiken, die dan door de eerste kamer als controversieel kon worden aangemerkt. dat was doe fatsoenlijke weg. maar nu heeft het kabinet precedentwerking gecreeerd die haaks staat op wat de grondwet van het kabinet verwacht.

daskapitalist | 14-12-06 | 12:39

Geil pakje Femke!

robot from 1984 | 14-12-06 | 12:39

Iew, Kaakklem aan het woord.

Usagi | 14-12-06 | 12:36

Geert 0wnt mister Lafheid: m. rutte.....

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:35

Mevr. de voorzitter u laat ongezien het klokje voor mijn spreektijd lopen bij interrupties.

Nee meneer Wilders dat doe ik niet.

Toch maar ongezien de tyfus voor u mevr. de voorzitter!

inctrl | 14-12-06 | 12:35

Je kan de kamer toch ook het initiatief laten nemen?
Laat zij maar zeggen hoe ze het moeten hebben.

Recht van amendement als ik me niet vergis.

Mosselprikker | 14-12-06 | 12:34

Geef het niet graag toe, maar Wilders heeft nu toch echt wel gelijk over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle ministers. Het kan niet zo zijn dat een deel van de ministersploeg voor een stuk beleid geen verantwoording heeft

optilol | 14-12-06 | 12:32

ik zit op mn werk ik kan het debat niet volgen, maar gaat lekker zo te horen!

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:31

wel een goede grap van mark om een rode stropdas te dragen.

Maître Corbeau | 14-12-06 | 12:29

Meneer Wilders let eens op uw taalgebruik

Wilders: Dat doe ik niet, ongezien de tyfus mevr. de voorzitter!

Lmao!

inctrl | 14-12-06 | 12:28

Wat een geleuter. De VVD ministers blijven aan vanwege het landsbelang volgens Rutte. Was hij niet de persoon die gisteren stond te dreigen dat ze allen zouden vertrekken. Het enige wat de VVD top doet is Mevr Verdonk proberen haar binnen de partij te houden.

optilol | 14-12-06 | 12:28

haha wilders. Gogogogo

Kale Karel | 14-12-06 | 12:27

ROFLOL

Dr.Grishnackh | 14-12-06 | 12:27

Hehe, Geert in actie.

Usagi | 14-12-06 | 12:26

Geert wast VVD de oortjes

krommeteen | 14-12-06 | 12:26

Heerlijk: Rouvoet en Pechtold die Rutte, Verdonk en Zalm even aan de grondwet houden.

otta | 14-12-06 | 12:25

@daslekkerdan: en dat is op welke manier anders dan het huidige beleid?

popo | 14-12-06 | 12:25

CoJoNes,

Ik zie het meer als een vader en moeder in een gezin die iets overeenkomen om nog even "als eenheid" de kinderen op te voeden, tot de scheiding definitief is.

rosalie | 14-12-06 | 12:24

Je zou bijna medelijden krijgen met Rutte; wat een afgang!

Paulusdebosbouter | 14-12-06 | 12:23

Ik vind dat de VVD hiermee wel een volwassen keuze heeft gemaakt. Gelukkig is de VVD geen one-issue partij maar kan op andere beleidsterreinen nog steeds liberale keuzes maken. Jammer dat dit niet gelukt is. Nu maar hopen dat ze wat voor filepreventie en lastenverlichting kunnen betekenen.

Met PVV een mooi minderheidskabinetje geniet toch de voorkeur. Met SGP en wellicht CU als ja-knikkers kan er toch nog een fatsoenlijk beleid komen.

Mosselprikker | 14-12-06 | 12:23

LOL @ Alex P. zijn nachtkastje.

Verdwaalde T | 14-12-06 | 12:22

Zucht, rouvoet...

Kale Karel | 14-12-06 | 12:21

@CoJo
Dit is van 4 hoog uit het raam roepen, dat ze van je fiets af moeten blijven.
LOL.

Traag | 14-12-06 | 12:20

@CoJoNes 14-12-06 @ 12:11
Ach, zorgt wel voor een balans met de symboolpolitiek en leugens en volksverlakkerij van de facisten. Of heten die nou ritacisten?

Adormin | 14-12-06 | 12:20

Rutte moet z'n ministers uit het kabinet trekken. Ook met alleen het CDA wordt het land wel bestuurd, ze mogen toch geen nieuw beleid maken.
Rutte lult in commissie en gebruikt niks dan holle frasen.
Als ie echt meende wat ie zegt, waren ze uit het kabinet gestapt en hadden ze de eventuele gevolgend daarvan o het bordje van de 'linkse kamer' gelegd.
Dit is van 4 hoog uit het raam roepen, dat ze van je fiets af moeten blijven.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:17

als Rita de jeugdzorg op orde moet krijgen, kun je 100 kindermoorden wachten aangezien iron fist lady zo dom als als een donkey ass!..

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:17

rosalie 14-12-06 @ 12:13

Ach, Wouter weet dat hij vanavond gewoon lekker van bil kan terwijl Rutte hem gewoon zelf door zijn vuistje moet laten gieren.

Bigi Bana Boy | 14-12-06 | 12:16

daskapitalist 14-12-06 @ 12:01

Of gewoon Verdonk wegstuurde en verder ging?

Maaier | 14-12-06 | 12:15

Goedzo Rutte, veeg Bos de bek maar es af!

rosalie | 14-12-06 | 12:13

ongelooflijk dat ik zelfs een kort moment overwogen hebt om op Rutte te stemmen als tegenwicht voor Verdonk. Wat een slapjanus is het eigenlijk.

El Lissitzky | 14-12-06 | 12:12

Jan tovert weer eens 2 schrijnende geva;letjes uit de hoge hoed. De lijntjes met de hulpverleningsmaffia, de werkelijke schuldigen aan dit debacle, zijn kort.
Demagogie en volksverlakkerij is de communisten niet vreemd. You can't teach an old dog new tricks.

CoJoNes | 14-12-06 | 12:11

Ooooowwww... wat zijn de druiven zuur mannen...

Moehahahahahahahahaha!

Comrade Enver Hoxha | 14-12-06 | 12:11

Rita vs. Playahaters? Moet dat niet playahaterhater zijn?
Rita is namelijk zelf de grootste playahata..

MAXIMO | 14-12-06 | 12:09

Rita heeft Jeugdzaken in haar portefeuille. Ben benieuwd wanneer haar een motie van wantrouwen wordt aangesmeerd vanwege het falen van bureau Jeugdzorg....

chloorhexidine | 14-12-06 | 12:08

Het wordt tijd voor herverkiezingen!!!

broomstick | 14-12-06 | 12:07

Kamer voorzitter ga eens KRAK, KRAK en nog eens KRAK met je HOAX baantje!

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:07

ahhhhhh, Jan mag zn zegje doen

sj00n | 14-12-06 | 12:06

@ StoorZenDer

Lul niet zo dom. Die van Rutte stond ook uit en wel voor tien hele seconden. Die Verbeet heeft de afgelopen 48 uur het kabinet heel wat meer geholpen dan de linkse oppositie.

Archibald Hoogezand | 14-12-06 | 12:05

Had geert de micro weer onder gekwijld??.......

DasLekkerDan | 14-12-06 | 12:05

Lekker tolerant allemaal voor z'n klein polderlandje.

Jan Boel | 14-12-06 | 12:04

Wilders' microfoon is zojuist uitgezet door de linkse kamer voorzitter.

De StoorZenDer | 14-12-06 | 12:03

Onderbuik 14-12-06 @ 11:56

Nu loopt het nog met een sisser af maar wacht maar tot we in onze Mao pakken met brandende toortsen door je straat marcheren ....
Socialismo o muerte .... en dan mag jij zelf kiezen.

Bigi Bana Boy | 14-12-06 | 12:01

Teen 14-12-06 @ 11:56

Wat vindt het baasie daarvan ? Of heb je een eigen bedrijf.

krommeteen | 14-12-06 | 12:01

waarom stelt niemand een vraag waarom het kabinet juist deze mogelijkheid nam, en niet bijvoorbeeld gewoon de motie naast zich neer legde. zucht.

daskapitalist | 14-12-06 | 12:01

Ik ben wel vooooor een demissionair demissionair cabinet. Maar dan wel met als voorwaarde, dat iedereen die nu op de lijsten stond, van de lijst gaat, en er totaal nieuwe lijsten komen! NIEUWE RONDE - NIEUWE KANSEN!

CynOpnion | 14-12-06 | 12:00

"Wat kost dat nou een prei? Zo duur? Een schande. De PvdA is voor goedkopere prei voor iedereen. Het CDA heeft de prei willens en wetens onbetaalbaar gemaakt voor arbeiders als u."
.
www.nu.nl/news/916236/1203/De_politiek...
(geldt ook voor de spruitjes overigens)

TRS | 14-12-06 | 12:00

@Teen 14-12-06 @ 11:49
Nou da vin ik dus lullug he.......
Ze heb dr speciaal geschoren voor t debat :)

harlemglobetrotter | 14-12-06 | 11:59

Kun je een demoon demoniseren ?

Bigi Bana Boy | 14-12-06 | 11:59

'' Iron Fist Rita already searching for wachtgeld''

DasLekkerDan | 14-12-06 | 11:57

Kan iemand de stream ondertitelen? Ik zit op mijn werk en kan het geluid niet aan laten staan.

Teen | 14-12-06 | 11:56

Ik heb het zo min mogelijk gevolgd maar het lijkt erop dat de POETSCH van de linkse fascisten met een sisser afloopt... en dat is leuk!

Onderbuik | 14-12-06 | 11:56

De internetlink loopt een half minuutje achter op de tv. Is dat om onwelgevalligheden weg te jorissen?

oja? | 14-12-06 | 11:55

GAAAAAAP @ Verhagen.

OoO | 14-12-06 | 11:55

Ik zeg exit Joris, welkom Rita!

De StoorZenDer | 14-12-06 | 11:54

Zo en nu weer snel snel snel naar de stembus.....

De echte mora | 14-12-06 | 11:54

@broomstick
Je loopt achter. Het gaat niet meer over het generaal pardon maar het wel of niet gehoor geven aan de wil van de tweede kamer

the_Tzar | 14-12-06 | 11:54

Wat maken die 26000 nou uit. Het is bijna kerst. Geef die mensen een Nederlands paspoort.

krommeteen | 14-12-06 | 11:53

@ flodder ik denk dat er n aardig stripie ritalin doorgaat. coke is wat overdreven..

Blauw | 14-12-06 | 11:53

Wat hoorde ik vanmorgen bij het uit de voordeur stappen? Iets van 'advocaten maken zich klaar voor honderden rechtzaken voor asielzoekets die eigenlijk gratie gekregen zouden hebben' ofzo? Fijn Wouter, kost ONS weer centjes! Ze hadden dat hele gratiegedoe nooit over moeten beginnen.

broomstick | 14-12-06 | 11:52

verhagen zegt 'tot stand zou kunnen komen' dat is toch weer wat anders dan wouter bos zijn 'rechtsom of linksom komt er een generaal pardon'.

daskapitalist | 14-12-06 | 11:52

CoJoNes 14-12-06 @ 11:48

Tzit je niet mee he, vandaag met het eten? En dat allemaal door Bos...:)

rosalie | 14-12-06 | 11:51

DasLekkerDan 14-12-06 @ 11:50
Ja, daar mag ze de herbergier spelen.

Flodder | 14-12-06 | 11:51

Fundamenteel gezien, is de kritiek totaal onterecht. Was deze minister niet uitgeroepen tot de beste van het kabinet?

Nu wordt ze op datzelfde werk, wat gewoon haar taak is, afgerekend.

De StoorZenDer | 14-12-06 | 11:50

kan ze zich volledig storten op het kerstverhaal whoehoe!

DasLekkerDan | 14-12-06 | 11:50

Vraag ik me nou altijd af. Als politicus moet je in dit soort dagen toch ook met drugs aan de slag. Dat hou je anders toch niet vol. Volgens mij gaan er ladingen coke doorheen.

Flodder | 14-12-06 | 11:50

fijn politicus die verdonk

Blauw | 14-12-06 | 11:50

Zie ik dat nu goed op de foto? Heeft Rita last van gezichtsbeharing?

Teen | 14-12-06 | 11:49

Kapucijners met spek ... ga je ook lekker drukken ...

schuifpuzzle | 14-12-06 | 11:49

Gezocht: Dictator voor onbepaalde tijd. Proeftijd van 2 maanden. Persoon dient te beschikken over sterke leiderschapscapaciteiten en voldoende X-factor. Discutabel verleden geen bezwaar. Salariering NOTK. Reacties inclusief CV en pasfoto naar info@geenstijl.nl .

053 | 14-12-06 | 11:49

Val je midden in een betoog van Wouter Flos, besluit je de lunch maar even een uurtje uit te stellen.

CoJoNes | 14-12-06 | 11:48

Spek en Bonen klinkt zo negatief. Kunnen we het niet Engels ontbijt noemen?

Traag | 14-12-06 | 11:48

Rita for burgemeester van Madurodam!

nduss | 14-12-06 | 11:47

Minister van Spek en Bonen? Inderdaad, dat met die bonen moet kloppen als je naar dat gezicht kijkt. Lekker doordrukken, Rita.

Schoorsteenveger | 14-12-06 | 11:46

Die mijnheer Bos zit weer te lullen als een kip zonder kop.

Grasgriezel | 14-12-06 | 11:45

11.45 ook een extra uitzending van dar gevonden meisje uit drenthe.

de 4e koning | 14-12-06 | 11:44

Wouter.... t kan altijd STOUTER!!!

harlemglobetrotter | 14-12-06 | 11:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl