Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Links geniet van meerderheid

alles went, behalve ineke van gentHet is oorlog tussen links en rechts. Nog geen maand in een hok en nu al vechten ze elkaar de tent uit. Eerste wapenfeit was het spoeddebat over het generaal pardon. Nu, twee weken verder, bereidt links zich voor om Rita tijdens een nieuw spoeddebat over de 26k zielenpieten de definitieve nekslag te geven. Ja, links heeft er zin an. Neem Ineke van Gent (foto). Mevrouw geniet zich suf. “Het is nu de beurt aan links. Al onze punten zijn jarenlang hautain terzijde gelegd. Als het dan lukt het roer om te gooien, is dat erg bevredigend,” aldus het soppende GroenLinks-elfje. De afrekening met rechts kan beginnen. We noemen een generaal pardon, het terugdraaien van de bezuiniging op de huursubsidie en afschaffing van de no-claim in de zorg. Oh en laten we vooral het gifschip Probo Koala niet vergeten. CDA en VVD hebben een onafhankelijk onderzoek hiernaar altijd tegengehouden, maar de PvdA verwacht dat dit onderzoek er nu wel gaat komen. Moeten ze nog wel even GroenLinks overtuigen dat 10 dooie negers erger is dan het opofferen van een wethouder. En daar beginnen de problemen: Hans van Baalen, kom er maar in: “Het buikje wordt nu volledig rond gegeten. Gelukkig duurt deze linkse dwaasheid maximaal een jaar. Dan begint het uithuilen, omdat het zo moeilijk is om te regeren...”

Reaguursels

Inloggen

Als mevr. van Gent zo "groen" is waarom gebruikt ze dan van die hele goedkope waterstof peroxide om haar mislukte hoofd nog wat mislukter te maken? Is niet zo goed voor het milieu namelijk...

lalo | 13-12-06 | 11:33

Balkenende in zijn rechtse kliek hebben er voor gezorgd dat elke terrorist Nederland weet te vinden,ze hebben de rijke rijker gemaakt en de arme in een hoek gedreven, geld geld geld dat is het signaal wat ze de laatste jaren hebben gemaakt en het milieu interesseert ze geen ruk, vinden ze het ook nog raar dat de jeugd steeds gewelddadiger word.

souty | 13-12-06 | 09:13

Ach ja, Hans van Baalen, de Telegraaf... Schelden op alles en iedereen die niet wit, blond en zowel atheistisch als protestants op het zelfde moment is.... Wat hebben jullie toch met z'n allen gemeen?

usuck | 13-12-06 | 07:54

toch heb ze wel wat... DAMN wat een harses

james kont | 12-12-06 | 23:10

Geweldig!. Hoor ik een CDA-kamerlid met IQ=0 in het journaal blaten dat de oppositie geen oppositie meer mag voeren. Want daarmee belemmeren ze de informateur!
Heeft die man ooit opgelet bij staatsinrichting? Of zat hij in het klasje van Rutte? Want moet de voltallige oppositie het maar met Bakellende eens blijven, zolang Bakkie niet zegt met wie hij überhaupt wil regeren? Sa's een hele nieuwe interpretatie van democratie.

SuperG | 12-12-06 | 22:40

Dikke(!) tranen voor sturmhaubtman von Baalen, er rest hem slechts de hoop dat links net zo met een meerderheid omgaat als rechts de afgelopen vier jaar deed, struikelend van zelfveroorzaakte crisis naar spoedberaad...
Dat zou kunnen, maar het is niet aan volgevreten kereltjes met een fout verleden om daar op te zinspelen, laat hem liever nog een rijkelijk belegde boterham uit de door hem en de zijnen zo verfoeide staatsruif nemen...
En ja, Balkie, als je vier jaar lang bijna de halve kamer negeert, zijn dit dingen die nu in de lijn der verwachting liggen..
Ik hoorde hem laatst toch zeggen datie weer goud gehaald had, nou dan!
succes met formeren, beste man, hehehe....

bubka | 12-12-06 | 19:26

GL WTF! Voor het eerst in mijn leven heb ik het idee dat mijn stem zin heeft gehad...

Couch Potato | 12-12-06 | 18:35

@rosalie 12-12-06 @ 18:01:
Koeien zijn ook lekker... Morgen maar weer stamppot met spekjes.

koerbagh | 12-12-06 | 18:11

koerbagh 12-12-06 @ 17:45

Sorry, dat ik je trek in varkensvlees vergalt heb, maar er zijn ook nog kippen of iets plantaardigs.. vegetarisch, something te eten. Ik kan er niks aan doen, maar die varkenskoppen als van Van Baalen, Ineke, Sharon etc. doen mij zowiezo de eetlust ontnemen. Nou ja, geen enkel politieke face doet mij trek krijgen, vandaar die irritatie voor die volgevreten koppen, misschien...

rosalie | 12-12-06 | 18:01

@ Maaier

Rechts wil helemaal niet stoer doen, nou ja, Wilders dan misschien uitgezonderd.

Ze vinden slechts dat de groep van 26.000 of hoeveel het er dan ook zijn niet beloond moeten worden voor het stagneren van hun uitzetting. dat is A: onrechtvaardig tegenover diegenen die wel netjes naar huis zijn gegaan en B: tegenover de miljarden achtergestelden uit hun thuislanden die niet het geld hebben om zich naar Europa te laten smokkelen/reizen.

Tevens erkennen ze de enorme aanzuigende werking van een generaal pardon, en de reeele mogelijkheid dat de duizenden die wel naar huis zijn gegaan verhaal kunnen komen halen in het kader van het gelijkheidsbeginsel.

WaarDeWindWaait | 12-12-06 | 17:48

@Maaier 12-12-06 @ 17:42:
Goed idee, een stuk overleden koe warm maken. Dat ga ik ook maar even doen. Varkensvlees heb ik vandaag even geen zin meer in. Hoe zou dat toch komen...?

koerbagh | 12-12-06 | 17:45

Jane Doe 12-12-06 @ 17:34

op eerste alinea na, helemaal met je eens. Pff, ik ben wel blij dat ik niet heel fanatiek in dit soortd ingen ben, dan wordt je pas echt moe ervan. En nu ga ik maar eens biefstuk bakken.

Maaier | 12-12-06 | 17:42

En daar is Hans van Baalen weer! (Ballie voor intimi. UI weet wel waarom: www.nos.nl/nieuws/Images/baalen_van_ha... )
Zing maar mee Hans, je kent het nog wel:
Die Fahne hoch!
Die Reihen dicht geschlossen!
SA marschiert
Mit ruhig festem Schritt
Kam'raden, die Rotfront
Und Reaktion erschossen,
Marschier'n im Geist
In unser'n Reihen mit

PS Je staat er goed op!
www.leugenfabriek.nl/images/stories/va...

SuperG | 12-12-06 | 17:38

@Maaier 12-12-06 @ 17:21:
Jawel hoor, ik ben hier toch... je moet je tijd ergens verdoen. 't Is ook wel eens lekker om niet te hoeven nadenken.

@rosalie 12-12-06 @ 17:24:
Ja... ik snapte het wel, maar om nou weer over varkens te beginnen...

koerbagh | 12-12-06 | 17:38

@Maaier @ 17:21
Als we het over liberaal gaan hebben dan kan ik nog wel een boekje opendoen:)
Wie kwalificeert de afvallers als afvallers? Ben je een afvaller omdat je meent dat je geen kansen krijgt of ben je een afvaller omdat je de kansen niet benut of ben je een afvaller omdat je echt niet in staat bent om een kans te kunnen benutten.
Rechts geeft allen de vrijheid de kansen te benutten en levert een vangnet voor degenen die daartoe echt niet in staat zijn. En ja, de beoordeling van dat echt niet in staat zijn is een subjectieve maar wel van een democratische meerderheid.
Links, rechts.... het is leuk om met elkaar van gedachten te wisselen. Ik doe dat vaak met anarchez die hier ook af en toe post en hoewel we qua gedachtengoed mijlenver uit elkaar liggen vinden we elkaar toch weer op bepaalde politieke issues en zijn we tot de conclusie gekomen dat het eerder om humaniteit, integriteit, flexibiliteit en passie gaat dan om starre ideologie.
Ik leer van zijn links gedachtengoed en hij krijgt door het contact met mij af en toe een heus rechts trekje en we schateren erom.

Jane Doe | 12-12-06 | 17:34

agent 327 12-12-06 16:37
Ja reli´s doen particulier en met hun organisaties soiaal werk, voor zover je het huisvesten van uitgeprocedeerden zo kan noemen, voor de rest is het toch een beetje oude kleren voor arme negertjes ophalen en natuurlijk de obstinate bijbelcursussen. Echte politieke stellingname zal een CDA-er (gristen) zich niet aan bezondigen, consensus is tenslotte de boodschap van deze conservatieve scheitbakken.
Let wel een aalmoes komt nooit voor niets, ondertussen proberen ze wel hun geloof door je strot te duwen.
Wat dat betreft zit er een kloof tussen wat gristenen zeggen te willen en hun politieke daden. Reli´s zijn daarom voor mij onvrije bange mensen.
Verandert niets aan de machtsgeilheid van jullie politieke vertegenwoordiging.
Dat is wat jullie niet willen zien.
Kortom politiek heeft geen reli´s nodig andersom wel.
Laten het inderdaad maar niet hebben over wat de reliverdwaasden in de geschiedenis uitgespookt hebben.
Als iemand voor zichzelf wil gaan denken zal hij/zij eerst die geloofspoep uit z´n kop moeten krijgen.

d´omgebouwde | 12-12-06 | 17:29

koerbagh 12-12-06 @ 17:19

Dat zal waarschijnlijk meespreken.. die hebben de behoefte niet, zoals het hoort. Maarrr.. die andere.. mensen, waar ik het over had (om niet in herhaling te treden) die doen me altijd aan de varkens in "Animal Farm" denken..... snap je?

rosalie | 12-12-06 | 17:24

Jane Doe 12-12-06 @ 17:19

I heb liever dat iedereen profiteert, in plaats van dat afvallers niet mee profiteren. Want dán heeft iedeereen kansen. Ik vind dan ook links liberaler dan rechts ;-)

koerbagh 12-12-06 @ 17:19

Echte intelligentsia verdoen hun tijd natuurlijk niet op GS...

Maaier | 12-12-06 | 17:21

@Maaier @ 17:13
Genuanceerd comment.
Vele wegen leiden naar Rome maar sommigen zijn onverhard en bezorgen je pijntjes en ongemak en anderen zijn geplaveid of geasfalteerd en je komt er comfortabel.
Links vraagt offers van allemaal ten gunste van een kleine groep. Rechts vraag offers van allemaal voor allemaal. Ik vind rechts eerlijk gezegd linkser qua gelijkheid en rechtvaardigheid dan links:)

Jane Doe | 12-12-06 | 17:19

@rosalie 12-12-06 @ 17:11:
Nou... misschien is het zo dat verstandige (en mooie) mensen eigenlijk geen behoefte hebben om een ander te beleren en te vertellen wat wel of niet moet maar zeggen: ik vind iets, maar als je het er niet mee eens bent zoek het dan lekker zelf uit en val mij er niet mee lastig... Zoiets denk ik.

koerbagh | 12-12-06 | 17:19

Echte intelligentsia is natuurlijk "links" noch "rechts", maar vraagt zich af wat die onzintermen toch betekenen en waarom iedereen met één van beide termen zwaait om een ander te paaien of bang te maken. Alsof het een verschil maakt of je geld met de linkerhand van de staat uit je zak wordt gejat of met de rechterhand. Jatten doen beide handjes toch wel en minstens even veel.

koerbagh | 12-12-06 | 17:14

Klaboesterbeer 12-12-06 @ 17:03

Ik heb je net uitgelegd wat het versclil is tussen links en rechts. Dus is er geen ideologisch gat. Dat een totale socialistische staat gedoemd is tot mislukken en tot overheidsterreur, dat is ook al lang duidelijk. Maar dan blijven er nog genoeg keuzes over. De SP wil de uitkeringen verhogen, de visie hierachter is dat mensne met een uitkering meer geld moeten heben, odat n een rijk land als Nederland niemand arm moet zijn. De VVD wil ze verlagen, omdat ze dan dneken dat meer mensen aan het werk gaan en er op die manier minder armen zijn. Dus iedereen wil naar hetzelfde toe.

Immigratie: Daar zie het fout, ook 'links'weet wel dat de wereld of Nedrland niet zo mooi in mekaar zit dat mensen overal maar kunnen gaan wonen. De visie: er zij nu eenmaal mensen die vluchten, om vershcillend redenen. Dan kun je ze buiten houden of met mate binnenlaten. Dat komt uit het idee voort, dat ook mensen die toevallig ergens andrs wonen, mee moeten kunnen profiteren van de Nedrlandse rijkdom en vrijheid. Zoals reeds gezegd, ook links wet dat dat niet zomaar kan. En daar verschillen bijvoorbeeld sde SP en Gl van elkaar. GL wil inderdaad meer buitenalnders toelaten. OMdat in haar visie dat op de lage termijn én nodig is voor de economie én het internationaal gezien niet meer dan rechtvaardig is. De SP wil veel meer buitenalnder sbuite houden, om zo de NL verworvenheden te beschermen, juist voor de armere mensne in nederland Dat pardon heeft overigens niets met visie te maken, dat is een politiek punt geworden tussen linksen die sociaal willen zijn en rechtsen die stoer willen zijn)

Rechts worstelt ook met hetzelfde conflict. WIl je iederene buiten houden? klopt net met de vrije markt. Wil je iederene toelaten: nee, want daar krijg je problemen mee.

Maaier | 12-12-06 | 17:13

@koerbagh,
Als we het dan toch over volgevreten koppen hebben, (waarom zijn die dikke koppen altijd zo afstandelijk en irritant?) laten we dan Ineke van Gent niet vergeten.
Maar ok, het uiterlijk doet er niet zoveel toe, alleen zijn die volgevreten irritante korpsbalachtige koppen altijd zo irritant en wereldvreemd in hun uitspraken. Zeau. ik ben klaar nu even.

rosalie | 12-12-06 | 17:11

@Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:49
klopt zo is het. Er bestaat trouwens wél een engere man dan Marcel van Dam, en dat is m.i. Felix Rottenberg. ok hij is blijkbaar ziek, althans dat was hij ooit, maar kom dan ook niet steeds met je smoel op tv, en kraam daar niet een en al onzin uit...

Onderbuik | 12-12-06 | 17:10

@ agent 327

Ach we zijn er weer. Zeggen dat mensen dom en slecht ingelicht zijn zonder vervolgens uit te leggen waarom dan. Ik ben toch zeeeeer benieuw naar uw verlichtende visie! Het verheffen van de arbeider was dus niet een van de grote oorspronkelijke socialistische doelen? De gesubsidieerde kunst was GEEN stokpaardje van de PvdA en andere linkse krachten om dit te bewerkstelligen? Nogmaals ik ben heeeeeeel benieuwd naar uw redenatie!

Klaboesterbeer | 12-12-06 | 17:08

Maaier 12-12-06 @ 16:57

Ja Maaier, ken je plek:)

rosalie | 12-12-06 | 17:07

@mezelf:
Hopelijk allebei *even veel*
(Sorry, ik las de vraag verkeerd. ;-) )

koerbagh | 12-12-06 | 17:06

@agent 327 16:57
Ik zie het grotendeels zoals Klaboesterbeer het formuleert.
Links zijn de leraren van de politiek. Altijd maar willen corrigeren en heropvoeden. Een groot rood potlood in de aanslag.
De culturele subsidies waren en zijn er om "de massa/het volk" in contact met de schone kunsten te brengen. Links schijnt niet te begrijpen dat kunst voor een ieder wat anders is. Kunst moet een emotie veroorzaken, je raken en dan voor sommigen is dat opera en voor anderen is dat Frans Bauer. Big deal. Rechts accepteert dat. Links blijft vechten voor *kuch* goede smaak maar het is juist snobistisch om te denken dat jezelf goede smaak hebt en de ander niet want goede smaak an sich is een leeg concept.

Jane Doe | 12-12-06 | 17:06

@Maaier 12-12-06 @ 17:03:
Hopelijk allebei.

koerbagh | 12-12-06 | 17:04

koerbagh 12-12-06 @ 17:01

interessante vraag: wie beledig je meer hiermee, Sharon D. of Hans van B.?

Maaier | 12-12-06 | 17:03

@ Maaier

Ik snap ook wel dat links momenteel staat voor meer overheidsbemoeienis en regulering. Maaaar iedereen (inclusief de linkse partijen) weet dat Nederland niet veel meer overheidsbemoeienis of regulatie kan hebben. Dan zou het namelijk omvallen. Daarom bind de SP steeds meer in naarmate het regeringspluche dichter bij komt. Men weet eigenlijk best dat socialisme niet zo'n goed idee is. Daardoor zie ik een eindeloze ideologische leegheid ontstaan op links. Eindeloos schreeuwen 'dat ut socialer moet' klinkt natuurlijk leuk, maar is in een al onvoorstelbaar genivelleerd land als nederland een lege kreet. Er is geen toekomst visie. De SP wil de uitkeringen verhogen, alweer, is dat een visie? En als ze dan eenmaal verhoogd zijn, wat doen we dan? nog verder verhogen? Waar moet het uiteindelijk heen? Zou het niet gewoon veel handiger zijn om te zorgen dat deze mensen werk krijgen? Links staat volledig kritiekloos t.o. immigratie (niet protesteren, het overtreden van alle wetten op dit gebied om tienduizenden illegalen alsnog te legaliseren is illustratief). Maar welke visie zit er achter de eindeloze immigratie? Heeft het een doel, waar moet het heen? Waar stopt het? Geen linksert die er antwoord op kan geven... en zo zijn er nog vele issues waarop links geen duidelijk lange termijn antwoord kan geven.

Klaboesterbeer | 12-12-06 | 17:03

@Willy Vanilly
Je laat voor het gemak er maar buiten dat links op de lange termijn de grote ondernemingen wegjaagt, zodat al die belastingcentjes en banen naar het buitenland verdwijnen. Op de korte termijn is links heel sociaal en betrokken voor de zwakkeren, terwijl ze de mensen die keihard voor hun geld werken in de kou laten staan. Op de lange termijn laat links het complete land in de kou staan.

LenS | 12-12-06 | 17:02

Mooie kerel, die Hans van Baalen. Prachtig voorbeeld van 'm. "Het buikje wordt nu volledig rond gegeten". Die gast denkt ook alleen maar aan vreten, met die vieze vetpens van 'm. Echt een gepest schooljochie. Laten we voor het gemak alle ellende van Wiegel en Van Agt vergeten.

dik mee eens, die kerel is echt triest, wind zich alleen maar op over bs.

DeRooieRakker | 12-12-06 | 17:02

@rosalie 12-12-06 @ 16:54:
Ja, maar over het uiterlijk van iemand beginnen is zooo makkelijk. Ok, hij heeft een varkenskop, en ja: het is een volgevreten stuk verdriet die zelf ook nooit heeft geregeerd dus hij weet helemaal niet of het moeilijk of makkelijk is... En het praat makkelijk met een volle maag over anderen die ook wel eens willen knabbelen aan de staatsruif waar de Hansjes van Baalen alle spek al hebben uitgevreten. Dat is allemaal waar, maar dat ligt er toch veel te dik bovenop allemaal? En bovendien vind ik Hans van Baalen een beetje de Sharon Dijxma van de VVD... Best not mentioned, and certainly better not seen or heard.

koerbagh | 12-12-06 | 17:01

@Maaier @ 16:55
Links en rechts zijn plaatsbepalingen tov de positie van de Voorzitter in de Tweede Kamer. Progressief en conservatief zijn evenmin goed bruikbaar.
Het blijft schipperen. Persoonlijk ga ik voor "integer" versus "niet-integer" en dan uiteraard in mijn perceptie:)

Jane Doe | 12-12-06 | 16:59

Jane Doe 12-12-06 @ 16:55

Ik ga wel links van jullie liggen;-)

Maaier | 12-12-06 | 16:57

@Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:49"Subsidies waren ooit bedoeld om arbeider te verheffen".
Ga je eerst eens verdiepen in iets voor je er een mening meent op na te moeten houden die met andere gedeeld moet worden.

agent 327 | 12-12-06 | 16:57

Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:49
Jane Doe 12-12-06 @ 16:50

Ik denk dat links rechts absoluut niet de termen zijn om te bekijken hoe partijen of mensen individuele vrijheid bekijken. Alle partijen zijn voor individuelele vrijheid, maar er zit een enrom verschil tussen hoe Groen Links of de SP daartegenover staat, of Wilders en het CDA, of de CU en de SGP. Marcel van Dam is een nare vent, niet omdat ie links is, maar omdat ie betweterig is, net zoals van Baalen een nare kerel is of GBL Hilterman.

Maaier | 12-12-06 | 16:55

@Maaier @ 16:51
Je wurmt je ineens lekker tussen Koer en mij in he?
Die positie moet je wel verdienen ! Linkse graaier!
Stoppen met reauken? Ik ben nooit begonnen. *trekt haar neus op en snuift luidruchtig*

Jane Doe | 12-12-06 | 16:55

koerbagh 12-12-06 @ 16:40

Klinkt al een stuk beter. Maar je had ook nog wat kunnen zeggen over zijn buik/kop die al z'n hele leven volledig rond gegeten is... zoiets. En dan heeft hij het over een jaar voor "het volk":"Het buikje wordt nu volledig rond gegeten. Gelukkig duurt deze linkse dwaasheid maximaal een jaar. Dan begint het uithuilen, omdat het zo moeilijk is om te regeren...”
Een korpsbal? Das te zacht uitgedrukt; het is een volgevreten, verwende, over het paard getilde asociale bal, die z'n verlies niet kan nemen.

rosalie | 12-12-06 | 16:54

Jane Doe 12-12-06 @ 16:40

Ja, jij, ik en Koerbagh zouden heel goed referenda kunnen verzinnen danwel beantwoorden ;-)

UIteindelijk is de vraag altijd: wanneer stop je met reauken?

Maaier | 12-12-06 | 16:51

@Willy Vanilly @ 16:45
"Rechts" staat voor gelijke kansen voor iedereen maar dan moet je die kans wel waarnemen. Rechts staat niet voor een overheid die de kans voor je oppakt, hem verzilvert en de buit op je stoep aflevert.
Rechts zorgt voor zwakken die niet voor zichzelf kunnen zorgen maar weigert te zorgen voor degenen die zich als zwak bestempelen zonder dat te zijn.
Rechts gelooft in veiligheid en gerechtigheid.
Rechts doet aan niet aan nivellering omdat eenheidsworst niet te vreten is maar gunt allen een leefbaar niveau. Je moet er wel wat voor doen. Ja, rechts wenst apathisch afwachten niet te belonen.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:50

@ Jane Doe

Een zeer rake omschrijving van het bevolginsdeel wat zich 'links intellectueel' noemt. Er bestaat geen engere man dan Marcel van Dam, zijn eeuwigdurend gelijk duld geen kritiek. Het allerraarste is eigenlijk nog wel dat 'de doelgroep', werklozen, allochtonen en een klein groepje minimumloners zelden boodschap hebben aan de linkse dogma's. Ooit iemand uit genoemde doelgroepen naar de zwaar gesubsidieerde opera zien gaan? De subsidies waren ooit bedoeld om 'de arbeiders te verheffen', maar de arbeiders gaven er niets om. De arbeider wilde gewoon op de bank hangen en SBS kijken. Maar SBS mag nu juist weer NIET van de linkse beterweterts. Want SBS is verderfelijk. Ik begrijp werkelijk en oprecht helemaal NIETS van dit slag mensen. Het links intellectuele volksdeel meent op te komen voor een bevolkingsgroep waar zij eigenlijk totaal schijt aan hebben. Die linkse professoren uit een eerdere comment vinden SBS verwerpelijk, vinden Tokkies uitschot en poepen op alle dingen waar het gewone volk van houd. En toch vinden zij zichzelf links! Zie mijn vorige posting, eigenlijk zijn ze dat niet, maarja het klinkt zo lekker 'sociaal' he?

Het is allemaal van een eindeloze ziekmakende hypocrisie. Moet er eigenlijk gewoon niet te lang bij stilstaan, want dit slag mensen maakt mij echt fysiek misselijk. Maaier, denk eens 3 keer na voordat je je achter de 'linkse intelligentia' gaat verschuilen!

Klaboesterbeer | 12-12-06 | 16:49

Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:29

heel simpel: als je links/rechts puur economisch beziet, is het nog steeds staat tegenover markt. Daarbij staat links voor meer regelen vanuit de overheid én een inkomensnivellering om mensen aan de onderkant te helpen. rechts staat voor minder overheidsbemoeienis, voor meer profiteren van je eigen succes en voor grotere inkomensverschillen, om zo gemiddeld meer welvaart te creeëren. Kortom: risicoafdekkend ten opzichte van risicovol. Dat alles met het idee, van beide kanten, dat iedereen er beter van wordt. Dát is de vraag. Ik zie niet in waar het ideologische dillemma wat jij schetst zit. Dit is hetzelfde dilemma als 80 jaar geleden.

Het ander epunt wat je aanhaalt gaat over de omgang met andere cultureen. Dat knuffelen wat links zou doen is een stickertje van rechts, net zo goed als dat sommge linkse mensen Verdonk deportatie verwijten of stickertje "nazi" op fatsoenlijk rechts plakken. Bedie klopt niet. Hier is het verschil dat links in z'n algemeenheid (al is daar verdeeldheid tussen links, gelukkg maar) de nadruk legt op de sociaal-economische situatie, met alle gevolgen van gebrekkig onderwijs etc. van allochtonen. daarbij dnekt links eerder dat door die verschillen te verkleinen, problemen minder worden. rechts denkt eerder, dat ze dat zelf maar moeten doen (meer risico). Daardoor zie je bij links ook meer nadruk op preventie en bij rechts op repressie.
Vervolgens is links én rechts danweer verdeeld over de vraag in hoeverre je niet-Nederlanders Nederland binnen mag laten hier. Maar dat is eigenlijk een andere vraag

Maaier | 12-12-06 | 16:48

@Jane Doe 12-12-06 @ 16:44
Ik zei de BESTE rechtenfaculteit van NL, niet die lutsers uit Rotterdam. ;)

GJudge | 12-12-06 | 16:47

76 stemmen blijft genoeg .. dus niks 1 jaar ! de formateur is gewoon een sukkel. En elke linkse partij moet gewoon aandringen op een coalitie van die 76 zetels .. en nee ik ga het rijtje niet nog een keer noemen !

Draaitafel Demagoog | 12-12-06 | 16:47

Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:29

Rechts is vrijheid. Vrije markeconomie, individualisme zo min mogelijk overheidsbemoeienis.

Links is gelijkheid. Een niet te groot verschil tussen arm en rijk, bescherming van de zwakkere d.m.v. ontslag regelingen en uitkeringen om te zorgen dat mensen nooit zonder primaire levensbehoefte zitten. Daarnaast is er gelijkheid in onderwijs, geen dure goede geprivatiseerde scholen, maar goed onderwijs voor iedereen toegankelijk (gelijke kansen voor arm en rijk). Goede zorg voor iedereen, geen zorgverzekeraars aan de macht, die gaan bezuinigen op jouw medische zorg. Grote staatsbemoeienis, de overheid zorgt naast de veiligheid, ook voor de bescherming van de zwakkeren.

Ja ik vind links 'sociaal en betrokken', in tegenstelling tot rechts. En ik hoop van harte dat er een links kabinet komt om DE PUINHOPEN VAN RECHTS OP TE RUIMEN.

Willy Vanilly | 12-12-06 | 16:45

@GJudge 16:35
EUR? :)
Wordt er nog veel over abolitionisme geluld?
Mocht de EUR je Alma Mater zijn, ik werd daar indertijd gek van de politieke indoctrinatie en heb serieus overwogen om mijn studie aan een andere universiteit voort te zetten.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:44

@Maaier @ 16:35
Een maatschappij is zo complex als je 'em wilt zien.
Het is de intelligente mens die complexiteit weet terug te herleiden tot een simpele vraag:)

Jane Doe | 12-12-06 | 16:40

@rosalie 12-12-06 @ 14:45:
Iets over Van Baalen? De voormalig mascotte van Studenten Weerbaarheid, corpsbal par excellence die zijn geflirt met Constant Kusters en de zijnen vakkundig heeft weten te verdoezelen en nu namens de VVD op baantjesjacht is? Die Hans van Baalen? Moet ik daar nog iets over zeggen?
Ach, ik ben dat gezeik over links verwijt rechts en rechts verwijt links een beetje beu. Het verzand in platitudes en gaat niet over wezenlijke zaken. De een is bang voor zijn uitkering, de ander voor z'n hypo-aftrek. Boeiend allemaal.

koerbagh | 12-12-06 | 16:40

@16:30
bestuurd wenst te worden (voordat Poppermotje weer begint te mierenneuken)
.
@Klaboesterbeer @ 16:29
Als je de geschiedenis van linkse (guerilla)bewegingen bekijkt dan zie je hoe arrogant neerbuigend en autoritair het gedachtengoed is.
Een kleine groep (de intelligentsia/de verlichte zielen) bepaalt voor het plebs wat ze moeten denken. Het volk ziet het altijd verkeerd en moet heropgevoed worden want het volk is immers dom of misleid. En zelden zo veel afgunst gezien als binnen linkse gelederen. Het trappen en likken is daar Gang und Gebe. En kritiek op zichzelf hebben? Ai.. nee dat kan niet en kritiek van anderen al helemaal niet.
Het is een enge, zichzelf bevlekkende wereld.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:37

@d´omgebouwde 12-12-06 @ 16:23
Je spreekt jezelf wel behoorlijk tegen. Dus het CDA is te verwijten dat het een religieus onderbouwde politiek voorstaat die een comment verder niets met gristelijk sociaal denken te maken heeft. You've lost me.
Verder merk ik dat je een vreemd vooroordeel hebt ten aanzien van het werk dat in en door kerken wordt gedaan. Da's heel wat diverser dan jij denkt.

@Jane Doe 12-12-06 @ 16:24
Meeste mensen denken heel praktisch en niet in visies en concepten. Voorbeeld: referendum over europese grondwet. Dit verwerd tot een discussie die niets meer met de vraagstelling te maken had (met dank aan de heren v. Bommel, Wilders, Donner, Brinkhorst).
Stemmen over de euro had tot een zelfde toestand geleid.

Over meerderheid/minderheid, opkomst gemiddeld 50%bij een referendum, bij een krappe meerderheid beslist dus een kwart van de bevolking. Mensen die er rechtstreeks het meest van merken zullen een hogere mate stemmen dan zij die er pas later mee te maken krijgen. (Vergelijk het met een snelweg die door een dorp gaat, als je het dorp laat beslissen dan stemmen ze die snelweg af. weggebruikers die en masse voordeel hebben van die weg hebben niets in te brengen.)

agent 327 | 12-12-06 | 16:37

@de Botte Bijl 12-12-06 @ 15:55
wat een onzin schrijf je hier, het is juist links/progressief die individualisme als een vooruitgang bestempeld. En krakers (denken vooral aan zichzelf) zou ik niet bepaald rechts willen noemen.
De grote hoeveelheid aan ethiek binnen kerken (ook niet progressief dacht ik) laat ik maar even buiten beschouwing.

Hoe dan ook, ik vind het nogal dom wat je schrijft.

Onderbuik | 12-12-06 | 16:36

Jane Doe 12-12-06 @ 16:30

Ik zou daar eigenlijk wel voor zijn, een gekwalificeerd kiesrecht, maarja, dat is te mooi om waar te zijn. Maar serieus: Ik zei ook juist, dat mensen met minder opleiding of minder IQ best mee mogen praten, of volwaardig meedoen, maar je snapt toch wel dat ikliever door mensen geregeerd wordt die verder kijken dan hun neus lang is, die een groter plaatje zien, die het effect op lange termijn van een beslissing ook kunnen zien, of althans erover nadenken en dichterbij die effecten zitten.

Wat vind je van mijn argument over de complexiteit van een natie, waardoor je vrage niet met ja/nee kan beantwoorden?

Maaier | 12-12-06 | 16:35

@Klaboesterbeer 12-12-06 @ 16:29

Bravo! Om nog even die veel gemaakte fout intellectuelen-zijn-links-vooronderstelling te ontkrachten: ik zit zelf ook op een uni in een links bolwerk (2e hint: beste rechtenfaculteit van 0031) en bij de verkiezingen bleek dat de meeste of CDA of VVD stemden en links kwam nauwelijks aan bod. Overigens bleek wel dat de hoogleraren meer naar links neigen: van hen stemde 27% groenlinks over de totale uni.

GJudge | 12-12-06 | 16:35

@Maaier @ 16:19
I hate to burst your bubble maar er zitten heel veel "domme" mensen in de Tweede en Eerste Kamer:).
En Maaier, scholing is niet alles. Soms is streetsmart/business-smart te prefereren boven booksmart.
Wil je wellicht ook een gekwalificeerd kiesrecht invoeren?
Alleen slimme mensen mogen stemmen? Of toch maar censuskiesrecht... wie belasting betaalt, bepaalt. Maar domme mensen verdienen soms enorm veel geld met boerenslimheid en mogen dan toch weer meebepalen.
Keuzes.....
Ik vind de NL bevolking slim genoeg om voor zichzelf te bepalen hoe ze bestuurd wensen te worden.
Politieke partijen beloven van alles maar maken weinig waar van hun beloftes. Een bindend referendum is een opdracht en moet worden uitgevoerd.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:30

@Comrade Enver Hoxha: Ik denk dat rechts inderdaad finished is. Links zal er voor zorgen dat er steeds meer armoede komt in Nederland doordat er kapitaalvlucht zal optreden door een slecht ondernemersklimaat en als dat dan allemaal heeft plaats gehad, dan hebben we dus meer werklozen en dus meer links stemmers (95% van de "arme" mensen in NL stemt links). Er zullen geen mensen met geld in Nederland zijn en dus is rechts verdwenen. Blijft wel jammer dat links het verschil tussen rijk en arm wil verkleinen door de rijken armer te maken. Wat dat betreft gaat het in het land van Mao beter, daar hebben ze meer de insteek dat armen rijk gemaakt moeten worden...

synchronicity | 12-12-06 | 16:29

Jane Doe

Goed bezig!!

vinque | 12-12-06 | 16:29

@ maaier

dat de meeste initellectuelen links georienteerd zijn, kotm natuurlijk omdat intellectuelen én slimmer zijn én omdat ze afhankeljk zjinn van universiteiten ed.

Hier valt zoveel tegen in te brengen dat ut gewoon lachwekkend is. Laat ik volstaan met het feit dat de linkse politiek (en daarmee hun zelfbenoemde 'intellectuele' verdedigers hiervan) momenteel geen idee hebben hoe ze eigenlijk het begrip 'links' moeten in kleden. Zeker in een land als nederland waar linkse en socialistische ideeen zo totaal doorweven zijn met alle elementen van de samenleving valt er voor links gewoon niets meer te halen. Nog een stap verder is een socialistisch paradijs naar oost europees voorbeeld.

Sinds een jaar of 25 weet iedereen dat wanneer de socialistische ideologien letterlijk genomen zouden worden het gelijk staat aan totale ellende. Sinsdien zijn de linkse stromingen zoekenden naar een nieuw heilland. Volgens Bos zou ut te vinden zijn in Zweden, maar daar zijn de Zweden ut niet zo mee eens. De SP heeft het Maoisme opvallend lang volgehouden, maarja daar kom je niet mee in de regering. Groenlinks zwabbert met een soort neo-links-liberalisme-gemengd-met-mileu-dingetjes.

Links mist ondanks al z'n grote intellectuelen een echte richting. Islam/allochtonen knuffelen is inmiddels synoniem met links denken, maar eigenlijk onverenigbaar met oude idealen als emancipatie, homorechten en gelijkheid voor iedereen. In Nederland komt daar nog eens het probleem bij dat er eigenlijk geen echt zielige mensen zijn om nog voor op te komen, de ouderwetse arbeider bestaat al lang niet meer. Dus blijft men hangen in het creeeren van een doelgroep d.m.v. immigratie en maatregelen die de arbeidsparticipatie negatief beinvloeden (uitkeringen e.d.) om maar een electorale basis te verkrijgen.

Links is ideologisch totaal failliet. Hadden ze vroeger een daadwerkelijke en noodzakelijke functie (arbeiders verheffen), tegenwoordig blijft men hangen in wat geneuzel over h-rente aftrek en eindeloos verhogen van uitkeringen. Er is geen visie, de ideologie is overleden tesamen met het oostblok. Echte maatschappelijke problemen, immigratie, veel te veel uitkeringsgerechtigden, islamisering worden genegeerd of zelfs ontkend.

Het klinkt zo leuk om te zeggen dat je links bent. Er hangt een misplaatst aura van 'sociaal zijn' om heen. Ik kan je voorbeelden te over geven dat de linkse ideeen in de praktijk alles behalve 'sociaal' uit pakken. Mensen die zich links noemen blijken er opvallend vaak nogal rechtse ideeen op na te houden. Is ook niet zo gek gezien het eerder verklaarde ideologische failliet van links. Maarja... het klinkt zo lekker 'sociaal en betrokken'.

Klaboesterbeer | 12-12-06 | 16:29

Jane Doe 12-12-06 @ 16:24
Maar het mooie in nederland is dat door 1) de politieke consensus op veel terreinen en 2) de coalitievorming, het niet zo snel is dat de 49% er het heeel erg mee oneens is of heel erg de Sjaak is. Wel natuurlijk individuele gevallen en het maakt natuurlik best heel veel uit wat voor kabinet is, maar niemand zal pleiten voor het afschaffen van de aow.

Maaier | 12-12-06 | 16:27

@agent 327 @ 16:15
Zie mijn comment @ 16:11.
Je vraagt naar een visie, een concept.
Het NL volk had een stem moeten hebben in het hele EU gebeuren.
De Euro. Dat is ons door de strot geduwd en daarvoor hebben we onze vertegenwoordigers geen mandaat gegeven. Dat zijn immens grote beslissingen en ik vind het buitengewoon ondemocratisch dat we daar geen directe zeggenschap over hebben gehad.
.
Wat betreft meerderheid/minderheid: democratie is per definitie een dictatuur van een grootste gemene deler nipte meerderheid.
Het voelt niet altijd lekker dat 51 procent gelijk heeft en 49 procent met lege handen achterblijf....
Soms lonkt de anarchie hevig. Ter rechterzijde, dat dan weer wel.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:24

agent 327 12-12-06 15:49
Dat laagje (religieuze beschaving )is wel erg dun, dat weet jij ook wel.
Beschaving komt van individuele groei en onafhankelijk nadenken, want reli´s
zullen altijd vijanden hebben nl. degenen die hun fantasiën niet delen.
Het pragmatisme van het CDA komt voort uit puur machtsdenken en heeft niets te maken met wat goed is voor NL en al helemaal niet met gristelijk sociaal denken.
Sociaal betekent voor reli´s aalmoezen uitdelen, met als gevolg dat je natuurlijkwel achter hun sprookjes moet gaat staan.
Diezelfde evangelisatiedrang zie ik ook bij de zgn. linksen.
Ik wens als mens niet vrijwillig met deze verdwaasden te maken te hebben,
maar dwingen kunnen ze heel goed.

d´omgebouwde | 12-12-06 | 16:23

Ik zit nou 5 minuten naar Ineke van Gent te kijken moet dat zijn.

Henkiemaardannietgek | 12-12-06 | 16:20

dlseth 12-12-06 @ 16:16

Het is jammer dat ik het op bepaalde punten met je eens ben, anders had ik je echt een eikel gevonden ;-)

need i say more | 12-12-06 | 16:20

Jane Doe 12-12-06 @ 16:11

Ja het volk is te dom daarvoor ja. Ten eerste omdat het volk in z'n algemeen dom is, gemiddelde niveau is MAVO (VMBO-t heet dat tegenwoordig). Ik heb liever mensen met een academisch niveau die plannen maken. Betekent niet dat mensen met een lager IQ of met ene lager eopleiding niet mee mogen praten of gene goed eplannen kunnen hebben, wel dat over het algemeen ik liever slimme mensen heb die mij besturen. Ten tweede omdat kamerleden zich heel de week met wetten maken bezighouden en hoewel dat ongetwijfeld effectiever kan, dat toch echt nodig is, omdat Nederland én een ingewkkeld land is, met allerlei door elkaar lopende belangen (simpel voorbeeld asfalt/natuurbeheer, lonen omhoog-->koopkrachtverbetering maar ook inflatie) én in internationale systemen is ingebouwd. Bovendien, bij verkiezingen kunnen partijen toch ook gewoon een lange termijnontwikkeling schetsen?

Maaier | 12-12-06 | 16:19

Ik zit nou 5 minuten naar Ineke van Gent en ze heeft nu al €550 miljoen extra uitgegeven.

Henkiemaardannietgek | 12-12-06 | 16:19

@JackRandom 12-12-06 @ 16:12
klopt dat balkie dat niet echt handig heeft gedaan, maar als je een combi hebt van bijv 3 partijen met de meerderheid, dan kan je altijd je zin doordrijven. In alle kabinetten zijn er kwesties die er zo doorheen zijn geduwd, door niet naar de minderheid te luisteren.

GJudge | 12-12-06 | 16:17

@need i say more 12-12-06 @ 16:11
Psst, een zin begint meestal met een hoofdletter.

dlseth | 12-12-06 | 16:16

@referenda
Probleem is dat je een probleem zelden in een met ja/nee te beantwoorden vraag kunt gieten. Referenda leiden tot versimpeling, nee tot debielisering, van maatschappelijke vraagstukken.
En bovendien beslist dan ook weer een minderheid.

agent 327 | 12-12-06 | 16:15

@Maaier 12-12-06 @ 16:07
Ja, okay, daar zit een kern van waarheid in. Maar conservatief/progressief gaat naar mijn inzien wel iets verder dan twee ja/nee vragen over morrelen aan sociale voorziening en globalisering. Ook lokaal economisch, etc. Wilders wil bijvoorbeeld de sociale voorziening op de schop nemen. Door ze met de grond gelijk te maken, welteverstaan. SP wil juist een breder sociaal vangnet hebben...

dlseth | 12-12-06 | 16:13

@Aatje 12-12-06 @ 16:10

nee hoor, te lui om fatsoenlijk te typen.

Maaier | 12-12-06 | 16:12

@GJudge: Een meerderheid die een minderheid negeert werkt alleen in een twee-partijensysteem. In Nederland doen partijen die in een meerderheidskabinet zitten er verstandig aan naar de minderheidsoppositie te luisteren, omdat ze in een volgende periode wel eens met elkaar verder zouden kunnen moeten. Zoals nu. Die politieke wijsheid heeft Balkenende in de afgelopen vier jaar in de wind geslagen, met als resultaat dat de voormalige oppositie nu reageert zoals ze doen. Heeft Balk geheel aan zichzelf te danken.

JackRandom | 12-12-06 | 16:12

@de Botte Bijl 12-12-06 @ 15:55
Joh, het is gewoon dezelfde underdogmentaliteit die zorgt voor het verwijt dat de journalistiek zo links zou zijn. Ze vergeten voor het gemak rechtse pers (en hun oplages!), rechtse columnisten, rechtse journalisten. Zo zien ze ook rechtse intellectuelen over het hoofd.

agent 327 | 12-12-06 | 16:11

@Maaier @ 16:03
Dus als ik je mag parafraseren: het volk is te dom om een relevante mening te hebben over de lange termijn planning voor de besturing van NL?
Politieke kwesties zijn vaak terug te brengen tot zeer simpele basisvragen.
Je moet toetsen op de visie, je vraagt naar een concept, niet naar een gedetailleerde uitwerking. Wil je van de wieg tot het graf verzorgd zijn of is er ruimte voor individuele verantwoordelijkheid.
Beroepspolitici hebben overigens voor dat vak niet doorgeleerd:) en bakken vaak zoetere broodjes dan de echte bakker. En onderwijzers zijn ook niet meer wat ze ooit waren.

Jane Doe | 12-12-06 | 16:11

dlseth 12-12-06 @ 16:00

iets elementairs als de Nederlandse taal is blijkbaar niet aan u besteed? En in plaats daarvan maar mijn ouders er bij slepen: da's pas stoer!

need i say more | 12-12-06 | 16:11

@de Botte Bijl 12-12-06 @ 16:05

Je vergeet de HBO's

GJudge | 12-12-06 | 16:11

maargoed, mensen zijn conservatief, dus politieke partijen ook. Er zijn maar twee echt progressieve partijen in de kamer vertegenwoordigd, en die hebben bij elkaar slechts 10 zetels, dus dat zegt genoeg over populariteit van echt progressieve gedachten.

* voelt zich eenzaam*

Maaier | 12-12-06 | 16:11

Jane Doe 12-12-06 @ 15:36

Juist! en daarmee tegelijkertijd het kabinet laten vormen door het volk. De kwesties als bij kamervragen etc. moet ook beïnvloedbaar zijn. Volkomen democratisch moet Nederland worden.

rosalie | 12-12-06 | 16:10

@ dlseth 12-12-06 @ 15:25

Jij hebt wel verstand van lulverhalen, niet? De politiek van links Nederland met dat van Korea en Cuba vergelijken. Haha! Doe jezelf een lol, en geef je vleespaal een hand terwijl je aan de anus van Thieme denkt. Schijtlaars.

cynische_kloatxak | 12-12-06 | 16:10

@Maaier 12-12-06 @ 16:07
.
hihihi slyslectisch?

Aatje | 12-12-06 | 16:10

@uninvited guest 12-12-06 @ 15:45
De achterkamertjespolitiek is al van voor JP. Denk o.a. aan ene Pim (was geen voorstander van hem, dat terzijde) die riep dat hij een einde wilde maken aan de achterkamertjespolitiek (2002 geloof ik).

GJudge | 12-12-06 | 16:10

dlseth 12-12-06 @ 16:00
De SP is conservatief, net als Verdonk-vvd, Wilders en een groot dele van het CDA. Waarom: deze partijen/stromingen willen niet tornen aan huidige sociale voorzieinigen maar met name: ze willen globalisering niet accepteren. SP niet bij het werken vanPolen hier, Wilders niet bij alle buitenlanders, als ze moslim danwel arm zijn. Dara zitten antuurlijk wel wat vershcillen tussn, maar het belangrijkste punt is dat ze Nederland eigenlijk willen houden zoals in 1965. Toen het nog goed was/ Wilders met z'n xenofobie, Jan Marijnissen met z'n prietpraat over Nationaal historisch museum

Maaier | 12-12-06 | 16:07

@GJudge
nee de NS is idd niet geprivatiseerd onder Balkie... de zorgverzekeringen e.a. wel.... dus je punt was?

de Botte Bijl | 12-12-06 | 16:05

@JackRandom 12-12-06 @ 16:00
De meerderheid negeert altijd de minderheid lutser! Of het nu een links, rechts, midden, net-iets-rechts-van-het-midden, net-iets-links-van-het-midden of wat dan ook voor kabinet is.

GJudge | 12-12-06 | 16:05

Jane Doe 12-12-06 @ 15:57

referenda eindigen in grote meerderheid tot de uitslag "nee, we veranderen niets". Dát bedoelde ik hier met conservatief. Verder ben ik faliekant tegen referenda. Ik vind het fijn dat we bakkers hebben die brood bakken, leraren die onderwijzen en voksvertegenwoordigers die wetten maken. temeer omdat dat heel moeilijk is. politieke kwesties zijn vaak verdomd moeilijk, omdat ze lange termijn invloeden hebben, effecten op koopkracht, op infaltie, op macroeconomie. Het enige wat geschikt zou zijn, zijn misschien ethische vraagstukken.

Maaier | 12-12-06 | 16:03

@Jane Doe 12-12-06 @ 14:37
idd
@Comrade Enver Hoxha 12-12-06 @ 14:39
Hirsi Ali heeft t zelf fout gedaan, niet vergeten he? Bovendien is de regelgeving hierover vrij duidelijk opgesteld door PAARS. Bovendien is t CDA nog lang niet uitgeregeerd (wat ik ervan vind laat ik in het midden) gezien de verkiezingsuitslag.
@De Officier 12-12-06 @ 14:59
Ben je vergeten dat de PvdA de hoofdpartij was binnen paars??? En dat paars heeft de rommel die NS heet geprivatiseerd, evenals de HBO's, enz. Dat is echt niet in de laatste vier jaar onder Balkie gebeurd.

GJudge | 12-12-06 | 16:03

@ maaier
Je hebt gelijk, maar ach, soms is het gewoon fijn en gemakkelijk om een nihilistisch wereldbeeld te ambiëren, het maakt een hoop zoveel duidelijker. En feitelijk is het een punt wat wezenlijk is (het punt van de intellectuelen) en je dientengevolge ook wel aan het denken zet, met name op een site als deze.

de Botte Bijl | 12-12-06 | 16:02

Heerlijk, dat rechtse gehuil. Na vier jaar wanbeleid zijn ze hun meerderheid kwijt. Die meerderheid, waarmee ze de afgelopen vier jaar konden doen en laten wat ze wilden. Niks geen dualisme, gewoon vier jaar lang de oppositie compleet negeren... En dan vinden ze het gek, Balkenende voorop, dat dezelfde politiek die rechts gebruikt heeft, nu tegen ze gebruikt wordt. Wie oogst, zal zaaien, en wie kaatst, kan de bal verwachten.

JackRandom | 12-12-06 | 16:00

@need i say more 12-12-06 @ 15:52
Stoer hoor. Als je leven net zo inhoudelijk als je reaguursels, dan heb ik medelijden met je ouders voor hun persoonlijk falen.
@Maaier 12-12-06 @ 15:53
Whoa, de SP en de PvdA zijn van plan het sociale stelsel door te lichten, verschillende sociale initiatieven door te voeren en dergelijke zaken. Dat klinkt toch vrij progressief. Conservatief zit ik toch eerder te denken aan het CDA en de VVD. Maar goed, leg eens uit waarom de SP en PvdA volgens jou dan conservatief zijn?

dlseth | 12-12-06 | 16:00

GroenLinks-elfje ?!?!?!?!?!? Dat monster op die foto ?!?!?!?!?!? heeft Fleischbaum weer gezopen op zijn werk of zeau ?

Al-Capsones | 12-12-06 | 15:59

de Botte Bijl 12-12-06 @ 15:55

dat de meeste initellectuelen links georienteerd zijn, kotm natuurlijk omdat intellectuelen én slimmer zijn én omdat ze afhankeljk zjinn van universiteiten ed. Er zijn bestw el rechtse intellctuelen overigens, de onlangs overleden Friedman, onze eigen Bolkestein, Boekesteijn doet ook een goede poging.

Maaier | 12-12-06 | 15:58

Bij de SP stemmers zitten heel veel mensen die op een soort Centrum Partij willen stemmen. Deze kunnen bij rechts niet terecht omdat daar alle heil van de vrije markt wordt verwacht. Ziedaar weer een rechtse meerderheid van zo'n 10 zetels. Verkapte Janmaat stemmers.

vinque | 12-12-06 | 15:58

@Maaier @ 15:37
En wat is daar mis mee?
De regering zit er op onze kosten om op de door ons gewenste wijze het land te besturen en wij houden dmv door ons gekozen volksvertegenwoordigers daarbij de vinger aan de pols.
Het lijkt me raadzaam om over grote vraagstukken zoals immigratie, sociale voorzieningen, internationale samenwerkingsverbanden etc het volk te raadplegen en op die wijze het toekomstig beleid af te stemmen op de wens van de meerderheid. Een verkiezing is een uitstekend moment.
Ik ben het niet met je eens dat het volk altijd behoudend stemt.
Raadpleeg je het volk over abortus, euthanasie, gay rights dan krijg je beslist geen conservatieve uitslag.

Jane Doe | 12-12-06 | 15:57

Van Baalen huilt iedere dag voor de spiegel

Dorko | 12-12-06 | 15:57

@Muxje 12-12-06 @ 15:27
Kewl... dr zijn reaguurders die jonger zijn dan jou nick... LOL

benniebang | 12-12-06 | 15:57

Klaboesterbeer 12-12-06 @ 15:52

een fatsoenlijk publieke sfeer <-> ieder voor zich
pamperen<->liberale economie

integreren allochtonen<->uitsluiten allochtonen.

Kun je allemaal gebruiken.

Maaier | 12-12-06 | 15:56

Laats was er een discussie waarom intelectuelen feitelijk alleen de benaming intelectueel krijgen wanneer ze links zijn. Ik heb daar es over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat medeogen en etisch denken vallen binnen de het kader van de bestempeling "intelectueel". Dit helaas ontbreekt bij onze rechtse broeders gewoon wat meer dan gemiddeld, rechts is meer ge-ent op het individu en dan metname zichzelf.

de Botte Bijl | 12-12-06 | 15:55

dlseth 12-12-06 @ 15:50

De Sp en deels de PvdA (daar zijn ze nog niet helemaal over uit) zijn zeker conservatief. Groen Links is progressief. Maar wel alledrie links.

Maaier | 12-12-06 | 15:53

@dlseth 12-12-06 @ 15:50

"dan mij" ? ga eens terug naar het VMBO of vraag je lesgeld terug

need i say more | 12-12-06 | 15:52

Toch altijd fijn om "rechts" (ja laten we fijn polariseren) zo te horen janken. Vroeger waren t al kleine bange schooljochies die sociaal nou niet het meest verlicht waren en eigenlijk is men dat nog steeds.

de Botte Bijl | 12-12-06 | 15:52

@maaier

Maargoed, zolang je bij links niets anders ziet dan "werkloze buitenlanders"en bij rechts alleen "zij die ons beschermen van de oosterse horden"denkt, is het moeilijk om na te denken.

Heb er even over nagedacht... maar kom toch echt niet veel verder dan bovenstaande typeringen voor links en rechts. Ja natuurlijk, je kunt nog wat dingen toevoegen over onverantwoorde grote overheidsapparaten versus strakke en efficiente overheid. Betutteling door overheidsmaatregelen vs individuele vrijheid en nog wat van dat soort dingen. Vind eigenlijk gewoon wel dat je het raak geformuleerd hebt!

Klaboesterbeer | 12-12-06 | 15:52

@Maaier 12-12-06 @ 15:45
Volgens de verkiezingsuitslag is er toch nog wel een significant deel links. Of je noemt links conservatief of je trekt hele andere conclusies uit de verkiezingsuitslag dan mij.

dlseth | 12-12-06 | 15:50

jpb inderdaad, niks mis mee, maar geloof niet dat jij die mening deelt, hoeft ook helemaal niet. stemming zegt genoeg. over wie we als leider zien in nl.

blankevla | 12-12-06 | 15:50

@d´omgebouwde 12-12-06 @ 15:44
Maar merk je dan zo veel van die religieuze inspiratie bij het CDA. Is toch een heel pragmatische partij.
Daarnaast, dat religieuze heeft ons ook weer een laagje beschaving aan de diersoort mens gegeven. (En je hoeft niet met waslijst uitwassen te komen van wat er allemaal verkeerd is/was aan het geloof, dat lukt mij ook wel.)

agent 327 | 12-12-06 | 15:49

blankevla 12-12-06 @ 15:47

bedoel je Willem van Oranje? Of Jan Peter Balkenende met z'n CDA-kostuums?

Maaier | 12-12-06 | 15:48

het wordt tijd dat Marijke Vos en haar stinkschip een goede schoonmaakbeurt krijgen... zoniet, dan gewoon afzetten die linkse schreeuwerts.

Onderbuik | 12-12-06 | 15:48

Pigha Lal 12-12-06 @ 15:23
OpenDeur 12-12-06 @ 15:16

Mijn probleem met rechts zit'm voornamelijk in die destructieve achterlijke vrije markt religie van ze, de panacee voor al uw maatschappelijke problemen. Voor de rest heb ik niet zo'n moeite met ze.
Misschien ben ik wel meer nationalist dan de hele VVD bij elkaar.

Bigi Bana Boy | 12-12-06 | 15:47

Is dit land niet genoeg verziekt door die linkse paupers.Het enige waar je ze over hoort gillen zijn stinkende auto,s en 26000 leugenaars.Weg met die linkse parasieten.

kruisridder | 12-12-06 | 15:47

En over de 'vader des vaderslands'....... die kan zich in ieder geval veeeeel beter kleden dan jan worst, en wouter de draaier.

dat mag links best eens toegeven hoor...

blankevla | 12-12-06 | 15:47

dlseth 12-12-06 @ 15:41

welke wijsheid? In het algemeen van meer media dan alleen tot GS tot je nemen, af en toe ene goed boek, wat wetenschap en een vluegje opvoeding. Oja, en natuurlijk gewoon de verkiezingsuitslag analyseren, in plaats van domme dingen roepen over links en rechts.

Maaier | 12-12-06 | 15:45

@Willy Vanilly 12-12-06 @ 15:33
"paars had als enige doel de progressieve wetten erdoor te krijgen die werden tegengehouden door de christelijke partijen"
.
Je doelt zeker op homohuwelijk en euthanasiewetgeving. Nou, daar is Nederland beter van geworden. Wachtlijsten in de zorg, onderwijs, veiligheid (en zo kan ik er nog wel een paar noemen) waren na de paarse jaren nog steeds belangrijke issues.
Ik hoor het ze nog roepen: "We gaan het anders doen". Inderdaad, toen is het woord 'achterkamertjespolitiek' uitgevonden.

uninvited guest | 12-12-06 | 15:45

willy, nee dat zeg ik not, lees maar.
geen dingen verzinnen aub.

zie bijgevoegde foto bovenaan, moet ik dan nog iets uitleggen.......

blankevla | 12-12-06 | 15:45

@blankevla 12-12-06 @ 15:37

uuuh die muts van de pvdd blijkt toch ook behoorlijk links te zijn en is nou niet bepaald leluk

need i say more | 12-12-06 | 15:44

Die van balen ook met zijn TomatenRepubliek, knap geestig..

1 Punch Pikey | 12-12-06 | 15:44

agent 327 12-12-06 15:18
Inderdaad, iedere politieke partij vertegenwoordigt een politieke minderheid, maar het CDA is geen normale politieke partij, omdat ze altijd in het centrum van de macht zitten en hun politiek religieus geïspireerd is.
Dit laatste lijkt mij zeer gevaarlijk in een tijd van opkomende islam.
Of willen we over 10 jaar het IDA in de zelfde machtspositie als het CDA nu?
Reli-politiek zal zeker niet zomaar verdwijnen, maar dit is geen argument om religie in de politiek niet te bestrijden

d´omgebouwde | 12-12-06 | 15:44

@blankevla 12-12-06 @ 15:37
Je kan zeggen wat je wilt, maar ik wil best mijn vleespaal in Thieme's anus parkeren...

dlseth | 12-12-06 | 15:43

Ja Rita is lekker wou je zeggen......... en JP's kapsel is zeker ook mooi.......

Willy Vanilly | 12-12-06 | 15:42

@Maaier 12-12-06 @ 15:37
En waar haalt u die wijsheid vandaan?

dlseth | 12-12-06 | 15:41

Maaier

Ik ben een zaaier. Jij bent een maaier.

See the differences dude.

En reken je maar niet rijk. Met je meerderheid.

Rechts schiet beter.

vinque | 12-12-06 | 15:41

blankevla 12-12-06 @ 15:37

lelijke wijven enkerels vind je overal hoor. Of val jij meer op Dion Graus of Hans van Baalen?

Maaier | 12-12-06 | 15:39

Jane Doe 12-12-06 @ 15:36

liever niet. Niet te regeren, bevolking stemt altijd conservatief, dat wil zeggen dat ze bijna altijd tegen verandering stemmen.

Maaier | 12-12-06 | 15:37

wat zijn die linkse wijven toch ongelooflijk lelijk !!

blankevla | 12-12-06 | 15:37

Hans van Balen is een grote huilerd

yurp | 12-12-06 | 15:36

PVDA - 21,4 %
D'66 - 50 %
Groen Links - 12,5%

en het cda is weer de grote winnaar, dus welke linkse meerderheid ?

Winter | 12-12-06 | 15:36

In het vervolg moeten we als kiezer ons ook maar gaan uitspreken over de issues en niet alleen over de partij en haar kandidaten.
Het stembiljet moet eruit gaan zien als een referendum waar we op bepaalde vragen ja of nee kunnen antwoorden en dit moet bindend zijn voor de nieuwe bewindslieden. De voeling met het volk moet terug. De kiezer moet richting kunnen geven aan beleid.
En ja, dan kan een linkse meerderheid opgescheept worden met een als rechts te kwalificeren uitspraak van het volk en dan zullen we zien of het volk regeert of de politieke partij.

Jane Doe | 12-12-06 | 15:36

-weggejorist-

Ronnie D. | 12-12-06 | 15:35

@rosalie 12-12-06 @ 15:28

omgekeerde is ook het geval hoor: Sp kan zich niet vinden in belangrijke punten met CDA. Alleen PvdA i.c. Draaikont Bos maakt er een groot probleem van omdat die de bui al ziet hangen op het moment dat hij moet meeregeren en de Sp in de oppositie gaat

need i say more | 12-12-06 | 15:33

Deadkennedy 12-12-06 @ 14:54

volgens mij heb jij - net als de meeste reaguuurders- geen idee wat e rin het programma van GL staat. Het enige afwijkende programma, wat niét conservatief is, en ook niet dom links, maar juist heel vooruitstrevend en liberaal. Met een enorme push voor werkgelegenheid en voor (kleine) bedrijven. Met juist meer stimuli om werklozen aan de slag te helpen. Maargoed, zolang je bij links niets anders ziet dan "werkloze buitenlanders"en bij rechts alleen "zij die ons beschermen van de oosterse horden"denkt, is het moeilijk om na te denken.

vinque 12-12-06 @ 15:17

Jij bent een van die reaguurders die denkt dat ze voor een meerderheid spreekt maar dat is niet zo. Als dat waar is wat je zegt, had Wilders wel veel meer stemmen gekregen. Maar nederland is politiek gezien heel gefragmenteerd. Met de Fortuynrevolutie hebben veel mensen aangegeven dat de integratie ene belangrijk thema was, dat dat niet goed ging. En dat is tot alle partijen doorgedrongen. Wat je nu hebt gezien is dat een deel van het electoraat nog steeds voor de harde lijn wil (Wilders), maar een ander deel van het electoraat voor behoud van sociale verworvenheden gaat, zowel (CDA als SP.) Dat is heel wat anders dan op voorhand links gaan beschuldigen van een of andere burgeroorlog die jij blijkbaar graag wil.

Maaier | 12-12-06 | 15:33

Weten jullie rechtse knaapies.... Het is niet links die een gat in zijn hand heeft maar rechts. Zalm meer staatsuitgaven dan voor zijn ministerschap er waren. PAARS DUS LINKS & RECHTS daar zeiken jullie over, das niet links das niet recht das een beetje alles van nix, en paars had als enige doel de progressieve wetten erdoor te krijgen die werden tegengehouden door de christelijke partijen. De economie gaat beter door de welbekende golfbeweging, ONDANKS niet dankzij de bezuinigingen. Die lijerts van een kakkerts hebben nix anders gedaan dan mensen die het niet konden missen gekort. Jah onderandere allochtonen, maar vooral ook arische bijstandsmoeders. STELLETJES LUTSERS, GA ES DEUD!

Willy Vanilly | 12-12-06 | 15:33

@Elmer Fudd 12-12-06 @ 15:28

voor de meeste linkse kaderleden niet zo'n probleem omdat het
1 nooit hun buurman zal worden en
2 zekere linkse stemmers zijn, die er hopelijk voor zorgen dat links aan de macht kan blijven

need i say more | 12-12-06 | 15:30

HOAX!!!!
Muahaha

Binkcy | 12-12-06 | 15:28

Breinstein 12-12-06 @ 15:21

Zou het over "totaal overgeven" aan de SP-standpunten gegaan zijn en waardoor de SP dus afzag van meedoen? Ik denk het niet. CDA is een gevestigde orde binnen de politiek en kan zich op bepaalde belangrijke punten niet vinden met de SP. Deugt natuurlijk van geen kanten, gezien de groei van de SP in de laatste verkiezingen.

rosalie | 12-12-06 | 15:28

@cynische_kloatxak 12-12-06 @ 15:18
Multiculturele samenleving <> ongelimiteerd ongeletterde onaangepaste geitenneukers binnenlaten

Elmer Fudd | 12-12-06 | 15:28

@benniebang: dat is al meer dan 20 jaar mijn nick. Lang verhaal...

Muxje | 12-12-06 | 15:27

@Breinstein 12-12-06 @ 15:21

doen ze dat al niet jaaren?

need i say more | 12-12-06 | 15:26

@cynische_kloatxak 12-12-06 @ 15:18
Lekker kebab naar binnen werken of een portie goddelijk chinees voedsel halen is niet gelijk aan multiculturalisme. Das net zo'n slap lulverhaal als iemand die geld gebruikt meteen uitschelden voor kapitalist. Droplul.

dlseth | 12-12-06 | 15:25

@Bigi Bana Boy 12-12-06 @ 15:13
zo bigi bana, ben ook zo blij met de linkse droom is srme? De ideologie van 1980 werd rechtstreeks uit wageningen geimporteerd. Vraag maar aan je pappa.
Het is dan ook een geweldig succes geworden, de linkse lente.
.
ps linkse lente is eigenlijk global warming.

Pigha Lal | 12-12-06 | 15:23

@Muxje 12-12-06 @ 15:20

Nou dat zou je zo aan je nick niet zeggen vriend...

benniebang | 12-12-06 | 15:23

@vinque 12-12-06 @ 15:17

exact: nog voordat zij in de regering zit heeft links alvast een voorschot genomen op de uitgaven, door haar zin door te drijven met de 26 a 37.000 uitvreters die veelal zonder enige reden worden toegelaten. Dat dit een nog grotere stroom gelukszoekers tot gevolg heeft ziet links in haar egogeilerij niet.

need i say more | 12-12-06 | 15:22

Waarom is het CDA nu de gebeten hond? IK heb er ook niet op gestemd, maar ze zijn in deze democratie wel de grootste partij. Vervolgens geeft de SP aan op geen enkele manier water bij de wijn te willen doen en geeft de PvdA aan niet zonder de SP te willen. Het komt er dus op neer, dat het CDA zich, om maar een coalitie te kunnen vormen, totaal moet overgeven aan de SP-standpunten, ofschoon ze zelf veel en veel groter zijn dan de SP. Leven de linksers hier dan niet een beetje buiten de realiteit?

Breinstein | 12-12-06 | 15:21

Wat betreft het met geld smijten van links en begrotingstekorten... die twee zaken hoeven niets met elkaar te maken te hebben. Links ziet veel meer taken voor de overheid dan rechts, en dat leidt bijna automatisch tot een grotere overheid en meer uitgaven. Dat kan je opvangen door de lastendruk te verhogen, of door het tekort op te laten lopen. Maar beide zijn onwenselijk.

@. FYI: ik ben geen dame.

Muxje | 12-12-06 | 15:20

maar dan nu onze andere schoonheid, Ineke. Werd een keer door Kamp de hoek ingelingerd nadat ze Zijne Rechtsheid op onderbuiksel aansprak.(Kamp: dit geluid bevalt mij wel, steekt u uw hoofd maar in het zand)
Kamp is tenslotte niet besodemieterd.
goede tip voor Ineke, steek vooral je kop in het zand. voor altijd.

bejaarde op brommer | 12-12-06 | 15:19

@d´omgebouwde 12-12-06 @ 15:08
Mwah, alle andere partijen vertegenwoordigen dan ook minderheden. Da's dus geen argument. Daarnaast is religie nou eenmaal een vormende dynamiek geweest in onze vaderlandsche geschiedenis. Dat krijg je er dus niet zo 123 uit.

agent 327 | 12-12-06 | 15:18

@Muxje 15:16

Oh nee, begrijp me niet verkeerd, mijn beste Muxje, ik haal het niet in mijn hoofd om jou iets in de mond te leggen. En voor de rest ben ik het met je eens.

Hannalore | 12-12-06 | 15:18

Altijd leuk, dat kankeren op de multiculturele samenleving. Maar elke zaterdag wel massaal in de shoarmatoko met Hassan staan slijmen, of niet?

cynische_kloatxak | 12-12-06 | 15:18

@Muxje 12-12-06 @ 15:16
Mits binnen de wet natuurlijk... Iets over discriminatie dat verboten ist. Gevoeling punt bij bepaalde groepen mensen... Iets over vrouwen die minderwaardig zijn ofzo...

dlseth | 12-12-06 | 15:17

Links is zeer onverantwoordelijk bezig. Al de woede over de Fortuijn revolte komt er nu uit. De haat tegen Verdonk etc etc. Dat dit straks weer een veel sterkere tegenreactie zal hebben vanuit de rechtse hoek wordt straal genegeerd. Dit laat weer zien hoe dom en geborneerd politici zijn. Als links zo doorgaat voorspel ik een burgeroorlog binnen 10 jaar. Want als je alleen al 37000 kansarmen bedriegers binnen haalt om rechts te pesten ben je vooral bezig een eigen agenda uit te voeren. Een super aflaat onder het mom van zieligheids verhalen. Het is een enorme schande dat links onder aanvoering van loser Wouter en eeuwige -kutje-kaaklem Femke eigen ego laat prevaleren. Balkenende met al zijn menselijke zwakheden steekt hier zeer gunstig bij af.

vinque | 12-12-06 | 15:17

@Bigi Bana Boy Valt natuurlijk ook het volgende te beweren: Links Nederland heeft zoveel druk gezet de scherpe kanten van het vreemdelingen beleid af te halen dat de werking veel minder is geweest. Als links niet zo hun best had gedaan een zachte heelmeester te genereren dan waren er nu veel minder problemen geweest. Links heeft zand in de motor gedaan en zeurt nu dat de motor zoveel warmte en geluid produceert.

OpenDeur | 12-12-06 | 15:16

@. 15:14

HûH. Eh.oh dus.

Hannalore | 12-12-06 | 15:16

@Hunnalore, uhhh, je hebt mij nooit horen zeggen dat er iets mis is met een Islamitisch ziekenhuis. Als iemand daar geld mee kan verdienen moet 'ie het vooral doen.

Muxje | 12-12-06 | 15:16

@d'omgebouwde 15:08
inderdaad, uwe 'schoonheid, CDA heeft links tientallen jaren aan een meerderheid geholpen en is dus medeplichtig aan alles.
scherpe waarneming.

bejaarde op brommer | 12-12-06 | 15:14

winks en jane doe rosalie en hannalore dus en wellicht muxje. 5 dames op zo'n 40+ heren.. dit is dus geen kudtsite maar meer een lulsite..

. | 12-12-06 | 15:14

Hoor eens even, de partij van die softenonkop van Baalen zit al praktisch 30 jaar in het kabinet dus wat lult ie nou ? Als je de VVD tijdens de campagne hoorde leek het wel of ze al die tijd in de oppositie hebben gezeten. De kolere zooi waar we in terecht zijn gekomen in dit land is op z'n minst de gedeeltelijke verantwoordelijkheid van onze liberale vrinden. Ik word een beetje moe van die attitude alsof alles in dit land de schuld van de PvdA is. En als het al zo is dan had de VVD zich maar eens wat weerbaarder op moeten stellen in al die kabinetten waar ze in zaten de afgelopen jaren. Maw dat ze hebben zitten slapen terwijl het multiculturele drama zich voltrok.
Eat shit dus derhalve rechts Nederland .... tijd voor een links kabinet.

Bigi Bana Boy | 12-12-06 | 15:13

"Neem Ineke van Gent (foto)."
Nee dank je.

Leandroz | 12-12-06 | 15:12

@De Officier: de omvang van een land of het BNP heeft niet zoveel invloed op de kosten per patient. En schaalvoordelen zijn ook prima te behalen via grote zorgaanbieders die in meerdere landen opereren.

Als je overigens doelt op de hoge ziektekosten in de VS, die komt deels voort uit de hegemonie van verzekeraars (hun situatie lijkt wat dat betreft erg op die van ons), en deels door hoge claims van ontevreden klanten. De premie voor een aansprakelijksheidsverzekering voor een gyneacoloog tegen malpractice suits m.b.t. zwangerschap bedraagt $150.000 per jaar, om je een voorbeeld te geven. Dat laatste is een probleem dat wij hier gelukkig nog niet hebben. Het eerste probleem is al door Hoogervorst aan de orde gesteld, met een voorstel om buitenlandse verzekeraars op de NEderlandse markt toe te laten.

Overigens ben ik het met je post van 14:59 deels eens: het is de taak van de overheid om goede kwaliteitseisen en niveau van diensten te eisen bij het verlenen van contracten, vergunningen en concessies. Maar dat is in de zakenwereld zelf niets nieuws.

Muxje | 12-12-06 | 15:12

@Muxje 14:59

Liberalisatie is behoorlijk komisch wanneer je ook in staat bent om te accepteren dat 'meneer de zakenman' een islamitisch ziekenhuis in het Rotterdamse wil openen omdat zoiets nu eenmaal veel centjes opleverd. Want als kapitalisme vrijheid betekent dan zal het niet anders zijn zoals het beestje gebekt is. Uch.!

Hannalore | 12-12-06 | 15:08

Waarom zit iedereen links/rechts te bashen, terwijl het CDA hier toch het kwade genius is. Die partij zit al eeuwig in de regering (uitzondering paars voor een paar jaartjes) Dit terwijl deze partij praktiserende gristenen vertegenwoordigd, een minderheid in NL.
Religie is al tijden de loden bal om de voeten van de 0031 politiek.
Misschien valt de gemiddelde CDAstemmert politieke lafheid te verwijten.
Voor de toekomst zouden die religieuzen met de Islam 0031 wel eens kunnen gijzelen.
CDA is de meester van Nederland en de rest zal hun voeten moeten kussen.

d´omgebouwde | 12-12-06 | 15:08

@dlseth
Wauw, goede voorbeelden Korea en Cuba. Je had ook Frankrijk, Engeland en de Scandinavische landen kunnen nemen. Maar dat kwam denk ik minder goed uit.

Isnatuurlijkookzo | 12-12-06 | 15:07

@Isnatuurlijkookzo 12-12-06 @ 15:03
Ik citeer Isnatuurlijkookzo 12-12-06 @ 14:56: "Integendeel, de grootste tekorten zijn van CDA-VVD kabinetten en de laatste overschotten van Paars!" En ik raak inderdaad gefrustreerd van linkse leugenaars en oplichters. Wereldeconomie zal wel niets te maken hebben gehad met de overschotten van paars, of wel?

dlseth | 12-12-06 | 15:06

brrr deze doet je naar fapke verlangen

finnish humor | 12-12-06 | 15:06

@ dlseth 12-12-06 @ 14:54

Precies. Dit tot op het bot zwakke land heeft te lang gesudderd op christelijk en socialistisch medelijden. Rechts bestaat hier feitelijk niet, omdat met name de socialistisch moraal zo onwaarschijnlijk sterk de overhand heeft in media, universiteiten, vakbonden en noem maar op. Het enige punt waar rechts op kan scoren is het Finnen-beleid en voor de rest krijgt ze geen voet aan de grond. Individualisering, kleinere overheid.. allemaal kansloos, buiten bepaalde marges. Er is in dit land geen groter goed dan je talenten te bagatelliseren en alles wat je zelf verovert hebt af te staan aan lutsters en mensen die men 2000 geleden nog gewoon liet kreperen.

AdolfJoling | 12-12-06 | 15:06

En daarom heb ik op van Baalen gestemd :)

LenS | 12-12-06 | 15:06

dat elf ding is echt tenenkrommend om naar te kijken....

waterfles | 12-12-06 | 15:04

@dlseth
Ik zei niet iets goeds over Paars. Ik zei dat de hoogste begrotingstekorten waren onder Lubbers (CDA-VVD) en de laagste onder Den Uyl en Kok. Meer niet. Waarom ik dan een graftak ben ontgaat me. Ik neem aan dat een zekere frustatie hier mee te maken heeft?

Isnatuurlijkookzo | 12-12-06 | 15:03

@Muxje 12-12-06 @ 14:59
Ik zou hem aanraden eens te kijken naar landen waar de zorg 100% in handen van de staat is zoals Cuba en Noord Korea... Toppie landen heur!

dlseth | 12-12-06 | 15:03

@Muxje 12-12-06 @ 14:59
Je praat dan over GROTE landen met een hoog BNP, maw daar liggen de restitutiebedragen van de verzekeraars vele malen hoger.

De Officier | 12-12-06 | 15:03

Nou, laten we dan zeggen dat het 'links lullen, rechts zakken vullen' uitgevonden is door 'links'. Dat wordt weer voorkeur voor heaumaeauviele conducteurs op treinen omdat die ondervertegenwoordigd zijn in de beroepsgroep, lesbische bijstandsmoeders met een IQ van maximaal 56 als wethouders van Slinkse Zaken, subsidies aan Verenigingen voor Huilende Negerkindertjes in Tsjastikistan, uiteraard worden de mooiste baantjes onder de geiteharensokken verdeeld met riante ontslagvergoedingen.... Kortom, we zijn weer terug bij AF...

fokkenmast | 12-12-06 | 15:01

@Isnatuurlijkookzo 12-12-06 @ 14:56
Lekker makkelijk... Als iemand iets goeds zegt over paars komt er door de PvdA en als iemand iets slechts zegt over paars dan is het de schuld van de VVD. Ophoeren met je paarse fiasco, graftak, en laat Kok alsjeblieft waar die is; lekker als een echte salonsocialist zichzelf aan het verrijken.

dlseth | 12-12-06 | 15:01

@ Deadkennedy 12-12-06 @ 14:54

Fuck man! Word, brutha! Ik heb het godverdomme nog nooit zooooo slecht gehad als toen paars aan de macht was! Doe eens oprotten.

cynische_kloatxak | 12-12-06 | 15:01

@dlseth 12-12-06 @ 14:54
Uiteraard heb ik het over VVD en CDA. Maar vooral over de paarse initiatieven van de VVD. Toen zijn namelijk de wortels voor de huidige privatiseringsgolf gelegd.

Probleem is; hoe ga je dit terugdraaien? Je koopt als staat niet zomaar weer effe de NS en wat HBO'tjes en ziekenhuisjes op... Dat kost ettelijke miljarden.
Ik pleit voor strikte controle; openheid van de boekhouding en een strigent personeelsbeleid gericht op de klant. Maar het is een zeer lastige kwestie, maar dat het veranderen moet, dat is zééér duidelijk!!!

De Officier | 12-12-06 | 14:59

@De Officier, ik raad je eens aan om te gaan kijken in landen waar de zorgaanbieders geprivatiseerd zijn. Die hebben een kwaliteit waar wij alleen maar van kunnen dromen... tenzij onze verzekeraar ons voor een behandeling naar zo'n land stuurt, want zo ver is het dus al gekomen.

Dat in die landen de zorg wellicht niet voor iedereen beschikbaar is, is ook waar... maar dat is een heel ander verhaal, heeft niets met privatisering van ziekenhuizen te maken, en zou door de overheid prima opgevangen kunnen worden. We kunnen in Nederland hetzelfde niveau van zorg houden door de zorgverzekeraars weg te halen bij de zorgaanbieders en zich alleen bezig laten houden met verzekeren, door de ziekenhuizen de privatiseren, en door echte concurrentie in te voeren door het toelaten van buitenlandse zorgaanbieders en verzekeraars op de Nederlandse markt.

Ga ook eens kijken in landen waar de overheid alle zorg regelt. Daar zal je waarschijnlijk wel van schrikken...

Muxje | 12-12-06 | 14:59

@Herman Flipsen
Twee jaar Havo en kaderschool Groenlinks... OMFG!

Elmer Fudd | 12-12-06 | 14:59

Wat ik niet snap is dat 2 verliezende partijen (PvdA, GL) zich het succes van SP aanmeten als de "hunne" en er publiekelijk klaar van komen. Het zijn gewoon lutsers. Als ze het vanavond lukt om Rita eruit te flikkeren, zou ik het toejuichen - dit betekent meer polarizatie tussen links en rechts, dus het wordt steeds moeilijker om een regering te vormen. Over 6 maanden weer een verkiezing! Hoop dat dan de nederlanders die een protest stem hebben uitgebracht op de SP zodanig geschrokken zijn dat ze dan wel met het hoofd stemmen. Wel dan de öfficiele SP links "stemwijzer"etc zien te blokkeren, heb die rotzooi wel 4 keer ingevuld met andere antwoorden en 3 keer was het advies: SP.

samarkand | 12-12-06 | 14:58

@ Willy Vanilly 12-12-06 @ 14:47
Joehoe, en links haalt hun stem- en klapvee massaal uit het buitenland.
.
Ook onder "rechts" bewind waren de linksdragende ambtelijke wolle sokken bezig met het massaal uitdelen van geld aan die zieligertjes. En geloof me, dat was een smak geld per persoon waar een autochtone bijstandsmoeder van begint te janken.
.
De voedselbanken zijn ontstaan onder de regie van de Partij voor de Allahtonen dus kan je rechts en CDA daar niet de schuld van geven.

TyfusLeijer | 12-12-06 | 14:58

Waar komt toch dat consequente idee vandaan dat links alleen maar uitgeeft. Enige kennis van economische historie laat zien dat het helemaal nergens op slaat. De PvdA heeft nooit meer te veel uitgegeven als CDA of VVD. Integendeel, de grootste tekorten zijn van CDA-VVD kabinetten en de laatste overschotten van Paars!

Isnatuurlijkookzo | 12-12-06 | 14:56

@Muxje 12-12-06 @ 14:52

en gij denkt dat ze na een jaartje de handdoek in de ring gooien met hun meerderheid in de kamer? Ik vrees dat de macht dermate goed smaakt bij links dat de beker door ons tot op de bodem zal moeten worden leeggedronken, dus laten we ze in godsnaam niet een jaartje laten freewheelen ofzo, maar gewoon wegdrukken naar de oppsoitie, waar ze het best tot hun recht komen, stelletje azijnpissers

need i say more | 12-12-06 | 14:55

@Behangdelul 12-12-06 @ 14:48
Jij bent zelf een nitwitterige lutser. Jij ziet een bevolkingsgroep liever als een markt zeker? Het leven is nu eenmaal een tijd- en geldverslindende bezigheid en op sommige dingen mag je nu eenmaal niet bezuinigen. Dat zijn principes. En ben je het daar niet mee eens, dan rot je maar fijn op. Dan ga je maar lekker in een hutje in de bergen wonen!

De Officier | 12-12-06 | 14:54

@De Officier 12-12-06 @ 14:49
Welk rechts? CDA en VVD? Centrumpartijen. Dus nogmaals, welk rechts? En dan bedoel ik niet 'rechts vergeleken met de oppositie' maar gewoon rechts. Liberalisme, individualisme, kleine overheid, etc. Dus, welk rechts?

dlseth | 12-12-06 | 14:54

is effe wennen voor de GeenStijl redactie.

uid0 | 12-12-06 | 14:54

GL-leden ontberen een bepaald realiteitsbesef. Als het aan hen ligt werk niemand als ie dat niet wilt. Zijn uitkeringen 110% van het laatstverdiende salaris en gaan alle grenzen zonder controle open voor iedereen. Een maatschappij die zo open staat voor invloeden van buitenaf is zo broos dat je binnen de kortse keren het hele land naar de klote werkt. Kijk naar paars!! Voor paars was er bepaalde eenheid en door die gruwelperiode is iedereen verandert in een bange scheiterd en denkt alleen maar ike ike ike. GL moet gewoon de uitslag van de verkiezingen als advies opvolgen en lekker ophouden met bestaan. Hypocriete Pim dodende mongeaulen

Deadkennedy | 12-12-06 | 14:54

oh en cda

Multikuli | 12-12-06 | 14:54

@Ineke: Als lelijk zijn pijn zou doen dan red je het niet met een paracetamolletje.

@Willy Vanilly: Ga eens deaud.

Van Oekel | 12-12-06 | 14:52

de pvda, de pvda en d66 geloof ik Officier.

Multikuli | 12-12-06 | 14:52

Met die laatste opmerking heeft van Baalen overigens helemaal gelijk. En het laatste wat het CDA nu moet doen is proberen iets met rechts te regelen terwijl links een meerderheid heeft. Dan kan links lekker gaan scoren in de kamer terwijl het kabinet er op wordt afgerekend. Het CDA + links is ook geen optimale combo, dan zal de strijd vooral tussen het CDA en de linksen gaan, en wordt de oppositie van de VVD een nogal slap verhaal.

Nee, geef het roer maar even aan links. Als zij met z'n allen een jaartje of zo mogen joy-varen met het Schip van Staat, dan hangt half Nederland kotsend over de railing en zijn ze zo weer kapitein-af. En ondertussen kunnen de rechtse partijen effectief oppositie voeren door het linkse fantasiebestek vol met gaten te schieten.

Muxje | 12-12-06 | 14:52

@De Officier
Jij gaat los en gelijk heb je.

spooky | 12-12-06 | 14:51

@ . 12-12-06 @ 14:29
Ja, ik ben een dame!

WinX | 12-12-06 | 14:51

@Willy Vanilly 12-12-06 @ 14:47

Zo is het laat het grote uitgeven maar weer beginnen, Luter

need i say more | 12-12-06 | 14:50

Oprotten met die opgezwollen tyfus-brandkaken van rechts!!! Wie privatiseerde het hoger beroepsonderwijs en zorgde ervoor dat er nu duizenden euro's per student voor niets worden weggegooid omdat het aandeel parate kennis dat een student nu voor handen heeft vrijwel nihil is? Het rechtse bedrijfsleven klaagt steen en been... Wie privatiseerde het openbaar vervoer en is er indirect verantwoordelijk voor dat 'onrendabele' lijnen afgestoten worden aan inferieure, onervaren vervoersbedrijfjes die reizigers op het perron wortel laten schieten? Reizigers staan op het punt om de NS-directie te lynchen... Wie is nog van plan om ziekenhuizen en zorghuizen te privatiseren zodat er straks drastisch op kwaliteit bezuinigd kan worden? Op dit moment is de score: gemiddeld 1 pyamadag per week in een verzorgingstehuis... Ga zo door, Rechts, Ga zo door!!!

De Officier | 12-12-06 | 14:49

@pringleshapedturd @ 14:26
Dus Verdonk heeft zelfs al schuld aan jouw aambeien?

Henkiemaardannietgek | 12-12-06 | 14:49

@Willy Vanilly 12-12-06 @ 14:47

Om te voorkomen dat we over 20 jaar met de shit zitten na het gat in de hand van links..... lutser...

Behangdelul | 12-12-06 | 14:48

@ Willy Vanilly 12-12-06 @ 14:47
De stijging van de vaste lasten de schuld van rechts? Ga jij eens in een linkse gemeente wonen en moet je eens opletten wat je dan aan gemeentebelastingen betaalt!

WinX | 12-12-06 | 14:48

Rechts heeft Nederland kapot gemaakt. Met alleen maar stijgende vaste lasten en werkgevers en ander kakkertuig aan de macht. Links moet het normale volk weer macht geven! Mijn zegen hebben ze!

Willy Vanilly | 12-12-06 | 14:47

GroenLinks doet weer. Volgens mij staan deze tuinkabouters al tijden op verlies maar desondanks gedragen zij zich telkens weer als de grote overwinnaars. En wat lees ik daar.? Lijkt regeren op werken.? Nu heb ik zeker wat gemist.

Hannalore | 12-12-06 | 14:46

@Comrade Enver Hoxha Denk niet dat tokkies in de wereld ali zoon van dingus, dochter van hunnie etc etc uberhaubt kennen. Hoogstens is de ali affaire bij een aantal linkse internet complotlovers aangekomen.
Face it. Nederland is een stuk beter dan links ons wil doen geloven.

OpenDeur | 12-12-06 | 14:46

Ineke van Gent is nu eenmaal de slimste niet.

spooky | 12-12-06 | 14:46

koerbagh 12-12-06 @ 14:30

Heeey koerbagh, je bent echt een beetje de weg kwijt vandaag he?:)
Kom op, dat kan je zoveel beter! Iets over van Baalen ofzo.... moet lukken.

rosalie | 12-12-06 | 14:45

Het is met dit mens nog erger dan het lijkt, zij is een beroepsknuffelaar:
Sociale Academie, Maatschappelijk Werk, van 1976 tot 1980
echter er is eauk nog hoop, ze is begonnen als verkoopster bij de HEMA (die van de foute worsten)
www.groenlinks.nl/2ekamer/kamerleden/I...
Ik wist niet dat ik het ooit zou zeggen, maar het kan dus werkelijk erger dan Femke!

Herman Flipsen | 12-12-06 | 14:44

*inpakt overlevingskoffertje en creditcard*

Als het grote uitdelen begint, dan liever niet van mijn zuurverdiende kapitaal!

sexpack | 12-12-06 | 14:43

Ben er trouwens van overtuigd dat die hele links-rechts vete een stuk minder was geweest als het vorige kabinet gewoon CDA-PvdA was geweest zoals eigenlijk ook niet anders kon gezien de stand. Als je de helft van de bevolking pertinent negeert creër je een strijd en die komt nu van de andere zijde terug. De enige kans om dit weer een beetje in te dammen is een links-rechtse coalitie. Gezien de uitslagen zie ik daarin vooralsnog nog steeds CDA-SP en een partij erbij. Maar het CDA heeft schijt aan de burgers, ze doen lekker wat ze zelf willen.

pringleshapedturd | 12-12-06 | 14:42

Kom maar in DICK SCHERINGA! (aankomend minister namens het CDA, volgens Elsevier)

Dr. Mabuse | 12-12-06 | 14:42

@ Jane Doe 12-12-06 @ 14:37

Dat NL zn gezicht internationaal volkomen heeft verloren komt oa door de affaire Hirshi Ali. Met dank aan Harry Potter.... Face it. VVD & CDA zijn FINISHED. New balls please....

Comrade Enver Hoxha | 12-12-06 | 14:39

GroenLinks heeft 't zo druk met anderen te verwijten waarom ze geen regeringsverantwoordelijkheid nemen, dat een enkele malloot zelfs al op 't idee gekomen is om GroenLinks in de regering te zien... die heeft wel heel weinig van GroenLinks begrepen, want GroenLinks is natuurlijk niets meer dan een professionele klaagpartij. En klagers regeren nu eenmaal niet, dat willen ze helemaal niet, want dan kunnen ze niet meer klagen....
.
En kan iemand zich een niet klagende Femke Halsema voorstellen ?...

Prikker | 12-12-06 | 14:39

kneuterzak 12-12-06 @ 14:35
De NASA heeft die lancering uitgesteld tot dat het mooi weer is.

Roberto Fransisco | 12-12-06 | 14:39

... allemaal fans van van Baalen hier? Jullie kennen elkaar nog uit the Good Old NVU tijd begrijp ik? Sjesus.

Comrade Enver Hoxha | 12-12-06 | 14:37

Sociale correctie?
We gaan NL nu een sociaal gezicht geven na jarenlang asociaal beleid?
NL heeft zijn gezicht in eigen land en in de wereld verloren door het uitverkoopbeleid van gezond verstand, gezond management en gezond individualisme.
Het is niet sociaal om de overheid als pater familias van ieder gezin op te voeren. Het is fnuikend voor de ondernemingsgeest van het individu en het zorgt voor een ongeinspireerde maatschappij.
Dat de linkse meerderheid in al haar euforie nu arrogant met de macht omgaat is niet verwonderlijk. Macht doet rare dingen met mensen.
Het genadebrood ligt evenwel al op de loer en dat zal met lange tanden worden gegeten.

Jane Doe | 12-12-06 | 14:37

campingzender, lopende tenten op straat, Paris Hilton in het nieuws......
Ik wil een thuis, ik ben ontheemd in eigen land....

hekkesluiter | 12-12-06 | 14:36

Hoe laat staat de lancering van ijzeren rita eigenlijk gepland ?

kneuterzak | 12-12-06 | 14:35

Probleem met links is dat het overwegend onopgeleidde werkschuwe slampampers zijn. Daarmee lost het probleem zich inderdaad vanzelf vaak op, want regeren lijkt immers ook op werk. En waarom zou je werken als je ook uitkering kan trekken. Ik bedoel, heb je gezien wat die Marijnissen allemaal in de kamer zou brengen! Wat een grap! De ene mongool is nog een grotere wereldvreemde debiel dan de andere.

Pablo's ijscocar | 12-12-06 | 14:35

zeg, typhuslijer, als dat waar zou zijn zou jij vooraan in de rij staan, eikelbijter.

. | 12-12-06 | 14:33

He he, rot die domme Verdonk eindelijk eens terug naar haar aanrecht

Turbo-Tinus | 12-12-06 | 14:32

Gokje: binnen een jaar weer verkiezingen. SP op 38 zetels!!

kwoot | 12-12-06 | 14:31

Ineke van Gent? Gent ligt toch in België? Ophoeren met die buitenlanders!
Toch...? Of ben ik nu te politiek correct? Of juist incorrect? Ik weet het allemaal niet meer hoor. Dat geroep in de media allemaal... Ik word er dement van.

koerbagh | 12-12-06 | 14:30

zeg, wel een beetje off-topic, maar reaguren hier ook wel eens dames? het lijkt wel een pisnichtensite af en toe..

. | 12-12-06 | 14:29

Als het aan Groen Linkts ligt dan krijgt die aanstekert van de sqiphol brand een graties paspoordt, graties oetkering, graties woning en een gratis rente loze (nooit af te lossen) lening om een vette BMW van te kopen.
Enkele leden van GL zijn al, samen met de EsPee en kabouter Windvaan, aan het onderhandelen waar ze zijn standtbeeldt zullen gaan plaatsen. In 020, 010 of toch op sqiphol. Wie namelijk twee ministers naar huis kan sturen verdiendt in dit landt een lindtje en een standtbeeldt.

TyfusLeijer | 12-12-06 | 14:28

Juist, frustraties, de beste basis om te regeren!

OpenDeur | 12-12-06 | 14:26

Precies ja, schandalig dat buitenlandse beleid. Als je militairen stuurt, zorg er dan in ieder geval voor dat die fatsoenlijk getraind zijn en weten wat ze doen moeten, dit slaat echt nergens op zoals het nu gaat, nog een wonder dat er nog geeneen gevallen is. Sowieso mag die bitch van een Verdonk ophoeren! Krijg gewoon jeuk aan me naad als ik dat mens zie.

pringleshapedturd | 12-12-06 | 14:26

et tu Samson, et tu? Aldus Femke.

Multikuli | 12-12-06 | 14:25

godverdegodver.. hoe ver moet je zinken om fan van van baalen te worden..

. | 12-12-06 | 14:24

volgens mij heb ik haar wel eens gezien... Ja! in de Efteling, land van Laaf!

di1989 | 12-12-06 | 14:23

vanavond 19:00 begint het glasplaswasfestijn weer. bier en chips staan alvast klaar.

daskapitalist | 12-12-06 | 14:22

wat dacht je van afghanistan? steun aan bush? onze jongens worden volgende lente in de pan gehakt. die gl-ers zijn ook maar politici die geilen op een beetje publiciteit

. | 12-12-06 | 14:22

1 jaar is toch 12 maanden te veel

Rob Grootendorst | 12-12-06 | 14:22

Kom maar op met dat generaal pardon. Gevolg daarvan zal zijn dat er volgend jaar extra bootvluchtelingen naar de Canarische Eilanden komen waarvan er wederom circa 15% omkomen tijdens de overtocht, en hupsakee mevrouw Ineke van Gent en anderen kunnen voor de rechter worden gedaagd voor "dood door schuld".

Roberto Fransisco | 12-12-06 | 14:22

Wat een trol zeg, dat wijf. Enne vBaalen heerscht.

Kale Karel | 12-12-06 | 14:21

Ik zie dat Ineke dezelfde kapper heeft als Geert, wat een uberkansloos kapsel.

KaiserSoza | 12-12-06 | 14:21

“Het is nu de beurt aan links. Al onze punten zijn jarenlang hautain terzijde gelegd. Hahahahahahahahahaha wat kan links grappig zijn. Begrijpen niet dat dit nog jaren door zal gaan. hahahahahaha. Beste grap van vandaag.

Allahwiedesniet | 12-12-06 | 14:20

pakt zijn koffers en gaat emigreren voordat 0031 daadwerkelijk ten onder gaat

need i say more | 12-12-06 | 14:20

Mooie kerel, die Hans van Baalen. Prachtig voorbeeld van 'm. "Het buikje wordt nu volledig rond gegeten". Die gast denkt ook alleen maar aan vreten, met die vieze vetpens van 'm. Echt een gepest schooljochie. Laten we voor het gemak alle ellende van Wiegel en Van Agt vergeten.

cynische_kloatxak | 12-12-06 | 14:20

heb de indruk dat zelfs de azijnbode mw Ineke een beetje te links vindt

adfundum | 12-12-06 | 14:17

Wacht van Ineke tineke... succes is jullie grootste vijand.

superjan | 12-12-06 | 14:15

Doe mij maar eens een fijn pvda onderzoekje naar dat stinkschip. Marijke Vos van GL zal al eerste hangen!

doktersnuggles | 12-12-06 | 14:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland