Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En we hebben een paus

de nieuwelingWitte rook, de klokken luiden. Jawel, we hebben een nieuwe paus! Maar wie dan? Check het live. Volgens de televisie staan er nu een stel Duitsers en Italianen te trappelen. Dus conclusie: of een Duitsert, of een Italiaan. Vanavond zal de naam bekend gemaakt worden, en zijn we voorlopig van het pausgedoe af. UPDATE: Het is inderdaad een Duitsert, kardinaal Ratzinger, alias paus Benedictus XVI. We noemen hem Sinterklaas. UPDATE 2: En zoals het een goed Duitsert betaamt was onze Benedictus lid van de Wehrmacht. Gelukkig staat heel Duitsland als een man achter de man.

Reaguursels

Inloggen

Jawohl, jawohl, jawohl!

Es gibt wieder Jugend. Een Nazi-paus is precies wat deze bende conservatieve vrouwenhaters nodig heeft.

Damals ist er der Fuehrer des Viertes Reiches!

Rare_Revolutionair | 22-04-05 | 15:08

Eenieder op dit forum die zich laatdunkend uitlaat over de Duitsers en hierbij in een adem refereert aan de Tweede Wereldoorlog zou zich diep, zeer diep, moeten schamen.

QZNYWRLD | 20-04-05 | 21:51

@Starf*cker; folklore in nederland: Ja! Folkore in Zuid-Amerika en in Afrika: Nee! met "je" bedoelde je mij? Ah, nu verkeer ik niet in een invloedrijke positie. Dat kun je niet zeggen over de Paus AKA Jozef "hitlerjugend" Ratzinger, voormalig hoofd van de moderne inquisitie... deze man heeft daadwerkelijk macht in handen me dunkt!

Tijl Uilenspiegel | 20-04-05 | 14:59

@Tote Hose
Als de paus zich sterk zou maken voor het gebruik van condooms als middel om AIDS tegen te gaan en bijvoorbeeld in de bijbel de woorden vindt om dat ook nog eens te doen met de backup van de here zelve, dan zou dat enorm helpen. Dan zou er voor velen in katholiek Afrika een reden zijn om een condoom te gaan gebruiken. En dat zou miljoenen AIDS doden kunnen schelen.

De paus heeft dus zeker een verantwoordelijkheid. Maar hij neemt die niet. Nee, hij gaat zelfs het omgekeerde lopen verkondigen. Bovendien verkondigt hij ook nog eens de pure LEUGEN dat het AIDS-virus door een condoom heen kan. Dat kan je niet afdoen door te zeggen dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.
Bovendien ben je zelf ook een achterlijke gladieaul als je denkt dat iedereen in Afrika alleen met zijn eerste levensbehoefte bezig is. Dat valt enorm mee en het hoeft zeker geen oorzaak zijn van het feit dat niemand een condoom gebruikt. De prijs is ook geen probleem, want er zijn genoeg ideëele centen om Afrika met die dingen te overspoelen. Het punt is juist dat in katholiek Afrika niemand ze wil gebruiken omdat dat niet mag van de paus.

HardeHand | 20-04-05 | 14:48

@ wolf17
Steek die Heer van je maar daar waar de zon niet schijnt

knutsel | 20-04-05 | 14:47

@Wolf17

Ik heb niet gezegd dat Benedictus XVI een Nazi is, maar ik wil wel even op je woorden reageren.

Ik vind die man fout omdat hij het ultraconservatieve beleid van de katholieke kerk voortzet. Dat beleid is verantwoordelijk voor a) miljoenen AIDS besmettingen in katholiek Afrika en Azië, omdat het gebruik van condooms wordt afgekeurd (en de schapen uiteraard doen wat de herder aanbeveelt) b) het leed van honderden kinderen wegens het in de doofpot stoppen van seksueel misbruik van kinderen door priesters c) het in rap tempo verdwijnen van de rooms-katholieke kerk in moderne westerse samenlevingen doordat die kerk voor de gewone burger in die samenlevingen niets meer te bieden heeft en d) het ongelijk behandelen van vrouwen en homoseksuelen in de katholieke gemeenschap.

En gelukkig kan niet alleen de heer oordelen over het goed of kwaad, maar zijn wij als rationele mensen daar ook prima toe in staat en hebben we een wetboek waarin dergelijke oordelen staan opgetekend.

HardeHand | 20-04-05 | 14:33

A conservative Benedictus XVI Ratzinger was the last thing The Netherlands ever wanted.
.. But just what it needed.

Europa | 20-04-05 | 14:08

@. tommy16jr
.
Ga met je Ienimienie spelen!
.

Wolf17 | 20-04-05 | 14:08

Aan alle die Ratzinger voor nazi uitmaken en hem verwijten dat hij bij de Wehrmacht heeft gezeten het volgende: pleurt op, gebruik je verstand eens. In plaats van in cliches te denken (dit is geen voetbal). Kijk zelf eens op wikipedia (nl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Ratzinger...). Concludeer zelf dat hij 14 jaar was toen hij bij de Hitlerjugend kwam, hij 16 was toen hij het leger inging. Ja Wehrmacht is een ander woord voor leger, in Nederland was het Weermacht (defensie). Lees ook dat hij deserteerde, dat wil zeggen zich overgaf.
.
Eigenlijk wil ik maar zeggen dat jullie maar eens moeten nadenken voor je maar wat gaat roepen.
.
Natuurlijk ben ik ook gekleurd: katholiek, Oostenrijkse roots vermengd met Deens bloed is deze katholieke Vikinger nogal ambivalent over dit soort discussies. Eigenlijk vind ik mensen die geen reet van doen hebben gehad met WWII en toch een haatbeeld verspreiden over duitsers als een soort van vrije tijdsbesteding een stelletje leeghoofden.
.
Ik wil wel eens weten hoeveel van die leeghoofden een naziverleden hebben, NSB'ers in de familie? De andere kant opgekeken toen de Joden werden opgehaald. Gelijk aan nu, zie het zinloos geweld. Laat ik me er maar niet mee bemoeien anders pakken ze mij ook.
.
Zoals eerder vermeld geloof ik ten volste in onze Heilige Vader. Ik neem zelfs aan dat Benedictus XVI geen tussenpaus zal worden maar een paus waar we nog veel van kunnen verwachten.
.
Het is overigens maar goed dat alleen DE HEER kan ooordelen over het goed of kwaad.

Wolf17 | 20-04-05 | 13:58

Eén jaartje lid geweest van de 'Wehrmacht', toen het ergste al voorbij was. Waarschijnlijk nooit buiten Berlijn geweest. Typisch zo'n lepe zwartrok.
De Panzerkardinal is nu dus pantserpaus: dat scheelt alvast 'n hoop in beveiliging.

veest van pim | 20-04-05 | 13:46

@Tote Hose: natuurlijk is het grooste deel van Afrika (en het verre oosten) ten tijde van de tweede en derde kolonisatie-periode overgenomen door protestantse imperialisten, ik ben hetzelfs met je eens dat de paus in Afrika heden weinig invloed heeft. Het leek me echter historisch correct om te vermelden dat de eerste pogingen tot bekering een katholieke basis hadden. Ik blijf erbij dat het vaticaan een bepaalde verantwoording te nemen heeft in dit probleem en dusdanig bekritiseerd mag worden. Van mijn kant geen pauselijke hetze hoor, de contradicties tijdens het bewind van Paulus 2 vind ik echter opmerkelijk.
Gerelateerd aan de bevolkingsdichtheid en cultuurverschillen in zuid-oost Azie zijn die aids-cijfers nauwlijks opmerkelijk.

Don Quichote | 20-04-05 | 13:30

Ik had eigenlijk stiekem gehoopt dat de katholieken er een punt achter zouden zetten: "Zo jongens, we hebben jullie nu 2000 jaar aan het lijntje gehouden, zoek het voortaan maar zelf uit. Het katholieke geloof heft zichzelf hierbij op."

knutsel | 20-04-05 | 12:34

@Don quichote
Kijk even op w3.whosea.org/en/Section10/Section18/S...
voor recente hiv/aids cijfers en constateer dat in azie, vooral in zuid-oost azie, zeer veel besmettingen zijn. Dat zijn dus geen katholieken, maar vooral Hindoes en Moslims
Tot zo ver de waarde van het rechtzetten van mijn historisch besef

Tote Hose | 20-04-05 | 12:33

Hmmm, de beste oplossing tegen AIDS blijft nog altijd onthouding, als er meer onthouding in Afrika was geweest dan had AIDS zich nooit zo snel kunnen verspreiden. Bovendien geeft de katholieke kerk alleen maar adviezen, het dwingt niemand.... bovendien is lang niet heel afrika katholiek... de islam, andere christelijke geloven, secularisme en inheemse geloven zijn er ook nog genoeg.
-
En zoals zinvol geweld al zei, het is nogal hypocriet dat er geen kritiek mag zijn op de islam omdat je dan een racist bent en geen respect hebt voor hun cultuur, maar dat de katholieken worden afgekraakt terwijl zij progressief zijn vergeleken bij de islam.
-
Ik maak me geen zorgen bij deze Paus, hij is een slimme man, een goede theoloog en hij weet de weg in het Vaticaan. Het feit dat hij zo snel is gekozen bewijst maar dat het Vaticaan weet welke richting ze op gaan.

Qantrix | 20-04-05 | 12:32

@Don quichote
En wat hebben de protestante Engelsen en Nederlanders dan gedaan met alle kolonieën die ze hebben veroverd op de Spanjaarden en Portugezen? Dit is gebeurd in Amerika, Afrika en Azië. Hebben ze die allemaal katholiek gelaten soms? Of zouden ze Machiavelli's tactiek van ofwel totale vernietiging of assimilatie van veroverde volken toegepast hebben? Hebben ze daar niet geprobeerd hun religie, taal, onderwijs, wetten, etc over te brengen? En hoe zit het met de gebieden waar ze nu de islam aanhangen of een of andere bosreligie?
Je moet wel heel naief of vijandig t.o.v. het katholicisme staan om de paus dit alles in te schoenen te willen schuiven. Dat zie je vooral bij aanhangers van concurerende geloven (lees protestanten), maar die vergeten dat ze zo'n beetje allemaal van dit soort regels (geen voorbehoedsmiddelen) in hun godsdienst hebben.

Tote Hose | 20-04-05 | 12:17

even wat rechtzetten betreffende @Tote Hosens gebrek aan historisch besef:
In vroege kolonisatie- periode van de 15e tot en met de 17e eeuw werden voornamelijk handelsnederzettingen gesticht langs de Afrikaanse en Amerikaanse kusten. Aanvankelijk door Portugal (Afrika) en vanaf de ontdekking van Amerika ook door Spanje. Deze economische exploitatie ging samen met de bekering van de bevolking tot het katholicisme.
Na Afrika is Zuid-Amerika een goede tweede voor wat het aantal aids-doden (3,2 miljoen sinds 1980)

Don Quichote | 20-04-05 | 11:37

@zinvol geweld
helemaal gelijk

hammerman | 20-04-05 | 11:34

.
Papa Ratzi
.

Van Buren | 20-04-05 | 11:32

De nieuwe paus zal heel veel mensen gaan verrassen, als paus heeft hij meer ruimte om een wat bredere interpretatie toe te staan dan als opperhoofd van de inquisitie. Condoom gebruik verbieden en tevens monogamie prediken is wat er gebeurt is, dus niet enkel een verbod op condooms. Degene die denkt dat het toestaan van condoom gebruik door de kerk de negerts in Afrika zal behoeden voor AIDS is zeer slecht op de hoogte van de heersende moraal onder de negerts in Afrika. Zoals al eerder gereaguurt zal de oplossing moeten komen in een verandering van deze moraal. Laten we nou niet denken dat in Afrika alleen maar onderontwikkelde bosnegerts wonen die geen flauw idee hebben dat er zoiets als AIDS is en hoe het zich verspreidt.
Ach, als het conservatieve in de katholieke kerk tot uiting komt in het verbieden van voorbehoedsmiddelen en het zondig vinden van homofilie dan valt dat alleszins mee, er is ook een oh zo vredelievende godsdienst waar het naar beneden gooien van homofielen gepredikt wordt.

capo | 20-04-05 | 11:05

en president Bush gaat hem binnenkort ontmoeten. Hij is vooral benieuwd naar mevrouw paus.

zuivergeweten | 20-04-05 | 10:58

waar rook is, is vuur

De Zuid-Limbabwaan | 20-04-05 | 10:41

Ik zat eerder aan het vierde Rijk te denken.... het eerste Rijk was het middeleeuwse Heilige Roomse Rijk en tweede Rijk het Duitse Keizerrijk dat tot 1918 bestond. Derde rijk was uiteraard eigendom van allemansvriend Adolf en onder Ratzinger gaan we voor een vierde rijk dus haal die lederhosen maar uit de kast en vet je bierpul maar in... Sprechen Sie Deutsch?

bribon^ | 20-04-05 | 10:40

@tote hose

Volledig eens, AIDS is een mentaliteitsprobleem. Dat de paus voorbehoedsmiddelen halsstarrig verbiedt is m.i. achterlijk, begrijp me niet verkeerd, maar de negerts in Afrika laten de condooms niet links liggen omdat een mongeaul in een jurk dat zegt, maar omdat ze het gewoon niet willen en ze denken dat ze door seks met een maagd (van +/_ 9 jaar) ook wel van de AIDS afkomen.

De president van Z-Afrika vindt overigens nog steeds dat AIDS niet door HIV veroorzaakt wordt. Wanneer gaan de reaguurders op hem schelden? Een Afrikaanse Nobelprijswinnares meent dat AIDS door het blanke westen wordt gebruikt om Afrika eronder te houden. Als die Afrikanen (ook hun leiders) er zulke achterlijke ideeën op na houden heb je geen paus uit het verre Europa meer nodig dunkt me.
Onthou goed: 'Met durex aan den knuppel verliest u geen druppel'

zum kotzen | 20-04-05 | 10:33

Zijn die kerels niet verantwoordelijk voor genocide? Of is het verbieden van condoom gebruik humaan?

deBeer_Int. | 20-04-05 | 10:31

Weer eens wat anders nu een Paus die ooit een WEHRMACHT uniform heeft gedragen,Hitlers droom is toch nog uitgekomen!

nummertje | 20-04-05 | 10:27

Is dit een voorzichtig (tweede) begin van het derde rijk?

BammBamm | 20-04-05 | 10:08

Is het niet heerlijk dat we in een land leven waar het vrije woord een verworvenheid is en waar kritiek op godsdienst ongestraft blijft?
Ik heb even globaal de vorige posts doorgenomen en mij valt op dat de de katholieke kerk en de goede man alleen hoon over zich heen krijgt.
Het is een nazi, heeft zo'n beetje alle aidsdoden op zijn geweten, het is een pedeau, een heaumeau etc. etc.
Eerlijk gezegd boeit het mij niet zo wie er paus is, per definitie is het een oude man die conservatief is, anders had hij geen carrieere gemaakt in de kerk, dus of het nou een Duitser of Italiaan is, so what; volgens mij zijn al die kardinalen inwisselbaar.
Ik stoor me ook niet aan die comments; ga lekker door als het oplucht.
Wat mij wel irriteert is dat als er kritiek op de Islam is op deze site, in welke post dan ook, er hele (linkse) volksstammen voorop staan om te schreeuwen dat de Islam voor vrede staat, dat kritiek hebben op moslims xenofoob is, dat mufti's, imams en ayatollahs die oproepen tot een jihad vooral niet letterlijk genomen moeten worden, etc.
Volgens mij is er geen imam die wel sex voor het huwelijk of condoomgebruik propageert, die voor emancipatie van de vrouw in de moskee is etc. etc.
Heeft de islam nou ook schuld aan al die aidsdoden in Afrika? Gaan dezelfde linkse one-liners reaguurders ook zo tekeer als er een nieuwe Imam in de Al-Taweed moskee wordt benoemd? Zijn alle moslims dan ook heaumeau omdat ze in jurken lopen en gezellig met mannen onder elkaar in de mosgay zitten?
Nee toch, degene die dat dan doet wordt verweten dat ie op de man speelt en generaliseert. Dat zijn rechtse nazi's die een hetze veroorzaken.
Kortom, graag dezelfde reacties van jullie op posts als die gaan over de Islam ipv de katholieke kerk.

zinvol geweld | 20-04-05 | 09:55

@Starfucker
Ik zie dat jij ook liever aan symptoombestrijding doet, door de paus condooms rond te laten strooien. Het wordt tijd dat de mensen die in een land wonen waar hiv/aids een serieuze bedreiging is, zich wat voorzichtiger gaan gedragen. Iedereen die wel eens een stukje leest over dit probleem, weet dat de betreffende mannen het liever zonder doen en dat vrouwen niet de macht hebben om zich hier tegen te verzetten. Het uitdelen van condooms zou dus tot niets leiden, als niet eerst de mentaliteit verandert.

Tote Hose | 20-04-05 | 09:53

@shevek:
Hoe kan de paus verantwoordelijk zijn voor iemand die vreemd gaat en dan zijn eigen partner met hiv besmet? Lees mijn argumenten nog maar eens keer. Je mag van de paus niet vreemdgaan, dus waarom zou een "gelovige" zich wel aan het condoomverbod houden en niet aan het vreemdgaanverbod van diezelfde paus. Eigen verantwoordelijkheid!
@Don Quichote:
Katholieke expansiedrift? Een groot deel van de kolonieën zijn in handen geweest van protestanten (Engeland, Nederland, Duitsland) en er zijn ook veel "katholieke" kolonieën in Zuid- en Midden-Amerika die niet hetzelfde aids probleem hebben als Afrika.

Tote Hose | 20-04-05 | 09:48

Het valt me op dat het lijkt op algehele paniek bij de vaste reageerders als de Paus ter sprake komt.
Als er soms nog van een bepaalde humor sprake is in de comments ,is het nu een zo snel en fantasieloos dom gescheld.
Misschien toch bang iets te kort te komen?

bensi | 20-04-05 | 09:47

Heb de "man" eens goed bekeken en naar hem geluisterd, ben ik nou de enige die het opvalt dat het een nicht is? En niet omdat ie een jurk draagt. Tis mij duidelijk waarom hij priester is geworden: de manier om lastige vragen over wanneer je met een vrouw thuiskomt in zijn tijd te voorkomen. En nee bij JPII had ik niet het idee dat ie gay was

Thygros | 20-04-05 | 09:34

Eindelijk weer eens een topic met veel comments. Alleen jammer dat, een enkele leuke uitzondering daargelaten, de thema?s ?Duitser/nazi? en ?katholiek/pedo? tot vervelens toe worden uitgemolken. Dat heb je na 20 comments ook wel weer gezien.

Joseph was lid van de Hitlerjugend en zat in de Wehrmacht, so what? Dat moest elke Duitse jongen in die tijd. Lekker makkelijk voor ons om daar nu over te oordelen. In de oorlog is-ie gedeserteerd uit het leger.

Geef paus Razzia een kans! Zeg ik als afvallige protestant!

zum kotzen | 20-04-05 | 09:32

@Tijl Het zit hier blijkbaar vol met helden. Het verzet uit 1946 zullen we maar zeggen. Maar wat de paus betreft: ik heb niet het idee dat deze man ook maar serieuze invloed op de kerkelijke en publieke opinie in Nederland heeft. Het is folklore, vergelijkbaar met Beatrix wiens familie ook nogal wat Roots oostelijk over de grens heeft.IK hoop dat ie richting derde wereld met gulle hand condooms rondslingert om daar AIDS en ander onheil te remmen en stiekem ook een uitstekend beleid van geboortebeperking inzet.

Starf*cker | 20-04-05 | 09:30

Ik zou voor de gein een keer groene rook uit de schoorsteen laten komen. Maar ja zo zijn ze natuurlijk niet...

Nightwisher | 20-04-05 | 09:11

ik wil nou niks meer over die man horen of zien. Afschaffen die idioten. Overigens hadden duitsers en oostenrijkers weinig keuze om wel of niet bij de wehrmacht te gaan hoor. De Wehrmacht is wat je zou kunnen noemen het leger. Niet iedereen is een held, heren van geenstijl!

Maak je liever druk om de paus en z'n gedachtengoed. Wat dacht je van de duizenden doden die de man op z'n naam zal hebben omdat hij het dragen van condooms verbiedt? En dan homo's en lesbo's die wat hen betreft als paria door het leven mogen gaan? Jonge meisjes die hun toekomst in zien storten omdat ze ongewenst zwanger zijn? Laten we het daar eens over hebben! Je wordt er toch kotsmisselijk van dat televisie en radio geen enkele kritische noot spreken over het middeleeuwse gedachtengoed van het vaticaan en met name van deze paus!!?

Tijl Uilenspiegel | 20-04-05 | 08:48

En vanaf nu die Pope alleen nog maar op de KRO , Ja??????

fuckje | 20-04-05 | 08:31

@Tote Hose: hypocriet!
Natuurlijk is Johannes Paulus indirect verantwoordelijk voor de demografische problemen en de enorme toename van aids. De, tijdens de westerse (lees katholieke), imperialistische expansiedrift, gehersenspoelde zieltjes kun je overstelpen met condooms maar zolang de kerkvorst verbiedt ze aan te trekken wordt er geen gebruik van gemaakt.

Don Quichote | 20-04-05 | 07:55

ja zo zie je maar weer de duitschers komen wehr aan de macht !

loewende koe | 20-04-05 | 07:51

@ Tote Hose

En hoe zit het dan met de nietsvermoedende huwelijkspartners van de vreemdgangers, die besmet worden door hun vreemdgaande partners? En wellicht hun ongeboren kinderen ook? Welke zonde hebben die dan begaan?

Hopelijk gaat de ouwe paus naar de hel als verantwoordelijke voor massamoord. Of misschien is God corrupt, zou me ook nix verbazen.

shevek | 20-04-05 | 07:40

die rat. toch nu al een nieuw voorbehoedsamiddel benendichtdus?

loewende koe | 20-04-05 | 07:30

Benedictus, lekker geslapen????

fuckje | 20-04-05 | 07:15

we hebben een ex-hilteraanhanger aan de macht, hoe blind kan je nu toch echt zijn
HE POPE GA EENS RAP DOOD

Pinkpower | 20-04-05 | 07:07

Kris heeft gelijk, afgezien van de laatste zin.
Hoe is die haat tegen Duitsers zo blijven hangen?

squire | 20-04-05 | 02:23

Gay-nazi = contracdictio in adjecto
Nazis for Christ = contradictio in terminis.

verwend pokkejong | 20-04-05 | 01:16

Duitschen bloed is ut

neemjemoederindemali | 20-04-05 | 01:14

Het zijn geen moffen maar Duitsers.

En dat deze man lid was van de Wehrmacht daar kan deze man ook niks aan doen. Als hij toendertijd afstand had genomen van de wehrmacht was hij nu geen popie jopie en is hij niet ouder geworden dan 19 of 20 jaar omdat dwangarbeid slecht was voor je gezondheid tijdens de 2e wereld oorlog.

En @neemjemoeder... onze volkslied: Wilhelmus van Nassaue ben ik van DUITSE BLOED!

Kris | 20-04-05 | 01:04

@QZNYWRLD... hmmm schnitzels?

MacManiac | 20-04-05 | 01:00

Het gelul is weer niet van de lucht! De oordeeltjes en meninkjes worden weer ongeremd en, zoals dit blijkbaar hoort ongenuanceerd en de huisregels met voeten tredend, geventileerd.

Laten we eens kijken wat de man er van bakt.

Grüß Gott!

QZNYWRLD | 20-04-05 | 00:56

@Neemjemoeder.. ga 's dood

MacManiac | 20-04-05 | 00:55

Op 4 mei herdenken we onze doden uit de 2e wereldoorlog. Al die dode moffen vieren we een dag later.

neemjemoederindemali | 20-04-05 | 00:23

foute mof, zijn er nog andere dan?

Tubifiks | 20-04-05 | 00:17

@Conan de Rabarber
Het gaat om de interpretatie.

HardeHand | 20-04-05 | 00:16

" In 1944 werd hij verplicht soldaat bij de Wehrmacht "

Da's al wat anders dan de Telegraafoïde suggestie dat het een foute mof was.

Neon | 20-04-05 | 00:15

@squire
Mijn tact is alom geprezen. Dank je. Maar zeg eens even, wie heeft jou dan verwekt toen hij geen familie meer had? Staat dat toevallig ook in Mattheus 1,18-24?

HardeHand | 20-04-05 | 00:13

"Sieg heil" ipv "Amen"?

Budaaaaaaaaannnnkkkkkkkkktttttt für die blumen et urbi et orbi. nescio über fahrrader in die zweite weltkrieg. nescio, nescio, nescio, ich habe es nicht gewüscht

neemjemoederindemali | 20-04-05 | 00:12

@hardehand, laat ik daar nou in dat stukje helemaal niks kunnen terugvinden.

Conan de Rabarber | 20-04-05 | 00:12

observer.guardian.co.uk/international/...

Vatican told bishops to cover up sex abuse:

Lawyers point to a letter the Vatican sent to bishops in May 2001 clearly stating the 1962 instruction was in force until then. The letter is signed by Cardinal Ratzinger, the most powerful man in Rome beside the Pope and who heads the Congregation for the Doctrine of the Faith - the office which ran the Inquisition in the Middle Ages.

pendajo | 20-04-05 | 00:10

@Conan de Rabarber:
Mmm, dan spijt het Me dat Ik je teleurstel. Er komt helaas zo snel niks anders bovenborrelen. Ik denk dat de Heilige Geest rust nodig heeft. Ik wens u allen een goede nachtrust en veel wijsheid voor de dag van morgen.

Jezus van Nazareth | 20-04-05 | 00:09

@Conan de Rabarber
Zie Mattheus 1,18-24

HardeHand | 20-04-05 | 00:07

@JvN, Komt nog niet in de buurt ;-)

Conan de Rabarber | 20-04-05 | 00:06

@ Harde hand
Lekker takties

squire | 20-04-05 | 00:06

@Conan de Rabarber:
God's wegen zijn ondoorgrondelijk, en dat is erfelijk. Zo beter? O;-)

Jezus van Nazareth | 20-04-05 | 00:05

De eerste daad zal wel zijn om het kruisteken te veranderen in dat van 1938

corvanderlaak | 20-04-05 | 00:05

-weggejorist-

Pieter Baan | 20-04-05 | 00:05

@Tote Hose: Hulde voor je laatste 5 regels. Jij snapt het geloof Ik.

Jezus van Nazareth | 20-04-05 | 00:04

Shit, ik had een gevat antwoord verwacht.

Conan de Rabarber | 20-04-05 | 00:04

@Conan de Rabarber:
In zekere zin wel, maar niet op de manier die jij in je hoofd hebt. Is te ingewikkeld om zo ff uit te leggen.

Jezus van Nazareth | 20-04-05 | 00:03

De zegen nu alleen met de rechterarm ?

corvanderlaak | 20-04-05 | 00:02

@HardeHand
Je hebt het analytisch vermogen van een fundamentalistische geitenneuqer.

De paus verantwoordelijk voor Aids slachtoffers omdat ze geen condooms mogen gebruiken?
a) Kunnen ze die betalen? Ze hebben het in de 3e wereld meestal al druk genoeg met hun eerste levensbehoefte.
b) Zouden ze die willen gebruiken? Een echte man neukt immers zonder condoom en verwerkt en pasant nog zo veel mogelijk kinderen bij zoveel mogelijk vrouwen.
c) Waarom zouden ze het vier geboden (geen sex vóór het huwelijk, monogaam blijven en sex alleen voor voortplanting en daarnaast geen homofielie) naast zich neerleggen, maar zich wel strikt aan het condoom verbod houden?

Ik heb niks met de paus of religie, maar het wordt tijd dat we de verantwoordlijkheid/schuld neerleggen waar die hoort en niet steeds proberen het systeem/de staat/de politiek/de rijke landen/de paus de schuld te geven

En dat geldt ook voor de misstanden in onze eigen maatschappij

Tote Hose | 20-04-05 | 00:02

Zal toch wel

Gangster of love | 20-04-05 | 00:01

Hij heet Adolf maar we noemen hem Benedictus XVI

corvanderlaak | 20-04-05 | 00:00

Heeft Jezus eigenlijk ook een opa?

Conan de Rabarber | 20-04-05 | 00:00

@fuckje
Sorry fuck, flauw geintje. Ik ben gewoon een beetje jaloers eigenlijk. Hé, Ik ben ook maar een mens! O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:58

@neemjemoederindemali:
Ik kijk ff voor je... Nope! Ze kijkt nogal verveeld zelfs... O:-p

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:56

@HardeHand:
Zet er een breakbeat onder en je hebt gegarandeerd een hit... O;-)
@buddy:
fuckje is mijn bruid (zie vanaf 21:59) en dus vrouwelijk. Wel een beetje blijven opletten hè? En over Mijn Kruis hoef je je geen zorgen te maken, het is een zware last, maar Ik kan 'm dragen. O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:55

@squire
Rot voor je oom.

HardeHand | 19-04-05 | 23:53

zou fuckje al klaargekeaumen zijn?

neemjemoederindemali | 19-04-05 | 23:53

het blijft Godslastering die hele paus bende en dat meteen na de karakter moord op de pkouwes wandt dan zeg je ook van lik me de naadt nou even helemaal maar daar hadden we het niet over

MijnZus | 19-04-05 | 23:52

@Hardehand
bitches genoeg aan het altaar... little boybitches.

Tubifiks | 19-04-05 | 23:52

Dat hele pausgedoe interesseert me niks.
Maar die man verwijten dat hij op zestienjarige leeftijd werd gedwongen in het leger te gaan, dat is dom.
Wijlen mijn oom, duitser, werd op zijn zestiende naar het oostfront gestuurd, en echt niet vrijwillig. Toen hij terugkwam in Keulen had hij geen familie meer.

squire | 19-04-05 | 23:50

En voor de heren die het niet zijn geworden geen nood, deze middeleeuwer is al 78, dus over een paar jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen

SuperG | 19-04-05 | 23:50

@Tubifiks
Yo, we gotta pope! Yo yo!
Hij heeft ook veel bling, dus dat zit wel goed.
Alleen da bitches zijn een probleem. Daarvoor is ie denk ik te conservatief.

HardeHand | 19-04-05 | 23:49

coole nick wel, rapzinger..

Tubifiks | 19-04-05 | 23:47

@ Mazzel

Alhoewel, stembriefjes zijn van biomassa. De paus trouwens ook. Mag dus ook de fik in.

HardeHand | 19-04-05 | 23:46

@ Mazzel
Groot gelijk. Volgens Kyoto had deze paus niet eens verkozen mogen worden. Een bulldozer over de Sint Pieter en de Sixtijnse kapel en in plaats daarvan een veldje Douglassparren.

HardeHand | 19-04-05 | 23:45

LOL @ Update. Dat zijn pas T-shirts!

Pritt Stift | 19-04-05 | 23:44

@fuckie:
"Over 2 minuutjes zoek ik het middelste Harde Been van mn vriendje, en gaan we alles doen wat God verboden heeft!!"
Gut gut fuck, probeer jij nou maar es op je ouwe dag je pik om hoog te krijgen dan zal God glimlachen en jij ook ;-)

buddy | 19-04-05 | 23:44

Heer, ik kom tot U

Here Jezus om Uw woord

Lederhosanna, Lederhosanna, Lederhosanna in de hoogte

Ik geloof in God de Vader

Jezus geeft een loflied

Jezus leeft in eeuwigheid

Juicht aarde

'k Stel mijn vertrouwen

Kom maar, wees blij en verheugd

Komt, KINDEREN niet dralen

Macht hoch die Tür

Mijn Vader dank u wel

Neem mijn leven, laat het Heer

Onze Vader

Prijs de Heer, met blijde galmen

Samen in de naam van Jezus

Spoedig zal komen

U die mij groot geschapen hebt

Uw naam is als balsem voor 't hart

Vader ik zing U een lied van geloof

Lederhosanna, Lederhosanna, Lederhosanna in de hoogte

HardeHand | 19-04-05 | 23:41

Btw kunnen ze in het Vaticaan die methode van "nieuwe paus gekozen" moderniseren? Dat gezeik van zwarte en witte rook moet maar eens afgelopen zijn, slecht voor het milieu.

Mazzel | 19-04-05 | 23:41

-weggejorist-

Pieter Baan | 19-04-05 | 23:36

@fuckje:
Bezwaar als Ik meekijk? O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:36

@fuckje
God ziet u. Neuk in het donker.

HardeHand | 19-04-05 | 23:33

@HardeHand,
you're right!
Over 2 minuutjes zoek ik het middelste Harde Been van mn vriendje, en gaan we alles doen wat God verboden heeft!!

fuckje | 19-04-05 | 23:29

@fuckje
Op GS is het inderdaad nooit goed. Sterker, het is altijd stijlloos.

HardeHand | 19-04-05 | 23:26

"Benedictus XVI is zoon van een politieagent uit de Zuid-Duitse deelstaat Beieren."

LEDERHOSANNA!

HardeHand | 19-04-05 | 23:25

@HardeHand:
Ik vond 'm ook een beetje jègh! om eerlijk te zijn...

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:24

"Een simpele en nederige arbeider in de wijngaard van God"

Ga dan toch druiven plukken als seizoenarbeider! Dan doe je beter werk dan als baas van die bende hoogbejaarde mafiosi.

HardeHand | 19-04-05 | 23:23

@fuckje:
in tegendeel Mijn Engel, het is altijd goed, zeker bij jou... O;-) Maar Ik wil niet verheerlijkt worden. Ik ben ook maar de Zoon van God! Dus Ik smeek je, zeg Jezus en Je, dan maak je Me erg gelukkig (je ziet, Ik ben als Echtgenoot ook snel tevreden... O:-p )

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:20

@JvN,
het is verdomme ook nooit goed!!!

fuckje | 19-04-05 | 23:17

Je hoeft geen Nazi geweest te zijn om alsnog fout te zijn.

HardeHand | 19-04-05 | 23:17

ik word hier zo cynisch van.

De vorige paus had minstens een miljoen AIDS doden op zijn geweten. Ben benieuwd hoe ver deze komt.

En ja, ben ook benieuwd hoeveel kinderen het slachtoffer worden van deze paus.

Slechte zaak dat zo'n bejaardentehuis vol rochelende viespeueken zoveel invloed heeft op de wereld

HardeHand | 19-04-05 | 23:14

Kijk nu heeft onze Ratzinger toch nog zijn eigen keurkorps! (Opus Dei)

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 23:14

@fuckje:
Waarom nou meteen weer dat verheerlijkende toontje? Ik ben toch Cees van der Knaap niet? Zeg maar gewoon Jezus en je hoor, dat doet iedereen! O;-)Maar welterusten, en niet vergeten je Mariaweestgegroetjes op te zeggen hè? Mijn moeder vindt die aandacht echt fijn!

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 23:13

Jongens, insinueer nu even niet dat de Paus een nazi was: "In 1944 werd hij VERPLICHT soldaat bij de Wehrmacht"

Goedkoop om em daarmee te gaan lopen pesten...

Ward | 19-04-05 | 23:11

De naam van de nieuwe paus: Pedo de 100e

Frank Es | 19-04-05 | 23:06

@JvN,
in alle nederigheid zeg ik u dat ik wacht tot het U behaagt om datgene te doen wat u het beste lijkt.
Ik stuur morgenvroeg wel een smsje, en de mail met mijn foto komt morgenmiddag.
Alvast welterusten.
Uw Fuck!

fuckje | 19-04-05 | 23:05

k had gehoopt dat het een turk zou worden ,

PAus ALi de derde , maar ja INTERNATIONAL RACISM ahahahahahaahaha.

DarkeyeTR | 19-04-05 | 23:03

de wehrmacht..... pfffffff

Actual_NERD | 19-04-05 | 23:02

JC Super Star..! ze lullen hier allemaal langs mekaar heen.

buddy | 19-04-05 | 23:01

@fuckje:
Niet zo ongeduldig liefste! Wat had je in gedachten, een total blackout van hun netwerk? O;-) Nee sorry, Ik ben niet gekomen in de rol van wraakengel. En zelfs jij kan me niet op andere gedachten brengen, Mijn Engel... O;-p
@criticus:
Doel je nu op Holy Messenger Moses 1.0 (toch echt een klassieker Hierboven!) of op Jesus Christ Superstar met Ian Gillan?
@Don Quichote:
Herodes is vanavond stappen met Moses en paus Johannes. Soort Hemelse kroegentocht om de paus een beetje wegwijs te maken.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:58

@JvN,
sorry maar ik had ook wat vraagjes, zie hier boven....

fuckje | 19-04-05 | 22:53

@push:
Ik verplicht je niet mijn stukken te lezen. Vrede zij met je.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:52

@ZI:
Ik ben dan ook niet voor niks de Zoon van Mijn Vader. Hij vergeeft het je overigens. Over die trucjes: wat zou Ik moeten leren dan? Ik ben de Zoon van God, en zonder arrogant te willen zijn: Ik KAN alles al! O;-) Over die pesterijtjes in Moslimland: Ik zou keihard lachen om religies als het niet zo in- en intriest zou zijn dat door die religies de hele wereld in brand staat en onschuldige mensen daar het slachtoffer van worden. Ik huil om de wereld zoals Ik huilde om Jeruzalem, dat mag je best weten. Jullie staan dichter bij de afgrond dan je zelf beseft. Ik heb geprobeerd jullie enige wijsheid bij te brengen, Mohammed heeft hetzelfde gedaan, net als vele profeten voor en na Ons. Een aantal van ons word aanbeden maar volledig verkeerd geïnterpreteerd, anderen werden als gekken of blasfemisten verguisd en zelfs vermoord. Ikzelf stierf een niet zo plezierige dood aan het kruis voor JULLIE zonden, uit Liefde. Om terug te keren en te constateren dat dankbaarheid een bloem is die in weinig tuinen bloeit. En dat maakt Me niet boos, maar wel heel verdrietig. Verdrietig om jullie lot.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:51

@JvN,
Je bent echt niet grappig, hoe oud ben je eigelijk?

push | 19-04-05 | 22:51

vaticaan = moderne crimineele organisatie, kortom moderne roofridders.

terrorwally | 19-04-05 | 22:50

@labarbe ik hoorde laatst dat Gijssen tegenwoordig iets doet in een bejaardenklooster voor nonnen in Duitsland dacht ik.

..zapper | 19-04-05 | 22:46

in 1937 pas? Toen was Hitler al 4 jaar aan de macht..

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 22:46

met Murray Head als Judas. ('70 MCA-records)

Don Quichote | 19-04-05 | 22:45

Nog even voor iedereen die alle Duitsers per definitie "Nazi's" en "fout" en "moffen" noemen...
De vader van de huidige paus is in 1937 ontslagen bij de polizei omdat hij niet kritiekloos t.o. van het bewind was. En Joseph Ratzinger zelf is gedeserteerd uit de Wehrmacht en gevlucht naar de Amerikanen die toen Beieren al hadden bevrijd. Dus... zooo fout kun je hem niet noemen.
Het blijft natuurlijk een paap, en nu dus opperpaap, en da's erger dan als jongetje bij de Hitler-Jugend te hebben gezeten...

crixus | 19-04-05 | 22:43

een Deustche übergang - 8 jaar max.
Jezus ook al hier, straks komt Herodus ook nog aankakken.
Gillan was idd de enige echte Jezus. Collectors item.

Don Quichote | 19-04-05 | 22:43

@JvN
Jezus kent Zijn klassiekers....

criticus | 19-04-05 | 22:42

@JvN,
ik snap het, daarom vraag ik het U nu Open en Bloot: kunt u iets doen tegen die afschuwelijke reclame van Versatel, waar de Hand Gods wordt misbruikt???

fuckje | 19-04-05 | 22:42

Krijgen we vanavond nog iets beters van de redactieburelen, want die klotepaus interesseert me niet.

Ganglion | 19-04-05 | 22:41

@fuckje:
Ik gebruik zelf Holy Messenger, maar dat is volledig compatible met MSN. Het hangt er trouwens wel weer een beetje vanaf welke versie van HM je gebruikt, versie Moses 1.0 is bijvoorbeeld niet compatible met pc's. Jezus 1.0 was dat ook niet, maar Jezus 2.0 is volledig compatible met Windows XP. Hotmail heb Ik daarentegen niet. Je snapt vast wel waarom.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:34

@Boontje: Niet boos worden Boon, 't waren maar spelletjes in 1988. Trouwens ik had het tegen @fuckje, sorry hoor

buddy | 19-04-05 | 22:32

@Jezus
Godverdomme, voor het eerst dat '... als mij' aanvaardbaar is. De tiefus, daar heb je me.
Verder, nog wat leuke nieuwtjes? Iets met God enzo? NOg wat nieuwe trucjes geleerd? danwel leuke pesterijtjes in moslimland?

ZI | 19-04-05 | 22:31

@JvN,
heeft U msn?
En ook hotmail?
lijkt me leuk!!!

fuckje | 19-04-05 | 22:28

@Ik bedoel natuurlijk Ian Gillan, de zanger van Deep Purple.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:25

@HeiligBoontje:
Ik hoop toch wel dat je de musical versie luistert, met Ian Gillin als Mij? De zanger in de filmversie heeft het nu héél warm kan Ik je verzekeren... O;-) Dank voor het compliment trouwens, al vind Ik zelf dat ze Me wel heel soft hebben afgeschilderd. Ach ja, andere tijden zullen We (Goddelijk meervoud) maar zeggen. Dat andere pad, Mijn broeder, bewandel je nu al. Je weet het alleen nog niet. Het leven is één grote herinneringstocht. Dat kan Ik uitleggen, maar daar is hier de ruimte niet voor. Laten We het maar houden op een grote ontdekkingstocht, waarin JIJ bepaalt wat er gebeurt. Jij bent de schepper van je eigen universum! Klinkt vaag hè? Op een dag zul je het begrijpen, geloof Me... Luister in de tussentijd maar veel naar Mijn cd. O;-)
@fuckje:
Nee hoor, Ik heb wat met hoeren... Geintje, geintje!!! O;-)
@JuuLes
Pim en Bart groeten terug, maar vragen ze verder niet meer te storen. Ze kijken samen naar Wilders op Pim's schandelijk grote 1000 inch 100Hz Holy scan plasma scherm. En lachen steeds harder... O:-S

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:24

Nou, m'n aandelen London Rubber (Durex) zijn meteen niks meer waard. Condooms, homohuwelijks, seks voor en na het huwelijk, niks mag meer. De eerste reis van paus Ratzi gaat naar Afrika. Hij zegent daar de armen en neemt vervolgens de benen. Weg traditie met Pasen. Nooit meer "Bedaank voor die bloeoeme", maar nu "danke fuer's Fahrrad und das radio.
Als dagsluiting het volgende gebed:
Und wieder ist ein Tag volbracht
und wieder ist nur Mist gemacht.
Gut Nacht, schlaft wohl ihr Sorgen
leckt mich am Arsch bis Morgen,
und Morgen mit dem selben Fleisse,
geht's wieder an der selben Scheisse.

joepenkeet | 19-04-05 | 22:23

@buddy
Hoe oud denk je dat ik ben :D
Ik zeg je een ding: Olympische spelen Seoul is mijn geboortejaar

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:22

@hoeheterhoepeter
Dacht ik ook, maarja Jezus kan dat niet maken, hij is zwaar christelijk :P
off topic; ik ga slapen, droom wel lekker over de paus :P veel plezier verder met lullen over de paus

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:20

Goh, @fuckje... jij bent nog scherp voor (op) jouw leeftijd... @22:13

buddy | 19-04-05 | 22:19

@HeiligBoontje
Is niet nodig. Sex voor het huwelijk kan alleen bestaan als er sprake is van een huwelijk. Dus als je nooit trouwt, dan heb je ook nooit sex voor het huwelijk, maar wel gewoon sex. Mooi toch.

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 22:17

@shevek Bakellende heeft zelf ook nog nooit een condoom gebruikt. Als hij het af kan met één keer neuqen in zijn leven, waarom die negertjes in Afrika dan niet? Normen en waarden!

vraagstaart | 19-04-05 | 22:16

@shevek
Jah dat bedoelt hij inderdaad, maarja in afrika moeten ze gewoon de mensen na 2 kinderen castreren(niet rasistich bedoeld, want condooms kosten gewoon teveel, zelfs hier in Nederland :(

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:16

Brave Christenhond Balkenende heeft gezegd "op een voortzetting van het beleid te hopen". Bedoelt hij daarmee het condoomverbod dat miljoenen Afrikanen AIDS heeft bezorgd?

shevek | 19-04-05 | 22:14

@Juules,
wie is Pim de Graaf?

fuckje | 19-04-05 | 22:13

@hoeheterhoepeter
Tja nu weet ik waarom je zo over Queen denkt, heb ik ook met andere zaken met mijn broertje hoor :D
@Jezus
Heej niet al te sexueel worden, dat mag pas na het huwelijk en als jullie willen kan ik jullie nu huwen :P

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:13

@Jezus van Nazareth

Doe Pim en Bart de Graaf de groeten, hebben ze daar ook plasma-schermen in de hemel?

JuuLes | 19-04-05 | 22:11

@JvN,
ik ben 18, en sinds 2 jaar geen maagd meer, erg?

fuckje | 19-04-05 | 22:11

Benedictus XVI is lid geweest van de Hitlerjugend (Bron NOS journaal). Weliswaar gedwongen... Een Duitser als pontifex. 'Geef de Duitser een systeem, en ze perfectioneren het' heb ik eens ergens gelezen. Deze Duitser zal de RK dus waarschijnlijk een harde lijn laten voeren. Pedofilie in de RK kerk... Nooit gebeurt, enz.

Barbapoeppa | 19-04-05 | 22:11

@Jezus
Effe off topic
Ik luister nu Jesus Christ Superstar muziek, trouwens heer je speelde daarin een mooie rol. Trouwens over dat andere pad, dat hoop ik te doen als ik oud en niet zo fris meer ben, nu geniet ik zolang het kan van het prachtige leven dat jouw vader in 7 dagen geschapen heeft.

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:11

@fuckje:
Je zal Mijn rechterhand zijn, in vele, véle opzichten, hahahahhahaha! Maarreh, je bent toch wel meerderjarig he? We hebben toch al zo'n slechte naam als het op pedofilie aankomt, en Jezus met een minderjarige zou echt de doodsteek zijn voor onze P.R. afdeling... O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:10

Het is wel een voordeel dat de Paus zichzelf niet kan voortplanten, alhoewel Dan Brown daar ook weer oplossing voor heeft. Hopelijke leest de Paus deze boeken niet.
@HeiligBoontje, einde over Queen, met een echte die-hard valt niet te praten. Mijn broertje is er ook een. Als je Opa echt onderscheiden is, respect voor die man.

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 22:09

@HeiligBoontje:
Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen Mijn broeder, alleen aan jezelf. Als je in je hart en je botten voelt dat iets goed is, hoe kan het dan verkeerd zijn? Het is niet aan Mij om te oordelen over jouw daden, dat kun jezelf het beste. Op het gevaar af dat dit paternalistisch overkomt (ff on topic woordje erdoor): Weet dat het nooit te laat is om een ander pad in te slaan. De keuze is altijd aan JOU.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:08

@JvN,
is dit een officieel aanzoek? ( bloos bloos)

fuckje | 19-04-05 | 22:04

is het een broer van bolkenstein???
hij lijkt er wel verdacht veel op.

loewende koe | 19-04-05 | 22:04

@hoeheterhoepeter
Ten eerste over Queen, gast wat luister jij dan en heb jij enige muzikale kennis. Zo niet dan ga ik me jouw niet in discussie over Queen, immers een paard kan je ook niet leren lezen.
Ten tweede mijn grootvader is onderscheiden voor zijn daden in WOII, ok ik geef toe niet in Nederland, maar in Yoegoslavie, waar hij een groep van 1000 verzetleden leidde.
@Jezus
Ik heb wel een geweten hoor, maar de dingen die ik ga doen, vind ik niet echt slech. :D Mijn principes zijn zo hoog dat ik er soms onder door kan.

HeiligBoontje | 19-04-05 | 22:03

Oke, Benedictus VI is nog conservatiever dan Johannes Paulus II. Seks wordt vanaf morgen dus gewoon afgeschaft. Hoe de mensheid zich verder moet voortplanten wordt nog onderzocht. Nadere mededelingen volgen.

Barbapoeppa | 19-04-05 | 22:02

@fuckje:
Trouwen? Wordt een megafusie! O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 22:02

@JUULes jawel, hier in NL. Maar in Spanje, Ierland, Polen en nog zo wat fijne plekken heeft de kerk nog wel erg veel invloed en dan helpt de oud testamentische opstelling van zo'n Ratzinger niet echt. En je hebt vanuit het RK standpunt (één vrouw, veel besproeien) natuurlijk gelijk, maar ik heb begrepen dat er in Afrika (geen TV, vroeg donker) heel wat recreatief wordt afgebonkt en het monogame gedachtengoed van was het niet Hiëronymus daar nooit echt is aangeslagen. Kortom: "hun" cultuur kijkt wat anders tegen neuken aan alss Ratzinger en Popie Jopie II c.s. en die gasten zoeken daar geen contact mee- ze brullen gewoon hun boodschap wat harder. Als een Nederlander in Spanje, gewoon ahrd roepen en dan verstaan ze je wel, als het ware. Toch jammer.....

vraagstaart | 19-04-05 | 22:01

@JuuLes, fantastisch, als je goed keek zag je de nieuwe Paus langsfietsen. (weer on topic)

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 22:00

Ik ben benieuwd welke taktiek onze Duitse paus gaat toepassen om Europa te veroveren... misschien weer een Blitzkrieg, en dan nu met de PausMobil voorop?
Misschien gaat ie wel net als eerst Rotterdam platgooien (wonen toch nauwelijks katholieken) :-(

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 22:00

@JvN,
hoe zou je het vinden als ik voor mezelf begon?
Hare Heiligheid Fuckje de Eerste?

fuckje | 19-04-05 | 21:59

@HeiligBoontje:
vergeet niet dat je ook zoiets hebt als een geweten. En dat gaat knagen, ook bij de mensen die zo stoer beweren dat het niet zo is. En Ik kan het weten, want je weet het: Jezus kijkt in alle harten!

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:59

@hoeheterhoepeter
Maar serieus, in '46 zat heel nederland in het verzet.

Iets later toch? Maar het klopt wel dat we zo'n periode hebben gehad dat iedereen zo hard mogelijk riep dat hij of zij echt wat gedaan had tegen de Duitsers in de oorlog.

Geweldige opvoering trouwens "Wo ist die Bahnhoff"

JuuLes | 19-04-05 | 21:59

Scheisse moffen

aardappel | 19-04-05 | 21:58

@Jezus van Nazareth, ben jij die gast die over water kan lopen?

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:58

De swingende poop.. die kunnen we toch inruilen tegen Benedictus? of is het al definitief? Zat er nog statiegeld op die ouwe paus?

labarbe | 19-04-05 | 21:58

@hoeheterhoepeter:
Zoals HeiligBoontje je al duidelijk probeerde te maken, is je oratie over Freddie en Queen way off topic en werd het door hem genoemd in het verband van een interessante woordenwisseling tussen hem en de Zoon van God. En wees voorzichtig met wat je wenst. Ik sta bekend om Mijn genezingen, maar daag Me niet uit ok? O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:57

@Jezus
Eindelyk krijg ik vrijbrief voor alle leuke dingen in het leven een dikke kus voor jouw mijn heer :P hehe. Excuseer me nu effe ik ga naar de hemel op deze aarde. wil je niet wedden over Queen, ik kan je alleen zeggen dat zolang ik leef Queen bekend zal zijn.
P.S. mooie woorden van de heer, getuigt wel van enige kennis van de bijbel :p

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:57

Een voormalig nazi als paus....
What's next? Mohammed B. for president?

dubbel F | 19-04-05 | 21:57

@HeiligBoontje @vraagstaart
Dit was een ouwe van Koot en Bie ( toen ze nog genoemt werden. Do ist der bahnhoff)
Maar serieus, in '46 zat heel nederland in het verzet.

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:57

Wat nou, geen Johannes Paulus III. De vorige Benedictus heette van voren gewoon Giacomo Paolo !

timjim | 19-04-05 | 21:56

@heilig boontje
iedereen zei dat ie een held was in 1946, toen de oorlog was afgelopen

> | 19-04-05 | 21:54

@HeiligBoontje
Queen is volkomen kut, dat is geen feit maar mijn mening. jezus wie hebt het nu nog over Queen. Met mijn gehoor is niets mis, al zou ik dat wel wensen als ik Queen hoor op de radio.

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:54

@vraagstaart
Het enige probleem vindt ik eigenlijk de adviezen die ze in Afrika geven, ze mogen roepen wat ze willen over vrouwen en heumeux het slaat toch nergens op.

Maar wat Afrika betreft, als iedereen daar precies zou doen wat de Katholieke Kerk zegt (één vrouw, geen condooms) is er opzich niks aan de hand. Maar je moet het niet gaan combineren (één vrouw per week en geen condooms) dan gaat het mis natuurlijk.

Oh en voor de complot freaks: morgen zou Hitler 106 geworden zijn, maar dat zijn maar details :)

JuuLes | 19-04-05 | 21:54

woef woef @ QB.as.seen.on.TBS

vraagstaart | 19-04-05 | 21:53

teringhonden alhier, wel een beetje respect voor de paus....... ja !!

best goed als er een conservatieve paus aan de macht is dan komt er weer wat tegengas richting de allahbieren en hun overtuiging....

QB.as.seen.on.RC | 19-04-05 | 21:52

@HeiligBoontje:
En misschien doe'k dan wel met je mee Boon. Alleen ik weet niet zo zeker of ik wel dapper genoeg ben. In elk geval chapeau voor je grootpapa (mits het een echte was).

buddy | 19-04-05 | 21:52

@HeiligBoontje:
Ik ben die Ik ben, niet meer en niet minder. Over Queen en 1000 jaar wil Ik wel een wedje met je opzetten overigens. Maar ja, mag niet van Mijn geloof O;-)
En over de Hel: Ik moet je teleurstellen. Die bestaat niet. De enige hel die jij ooit zult ervaren, is de hel die je voor jezelf creëert. Mijn Vader straft niet. Waarom zou Hij? Hij is Almachtig! Niks wat jij doet of zegt kan Hem kwetsen. Dus doe lekker alles wat Hij verboden heeft (niks), Hij houd van je en ziet wat je daadwerkelijk bent.

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:52

lol @ hoeheterhoepeter

vraagstaart | 19-04-05 | 21:51

@hoeheterhoepeter
In 46 was de oorlog afgelopen lees je geschiedenis boeken maar na :D

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:51

Ach ja, stel je eens voor. Een progressieve paus. Een kruising tussen Andries Knevel en Femke Halsema. Lijkt me ook geen pretje. Eerst mag niets en nu moet alles. Leg dat maar eens uit.

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:51

@hoeheterhoepeter
Leer begrijpend lezen gast, we hadden het over de hel en de hemel, wat nogal christelijk is. Queen was bijzaak en als je Queen dus Freddy als zanger slecht vindt raad ik je echt ten zeerste een oorarts te bezoeken en een gehoorapparaat te kopen, zodat je een echte kan genieten van Queen.

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:50

de aandacht voor Sinterklaas loopt ook al terug

vraagstaart | 19-04-05 | 21:50

Hom's geen sex, vrouwen geen gelijkheid, Afrika geen condooms - Nederland geen katholieken? Paus Neanderthalus XVIII, het gaat de goede kant op!

vraagstaart | 19-04-05 | 21:49

@ HeiligBoontje, mijn Opa ook in '46

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:48

Is dat een Eskimo? die Tutu?

labarbe | 19-04-05 | 21:48

Hou ff op over Queen. OOk weer het bewijs dat god bestaat. Freddie mekkertniet meer

hoeheterhoepeter | 19-04-05 | 21:47

Ik had aartsbisschop Tutu wel als paus willen zien, alleen jammer dat ie anglicaan is...

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:46

Juist, Simonis... de holmaat van Gijsen, die nu de Eskimos aan het bekeren is

labarbe | 19-04-05 | 21:43

@Buddy
Toevallig was mijn grootvader een verzetslied en ik zou het nu met plezier doen als het moest.

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:43

@buddy:
En toch weer dat gas hè?

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:41

@Jezus
Ben je de reincarnatie van Jezus of in eigen persoon.
*Groet Freddy* Queen zal na 1000 jaar nog beluisterd worden. Toevallig is het zo dat de persoon op wie ik verliefd ben nogal stout is en in de hel komt, dan kan ik ook beter in de hel zijn, dan met een of andere neppe slet in de hemel.
P.S. Ik kom net op dreef :P

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:41

@Starf*cker... Dank! Wijze woorden.
Eindelijk es een beetje tegengas. Als we in 1940 van die GS-lieden hadden gehad, had Adolf het wel uit zijn kop gelaten dit landje binnen te vallen. Maar ja... een grote murf achter je PC-tje in 2005 is natuurlijk héél wat anders.

buddy | 19-04-05 | 21:40

Simonis?

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:39

Beter deze Duitser dan die Nederlander die altijd zo zielig kijkt, die met die wangzakken ... hoe heet ie ook alweer?

labarbe | 19-04-05 | 21:39

Nou dat wordt weer 20 jaar tegen negertjes in Afrika vertellen dat condooms niet mogen.
Als ze nou weer eens proberen de paus om te leggen doen ze het dan deze keer wel goed?

Piet Krediet | 19-04-05 | 21:38

@Animon
Gun mij ook een plezier, zonder dat ik aan de hel moet denken :P

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:37

@fuckje:
Dat van dat iets dat dan maar op Mekka moest vallen was niet zo lief van je hè? Een welgemeend foei voor jou jongedame!(Doch wel vermakelijk *gniffel* Wat? Ja, sorry Pa, geintje!) Maar goed, ik zal "sorry" dan maar beschouwen als een Mariaweestgegroetje, ok?
@HeiligBoontje:
Ehm, hallo? Check me naam ff? En 4 ur information: in de Hemel is het ook retecool. Een stuk cooler dan in de Hel, als je begrijpt wat ik bedoel... O;-) En oh ja, Freddy says hi *handje* en vraagt je om het volgend jaar uitkomende jubileum overzicht van 100 jaar Queen te kopen. O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:37

Krijgen we nu de overbekende scéne uit 'Allo 'Allo voor onze kiezen als hij een stukkie wil gaan cruisen?
"Do you fancy a ride in my liettle pantzerwagen?"

Ik ben benieuwd, een paus met een nazi-verleden klinkt een beetje wrang. Aan de andere kant zaten alle mensen van de leeftijd die hij toen had in de Wehrmacht, of je nu wilde of niet.
Ik hoop dat hij rubbertjes gaat preaumeauten in de vierde wereld landen, gun de negertjes ook een pleziertje.

Animon | 19-04-05 | 21:36

ik

Gangster of love | 19-04-05 | 21:35

Wie is 2e geworden bij de pausverkiezing???

wimpie | 19-04-05 | 21:35

Zouden ze nu ook een duitse tank als pausmobiel in gaan zetten?

> | 19-04-05 | 21:31

@wouzer51:
Op het randje vrind, op het randje... Maar Ik hou je in de gaten! O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:30

@Jezus
Ben je er geweest of ben je een afgezant van God, dat je weet wat er zich in de hel afspeelt. Waarschijnlyk zijn alle sukkels in de hemel en alle coole mensen in de hel, waardoor het in de hel toch echt gezelliger is. Bovendien kan deze grote Queen-fan meneer Freddy Mercury in levende lijve ontmoeten, want die zit zeker niet in de hemel aangezien meneertje homeaux was.
P.S. Mijn pen is ook nog niet leeg

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:30

@Starfucker
tuurlijk kon hij er niks aan doen, maar het staat raar op een CV van de Paus als er staat "40-45" lid Hitlerjugend en tevens onderdeel Wehrmacht onderdeel Amerikaanse vliegtuigen naar beneden knallen...

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:30

@JvN,
ik vond alles een schijnheilige vertoning, sorry.en daarom wou ik een nieuwe mohammed-verkiezing, alle moslims verplicht naar mekka en daar 3 jaar stemmen!!!

fuckje | 19-04-05 | 21:30

Godver de godver, had ik nou juist gehoopt dat er eens een gezellige recalcitrante homopaus gekozen zou worden, krijg ik zo'n conservatief, dogmatiserend stuk stront op de tafel geworpen! Daar wordt ik als rechtgeaard katholiek(!?) dus allejezus chagrijnig van!

wouzer51 | 19-04-05 | 21:29

Ich bin ein Kartoffel

PSZE | 19-04-05 | 21:29

Waar blijven nou de eerste fotofucks?

> | 19-04-05 | 21:26

Zo nu ff me oude popi jopi langspeel plaat weer eens ff afstoffen

Gangster of love | 19-04-05 | 21:25

een kaalkopje als paus,
paus Adolf de IIe

Mazzel | 19-04-05 | 21:25

Ik geloof niet dat de Duitse jeugd in de jaren 40 van de vorige eeuw nou zoveel te kiezen had. De fanatieken gingen naar de SS en de slaven naar de Wehrmacht. Het alternatief was ophangen aan een lantaarnpaal. Ik heb zo maar een idee dat een aantal van die grote bekken hier in oorlogstijd met glimmende kaplaarzen zouden rondlopen. Ratzinger is conservatief maar heeft geen slechte naam.
@Zuid Limbabwaan Het is godzijdank geen Limburger en Ratzinger is geen Nazi. Wat zijn jullie trouwens heerlijk goed NA de oorlog.

Starf*cker | 19-04-05 | 21:25

Hoeveel meter bier kan die nieuwe paus eigenlijk drinken?

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:25

Hoeveel meter worst kan die nieuwe paus eigenlijk eten?

labarbe | 19-04-05 | 21:24

@HeiligBoontje:
Ben je nou echt zo naïef om te denken dat We daar bitches hebben? De enige die Daar neukt, is Bubba de Gehoornde. En 1x raden waarvan je mag zuipen in overvloed... En het enige wat rookt (om je die wind ook uit je zeilen te nemen) is jijzelf. BRANDEND IN HET VAGEVUUR!!!
Maarreh, geniet lekker van je verliefdheid in de tussentijd... Mijn pen is nog lang niet leeg! O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:24

al weken op lijst nr 1 van opvolgers, en dan via wiki een update... ik had toch iets onthullenders verwacht met een update..

hemaworstje | 19-04-05 | 21:21

@fuckje11
Mohammed was een pedofiel, das nog nét iets erger als verplicht lid zijn van de Hitlerjugend...

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:21

Ik wil naar de hel, waar ik voor straf heel de dag bitches mag nueqen en zoveel zuipen als ik wil. Dat mijn droom van de hel :P
(beter leest God dit niet, zoja vergeef het me God ben beetje verliefd en dan zeg je zulke dingen)

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:19

@ oom govert,
bijdehandje.

the saint of hippo | 19-04-05 | 21:16

@fuckje:
En hoppa, wéér een negatieve aantekening in het Grote Boek voor mevrouw Fuckje, dit maal voor heulen met de vijand. En daarbij, we zijn nog maar bij 2. Of zat je shift-toets vast? ;-) p.s. ik heb nog steeds een beetje een kater van het weekend. Jij?

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:16

@ oom govert
eius betekent hem, heb latijn :D

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:15

@Fuckje
Je nieuwe Mohammed bleef uit en nu heb je 'm gevonden? Of zelf gefotofucked? Zit wel wat in voor vrijdag....

criticus | 19-04-05 | 21:14

@Svenson:
Om heel eerlijk te zijn: Mijn Vader heeft het overwogen, maar Ik zei dat het grapje dan niet meer leuk zou zijn. O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:13

Mohammed 11 rulez!!!

fuckje | 19-04-05 | 21:12

Damn, de wereld zakt steeds dieper in de stront, een mof als paus. Waarom noemt die gast zich niet Paus Adolf de eerste.

Svenson | 19-04-05 | 21:12

@HeiligBoontje:
En dat is wéér een negatieve aantekening in het Grote Boek voor meneer HeiligBoontje, wegens openlijke uitlokking van duivelse praktijken. Lekker bezig, vrind... O;-)

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:11

dus als ik het goed begrijp Hippo is "eius" dus gekanker in het Latijn?

oom govert | 19-04-05 | 21:11

Ein neue fuhrer. Binnenkort alle protestanten met een ster op de borst. Jawohl !

Sneeuwblauwtje | 19-04-05 | 21:10

@de zuid
Jah ik ook, of een latino, geen arier GVD

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:10

ik blijf erbij, het had een neger moeten worden,géén nazi

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 21:09

Fuck de paus. Doe gewoon dingen die God verboden heeft. Want als een nazi ventje paus kan worden, weet ik zeker dan er geen God bestaat. 666 :D

HeiligBoontje | 19-04-05 | 21:07

Bennie?

inuk | 19-04-05 | 21:07

sorry spooky:
Laten we bidden voor onze paus Benedictus.
Dat de Heer hem moge behoeden en hem leven geven en hem gelukkig maken op aarde, en hem niet overleveren aan de wil van zijn vijanden (d.w.z. de meeste respondenten op deze site... altijd dat gekanker)

the saint of hippo | 19-04-05 | 21:04

@SamF: Dus Galileo beweerde dat de aarde plat was?! Hij vertelde Mij iets heel anders toen 'ie bij Ons aanklopte! O:-S

Jezus van Nazareth | 19-04-05 | 21:01

Sieg Heil pausje.

timbo | 19-04-05 | 21:01

@Hippo

Ik heb op de LTS ook latijn laten vallen en voor grieks gekozen, ik sluit me aan bij spooky. Vertaal het eens?

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 20:59

the saint of hippo

Kan je er niet effe een latijn nederlands online vertaler bij doen mijn latijn schiet tekort.

spooky | 19-04-05 | 20:56

@Spooky
Michiel Smit de Winter.... in een persoon? Hoe moet ik me dat voorstellen? Heeft Filip een ongeluk gehad?

criticus | 19-04-05 | 20:54

Well said, .Europa

Oremus pro Pontifice nostro Benedicto.
Dominus conservet eum, et vivificet eum,
et beatum faciat eum in terra,
et non tradat eum in animam inimicorum eius.

the saint of hippo | 19-04-05 | 20:54

. SamF
Laat me niet lachen man.pffff
De islam heeft allang een veel grotere negatieve politieke invloed in Europa dan de Kerk.
De Kerk is allang gehumaniseerd en veel beter te controleren dan de islam.
Moorddadige reli-fundi's in de Katholieke Kerk zoals wijlen een David Koresh,zo'n zonderlingen, waar vind je die nog ??
De Kerk weet allang dat haar rol zoals ze in de middeleeuwen was is uitgespeeld.
Die politieke rol en uitspraken van de kerk komen er toch,ze zijn niet te vermijden.
Erger nog, je zal ze soms nodig hebben Je zal ze moeten gebruiken in je eigen belang om plundertochten en boek- en heksenverbrandingen en een totale stilstand van de wetenschappelijke evolutie te voorkomen.
Ik ben geen voorstander van de Kerk maar om de hedendaagse Kerk te vergelijken met heksenverbrandingen ... tuurlijk.
Die onthoofdingen en bomaanslagen zijn natuurlijk ook de schuld van de Kerk.

Europa | 19-04-05 | 20:49

De paus is erg strak in de leer van de katholieke kerk als enig ware kerk. Hij was hier geen meeloper in hij is de auteur van een aantal teksten die wat dat betreft een verscherping van de leer zijn. Dus tegen islam, joden... zeg maar wat de Winter populair assimileren noemt. Zegmaar Michiel Smit de Winter op het vlak van geloof.

spooky | 19-04-05 | 20:48

je naam doet anders vermoeden, boon

yordi | 19-04-05 | 20:46

Afvoeren die paus, ik weet nu al dat ik niet meer gelovig ben, was ik dat al wel ? :S

HeiligBoontje | 19-04-05 | 20:45

Het aidspercentage onder de negers zal de komende 10 jaar net zo hard dalen als het aantal vrouwen in de kerk stijgen!

yordi | 19-04-05 | 20:44

mmm... de paus en de hitler jugend, hoor ik hier nu een foto fuck aankomen?
ideetje?

> | 19-04-05 | 20:43

@ paradoxxx 19-04-05 @ 20:26

Of je hebt teveel wit poeder door je neusgaten naarbinnen gesnoven, had Hitler en andere gezaghebbende nazi's volgens de geruchten ook last van. Maarja volgens mij was P. RIP Fortuyn ook niet vies van een verrot neusschotje..

Romario | 19-04-05 | 20:43

urbi et nazi, amen

oom govert | 19-04-05 | 20:39

@Starfucker
Heb je het Pannieserum nog niet gevonden? Het zit diep... ik begrijp het, ik heb het gevolgd, maar laat het los.... laat het los... Dat maakt het leven wat gemakkelijker.

criticus | 19-04-05 | 20:39

tot mij zijn al geruchten gekomen dat geenstijl deze Poop heeft geregeld in hun zucht naar werelduberheerschung. Jasje dat-ie net aanhad (rood met al een zichtbare neiging naar roze), leuke GS embleempjes op z'n sjaal (in gekuiste + middeleeuwse uitvoering, dat nog wel)... Ik voorspel het: lang zal het niet meer duren voordat overal klinkt: Urbi et geenstijli!

jiha | 19-04-05 | 20:39

@. Karel Wojtyla
En nog invalide ook...

da wizard | 19-04-05 | 20:35

Een zwarte, vrouwelijke met HIV besmette lesbienne, met een prostitutieverleden. dat zou een mooie paus zijn.

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 20:33

was kouwes pas in zwitserland en dan dit. net te laat natuurlijk , die jurken zagen 'm aan komen dan maar snel een mof , alles beter dan een zwitser dus denken die kerkheaumeaxfossielen.
voordeel : kouwes komt voor de volgende 30 jaar weer naar gs.
en terecht , wie kijkt nou dagelijks op de vaticaansite behalve een enkele geile droogstaande non ...

y@joh | 19-04-05 | 20:33

Kardinaal Ranziger: Ooit Hitlerjugend, nu de nieuwe pope. Interessante carriere..

joop appelstroop | 19-04-05 | 20:31

Ik wil een vrouwlijke paus...

da wizard | 19-04-05 | 20:30

GVD
Ik wilde een niger, geen nazi :(

HeiligBoontje | 19-04-05 | 20:30

Die 'Jij' hierboven was dus gericht aan Europa, en aan elke conservatieve eikel.

SamF | 19-04-05 | 20:28

Rare kop heeft die kerel. Die hebben ze ergens langs de weg opgegraven

labarbe | 19-04-05 | 20:27

Jij vind dus dat de kerk een politieke functie moet krijgen. Maar weet je, de scheiding tussen kerk en staat is al jaren geleden doorgevoerd hoor. En zo hoort het ook. Anders krijg je toch plundertochten onder het mom van het heilig land bevrijden, 'heksen'verbrandingen en een totale stilstand van de wetenschappelijke evolutie, zoals de geschiedenis al heeft bewezen.

Denk aan bv. Galileo die vermoord is omdat hij durfde twijfelen aan de kerk, die zei dat de aarde rond was en dat het smaad is om iets anders te denken.
Dan is het humanisme opgekomen, waarbij de mens centraal staat en dus niet langer de bijbel.

Vind jij dat dat moet veranderen? Sticht je eigen kerkstaatje op een onbewoond eiland, maar doe het ver weg van mij.

De kerk moet doen wat ze zelf verkondigen: geloven. En als ze Jezus geloven begrijpen ze dat hun rol enkel spiritueel is.

SamF | 19-04-05 | 20:27

De macht van de kerk moet toch wel ontzaglijk zijn. Ze kiezen gewoon een nazi, terwijl ze toch al over de hele wereld bekend staan als een zooitje pedofiele nazivriendjes. Dan ben je of heel dom of heel arrogant of heel machtig.

paradoxxx | 19-04-05 | 20:26

Ik heb er nu al last van, ik krijg die gek maar niet van TV, hij is op elke zender...

da wizard | 19-04-05 | 20:26

Geweldig... kan Beatrix volgend jaar weer niet naar de begrafenis gaan.

Billy B | 19-04-05 | 20:26

Ach, deze Paus is niet conservatiever dan pakweg Pannie. Voor mij is het net het Koninklijk Huis. Laat maar lekker die folklore. Zolang ik er maar geen last van heb.

Starf*cker | 19-04-05 | 20:23

Gutenabent zusammen.
Ich fahre immer VW und lese naturlich geenstijl.nl

Benedictus the pope | 19-04-05 | 20:22

Herstel :
Die houding zal lang zo niet zo passief zijn als de kerk zelf in het verdomhoekje komt.

Europa | 19-04-05 | 20:21

@bananenrepubliek
Je hebt gelijk wat de laffe houding van de kerk betreft in Wereldoorlog 2 maar toen was het niet de kerk die rechtstreeks vervolgd werd.
Die houding zal lang zo niet zo passief zijn bij hele als de kerk zelf in het verdomhoekje komt.

Europa | 19-04-05 | 20:20

Check mij elke dag ronde klok van 8 op rtl4!
I'm the GTST papi sanctus-magnificus

oom govert | 19-04-05 | 20:19

Historische gebeurtenis volgens het NOS journaal... Krijg eens effe gauw de ongeziene tering tyfus cholera... Kut NOS ga eens effe gauw je tijd beter besteden dan het wachten op witte rook.. Genoeg beerputten hier in NL om eens flink open te trekken...

Romario | 19-04-05 | 20:18

Tijd dat de papen nu die lollige paradepas gaan oefenen

labarbe | 19-04-05 | 20:17

En hij zat bij de hitlerjugend volgens de belgische tv onder dwang heet dat dan.

spooky | 19-04-05 | 20:17

Jezus man die gek is al 78, dat kan toch nooit lang duren, hopelijk...

da wizard | 19-04-05 | 20:16

Nou gefeliciteerd, al die rooms-katholieke medemensen. *gaap*

TM | 19-04-05 | 20:15

Ik geef deze paus 3 jaar tot hij stopt ie met roken.
Morgen even 100 euri inleggen bij Ladbrokes.

Specht | 19-04-05 | 20:15

audio = audi natuurlijk of willekeurig welk ander niet haalbare wagen voor een dergelijk IQ

DaJudge | 19-04-05 | 20:11

Trouwens, een verbod op seks voor het huwelijk zal echt wel geen moslimfundi's raken hoor.

SamF | 19-04-05 | 20:10

Ik stel me bij aardappel, een puisterig 14 jarig pubertje voor met wat kneusen van zangers/zangeressen en de nieuwe audio poster aan de muur een playboy onder het bed die wat scheldwoorden op z'n toetsenbordje knalt om ze in de browser weer te kunnen bezichtigen met eventuele reacties.
Verkeerde site aardappel...

DaJudge | 19-04-05 | 20:09

@europa
Op het Vaticaan hoef je niet te rekenen als het om verdediging van Europa gaat. Dat hebben we 60 jaar geleden wel gezien.

bananenrepubliek | 19-04-05 | 20:09

@Europa, wedden van niet. Ik zet mijn 6 vrouwen in.

SamF | 19-04-05 | 20:07

Kijk, daar kunnen we wat mee.
Europa: mijn stem heb je!

criticus | 19-04-05 | 20:07

.gs is niet echt een underground logje meer, eigenlijk zouden gasten welke een one liner neerbeuken met als enige meerdere lettergrepen woord "kankerkutnazimof" gewoon gebanned moeten worden.
Niet even de moeite nemen "een Duitser met een verwerpelijk verleden" te gebruiken en geen onderbouwing, maar die laatste is niet erg dat komt hier wel vaker voor.
--
Mijnzus, inderdaad eerdaags kan de deur weer dicht.

DaJudge | 19-04-05 | 20:06

Hij is eng. En minstens net zou oud als Sinterklaas.

apostrofje | 19-04-05 | 20:06

Duitse herder wordt populair huisdier onder roomsen.

Ganglion | 19-04-05 | 20:04

@. smiley_wessel_7:
Nope......
Vielen Dank für die Fahrräder
Hehehe :P

Wulfpack | 19-04-05 | 20:03

"Maarja, de kerk gooit zo zijn eigen ramen in."
Ik wed dat binnen enkele jaren Nederland staat te smeken om meer conservatief mongeaulisme van een paus ter verdediging van Nederland om ergere conservatieve uitwassen van een andere "wereldgodsdienst"in Nederland terug te draaien.Een verachtelijke Duitse Christelijke kerkvadert die meer vrijheid eist voor die deskselse Ollandaisy's.
Let op m'n woorden.

Europa | 19-04-05 | 20:01

78 is 'ie: lazert binnen de kortsmogelijke tijd van z'n graad.

MijnZus | 19-04-05 | 20:01

@. De Zuid-Limbabwaan:
Welke duitse jongens en meisjes zaten niet in dergelijke clubs. Als je dat niet deed dan werd je wel gevangen gezet of doodgeschoten. Ik weet wel dat mijn opa destijds door Duitsers is geholpen bij het onderduiken toen ie moest springen. Ook vuile handen? Want de kids waren wel lid van de hitlerjugend o.i.d

Wulfpack | 19-04-05 | 20:00

Een Duitser?

krijgen we dan binnekort Bedankt voor de fietsen?

smiley_wessel_7 | 19-04-05 | 20:00

@De Zuid-Limbabwaan
Duh... elke duitse jongen die geen jood was moest bijna automatisch bij de HJ... Als jou opa een kilometertje oostelijker geboren was, had 'ie er ook bij gezeten.
Geen slimme opmerking van een reserve-duitser...

crixus | 19-04-05 | 20:00

Ik vind dat @aardappel heel duidelijk formuleert.

Ganglion | 19-04-05 | 19:59

@ Aardappel
Help me even wil je? Ik heb een tijdje zitten nadenken om er achter te komen wat de achterliggende gedachte is van jouw bijdrage, maar ik zie het niet. Geef nog eens een hint...

criticus | 19-04-05 | 19:57

Nee het is latijn, DOH!

Think | 19-04-05 | 19:57

Een duitser die zich Benedict noemt...

Was dat geen Franse naam???

mr. .geenstijl | 19-04-05 | 19:56

Hij heeft bij de Hitlerjugend gezeten... weg met die gast dus, hij heeft vuile handen!

De Zuid-Limbabwaan | 19-04-05 | 19:56

Heil Razinger, de kankerkutnazimof.

aardappel | 19-04-05 | 19:53

@ fukje
j hebt gelijk maar bij tweede post zat ik te typen toen jij alreplyde met het antwoord vandaar

-herr | 19-04-05 | 19:50

Duh @ het feit dat het weer een conservatieve mongeaul is. Maarja, de kerk gooit zo zijn eigen ramen in.

SamF | 19-04-05 | 19:49

@aardappel
Wederom een een scherp- en fijnzinnig commentaar. En zo intelligent geformuleerd ook...

crixus | 19-04-05 | 19:48

Nou ik ben blij! Iets wat ik al jaren voor pleit komt vandaag uit.
.
Onze Heilige Vader, Mijn Heilige Vader is Paus Benedictus XVI, alias Ratzinger.
.
Leve Paus Benedictus XVI!
.
... maar ik ben dan ook RK.

Wolf17 | 19-04-05 | 19:47

Het is gewoon Ferry Hoogendijk, vermomd....

MAXIMO | 19-04-05 | 19:46

Ziejewel, een gore kutnazi

aardappel | 19-04-05 | 19:45

@. Ganglion
Die gevangenis auto's zijn toch mercedese's, je antwoord? :-D

Wulfpack | 19-04-05 | 19:45

oh nee de ene na de andere kerk historicus wordt weer uit de kast gehaald...
Hou maar op het is weer zo'n conservatief, die zijn net zo erg als die zware gereformeerden uit staphorst

Rommie | 19-04-05 | 19:44

Thanx guys,

geen 12SS hitlerjugend dus, maar flak lader ofzoiets

exarchos | 19-04-05 | 19:44

@Ganglion
Hij komt uit Beieren, dus waarschijnlijk een BMW (Bayerische MotorWerke)

crixus | 19-04-05 | 19:43

ik ben zelf christenen maar gelukkig geen katholiek, wat een poppenkast zeg. En hij is direct een heilige vader. Wat een flauwe kul. Bah de hele avond die paus op tv en dat is net zo erg als het Elfde uur met die kwal van de E.O.

Rommie | 19-04-05 | 19:42

We hebben weer een nieuwe Peaupie Jeaupie.

Don Gotcha | 19-04-05 | 19:42

Zou de nieuwe Papstmobil door Mercedes of Audi geleverd worden?

Ganglion | 19-04-05 | 19:41

Remia Paus Saus.
.
Veel meer heb ik er niet over te vertellen eigenlijk.

HyBriD VorTeX | 19-04-05 | 19:39

@Return of the Beasjt
Het is een mof, dus Bea gaat nu vast wel...

crixus | 19-04-05 | 19:39

@ karel... of je atheist (met 2 puntjes op de i, maar die kan ik niet vinden)bent of niet, hij zal wel invloed hebben op de wereld, vandaar dat het een up to date onderwerp is. Je praat toch ook over politiek ondanks dat je er niet in gelooft. Het heeft invloed dus moet je wel.

Steevvv | 19-04-05 | 19:39

@exarchos

Hij zat bij de Wehrmacht, overigens ook nog krijgsgevangene geweest van de Amerikanen.

DiXiE | 19-04-05 | 19:39

Gaat Bea nu wel?

Return of the Beasjt | 19-04-05 | 19:38

Voorlopig van het pausgedoe af? Denk het niet... deze kerel heeft ook al wat jaartjes op de teller staan. 2, 3 jaar van het drukke pausleven, en we krijgen weer het ge-emmer over de gezondheid van de paus, steeds frequenter en frequenter totdat ook deze het loodje legt. Enzovoort.

Muxje | 19-04-05 | 19:37

Deze gaat commercieler worden: eigen geurlijntje, haute couture jurken en spaggtti di Papa. Gaat een knaller worden.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 19:37

Wat deed hij eigenlijk ten tijde van de WO2? hij was rond de 16-18 jaar, en in 1944/45 werd in Germania de draftleeftijd verlaagd naar 16,
iemand een sitetip?

exarchos | 19-04-05 | 19:35

@Karel Kruizenruiker
i met trema (puntjes, deze dus ï) = <alt>139

crixus | 19-04-05 | 19:35

Moeten we zijn voetjes nu wel weer kussen? Deze is dus lekker een beetje fundamentalistisch, beetje olie op dat vuur in EU, gaat het weer eens echt branden zoals wat jaartjes geleden, we hebben nu ook weer een mooie dekmantel, en de rest kan je wel aan de duitsers overlaten.

Steevvv | 19-04-05 | 19:35

Het lijkt me een lieve opa voor de kleinkinderen die die niet heeft

Prins | 19-04-05 | 19:34

@. aardappel
Geloof jij dan ook zo in jezelf.... ;)

Wulfpack | 19-04-05 | 19:34

Religie is voor randdebielen.

aardappel | 19-04-05 | 19:32

@master.. ej, duitse degelijkheid he...

MacManiac | 19-04-05 | 19:32

Kunnen we over gaan tot de orde van de dag, als overtuigd atheist (met 2 puntjes op de i, maar die kan ik niet vinden) heb ik niet zoveel op met dit zooitje ongeregeld.

Karel Kruizenruiker | 19-04-05 | 19:31

En, is ie al dood..,die nieuwe?

Masterdammer | 19-04-05 | 19:31

Is hij nu niet meer schijn-heilig? En die anderen, des te meer?

Steevvv | 19-04-05 | 19:29

ik wil fuckje als wereldleidster..... you go fuck!!!

Dism | 19-04-05 | 19:28

Gezellig:

8. The Labor of the Son. JOHN PAUL II. 1978-2005.

9. The Glory of the Olive. The Order of St. Benedict has said this Pope will come from their order. It is interesting that Jesus gave his apocalyptic prophecy about the end of time from the Mount of Olives. This Pope will reign during the beginning of the tribulation Jesus spoke of. The 111th prophesy is "Gloria Olivae" (The Glory of the Olive). The Order of Saint Benedict has claimed that this pope will come from their ranks. Saint Benedict himself prophesied that before the end of the world his Order, known also as the Olivetans, will triumphantly lead the Catholic Church in its fight against evil.

10. PETER THE ROMAN - This final Pope will likely be Satan, taking the form of a man named Peter who will gain a worldwide allegiance and adoration. He will be the final antichrist which prophecy students have long foretold. If it were possible, even the very elect would be deceived. The 112th prophesy states: "In the final persecution of the Holy Roman Church there will reign Petrus Romanus, who will feed his flock amid many tribulations; after which the seven-hilled city will be destroyed and the dreadful Judge will judge the people. The End."

Roellio | 19-04-05 | 19:27

Ik zou eerder zeggen als Hans Kazan tot Tommy Cooper.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 19:27

@exarchos: Ik denk het ook man, voor een man als hem aan de macht zou ik in ieder geval wel tekenen.

Died6 | 19-04-05 | 19:27

@herr,
je kan niet lezen, dit is al de 2e keer.
lees mn laatste zin nog even goed en laat je fantasie even lopen...

fuckje | 19-04-05 | 19:26

Een conservatieve Bolkestijnse Duise paus...
Nooit gedacht dat ik blij zou zijn met zo'n bericht in donkere tijden.
De Atheïstische agnosten en andersom zullen een conservatieve pope gek genoeg nog nodig hebben en andersomomomomom.

Europa | 19-04-05 | 19:25

Ik hoor net op de radio van Heere Heeresma dat de koran zich tot de bijbel verhoudt als krantenpapier tot zuivere zijde.

Ganglion | 19-04-05 | 19:25

gvd lijkt Bolkestein wel?! misschien zijn tweelingbroer?

exarchos | 19-04-05 | 19:21

@. fuckje
Waarom zou je in vredesnaam een nieuwe mohamed willen (hoop j dat deze geen pedo meer is?).
Nee duizend keer liever een nieuwe paus dan welke nieuwe mohamed dan ook.
Kheb nog altijd meer vertrouwen in het cristendom dan in de islam.

-herr | 19-04-05 | 19:20

@aardappel
Hagenees of Rotterdammer? Zijn allebei van die lekker fijnzinnig en welbespraakte rijksgenoten...

crixus | 19-04-05 | 19:20

Procedure voor het kiezen van een nieuwe Mohammed:
Alle moslims ter wereld zijn VERPLICHT naar Mekka te gaan gedurende de hele Ramadan, niet eten, niet drinken, niet neuken, zowel overdag als 's nachts.
Na een maand gaat iedereen een naam roepen en die naam die het hardts wordt genoemd wordt Mohammed de Tweede, een ouwe pedo met baardschurft. Daarna valt er plotseling iets op Mekka........

fuckje | 19-04-05 | 19:18

HO HO HO

de harige frik | 19-04-05 | 19:18

Kankermof

aardappel | 19-04-05 | 19:17

Is de nieuwe paus geen moslim? nee,we hebben weer de kans gemist om de onderdrukte moslims in de helewereld en vooral de lijdende palastijnen tevreden te stellen,echt jammer

push | 19-04-05 | 19:16

"Bedankt fuhr die fietsen!"

Milan- | 19-04-05 | 19:16

@Fuckje

Zoek je een loverboy???? Wat is er met de vorige gebeurd?

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 19:14

Het komt allemaal wat mutsig over.

Bunt | 19-04-05 | 19:13

Ik wil een nieuwe Mohammed!!!!!

fuckje | 19-04-05 | 19:13

Toch heeft het wel iets als er een nieuwe sjamaan benoemd wordt. Van mij mogen ze'm weer een berenschedel op zijn knar zetten en rond een vreugdevuur gaan dansen.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 19:12

Paus Popi Benedict de Ranzige..... staat toch leuk op zijn voordeur....

lenny | 19-04-05 | 19:10

We weten nu idd wie het beste pijpt... en witte rook levert.

BitchSuperSoaker | 19-04-05 | 19:09

@Conan,
verdomme nee man! K heb latijn in mn pakket!

fuckje | 19-04-05 | 19:09

En ikke zo graag de vrienden uit Urk feliciteren met het goede nieuws, want ze zullen het pas morgenvroeg weten omdat een televisie taboe is, kan ik het gastenboek niet vinden!!!! wie wel?
www.zolderboys.nl

barabas | 19-04-05 | 19:08

Een Duitse paus en rook uit de schoorsteen? Hmmmm......

UsaPieter | 19-04-05 | 19:08

Hoe conservatiever, hoe beter. Dan zullen hopelijk meer mensen gaan inzien dat geloof redelijk achterhaald is. Vooropgesteld dat gelovigen zelfstandig kunnen denken...

King of controversy | 19-04-05 | 19:08

Ach volgens Nostradumus blijft 'ie maar een maand of zeven... Dus in November hebben dit dit ritueel weer..

crixus | 19-04-05 | 19:07

the pope is dope cuz he uses coke

maar ja ik vind hem op flappie lijken met zijn oren

terrorwally | 19-04-05 | 19:06

Gatverdamme. Ratzinger. Weer een die beter is in de leer dan Jezus zelf.
De slechtste die ze konden kiezen. Aartsconservatief.
Mij zien ze nog niet terug als katholiek

bananenrepubliek | 19-04-05 | 19:06

Ook op het seminarie gezeten, Fuckje?

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 19:06

Ik hoop niet dat Simonis voor hem heeft gestemd... Zou 'ie '74 vergeten zijn?

bART- | 19-04-05 | 19:05

De vorige verbood condooms en abortus, zal deze radio's en fietsen gaan verbieden?

Masterdammer | 19-04-05 | 19:05

Het zal wel.

speromeliora | 19-04-05 | 19:05

Quod licet Jovi, non licet Benedicti..

fuckje | 19-04-05 | 19:04

zullen ze daar nou ook gaan rellen? italie tegen duitsland

Justin | 19-04-05 | 19:04

Leuk zo'n Nazi Paus.

Mongeaul | 19-04-05 | 19:04

Hoera voor paus Bennie-16

Snijbonenmolen | 19-04-05 | 19:03

.. die sendung mit der paus

MacManiac | 19-04-05 | 19:03

och, weer eens wat anders, een schmaus als paus.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 19:02

Ik ben hier niet blij mee

fuckje | 19-04-05 | 19:02

@. Conan de Rabarber,
klopt helemaal, alleen over die volle mond bij die ouwe pedo's twijfel ik nog....

Masterdammer | 19-04-05 | 19:02

werken die andere kardinalen bij de mac ofzo? mooie hoedjes..

Biebel | 19-04-05 | 19:02

Als nu dat balkon doorzakt is er geen opvolger voor Benedict.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 19:00

Ok.. wat een hals. Hij lijkt op Frits Bolkestein. Geen zuiderling in ieder geval.

Died6 | 19-04-05 | 19:00

@timbo, Een paus met Kandi op zijn rug, dikke blow met witte rook, V teken in elke hand. en als openingszin FRisal Shishal Whoopie Paupi in tha Houussssse word!

Justin | 19-04-05 | 18:59

Hmmm.... kruistochtje her en der geen slecht idee. "Kruistochten zijn militaire tochten die veel voor kwamen in de Middeleeuwen. Kruistochten zijn vernoemd naar het 'kruis'. Veel soldaten (uit allerlei landen) hadden een rood kruis op hun rechterschouder staan. Het doel van die kruistocht was om Jeruzalem te bevrijden. Jeruzalem lag toen in de handen van de Islamitische Turken. De eerste kruistocht begon in 1096 (na Christus) en deze kruistocht eindigde in 1099."

Beginnen dan maar in Amsterdam-West?

jiha | 19-04-05 | 18:59

@masterdammer, ja, dat is uit voorzorg, met volle mond kan zo'n joch zich niet makkelijk verraden.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:59

Amen wordt vervangen door "Klapp!"

PSZE | 19-04-05 | 18:59

Ze gaan nou lekker vreten en zuipen. Feestje.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:58

@. Conan de Rabarber
Hij zit wel op een koorknaapje..., maar dan op een andere manier...

Masterdammer | 19-04-05 | 18:58

Ik hoor zonet dat hij vanavond gast is bij Barend en van Dorp, nu kan het nog anders moet Fritsch weer de middenstip op.

cousin | 19-04-05 | 18:57

Waarom is die negert geen paus geworden? Die zou veel cooler zijn als paus.

timbo | 19-04-05 | 18:57

Ik stel voor dat de Moslims nu binnenkort een nieuwe Mohammed gaan kiezen, een pedofiele vent met baardschurft, kandidaten genoeg hier in nederland! Een nederlandse Mohammed de Tweede!!!!

fuckje | 19-04-05 | 18:56

Valt wel op dat die Italianen zich alweer voor de gek laten houden door de duitsers.

..zapper | 19-04-05 | 18:56

@timbo; **gaap**

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:56

Het is een lilliputter, hij zit op de schouders van een schandknaapje.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:56

Hadden we niet al eens een Duitser die wat samen deed met Italianen ?
Ik weet alleen nog dat het niet zo'n succes was voor enkele mensen..

Blue-one | 19-04-05 | 18:56

Fok! is eerder dan GeenStijl, dat zie je ook nooit :)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit ;)

JuuLes | 19-04-05 | 18:56

waar blijven de straaljagers met de italiaanse driekleur?

MacManiac | 19-04-05 | 18:55

Oud? hij heeft zo te horen niet eens de baard in zijn keel. Of een klein koorknaapje zit standaard in de witte jurk ingebouwd....

Justin | 19-04-05 | 18:55

Het was net op de radio. Het is die mof ratzinger ofzo.

timbo | 19-04-05 | 18:55

@. litebyte,
Dan ken jij God's wonderen nog niet....

Masterdammer | 19-04-05 | 18:54

CNN... whahahaha AMEN!

Wulfpack | 19-04-05 | 18:54

ze worden ook steeds jonger die nieuwe pausen :-)

Rommie | 19-04-05 | 18:54

@litebyte,
en al die huishoudsters, schoonmaaksters en weggelopen jonge meisjes???

fuckje | 19-04-05 | 18:54

@justin,

Dan kan hij z'n kennis nu mooi in de praktijk brengen

litebyte | 19-04-05 | 18:53

Tony Benedict... die speelt toch die casino gangster in Oceans 11 en 12 ?

lenny | 19-04-05 | 18:53

hij was nog een nazi lid ook.

Justin | 19-04-05 | 18:53

Toch heeft ie charisma die ouwe..... eerlijk is eerlijk

lenny | 19-04-05 | 18:52

@fuckje,

Ik dacht dat je wat slimmer was, seks met mannen geeft geen kindjes

litebyte | 19-04-05 | 18:52

hmf, ze moeten hem nou al overeind houden.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:52

Ach, hebben die duitsers toch een beetje hun zin, heerschappij over verschillende volken...

Masterdammer | 19-04-05 | 18:52

hij heeft het ehm... ridderkruis al om

litebyte | 19-04-05 | 18:51

Wat zullen zn kinderen en kleinkinderen trots op hem zijn!!!

fuckje | 19-04-05 | 18:51

Benedictus de 16de, conservatief, wehrmacht verleden. Kortom in Staphorst kunnen de vaders weer gewoon met de dochter naar bed

Moneyhonour | 19-04-05 | 18:50

@lenny: hebben toch nog hun Vierte Reich.....

jiha | 19-04-05 | 18:50

die ene met zn paarse voetbaltruitje floekt wel bij de rest :(

daantje_duh | 19-04-05 | 18:50

@lenny,

Dat mocht frits willen

litebyte | 19-04-05 | 18:50

@King. Ja, Benedictus de 16e. Het betekent 'de gezegende'

Think | 19-04-05 | 18:49

Wordt er al gemarcheerd op het st. pieterplein?

de bier | 19-04-05 | 18:49

Hij lijkt een beetje op Frits Bolkenstein imo

lenny | 19-04-05 | 18:49

Het is likmepikus de 15de geworden, jubelt ende rochel.

gavrillo | 19-04-05 | 18:49

Het is verdoemme echt een poppenkast.. gordijntje open.. gordijntje dicht. En ja hoor, daar ist Jan Klaassen.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:49

een fundamentalistische paus-nazi.... geweldig!.
weg met die sprookjes! weg met de religieuzen.

collapse | 19-04-05 | 18:49

Hij lijkt op Paulus!

MacManiac | 19-04-05 | 18:49

benedictus fuckje de 16e???

fuckje | 19-04-05 | 18:48

tering die vent ziet er OUD uit! NU al..... nou volgend jaar dus weer dit gelul

jiha | 19-04-05 | 18:48

De moffen op ZFD en WDR zijn lyrisch !!
en terecht, die bruinhemden kunnen trots zijn, Paus is toch de leider van 1 Miljard Katholieken.

lenny | 19-04-05 | 18:48

De schoorsteen lekker laten roken kunnen die Duitsers wel.

PSZE | 19-04-05 | 18:48

@ KoC

hahaha!

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 18:48

Marcheren... Zijn ze al jaren goed in in Rome

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:48

een vriendelijke herderlijke man.... hitler was ook vriendelijk

litebyte | 19-04-05 | 18:48

@Dism en anderen,
dankje, dankjewel!!
ora pro vobis, fraternae et pedo's!

fuckje | 19-04-05 | 18:47

Weet iemand al de naam die de nieuwe Paus gaat kiezen? Ik gok op Batavus Pleitus

King of controversy | 19-04-05 | 18:47

Wel een beetje ouwe koorknaapjes, trouwens..

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:47

Joh de nieuwe generatie kruistochten is opgestaan, ex wehrmacht whahahahahaha, hoe krijg ze het voor elkaar.

..zapper | 19-04-05 | 18:47

Relaxed! In 1 tel bukken al die mannetjes in pak. Zij weten tenminste wat Ranz lekker vindt!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:47

Ze hangen nou wel een heel erg rare duitse vlag uit..

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:46

kee jiha.... dan heb je gelijk :-)
Geen Stijl idd de eerste op het web...

lenny | 19-04-05 | 18:46

toch een MOF bendicktes de 16 de

leejoo | 19-04-05 | 18:46

Heerlijk, een Duitser.

Dat worden kruistochten.

rzer0 | 19-04-05 | 18:45

Zo te zien flink getafeld, ze staan nou het tafelkleed uit te kloppen.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:45

dat wordt dus voortaan:

Vielen Dank für die Blumen
Vielen Dank, wie lieb von Dir
Manchmal spielt das Leben mit dir gern Katz und Maus
immer wird's das geben einer der trickst Dich aus
Vielen Dank für die Blumen
Vielen Dank, wie lieb von Dir

MacManiac | 19-04-05 | 18:45

Ik kan ineens geen Duits meer verstaan.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:45

Hij heeft zijn slaapzak bij zich

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:45

@justin
ja hoor

@geenstijl
krijg ik nu een t-shirt ;)

JuuLes | 19-04-05 | 18:45

Een duitser.... dubbel fout!

litebyte | 19-04-05 | 18:45

Is het de Duitser? Als z'n landgenoten maar niet gaan zeiken dat de Paus ze die kuil belooft heeft.

King of controversy | 19-04-05 | 18:45

een bloemetje voor fuckje

Dism | 19-04-05 | 18:44

Benedictus = Radzinger. Een tussenpaus??

Raga | 19-04-05 | 18:44

is het die mof geworden? ik zit namelijk nog op mijn werk.

Justin | 19-04-05 | 18:44

Ze hebben Kwame door de achteruitgang weg gemoffelt.....

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:44

Wat lult ie nou toch allemaal?

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:44

@lenny: ik bedoelde de websites van al die media........

jiha | 19-04-05 | 18:44

Yessss.... had ik 100 euri op gezet !!
500 ballen in de knip door die gasten daar :-)

lenny | 19-04-05 | 18:44

oh dit wazzem helemaal niet?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:44

En het is 'em inderdaad!

Manto | 19-04-05 | 18:44

jammer van fuckje

Dism | 19-04-05 | 18:44

Pff die Duitsert...

Think | 19-04-05 | 18:43

Ze gaan het nu bekend maken lijkt het...

Veel gelul in verschillende talen door een kardinaal.

Passant | 19-04-05 | 18:43

het is hem!!! Ranzigert!!!

jiha | 19-04-05 | 18:43

had ik gelijk of niet :)

JuuLes | 19-04-05 | 18:43

charisma heeft ie wel!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:43

ik zeg.. Dick Advocaat

MacManiac | 19-04-05 | 18:42

Met de pudding van die misdienaartjes nog aan zijn mondhoeken.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:42

heaumeau!!!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:42

Hij ziet er in ieder geval achterlijk uit!

CaptainGrunn | 19-04-05 | 18:42

Wat is die grote grijze lege betonvlek in het midden? Gaan ze daar een potje voetballen? De gordijnen gaan open...

Hölzenbein | 19-04-05 | 18:41

ik stem... fuckje voor Paus.... altijd leuk..

Dism | 19-04-05 | 18:41

Daar issie!

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:41

Komt good old dutch kardinaal Simonis straks het balkon op.... heel Nederland los :-)

lenny | 19-04-05 | 18:41

Ik durf m'n goeie geld er niet op te zetten, maar ik heb zo'n idee dat het wel een 1 van die kardinalen zou kunnen worden.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:40

Waaaaaaat? Uithuilkamertje? Kan hij zich 'terugtrekken'. YEAH RIGHT!!! Hij zalderwel andere zaakies doen... heheheheh

jiha | 19-04-05 | 18:39

Kouwes, na 3 dagen uit de doden, waar hebben we dat eerder gezien

Boomer | 19-04-05 | 18:38

Niksch Ranziger, het wordt Kwame Mugabe.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:37

t gordijn wiebelt!!!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:36

Respect voor de paus mensuh!
Ik zeg dat het die Ranzige wordt 5 tegen 1.... wie biedt ?

lenny | 19-04-05 | 18:36

Rare jongens, die Romeinen...

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:36

Vet hoor die camera op de koepel. Als ik die paus was zou ik nog een dag of drie bij die orgie in de sixtijnse kapel blijven. Eens kijken hoeveel die italianen over hebben voor hun geloof!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:35

Wat voor een rook krijg je bij crematies? Is het de oude of de nieuwe, die ze alvast bij voorbaat, cremeren, en eerst kregen ze het vuurtje maar niet aan, dan is de rook wel zwart van al die olie...

Steevvv | 19-04-05 | 18:35

Ja RTL boulevard begint, opletten nou.....

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:34

Persoonlijk hoop ik op mn gymleraar, die is ook pedo!

fuckje | 19-04-05 | 18:33

kankertyfusteringpaus en het kijkcijfertrekkende klotehoereruk CNN. Allemaal geouwehoer

Broerknijn | 19-04-05 | 18:33

Weg met alle religie. Met dit soort dingen wordt het maar weer duidelijk dat godsdienst inderdaad opium voor het volk is.

King of controversy | 19-04-05 | 18:33

Hij laat nu eerst even de koorknaapjes kennismaken met een nieuw "lid", alvorens hij de balkonscene doet.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:33

Zou je mogen crowdsurfen? Of is het een MOJO-evenement?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:32

Werken die Italianen nooit? Alweer een heel plein vol.

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:31

Ik zeg dit soort dingen niet vaak, maar een scherfbom om je middel heeft nogal wat effect hier. Tering wat een mensen.

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:31

zou ali B nog komen?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:30

Oh ja, Here Jezus...., wie de neuk is dat?

Masterdammer | 19-04-05 | 18:30

.... en laat maar op, straks mist 2vandaag weer het eerste balkonoptreden van de nieuwe paus die zo naar buiten komt !

Maar wel een extra uitzending inlassen bij de vorige verkiezingen om Job Cohen te presenteren als premier kandidaat voor de Partij van de Allochtonen !
Waarom betaal ik in godsnaam belasting voor die hufters in Hilversum.

lenny | 19-04-05 | 18:29

pff zal wel een mof worden, op Hitlers verjaardag notabene

Da Morri$$$ | 19-04-05 | 18:29

Karel??? De enigen die mochten stemmen waren die 100 nogwat ouwe lullen in de sixtijnse kapel (erg mooi, ik was nog even blijven zitten).

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:29

koorknaapjes voor het uitzoeken, wie wil dat nou niet?

Justin | 19-04-05 | 18:29

@herr;
"Tis toch een soort wereldleider alleen dan eentj die weinig om geld geeft."
Fliker op man. Ze jatten al eeuwen van al die arme gelovigen. Heb je wel gezien hoeveel goud er in die kist van JP zat?

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:29

Nee, geen MC, maar Tiesto komt wel.

Masterdammer | 19-04-05 | 18:28

-herr,
ik kijk naar het plein en heb het over wolken, niet over rook, ff lezen he?

fuckje | 19-04-05 | 18:28

Komt er nog een MC om het publiek op te warmen of gaat die paus meteen zijn lines spitten?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:27

het schijnt dat vrouwen en islamieten niet mochten meestemmen. lekker democratisch, ik zeg cordon sanitaire

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 18:26

@. fuckje
dat hoort witte rook te zijn.
Ter verduidelijking luiden ook de klokken die geven aan dat er echt een paus is verkozen

-herr | 19-04-05 | 18:26

Of is hij al overleden, net als die voorganger van de vorige????

fuckje | 19-04-05 | 18:26

Als die paus zn jurk aanheeft en op dat balkon komt krijg je toch een run naar voren! Ik denk echt dat half Rome zometeen omkomt op dat plein.

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:25

@ jiha 19-04-05 @ 18:11

Weet niet welke CNN jij zat te kijken, maar ik heb duidelijk live op CNN gezien dat de witte rook opsteeg en de klokken begonnen te luiden. De NoSS was weer eens te laat die idiots. Om 18:03 gingen de bellen luiden, het Journaal was notabene al bezig !! De amateurs daar.

lenny | 19-04-05 | 18:25

ha ha ha die Boris toch!
Nou, geschiedenislesje: als er een toko is die aan jodenvervolging heeft gedaan is het de katholieke kliek wel! Dus naar alle waarschijnlijkheid is het inderdaad Moffert.

jiha | 19-04-05 | 18:25

@DiXiE,
De laatste was al enige jaren geleden overleden, alleen wist hij en zijn domme volgelingen het nog niet.

Masterdammer | 19-04-05 | 18:25

Let op mijn woorden, een Afrikaanse zwarte paus, 't word vanavond bekend gemaakt tijden RTL Boulevard.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:25

Radio 1, u weet wel, altijd de eerste, gaf dus om 18.03 uur nog aan dat het nog niet zeker was... En wie het is interesseert me geen ene reet. En dan zeggen ze ook nog dat ze maar 1 keer per jaar carnaval vieren, die catheaulycken. Dat doen ze verdoemme het hele jaar!

vanrechtsheeftvoorra | 19-04-05 | 18:25

Wat betekenen die zwarte en grijze wolken boven Rome???

fuckje | 19-04-05 | 18:25

"Er is geen afslachting, en alles is heel sereen. Heel rustig eigenlijk".
Dat is wat ze op België één zeiden, dus de kans dat er mensen worden doodgedrukt is niet zo groot denk ik?

Ceristimo | 19-04-05 | 18:25

Als eerste daad hebben ze een joodje dat stiekem naar binnen was geslopen op het vuur geflikkerd. Ze willen de lijn van de afgelopen eeuwen voortzetten.

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:24

Toch vind ik het wel leuk om te zien al die blije mensen en dan zo'n nieuwe paus.
Tis toch een soort wereldleider alleen dan eentj die weinig om geld geeft.
Aleen hoop ik wel dat deze paus een beetj minder conservatief zal zijn (vooral over die condooms enzo)

-herr | 19-04-05 | 18:23

Waar rook is, zijn Duitsers.

Boris Borsthaar | 19-04-05 | 18:23

Gefeliciteerd ouwe, dat je de wereld maar zult verbeteren! Ga verder met de strijd tegen condooms! Weg die ondingen!

JoostMeister | 19-04-05 | 18:22

was de vorige dood dan?

DiXiE | 19-04-05 | 18:22

Bah!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:22

Het schijnt dit keer een zwarte paus te worden.

Conan de Rabarber | 19-04-05 | 18:21

Oh-oh, de tifosi van de Italiaanse kampioen (in de blauwe hoek) zijn op de vuist gegaan met de supporters van de Belgische uitdager (in de rode hoek)! Als dat maar goed gaat!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:21

Ik hoop dat ze mij kiezen, timmer ik direct die hele poppenkast dicht, stelletje schijt pedo's.

Masterdammer | 19-04-05 | 18:20

Hebben die gelovigen nu spandoeken bij zich om hun kandidaat aan te moedigen?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:19

Hokus Spokus Pausus Pas. Ik wou dat een jong poppetje was.

Deepnez | 19-04-05 | 18:19

@ElEndoscoop

De kans is wel groot, onder andere de belgen zeggen dat, maar of hij het echt wordt weet ik natuurlijk niet

JuuLes | 19-04-05 | 18:18

pinguins op het dak!!! Tis godverdomme wat: die moslims zetten nu ook pinguins in om de wereld te veroveren!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:18

Is het een echte of wordt het een tussepaus?

Return of the Beasjt | 19-04-05 | 18:18

gister die cheffin veiligheidsdienst in het vaticaan, wat een hoerig typje! die zal die Ranziger wel lekker hebben beziggehouden, en al die andere soepjurken ook wel.

fuckje | 19-04-05 | 18:17

Maar hoe weet je of hij het is, of gok je maar wat?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:17

@ElEndoscoop
150 :)

JuuLes | 19-04-05 | 18:17

@cousin: hi hi hi hi!

jiha | 19-04-05 | 18:17

Kan de redactie wat merchandise verloten voor de reaguurder die gokt hoeveel mensen er vandaag op dat plein doodgedrukt gaan worden? Tis echt kankersdruk. Gokken jongens, hoeveel denken jullie?

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:15

Juules vond cousin echt grappig, ik ook trouwens

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 18:15

Het moet Kouwes zijn. Waar staat die P. anders voor.

gijs12345 | 19-04-05 | 18:15

Juules: is dat echt zo of zeg je maar wat

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:13

Hoxha zit al twee dagen naar die stream te kijken :)

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:12

Vielen Dank fur die Blumen!

Boris Borsthaar | 19-04-05 | 18:12

@cousin
hahah :)

JuuLes | 19-04-05 | 18:12

hehe, dat werd s een keer tijd zeg...

pater | 19-04-05 | 18:12

IK :)

Ducktape | 19-04-05 | 18:12

als het die duitser wordt kan hij behalve voor de bloemen ook voor de fietsen bedanken.

cousin | 19-04-05 | 18:11

edit:
Ratzinger heet hij, heeft een nazi-verleden en behoort tot de rechts-conservatieve groep, we zullen zien

JuuLes | 19-04-05 | 18:11

Paus Johannes Fleischbaumus

Ck | 19-04-05 | 18:11

oh ja: jullie zijn ECHT snel! Jullie waren t eerste met dit nieuws. CNN had nog niets, AD niet Nu.nl niet, Televaag noppes. Volkskrant etc. ook niet. Goed man!

jiha | 19-04-05 | 18:11

Het voelt toch een beetje vreemd

Karel Wojtyla | 19-04-05 | 18:10

Fuckje: nu weet ik waarom de vorige altijd zo kreunde: onder die tabbert werd hij keihard gepepen door zo'n koorknaapje!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:10

Of een paus met een verdachte baard die gek op geiten is!

CaptainGrunn | 19-04-05 | 18:10

RANZiger heet hij

fuckje | 19-04-05 | 18:09

Waarom moet dit allemaal zó lang duren? Kunnen ze het niet gewoon zeggen, ipv dit theatrale gedoe allemaal?

Ceristimo | 19-04-05 | 18:09

zegt u 't maar...

HABEMUS PAPA! | 19-04-05 | 18:09

Kouwes als paus: urba en orba dus waar we hebben we het over

CaptainGrunn | 19-04-05 | 18:09

Hop Tabbert an, mijter op en voor de draad ermee!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:08

met zn soepjurk, waaronder hij allerlei achterlijke praktijken kan uitoefenen!

fuckje | 19-04-05 | 18:08

ik ga voor die duitser, razzinger heet die toch?

JuuLes | 19-04-05 | 18:08

Laat het dan toch ALSJEBLIEFT niet Kouwes zijn..... Ik ben benieuwd

Ceristimo | 19-04-05 | 18:08

Ik hoop dat hij blij is met zn nieuwe jurk.

CaptainGrunn | 19-04-05 | 18:07

Ik hoop dat hij de lijn van de vorige voortzet: "eEUGGSJFDSrochel BREUHHH"

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:07

Die katholieken zijn nog gestoorder dan die Moslims, sorry dat ik t zeg. wat een middeleeuws achterlijk gedoetje!!!

fuckje | 19-04-05 | 18:07

habumas papam, toch? Ofzo. Dus.

jiha | 19-04-05 | 18:07

Nico !!

J_25 | 19-04-05 | 18:07

Hopelijk krijgt deze wel de gordijnen aan de kant :)

Blake | 19-04-05 | 18:06

witte rook, eerste zwarte paus?

ben benieuwd

Tipnix | 19-04-05 | 18:06

Het is vast Kouwes...

donhomie | 19-04-05 | 18:06

Nou? Nou? Nou? Ik hoop een lekker wijf! Zo'n zwarte met van die roze schaamlipjes!

ElEndoscoop | 19-04-05 | 18:06

Paus Fleischbaum?

yohan | 19-04-05 | 18:06

een mongeaul

MijnZus | 19-04-05 | 18:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland