Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SVB dwong meer verzorgers tot zwijgen #pgbalarm

Christiaan Kwint (GroenLinks) is vanuit zijn betrokkenheid bij de zorg eens gaan zoeken. Is Kitty Beelen de enige zorgverlener in heel Nederland die een wurgclausule kreeg opgelegd om zich positief over de pgb-afwikkeling van de SVB te uiten? Of zijn er meer? Veel meer? Heel veel meer? Het antwoord zal u verbazen. Kwint deed een dagje werk via zoekopdrachten op social media en kwam al tot drie nieuwe gevallen. En uit zijn onderzoekje wordt ook meteen duidelijk waarom het voor zorgverleners zo lastig is om alsnog kritiek te uiten op de SVB of de pgb: ze benadelen daarmee in eerste plaats niet zichzelf, maar brengen de al precaire zorgsituatie van hun cliënt in gevaar. Wat de SVB dus feitelijk doet, is zorgverleners censureren, chanteren en afpersen door te dreigen de zorgsituatie voor hun zorgbehoevende cliënten in gevaar te brengen. Jawel, de instantie die behept is met het verlenen van service in de zorg, gebruikt gehandicapten, zieken en bejaarden als human shield om eventuele kritiek het zwijgen op te leggen. Veruit de meeste zorgverleners in dit land hebben een goed, empathisch hart -voor het geld hoeven ze het werk niet te doen- dus die zijn gevoelig voor dreigementen. Dit is een schande, een beerput, een inktzwarte dag voor de zorg in Nederland. Jette Klijnsma, Martin van Rijn, de ambtenaren verantwoordelijk voor het #pgbalarm en de SVB combineren het beste van Noord-Korea met de subtiliteit van de Siciliaanse maffia om te voorkomen dat zorgverleners de waarheid over hun misselijke, incompetente en wanstaltige praktijken onthullen. Fuck dat. Kom nu dan ook maar allemaal door met alle shit rondom #pgbalarm!

Reaguursels

Inloggen

mrvandale | 22-05-15 | 12:24 even een kleine rectificatie.. dobbernegers en gescheiden moeders vallen blijkbaar onder dezelfde non-rechtelijke apartheid status bij je? Laat je even goed informeren. De 1 heeft idd direct recht op een ingerichte woning de ander niet.
De laatste hebben recht op bed, bad en brood waar ze overigens niet terecht kunnen omdat die helemaal vol zitten met vluchtelingen. Om vervolgens met kroost bij de familie of op een camping onderdak te vinden.En dan vervalt zoals je weet de gehele WWB of zitten ze financieel net zo beroerd als jij 23 jarige snotneus!

fikkieblijf! | 23-05-15 | 14:37

Dat is de teneur van een afhankelijkheids relatie.geldt ook voor de burgers van Nederland. De macht die de een heeft over de ander. Nederland stond/staat meestal vooraan om het vingertje te heffen en deze corruptiepraktijken af te wijzen. Nu blijk je hiermee ook tot de de beste in het beste kabinet van voor/na de WO2 te horen.

fikkieblijf! | 23-05-15 | 14:12

Deze figuren mangelen, beklad hun prive. Dit zijn barbaren. Aanpakken vieze schepsels.

Mega Mindie 2 | 23-05-15 | 09:40

Helder Groentje | 22-05-15 | 14:57

"Het goed functionerende systeem van PGB is definitief over en verleden tijd". Gelul. Het PGB systeem was lek, getuige de vele tyfuslijders die er willens en wetens misbruik van hebben gemaakt. Voor de rest ben ik het met je eens. En die Van Rijn moeten ze bij Scheveningen linksaf de Noordzee in jagen, de man is volledig incapabel voor die post.

jipje | 22-05-15 | 21:15

Te idioot voor woorden. Er is daar gewoon in een of andere vergadering besloten om zorgverleners te gaan chanteren.. Naam, leeftijd, partijlidmaatschap, jaarsalaris en de situatie van zijn/haar eigen ouders graag. Ongezien de tyfus aan zn hartkleppen, echt waar.

noerg | 22-05-15 | 16:31

De oplossing voor deels bewuste fraude ter waarde van een paar promille in het totaalbudget heeft de overheid uitstekend denken te bestrijden door een overheidsorgaan op te tuigen die controle vooraf moest gaan doen en haar taakstelling pas heel laat kreeg.
Fraude beliep een bedrag van 130 miljoen op een totaalbudget van 2,2 miljard.
De hogere overheadskosten belopen nu al meer dan 250 miljoen euro, en we zijn nog niet op de helft van dit jaar.
.
3 jaar geleden werd dit al door de lobbygroep die vanuit de PGB hard streed om het moloch dat 'zo fraudegevoelig was' en 'nodig afgeschaft moest worden' te keren naar een vriendelijk systeem voor mensen in heel kwetsbare en psychisch behoorlijk zware situaties.
.
Volgens de ambtenaren op het ministerie was het hebben van een PGB een luxe. Iets waar je extra's van kon doen. Volgens media was het aanhouden van het PGB het faciliteren van fraude.
.
Van je stoel vallen van verbazing doe ik al niet meer. Zie je wels heb ik al zoveel gegeven dat ik ook daar mee ben opgehouden. Het einde van deze janboel is nog niet in zicht en de 'besparing' zal riant de 1,5 miljard euro negatief gaan overschrijden. En dat is enkel nog aan direct zichtbare kosten.
.
De niet direct zichtbare kosten zijn onder andere het verlies aan arbeidspotentieel van zorgverlenende familieleden, verlies aan zingeving en invulling van meedoen aan de maatschappij van een grote groep gehandicapten (lichamelijk maar ook psychisch). Ook het verlies aan mogelijkheden om actief te participeren word voor veel mensen die NIET voor zichzelf kunnen opkomen of daar heel veel moeite mee hebben weggevaagd. Het moest en zou fraudebestendig worden. Of je van een nauwelijks fraude gevoelig systeem naar een absoluut ongevoelig systeem bent gegaan weet ik je nu al te vertellen: dat is absoluut niet zo.
.
Met dank aan de vele ongeïnformeerde of slechts uitermate oppervlakkig geïnteresseerde mensen die 1001 indianenverhalen de wereld in slingerden. Waaronder maar zeker niet beperkt tot dit blog en vele kranten die zich maar wat graag lieten welgevallen dat misinformatie en propaganda door overheid bedreven gepubliceerd werd.
.
De zorg is kapot. Het goed functionerende systeem van PGB is definitief over en verleden tijd. Het gaat nu zeker kapot aan bemoeizucht en regeldrift van de politiek. Er gaat nog zeker 5 jaar overheen voordat er een goed functionerend systeem zal staan wat net zo kan functioneren als het PGB. Tot die tijd zijn mensen die buiten hun keuze afhankelijk zijn van zorg de dupe.

Helder Groentje | 22-05-15 | 14:57

Nu gaat het Kabinet wel aftreden... na beerput 20.

XaleX_2 | 22-05-15 | 14:52

Slinks om dat debat niet te laten plaatsvinden, de truc werkte tenslotte ook met Bonnetjes-Ivo.
Dit kabinet heeft van zo'n beetje ieder belangrijk dossier een puinhoop gemaakt en zit er nog steeds. Lachend.
Als arbeidende belastingbetaler heb ik in decennia niet zo'n incompetente, laffe, verachtenswaardige, in alles foute bestuurdersboel bij elkaar gezien.

De Vrijlansier | 22-05-15 | 14:49

Vallen kabinet uitgesteld, om eerst beslissing beursgang ABNAMRO te nemen???

gebrokenvleugel | 22-05-15 | 14:44

Webcare 2.0 ?

Simon_GS | 22-05-15 | 13:54

Als je denkt dat het niet schofteriger kan.
Poppenkast = De staat van ontbinding.
Heeft Brussel het kabinet al ontbonden?

hallevvezool | 22-05-15 | 13:38

faal. De belangen van D66 en CDA zijn schijnbaar groot
Toetsiemonster | 22-05-15 | 13:20

Natuurlijk de belangen van D66 en CDA zijn een zo groot mogelijk falen van dit kabinet, dat dit nu over de ruggen van zorgbehoeftigden gaat interesseert ze niets.
Hoe groter en ernstiger het falen=méér stemmen voor D66 en CDA.

gebrokenvleugel | 22-05-15 | 13:27

Er was ooit een tijd dat ik dacht dat politici er - ongeacht de verschillen in opvattingen - over het algemeen zaten om te doen waarvan zijn dachten dat Nederland/de Nederlandse bevolking er beter van zou worden.

Ik moet zeggen, het valt bijna niet meer vol te houden. Complete faal-ministers en staatssecretarissen die gewoon blijven zitten, debatten die alleen maar gaan over wie wat wanneer gedaan heeft terwijl alle belangrijke zaken er zonder dat er iemand iets van snapt doorheen geprutst worden, enz.

Specy | 22-05-15 | 13:26

De oppositie in dit land is een lachertje. Het debat van afgelopen week werd uitgesteld omdat CDA en natuurlijk D66 nog steeds vertrouwen hebben in Van Rijn. Nu kan hij zich langer voorbereiden op het debat en z'n leugens sluitend maken om toch maar vooral het vertrouwen te behouden. Hij heeft natuurlijk al een motie van wantrouwen aan zijn broek van PVV,SP,GL en PvdD maar de plucheplakkers van CDA en D66 houden hem in het zadel. Kotsmisselijk wordt je van deze politiek gezien hier een staatssecretaris zit die niet capabel genoeg is om door zichzelf bedachte plannen uit te voeren en keer op keer faalt. Toch mag hij gewoon doorgaan tot zijn volgende faal. De belangen van D66 en CDA zijn schijnbaar groot want anders had hij het wantrouwen van een groot gedeelte van de kamer gehad en eieren voor z'n geld moeten kiezen. Ondertussen zijn de mensen die afhankelijk zijn van het PGB de dupe. In en in triest. Dan komt daar nog boven op dat mensen worden gechanteerd om misstanden met publiek geld vooral niet in de openbaarheid te gooien op straffe van... Er is nog maar 1 conclusie mogelijk: Welkom in de Dictatuur der Nederlanden!

Toetsiemonster | 22-05-15 | 13:20

Vergis je niet uiteindelijk is het een gevolg van stokpaardje VVD, met Edith Schipper als kwade genius, plucheplakkers PVDA zijn slechts slaafse meelopers in uitvoering.
Het grote stilzwijgen van Kotswin van Dijk(PVDA) zelf ooit en misschien nog wel grootverbruiker zorg is tenenkrommend.
Laat zijn achterban en kiezers volkomen barsten

gebrokenvleugel | 22-05-15 | 12:36

.
Als oppositie / 2e kamer
ben je m.i. ook geen knip voor de neus waard,
5 x laat je je met een kluitje het riet in sturen
en de kluiten werden steeds groter,
Hoe groot moeten die kluiten nog worden
voor je deze schaamteloze prutsbende niet meer accepteert ?

Berthe | 22-05-15 | 12:25

Beetje off topic maar volgend dossier dient zich al weer met de nieuwe bijstandsuitkering (PW =Participatie Wet) en de kostendelersnorm per 1 juli. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijst...

Als je noodgedwongen (scheiding, ontslag, geen werk na studie) een kamer huurt doordat al die dobberdrommels en gescheiden moeders bij een sociale huurwoning voor gaan wordt je binnenkort ook nog eens gekort op je bijstandsuitkering. Stel b.v. er huren vier anderen ook een kamer op hetzelfde adres dan krijg je volgens de nieuwe PW nog slechts 38% van je uitkering. Grofweg zak je dus als alleenstaande 23+ jaar van 1000 naar 400 euro in de maand om van te leven.

Het addertje onder het gras is dat je als kamerhuurder per 1 juli aan de gemeente moet aantonen dat je geen kosten met de andere huurders deelt, omgekeerde bewijslast. Huurcontract en afschrijving huur van rekening overleggen is niet voldoende dat je een kamerhuurder bent met een commercieel contract. Gemeentes snappen zelf ook niet hoe ze deze wet uit moeten voeren en leggen de bewijslast bij de bijstands kamerhuurder neer met alle problemen van dien.

Wederom wordt de zwakkeren in de samenleving door dit associale kabinet geraakt!

mrvandale | 22-05-15 | 12:24

kippevlees | 22-05-15 | 11:14

Klopt maar een gedeelte wilde linksaf en een gedeelte rechtsaf.
Wat doen ze in Den Haag? een dwaas samenraapsel van die richtingen waarbij ze op voorhand konden weten dat er nooit applaus geoogst zou worden.
Nog wel ff hun hersen-fart tot het beste kabinet bombarderen.
Daar hebben ze dus een dikke vinger naar de kiezer opgestoken en niet hun verantwoording genomen.
De kiezer valt dus niks te verwijten.

Rest In Privacy | 22-05-15 | 12:20

VIJF KEER, VIJF KEER, VIJF KEER (sinds de veel te vroege invoering datum van 01 januari 2015) heeft de aartsleugenaar, van PvdA afkomst, Martin van Rijn al beterschap beloofd.
En al VIJF KEER, VIJF KEER, VIJF KEER (sinds de veel te vroege invoering datum van 01 januari 2015)heeft de aartsleugenaar de Tweede Kamer toegezegd dat de PGB'S nu op tijd uitbetaald worden.
Op woensdag 20 Mei j.l. zou er een ZESDE, ZESDE, ZESDE maal over de veeeel te late en soms helemaal niet uit te betalen PGB'S gepraat gaan worden in het Parlement.
Maarrrr dit debat werd afgeblazen door die vreselijke PVVDA regering!
Waarom?
Omdat Martin van Rijn en Jette Klijnsma (Klijnsma is verantwoordelijk voor de GESTAPO van Nederland n.l. uitkeringsinstantie SVB) nog steeds hun zaakjes niet op orde hebben.
En dan komt er bij leven en welzijn zo rond woensdag 27 Mei dan hopelijk dat ZESDE, ZESDE, ZESDE debat over de puinhoop bij de SVB en de duizenden mensen en instellingen die afhankelijk zijn van hun PGB uitbetalingen die maar niet komen.
Wat gaan jullie dan doen PVVDA kliek??? (VVD + PvdA)
Weer genoegen nemen met een rotsmoes dat e.e.a. NU voor een bepaalde datum wel rondkomt??? Dat word dan de ZESDE, ZESDE, ZESDE belofte.
Of zoals het hoort in een democratie de FALENDE bewindspersonen met pek en veren wegsturen???

Het antwoord is aan U mijnheer Otman van Dijk van de PvdA en de man van het VVD waarvan ik zo een twee drie de naam niet weet!
kippevlees | 22-05-15 | 11:03
Juist. Jezus werd na drie keer al aan het kruis genageld..

Kaposi_Sarcoom | 22-05-15 | 12:04

tja huilen is voor jou te laat (bekend liedje) want je had tijdens de staten verkiezing niet op je luie reet moeten zitten ,maar een protest stem uit moeten brengen.
Nu is de VVD + D66 de grootste de afrekening is hard maar eigen schuld ,ik stemde de PVV en werd voor malloot uitgemaakt maak mij niet uit hoor MAAR IK STEMDE WEL !!!!!

witchmaster | 22-05-15 | 12:03

Wat nu kost wat kost voorkomen moet worden is dat de betrokken politici en beroepsbestuurders zich onder hun verantwoordelijkheid uit lullen dioor te zeggen dat ze toch echt nooit gevraagd hebben om censtuurclausules in te bouwen. Dat zoiets kán gebeuren betekent dat twee dingen vast zijn komen te staan:

A er is sprake van een enorme rot in de cultuur van ministerie en SVB, en daarvoor zijn toch echt de bestuurders verantwoordelijk. Dat hoort in deze situatie gewoon eruit geschopt te worden, dit kan echt op geen enkele manier ethisch door de beugel en rechtvaardigd zonder enige twijfel ontslag.

B enorme politieke druk om de publieke opinie te bespelen en betrokken politici veilig te stellen, en daarvoor zijn uiteraard die politici verantwoordelijk. Duidelijk mag zijn dat er gevraagd is alles op alles te zetten om de gemoederen te bedaren. Leg je zo'n druk op een organisatie, dan weet je dat je het risico neemt op 'who but rid me of this turbulent priest'-situaties (vergeef de misquote). Ook daarvoor geldt: geen excuses, oprotten. Dit land heeft aan veel behoefte, maar niet aan bestuurders zonder ethisch besef.

F#ckingAwesome | 22-05-15 | 11:59

Als je, zoals die clown Van Rijn, decennia iedere maand 8.500 euro krijgt gestort door de maatschappij als ambtenaar en later minister, dan heb je geen weet van mensen die gewoon iedere maand moeten zien rond te komen.
.
Ministers krijgen alleen nog onkosten vergoed en de eer. Iets voor geslaagde ondernemers, niet dit soort grapjurken van de goedmensenpartijen.

Piet Karbiet | 22-05-15 | 11:59

@Maar in de huidige berichtgeving wordt wel voorbijgegaan aan het feit dat die pgb constructie zo ingewikkeld is geworden omdat mensen niet konden nalaten misbruik te maken van de regeling.
Sirach | 22-05-15 | 10:26
 
Klopt niet, een heleboel mensen lieten wél na misbruik te maken van de regeling. En juist die mensen worden nu de dupe van een idiote gewoonte van de Nederlandse politiek: bij misbruik worden niet de misbruikers aangepakt, maar hele systemen moeten op hun kop gezet – waarbij altijd wordt gesold met de belangen van de goedwillende burger, want die slikt nu eenmaal alles.

simpelman | 22-05-15 | 11:56

Als Klijnsma met rollator en al Den Haag wordt uitgejaagd kan ze altijd nog een moestuintje doen.
Monster!

Melfs | 22-05-15 | 11:51

Zolang er geen zorggerechtigden, tentjes en brandende autobanden verschijnen, blijft Rutte lachen en de ABNAMRO buit verdelen onder de beter gesitueerden.

gebrokenvleugel | 22-05-15 | 11:44

Binnenkort ook 50% korting in uw recht op kinderbijslag tenzij u positief over het svb tweet.
Behalve als u (tot 3e generatie) allochtoon bent natuurlijk, dan kan men het tweeten in het Nederlands natuurlijk niet van u eisen.

CynicalBastard | 22-05-15 | 11:38

Hee Otwin van Dijk PVDA de Mensen die nu vernederd en in de kou staan waren jouw kiezers, wanneer gaan we wat van je horen of doe je iets, kom op zeg.
Hee Otwin die ene stem van jou kan alles veranderen voor jouw lotgenoten, of sta je al te ver boven hen, jouw kostje is gekocht.
Smeerlappen, allemaal.

gebrokenvleugel | 22-05-15 | 11:20

Maarrrr Dames & Heren, de schuldigen zijn wij, zelf!
Waarom?
Omdat wij in een democratie leven en wij het recht hebben om eens in de vier jaar onze volksvertegenwoordigers te kiezen.
In September zijn de kiezers op zowel de VVD alsmede ook de PvdA gigantisch in de zijk genomen door met name de heer Rutt van de VVD en de heer Samsom van de PvdA.
Waarom?
Omdat zij ons beloofden om NOOIT ik herhaal nooit met hun natuurlijke tegenpool zouden gaan samenwerken.
Rutte zei: Stem op mij want dean houdt je Samsom en zij PvdA kliek buiten de regering en Samsom zei precies hetzelfde maar dan over de VVD.
En dan heeft die PVVDA kliek jouw stem op zak en dan gaan ze precies 180 graden andersom doen van wat zij voor de verkiezingen hebben beloofd.
Met als uiterst zwak excuus, ja maar wij kunnen niet anders gezien de nieuwe verhoudingen.
Beste mensen dat houdt dus in dat wij hier in Nederland minstens tot aan de zomer van 2017 met deze PVVDA kliek zitten opgescheept.
Dat is een gegeven waar wij met zijn allen NIET omheen kunnen.
Maar als er dan in het voorjaar van 2017 nieuwe Tweede Kamer verkiezingen zullen zijn gaan jullie dan weer dezelfde fout maken door massaal (mooie, mooie praatjes van zowel de VVD leider als mede ook van de PvdA leider) op deze LEUGENACHTIGE PARTIJEN, VVD EN PVDA STEMMEN???

kippevlees | 22-05-15 | 11:14

.
En.... nog steeds staat de PvdA unaniem achter deze
vuile streken want dissidenten worden onder druk gezet,
en blijven liever aan het pluche plakken dan voor
de gehandicapte burger op te komen.

Berthe | 22-05-15 | 11:14

SVB, UWV enz. Instanties waar de interne cijfers belangrijker zijn dan de groep mensen die ze wettelijk! moeten bedienen. Commentaar wordt niet geduld en bestraft met ontslag of demotie. Als daar de bezem eens door kan, top!

De langste thuis | 22-05-15 | 11:11

Lijkt me makkelijk de verantwoordelijken strafrechtelijk te vervolgen voor chantage.

sinar2 | 22-05-15 | 11:08

Ik krijg hier echt een heel naar gevoel bij.

Nilfisk | 22-05-15 | 11:08

@HaagseSkieldah | 22-05-15 | 10:09
Met een AV TOP zorgverzekering "krijg" je eigen bijdrage voor het hospice terug, welk je weer mag inleveren bij het CAK.

Al SchietjemeLevend | 22-05-15 | 11:08

@Desmoulins | 22-05-15 | 10:41
De NPO is al opgedoekt. Ze kunnen de NPO beter afdoeken.

Rest In Privacy | 22-05-15 | 11:05

Wat schrijf je voor iemand die z'n brood met schrijven verdient toch beroerd beste Johnny. Wel is die SVB-maffia door en door slecht natuurlijk.

aardappelninja | 22-05-15 | 11:04

VIJF KEER, VIJF KEER, VIJF KEER (sinds de veel te vroege invoering datum van 01 januari 2015) heeft de aartsleugenaar, van PvdA afkomst, Martin van Rijn al beterschap beloofd.
En al VIJF KEER, VIJF KEER, VIJF KEER (sinds de veel te vroege invoering datum van 01 januari 2015)heeft de aartsleugenaar de Tweede Kamer toegezegd dat de PGB'S nu op tijd uitbetaald worden.
Op woensdag 20 Mei j.l. zou er een ZESDE, ZESDE, ZESDE maal over de veeeel te late en soms helemaal niet uit te betalen PGB'S gepraat gaan worden in het Parlement.
Maarrrr dit debat werd afgeblazen door die vreselijke PVVDA regering!
Waarom?
Omdat Martin van Rijn en Jette Klijnsma (Klijnsma is verantwoordelijk voor de GESTAPO van Nederland n.l. uitkeringsinstantie SVB) nog steeds hun zaakjes niet op orde hebben.
En dan komt er bij leven en welzijn zo rond woensdag 27 Mei dan hopelijk dat ZESDE, ZESDE, ZESDE debat over de puinhoop bij de SVB en de duizenden mensen en instellingen die afhankelijk zijn van hun PGB uitbetalingen die maar niet komen.
Wat gaan jullie dan doen PVVDA kliek??? (VVD + PvdA)
Weer genoegen nemen met een rotsmoes dat e.e.a. NU voor een bepaalde datum wel rondkomt??? Dat word dan de ZESDE, ZESDE, ZESDE belofte.
Of zoals het hoort in een democratie de FALENDE bewindspersonen met pek en veren wegsturen???

Het antwoord is aan U mijnheer Otman van Dijk van de PvdA en de man van het VVD waarvan ik zo een twee drie de naam niet weet!

kippevlees | 22-05-15 | 11:03

Bij het aantreden van van Rijn klonk zijn verhaal nog wel enigszins aannemelijk. Hij was bereid 2/3 van zijn pensioenfondssalaris in te leveren om in de 2e kamer zijn idealen te verwezenlijken.
Het ging eigenlijk meteen al fout toen hij de situatie van zijn moeder als inspiratiebron exploiteerde.
Dat ontplofte in zijn gezicht toen zijn vader met het echte verhaal in het AD kwam.
Vanaf dat moment was van Rijn aangeschoten wild, of beter, rijp voor de slager.
Vervolgens ontvouwt zich het PGB debacle.

De man is kansloos en kan maar beter aftreden.
De rest van het kabinet ook.

Ars Vivendi | 22-05-15 | 11:00

Dit is het punt om het kabinet te laten vallen, ze hebben NEDERLAND naar de klote geholpen.
Fyra, Defensie, Zorg, Ouderen, Onderwijs, Justitie en de EU.

Mark Rutte pak je spullen, en pleur op. En neem je verachtelijke VVD en PvdA even mee.

DanBilzerian | 22-05-15 | 10:58

Q
Het moet beter hoor, die uitbetaling van pgb's. Maar in de huidige berichtgeving wordt wel voorbijgegaan aan het feit dat die pgb constructie zo ingewikkeld is geworden omdat mensen niet konden nalaten misbruik te maken van de regeling. Net zoals zoveel andere regels had het allemaal niet zo ingewikkeld gehoeven als mensen zich zouden kunnen gedragen.
Sirach | 22-05-15 | 10:26
Q

Gelul, het hele systeem van subsidie en toeslagen zou niet nodig moeten zijn.
Te ver doorgevoerde regelgeving waardoor de burger die steeds meer geld kwijt raakt aan een corrupte overheid die regelgeving probeert te omzeilen of inderdaad wat terug te vangen.
Kip ei verhaal maar in deze staat de "overheid"aan het begin van de ellende.

Rest In Privacy | 22-05-15 | 10:57

Staat SVB voor Scientology Verzekerings Bank?

waarisdelol | 22-05-15 | 10:53

Autist Samsom trekt never de nooit zijn conclusies.
Piet van den Hoek | 22-05-15 | 10:46

die dude van 3ton-Cash-Casco ... PGB ???

Centauri3 | 22-05-15 | 10:52

Het is schofterig, schandalig, min, vies, vuil, laag bij de gronds, verwerpelijk, asociaal, een klotenstreek, onaanvaardbaar, te min voor woorden, een maffiosistreek en ziek wat die viezeriken bij de SVB hebben gedaan onder aanvoering en verantwoordelijkheid van WEER DE PVDA!!! Klijnsma, van Rijn, rot nu eindelijk eens op!!!!!! En sleur dat hele klotenkabinet mee de afgrond in!!

langzullenweleven | 22-05-15 | 10:52

En de mondvol over fascisme en discriminatie, ondertussen zijn ze druk bezig om een nieuwe vorm van onderdrukking en uitbuiting uit te vinden en uit te voeren.
Zouden de namen van deze mensen in de nabije toekomst de zelfde gevoelens gaan oproepen zoals nu bij Hitler, Polpot Stalin?

Rest In Privacy | 22-05-15 | 10:49

Die kleinsma die ook nog even versneld de AOW leeftijd er door wil drukken , in mijn ogen is dat mens een nazi tandarts geweest vertrouw die paardenkop voor geen meter , wanneer sturen we de gehele regering weg !! tenslotte is het ons geld waar ze salaris van uitbetaald krijgen .

Jetstream | 22-05-15 | 10:48

Vanavond komt Kleinsma weer op TV zo stoned als een aap zich vasthoudend aan een rollatortje al uit haar poepert pratende vertellen dat het allemaal niet zo erg is hoor en dat alles zo snel mogelijk zal veranderen. Punt. Autist Samsom trekt never de nooit zijn conclusies.

Piet van den Hoek | 22-05-15 | 10:46

@Sirach
Het feit dat jij ambtenaar bent druipt er wel vanaf zeg... Damnnnn

Rest In Privacy | 22-05-15 | 10:45

mrvandale | 22-05-15 | 10:36

Dat is geen vaag monument.
Palmyra is een onderdeel van het werelderfgoed en van de grandeur van de westerse beschaving.
Neemt niet weg dat de PvdA weer een nieuwe dimensie aan hypocrisie heeft gegeven met het boerkaverbod, en het zorgt natuurlijk voor de broodnodige afleiding.
De NPO dient per definitie opgedoekt te worden.

Desmoulins | 22-05-15 | 10:41

Indertijd, bij de binnenkomst van de eerste manager in de gezondheidszorg, hadden we de zaak meteen moeten sluiten en desinfecteren.

voorschot | 22-05-15 | 10:39

Kunnen er nu éindelijk eens koppen gaan rollen ???. Kunnen we dan ook éindelijk eens de pgb fraudeurs aanpakken (tipje: begin eens met al die "bedrijfjes" die met jouw pgb wel even de zaken gaan regelen...).

Maar goed... het zal uiteindelijk wel allemaal niet boeien. Het is tenslotte maar belastinggeld en als we elkaar nou allemaal maar lief blijven vinden (en vooral niet polletiek te moeilijk gaan lopen doen) dan is morgen alles weer vergeten en vergeven..... ofzo.

Grijskijkert | 22-05-15 | 10:39

Maffiosi

Ars Vivendi | 22-05-15 | 10:37

En in welke andere situaties, waarbij wijdeburger afhankelijk zijn van overheidsgeld, steun of subsidies, wordt deze staats-black-mail toegepast ?
Hoeveel ministeries en andere (semi-)overheden volgen deze strategie om hun falen te verdoezelen ?
Hoeveel klokkenluiders to be zijn daarvan de dupe ?
Hoe lang speelt dit machtsmisbruik al ?
Hoe lang gaat het nog duren en welke sancties worden opgelegd ?
Wat zijn de (psychische) gevolgen voor de slachtoffers ?
OK, Moedertje staat doet een hoop goede dingen in ons land, but she can be a bitch too.

Guiermo | 22-05-15 | 10:37

Benieuwd naar de gezichten bij de SVB die deze zwijgverboden opleggen.

waskuip-admiraal | 22-05-15 | 10:37

Het meest ergerlijke is nog wel dat tal van goedgelovige economische verschraling adepten klakkeloos aannemen dat de mensonterende praktijken van de Siciliaanse Verzekerings Bank op zich wel terecht zijn want er wordt ook wel veel gefraudeerd. Althans ze kennen in hun direct omgeving een op zichzelf staand geval dat vast en zeker kenmerkend is voor alle mensen die een pgb ontvangen. Onze overheid is verworden tot een verlengstuk van de verzekeraars.

Desmoulins | 22-05-15 | 10:37

En de NPO werkt er aan mee door de aandacht te verleggen op het boerka verbod en een of ander vaag monument in Syrie.

mrvandale | 22-05-15 | 10:36

vraagje:

als pgb houder ben je dan een Patiënt of een Cliënt?

dat geheen-en-weer gezeul met benamingen heeft deze chaos in werking gesteld. DunkT mij ...

Centauri3 | 22-05-15 | 10:36

Hahaha Noord Korea en maffia. Wat een land wat een land. Het begint allemaal behoorlijk lachwekkend te worden. Maar het is in en intriest. En dan ook nog het debat verplaatsen omdat ze bang zijn dat van Rijn misschien moet opstappen. Hahaha wat een mongolen. Kan me nog herinneren dat mijn zorgverzekering 40 gld koste. Nu 140 euro = dik 300 gld ..... en dan reken ik het eigen risico nog niet eens mee:-(

JeWeetToch!? | 22-05-15 | 10:34

Het is dat het zo verdrietig is, maar ergens ook wel genieten dat het allemaal boven water komt. Als je al die fuckups leest van de overheid, mensen pikken het niet meer. Als je ook de berichtgeving over de parlementaire enquete over de Fyra hoort, er is nog veel meer echt veel en veel meer.

jip_86 | 22-05-15 | 10:33

Waarom gaan al de mensen mee in deze chantage? Heeft klijnsma gedreigd om met haar rollater over deze mensen heen te rijden?

Mark_D_NL | 22-05-15 | 10:32

SVB = maffia. Tuig-gedrag overigens niet zo vreemd, want er zit het woord Bank in SVB.

Fijnstoffer | 22-05-15 | 10:31

Het is natuurlijk ook KAFKA dat een zorginstelling met zeg maar 100 patiënten voor iedereen een eigen aparte PGB kan aanvragen. Misbruik, fraude en een miljoenen kostende bureaucratie ligt op de loer. Alleen al de administratie en overhead is gigantisch. En het lokt natuurlijk uit dat ze allemaal de top aan geld indienen. Al die " zorgondernemers " lijkt me ook een groot zwart gat aan binnenharkers van miljoenen. Dit land is ziek, niet de patiënten.

070 | 22-05-15 | 10:29

-weggejorist-

Brob | 22-05-15 | 10:29

Ach, met deze regering komen alleen de woorden glas, plas,was bij me op. Zolang ze alle grondwetten aan hun laars lappen, glibberen ze zich hier ook wel weer uit. En the sheeple slikken het weer.

God Zelf | 22-05-15 | 10:28

t.zeefje | 22-05-15 | 10:19
Het is wel belastinggeld uit de algemene pot waar je aanspraak op maakt. Het is de pgb'ers van harte gegund hoor, maar ik vind het niet gek dat er gecontroleerd wordt of belastinggeld correct wordt toegekend. Er zijn voorbeelden te over waarbij dat niet gebeurde. En waarom voel je je beledigd om iets wat andere mensen gedaan hebben? Overdrijven is ook een kunst.

Sirach | 22-05-15 | 10:28

Klijnsma heeft haar schaapjes al lang op het droge.
Kapitaal pand in Den Haag voor een habbekrats gekocht en zodra haar functioneren ter discussie wordt gesteld, zal ze weer naar de microfoon strompelen om toch weer als die zielige, doch lieve mevrouw gezien te worden.
Schaamteloze salonsocialist.

Desmoulins | 22-05-15 | 10:28

Mede door de EU alle reorganisaties en decentralisaties, er zo snel mogelijk maar doorheen drukken, om maar geld te besparen wat dan naar weer Brussel kan, en keer op keer gaat het mis. De zorg en hulp behoevende kunnen het uitzoeken en de verantwoordelijke krijgt een gouden handdruk en een volgende top positie in de baantjes carrousel van de politiek...

verlegenmaarlief | 22-05-15 | 10:28

Het moet beter hoor, die uitbetaling van pgb's. Maar in de huidige berichtgeving wordt wel voorbijgegaan aan het feit dat die pgb constructie zo ingewikkeld is geworden omdat mensen niet konden nalaten misbruik te maken van de regeling. Net zoals zoveel andere regels had het allemaal niet zo ingewikkeld gehoeven als mensen zich zouden kunnen gedragen.

Sirach | 22-05-15 | 10:26

per Saldo proef ik hier een persoonlijke vete tussen gehandicapten zelf ...?

Yo doe es ff duiden joh

Centauri3 | 22-05-15 | 10:22

-weggejorist-

Cuyahoga | 22-05-15 | 10:20

Wie niets beters weet te verzinnen dan de PGB-ontvangers te beschuldigen van oplichting, dus te criminaliseren, heeft helaas niet door wat er met dit landje aan de hand is. Ik ben zelf PGB'er en acht me beledigd door de ongefundeerde beschuldiging. Ook al zou er gefraudeerd worden met PGB's, dat geeft de overheid niet het recht om "maffiaatje" te spelen met volstrekt onschuldige en hulpbehoevende individuen.

t.zeefje | 22-05-15 | 10:19

Een grote, rotte, incompetente puist die de helft van je inkomen omzet in pure poep.

Muggenmepper | 22-05-15 | 10:17

Het is pure chantage. Het ontbreekt vooral aan eerlijk en deskundig toezicht. Wat is er gebeurd met al die miljoenen die scholen extra hebben gekregen voor het aantrekken van extra docenten/onderwijs-assistenten?

frisenfruitig | 22-05-15 | 10:14

Onvoorstelbaar dat deze SVB figuren niet gelijk worden aangepakt. Gelijk op t matje bij minister en spulletjes pakken. Maar ja, deze moestuinminister blinkt niet uit in daadkracht.

Bomke Halsema | 22-05-15 | 10:14

En zo rolt het kabinet verder , wat een droefenis maar, Mark blijft lachen .

slotbert | 22-05-15 | 10:13

List, leugen en bedrog, om niet te zeggen: misdaad, LOONT in dit land. Zie de enquête woningbouwverenigingen, zie de enquête Fyra en zie straks de enquête zorg en PGB. Is de verhuurdersheffing, die zowel corporaties als huurders met een kleine beurs in het verderf stort, van de baan? Nee. Rijdt er straks een HSL? Nee. Wordt de afbraak van de zorg gestopt? Raad eens!

t.zeefje | 22-05-15 | 10:13

De puinbak gaat helemaal open.
Ben benieuwd of de verantwoordelijken in Den Haag hier conclusies aan zullen verbinden. Weet denk ik het antwoord al.

pibasso | 22-05-15 | 10:12

"We zijn een ongelooflijk goed land [snik]..."

Dhr. de Wit | 22-05-15 | 10:11

Leugens, stapels leugens.

Muggenmepper | 22-05-15 | 10:11

Dit zou je niet verwachten in een beschaafd land. Zelfs in de derde wereld is de PGB beter geregeld.

Pinocchio | 22-05-15 | 10:11

Die Klijnsma gaat ook over lijken. Zij - zelf invalide - vindt maar dat alle behoeftigen naar haar moeten kijken. Zij zelf heeft haar zakken gevuld met tonnen, nee miljoenen, gemeenschapsgeld. De rest bekijkt het maar.

070 | 22-05-15 | 10:11

In een normaal land was die goedprater van een van Rijn allang weggestuurd. Hier blijft dat allemaal zitten, de oud-secretaris-generaal is een typische ambtenaar. Zeggen dat het goed gaat en goed komt, maar de realiteit is anders. Weg met deze druiloor!

Ruud5 | 22-05-15 | 10:11

Kortom: als zorgverlener ben je vogelvrij:
- anoniem (d.w.z. zonder jouw naam in het proces-verbaal) aangifte doen van mishandeling of sexuele intimidatie is onmogelijk.
- tijdelijke contracten worden na 3x niet meer verlengt, vervolgens mag je na 6 maanden terugkeren
- 0-uren contracten zijn verboden, maar in de zorg nog altijd gebruikelijk
- met veelal parttime werknemers is het onmogelijk een 'vuist' te maken tegen (mis-)management
- en als trap na mag je vooral niet je VvMU gebruiken om misstanden aan de kaak te stellen.

DutchMountain | 22-05-15 | 10:11

Er zijn misschien een hoop mensen die er misbruik van maken maar PGB helpt ook echt mensen die in hun laatste levensfase niet als nummer willen eindigen in een tehuis

HaagseSkieldah | 22-05-15 | 10:09

het is pgb is ook een een onuitputtelijke bron van fraude. dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. wederom een majeure fuck up van politici die alleen aan zichzelf denken en sinterklaas met andermans portemonnee willen spelen.

minimá-armezusvan.. | 22-05-15 | 10:08

Wie doet aangifte?

Hoe heten deze mensen die dit soort contracten opstellen en wiens handtekening van SVB staat er op.

Dit is keiharde corruptie.

Kaas de Vies | 22-05-15 | 10:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland