Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Balkenende: de tiefus voor vrouwen!

He wijf, geef mij eens geen hand!We hebben in Nederland gewoon te respecteren dat imams weigeren een vrouw de hand te schudden. Zo vindt althans onze minister president Balkenende. Jan Peter is het dan ook niet eens met minister Verdonk die vorig jaar november bijkans ontplofte toen een imam uit geloofsovertuiging haar een hand weigerde. Balkenende is van mening dat er pas een vreedzame samenleving tot stand komt als we elkaar respecteren. "Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen", aldus de CDA-premier. Volgens hem moeten zowel allochtonen als Nederlanders hiermee rekening houden. Jaja, latent aanwezig fundi-christendom dat boven borrelt noemen wij dat. Dus houdt u voortaan even rekening met dit feit als een heaumeau met z’n hoofd naar beneden van een flat komt zeilen, gewoon een stapje opzij doen dus... UPDATE: Over wormen en maden gesproken, stemt u ook even NEE! op de vraag: gaat u B&W missen, bij BvD.

Reaguursels

Inloggen

Volgens mij zit hier ergens een echo?!....

Frank Es | 17-04-05 | 16:30

Weet Balkje wel wat er in de bijbel staat over vrouwen? Precies dezelfde disciminerende onzin als in de koran! Alleen valt die enkele moslim op omdat hij 100000x in beeld komt, maar wat dacht je van die honderdduizenden extreme orthodoxe christenen die Nederland rijk is. Nou ja, rijk?!.......

Frank Es | 17-04-05 | 16:28

Weet Balkje wel wat er in de bijbel staat over vrouwen? Precies dezelfde disciminerende onzin als in de koran! Alleen valt die enkele moslim op omdat hij 100000x in beeld komt, maar wat dacht je van die honderdduizenden extreme orthodoxe christenen die Nederland rijk is. Nou ja, rijk?!.......

Frank Es | 17-04-05 | 16:26

minister verdonk verdiend meer steun het is misschien wel de enige minister die nog een klein beetje normaal denkt hier in nederland. en is nog niet kompleet gehersenspoeld door het haagse geneuzel.

dikke deur | 15-04-05 | 22:02

Denk na over een persoon die je kent.
is dat diegene waar je je vanaf wend?

Ik heb problemen met sommige Marokanen, maar niet met diegene met banen. Dus is het niet de bevolkingsgroep, maar wel die troep, die nu in de nacht......

Bij ons in het centrum, iedereen veracht en uitlacht. Lastig valt en rondbralt...?

_-w@rrIOr-_ | 15-04-05 | 21:42

Makkelijk is het praten,
over bruinhemden en onverlaten.
Discuseer nu eens met inhoud,
Wellicht dat je dan iets opbouwd.

_-w@rrIOr-_ | 15-04-05 | 21:37

ach ja je moet het van die landverraders hebben.

roelofw | 15-04-05 | 21:27

Een mooi spreekwoord, uit het Nederlands gevonden:
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Word er niet ingrepen, op crimineel zwart of wit.............
Dan zit iedereen in diepe shit!

_-w@rrIOr-_ | 15-04-05 | 21:19

Het lijkt wel of de Groote Verlichte Nederlandsche ""Multi""culturele Ghettovorming meerendeels uit moslims bestaat!
Wacht.... dat is ook zo!
Mwoehahahahahaaahaah!
Laat de Wijze Nederlandse politici maar verder sukkelen in hun eigen gelijk en zien hoever haar eigen bevolking,links en rechts, zich meer distancieert itt. het echt progressieve en multiculturele Denemarken bijvoorbeeld.
Alleen die muur rond Nederland moet er gauw komen,al is het maar om nog snellere ghettovorming en foute ideologien buiten de landsgrenzen tegen te gaan.Nederland's enige alternatief voor islamitisch socialisme is burgeroorlog.

Europa | 15-04-05 | 17:36

nu.nl [..]Justitie verdenkt een 21-jarige man van Iraaks-Koerdische afkomst uit Culemborg ervan dat hij zijn zus uit eerwraak heeft vermoord[..]De pleegmoeder zou inmiddels uit angst voor een nieuwe eerwraak zijn ondergedoken. De familie in Irak zou het haar kwalijk nemen dat zij de 18-jarige verwesterde vrouw te veel haar gang heeft laten gaan.
De zus was een niet-belijdende moslim. Zij was ongehuwd en uit een relatie met een niet-moslim was op oudejaarsdag 2004 een dochter geboren. Vijftien dagen later werd de vrouw gedood. Haar westerse levensstijl zou haar familie niet zijn welgevallen. De broer, die als asielzoeker in Nederland verbleef, zou zijn zus geregeld hebben bedreigd. In november heeft de zus daarvan aangifte gedaan bij de politie.[..]ALLAH AKHBAR!!

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 17:11

@Je Zwager 15-04-05 @ 12:24

Dat als het de gewoonte is in een land om minderjarige meisjes die in de prostitutie zijn gedwongen 100 zweepslagen met een staalkabel te geven en vervolgens te stenigen, noem jij dat geen radicalisering.
Ik begrijp het helemaal.

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 16:30

@vast goed.

Freek de Jonge heeft dat goed gezien ;-)

Karel Wojtyla | 15-04-05 | 14:56

pfff zo vermoeiend allemaal, waarom "moet je het gesprek aangaan" of "je in de ander verplaatsen"? Sommige gebruiken zijn zo klaar als een klontje en daar hoeft geen intergratie-video voor in elkaar geschroeft te worden.

Ik loop hier in Turkije ook niet bij iemand op mijn schoenen het huis binnen, terwijl dat in Nederland toch vrij normaal is. Ik doe het niet omdat het voor de mensen hier een gewoonte is je schoenen uit te trekken voordat je binnengaat. Simpel....1 keer zien, de volgende keer doen....

@Timok: de hele vergelijking met die videoclips ontgaat me... het zal wel door de felle zon :-s
En verder over respect voor vrouwen MUHHAHAHA... Wat ik hier op dit moment zie is dat alles wat vrouwelijk en buitenlands is gezien wordt als neuqbaar object en er ook op die manier gehandeld wordt. Maar misschien zijn deze heren geen moslims...

Seaudebeau | 15-04-05 | 14:51

Offtopic: zeg Karel, vertel eens, is er nu leven na de dood?

vast goed | 15-04-05 | 14:37

De noordzee is mischien wat radicaal, als we iedereen die Verdonk niet respecteert daar in flikkeren wordt het een grotere puinhoop dan aan de Normandische kust op D-day ben ik bang.

De iman heeft zichzelf buiten spel gezet, het klopt dat niemand met die man in discussie moet. Met die man kun je het niet hebben over vrije meningsuiting, wat immers het doel van die ontmoeting met Verdonk was. Hij had door de organisatoren van die discussie verwijderd moeten worden.

Karel Wojtyla | 15-04-05 | 14:25

. Ganglion 15-04-05 @ 12:52
Balkie is een slappe zak die hierover helemaal niet hoeft te discussieren.
Die Imam weet drommels goed dat het de normaalste zaak van de wereld is hier om een vrouw een hand te geven net zoals dat een vrouw geen hoofddoek hoeft te dragen.
Een discussie is geheel zinloos met zo?n randmongool, geloof is geloof die gast gaat zijn geloof niet aanpassen op Balkie lutser zijn argumenten.
Er zijn dus inderdaad twee dingen die je kunt doen zoals Balkie zegt, of je accepteert dat vrouwen in dergelijke situatie als minderwaardig behandeld worden, of je schopt die imam de tyfus kanker en dondert hem in de Noordzee.
Ik ga voor de laatste optie.

DaJudge | 15-04-05 | 14:10

Ik zou wensen dat Balkie daartegen net zo "duidelijk" het standpunt in neemt dat iemand die geen homo's wil trouwen ongeschikt is als trouwambtenaar. Dat hij een signaal naar de samenleving doet dat dit een vorm van discriminatie is die de overheid niet onderschrijft en haar employees niet toe staat.

Maar Balkie komt wel uit een fundamentalistisch nestje, en heeft om die reden vast een wat genuanceerde mening.

Staat en Kerk zijn niet volledig gescheiden helaas.

Karel Wojtyla | 15-04-05 | 13:34

Van mij mag je best voor je zelf uitmaken of je iemand een hand geeft, een stropdas draagt of onaangekondigd langskomt tijdens etenstijd. Het zijn besluiten over je gedrag die de vrijheid van anderen niet beperken. Maar je moet uiteraad dan ook niet zeuren over de consequenties.
Anders ligt het wat betreft het gedrag van de overheid en haar ambtenaren: daar kun je wel regels over opstellen. Zie de discussie over een gchrrristelijke trouwambtenaar die geen homo-stellen wil trouwen of de stagiair die binnen de rechtbank geen hoofddoekje mag dragen.

vast goed | 15-04-05 | 13:17

ik zou er toch voor kiezen om hem ipv de uitgestoken hand "den anderen wang" toe te keren.

Eskimauh | 15-04-05 | 13:15

ik vind dat iemand het recht heeft de uitgestoken hand van een minister te weigeren, maar ik vind dat de rest van de wereld dat het recht heeft hierover te zeiken. Die imam is toch verder niet de bijeenkomst uitgegooid of wat?

Pannie | 15-04-05 | 13:05

Toch grappig dat er eindeloos wordt geluld onder een topic waar geen fuck van klopt. Hierboven heb ik dat al een paar keer aangesneden, maar niemand neemt de moeite reacties van anderen te lezen. Inmiddels is er het STENOGRAFISCH VERSLAG VAN DE PLENAIRE VERGADERING TWEEDE KAMER 14 APRIL 2005:

Minister Balkenende: Wij hebben een discussie gevoerd over de handdruk. De heer Van Aartsen kwam er nog even op terug. Hierover wil ik geen misverstand laten bestaan. Wij zijn het eens over het feit dat het geven van een hand wenselijk is in de Nederlandse samenleving. Dat is geen punt; dat is een wenselijkheid. Je krijgt hierover echter een gepolariseerde discussie. Dat is ook goed, maar waarom werd die hand niet gegeven? Wat zat daarachter? Precies dat is volgens mij het verbindende punt. Over de wenselijkheid mag geen misverstand bestaan. Het geven van een hand is hier een teken van respect. In andere culturen wordt dat anders beleefd. Je kunt dan twee dingen doen: polariseren en opkloppen, maar ook het gesprek daarover aangaan. Daarom was ik zo ingenomen met het debat in Rotterdam, waarin misschien niet dit concrete onderwerp aan de orde is geweest, maar wel de vraag hoe je met elkaar omgaat. Ik vind het volstrekt terecht dat de vraag wordt gesteld wat in Nederland een teken is van respect en vertrouwen, maar ga daarover met elkaar de dialoog aan. Dat lijkt mij de beste methode van werken. Ik heb ook gezegd dat men over en weer begrip moet hebben. Als voorbeeld heb ik genoemd het geven van ruimte voor een stilte aan het begin van de maaltijd. Ook dat is een voorbeeld van het tonen van respect voor anderen. Zo zullen wij over en weer met elkaar in gesprek moeten. Het onderstreept trouwens weer de noodzaak van het belang van een interculturele en interreligieuze dialoog.
-
De heer Herben (LPF): Voordat wij speculeren over de vraag of de imam die weigerde een hand te geven, dat deed als een teken van respect, kun je je afvragen of hij in dat geval op een andere manier zijn respect had moeten laten blijken. Ik zou er geen problemen mee hebben gehad als hij bijvoorbeeld door middel van een hoofdbuiging of door de handen tegen elkaar te vouwen respect had betuigd. Dan praten wij over hetzelfde, maar nu was dat erg onduidelijk.
-
Minister Balkenende: Laten wij alsjeblieft met respect voor elkaars opvattingen omgaan. Op bepaalde religieuze bijeenkomsten is het ook de vraag of je wel of niet aan bepaalde activiteiten deelneemt. Ik hoef niet te vertellen hoe een protestant met de communie omgaat. Je kunt daar rekening mee houden. Je kunt respect tonen door aan iets niet deel te nemen, maar wel een bepaalde gang te maken. Ik zal de Kamer de techniek besparen. Probeer je eens te verplaatsen in de ander. Probeer met elkaar het gesprek aan te gaan. Ik ben het best eens met de heer Van Aartsen die zegt dat in de Nederlandse context het geven van een hand een teken is van vertrouwen, maar laten wij dan tegelijkertijd het debat niet uit de weg gaan. Mevrouw Halsema doelde daarop toen zij vroeg waarom dat is gebeurd. Laten wij daarover dan met elkaar in gesprek gaan.
-
De heer Van Aartsen (VVD): De minister-president staat dus achter zijn minister.
-
Minister Balkenende: Ik sta altijd achter de ministers. Dat is bekend. Ik sta achter uw opmerking dat het geven van een hand in Nederland een teken is van respect. Als dat niet gebeurt zoals u en ik dat voor wenselijk houden, moet wij ons afvragen wat wij daarmee doen. Dat is de volgende stap. Mijn antwoord op die vraag is dat wij over en weer begrip moeten hebben voor elkaars positie en daarover het gesprek moeten aangaan. Dat is precies wat wij doen in dit debat over waarden en normen: zaken bespreekbaar maken en bekijken hoe anderen daartegenaan kijken. De wenselijkheid is onverlet, maar laten wij dat eens verder uitdiscussiëren.
-
De heer Van Aartsen (VVD): Ik vind het toch jammer dat de minister niet ruiterlijk toegeeft dat minister Verdonk met haar handelwijze gelijk had.
-
Minister Balkenende: Ik heb hierover gezegd wat ik hierover zeggen moest.
-
De heer Rouvoet (ChristenUnie): Ik heb dit in eerste termijn ook genoemd, niet om het incident te bespreken, maar juist vanwege de waardenpluriformiteit. Ik begrijp dat de minister-president vindt dat je wel dezelfde waarden kunt onderschrijven, maar elkaar de ruimte moet laten om daar op een verschillende manier en in verschillende omgangsvormen of fatsoensnormen uiting aan te geven. Juist dat trof mij zo in het genoemde incident. Het werd meteen op het niveau van de schending van de gelijkwaardigheid getild. Volgens mij was die escalatie niet nodig. Heb ik de minister-president dan goed begrepen?
-
Minister Balkenende: De wenselijkheid van het geven van een hand blijft onverlet. Dat past bij de Nederlandse cultuur. Tegelijkertijd moeten wij de zaken bespreken opdat er veel meer begrip ontstaat. Laat ik een ander onderwerp noemen. We kennen genoeg voorbeelden van situaties waarin de Nederlandse taal niet kan worden gesproken. Daar kun je je bij neerleggen. Laat wij alsjeblieft ook dat soort zaken bespreekbaar maken. Dat is de achtergrond van hetgeen ik eerder naar voren heb gebracht.
-
De heer Verhagen (CDA): Als het wenselijk is, dienen wij ook te bekijken hoe wij een situatie kunnen realiseren in Nederland waarin iedereen op dezelfde wijze met respect met elkaar omgaat. Als het een teken van respect is, iemand een hand te geven, is het wenselijk dat ons integratiebeleid en onze discussies tot gevolg hebben dat iedereen dat ook doet.
-
Minister Balkenende: Die woorden van de heer Verhagen onderschrijf ik.
-
-
Balkie vindt dus dat je met de imam in gesprek moet gaan, hem moet uitleggen dat we in Nederland elkaar de hand schudden en dat vervolgens de imam dit dan alsnog wel zal doen?

Ganglion | 15-04-05 | 12:52

Tja, past misschien niet in het rijtje, maar blijf het treurig vinden. Overigens vind ik niet dat die ander punten wel de schuld is van Marokkanen. Nederlanders zijn zelf te laf. We zouden eens een voorbeeld moeten nemen aan de Fransen, die pikken namelijk geen slap gelul van politici

Je Zwager | 15-04-05 | 12:51

@Timok
Groot probleem voor mij is: Als ik in een ander land ga wonen waar het als onbeschoft wordt gezien om (vrouwen) een hand te geven zal ik mij hierop aanpassen (een van de redenen waarom ik nooit in 'zulk soort' landen zou gaan wonen). Ik zou nooit de arrogantie hebben om respect te eisen voor mijn cultuur en overtuigingen in een land waar ik naar toe gekomen ben.

Schildpad | 15-04-05 | 12:49

Zwager die andere punten kan ik me nog wel iets bij voorstellen.

Pannie | 15-04-05 | 12:39

Pannie: Al die andere punten wel dan?

Je Zwager | 15-04-05 | 12:35

Uitkeringsbestand als in ww of bijstand? In dat bestand zul je me niet tegenkomen :-)

Je Zwager | 15-04-05 | 12:33

@Timok
Het respect van de moslim tegenover de vrouw (europese dan) heb ik een paar jaar van dichtbij kunnen meemaken in jullie geliefde Saoedi Arabie. Weet je wat dit is ? Op vrijdagmiddag met een zooitje in een auto naar het stukkie strand rijden waar de europeaan met zijn familie zit en zich dan met zijn allen in de auto zitten aftrekken. Het respect van de moslim tegen zijn eigen soort vrouw is dat ze bij de schapen en geiten achter in de laadruimte van de pick-up truck moet zitten. Niet dat er geen ruimte was in de cabine, daar zat niemand in. Ik heb er zelfs nog foto's van gemaakt. Lult dus niet over het zogenaamde respect van moslims tegenover vrouwen.
Maar je zal wel komen dat dit niet de echte moslims zijn.

cousin | 15-04-05 | 12:33

JeZwager en dat is de schuld van de Marokkanen ofzo?

Pannie | 15-04-05 | 12:32

Respect is Disco
Disco is Dood
Respect is Dood
QED

Eskimauh | 15-04-05 | 12:28

Respect is een penozewoord en is tegenwoordig synoniem met angst.

Lucifer | 15-04-05 | 12:27

Ik zeg maar een ding tegen me zwager: www.fiv.uwv.nl/. Mag ik even je sofinummer?

Eskimauh | 15-04-05 | 12:26

TRSS: In mijn definitie niet. Radicaal is mijn inziens voorbij hetgene wat in gewoonterecht acceptabel is.

Pannie: Waarom niet? Ik vind dat namelijk wel treurig. Deze inkomensgroep is namelijk de afgelopen jaren het meest getroffen wat betreft de koopkracht.

Je Zwager | 15-04-05 | 12:24

Zwager dat van dat buiten alle regelingen vallen had je er beter niet bij gezet...

Pannie | 15-04-05 | 12:13

Timok was jij je kleren nog steeds met zand? ;)

Pannie | 15-04-05 | 12:10

@Je Zwager 15-04-05 @ 11:56

Definieer eens het begrip radicalisering. Kan een godsdienst of levensovertuiging in zichzelf niet al radicaal zijn?

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 12:06

Eskimauh:
Ik ben het in grote lijnen met je eens. Ik denk alleen dat het een grote groep die betreft die gelooft en dat daarvan een kleine groep radicaliseert, dit zonder afkeuring van die grote groep. Het neigt zelfs dicht tegen instemming aan.

Je Zwager | 15-04-05 | 11:56

Is mijn begrijpend lezen zo slecht, of spreekt Herr Balkenende zichzelf tegen? Men moet respect hebben voor andere, en moet zich aan de Nederlandse normen houden.("Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen", ) Het is dus OK als die imam te stom is om een vrouw een hand te schudden.

Dude heb je eten | 15-04-05 | 11:46

@zwavelstok: Jah man... tuurlijk... jij niet dan...
@me zwager... tuurlijk het is achteraf bekeken snel aan te wijzen (en derhalve te generaliseren) dat jouw opsomming de doorslag heeft gegeven in bepaalde situatie. Ik ontken zeker niet dat dit de koers heeft veranderd van hele werelddelen; echter de menselijke genetische programmatuur laat geen andere kans dan zich aan te passen aan de steeds veranderende omgeving en trachten het evenwicht op te zoeken. Schokken als degene die je opnoemt kunnen slechts achteraf bekeken en beoordeeld worden. Dat het verkrijgen van evenwicht geen jaren, decennia maar eeuwen of millenia duurt en dat problemen voortduren is slechts van ongeschikt belang. Radicalisme is slechts een signaal dat er in de perceptie van de mens iets mis is en nog steeds ben ik van mening dat slechts een zeer kleine groep deze mening deelt en er koste wat het kost achter zal blijven staan.

Eskimauh | 15-04-05 | 11:45

@Timok 15-04-05 @ 11:12

"RESPECT WANT HET IS ZIJN GELOOF."

Dit is volkomen bullshit. Het maakt dus niet uit wat "het geloof" beweert? De neonazi met z'n pica op een van de vorige topics zei dat het Nazi gedachtengoed zijn geloof is. Dus volgens jou moeten we daarom respect voor hem opbrengen?

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 11:43

Timok:
Een paar dingen.
1. Er wordt niet gesproken over vrouwenhaat, maar over geen respect tegenover een (vrouwelijke)minister. In NL is het namelijk de beleefde gewoonte om mensen een hand te schudden als deze mensen hun handen uit steken. Jij schudt ook handen terwijl het niet mag van je geloof dus wat wil je nou eigenlijk zeggen?
2. Hoewel ik echt mijn best doe kan ik geen verband vinden in het weigeren van een hand en vrouwen die zich laten betasten in videoclips. Voor deze vrouwen is dat een carriere.
3. Ja de imam is vrij om een geboden hand te weigeren. Deze discussie is de consequentie van die weigering. Ik vind het namelijk schandalig dat hij ALS ENIGE van de aanwezige mannen die hand weigerde. Ik zie dat als een provocatie. Waren die andere mannen immer ook geen moslim?
4. Waarom halen jullie moslims altijd de joden erbij? Het interesseert me geen hol wat hun geloof wel en niet vind. Het wordt pas actueel als ze met dat geloof anderen provoceren.
5. Weet je wat ik triest vind? Dat alle oude volksbuurten in Amsterdam er tegenwoordig als sloppenwijken uit zien, dat kleine Marokkanen zonder rede mijn zwangere vriendin hebben uitgescholden (over respect gesproken), dat 3e generatie allochtonen geen fatsoenlijk Nederlands spreken, dat wat anderen geloven mij opgedrongen wordt, dat er een stille tocht wordt gehouden voor een overvaller, dat ik met een modaal inkomen buiten alle regelingen val... zal ik nog even doorgaan?

Je Zwager | 15-04-05 | 11:41


Als je in dit land iemand's hand weigert heb je of hele vieze handen, een besmettelijke vorm van wondrot of je hebt geen respect voor degene die je de hand rijkt. Zo zijn de mores in dit land, dat weet Verdonk en dat weet de iman of dat had hij moeten weten. Daar komt gelukkig geen religie aan te pas.

Wist de iman het niet, dan getuigt dat mijns inziens van een algeheel disrespect voor het "thuisland" van zijn toehoorders en aanhangers.
Wist hij het wel, dan getuigt het van een algeheel disrespect voor de persoon Verdonk en de normen en waarden van dit land..

Kortom ik kan het echt niet anders uitgelegd krijgen dan dat het disrespect is. Religie zou toch ondergeschikt moeten zijn aan respect voor anderen, anders zit je al snel op discriminatie hoor.

Karel Wojtyla | 15-04-05 | 11:27

. zwabbah ik wou je nog zeggen dat je teveel onzin lult. Honden en dat is wetenschappelijk bewezen als ze aan je kleren likken dat er een soort bacterie is wat alleen na 7 keer te hebben gewassen met zand en dan in de wasmachine pas eraf gaat. Klinkt raar maar is waar.
En over huisdieren uit je buurt halen vind ik gewoon bullshit. Zelf als moslima heb ik een kat van een paar jaar oud.
Ben er gehecht aan en vind het een schat van een dier.

Timok | 15-04-05 | 11:16

. Je Zwager ik vind het triest dat je alleen de gedeelte die jij leuk vind om te lezen te kopieeren en dan te plakken.

Ik had het erover dat handschudden van een vrouw of je het wil of niet niks met vrouwenhaat heeft te maken. Ons geloof verplicht ons om de vrouw te respecteren.
En over de vrouwen in de clips heb ik als voorbeeld genomen. Omdat jullie het iedere keer hebben over vrouwenhaat en respect. Wat is nu het verschil tussen de imam die geen hand wou schudden en de vrouwen die zich vrij laten betasten??
Ik zie geen verschil. Hij heeft de hand niet geschud van mevr.Verdonk omdat hij vrij is in wat hij doet en die vrouwen laten zich betasten omdat ze het leuk vinden.

Bij de Joods gemeenschap mogen vrouwen ook velen dingen niet. Zoals bij feesten, bruiloften bijv. mogen vrouwen en mannen niet gemengd met elkaar zitten. Vrouwen zijn verplicht om een doek te dragen en anders scheren ze hun hoofd kaal en doen ze een pruik. Mannen mogen ze ook geen hand geven. Moet ik nu ook Nova,netwerk, de telegraaf enz. erbij halen en ze voor belachelijk uit gaan maken. NEE, ik respecteer het omdat het hun geloof is.

Een priester mag nooit trouwen. Moet ik ze ook uitmaken voor aardappelzakken en domme ezels. NOPE.
RESPECT WANT HET IS ZIJN GELOOF.

En met respect kom je veel verder.
Het lijkt mij juist leuk om die culturen en geloven beter te leren kennen. En gewoon met elkaar om te gaan.

Timok | 15-04-05 | 11:12

Volgens mij is die eskimauh zwaar stoned

Lucifer | 15-04-05 | 11:05

Edit @myself

"of" ons heden= "om" ons heden

style.councillor | 15-04-05 | 11:02

Ik moet eerlijk toegeven dat de clips op TMF en dergelijke muziekzenders nou ook niet echt getuigen van veel respect tegenover vrouwen. Dat er verder vooral belabberde muziek wordt gepresenteerd, doet mij dan ook meestal snel de zapper ter hand nemen.
@Eskimauh; Best leuk om te dromen inderdaad. Wordt ik ook vaak van beschuldigd. Als je het echter over het menselijk ras hebt, zijn de evenwichten waar jij het over vaker wèl dan niet ontstaan door de militaire superioriteit van de ene partij over de andere. Ik noem de superieure creativiteit (niet intelligentie) van de Homo Sapiens over de Neanderthaler. De militaire tactiek van de Romeinen. De wapens van staal en de dodelijke virussen van de Spanjaarden in Zuid-Amerika. De produktiecapaciteit van de Verenigde Staten & Sovjet-Unie inde tweede wereldoorlog. De militaire technologie van de V.S. in het huidige wereldbeeld. (Oh ja; niet te vergeten het protectionistische economisch beleid dat ze hanteren) En zo kan ik nog wel even doorgaan. Van een samensmelting zonder katalysator in de vorm van onderdrukking en een daarna ontstaan vreedzaam evenwicht is nog maar zelden sprake geweest. De meeste problemen die in de middeleeuwen al voor massale oorlogen zorgden, bestaan nog steeds. Gandhi, Boeddha, Jezus en een enkele verlichte ziel hadden de oplossing: Geweldloosheid tot in het extreme. Eens kijken of jij ook zo sterk bent als je er onvrijwillig een paar ritssluitingen hebt bijgekregen. Ik waag het te betwijfelen.

houdoe en bedankt! | 15-04-05 | 11:02

Eskimauh:
Jij gelooft dus in een happy end.. no such luck.

Je Zwager | 15-04-05 | 11:00

mannen. als jullie on Saudi-Arabie zitten, kussen jullie dan ook andere kerels op de mond als verwelkoming? dat is daar heel gewoon...

pater | 15-04-05 | 11:00

@eskimauh

In de geschiedenis (= onze toekosmt), comprimeerd het huidige heden tot een voetnoot. Zo is de berichgeving over de eerste en zelf de twee wereldoorlog als aan it fenomeen onderhevig. Nuances worden aangebracht, alles wordt gerationaliseerd en door latere generaties
"begrepen".

Wat paleonthologie betreft, heel klinisch graven wij nu TRexen uit (zie ook kakbouter.web-log.nl/ => onderwerp Jurasic park; fotoserver deels plat nu helaas) en weten we haarfijn te verklaren hoe, wat en wanneer deze beeesten geleefd hebben, alsmede ze uitgestorven zijn.

De toekomstige paleontologen zullen zich nog oms bescheuren, zo er als iets terug te vinden zal zijn of ons heden maar even te relativeren.

style.councillor | 15-04-05 | 10:59

@ TRSS Evenwicht in: man-vrouw, rijk-arm, noem maar op. Evolutie wordt door mensen als geleidelijk ervaren, echter Evolutie vindt plaats als een schok gevolgd door een periode van het hervinden van het evenwicht. (bijv. Industriele revolutie).
Alle tegenstellingen zullen uiteindelijk resulteren in utopia, totdat er weer mensen een paradox ontdekken en op zoek gaan naar het evenwicht

Eskimauh | 15-04-05 | 10:56

In de reactie van Timok komt naar voren dat zij haar interpretatie van respect als de norm ziet. Maar voor het bekritiseren van het weigeren van de hand geld iets soortgelijks (afhankelijk van wat de ware reden van de weigering was).

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 10:55

Inderdaad, die vrouwen in "westerse" clips kiezen er gewoon zelf voor en worden daar voor betaald.
Als ik iemand niet mag geef ik hem ook geen hand en dat heeft niets met geloofsovertuiging te maken hoor!

Lilith | 15-04-05 | 10:47

@Eskimauh 15-04-05 @ 10:32

Evenwicht waarin?

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 10:37

Timok 15-04-05 @ 10:19

"Het heeft ermee te maken met respect. Ik als moslima geef zelf mannen ook een hand hoewel het niet is toegestaan en ik verplicht ben het te weigeren."

Met andere woorden, deze imam had dus geen respect voor Verdonk?

En bespaar me je bekrompen visie op "westerse" clips. Als die vrouwen zichzelf willen laten betasten dat is dat hun vrije keuze. En als wij daarna willen kijken ook. Pak anders lekker een enkeltje Iran.

Je Zwager | 15-04-05 | 10:36

In een eeuw waar steeds meer zal blijken dat de Koran en de Bijbel gebaseerd zijn op gemeenschappelijk voorouderlijke publicaties en we dus in plaats van ons te richten op de verschillen in beide culturen ons zullen gaan richten op de overeenkomsten zal ook blijken dat beide boeken verkeerde interpretaties hebben van de vrouw. Alle belangrijke golven in de afgelopen eeuwen hebben zich gericht op het creeren van evenwicht (equilibriumtheorie). Ik kan me niet voorstellen dat op GS mensen rondlopen die niet snappen dat er uiteindelijk een evenwicht zal ontstaan. Mensen in beide culturen die ervoor strijden om het evenwicht uit te stellen zullen uiteindelijk het onderspit delven.

Eskimauh | 15-04-05 | 10:32

@Timok 15-04-05 @ 10:19

Het woord respect is een begrip dat vatbaar is voor vele interpretaties en de discussie weinig goed doet. Iedereen geeft er zijn eigen betekenis aan. Dit soort begrippen verhullen de achterliggende waarden. Maak die expliciet. Het gebruik van een woord als respect is een zwaktebod.

dictionary.cambridge.org/define.asp?ke...

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 10:29

s'lands wijs s'lands eer. Wij zijn zo langzamerhand niet wijs.

Lucifer | 15-04-05 | 10:28

Respect heeft geen zak te maken met handen schudden of u en mevrouw zeggen tegen wie dan ook, respect zit in je hele handelen en de totale manier van omgang. Als die immam Verdonk wel een hand had gegeven en direct erachteraan de Detol had gegrepen had ze nog geen respect gehad.
En voor alle reaguurders die altijd en overal homo's bij moeten halen, get a life als je eigen leven zo saai is dat het de moeite van het vermelden niet waard is

Thygros | 15-04-05 | 10:27

@Thereal: handen schudden is een compleet overtrokken en archaische handeling. Het heeft totaal geen doel, levert ook totaal niets op. Het onderliggende doel is veel belangrijker: laat zien dat we gelijk zijn (=interpretatie Verdonk). De imam wil helemaal niet laten zien dat hij gelijk is met Verdonk (hij kent het mens niet eens). Wij gaan met onze kleinzerige geest ervan uit dat hij zich boven haar stelt, echter ik denk dat hij zich zelf lager dan haar voelt, echter om geen gezichtsverlies te lijden mag en kan hij dit niet laten zien (immers de Koran zegt anders). Zijn theologische uitgangspunten en een eeuwenlange angst voor machthebbenden hebben hem in een situatie gedwongen waar hij niet uitkomt. Hij koos om geen hand te geven en wij interpreteren het als arrogantie.

Eskimauh | 15-04-05 | 10:25

@ 15-04-05 @ 02:30

Ben jij Bart? Zet er anders even een linkje bij.

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 10:23

Waah gaat 't nÂh helemaal ovûh, kappûh nÂh !. ovûh een paar Heaumeausuele Immameloes die 't verrottûh om zich aan 's lands zeden en gebruiken te houden.
Bij wijze van dat je zeg, goh een Opstekagtje hiehbij de verkoghte cuhgsus etikettuh Arabisch.
Opdat wei uhn beschaef volluk zijn.
--------------------------------------
De Arabische mores bestaat uit een mix van fundamentalisten en moderne, liberale inwoners. Toon in ieder geval nooit de onderkant van uw schoen.

Toon nooit onderkant schoen
Vermijd het tonen van de onderkant van je voet of schoen, dit wordt als het allerlaagste en vieste deel van het lichaam. Wijs dus ook nooit iets aan met je voet.

Rechts heeft de voorkeur
Gebruik bij voorkeur altijd je rechter hand. Eet met rechts, geef geschenken, businesscards en contracten met rechts.

Fysiek contact
Wanneer men een gesprek voert staan Arabische mensen over het algemeen dichterbij dan westerse mensen. Het publiekelijk vertonen van affectie wordt echter niet overal geaccepteerd.

Houd huisdieren uit de buurt
Krijgt u Arabieren op bezoek, houd huisdieren dan bij ze uit de buurt. De meeste Arabieren willen niet in contact komen met dieren. Helemaal niet als het gaat om honden.

Geef nooit een Arabische vrouw een hand als zij niet eerst haar hand uitsteekt
Oogcontact is zeer belangrijk. Staren wordt dan ook niet als onbeleefd ervaren
Fotografeer nooit mensen zonder hun toestemming.

zwabbah | 15-04-05 | 10:22

Blij dat sommigen van de mensen die gereageerd hebben op de bovenstaande tekst toch met verstand hebben gereageerd.

Het weigeren van een hand heeft niks te maken met vrouwenhaat integendeel. Het heeft ermee te maken met respect. Ik als moslima geef zelf mannen ook een hand hoewel het niet is toegestaan en ik verplicht ben het te weigeren.

Over respect voor vrouwen heb ik een vraag aan degene die het met mevr. Verdonk het mee eens zijn over vrouwenhaat en respect. Is respect waar jullie het over hebben wat er tegenwoordig in de westerse clips gebeurd een vrouw die halfbloot word gefilmd met mannen die haar lichaamsdelen betasten. Is dat tegenwoordig vrouwenrespect. Kijk hoe die vrouwen worden behandeld. ik zou graag antwoord op mijn vraag willen hebben.

Timok | 15-04-05 | 10:19

@sc (2): als je onze situatie vergelijkt met wat de paleontologen de 'first human-evolutionary battle' noemen (het "gevecht" tussen cro-magnon en neanderthaler) weet je dat uiteindelijk tot samensmelting zal worden worden overgegaan. In mijn positivistische blik zullen de beste eigenschappen van beide volkeren uiteindelijk overleven. Er is in de evolutie nog nooit een kleine groep geweest die uiteindelijk een grotere groep heeft kunnen overleven.

Eskimauh | 15-04-05 | 10:17

Deze hele discussie maakt bij mij alleen maar hele nare gevoelens los. Bosnie lijkt ineens erg dichtbij.

Je Zwager | 15-04-05 | 10:13

@sc: er heeft zich in de geschiedenis nog geen situatie voorgedaan waarin twee grote maatschappijen met verschillende beelden samensmelten. Sommigen noemen het de "kruistochten revisited". Het feit blijft dat wat wij evolutonaire ontwikkeling noemen (=onszelf) uiteindelijk wellicht geen ontwikkeling kan zijn. Het is namelijk pas achteraf te meten wat nu evolutie was en wat niet.
Samensmelting van beide maatschappijen en de uitwassen hierin (fundamentalisme, radicalisme) is onmiskenbaar een sociologisch verschijnsel dat wij hier zelf (omdat we er midden inzitten) als enorm belangrijk ervaren; echter de geschiedenisleraren over een x-aantal jaren zullen dit wellicht zien als "opstartproblemen". Het feit blijft dat je de fundamentalistische houding van de spreekwoordelijke geitenneuquers uit moslimlanden steeds verder radicaliseerd en je eigen mening hierover steeds meer als waar ervaart je de afstand vergroot. De maatschappelijk zwakkeren vallen als eerste in deze 'manhole'. De zichzelf respecteren en nadenkende elite zal door haar kritische houding later vallen, echter door de veelheid aan communicatiemiddelen steeds groter deel van de bevolking met zich meetrekken.

Eskimauh | 15-04-05 | 10:12

Sommigen onder ons geloven weldegelijk in het toekeren van de andere wang, opkomen voor de zwakkere medemens en hechten bijvoorbeeld naast de carnaval ook nog een ander belang aan de vastentijd. Verder klinkt het allemaal erg redelijk maar laten we eerlijk zijn; als de cultuur van een bepaald land jou zo tegenstaat, dan ga je er toch niet naartoe emigreren. Je hoort mij niet over het weigeren van een hand. Fysiek contact ligt nu eenmaal erg gevoelig in sommige culturen en dat kan ik best begrijpen. Het blijft wel een feit dat niemand bepaalde extreme elementen dwingt om in dit land te blijven. Als het je niet bevalt, dan vertrek je toch gewoon. Eens kijken of je daar ook zo makkelijk de vrije meningsuiting kunt misbruiken voor homofobische kletspraat etc. Ik zie mezelf al bepaalde bijbelteksten uit het oude testament letterlijk interpreteren om daar vervolgens mijn asociale gedrag mee goed te praten. Zit ik zo op een kamer met kussentjes tegen de muur. (Wel gratis dus misschien moet ik er toch maar eens over nadenken) De grens tussen vrije meningsuiting en extremisme is soms moeilijk te trekken.

houdoe en bedankt! | 15-04-05 | 10:07

Een maatschappij die vrijheid hoog in het vaandel heeft (en de westerse democratieen beweren dat toch te hebben) laat ook ruimte voor verschillen in normen en waarden en gebruiken. De vraag is: welke normen en waarden zouden als basis moeten dienen om, ondanks de onverenigbare cultuurverschillen, toch vreedzaam met elkaar samen te leven. Hoort het schudden van handen daar ook toe?

TheRealShowstopper | 15-04-05 | 10:02

@ Eskimauh 15-04-05 @ 09:51
"Qua intrinsieke motivatie en geloofsovertuiging (de overgang tussen geloofsovertuiging en levensovertuiging) lopen de moslimlanden ver op ons vooruit."

Het is maar wat je vooruit lopen vind,je zou het ook een gebrek aan zelfreinigend evolutionair vermogen kunnen noemen, waardoor zij (de fundi's) zich in bepaalde omstandigheden zeer sterk kunnnen manifesteren, maar zich onvoldoende zullen aanpassen aan gewijzgde omstandigheden.

Dat zie je dus nu al gebeuren in omgevingen / omgevingsfactoren welke fundi-moslims niet zelf geschapen hebben, hier hebben zij vanuit hun starre visie en houding moeite zich te handhaven, met vaak nog meer siociaal introvert groepsgedrag tot gevolg.

style.councillor | 15-04-05 | 09:58

Allereerst ben ik het met Pim Fortuyn eens dat we inderdaad te maken hebben we een groeiende kloof tussen een radicaal en in westerse ogen achtergestelde moslimcultuur. De geschiedenis van West-Europa (incl die van de VS) heeft zich na de Verlichting geheel in sneltreinvaart naar een rationelere maatschappij ontwikkelt. Er zal altijd een kloof bestaan tussen een hechte maatschappij waarbij de scheiding van kerk en staat de enige oplossing voor tal van problemen wordt gezien en eentje die er absoluut nog niet aan toe is. Vanuit het oogpunt van de nederlandse maatschappij zijn de moslimlanden achterlijk; echter alleen indien je alleen de theologische uitgangspunten neemt. Qua intrinsieke motivatie en geloofsovertuiging (de overgang tussen geloofsovertuiging en levensovertuiging) lopen de moslimlanden ver op ons vooruit. Onze eigen kritische blik zal ons derhalve fataal kunnen worden; wij zien geloof niet meer als heiligmakend en hebben helaas geen alternatieven meer. Moslimlanden zullen slechts overgaan naar nieuwe geloofsovertuigingen (en dus levensovertuigingen) als zij een geschikt alternatief hebben gevonden. Een maatschappij van McDonalds, Pepsi en Microsoft zal helaas hierin niet passen.
Overigens snap ik Balkenende wel: Verdonk radicaliseert (= de zondebok) en Balkenende probeert beide partijen weer bij elkaar te krijgen.

Eskimauh | 15-04-05 | 09:51

Zoals gebruikelijk is meneer Balkenende weer eens wijzer dan de meeste reaguurders hier - en onze socialistische en pseudoliberale vrinden. Vrije meningsuiting gaat voor, en het niet-handenschudden kan daaronder vallen. Zou geen punt van discussie mogen zijn.

Guido | 15-04-05 | 09:46

Het begrip van Balkenende komt natuurlijk voort uit zijn eigen hypocriete zwartekousenversie van het Christendom, waarin opkomen voor de zwakkere medemens betekent dat je bijstandsmoeders de goot in helpt en "gij zult niet stelen" geen betrekking heeft op je VVD-coalitiepartners. Leerplicht dient bovendien ook zeer selectief te worden toegepast. Ook wordt in sommige regio's van Nederland de opinie van de Taliban gedeeld dat er op zondag geen muziek mag worden geluisterd. Ik hoorde de "prodigy" Maxime Verhagen op de radio nog zeggen dat het opkomen voor normen en waarden dus vooral bestond uit het uitzetten van je laptop en eens gezellig met je gezin om de tafel samen een maaltijd nuttigen. Dat lijkt me een erg persoonlijke beleving van ons Maximeke. Kunnen wij er wat aan doen dat zijn kids liever met een zak chips op hun kamer zitten dan aan tafel naar het gezwets van pa te moeten luisteren?
J.P. tegen Samir; "Ooooh, dus jullie gebruiken echt grote stenen voor dat stenigen zodat het toch wat sneller gaat? Dan denk ik dat we daar maar gewoon begrip voor moeten hebben."
Ik heb alle begrip voor integratieproblemen, maar dan betreft het wel mensen die hier nét aankomen; niet mensen die hier geboren zijn en verdomme net zo goed een kaaskop zijn als ik. Hoor je ooit verhalen over massale vechtpartijen tussen Chinezen en Lonsdale jongeren? Ik ken Ethiöpiers en Georgiërs die na 2 maandjes hier in Nederland de taal beter beheersten en meer kans hadden op de arbeidsmarkt dan vele "allochtonen" die hier in Nederland zijn geboren. En dat zijn echt niet allemaal universiteitsstudenten. Je moet eens proberen om met een groepje Nederlanders naar een Islamitisch land gaan (laten we zeggen Jemen), een kerk neer te zetten en vervolgens je kids zich schuldig te laten maken aan openbare geweldpleging en drugshandel. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat de sociaal werker die dan wordt opgetrommeld een groot slagzwaard bij zich heeft.

houdoe en bedankt! | 15-04-05 | 09:37

Alle Imams moet Balkenende een hand geven.

En Balkenende moet ze nooit meer teruggeven.

[Go, Rita]

filter | 15-04-05 | 09:22

@.. zapper nee hij is vast ingezet om de volgende pagina van de strip in te kleuren, daar het inmiddels meer dan zeven wekengeleden is dat de laatste pagina uitkwam...... **snik**

Carpa | 15-04-05 | 09:20

ik vind het ook een smerig gebruik dat handenschudden, tenzij iedereen vanaf nu zijn reet afveegt met links.

Tubifiks | 15-04-05 | 09:17

offtopic, is pritt stift ingedroogt en weggeflikkerd?

..zapper | 15-04-05 | 09:16

@ SVEFF

"Maar als zoiets kleins als een hand geven al zo'n onwijs groot probleem is, hoe gaan we dan ooit de echte problemen oplossen?"

Lijkt me juist het begin van de oplossing van het probleem....

Derhalve | 15-04-05 | 09:13

Tsja, even een aanrader van de boekenclub, voor eenieder die zich wil verdiepen in de economische, sociale, en geopolitieke ontwikkeling over dit onderwerp (vnl.gelieerd aan aardolie):

'the hydrogen economy' van Jeremy Rifkin. Top boek (zo'n ding met allerlei papieren bladzijden en inkt die letters vormen).

Gielos | 15-04-05 | 09:11

@Balkenende: 'Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen'

Ok, dus als moslims het gebruik hebben niet verwanten geen hand te schudden, dan neem ik dat over en maak ervan dat ik niet verwante moslims geen hand geef. En volgens Balki houd ik me dan netjes aan alle geldende normen en waarden.

Lijkt me niet dus. Het is, zoals al een paar keer eerder gezegd, een kwestie van respect. Dit respect moet van twee kanten komen en als zo'n moslim met smetvrees ofzo het niet over zijn hart kan verkrijgen om een niet-verwant de blote hand te schudden, dan doet hij er toch een handschoentje overheen :)?

akela | 15-04-05 | 09:10

@ zum kotsen

ik geef je gelijk dat het fundi-christendom van vandaag (!) niet de geweldadigheid heeft van de islam fundi's. Waar de westerse wereld eind 14/15de eeuw langzaam uit de donkere eeuwen trad, juist door een stevig ingezette secularisering, bleef de destijds superieure islamitische (eigenlijk beter gezegd arabische) cultuur achter: de staat, het volk, de wetenschap, alles stond (en staat nog steeds) in dienst van god. Het heeft door de eeuwen heen geleid tot een omgeving waar zelfkritiek en herdefinieren van eigen cultuur onmogelijk waren. Met als gevolg de gigantische economische achterstand van vandaag in die regio.
Mensen die niets te verliezen hebben (geen welvaart) en bovendien niet in staat zijn om zaken te relativeren, of in perspectief te zien, zijn intens gevaarlijk, waar ook ter wereld, welk geloof dan ook.
Eergisteren was dat het nationaal socialisme, gisteren was dat het communisme, vandaag de islam fundamentalisme, en morgen???
Het gaat niet om de Islam an sich, maar dat er in de arabische cultuur, van binnen uit, de "Luthers", "Calvijnen" en "Erasmussen" opstaan, en sterk gaan nadenken hoe de islam WEL vreedzaam in deze wereld kan overleven. Het doodknuffelen van arabieren door de huidige nederlandse politiek (bv. positieve discriminatie) helpt daar geen donder aan.

Gielos | 15-04-05 | 09:04

Is Balkje wel fris in zijn playmobile-hoofdje?
Respect komt van 2 kanten, in Japan buigen de mensen naar elkaar en o.a. in Holland schudden we elkaar de hand. Als die baard in die jurk respect had voor zijn gastland (hoe lang woonde die hier ook al weer?!?!) had ie de hand geschud. Kan me niet voorstellen dat Allah je straft voor het respecteren van je medemens.(ervan uitgaande dat Allah echt bestaat voor sommigen)

Baard en zijn vrienden bepissen zichzelf waarschijnlijk nu van het lachen!

Seaudebeau | 15-04-05 | 08:57

GVDGVDGVDGVDGVD WTF kan iemand dhr playmobiel potter een lesje geven van zijn eigen normen en waarden, die idioten lachen weer in hen vuistje.

Lucifer | 15-04-05 | 08:51

BALK+ELLENDE
ongezien de typhus
en loop ook maar effe lekker leeg

endeldarm | 15-04-05 | 08:50

"ik heb meer vertrouwen in hoeren dan in de politiek. Hoeren doen gewoon wat ze beloven" (quoot H. Westbroek)

Toerist Remkes | 15-04-05 | 08:49

@Fleischbaum

Zie: www.rtl.nl/actueel/barendenvandorp/hom...

Wellicht weer een goed moment om de roze bussen in te zetten? 50 Personen in een roze shit bij Henk en Frits met de tekst: ZIJN JULLIE ER NOG??? OPROTTEN DAN !!!!

WhYnotDanWel | 15-04-05 | 08:25

@ Gielos

Dat fundi christenen zich niet zo gewelddadig gedragen als fundi moslims komt niet door het tegenwicht van ?lichtere? stromingen in de christelijke wereld. Fundi christenen zijn geneigd de wereld in 2 kampen te verdelen: ?wij? vs. De ?zondige wereld? om zich vervolgens uit die wereld terug te trekken in kleine enclaves als Staphorst. Er wordt dus volledige afzondering gezocht en er is totaal geen neiging om te gaan vechten tegen ?de heidenen?.
Kijk ook naar de Amish in Amerika: zelden zo?n stelletje christenfundamentalisten gezien, maar niemand die er last van heeft, want ze trekken zich terug in hun eigen groep en zonderen zich compleet af van de rest van de wereld. Ze zijn categorisch tegen geweld en weigeren dus te vechten in welk leger dan ook.

Dan de fundi moslims: die verdelen de wereld ook in 2 kampen, maar het verschil met de christenen is dat ze wel een oorlog tegen de zondige wereld willen beginnen. En daarbij zijn alle middelen geoorloofd, dus een bus vol schoolkinderen is een even legitiem target als een colonne militairen. De Arabische jankcultuur van elke eigen verantwoordelijkheid ontkennen en altijd ?de ander? de schuld geven helpt ook niet echt om eens wat aan kritische zelfreflectie te doen.

zum kotzen | 15-04-05 | 08:14

@fuckje, daar krijgen ze criminelen tenminste nog de bak in. Hier moet je eerst half nederland terroriseren, en dan nog krijg je maar een dagje plantsoen schoffelen.

MacManiac | 15-04-05 | 08:11

@fuckje
Dat is maar voor 1 dag, morgen zijn ze weer terug in de bajes.

cousin | 15-04-05 | 08:02

Koning Mohammed van Marokko heeft 7200 gevangenen vrijgelaten, gratie verleend. Waarom? Omdat zn zoontje van 2 jaar Moulay el hassan BESNEDEN is!!!!
(bron:nos-teletekst)
Ik voeg hier niets aan toe, ben bang voor een ban...

fuckje | 15-04-05 | 07:55

O ja en respect heeft wederkerigheid. Als ik een moskee bouw op IJsland dan pas ik mij toch aan in mijn rituelen aan de bevolking daar ter lande. Lijkt me zo. Dat ziet staatsman Balkenende even over het wereldvreemde hoofd. Why not ...

Starf*cker | 15-04-05 | 07:46

@Squire Ik wil niet flauw zijn, maar volgens mij heeft de grote staatsman Brinkhorst in zijn periode als staatssecretaris BuZa in het kabinet Den Uyl van Ceausescu tot de Sjah van Perzie op de in die landen gebruikelijke wijze omhelst. Een politicus is nou eenmaal per definitie iemand met een rubberen ruggegraat.

Starf*cker | 15-04-05 | 07:43

Balkenende is typisch een man met minder normen en waarden dan de gemiddelde bewoner van dit land.
Hij weigert ook categorisch eerst te denken en dan te brabbelen.

succesvol | 15-04-05 | 07:42

Wie wil er nou eigenlijk een imam de hand schudden?

HiJack | 15-04-05 | 06:03

Heeft zijn vrouw hem al kapot geschoten?
Bij beetje snelweg vind je tegenwoordig al en Glockje kan geen moeite zijn..
Wel als je met een dergelijke lutser de boot in stapt zit het ook niet geheel top met je eigenwaarde dus zo'n vaart zal het ook weer niet lopen.
Hij gaat dit publiek wel terug nemen neem ik aan trouwens? Hoewel dat zinloos is natuurlijk, we snappen zijn misselijke gedachtegang al wel een beetje zo langzamerhand.
Beetje sekte roept op een gegeven moment de kudde tezamen in een branden hut ergens, zouden die christen honden ook moeten doen.

DaJudge | 15-04-05 | 05:53

'k kan me niet herinneren dat enig NLkabinetslid Brezjnev of Honecker heeft gekust, dan wel il papa

squire | 15-04-05 | 04:02

@K. Leajeau
De stand die @iSlamDunk geeft is niet de eindstand. Dat was namelijk 46% oftewel een minderheid die dat kloteprogramma zal missen. Zie ook mijn eerdere post van 01.26 uur.

Ganglion | 15-04-05 | 03:49

Het probleem is niet dat deze soepjurk geen hand wil geven. Iedereen is vrij (hopelijk) in Nederland om een hand te geven aan wie die wil.
Het probleem is dat de verschillende islamitische gemeenschappen hier geen kritiek op uitoefenen; dat een vertegenwoordiger van hun gemeenschap geen respect toont aan een vertegenwoordiger van de gehele nederlandse bevolking.
Want in wezen is de bijbel of koran net zo geweldadig. Kijk naar Opus Dei, naar de zarte kousen in de Bible Belt, enz. Ook geen lieverds die bepaalde democratische waarden niet respecteren. Maar juist het feit dat binnen de christelijke traditie een hele kluif mensen bestaat wat diezelfde christenen bekritiseren, op gevaren wijzen, maakt een belangrijk evenwicht. Dat bestaat binnen de islamitische wereld amper. Er is geen zelf kritiek, gedegen onderzoek naar de verhalen in de koran, enz.
Dit wordt mede in de hand geholpen door de 'linkse kerk' die de schuld van de radicale moslims legt buiten de moslims zelf: het zijn de niet-moslims die demoniseren, hysterisch enz.

Een erg goed stuk hierover is geschreven in de zaterdag editie van Leon de Winter (www.nrc.nl/opinie/artikel/111138897174...) Titel: "Beste Geert, je blijft, als een ouderwetse Arabier, onverdroten de schuld bij de Ander leggen"

@ degeintegreerde alloc, 15-04-05 @ 01:56 ; helemaal met je eens. Neem je eigen verantwoordelijkheden!!

Gielos | 15-04-05 | 03:33

53% ja

iSlamDunk | 15-04-05 | 03:15

Wat was nou de uitslag van de stelling "Ik ga B&W missen?"

K. Leajeau | 15-04-05 | 03:12

"Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen" Zegt Balkenende. Kortom, je moet dus vrouwen een hand kunnen geven.

Framoes | 15-04-05 | 02:51

Islamofilie

In zijn column in Trouw merkte Sylvain Ephimenco vorige week op dat het toch wel erg hypocriet is dat de linkse denkers die altijd zoveel kritiek hadden op het christendom, nu vooroplopen om de islam te verdedigen tegen kritiek. Waar voorheen de achterlijkheid van deze godsdienst keihard werd aangevallen, wordt deze nu enthousiast verdedigd.

Op het eerste gezicht lijkt de houding van de progressief inderdaad weinig consistent. Maar er zijn verschillen tussen christendom en islam die deze houding goed kunnen verklaren. In de eerste plaats vormen moslims een probleemgroep: er bevinden zich onder hen relatief veel criminelen en uitkeringstrekkers. Daarbij komt dat moslims meestal een kleurtje hebben. Dit zijn allemaal factoren die progressieve geesten een warm gevoel bezorgen. Bij autochtone christenen ontbreken deze factoren. Kortom, de linkse intellectueel is wel degelijk consistent in zijn houding jegens religie: de godsdienst van ?winnaars? wordt aangevallen en de godsdienst van ?verliezers? wordt verdedigd.

Een andere factor die een rol speelt bij het verdedigen van de islam door weldenkend Nederland is stiekeme angst voor de islam (?islamofobie?, zoals de progressief het zelf zou uitdrukken). Dat hij bang is voor de islam zal de islamvriendelijke intellectueel natuurlijk nooit toegeven ? integendeel, officieel beschouwt hij angst voor de islam als iets uiterst schandaligs. Maar soms praat hij zijn mond voorbij en worden zijn motieven duidelijk. Bijvoorbeeld toen Laurens Jan Brinkhorst Ayaan Hirsi Ali aanviel vanwege haar kritische film over de islam. Hij vergeleek het maken van deze film met het opsteken van een sigaret in een munitiemagazijn. Op het eerste gezicht lijkt Brinkhorst hier zeer islamvriendelijk: hij probeert moslims te beschermen tegen kritiek. Maar hij zegt in feite dat hij de islam in Nederland als een kruitvat beschouwt ? islamofober kun je het nauwelijks maken. Toch kreeg Brinkhorst bijval van islamvriendelijke types als Thom de Graaf en NRC-columnist Sjoerd de Jong.

Kortom, het idee dat de islam een gevaar vormt, is niet alleen aan te treffen onder islamcritici. Ook islamofiele intellectuelen maken zich schuldig aan schandalige islamofobie.

Bart Croughs

iSlamDunk | 15-04-05 | 02:30

Inmiddels zijn we een paar uur verder en hebben de aanhangers van Wilders een procentje afgesnoept van de PvdA:

PvdA : 30%
CDA : 6%
D66 : 7%
VVD : 14%
SP : 13%
Groenlinks : 6%
ChristenUnie : 2%
LPF : 1%
Groep Wilders : 17%
SGP : 0%
Groep Lazrak : 0%
Anders : 3%
Aantal stemmen: 22531

Ganglion | 15-04-05 | 02:09

@degeintegreerdealloc
Wat dacht je van solidariteit met vrouwen?

B*U*S*H | 15-04-05 | 02:03

@degeintegreerdealloc
Verdonk haalt hoogstens haar schouders op over dit onzinnige gezeik. Ze was vandaag in Venray en daar kon ze die uiterst gevaarlijke rechts-extremisten ook al niet vinden. Wel heeft ze gesproken met een paar puberende knulletjes. Lekker belangrijk allemaal.

Ganglion | 15-04-05 | 01:59

@ Lekker Belangrijk

Heb je al met de leraar erover gehad, met de school, met de ouders van het Irakeesje? Want je kan het hier wel als voorbeeld geven, maar wat heb jij eraan gedaan om het op te lossen? Je kan hier wel lopen zeuren over dit en dat, maar je hebt zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid als burger. Daar moet je je ook van bewust zijn.

degeintegreerdealloc | 15-04-05 | 01:56

Ik heb tegen Judas P. Balkende de christelijke neuzelaar gestemd.

Bunt | 15-04-05 | 01:56

Solidariteit (= een van de 'Nederlandse' normen en waarden, althans dat dacht ik altijd) is hier ver te zoeken. Als er zoveel media aandacht besteed wordt aan zoiets triviaals als het schudden van een hand, dat vind ik toch wel typisch aan de huidige stand van zaken. Een hand schudden dat doe je gewoon, maar soms zijn er mensen die dat niet gewoon doen. En Verdonk (die ik persoonlijk ook geen hand zou geven, die zou ze waarschijnlijk kapotknijpen) maar geilen op de negatieve aandacht die ze krijgt.

degeintegreerdealloc | 15-04-05 | 01:54

@FNV-lidaf [...]Maar lees maar even de stukjes van die ouwe geitenbreister Anja Meulenbelt. En daaruit kan je afleiden wat de problemen zijn. Google maar even op Naima Azough.[...] Allemaal prachtig lidaf, die stukjes van Meulenbelt ken ik wel. Maar mijn zoontje van amper zeven wordt ondertussen in het arabisch uitgescholden voor "kafir" (=ongelovige) door z'n Irakeze klasgenootje. Waar zal onze kleine Ibrahim van twee turven hoog dat soort scheldwoorden toch vandaan halen?

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 01:52

@MDE
Ik kan je niet helemaal kalmeren vermoed ik, maar helpt het wanneer ik je zeg dat dit topic niet helemaal klopt? Balkie staat namelijk achter Verdonk; het komt alleen een beetje moeilijk en onduidelijk uit zijn strot.

Ganglion | 15-04-05 | 01:50

Tsja... als ik een nederlands vlagje op mijn kraag zou hebben ben ik een rechtse extremist.... als G Bush met een amerikaans vlaggetje oploopt is hij vaderlands lievend....

cousin | 15-04-05 | 01:50

ben zwaar over de zeik

MDE | 15-04-05 | 01:44

Laat bakellende met z'n KUTKOP ff gauw de kankah krijgen.
WIJ wonen hier, en dan moeten WIJ ons gaan aanpassen???? NO FUCKING WAY!!!
Als wij in marokko gaan wonen en daar een kerk of whatever willen neerzetten dan wordt dat ook niet geaccepteerd.
.
fucking hell, waarom hebben we dan in hemelsnaam integratie cursussen voor die buitenlanders, je kan beter cursussen voor nederlanders maken zodat wij... weet je wat, laat maar.. ongezien de tiefus.. nog ff en we moeten verplicht naar de moskee..

MDE | 15-04-05 | 01:42

Ah, weer deze 'mooie' discussie.

Het grondrecht op gelijke behandeling, of je nu man, vrouw, moslim of christen bent, wordt hier redelijkerwijs met de voeten getreden. Vreemd genoeg vinden de mensen die meestal het hardst roepen over discriminatie en racisme vinden het onderscheid maken op sekse nu ineens wel goed, want 'deze man gelooft dit en dat, zus en zo'... Juist.

Het recht op gelijke behandeling schept tegelijkertijd een plicht tot gelijke behandeling. Een moslim mag dus niet een man wel een hand geven en een vrouw niet. Net zoals dat het voor een instantie niet toegestaan is om dit wel door de vingers te zien wanneer het een christen zou betreffen. Beide zijn voorbeelden van discriminatie, de 1 op gronde van sekse, de ander op gronde van geloof.

Mijn inziens is er dan ook helemaal geen ruimte voor discussie.

gara | 15-04-05 | 01:42

@FNV-lidaf @01:15 [...]"ohohoh, de moslims gaan de boel overnemen"[...] Dat gaan ze zeker ZODRA ze de kans (meerderheid) krijgen. Tenzij een totalitair regime er de knoet overheen haalt. Noem mij ÉÉN democratische rechtstaat, die vrijheid en mensenrechten respecteert, waarin moslims in de meerderheid zijn. Die zijn er niet!. Dus als wij nu niet ingrijpen dan zullen we langzaam maar ZEKER die kant op gaan. Voorbeelden nu al te over. En dat totalitaire regime zal ook JOUW vrijheden en rechten gaan aantasten.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 01:39

@Lekker Belangrijk

Hoor es, ik ga nu naar bed. Maar lees maar even de stukjes van die ouwe geitenbreister Anja Meulenbelt. En daaruit kan je afleiden wat de problemen zijn. Google maar even op Naima Azough, politiek gezien absoluut niet my cup of tea, maar je kan zeggen wat je wilt, maar ze werkt heel hard aan de zogenaamde vrouwenemancipatie. En by the way, de dolle mina's uit het verleden waren ook heel eng in hun doorgedraaide anti-man dogma's (zie de uitzending van Andere Tijden over de Dolle Mina's).Dus kort door de bocht kan ik me voorstellen dat deze moslima's heel hard voor dit soort types wegrennen.

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:34

@FNV-lidaf, 01:04 [...]dat die " vrouwenbeweging, waar jij zo hysterisch over doet, heel druk bezig is een vorm te vinden waarin ze dit probleem kunnen aanpakken.[...] Ik ben echt (oprecht) benieuwd wat die vorm dan is. [...]houden en zien wat er aan discussies, onlangs nog in de Balie met de Vrouwenmoskee ,plaatsvindt[...] lidaf, OK, dat is dan allemaal mooi en goed bedoeld en ik ben het met je eens dat dit soort dingen tijd nodig hebben en anders werken dan een directe recht toe recht aan aanpak. -->[...]Dingen zijn gewoon niet zo simpel, maar dat is voor jouw recht toe recht aan geest blijkbaar niet te bevatten[...] OK, zoals er inderdaad een langzame voorzichtige emancipatie op gang komt vanuit de vrouwen in bv Iran. Daarintegen is mijn item dat WIJ aan de andere kant nederlanders moeten wakker schudden dat het hier gaat om een intolerante onderdrukkende dogmatische vorm van een religie die getalsmatig hier als een raket de overhand gaat nemen, zonder dat wij inzien dat onze eigen democratische rechtstaat, inclusief alle vrijheden en verworvenheden, op het spel staat.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 01:28

@ganglion : op de valreep

Dat nwe format is dus Pauw en Witteman.
Hoe vernieuwend

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:28

Inmiddels tekent zich gelukkig een meerderheid af, waar het dat linkse kudtprogramma B&W betreft, namelijk 54% die het mist als kiespijn. Ongetwijfeld komt er echter een vervolg, dat dan weer als 'verfrissend nieuw' aan de kijkbuiskindertjes zal worden gepresenteerd. Ik hoop dat ze bij de VARA errug lang over dat nieuwe format moeten nadenken.

Ganglion | 15-04-05 | 01:26

@Gemo

Nou, de meeste militairen op het SFOR kamp in Banja Luka maakten geen ene fuck mee (of liever gezegd "fucken" met andere NATO militairen was het enige wat ze meemaakten), die zaten de hele dag opgesloten in hun compound en zagen nauwelijks een Bosnier.
En ook slaap lekker en droom maar niet over ontploffende bommen in de V&D.

Ook gegroet iedereen.

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:24

@Cousin

Maar er moet toch ergens een begin zijn, niet? 100 jaar geleden hadden vrouwen hier in NL niet eens de mogelijkheid om te stemmen

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:20

@FNV-lidaf

Ja als militair en dan maak je nogal wat mee he.
Daar weet niemand wat van, het enige wat je dan hier in NL ziet is de gecencureerde versie van het verhaal.

Maar nu ga ik pitten
gegroet allemaal

gemo | 15-04-05 | 01:20

wie is die balkenende toch steeds... is dat geen attractie in de efteling?

MijnZus | 15-04-05 | 01:19

@Gemo
Maar heb je daar als militair gezeten dan?? Dat vraag ik gewoon uit nieuwsgierigheid.

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:17

Lekker Belangrijk© 15-04-05 @ 00:58

En verder plaats ik mezelf niet in het hokje PROGRESSIEF, beh, het idee al. Ik ben eerder iets rechts van het midden.

Maar hysterische doordravende nichten als jij, die steeds maar dezelfde boodschap uitkramen - of dat nou "ohohoh, de moslims gaan de boel overnemen" dan wel "iedereen die het niet met mij eens is is een fascistische bruinhemd" en meer van dat soort goedkope dooddoenders- ja, die vervelen mij en kunnen dan een linkse dan wel rechtse terugverwachten

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:15

UNPROFOR IFOR SFOR
Wat maakt het uit ik weet wat er is gebeurt.

gemo | 15-04-05 | 01:13

@Gemo

Je zei dat je een tijd in Bosnie zat. Heb je bij de SFOR gezeten?

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:12

lol

gemo | 15-04-05 | 01:11

bron www.dutchdisease.com/blog/index.php?p=...

Goed nieuws voor alle professionele steuntrekkerts. Mocht je brief noodgedwongen (er zijn echt plannen om ambtenaren sollicitatiebrieven te laten controleren op of dat ze wel serieus genoeg zijn opgesteld) leiden tot een gesprek: Geef gewoon geen hand bij je sollicitatiegesprek. Kleine kans dat je wordt aangenomen en geen man die kan zeggen dat je je best niet gedaan hebt. Die bekrompen baas moet hier maar begrip voor hebben. Net als je toekomstige collega?s en klanten. Je geeft immers geen hand juist omdat je die mensen zo respecteert.

Makkelijker kunnen we het niet maken. Ook niet veel leuker voor degenen die het moeten ophoesten.

Puik plan. Standbeeld voor JP.

gemo | 15-04-05 | 01:10

@FNV-lidaf
Zo'n moslim vrouwenbeweging gebeurt alleen in de grote steden..... bij ons in de stad worden de vrouwen gewoon 's morgens door d'r man het huis uitgezet en mogen er weer in als hij thuiskomt..... dat werken vinden en carriere zie ik niet zo zitten, werkt misschien voor enkele tientallen maar de rest valt gewoon onder het regime van de man.

cousin | 15-04-05 | 01:07

@Lekker Belangrijk

Over populisme gesproken. Als je wat rustiger bent, lees je post nog maar 2 keer door.

By the way, ik heb niks te maken met OPZIJ en tuinbroek femi's en lebo's, ik loop er graag met een grote boog om heen. Maar wat ik wel weet is dat die " vrouwenbeweging, waar jij zo hysterisch over doet, heel druk bezig is een vorm te vinden waarin ze dit probleem kunnen aanpakken.
Dingen zijn gewoon niet zo simpel, maar dat is voor jouw recht toe recht aan geest blijkbaar niet te bevatten.
Je hebt nou eenmaal te maken met vrouwen uit een groepscultuur die voor hele zware dilemma's komen te staan.
Het is in elk geval NIET zo dat ze niks doen, de zgn Vrouwenbeweging, en als je een beetje nieuwsgierig was, de krant zou lezen en niet alleen maar wat opgefokte websites alsook de plaatselijke agenda's in de gaten zou houden en zien wat er aan discussies, onlangs nog in de Balie met de Vrouwenmoskee ,plaatsvindt, dan had je in elk geval beter kunnen weten.

FNV-lidaf | 15-04-05 | 01:04

@Ganglion
bedankt voor de info

Die g******* Halsema moet eens haar mond houden met al die beschuldigingen naar een ander toe.
Het is de schuld van die verd*** linkse rakkers dat we nu met die profiteurs zitten opgescheept.

gemo | 15-04-05 | 01:01

[...]? En verder klink je als een hysterisch wijf met PMS[...] Dat bedoel ik me je populistische gebral, dat is leuk als je er blijk van geeft ook anderzijds inhoudelijk je mannetje kan staan, maar daar heb ik je (helaas) nog niet op betrapt meissie.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:58

@gemo
Al die CDA-ers houden ervan vaag te blijven met hun standpunten. Lekker in het midden blijven zitten zogezegd. Balkie had het over respect en met elkaar in gesprek gaan. Dat respect kan slaan op Verdonk, maar evenzeer op de imam. Vul maar in wat je het beste bevalt als het ware. De discussie werd overigens aangezwengeld door Halsema, die niet aflaat Verdonk zo zwart mogelijk af te schilderen. Tot haar grote teleurstelling viel Balkie echter 'zijn' minister niet af.

Ganglion | 15-04-05 | 00:55

@FNV-lidaf @00:37 [...]luister meid, je moet een tuinbroek dragen, lesbo zijn, voor je 25e 30 mannen geneukt hebben, etc etc en dan ben je een perfecte vrijgevochten vrouw.Zo werkt het niet[...] Je loopt om de hete brei heen lidaf, Jij weet net zo goed als ik dat het daar niet om gaat, en je weet net zo goed als ik dat nog steeds 1) Het merendeel van de bruidjes uit marokko, cq turkije wordt gehaald, 2) Dat het merendeel van de gehuwde moslimaatjes NIET MAG werken van hun besneden allahvrezende muzelman. Daarachter gaat een sterke islamitische doctrine schuil die er al vanaf de geboorte is ingeramd en de straffen waarmee moslimaatjes geconfronteerd worden wanneer ze niet "gehoorzamen" zijn niet voor de poes. Moord uit eerwraak, overvolle blijf van mijn lijfhuizen, geheime adressen, ontvoering van moeders kinderen, mishandeling en vernedering, verkrachting binnen het huwelijk. Maar ondertussen is de "vrouwenbeweging" dus hard bezig met de "3e emancipatie golf", whatever that may be. Weet je wat ik denk lid-af? Jullie zorgen wellicht goed voor jezelf (lees autochtone ned. vrouw) en dat is je goed recht, maar kom er dan ook eerlijk voor uit dat jullie je het moslima probleem liever uit de voeten maken i.p.v. steeds weer te komen met achterhaald progressief GELEUTER.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:54

Nu begin ik pas echt te balen dat dit kabinet niet is gevallen. Stomme Balkenende.

Nordthiad | 15-04-05 | 00:51

@Lia

Mee eens

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:51

Laten we eerlijk zijn: Nederlanders mogen zich wel de haren uit hun hoofd trekken dat hun overheid ooit zo achterlijk geweest is om deze figuren binnen te halen. Nou zitten we met de gebakken peren.

Hades | 15-04-05 | 00:50

@Gemo

OK, als je in Bosnie bent geweest en het kent van zowel voor als na de oorlog, dan weet je vast ook dat mensen nu meer hun heil in de islam hebben gezocht. En dat is met een reden.
Die voorzitter van de AEL Nederland, die was keurig soldaat van Oranje en als VN soldaat in Bosnie. En daar is ie helemaal gek geworden (etnische zuivering) en zit hij nu bij die obscure club, Ik wil alleen maar zeggen dat haat haat opwekt en dat zonder erg PC te zijn

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:49

Veel, heel veel reacties op deze post,sommige heel scherp en andere, ja sommige ook nog wel begrijpelijk, maar vergeet niet a.u.b. dat als je als vrouw iets wil bereiken je veel beter bent met je mond dan met je hand. Vergeet dat rare handschudden, je tong is the key...

Lia | 15-04-05 | 00:49

@ LB 00;38, inhoudelijk ga je maar sporadisch in op argumenten die je populistische gebral onderuithalen.

Op welke argumenten ga ik dan niet in en waar ben ik dan populistischer bezig dan jij? En verder klink je als een hysterisch wijf met PMS

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:45

@FNV-lidaf
Vertel me niks over Bosnie !

Heb er zelf veel te lang vertoefd :(

En dan leer je wel de moslims kennen

geef ze een hand ...... de rest weet je wel

gemo | 15-04-05 | 00:43

@Gemo

Wat wil je dan? Elke moslim het land uitzetten?
De serviers hebben het geprobeerd met hun etnische zuivering . En wat is het gevolg? In Sarajevo zie je nu meer hoofddoekjes dan ooit.
En het is nog altijd zo dat niet elke moslim een terrorist is dus loop toch niet te hard van stapels met visioenen over ontploffende bommen bij de V&D, alleen maar omdat de moslimbevolking hier 3 keer zoveel kids krijgt

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:41

@Ganglion

dat zal ik zeker doen

gemo | 15-04-05 | 00:40

@FNV-lidaf

En nog meer van die terroristen in spe rond laten draven in dit vreedzame landje

gemo | 15-04-05 | 00:39

@FNV-lidaf, @00;34, dus ze doen dit soort uitspraken omdat ik me gek laat maken? Je redenering is krom en uiterst discutabel, en inhoudelijk ga je maar sporadisch in op argumenten die je populistische gebral onderuithalen. En dan zit JIJ te klagen over Barend en van Dorp? Laat me niet lachen!.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:38

@gemo
Om bij dit topic te blijven: de imams moeten zich aanpassen aan de Nederlandse gewoonten, dus gewoon handen schudden als dat van ze wordt verwacht. Dat is ook wat omzichtig door Balkie gezegd vanmiddag. Hierboven (23:17 uur) gaf ik al aan dat GeenStijl een beetje de mist ingaat, door nieuws van novum over te nemen. Als je precies wilt weten hoe het debat verliep, lees dan morgen de handelingen erop na.

Ganglion | 15-04-05 | 00:38

@LB

Die vrouwenbeweging is nu hard aan het werk aan de derde emancipatiegolf.
En het werkt niet om tegen die moslima te zeggen, luister meid, je moet een tuinbroek dragen, lesbo zijn, voor je 25e 30 mannen geneukt hebben, etc etc en dan ben je een perfecte vrijgevochten vrouw.
Zo werkt het niet, je kan wel zorgen dat die dames aan het werk komen, werk/carriere is toch de beste remedie tegen overmatige produktie van kids

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:37

@FNV-lidaf

Wat zal jij straks zeggen als je lekker met je gezinnetje aan het winkelen bent bij de V&D en zo'n losgeslagen moslimextremist laat de hele zooi exploderen en er vallen tientallen doden waaronder een paar gezinsleden.
ach ja het leven gaat gewoon door we houden voet bij stuk, ondanks de intelligentie van ons volkje.

Beter het onkruid bij de wortel aanpakken dan later bij stam wanner het te laat is.

gemo | 15-04-05 | 00:36

Inderdaad, je hoeft geen hand te geven aan vrouwen. Maar geef dan ook geen hand aan mannen. Beter nog: geef gewoon niemand een hand!
Anders is het gewoon discriminatie, klaar.
Of misschien had Verdonk gewoon een vinger moeten geven, dan had hij zeker de hand genomen.

Menzonius | 15-04-05 | 00:36

En @FNS-lidaf, waar is toch die vooruitstrevende vrouwenbeweging die opkomt tegen de onderdrukking van de vrouw? Ik hoor daar maar niets van. In Amsterdam zitten de Dolle Minas zo keurig gedwee naast de hoofddoekjes.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:34

@ Lekker Belangrijk

Goed,als jij je gek wilt laten maken ga je gang. En dat weten die idioten maar al te goed en daarom doen ze steeds maar van dit soort uitspraken over uitbreiding van hun Ummah etc etc. Geniet maar van je slapeloze nachten

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:34

@FNV-lidaf 15-04-05 @ 00:09: neusje neusje ?. :)

zwabbah | 15-04-05 | 00:32

@FNV-lidaf, slaapt zacht, je weet echt niet waar je over lult, "ze weten stand te houden" maar de prijs die ze daarvoor moeten betalen is immens hoog. Ooit weleens ongecensureerde feauteaux gezien van een met springstof bewerkte volle stadsbus? Maar wij lieten ons 60 jaar geleden ook niet gek maken door het nationaal socialisme hoor. Rustig aan, komt allemaal goed he?

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:30

@Ganglion

Vertel jij eens wat er moet gebeuren ??

benefietconcert dan maar voor de immans

gemo | 15-04-05 | 00:28

Hey, kom niet aan Rita he! Dit mollige aapje heeft onderhand al een handjevol radicale imams ongezien het land uitgetieft, zet liever nog vandaag dan morgen de hele meuk die we hier aan asielzoekers hebben op een vliegtuig naar godmagwetenwaar (en komt er vrolijk voor uit dat ze die pseudozielige 'iek-kan-eche-nie-terug-naar-mijne-land'-verhaaltjes niet uit kan staan) en stelt een peperduur inburgeringsexamen verplicht voor iedere stinkberber die het wel leuk lijkt om naar Nederland te verhuizen (briljant, de meeste mensen daar kunnen én niet lezen én hebben geen geld, dus dat komt wel goed).

De Vrolijke Kaafir© | 15-04-05 | 00:27

@gemo
Ga je lekker, zo met je verstand op nul?

Ganglion | 15-04-05 | 00:27

@Lekker Belangrijk©

Inderdaad we zitten diep in de shit
Door heel europa zie je dat politie en veiligheidsdiensten invallen doen bij radicale moslims, maar dat is het topje van de ijsberg.
Velen van die radicale orginisaties gaan schuil achter een garagedeur of gordijen van een afgehuurd clubhuis.
En probeer die maar eens te vinden.

Het enige wat nog helpt is tegen de grondwet stemmen en zorgen dat er nu eens een leider aan de macht komt die het hele zooitje een opruimd incluus den-haag zodat we eens met een schone lei kunnen beginnen.

gemo | 15-04-05 | 00:25

@Lekker Belangrijk

Laat je niet gek maken door die types met hun samson-complex. De boel overnemen gat heus niet vanzelf.
Kijk maar naar Israel, een klein kutlandje met een handvol joden, uiteindelijk weten ze toch stand te houden dankzij hun zeer foute maar toch zeer ingenieuse defensiesysteem
Dus aantallen zegt niet veel, intelligentie des te meer.

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:23

@FNV-lidaf, oooh nu moeten we de hoofddoekjes ook nog aan een carriere helpen, waar blijft trouwens de reactie van feministisch nederland? Of maakt opzij en consorte zich nog alleen maar druk over de prijs van tampons en de trendy kleuren van de nieuwe collectie mantelpakjes?

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:21

@gemo, over "broedmachines" Uitspraak van een voormalige Algerijnse president; "Wij zullen Frankrijk veroveren via de buik van onze vrouwen" Waar ik me serieus zorgen over maak is dat de hele islam doctrine veel doortrapter is dan menigeen goedbedoelende naïeve nederlander denkt.
Het is echt 5 voor 12 en als europa niet ingrijpt, wat niet gaat gebeuren, dan krijgen we hier israëlische toestanden.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:18

@iedereen
Dat was Balkellende en dan nu zijn maatjes

Betreft het geval Donner: ( ook CDA)
Ik vernam in de Telegraaf dat de man alle Lonsdale kleren in dit land wil verbieden.
Volgens die absurde redenering zal volgens hem vermoedelijk ook het moslim terrorisme verdwijnen als het dragen van een baard verboden wordt.

(bron www.dutchdisease.com)

kom maar op met de reacties

gemo | 15-04-05 | 00:13

@Gemo

Nee, die Fatima's moeten allemaal aan een carriere geholpen worden en niet meer gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt. Dan zal het vanzelf gebeuren dat ze minder kinderen krijgen

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:12

@zwabbah

Voor bepaalde types wel ja....
Dus als ik iemand geen hand wilt geven, dan zal ik me maar als moslim voordoen

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:09

@Lekker Belangrijk©

Laten we die broedmachine's (fatima's) maar eens het land uitzetten.
Zij hebben volgens de Islam toch geen recht van spreken.
En het bespaart ons een hoop ????

gemo | 15-04-05 | 00:09

Smetvrees !!!!!.

zwabbah | 15-04-05 | 00:08

Bepaalde types geef ik ook liever geen hand en ik ben geen moslim. Een hoofdknik is voldoende

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:07

@Gemo, precies! al die honderduizenden moslimpeuters (gem. 3x zoveel kinderen als de autochtone nederlander!!) worden via hun meest private organen gebrandmerkt (Jij bent vanaf nu anders dan zij!!) en ik moet me ongans bijverzekeren voor de tandheelkundige zorg van mijn kinderen. Dat is Nederland.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:06

@Lekker Belangrijk©
Ben het helemaal met je eens.
Constant dat inbeelden in andere culturen of overtuigingen
bahh bahh

gemo | 15-04-05 | 00:05

@gemo

Gisteren bij B&D de poll:
Moet Beatrix die 26000 laten blijven?
Uitslag was 35 % mee eens en 65 % niet mee eens.
conclusie:

1. een groot deel van die B&D watchers die PvdA stemmen willen die 26000 het land uit , dus PvdA-stemmers zijn gemiddeld genomen helemaal niet zo asielzoekers vriendelijk

2. OF alle PvdA stemmers willen de 26000 hier houden en de smerige CDA/VVD/Wilders?GL/SP stemmers zijn verantwoordelijk voor die 65% die geen probleem hebben met de uitzettingen

Wat zal het zijn?

In beide gevallen geldt: Woutertje Bos zal op zijn tellen moeten passen

FNV-lidaf | 15-04-05 | 00:03

Tis godverdegodver gewoon fraude. Op site 50 50 maar Frits de jood wist te melden dat 52 procent het jammer vindt dat B en W verdwijnt. Ik eis een poll op GS!

Jedebielebroertje | 15-04-05 | 00:03

[...]: probeer er ook oprecht achter te komen waarom de imam geen hand gaf.[...]
Het fucking dolgedraaide semi politiek correcte polder-gelul wat dit land naar de klote helpt. [...]probeer er ook eens oprecht achter te komen waarom een pedo een kleuter volyogghurt[...]Misschien kunnen we begrip opbrengen. Flikker toch op.

Lekker Belangrijk© | 15-04-05 | 00:01

Ja hoor eens !, van handen schudden kan je een shakin'hand syndroom overhouden hoor, oftewel voor je het weet heb je Rsi en kom je in de wao terecht...
En wie gaat dat betalen ?.

zwabbah | 15-04-05 | 00:01

@. Atlas, Anders had de imam van Mohammed (vrede zij met mij) een ijzeren pin door zijn (eigen) hoofd moeten rammen. Verstandelijk geredeneerd kun je dan toch beter geen hand geven. Logisch toch.

mecano | 15-04-05 | 00:00

Laat Balkenende even lekker in het mestoverschot zakken met zijn hele poppenkabinet.
Overgens staat geenstijl niet in de lijst van de rtl verkiezings poll.

Brederodekater | 14-04-05 | 23:59

ljikt me goed plan atlas ... de vmboers zijn ook nog wakker !

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:58

Wat zou jij gaan stemmen?
PvdA : 31%
CDA : 6%
D66 : 7%
VVD : 14%
SP : 13%
Groenlinks : 6%
ChristenUnie : 2%
LPF : 1%
Groep Wilders : 16%
SGP : 0%
Groep Lazrak : 0%
Anders : 3%
Aantal stemmen: 22301

go wilders go

gemo | 14-04-05 | 23:58

Update post:
Heb NEE gestemd op de site van B&D.
En B&D mogen ook optiefen. Gisteren het interview met Mo J van Equalem totaal verneukt. En weer een staaltje slecht interviewen met die communicatie gast van BzK die ontslagen is, heel typisch dat geen van de 4 zogenaamde journalisten totaal niet tot de kern van de zaak konden doordringen over het waarom van zijn ontslag. Mij is de reden duidelijk: die voorlichter is terecht ontslagen want hij slaat alleen waartaal uit.
En B&D en B&W totaal met lege handen , hadden zich verheugd op vuile was

FNV-lidaf | 14-04-05 | 23:56

@Lekker Belangrijk©

Daarom betaal jij die hoge ziektekostenpremie.

Hoezeee tolerant nederland

gemo | 14-04-05 | 23:56

@Wolf17: probeer er ook oprecht achter te komen waarom de imam geen hand gaf.

Had net een maaltje varken gegeten.
Rechterhand is dan onrein.

Zettex | 14-04-05 | 23:54

Nog een voorbeeld (wat Heerschende Ali overigens al eerder aan de kaak stelde) Besnijdenis; Deze voor 90% louter uit religieuze bullshit gemotiveerde en medisch totaal overbodige (hetzij op med. indicatie) ingreep waarbij (veelal bij beslissingsonbekwame pasgeborenen) het geslachtsorgaan wordt verminkt wordt godgloeiende voor 150 euri vergoed door de ziektekosten verzekering. Ongezien de typhus!! Waarom moet ik meebetalen voor dit soort imbeciele grillen?

Lekker Belangrijk© | 14-04-05 | 23:53

@iedereen

Er is geen weg meer terug, iedereen zal zich moeten neerleggen bij de onderdrukking van de westerse cultuur !

Maak van het slachtoffer maar weer de dader en omgekeerd daar zijn we in nederland heel goed in.

kijk maar naar de lonsdale jongeren deze worden nu aangepakt maar het daadwerkelijke probleem ligt bij de alochtone medelander en deze worden keer op keer vrijgesproken (discriminatie o o)
In dit land worden nog steeds appels met peren vergeleken.

gemo | 14-04-05 | 23:52

@Wolf17: probeer er ook oprecht achter te komen waarom de imam geen hand gaf.

Verder: ik houd het voor gezien hiero. Laters.

Atlas | 14-04-05 | 23:51

met die stemmen bij B&vD wordt geknoeid tot en met... wat een losers bij RTL

Chinuk | 14-04-05 | 23:50

Mevrouw Verdronk: Ik ben mevrouw Verdronck. (steekt haar hand uit).
Imannetje: Oh (denkt: heeft die enge mevrouw haar handen wel gewassen?)
Mevrouw Verdronck: [blijft zwaaien]
Imannetje: [schrikt - vindt haar een achterlijk zwijn - en dus onrein, en dan geef je geen hand] zegt iets van geloof.
Mevrouw Verdronck: oh [loopt bijna weg] en ziet dan allemaal camera's. Nu is het tijd om lekker mijn verloren toneelopleiding te tonen. Lekker aanstellen, levert weer lekker veel publiciteit op. Met mijn kop op de buis en weer dagen wat wekenlang plezier. Nu lekker stoken - zal ik ook nog op de grond storten en flink schoppen met mijn armen en benen en krijsen: ... die mijnheer wil mij helemaal geen handje geven - ik ik ik wil een handje hebben, ik ik ik wil mijn zin hebben - en natuurlijk veel aandacht.
.
Ik wil haar wel eens een handje geven of is dat een duwtje: zo het kabinet uit.

Wolf17 | 14-04-05 | 23:45


@iedereen
Het wordt hier hoe langer hoe gezelliger :)

gemo | 14-04-05 | 23:45

Het hand-incident is een "mooi" voorbeeld van de onverenigbaarheid van culturen. Wat mij betreft een onbelangrijk incident, maar het staat voor veel fundamentelere verschillen op het gebied van normen & waarden, of meer algemeen je visie op de samenleving. Tot nu toe was er nooit een groep van significante omvang die de visie op de samenleving en de normen & waarden ter discussie stelde. De orthodox christelijke groep was relatief klein en schikte zich in feite in zijn ondergeschikte rol. Was politiek van weinig betekenis. Nu ontstaat een andere situatie en nu moet ontstaat de noodzaak om na te denken over zaken de decennia nooit wezenlijk ter discussie hebben gestaan. Heth handen schudden is niet meer dan een voorbode van meer fundamentele discussie over de positie van religie, gelijkheid van man en vrouw, de vrijheid van meningsuiting etc. Maak uw borst maar nat.

TheRealShowstopper | 14-04-05 | 23:43

geen hand?, dan maar de middelvinger ..........

anomalic | 14-04-05 | 23:42

Geen hand willen geven maar wel hun hand ophouden bij de kinderbijslag, soc. dienst etc etc. De gristenhonden doen overigens qua hypocrisie niet onder voor onze mohammedaanse middeleeuwers; staken mag niet van god want het gezag (van de baas) mag niet worden getart, de bevochten salarisverhoging in de CAO strijken de godvrezende bijbelfetishisten daarintegen met liefde op.

Lekker Belangrijk© | 14-04-05 | 23:42

@gemo: blijkbaar is hier het verschil moeilijk te zien voor jou. Als ik iemand geen hand geef, doe ik die persoon niets. Ik beperk hem niet in zijn vrijheid en/of ik schend zijn lichamelijke integriteit niet. Sterker nog, ik wil eigenlijk gewoon dat hij MIJ met rust laat op dit punt.

Voor de voorbeelden die jij noemt gelden deze kritiekpunten wel.

Atlas | 14-04-05 | 23:42

@atlas
Een imam die een vrouw geen hand wil geven, moet worden gerespecteerd. Dit zei premier Jan Peter Balkenende donderdag tijdens het normen- en waardendebat met de Tweede Kamer.

Dus als ik volgens mijn geloofsovertuiging iedereen die moslim is in zijn bek moet spuugen omdat deze onrein zijn wordt dit niet gerespecteerd ???

Meten met 2 maten

gemo | 14-04-05 | 23:39

ik zou zelf ook geen handje van balkenende willen...................

anomalic | 14-04-05 | 23:34

Even er vanuitgaande dat onze mediterane scooterridders ook moslim zijn (toch?), ook zij hebben problemen met handen.

Het werkwoord geven komt echter niet in de nadere probleembeschrijving voor, integendeel zou ik zeggen.

style.councillor | 14-04-05 | 23:34

@gemo: géén hand willen geven (een hand is van jezelf om te geven) is iets anders dan wél een vuist in het gezicht geven (als dat gezicht van iemand anders is). Het eerste is "discutabel", het tweede is doorgaans fout.
@demagoog: wij zijn het met elkaar eens!

Atlas | 14-04-05 | 23:32

@BitchSuperSoaker: ik lees je man, domheid rouleert de scene.

Atlas | 14-04-05 | 23:30

als je dat niet wil moet je dat vooral niet doen .. zie echt het probleem niet ... atlas

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:29

In mijn geloofsovertuiging moet ik schooiers zoals balk ellende een stomp recht voor hun smoel geven om dat ze het land naar de klote helpen .
--== wordt ik dan ook gerespecteerd==--

Wat nou integratie aanpassen gvd aan de westerse cultuur.

gemo | 14-04-05 | 23:29

niet om het een of ander maar als verdonk een echte vrouw was geweest dan had hij mischien wel geschut maar ik vermoed nog steeds dat rita in het echt rinus heet

mokumer | 14-04-05 | 23:29

Leuke zijweg: ik heb echt van talloze moslims gehoord dat ze door dit incident met imam Ahmed Salam te weten kwamen dat er zoiets is als een verbod op handen geven aan mensen van het andere geslacht. The irony...

Atlas | 14-04-05 | 23:28

@Atlas: we zijn niet allemaal zo slecht hoor als ze je willen laten geloven. De waarheid ligt voor alle groepen in het midden, alleen moeten ze wel willen praten, en vooral willen luisteren. Das het probleem+ dat veel mensen te dom zijn om naar een oplossing te zoeken.

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:26

@Demagoog: het houdt in dat je een moslim van het andere geslacht (vanuit jezelf gezien) geen hand aanbiedt.

Atlas | 14-04-05 | 23:26

ach dat houdt ook in dat je een moslim geen hand hoeft te geven .. jank nou eens niet zo kleine kutkinders ..

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:24

@BitchSuperSoaker: now you're talking (exclusief evt. sarcasme en de subsidie). Lichte buiging en/of hand(en) op de borst zijn simpele alternatieven.

Atlas | 14-04-05 | 23:23

enne bedankt voor het attenderen op het JA stemmen .. friday starfeuteaufcuk .. nee dank je !

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:23

-weggejorist-

Pieter Baan | 14-04-05 | 23:22

We kunnen natuurlijk ook nadenken over een (nieuwe) manier van begroeten die voor beide partijen acceptabel is.
Klinkt misschien zo logisch dat daar nog niet over nagedacht is. Ik ruik subsidie!

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:22

@Bitchsupersoaker
Maar als zij hun familie meenemen naar Nederland + al hun klanten is het huis te klein. kom op zeg. :P

SVEFF | 14-04-05 | 23:21

Deze tiefuszeaui begint een beetje door te draaien. Strax moeten we nog dankbaar zijn dat we mogen blijven

RedStar | 14-04-05 | 23:21

enne BitchSuperSoaker .. je moet helemaal nisk daar .. gewoon een hasj roken en je muilhouden is daar ook goed genoeg ... en nu weer je moeder gaan pesten ..

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:20

@ Atlas 14-04-05 @ 23:16
Hoezo, heb je illegalen op zolder? :P

SVEFF | 14-04-05 | 23:20

@Atlas, goodwill was misschien niet de goede bewoording. Maar Verdonk is typisch iemand die compleet gefixeerd is op negatieve punten na een gesprek. Valt niet goed te praten, maar als Imam had je daar best rekening mee kunnen houden, en gewoon af kunnen spreken dat ze allemaal een hand gaven. Al hebben jullie gelijk dat er een te groot punt van wordt gemaakt. Al dit gemierenneuk over wel of niet handen geven gaat echt niks veranderen aan de radicalisering van zowel leeghoofdig rechts als leeghoofdig Moslim Nederland.

n0sh | 14-04-05 | 23:19

@Atlas: ik wil best, alleen heb ik een eigen bedrijf en moet dan 10 families meenemen+m'n klanten.

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:18

balkie for president ! eindelijk eens een goed voorbeeld van wat respect nou echt inhoudt ... sta je dan met je vmbo !! stakkers !

Draaitafel Demagoog | 14-04-05 | 23:18

Typisch manipuleren van die jongens van novum nieuws.nl. Ik heb zelf het debat gevolgd en deze weergave is toch wel een beetje bezijden de waarheid. Balkie hield zich juist op de vlakte over dat al dan niet handenschudden, precies zoals we dat gewend zijn trouwens van CDA-ers. Op de expliciete vraag van Van Aartsen of Balkie achter minister Verdonks optreden stond, antwoordde hij volmondig ja, maar vervolgens zei hij erachteraan dat zulke kwesties bespreekbaar moeten worden gemaakt, waarbij hij wel beaamde dat in onze samenleving handenschudden in de publieke ruimte de gewoonte is. Ik ben bepaald geen fan van Balkie en het CDA, maar dit topic geeft dus een wat gekleurd beeld.

Ganglion | 14-04-05 | 23:17

@BitchSuperSoaker: by all means, ga, geef het goede voorbeeld!

Atlas | 14-04-05 | 23:17

@SVEFF: nee, das puur toeval. Maar volgens mij een typische overreactie van "te kort gehouden worden".

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:16

Het zegt overigens wel iets over de ballen van die imams (of het gebrek daaraan), maar goed, misschien zou ik 'm ook wel schijten bij Verdonk.

Atlas | 14-04-05 | 23:16

We kunnen natuurlijk met z'n allen ook naar marokko emigreren. Mooie vrouwen, mooi weer, mooie natuur, -vaak- aardige mensen, er is zat ruimte.. en je hebt minder last van files. Kijken of we op die manier 1 gemeenschappeijke normen-en waardenset krijgen.

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:14

@n0sh: één van de tientallen imams weigerde een hand, dus wáár heb jij het over met je good will?

Atlas | 14-04-05 | 23:14

@Bitchsupersoaker
en heeft het feit dat ze uit een land ten zuiden van de middelandse zee komt ook maar íets te maken met het feit dat ze een 'hoer' is?

SVEFF | 14-04-05 | 23:14

dat was tegen Atlas bedoeld, dus.

n0sh | 14-04-05 | 23:14

@.. zapper
Alweer mee eens.
Daar zit de complete zinloosheid van de normen en waarden discussie. Iedereen is anders, denkt anders, voelt anders, geloofd anders.
Maar ik denk wel dat je als je een leefbare samenleving wilt creeren elkaar moet respecteren voor wat je vind en geloofd. Daarom vind ik die hele ophef van Verdonk nogal contrasterend met het stokpaardje van JPB.

SVEFF | 14-04-05 | 23:13

Oh, mijn fout dan. Maar ik blijf mijn punt, je wéét als imam gewoon hoe een minster van vreemdelingenzaken reageert op dat soort dingen. Is het dan zo moeilijk om je malle gewoonten een keer te laten varen, als uiting van good will? Dáár hadden ze meteen indruk mee kunnen maken, in plaats van olie op het vuur te gooien.

n0sh | 14-04-05 | 23:13

@DenkZelfstandig: vraag het Balkenende zou ik zeggen, maar wat is de relevantie van Marokko als we het over Nederlanders in Nederland hebben?

Atlas | 14-04-05 | 23:12

uiteraard heb ik ff gestemd.. bedankt voor de oproep, ik ga kijken hoe we ze vernederen :P

Niels | 14-04-05 | 23:11

@DenkZelfstandig dat laat ie aan Busj over.

..zapper | 14-04-05 | 23:11

@SVEFF: das waar. Het toeval wil dat de grootste hoer die ik ken nu net uit een land net onder de middelandse zee komt.
Om nu zo te integreren dat hoeft van mij ook niet.

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:10

Nogmaals: het is geen "vrouwen"-regel. Het punt is dat je géén enkel fysiek contact maakt met iemand die niet direct verwant is aan jou en van het andere geslacht is (behoudens noodgevallen). Het heeft dus helemaal niets met vrouwen-in-het-bijzonder te maken.

Atlas | 14-04-05 | 23:10

nu 50/50 met 1332 stemmen.

blackbirdiscool | 14-04-05 | 23:10

Zou Balkenende op bezoek in Marokko ook tegen de Marokkaanse koning zeggen dat Marokkanen in Marokko zich maar moeten aanpassen aan de cultuur van de Westerse immigranten?

DenkZelfstandig | 14-04-05 | 23:10

@SVEFF: 'Die man heeft het recht te doen en te laten wat hij wil, net als wij dat hebben'
Helemaal waar, maar dan moet hij ook niet gek opkijken dat een toch al redelijk xenofobe Verdonk dat niet pikt. Als ik weiger mijn rector of chef te groeten wegens 'persoonlijke redenen', krijg ik daar ook gezeik mee. Als je zonodig vrouwen als minderwaardige wezens wilt behandelen moet je daarvan ook de consequenties aanvaarden, in plaats van het af te doen met een 'het zit in onze cultuur'

n0sh | 14-04-05 | 23:09

@SVEFF cultuur laat zich niet vastleggen in een grondwet. Die vergissing maakt Bakellende volgens mij ook regelmatig, dat ie denkt dat dat zo is.

..zapper | 14-04-05 | 23:09

@. .. zapper 14-04-05 @ 23:04
Haha, mee eens. Daarbij is hij zo hypocriet als wat met zn normen en waarden

SVEFF | 14-04-05 | 23:09

. .. zapper: je hebt gelijk, ik zou me beter kunnen richten tot anderen hier.

Atlas | 14-04-05 | 23:07

Verdonk had gewoon niet zo achterlijk moeten doen, ze wist dat van tevoren dat die mensen geen handje geven, en het is in het geheel niet achterlijk. Iedereen die weleens de Koran gelezen heeft weet dat die regel er juist is om vrouwen te beschermen in een tijd dat er nog geen fatsoensnormen waren die zeiden dat je niet zomaar elke vrouw mag neuken die je tegenkomt.

www.lievejudith.tk | 14-04-05 | 23:07

@bitchsupersoaker
Klein detail, iedereen heeft andere normen en waarden. Er is niet zoiets als "de Nederlandsche normen en waarden". We hebben wel een grondwet en daarin staat niets over het verplicht aanvaarden van een hand.

SVEFF | 14-04-05 | 23:07

@Atlas vandaar ook mijn woordkeuze 'alle _andere_ Nederlanders'. :)

..zapper | 14-04-05 | 23:07

maar waar hebben we het eigenlijk over

TM | 14-04-05 | 23:06

Over resjpect gesproken, bovengenoemde bende van vier en een half (Mulder) van de buis, dat zou pas resjpect voor de kijkert betekenen.

style.councillor | 14-04-05 | 23:05

pole=poll. Ik mis mijn Formule 1.

dies | 14-04-05 | 23:05

@. .. zapper: nagenoeg alle moslims zijn Nederlanders...

Atlas | 14-04-05 | 23:04

Ik weet het niet hoor, maar die pole versprong ineens van 635 gestemd naar 967 in een seconde of vijf... en ineens was het ook veel gunstiger voor b&W dan voorheen. Wordt er soms mee gerommeld?

dies | 14-04-05 | 23:04

@SVEFF dan moet bakellende ook niet zeuren als wij dat niet respecteren.

..zapper | 14-04-05 | 23:04

Inderdaad en ik zet JP ook onder het kopje fundigristen, hij wil echt niet meer respect in de samenleving hebben, hij wil gewoon het jaren 50 gevoel terug brengen...... laten we dat maar houden in Staphorst..

Mucky | 14-04-05 | 23:04

Hier leven is onze normen en waarden hanteren. Daar leven is die normen en waarden hanteren. Easy. Niet lullen, maar aanpassen. Moeten wij ook als we daar naar toe gaan.

BitchSuperSoaker | 14-04-05 | 23:03

BVD+B&W, kan het nog incestueuzer?
Verbaal vuistneuken, gadverdamme.

style.councillor | 14-04-05 | 23:03

@DiXiE: lange leve het fundamentele - maar vanzelfsprekend niet absolute - recht om achterlijk te zijn in Nederland!

Atlas | 14-04-05 | 23:03

@.. zapper
Dat is waar ja, maar het enige wat Balkenende zegt is: laat die man lekker, waar maken jullie je allemaal druk over?

Ik ben het wel met je eens dat dáár de kloof zit, maar ik denk niet dat je dat oplost door er iets van te zeggen. Die man heeft het recht te doen en te laten wat hij wil, net als wij dat hebben. Als ik iemand geen hand geef zal ik daar wel mijn redenen voor hebben. Bij hem zijn die redenen religieus, so be it.

SVEFF | 14-04-05 | 23:02

@Atlas alsof ik alle andere Nederlanders wel respecteer. No way! haha

..zapper | 14-04-05 | 23:02

Overigens vind ik iemand een hand geven voor een gesprek gewoon getuigen van fatsoenlijke etiquette. Dan kan je wel uit een of ander bergdorpje komen, je weet gewoon dat je gezeik krijgt als je zoiets weigert.
Welke mongool heeft uberhaupt verzonnen dat men geen vrouwen de hand mag schudden? Dat overtreft in één keer al die achterlijke gristenwetten, en die raakten al kant noch wal.

n0sh | 14-04-05 | 23:01

Nederland verandert, whether you like it or not. En aan elkaar aanpassen is onvermijdelijk, ook al schreeuw je nog zo hard dat je dat nooit zult doen (dit geldt voor verschillende kanten).

Atlas | 14-04-05 | 23:01

En die Christen partij in de tweede kamer weigert ook vrouwen, dus waar hebben we het over...

da wizard | 14-04-05 | 23:00

@atlas
klinkt nog achterlijker!

DiXiE | 14-04-05 | 22:59

@Mucky die verstaan onder respect duidelijk iets anders dan wij.

..zapper | 14-04-05 | 22:59

@Zapper, denk je niet dat het bij de fundigristenen er hetzelfde aan toe gaat....

Mucky | 14-04-05 | 22:58

De Paus mocht toch ook niet trouwen...

da wizard | 14-04-05 | 22:58

En nogmaals, voor de schapen hier: het heeft niets te maken met "respect" en "vrouwen". Een praktiserende, denkende moslima zou evengoed de hand weigeren van een man. Mannenhaat?

Atlas | 14-04-05 | 22:58

Zou Balkenende op bezoek in Marokko ook tegen de Marokkaanse koning zeggen dat Marokkanen in Marokko zich maar moeten aanpassen aan de cultuur van de Westerse immigranten?

DenkZelfstandig | 14-04-05 | 22:58

@SVEFF die problemen los je dus op door bij de wortels te beginnen en al lijkt het iets kleins, er zit een dikke wortel onder.

..zapper | 14-04-05 | 22:58

Dus als zo'n geytenneuqert in een jurk zich respectloos opstelt moeten wij dat respecteren? Yeah, right... typisch CDA...

Breinstein | 14-04-05 | 22:57

"Als je hier bent moet je ook bepaalde gebruiken overnemen", aldus de CDA-premier.
Ik vind het geven van een hand aan vrouwen nou typisch zo'n gebruik dat je gewoon moet overnemen als je hier vreedzaam in deze maatschappij wilt wonen.
Dat vind onze harry potter niet begrijp ik?

dtchbb | 14-04-05 | 22:57

Ben benieuwd wanneer de vrouwen emancipatiebond (oid) aan de bel trekt :P

DiXiE | 14-04-05 | 22:57

En dan ook zeggen, ik luister naar de samenleving.... JP als we iets niet nodig hebben zijn het normen en waardendebatten, laten we eerst maar eens jongeren Rita Verdonk leren kennen (en dus geld in onderwijs steken) (om even te quoten uit Nova; 'Is zij niet minister van cultuur' juist......)

Mucky | 14-04-05 | 22:56

@.. Zapper
Ja okee, dat ben ik met je eens. Die cultuur heeft in bepaalde kringen geen respect voor vrouwen.
Maar als zoiets kleins als een hand geven al zo'n onwijs groot probleem is, hoe gaan we dan ooit de echte problemen oplossen?

SVEFF | 14-04-05 | 22:56

@SVEFF het respect is dus juist niet wederzijds, dat is de bottleneck.

..zapper | 14-04-05 | 22:56

Tief toch op weer met die homo's. Een mosselman of -vrouw beperkt toch niemand in zijn of haar vrijheid door een hand te weigeren? Ongezien het gezeur van Fraulein Verdonk.

Atlas | 14-04-05 | 22:56

Sveff, maar thuis slaat ie wel zijn wijf, dus niet aanraken...

dnuts | 14-04-05 | 22:55

Als wederzijds respect al landverraad is, wat zijn NSB'ers dan?

SVEFF | 14-04-05 | 22:54

@SVEFF het addertje zit hem in respect. Het was een respectloze actie en omdat hun cultuur vindt dat je vrouwen niet hoeft te respecteren moeten wij daar uit respect maar rekening mee houden? No way!

..zapper | 14-04-05 | 22:54

Mijn voorstel is om dan maar te zoenen. Zou dat mogen?

pfff | 14-04-05 | 22:54

Er zit wel wat in. Wat interesseert ons het nou als die gozer geen vrouwen aan wil raken? Hij doet het zichzelf aan toch?
Hoewel.. verdonck is ook niet iemand die je graag aanraakt.

SVEFF | 14-04-05 | 22:52

Wat een lutser zeg, als wij daar zijn moeten wij ons daar aan hun cultuur aanpassen en als zij hier zijn moeten wij ons aan hun cultuur aanpassen? Dat noem ik nou nog eens het verloochenen van je eigen cultuur. Landsverraad!

..zapper | 14-04-05 | 22:51

En daarna vragen of de extremist over zijn gevoelens wilt praten. Doet het altijd goed in bepaalde kringen.

n0sh | 14-04-05 | 22:51

Gristenhonden!

Ridder Schransgraag | 14-04-05 | 22:50

De tiefus voor Balkenende.

yohan | 14-04-05 | 22:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl