Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Jezusfappen door Evangelische Kijkcijferjunks

zombiejesus.jpgDe EO en de KRO gaan met The Passion meer glamrock reli-kitsch dan de katholieke kerk ooit heeft gedurfd. Want de meest gruwelijke marteldood van een fictief persoon in wiens naam miljarden zijn vermoord, vernederd en mishandeld, dat vier je met een kitscherige neonpulpshow. Kost ongeveer 15.000 euro per minuut uitzending, maar dan krijg je wel uitgerangeerde C-list BN'ers die Hollandse kutliedjes mogen blerren terwijl All You Need Is Robert de boel aan elkaar lult. Net zo'n Liberace-freakshow als in 2012, 2013 en 2014. Nou, dat zal Jezus leuk vinden. Zo doet Bridget Maasland live verslag van de re-enactment van de lijdensweg van Jezus. Dat was die voettocht waarbij Jezus, uitgehongerd, uitgeput en kapot geslagen met een zweep, een loeizwaar houten kruis bergopwaarts moest sjouwen (als je gelooft dat het echt gebeurd is, tenminste). Wat past daar nou beter bij dan een blonde zaadkliko die de mentaal uitgedaagde reli-zombies met een neonkruis gaat vragen wat zij tijdens hun Bijbels toneelstukje voelen? Oh, je kan trouwens zelf ook 'live' meelopen via deze site. Vooral balen voor de EO dat ze in het jaar 33 na Christus geen Twitter hadden. Waren ze vet trending topic geweest met hun liveshow rondom de kruisiging. De EO is immers alle gene en ethische normen voorbij. Zo koppelen ze voor een extra dosis sentiment deze miskraam van een musical aan de dodelijke vuurwerkramp in Enschede. Je moet maar durven, jezelf zo'n ramp toe-eigenen om wat extra oogvocht bij de kijkers los te weken met je plastic discospektakel, terwijl je tegelijkertijd aandachtshoer Dave Duivelsjong Roelvink een rol toebedeelt. En weet u nog dat de EO volgens het recept van deze Reli Horror Picture Show ook een kitscherige emo-musicalparty wilde organiseren RONDOM DE HOLOCAUST? Satan bestaat niet, maar de programmamakers van de EO doen goed hun best om dat gemis in dit land te compenseren. Die zien in het leed van Anne Frank en de vuurwerkramp zelfs nog een kitscherig kijkcijferkanon. Het is dan ook maar goed dat Jezus niks van The Passion mee krijgt. Omdat hij dood is. Hashtag spoiler. Live bij NPO1. Kijk maar wat je er mee doet.

Reaguursels

Inloggen

Mr love robert ten brink maakt veel taalfouten, dan en als taalfouten, en praat ook veel te snel. Beau van Erven Dorens deed het vorig jaar niet alleen rustiger en in alle kalmte, maar articuleerde ook beter. Die extreem dikke negerin heeft een slissss en zingt niet met gevoel (niet met 'passion'), hetzelfde geldt voor jezus, niet met lange halen en gemeend gezongen, maar wel beter dan die zwarte zeug, waar Simone Kleinsma dat vorig jaar wel deed. Ik weet niet of jullie de tweede aflevering van de Passion nog herinneren, maar daarin deed ook een negerin mee als Maria (niet extreem dik, maar vadsig). Die vergat soms zelfs haar tekst! maar zong ook niet met gevoel, geen lange uithalen, en ik genoot niet van haar stem. Op die momenten heb je extra respect voor Simone Kleinsma.
<br>
<br>
Sowieso vond ik de liedjes van vorig jaar veel beter, en van voorgaande jaren ook. dat stomme 'opstand' van blad, en 'laat mij in die waan' zijn geen lekkere nummers met lekkere refreinen, het mooie 'avond’ van boudewijn de groot wordt bagger slecht gebracht door de getinte tientonner, maar wonder boven wonder is een niet zo heel sterke nummer 'wit licht’ van marco borsato WEL goed gebracht, want jeroen van koningsbrugge was toch het beste, en eerlijk is eerlijk, die topper was ook wel goed, en op toon. En natuurlijk Pilatus, geniaal, gemeend, emotioneel, ik geloof hem als ie zingt.
<br>
<br>
ik vond bridget wel minder nep dan lieke van lexmond vorig jaar. Nog steeds nep geinteresseerd (mag ook wel n beetje natuurlijk), maar wel minder opvallend nep dan Lieke van Lexmond, die telkens telkens ‘wat een ontzettend geWELdige boodschap zeg, wauw, super, oke doei!'
<br>
<br>
Elk jaar zit er wel een lol-momentje in bij de ‘gewone mensen in de processie’. vorig jaar was dat die man die zei ‘je kunt wel overal schijt aan hebben’, en dit jaar was het de moslim die (op 23:20 minuten) tegen bridget zei ‘de kerk is er, is allemaal wel leuk
<br>
<br>
Wat me verder opviel is dat er GEEN zwarten meelopen in de processie. Ja of een enkeling maar ik heb t niet gezien. Datzelfde viel me op tijdens serious request, toch voornamelijk eigen volk dat bij het glazen huis stond. En we hoeven al helemaal niet te vragen door welke huidskleurige dat eindbedrag van serieus request tot stand is gekomen. sowieso, die dikke negerin is erin gestopt OMDAT ze zwart is. eigenlijk ook een vorm van discriminatie, want het gaat er toch om wat je kunt, toch niet om je huidskleur? ik ben wel heel benieuwd wat de huidskleur is van mensen die de gratis dvd van de passion willen ontvangen
<br>
<br>
een moslim aanspreken in de processie zodat het net lijkt alsof er vele moslims meelopen, een hoofddoekje op het podium laten staan tijdens het eindlied, zodat het net lijkt alsof er vele moslima’s zijn. Daarom zei bridget ook tegen die ‘ja de kerk is er’-moslim (op 23:30 minuten) aan het begin “Oh leuk dat er allerlei verschillende mensen met allerlei verschillende achtergronden meelopen, dat het mooi mixt”. Nee, helaas, ‘kijk om je heen’ zoals al in een van de liedjes, kijk in de processie, kijk in het publiek, "open je ogen”, de NPO probeert een beeld te schetsen wat gebaseerd is op een ideaalbeeld, maar het komt niet overeen met de praktijk. De multiculturele samenleving is een fail, all our base are belong to them.
<br>
<br>
en dan natuurlijk dave roelvink als barabas, een podium bieden aan een crimineel, only in Nederigland. overigens had ie GEEN uitstraling. niet positief, niet negatief, gewoon niks. ik kan me niet echt voorstellen dat dat de bedoeling was. maar ach hij is weer met zn kop op tv geweest, en daar ging het hem om.
<br>
<br>
Ten slotte, de techniek liet het meer afweten dan vorig jaar. verschillende malen hoorde je technici te hard roepen terwijl de microfoon te dicht bij hen stond. beetje jammer, maar over het geheel genomen is het natuurlijk wel weer super in beeld gebracht, dus complimenten naar de techniek.

CrapoTheGreat | 03-04-15 | 15:07

-weggejorist-

saidnowomanever | 03-04-15 | 12:42

Persoonlijk genoten van het vooral niet te kijken naar geldverslindende commerciële Jeezoes bagger. Nog meer genoten van mensen op de kast jagen via social media met mijn mening hierover. Dat is zo'n beetje het enige pluspunt aan al wekenlang overal over dit toneelstukje horen incl biddende eo medewerkers voor mooi weer. Zo'n grafhekel aan dat we duwen het gewoon lekker door je strotje gedoe!

saidnowomanever | 03-04-15 | 12:42

Dave roelvink "-) iedere gek kan dus op televee.
Kansloos spul joh.

pacmann | 03-04-15 | 12:36

Tja wat heeft discusseren met Stormageddon, Miko en pikweter voor zin. Ze draaien toch om je vragen heen en komen dan met stellingen als "troll en jahova getuige". *doet bedje kruipen*.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 12:05

G*dT doctor Frambozenjam bekeerlingen zijn het ergst;)
Misschien kan de humor van George Carlin u losmaken?
Wanneer u in het wetenschappelijke domein wil blijven de hoorcolleges van Herman Philipse!
*Sinterklaas bestaat*
&#956;&#951;&#957;&#953;&#957; &#945;&#949;&#953;&#948;&#949; &#952;&#949;&#945;... is mooier dan de bijbel&#128516;

kapitein oosterlng | 03-04-15 | 10:42

Ik heb er een uur over gedaan om alle reaguursels te overlezen; machtig mooi! ghe. Dat mensen zoveel moeite nemen om hun gedachtenkronkels te etaleren, geniaal. Ik mis Jezusleeft. ta ta

Cabana Boy | 03-04-15 | 09:51

Happy Jezus weekend allemaal..!

Cabana Boy | 03-04-15 | 09:47

John associeert zichzelf graag met koning Herodes. Gaat volledig aan het feit voorbij dat Herodes een grote dwaas was. De vragen die hij stelt zijn namelijk egocentrisch, arrogant en hoogmoedig. Wie denk je wel niet dat je bent?

nerugaer | 03-04-15 | 09:20

Het boek was beter.

BurgerSpionageNummer | 03-04-15 | 08:51

Gbeg | 02-04-15 | 20:38
Er zijn natuurlijk sobieso kosten gemaakt door Enschede. En overlast. Maar die zijn er bij ieder evenement. Ook bij Serious Request. Ook bij Olympische Spelen (vele malen meer). Maar als je goed keek was het ook een stukje "Enschede Promotion" van de bovenste plank. Grolsch Veste in beeld, de Oude Markt met zijn café's, Wilmink Theater. Dat levert ook weer geld op. Dus niet zo zuur. Al zou Jezus waarschijnlijk de hele boel kort en klein geslagen hebben, net zoals in de Tempel met al die handelslieden. Ik ben zelf Agnost, maar ik vind in mijn katholieke verleden nog wel aanleiding voor een bekoring van alle (culturele) schoonheid. Laten ze lekker allemaal hun ding doen.

TB2318 | 03-04-15 | 08:34

De Mattheus is het enige werk op dat gebied, dat ik als absolute atheist kan waarderen.
Dat is tenminste nog muziek.
Geen stelletje verdwaasde tweederangskunstenmakers die er wat bijschnabbelen, door hedendaags-nog-net-geen-straattaal-gebruik uit te slaan.
Sorry, ik vond het de vorige keren al niet om aan te zien en ik hoorde van mensen uit mijn omgeving dat het nu geen spat beter was.

mallekater | 03-04-15 | 08:21

Materie geeft geboorte aan iets immaterieels, bewustzijn.
 
Iets immaterieels als bewustzijn, stuurt materie aan.
 
Dagelijks, dus iedere dag opnieuw. Al millennia lang. Na al die jaren weet nog steeds niemand hoe.
 
Raar heyyyy, dat de discussie nog steeds wordt gevoerd. Zo, man, vrouw, tjonge, ja hey. Voornamelijk radicale mensen houden hier niet zo van.
 
We weten veel. Maar als u zegt dat de moderne wetenschap in zijn kern losstaat van enkele aannames, dan heeft u nog niet voldoende gekeken, gelezen of ervaren. Een goede vrijdag iedereen.
 
 

LetTheSunshine | 03-04-15 | 08:15

180 ! Dat was een schot in de roos (Barnie met de hakken over de sloot door: RTL7). Niet wat mij wordt opgedrongen.

Kamervraag | 03-04-15 | 08:05

Darwinistische evolutietheorie is de slechtst onderbouwde hoek in de wetenschap. Er is Geen bewijs. Er zitten gigantische gaten in de theorie. Het is meer een religie voor mensen die niet in God willen geloven. Kijk maar op www.evolutionvsgod.com En dan maar telkens roepen dat iedereen dom is en er niks van af weet om de theorie kosten wat het kost staande te houden. Het is bijna extremistischer dan IS. Check ook eens www.answersingenesis.com goeie site om al de bovenstaande punten van atheïsten te beantwoorden.

nerugaer | 03-04-15 | 07:57

Aan alle "gelovigen": Jullie zijn on-Genesis-lijk geestesziek.

alshetware | 03-04-15 | 07:00

@pikwieter | 03-04-15 | 04:09
Je moet ergens op afstuderen als je hersenpan vol met marmelade zit.

@Stormageddon | 03-04-15 | 04:19
Dat waren de dagen.
Maar toen moest je wat in je mars hebben.
Kan me nog wel de tijd herinneren dat ik ze om mijn oren kreeg. Maar de panelen zijn vervuild geraakt met frambozen. Ach het blijft leuk om hier wat rond te hangen. Maar dat het reaguurders volk ,man en hoogopgeleid zou zijn dat trek ik de laatste tijd in twijfel.
Hoewel een HBO vrijetijdskunde tegenwoordig ook hoogopgeleid betekent.

miko | 03-04-15 | 04:27

@miko | 03-04-15 | 04:07
Zo is het ook weer. Het is toch verdomd zelden dat een topic de 300+ reaguursels haalt als het niet over aanslagen, moslims of songfestival gaat. Ooit was dat vrij gemiddeld: 300 reacties, maar het is een uitzondering geworden.
Bonus-plop voor Johnny. Op het sprookje van de gekruisigde en zijn wederopstanding dan maar. En alvast bedankt voor die bloemen.

Stormageddon | 03-04-15 | 04:19

"Dr troll dat dan weer wel.

miko | 03-04-15 | 03:29"
Lijkt mij wel zeker!

pikwieter | 03-04-15 | 04:09

@Stormageddon | 03-04-15 | 03:37
Niet beseffend dat daar juist GEEN antwoorden te vinden zijn.
Het is als zoeken naar de constructie van het heelal op astro-tv.
Ach, heeft Squid ook weer eens een reaguurseltoppertopic

miko | 03-04-15 | 04:07

@Stormageddon | 03-04-15 | 03:48
Discuseieren met frambois is als klappen met een hand. Het gaat niet.
Leuk stukje trouwens, ik moest ook lachen net als Chris. Stupiditeit is soms vermakelijk.

miko | 03-04-15 | 04:04

-weggejorist-

Stormageddon | 03-04-15 | 03:48

@Stormageddon | 03-04-15 | 03:35
Het aanmatigende toontje is nog wel het ergst.
Geen argumenten maar wel een grote bek,.

miko | 03-04-15 | 03:42

@miko | 03-04-15 | 03:28
Nee. Hij is druk aan het googlen nu. Zoeken naar "nieuwe" zogenaamde "argumenten" bij de Discovery Institute en Answers in Genesis. Leer mij die gekken kennen.

Stormageddon | 03-04-15 | 03:37

@miko | 03-04-15 | 03:26
Ach ja... 10 jaar geleden had ik nog wel lol in dit soort in discussies, maar als 10 jaar later exact dezelfde "argumenten" nog steeds opduiken... dan wordt het vermoeiend. Straks gaat framboosje vragen: Maar hoe kom je dan voorbij ijzer in een supernova? Of: hoe kom je van een eukaryoot naar een prokaryoot?
Dat soort bij elkaar gegooglede pseudovraagjes van de ydyoot. Niet geïnteresseerd in de antwoorden, maar slechts godty willen bewijzen door zogenaamd "wetenschap te debunken". Zonder te weten wat wetenschap inhoud.
Zoals gezegd: 10 jaar geleden had ik er nog wel lol in. Maar eigenlijk erger ik me alleen nog maar aan dat soort achterlijke religieuze randdebielen.

Stormageddon | 03-04-15 | 03:35

@pikwieter | 03-04-15 | 03:13
Dr troll dat dan weer wel.

miko | 03-04-15 | 03:29

@Stormageddon | 03-04-15 | 03:23
Verwacht je antwoord??

miko | 03-04-15 | 03:28

@Stormageddon | 03-04-15 | 03:18
Mensen als frmboos denken dat het enorm moeilijk moet zijn voor bijen om zo een perfecte honingraat te maken. Wat ze vergeten is dat als bijen de was evenredig naar elkaar duwen de structuur gewoon ontstaat.
Dat bij bepaalde omstandigheden organische structuren onstaan snappen ze dus ook niet. Ach niet zo lang geleden spraken hun profeten met vulkanen.
www.youtube.com/watch?v=XtI-lSvS028

miko | 03-04-15 | 03:26

"Reeds was ik jehova getuige genoemd en nu trol.. tja
Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:18"
De mogelijkheid tot beide is niet onwaarschijnlijk.

pikwieter | 03-04-15 | 03:26

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:16
Oh, je weet niet hoe atomen en moleculen worden gevormd in het universum? Je hebt nog nooit van nucleaire fusie gehoord? Dat gebeurt dus o.a. in sterren. Dat zijn die witte puntjes die je 's nachts in de lucht ziet. En die ene die je overdag ziet (die is een stukje dichterbij en dus wat helderder - en dan zie je al die andere puntjes niet die je 's nachts wel kunt zien).
Weet je überhaupt wel iets?

Stormageddon | 03-04-15 | 03:23

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:08
Wat wil dat zeggen?Die pissebed heeft er miljoenen jaren over gedaan om te komen waar hij is.
Maar wij kunnen naar de maan met de 'simpele' psullen die we maken.
Die pissebed van je red het nog niet in de woestijn.
Dus als het ontwerp zo goed was,..

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:59
Ik weet dat stormageddon hygiene hoog heeft zitten dus die plek er wel afwast later.
kul. Je hebt nog niks gebracht dat niet afgeserveerd is.

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:52
Wederom dezelfde redenering. We weten niet hoe het werkt,dus,... god.
Hoe heeft god het dan gedaan? probeer daar eens duidelijker over te zijn? En de makkelijkste. Als god zo complex zo alles kan. Waar komt hij dan vandaan? Net zo makkelijk. zoiets kan toch niet ontstaan zijn zonder een ontwerper? Als dat wel zo is dan moet de bigbang geloven of de oorsprong van het leven net zo makkelijk zijn.

miko | 03-04-15 | 03:20

pikwieter | 03-04-15 | 03:13
Reeds was ik jehova getuige genoemd en nu trol.. tja

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:18

Overigens: de hele lezing van Ken Miller waar hij ID en alle creationisme-kul tot op het bot fileert, hier:
www.youtube.com/watch?v=Ohd5uqzlwsU

Stormageddon | 03-04-15 | 03:18

Stormageddon | 03-04-15 | 02:59

Ik herhaal weer. Waar komen deze uw citaat: "atomen en moleculen die ervoor nodig zijn op de juiste plaats bij elkaar zijn." vandaan?

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:16

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:52
Ah, het flagellum van Michael Behe... Je bent leuk aan het googlen geweest. Dat die kul nog steeds de ronde doet op creationistische websites. Schandelijk.

Enfin: Daar is een prima wetenschappelijke verklaring voor. Nota bene van een gelovige. Niet alleen dat: dat is niet alleen wetenschappelijk ontmaskert als een leugen, het is zelfs inzet geweest van een rechtszaak in de VS. Kitzmiller vs Dover. Zoek maar eens op. Conclusie: Intelligent Design is geen wetenschap maar religie.

www.youtube.com/watch?v=srGYxZz9588

Stormageddon | 03-04-15 | 03:14

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:59

Je valt wat mij betreft in de categorie trol, net als AntiSoof.

pikwieter | 03-04-15 | 03:13

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:10 
Dat kan hij helemaal niet jonguh. Wij hebben god gemaakt niet andersom.

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:27 
Of je zegt gewoon dat je het niet snapt.

miko | 03-04-15 | 02:49

Hoe lullig als ik jou vertel dat een simpel pissebed in structuur complexer is opgebouwd dan de meest ultra-technologisch bedrijf op aarde is.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 03:08

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:33
Wat is je definitie van toeval? Daar begint het al mee. Nee, het was geen toeval. Het waren de juiste omstandigheden. In de juiste omstandigheden is het ontstaan van leven geen toeval, maar gewoon toegepaste scheikunde. Het gebeurt als de atomen en moleculen die ervoor nodig zijn op de juiste plaats bij elkaar zijn, er voldoende energie aan het systeem wordt toegevoegd in voldoende tijd.

Stormageddon | 03-04-15 | 02:59

miko | 03-04-15 | 02:49
Ik lees ook je reactie naar antisoof. hieruit concludeer ik dat je ondanks dat je ziet dat @stormageddon een grote knoflooksausplek boven op zijn wang heeft, je hem er niet op wijst. Tja

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:59

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:27
Nee. Waarom zou ik dat stellen? Het is gewoon toegepaste scheikunde, meer niet. Daar komt geen godt of intelligent wezen bij kijken, dat gebeurt spontaan onder de juiste omstandigheden.

Een amoebe heeft maar 1 cel en vermeerdert zich door deling. En ja, dat ingewikkelde mechanisme ontstaat spontaan. Als er eenmaal een code is om een bepaalde taak uit te voeren dan is het eenvoudig om die code te kopiëren in de volgende generatie. Denk jij dat Joris deze website helemaal zelf van de ground-up heeft gecodeerd? Vergeet dat maar rustig. Hij heeft gewoon stukjes en beetjes van elders gekopieerd. (Sorry Joris, your secret is out).

En nee, er is geen opperwezen aan hget knustelen geweest, er is geen god. Uit het niets ontstaat alles. Sterker nog: alléén uit niets kan iets ontstaan. Een heel universum zelfs.
Maar ja, daar moet je dingen voor weten, daar moet je voor nadenken, voor onderzoeken en meten. Maar goed... jij gelooft liever in toverij van een grote tovenaar. Dat verklaart dus niks. "Ik weet het niet, ik snapt het niet: dus godt hept het gedaan!"

Stormageddon | 03-04-15 | 02:55


"Tja. Toen je zei dat je me een nitwit vond moest ik al kappen. Je hebt gelijk. Gegroet.
AntiSoof | 03-04-15 | 02:19"
Dat zeg je nu wel maar is het zo simpel om met een 'Je hebt gelijk. Gegroet.' af te doen?
Je hoeft niet voor mij door het stof, maar ook naar anderen heb je je als trol gemanifesteerd.
Ik noem even één, Bytemaster, maar er zijn meer en wat wil je tegen hen zeggen?

pikwieter | 03-04-15 | 02:55

Amoebe tja armoede! geen enkele wetenschapper heeft ooit kunnen verklaren hoe een simpele zweephaar van een bacterie heeft kunnen evolueren. En dan verklaart @stormageddon met zijn door wetenschappers zogenaamd 100% bewijs/hypothese dat evolutie bewezen is.. knettergek

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:52

@AntiSoof | 03-04-15 | 00:52
Hij is twee maanden na jouw geboren hier op GS.

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:10
Dat kan hij helemaal niet jonguh. Wij hebben god gemaakt niet andersom.

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:27
Of je zegt gewoon dat je het niet snapt.

miko | 03-04-15 | 02:49

@Stormageddon | 03-04-15 | 02:27
Onze belevingswerelden liggen teveel uit elkaar. Ik zie de zaken nu eenmaal op mijn manier. En jij op de jouwe. Zo zal het zijn.

AntiSoof | 03-04-15 | 02:37

Door toeval ontstaan of niet @stormageddon.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:33

Stormageddon | 03-04-15 | 02:02

Je klinkt slim. Dus jij verklaart hierbij dat er een intelligent wezen de creaties heeft gemaakt, wie anders? , niet waar. Aantal cellen van een amoebe plse en de eiwit-structuren en celdelingen van deze simpele amoebe (laat staan van de mens met zijn miljarden structuur). Deze zeer ingewikkelde mechanismen dat ontstaat zomaar? tja er is een intelligent creationist bezig geweest lijkt mij.
er is een creationist bezig geweest nogmaals jonge. Uit het niets ontstaat niets. voor de rest neem ik je persoonlijke aanvallen niet serieus.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 02:27

@AntiSoof | 03-04-15 | 01:22
Je vreet er anders wel van, soof. Zelfs als je helemaal biologies-dienamies uit je eigen tuintje vreet: alle zaden die je plant zijn door wetenschappelijke veredeling tot stand gekomen, alle kennis voor de bemesting en bestrijding van ongedierte is wetenschappelijk vastgesteld.

Dat kan dan wel niet jouw "perceptie" zijn, maar dat is natuurlijk lekker gratuit gelul in de ruimte. Als jij een nicotiana plant in de nabijheid van je sla dan is dat puur gif voor de slakken en beestjes die sla lusten. Dan kun je wel miepen dat je tegen "vergif" bent maar dan ben je gewoon gif aan het gebruiken.

Idem dito als je volgens goed gebruik worteltjes en uien door elkaar plant. Uien doden de wortelvlieg en wortelen doden de uienvlieg. Ze zijn elkaars vergif.
Word je daar ook ongelukkig van, soof? Dat je dan allerlei ongedierte vermoord? Elke moestuin is een Insecten-Auschwitz. Denk daar maar eens over na. Jouw "perceptie" heeft heel hard een reality check nodig. Desnoods zonder geweld.

Stormageddon | 03-04-15 | 02:27

@pikwieter | 03-04-15 | 02:08
Tja. Toen je zei dat je me een nitwit vond moest ik al kappen. Je hebt gelijk. Gegroet.

AntiSoof | 03-04-15 | 02:19

AntiSoof | 03-04-15 | 01:22
Kijk eens aan, je bent een trol.
Ik heb je iedere keer een serieus antwoord gegeven tot dat je zogenaamd de kennis niet had en er de tijd niet voor wilde nemen.
Jij speelt met mensen die serieus zijn, op een verachtelijke wijze, door je voor te doen als onwetend.
Jij bent voor mij inderdaad een nitwit maar niet in de betekenis van 'Nietsweter' maar 'Onbenul'.
En daar heb ik goddomme tijd aan besteed.
Wees er gelukkig mee klojo!

pikwieter | 03-04-15 | 02:08

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 01:19
Nee, dat stelt "evolutie" helemaal niet. Er zijn overigens maar 2 soorten DNA structuren (nou ja, eigelijk maar ééntje) en dat is de dubble helix van 4 gepaarde basen: Adenine, Thymine, Cytosine en Guanine. Voor alle leven op aarde zijn dat de bouwstenen. Het DNA structureert zichzelf in diverse chromosomen. In de mens 23 paren en in andere organismen in andere aantallen.

Enfin, ik begrijp waar je vraag op neer komt. Dat wordt op creationistische kulsites altijd geponeerd: dat complexiteit komt door meer "informatie" en dat dat dus betekent dat er altijd "informatie" en dus DNA bij moet komen maar dat dat niet gebeurt en dus hocuspocus is de stompzinnige redenering: Evolutie is niet waar, want et neemt alleen maar af. Dus god heeft het gedaan! Hoera! Leve godt en zijn hulpjes, godt bestaat!

Het gaat al mis bij de veronderstelling dat DNA structuren rijker worden. Dat is is beslist onwaar en ook niet geobserveerd in de natuur. Het meest complexe wezen met de meeste DNA is een eenvoudige ééncellige amoebe die al een miljard bestaat. Het genoom van die amoebe is 200 keer zo groot als die van een mens.
en.wikipedia.org/wiki/Polychaos_dubium...

Dus je gaat al bij 2 "stellingen" fout in:
- "moedersoorten hebben meer dna structuren dan mutaties"
FOUT. Niet waar. (Nog even afgezien dat je hier 3 dingen door elkaar haspelt die niks met elkaar te maken hebben.)

- "In de natuur zien we tegenovergestelde".
FOUT. Niet waar.

Stormageddon | 03-04-15 | 02:02

Vind het trouwens wel erg. Maar ja. Soms klikt het niet. Maar ik had het me allemaal anders voorgesteld. Zonder eigenaardige persoonlijke aanvallen. Maar gegroet.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:52

@Stormageddon | 03-04-15 | 01:43
Goed, ik stop dan ook met jou. Weten we dat ook weer. Jou wil niet begrijpen.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:48

@AntiSoof | 03-04-15 | 01:01
Ja. Daar kun je veel over weten. Door hun dieet (dat je kunt achterhalen door wat er achterblijft in potten, in kampvuren, in grafgiften maar ook door de chemische samenstelling van hun botten de slijtage van hun tanden enzovoorts). Dan weet je wat ze moesten doen om dat kostje bij elkaar te scharrelen. Daar horen mentale capaciteiten bij. Je kunt iets weten over hun sociale omstandigheden door de bouw van hun nederzettingen, door de gebruiksvoorwerpen en sieraden. Dat kun je gewoon vergelijken met wat je aan levende voorbeelden anno nu hebt en ook met het gedrag van mensen nu. En nogmaals, van de afgelopen ruwweg 200.000 jaar weten we het DNA, we weten de verspreiding van de mensheid en we weten dus dat de mens als diersoort fysiek en mentaal dezelfde gedragingen had als nu.

We weten veel meer dan jij veronderstelt, soofje. Veel en veel meer. En daar hebben ontzettend veel bewijzen voor. Het heeft met aannames niet zo veel te maken. Keiharde wetenschap. En nee, van heel veel hebben we geen tijdlijntje van jaar tot jaar wat er allemaal precies gebeurde, en wat men exact allemaal dacht, maar wel wat onze voorouders deden, hoe ze leefden en wat hun sociale structuur ongeveer was. Daar is ontzettend veel over bekend. Als je je erin wilt verdiepen: die kennis is er.


Maar je kunt ook blijven verzuchten en klagen "allemaal aannames" en je onkunde en onwetendheid avond aan avond en nacht op GS tentoon spreiden. Dat kan ook. Mag allemaal. Maar als je niet weet hoe wetenschap werkt en wat er allemaal bekend is dan past bescheidenheid op dat vlak wel. Dan gaat het niet aan om maar te zeiken en zeuren dat we niks weten, want dat is gewoonweg niet waar. Joe lullen uit joe nek. Stop daarmee.

Stormageddon | 03-04-15 | 01:43

En als mensen stellen dat vergif wel goed is en bioindustrie ook, dan mag dat, maar ik vind dat als we niet zeker zijn of iets goed of slecht is, dat dan het grote geld (ego)zeker geen doorslag mag zijn voor de weg die 'we' inslaan. Bij onzekerheid niet doen is mijn credo, vooral als er geld in het spel is dus. Of macht. Want macht currompeert, zegt men. Dus de macht mag geen beslissingen nemen die belangrijk zijn.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:29

@pikwieter | 03-04-15 | 01:16
Wageningen volg ik al zo een 40 jaar met intresse. Heb je nog een vraag? Maar laat toch. Met nitwits valt niet te praten.
Trouwens, deze hele discussie hè? Weet je, onze perceptie is niet eens vast denk ik. De perceptie varieert misschien. Met de tijd, de kennis, de smaak en met misschien wel god of zo. Dus waarheid is misschien ook relatief.
En ik heb een vreselijke hekel aan vergif. En van bioindustrie. Omdat dat ongelukkig maakt.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:22

@Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:54
Mijn referentiekader is het universum. Da's groot zat. Ik heb geen ander referentiekader nodig.

Stormageddon | 03-04-15 | 01:22

Stormageddon | 03-04-15 | 01:00

Als we uitgaan van evolutie en de bewijzen die wetenschappers hebben inzake evolutie, kunt u dan uitleggen waarom moedersoorten meer dna structuren hebben dan mutaties? Omgekeerd evolutie stelt dat ons dna structuren rijker zijn dan moedersoorten(hoe kan dit?). Hoe kan deze tegenstelling ontstaan onder wetenschappers. In de natuur zien we juist het tegenovergestelde.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 01:19

@pikwieter | 03-04-15 | 01:08
Een woord. Jammer.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:11

"Je vind me een nitwit ofzo dus ik leen me niet meer voor kennisoverdracht met jou. Zoek maar een beter ingelicht mens.
AntiSoof | 03-04-15 | 00:52"
Kennisoverdracht van jou?
De enige kennis die je gepoogd hebt over te dragen was volkomen onzin.

pikwieter | 03-04-15 | 01:08

@Strotgrondel | 03-04-15 | 01:01
Inderdaad. Gewoon stilzwijgen. En genieten van je eigen 'wijsheid'.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:04

@pikwieter | 03-04-15 | 00:56
Ik vroeg je het. Ik zei niet dat je het was. En praat niet zo met een dedain. Hoe kom jij daar aan?

AntiSoof | 03-04-15 | 01:02

Je moet het maar als een wijzer iemand bezien, en meewarig het hoofd schudden. Er zit niets anders op. Pijn is fijn.

Strotgrondel | 03-04-15 | 01:01

@Stormageddon | 03-04-15 | 00:54
Je praat nu toch echt taal die ik niet volg. Met je 200.000 jaar. Mens, men schreef (misschien) toen nog niet, dus hoe kun je dan weten wat ze dachten? Denk jij dat archeologen kunnen bepalen wat de geestelijke ontwikkeling van de mens toen was aan de hand van wat artefacten? Zij, die gravers? Zij die zichzelf niet eens begrijpen? Want eerlijk. Hoe kan een geestelijk onwetende de geestelijke kennis van anderen inschatten? Dat geldt trouwens voor heel veel mensen, maar dat terzijde. Men weet zé verdomd weinig en men is zo onwetend, dat is gewoon schrikbarend, vind ik. En wat je nu weer allemaal schrijft, allemaal aannames.

AntiSoof | 03-04-15 | 01:01

@AntiSoof | 03-04-15 | 00:48
"Op eigen kracht" betekent dus een stuk hout pakken en iemand de hersens inslaan. Dat heeft de mensheid 200.000 jaar lag gedaan. Macht is altijd afgedwongen met geweld. Dat was op de steppen van Afrika niet anders dan in de betonjungle van de moderne tijd. Alleen is het tegenwoordig oneindig veel subtieler dankzij de techniek. De staatsmacht dwingt zichzelf af door belastingen, door bevriezen van banktegoeden en uiteindelijk, als je je niet aan de wet houdt door een stel mensen in uniform die je vrijheid ontnemen. Die mensen in uniform hebben allemaal een wapen om je verzet te breken. Alle macht wordt afgedwongen met geweld of de dreiging met geweld. Daar kun je het mee oneens zijn, maar het gebeurt wel gewoon. Dan helpt het hebben van een grote bek niet.

Stormageddon | 03-04-15 | 01:00

"O, en wie was dat?
AntiSoof | 03-04-15 | 00:40"
Lees de reacties op deze topic maar door dan weet je het.
Maar ik ben bang dat je, net zo min als om je te verdiepen in bepaalde kennis, hier tijd voor zal nemen.

pikwieter | 03-04-15 | 00:56

Stormageddon | 03-04-15 | 00:40

tja youtube filmpje van eigen slager. Wat maakt jou referentiekader zo bijzonder?

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:54

@AntiSoof | 03-04-15 | 00:32
Ja, men was vroeger net zo achterlijk als nu. Misschien iets minder, voordat ze één god hadden en achter 1 profeet met 1 boek aanhobbelden, maar over het geheel genomen was de mens 200.000 jaar lang even achterlijk als nu. Genetisch is de diersoort mens in die 200.000 jaar namelijk niet veranderd. Dezelfde capaciteiten, zowel fysiek als mentaal, alleen de techniek was wat primitiever. En de bestaansmiddelen waren een stuk schaarser. Welnu, schaarse middelen en primitieve techniek betekent ook dat de strijd om die bestaansmiddelen een stuk bruter was. Dat is onder meer in de archeologie aangetoond. Dus ja, dat kan ik wel weten. Dat kun je te weten komen. Als je maar onderzoekt.

Stormageddon | 03-04-15 | 00:54

pikwieter | 03-04-15 | 00:49
bedankt dat je het toch hebt opgevat.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:53

@pikwieter | 03-04-15 | 00:49
Nee, hoezo? Ik zag je hier nog niet eerder. Maar ik lees dan ook niet alle commenten. Maar laat maar. Je vind me een nitwit ofzo dus ik leen me niet meer voor kennisoverdracht met jou. Zoek maar een beter ingelicht mens.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:52

"Je doet maar. En jou heb ik hier nog niet gezien, nieuw hier?
AntiSoof | 03-04-15 | 00:34"

Heb je en zwitzalletje zien staan?

pikwieter | 03-04-15 | 00:49

@Stormageddon | 03-04-15 | 00:44
Ok. Dat mag en daar zit ook wel wat in. En ik durf te stellen dat als we als mens alle wapens zouden verbieden er nóg minder dood en verderf zou zijn. Want als er geen wapens zijn, dan moet men het met zijn eigen kracht doen. Nou, dan zouden sommigen met wel een heel grote bek wel eens heel snel kunnen inbinden. Sommige macht kan alleen maar bestaan met wapens.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:48

"evolutie is ook een religie, alleen de verkeerde.
Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:32"
Daar had ik al eerder op geantwoord.
De evolutietheorie is wetenschap, je schijnt kort van memorie te zijn.

pikwieter | 03-04-15 | 00:45

@AntiSoof | 03-04-15 | 00:39
De geschiedenis bewijst het. De statistiek is helder. Tegenwoordig, met onze AK-47's, tanks, granaatwerpers en atoomwapens sterven minder mensen in oorlogen en door geweld dan ooit te voren in onze geschiedenis. Dus ik durf dat wel te stellen. Juist doordat we als mesne steeds makkelijker en steeds beter elkaar kunnen vermoorden, doen we het steeds minder. En doordat dat risico dus is afgenomen worden we als geheel steeds gelukkiger. Ja, dat durf ik wel te stellen.

Stormageddon | 03-04-15 | 00:44

@pikwieter | 03-04-15 | 00:40
Inderdaad, daar wordt leven bedreven. Met kennis natuurlijk, van zon en maan en de seizoenen. En wat goed samengaat qua biotoop en zo. Goed, je mag het wetenschap noemen, en dat noem ik dan goede wetenschap. Biologie en biosofie (LOL). Dus we moeten wetenschap niet over één kam scheren. (Leer ik dus nu weer even, met dank).

AntiSoof | 03-04-15 | 00:43

"Dan kan men beter in de landbouw of zo gaan.
AntiSoof | 03-04-15 | 00:23"
Ja, want daar wordt geen wetenschap bedreven?

pikwieter | 03-04-15 | 00:40

@pikwieter | 03-04-15 | 00:38
O, en wie was dat?

AntiSoof | 03-04-15 | 00:40

@@Stormageddon | 03-04-15 | 00:27
"Wellicht zijn steeds betere wapens wel de oorzaak dat er steeds minder mensen door wapens om het leven komen. Dan maakt dus ook die wetenschap ons als mensen steeds gelukkiger."
Wellicht ja. Heel wellicht. Hoe dúrf je dat te stellen?

AntiSoof | 03-04-15 | 00:39

"Heeft iemand jou wel eens arrogant genoemd?
AntiSoof | 03-04-15 | 00:20"
Dat is één keer gebeurd door iemand die ik wees zich te verdiepen in de betekenis van wetenschap.

pikwieter | 03-04-15 | 00:38

@pikwieter | 03-04-15 | 00:27
Je doet maar. En jou heb ik hier nog niet gezien, nieuw hier?

AntiSoof | 03-04-15 | 00:34

pikwieter | 03-04-15 | 00:27

evolutie is ook een religie, alleen de verkeerde.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:32

@Stormageddon | 03-04-15 | 00:27
"Ah. Dus jij wordt liever met een botte knots de hersens in geslagen, zoals dat onder mensen honderdduizenden jaren gangbaar was, onder helse pijnen, bloedend als geslacht rund en dan langzaam doodsterven"
Jij denkt dat men vroeger acherlijk was? Doe dat nou een 1 x bewijzen? Een keer maar. Kan je niet hè?
Je stelt zaken die je niet kunt weten. Niet als je tenminste niet gehersenspoeld bent op de schooltjes en dus dingen dénkt te weten.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:32

-weggejorist-

bennie123 | 03-04-15 | 00:31

Stormageddon | 03-04-15 | 00:15
toevoeging:

Ben je de evolutie aan het evangeliseren

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:30

@AntiSoof | 03-04-15 | 00:04
Ah. Dus jij wordt liever met een botte knots de hersens in geslagen, zoals dat onder mensen honderdduizenden jaren gangbaar was, onder helse pijnen, bloedend als geslacht rund en dan langzaam doodsterven dan pijnloos met 1 kogel in je kop?

Daar wordt jij gelukkiger van, denk je? Je wordt gelukkiger van een leven in een grot, constant bevreesd voor wilde beesten die je aan stukken kunnen scheuren en voor naburige stammen die je liever dood willen hebben omdat je een bedreiging bent voor hun voedsel- en waterbronnen? Dat leven werden mensen gelukkiger van, denk je?

De mens heeft in de loop van de tijd steeds efficiënter wapens uitgevonden, dat klopt. En tja, het uitvinden van wapens is ook een wetenschappelijke queeste. Maar in diezelfde tijd hebben we ook steeds efficiëntere vervoermiddelen uitgevonden en allerlei technieken die ons leven veraangenamen en waar we wel degelijk gelukkiger, gezonder en beter doorvoed van worden. Het één gaat niet zonder het ander. En wat betreft de wapens waar jij zo'n moeite mee hebt. Sinds de ontwikkeling daarvan is het aantal mensen op aarde dat door geweld om het leven komt gedaald en is nog steeds dalend. reason.com/archives/2012/01/11/the-dec...
Wellicht zijn steeds betere wapens wel de oorzaak dat er steeds minder mensen door wapens om het leven komen. Dan maakt dus ook die wetenschap ons als mensen steeds gelukkiger.

Stormageddon | 03-04-15 | 00:27

"Ik doe ook maar mijn best hoor!
AntiSoof | 03-04-15 | 00:11"
Nee, je doet helemaal je best niet, je blijft zonder enige kennis tot je te nemen uit je nek lullen.
En als je daar geen tijd voor neemt, kan je ook niet meediscussiëren.
Dat plaatst jou dus in de categorie nitwits, mensen met een mening zonder kennis.
Ik neem aan dat je daar gelukkig mee bent.

pikwieter | 03-04-15 | 00:27

@miko | 03-04-15 | 00:13
Neem het verhaal van 'Lucy'. Dat is me toch zo een vaag verhaal met maar een paar botjes. Eerlijk, ze hebben zo vreselijk weinig. De aapmens is zo een mager bewezen stelling. Het zijn ideeën.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:25

En nee. Als wetenschap niet bijdraagt aan levensgeluk, dan deugt die niet. Dan kan men beter in de landbouw of zo gaan.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:23

@pikwieter | 03-04-15 | 00:15
Heeft iemand jou wel eens arrogant genoemd?

AntiSoof | 03-04-15 | 00:20

@miko | 03-04-15 | 00:09
Ach. Wat ik wel weet is dat Jezus, als ie al bestaan heeft, soms verdraaid goed de vinger op de zere plek kon leggen. En dat vind ik toch zó treffend. Maar ja. Ik begrijp het probleem wel. Daarom zeg ik maar, laten we maar proberen in minzame eenvoud samenleven. Gelukkig en gelijk. Als broeders en zusters. En laten we god liefhebben, ook al begrijpen we niet waarom.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:18

"Een oerknal kan alleen onstaan uit energie en waar komt deze energie vandaan?
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:57"

Kijk eens aan je verplaatst de discussie naar de oerknal.
Vanwege geen argumenten, dus een rookgordijn.

pikwieter | 03-04-15 | 00:18

Stormageddon | 03-04-15 | 00:15
Bijzonder straks ga ik jou nog volgen als Opperwezen. graag wat meer kennis meneer en ik ben om. Ik heb mijn referentiekader en daar is de evolutie niet schuldig aan..

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:18

wou= wilde

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:15

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:40
Het is jouw niveau, lieverd. Je stelt iets met uitroeptekens en denkt dan dat je gelijk hebt. Sorry, zo werkt het niet. Wie stelt bewijst. Je stelt iets dat volkomen achterlijk en zwakzinnig is, zonder enig argument. Daar kan ik niks mee, daar kan niemand wat mee. Dat krijg je dus gewoon terug.

En nee, Ethiek evolueert niet. Ethiek is een tak van de filosofie die de regels van moraliteit bestudeert en daarvoor logische gevolgen voor handelen trekt.
www.iep.utm.edu/ethics/
Je leert hooguit wat bij en denkt wat langer na, maar met evolutie heeft dat geen flikker te maken. Dus je was eerst debiel, zwakzinnig en achterlijk omdat je achter mohammed en allah aan hobbelde. Je hobbelt nu achter godt en jezus en het Joods sprookjesboek aan. Nou ja, da's iets minder debiel, maar minstens net zo zwakzinnig en achterlijk. Je moet nog een boel bijleren, maar ik vrees dat je daarvoor de benodigde hersencapaciteit mist. Kan jij ook niks aan doen. Jarenlang geloven in achterlijke sprookjes stompt de hersenen af. Gelovigen bewijzen dat al minstens 5000 jaar.

Stormageddon | 03-04-15 | 00:15

AntiSoof | 03-04-15 | 00:04

Oh, en je denkt dat dat met wetenschap te maken heeft?
Als je niet gelukkig van de wetenschap wordt, deugt het in jouw ogen niet?
Haal de vellen van je ogen, het gordijn van je hersens en verdiep je in wat wetenschap betekend.

pikwieter | 03-04-15 | 00:15

@miko | 02-04-15 | 23:41
Darwinisten hebben een sterke positie, duimzuigers hebben er geen een. Of jij zou graag willen dat astrologen ook mee gaan praten over kosmogonie??

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:48
Hiaten zijn schrikbarend? hoe bedoel je? In veel gevallen kan me een redelijk accurate lijn uitzetten.
Er zijn minder contradicties in evolutie dan dat er in de bijbel staan.
Jezus zijn uitspraken zijn niet veel meer waard als de gemiddelde straatprediker.
Filosofisch gezien een lichtgewicht. Maar goed Reagan was ook een van de populairste presidenten van Amerika.

miko | 03-04-15 | 00:13

@miko | 03-04-15 | 00:09
Jouw hink-stap-sprong-discussie kan ik niet volgen. Doe je het erom? Of wat bezielt je?

AntiSoof | 03-04-15 | 00:12

@pikwieter | 03-04-15 | 00:06
Ach laat ook maar. Ik drukte me verkeerd uit. Ik bezit, (nou ja, denk e.e.a. te weten,) enige kennis. Ik doe ook maar mijn best hoor!

AntiSoof | 03-04-15 | 00:11

miko | 03-04-15 | 00:02

Als God wou, had hij van ons robotjes gemaakt jongen.

Dr. Frambozenjam | 03-04-15 | 00:10

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:53
Jezus sprak nergens over het bevrijden van slaven en als hij het over gelijkheid had dan sprak hij over joden en niets anders.

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:50
Sinds wanneer word kosmos in een jaartelling gevat?
Kan de bijbel iets duidelijker zijn over het begin van het leven? Niet echt, zelfs geen ruime schatting.
wederom probeer je god of the gaps te spelen.
Nee niet alles is bekend en nee niet alles is al verklaard maar dat is geen bewijs voor een goddelijk wezen.

miko | 03-04-15 | 00:09

@pikwieter | 03-04-15 | 00:06
Natuurlijk zijn mijn argumenten kennis. Maar je vult dus in. En nog fout ook. Argumenten zijn kennis. Dus hoe je bij je redenatie komt? Leg uit.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:08

AntiSoof | 03-04-15 | 00:04
je klink net als Moe (van The Simpsons)
Moe: Science! What has science ever done for us? [turns tv off]

--sql error-- | 03-04-15 | 00:07

"De kennis bepaalt wat we kunnen begrijpen. En als die kennis uitgebreid kan worden, dan wordt het denkraam ook breder. Zo gaat dat. Dus ik ageer liever meteen. Of reageer.
AntiSoof | 02-04-15 | 23:56"

Het komt er dus op neer dat je zonder enige kennis of onderbouwing reageert.
Dat is voor mij voldoende om jou bij de nitwits te plaatsen, reageren op waar je niets komma nul over weet!

pikwieter | 03-04-15 | 00:06

@miko | 03-04-15 | 00:03
Wapenwetenschap bijvoorbeeld.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:05

@pikwieter | 03-04-15 | 00:00
"Christenziele, wie zegt dat we van wetenschap gelukkig moeten worden?" - Ik.
"En wat heeft dat te maken dat we er dan niets aan hebben?" - Kijk, het lijkt mij fijn om gelukkig te zijn. Wat hebben we anders aan dit leven? En als iets bijdraagt aan dat geluk, lijkt me dat goed. En als iets er niet aan bijdraagt, nee, eerder we worden er eerder verdrietig door, dan schieten we er niets mee op.

AntiSoof | 03-04-15 | 00:04

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:49
Welk gedeelte van de wetenschap maakt je niet gelukkig?

miko | 03-04-15 | 00:03

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:57
Kijk eens aan, je gaat steeds verder steeds dieper en je ziet niet in dat daardoor je eigen god theorie nog verder op losse schroeven komt te staan.
Waar komt je god dan vandaan en waar was hij voor hij het heelal ontwierp en schepte?
*afwacht*

miko | 03-04-15 | 00:02

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:06
Geen fouten, delen zijn compleet herschreven en er zijn dingen aan toe gevoegd. We hebben het nu over de evangelies van het nieuwe testament maar er waren er veel meer.
nl.wikipedia.org/wiki/Apocriefen_van_h...
De bijbel is een samenraapsel van vertellingen. Niks meer, niks minder.

@Schaaldier | 02-04-15 | 23:39
Jij mag er van vinden wat je wilt maar ik vind het een wanstaltige vertoning van ben c acteurs en artiesten.
Soms zou je willen dat er een Kultuurkamer is die dit soort onzin zwaar verbied!

miko | 03-04-15 | 00:00

Johnny... prima!
Niet-om-aan-te-zien misbaksel van 'n "show" en dat zeg ik als ongelovige!

meneer Q | 03-04-15 | 00:00

AntiSoof | 02-04-15 | 23:49
Christenziele, wie zegt dat we van wetenschap gelukkig moeten worden? En wat heeft dat te maken dat we er dan niets aan hebben? Wat een volkomen onzin weer!

pikwieter | 03-04-15 | 00:00

@--sql error-- | 02-04-15 | 23:51
"die losse flodders van jou zijn waardeloos." Onzin. Je kunt beter schrijven "die losse flodders van jou lijken mij waardeloos.", dan klopt het misschien meer. Dus je schrijft al niet wetenschappelijk. Want het is ook JOUW mening hè? Je zegt wat je bent.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:59

Een oerknal kan alleen onstaan uit energie en waar komt deze energie vandaan?

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:57

@pikwieter | 02-04-15 | 23:51
Ja, maar als die link naar tal van boekwerken verwijst of zo, dan ontbreekt de tijd en moeten we het doen met aanwezige kennis. Parate kennis dus. Ons verstand is als een denkraam. De kennis bepaalt wat we kunnen begrijpen. En als die kennis uitgebreid kan worden, dan wordt het denkraam ook breder. Zo gaat dat. Dus ik ageer liever meteen. Of reageer.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:56

@miko | 02-04-15 | 23:48
Op zich zijn we een produkt van de natuur. Maar als die kennis leidt tot nihillisme en slavernij van de arme mensen, dan schieten de normale mensen er niets mee op. En als Jezus precies over die vrijheid sprak, dan is dat geen religie, maar een wijsheid. En misschien IS de natuur ook wel GOD ZELF?

AntiSoof | 02-04-15 | 23:53

@Stormageddon | 02-04-15 | 22:37
Das waar, dom dom dom.
Ik ga nu even kijken of de crocoduck al gaar is

miko | 02-04-15 | 23:52

AntiSoof | 02-04-15 | 23:44
Als je iets niet weet en anderen geven je een link waar je iets kan vinden, lijkt het mij niet meer dan normaal om daar dan eerst kennis van te nemen, en niet meteen te ageren. Is ook duidelijker voor een discussie.

pikwieter | 02-04-15 | 23:51

AntiSoof | 02-04-15 | 23:48
prima, schrijf het op, publiceer het en laat en laat anderen jou stelling beoordelen. Maak een nieuwe publicatie indien nodig. Wat er na 30 jaar van overblijft wordt geaccepteerd als theorie. Zo werkt het in wetenschap (dat geld voor voor en tegenstanders).
die losse flodders van jou zijn waardeloos.

--sql error-- | 02-04-15 | 23:51

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:19
Maar daar zijn weer andere voor om deze jokkebrokken hun stellingen te testen. Gebeurt de hele tijd. Wetenschappers zijn ook mensen en soms wil men een idee wel eens de juiste richting uit duwen. Maar dat gaat vaak mis. Data veranderen is waarschijnlijk moeilijker dan de juiste te gebruiken (en dan bedoel ik niet de sociokant van de wetenschap)

miko | 02-04-15 | 23:51

miko | 02-04-15 | 23:46
Rapze als je wil.. Welk bewijs is er gezien de betrouwbare jaartelling inzake de kosmos? welke wezenschapper wil zijn hand branden aan exactheid inzake jaartelling? hé rijmt twee keer inzake..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:50

@miko | 02-04-15 | 23:47
Ik probeer te zeggen dat als wetenschap ons niet gelukkig maakt, dat we er dan weinig aan hebben.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:49

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:14
Misschien dat mensen dan zien dat we ook maar een product zijn van de natuur en we religie beter achter ons kunnen laten?

miko | 02-04-15 | 23:48

Schaaldier | 02-04-15 | 23:39
"is mooi"??
Dat is geen vaststaand feit, maar slechts jou persoonlijke mening. Zoiets neerzetten als een feit is nogal egocentrisch, imho.
Ik vind het vooral tenenkrommend en gênant:
Het is als de intocht van sinterklaas, maar dan voor volwassen gekkies die denken dat het echt is (met een misselijkmakende commerciële saus, betaald van belastinggeld).

--sql error-- | 02-04-15 | 23:48

@miko | 02-04-15 | 23:41
Ja, en daarom geloof ik meer wat Jezus zegt. Géén baas boven je dan god.
en miko | 02-04-15 | 23:43
De hiaten zijn w.m.b. schrikbarend. Er is een zeer krakkemikkerig verzamelinkje botten, meer niet. Maar wel heel veel bla bla. Ik geloof niet dat ik vroeger een aap was bijvoorbeeld, dat klopt nu eenmaal niet. Maar wat ik wel raar vind is dat we geen vitamine C aanmaken, samen met nog een paar zoogdieren. Dat klopt niet.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:48

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:00
Wat.wil,je,hiermee.zeggen???? (vier vraagtekens!)

miko | 02-04-15 | 23:47

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:40
Zit je op de verkeerde plaats nozem. met je marmelade stellingen en je stuitend wgebrek aan kennis.
Het iis hier geen plaats voor mietjes en zweefteven.
Janken over fatsoen moet je ergens anders doen.
En dat rijmt!

miko | 02-04-15 | 23:46

@pikwieter | 02-04-15 | 23:34
'Domweg om onder de discussie uit te komen.' Je bent voor mij nieuw, dus dat zal ik voor jou ook wel zijn. Maar als er iets is wat ik leuk vind, dan is het heerlijk discussiëren, of liever communiceren, maar ja, das weer taal. Maar argumenten en conclusies en bevindingen uitwisselen vind ik fijn. Eerlijk waar. En als ik iets niet weet, tja, ik weet weinig, of in ieder geval, het lijkt erop dat ik niet veel weet. Maar wat ik wel weet, dat deel ik graag en ik leer ook graag bij. Mij maakt ego geen reet uit, wat dat betreft. Het is enkel kennis.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:44

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:21
Hoezo is hij niet compleet bewezen? Er zijn misschien bepaalde soorten waar we geen voorouders van hebben gevonden en we hiaten in hun evolutie hebben maar niet in de theorie ansich.

miko | 02-04-15 | 23:43

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:40
Darwinisten hebben geen sterke positie duimzuigers hebben er geen een. Of jij zou graag willen dat astrologen ook mee gaan praten over kosmogonie??

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:52
slavernij is anders bonton in religieuze kringen. Zeker van een bepaalde maangodsdienst.

miko | 02-04-15 | 23:41

Stormageddon | 02-04-15 | 23:22

Als dit een reactie is vanuit je evolutie ontwikkelde hersencellen is, dan zou ik maar snel bij die russische wetenschapper aankloppen die een hondenhoofd op een aap of zoiets heeft gewetenschapt. Ethiek is bij mij geëvolueerd vriend. Met je achterlijke no nonsense reactie. sorry GS.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:40

Kwit begint meteen wat dingen door elkaar te halen. Heeft waarschijnlijk ooit eens iemand horen zeggen dat God een fictief persoon is, en denkt dat Jezus dat dan ook is, De rest heb ik dus maar niet gelezen. Ik heb weinig met geloof en niks met de kerk, maar The Passion is mooi, vanwege de toegankelijkheid en daarmee de voelbare eensgezindheid, die over het algemeen ver te zoeken is. Als je dat doorhebt, kun je die zurigheid van Kwit gemakkelijk opzij zetten en er gewoon van genieten.

Schaaldier | 02-04-15 | 23:39

AntiSoof | 02-04-15 | 23:31

Het bewijs ligt bij de wetenschap!

pikwieter | 02-04-15 | 23:37

"En de discussie liep nu eenmaal zo.
AntiSoof | 02-04-15 | 23:27"
Welnee, jij hebt er die draai aan gegeven en niemand anders. Domweg om onder de discussie uit te komen.

pikwieter | 02-04-15 | 23:34

Het is bijna knap wat voor argumenten de gelovigen hier van stal halen. Ik zou zeggen: lees het eens zelf terug. Zien jullie dan echt niet dat je slap loopt te lullen? Ik heb echt nog NIETS inhoudelijks voorbij zien komen van een gelovige hier.

Dé cl | 02-04-15 | 23:31

@Stormageddon | 02-04-15 | 23:28
'Evolution is not just a theory, it's triumphantly a theory!'
Mensen die zo schrijven? Tja. En onzin! Ze kunnen het helemaal niet bewijzen. Want voor wie? Voor 10 mensen? 100? 1? Het is maar wie ze het uitleggen. Het bewijs ligt eerder bij de ontvanger dan bij de zender. Dus.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:31

@pikwieter | 02-04-15 | 23:19
En de discussie liep nu eenmaal zo.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:27

@pikwieter | 02-04-15 | 23:19
Ik ben meer van het spreken. Maar goed. Een discussie is nooit te winnen. Communiceren is meer mijn stijl. Dus ik heb nog zoveel argumenten. Maar ja. Beetje moe ook.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:25

@--sql error-- | 02-04-15 | 23:21
Tja, ik ben erg onwetend misschien? Qua taal dan he? Want wetenschap is ook maar taal?

AntiSoof | 02-04-15 | 23:23

AntiSoof | 02-04-15 | 23:19

Die jokkebrokken worden er uiteindelijk wel uitgehaald door de wetenschap, denk maar aan Stapel.

pikwieter | 02-04-15 | 23:22

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:06
Nietus!!! En ik doe lekker 3 uitroepuitekens!!! Eentje meer dan jij!!! Dus ik heb gelijk!!!

Zoals ik al eerder observeerde: Je bent volkomen debiel en je maakt jezelf volslagen belachelijk.

Stormageddon | 02-04-15 | 23:22

@Stormageddon | 02-04-15 | 23:18
Als dat zo is, dan wist ik dat niet.
Maar goed. De evolutie-theorie is niet compleet bewezen, dus is het zeker geen theorie?

AntiSoof | 02-04-15 | 23:21

AntiSoof | 02-04-15 | 23:14
je snapt het begrip 'theorie' (in wetenschappelijke zin) niet eens, dus hoe kun je zulke uitspraken doen??

--sql error-- | 02-04-15 | 23:21

AntiSoof | 02-04-15 | 23:14

Ah, je verplaatst de discussie ineens van de evolutietheorie naar religie, geen argumenten meer?

pikwieter | 02-04-15 | 23:19

@Stormageddon | 02-04-15 | 23:14
Precies. En als na testen e.e.a. niet blijkt te kloppen, dan moet de theorie aangepast worden. Maar... als er evt. jokkebrokken zijn die dus jokken, ja, dan houdt het op. En er wordt nogal 'gedaan' soms. Want er zijn belangen.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:19

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:02
Nee! Nee! Nee! Nee! Nee! Nee! Nee!
Theorie is de hoogste graad van wetenschappelijke kennis. Theorie is de verzameling van bewezen hypothesen, de verzameling van bewezen feiten, van bewezen en geteste observaties. Het woord "theorie" is in de wetenschap heel wat anders dan in alledaags bourgeois taalgebruik.
rationalwiki.org/wiki/Scientific_theor...

Stormageddon | 02-04-15 | 23:18

@Bytemaster | 02-04-15 | 23:16
Met jou niet nee. En dat vind jij vast niet jammer.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:17

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:10
.
Inhoudelijk kom je niet meer verder?

Bytemaster | 02-04-15 | 23:16

@AntiSoof | 02-04-15 | 23:00
"Ze verzinnen soms ook maar wat, denk ik."
Daar begint het mee. Je verzint eens wat. En dan ga je testen of dat ook klopt. Ofwel je bewijst dat datgene wat je hebt bedacht waar is ofwel je toont aan dat het absolute kul is.
Wetenschap verklaart. Wetenschap gaat verder niet over moraliteit en dat soort issues. Daar gaat het dus helemaal niet over. Daar doet wetenschap geen uitspraken over, dus hou dat buiten de discussie, dat is volkomen irrelevant.

Stormageddon | 02-04-15 | 23:14

@pikwieter | 02-04-15 | 23:10
""Als er nu mensen rondlopen die anderen willen stenigen of zo,..."
Wat is de relevantie met de evolutietheorie in jouw betoog?
pikwieter | 02-04-15 | 23:10""
De relevantie is dat we wel een leuk theorietje kunnen hebben, maar of we er wat aan hebben? Is het niet belangrijker om te analyseren wat er NU speelt? En nu vooral met witte Donderdag? Nu is er de tijd voor. Jezus was bijvoorbeeld tegen stenigen.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:14

Ik geloof in Yashua. en hang geen religie aan.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:12

Bytemaster | 02-04-15 | 23:05
Geldt voor U als voor mij het volgende: Kom je ergens waar je niet met vrede word ontvangen laat deze in zijn gaarsop koken.. Deze stelling van uw is dezelfde als religie..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:11

@@Bytemaster | 02-04-15 | 23:05
En je leest niet goed, dat is al zéér zwak. Hè? Ik las er TAL van boeken over. Dus niet tientallen.
Dus, voor mij ben je AF.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:10

AntiSoof | 02-04-15 | 23:00

"Als er nu mensen rondlopen die anderen willen stenigen of zo,..."

Wat is de relevantie met de evolutietheorie in jouw betoog?

pikwieter | 02-04-15 | 23:10

-weggejorist-

Quichegerechtigde | 02-04-15 | 23:09

@Bytemaster | 02-04-15 | 23:05
Onder de gordel. Maar goed. Bewijs wat jij weet dan? Dat kun immers helemaal niet. Loze kreten.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:08

Stormageddon | 02-04-15 | 23:04

Evolutie is een cirkelredenatie!!

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 23:06

@miko | 02-04-15 | 22:58
Ik ga hier geen bijbelonderzoek of exergese doen. Maar wat ik wel wil zeggen is dat de zaken in een bepaalde context gezegd werden, dus lees het zo. En er zijn o.a. vertaal- en interpretatiefouten gemaakt.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:06

Een theorie IS geen wetenschappelijke bevinding. Het is een hypothese.
AntiSoof | 02-04-15 | 23:02
.
Je laat hiermee al zien dat je geen flauw idee hebt wat een wetenschappelijke theorie precies is. En dan wil je beweren dat je tientallen wetenschappelijke boeken hebt gelezen over evolutie...
Zoals ik al zei: tegenstanders van evolutie weten in de meeste gevallen totaal niet waar ze het over hebben.

Bytemaster | 02-04-15 | 23:05

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:54
Twijfel is niet het criterium. Het gaat om de argumenten en de argumentatie. Al twijfelt de overgrote meerderheid van de mensheid, dat doet er geen reet toe. Iets is waar of niet, en kan worden bewezen of niet. Twijfel zonder grond is zweefteverij.


Evolutie is waar en bewezen. Het is meermalen aangetoond. De theorie is al honderden malen getest. Dat testen gebeurt juist op basis van twijfel. Dan ontwerp je een experiment waarmee een voorspelling van de theorie wordt aangevallen. Ofwel de voorspelling klopt of niet. Zo niet dan is de theorie ofwel onvolledig ofwel onjuist. In dat laatste geval zul je een andere theorie moeten ontwerpen die niet alle voorgaande observaties verklaart en maar ook de nieuw gedane observatie. Zo simpel is het.
Dus Evolutie is een keiharde theorie. Er is geen enkel bewijs dat de theorie ontkracht. Nul. Niks. Nada.

Stormageddon | 02-04-15 | 23:04

Een theorie IS geen wetenschappelijke bevinding. Het is een hypothese.
AntiSoof | 02-04-15 | 23:02
.
Nee!

Bytemaster | 02-04-15 | 23:03

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:59
Een theorie IS geen wetenschappelijke bevinding. Het is een hypothese.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:02

@Stormageddon | 02-04-15 | 22:54
Nou goed. Dan maar op eigen titel, ik betwijfel geldigheidheid en de waarheid de 'totale' evolutietheorie, en dan vooral die over de ontwikkeling van de mens. Ze verzinnen soms ook maar wat, denk ik. Ja, ik las ook de verklaring van de ontwikkeling van het oog uit een huidcel. Dat zou kunnen. Zeer mooi onderbouwd ook. Maar ja. Als er nu mensen rondlopen die anderen willen stenigen of zo, dan denk ik, dat is héél naar. En dan zie ik hoe Jezus daarop reageerde... Dat klopt. Niemand is zonder zonde.
Dus, we kunnen wel een leuke theorie hebben, maar die klote oorlogen gaan gewoon door. Nou héél fijn hoor! Hartstikke jofel van al die wetenschappers. Ja, wetenschap verschaft vrede hè? Dacht het niet.

AntiSoof | 02-04-15 | 23:00

Maar als er maar één twijfelt, dan klopt er iets niet. Dus is het geen keiharde theorie.
AntiSoof | 02-04-15 | 22:54
.
Wat is dat voor een onzin? Er zijn in de wetenschap zoveel twijfelaars geweest over allerlei onderwerpen en die hun hele leven hebbeb gewijd aan het falsificeren van een bepaalde theorie maar vervolgens roemloos zijn gestorven. Twijfel is goed, anders hadden we geen relativiteitsthoerie gehad, maar vaak is die twijfel uiteindelijk ook niet terecht.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:59


miko | 02-04-15 | 22:46
Stormageddon | 02-04-15 | 22:47

-welke aannames zijn vooraf gedaan en vanuit welke hypotheses werkt men? 

- zijn er bewijzen voor het schema of diagram waarin men vondsten raamt? 

-in hoeverre is de methode in lijn met uitgevoerde onderzoeken naar geldigheid? 

-in hoeverre zijn de uitkomsten consequent en bovendien in lijn met andere dateringsmethodes?

Tja Stormageddon werkt vanuit de indoctrinatie van school, geeft geen blijk van eigen inzicht..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:59

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:35
volgens mij heb je niet gelezen wat ik schreef. of je haalt vanalles door elkaar.

--sql error-- | 02-04-15 | 22:59

@miko | 02-04-15 | 22:37
s omhoog gooit

miko | 02-04-15 | 22:58

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:46
Jezus zei anders ook dat degene die de heilige geest ontkende geen vergiffenis kunnen ontvangen en voor altijd in de hel zouden branden.
Zou een leuke kerel is die god niet. ook die van het nieuwe testament niet.

miko | 02-04-15 | 22:58

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:52
Doe asjeblieft niet zo volkomen achterlijk.

Stormageddon | 02-04-15 | 22:57

Zucht. Jezus heeft bestaan, over hoe en wat kun je denken wat je wil.

superlutser | 02-04-15 | 22:53
.
De enige vage verwijzing die historisch verantwoord is is een tekst van Josephus. het is echter alleminst zeker dat die daadwerkelijk over Jezus gaat, dus je zucht is erg misplaatst. Er is verder namelijk helemaal NIETS.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:56

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:49
Inderdaad. Maar als er maar één twijfelt, dan klopt er iets niet. Dus is het geen keiharde theorie.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:54

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:43
Geh. Linkjes van creationisten-websites. Enfin, er is geen één die argumenten heeft die daadwerkelijk hout snijden. Niet één van al die lieden heeft één argument dat daadwerkelijk de theorie aanvalt. Niet één.
Er zitten ook geen biologen bij.
www.skeptical-science.com/science/clai...

Stormageddon | 02-04-15 | 22:54

Zucht. Jezus heeft bestaan, over hoe en wat kun je denken wat je wil.

Dat islam later een beetje Jezus en wat uit Torah leent tot een totalitair onderdrukken verhaal ontgaat ook velen.

ja maar de kruistochten argumenten ben ik onderhand klaar mee. kan het als christen prima vinden met atheïsten, Hindoes, joden, boeddhisten, ietsisten, een enkele moslim.bijna alle geloven zijn meegegaan met de tijd. lach erom, kwets, en je zult geen fatwa of idioten achter je aan krijgen. Maak een tekening over een God uit welke religie behalve islam, en je hebt een enorme overlevingskans. zolang ik geen bermbommen op de veluwe tegenkom, geen harakiri zwarte kousen, dan mag er best objectiever kritisch naar de islam gekeken worden

Hoe dan ook, geloof wat je wil of niet, zolang je er anderen niet mee lastigvalt. of doodt.Ik kijk rustig #tp15 terug.

superlutser | 02-04-15 | 22:53

@Stormageddon | 02-04-15 | 22:47
En jij overschat die 'wetenschap', is mijn mening. Ja, ze ontdekken wat al reeds bestaat, das een kunst joh! En ze verzinnen moordwerktuigen, ook aardig. En een slavernijsysteem, ook aardig.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:52

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:35
Nee, maar die van je kerk wel. Een vette dikke aanslag op je hersenpan.

miko | 02-04-15 | 22:51

Ik ga niet kijken, dan word ik agressief van zoveel blasfemie bij elkaar.

Rest In Privacy | 02-04-15 | 22:50

Zeau. Ik heb lekker een random donderdagavondlentebokbierproeverij gehouden. Zonder tv. Was't nog wat?

Driewerf Hoezee | 02-04-15 | 22:50

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:46
Ik denk dat evolutieleer wel gedeeltelijk op waarheid berust. Maar dat verklaart de schepping niet.
Het geloof in de leer van Jezus haalt de machtigen van de troon, en dat willen ze niet hè? Er is maar één meester, en dat is god.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:50

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:43
.
Niemand beweert dat alle wetenschappers het met elkaar eens moeten zijn. Hun twijfel maakt de evolutietheorie nog niet onwaar. Laat ze vooral aan de slag gaan en de evolutietheorie falsificeren.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:49

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:40
Doe niet zo achterlijk. Je hebt overduidelijk geen idee hope de wetenschap werkt. Wetenschap heeft een strakke methodologie. Als je kan bewijzen dat een theorie niet klopt dan gaat de theorie op de helling. Dat geldt voor elke tak van wetenschap. Ook voor biologie. Er is nog nooit iemand geweest die met succes de evolutie heeft kunnen aanvallen. Maar doe je best: er ligt een Nobelprijs klaar. Als het je lukt is je kostje gekocht.

Overigens bestaat er niet zoiets als "Darwinisme". Ik weet dat jullie creationisten dol zijn op die term, maar het is nonsens. We spreken ook niet van Einsteinisme als we het over de (even keihard bewezen) relativiteitstheorie hebben.

Stormageddon | 02-04-15 | 22:47

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:33
Echt werkelijk je bent te dom om te peopen. Als botten niet vernietigbaar waren zou er een laag botten op de aarde liggen.
Veel botten verteren echter ook en vallen uit elkaar.
Het ontstaan van fossielen gebeurt alleen onder bepaalde omstandigheden. Een er van is dat het materiaal snel omsloten word zodat er geen zuurstof meer bij kan en verdere desintegratie gestopt word.
Hier lekker makkelijk voor je!
www.fossiel.net/information/article.ph...

miko | 02-04-15 | 22:46

@miko | 02-04-15 | 22:42
Wat mij betreft is de moraal van Jezus goed. Het gaat niet om geloof. Het gaat om eerlijke rechtvaardigheid. En om het erkennen dat er een goede god is. En geen tyran.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:46

De indoctrinatie van darwin heeft bij mij nooit aangeslagen op school
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:35
.
Het is geen indoctrinatie. Je bent volledig vrij om de evolutietheorie aan te vallen en te falsificeren. Graag zelfs, daar wordt de wetenschap alleen maar beter van. Voorwaarde is dan wel dat je echt weet wat de evolutietheorie inhoudt. Helaas zie ik keer op keer weer dat de gelovigen te laf zijn om zich te verdiepen in de evolutietheorie omdat ze weten dat ze die niet onderuit kunnen halen met hun leugenachtige bronnen en naieve wereldbeelden. Nee, gelovigen blijven liever tegen een stroman vechten. Dan hebben ze in ieder geval nog het *gevoel* dat ze iets bereiken. Dat gevoel lijkt belangrijker te zijn dan de werkelijkheid boven tafel te krijgen.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:46

Pesach

Jim Lovell | 02-04-15 | 22:45

Bytemaster | 02-04-15 | 22:17

Het verbaast me dat Dr. Frambozenjam nog niet naar Kent Hovind (Dr.Dino) heeft gelinkt.

Dat is meestal de bron van waarheid voor dit soort gelovigen.

pikwieter | 02-04-15 | 22:43

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:29
Jezus is bijgeloof. Zijn moraal? Dat als je jezus wil volgen je bereid moet zijn om vrienden familie te verlaten en te verloochenen?
Die moraal die jij noemt komt enkele en alleen van Jezus?
Kunnen we dan stellen dat mensen die niet geloven dan minder zouden zijn wat moraal betreft? Gaan we geloven even naast elkaar leggen?
Geloof heeft niet met een goede moraal te maken wel met een slechte.

miko | 02-04-15 | 22:42

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:35
Kortom: het is volkomen weggegooid geld geweest om jou naar school te sturen.

Stormageddon | 02-04-15 | 22:41

Bytemaster | 02-04-15 | 22:38

En de botten van dino,s

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:41

Stormageddon | 02-04-15 | 22:34

De darwinsten bezitten een zeer machtige positie binnen de wetenschap. Ieder die daarin tegengaat als wetenschapper word zwart gemaakt en zijn subsidie voor wetenschappelijk doeleinden ingetrokken en de darwinsten krijgen geld bij.. Zo ook met deze wetenschappers gebeurd is die de evolutie verwerpen. Deze zijn door het slijk gehaald en u doet er een schepje bovenop..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:40

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:33
.
Omdat botten alleen bewaard blijven onder optimale condities. In normale omstandigheden vergaan botten in een paar honderd jaar tot gruis. Waarom denk je dat we geen miljoenen skeletten vinden van de mensen die de afgelopen 1000 jaar in Europa hebben geleefd?

Bytemaster | 02-04-15 | 22:38

@miko | 02-04-15 | 22:00
Nou... Een groot acteur als Kirk Cameron zal toch niet liegen? Hij speelde in Family Ties! Nou dan!

Stormageddon | 02-04-15 | 22:37

@Lil 1 | 02-04-15 | 22:08
Voor jouw geld hetzelfde als voor die bosui.
Er word hier genoeg gepist op Islam.
We worden niet voor niet een islamofoobblogje genoemd.

@Strotgrondel | 02-04-15 | 22:23
De eerste verwijzing dat er een Jezus zou zijn geweest is van een geschiedschrijver die ongeveer 70 jaar na zijn dood er vermelding van maakt en dan alleen als Jezus de broer van.

miko | 02-04-15 | 22:37

Als je had opgelet op school dan had je dit kunnen weten.

--sql error-- | 02-04-15 | 22:29

De indoctrinatie van darwin heeft bij mij nooit aangeslagen op school

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:35

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:58
Ok schat. Challenge accepted.
En je komt met een paar namen van de Dr. Dinmo site (of andere beroerde creaqtionisten websites)

Dr. T. N. Tahmisian? Die man bestaat helemaal niet. Een volkomen verzonnen persoon. Alleen bekend van een paar quotes op creationistiosche websites. Niks gepubliceerd, niet geciteerd. Totaal onbekend. En zijn enige werkgever is een agentschap dat in 1974 is opgeheven. Fraaie bron.
scholar.google.com/citations?hl=nl&...

Maciej Giertych is "bekende". Van Evolutie en wetenschap heeft deze wetenschapsfraudeur helaas weinig begrepen. rationalwiki.org/wiki/Maciej_Giertych

En Hobrink... tja, wat moet je daar nog mee? Plagiaat pleger. En dan ook nog leugens plagieren... Dan ben je wel heel erg diep gezonken.
www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php...
goedgelovig.wordpress.com/2013/10/24/...
Wetenschapper is Ben in elk geval niet. Hij publiceert niet, en is niet verbonden aan een erkende universiteit.

Nog meer?

Stormageddon | 02-04-15 | 22:34

Bytemaster | 02-04-15 | 22:24

En daarom zijn er hoogsten duizenden botten van onze prehistorische voorouders gevonden. Terwijl dit afgaande van de curve zoveel miljoenen minimaal horen te zijn. Waarom zijn er zo weinig botten gevonden van onze prehistorische voorouders gezien de curve van evoltie die 100.000 jaar telt?

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:33

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:17
.
Dat je wordt afgeschilderd als Jehova's Getuige heeft gewoon te maken met het feit dat je al hun standaard weerwoorden één voor één oplepelt.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:32

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:17
medische wetenschap.
hygiene.
kennis over voedsel.
kennis over landbouw/veeteelt.
...
Als je had opgelet op school dan had je dit kunnen weten.

--sql error-- | 02-04-15 | 22:29

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:17
nl.wikipedia.org/wiki/Neolithische_rev...
wederom lees eens wat zou ik zeggen.
Verder is de bevolking helemaal niet explosief gegroeid de laatste vierduizend jaar.
Europa liet in de middeleeuwen en terugval zien en ook midden Amerika was dichter bevolkt rond het begin van de jaartelling dan tijdens de ontdekking door de Europeanen rond 1500.
Werkelijk
www.youtube.com/watch?v=ks072waMayk

miko | 02-04-15 | 22:29

@miko | 02-04-15 | 22:24
Dat er mensen zijn die de leer van Jezus bezoedelen met bijgeloof, egoïsme en gebruiken voor politieke doeleinden, daar kan ik nix aan doen. Het gaat om zijn moraal, denk ik. Stel niet, lieg niet, moord niet, heb god lief, en je naasten.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:29

@Strotgrondel | 02-04-15 | 22:23
.
Historisch is er geen enkel bewijs voor het bestaan van Jezus. Al helemaal niet als goddelijk figuur met al zijn wonderen etc., maar ook niet als gewoon mens. Er zijn verwijzingen naar leiders van religieuze sekten die overeenkomen met Jezus, maar er waren in die tijd velen van dat soort figuren.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:27

Het was weer prachtig !
Jeroen van Koningsbrugge en John van Eerd waren far-out de beste.

Azijn-zeikers ==> Ga zeik azijn !

Onze man in Mockba | 02-04-15 | 22:26

@Strotgrondel | 02-04-15 | 22:23
Een werkelijk goede vraag beantwoordt zichzelf soms?

AntiSoof | 02-04-15 | 22:25

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:17
.
Kijk gewoon eens hoe de bevolking in Afrika zich sinds 1950 heeft verveelvoudigd. Deie vermenigvuldiging is groter dan die in jouw voorbeeld. Wanneer de overlevingskans groter wordt, stijgt de bevolkingsdichtheid explosief. Daar is niets raars aan.
Daarnaast hebben we nog de genetische variatie. Die is veel te groot om tot twee oerpersonen terug te herleiden die dan 6000 jaar geleden geleefd zouden hebben.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:24

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:13
We weten dus helemaal niks van hem, nog niet zijn naam maar we hangen er wel een hele hoop heisa omheen, dansen zingen voor hem bouwen gebouwen en snijden andermans nek er voor af. Maar we kennen hem niet,nog niet bij naam.
Echt gelovige,....

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:17
En waarom er geen fossielen van huidige dieren bij die van de dino's zitten terwijl die toch echt met de zondvloed verzopen zijn. Samen met de olifanten,schapen leeuwen op twee van elke soort na.

miko | 02-04-15 | 22:24

@frank4444 | 02-04-15 | 22:18
Ik denk dat ik god zie als de allesbezielende schepper. Lijkt me niet onlogisch. En als ander woord (vies woord, maar ja) Liefde. Schoonheid, rechtvaardigheid waarheid en leven in geluk.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:23

Historisch-kritisch bezien kan het bestaan van Jezus niet worden ontkend. De man was een rebel en criticaster van de autoriteiten en eindigde als voorbeeld voor dissidenten. Zijn boodschap moet zeer confronterend, gevaarlijk, voor de Joden zijn geweest. Waarom hij dan zo gevaarlijk werd geacht vraag ik mij af; waarom stond Pontus Pilatus het toe.

Strotgrondel | 02-04-15 | 22:23

Nou, we hebben deze treurnis weer achter ons. Ik constateer dat de enige die een rol van betekenis heeft neergezet de heer Jon van Eerd is. De rest was bagger!

kommabijmebinnen | 02-04-15 | 22:21

Wat ben ik toch blij dat ik nog controle heb over een groot gedeelte van mijn vrije wil!!
Ik hoef niet te kijken en passief mee te doen met de hypocrieten van de EO.dat ze mogen branden in het vuur van de waarheid.
De leugens die ze hier op aarde vertellen en verteld hebben, kunnen in hun hemel alleen maar gecompenseerd worden met lijden.

diddley2 | 02-04-15 | 22:18
-weggejorist-
frank4444 | 02-04-15 | 22:18

Grappig allemaal jongens. Ik word weer eens beschuldigd van jehova getuigen te zijn daar ik eerder poste de eerste gemeente van Yashua te volgen.

miko | 02-04-15 | 21:59

Rond 30 voor Christus leefden in het hele Romeinse Rijk slechts 16 miljoen mensen – evenveel als er nu alleen al in Nederland leven! Hoe kan het dat de bevolking de 100.000 jaar daarvóór niet in aantal gegroeid is en nu de laatste 4000 jaar opeens explosief groeit? 

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:17

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:03
.
Die fossielen zijn prima verklaarbaar via de platentektoniek. Je doet net alsof het een gat in de wetenschap is. Reken eens uit hoeveel water er nodig is om de hele aarde onder water te zetten en bereken vervolgens eens wat die massa met de planeet zou doen.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:17

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:11
Dat klopt wat je nu zegt, maar pikwieter 'vroeg erom. Hij stelde dat er legio etc.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:15

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:03
Hoe voelt dat nou om met feiten om je oren te worden geslagen?

snakeplisskin | 02-04-15 | 22:13

@miko | 02-04-15 | 22:10
Omdat we niet weten hoe Hij(het/zij,...) werkelijk heet, als hij al een naam heeft?

AntiSoof | 02-04-15 | 22:13

@Stormageddon | 02-04-15 | 20:56
Persoonlijk ben ik meer voor de Romeinen!

miko | 02-04-15 | 22:12

@AntiSoof | 02-04-15 | 22:06
.
Als je de theorie zo goed kent, dan weet je dat je de evolutietheorie niet kan bewijzen met één bewijs. Vele bewijzen samen vormen de evolutietheorie. Voor ieder los bewijs kun je best een alternatieve verklaring geven, maar niet voor het totaalpakket aan bewijzen. Daarom slaat je vraag nergens op.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:11

@Stormageddon | 02-04-15 | 22:04
Das dan fijn dat je dat denkt, Stormpje. Ik denk ook heus wel dat te verklaren is waarom een giraf een lang nek heeft. Er IS wel evolutie, maar in hoeverre dat ALLES verklaart, nee. Dat is ONZIN. (Denk ik)

AntiSoof | 02-04-15 | 22:11

@AntiSoof | 02-04-15 | 21:51
Waarom noemen we hem dan god?

miko | 02-04-15 | 22:10

Geloof niet in welke god dan ook, maar vond het gewoon leuk om naar te kijken.
Zag veel mensen op de been, maar heb nog geen berichten gehoord over onthoofdingen, omdat Jezus is nagedaan op tv.
Mooi toch!
Morgen lekker eieren schilderen en verstoppen.
Want ik geloof nog steeds in de Paashaas, hoor.

Schietmijmaarlek | 02-04-15 | 22:09

@Quid
Ik ben geen relikid of wat jij er van wilt maken, maar de persoon Jezus is realistischer dan jou bekend is, realistischer dan het agressieve sprookjes figuur genaamd mohammed. Jezus was mens zeg maar een rebel een socialist pur sang zoals wij zijn gedrag mogen vertalen heden ten dage. Dus ff je boekjes pakken en gaan lezen. De religie genaamd Rooms-Katholiek of Katholiek ( is iets anders)was en misschien is nog steeds het meest liberale geloof met veel vrijheden wat er bestaat. Ook dat moet je weten. Probeer eens op deze manier van je schrijven eens goed een hak te zetten bij het "geloof" islam ,dat durft de media niet ? waar jij dacht ik zo ook toe behoort? DAN ben je een hele grote jongen , want dat "geloof"brengt alleen maar verderf en pure indoctrinatie wees blij dat de Passion vertoont kan worden, heel veel mensen hebben er wat aan al is het nu in het geniep.

Lil 1 | 02-04-15 | 22:08

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:58
.
Je bent dus Jehova's Getuige. Ik herken de leugenachtige bronnen die je hier post. Maciej Giertych is een academicus in bosbouw en totaal geen autoriteit op het gebied van de humane genetica of evolutiebiologie. Verder is hij overtuigd creationist. Ben Hobrink heeft zich laten kennen als zeer slecht opgeleid bioloog (basiskennis ontbreekt of heeft hij niet begrepen) en op het gebied van evolutie laat hij zien er helemaal niets van begrepen te hebben.
En de laatste is helemaal een giller. Dr. T. N. Tahmisian bestaat helemaal niet. Dat is een verzonnen persoon om het verhaal van de Jehova's Getuigen kracht bij te zetten. Men kon uiteraard niet weten dat de mensen jaren later via internet de leugens die de JG's vertelden gemakkelijk konden ontmaskeren.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:08
-weggejorist-
frank4444 | 02-04-15 | 22:07

Men twijfelt hier nog over evolutie? Wij delen genen met chimpansee die we niet met de bonobo delen, en wij delen genen met bonobo's die we niet met de chimpansee delen. Dat zijn feiten en die worden door Frams de Waal inzijnboek bevestigd. Daarbij zijn chromosoom 2 en 5 bij de chimpansee samengevoegd tot 1 chromosoom bij de mens (daarom heeft de chimpansee er 24, de mens 23 (per ouder). Mensen die nog steeds niet denken dat we van apen afgesplitst zijn, zijn wegkijkers van de feiten!

CrapoTheGreat | 02-04-15 | 22:06

@Bytemaster | 02-04-15 | 22:01
Ik ben zeer bekend met de theorie, las er tal van boeken over, al tientallen jaren verdiep ik me erin. pikwieter (Er wordt niets aanbeden en de bewijzen zijn legio.
pikwieter | 02-04-15 | 21:43) zei dat er legio bewijzen zijn. Daarom vroeg ik naar één bewijs.

AntiSoof | 02-04-15 | 22:06

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:43
Probeer de zaak niet te verdraaien.

@Bakito | 02-04-15 | 21:53
Jezus was ook een jood.

miko | 02-04-15 | 22:06

@AntiSoof | 02-04-15 | 21:46
Blijkbaar geen weet wat theorie in dit geval betekent.

miko | 02-04-15 | 22:04

Die volgevreten negerin met die tieten op haar rug. Als ze haar nou die onbevlekte ontvangenis zouden toeschrijven zou ik het nog geloven ook!

Rest In Privacy | 02-04-15 | 22:04

@AntiSoof | 02-04-15 | 21:55
Dat is het wel, soofje. Ik wet dat jij ook knettergek bent als het hier op aan komt. Biologie is zuivere wetenschap en evolutie is bewezen wetenschappelijk. Het is feit net als zwaartekracht, elektromagnetisme en de zwakke en sterke kernkrachten bewezen feiten zijn.
www.talkorigins.org/faqs/evolution-fac...

Stormageddon | 02-04-15 | 22:04

Hoe modern zijn we eigenlijk als er zelfs in een ontwikkeld land als Nederland, zoveel mensen nog steeds gelovig zijn. Dat dit soort bullshit op de NPO wordt uitgezonden is te gek voor woorden. Nul respect voor religie, eerder haat. Misbruik van kinderen en nu ook nog eens misbruik van een ernstige gebeurtenis: de vuurwerkramp. Wat een hypocriete zooi is het toch.

Dé cl | 02-04-15 | 22:04

@AntiSoof | 02-04-15 | 21:55
Meer ellende dan goeds? Ga eens gauw weg.

miko | 02-04-15 | 22:03

Bytemaster | 02-04-15 | 21:55

Hoe kan je dan verklaren dat er op de hoogste punt van de Himalaja en Andes gebergten vis fossielen zijn gevonden?

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 22:03

@AntiSoof | 02-04-15 | 21:46
.
Het feit dat je één bewijs voor evolutie vraagt, geeft al aan dat je helemaal niet weet wat de evolutietheorie precies zegt. het is een complex aan onderzoeksresultaten, aanwijzingen en bewijzen voor talloze mechanismen processen. Één enkel bewijsstuk kan deze theorie niet bevestigen of weerleggen. het gaat om het totaal.

Bytemaster | 02-04-15 | 22:01

Als we nou eens lekker allemaal afstand nemen van Jezus, Mohammed en welke profeet of guru ook. En de boel nu eens lekker aan de kosmische krachten laten? Die zijn daar voor opgeleid en bedoeld.
Kunnen we fijn naar een islam topic...... met spekjes enzow

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 22:01

@Stormageddon | 02-04-15 | 21:54
Shit, daar gaat zijn troef.
Zou Ray 'banana man'comfort wel tellen?

miko | 02-04-15 | 22:00

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:32
Hoeveel soorten mensen zijn er ooit geweest? Nou wat denk je?
En een paar botten? Helemaal, geen missend stukje!
www.google.com/search?q=neanderthal+s...

miko | 02-04-15 | 21:59

Stormageddon | 02-04-15 | 21:54
Dr. T. N. Tahmisian van de Commissie voor Atoomenergie van de Verenigde Staten, bijvoorbeeld. Hij onderzocht de feiten en wond er geen doekjes om in zijn conclusie. 

professor Maciej Giertych, M.A. aan de Oxford Universiteit, Ph.D.(Toronto), D.Sc. (Poznan), professor in de genetica en hoofd van het Genetica Departement van de Poolse Academie van Wetenschappen aan het Instituut van Dendrologie in Kornik.

Van eigen bodem:

drs. Ben Hobrink nam vroeger klakkeloos aan wat de evolutionisten hem voorschotelden. Na uitgebreid onderzoek naar bewijzen op alle mogelijke vlakken deed hij de ferme uitspraak: 

"Ik geloof dat de bewijzen tégen de evolutie zo afdoende en overweldigend zijn, dat niemand een echte evolutionist kan zijn op grond van wetenschappelijke feiten, maar alleen op grond van filosofische voorkeur." 

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:58

@Lewis | 02-04-15 | 21:31
Jezus kun je juist over een kam scheren met vele andere. Dat hebben zelfs de eerste volgers erkend bij voorbeeld Justin Martyr die erkende dat het verhaal van Jezus niet anders was dan vele andere profeten/verlossers in die tijd.
Dat jezus leer een succes is geworden hangt meer samen met geluk en de juiste politiek dan dat het waar zou zijn.

miko | 02-04-15 | 21:57

Het is me toch wat buurvrouw.

Wim Denkbaar | 02-04-15 | 21:57

@Stormageddon | 02-04-15 | 21:50
Wetenschap, wetenschap. Wetenschap brengt meer ellende dan goeds. Wetenschap is altijd betaald door de elite. Dus de evt. voordelen van de wetenschap zijn voor de...
En evolutie IS geen wetenschap.

AntiSoof | 02-04-15 | 21:55

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:48
.
Welnee, dat is een fabeltje dat vooral Jehova's Getuigen rondbazuinen.
Evolutie is bewezen, wat niet wil zeggen dat we alle mechanismen en processen ervan kennen en kunnen uitleggen. Dat de aarde geen 6000 jaar oud is en dat er geen wereldwijde vloed is geweest is ook uitgebreid bewezen.

Bytemaster | 02-04-15 | 21:55

@eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:51
Daar houdt de EO zich gek genoeg niet mee bezig. Het waren overigens christen-studenten, dezelfde moslim/niet-moslim selectie als destijds in winkelcentrum Westgate. Maar Knevel c.s. moeten hun eerste les islam nog krijgen want die snappen er nog steeds geen reet van.

PrinsesStoepje | 02-04-15 | 21:54

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:48
Oh? Noem er eens 3?
Eentje mag ook. En is die "wetenschapper" een bioloog?

Tip: je weet wel wat een wetenschapper is hè? Dat is iemand die gestudeerd heeft aan een erkende universiteit en daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek doet en zijn onderzoeken publiceert in peer-reviewed tijdschriften. Ken Ham valt dus af.

Stormageddon | 02-04-15 | 21:54
-weggejorist-
frank4444 | 02-04-15 | 21:54

En Hij zei: ....doet goed aan hen die u haten, bid voor hen die u vervolgen. Je maakt het ons moeilijk Quid, maar we houden van je. Jouw woorden doen ons niet veel want wij weten wat we wel hebben en DAT is ons meer waard dan wat ook ter wereld. Het is de bovennatuurlijke vrede die "het menselijk verstand te boven gaat". Dat gunnen we jou ook want met dergelijke artikelen zul je geen vrede vinden. Alleen een kortstondig geklap van gefrustreerde onzekere ontevreden mensen die een uitlaatklep zoeken.

matrixbluepill | 02-04-15 | 21:53

Met de kruisiging van Jezus werd een periode ingeluid van vele eeuwen antisemitisme en de uiteindelijke grootschalige jodenvevolging door de nazi's in de jaren 1930 en 1940.

Wie zich laatdunkend uitlaat over The Passion ontkent derhalve indirect de holocaust. En dat mag niet.

*CIDI opbelt *

Bakito | 02-04-15 | 21:53

@miko | 02-04-15 | 21:46
Misschien laat god het wel aan de mens zelf over?

AntiSoof | 02-04-15 | 21:51

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:13
Ik roep maar weer eens Al-Ma&#703;arri de grote uit Syrië aan: De inwoners van de wereld kunnen ingedeeld worden in twee soorten. Die zonder hersenen met religie en die met hersenen en zonder religie.

@Peyronie | 02-04-15 | 21:27
We kunnen natuurlijk niet over elke massamoord van die islamstakkers een topic doen. Een dag heeft maar vier en twintig uur en Squid moet ook zijn frustraties over de kerk kwijt kunnen.

miko | 02-04-15 | 21:51

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:32
Nee, dan een fantasievriendje die met een toverstafje "hocuspocus pilatus pas" doet en Adam tovert uit een hoopje klei en Eva uit een rib van hem. Dat verklaart alles. Is natuurlijk veel logischer. Behalve dan waarom Adam (en sindsdien alle mannen) tepels heeft. En Adam en Eva altijd worden afgebeeld met navels. Maar ja dat zijn van die nare details. Moet je gelovigen niet mee vermoeien.
Verder is dat allemaal volkomen logisch. Net als de pratende slang en de alwetende, almachtige en alomtegenwoordige god die tijdens het gesprekje van Eva met de slang even niet oplette. Pratende slangen kunnen natuurlijk best. Ze staan ook in Harry Potter. Dus dat bewijst alles. En dat alomtegenwoordige godt even niet aanwezig was toen ze de appel aan Adam gaf had hij even een black-out natuurlijk. Kan gebeuren.
Maar in elk geval is dat een veel betere verklaring dan 3,5 miljard jaar evolutie, bewezen in 200 jaar wetenschap uitgevoerd door vele miljoenen biologen, geologen, archeologen, scheikundigen, natuurkundigen. Dat is volkomen ongeloofwaardig. Om iets te weten moet je alleen een Joods sprookjesboek geloven. Stel je voor dat je moeite moet doen om iets te kunnen begrijpen. Het staat toch allemaal al in de bijbel? Nou dan. En de bijbel is helemaal 100% waar, want dat staat in de bijbel. Dat is immers het woord van godt en godt liegt niet. Dat staat ook in de bijbel. Dus is het waar. Want de bijbel is waar.

Stormageddon | 02-04-15 | 21:50

@Cummie de Swappert | 02-04-15 | 20:33
Op Twitter dacht iemand dat ze de drie vorige Maria's had opgegeten. Maar ze heeft de stemmen niet geërfd.

PrinsesStoepje | 02-04-15 | 21:50

Bytemaster | 02-04-15 | 21:46
Wetenschap hoort zich te beroepen op empirisch controleerbare feiten en bewijzen. tja vandaar dat deze ontbreken

Steeds meer wetenschappers verwerpen evolutie meneer.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:48

Potje cocosvet | 02-04-15 | 20:56

Je bent je Zwitsal waard , lutser.

DANNY3960 | 02-04-15 | 21:47

@pikwieter | 02-04-15 | 21:43
Noem één bewijs van de evolutie THEORIE?

AntiSoof | 02-04-15 | 21:46

miko | 02-04-15 | 21:43
hoe bijzonder is het dat chirurgie deze over de rib kan beamen. Als men de rechter onder rib verwijdert, groeit deze weer aan. Zo fenomenaal.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:46

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:32
.
Het staat je helemaal vrij om de evolutietheorie te falsificeren. De ervaring leert echter dat de meeste creationisten/gelovigen totaal geen idee hebben van de evolutietheorie, maar er wel keihard tegenaan schoppen. Dan sta je al bij voorbaat al op een flinke achterstand.

Bytemaster | 02-04-15 | 21:46

brilpoetser  | 02-04-15 | 21:42
is liefde niet tastbaar. Botten spreken nergens over liefde

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:43

@Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:09
Inderdaad dat de eerste mens door een onzichtbaar iemand gemaakt is uit een hoopje aarde en zijn vrouw ook (of uit een rib erg duidelijk is het allemaal niet) dat zijn eerste vrouw niet goed was(lilith) en toen maar een andere kreeg. Ze kregen toen twee zonen waarvan er een de andere de hersens in sloeg. Toen nog een zoon er bij, die later vertrok met zijn vrouw (waar komt die dan weer vandaan)
Nee, dat is veel geloofwaardiger.
Ook Jam in je hersenpan?

miko | 02-04-15 | 21:43

"Darwinisme(evolutie) is ook een religie. Alleen de verkeerde.
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:37"

De evolutietheorie is wetenschap geen religie.

Er wordt niets aanbeden en de bewijzen zijn legio.

pikwieter | 02-04-15 | 21:43

Dat Jezus nu een oranje pak aan heeft vind ik niet echt gepast.

Harry de Slijter | 02-04-15 | 21:42

pikwieter | 02-04-15 | 21:39
Dit word lachen..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:42

Dr.Frambozenjam }02-04-15|21.32
Die botten zijn in ieder geval nog tastbaar. Halucinerende "profeten" en hun geschriften zijn dubieus en niet bewijsbaar, ook al omdat hun parasiterende geloofsbeschermheren daar hun macht( en inkomen) op baseren...

brilpoetser | 02-04-15 | 21:42

pikwieter | 02-04-15 | 21:39
Vertel!!

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:41

Die dikke negerin die Maria speelt is absoluut niet te verstaan en ook niet toonvast. Wat een klucht! Zonde van de zendtijd!

kommabijmebinnen | 02-04-15 | 21:40

The Passion kan ik denk ik emotioneel niet aan, dus kijk ik maar niet. De Bijbel lezen is wel genoeg. Net gedaan trouwens. Hoe Jezus uithaalt naar Farizeeën en schriftgeleerden! Huichelaars noemt hij ze, blinde wegwijzers (lol). Lezen, mensen. (Mattheus 23 en verder bijv.) En 'vandaag' pleegde Judas het erge. En de 30 zilverlingen gaf hij terug aan overpriesters die ze niet wilden want Karma enzo en dus er maar een begraafplaats voor vreemdelingen van kochten, de Bloedakker.

AntiSoof | 02-04-15 | 21:39

"En U het sprookje van de mens stamt van de apen..
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:09"

De mens en de aap heeft een gezamenlijke voorouder.
Voordat je zulke onzin uitkraamt kan je je beter eens verdiepen in de materie.

pikwieter | 02-04-15 | 21:39

miko | 02-04-15 | 21:37
Eens en point taken.

snakeplisskin | 02-04-15 | 21:39

@Winston1 | 02-04-15 | 21:06
Cultuurfenomeen? Wat? Dat wanstaltige EO gedoe?
Laat maar verdwijnen ik geef er niks om.

miko | 02-04-15 | 21:38

Darwinisme(evolutie) is ook een religie. Alleen de verkeerde.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:37

@snakeplisskin | 02-04-15 | 21:03
Ik heb liever helemaal niets uit die regio aan sprookjes.

miko | 02-04-15 | 21:37

@Potje cocosvet | 02-04-15 | 20:56
Gelukkig krijgt islam er hier nooooooit van langs!
Ga weg bosui je hebt hier nog niet veel gelezen.
Het word tijd dat je ophoud met janken.

miko | 02-04-15 | 21:35

Dat gedweep op een mag dan wel erg zijn, dat gezeik over Ajax, met wederom Peturrr de Vries, nota bene op POWNED, is pas echt een drama.

Abject | 02-04-15 | 21:35

Prima televisie. De lijdensweg als hapklare brok. Plakje worst en blokje kaas erbij.

lillendvleesch | 02-04-15 | 21:35

de darwinisten hebben inmiddels de grote sticker van fantasieën.

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:34

@eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:54
Ja waar blijven ze 'allemaal'

miko | 02-04-15 | 21:33

Het wachten is op Dutroux de musical. Uitgemergelde kindjes die al zingend smeken om wat mededogen. Quid, je hebt gelijk: wat een fucking schaamteloos low life !

pleemobiel | 02-04-15 | 21:32

Een reconstructie van een paar botten uit de zogenaamde prehistorie waar personen als darwin hun fantasie volop hebben gebruikt, eigen interpretatie in het bewerken van een paar botten tot!! tja en zogenaamd bijna volledige fossielen waar andere botten aan toegevoegd zijn.. tja

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:32

@ Fijnstoffer | 02-04-15 | 21:28
Ik snap je redenering prima, maar het is echt te kort door de bocht. Niet dat je beschrijving niet voor veel religies en religieuzen geldt - natuurlijk wel, helaas, en ook voor zat christenen. Maar als je je zou verdiepen in het leven van Jezus, zou je niets van je verhaal herkennen. En als je Jezus en bijvoorbeeld Mohammed vergelijkt, zie je dat je ze simpelweg *niet* over één kam kunt scheren, hoe lekker overzichtelijk dat misschien ook zou zijn.

Lewis | 02-04-15 | 21:31

't is een prachtig mythisch verhaal, nog veel mensen geloven het echt. In ieder geval moeten de theologen bij KRO en EO weten dat het allemaal lariekoek is.
E.e.a. raakt aan bedriegerij. Vroeger op de HBS zei de dominee die godsdienstles gaf al,dat de eerste vier hoofdstukken van de bijbel, geschiedkundig niet serieus genomen moesten worden. Het was verstandig, dit niet aan onze ouders te vertellen want die zouden mogelijk heftig reageren.

mevr.Kribo | 02-04-15 | 21:31

Dr.Frambozenjam |02-04-15| 21.09
U maakt een foutje... De mens en aapachtigen hebben een gemeenschappelijke voorouder, maar dat is een -tig miljoenen oud beestje. Afstamming is niet aan de orde.

brilpoetser | 02-04-15 | 21:29

@Lewis | 02-04-15 | 21:14
GodT bestaat ook, als je dat niet voelt ben je een spirituele amoebe.
Maar die boekjes over hem, hilarisch.
Waar komt die intermenselijke frequentie vandaan dan?
Liefde verbindt, dat is het. Behalve gefrustreerde biseksuele nepliefde, dat spreek voor zich.

AbleArcher13 | 02-04-15 | 21:29

Alle religies zijn gebaseerd op hallucinaties, fantasieën, vergissingen en leugens waarmee dominante lieden hun machtsspel spelen met lijdende voorwerpen, zwakke stumperds die denken aan zingeving te doen door er aan toe te geven. Ze worden gedreven door angst voor de dood, voor een hel, en door valse hoop op een hemel waar ze hun geliefden weer menen te zullen ontmoeten. Religie is collectieve waanzin en domheid, niet zelden bij elkaar verzonnen door psychopaten, en onderhouden door beroepsgeestelijken en hun verdwaasde handlangers. Kijk naar het christendom en de islam en je ziet alle perverse mechanismen zich voor je ogen afspelen. Religie is, vooral als het godsdienst heet, de kanker die uiteindelijk de ondergang van de mens op deze planeet zal bevestigen, als het zich ongestoord kan en mag voortwoekeren.

Fijnstoffer | 02-04-15 | 21:28

Ik vind dat de christenen vandaag wel een Passion hebben verdiend, zeker nu er vandaag door de soldaten van de religie van de vrede een kleine 150 in Kenia zijn doodvermoord, uitsluitend omdat het christenen waren.
Vreemd eigenlijk dat GS daar geen aandacht aan besteedt. Maar misschien heb ik iets gemist?

Peyronie | 02-04-15 | 21:27

Lewis | 02-04-15 | 20:44
ja natuurlijk. En sinterklaas bestaat ook en is 475 jaar oud. Morgen maar fijn naar de efteling voor nog meer sprookjes.

beetjestijl | 02-04-15 | 21:25

Elspeth | 02-04-15 | 21:20
LOL .... superscherp!!!!

snakeplisskin | 02-04-15 | 21:21

Schitterend dat Hema en V&D Decor!

Dé cl | 02-04-15 | 21:21

Dit word lachen..
Bytemaster | 02-04-15 | 21:17

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:21

Bytemaster | 02-04-15 | 21:17

Wie is die voorouder volgens U?

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:20

Ik ben geen Christen maar Jezus was ok!
Parel van het Zuiden | 02-04-15 | 20:49
=
Niet erg. Jezus was dat ook niet.

Elspeth | 02-04-15 | 21:20

En U het sprookje van de mens stamt van de apen..
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:09
.
Dat is een stroman. Niemand beweert dat mensen van apen afstammen. Apen en mensen hebben dezelfde voorouder. Dat is heel wat anders. Daar is geen geloof voor nodig, dat kun je met je eigen ogen gaan zien.

Bytemaster | 02-04-15 | 21:17

@ DerUnterMensch | 02-04-15 | 21:10
Ja, óf The Passion laat zien dat God wel degelijk bestaat en dat hij wel degelijk iets aan alle rotzooi heeft gedaan.

Lewis | 02-04-15 | 21:14

zoals iemand eens zei; Ons dna is voor 50% procent hetzelfde als die van een banaan, zijn onze voorouders afstammelingen van een banaan? tja

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:13

Soms zou je best willen dat God zou bestaan. Gewoon zodat je weet wie of wat je uit elkaar moet trekken voor alle rotzooi op deze planeet.

DerUnterMensch | 02-04-15 | 21:10

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 21:05
God de Vader dan? De Zoon? De Heilige Geest? Jaap de Paap? Mijnheer Pastoor?

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 21:09

brilpoetser  | 02-04-15 | 21:06

En U het sprookje van de mens stamt van de apen..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 21:09

Potje cocosvet | 02-04-15 | 20:56
MUHAHAHAHAHAHAHA ....... zo en nu naar bed potje zwitsal.

snakeplisskin | 02-04-15 | 21:08

Laat Joop van den Ende van het Oude- en Nieuwe testament twee musicals maken, dan kan voortaan iedereen de Bijbel meeneuriën.

oliebolletje123 | 02-04-15 | 21:07

@Dr. Frambozenjam: U heeft het sprookje van de psychotische Mohammed ingeruild voor dat van de psychotische Paulus?!

brilpoetser | 02-04-15 | 21:06

De moslims zijn Pasen al aan het verbieden, en linksch Nederland is het ook al aan het omdopen tot lente feest.
Dit is misschien wel de laatste keer wegens islam belangen in Nederland. Daarna alleen feesten op het slechtfeest, suikerfeest enzo.
Dus geniet ervan. Zou zomaar eens een cultuur fenomeen kunnen zijn dat moet veranderen van de linkskerk in Nederigland.

Winston1 | 02-04-15 | 21:06

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 21:02

Die medereaguurder is mij helaas niet bekend. Kan hem ook in de tool niet vinden.

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 21:05

@Potje cocosvet | 02-04-15 | 20:56
Och Jezus Garistus met kanker. Dat meen je niet. Je beweert met droge ogen op deze website, op de GeenStijl zelf, dat men hier op deze website de islam niet belachelijk durft te maken? Werkelijk?! Het is al 1 april geweest hoor.
Of ben jij zo'n huilgristen? "Boehoehoe ze maken mijn geloof belachelijk en boehoehoe over de islam durven jullie dat niet! Boehoehoe...".
Man man man...

Stormageddon | 02-04-15 | 21:05

miko | 02-04-15 | 21:00
Toch heb ik dit sprookje liever dan dat gajes wat in die grote kattenbak rond huppelt.

snakeplisskin | 02-04-15 | 21:03

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:54
Ja, en medereaguurders Jezus dan? Die moet gezien de voorspellingen in Johannes, wel in de startblokken zitten nou.

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 21:02

Een beter voorbeeld van Kant's "perversion of religion" kan je niet vinden dan bij de hypocriete tollenaars van EO. Metname het hoofdstuk over 'Idolatry' zouden ze eens moeten lezen.

En verder : pasteio.com/ih2

--sql error-- | 02-04-15 | 21:02

Blij zijn dat Pasen weer voorbij is met die kudt jezus en zijn aandachttrekkerij! Had die crimineel niet gewoon kunnen sterven in plaats van die freakshow op te voeren.
Man, man, je eigen kruis dragen en maar lullen en janken naar je moeder en andere hoeren toe.

miko | 02-04-15 | 21:00

Moslim script..... zucht, de WWE is er niks bij.

snakeplisskin | 02-04-15 | 20:59

"Ik prefereer geen kerkelijke of andere instelling inzake Yashua ik volg Zijn levenswandel, ik volg zijn eerste gemeente en niet de Romeinse of Griekse staatslieden die er een staatsgodsdienst van hebben gekneden tot eigen gewin.."
Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 20:52
====
Amen.

malang | 02-04-15 | 20:56

Hup Judas!

Stormageddon | 02-04-15 | 20:56

-weggejorist-

Potje cocosvet | 02-04-15 | 20:56

Er loopt ook een moslim mee, verrassend!

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:55

Geld verspilling.

Brainder | 02-04-15 | 20:55

Geenstijl en ik zijn het in 99% van de gevallen met elkaar eens, maar ik vind dit soort initiatieven toch altijd wel mooi

CrapoTheGreat | 02-04-15 | 20:55

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 20:52

Precies, en waar is medereaguurder 'God zelf' eigenlijk?

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:54

Lewis | 02-04-15 | 20:44
Ik zou me vast aanmelden voor volgend jaar.
Voor de rol van Barabas schijn je verdomde weinig te hoeven kunnen...

Cummie de Swappert | 02-04-15 | 20:54

Als je kijkt nar de joodse visie op het gristendom begrijp ik die afgoderij niet helemaal.
Die neuzen minachten jezus en dat was nog een jood ook...

AbleArcher13 | 02-04-15 | 20:53

Vraag me wel af waar nu al die bontkraagjes zijn, die normaal de stad onveilig maken.

Partij v/d Paashaas | 02-04-15 | 20:52

Waar blijft Jezusismijnheer nou? Of zit ie voor het scherm?

Graaf van Egmont | 02-04-15 | 20:52

Als bekeerde moslim tot Christen heb ik uit het diepste van mijn hart meegezongen op open doors in utrecht voor vervolgde christenen in islamitische landen en overige landen.. "Ik heb gekozen voor Yashua en keer niet meer terug" Dan is dit ook wel een aangename uitzending in vergelijking met Maiwand op npo bij Pauw.. Ik prefereer geen kerkelijke of andere instelling inzake Yashua ik volg Zijn levenswandel, ik volg zijn eerste gemeente en niet de Romeinse of Griekse staatslieden die er een staatsgodsdienst van hebben gekneden tot eigen gewin..

Dr. Frambozenjam | 02-04-15 | 20:52

Maar hier vallen gelukkig geen 147 doden bij in de naam van de pedoprofeet.

eerstneukendanpraten | 02-04-15 | 20:51

liever dit dan de sharia en isis,laat deze mensen in hun waarde,ze doen er niemand kwaad mee en je hoeft niet te kijken he?

dedorpsgek | 02-04-15 | 20:50

Moorden worden meestal gepleegd uit naam van God, Allah, of Mohammed. Moorden is niet iets wat makkelijk te associeren is met helemaal Jezus gaan. Wat dan, we keren de wang toe? Laten ons aan het kruis nagelen? Ja, ja iedereen schrikt zich dan vast dood...
.
Ik ben geen Christen maar Jezus was ok!

Parel van het Zuiden | 02-04-15 | 20:49

Jezus had ge-noeg aan wijn,
en dat hoefde geen Grande Cru te zijn.

Piet Karbiet | 02-04-15 | 20:49

Zure, bittere Kwit.
Knip-plak verhaaltje uit 2014.

Partij v/d Paashaas | 02-04-15 | 20:48

Jesus is dood, laat die man met rust!

Tilbo232 | 02-04-15 | 20:47

Zware kost dit. Hebben ze ook een gozer met jurk en baard?

derwilliemeister | 02-04-15 | 20:46

Jesus hield wel van van een hoertje op z'n tijd, dus die aandachtsprostituees van de EO die alles doen voor GELD GELD GELD zou hij flink uitgewoond hebben.
Dat is, als hij echt had bestaan, want iedereen met een beetje verstand weet uiteraard dat het een hoax was (van de romeinen, Flavians) om de opstandige joden een beetje te temmen.

--sql error-- | 02-04-15 | 20:45

Ik heb de Passion één keer helemaal gezien en nog een paar keer deels. Ik vind het mooi. Gaaf om het laatste deel van het leven van Jezus in een eigentijds jasje te steken en het zo concreter te maken, dichterbij te laten komen. Ja, Quid, ik denk eerlijk gezegd dat Jezus dat geweldig vindt.
Dat er niet- en andersgelovigen aan meedoen vind ik fantastisch - in de eerste plaats van henzelf, dat ze bereid zijn mee te doen aan zo'n programma en zich daar helemaal niet voor schamen.
Ja, mooi, de Passion. Al is het maar omdat ik het iedereen gun Jezus beter te leren kennen, en als zo'n programma daar aan meehelpt is dat alleen maar toe te juichen.
En het feit dat de vuurwerkramp kennelijk een extra reden was The Passion in Enschede te houden: ik zie niet goed in wat daar mis mee is. Jezus kwam om redding te brengen in een gebroken wereld, me dunkt dat ook Enschede dan een zeer geschikte plek is.

Lewis | 02-04-15 | 20:44

Ik negeer Jezus al heel mijn leven en dat bevalt goed!!
E = mc2!!!

IkSchrijfDusIkBen | 02-04-15 | 20:44

Wij willen tieten zien! Wij willen tieten zien!

VanBukkem | 02-04-15 | 20:42

jezus is gewoon de natte droom van elke paarse broek.

jan-lul-de-behanger | 02-04-15 | 20:41

Dave als Barabas;)je moet er maar op komen.

mierus | 02-04-15 | 20:39

"De EO is immers alle gene en ethische normen voorbij."
 
Heb je nog meer open deuren? Dan start ik ondertussen, om helemaal in de sfeer te blijven, mijn genesis app op.

pietvanvliet | 02-04-15 | 20:39

Ik mag toch hopen dat mijn stad hiervoor niet betaald (heeft). Zou zonde van het geld zijn.

Gbeg | 02-04-15 | 20:38

Ik vind het prachtig dat dit zo toegankelijk georganiseerd wordt. Iedereen trekt de schoen aan die hij past. Geloof in God, of geloof niet in God, je eigen keuze. Het draait om liefde en die schoen kan iedereen passen als je er voor open staat.Wat jouw overtuiging ook is.

Uyl1984 | 02-04-15 | 20:36

Oh, ik had al weggezapt. Wil wel eens weten wat een glutenvrees is...

Dr.Dexter | 02-04-15 | 20:36

Vorig jaar waren er 3J's.
Neef met nicht geeft scheef gezicht.
En dit jaar is Maria een dikke negerin.
Ik weet niet wat erger is.

Cummie de Swappert | 02-04-15 | 20:33

The Passion is mooi om te zien !

Onze man in Mockba | 02-04-15 | 20:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl