achtergrond

Geenstijl

Lafbek Rutte (VVD) durft geen EU-debat te voeren

Even een stukje gratis politieke zendtijd voor het CDA Pieter Omtzigt. Met dank aan Mark Rutte. We weten al langer dat de MinPres geen flikker om democratie geeft als het belang van zijn partijtje de voorkeur kan krijgen boven goed bestuur. Zie MH17. Of de Zorgwet. Of de vele, vele delinquenten binnen de VVD. Maar in campagnetijd gaat hij helemaal next level met zijn autocratische trekjes. Per brief aan de Kamer heeft hij zojuist medegedeeld dat hij volgende week dinsdag niet bij een plenair debat over een EU-top zal zijn. En waarom niet? Zie de brief hierboven. Meneer de MinPres moet per bakfiets de hort op om voorgedrukte leugens (1) uit te delen onder argeloos winkelstraatpubliek. En 's avonds moet-ie op tv verschijnen voor het zoveelste zielloze verkiezingsbabbeltje. Het is een slechte kutsmoes: het al maanden geleden geplande Kamerdebat duurt tot 18u30 en het televisiedebat begint pas om 20u30. De werkelijke reden is dat MinPres Mark gewoon te laf is om 1 dag voor de verkiezingen over pijnlijke onderwerpen als Oekraïne en Griekenland te praten. Omdat hij dan beloftes gaat doen ("Geen extra geld naar de Grieken!") die hij twee dagen later, ná de verkiezingen, al weer breekt ("Ohja tóch meer geld naar de Grieken!"). Het smoesje (pdf) is een wanhoopsdaad: VVD en PvdA probeerden het debat in een stil hoekje van de maandagmorgen te verstoppen, in een achterafzaaltje zonder camera's. Maar de PVV vroeg hoofdelijke stemming aan over dat voorstel en dat is geinig, want de coalitie heeft maar 76 zetels (het stoeltje van Verheijen is nog steeds leeg...), dus dan is het alle hens aan dek terwijl de meeste Kamerleden buiten aan het flyeren zijn. Dus nu torpedeert de MinPres het debat maar met bovenstaande Algemene Maatregel van DOEI & DE TIEFUS, Kudtparlement. Recht zo die gaat, VVD...
UPDATE: Een politicus die een werkstraf krijgt is een grap op zich: Limburgse VVD'er Offermanns krijgt er eentje van 60 uur.
UPDATE: De ene veroordeelde VVD'er krijgt werk opgelegd, de andere van corruptie verdachte VVD'er legt zijn functie neer. Werkloosheid blijft een reëel probleem onder dit kabinet.
Duikboot: Ja hoor. Het is PvdA en VVD gelukt. MinPres Mietje kan ongestoord gaan canvassen dinsdag. Fuck het landsbelang in Europa, VVD houdt koers!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.