Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dagelijks Is Mark Verheijen Al Weg Topic - 15 feb

trololoprinscarnafaal.jpg De VVD-top dacht de mediaspin goed afgestemd te hebben en noemde de Kwestie-Verheijen 'opgeblazen'. Daar dacht Nederland anders over: de kiezer declareert vandaag twee peilzetels bij de VVD. Noem dat maar rustig het Mark Verheijen-effect. De wijn wordt duur betaald bij de VVD, dus ziet Halbe Zijlstra zich op het laatste moment genoodzaakt om bij Buitenhof niet alleen fopliberale verkiezingsretoriek over gas & Grieken te komen verkopen, maar ook om even dat andere dingetje aan te stippen: het diep in de partijfundamenten van de VVD rottende probleem met integriteit. Want laten we wel wezen, het valsenichterige egootje Mark Verheijen is slechts een zoveelste passant in een lange en pijnlijke partijtraditie van fraude, oplichting en zelfverrijking - niet zelden over de rug van de belastingbetaler. Dus zal Zijlstra zo met iets beters moeten komen dan het hondsarrogante "ik heb geen zin om daar op te reageren". Onze gok: 'De VVD integriteitscommissie heeft de kwestie in onderzoek, dus we zijn er actief mee bezig', of vergelijkbare stierenpoep. In het geval van Mark Verheijen is het allemaal te weinig & te laat. Voor hem is er nog maar 1 integere oplossing: Kamerpas inleveren en een enkele reis terug naar Limburg. Maar dat gaan we van Zijlstra niet horen in Buitenhof. Update 12u40: Het "akkefietje" kwam kort aan de orde. Zijlstra ging pal vóór Verheijen staan, maar wel met de rug naar de kiezer en met een sneer naar iedereen die wil dat Verheijen opstapt. Fragment: Halbe bij Buitenhof. Emotioneel gelul over de 'baan en carrière' van Verheijen, waarbij Zijlstra alvast de witwas-suggestie inbrengt dat Verheijen 'per ongeluk' te veel heeft gedeclareerd - waarmee hij alvast vooruitloopt op de conclusies van het interne WC Eend-onderzoek.

Reaguursels

Inloggen

Die Verheijen heeft volgens mij nog meer in Venlo gedaan wat niet door de beugel kan. Maar hou hem maar in Den Haag want in Limburg willen wij hem niet meer.

ppvenlo | 16-02-15 | 16:14

Opvallend (dus niet opvallend) dat Marcia Luyten nou nooit eens een keer tegen een Samson in Buitenhof op PVDA1 zegt "Zeg, nou wat vervelend voor u dat Bert van der Roest de daklozenkrant in Utrecht voor 50.000 euro heeft bestolen. Wat gaat u hieraan doen?".

De Laureaat | 16-02-15 | 14:49

kraaloogjes..

altijd als ik oneerlijke mensen zie, hebben ze kraaloogjes.
misschien in bedriegen wel genetisch bepaald

oafc | 16-02-15 | 12:43

Ik herinner me inderdaad die Van Balen op dat plein in Kiev die met opgeheven vuist en in matig school Engels de Oekraïners een hart onder de riem wilde steken. Daarna heb ik 'm niet meer gezien.
Hij zal het te druk hebben gehad met declareren en met het zich gratis volvreten in Brussel en Straatsburg. Hij moet dat lijf natuurlijk wel "in shape" houden. Jort Kelder heeft deze walgelijke VVD uitvreter goed geportretteerd enige tijd geleden.

stutz | 16-02-15 | 11:16

Naast Verheijen is een zo mogelijk nog grotere klootzak de europarlementarier VAN BALEN ook een reden om absoluut niet op de VVD te stemmen bij de komende verkiezingen.
Herinnert de reaguurder zich de boodschap van die idioot ophet plein?
WEG MET VVD DEZE KEER- jammer van Zijlstra/Rutte/Samson/ maar het is niet anders

maandans | 16-02-15 | 08:57

@stutz: Mark is homo

killermiller | 16-02-15 | 06:53

Ik heb net even gebeld met Kim Jong Un van Noord-Korea, die is het er ook mee eens dat Mark Verheijen gewoon blijft zitten in de kamer. Om het woord integriteitscommissie moest hij erg lachen hadden ze nog nooit van gehoord. Als die er ooit zou komen was ook al bekend wie de voorzitter zou worden.

Beroep = Boerenlul | 16-02-15 | 04:04

Zou me niets verbazen als er van Mark Verheyen ook een rubbertje is beland in die emmer op dat kamertje in Hotel Botterweck in Valkenburg - of deden die loverboy en zijn meisje niet aan "bonnetjes"?

stutz | 16-02-15 | 01:53

"Voor elke rat/muis die je ziet, zijn er 50 die je niet ziet", aldus een oud wijs Limburg gezegde.

Watching the Wheels | 15-02-15 | 23:14

Is hij al weg?

Watching the Wheels | 15-02-15 | 23:00

Halve Zijlstra: "Het is per ongeluk verkeerd gedeclareerd". Hoe waarschijnlijk is dat? En als het zo is … hoe geschikt is die Verheijen dan als Tweede Kamerlid als je zelfs onbedoeld fouten maakt bij zo'n simpele declaratie?

Watching the Wheels | 15-02-15 | 22:58

Voor mij was het aan het begin al genoeg: De Nederlandse bevolking is niet "zijn mensen". De VVD is "zijn mensen".
Daarom is de vertegenwoordigende democratie volkomen kut. Leest allen David van Reybrouck "Tegen Verkiezingen".

Myrkie | 15-02-15 | 21:28

Het enigste wat dit VVD-tuig intereseert is om het "gepeupel" (VVD en zeker NIET te vergeten PvdA benaming voor het Nederlandse volk) monddood te maken, middels liegen en bedriegen, want ze zijn pas op de helft om Nederland helemaal tot op de bodem af te branden.

habramar | 15-02-15 | 20:44

Moet u eens luisteren kutvolk,

Als ik Halbe Zijlstra zeg dat Mark Verjeijen te vertrouwen is dan is hij te vertrouwen. Daarbovenop brengt u ons land ernstige schade toe door 18 maart aanstaande geen VVD te stemmen. Mark heeft mij uitgelegd hoe het zat met die paar duizend euro verkeerd gedeclareerde kosten en mark my words relatief gezien stelde het niets voor. Slechts een paat duizenden euros.

Al fraudeert een bijstandsgerechtigde een paar euro dan is dat relatief al veel meer. Als NRC niet zijn excuses aanbiedt de komende dagen dan dreigt dit land een bestuurlijke chaos te worden!

Was getekend,
Halbe Zijlstra de grote.

Beroep = Boerenlul | 15-02-15 | 19:30

Ha! Ik ben de 100ste reaguurder. En ik vind ook dat ie moet ophoeren. Of oplullen, zoals Frank en Ronald de Boer zeiden.

prutt_stift | 15-02-15 | 19:25

Het wordt natuurlijk steeds duidelijker waar het bij deze VVD over gaat.
De grote smoel wordt steeds groter en wat het predikt is eurofiel neoliberaal fascisme.. Afpersing, dwang, terreur, en repressie.
Geld en macht zucht en ene mentaliteit van "wij. de machthebbers, maken de dienst uit en dat zullen jullie weten!!
"Onze doelen heiligen de middelen en daarover is geen discussie mogelijk.".
"Wij zijn Wij"en "WIJ tolereren jullie-zeveraars- omdat het moet, niet omdat WIJ dat willen.."
"Begin maar eens te doen wat WIJ willen dat jullie doen.."
(markt dien, economie steunen,goedkope slaaf zijn. etc)!
Als dat gen fascistische stront is, dan weet ik het ook niet meer...
En het trieste is dat dit parool nog veel medestanders krijgt ook

NL lijdt aan verkeerde mensvisie en visie op samenleving.
NL is geen grootbedrijf met afdelingen , directeuren en locatiemanagers die voor de aandeelhoudende EU zich uit moet sloven ten koste van het volk zelf..
Kom zeg..!

En weer worden de winsten van degenen die de poen hebben weggesleept van het aardgas vrijgesteld van betalingen en moet het volk hun kosten en nalatigheden weer gaan afdekken

Pak het koninklijk huis maar als grootaandeelhouder bij de Shell, de minister die uit belangenverstrengelingen situatie ontkent maar van alles allang op de hoogte was/ is,
Lanceer maar een parlementaire enquête om de verantwoordelijken en aansprakelijken aan te wijzen.. en kom niet aan met de smoes dat het volk zelf gas wilde.. dat zou helemaal hypocrisie zijn.
Winsten privatiseren, verliezen en kosten nationaliseren via prijsverhogingen..
Het volk heeft er ook niet om gevraagd honderden miljarden winst te moeten betalen aan GrootGeld etc.
Ook dat was de beruchte strot waar het doorheen geduwd moest worden..
Neoliberale dwang en terreur..

4609 | 15-02-15 | 19:19

Dat "opgeblazen" was ook emotionele, en vooraf ingefluisterde, taal. Ik vind dit een goed filmpje, omdat de politieke taal wordt gefileerd á la de Snijtafel. Soms heb je dat niet door, als je naar een interview kijkt, dat reeds een kudde komunikazikatriens er overheen geweest is. Met de "ondertiteling" van GS wordt het heel duidelijk dat Zijlstra hier een riedeltje afspeelt en dat de journaliste geen antwoord gaat krijgen wat later in de kranten gaat prijken.
.
Inderdaad: Ze gaan het gooien op "onbewust". Het maakte Verheijen niet uit hoe ie het terugbetaald kreeg, als dit maar gebeurde. Hoe krijg je bovendien 2750Euro opgemaakt met drie personen? Voor bijna 1000Euro gesubsidieerd vreten?
.
Als de VVD nog één keer komt met: "Een stuk in de krant waar feiten en suggesties door elkaar lopen." dan aan de journalist de taak om ze te laten zeggen wat dan de feiten zijn en wat dan de suggesties zijn. Waarschijnlijk krijgen we dan zo iets als: "Verheijen heeft onbewust lopen knoeien. Dat is een feit. De suggestie is dat hij dat bewust heeft gedaan.".
.
Dat is dan wel het beste excuus dat je hiervoor kunt hebben, op z'n Boers: "Ik pleurde gewoon wat kruisjes hier en daar voor de duurdere etentjes. Dat was geen fraude. Dat was gewoon mijn elitaire onbenulligheid.".
.
Verheijen hoeft van mij niet op te stappen. Maar misschien scheelt het wat negatieve GS-topics (en daarmee minder VVD-stemmen). Als hij het beste met de VVD voor heeft dan houd hij de eer aan zichzelf: "Aan deze zaak is helaas een vieze geur gaan hangen. Ik blijf bij mijn eerder standpunt dat ik nooit bewust heb geprobeerd te frauderen. Ondanks het rapport van de integretiteitscommissie, dat mij geheel vrij spreekt van blaam, treed ik dus af. Dit is in het belang van de VVD en haar reputatie als integere partij, een visie die ik altijd gesteund heb. Dan kan vanaf morgen de media kijken naar de VVD-zaken die er wel toe doen."

Halsje Femkema | 15-02-15 | 19:00

PVDA moet klein worden, VVD niet, Halve waar ben je mee bezig, Mark der Fraaier is niet meer te redden, die zou je een permaban moeten geven,

Groffert | 15-02-15 | 18:57

Onsympathieke, omhooggevallen Friese boerenlul, die Halve Zoolstra en een zenuwleider; zit steeds met z'n kop te schudden en heeft een hele nare grijns. Slechts begenadigd met een zeer beperkt vocabulair en dan die betweterige praat van hem, overgoten met een hardnekkig Fries accent maakt voor de luisteraar een heel onprettige combinatie. Het is volgens Zoolstra wel steeds "Volstrekt helder". "Helder", sinds enige tijd het nieuwe modewoord van Halbe en van nog een aantal Haagse graaiers is mij opgevallen. Tenenkrommend!

stutz | 15-02-15 | 18:50

We kunnen natuurlijk over details kissebissen, een eurootje hier, een eurootje daar. Waar het op neerkomt is dat het huidige regime ten dode is opgeschreven. Het stevent af op een moreel en financieel bankroet. Neem nou alleen al de absurd lage rente. Als er een teken aan de wand is, dan is het wel de schandalige rentestand.

Rest In Privacy | 15-02-15 | 18:29

Halbe lult aantoonbare onzin. Voorbeeld: Je krijgt altijd een boete (150 euro of 100% op uitkering) als je vergeet inkomsten tijdig door te geven als je ww hebt, ook al geef je het nog veel eerder door dan dat het UWV het zelf doorheeft. Dat is geregeld in de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving. Hier hebben voor gestemd op 5 juli 2012: GroenLinks, D66, VVD, SGP, ChristenUnie, CDA, PVV, groep Kortenoeven/Hernandez en het lid Brinkman.

150 euro is heel veel geld op het moment dat je van bijstandsniveau leeft (ww-tje van toen oversteeg dat niveau niet). En zelf iets te laat zijn met doorgeven, terwijl er 3 volle maanden worden genomen om een boete erbij op te leggen, draagt niet bij aan begrip voor de wet. Gelukkig heb ik het nu weer beter. Groeten, geirriteerde burger.

je postbode | 15-02-15 | 17:34

Wie goed luisterde hoorde ook Halve Zoolstra zeggen dat Samsom en de Groningers de boom in konden, onderzoek en "wij" van de VVD bepalen wel straks, dat er meer dan 35 miljard kuub gewonnen gaat worden, want ook zonder gaswinnig zal Groningen de grond in zakken.
Man, man de democratie is nu echt naar de klote.

gebrokenvleugel | 15-02-15 | 17:32

Kunnen ze gewoon niet die hele VVD opheffen. Er kwam ook weer weinig zinnigs uit Halbe Zijlstra vanmorgen. In WNL zat Wiebes daar kwam ook geen zinnig woord uit en met al die corruptie binnen dat clubje moeten wij als volk eigenlijk zeggen dat ze het recht op verkiezingsdeelname hebben verspeeld. Zucht, wat zou dat Nederland een stuk beter maken.

Toetsiemonster | 15-02-15 | 17:08

watching the Wheels16:43
op zijn profiel Tweede Kamer meldt dhr. Verheyen dat hij tijdens zijn bestuurlijk werk in Venlo geleerd heeft dat "lef"en "creativiteit" je ver brengt in het bestuurlijke domein.Tevens heeft hij zitting in de Raad van Toezicht van ProDemos een orgaan die de democratie een warm hart toedraagt en beschermt.Het moge duidelijk zijn hoe lef en creativiteit ten uitvoer zijn gebracht door genoemd persoon. ProDemos zou ook schoon schip moeten maken en hem een schop onder zijn gat moeten verkopen. Wat gaat Nederland snel bergafwaarts qua integriteit, politiek kunnen ( Hennis, Opstelten) met behulp van seculiere partijen als PVDA, GroenLinks en D66 die de gewone burger het salafiSSme door de strot duwen door het faciliteren van de bouw van moskeën in wijken waar zij zelf natuurlijk niet komen laat staan wonen.

Jan Boule | 15-02-15 | 17:00

Per ongeluk te hard rijden,
Per ongeluk je belastingaangifte niet in orde hebben,
Per ongeluk een jas meenemen.
Als bestuurder behoor je een voorbeeldfunctie te hebben. Graaien en frauderen hoort daar niet bij. Dus Verheijen mag opbokken, net zoals Eveline Herfkens en meer van dat soort gajes dat zogenaamd bij "fatsoenlijke" partijen horen.

Rest In Privacy | 15-02-15 | 16:57

Eerst dacht ik: waarom dumpt de VVD die Verheijen niet gewoon? Van het soort stropdasdragende gladjakkers zoals Weekers en Verheijen heeft die partij er toch meer dan genoeg ? Maar wat lees ik: Mark is (waarnemend) partijvoorzitter geweest. Hij weet waar de lijken begraven liggen. Dus Mark kan pas worden weggestuurd nadat er een of ander geschikt, dikbetaald luizenbaantje voor hem is geregeld. Daar wordt nu ongetwijfeld hard naar gezocht.

simpelman | 15-02-15 | 16:55

Is die Limburgse 'poenschepper' nog niet weg? Slim van de VVD, 'de integriteitsstandaard van wakker Nederland!'.

Watching the Wheels | 15-02-15 | 16:43

Op naar de 10 zetels net zoals haar partner PvdA.

i-Wonder | 15-02-15 | 16:26

Waarom denk ik zomaar dat het voor Markie niet bij die 5 bonnetjes gaat blijven?

Graaf van Egmont | 15-02-15 | 16:17

Waarom is die VVD integriteitscommissie nog niet klaar met zijn oordeel de VVD is er toch voor en door harde werkers. Lijkt mij niet zo moeilijk dit weekend even 5 verdachte bonnen na te kijken?

Beroep = Boerenlul | 15-02-15 | 16:08

Je kunt alleen maar in Limburg in de politiek functioneren als je door en door corrupt bent!
Mark Verheijen, jij bent de zwakste schakel dus:
WEGWEZEN!!!

kippevlees | 15-02-15 | 16:04

Wegwezen.

luto | 15-02-15 | 15:58

Je kunt alleen maar in Limburg in de politiek functioneren als je door en door corrupt bent!
Mark Verheijen, jij bent de zwakste schakel dus:
WEGWEZEN!!!

kippevlees | 15-02-15 | 15:54

Er is vast nog meer ranzigheid bekend over Mark
en het zou me niets verbazen wanneer hij daarmee gechanteerd word en dat is natuurlijk ook niet in het belang van de VVD
en al helemaal niet in het belang van de kiezer
een schandvlek voor de politiek, dat partijen
als CU en de SGP daarmee samenwerken is
ook een mirakel.

Berthe | 15-02-15 | 15:50

Alle reden voor de NRC om op dit onderwerp nog even terug te komen deze week en wat dieper de fraude te beschrijven. Zoals het declareren van het diner wat door een ander van Pol betaald is. Lijkt mij gewoon te voldoen aan het begrip fraude. En inderdaad 50 cent fraude is bij kantonrechter voldoende voor ontslag op staande voet.

Beroep = Boerenlul | 15-02-15 | 15:31

Dit is trouwens echt zo'n onderwerp waarbij ik het erg mis dat ik bij sommige reacties niet op een plusje eronder drukken. Dus.

nemoj me jebat | 15-02-15 | 15:29

Ik snap het niet.
Als ik Mark Verheijen was, nou, dan zou ik stilletjes ontslag nemen. Sorry zeggen tegen al mijn collega's, mij terugtrekken in Limburg, mijn haar blonderen, mijn snor laten staan - en misschien ook mijn baard - en zorgen dat ik fijn werk vind ergens in de mijnen of in de horeca en mij daar voorstellen als Meindert.
En als mij dan gevraagd wordt of ik Mark ken, dan zou ik een verbaasd koppie trekken.
Maar ja ... dat ben ik.

nemoj me jebat | 15-02-15 | 15:26

'Een kruisje in het verkeerde hokje zetten', dat doe je als je op de VVD stemt.

Boyo | 15-02-15 | 15:24

@McMarx | 15-02-15 | 12:08

Yup, het filmfragmentje geeft *precies* aan hoe de VVD denkt. Hoe de politici in het algemeen denken. Gifpoel dat het is.

peterdh | 15-02-15 | 15:14

is ie al weg?

als ie niet weet wat ie declareert, weet ie dan wel wat ie doet?
opjorissen!

Rmathijs | 15-02-15 | 15:08

-weggejorist-

LimbabweFC | 15-02-15 | 15:02

VVD = Veel Voutief Declareren

harries | 15-02-15 | 14:59

Ach ja zijlstraatje de vleesgeworden zum befehler bij wie het vermoedelijk slecht onderduiken is deed toch duidelijk een neolib variant op het melkertje. zo zie je maar het is heus niet alleen maar eenrichtingsverkeer in onze 'mark two' coalitie- dictatuur. Zet m op halbe, lekker verneuken die hap net zoals je destijds die hele softe gore subsidiekliek hebt verkracht: no mercy.i cum in your face Limburg, Groningen. Nederland.

Hè Bah | 15-02-15 | 14:57

Van de PVV wordt gezegt dat die onvoldoende mensen met kwaliteit hebben om te acteren in het politieke toneelspel. Ik begin echter steeds meer te geloven dat dit voor alle partijen geldt. Iemand die echt wat kan begeeft zich niet in die slangenkuil.

watazooi | 15-02-15 | 14:53

De niet aflatende arrogantie van deze lieden.
Herhaling van de oneliner 'hele dunne feitjes'om de boel te bagataliseren.
Het zijn geen 'hele dunne feitjes'! Het was juist een hele dikke, vieze vette rekening van het etentje met zijn maffioso vriendjes. Ruim E2000,-!!!
Dun feitje my ass.
Wat voor restaurant is dat in godsnaam???? Was het toetje een blowjob ofzo? Blaaskaak krijgt blowjob?
Bah!

marlin5215 | 15-02-15 | 14:37

@Loebas | 15-02-15 | 14:10
Blijkbaar ja. Had ik die wijsheid maar eerder.

roosvrij | 15-02-15 | 14:33

T.a.v. het Buitenhof-fragment: Zijbe Halstra zei wel zoiets als, als de suggesties kloppen dan is er maar 1 consequentie. Mocht zoiets naar buiten komen denk ik wel dat-ie het doorzet.

Driewerf Hoezee | 15-02-15 | 14:28

VVD. Veruit de Vetste Declaraties! Wat een kutpartij is dat, zeg. Eerst glimlachend het land om zeep helpen en dan ook nog eens zeggen dat deze hele farce een oepsje was. Dat gaat er niet bij in. Het komt er nog wel eens van dat er bij een doodnormale doorsnee burger de stoppen doorslaan en aanslag pleegt op dit soort tuig. De fucking maffia is er niets bij!

Vrije Nator | 15-02-15 | 14:11

@ roosvrij,

Welbespraakt en goed opgeleid zijn de basis eigenschappen van een bedrieger

Loebas | 15-02-15 | 14:10

Als je in dit land je boven het maaiveld graait wordt je succes helemaal kapot stuk gemaakt.

Bertus Brulbroek | 15-02-15 | 14:09

Hoe declareer je 'per ongeluk' 2700 euro van een diner?

Is dat een bonnetje dat effe ongezien tussen die van de Mars bij het tankstation en het kopje koffie op het station is geslopen?
Wat een gelul.

Geenstijlfiguur | 15-02-15 | 14:07

FF off topic, is die Verheijen nou al weg?!

De Treinende Rechter | 15-02-15 | 14:02

V.V.D. is hard op weg zichzelf op te heffen.
Raar dat ik dacht dat het een nette mannenpartij was.
Welbespraakt en goed opgeleid.
Maar Mark V. is niet beter dan een brievenbuspisser.

roosvrij | 15-02-15 | 14:01

Ik ga ook maar eens flink declareren. Als de belastingdienst dan gaat zeuren zeg ik gewoon dat het mag van Halbe.

noorderling | 15-02-15 | 13:59

Einde van de Domheid | 15-02-15 | 13:43

Als het in de comments van de column van Holman staat dan zal het wel zo zijn.

Weird Guilders | 15-02-15 | 13:54

brutus68 | 15-02-15 | 13:41
Het is misselijkmakend, inderdaad. Alle distantie is inmiddels verdwenen. De broekies die al te snel carrière maken en ook al te snel denken een scheve schaats te kunnen gaan rijden hebben niemand meer boven hen die hen leren hoe het spel stijlvol gespeeld moet worden, want die stijl is er niet meer. Alles vervlakt, dus ook de wijze waarop men de corruptie vormgeeft. Stelen van daklozen is inmiddels de norm.

Schoorsteenveger | 15-02-15 | 13:51

Halbe Zijlstra is een hele sluwe,nare, zich boven alles en iedereen verheven voelende enge man!!

Cor Zakov | 15-02-15 | 13:50

Ook al is het door dit 'akkefietje' als PvvdA valt én vooral het volk niet op GroenLinks en D'66 stemt dan is het goed maar ik vrees het ergste.

ProAsfalt | 15-02-15 | 13:47

Corrupte vrindjes beschermen is ook een vorm van corruptie, beste Halbe.

rara | 15-02-15 | 13:44

Holman schreef een column hierover in het Parool. Bij een van de reacties staat dat het wegpoetsen van declareerbeslissingen ook bij de PvdA gebruikelijk is.

Einde van de Domheid | 15-02-15 | 13:43

Hoe harder ze van de daken schreeuwen toch integer te zijn, of dat het slechts een akkefietje betreft, hoe minder ik het geloof. Het moet uit de daden blaken. Tegelijkertijd behandelt de overheid de burger steeds strenger.

Diotima | 15-02-15 | 13:42

Het is van een misselijkmakende schaamteloosheid. Als Zijlstra echt ballen had gehad dan had hij Verheijen allang vriendelijk doch zeer dwingend verzocht zijn biezen te pakken en weg te wezen. Het is allang geen vlek meer, maar een schandvlek. Deze affaire kan de VVD nog eens lelijk gaan opbreken.

brutus68 | 15-02-15 | 13:41

Gelukkig kent Halbe zijn
Bijbel. Joh. 53 vs 8-11.
'Wie zonder zonde is werpe de eerste steen op haar', aldus Jezus. Sprekend over een overspelige vrouw. En dat is tegenwoordig geaccepteerd, dus waarom moeilijk doen over een flesje wijn in een Huis voor Eenzame Harten. Mijn buren runnen ook zo'n huis, rustiger dan een opvang voor verslaafden.

Rest In Privacy | 15-02-15 | 13:39

18 maart beste mensen, 18 maart. De eindafrekening :)
Kattootje | 15-02-15 | 13:04
Ik moet het allemaal nog zien. Of. Ik heb er weinig vertrouwen in. Plus dat aan de langste touwen wordt getrokken door EU politici fanatici. Ook ik ben benieuwd naar 18 maart, maar revolutionair gaat het niet worden. Plus dat het al over twaalven is, en men maar een beetje achter de zaken aanloopt.
Als ik M. Rutte hoor, plus pakweg de komst van de megamoskeet in Gouda, dan is 1 en 1 is 2 nog nooit zo helder geweest.

Goed dat Bas Heijne wordt gelinkt. Ten onrechte vaak gebashed hier.

chicago river | 15-02-15 | 13:37


Wat Markies DeCanteclaer  | 15-02-15 | 13:04 zegt. Hoe zit dat met dat WOB-vetzoek GS. Toch te veel werk om het allemaal door te nemen?

mindless | 15-02-15 | 13:34

Ik hoop dat ze hem houden. Dan weten we tenminste zeker dat VVD straks gebroken uit de verkiezingen komt.

panadol | 15-02-15 | 13:33

@(c)ZWITSUL | 15-02-15 | 13:21
Backstabber = achterafzaaltjesafkraker?

pruimzuur | 15-02-15 | 13:31

Zoals het er nu naar uitziet wordt de VVD meer dan gehalveerd
@Schweinchen Dick | 15-02-15 | 12:34
Je zou ook kunnen zeggen: wordt de VVD meer dan gehalBeerd

Oftewel:
Beter ten hele gekeerd, dan ten Halbe gedwaald.

Ars Vivendi | 15-02-15 | 13:30

Wat is nou het verschil tussen corruptie en lobby?

Bij Mark Verheijen was het al duidelijk dat hij corrupt was/is, maar de anderen zijn net zo corrupt omdat ze zich laten leiden door lobby en dentanken(...)
Zij zijn alleen (nog) niet tegen de lamp gelopen door declaraties.
Het maakt niks uit of hij blijft zitten .. Integriteit is niet een bestanddeel van politiek.
Democratie is een holle frase geworden.
(.. De handoek in de ring gegooid..)

diddley2 | 15-02-15 | 13:21

Bontes is voor zover ik kan zien, net als Omtzigt, een integer en eerlijk individu, maar ik vraag me alleen af waarom Bontes / Van Klaveren net als PvdA/VVD tegen hebben gestemd in de gaskwestie. Ik vind het toch een vreemde zet van hem/ze.
pruimzuur | 15-02-15 | 13:19

Bontes is een achterbakse onbetrouwbare backstabber.

(c)ZWITSUL | 15-02-15 | 13:21

Doen jullie nou nog steeds of dit een specifiek partij-probleem is...?

ALLE politici, van welke partij ook, doen dit of zouden het doen als ze in de mogelijkheid kwamen. Dat is geen CDA-, VVD- en/of PvdA-probleem, dat is een algemeen probleem.

Of liever: verschijnsel. Want het is maar wat voor probleem je ervan wil maken. Wat Verheijen al dan niet declareert, interesseert me namelijk geen ene zier. Of hij zijn functie goed uitoefent; DAT is wat belangrijk is.

Justin-Kees | 15-02-15 | 13:19

In 5 provincies kun je Libertarische partij stemmen. Het enige alternatief voor liberalen.

Kiwi45 | 15-02-15 | 13:19

@très cool | 15-02-15 | 13:09
Bontes is voor zover ik kan zien, net als Omtzigt, een integer en eerlijk individu, maar ik vraag me alleen af waarom Bontes / Van Klaveren net als PvdA/VVD tegen hebben gestemd in de gaskwestie. Ik vind het toch een vreemde zet van hem/ze.

pruimzuur | 15-02-15 | 13:19

Integriteit: alles wat Halbe zegt is net zoveel waard als de 1000 euro die we krijgen van Rutte.
VVD en integer die match bestaat niet.

Toontje-lager | 15-02-15 | 13:19

Het is wachten op Mark Rutte die tegen de kiezer zegt; ' waar zijn jullie nu toch mee bezig? we doen het niet voor onszelf, we doen het allemaal voor jullie!'
Ik ga me vast in de hoek staan schamen.

Wauter Bos | 15-02-15 | 13:18

Feynman | 15-02-15 | 12:46
De norm voor politici dan... Hij laat zien dat er twee werelden bestaan, die waarin de normen der politici gelden, en die waarin de door het wetboek opgelegde normen gelden. Hij laat zien dat hij gelooft in een status aparte van de politicus. Het is exact dezelfde mindset als die van dat tuig van die ambassades en consulaten dat zijn dikke auto's overal neerpleurt. Men heeft een status aparte en hanteert daarom een andere moraal. Het geeft een gevoel van macht te behoren tot een groep van uitverkorenen. ""Wij zijn het Uitverkoren Volk", zo zegt de lichaamstaal van Verheijen, maar zo zeggen ook de woorden die Halbe Zijstra zojuist heeft gesproken, "u roept ons ter verantwoording vanuit uw wereld, maar wij behouden ons het recht voor in onze eigen wereld, die voor u ontoegankelijk is, dit geval te bespreken, u hoort nog van ons."
Wat veel politici al snel niet meer willen snappen is, dat zij hun status aparte gebouwd hebben op de gunst van de kiezer, dus dat hun wereld, inclusief de normen en waarden, bestaat bij de gratie van onze wereld, en dat hun wereld in elkaar stort als wij onze steun verder weigeren. Dan maken ze zichzelf en ons wijs "dat de boodschap niet goed is overgekomen", of dat wij, kiezers, om wat voor reden dan ook niet deugen.
We leven in een tijdsgewricht waarin een en ander niet meer zo vanzelfsprekend is. De dwarsverbanden waarop de cyclopenbouwwerken der politieke partijen rusten bestaan in mindere mate of helemaal niet meer, dus er is geen sprake meer van een gegarandeerd minimum aantal zetels. De PvdA kan niet meer terugvallen op een achterban van socialisten, de VVD weet de ware liberaal niet meer te vinden.
Dus het is voor het eerst dat dat VVD-tuig voelt dat de scheiding tussen beide werelden niet meer zo volmaakt is. Het is nog een beetje wennen.

Schoorsteenveger | 15-02-15 | 13:15

Waarom wil GS eigenlijk dat Verheijen opstapt. Is toch een mooie nagel aan de doodskist van de VVD? Of houden ze wel een beetje van de VVD op de burelen?

Graaiende Teddybeer | 15-02-15 | 13:15

@ de Voorzittert | 15-02-15 |

O maar ik stem volgende keer PVV hoor. Niet omdat ik denk dat ze iets gaan bereiken, maar ik voel me in ieder geval vertegenwoordigd als er af en toe eentje met gestrekt been die Haagse beerput opentrekt. Zou ook nog Bontes kunnen worden.

très cool | 15-02-15 | 13:09

Is die bon van het betreffende Amsterdamse Restaurant ook op te vragen via een WOB procedure? Ben toch wel erg benieuwd wat daar nou precies op staat en welk Restaurant het was. EUR 2,631voor 3 personen, dat zijn meer dan 20 flessen wijn van EUR 127 per fles.

politiek.thepostonline.nl/2015/02/11/v...

Outsider-Inside | 15-02-15 | 13:08

@ tres cool 12:58
Omdat er geen alternatief is. Heel dit land stemt links of centrumlinks. PVV is economisch links en wil niemand mee samen. Dus het ziet er vrij moedeloos uit.

de Voorzittert | 15-02-15 | 13:05

18 maart beste mensen, 18 maart. De eindafrekening :)

Kattootje | 15-02-15 | 13:04

Tijd voor een dagelijkse 'Is Halbe Zijlstra Al Weg?' topic lijkt me. Wat een ontzettende lul is dat zeg.

Off-topic: heeft Geenstijl al een reactie op het WOB-verzoek naar taxpoetverbrander Annemieke Traag (D66) van 6 november 2014? www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/...

Markies DeCanteclaer | 15-02-15 | 13:04

Lees net dat de carnavals optocht in Braunsweig wegens terreur dreiging op het laatste is afgelast. Is ff kijken hoe Merkel&Co hierop gaan reageren nu de Duitsers in de ziel gekrenkt worden.

mierus | 15-02-15 | 13:03

Just do as I say, don't do as I do.

Ars Vivendi | 15-02-15 | 12:59

Mark Rutte, Halbe Zijlstra, Stef Blok, trutje Hennis, allemaal B- en C-garnituur. Het klapvee in de TK zit daar nog een niveautje onder. En dat is de VVD beste mensen. Hoe heb ik er ooit mijn stem aan kunnen geven. Ik schaam me diep en zal het nooit meer doen.

très cool | 15-02-15 | 12:58

Optreden Halbe Zijlstra is niveautje Mariette Hamer. Remember her? Dit trieste PvdA gedrocht is nu voorzitter SER. Er is altijd wel weer een baantje vrij in de ons-kent-ons machine!

de Voorzittert | 15-02-15 | 12:51

Ah, Spinnenhof. Waar leugens waarheid worden en de waarheid een leugen is van racistische xenofoben.

Dhr. de Wit | 15-02-15 | 12:50

Dat Halbe Zijlstra zo hóóg in die rangorde van die partij heeft kunnen komen laat het failliet van de Nederlandse politiek zien. Weinig fractievoorzitters die zo ver van hun kiezers hebben gestaan. Ook een oppervlakkige betweterskop maar dat terzijde.

de Voorzittert | 15-02-15 | 12:48

binnenbuitenband | 15-02-15 | 12:38
"Als mijn mensen worden aangevallen ga ik pal achter ze staan." Mijn hemel... aangevallen? Ze worden als politicus ter verantwoording geroepen, niet?
Wat hij eigenlijk zegt is: "Als de VVD politiek ter verantwoording wordt geroepen, dan gooi ik meteen de deur dicht en weiger ik verantwoording af te leggen."

Schoorsteenveger | 15-02-15 | 12:47

De VVD geeft aan dat het wangedrag van Mark V de norm is.

Feynman | 15-02-15 | 12:46

Nou, van Halbe Zijlstra hoeven we niks te verwachten, hoor ik net in Buitenhof.
Die blijft pal achter die Verheijen staan, dus GS zal de duimschroeven nog even verder moeten aandraaien, wel leuk zo'n 4 weken voor verkiezingen.

binnenbuitenband | 15-02-15 | 12:38

Die presentatrice van Buitenhof pakt Zijlstra wel goed aan, moeten ze ook eens bij hun PvdA-vriendjes gaan doen.

Heeft de PvdA eigenlijk ook een integriteitscommissie?

Outsider-Inside | 15-02-15 | 12:35

Zoals het er nu naar uitziet wordt de VVD meer dan gehalveerd en de PvdA houdt een kwart van haar zetels over. Een terechte prijs voor het uitkleden van het Nederlandse rechtssysteem qua zorgstelsel, pensioenstelsel, ontslagbescherming etc. Ik heb helaas tot nu toe VVD gestemd, maar die fout maken ik en mijn vrouw en hopelijk een heleboel anderen niet nog een keer! Rutte en Zijlstra zijn gladder dan palingen in een emmer met snot.

Schweinchen Dick | 15-02-15 | 12:34

Ik heb eigenlijk ook geen zin om te reaguren op zulk wangedrag, Halbe. Helaas kunnen jullie je niet integer gedragen en daar zitten we dan, hè. Misschien is het een idee dat jullie politieke smeerkezen onze democratie weer gewoon democratie laten zijn in plaats van een kleptocratie.
.
Sowieso moeten politici eens een toontje lager zingen in dit soort kwesties. Het schavot kan altijd nog op het Binnenhof geplaatst worden, hoor. Prima oplossing om ons te ontdoen van het slijk der Aarde wat tegenwoordig door moet gaan voor politici in Nederland.
.
De berichtgeving naar de politiek zou moeten zijn. U heeft nu eenmalig de kans om schoon schip te maken. Het is genoeg geweest. Vingers in de belastingpot, is kop op het schavot!

Parel van het Zuiden | 15-02-15 | 12:33

Dagelijks Dialecteus Is Mark Verheijen Al Weg Reaguursel:
Verheijen oet Venlo: dae haet 't diek. Dae werk neet veur d'n uul. Politici zoeëas dae, kin mich d'n bout hachele. Moak been, neetnek!

Driewerf Hoezee | 15-02-15 | 12:29

Volksmenners mennen het volk, gieten emmers moraal over dat volk. "Dit mag je wel doen, dat mag je niet doen." Volksmenners menen al te snel dat zij zélf die moraal niet hoeven te onderschrijven, dat zij bóven die moraal staan, en dat zij dus mogen wat het volk niet mag. Misdaden, begaan door de menners, zijn van een andere soort, of worden helemaal niet als zodanig ervaren. De arrogantie van de macht.

Schoorsteenveger | 15-02-15 | 12:29

Volgens Zijlstra kunnen ze in Den Haag de aardbevingen in Groningen reguleren door de gaskraan meer of minder open te draaien. Dus we hebben nu ook al de "maakbare aardbeving".

Outsider-Inside | 15-02-15 | 12:27

Moet je als werknemer (of als zelfstandige opvoeren als aftrekpost) doen, bonnetjes van diners die je niet zelf hebt gedokt van de tafel oprapen om je declaraties te spekken. Tuim 2600 Euro per diner tikt nog aan ook. Tis natuurlijk wel fraude, hee vvd dat royement.. duurt lang, te lang.

seven | 15-02-15 | 12:27

Dat wij van WC-Eend integriteitsonderzoek wordt zeker in de nacht van 18 op 19 maart gepubliceerd door het gedrukt op perkament in de hofvijver te werpen?

Feynman | 15-02-15 | 12:24

Kunnen we niet gewoon een stuk van Nederland uitkiezen, daar alle kutpolitici neerploppen, en dan afsteken?

Vrije Nator | 15-02-15 | 12:23

HAHAHAHAHAH, ubergladjanus Halbe beweert zojuist dat hij van de afdeling "afspraak is afspraak is..

Frank1387 | 15-02-15 | 12:23

Dat word nog leuk als er een nieuwe coalitie gevormd moet gaan worden.

jip_86 | 15-02-15 | 12:21

Benieuwd welke kletskoek van Zijlstra straks weer door zijn partij moet worden tegengesproken – na het zwaarder bewapenen van de Nederlandse politie en het Griekse vertrek uit de euro.

simpelman | 15-02-15 | 12:20

højre vær så venlig | 15-02-15 | 12:13
De vis wordt duur betaald!

nemoj me jebat | 15-02-15 | 12:20

Hij is door ons gekozen, krijgt een riant salaris. En dan toch nog corrupt zijn van onze centen dat is doodzonde

stipjes | 15-02-15 | 12:18

Nietvoordekat | 15-02-15 | 12:13
Dat valt wel mee, ze zijn best scheutig met wierook en parfum aan tafel.

højre vær så venlig | 15-02-15 | 12:17

@hØjre vær så venlig | 15-02-15 | 12:13
De vislucht daar zal niet te harden zijn.

Nietvoordekat | 15-02-15 | 12:13

Is er een manier om achter het kvk van dat "restaurant " te komen?
De enige tenten die ik ken met zulke rekeningen serveren sushi.... met een dame er aan vast zegmaar.

højre vær så venlig | 15-02-15 | 12:13

De druiven zijn zuur, maar de wijn is duur.
Op naar 18 maart.

Stijlicoon | 15-02-15 | 12:11

Van wachtgeld is het goed wijn drinken.

Bobbbe | 15-02-15 | 12:10

Het past allemaal goed in het Nederlandse politieke plaatje.

CynicalBastard | 15-02-15 | 12:10

Hoe kleiner de VVD uit de verkiezingen komt, hoe beter voor Nederland.

Lauwe Koffie | 15-02-15 | 12:09

Het past allemaal goed in het VVD-plaatje.

Rest In Privacy | 15-02-15 | 12:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen