Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dit land heeft een verwarde mannenprobleem

oie_712015rF99YFkq.gifIemand heeft Pandora's doos opengetrokken en hij blijkt vol met verwarde mannen te zitten. Van Tarik de Televisie-stoethaspel tot en met Zwaardmans die gisteren van wat extra lichaamsgaten werd voorzien in Badhoevedorp. Dat krijg je er dus van. Een samenleving die volledig voorbij de eigen waanzin is, gecombineerd met het kapot bezuinigen van de gekkies-opvang. De politie zei het ook al: verwarde mannen worden net zo trending in het Nederlandse straatbeeld als Uggs. En net zo hinderlijk ook. Kijk, Tarik, dat is lachen. Behalve dan als je NOS-personeel bent, want dan komt het Omroepkoor troostliederen voor je zingen en dat is voor niemand leuk. Zo'n zwaardmans, dat is prima entertainment voor de vrijdag. Maar het is echt niet altijd lachen, gieren en brullen met verwarmansen. De volgende keer kan het gewoon weer een Tristannetje zijn, of Anders Breivik, of die Peter Pannekoek-gast die elke vrijdag DWDD afsluit met grapjes over de actualiteit. Dan hoor je dus niemand meer lachen! Het zou echt vet tof zijn als PVVDA-kabinetten beseffen dat het echt ontzettend ruk is als je bezuinigd op zorg (en onderwijs, als we toch bezig zijn). Vooral de psychiatrishe. Omdat we dan een steeds groter aantal verwarde debielen krijgen die los rond lopen tussen het overige gespuis. En daar zit echt niemand op te wachten. Wij niet, de politie niet en de psychiatrische zorg ook niet. Mannen met de mentaliteit van half doorbakken fruitvliegjes doen het nu eenmaal veel beter in ruimtes waar de muren van kussens zijn gemaakt. In plaats van in ruimtes met veel nietsvermoedende brave burgers en een Heckler & Koch HK416 in hun verwarde handjes. We leven in de wereld van de Walking Dead, alleen de zombies zijn vervangen door mannen die psychisch zo stabiel zijn als die vlotjes waarmee Afrikanen naar Europa vluchten. Dit is een probleem.

Reaguursels

Inloggen

Als mensen in een samenleving niet doen wat links denkt dat die samenleving zou moeten doen worden ze gemakshalve verward genoemd.
En anders noemen ze die wel extreem rechts als het ze zo uitkomt.

Rest In Privacy | 08-02-15 | 10:50

Wat eea nog onbegrijpelijker maakt is dat er in principe nog miljarden te vinden zijn om in de psychische gezondheidszorg te investeren.
Het ideaal om met een kleinere regering af te kunnen kost de samenleving miljarden, zo'n 30 miljard om preciezer te zijn. Wegbezuinigen van ambtenaren heeft ook z'n effect gehad op de belastingdienst. Deze is onderbezet waardoor ze nog nauwelijks kunnen controleren. Doordat de belastingdienst nog nauwelijks in staat is om te controleren loopt de staat zo'n 30 miljard aan inkomsten mis: zembla.vara.nl/seizoenen/2014/afleveri.... Denk eens wat er met 30 miljard kan worden gedaan! Meer geld voor onderwijs zodat studeren weer gewoon betaalbaar is, het leenstelsel is gewoon betaalbaar. Meer geld voor de zorg zodat verwarde mannen hun luxe kamertjes bekleed met kussens krijgen, bejaarden die gewoon gewassen kunnen worden ( wel even de zorggraaiers strenger controleren anders krijgen die alleen maar duurdere auto's en grotere huizen). Meer geld voor veiligheid zodat onze krijgsmacht wél in staat is haar taken uit te voeren. 30 miljard! Dat is serieus geld.
Kortom, logica is ver te zoeken en zoals Bontes zei in het debat om de mh-17 in een achteraf kamertje: het gaat in debatten alleen maar om veldmuizen en blaadjes op het spoor. Een belediging voor de kiezer!

ratelaar | 08-02-15 | 08:06

Er wordt fors bezuinigd binnen de GGZ op dit ogenblik, dat er meer gekken buiten als binnen zijn gaat meer op als ooit te voren. De meesten van jullie weten nu niet eens wat er allemaal "los" loopt.

Meneer Rozenwater | 08-02-15 | 01:20

Tja, de uitroeiingpolitiek ten opzichte van Joden en andere vervolgden (zoals homoseksuele mannen en vrouwen) van het Nazi regime is begonnen met het op grote schaal steriliseren en later de massamoord op kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap of psychiatrische ziekten. En nu komt minister Schippers met nog een discriminerend plan ten op zichte voor deze groep op de proppen. Ouders met kinderen die met een psychische of psychiatrische aandoening opgenomen moeten worden, moeten al een eigen bijdrage opkuchen en nu wil Schippers ook nog dat chronische psychiatrische patiënten die niet genezen zelf hun therapieën betalen. Dit alles na het verplichte extra risico van 200 euro wat de psychiatrische patiënten in 2012 moesten opkuchen.
.
Muren plaatsen rondom vrouwen, psychiatrische patiënten discrimeren, homoseksuelen aftuigen, Joden die het land ontvluchten, ik zie totaal geen overeenkomsten met Nazi-Duitsland in de jaren dertig, jullie wel? Maar een paar mannen op een bouwplaats met een Nederlandse vlag, pas op: geweldadige Rechts-extremisten! Wees waakzaam! Nazi's! Land in rep en roer, er zijn Nazi's gesignaleerd, bel de politie!!!!!

AnastasiaBeaverhause | 07-02-15 | 22:55

Iedereen die enigsinds afwijkend gedrag vertoont wegzetten als Verwarde Man.
Zodra je dat stempel eenmaal hebt ben je dus vogelvrij verklaard en ben je overgeleverd aan de grillen van De Overheid. Erg convenient.

MisterIk | 07-02-15 | 22:25

Het barst in dit land van de debielen. Politici en moslims om te beginnen. Een grote open psychiatrische inrichting is dit land.
McMarx | 07-02-15 | 19:15
--
Maar jij mag lekker ook vrij rondlopen, net zoals al die anderen, dat is toch alleen maar heel fijn ?

Rachar | 07-02-15 | 21:16

Heeft Marleen Barth (pvda) de geestelijke gezondheidszorg niet grotendeels om zeep geholpen als voorzitter van GZZ Nederland? Die heks smeerde hem gauw in 2013 omdat het zogenaamd niet te combineren was met haar voorzitterschap van de EK.

Sliptong | 07-02-15 | 20:00

Vanavond in gotham spannend of het gekkenhuis doorgaat; om de verwarden van de straat te houden.

Alquest | 07-02-15 | 19:44

Het barst in dit land van de debielen. Politici en moslims om te beginnen. Een grote open psychiatrische inrichting is dit land.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 19:15

Geen verwarring hier. Stabiel, nuchter, veerkrachtig.

99Z28 | 07-02-15 | 18:49

verwarden en onschuldigen probleem.
Als een verwarde zich vergist is een onschuldige het haasje.Een onschuldige raakt dan verward en dan pas gaat het balletje rollen zeg maar een kabinetscrisis.

soxs | 07-02-15 | 18:20

@Martin_rsd | 07-02-15 | 14:55
Dan moet er toch echt een oplossing komen om alle politici te vervangen door mensen die wel weten wat integriteit is.

Pieter V | 07-02-15 | 18:02

@rara | 07-02-15 | 14:41
Die site heb ik nog nooit eerder gezien. Bizar!
Die De Kreek is zo gek als een deur en het lijkt me verstandig als de AIVD daar ook eens in gaat snuffelen.
Nou ja, De Kreek? Zal wel een Mohammed de Ploflim zijn.

Pieter V | 07-02-15 | 17:59

Verwarde mannen probleem is al jaren zichtbaar maar voor de politici is dit ongewenst dus bestaat het niet.

Een minstens net zo groot probleem is het verwarde vrouwen probleem dat alleen nog niet echt goed tot de wereld is doorgedrongen maar mogelijk nog veel gevaarlijker is want die opereren als een groep wolven, dit in tegenstelling tot de verwarde mannen die gewoonlijk alleen in een televisiemast klimmen.

U weet wel die policor, zelfvoldane, zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen, in dit geval dus de vrouwelijke variant, die uw kinderen op school indoctrineren met links gif.
U weet wel, het soort dat ook georganiseerd aangifte doet tegen een politicus die slechts zegt waar het op staat of, niet gehinderd door enige kennis van zaken, meelopen in demonstraties tegen zwarte piet, maar erger noch, in demonstraties om hun steun te betuigen aan volbloed terroristische organisaties zoals bijv. Hamas.
Tijdens dat soort demonstraties mogen de joden ook weer aan het gas en niemand die zich daar over opwindt.
Hetzelfde soort wijven dat uit volstrekt misplaatst medelijden heel Afrika wil importeren om die aan de "Poen van de Ander" verslaafden door het snel slinkende cohort netto belastingbetalers levenslang te laten onderhouden.

Domme blondjes, ook als ze een andere haarkleur hebben, die de toekomst van hun eigen kinderen verkwanselen. Helaas het is niet anders.

Heb ik iets tegen vrouwen? Integendeel, ik vind ze onmisbaar, dikwijls ook geduldiger, slimmer en wijzer dan ik, waar ik graag mijn voordeel mee doe.
Maar ja, dan heb ik het niet over de Hamas ophemelende domme blondjes, de beroepsdemonstranten zoals de poeptaartengooiers of de gehersenspoelde juffen op de scholen.

Pieter V | 07-02-15 | 17:42

Heerlijk. Toen ik zakelijk uit mijn eigen opgezette organisatie ben gezet door een onderdeel van de semioverheid als aanjager. Ben ik in een psychose geraakt. Niks ergers dan de totale onmacht en totale eenzaamheid waar je in beland. Na drie jaar is je leven weer opgebouwd en probeer je verhaal te halen over de oorzaak van het ziektebeeld.... Wat blijkt; de modder staat al klaar om te gooien. Want hun zakelijk handelen was niet de oorzaak, maar een reactie op de warrigheid. Je zou er warrig van worden als je dat soort misbruik van ziektebeeld symptomen wilt verlegen. Puntje bij paaltje ben ik 900.000 euro kwijt en 3 jaar van mijn leven. En de zogenaamde warrigheid valt toevallig net buiten het monopoly op fatsoen en integriteit van organisaties waarvan er een vorige week nog 1.2 miljoen ontving van de staatsloterij onder het mom van een goed doel. Dat mensen als slaven worden behandeld bij die organisatie omdat er een cultuur heerst van 'het doel heiligt alle middelen' dat is geen warrigheid. Dat zijn zaken en een gebrek aan Nederlandse taal vaardigheden om dat niet-warrig over te brengen. Zoals u leest ;)

Pompenkoning | 07-02-15 | 17:38

Nou was ik afgelopen week in Amersfoort, wat opzich al een hel op aarde is, op bezoek op het terrein van GZZ organisatie Zon en Schild.

Dan kom je met mensen, patiënten/cliënten in gesprek, over behandeling en dergelijken, en zij zitten daar vrijwillig. De gebouwen zijn sterk verouderd, grote ramen, grote ruimtes, kleine gangen. Een slaapgebouw (ja de therapieruimtes en huiskamer zijn los van de plek waar deze mensen slapen) wat niet eens geïsoleerd is waardoor men de kachel overdag voluit moet zetten om enigszins warmte te hebben in de avond als je gaat slapen. Mij bekruipt dan het gevoel dat we mensen die in psychische nood zitten, slechter behandelen dan criminelen. Die in een goed geïsoleerde cel zitten, en betere sanitaire voorzieningen hebben.

Datzelfde kan ik als zorgverlener zeggen over diverse gebouwen waar psychogeriatrische mensen wonen. Lange, donkere gangen, met twee personen op een kamer, geen privacy mogelijk eigenlijk, en dat vinden we dan 'normaal'.

Ik begin dan een urgentie te voelen om daarover een enorme rant te beginnen, omdat de bezuinigingen de mensen raken die juist hulp nodig hebben. Hetzij fysiek, hetzij psychisch.

Dat de prioriteiten van onze regering dusdanig uit het lood zijn, dat we criminelen beter behandelen dan zorgbehoevende mensen stemt mij daarin zeer droevig, alsmede strijdbaar dat het huidige beleid afgeschoten dient te worden.

BeunDeHaas | 07-02-15 | 17:23

Zelfbeschikking.
Ergens halverwege de jaren '70 is Nederland opgehouden met het verplicht, zo niet regelrecht oppakken van mensen die een gevaar vormden voor zichzelf en/of de omgeving (maatschappij).
Ergens voor die tijd kwamen mensen terecht in rustoorden (o.a. Veenoord, Soeren en Venray) waar voor hen gezorgd werd op kosten van de staat. Kosten waren minimaal aangezien dergelijke oorden grotendeels door het Ministerie van Defensie/Oorlog werden bekostigd om psycho-soldaten op te vangen.

Het beoordelen van de mate van ernst van een warhoofd werd gedaan door een ambulante GGZ-er die onder begeleiding van de Politie werkte. Politie pakte de fruitvlieg dan ter plaatse op.

De influx in de psychopathologie van oud-hippies met hun losgeslagen moraal ('alles moet kunnen') heeft helaas mede geleid tot de huidige situatie waarin alcoholisten, drugsgebruikers en andere breinridders hun ware ik vrijelijk mogen blijven ontdekken. Tevens schijnen deze lopende tijdbommen zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen behandeling. Dat menige geestelijk gestoorde onvoldoende in staat is om de vereiste stappen daartoe in een valide prioriteitslijst om te zetten, vergeet de Maatschappij/Overheid volledig. Ze hebben immers zelf gekozen voor hun situatie, zo redeneert men.

Het is dan ook de waanzin ten top dat daartoe incompetente en buitengewoon logge bestuursorganen (lees: gemeenten) zich professioneel bezig moeten gaan houden met de coördinatie en praktische zorg voor psychiatrische patiënten en verslaafden. Waarschijnlijk is de huidige 'Rise of the Fruitcakes' te wijten aan de actuele gang van zaken rondom hun eigen zorg. Dit land gaat naar de kut.

Boris Poepnagel | 07-02-15 | 17:12

@who cares | 07-02-15 | 16:13
Jullie waren duidelijk verward, hebben jullie nu hulp gekregen?

Martin_rsd | 07-02-15 | 17:01

-weggejorist-

Martin_rsd | 07-02-15 | 16:58

@Abu Koop Dan | 07-02-15 | 15:14
Er is een BESTUURSPROBLEEM, alle landelijke problematiek ontstaat door slecht bestuur.

Martin_rsd | 07-02-15 | 16:58

@VanBukkem | 07-02-15 | 15:00
Beter niet uitzoeken, we hebben allemaal maar zo'n jaar of negentig te besteden, waarvan 85 echt bewust.

Martin_rsd | 07-02-15 | 16:57

Verwarde mannen.
Allemaal....

@KropjeSla | 07-02-15 | 15:47

Bullshit
in 2000 was het ook gewoon onmogelijk om hulp te krijgen voor een verward persoon.
Als je al een psychiater erbij kon halen zei ie na 2 minuten dat ie geen gevaar was voor zichzelf of de samenleving was. Toen hebben we de psychiater zo ongeveer gegijzeld: "Je komt hier de deur niet uit voor je hulp geregeld hebt".

who cares | 07-02-15 | 16:13

Aangezien we met z'n allen al sinds de jaren '60 aan de drugs zitten zou je verwachten dat die onherstelbaar beschadigde hersenproblemen al jaren zouden spelen.
rara | 07-02-15 | 15:55
=
Klopt kijk maar rond...
agressiviteit enorm toegenomen
dementie en parkinson al op steeds jongere leeftijd.

meneer Q | 07-02-15 | 16:07

@meneer Q | 07-02-15 | 15:39
Aangezien we met z'n allen al sinds de jaren '60 aan de drugs zitten zou je verwachten dat die onherstelbaar beschadigde hersenproblemen al jaren zouden spelen.

rara | 07-02-15 | 15:55

Dit soort dingen komt doordat men bij de begroting niet naar het groter geheel kijkt: men bezuinigt op de psychische opvang en het probleem van de patiënten wordt over de schutting geflikkerd om o.a. bij de politie terecht te komen. Die moet dus tijd (en dus geld) besteden die voor criminaliteitsbestrijding was bedoeld. Opgeteld kost het waarschijnlijk meer, maar de bezuiniging in de geestelijke gezondheidszorg is gehaald!

KropjeSla | 07-02-15 | 15:47

Verwarring ontstaat alleen als er twee tegengestelden zijn. De tegengesteldheid van de juiste moraal, is de islam
CrapoTheGreat | 07-02-15 | 15:17
.
U heeft volkomen gelijk. Gelukkig zijn er steeds meer tekenen dat de islam steeds minder draagvlak onder het westerse volk krijgt.

tejootje | 07-02-15 | 15:44

Binnenkort in de krant: 'Quinsi Gario aangevallen door verwarde man...?'

hotbrasil | 07-02-15 | 15:41

Zombies ontstaan door het gebruik van hard- EN softdrugs.
Het is allang aangetoond dat drugs de hersenen onherstelbaar beschadigen.
Derhalve belachelijk tolerance-beleid van de overheid, dit gaat de samenleving in de toekomst bakken met geld kosten, revalidatie enz.

meneer Q | 07-02-15 | 15:39

Wie of wat bepaalt wat normaal is, en wie normaal is? Wanneer politieke correctheid het morele kompas is, ben je dan normaal? Je zakken vullen met het opleggen van meningen en voorschriften waar je jezelf niet aan houdt? Is Marcel van Dam dan normaal? Of een zelfbenoemd socialist die andersdenkenden gesubsidieerd afzeikt op de buis en zich daarvoor vet laat betalen en dit inkomen via een wirwar aan buitenlandse BV's-tjes. buiten de belasting houdt? Ben je normaal wanneer je mensen afslacht omdat deze jouw vermeende profeet niet de volgens jouw verdiende eerbetoon en aanbidding geeft? Is dat normaal? Is het normaal dat men naar een land trekt waar men door hard werken en zwoegen een hogere levenstandaard heeft opgebouwd, en dat je vervolgens degene die jouw vreten ophoesten, jouw kleding,nest,huis en haard geven, je educatie en alle kansen geven een goed leven op te bouwen, gaat haten? En dat je uit pure luiheid en gemakzucht alleen maar vetter en ongezonder wordt en dat het periodiek op de PvdA stemmen het enige is wat nodig is om te leven als God in Frankrijk. En vervolgens de opgelegde sponsors van jouw luizenleventjebgaat beschuldigen van racisme en discriminatie... is dat normaal? Normaal is ook een band welke in een Achterhoeks accent over bier en tieten zingt.

pluizigkroeshaar | 07-02-15 | 15:37

Verwarde mensen worden vaak nog dik betaald kijk maar naar onze op en top gezinsman van de PvdA die wil de kindertjes nu al op 3 jarige leeftijd naar school sturen.

Toontje-lager | 07-02-15 | 15:36

Deze zin zegt op zich zegt al een hoop over bezuinigingen in het onderwijs: "Het zou echt vet tof zijn als PVVDA-kabinetten beseffen dat het echt ontzettend ruk is als je bezuinigd op zorg (en onderwijs, als we toch bezig zijn)."
Iets met een d waar een t hoort te staan.

Nlz® | 07-02-15 | 15:35

Misschien éénmaal per jaar een Verwarde Mannendag houden? Kunnen ze zich onder toezicht uitleven. Een veldje afzetten, tribunes erom heen, entree vragen en dat gaat dan naar een goed doel?!!!

thepinkpainter | 07-02-15 | 15:35

Ik raak heftig verward met het lezen van mijn mede reagluursels , ik ga maar naar leiden het verzet steunen mijn voorvaderen komen uit den briel dus een beetje geuz-bloed zit er nog wel in

witchmaster | 07-02-15 | 15:31

De hele eerste en tweede kamer zit vol met verwarde mannen en vrouwen.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 15:31

overigens.. knap schot van die agent !

(c)ZWITSUL | 07-02-15 | 15:28

simpelman | 07-02-15 | 15:18
Denk aan Opstelten, oftewel Burgemeester Dirk Dickerdack.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 15:28

Ik heb ook een keer een verwarde man staan observeren. Toen hij zich omdraaide bleek het Hirsch-B. te zijn.

levend fossiel | 07-02-15 | 15:26

" Of hebben de toenemende spanning en onzekerheid in onze maatschappij ermee te maken? " vraagt de Telegrof zich af. Wat dacht je zelf?

spuitje11 | 07-02-15 | 15:25

Sociale cohesie en religie. Ach ja, we kunnen er nostalgisch over doen, iedere tijd heeft zijn beproevingen. Maar behoed u te allen tijde voor verwarring! Als ik die vertegenwoordigers zie in Den Haag dan huiver bij de gedachte dat zij ons voor de verwarring zouden moeten behouden......

Heisessie | 07-02-15 | 15:22

Eigenlijk gek als je bedenkt dat depressie bijna volksziekte nummer een is dat er zo bezuinigd is op eerstelijns psychologen en dagbehandelingstrajecten binnen de psychiatrie. Als je zo gek bent dat je dat je verward met messen rondloopt dan is er vaak nog wel hulp maar de basis psychologische zorg die dit soort incidenten mogelijk voorkomt door eerder in te grijpen of door te verwijzen is het hardst getroffen door de bezuinigingen. Dit is net zoiets als verwarde PVDA'ers die denken dat jeugdzorg in buurthuizen het jonge jihadi's probleem wel oplost. Die zijn er niet meer want het is weg bezuinigd.

saidnowomanever | 07-02-15 | 15:21

Schaaldier | 07-02-15 | 15:00
Zodra je psychotisch bent geweest al dan niet verplicht opgenomen, wordt je door de meeste werkgevers toch al gelabeld dat terzijde en je leert ook je vrienden kennen al dan niet verplicht opgenomen. Ik bepleit dit alleen voor de zeer zware gevallen die zorg mijden en waarbij het voor iedereen evident is, dat die geholpen zou moeten worden. Zo iemand is meestal toch al gelabeld, heeft meestal toch al geen werk en heeft door zijn rare gedrag meestal ook geen vrienden. Zo iemand is beter af met intensieve zorg. Voor mensen die een keer in de zoveel tijd een verwarde tijd maken is vrijwillige hulp veel beter en ik geef toe verplichte hulp kan gauw ook weer een trauma opleveren dus zoiets moet altijd gewetensvol worden gedaan.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 15:19

Dit stuk is stigmatiserend naar de verwarde medemens toe. Alsof elke verwarde man (M/V) voor problemen zorgt! Juist dit kabinet doet erg haar best om te bevorderen dat verwarden volwaardig kunnen meedraaien in de maatschappij, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ver verwarde types het kunnen schoppen in de politiek.

simpelman | 07-02-15 | 15:18

Verwarring ontstaat alleen als er twee tegengestelden zijn. De tegengesteldheid van de juiste moraal, is de islam

CrapoTheGreat | 07-02-15 | 15:17

De bezuinigingen op de ggz komen uit het lenteakkoord van VVD, CDA en D66 (2012), en zijn door Rutte naderhand aangescherpt.

wapster | 07-02-15 | 15:14

Ik ben ook verward. er is duidelijk een integratieprobleem maar 99% ontkent het

Abu Koop Dan | 07-02-15 | 15:14

@Schaaldier | 07-02-15 | 15:00
Dat label krijg je toch wel als je psychotisch op je werk of familiefeestje verschijnt.

rara | 07-02-15 | 15:08

ff vraagje... bij welke filmpje hoorde dat gifje van deze topic ook alweer bij?

kapitein_iglo | 07-02-15 | 15:08

General McAuliffe | 07-02-15 | 14:57
Goed punt. Weggezet worden als islamofoob of extreem rechts e.d. dient hetzelfde doel.

Schemefoil | 07-02-15 | 15:04

Als de kiezer ervoor zorgt dat psychiatrische patiënten het land runnen. Dan moet je niet opkijken dat het land verandert in een open inrichting.

head_pend_jervin | 07-02-15 | 15:04

lingo star | 07-02-15 | 14:49

Met uw laatste zin ben ik het eens. Alleen kan het werkelijk iedereen overkomen, een depressie of psychose. Zou u het werkelijk een goed idee vinden als u zelf degene met een (tijdelijke) depressie of een psychose was, en dat uw zelfbeschikking om die reden voortaan direct mag worden ontnomen? Hoe denkt u daarna nog terug te kunnen en mogen keren naar uw werk en in de maatschappij? U bent dan tenslotte verplicht gelabeld. Dat label zal ervoor zorgen dat u na herstel uw psychische gezondheid zal moeten blijven bewijzen en desondanks moet leven met vooroordelen van werkgevers en vaak ook nog van uw familie en vrienden.

Schaaldier | 07-02-15 | 15:00

Ik sluit trouwens niet uit dat een heleboel van die verwarde mannen eigenlijk helemaal niet zo verward zijn, en eigenlijk gewoon best een punt hebben, maar dat de media gewoon te beroerd zijn om uit te zoeken hoe de vork werkelijk in de steel zit. WAAROM iemand een heftruck leent en door een pui heen rijdt. En ja, de nieuwsdeadline zal er natuurlijk ook mee te maken hebben. Want tegen de tijd dat de verdachte eindelijk met de media mag praten is het natuurlijk al lang geen nieuws meer. Dan rennen we al weer achter de volgende verwarde man aan.

VanBukkem | 07-02-15 | 15:00

De anti-psychiatrie, opgekomen in de jaren 70 ging er vanuit dat gek zijn relatief is. Misschien is de gek wel normaal, en de rest gek.
Dit was serieuze wetenschap totdat losgelaten schizofrenen mensen gingen vermoorden op straat.
Wat is er mis met een afgelegen inrichting in de bossen?
Verplegers hebben werk, en deze mensen zijn lekker rustig met hun dagelijks handje pillen en pakje shag.

King of the Oneliner | 07-02-15 | 14:59

NUTS
.
Geenstijl doet ook al mee aan de PVVDA/EUSSR propaganda.
Naast psychiatirsche patienten zullen ook steeds meer politiek tegenstanders worden weggezet als "verward".
Mensen met die kritiek uitten op een systeem. Doordat het systeem door en door corrupt is zullen deze critici nergens meer gehoor vinden en zullen/moeten op een moment grijpen naar andere dan democratische middelen simpelweg omdat democratische mechanismen zijn weggecorumpeerd.
Handig als je tegenstanders kunt wegzetten als verward en ze zonder vorm van proces weg kunt stoppen in een cel met zachte muren. Goed bezig Geenstijl (NOT)

General McAuliffe | 07-02-15 | 14:57

tejootje | 07-02-15 | 14:33

helemaal gelijk, zat inderdaad al te kijken naar zonnige vakantie :-).

Djengo123 | 07-02-15 | 14:56

De grootste open psychiatrische inrichting voor gevaarlijke gekken is het Binnenhof, waar verwarde zotten en dwazen zich dwangmatig bezighouden met het volledig zinloos rondsjouwen van diplomatenkoffers.

Nivelleermarionet | 07-02-15 | 14:55

We hebben anderhalf miljoen verwarde mensen in Nederland waarvan 750.000 mannen. En ze komen bijelkaar in megagebouwen.

lulleficatie | 07-02-15 | 14:55

Verwarde mannen, met de weledelgekrenkte Jeroen de Kreek als vaandeldrager.

Guttegut, wat moet die kluns geleden hebben ten tijde van Jan, Jans & de kinderen.

taxhond | 07-02-15 | 14:55

@Martinowy | 07-02-15 | 14:51
Verspreiden van Leugens zou Verboden moeten worden!

Martin_rsd | 07-02-15 | 14:55

Gaat goed zo. Ontkennen dat er een probleem is. Dan ontkennen dat er een probleem is. Dan bagataliseren dat we onderbuikgevoelens hebben. Als dat niet werkt, dan verklaar je dat we gewoon racisten zijn. Als dat ook niet blijkt te werken? Doorgaan met ontkennen. Totdat 'het probleem' dagelijks in het nieuws is, en dan? Ehh, er zijn teveel verwarde mannen! DAAR gaat het mis! Dat we dat nou niet eerder zagen, zeg.

Adversary | 07-02-15 | 14:54

Het is tijd voor het Grote Gekkendebat in de Tweede Kamer. Helaas zit daar de grootste concentratie verwarde mannen (en vrouwen) van heel Nederland, dus zal er niet veel uit komen.

Rutte blijft met een schaapachtige grijns op zijn gezicht zitten, Samsom is bezig iets te jatten uit de tas van een ander kamerlid, Wilders zegt dat we minder Marokkaanse verwarde mannen binnen moeten halen, en Pechtold wil dat we een commissie instellen die ergens over tien tot vijftien jaar komt met een paar nietszeggende conclusies.

Misschien volgen al deze verwarde mannen gewoon het voorbeeld van de verwarde mannen die ons leiden.

Nequebard | 07-02-15 | 14:51

@XaleX_2 | 07-02-15 | 14:47
Geloven is Liegen tegen Jezelf!!

Martinowy | 07-02-15 | 14:51

Verwarrend allemaal...

aartvantiemenvanjand | 07-02-15 | 14:51

Schaaldier | 07-02-15 | 14:45
Het zou helemaal niet erg zijn als de mogelijkheden tot een rechterlijke machtiging wat uitgebreid zouden worden. Veel psychoten zijn zorgmijders die niks willen hebben van zorg, maar die zonder zorg alleen maar verder afglijden.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 14:49

Alle mensen die een godsdienst/sekte aanhangen zijn verward, dus ja.

XaleX_2 | 07-02-15 | 14:47

@Schemefoil | 07-02-15 | 14:45
Heb je de bedreigingen al gelezen? Die zou ik niet niet serieus nemen, als je begrijpt wat ik bedoel.

rara | 07-02-15 | 14:47

Wat is dit, GeenStijl? Een oproep aan de Nederlandse overheid om mensen behandelplicht door de GGZ te laten opleggen? En zo ja, waar ligt dan de grens qua gekte? Krijgt de overheid wat u betreft nu ook groen licht voor het instellen van de Gedachtenpolitie zoals beschreven door George Orwell?

Schaaldier | 07-02-15 | 14:45

@LexPax | 07-02-15 | 14:41
De schrijverT was een beetje verwarT.....

Martinowy | 07-02-15 | 14:45

@rara | 07-02-15 | 14:41
Die site van je link legt het een en ander er zo erg dik op, dat het niet meer serieus te nemen is.

Schemefoil | 07-02-15 | 14:45

Welluk?

*lul op tafel legt *

Bakito | 07-02-15 | 14:44

@Schemefoil | 07-02-15 | 14:37
Ik ondernam net nietsvermoedend een poging de straat op te gaan. Wat bleek? Allemaal verwarde mensen daar!!

Martinowy | 07-02-15 | 14:44

... als je bezuinigD op zorg....
*zucht*
bezuinigT

LexPax | 07-02-15 | 14:41

@Schemefoil | 07-02-15 | 14:37
Het kan nog erger qua verwarde websites: goedenieuws.nl/vandaag/2015/02/06/voor...

Die Kreek is wel een klassiek gevalletje schizofrenie, en zoals je ziet krijgt hij nu niet de zorg die hij nodig heeft. Zielig hoor.

rara | 07-02-15 | 14:41

Verwarde mannen, doet mij denken groep dementerende die niet weten waar ze wonen, welke dag het van de week is en wegkwijnen achter de geraniums. Geloof dat we daar niet mee te maken hebben toch?

carramba | 07-02-15 | 14:40

Je zult zo'n verwarde man op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats tegenkomen.
luto | 07-02-15 | 14:35
Daarom moet je ook goed voorbereid de deur uitgaan.
Maar ja, dat mag niet van de overheid, want dan verliezen ze hun grip op je. Je moet natuurlijk wel een makkelijk slachtoffer zijn he?

jemagookniksmeer | 07-02-15 | 14:39

-weggejorist-

Toe Maar dan | 07-02-15 | 14:38

Zag gisteren toen ik op de Turfmarkt hier in Den Haag liep ook een behoorlijk verwarde man staan bij een muurtje. Hij mummelde een beetje in zichzelf en draaide de hele tijd met zijn ogen. Toen ik een kwartier later terug liep stond ie er nog. Aangezien de man van persuasieve afkomst was, maakte mij dat toch een beetje bezorgd.

Dhr. de Wit | 07-02-15 | 14:37

Ik kwam net nietsvermoedend op een site met een nederlandse jongensnaam (Joop). Wat bleek? Allemaal verwarde mensen daar.

Schemefoil | 07-02-15 | 14:37

Je suis verward.

eerstneukendanpraten | 07-02-15 | 14:36

Je zult zo'n verwarde man op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats tegenkomen.

luto | 07-02-15 | 14:35

Quid heeft gelijk.

Overigens zal er meer en meer bezuinigd moeten worden, op tal van terreinen, omdat we meer en meer kansarme exoten toelaten, die meer belasting ontvangen, dan dat ze betalen.

De publieke omroep zal ook nog een keer goed aan de beurt komen. Dan is dan wel weer leuk. Boontje komt om zijn loontje.

Bart_Geenstijl | 07-02-15 | 14:34

Pechtold zei we hebben de beste zorg van Europa, ja ze doen er ook alles aan omdat niet meer het geval te laten zijn. Voor degenen die psychiatrische zorg krijgen is het nog wel geregeld, maar voor degenen die aankloppen worden steeds hogere eisen gesteld, waarbij je dan ook nog vaak met zorgmijders te maken hebt, 1+1=2. Daarnaast worden de sociale vangnetten steeds minder, dankzij de geprezen hervormingen van Pechtold, komen mensen eerder in een uitzichtloze situatie als ze werkloos worden.

Rest In Privacy | 07-02-15 | 14:34

Het is een heel groot probleem. En t zal de komende jaren alleen maar erger worden. Bij ons op de afdeling is t wachten tot we straks allemaal ontslagen worden. Of tot de volgende collega zwaar in elkaar gesloten wordt omdat hij of zij nog maar alleen met een uitzendkracht op een afdeling van 20 patiënten staat.
Het kabinet heeft de zorg kapot gemaakt.

MrsRobinson | 07-02-15 | 14:33

Hoe doen ze dat eigenlijk in andere ontwikkelingslanden?
Of hebben ze in Eritrea geen gekkies?

jemagookniksmeer | 07-02-15 | 14:33

Djengo123 | 07-02-15 | 14:26
Jij laat je teveel meeslepen in de ratrace. Ga ff chillen op een eiland ergens in de zon. Kom je terug dan ben je weer als nieuw en vraag je je af waarom iedereen toch zo'n haast heeft (als je al terugkomt...)

tejootje | 07-02-15 | 14:33

"als je bezuinigd op zorg (en onderwijs, als we toch bezig zijn). Vooral de psychiatrishe." Jep. Onderwijs. Of iemand die nog even naar de spelling kijkt.

Mr Dixit | 07-02-15 | 14:33

Dus als ik het goed begrijp hebben we tegenwoordig de light versie die we verwarde man noemen en de gevaarlijke terreur versie die we lone wolf noemen.

IQmin100 | 07-02-15 | 14:32

Het is met de verwarring in dit land ,net als met het haar van Schippers: Crême-spoeling helpt niet meer.

Dolphi | 07-02-15 | 14:31

@LeakyLeak | 07-02-15 | 14:14
Tja vierduizend euro voor een driewieler is ook belachelijk. hebben die mensen geen buurman die er even een par extra wieltjes aanzet? Typisch voorbeeld van mensen die denken dat de staat overal aan bij moet dragen.
Dan blijft die kneus maar thuis.

miko | 07-02-15 | 14:31

Alle mannen opruimen, opsluiten en als zaadfabrieken gebruiken. Wat zal de wereld fantastisch worden met aleen maar vrouwen aan de top..... *feministen modus uit.

højre vær så venlig | 07-02-15 | 14:29

Ahmed Marcouch, prominent lid van de PvdM en tevens 5e colonne.

Eens zal het inzicht komen, wellicht ietwat aan de (te) late kant.

Flink Ployd | 07-02-15 | 14:28

@Chow | 07-02-15 | 14:08

*schaamt zich vanwege de herkenning*
Is dat niet die Brian uit de gouden kooi?

vaas klaak | 07-02-15 | 14:28

Onderschat het verwarde vrouwen probleem niet beste mensen.

AbleArcher13 | 07-02-15 | 14:28

Ik ben maandag ochtend ook wel verward als ik in de spiegel kijk. Gaat vanzelf over na een bakje koffie. Raak ook wel eens verward over mijn geografische locatie als ik buiten loop. Zet ik mijn GPS aan blijkt het echt Nederland te zijn.

Loop dan weer niet met zwaarden en nep pistolen te zwaaien. Dus ben duidelijk niet verward genoeg om verward te zijn. Snapt iemand hem nog?

Vageling | 07-02-15 | 14:27

Ik bedacht me laatst nog: waar is de lol gebleven? De tijd dat een cartoon nog om te lachen was? Dat niet iedereen kwaad in de gordijnen hing als je een grapje maakte en je daar zeker niet je excuus voor hoefde aan te bieden? Ben een man van bijna 41 en de wereld is inderdaad verwarrend(er) geworden. Natuurlijk, ik ben zelf ook ouder geworden, maar het lijkt ook harder, sneller, drukker, etc. geworden. De invloed van (sociale) media is ook erg groot: alles wat gebeurt is meteen groot nieuws over de hele wereld, terwijl als je eerlijk bent het in je directe omgeving vaak best meevalt.
Heb mezelf redelijk onder controle geloof ik, maar kan me ook wel voorstellen dat je er gek van wordt. Wie herkent dit?

Djengo123 | 07-02-15 | 14:26

Een 98 delige boorkoffer opgedrongen krijgen op GS. Dat is ook best verwarrend.

vaas klaak | 07-02-15 | 14:26

"Het zou echt vet tof zijn als PVVDA-kabinetten beseffen dat het echt ontzettend ruk is als je bezuinigd op zorg"
OMG SPELVAUT

On topic: Kwit is gisteren anaal vernederd door een dominatrix? Dit klinkt als femipropaganda!

Dhr. M.A.R. Ginaal | 07-02-15 | 14:25

En ik altijd maar denken dat vrouwen psychisch labiel zijn.

hans123 | 07-02-15 | 14:24

Bij verwarde man denk ik onmiddellijk aan Diederik Samsom. De man die denkt dat het houden van een toespraak *precies hetzelfde* is als cartoonisten vermoorden. De man die denkt dat woorden *andere wapens* zijn. De man die meent dat *islam* bij *Nederland* hoort.

Diederik Samsom. Zelfs kwartetten is voor hem te moeilijk.

Lewis Lewinsky | 07-02-15 | 14:24

Leuk. vanwege de Newspeak die de islam veroorzaakt denk je bij "verwarde mannen" niet meer aan de relatief veel ongevaarlijker gekken met samoeraizwaarden of zelfmoordautootjes.

Jan Passant mk2 | 07-02-15 | 14:21

zachte heelmeesters maken verwarrende mensen

tejootje | 07-02-15 | 14:20

laten we ook de verwarde vrouwen niet vergeten.
Daar zijn er minstens zo veel van.

--sql error-- | 07-02-15 | 14:20

Verwarde man is niet meer of minder een synoniem voor een doorgedraaide moslim. Doorgedraaide moslim is dan weer een eufamisme voor een persoon die echt geloofd wat er in de Koran staat. (Koran is boek vol bangmakerij, haat en enge straffen.)

Graaf van Egmont | 07-02-15 | 14:18

Als je in HD een vrouw met schijnbaar genot de vuistgrote prolaps van een andere vrouw ziet likken en afzuigen, dan ís dat ook best verwarrend. En dat kan iedereen gewoon zomaar ff aanklikken.

levend fossiel | 07-02-15 | 14:18

Ik dacht dat dit topic over de PvdA ging. De kop, hè.

Lewis Lewinsky | 07-02-15 | 14:17

@Reinaert | 07-02-15 | 14:08
Je hebt zeker een punt, maar een boze buurman die buiten tegen de deur stond te schreeuwen omdat zijn vriendin hem er niet in liet werd ook al meteen als verward weggezet, men draaft een beetje door in de oprekking van de term.

SmegmaSmeer | 07-02-15 | 14:14

Misschien leuk voor de verveelde reaguurder, even uitzoeken hoeveel verwarries en joehoedies Vianen telt.. Want een nieuwe fiets voor mensen die dat wel echt kunnen gebruiken zit er niet in. Pak de bus maar, word er dan gezegd www.hartvannederland.nl/top-nieuws/201...

LeakyLeak | 07-02-15 | 14:14

Verwarring in het groot is eng. Verwarde landen of culturen, brrr.

RickTheDick | 07-02-15 | 14:14

Weer een term die volledig uit zijn verband gerukt is.

SmegmaSmeer | 07-02-15 | 14:13

Investeren in tasers en verdovings-dart/blaaspijp?

Crak-ho | 07-02-15 | 14:12

Het valt mij zwaar om u te moeten verbeteren, ik geniet vaak van uw bijdragen hier. Maar het is toch echt "als je bezuinigT op zorg"... En het zou fijn zijn als u hier wat meer op let want dit soort fouten komt vaker van uw hand. Echt jammer, want daarmee doet u uw stukjes, die veelal heerlijk weglezen, ernstig tekort doordat het lezen daarvan door een taalgevoelig persoon (ja, ze bestaan nog) enigszins haperingen veroorzaakt.

Orange Willem | 07-02-15 | 14:11

Quid liep laatst op de GS redactie te roepen dat hij een verwarde man zag. Toen zijn collega's kwamen kijken bleek dat hij voor de spiegel stond.

Boyo | 07-02-15 | 14:11

Rondmoordende moslimextremisten worden binnenkort ook 'groepjes verwarde mannen' genoemd. Wel zo gerieflijk. Anders speel je Wilders maar in de kaart.

Lauwe Koffie | 07-02-15 | 14:10

+1 voor het gifje bij dit topic.

Chow | 07-02-15 | 14:08

Ik ben ook regelmatig verward.

Dat komt vooral door de betuttelende politiek in dit land.

Maar gekheid, stokje: de bezuinigen op de GGZ zijn natuurlijk wel degelijk (mede) een oorzaak voor het verwardemannenprobleem. Natuurlijk zijn er gekkies die altijd onder de radar zullen blijven maar de maatschappij doet er ook verdoemd weinig moeite voor om die alsnog in beeld te krijgen.

Maar ja, het geld is op hè. Er is alleen nog budget voor het bouwen van asielzoekerscentra en megamoskeeën (met sponsoring van hele enge verwarde meneren overigens). Arm land.

Reinaert | 07-02-15 | 14:08

Gelukkig wil het grootste deel van die gekken naar Syrie vertrekken.

rara | 07-02-15 | 14:07

Dit artikel is niet lief tegenover de fruitvliegjes. Dit model-organisme voor de ontwikkelingsbiologie heeft meer bijgedragen dan alle halvegaren bij elkaar.

Upperclasser | 07-02-15 | 14:06

Ik roep het al jaren, maar zo langzamerhand begint ook de rest van Nederland de ware aard van Ahmed Marcouch te zien.
Tenminste, ik neem aan dat dit topic over hem gaat.

Cuyahoga | 07-02-15 | 14:06

** alleen de zombies zijn vervangen door mannen die psychisch zo stabiel zijn als die vlotjes waarmee Afrikanen naar Europa vluchten. Dit is een probleem. **

grote kans DAT het een Afrikaan van een dergelijk naar Europa afgeduwd vlotje is.

StijlloosInkoppertje | 07-02-15 | 14:06

Blame het kabinet, zo simpel is het. Psychiatrische zorg is kennelijk niet meer voor iedereen. Iets met dweilen en de kraan open.

Reconquistador | 07-02-15 | 14:01

Een verwarrende mannen probleem ja!
-NSBers- Linkse politici.

wakkere_nederlander | 07-02-15 | 14:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen