Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jozias van Aartsen: Haagse sharia-politie is top

horenzienzwijgen3.gifJozias van Aartsen. Misschien wel de meest pedante burgemeester ooit. De man verpersoonlijkt eigenlijk alles wat het kleinburgelijke gepeupel verafschuwt aan de gevestigde orde. Van Aartsen voelt zich beter dan het kudtvolk en dat mag u weten ook. Het volk reageert vanuit de onbelezen onderbuik, Van Aartsen is van de VVD, dus staat daarboven. En op een of andere manier lult hij zich er op het eerste gezicht altijd weer uit. Zij het vanuit zijn vakantieoord, zij het via een ons kent ons interviewtje in de NRC. En nu flikt hij het weer. Tijdens de jaarwisseling patrouilleerden de humanisten van de As-Soennah moskee als ordedienst door de Transvaal en Schilderswijk. Van Aartsen heeft nu eindelijk gereageerd op PVV-vragen over de kwestie. En wel als volgt: "Zo’n 300 bewoners van de Schilderswijk hebben een positieve bijdrage geleverd aan een rustig verloop van de jaarwisseling. Dit door te functioneren als ogen en oren voor de politie en eventueel door medebewoners aan te spreken op het veroorzaken van overlast. Bewoners doen dat altijd onder toezicht van de politie en binnen het kader van de Nederlandse wetgeving. Hun geloofsovertuiging doet hierbij niet ter zake. Er is dus ook geen sprake van het handhaven van islamitische regels of van islamisering, maar van steun bij het handhaven van de Nederlandse wet door de politie. Dat is een win-win situatie, die bevorderlijk is voor de relatie tussen de politie en bewoners in onder andere de Schilderswijk en voor een rustig verloop van de jaarwisseling." Na de breek een korte "we call BS". Leden van de As-Soennah moskee zijn salafisten en verlangen naar een kalifaat. Een kalifaat is een staatsorganisatie waarbij religie de wet dicteert, niet de wil van het volk. Hun geloofsovertuiging doet dus wel terzake. Dit soort lui laten flirten met het uitoefenen van legitiem gezag, hoe gering ook, is een hele grote stap in een hele verkeerde richting. Nausicaa Marbe vatte de essentie the day after al erg treffend samen: "Alsof een wijk veilig wordt door samenwerking met salafisten. Als zij noodzakelijk zijn voor rust op straat, dan heeft de stad diepere schade opgelopen dan door nieuwjaarsvandalisme." Zo is dat. Moslimpatrouilles worden vanuit een orderlijk oogpunt door Van Aartsen wenselijk geacht omdat hun aanwezigheid door moslimjongeren als minder 'provocerend' wordt gezien dan de aanwezigheid van inheemse agenten. Het is korte-termijn symptoombestrijding die een tijdelijke gevoelsmatige voldoening geeft. Maar het bedekt een etterende en structurele wond in de Nederlandse fabrique sociale. Door ordetoezicht- en handhaving in een gebied wiens bevolking vijandig staat tegenover de Nederlandse cultuur en staat, uit te besteden aan een groep die hier nog vijandiger tegenover staat, erkent Van Aartsen in feite dat Nederland de soevereiniteit over delen van Den Haag kwijt is, danwel kwijtraakt. Maar goed, voor Van Aartsen is dit alles een "win-win situatie", dus het zal allemaal wel goed komen.

Reaguursels

Inloggen

BlowingBubbles | 03-02-15 | 21:48 Het probleem met ‘de gewone politiek’ is vooral het cultuurrelativisme en de daarmee gepaard gaande schroom of zelfs weigering om immigranten en speciaal moslims, uit te leggen wat moderne Westerse cultuur is en wat aan moderne Westerse cultuur zo van belang en waardevol is. Wat dan maakt dat er om ons heen gemeenschappen van mensen groeien die totaal lak hebben aan die moderne Westerse cultuur en dat die moderne Westerse cultuur met gemak is over te nemen en vorm te geven naar wat men zelf denkt dat goed en superieur is. Prominent spreker Sam Harris zegt hierover heel zinnige dingen:
www.youtube.com/watch?v=IxjBjRnhUqA

Benedict Broere | 03-02-15 | 22:56

Benedict Broere | 03-02-15 | 20:07
En daarom moeten we nu de gewone politiek in beweging zien te krijgen, voor het te laat is!

BlowingBubbles | 03-02-15 | 21:48

BlowingBubbles | 03-02-15 | 15:06 De islam zal slim gebruikmakend van onze mensenrechten en democratie en andere verworvenheden, groot en machtig worden en zo stap voor stap de moderne cultuur, inclusief mensenrechten, democratie, openheid voor wetenschap, enzovoort, afschaffen en vervangen door de eigen anti-mens-psychose. En het politiek correcte cultuurrelativisme zal hierbij een faciliterende rol spelen, en het zal dat doen vanuit de waan daarmee een moreel superieur standpunt in te nemen. En dat zal zo doorgaan totdat heel veel heel gewone mensen er genoeg van hebben en massaal op Wilders stemmen, al was het maar bij wijze van protest-stem.

Benedict Broere | 03-02-15 | 20:07

Benedict Broere | 03-02-15 | 14:19
Wij delen een gemeenschappelijke visie over Islam. Dat is alvast iets goeds. Velen delen die met ons. Vraag is nu of Wilders feitelijk iets kan betekenen. "Nee" is mijn antwoord, juist vanwege die "Mensen die zijn opgegroeid in de relatieve beschutting van Westerse verzorgingsstaten". Die kunnen zich niet tot een stem op Wilders zetten omdat ze hem te grof vinden. En veel van zijn companen te dom. Daarom denk ik dat het via een appel op de strikte naleving van de UNHR door de mainstream partijen moet gaan gebeuren, met hopelijk PVV als grote stok achter de deur. Mijn hoop is erop gevestigd dat met name vrouwen, homo's en stemgerechtigde niet-moslim nieuwkomers op hun klompen aanvoelen wat gaande is. Op enig moment kunnen ook de media en zelfs activistisch linksch er niet meer om heen: verdere groei van invloed van Islam op ons leven lijdt tot verlies aan vrijheid en kan niet zonder inperking van de mensenrechten.

BlowingBubbles | 03-02-15 | 15:06

BlowingBubbles | 03-02-15 | 13:12 De islam heeft met pure hersenspoeling een totale grip op de geesten van moslims. En de algemene boodschap van de islam is: onderwerp je of sterf! De betekenis van het woord ‘islam’ is dan ook ‘onderwerping’. Waarnaast de betekenis van het woord ‘moslim’ is: ‘degene die zich heeft overgegeven’. Aan wat? Aan de islam. De islam breekt af. Leven, menselijkheid, cultuur, creativiteit. Het wordt allemaal vernietigd onder de islam. Mensen die zijn opgegroeid in de relatieve beschutting van Westerse verzorgingsstaten, snappen hier niets van, zijn helemaal niet in staat om dit te bevatten. In Zweden denkt men het jihadi-probleem te kunnen oplossen met hogere uitkeringen en welwillende integratieprojecten. Maar een denktank van de Verenigde Naties voorspelde onlangs dat Zweden onder deze domheid zal bezwijken, en zal afzakken naar het niveau van een derde wereld land. Voorlopig zie ik alleen Geert Wilders als de politicus die deze dingen benoemt en die er ook daadwerkelijk iets aan wil doen. Zodat Nederland niet over honderd jaar een land is waar vrouwen elke dag routineus worden geslagen, en homo’s van daken gegooid, en anderdenkenden de kop afgezaagd. En zo meer. En zo verder. Zie het nieuws elke dag. Als we doorgaan met het faciliteren van een islamitische zuil in Nederland, dan zijn we een beweging aan het opkweken die 24 uur per dag en elke dag van de week bezig is om de moderne open samenleving af te breken. En dan zal de op dit moment nog moderne, wereldbeschouwelijk pluralistische, op wetenschap en mensenrechten georiënteerde cultuur, stap voor stap plaats maken voor de zeer irrationele, intolerante en gewelddadige monocultuur van de islam.

Benedict Broere | 03-02-15 | 14:19

Goede reden om de Nederlandse politie buitenspel te zetten, omdat ze provocerend zijn. Zullen we de rest van de provocerende elementen in onze maatschappij dan ook maar buitenspel zetten. Geen homo's, Westers geklede vrouwen, andersgelovigen, andersdenkenden meer toelaten op straat wegens provoceren van Moslims. De politie, cartoonisten en cabaretiers hebben zijn al buitenspel gezet wegens beledigend en provocerend, nu de rest nog.

Ongelooflijk, sommige politici weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen uit naam van politiek correctheid. Dit kan toch gewoon niet in een rechtstaat? Het draagt in elk geval niet bij aan mijn gevoel van veiligheid. De aanwezigheid van de politie provocerend, alsjeblieft zeg, haal die stront uit je ogen en los dit probleem op.

AnastasiaBeaverhause | 03-02-15 | 13:49

Benedict Broere | 03-02-15 | 12:48
Geachte, ik denk dat het onvermijdelijk is voor politici gehoor te geven aan gevoelens van ongerustheid over het veiligstellen van de Universele Mensenrechten. Daar is waar het sowieso om gaat als het de bescherming tegen groei van Islam betreft.

BlowingBubbles | 03-02-15 | 13:12

Maria.1 | 03-02-15 | 12:02
Mona Keizer is ook CDA... Maar ok, zou kunnen. Overigens zou een kleine partij wel de voorkeur hebben omdat dan de kans kleiner is dat de portefeuille van het kamerlid niet toestaat om alle noodzakelijke onderwerpen te raken. PVDD zou zo'n partij kunnen zijn, want m.i. gaan in een beschaving mensenrechten en dierenrechten hand in hand. En als het gaat over Islamisering gaat het over mensenrechten. Alleen staat activistisch linksch nog steeds aan de verkeerde kant onder het mom de vijand van mijn vijand is mijn vriend. We kunnen ze helpen over te steken. Kijk, van PVV hoeven we niks te verwachten. A stuit het soms wanstaltige gebral + zichtbaar schrikbarend niveau van vele betrokkenen velen tegen de borst. B ligt er toch een cordon sanitaire omheen. Klein hoeft ook geen belemmering te zijn, zie bijvoorbeeld de rol van gedoger van SGP en CU. Een iets grotere PVDD zou een dergelijke rol kunnen spelen. En daarbij zijn er denk ik tientallen zoniet honderden reaguurders die, al dan niet gezamenlijk, punten c.q. voorstellen panklaar en gedocumenteerd aan willen dragen. Maar goed, ik zie nog niet veel enthousiasme bij andere reaguurders, misschien moeten we zo'n beetje ieder topic voltegelen om het onder de aandacht te krijgen :-)

BlowingBubbles | 03-02-15 | 12:48

Maria.1 | 03-02-15 | 07:16 Dat politicus aanschrijven, dat heb ik ook gedaan. Eerste Kamer, Tweede Kamer, bobo's van de PVDA. De heersende politiek zit in een kramp wat betreft de islam. Men is als de dood zo bang dat de politiek correcte thoughtcontrol hen uitmaakt voor ‘racist’ en ‘islamofoob’. Maar goed, ik zou het zeker doen. Misschien dat de geesten op dit moment wat gevoeliger zijn voor signalen uit de samenleving. Vertel ze maar dat ze het risico lopen ooit te worden afgevoerd op een stuk rails met pek en veren.

Benedict Broere | 03-02-15 | 12:48

@BlowingBubbles | 03-02-15 | 10:56
In een andere zaak heeft Thieme mij aangegeven dat zij een te kleine partij is om dergelijke dingen aan te pakken. Mona Keizer (CDA) is wat mij betreft ook een optie.

Maria.1 | 03-02-15 | 12:02

Maria.1 | 03-02-15 | 07:16
Heeft u een suggestive. Naast Omzigt zou ik nog kunnen denken aan Lilian Helder (PVV), Thieme(!), Azmani (VVD) en wellicht loopt er nog een vrouwelijk SGP kandidate rond. Mijn voorkeur gaat ligt uit naar een vrouw omdat die denk ik het beste kunnen aanvoelen welke vrijheden voor hen erop het spel staan...

BlowingBubbles | 03-02-15 | 10:56

@Maria.1 | 03-02-15 | 07:16
@michello | 22-11-14 | 22:04.
Als er iets opgezet wordt wil ik hier ten lande wel een regionale afdeling op mij nemen. Moet diegene die het opzet wel even melding doen waar we elkaar kunnen vinden.
Ben nu weg, maar blijf het volgen en neem waar nodig actie!
Maria.1 | 22-11-14 | 22:07
/
Niet anderen het werk laten doen, Zelf het initiatief nemen !
En weer een petitie zal ook helpen !

h65485665 | 03-02-15 | 09:05

Ik lees net dat de megamoskee in Gouda geen creche wil vanwege de komst van vrouwen. Het gaat gewoon door de islamisering van Nederland en de overheid doet niks:
www.telegraaf.nl/binnenland/23632961/_...

Maria.1 | 03-02-15 | 07:24

@Benedict Broere | 02-02-15 | 23:20
Die tijd hebben we denk ik gehad dat we ons af gaan zitten vragen wanneer het kwartje valt. Tijd voor actie!
Welke politicus gaan we aanschrijven? En wie neemt het initiatief?

Maria.1 | 03-02-15 | 07:16

In heel de westerse wereld kan je werkelijk effectieve maatregelen niet hardop noemen (o.a. immigratiestop moslims, stop bouw moskeeën, remigratie jihadi’s en criminele moslims, deprogrammeren moslims, respect bijbrengen voor mensenrechten en Westerse cultuur) zonder het risico te lopen door de politieke correctheid te worden weggezet als holocaust herlevende nazi. Dus wie is de werkelijke vijand van de moderne open samenleving? Dat zijn de boven ons gestelden. Dat zijn de mensen die al die islamterreur en islam-intimidatie en islam-agressie afdoen met woorden als ‘religie van de vrede’ en ‘de Bijbel is ook niet mis’ en andere vormen van relativeren en bagatelliseren en goedpraten en wegkijken en theedrinken en algemeen de ‘moreel superieure’ debiel uithangen. Vanuit de overrijke oliestaten zijn constant miljarden euro’s onderweg om overal andersdenkenden de religie van de vrede door de strot te douwen. Sluit je aan bij onze heilstaat, en zo niet, dan snijden we je kop eraf. We kennen dit van de nazies, de fascisten en de communisten. Ook het christendom kon er wat van: brandstapels, inquisitie. Maar dat soort praktijken en ideologie zijn niet overwonnen vanuit het idee dat het allemaal maar vormen van vredevolle onschuld betreft, die ruim baan moeten krijgen zich te ontplooien, en waarvan de critici moeten worden weggedemoniseerd. D-Day bijvoorbeeld, waar ging dat ook alweer over? Zouden die politiek correcten daar een idee van hebben? Of zouden ze de illusie hebben dat de nazies waren weg te krijgen met een goed gesprek? Met theedrinken? Zo’n Jozias van Aartsen, noemt zich ‘burgemeester’, die zou je toch een cent geven. Wat een plank voor z’n kop! Wat een wegkijkerij! Zou die man in heel zijn ambtenarenkorps niet één slimme dorus hebben die hem even bijpraat over de islamfascistoïde vermoord-iedereen-die-anders-denkt? Hoeveel ellende moet er nog gebeuren? Hoeveel aanslagen, stapels lijken, genocidale moordpartijen, voordat het kwartje valt?

Benedict Broere | 02-02-15 | 23:20

Dirk III

Count me in.

Wat we nodig hebben: een partij die niet dingen verzwijgt, die niet links of rechts is maar gewoon voor alle mensen. Die alle troep opruimt maar wel eerlijk. Die niet liegt. Die niet ons geld weggeeft.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 22:46

Maria.1 | 02-02-15 | 22:30
Hahaha, wanneer gaan we wat drinken? Geintje, maar volledig eens!

BlowingBubbles | 02-02-15 | 22:44

Ik voel er ook wel voor om "landverraders" buiten spel te zetten. Men is gekozen door de burger, voor de burger. Indien men meent onze normen en waarden te moeten verkwanselen; afzetten die lui!

Maria.1 | 02-02-15 | 22:30

Maria.1 | 02-02-15 | 21:44
Daar dacht ik ook aan. Maar dan moet ie uit t CDA het liefst.

Dirk III | 02-02-15 | 22:14
De kunst lijkt me iemand te vinden die als t moet dwars door de eigen partij agenda heen gaat. Een echte volksvertegenwoordiger die dat graag wil blijven en dus naar zijn kiezers luistert. En liefst zijn of haar partij in beweging en mee krijgt!

BlowingBubbles | 02-02-15 | 22:29

@blowingbubbles
Wel een uniek idee alleen in de praktijk lastig uitvoerbaar als zo iemand ook onderdeel is van een partij met een eigen agenda.
Misschien iets voor GS om over na te denken? Ideeën?

Dirk III | 02-02-15 | 22:14

@Stargate | 02-02-15 | 21:17
Ik ben bang dat dit niet zinvol is. Pegida is toch ook geen bedreigende organisatie, maar wordt wel zo neergezet. Dat zal nu niet anders gaan.

Maria.1 | 02-02-15 | 21:48

Omtzigt.

Maria.1 | 02-02-15 | 21:44

@BlowingBubbles | 02-02-15 | 21:25
Goed idee. Ik vind Omtzegt wel een goede optie.

Maria.1 | 02-02-15 | 21:44

@La Espada | 02-02-15 | 20:49
Nee

Maria.1 | 02-02-15 | 21:38

Haagse Tokkie | 02-02-15 | 18:29
.... Nou, als dit de trend wordt, dan hebben we hier in de nabije toekomst dus echt Libanese toestanden. Het recht van de sterkste op straat. Het is begonnen met die zogenaamde Buurtwachters, Melkertbanen. De overheid moet gewoon middels voldoende politie de baas op straat zijn. Geld voor bodemloze 'ontwikkelingshulp' kan hier beter aan besteed worden.

BlowingBubbles | 02-02-15 | 21:38

@Archy Bunker | 02-02-15 | 20:49
Ik ben ook een tijdje actief geweest op nu.jj. Heel eng! Op mijn, toen nog gematigde, pro-Israël uitspraken werd ik bedreigd en beledigd en voor Jood uitgemaakt. Toen ik zei dat ik geen Jood ben, maar wel pro-Israël was ik een leugenaar. Op een gegeven moment werd het zo eng dat ik zelf een ban veroorzaakt heb.

Maria.1 | 02-02-15 | 21:36

Dirk III | 02-02-15 | 21:04
Hier heb je een punt. Maar een partij oprichten, er zijn er al zoveel. Kunnen we niet een goed kamerlid 'adopteren'? Dat GS een stemming organiseert op vijf kandidaten. En dat de winnaar onze stemmen krijgt. En als ie de juiste punten aankaart en goede wetsvoorstellen doet, dat we m dan herkiezen. Rechtstreekse verantwoording aan zijn of haar kiezers.

BlowingBubbles | 02-02-15 | 21:25

DIRKIII
had ik ook al aan gedacht, net voorgesteld in het topic van de pegida demonstratie. Van het weekend even een facebookpage in elkaar zetten en kijken hoeveel mensen geïnteresseerd zijn

Stargate | 02-02-15 | 21:17

Natuurlijk wordt het dan rustig. Je kijkt echt wel uit met dat volk op straat.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 21:08

Reageerders... begin gewoon een eigen politieke partij. We lullen onszelf hier een ongeluk maar daarmee wordt niets opgelost. Mensen hebben het idee dat ze bijdragen aan een oplossing door ook even hun ervaring met mafketels te delen maar het verdwijnt in een digitaal archief and that's all.
Ik was net getuige hoe een medelander die gescheiden afval post gebruikte om alles waar hij vanaf wilde in te dumpen. Volgens mij zit zijn schoonmoeder ook in die plastic bak nu.
Maar al met al, het is een puinbak aan het worden in NL en niemand maar ook echt niemand in Den Haag die er echt wat aan doet, er wat van snapt of gewoon eerlijk is.
Dus kom van je luie reet en doe wat nuttigs voor NL.

Dirk III | 02-02-15 | 21:04

La Espada|02-02-15|20:49 Van jou worden we niet moe, zie je "nick" hier voor de eerste keer. En moe worden we er niet van, want we genieten ervan.

Archy Bunker | 02-02-15 | 20:54

Worden jullie bij GS nu nooit eens ontzettend moe van jezelf?

La Espada | 02-02-15 | 20:49

Maria.1|02-02-15|20:19 Begrijp je vraagstelling, terug kijkend op mijn vorige reactie, zou je concluderen dat we beide daar actief waren, maar het wat ongelukkig geformuleerd. Was daar alleen actief, dus zonder Klier, maar ben vertrokken omdat je daar "te braaf" moest zijn, heel tam allemaal, werd nogal eens gejorist, omdat je niet in het plaatje paste. Bij WUZ is het nog erger, daar doet de ballotagecommissie 4uur om je verhaal te accorderen. Denk dat er hier genoeg dissidenten zitten, die van elders komen, al zullen ze het niet snel toegeven.

Archy Bunker | 02-02-15 | 20:49

@Archy Bunker | 02-02-15 | 19:42
Waren jullie actief op nu.nl?

Maria.1 | 02-02-15 | 20:19

Klier van Bartholin|02-02-15|16:44 Herken je verhaal van enige tijd geleden, toen we nog actief waren op n.nl, die liever een meer gekuiste versie wilden. In de banlieus is het gangbaar dat er steeds meer terrein veroverd wordt op de autochtone Fransman. Het werkt heel eenvoudig, zet er een paar in een flat of appartementencomplex, en laat ze fokken en dreigen tot de rest langzaam aan vertrekt. Intussen hebben ze een nieuwe vrouw uit Afrika geïmporteerd die binnen de kortste keren zwanger is. Nadat er 5of6 kinderen zijn wordt de belendende flat aangekocht van de kinderbijslag. De Rastafari en of de imam, herhalen dit kunstje gedurende enkele jaren, waarbij ze om de paar jaar een nieuwe vrouw uit Afrika halen. Er zijn er bij die meer dan 20 kinderen hebben, waarvan de oudsten ook zelfstandig gaan wonen. Na 10-15 jaren hebben ze heel de flat of appartementen overgenomen. Dit alles van de kinderbijslag, het husselen, en bijkomende handel. Geheel betaald van het belastinggeld van de Fransman. Zo zal het ons ook vergaan, kijk maar naar de Schilderswijk, Amsterdam zuid-oost, Rotterdam Utrecht. Maar werken ho maar, u betaald toch wel, daar zorgen we wel voor.

Archy Bunker | 02-02-15 | 19:42

Van Aartsen heeft voor de volgende feestdagen een uitwisselingsproject opgezet met leden van ISIS, Hezbollah, de religieuze politie in Saudi Arabië en de Iraanse garde. Deze culturele uitwisseling zal zorgen voor rust, orde en veiligheid. WIN-WIN!!!
Nee serieus mensen... Geert Wilders is incompetent, maar nog altijd beter dan de zogenaamd rechtse VVD.

Ron_Paul | 02-02-15 | 19:34

Dat krijg je er van als je je kind Jozias gaat noemen

Stilett | 02-02-15 | 19:23

"Slechts weinig mensen onderdrukken hun angst zodanig dat ze het gevaar ontkennen, maar eveneens zijn er slechts weinigen die uitermate emotioneel reageren. De meeste mensen passen en lichte mate van ontkenning toe. Daarbij mag evenwel niet worden vergeten dat een lichte mate van ontkenning heel vaak zal leiden tot het bagatelliseren of verontachtzamen van het risico." Al in 1986 door een slimme meneer opgeschreven....

BlowingBubbles | 02-02-15 | 18:34

Deze man is een uitstekende netwerker en weet mensen om zich heen aan hem te binden. Fantastische relaties heeft hij ook met de media. NRC bericht valt in categorie 'ietsje te doorzichtige liefdesverklaring', maar voor de rest gewoon echt alles onder controle.

Maar religieuze - uch- burger - politie begint in meer wijken in de wereld in te raken.
www.joop.nl/wereld/detail/artikel/3061...

Zou jij je als ho- he- of bi- veilig voelen bij religieuze politie? Ik zou de gebruikelijke zoen om middernacht toch wel even laten zitten in dat geval. Aanstootgevend toch? Mensenrechten? Ach, dat is zo'n rekkelijk begrip.

Haagse Tokkie | 02-02-15 | 18:29

Laat in godsnaam de burger zijn eigen burgemeester kiezen uit een openbare en vrije lijst met kandidaten. En dan om de 2 jaar opnieuw lokale verkiezingen via de pc. Lekker simpel en vernietigend voor de bestaande partijen.

appeltjesgroeneweide | 02-02-15 | 18:28

De vent is nooit verder gekomen dan het stadium van brallerig studentenlulletje. Dat gewip op zijn hielen doet denken aan figuren uit oude buitenlandse zwart/wit-journaals van twee generaties geleden. Kortom een waardeloze nietsnut, fors in de rug geduwd gezeten in een kruiwagen en van invloedrijke familie. Den Haag verdient veel beter.

Rien7847 | 02-02-15 | 18:06

Hahahahahahahaha. Nederland is ziek, mensen zijn gek.

DaJonkel | 02-02-15 | 18:05

Jan Boule | 02-02-15 | 17:26
Een voorproefje:
Krokodilachtigen hebben een afwijkende metabolisme en een aangepaste bloedsomloop. Ze kunnen bijvoorbeeld zuurstofarm en zuurstofrijk bloed mengen door een opening in het hart. De bek heeft speciale aanpassingen om de ademhaling mogelijk te maken terwijl een prooi aan stukken wordt gescheurd. Al deze kenmerken zijn niet alleen uniek binnen de reptielen maar komen bij geen enkele andere diergroep voor.

Klier van Bartholin | 02-02-15 | 17:54

Jan Boule | 02-02-15 | 17:26
Mag ik je adviseren de evolutie van de krokodil-achtigen eens te lezen.
Daar kunnen de mensen nog heel wat van opsteken met hun 'maakbare' samenleving.

Klier van Bartholin | 02-02-15 | 17:50

klier van Barholin 17:07
dank u voor de aanvulling aangaande de nefaste rol van "Europa". Hetgeen u stelt is een onmiskenbaar feit.

Jan Boule | 02-02-15 | 17:26

Jan Boule | 02-02-15 | 17:07
Klopt, het is ook mede een probleem en/of gevolg der demografie.
En zo gaat het in het geval van de vaart der volkeren.
Echter doet de (EU)politiek haar uiterste best om de zaken te versnellen en niet e.e.a. in een natuurlijk tempo van veranderingen te laten plaatsvinden zodat er meerdere generaties overheen gaan om het een min of meer een natuurlijk proces te laten zijn.

Klier van Bartholin | 02-02-15 | 17:20

Volgens mij zorgde destijds de Sturm Abteilung SA ook voor "orde en veiligheid", maar ja, dat waren andere tijden toch...?

www.mei1940.org/sturmabteilung-sa/

matrixbluepill | 02-02-15 | 17:15

Van Aartsen is een gevaarlijk naïef. Wie accoord gaat met moslims die de straat beheersen, die faciliteert de afbraak van de moderne rechtsstaat. Want moslims willen steeds meer, steeds meer islamisering. En als de Van Aartsens van deze wereld dat allemaal faciliteren, dan is Nederland eind deze eeuw geen modern land meer, maar een corrupte en wrede dictatuur. Lees hierover bijvoorbeeld het artikel ‘Wat is islamisering?’ van Dr. Nicolai Sennels:
ejbron.wordpress.com/2015/02/01/wat-i...

Benedict Broere | 02-02-15 | 17:13

Het is tijd dat deze man opstapt. Hij heeft zijn ziel al verkocht aan de (...) vul maar in

De*correcte*kerstman | 02-02-15 | 17:07

Klier van Barhtolin 16:44
hoe waar hetgeen u zegt. In 2008 verscheen het livre-testament van generaal Marcel Bigeard getiteld "Ädieu ma France". Europa hoewel ( nog) welvarend en vrij , is in wezen une colosse aux pieds d'argyle, een kolos op lemen voeten zo zegt hij.De gevestigde politiek, jawel ook in la douce France aldus Bigeard, bedrijft une politiqe d'autruche , struisvogelpolitiek daar waar het het intégrisme musulman betreft. Zoals u zegt zijn er reeds talloze Banlieues 13- nogo areas- ( dit noem ik maar zo in navolging van de films van Luc Bresson hieromtrent) rondom de grote Franse steden. Vrijwel elke Franse president roept vrouwen op kinderen op de wereld te zetten sinds in "14-18" een volledige generatie vaders werd weggemaaid in de loopgraven. Sociale en financiële middelen van overheidswege stimuleren ouderschap. Welnu, dit is niet gericht aan dove mansoor bij de moslimgemeenschap.De gewone Française vertikt het te enenmale om families von Trapp op de wereld te zetten.En juffrouw Carola S. van de Christen Unie, de baarmoeder wordt wereldwijd en masse ingezet door de muzelman.

Jan Boule | 02-02-15 | 17:07

terugkijkend kun je zeggen, dat na de battle tussen verdonk en rutte, de vvd een nogal linkse koers is gaan varen.binnen de vvd is er altijd sprake geweest van een linker en rechter vleugel.door rutte te kiezen staan ze nu zo dicht bij d66 dat er bijna geen verschil meer is tussen die 2.
de rechtervleugel van de vvd hoor je niet meer.

pejoar | 02-02-15 | 17:05

VVD' er. Ongeschikt om te besturen.

langzullenweleven | 02-02-15 | 16:59

Volgend jaar weer?
Met een schepje er bovenop. Nieuwe uniformen of zo...
Want zo gaat islamisering, volgens de salamitactiek. Ieder jaar een beetje meer. Telkens een beetje extremer.

PowPow | 02-02-15 | 16:56

Wonderlijk dat politiek en pers een islam blijven promoten die niet bestaat. Dat zij de begrippen die zij hanteren niet zelf opzoeken maar zich laten souffleren door diegenen die het sprookje blijven verkopen als waar gebeurd. Met van Aartsen en de vvd en consorten als nuttige idioten. Zou het voor de bevolking niet om te janken zijn, zouden we ze keihard uitlachen.

eastender | 02-02-15 | 16:51

Iemand de ruggengraat van Jozias ergens gevonden? Hij zal toch niet zonder geboren zijn?

BlowingBubbles | 02-02-15 | 16:50

De Westerse politiek en media doen er al jaren alles aan om het bestaan van door moslims beheerste ‘no go zones’ te ontkennen, omdat berichtgeving hierover tevens de erkenning zou zijn dat de integratie en multiculturele samenleving goeddeels zijn mislukt. In Frankrijk, waar het aantal moslims de kritieke grens van 10% heeft bereikt, sijpelen de laatste tijd toch diverse berichten, onderzoeken en documentaires door het embargo op negatieve berichten over de islam heen. De onthutsende realiteit is dat er inmiddels vele duizenden vierkante kilometers Frans grondgebied als verloren moeten worden beschouwd. Zelfs brandweer, ambulances en politie durven er vanwege het grove geweld door moslimjongeren niet meer te komen.

‘Franse wet vervangen door Sharia’

In het in 2011 gepubliceerde 2200 pagina’s tellende rapport ‘Banlieu de la République’ (Voorsteden van de Republiek), dat werd opgesteld door onder andere de zeer gerespecteerde politieke wetenschapper en islamkenner Gilles Kepel, werd geconstateerd dat het departement Seine-Saint-Denis –waar 600.000 van de 1,4 miljoen inwoners (veelal Marokkaanse en andere Afrikaanse) moslims zijn, die in sommige wijken al een meerderheid van ruim 70% hebben- en andere Parijse gebieden ‘afgescheiden islamitische samenlevingen’ zijn geworden, die totaal zijn afgesloten van de Franse staat. Hier heerst niet langer de Franse wet, maar die van de Sharia.
(Met dank aan Xander)

Klier van Bartholin | 02-02-15 | 16:44

Ik krijg bij Jozias van Aartsen nogal een Basil Fawlty gevoel eigenlijk. Don't mention the war heeft hij veranderd in "don't mention het geloof!!!"

Maar net als bij de sketch van Fawlty Towers is juist dát een manier om het constant erover te hebben. Echter is Jozias mentaal niet bij machte om dat te begrijpen, en daar bedoel ik mee; alles wat je aandacht geeft (door het bewust dus NIET te willen geef je het veel meer aandacht) groeit en groeit.

Kijk eens naar The Germans van Fawlty Towers Jozias. Probeer je eens in Basil te verplaatsen, wat me voor jou een peulenschil lijkt in dit geval, en misschien denk je dan ineens; wel GVD! Die klootzak deed MIJ AL NA in de jaren 70! Plagiaat!

Beaulefermier | 02-02-15 | 16:43

In Spanje is een netwerk ontdekt, van 250 winkels en bedrijfjes, die fondsen werven voor IS en Taliban. Net als de subsidie industrie hier, kun je dus afgeknald worden met je eigen betaalde kogels. Het is weer grandioos allemaal dus. Bron (hln.be}.

Archy Bunker | 02-02-15 | 16:41

goedemorgennederland 16;22
goedemiddag medereaguurder, ik ben eigenlijk wel benieuwd welke die moeilijke omstandigheden waren die u ondervond bij het dienen van dan wel onder de heer van Aartsen.
En welke meerwaarde heeft het als iemand schrijdt? Een parmantige praalhanzige archétypische regent schrijdt inderdaad maar het plebs schreit bij het zien van de teloorgang van haar wijk en stad. Het laatste doet er toe.

Jan Boule | 02-02-15 | 16:39

We hebben het over religies die geld van de belastingbetaler ontvangen d.m.v. subsidie.Religie is iets persoonlijks en moet geen subsidie krijgen.Je mag van mij geloven wat je wil,dat kun je,mag je als overheid niet verbieden.Maar geen belastinggeld naar die zaken.
Het zou een zegen zijn als er geen bijzonder onderwijs meer was.Dezelfde leerstof voor alle kinderen lijkt mij prima

pejoar | 02-02-15 | 16:26

@goedemorgennederland
Voor von Arsloch werken lijkt mij inderdaad altijd een moeilijke omstandigheid.
Dat je hem verdedigt, chapeau, het zegt iets over je trouw. Helaas ook over je blinde vlek.

RoBD=Skullfucker | 02-02-15 | 16:25

Ehhh, stijlvol gedaan, het absurde aantal schrijf- en stijlfouten dat je maakt in je reactie maakt je kritiek op het stuk enigszins hilarisch.

RoBD=Skullfucker | 02-02-15 | 16:23

Tja, nu heeft Van Aarsten het gedaan en iedereen heeft een mening over hem. Ik heb onder moeilijke omstandigheden voor hem gewerkt. Een uiterst deskundige bestuurder, loyaal en prettig. Hij loopt niet, maar schrijdt! Dus jullie roepen maar uit je hoekje, Van Aartsen weet precies wat hij moet doen.

goedemorgennederland | 02-02-15 | 16:22

@Pieter H 15.36
Je woont alleen (nog) wel in een christelijk land.
Maar goed, als je alle geloofsuitingen wilt verbieden, dan ook graag van:
- anarchisme
- communisme
- socialisme
- rechts- en/of linksextremisme
- libertarisme
- veganisme,heksen- of druïdenverering.
Etc etc.

En vooral, ook het profvoetbal verbieden. De verering van een team roept agressie op (hooligans, rellen, vandalisme, brandstichting) en kost kapitalen aan subsidies en beveiliging.

Zou een beetje een saai land worden, of niet?

RoBD=Skullfucker | 02-02-15 | 16:19

Godsammekraken | 02-02-15 | 14:12 Ja, daar heb jij weer gelijk in.

funkyd | 02-02-15 | 16:17

wat een slecht beargumenteerd stuk sukkel journalistiek

de zaken zijn niet in orde, en de "lassez-faire" van van aartsen is niet1 die in dit onderwerp in deze wijk zou moeten hebben plaatsvinden daar ben ik het mee eens dat is het begoinstandpunt van dit artikel,

maar de zaken die er in dit artikel aan elkaar worden geknoopt raken kant noch wal en hebben totaal geen relevantie dus: een zware onvoldoende

stijlvol_gedaan | 02-02-15 | 16:16

@Dibe | 02-02-15 | 16:08
Wordt nix hoor. Hij heeft vast nog geen baardgroei.

pennestront | 02-02-15 | 16:14

Wat is die van Aartsen toch een kussenbijtertje.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 16:12

www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/...
Nou zeg, dat is mooi!! Er is een plek in Europa!!! waar van Aartsen zich thuis kan voelen!!
Met wat mazzel betaalt SA hem zijn loon dan wel, dat doen ze daar al reeds met meerdere 'regeringsleiders'.

Dibe | 02-02-15 | 16:08

De grootste flater die v Aartsen ooit pleegde was in 2004, toen hij Wilders de VVD-tent uitgooide.
Wij zijn hem daar trouwens nog steeds dankbaar voor...

binnenbuitenband | 02-02-15 | 16:01

@beternooit | 02-02-15 | 15:20
De psychopate hersenspinsels van die duivels moordlustige analfabete pedo-proleet ' heilig?' *Proest!* Flikker toch op man! Zou m'n reedt niet eens af willen vegen met dat vervloekte haatboekje. ' Heilige Q'uran'... tsja... maar goed, mohammedanisme heeft dan ook meer weg van een geestesziekte dan welke andere religie dan ook.

Repolsnoteb | 02-02-15 | 15:59

@pieter h

Je bent vergeten te zegen dat er geen bijzonder onderwijs mag zijn.Alleen openbare scholen toestaan.
Wil je toch iets over religie weten,dan na schooltijd maar ergens naar toe gaan.
Ook geen subsidies meer geven voor religies is een belangrijk punt.

pejoar | 02-02-15 | 15:49

gotsamme zeg, met zulke vrienden heb je echt geen vijanden meer nodig.

Rest In Privacy | 02-02-15 | 15:48

@Pieter H | 02-02-15 | 15:36
Belasting laten betalen werkt het beste.

TheseDays00 | 02-02-15 | 15:46

Wat moet hij anders zeggen?
Bij ieder ander antwoord zou hij actie moeten ondernemen.
Iedere vent zonder karakter of zonder ballen zal hetzelfde zeggen.

domheid regeert | 02-02-15 | 15:46

Judas VerArschen is dé exponent van het bestuurlijk verraad van de autochtone bevolking door de rechterzijde van het politieke spectrum. Passeert menig ander erkend linksgoedvolkmens op de "ikbenJezus"-Benchmark.

ad melkert | 02-02-15 | 15:45

@readbetweenthelines 15.17. Dus er waren volgens twittermeneer Arnoud vDoorn geen noemswaardige incidenten? Hij vergeet dan een incidentje in die nacht van oud en nieuw op de Parallelweg. Daar werd ingebroken bij een alleenstaande 83 jarige autochtone vrouw. Zij werd mishandeld, beroofd en finaal bont en blauw geslagen door iemand met "een Noord Afrikaans uiterlijk". Toen keek de shariapolitie waarschijnlijk net de andere kant op. Maar wat kan je ook verwachten van iemand die drugs verkoopt aan minderjarigen, een pistool in bezit hebt, naar bed gaat met minderjarige jongetjes en een partijkas leeg rooft.

rien6139 | 02-02-15 | 15:45

Die omhooggevallen windvaan krijgt heus nog wel wat hem toekomt.

Piet van den Hoek | 02-02-15 | 15:42

De gevestigde partijen zijn als de dood voor een democratisch verkregen burgemeester, of politiecommissaris of rechter. Ergens beseft deze nomenclatura zelf ook wel dat ze met hun ranzige, parasitaire gedachtegoed door het weldenkende plebs bij de eerste de beste eerlijke verkiezing weggevaagd wordt.

Morgenhout | 02-02-15 | 15:38

Hoe pakken we de godsdiensten en hun "heilige boeken" terreur aan ?

1)Staat en kerk echt helemaal scheiden;dus GEEN theologische opleidingen meer voor imams,dominees enz. op kosten van de belasting betalers !!
2)Alle godsdiensten en verdere hersenspinsels mogen alleen nog als vereniging opereren,met statuten die niet in strijd zijn met grondwet en mensenrechten!
Grote kans dat Bijbel en Koran moeten worden aangepast of verboden.
3)Als de vereniging zich ontwikkeld tot een terroristische organisatie,leiders in opvoedkamp.
4)In openbare gebouwen en functies geen zichtbare godsdienstige kenmerken.
5)Iedereen die het land binnenkomt laten tekenen dat wetten van het land boven religie staan.
6)Iedereen die zich in vreemde krijgsdienst begeeft zonder toestemming,verliest automatisch zijn Nationaliteit en komt er NOOIT meer in.

Pieter H | 02-02-15 | 15:36

Yozi As-Soennah van Aaroui is met stip de lafste man (?) van NL. Hij doet me erg denken aan de bestuurders die in de late jaren 30 van de vorige eeuw zelfs registers van Joden aanlegden. Hij beseft waarschijnlijk niet dat autochtonen driewerf op hem neerschijdten, en dat de moslimbroeders hetzelfde doen. Omdat ze hem tegen geen wisselgeld in hun zak hebben.
Wolfsen was een legendarische beschuitlul, maar J verslaat hem met zevenmijlslaarzen.

pennestront | 02-02-15 | 15:33

Het past ook helemaal in het straatje van Marcouch die de hele orde- en integratiekolom wil bemannen met moslims.
Op naar de parallelle samenleving voor naar apartheid strevende islamisten

Islamofiel | 02-02-15 | 15:32

beternooit | 02-02-15 | 15:21
Het is absoluut geen geloof, maar een ideologie van een macht wellustige.

Snowy2000 | 02-02-15 | 15:28

Het enige provocatieve aan de Nederlandse politie is overigens de hoeveelheid aan volgevreten, vaak vrouwelijke Burger King reedten.
Daar maak je geen indruk mee idd.

Jackanders | 02-02-15 | 15:23

PS heb ik iets gemist? Wanneer komt 'professor' Pinto weer met zijn (helaas vaak onzinnige en eenzijdige) bijdragen?

Rest In Privacy | 02-02-15 | 15:23

@kippevlees

In de heilige Q'uran zal jij niets over de sharia aantreffen.
Die sharia is een verzonnen wetgeving door een stelletje dictators en massochisten, om heerlijk hun geloofsgenoten op pijnlijke wijzen de les te kunnen lezen.
Dat men telkens de heilige Q'uran als uitgangspunt neemt, is pure misleiding.
Maar ja:"waar niemand kan lezen is één geschoolde koning". De rest is tevens zo dom om die ene te geloven.

beternooit | 02-02-15 | 15:21

Ja, we weten precies waar Nederland met al deze proleten naar toe gaat(op weg is), maar wat doen we daar nou aan(tegen). Wie pakt het voortouw?, wie organiseert het verzet? Wie het weet, zeg het!

Snowy2000 | 02-02-15 | 15:21

Jo-ziejût mag Haatbaardsen

levend fossiel | 02-02-15 | 15:18

Jozias van Aartsen is een staatsgevaarlijke, bange, ruggengraatloze, wegkijkende pluche zitzak.
Met z'n provocerend.
Gaat de ME bij de volgende Haagse voetbalrel dan ook maar in een roze tutu lopen?
Provoceren is immers uit den boze, aldus provocateur nr 1 van Nederland.

Jackanders | 02-02-15 | 15:17

@kibambam | 02-02-15 | 14:40

Holy shit.. Die gast zou in z'n blote togus door de straten gejaagd moeten worden door een paar vrouwlijke commando's, om vervolgens de Syrische grens over getrapt te worden. Met live streams in heel Europa, als voorbeeld dat we dit hier niet tolereren!

marcoplarco | 02-02-15 | 15:16

Toch vind ik het wel een sympathieke aktie van de heren van de As-Soennah moskee.
Ja, dat mag ook wel eens gezegd worden.
(+1) Voor de heren van As-Soennah in deze kwestie.

VanBukkem | 02-02-15 | 15:15

Je zou bijna zeggen Freule Van Aartsen spreekt. Deze man is niet geschikt voor deze belangrijke functie, hij is angstig, spreekt met islamitische meel in de mond, heeft geen rechte rug, is derhalve een minkukel van een overloper!

lanexx | 02-02-15 | 15:15

@deEerlijkeLeugenaar | 02-02-15 | 15:06
(C)ZWITSUL heeft sowieso gelijk, heh.

Dhr. de Wit | 02-02-15 | 15:11

-weggejorist-

eerstbier | 02-02-15 | 15:10

Ik wil hier weg.
Was ik maar in een ver ver land geboren.
( en het mag duidelijk zijn waar dat land in ieder geval NIET moet liggen ).
VVD stemmen? Denk het niet.

helaas nederlander | 02-02-15 | 15:10

Van Aartsen. Prima burgemeester. Van Aleppo dan. Direct transfereren. Over win-win gesproken.

Lewis Lewinsky | 02-02-15 | 15:09

Als hullie het mogen, dan wij ook!
Hup, stroop de armen uit de mouwen en sla d'r op los, of nee, dat mag niet.., maar toch, neem het voortouw en trek die kar, begin in onze grote steden een knokploeg.. umh, ik bedoel ordedienst, om zodoende onze Weimarepubliek..., of was het nu rechtstaat? Ik weet het niet meer, maar hoe dan ook, de straten op, de lanen in, ga ik alvast vlaggen laten ontwerpen en speeches schrijven, vast wel ergens een demagoog in de dop te vinden die wat verbale ondersteuning gebruiken kan.

Abject | 02-02-15 | 15:07

Ik Twijfel over

smerige NSB er
(c)ZWITSUL | 02-02-15 | 14:19
of
Van Aartsen lijdt volgens mij aan Dunning Kruger, een cognitieve stoornis:
en.wikipedia.org...
Dhr. de Wit | 02-02-15 | 14:57

Beide is nog waarschijnlijker

deEerlijkeLeugenaar | 02-02-15 | 15:06

je moeder 14:49
een nuttige idioot inderdaad. Maar troost u.Het vergaat nuttige idioten slecht op den duur zo leert de geschiedenis.Lenin maakt korte metten met ze en in de Nacht van de Lange Messen ( juni 1934) werd de SA-top door Himmler's SS uitgemoord onder het mom van homo en staats- vijandig zijnde. In wezen waren ze een te grote concurrent van de SS.Het was de SA die met vierhonderdduizend man intimiderend voor de stemhokjes in alle Duitse steden postten in 1933 en aldus werd Hitler gekozen. De SA had haar nuttige taak verricht en werd een jaar later letterlijk en figuurlijk gefileerd.De heer van Aartsen heeft nog echt geschiedenisonderricht gehad( dus voor de Tweede Fase en Mammoetwet) dat zou hij toch kunnen weten.

Jan Boule | 02-02-15 | 15:05

Hoe krom is dit gvd nou?! Notabene een moslimburgemeester wordt in het buitenland bejubeld voor zijn "rot-dan-op"-standpunt, maar een autochtone VVD-grijsaard speelt hier landverradertje. Mensuh, wat een land...

levend fossiel | 02-02-15 | 14:59

Met de Salafistische Arabierenwacht gaat het zo prima werken, lange bruine jurken maken ze beter herkenbaar als de politie straks samen met de bruinhemden van de SA de straten veilig willen houden .
Hoewel veel Joden het land al ontvluchten moet Jozias voor de achterblijvers straks nog wel even een oplossing vinden maar dat gaat zeker goed komen .

Castor12 | 02-02-15 | 14:58

Goh misschien moet Jozias ze vast honkbalknuppels geven ook. Las in een eerder topic vandaag dat ze daar goed mee zijn. *slikt de lunch sarcasmus door*

saidnowomanever | 02-02-15 | 14:57

Een wereldvreemde laffe man zonder enige ruggengraat.

CosmicPsycho | 02-02-15 | 14:54

OT Dames, staat dat europarlement nog rechtop?

Einde van de Domheid | 02-02-15 | 14:53

Het woord 'provocerend' wordt vooral te onpas gebruikt, als het moslims aangaat.
Een Nederlandse politieman/vrouw die een moslim aanspreekt.. provocerend.. een fucking, gore antidemocratische, antiseculaire, vrouwenonderdruikkende, homomeppende stinksalafist die jou de les leest, acceptabel volgens de burgemeester.... Rot toch op van Aartsen, echt...

Dibe | 02-02-15 | 14:52

Ik niet begrijp. 20-09-2014 verbood Jozias von Arsloch een demonstratie van Pro Patria in de Schilderswijk. En ruim 3 maanden later mag een islamitische ordedienst wel?

Ik heb er gewoond. Een demonstratie van Pro Patria had me niet half zo bang gemaakt als een een dergelijke "ordedienst". Die er blijkbaar niet was toen mijn toenmalige vriendin en ik door vernielingen, bedreigingen, inbraken, kogelbrieven werden weg getreiterd. (Ja,ik weet t Putin, vast onze eigen schuld)

Wat een werkelijk ontzagwekkende zak hooi is die man. Walgelijk. Walgelijk. Zum kotzen.

RoBD=Skullfucker | 02-02-15 | 14:51

Als de Hells Angels het haagse stadhuis kunnen bewaken, Salafisten de orde in het Haagje mogen handhaven dan is er toch niets op tegen, volgens de redenatie van Jozias, dat ik het Stormfront kan vragen mijn winkels te beveiligen tegen rovende KOMO zakken met koeltassen.

Jan van de Biertent | 02-02-15 | 14:51

Die man is een product van de VVD. Elkaar baantjes toeschuiven ten koste van het gepeupel. Een dikke vinger in de media om op gepaste momenten (zoals vlak voor de verkiezingen) de PVV te demoniseren. Uiteraard ten gunste van deze elite. En het erge is dat het klapvee dan ook nog braaf op de VVD blijft stemmen. Als makke schapen.

Kamervraag | 02-02-15 | 14:51

De VVD was nog niet aan regeren toe en zal heeeel erg lang uit toekomstige kabinetten blijven. Dan gaan ze net als republikeinen verbitterd stokken tussen benen gooien. Markeer deze woorden!

Einde van de Domheid | 02-02-15 | 14:50

Van Aartsen beseft zich heel wel ter degen dat niet híj op termijn het gelach moet betalen voor de inzet van deze islamo- fascistische militie maar de Haagse bevolking. Een smeriger ploert is niet denkbaar.

Psycheltjes | 02-02-15 | 14:50

Agenten worden als provocerend gezien? Dan ben ik al even de draad kwijt hoor.

roze_bril | 02-02-15 | 14:50

-weggejorist-

jemoeder29 | 02-02-15 | 14:49

Al eerder opgemerkt door sommige reaguurders hier, dit begint verdomd veel op de SA taktiek te lijken. Aparte ordehandhaving van een bepaalde ideologie die door hun aanwezigheid alleen al politieke macht uitoefent. En zo is het ook. En dan met de argumentatie dat de reguliere politiemacht als 'provocerend' zou worden ervaren! Well, there's your problem. Blijkbaar is er iets goed mis in die wijk, en het is natuurlijk niet alsof men al niet jaren waarschuwt voor die ontwikkeling ofzo. /sarcasme

Nee, de werkelijkheid is dat als we het omdraaien en dus een blanke wijk met een blanke ordedienst ter vervanging van de politie zouden opzetten, met als doel 'rust in de wijk te creeeren' dan zijn de aantijgingen van racisme weer niet van de lucht en dat is weer precies waar het hier misgaat, de ene groep lijkt privileges te krijgen waar andere groepen hoon kunnen verwachten. Ga zo door, en autochtone wijken wachten niet op toestemming. Die voeren recht onder de neus van de burgemeester Apartheid weer in - niet omdat ze dat willen maar omdat het niet anders kan!

Adversary | 02-02-15 | 14:48

Die Van Aartsen is een voor zijn werk volkomen incompetente wereldvreemde idioot. Deze man braakt zulke ongelooflijke waanzin uit waarmee hij duidelijk aangeeft: ik snap niet wat ik verkeerd doe want ik doe alles juist goed. De filosofie van een spookrijder, waarmee Jozias van Aartsen heel duidelijk zijn ware ik laat zien, een narcist in hart en nieren. Als je je hoofd zover in je reet stopt dat je alleen nog door je navel de wereld kan beschouwen dan moet zo'n persoon ontheven worden van verantwoording.

Beaulefermier | 02-02-15 | 14:47

Snapt dan niemand dat hij niet echt bestaat? Met zo een naam en met zo een voorkomen is hij natuurlijk een bedenksel van Marten Toonder.

Lopez Desain | 02-02-15 | 14:46

Galbakken als Van Artsen zullen we als het kalifaat eenmaal hier is, kennen als degenen die het mogelijk hebben gemaakt. Net als de collaborateurs van de vorige eeuw. Geschiedenis, we willen er maar niet van leren.

panadol | 02-02-15 | 14:46

Ik schaam me dood voor deze burgemeester. Dit is nog erger dan het theedrinken van Job Cohen.
Het begint met een heleboel rotzooi trappen en zorgen dat de Nederlandse politie de boel niet veilig weet te houden. Ook nog allerlei berichten de wereld in sturen van politiegeweld tegen moslims.
Resultaat is dat de moslimbuurtwachten de buurt wel rustig weten te houden rond oud en nieuw. Arnoud van Doorn heeft al geroepen dat de Schilderswijk prima zonder politie verder kan.
Win-win voor Jozias van Aartsen, minder politie nodig, minder klachten van anti-moslim politiegeweld. Ik denk ook best dat het veiliger wordt in de Schilderswijk, minder gezeik van moslim hangjeugd die nu de Nederlandse politie bezighoudt.
En zo loopt er dus binnenkort sharia-politie door de Schilderswijk.

Duifmans | 02-02-15 | 14:45

Als van Aartsen denkt zo zijn hachje te redden als er stront aan de knikker komt, dan heeft hij pech. Die vent is gewoon om te kopen en onder druk te zetten. Een bange kwezel. Dat kunnen we niet hebben voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de orde en veiligheid in een stad. Kamervragen!!!

denoorman | 02-02-15 | 14:43

onnosel | 02-02-15 | 14:35
Niet nieuw - via werk heb ik een tijdje rondgelopen bij een doorstroom. Verzorgde dagbesteding voor licht gehandicapten, reintegratie voor werklozen, en reclassering. Let wel, afdeling reclassering daar bestond voor 100 %, écht iedereen daar, uit allochtonen. Meest marokkanen, paar hoorn van africa, enkele antilianen en suri's. En die hadden hun eigen voorman, ook een marokkaan, die ze inderdaad aansprak in hun eigen taal. Werkelijk te gek voor woorden.

Adversary | 02-02-15 | 14:43

Maar goed. Gelukkig zijn er in bezet gebied geen aanstootgevende winkeltjes meer van, bijvoorbeeld, joden. Anders had de patrouille daar ook schervend tegen moeten optreden. Met steun van de burgemeester.

Jan Passant mk2 | 02-02-15 | 14:42

Kamervragen en een spoeddebat. Zijn ze daar in Den Haag helemaal de weg kwijt of denkt van Aartsen zo in een goed blaadje te komen. Wat een ignorante domme kwezel. Wat vindt Opstelten hiervan?? Dit soort praktijken zijn normaal in Saoudi Arabie en in Isis gebied. Maar nu ook in Nederland en we laten het toe?? Onbestaanbaar..

denoorman | 02-02-15 | 14:41

www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/eu-pa...
kijk aan, past in t straatje van onze VVDert; nog een participerend medemensch die hielp ons burgers te beschermen tegen Brusselse wantoestanden.

Dibe | 02-02-15 | 14:41

.. burgemeesters in oorlogstijd zijn altijd zeer lovend over de ordetroepen van patrouillerende bruinhemden. Want burgemeester blijven is belangrijker dan wat dan ook in hun stad.

Jan Passant mk2 | 02-02-15 | 14:40

Het zal zijn tijd wel duren.
Smerige verrader.

watergeus | 02-02-15 | 14:39
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 02-02-15 | 14:38

Dus volgens Aartsen zou een groep neo-nazi's gerust mogen meehelpen aan orde en veiligheid. Hun wereldbeeld doet immers niet ter zake.

Toch zie ik dat niet gebeuren. Want dat is fout!

Statler en Waldorf | 02-02-15 | 14:38

@ Igor Putkin | 02-02-15 | 14:27
Als jij dat meent begrijp je: a) niet waarvoor de overheid op aarde is en b) zit je zo met vooroordelen tegenover iedereen die van jouw enige waarheid afwijkt, dat je pilletjes moet gaan nemen.

TheseDays00 | 02-02-15 | 14:38

Vigilantes:
definitie 1. a person who is not a member of law enforcement but who pursues and punishes persons suspected of lawbreaking.
definitie 2. one of an organised group of civilians who take upon themselves the "protection" of their district
definitie 3. a person who unlawfully takes the enforcemnet of law into his or her own hands.
De heer van Aartsen dient onverwijld door de Commissaris van de Koning op het matje te worden geroepen.
bron : the Free Encyclopidia

Jan Boule | 02-02-15 | 14:37

Laat Jozias volgens dezelfde argumentatie de Hells Angels inhuren voor de veiligheid van het stadhuis. Geen trek in? Och jee, waarom dan niet?
Godsammekraken | 02-02-15 | 14:14
.
Helemaal raak. Mooie redenering

bodemloos | 02-02-15 | 14:36

Krijgt Jozisis nu dik betaald vanuit het radicale salafistische MO, of is het pure angst voor z'n eigen sneue hachje?
Bang dat de shariaknokploeg hem een honbalknuppeltje in de nek komt leggen, of een slagersmes tussen het bovenste knoopje van z'n overhemd zal prikken?
In elk geval is deze snob het ambt burgemeester en hoofd vd politie in zijn stad volstrekt onwaardig.

appelvink | 02-02-15 | 14:36

Salafisten zijn de meest radicale moslims die er zijn, deze willen zondermeer de islam boven de wet stellen. Dit is totaal ontoelaatbaar. Al deze mensen moeten zondermeer door de veiligheidsdiensten in de gaten worden gehouden. Van Aartsen is totaal ongeschikt voor zijn taak. Elk publiek optreden van deze moslims op straat om de veiligheid te waarborgen?? kan niet. Van Aartsen is een ignorante idioot. Dom dom dom

denoorman | 02-02-15 | 14:36

een vvd-er blijft aan de top. desnoods hakt hij je kop er af. oh sorry dat was een andere partij geloof ik.

sjobos | 02-02-15 | 14:36

@Igor Putkin | 02-02-15 | 14:27
Jij hebt echt heel wat draadjes loszitten in je bovenkamer hè?

Wat pas bekrompen is, is dat moslims schijnbaar alleen maar willen luisteren naar moslims. En dat ze de rechtstaat dus eigenlijk niet accepteren. Maar hier WEL willen wonen vanwege best wel goede voorzieningen. Wel de lusten, niet de lasten zegmaar.
De buitenlanderhaat waar jij het over hebt is er niet tegenover Chinezen, Spanjaarden, IJslanders, Amerikanen, etc. Hoe zou dat nu komen?!?!

Dhr. de Wit | 02-02-15 | 14:35

Tram Den Haag:
Tijdens een halte stapt controle in (een stuk of zes). Bij elke deur blijft er een controleur staan. Het is een multiculti groep. Er worden een paar OV kaarten gecontroleerd. Iedereen blijft rustig zitten. Op één mevrouw met lang kleed en iets meer dan een hoofddoek na. Zij staat op en wil de volgende halte uitstappen. Volgende halte stappen controleurs uit, net voordat de deuren gesloten worden. Mevrouw wordt buiten aangesproken door Arabisch uitziende controleur. De autochtonen in de controlegroep bemoeien zich er niet mee.
Voor mij was de boodschap simpel. In Den Haag worden de allochtonen door allochtonen aangesproken en gecontroleerd. Ik had er een raar gevoel bij.

onnosel | 02-02-15 | 14:35

Igor Putkin | 02-02-15 | 14:27
wacht maar tot ze naar blaricum komen en jou vrouwtje
van haar bakfiets afspugen.

uncle john | 02-02-15 | 14:34

Adolf H had destijds ook patrouilles in iedere stad lopen. Het was er keurig aan toegegaan. Iedere avond een beetje meer solidariteit. Zei hij.

duitse herder | 02-02-15 | 14:34

Van Aartsen deugt niet, die ogenschijnlijk nette Hollandse verpakking heeft een foute inhoud, dat hij zijn elite-vriendje Demmink al 15 jaar beschermt is een diepe belediging voor de laatste fatsoenlijke mensen in dit domgehouden land.

grindbak | 02-02-15 | 14:33

Igor Putkin | 02-02-15 | 14:27
"Pragmatische bestuurders die moslims die voor elkaar laten krijgen wat de politie niet lukt."
Oh, dus die burgerwacht is nu ineens het idee van van Aartsen? En ook gelijk maar ff iedereen die jouw huichelaartje hier afvalt BEKROMPEN noemen. Weet je wie hier bekrompen is? Jij, met je eenzijdige en niet-onderbouwde, met de paplepel ingegoten linkse geleuter.

De waard zijn gast | 02-02-15 | 14:33

Als je het eens van de andere kant bekijkt. Hij vindt het prima dat burgers de boel bewaken, misschien moeten wij dat ook eens gaan doen. Burgerwacht 2.0. Politie uit de straat houden en het zelf gaan opknappen. Zal NL een stukje beter van worden.

deluiegriek | 02-02-15 | 14:33

En weer een reden geen VVD meer te gaan stemmen.
Helaas heeft het merendeel van de salafistenbrigades ook stemrecht en Pechtold zal er wel bij varen.
Stem voor de ondergang, stem vooral PVVDA'66 als u niet meer van uw vrouw of kinderen houd.

Jan van de Biertent | 02-02-15 | 14:33

Misschien kunnen ze Jozias aan het eind van zijn termijn een leuke positie in het kalifaat aanbieden! Hij voelt zichzelf blijkbaar goed thuis tussen het soort met de salafistische idealen! Een win-win situatie, wij hebben een beroeps politici minder en het haat-khalifaat hebben een dhimmi-bestuurder erbij!

HaatAth3ist | 02-02-15 | 14:33

@Godsammekraken | 02-02-15 | 14:16
Klopt als een bus (32!).
Draai het eens om. Dat bijvoorbeeld Duindorpers liever geen "uitheemse" agenten zien in hun wijk.
Dan is Den Haag te klein en is iedere blanke die het met de Duindorpers eens is een racist.

Moslims weten inmiddels dat de gevestigde orde vanzelf een keer buigt als ze maar vaak genoeg "ja maar, religie!" roepen.
Ik mag dan in Den Haag wonen, van Aartsen is NIET mijn burgemeester, vriend!

Dhr. de Wit | 02-02-15 | 14:31

M'n opa heeft nog een NSB-uniform in de kast hangen. Geachte meneer van Aartsen, mag hij komende jaarwisseling ook meelopen om de buurten veilig te houden? (Wijlen mijn opa zat natuurlijk bij het verzet, maar voor het idee).

TheseDays00 | 02-02-15 | 14:31

Vreemd omdat overal elders ploegen van buurtbewoners die hun wijk willen beschermen tegen islamitisch-geinspireerd geweld tegen vrouwen steevast te horen krijgen dat ze in overtreding zijn.

sinar2 | 02-02-15 | 14:30

Die man heeft pure muntthee door de aderen stromen

Berthe | 02-02-15 | 14:29

Deze "burgemeester" is een grote schande. Een burgemeester hoort voor de veiligheid van zijn burgers op te komen. Kennelijk is hij daar niet toe in staat en geeft het uit handen (aan een verkeerde groep ook nog eens). Wat een fail!

Maria.1 | 02-02-15 | 14:28

Rusland1998 | 02-02-15 | 14:25
Waarom moeten andersgelovigen de problemen oplossen? De grootste hekel hebben moslims aan ongelovigen, en daar hebben we er in Nederland zat van.

De waard zijn gast | 02-02-15 | 14:27

@Godsammekraken 14:14: Dat is een goede vergelijking en de juiste vraag. Dat de buurt zelf orde houdt onder de jongeren is op zich natuurlijk prima, maar het doet er nogal toe wie er precies orde houdt. Hells Angels en salafistische haathutten zijn niet verboden want vrijheid van dinges, helemaal goed, maar ook al zijn ze helemaal netjes opgezet met een bestuur, een clubhuis en een heuse stichting, dat maakt ze niet direct tot salonfähige gesprekspartners in maatschappelijke debatten, of tot geschikte ordediensten.

Muxje | 02-02-15 | 14:27

Och jee. Pragmatische bestuurders die moslims die voor elkaar laten krijgen wat de politie niet lukt. Daar kunnen BEKROMPEN mensen natuurlijk niet mee omgaan.
Die hebben liever bakken ellende waardoor ze hun buitenlanderhaat kunnen etaleren.

Igor Putkin | 02-02-15 | 14:27

laat special forces uit Staphorst (bijbelbelt) ingrijpen in de schilderswijk.

Rusland1998 | 02-02-15 | 14:25

Als hij zijn verraders hoofd wil houden dan zal hij toch echt wel zo langzamerhand een jurk aan moeten trekken en zijn baard moeten laten staan.

blauwe zander | 02-02-15 | 14:24

hij zegt dus eigenlijk dat het gezag van de politie ondergeschikt is aan het gevoel van deze jongeren.
fijne burgermeester ben je dan, echt om te kotsen.

uncle john | 02-02-15 | 14:24

Als een kalifaat voor rust en orde zorgt is het toch goed?
Dikke Willem zorgt toch ook voor orde en rust in Nederland?
En een kalifaat en Dikke Willem is hetzelfde idee.

Koos Knak | 02-02-15 | 14:22

"See no evil, hear no evil." Signed: Jojombus Ven Earthsen

levend fossiel | 02-02-15 | 14:21

Uniformen van de SA lijken mij beter.

Piet Karbiet | 02-02-15 | 14:21

smerige NSB er

(c)ZWITSUL | 02-02-15 | 14:19

Dankzij mensen als van Aartsen stonden de Duitsers in mei 1940 met drie keer kuchen in Hoek van Holland, terwijl zijn soortgenoten of gevlucht waren of zich aangesloten hadden bij de vijand.
Labbekakkerig egoïstisch slijmvolk, wiens hele leven gericht is op het eigen ego en de eigen welvaart.
Kaalscheren en naakt over straat jagen en daarna met pek en veren in de noordzee kieperen, dat zou mijns inziens een redelijke beloning zijn voor zijn misdaden.

Cuyahoga | 02-02-15 | 14:19

Als Dhimmitude nog niet bestond, zou Jozias van Aartsen het uitvinden. De volgende stap is het betalen van protectiegeld aan de moslimgemeenschap, die de rest van de samenleving 'beschermt' tegen, ja, waartegen eigenlijk?

Angel_eyes | 02-02-15 | 14:18

You cannot be f**** serious.......!

levend fossiel | 02-02-15 | 14:18

Trek dat salafistentuig dan meteen een SS uniform aan. Wel zo duidelijk. Van Aartsen zelf is het archetype van een schoft.

Psycheltjes | 02-02-15 | 14:17

@funkyd | 02-02-15 | 14:07
Reken er maar niet op, die bekeert zich zo alluhahakbar roepend naar de ware islam om maar op het pluche te blijven zitten.

SmegmaSmeer | 02-02-15 | 14:17

-weggejorist-

aanpact | 02-02-15 | 14:17

Jozias geeft aan dat zelfbenoemde burgerwachten een legitieme ondersteuning zijn van de hermandad. Dat moeten we willen met zijn allen.

De waard zijn gast | 02-02-15 | 14:16

Hiermee laten ze inderdaad hun superioriteit zien.

De boodschap is duidelijk:
Wij hebben het gajes onder controle. We kunnen er voor zorgen dat ze zich gedragen en dus ook dat ze zich misdragen.

Pure intimidatie.

Moriarty | 02-02-15 | 14:16

".. Moslimpatrouilles worden vanuit een orderlijk oogpunt door Van Aartsen wenselijk geacht omdat hun aanwezigheid door moslimjongeren als minder 'provocerend' wordt gezien dan de aanwezigheid van inheemse agenten.."

Loepzuiver racisme wat men kennelijk wenst te faciliteren.

Godsammekraken | 02-02-15 | 14:16

Moslims in groepsverband zijn natuurlijk NIET intimiderend voor niet-moslims. Zucht, wat een paardenlul is die Van Aartsen toch.

PowPow | 02-02-15 | 14:15

Laat Jozias volgens dezelfde argumentatie de Hells Angels inhuren voor de veiligheid van het stadhuis. Geen trek in? Och jee, waarom dan niet?

Godsammekraken | 02-02-15 | 14:14

Ik rem niet voor Jozias.

Ko Ranzig | 02-02-15 | 14:14

Wanneer krijgt Den Haag ook zijn eigen Groot Moefti?

Feynman | 02-02-15 | 14:14

van Aartsen, als je weer eens op vakantie gaat, neem dan eens geen Donald Ducks en Nijntje boekjes mee maar verdiep je eens in de Koran en lees alles over de Sharia wetgeving!!!

kippevlees | 02-02-15 | 14:13

He, jammer dat Nausicaa Marbe nu ook al achter een betaalmuurtje zit. Misschien wil ze wel columns gaan schrijven voor GS? Zou een aanwinst zijn!

Voorburg | 02-02-15 | 14:12

@funkyd | 02-02-15 | 14:07
Als we Nederland terug veroveren is van Aartsen ook bij de eersten die we pakken dunkt me.

Godsammekraken | 02-02-15 | 14:12

In IS hebben ze ook van die patrouilles, maar die functioneren ook als justitieel apparaat, misschien een subsidie clubje opstarten om dit ook in de triangel te verwezenlijken?

højre vær så venlig | 02-02-15 | 14:11

Herkenbare aanwezigheid van moslims, vooral in groepsverband, is ALTIJD bedoeld als machtsvertoon. Dit ter intimidatie van minder- of ongelovigen. Bidden op straat, cameraploegjes intimideren, vrouwen betasten. Allemaal met hetzelfde doel.

Begrijp dat dan toch een keer.

Godsammekraken | 02-02-15 | 14:11

Hele, hele diepe zucht...

Truttebol | 02-02-15 | 14:10

Het blijft ook wel een enorme droeftoeter, die man. Wereldvreemder dan dit vind je ze niet.

Piet Karbiet | 02-02-15 | 14:10

Laten we wel zijn, mensen als Van Aartsen zijn de eerste die gepakt worden als hier ooit een kalifaat komt. Kan ie maar beter nu gaan slijmen - ja toch?

funkyd | 02-02-15 | 14:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland