Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verrassend: PVV bedrijft politiek

realpolitiekfordummies.jpgAls het pluche lonkt, blijken de anti-islamitische principes van de PVV te smelten als sneeuw voor de zon. Trouw heeft ontdekt dat in maar liefst vijf provincies de PVV het hoofddoekverbod uit het partijprogramma heeft geviltstift. Wilders geeft aan dat het islamstandpunt van de PVV ongewijzigd blijft en dat, in tegenstelling tot wat "links-liberalen" willen doen geloven, er geen sprake is van Wilderiaanse dictatuur bij de partij. Lokalio's mogen hun partijprogramma gewoon aanpassen, als de PVV daardoor makkelijker geaccepteerd wordt door het establishment. Er is een groep mensen die in een welhaast religieuze aanbidding knielt voor de PVV als enige Hoop voor Nederland. Een islam- en/of buitenlandersvrij Nederland, wel te verstaan. Mensen die daadwerkelijk overtuigd zijn dat wanneer Wilders "aan de macht komt", alles goed en blank zal komen. Haha. Nooit! Nederland is nog altijd een polderdemocratie. Wie wil besturen, zal compromissen moeten sluiten. Zelfs de PVV. Een desillusie wellicht voor de PVV-fanatici en een geruststelling voor PVV-ofoben. Als Geert Wilders na eventuele landelijke verkiezingen wil regeren, zal hij zijn partijprogramma op diverse punten moeten matigen. Zoals de provinciale afdelingen nu doen met het anti-hoofddoekstandpunt. En anders zal hij nooit regeren. Zie hier de realiteit van de Nederlandse politiek. Iets waar ook de PVV niet aan kan ontsnappen. Weet u wat wel vrij gemakkelijk kan ontsnappen aan de noodzaak tot compromissen sluiten? Religie, zoals de islam. Want in tegenstelling tot politieke partijen kunnen religies eisen dat we hun standpunten respecteren en heiligen, hoe waanzinnig debiel ze soms ook zijn. En dat is verdomde jammer. Update: politiek opportunisme is de PVV klaarblijkelijk niet vreemd. PVV Brabant wil wel hoofddoekverbod, maar sloopt het gemakshalve uit partijprogramma.

Reaguursels

Inloggen

@The Challenger 12:34
.
Ik vlucht niet voor debatten, mijn goede man, maar dat u reden zag dit te suggereren doet me vermoeden dat u zelf al beseft hoe zwak u staat in dit debat...
.
Zo zegt u dat u geen Gordiaanse knopen tussen uw oren heeft maar ontwaar ik vooralsnog een grote janboel in uw tekst.... Zo kent u de almacht van de Staat zoveel betekenis toe als politie en leger inzetten tegen een bevolkingsgroep. Een bizarre kronkel, maar uiteraard is het wel de ultieme consequentie van de maatregelen die Wilders wil invoeren.
.
Zo wil hij een Koranverbod. Een ieder dit dit verbod dus negeert, komt dus in aanmerking met het justitiële apparaat en zal -desnoods met geweld- worden gedwongen te gehoorzamen. Geert eist gehoorzaamheid van moslims en wenst de almacht van de Staat in te zetten om wenselijk gedrag af te dwingen. Desnoods met geweld.... Fascistoide tot en met natuurlijk. En zo zijn er meer voorbeelden. De hoofddoeken. Enzovoorts...
.
Vervolgens schiet u in de PVV reflex... U concludeert dat ik niet begrijp dat Islam een levensgevaarlijke barbaarse ideologie vind, om de reden dat ik geen fan van de fascistoide PVV ben. Typisch hullie-zullie denkwerk. Niets is dan ook minder waar.... Ik ken de Koran, Soenah, Ahadith en ook Sharia wetgeving en begrijp als geen ander hoe extreem gevaarlijk deze ideologie is, niet in het minst omdat ik als libertarier uiteraard het collectivisme volledig heb doorgrond.
.
Ik kan het u nog sterker vertellen. Ik ben libertarier omdat ik niet met moslims wens samen te leven. Echter, in tegenstelling tot u, heb ik mijn oplossingen logisch, consquent en grondig doorberedeneerd, begrijp ik dat oplossingen via de Staat onmogelijk (en zeer onwenselijk zijn) en begrijp ik ook dat het probleem niet is welke maakbare samenleving u en ik opgedrongen krijgen, maar juist dat het hele probleem is DAT er een samenleving opgedrongen KAN worden.
.
De macht van de overheid is het probleem. Niet de oplossing. De oplossingis de overheid alle macht uit handen nemen, zodat Islam vrije samenlevingen kunnen worden opgericht. Door vrije burgers en zonder(!) dwang of geweld jegens wie dan ook...

De Libertariër | 29-01-15 | 20:20

@Bac 12:59
.
Ik zie niet in wat er niet haalbaar is aan een door burgers gefinancierd justitieel apparaat. Niet in het minst omdat het huidige apparaat ook door burgers wordt betaald... Schiet mij maar lek.
.
Op welke partij u moet stemmen?? Hoezo zou u in de eerste plaats uberhaupt al moeten stemmen..? Stemmen is instemmen met iedere democratische uitkomst. Een stem op de PVV is een stem op Samsom. Stem gewoon niet! Fuck'em... Dus ook niet op die clowns van de Libertarische Partij. Stem op uzelf... Als beslisser over uw lij en goed.
.
Hoe u er bij komt dat ik positief sta tegenover religie moet u me ook even uitleggen.... Dit aangezien ik hier niets over gezegd heb en bovendien zeer negatief tegenover religie sta... De hullie-zullie PVV reflex hou ik het maar even op...'Assie niet bij hullie hoort dan hoort u bij zullie'...

De Libertariër | 29-01-15 | 20:02

Hoofddoekjes geen probleem, maar geen religieuze uitingen bij het overheidspersoneel dat contact heeft met de burgers. Evenmin leerkrachten.

CosmicPsycho | 29-01-15 | 19:20

@schweinefleisch | 29-01-15 | 10:20
"In landen als Frankrijk en België is het al lang niet toegestaan voor ambtenaren om hoofddoekjes te dragen als zij werken."

Voor ambtenaren ja. Als dat het was waar de PVV voor pleitte had niemand er moeilijk over gedaan. Het is het "kopvoddentaks"-geneuzel waar mensen op afhaken.

Russells Teapot | 29-01-15 | 19:12

@ben kokhals | 29-01-15 | 13:02
Je bent in de war met de burka, die kan daadwerkelijk verhinderen dat een vrouw in contact kan komen met de buitenwereld.

Hoofddoeken aanpakken is windowdressing. De mensenrechten die nu gevaar lopen, lopen gevaar door de ideologie van de islam, niet door de hoofddoeken die toevallig óók deel uitmaken van de islam. In plaats van op dit soort futiliteiten te focussen waar je helemaal niets mee oplost, kun je beter de achterliggende ideologie aanpakken. Net alsof je communisme probeert te bestrijden door hamers en sikkels te verbieden, zo dom en zinloos is het.

En wat Atatürk hier mee te maken heeft ontgaat me, maar het spreekt voor zich dat beschaving brengen in een land dat eeuwenlang islamitisch is geweest nogal wat zwaarder geschut vereist dan voorkomen dat de islam kan groeien in een verlicht, westers land.

Daarnaast is het ook politiek nog eens debiel van de PVV om het hoofddoekstandpunt aan te houden. Niemand keert de PVV de rug toe als de PVV dit standpunt laat vallen, maar talloze potentiele stemmers worden afgeschrikt zolang ze dit soort standpunten houden, omdat zij, hoewel ze walgen van de manier waarop de elite het land regeert, hun stem niet willen toevertrouwen aan een partij die discriminatoir blèren belangrijker vindt dan nadenken over oplossingen.

De kleine minderheid onder Wilders' achterban die op domme dingen als "kopvoddentaks" kickt stemt tóch wel PVV, dus er is geen enkele reden om hen te pamperen met dergelijk extremistisch gewauwel.

Russells Teapot | 29-01-15 | 18:48

De Libertariër | 29-01-15 | 12:37

Ten eerste heb ik geen knoop. Alles was zeer duidelijk te bevatten. Zelfs voor jou. Lijkt me meer dat ik raak heb geschoten en dat je op debatvlucht gaat.

The_Challenger | 29-01-15 | 18:32

Citaatje:
"Als Geert Wilders na eventuele landelijke verkiezingen wil regeren, zal hij zijn partijprogramma op diverse punten moeten matigen. (...) En anders zal hij nooit regeren. Zie hier de realiteit van de Nederlandse politiek. Iets waar ook de PVV niet aan kan ontsnappen."

Ik vrees dat op niet al te lange termijn, "de realiteit van de Nederlandse politiek" niet meer kan ontsnappen aan de rauwe, alles ontwrichtende barbarij van de geïmporteerde islam.

Dan zal, vrees ik, zélfs die "realiteit van de Nederlandse politiek" op de helling gaan.

Want nu al, en eigenlijk al gedurende langere tijd, is gebleken dat de "realiteit van de Nederlandse politiek" volstrekt niet opgewassen is tegen de praktijken van de aanhangers en uitvoerders van een totalitair project dat zich vermomd heeft als 'religie'.

We hebben de ophaalbrug neergelaten over de diepe gracht die het kasteel dat Nederland heet, generaties lang heeft beschermd. Vervolgens hebben we de poorten geopend en dat mooie, exotische houten paard dat ervoor stond, binnengehaald.

Zodra de barbaren uit de buik van dat paard springen en de boel beginnen te brandschatten, kunnen we de "realiteit van de Nederlandse politiek" wel opdoeken; dan gaat het er alleen nog maar om, ons vege lijf te redden. En al onze principes dankzij welke dat vege lijf in vrede, voorspoed en betrekkelijke harmonie kon leven.

Dan kunnen we het 'polderen' wel vergeten.

Tegen de ongetwijfeld talloze, met kennelijk gemak verkrijgbare Kalasjnikovs die zich onder de bedden en vloeren in onze schotelwijken bevinden, is geen compromis opgewassen.

Peter Emile | 29-01-15 | 16:31

Conformisten dus die net zo hard bukken voor de politiek correcte drek als de rest. Je hebt een principieel standpunt of niet!

XaleX_2 | 29-01-15 | 15:32

Het programma van de PVV in Noord-Brabant is van 16 naar 10 pagina's ingekort en alleen op hoofdlijnen opgesteld. De teksten over de islam zijn duidelijk genoeg... www.pvvnoordbrabant.nl/images/Programm...

hogeheuvel | 29-01-15 | 14:25

Nee, niet goed. De PVV dient provinciaal en gemeentelijk geen conflicterende opvattingen te huldigen die ingaan tegen de officiële partijstandpunten. Is het daardoor niet mogelijk als partner voor een coalitie te worden gekozen? Jammer dan, maar men houdt de boel zuiver. Er is al teveel gemarchandeer binnen de politiek. Het is de pest dat er in dit land flink wat PVV defaitisten zijn die uit de partij stappen om vervolgens hun zetel aan te houden. Het eigengereid afwijken van het partijprogramma is weer een nieuwe, negatieve loot aan de PVV boom, die op deze manier geen kans krijgt echt tot volle bloei te komen. Wilders kan het wel vergoelijken, maar inwendig moet hij ziedend zijn.

Willibald von Klúúúk | 29-01-15 | 13:55

-weggejorist-

Penus Decoratus | 29-01-15 | 13:47

Ik ben islam-kritisch en wil eigenlijk niet op de PVV stemmen. Welke andere optie heb ik? Er is een reden waarom de PVV aan kop staat en het is bizar dat de andere partijen daar nog steeds geen lering uit willen trekken. Religie is een private aangelegenheid waarbij je zeker niet anderen wat op moet kunnen leggen. In de brede zin. Als ik godverdomme wil zeggen en ik geloof niet in god, dan kan het toch niet zo zijn dat een andere groep die er wel in wil geloven mij kan verdienen om iets te zeggen wat voor mij complete onzin is?
Hetzelfde voor profeten, als ik een profeet wil tekenen dan teken ik een profeet. Als een moslim dat niet mag dan moeten ze het vooral niet doen. Maar als jij voor die regeltjes kiest wil dat nog niet zeggen dat je het een ander ook kunt leggen.

Sjoerd5000 | 29-01-15 | 13:44

@Polderjihad | 29-01-15 | 13:10
.
+10

ben kokhals | 29-01-15 | 13:18

Gooi een paar bizarre punten in het programma en na de winst schrap je die als eerst om de rest uit te voeren. /win.

Polderjihad | 29-01-15 | 13:10

@Russells Teapot | 29-01-15 | 12:33 "Het hoofddoekverbod is een van de meest debiele ideeën die Wilders ooit heeft geopperd, en één van de meest vrijheidshatende."
.
Heeft u na al die jaren nog steeds niet door dat het precies omgekeerd is, namelijk dat de hoofddoek het begin is van de sharia, het begin van het schenden van ALLE mensenrechten waar in het Westen ooit zo voor gestreden is? Dat de hoofddoek een belemmering is voor de rekkelijke of seculiere moslimse vrouwen die wél willen meedoen en/of integreren? Lees eens wat Atatürk heeft moeten doorvoeren om beschaving te brengen in de Turkse samenleving. Waren dat ook "debiele ideeën"? www.allaboutturkey.com/reform.htm

ben kokhals | 29-01-15 | 13:02

@De Libertariër | 29-01-15 | 12:34

Nu weet ik niet meer precies waar ik moet beginnen. Laten we beginnen bij het justitieel apparaat volgens de libertarier, dat is een staats gedreven apparaat wat particulier gefinancierd dient te worden... over onhaalbaar gesproken. Dan kom ik terug op mijn vraag welke partij ik dan wel op moet stemmen? Libertarisch heeft totaal geen momentum en heeft ook geen oplossingen voor de problemen die ik zie. Verder zou U als libertarier (waarvan ik steeds meer het idee begin te krijgen dat u dat NIET bent) niet positief kunnen staan tov religie.

Bac | 29-01-15 | 12:51

"Mensen die daadwerkelijk overtuigd zijn dat wanneer Wilders "aan de macht komt", alles goed en blank zal komen."

Ik denk, Quid, dat er maar weinig mensen zijn die naar een etnisch gezuiverd land streven, en om die reden PVV stemmen.

Ik denk wel dat er heel veel mensen zijn die van PVV-stemmers denken dat ze naar een etnisch gezuiverd land streven. Vanwege de manier waarop onze media het beeld van de PVV vertekent.

Als je zegt dat de PVV domme, kortzichtige dingen roept die vooral goed vallen in de onderbuik, maar totaal niet reëel zijn, prima, dat vind ik ook.

Maar kap toch eens met die ongefundeerde beschuldigingen van racisme, want dat slaat gewoon helemaal nergens op.

Russells Teapot | 29-01-15 | 12:38

@The Challenger 12:34.
.
Ik zal uw Gordiaanse denkknoop vanavond even ontwarren, goed? Nu naar een afspraak.

De Libertariër | 29-01-15 | 12:37

@Bac 12:26
.
Nou nee. Een rechtenschender kan geen verdediger van recht zijn, dus dat is nou precies niet waar libertariers in geloven...
.
Private ordehandhavingsdiensten en defensie is waar libertariers in geloven.

De Libertariër | 29-01-15 | 12:34

De Libertariër | 29-01-15 | 12:17

De almacht van de Staat. Je zegt het zelf al. Dus Wilders wil de politie en het leger inzetten om alle mensen met een kleurtje of een bepaald geloof uit te zetten.
Vertel me dan eens waar de PVV of Wilders dat doet of toe oproept of waar dat een partijstandpunt is.

Het lijkt me juist dat de PVV strijd tegen een fascistoïde ideologie dat de islam heet. Maar iemand als jij zal toch nooit het verband kunnen leggen tussen de aanslagen in Nigeria, Kenia, New York, Madrid, Londen, Moskou, Amsterdam, China en al die andere plaatsen, en de islam.

De koran is nog hatelijker dan Mein Kampf, in moskeeën wordt haat gepredikt. Het lijkt me niet meer dan logisch die verboden. Sektes en sektarisch geweldmoet je gewoon verbieden. Of komen die alleen voor in westerse culturen?

Ik heb hier toch niet met Niek Holtzappel te maken?

The_Challenger | 29-01-15 | 12:34

Goeie zaak. Het hoofddoekverbod is een van de meest debiele ideeën die Wilders ooit heeft geopperd, en één van de meest vrijheidshatende. Misschien begint eindelijk het besef door te dringen dat het ook mogelijk is om een alternatief te bieden voor de gevestigde politiek zónder gelijk in inhoudsloos geschreeuw en zinloze symboolpolitiek te vervallen.

Russells Teapot | 29-01-15 | 12:33

The Challenger 12:12
.
Nee, de geweldscomponent is het laatste puzzelstukje om de PVV als volwaardig fascistisch te kunnen betitelen. Om die reden noem ik de PVV dan ook fascistoide en niet fascistisch. U vraagt mij om 1 voorbeeld en ik vraag mij werkelijk af waarom... Kunt u dat nou echt niet zelf verzinnen of bent u bang om te kijken? Of het nu gaat om de doorlopende verheerlijking van de natiestaat, het doorlopend scheppen van vijandbeelden, de obsessie met de nationale veiligheid, de obsessie voor misdaad en straf, de minachtin voor intellectuelen en kunstzinnigen, een blik is maar genoeg.
.
Nee, de 15 punten gingen over overeenkomsten die alle(!!) partijen hebben. Niet over individualusme vs collectivisme. Heeft u uberhaupt wel gelezen wat er stond?
.
Verder stemt u maar vooral wat u wenst... Als u zo graag een strop om uw nek wil hebben, dan is er binnen de Staat der Nederlanden altijd wel iemand te vinden die deze maar wat graag om uw nek bevestigt en aantrekt.... Enkel massaal niet stemmen zal ooit iets veranderen.

De Libertariër | 29-01-15 | 12:31

De Libertariër | 29-01-15 | 12:17
oplossingen... Kopvoddentaxen
.
Dat is nou net het punt in het artikel waar de PVV aangeeft het rustiger aan te willen doen.

bodemloos | 29-01-15 | 12:28

@De Libertariër | 29-01-15 | 12:17

Libertariërs geloven in dat de staat er enkel zou moeten zijn voor de taken die de burger niet zelf kan. Op zich niet een verkeerd idee. Een van die taken is beveiliging van het volk dmv het geweldsmonopolie. Als dit land dan wordt aangevallen door een religie dient het haar bevolking te beschermen. Toch?

Bac | 29-01-15 | 12:26

Brabant hier 12:08
.
Nee, iemand is niet een fascist omdat hij tegen IS is of het invoeren van de Sharia. Neen. Iemand is fascist wanneer hij de almacht van de Staat jegens individuen wil inzetten op basis van religie of afkomst. En laat dat nu exact zijn wat de PVV wil....
.
Het is niet de visie die de PVV fascistoide maakt. Het zijn haar voorgestelde oplossingen... Kopvoddentaxen, Koran verboden, een verbod op moskeeën etc etc...
.
Hoe ingewikkeld is dit?
.
Ik een PVDA'er?? LOL! Kennelijk begrijpt u het fascisme noch het libertarisme... Mijn suggestie: Stop met hullie-hunnie denken.
.

De Libertariër | 29-01-15 | 12:17

Prof. D.A.H. Vintik | 29-01-15 | 11:40

Zag ook niks anders van hem. Bedankt voor de tip.

The_Challenger | 29-01-15 | 12:16

De Libertariër | 29-01-15 | 11:41

Noem eens 1 voorbeeld dan? En is dat stuk geweld wat je beschrijft juist niet de voorwaarde om fascistoïde te zijn? Waar is dat geweld? Vertel me het eens. Fascisme is je politieke mening met geweld aan anderen opdringen. Van opdringen is zelfs geen sprake.

Die 15 punten gingen over het links rechts verhaal. Collectivisme en Individualiteit. Kwam het hele PVV
verhaal niet naar voren, sterker nog, het is niet eens genoemd. Dus het is Bakitoïaans om dit als argument te noemen.

De PVV staat tot 18 Maart op het randje van buitenspel omdat de verdediging van de socialistische heilstaat aan matchfixing doet. Na die datum is het politieke voetbalveld van andere afmetingen.
Die partijen die je noemt zijn afhankelijk van de banencarrousel die de EU heilstaat met zich meeneemt. Ze zullen maar eens voor hun fouten uit moeten komen. Das pijnlijk als je werelddeel half kapot hebt gemaakt door stompzinnige utopische ideeën.

Het zal jaren duren voordat er iets te realiseren valt. Dat is de oorzaak van de nationale baantjescarrousel. Vertel mij nu eens waarom 1 bepaalde partij de burgemeesters moeten leveren in 80% van de grote steden. Het gezwel wat socialisme heet zit in alle lagen verborgen. Van basisschool tot vereniging, van waterschap tot EU.

Dromen doe ik zeker niet. PVV is momenteel het enige wat er te stemmen valt. Die partij komt als enige op voor de grootste groep mensen in dit land. De geest is bij al sinds de jaren 90 uit de fles. Minder EU minder islam en een betere zorg is waar ik voor ga.

The_Challenger | 29-01-15 | 12:12

De Libertariër | 29-01-15 | 11:41
Dus als je tegen het afhakken van de hoofden bent van vrouwen op straat in Saudi-Arabië dan ben je ene fascist?
.
Dus je moet maar goedvinden dat hier de sharia wordt ingevoerd en onze rechtstaat wordt opgeheven anders ben je ene fascist?
.
Dus als je per ongeluk een keer een vent hebt gezoend op zijn wang wordt je opgehangen op straat anders ben je een fascist?
.
Volgens mij heb jij close relations met de top van de PvdA om bij GeenStijl te gaan zitten juinen. Ik wil maar één ding, dat de PvdA binnenkort een museumstuk wordt voor schoolklassen om te leren hoe Nederland bijna kapot werd gemaakt. Mijn vader zal nog in zijn graf omwentelen van plezier als dit gebeurt.
.
Voordat je tegen mij gaat schelden, ik ben opgegroeid in Amerika waar alles gemengd is, javaans, hindoestaans, libanees, chinees, hernhutter, frans, afrikaan, italiaan, engels, spanjaard. Ik kan je één ding zeggen, alles gaat daar prima en wel volgens de Westerse cultuur, scheiding kerk en staat, rechtstaat, vrijheid van godsdienst, heaumeau zelfde rechten enz. Het kan dus wel, alleen zie jij het nog niet. De sefardische en askenazische joden hebben meer mot met elkaar gehad dan de rest, zie hun twee aparte synagogen in Amsterdam.

Brabant hier | 29-01-15 | 12:08

@Boer Kini | 29-01-15 | 11:46 "Ik ken ook veel academici die PVV stemmen. Dat doen ze niet omdat ze zoveel van die partij houden, dat doen ze omdat ze bij God niet meer weten waar ze nou op moeten stemmen."
.
Inderdaad. Ik ken ook mensen die de PVV vooral steunen vanwege de financiële paragraaf. Omdat de PVV het subsidiecircuit wil aanpakken, de corrumprende overheids-strooppot (PO, OSW, enz.) en draaideurjustitie, in plaats van de productieve burgers en de mensen die geen kant op kunnen een loer te draaien en te plunderen, zoals de rest dat altijd doet. Die PVV sympathisanten zien het gevaar van de islamisering wel, maar als uitvloeisel van de destructieve overheid en de éénpartij-staat.

ben kokhals | 29-01-15 | 12:03

-weggejorist-

brandsmurf | 29-01-15 | 11:58

-weggejorist-

brandsmurf | 29-01-15 | 11:58

-weggejorist-

brandsmurf | 29-01-15 | 11:58

-weggejorist-

brandsmurf | 29-01-15 | 11:58

-weggejorist-

brandsmurf | 29-01-15 | 11:57

De wereld is gek. Knettergek. De idiotie die voortkomt uit Godsdienstvrijheid mag onbeschaamd alle andere gronbeginselen van de vrije democratische rechtstaat aan z'n laars lappen. Dit onder goedkeurend oog van het establishment. Waar is onze Bastille?

Coyote | 29-01-15 | 11:56

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:17
Doet het pijn?
:-)

anti-fatwa | 29-01-15 | 11:52

Zure Sigaar | 29-01-15 | 11:35

Water bij de wijn doen om iets te kunnen realiseren heeft niets te maken met bij politiek establishment horen. Politiek establishment kijkt vooral weg inzake islam en EU. Ook klit het samen om alle moties van de PVV af te keuren al zijn ze het er eigenlijk grondig mee eens. Ook loop het vooraan in optochten om daarna de vooraf gedrukte aangiftes tegen minder minder weer in goede banen te leiden. Het nu de bedoeling dat jullie zure mensen van het politiek establishment een beetje suiker bij het azijn gooien. Voor 1 keer, en dat zal de eerste keer worden, de dingen benoemen zoals ze zijn en niet horende doof en ziende blind blijven om de grootste fail sinds 1945 maar in stand te houden. De problemen worden steeds groter en je denkt toch niet dat voortzetting van dezelfde appeasepolitiek van de laatste 40 jaar daar enige verbetering in zal brengen? Daar wil je toch niet bij horen als weldenkend mens.

The_Challenger | 29-01-15 | 11:48

@Boer Kini | 29-01-15 | 11:46

Zou leuk wezen maar we zijn het schoothondje van juist die geallieerde en die zullen hun nieuwe kannonenvleesch niet snel opgeven.

Bac | 29-01-15 | 11:48

@Igor
Heb ik ook maar van iemand overgenomen die dat eens tegen me zei. :)
Tsja, ik stem denk ik ook maar op die blonde relschopper, de enige in den haag met ballen en omtzicht heeft een religieuze kink in den kabel die valt af. Mzl.

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:48

De Libertariër | 29-01-15 | 11:41
Toch zal in de eerste kamer meer invloed uitgeoefend kunnen worden dan met jouw stemloze advies.

bodemloos | 29-01-15 | 11:46

ben kokhals | 29-01-15 | 11:37
Ik ken ook veel academici die PVV stemmen. Dat doen ze niet omdat ze zoveel van die partij houden, dat doen ze omdat ze bij God niet meer weten waar ze nou op moeten stemmen. Vrijwel alle partijen in de TK zijn hulpstukken van de EU en willen zowel Brussel en Frankfurt in alle standen bevredigen. Geen enkele partij durft de islamproblematiek expliciet te benoemen. Geen enkele politicus komt op TV om in een vlammend betoog het lot van de joden (opnieuw! opnieuw!) aan te kaarten en heldere taal jegens de daders te uiten. Europa is een continent van laffe ruggegraatloze wegkijkers en Brussel-bevredigers, een continent dat langzaam aan het wegrotten is in peilloos diep zwart gat: een volgende keer moeten de Geallieerden van WOII, Europa gewoon maar links (!) laten liggen - het wordt nooit meer wat, Europa heeft zijn kruit verschoten.

Boer Kini | 29-01-15 | 11:46

@De Libertariër | 29-01-15 | 11:41

Een woord:"syriza"

Bac | 29-01-15 | 11:44

@The Challenger 11:26
.
Wat valt er in godsnaam te verklaren aan mijn uitspraak van fascistoide partij...?? Pak iedere definitie van fascisme er maar bij en u zult zien dat het de PVV enkel en alleen (nog) een geweldscomponent mist of als volwaardig fascistisch te worden bestempeld.
.
U vraagt me eveneens nog een punt te noemen die de PVV overheen heeft met de rest... Verbazingwekkend, aangezien ik u er gisteren welgeteld 15 (!!) heb gegeven...
.
De oplossingen van Wilders zijn om zoveel redenen niet realiseerbaar dat ik niet weet waar ik moet beginnen... Ten eerste staat Wilders politiek compleet buutenspel. Ten tweede is er niet 1 andere partij die uit de EU wil of Islam wil tegenwerken. Dus zelfs al zou er een partij willen samenwerken, dan mag hij die hoofdpunten direct inleveren.
.
De enige manier waarop de PVV ook maar 1 punt kan realiseren, is een absolute meerderheid in de Eerste en Tweede kamer en dit over minimaal twee kabinetsperiodes.
.
Zit niet te dromen jongen. Eet je pizza...

De Libertariër | 29-01-15 | 11:41

eisen van de religies over hun standpunten,moeten dan wel in de pas lopen met de wetgeving,een punt van aandacht.
het ontkerkelijken zet zich door,een bewustwording,het heelal wordt in kaart gebracht en ze hebben de hemel nog niet gevonden.
het moslim geloof is helemaal van de zotte,
en botst met het recht systeem
met de illegalen hebben we een toenemende import van 10% moskee gangers van de bevolking
de toegevoegde waarde is er niet.
begrip voor de nederlander hebben ze ook niet
ze zijn op het overname pad,en willen het liefst hun koran wetten invoeren.
de politiek behalve wilders staat op de zijlijn
de vuist van wilders wordt als maar groter.
buiten de grenzen begint het ook steeds meer te morren het is een realiteit die toeneemt

soledad | 29-01-15 | 11:40

@The_Challenger | 29-01-15 | 11:05
search-geenstijl.thruhere.net/#istawa%...

Het is een reaguurbot, heeft nog nooit op iemand gereageerd. Enige wat je kunt doen is necrosis om hulp vragen en op z'n [!]-knopje te rammen.

Prof. D.A.H. Vintik | 29-01-15 | 11:40

@ De Libertarier 11:32
He he.... eindelijk een helder geluid waar ik volledig mee in kan stemmen.

Repolsnoteb | 29-01-15 | 11:40

@De Libertariër | 29-01-15 | 11:32

Ja echt ik ga een bio commune maken op me balkon. Voor iemand die afvalt op gebrek aan oplossingen van een ander had ik toch meer verwacht.

Serieus je "oplossing" klinkt leuk en heb zat ideeën maar zolang ik geen grond bezit is die perma cultuur om me eigen hutje een onhaalbare utopie.

Bac | 29-01-15 | 11:38

@AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:14 "@JIP! De meeste pvv stemmers zijn ex pvda'ers…en dan gaan ze uit angst pvv stemmen met hun reptielenbrein."
.
Nee hoor, de PVV'ers zijn over het algemeen realisten in plaats van utopisten. Die gaan ook niet de hele dag PvdA'ers uitmaken voor analfabeten (hoewel dat aardig klopt:) want daar schiet je niks mee op. U noemt het reptielenbrein, intelligente oplettende mensen noemen dat gezond verstand.

ben kokhals | 29-01-15 | 11:37

Na de eerste 3 zinnen wist ik al dat dit een Quid topic was.

KoninginWildemina* | 29-01-15 | 11:36

Tsjonge, niet alleen de PVV blijkt gewoon uit draaikonten te bestaan als het ze zo uitkomt. Zoals eigenlijk alle politieke partijen. Maar ook de PVV-adepten weten ineens niet hoe hard ze moeten roepen om te verklaren waarom hun geliefde beweging gewoon tot het politieke establishment behoort. Kunnen we binnenkort de eerste hoofddoekdraagster naast GBL op het podium verwachten?

Zure Sigaar | 29-01-15 | 11:35

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:14
Haha, heerlijk! Mooie afsluiter ook.

Igor Putkin | 29-01-15 | 11:35

@Bac 11:24
.
Wat dacht u van eens back to basic gaan. In plaats van u af te vragen waarop u stemt, eens in de eerste plaats afvragen waarom u uberhaupt zal stemmen?? Stemmen is namelijk primair instemmen met het onderdaanschap van de Staat der Nederlanden EN iedere uitkomst van een democratisch verkiezingsproces. Een stem op Wilders is eveneens een stem op Samsom.
.
Stop met stemmen! Hou op met onderdaan te zijn.
.
Europa is trouwens een continent. U bedoelt de EU...

De Libertariër | 29-01-15 | 11:32

Mensen...
Quid is gewoon de zoveelste linkse wegkijkert. Alleen dan verpakt in rebels roze jasje. That's it.

gaffelbaard | 29-01-15 | 11:31

JIP! | 29-01-15 | 11:09
Ja, en nu kunnen normale vrouwen geen hoofddoek meer dragen, want dat denkt iedereen dat ze een moslimse zijn, en dus kijken veel autochtonen ze zeer onwelgevallig aan, en worden ze vriendelijk gegroet door moslimse vrouwen, vooral de jongeren. (Dat hebben we een tijdje geleden hobbymatig uitgetest). Lijkt me mooi onderwerpje voor GS-tv.
En een ander verschil tussen de hoofddoek toen en nu is, dat het behalve tegen de koude oren was om het haar in model te houden in de tijd tot plm 1976 toen de shampoos e.d. sterk verbeterden. Verder was de hoofddoek net als de zonnebril een mode-artikel, die af ging als de vrouw op straat een bekende tegen kwam en een praatje maakte, en die ook altijd af ging in winkels, theaters en scholen.

Ci Ty33 | 29-01-15 | 11:28

MMunchie | 29-01-15 | 11:18
Ik zal je gebabbel op D66-nivo even wat aanpassen:
"Mooi gepraat maar IK zegt toch wel echt iets anders. Maar wanneer het ook maar een beetje anti-QUID lijk ben ik natuurlijk gelijk een idioot die het gevaar van WILDERS niet erkent. Ook ik erken dat Wilders niet de vaderlandse redder is. Maar ik merk terecht op dat je je beter op meer existentiële zaken kunt focussen."
.
Zoals genitale verminking. Zo goed?

Boer Kini | 29-01-15 | 11:27

De Libertariër | 29-01-15 | 11:13

Fascistoïde? Verklaar je eens nader. En noem ook eens 1 punt van die andere opzichten.

65 was een hoofdpunt maar zoals elke partij in een (gedoog)coalitie moet je water bij de wijn doen. En hij heeft toch de stekker eruit getrokken toen er een akkoord moest komen waarbij de leeftijd nog verder werd opgerekt?

Hoezo zijn de oplossingen niet realiseerbaar? Dat jij ze niet leuk vindt willen niet zeggen dat ze niet uit te voeren zijn.

De zogenaamde rasparasiet heeft toch echt gewerkt als assistent van de vvd fractie. Assistenten zijn zo ongeveer de enige die werken daar. Of denk je dat Allahxander Pechvogel dat marxistische terroristenstatistiek helemaal zelf uit de kerkers van het internet heeft gehaald. Die zat ondertussen te parasiteren op een fles whisky van de staat der Nederlanden

The_Challenger | 29-01-15 | 11:26

@De Libertariër | 29-01-15 | 11:13

Heel leuk en aardig je reaguursel. Waar moet ik dan op stemmen? Libertarisch met een hele zetel is een weggooide stem. En zoals Geert al eens zij de verkiezingen draaien maar om één ding, Europa.

Bac | 29-01-15 | 11:24

@Duifmans | 29-01-15 | 10:25 "Vind het wel verstandig van de PVV. Het standpunt verandert niet, dus er wordt niet gedraaid, maar het geeft wel meer kans om mee te regeren."
.
Zo dacht ik het ook. Bij "first things first" gaat het eerder om het corrupte subisiecircuit aan te pakken, de met pocos doorweekte instituties en de destructieve Brusselse uitbuiters. Die hoofddoeken komen later wel. Zie ook in Griekeland, waar twee partijen die volgens de MSM elkaars tegenpolen zouden moeten zijn ('links versus rechts' flauwekul) de handen ineen hebben geslagen om de banksters en Brusselse neocons de duimschroeven aan te draaien. Daar heeft men in Den Haag vast slapeloze nachten van gekregen. Want stel je voor zeg.

ben kokhals | 29-01-15 | 11:24

@Quid, je weet me te duiden, ik ben van de groep mensen die in een welhaast religieuze aanbidding knielt voor de PVV als enige Hoop voor Nederland. Maar alleen blank is voor mij fout, zo heterogeen als de USA kan ook prima. Daar ben ik opgegroeid en kijk mij nou. Prima mensen daar in alle kleuren. Het kan wel. Wie binnenkomt doet gelofte, scheiding kerk en staat ok, heaumeau ok, Rome doneert geen geld aan katholieke kerk, Mekka doneert geen geld aan islamitische moskee.
.
Een religie die andere religiën en Charlie Hebdo kapotdeaud wil maken past niet in Nederland. Wie er is hoeft niet weg maar wel Nederlands worden. Waarom niet net als USA, kijk eens hoe moeilijk het daar is om een greencard te krijgen. Duurt jaâaren. Beetje concurrentie en de PvdA doet het al in zijn broek van de PVV. Ze gedragen zich dan net als kleine meisjes doen, Geertje is stout, Geertje past niet in de groep, Geertje moet weg. En iedereen die met Geertje is, praten we niet mee. Dat is de PvdA. Laat ze gauw een museumstuk worden zodat schoolklassen kunnen leren hoe Nederland bijna kapot gemaakt werd.

HebpermabanvanPvdA | 29-01-15 | 11:22

Quid, pfff... je maakt jezelf weer eens belachelijk.

'.. PVV als enige Hoop voor Nederland. Een islam- en/of buitenlandersvrij Nederland, wel te verstaan. ..'

Zucht. Verkiezingen komen er weer aan. En IEDERE KEER als dat gebeurt, kan ik weer hetzelfde verhaal aan dezelfde groep domme mensen houden. Dom? Ja. Omdat iets roepen dat niet klopt, terwijl je zo eenvoudig het kan opzoeken van tevoren, vind ik dom. En Quid hier is geen uitzondering.

Neem nou eens de moeite, voordat je gaat stemmen, om de partijprogramma's van de politieke partijen op te zoeken. Deze hier is die van de PVV pvv.nl/index.php/visie/verkiezingsprog... Nergens staat iets van 'wij willen/eisen een islam en buitenlandervrij NL'. Dat klopt gewoon niet. Nu niet, en eerder www.parlement.com/9291000/d/2010_pvv_v... www.parlement.com/9291000/d/vtk2006_vp... ook al niet. Wel willen ze uitzetting van recidiverende niet-NLse criminelen, criminele antillianen terug naar de antillen enz. Maar PVV en een islam-vrij en buitenlandervrij-NL? Quid, je praat poep.

gaffelbaard | 29-01-15 | 11:22

Word je..

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:18

@ Boer Kini | 29-01-15 | 11:05
Mooi gepraat maar Quid zegt toch wel echt iets anders. Maar wanneer het ook maar een beetje anti Wilders lijkt is hij natuurlijk gelijk een idioot die het gevaar van de Islam niet erkent. Hij merkt terecht op dat Wilders niet de vaderlandse redder is. En hij merkt terecht op waarom de Islam gevaarlijk is. En woorden als "Goebbeliaanse diffamatie-tactiek" gebruiken om aan te tonen dat je verstand van zaken hebt terwijl je door jouw tunnelvisie niet eens meer context kan zien is toch eigenlijk wel echt voor mensen aan de grachtengordel... Waarom zou je woorden gebruiken waarvan je weet dat de meeste lezers ze niet kennen. Je wilt blijkbaar een soort van authoriteit aan jezelf toekennen. Op basis van slechts duur taalgebruik is dit natuurlijk niet goed.
.
En hiernaast, Quid zal samen met alle andere medewerkers van Geenstijl 1 van de eerste zijn om het gevaar dat in de Islam schuilt te erkennen. De schuldvraag heeft hij hier nergens verplaatst.

MMunchie | 29-01-15 | 11:18

Zoek de oplossing.
PVV = Eigen Volk eerst.
PvdA = moslims eerst.
D’66 = EU eerst.
VVD = Ondernemers + rijken eerst.
GL = windmolens eerst.
Dierenpartij = Dierenpoes eerst.
SGP = Jezus eerst
CU = Christus eerst.
50+ = Ouderen eerst
2 Turkenpartij = Turken eerst
SP = Armen eerst.
.
Dan is het toch duidelijk als je in het landsbelang moet kiezen voor wie je kiest !

rechtbank | 29-01-15 | 10:51

G E W E L D I G

Zaniker | 29-01-15 | 11:18

Oeleflaffel | 29-01-15 | 10:53
Ja, die feministen wedden op het verkeerde paard, nl het paard van Troye dat hun vrijheden zal afpakken. Wat kunnen vrouwen toch dom zijn.

Ci Ty33 | 29-01-15 | 11:17

@anti fatwa
Jij haalt slim en intelligent door elkaar. Twee wezenlijk verschillende dingen, doorslaggevend ook.
leer nou eens van dingen om je heen, wordt je slim van en blijf je overeind.

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:17

De islam zal nooit meepolderen in zaken die hun religie en ideologie raken. Moslims wil is wet. Dat Wilders op lokaal niveau poldert inzake hoofddoekjes valt hem niet kwalijk te nemen, want gemeenten en provincie gaan niet over hoofddoekjes. Er bestaan ongetwijfeld PVV-fanatici, maar die vallen in aantal in het niet bij islamfanatici en fellow travellers. Wilders geeft als enige zijn kiezers hoop door zijn waarschuwing tegen de islamisering van ons land. De andere partijen leggen de islamisering geen strobreed in de derde weg.

haidewietska | 29-01-15 | 11:16

@JIP!
De meeste pvv stemmers zijn ex pvda'ers die door hun stemgedrag in het verleden de randvoorwaarden geschapen hebben voor de multicultuur onzin. Nu komt het onheil hun eigen leefomgeving binnen en dan gaan ze uit angst pvv stemmen met hun reptielenbrein. En dan wordt je dus weer genaaid.
Verstand, je kan het niet kopen.

AbleArcher13 | 29-01-15 | 11:14

@James Lastig | 29-01-15 | 10:29
Klinkt mooi. Wellek land is dat?

Driewerf Hoezee | 29-01-15 | 11:14

propper1000 | 29-01-15 | 11:01
En het is ´chicago´ met kleine ´c´. Vrij naar necrosis (met kleine n)

chicago river | 29-01-15 | 11:14

De fascistoide PVV is in dat opzicht (en vele andere opzichten) precies hetzelfde als de rest; Principeloos en schaamteloos opportunistisch.
.
Helder voor de geest staat me ook nog het 'breekpunt' van de AOW op 65 op de verkiezingsavond, waarop Wilders nog geen 16 uur later dit punt alweer inleverde. Het was de inleiding die er toe heeft geleid dat de PVV als gedoogpoedel van VVD-CDA mocht zijn, en daarmee actief meewerkte aan de verdere afbraak van Nederland.
.
Het is ongelofelijk dat iets van 15 procent van de kiezers werkelijk denkt dat deze rasparasiet (geen dag in zijn leven productief geweest) een oplossing voor Nederland kan zijn... Dit waar de man niet 1 (!) realiseerbare oplossing heeft en bovendien politiek totaal buitenspel staat. Geen partij die er mee samen wenst te werken.
.
Het toont maar aan hoe wanhopig (en stupide) een groot deel van de bevolking is....

De Libertariër | 29-01-15 | 11:13

En dan zijn er nog steeds van die geindoctrineerde loonslaven en uitvreters die hun vertrouwen op de overheid stellen. Get alive! Politiek is niets meer dan een valse klucht, een miljarden verslindend smerig poppenspel op kosten van de belastingbetaler, bedoeld om de schijn van democratie overeind te houden, ongeacht welke politieke stroming of kleur. De macht van de dictatuur die schuilt achter 'de poliek' ontgaat de meesten.

Repolsnoteb | 29-01-15 | 11:11

Slimme zet van de PVV. Andere partijen doen doorgaans het tegengestelde van wat de PVV voorstelt. En gaan daarna met de credits aan de haal. Doordacht!

Zupschufter | 29-01-15 | 11:10

Mijn moeder droeg vroeger als Rotterdamse buiten altijd een hoofddoek...
McSnor | 29-01-15 | 11:02

Mijn moeder ook... als het regende en/of waaide, teneinde het kapsel in orde te houden.
Zodra het niet regende en/of waaide droegen onze moeders en oma's ze niet.
Stomme vergelijking dus.

JIP! | 29-01-15 | 11:09

propper1000 | 29-01-15 | 11:01
Loopt Dion Graus in een gemeentehuis paspoorten uit te delen of in openbare ruimtes huwelijken in te zegenen? Nee? Wat was ook alweer de ´functie´ van ´een´ Dion Graus, propper1000? Vraag anders dalijk aan je selfie teachende juf wat een ´ambtenaar´ is. En als je eind van de middagpauze tijd over hebt, vraag naar ´de polletiek´.

chicago river | 29-01-15 | 11:08

Provincies gaan niet over hoofddoeken. Irrelevant standpunt dus.

tipo | 29-01-15 | 11:07

Mijn moeder droeg vroeger als Rotterdamse buiten altijd een hoofddoek...
McSnor | 29-01-15 | 11:02

Droeg je moeder ook een snor??

denoorman | 29-01-15 | 11:06

istawa | 29-01-15 | 10:55

Die lees ik nu al voor de derde keer. Ook nog iets inhoudelijks te melden? Je hebt de humor van een van Muiswinkel. Die heeft ook maar 1 grap.

The_Challenger | 29-01-15 | 11:05

propper1000 | 29-01-15 | 10:36

"Stoethaspel doet zijn naam eer aan."

Als die opmerking nou je uitsmijter was, in plaats van je volledige betoog, wellicht dat je commentaar dan wat hout zou snijden. Eerst maar eens een stok zoeken? Of gewoon zelf gelovig en op je pikje getrapt omdat ik iedere gelovige tot egoïst verklaar?

stoethaspel | 29-01-15 | 11:05

Lui als Johnny Quid zijn er de oorzaak van dat de lol van Geen Stijl er een beetje af gaat.
.
Zijn Goebbeliaanse diffamatie-tactiek, waarbij *alle* religies gelijk worden geschakeld en zodat bijv. ook de grondleggers van de Voedselbank (een christelijk echtpaar dat begon in hun achtertuin), gelijk worden gesteld met IS-moordenaars. Schandalige zaak: de toenemende onveiligheid door de islam (niet door Bible-belt bewoners, die hoogstens, eh, apart zijn) is een hoogst ernstige zaak, die zich niet leent voor wegkijkerige atheistische stokpaardjes op D66-nivo.
.
Het is simpel: 1) de islam is een concrete dreiging op mondiaal nivo; zelfs de Chinezen slaan alarm. 2) Wilders probeert daar op zijn eigen, soms inefficiente manier iets aan te doen. Niet Wilders is hier de schurk, Quid, dat is de islam. Niet de blanke Wilders zit joden achterna, dat zijn moslims! We hebben het hier over een existentiele dreiging - opnieuw! - voor de joden, zodanig, dat vorig jaar alleen al in Frankrijk in 2014 7000(!) joden dat land zijn ontvlucht. Dát zijn de echte existentiële issues, Quid, schrijf dáár liever over!
.
En hou op met je modieuze blankenhaat. Dat is iets voor de dégenerés langs de grachtengordels.

Boer Kini | 29-01-15 | 11:05

Grappig dat hierboven vaak wordt gesteld dat Wilders 'draait', terwijl ze vermoedelijk heul vaak op, de draaipartij bij uitstek, de PvdA hebben gestemd.

JIP! | 29-01-15 | 11:04

Troef | 29-01-15 | 10:52

Johnny reflecteert een beetje...

JIP! | 29-01-15 | 11:03

Ja, deze laatste strohalm partij gaat zoals verwacht mainstream meeheulen met de rest van het pluche om het volk te laten doen wat ze willen. Pvv adepten wederom in het pak genaaid door een gebrek aan voordpellend vermogen, of gewoon stupiditeit. LOL!!
AbleArcher13 | 29-01-15 | 10:57
-
Nee het is natuurlijk pas echt uitgesproken slim als je iets in nederland wil veranderen,dat je dan op de gevestigde partijen stemt!
Ja dan ben je pas intelligent!

anti-fatwa | 29-01-15 | 11:02

Mijn moeder droeg vroeger als Rotterdamse buiten altijd een hoofddoek...

McSnor | 29-01-15 | 11:02

chicago river | 29-01-15 | 10:58
PVV oprichter Dion Graus onlangs nog gezien met een prominent kruis op de borst. Wat gaan we hiermee doen , Chicago river?

propper1000 | 29-01-15 | 11:01

De PVV schrapt het in NL omdat het vanuit Europese wetgeving zal neerdalen. Geen punt. Next.

Handsomeboy | 29-01-15 | 11:01

bisbisbis | 29-01-15 | 10:33

Historisch verwarden? Het is dat de onderhandelingen met de SDAP waren misgelopen. Daarna hebben die stinkmoffen voor de NSB gekozen. Ook de VARA, je weet wel PVDA spreekbuis, heeft zich gelijk aangesloten bij die vieze stinkhonden.

nl.wikipedia.org/wiki/VARA

The_Challenger | 29-01-15 | 11:00

-weggejorist-

aanpact | 29-01-15 | 10:59

knerf | 29-01-15 | 10:54
dag knerf.

propper1000 | 29-01-15 | 10:58

.. maar goed. Daarom ook PVV. De rest heeft het te druk met onze inboedel weggeven aan Europa - en aan iedere ISIS strijder die met vroeg-pensioen neerstrijkt in onze talrijke AZC's.

Niet omdat de PVV "oplossingen" kan veroorzaken, daarvoor zit de gevestigde macht veel te diep ingegraven in de ambtenarij onderwijs media zorgsector zieligheidsindustrie goede doelen stichtingen semi-overheid enzovoort.
Gewoon, omdat de PVV in ieder geval niet de problemen in stand wil houden uit eigen belang.

Jan Passant mk2 | 29-01-15 | 10:58

hoe rechtser hoe sneu-er.
istawa | 29-01-15 | 10:55
-
Verbluffend goed argument!

anti-fatwa | 29-01-15 | 10:58

rechtbank | 29-01-15 | 10:51
Definieer eens "eigen volk eerst".

propper1000 | 29-01-15 | 10:58

Adversary | 29-01-15 | 10:43
Puberaal roeptoeteren heeft niets te maken met toestemmen of afkeuren ambtenaren hoofddoek. Quatsch.

Slechte zaak dit. Als ambtenaar in communicatie met burgers laat je je doek maar even in je tas. Doe hem om op de plee in je pauze, is Allah misschien net iets minder ´geschoffeerd´. Geldt net zo goed voor grote hangKruizen om de nek, keppels op de kop, of een hanekam. Gewoon basic standaard onwenselijk gedrag. Wil je dit niet, past de baan je niet. Maar zit je ergens weggestopt in gebouw F, driehoog, achter een PC met headset, maakt het geen zak uit wat voor tierelantijnen je draagt.
Basisschool vrouwelijke selfie teachers: Ga kinderen leren hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Niet dat ik hoop heb dat het ooit nog ´echt´ lekker gaat lopen in EUR. Het is over twaalven. Zonde.

chicago river | 29-01-15 | 10:58

Ja hoor. Daar gaan we weer. Verkiezingen komen er aan. PVV staat met stip op 1. Dus: Anne Frank, Racisme, Fascisme, Kopvoddentax. En natuurlijk onze nieuwe "Obama" adepten: Timmermans (wat spreekt-ie toch zo mooi de talen), Aboutaleb (wat spreekt-ie toch goed Frans) en Asscher (wat is-ie toch verstandig). Eens zien hoe wij de komende weken worden gehersenspoeld.

Kamervraag | 29-01-15 | 10:57

Stap 1: Maak partij programma
Stap 2: Voeg populistisch onzin toe
Stap 3: Ruil onzin en regeer

Bac | 29-01-15 | 10:57

Ja, deze laatste strohalm partij gaat zoals verwacht mainstream meeheulen met de rest van het pluche om het volk te laten doen wat ze willen. Pvv adepten wederom in het pak genaaid door een gebrek aan voordpellend vermogen, of gewoon stupiditeit. LOL!!

AbleArcher13 | 29-01-15 | 10:57

rechtbank | 29-01-15 | 10:51
Schrap bij vvd ook de ondernemers maar,de vvd is er echt alleen voor de rijken,ondernemers maken ze ook graag kapot.
Lachend uiteraard.

anti-fatwa | 29-01-15 | 10:57

Nou nou nou, Quid ziet een punt bij de PVV. Heb Quid niet gehoord over alle andere punten die de regeringspartijen hebben laten vallen; handen af van hypotheekrente-aftrek, 1000,- die we zouden krijgen, geen geld meer naar Griekenland enz enz. Nu wordt de PVV iets meer gematigd en staat de wereld van Quid op de kop om zijn gelijk te halen.... geval van splinter-balk

sallandstrots | 29-01-15 | 10:56

Wie hoofddoekjes een religieus symbool noemt heeft duidelijk niet opgelet dat hoofddoekjes pas zo'n 15 jaar ons straatbeeld domineren. Sinds Fortuyn inderdaad. Geloof heeft hier niets mee van doen en met de vaak hoerige kleding die ze verder dragen is vroomheid ook ver te zoeken. Het is een teken van verzet (tegen de westerse waarden), een bendeteken, een uniform van hetzelfde leger waartoe ISIS behoort.

Pierre Tombal | 29-01-15 | 10:55

De hoofddoek ervaar ik als het dragen van een swastica symbool. Minstens zo opdringerig.

bodemloos | 29-01-15 | 10:55

hoe rechtser hoe sneu-er.

istawa | 29-01-15 | 10:55

Ik reageer niet meer op Quid en verlaat dit topic...

knerf | 29-01-15 | 10:54

@Ci Ty33 | 29-01-15 | 10:47
En dat ik als man een primitieve holbewoner ben die vrouwen waarvan ik de haren, enkels of onderarmen kan zien direct wil verkrachten. Vandaar dat feministisch Nederland wegloopt met de hoofddoek.

Oeleflaffel | 29-01-15 | 10:53

De gevestigde partijen zullen nu wel iets anders verzinnen om de PVV uit te sluiten. Het moge wel duidelijk zijn dat als de PVV WEL in een coalitie komt, de treinen niet naar het Oosten zullen gaan rijden;) Iets wat de extreem linkse kant van het spectrum ons graag doet laten geloven.
Obainmarie | 29-01-15 | 10:45
-
Ja precies.,ik erger me kapot aan dat soort hersendode opmerkingen.En het zijn niet alleen de extreem linksen hoor die met zon achterlijk verhaal komen.De meeste mensen praten maar wat na.

anti-fatwa | 29-01-15 | 10:53

@ Johnny
Maar ìk heb nog nooit een PVV-er gehoord die beweerde dat wanneer Wilders "aan de macht komt", alles goed en blank zal komen.

Troef | 29-01-15 | 10:52

@Adversary | 29-01-15 | 10:43
Zoek de oplossing.
PVV = Eigen Volk eerst.
PvdA = moslims eerst.
D’66 = EU eerst.
VVD = Ondernemers + rijken eerst.
GL = windmolens eerst.
Dierenpartij = Dierenpoes eerst.
SGP = Jezus eerst
CU = Christus eerst.
50+ = Ouderen eerst
2 Turkenpartij = Turken eerst
SP = Armen eerst.
.
Dan is het toch duidelijk als je in het landsbelang moet kiezen voor wie je kiest !

rechtbank | 29-01-15 | 10:51

Typisch weer zo'n Quid-artikel. Als de PVV vast zou houden aan al hun standpunten en daardoor niet zou kunnen meeregeren, dan was het voor Quidje ook weer niet goed. PVV blijft achter haar standpunten staan, maar geeft ruimte aan eventuele coalitiepartijen om toch samen te kunnen gaan regeren en van dit soort zaken geen breekpunten te gaan maken. Dat kan ik alleen maar toejuichen!

IkHebGeenProbleem | 29-01-15 | 10:49

Naast clowns heeft het circus dat PVV heet dus ook acrobaten die kunnen spinnen als een tolletje.Goh,nee, dat had ik niet verwacht van het wereldcircus met ringmeester Greet.

miko | 29-01-15 | 10:48

Die hoofddoek is een spandoek waarop staat dat vrouwen de minderen zijn van de man, dat homo's geen recht hebben om te leven, en dat Joden en Christenen een minderwaardig soort volk zijn vergelijkbaar met honden en varkens.

Ci Ty33 | 29-01-15 | 10:47

Dat kon wel eens het einden van de PVV inluiden, want hun kiezers zijn tegen alle uitwassen van de Islam. Wat maakt de PVV dan nog anders?, dan al die andere wegkijk en volksverneuker Partijen.

Snowy2000 | 29-01-15 | 10:46

JIP! | 29-01-15 | 10:38
off topic?
propper1000 | 29-01-15 | 10:39

Not at all. Not convenient?

JIP! | 29-01-15 | 10:46

Zodra het slecht gaat in de peilingen met Wilders probeert de media nog even gauw na te trappen, in de hoop dat Wilders volledig verdwijnt. Nee Wilders zou absoluut niet zijn zoals alle andere politici, want dat zijn pas beschaafde mensen! Nou man, echt hoor, de lieden van VVD, PvdA, D66, CDA, GL, stuk voor stuk betrouwbaar. Alhoewel dat al tig malen bewezen is niet zo te zijn, zien we hier de partijdigheid van de media. Bijvoorbeeld Jos van Rey, bij de laatste berichtgevingen op het nieuws wordt er NIMMER nooit vermeldt dat het om een VVD'er gaat. De hele VVD wordt dus de handen boven het hoofd gehouden door de media. En ja, het klinkt cliche, maar mocht dit gaan om een corrupte PVV'er, dan werd het breed uitgemeten dat dit een PVV kwestie zou zijn, en dat het LPF praktijken zijn etc. Dat is toch meten met twee maten? Enfin, nu Wilders hoog in de peilingen staat is het zaak voor de media om aan te tonen dat Wilders eigenlijk exact zoals alle andere politici is, want hij zit al in de kamer en hij verandert wel eens wat aan zijn partijprogramma (wat elke andere partij zo'n beetje maandelijks doet, en Wilders zeer beperkt misschien 1x per jaar). Maar reden genoeg voor de media om dit breed uit te meten. Het is jammer dat deze partijdigheid bestaat. Ik zou graag onafhankelijke pers zien, die objectief nieuws verslaat, ipv dit politiek gekleurde gedoe.

Old_Spice | 29-01-15 | 10:46

Ze eisen maar een broek vol m.b.t.respect voor hun standpunten en heilige huisjes.
Als wij die heilige huisjes bespottelijk vinden en de manier waarop op gebrek aan respect wordt gereageerd crimineel, zullen ze toch moeten inbinden.

Ook gereformeerden klagen nog al eens over schimpscheuten uit de vrijzinniger hoek, maar zolang ze nog niet met een kalashnikov voor je giechel staan te zwaaien wanneer je in het openbaar een flinke vloek voor je uit knettert valt het nogal mee.

mallekater | 29-01-15 | 10:45

De gevestigde partijen zullen nu wel iets anders verzinnen om de PVV uit te sluiten. Het moge wel duidelijk zijn dat als de PVV WEL in een coalitie komt, de treinen niet naar het Oosten zullen gaan rijden;) Iets wat de extreem linkse kant van het spectrum ons graag doet laten geloven.

Obainmarie | 29-01-15 | 10:45

lanexx | 29-01-15 | 10:37

Dat denk ik niet. Het overgrote deel van dit volk wil helemaal geen hoofddoeken. Die denken nog steeds dat de moslims nog een periode van verlichting moeten doorstaan en dan passen de moslims zich wel aan, zo denken en hopen zij. Dat overgrote deel leeft nog met het idee van een maakbare multiculturele samenleving. Helaas.

rooie vogel | 29-01-15 | 10:45

Zo, de aanslagen in Parijs liggen al weer een tijdje achter ons zie ik? Kwit gaat weer vol op het anti-Wilders orgel.

funkyd | 29-01-15 | 10:44

Ik vind dit alleen maar goed. Met puberaal roeptoeteren bereikt de PVV niets, en begint het steeds meer op een circusact te lijken dan op een serieuze politieke partij. JUIST na de aanslag op CH had de PVV zich moeten profileren als volwassen, serieuze partij die problemen benoemt en oplossingen aandraagt. Dat is wat mensen willen zien, niet een partij die bij voorbaat kansloos is.

Adversary | 29-01-15 | 10:43

Boer Kini | 29-01-15 | 10:35

Spijker, kop en rrraak.

Onslaught Reborn | 29-01-15 | 10:43

JIP! | 29-01-15 | 10:38
off topic?

propper1000 | 29-01-15 | 10:39

Van iemand die zichzelf geheel vrijwillig degradeert tot 'weg met mij, ik ben niet veel meer dan een @Konijnenkeutel' kun je natuurlijk ook weinig zinvols verwachten...

Repolsnoteb | 29-01-15 | 10:39

Ach, wat zielig voor onze linkse gutmenschen. Als Wilders niet extreem-rechts blijkt te zijn, maar gewoon op feiten gebaseerde politiek bedrijft welke alleen maar goed is voor ons land, Nederland, en niet 'de wereld' c.q. Brussel in de openstaande naad kruipt, wie moeten ze dan demoniseren?

Gecondoleerd met dit verlies.

JIP! | 29-01-15 | 10:38

Deze buiging zal niet veel uitmaken. Het overgrote deel van dit volk wil juist meer van die hoofddoeken!

lanexx | 29-01-15 | 10:37

stoethaspel | 29-01-15 | 10:33
Stoethaspel doet zijn naam eer aan.

propper1000 | 29-01-15 | 10:36

Ach ja, in België willen ze voorrang voor rechts ook afschaffen.

TheseDays00 | 29-01-15 | 10:36

Heb het gevoel dat Quid op D66 stemt. Veel cynisme rond PVV (vaak terecht), maar dan is er weer even die uithaal naar religies, 'zoals de islam', maar die islam niet expliciet als bron van alle huidige narigheid noemen. Dat klinkt héél erg D66; denk aan Pechtold die voor het Humanistisch Verbond reclame maakt voor het atheisme, maar toch o zo bezorgd is voor de goede naam van de islam.
.
Verder vindt Quid een blank Nederland natuurlijk vreselijk, alhoewel Nederland in mijn vroege jaren geheel blank was maar vooral ontspannen, vrij, gezellig en tolerant. Kom daar nu maar eens om. Doet Quid aan zelfhaat?
.
Ik ben langzamerhand wel klaar met zijn achreeuwerige stukjes op VWO-nivo. Een VWO in een sjieke D66-wijk.....

Boer Kini | 29-01-15 | 10:35

Welke partij moet geen water bij de wijn doen dan Quid? En toont dit niet de democratie in de partij aan?
Vlak na Charlie dacht ik dat ook bij jou de inkeer was gekomen maar drie weken later ga jij ook weer over tot de orde van de dag. Heeft Wilders het ooit over een buitenlandervrij Nederland gehad of doe je een Bakito imitatie? Ik zou er #feit achter zetten als ik jou was.

The_Challenger | 29-01-15 | 10:35

Dit verbod wordt gewoon vervangen door het algemene verbod dat alle geloofsuitingen verboden zijn in openbare gelegenheden. Ook de PVV wordt nuchter en terecht. Het hoofddoekje hoef je niet expliciet te benoemen om het te verbieden. Zo is het ook verboden. Zo doen de andere partijen het ook.

rooie vogel | 29-01-15 | 10:35

Respect voor een religie? Omdat iemand van zichzelf denkt het paradijs te verdienen, een streepje voor te hebben op ongelovigen, om een leven-na-de-dood te krijgen?

Dat nooit. Bij leven eikels, dan erna zeer zeker!

stoethaspel | 29-01-15 | 10:33

De PVV is, zoals alles in Nederland, deel van het politieke establishment.
-
Zullen wij er nog eens aan herinneren hoe de verwerpelijke 'upstarts'als die smerige liberalen van Thorbecke en van Houten pas voet aan de grond kregen na (nota bene) een grondwetsherziening en die zo mogelijk nóg smeriger 'revolutionairen' van de SDAP (voor de meer historisch verwarden onder u: bedoeld wordt de voorloper van de PvdA)geregeld de binnenkant van een gerechtsgebow en (soms) een cel te zien kregen?
-
ALS Wilders niet voortijdig vermoord wordt, dan zullen wij nog meemaken dat hij het meest burgerlijke en 'vertRutte' kabinet sedert 1983 gaat vormen.

bisbisbis | 29-01-15 | 10:33

Wat een domme linkse reacties weer hierboven,natuurlijk moet je een beetje toegeven om een coalitie te vormen.De standpunten veranderen niet.Zal mij benieuwen wat het volgende kutsmoesje word van links om dik een miljoen kiezers uit te sluiten.
Ik denk zelfs dat er nu nog meer mensen PVV gaan stemmen!
Betah!

anti-fatwa | 29-01-15 | 10:33

Nu dacht ik dat de nieuwe zorgwet afgeketst is op de inhoud alle reden om compromissen te sluiten. De PVV leert snel!En ze geven hier duidelijk mee aan dat ze hun verantwoordelijk willen nemen.

rechtbank | 29-01-15 | 10:32

Zolang de PVV maar vasthoudt aan hun échte breekpunten. Dat de AOW-leeftijd op 65 jaar blijft, bijvoorbeeld.

simpelman | 29-01-15 | 10:32

In religieuze aanbidding knielen voor de PVV? Wat is dat voor rare taal. We lezen toch ook niet dat mensen in religieuze aanbidding knielen voor D66? Of voor GroenLinks? Zulk raar emo-geschrijf ondermijnt het gezag van het stuk.

De Geus | 29-01-15 | 10:31

Mocht de PVV ooit een meerderheid halen, die kans lijkt onwijs klein, dan zal het wel meevallen met het matigen van de standpunten. Maar goed dan moeten er nog heel wat onschuldige burgers gekortwiekt worden door mannen met baarden en balaclavas en de wegkijkers luciferhoutjes tussen de oogleden.

JohnnyLion | 29-01-15 | 10:29

Nederland heeft al gecapituleerd voor de islam.

Binnenkort hoofddoeken die het nieuws voorlezen
De holocaust zal uit de geschiedenisboeken verdwijnen
...

Ik ben blij dat ik in een land woon dat zijn eigen cultuur en geschiedenis wel weet te waarderen.

James Lastig | 29-01-15 | 10:29

Ik zou 1) niet zo bijdehand en luchthartig doen over die hoofddoek, en 2) die kwestie niet gebruiken om toch weer de PVV te bashen, want die partij is politiek gesproken inderdáád de enige hoop voor Nederland.

De hoofddoek is objectief een symbool van een objectief nazistische quasi-religie. Dat is dus los van de zeer onterechte mooie gevoelens die de draagster misschien heeft bij die quasi-religie. Er zijn nauwelijks nog plekken in West-Europa waar ik mij kan onttrekken aan de aanblik van die hoofddoek. Ik ben een 'captive spectator', een gedwongen aanschouwer. Als ik in mijn wijk in Amsterdam een uur op straat rondloop heb ik . . . . . . . laat ik eens proberen te rekenen . . . . . dan zie ik minimaal 5 hoofddoeken per minuut: dat zijn er 300 per uur. En dat 365 dagen per jaar. Dat is toch heel wat anders dan drie weken Zwarte Piet en dan alléén maar als je toevallig in een Sinterklaas-intocht verzeild raakt.
De salafist zegt: "Elke hoofddoek is een vlag geplant in vijandig gebied."

Rest In Privacy | 29-01-15 | 10:28

Verstandig. Heel veel aardige mensen hebben afkeer van harde standpunten en de meeste Nederlanders zijn nu eenmaal traditioneel goede en aardige mensen. Wat de Quincy Gario's en AFA figuren ook willen doen geloven over onze voorvaderen.
Verstandig ook omdat "onze" media en "onze" regering er alles aan om harde standpunten, zelfs tegen de harde islam, te linken met de vorige oorlog.
Godwins blijven gratis afkeer geven.

Nee, weerstand tegen de opkomst van de islamitische bruinhemden wordt steeds meer noodzakelijk, helaas zijn wij daarvoor afhankelijk van het steeds brutaler worden van de bruinhemden zelf.

Jan Passant mk2 | 29-01-15 | 10:26

Vind het wel verstandig van de PVV. Het standpunt verandert niet, dus er wordt niet gedraaid, maar het geeft wel meer kans om mee te regeren. Dit geeft andere partijen niet meer de mogelijkheid om direct de PVV af te wijzen vanwege het verkiezingsprogramma.
Een beetje als N-VA in Belgie, N-VA wil nog steeds Vlaanderen zelfstandig, maar heeft hier helemaal geen issue van gemaakt om mee te kunnen regeren.

Duifmans | 29-01-15 | 10:25

racistische
Konijnenkeutel | 29-01-15 | 10:23

mooi woordje he... mij doet het helemaal NIETS meer.
het is een geuzenwoordje aan het worden..
'racist racist racist'... 'hahaha fuck you dhimmie'

(c)ZWITSUL | 29-01-15 | 10:25

Nieuwe en verfrissende (of oude en onfrisse) ideëen zullen nooit in het politiek theater komen als het partijsysteem blijft.
Laat een volgend kabinet samengesteld worden uit TK leden, niet uit partijen. Dan heb je een groep mensen die op basis van haar achterban er zit en niet op basis van partijprogramma. Je hebt dan een soort nationale selectie, in plaats van een Feijenoord kabinet.

Einde van de Domheid | 29-01-15 | 10:25

Links schijt drie kleuren stront en gaan ook zeker herrie schoppen mocht de PVV de grootste worden.
Want Links heeft zo de neiging hun standpunten op te eisen en anders als kleine kinderen met voetjes stampen en dingen kapot maken.

ET007 | 29-01-15 | 10:24

Zolang je aan dde zijlijn staat, mag je alles roeptoeteren. Eenmaal meedraaien binnen de macht, ligt dat anders. Simpel.

Rest In Privacy | 29-01-15 | 10:23

Als je helemaal NIKS van de partijstandpunten wil opgeven in het oog van coalitievorming zul je toch echt een absolute meerderheid moeten halen. Tot die tijd blijft het sturen waar het kan en daar is niks mis mee. PVV onderscheidt zich toch al genoeg?
.
Dat met buitenlandvrij blank Nederland slaat nergons op, he! Als dat de woorden van Onzer Aller Gewaardeerde JohnQuid zijn. Populismus!

Driewerf Hoezee | 29-01-15 | 10:23

Logisch toch ook, als je dan toch moet marchanderen speel je blufpoker, zo heb je een en ander achter de hand om te verruilen.
Hoog inzetten om boven gemiddeld uit te komen.
Typisch Nederlands dat dan weer wel!

voedselbankier | 29-01-15 | 10:23

Alle partijen moeten dat doen zolang ze geen absolute meerderheid hebben maar blijkbaar is het alleen een probleem als het de PVV betreft.
Ik zie de PVV ook echt niet alle problemen zomaar oplossen maar een klinkende verkiezingszege is gewoon een heerlijk grote middelvinger richten policor links en de fascisten in Brussel.

sinar2 | 29-01-15 | 10:23

contra taquia .. leer van de vijand.

(c)ZWITSUL | 29-01-15 | 10:21

En daarom Quid, ben jij de beste schrijver van GS.

Spijker. Kop. Raak.

Igor Putkin | 29-01-15 | 10:21

Toegevoegde waarde van dit opiniestukje - behalve dat het een droge constatering is die ongeveer iedereen die zich een beetje met het politiek en het nieuws bezighoudt al wist - is ehhh? Ehhhh?

Onslaught Reborn | 29-01-15 | 10:21

Die PVV gaat nog eens heel groot worden in Polderland .... geloof me nou !

Kobus Kloothamer | 29-01-15 | 10:20

Het laat wel zien hoe extreem-links door veel Nederlanders gedacht wordt. In landen als Frankrijk en België is het al lang niet toegestaan voor ambtenaren om hoofddoekjes te dragen als zij werken.
Hier in Nederland lijkt dit een standpunt te zijn dat zelfs voor de PVV niet gehandhaafd kan worden in het verkiezingsprogramma...

schweinefleisch | 29-01-15 | 10:20

Yep. Inherent aan ons politieke bestel. Om coalities te vormen moet je marchanderen. Als de PVV dat niet doet komt Kwit ongetwijfeld met het verwijt dat de PVV niets voor elkaar krijgt. Maar wees gerust Kwit. Als de PVV op 76 zetels staat kunnen we het staatsrecht op de schop gooien. Kwestie van tijd.

Godsammekraken | 29-01-15 | 10:19

De PVV weerhoudt ervan op hun te stemmen door dit soort extreme dingen, dat ze dit nu aanpakken geeft mij meer reden om alsnog op ze te stemmen.

TeGekVeurWeurden | 29-01-15 | 10:18

Hij laat hiermee inderdaad wel zien dat hij "de" Nederlandse cultuur vertegenwoordigd, geen ruggengraat...

Capt. Iglo | 29-01-15 | 10:17

Het zijn dus niet alleen 'maar' domme racisten, maar ook nog eens enorme draaikonten die hun eigen stemvee belazeren!!

Konijnenkeutel | 29-01-15 | 10:15

Kunnen we die club dus ook tot de gevestigde orde en politieke elite beschouwen ... next.

Hans Kwalzan | 29-01-15 | 10:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl