Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kerstcrisis bezworen? Democratie grote verliezer

RIP democratie. Helaas voor wie op een mooi kerstcadeau hoopte: de Kerstcrisis lijkt te zijn bezworen. Maar de oplossingen (in deze brief) zijn zó lelijk, dat zelfs de Crematorium Drie niet bij het kruisje wilden tekenen: ze kwamen stampvoetend uit het Torentje (zie update @22:25). Maar het kabinet kan blijven zitten, zegt ZorgStas Van Rijn. De senatoren van de PvdA zijn terug in het gareel geknuppeld door het Dogmatische Duo Hans & Didi, de VVD gaat toch haar zin doordrammen op de volslagen onliberale afschaffing van de vrije artsenkeuze voor burgers (opdat zorgverzekeraars hun ijzeren grip op de zorgwereld nóg verder kunnen versterken) en de Eerste Kamer toont zich een fopdemocratisch rariteitenkabinet van hoogbejaarde zelfverrijkers met 12 bijbaantjes per persoon dat zich als een trekpop laat bedienen als de regering met hun last & ruggespraak komt fokken. Vorige zin in drie woorden: Glas, plas, was. En dus gaat de meest democratie-hatende coalitie sinds de Tweede Wereldoorlog zich eindelijk in de Kamer vertonen voor een (mogelijk nog behoorlijk heftig) debat over de slinks bezworen Kerstcrisis. Rutte, Schippers en Samsom verbranden de Grondwet, shredderen het Staatsrecht en komen vervolgens als Pyrrhusoverwinnaar uit de strijd (want ruzie met de C3). Wat rest is een beetje obligate tegenwind van Roemer, Wilders & Buma incasseren, en daarna boven een groot glas kerstpunch met rum weer lekker doen alsof alles koek en ei is tussen de VVD en de PvdA. Fuck de burger, eigen macht eerst en de verlichte despoot Mark Rutte lacht zich naar 2015...
LIVE: Live meekijken naar de uitvaart van de democratie in de livestream hieronder.

Update 02u26: Eerste termijn verstreken. Iedereen was boos, maar niet héél boos, want iedereen was vooral heel moe. PvdA & VVD lijken weg te komen met hun bluf. De Kamer treedt immers alleen maar corrigerend op wanneer ze zélf geschoffeerd wordt, niet als kiezer of democratie verneukt worden. De enige die het nog probeert, is Roemer.
Update 03u13: Ingekakt kudtdebat schiet ineens wakker omdat Rutte iets te gemakzuchtig vragen staat af te wimpelen. Roemer boos, Van Tongeren boos, zelfs Pechtold boos.
Update 03u18: Schippers: "Ik heb niet met mijn portefeuille gezwaaid." Ja doei Eed, dat gelooft echt helemaal niemand. Kamerlid Schippers dwong overigens zelf in 2004 het Artikel 13 (artsenkeuze) af waar minister Schippers in 2014 vanaf probeert te komen. Ctrl+F hier op ‘winkelnering’ en zie hoe Kamerlid Schippers anno 2004 minister Schippers te 2014 behoorlijk begon te dwarsbomen.
Update 03u53: Afgelopen. Geen idee waarom we hier zo lang voor opgebleven zijn. Het was weer een belediging van de democratie. En nu gaat het zootje maar weer eens op vakantie. Tot 12 januari, maar liefst.
Extra service: Bovenstaand plaatje GROOT voor in het condoleanceregister. nietontploffennietontploffen.jpg delaatstefuckvanrutte.jpg B5LtuIqCUAAShEJ.jpg

Reaguursels

Inloggen

Zoals iemand hier in de reply's de nodige jaren geleden schreef: "Je zal het maar gestemp hebben !"
Ik heb er niets aan toe te voegen.
Afrekening met dit on-democraties zooitje, VOLGEND JAAR !

Lenco | 20-12-14 | 01:40

"belediging van de democratie"... hou toch op van Rossem. Ik kan me niet herinneren verkiezingen voor de eerste kamer meegemaakt te hebben. De eerste kamer heeft niets met democratie te maken. Deze mensen zitten daar met een ander doel, al vergeten ze dat vaak op het moment dat het ze beter uitkomt, net als nu.

De tweede kamer heeft deze wet aangenomen en daarmee heeft de democratie zijn werk gedaan. De eerste kamer kan een heleboel goede redenen verzinnen om een wetsvoorstel af te wijzen, maar het er principieel niet mee eens staat niet op dat lijstje. Dan zit je in de verkeerde kamer.

En nog even mijn persoonlijke mening over de artsenkeuze: we slaan inmiddels zo'n 95 miljard euro per jaar stuk aan zorg in dit land. In plaats van ieder jaar meer uit te geven zouden we ook eens kunnen gaan kijken hoe we het meeste rendement uit onze euro's kunnen halen. Je geld dus stukslaan op zaken die daadwerkelijk iets uithalen of toevoegen, in plaats van aan decadente zaken die we graag willen omdat het "goed voelt". Prima dat je dat graag wil, maar betaal het dan ook maar zelf. Dan kan het geld dat overblijft uitgegeven worden aan zorg die wel nut heeft. Of een lagere premie.

Psycho Daddy | 19-12-14 | 14:22

Het volk wil gratis Aambeienzalf in het zorgpakket, NU!

hovawart | 19-12-14 | 13:25

Kijk, besodemieterd worden we toch.
Om een beetje aan damage control te doen, zouden we gewoon meer zuiveringszout moeten gaan gebruiken. Dan kunnen we het hoogste eigen risico bij die oplichters nemen, minder premie betalen en de heren doktoren vaker links kunnen laten liggen.
Lees eens verder op karbonat.nl/

Piet van den Hoek | 19-12-14 | 13:04

Ja de democrstie is om zeep gebracht door de VVD en PVDA. Maar op de vraag of die amvb wordt ingezet gaat Rutte zeer vaag doen. Zijn neus word wel langer maar hij ontwijkt het. Toch zal dit punt hem uiteindelijk de das om gaan doen. CU zal voor de indiening aangepast wetsvoorstel antwoord willen hebben. Geen antwoord geen steun meer.

Verder zal de eerste kamer ook met verbazing hebben gekeken. Als ik senator was geweest had ik de komende 5 wetsvoorstellen niet meer getoetst maar ze ongezien naar de prullenbak verwezen hebben. Vergeet niet dat de VVD en Pvda zich nu op zeer glad Ijs begeven. Ook senatoren zijn mensen en zien dat de VVD bezig is hun kamer overbodig te maken. Wat betekent dit op langere termijn. Yep deze goedbetaalde senatoren kunnen wel eens hun baan verliezen. VVD wil namelijk graag af van de eerste kamer.


Maar een eerste kamer die nog niet weg is en veel macht heeft kan rare sprongen maken. En iets wat de oppositie maar steeds weer niet lukt door het landveraad van pechtold lukt de eerste kamer op zeer gemakkelijke wijze. Door wetten van dit kabinet meer maals weg te stemmen en duidelijk de steun voor dit kabinet te laten varen. Het is namelijk hun lucratieve baan die met dit kabinet gevaar begint te lopen. Want de amvb is het begin van het eind. Dat begrijpen zij maar al te goed.

Ik denk dan ook dat de hulp voor het nederlandse volk uit onverwachte hoek komt. De senatoren van de eerste kamer waar die senatoren gaan vrezen voor hun lucratieve baan. Ik vermoed dat hun wraak zoet zal zijn. Het is dus uitstel van executie zoals roemer,dierenpoes en buma en wilders al riepen. Dit kabinet is dood alleen weten ze het zelf nog niet. De VVD heeft volgens mij zonder het zelf door te hebben met die amvb zelf de stekker uit dit kabinet getrokken. Het was net iets over de top. De VVD dictatuur sprak daarbij boekdelen. DE vvd staat geen democratie voor maar pure dictatuur. Dat is nu wel duidelijk.


De pvda heeft in het geheel zijn eigen einde nu ingeluid. Zelfs de laatste trouwe aanhangers zullen het zinkende schip verlaten. De pvda is niet meer te redden. Die hebben gisteren hun grafrede gehouden het begraven van de pvda begint na het kerstreces. Die samson had gisteren zoef zoef schoenen aan en een schaatspak. Ze moesten hem drie keer terug roepen zo'n haast had hij om weg te komen. Een kilo pillen in zijn mik om rustig te blijven en nog wist hij zich geen houding te geven. Het was niet voor niks dat ascher buiten schot gehouden werd. Zelfs de VVD denkt al aan het einde van samson en verwelkomde de heer ascher als de nieuwe pvda leider. Nou na gisteren gaat ascher ze ook niet meer redden. Conclusie uiteindelijk. De kerst hebben ze overleefd ,2015 niet. De VVD heeft met mevrouw schippers hun hand overspeeld. Een dreinerige muts die niet tegen haar verlies kan en de hele boel op stelten zet. En het er zelfs op dictoriale wijze wil doordrukken. Maar zo kennen we mevrouw schippers al jaren. Ben dan ook niet verbaast dat zij aan de wieg stast aan het einde van dit beste kabinet sinds WWII. Jawel het beste pluche plak kabinet verankert met seconde lijm. Je moet ze van die zetels afhakken. Iets wat gaat gebeuren. Om in zeikstra zijn woorden te blijven. Gebeurt het niet linksom dan wel rechtsom.

.

tweetybird | 19-12-14 | 12:51

Allemaal goed opgelet? Gezien war er gebeurd met onze democratie. Niet vergeten!! Komende verkiezingen en ook die erna niet meer op deze clubs stemmen!

van Lullum | 19-12-14 | 12:06

Dat wij dit allemaal nog pikken?!

van Lullum | 19-12-14 | 12:03

Het is triest te constateren dat het duo Rutte Samson alles wat grondwettelijk of democratisch is opoffert om toch maar vooral te voorkomen dat ze electoraal door het afvoerputje gaan. Dat is inclusief de poging van Opstelten om opponent Wilders "kalt" te stellen. De krampachtige wurggreep waarmee zij elkaar op het pluche houden is lachwekkend als het niet zo triest was voor deze dictatoriale bananenrepubliek en zijn inwoners.

Lichtstadfan | 19-12-14 | 11:51

Het is triest te constateren dat het duo Rutte Samson alles wat grondwettelijk of democratisch is opoffert om toch maar vooral te voorkomen dat ze electoraal door het afvoerputje gaan. Dat is inclusief de poging van Opstelten om opponent Wilders "kalt" te stellen. De krampachtige wurggreep waarmee zij elkaar op het pluche houden is lachwekkend als het niet zo triest was voor deze dictatoriale bananenrepubliek en zijn inwoners.

Lichtstadfan | 19-12-14 | 11:51

Op 27 januari ben ik bij het protest in Den Haag.

kitkatmini | 19-12-14 | 11:28

Makemyday! | 19-12-14 | 10:48

Dat noem jij een topbaan? Ik noem dat een leven lang frustratie baantje. Hoe kan je daar nou van genieten als je altijd zult weten dat je dat baantje hebt gestolen door je medelanders in de kont neuken?
--
Uiteindelijk gaat dat vreten aan mensen. Al die gestolen baantjes en al dat gstolen geld. Denk je nou echt dat Camiel nu nog zo'n grote mond heeft. Hij word voor altijd aangekeken als een zakelijke loser. En terecht dat is hij ook. Vadsig mannetje.
--
En ik kijk, als redelijk geslaagde zakenvent, naar al die mensen met die gestolen baantjes en kan met trots neerkijken op die baantjes jatters...
--
Ach , ach een topbaan? IK heb mijn Topbaan zelf verdiend, niet zoals die lui gejat!
--
Dag Democratie, Hallo Pechtold!

Mark_D_NL | 19-12-14 | 11:12

Ik ga steeds meer geloven dat die complotgekkies van de NWO gelijk hebben.
Dit is gewoon negeren van democratische beginselen. Er wordt gewoon keihard gezegd tegen de senatoren die tegen hebben gestemd. "Jullie doen voor "Spek en bonen" mee.

luto333 | 19-12-14 | 11:08

Opstand? Revolutie? De boel verbouwen ? Bergbloempje is er bij!!!!!

edelweiss | 19-12-14 | 11:03

Ben bang dat we van de EU soldaten niet makkelijk afkomen.

Arnold9638 | 19-12-14 | 11:00

27 januari in Den haag demonstreren tegen dit zooitje. Wij Nederlanders laten alles maar gebeuren. In belgie waren ze het niet eens met de regering wordt er gestaakt en ligt alles plat. In Frankrijk wordt er met mest wagens naar het parlement gereden om t vol te spuiten met mest. Waarom dit in Nederland niet? Hoe lang moet deze ongein nog doorgaan. Democratie is het allang niet meer, er is tegen gestemd in de 1ste kamer en als nog komt het doorheen. Wat een dictatuur.

www.facebook.com/breakthesystem

27 januari 2015!

swagmachine | 19-12-14 | 10:59

Wedden dat zij straks een topbaan krijgt bij een zorgverzekeraar of gerelateerde instantie!!
Deze mensen aanpakken en wel zo snel mogelijk!

Makemyday! | 19-12-14 | 10:48

-weggejorist-

Mark_D_NL | 19-12-14 | 10:40

Kijk Democratie.....??? Waar, waar. Sorry, net weggepechtold.

Mark_D_NL | 19-12-14 | 10:39

Het is vast geen toeval dat er decennialang is gewerkt aan het vormen van de de EUSSR en sinds dat geregeld is de overheid pas flink is los gegaan op de burgers.
Elke dag verzinnen ze weer iets om ons land en andere landen verder naar de klote te helpen.
Het is ook vast geen toeval dat de overheid de grenzen open heeft gezet en ons bang maakt voor islamitische terreur en er allerlei enge wetgeving erdoorheen jast die wij anders nooit zouden hebben geaccepteerd. (net zoals in de USA)
Wetgeving die tegen de burgers gebruikt zal gaan worden die de neus vol hebben van de landverraders en toekomstige genocide plegers in den haag en Brussel en de Global Elite die ze dienen.
Er word een zeer enge systeem in elkaar geflanst waar Hitler, Stalin en Mao een harde van zouden krijgen.
Een troost hebben we wel als ze dit voor elkaar krijgen dan zal ook zeer zeker een flink deel van de top die zichzelf ten koste van de burgers zich flink hebben verrijkt en niets hebben gedaan om dit systeem te stoppen, op den duur ook zullen worden opgeruimd door de gasten die achter de schermen aan de touwtjes trekken in deze wereld.

endofdays | 19-12-14 | 10:32

Amerikaanse toestanden.
Net als de zorg.
Geen wonder dat Obama ons zorgstelsel uitkoos als voorbeeld om zijn stelsel te promoten.
winstbelang in de zorg, slechtste zaak ooit.

Maar goed, kamerleden zijn allround verzekerd voor alles. dat hebben ze dus wel goed geregeld in den haag.

stelletje bedriegers en leugenaars die echt niet voor de politiek hebben gekozen omdat ze nederland beter willen maken.

oafc | 19-12-14 | 10:25

@ doskabouter | 19-12-14 | 10:08

Inderdaad handje klap want hun belangen zijn alleen nog de partij en de daarmee samenhangende baantjes en macht. Wij de burgers zijn hoeren die totaal door het zooitje in Den-Haag uitgehoerd worden. Wij hebben hun te dienen en wij betalen steeds meer en krijgen minder terug want dat is de participatie-maatschappij. Straks ben je al uitbehandeld als je niet meer uitgehoerd kan worden of te lastig bent dan is het goedkoper dat je maar kapot gaat. Stoppen met die fratsen in de zorg of de burger richt zijn eigen cooperaties op dan maar echt participeren. Wordt het niet eens tijd om de straat op te gaan??

sjipsknippert | 19-12-14 | 10:19

Hoe meer ik nu aan Democratie denk, des te meer ik moet terug denken aan die passievolle liefde-haat relaties met ex-en.
Welke toekomst is er voor Democratie als deze gebaseerd is op ego/eigen belang, macht, hebzucht.
Dat communisme meer idealistisch is dan daadwerkelijk goed voor een ouder gezin is ook duidelijk.
Kapitalisme is naar mijn mening de hoofdreden van Ontwikkeling op alle gebieden.
Zeker indien men merkt dat gelijktrekken toch zal lijden naar een bestuur van maffia's en corrupte ambtenaren en toename zwarte handel en ontduiken van wettelijke verplichtingen.
Ik hoop dat mensen zich in 2015 meer bewust worden van democratie, wat echt belangrijk is om een democratie tot stand te houden.
Persoonlijk denk ik niet de Regering hier alleen niet uit gaat komen.
Nederland en EU koersen af op groot faillissement.

ET007 | 19-12-14 | 10:14

Parel van het Zuiden | 19-12-14 | 08:55

Ze zijn helemaal niet meer zo bang voor de kiezers. Ze hebben uitgevonden dat je met een hoop splinterpartijtjes toch wel via handjeklap in de regering komt. De democratie is zo lek als een mandje en zo rot als de appels in datzelfde mandje.

doskabouter | 19-12-14 | 10:08

Nou Rutte, Opstelten , Samson, nu nog door middel van een AMVB de dictatuur uitroepen in dit land....

knerf | 19-12-14 | 10:08

Het gevolg van de EUSSR is, dat klojos zoals Rutte dat instituut gaat imiteren. Het was toch Juncker, die destijds zei: Een wetsvoorstel dienen we in en lukt het niet, veranderen we een regel en we gaan door tot we onze zin krijgen. Dit geeft een inzicht in de werking van de democratie en tevens de sterkte van de rug van de gekozen parlementsleden. Parlement komt van parler en dat betekent praten. Dat is wat ze doen: eindeloos lullen en daarna doorlullen.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 10:07

Ik zeg referendum! Oh nee, dan doen ze het ook gewoon toch...

jos verstoppen | 19-12-14 | 10:06

Een liegende Rutte, een seniele gek die Opstelten heet die advocaten afluistert en iedere Nederlandse burger aftapt.
Dan die in de media lulkoek verkopende Plasterk en dan dat kereltje Samson die zo'n AMVB gewoon normaal vind evenals het buitenspel zetten van de Eerste Kamer.

Een bananenmonarchie en het volk is met geen hooivork in beweging te krijgen.....

knerf | 19-12-14 | 10:05

Al drie kwartier bezig met een mix. Muis op plaatje muis van plaatje

KingYellow | 19-12-14 | 10:05

Het lijkt wel een coupe door de EU met als mol de VVD. Gerommel met de mazen in de democratie. Respectloos en bizar.

doskabouter | 19-12-14 | 09:59

Met een ongemotiveerd Volk kom je nooit ver.
Als het Volk de motivatie terug krijgt, maar hopen dat het de vredelievende vorm is. Al lijken me momenteel wanhoop en haat de meest voor de hand liggende.
Ik vraag me namelijk af, hoe de toekomst van NL te verbeteren is in samenhang met bestaande "adel" en hun rechten in het bestaande systeem.
Daar heb ik persoonlijk een raar smaakje bij, want om de burger nu te motiveren heb je visies nodig en eerste overwinning.
Daarbij is het noodzakelijk dat alle bestuurders, investeerders en ondernemers naar ratio gaan inleveren.
Aangezien dat niet zo snel gaat gebeuren, ben ik benieuwd welke gevolgen er komen. Welke koers we inslaan.
Want wie denkt er eerlijk dat bezuinigingen helpen. Het is net als een lening. Wordt meer, meer, meer.
Of het nu van links of rechts komt: op dezelfde weg wachten dezelfde gevolgen.

ET007 | 19-12-14 | 09:56

de europese dictatuur gaat gewoon door
je kan natuurlijk niet alle landen in Europa op ons peil van verzorging brengen van daar dat ze het hier op europees peil brengen

en laat je niet belazeren door pechthold die lacht in zijn vuistje zat er toch ook bij toen hij in het torentje werd geroepen

m.caarels2013 | 19-12-14 | 09:50

Democratisch gehalte Nederland haalt het niveau van een bananenrepubliek, Noord-Korea, Rusland, Iran niet eens meer.
-
En de EU stond er bij en keek er naar.
Hoe dram je je zin door ....
Nou gewoon, door de wet aan je laars te lappen.
Weten die de stemmers op die partijen die nog het lef hebben voor deze wet te stemmen ook gelijk op welke dictatuur partijen ze hebben gestemd.
Edith Schippers, Mark Rutte, Halbe Zijlstra, Diederik Samsom, gefeliciteerd met je Noord-Koreaanse Kim-il-jung-dictator award.

Raider Twix | 19-12-14 | 09:48

Als je nou echt een democraat en VOLKsvertegenwoordiger bent moet je gewoon uit de fractie stappen van VVD of PvdA. "Wishfull thinking" ik weet het maar dit is echt een aanfluiting. Kim Jung Un en Poetin zullen trots op je zijn Mark!

Capt. Iglo | 19-12-14 | 09:38

Dit is geen lachertje meer, maar niet om te lachen. Wie gooit ze eruit?

Heisessie | 19-12-14 | 09:37

PvdA, VVD, SGP, D66, allemaal schuldig aan slopen van de rechtstaat, laten slopen van de zorg door winstbeluste, 8 miljard winst op de plank, zorgverzekeraars.
-
De goedkoopste zorg gaat het worden, of geen zorg: "uitbehandeld" is nog goedkopen.
-
Met dank aan: Achmea, VGZ, Menzis en CZ.
Dus gelijk al je (andere) verzekeringen aldaar maar opzeggen.

Raider Twix | 19-12-14 | 09:34

Het actievirus van de jaren 50 60 70 en 80 is getransformeerd naar een computervirus..
Een paar tRutten die ik ken, gingen demonstreren in Den Haag, een demonstratie georganiseerd door de vakbonden, gezellig met de bus..
Reactie van de tRutten: Het was heerlijk shoppen in Den Haag...
www.youtube.com/watch?v=R_KKCMsIoyw

neanderthaler7028 | 19-12-14 | 09:34

Nooit gedacht dat ik ooit dank je wel tegen de PvdA zou zeggen. Ik wil niet verder uitgekleed worden.
Waarom protesteert niemand tegen deze wet? Waarom geen duizenden protesterenden mensen in Den Haag?

kitkatmini | 19-12-14 | 09:26

@ET007 | 19-12-14 | 09:09

Om de Nederlandse democratische rechtstaat te herstellen is een onafhankelijk onderzoek naar het reilen en zeilen van de Nederlandse gevestigde politiek. Die hebben de hele trias politica gecorrumpteerd met de baantjes- en partijbelangencarroussel. PvdA, VVD, D66, CDA zijn het probleem.
.
De Grondwet kent het begrip politiek partij zoals deze nu actief zijn ook niet. Dat is op zich al een teken aan de wand. We hadden als burgers nooit moeten toestaan dat deze zo diep in ons staatsbestel konden voortwoekeren.
.
De politieke hydra moet kapot. Het lot van ons land hangt er vanaf.

Parel van het Zuiden | 19-12-14 | 09:20

neanderthaler7028 | 19-12-14 | 09:10
LOL!! Daar heeft ze vast niet van terug.

Igor Putkin | 19-12-14 | 09:14

PVDA is overgenomen door de VVD. En ze hoefden er niet een cent voor te betalen want het zooitje was al failliet.

Schoffering van de democratie dit spelletje van onze regering. Het geeft ook aan hoe onze volksvertegenwoordiging in elkaar steekt. De zogenaamde C(onstrunctieve) 3 hadden gisteren direct de steun aan het kabinet moeten intrekken. Met name D66, die ooit is opgericht omdat van Mierlo en co dit soort praktijken uit de politiek wilden halen en meer democratie wilden, had gister avond geschiedenis kunnen schrijven. Dat we in een democratie leven is een illusie en we mogen straks ook al niet meer zelf bepalen wie de beste arts voor ons persoonlijk is. Ben benieuwd hoe de de Nederlands bevolking hier op gaat reageren.

Toetsiemonster | 19-12-14 | 09:13

Is het niet mogelijk om door middel van Crowdfunding advocaten in te huren die bij Europees Hof, de "Fraude" van onze regering aan te pakken.
Vind dat PVDA en VVD verboden moeten worden, aangezien ze duidelijk ingemengd hebben in de gescheiden machten.

ET007 | 19-12-14 | 09:12

@necrosis, ik ben 78 jaar, ik heb nog nooit zo'n vertrutting gezien met de komst van internet.

neanderthaler7028 | 19-12-14 | 09:10

Afschaffen Eerste Kamer of een gerechtelijk onderzoek naar zowel belangenverstrengeling in de Eerste Kamer, dan wel het ondermijnen van de Democratie door de nauwe banden tussen Eerste- en Tweede Kamer.
Liever een Fopvervolg van Wilders, dan de echte overtreders aanpakken. Welkom in Nederland waar PVDA, VVD en D66 zorgdragen voor een perfect triootje: Eerste-, Tweede Kamer en Rechtspraak.

ET007 | 19-12-14 | 09:09

@michello | 19-12-14 | 00:00
Ik denk dat jij het niet snapt. Wie denk je dat de verzekeraar straks in zijn selecte groepje goedgekeurde artsen opneemt?

Dokter A, die voor niet te veel geld vele patiënten vertelt dat ze uitbehandeld zijn

of

Dokter B, die zorgt dat die mensen genezen worden, maar dat kost geld

Wat denk je zelf?

marcoplarco | 19-12-14 | 09:09

Bijna heel Nederland zat te wachten op de begrafenis van dit kabinet. Maar in plaats daarvan begraaft dit kabinet zijn burgers. Letterlijk voor diegene die zich straks geen dure zorgpolis meer kan veroorloven. Het lijken wel een stel zombies. Telkens als je denkt dat het afgelopen is staan ze weer op.

miss error | 19-12-14 | 09:08

@neanderthaler7028 | 19-12-14 | 08:55
Je bent nog steeds een ui, met het nadeel van de twijfel!
*gnehehe*

necrosis | 19-12-14 | 09:01

Nou, nu is alles wel gezegd toch?;)

AbleArcher13 | 19-12-14 | 08:58

@fail | 19-12-14 | 08:49
LPF ging destijds regeren zonder hun boegbeeld, met dank aan die sojavreter.

necrosis | 19-12-14 | 08:58

Waar blijft het vrije oordeel zonder last of ruggenspraak?
Waar blijft het dualisme in de kamer?
Gaat de fractiediscipline nu al zo ver dat ook de leden van de EERSTE kamer verplicht moeten meeklappen met het baasje?

mallekater | 19-12-14 | 08:57

@koekje erbij? | 18-12-14 | 23:38
Bij mij zegt ie ‘Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken.’

Maar het was ook mijn bedoeling om te vluchten uit dat zinkende land.
* Ristretto en verse croissants bestellen doet in het warme ochtend zonnetje *

Botte Hork | 19-12-14 | 08:57

@fail | 19-12-14 | 08:49
Ik durf te zeggen dat Fleur haar hart op de juiste plaats heeft zitten en wel degelijk iets goeds wil doen aan de huidige staat van de gezondheidszorg, want die is momenteel ondermaats voor een land als Nederland!

necrosis | 19-12-14 | 08:56

De angst voor de stem van de burger... Moet u eens indenken hoe ze zouden reageren als we allemaal voor de deur staan met hooivorken en fakkels.
.
Het is er op zich ook tijd voor...

Parel van het Zuiden | 19-12-14 | 08:55

Och, JeePee had toch het land al weggegeven. En het binnenhof is aan een grondige verbouwing toe.

hallevvezool | 19-12-14 | 08:55

-weggejorist-

neanderthaler7028 | 19-12-14 | 08:55

Rutte schaft 's nachts even snel de democratie af, maar Wilders is het échte probleem hoor mensen. Die moeten we vervolgen.

QBert | 19-12-14 | 08:55

Kan GS niet lezen of zo? Dit zegt kamerlid Schippers in 2004

"Deze herziening maakt het mogelijk om daar waar voldoende zorgaanbod is, vrij te kiezen welke aanbieder een verzekeraar contracteert en vice versa."

Dat gaat over dat artsen kunnen kiezen bij welke verzekeraar ze een contract afsluiten en andersom. Waardoor de patiënt dus juist NIET altijd kan kiezen door welke arts ze behandeld worden.

een_mike | 19-12-14 | 08:53

En dan werd pim afgeslacht omdat hij eng was.. nou rutte verdiend dit pas..
Wat zijn we nou opgeschoten 10 jaar verder. Politiek veegt reedt af met burger. Van mij mag er een bom op

limburgs_frietjuh | 19-12-14 | 08:52

-weggejorist-

paul6118 | 19-12-14 | 08:51

"Totdat iedereen het zat is (hoe lang dat ook nog gaat duren) en een meerderheid op PVV stemt."
Als ik nog stem is het in ieder geval op de PVV.

henkou | 19-12-14 | 08:50

Viel te verwachten. Principeloze en ruggegraatloze semi-ambtenaren die geen zin hebben in solliciteren.

Jan Passant mk2 | 19-12-14 | 08:50

@necrosis | 19-12-14 | 08:45
Dat zal nooit gebeuren. Als het al gebeurt is het alsnog zonde van de tijd. Dat wordt weer een relkabinet, net als destijds met LPF.

fail | 19-12-14 | 08:49

@neanderthaler7028 | 19-12-14 | 08:46
Spreek voor jezelf, ui!

necrosis | 19-12-14 | 08:48

@pedro300 | 19-12-14 | 08:43
Het zou me niets verbazen, de baantjescarrousel van de 'oude politiek' moet tenslotte gewoon doorgaan....

necrosis | 19-12-14 | 08:47

Inderdaad: Allemaal een grote mond op internet.. whahaha
we zijn, vergeleken met 20 jaar geleden, verwende internet tRutten

neanderthaler7028 | 19-12-14 | 08:46

@fail | 19-12-14 | 08:37
Totdat iedereen het zat is (hoe lang dat ook nog gaat duren) en een meerderheid op PVV stemt.
Wat mensen ook over Wilders te zeggen hebben, met Fleur als minister van volksgezondheid zitten we beter als met het huidige rampenkabinet!

necrosis | 19-12-14 | 08:45

Je zou haast denken dat de zorgvezekeraars hebben gedreigd ,gaat die wet niet door ook geen bestbetaald baantje of zo .

pedro300 | 19-12-14 | 08:43

De honden blaffen maar de caravaan trekt verder

larie | 19-12-14 | 08:43

@Tee Of Cup | 19-12-14 | 06:56
We hebben geen 'grondwet van de EU', dankzij BakEllende hebben we het verdrag van Lissabon.
Andere naam, maar net zoveel pijn in den aarsch....

necrosis | 19-12-14 | 08:42

Alsof nieuwe verkiezingen iets gaan veranderen. We hebben bij de laatste keer wel gezien, dat partijprogramma's nauwelijks een rol speelden. Op het laatst is iedereen naar de grote partijen gevlucht, bang dat de andere grote partij te veel zou winnen.

fail | 19-12-14 | 08:37

Farizeeers gonna Farizee.

CumGranoSalis | 19-12-14 | 08:33

Een stel arrogante narcistisch opportunistisch gestoorde lallebakken, meer is er niet van te maken.
Lafaards en vastgeplakt met hun dikke kont aan het pluche.
Het zou de opmaat moeten zijn van een verschrikkelijke afstraffing in maart, maar dan is het Nederlandse volkje weer braaf en stemt weer op deze ongeneeslijk zieke lallebakken. Merry Christmas en happy new year voor de Nederlandse democratie.

Knoekibebo | 19-12-14 | 08:31

Ons blijft slechts één keus. Niet stemmen.

henkou | 19-12-14 | 08:30

Is er iemand hier die kaas heeft gegeten van politiek?

Kunnen we niet met een adviserend en correctief referendum deze plannen alsnog dwarsbomen of op z'n minst onze stem laten horen?

www.parlement.com/id/vh8lnhrsk1yn/refe...
www.parlement.com/id/vh8lnhrsk1yo/corr...

Indien dit mogelijk is, kan de redactie of een andere organisatie niet iets moois organiseren om dit voor elkaar te krijgen?

Waarom vraag ik dit aan de redactie? Omdat ik geen kaas heb gegeten van het organiseren van zoiets, verder geen media ervaring en de kans van slagen als een enkeling zonder ervaring zoiets probeert te organiseren nogal logischerwijs nihil is.

Dus mensen, tijd voor een stille tocht voor onze democratie en via referendum alsnog onze stem te laten horen?

Adviserend referendum mag dan wel niet bindend zijn maar het is altijd nog beter dan op onze luie gat te zitten en via internet kritiek te hebben.

Laat ze maar eens terug komen van hun vakanties om dit gedrag te verantwoorden richting het volk.

Loempo | 19-12-14 | 08:27

overigens hebben we zoiets al eerder meegemaakt met de afgestemde EU-grondwet die via de achterdeur toch is ingevoerd en de herhaalde EU-referenda in Ierland waar net zolang werd gestemd totdat er eenkeer ja uitkwam waarna er niet meer gestemd mocht worden.

wlodek | 19-12-14 | 08:19

Ze kunnen toch doen wat ze willen omdat we met zijn allen te lui zijn om te protesteren...

Allemaal een grote mond op internet.. Maar als we die nou eens zouden hebben op het Maliveld dan zouden ze dit soort dingen niet meer doen!!

Izziek | 19-12-14 | 08:19

Zit een uitgescheurde anus ook in het basispakket? Want we zijn flink genomen mensen.

mr. coffee | 19-12-14 | 08:17

U, de spilzieke pauperburger, moet maar eens een lesje leren. Vanaf nu mag u alleen nog naar de slechtste dokter bibber in het smerigste ziekenhuisje. Of niet? Nee, dat is een keuze die de burger zelf maakt. U mag best naar een goede dokter hoor. Wel een stapel eypo's meebrengen, maar dat begreep u al. De regering is voorstander van eigen initiatief van de burger. Keuzevrijheid, het eerlijke verhaal.

Nivelleermarionet | 19-12-14 | 08:14

een of ander VVD-kamerlid had zo'n 10 jaar geleden berekend dat naast iedere euro die naar patientenzorg gaat er 1,71 euro naar overbodige bureaucratie in de zorg gaat en dat zal nu nog wel meer zijn. Die hele zorg en wat dat betreft de rest van de overheid is zodanig opgezet dat er een maximum aan lucratieve fantasiebaantjes voor lieden met het platina partijboekje van VVD PvdA CDA D66 CU en GL beschikbaar is en blijft. Iedere regering hier heeft als enige taak om die baantjes ten koste van alles in stand te houden en dat gebeurt dan ook.

wlodek | 19-12-14 | 08:12

En dan nog iets: afschaffen van de vrije artsenkeus leidt tot minder markt in de zorg, niet méér.

Muxje | 19-12-14 | 08:09

Werkgelegenheid neemt toe, de staatsschuld daalt, de economie stijgt, goed dat jullie doorgaan!

Einde van de Domheid | 19-12-14 | 08:09

Iedereen die zo graag dit kabinet weg wil hebben moet voor de gein de partijprogramma's van CDA en D66 eens lezen. Doodeng. Er is in dit land NIKS te kiezen.

de Voorzittert | 19-12-14 | 08:08

Het eventuele gebruik van een AMVB om de wet erdoorheen te jassen betekent dus twee dingen :
1) indien "nodig" zijn we dictatoriaal.
2) De 1e Kamer is in wezen overbodig. De leden kunnen terug naar hun 400 bijbanen.

Wees dan consequent en schaf het circus van de 1e Kamer af.

daytripper | 19-12-14 | 08:02

Met alle respect, maar hiermee is de dictatuur Rutte toch uitgeroepen?
Meneer Rutte, u bent niet gewoon rechts, u bent een extreme fascist!

New Quacka | 19-12-14 | 08:02

@Viking69 07:33: Deels wel, en ik heb zelf ook van dichtbij ondervonden dat het soms letterlijk van levensbelang is dat niet de verzekeraar (of de huisarts of een specialist) bepaalt waar je behandeld wordt, maar jij zelf. Als je een wat moeilijker medisch geval bent sta je er in Nederland fucking alleen voor.

Maar dat bezwaar dat de PvdA tegen marktwerking in de zorg is, is een politieke overweging. En hoort dus niet in de 1e kamer thuis.

Muxje | 19-12-14 | 08:01

Er zijn geen goede partijen, de partijen "staan los van de burger"
Klopt. Alle politieke partijen hebben samen hoouguit 1 a 2% van de bevolking als lid. En ik durf hier gerust te beweren dat die leden vrijwel allemaal mensen zij die op een of andere manier afhankelijk zijn van de overheid of hun partij voor hun inkomen.

henkou | 19-12-14 | 08:01

In mijn optiek is het niet zo relevant of de nieuwe zorgwet een goede of slechte wet is. Daar zullen de meningen altijd wel over verdeeld blijven. Waar ik de grootste moeite mee heb, is dat een wet afgekeurd wordt (1 kamer), dan enigszins aangepast weer aangeboden wordt maar vervolgens als deze er weer niet doorkomt toch ingevoerd wordt, maar dan als algemene maatregel van bestuur. Dat is bedrog! Ten eerste zet je ons democratisch bestel buiten werking, maar ten tweede is een avb een nadere uitwerking van bestaande wetgeving. Maar als het bestaande wetgeving zou zijn, dan had er geen nieuw wetsvoorstel ingediend hoeven worden. Dit is ordinair je zin doordrijven omdat je zo arrogant bent dat je denkt dat je het beter weet dan diegenen die volgens onze democratische spelregels het laatste woord zouden moeten hebben. Walgelijk!

JayJay | 19-12-14 | 08:00

Net of democratie het grootste goed is.. Het is de tirannie van de meerderheid waarin je geen enkele individueel vrijheid hebt..

synchronicity | 19-12-14 | 07:51

Zelfde tactiek als bij het EU referendum. Totaal schijt aan democratie en de kiezer. Wat voor zin heeft het nog te stemmen ?

Der Schnitzeljäger | 19-12-14 | 07:47

Tot 12 januari vakantie?? Waar kan ik tekenen. Dat lijkt me heerlijk, maar zit er helaas niet in.

hans123 | 19-12-14 | 07:42

Duivestijn heeft tenminste een goed verhaal waarom hij tegenstemd. Maar het laat zien dat er binnen de PvdA niet gepraat word, want dit is zo te zien geen nieuw, snel bedacht, standpunt.
Ik vraag me we af waarom de twee andere PvdA leden hebben tegengestemd want met alle geruchten, tweets en vage verklaringen op tv krijg ik er een heel naar gevoel bij.

Viking69 | 19-12-14 | 07:33

Maar, zoals al eerder gezegd, is dit staatsrechtschending en dus kan de wet er wel 'doorheen getrapt' worden, maar deze heeft geen enkele legitimiteit. Hoe laten we deze randdiebele weten deze wet NIET te erkennen?

AsEl | 19-12-14 | 07:28

@de autoverkoper | 19-12-14 | 07:24
Mag wel, als u maar HEEL VEEL betaald aan een zorgverzekeraar die zo min mogelijk voor u zal gaan verzekeren.


Die Schipper heeft echt het IQ van een tuinboon. Ivoren Toren logica.... Denkt men nou ECHT dat dit kosten gaat drukken? Denkt men nou ECHT dat de markt niet gaat voor maximale winst door minimale inzet?
Edith is nog te dom om voor de duvel te dansen.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 07:28

OK. Dus als ik in 2015 in een Amsterdamse kroeg door een zojuist van jihad teruggekeerde haalbaard in mijn onderbeen wordt geschoten mag ik niet meer zelf kiezen welke pillendraaiert mij weer oplapt?

de autoverkoper | 19-12-14 | 07:24

Tsjezus

Waarom staat de lijdensweg van Mieke Telkamp op standje

: " Als het kabinet u geen hartverzakking uitvaart ...:! "

FredFlinstone | 19-12-14 | 06:59

Nou gelukkig is het nederlands volk niet zo betrokken, moet er niet aan denken dat ik met dit weer de staart op moet.

K.jongerensponsor | 19-12-14 | 06:58

...... deja vu , hoe zat dat ook alweer met de eu grondwet ?

Tee Of Cup | 19-12-14 | 06:56

Schat zo in dat de meeste reaguurders bij de volgende verkiezingen geen stemwijzer meer nodig hebben.

Nestorix | 19-12-14 | 06:52

Ik heb tot vanochtend nog nooit zo weinig vertrouwen in ons kabinet gehad. Ongelooflijk wat een trieste bende is dit land geworden.

Mesmer | 19-12-14 | 06:50

Ratten.

duitse herder | 19-12-14 | 06:48

@Care | 19-12-14 | 06:13
Waarom 'men' het kan maar niet doet: Na elke 'verkiezing' moeten er wat overbodige partijbonzen geloosd kunnen worden in hun baantjes carrousel.
Of dacht jij dat Jan-met-de-pet zomaar CvK, burgemeester of andere 'lol' functie kan krijgen?

necrosis | 19-12-14 | 06:21

@GeFlipt | 19-12-14 | 06:09
Er is ook geen normale partij, dat is de grap. Inmiddels beginnen steeds meer mensen dit te beseffen; het systeem is fout en corrupt, de gaten die het heeft zijn te dichten en heel simpel, als jij prachtige oplossingen kunt bedenken, waarom kan de overheid dit dan niet en zo wel, waarom doen ze het dan niet?
-
Er zijn geen goede partijen, de partijen staan los van de burger. Dat is altijd al zo geweest, maar nu is het zichtbaar. We hebben hier geen democratie. Als we verandering willen moeten we compleet nieuwe partijen oprichten, of een nieuw systeem bedenken.
We hanteren al hetzelfde riedeltje vanuit de middeleeuwen, we zijn er klaar mee en verdienen iets nieuws.

Care | 19-12-14 | 06:13

@Daisai | 19-12-14 | 05:51
Misschien moet je eens op internet zoeken naar de inrichting van ons staatsbestel, ui!
Dit is Nederland, niet Noord-Korea!

necrosis | 19-12-14 | 06:13

Ach, het alternatief, een kabinet met CDA of D66, wordt ik ook niet vrolijk van. Ik wordt eigenlijk nergens meer vrolijk van (politiek gezien dan). Het lijkt wel of er geen normale partij meer is. Wat een bagger.

GeFlipt | 19-12-14 | 06:09

Ja en nee. De waarheid is dat een goed geordend systeem een grote vooruitgang zou zijn, als dit door gebruik van een 3 keuze pakket zou werken dan swa, maar de harde waarheid is dat onze overheid incapabel blijkt te zijn om zelfs de kleinste taken succesvol af te ronden, net als dat ze niet eens in staat zijn hun eigen zooi hardop toe te geven en er niet de hele tijd omheen lullen.
-
Je hebt basiszorg, daarin bepaald de verzekeraar eigenlijk alles, de staat kennende bepalen ze alles tot aan de operatie en je hebt het maar te slikken.
Dan heb je de 'middel' zorg, stukje duurder, 109 euro volgens mij, waarin je een selecte keuze hebt uit de artsen die binnen jouw zoektocht naar hulp vallen, aldus selectie van de verzekeraar.
En dan heb je de duurste, waarin tot op heden alleen de prijs verschillend is.
-
Kortom, het is geen zuivere koffie en we kunnen zo immens veel beter dat we hierom moeten huilen.
Dit land gaat naar de tyfus en we kijken er naar, ik begin te geloven in een staatsgreep, danwel het onder dwang afvoeren van de poppenspelers.
Dit feestje heeft te lang geduurd en nu gaan ze te ver.

Care | 19-12-14 | 06:04

-weggejorist-

Daisai | 19-12-14 | 05:51

GS toch... "grote verliezer[s]" zijn inherent aan democratie(!?) Immers: democratie is geen vrijheid; democratie is twee wolven en een lammetje die gaan stemmen wat voor lunch ze gaan eten...

mygfisbrazilian | 19-12-14 | 05:26

@Freddie Stobart | 19-12-14 | 05:10
Ben ik met je eens, maar vergeet niet dat mensen die weten dat ze een slokje teveel op hebben, veel defensiever gaan rijden dan mensen die nuchter zijn en erg overtuigd zijn van hun 'rijkwaliteiten'.
De meeste ongelukken worden nog altijd veroorzaakt door nuchtere bestuurders, of mensen die strak staan van 'pammetjes, Seroxat of noem het maar op.

necrosis | 19-12-14 | 05:22

@ITEACHYOU | 19-12-14 | 00:07
Bezopen rijden is nooit verstandig.

Freddie Stobart | 19-12-14 | 05:10

Ik heb weinig verstand van artsen, aangezien ik mijn huisarts hooguit één keer per jaar zie.
Betekend dit 'akkoord' dat de zorgverzekeraar mij straks verplicht om naar een Poolse arts te gaan omdat die goedkoper is, of is het wat anders?

necrosis | 19-12-14 | 05:01

@wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 03:15
Ik begrijp dat ik iets gemist heb.....
Enne... gilfjes zijn mijn afdeling!

necrosis | 19-12-14 | 04:51

Eindconclusie: Glas, plas, was.
Welterusten en de neuk.

nope | 19-12-14 | 04:43

En zo nemen we dit jaar ook weer een beetje afscheid van de democratie.
Ons kabinet doet als de eu, als het niet met u kan dan maar over u heen.

Flipus | 19-12-14 | 04:14

@Vageling | 19-12-14 | 03:57

Integreren is niet moeilijk. (En een Nederlandse oma hebben scheelt ook wel iets)

lady blabla | 19-12-14 | 04:02

@Glas Koning | 19-12-14 | 03:56
Moest even me teiltje halen. Had al in me nest horen liggen. Maar goed dat is mijn eigen keuze en verantwoordelijkheid.

Vageling | 19-12-14 | 03:59

@lady blabla | 19-12-14 | 03:51
Voor een Canadees ben je behoorlijk scherp op Nederlandse gedoe wat speelt. Wordt bang van u.

Vageling | 19-12-14 | 03:57

Erg mooi gesproken door de voorzitter!

Glas Koning | 19-12-14 | 03:56

de 'anti sluiproute' motie heeft het niet gehaald.. met dank aan de bitchen van de VVD.
het reces is begonnen.. voor sommigen dan.
nog ff 2 uurtjes slapen.. truste !

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 03:56

@ernstige schade | 19-12-14 | 03:34
Welkom in de NL-se politiek.

K1100 | 19-12-14 | 03:53

Die verrekte Koran staat er ook nog steeds.

lady blabla | 19-12-14 | 03:52

Die verrekte Koran staat er ook nog steeds.

lady blabla | 19-12-14 | 03:51

@ernstige schade | 19-12-14 | 03:34
Welkom in de NL-se politiek.

K1100 | 19-12-14 | 03:50

We hebben een motie! Overigens ook bedankt aan alle volksvertegenwoordigers voor een mooie late avond, over de democratie. De publieke tribune kon het wel waarderen.

ernstige schade | 19-12-14 | 03:42

Shit! Geen motie. Een half-motie: ik wil een normaal antwoord.

ernstige schade | 19-12-14 | 03:34

onverwachts werken om halfvier s'nachts.. knettergek zijn ze

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 03:32

Fack it.. we gaan fissa.. 27 januari 2015 allemaal gewoon naar de tweede kamer en eruit gooien die handel, desnoods met 300 man, even duidelijk maken hoe en wat en zij die niet luisteren willen mogen gaan.
Als geenstijl het land zou runnen dan zou het nog beter gaan dan dat het nu gaat.. en dat wil niet eens iets zeggen (ik denk serieus dat ze het nog prima zouden doen).

Care | 19-12-14 | 03:31

Pechthold zet zijn troefkaart in. 5 schoppen azen.

ernstige schade | 19-12-14 | 03:31

Het komt er op neer zolang je genoeg geld hebt zorg kan krijgen. Heb je dat niet meer, ga dood. Oh ja, democratie, daar vegen we ook onze reet mee af!

brutus68 | 19-12-14 | 03:28

Toch grappig dat we nu lopen te dimdammen over een vrije artsenkeuze. Iets over wegsnijden van nutteloze managementlagen wordt nimmer gerept. Net zoiets als de provincie, ook zo'n kansloze bestuurslaag. Dus dit circus ten tonele brengen moet al reden zijn om integraal ontslag aan te bieden aan WimLex. Weg met die nonthema's, weg met die hele kliek. Dikke vette doei. Morgen een zakenkabineet installeren.

wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 03:28

Nou dat was het dan.
Roemer scoort wat punten. Wilders heeft het voor vandaag al opgegeven. Pechtold speelt in ruil voor VVD kiezers de 'constructieve' vredesstichter en saboteert elke aanval op vriend Rutte. Slob en Van der Staaij weten als nichepartijen dat ze voor hun achterban al weer genoeg gescoord hebben. Buma, ach lijkt me een echte een toffe kerel, maar volstrekt machteloos. Zucht. Ik had gewoon naar bed moeten gaan.

Lafayette | 19-12-14 | 03:28

Machtsbalans tussen verzekeraars en verzekerden!
Says it all.

K1100 | 19-12-14 | 03:25

@NeuqenDoeJeZeau | 19-12-14 | 03:20
Geen idee, maar met de touwtjes in hun handen wil ik er eigenlijk niets van weten.

Care | 19-12-14 | 03:22

Ach, arme muis.

ernstige schade | 19-12-14 | 03:21

@Care | 19-12-14 | 03:16

We zijn dus duidelijk de enige... als het gelul deze dimensies krijgt, onderzoek ik pentrabele opties. Ik wil dus niet schipperen, maar van Tongeren vond ik wel aardig... ;)

wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 03:21

Krijgen we straks horror artsen die je worden toegewezen zodat je beter niet kunt gaan. Kunnen ze je ook naar een arts in Pakistan sturen, fysio in Noord-Korea, abortus in Iran of misschien iets in Polen ?

NeuqenDoeJeZeau | 19-12-14 | 03:20

Iedereen welterusten en mooie dromen , ik houd het voor gezien voor vandaag de gordijnen vallen nu wel heel erg toe

witchmaster | 19-12-14 | 03:19

kut, het is "blies" heh?

ernstige schade | 19-12-14 | 03:17

Nu komt de aap ook nog eens uit de mouw, slist Rutte met gevorkte tong. De cheetah heeft beet. Bio-industrie. Er toen kwam Roemer met een lange snuit, en die blaasde dit verhaaltje uit.

ernstige schade | 19-12-14 | 03:16

@wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 03:15
Stoned, man.. Maar zelfde principe.. En nee, ik probeer me niet teveel te ergeren aan het 'er omheen lullen' van zowel Rutte dan wel de rest.

Care | 19-12-14 | 03:16

Duidelijk Mark.
Afspraken gemaakt met ziekenhuizen, specialisten en verzekeraars hebben de hoogste prioriteit.
Burgers en leden van de EK.... u kunt verrekken.
Kan iemand die lach chirurchisch verwijderen?

Schietmijmaarlek | 19-12-14 | 03:15

Ben ik nu de enige die de leren rok van onze blonde gilf wil aftrekken? Mag toch aannemen dat elke reaguurder inmiddels dronken is op dit tijdstip iets minder selectief is...?

wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 03:15

Jij linkse SP aanhanger!
wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:54

*zoekt naar een rechtse SP aanhanger*

Neem anders even een pilletje.

gemeentereiniging | 19-12-14 | 03:12

Een kleuterjuf, een omhoog gevallen geschiedenis-leraar en een brommende socialist uit de provincie. Het begint haast grappig te worden.

brutus68 | 19-12-14 | 03:12

Pechtold kom Rutte weer te hulp op het moment dat hij door Roemer gefileerd wordt. Hij is de katvanger van Rutte en zijn handlangers.
Lafayette | 19-12-14 | 03:05

juist.. de bitch van dit kabinet.
en Roemer en Wilders moeten is om de tafel gaan ziten, laat je gewoon dingetjes als grenzen dicht en de Pallie staat even in het midden en kijk je naar de andere 99% waar je het wel over eens bent.. NU of nooit meer.

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 03:12

Van Miltenburg mag wel eens antwoord eisen van Rutte.
De AMVB route zit er dus in op verzoek van de zorgpartijen blijkt nu. De route is getoetst bij de landsadvocaat.
-
Het is een dreigement aan de 2e kamer.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 03:11

Voorslikker Miltenburg groeit ook niet echt in haar baan.

lady blabla | 19-12-14 | 03:06

je mag dus straks nog wel zelf je ziekenhuis kiezen en volgens de landsadvocaat hoeft de verzekeraar niets te betalen... die dikke lobby enveloppen doen hun werk

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 03:05

Pechtold kom Rutte weer te hulp op het moment dat hij door Roemer gefileerd wordt. Hij is de katvanger van Rutte en zijn handlangers.

Lafayette | 19-12-14 | 03:05

"Als dan, route" Hee yo, lachende windbuil met je Hans Anders-bril, we hebben het hierover mensen..

brutus68 | 19-12-14 | 03:02

@wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:54
hu ? om dat ik de hr roemer de boel goed verwoord ben ik links , ik raad u een goede psy aan en die naam wakkere nederlander is ook een godspe dat kan ik zeggen als PVV stemmer zins jaar en dag

witchmaster | 19-12-14 | 02:58

@Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:52
Dat klopt tog ook?

wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:55

@witchmaster | 19-12-14 | 02:52
Open deur. Je weet toch. Schippers ziet haar toekomst al op de tocht staan.

K1100 | 19-12-14 | 02:55

Ah. Policy is de route dat er eerst doden moeten vallen en dan lullen we eens verder.

brutus68 | 19-12-14 | 02:55

@witchmaster | 19-12-14 | 02:45
U (mag ik jij zeggen? *ik hoor niks, wie zwijgt stemt toe* JIJ! )
Socialisten zijn de NSBers van de 21 eeuw.
Jij linkse SP aanhanger!

wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:54

Voor landingsrechten moet dik betaald worden. Weet elke nitwit.

K1100 | 19-12-14 | 02:54

Lederen snol van GL, van Tongeren. Gilf next door...

wiedergutmachungssch | 19-12-14 | 02:52

wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:44
De nationale brombeer Maarten van Rossem zegt dat een deel van de GS reaguurders bestaat uit halve-garen.
U bent er één van.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:52

Valt het iemand op dat niemand eigenlijk antwoord geeft op de vragen die een ander stelt?
Ik snap dat iedereen nu denkt: Sja, zo is de politiek. Maar is dit niet achterlijk? Zeg gewoon waar het op staat lul, jezus.

Care | 19-12-14 | 02:52

@K1100 | 19-12-14 | 02:50

er zijn al baantje.s besproken en die moeten gered worden

witchmaster | 19-12-14 | 02:52

Rutte vind zichzelf iig wel goed bezig

Dylan3511 | 19-12-14 | 02:51

kijken naar de landingsrechten van een wet
zoeken naar de uitweg voor een probleem
de situatie is dat het kabinet afspraken heeft gemaakt
er alles aan doen om de afspraak ook echt een afspraak te laten zijn
samen zoeken naar een oplossing
het vertrouwen is er dat de aangepaste wet geaccepteerd wordt door de tweede en eerste kamer
de coalitie zal er alles aan doen om die afspraak te laten slagen
-
maar we kunnen het nooit garanderen natuurlijk. Want dat is staatsrechtelijk niet zo netjes.

ernstige schade | 19-12-14 | 02:51

Eerst afspraken maken met verzekeraars en daar je wetgeving op aanpassen. Lekker geloofwaardig.

K1100 | 19-12-14 | 02:50

Bla, bla, na WOII, bla bla na WOII. Man, man, man.

brutus68 | 19-12-14 | 02:48

zie je wel.. veel te laat die polletiek

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 02:47

Tot slot nog een reaguursel.
Den Haag, ik weet dat u meeleest:
Kunt u alstublieft een aantal van bovenstaande tegels citeren om aan te tonen hoe "het land" momenteel over het kabinet denkt.
Bij voorbaat dank.

Trouwens... die stofzuigergarantie zuigt...

Mastermattie | 19-12-14 | 02:47

ik zou ze doen

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 02:47

Het debat volgend zag ik
-een clown Zwamsom, nivootje spreekbeurt v.e. brugpieper. Zijn spindoctor had hem op 't hart gedrukt vooral de klemtoon te leggen op de woordjes: "verbeterde zorg voor de patient". De brugpieper zelf had geen notie van wat hij daar stond te oreren.
-een ongeintresseerde MP, ondergezakt spelend met z'n aaifoon, typetje kutjoch dat geen enkele leerkracht in z'n klas wil hebben.
Arm Nederland, bestuurd door nitwitterige kutkoters. De slimme gluiperds, ala Ekut Schippers, krijgen alle kans hun dealtjes te sluiten, hun bankrekeningen te spekken, door de burgers uit te leveren cq te verkopen aan het grootkapitaal, in dit geval de zorgverzekeraars die miljarden winsten genereren.

appelvink | 19-12-14 | 02:47

@wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:44

dan heeft u natuurlijk al het goede voorbeeld gegeven uiteraard gezien uw wijze uitspraak maar ook voor u tele de uurtje.s schijnbaar

witchmaster | 19-12-14 | 02:45

Wanneer is de praeses van nedurland nou eens klaar met zn studie. Hij is al zooo lang praeses, toplul. Een pleefiguur voor ons land.

Cidiood | 19-12-14 | 02:44

-weggejorist-

wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:44

Komt Schippers nog aan het woord?

lady blabla | 19-12-14 | 02:43

@Mastermattie | 19-12-14 | 02:33
Je wilt dit soort gezeik toch niet in de herhaling zien. Morgenvroeg hoor je de afloop wel. Gelukkig ben ik geen loonslaaf meer.

@Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:37
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

K1100 | 19-12-14 | 02:42

goed zo roemen , je toont ballen

witchmaster | 19-12-14 | 02:41

Hoppa.
Dag Rutte!

pickalilly | 19-12-14 | 02:40

gewoon geen muisover op de pica bij het topic en je huilt gewoon de hele avond (bijna) niet!

wakkere_nederlander | 19-12-14 | 02:40

Ah, daar hebben we de lachebek. -braakt-

brutus68 | 19-12-14 | 02:39

Bijvoorbeeld.. Ik blijf erbij, als we een groep organiseren en zorgvuldig uitstippelen hoe we zoiets voor ons zien, dan kunnen we gewoon naar binnenlopen en zeggen: Zo gaan we het doen, geld inleveren, spullen inleveren en de straat op met jullie.
-
Persoonlijk heb ik genoeg suggesties om het land te helpen, maar daarvoor moeten we een stuk verder kijken dan dat we nu doen.
En waarschijnlijk een paar klappen niet schuwen...
-
Maar dat komt waarschijnlijk omdat dit bestuur het bloed onder mijn nagels vandaan haalt en het pijnlijk duidelijk is dat het beter kan.

Care | 19-12-14 | 02:38

Gelukkig heb ik nog Beerenburger op voorraad.
K1100 | 19-12-14 | 02:29
Zoals de onlangs plotseling overleden Gentse zanger Luc de Vos zou zeggen: You are a lucy man, baby.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:37

Ik zie toch nog een klein lichtpuntje als Rutte de amvb straks in de 2e termijn ter sprake laat komen.
Zodra er voldoende aannemelijk gemaakt word dat dan die weg gekozen zal worden dan zal dat onherroepelijk het einde betekenen van Rutte II, weliswaar niet vandaag maar de kans acht ik groot dat er in Maart dan dubbel gestemd mag worden.

pickalilly | 19-12-14 | 02:35

overwerk dus weer een btw verhoging?

witchmaster | 19-12-14 | 02:34

@K1100 | 19-12-14 | 02:29
Ja, ik ga zo toch ook m'n mandje opzoeken.
Morgen weer de loonslaaf uithangen.
Recorder staat op Ziggo 502 en loopt tot 7u. morgenochtend, zal wel lang genoeg zijn...
Uitslag is toch al bekend...

Mastermattie | 19-12-14 | 02:33

oh we gaan zo weer verder.. gelukkig niks gemist

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 02:33

oeps.. was even ingedommeld.

(c)ZWITSUL | 19-12-14 | 02:31

@Vageling | 19-12-14 | 02:26
Precies, die is niet happy.

Mastermattie | 19-12-14 | 02:30

@Care | 19-12-14 | 02:27
Volgende verkiezingen presenteren we de "stijlloze partij".
Vraagstukken als leesbare poll online knallen en uitslagen vergaren voor stemmingen.
Zeg maar politiek 2.0 (of inmiddels 3.0)

Mastermattie | 19-12-14 | 02:29

Dit gaat een latertje worden. Mijn ervaringen met dit soort debatten: gaan uit als een nachtkaars. Glas, plas, was. Maar ja, je blijft toch kijken, tegen beter weten in. Gelukkig heb ik nog Beerenburger op voorraad.

K1100 | 19-12-14 | 02:29

Vraagje aan de PVV-spindokters. Zeggen jullie vaker het woord "puinhopen" omdat dat doet terugdenken aan de "puinhopen van Paars"? Heb het al drie keer over die puinhopen gehoord, uit het niets. Voorheen was het "potje" en "rotzooi".

ernstige schade | 19-12-14 | 02:29

half drie en een lachende whatsappende rutte

poetsnoet | 19-12-14 | 02:28

Helaas kan ik de muppetshow niet verder meer volgen. Iets met slaap. Opstaan. Loonslaaf wezen. Kom later weer hier rondstuiteren met me mede reaguurders. Truste mensen

Vageling | 19-12-14 | 02:28

@Mastermattie | 19-12-14 | 02:20
Hah, klopt. Maar dit is haalbaar en als we echt terug moeten naar het stemmen tellen op papier, dan zij dat zo.. Maar ik ben er vrij zeker van dat we echt wel iets kunnen verzinnen.
Iets, wat dan ook, alles is beter.
-
Plus, stel jij hebt een idee, dan gooi je het online en vergaar je stemmen, op die manier heb je echt invloed op het land.

Care | 19-12-14 | 02:27

@Mastermattie | 19-12-14 | 02:22
Zij ik al. Zag je die blik van Asscher. Jij vuile verrader. Ongemakkelijk moment voor het parade paardje van de PvdA

Vageling | 19-12-14 | 02:26

Maar die bejaarde 'homo' had wel goeie punten. Geen gehap gewoon kritische vragen.

Vageling | 19-12-14 | 02:25

Die bejaarde homo als kers op de aars.

brutus68 | 19-12-14 | 02:23

Ik heb niets met een Turkse partij.
Maar hier haalt Kuzu toch even mooi uit naar zijn ex-clubje.

Mastermattie | 19-12-14 | 02:22

Wat hebben Turken toch met auto's?

brutus68 | 19-12-14 | 02:21

Ouwe.. U stropdas... U weet wel. TV? Maar u kopt het goed in.

Vageling | 19-12-14 | 02:21

brutus68 | 19-12-14 | 02:17
"Nou opa Norbert had ook weer veel te melden."

Bizar he iemand met 0 stemmen die toch spreekrecht heeft. Ik denk dat Kim in Noord-Korea ook 0 stemmen zou halen.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 02:21

@Care | 19-12-14 | 02:17
Ja, maar dan wel met digid ofzo.
Er zouden dan wel een paar echte IT'ers op gezet moeten worden.
Dit om "landsgevaarlijke" trollen tegen te houden.

Mastermattie | 19-12-14 | 02:20

Kijk Ascher kijken. Vuile verrader.

Vageling | 19-12-14 | 02:20

@brutus68 | 19-12-14 | 02:18
Hij kijkt af bij Wilders. Had het ook al over Noord Korea

Vageling | 19-12-14 | 02:19

Kuzu, dit gaat lachen worden.

brutus68 | 19-12-14 | 02:18

En nu krijgen we Kuzu.. Wat leeft die nog? Waarom praat hij. Heb geen bericht uit Ankara nodig

Vageling | 19-12-14 | 02:18

Kuuuuzzzuuuuuuuuuuuuuuuu!

pruimzuur | 19-12-14 | 02:18

Kijk Bontes eens happen

Vageling | 19-12-14 | 02:17

Och Gristus te paard daar heb je die stamkroeg-brulaap Bontes ook nog. Ik ga naar bed.

Kameroudste | 19-12-14 | 02:17

@Mastermattie | 19-12-14 | 02:12
Kan het je nog sterker vertellen, zo moet heel het politieke systeem werken.
Een online poll waar iedereen aan mee kan helpen en daardoor ja of nee/voor of tegen een voorstel kunnen zijn.
Ze hebben er een spel van gemaakt, maar heel het proces kan zoveel beter en zo simpel als een poll op geenstijl.

Care | 19-12-14 | 02:17

@Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:16
En? Sony kan me rug op.

Vageling | 19-12-14 | 02:17

Nou opa Norbert had ook weer veel te melden.

brutus68 | 19-12-14 | 02:17

@Vageling | 19-12-14 | 02:14
nee niet de schroot,
Chemisch afval

Mastermattie | 19-12-14 | 02:17

Och Gristus te paard daar heb je die stamkroeg-brulaap Bontes ook nog. Ik ga naar bed.

Kameroudste | 19-12-14 | 02:17

Bij CNN spreken ze over belangrijker zaken:
De Staatshack door N-Korea van Sony.
De national security van de VS is in gevaar gebracht door N-Korea.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:16

Stel voor dat we iedere muppet die zo grootspraak over verantwoordelijkheid met pluche zetel en alles met een hijskraan de kamer uitgooien op de schroothoop. Dat woord net zoals vertrouwen moeten ze even niet gebruiken. Zou ze sieren.

Vageling | 19-12-14 | 02:14

@soledad | 19-12-14 | 02:11
Dank u, word zelf ook moe. Zit een poppenkast te kijken. Toch weer even gelachen.

Vageling | 19-12-14 | 02:12

@Redactie, ideetje voor de stijlloze poll:
"Hoe denkt u over het wetsvoorstel"
a) voor
b) tegen

Mastermattie | 19-12-14 | 02:12

en dan komt Peggy er aan huppelen,doet zijn knoopje van zijn jas dicht,hij zit toevallig aan de juiste kant,anders was het een dames jasje.
als kontje ruiker van rutten,kijkt hij vandaag wel moeilijk,de stoelgang van rutten zal wel zeer onfris zijn,deze zaak ligt zwaar op de maag.
staatsrechtelijke ongemakkelijke gang
Zijlstra met zijn monnalisa smile probeert iedereen de loef af te steken,maar het systeem van luisteren en doorvragen werpt toch zijn vruchten af.
het gaat om art zoveel,een paar zinnen,zoals rutten is god,en zwamson is zijn profeet.
en dat is het een toverbal die de 1 kamer kan omzijlen
ik moet wel een paar borrels nemen,had ik maar niet naar dit rariteiten kabinet gekeken.
pak de kassa en verneuk de massa.

soledad | 19-12-14 | 02:11

Semi-offtopic, wat is de opgebouwde rente over € 1000,- de afgelopen twee jaar?

Mastermattie | 19-12-14 | 02:10

Ah, dus meneer is verdwaald op ze telefoon. Waarom krijg ik een onderbuik gevoel.

Vageling | 19-12-14 | 02:09

Ik ben het met dierenpoes eens: stemrecht voor huisdieren.
Nu komt de grootste hypocriet van dit land aan het woord: Buma.
Het CDA, waait met alle winden mee.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 02:08

@Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 02:04
/sarcasme aan/
Rutte en beloftes... Dat is toch gewoon algemeen geaccepteerd?
/sarcasme uit/

Vageling | 19-12-14 | 02:07

@Vageling | 19-12-14 | 02:05
Nee, dat zijn te "menselijke" zaken, dat gaat te ver voor Brussel's puppet.

Mastermattie | 19-12-14 | 02:06

@Vageling | 19-12-14 | 01:49
Begrijp me niet verkeerd, ik wens ook meer dan alleen geluid. Sterker nog, ik wil graag met een grote groep naar binnen en een simpele maar harde keuze bieden.
Ik wil oplossingen en die figuren gaan geen oplossingen brengen, nu lullen ze allemaal om hun hachje te redden en vallen elkaar aan om uit de spotlight te blijven.
-
Het is walgelijk en we moeten hier vanaf. De reden dat het faalt is omdat we beter kunnen en dit... Dit is inmiddels gemakkelijk te vervangen.

Care | 19-12-14 | 02:06

Ik krijg de vlekken van deze latente homosexuele Christelijke doodgraver...
.
Tijd voor een tukkie.

De Libertariër | 19-12-14 | 02:05

@Mastermattie | 19-12-14 | 02:02
Dacht dat hij iets met - geleerd van de Onno Hoes affaire - Twinky, Bear, Rimmen enzo aan het opzoeken was. Late avond voor de beste man.

Vageling | 19-12-14 | 02:05

@Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:55

Hoogervorst was dan ook eerst lid van de PvdA en stapte pas op latere leeftijd over naar de VVD (net als Gerrit Zalm overigens).

Uiteindelijk is het huidige zorgstelsel ook een soort half geprivatiseerde inkomensafhankelijke PvdA plan-economie waarvoor een enorme PvdA bureaucratie is opgetuigd gekoppeld aan een VVD oligopolie voor de zorgverzekeraars die zich suf verdienen. Je ziet de persoonlijke geschiedenis van Hoogervorst terug in dit slecht functionerende zorgstelsel dat gebaseerd is op twee diametraal tegenovergestelde gedachten.

nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Hoogervorst...

Outsider-Inside | 19-12-14 | 02:04

Helaas Buma heeft gelijk, Mark Rutte heeft zich aan geen enkele belofte gehouden.
-
Kan geen VVD meer stemmen omdat o.a. er teveel VVDers in de rechtszaal staan als verdachte en beschuldigde.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 02:04

@Kameroudste | 19-12-14 | 02:00
Zou ik ook doen. Heb niks met religie. Moeten die muppets me ook niet mee lastigvallen. Goed goed. Heeft Thieme ook niet gedaan. Heb al 2 keer gezegd dat ik allergisch voor die poes ben.

Vageling | 19-12-14 | 02:03

Zo gek als het paard van Jezus, dierendinges, maar ze begrijpt de kern van de zaak voor de verandering eens vrij aardig...
.
'Tijd winnen en hopen op betere tijden, dat is het enige waar dit nog over gaat'..

De Libertariër | 19-12-14 | 02:02

Mark Rutte zit op z'n smartphone te zoeken of hij [ESC] of [F1] moet gebruiken....
Over 15 minuten komt 'ie tot de conclusie dat een smartphone die knoppen niet heeft...

Mastermattie | 19-12-14 | 02:02

Een heleboel mensen weten al wat ze van het kabinet denken, meneer Buma.

starbuck280 | 19-12-14 | 02:02

@brutus68 | 19-12-14 | 01:58
Ga eens slapen bij een wilde tijger in een kooi.

Vageling | 19-12-14 | 02:01

Dierenpoes was in topvorm. Kip en klaar!!

brutus68 | 19-12-14 | 02:01

@ernstige schade | 19-12-14 | 01:58
Weet niet zeker of dat de reden is dat ze niauw doet. Moet kunnen toch. Is ook een vrouw.

Vageling | 19-12-14 | 02:00

En weer zo'n knikje.

starbuck280 | 19-12-14 | 02:00

@vageling Je zegt toch ook niet tegen CU of SGP dat ze hun mond moeten houden als het niet over geloofszaken gaat? One-issue-partijen hebben soms best wat zinnigs te zeggen over algemene zaken, zo bewijst dierenpoes zojuist.

Kameroudste | 19-12-14 | 02:00

@Vageling | 19-12-14 | 01:59
Ook zij citeert gewoon een aantal stijlloze tegels.

Mastermattie | 19-12-14 | 02:00

<3 dierenpoes!

gemeentereiniging | 19-12-14 | 01:59

@Mastermattie | 19-12-14 | 01:57
Ah vandaar dat ze standpunten over niet dieren gerelateerde dingen zo kan voorschotelen. Verklaart alles. Nog steeds ben ik allergisch voor haar.

Vageling | 19-12-14 | 01:59

@Harry Turtle | 19-12-14 | 01:40
Hear, Hear !!

Wijze uit het Oosten | 19-12-14 | 01:58

#teamdierenpoes

brutus68 | 19-12-14 | 01:58

Dan geef ik nu het woord aan Marianne Thiemen, van de Partij van de Dieren: "Dank u voorzitter. Ik ben eigenlijk een huiskat. Ik zweer u, als ik een joint rook dan verander ik voor ongeveer twee minutemiiauw miauw miauw maiuw dwwww"

ernstige schade | 19-12-14 | 01:58

Waar gaat het allemaal naartoe met dit land? Wat een gekte.

Glas Koning | 19-12-14 | 01:58

Ex modelletje word ook oud. Ook te zien op me zwart wit. Ja sorry Thieme is MIJN allergie. Ga diertjes knuffelen.

Vageling | 19-12-14 | 01:58

Whowhow, dierenpoes on fire!

Kameroudste | 19-12-14 | 01:57

Dierenpoes leest ook mee op GS

Mastermattie | 19-12-14 | 01:57

De Dierenpoes gaat spreken.

brutus68 | 19-12-14 | 01:56

HE gadverdamme.. Poke it with a stick and if it moves kill it with fire. We hebben het niet over de arme diertjes. Mens zout op. Bemoei je er niet mee

Vageling | 19-12-14 | 01:56

@Vageling | 19-12-14 | 01:55
Ja, precies...

Mastermattie | 19-12-14 | 01:56

Raadseltje?
In welke organisatie heeft Hoogervorst nog geen onoplosbaar probleem gecreeerd.
-
Zorg, AFM en nu IAS board

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:55

Oh, Dierenpoes...

Mastermattie | 19-12-14 | 01:55

@Mastermattie | 19-12-14 | 01:54
Dat gaat nogal explosief worden

Vageling | 19-12-14 | 01:55

@lady blabla | 19-12-14 | 01:53
In het weekend dan maar. Heb ik overdag tijd ^^

Vageling | 19-12-14 | 01:55

Het moet toch heerlijk zijn om onschendbaarheid te genieten en als zodanig te regeren!?!
Je hoeft je aan niets te houden en zolang je een 'parlement' met ja-knikkers hebt komt het allemaal goed. De eerste kamer leden moeten nu ballen tonen en massaal opstappen. Maar nee, dat doen ze natuurlijk niet. Op die leeftijden vind je niet makkelijk zo'n lucratief baantje.
Je mag de democratie negeren, je mag de grondwet negeren, je mag de wil van de bevolking negeren, je mag er een wetsvoorstel per decreet doorduwen. Maar als je ''minder Marrokanen" durft te zeggen dan wordt je vervolgd.........
Ik hoop dat de sluwe aktie van deze "bestuurders" zal bijdragen aan het verdwijnen van deze partijen uit het politieke landschap. Net zoals ik zooooooooooo hoop dat het helemaal mis gaat met de afgewimpelde zorgtaken nu dit aan de amateur-bestuurders in gemeenten wordt overgelaten.
Iets moet de bevolking toch ooit triggeren om de val van dit kabinet desnoods op straat af te dwingen? Misschien als direct vervolg op de rellen na de veroordeling van Wilders? De ambtenaren van justitie en die in de rechtbank hebben hier hun zinnen op gezet en uit hun klauwen is er geen ontsnappen mogelijk!

Thorolf | 19-12-14 | 01:54

@Kameroudste | 19-12-14 | 01:52
Dank u. Kon even niet op de naam komen.

Vageling | 19-12-14 | 01:54

Glas, plas en terecht. Het is slechts een oplossing tussen PvdA en VVD om door te gaan. Wat het gaat worden, zowel de gewijzigde wet als de consequenties als er in de tweede en of eerste kamer geen meerderheid is, zie we dan wel weer. Het is slechts een interne lijmbrief.

ristretto | 19-12-14 | 01:54

De constructieve 3 ook wel verwoord als C3.
Persoonlijk gaat mijn voorkeur nu uit naar C4.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:54

Maar zal het Malieveld nu wel vol raken? Enige optie lijkt mij.

lady blabla | 19-12-14 | 01:53


Identiteitsgebonden zorg??
Bedoelt ie de homoseksuele gevoelens-uitdrijvingsritualen?

Dibe | 19-12-14 | 01:53

Van der Staaij van de SGP

Kameroudste | 19-12-14 | 01:52

@ristretto | 19-12-14 | 01:45
Pechtold probeert de schijn op te houden dat hij niet meegaat in het wetsvoorstel, hij zal echter gewoon bij het kruisje tekenen.
Pechtold voert een stukje toneel om zieltjes te winnen voor de PS verkiezingen en voor (mogelijk) komende TK verkiezingen.

Pechtold heeft eerder twee zaken geroepen:
1) Uitspraken waaruit hij laat blijken dat 'ie al denkt dat 'ie premier is
2) Dat zijn opvolger niet in Den Haag maar in Brussel zal zitten.

Houdt dat maar eens in gedachten.
Pechtold heeft NL op Marktplaats gezet, tegen elk aannemelijk bod.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:52

Eentje van de C3.

starbuck280 | 19-12-14 | 01:51

Ah, die SGP-dude. Kan ik ff gaan pissen.

brutus68 | 19-12-14 | 01:51

Wie is deze verdwaalde griezel ook alweer? Man wat een geblaat.

Vageling | 19-12-14 | 01:50

@Care | 19-12-14 | 01:44
Laat me maar weten. Wil best geluid maken. Meer zal het niet worden. EN Rutte maar lachen.

Vageling | 19-12-14 | 01:49

Dit debat is een bron aan gifjes van falende politici.

EdwinKelder | 19-12-14 | 01:48

@ristretto | 19-12-14 | 01:45
Wil hem in ze nekvel grijpen, enge man dat het is

Vageling | 19-12-14 | 01:48

Het is dat ik geen Gl fanboy ben. Maar ze had Zijstra wel even klem.

Vageling | 19-12-14 | 01:47

Wat een poppenkast. Nog nooit zo'n ondemocratische vertoning gezien. Pechtold is een griezel. Ik zou geen auto van hem kopen.

ristretto | 19-12-14 | 01:45

omg een GL stemgeluid,ze doen het erom... beetje te groggy , te gemaakt mokums-joods a la Femke en van Thijn.

Dibe | 19-12-14 | 01:45

Jezus mensen, als iedereen het hier zo mee oneens is en het duidelijk tegen de wens van de burger is, waarom doen jullie dan niets?
Steun op zijn minst een feestboekpagina en organiseer iets.. 27 januari 2015 bij de tweede kamer thuis dan maar?
We moeten hen handmatig eruit werken, want ze verneuken heel het land op deze manier.
Er is heel veel dat kan veranderen, heel veel dat MOET veranderen en heel veel mensen die hiervoor moeten en gaan boeten.

Care | 19-12-14 | 01:44

neukbaar.....

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 01:44

@Vageling | 19-12-14 | 01:43
/edit/ zag haar staan maar was haar beurt

Vageling | 19-12-14 | 01:44

@Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:39
Noemen we GILFJE toch...

Vageling | 19-12-14 | 01:43

Een bedrijfsongeval....
Ja, dat is een kind van een prostituee ook.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:43

Oh Oh deadly blond met nog een poging. En nu Alexje.

Vageling | 19-12-14 | 01:43

Halve Zijkstra weet nu al zeker dat de PVDA senatoren "leveren" dus instemmen met chantage vanuit het heerschende kabinet, welke dreigt per decreet verder te regeren.
Allemaal hebben we gezien hoe glimmend, Camiel Eurlings een pracht baan kreeg van Hartman KLM, waarmee hij samen riep, dat ondanks de meerderheid van Europese vliegmaatschappijen aan de grond bleven wegen de IJslandse vulcaanuitbarsting.
Wat stond hij te schreeuwen dat vliegen best wel kon,om kort daarna deze prachtbaan van Hartman over te krijgen.
Vraag ik mij nu af wat is er nu weer belooft om de senatoren "om" te krijgen.
Je weet er is groot geld en mooie baantje mee gemoeid.

gebrokenvleugel | 19-12-14 | 01:42

"Je kunt nooit een garantie krijgen. Wel de zekerheid te krijgen van het stemgedrag." HAHAHA overtroffen weer, Pechthold.

ernstige schade | 19-12-14 | 01:41

@Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:39
Hoefde er ook niet overheen. Zelfs met dat zwirt/wit waar ik naar zit te gluuren zie ik de jaartjes op haar hoofje. Maar ze kan zo lekker elegant happen. Dat trekt me.

Vageling | 19-12-14 | 01:41

Alexendra Peggold heeft duidelijk (ook) geen verstand van rugby.

brutus68 | 19-12-14 | 01:40

Een beter argument voor het afschaffen van de eerste kamer kan je niet krijgen. Het is verworden tot een verlengstuk van partijpolitiek ipv louter het ongekleurd toetsen van wetgeving.

Harry Turtle | 19-12-14 | 01:40

Het kerelte / miezerige mannetje Pechtold doet zijn nicknames eer aan. Wat is een ongelofelijke slapjanus. Die zou zijn moeder aan ISIS verkopen voor een tientje om het handje van Rutte vast te mogen houden. Onbegrijpelijk dat mensen daarop stemmen....

jan-lul-de-behanger | 19-12-14 | 01:40

Benieuwd wat ze Pechtold nu weer beloofd hebben in het Torentje dat hij ineens zo begint te draaien, of is hij aangeschoten of zo, hij lijkt wel met dubbele tong te praten.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 01:40

Valt me op dat Peggie veel tijd krijgt. Wederdienst van Markie gezien die goedkeurende kninkje dat eerder plaatsvond

Vageling | 19-12-14 | 01:39

aha! daar hebben we hem, zoals altijd.

starbuck280 | 19-12-14 | 01:39

Vageling | 19-12-14 | 01:38
van Tongeren (GL) is 56 dat is geen MILFJE meer.
Waarschijnlijk heeft ze al kleinkinderen.
Met een paardestaart zou er toch wel leuk uitzien.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:39

Hahahaha... Volgens Pechtold zit niemand te wachten op nieuwe verkiezingen.
Ik zou 'm aanraden eens op geenstijl.nl en powned.nl te gaan kijken...

Mastermattie | 19-12-14 | 01:39

@ernstige schade | 19-12-14 | 01:31
Ik denk dat u de aspirine en LSD wat verder uit elkaar moet bewaren.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:38

EN haal je hand eens uit zak gek. Luister eens naar je spindoktor. EN ik mag die blondje steeds meer. Kan goed happen zonder een schuimbekkende muppet te zijn. Tweede die ze fileert.

Vageling | 19-12-14 | 01:38

Ook kan ik er niet bij dat de VVD en de PvdA iets zouden verbeteren, tot nu toe hebben ze alleen maar meer ellende gebracht.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:37

Pechtold zit er diep in,dus waarom kijk ik deze poppenkast nog.niet meer dus gaat ik mijn bed op zoeken.

ron78 | 19-12-14 | 01:37

@witchmaster | 19-12-14 | 01:34
Inderdaad. Wou even me teiltje pakken. Noemt zichzelf oppositie. Meer billenmaatje. Wilders was weer zwak. Beetje doelloos happen.

Vageling | 19-12-14 | 01:36

D66 raakt zo wel zijn virtuele zeteltjes kwijt. Ga vooral zo door Pechtold.

lady blabla | 19-12-14 | 01:35

Ik begrijp sowieso niet hoe dat nu zit met die polissen.
Mijn zorgverzekeraar heeft me een maand geleden al een polis aangeboden, hoe kan het dat het kabinet dan nu nog over de inhoud van die polis gaat beslissen?

Mastermattie | 19-12-14 | 01:35

Mastermattie | 19-12-14 | 01:33
Yep Jomanda kan weer in het basispakket.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:35

Arrogander -de Miezerige- valt weer eens heel hard door de mand.....

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 01:35

Pechtold heeft nu een complete meelfabriek in z'n mond.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 01:34

zagen julie rutte knikken ...... bha

witchmaster | 19-12-14 | 01:34

Als ik ze zo hoor lullen is de deal dat er hoe dan ook akkoord wordt gegaan. Al zetten ze erin dat Pipo de Clown de enige legitieme dokter is....
Dit is heel gevaarlijk...

Mastermattie | 19-12-14 | 01:33

@de honden blaffen
Nee, want het gaat nu niet eens zozeer over de inhoud van de wet, want die was al door de Tweede Kamer geloodst, maar om de wijze waarop het kabinet die wet op nogal ondemocratische wijze lángs (en niet door) de Eerste Kamer dreigt te gaan doordrukken.

Kameroudste | 19-12-14 | 01:33

Oh God lachen nu

Vageling | 19-12-14 | 01:32

Roemer is heel goed bezig , dat heeft ik lang niet gezien van hem

witchmaster | 19-12-14 | 01:32

Wat is Pechtold enorm slap aan het wauwelen. Die trekt z.n steun aan de PVVDA echt niet in.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 01:31

Ik wil minder, minder, minder van dit kabinet. Maar dat zit er dus niet in, helaas. Wat een poppenkast weer. Voorspelbaar eind van het liedje: de Incompetenten blijven zitten waar ze zitten, en de kiezersmeute (wij dus) wordt weer met een zoethoudertje (vrije artsenkeuze) in het kluitriet gezonden. Verder is de totale bestuurlijke en financiële chaos natuurlijk voor geen ene meter opgelost, maar dat zal de dames en heren Haagse Zandbakkenisten (nieuw woord) totaal aan de reedt roesten. Toch, Mark Rutte c.s.?

Reykjavik | 19-12-14 | 01:31

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 01:20
Voor een MAOist komt hij nu wel op voor eerlijke democratie inplaats van vooraf ingevulde stemformulieren.
-
Nee is nee dat moet ik mijn vriendin maar eens even niet uitleggen.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:31

Iedereen daar heeft ineens een dierenhoofd. Pechtold is een vos. Roemer is een olifant. Ik moet naar bed denk ik.

ernstige schade | 19-12-14 | 01:31

Pechtold speelt gewoon het spelletje, hij rekt het maximaal op...

Mastermattie | 19-12-14 | 01:30

Niet over de eerste foto hooveren!

@Van Rossem: Dat ik dat lied 10 keer heb moeten horen, voordat ik daar achter kwam, vergeef ik je nooit. En mezelf ook niet.

Hoen | 19-12-14 | 01:28

LOL! Wordt nu flink in verlegenheid gebracht. Ga zitten Pechthold.

Vageling | 19-12-14 | 01:28

Kameroudste | 19-12-14 | 01:19
Ik denk toch, aangezien het hier over zorgkosten gaat, en asielzoekers daar een onevenredig deel van opsouperen terwijl zij daar niets aan bijdragen, dat dat onderwerp wel degelijk relevant is.

de honden blaffen... | 19-12-14 | 01:27

@Kameroudste | 19-12-14 | 01:19

neem nog ff snel een pilletje nu je het nog kan betalen

witchmaster | 19-12-14 | 01:26

Ach Pechthold had ook een puntje. Nog steeds ben ik geen fan.

Vageling | 19-12-14 | 01:26

8 weken stoppen met belasting betalen

Henk de Vries2074 | 19-12-14 | 01:26

Prachtig Roemer. Ben benieuwd hoe hard Pechthold gaat falen. Hopen mag natuurlijk. Je kunt dat vertrouwen nooit garanderen. Oh, Pechthold heeft nog twee vragen. Dat had hij ook kunnen stellen, ipv te stoeien met Geert.

ernstige schade | 19-12-14 | 01:25

Ze zeggen allemaal dat het geweldig is dat die 3 dissidenten hebben tegengestemd, want "nu komt er een veel betere wet".

Waarom was die wet niet meteen goed uitgevoerd?
Waarom was er dan een crisis, als ze er toch zo happy mee zijn?
Waarom alsnog gaan dreigen?

Sporen niet heur.

Liroy | 19-12-14 | 01:25

Ik heb niets met de SP en weinig met roemer maar hij verwoordt hier het probleem toch wel.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:23

Broeva! Haro! Roemer scoort.

Kameroudste | 19-12-14 | 01:23

@Kameroudste | 19-12-14 | 01:19
Klopt enigszins. Heeft wel een soort relatie op het punt dat hij wilde maken. Maar goed ik begrijp het. U bent geen fan. Ik ben overigens ook geen groot fan maar blij dat hij er is. Laat hem maar zitten waar hij zit. Zit hij goed.

Vageling | 19-12-14 | 01:23

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 01:20

Mijn stem heeft hij .

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:22

Kameroudste | 19-12-14 | 01:19

Ook Wilders slaat wel eens de plank mis.

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:21

Clowntje Roemer van de neo-MAOISTEN beweging.....

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 01:20

@witchmaster | 19-12-14 | 01:18
Hij is PVVfoob. Dan gaat het op zwart als je Wilders hoort spreken.

Vageling | 19-12-14 | 01:19

Wat krijg ik een pleurishekel aan Wilders. Dom blaten, komt zeker door al die LTS-zwakstroommongolen die hij om zich heen heeft verzameld. God verhoede dat dat stelletje ongeregeld ooit de zetels gaat bezetten die ze in de peilingen schijnen te krijgen.

Weer over asielzoekers lopen schreeuwen terwijl het hier over iets heel anders gaat. Weer over miljarden aan Brussel beginnen terwijl het hier over iets heel anders gaat. Houd toch eens je grote smoel, domme volksmenner. Alleen laagbegaafden trappen nog in die truukjes.

Nou ja, misschien kan Roemer nog wat repareren.

Kameroudste | 19-12-14 | 01:19

witchmaster | 19-12-14 | 01:18

Ik denk VVD stemmer.

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:19

Tja... Wilders heeft wel een punt. D'66 laat zich compleet piepelen door de PVVDA in ruil voor hun gedoogsteun. Stank voor dank!

Outsider-Inside | 19-12-14 | 01:18

@Kameroudste | 19-12-14 | 01:16
U Pechthold overigens ook.

Vageling | 19-12-14 | 01:18

Kijk ik nu naar Wilders of luister ik naar een afgedraaide gramofoonplaat?

Jan Dribbel | 19-12-14 | 01:18

Gaat ie nog een keer. Maar gelijk heeft ie wel.

starbuck280 | 19-12-14 | 01:18

Pechtold is en blijft een misselijk mannetje,zelfs met vvd/pvda messen zijn rug,blijft hij nog boos op wilders,wie kan hem nu dan nog serieus nemen? d666 ook naar 0 zetels dan maar!

ron78 | 19-12-14 | 01:18

@gutgutgut | 19-12-14 | 01:17

bent u rechter ??????

witchmaster | 19-12-14 | 01:18

Genoeg is genoeg, NL is dit kabinet spuugzat, houdt er mee op.
AMEN!

Mastermattie | 19-12-14 | 01:18

@Kameroudste | 19-12-14 | 01:16

Maar leg wel de vinger op de zere plaats en kameroudste dat doet pijn heeeel pijn

witchmaster | 19-12-14 | 01:17

Pechteold heeft gelijk. De grootste prutser is dictator in spe Wilders.

gutgutgut | 19-12-14 | 01:17

"We zijn allemaal moe." Wat een koe van een mislukte "Ik geef een rondje kipnuggets". Pechtold probeert populistisch te doen, maar gaat compleet ten onder tegenover het populismekanon Greet.

ernstige schade | 19-12-14 | 01:17

Fatwabuster | 19-12-14 | 01:13
Ja alleen jammer van die mislukte facelift.

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:17

De welbekende teflon grijns

Mastermattie | 19-12-14 | 01:17

Wilders :'De heer Pechtold wordt gepiepeld door de coalitie, en hij neemt het nog voor ze op ook'

lady blabla | 19-12-14 | 01:16

En Pechthold weer met ze staart tussen ze benen weg. Blijft het proberen. Gaf nog wel een sportief lachje

Vageling | 19-12-14 | 01:16

Peggolt heeft gewoon gelijk. Wilders is volstrekt ongeloofwaardig.

Kameroudste | 19-12-14 | 01:16

tja D666 de waarheid is hard peggold

witchmaster | 19-12-14 | 01:16

Theatrale Pechtold heeft een punt, maar hij jijbakt, want Wilders heeft een nog groter punt.

Lewis | 19-12-14 | 01:15

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 00:58
Uiteraard is Rutte van hetzelfde kaliber als Samsom, namelijk een nitwit.
Maar, als er drie van senatoren van een politieke partij nee zeggen is dat nee.
En dat had de PvdA moeten accepteren.
Gezien de peilingen is dat natuurlijk geen optie, vandaar deze toestand.

de honden blaffen... | 19-12-14 | 01:14

Kijk Pechthold happen. Wilders is echt zijn allergie.

Vageling | 19-12-14 | 01:14

Kan iemand Kereltje pechtold naar bed sturen.... Sesamstraat is al afgelopen.

Mastermattie | 19-12-14 | 01:14

Ja hoor Pechthold weer op de kast.

Vageling | 19-12-14 | 01:14

@Lewis | 19-12-14 | 01:03

De tetten van Van Tongeren ook.... wat ziet die er geyl en doen baar uit....

Fatwabuster | 19-12-14 | 01:13

Nou Wilders, ik zit helemaal klaar om harder te moeten lachen dan met het borsthaar van Teeven.

pruimzuur | 19-12-14 | 01:13

En dat was Pechthold. Kom eens hier rakker. Even in je nekvelletje. Slap betoog en simpel antwoord. Nee

He Geertje. Kijken of hij gaat happen en tandjes laat zien.

Vageling | 19-12-14 | 01:12

Er is sowieso geen spanning in het debat. Niemand van de coalitie zal vanavond een stekker trekken.
We kijken naar een toneelstuk waar ik net letterlijk bij in slap viel.
Even Wilders kijken om te lachen, maar dan is het mooi geweest met dit zootje.

Guy Veropzoudten | 19-12-14 | 01:12

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:09
Ja Rusland en Noord-Korea sturen bij de volgende verkiezingen waanemmers naar Nederland.

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:12

@Litsehimmel | 18-12-14 | 23:38
Nee,
Die paling in een emmer snot glibbert weer overal tussendoor..
Maar :
The show ain't over 'till the fat lady sings..

Wijze uit het Oosten | 19-12-14 | 01:12

Gaat ie weer, 3 vingers op zijn bovenarm.

starbuck280 | 19-12-14 | 01:11

Oh kut. Wilders.

Kameroudste | 19-12-14 | 01:11

@Eurotokkie | 19-12-14 | 00:50
Ben strijdlustig na vanavond. Ik vergeet niet! Ben helaas bang dat u verder gelijk hebt.

Vageling | 19-12-14 | 01:10

Netjes Slob, helaas gaan je Zijlstra niet verder slopen. Dus enkel voor de buhne.

Lafayette | 19-12-14 | 01:09

------------OPLOSSING--------------------------
Er worden vanaf nu alleen nog maar voorbedrukte stemformulieren uitgedeeld in de 1ste Kamer.
-
Dat zal je leren afspraken niet na te komen!

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 01:09

@Eurotokkie

Ach, voor mij was het al een hele stap., toen. Zie het als een groeiproces.

Lewis | 19-12-14 | 01:08

Lewis | 19-12-14 | 01:03

Heeft die een penisvergroting laten doen ?

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:07

@starbuck280
Hij staat wel de hele tijd te grijnzen.
Zeker van zijn baas geleerd.

Lewis | 19-12-14 | 01:06

Ik krijg fysieke ongemakken van dat woord "borgen"

brutus68 | 19-12-14 | 01:06

Lewis | 19-12-14 | 01:02
Ach die VVD stempel blijft voorlopig nog ingebrand op je voorhoofd dit is al straf genoeg .

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:05

Komt er nog "dagobertducktax" voor verzekeraars ?? Of krijgen wij een "kwik kwek en kwak tax" ??

Archy Bunker | 19-12-14 | 01:05

Gezien die houding van hem is Zijlstra ook niet helemaal happy meer over hoe en wat hij moet verdedigen. Zal ook wel aan het tijdstip liggen, denk ik.

starbuck280 | 19-12-14 | 01:04

Wat een hypocriet, die Buma, was tegen de wet, en doet nu net of hij niet heeft tegengestemd, maar alleen 3 Senatoren van de PvdA.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 01:03

Ik blijf vinden dat Buma flink gegroeid is het afgelopen jaar.

Lewis | 19-12-14 | 01:03

Het is wel duidelijk dan Zijlstra het brein is van de AmvB methode.

lady blabla | 19-12-14 | 01:03

@Olc32

Ik heb ook VVD gestemd. Sorry, zal het niet meer doen.
Hoef ik nou niet in de hoek?

Lewis | 19-12-14 | 01:02

Ik heb in mijn bedrijf een machine staan met investering van 2 mio. Uurprijs is 350 Euri (al heel goedkoop in de markt).
Voorbeeld: Wie kan mij uitleggen dat een ambulance ritje van een paar km en ongeveer 30-45 min (heen en weer) in beslag neemt ongeveer 1.000 Euri moet kosten...
Onze machine is vele malen duurder dan die Ambulance en de operators ook dan de chauffeur (met alle respect naar hen).
Marktwerking? Ammehoela!!! Grijpen en graaien!

Draaikolk | 19-12-14 | 01:01

oranjerood | 19-12-14 | 00:53 Ja inderdaad, kreeg een sterk déjà vu gevoel, met name Pim Fortuijn, demoniseren door de media en zo..

Gaul Shaarad | 19-12-14 | 01:01

"De mogelijkheden die erin zitten dat die gebruikt worden."

ernstige schade | 19-12-14 | 01:00

Als ik het goed begrijp dan is al dit gedoe vooral het gevolg van twee kijvende PvdA wijven in de EK die elkaar niet kunnen luchten of zien, namelijk ex Trouw journaliste Marleen Barth en Guusje ter Horst, geholpen door de draaitol/ijdeltuit Adri Duivesteijn.
Barth was de PvdA campagne manager van Ad Melkert in 2002, nou dat was echt een awesome campagne voor de PvdA. Wegens "doorslaand succes" wordt zo iemand dan voorzitter van de EK PvdA-fractie. Wat en enorm zooitje is het toch ook in die PvdA..

Outsider-Inside | 19-12-14 | 01:00

Behangdelul | 19-12-14 | 00:53

Een top baan in de zorg zal geen VVD'er aan zich voorbij laten gaan , schippers zal dan ook na haar politieke carrière een baan bij een zorgverzekeraar
aannemen.

Eurotokkie | 19-12-14 | 01:00

Behangdelul | 19-12-14 | 00:53
Zo, jij durft. Openlijk ervoor uitkomen dat je VVD stemt.
Hup, nu ezelsoren op en in 4 jaar in de hoek staan!

Olc32 | 19-12-14 | 00:59

Zijlsta lult uit ze nek. Ziet men aan die handjes over elkaar. Met ze bureaucratie. Mag dat blondje wel. Zit even te fileren.

Vageling | 19-12-14 | 00:58

de honden blaffen... | 19-12-14 | 00:49
Waarschijnlijk heb je hartstikke gelijk, let wel Samson is in 2 jaar alles kwijt zijn functie bij de PVDA maar ook thuis zijn gezin etcetera. Dat vind ik een hoge prijs.
-
Waarschijnlijk is het een prima vent maar zit hij op de verkeerde plaats.
-
Rutte lacht het hardst om deze streek je moet ook nooit zaken doen met een valse nicht, Samson krijgt alles en idereen over zich heen.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 00:58

Nou..., voor een regenachtige avond wel te doen toch?

Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:57

Zinloos debat natuurlijk, coalitiepartijen doen toch net of ze gek zijn.

Lewis | 19-12-14 | 00:57

@Mastermattie | 19-12-14 | 00:49
Zeker leuk om naar te kijken, maar ik mis Omtzigt eerder. Van Tongeren neemt ook al voorzichtig 'chantage' in de mond *ghe*

pruimzuur | 19-12-14 | 00:57

@Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:56

Gerda Wilders

lady blabla | 19-12-14 | 00:57

U mag het nog eens proberen jochie. Was tegen Samson. En Samson lachen als een boer met kiespijn. Heerlijk. Pijnlijk he weggezet worden als jochie.

Vageling | 19-12-14 | 00:56

Wie is dat blondje eigenlijk?

Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:56

Gaan ze het hebben over "vertrouwen"
De peilingen geven aan dat de bevolking "het vertrouwen" in dit kabinet al heeft opgezegd?

Mastermattie | 19-12-14 | 00:55

Zijlstra houdt al rekening met nieuwe verkiezingen. Daarom is hij zo jolig en legt hij de schuld bij de PVDA. "Was ikke niet, was Samsom.". Dit is een walgelijk een-tweetje. Coke 2.0. Nog net zo zoet, maar nog steeds rot voor je tanden.

ernstige schade | 19-12-14 | 00:54

Gaul Shaarad | 19-12-14 | 00:50
Ik heb het gezien, smeerlapperij bij Rtl.

oranjerood | 19-12-14 | 00:53

Kan iemand mij uitleggen waarom de VVD dit plan uberhaupt door zou willen drukken? Wat voor voordelen zijn er aan het meer macht geven aan de zorgverzekeraars. Ik als VVD-stemmer snap het niet. Iemand?

Behangdelul | 19-12-14 | 00:53

restman | 19-12-14 | 00:49

Natuurlijk wonen er domme burgers in Nederland , hoe kan het anders dat Rutte MP is.
De mensen met een beetje verstand maken het verschil niet dit doen de domme mensen.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:53

@Eurotokkie | 19-12-14 | 00:45
Die lamlul zit gewoon lekker op de zijlijn te lachen, zum kotzen. Hoewel het trieste trio er net bijster triest bij zat.
 

pruimzuur | 19-12-14 | 00:51

@Eurotokkie | 19-12-14 | 00:50
In maart??
Je overschat demense, ik geef het een week.

Slipsnifter | 19-12-14 | 00:51

Ah, we gaan populistisch doen. Zijlstra heeft het ineens zo goed voor met de patiënt. Maar in een alinea daarvoor beweert hij dat... Juist, wat Buma zegt dus.

Kameroudste | 19-12-14 | 00:50

Vanavond weer eens eventjes TV gekeken, wat is dat RTL toch een ongelooflijk linkse zender geworden zeg! Ze proberen de VARA naar de kroon te spannen qua Wilders haat. Ze doen net of Wilders vele malen erger is dan de meest brute IS terrorist. Gewoon walgelijk om te zien hoe al die BN'ers zich moeten profileren om zich voor te doen als de beste 'gutmensch'. Want oh wat zijn die Marokkanen toch ongelofelijk zielig en achtergesteld, en wat is die Wilders toch een Demon..

Gaul Shaarad | 19-12-14 | 00:50

Vageling | 19-12-14 | 00:48
In maart zijn mensen het alweer vergeten en stemmen als vanouds op VVD en de PVDA.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:50

Het volk is zoals altijd de grote verliezer.

Slipsnifter | 19-12-14 | 00:50

@Zijlstra: schandalig te zeggen wat het nut van de 1e kamer is.
2e kamer regeert bij de waan van de dag, 1e kamer controleert de aannames van wetten gelukkig en kijkt niet naar wat is afgesproken in het regeerakkoord.
En het gaat er niet om of dit kan of niet kan.
Wet is door de 2e kamer en blijkbaar nooit afgevraagd naar de peilingen in de 1e kamer.
-
Goed dat er een 1e kamer is.

Draaikolk | 19-12-14 | 00:49

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 00:44
Die man moet achter het stuurwiel van een greenpeace schip gaan staan.
Het Nederlandse schip van staat is iets te hoog gegrepen voor deze nitwit.

de honden blaffen... | 19-12-14 | 00:49

Het moet me echter wel van het hart dat ik het jammer vind dat ik Fleur nog niet heb gezien.
Zij zou hier wel raad mee weten.

Mastermattie | 19-12-14 | 00:49

@Jan Dribbel | 19-12-14 | 00:3

LOLZZZ

witchmaster | 19-12-14 | 00:49

Ze lachen zich kapot over de domme burgers. Get out them

restman | 19-12-14 | 00:49

Ondertussen zijn de slachtbank voor Wilders aan het voorbereiden en gooien er alvast een zwart voorafje op.
www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/art...
Wat werken ze toch hard om te blijven zitten...

Dibe | 19-12-14 | 00:48

En morgen is het stof weer neergedaald. Althans hopen ze. Nee muppets ik vergeet dit niet. U hoort nog van me wanneer u weer een stem nodig heeft. Zal jullie kornuiten nog even het vuur aan de schenen leggen als ze weer komen jammeren met die achterlijke folders. En nu laat ik het maar. Geduld.

Vageling | 19-12-14 | 00:48

Rutte en Schippers zitten weer dom te lachen.

Kameroudste | 19-12-14 | 00:47

Eerste kamer zou niet uit politieke partijen of lobbyisten moeten bestaan maar uit onafhankelijke burgers, uiteraard wel met kennis van zaken.
Partijpolitiek lijkt steeds minder democratisch.

Mastermattie | 19-12-14 | 00:46

pruimzuur | 19-12-14 | 00:42
Ja en een tweedeling in de zorg wat volgens Rutte niet zal gebeuren .

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:45

Edith Schipperen, lol.
Ik ga mijn tijd niet meer verdoen aan deze poppenkast, ik ga lekker pitten.
Toedeloe.

Jackanders | 19-12-14 | 00:44

Eigenlijk zie ik een prima functionerende Samson. Bevlogen en met een eerlijk verhaal hij vermijdt geen vraag. Waarschijnlijk een gevalletje goede man op de de verkeerde plaats.
-
Het negeren van de eerste kamer wat de VVD wil is onacceptabel, dit zal wel uit de koker van Schippers komen, want zij heeft al een akkoord met de zorgverzekeraars.
-
Men moet gewoon een wetsvoorstel maken tegen graaiende artsen en ziekenhuizen inplaats van de patient te beperken in zijn keuze. En uiteraard moet ik als patient beschermd worden dat ik niet bij Jomanda uitkom voor mijn behandeling.
-
Een wet tegen graaiende artsen en zieknhuizen haalt het gegarandeerd ook in de eerste kamer. Daarna beperken we de zorgverzekeraars nog wel per wet.

Beroep = Boerenlul | 19-12-14 | 00:44

Halve Zijlstra is de kwade genius.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 00:43

Roemer, goed bezig.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:43

Over zorgkosten, gaan er nog steeds psychiaters mee als getraumatiseerden of schizofrenen hun moederland gaan bezoeken?

de honden blaffen... | 19-12-14 | 00:42

Waarheen leidt de weg?! Naar de nul zetels natuurlijk!

pruimzuur | 19-12-14 | 00:42

-weggejorist-

Neukende | 19-12-14 | 00:42

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:40
Hij woont hier in Leiden zo ongeveer om de hoek.
Als hij de stekker eruit trekt, ga ik hem een afscheidbiertje brengen.

Mastermattie | 19-12-14 | 00:42

Aha... zijlstra begint weer over het afschaffen van de Eerste Kamer.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 00:42

Roemer. Grote afwezige in het afgelopen jaar, maar hij ruikt bloed. Das mooi. Waar blijft die motie van wantrouwen?

Kameroudste | 19-12-14 | 00:41

Euh, ja, het woord EIS was wel genoemd....

Mastermattie | 19-12-14 | 00:41

Algemene maatregelen van bestuur. Dus die Eerste Kamer is eigenlijk ook alleen maar werkverschaffing.

harbi | 19-12-14 | 00:40

Mastermattie | 19-12-14 | 00:37
Samson weet het zelf niet meer , hij is totaal de weg kwijt.
Waar ben ik , hoe ben ik hier gekomen .
Ik wil gewoon naar bed en met mijn teddybeer knuffelen .

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:40

dat krijg je dus als je de VVD stem !!!!!!!
witchmaster | 19-12-14 | 00:32
Je krijgt er gratis Opstelten bij. Zeg maar als Bonus.

Jan Dribbel | 19-12-14 | 00:39

Zo bang voor verkiezingen, dat hele zooitje.

Lafayette | 19-12-14 | 00:39

Een AmvB gaat het helemaal worden in 2015

lady blabla | 19-12-14 | 00:38

"Eindoplossingen" Ik ben even overgeven.

brutus68 | 19-12-14 | 00:37

laml*l nr twee

witchmaster | 19-12-14 | 00:37

Gezien de brief is dus eigenlijk de VVD het vertrouwen in de PvdA kwijt.
Samson, stop er nu mee en ik kom zo nog een biertje bezorgen

Mastermattie | 19-12-14 | 00:37

@Outsider-Inside | 19-12-14 | 00:35

die kans heeft men laten lopen

witchmaster | 19-12-14 | 00:36

Christenhondsloyaal. Nog net het nieuwe woord van het jaar.

ernstige schade | 19-12-14 | 00:36

Mastermattie, Slob en Roemer leken het te doen, ja.

starbuck280 | 19-12-14 | 00:36

Kameroudste | 19-12-14 | 00:32

Roken is slecht voor u gezondheid , premie wordt met 5
euro per maand verhoogd.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:36

C3 weet nu: volgende keer dat EK niet instemt, komt er een AMvB.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:35

Pechtold heeft gelijk, we hebben het hier niet over de noodtoestand waarbij het complete staatsrecht even aan de kant geschoven kan worden en dictaten aan de EK kunnen worden uitgedeeld. Benieuwd of hij nu dan ook de D'66 geddoogsteun aan dit rampenkabinet intrekt of het kabinet liever nog een paar manden laat bungelen om na 18 maart de zaak onderuit te trekken en liever het kabinet nog even wat meer gehaat te maken bij de kiezers de komende maanden. Wat is dit trouwens een ongelooflijk domme aanpak van de PvdA, hier winnen ze helemaal niks mee, electoraal gezien kan de PvdA nu beter de stekker uit dit kabinet trekken.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 00:35

Je mag dat vertrouwen niet garanderen, dat mag staatsrechtelijk niet. Maar je kunt altijd proberen natuurlijk. En daarna nog een keer. Vertrouwen zou je, kreng!

ernstige schade | 19-12-14 | 00:35

En volgens mij wordt er live meegelezen.
Ik hoor sommige kamerleden bijna letterlijk de stijlloze tegels voorlezen :).

Mastermattie | 19-12-14 | 00:34

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 00:28
Die bult, dat is een zebiba.
(Even googelen).

de honden blaffen... | 19-12-14 | 00:34

@sterke koffie | 19-12-14 | 00:28
dat krijg je dus als je de VVD stem !!!!!!!

witchmaster | 19-12-14 | 00:32

Fuck it. Ik ga roken.

Kameroudste | 19-12-14 | 00:32

@sterke koffie - neem wat te drinken van me. *waarderend op de rug mept*

Kameroudste | 19-12-14 | 00:31

Oei, oei, Samson maakt nu kenbaar datnie toch het vertrouwen in z'n mensen in de eerste kamer kwijt is.
Als ik hen was zou ik alleen al vanwege die uitspraak een dikke middelvinger opsteken en het voorstel verwrerpen.
Nog mooier zou het zijn als de aangepaste wet door nog meer leden verworpen wordt.

Mastermattie | 19-12-14 | 00:30

Regelen. Hij noemt het steeds regelen. Dat verraadt zijn achterbuurtachtergrond misschien maar dat wil ik niet horen in een Parlement.

Als een wet niet wordt aangenomen dan is dat een DEMOCRATISCH PROCES, kale neet! Dan ga je niet meteen een AMVB achter de hand houden voor het geval een aangepaste wet ook niet wordt aangenomen.

Kennelijk is Samsom er nu al van overtuigd dat die aanpassing het ook niet gaat redden. Waarom anders nu al over de AMVB begonnen?

Kameroudste | 19-12-14 | 00:29

Samsom zit op de automatische piloot. Totaal in shock. Die weet over twee uur niet meer wat hij gezegd heeft of wat de vragen waren.

ernstige schade | 19-12-14 | 00:28

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:24

Ik wil terug naar die tijden.

Maar je kunt dus niet live kijken en tegelijk verversen?

Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:28

Het is werkelijk een prestatie om een solide zorgverzekeringsstelsel in 20 jaar tijd helemaal naar de kloten te helpen. Van een zorgstelsel waar iedereen voor een paar tientjes maximale zorg kreeg. Zonder uitsluitingsgronden, zonder eigen risico, zonder huisartsenkeus, zonder schaamhaartellers, naar een zorgstelsel waar je niet zeker meer bent of je wordt geholpen. En indien wel, je moet vrezen dat je de eerste 800 maximale eigen risico terwijl je al voor duizenden euro's hebt afgetikt. Ik verlang weer naar de oude situatie zonder extreme dure behandelingen, zonder monopolisten. De zorg is uit handen gegeven aan marktpartijen die exorbitante winsten -miljarden winst bij verzekeraars en medicijnfabrikanten - maken over de rug van wat eigenlijk een nutsvoorziening had moeten zijn voor het volk.

sterke koffie | 19-12-14 | 00:28

Er zit een rare -klingon achtige- bult op de voorkant van het voorhoofd van Didi....

Die Tongeren zou ik overigens gewoon doen, ongeacht dat ze niet helemaal fris is in het bolletje, moeten wel eerst wat neutjes in maar daarna.... DOEN !

Onze man in Mockba | 19-12-14 | 00:28

Het laatste restje democratie wordt opgeofferd om Rutte met zijn reet in het pluche te houden. Revolutie is het enige antwoord.

Schuinsmarcheerder55 | 19-12-14 | 00:27

Zorgverzekeraars zijn geen kleine jongens nee. Als ze contracten mogen weigeren; gaan ze dat ook doen ook. Zoveel als mogelijk. Daar gaat je jarenlange contributie van geld aan het stelsel. Zien ze je met een peuk op een fb foto, en je krijgt ooit iets aan je longen - sorry vriend, wordt niet vergoed. -

beaujudas | 19-12-14 | 00:27

Er waren een paar stevige schoten voor de boeg waarin er wordt vastgesteld dat de Eerste Kamer genegeerd/geschoffeerd wordt, maar helaas komt nare pseudo-intellectueel babyboomer Klein weer zaniken of er iemand heeft gewonnen.

Peggolt heropent de beschietingen. "De wet is afgekeurd. Klaar."

Kameroudste | 19-12-14 | 00:26

Zelfs twee keer niet. Kudtservert

ristretto | 19-12-14 | 00:25

Nog een jaar langer zal dit land gesloopt worden. Zelfs onze grondwet is niet veilig. Hopelijk bestaan de VVD en de PvdA niet meer na 2015, landverraders.

a1a2a3 | 19-12-14 | 00:25

-weggejorist-

ristretto | 19-12-14 | 00:24

Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:22
Ach vroeger was alles beter , gelukkig heb ik deze tijden meegemaakt.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:24

Ik zou Samsom niet doen.

ristretto | 19-12-14 | 00:23

Vroeger...., toen we nog een ziekenfonds hadden, kon je gewoon op F5 drukken om te verversen, nu kom je steeds eerst weer bij een reclame. IK BEN TOCH NIET GEK?

Harry de Slijter | 19-12-14 | 00:22

Wie heeft Samsom dat lelijke overhemd met dat hoge boord aangesmeerd? Liesbeth is scherp.

ristretto | 19-12-14 | 00:22

Samsom begint nu over ritueel slachten per AMvB? Wat een enorm geneuzel dit.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 00:21

Zelfs Kim Jung Un vind het walgelijk en zal vandaag Rutte nog bellen.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:21

Of te wel dikke middel vinger 1ste kamer Samson.

ron78 | 19-12-14 | 00:20

Aangezien we live getuige zijn van het feit dat oude staatsrechtelijke regels en gewoonterecht met voeten worden getreden, kunnen we rustig stellen dat er een nieuwe variant van de klassieke staatsgreep wordt gepleegd door de bestaande regering en het rapaille van de drie duivelspartijen.
In de parlementaire geschiedenis zijn regeringen voor (veel) minder gevallen. Hun legitimiteit en gezagsacceptatie door de burger kan derhalve met recht ernstig worden bestreden.

Nestorix | 19-12-14 | 00:20

RTL is boos als je een ad-blocker hebt en maakt het beeld zwart-wit. LOL @ de ironie.

Boyo | 19-12-14 | 00:19

Ah,ritueel slachten als basis van regeren. Overigens ziet Liesbeth van Tongeren er wel lekker uit.

ristretto | 19-12-14 | 00:19

Dat is zorgen dat je "idealen dichterbij kunt halen"
Eigen zin doordrukken dus

Mastermattie | 19-12-14 | 00:19

Winston1 | 19-12-14 | 00:15 | | Reageer+
Het VVD electoraat geeft PvdA de schuld en vice versa. Dus als lemmings gaan ze weer voor dezelfde, denkend dat het met D66 beter is. Met Pechtold lekker volgend jaar GMO voedsel eten met zijn allen en non-FDA approved groeihormonen in dierenvoeder. Ik heb er zin in.

hallofreen | 19-12-14 | 00:19

Die Samsom. Wat een clown.

brutus68 | 19-12-14 | 00:18

Roemer is ook nog even aan de rol.

starbuck280 | 19-12-14 | 00:18

Samson wordt even flink aangepakt door de Turkse PvdA afsplitsing. Daar zit duidelijk nog erg veel wrok tegen het dictatoriale optreden van Samsom.

Outsider-Inside | 19-12-14 | 00:16

In de tussentijd voor de zekerheid even snel Wilders vervolgd mocht het kabinet toch vanavond zijn gevallen..

hallofreen | 19-12-14 | 00:16

En hoe hoog staat de VVD alweer in de peilingen ???
Nederlanders, ze leren het nooit, helaas.

Winston1 | 19-12-14 | 00:15

Het is een heel sneu verhaal. Een stel gierige, inhalige politici die principes, idealen en zelfs de functionaliteit van onze samenleving opofferen om zelf maar een paar maandjes extra op dezelfde zeteltjes te mogen blijven.

Als het kabinet nu niet valt dan gebeurt het ergens in de komende maanden wel. Er is nu veel te veel spanning tussen PvdA en VVD en ze hebben geen perspectief op verbetering tot de verkiezingen in maart. En daarna wordt Nederland volledig onbestuurbaar. Maar ja, een paar maanden extra salaris is voor al die kamerleden toch nog fijn, voordat ze de komende paar jaar mogen vertrekken en van wachtgeld mogen gaan leven.

Alles, opgeofferd voor politiek gewin.

Nequebard | 19-12-14 | 00:14

Er staat teveel op het spel , contracten zijn al getekend en baantjes vergeven .
De zorgverzekeraars zitten diep in de politiek.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:14

Is dat een van die 2 Turken nu?

starbuck280 | 19-12-14 | 00:14

Daar komt de gebrekkig sprekende Turk....

Nuchtere_Hollander | 19-12-14 | 00:14

vidamax | 19-12-14 | 00:08

Ja linksom of rechtsom de nieuwe zorgwet komt er ,
fuck aan de Democratie.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:11

geeeeerthuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kiling spree

witchmaster | 19-12-14 | 00:11

Donderslag bij heldere hemel? Neuh... Ben nu compleet enige vorm van hoop of vertrouwen kwijt en dus nu compleet cynisch over die minachtende muppets. Probeerde het nog een beetje satirisch en karikatuur achtig te zien. Om mezelf op te vrolijken.

Blanco blijven stemmen totdat ze opgezouten zijn. Enigste wat ik dan doen. Ja! ga maar happen en schuimbekken muppets! Jullie campgne crews zal ik duidelijk maken ze iets raars doen en eigenlijk moeten opzouten. Mij beetje lastigvallen op straat. Mijn stem wordt niet aan jullie minachtende dwazen verdeeld.

EN Pechtold komt eens hier, wil u even bij het nekvel grijpen. Rutte... Ach homo serieus. Wat ik wil zeggen nu krijg ik joris weer in me nek. Dan maar zo: Vuile nep leider, watje, achterbakse in de rug blijven stekert dat u bent. Ga eens ..... En zeg eens. Welke mooie functie staat u in het verschiet dat een een heel land verraad?

Vageling | 19-12-14 | 00:11

Ik word zo moe van die Samson,zeg nou eens gelijk wat je bedoel met je grote nonsense verhalen.

ron78 | 19-12-14 | 00:10

-weggejorist-

Neukende | 19-12-14 | 00:10

samson zegt zojuist dat hij buiten de 1e kamerom zijn zin zal doordraaien
dictatuur 1 class

vidamax | 19-12-14 | 00:08

Jah hoor.... AMvB

Mastermattie | 19-12-14 | 00:08

ITEACHYOU | 19-12-14 | 00:07
Kun je in de randvoorwaarden regelen. Of kaders, zoals Samson nu stelt. Niet zo dramatisch.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:08

Man man man, wat kan die Samsom slap ouwehoeren. Die blijft niet lang Pvda-chefke meer.
Ik voorspel dat hij binnen een jaar Chief Sustainable Bullshit bij een of andere olieboer wordt.

Guy Veropzoudten | 19-12-14 | 00:07

J.R. Thorbecke | 19-12-14 | 00:02
Jij snapt het echt niet. Wat als jouw verzekeraar geen contract heeft met die dermatoloog in het ziekenhuis bij jou in de buurt, dan moet je voor eczeem bijvoorbeeld elke keer tig kilometer rijden , bezopen

ITEACHYOU | 19-12-14 | 00:07

En het fijne is dat dit niet getoetst kan worden aan de Grondwet.

Nederland?

Das war einmal.

Parsons | 19-12-14 | 00:06

J.R. Thorbecke | 19-12-14 | 00:04
Sukkel, dat was een nep-account van het miezerig mannetje.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:06

Er wordt niet eens omheen gedraaid.
Ze gaan een manier zoeken om de eerste kamer te omzeilen.

Mastermattie | 19-12-14 | 00:06

We zijn toch maar mooi in een sneltreinvaart aan het afglijden met ons land. Je zou er haast een atrractie voor openen in Walibi. Welke snelle achtbaan wil jij?
Paars I, II.. Rutte I of II. Allemaal even dodelijk zo snel knallen ze naar de afgrond.
Het zou goedkoper en beter worden met het privatiseren van onze zorg. Iedereen riep toen al dat het omgekeerde het geval zou zijn wat ook is uitgekomen net als de privatisering van de het OV, de Euro, de open grenzen, Europa etc etc.
Als ik door ga word ik boos, ga ik me opwinden en dat willen de buren niet meer.

Dirk III | 19-12-14 | 00:06

J.R. Thorbecke | 19-12-14 | 00:02
Ja nu kiest de zorgverzekeraar een arts voor je , leuk he.

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:05

Miezerig mannetje op Twitter: "Mocht de PvdA geen orde op zaken weten te stellen binnen haar gelederen nu, begint wat D66 betreft morgenochtend de campagne."

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:04

Gelukkig blijft Vaseline in het basispakket want die heb ik hard nodig .
Eurotokkie | 19-12-14 | 00:03
Alleen voor chronische gevallen ;)

ITEACHYOU | 19-12-14 | 00:04

Tis bijna bijzonder hoe Samson zoveel woorden kan gebruiken met precies niks zeggen... waardeloze gozer... waardeloze PVDA.

Pianopoetser | 19-12-14 | 00:03

Een ritje met de ambulance van ziekenhuis a naar b. Hooguit 20. Km. 800 euro!!!!!

ITEACHYOU | 19-12-14 | 00:03

Gelukkig blijft Vaseline in het basispakket want die heb ik hard nodig .

Eurotokkie | 19-12-14 | 00:03

Didi de terrorclown staat weer uit zijn nek te kletsen. Op naar de 0 zetels.

Nestorix | 19-12-14 | 00:03

draai draai draai draai , je wordt er duizelig van en misselijk ff emmer 3 halen

witchmaster | 19-12-14 | 00:02

Vrije artsenkeuze is als de zwarte pieten discussie. Ineens vindt iedereen het heel belangrijk. Rot toch op. Niemand heeft ooit om een andere arts gevraagd, behalve wat pipo's die het beter denken te weten dan artsen.

Rest In Privacy | 19-12-14 | 00:02

Diederik heeft vandaag het stopwoord "kansen"

Mastermattie | 19-12-14 | 00:02

volgens Rutte moeten we blij zijn als het kabinet koers houdt en oplossingen vind en dus tegen beter weten in maar stug door gaat. Bord voor zijn kop, dat heeft ie.

denoorman | 19-12-14 | 00:01

@Le Roi | 18-12-14 | 23:55
Serieus, jullie snappen het niet.
Als de zorgverzekeringen maximale behandeltarieven kunnen vastleggen, dan betekent dit voor ons dat de zorgpremies betaalbaar blijven.
De kosten lopen nu de spuigaten uit, op dit moment denkt men alweer aan het verder uitkleden van de basisverzekering. NU AL.
Er moet paal en perk worden gesteld aan het uitzuigen van de mensen. Ziekenhuizen hebben monopolies, omdat de patiënten toch wel komen.
Als er geen patiënten meer komen omdat een ziekenhuis te duur is, dan MOETEN ze hun prijzen wel verlagen, anders kunnen ze de tent sluiten.

michello | 19-12-14 | 00:00

Vervolgens kan het volk zijn/haar ongenoegen uitten via de reacties in de blogs die in een digitaal archief verdwijnen waar geen hond ooit meer naar kijkt behalve Opstelten.
tegenwoordig lijkt men wel de denken "Ik ben want ik reageer" maar je bereikt er geen ene kloot mee.
Toevallig dat voor het internet er om elke scheet een demonstratie werd gehouden omdat mensen gefrustreerd raakten dat de politiek niet naar ze luisterde. Dat was goed en het enige stukje democratie in een democratie. Dat het volk middels een demonstratie de zittende macht een keer op zijn klote kan geven.
tegenwoordig is iedereen zijn frustratie kwijt door maar wat te reageren op een online editie van een krant of blog.
Kijk nu hoe de afgelopen 12 jaar (+/- sinds de opkomst van internet) de politiek ons land in een sneltreinvaart naar de tering heeft geholpen en geen hond die de moeite neemt zich erover op te winden op het malieveld.

Dirk III | 18-12-14 | 23:57

Kom op SGP/D66: zeg het bevriende-oppositie-akkoord op!

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:57

"De PvdA, heeft samen met de andere partijen, de afgelopen dagen hard gewerkt om..."

Jezelf een tongtumor lullen om aan de macht de blijven is geen werken knul. Ga eens een spijkertje slaan, tegeltje leggen, aspergetje steken, tomaatje plukken... Maak je eens nuttig voor het land, en rot op uit Den Haag, mijeuterrorist.

ZKH EénOog | 18-12-14 | 23:57

Volgens Didi wordt alles beter en goedkoper en nog vrijere artsenkeuze. Waarom hebben ze dit dan niet direkt voorgesteld?? Het eerlijke verhaal??

denoorman | 18-12-14 | 23:56

Van een van de rijkste landen van europa naar de armste in no-time, toch best knap?

Henk de Vries2074 | 18-12-14 | 23:55

@michello | 18-12-14 | 23:52
De zorg en dan met name op bestuursniveau is nu al één en al vriendjespolitiek. Je wordt als patiënt nu al van het kastje naar de muur doorverwezen zodat elke specialist zijn graantje kan meedeclarere... euh pikken. Door deze maatregel wordt dit alleen maar erger.
.
Om nog maar te zwijgen over het feit dat de kosten van een zorgverzekering in Nederland absurd zijn, en we door dit besluit wederom NOG minder te zeggen hebben over hetgeen waar we kapitalen voor neerleggen.

Le Roi | 18-12-14 | 23:55

Ze moeten allebei inpakken en wegwezen!!

ron78 | 18-12-14 | 23:54

Het bestuur van een willekeurig crematorium zou dit land beter besturen dan dit droevige samenraapsel van plucheplakkers en volksverlakkers.

denoorman | 18-12-14 | 23:54

Het staat er echt. Ik droom niet. We gaan het gewoon nog een keer proberen. Mocht het weer niet lukken, dan doen we het voor een derde keer. Want alle betrokken partijen hebben er baat bij dat ze blijven zitten. Die rechtszaak tegen Wilders is nog niet afgelopen. Mocht dat weer niet lukken, dan doen we het voor een derde keer. Want men probeerde het bij Pim en Theo ook. En het lukte niet om het volk de mond te snoeren. Dus probeerd men het voor een derde keer. Kutwet. Kutparlament. Kutnuggets.

ernstige schade | 18-12-14 | 23:54

pffff emmer nr twee , vieze vuile rot kale neet volks verlakker

witchmaster | 18-12-14 | 23:54

Een arts die te duur is draait wel bij als hij geen opdrachten meer krijgt. Goeie zaak dus.

michello | 18-12-14 | 23:52

hahahahaha wat een pias vuile rot m****l ik zou zo graag die das wat strakker dan strak aan willen trekken

witchmaster | 18-12-14 | 23:51

Nou hup, gaos op de straten!!

Enskude | 18-12-14 | 23:51

Fuck alle PVVDA stemmers. Tyfusmongolen. Dit kon je al sinds 1970 aan zien komen.

nhxd | 18-12-14 | 23:50

.. deze volksverlakkers moeten zich vroeg of laat verantwoorden..

tejootje | 18-12-14 | 23:50

pfff mijn emmer nu al vol gekotst , de volgende maar weer

witchmaster | 18-12-14 | 23:50

Mooie zwarte das van Rutte.

SamKoeman | 18-12-14 | 23:50

een politieke doodzonde om de eerste kamer te negeren , maar dat weet schijnbaar niemand meer

witchmaster | 18-12-14 | 23:49

Prima, de zorgverzekeraars kunnen wij met z'n allen onder druk zetten door steeds de goedkoopste aanbieder te kiezen. Dit leidt tot minder kosten.
De macht moeten we niet bij de ziekenhuizen leggen, die zuigen ons leeg, net als de overheid.
Laat de zorg maar eens flink gaan snijden in de bureaucratie en de bestuurslagen. in 10 jaar tijd zijn de zorgkosten verdubbeld! Waar moet het heen, als we dit niet beteugelen?!

michello | 18-12-14 | 23:48

Welkom in de bananenrepubliek die Nederland heet.
Dat wetje van die domme muts wordt er met of zonder Eerste Kamer gewoon doorheen getrapt.

Ommezwaai | 18-12-14 | 23:47

Wat een gedoe ook allemaal. Kunnen we nu weer gewoon verder gaan met geld overboeken naar Brussel? Mooi.

CBSraming | 18-12-14 | 23:47

het betalen begint al bij het fillempie dat begint te zeuren over de aanwezigheid van mijn adblockert...

jan-lul-de-behanger | 18-12-14 | 23:47

Erg triest natuurlijk, maar ik verbaasde me even over het feit dat je zwartwit krijgt met adblocker. Wel apart om dat zo te doen, maar volgens mij werkt dat eigenlijk best wel goed om mensen hun adblocker uit te laten zetten.

Martinspire | 18-12-14 | 23:46

compleet kut.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 23:46

mede reagguursels ik hoop dat julie dit niet zullen vergeten in maart , een protest stem op Geert Wilders DAT zal ze leren hij is de enige waar ze bang voor zijn in godsnaam maak er gebruik van aub

witchmaster | 18-12-14 | 23:46

Kut, die muziektrolafbeelding (volgens Groot Dictee...) wordt wel echt irritant op een gegeven moment.

tittn | 18-12-14 | 23:46

Willen jullie meer of minder betalen..?! Ow oeps, justitie kijkt mee..

NedPow | 18-12-14 | 23:44

Meer betalen, meer betalen, meer betalen.

Lepo | 18-12-14 | 23:42

@Litsehimmel | 18-12-14 | 23:38
Ik hoopte van wel maar ja mijn gebeden zijn niet gehoord.

ProAsfalt | 18-12-14 | 23:42

zowel de VVD als de PvdA worden gewoon afgeslacht in de media , en volkomen terecht dit is een drama voor de burger

witchmaster | 18-12-14 | 23:42

Hadden we iets anders verwacht dan?

Litsehimmel | 18-12-14 | 23:38

haha, alleen zwart/wit met adblocker aan! Nou en toch geen kleur in dit kabinet.

koekje erbij? | 18-12-14 | 23:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland