achtergrond

Geenstijl

Kerstcrisis bezworen? Democratie grote verliezer

RIP democratie. Helaas voor wie op een mooi kerstcadeau hoopte: de Kerstcrisis lijkt te zijn bezworen. Maar de oplossingen (in deze brief) zijn zó lelijk, dat zelfs de Crematorium Drie niet bij het kruisje wilden tekenen: ze kwamen stampvoetend uit het Torentje (zie update @22:25). Maar het kabinet kan blijven zitten, zegt ZorgStas Van Rijn. De senatoren van de PvdA zijn terug in het gareel geknuppeld door het Dogmatische Duo Hans & Didi, de VVD gaat toch haar zin doordrammen op de volslagen onliberale afschaffing van de vrije artsenkeuze voor burgers (opdat zorgverzekeraars hun ijzeren grip op de zorgwereld nóg verder kunnen versterken) en de Eerste Kamer toont zich een fopdemocratisch rariteitenkabinet van hoogbejaarde zelfverrijkers met 12 bijbaantjes per persoon dat zich als een trekpop laat bedienen als de regering met hun last & ruggespraak komt fokken. Vorige zin in drie woorden: Glas, plas, was. En dus gaat de meest democratie-hatende coalitie sinds de Tweede Wereldoorlog zich eindelijk in de Kamer vertonen voor een (mogelijk nog behoorlijk heftig) debat over de slinks bezworen Kerstcrisis. Rutte, Schippers en Samsom verbranden de Grondwet, shredderen het Staatsrecht en komen vervolgens als Pyrrhusoverwinnaar uit de strijd (want ruzie met de C3). Wat rest is een beetje obligate tegenwind van Roemer, Wilders & Buma incasseren, en daarna boven een groot glas kerstpunch met rum weer lekker doen alsof alles koek en ei is tussen de VVD en de PvdA. Fuck de burger, eigen macht eerst en de verlichte despoot Mark Rutte lacht zich naar 2015...
LIVE: Live meekijken naar de uitvaart van de democratie in de livestream hieronder.

Update 02u26: Eerste termijn verstreken. Iedereen was boos, maar niet héél boos, want iedereen was vooral heel moe. PvdA & VVD lijken weg te komen met hun bluf. De Kamer treedt immers alleen maar corrigerend op wanneer ze zélf geschoffeerd wordt, niet als kiezer of democratie verneukt worden. De enige die het nog probeert, is Roemer.
Update 03u13: Ingekakt kudtdebat schiet ineens wakker omdat Rutte iets te gemakzuchtig vragen staat af te wimpelen. Roemer boos, Van Tongeren boos, zelfs Pechtold boos.
Update 03u18: Schippers: "Ik heb niet met mijn portefeuille gezwaaid." Ja doei Eed, dat gelooft echt helemaal niemand. Kamerlid Schippers dwong overigens zelf in 2004 het Artikel 13 (artsenkeuze) af waar minister Schippers in 2014 vanaf probeert te komen. Ctrl+F hier op ‘winkelnering’ en zie hoe Kamerlid Schippers anno 2004 minister Schippers te 2014 behoorlijk begon te dwarsbomen.
Update 03u53: Afgelopen. Geen idee waarom we hier zo lang voor opgebleven zijn. Het was weer een belediging van de democratie. En nu gaat het zootje maar weer eens op vakantie. Tot 12 januari, maar liefst.
Extra service: Bovenstaand plaatje GROOT voor in het condoleanceregister. nietontploffennietontploffen.jpg delaatstefuckvanrutte.jpg B5LtuIqCUAAShEJ.jpg

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.