Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Sinterklaasintocht in het Hol van Iwan Leeuwin

sinterkindje.png Met negentig aanhoudingen in Gouda bewezen de Garoïde kinderfeestfundamentalisten (maar ook de extreemrechtse kaalkopjes die zich door hen lieten provoceren) dat zij bereid zijn om kinderen in hun strijd te betrekken. Een nieuw dieptepunt, het kon dus tóch nog. GSTV was er bij. VanLeeuwen probeerde beide kampen tot bedaren te brengen, maar kon niet voorkomen dat bange kindjes huilend naar huis wilden. Op internet veel bijval (W. T. F.), maar vooral machteloosheid. De Negentig van Gouda zijn met 220 euro boete op zak weer losgelaten, en verzamelen zich op dit moment op het Beursplein in Amsterdam. Gouda was de generale repetitie, de echte Slag om Sinterklaas is in Amsterdam, waar de Garioïde Horden een gevoelige nederlaag leden bij de Raad van State. Zelfs Quinsy was er stil van. Komt vandaag hun revanche? Volgens de hardliners zijn de vele handreikingen (Kaas-, Stroopwafel-, Regenboog-, Roetveeg- en Clownspieten) niet voldoende. Zwarte Piet moet dood, dood, dood. Op dit moment vaart Sinterklaas met 450 Zwarte Pieten (plus 150 Roetveegpieten) de hoofdstad binnen. Na een rondvaart komen zij aan land en zullen zij snoep, warmte en gezelligheid strooien in de stad. Zal het hen lukken om een ongestoord en vooral onschuldig kinderfeest te vieren? Livestream op ARRESTATIE TEAM 5. Zie ook de timeline van A. Nanninga, na de breek. UPDATE: Er was 1 arrestatie bij de Anti-Piet Demo. Het betrof JOOP-scribent Abulkasim Al-Jaberi, die een toespraak hield over Gaza ("Free Palestine!") en na afloop van zijn speech (zie video hieronder) werd opgepakt wegens belediging van het koningshuis. En nee, wij hebben ook geen idee wat dat soort zaken allemaal met het Sinterklaasfeest te maken hebben.

Reaguursels

Inloggen

Huh?
De link tussen Gaza en Zwarte Piet begrijp ik niet.
Heb ik ergens iets gemist ofzo?

gaffelbaard | 17-11-14 | 00:35

@Dirk III | 16-11-14 | 23:22
Dank u voor de link.

SyntaxError | 16-11-14 | 23:57

Quincy: Omdat het te lang geleden is? Voor ons voelt het dichtbij. Mijn voorouders werkten nog als slaven.

Hoe kan je nu iets claimen op basis van gevoel. Ik denk dat een reëlere claim is dat de staat Quincy een boete laat betalen voor alle extra kosten die het tegenwoordig kost om een "kinderfeest te beveiligen".

Nederlanders zijn ook in werkkampen terecht gekomen in Duitsland. Dat waren onze directe opa's en oma's.
Dat was ook slavernij.
Dat is dus mijn punt, je kan wel aan de gang blijven als je op basis van gevoel geld gaat claimen.

Dirk III | 16-11-14 | 23:38

Betrokkenheid van Suriname:
www.telegraaf.nl/buitenland/22820755/_...

Stukje van een interview met Quincy:

De strijd tegen Piet is voor hem direct verbonden met de financiële compensatie voor het slavernijverleden: hij vindt het 'verbijsterend' dat daar nog steeds niet over te praten valt. ,,Joodse mensen zijn terecht gecompenseerd voor de Tweede Wereldoorlog. Dus waarom de nazaten van de slaven niet? Omdat het te lang geleden is? Voor ons voelt het dichtbij. Mijn voorouders werkten nog als slaven.''

Het gaat hem dan niet om 'zoiets onbenulligs' als een tientje per familie, maar om de oprichting van miljardenfondsen voor de nazaten van slaven. ,,Wij hebben op elk gebied een achterstand in de maatschappij. Zo worden de capaciteiten van donkere kinderen jaar na jaar lager ingeschat dan die van blanke. Zij komen veel vaker op het vmbo en moeten opleidingen stapelen voor ze naar de universiteit kunnen. Dat kan door zulke fondsen worden gecompenseerd.''

We hebben het dus over miljarden voor zaken die generaties voor ons hebben gespeeld.

Volgens Quicy is het ook de schuld van de witte onderdrukker wanneer kinderen op het VMBO zitten terwijl je op de universiteit zouden moeten.... Die man zit zo vol met onzin.
Als jij gewoon je best doet op school en goede cijfers haalt ga je naar de Universiteit.

Dirk III | 16-11-14 | 23:31

@Syntaxerror
www.dagelijksestandaard.nl/2014/11/zwa...
Een van de vele links.

@Karmasutrant
Er is water bij de wijn gedaan in 1 jaar hebben we nu alle kleuren van de regenboog maar nog is het niet genoeg en maken ze peuters en kleuters voor racisten uit en verstoren een feest. Het is gewoon een doel op zich geworden en blijkbaar moet er maar 1 water bij de wijn doen. Het doel is geld.

Waarom zou je haatsprayen? Dat vind ik echt een vreemde uitspraak.
Als ik een mening heb over Zwarte piet en de claimers dan houd ik die voor me. Ik ga mijn kinderen daar toch niet mee vermoeien?
Het is ook niet effectief want ze jagen mensen tegen zich in het harnas. Als ik in Gouda met mijn kinderen onder de voet was gelopen door die lui had ik wellicht nog iets minder positief over dat groepje gedacht. (Groepje is letterlijk, want hoeveel zijn het er nu)

Dirk III | 16-11-14 | 23:22

Dirk III | 16-11-14 | 22:15
Eens, Ik vind het ook niet zo mooi voor het Nederlandse kind, de manier waarop zij (Quincy en de zijnen) werken. Heb ook de neiging om voor mijn kinderen in het verweer te komen, maar ik wil niet vanuit een ouderlijk bescherming factor gaan haat gaan sprayen, dat lost niets op. Eerder toegeven dat het wel effectief is wat ze doen maar ook kwetsend naar de kinderen. Daarom moeten ze er nu mee ophouden, ze zijn gehoord, wij moeten water bij de wijn doen en onze pieten anders kleuren, de kinderen vinden dit best volgens mij, daarnaast moet er een Nationale herdenkingsdag en dialoog komen over onze slavernij verleden.

Trouwens, liever dit soort activisme dan een bom of een ander terroristische aanslag.

Karmasutrant | 16-11-14 | 22:28

@Dirk III | 16-11-14 | 22:15
"in dienst werkt van"
Maar van wie?

SyntaxError | 16-11-14 | 22:23

@karmasultrant
Laat ik voorop stellen dat we waarschijnlijk prima door 1 deur kunnen.
Als er behoefte is om een nationale herdenkingsdag te houden mbt de zwarte bladzijde van onze geschiedenis dan zal ik de laatste zijn die daar tegen is.
Wat mij echter stoort is dat dat iets is wat door de mensen onderling gestart kan worden. Doe het met Kwaku en doe het jaar na jaar en het gaat groeien.
Dat gebeurt niet en je hoort ze er niet of nauwelijks over en daarmee tonen mensen als Quincy hun ware aard. Het gaat ze niet om die mensen uit het verleden. Als dat zo was zou hij zich tijdens Kwaku sterk maken voor een kranslegging, zingen en herinneren. Dat doet hij en zijn aanhang niet. Hij gaat als een gek tekeer om een kinderfeest te slopen. De claim voor herstelbetalingen is ook al neergelegd
en daarmee is het duidelijk dat hij "in dienst werkt van" en niets oprecht is van zijn "ontzetting" over het fictieve figuur "Zwarte Piet".
Vandaag heb ik de Sinterklaas intocht gevierd met Indiaanse, Chinese, Surinaamse, Turkse en Nederlandse ouders. Het was een groot feest voor alle kinderen en ouders en niemand voelde zich gediscrimineerd. Er was geen enkele wanklank en de kinderen genoten.
Die ene feestdag voor de Kinderen in NL, laten we die proberen te behouden en niet slopen voor een paar mensen die in dienst van claimlanden ons een schuldgevoel proberen aan te praten voor de daden van een paar handelaars vele jaren geleden.

Dirk III | 16-11-14 | 22:15

Wat heeft Abulkasim nu gezegd over het Koningshuis eigenlijk .. op de video hoor ik het niet terug?
-
Wat het WEL met de pieten discussie te maken heeft, zijn arrestatie, is "belediging".
Wat is dat nu precies? Wanneer mag iemand zich ECHT beledigd voelen, en wanneer moet iemand niet zo zeuren, omdat de belediging niet ernstig genoeg is/was.
Volgens mij begeven wij ons hier op een bijzonder subjectief vlak ...
Zie ook dit topic over groepsbelediging:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/...

SyntaxError | 16-11-14 | 22:12

De term 'racisme' is onderussen al net zo uitgehold als 'respect'.
Harry Turtle | 16-11-14 | 21:53
Precies, U slaat de spijker op zijn kop.

Zaniksmurf | 16-11-14 | 22:08

Zwarte Piet Blijft, Bitches!!

Mik@tje | 16-11-14 | 21:57

Ik wil ook kwijt dat het mij tot tranen bedroeft als roomblanke Nederlander te moeten lezen hoe er wordt gereageerd op de onze ZWARTE voetballers, onze jongens op Twitter. Dat is gewoonweg laag en ik schaam me voor die Nederlanders/Hooligans die de zwarte pieten discussie gebruiken om de zwarte Nederlanders nog een trap na te geven. Dat is ronduit racisme. Ik juich ook als zij scoren en ben trots zij horen bij ons.

Karmasutrant | 16-11-14 | 21:53

De term 'racisme' is onderussen al net zo uitgehold als 'respect'.

Harry Turtle | 16-11-14 | 21:53

Kinderen uitmaken voor racist. En dan wordt van ons weer verwacht daaraan toe te geven.

Rest In Privacy | 16-11-14 | 21:44

Dirk III | 16-11-14 | 21:21
Om te beginnen Bouterse is een klootzak maar wederom heeft hij niets met de Nederlanders te maken, niet wijzen naar andere gebeurtenissen consequent andere volkeren, het gaat om de Nederlandse acties, ja de Japs hebben ons ook onrecht aangedaan en de Spanjaarden ook, en Indonesie is een kruitvat, maar leeft dat bij jou, misschien. Inderdaad: De Politionele acties zijn na de 2e wereld oorlog uitgevoerd dus hoezo verjaard. De Japanners erbij betrekken is wijzen naar een ander. Ik wil niet Godwinnen maar: Ik zou me niet fijn voelen als de Duitsers morgen zouden zeggen dat de bezetting en het bombardement van Rotterdam verjaard zijn. Bovendien is de slavernij een speciaal geval het zit in de DNA van de zwarte medemens, het leeft, het is onderdeel van zijn identiteit. Het feit dat al miljarden gestoken zijn in de koloniën is een koloniale gedachte op zich, bovendien kan het de achterstand die deze slaven hebben opgelopen in de vaart der volkeren niet teniet doen. Je kan niet ontkennen dat je nazaat bent van een slaaf. Ben je wel een naar een slavernij museum geweest? Het is confronterend en dat zeg ik als roomblanke Nederlander.

Laat ik de volgende vraag stellen: Waarom herdenken we on slavernij verleden niet zoals we onze bevrijding herdenken?
Waarom kunnen we ons verleden niet respecteren? Dan zijn we er ook van af, en wordt het onze identiteit en morele overwinning, en een markant voorbeeld voor onze kinderen.

Karmasutrant | 16-11-14 | 21:38

@Karmasutrant
Hoe kom je op IS en Indonesië?
Ik doel op hoe de twee partijen tijdens de anti-pieten demo lopen te roeptoeteren. 1 Black powers met hun geld wens onder het mom slavernij. 2. free palenstine met Abulkasim Al-Jaberi met sympathie voor Hamas.
Hamas heeft weer nauwe banden met IS.
Get the point?

Daarnaast vind ik het enorm storend hoe, sinds de opkomst van IS, al die Arabieren hun baard laten staan.
Waar doelt dat op? in het een niet uitgesproken dress-code waarmee je sympathie voor de extreme religieuze geweldsexplosie in het Kalifaat toont?
Het stoort me en het maakt me ongerust en ik zie het bevestigd in het jongste onderzoek onder Turken en Marokkanen mbt hun sympathie voor jihadi's en geweld tegen ongelovigen.

Dirk III | 16-11-14 | 21:32

@Karmasutrant
Ik zou het met je eens zijn als het een halve eeuw geleden was. Maar dat is het niet.
Daarnaast zijn er al miljarden in de oude koloniën gepompt. Dat deze landen er nog steeds een puinbak van maken met het schrijnende dieptepunt de december moorden, Bouterse die aan de macht is en de zoon van Bouterse die wegens banden met moslim-fundi's in de VS vast zit. De schuld kan wel bij NL gelegd worden maar dat is gewoon onvolwassen.
De slavernij, in mijn opinie is het verjaard. Hoe veel jaar wil je terug gaan?
Daarnaast was slavernij nooit mogelijk geweest als er niet actief door de mensen uit de koloniën zelf in gehandeld werd. Worden die ook berecht?
Zullen we de Duitsers nog even een rekening sturen voor WO II? En WO I? Dat is nog korter geleden.
De Fransen voor Napoleon?
De Spanjaarden voor de 80 jarige oorlog?
Het is te lang geleden, vergeven en vergeten.

Indonesië is een ander verhaal. Niet te lang geleden maar welke prijs zet je daar tegenover en welke prijs moeten de Japanners betalen?
Daarnaast is Indonesië zelf ook een kruitvat met enorm veel interne conflicten en moordpartijen. moslims die christenen onthoofden, Chinezen die hun zaak in vlammen op zien gaan. Papoea... Laten ze dat eerst eens oplossen en intern settlen.

Dirk III | 16-11-14 | 21:21

IS heeft niets te maken met de Politionele Acties in Indonesie en de Nederlandse slavenhandel in het verleden. Deze zaken staan los van elkaar. Het gaat er om wat wij als Nederlanders (met staatssteun) hebben uitgevoerd destijds.

Karmasutrant | 16-11-14 | 21:06

De ironie:
De black-power demonstrant:
Demonstreert voor onrecht van x-generaties geleden. De slavernij.
De Arafat-sjaal demonstrant:
Demonstreert tegen "Het boze Israël" en is pro Hamas.
Hamas is weer sterk gelinkt met ISIS.
En we weten allemaal wat IS doet met de vrouwen. Ze hebben zelfs slavenmarkten.
Dus jullie zouden elkaar op dat podium in de haren moeten vliegen in plaats van kinderen pesten.
Stelletje Kanslozen.

Dirk III | 16-11-14 | 21:03

Dirk III | 16-11-14 | 20:56

Dan zijn we het eens want wat Quincy heeft gedaan is niet zo mooi voor onze kinderen. Maar ze zijn wel gehoord nu, ik vind dat ze nu moeten ophouden en in onderhandeling moeten gaan met de regering. Slavernij en de oorlogmisdaden ontkennen heeft geen zin, "they are facts". En hoe eerder wij dit onderkenen op een behoorlijke manier excuses aanbieden/herdenken en betalen hoe eerder wij weer terug kunnen naar de orde van de dag.

We blazen altijd van de hoge morale toren tegen andere volken zoals de Serviërs de Turken en de Duitsers. Gelijke monikken gelijke kappen.

Karmasutrant | 16-11-14 | 21:03

@Karmasutrant
Ja daar gaat het om hé? De herstelbetalingen! Je bent wel zo eerlijk in tegenstelling tot Loser van het jaar Quincy om de kinderen in Gouda een trauma te bezorgen.

Als je elk volk voor elke misstap gaat laten betalen dan wordt het nog leuk.
Dat niet gewoon "fase 1", het kapot maken van een leuk kinderfeest, wordt overgeslagen is me een raadsel.
Dat gezeik heeft maar 1 doel en dat is "een schuldgevoel aanpraten" aan de 10e generatie na de slavernij.
Ga meteen over tot fase 2 en ga bedelen om dat geld.
En wees gewoon eerlijk dat de eisende landen 100x failliet zijn. Slavernij is gewoon een excuus om geld los te krijgen. Dat weet jij en dat weet ik.

Zwarte Piet is allang geëvolueerd van "Boeman" tot de spil van het kinderfeest. Waar alle kinderen blij van worden. Het is gewoon een zwart geschminkte clown. Dat je daar meer in wil zien 10 generaties na de slavernij dat is jouw recht maar je denkbeeld is wel krom en achterhaald.

Dirk III | 16-11-14 | 20:56

En laten we ook gelijk afrekenen met wat wij Nederlands hebben gedaan in Indonesie, dat was ook niet zo mooi en neigt naar oorlogsmisdaden.

Karmasutrant | 16-11-14 | 20:56

Anti-Piet lijkt kapstok om haat tegen de kaaskop te uiten.

@kloopindeslootjijook | 16-11-14 | 19:50

WTF - waarom zou ik me plaatsvervangend moeten schamen? Over iets wat gebeurd is toen mijn grootouders nog niet eens bestonden? Doe niet zo leip zeg.

DebraCadabra | 16-11-14 | 20:47

Heren van het goede leven. De zwarte medemens heeft een punt, wij Nederlanders zijn slavenhandelaren geweest en het heeft ons rijk gemaakt. Dus Sinterklaas is zout strooien in een open wond voor een Surinamer/Antiliaan. Daarom alleen maar gekleurde pieten en een officieel excuus van de koningin en regering, met jaarlijkse herdenking, a la 5 mei. Plus herstelbetalingen aan de nazaten van deze slaven.

Karmasutrant | 16-11-14 | 20:46

Arafat sjaaltjes, Gebalde Black-power vuisten. Het is GODVERDOMME een kinderfeest.
Mijn idee:
Arafat-sjaals droppen boven Mosul in het Kalifaat om daar tegen onderdrukking, ongelijke behandeling te protesteren en huilie huilie doen. Op de weg naar beneden te hopen dat ze een parachute van de jute zakken kunnen maken.
De Black-Powers boven Curaçao droppen om de Sinterklaas viering daar op grove wijze te verstoren. Te hopen dat ze daar net zo tolerant zijn als hier met hun black-power fascisme.

Dirk III | 16-11-14 | 20:44

knerf | 16-11-14 | 19:51
Uit je reactie blijkt nu weer heel duidelijk dat je selectief leest. Je woede verblindt je helemaal joh. In exact die plemp waar jij op reageert (van 19:02), zeg ik dat ik alleen namens mezelf spreek, maar nee, jij hebt iets in je hoofd dus moet het gewoon zo zijn, ook al staat het tegenovergestelde er letterlijk. Misschien moet je een beetje water gaan drinken, of een frisse neus halen. Je klinkt te opgefokt en kunt kennelijk niet meer lezen. Daarnaast heeft Gerda ook niet namens het hele volk gesproken, ze heeft gewoon aangegeven dat het voor mensen met een kleurtje niet altijd zo'n feest is, jij haalt er zelf dingen bij. Hele nare discussietechniek, ouwe, misschien ook maar wat aan doen. Ook Quinsy doet niet alsog hij namens het grootste gedeelte van de mensheid spreekt, wederom een rol die jij hem toedicht. In je hoofd. Zorgelijk, ouwe, echt waar.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 20:34

Ik probeerde mijn kinderen uit te leggen waarom al die zeurpieten zulke stomme dingen riepen maar ze snapten er niets van. Toen zei ik maar ze allemaal ontslagen waren door Sinterklaas omdat hij ze te lui vond. Dat snapten ze meteen.

Mike Gaatjeniksaan | 16-11-14 | 20:27

knerf | 16-11-14 | 19:48
Jii voert een discussie met jezelf. Ik heb dat nergens gezegd, dus is het nutteloos om energie in te steken. Is het je trouwens opgevallen dat vooor iemand die mij van overgevoeligheid beschuldigd, jij degene bent die heel kwaad aan het worden is? Misschien wat aan die woede doen, jochie?

Gargamel2012 | 16-11-14 | 20:24

Gargamel2012 | 16-11-14 | 19:02

En dan nog dit:
Degenen die pretentieus zijn dat zijn mensen zoals Havertong, Gario en jij.
Die denken dat ze namens een flink deel van de bevolking spreken.Terwijl het gaat om een kleine groep schreeuwers.
Wat verbeeld je je eigenlijk wel?

knerf | 16-11-14 | 19:51

We kunnen er beter gewoon maar mee stoppen. Ze hebben gewonnen. Als er aan de andere kant niet wordt toegegeven om niet door te gaan met kleurpieten en policor opties is het tenminste 1-1.
Zeg nou zelf, wie kan dit feest nou nog zonder smet echt vieren?
Nederland kent alleen maar verliezers dankzij een Subsidie kunstneger met een groot ego. Intens jammer.

hallofreen | 16-11-14 | 19:51

Gerda Havertong , maak gewoon een goede en duidelijke docu over de zwarte bladzijde uit de nederlandse geschiedenis, het slavernijverleden van nederland. Laat de kaaskoppen zich plaatsvervangend kapotschamen ook al is het 200 jaar later. Vooral als je denkt dat we er nog niet helemaal van overtuigd zijn dat je zo niet met mensen om kunt gaan. Prima. Doen. Ondebouw het met universele waarden. Maar speel dat niet via een kinderfeest waar de associatie met de slavernij volstrekt ontbreekt. Dat vul je namelijk zelf in.

kloopindeslootjijook | 16-11-14 | 19:50

-weggejorist-

knerf | 16-11-14 | 19:49

Gargamel2012 | 16-11-14 | 19:02

En jij denkt dat racisme iets van de witman is?
Jaren geleden raakte ik in gesprek met een man van Surinaamse afkomst die zich nogal discriminerend uitliet over Turken...

En ja, Sesamstraat, dat is toch van de politiek-correcte NPO?

En ja, ik denk je te kunnen beoordelen op grond van je pre-occupatie met huidskleuren en het veelvuldig hanteren van de tegenstelling jullie/wij.
Je bent een paranoide, overgevoelige sukkel geobsedeerd door racisme.
Zoek een hobby man....

knerf | 16-11-14 | 19:48

Dat uitgerekend een Gerda Havertong zo, n kabaal maakt, terwijl ze jaren met kinderen in in sesamstraat heeft gewerkt.Kan dat allemaal niet goed rijmen, doen die lui aan voodoo of zo.Een oplettende kijker ziet wel eens verdekt visueel protest, zoals Diana Matroos wel eens pleegt te doen door een afropruik op te zetten.Dit terwijl weervrouw Unwuka zich hier helemaal niet aan waagd, zij blijft altijd neutraal.Let maar eens op bepaalde types medelanders bij omroepen, ze proberen nogal eens een prik onder de huid te geven, met een racistische ondergrond richting nederlanders.Dit onder het motto niet geschoten is altijd mis, hopend op compensatie voor iets van 200jr terug.

Archy Bunker | 16-11-14 | 19:43

Het is niks dan ellende en gezeik met buitenlanders en de pislam, en het linkse landverradersvolk dat datzelfde tuig de hand boven het hoofd houd, en dat gaat gewoon voor de volgende wereldoorlog zorgen, en die kan mij niet snel genoeg beginnen, want ik ben al dat smerige volk helemaal spuugzat!

von sokkenstopfen | 16-11-14 | 19:41

Dus die anti-pieten zijn niet tegen het sinterklaasfeest, maar wel tegen zwarte pieten-gebruik. Waarom verkloot je dat sinterklaasfeest dan?

kloopindeslootjijook | 16-11-14 | 19:40

Volgend jaar huren we een Surinaamse en/of Antilliaanse Zwarte pieten + witgeschminkte Sinterklaas in.

Dus die anti-pieten zijn niet tegen het sinterklaasfeest, maar wel tegen zwarte pieten-gebruik. Waarom verkloot je dat sinterklaasfeest dan?

kloopindeslootjijook | 16-11-14 | 19:40

@minimá-armezusvan..
Gezien jouw gedeelde haat met die man tegen het koningshuis mag je hopen dat ze in zoetermeer geen reactie gaan formuleren, met je gebroken spiegel.

Jim Lovell | 16-11-14 | 19:19

*racisme @ mezelf

Gargamel2012 | 16-11-14 | 19:06

knerf | 16-11-14 | 18:28
Het is vrij pretentieus om te denken dat je me kent op basis van schrijfsels over slechts een onderwerp. Dat zegt mij weer een hoop over jou. Het is trouwens niet helemaal fraai om termen als kaaskop te vergelijken met institutioneel racisme, dat begrijp je hopelijk wel he? "Ongebakken deegsliert" op hetzelfde niveau stellen als racicme maakt me helemaal duidelijk met wat voor figuur ik te maken heb.
Denk je nou echt dat als Gerda Havertong in haar eentje een probleem had dat Sesamstraat daar een heel item aan zou wijden gericht op kinderen? Ze sprak op dat moment uit wat meerdere mensen hebben meegemaakt, ook al weiger jij dat nog steeds aan te nemen. HEt feit dat er donkere mensen zijn die geen probleem hebben met ZP doet niets af aan de terechte kritiek op de verschijning van. Er zijn genoeg die het niet eens zijn met de demonstranten, genoeg die de zoete, lieve vrede willen bewaren, en een aantal die vooral de witte meerderheid niet boos wilt maken. Ieder heeft zo zijn eigen motivatie, vandaar dat ik alleen namens mezelf kan spreken, en geen verantwoordlijkheid heb voor wat anderen uitspreken en/of doen.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 19:02

Gargamel2012 | 16-11-14 | 17:04

Gerda Havertong had een probleem met ZP, Gario heeft een probleem, jij hebt misschien een probleem met ZP.
Wat interesseert mij het probleem van die omhooggevallen Gerda Havertong of Quicy Gario?

Het overgrote deel van de gekleurde mensen (excusez le mot) heeft dat echter niet met Zwarte Piet en dat werd onlangs weer eens bewezen toen, ik meen bij Powned News de gekleurde medemens in de Bijlmer werd geinterviewd.
Ook onderzoek heeft dit uitgewezen.
So fuck Gerda Havertong..

knerf | 16-11-14 | 18:36

Hebben ze eindelijk blanke vla piet, kaaspiet, stroopwafel piet, chocolapiet en drop piet is het nog niet goed!
Wat wil je nou? Moeten we de pieten Roze maken? Travestietpiet en dildopiet? Bedenk je eigen feestje..
Maar laat ons oerhollandsche kinderfeestje met rust!!
Diegene die nog een keer slavernij roept, krijgt van mij met de sweep!

Eeeek-A-Mouse | 16-11-14 | 18:31

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:56
Inmiddels heb ik je aardig leren kennen door je schrijfsels hier.
Je lijdt aan een pathologische pre-occupatie ten aanzien van huidskleuren en/of racisme.
Dezelfde kwaal waar ook die paranoide gek van een Gario aan lijdt.

Oh ja, en de blanken in dit land krijgen ook scheldwoorden naar het hoofd zoals "kaaskoppen" en patatstengels.Vroeger door Duitsers , nu door Surinamers of Marokkanen.
Ik heb mij daar nog nooit aan gestoord noch het voornemen gehad een aanklacht in te dienen.
Verder noemde de schrijver Jan Cremer een andere auteur, Simon Vinkenoog, ooit een ongebakken deegsliert.
Niemand deed aangifte....

knerf | 16-11-14 | 18:28

negers die joden haten, 50-jaar welzijnswerker op een november middag ongedaan gemaakt. wie wind zaait, zal storm oogsten. het aanwakkeren van verschillen, gebaseerd op onberedeneerde bronstijdachtige overtuigingen, is heel, heel erg onverstandig. je mag hopen dat ze in den haag nog in staat zijn een adequate reactie te formuleren

minimá-armezusvan.. | 16-11-14 | 18:19

Kunnen ze niet gewoon echte negers inzetten als zwarte pieten voor 32 uur per week met behoud van uitkering? Geen schmink nodig, wel een zwarte pieten kloffie natuurlijk maar die gewoon gratis verstrekt door de gemeente. Iedereen blij!

opgejorist-weggerot | 16-11-14 | 18:17

met racebaiting kun je veel geld verdienen, niet alleen in Amerika.

Ron_Paul | 16-11-14 | 18:08

Waarom kunnen linkse mensen nou nooit tegen slechte 1 ding protesteren? Ze halen altijd de hele wereldproblematiek erbij.

subsidistan | 16-11-14 | 17:54

Querulant Garbage
@Pieter V | 16-11-14 | 16:57
Questionable Gorilla mag ook.

Ars Vivendi | 16-11-14 | 17:39

Al met al kunnen we stellen dat het Quinsy Gario gelukt is ons Nederlandse Sinterklaas (kinder)feestje voorgoed te vergallen. Mede mogelijk gemaakt door de door u als belastingbetaler opgehoeste subsidie die Gario opstrijkt, en de ook duur u betaalde NPO! Ik hoop dat Gario trots is! Wie multiculti zaait, zal dit soort rottigheid oogsten!

Nederlanddraaitdoor | 16-11-14 | 17:38

Leuk stukkie vandaag van Langelaar op Jalta;
'Sinterklaasfeest slaagt glansrijk in wat volgens anti-Pietenlobby niet mogelijk was'
www.jalta.nl/article/sinterklaasfeest...

Ps. Mis je Annabel. xx

Zaniksmurf | 16-11-14 | 17:27

Kijk dat zooitje ongeluk dan staan. Alsof ze gewoon op een willekeurige straathoek naar wijven staan te loeren.

Piet van het Padje | 16-11-14 | 17:22

Moet je nog peultjes,
.
anti piet demonstrant en JOOP columnist Abulkasim Al-Jaberi kennen we ook van actiegroep Back to Palestine ,het binnenvallen van een theatervoorstelling van de Israelische actrice Lia König (84) in de Doelenzaal op 13 september dit jaar en de link met de moslimbroederschap,hamas en de hofstadgroep.
keesjemaduraatje.blogspot.nl/2014/09/a...

Jan Leul | 16-11-14 | 17:18

destravius | 16-11-14 | 16:57
Je wist precies waar ze vandaag zouden zijn. Stoer hoor.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 17:06

Den Sint is eenen Jood, in een langen tabbaard, houdende een boek in de hand, hebbende dit opschrift: ‘Het grote boek van Sinterklaas’

Rare tijden. Iedereen die zich miskend voelt grijpt elk podium aan voor zijn betoog. En meestal vreselijk misplaatst.

metzonderzijwieltjes | 16-11-14 | 17:05

Lewis | 16-11-14 | 16:47
Het ging er om dat de kritiek niet begon bij Quinsy Gario. Ik zeg niet omdat Gerda een probleem had dat er meteen een verandering moest plaatsvinden, maar er werd dus wel al aangegeven dat er een probleem was. Dat signaal werd genegeerd, maar dat wil niet zeggen dat die gevoelens verdwenen, of dat er geen incidenten plaatsvonden dat negroide kinderen/volwassenen werden bejegend als zwarte piet. Toen gebeurde het incident met Quinsy en het resultaat is dat een probleem, dat voorheen absoluut niet zo groot was, door jarenlang wegkijken, nu ineens nagenoeg een crisis is geworden. Ik ben blij dat een dialoog is geopend, maar ik ben teleurgesteld in hoe dat tot stand is gekomen en hoe het is ontaard in racistisch geleuter. Dit had compleet vermeden kunnen worden als het decennia geleden niet zo was onderschat.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 17:04

Waar is hun volgende bijeenkomst?
Het lijkt me wel wat om er naast te staan en ze gewoon 2 uur lang uit te lachen.

destravius | 16-11-14 | 16:57

@Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:27

Querulant Garbage, ook goed?

Pieter V | 16-11-14 | 16:57

@Archy Bunker | 16-11-14 | 11:49

Welke Amsterdammers? De echte Amsterdammers die allang gevlucht zijn voor het schorem en die volgens die ploert van een Cohen ook helemaal niet in Amsterdam hoefden te wonen?

Pieter V | 16-11-14 | 16:51

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 15:56
Ja maar je kunt toch niet elk incidenteel protest een podium gaan gegeven, laat staan dat je er een traditie voor gaat veranderen die (zeker op dat moment nog) 99% van de bevolking in stand wil houden? Ik hoop niet dat ze belachelijk is gemaakt, Nederland kennende zal dat wel zijn meegevallen, maar omdat mevrouw Havertong ergens moeite mee heeft hoeft er nog niet een heel volksfeest op de schop. Of mis ik nou iets?

Lewis | 16-11-14 | 16:47

@langzullenweleven | 16-11-14 | 11:33

Rabbae is het gevolg van de zoveelste linkse politieke dwaling.
De man is een ordinaire crimineel, gezocht door de Marokkaanse overheid en die door de linkse landverraders die Nederland rijk is hier voor zo lang hij leeft door de belastingbetaler zonder tegenprestatie onderhouden mocht worden en bovendien zijn criminele praktijken voortaan hier mocht voorzetten.

Pieter V | 16-11-14 | 16:44

Gisteren met mijn kids al een geslaagde intocht gehad in Amsterdam met enkel maar zwarte pieten en voor een heel groot deel ook gekleurd (en gehoofddoekt) publiek.
Vandaag de grote commercieele intocht in het Centrum ondanks kletsnat ook gewoon een feestje. Met aan het begin en op het einde van de feestelijkheden wat wijze en ware woorden van de Goedheiligman.

www.at5.nl/artikelen/137240/sinterklaa...

www.at5.nl/artikelen/137255/makkers-st...

En het lijkt mij dat 99.99% van alle intochten in het land zo zal verlopen.

CumGranoSalis | 16-11-14 | 16:38

Inderdaad, ZWART moet weg, dus Geridioot en zijn makkers kunnen aftaaien naar geboortgrond alwaar met Sinterklaas gewoon viert met ZWARTE Pieten.
Hoppa.

mallekater | 16-11-14 | 16:36

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 16:18

Ik neem dit soort volidioten inderdaad niet al te serieus nee. Tegenwoordig schijn je er als BN'er ook niet bij te horen als je nog nooit met de dood bedreigd bent. Verbaal gehandicapte gastjes die eerst een koprol op hun toetsenbord maken en pas dan gaan nadenken, als ze dat überhaupt al kunnen. Als ik me daar druk om moet gaan maken.....

Bovendien is het geen eenrichtingsverkeer. Zoek eens op de hashtag 'kk kaas' bijvoorbeeld en aanschouw de Holland-haat die hoogtij viert in sommige (licht)getint kringen in dit land.

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 16:35

Oké, één alternatief wens ik te accepteren: de blote tietenpieten. Die, in een kil novemberbriesje. En verder niets! Wie zoet is krijgt lekkers.

Sytze_Vliegen | 16-11-14 | 16:35

Gargamel2012 | 16-11-14
Ik schrijf "Nederlanders" en niet "Nederland". Zit nogal een verschil tussen.

En voor de nuance, ik heb eerste hand ervaring met het leven onder de apartheid in Zuid Afrika als donker persoon, dus dit soort volk moet niet Mandela erbij halen als het gaat over zwarte piet. Dat heeft niks met elkaar te maken en is zelfs een belediging. Ook wij zien thuis dat sinterklaas en zwarte piet gewoon sprookjesfiguren zijn die alleen maar plezier aan de kinderen brengt.

En ja, wij waren zo'n beetje de enige donkere personen bij de sint intocht afgelopen zaterdag. Een beetje bang om erheen te gaan omdat we niet wisten hoe sommige idioten konden reageren (voor het eerst), maar gelukkig alleen maar positieve reacties. Mijn zoontje heeft nog nooit zoveel pepernoten gekregen. Zo kan het dus ook. Die vindt dat zwarte piet ook gewoon zwart moet zijn, die vindt de andere pieten geen echte.

Zerox | 16-11-14 | 16:28

Hij wil de zwarten en de moslims dus verenigen tegen 'ons'. Dus ik zal ze nog meer als 'de ander' (moeten) gaan zien. Gelukkig zijn ze gemiddeld niet erg slim, maar we moeten niet meer mensen binnenhalen die onze cultuur verachten.

pluk-87 | 16-11-14 | 16:23

Is het nu niet mogelijk om met dezelfde wapens terug te vechten die door het links en import tuig worden gebruikt?

De anarchisten die op foto's staan opgenomen tijdens hun "feestje" in Gouda gewoon met naam en toenaam bij GeenStijl?

Dat is toch wat het gajes ook wilde, Zwarte Pieten fotograferen en filmen om ze later "aan te kunnen spreken", eufemisme dus voor intimideren en/of mishandelen.

Pieter V | 16-11-14 | 16:23

Zerox | 16-11-14 | 16:13
De meesten van deze gasten zijn gewoon hier geboren, waar haal jij vandaan dat ze tegen Nederland zijn?
Rémy Martin ® | 16-11-14 | 14:59
Dit bedoel ik dus, maar zoals jij zegt, vast niet racistisch bedoeld, heel erg te begrijpen enzo. Ja natuurlijk.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 16:18

Ah, het is dus eigenlijk gewoon weer de schuld van Israël/de Joden? Hmmm klinkt als racisme! Wat een godvergeten dom kutvolk, stelletje ééncelligen. Rest slechts nog één oplossing met dit soort beroeps zeikers...
Afzinken in de oceaan.

Cheftriaxon | 16-11-14 | 16:17

w r a a k !

(c)ZWITSUL | 16-11-14 | 16:16

Die mensen zijn allemaal niet anti zwarte piet, ze zijn gewoon anti Nederlanders en zwarte piet is daarin niks meer dan een middel. Als het je hier niet bevalt, dan ga je toch weg?

Zerox | 16-11-14 | 16:13

Wat een kutzooi toch in dit land.
Moge Allah met zij oneindige onvoorwaardelijke liefde ingrijpen en tonen wat goddelijkheid in werkelijkheid is .

Bar&Boos | 16-11-14 | 16:09

Wij, onze zwarte broeders en zusters, we bla bla bla. En zoiets voelt zich dan geheel terecht in hun enge ideeën want de PVV en recht en nationalisten denken in hokjes.

Wat een complete domheid, en dit zijn dan nog wel HUN lijders. Kun je je voorstellen hoe dom hun volgelingen moeten zijn.

Overigens mogen ze van mij prima in hokjes denken, die hokjes zijn er tenminste, het is alleen een beetje raar als je dat doet terwijl je een ander hokje aan valt omdat dat hokje in hokjes zou denken. Maar dat telt natuurlijk niet omdat dat hokje slecht is en hun hokje goed is. Of zoiets.

En zo'n dom volk krijg dus gehoor bij onze linkse broeders en zusters en hun media vrienden (haha). Zegt ook dan iets over het niveau van de rest van links nietwaar.

DerUnterMensch | 16-11-14 | 16:08

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 14:59
Goed, even terug naar het begin. Quinsy was niet de eerste die erover klaagde, dat is bewezen met video materiaal uit '95 (B&W) en '87 Sesamstraat, Gerda Havertong). Het is elke keer genegeerd, weggewuifd of belachelijk gemaakt. Dus het duurt daarna nog zo'n 25 jaar voordat Gario komt kijken. Maar goed, ik begon in dit draadje alleen maar met de vraag waarom, als er aanhoudingen zijn verricht aan beide kanten, de focus zich puur en alleen richt op de anti-piet demonstranten? Dat lijkt mij een legitieme vraag. Vervolgens moet ik de acties van de demonstranten verantwoorden want "het zijn vriendjes van me", zou ik haat hebben jegens Nederlanders en plannen smeden, en nemen sommigen het gebruik van "jullie" erg persoonlijk door alleen selectief naar mijn reactie te kijken en niet naar de oorspronkelijke posts van reaguurders waar ik op reageer. Grappig en ook fascinerend is dat men niet inhoudelijk op mij in gaat.
Om inhoudelijk op uw statement in te gaan, ja, sommigen hebben er allerlei argumenten bijgehaald die zouden impliceren dat iedereen die voor ZP is een slavendrijver of dergelijks zouden zijn, maar ik kan niet spreken voor anderen, noch spreken zij voor mij. Het probleem is hier dat Quinsy niet heel Nederland voor racist heeft uitgemaakt, maar het wel zo wordt gebracht. Dus ik stel wederom de vraag in hoeverre de media daarin geheel objectief heeft gehandeld zoals ik al zei, dat lijkt mij legitiem. De woede die zich manifesteert zou terecht zijn als hij het echt zo had gesteld, maar is gebaseerd op de spin die er aan is gegeven en ontaard in diepgewortelde racistische gevoelens. Misschien niet bij iedereen, maar wel bij een hoop mensen. Waarom zou ik heel genuanceerd blijven als men dat soort gedrag bllijft verdedigen door te stellen dat dat gerechtvaardigd zou zijn om wat voor reden dan ook? Als men zwarte mensen, zelfs zij die niets met de demonstranten te maken hebben, omschrijft als apen, zoals bij die foto van het NL elftal, is het allemaal zo serieus niet? Als men zegt dat mensen die hier geboren zijn maar moeten oprotten, is het allemaal niet zo gemeend? Maar dan als ik "jullie" zeg, is het aan? Wow, gewoon wow.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 15:56

Is die opgepakte gek echt een Joopmedewerker?
Goeie hemel, ze hebben daar wel wat geteisem in de stal, hoor.

mallekater | 16-11-14 | 15:55

Eeeek-A-Mouse | 16-11-14 | 15:39

Slavernij niet van deze tijd? Dan bent u dom gehouden door de NPO. De echte Zwarte Pieten zijn de autochtone Nederlanders die door figuren als Bloch (exorbitante huurverhogingen), Samsohn (exorbitante stroombelasting) en Rötte (verkoopt het leger om JSFjes van te kunnen kopen) tot 3e rangs slaven zijn gemaakt. Van het geld dat ze na aftrek voor HUNZELF over houden kopen ze nieuw Zwart Stemvee in en begint het circus opnieuw

G. Raayer | 16-11-14 | 15:53

Jezus man, een heel verhaal ophangen over Gaza op het podium terwijl je een racistische T-shirt draagt dat tegen de blanken en hun cultuur is. Ben je dan van de pot gepleurt of niet?

XaleX_2 | 16-11-14 | 15:48

-weggejorist en opgerot-

G. Raayer | 16-11-14 | 15:44

Sinterklaas 16-11-2014

Beste Nederlanders en medelanders;

Mensen, mensen, mensen wat is hier toch aan de hand.
in dit oergezellige drassige kikkerland?
Mensen de slavernij is al 200 jaar voorbij!
Daarom zijt er gelukkig mee en wees blij.
.Geniet van de glunderende kinderen van kado's, van pepernoten en marsepein..
Dat negatieve geneuzel moet nu eindelijk maar eens over zijn!
Wat een overdreven gemuggezift die trammelant.
Want er is helemaal niets aan de hand.
Helemaal niemand hier in Nederland, is ooit slaaf geweest ,
Wees daarom positief en vier feest!!
Slavernij? Dat is helemaal niet van deze generatie!
Maak je beter druk om de bezuinigingen, de arme mensen en de inflatie!
In een multi culturele samenleving is er voor iedereen wel wat te beleven.
Als je een feestje van een ander niet leuk vind, ga je dan huiswaarts begeven.
Maar ga niet een kinderfeest lopen verzieken, want dat mist iedere plank!
Een stroopwafel, witte en kaaspiet is dan ook, stank voor dank!
En dat van die slavernij dat willen wij onze kinderen niet eens leren.
Dus houd daarover je mond, niemand die dit kan interesseren.
Misschien als je tegen zwarte piet eens lief ging doen
Dan krijg je ook niet steeds, een zakje zout in je schoen.
Mensen die zielig lopen doen over iets van 200 jaar geleden.
Moeten nodig naar een psychiater, want deze mensen zijn nooit tevreden!
Wat heel zielig, walgelijk en kinderachtig was en vergeet dat niet!
Als volwassene met die demonstratie lopen roeptoeteren:
"sinterklaas bestaat niet"
Zulke mensen kan ik zeker niet serieus nemen, daar maak er wel een notitie van in het grote boek.
Voor deze mensen een flinke zak zout en dus geen peperkoek!

De groeten van de Sint!
En dus niet van zwarte piet!

Eeeek-A-Mouse | 16-11-14 | 15:39

Fucking hell, die Negers zeggen dat wij onze Slavernij geschiedenis niet kennen, maar werken ze aan alle kanten samen met moslim activisten (en ieder ander die een hekel aan blank Nederland heeft). Maar wie kent dus zijn eigen geschiedenis niet??? Er zijn meer slaven verhandeld in het Midden Oosten en Noord Afrika dan er ooit naar Amerika zijn verscheept. En daarnaast bestaat slavernij gewoon nog steeds in het Midden Oosten... je zal maar als Filipijn of Bangladeschi in Saudi Arabie moeten werken, of door Isis in een bordeel zijn gestopt. Kortzichtig dom hypocriet volk.

trottle | 16-11-14 | 15:34

O wat dom, je kan iedereen uitmaken voor wat dan ook, maar niet de Von Amsbergjes, dat is toch het eerste wat iemand in Nederland leert, zie damschreeuwer, waxinelichthoudergooier, dat wordt 3 jaar wat ik je brom.

bijna_raak | 16-11-14 | 15:32

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 14:59
Thanks voor die link. Dat idee heb ik dus ook.

quackel | 16-11-14 | 15:31

Ik vraag me nog steeds af wat Gariodioot bereikt denkt te hebben.

Er waren immers al gekleurde Pieten, en de rol van Piet was toch al lang geen onderdanige meer?

Garidioot is domweg een domme garidioot.

mallekater | 16-11-14 | 15:30

@Bondovie | 16-11-14 | 14:55

Veel plezier met je ban en een fijne kruisverbranding gewenst vanmiddag.....

Kneus.

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 15:30

Wat een dramkousen. Ook de 'koloniale geschiedenis' van het Beursgebouw nog even noemen.
Alleen link Palestina-Zwarte Piet vond ik wel erg sterk, dat ik die zelf nooit eerder heb gezien.

Lewis | 16-11-14 | 15:25

De overeenkomst tussen deze mokkende onvolwassenen ?
Nooit iets gekregen van de Sint !

nemeton | 16-11-14 | 15:20

Eerlijk is eerlijk, als we vrijheid van meningsuiting willen, voor alles en iedereen, moet ook belediging van het Koningshuis kunnen.

Igor.The.Horrible | 16-11-14 | 15:15

Racisme is een blanke laten werken voor het zwartvolk met een houding dat het nietsdoen te weinig gratis vakantiegeld oplevert voor een retourtje Suriname.

duitse herder | 16-11-14 | 15:11

Zouden ze bang zijn voor de nederlanders? dat ze zo klagen?

EduardNL | 16-11-14 | 15:08

@Bondovie | 16-11-14 | 14:55
Uw tegel, en dan met name de woordkeuze daarin, bevestigt in één zin het gelijk van de beroepsgekwetsten en geeft aan dat er sprake is van een actuele terechte opvatting in plaats van een achterhaalde onterechte misvatting.

Gelukkig bent u een uitzondering, waardoor ik mij geen zorgen maak.

Chiant | 16-11-14 | 15:00

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:56

Laten we even bij het begin beginnen. Ene meneer Gario voelt zich gekwetst door het fenomeen Zwarte Piet. Dat mag, dat is zijn recht, maar dan....

Als blanke autochtone Nederlander die vóór behoud van Zwarte Piet is en jarenlang plezier heeft beleefd aan dit feest word ik uitgemaakt voor:

.Racist
.Koloniaal
.Slavendrijver

Vind je het dan gek dat deze bal dan teruggekaatst wordt? Het is toch echt het anti-pietenkamp dat begint met mensen in hokjes plaatsen. Sinterklaasvierend Nederland ziet in Zwarte Piet een clowneske, geschminkte kindervriend. Quincy Gario, Anouk en Sunny Bergman zien een neger, een slaaf en een inferieur, ongelijk figuur. Wie is hier nu de racist vraag ik dan?

Deze radicale groepering haalt met hun onophoudelijke gedram het bloed onder de nagels van Zwarte Piet minnend Nederland vandaan en de mensen zijn het zat om voor racist/fascist te worden uitgemaakt. Niet iedereen weet zich even goed te beheersen en niet iedereen is even welbespraakt. Dan krijg je primitieve en soms racistische reacties. Niet goed te praten, wel verklaarbaar. Ongeveer 90% is vóór behoud van Zwarte Piet, accepteer het gewoon zou ik zeggen en kap met je opdringerige gedram. Stop met je te gedragen als een verongelijkt kind dat zijn zin niet krijgt.

Verder: wat deze man zegt: www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/artic...

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 14:59

-weggejorist en opgerot-

Bondovie | 16-11-14 | 14:55

Hey neefje, waarom is Zwarte Piet zwart? Hij kijkt me aan alsof ik dom ben. Zegt, wat is dat voor een rare vraag? Weet je dat niet? Omdat Zwarte Piet door de schoorsteen komt, doh! - Gaat geheel voorbij het feit dat hij in een flat woont en geen schoorsteen heeft, maar goed.

Ik bedoel, fuck. Die anti-zwarte pieters zijn gewoon aandachtshoeren.

Jasaanhetiskoud | 16-11-14 | 14:26

@polt | 16-11-14 | 14:11
Sinterklaas gaat over veel geld verdienen aan kleine kinderen, en dan vraag jij je af wat Ronald McDonald daar doet? Marketing bedrijven, waarschijnlijk.

Lagonda | 16-11-14 | 14:20

Sinds de intocht gehouden is kijk ik met een andere bril naar negers. Zijn ze voor of tegen zwarte piet? Voor de intocht dacht ik alleen of ze wel of geen uitkering hadden.

Only the lonely | 16-11-14 | 14:20

De antiracisten hebben de racisten uit hun holen gehaald, maar ook van een non-racistisch kinderfeestje een racistische gemaakt. Allemaal vanwege domme misverstanden en rariteiten (beider zijden). Triest. Trouwens wat doet Ronald McDonald bij Sinterklaas?

polt | 16-11-14 | 14:11

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:46

Voorlopig komt het meeste racisme van halvegario c.s. en is het tegen zwarte piet en de Nederlandse cultuur in het algemeen gericht. Of niet dan, ouwe schoenenpoetser.

accijnstoerist | 16-11-14 | 14:08

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:46

Nee, u bent een rascist omdat precies de redenen die ik aangaf. U ziet huidskleur als leidend thema, u denkt in wij/zij, u dicht mensen gedachten en gedragingen toe obv hun huidskleur, u kan geen tegel dichten zonder het over die huidskleuren te hebben.
.
In elke populatie heb je kleine delen die rascistisch. U heeft dus inderdaad wat blanke evenknieën die hetzelfde rascistische wereldbeeld hebben. De goegemeente echter, reageerde vooral op het "gedrag" van de antipiets, uw gedrag.
.
En dus niet weer in de slachtofferrol kruipen. Begin een discussie met villeine, laag bij de grondse aantijgingen, en dan komen ze dus terug. Wat een verrassing, zeg. U oogst wat u zaait.
.
Maar ga gerust verder met uw haat en villeine plannetjes. Smurfen wij Nederlanders van diverse kleuren, gezindten, en levensloop rustige verder in ons smurfendorp aan de Noordzee. Wij kunnen zonder u, u kunt duidelijk niet zonder ons. Haat moet immers een doelwit hebben, hè.
.
*verder smurft*

Parel van het Zuiden | 16-11-14 | 14:01

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:46
Wij spreken ons continu uit tegen racisme. Het syndroom waar jij aan lijdt is dat je denkt dat racisme alleen is voorbehouden aan blanken. Ik heb geen naam voor jouw manier voor argumenteren. Dat zal nog wel ooit een naam voor worden gevonden. Voorlopig schaar ik je maar onder de noemer van dom volk.

sterke koffie | 16-11-14 | 14:00

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:13
Betreffende kannibalen etc: je antwoordt weer niet inhoudelijk en probeert weer de aandacht af te leiden door te suggereren dat een ander geen voorbeelden mag gebruiken bij argumentatie.

Probeer 's 'n ander truukje.

Smuts | 16-11-14 | 13:57

knerf | 16-11-14 | 13:49
Geloof wat je wilt, maar bespaar me je pseudo-psychologische bs, maat. Bedankt ook voor je advies, ik doe er niets mee. Ook voor jou geldt, je kent me niet. Helemaal niet.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:56

Deze hele Zwarte Piet discussie heeft wel blootgelegd dat er onderhuids behoorlijk wat racisme in dit land broeide.
Boellie | 16-11-14 | 12:39

Het enige wat is blootgelegd is dat er een groepje mensen de sprong naar een moderne en ontwikkelde maatschappij als de Nederlandse heeft gemist. Als je in de afgelopen 30 jaar de toegang tot de open samenleving als Nederland niet hebt aangegrepen om jezelf te ontwikkelen, dan moet je met je vinger naar een spiegel wijzen om de schuldige te vinden.

Het enige wat is blootgelegd is dat jij geen wetmatigheid kent als actie reactie kent. Zonder Gario was het gewoon een leuk kinderfeest. Door die Gario staat het land op zij achterste poten. Als je dat niet ziet, dan mag dat. Het is een vrij land. Maar met dat soort intellect worden geen moderne beschavingen gebouwd.

Wat wordt blootgelegd is dat de grootste schreeuwers met infantiele ideeen en sociale tekortkomingen maximale aandacht krijgt. Mensen die proberen het beste er van te maken worden te kakken gezet. Serieuze zaken blijven liggen. Zoals Rutte het omschrijft. Diep triest.

sterke koffie | 16-11-14 | 13:55

-weggejorist en opgerot-

jostheman53 | 16-11-14 | 13:55

knerf | 16-11-14 | 13:44

Ja dat mag jij.
Ik deel die mening ook maar dan niet selectief.
Want ze zijn allemaal hetzelfde. Zonder enige uitzondering plucheklevende beroepsfarizeeers.
Ook mag je van mijn repliek vinden wat je wilt. Fijn toch?

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:50

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:34

Nee, man. Ik ervaar het woord "jullie" niet als een beschuldiging maar constateer dat JIJ het herhaaldelijk gebruikt. Niet ik. Dus het zegt iets over jou.
Dat van dat grapje geloof ik niet zo en bovendien zit dat mij datniet dwars.
Je trekt allerlei conclusies die er niet zijn. Knap hoor.
Reden te meer om je een goeie psycholoog /psychiater aan te bevelen.

knerf | 16-11-14 | 13:49

Parel van het Zuiden | 16-11-14 | 12:53
Ben ik een racist omdat ik aangeef dat racisme bestaat in Nederland en dat een schrikbarend aantal Nederlanders zich de laatste maanden racistisch heeft uitgelaten over de demonstranten, maar ook over allochtonen in het algemeen, en zwarte Nederlanders in het bijzonder? Kunt u met droge ogen beweren dat al die mensen op Racisten uit de Kast, Racisten aan de schandpaal, Nederland Spreekt e.d. slechts verkeerd begrepen Nederlanders zijn? Hoe vaak spreekt u zich uit tegen racistsiche reacties hier? ... Geeft niet, ik wacht wel.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:46

Anti Pietjakkers stoomboten op richting Damrak.

Kaltsnautzige | 16-11-14 | 13:46

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:25

Ja, dus mag ik die partijen huichelachtig vinden en bestaande uit schijtlijsters.
Voor de rest interesseert je (selectieve) repliek mij niet zo.

knerf | 16-11-14 | 13:44

lingo star | 16-11-14 | 13:30
Hun doel lijkt dat op een dag een extreemrechtse gek doordraait en onschuldige slachtoffers maakt, zodat ze kunnen zeggen: zie je wel dat dit een racistisch kloteland is? Als ik een kleurtje had zou ik me meer zorgen maken over dit soort "vrienden" dan over het kinderfeestje van "de vijand".

Rearden Metal | 16-11-14 | 13:42

Parel van het Zuiden | 16-11-14 | 13:24
En het misbruiken van een kinderfeest om elke traditie te slopen die Nederland heeft gevormd tot wat het was.
Het was een tolerante omgeving waar veel kon, waar allerlei pluimage welkom was en oneindig veel subsidie kreeg om lui te blijven en tegen instituten aan te pissen.
De multiculti kost veel geld en maakt veel kapot maar er zijn toch echt grenzen.

Mijn kinderen zijn nu bang voor sinterklaas ipv blij.
Door die gesubsidieerde klootzakken.
Ze zijn nu met zoveel dat ze zich niet meer tot de grachtengordel beperken maar even de maakbare samenleving komen opleggen in de polder.

En ik mag daar elke ochtend voor opstaan om veel belasting te betalen, voor al die geldwegpissers en al die subsidie, alleen maar om Nederland te verkrachten tot een volledig gepolariseerde banlieue.

NEEEEEEEEEE

Atlas Shruggs 10 | 16-11-14 | 13:40

Even naar at5 proberen kijken. Ze zenden de intocht niet rechtstreeks uit maar om 4 uur krijg je een gecensureerde samenvatting te zien. Verder op deze zender veel reclamen: voor moslimklinieken, voor Amsterdam zuiver, en voor Wit. Dat laatste gaat over tanden. Typisch.

Pieter Breydel | 16-11-14 | 13:38

knerf | 16-11-14 | 13:18
Je wilt het maar niet begrijpen he? Jij kunt je veroorloven om "niet over huidskleur te denken", maar als ik voor een moment "vergeet" dat ik zwart ben, is er altijd wel een grapjas die mij er aan herinnert, er zijn mensen die hier gereageerd hebben dat "zwarten er nooit echt bij zullen horen". Dat is voor mij een realiteit, ook al wil jij dat niet geloven.
Mijn "White Massa" opmerking was een grapje, waarvan ik wist dat het je dwars zou zitten, bedankt dat je mijn gelijk bewijst. Mijn punt is en was dat jij niet voor mij kunt bepalen wat ik doe, dat weet je, maar die White massa steekt je zo erg, dat je nergens anders meer op reageert. Wat is er zo erg aan het woord jullie? Kennelijk ervaar jij dat als een beschuldiging, maar hoe jij het ervaart is helemaal aan jou. Als je de context ziet zijn die "jullie"s gewoon op zijn plaats.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:34

@Boellie | 16-11-14 | 13:20
Ik vroeg of je (nou ja, Gargamel) het niet raar zou vinden, een foto met alleen blanke voetballers. Ik wel. Ik vind dat je er een onderscheid mee benadrukt dat er helemaal niet zou moeten zijn.
Ik weet nog niet zo net op op bepaalde forums van, eh, minderheden de racistische reacties niet ook van de lucht zouden zijn geweest. Niet dat ik de racistische reacties die er nu waren goedpraat, natuurlijk niet, ik vind ze vreselijk ordinair, grof en belachelijk.

Lewis | 16-11-14 | 13:32

Quincy en Sunny slagen in hun opzet. Het Sinterklaasfeest is niet hun enige doel, wat volgt is de Gouden Koets en herstelbetalingen wegens slavernij. En als u hen hun zit niet geeft, bent u een racist, u bent als nazaat van slavendrijvers sowieso een racist.

Rest In Privacy | 16-11-14 | 13:30

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:09
Iedereen mag zijn mening hebben. Er is echter een grens, en dat is als je die mening gaat afdwingen. En dat is wat de anti-pieten doen. Sterker nog, het is nog erger, het is geen afdwingen van zaken van gelijkwaardigen, maar het doordrammen van zaken waar kindertjes naar uitkijken, kinderen. Als je dat doet, ben je voor mij tot de laagste regionen afgezakt. Het is ook erg dom, want ik denk dat de meerderheid van de Nederlanders er zo over denkt, en in de 'tolerantie' zal dit een breekpunt blijken te zijn.

Kijk, hier in de burelen kan je er je mening over geven, en dan kunnen mensen je van repliek dienen, mag allemaal, en als je genoeg mensen weet te overtuigen, zullen mogelijkerwijs Nederlanders 'automatisch' hun feest aanpassen. Maar de meeste Nederlanders zijn er zichtbaar niet aan toe, zijn zeker niet overtuigd, en dan is het ongelooflijk dat mensen dat kinderfeest gaan verstoren door kinderen in verwarring te brengen op straat. Laat die kinderen buiten de discussie. En dat laatste is waar het om gaat. Doe je dat niet, dan verlies je echt alle sympathie.

La Bailaora | 16-11-14 | 13:30

knerf | 16-11-14 | 13:10

Waarom zouden ze, mogen ze toch lekker zelf weten? Al noemen ze zichzelf Partij van de Regenboog Schijtende Eenhoorns.
Het doel van partijen is om hun achterban te dienen en representeren. Dat dit vrijwel niet en nergens gebeurd en zeker niet in NL is een ander verhaal. Want beroepsfarizeers are gonna beroepsfarizee enzo.

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:25

Ik dacht altijd dat ik gewoon een Nederlander was. De antipiets vinden mij echter een blanke, een witte. Mijn huidskleur is kennelijk van belang.
.
Hoewel ik sterk geloof in de wederkerigheid van dingen laat ik dit maar varen. Haters zullen haten. Het is duidelijk waar de haat in Nederland zit.
.
Nu maar hopen dat de verborgen agressie jegens mijn huidskleur mij niet tot doelwit maken van die agressie.
.
Nederland anno 2014. Wat heeft die multiculti dit land diep laten zinken zeg. Rascisme net als religieuse haat weer terug binnen de landgrenzen...

Parel van het Zuiden | 16-11-14 | 13:24


Lewis | 16-11-14 | 12:50

Door voetballers die voor onze nationale selectie uitkomen voor “FC aap” en “zwarte pieten” uit te maken spugen wij feitelijk in ons eigen nationaal oranje gezicht.

Maar moet jij mij even uitleggen wat er mis is met een selfie van een groep gekleurde Nederlanders FC NL. Een selfie met roomblanke voetballers had niet tot racistische uitingen geleid. Dat weet jij en dat weet ik.

Boellie | 16-11-14 | 13:20

Lewis | 16-11-14 | 13:12
Dat zeg ik ook in een eerder artikel. Ik ben me daar best van bewust, maar vergeef me, na een explosie van racistische meuk op het internet. Vind je het heel erg dat ik dan ook wat minder genuanceerd word? Het is namelijk niet zo dat alle reacties ten aanzien van mijn mening zo genuanceerd zijn, toch? En als je mijn statements zwaar vindt, wat moet ik vinden van al die "rot op naar je eigen land" en dergelijke statements? Ik zou zeggen, wie de schoen past... (hey, knerf, gewoon weer een spreekwoord gebruikt. Gewoon omdat het kan)

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:19

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:09

Je bent geobsedeerd door huidskleuren.
Als ik als repliek zeg dat je niet met spreekwoorden moet aankomen bij mij en zeker niet als jijbak dan kom je weer met "white massa" aanzetten.
Wie heeft het nou over "white"? Jij of ik?

Verder kom je in je repliek weer tot drie keer toe aanzetten met het woord "jullie".

Ga eens naar een goeie psycholoog of psychiater want je hang-up met (huids)kleuren is stuitend evenals je wij/zij opvattingen.

knerf | 16-11-14 | 13:18

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:59
Door de agressie van het anti-Piet kamp hebben heel wat autochtone Nederlanders zich de laatste dagen moeten afvragen: als dit totaal misgaat, wie kan ik dan vertrouwen en voor wie moet ik bang zijn? Het gevolg is een keiharde, kersverse tweedeling tussen zwart en wit die je met geen twintig jaar "kijken naar wat ons bindt" meer repareert. Dit is niet het gelijk van kamp Quinsy, maar een self fulfilling prophecy. En het grootste slachtoffer zal niet een kinderfeestje zijn.

Rearden Metal | 16-11-14 | 13:15

psychonaut | 16-11-14 | 12:

Volgens mij draai ik niets om.

Tot nu toe hebben wij keurig kunnen volhouden dat zwarte piet geen neger is, maar als we nu negers vanwege deze discussie als zwarte piet gaan aftekenen, dan houd onze eerdere bewering geen stand.

Boellie | 16-11-14 | 13:13

Piet Karbiet | 16-11-14 | 12:57
Wat zit er in die pijp van u? De discussie refereert naar de ZP discussie. Werkelijk geen idee waarom u er kannibalisme en pedofilie bij betrekt. Vrij onsmakelijk ook, omdat het helemaal niets toevoegt aan deze discussie. Daarnaast zijn die demonstranten grotendeels geen vrienden van mij, ik ken ze niet. En vrienden van mij die er bij waren zeggen of doen dat soort dingen niet tegen kinderen.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:13

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:09
Wil ik best zeggen hoor: ik trek jouw Nederlanderschap geenszins in twijfel, en natuurlijk heb je recht op je mening.
Maar op die mening mag toch wel gereageerd worden? Ik vind namelijk wel dat je nogal chargeert.

Lewis | 16-11-14 | 13:12

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:00

Wees dan eerlijk en verander ook je naam in Partij van de Allochtonen.
En kom er dan ook eerlijk voor uit dat je het doet vanwege je achterban.
En kom niet met het kutsmoesje aanzetten dat je zulke dingen doet (het veranderen van het uiterlijk van ZP) omdat je rekening wilt houden met een achterban. Die in dit geval niet eens representatief vertegenwoordigd is door Gario en zijn trawanten.
En je laat je als partij ook nog eens iets wijsmaken door valse argumenten (racisme)van die Gariogroepering.

knerf | 16-11-14 | 13:10

knerf | 16-11-14 | 12:52
De tijd dat een "white massa" bepaalt waar ik mee aankom is toch voorbij? Als ik wil gebruik ik een spreekwoord, nu jij weer. Buiten dat, ik heb de statement "jullie" in een later post genuanceerd, althans ik heb gezegd dat ik heus wel weet dat niet iedere Nederlander zo is, het probleem alleen is, ik zie niemand van jullie tolerante Nederlanders ter mijn verdediging komen, wanneer iemand MIJN Nederlanderschap in twijfel trekt. Wanneer iemand tegen mij zegt dat ik moet oprotten terwijl ik hier geboren ben. Waar zijn jullie dan om te zeggen dat ook ik Nederlander ben, dat ook ik recht heb op mijn mening, zoals ieder van jullie? Zelfs als hij afwijkt van die van jou.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:09

@Lagonda | 16-11-14 | 13:07
Dat valt mij ook zeer mee. Goed zo, Bijenkorf.
Los van de pietenkwestie bevalt de Albert Heijn mij als winkel overigens uitstekend.

Lewis | 16-11-14 | 13:09

knerf | 16-11-14 | 13:04
Ha, ok ... dat valt me weer mee, dan. En AH is inderdaad een kutwinkel, maar dat was al járen 't geval.

Lagonda | 16-11-14 | 13:07

Lagonda | 16-11-14 | 12:55

De Bijenkorf, hoewel een kakkerswinkel, heeft zich niet laten beinvloeden.
Mogelijk zijn alleen de oorringen weg maar de Pieten klimmen nog steeds.
De AH is erg geschrokken van alle woedende reacties en heeft nu gauw wat Zwarte Pieten in het snoepassortiment gegooid.
Het blijft een kutwinkel, want in de winkelversiering is Zwarte Piet niet terug te zien en bovendien is die AH te duur.

knerf | 16-11-14 | 13:04

de hele discussie en de polarisatie ervan heeft voornamelijk gezorgd dat het denken in termen van zwart en wit een jaar of vijftig in de tijd teruggezet is. Mensen die nooit racistisch waren voelen zich nu in een hokje gezet waar ze zich niet in herkennen en pikken dat niet. Logisch. Het zal flink wat tijd kosten dit alles te herstellen. Als dat al ooit gaat lukken.

jan-lul-de-behanger | 16-11-14 | 13:03

Smuts | 16-11-14 | 12:53
Geestig. Jij haalde de gouden koets erbij.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 13:02

@ Lewis | 16-11-14 | 12:59
Inderdaad! Ik zag ze als klimmende robots, en wilde eigenlijk gewoon weten hoe 't werkte *nerdmodus*

Lagonda | 16-11-14 | 13:02

Sinterklaas bites the dust... Next stop: Kerstmis. Het is toch schande dat we de geboorte van Christus vieren! Wat moet dat wel niet doen met de moslim zieltjes?

Wamoje | 16-11-14 | 13:01

-weggejorist-

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:00

knerf | 16-11-14 | 12:58knerf | 16-11-14 | 12:58

Dat is dan toch ook wat volksvertegenwoordigers horen te doen in een respresentatieve democratie? Hun achterban bedienen?

CumGranoSalis | 16-11-14 | 13:00

@knerf | 16-11-14 | 12:58
Ja, in Leiden of zo? Utrecht?
Braak.

Lewis | 16-11-14 | 13:00

@Gargamel: De discussie eindigt pas als er een consensus is bereikt en zoals het er nu naar uit ziet, zijn we daar nog lang niet.

Hoe komt u aan die kolder in uw kop? Dus bij een discussie over kanibalisme is er concensus als u een paar kindjes mag opeten. Of bij een discussie over slavernij eindigt deze als ik een paar moslimmeisjes mag behouden?

Quatsch! Het optreden van je vrienden was totaal onacceptabel, agressief naar kleine kinderen, onbeschoft en strafbaar. U bent gezakt voor uw inburgeringscursus. Ga weg.

Piet Karbiet | 16-11-14 | 13:00

@Lagonda | 16-11-14 | 12:55
Ja, goeie vraag, ik vroeg het gisteren ook al.
Ik durf te weddden dat ze er niet meer hangen, maar wat hoop ik dat ik het mis heb. Prachtig vond ik ze altijd, als kind, en later ook nog. (Ik heb er NOOIT klimmende slaven in gezien trouwens, niet eens klimmende gekleurde medemensen.)

Lewis | 16-11-14 | 12:59

Lewis | 16-11-14 | 12:47

En was er ook niet een kerstboom in de hal van een hogeschool die uit vrees voor de islamieten was verwijderd of er vorig jaar niet stond?

Het clientelisme viert hoogtij bij de politieke elite als ook bij veel opiniemakers en luitjes bij de media.
Heeft allemaal niks te maken met rekening houden met minderheden.
Het is het bedienen van de achterban..

knerf | 16-11-14 | 12:58

@Gargamel: De discussie eindigt pas als er een consensus is bereikt en zoals het er nu naar uit ziet, zijn we daar nog lang niet.

Hoe komt u aan die kolder in uw kop? Dus bij een discussie over kanibalisme is er concensus als u een paar kindjes mag opeten. Of bij een discussie over slavernij eindigt deze als ik een paar moslimmeisjes mag behouden?

Quatsch! Het optreden van je vrienden was totaal onbeschoft, zeer verwerpelijk en onacceptabel agressief naar kleine kinderen. En strafbaar. Ga terug naar uw inburgeringscursus, u is gezakt.

Piet Karbiet | 16-11-14 | 12:57

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:46
Gezien je ontbrekende inhoudelijke reactie kan ik aannemen dat je het eens bent met mijn mening over "genuanceerder berichtgeving"?

Smuts | 16-11-14 | 12:57

Lewis | 16-11-14 | 12:47
Ja, in Engeland gaat 't ook al jaren die kant op. Geen grote kerstbomen meer, en de vervangende term 'winterfeest' is al gevallen. Zucht. Ook daar blijven de progressivo's hardnekkig 'anders' met 'beter' verwarren.

Trouwens, hangen die legendarische klimpieten nog steeds in de amsterdamse Bijenkorf?

Lagonda | 16-11-14 | 12:55

Even advocaat van de duivel spelend: zwarte Pieten zijn inderdaad negertjes, namelijk kroeshaar, grote rode lippen, grote ronde gouden oorbellen (creolen genaamd, dit type oorbellen), maar dat komt dus omdat het vrijgekochte kindslaafjes waren die Sint-Nicolaas in zijn paleis liet wonen. Dus uit medelijden kocht hij ze vrij, om ze daarna een makkelijk baantje te geven en gratis kost en inwoning (rings a bell?)
Als de gezichten zwart zouden zijn door het roet in de schoorsteen, waarom zijn hun kleren dan zo kleur en fijn? ( Frank Govers:"Trouwens, mooie blouse heb je aan. Nieuw?")
Aan de andere kant, Sinterklaas als oudere rijke man wordt neergezet als een vergeetachtige sukkel met pedofiele neigingen, ook nog eens katholiek, dus waarom niet iedereen overstappen op Santa Claus? (uitvinding Coca Cola)?

King of the Oneliner | 16-11-14 | 12:54

mezelf | 16-11-14 | 12:52

Rectificatie "niet aankomen met spreekwoorden en dan nog als jijbak.... etc""

knerf | 16-11-14 | 12:53

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:40
Geen idee waarom je de intocht van Sinterklaas bij de gouden koets haalt.

Misschien omdat je geen inhoudelijk verweer hebt op het ontkrachten van je stelling dat ZP de oorzaak van die demonstranten is?

Smuts | 16-11-14 | 12:53

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42

We zouden in dit land eens wat minder van die smerige rascisten zoals u moeten toelaten. Ik weet niet of u het door heeft, maar u bent vooral degene die een issue met huidskleur heeft. U bent degene die minachting heeft voor mensen met een andere huidskleur. U dicht mensen eigenschappen en gedachten toe op basis van hun huidskleur.
.
Ik ben een roomblanke Nederlander en ik heb mijzelf, mijn vrienden en kennisenkring, en mijn familie nog nooit een issue zien maken van huidskleur. Toegegeven, daar lopen ook nogal wat kleuren en nationaliteiten tussen dus het zou ook vreemd zijn.
.
Als ik u zo bezig zie vermoed ik dat het gezond zou zijn eens bij uzelf te rade te gaan. Hoeveel roomblanke mensen kent u eigenlijk? Wat weet u eigen van de Nederlandse cultuur? Uw ideeën over zo'n sinterklaasfeest bijvoorbeeld. Er is geen Nederland die ook maar "iets" rascistisch toekent of associeert aan dit feest. Het is gewoon een kinderfeest.

Parel van het Zuiden | 16-11-14 | 12:53

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:41

Niet met aankomen met spreekwoorden aankomen en dan nog als jijbak, trol!
Jij praat in termen van "jullie", ik niet.
Daarmee is genoeg bewezen over jou.

knerf | 16-11-14 | 12:52

Als iedereen weigert zich anders te schminken dan als Zwarte Piet, is het allemaal zo over.

Turambar | 16-11-14 | 12:50

Als IS een onthoofdingsfilmpje van zwarte piet op internet zet (je kunt er natuurlijk op wachten...), deze ongencensureerd aan alle tegenstanders van ZP -- die vinden dat ZP niet snel genoeg verandert -- laten zien. De juichers daar tussenuit vissen en opsluiten.

Ageless | 16-11-14 | 12:50

@Boellie | 16-11-14 | 12:39
Eens met je opmerking over racistisch gebral, maar ik vraag me wel af waarom ze zo'n selfie plaatsten. Hoe had je gereageerd op een foto met alleen de blanke spelers, had je dat niet heel raar gevonden?

Lewis | 16-11-14 | 12:50

Alle feesten langs de links politiek correcte feestlat. Geen discriminatie, seksisme of ongezond eten meer. Ook geen rare uitdossingen meer waarbij anderen dat als kwetsend kunnen ervaren. Exit paashaas en kerstman en kerstboom, nl kwetsend voor christenen want spot met geloof. Exit Kwakoe feest want seksitisch; blote, slanke dames die bijna blote borsten paraderen. Exit suikerfeest want onverantwoord niet gezond. Etc.Tip voor mensen die toch nietpolitiek correct verantwoord willen feesten. Ga ondergronds.

Haagse Tokkie | 16-11-14 | 12:50

Arrestatie ivm zwartmaken koning.

LibertasSimplex | 16-11-14 | 12:49

@Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:35
Gebeurt toch al? Was het niet vorig jaar op Schiphol dat er minder aan 'kerstuitingen' werd gedaan? Je kunt er op wachten.

Lewis | 16-11-14 | 12:47

Smuts | 16-11-14 | 12:42
En toch zwijgt GS over de zwarte mensen, die geen demonstranten waren, die gewoon met hun kind bij de intocht wilden zijn die zijn opgepakt? Jij zegt dat GS tegen PC media aanschopt, en Russels Teapot bepleit juist dat GS meegaat in de linkse media. Wie van jullie heeft nu gelijk?

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:46

@knerf | 16-11-14 | 12:32
Viel me gisteren in Gouda (nou ja, ik was er niet) ook op, geen Zwarte Pietjes gezien, alleen een paar Roetveegpietjes en vooral veel Sinterklaasjes (die toch nog voor racist werden uitgescholden, kennelijk).

Lewis | 16-11-14 | 12:46

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:28

Zoals gezegd en zoals duidelijk is: de meerderheid van Nederland is vóór behoud van Zwarte Piet. Daar dien je je in een democratie dan gewoon bij neer te leggen. Consensus is geen vereiste. Ikzelf ben bijvoorbeeld overtuigd republikein, maar zal toch echt moeten accepteren dat wij een koning en Koningsdag hebben. Ik ga niet net zo lang doordrammen tot ik mijn zin heb of er een consensus is bereikt. Zo werkt dat namelijk in een democratie.

Accepteer dat je niet altijd je zin kunt krijgen.

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 12:46

@Boellie | 16-11-14 | 12:39
Je draait oorzaak en gevolg om.

psychonaut | 16-11-14 | 12:45

@sterke koffie | 16-11-14 | 11:46
Precies, en Rubberen Rutte deed er ook aan mee: "Zwarte Piet moet toch veranderen" terwijl hij eerst zei dat vriend Piet geen zaak van de overheid is.

Smuts | 16-11-14 | 12:45

Het was een grote fout om Zwarte Piet te laten verworden tot de kindervriend die hij nu zou zijn.

Rest In Privacy | 16-11-14 | 12:43

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:35
Zoals je kon lezen pleit ik voor op feiten gebaseerde berichtgeving. Wanneer er duidelijk, objectief gezien geen tegengestelde mening over/interpretatie van de feiten mogelijk is, moet je daar dus ook geen aandacht aan geven.

Ik weet niet over welk artikel je het hebt maar ik refereer aan de verschillende artikelen van de laatste tijd inclusief die van de intocht in Gouda waarin het simplistische verhaal "voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zijn opgepakt" door GS als een verdraaiing van de waarheid (propaganda) is ontkracht.

Smuts | 16-11-14 | 12:42

knerf | 16-11-14 | 12:38
Zoals de waard is,...

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:41

Smuts | 16-11-14 | 12:36
Zelfs als waar is wat u zegt, dat "het zeikerds zijn die koste wat kost aandacht willen", waarom zou men dan bij de intocht van Sinterklaas zijn zonder ZP? De Gouden Koets is toch niet betrokken bij de Sinterklaasintocht? We spraken over oorzaak en gevolg bij de intocht, wel bijblijven he?

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:40

-weggejorist-

Boellie | 16-11-14 | 12:39

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:30

Maar natuurlijk weet ik waar ik het over heb: over jou.
Iemand die de ander met "jullie" aanspreekt.
Dat zegt iets over je vijandbeeld.

knerf | 16-11-14 | 12:38

Lagonda | 16-11-14 | 12:18
Inderdaad!

quackel | 16-11-14 | 12:36

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:52
Denk je nou werkelijk dat Zwarte Piet de oorzaak van die demonstranten zou zijn? Als ZP er niet was was het wel de versierselen op de gouden koets. Of iets anders.

Waarom? Omdat het zeikerds zijn die koste wat het kost aandacht willen vragen en erger nog, krijgen.

Smuts | 16-11-14 | 12:36

Sorry, maar het hol van Iwan Leeuwin laat ik liever over aan de Bubba Soewarte Piet.

Osdorpertje | 16-11-14 | 12:35

Het Kerstfeest aanpassen omdat een islamitische minderheid zich gekwetst zou kunnen voelen?
@knerf | 16-11-14 | 12:32 | | Reageer+ |
Inderdaad. Dat gaat gebeuren. Op zeker. Zo triest.

Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:35

Smuts | 16-11-14 | 12:29
Jij pleit voor eenzijdige berichtgeving? Wie is hier nu de trol?
Ik weet niet hoor, maar dit GS artikel praat over extreemrechtse kaalkopjes en plaatst verder exact dezelfde foto's als het AD, de Telegraaf, waar trouwens geen kaalkop op te zien is, dus schopt tegen de PC media? hmmm, dezelfde lijn volgen = tegen de propaganda aansschoppen, tuurlijk joh. Slaap lekker verder.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:35

Lagonda | 16-11-14 | 12:18

+ veel!

rokertje | 16-11-14 | 12:33

Net terug van de Prins Hendrikkade vlakbij het Scheepvaarthuis.

Wat opviel:
de publieke belangstelling is stukken minder en dat is niet alleen te wijten aan het slechte weer.
Veel mensen hebben er blijkbaar geen zin meer in.
Ook niet of nauwelijks kinderen gezien die geschminkt waren.
De angst voor de linkse fascisten van AFA en de gewelddadige schreeuwnegers van Gario zit er behoorlijk in.

Enfin, what next politiek-correcte gekjes?
Het Kerstfeest aanpassen omdat een islamitische minderheid zich gekwetst zou kunnen voelen?

knerf | 16-11-14 | 12:32

@Chiant | 16-11-14 | 12:14
Helemaal eens met uw post. C'est ca.

Smuts | 16-11-14 | 12:32

Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:20
Uiteraard! Bomans was lievvv. Ach, wat zijn we het spoor bijster geraakt ...

Lagonda | 16-11-14 | 12:31

Wat een leuke reactie van Andries Knevel op Twitter. Valt me echt van hem mee.
En ook weer veelzeggend om te zien wat voor karrenvrachten verbolgen reacties hij over zich heen krijgt. Als hij nou maar niet meteen weer zijn excuses gaat aanbieden.

Lewis | 16-11-14 | 12:31

knerf | 16-11-14 | 12:27
Gast, je hebt geen idee waar je het over hebt. You don't know me, homey!

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:30

@knerf | 16-11-14 | 11:31
Loewinsie is niet zwart.
Een beetje lichtbruin hooguit.
Zijn over-over-over-over-over-grootmoeder is een produkt van zijn over-over-over-over-over-over-grootmoeder en haar blanke katoenplantage-eigenaar.
Koewinsie is waarschijnlijk een nazaat van een slavendrijver.
Maar goed, bijna iedereeen kan in zijn stamboom wel een voorouder terugvinden die ooit slaaf is geweest, als je maar ver genoeg terug gaat is dat een zekerheid van bijna 100%.
Maar black slaves matter more than white slaves voor de intellectueel uitgedaagden.

Cuyahoga | 16-11-14 | 12:29

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28
"Gebalanceerde berichtgeving" is politiek correcte excuuspraat voor het al dan niet met de haren erbij slepen van een tegengeluid, ook al is dat tegengeluid onzinnig, onwaar etc.

GS schopt terecht tegen de propaganda van de hopeloos PC media aan.

Als je dat niet snapt (en ik vermoed dat je het niet wil snappen): trol vooral lekker verder.

Smuts | 16-11-14 | 12:29

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 12:22
Ten eerste, ik ben niet verantwoordelijk voor de acties van anderen. Het spijt me je teleur te moeten stellen, maar de meeste van die gasten ken ik niet persoonlijk en we hebben ook geen club waar ik hun acties zou kunnen beinvloeden of iets dergelijks.
Ten tweede, de discussie eindig je niet met "Houd op met zeuren", dat heb je nu inmiddels toch hopelijk wel door? De discussie eindigt pas als er een consensus is bereikt en zoals het er nu naar uit ziet, zijn we daar nog lang niet.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:28

Terecht dat jullie dat misselijkmakend stuk ellende van een Willem Bosch eens aanpakken. Hij heeft ooit jullie lijstje van beste twitteraars gehaald, maar ik ben blij dat jullie inzien dat een walgelijk stuk vreten is. Een luizige subsidielaaf. Totale niksnut.

Art Vandelay Ultor | 16-11-14 | 12:28

Ik vind dat de naam van de heer QG veel te vaak gebezigd wordt en stel voor hem in het vervolg *Kweenie* te noemen.

Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:27

Wat is er bereikt?... Dat de afkeer van buitenlanders bij veel Nederlanders weer is toegenomen.
Want eigenlijk zijn dit gewoon rassenrellen

Loebas | 16-11-14 | 12:27

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42

Het wij/zij denken, nietwaar?
Typisch het gedachtengoed van mensen die niet ingeburgerd zijn.
Mensen zoals jij.

knerf | 16-11-14 | 12:27

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:53
Nee, ik zeg dat GS meegaat met de stroom van de linkse media. Blijkbaar vanuit een soort rare neiging om "genuanceerd" te zijn, en dus een manier te zoeken om te kunnen zeggen dat beide partijen fout zijn, terwijl het hier toch overduidelijk de anti-zwarte pieten activisten zijn die verantwoordelijk zijn voor alle ellende.

Russells Teapot | 16-11-14 | 12:26

@omanders 12:08
.
.
Uiteraard is de tolly het enige waar zij wat mee doen... maar de gevolgen ervan mag de enge boze witteman oplossen.... lees betalen.
.
We zitten iig in het eindstadium van het pappen nathouden en wegkijkbeleid van afgelopen 45 jaar. De integratie en participatie in de Hollandse samenleving is vooral met het stemvee van de PvdA gigantisch mislukt. Dat wist Janmaat eind 70-er jaren al en met hem vele velen anderen.
.
.
Ook in Hamburg zijn er een hoop klaar met het mislukte experiment wat miljarden kost en heeft gekost. Het probleem is niet meer met sussende leugens te downplayen. Het zal escaleren en een bittere strijd worden.

pluizigkroeshaar | 16-11-14 | 12:25

Willem Bosch ‏@WillemBosch
.
De dag dat je je bek moet houden omdat kinderen huilen. Godallemachtig dan wordt het akelig. Kinderen huilen om alles.
.
.
Nee Willempie... De dag dat wij Nederlanders ons voor van alles moeten aanpassen omdat JULLIE om iedere scheet huilie huilie doen. Godallemachtig, DAN wordt het akelig. Jullie kruipen voor iedere scheet in jullie o-wat-zijn-wij-verdomde-zielig-kijk-ons-janken-want-wij-willen-aandacht-en-vooral-soepsidie modus.

davimore | 16-11-14 | 12:22

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42

Iedereen mag inderdaad zijn mening hebben. Kinderen terroriseren door 'racist' en/of 'sinterklaas bestaat niet' te schreeuwen is echter geen vrijheid van meningsuiting, maar extreem onbeschoft, zielig en walgelijk gedrag. De mening van deze kleine minderheid gekwetsten is bekend, we weten het nu wel. Accepteer dat de overgrote meerderheid in dit land gewoon vóór behoud van Zwarte Piet is. Houd op met zeuren, kap met het gedram en probeer niet als een klein, verwend en verongelijkt kind ten koste van alles en iedereen je zin te krijgen.

Rémy Martin ® | 16-11-14 | 12:22

Ik ben het zo zat. Laat inderdaad het zwart maar weg. Maar dan ook geen stukje zwart meer terug. Dus zwarte piet word wit. Sinterklaas blijft wit. Dat het allemaal maar wit mag worden. Dan is eindelijke die hele discussie klaar. Wit is het nieuwe zwart.

aanalleskomteeneind | 16-11-14 | 12:22

Ik kan me een verhaal van Godfried Bomans(?) herinneren dat handelt over een Sinterklazenoorlog in Amsterdam. Alle Sinterklazen in de stad gingen elkaar te lijf, in een strijd om de vraag wie de echte Sinterklaas was. Tenminste, zo herinner ik het me.
Kent iemand dat verhaal, uit de tijd dat het nog aangenaam was in dit land (plm. 1968)?

Ars Vivendi | 16-11-14 | 12:20

netniet | 16-11-14 | 11:56
Selectief lezen is kennelijk niet alleen aan mij voorbehouden, beste man. Ik zeg duidelijk dat je recht heb op je mening, maar dat lijk je voor het gemak ook maar niet te zien.
Ik zag je zinnetje trouwens heus wel, daar reageerde ik niet op. Het waren de statements

"Schijt aan iedereen die hier al 30 of 40 jaar is of daar afstammeling van is. Ik kan de aanwezigheid en bijdrage van mijn familie hier al 600 jaar aantonen. Jullie zijn in die context helemaal niemand."

en

"Als het hier zo slecht is en zo racistisch, doe jezelf een plezier en pak je spullen en ga naar je eigen heilstaat." (hierna kwam uw frase)

waar ik op reageerde, dat snapt u best wel.

Het is trouwens niet aan mij om aan te tonen dat ik welwillend ben. Dat is nu juist het grote probleem. U als autochtone Nederlander hoeft toch ook niet aan te tonen dat u welwillend bent? Ik werk een full-time job en hou me niet bezig met welke criminele activiteit dan ook, dat zou voldoende moeten zijn. Toch moet ik dat keer op keer herhalen, omdat u en velen met u het in uw hoofd heeft dat iedere zwarte een steuntrekker is? Doe even normaal man. Er zijn genoeg autochtonen met een uitkering, en u hoeft toch ook niet iedere keer uw werkende status te bewijzen?

Ten slotte, is het dan niet ironisch hoe u valt over een bijzinnetje waar ik niet op gereageerd heb, terwijl u verder compleet niet inhoudelijk ingaat op de rest van mijn response?

Gargamel2012 | 16-11-14 | 12:18

Ik ken massa's zwarte mensen die zich totaal niet aangesproken voelen door Zwarte Piet, en deze discussie belachelijk vinden. Zoals een goede vriend - zo zwart als roet - van me onlangs opmerkte: Zwarte Piet gaat helemaal niet over mij.

De stelling dat Zwarte Piet kwetsend zou zijn voor zwarte mensen, is dus verre van universeel toepasbaar, en in feite uiterst badinerend. Zwarte mensen zijn uiteraard veel en veel meer dan enkel hun huidskleur. Wie de rijke schakering van zijn persoonlijkheid en de onwaarschijnlijke uniciteit van zijn bestaan vernauwt tot enkel de kleur van zijn huid, moet niet raar opkijken dat-ie niet meer serieus wordt genomen, en zich door alles en iedereen tekort gedaan voelt? Want waarom zouden anderen je op waarde schatten als je jezelf niet eens op waarde kunt schatten?

Als je zwart bent, en je alleen maar over jezelf kunt nadenken in termen van huidskleur en historisch slachtofferschap, dan snap ik dat je aanstoot neemt aan Zwarte Piet. Maar dat wil niet zeggen dat er iets mis is met Zwarte Piet; het wil zeggen dat je ouders je verkeerd hebben opgevoed.

Lagonda | 16-11-14 | 12:18

Nu het sinterklaasfeest definitief kapodt gemaakt is, kan er ook bij het oud- en nieuw stevig doorgepakt worden als volgend cultureel/traditioneel slachtoffer.

Chiant | 16-11-14 | 12:17

We kunnen ook gewoon afspreken dat iedere keer dat iemand het woord racist onjuist gebruikt, wij aangifte doen. Leg de voorgedrukte aangifteformulieren maar klaar.

NiceGuysFinishLast | 16-11-14 | 12:16

omanders | 16-11-14 | 12:08

Misschien moet Kevin Hayleewine hier eens naar kijken....

youtu.be/xPxs0Qh72kY?t=14s

Bad Karma | 16-11-14 | 12:16

HOERA ! Weg met ons !
Meer Nederlanders en minder Hollanders in den lage landen...... #ZUCH!

Onze man in Mockba | 16-11-14 | 12:16

Quinsy Gario kreeg na zijn ijzingwekkend-racistische MH17-tweet nog verschillende malen het podium bij de nationale omroep. Riskante ontwikkeling, die veel dieper gaat dan louter het Sinterklaasfeest.

colonnecinco | 16-11-14 | 12:14

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:59
Hier gebeurt hetzelfde als waar u eerder de media van betichtte: selectieve berichtgeving.

Maar ik vrees dat @knutsel @12:08 gelijk heeft. De oerautochtoon is het ruimschoots zat dat hij telkens maar weer moet inschikken en er zijn steeds meer gematigde mensen die nu ook "basta!" roepen. Dat heeft niet zoveel met racisme te maken, maar meer met een dikke streep trekken onder het betuttelen in de rubberentegelmaatschappij van het opdringerige en moreel verheven magnietvolk.

Daar ben ik zelf ook allang helemaal klaar mee.

Chiant | 16-11-14 | 12:14

worden=woorden

Rico Tampeloerus | 16-11-14 | 12:12

Toen wat mensen een wandelingetje wilden maken door de Schilderswijk, werd dit gezien als een onacceptabele provocatie. Wat is dat trieste gebeuren van gisteren in Gouda wel niet?
Gewoon te triest voor worden die beroepsslachtoffers.

Rico Tampeloerus | 16-11-14 | 12:10

twitter.com/lefreau/status/5336326537...


"fuck jullie kinderfeestje. zuig mijn dick"

- Kevin Hayleewine


Weer een neger die alles op hun lul betrekt. Wat is dat toch met die mensen? Onlangs ook die rapper Andre 'Christ Bearer' Johnson die zelfmoord probeerde te plegen door zijn pik eraf te snijden. Ik vind dat een heel aparte manier van zelfmoord plegen. ZEER tekenend.


lindaikeji.blogspot.nl/2014/04/us-rapp...


Definieren die mensen zich als een extensie van hun lul of zo?

omanders | 16-11-14 | 12:08

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:59. Wen er maar aan, het wordt nog veel erger.

knutsel | 16-11-14 | 12:08

Vroeger - 35 jaar geleden - hadden we op school het vak 'maatschappijleer'. Dat was geloof ik om wel voorbereid in de maatschappij te kunnen gaan deelnemen.
Als dat vak nog bestaat, dan ben ik best wel benieuwd hoe dat tegenwoordig eruit ziet: "zwarte pieten met vuurwapens" om maar eens wat te noemen.
Ik denk dat we al die 'culturen' gewoon niet meer aankunnen. Het politiek correct denken heeft z'n grenzen bereikt.

NL Sucks | 16-11-14 | 12:08

De vrienden van VARA/NPO/PVDA/JOOP gaan weer los. Onfatsoenlijk vies tuig. Stuk voor stuk schandvlekken. Minder minder minder minder minder.

Rest In Privacy | 16-11-14 | 12:06

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42
Als allochtonen hier niet gewenst waren dan waren ze het land niet binnengekomen. De pest is dat je zaken omkeert. Allochtonen wilden hier graag naar toe komen? Dan ga je ook een sociaal contract aan. Je past je aan naar de gedragsregels van het gastland. En dat is niet uit vermeend superioriteitsgevoel maar puur uit sociale cohesie. Je bewaart rust door door algemene waarden met elkaar te delen. Dezelfde taal, hetzelfde paspoort, dezelfde vlag en ja ook dezelfde sociale gebruiken. Nu verwachten een paar indviduen dat een heel gastland zich aan hen aanpast omdat ze een minderwaardigheidscomplex hebt. Dat gaat zover dat breed gedeelde kinderfeesten verbaal worden aangerand. En jij vindt dat normaal. Ik niet. Die halve Gario's vergeten voor het gemak dat slavernij al heel lang geleden is afgeschaft, dat Nederland zich sinds de WO2 zich keihard heeft ingespannen voor het beter maken van de wereld. emancipatie, armoedebestrijding, maar nee, deze sukkels maken zich druk om Zwarte Piet. De enige reden waarom het zo goed gaat in Nederland is dat Nederlanders het vermogen hebben zich aan te passen ' all over the world'. En slavernij? Ga toch fietsen man. Ook zo'n prachtig Hollands exportproduct.

sterke koffie | 16-11-14 | 12:05

Waar is de reset knop van dit land?

quackel | 16-11-14 | 12:03

En zo hebben de anti-pieten dus toch gewonnen.
Ik heb er in ieder geval geen zin meer in. Sinterklaas is voor mij volledig verpest. Stelletje klootzakken.

Rest In Privacy | 16-11-14 | 12:01

Chiant | 16-11-14 | 11:49
Ik erken dat het er nogal generaliserend staat,maar geloof me, ik weet heel goed dat het niet om iedere Nederlander gaat. Ik ben echter wel geschrokken van de hoeveelheid racistische meuk die ik de afgelopen maanden op GS, Pownews, en social media voorbij heb zien komen.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:59

Vroeger wisten we dat zwarte Piet een kindervriend was die snoepjes uitdeelt. "Ook al ben ik zwart als roet, kbedoel het toch goed". Intussen hebben we met eigen ogen kunnen zien dat zwarten dom, agressief en haatdragend zijn, met een bijzondere pesthekel aan kleine kindertjes.
Als je dát bereikt heb mag je heel erg trots op jezelf zijn.

spuitje11 | 16-11-14 | 11:58

Het zit in de Amsterdamse aard om genuanceerd langs de route de bezetter te verwelkomen en dit keer gaan ze er een multicultureel gedoemd te mislukken huwelijk mee aan van waaruit de verwarde vruchten hun identiteit kwijt raken door hun co-ouderschap met Nederland.
Maar ook dit valt vast op sociale wijze weer recht te lullen.
Verstrooid goed.

Jim Lovell | 16-11-14 | 11:56

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42

Het wij/zij denken beheers je prima gezien de manier waarop je je weet te uiten in je OT-uiten. Selectief lezen beheers je ook prima. De frase je hoeft niet weg maar je hoeft hier ook niet te zijn die liet je maar even achterwege ?

Wij witten hebben ook een mening en een regering die vooral ons in de kou laat staan. Iedereen weet wie de groepen zijn die overmatig slecht te boek staan op het gebied van criminaliteit en niet willen werken. Iedereen weet ook wie de overgrote groep is die financieel overal voor op mag draaien.

Autochtonen hebben ook een stem en dit is de mijne of het je bevalt of niet. De uitkomst is vrij simpel. Of je behoort tot de groep allochtone proleten of je behoort tot de groep allochtonen die, inmiddels, de stem van de autochtoon tegen zich gekeerd voelt terwijl je dat als niet terecht ervaart omdat je welwillend bent.

Ik heb een goed idee voor je. Ga je eens actief verenigen met al die andere allochtonen die zich onheus bejegend voelen omdat ze welwillend zijn en ga je uitspreken tegen die grote groep allochtone proleten. Want een groep die dat doet in Nederland die is zwaar ondervertegenwoordigd cq bestaat gewoonweg niet. En hoe komt dat nou toch ?

netniet | 16-11-14 | 11:56

Dit zgn. anti-racisme werkt totaal averechts, negerzoenen, zwarte piet, what's next? Guilty of being white?

Buggert | 16-11-14 | 11:56

Eindelijk, de PVDA wordt opgeheven en de bruine medemens wordt duidelijk dat er met de Zwarte Piet flauwekul geen poen te scoren is. Het underdog gevoel kan weer opgeborgen worden.
Wat een afleidingsmanoeuvre van Samsom en trawanten.
www.facebook.com/photo.php?fbid=98079...

Piet van den Hoek | 16-11-14 | 11:55

Anti ZPers, onrendabelen met een grote bek. Zou zeggen, doe eindelijk eens iets positiefs, ga de zwarte medemens helpen in crisisgebieden in Afrika.

sastro | 16-11-14 | 11:55

Dus pro-zwarte Piet = extreem rechts??
Lekker overzichtelijk, dat dan weer wel...

Hufter | 16-11-14 | 11:54

Russells Teapot | 16-11-14 | 11:46
De "kaalkopjes" referentie staat in dit artikel, wilt u zeggen dat GS linkse media is?

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:53

Chiant | 16-11-14 | 11:32
Oorzaak en gevolg? Niet helemaal juist, want dan zou je weer kunnen stellen dat ZP de oorzaak is dat de demonstranten er zijn, and so on, and so on. Maar mijn punt is dat er aan beide kanten mensen zijn opgepakt, maar de volledige focus van de media licht op de anti-piet demonstranten die zijn opgepakt. Dat is vreemd, of misschien ook wel te verwachten, maar als je dat zegt, zijn mensen ook weer beledigd.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:52

Islam, "zwarte Piet ies rassiesme" en "wegmetons".
Nederland anno 2014.

Slipsnifter | 16-11-14 | 11:51

Wat kan die kleur van die Piet mij schelen? Ik geloof toch niet in Sinterklaas.
Kinderen maakt het ook niet uit. Alleen voor en tegen malloten kijken naar kleuren.

miko | 16-11-14 | 11:50

Tot welks een diepte zijn we afgedaald, we laten 90 idioten ons land terroriseren.

Wanneer gaan we ze stoppen en de mond snoeren?

Flipus | 16-11-14 | 11:50

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42
Als u stopt met generaliseren, dan beloof ik u dat ik er niet mee zal beginnen.

Chiant | 16-11-14 | 11:49

Flikker die mafkezen de gracht in, kunnen ze afkoelen en hebben allemaal dezelfde kleur.Waar zijn de mariniers om dit vuil gepast op te ruimen, dacht dat Amsterdammers zo voor stonden op hun rechten, ze zetten altijd de toon voor het eigene, maar kennelijk hoeft dat niet meer.

Archy Bunker | 16-11-14 | 11:49

Ik had vroeger nooit een hekel aan donkere mensen maar Kwinsie doet wel heel erg zijn best om dat te veranderen...

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 11:48

Russells Teapot | 16-11-14 | 11:43
Zelfs reaguurder @Chiant erkent dat er sprake was van kaalkopjes. Dat zegt wat.

Bakito | 16-11-14 | 11:47

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28
Misschien omdat die kaalkopjes er helemaal niet zijn, en die aggressieve reacties afkomstig waren van geëmotioneerde normale mensen? Uiteraard wordt dat door de linkse media, die vierkant achter Gario staat, geframed alsof zij "extreem rechts" waren en "even erg" als de demonstranten. Maar dat is natuurlijk flauwekul. Zonder dit demonstrerende vuilnis was die (begrijpelijke) reactie er ook nooit geweest.

Russells Teapot | 16-11-14 | 11:46

Treurig verslag in het AD. En de naïviteit van de demonstrantjes straalt er weer van af. Een demonstrante: "Ik ga zo niet in discussie". Domme muts. We willen geen discussie. En zeker niet waar de kinderen bij zijn.

Trouwens: als het helemaal toppie is om een in brede kringen geliefde traditie te verkrachten of af te schaffen omdat deze niet meer van deze tijd is en anderen kwetst, dan kunnen we op dezelfde gronden ook de koran (en kom, ook het oude testament) eens eventjes herzien of hem helemaal verbieden.

Muxje | 16-11-14 | 11:46

Hey DWDD, Pauw, NTR en alle BN'ers en politici die geloven dat dit een ' discussie' of een ' debat' is, kijk nog maar eens goed. Dit is een hetze aangejaagd door een paar haatzaaiers die van jullie al jaren een podium krijgen. En nu zit je met de brokken. Ik zou graag horen wat jullie nu te zeggen hebben. Of zie je dat het ' goed is' en hou je de waffel dicht omdat het even niet uitkomt. Lafaards. Over de rug van kinderen die niks anders willen dan een gewoon feestje vieren. Jullie beschouwen jezelf als moreel kompas van Nederland? Jullie zijn niet erger dat dan een dominee in de jaren '60 die hel en verdoemenis predikte en de kerkganger dom hield.

sterke koffie | 16-11-14 | 11:46

Dit gaat gezelig worden! Bij de PVV zal vanavond de champagne rijkelijk vloeien.

BozeHenk | 16-11-14 | 11:45

"maar ook de extreemrechtse kaalkopjes die zich door hen lieten provoceren"

GS, kap eens met het meegaan in het framen van deze mensen als extreemrechts, zoals de linkse staatsmedia doen. Dit waren gewoon mensen die emotioneel reageerden op het schandalige gedrag van Quinsy's hooligans. Misschien onverstandig, maar volledig begrijpelijk.

"De Negentig van Gouda zijn met 220 euro boete op zak weer losgelaten, en verzamelen zich op dit moment op het Beursplein in Amsterdam."

Dit is inderdaad een schande. Je wéét dat dit ongedierte direct opnieuw zal proberen de zaken te verstieren. Gewoon opsluiten deze maand, ze hebben het er zelf naar gemaakt.

Kinderfeesten bederven door kinderen te terroriseren is géén vrijheid van meningsuiting, want je rechten houden op waar de rechten van andere mensen beginnen. Al is dat natuurlijk een moeilijk begrip voor eendimensionale holier-than-thou linkse gutmenschen, die menen dat je rechten gecorreleerd zijn aan je Eigen Gelijk, wat zij onbeperkt hebben en hun tegenstanders uiteraard niet. Vandaar dat linkse mensen mogen terroriseren en geweld gebruiken, terwijl ze tegelijkertijd vinden dat niet-linkse mensen opgesloten moeten worden voor het uiten van hun mening.

Russells Teapot | 16-11-14 | 11:43

Ik kan me nog goed de ruimingen bij de boeren herinneren, bij de mond en klauwzeer crisis. Elke boer die daar verzet pleegde tegen de ruimingen, kreeg een strafkorting.
Wellicht een goed idee om die ondankbare honden van steuntrekkers hun uitkering te korten voor het verkloten van een nationale traditie.
Dit is het duidelijkste voorbeeld van de afbraak van de maakbare samenleving en ik betaal godtverdomme hun uitkering niet meer.
Klagen prima, maar niet meer op mijn kosten.

Atlas Shruggs 10 | 16-11-14 | 11:43

Ik hou die livestream 14 seconden vol.

pendajo | 16-11-14 | 11:42

netniet | 16-11-14 | 11:28
Schijt aan jouw superioriteitswaan gebaseerd op een statistiek waar jij niets voor gedaan hebt. Inmiddels zijn we geen tweederangsburgers meer, hoe graag jij dat nog zou willen. We hebben een stem, we hebben een mening, net als iedere andere Nederlander. Jij hebt recht op je mening, wij hebben recht op die van ons. En als je niet tegen kritiek kan, misschien moet jij dan maar ophoepelen naar een totalitaire staat waar kritiek verboten is. We zijn al deccennialang geen "gast" meer, ook al wil dat er niet in bij jou en velen met jou. Niemand zegt dat het zooo slecht is in Nederland, maar kennelijk mag je als allochtoon, ook al ben je hier geboren, helemaal geen kritiek hebben. Alle racistische opmerkingen moet je slikken, want "geintje", ook al klaagt de "Nederlander" over alles en niets, jij mag dat niet. Je moet integreren, en je aanpassen, maar je zal nooit "echt" een van "ons" zijn. Wanneer je dat doorhebt, en dat dan ook aacepteert, beticht men je weer van "Wij/zij-denken". Je moet jezelf zoveel mogelijk Nederlander voelen, maar de autochtoon behoudt het recht om wanneer het hem uitkomt je "Nederlanderschap" in twijfel te trekken. Back on topic, van mensen die er waren, waarvan sommigen ook zij opgepakt, werden zwarte mensen die niet eens bij de demonstratie hoorden, maar gewoon bij de intocht wilden zijn ook zomaar meegenomen. En dat terwijl ze aan jullie kant staan. Wij noemen dat soort figuren Uncle Toms, want zelfs dit soort incidenten zal hen er niet van overtuigen dat jullie ze nooit volledig zullen accepteren.

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:42

Ben benieuwd naar de volgende hype die de media introduceert. Want de aandacht die hier aan gegeven wordt is disproportioneel. Het was snel gedaan met de voetbalrellen toen er geen media aandacht meer aan werd gegeven. De media springt er gretig op, ook al heeft het absoluut geen nieuwswaarde. Stel hyena`s.

roze_bril | 16-11-14 | 11:41

@Bokito ergo sum | 16-11-14 | 11:37
Van der Laan deugt inderdaad. En dat voor een PvdA'er. Dat zegt wat.

Chiant | 16-11-14 | 11:39

Politici behandelen deze idioten nog steeds alsof het redelijke mensen zijn. Kwinsie zei het zelf al. Ze willen het op hun manier, en alleen op hun manier. Ze dulden geen tegenspraak, en ze zijn niet op zoek naar "de dialoog". Dat is waarom ze hun bek houden voor de camera.

Er is niks respectabel aan deze groep, of haar volgelingen. Het zijn extremisten, en het zou het beste zijn voor de openbare orde als ze door de gerechtelijke macht afgebroken zouden worden.

Piet van het Padje | 16-11-14 | 11:39

En ik wil goedverdoemme ook weer het originele kruis op de mijtert terug in plaats van het logo van 020.

Chiant | 16-11-14 | 11:38

Kijken of van der Laan, waar ik best respect voor heb, dat respect wel waard is

Bokito ergo sum | 16-11-14 | 11:37

En Quinsy zag dat het goed was. Met name voor zijn portemonnee (webshop roetinheteten.nl/boekingen voor lezingen), want reken maar dat meneer hier geld aan verdient. En dat was uiteindelijk ook zijn enige beweegreden (en natuurlijk een toefje bekendheid), want van zijn verdere kwaliteiten moet ie het volgens mij niet hebben. Daarom interesseert het Quinsy ook geen flikker of er een oplossing komt. Is het hem ook helemaal niet om te doen. Zolang de kwestie blijft doorsudderen, blijft hij in schijnwerpers staan en blijft de kassa rinkelen.

FrankVeer | 16-11-14 | 11:37

Kwinsie even gezien en wéér is mijn trui vies geworden.

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 11:37

Tussenweg is <licht getint> (ik wordt steeds minder vrolijk)

GuusBert | 16-11-14 | 11:36

Dit soort gezeik krijg je nou als je hoofdstad voor 90% andere roots heb dan nederlandse roots.

analcharist | 16-11-14 | 11:36

3*links=rechts | 16-11-14 | 11:30

Dat moest haast zijn toen Fortuyn werd doodgeschoten, oh nee wacht, toen de partner van Janmaat blijvend invalide werd omdat het hotel waar de partij vergaderde in brand werd gestoken, oh nee wacht, dat was toen Rara zich roerde met allerhande brandstichtingen, oh nee, zucht, nee sorry ik weet het goede antwoord niet.

netniet | 16-11-14 | 11:34

@ole guapa.
Ik schrijf OOK. Lezen is ook een moeilijke bezigheid.

zwartzondersuiker | 16-11-14 | 11:34

Bakito | 16-11-14 | 11:30

Zaten al de negers in dit land dan achter een muur?

knerf | 16-11-14 | 11:34

Hoe is het in Godesnaam toch mogelijk dat die Rabbae weer tevoorschijn komt? Uit een partijtje dat slechts verwerpelijke figuren huisvest, zoals Singh Varma, Duijvendak, Pormes, Rabbae, Peters en noem maar op. Laaienlichters, vies volk. En nu staat die vreselijke man ons te vertellen hoe het moet? Rot op naar je tweede paspoortland en probeer het daar eens, lul.

langzullenweleven | 16-11-14 | 11:33

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28
Oorzaak en gevolg even graag apart houden.
Kijk dat kaalkopjes schadelijke en onnuttige levensvormen zijn, daar zijn we het denk ik snel over eens. Maar de oorzaak van het feit dat deze rechtsdraaiende amoebes überhaupt komen opdraven ligt toch echt bij de aanwezigheid van zeurpieten en de linksdraaiende beroepsdemonstranten.

Als die er niet zouden zijn, dan zouden de kaalkopjes er ook niet zijn en had het sinterklaasfeest gewoon een gezellig kinderfeest kunnen blijven.

Chiant | 16-11-14 | 11:32

Quicy Gario zo zwart als roet
Ging eens wandelen zonder hoed
Krankzinnigheid zat in zijn bolletje
Hij kon ook nooit eens tegen een lolletje

En politiek-correcte elite die zijn oren laat hangen naar een paranoide beroepsneger.
Gekken trekken gekken aan.

knerf | 16-11-14 | 11:31

Gewoon geen kinderen meer maken, dan houdt racisme vanzelf op.

Kaas de Vies | 16-11-14 | 11:31

Hoe laat begint het knokken?

bello | 16-11-14 | 11:30

@Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28
Wanneer was de laatste keer dat een kaalkopje een Quinsie-streek uithaalde?
Hou alsjeblieft op met je tendentieus gemekker en rot op naar Vrankrijk.

3*links=rechts | 16-11-14 | 11:30

@GS en alle andere media. Door de werkelijkheid van het verpeste kinderfeest in kaart te brengen zullen bij de vele ambtelijke evaluaties die nog gaan volgen er steeds minder ruimte zijn voor de Halve Gario's en hun argumenten. Ga zo door.

ole guapa | 16-11-14 | 11:30

-weggejorist-

Bakito | 16-11-14 | 11:30

Laatst kwam de vergelijking met de situatie van de zwarten in Amerika in de jaren vijftig en zestig ook al langs. Inclusief mensenrechten, Martin Luther King, de hele zwik.
De onbeschaamdheid, wérkelijk.

Lewis | 16-11-14 | 11:30

Annabel, black power groet, LOL. Wel eens van Nelson Mandela gehoordT?

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 11:29

*artikel @ mezelf

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28

Dat extreme acties extreme reacties uitlokken kan ik eigenlijk nog het beste begrijpen. Het grote Hollandse legioen foei-roepers heeft immers nog nooit iets bereikt hier.

Voor het overige gedeelte. Schijt aan iedereen die hier al 30 of 40 jaar is of daar afstammeling van is. Ik kan de aanwezigheid en bijdrage van mijn familie hier al 600 jaar aantonen. Jullie zijn in die context helemaal niemand. Als het hier zo slecht is en zo racistisch, doe jezelf een plezier en pak je spullen en ga naar je eigen heilstaat. Je hoeft niet weg maar je hoeft hier ook niet te zijn. Er is je grond gegund en je kansen zijn voor je betaald. Zolang je hier blijft is dat je eigen keuze en moest je je voegen naar de gebruiken van dit land. Enige dankbaarheid en respect is zeker op zijn plaats.

netniet | 16-11-14 | 11:28

-weggejorist-

Gargamel2012 | 16-11-14 | 11:28

Zwarte Piet is in de loop van de tijd wel meer verandert. De zak, het afvoeren van kinderen, is ook weg. Toch wordt het tijd dat de roe maar Weer terug komt.

ole guapa | 16-11-14 | 11:27

Slavernij is een groot deel van je inkomen onvrijwillig overdragen aan je vijanden, vijanden die je bloed drinken alles bestrijden wat je lief is.

Slavernij afschaffen! Nu!

Jan Passant mk2 | 16-11-14 | 11:27

We accepteren ook alles in dit pleuris land. Een 5e colonne, haat racisten die kinderen uitschelden en spugen op de Nederlandse samenleving waar ze op parasiteren, politici die samen met Europa de werkende burgers beroven en kapot slaan met belastingen. We laten het allemaal maar gebeuren.. Maar niet ineens gaan janken als er een turningpoint komt en de verantwoordelijke politici met grof geweld het land uitgejaagd worden....

StijlvolRechts | 16-11-14 | 11:27

@zwartzondersuiker: dus nu hebben de media het gedaan? Door te provoceren? Of wellicht toch omdat ze de minderheid-met-geen-verhaal in beeld en woord brengen?

ole guapa | 16-11-14 | 11:26

Waar ik me ook kapot aan erger is de gretigheid waarmee de media hier opduiken.

Opdringerige fotografen, die met hun apparatuur de boel staan te provoceren.

Eng volk.

zwartzondersuiker | 16-11-14 | 11:23

Dit is mede te danken aan onze npo die gecapituleerd is voor de haters.
Als zij deze mensen niet zo'n groot podium hadden gegeven was dit niet gebeurd.

it s me | 16-11-14 | 11:23

We hebben het toch over een kinderfeest?

Zure prak | 16-11-14 | 11:22

Nog even een oude video van Sinterklaas feest bij Cisco in Amsterdam. In 2011 waren daaral gekleurde pieten..

www.youtube.com/watch?v=39eCidu1RDA

rotterdammeraanzee | 16-11-14 | 11:21

Hoe de hele zwarte pieten hetze ook afloopt, het zal nooit meer worden als het was.
Quinsy je hebt een onuitwisbare smet op dit kinderfeest aangebracht.
Bedankt faalhaas!

wakkere_nederlander | 16-11-14 | 11:20

Oppakken en in Syrië / noord-Irak weer loslaten om daar te gaan demonstreren tegen slavernij, racisme, fascisme en extremisme. Die beroepsdemonstranten van de AFA en Indymedia als eerste.

Met hun rastaharen.

Chiant | 16-11-14 | 11:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland