Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

War On Obesitas VI: Fat Acceptance

waronobesitas100.jpgWe gaan weer even back to the basics. Waarom zijn we de War On Obesitas ook al weer begonnen? Vanwege de toenemende trend van 'fat acceptance'. Een beangstigende trend. Er is in Amerika zelfs een officiële stichting die zich richt op het promoten van fat acceptance. Er is maar één fat acceptance die goed is voor de mensheid: als manier om meisjes en vrouwen zich te leren af te zetten tegen de illusie die graatmagere modemeisjes propageren. Want er is niks mis met een pondje meer. Wij eisen van niemand dat ze atletisch gebouwd zijn en geen buikje of 'lovehandles' hebben. Er is niks mis met een iets hoger vetpercentage. Waar wel wat mis mee is, is 'fat acceptance' van mensen die zichzelf zware obesitas hebben aangedaan, met alle ernstige zorgkwesties van dien. Weet u wat, we smijten even een voorbeeld in uw gezicht van fat acceptance waar wij altijd tegen zullen strijden. U bent gewaarschuwd. fatacceptance534.jpg Dit. Dit slaat helemaal nergens. Waarom zouden we dit accepteren? Waarom zou je dit überhaupt zelf accepteren? En dan hebben we het niet over het esthetische aspect. Maar puur over het medische. Dit is de vraatzucht voorbij. De ratio tussen calorieën die naar binnen gaan en calorieën die verbrand worden is compleet overstuur in dit geval. 'Fat acceptance' in dit geval is pure zelfmoord. Anorexia acceptance We doen toch ook niet aan alcoholism acceptance? Of aan heroïnehoer acceptance? Of aan automutilatie acceptance? Of laten we het wat dichter bij het thema houden: anorexia acceptance. Als mensen veel te weinig eten om het gewicht binnen gezonde marges te houden, gooien we ze in een kliniek. Als mensen veel te veel eten om het gewicht binnen gezonde marges te houden moeten we het ineens accepteren en is het een 'taboe' om zo iemand aan te spreken op hoe ziek hij (m/v) bezig is. Fuck dat. Als we ongezond overgewicht en obesitas gaan accepteren als zijnde normaal, dan geven we kinderen een ongezond zelfbeeld over hun lichaam. Doe er iets aan Daarom blijven wij herhalen: doe er wat aan. Voorkom overgewicht. Strijd tegen obesitas. Het is zo simpel. Beter eten, beter bewegen. Een kwestie van hoogstens een maand je best doen om wat routines te doorbreken en te vervangen voor nieuwe. Soms is een week gedisciplineerd een betere levensstijl aanhouden al voldoende. Mensen met obesitas zouden hun vadsige lichaam niet moeten accepteren, maar zich er voor moeten schamen. En die schaamte gebruiken als motivatie om te werken aan een beter en gezonder lichaam. Omdat je het waard bent. Accepteer geen fat acceptance, accepteer geen vet en ranzig lichaam. War On Obesitas is een initiatief van Stijlloze Lifecoaching met het oog op duurzaamheid van mens en milieu. Voorgaande edities: Episode 1. Episode 2. Intermezzo. Episode 3. Episode 4. Episode 5.

Reaguursels

Inloggen

@quackel | 16-11-14 | 17:03
Enerzijds natuurlijk belachelijk dat dit nodig is. Anderzijds is het ook discriminatie en snap ik die parken best. Waarom mogen mensen met overgewicht geen leuke dag hebben? Een pretpark is niet de plek om iemand een wijze les bij te brengen. Dat moet je eerder doen in een supermarkt oid.

Martinspire | 17-11-14 | 11:19

@Martin Aceton | 16-11-14 | 17:00
Het gaat ook niet om een kilo kwijtraken, het gaat om het omzetten van een knop naar een gezondere levensstijl. Oftewel: in een maand zorgen dat je gewend raakt aan meer groente, minder snacks en meer beweging. Niet om direct gewicht kwijt te raken.

Daar heeft Quid gelijk in. Stappen zetten om van je vet-verslaving af te komen, zijn belangrijker dan het getal van de kilo's die je afvalt. Er is dan ook een te grote focus op gewicht kwijtraken en te weinig op gezonder leven. Met een gezond leven krijg je automatisch een beter gewicht. Het hogere doel is namelijk niet gewichtsverlies, maar gezond zijn en daardoor langer leven.

Martinspire | 17-11-14 | 11:17

@MarcS | 16-11-14 | 16:55
Is zo, maar dat getal gaat ook uit van het gewicht van spiermassa. Een getraind iemand kan dus prima 116 wegen, maar iemand met alleen vet is dus ook niet goed.

Martinspire | 17-11-14 | 11:15

Het aller aller allereerste waar mensen eens mee moeten stoppen is het zinloze calorieën tellen. In plaats daarvan, tel je koolhydraten. Hoe dichter je dagelijkse inname bij nul ligt hoe beter voor je gezondheid. En dat betreft niet alleen obesitas maar alle welvaartsziekten. Men moet ervan doordrongen worden dat bijv. Hart aanvallen en hartstilstand veroorzaakt wordt door het eten van brood en niet door vet of vlees.

henkou | 17-11-14 | 10:56

Kapitalisme = Obesitas

dr Rechts | 17-11-14 | 08:23

Ik zag afgelopen week nog een reportage over (natuurlijk) een Amerikaanse die zichzelf heel bewust volvrat. Ze weegt nu 320 Kg en wil graag nog zwaarder worden. Iets met Feederism, Feeders of zoiets. Ze kon natuurlijk niets meer, alleen maar in haar extra verzwaarde bed liggen en continu vreten. Het punt is dat ze langzaam maar zeker aftakelen en dan extra dure medisch hulp nodig hebben. Extra duur, want passen niet in de ambulance, niet in de CAT-scanner, en zijn alleen transportabel via een hijskraan en een oplegger. Ondertussen menen ze wel het recht te hebben om beslag te leggen op voorzieningen die anderen nodig hebben voor kwalen waar ze niet om gevraagd hebben. Bovendien vind ik zo'n blubberwijf afstotelijk om te zien. Dan toch maar liever zo'n anorexiafiguurtje.

Nivelleermarionet | 17-11-14 | 07:40

saidnowomanever | 16-11-14 | 20:47
Ook de fase na de dood is mensonterend. Iemand die leeft werkt gedeeltelijk mee. Dan niet meer. Niet te verplaatsen, niet te kisten, en ook de crematie zoekt zijn eigen weg. Letterlijk frituren in eigen lijf. Laatste wensen en wensen van de familie soms niet meer mogelijk.

Feynman | 16-11-14 | 23:38

Gaat GS nou ook al de kant op van de griezelige perfectie? Er zijn al genoeg van die afgetrainde, allemaal hetzelfde uitziende, smakeloze sportschool vrouwen. Er is niks mis met een vrouw die wat kilo's extra heeft.

OrgulloTulipano | 16-11-14 | 23:23

Gelukkig zie ik er goddelijk uit.

Igor.The.Horrible | 16-11-14 | 21:03

- Mensen worden om diverse redenen dik, medicatie of weinig beweging in combinatie met een te veel aan calorie inname dan wel een te eenzijdig eetpatroon. Wist je dat er onder mensen met extreem overgewicht een groot percentage is dat ondervoed is. Dit is met name omdat het eetpatroon van deze mensen erg eenzijdig is. Zoals @jonvuu (knap resultaat, succes verder!) omschrijft wordt er al snel een excuus gevonden om toch maar makkelijk en vet kant en klaar voedsel te nuttigen.
- Te dikke mensen vormen wel degelijk een probleem in de zorg em daarmee vaak ook een extra kostenpost. Daar heeft Feynman gelijk in. Zo'n twee jaar terug in het verpleeghuis waar ik destijds werkzaam was hebben we speciale tilliften, draagbanden, bedden en diverse verbouwingen gehad om enkele veel te zwaarlijfigen te kunnen verplegen. Dan heb ik het nog niet eens over de extra fysieke belasting die dat voor ons als verpleegkundigen met zich mee bracht. De mythe dat deze mensen vroeg sterven gaat dus ook lang niet altijd op.
-Toch denk ik dat het goed is dat ondanks dat het misschien voor sommigen een pijnlijk onderwerp is dat quid dit doet. Een stukje bewustwording in levensstijl is nooit weg denk ik als zorgmuts. Bovendien heb ik door gebruik prednison ooit mogen ervaren hoe vervelend het is om te zwaar voor je eigen lijf te zijn. De herinnering aan hoe belabberd ik me toen voelde weerhoudt me er nog steeds van een te veel aan dezelfde (ongezonde) voedingsmiddelen te nuttigen.

saidnowomanever | 16-11-14 | 20:47

Sinds ik een kilo of 15 kwijt ben is er iets mis met mijn gevoel voor perceptie en realiteit. Ik zou toch zweren dat m'n klabanus groter lijkt...

dilligaf68 | 16-11-14 | 20:39

Je schamen voor jezelf werkt niet als motivatie om af te vallen, en het is ook geen gezonde en permanente oplossing voor het probleem. Je moet geconfronteerd worden met de gevolgen van je gewoontes door b.v. in mijn geval een hartfilmpje te moeten laten maken, vanwege het hebben van een te hoog bmi, ter voorbereiding op een operatie. Ondanks dat er geen bijzonderheden werden gevonden mbt mijn hart heeft dat er deels voor gezorgd dat ik een paar maanden geleden mijn eetgewoontes heb aangepakt en ben gaan sporten. Er is nu 15kg af en ik moet nog er nog eens 10 om weer echt gezond te zijn, maar als ik nu niet positief naar mezelf kijk dan zit er zo weer 10kg comfortfood bij, want schaamte en troostvoedsel was onderdeel van mijn verkeerde manier van eten/leven.

jonvuu² | 16-11-14 | 20:27

Niet te veel eten/snoepen, voor het ontbijt (koffie of thee of water met een roggebroodje met wat maakt niet uit) 40 x de trap (1 verdieping) op en neer lopen (hoog tempo op en laag tempo naar beneden, treetje voor treetje ) achter elkaar, roggebrood eten, geen suiker, aardappelen, pasta, rijst, brood, bier, witte wijn, vruchtensap. Eerste twee weken geen alcohol en geen fruit.
En 3x alle pinan kata's (5) in hoog tempo uitvoeren.
Na één maand gegarandeerd 6 kilo eraf, als het niet meer is.
Nooit op de weegschaal. Nieuwe riem kopen en elke keer als de riem te wijd is nieuw gaatje maken (gewicht = lengte/2, meten in de taille), vergeet BMI.
Als men het afvallen wil versnellen, driemaal daags groot glas water met drie eetlepels appelciderazijn.
Doei !!!

asylumstreetspanker | 16-11-14 | 20:10

Toch is gezond afvallen heel simpel. Vergeet alles wat je geleerd hebt over afvallen. ZEKER het fabeltje dat de inname van de hoeveelheid calorieën er iets mee te maken zou hebben. De truuc is 1- eet geen koolhydraten. Zelfs niet een gram. Dus stop met suiker, granen, aardappelen en fruit. 2- eet voornamelijk vlees, vis en eieren en maak alles zo vet mogelijk met veel roomboter. Wij doen zelf ook nog een klontje roomboter in de koffie in plaats van melk. Zo val je gezond af. Als lichaamsbeweging is wandelen en fietsen goed. Niet rennen. Dat is levensgevaarlijk voor te dikke mensen.

henkou | 16-11-14 | 19:55

Kwit is een echte socialist, eindeloos mensen betuttelen en erin rammen hoe ze zich gedragen moeten, gebracht met het fanatisme van een geflipte jezusprediker. Groen links is er niks bij.

Argyronauta | 16-11-14 | 19:54

Service | 16-11-14 | 18:50

Heb je haar emailadres?

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 18:58

Zo ziet mijn ex er ook uit tegenwoordig. Heel blij dat ze een ex is.

Service | 16-11-14 | 18:50

@teapot
Brilljant. Misschien later uitleg. Heb me bescheurd. @redactie houd quid EN russels teapot binnen svp.

chicago river | 16-11-14 | 18:50

necrosis | 16-11-14 | 17:21
Ik ga ook zeker vroegtijdig het hoekje om, maar dan volledig door mijn eigen technische stellage. Roken heeft als bijverschijnsel dat je rond je pensionering zo weinig nuttige longinhoud hebt dat je invalide achter de geraniums kan gaan zitten. Mij niet gezien.

viridis | 16-11-14 | 17:38
Zwemmen en aan boord van een reddingsvlot klimmen is beter dan blijven drijven in te koud water. Een dik lijf verbruikt meer energie dan een dunne, daarom zie je de dikkers niet met dat voordeel in bijvoorbeeld expeditie Robinson. Dunne dames zijn niet alleen warm in bed, maar ook flexibel en actief. Op tijd doodgaan heb je zelf in de hand, hoef je niet voor te roken of eten. Je moet er hard op batsen, anders zit je er niet diep genoeg in.

Feynman | 16-11-14 | 18:47

Mekker op, ze gaan eerder dood, scheelt uitkeringen, en ze consumeren de schatkist rijk.
So who cares.

bakoenin | 16-11-14 | 18:46

Sorry Q.! Ben verslaafDT aan vet, suiker, zout en de (buur)meisje(s) van de grote Anti ;-)
*Witte rum met roomijs opscheppen doet *
Gio gaat het oranje gespuis winnen?

halve pinda | 16-11-14 | 18:41

Maarrr, met de aankoop van wat Co2 certificaten zit deze fotogenieke obesita weer helemaal aan de goede kant van de balans. Probleem opgelost!

L. Rakker | 16-11-14 | 18:26

Heeft Kwidt subsidie van het Min. V. Obesitas, gezondheid en sport?

hfakker | 16-11-14 | 18:12

@Leeuwarder | 16-11-14 | 18:03
Ongeveer rond de 50 euro en als je met de fiets van de Heechterp naar de Weaze fietst, is dat gratis en goed voor het verbranden van je overbodige calorietjes. Dus dat kun je best wel sparen in een jaar tijd. Succes volgend jaar.

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 18:11

Wie is toch altijd die "wij" waar Quid het over heeft? Spreekt hij namens de een of andere organisatie of zo?

Russells Teapot | 16-11-14 | 18:04

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 17:52
Bedankt voor de tip; wat zijn de prijzen zoal? Ik heb in ieder geval weer een jaar om te sparen, want zit nu op zwart zaad..........

Leeuwarder | 16-11-14 | 18:03

Bokito ergo sum | 16-11-14 | 17:46
Dus omdat 1 op de 100 mensen dik zijn buiten hun schuld om, moeten we de andere 99 ook maar vergeven dat het gewoon gore veelvraten zijn?

Als je er niks aan kunt doen hoef je je niet aangesproken te voelen, heel simpel toch?

benrod | 16-11-14 | 18:01

Deze beweging maakt deel uit van het bredere, door veel Amerikaanse onderwijsinstanties gesteunde fenomeen 'intersectionality', een soort doorgeslagen stroming van het feminisme (ja, pleonasme) die voortborduurt op het postmoderne mantra dat alles een 'sociale constructie' is. Zo zou onze volledige maatschappij gebouwd zijn op systemen van onderdrukking die voorkomen dat mensen leven als de persoon die ze werkelijk zijn. Dus zeggen dat mensen iets verkeerd doen of dat er iets aan hen mankeert is eigenlijk discriminerend, omdat zij zich niet conformeren aan de door ons 'verzonnen' sociale normen. Dat begint dan bij transseksuelen, slaat door naar mensen met zwaar overgewicht of schizofrenie, en zal op den duur uitlopen op het accepteren van pedoseksuelen. Hier komt ook het idee van 'wit privilege' vandaan dat hier een aantal weken terug terecht werd afgefakkeld. Kortom, een zeer verdraaide manier van denken die tot nu toe alleen maar in pseudo-academische kringen in Amerika is aangeslagen, maar het is wachten op de dag dat de Sunny Bergmannen en Francisco van Joles van deze wereld ermee aan de haal gaan in zoetsappige door onszelf gesponsorde documentaires dan wel op door VARA-leden bekostigde zelfhaatsites.
Het Zwartepietengejank is nog maar het begin.
en.wikipedia.org/wiki/Intersectionalit...

Nesterov | 16-11-14 | 17:58

Alcolism acceptence bestaat toch al. Als je zegt dat je elk weekend blowt kijken mensen je aan alsof je een junkie ben, als je zegt dat je elk weekend een kratje wegzuipt word je overschreeuwt door iemand die beweert maarliefst twee kratten op te zuipen.

benrod | 16-11-14 | 17:56

Ik ben nu toch wel benieuwd naar de pica's van @irma zonderboezem....

necrosis | 16-11-14 | 17:55

@Leeuwarder | 16-11-14 | 17:48
Zo duur zijn ze op de Weaze niet.

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 17:52

Godallemachtig wat een gedrocht, hier moet je eerst een pak bakmeel tegen aan gooien om te zien waar het natte plekkie zit.

Kapitein Cameltoe | 16-11-14 | 17:52

@ Bokito ergo sum | 16-11-14 | 17:46

Dude! Iemand heeft echt een gevoelige snaar geraakt bij jou ofniet? Sit the fuck down.

OpperGek | 16-11-14 | 17:51

Na het zien van deze aangespoelde zeekoe ben ik ook weer verlost van mijn jaarlijkse stijfje; en ik had daar vanavond nog wel zo veel solo plezier aan willen beleven, GVD! (nee, reaguurders hebben geen vriendin, en ook geen pecunia voor een betaalmuts)

Leeuwarder | 16-11-14 | 17:48

@koyt | 16-11-14 | 17:42
Niets zo erg als een bekeerde, echt niets zo erg. Als het nu om stoppen met roken gaat, of afvallen. In de tijd dat jij die 24kg te zwaar was is de schade al berokkent hoor. Enige voordeel is dat jij je een paar jaar superieur mag voelen t.o.v. mensen die nog niet zo ver zijn.

MarcS | 16-11-14 | 17:48

@romario..... | 16-11-14 | 17:31
Dus als u bukt dan loopt het maagzuur uit uw oren? Ooit 92 gewogen en heb een lengte van 1.81 maar ik vond het niet prettig, dus dat was na een paar maandjes wel weer voorbij. Geen chips of koekjes en Mcdonalds meer voor mij. Klaar.

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 17:46

Sommigen kunnen er echt niks aan doen, hou eens op man het is vreselijkvoor mensen die er echt niks aan kunnen doen omdat ze bepaalde medicijnen krijgen. Ik nodig je van harte uit om mijn oom te vertellen dat zijn vrouw te veel eet, hij kan nog geen worteltje bij haar proppen, ze verhongert zich totaal dood vanwege totaal ongevoelige eikels zoals jou, en kan niet eens haar bed niet uitkomen. Je bent een echt een sukkel met geen enkele toegevoegde waarde, en dat zeg ik als iemand die je stukjes meestal wel waardeer. Het is gewoon ontzettend wreed wat je doet, ze was een ontzettend lekker wijf voordat ze totaal instorte, ga je ook op je oma tuffen omdat ze je telefoonnummer is vergeten..

Bokito ergo sum | 16-11-14 | 17:46
-weggejorist-
enterprize | 16-11-14 | 17:45

@necrosis | 16-11-14 | 17:37
Yep de wereld is oneerlijk.
Collega van mij liep (halve) marathons. Kreeg keelpijn, 4 weken later lag hij er onder keelkanker.

MarcS | 16-11-14 | 17:45

@MarcS | 16-11-14 | 16:55
Ja en iemand van 400cm mag 300 kilo zijn.
Aangezien 90% onder de 2 meter is gaat die 100 kilo mooi op dus.

sinar2 | 16-11-14 | 17:44

@overVecht | 16-11-14 | 17:34
Je zit toch niet te vissen in mijn vijver?
Onder de 40 mag je ze allemaal hebben....
*gnehe*

necrosis | 16-11-14 | 17:43

Quid,hoe ongenuanceerd en kort door de bocht hij ook is meestal, heeft hier een goed punt.overgewicht is negen van de tien keer, de eigen schuld van mensen. En alle dat dikkertjes die hier nu in de gordijnen hangen zitten nog in de ontkenningsfase.
.
Vetzucht leidt tot vage klachten en problemen en allerlei andere ellende. En ja,vetklepjes in de gordijnen, ik weet hoe het is. Van 81kg aangekomen naar 105 en inmiddels weer op 81 kilo. Na bloed,zweet en tranen en het volkomen overhoop gooien van de levensstijl.
.
En als dat betekent dat ik wellicht 20 jaar lang weg kwijn,so be it. Die overige 80 jaar is de levenskwaliteit zoveel beter zonder die extra kilo's; it's a risk I'm willing to taken.
.
En kom nu maar op met die minnen,tussen de twee febo kroketten in.

koyt | 16-11-14 | 17:42

Feynman|16-11-14|17:09
Als de boot zinkt blijven ze beter drijven. In tijden van schaarste hebben ze meer voorraad. Bij een val stuiteren ze beter. Ze zijn lekker warm in bed. Ze gaan mooi op tijd dood. Je kan er lekker hard op batsen.

viridis | 16-11-14 | 17:38

@romario..... | 16-11-14 | 17:29
Over oneerlijk gesproken...
Een collega van mij, 55, ging naar huis omdat hij zich niet goed voelde.
Thuis raakte hij in coma, eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, kreeg hij er nog een massieve hartaanval overheen.
En dag later kreeg ik te horen dat hij was overleden.
Hij was niet dik, hij rookte weinig, had geen stress en altijd lachen met die man.

necrosis | 16-11-14 | 17:37

Gewoon 4 keer per week naar de sportschool. Gedurende 6 weken een kuurtje met Stanozolol en Clenbuterol en je zit zo weer op het goede gewicht.

Temazepam60milligram | 16-11-14 | 17:37

@Ars Vivendi | 16-11-14 | 17:32

Als je niet beter kan moet je toch iets doen om content aan te leveren zal de gedachte zijn.

overVecht | 16-11-14 | 17:35

@necrosis | 16-11-14 | 17:29

En daarvoor ook boks. Liever wat vet om het lichaam en een goed bos hout (vanaf cup C gaat het pas enigszins tellen) dan zo'n graatmager afgetraind lichaam... of ondervoed lichaam... met twee van die theezakje waar met een beetje pech ook nog eens van die enorme eierdooiers op zitten.

overVecht | 16-11-14 | 17:34

Ach Quid, hou alsjeblieft op met dit soort betutteldisputen.
Als ik behoefte heb aan patriarchale teksten lees ik het PvdA verkiezingsprogram wel.

Ars Vivendi | 16-11-14 | 17:32

Over een paar kg extra moet je niet zeuren.. over een paar dozijn kg's wel.

noerg | 16-11-14 | 17:32

Zal ook wel met de leeftijd te maken hebben... 41 jaar/1.76 lengte en 96 kilo.

romario..... | 16-11-14 | 17:31

Fat acceptance? How about "no". En nu de loopband op met je dikke kadaver!

OpperGek | 16-11-14 | 17:31

@overVecht | 16-11-14 | 17:23
*boks*

necrosis | 16-11-14 | 17:31

overVecht | 16-11-14 | 17:20
Je was wel erg snel met je oordeel, maar ik moet toegeven: er lopen inderdaad behoorlijke types in zo'n pretpark. Dat zie ik juist altijd als extra attractie.
-
Verder compleet eens met je laatste zin. Meer dan eens meegemaakt dat ouders over hun kinderen zeggen dat ze 'dik worden van water', maar dan zie je ze direct na het avondeten met een zak chips en een fles cola op de bank ploffen. Ik vind dat ook een vorm van kindermishandeling.

quackel | 16-11-14 | 17:31

Tja, ben pas gestopt met roken en gebruik dagelijks medicijnen. Inderdaad een kilo of 18 te zwaar. Doe wel 2 x per week een kilometer of 9 hardlopen en speel 3 uur tennis per week maar de kilo's blijven eraan.. Vrienden die minder sporten maar wel meer eten komen geen grammetje aan en hebben een super gewicht, sommige dingen zijn gewoon oneerlijk in de wereld..

romario..... | 16-11-14 | 17:29

@irma zonderboezem | 16-11-14 | 17:17
Je overschat jezelf, beste irma.
Vrouwen zonder boezem sla ik doorgaans over.
Niet omdat ze niet aardig zouden zijn, maar omdat mijn hormonen op tilt gaan als er een vrouw met een flinke 'bos hout voor de deur' voorbij loopt.
Ik ben ook maar een zak zaad op pootjes, aldus Midas Dekkers....

necrosis | 16-11-14 | 17:29

De nazi's wilde ook dat mannen sporten en een atletisch lichaam kregen. Dus de linkse mensen zullen wel weer voor fat acceptance zijn en tegen sporten. ps ik ga maandag naar m'n eerste boksles.

Kater | 16-11-14 | 17:23

@irma zonderboezem | 16-11-14 | 17:17

Ja ok. Maar zonder tieten daalt de erectie stand dan ook weer vrij snel.

overVecht | 16-11-14 | 17:23

Zal niet lang meer duren voor bepaalde voeding ook verboden gaat worden.
Als het zover is moet ik wel alles ff opschrijven want het wordt een beetje veel zo voor mijn kleine hoofdje... Ff denken,,, je mag dan wel eten wat je wil maar niet samen met alcohol of wel? Of alleen thuis als je 21 bent. Nope. dat geldt voor alcohol kopen in de super.
Als je 18+ bent dan mag dat wel maar weer niet als er een moslim achter de kassa zit waar je alleen met pin mag betalen..
Minder, minder, minder moslims achter de kassa mag je dan niet zeggen behalve als je geen drugs op hebt want die zijn niet verboden toch? Of juist wel maar dan gedoogd.
In het openbaar dan weer niet maar wel in de auto, behalve als je 1 km te hard rijdt want dat mag absoluut niet met spareribs in je maag tenzij je met het openbaar vervoer gaat maar met de fiets is beter voor je gewicht tenzij je rookt op de fiets. Dat is niet verboden als je maar niet gedronken hebt. In de kroeg mag dat wel, roken dan he,niet fietsen,,of alleen in de rookruimte of nu helemaal niet meer in kleine kroegjes? pfff

viridis | 16-11-14 | 17:23

@Feynman | 16-11-14 | 17:09
Als je stopt met roken, krijg je vervelende bijverschijnselen, zoals constant trek in eten.
En uiteindelijk gaan we allemaal dood.
Ik ga liever vroegtijdig het hoekje om, dan dat koning willy me komt feliciteren op mijn 120ste verjaardag, nadat verpleging eerst mijn 200-uurs luier heeft vervangen voor een schoon exemplaar, mijn gebit heeft ingedaan en de Oxazepam (om vervelende bejaarden kalm te houden) is uitgewerkt.
Jij bent van de feiten, dan zou je moeten weten dat mensen in het algemeen niet zolang zouden 'meegaan'.

necrosis | 16-11-14 | 17:21

@Temazepam60milligram | 16-11-14 | 17:12

Goh. Waarom verbaas ik mij niet dat jij dat weet.

@quackel | 16-11-14 | 17:14

Ik wilde een reactie bij je uitlokken wat zo te zien gelukt is. Mijn zondagmiddag kan niet meer stuk. Met 'tokkie' doelde ik op pretparken. Pretparken zijn voor burgerlullen en tokkies die creatief zo dood zijn dat ze van de sufheid niet meer weten waar ze een uitdaging in het leven kunnen vinden en/of hoe ze iets leuks samen met elkaar en/of het gezin kunnen doen. Vandaag nog stond er een file voor de Efteling en de Ikea... ik ben opgegroeid met het feit dat er niks leukers was dan met druilerig weer de hele zondagmiddag spellletjes te spelen met elkaar terwijl de erwtensoep, rollade of gehaktballen lekker op het vuur aan het sudderen waren.

Maargoed. Genoeg daarover. Overgewicht is in 95% van de gevallen een keuze waar juist géén rekening mee gehouden moet worden.

overVecht | 16-11-14 | 17:20

@Feynman | 16-11-14 | 17:09
Het zijn inderdaad een beetje elkaars tegenpolen, van roken word je een verschrompeld dun ellendig mannetje vaak, en van obesitas een opgeblazen michelin pop vol met energie dat nergens voor ingezet kan worden. Maarja, de moderne mens kan aan zo'n beetje alles verslaafd raken. Zoals irma zonderboezem is seksverslaafd. Het is wel minder schadelijk voor de gezondheid, maar de hele dag van je stoel afglibberen kan ook zijn nadelen hebben.

de grote Anti | 16-11-14 | 17:20

vetkwabben genoeg om je klabanus tegen aan te schuren

boterkaaseneieren | 16-11-14 | 17:19

we kunnen nou wel trappen tegen al die onsmakelijke dikkies, maar ze zorgen er wel voor dat ik er aantrekkelijker dan ooit zie.
niets kleed zo goed af als naast een dik wijf gaan staan in de kroeg! ik noem het altijd ' het nieuwe zwart'
elk nadeel heeft zijn voordeel!

irma zonderboezem | 16-11-14 | 17:17

we kunnen nou wel trappen tegen al die onsmakelijke dikkies, maar ze zorgen er wel voor dat ik er aantrekkelijker dan ooit zie.
niets kleed zo goed af als naast een dik wijf gaan staan in de kroeg! ik noem het altijd ' het nieuwe zwart'
elk nadeel heeft zijn voordeel!

irma zonderboezem | 16-11-14 | 17:15

overVecht | 16-11-14 | 17:05
Ik geef slechts een extra voorbeeld van die hele fat acceptance onzin. In mijn post staat overigens nergens dat ik er zelf ben geweest, dus wat moet je nu eigenlijk met je tokkie?

quackel | 16-11-14 | 17:14

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 17:05

Dat getal komt van het Voedingscentrum. Verder als je googlet op "kilo verbranden calorieen" o.i.d., dan krijg je getallen variërend van 7000 tot 9000.

Martin Aceton | 16-11-14 | 17:13

@overVecht
En wat dacht je van clenbuterol? Kun je zo bestellen op intenet.

Temazepam60milligram | 16-11-14 | 17:12

Obesitas mensen beseffen geeneens hoeveel medische problemen ze op de hals halen, of nog liever hoeveel moeilijker simpele operaties worden door extreem overgewicht. De narcose is veel lastiger omdat de stofwisseling lastiger is in te schatten.

Daarna mag de chirurg zich in de vetmassa een weg zoeken. Als elke seconde telt is met het mes in de hand hij minuten te laat. Zelfs als alles goed gaat, is een simpele bloeding die je in alle gele ellende niet snel genoeg kan lokaliseren een fatale complicatie.

Maar bij simpele incidenten is de pratende blob in het nadeel. Bij brand als laatste uit het pand. Bij een aanrijding sneller beklemt in het wrak. Moeilijker te stabiliseren of reanimeren. Niet door omstanders te verplaatsen of uit het water te halen.

Obesitas is een methode om langzaam, invalide en pijnlijk dood te gaan. Net zoals roken.

Feynman | 16-11-14 | 17:09

@eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 17:02
Vóór het plezieren moet je eerst de juiste plek nog weten te vinden, en tegen de tijd dat je die gevonden hebt gaat de wekker weer....
Enne... doe mij die roodharige maar uit het babyboom topic.

necrosis | 16-11-14 | 17:08

@quackel | 16-11-14 | 17:03

Ja. Die tyfus Amerikanen denken altijd het goede voorbeeld te moeten geven waar ze 99% jammerlijk in falen...

Of wilde je heel graag delen met ons dat jij daar geweest bent? Stoer man! *kuch* tokkie *kuch*

overVecht | 16-11-14 | 17:05

Het beste commentaar op obesitas is toch mister Creosote van Monty Phyton, al zou dat tegenwoordig niet meer kunnen want dikkerdjes zouden zich wel een beledigd kunnen voelen.

Osdorpertje | 16-11-14 | 17:05

@Martin Aceton | 16-11-14 | 17:00
Hoe kom je aan 7000 kcal? Lijkt mij wat erg veel.

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 17:05

@Martin Aceton | 16-11-14 | 17:00
Gewoon vastbinden aan zo'n machine die straatstenen aanstampt.. Komt vast goed.

de grote Anti | 16-11-14 | 17:04

Met haar eigen fat acceptance zit het wel goed zo te zien.
Om er zo uit te zien moet je dagelijks toch echt een behoorlijke boterberg accepteren.

Jackanders | 16-11-14 | 17:04

@Martin Aceton | 16-11-14 | 17:00

Jij hebt schijnbaar nog nooit gehoord van coke, heroïne of crystal?

overVecht | 16-11-14 | 17:03

In Universal Studios in Orlando heb je bij een aantal rollercoasters bordjes hangen met daarop:
"Rows 3 and 6 are reserved for people with certain body dimensions."

quackel | 16-11-14 | 17:03

En Quid leefde nog lang en ongelukkig; graatmager vastgebonden op een oude hometrainer in een bouwvallig verzorgingstehuis, waar hij op zijn 120ste insliep, de laatste twintig jaar dementerend, en elke dag had de hoofdzuster aan zijn kleinkinderen gevraagd of ze hem niet wilden laten euthanaseren, maar dan had Quid gemurmeld en trots naar de vetleren medaille van de Collectieve Zorgverzekeraars en het telegram van koningin Amalia gestaard en waren zijn nazaten onverrichter zake afgedropen.

kwillem | 16-11-14 | 17:03

necrosis | 16-11-14 | 16:46

Maar ik heb geen idee hoe je zo'n vetkolos zou moeten plezieren met mijn kleine sledgehammer....

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 17:02

Quid, verder ben ik het helemaal met je eens, maar wat bedoel je met "hoogstens een maand" en "soms is een week al voldoende"? Je moet ongeveer 7000 kcal verbranden om een kilo af te vallen, dus zeg dat je 30 kilo overgewicht hebt en dat in een maand eraf wilt branden, dan moet je ongeveer 7000 kcal per dag verbranden. Dat kan niet, Quid.

Martin Aceton | 16-11-14 | 17:00

@irma zonderboezem | 16-11-14 | 16:57
Maar gaat je 'tweeling' er van groeien?

necrosis | 16-11-14 | 16:59

@de grote Anti | 16-11-14 | 16:54
Dat is haar navel.....

necrosis | 16-11-14 | 16:57

ik ben seks verslaafd en daar wil ik ook acceptatie voor!
( en je blijft er lekker slank bij)

irma zonderboezem | 16-11-14 | 16:57

Je hebt wel meer gaten om vol te spuiten...

Zie ook de positieve kanten.

overVecht | 16-11-14 | 16:57

@sinar2 | 16-11-14 | 16:37
Wat was het nog maar eens, de cm's boven de mtr mogen kilo's zijn? Dus iemand van 216cm mag 116 wegen voor het verkeerd is. Niet iedereen is zo'n kaboutertje als jij hoor.

MarcS | 16-11-14 | 16:55

Wel mooie teen trouwens, of is dat geen teen.

de grote Anti | 16-11-14 | 16:54

Voorkomen is beter dan genezen hmm.. Tegen een moddervet persoon zeggen dat die moet gaan joggen en veel komkommer eten is een beetje hetzelfde als tegen een aids-patient zeggen dat hij minder onveilige seks moet hebben. Dan ben je dus al te laat.

de grote Anti | 16-11-14 | 16:54

@Baron Wilhelmus | 16-11-14 | 16:33
Ik denk het niet, Nanninga had hem een bal afgedraaid.
En Nanninga is lievv.

necrosis | 16-11-14 | 16:53

En voor de zesde keer: ik ben niet dik, ik heb zware botten.
En ik heb een thigh gap van nature.

necrosis | 16-11-14 | 16:48

Ik denk dat quid de nodeloos (v.d. geenstijl creed) niet geheel als bijvoegelijk naamwoord ziet, vind het nog steeds een simplistische inzet dat ikzelf iig niet gewend ben van GS - sla deze dan ook maar over, moieuh.

TheJesseJ | 16-11-14 | 16:47

@eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 16:37
Als hij klaar is, mag jij....
*moehaha*

necrosis | 16-11-14 | 16:46

@Brougham | 16-11-14 | 16:43

Het is niet zo dat eerstgenoemde groep vrolijk en gezond rondloopt en dan ineens patsboem dood neervalt. Ook daar gaat vaak een lange lijdensweg (vol zorgkosten) aan vooraf.

raskol | 16-11-14 | 16:46

Ik zou zo nog niet weten wie goeiekoper zijn voor onze maatschappij : zij die door een zelfgekozen levensstijl vroegtijdig de kraaienmars blazen of zij die niet geleefd hebben, tegen de 100 worden en vanaf hun 80ste intensieve verzorging nodig hebben.

Brougham | 16-11-14 | 16:43

@Parsons | 16-11-14 | 16:30
Pica's or it did not happen!
*hoor ik daar iemand slikken, gnehehe*

necrosis | 16-11-14 | 16:43

Volblaffen meej lauwe but!

analcharist | 16-11-14 | 16:42

Ik vraag me altijd af hoe dit soort mensen het zo ver hebben kunnen laten komen. Bij zeg maar 100 kilo zou bij een volwassene toch al de nodige alarmbellen moeten afgaan dat het zo niet langer kan.
Net zoiets als al dat volk met schulden van 20.000 euro of meer vanwege een zwaar verkeerd uitgavepatroon.
Eerder nadenken en zelf ingrijpen voorkomt dat je later uit een veel dieper dal moet klimmen.

sinar2 | 16-11-14 | 16:37


Parsons | 16-11-14 | 16:30

Jij hebt echt smaak wat vrouwen betreft, dat is wel duidelijk! Ben gewoon jaloers op je...

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 16:37

Vraag mij af hoeveel Episodes er nog komen.

Betutteling ten top.

Zal mij benieuwen wanneer Quid pleit voor een Calorietax.

ProAsfalt | 16-11-14 | 16:37

We? Speak for yourself...

Nilfisk | 16-11-14 | 16:36

Alcoholism acceptance heb ik ook al tig jaar. Niets mis mee.

Paupertje Uberlutser | 16-11-14 | 16:36

Heb geen last van obesitas maar gelukkig ben ik wél alcoholist!

eerstneukendanpraten | 16-11-14 | 16:34

You need to stop raiding the fridge.

pendajo | 16-11-14 | 16:33

@Parsons | 16-11-14 | 16:30

Moeilijk om toe te geven maar die was gewoon leuk.

Supermatthijs | 16-11-14 | 16:33

Maar ff serieus, Quid. Heeft Nanninga ontslag genomen omdat jij er met je anti-vetfundementalisme over de redactie heenjaagde?

Baron Wilhelmus | 16-11-14 | 16:33

En trouwens... WTF is er mis met heroïnehoeren? Dat zijn de beste, Quid!

Althans, als ik Kaas mag geloven.

Parsons | 16-11-14 | 16:31

Ik zou 'r doen.

Parsons | 16-11-14 | 16:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl