
Zwarte Piet. Grijze vinkjes. Hedwigepolder. Oliebollen. Hagelslag. De rook van deze veldslagen om Den Hollandsche Cultuur of de vermaledijde troepen vallen ons alweer in een andere flank aan. Kijk dan. Frikandellen. Te koop bij de Lidl. Worden bestempeld als OOSTERSE SPECIALITEIT. Whuuuuuuuutttt? Wij hebben de Stichting Ter Verheffingh van den Oudhollandsche Frikandel gebeld om na te vragen of de frikadel inderdaad een Oosters product is. Neen. "De commerciële frikandel werd in 1954 gelanceerd in de Nederlandse stad Dordrecht",
zegt ook Wiki. En: "
De frikadel komt echter al voor vanaf de 17e eeuw in de Nederlandse kookboeken. [...] Onze gehaktbal van tegenwoordig heette in de 17de eeuw 'frikadel'." Oftewel, ONZE frikandel, ONZE specialiteit. Op de barricades! Naar het Malieveld! Hef den fakkels, hooivorken en bevroren frikandellen! Waar dit land nu echt behoefte aan heeft, is een discussie die wel ergens over gaat! Over ONZE frikandellen, dus. Laat dit glorieuze bastion der geprakte koeienogen en vermalen varkensbotten niet vallen, Nederland! We zijn gekwetst en tegenwoordig is het nu eenmaal zo dat beleid wordt gemaakt op basis van gekwetste gevoelens.
Reaguursels
InloggenOver Friankandellen gesproken. De ene snackbar heeft heerlijke ouderwets lekkere Frikandellen, de andere zijn niet te vreten. Ik vind dat we een Friakandellen-contest moeten houden. Welke kut-snackbar verkoopt de goeie en welke die gore goedkope zooi die er maar in te kopen is via de groothandel.
Ik zeg: "regenboogfrikandellen"!
Hou toch op, die dingen liggen al jarenlang een paar keer per jaar in de vriezer. Ze zijn duurder dan de gewone frikadellen, en mensen die deze willen kopen doen dat toch gewoon lekker?
Weet iemand nog een goede ongediertebestrijder die mijn straat vrijhoudt van Halal-figuren ?
Frikandel motte zelf maken. Frikandellen uit de diepvries smaken als het papier van Volkskrant
De echte frikandellen komen uit Chili
Dit wint de Mofse Lidl nooit
Alles wat halal is verrot ik om te kopen. Wat is er mis met de normale producten?
New York Pizza Leyweg Den Haag. Niks westers New York. Niks Italiaanse pizza. Alleen zure halal. Moslims..
@Aart Z. | 12-11-14 | 15:27
lalaH?
halal frikandellen *proest*
Maareuhm, hoe duur zijn ze? Nu de kip bij de jumbo per se diervriendelijk moet zijn en dus duurder is vraag ik me af hoeveel zo'n halal geslacht kippetje kost? Een stuk minder neem ik aan?
Het grootste bezwaar is dat op een gegeven moment de normale Nederlanders min of meer verplicht worden omdat doodgemartelde vlees te consumeren, dus de minderheid gaat weer eens bepalen wat er gaat gebeuren.
Neeeee zover is het nog niet, maar je hoeft geen helderziende te zijn om dat te voorspellen. Ritueel slachten is nog tot daar aan toe, maar onverdoofd slachten zou verboden moeten worden! Nu ik het over verbieden heb, er gaat een tijd komen dat oma geen wijn meer kan kopen bij de Lidl, want er zal een bepaalde groep komen die daar bezwaar tegen gaat maken!
WTF? Hollandser dan een frikandel wordt het niet hoor, daar is niks oosters aan.
Laat die halve gario hiervoor een actie starten.
Alles waarop "Halal" "حَلاَلْ" staat, eet ik sowieso nooit.
Opdoeken die handel, de islam hoort niet bij het vrije westen, dus weg ermee.
En nu? Lidl frikadellen boycotten? De Lidl is de goedkoopste, dus zal de gemiddelde Nederlander die moet kiezen tussen een principe en geld voor het laatste kiezen - de gemiddelde Nederlander kennende -.
vergeet niet de 25% varkensvlees wat er in zit - daar zijn de Oosterse ( Moslims ) erg dol op.
Lol bij het Sloterparkbad hebben ze al de halal frikandel. Een gewone kan je daar al niet meer krijgen.
Frikandel is een langwerpige hollandse snack uit de frituur. Een frikadel is gehakt met aardappel, indisch gerecht. Frikandel pan oftewel, gehaktbrood in het nederlands of maisfrikadelletjes (geen gehakt of aardappel, maar een beslag met mais en garnalen, bloem ei.)
Helul, je koopt toch geen halal? Zie: www.boycotthalal.com/
Voor zover ik mij kan herinneren heet gehaktbrood in Zweden en Denemarken ook nog steeds frikadel. Duss. Noord Europees product pas echt goed verkracht door de Hollandse minimalistische keuken. Alhoewel, als het om gehakt gaat dan konden die Hunnen er natuurlijk ook wel wat van!
Dat is geen frika(n)del, dat is een curryworst.
"Gaat frituurpan pakken"
Nou ze smaken voor slachtafval best lekker hoor.
@Duifmans | 12-11-14 | 14:22
Dan heb je het nu al knap lastig. Bijna alle kalfs- en lamsvlees in Nederland is het al, ook al wordt het niet vermeld.
En een frikandel pindasaus dan?
Geinig dat voor mohammedanen sommige etenswaren onrein zijn..... www.voorleesbijbel.nl/bijbel/perikoop....
.
.
Vervang farizeeen eens door mohammedaan.
wat een achterlijke verpakking! Maar, heb je ze al eens geproefd? Verrassend lekker moet ik eerlijk zeggen, eet je je vingers bij op.
Ik woonde ooit in Brussel en had zin in een frikadel speciaal. De Koerd in de snackbar kende die niet. Samen iets in elkaar geflanst dat in de richting kwam (zeer klantvriendelijk), maar het was natuurlijk geen gouden Nederlandse frikadel.
Gehaktballetjes heten in Indonesië nog steeds perkadel. De inheemse bevolking had moeite met de Nederlandse uitsprraak van frikadel.
Joden hebben dezelfde voorschriften (want de Koran is grotendeels plagiaat) en toch tref ik zelden 'kosher' aan op vleeswaren in de supermarkt.
Er zijn 35.000 joden in Nederland, waarvan maar een klein deel kosher eet en die gaan alleen naar kosjere winkels en enkele honderdduizenden moslims en hun wetten zijn veel minder streng en de rest is alleen voor het oog van de buitenwereld recht in de leer. Dus logisch.
Verder is heel veel Nederlands eten gewoon halal, omdat het vanzelf al aan de spijswetten voldoet.
Een home made kroket of frikandel(is lastiger qua z´n huidje) is goed zelf te maken voor weinig. Varkensdarm, (kippe)nieren, levers, koeietong, staarten - vraag wat rond bij slagers/slachters, geven het vaak gratis weg ook, zijn zij ervan af. Geen hond die het nog koopt (en je hond lust het ook). Kruid naar keuze erdoorheen plus gemalen paprika (niet voor je hond), woelen in de paneer, in de frituur en klaarrr is Kees. Nodig je hahalallal buurvrouw uit voor gratis sherry en kezen.
mallekater | 12-11-14 | 14:22
Toch wel. "Enge dingen vol slachtafva"l is namelijk niet catchy.
@Murk Ratte | 12-11-14 | 15:10
De Profeet heeft iets oerhollands op z'n geweten. Na een avond zwaar tafelen draaide hij de volgende ochtend boven de dorpslatrine een kruidige worst. Hij liet zijn volgelingen zien hoe de rook er afsloeg en zei in Arabisch Latijn: 'Eureka Unox!' Eeuwen later lieten de Mohammedanen de sleuteltjes van de kuisheidsgordels van Europese jonkvrouwen van de lichamen van afgeslachte kruisridders verzamelen en stuurden ze terug met een Unox rookworst vol Pestbacteriën erbij, in de hoop dat de kafirs alsnog massaal zouden sterven. Die worsten werden overigens in onze kastelen niet meteen bij de boerenkool geserveerd want de jonkvrouwen, eenmaal bevrijd van die jeukende gordel, deden er eerst andere dingen mee.
*uit: Geschiedenisvervalsing voor Dummies*
ich habe es gewusst | 12-11-14 | 14:50
tja, vlees is vlees, wat ik van een slager weet is dat ze eerst de organen als lever en nieren insnijden om ziektes te zien, is daar reeds wat mis, dan gaat het zeker niet de frikandel in, wellicht wel t hondenvoer, geen idee. Maar hij zei dat het dan wordt vernietigd, voor de rest is het prima als een dier zo volledig mogelijk geconsumeerd wordt, je kunt geen varkens gaat fokken voor enkel t haasje.
Varkenspootjes in de erwtensoep zijn onmisbaar!
www.devriessnacks.nl/frikadel.aspx
De Lidl moet aan haar grootste klantengroep denken. Ze zitten in grote steden niet voor niets in achterstandswijken...
ich habe es gewusst | 12-11-14 | 15:30
Vergelijk de ingredienten van een del van Mekkafoods eens met die van de Mora bijvoorbeeld. Die zit vol met E-nummers, maltodextrine, glucosestroop etc etc en de dellen van mekkafoods niet.
Dus minder zullen het er niet worden, hooguit dat de blanke kuffars wat eerder minder minder worden door het eten van hun gif.
ich habe es gewusst | 12-11-14 | 15:30
Vergelijk de ingredienten van een del van Mekkafoods eens met die van de Mora bijvoorbeeld. Die zit vol met E-nummers, maltodextrine, glucosestroop etc etc en de dellen van mekkafoods niet.
Dus minder zullen het er niet worden, hooguit dat de blanke kuffars wat eerder minder minder worden door het eten van hun gif.
Holy sh*t, ik moet inmiddels al zoveel winkels boycotten dat ik in Duitsland moet shoppen om wat te eten te krijgen!
Meteen effe tanken daar.
Gezien de enorme troep die er in zit en wij de islam die laten vreten doen wij toch een bijdrage aan minder.
Zie het probleem niet.
Halal?
Ik prefereer de term 'gebonden vleespap'.
Iedereen weet toch dat dit een Oosterse verworvenheid is. Zonder multiculti was er helemaal geen frikandel geweest. Eigenlijk precies zoals we pas een economie met havens kregen toen de EU werd opgericht. Lang nadat de Marokkanen ons bevrijdden van de Duitsers.
@iedereen die het over Perkedellen heeft
Wiki zegt hierover:
"Frikadeller is also known in Indonesian cuisine through Dutch cuisine influence and called perkedel, however the main ingredients are not solely meat, but for the most part mashed potato mixed (as much as 1:1 ratio) with ground meat or corned beef."
Ingegeven door de Nederlandse keuken dus en niet andersom.
Voor meer info:
en.wikipedia.org/wiki/Frikandel
Heb het al vaker gezegd. Dit land heeft zich jaren terug al in de verkoop gezet zonder er een prijskaartje aan te hangen. Handelsgeest? Bestaat al lang niet meer in dit land.
Murk Ratte | 12-11-14 | 15:10
Dat zou zo maar eens kunnen.
Kale komt oorspronkelijk uit de buurt van Griekenland. Zou zo maar eens kunnen zijn dat Mo een stampotje heeft gemaakt van Kool, lokale aardappelen en wat geitenvlees, of hij het uitgevonden heeft lijkt mij dan weer niet waarschijnlijk.
De Hemaworst volgt.
Experiment: 5 frikandellen als avondmaal en ter zijner tijd even een blik in de pot om te kijken wat er van geworden is c.q. de spijsvertering heeft verneuqt .
@Smuts | 12-11-14 | 15:05
Ff gaan zoeken en jawel:
www.freaknfries.com
Straks gaan ze me nog vertellen dat boerenkool stamppot eigenlijk een uitvinding van de profeet is...
Van Zwarte Piet naar Frikandel, ik heb echt niets te doen blijkbaar..
Als ze de nieuwe kansrijke mo-medelanders ook aan de frikandel willen krijgen, vermeldt dan; koeien zijn gestenigd ipv geslacht (is ook halal)... Dan lopen ze we vast warm voor; hoe barbaarser namelijk hoe beter, toch?!
@Lewis | 12-11-14 | 15:06
U probeert in het kader van bondigheid 2 vragen in één samen te persen als was het separatorvlees in een frikandel?
En toch blijft het een icoon, een lekker broodje friek speciaal( met curry, NOOIT ketchup). Niks mis mee, kan je alleen hier krijgen of in Belgie in de grennstreken met NL. Of uiteraard in die tokkie-resorts in Turkije. Friet van Piet in Alanya. Wat weer een aardige link vormt naar het benoemen van een facking frikandel als een ' oosterse specialiteit' .
¨enge dingetjes vol slachtafval¨
mallekater | 12-11-14 | 14:22
Wel een beetje een mietje opmerking. Slachtafval? Kunt er mooie bouillons van trekken. Of in een ovenschaal pleuren met aardappel, knoflook, olie, tijm en rode peper. Botten schrobben, lekker kluiven.
Wat supermarkten doen wat betreft zgn. ´halal´ separatorvlees zal me worst wezen, en sterker: de gemiddelde moslim ook. Deze ´industrie´ wordt amper tot niet gecontroleerd. Gelovigen kopen die meelrommel met 1001 toevoegingen voornamelijk voor de ´buitenwacht´. De enkele keer dat ik me nogal ´halal´ voel is na teveel bier.
Wel idioot dat de frikandel de superieure kroket en bitterbal ooit heeft ´ingehaald´. Teken aan de wand.
Het enigste wat straks nog puur en origineel van Nederlandse bodem komt zijn de sociale uitkeringen.
panadol | 12-11-14 | 15:02
Ik geloof voor geen moment dat deze fabrikant dat doet. Zoals eerder gezegd, dit soort vleeswaren bestaat uit separatorvlees, van karkassen van dieren die in de normale slachtproductie komen. Niemand slacht speciaal dieren op een aparte manier voor frikandellen. Dit logo'tje is niets anders dan de fabrikant die beweert dat er geen varkensvlees in het product zet om zo moslimreclame te maken.
Vogelbeest | 12-11-14 | 14:52
Sssstt.. niet zeggen.
Straks komen de reaguurders er nog ook achter dat Mekkafoods ook al jaren in de Efteling een restaurant heeft en boycotten die de Efteling net zoals Albert Heijn ook helemaal de vergetelheid in... ow wacht.
Lidl kan makkelijk beweren dat er een chineesje werkt in de vleesfabriek.
Heel oosters dus.
Net zoals Conimex>> "In Azie eten ze de hele dag door lekkere hapjes"....
Ach, LIDL allemaal langhoudbare troep, met dito toevoegingen van AA's en EE's, winkel voor paupers, laat ze.
Maar we boycotten AH al om Zwarte Piet, nu Lidl om die
frikandellen de plus omdat dikke wijf. Waar moet ik dan naar toe?
@ecologiste | 12-11-14 | 14:33
Wat heeft uw tegel waar mee te maken?
@mallekater | 12-11-14 | 14:22
.
Er zit al 25 jaar geen slachtafval meer in een frikandel... Het is voor 95% kip en wordt gemaakt van stukjes vlees die te klein zijn voor de verkoop. Op die manier wordt het bruikbare vlees optimaal benut.
@Aertheron | 12-11-14 | 14:55
Que? Hebben ze de Nederlandse worstvormige frikandel in de United States of consumer spending?
Dit opent perspectieven voor de Islamietische kontridders, die kunnen nu zonder schaamte een halal frikandel in hun reedt steken, gewoon omdat het mag van allah.
Dat word me een feest a.s. vrijdag als ze allemaal weer met hun hol omhoog staan.
Schattebouten, de halal-snacks zijn er al meer dan 5 jaar. Hardstikke lekker maar vooral, een Nederlandse kaas die dat bedrijf heeft opgericht.
Of het integratie is voor de nieuwe Nederlanders of taqyia zelfislamisering... paranoitiseert u daar maar fijn over in de tegels. Ik houdt het op een opportunistische rekenmeester VOC mentaliteit.
Boycotten die pauperwinkel.
De frikadel komt uit de Romeinse tijd, gefrituurde koeienvulva.
Sowieso hoef ik geen vlees van een dier dat ze pijnlijk en langzaam hebben laten doodbloeden.
Sorry hoor, maar als je commerciele uitingen nog serieus neemt, ben je nog een klein kind wat betreft ervaringen.
Er zijn triljard reclames te noemen, die voor geen meter kloppen, niemand die daar wakker van ligt.
Ook al zeg je zelf af en toe dat er half verrot voedsel wordt verkocht, het maakt geen ruk uit, handel is handel, genoeg gekken die erin trappen. Wat maakt het nou uit dat het vreten om te kotsen is, hij gaat toch niet dood? Nou dan,
Bovendien kom je er als fabrikant altijd mee weg, het is zo ingeburgerd, dat vervolgen waanzin zou zijn.
@Is er trouwens ook zo iets als 80% halal, of 35% halal?
Dick Luyenlomp | 12-11-14 | 14:31
Bij minder dan 50% hullul, dan heeft het dier een blinddoek om en worden er geen verhaaltjes voorgelezen.
Old_Spice | 12-11-14 | 14:55
Ondernemers mogen geen centjes meer verdienen op ideologische gronden mijnheer Marx?
@Is er trouwens ook zo iets als 80% halal, of 35% halal?
Dick Luyenlomp | 12-11-14 | 14:31
Bij < 50% hullul, dan heeft het dier een blinddoek om en worden er geen verhaaltjes voorgelezen.
En voor die 10% uitkering trekkende raddraaiers, worden producten in de supermarkt apart gemerkt als halal. Nederland anno 2014, islamisatie in volle gang, zelf-islamisatie geïnitieerd door supermarkten.
Halal en Frikandel zijn zo'n beetje onverenigbare woorden.
Feiten over de frikandel:
Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel in Europa vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40%), ook wel separator vlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees bevatten en geen varkensvlees. In de Verenigde Staten bestaat de frikandel voor 50% uit varkensvlees, 35% is rundvlees en 15% kippenvlees en wordt er geen paardenvlees gebruikt.
Separator vlees halen ze van het karkas met een hoge druk spuit.
Godallemachtig.
Halal frikandellen.
HALAL FRIKANDELLEN.
#ineenhoekjegaanzittenjanken
Kocht laatst vietnamese loempia's bij Jumbo. ''Ambachtelijk hollandse snack' staat daar op.
Mekkafood is het enige merk frikandel die ik de supermarkt het aangtroffen zonder smaakversterkers.
Ogen en darmen is volgens mij ook vlees, maar ik wil geen smaakversterkers, geen palmolie en geen glucosestroop in mijn eten, dus hoe groot mijn hekel aan alles wat naar islam stinkt ook is, ik koop frikadellen van mekkafood.
En verder: weg met ons! Zet maar een polder onder water om de Belgen te plezieren in het land waar in 1953 de zee al ongevraagd binnen kwam stormen als ware het een tsunami. Verder wordt er waarschijnlijk binnenkort voor tientallen miljoenen een stroomkabel naar de BRD aangelegd over de Eems naar Groningen om van dat land goedkope stroom af te nemen omdat onze eigen stroom te duur is voor de industrie rond Delfzijl. En dit terwijl er op 10 minuten rijden in de Eemshaven zware overproductie van stroom is maar de Europese regels verbieden dit goedkoop aan de industrie in Delfzijl aan te leveren. Knettergek, net als de 642 miljoen die Eikelbloem ongezien aan Brussel gaat overmaken zonder eerst de berekening te hebben gezien. Knettergek!
Quid van de obesistas politie, die hier een pleidooi houdt voor een bremzoute cholesterolbom. Nee, echt een product om trots op te zijn: gemalen koeienuiers met een eetlepel zout en bindmiddel.
De eerste anti-frikandellen stukken zijn al gepubliceerd op ad.nl. Waar anders.... vanavond zal in Pauw Tanja Jess uiteenzetten dat frikandellen puur Indonesisch zijn. En ook dat Elfstedentochten al sinds de oertijd werden geschaatst in zuid-Moldavië en dat enige genoegdoening niet meer dan op zijn plaats is. En dat wij die miljoenmiljard gewoon wel kunnen financieren door de belastingheffing naar 97% op te schroeven. Und so weiter..
Vroeger had je van die broodje aap verhalen dat ze koeienogen en vermalen uiers in een frikandel zouden stoppen. Dat bleek dus niet waar. Maar nu er HALAL op staat weet je zeker dat het géén grapje is wanneer verteld wordt dat er koeien op middeleeuwse wijze voor zijn afgemaakt.
Nee, ik bedank voor die meatgloop.
Voor het verse vlees gewoon naar de Turk op de hoek en wanneer ik oink oink moet hebben is het eventjes 10 minuten in de auto naar de dichtsbijzijnde ambachtelijke slagerij.
Nou ik heb vakantiewerk gedaan in een slagerij die alleen maar hammen maakte.(lang geleden) Er zaten nogal wat wonden, puisten en
tumoren op de varkenspoot. Die werden eruit gesneden en in de frikandellenbak gegooid,dan kruiden erbij en de frikandel was klaar. Laatst een vent in kroeg gesproken . die werkt in Oss in een slagerij. Beent varkenshazen uit.
Alle troep wat overblijft gaat in de frikandellenbak.
LOL @ 'Halal 100%', alsof de frabiykant ook maar enig idee heeft wat er allemaal in die basisprut zit waar deze vleesfantasie van wordt gemaakt.
Hysterisch gedoe. Word geen Quinsie!
Verkade binnenkort ook alleen nog verkrijgbaar met halal-certificaat.
Lidl begint geen oorlog tegen onze frikandel. Lidl verkoopt een variant frikandel. Niemand wordt ergens toe gedwongen of ergens in beperkt. Wie Lidls variant frikandel niet blieft koopt 'm niet. Klaar. Niks oorlog.
Maar Kwidt, hoezo ONZE frikandel? Jij eet toch alleen niet vetmakend voedsel zoals komkommer, worteltjes, en misschien eens per week een afgejaagde kippenbout?
Het lijkt wel alsof je probeert om halal geproduceerd voedsel consumenten op te zetten tegen autochtoon georiënteerde authentieke snack liefhebbers.
Heel vaak moet ik bij jouw stukjes denken aan Astrix en Obelix en De Intrigant. Ik snap het wel: Alles voor de k(l)ick hè.
Zelfs de oerhollandse FEBO heeft momenteel alleen Frikandellen zonder varkensvlees..
@ecologiste | 12-11-14 | 14:33
Er zit ook zoveel zout in brood dat ik daarvan hooguit drie sneetjes op een hele dag durf te consumeren. Volgens de experts is dat zout noodzakelijk vanwege de smaak maar lijkt mij lulkoek, zal wel eerder met de beperkte houdbaarheid te maken hebben, me dunkt.
Zal wel omdat daar meer kinderen geboren worden met een open ruggetje
Hot Beef Injection | 12-11-14 | 14:38
De winkels krijgen er geld voor terug. Dat was een best wel simpele vraag eigenlijk
Ik dacht dat kwit zo druk was met de war on obesitas?!
Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.
(Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966)
Vreselijke kutideolgie!! (Orange Willem, 19kruik - heden)
Smuts | 12-11-14 | 14:39
Dat zou de bloeddruk van heel wat inwoners in dit land aanzienlijk verlagen in ieder geval....
Johnny, de appie bijvoorbeeld verkoopt ook half verrotte visballetjes als Sushi.
De ontbindingsgeur komt ervan af. Misleiding is zoooo gewoon, ze doen het allemaal, daarom doen ze het ook allemaal. (iedereen doet het, dus wij ook)
Resumerend, wat kan mij dat nou dommen wat er op de verpakking staat, als het maar te vreten is.
Ken lidl als zeer goedkoop en hun spullen zijn over het algemeen best wel goed. Zeker de prijs/kwaliteit is dik in orde.
Mja, dat krijg je met dat allah snackbar geroep.
Nu smaakt die Halaldiepvriesmeuk meestal wel beter, goed gekruid. Dat dan weer wel.
@Merlot | 12-11-14 | 14:13
Inderdaad. de enige en echte Perkedel jagung.
@ecologiste | 12-11-14 | 14:33
In plaats van Zwarte Piet te verbieden kunnen ze beter een NatriumChlorideBan invoeren...
Paardenvlees.
Ha lekker halal martelvlees, extra gekruid met wat doodsangst.
Фрикадельки / Frikadelki is wat ze in Rusland als sinds jaar en dag gebruiken om gehaktballen aan te duiden. Voer ze maar eens een van onze frikadellen. Die gasten vinden het meeste van ons vlees een neutraal zooitje smakeloos stuk ellende. En eerlijk gezegd hebben ze gelijk.
Halal, dus van onverdoofd geslachte dieren. Alles om maar extra omzet te maken.
Daar zijn we in Nederland goed in hé, ons aanpassen aan minderheden.
Alles moet Halal voor de moslims, in elke supermarkt is er tegenwoordig wel een Poolse hoek te vinden, bij de Hema worden hoofddoeken en suikerfeest artikelen verkocht. Varkens gelatine wordt niet meer gebruikt en bij de diverse ontbijtjes die worden aangeboden zit of geen bacon meerof je moet het er apart bijkopen.
En wat krijgen wij terug voor deze gastvrijheid?
ik eet graag een frikandel met open ruggetje. Maar WTF, halal?! moet de snee dan ook overdwars naar islamitisch gebruik?
Er wordt nooit een (indo)chinees begraven, ik heb een bruin-geel vermoeden waarin ze verwerkt worden, doe mij dan toch maar een nasi-bal (uit de automatiek natuurlijk, met zo'n klef vet en niet meer doorzichtig kleppie d'r voor).
www.youtube.com/watch?v=iJleU-jzCQQ
@Lochos | 12-11-14 | 14:20
Voor zover ik me herinner twee gelijkwaarde spellingsvarianten. Kan er natuurlijk ook weer naast zitten...
@michello | 12-11-14 | 14:18
Yep, in Zuid-Afrika ook.
Neem wel een zelfgemaakte shish kebab. Veel lekkerder.
@vraagstaart | 12-11-14 | 14:14
Ach, maakt het uit, als het maar lekker is.
Ach de Nederlander en zijn smaak die met speculaas en drop mijn maag helemaal ondersteboven keert... OK valt niet over te twisten. Ik hou al op. Gewoon doorlopen mensuh.
Dagelijks heeft het menselijk lichaam ongeveer 1 à 2 gram zout nodig. In Nederland wordt gemiddeld 10 tot 12 gram zout per dag genuttigd.
Driekwart van het zout dat mensen eten komt binnen met kant-en-klare voedingsmiddelen...
Maak dan gvd zelf je eten klaar sukkels. Je weet Italianen knoeien met conserven en blondjes blijven ze niet af. maar den Hollander kan er ook wat van.
Te veel zout eten veroorzaakt in sommige gevallen hoge bloeddruk, hetgeen weer hart- en vaatziekten kan veroorzaken. Jaarlijks sterven in Nederland ruim 5000 mensen als gevolg van een te hoge zoutconsumptie.
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde eind 2006 om niet meer dan 6 gram zout (2,4 gram natrium) per dag te eten. Nog minder zout zou beter zijn, maar dat is in de praktijk nauwelijks te realiseren, omdat driekwart van het zout dat mensen eten, binnenkomt met kant-en-klare voedingsmiddelen, waar de consument weinig invloed op heeft.....(wiki).
Voor de MoslimGekkies in pisnichterige HaLaL uitvoering
"De aanduiding frikandel is eind jaren vijftig bedacht door Gerrit de Vries, een snackfabrikant uit Dordrecht. Toen de gehaktbal van De Vries in verband met nieuwe wettelijke eisen voor het meelgehalte in vleesproducten niet langer gehaktbal mocht heten, gaf de fabrikant hem de vorm van een ruwe worst en noemde hij hem frikandel. "
Dit zijn geen frikandellen, dit is een dildoset.
Als 'halal' in dit geval 'zonder varkensvlees' is dan is het misschien waarheidsgetrouw. Echter gaan de slachtvoorschriften van moslims nog wat verder, en gezien frikandellen notoir slachtafval bevatten (beaks and claws) en in dezelfde fabriek waarschijnlijk gewoon wél varkensvlees behandeld wordt is dit natuurlijk gewoon puur moslimreclame. En dat blief ik niet op mijn koopwaren. Joden hebben dezelfde voorschriften (want de Koran is grotendeels plagiaat) en toch tref ik zelden 'kosher' aan op vleeswaren in de supermarkt. En mag ik dan ook stickertjes met 'niet geschikt voor moslims' of beter nog 'alleen voor Nederlanders' aanbrengen? Of is het dan weer niet goed. Het mes van Apartheid snijdt aan twee kanten.
volgens mij je alles wat op de frikandel lijk frikandel noemen.
Frikandel moet tot het culturele erfgoed behoren net zoals de zwitserse en goudse kaas.
wanneer komt de negerzoen weer terug
Is er trouwens ook zo iets als 80% halal, of 35% halal?
Zonder gemalen varkensballen en vagina's smaakt het toch niet zo lekker.
100000% halal
Ik eet nooooit een frikandel. 100% smerig.
Ik weet het goed gemaakt; hullie de credits voor de frikandel, wij een gezeurloze zwarte Zwarte Piet.
Cuyahoga | 12-11-14 | 14:21
van lieshout is met verre de slechtste frikandel die er te krijgen is. niks beter dan een mora of beckers.
Zeker net zo halal als die doner kebabs die door de keuringdienst van waarde zijn onderzocht?
Kippen en rundvlees...
Ik wil goedverdoeme gewoon 25% Oud-Hollandsch varkensvleesch door mijn frikandel...
Ook zitten frika(n)dellen/s stampvol met oostindische/indonesische kruiden.
Laat Indonesië nu net één van de meest Islamitische landen ter wereld zijn. Ze halen dus gewoon terug wat van ze gestolen is.
Die lagen jaren terug al bij de Vreugdenhil op Curacao naast de geytenogen en schapenballen.
Grappig, in Denemarken heet een gehaktbal een frikadel(Indien duitse herder komt om te corrigeren, ja je hebt ook boef en karbonade).
Dat 100% halal ook in de rechteronderhoek. Een frikandel is 100% onherkenbaar slachtafval. Gewoon zo vanuit het putje de machine in. Daar is echt niks 100% halal, kip of rund aan. Waar denken jullie dat al die paarden blijven?
Dit zijn ook geen echte frikandellen, maar geitenneuker-frikandellen.
'Pink Slime' kan ook halal zijn.
*Headdesken doet*
Dag Lidl, hoi Jumbo.
"There are two things in the world you don't want to see being made; laws and sausages" - Leo McGary
Frikandellen vallen hier ook onder ...
Maar anyway; "oosters" is net zo'n vaag begrip als "ambachtelijk gemaakt" , kan je overal opzetten en betekent geen fluit ...
Ook in onse buurland Duitsland noemt men gehaktballen gewoon frikadellen.
Dat wij nou enge dingetjes vol slachtafval zo zijn gaan noemen maakt ze nog niet lekkerder....
Tjongejongejongejonge zeg, onze frikandel, onze zwarte piet, onze friet met mayo, onze pannenkoeken, onze vlag, onze Willy, wat ben ik trots op ons land.
Lochos | 12-11-14 | 14:20
In het midden oosten frikandel. In het westen frikadel. Mooi, ook weer geregeld.
Uit principe eet ik geen halal, dat worden dus steeds minder minder plekken waar ik terecht kan.
Krijg ik nu een ban? :p
Hebben ze al jaren, slechts een paar weken per jaar.
Bij mijn plaatselijke Lidl kon je ze pas nog voor 50% korting meenemen, maar zelfs toen bleven ze nog liggen.
Frikandellen uit de supermarkt zijn sowieso altijd goor.
Haal gewoon een fatsoenlijke frikandel bij de Sligro, van Van Lieshout of zeau, na het frituren een snee erin, curry, mayo en uitjes erbij en smullen maar.
Ouderwets hollandse lekkernij, niks mis mee.
frikadel of frikandel wat je ook kiest wees wel consequent
Ik eet al een tijdje die Mekka Food frikandellen van de AH. Prima frikandelletje hoor :p Smaakt neutraler dan die Beckers toei.
Ik wil geen producten die HALUL zijn.
Eigen frikandellen eerst!
En het liefst volgens origineel recept, naar het gezegde: Varkensdarmen, kippenvel, gaan er in een frikandel!
Als we er nog eens geen aandacht aan zouden besteden .. is het toch ook geen issue? Geef het geen podium zou ik zeggen!
Wat is het nou, Frikadel of Frikandel? Of zijn dat twee verschillende dingen?
In dat geval mag Konimex eveneens optyfen aangezien zij als Nederlands bedrijf pretenderen Oosterse specialiteiten aan te bieden.
Iemand 'n linkje naar de ingrediënten?
IJzervreter | 12-11-14 | 14:12
Frikadel Lombok die wil nog wel eens nuttigen.
In Duitsland is een "Frikadelle" nog steeds een gehaktbal.
Mooi ook dat halal'verbod' dat er zou komen.
Minaret, penis, frikandel, ik kijk er niet meer van op.
Nog even en ze claimen onze babi panggang nog!
5 december allemaal gele pieten!
Kamervragenv van PVV zwelfrikandellen in 3,2,1..
Staat een sticker '100% halal' op, dat zal het wel zijn. Een halal frikadel hahahahaha, niemand weet precies wat erin zit dus tja.
@ron78 | 12-11-14 | 14:13
Want jij eet alleen halal frikandellen, respect dat je dat durft te schrijven op GS
Frikandel komt natuurlijk gewoon van het Indonesische "perkedel", wat een gekruid gehakt-gerecht is.
Of was het nou andersom?
Normale saucijzenbroodjes zijn ook bijna niet te krijgen, steeds vaker halal!
@IJzervreter | 12-11-14 | 14:12
Is dat niet perkedel?
Een verbastering van frikadel?
Ik dacht dat frikadelle Duitse was, en dat dan weer een verbastering uit het Frans.
Kortom, dat woord is qua herkomst even duister als waar het ding eigenlijk van gemaakt is :-)
WTF nou aldi,voortaan toch maar lidl...
-weggejorist-
Zuurkool met worst.
Oosterse specialiteit en hardstikke halal.
De echte frikadellen komen uit Indonesië
Dit is racisme.
REAGEER OOK