Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU-MILF: "binnen 5 jaar Palestijnse Staat"

palestinian-flag-egyptian-leftist.jpgDe weerzin van de EU jegens Israel is geen nieuw fenomeen. Volgens een aantal commentatoren wordt dit mede veroorzaakt door het contrast tussen de overkoepelende doelstelling van de EU - het ongedaan maken van de (Europese) Natiestaten - en de aard van de Israëlische staat, die met haar nationalisme, onderscheidende voorkomen, diep gewortelde culturele tradities en het meest skull-crushing nationale defensieapparaat van de regio zo'n beetje de ultieme belichaming van een Westerse natiestaat is. Des te opvallender is het om die reden, dat wanneer het een Palestijnse natiestaat betreft, deze weerzin lijkt te ontbreken. De nieuwe EU 'minister' van Buitenlandse Zaken, de Italiaanse Federica Mogherini (vanuit sommige hoeken bij benadering een MILF) stelde dat zij graag voor het eindigen van haar ambtstermijn van vijf jaar een Palestijnse staat zou zien. Ze is dan misschien significant lekkerder, maar ze bezigt dezelfde grootheidswaanzin als haar voorganger Catherine Ashton: “European action can be decisive in this key moment, which is probably the most difficult moment the region has ever seen, for the first time I believe they need the European Union to be present in order to make steps forward at this time of their history. This might not have been the case in the past." De realiteit is eerder tegenovergesteld. In Europa zit al bijna niemand op de EU te wachten, in het Midden-Oosten al helemaal niet. Waar de EU vooral in excelleert is het leggen van foutieve causale verbanden en daar vervolgens beleid op maken. De EU crackdown op producten uit de Westbank is hier een voorbeeld van. Deze move kwam voort uit de EU premisse dat de Israelische aanwezigheid, in de Westbank het.grote.obstakel tot vrede was. Dit klopt niet. In 1967 was er geen Israeli te bekennen in de Westbank. Desalniettemin riep het de PLO handvest in 1964, vandaag bekend als Palestijnse Autoriteit, op tot de gehele vernietiging van Israel. Het huidige handvest doet dit, op een meer verkapte wijze, nog steeds. Wel of geen Israeli's op Westbank heeft dus blijkbaar geen relatie met de Palestijnse behoefte aan vrede, en dat is de essentie van het conflict. Je kunt geen vrede sluiten met een bevolking die dit overwegend niet wil.

Reaguursels

Inloggen

Fenna | 07-11-14 | 09:53
Fenna, arme schat. De Arabier trekt de Jood niet wegens superieure levensvorm. De Westerling Die Het Niet Zo Breed Heeft wil ook nog wel eens eigen problematiek afkaatsen op de Joodse medemens. Banken, geld, infame handel, enzovoorts. Jaja. Makkelijk verwijt, op een volk wat net als ander volk zowel rijke als arme mensen herbergt. Wat jij en met jou zoveel ´blankies´ niet schijnen te bevatten is dat de Arabier qua levensgeluk haaks staat op mij. Maar wie weet heet je Martine de Koning.

chicago river | 07-11-14 | 10:10

Ik ben geen Jodenhater. Ik heb me van de week alleraardigst laten thuis laten afzetten door een Jood. Egbert45068068 | 06-11-14 | 20:58

In mijn ogen ben je zo antisemitisch als de Pest. Hopelijk besmet je je omgeving niet teveel. Verder heb je belachelijk veel woorden nodig om een punt te maken. Ook een kunst.

chicago river | 07-11-14 | 10:03

Hmm, lees net dat Joden de belangrijkste moskee willen platbranden. Waarom ziet niemand dat vooral Israël de aanjager van agressie is in die regio? Volgens mij zijn er nog een aantal mensen die zich op de een of andere manier schuldig voelen ten opzichte van Joden. Kansloos natuurlijk.

Fenna | 07-11-14 | 09:53

@Egbert45068068 | 07-11-14 | 00:10
Je draait het verhaal om. De realiteit is dat de Palestijnen het zelf niet willen. Het enige Palestina dat zij erkend willen hebben is heel Palestina - maar dan zonder Jordanië, want dat is niet zo boeiend omdat daar geen joden wonen. Ook onder Turkse heerschappij woonden daar overigens joden. Het is dan ook niet zo dat alle joden daar kolonisten zijn, net zo min als alle hedendaagse Palestijnen oorspronkelijk in dat gebied woonden.</p>

<p><br>
Israël accepteerde in 1947 al de tweestatenoplossing. En met uitzondering van de direct omliggende landen en Irak die daar direct hun legers op afstuurden, was de complete Arabische wereld juist heel blij met Israël omdat dit hun taak makkelijker maakte om joden te overtuigen dat ze beter konden verhuizen. Zo kwam onze huismarokkaan Pinto daar dus ook terecht.</p>

<p><br>
Overigens is niet elke inwoner van Israël een jood. Er wonen ook nog vele niet disfunctionele "Palestijnen" met diverse andere geloven in Israël. Dat de Palestijnen verdreven zouden zijn is uiteraard een fabel, want ze namen zelf de wapenen op of verlieten vrijwillig zelf hun huis en land in de overtuiging al na enkele dagen in een jodenvrij land terug te kunnen keren. En dan zijn we nu zo'n drie generaties verder en begint de vraag zich op te dringen of deze mensen nog steeds moeten boeten voor het gedrag van hun overgrootouders. En dan zie je dus vervolgens een paar van die eikels door een tunnel kruipen, welke ze gebouwd hebben met door de VN betaald beton dat voor huizen bestemd was, om een eenzame soldaat te overvallen en de keel door te snijden. En dan weet je het weer: ja! Deze mensen moeten boeten voor het aanhoudelijk blijven maken van de verkeerde keuzes. Dat doen we hier in Nederland tenslotte ook.

Pierre Tombal | 07-11-14 | 09:53

tweetybird | 06-11-14 | 19:58

Hamas roept dat Israel vernietigd moet worden en Israel vernietigd Palistina. Leg mij eens uit waarom het eerste erger is?

Mocro2897 | 07-11-14 | 09:09

Geil hoor, zo'n scheel wijf.

frummel | 07-11-14 | 08:10

Ben ik hier soms per ongeluk op de website van Likoed-NL terecht gekomen?

WirMachenMusik | 07-11-14 | 04:04

Jazeker de volgende naheffing komt. Zodra de Palestijnen weer met bomme en en rakketten gooien komt er vanuit Den Haag natuurlijk een naheffing. Iemand moet het verbruik van bommen en raketten toch financeren

restman | 07-11-14 | 00:45

Uit godsdienstig opzicht is Palestina sinds duizenden jaren joods. Geen verdere discussie mogelijk. De Islam kwam eerst in de 7e eeuw AC naar het toenmalige Palestina. Wie het eerst komt, het eerst maalt

restman | 07-11-14 | 00:44

Stomme vrouw. Noord-Italie splijt zich af van Ziudi-Italie. In Zuid-Italie moeten ze dan maar verder zien hoe ze rond komen in hun ellende

restman | 07-11-14 | 00:39

> Pierre Tombal | 06-11-14 | 21:29
.
Ik realiseer mij dat de mensen die we nu Palestijnen noemen, of zich identificeren met Palestina, vroeger Jordanier of Egyptenaar, of Turk op hun paspoort hadden staan, al dan niet met de volledige rechten in dat land van "afkomst".
.
Er is geen Palestina in staatskundige zin. Zoals er ook geen Israel was in staatskundige zin. Ik geloof dat op de oranje identiteitskaarten voor Palestijnen in Israel bij "nationaliteit" helemaal niets meer staat.
.
Die niemandslandmentaliteit was dezelfde als die van Amerikaanse settlers.
.
Maar helemaal daargelaten, stel die Palestijnen bestaan helemaal niet. Punt blijft dat het hedendaagse probleem zich gevormd heeft omdat de Britten in de mythe geloofden van "Een land zonder mensen, voor de mensen zonder land". Een mythe, omdat er wel degenlijk mensen woonden op dat land.
.
> Dandruff | 06-11-14 | 22:46
Ik wil best strijden voor het "recht van terugkeer" van de Joden overal ter wereld. Ik besef me echter dat veel niet terugwillen, hoofdzakelijk omdat ze een eigen staat hebben.
.
Ieder mens wil een stukje grond om haar cultuur op te bouwen. Prima, de aarde is hier groot genoeg voor. Een vreedzame tweestatenoplossing zou daarom een Godsgeschenk zijn. Nu wordt echter nog gesproken van niemandsland, wordt de Palestijnse staat niet erkend. Het lijkt wel of het de Palestijnen niet gegund word.
.
En ja, ook de Koerden, en de Armenen, en de Tibetanen en van mijn part zelfs de Pastafari's, ze hebben recht op een eigen cultuur en een eigen achter-grond. Straks de Nederlanders nog een eigen land, en we kunnen de PVV wel opdoeken.
.
Voor jullie beiden: Vedrijf een man uit zijn huis, vernietig zijn kansen op welvaart en educatie, stop hem in een gooien kooi voor 50 jaar, en durf dan een vreedzaam debat met hem aan te gaan. Lukt vast niet. Ik wil best mee dat dit samengeraapt volkje barbaarse dieren zijn, maar iemand heeft ze tot die waanzin gedreven. Zelfs de lieve honden worden vals als je ze onterecht slaat of schopt.

Egbert45068068 | 07-11-14 | 00:10

Allebei liever niet, die MILF en die Palestijnse staat...

hollandse jongen | 06-11-14 | 23:45

@Mayflower,

Hamas heeft de vernietiging van alle joden ter wereld in haar handvest staan, artikel 7. Ook diverse andere artikelen zijn ronduit racistisch.
Kun je zo opzoeken.

Je kinderachtige "haha" weerlegt niks van wat ik zei over vrijheid van meningsuiting, onafhankelijke rechtsspraak en scheiding der machten in Israël.
Kun je eveneens makkelijk zelf opzoeken.

Ook jouw argument dat je niet weet wat een oorlogsmisdaad is overtuigt niet.
Dat is namelijk ook gewoon weer iets dat je op kunt zoeken, net als "doelstellingen van hamas" en "wetgeving in Israël".
Even googelen op de definities van "oorlogsmisdaden" en je komt al snel uit bij alles waar fatah en vooral hamas zich schuldig aan maken;
- genocide prediken, zelfs op lagere scholen en in kinderprogramma's,
- het onthoofden van baby's verheerlijken,
- opzettelijk burgerdoelen beschieten,
- bommen verstoppen in "soft targets" (openbaar vervoer, restaurants),
- de eigen burgers als schild gebruiken,
- de eigen strijdkrachten vermommen als burgers,
- ambulances, scholen en ziekenhuizen gebruiken als uitvalsbasis,
- etc.

Fatah en hamas begaan al die oorlogsmisdaden, niet Israël.
Nog los van het feit dat beide genocide predikende clubjes bloeddorstige dictaturen zijn, die ook elke oppositie in eigen land met marteling en moord de kop indrukken.
Informeer jezelf.

Dandruff | 06-11-14 | 23:22

Dandruff, Met de feiten neem je het niet zo nauw. Hamas wil alle Joden vernietigen? leugen , Israël: vrijheids van meningsuiting, onafhankelijke rechtsspraak, scheiding der machten? Ha ha, en geen woord over de oorlogsmisdaden van die staat? Je ziet het niet zo scherp meer..

mayflower2000 | 06-11-14 | 23:00

Te bedenken is dat hun "Palestina" verhaal morgen verleden tijd is als een EU en een VN vandaag stoppen met de financiële steun aan hun "Palestina". Men houdt dus zelf het verhaal in stand. Hun "Palestina" bestaat dus enkel uit de twee grensgebiedjes die Jordanië en Egypte hebben bezet pal nadat de handtekening was gezet voor de oprichting van de staat Israël. In 1967 zijn ze er enkel weer uitgeschopt.
Gewoon weer bewuste poging tot domme propaganda en geschiedvervalsing van uw islamofiele Linksche Kerk.
Hilarisch was ook het statement van de zweden op hun "erkenning van Palestina".
Er was sprake van een land, een volk, ein Fuhrer. oeps, een regering dus en daarom voldeed het aan de eisen om hun "Palestina" te erkennen. Hoe absurd wil je het hebben ?

said_fred | 06-11-14 | 22:52

Egbert45068068 (20:58),

Ik ben het met je eens dat veel Arabieren niet zozeer individueel kozen voor een leven als vluchteling; dat werd hen opgelegd door hun Arabische leiders.
Dat neemt niet weg dat jouw argument vrij hypocriet is:
- Naast 700.000, deels vrijwillig, vertrokken Arabieren zijn er dus ook 900.000 joden uit de Arabische landen verjaagd. Voor hen geldt ook geen "recht van terugkeer".
- In 1948 werden trouwens ook miljoenen mensen verjaagd uit Pakistan, nog eens miljoenen mensen verjaagd uit Polen, daarnaast miljoenen mensen verjaagd uit China; etc.
Waarom geldt voor hen niet dat "recht op terugkeer"?
- Nog elk jaar ontvluchten miljoenen mensen hun geboortegronden, meestal vanwege islamitisch geweld. Maar alleen voor de Arabieren uit Israël geldt dat zogenaamde "recht op terugkeer".

Een recht op terugkeer dat, zoals Arafat vlak na de Oslo-akkoorden zei; "als enig doel heeft om de joden te vernietigen".
Vandaar dat alle Arabische landen hun "Arabische broeders" principieel weigeren te laten integreren; voor een algehele genocide op de joden in Israël is een Arabische meerderheid in Israël noodzakelijk.

Dan jouw argument dat Israël zich niet mag verdedigen tegen landen die streven naar een wereldwijde genocide op alle joden, zoals hamas. Je verwijt Israël dat het per 500 beschietingen van hamas soms ook ineens terugschiet. Maar wist je dat de meeste landen al na 1 enkele beschieting terugschieten?
Turkije bijvoorbeeld bombardeerde de afgelopen jaren meermaals Irak en Syrië, soms na aanslagen vanuit die landen, maar ook wel vanwege een enkele "afzwaaier" (een niet op Turkije gerichte granaat) uit de Syrische burgeroorlog.
Maar Turkije mag dat, omdat niemand ter wereld oproept tot genocide op alle Turken ter wereld, begrijp ik.
De joden worden wel door een meerderheid van moslims en socialisten met genocide bedreigd, dus in jouw ogen geldt dat recht op zelfverdediging niet voor joden.

Ik vind het echter vrij hypocriet om alleen volken die met genocide bedreigd worden te verbieden zichzelf te verdedigen. Feitelijk is dat bijna half zo hypocriet als alle andere argumenten tegen het bestaan van 1 multiculturele democratie in het Midden Oosten.
- Dat gelieg over "bezette gebieden" bijvoorbeeld, terwijl fatah en hamas de baas zijn in die zogenaamd "door Israël bezette gebieden".
- Huilen over die niet-bezette gebieden, terwijl de meeste landen in die regio gebieden van andere volken bezetten; Turkije bijvoorbeeld delen van Koerdistan, Armenië en Cyprus.
- Doen alsof mohammedanen in een multiculturele democratie "onderdrukt worden", omdat ze leven in een beschaafd land waar eerwraak, slavernij en raciaal geweld verboden is.

Ja; je hebt gelijk dat de islam aanzet tot elke vorm van perversie en wreedheid, en ja; je hebt gelijk dat Israël dat juist verbiedt.
Maar ik zie beschaving niet als "onderdrukken van mohammedanen".

En de meeste moslims in Israël zien dat ook niet zo.
Uit diverse enquêtes bleek dat die voor geen goud in Gaza, Westbank of een ander Arabisch of islamitisch land zouden willen wonen. Ondanks alle propaganda van de pro-holocaustlobby blijken veel mohammedanen het niet mogen vermoorden van hun dochter wel degelijk te accepteren in ruil voor vrije verkiezingen, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting, vrije media, onafhankelijke rechtsspraak, scheiding der machten, goed onderwijs en goede carrièremogelijkheden, etc.

Er is niks onmenselijks aan de enige democratie in die regio.
Anti-democraten klagen vaak dat Israël geweld gebruikt tegen Arabische terroristen, maar vergeten dat de Arabieren elkaar ook voortdurend met honderden tot duizenden tegelijk afslachten.
En Arabieren die zichzelf "Palestijn" noemen lopen minstens zoveel risico te worden vermoord door andere Arabieren, als "gewone" Arabieren.
Had de pro-holocaustlobby hier al tegen gedemonstreerd?
likud.nl/2013/05/duizenden-palestijnen...

Dandruff | 06-11-14 | 22:46

Stuk beter stukje dan je vorige typo

hfakker | 06-11-14 | 22:15

@Egbert45068068 | 06-11-14 | 19:19
"De Britten gaven de Israeliers een stuk grond dat eerst aan de Palestijnen toebehoorde. "Een land zonder mensen, voor mensen zonder land". Men vergat echter dat er Palestijnen woonden op dit stukje land." </p>

<p><br>
Wat jij vergeet, of wellicht niet weet, is dat Arafat het volk Palestijnen heeft uitgevonden. De nationale gevoelens dat dit samengeraapte zooitje zou hebben bestaan pas sinds circa 1964 en was toen al tegen Israël gericht terwijl de landen waar zij nog aanspraak op konden maken op dat moment bezet werden door Jordanië en Egypte. Let wel: waar zij aanspraak op konden maken. Dat hebben ze dus nooit gedaan. Er is geen Palestina in staatkundige zin. Er is in deze zelfde zin ook nooit een Palestina geweest. Van bezetting is dus eveneens geen sprake: het is niemandsland en geen enkele andere natie die zich niet eerder als agressor ten overstaan van Israël heeft getoond wil het beheer voeren over dit land en de mensen die daar wonen. En dan kan een land als Zweden wel een grote bek hebben, maar ook zij staan niet te trappelen om politieagenten naar het door hun erkende Palestina te sturen en Hamas figuren te vertellen dat ze geen raketinstallaties in bezit mogen hebben.

Pierre Tombal | 06-11-14 | 21:29

> Allemaal | 06-11-14 | 19:29
Ik ben geen Jodenhater. Ik heb me van de week alleraardigst laten thuis laten afzetten door een Jood.
.
>Israel heeft al vroeg iedereen de Israelische nationaliteit aangeboden. De helft heeft het geaccepteerd, leeft nu in vrede en welvaart, bekleedt hoge posities, heeft democratische rechten en wordt beschermd door de IDF.
.
Nee, om in aanmerking te komen voor de Israelische nationaliteit moest je als Palestijn aantonen dat je tussen 1949 en 1952 op "Israelisch" grondgebied had geleefd. De Joden hebben dat niet gedaan om 165.000 Palestijnen te laten integreren, ze hebben dat gedaan om te voorkomen dat 750.000 Palestijnse vluchtelingen zouden terugkeren. Een meerderheid van de Palestijnen, ook de vluchtelingen of zij die verdreven waren, wilden dit document, maar kregen het niet. Je doet net alsof de Palestijn voor een natieloos vluchtelingenbestaan heeft gekozen.
.
>In 2005 heeft het leger zich teruggetrokken uit de Gazastrook en zijn alle nederzettingen afgebroken. Dit was een plan uit de koker van Israel zelf.
.
En wat is er uit de Oslo-akkoorden gekomen? Niet een plan uit de koker van Israel zelf, maar een objectieve partij, luisterend naar beide vechtenden?
.
Probeer je me werkelijk naar de "goede vredesdaden" uit 2005 te wijzen, na alles wat we in 2014 gezien hebben? Waar een week na het staakt-het-vuren Israel aankondigd nieuwe nederzettingen te stichten op de Westbank? Israel voerde een fucking oorlog die begonnen is nadat burgers elkaar ontvoerden.
.
Dat je het terugtrekken van een leger uit bezet gebied beschouwd als vredesdaad zegt enorm veel over je.
.
Dat de propaganda van Israel een hoge kwaliteit heeft, bewijst je volgende post, waarin je beweerd dat de Joodse expansiedrang geheel te wijten is aan Palestijns geweld. Sinds ik snap dat Zwarte Piet kwetsend kan zijn als raciaal karikatuur ben ik inmiddels level 20 linkse lul, en nog heb ik moeite om begrip op te brengen voor je punten. Zie je het werkelijk niet, of wil je het niet zien?
.
De koning, gesteund door het machtige Amerika, onderdrukt een natieloos volk. Als je hier kritiek op levert, ben je een koningshuishater. Prima. Jij zegt echter: Maar dat volk is ongewassen en het stinkt, en het vind het niet prettig om onderdrukt te worden, en dus haat het de koning. Prima. Maar realiseer je dat jij vrede beschouwd als onderdrukking. Dat je profiteerd van onmenselijkheid.

Egbert45068068 | 06-11-14 | 20:58

Hamvraag voor de socialisten is natuurlijk; wie moet die nieuwe Arabische dictatuur gaan leiden?

Hamas heeft de wereldwijde genocide op de joden vastgelegd in haar handvest, artikel 7. Maar vele socialisten wijzen er op dat er ook enkele nadelen kleven aan hamas. Zo is hamas ècht islamitisch, en zullen dus naast joden, christenen en alle andere minderheden óók socialisten uitgeroeid worden. Dat nadeel weegt volgens sommige socialisten niet op tegen de voordelen van een wereld zonder joden en christenen.

Fatah wordt gezien als gematigder omdat ze oa geen moeite hebben met het bestaan van socialisten, mits die netjes in de pas lopen. Maar een groot nadeel van fatah is dat zij openlijk zeggen alleen alle minderheden in het Midden Oosten te zullen gaan uitroeien. Voor het bestaan van joden, christenen en andere minderheden in Europa biedt fatah dus geen constructieve oplossing.

Dandruff | 06-11-14 | 20:12

Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14

Tot hamas daar weg is. Een puur terroristische organisatie die constant roept israel moet vernietigd worden. Zolang hamas daar de scepter zwaait hoop ik dat de palestijnse staat nooit erkend wordt. Want dan steun je puur terrorisme.

tweetybird | 06-11-14 | 19:58

Nee een milf is het wel. Dat is dan ook gelijk het enigste. Milf

tweetybird | 06-11-14 | 19:55

Je kan dit: www.jvpchicago.org... niet goedpraten door een beroep te doen op de Holocaust of de Joodse identiteit van Vrede.
Egbert45068068 | 06-11-14 | 19:19
-
Het gebied van de Palestijnen is omgekeerd evenredig met hun toepassing van geweld. Ik kan werkelijk niet begrijpen dat de verantwoordelijkheid alleen bij Israel wordt neergelegd. Israel stelt zich zeer hardvochtig op. Maar tegelijk moet je erkennen dat de Palestijnen zich zeer haatdragend opstellen. Alleen maar wijzen naar 1 partij brengt de vrede alsmaar verder weg. En op dit moment is er niemand op het wereldtoneel die de Palestijnen ook maar even aanspreekt op hun verantwoordelijkheden. Het is dan ook geheel voorspelbaar dat het steeds slechter wordt.

Allemaal | 06-11-14 | 19:53

Nazi is natuurlijk ook gewoon de afkorting voor de nationale variant van het socialisme.

Takki Yah | 06-11-14 | 19:48

Nog even en ze openen Dachau, Auschwitz-Birkenau,en Bergen-Belsen, het is duidelijk voor mij dat heel die socialistische partijen zo antisemitisch aan het worden zijn als de nazi's. En we staan erbij en laten het gewoon gebeuren. Geschiedenis gaat zich herhalen weleens waar op een andere manier maar de uitwerking is precies hetzelfde.

Rest In Privacy | 06-11-14 | 19:44

De Joden willen geen vrede en ook maar een meter grond opgeven.
Egbert45068068 | 06-11-14 | 19:19
-
Alweer een leugen. In 2005 heeft het leger zich teruggetrokken uit de Gazastrook en zijn alle nederzettingen afgebroken. Dit was een plan uit de koker van Israel zelf (Sharon), om zo een entiteit te creeren waarmee onderhandeld kon worden over vrede. Het heeft alleen maar meer geweld vanuit Gaza opgeleverd.
-
Het maakt gewoon geen zak uit wat je antisemieten geeft. Ze zullen Joden blijven haten en vrede onmogelijk maken. Dat geldt voor Palestijnen, dat geldt voor jou. Ik heb zomaar het vermoeden dat bij jou het gezever over Israel ook pas stopt wanneer er geen Jood meer is te bekennen.

Allemaal | 06-11-14 | 19:44

Hoe denken jullie Palestijnenbegrijpers, dat Amerika in de 19de/20ste eeuw zo ongelooflijk hard is gegroeid? Dat waren bijzonder veel mensen die genoeg hadden van pogroms/hongernoden/ongelijke kansen samenlevingen in ,,,,,,,,,,,Europa.
Europa is een verschrikkelijk continent voor heel veel groepen door alle eeuwen heen. In Europa en dus ook in Nederland zijn de Joden walgelijk hard vervolgt en uitgeroeid.
Dat er dan een Joodse beweging ontstaat die meent:"En nu is het Godverdomme genoeg", is natuurlijk totaal, maar dan ook totaal , te begrijpen. Dat vond zelfs de VN in 1948, maar alle grondgrondbezitters (Sheiks en Mullahs) vonden dat natuurlijk niet (nadat ze hun geld voor het land wat ze hadden verkocht aan de toenmalige Joodse kolonisten hadden opgestreken), want dan gaat hun achterlijke feodale stelsel eraan.
De grootste Pro- Palestijnen-schreeuwers in Nederland, zijn trouwens Islamitsche immigranten die Nederland nog veel erger dan Israel, gaan opeisen. Mark my words!! De EU gaat ze hier keihard in steunen!!!!

asylumstreetspanker | 06-11-14 | 19:41

Direct een Palestijnse staat, een EU associatieverdrag en toetredings onderhandelingen beginnen, ondertussen een paar miljard overmaken ter ondersteuning democratie enzo, ongeveer het Turkije model. De natte droom van Pechthold en Ojik. Ondertussen wil het CDA een hoger kiesdrempel om populisme te weren.

bijna_raak | 06-11-14 | 19:40

Steeds meer vraag ik me af wie de EU-politici eigenlijk nog vertegenwoordigen. Tijd om de massa warm te maken voor een revolte om het geldverspillende, solidariteitsovervragende gepeupel in Brussel en Straatburg naar huis te sturen en de soevereiniteit in eigen land terug te claimen.

Takki Yah | 06-11-14 | 19:39

Voer dat zootje af naar Iran, kunnen ze zo als ze willen lekker de middel eeuwen in.

Uw Verzekeringsadvis | 06-11-14 | 19:32

Ik eis dat alle moslims zich uit Europa,Judea en Samaria terugtrekken.

Veritas Splendor | 06-11-14 | 19:31

Om dat prachtige land te bouwen, moest men de inheemse populatie afslachten
Egbert45068068 | 06-11-14 | 19:19
-
En weer een Jodenhater die liegt dat het gedrukt staat.
Israel heeft al vroeg iedereen de Israelische nationaliteit aangeboden. De helft heeft het geaccepteerd, leeft nu in vrede en welvaart, bekleedt hoge posities, heeft democratische rechten en wordt beschermd door de IDF.
De andere helft heeft de weg van geweld gekozen en wil (nog steeds) Israel verslaan. Ze hebben in ieder geval de helft gekregen van wat ze wilden, namelijk het geweld.

Allemaal | 06-11-14 | 19:29

Geef de Palestijnen lekker een eigen staat. Geef de Koerden lekker een eigen staat. Geef de Gario's lekker een eigen eiland.
.
Ik geloof meer in Shalom dan de Joden zelf. De gematigde Islam bestaat, het gematigde Jodendom bestaat. De extremistische Joden echter zijn de nakomelingen van een cultuur van haat en opressie, en de leiders van Israel geven deze haat dagelijks water en Pokon.
.
Israel is zeer aktief in een propaganda-oorlog. De BBC klaagt erover dat met Zionistisch astro-turfing de online polls en opinie wordt beinvloed. Hetgeen hiervoor een democratische overwinning was, is nu een wapen geworden van het kaliber AK-47. Alle Palestijnen zijn terroristen zonder naam. Alle Joodse slachtoffers krijgen volledige naam in de media, met daarbij de melding dat hun overovergrootouders de Holocaust hebben overleefd.

Je kunt dan misschien geen vrede sluiten met een bevolking die dit overwegend niet wil. Je kan zeker geen vrede sluiten door oorlog te blijven voeren. Door Kolonisten van Gaza en de Westbank te spelen. Slimme Joden moeten inzien dat dit enkel de vicieuze cirkel van geweld en lijden rondtrekt. Als een rabbijn die met een geweer in berenkooi binnenstapt, de beer overhoopschiet, en zich verklaart met: Jullie zagen het allemaal! Die beer probeerde mijn geweer te grijpen! Het geweld en conflict zit in de beer, niet in mij!
.
Hoe is dit probleem begonnen. De Britten gaven de Israeliers een stuk grond dat eerst aan de Palestijnen toebehoorde. "Een land zonder mensen, voor mensen zonder land". Men vergat echter dat er Palestijnen woonden op dit stukje land. Beiden hebben overigens heilige teksten die aanspraak maken op die grond. Echter als je zo over het hoofd wordt gezien, als minderwaardig mens...
.
Er kwamen al Joodse kolonisten naar dit stukje land, lang voor de Nazi's aan de macht kwamen in Duitsland. Die gruweldaden uit de oorlog jegens de Joden bracht alleen maar meer fundering en support voor een Israelische staat.
.
De Jood in Israel stond nu voor een keuze: Samenleven met de bestaande volken aldaar. Of een militaire natie vormen, en die Palestijnen eruitgooien en doodgooien. Zionisten erkennen dit: Dit is wat wij gedaan hebben en moesten doen om een land te bouwen. Ze vergelijken het met Amerikaanse settlers: Om dat prachtige land te bouwen, moest men de inheemse populatie afslachten. Dat is de Joodse mentaliteit: Wij zijn een superieur ras, het Gekozen Volk, met een superieure religie en een superieure oorlogsmacht. En zo begonnen ze zich te gedragen: Eerst gesteund door Engeland en Frankrijk, later door de VS.
.
Zie bijvoorbeeld de Deir Yassin Shoah uit 1948. 120 paramilitarische Zionisten schieten man, paard, vrouw en kinderen af. Verkrachten, gooien brandgranaten in burgerhuizen. De levenden worden verdreven, de naamplaatsborden worden verwijderd. Vanaf Joodse kant werd echter het onderhandelen over vrede lastig gemaakt door naar de periode voor 1945 te kijken, en de vele gevallen van Deir Yassin-dorpjes te vergeten.
.
Sinds de jaren 60 maken Joden graag de aanspraak en verwijzing naar de Holocaust om debat over dit moderne conflict onschadelijk te maken. Het waren echter niet de Arabieren, maar de Westerlingen die 6 miljoen Joden vermoordde. Wat heeft Israel zelf kapot moeten maken, voordat deze Westerlingen over hun schaamte heen konden stappen, en kritiek durfden te leveren? Hoeveel onschuldige Palestijnen moesten branden, voordat men het label van monster op deze groep eeuwige slachterofferrollen te plakken? En zelfs de Palestijnen vinden de Holocaust verschrikkelijk. Een misdaad begaan door Europeanen tegen Europeaanse Joden. Nu zijn de Palestijnen hier verantwoordelijk voor?
.
Palestijnen mogen dan de haters zijn in dit conflict: Zij kennen hun eigen historie dondersgoed. Zij weten in welke dorpen hun ouders gewoond hebben, voordat ze moesten oprotten en die dorpen niet meer bestaan. Zij weten wie er is gesneuveld, wie er is onderdrukt, wie er is gevlucht, wie er is verkracht, wie er is verbrand. Zij weten dat dondersgoed, en zij zullen dat generaties lang niet vergeten.
.
Gaza is nu 1.8 miljoen inwoners. Dit was eerst een klein dorpje en dunbevolkte regio. Hoe komt dit? 1.2 miljoen inwoners van Gaza zijn Palestijnse vluchtelingen. Palestijnse vluchtelingen die eerst woonden in wat nu Zuid-Israel word genoemd. Dat kleine gebiedje, waar honderd duizenden bommen en granaten op zijn gegooid. En jij vraagt je dan af waarom de Palestijnen haten? Waarom ze geen vrede willen, zolang ze niet dagelijks herrinerd worden aan hun onrecht?
.
Een half miljoen Palestijnen leeft in vluchtelingenkampen. Compensatie voor Joodse kolonistendrang? Nada. Het duurde 50 jaar of langer voordat de Palestijnen mochten exporteren wat ze produceerden van de Joden. Blokkades opwerpen. Gescheiden openbaar vervoer. Palestijnse werkloosheid? bijna 40 procent (25 procent in de VS tijdens de grootste crisis). 1 op de 5 krijgt longonsteking. 1 op de 10 kinderen is ondervoed. 10% van de waterbronnen zijn drinkbaar. En de grootste bomb shell: De Verenigde Naties voorspeld dat Gaza onbewoonbaar gebied is in zes jaar. En wat dan?
.
Het enige wat de PLO en Arafat wilden was een eigen stuk grond voor Palestijnen. Ze hoefden niet eens de Joodse landjepik terug. Zie de Oslo-akkoorden. Diezelfde Oslo-akkoorden die later misbruikt werden om de Palestijnen nog meer buiten te sluiten. De PLO werd een gewillig apparaat van de Joden zelf, hopend dat ze uiteindelijk een eigen stuk land zouden krijgen. Maar dat gebeurde niet, en zal ook niet gebeuren. Wees daarin ook eerlijk. De Joden zullen alles doen om dat tegen te werken. Om vredesbesprekingen te frustreren. Om altijd over de grens te gaan en de EU en de VS op theevisite krijgt om ze te waarschuwen.
.
Het idee van vrede en een Palestijnse staat is niet door de Palestijnen zelf om zeep geholpen. De Joden willen geen vrede en ook maar een meter grond opgeven. De Jood kent geen steeds-maar-weer-meneer. Het is over en uit. De Jood vecht voor haar eigen leven.
.
Je kan dit: www.jvpchicago.org/sites/default/files... niet goedpraten door een beroep te doen op de Holocaust of de Joodse identiteit van Vrede.

Egbert45068068 | 06-11-14 | 19:19

Doorgeredeneerd zullen ook moslims nooit in het westen integreren omdat die specifieke bevolkingsgroep dat overwegend niet wil.

DonBasco | 06-11-14 | 19:14

Wat een onderontwikkeld volk zit hier zeg: even een paar citaten van Joodse knesset leden:
"Israeli society is sick and needs treatment" (de President) "This is apartheid" (minister van Justitie) -Wie zich enkel bevredigt met Zionisten-propaganda ziet de zaken niet meer zo scherp en heeft weinig behoefte aan verdieping..

mayflower2000 | 06-11-14 | 19:06

Waarom zouden we die pastavreters met hun failiete land serieus nemen?

carramba | 06-11-14 | 18:58

@Nappa | 06-11-14 | 18:10
Wie denk jij dat ze tegenhoudt dan? Maar toegegeven: de gemiddelde Israëli zal er weinig rouwig om zijn dat die sukkelaars maar blijven weigeren hun eigen staat uit te roepen. En wat is er op tegen als Israël tot aan Jordanië doorbouwt en vervolgens Gaza ook nog annexeert? Zo krijgen die Pallies tenslotte ook hun zin: dan is er één Palestina, alleen heet het dan anders.

Pierre Tombal | 06-11-14 | 18:57

O ja, bijna vergeten. Hipsters zijn erg anti- Joods omdat ze ook heel bang zijn voor Mocro-Macho's die weer heel anti- Joods/anti- IDF/anti -Zionistisch/anti- Westers/anti -anti- Moslim/anti -Islamofoben zijn.

asylumstreetspanker | 06-11-14 | 18:42

EU/Europa/Links/Moslims/Van Agt/D66/PVDA/GL/SP allemaal anti- Joods. Het is gewoon ontzettend hip om anti- Joods te zijn, net als destijds in het begin van de 20ste eeuw in Wenen. Het is gewoon heel bakfiets, baardtje, hipster om anti- Joods te zijn.

asylumstreetspanker | 06-11-14 | 18:34

@Spartacus

En niet anders!

Bac | 06-11-14 | 18:27

@Psycheltjes | 06-11-14 | 15:50

Sterker nog: Jerusalem is zogenaamd een heilige stad voor de Islam, maar wordt geen enkele keer in de Koran vermeld!

DubbelDibbel | 06-11-14 | 18:27

De EU is notoir antisemitisch. Dat islamitische stemvee dat door hun immigratiebeleid hier naar toe isgehaald moeten ze rustig houden.

De "Palestijnen" zijn een fictief volk..

DubbelDibbel | 06-11-14 | 18:24

Ha, dus de redenatie is, als je voorouders in 1964 een bepaald doel hadden dan heb jij dat zelfde doel nog steeds. Lekker dom geredeneerd van Spartacus, ja, die komt er wel.

KingScarGill | 06-11-14 | 18:13

-weggejorist-

Nappa | 06-11-14 | 18:10

@ Mocro2897 | 06-11-14 | 16:39
Kun je mij uitleggen wat Egyptenaar Yasser Arafat in Palestina te zoeken had?

Duifmans | 06-11-14 | 18:03

Binnen 50 jaar is Europa Palestina geworden.

Succes daar in het avondland. Jullie dochters zullen jullie stomheid maar zelf moeten ervaren.

Mokum Kosher | 06-11-14 | 17:48

Mocro2897 | 06-11-14 | 17:27
Zolang jij Joden ´joodjes´ blijft noemen geloof ik er geen snars van. Maakt verder niet uit joh. Ik duik het avond- en nachtleven van mn stad in en waar ik kom is geen plaats voor hoofddoekgedoe en anti-drank geluid.
Wilde haren korte rokken vertier.
Maar dat is ´mijn´ wereld - om met je eigen woorden te spreken.

chicago river | 06-11-14 | 17:42

Nou ja, lekker dan dan, Dat wordt zure melk want een beetje moslim fundie pakt vandaag de dag geen geiten meer maar koeien... jdlsupport.nl/taliban-militants-caught...

Qudtsooj

LeakyLeak | 06-11-14 | 17:29

chicago river | 06-11-14 | 17:19

Oke, jij hebt hierin gelijk. Maar ik ben meer anti zionist dan pro palestijn. Ik ben tegen Hamas maar nog meer tegen IDF en ik steun geen enkele partij onvoorwaardelijk zoals hier velen Israel onvoorwaardelijk steunen.

Mocro2897 | 06-11-14 | 17:27

Gewoon voor de leuk: nog een illustratie van het antisemitisme van de anti-Israel kliek, die alleen sympathiseert met Palestijnse slachtoffers als de daders joden zijn, niet als ze bijvoorbeeld Egyptenaren zijn:

www.preoccupiedterritory.com/idf-hires...

Russells Teapot | 06-11-14 | 17:24

@De Libertariër | 06-11-14 | 17:04
Precies. En in een paar dagen tijd je hele ´missie´ om zeep geholpen door een handjevol Israeliers. Baas boven baasje.

@Mocro2897 | 06-11-14 | 17:04
Leer lezen. Niet wat jij ´hier in NL´ te schaften hebt, maar wat ´jullie´ toch altijd met dat palestina moeten (antw = Islam). Feitelijk heb je hetzelfde gedachtegoed als een IS´er (Internationale Socialist).
Nog 1 x zo´n reply trouwens en je kunt het vergeten, qua respons.

chicago river | 06-11-14 | 17:19

@Coyote | 06-11-14 | 17:15
Nee hoor, dat zegt toch niemand?

Russells Teapot | 06-11-14 | 17:19

Tweestatenoplossing onontkoombaar. Uiteindelijk ook het meest rechtvaardig. Ohhhh nee.., nu ben ik antisemiet!

Coyote | 06-11-14 | 17:15

@Mocro2897 | 06-11-14 | 16:39
De "grenzen" van 1967 waren geen grenzen, maar frontlinies van de strijdende partijen. Dat die Arabische staten graag deze zogenaamde grenzen terug willen is dan ook niet omwille van de Palestijnen, maar om door te kunnen gaan waar ze waren gebleven. Deze zogenaamde grenzen weer invoeren zou Israël noodzaken een constante staat van oorlog met een volledig gemobiliseerd leger aan te houden om een voorspelbare nieuwe aanval het hoofd te kunnen bieden. Want die zogenaamde islamitische vrede kennen ze daar nu zo onderhand wel.

Pierre Tombal | 06-11-14 | 17:10

@Mocro2897 | 06-11-14 | 16:39
Dat is een 100% leugen. Het aanbod dat jij beschrijft heeft Israel juist aan de Palestijnen gedaan, maar de Palestijnen wilden het niet aannemen, en reageerden op alle Israelische handreikingen met meer geweld.

Zoals in 2005, toen Israel de Palestijnse eis van ontmanteling van de nederzettingen in de Gazastrook inwilligde, en het gevolg daarvan was dat de Palestijnen al hun middelen gingen aanwenden om raketten af te schieten op Israel.

En daaruit blijkt dat de Palestijnen geen vrede willen, maar genocide. Immers, als die nederzettingen het obstakel voor de vrede waren geweest, dan was er in Gaza nu vrede geweest, want de nederzettingen zijn er niet meer.

Dit conflict is voor 98% de schuld van de Palestijnen, zoals iedereen weet die wel bereid is objectief te kijken naar de feitelijke realiteit van dat conflict. Jouw Groot-Israel geklets is een antizionistisch fabeltje.

Russells Teapot | 06-11-14 | 17:09

@chicago river | 06-11-14 | 16:49

Natuurlijk. En conform de Islamitische leer kan er nooit langer dan 10 jaar een bestand bestaan met de vijand (alles wat niet Islamitisch is, zeg maar, met Joden als gezworen aartsvijanden van Allah). Waar die zogenaamde vredesvoorstellen van een aantal Arabische landen dan ook om draaien is niet om vrede, maar om het opnieuw in handen krijgen van de militair uiterst strategisch gelegen Golan Hoogvlaktes... Niet voor niets het grondgebied vanuit waar Egypte, Jordanië en Syrië in 1967 hun allesverwoestende aanval op Israël wilden uitvoeren.
.
Vrede my ass...

De Libertariër | 06-11-14 | 17:05

chicago river | 06-11-14 | 16:49

Wat ik hier te schaften heb? Hetzelfde als jij? Ben hier namelijk geboren en getogen! Ik ben trots op Nederland en accepteer het zoals het nu is. Dus met verschillende culturen en kleuren. Je zou ook eens de stap naar het heden moeten zetten! Als je Israel zo prachtig vind wat let je. Pak je biezen en ga erheen!

Mocro2897 | 06-11-14 | 17:04

@chicago river | 06-11-14 | 16:49

Natuurlijk. En conform de Islamitische leer kan er nooit langer dan 10 jaar een bestand bestaan met de vijand (alles wat niet Islamitisch is, zeg maar, met Joden als gezworen aartsvijanden van Allah). Waar die zogenaamde vredesvoorstellen van een aantal Arabische landen dan ook om draaien is niet om vrede, maar om het opnieuw in handen krijgen van de militair uiterst strategisch gelegen Golan Hoogvlaktes... Niet voor niets het grondgebied vanuit waar Egypte, Jordanië en Syrië in 1967 hun allesverwoestende aanval op Israël wilden uitvoeren.
.
Vrede my ass...

De Libertariër | 06-11-14 | 17:04

@chicago river | 06-11-14 | 16:49

Natuurlijk. En conform de Islamitische leer kan er nooit langer dan 10 jaar een bestand bestaan met de vijand (alles wat niet Islamitisch is, zeg maar, met Joden als gezworen aartsvijanden van Allah). Waar die zogenaamde vredesvoorstellen van een aantal Arabische landen dan ook om draaien is niet om vrede, maar om het opnieuw in handen krijgen van de militair uiterst strategisch gelegen Golan Hoogvlaktes... Niet voor niets het grondgebied vanuit waar Egypte, Jordanië en Syrië in 1967 hun allesverwoestende aanval op Israël wilden uitvoeren.
.
Vrede my ass...

De Libertariër | 06-11-14 | 17:04

Nou, ik stem niet meer op deze mevrouw bij de volgende verkiezingen voor de Europese Commissie.

Oh, wacht.....

Russells Teapot | 06-11-14 | 17:04

-weggejorist-

DuBeroepshater | 06-11-14 | 17:03

Mocro2897 heeft meer gelijk dan jullie doen voorkomen, niet bepaald de hele wereld maar zeker wel een hoop en.wikipedia.org/wiki/International_re...

ook wel aardig alle landen die Israel niet erkennen:
en.wikipedia.org/wiki/International_re...

wat ik me afrvraag he mocro2897, wanneer zou jij middels je EU paspoort zover zijn om bijvoorbeeld naar Zweden of een van al die andere palestina erkennende landen te vertrekken en daar gelukkig te gaan zijn?

nikkipikki | 06-11-14 | 17:01

-weggejorist-

Mocro2897 | 06-11-14 | 16:57

Pallies zijn zeikerds.. en moslim, dus dat komt nooit goed.
De terreur Pallie top verdienen honderden miljoenen, vieren regelmatig feest in SA/EU, en zeker nu er weer gewederopbouwd gaat worden met EU geld, lekker afromen.
Als het klaar is schieten ze gewoon weer vanaf ziekenhuisdaken wat raketjes af en begint het feest weer opnieuw.
Alles plat en asfalteren .. genoeg is genoeg !

(c)ZWITSUL | 06-11-14 | 16:55

Cuyahoga | 06-11-14 | 15:09
De kern van het verhaal.

deEerlijkeLeugenaar | 06-11-14 | 16:54

Mocro2897 | 06-11-14 | 16:39
Je kunt het niet hebben dat een relatief klein land als Israel als enige in de regio voortvarend bezig is sinds ´begin´ en goed voor zichzelf zorgt. Dat kun je van de Arabieren eromheen niet bepaald zeggen. Die willen dan ook geen vrede, maar macht en landjepik. En elke Jood moet deaud - anders heb je niets om op je arabierenborst te slaan. Wat een mafketels. Ook jij, Mocro, met je ´feiten en cijfers´. Wat heb jij als mocro uberhaupt te schaften met een land tig duizend km verderop? ´Broeders´ zeker? En pas dan komen de ´zusters´ zeker. Twee meter erachter.

chicago river | 06-11-14 | 16:49

Het is een kwestie van willen en kunnen, daarom wordt het nooit wat met de Palestijnen, weer een putje waar ons belastinggeld naartoe kan.
De Israelis toverde de woestijn om in vruchtbare akkers, de Palestijnen zijn nooit verder gekomen dan de woestijn om te vormen tot een troosteloze puinhoop.
Zal altijd zo blijven, kwestie van mentaliteit.

Verwachtniks | 06-11-14 | 16:47

Nou, MILF...
 
Ze deed me meteen aan Guido Weijers denken, dus ik sla effe over.

pietvanvliet | 06-11-14 | 16:42

Duifmans | 06-11-14 | 16:33

De Arabische landen willen graag vrede! Ze hebben Israël zelfs een heel concreet vredesvoorstel aangeboden. Namelijk een twee staten oplossing met grenzen die gelijk zijn aan die van 1967. Maar Israël wil geen vrede maar een groot Israël.

Mocro2897 | 06-11-14 | 16:39

@ TheseDays00 | 06-11-14 | 16:22
Daarom wordt dit conflict nooit opgelost. Arabische landen willen dit helemaal niet oplossen.
En wie zijn inderdaad nou helemaal de bewoners van het Palestijns gebied? Yassar Arafat was een Egyptische Arabier geboren in Cairo.

Duifmans | 06-11-14 | 16:33

Israel is een land wat oorlogsmisdaden pleegt, *ongeacht* wat anderen doen.

Elk weldenkend mens zou daarom al anti Israel moeten zijn.

Helaas duikt het kosher volk altijd zonder enige zelfreflectie in dezelfde reflex als de lichtgetinten: "Ja maar hunnie doen het ook." ...

The_Master_Bear | 06-11-14 | 16:28

DuBeroepshater | 06-11-14 | 16:13
Onsamenhangend geraaskal. Maar ja, iemand die zichzelf niet vertrouwt.
Israel is, samen met Rusland en China, een van de weinige landen die isolationistisch durft te zijn wanneer nodig en schijt heeft aan de morele mafia waar wij zo langzamerhand aan ten onder dreigen te gaan. En als je anno 2014 nog niet doorhebt dat de islamitisch gestuurde landen achteruit lopen en op bijna geen enkel vlak vooruit lopen, en enkel door wat olie e.e.a. kunnen bekostigen, ja, dan word jij vanzelf een ´beroepshater´ naar het verkeerde volk toe.
Het enige waar ik Israel van beticht is het onnodig verbranden van olijfbomen - vond men zelf ook een fout. Domdomdom.

chicago river | 06-11-14 | 16:23

@ Duifmans | 06-11-14 | 16:16
Die arabische landen zijn allang blij dat ze een deel van hun nomaden en tuig hebben kunnen exporteren naar gaza en de westelijke jordaanoever. Ook voor een belangrijk deel oorzaak van de bevolkingsexplosie. Het enige belang wat ze nu hebben is de haat en oorlog opstoken.

TheseDays00 | 06-11-14 | 16:22

Zolang de Arabieren in Palestijns gebied Israël niet erkennen, zal Israël het Palestijns gebied niet erkennen. Dit zal ook zeker niet gaan gebeuren zolang er een partij als Hamas aan de macht is.
Wie is dan de EU om vanuit een ivoren toren in Brussel ineens Palestina te willen erkennen?
Wat ook moet gebeuren is stoppen met elke hulp van westerse landen aan de Palestijnen. Kijk naar de bevolkingsexplosie in Gaza, zonder voedselhulp van de VN had dit nooit gekund.
Ook de opstelling van de Arabische landen richting de Arabieren in Palestijns gebied moet veranderen.

Duifmans | 06-11-14 | 16:16

-weggejorist-

DuBeroepshater | 06-11-14 | 16:13

Waar bemoeit die EU gans zich in godsnaam mee? De EU is al een organisatie die geen enkele vorm van legitimatie kan kennen, maar dan meent deze doldwaze machtswellustelinge zich ook nog even met illegitieme grondbezettingen buiten haar eigen illegitieme grondgebied te bemoeien...?
De Libertariër | 06-11-14 | 15:27
Zo is dat en daar is niets meer aan toe te voegen.

jemagookniksmeer | 06-11-14 | 16:12

mindless | 06-11-14 | 15:45
In dat geval loop jij beter zoveel mogelijk tussen je ´Palestijnse´ vrinden, vriend. En vermijd je, waar kan, die zo ´onbeschofte´ Israeliers waar jij altijd ruzie mee krijgt.

Met stip in mijn top 10 ´goed gekozen nicks´, mindless. *op hoofd krabt*

chicago river | 06-11-14 | 16:09

Piet Karbiet | 06-11-14 | 16:07

Ja niet heel de wereld is zo perfect als de VS en haar kontenlikkers.

Mocro2897 | 06-11-14 | 16:09

@ Mocro2897 | 06-11-14 | 15:59
Je halt een paar dingen door elkaar: dat zijn geen afzonderlijke landen die Palestina als staat erkennen.

TheseDays00 | 06-11-14 | 16:08

Geveinsde pro-palestina retoriek bij de EU is een smokescreen om de aandacht af te leiden van het feit dat Goldman Sachs, JP Morgan, IMF, FED en dergelijke joodse banken de grote drijvende kracht zijn achter de EU, de europese multikul en de massale influx vanuit moslim landen. Langzaam begint europa wakker te worden en het spel te doorzien. Zoals deze bekeerde jood ook uitlegt.

www.youtube.com/watch?v=wbOpatky2dA&am...

Tiberius | 06-11-14 | 16:08

M-Bozz | 06-11-14 | 16:01

Sommigen willen echt de feiten niet onder ogen zien. De grootste deel van de wereld heeft Palestina erkend! Dit is geen mening maar een feit. Lees bijvoorbeeld dit : www.todayszaman.com/columnist/beril-de.... Of probeer eens zelf wat informatie te halen uit anders bronnen dan van je mede geenstijl reaguurdes!

Mocro2897 | 06-11-14 | 16:07

@Mocro2897 | 06-11-14 | 15:59

Ha ha, een kaartje van de VN, merendeels dictatorstaten en moslimdictaturen. Noord Korea, SA, Iran, China etc.
Israel is in 1948 opgericht met steun van toen nog weldenkende VN leden. Ga dat eerst eens erkennen i.v.m. een verzameling opgefokte Arabieren. Pedo Arafat was geboren in Cairo.

Piet Karbiet | 06-11-14 | 16:07

Tuurlijk laten we een land waar we veel handel mee drijven haten en een land vol extremistische moslimgekkies waar we alleen geld in pompen voor scholen (wapenopslagen) knuffelen. Piketty zeg er eens wat van jij ouwe marxist!

Ommie de HaatMoker | 06-11-14 | 16:06

chicago river | 06-11-14 | 15:57
Wat heeft je reactie te maken met de twee-statenoplossing en wat ik erover zeg? Ik doe daar geen uitspraken over de mate van beschaving van deze twee volkeren of de specifieke onderwerpen die jij noemt.. Mijns inziens niet relevant. En wat ze in de evt. Palestijnse staat zichzelf opleggen.. moeten ze zelf weten.

M-Bozz | 06-11-14 | 16:05

-weggejorist-

DuBeroepshater | 06-11-14 | 16:03

Igor Putkin | 06-11-14 | 15:57

Ik heb nu eenmaal een uitgesproken mening. Maar ik heb een wedervraag voor je: denk jij nu in alle ernst dat de Palestijnen hun haat tegen Israël zullen laten varen als ze een eigen staat hebben?

eerstneukendanpraten | 06-11-14 | 16:01

Klopt. De Westbank was voor 1967 bezet door Jordanie. Dat vergeten veel pro-Pallies, want moslims doet dat soort dingen nooit.

Piet Karbiet | 06-11-14 | 16:01

-weggejorist-

Mocro2897 | 06-11-14 | 15:59

@Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14
Zelfs de Palestijnen erkennen Palestina niet. En dat gaat ook nooit gebeuren, want het enige dat zij willen is een Palestina waar Israël onderdeel van is. Het erkennen van een land dat door haar burgers niet eens gewenst wordt is een absurd toonbeeld van regentesk gedrag. Het beste stop je dat soort mensen in een gesticht voordat ze tot de conclusie komen dat militaire interventie de beste wijze is om hun wereldbeeld aan anderen op te leggen.

Pierre Tombal | 06-11-14 | 15:59

necrosis | 06-11-14 | 15:48
Lol!! Verbreed je blik toch eens verder dan wat je hier in de panelen leest.

Igor Putkin | 06-11-14 | 15:58

Yep. De EU en de VN zijn volkomen onafhankelijke en integere instituten die eigenlijk liever het bestaansrecht van Israël zouden intrekken. Terwijl zij organisaties als de "Palestijnen" en de "Islamitische Staat" wel weer de status van volwaardig land zouden willen verstrekken.

Joden zijn nu eenmaal niet populair bij de linkse- en/of islamitische medemenschen. Nooit geweest.

Jan Passant mk2 | 06-11-14 | 15:57

eerstneukendanpraten | 06-11-14 | 15:49
Hoe kun je 100% voor één van beide partijen zijn in dat zandbakconflict?

Igor Putkin | 06-11-14 | 15:57

M-Bozz | 06-11-14 | 15:42
Verschil tussen islamitisch zand en Joods zand? Joden leggen met name de mannen regels op qua uiterlijk en gedrag. Islam heerst in totale vrouw indoctrinatie incl. kledij en gehoorzaamheid. ´Convince you´? Simpel. Israeliers zijn als volk vrij slim. Omringende zandbakbewoners zijn een beetje dom, om met maxima te spreken.

chicago river | 06-11-14 | 15:57

Marteljy | 06-11-14 | 15:46
ejbron als bron opvoeren bij een Israel topic, WC eend.

Igor Putkin | 06-11-14 | 15:55

Wat betreft 'EU-Milf', zullen we dat even aan de expert overlaten?

necrosis | 06-11-14 | 15:55

@Psycheltjes | 06-11-14 | 15:50

Tijd dus om die kut moskee van die berg af te lazeren, snap niet dat Israël dat nog niet heeft gedaan..... geeft een hoop rust op die berg

Fatwabuster | 06-11-14 | 15:52

Bij het opdelen van het mandaatgebied Palestina in 1923 hebben de Palestijnen toch een eigen land gekregen? Dat land heet Jordanië. En de andere helft van het mandaatgebied werd Israël.
Leerzaam filmpje voor deze mevrouw. youtu.be/_ZY8m0cm1oY
En meer informatie over het mandaatgebied. nl.wikipedia.org/wiki/Mandaatgebied_Pa...

Osdorpertje | 06-11-14 | 15:50

De Westbank en die zgn Palestijnsestaat zijn het zelfde politieke liedje als de Goudenkoepelmoskee op de Tempelberg. In geen eeuwen had er een mohammedaan naar die moskee omgekeken tot het in de jaren '60-'70 ontdekt werd als politiek wapen om Israël mee om de oren te slaan.

Psycheltjes | 06-11-14 | 15:50

Ik ben 100% pro-Israël omdat ik ook 100% anti-EU ben.

eerstneukendanpraten | 06-11-14 | 15:49

Palestijnse staat. Moeten er eerst Palestijnen worden verzonnen anders blijven het gewoon Jordaniërs. *welgeschiedenisgevolgd*

dubbert | 06-11-14 | 15:49

@duitse herder | 06-11-14 | 15:33
Om die slappe houding is Malmö nu een no-go area.

necrosis | 06-11-14 | 15:48

Palestijnen kunnen gesubsidieerde tunnels graven, illegale raketten afschieten, zich laf verstoppen tussen vrouwen en kinderen en huiliehuilie doen. Weten we heel zeker dat ze ook een land kunnen runnen?

milky bar | 06-11-14 | 15:47

@De Libertariër | 06-11-14 | 15:31
Welke Palestijnse autoriteit?
Zowel Hamas als Fatah zijn 'Palestijnen', maar onderling slaan ze elkaar de hersens in.
Wellicht hebben de bewoners van de Westelijke Jordaanoever het beter begrepen dan hun 'broeders' van Gaza....

necrosis | 06-11-14 | 15:47

"European action can be decisive in this key moment.."

Whahahaha. Wat een schatje, niet? Alsof iemand in de wereld ook die hele EU ook maar een greintje serieus neemt. Inderdaad, wij nemen dat circus al niet serieus, de rest van de wereld gelukkig ook niet.

alexbl | 06-11-14 | 15:46

De kern van het probleem is de weigering van de islamitische wereld om Israël te erkennen. Israël is een doorn in het islamitisch vlees.

Het doel van de Palestijnen ( in de islamitische wereld in het algemeen) is vernietiging van de Joodse staat.

Daarom zal er nooit duurzame vrede komen ; hoeveel concessies Israël ook zal doen vernietiging van Israël blijft het uiteindelijk doel van de islamitische wereld.

In 2005 heeft Israël zich terug getrokken uit Gaza. Dat werd "beloont" met zelfmoordaanslagen en talloze raketbeschietingen.

"Land ruilen voor vrede werkt niet
Dat is waarom, voor zijn veiligheid, Israël zich niet kan terugtrekken van nog meer grondgebied en de oprichting van een Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever niet mag toestaan. Mochten we ons terugtrekken uit de Westelijke Jordaanoever, dan zou het hele land een doelwit worden voor terroristen die de kans zouden krijgen om raketlanceerders op te stellen naast de Oude Stad van Jeruzalem en van bovenop de heuvels de start-en landingsbanen van Ben-Gurion International Airport en de beurs in Tel Aviv kunnen bedreigen.

Neem de Vallei van de Jordaan. De Palestijnen eisen dat Israël zich terugtrek uit deze smalle strook land, dat grenst aan Jordanië. Maar als we dat in het huidige klimaat doen, kunnen we de eur openen voor Islamitische Staat en andere extremisten die de nieuwe Palestijnse staat zouden overspoelen. Wij kunnen dat risico niet nemen."
brabosh.com/2014/11/06/pqpct-yf1/

De tien grootste anti-Israël leugens
ejbron.wordpress.com/2013/02/20/de-tie...

Jeruzalem: Hamas pleegt 2 nieuwe terreuraanslagen; balans: 1 dode en ca. 20 gewonden
brabosh.com/2014/11/06/pqpct-yek/

Marteljy | 06-11-14 | 15:46

En over 5 jaar is Turkije vertrokken uit bezette deel van Cyprus? En Marokko uit de bezette Spaanse Sahara ? O nee, wacht. Dat doen moslims niet ...

Piet Karbiet | 06-11-14 | 15:45

Chicago river  | 06-11-14 | 15:40
Ik kom voor mijn werk al heel lang in Israël en op de Westbank en ik loop 1000 x liever tussen Palestijnen dan de Israëli's die bekend staan om hun onbeschofte gedrag en talent om altijd ruzie te maken.

mindless | 06-11-14 | 15:45

Vooral doen mevrouw EU Milf, vooral doen zo'n Zogenaamde Palestijnenstaat erkennen, dan krijgt u er aan mij een EUvijandige binnenlandse ....... cel bij.

Psycheltjes | 06-11-14 | 15:44

Hoezo is het het één of het ander? Een twee-statenoplossing sluit steun aan de staat Israél toch niet uit? Israël verdient alle steun, maar die lafhartige houding tegenover de Palestijnen (zijn toch wel degelijk een volk) en dat schrijnende landjepik van de Israëli's (om maar te zwijgen over het agressief-nationalisme van die orthodoxe mafketels).. Laat ze alsjeblieft een soeverein aaneengesloten stuk grond aan de Palestijnen geven. Het is immers een volk. Met een cultuur die haaks op de joodse staat. De huidige mengvorm en fragmentatie leidt alleen maar tot ellende.

Het probleem is dan wel: welke lap grond? Dat is alweer reden tot ellende.

Maar wat heeft PLO met z'n zieke ideeën te maken met een twee-statenoplossing? Dat is niet 1-op-1? Ik snap ook wel dat die dan misschien aan de macht komen. Maar dan vechten ze tenminste als staat tegen Israël en is geweld uit verdediging van Israëls kant ten minste gelegitimeerd (want aanval op soevereine staat etc.).

Ach, ik weet er ook te weinig van.. Maar ik zie nog geen goede redenen voorbij komen om tegen een tweestatenoplossing te zijn of geen goede alternatieven. Please convince me!

M-Bozz | 06-11-14 | 15:42

Milf? No. De vrouwelijke ´jiggedy jiggedy´ variant van Family Guy. Kan zo in een cartoon dat leipe mens.

Maar de hamvraag, nog maar een keer: loop je op een willekeurige straat liever tussen Palestina /Hamas /Hezbollah-volk of loop je liever tussen Israeliers?
Een simpele vraag, een simpel antwoord. Tenzij je H. van Bommel heet.

chicago river | 06-11-14 | 15:40

@Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14
Erkenning van Palestina?
Zolang Hamas hun handvest inzake Israël niet herziet, zal (vrijwel) geen enkel land Palestina erkennen!

necrosis | 06-11-14 | 15:39

En Italië, wel een cluster fuck zoals Italië zou zich überhaupt niet met een ander moeten bemoeien. De cluster fuck EU ook niet overigens.

Je stapt ook niet naar en zwerver om de inrichting van een woning te bespreken.

No Mames | 06-11-14 | 15:39

Milf? Met zo een groen operatielaken eroverheen? Met alleen een gaatje voor precies waar je zijn moet dan?

Lefgozer | 06-11-14 | 15:39

Niet echt een heldere kijk van die mevrouw als je het mijn vraagt.

TussengasTinus | 06-11-14 | 15:37

Israël zou schijt aan de EU moeten hebben. We zijn immer de toekomstige vijand. Of het nu de islamieten in de gazastrook zijn, die in de IS heilstaat of islamitisch Europa strakst. Het enige waar Israël zich druk over moet maken is, is het feit of ze afdoende ruimte en raketten hebben om op al die middeleeuwers te richten.

Met 25 jaar is Israel het enige stukje welvaart aan deze kant van de Atlantic.

No Mames | 06-11-14 | 15:37

@mindless | 06-11-14 | 15:30
Prima nick heb jij.

Jarre Tell | 06-11-14 | 15:35

De PvdA komt vast ook met dit soort plannen om maar zoveel mogelijk stemmen te pakken.
Over 4 dagen kunnen we gedenken dat de muuur dan 25 jaar terug eindelijk viel. Ondertussen hebben dezelfde types homo sapiens de DDR en de modellen van andere Oost-Europese landen gebruikt om de EUSSR op te tuigen.
Er is een nieuwe muur opgeworpen, namelijk tussen de graairegenten, graaipolitici en de graaibanken (en hun achterban) aan de ene kant en het gewone volk aan de andere kant.
Oplossing: we breken die muur af op 9 november. Komt allen naar Den Haag en jaagt het gespuis het land het uit. Een maand later herhalen we hetzelfde maar gaan dan naar Brussel. Willen jullie naar Brussel? Dan gaan we naar Brussel.

ecologiste | 06-11-14 | 15:34

@ mindless | 06-11-14 | 15:30
Er is al anti-Israël-geluid zat, niks mis mee als dat land ook nog ergens gesteund wordt.

Lewis | 06-11-14 | 15:32

@Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14

- "Europa loopt te veel achter de VS aan. Bijna heel de wereld heeft Palestina al erkent! Nu zweden ook."
.
LOL! Wie dan, behalve Zweden....?
.
- "Waar wacht de rest van Europa op? Tot de VS groen licht geeft?"
.
Wellicht op het moment dat die barbaarse Trans-Jordaniërs eens stoppen met het afschieten van raketten en die zogenaamde Palestijnse Autoriteit de verwoesting van Israël eens uit het handvest haalt..?? Denk het niet hoor, maar dat zou iedere regulier functionerende rechtsorde natuurlijk wel doen.

De Libertariër | 06-11-14 | 15:31

Ik persoonlijk heb het vermoeden dat de bevolking snakt naar een 'normaal' bestaan maar dat hun (d)emocratisch verkozen regering dat niet ziet zitten.

Israel: je kunt er een oorlog niet van winnen en dat weten ze

paost712 | 06-11-14 | 15:30

@ --sql error-- | 06-11-14 | 15:21
Terug naar Syrië, Egypte, Jordanië, etc?

TheseDays00 | 06-11-14 | 15:30

In principe heb ik niets tegen Israël maar ik word doodziek van al die pro-Israël propaganda hier. Iedereen die met betrekking tot dit conflict blind voor 1 kant kiest, zoals Spartacus de Pretentieuze, is in mijn ogen een idioot. Hans Jansen, Van Rossem, Pinto, Spartacus.. hoeveel fte's heeft het CIDI eigenlijk bij jullie ingekocht?

mindless | 06-11-14 | 15:30

Maakt niet uit toch? Ze ondersteunen ze als volwaardig lid, dus....

Flightless bird | 06-11-14 | 15:29

"Je kunt geen vrede sluiten met een bevolking die dit overwegend niet wilt."
.
Maar je kan een plaat voor je kop hebben. Dat dan weer wel.

Rest In Privacy | 06-11-14 | 15:29

Kunnen de Arabieren in Palestijns gebied niet eerst zelf zorgen dat er een beetje fatsoenlijk bestuur zonder Hamas komt?
En wat heeft de EU hiermee te maken? Laat eerst alle afzonderlijke landen zich hierover uitspreken.
Is Gaza wellicht de bestemming voor de €642 miljoen EU geld?

Duifmans | 06-11-14 | 15:28

Zeker een milf.

prov1nciaal | 06-11-14 | 15:28

Als we dan toch zo nodig oorzaak en gevolg erbij willen halen, dan was het in den beginne natuurlijk Israël dat ervoor koos om zich tussen (toen ook al bekende-) tegenstanders te willen vestigen.
Wat daarna allemaal gebeurd is is nauwelijks meer te volgen, maar is imo. zeker geen reden voor GS om aanhoudelijk zo'n pro-Israël ondertoon in de berichtgeving aan te houden.

Zelf ben ik noch pro-Israël, noch pro-Palestina. Vind het onderhand een vrij triest zootje, met afwisselend huilie huilie joden (laatst nog om de Tempelberg joden op tv die zich nog altijd perfect in de slachtofferrol blijken te kunnen schikken en alles is tegen hen) en huilie huilie palestijnen (over dat Israël gebouwen aanvalt waar die "strijders" nota bene zelf tussen de burgers gaan zitten).

Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14
Ja hoor, ga jij je nog maar even goed laten informeren want er klopt zeer weinig van je tegel!

Gazzerop | 06-11-14 | 15:28

De Jood is de eeuwige vijand voor iedere moslim die de Koran, Soennah en Hadith ook maar vaag serieus neemt. En aangezien de Trans-Jordaniërs deze geschriften zeer letterlijk neigen te volgen en Islam (als letterlijk en volmaakt woord van Allah) volstrekt onveranderlijk is, zal er NOOIT vrede tussen Israel en de Trans-Jordaniërs bestaan... Staat of geen staat, daar zal niets aan veranderen.
.
Waar bemoeit die EU gans zich in godsnaam mee? De EU is al een organisatie die geen enkele vorm van legitimatie kan kennen, maar dan meent deze doldwaze machtswellustelinge zich ook nog even met illegitieme grondbezettingen buiten haar eigen illegitieme grondgebied te bemoeien...?

De Libertariër | 06-11-14 | 15:27

Krijgen we straks ook een naheffing van Brussel als Hamas weer door hun scud-raketten is halverwege het seizoen?
Ik neem aan dat zij zich dan wel aan de EU-regeltjes moeten houden, 3% moet raak zijn of zeau, nu is dat maar 0,1%, dus dat gaan ze nooit redden.

Cuyahoga | 06-11-14 | 15:26

Israël en de Palestijnen, een van de belangrijkste kwesties waardoor ik me hier zo thuis voel. Wat een verademing, het GS-geluid.

Lewis | 06-11-14 | 15:26

Als Israel nou gewoon een leeg stuk Brazilie koopt kan heel met midden-oosten lekker islamitisch elkaar uitmoorden zonder dat goedwillenden daar last van hebben.

Vogelbeest | 06-11-14 | 15:24

Kaas de Vies | 06-11-14 | 15:13.

Nu is het nog Palestina. Maar over 5 jaar gaat de EU IS(IS) als een officieel land erkennen. Want zo rollen ze daar, de rubberen ruggengraten in Brussel.

JanWillemJaap | 06-11-14 | 15:23

Als je in discussie gaat met welke willekeuroge palestina-aanhanger dan komt na verloop van tijd altijd toch hun diepgewortelde antisemtisme naar boven. Vaak proberen ze het dan nog met geschreeuw over dat ze niet tegen joden maar tegen zionisme zijn weer recht te trekken maar de kern blijft dat ze gewoon een hekel aan joden hebben.

sinar2 | 06-11-14 | 15:22

-sql error-- | 06-11-14 | 15:21

+1

ron78 | 06-11-14 | 15:22

geef ze een eigen land. En dan alle Palestijnen terug naar hun land, uiteraard. Kunnen we daarna een handelsboycot invoeren wegens terroristisch staat.

--sql error-- | 06-11-14 | 15:21

Een Linda Voortman, maar dan Italiaans! Nog zo een schreeuwlelijk die het even gaat doen, het fascistische clubje waar ze deel van uitmaakt gaat dit groots aanpakken. Dries en Gretta als eregasten op het feest!

lanexx | 06-11-14 | 15:21

Israel wil best een palestijnse staat.
Alleen wil het ook garanties voor vrede.
Zo lang palestijnen haten en dit omzetten in geweld zal dat niet gebeuren.
Trouwens als ze gewild hadden was die er al lang geweest,maar Arafat en consorten konden het nooit eens worden over de grote van hun land.

pejoar | 06-11-14 | 15:19

Binnen 5 jaar een islamitische staat in het kalifaat Hollandistan ja.

James Lastig | 06-11-14 | 15:18

Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14
Bijna heel de wereld heeft Palestina al erkent!

In jou wereld misschien,niet in mijn wereld.(realiteit)

ron78 | 06-11-14 | 15:18

De israeli's willen vrede, de palestijnen de overwinning. Daar gaan ze nooit uitkomen.
Het maakt het wel makkelijker om de mensen te leren kennen. Iedereen die pro Palestina is deugt niet. Ik moet de eerste nog tegenkomen in ieder geval.

Freddie Stobart | 06-11-14 | 15:17

@ Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14
Bijna heel de wereld heeft Palestina al erkend als staat?? Wie dan nog meer behalve Zweden?

Btw, bij deze erken ik Westelijke Sahara als staat.

TheseDays00 | 06-11-14 | 15:17

Europa loopt te veel achter de VS aan. Bijna heel de wereld heeft Palestina al erkent! Nu zweden ook. Waar wacht de rest van Europa op? Tot de VS groen licht geeft?

Mocro2897 | 06-11-14 | 15:14

Israel is anti vrede, de Palestijnen zijn anti Israel dus een Palestijnse Staat brengt vrede. Zo moeilijk is het niet.

Igor Putkin | 06-11-14 | 15:13

Is de Palestijnse staat al potentieel lid van de EU?

Kaas de Vies | 06-11-14 | 15:13

Milf, het is maar hoe je er tegen aankijkt. Met de vlag er over tja, dan misschien.

Sjaak uit Dordt | 06-11-14 | 15:12

Israël is anti-islam, de EU is pro-islam, dus de EU is anti-Israël.
Zo moeilijk is het niet.

Cuyahoga | 06-11-14 | 15:09

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl