Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks wil 'hyperrijken' bombarderen

klaverhamer.jpgHyperrijk, dat bent u volgens GroenLinks Kamerlid Jesse Klaver vanaf ongeveer plusminus pak 'm beet een miljoen pleuro aan vermogen. Vanaf dat bedrag wil GroenLinks u dan ook 'progressief belasten', zoals ordinaire jatdieverij eufemistisch genoemd wordt. Volgende week komt 'stereconoom' Piketty (die overigens zelf lacht om ongelijkheid in NL) op uitnodiging van GL naar de Tweede Kamer, dus vandaar deze nieuwe ideetjes. Concreet: tot 50% belasting over de reëele inkomsten uit uw vermogen (is nu 30%), verdubbeling van de aandelenbelasting, een 'toptarief' voor de erfbelasting en nog wat algemenere (lees: gratuitere) doelstellingen zoals 'het stimuleren van kleinere inkomensverschillen binnen een bedrijf' en 'het aanpakken van belastingontwijking door multinationals.' Right. Zomaar een beetje rijk worden, dat moeten we natuurlijk niet willen in het door GL gedenkwenste biologischduurzaam socialistische wereldje. Heeft u succes? Boekt u resultaten? Behaalt u rendement? Sofort inleveren en vlug een beetje. Niet uw erfgenamen maar de overheid heeft recht op de vruchten van uw succes. U begrijpt, het hele idee dat Vadertje Staat eens een keer wat moet inkrimpen zodat die vuige lastenverhogingen eindelijk tot het verleden kunnen behoren is bij de GroenLinksers überhaupt niet in de botte koppen opgekomen. De enige vraag aldaar is: hoe krijgen we meer taxpoet binnengeharkt ter meerdere eer en glorie van de EU, asielzoekers, anti-hagelslag activisten en pompoenruftboerdijen en hoe jagen we zo veel mogelijk rijkaards het land uit. Want vooruitgang is niet sloebers rijk maken maar van rijken sloebers maken. Ja toch. In de begeleidende PamfletDF zweert GL dat de lasten voor iedereen die niet 'hyperrijk' is omlaag zullen gaan en dat ze ondertussen nog even een exotisch koraalrif aanleggen op de Tweede Maasvlakte, dus hebt vertrouwen in Klaver en alles zal goed komen. Oja en geef geld.

Reaguursels

Inloggen

Mijn god.
Heb je hard gewerkt en al veel belasting betaald wordt je nog eens gestrafd omdat het goed met je gaat.

Zo kill je elke motivatie om te gaan werken.!!

Misschien moeten mensen die kunnen werken maar eens van die bank afkomen"!

Maar ja al die asielzoekers moeten we blijkbaar onderhouden.
Hoeveel procent van die asielzoekers en vluchtelingen zullem gaan werken ?? 1% hopelijk.

Laat mensen die rijk zijn toch met rust ze betalen al zoveel.
Wees gewoon blij voor ze dat ze het goed hebben!
Of is het afgunst

archimedesplantsoen | 02-11-14 | 19:45

@Japannert:

Toch heeft het allemaal te maken met keuzes. Tuurlijk zijn er genoeg werknemers die heel hard werken, even hard als iemand met een betere baan of eigen bedrijf.

Maar het komt regelmatig voor dat iemand met die betere baan vaak in het begin gekozen heeft voor een carrière, in plaats van bijvoorbeeld een gezin. Daardoor zijn er ook genoeg mensen die op persoonlijk vlak veel hebben ingeleverd om meer invulling aan hun carrière te geven. Prima, en daar mag wat mij betreft ook een hogere beloning tegenover staan.

Zie het als compensatie t.o.v. de werknemer die dan weer een veel gelukkiger gezinsleven heeft. Keuzes mogen ook beloond worden, met een leuk gezin of meer geld.
Ik chargeer een beetje, maar snap je mijn punt?

berlinetta | 02-11-14 | 13:18

Groen Links verwart 'samenleving' met 'overheid'. De laatste is er uitsluitend voor zichzelf.

van heinde en verre | 02-11-14 | 12:30

Jesse Klaver wil dat Nederland naar het niveau van Burkina Faso daalt: Daar is weinig vermogensongelijkheid: iedereen is even arm. Alle werkgevers moeten bovendien het land worden uitgepest. Iedereen in de bijstand. 1 euro per dag. Meer kunnen we straks niet meer betalen.....

lulleficatie | 02-11-14 | 12:25

kibbesoeb | 02-11-14 | 11:13
Precies en hij is vlakbij met dit soort bedreigingen door GL.

Atlas Shruggs 10 | 02-11-14 | 12:14

Who is John Galt?

kibbesoeb | 02-11-14 | 11:13

Het boek v Willem Middelkoop geeft al aan, dat het lenen, lenen het monetaire probleem veroorzaakt. Lenen komt doordat je meer kosten dan inkomsten hebt.
Je moet dus minder kosten maken, waar geen opbrengst tegenover staat.
Denk je een bedrijfje van 10 medewerkers in. Dat bedrijfje neemt geen medewerker in dienst om de auto's van de medewerkers te wassen of om de kinderen van de medewerkers te leren punniken (OK, loomen mag ook). Waarom? Het kost alleen maar geld. Dus: alle subsidies die NIET leiden tot productiviteit: kritisch bekijken. Daarmee zeg ik dus uitdrukkelijk niet (ik voorzie namelijk een standaard reactie hier in de panelen) dat een integratiecursus voor buitenlanders niet moet plaatsvinden. Als die leidt tot een betere kans op productie (werk dat iets oplevert), is daar niks mis mee. Maar dan dus wel e.i.s.e.n dat de deelnemers 'slagen'. Eisen, ook zo'n lastig woord voor 'links', dat zwakdenken immer tolereert.
Kunstenaars steunen? Zeker kritisch naar kijken. Ontwikkelingshulp? Geen euro de deur uit, die NIET controleerbaar gebruikt wordt om ter plaatse de economie aan te zwengelen. Regeltjescontroleurs? Kritisch bekijken want in veel gevallen niet bijdragend aan productie.

Als je dit consequent doet, zie je balans er een stuk beter uit en kun je gewoon nog geciviliseerd noodhulp sturen (wel alleen als de boterhammen in de mond van de hongerlijders aankomen) bij een hongersnood. Want als ontwikkeld land (ik zeg niet 'rijk', want de vraag is wat rijk is met een financieel systeem dat zo zwak is) kun je je onderontwikkelde buren niet alleen maar laten stikken. Uitsteken van een helpende hand is gepast en ook wel een plicht. Een schip met geld legen echter zinloos.
Verder is hat lekker makkelijk om de miljonairs gewoon geld af te gaan pakken, maar ik heb meer moeite met corruptie en zelfverrijking van zichzelf zonnekoning wanende baasjes op allerlei posten. Zorg, onderwijs, woningbouwcorporaties, dat werk.
Maar dat echt aanpakken is niet aantrekkelijk,want na je kamerlidmaatschap moet je wel aan een baan komen, nietwaar?

Sry voor evt typo's .. slechte ogen en een tablet is lastig ;-)

xspalm | 02-11-14 | 10:25

@von sokkenstopfen | 01-11-14 | 19:57
Onzinpraatjes. Mijn ouders kochten in 1972 hun eerste huis, een premiewoning (met korting dus), voor 120.000 gulden. Dit is van hetzelfde kaliber als mensen die beweren dat winkels op 1 januari 2002 het guldenteken voor het euroteken vervingen en alles dus van de ene op de andere dag 2,20371 keer zo duur werd. Volkomen nonsens en bovendien zonder rekening te houden met dat de inkomens ook flink wat hoger zijn geworden. De waarde van geld is niet absoluut, maar relatief, en als je wilt weten waarom alles zo duur is moet je eens kijken naar al het gratis geld dat wordt verstrekt aan mensen die door GroenLinks zielig gevonden worden. Gratis geld heelt namelijk in het geheel geen waarde en het is dankzij de gratie van werkenden die (een heel klein beetje) meer geld hebben dat je er desondanks nog een brood mee kan kopen, omdat je aan het geld zelf nu eenmaal niet kan zien of het gratis was of met bloed, zweet en tranen gekocht.

Pierre Tombal | 02-11-14 | 09:35

Ik ben er wel voor, alleen zou ik de lat misschien op 6 miljoen zetten. Niemand hoeft zo stinkend rijk zijn. Als je al zoveel hebt, en je wil nog meer, betekent dat waarschijnlijk dat je de rest van het volk te veel vraagt voor je product, of dat je je werknemers te weinig laat meeprofiteren, of een combinatie van beide. (en mensen die over vrije markt werking etc. beginnen: de vrije markt is een illusie, die bestaat niet en heeft nooit bestaan).

Neem Walmart als voorbeeld; de oprichters en hun familie hebben miljarden, de werknemers kunnen niet eens van hun salaris rondkomen en moeten naar de voedselbank, maar ze hebben weinig andere keus dan daar te werken: dat is rijkdom gebaseerd op uitbuiting; de vrije markt heeft er weinig mee te maken.

Is een celebrity nu echt een zo veel malen beter mens dan anderen waardoor hij recht heeft miljoenen? Of een sporter die ongetwijfeld hard werkt maar toch grotendeels zijn gaven dankt aan aangeboren talent? Dat lijkt me toch niet

Ik geloof niet dat er ook maar iemand op aarde is, hoe getalenteerd ook, hoe goed hij ook kan sporten, hoe goed zijn zakelijke ideeën ook zijn, dat ze zoveel meer waard zijn als de rest. Als dat wel gebeurt is dat geen vrije marktwerking, maar een fout in de markt.

Japannert | 02-11-14 | 09:34

In het DFT-interview adviseert Piketty om "een progressieve belasting op vermogen te heffen. Zo kun je de armeren en middenklasse beschermen en meer vragen van mensen met vermogens van een paar miljoen." GroenLinks neemt dit, m.i. goede, advies gewoon over.

Delaware | 02-11-14 | 08:55

Wat is dat toch met links. Ze creëren een systeem waarbij je slaaf van geld wordt gemaakt. Geld is bedoeld als ruilmiddel en rekeneenheid, maar is een machtsmiddel geworden. Dit hele monetaire systeem is een monster waar meer bloed aankleeft dan aan Stalin, Hitler, Mao bij elkaar. Het is een verderfelijk systeem die ervoor zorgt dat een mens slaaf wordt van geld. Het zou een zegen voor de mens zijn als dit systeem implodeert.

luto333 | 02-11-14 | 05:47

-weggejorist-

DumpertKijkert | 02-11-14 | 02:44

Gekkies

DumpertKijkert | 02-11-14 | 02:44

Klootzakken en politiek, het schijnt toch echt bij elkaar te horen. Met GL voorop.

PowPow | 02-11-14 | 02:13

Ik heb mijn geld allang verstopt in tien plastic tonnen en die ergens in een woestijn begraven.

Rest In Privacy | 02-11-14 | 01:30

Hypocriete groensocialistische natnekken zoals Klaver weten altijd handig herrie te maken buiten de grenzen van het eigen riante inkomen en comfortabele emolumenten.

Rien7847 | 02-11-14 | 01:15

Als het aan Groen Links & en de SP ligt moeten we al onze huiskamers met hun klote communistische kameraden delen en het geld wat iedre Nederlander rest onder de arme socialistische partijen delen. Nu ik ben en ik zal niet met dit socialsitische gebroed nooit en ten nimmer solidair zijn. We weten allemaal wat voor klote zooi het voormalig communistische Oostblok was. Noord-Korea en Cuba zijn de resten van het klote communistische systeem. En Groen Links vergeet dat hun achtergron veel sympathien met de Moaisten hadden. En we herinneren ons ook hoeveel massamoorden veroorzaakt heeft. Nu zijn de huidge Groen linksen hopelijk iets menselijker geworden, maar dat betwijfel ik. Zodra ze aan de macht zijn sturen ze iedereen die mer als 10.000 Euro op zijn rekening heeft in de gevangenis en tot nimmer wederziens.. Dus het rode gevaar loert nog steeds in Nederland !

restman | 02-11-14 | 00:52

Groen Links heeft het over de Abrahimovic's van deze wereld.

Jan Dribbel | 02-11-14 | 00:47

Tjonge, het zal eens niet. En dan zeker herverdelen onder 'de armen'.

Geert Akbar | 02-11-14 | 00:46

Klote communisten

restman | 02-11-14 | 00:45

Wat is dat toch met rechts. Ze creëren een systeem waarbij je slaaf van geld wordt gemaakt. Geld is bedoeld als ruilmiddel en rekeneenheid, maar is een machtsmiddel geworden. Dit hele monetaire systeem is een monster waar meer bloed aankleeft dan aan Stalin, Hitler, Mao bij elkaar. Het is een verderfelijk systeem die ervoor zorgt dat een mens slaaf wordt van geld. Het zou een zegen voor de mens zijn als dit systeem implodeert.

luto333 | 02-11-14 | 00:23

O jee nou lees ik hier weer over die zielepoten die 60 uur per week werken.... mongool, ga van je leven genieten van je vrouw en je kinderen ipv als bezetene voor steeds meer en meer en meer geld te gaan.
Groot gelijk, boven het miljoen dok je.
Net zo aso als die figuren die alleen de hand ophouden!
Trouwens de meeste die dit verdienen doen namelijk helemaal niet zo veel voor het geld! Of belazeren de boel!

Mega Mindie 2 | 01-11-14 | 22:49

Niet lullen maar schuiven die rijke stinkerds! Alé!

dutchdj | 01-11-14 | 22:35

Ik schrik van reacties. Het simplisme van het gelul over vermogen, uren die gewerkt worden, en een of ander recht dat wij allemaal zouden hebben. Hier worden de 'rijken' schuldig gemaakt van de armoede, maar er wordt voor het gemak voorbij gegaan aan het feit dat het armoede gevoel gecreëerd wordt door de eindeloze stroom wetgeving van de Haagse elite. Armoede ontstaat door een energie rekening die 50 euro stijgt, benzine die te duur wordt, minimumloon die gezellig gematigd wordt. Kortom...

Emilioot1 | 01-11-14 | 22:35

GroenLinks heeft zich al compleet achterlijk bewezen, dus daar naar luisteren doe ik sowieso niet. De overheid zou eens moeten beginnen met de linkse (en rechtse) hobby's schrappen.

Piet van het Padje | 01-11-14 | 22:32

oops, steiger

dadoorunrun | 01-11-14 | 22:04

decadent degeneraat | 01-11-14 | 20:41
Dat zal om meerdere redenen moeten. Ten eerste omdat de verschillen immoreel zijn. De rijkste 85 op de wereld zien hun vermogen met een half miljoen dollar per minuut groeien. Dat is het equivalent van meer verdienen in twee minuten dan een bouwvakker na 40 jaar op de stijger. Nou geen kletskoek verkopen dat het in Nederland wel meevalt. In Nederland heeft de rijkste 1 procent een kwart van de hele koek. Een kwart wat alle vermogen. Goederen zo je wilt. Trap dus niet in de praatjes van Pechtold, en Buma. Zij willen een vlaktax, maar tegelijk het vermogen niet belasten. Vlaktaks kost geld. Er komt minder binnen. Moet jij raden wie dat begrotingstekort moet gaan betalen.

dadoorunrun | 01-11-14 | 22:02

Maar waarom moet de één die hard werkt, soms niet al te slim is of pech heeft amper kunnen rondkomen en heeft de ander recht op dat miljoen?
Waarom moet een oncoloog in luxe leven en een putjeschepper niet?
En niet aankomen met blablabla communisme. Veel verdienen prima, maar afhankelijk van hoe hard je werkt, niet van de erfenis, de loterij, je toevallige intelligentie. Vol er op dus die belasting.

RoBD=Skullfucker | 01-11-14 | 21:40

Lepenseur | 01-11-14 | 20:08
Jouw punt is wat? Dat graaien bij de NPO verjaart? Dat deze graaimethode bij de NPO niet meer wordt gebruikt? Dat als je stopt met fout doen je er automatisch mee wegkomt?

Canis Spurcus | 01-11-14 | 21:08

Dus mensen die voor zichzelf kunnen zorgen en niet bij de staat hun handje ophouden worden weer genaaid? Het lijkt haast dat dit kabinet wil dat iedereen aan de uitkering gaat.

Pikkestrijder | 01-11-14 | 21:00

elke winkelier die een jaar of dertig draait heeft dat al als pand en inventaris.

Ko.Nein | 01-11-14 | 20:52

von sokkenstopfen | 01-11-14 | 19:57
+1

Atlas Shruggs 10 | 01-11-14 | 20:46

Zich door een Franse econoom laten adviseren is alsof PSV aan Fortuna Sittard vraagt hoe ze moeten voetballen.....

lulleficatie | 01-11-14 | 20:43

@dadoorunrun | 01-11-14 | 19:38

De belasting op arbeid omlaag; geloof je nu echt dat groenlinks/pvda/vvd dat ooit gaat toe laten?

decadent degeneraat | 01-11-14 | 20:41

Een boel linkse agitprop in dat stuk van GL-er klaveren. De rijken +14% vermogensgroei afgelopen jaar, terwijl de lonen maar 2,5% stegen. Leuk zo'n tijdstip aan het einde van de crisis te pakken. Laat dan de vermogensgroei vanaf 1-1-2008 tot vandaag zien, en er staat ineens een hele dikke min.
Vermogen fluctueert sowieso veel harder dan looninkomsten en vermogen is zelden opgebouwd door looninkomsten. Meestal komt dit uit goed ondernemerschap. Iets wat GroenLinks ook vies vind.
Fantastisch dat de stok die GroenLinks ingehuurd heeft om te slaan, vooral in hun eigen gezicht terecht komt.

flashforward | 01-11-14 | 20:24

@von sokkenstopfen | 01-11-14 | 19:57
+ 1

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-14 | 20:16

Graftak Links zegt er niet bij dat daarna de gewone hardwerkend burger aan de beurt is.

Petskast | 01-11-14 | 20:08

Hyperijk is het hebben van 100% vrije tijd. Oftewel: werkloos, ziek, oud of anderzijds flierefluitend.

Crak-ho | 01-11-14 | 20:08

@Canis Spurcus | 01-11-14 | 19:45

Dat bericht is uit 2009 hij zit ondertussen bij de commerciëlen.

Lepenseur | 01-11-14 | 20:08

hoeveel zelf geïmporteerde leegvreters hebben we in vernederland? 1 miljoen? Trek dan eenmalig 25 miljard er voor uit en geef elke leegvreter 25.000 euro als hij vertrekt en dan niet meer terug mag komen, en verder geen cent meer van ons krijgt, en dan wel onder de voorwaarde dat er geen nieuwe leegvreter meer in komt, en dat we uit de eu stappen en er dan geen cent meer naar brussel gaat!
Eens kijken hoe dit land dan zou opknappen!

von sokkenstopfen | 01-11-14 | 20:05

Barani517 | 01-11-14 | 19:28
Ik was een kleuter begin jaren 70, en toen kochten m'n ouwelui hun huis voor maar 10.000 gulden, en dat was ongeveer net zoveel als 2 nieuwe vw kevers, of later
anderhalf keer een nieuwe vw golf.
Nu moet je minstens een nieuwe rolls royce uit je zak trekken om een doorsnee krot te kunnen kopen,
en als je een vrijstaand wilt wonen, moet je al een halve veyron meebrengen.
Ook hebben m'n ouwelui eind jaren 70 een paar jaar flink veel geld verdiend, want m'n ouwe had 1100 netto in de week en m'n moeder bracht ook nog eens 500 netto per week binnen, dus was het leven véél betaalbaarder dan nu. En vanaf de jaren 80 ben ik zelf van tiener tot jonge volwassene opgegroeid, en kan ik zeggen dat het ook toen nog een fijne tijd was, waarin alles nog in verhouding stond met je inkomen, en dat alles zouden we nu nog hebben gehad als we ons niet met de multikul bezig hadden gehouden, want die zijn de schuld aan dat
alles onbetaalbaar is geworden, want dat tuig moet eerst een sociale huurwoning en dan een uitkering, en worden ook ziek en hebben dan zorg nodig en worden ook bejaard en hebben dan weer zorg nodig, en al dat geld komt niet vd regering, maar van belastingen uit werk, ons werk,
en behoren de sociale voorzieningen dan ook alleen bestemd te zijn voor diegene die er voor gewerkt hebben,
en dan konden we er best nog een paar eigen leegvreters er bij hebben, maar geen 1 miljoen, dus schaf de multikul af, stuur alle leegvreters terug naar hun eigen landen, en schop de eu eruit en zo ook al het goedkope oostblokvolk, en dan knapt dit land aan alle kanten weer helemaal op.

von sokkenstopfen | 01-11-14 | 19:57

de nederlandse staat wel truste

poetsnoet | 01-11-14 | 19:51

In dit land is men echt de weg kwijt, in diversen kranten de kop dat enkele miljoenen
mensen teveel ontvangen geld moeten terugbetalen.
Kennelijk leeft bij de overheid het idee dat iedereen geld krijgt van de overheid.
Ik en vele met mij verdienen ons eigen geld en moeten daar helaas een onbehoorlijk groot deel van aan de overheid afstaan, wij hebben dus niets te veel gehad en moeten dat nu terugbetalen maar moeten als gevolg van het geklungel in de politiek meer afstaan.
Het eindresultaat is hetzelfde, maar het is diep triest dat de overheid inmiddels niet meer weet waar uiteindelijk hun budget vandaan is gekomen.
Vandaar dat verbetering van de NL economie dus nimmer met hulp van de overheid gerealiseerd zal worden.

misschien een beetje off topic maar het is ook weer de overheid/regering die faalt

Verwachtniks | 01-11-14 | 19:47

Van Leeuwen sukkel. De Telegraaf wilde, activistisch als ze nou eenmaal is de ongelijkheid down playen. Maar Piketty zegt uitsluitend van de inkomensverschillen dat ze niet alarmerend groot zijn. De vermogensongelijkheid is in Nederland extreem hoog. Ook in vergelijking met andere Europese landen. Daarom moet de belasting op kapitaal omhoog en op arbeid omlaag. Lees jij geen kranten?

dadoorunrun | 01-11-14 | 19:38

Wat een onbenullen, een zekere ongelijkheid van inkomens stimuleert mensen (als ze tenminste niet gepamperd worden door gratis geld van de overheid) tot initiatieven om hun situatie te verbeteren en dus toename van welvaart in het algemeen.
De GL ideeën zijn puur communistisch, ben net terug uit Rusland, daar zie je dat dat dus niet ging werken.
Het is pure afgunst en het onvermogen hun eigen leven een positieve koers te geven en dus maar proberen te stelen van hen die wel iets bereiken.

Verwachtniks | 01-11-14 | 19:35

Het grappige is dat de lage inkomens geen gevolg is van de hoge inkomens. Lage inkomens worden bepaald door het minimumloon en concurrentie positie van NL. De hoge inkomens wordt bepaald oor individuele slimheid, inzet en wat geluk.

Kortom.. Aanpakken van het verschil doe je door de oorzaak te aanpakken. En dat zijn de eindeloze hoeveelheid lastenverzwaring in de afgelopen jaren onder het mom van milieu.

Emilioot1 | 01-11-14 | 19:33

@necrosis | 01-11-14 | 17:44
Nee man je gooit water bij wit poeder en voila ! Melk!

miko | 01-11-14 | 19:29

Ik zou zo graag willen dat Nederland werd verdeeld in twee stukken. Een deel met een heel progressieve belastingstelsel, hoge uitkeringen, solidariteit met de hele wereld, ongebreidelde instroom van iedereen die zielig is, uitsluitend taakstraffen, veel windmolens, gekleurde pieten en vrij baan voor de islam.

En een deel met een kleine overheid die minder doet maar daar wel op afgerekend wordt, flat tax, alleen uitkeringen voor mensen die hulpbehoevend zijn en steun voor mensen die tijdelijk werkloos zijn, echte straffen voor echte criminaliteit, een cultuur op de joods-christelijke traditie, alleen immigranten voor tijdelijk verblijf, die hun eigen broek ophouden en onze cultuur accepteren, vluchtelingenopvang alleen uit eigen regio en beperkt tot duur conflict en gewoon zwarte piet en een boterham met hagelslag.

Benieuwd hoe beide landen er dan na 10 jaar voorstaan.

Barani517 | 01-11-14 | 19:28

Daarnaast wordt je geen miljonair van arbeid.

Lepenseur | 01-11-14 | 19:26

Iedereen kan wel zeiken hier maar er zitten maar een paar miljonairs hier. Gister tijdens het Filosofisch Kwintet is Pikkety besproken, best interessant om te zien. Mbt onderwijs en hoe we ervoor zorgen dat we niet in een schijndemocratie gaan wonen komen er interessante punten langs www.npo.nl/het-filosofisch-kwintet/01-...

Lepenseur | 01-11-14 | 19:25

Door het niveleringsfeest is een miljoen hetzelfde als honderd duizend euro enkele jaren terug.

Alfa 75 | 01-11-14 | 19:10

Zou het ooit in een linkse kop op zijn gekomen dat een hoop geld hebben ook gewoon kan komen van hard werken? En dat over die centen dus al tig keer fors belasting is betaald? De westerse beschaving (of wat daar nog van over is), hebben we te danken aan harde werkers en risiconemende ondernemers. Niet aan uit de staatsruif vretende niksnutten.

uwesbeki | 01-11-14 | 18:53

@ Aldous 16:39

Door de vele reacties ben je ondergesneeuwd. Ik merk in mijn kring ook dat vermogen vs arbeid een flink spanningsveld oplevert richting o.a. de belastingdienst.

"Leuker kunnen we het niet maken, oneerlijker wel" zou de nieuwe slogan moeten zijn.

filibuster | 01-11-14 | 18:50

Zo te zien laat het CPN-smaldeel binnen GL weer eens van zich horen. Maar ik vind het wel goed hoor dat ze Matthijs en Paul en al die andere hyperrijke Vara-presentatoren gaan aanpakken, hoog tijd!

Professor Pipo | 01-11-14 | 18:48

LOL GroenLinks heeft naast de verkeerde ideeën ook het historisch besef van een goudvis.

Het "aanpakken van de rijken" heeft al in de jaren '70 enkel geleid tot een enorme kapitaalvlucht uit Nederland en heel recent uit Frankrijk. Google eens op "Depardieu" en je blijft de hele avond lachen.

Desalniettemin: mensen met een miljoen of meer hebben al snel een family trust en dat ding is niet in NL gevestigd maar elders. Je zal wel gek zijn om je centen in Nederland (of de EU, for that matter) te laten, met dat zooitje graaiers dat de dienst daar uitmaakt.

Maar ga gerust door, Klaver. Met je onzin. En de groeten uit Hong Kong. Ik neem nog een biertje, belastingvrij.

vraagstaart | 01-11-14 | 18:45

In ÉénVandaag maakte Jort Kelder wel een goede opmerking over dit onderwerp. De ongelijkheid (ongelimiteerde hebzucht) is een globaal probleem dat aangepakt moet worden door de wereldleiders en niet NL alleen als einzelganger terwijl de rest van de wereld lekker doorgaat met het systeem van ongelimiteerde hebzucht en dus ongelimiteerde ongelijkheid. Ik ben het zowaar het een keer eens met die rechtse bal.

XaleX_2 | 01-11-14 | 18:31

"Expect to hear more and more about wealth taxes. Expect to hear that they will be a 'one time' event that won’t be repeated, but that will actually help economic growth by reducing economic inequality.

This is all complete nonsense. Economic growth is produced when a society saves money and invests the savings wisely. It is not quantity of investment that matters most, but quality. Government is capable neither of saving nor investing, much less investing wisely."

mises.org/daily/6736/Thomas-Piketty-on...
mises.org/daily/6783/Turning-Piketty-R...

KirkOlson | 01-11-14 | 18:30

Het leven zou zoveel
Leuker zijn zonder linkse mensen.

Roffel | 01-11-14 | 18:30

Als er "groen" in een partij staat dan vertrouw ik het niet. Die lui zijn al in de jaren 60 en 70 geradicaliseerd, toen mocht dat nog namelijk, voor jezelf denken. Helaas helaas, met dat soort menen valt derhalve niet meer rationeel te praten. Verwend en levend in een utopische wereld van overheden die gratis geld geven en het uitermate zelfingenomen houdinkje van immer gelijk hebben want "milieu". Compleet van god los. Laat ze eerst maar eens werken of een maandje met hun schoonmoeder naar Burkina Faso op survival. Dan gaan we pogen om serieus te praten.

Beaulefermier | 01-11-14 | 18:26

Zorg eerst maar dat een bijstandstrekker een paar centen mag bijverdienen. Bijvoorbeeld vijftig euro mogen houden zou al motiverend zijn. Want waarom een part-time baan nemen als je alles 100% moet inleveren? Dan blijf je toch liever op je nest liggen?

Rest In Privacy | 01-11-14 | 18:23

Groenlinks is een partij van moordenaars. Volkert was er een van hun via de VMO, vele anderen hebben fokkerij eigenaren een house call gegeven en al hun illustere voorbeelden, Lenin, Pol Pot enzo, zijn massamoordenaars. Hoewel babyface VMBOer Klaver anders doet vermoeden met zijn achterlijke praat om de NL economie in de afgrond te storten, het blijven activistische moordenaars.
Altijd fijn om die lui het beleid van een land te laten bepalen.

Atlas Shruggs 10 | 01-11-14 | 18:19

Het "Groen" in GroenLinks heeft niets met milieu te maken, maar met jalouzie.

McPhart | 01-11-14 | 18:17

Leuk! Gaan ze straks ook de Russische identiteit aanvragen net als Gérard Depardieu.....

Hobbykip | 01-11-14 | 18:08

Er is altijd een licht in mijn hoofd en dat is Groenlinks en god het brandt, laat het ophouden.

decadent degeneraat | 01-11-14 | 18:00

XaleX_2 | 01-11-14 | 17:36
daarmee zeg je hetzelfde

(Behind)Doors | 01-11-14 | 17:56

Typisch linkse politiek van de laatste 2 eeuwen,Die vergeten echter dat geconcentreerd kapitaal altijd stabiliteit van de economie betekent,maar versnippering ervan het tegendeel. Links zijn altijd mensen die niets hebben (have-nots) maar zich verrijken met geld van het collectief. Makkelijker dan zelf de kost betalen die voor de baat uitgaat ,hé ? "Baat" is voor die lui een vies woord .Ze graaien liever in het geniep.

Dolphi | 01-11-14 | 17:48

Nivelleren. Afpakken. Succesvolle mensen straffen. Jaloezie dus. Terug naar het communisme. Iedereen even arm. Stem GL als alles naar de klote moet.

Rest In Privacy | 01-11-14 | 17:47

@XaleX_2 | 01-11-14 | 17:36
Zie mijn tweets van hedenochtend over het socialsme.
twitter.com/kaasdevies

Kaas de Vies | 01-11-14 | 17:46

Groenlinks: Parasitaire faalidioten.

heer_rationeel | 01-11-14 | 17:45

@miko | 01-11-14 | 17:36
En ik maar denken dat melk uit zo'n vierkant stukje karton komt......

necrosis | 01-11-14 | 17:44

Ik hoop dat dit door gaat, niet voor jullie maar speciaal voor bbbachstra. Kijken of hij dan nog blij is met zijn keuzes.

MarcS | 01-11-14 | 17:41

Nederland is geworden tot een geld-rondpomp-land. Het beetje wat ondernemers verdienen verdwijnt in de eindeloze zakken van de ambtenarij en bruine (en wat witte) kansenparels,
Geld rondpompen doen we via belastingen en subsidies. Daar leven hele inproductieve volksstammen van (ambtenarij, uitkeringen, etc.)
Ik vind het prima om het deel wat ik boven de 1,5 ton verdien af te romen, als het maar goed besteed wordt. En daar knelt het dus. Verkwistingen tot en met. Vooral al de 'kunst' subsidies, uitkeringen, toeslagen, de EU en de kosten van immigratiebeleid zijn ware Miljarden Drainers.

Bernard Couperus | 01-11-14 | 17:38

@necrosis | 01-11-14 | 17:29
Pssst de meeste melk komt van de koe,soms een geit of schaap maar meestal koe.

@necrosis | 01-11-14 | 17:11
Naai van die kouwe.

miko | 01-11-14 | 17:36

het communisme heeft toch bewezen gefaald? Is GroenLinks nóg dommer blijkbaar
(Behind)Doors | 01-11-14 | 16:36
Communisme heeft nooit bestaan. In de praktijk zijn het altijd militaristische dictaturen (ook een elite systeem).

XaleX_2 | 01-11-14 | 17:36

Ach wat weet zo'n Jesse Klaver nou helemaal? Het economisch dwaallicht van de GL-fractie. Een VMBO-er met een grote bek en veel sympathisanten bij de publieke omroep zonder enige verdere praktische werkervaring.

Denkt Klaver nou echt dat de mensen die hij nu op de korrel wil nemen allemaal braaf en lijdzaam in Nederland gaan afwachten hoe ze naar de GL-tax-slachtbank worden gedreven? Of moeten ze ook meteen maar in een heropvoedingskamp opgesloten worden zoals Jesse's grote roerganger en V&D-erfgenaam Paul Rosenmöller propageerde toen hij nog sympathiseerde met de maoïstische Cambodjaanse massamoordenaar Paul Pot van de Rode Khmer.

Om nog maar te zwijgen van de jonge getalenteerde mensen die bij uitvoering van het plan Klaver in nog veel grotere getale uit de communistische GL heilstaat Nederland gaan vertrekken dan nu al het geval is.

Het had overigens maar een paar stemmen gescheeld in 2012 of Jesse Klaver (hij was ook nog de GL campagne manager in 2012: slechtste GL-resultaat ooit) had helemaal niet in de kamer gezeten.

Klaver heeft zijn zetel te danken aan een restzetel voor GL vanwege de lijstverbinding met de PVDA, anders was GL op 3 zetels blijven steken (Klaver stond op plek 4). Zelf wist Klaver maar een schamele 3.351 voorkeurstemmen te verzamelen in 2012.

Bronnen:

www.napnieuws.nl/2013/07/04/de-mooiboy...

nl.wikipedia.org/wiki/Jesse_Klaver

luxetlibertasnederland.blogspot.nl/201...

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/...

www.kiesraad.nl/sites/default/files/K...

Outsider-Inside | 01-11-14 | 17:35

Bedrijven/corporaties moeten meer belast worden, niet zo zeer de individuen die voor die bedrijven werken. Bedrijven moeten bijdragen aan onderwijs, gezondheid, infrastructuur, ipv de burgers voor alles op te laten draaien. Maar idealistisch gezien moet er globaal een inkomsten/rijkdom maximum komen, onbegrensde hebzucht en de macht die daaruit voortkomt is de doom van de mensheid... maar dat vertellen economen niet.

XaleX_2 | 01-11-14 | 17:34

@blabam | 01-11-14 | 17:31
Zoiets heb ik eerder gehoord, maar niet geschikt voor publicatie op GeenStijl...

necrosis | 01-11-14 | 17:34

Vanaf een miljoen? Ik mag hopen dat dat inflatie gecorrigeerd wordt want over een paar jaar kan je daar net een halfje brood van kopen.

Harry Turtle | 01-11-14 | 17:34

Als je beetje een klantenkring hebt factureer je allang niet meer alles vanuit Nederland. Dus laat ze lekker bij dat clubje.

Chow | 01-11-14 | 17:33

@michello | 01-11-14 | 17:29
Vind je Wilders eng?
Heb je Marcel van Dam nog nooit gehoord?

necrosis | 01-11-14 | 17:32

Groenlinks = watermeloen. Groen van buiten rood van binnen.

blabam | 01-11-14 | 17:31

@Mafkees_Deluxe | 01-11-14 | 17:15
Toen ik nog een kleine necrosis was, gingen mijn ouders vaak op de fiets naar een Nederlandse boer.
Daar kochten ze kaas, eieren en melk (die rechtstreeks van de koe kwam).
Die melk vond ik niet te zuipen, maar van subsidie hadden de boeren nog nooit gehoord....
Overigens was er nog zo'n engnek, ik meen Cees Veerman.
Toenmalig Minister van landbouw en tevens hereboer in Frankrijk.
Wat zal die hebben genoten van die subsidies.....

necrosis | 01-11-14 | 17:29

Ik heb vernomen dat het paniek is bij de VARA en de PvdA

Bugsy Malone | 01-11-14 | 17:29

Wilders is de enige politicus met het woord MINDER in z'n vocabulaire.

michello | 01-11-14 | 17:29

GL zit allang in het ' maak NL kapot en EU afhankelijk ' komplot.
Dat neem ik dit kabinet + gedooghonden erg kwalijk.

(c)ZWITSUL | 01-11-14 | 17:29

@Cuyahoga | 01-11-14 | 17:23
Och, als een tiepmiep de hoogste baas van ons leger kan worden en een mislukte pindakaasmanager het kan schoppen tot premier, dan kan er meer.

VanBukkem | 01-11-14 | 17:28

Twee of drie zetels hebben ze toch, maakt het uit wat zeillen. De organisaties achter Groenlinks zijn veel linker, Greenpeace Oxam-Novib, dat spul. De politieke tak van de groene beweging zijn slechts lelieblanke bakfietsmoeders de rest gaat ondertafels.

Bokito ergo sum | 01-11-14 | 17:28

Volgens GroenLinks is er zoiets als 'stilstaand geld'. Dit is geld dat u bv door erfenis heeft gekregen, verdient hebt op de beurs, gespaard heeft en nog niet uitgegeven. U mag dat vooral niet zien als geld verkregen door 'succesvol zijn'.

Dit geld moet door GroenLinks van u kunnen worden afgenomen met het argument: U DOET ER TOCH NIETS MEE.

Zo lust ik er nog wel een paar honderd.

"@LavieJanRoos stilstaand geld, waar mensen niet eens voor ondernemen , mar gewoon erven, of als salaris krijgen. Dat is geen succes", aldus @HuubBellemakers van GroenLinks 020..

Canis Spurcus | 01-11-14 | 17:27

@Flipus | 01-11-14 | 17:13
Hey Flipus.

Wanneer kappen ze uberhaupt eens met MEER belasten, maakt niet uit of het kapitaal is of arbied.

Je kan namelijk ook nivelleren door belastingen te verlagen, ooit ook wel eens aan gedacht?

Kaas de Vies | 01-11-14 | 17:27

Wat zijn die GL aanhangers een stelletje gore struikrovers. Weg met dat onzalige plan.

vivaldi | 01-11-14 | 17:26

@lulleficatie | 01-11-14 | 17:18
Geld terug van de Fiscus? HAHA
De overheid heeft in slechts 15 jaar tijd de staatsschuld van 225 naar 450 miljard laten oplopen. De Fiscus komt bij u de extra aflossing innen, wat dacht u daarvan.

michello | 01-11-14 | 17:26

@Old_Spice | 01-11-14 | 16:52
In vele andere landen kun je ook een fortuin maken en dan draag je belasting af aan de lokale maffia en moet je een groot deel van je geld uit geven aan bewaking.

miko | 01-11-14 | 17:26

Goed plan van de verstandige partij GroenLinks.

Rest In Privacy | 01-11-14 | 17:25

Nog een geluk dat GroenLinks het bij de meeste verkiezingen nog dramatischer doet dan de gemiddelde Marokkaan in het uitzendbureau.

Rasputnik | 01-11-14 | 17:25

@Jim Lovell | 01-11-14 | 16:48
Als je die paar miljoen ook niet veilig kan stellen.

miko | 01-11-14 | 17:24

Jesse klaver is een VMBO'er.
Is geen grapje, is echt waar, staat zelfs op wikipedia:
nl.wikipedia.org/wiki/Jesse_Klaver
Sinds wanneer laten wij VMBO'ers economische vraagstukken behandelen?
What's next?
Tofik Dibi die gaat uitleggen hoe wij onze vrouwen moeten bevredigen?

Cuyahoga | 01-11-14 | 17:23

Overigens qua lieden in loondienst verdienen de Pvda-ers en andere linksgedraaiden het meest.
Die zitten in allerlei ZBO-s en ander vage instellingen met mooie salarissen.

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-14 | 17:22

Overigens qua lieden in loondienst verdienen de Pvda-ers en andere linksgedraaiden het meest.
Die zitten in allerlei ZBO-s en ander vage instellingen met mooie salarissen.

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-14 | 17:22

In Frankrijk hebben ze zo'n type echt aan de macht, geloof dat de rijken en-masse naar London zijn vertrokken.
www.google.com/search?q=paris+rich+fl...

Maakt voor GL natuurlijk niet uit hun doelgroep zijn uitkeringstrekkende jihadies en de moeders en werkelozen milieu gekkerts.

nikkipikki | 01-11-14 | 17:19

Wij als VOLK moeten 10% gaan aftoppen waar het meeste geld naartoe gaat: de overheid, u weet wel, die administratieve MOLOCH die wij elke dag weer te vreten geven. Tijd voor Modifast.

michello | 01-11-14 | 17:19

Terwijl iedereen weet dat de VermogensRendementsHeffing veel te hoog is en de Commissie Dijkhuizen voorstelt om die daarom te verlagen, komen de linkse partijen, iedere week een andere, met tegenvoorstellen om de VRH te verhogen, hopende dat die danmaar gelijk zal blijven op 1,2%. Volgende week komt natuurlijk de Partij van de Afgunst (of de P vd Alsmaar meer belastingbetalen). Lees de Commissie Dijkhuizen: Aandelen leveren zelfs gemiddeld deze eeuw nog minder op dan sparen. Gemiddeld zelfs een negatief rendement. Krijgen we dan ook geld terug van de fiscus als het reële rendement negatief is?

lulleficatie | 01-11-14 | 17:18

@VanBukkem | 01-11-14 | 17:05
De royals betalen geen belasting.
Ik verdien niet zoveel als hun, maar zonder belastingen zou je mij niet horen zeuren!

necrosis | 01-11-14 | 17:16

@necrosis | 01-11-14 | 17:08
Dat zijn juist de probleemboerderijen. Je kan er nooit je geld verdienen, de kans dat je oogst wegrot waar je bij staat is vrij groot. Een normale boer heeft restricties op van alles en nog wat terwijl een bioboer meer of minder kan doen en laten wat hij wil. Moet je een GL'er eens vragen wat we gaan eten als een gehele oogst weg rot wegens een of andere zwamp waar je niet tegen mag spuiten. Juist, dan gaan we eten importeren uit landen die een normale productie hebben en we mogen er ook nog eens dubbel voor afrekenen, want marktwerking. GL's idee zou werken als je met 1.5 miljoen mensen in NL woont, kun je lekker ambtenaar zijn en een hobbyboerderijtje naast je vaste inkomen.

Mafkees_Deluxe | 01-11-14 | 17:15

En het ergste is nog, dat de meerderheid van de mensen geen miljoen heeft en dit dus een niet geheel onacceptabel ideetje vindt. Het is toch een ver van m'n bed show.
Democratie doet de rest.
Wat een ontzettende mongolen zitten er toch in onze 2e kamer, verschrikkelijk!!

michello | 01-11-14 | 17:15

Van Leeuwen toch, weet je überhaupt wel we de top 10% geldhebbers zijn met een Nederlands paspoort?
Denk het niet, maar neem van mij aan, de mensen die bedoeld worden hebben echt geen eigen bedrijfje met een jaar omzet van 20 miljoen of zelfs 100 miljoen.

Maar goed, volgens jouw is het kapitalisme heilig, hetzelfde kapitalisme wat alleen kan bestaan door uitbuiting van iets of iemand.

Wat mij betefd beginnen we met aftoppen, gewoon alle bezit maximaliseren, het lijkt me dat niemand meer dan, neem eens een bedrag, 100 miljoen, nodig heeft.

Flipus | 01-11-14 | 17:13

Mijn vermogen verdwijnt steeds meer ondergronds en wordt ingezet buiten dit land. Ze stikken er maar in.

Mesmer | 01-11-14 | 17:12

@Feynman | 01-11-14 | 16:44
Spijker op z n kop, autodief, om de armoede val te kunnen financieren i.e. mensen in de Bijstand te houden en te kunnen financieren dient men creatief te zijn, t is per slot van rekening Jesse z n achterban.

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-14 | 17:11

@miko | 01-11-14 | 17:01
Dat is toch niet dat waaif van die lange?

necrosis | 01-11-14 | 17:11

'het stimuleren van kleinere inkomensverschillen binnen een bedrijf'
De eerste werknemer van mij die dit voorstelt krijgt een tegenvoorstel om een tijdje 70% van zijn laatstverdiende salaris te ontvangen. Hij hoeft dan niet meer op het werk te verschijnen en hoeft alleen maar te solliciteren naar een andere baan. Lijkt me een goeie deal.. Win win

Deus Absurdia | 01-11-14 | 17:09

@Mafkees_Deluxe | 01-11-14 | 17:03
Ik kan me vergissen, maar was Marijke Vos geen eigenaar van een bioboerderij in Frankrijk waar landbouwsubsidies alles mogelijk maken?

necrosis | 01-11-14 | 17:08

Waarom krijgt deze marginale partij, 5-6 zetels, zo ontzettend veel aandacht en dus invloed in de landelijke pers?

BekiekUtMoar | 01-11-14 | 17:06

@necrosis | 01-11-14 | 16:54
Laat de koninklijke familie erbuiten hé. Die moeten het ook maar zien te rooien met een uitkering en hier en daar wat toeslagen. En het aandeel Shell is ook niet meer wat het ooit geweest is.

VanBukkem | 01-11-14 | 17:05

@Feynman | 01-11-14 | 16:44
Niet via landbouw, want dat wil GL ook op elke manier slopen die ze kunnen vinden.

Mafkees_Deluxe | 01-11-14 | 17:03

Ik kan mij voorstellen dat mensen moeite hebben met het huidige kapitalistische systeem. Er zijn aanpassingen op verzonnen (zoek lekker zelf op).

GroenLinks roept: 'duidelijke en realistische visie..' maar dat komt feitelijk neer op het stelselmatig parasiteren op een systeem waarvan ze zelf vinden dat het niet deugt.

Wat hebben die randfiguren nog, vier zetels?

Canis Spurcus | 01-11-14 | 17:03

(Groen)Links is net als roken; kan echt niet meer!

Nederlanddraaitdoor | 01-11-14 | 17:03

Gelukkig is GL een marginaal partijtje waar kattenmie nog achteraan loopt en verder wat fascistisch kafka en antifa tuig. Dan heb je 99% wel benoemd.

Babels toren | 01-11-14 | 17:02

@necrosis | 01-11-14 | 16:54
Nou,
www.modekoninginmaxima.nl/sites/defaul...
Wat zou ze getrokken hebben?
Ik bedoel van de verzekering dan hè.
En ze zal wel wat zwart geld hebben uit eerdere relaties.

miko | 01-11-14 | 17:01

"We introduceren een toptarief in de
erfbelasting. Overdraagbaarheid van
excessieve rijkdom is onwenselijk.
We streven naar een maatschappij
waarin ieder kind met dezelfde kansen
kan beginnen. Daarom belasten
we erfenissen groter dan 1 miljoen
euro (bovenop de reeds bestaande
vrijstellingen) met 50%."
Allemaal met niets beginnen, tijdens je leven hard werken en vooral veel belasting betalen en na je dood het overgeblevene gewoon bij de staat inleveren.

HotPotato | 01-11-14 | 17:01

John de Mol #twitter
"Je kunt gvd nog beter gewoon afgeperst worden! Teringlijers!"

VanBukkem | 01-11-14 | 16:59

Dat die asielzoekers, want dààr gaat dat geld, al dan niet via een omweg langs de EU, uiteindelijk naartoe, met hun ongebreidelde konijnenkweekdrift annex tomeloze consumptie, niet direct een zegen voor het milieu zijn, komt natuurlijk óók niet in die botte koppen op.

Tricephalus | 01-11-14 | 16:59

Vieze hufters.

derKaiser31 | 01-11-14 | 16:57

"Hyperrijken"? Wie zijn dat precies, behalve dan criminelen en/of corrupte politici en/of belangrijke bobo's van PvdA bolwerken in zorg en woningcorporaties & subsidieland?

Jan Passant mk2 | 01-11-14 | 16:57

Willem van Rood. Als ik door 80 tot 100 uur in de week werk en daar een goed bedrijf mee neer kan zetten en ik zou daar 10.000 per maand mee kunnen verdienen, ik leef zuinig en beleg de rest goed voor later dan is de enige rug waarover ik het verdien toch echt mijn eigen rug.

Babels toren | 01-11-14 | 16:55

@miko | 01-11-14 | 16:44
Is er nog een oudere vrijgezelle prinses van Oranje met een paar miljoentjes, gestald op Guernsey?
En nee, Bix is geen optie, dus waag het niet!
*gnehe*

necrosis | 01-11-14 | 16:54

Prima doe maar. Ik kan je garanderen dat alle jongeren met een goede opleiding en vooruitzicht zich in het buitenland gaan vestigen of permanent emigreren, en ouderen met meer dan een miljoen vermogen zich vestigen net over de grens in Duitsland of België. Wel knap dat Groenlinks manieren blijft verzinnen om ons land totaal armoedig te maken. Je moet het maar kunnen. Het ergste vind ik eigenlijk dat types als Jesse Klaveren donders goed weten dat dit voor geen meter zal werken, maar hij wel dit roept omdat hij via de politiek ergens een mooi baantje wil scoren. Nederlandse politici zijn smeerlappen, ze doen en roepen alles om ergens een cosy overbetaald baantje te regelen.

Old_Spice | 01-11-14 | 16:52

@Willem van Rood | 01-11-14 | 16:43
Rijk wordt men door hard te werken, kudtsocialist.

Jim Lovell | 01-11-14 | 16:50

Goed plan. Zolang onze koninklijke familie maar buiten schot blijft.
Maar dat spreekt voor zich.

VanBukkem | 01-11-14 | 16:50

En precies weer de verkeerden het doelwit maken. Er zijn reuze rijken die rijk zijn geworden, over de ruggen van de mensen, de megabankiers onder andere die miljoenen in bonussen kregen terwijl hun banken met overheidssteun overeind werden gehouden. Die mogen van mijn part keihard worden aangepakt, maar dat zijn nou juist diegenen die mede dit soort wetten maken, zie bankier Draghi, of Monti, zitten in het centrum van de politieke macht.

Er zijn mega-rijken die met zakendoen rijk zijn geworden, zie een google, of anderen, mensen van facebook, you name it. Die kan je niet zomaar arm gaan maken, dat is communisme in the make.

Maar goed, dat is dan ook het doel. Sommigen heel rijk onder het mom dat communisme zo 'eerlijk' is, omdat er rijken waren die zich oneerlijk geld hebben toebedeeld. Om die laatsten gewoon een voor een aan te pakken komt niet eens in ze op. Dat proberen ze in Spanje in ieder geval beter, hoewel die smeerlappen zich nog steeds niet verantwoord hebben, omdat de overheden teveel corrumptieve macht bezitten:
cazadebunkers.wordpress.com/2012/06/12...

La Bailaora | 01-11-14 | 16:49

Wat een lul. En ik heb niet eens een miljoen.

LaPachanga | 01-11-14 | 16:49

GL: Nul of generlei waarde. Klaver is groen en dan bedoel ik niet Jesse Klaver.

Rest In Privacy | 01-11-14 | 16:48

Echte rijken hebben hun kapitaal niet in NL gestald, dus de mensen met een paar miljoen op de bank, door hard werken vergaard worden hiermee gepakt.

Jim Lovell | 01-11-14 | 16:48

Zou Jesse het goede nieuws al aan Mathijs gemeld hebben?

miko | 01-11-14 | 16:47

Op een gegeven moment kan het land het hebben van partijen zoals GroenLinks eenvoudigweg niet meer betalen.

smdyasc | 01-11-14 | 16:47

Ach, ze komen toch nooit meer boven de 5 zetels. Beetje meewarig om lachen en overgaan tot de orde van de dag.

psychonaut | 01-11-14 | 16:46

Hoe staat GL er eigenlijk voor in de peilingen ? Zal toch ondertussen wel minder als 3 virtuele zetels zijn, of niet soms ?

wielmoer | 01-11-14 | 16:45

De Groene Khmer heeft altijd al een hekel gehad aan bedrijven. Als zij ze niet kapot kunnen maken met een woud aan regelgeving, dan maar al het geld afpakken. Het liefst zouden ze alle bedrijven collectieveren zoals ten tijden van Pol Pot waar iedereen in armoede leeft behalve de partij die in weelde baadt. Maar die hebben het dan verdient. De Groene Khmer is en blijft een enge partij met dictatoriale trekjes.

Osdorpertje | 01-11-14 | 16:45

Niets over de armoedeval van bijstandsgerechtigden die een paar uur gaan werken. Die soms honderden euro`s achteruitgaan als ze een parttime baan accepteren. Nep-socialisten.

Leuk voor de bühne hoor, die miljonairs een beetje dissen. Punt is alleen dat er helemaal niet zo veel miljonairs of winstgevende bedrijven zijn, rijke ouderen niet snel sterven en reële positieve rendementen op belegd spaargeld schaars zijn.

Laat die salonsocialisten eens nadenken hoe Nederland een meerwaarde kan creëren voor de globe, en hoe we daarna ons huidige weggeeffeestje gedeeltelijk in stand kunnen houden, zonder overspoelt te worden door minder geciviliseerde culturen.

Wanneer krijgt GroenLinks weer een lijsttrekker met een dubbel paspoort die gewoon op de fiets komt om een verhaal te vertellen wat onder de streep wel werkt?

Feynman | 01-11-14 | 16:44

-weggejorist-

De Boekenkast | 01-11-14 | 16:44

Ik kan er geen bout om laten om de super rijken in Nederland.
Hadden ze hun geld maar veilig moeten stellen,net als de oranjes.

miko | 01-11-14 | 16:44

Toch zou ik wel tot de doelgroep willen behoren.

Rest In Privacy | 01-11-14 | 16:44

Ik heb een hekel aan Groen Links maar ook aan die rijken.
Rijk worden doe je over de rug van anderen dus iedereen boven een miljoen euro is per definitie zo fout als maar kan.

Willem van Rood | 01-11-14 | 16:43

Het Boerenkalifaat Europa. Dat is de grote droom van GroenLinks.

Oeleflaffel | 01-11-14 | 16:42

Wanneer worden linkse sympathisanten nu eens het land uitgejaagd met een enkeltje Cuba of Noord-Korea?
Ze mochten het ooit proberen op hun linkse wijze, we hebben gezien waar het ons heeft gebracht.

Ommezwaai | 01-11-14 | 16:41

Wachtgeld voor politici moet overigens verhoogd en verlengd worden, vergat ik te vermelden. Dat het niet gaat op de begroting geeft niet, halen we wel weg van de ouderenzorg. Geen punt.

Dhr. M.A.R. Ginaal | 01-11-14 | 16:40

Ik noem dat een criminele organisatie en communistische kutkrakers. Met je pamflet. Maar ik ben de hele dag al boos op dingen.

Canis Spurcus | 01-11-14 | 16:39

Man man man, stel ik heb een miljoen en niets anders. Dat miljoen is namelijk mij gespaarde pensioen die ik zelf heb opgebouwd omdat de fondsen er een potje van maken. Dat miljoen beleg ik veilig omdat ik er van moet kunnen leven. Dan krijg ik nu ongeveer 20.000 euro per jaar rendement. Waarom zou je daar in vredesnaam 10.000 bij de staat van moeten inleveren terwijl iemand die 20.000 aan loon binnen haalt bijna alles mag houden en nog tal van toeslagen krijgt?

We moeten naar een systeem waar al het inkomen op dezelfde manier belast wordt in plaats van al die schijnverschillen tussen inkomen uit arbeid en uit kapitaal.

Aldous | 01-11-14 | 16:39

What the fuck???? Dus elke top-ondernemer kan eigenlijk in plaats van elke week >60 uur werken + wellicht zakenreizen naar het buitenland o.i.d. evengoed zijn zaak sluiten en solliciteren bij het gemeentehuis om aldaar achter de balie paspoorten te produceren, en evenveel netto salaris overhouden. Is dat wat GL wil? Gore hufters.

Dhr. M.A.R. Ginaal | 01-11-14 | 16:38

het communisme heeft toch bewezen gefaald? Is GroenLinks nóg dommer blijkbaar

(Behind)Doors | 01-11-14 | 16:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen