achtergrond

Geenstijl

Bananen? strafbankje!

De visboertjes uit Katwijk stonden zaterdag 1-0 achter tegen de IJsselmeervogels. Dat zinde de supporters van Quick niet en ze gooiden bananen naar de scheids. Stewards van Quick Boys die wilden ingrijpen, raakten zelfs slaags met hun eigen fans. Wat betreft mentaliteit hoort Katwijk trouwens helemaal niet aan zee te liggen, maar ergens in Limburg of Noord-Brabant. Onze Slamdunk wrijft het ze weer even in. Boys, bukken jullie even?



Katwijk ligt net als Helmond, in Limburg PSV is na dit weekeinde kampioen in de eredivisie. In de hoofdklasse B is dat na zaterdag IJsselmeervogels. Natuurlijk melde de KNVBobo’s vandaag braafjes dat er een onderzoek komt naar het bananengooi-incident tijdens het duel Quick Boys-Capelle, maar de bond zou zich weer eens volstrekt belachelijk maken als het Quick Boys geen serieuze straf zou geven. Het zou IJsselmeervogels vrijwel kampioen maken.

Voor wie het niet heeft meegekregen: De ploeg uit Katwijk stond thuis achter met 0-1 en uit een verhit vak vol visboeren werden bananen gegooid naar scheidsrechter Doest. Doest is een negert vandaar. Deze onnozele actie toont aan dat deze visboeren ernstig zijn blijven hangen in de jaren tachtig. Doelman Stanley Menzo pelde toen menig banaantje dat naar zijn hoofd gegooid werd.

Ach, weten ze in katwijk veel. Het is nog zo’n traditioneel kerkdorp waar iedereen Van der Plas heet en de kans aanzienlijk is dat je vader ook je oom én je neef is. Qua omgang met vreemdelingen had Katwijk moeiteloos in Brabant of in Limburg kunnen liggen. Opmerkelijk genoeg is de website van de hersenloze Q-site uit de lucht 'i.v.m. onderhoud' en toont de andere supporterssite de levensgrote tekst 'Kampioenen Anti-Rascisme' op de openingspagina. Zouden ze dan wel weten wat het is?

Voor de zekerheid een newsflash voor de heren visboeren: Het is 2005 en negerts zijn kewl! Negerts schaatsen ons eruit en diezelfde negerts zorgen er voor dat jullie bloedeigen Dirk Kuyt rendeert bij Feyenoord. En ondanks dat het geen gezicht is dat zwart op zwart, ze zijn tegenwoordig ook gewoon scheidsrechter. Niet minder belangrijk misschien: Negerts eten ook jullie vis (niet verder vertellen hoor). Nu jullie op de hoogte zijn is het wachten op een zware straf van de tuchtcommissie. Een voorzetje? Het duel niet overspelen (dus verloren verklaren), drie punten aftrek en de rest van het seizoen zonder publiek spelen. Jammer voor bestuur en spelers, maar geen genade.

De profclubs koesteren de negerts gelukkig al jaren. Feyenoord en Ajax hebben zelfs satellietclubs in Afrika en - toeval of niet – de Amsterdammers hadden vanmorgen hun nieuwste aktie. Ajax heeft een grote partij sportkleding geschonken aan kinderen in achterstandswijken in Zambia en Kenia. Op de Ajax-site reageert de voorzitter van de Zambiaanse voetbalbond: "Ajax is hier hot! We zaten hier met z'n allen voor de televisie naar de wedstrijden in de Champions League te kijken. Ik weet ook zeker dat ze in hun Ajax-shirt voor de tv zullen zitten." Zou de beste man beseffen dat als Ajax ooit terugkeert in de Champions League deze kids al lang uit hun shirt zijn gegroeid?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.