Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verbodsfetisjisten VVD willen zuipketen kapot

bierrrrrr.jpgWat betreft de VVD, de partij die zichzelf als liberaal presenteert, worden alle zuipketen binnenkort verboden en verleden tijd. Kamerlid Arno Rutte is tot de conclusie gekomen dat er in zuipketen in vriendschappelijk verband gedronken wordt en zijn liberale hart kan dergelijke vrijplaatsen van vriendschap, feest en plezier uiteraard niet verdragen. Er wordt volgens hem niet genoeg controle uitgeoefend en de lokale jeugd doet zomaar waar het zin in heeft zonder dat De Staat er iets over te zeggen heeft. Dat kan natuurlijk niet. Daarnaast leg je bij de gemiddelde zuipkeet vijf euri in per persoon en heb je de hele avond plezier terwijl de officiële horeca (lees: zuipkeet mét belasting) uiteraard liever ziet dat u voor vijf euro twee bier koopt en vervolgens de rest van uw poen op de bar smijt voor negen bitterballen à acht- en twee shotjes voor tien euro. Op zijn beurt is de VVD daar dan weer blij mee want er moet belasting- en accijnstechnisch nog wat goed gemaakt worden voor bijvoorbeeld de misgelopen brandstofaccijns in de grensregio's. En zo komt Het Grootkapitaal samen met De Staat in actie om uw lokale zuipkeet de nek om te draaien. Zelfs de brave lezers van het Algemeen Dagblad alwaar we dit nieuws lezen vinden dit in grote meerderheid 'ergerlijk'. Allicht is het een idee om de zuipketen zwart te schminken, dan zijn er tenminste genoeg mensen over de zeik om hun stem te verheffen tegen deze volstrekt doorgeschoten regelzucht van de VVD. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitvoerbaarheid van een dergelijk verbod. Of u dacht dat de jeugd van tegenwoordig zich iets aantrekt van Haagse dictaten? Als je maar een paar euro kunt uitgeven na een week ploegen op de akker ga je hoe dan ook niet naar de kroeg maar richting de grootste zolder, kelder, stal danwel schuur om daar met je maten de in de lokale supermarkt gekochte potjes bier achterover te slaan. Moeten er nu ieder weekend honderden anti-zuipkeet controleteams het land in? Hmm? Enfin. Het zal de VVD allemaal worst wezen. Verbieden die zooi, dat lost immers alles op.

Reaguursels

Inloggen

wij blijven gewoon in de keet zitten, af en toe naar Duitsland voor de drank en bier gewoon in de actie halen bij de super. die keet vinden ze nooit. staat gewoon op privé terein

dennisz | 10-10-14 | 16:35

Denkend aan Holland zie ik brede files traag door oneindig laagland gaan.

kloopindeslootjijook | 09-10-14 | 19:20

Partij voor Vrijheid en Democratie. Totdat het tegenzit.

kloopindeslootjijook | 09-10-14 | 19:18

Ik vrees dat onze jeugd zich er geen ene ruk van aan zal trekken... En dat doet mij deugd!

Claudia M. | 09-10-14 | 17:20

In onze boerengemeenschap wisten 70 jaar geleden de Nazi's, NSb'ers en het Jan Hagel niet eens de ettelijke illegale slachtplaatsen, plekken waar Duitse deserteurs zaten en onderduikers zich verborgen, op te sporen. Dus onze dorpsjeugd lacht zich op de voorhand al een biet in de zuipketen in de hooiberg. Zeker als de hofhond wel eens voor de verandering zijn tanden in het sappige vlees van de controlerende macht wil zetten....

gamlakuk | 09-10-14 | 16:52

Die zuipketen heette vroeger clubhuis. Helaas heeft de partij van de regels die wegbezuinigd. En nou doet de jeugd netjes aan participatie samenleving door het clubhuis zonder soepsidie nieuw leven in te blazen en is het volgens de VVD weer niet goed. Reden ze vangen daardoor te weinig belasting om de rijken te onderhouden. Nee ook de vvd houd zelf zeer veel van fesstjes met veel drank en ganzen pate. De jeugd en geheel nedrland gunnen ze geen pleuris. Laat staan een feestje. Want feestjes zijn enkrl voor de elite. Volgende op de agenda zal dan wel weer hangjeugd en hangouderen worden.

tweetybird | 09-10-14 | 15:38

Hooggeëerd publiek,
Het lijkt er op dat er weer een pennenlikker uit de ‪#‎tweedekamer‬ wat aandacht nodig heeft. Wat er in zo'n geval meestal gedaan wordt is lukraak iets roepen en dit vervolgens bekrachtigen met onwaarheden.
Omdat de eerste klap een daalder waard is zal de jeugd uit de (zuip)keten vanaf het begin van deze discussie het onderspit delven. Huh, wacht ff, ZUIPketen??? WTF!!! Welke beperkte geest heeft die naam eigenlijk verzonnen?! Alsof zuipen het doel is van een keet!
Wie is er zo kortzichtig dat hij/zij dit woord in het leven heeft durven te roepen?!
Een keet is niet meer dan een 'extensie van de woonkamer'. Het is een gebouwtje waar jeugd/jong volwassenen bij elkaar kunnen komen om wat voor reden dan ook. Gezellig samen een voetbalwedstrijd kijken, de dag doornemen, vergaderen, het nieuws bediscussiëren of wat ook maar een reden kan zijn om bij elkaar te komen. Natuurlijk kan dit ook gewoon thuis, maar we weten allemaal dat ouders en kinderen elkaar niet constant op de lip willen zitten.
Je kan een tuinhuisje bouwen voor deze gelegenheden, de VVD-ers zouden een tweede huis kopen, een schuur kan omgetoverd worden, maar je kan ook gewoon een caravan/unit ergens plaatsen en noemt het een keet.
Op zich is het een ideale oplossing, zo'n keet. Dan hoeft de jeugd niet meer ergens op straat overlast te veroorzaken. Of toch wel? Wanneer we dit artikel van ‪#‎PowNed‬, maar ook artikelen van de ‪#‎Telegraaf‬, het ‪#‎AD‬, ‪#‎deGelderlander‬ en ‪#‎GeenStijl‬ er bij pakken dan wordt daar door de VVD toch een beetje anders naar gekeken.
Als we het goed begrijpen heeft u ons liever bij een bushokje staan dat eerst wél en daarna nooooooit meer beglaasd is. Een muziekje, wat bier of nee cola natuurlijk en een scootertje erbij, dat soort dingen...
Lekker overlast veroorzaken in ieder geval. Uit verveling af en toe wat mensen bedreigen, want de frustraties kunnen helaas niet meer botgevierd worden op een inmiddels aan puin geslagen bushokje/bankje/speeltuintje etc.
"Hé kijk, daar gaat die man op de fiets die altijd klaagt over overlast! Hoerenjong! Flikker eens op te zeiken man! Ga je moeder pesten!!" Huppeej, daar vliegt het eerste blikje cola, want deze groep jongeren is nog geen 18...
Maar who gives a fuck? De jeugd is zogenaamd toch al verrot dus wat hebben we te verliezen?
Nee die keten? Die keten moeten ze verbieden!! Schande wat de jeugd nu allemaal doet in die keten! Alleen maar zuipen! Ze hebben geen contact met elkaar, ze creeëren hierdoor geen netwerk, ze veroorzaken overlast, er wordt door deze keten alleen maar vandalisme in de hand gewerkt achterop een boeren erf dat omringd is door duizenden vierkante kilometers weiland. Al die eeeeeeeh, eeeeeeeh, ja wat staat daar eigenlijk in de buurt wat je kan slopen? Het dichtstbijzijnde object dat er eventueel aan kan is al minimaal een kilometer fietsen.
Enfin, in Nederland weten we niet meer wat we met deze jeugd aan moeten...
Ook de plaatselijke ‪#‎horeca‬ weet het niet meer. Die zal zeggen: "die jeugd die besteld bij ons altijd het eten op vrijdag- en zaterdagavond en van tevoren slaan ze via ons bier en frisdrank in. En wat te denken van de zondag? Dan zijn wij gesloten en zitten ze ook in de keet! Ze maken ons kapot! Het zou beter zijn als ze thuis blijven bij hun ouders, dan verkopen wij er tenminste he-le-maal niets meer aan..."
VVD en elke partij die de mening van dhr. ‪#‎ArnoRutte‬ steunt:
U verdient veel respect voor uw lef, maar uw wijsheid laat u hier gruwelijk in de steek. Zorg er nu eens voor dat u het écht een keer beter weet en blijf met je jatten van de keet!
Groeten uit de gemeente Brederwiede

Kieppie | 09-10-14 | 15:23

Hier in 't dorp zijn het juist de iets ouderen die 'zuipketen' inrichten. De jeugd gaat stappen in de nabijgelegen kroegen en disco's en de 25 tot 40 jarigen richten schuren e.d in als volwaardige kroegen en discotheken. Compleet met licht- en geluidsinstallaties waar de gemiddelde kroeg een puntje aan kan zuigen. Nooit problemen en alleen toegankelijk voor de eigen vriendenkring die om de beurt voor de drank zorgen.
Dan praat ik wel over grotere boerderijen waar niemand last van heeft als er achterom een schuur of garage dienst doet als privé-feestzaal.

zeauzitdat | 09-10-14 | 15:16

Iedere keer als ik VVD lees weet ik dat ze hun verkiezingsleus weer aandoen. Minder regels. De uitvoering die er aan gegeven word is dezelfde als iedereen 1000 euro. Ja die je mag betalen inplaats van krijgen. Zo ook met minder regels. De regeldrift is nog nooit zo groot geweest. De volgende regel zal wel worden iedereen mag maar 1 x in de week poepen. Marktplaats moet u gegevens ongevraagd aanleveren en vvd controleurs moet u 24 uur per dag toegang verlenen. Verder bent u straks verplicht een go pro op het hoofd te dragen rechtstreeks aangesloten op de servers van de aivd en nsa. Ja die orwell wat zat die er naast.

tweetybird | 09-10-14 | 14:42

@Knar01 | 09-10-14 | 12:04
Dit is toch niet helemaal waar hoor. Ik ken zat keten (en was deel van één) waar gewoon brandblussers hingen. Harddrugs verboden was en voor het nuttigen van Softdrugs moest men de werf verlaten. Comazuipers? Dat kan overal gebeuren, uit mijn ervaring gebeurt dat vooral op dorpfeesten.

Chesh | 09-10-14 | 13:57

Ach wat heb ik genoten in die tijd. Jarenlang zaten we vijf a zes dagen in de weer vol gas te pimpelen in onze keet (zelf in elkaar geknutselde Irish Pub) en het ging er ruig aan toe.
Einde van de week was de rekening zelden meer dan twee tientjes.
Van het weekend gaf ik een rondje in Amsterdam, kostte me zestig euro.

Chesh | 09-10-14 | 13:54

Duurt niet zo lang meer dan mag ik in mijn eigen tuin niet meer roken of een biertje nuttigen, geen mensen meer uitnodigen om een feestje te vieren of een wippie met de buurvrouw maken. Met dank aan onze liberale "vrienden" in Den Haag.

Toetsiemonster | 09-10-14 | 13:12

Ik snap er ook niets van! Waarom zou de jeugd toch thuisblijven nu elke vorm van genot belast of verboden is?

Lam over straat? Boete.
Binnen roken? Verboten.
Biertje? > €2,50
Sluitingstijd? < 3:00
Vriendschappelijke matpartij? Nachtje cel.

Ik begrijp het wel. De horeca is verkracht.

S. Roggeman | 09-10-14 | 12:56

Zetten ze de Dieren-politie zeker voor in

JoKu | 09-10-14 | 12:40

Dit is toch het toppunt, op je eigen terrein; schuur zolder huis, waar je voor betaald hebt (+veel belasting) met vrienden een biertje nuttigen (Waar in de supermarkt ook al accijns en belasting op zit), laten verbieden.

Na het horecabezoek richting de fiets, waar je licht net vanaf getrapt is, wegens geen surveillance. Om dan in een politiefuik te fietsen waar op licht wordt gecontroleerd. en daar nog even €40 per lampje neer te leggen. Prioriteiten.

staatdonor | 09-10-14 | 12:32

Wat is de definitie van zuipkeet? Als 8 jongens in een bouwkeet zitten: ok, iets voor te zeggen.
Als die jongens in een boerenschuur zitten? Hmmm..

In een garage van een boerderij? Een garage in een Vinexwijk? De onbetimmerde zolder van een huis in een Vinexwijk?

In mijn woonkamer?

xspalm | 09-10-14 | 12:18

Het is heel simpel, mijn broertje doet het ook. Men neemt een schuur op een privé terrein, men neme een stel banken, men timmert er een leuke bar in en kantelen maar. Komt er dan toch "controle". Dan is het helaas meneer de ambtenaar, dit is een besloten feest op eigen terrein. En klaar is Kees.

Dragstar84 | 09-10-14 | 12:09

witwas | 09-10-14 | 11:45
JA.

Einde van de Domheid | 09-10-14 | 12:05

Als die zuipketen nu eens een klein beetje verantwoordelijk nemen en delegeren, dan was het misschien best ok.
helaas zit er te vaak een werkeloze wietdealer achter de schermen geld te verdienen aan de argeloze comazuiper die denkt in een zuipvereniging terecht gekomen te zijn.
Brandveiligheid is ver te zoeken in die crema keten, wachten op een paar comateuze verbrandings slachtoffers.
En dan heul hard roepen: Wie heeft dit toegetsaan, meer regels en wel nu, B&W kophak videos(verticaal).

Knar01 | 09-10-14 | 12:04

Hoe willen ze dat doen, die keten staan overal op prive terrein.
En daar mag je drinken zoveel je wilt.
Heb regelmatig de schuur vol zitten met 20 tot 30 jongeren.
Niets mis mee, laat ze lekker hun gang gaan zolang het maar gezellig blijft en ze de boel opruimen.

MX Daddy | 09-10-14 | 12:03

Ik stel voor dat soort feestjes alleen toe te staan nadat bij de gemeente daarvoor een vergunning is afgegeven, en uitsluitend in de navolgende situatie's:
-Verjaardag -Geslaagd voor examen -promotie met salarisverhoging van meer dan 250euro -verhuizing van je buurman die bij de gemeente werkt.

josef kuijpers1852 | 09-10-14 | 12:02

Zuipketen zijn veilig, want er is sociale controle, ons kent ons, het zijn gezellige avonden daar. Ik heb er van alles geleerd:)

fuckje | 09-10-14 | 11:55

gaffelbaard | 09-10-14 | 11:52
p.s. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat GS het linkje zelf wel zou hebben geplaatst. Valt me een beetje tegen. Is GS ISIS-moe geworden misschien?

gaffelbaard | 09-10-14 | 11:54

Lekker boeiuh. Jeugd kan beter niet zuipen onder de 18. Dat is ook nog eens goedkoper.

Kan me weinig interesseren dit onderwerp.
Zit al een tijdje te kijken naar het overleg over Kobani en strijd aan, enz. Veel leuker. nos.nl/nieuws/live/politiek24/
Korte samenvatting: de pro-islamitische houding van links krijgt steeds minder, minder, minder (!) steun. Hoera!

gaffelbaard | 09-10-14 | 11:52

Aan al diegenen die voor een verbod zijn omdat alcohol niet goed is voor pubers: denken jullie nou werkelijk dat de jeugd door een verbod ook maar één druppel minder zal drinken? Ik zou voor zijn als het zou helpen, maar het helpt alleen de overheid aan de zoveelste uitbreiding. We gaan collectief kapot aan dit gezwel en niet alleen de jeugd onder 18 jaar.

witwas | 09-10-14 | 11:45

Waar zitten die zuigketen precies?

viridis | 09-10-14 | 11:42

Alcohol drinken gaat nog een keer helemaal ondergronds!

ProAsfalt | 09-10-14 | 11:40

Vroeger was het vooral het CDA dat probeerde plezier in al zijn vormen te verbieden. Maar de VVD is stiekem gewoon nog erger. Waarom stemmen mensen eigenlijk op zulke partijen. Zijn er hier VVD stemmers die dat kunnen uitleggen?

panadol | 09-10-14 | 11:39

Ook daarom dus: Libertarische Partij. Echt liberale vluchtheuvel in bange dagen.

Kiwi45 | 09-10-14 | 11:36

@NogSteedsNiet | 09-10-14 | 11:24
@Artwido | 09-10-14 | 11:20
Bovendien ging het bij de monstertruck om een situatie waarbij de overheid zich expliciet als verantwoordelijke heeft opgesteld, ze gaven immers de vergunning af en het evenement vond plaats op een openbaar toegankelijk plein.

Zoiets | 09-10-14 | 11:31

In het liberale Maleisie worden zuipketen (met of zonder accijns) alleen gesloten als er moslims in worden aangetroffen. Die mogen dan ook nog enige stokslagen incasseren ter ontnuchtering. Heeft onze Rutte ook plannen in de la voor het geval er een nedermoslim in een van onze nederzuipketen wordt aangetroffen, of is alleen de autochtone jeugd target van deze anti-goedkope-alcohol-razzias ...

Ideetje: als ze er een kluppie van maken in die zuipkeet is het verbieden ervan een flagrante strijd met de vrijheid van vereniging, die in dit voormalig verzuilde land toch immer hoog in de diverse vaandels (en grondwet) heeft gestaan.

panikh | 09-10-14 | 11:31

"Is er iemand, maar dan ook werkelijk IEMAND die niet doorheeft dat dit gewoon wordt geeist door de lobby van de horecaverenigingen? Kom nou toch. Gaan ze straks ook nog beweren dat supermarkten die bier verkopen óók oneerlijke concurrentie zijn? Je kunt je 2 euro 20 per biertje op je dikke kroegbaasbuik schrijven."

.

Dus dat. Nepliberalen

Aantastelijk | 09-10-14 | 11:30

Dit land verdient het om kapot te gaan. Uithuilen en opnieuw beginnen, minus alle verraderlijke backstabbers.

Frits Spanbergen | 09-10-14 | 11:29

Het gaat puur om het geld. Blijkbaar mag je van de VVD wel elk weekend in een kroeg je eigen in een coma zuipen zolang de horeca en de staat er maar aan verdienen.

sinar2 | 09-10-14 | 11:28

Is er iemand, maar dan ook werkelijk IEMAND die niet doorheeft dat dit gewoon wordt geeist door de lobby van de horecaverenigingen? Kom nou toch. Gaan ze straks ook nog beweren dat supermarkten die bier verkopen óók oneerlijke concurrentie zijn? Je kunt je 2 euro 20 per biertje op je dikke kroegbaasbuik schrijven.

Adversary | 09-10-14 | 11:25

We lopen wel te schreeuwen wanneer er een keer een ongeluk bij een Monstertruck evenement gebeurd. Dan zijn er geen regels nageleefd maar als de overheid jongeren wil beschermen (waarin de ouders falen) tegen overmatig drank gebruik dan worden we betutteld.
Hypocriet!
Artwido | 09-10-14 | 11:20

Hypocriet? Waarom moet de overheid alles voor ons beslissen?

NogSteedsNiet | 09-10-14 | 11:24

Ik zou het graag met jullie eens zijn, vrijheid is een groot goed.
Maar, voortschrijdend inzicht heeft aangetoond dat het deel van de hersenen, dat zorgt voor de planning nog niet is volgroeid op die leeftijd ernstig onder alcohol lijdt. Dat is een bummer voor mensen die nu net 16 zijn, moeilijk te bergrijpen voor hen (wij) die op die leeftijd wel dronken. Heeft niets te maken met accijns etc.
Je had die vrouw van de Jellinek eens moeten zien die dat uitlegde op school. Een engel!

Einde van de Domheid | 09-10-14 | 11:22

De wereld en Nederland staan in brand en waar maakt de VVD zich druk om.... zuipketen.
Lekker belangrijk, laat ze zich verdiepen hoe dat komt dat die zuipketen er zijn, maar daar hoor je niemand over.

dwar | 09-10-14 | 11:22

Zuipketen zijn niet pluis.

van Oeffelen | 09-10-14 | 11:22

Ach joh onze cultuur is al naar de knoppen dus wat geeft het? Next!

DwaazzZZzz | 09-10-14 | 11:22

Elke partij die Vrijheid in de naam predikt, wil zo snel mogelijk zo veel mogelijk verbieden.

doa76 | 09-10-14 | 11:21

We lopen wel te schreeuwen wanneer er een keer een ongeluk bij een Monstertruck evenement gebeurd. Dan zijn er geen regels nageleefd maar als de overheid jongeren wil beschermen (waarin de ouders falen) tegen overmatig drank gebruik dan worden we betutteld.
Hypocriet!

Artwido | 09-10-14 | 11:20

Ik dacht dat de liberalen VOOR het vrije ondernemerschap waren?

zooishettoch | 09-10-14 | 11:19

Kunnen we de VVD niet eens verbieden, want die kosten pas echt veel geld. Met hun corruptie en landverneukgedrag. Ga liberaal zijn, klootzakken!

hendrikjandetuinman | 09-10-14 | 11:18

Liberaal.... zucht.

Liberalen zijn voor minder regels, VVD is voor méér.
Liberalen zijn voor lagere belastingen, VVD is voor hogere.
Liberalen zijn religiekritisch, VVD knuffelt de islam.
Liberalen zijn voor kleinere overheid, VVD vergroot deze.

Als liberaal ben je in dit land op politiek terrein een weeskind. De VVD is gewoon PvdA-light: policor, plucheverlaafd en zo links als de pest.

Rémy Martin ® | 09-10-14 | 11:15

Tot dat er binnenkort op een kwade dag tientallen rurale pre pubers laveloos en voor de rest van hun leven verminkt door brandwonden uit zo'n illegale zuipkeet moeten worden gesleurd.... dan kan GS in een populistisch stukje de betreffende overheid daar weer op aanvallen.

Prof. Pim Pam Pet | 09-10-14 | 11:15

vvd en PVDA passen goed bij elkaar. Precies dezelfde krampachtige acties, die 100 jaar geleden gewoon werden gevonden.

watergeus | 09-10-14 | 11:15

"Weet u dat er in zuipketen ook jongens zijn aangetroffen met een zuurstofmasker op?"

Aantastelijk | 09-10-14 | 11:14

Ons dorp kent 7 zuipketen en er is nooit trammelant.
De jeugd in de keet en de ouderen in de kroeg.
Perfect geregeld.

Igor Putkin | 09-10-14 | 11:13

Goede zaak, sluiten die handel. nergens goed voor.

Mans5 | 09-10-14 | 11:13

Je zal maar plezier hebben... dat gun je toch nienand?

ElMatadero | 09-10-14 | 11:13

Ze leren het niet daar. Er zijn veel belangrijkere dingen te doen dan de jeugd nog meer te betuttelen en dwars te bomen. Misschien is het een idee om de oorzaak van de keten aan te pakken door de horeca wat minder duur en toegankelijker te maken.

ronaldnh | 09-10-14 | 11:12

zullen we dan ook maar die zuipkeet in Den Haag (buitenhof) sluiten

Coo de Rood | 09-10-14 | 11:09

De gemiddelde zuipkeet haalt het bier ook al in Duitsland, heut zu tage. Viel billiger..

Biersmurf | 09-10-14 | 11:09

Stom is dat... Elke keer als ik Rutte lees of zie heeft hij het over liberaal dit liberaal dat. Hij heeft geen idee wat liberaal is volgens mij..

Aantastelijk | 09-10-14 | 11:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl