achtergrond

Geenstijl

Das een hoop centjes

Tot aan het gaatje...De Vereniging Effecten Bezitters (VEB) lanceerde gisteren een uiterst overzichtelijke site waarop in één oogslag te zien is hoeveel bestuursvoorzitters van grote bedrijven verdienen. Handig, zo vond ook onze vaste sportcolumnist SlamDunk, die eens rustig rondsnuffelde in dit rijk der rijken. Zo wilde hij wel eens weten wat Arie van Eijden nu eigenlijk beurt voor prestaties bij subtopper Ajax. Beste Arie, buk je even?



Beloning 245.000 euri voor Ajax-drama!

Haal de verf uit de schuur en pak de oude lakens uit de kast. Het aantal Amsterdamse spandoeken zal in Heerenveen dit weekeinde niet op één hand te tellen zijn! Het gerucht dat kontkruiper Arie van Eijden drie ton meer zou gaan verdienen als hij Ajax in 2004 uit de rode cijfers zou houden, blijkt redelijk te kloppen. Sterker nog; Arie verdient inmiddels vijf keer meer dan onze Playmobiel premier.

Van Eijden verdiende vorig jaar 633.000 euri met zijn wanbeleid. Volgens bestuursvoorzitter.nl zag de kontkruipert zijn basissalaris van 267.000 euri aangevuld worden met een pensioenpotje van liefst 327.000 euri! De man, die Ajax langzaam naar de rand van de sportieve afgrond heeft gebracht door alleen maar naar geld te kijken en niet naar het voetbal, wordt dus beloond!

Het lijkt een Grieks drama: Arie mag Co Adriaanse eruit gooien, Arie vertikt het om Koeman te steunen, Arie verkoopt topspelers wel maar haalt er pulp voor terug. Zijn laatste wapenfeit: Arie haalt beginner Danny Blind in plaats van topper Co. En jawel, ondanks een publicitair en sportief mislukt jaar, strijkt Arie nog eventjes 245.000 euri meer op dan vorig seizoen. Zou Arie wel eens op teletekst kijken?

Omgerekend pakt Arie 304 euri per uur, dus als hij een wedstrijd op de tribune toekijkt, is hij al weer dik 500 euri rijker! Een trouwe supporter kan van dat geld ruim drie jaar met een seizoenskaart achter het doel zitten. Die fans slijpen hier hun messen al.

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.