Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Knikkende knieën bij D66

Daar komen we!D66 maakt zich toch een beetje zorgen over de oproep van GeenStijl om de extraspeciale partijbijeenkomst te bezoeken, getuige deze uitzending en DIT bericht in de Volkskrant en een artikel in het Reformatorisch Dagblad. Die angst is volkomen terecht uiteraard. We hebben inmiddels ruim tweehonderd aanmeldingen binnen en vier luxe touringcars gereserveerd om de kersverse D66-leden naar Den Haag te vervoeren. Een bus vertrekt vanuit Nijmegen, voor de krakers. De tweede bus zal vanuit Nederweert opstomen (voor Wilders adepten). Een derde bus (voor de normale mensen) rijdt van Amsterdam naar het congresgebouw, terwijl de laatste touringcar als vertrekpunt Groningen heeft om via Assen, Zwolle en Amsersfoort uiteindelijk in Den Haag te geraken. Stijlloze leden en belangstellenden hebben de opstaptijden inmiddels in de mail. Prijs van dit alles is 50 euri inclusief D66 lidmaatschap, GeenStijl shirtje, lunchpakket en een kortingsbon van 10 euri voor de Pier van Scheveningen (45 euri voor lieden onder de 28 jaar). Cash af te rekenen bij de opstap. Oja, D66 waarschuwt dat ze gaan onderzoeken of nieuwe leden al lid zijn van een andere partij, want dat mag niet. Aangezien alleen babyboomers nog lid zijn van politieke partijen voorzien we geen enkel probleem. Op naar Den Haag! We overwegen nog een vijfde bus in te zetten vanuit Utrecht. Hiervoor zijn nog plekken vrij, dus mocht je interesse hebben, meld je dan snel aan op redactie@geenstijl.nl. UPDATE: Waarom geen bus vanuit Rotterdam? Welnu, dat is al geregeld daar. UPDATE 2: Blijkbaar is Balkenende 2 niet bijzonder populair. Zo is de bus in Utrecht nagenoeg vol en hebben we besloten een zesde bus (een dubbeldekker) in te zetten. Deze vertrekt vanuit Amsterdam. Opstaptijden krijgen de belangstellenden zo snel mogelijk gemaild. UPDATE 3: We zijn er wel, maar de organisatie van het geheel vergt even onze aandacht. Excuses voor het uitblijven van nieuwe postings, u kunt zich ook vermaken met nieuws.geenstijl.nl natuurlijk.

Reaguursels

Inloggen

Dames en Heren dit is geen chatbox voor adolescenten!!
Beperk je tot de onderwerpen zonder elkaar voor ouwelullen of mutsen uit te maken.
zo niet ROT DAN OP!!!!
Er is al meer dan genoeg slap gelul in den Haag.

spike | 01-04-05 | 18:54

Wat schieten we eigenlijk precies op met een kabinetsval? Wie wil je dan daar hebben? Die kneus van een wilders? jan 'rookworst' marijnissen? of hemke valsema?

tegen zijn is leuk, maar wat is het alternatief.

Heintjebier | 01-04-05 | 11:22

Gaat Sharon Dijksma ook met de bus mee?

aldi | 01-04-05 | 10:15

@Kipz0r,

Ik woon ook in Almere, dus ik ken de problemen. :) Je zult inderdaad het een en ander anders moeten opzetten. Ik weet niet of je Londen en Parijs kent, maar de opzet is daar geheel anders. Met de grote lijnen kom je binnen aan de rand, om daar over te gaan op directe lijnen naar het centrum. Binnen het centrum lopen weer meer circel-achtige lijnen. Een soort spinnenweb dus. Zo heb je per station niet ontzettend veel lijnen, maar met een metro om de 3-5 minuten kom je vrij vlot van de ene naar de andere plaats.

pinokkio | 01-04-05 | 07:14

@ Anita je woont blijkbaar niet in Nederland, maar in een achtersteld derde wereldlandje. Of je bent, zoals Donnie het scherp stelt, een ongelooflijke domme domme muts.

Gielos | 01-04-05 | 02:18

Louis Davids zong al ver voor de oorlog;
De verkiezingen in Nederland zijn steeds een leuke boel
want dan hoor je onze heren kandidaten,
elkaar uitschelden voor schoffie en voor leugenaar enzo,
zoeken gaatjes om hun gifgas uit te laten
Maar een-maal op hun stoel hoe heerlijk zo'n gevoel, maar wie betaald de rekening dan voor hun groote sm.. ond.
Dat is de kleine man die kleine burgerman,die kleine man met zijn confectie pakkie an ,die met zijn 25 gulden C&A'tje an.
die minimumleier ,zenuweleier van een kleine man.
ik citeer uit het hoofd dus er zal wel een woordje fout zijn ,maar wat wel staat is dat er niet zo veel veranderd.

spike | 01-04-05 | 01:51

echte ironie hoe democratie de democraten de kop kan kosten,...
ze kunnen niet eens klagen als er tegen gestemd wordt, dit is wat bestuurlijke vernieuwing inhoud volgens mij....

indy1970 | 31-03-05 | 23:59

@Anita
Ik ben blij dat ik als "buitenlander" nu ook mijn mond moet houden. Gelukkig weet ik iets meer van mijn rechten en plichten en zolang ik de Nederlandse nationaliteit heb mag ik stemmen. Stemmen doe ik al sinds mijn 18e, vanuit alle uithoeken van deze aardkloot.
Ik zou het dus erg waarderen als je je ongelooflijk domme hoofd houdt, en ze pas opentrekt als je verstand van zaken hebt.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 23:21

Ik vind het wel een heel erg lange flash mob.

pfff | 31-03-05 | 22:41

Is er iemand in de zaal die een zinnige discussie over het onderhavige onderwerp kan voeren?

aldi | 31-03-05 | 22:24

@pinokkio

Ik ben weer even aan het bijlezen, maar toch even snel reageren over meer geld in het ov.

Tenzij de spoorwegen verbreed worden (gheh, vast niet...) gaat het niet lukken.
Kijk voor de lol eens naar amsterdam centraal, 15 sporen, en nog kan niet elke trein het station binnen rijden "omdat er een andere trein staat".
Verder heb je ook nog de drukke treinen.
Ik woon in almere(jaja, hoongelach), ik werk in amsterdam, en ik ga elke dag met de trein.

Stamp en stamp vol.

Dat is nou niet de schuld van te korte trein inzetten, die dingen zijn lang genoeg. Frequenter rijden? Hij gaat nu al 6x in het uur, nog steeds druk. Meer sporen? Dat past gewoonweg niet.

Hoe graag ik ook wil dat er geld in het OV wordt gepompt. Het heeft geen nut, want er is simpelweg geen plaats.

Kipz0r | 31-03-05 | 22:21

@Supah,

Zoals? Ik ben ook een zeikerd, maar ik lees al jaren GS. Ik post alleen zelden zo fanatiek. :)

pinokkio | 31-03-05 | 21:14

Fuck zeg sinds jullie in de krant hebben gestaan komen er wel een boel zeikerds hier! Wel tof dat jullie dr in stonden, de gevestigde media kan steeds minder om internet nieuws en opinie bronnen heen. Vet cool!

supah | 31-03-05 | 21:10

@Fikkie,

Ik heb helaas geen kopietje van het OESO rapport over de belastingdruk op inkomen. Dat was waar ik op doelde namelijk en dat is ook de belastingdruk waar mensen vaak over klagen. Je hebt gelijk dat Ierland een belachelijk lage belasting voor bedrijven kent en dat is ook een doorn in het oog van veel Europese landen.

Hypotheekafschaffing per direct kan absoluut niet! Dan stort geheid de huizenmarkt in en is een behoorlijk grote groep in 1 klap bankroet. Afschaffing over langere tijd is de enige mogelijkheid.

Als Nederland zijnde kun je Europese normen niet zomaar naast je neerleggen. Oneerlijk? Ongetwijfeld, maar wel een werkelijkheid waar je als kabinet mee te maken hebt.

Heb alsjeblieft niet de illusie dat we op basis van inkomen kunnen concurreren met lage lonen landen. Dat moet echt uit andere zaken komen. Trouwens: waarom moet de gewone werknemer qua salaris altijd met de lage lonen landen concurreren, maar moet de top niet achterlopen met bijvoorbeeld de VS?

Vredesmissies met SP en GL moet prima lukken volgens mij. Een tweede Irak zal niet gaan, maar missies in Afrika zal geen enkel probleem zijn.

Noem het milieubelasting of noem het subsidie voor schone bedrijven. De uitvoering kan natuurlijk een hoop uitmaken in de uitkomst van zo'n beleid.

Met het verbreden van het wegennet los je de files niet op; je verplaatst ze enkel. Je zult echt bedrijven moeten verhuizen of meer mensen in het OV moeten krijgen. Als er een goede, goedkope (gratis?) OV verbinding is, dan zal ik dat zeker liever doen dan een paar uur in de file doorbrengen. Jij tegen die tijd ook vermoed ik.

M.b.t. het onderwijs denk ik dat we die mensen eens met rust moeten laten i.p.v. elke keer een nieuw stelsel invoeren voordat de resultaten van het vorige binnen zijn. De mensen in het onderwijs kunnen best zelf bepalen hoe dat het beste vorm gegeven kan worden. Een beetje vertrouwen met enige controle is natuurlijk wel nodig, maar dat geregel, daar wordt ik ook tureluurs van.

PS: geen tv naast je computer? tsss, ouwe fake-nerd. ;)

pinokkio | 31-03-05 | 21:00

@ pinokkio

Nederland de laagste belastinglast van Europa, d.w.z west-europa? Laat me niet lachen, liggen bijvoorbeeld Engeland, Ierland en Belgie daar niet? Of wil je beweren dat Engeland geen belastingpercentage van pak-en-beet 30% voor de hoogste inkomens heeft, Ierland geen zeer laag percentage voor bedrijven kent (12,5 daar en 34,5 hier, gek hé dat de opbrengsten in NL zo tegenvallen) en Belgie, ja daar zijn al heel wat Nederlanders naar toe gevlucht. En dat was niet vanwege het mooie weer. Toch?
Qua belastingdruk is NL als ik Prof Flip de Kamp moet geloven dankzij de hypotheekaftrek een middenmotor, zeker niet de een van de laagste. Dat is klinkklare nonsens.
- hypotheekrente aftrek, afschaffen en wel zo snel mogelijk, niet 50 jaar over doen maar zo snel mogelijk mee nokken. Kost vele miljarden en belangrijker het is geen overheidstaak om huizen mede te financieren.
-hoezo europes normen waar we moeten voldoen? Als er iets is gebleken dan is het wel dat die dus niets waard zijn gebleken, kijk bijv naar Frankrijk, Italie en ook Duitsland.
-vredesmissie met de SP en groenlinks?????????? Of is alleen de PVDA links?
-één miljoen mensen werken in de tradiotionele industrie in NL. Door het miniumloon niet te verhogen voorkom bij deze grote groep massa-ontslagen, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen banen naar het buitenland zullen gaan.
-meer milieubelasting betekent een slechter concurrentiepositie, ik bedoel denk je nu echt dat Amerika, Canada danwel Engeland etc. dat ook zullen doen???
-met meer investeringen in het OV krijg je mensen niet uit de auto blijkt uit elk onderzoek (dat zegt zelfs de door mij gehate M. van Dam) het kost geld en levert dus niets op. Stop dit a.u.b. in bijvoorbeeld de A4.
-Links en onderwijs, geen gelukkige combi zal ik maar zeggen, ik denk aan de basisvorming, studiehuis, omlaag halen van het niveau op de uni's em hbo's omdat iedereen dit zou moeten kunnen. Het gelijksheidsideaal heeft op z'n zachtst gezegd niet gunstig uitgepakt voor het onderwijs in z'n algemeen.

(ik ga netwerk kijen)

Fikky | 31-03-05 | 20:37

@Criticus,

Ik denk dat het CPB wel in staat is te berekenen bij welke snelheid de huizenprijzen ongeveer gelijk zullen blijven. Met de inflatie stijgen de lonen toch altijd al snel een 1-2%. Over een jaar of 50 zal met gelijkblijvende huizenprijzen de prijs dus binnen het bereik van een grotere groep mensen vallen. Of je nu in een huurhuis of in een koophuis woont: dat huis zal er toch moeten zijn. Met extra benodigde ruimte zal het dus wel meevallen.

Er zal mijns inziens echter wel gekeken moeten worden hoe de bevolking beter over Nederland verdeeld zou kunnen worden. Met een betere bereikbaarheid van nu dunbevolkte gebieden zou daar volgens mij een start mee gemaakt kunnen worden. Tijd voor een onderzoekje of ligt er nog ergens een rapport in een la?

pinokkio | 31-03-05 | 20:30

@Pinokkio
Gelijk heb je als je zegt dat dit alleen zal genbeuren bij langzame geleidelijke afschaffing. Wellicht zullen dan de prijzen stabiliseren, maar dalen zullen ze niet. Nerderland wordt voller, grond wordt duurder en als de lonen niet onevenredig zullen stijgen, ontkomen we niet meer aan de situatie dat Jan Modaal meer dan 1 inkomen mee moet nemen om een huis te kunnen kopen. En ik zie dat niet gebeuren. Misschien is een lagere hypotheekrente wel de enige remedie in dezen.

criticus | 31-03-05 | 20:24

@Criticus,

Je blijft dit herhalen, maar je geeft geen reden voor dit verschijnsel. Waarom zal de vraag naar huurwoningen stijgen bij langzame afschaffing van de hypotheekrenteaftrek? Ik denk dat de prijzen juist zo zullen stabiliseren zodat er meer mensen een woning kunnen kopen en de vraag naar huurwoningen dus juist zal dalen.

pinokkio | 31-03-05 | 20:17

Uhm... nog een andere kant? Afschaffing van hypotheekrenteaftrek zal de vraag naar huurwoningen doen toenemen. Nog meer eenhapswoningen dus. Wordt het land niet echt kleurrijker van...

criticus | 31-03-05 | 20:15

@Criticus,

Klinkt niet onaardig. Waarom denk je dat een rechts kabinet hier meer voor zou zijn dan een links? Ik denk trouwens dat uiteindelijke afschaffing van de hypotheekrenteaftrek de huizenprijzen ook wat meer stabiel zullen houden, zodat je geen dubbel inkomen nodig hebt om de huizenmarkt op te komen.

pinokkio | 31-03-05 | 20:09

@Pinokkio
Een voorbeeld: in Duitsland kent men een subsidie voor eigen huizenbezit. Dit is geen hypotheekrenteaftrek, maar de essentie ervan is hetzelfde. Sterker nog; deze vorm is beter en doet meer recht aan de achterliggende gedachte. Stimuleer eigen initiatief!

criticus | 31-03-05 | 20:06

Allemaal opgelet... na het 8 uur journaal bij netwerk een item over internetsites waar tegenstemmers worden gemobiliseerd. (zo noemde ze et geloof ik) Weer reclame voor geenstijl dus.

zbomb | 31-03-05 | 20:03

@vmbo.nl,

Volgens mij zijn linkse partijen allergisch voor privatisering. Wat verwacht jij precies van de 'privatisering' van links? Geloofsgericht onderwijs heeft weinig te maken met het woord privatisering in mijn visie.

pinokkio | 31-03-05 | 20:03

@pinokkio
ik heb het idee dat een links kabinet vooral de mogelijkheid zou bieden voor privatisering van het onderwijs dan dat ze dit actief zouden promoten, maar dat van deze mogelijkheden wel gebruik gemaakt zou worden.
Rechten van specifieke groeperingen staat in mijn visie hoog op de agenda van linkse partijen, dus zou dit in lijn zijn met mijn idee van links regeren.

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:59

O ja.... en dan de hypotheekrenteaftrek.
@Criticus,

>Meer huurders
Waarom zou de geleidelijke afschaffing van de hypotheekrente voor meer huurders zorgen? In zo'n beetje alle landen om ons heen is geen hypotheekaftrek.

>SP wil staatsafhankelijkheid vergroten. Niemand kan dat ontkennen. En waarom zou je initiatief tonen als de staat dat voor je doet?
Kun je wat specifieker zijn m.b.t. problemen die je hiermee verwacht? Dit klinkt nogal algemeen.

pinokkio | 31-03-05 | 19:58

@Criticus,

>Zolang de bus/trein niet gaat
<snip>
Da's natuurlijk een kwestie van investeren. In Londen en Parijs laat je het bijvoorbeeld wel uit je hoofd om met de auto te reizen en die steden zijn behoorlijk groot. Gratis metro vervoer in de randstad met een uitgebreid metronet ala Londen lijkt mij bijvoorbeeld wel wat.

pinokkio | 31-03-05 | 19:56

@ criticus
Ik ben het wel met je eens dat het hersenloos injecteren van enkele miljoenen in een bepaalde sector geen effect heeft.
Er moet wel goed gekeken worden waar het geld precies aan besteed moet worden en er moet op toegezien worden dat het geld daar ook daadwerkelijk aan besteed wordt.

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:54

@vmbo.nl,

Bedankt voor je vriendelijke reactie. :)

Hoe verenig jij trouwens links en privatisering? Dat lijkt me meer een liberaal standpunt. Kun je dit iets verduidelijken?

pinokkio | 31-03-05 | 19:54

O ja.... en dan de hypotheekrenteaftrek.
Wat zou het gevolg van afschaffing zijn? Ik heb maar 1 punt: Meer huurders, die minder verantwoordelijkheidsgevoel voor hun directe omgeving hebben. Check een wijk met gelijke huizen en vergelijk de huurkant met de koopkant. Says it all!
SP wil staatsafhankelijkheid vergroten. Niemand kan dat ontkennen. En waarom zou je initiatief tonen als de staat dat voor je doet?

criticus | 31-03-05 | 19:53

@vmbo.nl,

>om gevallen waarin criminelen vrijgelaten worden omdat bewijslast niet verkregen is volgens strikte regels, maar schuld toch voldoende bewezen is.

Dit is een hele lastige. In principe wil je dat politie en justitie zich aan de wet houdt, net als de gewone burger. Als je politie/justitie toestaat om de regels te breken om een verdachte op te pakken geef je ook een verkeerd signaal af. Kun je voorbeelden geven van veranderingen die je zou willen doorvoeren om bepaalde vormen van bewijsmateriaal legaal te kunnen verkrijgen?

>Criminelen mogen niet "zomaar" afgeluisterd worden.

Ben ik het mee eens. "zomaar" afluisteren is het begin van een politiestaat. Als er gegronde redenen zijn (wat bij criminelen vaak wel het geval is), dan zal het niet ontzettend moeilijk zijn om toestemming te krijgen voor het afluisteren.

>"Uitlokking" mag niet. Wat een hoop arrestaties extra op zou leven.
Uitlokking is ook een gevaarlijk punt. Er zijn genoeg mensen die balanceren op het puntje van de eerlijkheid die door uitlokking toch iets zouden kunnen doen wat ze normaal gesproken nooit zouden hebben gedaan. Wat is bijvoorbeeld het percentage van mensen die wat zegt als ze te weinig betalen?

> met te slap migratiebeleid bedoel ik oeverloze procedures voor asielaanvraag waardoor asielzoekers illegaal in nederland verblijven en uiteindelijk bij weigering niet meer terug gaan.
Daar ben ik inderdaad ook tegen, maar volgens mij de linkse partijen ook. Je zou in mijn opinie binnen 6 maanden te horen moeten krijgen of je kunt blijven of dat je moet vertrekken.

>Te lichte eisen voor toelating, waardoor we ghetto's krijgen door gebrek aan wil tot integratie.
Of we te lichte eisen zouden krijgen weet ik zo niet, maar ik heb toch vanuit links ook behoorlijke geluiden gehoord m.b.t. het inburgeren en integratie. De huidige situatie komt niet voort uit links beleid, want de VVD heeft bijna altijd in de regering gezeten.

>verdere ophoping van regels. Dit belemmert ondernemerschap, schept onduidelijkheid en werkt betuttelend.
Ben ik volkomen met je eens. De vraag is alleen of er momenteel meer regels zijn ter controle van eerlijkheid (rechtse regels) of ter handhaving van uitzonderingssituaties (linkse regels). Welke partijen zijn volgens jou voor meer regels en wat voor regels denk je dan aan?

>daling van de bereidhei tot werken omdat het signaal wordt afgegeven dat er vooral maar zoveel mogelijk wordt geregeld voor je als je niet WILT werken.
Ik weet niet of je Marijnissen wel eens hebt beluister als hij het over misbruik van de voorzieningen heeft, maar die heeft volgens mij nog wel leuke straffen in petto voor dat soort types. Kom dan achteraf alleen niet klagen dat er niemand is die zwart je oprijlaan komt betegelen.

pinokkio | 31-03-05 | 19:52

Ik denk dus dat privatisering in het onderwijs wel bevorderd wordt in een links kabinet. Bovendien vrees ik met betrekking op ghetoovorming vooral dat er wijken ontstaan waar eigen regels gaan gelden en waar een samenleving ontstaat die los staat van de Nederlandse samenleving.
Het bestrijden van ghettovorming hoeft mijns inziens helemaal niet te botsen met het recht op eigen keuze en het behouden van een eigen identiteit.

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:52

tja...............

Blaas de hele teringbende op en voorkom dat Chohen gaat regeren..

massaal VVD stemmen of Geert Wilders

.platte boef | 31-03-05 | 19:51

@Pinokkio
Zolang de bus/trein niet gaat:
-vanaf de plaats waar ik ben
-op het moment dat ik weg moet
-naar de exacte plaats waar ik moet zijn
zal ik met de auto gaan.
Is dat wat?
Openbaar vervoer is leuk voor de bulk aan reizigers, maar zolang mensen de stad uit gaan (suburbaniseren) zie ik geen heil in het stimuleren van openbaar vervoer.

criticus | 31-03-05 | 19:49

@VMBO
Die ghettovorming hou je niet tegen. Mag ik het even in een ander licht plaatsen? Ik ben de mening toegedaan dat ghettovorming zijn oorsprong vindt in het beroep op het recht op eigen identiteit. Concreet: Mijn persoontje heeft de bewuste keus gemaakt in een witte (hockey)wijk te gaan wonen en tevens zou ik de vrijheid willen hebben mijn kind naar een school te sturen waar de auto/alloverhouding gezond is. En ik ben daar niet de enige in. Het is de overheid die privatisering (in o.a. onderwijs) bemoeilijkt en dat zal in een rood kabinet zeker niet veranderen. In tegendeel zelfs!

criticus | 31-03-05 | 19:46

@Criticus,

Ja, ik ben voor afschaffing van de hypotheekrenteaftrek over een lange periode en voor meer geld naar het openbaar vervoer. Wat is daar op tegen dan? :)

pinokkio | 31-03-05 | 19:42

@pinokkio
Doet me toch goed te lezen dat je in ieder geval een linkse stemmer bent die er goed over na heeft gedacht. Ik krijg vaak het idee dat mensen (ok, gebeurd zeker ook bij rechtse stemmers) maar wat vaags roepen zonder zelf eigenlijk goede standpunten te hebben.

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:42

@Criticus,

Ik ben GL stemmer. Volgens de stemwijzer en ook volgens mijn eigen checks van de partijprogramma's zit ik net wat dichter tegen GL dan tegen de SP aan. PVDA zou voor mij op de 3de plaats komen.

pinokkio | 31-03-05 | 19:39

Ik heb nhet niet over een terrorist pakke omdat zn papieren niet in orde zijn, maar bijvoorbeeld om gevallen waarin criminelen vrijgelaten worden omdat bewijslast niet verkregen is volgens strikte regels, maar schuld toch voldoende bewezen is.
Criminelen mogen niet "zomaar" afgeluisterd worden.
"Uitlokking" mag niet. Wat een hoop arrestaties extra op zou leven.
met te slap migratiebeleid bedoel ik oeverloze procedures voor asielaanvraag waardoor asielzoekers illegaal in nederland verblijven en uiteindelijk bij weigering niet meer terug gaan.
Te lichte eisen voor toelating, waardoor we ghetto's krijgen door gebrek aan wil tot integratie.
Om door te gaan:
verdere ophoping van regels. Dit belemmert ondernemerschap, schept onduidelijkheid en werkt betuttelend.
daling van de bereidhei tot werken omdat het signaal wordt afgegeven dat er vooral maar zoveel mogelijk wordt geregeld voor je als je niet WILT werken.
enz

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:38

De mensen die proberen dit kabinet te laten vallen op deze manier zijn of dom... of links ( wat op hetzelfde neer zal komen ) of ze snappen niet dat er weer bakken met poen over de balk gaan.
Laat die rooien en groenen niet lachen en gebruik je verstand.

incapable | 31-03-05 | 19:37

... en dan de vraag: "Wil je dat?"

criticus | 31-03-05 | 19:36

Wisselgeld voor onderhandelingen is kenmerkend voor oppositie. Heel logisch. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het voorop staat dat de staat meer invloed krijgt op het openbare leven in een regeringsperiode van SP/GL/PvdA. Denk aan einde aftrek hypotheekrente en promotie openbaar vervoer. Om er maar twee te noemen.

criticus | 31-03-05 | 19:35

@vmbo.nl,

Klopt. Ik zie weinig in de plannen van Wilders, maar ben niet benauwd voor een kabinet met zijn partij. 't zal niet veel rechtser worden dan wat de VVD nu voorstaat.

pinokkio | 31-03-05 | 19:31

@Pinokkio
Waarom stem je eigenlijk geen SP? Jouw standpunten komen redelijk overeen moet ik zeggen. Denk er nog eens over na, hoewel ik de indruk heb dat je dat ook al wel gedaan hebt.
Maar naar de rest van de wereld kijken om eigen beleid te bepalen is geen heilmiddel lijkt me.

criticus | 31-03-05 | 19:31

@pinokkio
geld dus ook voor Wilders. De meer radicale ideeen zullen niet letterlijk over genomen worden, maar het idee is goed.

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:29

@vmbo.nl

>Toenemende veiligheid omdat politie en justie steeds meer aan mogelijkheden tot opsporing en vervolging verliezen (dankzij onze zo kostbare privacy).

Ik weet niet, maar ik zit nog steeds te wachten op de eerste terrorist die is gepakt omdat zijn papieren niet in orde waren. Ik ben voor extra veiligheidsmaatregelen, maar niet van die onzinnige niet werkende maatregelen die dit kabinet heeft ingevoerd.

>Te slap migratiebeleid met daarbij horende problemen.

Kun je wat voorbeelden geven? Ik meen me te herinneren dat 'onze' Pim ook voor een generaal pardon was.

>Moet ik doorgaan?
Graag! Ik vind de discussie tot nu toe van hoger niveau dan wat ik soms op GS tegenkom. :)

pinokkio | 31-03-05 | 19:28

@Criticus,

Ik ben het met je eens dat werk moet lonen. Ik denk dat de meer radicale ideeen van de SP in een kabinet nooit naar boven kunnen komen. Dat is nu eenmaal het probleem als je in een kabinet zit: je zult compromissen moeten sluiten.

pinokkio | 31-03-05 | 19:26

Toch typisch dat alle discussie gaat over geld. Zijn er geen normen en waardendiscussies meer in Nederland?

Anita Elleboog | 31-03-05 | 19:25

@ Fikkie,

> meer ontwikkelingshulpgeld
Lijkt mij niets op tegen.

>(fors=SP) hogere belasting voor de hoogste inkomens
Je bent je er van bewust dat na de laatste wijzigingen wij van de ontwikkelde landen in Europa zo'n beetje de laagste belastinglast hebben? Wat onder ons zit zijn voornamelijk nieuwe lidstaten.

> afschaffing/beperking hypotheekrente-aftrek
Ben ik voor, zolang ze het maar over een periode van een jaar of 50 doen. Wij zijn zo'n beetje de enigen in de wereld die dit principe hanteren.

>miniumloon zal behoorlijk stijgen
Heb je wel eens geprobeerd een jaartje of 2 rond te komen van het minimumloon?

>weg met de nul lijn is hun credo en daarmee stijgen ook de uitkeringen.
Ik heb niets tegen de nullijn (inclusief de inflatie), maar dan wel voor de hele linie en niet alleen voor de normale werknemer en niet voor de top.

>meer milieubelasting
Kan goedkoper zijn dan het alternatief...

>meer investeringen in het openbaar vervoer
Lijkt me op zich niets mis mee.

>hogere staatschuld
Er zijn Europese normen waaraan we moeten voldoen. Veel kunnen ze dus op dit vlak niet verprutsen.

>geen deelname meer aan vredemissies
De PVDA heeft voor de meeste vredesmissies gestemd. Ik denk dat het als kabinetbeslissing best mee zal vallen.

pinokkio | 31-03-05 | 19:24

Dankjewel mefke, daar kunnen we wat mee. Wat vind je dan slecht en wat moet er dan WEL gebeuren?

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:16

Zeiksnor,liever geen geregeer dan wel
geregeer zoals het zooitje wat nu aan de macht is.

mefke | 31-03-05 | 19:15

Voor de duidelijkheid: Hulde aan Melkert voor het initiatief. Nog meer hulde voor hen die NIET thuis op de bank zijn blijven zitten omdat het verschil met een uitkering nagenoeg nihil is. Ga maar aan het werk... dat is gezond!

criticus | 31-03-05 | 19:15

@Pinokkio
oa:
- Toenemende veiligheid omdat politie en justie steeds meer aan mogelijkheden tot opsporing en vervolging verliezen (dankzij onze zo kostbare privacy).
- Te slap migratiebeleid met daarbij horende problemen.

Moet ik doorgaan?

vmbo.nl | 31-03-05 | 19:14

@Pinokkio
Of je nick iets met je laatste bewering te maken heeft laat ik even terzijde. Mag ik je herinneren aan Paars? Het werkloosheidscijfer is gigantisch gedaald. Maar is iedereen aan het werk gegaan?
De SP heeft een (naar mijn idee) te sterke "geen gezeik; iedereen rijk" confessie. Dat is niet alleen politiek, rationeel en gevoelsmatig onjuist. Het is ook nog proefondervonden onmogelijk. Werk moet lonen!

criticus | 31-03-05 | 19:11

@ pinokkio:

Dingen als:

- meer ontwikkelingshulpgeld
- (fors=SP) hogere belasting voor de hoogste inkomens
- afschaffing/beperking hypotheekrente-aftrek
-miniumloon zal behoorlijk stijgen, weg met de nul lijn is hun credo en daarmee stijgen ook de uitkeringen.
-meer milieubelasting
-meer investeringen in het openbaar vervoer
-hogere staatschuld
-geen deelname meer aan vredemissies
enzevoorts zou ik willen zeggen

Fikky | 31-03-05 | 19:10

@Criticus,

't Is me niet helemaal duidelijk of je nu voor of tegen de Melkertbanen bent. Persoonlijk ben ik er gematigd voor. Het zorgt dat werk wat anders financieel niet uit kan toch gedaan wordt, de werkeloosheid wordt er minder van en het kost de staat minder dan die mensen in de WW te hebben.

pinokkio | 31-03-05 | 19:07

@Criticus,

Concreet vroeg ik nog. :) Begrijp ik goed dat je verwacht dat onder een links kabinet de WAO criteria zover worden afgezwakt dat meer mensen onterecht in de WAO terecht komen? Waar baseer je dat op? De SP bijvoorbeeld heeft vaak genoeg aangegeven dat ze misbruik van zulke regelingen hard willen aanpakken. En nee, ik stem geen SP. :)

pinokkio | 31-03-05 | 19:05

Ik hoop in zo'n scenario dat er weer een Melkert-initiatief komt. Ken je ze nog? Die Melkertbanen? Werk is er altijd, zolang dat maar niet ingeperkt wordt door onnodige uitkeringen en/of kortingen hierop. Werk is er altijd en werk moet lonen!!!

criticus | 31-03-05 | 19:04

@Pinokkio
Uhm.. NOG meer werklozen (ww-ers) zullen afgekeurd worden (WAO) om het werkloosheidscijfer maar omlaag te krijgen... mooi scoren!

criticus | 31-03-05 | 18:59

Aan onze rechtse rakkers: Wat verwachten jullie nu concreet dat er onder een SP/GL/PVDA kabinet zou gebeuren? Geen vage uitroepen s.v.p., maar gewoon wat concrete maatregelen die je verwacht/vreest.

pinokkio | 31-03-05 | 18:53

Eerst maar eens Netwerk loeren vanavond... ben benieuwd. In alle gevallen blijf ik het wel een grap vinden.

criticus | 31-03-05 | 18:50

Geweldig dit item. Krijgen we nog een live-podcast verslag van dit evenement?

Sunnygirl | 31-03-05 | 18:45

@ Ganglion : Dus jij verwacht de wederopstanding van Paars begrijp ik?

Overigens was het ook mijn bedoeling om aan te tonen dat het een grote puinhoop wordt bij een nieuwe kabinetsformatie.

Echos van formaties uit de 70-er jaren razen aan mij voorbij. Ik zit niet bepaald te wachten op *weer* die ouwe kutpartijen die zichzelf proberen te vernieuwen zonder risico's te nemen.

Maar goed : afgelopen keer heb ik nog gestemd(zoals altijd tot nog toe). Op dit moment zou ik bij god niet meer weten waar op ik dat zou moeten doen. Wat een enorme electorale puinhoop maken die lui er van.

Stel dat het kabinet valt vanwege die stemming van a.s. zaterdag. Dan heeft D66 heel duidelijk haar leiding terug gefloten en het lijkt me dat de andere partijen D66 dan niet meer zo snel zullen vragen voor een coalitie als dat alleen maar gebeurt "om de 76 zetels te halen". Ik zie dan wel gebeuren dat er heel erg lang moet worden onderhandeld, en dat het resultaat behoorlijk onvoorspelbaar wordt. En wat je zegt : er kan zo maar weer een Paars kabinet uitrollen.

Een dingetje ""gekken ter linker en rechter zijde kunnen we missen als kiespijn". Da's waar, maar D66 is toch gewoonweg een middenpartij?

TM | 31-03-05 | 18:40

-weggejorist-

Bloodzone | 31-03-05 | 18:29

@VanderF
wilde jij beweren dat d'66 nog democraten zijn. Zij zeggen het volk regeert en wij bepalen wie het volk is. Zij zeggen nieuwe verkiezingen te willen voorkomen. Zij zeggen iedereen heeft het recht om te stemmen, behalve Ed v Thijn. De D staat voor daf.

gavrillo | 31-03-05 | 18:19

@Donnie en Gielos, allebei woonplaats buiten Nederland. In het land waar ik woon geldt de regel dat als je er niet woont er niet mag stemmen.

Anita Elleboog | 31-03-05 | 18:16

@TM
Wat ben jij nou allemaal aan het raaskallen? De twee varianten waar jij zekerheid over schijnt te hebben, zijn alletwee gespeend van ook maar een druppeltje realiteitszin. Wilders/CDA/VVD of PvdA/SP/GL, lamenielache man. Het enige wat momenteel in het verschiet ligt bij verkiezingen is een VVD/PvdA kabinet en mochten ze samen niet aan genoeg zetels komen, dan zal opnieuw D66 erbij worden gehaald. Eindresultaat een nog groter zooitje dan we nu hebben.
-
Ik hoop dus dat dit kabinet de rit uitzit, dat de PvdA-aanhang flink afneemt en dat over twee jaar de aanhang van CDA en VVD groot genoeg is om snel zonder D66 verder te regeren. Gekken ter linker- en rechterzijde kunnen we missen als kiespijn.

Ganglion | 31-03-05 | 18:14

@ mschenk : "... het zichzelf steeds megalomaner voelende weblog GeenStijl..."

Geweldig. GS for worlddomination!

TM | 31-03-05 | 18:10

Het laat maar weer zien dat D66 de enige partij is die nog wat wakker kan maken in ingeslapen de Haag.
Democraten weet je wel?
En dat betekent dat je als burger eerst moet nadenken (oei)
voordat je stemt. En het je niet laten voorkauwen door de partijleiding, die kan met een voorstel komen, maar de leden beslissen. Vind je dit raar of eng? dan ben je duidelijk nog niet toe aan een meer open democratie waar de verantwoording meer bij de burger ligt.
Nederland wil dit duidelijk niet, pappa wiegel en van Thijn mogen het weer voorkauwen en bijna iedereen vindt het prima.
Stoor je je aan dergelijk regentesk gedrag rest alleen D66.
De ENIGE partij die dat wenst aan te pakken.
Rechts (wiegel) schoot het referendum af, links (van Thijn) wurgde de gekozen burgemeester.
Dus zowel links als rechts hebben geen zin aan die domme burgers die een beetje gaan beslissen waar het met dit land heen moet.

vander F | 31-03-05 | 18:09

@ DonnieDD
even wachten tot vanavond als alle rechtse rakkers weer achter hun computer kruipen. Overigens lof tot dusver.

King of controversy | 31-03-05 | 18:00

@Pannie
Dank je, maar ik wil het hier even bij laten (ik hoor tenslotte geen tegenargumenten). Mocht er nou een enorme vraag zijn naar het afbreken van het programma van Wilders dan zal ik de redactie wel een collumn sturen.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:58

Donnie ga maar rustig door aub, eindelijk iemand wiens hoofdargument tegen Wilders eens NIET zijn kapsel & Limburgse afkomst is!

Pannie | 31-03-05 | 17:56

Ik snap niet helemaal waar de discussie over de SP op slaat m.b.t. tot dit topic.
het is toch echt D66 dat lipjespruilend en stampvoetend met een vingertje naar de PVDA staat te wijzen dat hun speelgoedje is afgepakt. vervolgens verneuken ze hun eigen leden door een nieuwe minister aan te stellen voordat men heeft kunnen stemmen over het paasakkoord. dit kabinet, (waar ik zeer weinig mee op heb,) gaat vallen als een baksteen en dat is triest voor Nederland. slechte zaak, maar aan de andere kant ook het toppunt van democratie. helaas.

Hop-SaSa | 31-03-05 | 17:52

Voor al die lutsers die bang zijn voor een links kabinet;
Dan ga je toch lekker zelf met je geleaste laguna naar Den Haag om 'voor' te stemmen! Voor dertig euri ben je het mannetje en de benzinebon kun je natuurlijk gewoon bij je baas declareren...

stretch | 31-03-05 | 17:52

Grrrr, als ik me ergens aan kan ergeren dan zijn het wel leeghoofdige meelopers. Hou gewoon je mond tot je weet waar je het over hebt.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:50

Geen Stijl van harte gefeliciteerd! Ofwel het is allemaal waar en jullie komen 60 keer in de media langs fietsen, ofwel het is een grote 1 april-fake en dan hebben jullie een heleboel mensen uit het houtwerk laten komen.

Enne, ik vind dat D66 he-le-maal niks meer. Zwabbert van hot naar haar met die leiding van tegenwoordig. Maar die Van Mierlo legde gisteravond op de tv uit wat er fout zit in politiek Nederland en ik heb de laatste tijd geen betere analyse te horen gekregen.
Zeker niet op GS want daar DOEN we helemaal niet aan analyseren natuurlijk! Daar gaat lekker de botte bijl er in, en gaat een zootje puberende semi-rechtse anti-intellektuelen naar Den Haag om de regering te laten vallen. Als het lukt wacht ik op de implosie die zondagmorgen komt en de opmerking 'maar wat nu?' die dan heel kleintjes zal worden gemaakt door al die flinke mensen die het nu 'gewoon een retegaaf idee' vinden. En die dan opeens worden geconfronteerd met de zekerheid van ofwel een Wilders/CDA/VVD-kabinet ofwel een PvdA/SP/GL-kabinet. Allebei fantastisch om naar uit te kijken jongens en meisjes!

Shit, de enige GS-er hier met een beetje politieke diepgang is StarF*cker en ook Lucas komt een stuk meer geinformeerd over dan die rechts-rabiate oogklep-figuren hier. Ik dacht dat rechts steeds weer zegt "dat ook rechts intellektuelen onder de aanhang kent"? Zeker op een andere website dan. Kan iemand me de URL even geven?

Voor de goede orde : dat gezeik over "misbruik maken van de democratie binnen D66" en zo : fuck it. De regels zijn er om te gebruiken en ze hebben het zelf zo gewild. Daarbij komt nog dat zowel VVD als CDA donders goed weten hoe D66 is georganiseerd. Dan hadden ze die partij maar niet moeten binnenlokken met bestuurlijke vernieuwing.

En het blijft toch zeker leuk dat de bevolking zo'n enorme invloed kan uitoefenen op de landelijke politiek? Waar vind je dat verder nog? Dit moet je eens bij de VVD proberen te flikken...

TM | 31-03-05 | 17:49

Prima zo, Donnie, lijkt me voldoende.

vander F | 31-03-05 | 17:49

@Api32
Uit het program van Wilders onder het kopje economie (dat is het eerste):

Deregulering. De bestaande regelgeving moet met zeker 50 procent worden beperkt. Voor iedere nieuwe regel dienen er eerst twee te worden afgeschaft. Om te beginnen kan het ministerie van Economische Zaken de deuren sluiten
--Deregulering is een fabeltje. Het is simpelweg niet zomaar op te lossen. Tenzi je natuurlijk ALLE regels in Nederland op de schop neemt. Dat kan ook, maar dan ben je wel meer dan 1 kabinet's periode bezig. Daarnaast vraag ik me af wat specifiek EZ misdaan heeft.--

Om de ontwikkeling in arme landen te bevorderen worden internationale handelsbelemmeringen voor deze landen en hun producten afgeschaft.
--Een nobel doel, MAAR, er zijn Europese regels. Daarnaast, je kan je de vraag stellen in hoeverre dat gaat helpen daar. Ook kan je je afvragen wat de boeren / textielarbeiders etc daarvan vinden. Het zal ze geen banen opleveren in ieder geval--

Een ongenadige inkrimping van de overheid (inclusief een grondige herziening van het ambtenarenrecht): 50% minder ambtenaren.
--JA! Laten we dat doen. Die rottige ambtenaren ook altijd. Laten we dan even voorbijgaan aan het feit dat die ambtenaren zorgen voor het redelijk gesmeerd houden van de zaken hier in Nederland. Daarnaast zijn stratenleggers, schoonmaakploegen, politie en leraren ook ambtenaren dus dat komt wel goed. Tenslotte, 100.000 werkelozen erbij is een UITSTEKEND idee!--

Beperking kinderbijslag tot de eerste twee kinderen.
--Ook heel doordacht. Vergrijzing kennen we niet, en tenslotte is het krijgen van minder kinderen een goed idee want euh...--

Over vergunningen wordt door de overheid altijd binnen een vastgestelde redelijke termijn beschikt.
--Heel goed, dat is nou precies zo'n punt wat veel mensen dwars zit aan de huidige situatie. (??) En, ik denk ook dat dat heel goed gaat lukken, zeker met 50% minder ambtenaren.--

Zal ik nog verder gaan of heeft het geen zin?

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:42

Lekker gaan met die bussen, laat je maar gebruiken, ik dacht echt dat "nuttge idioten" uitgestorven waren maar zie daar een verschijnsel van alle tijd
Nou veel succes "nuttige idioten"

capo | 31-03-05 | 17:39

@api32
"Geert aan de macht voor een beter land"
Op wat voor gebied denk jij zou Wilders eventueel, per ongelijk iets niet zo slecht voor ons land zou kunnen doen? Op gezondheidszorg? heeft hij het niet over, was kennelijk net belangrijk genoeg. Voor onderwijs? Wilders gaat 50% van de ambtenaren ontslaan, en leraren zijn ook ambtenaren weet je nog? zeg het maar

King of controversy | 31-03-05 | 17:38

@DDD

no prob, ik word alleen een beetje moe van mensen die niet zelf willen zoeken.
Lucas heeft daar ook een handje van, wil em eigenlijk nog een zooi links over criminaliteit onder allochtone jongeren sturen, maar ik wacht even op een goed moment.

Kipz0r | 31-03-05 | 17:37

@kipz0r
Neem me niet kwalijk, ik heb je reactie verkeerd geïnterpreteerd. Ik dacht dat je wilde laten zien dat onze Jan nog steeds aan Mao-ist was. Mijn excuses.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:32

@Donzie de SPer?

Geert aan de macht voor een beter land!

api32 | 31-03-05 | 17:31

@api32
Je bent volslagen zot, of lui. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken na jouw opmerking dat Geert Wilders aan de macht moet komen. Als je het partijprogramma (helemaal) hebt gelezen dan snap je waarom, zoniet, dan ben je zot.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:28

@ ikheetechtnietReinde 31-03-05 @ 17:18
Ik denk inderdaad dat SP en PvdA en GL niet samen kunnen regeren. Niet zozeer vanwege het principiële maar vanwege het praktische. De SP en GL zullen zich namelijk willen profileren van de PvdA. Bovendien, als men kijkt naar de aanhang van de SP, is die op z'n zachts gezegd niet gewend om compromissen te sluiten. Bovendien liggen de prioriteiten van de linkse partijen totaal anders.
Je tweede punt, de PvdA verliest haar geloofwaaridheid als ze met het CDA gaat regeren, is niet waar. De vorige keer mislukte de onderhandelingen omdat "er geen chemie zou zijn". Bovendien moest Bos toen onderhandelen met Balkie, die nu al twee kabinetten heeft opgeblazen en dus niet opnieuw aanvoerder zal worden van het CDA. Dus Bos zal moeten onderhandelen met Verhagen en dat is een katholiek, niet te vertrouwen, dus zullen ze er daarmee wel uitkomen

King of controversy | 31-03-05 | 17:28

Hoe creëer ik een hoax deel 2?

ReaGuru | 31-03-05 | 17:28

@donniededenker

het was meer een reactie op xatr0z_
Die vroer een stuk text waarin stond of marijnissen ooit een communist was of op mao geilde.
Hij was het iig in het begin met mao eens, en hoe het china toen verging. Dat hij er afstand van doet ok. Maar dat is niet wat xat0rz_ vroeg.

Kipz0r | 31-03-05 | 17:26

het is gvd 31 maart en ik ben 1 april moe

gavrillo | 31-03-05 | 17:26

ÉÉN APRIL 2005! GOEDE STUNT VAN GEENSTIJL!

Plejades | 31-03-05 | 17:21

Gezeur over geld.
De economische situatie wordt bepaald op het mondiale vlak.
Daar kan geen JPB, maorijnissen of wilders wat aan veranderen.
Alsof de kneuzen in den Haag daar invloed op hebben.
Tsssss.

vander F | 31-03-05 | 17:21

@ api32
Ja, alsof OpperBal van Aartsen gaat regeren met Kwal Wilders.

King of controversy | 31-03-05 | 17:20

Worden de rechtsen een beetje bang voor het grote linkse complot en durven ze de straat niet meer op? Borderline, schizo, misschien kan gs een (methadon)busje regelen en dan naar de efteling ofzo, is ook machtig.

gavrillo | 31-03-05 | 17:19

@King of controversy: Suggereer je dat SP en PvdA principieel niet samen zullen gaan regeren? Ik denk dat ze die verschillen maar al te graag zullen overbruggen. Als PvdA met CDA in zee gaat zijn ze hun geloofwaardigheid kwijt.

ikheetechtnietReinde | 31-03-05 | 17:18

Heb je absoluut gelijk in; de formateur gaat nog wat beleven als CDA en VVD geen meerderheid meer hebben.... en die bussen? 1 april!

zoetekauw | 31-03-05 | 17:17

@Anitaatje
Aan degenen die tegend de val van het kabinet zijn omdat ze bang zijn dat er dan een links kabinet komt: Stelletje eikels.

Ik ben absluut tegen het vallen van het kabinet omdat het slechter wordt hierna. Het wordt linkser dus slechter. We hebben voor nu het beste. Voor straks natuurlijk meer VVD en groep wilders!

api32 | 31-03-05 | 17:16

@Lucasdelinkselul
Ga je eens nuttig maken voor de samenleving man! Altijd maar *onzinnig* reaguren jij!

kut | 31-03-05 | 17:13

Een paar overpeinzingen:
- Mocht het kabinet vallen omdat D66 achterhang het niet eens is met een paasaccoord, dan is dat het gevolg van een ander eerder genomenb besluit (de gekozen burgermeesters). Het is hypocriet om GS deze eventuele verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven. Een sterk kabinet met voldoende steun zou niet in een dergelijke situatie belanden.
- Wees consecuent. De meerderheid zit te zeiken over JPB en zijn lutsers. Of je laat hem aan en stopt met het gezeik, of je laat hem vallen en draagt als land de consecuenties (inclusief verkiezingen, economisch verlies enz.). Alsof in Nederland aan alles een prijskaartje hangt (val kabinet = 1.500.000.000, excl. BTW). Kies dan voor een politieke partij met een gedachtengoed waar je zelf achter staat zodat je je tijd beter kunt besteden dan alleen maar te klagen (tijd=geld!!!).
Aan degenen die het kabinet willen laten vallen omdat ze het hebben gehad met JPB, ok, vooral doen, hangt een prijskaartje aan maar je moet zelf zien of je het waard vindt. Aan degenen die het kabinet willen latn vallen voor het spektakel en om mee te lopen met de GS hype: Stelletje eikels. Aan degenen die tegen de val van het kabinet zijn vanwege het prijskaartje maar wel al de tijd hebben lopen zeiken over de politiek: Stelletje eikels. Aan degenen die tegend de val van het kabinet zijn omdat ze bang zijn dat er dan een links kabinet komt: Stelletje eikels.

Anita Elleboog | 31-03-05 | 17:13

@Kipz0r

"Ja, hoe radicaal bent u eigenlijk nog? U geeft wel kritiek op het neoliberalisme, maar u lijkt het niet echt meer te willen vernietigen.
Ik loop niet weg voor ons verleden. Het maoïsme hoorde bij de wordingsgeschiedenis van onze partij. Uit jeugdige bravoure voelden we ons daar toen toe aangetrokken. En ja, we hebben daar zeker de nodige fouten gemaakt. Maar amper vijf jaar na de oprichting van de SP hebben we de leer van Mao al de nek omgedraaid."

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 17:12

HAHAHA wat een grap. Alsof GS echt die bussen gaat regelen. Zijn ze toch veel te lui voor.
@. ikheetechtnietReinde 31-03-05 @ 17:00
Wat nou, GS helpt links aan de macht. Stel dat dit kabinet valt en de verkeizingsuitslag is zoals de huidige peilingen die aangeven, met de PvdA als winnaar, geloof jij dan echt dat de PvdA met de Sp gaat regeren? Het is duidelijk dat jij je nog nooit echt verdiept hebt in de verschillen tussen deze partijen. Het grootste verschil is wel dat de PvdA vooral praktisch is ingesteld terwijl de SP veel te idealistisch is om te regeren danwel consessie's te doen. Nee hoor, als dit kabinet valt wordt het gewoon weer het CDA met de PvdA. Ik wou dat ik er wat aan kon veranderen maar helaas...

King of controversy | 31-03-05 | 17:10

SNAPT geen stijl niet dat als het kabinet valt dat we we veel SLECHTER voor gaan staan.

75 zetels van pvda, groenlinks en de SP maken NEDERLAND helemaal kapot.
.
.
Je kan beter d66, cda en vvd nog 2 jaar hebben en dan over 2 jaar netjes voor wilders stemmen!!

Hoe komt geen stijl toch zo ultralinks? De bezoekers zijn het zeker niet!!

?

api32 | 31-03-05 | 17:10

Bustijden... vertrekplaatsen... busmaatschappijen... Is dat nou zo moeilijk...
Op de brandstapel ermee!

snoei | 31-03-05 | 17:08

@mensen die zeggen marijnissen geen voorstander van mao is:

www.janmarijnissen.nl/interviews/0407_...

(ja van de site van jan zelf)
verder:
ma·o·ïs·me (het ~)
1 communisme volgens de voormalige Chinese partijleider Mao Tse Tung

hebben we ook geen ruzie meer of hij Mao aanhanger is of niet.
zoek voor de lol gewoon eens op janmarijnissen.nl naar 'mao', klik op de linkjes en lees.

Kipz0r | 31-03-05 | 17:08

Al ben ik tegen het vallen het kabinet omdat dat de media geile knuffelaar Woutertje in de kaart speelt en ik ben de laatste jaren allergies(eufemisme) van die rooie honden. Wat dat betreft kan ik mij nog steeds vinden in de uitspraak van onze helaas te vroeg gestorven Drs Hans Janmaat die ooit als antwoord gaf na aanleiding van het overlijden van zitbank Ien Dales dat hij hoopte dat ze de hele PVDA is voorgegaan.

Maar het wel weer byzonder leuk om ze in Den Haag weer over elkaar heen te zien rollen.

Hans Janmaat:"de hartaanval kwam van links"

hoeropzondag | 31-03-05 | 17:00

Gatverdamme Geenstijl helpt links aan de macht!! Wat is dit nou? Denk ik na een suffe dag college ontspannen GS te kunnen lezen krijg je zo'n afknapper voorgeschoteld!
Jullie zijn mongeaulen!!!

ikheetechtnietReinde | 31-03-05 | 17:00

@ spooky, maar Rust never sleeps!

gentle giant | 31-03-05 | 16:59

@ Merovech

Dat zou nog 's een stunt zijn!
Lid worden, stemmen, en vervolgens aangeven dat je besloten hebt toch maar geen lid te willen zijn en per direct het lidmaatschap, zonder contributie te betalen, opzeggen.

Meneer | 31-03-05 | 16:57

relax-it... toe dan lieve keutel die je bent. Jij verklaart Netwerk zalig. Denk je dat die niet in 1 april grappen stinken? Ik pleit per direct voor een congres om geenstijl in de ban te doen, haha... Wie regelt de bussen?

snoei | 31-03-05 | 16:54

@ Spooky
Een kenner! Doet me goed! Hoe het ook zij; D66 heeft zijn langste tijd gehad en Meneer hoeft zich niet druk te maken. Een lidmaatschap in deze context is van zeer tijdelijke aard. In onderstaande drie gevallen zal D66 exit zijn:
1. Men trekt zich terug uit de coalitie... laatste kans op regeren verkeken.
2. Men blijft zitten: nogmaals bevestigde ongeloofwaardigheid van de partij.
3. Het is een 2 aprilgrap. Dat wordt niet gewaardeerd.

criticus | 31-03-05 | 16:53

@snoei
Heb je het nu nóg niet geleerd? Hoe vaak heeft de redactie nu al lopen dollen met de reaguurders? Het hoogtepunt was het "de aanval" op de Chileen thuis, maar er zijn nog vele voorbeelden te bedenken.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:53

@Meneer, ik weet t niet zeker maar du moment dat je betaald lid wordt heb je lijkt mij 10 dagen wettelijke opzegtermijn. Dus er zijn m.i. enkel bus en bier kosten, maar Zwarte Kip zou dat preciezer moeten weten.

Merovech | 31-03-05 | 16:52

Ik geloof niet meer dat D66 zo blind is dat ze dit niet zien. Dit is heel bewust een exit strategie waarbij ze GS en andere de schuld kunnen geven en doorgaan. Ik zie de sluiting om technische redenen als laatste stuiptrekking van de partij om in het kabinet te blijven. Het weer opengooien en openstellen voor leden is in het kader van : It is better to burn out than to fade away om Neil Young (en dus niet Curt Cobain zoals iedereen denkt) maar eens aan te halen.

spooky | 31-03-05 | 16:49

Wanneer gaan we dan een congres organiseren om geenstijl.nl weg te stemmen... Leuk om jullie 'achterban' zo te behandelen.
Ik stel voor ergens in een hutje op de veluwe? Renegaten...

snoei | 31-03-05 | 16:49

Haha, het kwartje begint te vallen bij al die dol-enthousiaste lui.

Rado | 31-03-05 | 16:47

@xatr0z_
Niets of niemand houdt je tegen om zelf te gaan he.
Of doe zoals Meneer, kom op de fiets.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:46

@Return of the Beasj, een necro-url dus als het ware. ;)

Lekker Belangrijk© | 31-03-05 | 16:45

Bij nader inzien... denk ik ook dat het een 1 april grap is, als men nu niet met opstapplekken, -tijden en busmaatschappijen op de proppen komt. Jammer dat ik er zo snel ben ingetuint.

xatr0z_ | 31-03-05 | 16:44

Ik kom wel op de fiets.

Iemand gelezen hoelang ik nu lid moet blijven van die knakkers?

Meneer | 31-03-05 | 16:41

Kan niet anders dan 1 april-grap zijn. Met de opzet de kranten morgen (1 april) op het verkeerde been te zetten.
Anders werd er niet zo geheimzinnig gedaan over de vertrektijden, waar vandaan men vertrekt (opstapplaatsen - niet de steden) en met welke busmaatschappij. Geheimzinnigheid, geheimzinnigheid... Ketters!

snoei | 31-03-05 | 16:40

@Singa
-dooie links - je klikt wel, maar er gebeurt niks

Return of the Beasjt | 31-03-05 | 16:37

D'66 Wordt dus zeg maar gebratolized door GS, ROFL!

Lekker Belangrijk© | 31-03-05 | 16:35

Nu weet ik dat de meeste linkse rakkers/krakers en weet ik het allemaal wie tegen balkende is op vrijdag avond voor 10:00 lekker onder de stoffige deken ligt , om zaterdag ochtend vroeg vogels te gaan tellen of om water op een houtskool vuurtje warm te maken,geen gas of elektrikiteit gebruiken, maar hoelaat vertrekken deze bussen?
En als deze gooische kakker zijn eigen lease auto misbruikt, die dag heb ik toevallig een zakelijke afspraak in Den haag, mag ik dan ook nog mee?

Weeraanmelden | 31-03-05 | 16:33

@ Lucifer; en vergeet niet om effe goed aan te stampen..
@DDD GS= www.linksprotest.nl

Romario | 31-03-05 | 16:33

Geen bus vanuit Spanje?

Return of the Beasjt | 31-03-05 | 16:31

@Ganglion
Dat krijg je dus als blijkbaar geen hond in politiek is geinteresseerd en geen lid meer is van een politieke partij.
Kun je met 2000 man inderdaad de regering crashen.
2000 ècht geangageerde burgers, de rest zit blijkbaar in de kroeg en komt niet verder als wat hersenloos kankeren.

vander F | 31-03-05 | 16:31

@Lucifer
Nu blijkt dat GS al die tijd een links bolwerk is. Pas als het écht belangrijk is komt men in actie, tot die tijd laten ze de apen brullen.....

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:30

Mijn god wil degene die de steen heeft omgekeerd waar al dat werkschuwe linkse gespuis onder vandaan is gekropen die steen onmiddellijk terugplempen?

Lucifer | 31-03-05 | 16:27

Retourtje Groningen-Den Haag voor slechts tien eurootjes. Zou GS mij effe die busmij willen mailen? Lidmaatschap is immers dertig en de entree tien euro? Toppunt van democratie trouwens, met ruim 2000 halve zolen in een zaal een kabinet laten vallen.

Ganglion | 31-03-05 | 16:25

1978, m, WO/Ma, Damascus(I know?), geen tijd voor huisdieren. Maar ik stem niet tegen hoor, toch ff voorstellen.

Rado | 31-03-05 | 16:25

Geweldige actie, Geen Stijl! Thumbs up!

Jesse | 31-03-05 | 16:23

D'oh66

STaal | 31-03-05 | 16:21

DEMOCRATIE IN ACTIE
'k Denk dat het niet echt uitmaakt wat mensen denken over het paasakkoord of de aanstaande val van de regering.

Het is grappig & wrang tegelijk dat een partijbijeenkomst van zo'n 2000 man klaarblijkelijk de regering kan laten vallen.

Als dit daadwerkelijk gebeurt, mensen laat alle hoop in de democratie dan maar varen!!!!!!

Goed, binnenkort dus allemaal kankeren op Woutert de Bosskaboutert als de PvdA heeft bewezen dat je geen ZANU-PF hoeft te heten om de absolute macht te grijpen

Laat GS de macht maar overnemen, Hoxha als premier, Fleishbaum op volksgezondheid, en de Chileen als minister van justitie (heeft ie democratie gestudeerd samen met Pinochet?)

fweddy | 31-03-05 | 16:21

@Gielos
Geweldig! Nee, bloedgroep hoeft niet. Ik zal me dan ook even voorstellen:
1980, m, WO+, Antwerpen, D66, 10 vissen zonder naam

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:20

Toch nog even dit:
Iedereen maar lullen hoe zinloos D66 is, dat staat dus volkomen haaks op wat er de laatste weken voor beroering is ontstaan in NL.
En legt wat open zenuwen bloot bij diverse partijen aangaande hun kijk op de democratie in ons land.
Niet onverdienstelijk lijkt me, dus is het nu zaak voor D66 om op het vlak van democratische vernieuwingen de poot stijf te houden, dat is namelijk het voornaamste bestaansrecht van D66, zelfs de reden voor oprichting destijds.
Dus uit deze coalitie, en wel rap, de rest van de coalitiepartners zijn en blijven ouwe regenten die het nu eenmaal 'beter' weten.

vander F | 31-03-05 | 16:20

@ Lucasdelinkseleeghoofd; waarom ga je Wouter Bos niet effe pijpen onderwijl je Sharon Dijstra anaal penetreert.. Denk je nou echt dat er beter naar je geluistert wordt als je maar vooral veel uitroeptekens gebruikt? Nuance is altijd de sier van links geweest maar dat is bij jouw ver te zoeken. Je gedraagt je hier als een alwetende linkse blanke iman die de wijsheid in pacht heeft en dan ook nog eens met schoenen aan door de moskee loopt te stampen als een kleine kleuter die zijn lollie is afgepakt. Je gebruikt termen als Hitler, Lenin, Pol Pot, Mao, Stalin alsof je bij ze in de klas hebt gezeten.

Romario | 31-03-05 | 16:19

Als Geert Wilders Hitler zijn voorbeeld zou noemen zou heel Links in opstand komen en was het afgelopen met hem..... denk je nou echt dat Jan Marijnissen de LPF een interview laat publiceren waarin ze zeggen dat hij Mao zijn voorbeeld noemt zonder dat hij dat eigenlijk ook heeft gezegd....

Qantrix | 31-03-05 | 16:19

@ donnie: 1979, m, WO, Taipei. Tussen D66/VVD. Huisdier in de smog gestikt. Zo. Moet je ook m'n bloedgroep hebben?

Gielos | 31-03-05 | 16:18

laat het kabinet maar vallen blaas de boel maar lalala

superman8718 | 31-03-05 | 16:17

Met welke busmaatschappij gaan we vanuit Groningen? Lijkt me wel even handig om te weten!

snoei | 31-03-05 | 16:17

ehmm Gielos, 31-03-05 @ 15:46 ''Verder moet je niet al te veel zeiken, want niemand die je aanspreekt als jij weer eens je rode Tshirt incluis lenin print aanhebt, terwijl de kaalkop met hitler op z'n borst toch anders wordt aangekeken(terwijl lenin toch echt een paar miljoen meer bodycounts op z'n naam heeft). ''
Even dit: Behalve dat het gaat om de manier waarop,het was toch écht Stalin die de bodycounts op z'n conto heeft staan en niet Lenin..

De zonderling | 31-03-05 | 16:15

O gaap

Kakke Toe | 31-03-05 | 16:14

@Qantrix nou ik ga hier verder niet over door, maar ik vind het heel vaag, uit dat artikel kan ik niet opmaken of de interviewer, Varela of inderdaad Marijnissen heeft gezegd dat Mao het voorbeeld was. Vind het veel te zwak bewijsmateriaal om iemand op vast te pakken.

Ik kan niet wachten tot zaterdag, de roze revolutie komt er aan!

xatr0z_ | 31-03-05 | 16:14

@ kakke toe,
heb ik je gevraagd me te praten?

DaJudge | 31-03-05 | 16:14

@DaJudge,
Dus GS als een soort Korsakoff-tool?

Kakke Toe | 31-03-05 | 16:13

Tja, zo zie je maar weer, Nederland is iid nog niet toe aan directe democratie.
Dus jammer dat afschieten van de gekozen burgemeester, hadden we op lokaal niveau hiermee kunnen oefenen. Nu blijft het weer bij het oude, wat heel wat mensen de strot uit hangt, zoveel is duidelijk.

vander F | 31-03-05 | 16:12

@ kakka toe, nee
ook nieuwe aanwas?
Wanneer je me zou kennen wist je dat ik over het algemeen mijn vragen aan mezelf stel en hier ook zelf op antwoord.
Dat ik het hier post is enkel om een overzicht te krijgen.

DaJudge | 31-03-05 | 16:11

@Gielos
Aha, nieuw. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich altijd even voorstellen. Leeftijd, geslacht, hoogst genoten opleiding, woonplaats (geen adres of telefoonnummer) politieke voorkeur, naam van je huisdier etc etc.

Dus.... brand maar los :D

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:11

Nee, dat is een dubbelinterview tussen Jan Marijnissen en Varela, leer lezen....

Qantrix | 31-03-05 | 16:08

jep, ik ben vandaags stijlloze nieuwe aanwas.

Gielos | 31-03-05 | 16:07

@ corret donnie???
@ donnie, correct...

DaJudge | 31-03-05 | 16:07

Yes Rado Yes!! Overigens was de goddelijke kale ook ooit maoist toch?

Carpa | 31-03-05 | 16:06

owh boehoe fcukin'boehoe....

Justin | 31-03-05 | 16:06

@ corret donnie, echter ik link geen oude muziek (dus muziek) meer, daar dat me eventueel een permanente ban opleverd.
Ik kan me nog een incident met de heer B. springer herrinderen.

DaJudge | 31-03-05 | 16:06

@DaJudge,
Ja. 31-03-05 @ 15:58

Kakke Toe | 31-03-05 | 16:05

@Kakke toe
Ja klopt, anarchisten spugen op democratie, maar willen er individuele vrijheid voor terug. Zie het als libertarisme zonder geld. Overigens ben ik geen anarchist.

@Qantrix
Die URL die je geeft van de LPF, daar zegt Varela wat over Marijnissen. Geef me nou is een stuk tekst/audio/video waar Marijnissen zegt dat hij communistisch is of dat hij op Mao geilt. Nog nooit gezien.

xatr0z_ | 31-03-05 | 16:05

@Rado

Thnx for the reminder, ik was bijna alweer vergeten waarvoor ik werk!

Eppo | 31-03-05 | 16:04

@Kakka Toe, heb ik je gevraagd me te praten??

DaJudge | 31-03-05 | 16:04

lol@Herr Schwanz 31-03-05 @ 15:50 Dat was Hans Teeuwen toch he?

Carpa | 31-03-05 | 16:03

Be aware, after entering .gs, you can always check out but you can never leave?. :-) geloof me.

DaJudge | 31-03-05 | 16:02

@DaJudge,
Nee, maar naarmate de zaterdag dichter- en dichterbij komt, beseffen steeds meer weldenkenden wat ons staat te wachten als een paar honderd radicale reaguurpubers hun plannetje werkelijk ten uitvoer gaan brengen.

Kakke Toe | 31-03-05 | 16:02

@DaJudge
Ik denk dat velen normaal niet reageren onder het mom "laat maar lullen". Goed dat velen nu wél wat posten.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 16:02

@DaJudge

GS is goedkoper dan die bus naar Den Haag weetje, en hier kun je nog lekker in discussie gaan. In die bussen zitten enkel gelijkgestemd stemvee.

(hoor ik daar een kikker kwaken?)

Eppo | 31-03-05 | 16:02

Nog even en we gaan bananen exporteren.
Banaantje iedereen?

vander F | 31-03-05 | 16:01

Wilders en smit op 1 hoop gooien is hetzelfde als Lucas dll en Stalin op 1 gooien. En een hetze tegen moslims en allochtonen is eigenlijk eindelijk is optreden tegen de grenzeloze weeteloosheid van veel allochtone (semi)criminelen. Op die manier kan de allochtone gemeenschap eens gezuiverd worden van de slechte naam die ze hebben gekregen en steeds meer kijgen.
En vwb vluchtelingen, migranten en zwakkeren verwelkomen, niet in het verdomhoekje stoppen. Dat is niet zo. nergens op deze planeet een plek te vinden met meer tegemoetkomingen aan die groepen, geheel terecht overigens. Als er al iemand in het verdomhoekje staat zijn dat de blanke, werkende en belastingbetalende middenklassers op wie dit hele fokking land draait en dit sprookje uberhaupt mogelijk maken!!!!!!!!!!!!

Rado | 31-03-05 | 16:01

Ja, ik geloof dat een aantal mensen hun eerste stapjes buiten indymedia waagten te zetten en onmiddelijk op GeenStijl aankwamen...

Qantrix | 31-03-05 | 15:59

@Eppo,
Ben blij dat jij een minder selectief geheugen hebt dan Lucas. Dank voor de toevoegingen.

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:59

Ik wist niet dat er zoveel verdeeldheid onder de .gs'ers bestond, hebben we hier te maken met een explosieve nieuwe aanwas zo even op deze posting?

DaJudge | 31-03-05 | 15:58

@ Lucas. Nee ik bedoel Lenin! Sommige geschiedkundige schatten het aantal doden onder Lenin's regime op 20 miljoen. Maar, inderdaad, ook Stalin was een goede vriend van de arbieder (sommigen beweren dat 'ie verantwoordleijk is voor 50 miljoen). Enja, communisme stel ik gelijk aan fascisme. En dat heeft niets te maken met PvdA, GL en SP.
Ik denk alleen dat deze 3 partijen, en de FNV, niet de realiteit van vandaag zien: we kunnen niet meer een sociale zorgstaat betalen van 10 jaar terug, als we nu niet zaken drastisch veranderen.

Gielos | 31-03-05 | 15:57


Dat zeg ik,

Wiegel for president!

Eppo | 31-03-05 | 15:57


En die kwik in de sinaasappels was ook niet je van het.

Eppo | 31-03-05 | 15:56

Jullie zijn echt helden!

Zet | 31-03-05 | 15:56

@ de socialist
Wat een bullshit. Zelden iemand zulke stront zien uitkramen. Zelfs met een voor nederlandse begrippen rechtse regering is dit land nog een sociaal paradijd in vergelijking met de rest van de wereld.

Rado | 31-03-05 | 15:55

@xatr0z_
Een anarchist spuugt op elke democratische partij, omdat hij per definitie tegen democratie is. Daarom spuug ik op anarchisten.

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:55

@Lucasdelinkselul

Kosto zijn gevel eruit blazen vond ik nou niet echt bepaald onschuldig.

Eppo | 31-03-05 | 15:54

GeenStijl wil terecht het Paasakkoord afschieten. Want als een miljard extra naar onderwijs gaat, neemt het aantal slecht opgeleide jongeren af, en verkleint de doelgroep van GeenStijl.

kalief | 31-03-05 | 15:53

Links heeft het moeilijker, omdat ze eerst probeert de stroom leugens te ontkrachten voordat ze zelf kunnen liegen (mocht daar behoefte aan zijn). Dat is het zwakke punt van links.

blawablawa | 31-03-05 | 15:53

And now for World Domination...

Before the night is done
Their plan will be unfurled
By the dawning of the sun
They'll take over the world.

Geenstijl roeleert...

stretch | 31-03-05 | 15:52

@Lucas
Mocht ik ooit de macht grijpen dan heb ik wel een ministerpost voor je. Help me er t.z.t. aan herinneren.
Ik hou wel van mensen die een beetje op de hoogte zijn.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:52

Prachtige actie!

Hiermee kunnen we spoedig een nieuwe verkiezing verwachten waarbij de PvdA, SP en Groenlinks als winnaars uit de bus komen (en hopelijk nazi's als Wilders en Smit ingedamd gaan worden).

Nederland is de verrechtsing en de hetze tegen moslims en allochtonen spuugzat en wil een socialere en open maatschappij die vluchtelingen, migranten en zwakkeren verwelkomt, niet in het verdomhoekje stopt.

En dat ook gebeuren, mede dankzij Geenstijl!

De Socialist | 31-03-05 | 15:51

> Veeeeeeel leuker om Marijnissen ergens zwart mee te maken.
-
De kracht van top rechts is alles belachelijk maken en als gevaarlijk bestempelen wat niet direct hun eigen persoonlijke inkomen en macht verhoogt. Het maakt niet uit of het waar is of niet. Het gaat er om dat je het op de juiste manier brengt. Bottom rechts heeft geen inkomen om top rechts te volgen, maar vindt dat het allemaal heel logisch klinkt en stemt de top verder de hemel in.

blawablawa | 31-03-05 | 15:51

Ik denk eigenlijk dat de tovenaar van Oss wel een aardige kerel is, vast geen massamoordenaar in spe :P...

Singa | 31-03-05 | 15:51

En al die Siebeltmongolen die denken dat de radikale anarchisten een lijntje naar SP hebben: rot even lekker op, je hebt kennelijk nog nooit met 1 anarchist gesproken, vraag het 1 anarchist en hij/zij spuugt harder op de PvdA/SP/Groenlinks dan de gemiddelde VVDer. En ik overdrijf hier echt niet.

xatr0z_ | 31-03-05 | 15:51

@Lucasdelinkselul: Maar die Joden waren ook geen lieverdjes hoor.

Herr Schwanz | 31-03-05 | 15:50

@Lucasdelinkselul 31-03-05 @ 15:47

Da's zo ongeveer de manier waarop jij over rechts lult.... houd nou eens op met janken.

TheRealShowstopper | 31-03-05 | 15:50

Ja! Zo is dat!
Hitler? Pffff... Lenin zul je bedoelen! (Waarschijnlijk bedoel je Stalin maar wat boeit het: is allemaal communisme. Allemaal massamoordenaars.)

Lucasdelinkselul | 31-03-05 | 15:49

Pff, waarom wordt deze actie gelijk gekoppelt aan de direkte democratie. Basisdemocratie is iets heel anders, iets waar we in nederland nog geen ervaring mee hebben. Het kapen van het D66 congres heeft ook niets met (basis)democratie te maken, punt is wel dat veel mensen willen dat de regering valt en dit een manier is om dit te bereiken. Of het nou netjes is of niet.

En al die mensen die zeggen dat de SP socialistisch of extreemlinks is bewijs dat dan is even want dan wordt ik gelijk SP lid. Nog nooit wat radikaals van hun gezien. En GroenLinks is het groene aanhangsel van de PvdA waar je ook niet veel bijzonders van hoeft te verwachten.

xatr0z_ | 31-03-05 | 15:48

Ik wil ook mee! Dan kan ik ff me lul in dat enge zeehondennekkie van die Van der Laan leggen.

Herr Schwanz | 31-03-05 | 15:48

@donnie, het juist de reden waarom schwarzenegger is gekozen.

Gielos | 31-03-05 | 15:47

Jan Marijnissen heeft denk ik al zeshonderd keer teruggenomen dat Mao 'zijn voorbeeld is' maar het is waarschijnlijk moeilijk dat te kunnen lezen. Veeeeeeel leuker om Marijnissen ergens zwart mee te maken. Verder is er met Duiyvendak weinig mis: hij schreef voor het krakersblad ravage. OEEEHOOOEEE! Een krakersblad! is me dat even van het kaliber Pol Pot!
En goh, jeetje, daarin werden vermelden gemaakt naar do-it-yourself-rebel-boeken als 'the anarchy coockbook'! Potdorie! De schavuit wilde Nederland opblazen!
Ja huhu... Heeeeel link... Als DIE ooit aan de amcht komt, nee, dan krijgen we per direct concentratiekampen!

En verder zijn ALLE politici uiteraard achterkamertjes neukers, willenz e allemaal Widlers doodhebben, zijn allemaal vernatwoordelijk voor de moord op Fortuyn, houden ze van massamoord (wie niet?) en heeft links eigenljk geen ander stanpunt dan: belasting verhogen
Nee, links stemmen? Zoukniedoen! Monderts zijn het! MONSTERS ZEG IK JE!

Lucasdelinkselul | 31-03-05 | 15:47

GS, houdt aub op met die organisatie van louche antidemocratische acties. Houdt je bij je leest zou ik zeggen. Postings is het enige bestaansrecht van GS dus als jullie dat laten varen om zoiets onzinnigs te organiseren als dit dan doen jullie jezelf schade aan.
Het lukt toch niet!! geef het gewoon op en houdt je bezig met de core-business!!

D-dos aanvallen zijn zo onwijs erg toch.......?
Maar valt in het niets met voor de grap een kabinet laten vallen..... wat overigens toch niet lukt.
Ik waarschuw BTW, D66 is ook niet gek en er zijn wel degelijk middelen om te schuldigen aansprakelijk te stellen indien dit grapje gevolgen zou hebben.
Met dit soort acties zijn we niet ver verwijderd van taferelen zoals we die zien in de Doema.

Rado | 31-03-05 | 15:46

@Lucasdelinkselul

Je vergeet erbij te vermelden dat de extremen zich onder de "gewoon" linksen pogen te bewegen.
De extremen opereren namelijk meestal anoniem, zoals "RaRa" wie ben ik.
Waarvan er dus momenteel dus 1 persoon van in de kamer zit, maar dat ter linkerzijde.
Dit in tegenstelling tot de "kaalkopjes", die gewoon hun eigen partijtje aanhangen.

Eppo | 31-03-05 | 15:46

@ starfcker, klopt. En z'n chica is overtuigd democraat (Kennedy clan). Een beetje evenwicht kan blijkbaar nooit kwaad.
@ Lucasdelul, wat ben je toch een zielig ventje. Als je wil, wil ik best je handje vasthouden in de grote boze rechtse wereld waar geen ruimte is voor langharig werkschuw tuig. Verder moet je niet al te veel zeiken, want niemand die je aanspreekt als jij weer eens je rode Tshirt incluis lenin print aanhebt, terwijl de kaalkop met hitler op z'n borst toch anders wordt aangekeken(terwijl lenin toch echt een paar miljoen meer bodycounts op z'n naam heeft).

Gielos | 31-03-05 | 15:46

Leuke stijlloze actie dit allemaal en had er ook wel mee willen doen, ware het niet dat je PvdA dan geeft wat ze willen. Zij zullen dan de volgende verkiezingen gaan winnen, krijgen we een nieuw pappen-en-nathouden regering tenzij jullie dat willen.

Bazelnoot | 31-03-05 | 15:46

Ontzetten leuk, zo'n kabinet laten vallen. Als het een beetje meezit krijgen we straks een coalitie van:

PvdA/SP/Groen Links/D66

En we weten allemaal wat dat betekent..
- Een algeheel pardon voor alles wat illegaal rond loopt
- Geen investeringen meer in het wegennet
- Meer privacy voor extremisten
- Opheffing van Defensie
- Stimulering huwelijksmigratie
- Verlaging van de maximumsnelheden
en ga zo maar door...

Nu ik het eens goed bekijk, laat dat kabinet maar vallen! Jan met de pet zal in de verkiezingsstrijd uiteindelijk toch weer kiezen voor rechtse standpunten. Zo'n politieke barometer zegt geen aarsch.

Boemsjakkalakka | 31-03-05 | 15:46

@Gielos
Heel leuk dat je komt aanzetten met het Californië verhaal, maar ik snap nog steeds niet waarom veel mensen daar zo'n probleem mee hebben. Arnold S. doet het prima daar. Hij heeft een groot aantal adviseurs (ergo: hij erkent niet overal verstand van te hebben) en qua economie / zorg / onderzoek gaat het als een dolle.

@Galileo
Ik ben het niet met je eens. De partij wordt niet verneukt, ze volgen alleen hun eigen gedachtegoed concequent, waarvoor hulde. Misschien zou een gevolg van dit hele gebeuren een staatshervorming kunnen zijn. Dan gaan we bijvoorbeeld naar een situatie zoals in Zwitserland waarbij de bevoliking bij belangrijke beslissingen om een mening wordt gevraagd. Daarmee voorkomt men dat het halve land het niet eens is met de regering, bijvoorbeeld.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:45

@Ruud3bergen,

Tsjesses, wat is die gozer op de grote feauteau zeldzaam lelijk!

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:44

Er zijn veel verschillende soorten links:

- Nep links, Rosemöller eigelijk rijk en zouden hun rijkdom ook niet kwijt willen.
- Extreem links, net zo eng als extreem rechts (kaalkopjes ed), bv. volkert vd graaf en kornuiten.
- Onnozel links, Partij voor de Dieren, omfg je gaat toch geen partij oprichten voor geiten en konijnen.
- Iedereen een auto en 2 vakanties per jaar maar belast ze wel zo hard mogelijk en hoe meer regels hoe beter, de overheid weer het immers altijd beter, pvda
- Bijna communistisch links: SP, ook al lijken hun plannen nu nog redelijk, dat doen ze alleen maar om pvda-ers over te halen. Het liefst heffen ze 100% belasting en geven iedereen een inkomen van de overheid of bonnen oid.

Singa | 31-03-05 | 15:44

@Qantrix,

Linkje naar wat voorbeelden na het jaar 2000 graag? Verder: hoe links denk jij dat een eventueel kabinet van SP, GL en PVDA zou zitten dan? Gezien de grootte van de PVDA kan ik me niet voorstellen dat ze op de lijn Marijnissen uit zullen komen.

pinokkio | 31-03-05 | 15:44

@Style couns.: Camera erbij en de hele GS-caravaan op de foto?

Snijbonenmolen | 31-03-05 | 15:44

@starf*cker
Scwarzenegger doet het zeker goed, maar als je werkelijk voor een directe democratie bent ga je niet dit soort stunts uithalen. Grappig, je haalt er de kranten mee, zéker als het lukt, maar effectief is het allesbehalve.
.
Mocht het serieus doorgaan hoor ik de Wiegels van dit land al een hele campagne optuigen waarom directe democratie fout is "kijk maar wat er gebeurd bij de D66! De burger meer macht geven prima, maar pas als ze dat aankunnen".
.
Het is misbruik maken van de situatie en het schept een zéé van ruimte voor iedereen die tegen directe democratie is. Het slechtste deel ervan wordt nu groot in de schijnwerper gezet.

Galileo | 31-03-05 | 15:44

jammer dit.

Aert | 31-03-05 | 15:43

Urrek=inteelt

Style Councillor | 31-03-05 | 15:43

De route loopt over de N1572 neem ik aan?

Style Councillor | 31-03-05 | 15:40

Volgens mij wordt de invloed van de regering op dit land schromelijk overschat.
We kunnen best een tijdje zonder regering.
De boel draait heus wel door zonder JPB aan het roer, sommigen doen voorkomen alsof het land nu gaat instorten, onzin.
Lopende regelingen stopzetten lukt nu al niet eens, minder wetten en voorschriften wilde dit kabinet toch?
We krijgen alleen maar meeer over ons uitgestort.

vander F | 31-03-05 | 15:40

Ik zou dit alles een geslaagde actie vinden of een geslaagde 1 april grap

Luie_Prins | 31-03-05 | 15:40

Karl Marx is my friend!

Herr Schwanz | 31-03-05 | 15:40

@Gielos Vandaar dat ze daar Schwarzenegger hebben gekozen, die het zo slecht nog niet doet.

Starf*cker | 31-03-05 | 15:39

over zwarte humore gesproken, even off-topic mag wel he joris?
we hebben nu bekijks pak ik mooi een groot publiek mee ook.
best wel leuk filmpje.
www.atomfilms.com/landing/landingIndex...

DaJudge | 31-03-05 | 15:39

@newzjunk: Je hebt gelijk, reden te meer dat dit een 1 april grap is...

Scylla | 31-03-05 | 15:38

@Lucas Tja, toch kloppen die feiten wel.Links is alles links voorbij Wouter Bos trouwens volgens mij. D66 bijvoorbeeld is niks, vlees noch vis.

Starf*cker | 31-03-05 | 15:37

Ik hoop nog steeds dat dit een grote grap is. Om de democratie zó de nek om te draaien belooft weinig goeds voor de toekomst. Als dit het gevolg is van de burger meer macht geven, laat het dan maar aan de regenten in Den Haag over. Als je tegen bent, prima, maar daar ga je niet een partij door verneuken.

Galileo | 31-03-05 | 15:37

@ starfcker
het blijkt dus dat democratie niet alleen maar voordelen heeft. Zo is californie (I'll be back) een uitstekend voorbeeld hoe ver je democratie niet moet voeren. Voor alles en iedereen kun je een wetsvoorstel indienen, referenda aanvragen enz. Met als gevolg: een puinhoop in onderwijs, zorg en, meer in het nieuws, de energie voorziening.

Gielos | 31-03-05 | 15:37

Bull shit Lucas.

Singa | 31-03-05 | 15:37

pfff, Jan Marijnissen noemt tot op deze dag in interviews nog altijd Mao zijn held.

Qantrix | 31-03-05 | 15:36

Lucas, link even naar je (overigens zeer vermakelijke) column, je valt in herhaling.

Carpa | 31-03-05 | 15:36

* in een deuk hier Lucas.
Begin je zowaar te mogen :-)
Maar dat doe ik relatief gauw wanneer men zwarte humor bezigt.

DaJudge | 31-03-05 | 15:35

@Lucas-dll,
Neuh, er zit wel degelijk nuance in "links": erg, erger, ergst.

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:35

Dus je betaalt in de bus 30 euri aan GS en krijgt vervolgens een machtiging, waarmeede D'66 de 30 euri van je rekening afhaalt.
Ofwel: Spek de portemonee van GS

newzjunk | 31-03-05 | 15:35

Jan marijnissen, de tovenaar van Oss?

Snijbonenmolen | 31-03-05 | 15:33

@starf*cker
Agnes Kant houdt gewoon van SM. Als je altijd door Mao Jan zo afgeblaft (of volgeblaft) wordt dan blijf je toch niet bij de tomaten.

de bier | 31-03-05 | 15:33

Hallo, medelinksen. Ik kan u vast mededelen dat het volstrekt znloos is om met ARGUMENTEN te komen over 'links' en 'extreem-links'. Het algemene beeld is hier: links=moordenaars.
Oftwel: alles wat links zit van het CDA is extreem links, en gelijk aan Stalin.
Verder is 'onder het wereld-socialisme 92 miljoen doden, dus NOOIT MEER LINK!' een veelgebruikte zin.
Voor al deze mensen geldt dat 'links' geen nuances kent.
Gaan roepen dat Mao niet hetzelfde is als Jan Marijnissen is vrij zinloos, trust me, been there, done that.

Lucasdelinkselul | 31-03-05 | 15:32

kijk dat vind ik ook het licht punt in het geheel, eindelijk doet de burger er toe Star alleen daarom sympathiseer ik wat met de actie.

DaJudge | 31-03-05 | 15:32

Ondanks de genuanceerde weloverwogen uiteenzetting van DaJudge ben ik evenwel niet geneigd e.e.a. vanuit een ander perspectief te zien.

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:31

ik gebruik in het dagelijks leven verneuken ook niet meer, wanneer me vrouwtje me verneukt (geregeld dus :-) ) dan zeg ik tegenwoordig al "je politiekt me" :-)maar dan in het Spaans natuurlijk.
Ik denk er over dit mee de slaapkamer in te nemen, "zullen we een potje politieken"
och ja, en zo ben je wat bezig.

DaJudge | 31-03-05 | 15:30

@Judge Dit is nou de ware democratie zoals Van Mierlo die ooit voorstond toen hij in Krasnapolsky, met hippie Brinkhorst in de zaal, in 1966 die partij oprichtte.

Starf*cker | 31-03-05 | 15:29

Och kijk gemengde gevoelens hier enzeau, voor zover er gevoelen bestaan aan deze kant.
De actie is niet helemaal correct natuurlijk, maar de moraal ridders hier poep ik ook op, het land in duigen wanneer het kabinet valt.. tja wat precies veranderd er dan?? Volgens mij is het al 1 en al duigen.
En wat betreft de actie is misselijk en laag, wel dat zijn zo ongeveer alle politieke gasten ook, dus wat dat aangaat ligt de actie wel aardig op politiek niveau.
Verneuken, verneukt worden, jij verneukt ik verneuk wij verneuken zij hebben verneukt hunnies gaan verneuken ik heb best wel wat verstand van politiek de laatste tijd. :-)
Trouwens als al gezegd het is leuk voor de publiciteit maar het word toch niks, in het uiterste geval word er wel een ferme stok voor gestoken laat mij den haag kennen, wij verneuken hunnies verneuken etc.

DaJudge | 31-03-05 | 15:28

@Baf Of het boek van Rudy Kagie over de wolf in schaapskleren de SP gelezen? En die documentaire op tv gezien? Dat wordt weer marcheren op 1 mei in een Mao-pakje met Agnes Kant als Frau Ceaucescu.Brrrr...

Starf*cker | 31-03-05 | 15:27

Met die ? 15.000,00 kunnen we het begrotingstekort niet dichten, we gaan er 's-avonds wel ff lekker van drinken, ongeacht de uitkomst....

Alexander Pechtold | 31-03-05 | 15:26

@Alexander Pechtold

Dat zei ik dus ook al. Ze hopen dat dat een extra drempeltje zal opwerpen. Betekent namelijk dat je je lidmaatschap ook weer op moet gaan zeggen anders wordt er volgend jaar weer geincasseerd.

Tenminste: Als die club dan nog bestaat.

Daan1974 | 31-03-05 | 15:25

Typen is ook een vak.
Ik bedoelde dus @Toverkabouter (en @ Alexander Pechtold)
Daarnaast, 500 x 30 = 15.000 euri

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:24

@HarryBaf
Ooit van Winand Duyvendak gehoord? Ex-kraker, ex-redacteur van extreem linksche blaadjes met bouwtekeningen van zelfmaak-bommetjes etc. etc. en RaRa waar die nog meer deel van heeft uitgemaakt. Zit nu voor Groen Links in de Kamer. Hoe extreem wil je het hebben?

Kakke Toe | 31-03-05 | 15:23

Nog eentje: "De benodigde machtigingen worden toegevoegd aan de uitnodigingsbrief die leden woensdag 30 maart in huis kunnen verwachten."

Alexander Pechtold | 31-03-05 | 15:23

@ donnie, ik geef toe dat het niet onlogisch is dat het geld naar onderwijs gaat. Maar er zijn ook andere zaken die 'schreeuwen' (al dan niet terecht) om geld: sociale zekerheid, zorg, justitie, enz. Borisboy heeft wel degelijk op deze manier het 2e aloude D66 'kindje' wel kunnen 'redden'.

@ Tunar: er gebeurt niets, omdat PvdA (=oppositie) het voorstel blokkeert!!! Verder is dat niet eens helemaal waar, omdat er nu wordt gekeken naar een andere oplossing voor een gekozen burgemeester in 2010.

Gielos | 31-03-05 | 15:22

@Lucifer
zoals ik het interpreteer (als je de hele pagina leest) dan kan je gewoon komen en stemmen MAAR niet contant betalen / pinnen.
Gewoon een machtiging invullen volstaat.
Ik zou er niet meer achter zoeken dan dat ze zo niet met 500 x 30 = 1500 euri in contanten zitten.
Daarbij, met een machtiging hebben ze ook je naam en adres en kunnen ze je dus op de hoogte houden van alle activiteiten van JOUW partij :D

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:21

Even een citaat van onze mooie D66 site: "HET IS DIT CONGRES NIET MOGELIJK OM DOOR MIDDEL VAN EEN CONTANTE OF PIN-BETALING UW CONTRIBUTIE OF TOEGANG TE VOLDOEN." Dus dat wordt breezertjes drinken op de pier. Geen contibutie betaald is niet stemmen!

Alexander Pechtold | 31-03-05 | 15:21

Door sommige mensen hier wordt er geroepen: beter dit kabinet dan een extreem links kabinet. Of kreten als geen (extreem) links kabinet kijk maar naar china, cuba, noord korea, etc. Dat de SP en Groenlinks in vergelijking tot dit kabinet behoorlijk links zijn ben ik met iedereen eens. Maar wie dat extreem links noemt moet toch echt eens zijn geschiedenis boekjes na kijken. Of het gaan vragen aan papa en mama

HarryBaf | 31-03-05 | 15:18

@ Qantrix 31-03-05 @ 15:05
Zat meer aan een tomaat te denken als logo voor GS

Lucifer | 31-03-05 | 15:18

waarom reaguurd niemand op de post van Daan1974?

toverkabouter | 31-03-05 | 15:17

@Gielos,
Klopt! Dat geld is van ons, Groningers!!!
En ja, wat al die randstadfiguurtjes daarmee doen, Geen Stijl!!

fuckje | 31-03-05 | 15:17

@Qantrix,

Ik geloof niet dat ik vroeg om een extreem links cabinet. Ik denk tevens niet dat je de Nederlandse linkse partijen (nog) kunt vergelijken met wat er in de SU, China, Noord Korea of Cuba zit.

De SP heeft vroeger wat communistische trekjes gehad, maar binnen een eventueel kabinet blijft daar zowiezo weinig van over. Je krijgt waarschijnlijk iets links van de PVDA als uitkomst. Daar kan ik wel een jaar of 4 mee leven. Een stuk beter dan nog 4 jaar Balkenende of erger (Verhagen?).

pinokkio | 31-03-05 | 15:15

Is van Jole al om toestemming gevraagd?

JayJay | 31-03-05 | 15:14

Dit is mijnsinziens gewoon een logisch gevolg van de "democratie" zoals we die hier kennen.. een partij zegt voor de verkiezingen van alles te doen, komen ze aan de macht...--( Gebeurt er nix )--

Mensen willen meer inspraak en minder "politiek correct" ( volgens mij )

Tunar | 31-03-05 | 15:13

@Gielos

hoezo onzin? Als dat geld er aan zit te komen, dan zouden er vast wat doelen geweest zijn. Gezien het feit dat men in Europa al een aantal jaren zit te roepen dat we een kennis-achterstand hebben, en er meer geïnvesteerd moet worden in onderwijs en ontwikkeling, lijkt het mij meer dan logisch een groot deel van die opbrengsten daar ook voor aan te wenden.
(Veel zal er namelijk niet naar de zorg gaan, en aangezien er geen socialisten in het kabinet zitten kunnen we een belastingverlaging ook niet verwachten).
Conclusie: het geld zou er (voor een deel) toch al naar toe gaan.
Als het kabinet dan toch bijna valt, dan kan je toch net doen alsof er na hard onderhandelen een D66 standpunt is gerealiseerd? Welke andere opties had de regering nog?

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:13

@ Donnie
je hebt een punt. Dat extra geld komt van de huidige extra aardgas opbrengsten (door de gestegen brandstof prijzen). Dat geld 'lag' dus niet ergens in een hoekje. En je laatste zin is echt pertinente onzin.

Gielos | 31-03-05 | 15:09

@pinokkio: Als je een extreem links kabinet wil dan moet je misschien maar eens kijken naar de Soviet Unie, naar China onder Mao, naar Noord Korea of naar Cuba, nee extreem links lijkt me niet zo'n goed plan...

Qantrix | 31-03-05 | 15:08

Eerste actie van het nieuwe kabinet: onderzoek naar criminaliteit in het Waddengebied. Er schijnen mensen te zijn die hun zeehond daar uitlaten.
Zie ook: www.nu.nl/news/504366/13/Groot_onderzo...

Albert Heijn | 31-03-05 | 15:08

@Qantrix: lijkt me tof :-)

xatr0z_ | 31-03-05 | 15:06

GS kan zijn aanstaande subsidie nu wel vergeten ;-)

Think | 31-03-05 | 15:06

Handig! Een kraakbus vanuit Nijmegen!
Jammer dat ik al lid bent van de NCPN.

Lucasdelinkselul | 31-03-05 | 15:06

Misschien moet geenstijl maar als logo een roos in een ijzeren vuist gaan hanteren en zich inschrijven bij Keer Het Tij, want de laatste tijd is het treurig gesteld met GeenStijl, ooit ging dat tegen de stroming in maar nu doet het gezellig mee met GW en Kabinet Bashen.....

Qantrix | 31-03-05 | 15:05

*Offtopic*

KUALA LUMPUR - De politie van Maleisië is op zoek naar leden van een gewelddadige bende die de vinger van een automobilist hebben afgehakt. Het slachtoffer werd recent overvallen door een groep die zijn peperdure Mercedes wilden stelen in de hoofdstad Kuala Lumpur, aldus de BBC.

De wagen kon alleen worden gestart door middel van verificatie van de vingerafdruk van de eigenaar. Omdat de man niet wilde meewerken, werd zijn vinger afgehakt waarop de dieven er met zijn luxe wagen vandoor gingen. De man werd vervolgens gewond en naakt langs de weg achtergelaten.

Tja, de techniek staat voor niks... Kan je beter je sleutels kwijt zijn.

Vinyard | 31-03-05 | 15:03

@Gielos
Waar komt dat geld dan vandaan, en waarom zou dat niet zowieso al geïnvesteerd worden in onderwijs etc? Ik kan me namelijk niet voorstelllen dat het kabinet nog ergens wat geld had liggen waar ze niets mee wilde doen. Ik hen eerder het idee dat "men" het goed vind dat Boris zegt dat het dankzij hem komt.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:03

Hoezo de koopkracht is gedaald? In Zimbabwe kost het plegen van een coupe al je voedsel en in Nederland slechts 30 euro :O

the_Tzar | 31-03-05 | 15:03

@kut 15:00
Nee kut, ik loop liever mijn lul achterna

DZJohn | 31-03-05 | 15:02

Heerlijk weer. In de laatste 30 jaar bijna geen kabinet gehad zonder de VVD, maar een links kabinet zal voor problemen zorgen... Ik zou zeggen: laten we het maar eens een jaartje of 4 proberen. Slechter dan wat hier zit kan bijna niet.

Ik kan toch niet de enige zijn die zich ergert aan:
- software patenten doorvoeren, zelfs tegen de wil van de Kamer (Brinkhorst)
- koste wat kost vasthouden aan de JSF, ons nieuwe Betuwelijnfiasco
- uitkleding van alle sociale voorzieningen die in de laatste 30 jaar zijn opgebouwd
- de Donner blamages (boeh! bewaarplicht, etc.)
- 0-lijn voor alle werknemers, maar 6-40+% voor de top van het bedrijfsleven en een procentje of tig voor de ministers van een volgend kabinet.

pinokkio | 31-03-05 | 15:01

ZI: D66 wil weten wat hun achterban van het accoord vindt, niet iedereeen verzamelen die zograag een kabinetje wil laten vallen in de hoop dat het gras aan de andere kant toch groener is...

Ward | 31-03-05 | 15:01

www.d66.nl/extrapartijcongresapril2005...

Op bovenstaande link staat te lezen:

[quote]

Contributie nog niet voldaan?
In verband met de te verwachten bezoekersaantallen van dit congres, heeft de congresorganisatie besloten om de registratie/ uitreiken congresbescheiden dermate aan te passen, zodat de registratie soepel kan verlopen. Daartoe is het volgende besloten:

- het is alleen mogelijk om de toegang van ? 10,- per machtiging te betalen

- het is alleen mogelijk om uw contributie ter plekke te voldoen per machtiging.

HET IS DIT CONGRES NIET MOGELIJK OM DOOR MIDDEL VAN EEN CONTANTE OF PIN-BETALING UW CONTRIBUTIE OF TOEGANG TE VOLDOEN.

De benodigde machtigingen worden toegevoegd aan de uitnodigingsbrief die leden woensdag 30 maart in huis kunnen verwachten.

[/quote]

Kink in de kabel?

Daan1974 | 31-03-05 | 15:01

@. ZI
Noem je 150x 30 = 4500euro bakken met geld voor een politieke partij??

kut | 31-03-05 | 15:00

@ZI Wie? (LOL)

Starf*cker | 31-03-05 | 15:00

@ZI

D66 kan niet zomaar een binded referendum opstellen. Daarbij, dit congres gaat over het wel of niet accepteren van de plannen om verder deel te nemen aan de regering.
Het GEVOLG van afwijzing is (zeer waarschijnlijk) een regeringscrisis.
Vandaar dat je dus lid van de club moet zijn. Het lidgeld is meer een symbolische bijdrage, en zal ook bedoeld zijn om de niet al te serieuse leden buiten te houden, hier echter gaat de vlieger niet op.

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 15:00

Bizar dat de keer-het-tij en andere linkse actievoerders een stemming op een partijcongres mogen en kunnen manipuleren.

Ik raad D66 dan ook aan een eventueel afwijzen van het paasaccoord naast zich neer te leggen als het maar met een paar honderd stemmen verschil is gebeurd.

Dr. Dr. Bartholdy | 31-03-05 | 15:00

Verder zeikt iedereen D66 lekker makkelijk af, maar vriend Boris heeft wel voor elkaar dat er beheurlijk wat meer geld gaat naar onderwijs, kenniseconomie en innovatie. Wat weer puik is voor 'onze' economie. Sterker nog, dit lijkt me een veel beter beleid dan de geleuter over een al dan niet gekozen burgervader.

En nu maar hopen dat Pechold van de antillen in rap tempo een onafhankelijk narcostaatje maakt.

Gielos | 31-03-05 | 14:59

kinderachtig

fifkikker | 31-03-05 | 14:59

Ow, Starfucker, in Georgie en Kirgizie groeien vrij weinig bananen :)

Ward | 31-03-05 | 14:58

Wat is deze actie KANSLOOS. Lopen jullie nou allemaal Geenstijl.nl achterna??

kut | 31-03-05 | 14:58

Ach misschien is het ook wel beter als er nu verkiezingen komen, ANDERS BESTAAT ER OVER TWEE JAAR GEEN ENKELE LINKSE PARTIJ MEER.
Twee jaar is voldoende voor de MDP (1) om zich voldoende te organiseren. Veel zoniet alle links-stemmende moslims zullen naar de MDP overstappen, links verlies stemmers en de rest van Nederland stemt in wilde paniek uit angst voor een moslim staat Christen Democraten, VVD en Wilders,
Links is dan verdwenen. Lijkt me ook niet helemaal oke.

Obsi

(1) Moslim Democratische Partij, vervolg van Europese Arabische Liga

Obsi | 31-03-05 | 14:58

@JdeP En sinds kort voornamelijk bij het domste gedeelte daarvan.

LB | 31-03-05 | 14:58

... en Zaterdag staan jullie daar allemaal in je roze GS-shirt, petje op, zak chips in je hand en na een half uur vraag je je af wanneer die bus nou eens komt...

Scylla | 31-03-05 | 14:57

Ik snap D'66 niet. Ze zijn toch diegenen die de stem van het volk willen zijn? Alles moet toch democratisch? Nu willen ze dus dat alleen D'66-ers zich uitspreken over het akkoord. Alsof de rest van Nederland daar niets mee te maken mag hebben. Het is toch gewoon de omgekeerde wereld? En dan nog, zij krijgen nu bakken geld binnen met die lidmaatschappen.

ZI | 31-03-05 | 14:56

Het is wel erg humoristisch dat GS zoveel over heeft voor het regelen van de reis, maar helaas moet ik het met Zeiksnor eens zijn. Dit zijn wel even leuke grapjes, maar eigenlijk heb je alleen jezelf, en natuurlijk niet stemmende nederlanders, ermee...

Ward | 31-03-05 | 14:56

ROZE REVOLUTIE!!

Justin | 31-03-05 | 14:56

goedverdoeme, hoe laat is dat congres? ik moet om 17:00 werken :|

henkmul | 31-03-05 | 14:56

11 november 2005, Saskia Noorman volgt Rita Verdonk op als minister van Intregatie, zij gaat het beleid van haar voorgangster nog eens tegen het licht houden.

gentle giant | 31-03-05 | 14:56

@Joeper de poeper 31-03-05 @ 14:54

"het volk" is een beladen term hiero....

TheRealShowstopper | 31-03-05 | 14:56

De macht ligt toch bij het volk zo te zien.

Joeper de poeper | 31-03-05 | 14:54

wie rijdt er? Lucas?

TheRealShowstopper | 31-03-05 | 14:53

1 April grappen worden wel vaker goed voorbereid... We krijgen af en toe een postje om ons op de "hoogte" te houden en dat de "bussen vol zitten".

Scylla | 31-03-05 | 14:53

@SF
Eigenlijk zou Wilders ons uit de EU moeten laten trappen. Wat jij?

ZI | 31-03-05 | 14:52

Het kan geen 1 aprilgrap zijn, want het is vandaag 31 maart, en het congres is op 2 april. Waar kan ik me inschrijven voor de bus?

RokerT | 31-03-05 | 14:52

Starf*ucker moet dit verschrikkelijk vinden; met deze actie van GS heeft Geert Wilders een goede kans om met een zeteltje of 20 de kamer te komen indenderen.
Tot ziens op starfucker.web-log.nl.

Albert Heijn | 31-03-05 | 14:52

Tja ik twijfel nu toch of het een 1 april grap is, ik hoop het niet!

xatr0z_ | 31-03-05 | 14:51

Uit het Reformatorisch Dagblad:
"Mogelijk voert de partij een tijdelijk
lidmaatschap in. Stemmen kunnen dan
achteraf ongeldig worden verklaard. De
vraag is alleen of dat juridisch houdbaar
is. De statuten van de partij bepalen dat
elk nieuw lid stemrecht heeft." Heerlijk helder D66.

Starf*cker | 31-03-05 | 14:50

@ZI Zelden zo gelachen als om dit D66 verhaal. De partij van de basisdemocratie wordt door de basis opgeblazen. Ha, ha en die Boris maar afdelingen bellen. De koningin in paniek, want die dacht de komende 2 jaar het land met haar minnnaar te kunnen besturen. Zijn wij veel beter dan pakweg Georgie, Kirgizie of welke bananenrepubliek ooit?

Starf*cker | 31-03-05 | 14:48

@Ruud3bergen: ok dan ben ik het met je eens want het is seauwiezeau een 1-april grap.

Scylla | 31-03-05 | 14:48

@ mijn criticasters

Ik bedoel dat het een 1 april-grap is

Ruud3bergen | 31-03-05 | 14:47

@KABAAL
dream on, Wouter is de grote winnaar als het zootje valt, met de complimenten van GS.

Tubifiks | 31-03-05 | 14:47

-weggejorist-

Pieter Baan | 31-03-05 | 14:46

En ook ik ben het eens met Zeiksnor, een kabinet laten vallen voor de lol is uiteraard totaal onzinnig.
Echter, ik vraag mij inderdaad af wat, en of er wat gaat gebeuren. (1 april grap, file, of het niet accepteren van de resultaten).
Overigens vind ik het wél goed van D66 dat ze (ondanks eerdere berichten) toch iedereen laten stemmen.
Tenslotte, zou inderdaad alles lukken, en het kabinet door deze actie vallen, dan is dat toch een democratische overwinning. Tenslotte heeft de bevolking zijn ongenoegen kunnen uiten over de gang van zaken EN is het resultaat navenant. (Als je wilt dat het kabinet blijft kan je je tenslotte óók aanmelden en meestemmen. Het resultaat is een verkapt referendum waarbij de uitslag gelijk staat aan nieuwe verkiezingen).

Ik ben ben benieuwd!

DonnieDeDenker | 31-03-05 | 14:45

Mocht het kabinet vallen, dan hoop ik dat dezelfde kliek herkozen wordt en niet die smerige linkse huichelaar van een Wouter Bos !!

KABAAL | 31-03-05 | 14:44

Die bussen zijn volgens mij helemaal niet nodig. De D66 achterban lijkt grotendeels toch al tegen dit akkoord te zijn, bovendien zijn een hoop leden pissig omdat er snel een nieuwe minister van bestuurlijke vernieuwing is aangesteld, zonder eerst de stemming over het akkoord af te wachten. dat pikken ze niet.

Hop-SaSa | 31-03-05 | 14:44

Het schijnt dat er nu reeds D66-ers met slaapzakken, thermosflessen koffie en zakjes broodjes zijn gesignaleerd voor de deuren van de zaal in het congresgebouw te Den Haag.

Ganglion | 31-03-05 | 14:44

-weggejorist-

Bloodzone | 31-03-05 | 14:44

@Ruud3Bergen: op welke dag zouden die bussen nou gaan?! Verdiep je nog eens in de hele gang van zaken, dan zie je het vast wel!

Scylla | 31-03-05 | 14:44

Dit soort berichten komen dan aan het eind van de maand en m'n loon.

Framoes | 31-03-05 | 14:43

@ruud: ik kan dement worden, maar volgens mij is dat congres op zaterdag, dus welke dag zouden de bussen toch naar den haag gaan?

Snijbonenmolen | 31-03-05 | 14:43

Die 50 euro is wel inclusief gratis reclame maken voor geenstijl. Valt dus reuze mee!

LB | 31-03-05 | 14:42

Hallo, valt het niemand op dat er niet eens gezegd wordt op welke dag die bussen gaan? Er wordt alleen maar gezegd dat ze naar Den Haag gaan! Ook leuk maar dan vind ik 50 E een beetje veel!

Ruud3bergen | 31-03-05 | 14:41

JP is niet de grootste charismaat. Normen en waarden, het is een discussie om direct terug te keren naar jaren '50 spruitjes. Maar is daarom dit kabinet een verzameling nietskunnenden? Niemand hier op GS heeft het over harde feiten en cijfers, iedereen lult in de ruimte

Maar toch:
"we" wilden meer politie op straat. Die is er: het aantal opgeloste misdrijven is sinds 2001 met 20 % gestegen.
De economie, juist door lasten EN belasting verlagingen groeit weer met 1,4 %, en is het overheidstekort tot 2,3 % gedaald.

Het kabinet zal echter verder moeten gaan: de 'Dutch Disease' (de hopeloos hoge WAO en WW) aanpakken. De burger meer verantwoordelijkheid geven (en dus de staat inkrimpen). Verder lasten en belasting verlagen. enz enz.

Het slappe geouwehoer van FNV/PvdA/GL/SP die het 'volk' warm maken met allerlei niet te betalen maatregelen is het meest asociale wat er is. Zij zullen Nederland economisch volledig isoleren, met alle gevolgen van dien.

Landen zoals China, Taiwan, India, Korea, Turkijke, Malesie, Singapore, Hong Kong hebben groei cijfers (tussen de 5 a 10 %) waarmee ze binnen nu en 15 jaar Europa vierkant hebben ingehaald. Dat betekent dat we nu moeten investeren om ook over 20 jaar een leefbaar en weerbaar Nederland te hebben.

De individuele consumptieve democratie die op GS gezien wordt, is om ziek van te worden. Jaaah, lekker het kabinet laten vallen, supermooi! Maar waarom? Niemand die het weet.
Kortom:
Democracy is the worst form of government except for all those others that have been tried. (Churchill)

Gielos | 31-03-05 | 14:40

@Redstar, en vergeet niet de glazenwassers die staan te zemen als het regent. Dus wat extra verspilling kan er nog wel bij. Of bedoel je dat niet?

LB | 31-03-05 | 14:38

@Starf*cker
Krijg je het al benauwd? Dankzij de redactie ben je me straks een fles wijn schuldig :)

ZI | 31-03-05 | 14:38

@obsi en jan-kees:
de wereld is al heel wat verder sinds 1940, misschien hadden jullie dat nog niet in de gaten. Nieuwe verkiezingen in NL zijn rustig rampzalig te noemen, helemaal omdat de PVDA de kans loopt de grootste partij te worden. CDA VDD en D66 willen ECHT geen coalitie gaan vormen met PVDA, waardoor het vormen van een coalitie dus een eeuwigheid kan gaan duren. economisch gezien is dat rampzalig en dan heb ik nog niet eens over lopende zaken die dus voorlopig niet behandeld zullen gaan worden.

Hop-SaSa | 31-03-05 | 14:37

is Woutertje Bos al klaargekomen?

Tubifiks | 31-03-05 | 14:35

He daar is mijn update, kan de redactie ook nog effe informere wat er aan boord van de bus te doen is? Is de bar open mag de toilet gebruikt worden? Staat de radio aan en zoja op welke zender of staat de dvd/video aan en zoja met welke filmmateriaal... Kom op meer in formatie, je betaalt niet voor niks die ?50,00...

Romario | 31-03-05 | 14:35

en ik ben het ook helemaal met zeiksnor eens!!

Slammer | 31-03-05 | 14:32

Valt me op dat den linksen en rechtsen het nu een beetje met elkaar eens zijn.

veul willen het kabinet laten vallen.

valt me ook op dat fuckje geen fuckje meer is. (komop, doe nog es een dubbelpost)

Kipz0r | 31-03-05 | 14:32

Daar heeft Obsi wel een punt. Dit is een idee van de SP-jugend, en via Het Parool hier terecht gekomen. Ere wie ere toekomt.
Maar goed, nu zijn er de GS-bussen richting Den Haag. Er waait een roze wind door dit land!

Jan-Kees | 31-03-05 | 14:32

LB, weet je wat weg gegooit geld is? Al die klootcriminelen die in de bak zitten en ruim de mogelijkheid hebben van alles te doen. en van die oetlullen die kookwekkers bezorgen, en van die pieterbaanklanten, die w-end verlof krijgen en dan weer de fout in gaan. en ga zo maar door

RedStar | 31-03-05 | 14:32

GS en de SP hebben D66 bij voorbaat al verzekerd van doorgaan.
Indien de ledenvergadering de plannen affluit, kan de partijtop nu eenvoudig verklaren dat buitenstaanders misbruik hebben gemaakt van het D66 vertrouwen en de stemming hebben gesaboteerd en dat voorlopig de coalitie wordt voorgezet tot e.e.a. is uitgezocht. (en dat gaat ongeveer 2 jaar duren)

Zet nog maar wat bussen in...

Wie een kuil graaft voor een ander...

vergruizer3 | 31-03-05 | 14:31

Zolang die Geenstijl bussen nou maar op TV komen zaterdag, de rest doet niet ter zake.

LB | 31-03-05 | 14:31

Black Haze 31-03-05 @ 14:09,

Yups, en wat meer van die dure managers eruit. Waar ik werk lopen er voor elke afdeling 3 hoofdmanagers, en die sturen er ook weer een paar aan. Allemaal met een riant salaris. Nu zit ik zelf in de ziektewet vanwege rugklachten(veldwerk), en dan sta je nagenoeg bijna op straat. Klootzooi

RedStar | 31-03-05 | 14:29

Heerschend van GS
Als dit lukt, zou GS ook mee moeten doen met de verkiezingen: gegarandeerd de grootste partij!
(Alleen is driekwart wel d66-lid)

Ruud3bergen | 31-03-05 | 14:28

Ze geven het nu zelf ook toe dat de statuten het niet toestaan om mensen van hun stemrecht te onthouden.

Mr X | 31-03-05 | 14:28

Die kleuters in den haag voelen vast nattigheid nu. Als dit lukt vind ik het een topactie. Trouwens, Zeiksnor: Wat betreft de kosten voor de val van dit kabinet, heb ik liever dat het hier aan opgaat, dan dat het door datzelfde kabinet in nutteloze dingen (en personen) wordt gestoken

Thijs205GTi | 31-03-05 | 14:27

hulde @ DJ

Black Haze | 31-03-05 | 14:26

Natuurlijk is dit een 1 april grap... Is er iemand die met de mailtjes van Geenstijl kan laten zien?

(ps: waar blijft mijn t-shirt)

Scylla | 31-03-05 | 14:26

Moraalridders hebben ook een bord voor de kop... "laten we vooral niets doen want anders kost het meer" klinkt voor mij als "ik schijt in mijn broek voor verandering". Betalen doen we toch wel, dus spendeer ik liever mijn geld aan iets nieuws.

Waar is me e-mail?!

DJ | 31-03-05 | 14:25

Ja het was een SP idee, maar geheid dat er hier weer hard op borsten geklopt gaat worden na de val.

LB | 31-03-05 | 14:25

Deze combibussen met politiek gemotiveerde pseudo-hooligans gaan hun bestemming toch niet bereiken.

Wordt op de A12 aan de kant gezet, ME erbij, kilometers file, je kent het misschien, de usual combi fun, net zolang tot het congres is afgelopen.

Let maar op.

The Evil One | 31-03-05 | 14:24

Komt er nog een update dat de zesde en zevende bus ook al bijna vol zitten?

Romario | 31-03-05 | 14:24

@mir,
was dat oud nieuws? t schoot me zonet te binnen, sorry als ik op je tenen trap, maar het is toch zo?

fuckje | 31-03-05 | 14:24

Helaas.. Helaas voor Geenstijl.

dit was geen geenstijl idee maar een SP idee, eren wie ere toekomt.

Nogmaals helaas en helaas voor SP en geenstijl, deze actie komt bij mij over als een typische Nationaal Socialistische vijfdekollonnen actie.

Maar daarin tegen had ik dan ook niets anders verwacht van een nationaal socialistiche en faschistische party als SP welk in het verleden de ideeen en acties van Mao echt super vonden.

Obsi | 31-03-05 | 14:23

Ik wil zo met je ruilen fuckje...

Karel Kruizenruiker | 31-03-05 | 14:23

Nee ik ben niet geband. Lekker Belangrijk wordt al door iemand gebruikt hier, maar dat ben ik niet dus.

LB | 31-03-05 | 14:23

@Fuckje: maak je niet druk, wilders zoekt nog partijleden.

Snijbonenmolen | 31-03-05 | 14:22

Allereerst hulde voor GS, voor de aandacht in de media, betekent dat we gelezen worden en dat zelfs de comments worden gelezen (Mitcholl) Maar de invalshoek van zeiksnor is er eentje waar rekening mee moet worden gehouden.
Ik ben geen voorstander van het CDA en zeker niet van JP Balkende... maar het alternatief is een links kabinet wat god en allah verhoede, soort kiezen tussen het minst kwade...

Karel Kruizenruiker | 31-03-05 | 14:21

@LB
lmao was je vorige nick gebanned dan?

Black Haze | 31-03-05 | 14:21

Lekker Belangrijk, toch nog ontmaskerd.

LB | 31-03-05 | 14:21

@fuckje

Als de wiedeweerga lekker oud worden. Tel je ook mee.

Van Buren | 31-03-05 | 14:20

@fuckje
geen open deuren in schoppen

mir | 31-03-05 | 14:20

@LB (Lekker Belangrijk?)
Jawel, ik lust geen tosti's

Black Haze | 31-03-05 | 14:20

Nederland is een ouwelullenland! bewijs?:
Ajax kan niks zonder Cruyff,
D'66 niks zonder van Mierlo
VVD niks zonder Wiegel
PvdA niks zonder van Thijn,
wat moet ik nu met mn 18 jaartjes?...

fuckje | 31-03-05 | 14:19

@Black Haze

aha u houdt van een heet sneetje

mir | 31-03-05 | 14:18

@BH; Heb jij in elk geval geen vieze smaak in je mond.

LB | 31-03-05 | 14:18

Pechtold, de nieuwe minister van Bestuurlijke Vernieuwing, heeft als eerste maatregel besloten alle toegangswegen naar het congres van D66 hermetisch af te grendelen. "Slechts zo blijft de besluitvorming transparant", aldus de kersverse minister. "En dan daarbij, wat moet ik anders in mijn vrije tijd als minister?"

Van Buren | 31-03-05 | 14:18

@LB
Van jouw kaas maak ik een tosti!

Black Haze | 31-03-05 | 14:17

Als 't na zaterdag zover is ga ik denk ik maar op Johan Vlemmix stemmen, daar weet je tenminste van tevoren van dat hij niet spoort.

En die medewerker van D666 in Arnhem te Hennep? Geen wonder dat dat logo groen is.

Wat betreft die bustrips: veel plezier mensen.

Snijbonenmolen | 31-03-05 | 14:17

@Black Haze, ik rust mijn kaas.

LB | 31-03-05 | 14:16

@LB
en ik tel voor 4

mir | 31-03-05 | 14:16

@LB
Was het maar van mij, dan was ik hier uit Nederland vertrokken :D

Black Haze | 31-03-05 | 14:15

@Oneup, je bedoelt bezoekers met enig gezond verstand. Ik tel er maar 5 hier overigens. Stikte het er maar van.

LB | 31-03-05 | 14:15

Heerlijk. Heerlijk gewoon als dit het einde zou betekenen van die genuanceerde en o zo fatsoenlijke links-liberale eikels.
GeenStijl Go!

Jan-Kees | 31-03-05 | 14:14

@Black Haze "lamlul", nee meneer, ook wat dat betreft vertonen wij geen overeenkomsten. "Jouw" anderhalf miljard is dus gewoon weggegooid belastinggeld.

LB | 31-03-05 | 14:13

Ik vraag me nog steeds af of er niet een schrijffout wordt gemaakt met dat Paa(r)sakkoord.

DVDtjuh | 31-03-05 | 14:13

@Black Haze
maar dan wel met een Ministerie van Bijzaken

mir | 31-03-05 | 14:13

@Black Haze
Mee eens.
En wat stikt het hier ineens van de moraalriddertjes zeg :/

OneUp | 31-03-05 | 14:12

@mir
Ik zei een begin...

Black Haze | 31-03-05 | 14:11

@Black Haze
denk je werkelijk worden er miljarden aan zinloze subsidies uitgegeven

mir | 31-03-05 | 14:10

Jongens/Meisjes,

Dat zaakje is al bekocht, D66 gaat gewoon door. Niemand heeft graag ongelijk dus ook ik niet.

Schoonpapa, Balki, Aartslupus en Borisje hebben dat samen al met Trixje geregeld. Niemand die daar nog een deuntje te blazen heeft.

Have fun met Brainfucken

BenBack | 31-03-05 | 14:09

@Mir
Dat zorgstelsel kan heel goed weer worden zoals het was, als er bij de regering wat beter omgegaan wordt met de financieen. Zinloze subsidies afschaffen helpt al een hoop

Black Haze | 31-03-05 | 14:09

Ik stem tegen. Kabinet moet aanblijven.

HyBriD VorTeX | 31-03-05 | 14:08

@Black Haze
natuurlijk komt er een nieuw kabinet en dat zorgstelsel wordt toch nooit meer als voorheen daar moet je je vooran geen illusies over maken. laten we liever proberen er voor te zorgen dat de BV Nederland niet de BV USA achteraan gaat dus nu allemaal hop weer aan t werk dit kost de economie veel meer

mir | 31-03-05 | 14:07

Deze is tenminste beter dan die met die mobieltjes ;)

Merovech | 31-03-05 | 14:07

Paasakkoord + plus GeenStijl crisis = kabinet Cohen1 OMG.

gentle giant | 31-03-05 | 14:07

Dacht gisteren op D66.nl te laat te zijn. Heb GS net gemaild voor de Amsterdam-bus!
Hopenlijk nog op tijd, anders verdient de NS hier wat aan..

Merovech | 31-03-05 | 14:05

LOl ik kan niet wachten tot het voorbij is

RedStar | 31-03-05 | 14:05

Ze geven het nu zelf ook toe dat de statuten het niet toestaan om mensen van hun stemrecht te onthouden.

Mr X | 31-03-05 | 14:04

@LB
Als een kabinet valt komt er ook een nieuwe, lamlul. En die anderhalf miljard die het vallen van het kabinet kost, is NIETS vergeleken bij wat het het volgende kabinet gaat kosten om ons zorgstelsel er weer boven op te krijgen, nadat dat zorgvuldig is verkracht door JP en consorten.

Black Haze | 31-03-05 | 14:03

Zeiksnor heeft helemaal gelijk. Hoewel ik het wel een gigantische stunt zou vinden, is de kans op dit moment te groot dat die linkse gladjakkers van de pvda het voor het zeggen krijgen.

joots | 31-03-05 | 14:02

sorry voor mijn kromme verhaal
(inhoudelijk wel recht)

brutus | 31-03-05 | 14:02

Gaat er ook nog een bus vanaf het Pieter Baan Centrum vertrekken? Of wordt de hele hups daar na afloop afgeleverd?

Tubifiks | 31-03-05 | 14:02

@Black Haze; Oh dus een land wordt per definitie niet ontregeld door de val een kabinet? Je denkt dat ons land beter af is zonder regering? Er is nog zoiets als stemmen, doe dus allemaal je best bij de volgende verkiezingen. De democratie heeft daar meer baat bij dan met slimme oprui-acties van een een clubje journalisten die voornamelijk hun merknaam willen promoten.

LB | 31-03-05 | 14:01

vervolg:

Conclusie: als dit echt zo kan gebeuren is het D66 veel te "democratisch".

brutus | 31-03-05 | 14:00

Fantastisch.... Echt petje af. De wereldheerschappij is nabij!

xatr0z_ | 31-03-05 | 14:00

Yeah, right. Denk je nu echt dat GS al die bussen enz. geregeld heeft? Hallo, 't is een dolletje hoor!
Maar goed, laat dit VIEZE VUILE RECHTSE kabinet inderdaad maar vallen, dan krijgen we tenminste een kabinet terug dat de koopkracht aanjaagt in plaats van beperkt (loonbevriezing, stijgende prijzen voor zowat alles, enz enz)

Pharos | 31-03-05 | 14:00

Het kabinet laten vallen... echt een vooruitgang in ons land hoor...

2 jaar lang wordt er toch op veel plaatsen goed werk verricht om verschillende zaken op orde te stellen...
en vervolgens wordt het door een stelletje pessimistische mafkezen onafgemaakt aan de kant geschoven...

conclusie:
als dat echt op deze manier kan, is het D66 iets te democratisch.

Conclusie: dat dit kan gebeuren noem

brutus | 31-03-05 | 13:59

tja wees nou eerlijk het gaat inderdaad wat ver om op deze wijze van een gekozen burgemeeester af te komen, dat kost inderdaad miljarden maar als er een gekozen burgemeester komt dan heb je straks in amsterdam geen burgemeester met keppeltje maar een burgemeest waarvan de vrouw een hoofddoekje draagt en dat willen ze niet (lees JP & consorten)

mir | 31-03-05 | 13:59

In deze brei van commentaren kan ik maar een handjevol commentaren ontdekken van mensen met meer dan drie hersencellen in hun hoofd.

Ik noem Zeiksnor, LB en VM.

Leuke actie het kabinet laten vallen, krijg je lekker veel publiciteit door.

Maar denk eens na over de gevolgen. Naast de kosten en de economische klap die dit met zich meebrengt hebben we dan ook nog een draaikonterige meelullende geen eigen mening hebbende Wouter Bos die zich dan weer toch geen minister president kandidaat toont.

Gaan we die laffe PVDA, met zoveel zetels vol overtuiging in de oppositie gekropen omdat dat in tijden van economische neergang (die ze zelf veroorzaakt hebben) veel veiliger is om nog meer stemmen te krijgen, belonen voor hun achterbakse eerste kameraktie?

Mensen denk nu eens na!!

10SC-star | 31-03-05 | 13:58

Wat een stunt! haha

Opperpriester | 31-03-05 | 13:56

het is de stunt der stunten als dit lukt. of we dr blij moeten zijn weet ik niet, zeiksnor heeft het namelijk bij het rechte eind als hij zegt dat we allemaal uiteindelijk opdraaien voor een demissionair kabinet. Ben ook niet blij met het huidige kabinet, maar wacht liever tot de volgende verkiezingen om het op de normale manier de nek om te draaien.

Hop-SaSa | 31-03-05 | 13:56

Ooow

wat zal Balkenende woedend zijn op Geenstijl

De Enige Super Meki | 31-03-05 | 13:54

@VM: Je Caps Lock staat af en toe aan

Ruler | 31-03-05 | 13:53

Wat heerlijk stijlloos weer!

OneUp | 31-03-05 | 13:53

Hey LB, je kunt je naam beter in JP veranderen.
En zeiksnor, dit kabinet kost ons nog veel meer dan een paar miljard, een totaal ontregeld land is een stuk duurder hoor.

Black Haze | 31-03-05 | 13:53

@zeiksnor & aanhangers: Agree, ik zit ook niet te wachten op een vallend kabinet. Wat we er op dit moment voor terug krijgen kan alleen maar nog minder zijn. Ik wist trouwens niet dat er bij GS zoveel domme meelopers zaten. Dacht dat het nivo hier toch wel een beetje boven FOK uitsteeg maar blijkbaar moet ik dat nog maar eens opnieuw beoordelen...

DeKeet | 31-03-05 | 13:53

Tis absoluut een stijloos initiatief, en media gIJlen GS'ers gaan totaal uit hun pan lijkt mij zo. Maar iets verder vooruitkijken zou wel handig zijn... PVDA, SP, GL is misschien wel het alternatief...

toverkabouter | 31-03-05 | 13:51

en graag in het nieuwe kabinet een Ministerie van Bijzaken

mir | 31-03-05 | 13:51

Gewoon hopen dat Fuckje, Lucasdelinkselul, Sunnygirl, Pannie, zinvol geweld en nog wat andere fanatieke reaguurders in die bus zitten. Lijkt het toch een beetje op dat links(Dreadlocks/palestinasjaaltjes) vs. rechts(kaalkopjes/witteveters) in het gelredome.

Kipz0r | 31-03-05 | 13:51

Waarom boos? We leven per slot van rekening in een vrij land. Je mag ook VOOR stemmen.
Red Nederland als je dat nodig vindt. Het is toch D66 zelf die deze ongelofelijke situatie creeert.

tiswat | 31-03-05 | 13:51

@ zeiksnor

leerzame invalshoek. zo had ik het nog niet bekeken... als geenstijl nu eindelijk eens die waardering instelt voor comments... dan had jij het volle pond gekregen!

Derhalve | 31-03-05 | 13:50

@Zeiksnor

HELEMAAL mee eens!!!

VM | 31-03-05 | 13:49

doen we dan op de terugweg Maastricht aan kan Groep Wilders ook een beurt krijgen

mir | 31-03-05 | 13:48

Dit is dus ECHT een 1 APRIL grap.... als dit kabinet valt krijgen we een VIES VUIL LINKS kabinet. DAAR ZITTEn we op te wachten.... NOT!!

VM | 31-03-05 | 13:47

steengijle actie...

TheRealShowstopper | 31-03-05 | 13:46

Bestuurlijke vernieuwing werpt binnen D66 nu al zijn vruchten af.

tiswat | 31-03-05 | 13:45

Goede actie hoor.
Als het kabinet valt zullen het linkse bolwerk en groep wilders er alleen ervan profiteren. Persoonlijk heb ik nou niet echt de indruk dat dat de favorieten van geenstijl zijn, maar ik kan het mis hebben.

LenS | 31-03-05 | 13:45

Het wordt mooi weer, dus ik rij met Sunnygirl mee ;P

Ruler | 31-03-05 | 13:44

En daarna met zijn allen wat drinken in de oergezellige Haagse binnenstad? Op het terras voor de tweede kamr zijn kroegen zat.

Carpa | 31-03-05 | 13:44

@Zeiksnor; je slaat de spijker op de kop. De reguurdertjes die hier achteraan hollen laten zich gebruiken voor de commerciele Geenstijl World Domination (TM) agenda. Als we maar hits halen krijg we vanzelf meer advertentiemunten binnen.

LB | 31-03-05 | 13:44

Oh, ik dacht eigenlijk dat dat "congres" van D66 ook een 1 april grap was...

Zucht | 31-03-05 | 13:42

D66 draait zichzelf de nek om. Mensen, zijn jullie tegen ons? Kom binnen. Voor een paar tientjes kun je TEGEN stemmen.
Maar dan zijn we ook echt weg!

tiswat | 31-03-05 | 13:41

Leuk, mannen. Stoer, ook.

De kosten van een demissionair kabinet zijn ongeveer anderhalf miljard (er wordt immers niet meer geregeerd, alleen nog de lopende zaken afgehandeld en de zaak 'draaiende gehouden). Kan de heel voorzichtig opbloeiende economie goed gebruiken, zo'n dreun.

Maar nee, leuk kabinetje-speledingetje. Kun je laten vallen. Gaat-ie kapot. Lachen.

Tot duidelijk wordt dat het consumentenvertrouwen weer een haal naar beneden maakt, de werkgelegenheid keldert, en het volgende kabinet (een CDA-VVD minderheidskabinet, of na verkiezingen een belachelijk patchwork van allerlei belangengroeperinkjes waarin Wilders en LPF, of -God verhoedde- SP en GL sterk vertegenwoordigd zullen zijn (met alle catastrofale gevolgen van dien... een land besturen vanuit slechts allerlei hoogdravende principes is nu eenmaal buitengewoon onwerkzaam, en leidt tot bestuurlijke en economische chaos), OF gewoon wéér een kabinet Balkenende (en zoals we allemaal weten is die kans vrijwel 100%, met de enorme achterban die het CDA altijd weet op te trommelen).
Lose-lose situation waarin, uiteraard, de burger het gelag betaalt. Tja, de centen moeten ergens vandaan komen, en in bestuurlijke wanorde is het gewoon dat -daar de controlemechanismes weer eens op de schop genomen worden- de gemeentelijke heffingen omhoog gaan, de subsidies omlaag, de lonen bevriezen en er een voortdurende malaise heerst.

Maar ga gezellig dat kabinet laten vallen, jongens. Een mens moet toch z'n pleziertje hebben, niet? En wij gaan wel vier jaar voo dat lolletje betalen. Geen punt.
Have fun.

Zeiksnor | 31-03-05 | 13:41

Dat GeenStijl in het nieuws komt is euh, geen nieuws meer. Maar dat reaguurder Steengijle Mitcholl het artikel heeft gehaald mag op zich een unicum genoemd worden :D

Derhalve | 31-03-05 | 13:39

@tiswat: oh, dat gaat op zeker gebeuren bij enkele recalcitrante liberalen. :P

n0sh | 31-03-05 | 13:38

Er staan geen vertrektijden bij, en komt de bus ook weer terug in Amsterdam? Kan daaromtrend misschien even wat duidelijkheid verschaft worden?

folio | 31-03-05 | 13:38

Leuk, en dan weer een stukje op Geenstijl zo van dat door "ons" het kabinet is gevallen. Een zooi reaguurders die geen flikker te doen hebben en dus meelopen achter dit staaltje egotrippend effectbejag, zelfs al kost het een paar tientjes. Oh wacht, Nederland is beter af zonder regering.

LB | 31-03-05 | 13:37

Denk erom, niet per ongeluk VOOR stemmen.

tiswat | 31-03-05 | 13:36

Dit zou ´eigen schuld dikke bult´ zijn voor die kontdraaieres van D66.
Met een beetje politiek normbesef en eigenwaarde, waren ze gelijk met Thom de Graaf opgestapt.
Het is een stelletje loosers!

speromeliora | 31-03-05 | 13:36

Als de pestpleuris onder de GS-leden maar niet uitbreekt:P
Zovan dat sommige appeltjes nog geschild moeten worden:)
Maareh.. verder errug leuk idee weer.Hoop dat dit een trendje gaat worden.
Met ze allen een daggie Efteling is ook leuk voor n keer.

Boze Buur | 31-03-05 | 13:35

hahaha.. te gek! Ik heb me vergist in de macht die geenstijl nu al blijkt te hebben!!

McCool | 31-03-05 | 13:34

Of het pad naar wereldheerschappij begint al langzaam vormen aan te nemen. Of een 1 april grap.

Ben benieuwd naar het bericht van de hoeveelheid aanmeldingen die welwillende reaguurders hebben achtergelaten.

Mocht het geen 1 april grap zijn. Dan is democratie verkracht door zijn eigen transparantie.

Younggod69 | 31-03-05 | 13:34

Ik kan niet wachten tot zaterdag... zakkie chips erbij, en dan voor de teevee... want dit gaat toch integraal uitgezonden worden? Weet iemand waar?

Trombonez | 31-03-05 | 13:30

Haha, zou geweldig zijn als dit een succes werd. Zelf mag ik niet, ben minderjarig enzo.

n0sh | 31-03-05 | 13:30

Kan niet wachten op de feauteaux van dat stelletje ongeregeld :D

Huh..? | 31-03-05 | 13:27

straks na de verkiezingen moet heel D66 op zoek naar een nieuwe baan!!

gummetje | 31-03-05 | 13:26

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl