Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ZP-meisje komt in Zwolle. Is flabbergasted

zwartepietniet.jpgEen topic over Zwarte Piet! Nouja, meer een topic over een meisje dat niet zo blij is met Zwarte Piet. Nadia heet ze, en ze kan hartstikke goed stukjes tikken. Voor de Groene, de journalistieke enclave voor enkele duizenden Amsterdammers die hun eigen pompoenruftlucht vol glorieuze tevredenheid opsnuiven terwijl ze nippend aan de extra hete geïmporteerde Italiaanse ristretto nippen. Lieve mensen, wat Nadia nú weer heeft meegemaakt! Op een mooie avond, niet zo lang geleden, trok ze helemaal van Subsidië aan het IJ richting provinciedurp Zwolle. Aldaar aangekomen bezocht ze een discussieavond over, inderdaad, Zwarte Piet. Nou, dat viel niet mee hoor. Weet u wat voor mensen er allemaal in die zaal zaten? Allemaal boze mannen van middelbare leeftijd. Ze waren nota bene wit. Wit! In Zwolle! Die boze witte mannen had ze nog nooit gezien in de Zwolse wijk waar ze opgroeide. En zelfs de yuppen waren er niet! Hemeltje! En weet u wat al die boze witte mannen van middelbare leeftijd van Zwarte Piet vonden? Die vonden hem helemaal prima. Parbleu! Die reppur Typhoon, die zat volgens hen maar wat te zeikstralen. Met z'n stereotypes en slavernij. Kom nou, dachten de boze witte mannen van middelbare leeftijd die allemaal hun armen passief agressief over elkaar gevouwen hadden. Tsjonge jonge. Hier had onze Nadia natuurlijk niet op gerekend: allemaal geboren en getogen Hollanders (boze wittte mannen van middelbare leeftijd) die na een lange dag belasting betalen besloten hadden om het zomaar helemaal niet eens te zijn met onze Nadia, die toch echt al twintig jaar in Amsterdam leeft en zoals u weet is alles dat in Amsterdam wordt besloten bindend voor de rest van het land. Dat is geen hilarische hoofdstedelijke zelfoverschatting, zo is 't nu eenmaal. Nee, dit was Nadia niet gewend. In Amsterdam komen er uit de tienduizenden negeroïde getinte medemens020'ers altijd wel 100 Zwarte Piet-haters opdagen, dan lijkt het tenminste nog heel wat. Maar hier was geen eer te behalen. Zwollenaren die zomaar lak hebben aan de wensen van natuurlijk volstrekt terecht verongelijkte mensen. Nou, dikke vinger voor ze, dacht Nadia dan maar. Jammer dit. Enfin, wel een mooi stukje. Beetje journalistiek voyeuristich, maar dat mag. Het zijn tenslotte maar van die onbeholpen boze witte mannen van middelbare leeftijd. Met hun armen over elkaar.

Reaguursels

Inloggen

Grappig dat Nadia denkt dat het niet tot die boze mannen door dringt en geen enkel moment het idee heeft dat het misschien wel eens mogelijk zou zijn dat het gewoon niet tot haar door dringt. Dat men er niets racistisch achter zoekt (behalve dan het anti-camp) en dat juist daarom alleen al het dus niet racistisch is.

DerUnterMensch | 26-08-14 | 09:15

Wat een allemachtig zelfingenomen, drammerig kudtkind lijkt die Naardia mij.
Dus je toogt naar je 'roots' , en komt erachter dat je vertroebelde wereldbeeld niet gedragen word in je 'voormalige hood'.
Boehoe.
En dus rolt booswicht meteen maar in slachtofferrol, en drukt een groep mensen en een gemeente in een hoeck waar zij pleegt tegen te zijn.....
Begrijpt tiepmiep de definitie van 'racisme' eigenlijk wel?
Of denkt ze dat het alleen op heur van toepassing mag zijn? Tuthola.

Hollander01 | 25-08-14 | 23:23

Aandachthoer

drielenaar | 25-08-14 | 22:05

Alles buiten Amsterdam is de achterhoek...

BarneyBoner | 25-08-14 | 21:39

Weer zo'n nutteloze snol die vooral weg met ons. Kan ze niet gewoon oprotten naar ISIS land. ISIS mannekes blij, wij blij en zij ook blij met zoveel nieuwe cultuur om op te snuiven.

Goofy Goofball | 25-08-14 | 19:29

Natuurlijk. Zo'n wicht uit 020 dat eventjes in Zwolle komt vertellen dat de Sint daar ook met het wapen van Amsterdam op z'n mijter behoort rond te lopen. Want dat kruis was zogenaamd te christelijk, alsof 'sint' niet christelijk is. Reddeloos verloren die stad. Nog even en in 020-Gaza komt Aboe Klaas op z'n kameel binnenrijden met een horde smurfen op z'n hielen die meisjes van 4 voor kk-hoer uitmaken.

Pierre Tombal | 25-08-14 | 19:27

Hé van Leeuwen, wil je mij er buiten houden?
Er is zelden een goede ristretto te vinden in 020 als ze al weten wat het is.
Je krijgt vaak een dubbele espresso. Porcodio.

ristretto | 25-08-14 | 19:02

Ze hebben nu een programma bedacht , dat Sinterklaas in discussie gaat met SANTA claus. dat gaat onze jeugd dit najaar meemaken . vdgr , ik vind het slap/

newray | 25-08-14 | 19:00

-weggejorist-

Vuisteraar | 25-08-14 | 18:53

Uit het ombudsman van de NRC link: "‘Hoewel ik sommige nieuwe publicisten ook graag in de krant zou zien. ‘Twitterintellectueel’ – toch typisch iets voor het visitekaartje van een NRC-redacteur.."

Ow-My-Gawd!

"Een van de meisjes met hoofddoek tuurde stomverbaasd over de volle redactiezaal: „Zoveel witte gezichten…” En inderdaad, zo was/is het."

Tja, als je uit een wijk komt waar veel gekleurde mensen bij elkaar wonen en je komt ergens waar je duidelijk een overdaad aan blank aantreft, dan wordt je geconfronteerd met het feit dat de meeste Nederlanders toch blank zijn.

Ja, dat is even schrikken en slikken, dan ben je "stomverbaasd". Hoe stom kun je zijn om "stomverbaasd" te zijn. 't Is natuurlijk zwaar testikelig dat er nog zo veel bleekvolk leeft hier in Nederland, maar dat zou je als normaal (na)denkend mens toch moeten weten.
Salut! Evocatus

Oh, ja, ik had toen ook al een Regenboog-Piet geschminkt.
Zou ik nu niet meer doen, zou verkeerd geïnterpreteerd
kunnen worden.

Evocatus | 25-08-14 | 18:16

"... de oudere vrouw in de zaal die naar voren komt, een masker van een negroïde man opzet en Glenn vrolijk vraagt om gezellig mee te doen met het feest. Want ‘dit heeft echt niks te maken met racisme’ en ‘jij hoeft je helemaal niet te schminken’.

Glenn, zichtbaar geschrokken door het masker, probeert toch kalm te reageren. Ik weet van plaatsvervangende schaamte niet waar ik heen moet kijken."

Ach Gossie, toch, Glenn helemaal schrikken, Kan-nie toch, toch? Watje, een zwart watje, dat dan weer wel.

"Plaastvervangende schaamte". Gossie, al schrikken, gossie, gossie toch. Wit watje dus. Truttewatje.

"Toegegeven: de vrouw komt niet helemaal helder over, maar of ze wel helemaal helder is durf ik niet met zekerheid te zeggen."

Eerlijk gezegd vond ik die vrouw wel helder, heel helder, ze maakt heel goed en ook nog ludiek duidelijk wat ze bedoelde. "helder is" bedoelt scribente dat er iets mankeert aan het verstand van maskerdame? Zou zo maar kunnen.

Overigens vind ik de opmerking van de dame in kwestie: "jij hoeft je helemaal niet te schminken" niet correct en mogelijk bedoeld als een soort pesterijtje. Zwarte piet wordt altijd geschminkt, ongeachte zijn huiskleur!! Dat is een must!

Pakweg 20 jaar geleden schminkte ik het meest zwarte jongetje in mijn klas als Zwarte Piet. Geen probleem!
Salut! Evocatus

Evocatus | 25-08-14 | 18:01

Dikke Middel Vinger geven. Lekker beschaafd van de auteur...

Swarthoogt | 25-08-14 | 17:45

Vrouwen als Nadia hebben van zeuren hun beroep gemaakt.

Rest In Privacy | 25-08-14 | 17:34

Ik word zóó moe van die zeikpieten.
Ga ergens anders wonen, als het je hier niet bevalt.
In de zandbak IS het tegenwoordig erg gezellig, zeggen ze.

Schietmijmaarlek | 25-08-14 | 17:32

Beste Nadia, does gewoon ophouwe met zeuren

waziddegij | 25-08-14 | 17:12

"En ik, een geboren en getogen Zwolse, heb besloten dat deze boodschap een dikke vinger mag krijgen."

En zo denkt zij over mensen met een mening anders dan de hare, het geeft enkel haar waardeoordeel weer...

Flipus | 25-08-14 | 17:03

Aardig stukje Van Leeuwen. Als de figuur van ZP écht heel diep zou snijden in de ziel van donkere mensen zou er wellicht een einde gemaakt moeten worden aan deze traditie. Ik geloof dat echter niet. Dat anti-ZP-sentiment wordt er onophoudelijk door zwaar gesubsidieerde belangenclubjes ingehamerd. De Keti Koti-clubjes zorgen er wel voor dat de aandacht op hen gevestigd blijft. Van Leeuwen legt de vinger op de juiste plek. De auteur gebruikt smerige taalkundige trucjes om de lezer naar haar kant te trekken. De enig juiste zijde, uiteraard. Tegenstanders van ZP brengen hun wrevels tegen ZP 'voorzichtig' naar voren, maar de voorstanders doen dat met een 'passief-agressieve' houding. De pleitbezorger voor ZP heet ineens 'Sint Narcist'. Weetje wat? Er was ook nog een incidentje. Komt dat even goed uit voor haar pleidooi; Op de bijeenkomst stond een zwakbegaafde vrouw op met een masker van een 'zwarte man'. Niet van ZP, maar van een 'zwarte man'. Ieder normaal denkend mens zou tegen zo'n verregaande provocatie onmiddellijk protest hebben aangetekend maar ze wordt daarentegen herhaaldelijk getrakteerd op applaus. Alleen de rapper was enorm van zijn stuk. Was zijn huidskleur trouwens dark black, chocolate, Caramel, coffee, of misschijn wel blank? Zou het wat uit maken als hij tot de op een na lichtste variant behoorde? Zo licht dat je lastig kunt zien of hij zwart bloed in zich draagt. Zou hij dan zich ook rechtmatig gekrenkt mogen voelen?
Mevrouw is 17 jaar weg uit Zwolle en concludeert mistroostig; "... lijkt de STILLE (?)
segregatie nog springlevend in deze stad". Geniet mevrouw iedere dag van het feit dat in Amsterdam de segregatie niet meer bestaat? Heerlijk gezicht die 'Marokkaanse meiden' die massaal gearmd op straat lopen met hun 'Hollandse vriendinnen'. Hartverwarmend.

dadoorunrun | 25-08-14 | 17:03

Ik snap er werkelijk geen moer van. Elke Piet mag, behalve de zwarte. Als Nadjas zich daar eens druk over zou maken, dan had ze een punt

Mark van Leeuwen | 25-08-14 | 16:50

Zelf hou ik best van een hyperbooltje op zijn tijd.
Maar als ik zwart was en/of onder het moorddadige Zuid-Afrikaanse apartheidsregime had moeten lijden, zou ik best een klein beetje aanstoot nemen aan het beschrijven van Zwolle als 'Kaapstad aan de IJssel'.
Voor de rest een heel aardig stukje van een wannabe-cosmopolitan poldergeitje.

will.ik.ben | 25-08-14 | 16:45

Van Nadia Ezzeroili mag het besluit een dike vinger krijgen etc etc etc zij is een geboren en getogen Zwolse blah blah ..

Echter aan een ieder die al iets vermoedde door de naam haal deze eens door Google bekijk de dame in kwestie , lees eens wat van haar plemspsels .

Tja Inderdaad Nadia Ezzeroili jij kijkt er vanuit jouw cultuur heel anders tegenaan want jij bent geen "echte" Nederlandse jij bent er 1 van de 5e colonne .

Zelfs als je In Nederland geboren bent dan maakt je dat nog niet automatisch een " Nederlandse " , heeft niets met racisme te maken hoor ! ik ken namelijk mensen van Afrikaanse afkomst welke wel echt Nederlanders zijn , die vieren dan ook gewoon Sinterklaas , de vader speelt maar wat graag Zwarte Piet , echt donker gekleurd want Yoruba afkomst ,maar toch schminkt hij zich want in tegenstelling tot de boe roepers snapt hij het wel ern dat maakt hem dus een "echte" Nederlander.

Amigo1973 | 25-08-14 | 16:43

Zwarte Pieten die zijn helemaal niet zwart. Die hebben de kleur van poep.

kd1387 | 25-08-14 | 16:39

"Ik ben deze mensen ook nooit eerder in de wijk tegengekomen - ook niet in de Turkse winkeltjes waar yuppen uit andere wijken snel hun goedkope korianderfix komen halen en, als ze wat meer tijd hebben, de sympathieke Turrek achter de toonbank vragen of hij za'atar verkoopt om daarmee thuis dat authentieke Ottolenghi-gerecht eindelijk eens uit te proberen."

Misselijkmakend stukje tekst. Zoals ik het lees:
"die rijke patsers komen alleen hier voor koriander want lekker goedkoop en staat ook leuk bij de buren: 'ik weet een turk die de beste koriander verkoopt voor bijna niks'. En ze maken de authentiek-eten-blitz thuis met zo'n fancy kookpotje. Erg trendy allemaal".

En werkelijkheid heeft ze misschien een keer een goedgekleed iemand gezien die koriander en za'atar kocht, omdat hij toevallig wist dat dat daar lekker was.

Over vooringenomenheid gesproken. En ja, dat blanke autochtonen zich zomaar sterk maken om een van de weinige tradities die NL heeft (vergelijk eens met UK), in stand te houden... Schande!

xspalm | 25-08-14 | 16:35

"Een zwarte wijk in Zwolle" Guttegut als het al zo begint ben ik er al weer klaar mee. We leven hier in Nederland niet in witte en zwarte enclaves zeg. Jezus man.

Fiasco | 25-08-14 | 16:23

Wereldvreemde Nadia mag van mij op haar dikke vinger gaan zitten, wellicht doet ze er beter aan naar policor Utopia te verhuizen.

natte krant | 25-08-14 | 16:21

Conclusie, het hele platte land is racistieschch! En verder alles wat Yvonne Kronenbraak zei.

De Treinende Rechter | 25-08-14 | 16:08

Nadia gelooft alleen maar in het KristalSuikerfeest

wadrianusgg | 25-08-14 | 16:01

Deze zin vind ik het grappigst!

"Er zijn veel kinderen die verward op de zwarte pieten reageren. Dat kunnen we toch niet negeren?"

DerWaarheid4 | 25-08-14 | 16:01

aajjee | 25-08-14 | 15:20
+1

XaaD666 | 25-08-14 | 15:58

"Wat heb jij nou precies meegemaakt dat je zo tegen zwarte piet bent?". Een buitengewoon goede vraag uit het publiek bij die bijeenkomst. Of ben ik nu racistisch omdat ik dat een goede vraag vindt?

Muxje | 25-08-14 | 15:55

Waarom zeggen politiek correcte mensen toch altijd WITTE mensen? Wat is er mis met blanke mensen? Ten eerste is het vertaald Engels en ten tweede voelt het als een scheldwoord.

garagedeur | 25-08-14 | 15:43

Tja lieve Nadia Ezzeroili, dit is de overgrote meerderheid van Nederland. Dat zijn de mensen die in een schutterij zitten in Limburg, aan carnaval doen in Brabant, die de dijken verdedigen in Zeeland, die het land bijhouden in Friesland, die het gas uit de grond halen in Groningen, die zitten te rooien in Drenthe, die dingen maken in Overijssel of juist zaken proberen te recyclen in Gelderland. Ergo: goede mensen. De ruggengraat van het land. Veruit de meerderheid in het land. De mensen die zorgen dat de feestjes die je bezoekt betaald kunnen worden.

Wat minder dedain dus graag, Nadia.

Fred Bastiat | 25-08-14 | 15:43

Hoe achterlijk is die reflex van immigranten en graankauwers om verontwaardigd te zijn dat de meeste inwoners van dit land blank zijn? Deze vorm van sluik-racisme begin ik erg zat te worden. Het wordt altijd automatisch als slecht gebracht als er ergens veel blanken werken. Beoordelen ze de rest van de wereld ook zo? Neen, alleen het blanke Westen. Blank is altijd slecht volgens deze mensen. Dus waarom zou ik als blanke naar hun belachelijke eisen luisteren?

Als je niet in een land vol blanken wilt wonen, verhuis dan lekker.

Piet van het Padje | 25-08-14 | 15:41

@Snackbar van Allah | 25-08-14 | 14:33

Kudt, dus niet eerst de reaguursels gelezen maar meteen geklikt. Dom dom.

roze_bril | 25-08-14 | 15:37

De PvdA had het zo mooi bedacht, we organiseren een aantal zaken in Holtenbroek dat kan ons mooi van de ondergang redden.
Bijeenkomsten o.a. over sociale achterstand, en bijeenkomst over dat er een markt moet komen in Holtenbroek, en last but not least een bijeenkomst over Zwarte Piet.
Puur omdat er in Holtenbroek veel negers wonen en die leveren vast stemmen op.
Alleen op de Zwarte Pieten bijeenkomst kwamen vrijwel geen donker gekleurde mensen, voornamelijk witte mensen die vóór zwarte piet waren.
De conclusie die je inderdaad kunt trekken is dat de donker gekleurde mensen het niet erg vinden en dat de witte mensen vóór een zwarte piet zijn.
De pvda kan dus ook in Zwolle opgeheven worden.
Overigens heerst er in Holtenbroek wel een samenscholingsverbod, misschien kan de PvdA in navolging van de SP zich hier eens druk over maken. Meer over het samenscholingsverbod lees je hier:

www.weblogzwolle.nl/content/view/4227...

Onderbuik | 25-08-14 | 15:34

Nadia, ga eens weg.

de Voorzittert | 25-08-14 | 15:32

Kaapstad aan de IJssel... Ik word zoooo moede van de LinkschMensch, Gutmenschen of niet.. Helemaal de Nadia's en Fatima's beginnen me op de zenuwen te werken.. Of wacht.. Gutmenschen??

LeakyLeak | 25-08-14 | 15:29

Mooie interpretatie als de werkelijkheid weerbarstiger is dan je eigen gelijk-denken:

"Waar zijn de zwarte en allochtone Nederlanders uit de wijk gebleven?’ vraag ik wat ontheemd. ‘Die zitten daar’, antwoordt Jeroen. Hij wijst naar een ander zaaltje in het wijkcentrum. ‘Ze hebben, geloof ik, al een eigen bijeenkomst."

En dan haar redenatie: "Zeventien jaar wonen in Holtenbroek en een verhuizing naar Amsterdam later, lijkt de stille segregatie nog steeds springlevend in deze stad. Zwolle: Kaapstad aan de IJssel."

De werkelijkheid: de gekleurde inwoners van Zwolle interesseert de hele ZP-discussie een kouwe kudt. Maar dat gaat er bij dit grootsteedse policor-tutje natuurlijk niet in, dus noemt ze het maar een stille segregatie.

Typisch links denken: als de werkelijkheid niet overeenkomt met jouw denkbeelden, dan verherredeneer je de werkelijkheid tot die wel aan jouw denkbeelden voldoet.

FrankVeer | 25-08-14 | 15:27

"Ik vermoed een voorlichtingsavond over diabetes of mantelzorg, eventueel met een tolk erbij." Holy crap. Dit meisje is racistisch tot op het bot.

Mr Dixit | 25-08-14 | 15:23

@ Mr Dixit 15:17

Zeg ik toch: ISIS is OK, olé olé! ISIS is OK, olé olé!

eerstneukendanpraten | 25-08-14 | 15:23

Hoi Nadia. Witte boze vrouwen zijn er ook genoeg hoor!! Ik ben het zat om door de ene nieuwe uithemer uitgemaakt te worden voor racist en door de andere nieuwe aanwinst in Nederland uitgemaakt te worden voor k.... hoer. Effe dimmen dame. Jij hebt geen moer te maken wat er hier gebeurt. Tja, wij zijn een land van bleekscheten, wen er maar aan! Of pak je biezen en ga naar het land van je vader. Daar mag je helemaal je smoel houden.

aajjee | 25-08-14 | 15:20

ecologiste | 25-08-14 | 15:17

Gooi er af en toe eens een witte regel tussen man. (twee keer enter)
op deze manier sloop je me kop.

No Mames | 25-08-14 | 15:19

Typhoon is het dichtste bij KRS-One wat nederland te bieden heeft. dat gezegd te hebben.

kom op het is augustus, zwarte piet discussies serieus? elke nederlander word toch meteen weggezet als een KKK-lid en laten we eerlijk zijn. alleen blanke paupers/tokkies komen naar buurt bijeenkomsten over zwarte piet. hetzelfde volk wat facebook berichtjes gericht aan de minister president maakt. met eronder allemaal delen!!!11!!!1!!!

Tonska | 25-08-14 | 15:17

Ach, zodra ik zie dat een scribent van De Groene een volledig ongefundeerd stukje zonder bronvermelding schrijft en zonder dat hij er zelf geweest is, trek ik volautomagisch de conclusie dat die lui proza en romans schrijven, maar ver verwijderd zijn van werkelijke nieuwswaarde. Lees voor de lol dit broddelwerk: www.groene.nl/artikel/publieke-executi...

Mr Dixit | 25-08-14 | 15:17

Zucht 50 jaar geleden waren er nog geen 1000 medelanders à la Nadia Ezzeroili.
Nadia vergeet even dat er ook nog Nl-ers zijn die weten dat het straatbeeld van 2014 zeer bruin gekleurd is vergeleken met 1964. En dan een vergelijking durven maken met Kaapstad. GVD Zuid-Afrika is een welvarend land dat zijn eigen broek kan ophouden en dat kun je niet zeggen van een land als Marokko. In Zuid-Afrika hebben de witte mensen de zwarten een kans gegeven.
De landen met Islam hebben geen echte democratie. Dus ga daar nou maar eens zendingwerk doen Nadia. Als je dat 50 jaar hebt gedaan dan heb je recht van spreken en mag jij jouw mening geven over Zwarte Piet, OK?
Hier nog even wat statistieken die alleen betrekking hebben op Marrokanen in Nederland, dus even al die anderen zoals Somaliërs, Turken, etc. niet meegeteld. "De eerste generatie Marokkanen is in de jaren zestig en zeventig van de 20ste eeuw als gastarbeider en als gevolg van de daaropvolgende gezinshereniging naar Nederland gekomen. De werving van Marokkaanse gastarbeiders werd beëindigd in 1973. Op dat moment waren er ongeveer 22.000 Marokkanen in Nederland. Ondanks het feit dat er niet meer geworven werd en het de bedoeling was dat de gastarbeiders terugkeerden naar het land van herkomst, nam het aantal migranten alleen maar toe. In 1980 telde Nederland 72.000 Marokkanen, in 1990 168.000 en in 2008 335.127. Van gastarbeiders was toen al lang geen sprake meer.[5] Van de 335.127 Marokkanen in Nederland is dus ongeveer 6,5% ooit als gastarbeider het land binnengekomen. In de jaren negentig van de 20ste eeuw was de gezinshereniging nagenoeg voltooid. Marokkanen die daarna het land binnenkwamen, kwamen meestal als huwelijksmigrant. De verdubbeling van het aantal Marokkanen tussen 1990 en 2008 komt echter niet alleen door huwelijksmigratie, maar ook door het hoge geboortecijfer. Ongeveer 47% van de Marokkanen die in 2008 in Nederland woonden, is in Nederland geboren".

ecologiste | 25-08-14 | 15:17

"En ik, een geboren en getogen Zwolse, heb besloten dat deze boodschap een dikke vinger mag krijgen."

Is dat niet gewoon tekenend voor de zelfgewenste "ik heb gelijk" reactie van de antipieten?

Barry Hay | 25-08-14 | 15:16

.. witte mannen krijgen wel steeds meer redenen om boos te zijn, Nadia. Boze witte mannen betalen het leeuwendeel aan alle activiteiten waar jij dagelijks je neus in mag steken om er een laatste oordeel over te vellen.
Dat gaat vervelen. Dat maakt boos. Blijf van Zwarte Piet af met je akelige handjes.

Jan Passant mk2 | 25-08-14 | 15:15

Boven Zwolle kunnen we overigens best wel lachen wat betreft een zwarte piet discussie zo is het ook weer niet.

Maar na een half uur zeiken hoeken we je wel over de bar heen.

No Mames | 25-08-14 | 15:14

Big smile, van Leeuwen. Big smile. D'r hoeft alleen nog maar wat rode lippenstift op, beetje bruin 202 op mijn toet en ik kan mee in de optocht.

QuelleFromage | 25-08-14 | 15:11

Boven Zwolle kan Nadie beter niet teveel zeiken over zwarte piet... dat had ik haar wel kunnen vertellen. Boven Zwolle hebben we het nog aardig op een rijtje.

Ondergetekende uitgezonderd vanzelf. Om de open deuren even voor te zijn. Compleet gestoord en gesjeest tussen de oren, dat u het weet.

No Mames | 25-08-14 | 15:09

Haar argumenten lijken neer te komen op: "Mijn mening is dat de mensen die zwarte piet willen behouden domme conservatieve tokkies zijn. Derhalve hebben zij ongelijk."

De wereldvreemdheid ten top. Maar wat kun je anders verwachten van een site waar Freek de Jonge, bekend als voorspelbare, getrainde papegaai van het linkse establishment, als "opstandig en tegendraads" wordt omschreven.

Russells Teapot | 25-08-14 | 15:08

Dikke vinger voor jou Nadia. Vind je het zelf niet ongepast om in je gastland, of dat van je ouders, de gewoontes aan te willen passen? Zoals mijn vader al zei; pas je aan of donder op.

Freddie Stobart | 25-08-14 | 15:08

Dahaaaag, Nadja! Leef lekker verder in je ivoren torentje!
Dit soort "goedemensenjournalistie" lusten we niet, maar slaap rustig verder.

L.E. Raar | 25-08-14 | 15:08

ik hoop oprecht nooit meer iets van haar te hoeven lezen, hopelijk heeft zij andere kwaliteiten

(Behind)Doors | 25-08-14 | 15:07

Dametje reageert precies zoals zovelen aan de extreem linkerkant.. ze mag de originele Nederlander afzeiken, voor 'niet helemaal helder' verslijten, als 'passief agressief' afschilderen, maar dát is geen probleem hoor in de hedendaagse samenleving. Nee, het eeuwenoude cultuurgoed van de originele Nederlander is een probleem. Een racistisch probleem nog wel. Haar vooringenomen gekakel is niet van de lucht. Ze zou er goed aan doen eens goed te luisteren naar die mensen, of zou ze alleen nog maar slecht gesproken en gebroken Nederlands verstaan? Het dedain van de zg cosmopolitische multicul vergoeilijkers is zo verschrikkelijk wanstaltig. Ze zien in de originele bevolking een heel ander soort mens, die ze nu nog slechts een dikke vinger geeft. Maar het enge is, dat ze echt niets meer herkent in die mensen. Het gaat echt de verkeerde kant op.

mental K | 25-08-14 | 15:05

ex.nl | 25-08-14 | 14:59
in Duitsland,Italie en Roemenie heb je lokaal ook nog zulke folkloristische kinderfeestjes; zwarte pieten zijn dan vaak (zwarte) dierfiguren, of zwarte duivels. Wat dat betreft hebben we het in NL iets beschaafder en moderner gemaakt.

--sql error-- | 25-08-14 | 15:05

@Snackbar van Allah | 25-08-14 | 14:33
Bedankt voor de waarschuwing, maar het doet je toch wel weer wat om een (ex-)dorpsgenoot (075)in het gezicht te kijken als je deze pagina opent :-)

Brulboei_61SB | 25-08-14 | 15:04

Zo te zien accepteert Nadia alleen een democratische beslissing als die met haar eigen wereldbeeld overeenkomt.
Zelf heb ik meer vertrouwen in nuchtere Zwolse blauwvingers als in Amsterdammertjes die te diep hebben ingeademd in de deuropening van hun plaatselijke coffeeshop.

Amazing Tukker | 25-08-14 | 15:03

'Alweer tien jaar geleden ontving de redactie een groep jonge moslims, die nu eens wilden zien waar al die stukken over het multiculturele drama werden gebrouwen. Een van de meisjes met hoofddoek tuurde stomverbaasd over de volle redactiezaal: „Zoveel witte gezichten…” En inderdaad, zo was/is het.'
Ja, zo was/is het. Vreselijk hè.
Blank zijn (wij noemen dat nameljk 'blank', niet wit) is tegenwoordig zo ongeveer een halsmisdaad.
Hoe bizar het is, wordt een beetje duidelijk als je je zou proberen voor te stellen dat een Nederlander op een Ghanese krantenredactie ging klagen dat er wel érg veel donkere mensen werkten.

Lewis | 25-08-14 | 15:02

De Groene blijft een van mijn favoriete tijdschriften.
Al was het maar omdat er artikelen in staan die langer zijn dan een A4`tje en omdat ze een tegengeluid geven.
Of je het er nu mee eens bent of niet.
Eerlijk gezegd vind ik het beter dan bv Elsevier wat ook meer op een glamour blaadje begint te lijken.
De Groene leest trouwens ook lekker weg wanneer je in bad ligt.

Maya de Blij | 25-08-14 | 15:01

Re: Jeff Hawke | 25-08-14 | 14:47

Grappig dat je twee kraaien benoemt. Want de voorkerkelijke voorvader van sinterklaas is Wodan, die twee zwarte raven had die hem informeerde over de gebeurtenissen van de mensen in de wereld. Vandaar dus ook dat zwarte piet ZWART is... maar tegenwoordig weet niemand nog wat van de oude tradities, maar heeft er wel wat over te blaten.

Sinterklaas is Turks? zucht... Turkije bestond nog niet eens toen de kerk Wodan omtoverde in een nuttelze bisschop uit Myre(?) in het toenmalige christelijk Byzantium.

Zwarte piet is zwart of omdat het een neger is? Zucht... nee zwarte piet is zwarte omdat raven ZWART zijn.

ex.nl | 25-08-14 | 14:59

Die quote over die PvdA-mevrouw met dat masker vond ik dan wel weer geestig.

brutus68 | 25-08-14 | 14:57

Willianus Wortelus | 25-08-14 | 14:50
Zo, die Nadia is wel te doen.
Alleen zou ze mij denk ik omschrijven als een achterlijke co2-uitspuwende discriminerende lompe boer uit de provincie.
Dus dan maar fantaseren wat ze met haar middelvingertje kan.

der maupmeister | 25-08-14 | 14:55

Hebben de overgepigmenteerden zich weleens afgevraagd waar ze hadden gewoond als er geen slavernij was geweest ?

major hangover | 25-08-14 | 14:51

Als je in Zwolle wil dolle, doen de Zwollenaren dat zelf wel. Daar hebben we geen Nadia voor nodig.

XaaD666 | 25-08-14 | 14:51

Gewoon weer één van de bekende zeurpieten, praatjes en aandacht teveel!

lanexx | 25-08-14 | 14:50

Hihi, de spijker op de kop. Alhoewel ik niet meer in Nederland leef (zo nu en dan nog wel woon) heb ik nog wel de provinciale kijk op Nederland waar ik mee groot gebracht ben. Amsterdam en Holland zijn lachwekkend in hun zelf overschatting en onderschatting van de rest van Nederland.

Ik heb het westen van ons land nooit serieus genomen net zo min als het westen ooit o.a 'ons' Friezen serieus heeft genomen. Ze denken werkelijk al eeuwen lang dat zij in Holland de leidraad kunnen bepalen echter geldt dit alleen per tolerantie bij de rest van Nederland (lees: super provincies?, niet met Fryslân).

Zwarte Piet zal tot en met de laatste Nederlander bestaan, en ach als ze dan in het "vooruitstrevende" westen deze traditie ook: provinciaal en achterlijk vinden. So be it. Het zal de zoveelste traditie zijn waar ze in het identiteitloze westen hun neus voor halen, maar waar de rest van Nederland veel plezier aan beleeft.

Q: Het is geel en gaat terug in de tijd.

A: De trein naar Friesland.

De goede oude tijd. Stik maar in je eigendunk daar in het oikofobische (tegenovergestelde van het ten onrechte verguisde xenofobie) westen. Jullie kinderen praten over 10 jaar uitsluitend een mengelmoes van Marokaans, Turks en Antiliaans. 'Onze' kinderen praten dan nog steeds Fries en zullen zoals we al eeuwen doen slechts onze schouders ophalen bij jullie verheven kinnentjes (bij het aanschouwen van onze identiteit bepalende tradities).

Hoi!

ex.nl | 25-08-14 | 14:50

Iets zegt me dat Nadia een heel grote vierkante bril heeft. En een sjaaltje.

De Goedheid Zelve | 25-08-14 | 14:48

Is het nou juist te overduidelijk en reaguurt daarom niemand? Zwarte Piet is onthoofd op de pica! Nu breekt de pleuris uit.

Call on the attacker | 25-08-14 | 14:48

Ik had onlangs twee kraaien in huis die door de schoorsteen van mijn open haard naar binnen waren gekomen.
En ja die waren ook zwart! Maar niet van het roet...

Jeff Hawke | 25-08-14 | 14:47

van de hoogste flat

(c)ZWITSUL | 25-08-14 | 14:47

@IJzervreter | 25-08-14 | 14:43
T zal weer eens niet.....
Hoofddoeken die wat te mekkeren hebben op ONZE cultuur!

lilluke halve hoan | 25-08-14 | 14:45

Zo Nadia... gek hé dat er gewoon mensen bestaan die ZP helemaal niet racistisch vinden.... daar gaat je wereldbeeld dan.... *proest*

Fatwabuster | 25-08-14 | 14:45

Ongezien de tyfus voor mensen die zich in augustus al druk maken om sint en piet. Get a life, Nadia.

panadol | 25-08-14 | 14:42

Weer zo'n cultuurvernietigster. Geef d'r een sloophamer, en ze sloopt ook nog de Stopera omdat iemand roept dat het racistisch is, en veel te wit is.

Wim Venijn | 25-08-14 | 14:42

Sinterklaas of kerstman!?

Geloof jij in sinterklaas of de kerstman!?
nou... Ik geloof in de kerstman... want ik vind het aannemelijker dat rendieren gaan vliegen dan dat een zwarte gaat werken.

Met andere woorden: De pieten zijn blanken die zwart zijn van het roet.

Dutchcore | 25-08-14 | 14:41

Linkse wereldverbetermeisjes zoals Nadia kunnen zich beter bezig houden met hipsterkleding en de nieuwste telefoontjes.

terreurinmneur | 25-08-14 | 14:40

Ik zou haar niet doen.
Die dikke vinger kan ze dus beter ergens anders voor gebruiken.

jemagookniksmeer | 25-08-14 | 14:39

...20 september.... Het word tijd dat we laten zien dat we Nederland, en onze cultuur wel willen delen! Wel Willen uitbreiden! Maar niet willen kwijtraken!

Dutchcore | 25-08-14 | 14:39

Zwarte Piet is zwart van het roet.
Dat moeten we ons goed inprenten, zulke zwarte mensen bestaan niet eens in het echt.

Terpen-tijn | 25-08-14 | 14:38

"Ik ben deze mensen ook nooit eerder in de wijk tegengekomen - ook niet in de Turkse winkeltjes waar yuppen uit andere wijken snel hun goedkope korianderfix komen halen en, als ze wat meer tijd hebben, de sympathieke Turrek achter de toonbank vragen of hij za'atar verkoopt om daarmee thuis dat authentieke Ottolenghi-gerecht eindelijk eens uit te proberen."
What the fuck am I reading?!?

twisternederland | 25-08-14 | 14:38

Quote: "De Pietse Twisten maakten het al duidelijk: er is een generatie jonge allochtonen opgestaan die iets terugzeggen tegen ‘de media’."
.
Inderdaad, en dan vooral met de handjes of met zinsopbouwen als kk-dit en kk-dat...

davimore | 25-08-14 | 14:38

Puur als rapper beschouwd is Typhoon een eindbaas. Dat zegt verder niks over zijn standpunten m.b.t. ZP maar wel dat schoenmakers zich beter bij hun leest kunnen houden.

stoethaspel | 25-08-14 | 14:37

tsja.. zo doen die vrouwtjes als ze hun zin niet krijgen.
ps. best een leuk blaadje dat deGroene, ik bedoel de artikelen die ze overnemen van The Economist zijn altijd scherp en goed te lezen.

--sql error-- | 25-08-14 | 14:37

@Klaagstra | 25-08-14 | 14:33
Refererende aan het vorige topic is het de vraag of september nog wel komt

Boris die Sauertopf | 25-08-14 | 14:36

Nou Nadia, we hebben ook een dikke vinger voor jou...

bram750 | 25-08-14 | 14:36

och dit soort meisjes winden zich al op als ze in de plee kijken en hun stront is niet bruin genoeg !

the handyman | 25-08-14 | 14:34

Ik heb als gedoopt protestant nog steeds enorme moeite met de Spaanse inquisitie. Krijg ik nu ook geld?

eerstneukendanpraten | 25-08-14 | 14:34

Het wordt hoog tijd dat Nadia eens door een lekkere dikke zwarte piet genomen wordt. Eens kijken of ze dan nog zo anti is...

Suske doet Wiske | 25-08-14 | 14:33

Waarschuwing - bij het openen van de link naar de Groene verschijnt een grote foto van Freek de Jong op de voorpagina.

Dat u het even weet...

Snackbar van Allah | 25-08-14 | 14:33

Het moet nog september worden....

Klaagstra | 25-08-14 | 14:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl