Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Henk Hagoort wil wachtgeld voor Henk Hagoort

henkhagoorttotalegek.jpgOh man, wat een heerlijke bom heeft ome Roon gedropt deze week. Alle topambtenaren in de publieke sector mogen nog maar maximaal 170.000 euro verdienen, net zoveel als een minister. Kusjes, Plasterk. Dat toont de ware aard van al die zogenaamd betrokken topmensen bij maatschappelijke relevante bedrijven en organisaties. Blijkt het toch om het geld te gaan. Zoals de omroepwereld. Wat blijkt? NPO opperchef Henk Hagoort is het contact met de werkelijkheid volledig verloren. En niet alleen omdat hij een fundamentalistisch gristengekkie is met allerlei waanideeën. Nope. Hij eist voor bestuurders van de NPO een wachtgeldregeling, ter compensatie dat ze voor het runnen van een televisieomroepje niet meer dan twee ton per jaar mogen verdienen straks. Ben je niet goed, Henkie? Welkom bij de LALALA geld-club van mensen die God (bij wijze van spreken) op hun blote knietjes mogen danken dat ze überhaupt al zoveel geld krijgen voor het werk wat ze doen. Namelijk zwaar gesubsidieerde televisie maken en daarmee de markt verkloten met valse concurrentie voor commerciële omroepen, met alle luie programma-ideeën van dien. En als dan eindelijk iemand de ballen heeft om die arrogante NPO-bestuurders weer met beide benen op aarde te zetten qua financieel salaris, gaan janken om een luxe wachtgeldregeling? Serieus. Voer die man in een dwangbuis af naar een gesloten inrichting, want Henkie Aangoort is niet in orde. Staatsruifjattert. Dit land heeft minder wachtgeldregelingen nodig. Niet meer. Bonushilariteit: In de Telegraaf laat een PvdA-Kamerlid weten dat bestuurders die protesteren tegen versoberde salarismaatregelen en geen invoering van wachtgeldregelingen 'het contact met de werkelijkheid zijn verloren'. Een PvdA-Kamerlid. PvdA.

Reaguursels

Inloggen

@kicktherabbit | 23-08-14 | 17:30 "Ik had het juist over de gevallen die én veel kijkers trekken én hun investering terugverdienen."
.
Heel goed. Als een omroepje veel kijkers trekt, zou het dus met reclameinkomsten en vrijwillige sponsoring zichzelf prima kunnen redden. Dan zoeken ze het maar uit met hun beloningen, uitknijperijen en verwennerijen.
Maar zodra de burgers via de belastingen worden gedwongen dat vertier te betalen, is het andere koek. Dan zou het topsalaris het landelijk gemiddelde salaris niet moeten overstijgen. Als men zich te goed vindt voor zo'n inkomen, ga dan in de vrije markt maar een baantje zoeken met een hoger inkomen.

ben kokhals | 24-08-14 | 19:00

Hagoort heeft gelijk. Pakken wat je pakken kan, over drie weken zijn ze het alweer vergeten. Hagoort is daarmee het product van de uitverkoop van Nederland.
Want wat heeft de regering Beatrix t.e.a.b. (kabinet is onderdeel van regering) allemaal voor moois gebracht voor het wingewest Nederland.
Welnu, terwijl de bevolking toenam met 2.688.561 personen, groeide de autochtone bevolking met 711.036 personen, en is in de grootste steden een minderheid geworden. Die autochtonen zijn goed onder de duim.
Intussen is de soevereiniteit overgedragen aan een ondemocratische veelverdien-organisatie in Brussel waar ze bij stonden.
De werkgelegenheid in de private sector (de belastingverdieners) nam af, die in de overheidssector (de belastingverbruikers) nam toe. En dat mag wat kosten: De staatsschuld is opgelopen van 6.138 pp naar 28.010 pp, en de overheidsuitgaven van 79 miljard naar 300 miljard. Wow. Verdiende in 1980 een leuk boerende ondernemer en succesvolle televisie-artiest zeker een halve euro-ton per jaar (een tonnetje in guldens), krijgt de papierschuivende langstudeerklasse van 2013 een paar ton en de staats-televisie-artiest een tonnetje of vijf uit de belastingpot. Een ministerbaantje deed het ook niet slecht, en ging van 79.000 euro (1980) naar 144.000, en gemiddeld met alles erop en eraan zelfs 193.000 (2013). Autotje, chauffeurtje erbij, net als een echte CEO.
Maar dit is niet alles. De verhouding niet-werkende beroepsbevolking/wel werkende beroepsbevolking is nog slechts 1:1.6. Dat zal ze leren. Houzee! (3x)

ben kokhals | 24-08-14 | 18:26

Voor anderhalve ton per jaar neem ik de job van Henkie ongezien over.

Paininthebutt | 23-08-14 | 18:52

Zucht....

haatbaardtaart | 23-08-14 | 17:46

haatbaardtaart | 23-08-14 | 16:39
Nee ik werk niet bij de overheid, ik werk voor mezelf. Maar als jij postbode bent en je buurman ook en jullie beiden 150 huizen per dag aandoen. Zou je het dan eerlijk vinden dat je buurman 6x zoveel verdient als jij? Nee. En wat doe je dan? Jij gaat ook voor dat bedrijf werken waardoor er alleen nog maar postbodes overblijven die slechts 100 huizen per dag aandoen. Dat wil de overheid in het geval van de NPO niet, ze willen kwaliteit.
De VPRO is niet afhankelijk van presentatoren maar van redacties. Je moet presentatoren vergelijken, want redactiemedewerkers komen niet boven de Balkenende norm uit. Dat is toch echt een ander vak. En de VPRO maakt geen programma's waar 1-1,5 miljoen mensen naar kijken dus dat argument gaat ook niet op. Ik had het juist over de gevallen die én veel kijkers trekken én hun investering terugverdienen. Als de presentator daarin een grote rol speelt waarom zou ik dan moeilijk moeten doen over zijn of haar beloning die nog steeds beneden de marktconforme prijs zit?

kicktherabbit | 23-08-14 | 17:30

@Kicktherabbit, jij bent ook 32 uur per week aanwezig bij de NPO, en aast ook op wachtgeld? Klink-klare nonsens jouw argumenten.
Goed werk afleveren heeft helemaal niets met beloning te maken. Dat mijn buurman 6x zoveel verdient als ik zegt niets over de kwaliteit van zijn werk.
Bij de VPRO maken ze prima programma, s voor een normaal salaris.

haatbaardtaart | 23-08-14 | 16:39

Willem van Rood | 23-08-14 | 14:52
Yep. En het levert ook geld op dat rechtstreeks naar het ministerie gaat. Niet ieder programma draait verlies en die talkshows kosten geen drol maar leveren wel een hoop op. Cashcows.

kicktherabbit | 23-08-14 | 15:41

@kicktherabbit | 23-08-14 | 14:00

Eeeeeh.......... de publieke omroep kost geld.

Willem van Rood | 23-08-14 | 14:52

Idioot natuurlijk, maar als je een beetje tussen de regels doorleest zie je een hoop frustratie over die kromme regeling.

Je kunt een sector van overheidsbestuurders, waar de topbestuurder (minister president Rutte) een salaris verdient van 144.000 euro per jaar niet vergelijken met de sector waar presentatoren actief zijn en waar de toppresentator (Linda de Mol) 1.000.000 verdient. Als je een kwalitatief goede NPO eist (wat de overheid doet) kun je niet tegen de toppresentator (die misschien nog wel meer kijkcijfers trekt en meer geld oplevert dan die bij de commerciële) zeggen dat je 6x minder dan je collega aan de overkant moet verdienen. Zolang een programma exceptioneel rendabel is en een hoop geld oplevert (DWDD, P&W, BZV etc.) vind ik niet dat je zo moet miepen over de hoge beloning die nog steeds de helft lager is als bij de commerciële concurrent. Communistische bedoeling. Ik zeg niet dat ze bij de NPO een miljoen moeten verdienen maar 6x minder dan je collega's die hetzelfde doen vind ik overdreven. Nogmaals, zo lang het geld oplevert en kijkers trekt is er geen reden tot klagen.

kicktherabbit | 23-08-14 | 14:00

Nog even de reden voor de wachtgeldregeling:
Politici worden ~ elke 4 jaar direct herkozen door ons plebs. (Nou ja, hun partijen dan).
Wachtgeld is er om te voorkomen dat ze vanwege deze financiele onzekerheid *tijdens* hun politieke loopbaan al extra gaan graaien. In plaats van dat netjes er na te gaan doen ... Balkenende, Kok, Eurlings, enz, enz.
Bij de NPO is er niet deze publieke blik. Het is gewoon vriendjespolitiek en ellebogen werk.
Is zou *bijna* zeggen, OK die wachtgeld regeling. Als wij dan een jaartje alle bestuurders daar direct mogen kiezen ! Wordt een slachting ;-). Durven ze niet.
Maar nog beter is het om de NPO te beperken tot 1 zender met een educatieve functie. Voor hooguit 33% van het budget. Laat het hersenloze "entertainment" maar aan RTL enzo over.
.
En Hagoort: Als je zo goed bent, ga daar lekker werken.

hotmint | 23-08-14 | 13:49

"Hagoort stoort zich verder aan het feit dat niet alle arbeidsvoorwaarden van publieke bestuurders gelijk worden gesteld aan die van een minister. Bij ontslag kunnen bestuurder een vergoeding krijgen van 75.000. Maar ministers komen in aanmerking voor een wachtgeldregeling “die de waarde van 75.000 euro ruim overstijgt”.

Hagoort stelt Plasterk dan ook voor de keuze: of de wachtgeldregeling voor politici wordt aangepast, dat wil zeggen: beperkt tot 75.000, of de NPO krijgt de mogelijkheid een wachtgeldregeling overeen te komen die vergelijkbaar is met die van een minister. "Er is wat dit betreft", stelt Hagoort, "immers geen objectieve rechtvaardiging voor ongelijke behandeling van gelijke gevallen"."

Om gewoon misselijk van te worden.

Een paard | 23-08-14 | 13:28

Gaan de staatsruifomroeptoeters nu ook programma onderbrekende reclame invoeren?
Laatst op ned3 deden ze blijkbaar een testje.
.
Even Juncker citeren:
"Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert. Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter - Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt."

Rest In Privacy | 23-08-14 | 13:19

Wachtgeldregeling is voor banen met een groot afbreukrisico. Die Hagoort krijg je nog niet met een moker weg van die functie. Alleen met geld.

Simon_GS | 23-08-14 | 13:16

Tja. Ik begrijp niet dat zorgbestuurders, omroepbazen, woningbouwdirecteuren, etc. meer zouden moeten verdienen dan bijvoorbeeld Eur 150.000. Het argument is steeds 'dan lopen de goede mensen weg', maar dat argument is loos: je trekt goede en ook betrokken mensen aan. Dus hopelijk houdt Plasterk gewoon vast aan de norm en haalt geen trucjes uit met extra pensioenen of wachtgelden.

Overigens vind ik dat salaris van een minister of minister-president in vergelijking tot hun reputatie-risico en hoeveelheid werk omhoog zou moeten. De huidige tijd is niet het geschikte moment om te doen. Daarom moet voor het vervolg niet over een minister-salaris of iets dergelijks gesproken worden, maar gewoon over een bedrag. Eur 150.000 is meer dan genoeg. En vindt een bestuurder dat te weinig, dan kan hij een baan gaan zoeken in de niet-ambtenarij.

Rest In Privacy | 23-08-14 | 12:25

Ik weet dat mijn plaat grijs wordt, maar Hagoort had lekker docent Nederlands moeten worden. Heeft ie de genen voor.
 
Verder is "Voer die man in een dwangbuis af naar een gesloten inrichting" niet eens zo hard. Dan is ie vaker dichter bij zijn kinderen dan nu. Hilversum is een stuk verder weg van waar ie woont dan de dichtstbijzijnde inrichting.

pietvanvliet | 23-08-14 | 12:16

Las net dat Balkenende ook meer verdient dan de norm met zijn naam

Islamofiel | 23-08-14 | 12:15

@necrosis | 23-08-14 | 12:01
Mijn maag is inmiddels leeg, ik droom ervan om weer eens te kunnen kotsen.

toetanchamon | 23-08-14 | 12:04

Wel een beetje kortzichtig van die pvda-er; hij weet toch wel dat al die "top"bestuurders baantjes bedoeld zijn voor trouwe vazallen van de pvda (met name) en andere nomenclatuur partijen. Of zou die doorhebben dat zijn partij inmiddels zo gemarginaliseerd is, dat ze niet meer vooraan staan bij het uitdelen van de vetbetaalde baantjes voor nietsnutten?

Barani517 | 23-08-14 | 12:01

@toetanchamon | 23-08-14 | 11:54
Google en Apple verdienen miljarden, ze zetten iets in de markt wat geld oplevert.
NPO kost alleen maar geld, en Hagoort denkt er nog (veel) meer uit te kunnen slepen.
Ik kots op Hagoort!

necrosis | 23-08-14 | 12:01

@Supermatthijs | 23-08-14 | 11:36
En dat maakt PvdA een goede politieke partij?
Laat me niet lachen....

necrosis | 23-08-14 | 11:57

@Jan Boule | 23-08-14 | 11:14
Volgens mij bedoel je BakEllende..... die zak hooi die beweerde dat je zonder geloof niet kan functioneren!
Ik functioneer prima zonder denkbeeldig vriendje....

necrosis | 23-08-14 | 11:56

@necrosis | 23-08-14 | 10:33

Pre-cies. En voor het opkopen en uitzenden van al die vlaamse Studio 100 troep vraag ik maar € 160k. Ik neuk die K3 er gratis bij.

Piet Karbiet | 23-08-14 | 11:55

@necrosis | 23-08-14 | 11:46
Bij deze man gaat het mis omdat hij zijn NPO ziet als een Google of Apple, in iedere hij heeft deze ambities. (zie tegel 11:00) Alleen al hierom is het niet de juiste man op de juiste plaats. Helaas krijgen waanideeën alle ruimte binnen de politiek apparaat.

toetanchamon | 23-08-14 | 11:54

Die Hagoort is compleet de weg kwijt.
In een rijk land zijn de gevaarlijksten de gristengekkies.
Immers in zwaarder weer kom je er pas achter dat het gevaarlijke, domme en onzekere idioten zijn die de vlag van een religie clubje gebruiken om op te klimmen etc.
Zie je veel bij christelijke partijen.
Maar in wezen waren ze al volkomen ongeschikt.
Zo'n vent moet per direct ontslagen worden en dan voor eeuwig opgenomen worden.

Free Fall-ing | 23-08-14 | 11:50

Ik ben het Hagoort eens hij mag wat mij betreft heel lang wachten op z'n geld.

professorbaardaap | 23-08-14 | 11:48

We hebben al een baas van de NPO, namelijk de minister die gaat over de NPO.
Hagoort heeft zich er tussen gewerkt met zijn ellebogen en denkt nu onmisbaar te zijn.
Wanneer gaan mensen nu eens begrijpen dat de mensen op de 'werkvloer' het geld verdienen, en niet die ellebogenwerkers die uit alle macht hun 'onmisbaarheid' proberen aan te tonen.
Simpel voorbeeld:
Toen ik nog een kleine necrosis was, had een lagere school een lesgevende directeur.
Hij (of zij) had een secretariaat en een conciërge met een assistent.
Nu hebben scholen diverse bestuurslagen waaronder de 'portefeuille' vastgoedbeheer.
Waar ging het mis......

necrosis | 23-08-14 | 11:46

ik zou zeggen, laat dit soort crapuul een jaartje als postbode of verpleegster werken, daarna praten we weer.

Rommelende Onderbuik | 23-08-14 | 11:39

Henkie, steek deze maar in je (diepe) zak:
Mattheus 6:24
Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon.

Ars Vivendi | 23-08-14 | 11:39

Wel typisch dat alle plannen om dit soort praktijken aan te pakken altijd van de Pvda en niet van bv. de VVD komen. En maar schelden met zijn allen op die club. Goed bezig Plasterk !

Supermatthijs | 23-08-14 | 11:36

Hoi Quid, je kan het wel, eindelijk eens een aardig artikel van jou hand. Ga zo door.

sjipsknippert | 23-08-14 | 11:35

"In België, stipt Hagoort aan, wordt geprobeerd een salarisplafond te introduceren van 290.000 euro per jaar. "De NPO wijst erop dat de concurrentiepositie van Nederland op de Europese arbeidsmarkt van publieke topbestuurders verzwakt”, schrijft Hagoort."
LOL. Ga lekker naar België kerel.

En nu is het genoeg! | 23-08-14 | 11:32

Ook de bestuurders van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties schreven een protestbrief................. tsja

petomaan | 23-08-14 | 11:30

Die Hagoort heeft bij de NPO sowieso meer kapotgemaakt dan nog te repareren is.
Met zijn misplaatste grootheidswaan. Ga het bedrijfsleven in, mislukt nep-directeurtje en kijk wat ze je daar waard vinden. Blij zijn als hij ergens ploegbaas mag worden of directeur callcenter.

Conan de Rabarber | 23-08-14 | 11:26

@ mrfreeze | 23-08-14 | 10:15
Politici worden voor 4 jaar gekozen. Veel politici hebben hun eigen medewerkers, dus die medewerkers zijn allemaal hun baan kwijt als de politicus niet herkozen wordt. Simpel gezegd kent de politicus geen vast werk maar een soort arbeidscontract van 4 jaar waarna hij weer mag solliciteren voor zijn eigen baan. Of je het daar nu mee eens bent of niet, om dat risico af te dekken is de wachtgeld regeling. En het artikel stelt geheel correct dat bestuurders van de NPO dat risico niet lopen. Het is dus volkomen absurd om een regeling te eisen om een risico af te dekken wat je niet loopt. Het wordt hoog tijd dat de topsalarissen weer eens aan redelijkheid worden getoetst. Het excuus, het is de norm, is een andere manier om te zeggen, we verdienen zo veel geld omdat we zeggen dat we zoveel geld verdienen.

TheLuggs | 23-08-14 | 11:24

Waar ik van baal Is dat ik via belasting bijdraag aan omroepen waar ik al jaren niet niet naar gekeken en geluisterd heb, opdoeken de publieke omroepen!!!

Heer Zwad | 23-08-14 | 11:22

Geen enkel moreel besef meer.
Zucht.

Schietmijmaarlek | 23-08-14 | 11:19

Johnny voor de verandering praat je eens een keer geen peop. Bravo ! Mischien.... heel mischien komt het toch nog ooit goed met je.

Lichtstadfan | 23-08-14 | 11:18

Balkenende , dus. excuus

Jan Boule | 23-08-14 | 11:14

Huren en belastingen en pensioenleeftijden gaan meteen omhoog.
Maar de Balkenendenorm is van 2006 en nog steeds blijft het mogelijk om er onderuit te komen.
Kortom, de overheid en z'n bestuurders zijn zo corrupt als de neten.

Willem van Rood | 23-08-14 | 11:14

Een wachtgeldregeling eisen, terwijl die zelfs voor gemeenteraadsleden is afgeschaft. Dan ben je ECHT wereldvreemd...

ZKH EénOog | 23-08-14 | 11:14

De maatstaf voor gesalarieerden in genoemde sector is 130 procent van 155.000 euro. Dit was het salaris dat dhr.Balkende verdiende ten tijde van zijn premierschap. De heer Balkende zelve verdiende vanaf 2011 als partner bij Ernst&Young eerst 391.000 euro en het jaar erop 446.000 euro.Voorwaar een niet gering salaris voor iemand die normen en waarden predikte ten tijde van zijn Christen Democratisch Appèlpremierschap.

Jan Boule | 23-08-14 | 11:14

@NiceGuysFinishLast | 23-08-14 | 10:18
.
Een publieke omroep is geen commerciële omroep. Per definitie is er dus altijd publiek geld voor nodig, ook als ze zeer goede programma's brengen. Jij wilt gewoon dat de PO commercieel wordt en dus alleen nog programma's maakt die veel kijkers opleveren (anders komt er geen geld binnen). Hoge kijkcijfers en kwaliteit gaan niet per definitie samen. Sterker nog, dat ligt vaak ver uit elkaar. Het resultaat is dan dus nog meer talentenjachten, soaps en Amerikaanse series. Kwaliteit kun je dan vergeten.

Bytemaster | 23-08-14 | 11:10

Rutte Staatsschuldmeter: "Met dank aan Balkenende en Bos" Haagse man in filmpje: "En de banken, Rijkman Groenink, en die banken moeten het betalen". www.youtube.com/watch?feature=player_...
.
Heerlijke versimpeling door die man, overheid betaalt banken weer. Het is inderdaad godgeklaagd dat ze 170.000 euro niet weten te waarderen. Deze mensen zijn de realiteit compleet uit het oog verloren. Laat ze eens een bedrijf starten (zonder vriendjes en kruiwagens) en proberen om 170.000 euro bruto over te houden.
.
Hey ... dan gaat die getalenteerde (proest) krulle(n)bol van GeenStijl ook 10.000 euro naar beneden? Zal niet meevallen voor meneer. Dat soort lui zouden uit zichzelf niet meer dan 100.000 tot 125.000 euro moeten willen hebben, belachelijk die 170.000 euro.

Watching the Wheels | 23-08-14 | 11:07

De TROS moet weg, luie donders met al hun jansmitshit.

Einde van de Domheid | 23-08-14 | 11:03

Doek die hele NPO op. Alle 3 de tv-zenders.
Koppel alle regionale zenders met elkaar, met een integraal programmering voor alle zenders met programma's voor human interest waar 5.000 kijkers voor zijn. Soort BBC model, maar dan kleiner. We zijn tenslotte een klein land.
Er is al een decentralisatie van overheidstaken naar de gemeenten. Waarom ook niet voor de TV.
En laat de overige programma's waar wel kijkers voor zijn, aan de commerciële over. En dan krijgen we niet die absurde aankopen van de Graham Norton show door een publieke omroep (vara uiteraard), terwijl deze al bij comedy central te zien was.
Weg met de NPO!

Wim Venijn | 23-08-14 | 11:00

Hagoort: ‘Met één sterke naam op radio, tv en internet wil de NPO online beter tegenwicht kunnen bieden aan internationale mediamerken als Google en Apple.’ Dat klinkt ambitieus, toch lijkt niemand er de voordelen van in te zien. www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sol...

toetanchamon | 23-08-14 | 11:00

Wij hadden ooit Jehova's Getuigen in de straat wonen en die hadden de duurste auto en kleren van de hele straat, dat heb ik ook nooit kunnen begrijpen...
Mike Gaatjeniksaan | 23-08-14 | 10:06
.
Jehova's Getuigen zijn geen socialisten. Hun overtuiging verbiedt hen niet om een goede baan te hebben met een goed salaris waarmee ze mooie spullen kunnen kopen. De meeste christelijke stromingen zijn niet tegen een verschil in financiële situatie maar prediken meer het helpen van mensen die hun hoofd niet boven water kunnen houden.

Bytemaster | 23-08-14 | 10:59

Die Hangoor is natuurlijk een nep-christen , maar als ie echt was zou ie redeneren : alle geld is van God en niet de zondige graaiert uithangen.

daytripper | 23-08-14 | 10:55

Raar. Als ze echt dat geld waard zijn hebben zo ergens anders weer een baan ... of wacht!

Happy Atheist | 23-08-14 | 10:54

-weggejorist-

Nittickson | 23-08-14 | 10:53

Henk Hagoort snap het na bijna een jaar nog niet, de reactie van RTL CEO Bert Habets, kan vandaag weer opgepakt worden.
"Mijn bewondering is jammer genoeg omgeslagen in stijgende verbazing met vandaag een bitter hoogtepunt. De enige concrete stap die de publieke omroep in negen maanden zet, is die naar het Malieveld in Den Haag. Om te demonstreren. Niet vóór een eigen visie, maar tégen het onrecht dat hen wordt aangedaan."
www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/ar...

toetanchamon | 23-08-14 | 10:53

@ Nacho_Vidal 10:28

Stoppen met neuqon wellicht, maar dat is vast geen optie...

eerstneukendanpraten | 23-08-14 | 10:52

snel de wachtgeld regeling invoeren,anders vertrekken ze allemaal naar het buitenland......

zomoslimmoe | 23-08-14 | 10:42

* Brief aan mezelf schrijven gaat doen met verzoek tot een wactgeldregeling *

Rest In Privacy | 23-08-14 | 10:42

Wat een proleet. Hij kan nog geen das knopen. En maar graaien en maar censureren. Kan iemand me uitleggen wat zo'n engerd op zo n plek doet?? De tyfus...

NACademicus | 23-08-14 | 10:41

@necrosis | 23-08-14 | 10:27
Precies, Het is natuurlijk uitermate vreemd dat mensen in dienst van de NPO er neven activiteiten op na houden. Zij opereren net als veel politici puur uit uit eigenbelang ipv het doel te dienen waarvoor zij zijn aangesteld.

toetanchamon | 23-08-14 | 10:40

Moet ik nu alweer inleveren ?

Dutch-devil | 23-08-14 | 10:39

Wat een graaiers weer. Maar wat wil je, publieke sector. Overal in de publieke sector is het vergeven met die graaiers. Ze proberen te meten met de commerciële sector.
Met megalomane gebouwen en inrichting daarvan.
En wij, de burger mogen voor die graaiers en die megalomanie krom gaan liggen.
Schaf die hele wachtgeldregeling af, en stuur ze naar het UWV. Daar is tenminste controle op de sollicitatieplicht.

Wim Venijn | 23-08-14 | 10:39

Goed nieuws voor ome Roon! Ik wil namelijk Henkie zijn luizebaantje wel overnemen voor 170.000 per jaar zonder wachtgeld regeling.

Harry Turtle | 23-08-14 | 10:36

Weet je wanneer je weet dat een land bijna naar de kloten is?
Wanneer je tijdens de reclame, reclame voorbij ziet komen dat de slager zonder verzekering het vlees niet meer durft te snijden.
M.a.w. een reclame van overkoepelende verzekeraars, dat men zich toch echt het beste kan verzekeren voor dit en dat. Vroeger had je dergelijke reclames niet. Blijkbaar verzaakt het huidige Nederland zich te verzekeren, ongetwijfeld omdat de centen er niet meer zijn.
Dan weet je dat CBS cijfers kont zuigen.

No Mames | 23-08-14 | 10:35

@Piet Karbiet | 23-08-14 | 10:27
Daar hebben (ex)politici en 'publieke' figuren wel vaker last van.
Uiteraard gebeurt dat ook bij de commerciëlen (zoals Frits Wester) maar de rekening daarvan beland nooit op mijn deurmat.

necrosis | 23-08-14 | 10:33

Maar dit staat los van een aantal uitzonderlijke talenten bij npo toch? Het is een schande Henk! Ga je godverdomme schamen. Jezus nog aan toe!

Aantastelijk | 23-08-14 | 10:32

@Jan Passant mk2 | 23-08-14 | 10:22
Ik herinner mij nog dat ergens in de jaren 80/90 bestuurders er gigantische op vooruit gingen, omdat het zo geweldig ging met Nederland, het geld klotste toen tegen de plinten op. Echter nu weten we beter, vreemd is het dan ook dat je daar bij bestuurders niets maar dan ook niet over hoort, terwijl vele uit die tijd nog steeds in dat zelfde circuit meelopen.

toetanchamon | 23-08-14 | 10:31

Henk Lachpop kan altijd nog in Bassie en Adriaan figureren als schizofrene handlanger van B100. Een boef is ie al, die zelf het scriot wil aanpassen. Graadief !!! In de echte wereld is geen plaats voor deze incompetente haatzaaier.

haatbaardtaart | 23-08-14 | 10:30

Henk Hagoort ! 170K niet genoeg ?
Zoek je toch wat anders. Doet de gewone burgerman ook hoor..... LAMLUL

wake-up-pete | 23-08-14 | 10:30

Ik wil ook wachtgeld. Wat moet ik doen?

Nacho_Vidal | 23-08-14 | 10:28

@toetanchamon | 23-08-14 | 10:10
Mensen bij de 'publieken' hebben een uniek talent, ze weten een gram goud nog uit een blok graniet te persen.
Een hoop 'unieke talenten' hebben destijds een eigen BV uit de grond gestampt.
Ze staan op de loonlijst van de NPO en verkopen tevens programma's die ze zelf maken op kosten van de NPO om die vervolgens weer duur te verkopen aan dezelfde NPO.
Maar in eigen kring spuugt men niet op het bord waar men van eet.
Wellicht een beetje overdreven, maar zelfs als Nederland vanavond voetjebalt tegen Duitsland in de finale van de WK, vertellen de kijkcijferkastjes dat Matthijs van Nieuwkerk op hetzelfde tijdsstip 10 miljoen kijkers trok.
Ik kijk zelden televee, maar NPO heb ik definitief verbannen van mijn televee.

necrosis | 23-08-14 | 10:27

Hij zal wel veel alimentatie moeten betalen, her en der.

Piet Karbiet | 23-08-14 | 10:27

Oh oh oh wat heb ik het toch slecht met mijn 170.000 eurie. Als je jezelf te goed vind zoek je toch een andere baan. lamlul!

Kutwereld | 23-08-14 | 10:25

.. en nu dan eindelijk ook wachtgeld.

Jan Passant mk2 | 23-08-14 | 10:23

Ik vind dat dat "lastigvallen met religie" nogal wat verschillende kanten kent. Het is niet altijd "zwart - wit". Als de Jehova's aan mijn deur staan te hijgen dan hoeft dat van mij echt niet. Als je een goed eerlijk maar vooral kritisch gesprek hebt met een collega (hij is Mormoon) en hij slikt al mijn kritiek vind ik dat alleen verhelderend, het laat immers ook de keerzijde zien van zo iemand. Ook met moslims heb ik zo nu en dan gesprekken en heel soms zelf goede ervaringen hoewel die over het algemeen heel erg star en terughoudend zijn, vooral als er meerdere moslims bijzitten en vooral ook tav de profeet Mohammed. Christenen vallen over het algemeen onder de noemer "schaapjes": proberen altijd erg lief te doen tot het irritante toe, maar vaak staan ze toch open voor kritische geluiden en daar is in mijn optiek niets op tegen. Laat ze maar lekker lang lief blijven. Heb je er ook geen last van zoals met agressieve moslims.

matrixbluepill | 23-08-14 | 10:22

Vroegah, toen de jongens en meisjes van de VVD hun vrindjes van de PvdA uitlegden wat "markt" en "marktwerking" was, toen ontstond er iets moois voor de softe sector. Een sector die het al niet zo slecht had, maar dat terzijde.

Natuurlijk kwam er van "vrije markt" helemaal niks terecht, wegens verplichte nering. Wel krijgen vrienden op hoge posities nu een inkomen dat gelijk staat aan dat van een directeur van een ECHT concern. Maar dan zonder het bedrijfsrisico en MET alle bescherming van een ambtenaar. Bonussen? Ja, die ook natuurlijk.

Jan Passant mk2 | 23-08-14 | 10:22

Nog Poen Over?

BurgerSpionageNummer | 23-08-14 | 10:20

Prima, vind het overigens nog een riant salaris voor mensen die totaal geen risico lopen. Wat mij betreft mag het allemaal nog wel een tandje minder, een risicoloos bestaan als ambtenaar of een aanverwante functie in het publieke domein zou niet meer dan 120.000 per jaar mogen kosten.

Toetsiemonster | 23-08-14 | 10:20

Als ze de arbeidsvoorwaarden in de sector niet acceptabel vinden, zijn ze altijd vrij om elders emplooi te zoeken.

smdyasc | 23-08-14 | 10:19

Dit soort wereldvreemde figuren bepalen wat het volk als nieuws voorgeschoteld krijgt. De PO heeft per definitie nul kwaliteit. Anders was er geen subsidie nodig. Volgens mij denk deze clown oprecht dat hij het x aantal ton belastinggeld dat hij per jaar bijgeschreven krijgt waard is. Dan ook nog klagen dat ze met wachtgeld te weinig krijgen. Belachelijke graaiers.

NiceGuysFinishLast | 23-08-14 | 10:18

Mooi wereld die semi-publieke sector. Overheidsgeld steeldieven, jezelf een competente bestuurder noemen en hoehoe doen als ze gekort worden.

HaatAth3ist | 23-08-14 | 10:17

Laat deze meneer eens een maandje bijhouden wat ie "nou eigenlijk doet".
Durf te wedden dat dat niet veel meer is dan laat beginnen, veel pauzeren en vroeg naar huis gaan.
Oh, hij neemt beslissingen? Genoeg mensen die dat voor de helft doen en nog minder. Oprotten met al die megalomane Rupsjes Nooitgenoeg, godver.

Dhr. de Wit | 23-08-14 | 10:17

Henk Hagoort, baas van de NPO, dus baas van de voltallige directie (en adjunct-directie) van alle afzonderlijke omroepen.
Dit land gaat kapot aan bestuurders van bestuurders van bestuurders.
'Overhead' = overkill!
@Henk Hagoort
China heeft interesse voor de peren die de Russen niet meer willen kopen.
Dus ga eens heel snel peren plukken!
Dan doe je nog eens wat nuttigs in plaats van geld verbranden.
Wie herinnert zich nog die actie om Ned. 1, 2 en 3 te vervangen door NPO 1, 2 en 3?
En wat kostte dat ook alweer.....
En wie moet dat betalen.........

necrosis | 23-08-14 | 10:15

Wachtgeld is bedoeld voor politici, omdat ze zich anders nooit vrijwillig terug zullen trekken bij bv. een schandaal. Dat is bij de omroepen totaal niet aan de orde en zou dus - los van alle andere argumenten - compleet nergens op slaan.

mrfreeze | 23-08-14 | 10:15

Mike Gaatjeniksaan | 23-08-14 | 10:06
Kan het zijn dat de jehovaman des huizes een betere baan had dan de andere mensen uit de straat?
Of denk ik dan te gemakkelijk?

flowert | 23-08-14 | 10:13

Trek toch de stekker uit die publieke omroep, een normaal zelfstandig denkend mens kijkt er toch echt niet meer naar.

Onderbuik | 23-08-14 | 10:12

Mens die echt iets kunnen en van betekenis zijn vind je niet bij een publieke omroep. Het van de zotte om te spreken dat zij ergens toe bijdragen of verrijken zijn aangezien ieder programma moet voldoen aan de kleur en norm van de zittende politiek.

toetanchamon | 23-08-14 | 10:10

Partij Van Draaikonten Alom

MrsRobinson | 23-08-14 | 10:10

Ik vind 170k nog veel voor een functie waar je niks voor hoeft te kunnen.

BvG | 23-08-14 | 10:09

Gratis geld is tegenwoordig zo'n beetje expliciet beschikbaar voor de allochtoon of socialist.
De mensen die dit circus allemaal financieren, kunnen ongezien de tiefus krijgen vanuit Den Haag.
.
Krijg het bijna niet over mijn lippen, maar dit is zowaar een aardig stukje Kwit!

Ommezwaai | 23-08-14 | 10:09

De nieuwe, strenge regels voor pensioenfondsen pakken rampzalig uit. Ouderen gaan in de komende jaren zes procent van hun koopkracht verliezen.

(c)ZWITSUL | 23-08-14 | 10:07

Wij hadden ooit Jehova's Getuigen in de straat wonen en die hadden de duurste auto en kleren van de hele straat, dat heb ik ook nooit kunnen begrijpen maar zij vonden het heel logisch.

Mike Gaatjeniksaan | 23-08-14 | 10:06

ha, de PvdA baalt, mischien dat die partij nog eens leeg gaat lopen een dezer dagen.

giovanni erkelens | 23-08-14 | 10:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland