Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

We mogen weer stemmen!

Daar komen we!Hallo, wakker worden. Scherp de potloden en steek een vinger in de lucht, want we mogen toch lid worden van D66! Nadat de partij eerder technisch falen de schuld gaf van een plotselinge ledenstop. (lees: ze waren doodsbang voor tegenstemmers) weet de partij nu opeens te melden dat leden zelfs tot aan de congresdeur nog lid mogen worden. Hoezo, typisch D66 draaikonterig besluiteloos? Echter, we vermoeden nog steeds adders onder het gras, misschien dat ze nu een volle zaal gaan opvoeren als excuus om u te weigeren, of verzin maar iets geks. Dus eis gewoon niet-stemmen-geld terug garantie. Lid worden kost 30 euri en 25 euri voor jongeren. Dus voor een weekje beltegoed laat je tegenwoordig al een kabinet vallen. Aanstaande zaterdag is het ledencongres waar wordt gestemd over het paasakkoord. Een mooie gelegenheid om tegen te stemmen en D66 uiteindelijk uit de coalitie te laten vallen. Veroorzaak zelf je eigen kabinetscrisis, de democratie aan het werk! De coördinatie, zoals carpoolen naar Den Haag, het regelen van broodjes, soep en toegangskaartjes voor Madurodam kan uiteraard in de comments.

Reaguursels

Inloggen

*********laatste nieuws***********

beste medeBUSreizigers, SLECHT NIEUWS - ik ben bang dat D`66 in een speciale vergadering (vlak voor middernacht om 23:21 uur) op 31 maart een lafhartig en ondemocratisch besluit heeft genomen, om iedereen die zichzelf als lid heeft opgegeven na woensdag 30 maart, eerst aan een onderzoek te onderwerpen. daarna zal je pas je lidmaatschap verwerven. dat zal dus niet zijn bij de deur van het congrescentrum, zoveel is zeker! in een paar dagen tijd is de opstelling van D`66 over het lid worden vele malen bijgesteld. onbetrouwbaar jojo-gedrag noem ik dat. achterkamertjes politiek pur sang! ik ben D`66 lid, en zie hierin aanleiding mijn lidmaatschap op te zeggen! wat een schoffering van de directe democratie! de eerste testcase in nederland is direct om zeep geholpen!

zie hieronder de zojuist gepupliceerde tekst op de site van D`66.
----------------------------------------
31-3-2005 23:21

In een vergadering van het Landelijk Bestuur van D66 ter voorbereiding op het partijcongres van zaterdag 2 april, is besloten om alle aanmeldingen van nieuwe leden van na woensdag 30 maart 2005 te onderzoeken, alvorens hen toe te laten als lid en te voorzien van stemrecht.

Aanleiding hiervoor is de extreme stijging van het aantal aanmeldingen vanaf dat moment. Dit geeft grond tot het vermoeden, dat er gehoor is gegeven aan de verschillende oproepen via de media en internet om met onzuivere bedoelingen stemrecht te verwerven om hiermee het congres te beïnvloeden. Het bestuur betreurt ten zeerste, dat hiermee diegenen die om zuivere redenen lid willen worden, benadeeld zijn. Het bestuur ziet geen andere mogelijkheid dan gebruik te maken van het hiertoe strekkende artikel in het huishoudelijk reglement dat stelt: “het Landelijk Bestuur kan, indien de redelijkheid en de billijkheid dat eisen, alvorens te besluiten tot toelating van een lid of een groep leden, een onderzoek (doen) instellen”.

Het bestuur zal conform het reglement de betrokkenen hiervan onverwijld op de hoogte brengen. Gedurende dit onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.

Landelijk Bestuur D66

oh_johnny | 01-04-05 | 02:07

Tijdens de formatie heeft D 66 altijd gezegd: "Wat er ook gebeurt, wij doen niet mee!"
Nu moet er kleur bekend worden en weer wordt er gezegd: "Wij doen niet mee!"
Met z'n allen weggaan, opstappen en achter de minister staan die is opgestapt. Dat hadden jullie moeten doen. Van Mierlo, PLEASE, stem tegen en roep en zorg er voor dat dit kabinet zonder gezicht valt. Jouw partij is niet meer jouw partij. Waar zijn de idealen.
Regeringsgeil is iedereen, maar jullie ?
Dit kabinet moet weg.

demo | 31-03-05 | 21:10

Nu maar hopen dat D66 niet gewoon wat verder vooruitkijkt als wij. Wouter Bos is de lachende derde in deze actie; hij wordt de nieuwe premier.

Wie weet hoeveel D66 van de PvdA krijgt om er zo'n potje van te maken dat ze straks met de PvdA verder mogen regeren. D66 was toch van oorsprong een linkse partij?

De actie die hier gevoerd wordt is leuk; het kabinet valt straks door GeenStijl, dat staat goed op de GS-CV naast de Stijlloze chips. Maar misschien iets te ondoordacht?

Nouja, D66 schrijft wel weer geschiedenis: ze hebben straks de kortst zittende minister ooit.

Niels | 31-03-05 | 12:51

Als ze maar iets op kunnen blazen zeker...

Pannie | 31-03-05 | 12:47

A. Novibi en E. Ozgurler, ja ja....

Pannie | 31-03-05 | 12:46

Geachte lezers,

Indien u ook Balkenellende II zat bent hebt u a.s. Zaterdag de ideale mogelijkheid om het kabinet te laten vallen zodat we voorgoed van een Balkenende kabinet af zijn. D66 heeft namelijk besloten dat iedereen die nog lid wordt van de partij mee mag stemmen over het "Paasakkoord".
Wil je dus echt een einde brengen aan Balkenellende II ??

Kom Zaterdag 2 April ook naar de Extra partijcongres D66 zaterdag 2 april aanstaande en Stem tegen het Paas-akkoord.
Om hieraan mee te mogen doen is enkel een lidmaatschap van D66 nodig.
Lid worden is heel simpel, surf naar www.d66.nl/Aanmeldformulier
De contributie mag Zaterdag 2 april aanstaande via een machtiging worden voldaan

Stuur dit bericht aub naar iedereen in uw mailbox. Er zijn maar 1100 Nee stemmen nodig om de huidige kabinet te laten vallen.

Met vriendelijke groet,

WWW.LAATHETKABINETVALLEN.TK

laathetkabinetvallen | 31-03-05 | 12:28

Ben ik gisteren tot laat in de avond bezig geweest met de verbouwing van mijn huis (ik heb toch al zo de schurft aan klussen), zet ik Nova aan en val midden in een gesprek met de pratende jeneverfles zelf. Met een onsamenhangend verhaal over de verzuilde maatschappij van vroegâh, kiezers die tegenwoordig de weg kwijt zijn en dat rotpartijtje van hem, met als 'raison d'être' de bestuurlijke vernieuwing en daarvanuit de heilige taak het klootjesvolk wel even de weg te wijzen naar daar waar het beter is?

Als je 40 jaar achtereen genaaid wordt, dan weer eens door links en dan weer eens door rechts en je bent er dan nòg niet achter dat dit je enige bestaansrecht is, dan ben ik bang dat aanstaande zaterdag het partijcongres wederom zal instemmen met de slachtofferrol in de voorgenomen groepsverkrachting die paasakkoord heet.

Zo, en nu eerst naar Bouwvaria.

Flipsen | 31-03-05 | 11:27

@Nummertje Eens! Ik vrees vooral dat D66 zichzelf de nek omdraait, maar ik denk dat het de VVD inderdaad in stilte niet slecht uit zou komen. Wilders nog niet klaar. Wiegel er nog niet aan toe. Het CDA heeft een groter probleem. Een nieuwe lijstttekker lijkt daar onvindbaar. Maar D66 is een partij van gladde managers en ambtenaren met bruine armen geworden die graag hogerop willen en zullen dus gaarne in het stof willen bijten. Ik durf er nog steeds een fles wijn op te zetten dat Dom66 doorgaat. Hoe dan ook en met wie dan ook en ondertussen souffleert de Majesteit haar aangetrouwde familie, onze gladde vice-premier. Bananenrepubliekje?

Starf*cker | 31-03-05 | 09:21

Wat een grote bekken gala zal het worden,hoe durven ze dat nog een D66 congres te noemen?
Wie heeft de kroonjuwelen nu eigelijk in de vuilnisbak geflikkerd?Juist ja Edje van Thijn van de PVDA!
Om dan als coalitie partner eisen te stellen alsof geheel nederland zit te wachten op een partij als D66,oftewel Domme66,voorop van Mierlo diezelf jaren geleden geen stem meer kon trekken en Jan Terlouw naar voren trok als lijst trekker!
D66 heeft een makkelijke keus,tegen stemmen betekend meteen ook het einde van de partij D66 en een kabinetscrisis!
Ten tweede wordt de PVDA beloont voor het neersabelen van D66 kroonjuwelen, met nieuwe verkiezingen en zal als winnaar de stembus strijd uitkomen,immers de Lijst van Wilders is nog niet klaar voor verkiezingen dit jaar!Wat mij betreft mag D66 zichzelf opheffen,die P.C.Hoofdstraat stemmers en partijbonzen zijn nog erger dan de VVD!

nummertje | 31-03-05 | 08:40

Ach nou ja, D66 kan nu de keuze maken, of ze gaan door met dit kabinet, of ze gaan voor nieuwe verkiezingen waarna je waarschijnlijk een extreem links kabinet hebt, wat betekent dat we extreem hoge belastingen gaan krijgen, dat miljoenen een uitkering gaan krijgen, dat de rijken en de corporaties gaan verhuizen naar het buitenland waardoor de belastingdruk op de middenstand en de arbeiders valt die hierdoor minder uit te geven heeft en gewoon weg instort. Economische Crisis anyone?

Nee hoor, D66 mag kiezen, of doorgaan met dit matige kabinet, of gaan voor het Socialistsche Koninkrijk der Nederlanden.

Qantrix | 31-03-05 | 07:26

Wiegel wil terug als lijsttrekker van de VVD, Van Agt is de laatste tijd wel erg vaak op tv. En Van Mierlo zag er ook uit alsof ie een tijdje van de drank af was. Ik voorspel straks nog een seniorenkabinet en vanwege het onherroepelijk verhinderd zijn van Den Uyl, de rentree van de Napoléon van de sociaal-democratie, de parvenu Melkert.

Rabarberke | 31-03-05 | 05:58

Kan geenstijl niet de agenda van deze buitengewone bijeenkomst op het net zetten, dan kunnen de nieuwe leden even naar binnen lopen «effe stemmen» en 's avonds Den Haag Vandaag volgen.

ganzo | 31-03-05 | 00:58

Idioot dat links tuig zo gemakkelijk de democratie probeert te verkrachten. Je begint bijna te verlangen naar achterkamertjespolitiek als dìt het resultaat is van openheid. Shoot the messenger.

Galileo | 31-03-05 | 00:23

LOL@Kakke

Maar n de heij, leg eens uit hoe dat zit met 'rechten afnemen'? Waarom zou iemand met 1 been niet kunnen stemmen?

kalief | 31-03-05 | 00:09

Ik heb persoonlijk geen zin in het gelul van premier Wouter Bos en de gasten die op de loer staan zoals Ad Melkert en godfather van de softies Wim Kok.
Liever deze kut coalitie met klote D66 erin dan de semi linkse shitzooi.
Geert Wilders en andere rebellen moeten meer tijd krijgen.

push | 31-03-05 | 00:01

@Kakke Toe: hihi dat breng je leuk ;)
die houden we erin.

n. de heij | 31-03-05 | 00:01

@n. de heij
Ah! Dus dààrom wil je zo graag lid worden: jij bent geestelijk gestoord!

Kakke Toe | 31-03-05 | 00:00

kunnen gehandicapten mensen en geestelijk gestoorde mensen ook lid worden van d66?
Aangezien de huidige wetgeving hun het stemrecht afneemt.

n. de heij | 30-03-05 | 23:50

@ Nooit meer slapen: Haha dat uit elkaar houden zal vast lukken, denk je niet? ;)
maak je maar geen zorgen...

n. de heij | 30-03-05 | 23:48

@n. de heij: jou moeten ze ook alles voorkauwen, zeg!
Ik hoop dat je de bordjes "Voor" en "Tegen" uit elkaar kan houden, pfff!

Nooit meer slapen | 30-03-05 | 23:46

Oke, stel het lukt. D66 stapt uit het kabinet omdat een heleboel mensen die van nature helemaal niets met die partij hebben vlak voor het congres lid zijn geworden en de stemming aldaar met succes gemanipuleerd hebben. Dan kan D66 meteen opgedoekt worden. Het is als met de rups die een eitje van een sluipwesp ingespoten krijgt. De parasiet vreet het beest langzaam van binnenuit op. Als de rups dood is, is de wesp klaar om de wijde wereld in te vliegen. D66 eindigd als de rups. De partij was al weinig origineel. Nu is ze ook nog zichzelf niet meer.

Barbapoeppa | 30-03-05 | 23:46

vote! vote!

n. de heij | 30-03-05 | 23:46

Slecht=Slechter

Nooit meer slapen | 30-03-05 | 23:44

@Liberte 30-03-05 21:57:
Had niet direct plannen, maar als het (GS) Volk mee roept ben ik er klaar voor of klaar mee.
Slecht dan JP zal me niet lukken.
1e programma punt: schaf alle politieke partijen af en laat kamerleden op voorkeursstemmen in de kamer komen.
Iemand een 2e?

Nooit meer slapen | 30-03-05 | 23:43

@kalief: Thnx! zal ze morgen eens bellen.. ;)

n. de heij | 30-03-05 | 23:40

@n de heij: waarschijnlijk hebben alle leden al een uitnodiging gehad. Je kunt ze natuurlijk gewoon bellen over hoe en wat.

kalief | 30-03-05 | 23:34

@ 2 amazing

Dan is er met pvda,gl en de sp dus een links kabinet mogelijk.... Mijn God, heb medelijden met mijn ziel en dat van mijn arme volk

zinvol geweld | 30-03-05 | 23:32

hehehe kben ook maar ff lid geworden.
Alleen krijg ik wel toegang tot het congres zaterdag? Of krijg ik voor zaterdag een uitnodiging?

n. de heij | 30-03-05 | 23:30

ff stemmen
Bij Barend en van Dorp zijn er twee pols:
www.rtl.nl/actueel/barendenvandorp/hom...

Stelling 1
Het congres van D66 moet luisteren naar Dittrich, niet naar Van Mierlo
Eens : 34%
Oneens : 66%
Aantal stemmen: 908

Stelling 2
Wat zou jij gaan stemmen?
PvdA : 37%
CDA : 6%
D66 : 6%
VVD : 14%
SP : 12%
Groenlinks : 5%
ChristenUnie : 2%
LPF : 1%
Groep Wilders : 14%
SGP : 0%
Groep Lazrak : 1%
Anders : 2%

Wilders natuurlijk

2amazing | 30-03-05 | 23:25

Ik heb de SP altijd al erg goedkoop gevonden.

Kakke Toe | 30-03-05 | 23:06

zit je met de SP toch goedkoper. die kost nog geen 4 euri per jaar

Hop-SaSa | 30-03-05 | 23:01

"[i]Hoezo, typisch D66 draaikonterig besluiteloos? [/i]"

Wat is dat nu weer voor neo-zeurderigheid Geenstijl? als Stivoro niet terugkomt op gemaakte fouten, dan worden ze stijfkoppige pinokkio's genoemd, maar hersteld een partij een eerdere fout, zijn het draaikonten ..

Komt eerder over als het 'wij zijn lekker anti alles',
Ik mag godjandosie wel hopen dat jullie nu het kabinet wegsturen, als er nu slechts 5 en een halve paardekop aan geenstijl bezoekers komt opdagen bij dat congres, is jullie toekomst als politieke partij ook een beetje im frage ...

Dan gaat Maurice De Hond nooit meer 10 zetels voor jullie zien hoor.

RM-rf | 30-03-05 | 22:06

hoelaat begint die meuk?

rzer0 | 30-03-05 | 21:58

Staat toch slecht op je CV: (ex)lid van D66!

Nooit meer slapen | 30-03-05 | 21:55

Die lutsers krijgen geen eurocent van me.
Ik ben wel in Den Haag zaterdag.

Heerlijk onder het genot van een frisch goudgele racker de val van het kabinet bekijken.

U drinkt mee, starfucker? :)

rzer0 | 30-03-05 | 21:34

@ nooit meer slapen

dat klopt niet... als het congres tegenstemt stspt D66 uit het kabinet. Er zijn wel een aantal moties ingediend die zeggen dat Dittrich opnieuw moet onderhandelen... maar die gelden alleen als het congres voor voortzetting van het kabinet stemt. Dus het heeft wel degelijk zin om tegen te gaan stemmen.

c_to_the_cizzle | 30-03-05 | 21:27

Effe wakker worden voor enkele lutsers:
Het kabinet valt (nog) niet als het D66 congres tegen stemt.
Dittrich moet alleen terug naar de onderhandelingstafel.
En aangezien dat zowel D66 als CDA en VVD alles te verliezen hebben zal het kabinet de rit wel weer uitzitten.
Jullie onderschatten het zitvlees op het Haagse pluche.

Of zou Pamela Hemelrijk vandaag in Metro toch gelijk krijgen?

Nooit meer slapen | 30-03-05 | 20:46

Ze hebben zeker een faxje gehad van Zwarte Kip. De statuten van D66 staan het niet toe dat leden die zich later hebben aangemeld niet mogen stemmen... Ze moesten dus wel!

Mr X | 30-03-05 | 20:42

@jackRandom: En zo is het!

speromeliora | 30-03-05 | 20:28

Als D66 echt zo´n voorstander is van democratie, laten de leden dit kabinet vallen. Dan mag de Nederlandse bevolking zich voor of tegen dit kabinet uitspreken.

JackRandom | 30-03-05 | 20:19

Veel extra leden voor D66. Veel extra inkomsten voor D66. Het voorstel wordt weggestemd. D66 gaat terug naar de onderhandelingstafel en betaalt de nieuwe contributiegelden aan de VVD voor wat extra concessies. Ondernemen heet dat.

Hehe.

TheRealShowstopper | 30-03-05 | 19:53

Maarre Wouter Bos was toch de kampioen kontjedraaien? En nu dus D66 ook al? Enne ik wou nog iets zeggen maar ben vergeten wat.

Sabaroth | 30-03-05 | 19:52

Zag net trouwens op 2 vandaag dat Adam Curry het podcasten heeft uitgevonden!

Pannie | 30-03-05 | 19:44

Kakke hmmm dat is ook weer waar.
Hoewel 'shag' weer helemaal 2005 is, volgens de geleerden dan!

Pannie | 30-03-05 | 19:37

Hee AHA heeft een mooie eierwekker voor pasen gehad!
.
Frank offtop zit jij bij Bruno en Iwan op school?

Pannie | 30-03-05 | 19:35

@Pannie
Nee, het was toch 'als je mijn ongewassen liefdesgaatje weet te vinden door al die goedgeconserveerde hectares Javaanse Jongens oerbos, dan mag je als beloning je linksdragende Woodstock in mij rammen'!

Kakke Toe | 30-03-05 | 19:31

-offtopic- Eén berichtje hoger op nu.nl staat een nieuwe 1 april grap.

Frank Scenario | 30-03-05 | 19:31

Kakke dat was toch 'vrije sex' toen?
Oftewel 'als je niet met me wilt neuken ongeacht m'n lichaamsgeur en baard ben je maar een uptight 'square' burgertrut!!
Gouden tijden! (voor de mannen dan)

Pannie | 30-03-05 | 19:23

Links is altijd bang dat rechts terug wil naar de jaren 50.

Ik ben altijd bang dat links terug wil naar de jaren 70.

Kakke Toe | 30-03-05 | 19:17

@Dicky @gompie
Lucas is ook een luie linkse lul, dus het is een Zundapp bakbrommert. Die kan dus straks de tweetakt niet meer betalen.

Kakke Toe | 30-03-05 | 19:16

Van mij mag het kabinet ook wel weg. Laat het maar lekker links worden. Een kabinet afkraken is namelijk vele malen makkelijker dan er een verdedigen.

ZI | 30-03-05 | 19:15

Ik vraag me af of Lusasdelinkselul nog plek heeft in de bakfiets, dan ga ik mee. Ik wil ook tegenstemmen. Dit kabinet is lang niet rechts genoeg.
;

Dicky ! | 30-03-05 | 19:11

Prima, alleen 30 euro om dat kabinet kapot te krijgen?

Geef ze 2 weken, en ze maken zichzelf wel kapot hoor ;)

Thiaz | 30-03-05 | 19:09

Stel, het kabinet valt.. pvda komt aan de macht. Met-noem eens wat-Marcel van Dam op economische zaken. Die heeft toch nix meer te doen. Zitten we daar dan op te wachten? Na de gebruikelijke geldsmijterij geld te kort? Ach verhogen we toch gewoon de brandstofaccijns.. Een beproefd links middeltje..

gompie | 30-03-05 | 19:07

@ Rado 30-03-05 @ 17:25

Hoe wil je ze hebben: Medium-well of Well-done?

folio | 30-03-05 | 19:07

God wat heb ik gelachen met de kamerdebatten van deze week.
De D66 heeft wat mij betreft flinke punten gescoord, hoe dhr. Ditrich het ?links blok? een veeg uit de pan gaf was bijzonder om te mogen aanschouwen. Vooral begon de klucht op het moment toen Jan Marijnisen van de SP het nodig vond om de D66 op hun plek te zetten. Door te verkondigen dat het een schande was om het congres a.s. zaterdag te laten opschepen met een nieuwe Minister. Stel je voor dat zij tegen stemmen, dan zou je vervolgens naar mening van Jan Marijnissen de Koningin beledigen. Ik heb in een stuip gelegen, hij de doorgewinterde republikein. Gaat tegen de D66 zeggen dat zij de Koningin beledigen. Het is echt om te lachen en dan zegt GS nog dat zij een MP moeten leveren, wat een arrogantie!

eertWilders | 30-03-05 | 19:03

Achja ik zie liever dat het huidige kabinet blijft zitten dan dat die rooie rakkers het allemaal gaan vertellen

Blondie | 30-03-05 | 18:57

D66-05?

Brunmeester | 30-03-05 | 18:53

@Ganglion,

Is het Catshuis rolstoelvriendelijk dan?

Kakke Toe | 30-03-05 | 18:48

@kakke
LOL!

Pannie | 30-03-05 | 18:45

Woutertje moet eerst nog Job uit A'dam voor laten gaan.
-
*onderdrukt braakneigingen*

Ganglion | 30-03-05 | 18:42

Ach, als Boris en consorten die gekke Thommy kunnen uitschakelen zal dat ook wel lukken met het manipuleren van het aantal stemmen.

Voor degene die al lid zijn geworden!!! beter 2 kratjes bier gekocht, weten jullie tenminste waardoor die kater komt.

BenBack | 30-03-05 | 18:41

Ik begrijp het ook niet meer. Wouter de MPkabouter loopt al met zijn duimstok door het Catshuis zijn Marthe Rölings een mooi plekje te geven, en Jan Tomaat heeft een spoedcursus Boekhouden voor beginners bij de LOI gevraagd, want die schaduwbegroting moet straks echt in het volle zonlicht.

En dat zeiqargument dat een PvdA-kabinet veel meer inspiratie oplevert voor GS, roept bij mij ook het gevoel van een dikke drol op.

Kakke Toe | 30-03-05 | 18:35

jaapsh: sinds Starf*cker.

Je Zwager | 30-03-05 | 18:35

Ik snap niet waarom dit soort berichten op Geenstijl komen. Sinds wanneer zijn wij blij met het feit dat de PVDA aan de macht komt?

jaapsh | 30-03-05 | 18:25

@Redstar,
schijt aan alles? beetje goedkoop he?

fuckje | 30-03-05 | 18:23

Niet dat die De Hond nou altijd gelijk heeft maar hier : n10.noties.nl/peil.nl/ staat onder andere een peiling :

"D66 gaat nu met de andere regeringspartijen overleggen over de toekomst van het kabinet. Als D66 geen toezeggingen krijgt over bestuurlijke vernieuwingen moet deze partij alsnog uit het kabinet stappen".

Uitslag peiling : onder D66-stemmers 81 % Ja.

Laat maar ko-o-o-men die orkaan!

TM | 30-03-05 | 18:18

Stel dat D66 het voor elkaar krijgt om het akkoord te verwerpen dan is dat pure omkoperij, wat ik je zeg!
Zelfs de Democratie wordt in de uitverkoop gegooid, wat een aanfluiting....

Kakbouter | 30-03-05 | 18:17

hmm. Iets zegt me dat dit verre van grappig is. Begint GS te joviaal te worden? Waarom doet GS mee aan de linkse propaganda door net te doen alsof de huidige regeringspartijen doodsbang zijn voor herverkiezingen? Laat die mensen toch. En stel dat je dan alsnog er iets over wilt zeggen, leg het er dan niet zo dik op. Dat zou een redactie als GS toch wel weten?

Hoogmoed komt voor de val mijn waarde vrinden... (al wil een dik banksaldo ook wat, snap ik)

fifkikker | 30-03-05 | 18:15

@Muxje: Dáár ben ik het mee eens!

speromeliora | 30-03-05 | 18:14

@RedStar: Mijn kinderen vinden deze fantastisch!!!

speromeliora | 30-03-05 | 18:10

@speromeliora: klopt ook wel, het WAO-gebeuren is een kazig handjeklap geweest tussen regering, vakbonden en werkgevers, waar de bedrijfsartsen lekker aan hebben meegedaan (en dat nog doen). En er zijn ook mensen die terecht deze uitkering krijgen. Daarom ben ik ook voor een (goede) herkeuring: niet kaasschaven en de echte arbeidsongeschikten samen met de profiteurs korten, maar iedereen die er niet in thuis hoort er uit smijten en de regeling voor de overgebleven gevallen op het huidige niveau houden.

Muxje | 30-03-05 | 18:06

@Muxje: Dat ligt niet aan de WAO-ers, maar aan de ambtenaren die deze mensen controleren. Je wilt niet van plaats ruilen met iemand die terecht in de WAO zit.
Aan de andere kant: Een collega van mij wil graag weer aan het werk, mijn baas wil hem echter niet terug omdat de ´risico´s´ te groot zouden zijn.
Deze man is herstelt van lymfeklierkanker, is genezen verklaard en mag niet aan het werk. Zo zie je maar.
In feite zit deze man dus onterecht in de WAO, maar het is wel de schuld van zijn werkgever, die de premie betaald.

speromeliora | 30-03-05 | 18:02

Hmm, als het aan D'66 ligt dan valt het kabinet liever vandaag dan morgen. 65% heeft in zijn hoofd het vakje "afwijzen" al aangekruist en dat Van Mierlo en Borst zich dan ook nog even laten horen help ook wel. Dus vrienden, zeg me waar dat congres is, ga ik alvast in een kroeg in de buurt drinken op de val van het kabinet :D

10votaal | 30-03-05 | 18:00

@speromeliora: 2/3 van het bedrag dat mijn werkgever voor mijn arbeid over heeft, verdwijnt uiteindelijk in de bodemloze put van de staatsbegroting. Enough is enough. Afgelopen met riante WAO-regelingen; herkeuren die hap (je gaat mij niet vertellen dat al die *miljoen* WAOers terecht die uitkering krijgen). Afgelopen met de idiote maakbare-samenleving-speeltjes en de miljarden accijnzen en subsidies die er voor rondgepompt worden. Afgelopen met de gedwongen 'solidariteit'.

Muxje | 30-03-05 | 17:52

@Kalief, welnee... Robin Hood (volgens de modernere legenden) stal het geld omdat
1) het *onterecht* van de armen was afgenomen;
2) het geld bedoeld was om de vijanden van de koning mee te sponsoren.
Kortom... veel meer een Law&Order type dan een linksige Sinterklaas.

Muxje | 30-03-05 | 17:47

@kalief: Wat is daar mis mee?
Stelen van de top die dit jaar een verhoging van ca 50% opstrijkt, terwijl het ´volk´het moet doen met een minimale verhoging en die dubbel en dwars weer kwijt is aan al die prijsverhogingen.
Is dat eerlijk? Volgens mij niet!

speromeliora | 30-03-05 | 17:47

nah, laat dit kabinet nog maar ff doorgaan. Veel te grote kans dat de PvdA te groot wordt en dat Wilders zijn zaakjes nog niet op orde heeft. Niet echt de juiste verhoudingen en volgens mij precies waar de PvdA zeer achterbaks op aangestuurd heeft.

DeKeet | 30-03-05 | 17:47

@Prof. Hoxha: de verklaring van D66 zelf vind ik waarschijnlijker. Een kleine partij heeft geen capaciteit om snel aanmeldingen te verwerken. Ze hebben extra mensen geregeld en daarom kan er nu meer. Klinkt logisch. Lijkt me geen onwil of slim plan ofzo.

kalief | 30-03-05 | 17:42

. wcrol 30-03-05 @ 17:36 :-)

DaJudge | 30-03-05 | 17:40

@speromeliora: Robin Hood was iets met bossen, groen pakje, anti-Prince/King John, geld stelen van rijken geven aan armen. Kortom, erg linksig.

kalief | 30-03-05 | 17:40

De meeste nieuwe leden zullen dit zijn geworden om VOOR het Paasaccoord te kunnen stemmen en zo een val van het kabinet te voorkomen. Op de D66 site staat overigens dat entree en lidmaatschap ALLEEN per machtiging kan worden voldaan. Volgens D66 is het verder morgen weer woensdag. Die lui krijgen echt alles voor elkaar blijkbaar.

Ganglion | 30-03-05 | 17:38

gaan we dan toch het weekeinde van geenstijl krijgen,

iedereen snapt dat het wel een wereld stunt is als een weblog een regering onderuithaalt.

als geenstijl en de lutsers hier zichzelf een plaats in de geschiedenis willen veroveren dan is dit de kans. ga allemaal naar den haag en stem ze terug naar 1965. dat is pas bestuurlijke vernieuwing. gewoon een voorproefje voor de komende wereldheerschappij met kouwes als de volgende samensteller van het groot nationaal dictee der nederlandse taal

frozenhenk | 30-03-05 | 17:38

@ Slammer,

tja die communisten kun je beter niet hebben. Voor je het weet streven ze alleen eigen belang na, veranderen ze enkele keren per week van mening. Gaan ze telefoon gesprekken en e-mail controleren en moet je altijd legitimatie bij je hebben.
De communisten pakken iedereen op waarvan hun denken dat het terroristen zijn en de geheime dienst mag bewijs inbrengen in een rechtzaak zonder dat dit getoetst kan worden.

Dat is geen leuk vooruitzicht.....

wcrol | 30-03-05 | 17:36

Uberpoedel Wilders keft op dierendag vrolijk z'n electoraat toe.

El Gouda | 30-03-05 | 17:35

*zucht* dat wordt van de regen in de drup

Lucifer | 30-03-05 | 17:34

Het wordt gelijk een opheffingsvergadering?

Return of the Beasjt | 30-03-05 | 17:34

Wanneer verschijnt ´Robin Hood´?

speromeliora | 30-03-05 | 17:34

De Eu grondwet gaat ook vallen Judge kan van hier stemmen :-) gister bericht gehad :P
Ow en een Oranje bal (tsjjj) in Mx city, maar das 9 uur kachelen dat gaat maar 3 uur goed op de terug weg en dan heb ik gegarandeerd een cactus in me grill hangen geen optie dus.

DaJudge | 30-03-05 | 17:30

gewoon tegen stemmen .. een regering die de opbloeinde economie aan zichzelf dankt verdient geen plek in het pluche wat mij betreft .. kul argument met veeeeeeels te veel pretentie ... je zou gvd willen dat je zoveel macht had .. nitwits daar hoor !

Draaitafel Demagoog | 30-03-05 | 17:30

ja lekker wouter bos aan de macht!

DonnieDarko | 30-03-05 | 17:29

de tijd van Wiegel is aangebroken, laat het kabinet vallen

terrorwally | 30-03-05 | 17:27

Een dumper Kool is ook voor mietjes, doe het dan met plutonium

RedStar | 30-03-05 | 17:27

als het kabinet valt eet ik mijn sok op!
Als het valt door toedoen van tegenstemmers die speciaal lid zijn geworden om te kunnen stemmen dan eet ik mijn schoen ook erbij op.

Wat is nou de statistische kans dat die stemmen de doorslag geven? Minimaal toch...
het bekt lekker dit geintje maar werkelijkheid is het niet.

Rado | 30-03-05 | 17:25

BBQ op gas is voor mietjes, regel een dumper kool zou ik zeggen.

DaJudge | 30-03-05 | 17:24

@speromeliora daar heb je wel gelijk in! maar ja, wat is het alternatief?

McCool | 30-03-05 | 17:23

"Dus voor een weekje beltegoed laat je tegenwoordig al een kabinet vallen." LOL!

Armageddon | 30-03-05 | 17:22

@McCool: Rita is een halve kerel die ook alleen maar een grote b*k heeft.
Het wordt tijd dat er jonge mensen naar voren treden die met kennis van zaken en oog voor realiteit de boel op poten gaan zetten. Management ala 2005. Dat spreekt mij aan.

speromeliora | 30-03-05 | 17:20

Heerlijk dat we dat zelf in de hand hebben, met een paar honderd man ff tegen stemmen en hoppa op naar de stembus. Jammer dat ik niet bij Connexion werk anders had ik wel ff een busje van de zaak geregeld!

folio | 30-03-05 | 17:19

En laat D66 en Van Mierlo toch vooral met rust of hebben jullie zin in het geleuter van premier Wouter en wat daar allemaal nog bij komt kijken. Zo meteen nog de come back van Van Thijn, NS Kroes, Bram Peper, Ad Melkert en god save us Wim Kok. Lekker vooruitzicht, ik vertrek uit nederland en kom noooooit meer terug. MHHHMMM Nieuw Zeeland of Australie lijkt me wel wat

Romario | 30-03-05 | 17:18

@speromeliora ik ga voor loveley Rita

McCool | 30-03-05 | 17:16

D66 is Dé draaikont van de Nederlandsche politiek. Dit lijkt toch potd*mme nergens op. Trek toch een keer je conclusie en Rot gewoon een eind op.
D66 heeft géén enkel recht van bestaan in de huidige samenleving.
Trouwens, ook de andere Mastodonten, zoals PvdA, CDA, VVD enz. kunnen wat mij betreft uitsterven. Wilders is ook geen alternatief. Wie redt de Nederlandsche Toekomst?

speromeliora | 30-03-05 | 17:15

@Ruud, mijn kookwekker staat al op het binnenhof! ;-)

McCool | 30-03-05 | 17:12

@Romario
Jij bent pas een "oelewapper" - zwakzinnig - alles geloven he?! ;-)

Dan kom je er wel!!! Oh en de Paus is dood...

Rest In Privacy | 30-03-05 | 17:12

Ik wil voorstellen om er NIET naar toe te gaan, Wouter Bos haalt z'n lul al uit zijn broek bij het idee van nieuwe verkiezingen.

hoeropzondag | 30-03-05 | 17:11

ik wens gewoon geen knaken te besteden aan Dom66. ik vind dat het gewoon maar eens lekker zelf moeten doen.

51N93 | 30-03-05 | 17:08

Ga toch eens gewoon aan het werk stelletje kansloze maar vooral stijlloze oelewappers.

Romario | 30-03-05 | 17:08

dan gaat de penningmeester het druk krijgen a.s. zaterdag hahaha

ezzzzzzy | 30-03-05 | 17:00

@Arjan,Ze had het al voorspelt,maar het is nog niet zover... nog niet:)

braadlap | 30-03-05 | 17:00

Let wel, het kan nog goedkoper (speciaal voor werk-weigerende-linkse-lutsers); Indien dit bedrag voor u te hoog is, dan kunt u vertrouwelijk bij de penningmeester een verzoek tot mindering van dit bedrag indienen tot een minimumbedrag van ? 12,-.

stretch | 30-03-05 | 16:57

Wat dacht je dat het kost om weer een nieuw kabinet draaiend te krijgen. Nog afgezien van een zinnig kabinet. Coalitie van PVDA met groenlinks en de SP ofzo? Dan wordt het communisme hier gewoon weer ingevoerd

Slammer | 30-03-05 | 16:57

@B0b

Moet je werken vriend... werken! Doe ik nu ook terwijl ik op GS zit, ik verdien terwijl ik hier surf... prachtig gevoel!

Rest In Privacy | 30-03-05 | 16:56

Kan je ook mensen machtigen bij een partijcongres? Net zoals bij echte verkiezingen zeg maar?

Noodles | 30-03-05 | 16:56

Ohhh en ik regel de broodjes wel, met wie kan ik meerijden vanuit Hilversum?

Rest In Privacy | 30-03-05 | 16:55

Toch nog een referendum over iets!

Noodles | 30-03-05 | 16:54

Het komt gewoon door van uitspraken van Van Mierlo. Ze hebben tacktiek nu al ingezet op feit dat iedereen gaat tegenstemmen en maken al een nieuw voorstel, zodat we over 3 weken weer tegen moeten stemmen. Ze hopen er dan op dat bij 2e congres alle relnichten wegblijven. Dus blijven bijten GeenStijl!

foppe123 | 30-03-05 | 16:54

ik kan die 30 euro wel beter besteden...

B0b | 30-03-05 | 16:54

En Elsje Borst is ook al herrezen!

fuckje | 30-03-05 | 16:53

. ruud 30-03-05 @ 16:51
.
Een paar flessen gas is toch al voldoende?

Je Zwager | 30-03-05 | 16:53

Nee nee, voor stemmen, zijn we voor voorlopig van de immer wollig formulerende Hafmo verlost!

TECHniQue | 30-03-05 | 16:53

Iemand vandaag de column van Pamela Hemelrijk gelezen in Metro? (www.clubmetro.nl)

Arjan | 30-03-05 | 16:52

Leden stemmen zaterdag zowiezo wel tegen. 65% toch? En als HAFMO nu ook tegen is....

HarryMT | 30-03-05 | 16:51

Wie neemt de BBQ mee, dan regelt iemand anders wel wat gas tanks.

ruud | 30-03-05 | 16:51

Heb me meteen aangemeld! Ben al lid hoor... Als het kabinet valt door die ene stem extra, dan ben ik dat! Topper...

Rest In Privacy | 30-03-05 | 16:50

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland