Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rusland vs EU: HET WORDT OORLOG!

redarmy100.jpgHet loopt uit de groene klauwen. De pesterijtjes over en weer zonder enige vorm van langdurige strategie tussen de EU/VS en Rusland dreigt te escaleren. Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht en lukt het ons niet om een beetje respectvol en professioneel onderzoek te doen op de crash site. Vervolgens worden er sancties op de EU gegooid. Waarop Rusland terug slaat met eigen sancties, wat ons weer bakken met geld kost omdat boeren en tuinders compensatie willen voor deze politieke spelletjes. Er moesten al direct 70 tot 80 vrachtwagens omkeren bij de Russische grens. Die lui maken geen geintjes. "Dit leidt mogelijk tot een stapeling van sancties en dan loopt het echt uit de klauwen en kan het ontaarden in een militair conflict", zegt directeur Rob van Wijk van het Haags Centrum voor Strategische Studies nog in het AD. Fuck. Zitten we dan. Zonder leger. Met een dreigende oorlog tegen Rusland. Oorlog ja. Met bommen en granaten en raketten en bommenwerpers en tanks die allemaal richting Nederlands grondgebied afreizen om hier meer schade aan te richten dan Onno Hoes in een darkroom. Niet om het één of ander, maar wij zijn Gaza in dat verhaal. Gelukkig hebben we de EU om het voor ons op te nemen... Jup. We zijn de lul. Maar geen zorgen, boeren en tuinders gaan op 3 september gelukkig bidden tegen Rusland en paprika's inzegenen en dan wordt die dreigende recessie moeiteloos afgewend. Dus alles komt goed.

Reaguursels

Inloggen

@"Kijk zelf nog eens kritisch ajb ... ben wel benieuwd wat je vindt. Niet tunnelen ajb.
Watching the Wheels | 09-08-14 | 15:28"

Ik heb na het stuk in de Daily Telegraph zelf FlightAware geraadpleegd, op 18/19 juli. Ik heb toen *alle dagen* bekeken voor de 17e die er beschikbaar waren, ging een dag of 10 terug. Het gros van de vluchten ging over het noordelijkste deel van de Krim en een stukje zee van Azov. Eén enkele vlucht, weet niet meer welke dag, ging helemaal onder de Krim door, over de Zwarte Zee. Een paar gingen er over het noorden van de Zee van Azov (nog altijd ruim 200km zuidelijker dan Donetsk). De vluchtroutes waren dus subtiel verschillend maar allemaal substantieel veel zuidelijker dan de vlucht van de 17e. Het was echt een duidelijk en opvallend verschil.

Iemand op GS vroeg mij op de 21ste juli wat de url van die vliegsite ook al weer was, dus ik linkte ernaar. Besloot zelf weer even te checken en m'n ogen vielen haast uit m'n hoofd toen ik zag dat alle oude routes waren veranderd. Daar valt niets aan te "tunnelen". Ook heb ik bepaald geen last van gebrek aan kritische vermogens, thank you very much. Maar ja, ik begrijp je wel want als ik zelf niet de routes al heel goed had bekeken de dagen ervoor had ik het ook niet geloofd.

De screenshot van scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x... is overigens niet van mijzelf, een andere reaguurder vond die en plaatste hem in een eerdere draad over dit onderwerp op de 21ste.

54321 | 10-08-14 | 19:31

Laatste: Ik geloof dus wel dat iets noordelijker werd gevlogen, alleen niet dat de data achteraf in die flightradar24.com en die andere site die jij noemt gewijzigd is (zou ook iemand bewijs voor hebben gepubliceerd nog even los van het feit dat de Russen dat onderuit zouden halen). En voor alle duidelijkheid, het kan best dat ze het vliegtuig als menselijk schild gebruikten www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014... . Het kan best dat er een straaljager meevloog. Het kan best dat men daarom de data en gesprekken niet vrijgeeft. Ik geloof alleen niet dat ze hem zelf neergehaald hebben.

Watching the Wheels | 09-08-14 | 15:51

www.businessinsider.co.id/mh17s-usual-... "Robert Mark, a commercial pilot who edits Aviation International News Safety magazine, said the downed plane took a path that was 300 miles north of its usual route."
.
www.businessinsider.com/malaysia-fligh...
But Mr Mark said: "I can only tell you as a commercial pilot myself that if we had been routed that way, with what's been going on in the Ukraine and the Russian border over the last few weeks and months, I would never have accepted that route.

"I went into the FlightAware system, which we all use these days to see where airplanes started and where they tracked, and I looked back at the last two weeks' worth of MH17 flights, which was this one.

"And the flight today tracked very, very much further north into the Ukraine than the other previous flights did ... there were MH17 versions that were 300 miles south of where this one was."

Records of recent MH17 flights on the FlightAware appear to bear out Mr Mark's claim, with earlier flights significantly further south than the flight that crashed.
.
Dus tot zover duidelijk, alleen ... scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x... komt niet overeen met imgur.com/lITV32S en nergens zie ik bewijzen van het achteraf manipuleren van radargegevens (wat ook moeilijk zal zijn, want de Russen zouden meteen het bedrog aantonen een een persconferentie beleggen zoals men eerder deed). Ik wil graag geloven in een complot, maar alleen als er bewijzen voor zijn (en dat is meer dan een paar geruchten en foute interpretaties of interviews met dames die 'het zelf gezien hebben' of mensen die het op hun computer 'zelf gezien hebben' (een mens kan zich vergissen als andere gegevens een visie LIJKEN te ondersteunen.
.
Wedervraag: Waarom wijkt imgur.com/lITV32S af van scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x... ? Het eerste plaatje diende ter ondersteuning van het verhaal van 'Robert Mark' dat ook waarschijnlijk gewoon klopt, er zal noordelijker zijn gevlogen.
.
Kern: Er is nergens bewijs te vinden voor manipulatie van radargegevens. Wel vloog men iets noordelijker alleen niet zoveel noordelijker dan men nu plots doet geloven. Kijk zelf nog eens kritisch ajb ... ben wel benieuwd wat je vindt. Niet tunnelen ajb.

Watching the Wheels | 09-08-14 | 15:28

@54321 | 08-08-14 | 17:11
Ik zie nu pas je uitgebreide verhaal, sorry en ben er opnieuw ingedoken door wat je schrijft. Sorry, maar ik zie nergens 'bewijzen' voor het wijzigen van die radardata. De helft van die mensen op die fora spreekt elkaar na en spreekt onvoldoende goed Engels dus graag feiten, bewijzen etc. www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=flight+da...
.
Wel vind ik stukken over die Robert Mark die je aanhaalt als 1 van de mensen die de vluchtwijziging had opgemerkt www.google.nl/search?hl=nl&q=Robe...
.
Dit zouden de vluchten zijn geweest i.imgur.com/lITV32S.png
.
Het klopt dan dat deze vlucht iets noordelijker ging, maar op scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x... gaan ze allemaal ONDER de 'Sea of Azov' door en dat is toch gewoon onjuist of niet?

Watching the Wheels | 09-08-14 | 15:04

54321
Zo voelde ik me na de EU grondwet..

Cidiood | 09-08-14 | 15:01

@Watching the Wheels | 08-08-14 | 19:39

Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. En ik ben echt niet de enige.
"Robert Mark, a commercial pilot who edits Aviation International News Safety magazine, said that most Malaysia Airlines flights from Amsterdam to Kuala Lumpur normally travelled along a route significantly further south than the plane which crashed."

Dit in een substantieel artikel het rechtse Britse dagblad de Daily Telegraph met de titel "Crashed MH17 flight 'was 300 miles off typical course'". Op 18 juli. www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...
Denk je nou echt dat zo'n grote krant een dergelijk prominent stuk zou plaatsen zonder zelf even de vluchtroutes te hebben gecheckt?

Maar volgens jou is ook dit vast een van die "ingewikkelde URLs" die in het complot zitten. Misschien zie je liever geen dingen die je wereldbeeld verstoren, dat heeft tenslotte iedereen.

Feit blijft: Ik. Heb. Het. Met. Mijn. Eigen. Ogen. Gezien. Ik zeg niet dat ik er een verklaring voor heb, of zelfs maar dat het logisch is, want dat is het niet. Bekijk maar eens mijn tegels van 21/7, nadat FlightAware ze de data aanpaste, die zijn samen te vatten als ongeloof, verbijstering en WTF!!!111!!!!!!1. Kón het niet geloven. En als ik het niet zelf had gezien, had ik het ook nooit geloofd. Maar ik kan je vertellen dat het iets met je doet, als je voor je eigen ogen geschiedsvervalsing ziet plaatsvinden.
We worden hier grandioos voor de gek gehouden.

54321 | 09-08-14 | 13:56

@gaffelbaard | 08-08-14 | 20:23
Dat zei ik ook al, het is niet logisch dat prijzen 80% zouden droppen als er 10-15% meer aanbod op de markt komt. Tuinders schieten altijd meteen via hun lobbynetwerken in de 'handje ophouden'-modus, terwijl ze met datzelfde netwerk ook zelf even 10-15% uit de markt kunnen halen en aan voedselbanken kunnen geven om de prijs op peil te houden. Liever hebben ze weer gratis geld. Het is een sector die draait op gemeenschapsgeld. MEP subsidies nl.wikipedia.org/wiki/Ministeri%C3%ABl... , FES subsidies , SDE en SDE+ subsidies, garantstellingen www.agriholland.nl/subsidies/ www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/landb... , compensatieregelingen, land- en tuinbouwsubsidies www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/landb..., innovatiesubsidies , Marktintroductie Energie Innovaties (MEI-regeling) www.energiek2020.nu/subsidies/mei/ en je kunt nog wel een uurtje doorgaan zo. Daarnaast schudden lokale overheden (gemeenten) nog wat geld uit de beurs van burgers om richting tuinbouw te schuiven en dan nog redden ze het niet als er een klant op 4000 km afstand wegvalt. Opkoopregelingen van kassen door de overheid en de Rabobank www.jaarverslagzlto.nl/jaarverslag-201... . Meermaals werd in Zuid-Holland een plannetje verzonnen om met gemeenschapsgeld oude kassen op te kopen en zo tuinders en Rabobank te helpen aan miljoenen voor hun oude troep www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article... . En dan nog redden ze et niet met elkaar. O ja, 85% korting op gas, ze betalen 3,1 cent tot 2024. En Poolse werknemers, allemaal voor het milieu (km's). En dan nog (deels al jaren verboden) bestrijdingsmiddelen in sloten lozen www.bestrijdingsmiddelenatlas.nl/atlas... . Als er een paar over de kop gaan, prima, 'topsector' (wil de lobby doen geloven, gratis geld voor de Rabobank). Vleessector/megastallen idem dito, 2/3 deel EU begroting naar landbouwsubsidies.

Watching the Wheels | 09-08-14 | 10:30

Rob DE Wijk.

jojo1956 | 08-08-14 | 23:04

Vanmiddag zag ik al een russische witte audi A4 op de A12 rijden. Ging richting Den Haag net na zoetermeer. Was dat nou een verkenner?

BitchSuperSoaker | 08-08-14 | 22:26

Iemand??
Hallo??
.
Wat ik nou niet snap, hey.. dat is dat als de paprika's door de sancties zijn gedaald van 1 euro naar 20 eurocent de kilo, en de boeren voor een kilo aardappels nu nog maar 5 eurocent krijgen ... WAAROM betaal ik dan nog steeds dezelfde prijs bij de kassa van de supermarkt?
Tuurlijk! Baas supermarkt-keten is nu blij met die lage prijzen bij de veilingen en daardoor hoger winstpercentage op die producten, maar ik wil minder betalen!!
Minder, minder minder!!! zeg ik!!
Minder, minder minder!!!
Minder, minder minder!!!

gaffelbaard | 08-08-14 | 20:23

Die Amerikaanse hufters durven geen gemanipuleerde gesprekken te publiceren omdat ze vrezen dat de Russen de opnames ook hebben en de Amerikanen volledig voor schut zetten met de echte opnames. Dat risico kunnen de Amerikanen niet nemen. Nu valt het westen terug op de positie dat niet uit te maken valt wie het gedaan heeft, omdat ze inmiddels verdomd goed begrijpen dat het Kiev was. Rutte met zijn onderzoeksteam wordt teruggefloten door de Amerikanen en de tapes gaan we nooit horen. Dan maar weer concentreren op Iraq.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 20:06

Hoe zit het met die zwarte dozen?
In de UK, dat land dat als een van de hardste loog over Irak, o.a. over de chemische Skud raketten, die er waren maar nog nooit zijn gevonden.

Het lijkt me dat als met de zwarte dozen bewezen kan worden dat b.v. niet de Oekraine de MH17 of KL4103 met een SU-25 uit de lucht heeft geschoten, dat dit allang bekend was gemaakt.

En die zoon van een USA minister die wil gewoon, over de rug van de EU, schaliegas winnen in Oost-Oekraine. De EU betaald, geen Airbus maar Boeings naar Rusland, een flinke boycot van EU producten door Rusland.

Wat een stel, corrupte, idioten runt die EUSSR toch.
Recht op WO3 aansturen, is het enige wat nog mist.

Raider Twix | 08-08-14 | 19:49

Of ze maken een deal met een omstreden machthebber, feitelijk hebben ze geen principes of beter gezegd kunnen ze geen principes hebben (omdat bij hogere energieprijzen de wereldeconomie instort) www.youtube.com/watch?v=3NB-P8PhISA&a...

Watching the Wheels | 08-08-14 | 19:42

@trip666 | 08-08-14 | 19:18
Kijk als het zo is, dan is het zo. Maar het is dan niet logisch dat Rusland deze tegendata niet via een officiële persconferentie communiceert. Dat was nogal makkelijk scoren geweest als je bewijs van manipulatie zou kunnen overleggen. Nee, het komt alleen tot ons via ingewikkelde URL's.
.
Kritiek op het westen heb ik best. Van Baalen had daar weinig te zoeken. In elk land waar olie en gas te vinden is en het westen niet aan de macht is, is ofwel een dictator aan de macht, ofwel een oorlog aan de gang. Ik geloof dus zeker dat het westen al die landen koste wat kost 'democratisch' wil maken om (via omkoping) de fossiele brandstof te pakken te krijgen. Dat is nodig om de prijzen niet te laten stijgen bij economische groei, groei is weer nodig om de schulden wat te laten afnemen. Dat het niet 100% deugt geloof ik wel. Deze massale complottheorieën geloof ik vooralsnog niet, dan zou je echte bewijzen moeten overleggen.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 19:39

@WatchingTheWheels kijk nou eens op de fora van flightradar24.com! Data komt overigens allemaal uit 1 systeem. De vliegtuigspotters aldaar gingen berserk 18, 19 en ook een beetje op 20 juli. En dan wordt het niet opgepikt. En dan komen de Ontkenners zoals jij (no offence intended). Geschiedsvervalsing at work. En we worden keihard een oorlog ingeduwd...

trip666 | 08-08-14 | 19:18

Vind je de lijntjes op scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x... niet erg recht? Kun je niet inzoomen? Is de publicist bang van overheden. Is er niemand in de wereld met enige statuur te vinden die hiermee naar buiten komt incl. radarbeelden? Geen Rusland dat weer een persconferentie belegt om te laten zien dat het westen data manipuleert? Zou makkelijk scoren zijn voor die Russen of zijn de Russische systemen ook allemaal aangepast?

Watching the Wheels | 08-08-14 | 19:12

@Sovy | 08-08-14 | 18:50
Dus ... op alle sites zou dat gewijzigd zijn? Niet alleen die flightaware.com, maar ook www.flightradar24.com/data/flights/mh1... en wellicht nog tientallen systemen? Allemaal achteraf en op precies dezelfde manier gemanipuleerd? Dus Obama, de NAVO, iedereen wijzigt samen met elkaar de feiten? Duizenden mensen in het complot? Allemaal hetzelfde foutloze onware exact gelijke verhaal? Om te simuleren dat ze elke dag risico liepen, te bewijzen dat ze geen enkele dag hun burgers beschermden?

Watching the Wheels | 08-08-14 | 19:08

Watching the Wheels | 08-08-14 | 18:30

Helaas, de routes van MH17 waren tot voor kort wel degelijk anders, die zijn recent aangepast. Een heleboel mensen is dat opgevallen.

Sovy | 08-08-14 | 18:50

Quid is goed in trollen zo te zien lmao, toch 100 extra reaguursels over zijn NOS retoriek.

XaleX_2 | 08-08-14 | 18:33

@54321 | 08-08-14 | 17:11
Waarom vertel je voortdurend deze onwaarheid? Ik snap echt niet wat we daar mee opschieten en hoop dat je het per abuis doet. Het is gewoon niet waar, zoals iedereen via flightradar24.com zelf kan controleren.
.
Bekijk elk van de vluchten die je noemt door op het vliegtuig-icon te klikken:
www.flightradar24.com/data/flights/mh1...

Watching the Wheels | 08-08-14 | 18:30

sorry hoor quid, het waren niet de russen die dat deden. Het waren oekariners.
Of het seperatisten waren of de officiele regeringstroepen laat ik even in het midden.
Politiek komt het amerika beter uit om Rusland de schuld te geven en europa... loopt er weer netjes achteraan

kees1960 | 08-08-14 | 18:01

Laten we dus beginnen vanaf Groningen tot diep in Roesland tunnels te graven. Verder in steden vooral dichtbij kinderdagverblijven en scholen raketinstallaties of bij gebrek aan ,PVC pijpen opstellen. Verder wild toeterend op iedere pick-up of andere 4x4 minimaal 5 man achterin half aangekleed met camoflagekleren en onze trotse driekleur zinloos rondrijden.

Piet9547 | 08-08-14 | 17:30

Nu is het dus tijd voor Europa om haar solidariteit te laten zien. Al de groenten, al het fruit moeten massaal opgekocht worden door de conserven industrie. Alles inmaken een opslaan. Eventueel vacuum verpakken voor langdurige opslag is ook nog mogelijk. Laat ze daar in Rusland lekker in de stront zakken. Dan maar zonder hen!!!!

van Lullum | 08-08-14 | 17:20

Copy/Paste:
Je hebt niet goed opgelet, Watching the Wheels. Is hier al zeer uitgebreid besproken in diverse topics. Flightradar en FlightAware systemen hebben op 21/7 met terugwerkende kracht hun plattegrondjes aangepast. Surreal, maar waar. Zodat het lijkt alsof álle voorgaande vluchten over Donetsk gingen, terwijl in werkelijk niet één over dat gebied vloog. Is met eigen ogen geconstateerd door diverse reaguurders (inclusier screenshots). Ook de internationale pers had de routes al uitgebreid besproken, wat de verandering achteraf des te absurder maakt.

Copy/paste, for your convenience:

"
nl.flightaware.com/live/flight/MAS17/h...

FlightAware liet tot 21/7 zien dat de normale route Malaysian vluchten
AMS-KUL een paar honderd kilometer zuidelijker lag dan de vlucht van de
17e, en *niet* over Donetsk/oorlogsgebied.
(FlightAware = betrouwbaar systeem dat door aviation professionals
wereldwijd gebruikt wordt om achteraf de *exact gevlogen route* na te
gaan. Methodologie: nl.flightaware.com/adsb/flightfeeder/

Is uitgebreid besproken in de mainstream media in de VS, de UK, er zijn
beelden van gepubliceerd, want de vlucht van de17e was dus opvallend
omgeleid.
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...
www.zerohedge.com/news/2014-07-17/was-...
twitter.com/VagelisKarmiros/status/48...

Maar 21/7 heeft FlightAware ineens al die eerdere routes B772 AMS-KUL
met terugwerkende kracht veranderd: álle vluchten voor de 17e hebben
ineens exact dezelfde vluchtroute ingetekend gekregen als het
neergeschoten vliegtuig: alle eerdere vluchten zouden nu ineens óók over
oorlogsgebied zijn gegaan, ipv de daadwerkelijke route van 200-300 km
zuidelijker. Dit ondanks dat eea al is besproken en gepubliceerd in msm.

Ook reaguurders hebben bevestigd in ander draadje:
"@54321 | 21-07-14 | 19:38
het is absoluut aangepast.
Boobystrap | 21-07-14 | 19:49"
"@54321 | 21-07-14 | 19:54
nl.flightaware.com...
Dus dit is echt achteraf aangepast.
Boobystrap | 21-07-14 | 20:02 "
"@54321 en Boobystrap

Die routes zijn aangepast, ik en mijn broer hebben ze bekeken en nu zijn
echt veranderd. (helaas geen Ptr Sc)
Misschien kan je het op hun discussie forum die vraag zetten.
discussions.flightaware.com...
Vreemd
2_amazing | 22-07-14 | 01:06 "
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/...

Er lijkt mij maar een conclusie mogelijk: men probeert hier te
verdoezelen dat de normale route *niet* over oorlogsgebied ging, en dat
het vliegtuig van de 17e fors is omgeleid. Dat maakt het des te
verdachter dat Kiev nog altijd niet de communicatie met MH-17 heeft
vrijgegeven. Wat hebben ze tegen de gezagvoerder gezegd???
Belangrijke vraag: wie heeft de macht om FlightAware z'n data te laten
aanpassen, en waarom dan wel?"
"

*en meer copy/paste*

Screenshots van oorspronkelijke routes van zo 13 t/m do17 juli :
scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-x...

54321 | 08-08-14 | 17:11

de T-63 en nog meer van dat soort van tanks blaas je zo op want de reserve tanks voor brandstof liggen gewoon achterop de tank. Er is maar een heel klein probleempje. Je moet wel proberen ongezien in de buurt te komen van zo'n ding.

mente aperta | 08-08-14 | 17:10

@"Die 13-7-2014 had ik in gedachte, omdat op die dag ook al over het gebied is gevlogen door MH17, zie evt. www.flightradar24.com . Het is dus niet waar dat het de eerste keer zou zijn geweest. Ik heb nog niet meerdere dagen bekeken, maar 13-7 (4 dagen eerder) vloog men er ook.
Watching the Wheels | 08-08-14 | 15:10"

NIET WAAR. Watching the Wheels, ik heb je dit al een paar keer uitgelegd met links en screenshots, maar je blijft maar dezelfde *desinformatie* herhalen en doen alsof je neus bloedt. De kwestie is ook uitgebreid besproken in internationale MSM en onder andere topics hier, maar jij negeert de feiten en blijft dezelfde leugens herhalen.

Ik begin me af te vragen wat je motieven zijn.

54321 | 08-08-14 | 17:09

Ik doe niet mee met die oorlog.
maar misschien kan ik wel wat wapens scoren voor onze echte tegenstander.

smc-r | 08-08-14 | 16:46

Achja dan maar naar Rusland verhuizen, genoeg mooie vrouwen daar en vodka:)

robin5496 | 08-08-14 | 16:21

De gevolgen van een studie Amerikanistiek...
Blind, slaafzaam conformisme.

Desmoulins | 08-08-14 | 16:13

Sorry, ben een beetje laat vandaag dus tis al gezegd maar ja Quid, hou een sop met die feitenvrije stukjes!

Klakkeloos overschrijven van VS propaganda-pr = niet cool. En best wel dom.

"Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht en lukt het ons niet om een beetje respectvol en professioneel onderzoek te doen op de crash site."
Moet zijn:
"Eerst schiet Kiev een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht en dan maken ze het ons ook nog onmogelijk om een beetje respectvol en professioneel onderzoek te doen op de crash site."

There, fixed it for you.

54321 | 08-08-14 | 15:44

Alsjeblieft niet zeg, denk je dat ik voor iemand zijn politieke agenda ga vechten? Ik vecht voor mezelf en voor mijn land, op mijn land en in mijn eigen land en desnoods tegen dit land, maar ik ga niet naar de Gulag of wat dan ook, zodat iemand anders meer kan verdienen.
Als ze zo graag oorlog willen, adviseer ik hen om het lekker zelf te doen.

Care | 08-08-14 | 15:12

@Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 14:55
Sorry, je moet 15.00 uur invoeren op 17/7/2014 uiteraard. Bewolkt.
.
Die 13-7-2014 had ik in gedachte, omdat op die dag ook al over het gebied is gevlogen door MH17, zie evt. www.flightradar24.com . Het is dus niet waar dat het de eerste keer zou zijn geweest. Ik heb nog niet meerdere dagen bekeken, maar 13-7 (4 dagen eerder) vloog men er ook.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 15:10

@Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 14:55
www.sat24.nl/history.aspx
13/7/2014 13.21 uur UTC time

Watching the Wheels | 08-08-14 | 15:05

De linkse flikkers van der Spiegel beginnen nu ook terug te krabbelen, na eerst wekenlang Putin zwart te hebben gemaakt:
.
www.spiegel.de/panorama/mh17-fakten-zu...
.
"Es zeichnet sich ab, dass die Schuldfrage kaum abschließend zu klären sein wird. Zu unübersichtlich sind die Verhältnisse im Absturzgebiet, zu unprofessionell wurde mit Beweismitteln am Boden hantiert - und zu groß sind die politischen Interessen der Beteiligten.

Aufklärung ist in dieser Frage auch vom niederländischen Sicherheitsrat nicht zu erwarten. Man gehe bei der Untersuchung gemäß internationaler Regeln vor, sagt van der Weegen. "Dabei geht es nicht darum, wer die Schuld oder die Verantwortung trägt. Ziel der Ermittlungen ist es, die Absturzursache zu klären.""
.
Dir wordt natuurlijk een gevalletje doofpot omdat de westerse elite begint te snappen dat ze geen kees hebben. Maar ze hebben ons intussen wel in een volkomen overbodige handelsoorlog met Rusland gemanouvreerd en de Oekraine gedestabiliseerd.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 15:03

Laat maar lekker hier die handel, investeer in een Europa zonder Rusland !!

Loempiametsaus | 08-08-14 | 15:03

Hunebedbouwer | 08-08-14 | 14:31
Dorpsvarken ;).
.
Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 14:42
1,3 miljard euro stelt toch op wereldschaal niks voor. Amerika drukt maandelijk 80 miljard dollar bij? Quantitative Easing. De dollar is niet eens meer gekoppeld aan goud, maar puur gebaseerd op vertrouwen. Wel kan het een deal zijn, beetje ruilhandel zodat Oekraine weer een maandje salarissen kan voldoen o.i.d.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 15:00

-weggejorist-

54321 | 08-08-14 | 14:56

"Het was die dag volledig bewolkt, kijk maar terug. "
.
Niet waar, het was fraaie blauwe hemel met stralend witte wolken. De ooggetuigen konden de strasljager zien EN de MH17 een scherpe bocht naar links zien maken. En er was dus geen buk launch contrail en geen oorverdovend geluid van een buk, blasting into the sky met mach 3.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 14:55

De eerste Snowden oorlog..

Cidiood | 08-08-14 | 14:47

Al het goud in de Oekraine, 42 ton, is nu 'veilig' in de VS.
.
m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&...
.
Met dank aan Willem Middelkoop. Wie nu nog zijn info haalt bij marxistische kranten of NOS en niet via twitter, loopt hopeloos achter.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 14:42

Net vers van de radio, komkommers van 60 naar 10 ct. Morgen bij de supermarkt voor dezelfde prijs als gisteren. Kort om, u wordt genaaid.. groeten uw groenteteler

Bassie B | 08-08-14 | 14:42

@Sleutelplanktovenaar | 08-08-14 | 14:21
Heb ik me ook afgevraagd. Natuurlijk speelt het westen een dubieus machtsspel waarin gasbelangen een grote rol spelen www.youtube.com/watch?v=3NB-P8PhISA&a... . Overal ter wereld waar olie en gas gevonden wordt in gebied dat niet onder Westerse controle is, heerst oorlog of is een dictator aan het bewind www.alletop10lijstjes.nl/top-10-landen.... Daarnaast speelt dat raketschild ongetwijfeld een rol www.nu.nl/buitenland/2633860/navo-rake... en www.nu.nl/buitenland/3371266/vs-zien-a... . Mogelijk geeft het overleggen van bewijzen meteen een kijkje in de stand van de techniek, niet alleen richting Rusland maar ook voor Iran en Noord-Korea.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:37

Werd toch tijd voor nieuwe meubels.Doen we dat even uit stellen tot na de oorlog. Krijgen wij dan geld uit GAZA daarna.Voor wat hoort wat toch????

dsm_IV | 08-08-14 | 14:32

@Watching the Wheels | 08-08-14 | 13:14
Achterlijk stadsvarken.

Hunebedbouwer | 08-08-14 | 14:31

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:15
De straaljager is niet alleen door mensen op de grond gezien. Maar je hebt gelijk, het is ook maar 1 van de mogelijke verklaringen, alleen snap ik niet waarom je me vertelt kritisch te blijven want dat ben ik ook. Volgens mij is juist de "officiële" verklaring geheel zonder kritiek. Ik beschuldig niemand, maar vraag me wel af waarom sommige vragen niet gesteld of beantwoord worden.

Sleutelplanktovenaar | 08-08-14 | 14:21

@Auweyida | 08-08-14 | 13:53
Je hoeft alleen maar slootwater te meten om te zien dat er nog teveel (illegaal) gif gedumpt wordt www.bestrijdingsmiddelenatlas.nl/atlas... .
.
Verder heb je het over 'overschot aan energie'. De realiteit is dat tomaatjes kweken in de vrieskou natuurlijk nooit op kan tegen gratis zon in Spanje (al zijn sommige tuinders met aardwarmte goed op weg). De lobby zorgt voor goedkoop gas (85% korting), waardoor tuinders met WKK's bij konden verdienen, zeker in combinatie met 7 cent per kWh MEP-subsidie was dat gratis geld verdienen nl.wikipedia.org/wiki/Ministeri%C3%ABl... waardoor uiteindelijk zelfs een extra 380 kV-afvoerverbinding (ook weer op kosten van de belastingbetaler) in de Randstad moest worden aangelegd om een einde te maken aan de zogenoemde WKK-crisis www.omroepwest.nl/nieuws/18-01-2008/71... . Tuinbouw = subsidie en goedkope arbeid uit Polen en 's nachts nooit meer donker en gif in de sloten (en corrupt Rabo-bestuur met daaraan gekoppeld weer onnodige risico's met bouwgrond, belangen van Bouwend Nederland etc.). Kernfout: geen vrije markten, lobby lobby lobby. Misschien wel nodig om te kunnen groeien in de EU (zal elders wellicht ook zo gaan), burgers betalen de rekeningen.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:20

behouden = behoeden

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:16

Sleutelplanktovenaar | 08-08-14 | 14:08
Het was die dag volledig bewolkt, kijk maar terug. Als iemand op de grond dan zo'n raket hoort nadat hij is afgeschoten dan is het niet onlogisch dat men dat ervaart als een straaljager die daar ongetwijfeld dagelijks laag overkwamen. Wat ik bedoel .... kritisch blijven en jezelf behouden voor een tunnelvisie (geldt andersom ook).

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:15

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 13:56
Het gaat om logica, grote delen van het vliegtuig zit geen kogelgat in, de gaten in de cockpit zijn fors.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 14:12

Snippeschieter | 08-08-14 | 13:20
Lees je wat meer in, de theorie is dat de air-to-air raket de rechter motor raakte wat de plotselinge laatste bocht van 180 graden verklaart, waarna de munitie van het boordgeschut(afwisselend explosief en penetrerend) de cockpit raakte, wat de rare vervormingen naar buiten gericht verklaart, aangezien de kogels pas ontploffen in de cockpit. De schampschoten op het stuk van de vleugel komen overeen met de richting waar meerdere bronnen beweerden dat een Oekraiense SU vloog. Nogmaals, het is maar een theorie, maar niet minder geloofwaardig dan de spookBUK.

Sleutelplanktovenaar | 08-08-14 | 14:08

"Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht"

Ja hallo, wacht even !! Dat moet eerst nog maar eens bewezen worden.

vivaldi | 08-08-14 | 14:04

Waardeloos stuk, geen reacties waardig.

Sleutelplanktovenaar | 08-08-14 | 14:02

Watching the Wheels
.
Haha, Wallstreet journal, het lijfblad van de Amerikaanse multikulturele imperialisten en banksters. Dat verhaal is eenvoudig te weerleggen, want een Buk afgeschoten vanuit shnizne ligt simpelweg buiten het bereik van 42 km van een Buk, zie:
.
deepresource.wordpress.com/2014/08/06/...

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 13:56

XaleX_2 | 08-08-14 | 13:12
hear, hear...!

Toch wel enigszins ideologisch geïnspireerd je betoog, dat hoeft niet slecht te zijn, maar de realiteit is nu eenmaal zoals 'ie er nu is. En vergeet overigens niet dat de meeste tuinbouwbedrijven redelijk kleinschalig zijn en zeker geen multinationale ondernemingen.

Land- en tuinbouw beperken tot productie voor de binnenlandse consumptie neigt wel erg naar autarkie en dat werkt over het algemeen niet (zie wiki). Als wij hier goed zijn in groenten en fruit verbouwen en we hebben een overschot (aan energie dus!) dan kan dat natuurlijk verhandeld worden met landen die weer goed zijn in andersoortige productie, waar wij op onze beurt weer baat bij hebben. Wat is daar mis mee?

In de tuinbouw is overigens wel degelijk oog voor milieu en leefomgeving, wordt al veel met biologische bestrijdingsmiddelen gewerkt, kan altijd beter natuurlijk, maar toch.

Auweyida | 08-08-14 | 13:53

Hier bewijs dat een inslag van een R60 air to air inderdaad niet fataal hoeft te zijn. Het is eerder gebeurd en een Boeing kon een noodlanding maken op een bevroren meer bij Murmanks:
.
deepresource.wordpress.com/2014/08/06/...
.
Bij MH17 werd het karwei afgemaakt door een machinegeweer, dat was de werkelijke oorzaak van de desintegratie van het vliegtuig.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 13:46

@Snippeschieter | 08-08-14 | 13:20
Grootste deel klopt, alleen is er nog een andere versie over de oorsprong van die BUK, het systeem kan mogelijk ook veroverd zijn op het Oekraïense leger na eerdere gevechten enkele maanden geleden waarbij diverse bases zouden zijn ingenomen.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 13:41

"Alle Air to Air missiles die ze namelijk hebben zijn Hitte zoekend en die zullen dus inslaan in een motor. Dat zou de rest van het vliegtuig redelijk in takt houden en zou de crashsite vele malen kleiner geweest zijn."
.
Klopt helemaal. Ooggetuigen aan de grond hebben gezien dat de MH17 werd gevolgd door fighter jets, toen hoorden ze een explosie (dat was die a2a R60 missile met een hitte-zoekend warheadje van 3 kg shrapnel en die schakelde alleen de motor uit). Toen draaide de mh17 om, zoals waargenomen door diezelfde ooggetuigen, waarschijnlijk omdat ze naar Donetsk airport wilde vliegen voor een noodlanding (dit werd gecommuniceerd met air traffic control en daarom alleen hebben we tot op de dag van vandaag niet de opnamen gehoord). Toen verloor de mh17 hoogte, mogelijk bewust door de piloot, die Donetsk wilde aanvliegen en toen kwam het rampvliegtuig is het bereik van de boordkanonnen van diezekfde fighters, die de cockpit aan flarden schoten met 30 mm ammo. En daardoor werd het vliegtuig 'lek geschoten' en disintegreerde het tgv de 900 kmh snelheid. Een Buk kan het niet geweest zijn, want die maakt enorm veel herrie en laat een kilometers lange contrail achter die diezelfde ooggetuigen gezien moeten hebben. Bovendien zou het hele vliegtuig sharpnel sporen moeten vertonen, masr dat is niet het geval. Alleen de cockpit vertoont gaten en er is een schapschot op de vleugel. Al het bewijsmateriaal is hier te vinden, inclusief video ooggetuigen (verwijderd door BBC.lol), beelden van lancerende Buks en first hand ooggetuige verslag van OSCE waarnemer, die het wrak nog heeft zien smeulen en bevestigd dat er alleen sporen van een machinegeweer en GEEN SAM te zien zijn. Het is allemaal zo duidelijk als wat:
.
deepresource.wordpress.com/2014/08/05/...

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 13:40

Snippeschieter | 08-08-14 | 13:20
Kijk eens aan.
Dus de Oeki-luchtmacht geschikt niet over 80 stuks MIG 29 straaljagers?

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 13:31

Haha, de reaguurders van liberaal-rechts Elsevier zijn veel slimmer dan de stukjesschrijvers van de telegraaf, GS, VK, NOS en hoe die Amerika-pijpende clubjes ook allemaal mogen heten. Allemaal skeptisch tegenover de westerse sanctiepolitiek! ALLEMAAL!
.
www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/8...
.
This is going to be fun!

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 13:21

@ Klier van Bartholin | 08-08-14 | 10:45

Niet te vroeg juichen over je gelijk. Dat heb je namelijk niet.
Simpelweg omdat MH17 niet kan zijn neergehaald door de Oekraïnsche Luchtmacht. Alle Air to Air missiles die ze namelijk hebben zijn Hitte zoekend en die zullen dus inslaan in een motor. Dat zou de rest van het vliegtuig redelijk in takt houden en zou de crashsite vele malen kleiner geweest zijn. Dit vliegtuig is geraakt door een radar geleide raket die of gedetoneerd is bij impact over gedetoneerd is in de onmiddelijke nabijheid van het vliegtuig d.m.v. een nabijheidsbuis.(ontsteker) Deze systemen heeft Oekraïne allen in de grond-lucht systemen zoals de Buk. Welke systemen ook geleverd waren aan de seperatisten, door de Rusland.

Snippeschieter | 08-08-14 | 13:20

Het is Napoleon en Hitler niet gelukt, de halve garen die nu aan de knoppen zitten gaat het zeker niet lukken.
Ukraine wordt ingenomen door Rusland en wij mogen toekijken. Beetje wapengekletter en stoere praat voor de bühne.

Eppo | 08-08-14 | 13:17

(Tuin)bouw = eeuwig klagen en eeuwig je hand ophouden = gif in oppervlaktewater wegens deels niet op riool aangesloten = Rabobank 7 miljard aan leningen op slecht onderpand = corrupt lokaal bestuur in diverse gemeenten. Is de 'liberaal' Loek Hermans (VVD) nog lobbyvoorzitter van de Greenport? Kopen we de handel van elke auto-dealer die komend jaar een keer geen nieuwe Mercedes aan elke tuinder kan leveren ook op of alleen tomaten? Waarom niet alles opkopen? Hoe kan het dat bij 10% meer aanbod de prijzen met 80% zouden zakken? Is het misschien een idee om in de Greenport af te spreken dat ze gewoon 10% aan de voedselbank geven, waardoor het aanbod gelijk blijft en de prijzen niet zakken? Kost minder.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 13:14

En uw oplossing is ... ?
Auweyida | 08-08-14 | 12:25
Land en tuinbouw beperken tot productie voor de binnenlandse consumptie en vrijgekomen land teruggeven aan de natuur. Investeren in een andere niet vervuilende duurzame markt dat werkgelegenheid schept (opties genoeg). Daarvoor is eerst het einde van het Schengen verdrag voor nodig, zodat de NLers de arbeidsplaatsen kunnen opvullen ipv het halve Oostblok. Of beter, volledig uit de EU stappen met hun bemoeizuchtige regeltjes en opgelegde beperkingen. Daarnaast moet er vooral gefocussed worden op de kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers ipv de grote multinationals en corporaties die geen fuck geven om Nederland, maar alleen om hun eigen winsten en die van hun aandeelhouders. Multinationals juist extra belasten als ze ipv werkgelegenheid creëren hun productie processen overhevelen naar het goedkope buitenland (zie een Phillips bijvoorbeeld). En dat is alleen maar gezien binnen het kader van dit zieke systeem waar we in leven. Wat er werkelijk moet gebeuren is een proces in werking zetten die een einde maakt aan het systeem van ongelimiteerde hebzucht en een mensheid die door het systeem tot consumerend slapend vee is gedegradeerd (dat het piramidespel in stand houdt), met name dankzij NL zelf die de mede initiators van het moderne hebzucht systeem zijn geweest. De piramide van macht en hebzucht moet worden afgebroken, omdat het tot in het fundament destructief is en werkelijke vooruitgang tegenhoudt en innovatie gijzelt ten behoeve van de hebzucht ipv wat nodig is. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar dat is het niet. Daar is alleen de wil voor nodig en de noodzaak om de top van de piramide van hun macht te ontdoen, zo niet goedschiks dan maar kwaadschiks door middel van een globale revolutie. Zo niet, dan gaan we gezellig verder met dit zieke spel en is het wachten op WW3 die de top van de piramide dan over de wereld heen zal storten.

XaleX_2 | 08-08-14 | 13:12

18konijn | 08-08-14 | 11:49
Dus jij beweert dat de sancties versneld zijn ingevoerd naar aanleiding van een gebeurtenis waar de feiten nog niet van bekend zijn?

handijk | 08-08-14 | 13:10

@Auweyida
Mijn papa en mamma zijn al dood. Papa al 36 jaar en mamma al 27 jaar.
En vanavond schuiven mijn kleinkinderen bij mij aan. Gewoon omdat t kan en ik van mijn pensioen zeer ruim kan leven.
Zal ik n bordje extra dekken, voor u, zodat uw magere tuinders loontje wat langer mee gaat? Dat kan hoor, maar wel ff uitkijken met krachttermen he, mn kleinkinderen hoeven nog geen lelijke woorden te leren.
Dus... mee eten ?! Ik moet nog boodschappen doen.

zimmeradel | 08-08-14 | 13:04

@très cool | 08-08-14 | 08:53
Inderdaad. Zelfs de weervoorspellingen over twee weken komen vaker uit dan de verwachtingen van Rob van Wijk.

Guido | 08-08-14 | 13:00

Foppezão | 08-08-14 | 11:52
Die 30k voet is 'Service Ceiling'.

Met een zuurstofmasker kunnen die dingen veel hoger (er zijn ex-piloten die dat gedaan hebben meen ik), dus het is altijd mogelijk.

Voxlumen | 08-08-14 | 12:57

De wereld draait om geld en om het recht van de (militair) sterkste. Leer dan nu eindelijk eens.

Bigi Bana Boy | 08-08-14 | 12:57

Bigi Bana Boy | 08-08-14 | 12:49
betalen voor een leger wat je land beschermt is niks mee maar het nederlandse leger word gebruikt voor imperialistische navo acties en veel mensen betalen daar niet liever niet voor.

hugo_chavez | 08-08-14 | 12:55

zimmeradel | 08-08-14 | 12:44
Ik denk hard na over oplossingen. Doe jij dat ook maar eens als je vanavond weer aanschuift bij papa en mama aan tafel.

Auweyida | 08-08-14 | 12:50

Wij wonen in een land waar zelfs "rechtse" partijen als PVV en VVD willen bezuinigen op Defensie. Is allemaal te duur, niet gezellig en niet nodig. Tsja, dan weet ik het ook niet meer. Ik ben onvoorwaardelijk pro-leger en wordt er moedeloos van dat dit volk nog altijd niet voor de eigen vrijheid wil betalen, laat staan vechten.

Bigi Bana Boy | 08-08-14 | 12:49

@doskabouter
Leave the boeren en tuinders alone ... i'm super serial... leave them alone. Ze zijn al zo zielig. ;)

zimmeradel | 08-08-14 | 12:47

XaleX_2 | 08-08-14 | 12:21
Je vergeet de Hongaren trouwens. Ik wil best even open kaart met je spelen, want ik weet wat bijstand is. Ik heb er de voorkeur aan gegeven te werken voor 'erbarmelijk minimumloon' in de tuinbouw, net als mijn internationale collega's. En geloof me, ze doen het graag. In tegenstelling tot veel troetelallochtoontjes in de grote steden, over energieverspilling gesproken. Leven kost energie en als je het goed doet levert het energie op. Voedsel bijvoorbeeld, een uitstekende bron van energie.

Auweyida | 08-08-14 | 12:46

Och, de soep wordt niet zo heet gegegeten als ie opgediend wordt. We sturen Maxima op de tsaar af om wat te flirten en de tuindertjes & kaasmakers kunnen weer exporteren.
* Binnenkort cursus Russisch gaat geven voor beginners *

Rest In Privacy | 08-08-14 | 12:45

Auweyida
Ooff.. krachttermen. Voelt u zich nu beter?
Mijn mening interesseert geen hond en dus moet ik zwijgen? Hmmm... klinkt bekend.
Waarom bent u vrij vandaag? Zeg t eens. Omdat uw baas nu al niet meer kan betalen vanwege de Ruslandcrisis?
Vreemd. Hier achter bij de kweker is het een drukte van jewlste.
Maar goed u wilt het laatste woord, dat mag hoor. Als u daar blij van wordt.
Kzie dat u alweer n ander slowchat slachtoffer heeft gevonden. Veel plezier he vandaag. En niet alleen vragen naar oplossingen van n ander he, ook uw eigen wijsheid tentoon spreiden en oplossingen aandragen hoor. Alleen schelden is zo tokkie.

zimmeradel | 08-08-14 | 12:44

XaleX_2 | 08-08-14 | 12:21

Precies. Elke andere sector had de tyfus kunnen krijgen. Maar de boeren en fruittelers die al zwaar subsidie vangen van de provincies zijn gelijk zielug. In mijn omgeving wemelt het van de tuinders. Allemaal een kast van een huis, heel veel grond en dikke auto's. Verdiend door Polen en andere oost europeanen. Nu lijkt het even tegen te gaan zitten. Ondernemersrisico.

doskabouter | 08-08-14 | 12:41

iemand enige idee aan welke geslachtsziekte ome Vladimir lijdt?

Occipitaalcasibus | 08-08-14 | 12:40

Haha, GS ligt in een bed met timmerfrans, wie had dat ooit kunnen denken! Hoe doe je dat? Gewoon even niet nadenken en zo maar wat roepen, dat is alles!
.
www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/8...

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 12:40

Sander8669, wat er zich momenteel in de Oekraine afspeelt is dat Amerika probeert om de Oekraine uit de invloedssfeer van Rusland te trekken en dit "vier keer Griekenland in het kwadraat" in hun EU kolonie proberen te parkeren, op lasten van de Europese belastingbetaler, nog maar te zwijgen over miljoenen "gastarbeiders" die dan hier heen komen. Het gaat amerika alleen maar om het verzwakken van de geopolitieke positie van Rusland. Amerika wil een wereldregering onder hun leiding, dwz vd bankiers, een wereld zonder grenzen. Wollt ihr den totalen multikul? Amerikanen zijn de nieuwe communistische agitatoren.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 12:36

Rob van Wijk is een pannekoek die is een keer met pensioen zou moeten gaan.

Kets22 | 08-08-14 | 12:34

XaleX_2 | 08-08-14 | 12:21
En uw oplossing is ... ?

Auweyida | 08-08-14 | 12:25

zimmeradel | 08-08-14 | 12:16
Waarom denk je dat ik vrij ben, oetlul? En maar janken dat "wij het volk" niet gecompenseerd worden, u bent WimLex in eigen persoon? Lachwekkend.

Geloof mij nou maar, uw mening over de Nederlandse tuinders interesseert geen hond.

Auweyida | 08-08-14 | 12:22

Hier spreekt echt majoor vollidioot eerste rang. De Nederlandse land- en tuinbouwsector heeft een uitstekende reputatie waar ook ter wereld, zorgt voor werkgelegenheid en voorziet vele mensen in hun basisbehoeften. Je zou denken, wat kan daar nou op tegen zijn, maar jij ziet blijkbaar liever de kosten voor uitkeringen de pan uitrijzen. Mensen hebben voedsel nodig, geen ideologische lariekoek en gebakken lucht.
Auweyida | 08-08-14 | 11:25
Altijd grappig die mensen zoals jij die stoer idioot gaan roepen (want jij bent slim toch). Het heeft geen fuck met reputatie te maken gozer, maar om inefficiënte energie slurpende export dat aan elkaar hangt met subsidies en belastingvoordelen. En die 'werkgelegenheid' waar je het over hebt, daar bedoel je hopelijk wel de Polen, Roemenen en Bulgaren mee naast het handje vol Nederlandse flexwerkers die gedwongen moeten werken in de kassen met behoud van uitkering of erbarmelijk minimumloon zonder fatsoenlijk contract.

XaleX_2 | 08-08-14 | 12:21

@Auweyida
En nee .. ik verhaal niets op anderen... ik zorg er voor dat anderen mij niet kunnen schaden en dat er voldoende achter de hand is om tegenslagen op te vangen.

zimmeradel | 08-08-14 | 12:19

Auweyida 12:03
En vandaag is uw roostervrije dag? Of is t plukken al klaar?
Anyhow, wat u wilt he.
Ga lekker ergens anders lopen slowchatten.
Ik tik mijn mening, en als dat toevallig voor u te dichtbij komt en u zich in uw kruis getast voelt omdat u in de tuinbouw werkt, dan spijt me dat enorm ,uch, maar t veranderd niks aan hoe ik denk dat de tuinders rollen.Of ze nou t probkeem hebben veroorzaakt of niet, iedereen moet zn eigen broek ophouden. Anders blijft nederland maar compenseren. Wij, het volk, worden nl. nooit gecompenseerd ..

zimmeradel | 08-08-14 | 12:16

Zeg, Johnny, wie heeft jou verteld, dat de Russen dat vliegtuig hebben afgeschoten. In formeer eens bij Oekraine.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 12:13

Foppezão | 08-08-14 | 11:52
Kijk, daar hebben we er weer één die niets van de feiten weet.
Even naar boven scrollen a.u.b.

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 12:11

Foppezão | 08-08-14 | 11:42
vooral rusland onderschatten dat hebben in het verleden wel meerdere gedaan en vergeet ook niet dat rusland bondgenoten heeft.
russen zijn een hard volk die bereid zijn te sterven voor hun land, daar moet je vooral tegen gaan vechten als zoetsappige west europese soldaatjes.
en je bent zelf een klootzak.

hugo_chavez | 08-08-14 | 12:05

zimmeradel | 08-08-14 | 11:49
Ik werk in de tuinbouw, ik houd mijn handje nu juist niet op. Als jij de dupe wordt van problemen door anderen gecreëerd, zou jij de ook trachten op die anderen te verhalen. Die redenatie vind ik helemaal niet zo gek. Natuurlijk zal er gekeken worden naar alternatieve markten, maar ik zie u nu niet direct met oplossingen komen. Het zal daarom dan ook wel zijn dat u vervalt in raer gepraet.

Auweyida | 08-08-14 | 12:03

@wurgje de huisboa, makkelijk om van alle ellende overal maar lekker Amerika de schuld te geven? Wat voor logica zit er volgens jou dan achter dat de USA een internationale crisis wilt veroorzaken?

Sander8669 | 08-08-14 | 12:02

Geenstijl is een pareltje in het Nederlandse medialandschap, geen kwaad woord, hoor. Maar alleen op instinktief niveau, intellektueel is het huilen met de pet op. De GS redaktie heeft geen flauw idee waar die multikul, die ze dagelijks bestrijden, vandaan komt. Als ik soms een linkje plaats naar mijn eigen blog, dan kan ik daarna in mijn logs zien waar de reaguurders zitten: hoofdzakelijk in de Randstad. En die groep mensen zit op dna niveau aan Amerika vast, om historische redenen (Protestantisme, kapitalisme, Nieuw Amsterdam, Walstraat, enz.). Voor Hollanders is Amerika heilig. Ze geloven blind alle Amerikaanse verhalen over WO2, 9/11, MH17. Ze hebben geen flauw idee wie er in de VS aan de trouwtjes trekken, dat snappen de linkse vrienden van de VPRO veel beter (zie youtube, tegenlicht, Israel Lobby uit 2007). Kwit denkt dat de Russen MH17 omlaag hebben gehaald omdat hij dat WIL geloven. Het idee dat Kiev dat gedaan heeft op instigatie van de Amerikaanse geheime dienst, om een internationale crisis te genereren, die gedachte komt eenvoudig weg niet in hem op. Want amerika is een nobele bevrijder, dat hebben ze immers zelf gezegd. Maar Amerika is niet langer het Amerika van 1776. Sinds 1913 is het land overgenomen door de... uhhh... bankiers, ja dat is het, bankiers! Oef. En zoals de Australische filosoof, historicus en wijnkenner Mel Gibson pleegt te zetten, zitten de... uhhh... Amerikanen achter elke oorlog, ook deze. En achter Irak. En Syrie. En Lybie. En nu dus de Oekraine. Dahaag GS, ga maar lekker in bed liggen met je Amerikaanse vriendjes, die hebben Bruce Willis, die doen tenminste wat, die gaan de multikul wel even oplossen.lol

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 11:57

@Centauri3 11:36
Goed plan. Niks doordraaien.
Gebruiken... op wat voor n manier dan ook.
Desnoods ermee naar de russen schieten.. maar vernietigen is schande.

zimmeradel | 08-08-14 | 11:56

Als we nu niet in de EU hadden gezeten was er niets aan de hand geweest. Weer een bewijs dat een superstaat alleen maar voor oorlog zal zorgen. Bovendien had diezelfde EU zich niet met Oekraine moeten bemoeien. Het komt te dichtbij voor Rusland.

doskabouter | 08-08-14 | 11:56

@Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 11:30
De voor 99,9% waarschijnlijke optie dat MH17 per ongeluk is neergeschoten is nog niet tot u doorgedrongen, gezien uw keuze van het woord belang"?

18konijn | 08-08-14 | 11:54

Je moet OF gewoon slap de Russen hun gang laten gaan en hun Georgië, de Krim en Oost Oekraïne laten annexeren, OF je bent vanaf meet af aan heel duidelijk en accepteert geen enkele agressie van hun en zet een NAVO troepenmacht aan de grens met de Russen in Oost Oekraïne, ontwapend de opstandelingen (wellicht zelfs met hulp van de Russen) en zorgt voor stabiliteit in die regio. Nu is het beide net niks en gaan we elkaar jarenlang pijn doen.

beetjemoe | 08-08-14 | 11:54

QuelleFromage | 08-08-14 | 11:50

ghe he he ... IDEM dito hiero

Centauri3 | 08-08-14 | 11:53

Waarom moeten we die tuinders uberhaupt compenseren? Als je je bedrijf zo inricht dat je failliet gaat als er 1 schakel (in dit geval Rusland) tussen uit valt is het gewoon je eigen schuld...

Capt. Iglo | 08-08-14 | 11:53

@ Sander8669  | 08-08-14 | 11:48
Die Oekraïense vliegtuigen, Su 25, kunnen ook never nooit 30000 voet halen, zijn gronddoel vliegtuigen, laat staan met een kanon nog zo'n lijnvlucht neerhalen.Complete bullshit.

Foppezão | 08-08-14 | 11:52

Oorlog? Ik ben inmiddels te oud om opgeroepen te worden en het is ook nog eens goed voor de goudprijs. Bring it on.

QuelleFromage | 08-08-14 | 11:50

@handijk | 08-08-14 | 11:22
Het lijkt niet tot u doorgedrongen te zijn dat de sancties helemaal niet genomen worden vanwege MH17. Die sancties zaten allang in de pijplijn en MH17 heeft ze hoogstens ietwat versneld.

18konijn | 08-08-14 | 11:49

@Auweyida 11:37
U heeft t moeilijk tijdens t lezen, niet waar?!
Lastig he.. begrijpen. En lastig he.. inleven .
Maar goed, geeft niet hoor...
Ga maar verder met janken en handje ophouden. Als een echte boer betaamt .

zimmeradel | 08-08-14 | 11:49

Wel grappig dat hier nu maar herhaald blijft worden dat Oekrainse gevechtsvliegtuigen MH17 hebben neergeschoten en als bewijs worden dan allemaal obscure site's geplakt. Maarja four no's is a yes he, als je maar lang genoeg herhaalt zal het dus wel waar zijn kortom....

Sander8669 | 08-08-14 | 11:48

"Btw. laat de grootgrutters maar n vlinke duit in t zakje doen. Zij hebben immers het meest verdient aan die prijzenslag. Zij zijn het die de boeren en tuinders uitmelken. ..."
zimmeradel | 08-08-14 | 10:41

Correct

Centauri3 | 08-08-14 | 11:46

Maar het mes snijdt aan 2 kanten, Rusland als dader neerschieten vliegtuig, boycot groente, fruit, zuivel: resultaat WEER minder boeren in Nederland ( wens van D66(6)) en er vertrekken er al zoveel! Mooi toch??

mom van avezaath | 08-08-14 | 11:46

Het defensiebudget van Rusland is 10 procent dat van de NAVO.Poetin wilde 700 miljard investeren in defensie om het leger te moderniseren, zegt genoeg over de huidige stand van het leger.Wie is hier nu Gaza? Rusland heeft geen schijn van kans.Frankrijk, Spanje, Italië en VK hebben samen al minstens vijf vliegdekschepen, Rusland één, om de verhouding maar aan te geven, tellen we de VS nog niet mee.Maar goed, eerst gaat Rusland kijken hoe ze de gierende inflatie en een eventuele voedselcrisis kunnen pareren.En hopelijk dat het volk die klootzak daar eindelijk eens afzet, ze verdienen beter....

Foppezão | 08-08-14 | 11:42

Wat een dom stuk, 4 letters... NAVO. En Rusland kruipt weer in z'n hok.

Sander8669 | 08-08-14 | 11:42

zimmeradel | 08-08-14 | 11:26
Je begint jezelf al aardig tegen te spreken. Niet janken en handje ophouden, maar wat moeten de mensen die hier de dupe van worden dan? Juist ja, janken en handje ophouden. En wat heb je aan andere exportlanden? Je hebt importlanden nodig om producten te verkopen. Je kletst kortom maar wat.

Auweyida | 08-08-14 | 11:38

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 11:31
SU 25: Service ceiling: 7,000 m[98] (22,965 ft) clean, 5,000 m (16,000 ft) with max weapons.
En het grappige is alhier dat iedereen in discussie gaat over de vlieghoogte van de SU 25 terwijl de Oeki-luchtmacht de beschikking heeft over 80 stuks MIG 29 met een maximale vlieghoogte van 18.000 meter. Dus de discussie gaat helemaal nergens over.

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 11:36

dus ... dat teruggekeerde waar hmmm? Wordt dat *doorgedraaid of wat? {*ongezien de zee ingekieperT of danwel tot diervoeder vermalen?
Is dit het geval dan is deze oorlog -in mijn opinie: door Nederlands ZELF veroorzaaktT.
OPLOSSING: DEZE GOEDEREN ZO SNEL MOGELIJK OP HET CONTO VAN DE VOEDSELBANKEN OVERMAKEN GRAAG.
dan ben je goed bezig koning Willy.

Centauri3 | 08-08-14 | 11:36

Harreeee | 08-08-14 | 08:52
Helemaal mee eens. Ook Canada komt met meer bewijzen, dat het gevechtsvliegtuigen van Kiev geweest zijn!

mom van avezaath | 08-08-14 | 11:35

Wacht even, begon het niet met die ongelooflijk domme ballen Hofstad en van Baalen die brallend op het podium stonden Met vuisten gebald schreeuwend - We have Won -?
Die twee zouden subiet per direkt oneervol ontslag moeten krijgen en persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de rotzooi die ze begonnen zijn. Ze stonden bij de achterdeur van Rusland Putin uit te dagen met hun belachelijk gedrag. Wat ongelooflijk kortzichtig en dom, en dat mag Europa (Nederland en Belgie) vertegenwoordigen? weg met die minkukels!!! En ja, daarna werd er door die door Rusland gesteunde rebellen een totaal ongelooflijk verschrikkelijke fout gemaakt. Maar vergeet niet de voorgeschiedenis.

JDArtie | 08-08-14 | 11:31

@(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:24

Hahaha. Je eigen bronnen geven mij gelijk, sukkel.
très cool | 08-08-14 | 09:29

even voor de helderheid, jij stelt dus dat een SU 25 niet boven de, zeg 10.000 meter kan vliegen.
wat is jou bron ?

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 11:31

"Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht"
.
Hoe weet jij dat, Kwit? Zelfs de Maleisiers beginnen aan dat Amerikaanse verhaal te twijfelen:
.
www.globalresearch.ca/malaysian-mainst...
.
MH17 neerschieten was alleen in het belang van de Amerikanen en van Kiev, dus ik zou maar eerst eens heel goed nadenken voor je maar wat brult.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 11:30

Dat valt wel mee hoor met die overmacht van dat Russische leger.

Britain
France
Germany

Allemaal in de top 10. Ach ja; en dan nog de VS met een leger dat net zo groot is als dat van de nummer twee tot en met nummer dertien gecombineerd. En de VS zullen hun afzetmarkt echt niet kwijt willen, nog gezwegen over NATO.

www.businessinsider.com/11-most-powerf...

TM | 08-08-14 | 11:26

@ Auweyida | 08-08-14 | 10:59
Klopt. dit probleem is niet veroorzaakt door boeren en tuinders. Dat zeg ik ook nergens.
Maar janken en handje ophouden is hun eerste reactie, ipv bijvoorbeeld de banden aanhalen met andere exportlanden. En dat met die uitkeringen valt wel mee hoor. Een ww-tje en wat compensatie en weg is je verlies.
Maar het volk betaald, hoe dan ook de rekening.

zimmeradel | 08-08-14 | 11:26

XaleX_2 | 08-08-14 | 11:12
Hier spreekt echt majoor vollidioot eerste rang. De Nederlandse land- en tuinbouwsector heeft een uitstekende reputatie waar ook ter wereld, zorgt voor werkgelegenheid en voorziet vele mensen in hun basisbehoeften. Je zou denken, wat kan daar nou op tegen zijn, maar jij ziet blijkbaar liever de kosten voor uitkeringen de pan uitrijzen. Mensen hebben voedsel nodig, geen ideologische lariekoek en gebakken lucht.

Auweyida | 08-08-14 | 11:25

ikdenkwat | 08-08-14 | 10:01
Je bedoelt de apatische houding van de Nederlandse overheid of..??
Rutte had even moeten overleggen met de plaatselijke rebellencommandant, heeft hij niet gedaan, dan zou hij de rebellen namelijk erkennen en dat was bij de Oekraïense regereing in het verkeerde keelgat geschoten.
De diplomatieke verbintenis met de Oekraïnse illegale naar fascisme riekende niet gekozen regering vond Rutte dus belangrijker dan het zo snel mogelijk terughalen van de slachtoffers.
Als je dan als Nederlandse overheid heel apatisch die mensen dagen in de brandende zon laat rotten kan ik de totaal daarvoor niet opgeleide mijnwerkers die uit wanhoop dan maar worden ingezet om de boel op te ruimen het niet kwalijk nemen dat dat er niet prettig uitziet.
Verder lijkt het meeste "bewijsmateriaal" voor het onrespectvol omgaan met de lijken en hun spullen in de context geplaatst toch niet helemaal te zijn geweest wat het leek en meer te zijn gebruikt om de stemming te creëren die deze sancties verantwoorden.
Het lijkt bij sommige mensen niet helemaal door te dringen dat er sancties worden genomen tegen een land voor een gebeurtenis waarvan nog helemaal niets bewezen is en wat de eventuele consequenties van deze totaal onrechtvaardige sancties kunnen zijn.
Het afzetten van de regering in Den Haag om deze waanzin te stoppen is nu al een optie, het economisch belang is te groot en er moet alles aan worden gedaan om de burgeroorlog in Oekraïne te stoppen in plaats van olie op het vuur te blijven gooien, iets waar onze overheid en volgzame media zich de afgelopen maanden mee bezig hebben gehouden.

handijk | 08-08-14 | 11:22

en Frans, wat zeg je ?
' De manier waarop Rusland een deel van Oekraïne heeft 'ingepikt' en 'stookt' in het oosten van dat land, vormt een bedreiging voor de Europese en internationale veiligheid. '

moest je huilen Frans, toen je daaraan dacht, dat 'stoken' van de EU en de 'liberalen'.. daar op dat podiumpje.

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 11:20

En wat krijgt de burger terug voor al die MEP, SDE, SDE+, gas en FES-subsidies en straks weer opkoop-subsidies a la EHEC?
.
Duizenden soorten tuinbouwgif in het oppervlaktewater, deels al decennia verboden: www.bestrijdingsmiddelenatlas.nl/atlas...
.
Tuinbouwbedrijven draaien net als windmolens op subsidies (en Poolse werknemers). Ze moeten wel door, omdat anders de Rabobank een probleem heeft. Groeien, groeien, groeien, lenen, lenen, lenen, betalen.

Watching the Wheels | 08-08-14 | 11:13

Je kan zeggen wat je wil, maar dit probleem is nou niet bepaald door de land- en tuinbouwsector gecreëerd.
Auweyida | 08-08-14 | 10:59
Nee ze hebben alleen, maar gebruik gemaakt van de EU subsidies en belastingkortingen (zoals Watching the Wheels ook zegt). Het is belachelijk dat wij in zo'n klein landje zo veel land en tuinbouw hebben voornamelijk bedoelt voor de export. Inefficiënte en energie slurpende exportproducten dat in zijn totaliteit niet goed is voor NL, maar juist schadelijk. En dus kunstmatig in stand wordt gehouden door piefen in Brussel.

XaleX_2 | 08-08-14 | 11:12

Adidas liet vandaag weten dat de winsten niet gestegen zijn na deze fantastische sportzomer : o.a. wk-voetbal, wimbeldon, Roland Garros, tour de france
...
Ben eens benieuwd hoe de winstcijfers straks zijn na deze "fantastische" oorlogszomer : o.a. Syrie, Gazastrook, Isisopmars in Irak en omstreken, Oekraine, Nigeria (Boko Haram)...

trotse_atheist | 08-08-14 | 11:10

Het wordt geen oorlog, dit escaleert weer tot een punt waarop alle partijen zeggen dat dit niet nodig is. Wij vrezen Rusland in open oorlog, maar Rusland ons ook. Vergeet niet dat de EU en VS bij elkaar bijna 4 keer zoveel inwoners hebben, en vele malen meer BNP wat omgezet zou kunnen worden in een enorme militaire machine.
.
Als het totale escalatiepunt is bereikt, zullen alle partijen weer gaan inbinden. Uiteindelijk worden we allemaal rijker van handel, en armer van oorlog.
.
Ik zal maar eens een gebedje doen dat de EU eindelijk eens gaat doen waar het goed in is. En zorgen dat er weer werkbare handelsbetrekkingen komen. En niet iedereen in een hoek drukken waar ze niet meer uit komen, zoals Poetin nu met zichzelf heeft gedaan.

Hr. J. Ceasar | 08-08-14 | 11:09

BSmachines | 08-08-14 | 10:37
Tuurlijk zeggen ze dat niet.
Je moet geen paniek zaaien.
Maar die oude krengen worden zo uit de lucht gehaald als we erop wordt gelet.
Met die oude meuk die Rusland heeft bereiken ze niks.

GateKeeperNL | 08-08-14 | 11:09

Er komt een wereldoorlog. So what?
Dat is toch waar een groot deel van de Nederlandse kudde om loopt te roepen?

Een paar dagen/weken met blikvoer en een paar flessen water zou de mensen goed doen. Oh wacht... we hebben geen schuilkelder meer.
*strandstoel en kratje bier klaarzet voor als de bom valt*

Flatulent | 08-08-14 | 11:00

@zimmeradel
Je kan zeggen wat je wil, maar dit probleem is nou niet bepaald door de land- en tuinbouwsector gecreëerd. En wat je denkt te besparen aan 'geen compensatie' ben je dan weer kwijt aan uitkeringen. Weg vermeende voordeel.

Auweyida | 08-08-14 | 10:59

Ik ga in de tuin staan om de bommen te koppen.
Hoewel ik bang ben dat ze deze streek overslaan omdat er niets belangrijks is...

BekiekUtMoar | 08-08-14 | 10:59

Quid ook al bedoel je het satirisch (hoop ik) het is weinig zinvol om te stellen dat "de Russen" dat vliegtuig hebben neergehaald. Iedereen weet dat een stel imbeciele Oekraïners zich niet konden inhouden.
Laat deze anti rusland onzin maar over aan de Telegraaf.

Lichtstadfan | 08-08-14 | 10:54

Ik heb minister Pechtold zelf op TV ons zien verzekeren dat de EU voor vrede in Europa zorgt.
En wat meneer Pechtold ons steeds maar weer over de EU verzekerde is aantoonbaar waar en kan je ook in de realiteit terug zien.
... O,wacht even...

Moi | 08-08-14 | 10:53

Juist kalashnikov patroon dus niet van jou maar van Rob De Wijk.

Snippeschieter | 08-08-14 | 10:52

Alles is begonnen met de stompzinnigeid van Van Baalen en Verhofstad en hun partners in crime daar op het Maidan.
Hun onvoorstelbare stupiditeit wordt nu omgezet in een boycot oorlog, Timmerfrans loopt weer te raaskallen dat er nog meer sancties in aantocht zijn, de te grote broek aantrekken en het land schaden is maar een bijzaak!

lanexx | 08-08-14 | 10:52

très cool | 08-08-14 | 10:23
Lezen is echt heel moeilijk voor u.

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 10:50

We waren vanaf begin te slap, zeker Duitsland. Dit is van 4 maart www.rtlnieuws.nl/nieuws/special/ruslan...
Dus met bezetting van de Krim (Crimea) begon de oorlog van Rusland tegen Ukraine, de Russen zagen dat ze niet hetzelfde spelletje konden spelen als met Chenya, Transistrie en Georgie, en wilden de zuidoostelijke punt van Crimea om Crimea van nutsvoorzieningen te kunnen geven omdat het Rusland anders vele miljarden kost.
70% van wat Russen kopen komt uit buitenland dus is dit een sanctie vooral tegen de eigen bevolking van Rusland, maar dat zal putin een zorg zijn.
De ukrainiers proberen nu de laatste 2 steden in die punt te pakken en toevoerlijnen door te snijden en grenzen weer dicht te krijgen.
Pas eergister zag ik bij knevel journalist voor eerst zeggen is oorlog rusland tegen ukraine die natuurlijk al veel eerder bezig was, noem het zelf al vanaf begin maart oorlog en niet crisis, het zijn ook geen seperatisten, maar russen die binnengedrongen zijn en wat lokaal tuig, van 't soort wat je hier als pro-russia tegenkomt :-)

Ceesboogaart | 08-08-14 | 10:49

Kunnen de Polen weer naar huis, geen tomaten plukkerij meer.
Wat maken we ons eigenlijk druk om de Oekraine, laat Rusland het Oosten lekker meenemen, sowhat.

Uw Verzekeringsadvis | 08-08-14 | 10:48

Hier heb ik een paar weken geleden al voor gewaarschuwd. Je hoeft echt geen politicus te zijn om te begrijpen dat het beleid dat tot nu toe door de US, EU en Nederland is gevoerd, uitsluitend kan leiden tot verdere escalatie. Een andere uitkomst is niet mogelijk. Maar boeiend, ik ben babyfoto's posten op facebook.

More Than Happy | 08-08-14 | 10:48

De deskundige heet Rob DE Wijk, niet Rob van Wijk.

7,62x39 | 08-08-14 | 10:45

....... Ergens over lullen en ergens verstand van hebben zijn toch weer twee verschillende dingen zie ik maar weer........
Snippeschieter | 08-08-14 | 10:24
Inderdaad.
Oeki-luchtmacht, MIG 29, 18.000 meter (80 stuks).

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 10:45

Boeren en tuinders gaan altijd zo prat op hun no-nonsens mentaliteit, maar ze janken gelijk om compensatie. Wat een nonsens. Als belastinggeld jullie omhoog houdt moet het volk ook maar compensatie krijgen, voor de kunstmatig hoog gehouden prijzen. Btw. laat de grootgrutters maar n vlinke duit in t zakje doen. Zij hebben immers het meest verdient aan die prijzenslag. Zij zijn het die de boeren en tuinders uitmelken. Heerlijk, turks brood met italiaanse tomaten en voor de lunch en vanavond Egyptische sperzieboontjes met kerrie en pandanrijst en n israëlische meloen voor toe. Fijn dat de wereld zo klein is geworden.!! Maak m nou niet stuk.

zimmeradel | 08-08-14 | 10:43

Lang leve de democratische vrije Europese markt.
De vrije markt die nu handelssancties oplegt tegen Rusland volgens het principe : " willst du nicht mein bruder sein, so schlag ich dir den schaedel ein", welke handelssancties nu als een boemerang terug dreigen te komen.
De vrije markt die nu groente en fruitoverschotten moet gaan opkopen teneinde de prijs hoog te houden.
De vrije markt die wederom faillisementen tot gevolg heeft welke wederom de mensen treffen die part nog deel hebben aan de spelletjes van de graaiende elite.
De vrije markt die de wachtrijen bij de voedselbanken zal doen toenemen ondanks de overschotten bij de voedselproducenten.
En VVDertje Hans van Baalen zingt "we have won, we have won" dromend van oneindige winstmaximalisatie aan het einde van de donkere tunnel.
...
Gelukkig liet vandaag Ruud Huirne, directeur Food & Agri vandaag via het AD weten mee te voelen met de getroffen ondernemers. En dat de Rabobank belooft haar agrariers niet te zullen laten stikken, want " goedlopende bedrijven mogen niet failliet gaan door een crisis die geheel van buiten komt"
hmmmm, een crisis van buiten,....
Bedoelt hij nu dat het bij een crisis van binnen, zeg maar een bankencrisis veroorzaakt door hebzuchtige bonusgraaiers een heel ander draaiboek geldt ?
Anyway en nu allemaal :
www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0

trotse_atheist | 08-08-14 | 10:43

@necrosis | 08-08-14 | 09:14
Als ik gas, olie of goud in mijn eigen achtertuin vind wordt het meteen geconfisqueerd door de overheid.
Zo rolt Nederland BV.

wakkere_nederlander | 08-08-14 | 10:43

Kom maar op met de oorlog tegen de EU, velen zullen helpen om het van binnenuit te slopen. Als het aan mij ligt dan hadden we al jaren geleden met een paar miljoen man in Brussel gestaan om de elite aan bomen op te knopen... nadat we eerst de nationale schuldige eurofielen hadden gevierendeeld.

XaleX_2 | 08-08-14 | 10:42

Boeren en tuinders gaan altijd zo prat op hun no-nonsens mentaliteit, maar ze janken gelijk om compensatie.
Wat een nonsens.
Als belastinggeld jullie omhoog houdt moet het volk ook maar compensatie krijgen, voor de kunstmatig hoog gehouden prijzen.
Btw. laat de grootgrutters maar n vlinke duit in t zakje doen. Zij hebben immers het meest verdient aan die prijzenslag. Zij zijn het die de boeren en tuinders uitmelken.
Heerlijk, turks brood met italiaanse tomaten en voor de lunch en vanavond Egyptische sperzieboontjes met kerrie en pandanrijst en n israëlische meloen voor toe. Fijn dat de wereld zo klein is geworden.!! Maak m nou niet stuk.

zimmeradel | 08-08-14 | 10:41

Want Rusland wil dolgraag Nederland veroveren en met de grond gelijk maken. Dit is een spelletje om wie de langste/dikste heeft. Er moet echt heel wat gebeuren willen hier wapens aan te pas komen.

Een recessie? Geen probleem.
Bombardementen en grondtroepen? Natuurlijk niet!
Rusland is ook niet dom.

Fenna | 08-08-14 | 10:39

Vanaf dag 1 riepen de media dat Rusland het had gedaan. Experts die daar zeer grote twijfels over hebben, worden door de media voor de massa verzwegen. Wat de media ook niet melden is dat Rusland de afgelopen week 16 keer het luchtruim van Amerika heeft gepenetreerd met bommenwerpers die kernwapens kunnen dragen. Nog daargelaten dat de Russen over enorme onderzeeërs beschikken die kernraketten aan boord hebben. En dan nog de mobiele kernraketten. Amerika heeft in een aantal EU landen, Iron Dome geïnstalleerd en de EU verzekerd dat ze de Russische kernraketten kunnen tegenhouden. Maar als er een paar doorkomen, dan is het leed en de schade niet te overzien. Dit zijn geen voorbereidingen voor een koude oorlog, maar een gloeiend hete oorlog. En het volk juicht.
net als in 1914; zingend naar de loopgraven.

BSmachines | 08-08-14 | 10:37

Magdatkandat | 08-08-14 | 10:22
En taxfree drank e.d inslaan en weer langs de douane (dat was er toen nog) proberen te loodsen in de 4 tonner. Heerlijke tijd. Toen had ik nog een bepaalde aversie tegen de Duitsers. Tegenwoordig kom ik er graag en vaak.
Het kan verkeren

Stekeltje | 08-08-14 | 10:33

Er zijn aanwijzingen dat er geen oorlog komt. Want alle drogisterijen in de woonplaats van Timmerfrans melden dat de vaseline is uitverkocht.

Nivelleermarionet | 08-08-14 | 10:32

Moderne geo- en machtspolitiek is het onderkennen en accepteren van de ene en de andere zijn achtertuinen. Oosteuropa vanaf de Oekraine is de achtertuin van Moskou en niet die van ons. Daar mag je je wel een beetje, maar niet te veel mee bemoeien, zoals EU en USA dit doen.
DecRussen bemoeien zich ook nauwelijks met het Midden Oosten en als de USA hadden ingegrepen in Syrie, dan had Poetin niet meer dan lauw geprotesteerd en was zeker geen boycots gaan forceren. Nu wij daar wel mee zijn begonnen zijn we de regie na een week al aan Poetin kwijtgeraakt en krijgen die niet meer terug. Bovendien is niet nagedacht over een voor Poetin acceptabele uitweg zonder gezichtsverlies. Toegeven aan het Westen staat voor hem gelijk aan algehele capitulatie en dat gaat hij dus nooit doen. In de huidige geescaleerde situatie zal niet hij maar het Westen een eerste gebaar moeten maken om uit de impasse te komen. Gebeurt dit niet, dan kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan.

En als dit nu nog maar de enige brandhaard was, we hebben ook nog een paar probleempjes in Irak, Syrie, Gaza, Libie, Soedan die ook nog effe moeten worden geregeld.
En wie trapt Marokko eindelijk eens weg uit de Westelijke Sahara? En de Turken uit Cyprus?

Ridde Rogter | 08-08-14 | 10:30

@ william7055 | 08-08-14 | 10:25

Je zou haast willen dat we de tweede wereldoorlog verloren hadden.

Snippeschieter | 08-08-14 | 10:27

Het is Rob de Wijk en geen Rob van Wijk. En die man is episch.

Captain Pervert | 08-08-14 | 10:26

We waren vanaf begin te slap, zeker Duitsland. Dit is van 4 maart www.rtlnieuws.nl/nieuws/special/ruslan...
Dus met bezetting van de Krim (Crimea) begon de oorlog van Rusland tegen Ukraine, de Russen zagen dat ze niet hetzelfde spelletje konden spelen als met Chenya, Transistrie en Georgie, en wilden de zuidoostelijke punt van Crimea om Crimea van nutsvoorzieningen te kunnen geven omdat het Rusland anders vele miljarden kost.
70% van wat Russen kopen komt uit buitenland dus is dit een sanctie vooral tegen de eigen bevolking van Rusland, maar dat zal putin een zorg zijn.
De ukrainiers proberen nu de laatste 2 steden in die punt te pakken en toevoerlijnen door te snijden en grenzen weer dicht te krijgen.
Pas eergister zag ik bij knevel journalist voor eerst zeggen is oorlog rusland tegen ukraine die natuurlijk al veel eerder bezig was, noem het zelf al vanaf begin maart oorlog en niet crisis, het zijn ook geen seperatisten, maar russen die binnengedrongen zijn en wat lokaal tuig, van 't soort wat je hier als pro-russia tegenkomt :-)

Ceesboogaart | 08-08-14 | 10:26

Als we nu gewoon die wagens met paprika's en fruit omleiden naar Ukraine bemoeien we ons niet met de oorlog, maar maken we wel geld vrij voor de regering aldaar, om aan te schaffen wat zij nodig hebben.
Gewoon burenhulp tegen een idioot.

gebrokenvleugel | 08-08-14 | 10:26

Europa,s toekomst ligt niet in het M.O. al vinden reli-gekkies van wel, Europa,s toekomst is niet onverbrekelijk gekoppeld met Amerika, Europa,s toekomst wordt niet bepaald door instromende pauper-Afrikanen. Europa,s redder in het verleden was Russia. Europa,s redder in nabije verleden was Russia. Europa,s economische heden wordt bepaald door Russia. Europa,s toekomst is een Europa van de Oeral tot Gibraltar, zonder EU heute zu tage, zonder Brusselse graaiende politieke elite,s maar met een ongedeeld gezond pragmatisch Berlijn. lol

william7055 | 08-08-14 | 10:25

Snel onze tanks inzetten!

De Anaalprofeet | 08-08-14 | 10:25

@ (c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:24

Ergens over lullen en ergens verstand van hebben zijn toch weer twee verschillende dingen zie ik maar weer.

De SU 25 kan maar 5 km hoog komen wanneer hij volledig bewapend is. Die bewapening bestaad dan onderondere uit de K-13 of de R-60 hitte zoekende raket.

Waarvan de K-13 een bereik heeft van 20km en de R-60 8km.

De SU-25 kan dus de K-13 al tijdens het opstijgen in de richting schieten van een mogelijk doel in de hoop dat de zoekkop het overneemt, een soort van Insha'Allah, als god het wil is ie raak.

Snippeschieter | 08-08-14 | 10:24

@ Klier van Bartholin | 08-08-14 | 10:09

*proest* dus er zat een diepere betekenis achter uw éénregelige bijdrage die er ik niet uithaalde? ik lach me gek hier met die imbeciele Putinbots.

très cool | 08-08-14 | 10:23

Wordt zo moe van al die huilebalken die recessies, hel en faillissementen voorspellen, alleen maar om volledig door de belastingbetaler gecompenseerd te worden.
Gesanctioneerde export naar rusland is nog een 1 % van onze export en 0,5% van ons BBP, big deal.
Maar ja, TV wil huilebalken zien, die alleen aan hun eigen portemonne denken, Willen niet weten dat ze daarmee de vijand te eten geven, die straks bij ons voor de deur staat.

louis6227 | 08-08-14 | 10:23

Stekeltje | 08-08-14 | 10:12

Zat je op een terrasje, kwam er zo'n Nl verkenningseenheid door het dorp scheuren, de dienstplichtige officier staand in het voorste karretje kilometers lang de Hitlergroet brengend.
Ja, toen kon je nog lachen met die Duitsers, tegenwoordig zijn ze bloedserieus.

Magdatkandat | 08-08-14 | 10:22

Jan de Schot | 08-08-14 | 08:50
En die komen ons helpen? In welk sprookje leef jij? Als die Russen komen blijft t niet bij tankjes over de oostelijke grens van Europa. Die testvluchten herinner je je niet zeker. Rusische bommenwerpers die over de noordzee komen en weer omdraaien. Maar dan draaien ze niet om. En zijn het er vast ook geen 2....

ca12nag3 | 08-08-14 | 10:18

ROFLOL @"om hier meer schade aan te richten dan Onno Hoes in een darkroom"

Hobbykip | 08-08-14 | 10:15

Magdatkandat | 08-08-14 | 10:00
Dat waren idd nog eens tijden, even gluren bij het IJzeren gordijn vanaf een uitzichtheuvel met een VW busje vanaf Berge-Hohne. s avonds alles afgeladen klaar zetten en wapens onder handbereik. Extra letten op die autos van USSR-waarnemers die daar mochten rijden met special nummerbord.
Gemeenschappelijke vijanden maken vrienden voor het leven.

Stekeltje | 08-08-14 | 10:12

Kwidt, Google jij obsessief op 'bidden, kerk, gelovig, christelijk' of iets in die geest? (Pun intended)

hfakker | 08-08-14 | 10:11

Auweyida | 08-08-14 | 10:04
Nee we zijn gebaat bij een grootmacht die wederom met landjes pik in Oost Europa is begonnen. Laatste keer is dat niet zo goed bevallen.

ikdenkwat | 08-08-14 | 10:10

très cool | 08-08-14 | 10:01
Schreeuwen kan u heel goed, lezen echter totaal niet.

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 10:09

Ik ben blij dat al die paprika's en komkommers terugkomen naar Nederland. Dan hebben we tenminste nog iets om naar de vijand te gooien. Het leger is al leeg.

Snippeschieter | 08-08-14 | 10:07

Prima! Maar doe het meteen goed en gooi een paar atoombommen op de wereld. Dat is de enige manier om vrede te krijgen.

Jandoedel38 | 08-08-14 | 10:07

De sancties tegen Rusland door de EU waren natuurlijk ook wel een beetje de beer verzoeken om te doen wat men niet hoopte. En nu dat toch gebeurt is - goh - is het grote downplayen begonnen, "economie merkt er weinig van" en "joh, lekker goedkoop groente en fruit". Alsof we in tijden van economische crisis met honderdduizenden werklozen dit eigenlijk nog wel konden gebruiken. Het logische redeneren is hier wel een beetje opgehouden.

Zo ook dat Rusland verantwoordelijk wordt gehouden voor het gedonder in Oekraïne. Rusland doet zogenaamd niets om de separatisten te stoppen. Maar wat moeten ze doen dan, militair ingrijpen? Dan zullen de rapen helemaal gaar zijn. Het is nu niet bepaald alsof de EU-adepten geen expansie-politiek voeren, die hebben hun handen bepaald niet schoon.

Zo'n boycot kan jaren duren en dat wetende, zal men in Rusland direct op zoek zijn naar vervangende leveranciers van groente en fruit. En naarmate het boycot langer duurt, zal de kans dat 'alles weer bij het oude komt' en er daarna weer op dezelfde voet handel wordt gedreven met Rusland kleiner en kleiner worden.

Fijn hoor, al die roepen om escalatie, meer sancties, etc. Hier zijn we daar niet bij gebaat in elk geval.

Auweyida | 08-08-14 | 10:04

@ Klier van Bartholin | 08-08-14 | 09:41

LMAO. Kap nou met die flauwekul over die straaljager. Voortdurend de mond vol over bewijs, maar krampachtig vastklampen aan een volstrekt onhoudbare theorie, het is allemaal zeer in lijn met de hypocrisie van Putin. (Tsjetsjenië, anyone?).

MH17 is neergeschoten door dronken Oekraïense onafhankelijkheidsstrijders met een Buk raket die ze gekregen hebben van Vladimir Putin. Stond nog op Twitter, maar dat hebben ze er snel weer afgehaald. Daarna hebben ze honderden lijken dagenlang laten rotten terwijl ze de bewijzen voor hun misdaad probeerden weg te moffelen.

très cool | 08-08-14 | 10:01

handijk | 08-08-14 | 09:52
Misschien was de apathische houding na het uch uch "ongeluk" de druppel? Al dan niet werkelijk stuitend?

ikdenkwat | 08-08-14 | 10:01

Jezus, mensen, stel je toch niet zo aan. Vroeger, in the good old days, ging er geen dag voorbij zonder sancties, boycotten, blokkades, oorlogsretoriek enz. Dat hoorde gewoon bij je opvoeding. 's Avonds zag je Brezjnev en het Politbureau in gruizig zwart-wit het oktoberdefilé afnemen, met die SS-raketten op rupsbandjes, in Seedorf en in Noorwegen waren we de hele dag in hoogste staat van paraatheid. Mijn skietjes waren altijd gewaxt, je wist maar nooit. DDR-soldaatjes hadden van die malle helmen, de USSR had 20.000 T-72, of zoiets. En maar wachten. Kwam nooit wat van. Ik word weemoedig als ik er aan denk.
Maar, toen hadden we wel een leger, dat is waar.

Magdatkandat | 08-08-14 | 10:00

Wim Lex en Maxima hebben al een veilig heenkomen gezocht.
"Doet allen, wat u mogelijk is in 's lands welbegrepen belang. Leve het Vaderland en proost!"

blinde kip | 08-08-14 | 09:59

EU is democratisch?

ZZP-er | 08-08-14 | 09:58

EU brengt vrede?

ZZP-er | 08-08-14 | 09:58

sigaar_konthaar | 08-08-14 | 09:29 Annexatie van de Krim staat los van het neerschieten van een vliegtuig. Of... als je ergens fout parkeert ... heb je ook de bank overvallen! Daarbij de inwoners van de Krim wilden het zo. In Kiev word weer flink gedemonstreerd tegen de huidige regering! www.exploringthenews.com/breaking-news... Een annexatie hoeft niet per definitie negatief te zijn.

byebyeholland | 08-08-14 | 09:58

necrosis | 08-08-14 | 09:05
Het is allemaal egotripperij denk ik.
Met mooi weer een hele grote bek opentrekken, maar wegduiken als het moeilijk wordt. Stelletje lafbekken daar.

ZZP-er | 08-08-14 | 09:58

Dat gelul van die ondernemers met hun export. Welke NLse ondernemer die de NLse markt bedient heeft geld gekregen vanwege de hele crisis? Geen enkele, red je maar. Dus succes met je rottend fruit.

Rusland USA EU allemaal lullen ze wat voor de bühne. De waarheid komt nooit boven tafel. Oorlog tussen USA/EU vs Rusland komt er nooit. Beetje stoer doen met sancties en militaire oefeningen thats it

Bassie B | 08-08-14 | 09:57

fijn he die EU is goed voor ons zorgt voor handel zorgt voor werk ja wederopbouw straks met die oorlogs
mafketels

m.caarels2013 | 08-08-14 | 09:54

Rusland schiet een vliegtuig uit de lucht?? Zijn jullie helemaal gek geworden? Dit is oorlogshitsende propaganda waarvoor geen enkel bewijs bestaat.
Helemaal niets.

handijk | 08-08-14 | 09:52

Amerika zit moedwillig tussen Europa en Rusland te stoken om zo hun eigen gewonnen schaliegas te slijten op de Europesemarkt. Uiteraard voor het viervoudige als waar Rusland zijn gas voor aanbood. Geweldig deze gezaghebbende die we hier in Nederland en Europa hebben, zij zijn toch wel gefinancierd door de lobby van Amerika.

tomas de ongelovige | 08-08-14 | 09:48

necrosis | 08-08-14 | 09:42

Klopt. Eu-vleierij of niet, poetin heeft er op een slimme manier zijn macht behouden. Hij stuurde een groep rebellen aan die de controle hield over het gebied. Nu is ie alleen nog aan het provoceren, deze sancties zijn ook een logisch gevolg. Moeten we niet te zwaar aan tillen met z'n allen.

sigaar_konthaar | 08-08-14 | 09:47

Gelukkig heeft de EU net alle legers van de EU-deelstaten ontmanteld.

Muggenmepper | 08-08-14 | 09:47

En Obama is lachende derde.

sinar2 | 08-08-14 | 09:45

al zou het een rus geweest zijn die een vliegtuig heeft neergehaald, dat is collateral damage.
zo noemt de navo het ook als ze bommen gooien op steden.

hugo_chavez | 08-08-14 | 09:45

Bij hoge uitzondering was ik het een keer eens met Tony Blair: Rusland en het Westen kunnen het zich niet permitteren om met elkaar ruzie te maken. Het gevaar schuilt nl. in de fundamentalistische islam.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 09:42

@sigaar_konthaar | 08-08-14 | 09:29
Annexatie van de Krim was een logisch gevolg van de vleierij tussen Oekraïne en de EU.
Tenslotte liggen er 'wat' bootjes (de Zwarte zeevloot) van Poetin.
Die wil geen EU-bemoeienis met 'zijn' vloot.

necrosis | 08-08-14 | 09:42

"De pesterijtjes over en weer zonder enige vorm van langdurige strategie tussen de EU/VS en Rusland dreigt te escaleren."

Congrueren kun je leren.

Een paard | 08-08-14 | 09:42

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:
très cool | 08-08-14 | 09:16
Oeki-luchtmacht, MIG 29 - 18.000 meter. (80 stuks).

Klier van Bartholin | 08-08-14 | 09:41

En terecht wie denken Amerika en Europa wel niet dat ze zijn! Ik zeg goed gedaan Poetin, zolang die meelopers van Europa achter Amerika blijven aanhobbelen zou ik ook geen zaken meer met ze doen. Boontje komt z'n loontje.

tomas de ongelovige | 08-08-14 | 09:41

Schijtlijsters, we zitten nog lichtjaren van zo confrontatie af, oh jee we kunnen de tomaten niet kwijt. Tegenvaller van 1,5 miljard. Wat nu..... oorlog??? nl.wikipedia.org/wiki/Koude_Oorlog

ikdenkwat | 08-08-14 | 09:41

Raar verloop allemaal, ok, de russen sponseren separatisten in de Oekraïne, fijn, dat mag! Amerika sponsort ook heel veel landen zowel nu als in het verleden. De separatisten maken een desastreuse fout en men straft Rusland, beetje hypocriet... EU en Amerika beginnen met sancties en ze vinden het gek dat Rusland hetzelfde doet. ipv constructief samen te werken gaan alle kemphanen in de aanval.. jammer, gemiste kans.

Kris | 08-08-14 | 09:40

"Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht"

Waar is het fucking bewijs voor deze zeer zware beschuldiging? Jullie doen hier ook aan stemmingmakerij. Het volk ophitsen terwijl het onderzoek nog gaande is. Hoor - wederhoor niet toepassen maar gewoon ANP napraten. Weer een staaltje "echte" journalistiek!

JackHair | 08-08-14 | 09:39

@byebyeholland | 08-08-14 | 09:26

Lees eens een boek over geopolitiek, internationale verhoudingen, en wat geschiedenis, jongen. Je hebt duidelijk geen idee van wat er speelt. Wat flarden links en rechts oppikken is niet hetzelfde als een coherent beeld opbouwen.
.
Laat me raden, u bent een trots lid van de google-generatie?

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 09:37

Vanavond gaat het regenen. Met de inundaties zit het wel snor.

colonnecinco | 08-08-14 | 09:37

Kwit, de titel en laatste zin van je plempsel zijn nogal met elkaar in tegenspraak.

Zo is het maar net! | 08-08-14 | 09:36

@byebyeholland, ik krijg tranen in mijn ogen van jou, zowel vanwege je moslimachtige redeneertrant als je stuitend incorrecte Nederlands.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 09:32

Of alle Europese landen dit blijven slikken van de VS is nog maar de vraag. Meeste Europese landen hebben namelijk ook geen baad bij een oorlog. En de Europese burgers zitten er zeker niet op te wachten.
byebyeholland | 08-08-14 | 09:26

Ik denk dat je de machtshonger van de EU flink onderschat.

me,myself and IK | 08-08-14 | 09:31

Het lijkt mij een beetje overtrokken om te stellen dat Rusland in oorlog zou kunnen geraken met (alleen) Nederland. Ik ben bang dat je dan de Nederlandse rol op het internationale speelveld gigantisch overschat. Wij zijn niet belangrijk genoeg om een oorlog voor te starten. Teveel gedoe, te weinig te winnen.
En als wij een nieuwe recessie krijgen dan is dat niet vanwege de bevriezende betrekkingen met Rusland, maar vanwege het voortdurende tenenkrommende wanbeleid van onze regering. En het zou erg goedkoop en voorspelbaar zijn als onze prutsers in Den Haag deze situatie gebruiken om Poetin de schuld te geven van hun wanbeleid.
En de berekening over de economische schade kloppen ook weer niet. Er is niet ingecalculeerd dat de andere landen die hun economische betrekkingen met Rusland bevriezen, nu meer zaken met NL gaan doen als alternatief.

jemagookniksmeer | 08-08-14 | 09:31

Het was een grote blunder Timmermans naar Kiev te sturen. Daar is het al fout gegaan. Het failliet van diplomatiek Nederland. Dat vrouwtje op defensie is helemaal onnodig gebleken. Du moment dat er Nederlandse staatsburgers in het geding zijn moet de vloot onderweg zijn. Als courtesy kun je dan nog even bellen, maar als je dit tegen Amerikaanse vrienden of relaties zegt komt er maar 1 woord uit: unbelievable. En dat is het ook, een grof schandaal. Niets bereikt en de daders laten ontkomen. Een grof schandaal.

van Oeffelen | 08-08-14 | 09:30

byebyeholland | 08-08-14 | 09:26

Jij vind het annexeren van de Krim geen substantieel bewijs?

sigaar_konthaar | 08-08-14 | 09:29

@(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:24

Hahaha. Je eigen bronnen geven mij gelijk, sukkel.

très cool | 08-08-14 | 09:29

Bokito ergo sum | 08-08-14 | 09:01
Niemand, maar Obama grijpt elke kans aan om een nieuwe koude oorlog te beginnen. En de EU zijn machtswellustelingen met dictatoriale neigingen en dictators hebben altijd veroveringsdrift, die lopen daarom slaafs achter Obama aan.

Oftewel, wat je nu ziet is neokolonialisme van het Westen. Misschien kan je dat 'neo' beter weglaten.

me,myself and IK | 08-08-14 | 09:29

Voordeel voor Nederland: we hebben helemaal geen leger dus we kunnen niet in een oorlog terecht komen.

Haatgenerator | 08-08-14 | 09:28

du Roi Soleil | 08-08-14 | 09:09
Tuurlijk joh, en als Poetin straks aan de Baltische grenzen gaat morrelen - sterker nog: Russische provocateurs zijn daar nu al mee bezig - dan hebben die onnozele Van Balen en Verhofstad het zeker ook weer gedaan...
Het was een genante vertoning in Kiev. Maar meer dan dat was het niet.

Djong | 08-08-14 | 09:28

Quid, zit je alu hoedje vandaag wat strak! EU/VS veroordeeld een land voor een criminaliteit zonder enige "substantieel" bewijs. En dan heb ik het niet over steun aan de separatisten. VS/EU steunt de andere zijde net zo goed. Maar ook voor die Russische steun zijn geen duidelijke bewijzen. De Oekraïne met of zonder hulp van de VS/EU kan net zo goed schuldig zijn.
.
Omwille de andere agenda van de VS/EU word dit genegeerd. Oorlog scenario's... daar zit alleen Amerika op te wachten. Rusland heeft daar niet zo baat bij. Rusland poogt een land met een werkende politiek "democratisch" systeem op te bouwen. Systeem wat niet zoals in het westen gebaseerd is op alleen maar lenen.. lenen... en meer staatsschulden maken! Maar geleidelijk tot een hoog welvaart niveau te komen. Wat nog zeker 50 jaar duurt.
.
Amerika daar tegen is alleen maar aan het afbreken, en poogt met oorlog en onrust hun handel en de dollar in de lucht te houden. Tot iets constructief en duurzaam zijn de Hillybillies daar niet in staat! Amerika is de grootste en de beste, wie dat niet gelooft slaan we in elkaar!! Amerika is in hun overtuiging net zo radicaal als een moslim die naar Syria reist.
.
Of alle Europese landen dit blijven slikken van de VS is nog maar de vraag. Meeste Europese landen hebben namelijk ook geen baad bij een oorlog. En de Europese burgers zitten er zeker niet op te wachten.

byebyeholland | 08-08-14 | 09:26

Nederland heeft geinvesteerd in een financiele bazooka (garant stelling) om de crisis in de EU op te lossen.

Astroturfer | 08-08-14 | 09:26

Maar de S25's van de Oekraïense luchtmacht kunnen niet helemaal vliegen op 33000 voet.
très cool | 08-08-14 | 09:16

Time and again it is stated that the SU 25 has a maximum flight altitude of 7,000 meters and that’s why this jet couldn’t be able to bring down MH 017. Seeking for an answer on Wikipedia – this statement will be confirmed. If you go to the trouble of broadening your knowledge by questioning a specialist book, you’ll get completely different information: the maximum flight altitude of the SU 25 is 14,600 meters. Check here: www.fliegerweb.com/militaer/flugzeuge/...

Until beginning of july 2014 Wikipedia gave the maximum flight altitude for the SU 25 with “ca. 10.000 Meters”. As well in the english version as in the german one. Now one finds it “corrected” to 7.000 meters. In the Wikipedia discussions-forum roared up an intensive discussion about the correct value.

The handbook “Flugzeuge der Welt” by W. Green (1984), a standard work which essentially quotes the facts of the military “Janes Manuals” (also used to be NATO reference), already 1984 determined the maximum flight altitude of SU 25 (SU 25 MK, export version) with 10,670 meters (page 208 f.). The performance of the SU 25 has been upgraded since that time.

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:24

Welk een degeneratie er is nog niets aan de hand, dit gaat over geld klein geld iets van 1% BNP.
Als we allemaal wat meer fruit en paprika eten merken we er niets van.
Ik ga in iedergeval mijn wijnkelder goed vullen, voordat de Russen alles wegkopen en dus duur maken.

gebrokenvleugel | 08-08-14 | 09:24

Als Nederland Gaza is, dan heb ik nog wel een paar suggesties wie we precies als menselijk schild kunnen gebruiken.

spanarchist | 08-08-14 | 09:23

De belangrijkste reden voor de felle acties tegen Rusland is dat Rusland weigert mee te doen met het neo-Marxistische, multiculturele sprookje.
De Russen hebben hun neus al eens gebrand aan het Marxisme, en willen dit geen tweede keer meer. Daarom importeert Rusland ook geen miljoenen kansarmen uit de Derde Wereld, zij zien daar geen meerwaarde in voor hun land. Ook wordt de idee van 'totale gelijkheid' voor vrouwen, transgenders, homoseksuelen, etc daar niet ondersteund.
Zo kan Rusland op termijn een vreemde eend in de bijt worden en gezien als een bedreiging voor EU en VS.

du Roi Soleil | 08-08-14 | 09:23

Godwint | 08-08-14 | 09:13
ji denkt dat de gemiddelde rus of oekranier wakker ligt van dat vliegtuig en de waarheid?
de gemiddelde nederlander lag er ook niet wakker van toen de navo maandenlang servische steden bombardeerde om een stuk van servie te proberen af te scheiden.
ongeveer hetzelfde verhaal alleen met het grote verschil dat rusland en bondgenotenoekranie niet plat gooien met bommen.

hugo_chavez | 08-08-14 | 09:22

Wie van de vluchtende koningshuizers of ministers regelt straks vanuit Washington de uitzendingen van Radio Oranje voor de overlevenden in de Aswoestijn der Lage Landen? Zijn er voldoende plekken op de onderzeeboot gereserveerd? Kan Hennis er met haar dikke reet wel bij in of is die plek bestemd voor extra vaatjes Poetin-heineken van W.A.?

Ridde Rogter | 08-08-14 | 09:22

De VS en de EU doen een spelletje Russische roulette. Dit gaat een keer fout. Dan kun je nog zo schreeuwen dat Poetin de schuld heeft, als het fout gaat dan gaat het fout. Na jaren van vrede heeft men gewoon geen besef van wat dan inhoudt, oorlog.
Afgezien van het feit dat Rusland alleen al met zijn kernmacht de hele mensheid kan uitroeien. Het is de overmoed van de VS en de EU, gesteund door een bevolking die door jaren van welvaart ook arrogant is geworden. Die wanen zich onkwetsbaar en voelen zich verheven boven de Russen. "Rusland stelt niks voor", "Poetin zal geen oorlog (met ons superieure westerlingen) riskeren". En zo dreigt het dus echt fout te gaan.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 09:21

Maar de S25's van de Oekraïense luchtmacht kunnen niet helemaal vliegen op 33000 voet.
très cool | 08-08-14 | 09:16

onzin !

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:21

Zo stom dat ze een echte oorlog beginnen zullen die Russen niet zijn. Ze staan er nu helemaal alleen voor itt tot vroeger toen ze nog Chinese vriendjes hadden en het land veel groter was.
Stekeltje | 08-08-14 | 09:13

zo erg is het al.. dat reaguurders gewoon vragen om te mogen lijden .. vragen om een totale oorlog en dat voor een een EU/VS marionettenbewind in Kiev.. knettergek !

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:19

Maar het was juist de bedoeling om overheden uit te benen, te bezuinigen op overheidstaken en alles over te laten aan de vrije markt. Ik neem aan dat de legers van Shell, Ahold en Unilever het grondgebied van hun trouwe klanten nu goed zullen verdedigen. En van KLM verwacht ik ook een bijdrage in de komende strijd.

simpelman | 08-08-14 | 09:19

De tuinders hebben zelf weer gestemd op de foute partijen. Fijn hoor de EU.

Afgeschminkte Bassie | 08-08-14 | 09:18

@Van Duyvenbode | 08-08-14 | 09:11

Gerede kans dat de oorlog een feit is voordat het onderzoek wordt afgerond. Geschiedkundigen zullen dan achteraf vaststellen dat er van alles stinkt. Zo werkte Tonkin, zesdaagse oorlog, maar ook het veel bekendere Pearl Harbour.

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 09:18

“Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht…”

Jij leest alleen de Telegraaf Quid? Moet zeker van de baas.

Makro777 | 08-08-14 | 09:17

@Van Duyvenbode | 08-08-14

Maar de S25's van de Oekraïense luchtmacht kunnen niet helemaal vliegen op 33000 voet.

très cool | 08-08-14 | 09:16

Gauw de knoopjes van mijn eerste grijs laten verzetten. Koper poetsen, ik ben er klaar voor.

Rien7847 | 08-08-14 | 09:16

Ik ben dan wel weer erg gelukkig dat tussen Nederland en Rusland nog de Bundeswehr zit. Die hebben nog wel een leger en ervaring met het vechten tegen de Russen.

Charles de Batz | 08-08-14 | 09:16

Het maffe is dat de meeste mensen denken dat ze in een tijd leven dat het anders is. Ja inderdaad het tellertje staat op 2014 maar de geschiedenis zal zich herhalen. Altijd weer.

ikdenkwat | 08-08-14 | 09:15

@wakkere_nederlander | 08-08-14 | 09:13
Moestuintje?
Nu de Russen niets meer kopen, hebben we groente en fruit in overvloed.
Ik zou maar eens gaan boren naar een groot gasveld in je achtertuin, heb je veel meer aan.

necrosis | 08-08-14 | 09:14

@ Faragefan | 08-08-14 | 09:07

Ben je de Russische revolutie vergeten? Was iets van honderd jaar geleden, toen de bevolking de tsaar afzette.

très cool | 08-08-14 | 09:14

De wil om oorlog te voeren is groter dan de wil om de lichamen van de slachtoffers te bergen en het vinden van de waarheid.

Godwint | 08-08-14 | 09:13

Wel een beetje reeel blijven met zijn allen. Wat voor positiefs heeft de val het ijzeren gordijn ons nu gebracht? Vrijwel niets. Als die Poetin, die absoluut, indirect, de moord op 195 van onze landgenoten op zijn geweten heeft niet zo van de landje pik was geweest was dit allemaal niet gebeurd. Hij heeft dat gezeur als dictator absoluut aan zichzelf te wijten. Lullig voor die bedrijven die rechtstreeks naar Rusland leveren maar via een omweg komt het er ook wel.
Het is natuurlijk bizar dat een dergelijk groot land niet voor zichzelf kan zorgen en eten uit het buitenland moet laten komen. Geeft gelijk aan hoe onderontwikkeld volk het is.
Als er weer een koude oorlog moet komen is het maar zo. Ik heb me destijds prima vermaakt en het was een stuk veiliger op straat. Wel jammer dat veel van die Oostblokkers nu juist bij de EU horen.
Ik zou het zeer slap vinden van de EU als ze nu terug komen op de sancties
Laat het maar een paar jaar sudderen. Zo stom dat ze een echte oorlog beginnen zullen die Russen niet zijn. Ze staan er nu helemaal alleen voor itt tot vroeger toen ze nog Chinese vriendjes hadden en het land veel groter was.

Stekeltje | 08-08-14 | 09:13

Dat moestuintje was misschien toch niet zo'n slecht idee...

wakkere_nederlander | 08-08-14 | 09:13

Stel: uit onderzoek gaat blijken dat MH17 is neergehaald door een straaljager. En stel dat uit onderzoek ook blijkt dat deze straaljager alleen van Oekraïne kan zijn. Nogmaals: stel.
Deze uitkomst komt de EU en de VS wel zeer ongelegen.
Gaan de VS en de EU de uitkomst van het onderzoek dan mededelen, of houden ze het onder de dekmantel?

Rest In Privacy | 08-08-14 | 09:11

Ik zit lekker binnen de stelling van Amsterdam en die heeft niet voor niets 42 forten. 42, zegt dat getal u iets?

Boretti | 08-08-14 | 09:11

"Eerst schieten de Russen een Nederlands vliegtuig uit de lucht".
Het is begonnen met van Rompuy en van Baalen die op een plein in Kiev een staatsgreep tegen de wettige regering van Oekraïne stimuleerden.

du Roi Soleil | 08-08-14 | 09:09

De waarheid sneuvel eerst zeggen ze toch? De Telegraaf begint alvast met de kop "recessie dreigt door Poetin". Maar wie begon er nu eigenlijk met de boycot?

Angelica | 08-08-14 | 09:09

De hele EU is failliet, die gaan het heus niet tot een oorlog laten komen, die leveren nog liever Ukraine in.
Vloberto | 08-08-14 | 09:07

was die van 'ons' dan ?

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:09

@ (c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:06
* spellingchecker aanslingert

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:08

Hebben de politieke leiders al hun geld gepakt en vertrokken naar ergens anders om de Apocalyps af te wachten?

DeutschlandUberAlles | 08-08-14 | 09:07

De hele EU is failliet, die gaan het heus niet tot een oorlog laten komen, die leveren nog liever Ukraine in.

Vloberto | 08-08-14 | 09:07

Rusland, het heeft niks, maar het is ook gewend om straatarm te zijn, te lijden, volgzaam alles te doen wat hun Grote Leider hen beveelt. Erg gevaarlijk.

Faragefan | 08-08-14 | 09:07

ah.. de smerige lobby, ingezet door de wapenfabrikanten en de plotici die betaald worden door hen, begint zijn vruchten af te werpen.. dom en oud roepen , smeken bijna, om meer wapens, een europees leger, meer veel meer geld voor defensie want oh oh die Russen.
Het plannetje , koste helaas wat burgertjes, werkt !
walgelijke vertoning.. dit gaat niet om Kiev.. dit gaat om diepe zakken, energie en macht.

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 09:06

Bokito ergo sum | 08-08-14 | 09:01
dat zeggen johnny quid en nog wat andere rusland hatertjes

hugo_chavez | 08-08-14 | 09:06

'Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht...'
Vind ik nogal een beschuldiging Quid zo zonder enige vorm van bewijs.

Z. Uurpruim | 08-08-14 | 09:06

wat een fucking bullshit verhaal, er wordt geen oorlog tegen nederland, er is geen bewijs dat Rusland de vliegtuig heeft neergeschoten en Quid, je bent een scaremonger gewoon.

sheldon cooper | 08-08-14 | 09:05

Waarom, Hans van Baalen, waarom?

necrosis | 08-08-14 | 09:05

Geachte tuinders en veehouders u kunt uw misgelopen opbrengsten verhalen en declareren bij de heren Verhofstad en van Balen, zou dat op enige problemen stuiten staat de EU hiervoor garant.

Met vriendelijke groeten,
Markje Rutten ( Min. president)

Oh nee!Het loopt anders af, EEEHHHH de Belastingbetaler in het rijtje van Banken en verzekeringen.

Sjeng de helle | 08-08-14 | 09:05

Die oorloghitsers in Brussel zullen wel op 'advies' van de VS weer nieuwe sancties instellen. Rusland spiegelt deze weer vervolgens.
Oekraine en vooral Kiev is het gewoon niet waard. Klaar mee.

Bad Ass Justice | 08-08-14 | 09:02

Wie zegt dat het Rusland was die dat vliegtuig neerhaalde

Bokito ergo sum | 08-08-14 | 09:01

"Gelukkig hebben we de EU om het voor ons op te nemen... Jup."
Daar is de EU ook niet voor Jan Lul. Mochten de Russen iets 'militair' tegen ons willen doen is daar de NAVO voor. Niet de EU.

Hunebedbouwer | 08-08-14 | 09:00

Boycot Russisch gas maar. We hoeven het toch niet warm te hebben in de winter?

Abu al Uitkering | 08-08-14 | 08:59

Geen tanks, geen marine schepen, geen vliegtuigen maar we kunnen in elk geval die Russen straks doodgooien met rottend fruit.

bas ooms53686289 | 08-08-14 | 08:58

Harreeee | 08-08-14 | 08:52
johnny quid was erbij hoor

hugo_chavez | 08-08-14 | 08:57

We kunnen natuurlijk gewoon de Oekraïne in tweeën delen. Stukje oost dat graag bij Rusland wil blijven of gerelateerd aan Rusland. En stukje West dat naar de klote wil bij de EU.
En klaar.

Ho wacht... en de westerse belangen dan op Oekraïne en het uit de wereld economie (isoleren) nemen van Rusland (BRICS)?
eh...

Kudt Russen! intimiderende gekken, tuig van de richel. Slopen dat volk! De Rus kun je niet vertrouwen. ze hebben de Krimp al geannexeerd! ho wacht of was dat nadat de EU Oekraïne aan het inlijven was... Mmmm ja whatever duh! de Rus, kudt volk, tuig, oorlogs- gekken. Slopen dat volk.

No Mames | 08-08-14 | 08:57

Oh laten we de "beast wars" van ISIS niet vergeten. Ook uit die hoek komt stront op ons af...

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 08:56

En als het dan toch oorlog wordt dan vind ik dat er ballotage moet komen. Alleen diegene met een Nobel Vredesprijs mogen mee hakken ende schieten. De rest moet toekijken en kauwgom en chocola opsturen. Fijn. Dank u wel.

Shareholder II | 08-08-14 | 08:56

En als Rob van Wijk het zegt is het waar? De zoveelste expert met een glazen bol.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 08:56

"Zitten we dan zonder leger"
.
Laat dat maar eens goed inzinken. Een van de primaire kerntaken van een overheid en daar heeft de Nederlandse politiek keihard op verzaakt. Willens en wetens het Nederlandse volk in gevaar gebracht.
.
Er is ook ruim voldoende geld voor maar dat pissen we weg aan niet-essentiele overheidstaken.
.
Alstublief, investeer in defensie. Een land zonder heeft in deze volatiele wereld geen bestaansrecht!

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 08:54

Zoals ik al vaker heb gezegd: 1 JSS, Mijnenvegers, extra onderzeeër, Holland-klasse voorzien van geleide wapensystemen, extra Nasams 2, helikoptervloot iets uitbreiden (Hallo Hennis Plasschaert) en terugkopen extra PzH2000. Overigens denk ik trouwens dat voor nu vooral Rusland zichzelf in de voet schiet. Op korte termijn zullen de prijsdalingen wel voelbaar zijn, maar over 1 of 2 maanden zal één en ander gestabiliseerd zijn en Rusland betaald vervolgens een nog hogere prijs voor zijn landbouwproducten. Terwijl wij minder gaan betalen, gaan ze in Rusland meer betalen voor hun landbouwproducten.

Gräf&Stift | 08-08-14 | 08:53

En dat allemaal door de expansiedrift van de EU maffia met van Baalen en Verhofstadt op de barricaden. Deze twee heldhaftige EU'ers houden zich opvallend stil nu de stront de ventilator raakt.

Therapietje | 08-08-14 | 08:53

Wat necrosis | 08-08-14 | 08:35 zegt. Laten we zelf maar wat meer van Nederlandse bodem kopen. Eigen fruit en groente eerst!

roze_bril | 08-08-14 | 08:53

Rob de Wijk is zo'n flapdrol, die roept bij iedere marginaal relevante ontwikkeling dat het oorlog wordt. En die perentelers zouden een beetje aan risicospreiding moeten doen, in plaats van hun hele business model afhankelijk te maken van de nukken van een corrupte dictator.

très cool | 08-08-14 | 08:53

Russen hebben helemaal niets met het neerhalen van het toestel te maken, anders hadden we daar allang bewijs van gezien. Maar dat is er simpelweg niet en waar blijven de gegevens uit de cockpit recorders en zwarte doos? Blijkbaar passen deze data niet in het "officiële" verhaal www.nst.com.my/node/20925

Harreeee | 08-08-14 | 08:52

Wij gaan Rusland nog heel hard nodig hebben.

En niet voor omdat wegens paprika's en peren.

“Wanneer minderheden de voorkeur geven aan de shariawet, dan adviseren wij ze om naar die plaatsen te gaan waar die staatswet is. Rusland heeft geen minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig, en wij zullen hen geen speciale privileges toestaan of proberen onze wetten te veranderen om aan hun wensen te voldoen, om het even hoe hard ze ´discriminatie´ schreeuwen.”

Parsons | 08-08-14 | 08:51

Who gives a fuck, wij hebben de EU.

EU = vrede, veiligheid en welvaart.

Ik maak me niet druk. Ik heb het grootste vertrouwen in kanjers zoals Verhofstad, Van Baalen, Draghi, Schultz etc.. De creme de la creme in Europa. What could possibly go wrong?
Vanaf dag 1 in deze situatie heeft de hele wereld de kracht, doortastendheid, gezag van de EU kunnen zien. Het is voor iedereen duidelijk hoe de EU functioneert. Ga maar lekker slapen!

DeSjaak1000 | 08-08-14 | 08:51

FF doorpakken en die olievelden annexeren. Oh nee de USA doen ook mee :-(

Mijnbescheidenmening | 08-08-14 | 08:50

Jezus, wat een dom stuk. 4 letters: NAVO.

Jan de Schot | 08-08-14 | 08:50

Jaren geleden kwamen ze erachter op welke steden in Nederland Rusland zijn raketten had gericht.
Binnen uurtje zijn wij helemaal naar de filistijnen.

jankaasvanoranje | 08-08-14 | 08:49

Je zal als Eurofiele kiezer maar in een Vinexwijk wonen, staat binnenkort je huis onder water, omdat het midden in de Hollandse Waterlinie is gebouwd.

kapotte_stofzuiger | 08-08-14 | 08:49

Ja maar ik wil helemaal geen oorlog.

Bass Trouble | 08-08-14 | 08:48

Bouw het schavot maar alvast op voor de ingang van de EU in Brussel. Dat tuig gaat als eerste.

postmodernismisdead | 08-08-14 | 08:47

LOL @Rob van Wijk. De ouwe ballonvaarder ontbrak nog in het bekende rijtje opgetrommelde kwiebussen zodra er weer geopoliek de wereld in wordt gekotst.
Verder Quid als vanouds d.w.z anaal gefixeerd, Russen hebben die aanval niet uitgevoerd, en net zo min wordt het oorlog.

Shareholder II | 08-08-14 | 08:47

Al die lieflijke vinex-gezinnetjes straks weggevaagd in het hellevuur van kernexplosies.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 08:46

"Eerst schieten de Russen een vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht...."

Dat is tot dusver nog nergens uit gebleken en het gaat tegen alle logica in. De Russen en separisten hadden er geen belang bij, een 'vergissing' is uit te sluiten en er is verder maar één belanghebbende: Kiev zelf, die ons maar al te graag strenger zagen worden tegen de Russen.

1+1= Ellende.

En ik betwijfel dat de Russen hier op burgerdoelen gaan poppen. Dus ik maak me geen druk. Leer gewoon maar vast wodka waarderen.

An die ARBEIT | 08-08-14 | 08:46

Waar zitten Verhofstadt en zijn vriendjes nu ? Al een tijdje niets meer van gehoord .

schijtendijkes | 08-08-14 | 08:45

Everybody's got a plan until they get punched in the face.
- Mike Tyson

pjotr nicknaamtov | 08-08-14 | 08:44

Beste Westland-tuinders, vergeet u niet de rekening bij de EU neer te leggen? Dankuwel.

accijnstoerist | 08-08-14 | 08:44

"hier meer schade aan te richten dan Onno Hoes in een darkroom."

Beetje vroeg nog voor je seksuele fantasieën Quid niet?

CornholioNL | 08-08-14 | 08:40

Maar wij hebben nog "Storm van de commando's" achter de hand...

eerstneukendanpraten | 08-08-14 | 08:40

Vervolgens worden er sancties op de EU gegooid....
@Johnny Quid | 08-08-14 | 08:32

Moet 'EU' geen 'Rusland' zijn?

necrosis | 08-08-14 | 08:37

Dienstplicht invoeren, kan die slappe social media generatie een keer aan de bak. Maakt die slappe hap ook een keer wat mee. Laat die oorlog maar komen.

Berkemef | 08-08-14 | 08:37

Van die 150 miljoen peren die bijna oogstrijp zijn, gaan we lekkere perenijsjes maken.
*trekt lange neus naar Poetin*

necrosis | 08-08-14 | 08:35

Mooi man, die pacifistenkliek in Nederland krijgt eindelijk het lid op de neus.

Berkemef | 08-08-14 | 08:33

Wij zijn Gaza.

* zet raketten in achtertuin.

rara | 08-08-14 | 08:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl