Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE TK. Dutch Special Forces gaan naar Oekraine

De elite van de elite van de elite van het Nederlands defensie-apparaat wordt naar de Oekraïne gestuurd. Zodat onderzoekers en marechaussee ongestoord hun werk kunnen doen. FUCK YEAH! Geen gepolder meer. Onze Marinier-President Rutte heeft het begrepen. Rode Baretten, Groene Baretten, veteranen van Afghanistan en Mali. Jawel, de Regilio Tuur Brigade. Het Lee Towers Legioen. Nu komt alles goed. Deze mannen liggen niet wakker van een roedel ongecontroleerde dronken Oekraïeners met Russische sympathieën. En zwaar Russische militair materieel. Nope. Zwaar bewapende Oostblok-separatisten is wat zij eten voor ontbijt op een reguliere dinsdag. Zonder zout om de boel op smaak te brengen. Het is jammer dat het woord Polderpower té Cartoon Network klinkt, maar dat is wat het is. De Russische oppositiekrant NovayaGazeta smeekt Nederlands intussen om vergeving. Logisch, als je weet hoe secuur, professioneel en efficiënt onze special forces zijn. Maar de Russen hoeven zich geen zorgen te maken. Hoogstens economisch. De special forces zijn er in eerste instantie om de perimeter rond de crashsite te beveiligen, zodat onderzoekers hun werk kunnen doen. En om de verdachte daders van #MH17 van hun bed te trekken, zoals rebellenleider Igor Girkin. Niet dat het makkelijk wordt. Neen. Lees deze analyse maar. Maar de Dutch Special Forces komen ook hun bed niet uit voor makkelijk. Go boys, op een succesvolle missie en nul slachtoffers aan beide zijden. We vertrouwen op jullie expertise, talent en training. Maar eerst: politiek neuzelen in de Tweede Kamer over 'modaliteiten' in het 'tweede spoor' (lolwut?) in de livestream hierboven.

Reaguursels

Inloggen

@Stormageddon | 26-07-14 | 15:49

Als je zo'n moeite hebt met begrijpend lezen dan kan ik je verder ook niet helpen...

54321 | 26-07-14 | 20:16

@54321 | 26-07-14 | 15:37
Suggereer jij nu dat de Shell opdracht gaf om een Maleisisch vliegtuig vol Nederlanders boven de Oekraine af te knallen? Vanwege schaliegas?
Fraai hoor. En hoe verhoudt zich dat met de omgekochte piloten van Air India en die Russisch/Indiase deal? Het wordt steeds leuker.

Stormageddon | 26-07-14 | 15:49

@Watching the Wheels | 26-07-14 | 04:23
Ja tuurlijk, joh! En dat wordt dan tijdens de vlucht allemaal bedisseld. Of was dit al maanden gepland? Alle piloten omgekocht en alle passagiers natuurlijk. Want tja, die moeten allemaal hun bek houden.

Hoe gaan ze dat de piloten vertellen? "We gaan op 17 juli boven de Oekraïne op enkele tientallen kilometers van jullie vliegtuig een ander vliegtuig uit de lucht knallen. Mondje dicht hè?". Of achteraf? En dan chanteren natuurlijk. Familie gevangen houden of dreigen ze iets aan te doen. De Indische geheime dienst staat voor niets. Valt ook niemand op, geen buren of vrienden van de familie dat ze plotseling zijn opgepakt.

Je moet dan wel honderden (duizenden) mensen om kopen, chanteren en voorkomen dat er ook maar ééntje uit de school klapt, maar goed, dat doen die serviele indiase mensjes natuurlijk wel. Die semi-negers zijn toch sukkels. Die zien het grote plaatje van het complot niet.

Je zou ook Occam's razor kunnen gebruiken. Waarom zeggen de piloten dat ze niets hebben gezien? Omdat ze daadwerkelijk niets hebben gezien. Geen andere toestellen, ook geen militaire. Maar dat komt bij complotdenkers als jij niet op, hè?

De simpelste verklaring is echt onmogelijk voor jullie. Het moet allemaal ingewikkeld zijn en er moet een groot alomvattend geheim plan achter zitten. Ook al is het in niemands belang om een Maleisisch vliegtuig vol Nederlanders boven de Oekraïne af te schieten, jullie waanzinnigen verzinnen er wel een reden voor zodat de illuminati er toch echt de schuld van hebben.

Stormageddon | 26-07-14 | 15:44

#aap #mouw

www.zerohedge.com/news/2014-07-25/comp...

"Recall what we said earlier today: the proxy Ukraine war just like that in Syria preceding it, "is all about energy."

... while the fighting rages all around, Ukrainian troopers are helping to install shale gas production equipment near the east Ukrainian town of Slavyansk, which was bombed and shelled for the three preceding months, according to local residents cited by Itar Tass. The reason for the scramble? Under peacetime, the process was expected to take many years, during which Europe would be under the energy dictatorship of Putin. But throw in some civil war and few will notice let alone care that a process which was expected to take nearly a decade if not longer while dealing with broad popular objections to fracking, may instead be completed in months...

Countries like the Czech Republic, the Netherlands and France have given up plans to develop shale gas deposits in their territories.
Not only them but also all-important Germany, which two weeks ago announced it would halt shale-gas drilling for the next seven years over groundwater pollution concerns.

Which clearly makes Ukraine, potentially the last place with massive shale gas deposits and no drilling ban, quite valuable to those who want to develop a major source of shale gas, one which reduces Europe's reliance on Russian gas even more, yet one whose future depends on one simple question: who controls East Ukraine?

Because what better way to accelerate "next steps" than to start drilling for gas in the middle of the Donetsk republic as a civil war is waging in all directions, and where public mood has shifted decidedly against the local "separatists" in the aftermath of the MH-17 tragedy.

The punchline: who will develop the gas field in conjunction with Shell (jointly owned by the Netherlands and the UK: the two countries that loathe Putin the most in the aftermath of the MH-17 disaster) which in May 2012 announced a tender for the right to develop the Yuzovka shale gas deposit?

Burisma, Ukraine’s oil and gas production holdings, also has the right to develop the shale gas fields in the Dnieper-Donetsk basin of Eastern Ukraine. The same Burisma where R. Hunter Biden, Joseph's son, was appointed a director two months ago."

54321 | 26-07-14 | 15:37

@Watching the Wheels | 26-07-14 | 03:08
Ja tuurlijk joh. Boodschap staat je niet aan, dus ben ik in dienst van de Bilderbergers.
Vergeet je vandaag niet een nieuwe rol alu-folie te kopen? Na 2 dagen gebruik doet het niets meer, dan is de energie op. Lees maar na op niburu.nl

Stormageddon | 26-07-14 | 15:15

Wel grappig dat er in de link van het artikel gezegd wordt van.. ja er is een oorlogsgebied.. ja we hebben gewapende mensen nodig.. MAAR we sturen eerst ongewapende Kmar en pas dan gewapende mensen om de ongewapende mensen te beschermen. Wat klopt er niet?

kio | 26-07-14 | 09:10

Laatste link onderschrijf ik niet (had het nog niet goed gelezen). Ik kan me niet voorstellen dat Obama iets negatiefs nastreeft, veel te positief mens. Wat wel duidelijk lijkt, dat er machtspolitiek gaande is met altijd weer burgerslachtoffers.

Watching the Wheels | 26-07-14 | 04:42

Stormageddon | 26-07-14 | 03:20

businesstoday.intoday.in/story/air-ind...

Soms hebben luchtvaartmaatschappijen even wat geld nodig. De dag voor de crash tekenden Rusland en India een investeringsbank deal. DAT heeft het ermee te maken. De cultuur in India is dusdanig dat je je kunt voorstellen dat een pilot niet direct het achterste van zijn tong in de media laat zien. De vliegtuigmaatschappij ontkende de dag erna eerst dat ze er hadden gevlogen. Ze zijn allemaal zo eerlijk.

Wat je zegt kan bij nader inzien, ze hadden het toestel immers ook niet uit de lucht zien schieten op die korte afstand, ook geen andere toestellen gezien, beetje slaperige types waarschijnlijk. Waarom zitten er uberhaupt voorruiten in die toestellen :) ?
.
Verhaal is verder niet zo onsamenhangend als je je er een klein beetje in verdiept (kan me niet voorstellen dat je nooit Tegenlicht ofzo hebt gezien in de afgelopen jaren). Die crisis raakt toch iedereen inmiddels? Zo'n beetje de hele bevolking in Europa heeft het spel van het opblazen van de economie met steeds meer geprint geld inmiddels door. Ik las net bijvoorbeeld bij toeval: nl-nl.facebook.com/demorgen/posts/101...
.
Kort door de bocht: Amerika heeft een enorm geloofwaardigheidsprobleem met de dollar. Het is niet meer gekoppeld aan goud en ze printen 60-80 miljard per maand bij. 'Als de dollar valt' www.bol.com/nl/p/als-de-dollar-valt/10... zal ook vast wel bekend zijn.
.
Amerika moet meer geld gaan verdienen, je kunt niet alleen blijven groeien door geld te printen.
.
Van Baalen en consorten willen even een paar dingen forceren. Oekraine is strategisch te belangrijk. Dus Van Baalen naast Verhofstadt op een podium. Na die actie werd de Krim bezet en Oost-Oekraine. Vraag is wat er gebeurt was als de EU op afstand was gebleven. Misschien hetzelfde.
.
Probleem is dat wij te afhankelijk zijn. Dan kun je natuurlijk de eigenaar van hetgene waar je afhankelijk van bent wijzigen (Irak, Oekraine), je kunt beter alternatieven zoeken en eisen stellen (wij willen alleen gas als ... vul maar iets in ...).
.
Alleen ... het kan niet, we moeten NU groeien om onze rente op onze leningen te kunnen blijven betalen, zodat we weer wat meer schulden kunnen nemen en weer wat meer kunnen groeien.
.
We hebben meer schulden dan ooit, meer overcapaciteit dan ooit en mensen met geld hebben geen geode positieve investeringsmogelijkheden (door die enorme overcapaciteit zijn de marges laag) dus kun je net zo goed schulden aflossen als je dat kunt (wat weer slecht is voor de economie). We zijn hard op weg naar de volgende crisis (nog even afgezien van die ellende in Oekraine).

Watching the Wheels | 26-07-14 | 04:23

@Watching the Wheels | 26-07-14 | 02:42
Goed lezen: *op verzoek van luchtverkeersleiding* (waarschijnlijk nadat radarcontact was verloren) en geen radiocontact gemaakt kon worden: "The Times of India said Ukrainian air traffic controllers had asked the Air India pilots to try and establish contact with the Malaysia Airlines jet, which had stopped responding to its calls."
Daar staat dus uitdrukkelijk niet dat de Air India piloten iets hebben gezien. Op dat moment wist niemand (luchtverkeersleiding noch de piloten van de Air India) waar MH17 zich bevond. En dat ze pas 2 uur later horen dat het vliegtuig gecrasht is, na de landing is niet zo gek. Een half uur na het incident komen ze door het drukste stukje luchtruim van de wereld en daar hebben ze wel wat anders te doen dan zich afvragen wat er met een ander toestel is gebeurd. Dat vragen ze zich pas na landing af. Vind ik niet zo raar. Wat die investeringsbank daar mee te maken heeft ontgaat me. Hadden de Air India piloten daar aandelen in, of wat?

Wat de rest van je onsamenhangende verhaal betreft:
En daarom schiet ??? (ja, wie eigenlijk?) een *Maleisisch* vliegtuig vol Nederlanders uit de lucht? Makes perfect sense. NOT.

Stormageddon | 26-07-14 | 03:20

@ Stormageddon | 26-07-14 | 02:54
Heb jij die vacature destijds gekregen :) ? www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/...

Een parlement waar mensen met elkaar op de vuist gaan en een premier nl.wikipedia.org/wiki/Arseni_Jatsenjoe... die zelfs een minuut stilte misbruikt voor zijn politieke agenda. Kijk even naar zijn CV. Die man heeft altijd de waarheid gesproken, kan niet anders :).

Watching the Wheels | 26-07-14 | 03:08

@NFC | 26-07-14 | 01:16
Je kunt het totaal niet vergelijken met MH170. Dat toestel was/is verdwenen. Geen wrak, geen zwarte dozen niets. Gesprekken met de luchtverkeersleiding was het enige tastbare wat er nog was. Dat is hier niet aan de orde.

Er is verder niet zoveel geheimzinnig aan het feit dat de gegevens van de Oekraiense luchtverkeersleiding zijn veiliggesteld door de geheime dienst. Was er niets met het toestel gebeurd werd die data namelijk na een paar dagen weer gewist/overschreven. Dat is een normale politionele taak. De suggestie die wordt gewekt is dat het is veiliggesteld om te verdonkeremanen, omdat de Oekraiense regering iets te verbergen heeft (i.e. dat het Oekraiense leger de dader is). Dat is de weinig subtiele (en m.i. behoorlijke stupide) veronderstelling die daaraan ten grondslag ligt.

De Oekraiense regering heeft er helemaal niets bij te winnen om de gegevens te verdonkeremanen. Dat komt namelijk toch wel uit. Als die data niet veiliggesteld was dan komt later de vraag van de internationale onderzoekers waarom dat niet gebeurd is (hetgeen ze namelijk wel moeten doen volgens internationale luchtvaartverdragen) en als ze het hadden willen verdonkeremanen dan hadden ze die data gewoon moeten laten zitten waar het was, want dan wordt het na verloop van tijd automatisch gewist - maar dan krijgen ze daar weer vragen over van de internationale gemeenschap. De Oekraiense overheid heeft er alles bij te winnen om deze ramp helemaal volgens het boekje af te handelen, zélfs als het Oekraiense leger schuldig blijkt (lijkt me heel onwaarschijnlijk, maar de minieme mogelijkheid bestaat natuurlijk.)

Hoe je het ook bedenkt, in geen enkel scenario is het in het belang van Oekraine om het onderzoek op wat voor manier dan ook te frustreren.

Stormageddon | 26-07-14 | 02:54

NFC | 25-07-14 | 22:38
Die link bevat onzin, de vorige regering schoot op ongewapende burgers, toch niet die huidige (of inmiddels ook weer 'vorige')?!

@Stormageddon | 26-07-14 | 00:42
India en Rusland hadden 1 dag eerder samen met China, Brazilie en Zuid-Afrika een investeringsbank opgericht. Als de piloten pas in Birmingham hoorden van de crash, dan zijn het geen 'nieuwsgierige tiepjes' (past in de cultuur, dus kan best). Ze zouden ter plaatse geprobeerd hebben om contact te leggen met MH17 volgens tientallen websites o.a. www.channelnewsasia.com/news/world/ind... .

Dan over dat laatste. Ik denk dat iedereen snapt dat er belangen behartigd worden. Vlak na de crash werd de MH17 crash niet voor niks een 'Game Changer' (ziek)genoemd op honderden websites o.a. www.bbc.com/news/world-europe-28357665... .

Persoonlijk snap ik niet zo goed dat onze premier in februari 2014 met de omstreden Janoekovits een schaliegasdeal sloot (die niet voldeed aan onze eigen milieueisen) en ook was onduidelijk waarom de hoogste in rang verkoos om (net als in Sochi) zelf af te reizen voor een deal met zo'n man die kort daarna zulke erge misdaden tegen zijn bevolking liet begaan, waarna weer een andere VVD'er Van Baalen afreisde om 'never-ever-give-up' te schreeuwen in een vreemd land buiten de EU. Beide raar.

Shell en Rutte in februari 2014: www.youtube.com/watch?v=3NB-P8PhISA .
Wel leuk dat de bevolking van Shell een handdoekje kreeg zonder zegeltjes te hebben hoeven sparen. Waarom deed onze premier dit contract zelf als Van Baalen en consorten zoveel problemen met de legitimiteit van die regering hadden? Waarom niet iemand van EZ afvaardigen om met Shell mee te gaan of desnoods Shell alleen laten gaan?

Amerika heeft een onoverbrugbare schuld. Bush heeft de degelijke lijn van Clinton losgelaten in een poging om zoveel mogelijk nieuw geld in het systeem te krijgen noodzakelijk voor de oorlogen (NINJA hypotheken, economie laten draaien op belastingen over steeds meer geleend geld). Exact hetzelfde deed Balkenende in NL, waardoor nieuwbouw onnodig duur werd en veel hypotheekgeld de economie in stroomde. De gevolgen zien we nog elke dag (hypotheken onder water, bouwers overcapaciteit, teveel kantoren leeg).

De kredietcrisis was het gevolg. Geld van de pensioenfondsen was door Elco Brinkman van Bouwend NL, Rabo Vastgoed, ABP in die NINJA hypotheken gestopt, 44 miljard verlies ewww.925.nl/archief/2009/02/05/abp-pau... .

Quantitative easing heeft een tijdje gewerkt, maar is uiteindelijk geen oplossing. Amerika moet meer gaan verdienen om de schulden niet steeds exponentieler te laten groeien. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door schaliegas aan Rotterdam te leveren: www.dagelijksestandaard.nl/2014/04/ned...

Dit speelt ook een rol in dat TTIP vrijhandelsakkoord:
www.rijksoverheid.nl/documenten-en-pub...

Verder kan Amerika groeien door meer wapens te verkopen. De (oud-)bewindslieden Van Baalen, Korthals, De Vries en ongetwijfeld nog een berg andere politici lobbyen dagelijks in het belang van die handel.
nl.wikipedia.org/wiki/Defensie-industr...

Geschat wordt dat jaarlijks meer dan 1,5 biljoen dollar wordt besteed aan militaire uitgaven wereldwijd (2,7% van het Wereld BBP)
1.500.000.000.000 dollar, zo'n 4 miljard dollar per dag. En dan vinden we het gek dat elk journaal er al 70 jaar hetzelfde uit ziet. Vrede noemen we dat. Van Baalen vindt dat het budget verdubbeld moet worden.

Bij Rutte hangt een rammenkop (kado van Balkenende) aan de muur in het torentje www.youtube.com/watch?v=J6vjQF00aJE, de IMF topvrouw draagt dat symbool ook.

nl.wikipedia.org/wiki/Arseni_Jatsenjoe... was al bankier op z'n 27e, het lijkt inderdaad een netwerkje.

En niet al te betrouwbaar, de NAVO zou bijvoorbeeld aan Gorbatsjov beloofd hebben om niet uit te breiden naar het oosten ("not an inch"), toen de muur viel en Duitsland zich kon herenigen.

Begrepen wordt dat ze moeilijk anders kunnen, we moeten immers groeien, groeien, groeien, lenen, lenen, lenen. Enge wereld, te hopen is dat we de waarheid horen.

Watching the Wheels | 26-07-14 | 02:42

-weggejorist-

jim3735 | 26-07-14 | 02:18

@Stormageddon | 26-07-14 | 00:37
Het is goed om genuanceerd te blijven. Het is goed niet teveel energie te steken in allerhande complottheorietjes. Ik ben daar ook geen voorstander van. Je noemt echter zelf een aantal punten die zeer relevant zijn om uit te zoeken in mijn ogen. Niet eens zozeer om een schuldige aan te wijzen, maar om dit soort rampen in de toekomst te voorkomen. Ik heb het idee dat de luchtvaartsector een behoorlijke klap heeft gehad. Het zou kunnen zijn dat er geen relevante informatie op de opanmes staat van de luchtverkeersleiding met de piloten. Maar het kan zelfs zo zijn dat er helemaal geen communicatie geweest is tussen luchtverkeersleiding en de piloten in het laatste uur. Naar mijn idee nu omgeven door een mist van geheimzinnigheid. Een van de partijen van wie de veiligheidsdiensten deze opnames in beslag heeft genomen en het feit dat deze bij de vorige ramp na een aantal dagen werden vrijgegeven wekt vragen op.

Gelukkig is de MSM en de politiek zijn verstand na een hete week langzaam aan het terugkrijgen en is de roep om onderzoek groter aan het worden.
Gelukkig maar. Het laatste wat me met zijn allen moeten willen is militairen naar dat gebied met alle risico's van dien.

NFC | 26-07-14 | 01:16

erratum:
... dat staat gvd gewoon in de krant.

Stormageddon | 26-07-14 | 00:44

@Watching the Wheels | 25-07-14 | 22:39
Dat is allemaal wel uit te sluiten, want daat godverdomme gewoon in de krant! De piloten van Air India hebben NIETS gezien en hoorden pas na landing in Birmingham dat MH17 was gecrasht/neergehaald. Wat bazel je nou?
En denk je nu echt dat als iemand op die vlucht wél wat gezien had dat ze daarover zouden liegen? Met welk doel? Poetin uit de wind houden? Omgekocht door de FSK? Of de CIA? De Illuminati en de Bilderbergers?
Get fucking real.

Stormageddon | 26-07-14 | 00:42

@NFC | 25-07-14 | 22:26
Ik weet helemaal niet of het klopt wat Flatulent zegt, die roept ook maar wat. Ik weet alleen wat ik weet en dat die gegevens van de luchtverkeersleiding helemaal niet relevant zijn als de Flight Data Recorders intact zijn. Als ze dat niet zouden zijn, of niet teruggevonden waren, pas dan worden de gesprekken en de data van de luchtverkeersleiding relevant.

Nochtans is het dan ook maar de vraag wat je daarop verwacht te horen. In principe helemaal niks. Een welkom in het luchtruim, positie en koersbepaling en bij het overgeven aan de volgende controller een laatste koerscheck en een goede reis. That's it. Civiele luchtverkeersleiding adviseert niet over militaire vluchten in de buurt, weet daar ook niets van.

Normaliter komt militaire en burgerluchtvaart niet in elkaars vaarwater; en indien wel is het de militaire luchtverkeersleiding die het burgertoestel dirigeert, niet de civiele. Dus de veronderstelling dat data van de civiele luchtverkeersleiding iets van dien aard zou hebben is dubieus. Mocht daar sprake van zijn dan staat dat nog eerder op de banden van de cockpit voice recorder dan op die van de civiele luchtverkeersleiding.

Daarbij, die gegevens worden in de regel nooit aan de pers verstrekt. Wat is daar doorzichtig en doortrapt aan? Dat ik niet meega in allerlei waanzinnige complottheorietjes? Sorry, ik gebruik alufolie om kip in de oven in te braden. Call me old fashioned.

Stormageddon | 26-07-14 | 00:37

Flatulent | 25-07-14 | 21:38
Hahahaha grapjas

TiTi_no_ghost_237 | 26-07-14 | 00:28

NFC | 25-07-14 | 22:38.

En wederom bedankt voor de link !.

Roy Bean | 25-07-14 | 22:45

@Stormageddon | 25-07-14 | 21:35
Dat eerste filmpje toont goed wat ik qua beeld verwachtte. Het toestel vanuit Copenhagen vliegt 2000 ft hoger op 25 km afstand. Dat kan zo'n soort beeld zijn geweest vanuit de cockpit, alleen andersom (MH17 vliegt 2000 ft lager). Die andere is 7000 ft, maar op 35 km dus verder. Aan dat toestel is gevraagd contact te leggen (en dat hoeft natuurlijk niet op de voicerecorder van MH17 te staan, want er kwam geen antwoord). Ik verwacht dat ze OOK uit het raam hebben gekeken dus niet alleen naar de instrumenten. Niet uit te sluiten is dat ze een raket uit de wolken hebben zien opdoemen. Niet uit te sluiten is dat ze straaljagers hebben gezien als ze er uberhaupt waren. We zullen het misschien nooit weten. Opvallend is dat geen van de passagiers van de vliegtuigen geinterviewd lijkt. Ik zou ze allemaal willen interviewen in de hoop dat iemand iets gezien heeft. Het wordt niet eens geprobeerd zo lijkt het en dat voedt de alu-hoedjes weer. Nou goed, maar vergeten en weer door. Prettige avond allen.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 22:39

Op deze site een uitenzetting van de reactie van Ukraine direct na de ramp. Het gaat mij hier dus niet om de website zelf en hun gedachtegoed.
herstelderepubliek.wordpress.com/2014/...

NFC | 25-07-14 | 22:38

De Commandos gaan wel, maar om de rebellen niet te provoceren nemen ze alleen hun zakmes mee.

Rijole | 25-07-14 | 22:26

@Stormageddon | 25-07-14 | 22:09
Beschuldigen van complotdenken. Vervolgens zelf uitvinden dat het klopt wat Flatulent zegt en daarna maar zeggen dat de informatie niet relevant is om toch nog je gelijk te krijgen. Erg doorzichtig en doortrapt. Je zou goed het goed doen in regeringskringen denk ik.

NFC | 25-07-14 | 22:26

@Flatulent | 25-07-14 | 22:04
Dat staat dan ook op de cockpit voice recorder die nu in Londen onderzocht wordt, dus dan zijn die tapes van de luchtverkeersleiding helemaal niet nodig.

Stormageddon | 25-07-14 | 22:09

Stormageddon | 25-07-14 | 21:46

Ik weet heel goed wat er op te horen moet zijn. en inderdaad zouden dat normaal alleen de aanwijzingen over koers, hoogte etc zijn. Behalve als er inderdaad (zoals zelfs de media in de VS ook beginnen te denken) militaire vliegtuigen meevlogen en de piloot om opheldering heeft gevraagd.

Flatulent | 25-07-14 | 22:04

Flatulent | 25-07-14 | 21:42.

en dat weten ze verdomd goed .

Juist Daarom worden ze gestuurd .

Roy Bean | 25-07-14 | 21:49

@Flatulent | 25-07-14 | 20:59
Wat denk jij eigenlijk? Dat de luchtverkeersleiding en en het vliegtuig constant aan het babbelen zijn?
Het enige wat de verkeersleiding doet is het vliegtuig op de juiste koers zetten door het door hun gecontroleerde luchtruim, en eventueel bijsturen om ruimte te maken voor ander verkeer, of om een onweersbui heenleiden, en bij het verlaten daarvan overdragen aan de buurverkeersleiding. Verder wordt er niet zoveel geouwehoerd. Je veronderstelt dat er veel meer op te horen is dan er in werkelijkheid gebeurt.

Stormageddon | 25-07-14 | 21:46

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:07

Overigens blijf ik van mening dat een gewapende eenheid hetzelfde effect op de opstandelingen heeft als een peloton ME op een stel Ajax supporters ;)

Flatulent | 25-07-14 | 21:42

@54321 | 25-07-14 | 18:58
En uit die ene uitzondering, van een werkelijk mysterieuze verdwijning, weet jij een algemene regel te destilleren en nog wel eentje waar elke luchtverkeersleiding in elk land zich dan voortaan maar moet conformeren?
(Zit je alu-hoedje lekker?)

Stormageddon | 25-07-14 | 21:40

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:07
Misschien maken we ons druk om niets:

"Correspondent Olaf Koens sprak vandaag met rebellen in het oosten van Oekraïne. “Die zeiden: ach ja, de Nederlandse marechaussee, nou, laat ze maar komen. Wij vinden alles best, iedereen mag langskomen zolang het maar geen Oekraïners zijn.”

De rebellen hebben naar eigen zeggen niets tegen Nederlanders, zegt Koens. “De Nederlanders hebben goed gespeeld tijdens het voetbal. We kunnen gewoon van dezelfde borden eten en als het moet, krijgen ze zelfs een glaasje wodka, zeiden de rebellen.”"

Flatulent | 25-07-14 | 21:38

@Watching the Wheels | 25-07-14 | 18:16
[Zucht]
Wat wil je met dat eerste filmpje aantonen? Dat je ver kan kijken? Ja duh. Twee dingen: Ten eerste is dat filmpje niet het blikveld van de piloot, ten tweede is een piloot van een verkeersvliegtuig eigenlijk niet bezig met naar buiten koekeloeren, maar hij vliegt voornamelijk op de instrumenten. Maar belangrijker nog: een tegemoetkomend vliegtuig met ongeveer dezelfde snelheid, op een lagere hoogte zie je bijna niet aankomen.

Hier: een filmpje met fly-by's (onder en boven) van vliegtuigen die elkaar op ca. 1000 ft. passeren. (NB: AI en MH17 was 7000ft!) Het is binnen een paar seconden voorbij. Op 25 seconden afstand zie je amper iets. Een stipje, hooguit, als het al opvalt. Pas op een seconde of 10 afstand denk je: "verrek, er komt iets aan."
www.youtube.com/watch?v=XetZqgJxAAA
En nog eentje:
www.youtube.com/watch?v=uVdnQpNufZc

18:33:
Een simulator geeft niet meer dan indruk. Bovendien wordt in je filmpje een landing ingezet en is het vliegtuig al een heel stuk lager dan 40.000ft, Vanuit een cockpit op 40.000ft zie je de grond eigenlijk niet.

Je kan/mag tegenwoordig de cockpit niet meer in maar het zou voor types als jij wel eens aan te raden zijn om te zien wat je eigenlijk wel en niet kan zien met 900km/u op 10 kilometer hoogte. Wat een kilometer lager allemaal vliegt heb je geen weet van, en daar zie je ook niks van (tenzij een vlucht in de verte, met condensspoor).

Stormageddon | 25-07-14 | 21:35

Flatulent | 25-07-14 | 20:13
Vergeet mijn vorige post, je klinkt als een redelijke vent en daardoor voelde het goed je gelijk te geven, dat was eigenlijk een leugen; Deze ontwikkeling is niet positief... Als de stront de ventilator over vier weken raakt, als onze ongewapende mensen midden in hun onderzoek zitten, is de hele wereld MH17 vergeten en staan we in onze onderbroek te schreeuwen met onze resolutie... Zachte heelmeesters, stinkende wonden!
Helaas....

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:07

Flatulent | 25-07-14 | 20:13
Vergeet mijn vorige post, je klinkt als een redelijke vent en daardoor voelde het goed je gelijk te geven, dat was eigenlijk een leugen; Deze ontwikkeling is niet positief... Als de stront de ventilator over vier weken raakt, als onze ongewapende mensen midden in hun onderzoek zitten, is de hele wereld MH17 vergeten en staan we in onze onderbroek te schreeuwen met onze resolutie... Zachte heelmeesters, stinkende wonden!
Helaas....

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:07

Flatulent | 25-07-14 | 20:13
Vergeet mijn vorige post, je klinkt als een redelijke vent en daardoor voelde het goed je gelijk te geven, dat was eigenlijk een leugen; Deze ontwikkeling is niet positief... Als de stront de ventilator over vier weken raakt, als onze ongewapende mensen midden in hun onderzoek zitten, is de hele wereld MH17 vergeten en staan we in onze onderbroek te schreeuwen met onze resolutie... Zachte heelmeesters, stinkende wonden!
Helaas....

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:07

@Stormageddon | 25-07-14 | 20:35

Laatste nieuws is (nog altijd) dat de gesprekken in beslag zijn genomen door Oekraiense geheime dienst en niet vrijgegeven aan wie dan ook. Volgens alle goed-geïnformeerde msm in US, VK, enzovoort.

54321 | 25-07-14 | 21:05

Flatulent | 25-07-14 | 20:13
Inderdaad goed nieuws vriend! Laten we hopen dat het hierbij blijft en dat we de lichamen van de slachtoffers op een waardige manier naar huis kunnen brengen en het onderzoek ongehinderd kunnen uitvoeren. Fijn weekend!

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 21:03

Stormageddon | 25-07-14 | 20:35

Als die gesprekken overgedragen zouden zijn dan was dat allang vermeld, omdat die banden onderdeel zijn van het onderzoek.
En behalve het verhaal dat de tapes door de SBU zijn meegenomen wordt er al een week in geen enkele media over de betreffende gesprekken gesproken.

Erg vreemd want met die gesprekken zou Kiev nl meteen kunnen aantonen dat er een raket vanaf de grond is afgevuurd. Er zou dan nl niets abnormaals op de gesprekken te horen zijn.

Flatulent | 25-07-14 | 20:59

@Flatulent | 25-07-14 | 17:49
Er is mij niets bekend dat die gesprekken *niet* bij de Maleisische onderzoekers zijn. Hoe weet jij dat die gesprekken niet zijn overgedragen? Op welke alu-hoedjes website heb je dat gelezen?

Stormageddon | 25-07-14 | 20:35

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 19:20

Ik lees nu dat de resolutie niet wordt ingediend, behalve bij dreiging.

In ieder geval al een verstandige zet lijkt me. Hopelijk zal het ook niet zover komen.

Flatulent | 25-07-14 | 20:13

Watching the Wheels | 25-07-14 | 18:49

Geknoei met Flightradar24 data was hier eergisteren ook al uitgebreid aan de orde .

En weer om het USA/UK/Ukraine "verhaal" te ondersteunen .

Roy Bean | 25-07-14 | 19:53

Flatulent | 25-07-14 | 17:20
Zoals Nederland het nu regelt is het internationaal duidelijk dat wij niet om deze ramp gevraagd hebben, dat het niet meer dan logisch is dat wij het gebied willen veiligstellen, onze mensen waardig willen repatriëren en een volledig onderzoek willen doen. Degene die ons eventueel aanvalt laat de boel escaleren... Dus zolang wij in overeenstemming werken met de officieel betrokken partijen kan de boel enkel op "rebellen-niveau" escaleren... Ik mag hopen dat we dusdanig voorbereid er naartoe gaan dat we alles wat rebellen naar ons gooien kunnen afslaan...

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 19:20

Ik denk dat Nederland het gevaar nogal onderschat.

profiteroles | 25-07-14 | 19:13

Flatulent | 25-07-14 | 17:20
Rusland heeft geen enkel belang bij het ontketenen van een totale oorlog. Kijk alleen al naar de handelsrelaties tussen NL en RUS. De EU is een belangrijke markt voor de Russen. Ze zullen echter geen inmenging willen in hun Oekraïne beleid. Hier zijn wij ook niet op uit... Wij lanceren een humanitaire missie. Gezien de handelswijze van het kabinet zal deze gesteund worden door de VN én Rusland. Moskou zal de rebellen niet steunen als ze aanvallen. Kiev staat met de rug tegen de muur en als zij zich roeren worden ze van beide zijden in de pan gehakt. Het gevaar zal komen van (ogenschijnlijk) zelfstandig handelende groepen. Echter kunnen deze groepen niet openlijk gesteund worden door betrokken partijen en daardoor zijn ze dus beheersbaar. Wij moeten gewoon zorgen dat we "Armed and Dangerous" ten tonele verschijnen. Het is tenslotte in onze achtertuin, onze F-16's kunnen eenvoudig luchtsteun verzorgen en anders hebben we de Duitsers, Fransen en Britten om te helpen. Doen wat we doen moeten, onze mensen koste wat kost verdedigen en wegwezen...

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 19:13

@Stormageddon | 25-07-14 | 17:41

De gesprekken van de verkeersleiding met de verdwenen vlucht MH370 werden binnen drie (3) dagen in de internationale media gepubliceerd.

54321 | 25-07-14 | 18:58

En vanuit die B787 Delhi Birmingham is het zicht uit de cockpit zoiets als dit geweest. Dat zie je dus echt wel als het 30 km voor je gebeurt ;). www.youtube.com/watch?v=pRy2PcCkYok&am...

Watching the Wheels | 25-07-14 | 18:33

Stormageddon | 25-07-14 | 17:48
Bij één van die toestellen is de afstand
20-25 km. (net zoiets als Den Haag Rotterdam) en het hoogteverschil slechts een paar honderd meter (2000 ft). www.youtube.com/watch?feature=player_d...

Watching the Wheels | 25-07-14 | 18:16

Stormageddon | 25-07-14 | 17:41

de gesprekken van de luchtverkeersleiding worden na een crash bijna nooit meteen vrijgegeven aan pers en publiek, maar aan de onderzoekers.

En een bepaalde reden waarom die gesprekken nu (nog steeds) niet zijn overgedragen aan de onderzoekers?
Misschien dezelfde reden waarom de CVR en FDR niet naar het land dat het onderzoek leidt zijn gegaan (Nederland), maar persé naar Engeland moesten worden gestuurd?

Engeland dat de laatste jaren nou niet echt een positief trackrecord heeft als het gaat om openbaarheid van informatie (denk maar aan de rel van het dwingen van een krant om alle informatie van Snowden te wissen, onder bedreiging van sluiting)

Flatulent | 25-07-14 | 17:49

@Watching the Wheels | 25-07-14 | 17:36
Nee, dat zie je niet. De blik vanuit een cockpit is heel anders dan vanaf de grond. Zeker als je hoger zit, dan zie je in de cockpit niet wat er zich behoorlijk veel lager afspeelt. In de lucht zie je een ander vliegtuig dat in tegenovergestelde richting op je af vliegt pas heel laat en als die lager vliegt eigenlijk helemaal niet.

Stormageddon | 25-07-14 | 17:48

@#enpassant | 25-07-14 | 14:56
Het is verwijderd omdat het bullshit is. Slechte research, en "ooggetuigen" die geen ooggetuigen waren maar speciaal ingezette persvoorlichters met een ingestudeerde verklaring van het Kremlin. Te snel gemaakt, te gehaast uitgezonden en online gezet zonder factcheck. Na factcheck ingetrokken. Niets opzienbarends, dat gebeurt wel vaker, ook bij de BBC.

De "spaanse luchtverkeersleider" in Kiev is een hoax (pro-Kremlin troll account, gerund vanuit Londen), en de gesprekken van de luchtverkeersleiding worden na een crash bijna nooit meteen vrijgegeven aan pers en publiek, maar aan de onderzoekers. Wat er soms wel gebeurt is (zoals bij de Onur Air crash op schiphol) is dat de gesprekken worden onderschept door vliegtuigspotters met scanners en die geven dat dan aan de pers. Vanuit de luchtverkeersleiding gebeurt dat niet.

Stormageddon | 25-07-14 | 17:41

Op 17-7-2014 13.20 UTC time is een Boeing 787-8 Dreamliner van Delhi naar Birmingham op 30 km afstand van de MH17 (33.000 ft) aan het dalen (van 40.000 ft), dus geen twijfel dat ook die bemanning dat toch bijna recht voor zich gezien moet hebben? Als je op de A12 rijdt zie je Boeings ook overal op tientallen km's vliegen, dus laat staan als je boven de bewolking ( wolken.buienradar.nl/archief ) boven zo'n toestel vliegt, dan moet je toch alles voor je zien gebeuren lijkt me juist op die afstand van bij het ene toestel 20-25 km en het andere 30-35 km afstand.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 17:36

Roy Bean | 25-07-14 | 17:25

Het is nu in ieder geval vereeuwigd op GS ;)

Flatulent | 25-07-14 | 17:34

.
"At the moment my government does not have the answer" to numerous questions, including how to keep paying government salaries, military expenses and families of flight victims."

Benieuwd hoelang het daar blijft staan .

Roy Bean | 25-07-14 | 17:25

Overigens verwacht ik niet dat de russen akkoord gaan met een dergelijke resolutie tenzij alles heel strict wordt vastgelegd wat betreft tijdsduur, gebied en bevoegdheden.

Flatulent | 25-07-14 | 17:23

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 16:47

Het neerhalen van een vliegtijg werd ook erg onwaarschijnlijk geacht. ;)

het is een publiek geheim dat de rebellen gesteund worden door Rusland, dus die zullen verder durven gaan dan normaal.

Want net zoals wij, zullen zij ongetwijfeld denken dat het zelfmoord zou zijn van de internationale gemeenschap om een oorlog met Rusland te ruskeren of ontketenen.

verde snap ik de noodzaak niet echt. Wat lichamen betreft lees ik op twitter dat alles verlaten is en dat er ook geen separatisten zijn en wat onderzoek betreft heb je het rampgebied niet nodig om de toedracht te achterhalen. Er is een raket afgevuurd, zoveel is duidelijk. Blijft alleen de vraag of dit vanaf de grond gebeurde of vanuit een Oekrains toestel.
Voorlopig lijken geen van de partijen echt helemaal open kaart te willen spelen.

Overigens gaf Rusland gisteren aan dat het bewuste filmpje waarop een BUK te zien is die wegrijdt, niet in het bezette gebied is gefilmd maar in een deel dat al maanden in handen is van Oekraine (e.e.a. te herkennen aan de billboards en teksten die daar stonden).
Ook iets om over na te denken.

Flatulent | 25-07-14 | 17:20

17-7-2014 uiteraard, sorry vergissing. (Als je 13-7-2014 bekijkt, zie je toevallig een KLM toestel en diverse andere toestellen vreemde capriolen uithalen en 2 keer van koers veranderen boven Oost-Oekraine (o.a. KL876 / KLM876 Bangkok Amsterdam en 9W229 / JAI229 Brussel Delhi) dus het was 4 dagen voor de ramp al dagelijks oppassen geblazen zo te zien.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 17:18

Is er nou al 1 journalist geweest die een passagier van die andere Boeing van Singapore Airlines geinterviewd heeft? Dat toestel vloog op minder dan 20 km. naar het zuid-oosten, slechts 2000 ft hoger op 35000 ft. Passagier en bemanning moeten alles gezien hebben, kan haast niet anders boven de bewolking. Iemand een link naar een interview met een inzittende van dat andere toestel? Ik heb op CNN (TV) wel een man gezien die zei dat hij geluk gehad had, dat het zijn toestel ook had kunnen overkomen omdat hij zo dichtbij was, maar ik kan dat niet terugvinden op internet. Iemand? Blijft toch raar, dat uit die richting niet wat nieuwe informatie komt na een week. Zie evt. ook nogmaals flightradar24.com playback 13-7-2014 13.00 UTC time.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 17:05

Flatulent | 25-07-14 | 15:57
Geloof me; ben het volledig met je eens!
Maar wederom is de prijs voor het precedent wat je schept door je te laten intimideren door separatisten (dronken separatisten ;-) ) en officieel met Rebellen rond de tafel te gaan zitten, op te lange termijn een hogere prijs dan de goed gecoördineerde inzet van het Leger. Door de internationale steun moet het voor de Separatisten zelfmoord zijn om aan te vallen!
Dat noemen we: "De taal van het land spreken"

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 16:47

#enpassant | 25-07-14 | 16:11

Ik heb het gelezen. Erg vreemd inderdaad.

"At the moment my government does not have the answer" to numerous questions, including how to keep paying government salaries, military expenses and families of flight victims."

Waarom zou je geld betalen aan de nabestaanden voor iets waaraan je zegt geen schuld te hebben?

Flatulent | 25-07-14 | 16:26

Als ze nu nog Mariniers hadden gestuurd had ik er in willen geloven..

Kwatz | 25-07-14 | 16:16

@Flatulent | 25-07-14 | 15:01
Wat ook bizar is dat Jatsenjoek verklaart dat één van de redenen voor het aftreden van de regering het vergoeden betreft van 'families of flight victims'.
edition.cnn.com/2014/07/24/world/europ...
Als het geen vertaalfout betreft van CNN, waarom is er niemand in de media die daar zijn conclusies uit trekt?

#enpassant | 25-07-14 | 16:11

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 15:43

Klopt ook wel, maar mijn persoonljke mening is dat het bewust negeren van een van de belangrijkste (zo niet dé belangrijkste) partijen in dit conflict, nooit tot een oplossing kan leiden. Zeker ook omdat deze partij niet alleen goed getraind is en goed bewapend, maar ook gesteund wordt vanuit rusland en al heeft aangegeven dat als er gewapende militairen komen, de hel losbreekt.

Dan kun je als regering je poot stijf houden en toch doorzetten, maar dan moet je als regering ook zo consequent zijn om, als er straks tientallen of honderden militairen in kisten teruggevlogen worden, je verantwoordelijkheid te nemen.
Men is nu gewaarschuwd geen militairen te sturen, dus kan men niet meer zeggen "wir haben es nicht gewusst"

Gewapende troepen sturen betekent 90% kans op escalatie en oorlog.

Overleg met de separatisten betekent dan misschien wel dat je ze in hun ogen erkent, maar als je daarmee veilig je mensen en goederen weg kunt krijgen en je onderzoek kunt doen, dan is dat een kleine prijs vergeleken bij het alternatief.

Flatulent | 25-07-14 | 15:57

Flatulent | 25-07-14 | 12:52
Ben het helemaal met je een maar we leven niet in een ideale wereld.
Nederland, Rusland, Oekraïne en de EU zijn zo nauw met elkaar verweven dat "verlies pakken en afdruipen" of rustig praten en onderhandelen geen optie is.
Het toestel is neergehaald in een conflict waarbij wij vanaf het begin betrokken zijn. (de "overwinnaars" van Maidan), betrokkenheid van Rusland lijkt waarschijnlijk, toch een land waarmee we aardig verbonden zijn. (Rusland-Nederland jaar) En dan heeft de ramp zich ook nog voltrokken in onze achtertuin.
Met de ogen van de wereld op ons gericht en de verhoudingen in oost Europa en de verhoudingen met Rusland op de waagschaal is kordaat optreden hoe dan ook vereist. Willen we ons staande houden in deze steeds hardere wereld waar steeds hardere taal gesproken wordt, zullen we moeten leren spreken of zwijgend incasseren. Beide mogelijkheden hebben hun prijs... Niemand van ons heeft hierom gevraagd, dat betekent niet dat we het kunnen negeren...

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 15:43

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 15:24
het hele punt is dat die samenspraak er niet is.
Men weigert pertinent om met de separatisten te praten en dus lost het niets op.

Herinner je nog de afspraken die onlangs gemaakt werden over een wapenstilstand, waar alle partijen en landen aanschoven, behalve degenen waar het om ging?

Zoiets werkt niet. het is nu de keuze tussen stug vasthouden aan je principe dat je niet met die mensen praat, ook al leidt dat tot een oorlog met veel doden (die dan ook weer geborgen moeten worden in vijandelijk gebied) , of water bij de wijn doen en ze betrekken, waarschijnlijk met als gevolg dat je medewerking krijgt en er helemaal geen gewapende macht naartoe hoeft.

Flatulent | 25-07-14 | 15:32

@Foppezão | 25-07-14 | 15:05
O ok, dus dat bestaat wel bij nieuwere toestellen.
Kan me niet voorstellen dat ze over 5 jaar nog volstaan met zwarte dozen zonder beeld vanuit het toestel. Kan me zelfs voorstellen dat de data periodiek even versleuteld uitgezonden wordt naar servers van Boeing o.i.d., zodat ze die zwarte dozen niet eens hoeven te vinden in de toekomst. Deze ramp gaat weer voor een hele ontwikkeling zorgen. Goed voor de economie (zucht), vreselijk dat dit vooraf moest gaan. Hopelijk kappen ALLE wereldleiders een keer met al die machtspolitiek. We hebben zoveel uitdagingen (water, voedsel, klimaat, schulden). Onderliggend speelt bijna zeker ook de malaise van de dollar (ze blijven maar bijdrukken en lijken in de US klem te zitten zeker als de dollar minder belangrijk mocht worden op termijn, zie ook www.theguardian.com/global-development... ). Zou goed voor Amerika zijn als zij een deel van de gashandel met NL zouden kunnen overnemen van Rusland. Bah wat spelen er veel belangen mee op de achtergrond. Minste wat ze hadden kunnen doen is passagiersvliegtuigen niet over dat gebied te laten vliegen.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 15:26

Flatulent | 25-07-14 | 12:52
Helaas is het zo dat vrede en vrijheid een prijs hebben, makkelijk gezegd vanuit mijn tuin, dat besef ik. Echter is het mijn taak te werken en belasting te betalen zodat Helden als Marco Kroon onze belangen kunnen verdedigen.
We gaan er duidelijk NIET naartoe om een potje te knokken en WW3 uit te lokken.
Een goed gecoördineerde, internationaal gesteunde missie in samenspraak met alle betrokken partijen maar met een duidelijk mandaat, capabele ondersteuning en de mogelijkheid om op te schalen tot het hoogste geweldsspectrum, is zelfs met verliezen een kleinere prijs dan het signaal dat we sturen wanneer we niet ingrijpen, dat kan ons namelijk op de lange termijn erg duur te staan komen.
Vrede en vrijheid bewaar je in de huidige, vaak vijandige, wereld enkel door te laten zien dat er niet met je te sollen valt!
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Helaas...

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 15:24

www.opendemocracy.net/od-russia/valer... hele goede longread van 5 februari 2014 met een duiding van de aanleiding voor wat nu WWIII lijkt te gaan worden.

Balkanisering is ook maar een woord. Uitgevonden om de aanleiding van een van de andere twee wereldoorlogen te duiden.

trip666 | 25-07-14 | 15:07

@Watching the Wheels | 25-07-14 | 15:01
Bij Emirates kan je ze als passagier zelfs bekijken tijdens te vlucht, een onder de romp, paar op de vleugels, en nog bij het voorwiel. Lachen joh.
Vooral bij een incoming missile..

Foppezão | 25-07-14 | 15:05

#enpassant | 25-07-14 | 14:56

net zo vreemd als de zwatre dozen die persé naar Engeland moesten terwijl zowel maleisie als Nederland de mogelijkheden hadden om die uit te lezen en het onderzoek ook overgedragen is aan Nederland.
Ik krijg bijna het idee dat de gegevens van de CVR even in overeenstemming moeten worden gebracht met de inhoud van de gesprekstapes.
Dat zou verklaren waarom van beide nog niets in de media gehoord is, zoals wel het geval was bij de vorige rampvlucht, waar we de gesprekken vrij snel konden horen.

Flatulent | 25-07-14 | 15:01

Waarom hebben die toestellen overigens niet allang allerlei webcams aan boord gekoppeld aan de zwarte dozen? Verder heeft Israel dit jaar een anti-raket lasersysteem voor burgervliegtuigen op de markt gebracht, een dure ontwikkeling van 11 jaar ging vooraf. Alu-hoedjes kom er maar in. israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/...

Watching the Wheels | 25-07-14 | 15:01

-weggejorist-

Kabouter Wipneus | 25-07-14 | 14:58

@Flatulent | 25-07-14 | 13:36
Ik denk ook dat er een lijn is naar Kiev, en achter de schermen is een media oorlog gaande. De BBC heeft een complete reportage verwijderd van haar website, dit is niet tot zelden voorgekomen in haar geschiedenis:
www.youtube.com/watch?v=RZ8sjMWhl-4

Aan het woord komen 3 ooggetuigen die ter plekke waren, waarvan 2 onafhankelijk van elkaar verklaren dat er een militair vliegtuig in de buurt van de MH17 vloog voordat het neerstortte. Op de vermeende locatie waar de BUK raket afgeschoten zou zijn volgens de Oekraïnse overheid was na onderzoek van het team van de BBC geen enkel spoor van een lancering te vinden.

Dit verhaal is consistent met de berichten van de luchtverkeersleider in Kiev wiens twitteraccount 1 dag na de ramp werd verwijderd. Wat ook verdacht is, is dat de gesprekken gevoerd in de luchtverkeerstoren van Kiev nog steeds niet zijn vrijgegeven, bij andere vliegrampen zijn deze gegevens als eerste beschikbaar. De voorafgaande 10 vluchten vlogen 300 km zuidelijker , waarom werd de MH17 dit oorlogsgebied ingestuurd??

#enpassant | 25-07-14 | 14:56

-weggejorist-

Kabouter Wipneus | 25-07-14 | 14:51

@du Roi Soleil | 25-07-14 | 12:05
@XaleX_2 | 25-07-14 | 12:20
Sorry voor de late reactie (werken enzo, ondernemer).
De kans op een WW3 wordt groter als je er gewapend in gaat. Wat nu nodig is, zijn mensen die de resterende resten bergen of in ieder geval uitsluiten dat er nog resten liggen. Ik kan me niet voorstellen dat dat werk makkelijker gaat als je een wapen draagt. Daarnaast zag je in Sebrenica dat je tegen een overmacht alsnog met lege handen staat met lichte bewapening dus je zou het heel groot aan moeten pakken en dan nog is 1 bom of aanslag genoeg om de ellende te vergroten. Kabinetsbesluit is verstandig, maar de taak van de mensen die erheen moeten vreselijk moeilijk. Moedige mensen moeten dat zijn, het beste vrijwilligers lijkt me. Veel respect voor die mensen. 'RTL Kijker aan zet' met Ko Colijn en Bernhard Hammelburg tussentijd ook nog even gehoord. Hammelburg: "Naar alle waarschijnlijkheid zijn die Buk-systemen al jaren geleden door Rusland aan de Oekraïense regering geleverd en in de afgelopen maanden in handen van de seperatisten gekomen bij hun veroveringen in de afgelopen tijd." Colijn: "We horen waarschijnlijk nooit alles, was bij Koreaanse Boeing in 1983 en Iraanse Boeing in 1988 ook zo". Dat eerste lijkt niet helemaal waar, de piloot die het toestel neerschoot heeft het neerhalen destijds toegegeven www.youtube.com/watch?feature=player_d... .

Watching the Wheels | 25-07-14 | 14:46

NFC | 25-07-14 | 13:54

"Het blijft me verbazen. Zeker na het zien van de bijeenkomst met de tweede kamer dat het lijkt alsof er geen enkele kritiek bestaat ten aanzien van de beschuldigende vinger naar de separatisten terwijl het bewijs tot nog toe nul is."

Die kritiek komt er waarschijnlijk, net zoals in Irak, pas na afloop als we half kapotgeschoten moeten constateren dat het bewijsmateriaal van de VS wederom niet deugde en anderen schuldigen waren.
Daarna het gebruikelijke "foutje, bedankt!" uit die hoek en snel door naar de volgende oorlog op basis van "overtuigende bewijzen"...

Flatulent | 25-07-14 | 14:26

@"hoe stop je deze warmongers nog .. deze idioten die WW3 nu uitlokken ?
wanneer donderen de beurzen in elkaar in de grootste crash ever.. dit weekend ?
(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:58"

Ja maar als het goed ging met de economie was een oorlog juist helemaal niet nodig! Dit conflict moet juist de aandacht afleiden van de rampzalige economische ontwikkelingen van de laatste jaren, de demise van de dollar, housing bubble, QE inflatie, etc etc. Dat weet je best.

54321 | 25-07-14 | 14:16

"Why does foreign policy default to stupid? (...) foreign policy craves conspiracy. Vladimir Putin blamed the Ukrainian government. Ukraine blamed the pro-Russian rebels. America’s UN ambassador, Samantha Power, “cannot rule out” Moscow’s responsibility. London howled blue murder all round. There had been blood. There had to be blame.
(...)
What is terrifying is how such incidents are distorted to suit the interests of revenge.
(...)
Putin must have been as appalled as anyone at the fate of the airliner. It also sabotaged his delicate power play in the region and threw him on the defensive. Intelligence from Moscow suggests that he is bruised and angry, retreating into his circle of hawkish advisers and their nationalist rhetoric. This is the moment Confucius advises us to give the enemy a bridge over which to retreat. Instead, the west’s hawks are having a field day, deriding Putin’s paranoia as if to goad him into doing something worse.
(...)
What happened was a ghastly mess in bandit country, meriting the swiftest possible restoration of dignity for the victims. Yet before even the bodies had been collected, politicians vied with each other for tightening sanctions, ending trade, expelling oligarchs and freezing bank accounts. Soon they were fighting like rats in a sack. For Britain – or America – to try and lay down the law along Russia’s extensive borders is barking mad; to use a tragic plane accident as casus belli equally so. It is nothing but breast-beating machismo. Yet again we lurch towards the woolly-headed daftness of economic sanctions. It is beyond hypocrisy for the west to demand sanctions against Moscow when it happily buys Russian gas and sells Russia guns, ships, Knightsbridge flats and places at Eton. These double-standards are of our hand."

Simon Jenkins, The Guardian.
www.theguardian.com/commentisfree/2014...

54321 | 25-07-14 | 14:03

Het blijft me verbazen. Zeker na het zien van de bijeenkomst met de tweede kamer dat het lijkt alsof er geen enkele kritiek bestaat ten aanzien van de beschuldigende vinger naar de separatisten terwijl het bewijs tot nog toe nul is. Dat heeft Rutte zelf zojuist aangegeven. Mocht het misgaan door incidenten met een of meer van de 40 uitgezonden militairen dan staat de schuldvraag al vast. Mochten er ongelukken gebeuren veroorzaakt door elementen waar Rusland echt geen invloed op heeft (Leger Ukraine, bendes, rebellenleiders die onafhankelijk opereren) om maar een paar voorbeelden te noemen, dan zullen de separatisten net als nu wat betreft het neergeschoten vliegtuig automatisch verantwoordelijk worden gehouden. Het kan dus inderdaad twee kanten opgaan. Er vindt een incident plaats waar de separatisten part noch deel van uitmaken en de militaire politie missie zal worden geintensiveerd met alle gevolgen van dien omdat Rusland dit wederom als provocatie zal zien of het tweede scenario. Onder toeziend oog van een ongewapende militaire politiemissie vinden verschrikkingen plaats uitgevoerd door separatisten, huurlingen of bendes tegen onschuldige burgers waarbij wegkijken de enigste optie is. Ik zie niet in welke twee scenario's het leed van de nabestaanden van de slachtoffers daadwerkelijk zal verminderen.

NFC | 25-07-14 | 13:54

Van de zotte, dit nieuws. Gelukkig is het nog door niemand bevestigd.
-
Mag ik de redactie en mede reaguurders er wederom aan helpen herinneren dat er nog geen enkel bewijs is voor wat dan ook? Dat het zelfs nog altijd een technisch mankement kan zijn, of een bom? En mocht het toch een raket zijn geweest, dat deze door alle strijdende partijen kan zijn afgevuurd? En dat het sturen van militairen voor 300 man die al dood zijn, met een risico op WWIII, niet zo snugger is?

vansuyle.com | 25-07-14 | 13:51

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 13:38

En diezelfde mensen lopen straks als het fout gaat schreeuwend op straat te demonstreren tegen de oorlog.

Flatulent | 25-07-14 | 13:39

We gaan dus gewapend een oorlogsgebied in
(nog net niet helemaal zeker blablabla www.nu.nl/vliegramp-oekraine/3837126/w... )

.. de (ex) militairen hier zitten met zo'n tampeloeris in hun groene onderbroekjes.. 'wow, daar doe je het toch allemaal voor'
De mensen die zelf kunnen denken zien wel in dat dit de grootste fout uit de Nederlandse geschiedenis in wording is.

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 13:38

mooi geluld man | 25-07-14 | 13:35

Ik denk eerder een lijntje naar Kiev. En dat dat ook de reden is waarom Jatsenjoek nu ineens van het podium verdwijnt.

Flatulent | 25-07-14 | 13:36

Rusland heeft misschien de huurlingen gefaciliteerd, maar wie zit er achter... zou een lijntje naar Malaysia of verder ook niet uitsluiten..

mooi geluld man | 25-07-14 | 13:35

ron78 | 25-07-14 | 13:25

De russen en separatisten zijn ook niet kapot van een paar dode westerse idioten.

Flatulent | 25-07-14 | 13:34

Flatulent | 25-07-14 | 13:22
tjah alu voer,daar ben ik niet echt kapot van.

ron78 | 25-07-14 | 13:25

BSmachines | 25-07-14 | 10:03
Niet zo bang jongen. Dit is de enige taal die ze verstaan in die regionen. Cultuurdingetje. Hoe meer we praten, overleggen, onderhandelen, vriendelijk vragen, des te minder respect ze zullen tonen. Helaas, het is niet anders. En ik kan me toch werkelijk niet voorstellen dat deze missie zonder toestemming van Rusland plaatsvindt.

KlunsJohannus | 25-07-14 | 13:24

ron78 1259
Weet je dat zeker. Aardig overtuigt van wie het heeft gedaan.

Rest In Privacy | 25-07-14 | 13:23

Jan zonder dure Pet | 25-07-14 | 13:12.

Het debacle Ohama-Beach was exemplarisch voor de arrogante incompetentie van het amerikaanse militair optreden in Europa .

Zelfs met de grote verliezen van de duitsers in Rusland , heeft de opmars van Normandie naar Berlijn veel langer geduurd dan geplanned ,en was zonder het oostfront waarschijnlijk niet gelukt .

Roy Bean | 25-07-14 | 13:23

Roy Bean | 25-07-14 | 12:59
Door niemand anders?? d-day?
nl.wikipedia.org/wiki/D-Day

Flatulent | 25-07-14 | 12:56
Klopt,maar the USA stuurt geen rebellen,om onschuldige mensen uit de lucht te schieten.

ron78 | 25-07-14 | 13:17

Roy Bean | 25-07-14 | 12:59

Helaas waren er meerdere fronten nodig om de Duitsers (en medelanden) te verslaan. Dus alleen de VS of alleen de Russen, ze konden het beide niet alleen.

Jan zonder dure Pet | 25-07-14 | 13:12

Special forces?! Waarom niet gewoon ons elitekorps dat in Rotterdam met minimale bezetting zelfs een compleet Duits leger tegenhield. Ik zeg 'Qua Patet Orbis' en stuur het Korps Mariniers erop af.

Pieter Bas | 25-07-14 | 13:10

Jammer om te lezen dat onze mannen als lachwekkend worden weggezet. Dit terwijl ze in Irak en Afghanistan veel lof hebben gekregen van de Aussies, Yanks en Canadezen, niet alleen van de hoge pieten maar vooral ook van de soldaten in het veld. Sterker nog de Yanks waren aangenaam verrast en lovend over de kwaliteit van onze mannen. Ik kan je garanderen dat onze LMB, KCT en Mariniers niets onderdoen voor vergelijkbare onderdelen in vele toplanden.

Jan zonder dure Pet | 25-07-14 | 13:10

ron78 | 25-07-14 | 12:54

Volstrekt onjuist !.

WO2 is in europa door de inzet van de RUSSEN gewonnen en door niemand anders .
Met achterlating van 20 miljoen doden .

Roy Bean | 25-07-14 | 12:59

Onderhand hebben we de Special Forces in ons eigen landje harder nodig.

Uw Verzekeringsadvis | 25-07-14 | 12:58

ron78 | 25-07-14 | 12:54

Als de Russen er niet waren geweest, ook.

Flatulent | 25-07-14 | 12:56

wallenberg | 25-07-14 | 12:51
Als de USA er niet was geweest,had jij nog duits gelult.

ron78 | 25-07-14 | 12:54

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 12:48

En wie gaan we, als het fout loopt, sturen om de dode militairen te repatriëren ? Nieuwe militairen?

Flatulent | 25-07-14 | 12:52

En zo heeft Obama Rutte voor zijn karretje gespannen. De VS weet alles, maar de USA maakt alles zelfs de informatie. Neus maar eens rond in de geschiedenis. Maar een ding is zeker: Waar de USA zich mee bemoeien, eindigt als een puinhoop.

Rest In Privacy | 25-07-14 | 12:51

Het moet gezegd: Timmerfrans en het kabinet hebben me verbaasd door hun zorgvuldige en doortastende aanpak! Ik hoop met heel mijn hart dat onze jongens en meiden geen verliezen lijden. Helaas is er geen andere mogelijkheid om de lichamen van de laatste slachtoffers op een waardige manier te repatriëren en de daders te voorzien van een verdiende dosis gerechtigheid. Vrede en veiligheid zijn nu eenmaal duur en dit is het moment waarop ons land zichzelf en haar onderdanen moet beveiligen en aan de rest van de wereld moet laten zien dat je ver met ons kunt gaan maar dat we uiteindelijk niet met ons laten sollen... Dat gezegd hebbende hoop ik wel dat er voorzien wordt in zware bewapening en luchtsteun mocht de poep de ventilator raken, het kan namelijk voor bepaalde machten in de wereld interessant zijn als de boel escaleert en daar mogen die jongens en meiden niet het slachtoffer van worden! Breng ze thuis en laat onderwijl aan onze Radicaal Islamitische medebewoners zien dat we best wel bijten als je te ver gaat... Mooie bijvangst!!

TiTi_no_ghost_237 | 25-07-14 | 12:48

kicktherabbit | 25-07-14 | 12:33

Die australische troepen zijn NIET ongewapend. En als je als bewapend militair in een oorlogszone gaat zitten dan weet je ook wat er gebeurt.

Flatulent | 25-07-14 | 12:46

@kicktherabbit:het zou ook dom zijn als ze een burgervliegtuig uit de lucht knallen,daarom eerst het harde bewijs en dan pas roepen en beschuldigingen richting Russen uiten.

hebbuh | 25-07-14 | 12:44

Flatulent | 25-07-14 | 12:17

Australische SAS wordt daar naar toe gestuurd om een incident uit te lokken !!

Roy Bean | 25-07-14 | 12:40

Slimme zet, met een heel klein beetje pech dus binnenkort weer 200 kisten op Eindhoven, want er lopen daar ongeveer 150.000 separatisten rond met prima bewapening.

captainobvious | 25-07-14 | 12:39

@kicktherabbit | 25-07-14 | 12:33
Nee, de Russen kunnen onze jongens en meisjes beter gijzelen. Dan zitten ze toch wat lekkerder aan de onderhandelingstafel.

manmanman, wat een slecht besluit is dit, ingegeven door emoties.

tipo | 25-07-14 | 12:38

Flatulent | 25-07-14 | 12:17
Het domste wat die Russische beroepsmilitairen met hun privéleger kunnen doen is Australische en ongewapende troepen aanvallen. Dat gaat ook niet gebeuren.

kicktherabbit | 25-07-14 | 12:33

ivo weer aan de fles gezeten gisteren.

ron78 | 25-07-14 | 12:22

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:49
Wanneer is volgens jou wel het moment om kritisch te worden? Als WW3 aan de gang is?

XaleX_2 | 25-07-14 | 12:20

He he, eindelijk...

Reykjavik | 25-07-14 | 12:20

kicktherabbit | 25-07-14 | 11:55

Inderdaad slim.
Dat verdeelt het aantal bodybags die terugkomen tenminste eerlijk over de landen.
</sarcasm>

Flatulent | 25-07-14 | 12:17

bron?

JockeyM | 25-07-14 | 12:15

Heeft iemand het "harde" bewijs van de USA al voorbij zien komen?Of het onderzoek naar de luchtverkeersleiding?Zeker geen militairen sturen dus, stuur v Baalen maar en niet onze jongens voor politiek gewin laten afknallen.

hebbuh | 25-07-14 | 12:15

De dochter van Poetin is inmiddels ook uit Nederland vertrokken.
Is ze gevlucht, of door haar vader naar veiliger oorden gebracht omdat het hier in Europa straks helemaal los gaat?

Flatulent | 25-07-14 | 12:07

Strategietje om ervoor te zorgen dat het een walk-in-the-park wordt: een week lang de totale drankproductie van heel Schiedam droppen (in plastic flessen, die breken niet) boven Oost-Oekraine. Na een week binnentrekken, alle separatisten opdweilen (die zijn dan inmiddels opgelost door de alcohol) en afvoeren.
.
Een fles ouwe klare is voor de gemiddelde Rus een "offer he can't resist", dus dat wordt een makkie. En het kost bijna niets, als onze overheid tenminste zo slim is om de alcohol-accijnzen niet aan MinDef Hennis door te berekenen, qua vestzak-broekzak.

Brou Is Back | 25-07-14 | 12:06

@Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:49
Als dit escalleert tot een wereldoorlog is er maar één schuldige aan te wijzen, en dat is de EU met haar 'Drang nach Osten'.
Als het dit vliegtuig niet geweest was dan hadden ze wel een andere reden gevonden om troepen te sturen. Sterker nog, allang vóór deze ramp wilden ze troepen sturen.
Toen was de steun onder de bevolking er niet. Nu kunnen ze met framing en veel media een deel zo gek krijgen om wel te steunen.
Het gaat niet om MH17, het gaat niet om de burgers van de EU. Het gaat om het vergaren van steeds meer macht.
.
De EU heeft Nederland (en Europa) financieel en veiligheidstechnisch totaal op het spel gezet. En gaat verliezen.
.
Het enige gunstige wat ik aan die hele oorlogshitserij zie is dat dit waarschijnlijk zal eindigen in het einde van de EU. Tegen een enorme kostprijs, maar ben bereid alles te betalen.

du Roi Soleil | 25-07-14 | 12:05

Absoluut tegen het sturen van Nederlandse militairen naar de Ukraine. Zo meteen nog meer doden voor de "eer" van Nederland? Zo begon WWI ook! Wat mij betreft schieten de Russen dit voorstel in de VR af.
Moreel imperialisme van de EU.

Goedzo | 25-07-14 | 11:57

De elite van de elite van de elite van de Nederlandse krijgsmacht? WÁÁÁT?!?! Sturen we ze ALLEDRIE!?!?!

Brou Is Back | 25-07-14 | 11:56

Slim dat we hebben besloten om Australië de gewapende militairen te laten sturen als niet-EU land. Dat zet neem ik aan wat minder kwaad bloed dan dat er een gewapend leger van een EU-land rond gaat lopen.

kicktherabbit | 25-07-14 | 11:55

@Roy Bean | 25-07-14 | 11:49
Ja, maar doorslaan naar die andere kant klinkt ook niet erg aantrekkelijk. Leiders zijn per definitie grote belangen aan het verdedigen. Het wordt tijd dat gedacht gaat worden aan modernere structuren binnen onze 'democratie', zodat burgerbelangen beter behartigd worden.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:54

cabinet -> kabinet (vervelende Engelse spell checker)

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:51

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:37

Cynisme en schaamteloos kapitalisme zijn al twee eeuwen de belangrijkste betanddelen van de angelsaksiche politiek .

Nicolo Machiavelli is actueler dan ooit te voren .

Roy Bean | 25-07-14 | 11:49

@XaleX_2 | 25-07-14 | 11:37
Dit is niet het moment om EU als aanstichter aan te wijzen. EU drukte de knop niet in. Het ophitsen van Van Baalen en Verhofstadt (in slecht Engels, ook dat nog), in een land buiten de EU, praat ik niet goed. Op het moment dat het gebeurde hoorde je aan het applaus al dat die mensen ook niet gek zijn daar, het was niet altijd even hard, waardoor ze steeds harder gingen schreeuwen. PvdD stelde ook zojuist weer goede vragen, maar wees niet te kritisch tegen ze. Volkomen terecht dat we nu eerst met z'n allen de rijen sluiten en zorgen dat zoveel mogelijk menselijke resten kunnen terugkeren. We hebben nog steeds een te optimistisch beeld. 80 mensen zijn nog steeds 'zoek', een deel zal mogelijk nooit gevonden worden. Laten we de mensen die daarheen gaan 100% steunen. Ik vind dat het cabinet vertrouwen verdient, ze hebben het tot nu toe ook steeds goed gedaan.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:49

Boys, eventjes resumé. Gaan we nu commando's sturen oder nicht? Lult de Telegraaf maar wat en volgt Geenstijl de Basisweg 30. Of beschikt de Telegraaf over intel die Rutte nog niet naar buiten brengt?

Linkse Zakkenvuller | 25-07-14 | 11:48

Lizard_of_Oz | 25-07-14 | 10:13

En wat jij doet is anders? Hoe?

vangisteren | 25-07-14 | 11:42

Exact, onmiddellijk rechtsomkeert en naar de Schilderswijk. ...
Michiel de Kater | 25-07-14 | 11:23
.
Dat zal hier niet gebeuren. Het is hier geen West-Afrika helaas (www.telegraaf.nl/buitenland/22891107/_...)
Onbegrijpelijk dit. Ook hoe de politie reageert. Idioot gewoon!
Zag je toch ook aan die demo gisteren.
De politie beschermt de haatbaarden.
Niet de autochtone NL-ers, of joodse mede-NL-ers.
.
Als er iets tegen gebeurt zal het vanuit de bevolking zelf moeten komen. Rutte en z'n vriendjes doen helemaal NIKS.

gaffelbaard | 25-07-14 | 11:38

@Roy Bean | 25-07-14 | 11:32 duidelijke taal van die dame. Wel 'toevallig' dat die miljardair nu aan de kant is gezet. Er is een enorme dubbele agenda.

Watching the Wheels | 25-07-14 | 11:37

Special forces zonder steun van de Britten en Aussies en met lichte bewapening.
Srebrenica 2.0
Zullen we alvast maar gaan beginnen met de volgende parlementaire enquete?

copywriter | 25-07-14 | 11:37

Tot nu toe is er nog niet één kritische volksvertegenwoordiger geweest die de juiste vragen stelt, treurig. Ik snap dat je de eerste week na dit drama je politiek rustig en op de vlakte houdt, maar inmiddels wil ik wel de EU kritische geluiden horen en onze onterechte bemoeienis in Oekraïne tegen het licht gehouden wordt. Wat en wie is nou de initiator geweest in het hele conflict en wat is de weg geweest die de EU heeft bewandelt en met welke belangen voor het conflict (tijdslijn van de afgelopen 20 jaar). Waar is Wilders? Houdt hij zich nu stil, omdat hij niet terug kan vallen op onderbuik oneliners? Waarom geen tegengas van PvdD die op papier erg EU kritisch zijn, maar in woord en daad dus niet?

XaleX_2 | 25-07-14 | 11:37

Geen paniek jongens het is pas crisis als Poetin zijn dochter uit Nederland haalt.

cees2025 | 25-07-14 | 11:36

Ongewapend ernaar toe?? LOL.. We krijgen nog € 1000,- van hem en ik herinner me nog een aantal leuzen op posters waarvan achteraf niets is terecht gekomen. Waarom nu wel? Stuur onze troepen erheen en laat zien wat je waard bent. EIS dat stukje grond op en alles wat er niets te zoeken heeft hou je er buiten of schiet ze af. Spreek de taal die er gesproken word! Maar ja, iemand nog een tank in de aanbieding?

Mr_Pikibelly | 25-07-14 | 11:32

Trekhaas | 25-07-14 | 10:31
Exact, onmiddellijk rechtsomkeert en naar de Schilderswijk. En misschien wat Ruslandgetrouwe strijders meenemen als gastarbeiders. In Rusland weet men de Mahumetisterij namelijk wèl onder controle te houden.

Michiel de Kater | 25-07-14 | 11:23

Kunnen we niet gewoon de regering sturen, zonder wapens.

__dictatuur | 25-07-14 | 11:17

@deoudererijperevrouw | 25-07-14 | 11:09
Dat heb ik niet gezegd, ik zei: 'stoere kerel'...

necrosis | 25-07-14 | 11:16

Dat worden een hoop huilende moedertjes als het flink mis gaat daar en dat gaat gebeuren.
Obama wrijft in ze handen want het is hem gelukt,het westen opzetten tegen Rusland.
WW3 is in de maak!

Submariner | 25-07-14 | 11:15

Hé! Het interview met Paul Craig Roberts op youtube, waar ik eerder naar heb gelinked, is verwijderd door de gebruiker.

Rest In Privacy | 25-07-14 | 11:11

themac | 25-07-14 | 10:58

He ja... Laten we ze zwaar bewapenen, een Licence to Kill geven en tussen neus en lippen door ook nog even met zware tanks om en door het rampgebied gaan crossen en oorlogvoeren.

Handig voor degenen die daar nog onderzoek doen.

kees1960 | 25-07-14 | 11:05

En dan nog, wat wil je doen? Het is daar een aktief oorlogsgebied.

Wil je de strijdende partijen daar opdracht geven om om het gebied heen te schieten? Raketten, mortieren en andere projectielen een aangepaste route geven zodat die niet over de rampplek gaan maar via een alternatieve route?

Wat wil je doen met Oekraïners aan een kant en separatisten aan een andere kant, Russen achter je en boze bewoners voor je en wij er lekker tussenin?

Flatulent | 25-07-14 | 11:10

De opmaat is gestart.

Durotar | 25-07-14 | 11:10

@necrosis: 10:52 Jij bij de Commando's? Hahaha!

deoudererijperevrouw | 25-07-14 | 11:09

Heb eens naar die Rutte zitten kijken. Vind het maar een intriest figuur.

vrouwtje wijs | 25-07-14 | 11:09

Dubbele agenda .

Aussie's gaan daar naar toe met de opdracht zo snel mogelijk een gewapend incident te provoceren .

DE door angelsaksen gedomineerde NAVO zal dit als alibi gebruiken om het door en door corrupte Oekraine in te lijven of wat America/Engeland nog leuker vindt ; een complete oorlog .

Het militair-industrieel complex is vitaler dan ooit !

Roy Bean | 25-07-14 | 11:08

Half uurtje terug ofzo had Omzigt het over satellietbeelden. Snap dat niet zo.
Die beelden circuleren al een tijdje op het net nl.
.
Hier een link: www.gearthblog.com/blog/archives/2014/...
Als je rechtsonder de ramp-vlek bij de kruising kijkt, in het weiland, zie je allemaal stipjes in het weiland die er op de foto's van voor de ramp er nog niet waren.
Dat zijn dus brokstukken, lijken, of daar rondlopende separatisten.
Als je je bedenkt dat ieder stipje een lijk kan zijn... Geen woorden voor...
.
Anyway ... die satellietbeelden die Omzigt wil, zijn er dus gewoon. Snap z'n opmerking van net dus niet zo.

gaffelbaard | 25-07-14 | 11:06

Zit ik nog wel lekker hier in Rotterdam in de buurt van de botlek? Ik weet niet hoe gek die russen zijn als er een effectieve oorlog tussen Nederland en Rusland uitkomt. Misschien nog een Nederland-Ruslandjaar invoeren.

JeffVtn | 25-07-14 | 11:05

volslagen idioot. zoals gewoonlijk geen duidelijk omschreven taak. Gewoon een poging van Rutte II om nog wat sympathie te krijgen voor de verkiezingen... dit ten koste van mensenlevens.
De plaats delict bewaken??
bij wiens gratie? daar heb je toch echt de medewerling van beide kampen in ukraine voor nodig en als die medewerking er is... dan heb je de marechaussee niet meer nodig, dan kan de OVSE het af

kees1960 | 25-07-14 | 11:05

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:58

Ik denk dat die niet te stoppen zijn. En persoonlijk denk ik dat het misschien ook maar beter is als die ww3 er komt.

Wellicht dat een groot deel van de bevolking dan het verschil een keer ziet tussen een potje Call of Duty en een échte oorlog.

Zelf zal ik er geen minuut wakker van liggen als het gebeurt, want het is iets waar half Nederland zelf om heeft lopen schreeuwen.

Flatulent | 25-07-14 | 11:02

Ga hier maar blij mee zijn fucking numbnut.

pfffft! | 25-07-14 | 11:02

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:58
wel al je geld even van de bank halen.

zundappboer | 25-07-14 | 11:00

@starbuck280 | 25-07-14 | 10:58

Bontes was van de week ook al zo overduidelijk niet realistisch dat het op oliedom gaat lijken.

Supermatthijs | 25-07-14 | 11:00

hoe stop je deze warmongers nog .. deze idioten die WW3 nu uitlokken ?
wanneer donderen de beurzen in elkaar in de grootste crash ever.. dit weekend ?

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:58

Voor het eerst dat ik het me kan herinneren in mijn 32 jarig bestaan, dat ik het volledig eens ben met de inzet van onze troepen in een ander land.

Toen ik hoorde van 40 ongewapende marechaussee kon ik al niet geloven dat de politiek zo naïef zou zijn.

Geef deze jongens alsjeblieft al het materieel en mandaat om kordaat op te kunnen treden zodat in het gebeid veilig gewerkt kan worden.

Succes jongens!

themac | 25-07-14 | 10:58

Ligt het nou aan mij of is die Bontes 'een beetje' de weg kwijt met zijn vragen over het meesturen van transport en gevechtshelikopters? Die dingen verplaats je niet even zo maar....

starbuck280 | 25-07-14 | 10:58

Occipitaalcasibus | 25-07-14 | 10:50

Dus jij vindt dat Australie slim bezig is?
Wat denk je dat er gebeurt met die militairen als de pleuris uitbreekt?
Ze zijn niet eens NAVO lid dus hebben weinig steun te verwachten.

Flatulent | 25-07-14 | 10:54

Als er vuurgevechten ontstaan tussen onze militairen en de opstandelingen, zijn wij effectief in oorlog met Rusland. Dit kan lelijk terugkaatsen...
Waarschijnlijk verstandiger om toch ongewapend te gaan.

spelen | 25-07-14 | 10:53

Als de voorhoede even goed is als het duo Robben/van Persie zal het wel goedkomen.
Maar als het gaat als in Joegoslavië waar Kachelmans de slappe smoes had dat hij maar een pianospeler was ben ik bang dat Nederland beter kan thuisblijven.

thepinkpainter | 25-07-14 | 10:53

Misschien een uitzending naar DenHaagistan daarna?
Kunnen ze die (wapen)trainingen eens proberen die ze steeds krijgen.

Super Grover | 25-07-14 | 10:52

@deoudererijperevrouw | 25-07-14 | 10:27
*stoere kerel meldt zich*

necrosis | 25-07-14 | 10:52

Laat ze maar een stel snuffelhonden meenemen, om de sporen,delen van de nog niet geborgen lijken op te sporen.

LostSandWich | 25-07-14 | 10:51

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:47

Srebrenica lag nog altijd binnen een VN mandaat. Daar wordt nu bv handig gebruik van gemaakt door de verantwoordelijkheid af te schuiven naar de VN.

Als we nu buiten de VN om daarheen gaan, dan hebben we niet alleen geen mandaat, maar gaan we ook lijnrecht tegen het NAVO handvest in en kunnen dus, als de poep de ventilator raakt, waarschijnlijk niet eens een beroep meer doen op art 5 omdat WIJ degenen zijn die daar militairen naartoe gestuurd hebben.

Een fijn vooruitzicht dus...

Flatulent | 25-07-14 | 10:50

cnn live: australie 200 GEWAPENDE militairen voor het veilig stellen van de crashsite, dus voor die overlooslullende azijnpissers in den haag, stuur 200 gewapende militairen, rode, groene, paarse, blauwe, gele baretten

Occipitaalcasibus | 25-07-14 | 10:50

Sancties zijn een stap naar oorlog.
Navo, EU, VS drijven Rusland in het nauw.
De media hebben hun onafhankelijkheid verloren.
De leiders in het Westen, zelf onervaren in oorlog en na generaties durende vrede, blunderen als we niet oppassen de wereld naar WO 3.
www.youtube.com/watch?v=4HSQrNPIyRI

Rest In Privacy | 25-07-14 | 10:50

Kunnen ze die special forces niet beter naar Den Haag sturen? om bijvoorbeeld Nanninga te beschermen?

Machoclown | 25-07-14 | 10:49

@Flatulent | 25-07-14 | 10:45

In Srebrenica hadden we ook "mandaat". We stonden er alleen voor.
Niettemin. We moeten niet gaan, en al helemaal niet op deze manier. Dit is gokken met mensenlevens...

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:47

Wat nog riskanter is, is dat we kennelijk niet eens het geduld meer hebben om op een mandaat van de veiligheidsraad te wachten.
Net zoals Australie die al voorbereidingen treft om gewapende militairen te sturen zonder de VN af te wachten.

Als het dus mis gaat daar (en ik acht die kans groot), dan staan we er helemaal alleen voor.

En Australie, als niet-navo lid, kan het helemaal vergeten als ze ook nog eens buiten de VN om zelf een legertje sturen.

Ik hoop dat ze in dat geval voldoende vliegtuigen en body-bags klaargezet hebben... just in case...

Flatulent | 25-07-14 | 10:45

@Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:28
Ze sneuvelen voor Obama en de amerikaanse aardgas-lobby die ons uitspelen tegenover Rusland om daarna zelf duur gas aan ons te verkopen.

sinar2 | 25-07-14 | 10:43

@Supermatthijs | 25-07-14 | 10:36

Dag matthijsje.. Ga maar fijn tegen iemand anders zijn benen aanrijden voor een ban.. Vandaag geen zin om met je naar het schoolplein te gaan om te knikkeren.

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:41

Dat gezanik van reaguurders zonder enige realiteitszin roepend dat we direct troepen hadden moeten sturen. Ik begrijp de sentimenten die er heersen en ben zelf ook niet vrij van enige mate van emotie. Tevens geen fan van dit kabinet maar als ik nu kijk hoe Rutte dit aanvliegt toont hij voor het eerst leiderschap wat we jaren lang niet hebben gezien in de politiek.

Rustig, calculerend en professioneel. Dit kabinet heeft de prioriteiten mijn inziens goed gesteld. Eerst onze slachtoffers terug halen, dan de schuldvraag vervolgens op jacht naar de schuldigen. Echter Rutte moet direct opdracht hebben gegeven om een militaire interventie voor te bereiden. Je kan namelijk niet direct troepen sturen. Je moet eerst met je bondgenoten waar je afhankelijk van bent bereid krijgen om je te steunen. Ik geloof niet dat Nederland dit zou doen zonder steun van de VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Je hebt dan ook gezien dat we bij de VN en in Brussel zijn geweest om dit voor te bereiden. Vervolgens heb je een juridische kader nodig om op buitenlands grondgebied te kunnen opereren. Dit is gisteren door Timmermans getekend.

Terug naar de militaire interventie. Het lijkt mij dat er al dagen logistiek en operationele militaire planners bezig zijn geweest om dit voor te bereiden in opdracht van dit kabinet. Ik lees ook dat onze special forces die in Mali zitten teruggehaald worden. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat Franse troepen (tijdelijk) de verantwoordelijkheid daar van Nederland overnemen (was toch een VN missie en was Timmermans niet in New York maandag?!?). Kortom dit was voorzien, voorbereid en wordt nu uitgevoerd.

De Britten en Amerikanen staan hier achter. Ik meen mij te herinneren dat Obama aangaf schouder aan schouder te staan. Ergo, ik lees dat de Amerikanen hebben aangeboden om te helpen. Ik kan mij voorstellen dat zij achter de hand worden gehouden. Met name de middellandse zee vloot van de US kan hierin vrij snel ondersteuning bieden lijkt mij (Carrier strike Group 2). De Aussies vallen onder de Commonwealth en zullen vanuit Hereford (thuisbasis SAS) ingezet worden. Dit betekend dat de Britten dus ook betrokken zijn.

Kortom Rutte moet hier wel afgelopen weekend opdracht toe hebben gegeven zodat juridische, politieke, diplomatieke en militaire voorbereidingen doorgevoerd konden worden.

Ook de intensieve lijn met Poetin doet mij voorkomen dat dit ook met het Kremlin is overlegt. Zou die extra sessie in de Doehma gisteren hierover zijn gegaan?

Briver | 25-07-14 | 10:40

@zundappboer | 25-07-14 | 10:23

Kan heel goed en met de zeer waarschijnlijke daders moet je denk ik ook niet meer onderhandelen. Ze hebben nu maar gewoon te doen wat wij willen.

Supermatthijs | 25-07-14 | 10:38

@deoudererijperevrouw | 25-07-14 | 10:27
Bij de commando's in ieder geval niet.

Hitman | 25-07-14 | 10:38

fuckje | 25-07-14 | 10:30

heel pragmatisch

Rest In Privacy | 25-07-14 | 10:37

@Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:28

Wat een buitengewoon domme en ondoordachte reactie van iemand die dus zelf wel zo in elkaar zal zitten. Als je nu echt niet snapt waarom die missie wel is.

Supermatthijs | 25-07-14 | 10:36

op nu.nl lees ik alleen over Australische militairen...

Faust21 | 25-07-14 | 10:33

@TB2318 | 25-07-14 | 10:24
sobieso? really?
feit blijft dat die dronken debielen in de weg liepen na dat ze eerst een een vliegtuig neer haalden.
ze hebben dagen lang kunnen doen wat ze wilden. Dat is wat voorkomen had moeten worden imo.

RockBock | 25-07-14 | 10:32

Lijkt me verstandiger om in de Oekraine deescalerend op te treden. Die commando's kunnen beter naar de schilderwijk - daar is dat stadium inmiddels voorbij.

Trekhaas | 25-07-14 | 10:31

@Springbank 10:28
Timmermans gaat mee als tolk.

fuckje | 25-07-14 | 10:30

Oh ja, natuurlijk, Telegraaf+GS=TMG.

Rest In Privacy | 25-07-14 | 10:29

Vanwaar al deze opwinding Quit? NRC: "Premier Rutte lijkt berichtgeving in De Telegraaf te ontkennen. Hij zegt dat het sturen van troepen "verre van zeker" is. Verder excuseerde hij zich voor het feit dat hij niet elke 48 uur een Kamerbrief stuurde."

En dan nog wat gaat dat handjevol Nederlandse soldaten doen in een onbekende vijandige omgeving waar ze de taal niet spreken? Niks toch...

Rest In Privacy | 25-07-14 | 10:28

Normaal gesproken is bij zo'n missie vrij duidelijk welke (VVD, CDA, PvdA) politicus een internationaal baantje gaat overhouden aan het avontuur. Deze keer niet. Dat is niet goed. Het is belangrijk voor burger en soldaat om te weten voor wie de offers moeten worden gebracht.
.
Moeten mensen nu sneuvelen voor Mark of voor Frans? Of zien we de outsider nog niet. Begreep dat de "alom geprezen" Aad Melkert nog zoekende is..
.
Maarr, fatsoenlijk die partijen en politici, hè. Vooral op blijven stemmen!

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:28

Stoere kerels, houd ik wel van, of zijn er ook vrouwen bij?

deoudererijperevrouw | 25-07-14 | 10:27

opvallend.. NOS politiek zend nu wielrennen uit op het net

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:25

RockBock | 25-07-14 | 10:09
Wat een zuur gezeur allemaal weer. Dat van die trouwring is nog helemaal niet bewezen. Dat van die mobiel weet ik niet zeker. Maar was sobieso niet een week geleden bekend. De prioriteit lag (zeer terecht) bij het terugbrengen van de bodybags in de wagons. Zsm via Charkow naar NL. Daar werd de mankracht aan gespendeerd. En nu gaan er marechaussees naar het rampgebied. De logistiek is snel genoeg. NL is volgens mij het enige land dat zo zuur is over zichzelf, terwijl de buitenlandse pers lovend is over onze aanpak.

TB2318 | 25-07-14 | 10:25

RockBock | 25-07-14 | 10:09
Wat een zuur gezeur allemaal weer. Dat van die trouwring is nog helemaal niet bewezen. Dat van die mobiel weet ik niet zeker. Maar was sobieso niet een week geleden bekend. De prioriteit lag (zeer terecht) bij het terugbrengen van de bodybags in de wagons. Zsm via Charkow naar NL. Daar werd de mankracht aan gespendeerd. En nu gaan er marechaussees naar het rampgebied. De logistiek is snel genoeg. NL is volgens mij het enige land dat zo zuur is over zichzelf, terwijl de buitenlandse pers lovend is over onze aanpak.

TB2318 | 25-07-14 | 10:24

Allemaal bullshit. Televaag sensatienieuws begon hiermee, en nu neemt iedereen inclusief GS het over. Stoere praat.

Chris0049 | 25-07-14 | 10:24

Persoonlijk lijkt me dit een slecht plan. Tuurlijk klinkt op papier heel stoer en gaaf maar in de praktijk weet je zeker dat het sturen van militairen de hele boel enorm op scherp zet.

Je kunt je sowieso afvragen wat het zin is om onderzoekers en politieagenten en militairen naar Oekraïne te sturen als ze straks afgeslacht worden door een rebels Russische/Oekraïnse meute en een totaal oorlog het resultaat is.

Ze kunnen beter proberen Rusland de beveiliging te regelen zodat onze onderzoekers veilig hun werk kunnen doen.

Albasalix | 25-07-14 | 10:24

is alleen maar spierballen taal.
de separatisten zwaar onder druk zetten zodat de onderzoekers vrij toegang hebben.
er gaan echt niet commando's naar toe of andere zwaar bewapende militairen.
psychologische oorlogsvoering!!

zundappboer | 25-07-14 | 10:23

Eerst een hoop gezwam moeten aanhoren? Ik haak af.
* film 'Black Hawk Down' uit 2001 kijken gaat. Daar schijnt de afloop in bekend te worden gemaakt.*

Rest In Privacy | 25-07-14 | 10:23

@Hero_of_Time | 25-07-14 | 10:04
Ok, dat is dan onduidelijk gezegd, want in de brief naar de Kamer staat het volgende geschreven en dat is poli-speak voor: we kijken of we bewapende militairen mee kunnen sturen om in te zetten zodra de poep de ventilator raakt:
'Het kabinet onderzoekt de modaliteiten om het overbrengen van de stoffelijke overschotten en het onderzoek naar de toedracht van de ramp ter plekke te ondersteunen.'

Hitman | 25-07-14 | 10:22

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:14
Eens.

Igor Putkin | 25-07-14 | 10:21

Ik denk dat we half nog niet weten wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Specials forces zullen daar ongetwijfeld al een paar dagen rondelopen en hoewel Poetin overkomt alsof het hem allemaal geen ene reedt interesseert, denk ik dat hij flink onder druk gezet wordt en hij serieus in de problemen zit. Succes daar!

Velko | 25-07-14 | 10:21

rara | 25-07-14 | 10:15
Scherp, lol!

Igor Putkin | 25-07-14 | 10:20

Ach, de afgelopen dagen hebben we al bewezen dat we heel goed zijn in collectief rouwen dus als die rouwstoet op de a2 straks een wekelijks tafereel word hebben we in ieder geval de steun van het volk toch?
Nu maar hopen dat deze steun ook blijft nadat de zwarte slaapzakken op zijn.

uncle john | 25-07-14 | 10:20

Bert Koenders zal wel ongelukkig zijn. De commando's worden nu bij zijn project weggenomen.

ElMatadero | 25-07-14 | 10:18

De EU wilde in maart al troepen in de Oekraïne hebben. Gelukkig was er 0,0 draagvlak bij de bevolking.
@ du Roi Soleil | 25-07-14 | 10:05

wat er niet is creeer je gewoon .. voorbeelden genoeg (9/11 - 'Saddams weapons of mass destructon' - Boston marathon ect )en nu dan MH17.
Het is nu van het grootste belang dat de waarheid juist niet ontdekt kan worden, daarom sturen 'we' troepen.
Gaan 'we' straks een enorme troepen macht opbouwen aan de grens met Rusland.. met als smoes die 40 ongewapende schietschijven.. in de hoop natuurlijk dat er werkelijk een door zijn/haar kop geschoten wordt, nog meer reden om te gaan 'bezetten' en meer troepen te sturen.
smerige, zeer smerige politieke spelletjes .. maar het volk is in een 'wraak' roes.. en is volkomen lam en blind .. is kijken wat de kamerleden vinden vandaag, of zij deze enorme escalitie met het reele gevaar voor een WW3 goedkeuren.

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:18

Als ik de milfdef was zou ik alvast de AVIS bellen of we wat extra tanks kunnen huren dit weekend

Zeewolf | 25-07-14 | 10:17

@Igor Putkin | 25-07-14 | 10:11
Meelopen als zij op de fiets zijn? Vermoeiend, hoor.

rara | 25-07-14 | 10:15

@Hero_of_Time | 25-07-14
Lees de eerste paar zinnen van het stuk nog eens!
Vooral de zin waar staat dat de onderzoekers en de marechaussee ongestoord hun werk kunnen doen.

Niks-neem | 25-07-14 | 10:15

Ik vind het een misleidende titel...

Linkse Zakkenvuller | 25-07-14 | 10:15

@Igor Putkin | 25-07-14 | 10:11

Oh maar ik weet wat ze kunnen. Dat gaat alleen weer niet mogen of onmogelijk gemaakt worden. De persco van Rutte was heel duidelijk. We gaan weer op pad, lekker mensenlevens riskeren, zonder mandaat, zonder wapens, zonder ondersteuning, en zonder helder escalatiemodel...

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:14

Als die separatisten net zo onbeschoft en genadeloos uit de hoek komen als de gemiddelde Rus in een all-inclusive resort dan zou ik zeker niet te licht bewapend afreizen.
Mocht het uitdraaien op WW3 dan is het niet anders, de Igor die de BUK voorgloeide en op pad stuurde heeft naar mijn idee toch echt zelf het startschot gegeven voor dit akkefietje.

Rechtende Rijder | 25-07-14 | 10:14

Succes jongens!

NiceGuysFinishLast | 25-07-14 | 10:14

met verbazig heb ik gisteren de reacties gelezen inzake de KMA-ers die naar het rampgebied worden gestuurd.
Dat iedereen een mening heeft is wel duidelijk, maar dat het merendeel nu echt denkt (dacht?) dat er geen commando's reeds ter plekke zijn om te verkennen?
lekker simpel zijn jullie, en het toont weinig respect voor onze troepen.
Onze jongens gaan naar oorlogs-gebied met als primaire taak de onderzoekers te beschermen, cq het gebied veilig te stellen.
Dus een beetje respect is op zijn plaats hier.
lekker veilig vanachter je toetsenbord stomme reacties plaatsen, omdat je zo graag je mening wilt laten horen!
bah!

Lizard_of_Oz | 25-07-14 | 10:13

@Tsaar Guus | 25-07-14 | 10:10
Ga er maar vanuit dat een deel al ter plaatse is. Zo'n actie kondig je niet een week van te voren aan.

* | 25-07-14 | 10:13

"Nu komt alles goed" Toen ik last dat Australië ook haar elites heeft gestuurd dacht ik dat ook ja, helemaal toen ik las dat die hun basis bij de UK Sas hebben gevestigd. Ik mis alleen die maffe Fransen nog, maar die zijn pas nodig als de stront de fan raakt.

* | 25-07-14 | 10:12

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:05
Lollig. Je had van die fietsen ook toetsenborden kunnen maken.
Loop maar eens een dagje mee met zo'n onderdeel.

Igor Putkin | 25-07-14 | 10:11

Vooralsnog lees of hoor ik nergens dat er "special forces" worden gestuurd. Ik lees alleen maar over de 40 ongewapende marechaussees die er heen gaan. Waar heeft GS dit nieuws vandaan?

Tsaar Guus | 25-07-14 | 10:10

LOL@commandos. Ik geloof er geen snars van.

Dr. Arie Lext | 25-07-14 | 10:10

Niks doen kan ook niet maar dit... Laten we hopen dat het snel en efficient kan..

havannahapper | 25-07-14 | 10:10

Dit hadden ze precies een week geleden al moeten doen: toen bleek dat die karpatenkoppen trouwringen en mobieltjes aan het rapen waren.

RockBock | 25-07-14 | 10:09

Ik neem aan dat er achter de schermen aan een VN resolutie wordt gewerkt. Als de Russen daarmee instemmen, wat niet onlogisch is, krijgen ze wat kuddo's, dan kan het misschien nog wel goed aflopen.

Pieleke | 25-07-14 | 10:08

Het spel van de bankiers en elitaire hufters.

Neem de tijd en lees hoe de Oekraine en de hele westerse wereld in de tang word genomen door de bankiers,IMF,multinationals en elitaire hufters. Politicie zijn maar domme waterdragers zoals v. Baalen enz

Lees dit het gaat ook u aan.

moneycrisis.wordpress.com/2014/07/24/o...

Chinook Elsevier | 25-07-14 | 10:08

' Go boys, op een succesvolle missie en nul slachtoffers aan beide zijden. We vertrouwen op jullie expertise, talent en training. '
* mag ik even een teiltje

(c)ZWITSUL | 25-07-14 | 10:05

De EU wilde in maart al troepen in de Oekraïne hebben. Gelukkig was er 0,0 draagvlak bij de bevolking. Die zitten niet te wachten om een oorlog met Rusland ingerommeld te worden. Want Rusland kan zoiets nooit accepteren.
Gelukkig voor Verhofstad en van Baalen is er nu een aanleiding om tóch nog troepen te sturen met wat steun van de bevolking. Meteen doen dus. Terwijl het waanzin is om zo'n grote operatie op te zetten enkel om wat lichamen te vinden. Dat kan met een vliegtuigje met IR-camera net zo goed.
Maar daar gaat het dus niet om. De EU heeft een Drang nach Osten, en die hele ramp wordt slechts uitgebuit.
Veel plezier voor alle klapjosti's van de Telegraaf en hun volgelingen. Aan het Oostfront zullen ze wel weer bij positieven komen.

du Roi Soleil | 25-07-14 | 10:05

BREKEND: het Nederlandse leger is in diverse plaatsen begonnen met het invorderen van fietsen. Om de Ukraine missie mogelijk te maken zullen deze fietsen worden toegewezen aan de nieuw opgerichte 1e gebicycleerde divisie, welke is samengesteld uit verschillende eens Nederlandse gevechtseenheden. Omwille van bezuinigingen zal deze divisie diverse kleuren baretten dragen. Als eenheidsteken is de bulls eye gekozen, die ook weer terugkomt op de witte eenheidsbanier...

Parel van het Zuiden | 25-07-14 | 10:05

Hitman | 25-07-14 | 10:01
Persco van Rutte gisteravond.

Hero_of_Time | 25-07-14 | 10:04

The Netherlands, Fuck Yeah

subsidistan | 25-07-14 | 10:03

Ik zie dat het GS helemaal ontgaan is dat de complete junta in Kiev is opgestapt. Zou dat iets met mh17 te maken hebben? Uiteindelijk was het Kiev die de gesprekken tussen de verkeerstoren en mh17 had gekonfiskeerd. Maar die gesprekken zijn alsnog via de zwarte doos achterhaald. Wellicht werd de grond te heet onder de voeten voor de boefjes in Kiev, die so graag de aoekraine in het westen wilden parkeren, dat ze daarbij een stap te ver gingen?

Wurgje de huisboa | 25-07-14 | 10:03

Uiteraard gaat dit gigantisch mis. En dan moeten er nog meer versterkingen naartoe. De VS gaan zich ermee bemoeien, waardoor het verder zal escaleren. Rusland tegen de EU&VS. Misschien gaat deze hete zomer jaren duren. Hoeveel bodybags heeft de overheid op voorraad?
17 miljoen?

BSmachines | 25-07-14 | 10:03

@Hero_of_Time | 25-07-14 | 09:57
Waar lees jij dat? De KMAR gaat inderdaad zonder wapens, maar het KCT en de rode baretten zijn wel degelijk (zwaar) bewapend.

Hitman | 25-07-14 | 10:01

w00t! De Chuck Norrissen van de lage landen.

YMMMV | 25-07-14 | 10:01

Ik geef alle Nederlandse Commando's de volle 100% steun, voor wat het waard is vanuit het kleine Nederland. Ils maintiendront!

ElMatadero | 25-07-14 | 10:00

Eindelijk, Hannibal en Mr T zijn op weg !

van Oeffelen | 25-07-14 | 10:00

beetje laat...

dearly beheaded | 25-07-14 | 09:58

Misschien kunnen ze de Oekraïeners nog bang maken met: "pas maar op want anders zetten we jullie op de bus"...

M@rk | 25-07-14 | 09:58

Ik weet het zo net nog niet. Dit kan ook falikant uit de hand lopen.

Rest In Privacy | 25-07-14 | 09:58

Nu hopen dat de missie niet wordt afgezwakt met lichte wapens, gewoon volle bewapening mee en al het materieel wat er maar nodig mocht blijken. Desnoods huren we in Duitsland een tank of 100.

Vloberto | 25-07-14 | 09:58

Woohoo ongewapend de strijd aangaan! Hoop dat er een paar flinke keien liggen om mee te gooien als de shit de fan hit...

Hero_of_Time | 25-07-14 | 09:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl