Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VARA op z'n best: leugens en zuiver racisme

vanjolovingertje.gifAdjiedj Bakas, succesvol trendwatcher en eigenaar van een dikke auto, zat 4 juli j.l. in Nieuwsuur. Daar sprak hij zijn ongenoegen uit over de idee dat Nederland zo'n beetje het meest racistische land ter wereld zou zijn en hekelde het slachtofferdenken. Prima, dachten wij bij de GeenStijl, en we gingen rustig verder met het vooral niets tikken over meneer Bakas. Groot is dan ook onze verbazing nu we op een zekere met taxpoet betaalde VARA-webzijde moeten constateren dat het optreden van Bakas schijnbaar, quote: 'met een luid 'zie je wel'-gejuich ontvangen' is door uw favoriete webstek. Hebben we soms iets gemist? Heeft een spookje of wellicht een kabouter in het holst van de nacht met uw GeenStijl zitten spelen? Nee toch? En nee, inderdaad niet. Even zoeken in het GeenStijl Archief des Doods levert heus wel resultaten op met de zoekterm 'Adjiedj Bakas', maar de laatste is van januari. Tu, reaguurders? Maar nee hoor. Het laatste plempsel met Bakas is van maart dit jaar. In beide gevallen ruim vóór 4 juli, in ieder geval. Conclusie: ongecheckte laster van overheidswege jegens een keurig internetbedrijf. Van ons eigen zuurverdiende geld. Getsie. Maar goed, we stappen er over heen. Soit. Weet u wat veel erger is? Dat ze bij de VARA direct naar iemand z'n afkomst gaan zitten loeren, mocht hij (m/v) een boodschap hebben die de socialisten onwelgevallig is. Volgens de VARA is het na het optreden van Bakas in Nieuwsuur en de daaropvolgende, van onzer zijde in ieder geval niet bestaande, ophef, quote 'een goed moment om eens nader te kijken naar de uit Suriname afkomstige hindoe-gemeenschap waar Bakas deel van uit maakt.' Hoppa. Puur, zuiver racisme, wat ons dunkt. Hindoe-meneer zegt iets onwelgevalligs? Dat moet wel met z'n afkomst te maken hebben, aldus de grijze kronkels in de bovenkamer van de VARA-opiniemaker. Getsie. Driewerf.

Reaguursels

Inloggen

Ik moet helaas zeggen dat Sunita Biharie wel op een aantal zaken een punt heeft. Eigenlijk klaagt ze over racisme onder hindoes. De aanleiding was Bakas, alleen lijkt ze ten onrechte te suggereren dat Bakas ook een hindoe is. Overigens is Biharie wel een hindoenaam evenals Sunita.

Rest In Privacy | 08-07-14 | 14:53

Echt kennis van zaken met betrekking tot niet-westerse culturen heeft de verschillige Joop-aanhang kennelijk ook niet. Niet eens het verschil weten tussen hindoestaan en hindoe en niet eens zien dat Bakas een moslim-achternaam is.

Rest In Privacy | 08-07-14 | 14:04

Adjiedj Bakas is niet eens hindoe. Hij is vermoedelijk moslim, of tenminste zijn voorouders. Hij is wel hindoestaans, dus oorspronkelijk van Indiase voorouders. Wat heeft men opeens tegen hindoes?

Rest In Privacy | 08-07-14 | 14:00

Het erge vindt ik dat men doet alsof extremisten zoals van Joop.nl relevant behoren te zijn. Die site is gewoon een soort hip, links Stormfront. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik was eens op een feestje dat grotendeels bezocht werd door mensen die bij de Internationale Socialisten hadden gezeten, en daar naar eigen zeggen "te socialistisch" of "te radicaal" voor waren geworden. Ik liep de keuken binnen, en het eerste wat ik hoorde was "ik heb laatst weer een artikel voor Joop.nl" geschreven. Dit zijn dus mensen die voor de lol afreizen naar de G8 om daar rotzooi te trappen en vandalisme te plegen. Politieke hooligans, dus. Dat is het soort mensen dat op Joop.nl artikelen schrijft en aanbeden wordt.

Het is een ware farce dat die site gemeenschapsgeld krijgt. Als het aan mij ligt zou iedereen die er bij betrokken is, elke cent terug moeten betalen.

Piet van het Padje | 08-07-14 | 13:26

Ach mijn (Russische)oma werd 'uitgenodigd' om even te werken in Duitsland. Haar broer had de slag bij Koersk niet overleefd, en zij hield er een schotwond in haar voet aan over als dank.

Dankzij Hitlers initiatief om lebensraum te veroveren besta ik. Niet dat ik A.H. dankbaar ben, want mijn oma had gewoon geluk dat zij het langer volhield dan die Oostenrijker, maar ze kwam in Duitsland wel mijn 'Arische' opa (Ypenburg veteraan en arbeitseinsatz slachtoffer) tegen, en ze bleven bij elkaar. Het resultaat: een lang, vruchtbaar en fantastisch huwelijk in Nederland.

Ik heb nog nooit een negatief woord over Duitsers uit haar mond gehoord.

M.a.w. SHIT HAPPENS, GET OVER IT!!!

Zaaddodendepasta | 08-07-14 | 13:04

boekanier | 08-07-14 | 11:07
Het gaat er hier even niet om wat die Bakas vindr, het gaat erom dat Joop vindt dat hij a priori verdacht is en gewantrouwd moet worden, enkel en alleen omdat hij een hindoe is.

Schoorsteenveger | 08-07-14 | 11:43

@Baby Rasta | 08-07-14 | 10:40
Apartheid is een Afrikaans woord. Voordat het in Zuid-Afrika verzonnen werd bestond het woord niet in de Nederlandse taal.

Bovendien leefden blanken al eeuwen op plekken waar de Zulu's/Bantoe stammen nog nooit waren geweest. Waarom hebben de Bantoe stammen dan recht op dat land, en niet eerder onder andere de Khoikhoi stammen die juist door de Bantoe stammen naar marginale delen van Zuidelijk Afrika verdreven zijn?

In het licht van dit artikel is het ook wel even het vermelden waard wat über-Hindoe Ghandi zo allemaal over de zwarte bevolking van Zuid-Afrika te vertellen had. www.gandhism.net/gandhiandblacks.php

Oeleflaffel | 08-07-14 | 11:18

In het programma nieuwsuur vindt Bakas het argument van vooroordeel bij de politie ten opzichte van gekleurde mensen zoals negers en Marokkanen onzin. Het tegendeel wordt bewezen in het gesprek met de commissaris van politie .

boekanier | 08-07-14 | 11:07

Het woord racisme is gedevalueerd, het wordt te vaak en te gemakkelijk gebruikt door de verongelijkten, ze willen hun sneue leven hierdoor betekenis geven, triest!

lanexx | 08-07-14 | 10:52

necrosis | 08-07-14 | 07:49

In Zuid-Afrika hadden we in die tijd andere problemen. Dus ik roest mn aars als het gaat om slavernij. Wij vochten voor onze eigenste vrijheid met speren tegen geweren. En die vrijheid hebben we pas sinds 1994 terwijl die zeurende slaven van "nu" al hun vrijheid hadden in de late 19e eeuw. Dus laat mij op zich mekkeren. Ik denk dat ik als Zuid Afrikaan meer recht heb om te zeiken dan die zogenaamde nazaten van slaven. Ik heb ben wel in Afrika geboren, maar ik prijs dat ik de apartheid niet heb meegemaakt. Apartheid leuk Nederlands woord...

Baby Rasta | 08-07-14 | 10:40

Tendentieus stukje van de Biharie.
"Veel mensen weten niet dat een groot deel - niet allemaal - van de Hindoes pas na de afschaffing van de slavernij naar Suriname is gekomen." Dus? Dat zouden ze moeten weten, zo suggereert Bihari, en dan zouden ze snappen hoe arrogant die hindoes eigenlijk zijn.
"De hindoes hebben zich daarentegen altijd boven de creoolse bevolking voelen staan, mede omdat de twee bevolkingsgroepen tegen elkaar uitgespeeld zijn door de Nederlandse kolonisator."
Ah, kijk. die Bakas deugt niet want heult met de duivel.
"De hindoe wordt door witte Nederlanders juist ervaren als het braafste jongetje van de klas! Dat blijkt bijvoorbeeld uit de verwijzingen die Wilders maakt naar de groep. Moslims zouden zich als hindoes moeten gedragen, vindt hij."
De duivelskring is rond. Hindoes, witmens Wilders.
Nog even een kleine relativering tot slot. "Nee, natuurlijk niet alle hindoes zijn zo."
Mar dan toch de racistische trap na, ze kan het niet laten.
"Maar in het licht van deze achtergrond moet je de uitspraken van Bakas over 'klaagnegers' zien."
Bakas heeft geen recht van spreken, want is geen nazaat van een slaaf. Hij is nazaat van een groep die geheuld heeft met de kolonisator en dus niet kán deugen. En 'dus' deugen zijn argumenten niet. As simple as that.
"Dat had Nieuwsuur wel even mogen vermelden." Wat had de Staatsomroep moeten vermelden? Dat deze Bakas, precies zoals de voormalig kolonisator, een vuile racist is met een dubbele agenda? Omdat hij een nazaat is van een volk dat niet deugt? Omdat hij geen aanspraak kan maken op de rol van slachtoffer?

Schoorsteenveger | 08-07-14 | 10:03

Laten we nou wel gewoon een groepsschadeclaim inzetten! ik voel me gekwetst!

deraderendraaien | 08-07-14 | 09:51

Typisch dat Hindoes niet buiten de eigen stam mogen trouwen, net als Mocro's en zo nog een zwik exoten. En de Nederlanders zijn de racisten! Maar natuurlijk. Ik vind alles best hoor, maar laat ons er buiten. Oh wacht...

NACademicus | 08-07-14 | 09:48

@van Leeuwen: 'Daar sprak hij zijn ongenoegen uit over de idee dat Nederland zo'n beetje het meest racistische land ter wereld zou zijn...'

'ongenoegen' moet 'genoegen' zijn,'meest' moet 'minst' zijn.

snotferatu | 08-07-14 | 09:32

@Gezellig! | 08-07-14 | 08:45
Met "sites als GeenStijl" wordt doorgaans bedoeld: sites die het wagen artikelen te plaatsen waar ik het niet mee eens ben.
In dit geval bedoelde de VARA-propagandiste bv. de Postonline, waar gisteren een (zeer goed) artikel van Adjiedj Bakas zelf geplaatst is:
biz.thepostonline.nl/2014/07/07/klaagn...

KoninginWildemina | 08-07-14 | 09:04

Het enige dat mij troost, is dat de grote massa VARA-abonnees binnenkort uitsterft.
.
Daarna is de VARA alleen nog maar een lastig clubje azijnzeikers zonder impact of relevantie. (Rowwen Heze zag dat al goed: Het is een kwestie van geduld. Rustig wachten op de dag.)
.
Het probleem is, dat de VARA dat inmiddels heeft begrepen en uit alle macht haar 'relevantie' bij alles en iedereen naar binnen wenst te schreeuwen. Socialisten begrijpen, jammergenoeg, niet dat harder schreeuwen niet automatisch betekent dat je meer gelijk hebt.
.
Maar in dit geval is alleen op geenstijl zoeken ook een beetje flauw, VanLeeuwen. Glamorama had een stukje over Bakas vs. Dibi n.a.v die nieuwsuurvrolijkheid. Je kunt het die door haat verblinde joloïden niet kwalijk nemen dat ze glamorama en geenstijl gewoon op één hoop gooien als dat in hun kraam te pas komt.
.
Dat is niet alleen redelijk te verdedigen, het is sowieso standaardtactiek van die minkukel met zn middelvinger. Laten we dan niet verbaasd zijn als zijn disc-piepeltjes de grote leider kopieren.

pietvanvliet | 08-07-14 | 08:56

Ze sprak overigens over sites als GeenStijl. Dus niet over GeenStijl, want GeenStijl is immers geen site als GeenStijl, GeenStijl is GeenStijl. Lijkt mij helder. Geen idee overigens of er naast GeenStijl zelf ook sites bestaan als GeenStijl. Heeft ze het dan over het Viva forum? Joop.nl? Twitter.com?

Gezellig! | 08-07-14 | 08:45

@Rajputana | 08-07-14 | 08:35
Onze politici falen ook hard, en die leggen de schuld bij Greet.....

necrosis | 08-07-14 | 08:40

De reden dat Hindoestanen en Chinezen het beter doen dan negers is omdat ze de intelligentie, motivatie en ambitie hebben om iets van hun leven te maken.

Bij negers ontbreekt dit gewoon. Ze falen hard in het leven en leggen de schuld dan bij het slavernijverleden. Ja.. iets dat 170 jaar geleden is gebeurd heeft ook echt invloed op jouw dagelijks functioneren.

Rajputana | 08-07-14 | 08:35

@PopperFlopper | 08-07-14 | 08:12
Wat is er mis met een plat achterhoofd?

necrosis | 08-07-14 | 08:25

Racisme is iets van de witte mensch. O wacht! Kan me een artikel herinneren uit M Magazine geloof ik. Voor de jonge generatie multiculturelen. Onderzoekje over vooroordelen onder allochtonen. Shocking! Niks vooroordelen. Keihard racisme. Volgens Marokkanen én Turken zijn Antillianen en Surinamers gewoon apen, vinden Marokkanen van Turken dat ze allemaal een plat achterhoofd hebben en stinken. Ga zo maar door. En uiteraard trokken die mensen allemaal zelf meteen de racismekaart als het hun persoontje betrof. Mooi man.

PopperFlopper | 08-07-14 | 08:12

Anti-racism is just a code for anti-white.

KoninginWildemina | 08-07-14 | 08:07

Neem aan dat het om dejoop gaat. Sneu volk.

Bokito ergo sum | 08-07-14 | 08:05

Zo zie je maar weer dat de zogenaamde "zwarten" zelf de grootste rascisten zijn en dan proberen ze de nederlanders steeds om de oren te slaan met racisme en slavermij-verleden. Mensen laat je niet bedonderen. De slavernij is uitgevonden in Africa en donkere mensen zijn waarschijnlijk nog de grootste rascisten. Laat je niet bedonderen door zielepieten die alleen maar gratis geld willen hangen en het zielige negertje willen uithangen.

denoorman | 08-07-14 | 07:51

@Baby Rasta | 08-07-14 | 07:38
Wist jij dat veel Afrikaanse slaven gevangen werden genomen door andere inheemse Afrikanen?
Dit waren doorgaans leden van een rivaliserende stam of dorp.
Maar als je dit maar vaak genoeg ontkent, is het vast niet waar.....

necrosis | 08-07-14 | 07:49

@Baby Rasta | 08-07-14 | 07:28
Mijn oma heeft in een Jappenkamp gezeten, en is daar bevallen van mijn oom.
Tot aan haar dood heeft ze nooit één woord gezegd wat ze daar heeft moeten meemaken.

necrosis | 08-07-14 | 07:41

Ven1V1d1V1c1 | 08-07-14 | 07:30

Vooral tegen je zelf herhalen dat het niet bestaat, want dan kun je jezelf tegen de borst slaan en zeggen dat het zeurnegers zijn. Tja was alles maar zo makkelijk.

Baby Rasta | 08-07-14 | 07:38

Voor mezelf ben ik er inmiddels wel uit... Institutioneel racisme bestáát en is een levensgroot probleem hier in Nederland.

Zo'n George Arakel bijvoorbeeld, zelfbenoemd expert genetische diversiteit en nog nooit een (Nederlands) bedrijf van binnen gezien, net als al die andere subsidieslurpende clubjes en sponzen zoals genderspecialisten, straatcoaches etc. Ze hebben er allemaal een dagtaak aan om de banke Nederlandse man weg te zetten als een intolerante totaalracist die er een dagtaak aan heeft om alles wat niet Nederlands, man, seculier en/of blank is te benadelen, en de zegeningen van policor Nederland (zoals Kourit/Nijkamp) op te hemelen.

Allemaal duurbetaalde spijkers-op-laag-water-zoeken- wetenschappers/experts, gekoppeld aan wij-van-wc-eend-onderzoeksbureau's om het institutionele racisme in Nederland op de agenda te houden terwijl de (hardwerkende) blanke man zelf er helemaal niets meer van begrijpt en alleen maar constateert dat hij steeds minder geld voor zijn werken overhoudt.

Als onze overheid wil dat we vooral meer naar de onderlinge overeenkomsten gaan kijken moeten ze eerst al die clubjes en geldstromen opheffen, deze experts en deskundigen eens een echte baan laten zoeken, en dan zal je zien dat de meldingen over dat vermeende racisme ook grotendeels als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

Ven1V1d1V1c1 | 08-07-14 | 07:30

Maar necrosis heb jij geen foute familieleden uit de tweede wereldoorlog? Die blijken opeens allemaal uitgestorven. Niemand heeft een foute opa of oom of desnoods tante die kaalgeschoren werd.

Baby Rasta | 08-07-14 | 07:28

necrosis | 08-07-14 | 07:16

Zegt me niks. We zijn een jong land. Die blanke kreupel heeft trouwens zn vrouw neergeknald, tijdens de apartheid was hij nu al vrij. Nu hebben we evenwichtige rechters. Hij gaat hangen!

Baby Rasta | 08-07-14 | 07:25

En het allerleukste is: de hele 'discussie'gaat uiteindelijk niet om ras, niet om huidskleur, niet om gekwetstheid, niet om het gevoel om achtergesteld te zijn.

Het gaat maar om één enkel ding: de eeuwigdurende dans om de vleespotten van Den Haag.
-
Ze willen geld,ze komen het halen waar het is en bij de publieke omroepen weten ze als geen ander hoe je de wegen moet bewandelen om er aan te komen.

bisbisbis | 08-07-14 | 07:22

necrosis | 08-07-14 | 07:09

Nee maar daar gaat het niet om toch? Hij vindt het aanstootgevend en heeft er min of meer succes meer. Kijk mij mag je voor zwarte piet uit maken en ik kan je in je gezicht uitlachen, maar zijn moeder is uitgemaakt voor zwarte piet en zijn familie heeft een slavernijverleden. En ik vind dat je daar als Nederland rekening mee moet houden. Zij doen het op hun eigen manier, nogmaals niet mijn mijn manier. De La Rey straat dat vind ik aanstootgevend want die man heeft heel wat moorden op zijn naam staan in Zuid-Afrika. Voor mij is dat een teken dat Nederland zijn foute verleden nog omarmt. Maar mij zul je geen lobbygroep zien oprichten om alle de La Reystraten af te schaffen in NL. Ik vind het prima iconen van ons fout verleden en die moeten we niet wegpoetsten. Mocht ik ooit kleintjes krijgen dan ga ik wel uitleggen wie die de la Rey was en waarom die straat zo heet.

Baby Rasta | 08-07-14 | 07:22

Iedere neger die weigert zich slachtoffer te voelen is een racist! Een vriendje van witte slavendrijvers!
Bwoehaha.
Wat een triest volk, die klaagnegers.

KoninginWildemina | 08-07-14 | 07:21

@Donkersloot | 08-07-14 | 07:12
Stukjes op GeenStijl, geschreven in GeenStijl-dialect....
Je verwacht het niet.

necrosis | 08-07-14 | 07:19

Als VanLeeuwen zich eens toelegde op het maken van stukjes in normaal Nederlands in plaats van het Geenstijl-dialect. Of was dit een persiflage op een lullig GS-columnpje?

Donkersloot | 08-07-14 | 07:12

@Baby Rasta | 08-07-14 | 06:58
Waarom Quinsy?
Heeft hij de slavernij soms persoonlijk meegemaakt?
Dragen zijn armen nog steeds de sporen van zware kettingen?
Nog even los van het feit dat Sinterklaas een KINDERFEESTJE is.
Al die politiek correcte figuren zouden beter wat constructievers gaan doen, in plaats van gesubsidieerd te gaan lopen azijnzeiken!

necrosis | 08-07-14 | 07:09

Black is a mindstate. Ik vind het eigenlijk wel vreemd dat dat de witman de zwarte nu als bedreiging ziet nu die zwarte kan denken. Is het niet zo geweest dat mensen eeuwenlang dachten dat de zwarte minder was dan de blanke? Nu het opeens zo is dat de zwarte opkomt voor iets wat hem aanstoot moet ie zn bek houden, want de witman wil uiteraard de monopolie op zijn wijsheid houden... Nou ja tijden veranderen mensen. Er is ook zo iets als zwart bewustzijn en ik snap heel goed dat mensen in 2014 dan geen Black Pete accepteren. Ik kan er zelf niet over praten aangezien ik gedeeltelijke afkomst heb van den vaders kan en dus Nederlander ben. Maar als ik het heb over mijn andere roots. Dan is er nog een heel pad te bewandelen. Ik vind het al heel wat dat Jo'burg intl. geen Jan Smuts meer heet maar Oliver Thambo heet. Ik verontrust mij als ik nog in de De la Reystraat loop, want blijkbaar moet Nederland die man eren, of is Nederland nog trots op wat hun verleden betreft in Zuid-Afrika. Er zijn zoveel dingen bog fout mijn landgenoten en zolang jullie dat niet inzien dan is Quincy er voor jullie om de ogen te openen, want dat is wat hij doet. Gouden eeuw, allemaal pracht en praal, maar accepteer dan ook dat het zn mindere kanten had. Jullie willen vooral de mooie kanten belichten, maar de donkere kant van onze geschiedenis ontkennen jullie allemaal op een uitzondering na. Niemand had uiteraard een foute opa in de oorlog en dat moet ik geloven?????

Baby Rasta | 08-07-14 | 06:58

Sunita Biharie, Nederlandse met hindoe roots. Raciste in het kwadraat dus, volgens eigen zeggen!

Evakuaasie2 | 08-07-14 | 06:47

Julluet hebben gistereb nog naar hem gelinkt.http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/zoek_godverdomme_gewoon_een_baan.html

Tweede linkje in dat artikel.

Mesmer | 08-07-14 | 05:53

@Baby Rasta | 08-07-14 | 02:46
een vlinder zal vliegen rasta!

INH.30CL | 08-07-14 | 03:30

Prima, ik ben ook racist. Durf ik te zeggen.... er is immers niemand meer die de inhoudelijke betekenis verstaat!

INH.30CL | 08-07-14 | 03:28

Ik ga eruit als trotse racist. Dit mag niet besproken worden want Nederlanders hebben het er moeilijk mee. Slaap zacht en denkt allen erover als je het over black pete hebt. www.youtube.com/watch?v=5Akilviu1eM

Baby Rasta | 08-07-14 | 03:17

@de honden blaffen... | 08-07-14 | 01:43
De MINDER gekleurde/blekere/pigmentair minder uitbundige Nederlander. Ongekleurd is RACISTISCH.

Eh sorry. Ja, ik slik 'm nou. Met veel water, ja. Ongekleurd water. Ja. Mag het wel met bubbels? Ik zie bubbels!

Smuts | 08-07-14 | 02:58

Jan Dribbel | 08-07-14 | 02:37

Laat je nooit behandelen als rupsje. Zorg ervoor dat je na de poging tot vertrappen wegloopt als een vlinder.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:46

de grote Anti | 08-07-14 | 02:30

Hehehe. Laat je eens wurgen door een dikke negerin. Kan leuk zijn beetje beffen en die reedt splijten. Iedereen moet alles geprobeerd hebben. Ik heb het idee dat u koud watervrees hebt. Maar eenmaal als u een black queef geroken hebt zult u een andere man zijn. ;)

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:40

necrosis | 08-07-14 | 02:21
De opmerking van deze rups gaat te ver. Dus terug in de cocon betekent eigenlijk verdwijn.
Het valt me tegen dat een groot aantal reaguurders, grof geweld willen toepassen tegen iemand die niet direct zijn ID wil laten zien.
Ik heb mijn ID ook wel eens thuis liggen, moet ik dan maar gelijk besprongen worden door een overmacht van de politie.

Jan Dribbel | 08-07-14 | 02:37

Maar zeg eens eerlijk necrosis als het erop aankomt
Heb je liever een slaaf of een huisneger?
Ik ben voorbereid. www.youtube.com/watch?v=LiV22pJYG7M

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:33

necrosis | 08-07-14 | 02:13

Ik heb altijd wel wat te zeuren. Daarvoor ben ik reaguurder. Alle blanken zijn racisten net als alle zwarten racist zijn. OF denk u echt dat er 1 donkere is die denkt dat alle blanken superieur zijn aan zijn volks? Die advocaat die peOp praat is trouwens een koelie, o oooo no he didn't say it. Geen Afrikaanse roots dus hij vreet veel curry.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:31

@Baby Rasta | 08-07-14 | 02:19
Ik hoop echt dat het er nooit op aankomt rasta.. Ik zie weleens grote negerinnen mij uitchecken, maar ze zien dat ik met andere dingen bezig ben lijkt wel.

de grote Anti | 08-07-14 | 02:30

mocroGS | 08-07-14 | 01:39

Hmm bedenkelijke opmerking. Dan ben ik ook een bounty, zij dan zo verloochen mn afkomst niet. Maar waarom moet alles zo zwart en wit zijn? Ik ben een bounty en er trots op. Zal mn Nederlandse komaf nooit verloochenen want dat maakt je dan ook weer ongeloofwaardig. Jullie denken zo in zwart-wit. Je bent een Mocro of niet, maar ja kan niks anders verwachten van Berbers. Al denk ik niet dat jullie aangelegde genetische domheid hebben zoals de korpschef van Den Haag 4 jaar geleden beweerde.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:25

necrosis | 08-07-14 | 02:15

Ja, nu zoek je dus bewust de grenzen van het recht op.
Ik stel voor, bij wijze van proefproces, dat je of alleen criminele clowns of alleen cliniclowns ongezien de typhus toewenst. Want zonder nuancering begeef je je op een hellend vlak en dat motten we niet willen met z'n allen.

Magdatkandat | 08-07-14 | 02:21

@Jan Dribbel | 08-07-14 | 02:18
Waar is je geniale 'ui, gedraag je' gebleven?

necrosis | 08-07-14 | 02:21

de grote Anti | 08-07-14 | 01:50

Onzin verhaal Anti, jij durft niet eens een klein Aziaatje in dr bil te knijpen. Een big momma negerin sloopt u.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:19

Rups444 | 08-07-14 | 02:09
Rups, ga terug in je cocon.

Jan Dribbel | 08-07-14 | 02:18

denoorman | 08-07-14 | 00:08

Ik heb je al eerder uitgelegd dat ik discrimineer ik maak geen onderscheid. Racist is echter een zware benaming. Maar je kunt het niet loslaten he. Het houdt je bezig.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:17

@Magdatkandat | 08-07-14 | 02:06
In afwachting van je definitieve antwoord, wens ik alle clowns ongezien de typhus.

necrosis | 08-07-14 | 02:15

@Baby Rasta | 08-07-14 | 02:11
'Figuren als de man van Barbie'....
Heb je soms wat tegen blanke mannen met het IQ van een aardappel?

necrosis | 08-07-14 | 02:13

@Rups444 | 08-07-14 | 02:09
Nou, nou, nou, kan het niet af met een griepje?

necrosis | 08-07-14 | 02:11

Graaf van Egmont | 08-07-14 | 02:

Onzin
Die pak ze wet is niet gelijk. Jij mag lekker in een pak rijden in je Volvo. Als ik dat doe en eerlijk Nederlander ben zoals u dan dan wordt ik aangehouden in diezelfde Volvo als ik in een trainingspak zit. Figuren als de man van Barbie mogen ongestoord door de stad rijden in hun BMW. Blijkbaar is dat wel normaal, maar als je als donkere of lichtgetinte in een BMW rijdt is dat niet de norm en daar pakt de popo je op.

Baby Rasta | 08-07-14 | 02:11

-weggejorist-

Rups444 | 08-07-14 | 02:09

Stond trouwens ooit ergens vrij recent in een winkel, ergens in nederland. Je weet nooit wat je gaat tegenkomen. Altijd leuk. Ik vond het winkelend publiek er al een beetje apart uitzien, er liepen nog net geen luipaarden rond, maar de grootste verassing wat het schattige blonde kassameisje dat blijkbaar heel erg blij was mij te zien. Voor het eerst. Dat merk je gewoon. Uhmm. Maarja, lastige clientele dus, schijnbaar.

Dus mensen, ga allemaal even heel hard nadenken over wat racisme precies is. Anti heeft gesproken en gaat nu zijn crack-pijp roken.

de grote Anti | 08-07-14 | 02:07

necrosis | 08-07-14 | 02:00

Hangt er vanaf hè. Als het is vanwege die rooie neus begeef je je op glad ijs. Want wat is er mis met gedeeltelijk rooie mensen, kunnen zij ook niks aan doen. Nee, as your legal adviser, zou ik je dat afraden.
Maar als het gewoon een gematigde, gezonde toevallige teringhekel is, dan hoef je weinig te vrezen.
Maar, interessante vraag. Ik kom er op terug.

Magdatkandat | 08-07-14 | 02:06

Men zegt dat racisme is gestoeld op vooroordelen tav andere rassen. Wat natuurlijk een drogreden is. Veeleer zou ik racisme verklaren als "op ervaring gestoeld realisme".waarbij de ervaringen worden aangeleverd door de rassen en hun cultuur zelf.

Graaf van Egmont | 08-07-14 | 02:05

@Magdatkandat | 08-07-14 | 01:53
Ik heb wel een hekel aan clowns, ben ik nu een racist?

necrosis | 08-07-14 | 02:00

de grote Anti | 08-07-14 | 01:55

You got it, man. Waar mot dan die trampoline heen. Eigen kinderen eerst.
Als ze willen blowen, gaan ze lekker naar de buren

Magdatkandat | 08-07-14 | 01:58

@Magdatkandat | 08-07-14 | 01:53
Dus ze mogen niet in je achtertuin beelden gaan bouwen en aanbidden, veel fantaseren, meisjes inpalmen en hallucineren met behulp van verdovende middelen?

de grote Anti | 08-07-14 | 01:55

Hindustan | 08-07-14 | 01:34

Niet alle bleekscheten over één kam scheren, broeder. Ik heb helemaal geen hekel aan negers, noch aan Chinezen, Azteken, pygmeëen, Belgen, Joden of Arabieren.
Ik plaats wel ernstige kanttekeningen bij sommige culturen.
Dat maakt mij een culturalist.

En zelfs dan moet iedere cultuur lekker doen wat ie niet laten kan. Alleen: niet in mijn achtertuin.
Dat lijkt fout, maar is heel nobel. Zo voorkom je namelijk genocides.
Het voorkomen van genocide lijkt mij verdedigbaar.

Magdatkandat | 08-07-14 | 01:53

@Jan Dribbel | 08-07-14 | 01:41
Yep, de verzorgers hebben zijn pc uitgezet en hem zijn dwangbuis aangetrokken....
*gne*

necrosis | 08-07-14 | 01:52

Laatst kneep ik een negerin in haar billen en vroeg haar 06 nummer, en kreeg een horde woeste negerts achter mij aan. Dat is zeg maar het leven van een racist. *zucht*

de grote Anti | 08-07-14 | 01:50

@ necrosis | 08-07-14 | 01:24
Dat is inderdaad grote gekkigheid die je eruit moet zien te werken. Gewoon in loondienst of als dat niet gaat een maximaal uurtarief dat de omroep mag betalen.
Mijn handen zouden jeuken om orde op zaken te stellen bij de publieke omroep als ik staatssecretaris Sander Dekker zou zijn.

Duifmans | 08-07-14 | 01:49

@mocroGS | 08-07-14 | 01:39
Je doet nu precies waar je anderen van beschuldigt!

necrosis | 08-07-14 | 01:46

@mocroGS | 08-07-14 | 01:39
Racist!

Lewis Lewinsky | 08-07-14 | 01:43

Ik, als blanke Nederlander, eis een verbod op het Keti Koti festival, waar wij consequent als slavenhandelaar afgeschilderd worden.
Dergelijke generalisaties zijn zeer kwetsend en stigmatiserend voor de ongekleurde Nederlander.


de honden blaffen... | 08-07-14 | 01:43

Is denoorman eindelijk uitgeraasd?

Jan Dribbel | 08-07-14 | 01:41

@Hindustan | 08-07-14 | 01:34
Je hoeft bij Joop alleen maar aan de rechterkant van de frontpage te kijken wie de schrijvers zijn.
En dankzij de 'vooraf-moderatie' onder leiding van narcist van Jole zullen ze nooit meer dan 15 reacties op een artikel krijgen.
Succes kan je niet kopen.....

necrosis | 08-07-14 | 01:41

Adjiedj Bakas is een bounty, zwart van buiten maar wit van binnen. Zo iemand die zijn afkomst verloochent. Walgelijk figuur en ja ik heb de uitzending gezien.

mocroGS | 08-07-14 | 01:39

@rockdaman | 08-07-14 | 00:53
Wil het een beetje lukken, de ramadan, tot nu toe?

Lewis Lewinsky | 08-07-14 | 01:38

@divergent | 08-07-14 | 01:29
Leuk geprobeerd, maar als er stront is, krijgt GeenStijl de schuld!
*trots rondlopen doet met 'ik ben een reaguurder' t-shirt*

necrosis | 08-07-14 | 01:36

Waarom hebben Hindoestanen een hekel aan negers? Dezelfde reden waarom ze in Nederland (en de rest van de wereld) een hekel hebben aan negers.

Waarom hebben Hindoestanen een hekel aan Moslims? Dezelfde reden waarom ze in Nederland (en de rest van de wereld) een hekel hebben aan Moslims.

Zo moeilijk is het niet om te begrijpen. Alsof het iets typisch Hindoestaans is om negers en Moslims te haten? In India kunnen negers en Moslims gewoon vrij rondlopen, terwijl dat in een willekeurig Oost-Europees land echt niet kan. Daar zijn ze 1000x racistischer. Zelfs Chinezen zijn er niet veilig.

Verder is Joop een enge site. Heb er een beetje rondgekeken en die mensen staan echt ver van de realiteit.

Hindustan | 08-07-14 | 01:34

@Graaf van Egmont | 08-07-14 | 01:26
Ik ben die racisme-roeperts spuugzat, en waarschijnlijk ben ik niet de enige.
Ik eisch eerherstel voor Zwarte Piet, want: iesj koeltoer!

necrosis | 08-07-14 | 01:30

Een kleine nuance is wel op zijn plaats. De aanstootgevende zinssnede luidt: 'sites als GeenStijl'. Je zou dat op een kommaneukerige manier kunnen lezen als: sites in dezelfde categorie als GS (welke?), maar niet per se GS zelf. Dan nog blijft het natuurlijk een op zijn minst ongelukkige manier van uitdrukken.

divergent | 08-07-14 | 01:29

Hoe je het ook wenddt of keert, racisme wordt het nieuwe verdienmodel.Vergeet de kenniseconomie. Dat gaat lang zoveel geld niet verdienen als racisme. De economie trekt giganties aan.

Graaf van Egmont | 08-07-14 | 01:26

@Duifmans | 08-07-14 | 01:18
Het probleem van de publieke omroep zit in het feit dat sommige grootgraaiers hun eigen BV oprichten en hun programma's aan de zenders verkopen.
Commerciële praktijken zouden ze moeten verbieden!

necrosis | 08-07-14 | 01:24

@ necrosis | 08-07-14 | 00:48
Ja, VARA-ledengeld is inderdaad een mooie smoes. Onder het mom van ledengeld zitten 5 van de 8 grootverdieners bij de publieke omroep bij de fusieomroep VARA/BNN.
Hoop dat staatssecretaris Sander Dekker dit soort gekkigheid meeneemt in zijn toekomstplannen voor de publieke omroep.

Duifmans | 08-07-14 | 01:18

@rockdaman
Dat was ironisch bedoelt. Pff.. het nivo daalt hier..

denoorman | 08-07-14 | 01:15

@Muts
Bedankt voor de tip Muts.

denoorman | 08-07-14 | 01:13

@rockdaman | 08-07-14 | 00:53
Zelfs Marokkanen discrimineren andere Marokkanen, hoe 'blanker', hoe beter.
En als je dacht dat Nederlanders een hekel hebben aan Berbers, moet je eens navraag doen in Casablanca of Rabat...

necrosis | 08-07-14 | 01:03

@--sql error-- | 08-07-14 | 00:36
Mijn ongeziene gokken:

1. nee, waren ze al lang overheen maar ze deden het toch uit pure Gutmenschkeit.

2. misschien. Verandering van spijs doet eten. Het maakt niet uit als het maar een kleurtje heeft en/of Greet afzeikt.

Smuts | 08-07-14 | 01:02

@denoorman | 08-07-14 | 00:08
Doe anders ff aangifte ofzo van raCisme... Houdt je van de straat (nou ja, toetsenbord) en wie weet levert het nog iets leuks op.

Smuts | 08-07-14 | 00:58

Saillant detail: Sunita is in januari door de PvdA Apeldoorn uit de fractie geflikkerd en ze zit nu bij de SP aldaar.
Voor wat het waard is.

Stormageddon | 08-07-14 | 00:58

@(Behind)Doors | 08-07-14 | 00:24
Zeker, goed gezien. Hoop dat het weer wegtrekt, trouwens. Ben het eigenlijk ook allemaal wel zat.

Smuts | 08-07-14 | 00:56

@denoorman "je mag xe niet allemaal over één kam scheren" haha kom op nou - Geenstijl verdient een paar ton per jaar aan het ongegeneerd moslims over dezelfde kam scheren. Op deze site gebeurt niet anders, het is de core business hiero. Dus dát argument gaat niet op lijkt me.

rockdaman | 08-07-14 | 00:53

Een vriend van mij zit geregeld in Suriname voor zijn werk. DE verhalen waar hij mee terug komt... DE Chinezen hebben een hekel aan de Javanen en vooral aan de Creolen,de Hindoestanen hebben een gloeiende hekel aan de Creolen, die op hun beurt weer een hekel hebben aan iedere niet-Creool. Dat vinden de Chinezen weer niet leuk. En zo gaat het maar door. Maar wij in NL Mogen geen Sinterklaas vieren, want wij zijn rascitisch. Dat werk.

bello | 08-07-14 | 00:52

@Stormageddon | 08-07-14 | 00:42
Het is voornamelijk de schuld van van Hooijdonk....
*pek en veren pakken doet*

necrosis | 08-07-14 | 00:51

Hoe laat begint het stenigen??

denoorman | 08-07-14 | 00:49

@Duifmans | 08-07-14 | 00:43
Volgens de Vara wordt Joop betaald uit het ledengeld van Vara.
(en wie dat geloofd is gek)

necrosis | 08-07-14 | 00:48

Behalve dan dat mevrouw Nanninga in haar topic van 7-7-2014 14:39 wel degelijk een verwijzing heeft gemaakt naar het door joop genoemde artikel. In deze heeft joop dus gelijk. Doet verder niets af aan het feit dat joop.nl ongezien de tyfus kan krijgen.

Danny M NL | 08-07-14 | 00:47

@mindless | 08-07-14 | 00:38
Joop is relatief ongevaarlijk en eigenlijk alleen geschikt voor zelfverklaarde gutmenschen.
Wat dat betreft moet je eens kijken op het blog van Breedveld, in 9 van de 10 stukjes gaat hij compleet los op Nanninga, Pritt, Bert Brussen en uiteraard 'de roze Khmer'.
Die vent heeft een kronkel van ongekende afmetingen!

necrosis | 08-07-14 | 00:45

Ik houd op met deze discussie... als piet er niet meer is, ga ik mijzelf zwart schminken en door de straten lopen. Niemand houdt mij tegen.
.
Maar kan iemand mij wakker maken zodra het punt bereikt is dat er een burgeroorlog uitbreekt, ik wil nog wel even mijn hooivork kunnen bijslijpen.

deluiegriek | 08-07-14 | 00:43

Wanneer gaat de geldkraan voor joop.nl eindelijk dicht? Kan hier gewoon kwaad om worden. Waarom moet er geld van de staat via de VARA naar Francisco van Jole voor joop.nl?!
Geenstijl doet het zonder overheidsgeld, dan moet joop dat ook kunnen. Er is gewoon geen markt voor een extreem links blog.
Denk dat we heel wat politieke relletjes aan Joop te danken hebben; zwarte Piet, asielzoekers, racisme, Van Woerkom, Islam is vrede en waarschijnlijk vergeet ik er een hoop.

Duifmans | 08-07-14 | 00:43

@lingo star | 08-07-14 | 00:40
Nee, het gaat over de identiteitscrisis van Sunita zelf en de groep waartoe zij zichzelf rekent en dat is de schuld van alle andere groepen, maar met name hindoes (en blanken. En Pierre van Hooijdonk.)

Stormageddon | 08-07-14 | 00:42

Zo heeft elk werelddeel zijn eigen bevolkingsgroep die afgunst opwekt. Hindu's en Chinezen zijn de moderne joden.

Graaf van Egmont | 08-07-14 | 00:40

Eigenlijk gaat dat stuk van Sunita helemaal niet over Bakas of GeenStijl, maar over de problemen binnen de Surinaamse hindoegemeenschap.

Rest In Privacy | 08-07-14 | 00:40

Flikker toch op. Niemand. Geen etnische Serviër, geen etnische berber,creool of Zuid-Aziaat is beter dan een ander. Iedereen moet anderen beoordelen op hun karakter. Wat zegt het over iemand die adviseur van iemand als Rita Verdonk wil worden? Die Bakas is een pretentieuze parvenu met holle praatjes.

dadoorunrun | 08-07-14 | 00:40

de hindoes zijn de joden van suriname

(Behind)Doors | 08-07-14 | 00:38

Huiliehuilie, zij van de Joop doen stom tegen ons. Wie geeft er nou een zak om wat de Joop zegt. En dan ook nog eens van een mug een olifant maken. Man, man, man. Doe dan gewoon weer eens een ouderwets tietentopic.

mindless | 08-07-14 | 00:38

Het woord "racisme" is, net als "fascisme", nu wel zo'n beetje op. Inmiddels is de helft van Nederland een racist wegens een kinderfeestje, en de andere helft fascist omdat ze ook 's bespuugd zijn door een Marokkaan. "Islamofobie" wordt, behalve door mensen die ervoor betaald worden, al helemaal niet meer serieus genomen. Als de AIVD er ernstig last van heeft dan mag je best zeggen dat er iets mis is.

Wat nu, linkse mensen? Welk woord is er nog over om mensen waar je het niet mee eens bent voor gek te verklaren?

Arjan | 08-07-14 | 00:37

@dedeurs | 08-07-14 | 00:25
Maxima een negerin?????
Ik weet niet wat je gedronken hebt, maar beter neem je er niet teveel van.

necrosis | 08-07-14 | 00:36

waarom wordt die aandachtshoer eigenlijk uitgenodigd bij Nieuwzuur? moesten ze hun quotum nog halen en waren de andere anders-gepigmenteerde talkingheads al bij een ander programma?

--sql error-- | 08-07-14 | 00:36

Ik moet dat hele Bakas verhaal nog even doorploegen, maar het eerste stuk lijkt me wel de spijker MIDDEN op de kop.

Mensen, neem je eigen lot in handen en probeer niet de hele wereld te veranderen. Probeer jezelf zo goed mogelijk te manifesteren in de wereld zoals deze is. Darwin eigenlijk...

xspalm | 08-07-14 | 00:36

In suriname hebben alle bevolkingsgroepen een hekel aan Hindoes en met name omdat ze altijd het meeste geld hebben, de beste baantjes, ze hebben bedrijven, ze werken hard, ze studeren enz. Pure jaloezie. Vergelijkbaar met de linkse klaplopers die het ook altijd oneerlijk vinden als iemand anders meer geld heeft. Ze willen het ook, maar ze willen er alleen niet voor werken...

denoorman | 08-07-14 | 00:35

De nazi's waren dat eigenlijk ook van die linkse discriminerende haatzaaiende socialisten zoals Sunati Behari, Fransico van Jole en zoals Hans Spekman??

denoorman | 08-07-14 | 00:31

@rockdaman
Natuurlijk, maar je kan ze toch niet allemaal over 1 kam scheren, dat zou net zo erg zijn dan te zeggen dat marokkanen een etnisch monopolie hebben op overlast. Dat is puur rascisme en haatzaaierij. Dat moet streng aangepakt worden. Mensen die dat zeggen moeten opgepakt worden, voor de rechter, veroordeelt worden, straf uitzitten en dan het land uitzetten..

denoorman | 08-07-14 | 00:28

Wie ook een hekel hebben aan Hindoes zijn moslims
en zo komen we weer bij de VARA islam-huggers en is het cirkeltje rond

Tobi | 08-07-14 | 00:27

Links is goed, rechts is kudt en Greet is het allerkudst.
Da's zo'n beetje de VARA in een notendop.
.
Sterph linkschmens!

Ommezwaai | 08-07-14 | 00:26

"Je mag niet met een neger trouwen".
Willem-Alexander is met een negerin getrouwd. En Beatrix en haar zus Christina waren beiden gehuwd met resp. een mofse en een spickse homo. Waar zijn de protesten, Joop?

dedeurs | 08-07-14 | 00:25

En Fransisco van Jole ook direkt oppakken en veroordelen. Hij faciliteert deze haatzaaierij, rascisme en discrinatie. Schande Schande Schande. Dat we dit nog moeten meemaken in ons ooit zo keurige land. Bah ik krijg er een vieze smaak van. Neem snel een Berliner Kindl om het weg te spoelen.

denoorman | 08-07-14 | 00:24

kicktherabbit | 07-07-14 | 23:56
u niet blijkbaar

(Behind)Doors | 08-07-14 | 00:24

Dat racisme gelul begint echt af te zakken naar een bedroevend niveau. Zo bedroevend zelfs dat ik begin te vinden dat racisme onder alle omstandigheden geoorloofd moet zijn. Gewoon omdat het bestaat en dus kan.

Graaf van Egmont | 08-07-14 | 00:24

Behalve dan dat Geenstijl blijkbaar niets over deze meneer geschreven had: Joop.nl heeft toch 100% gelijk dat Hindoestanen racistisch zijn: kijken op tegen blanken en kijken neer op negers. Indiërs in de UK zijn precies zo. Vraag het mijn Surinaans-Hindiestaanse antropoloog cq wederhelft maar.

rockdaman | 08-07-14 | 00:21

Sunita Behari aanklagen wegens discriminatie en rascisme, oppakken, voor de rechter, veroordelen, straf uitzetten en dan het land uitzetten. We hebben hier geen behoefte aan dit soort rascisten. Bah bah bah. Kiehard aanpakken die linkse discriminatie socialisten.

denoorman | 08-07-14 | 00:21

@Stormageddon | 08-07-14 | 00:15
Linkjes zijn om op te drukken, maar NIET als het iets met Joop te maken heeft.
Die netvliesvervuiling trek ik niet...

necrosis | 08-07-14 | 00:21

Dat hele Joop artikel is een grote ncontradictio in terminis. Tunnelvisie icm oogkleppen en een bord voor je kop maken het natuurlijk ook wel lastig een beetje onderbouwde opinie te schrijven.

Harry Turtle | 08-07-14 | 00:20

@necrosis | 08-07-14 | 00:12
Zij schrijft voor joop.nl. En met name het artikel waarin in het topic aan gerefereerd wordt. Met een linkje (vrees niet, 't is een screenshot, joop komt niet in je browser-history.)

Stormageddon | 08-07-14 | 00:15

@denoorman | 08-07-14 | 00:08
Blijf jij bezig?

necrosis | 08-07-14 | 00:14

@Stormageddon | 08-07-14 | 00:08
Wie is Sunita Biharie en waar moet ik hem/ haar van kennen?

necrosis | 08-07-14 | 00:12

Ik VARA abonnement opzeggen doet

subsidistan | 08-07-14 | 00:12

-weggejorist-

Smuts | 08-07-14 | 00:11

Mooi stuk van Bakas! Lang verhaal maar right on the money. Alleen zal Sinterklaas nog steeds bestaan over honderd jaar, neem dat maar van deze blanke racist aan!
Verder moet Joop gewoon weer aftershave worden, net als vroegah.

Dhr. de Wit | 08-07-14 | 00:09

@flame_me | 08-07-14 | 00:06
Inderdaad. Ken uw strafbare segregatie!

Raciesme<>discriminiesme!

Smuts | 08-07-14 | 00:09

Volgens mij is Joop de laatste tijd gewoon aan het trollen geslagen in de hoop nog wat bezoekers te trekken. Even GeenStijl noemen in een artikel, dat levert hier ook weer wat gratis reclame op, en ze kunnen hun bestaan tegenover de VARA weer goedpraten.

DOUK | 08-07-14 | 00:09

Natuurlijk is het geen racisme. De schrijfster is zelf donker. Dat kan dan nooit racisme zijn, want donkere mensen hebben het racisme-gen niet. Dat is een exclusief blank gen namelijk. Vinden zij. Welk gen dat dan is, en op welk chromosoom dat te vinden zou moeten zijn is niet aangetoond, maar het moet er zijn. Dus alleen blanken (en Pierre van Hooijdonk, en hindoes) kunnen aan discriministisch racisme doen en alleen bij blanken (en Pierre van Hooijdonk en hindoes) is onderscheid maken tussen verschillende bevolkingsgroepen racisme. Als moslims of negerts dat doen kan het nooit racisme zijn. Onmogelijk. Ook al druipt het er vanaf. Racisme is het niet.

Goed. Dan nu de vertaling voor iedereen die ironie niet begrijpt (en dat is tegenwoordig bijna iedereen).
Ik zeg het gewoon: Sunita Biharie is een racist.

Stormageddon | 08-07-14 | 00:08

@kicktherabbit | 07-07-14 | 23:56
Dus niet helemaal, gezien dat Zwarte Pietenproces van die lowlife gekwetsten om Sint Van der Laan de zwarte piet toe te spelen (en ongetwijfeld later poen te vangen)...

Smuts | 08-07-14 | 00:08

Bij die Vara opiniesite zijn het nog grotere rascisten dan onze Bigi en onze Baby. Wat een haatzaaiers, wat een rascisten, wat een discriminerend wereldbeeld heeft de schrijver van dat stukje op de Joop. En Franscisco is weer eens zo dom om het te plaatsen.. Salonrascisten daar bij de VARA!!

denoorman | 08-07-14 | 00:08

Wie?

TmC | 08-07-14 | 00:07

@drs.Nee
Geloof staat niet gelijk aan ras. Dat moet u weten als 'drs'.

flame_me | 08-07-14 | 00:06

"Omdat de meesten onder de zware druk inderdaad ook goede banen hebben heeft de maatschappij, anders dan bij jonge Marokkanen, geen 'last' van ze."

Letterlijk! En dan dat zielige quoteje rond "last". "Ik bedoel natuurlijk niet echt "last", want dan zou ik iets onwelgevalligs zeggen over Marokkanen maar eigenlijk toch wel een beetje want anders klopt dit verhaal ook al niet".

Wat moeten die linksen toch een moeilijk leven hebben. Elk zinnetje, elk woord, moet invulling geven aan het geloof in het multiculturalisme.

(Oh ja, die geloofsbelijdenis voorafgaand aan de wedstrijd. Heeft iemand anders zich daar al kwaad over gemaakt?)

Arjan | 08-07-14 | 00:06

Links: 'Waarom zou je feiten behoeven als je het Grote Gelijk aan je zijde hebt?'

trotse-ambtenar | 08-07-14 | 00:02

Gaan die klaag- en dobbernegers nu hier in Nederland hun fitties uitvechten? Iedereen weet toch al jaren dat die Surinaamse en Antilliaanse bevolkingsgroepen elkaar over en weer discrimineren. Daar hebben ze ons witmensen niet voor nodig.

Graaf van Egmont | 07-07-14 | 23:59

ha ha ha nu zijn hindoes weer rascisten. ha ha ha. Bij elke bevolkingsgroep zijn er rascisten. Afrikanen zijn vaak rascistisch, hindoes zijn vaak rascistisch, creolen, chinezen, japanners, duitsers, socialisten, vara medewerkers enz enz. Hoe dom zijn de daar eigenlijk bij de Joop??

denoorman | 07-07-14 | 23:59

Adjiedj Bakas, is een redelijk wijs man. Jammer dat de meeste niet zo wijs zijn...

Glas Koning | 07-07-14 | 23:58

Bah!

Hobbykip | 07-07-14 | 23:57

Trouwen met de witte mens mag niet bij die hindoe-gemeenschap. Voor moslims is het niet toegestaan om te trouwen met mensen die geen geloof aanhangen.
En dan Nederlanders beschuldigen van racisme? Laat me niet lachen.

drs.Nee | 07-07-14 | 23:57

-weggejorist-

kicktherabbit | 07-07-14 | 23:56

Negerzoenen, pietdiscussie en straks jodenkoeken....

Il Commendatore | 07-07-14 | 23:56

Nog even en de racisme-roepers gaan zichzelf betichten van racisme, omdat ze het roepen.

KlunsJohannus | 07-07-14 | 23:55

Zoals Adjiedj Bakas zelf al constateerde: zodra hij iets relativerend zegt in de hele zeurpietendiscussie krijgt ie een stortvloed aan kankerkoelie's, bounties, uncle Toms etc. etc. over zich heen.

De nieuwe racisten noemen zich anti-racisten.

Godsammekraken | 07-07-14 | 23:53

Benoemen is tegenwoordig racisme. Het houdt niet meer op.

Watapatja | 07-07-14 | 23:51

Adjiedj Bakas is een held!

Godsammekraken | 07-07-14 | 23:50

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl