Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarom moslims blij mogen zijn met islamofobie

ditmagdusgewoondealwithit.jpgUit het handboek Een islamitische staat stichten in 12 simpele stappen: trek een meisjesschool leeg. Grutjes. Nou. Zullen we nu weer even islamofobie bestrijden? Mmmh? Dit grote onrecht dat de sociale cohesie in dit land bedreigt? Ivo Opstelten maakt zich er erg druk om, en in zijn kielzog zien alle moslimorganisaties die dit land 'rijk' is hun kans schoon. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) bijvoorbeeld, die spreken hun zorg uit over aanvallen op moslims. Mag ook niet, we blijven met de poten van mekaar af hier. Hier wel. Laat dat heel duidelijk zijn. En de islam in Nederland is heel anders dan die in Nigeria he. Oh nee wacht. Dat is dus precies het hele punt. Het zal best dat het SMN niet van zins is om 200 meiden te kidnappen en ze wijwillenhetnietwetenWAT aan te doen. Maar het SMN is direct gelieerd aan de internationale moslimkomjoenitie via voorzitter Aissa Zanzen, dikke mik met geestelijk leider Al Qaradawi van de internationale moslimbroederschap. Maakt hem of welke Nedermoslim dan ook niet schuldig aan de gruweldaden van Boko Haram want neen, ook baarden schere men niet over één kam. Maar hou godverdomme op met klagen over islamofobie, als echt AL die NL-islamgroeperingen internationale betrekkingen met griezels blijken te onderhouden. Zorg er eens voor dat de oorzaak van die 'fobie' wordt weggenomen, met je achterban zus en je belangen zo. Bestaat er zomaar, out of the blue een diepe aversie tegen de islam? Omdat wij nou eenmaal institutioneel racistisch zijn? Hou op. De ideologie 'islam' is een vijand van leven, vrijheid en gelijkwaardigheid, en wie zichzelf dat wil aandoen mag dat want we leven hier in een vrij land. Maar wie meent hier te kunnen zeikstralen over islamkritiek, wie meent dat wij de islam niet met de grootst mogelijke argwaan mogen benaderen, wie meent zelf geen enkele afstand te hoeven nemen van de wereldbrand die woedt door toedoen van zijn geliefde religie van de vrede, die is kwaadaardig of blind. Als wij worden overvoerd met berichten over oorlog, vrouwenverminking, terreur, eerwraak, antisemitisme en allround andersdenkendenhaat past slechts één reactie van moslimclubs in een vrije, westerse democratie: kappen met anderen voorschrijven hoe zij dienen te denken over je doodscultus, zelfreflectie toepassen en je god en onze westerse normen en waarden op je blote knieën danken dat het in dit land niet nodig is om liters bloed te vergieten om je geloof te mogen belijden. Die vrijheid én de vrijheid om de islam te verafschuwen koste wat kost bewaren, dan ben je in je eigen belang bezig. De islam redt zichzelf wel.

Reaguursels

Inloggen

@Maria.1 | 16-04-14 | 07:42
De wet beschermd naar mate de pakkans verhoogt, sociale druk wordt opgevoerd. Dat er altijd incidenten zijn ontken ik niet, zijn zelfs niet uit te sluiten. En ja ik mijdt sommige buurten.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 17:59

Ook gek, geen verordeling van de 2 sharia inspectors die voor eigen rechtertje gaan spelen op zoek naar de daders!? Niemand die zegt van, dat willen we liever niet..? Ze juichen het nog net niet toe. Het liefst zouden ze zeggen, kijk eens wat een prachtig voorbeeld van participatie! De politici die samen optrekt met de mossels om die racistische witmensen aan te pakken! Want het moet maar eens afgelopen zijn met ons. En ons verzet tegen meer, meer, meer. Ik vond die in scene gezette mishandeling misselijkmakend maar dacht, dat lost zichzelf wel op. Maar nu politici er weer bovenop springen begint mijn bloed zowat te koken! Alsof ze het er om doen.

Robertski | 16-04-14 | 15:00

Nog zo'n tekst die op een duurzame tegel thuishoort en die elke discussie over het kromme begrip 'islamofobie' overbodig maakt:

“Islamofobie is de islamitische afkorting voor vrijheid van meningsuiting, seculiere democratie en gezond verstand.”
(Pat Condell)

Het kan niet vaak genoeg geciteerd worden.

Peter Emile | 16-04-14 | 12:40

Citaatje:

"De ideologie 'islam' is een vijand van leven, vrijheid en gelijkwaardigheid."

Deze tekst, mevrouw Nanninga, hoort met vergulde sierletters op een tegel die driedubbel gebakken is en daardoor eeuwen meegaat!

Hulde.

Peter Emile | 16-04-14 | 12:29

Het smijten met het woord 'islamofobie' (en ook 'homofobie') is pure tweedelende haatzaaierij. Het zegt: "Ik ben goed en jij bent slecht", omdat je het niet met me eens bent. Als Wilders zoiets zou zeggen, zouden er 500.000 aanklachten tegen hem ingediend worden, als een mossel het bezigt, neemt de minister het over.

Guido | 16-04-14 | 12:25

Natuurlijk vindt de politieke Islam het fantastisch. Ze hebben het begrip namelijk zelf uitgevonden, samen met extreem-links. Het woord Islamofobie is niets meer dan een pure agitprop, en welhaast sekte-taal.

Het is überhaupt geen echt woord. In ieder geval, niet met een echte betekenis. Om te beginnen is er geen gediagnosticeerde fobie waarmee men een onredelijke angst voor de Islam heeft. Fobie is namelijk, ja ja, een aandoening. Daarmee is die hele term dus al een belediging: De implicatie dat het doelwit dus leidt aan een stoornis. Je kan dus iemand net zo goed "idioot" of "mongool" noemen, dat zit allemaal op hetzelfde niveau. Dus het is een scheldwoord. En de hoofdfunctie van dit scheldwoord is de discussie afsluiten voordat ie überhaupt begonnen is door politieke punten af te straffen met kleineren.

Er is ook geen echte definitie van Islamofobie. Links slingert de term rond alsof het echt wat betekent, maar in feite wordt de term bij elke kritiek op de Islam naar buiten gehaald. Er zijn geen toetsbare criteria voor Islamofobie. Natuurlijk niet, want het idee van het woord is juist om echte argumenten te kunnen ontwijken onder het mom van de onacceptabele mening.

Weet u wat wel een echt begrip is? Met een toetsbare definitie, en welke niet te pas en te onpas wordt gebruikt om de tegenstander in het debat uit te schelden? Cultureel Marxisme. En Islamophobie is enkel een gereedschap om er voor te zorgen dat Cultureel Marxisme lekker door kan gaan.

Piet van het Padje | 16-04-14 | 11:31

De entiteit "Nederland" is geïnfecteerd met islamitis. Recente voorbeelden van andere geïnfecteerde entiteiten tonen een zich,in eerste instantie, gestaag ontwikkelende ziekte, echter na een periode van ongeveer twintig jaar komt de voortschrijding van de infectie in een opmerkelijke versnelling. Niet alleen het aantal symptomen, maar ook de zwaarte van de symptomen neemt in zeer korte tijd hevig toe. Wanneer de geïnfecteerde entiteit dit ziektebeeld vertoont helpen uitsluitend nog de zwaarste remedies. Indien bestrijding van een islamitis infectie in vroeg stadium is uitgebleven, bestaat er een gerede kans dat de infectie ongemerkt aanzet heeft gegeven tot vorming van carcinomen waarvan de metastase gelijke tred zal houden met de symptomen die direct door de infectie worden veroorzaakt. In kort kan gesteld worden dat een met islamitis geïnfecteerde entiteit ten dode is opgeschreven tenzij de besmetting vanaf een zeer vroeg stadium effectief bestreden wordt. In gevorderd stadium kan islamitis uitsluitend nog genezen worden door amputatie van aangetaste delen, transplanteren van gezonde delen en een volledige bloedtransfusie.

s.o.i.a. | 16-04-14 | 10:22

Behalve overvallen en /of beschoten te worden door criminele Marokkanen , wordt je al jaren de "gematigde" Islam door de strot geduwd door de gesel van de correctheid.
De gematigde Islam is een gezwel waar de politiek de behandelwijze opzoekt die Millecam ook zou genezen.
Een dodelijk alternatief. Niet dom ,maar kwaadaardig.

Ik kook ook | 16-04-14 | 09:48

Behalve overvallen en /of beschoten te worden door criminele Marokkanen , wordt je al jaren de "gematigde" Islam door de strot geduwd door de gesel van de correctheid.
De gematigde Islam is een gezwel waar de politiek de behandelwijze opzoekt die Millecam ook zou genezen.
Een dodelijk alternatief. Niet dom ,maar kwaadaardig.

Ik kook ook | 16-04-14 | 09:48

Alles mag in dit land. Maar discriminatie is erger dan moord. Hoezo?

vrijdaggehaktdag | 16-04-14 | 09:42

megalul | 16-04-14 | 02:12
Inderdaad, de toon maakt de muziek. Er waart hier een Verhevene rond die een verdomd arrogant toontje aanslaat. Zo'n dwingeland dient van repliek te worden gediend, en dat zal al gauw worden opgevat als een belediging. Moet dan maar.
www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1733...
"De metgezellen, de Taabicien (de generatie na de metgezellen) en Ahl us-Soennah die na hen kwamen waren het unaniem over eens dat degene die iets zegt of doet wat overduidelijk Koefr (ongeloof) is, een ongelovige is. Dit zonder dat het nodig is om aan te tonen dat hij gelooft dat het toegestaan is."
Met andere woorden, enkel al door geen moslim te zijn beledig je de moslim.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 09:20

-weggejorist-

volhouden | 16-04-14 | 09:12

-weggejorist-

Islamofiel | 16-04-14 | 09:06

Het heeft nog weinig navolging gekregen, maar Rusland zal vast ook starten met een campagne tegen Ruslandfobie

Islamofiel | 16-04-14 | 09:06

Laten we eerlijk zijn: moslims worden helemaal niet mishandeld in Nederland. Wel zijn er veel moslims die zelf mishandelen.

Hommel | 16-04-14 | 09:01

daytripper | 16-04-14 | 07:26
Als er nog mensen zijn die bij bepaalde namen doorlopend een - scoren, ongeacht de inhoud, dan moet GS dat lekker volhouden.

duitse herder | 16-04-14 | 08:37

De PVDA in de grote steden ( Asscher) zag het bevorderen van de gematigde Islam hun grote doel, dmv subsidies werden imamopleidigen ( universiteit, huh?) ontplooid, moskeeen geopend. Laten de Marokkanen die in aanraking kwamen met justitie nu juist een geseculiseerde groep zijn! Deze mensen worden gestimuleerd om naar de moskee te gaan
, iets waaraan ze in hun thuisland eeuwenlang ontsnapt zijn ( Islam was een verdunde vorm en speelde geen grote rol in hun leven) ... Worden ze in NL de moskee in gejaagd!
Weer een probleem erbij want nu willen ze een eigen parallelle samenleving, net als de Turken.
De Berber Marokkanen waren als groep het meest aangepast, nu worden ze teruggezet naar de Middeleeuwen, gesponsord door de Nederlandse staat.

lienke | 16-04-14 | 08:36

-weggejorist-

hulsie53 | 16-04-14 | 08:28

Ik denk dat Moslims in Europa vooral blij moeten zijn met het Engelengeduld van Europese natives. Ik heb echter de indruk dat die op aan het raken is.

Parel van het Zuiden | 16-04-14 | 07:46

@Gedachtespinsel. Ik moet altijd grinniken als je zegt dat je door onze wet beschermd wordt. Dat dachten ze in Zweden, Engeland (m.n. Londen) en Frankrijk ook. Wij krijgen in de reguliere media niet te zien wat zich daar allemaal afspeelt. Ga eens googelen zou ik zeggen en dan graag bericht of je nog steeds zo blij bent met de bescherming door de wet.

Maria.1 | 16-04-14 | 07:42

Ik zei het al eerder : Geenstijl gaat nog es heel klein worden zonder +/-
Het is als voetbal zonder doelpunten.

daytripper | 16-04-14 | 07:26

Iedere 1e jaars student psychologie kan je haarfijn uitleggen dat onderdeel 3 van Maslov niet leidt tot integratie. nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Mas...
Wel tot een aansluiting bij een groep mensen naar keuze. Welke groepskeuze dan ?

duitse herder | 16-04-14 | 07:04

Het illustere duo Achmed en Rachid.. tegenwoordig zijn ze overal: buiten op straat, in de bushaltje, in je woonkamer, in je multiculti dochter. Gezeellllllllliiiiigggg hoor.

De Anaalprofeet | 16-04-14 | 05:37

Als hier de bom barst, op 'n dag, laten we zeggen op het Centraal van Amsterdam,
dan zeggen Opstelten en al dat soort types: "Dat krijg je nou van dat islam-bashen". Gegararandeerd, dat gaan ze zeggen. En daarna: "We moeten de handen uitsteken naar de moslims om ze te laten weten dat ze erbij horen". En dan op naar de volgende uitbarsting.
Onze politici schuivelen gezellig op een kluitje stapje voor stapje achteruit en in precies het zelfde tempo rukt de islam op. En denk je dat zo'n Opstelten de koran heeft gelezen of wat van de soenna weet? Nee, natuurlijk niet. Dat kletst maar wat.

prodadam | 16-04-14 | 05:33

Er zijn drie hoofdredenen om actief weg te gaan uit Nederland.
De laatste 3 jaar waren dat er 375.000, dus gemiddeld 125.000 p jaar. Van 2000 t/m 2010 waren dat er gemiddeld 100.000 p jaar.
Eén van die drie hoofdredenen is de kwaliteit en de gevolgen van de Nederlandse samenleving.

duitse herder | 16-04-14 | 05:31

Gelukkig hebben onze "leiders" geen last van islamofobie. Dat maakt hun uitzetting met hun stemvee naar land van herkomst een feestje voor ze...

G. Raayer | 16-04-14 | 03:47

Gelukkig hebben onze "leiders" geen last van islamofobie. Dat maakt hun uitzetting met hun stemvee naar land van herkomst een feestje voor ze...

G. Raayer | 16-04-14 | 03:46

Goed stuk weer.
Die moslims hebben helemaal geen reden om te zeiken.
Wij wel.
Omdat de moslims met oogkleppen op lopen, als het om crimineel gedrag gaat tegen andersdenkenden.
Maar ze gaan op hun achterste poten, als er een vermeend voorval is van een mishandelde moslima.
Ze reppen met geen woord over de dagelijkse roofovervallen, mishandelingen en moorden, die gepleegd worden door hun broeders.
Integratie wordt massaal tegengewerkt.
Ze willen alleen Nederlander zijn als het geld opleverd.
Goedwillende Marokkanen en Turken die zich wel uitspreken over hun middeleeuwse achterban, worden bedreigd.
En dat gaat bij steeds meer mensen opvallen.
Maar als jullie bij GS nou denken, dat ik iedereen persoonlijk een complimentje of een rottrap ga geven, dan hebben jullie je vergist.
Ik mis de kudo's!!
Scheelde me een hoop leeswerk. Kon de belangrijkste comments er zo tussenuit plukken.
Ben daarom maar gestopt met lezen.
Plusjes voor iedereen die het eens is met Nanninga.

Schietmijmaarlek | 16-04-14 | 03:03

@tattooboer | 16-04-14 | 02:44
Oh, Wilders is een prima tegengeluid, maar niet mijn tegengeluid. Maar prima dat hij er is, als hij maar weer weggaat als zijn missie behaald of zo.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:48

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:42
En ziedaar, Wilders is het tegengeluid met de PVV. Ben blij dat je dat erkend en er achter staat. Eindelijk begin je zinnig te redeneren.

tattooboer | 16-04-14 | 02:44

@tattooboer | 16-04-14 | 02:39
We zullen het zien. Het mooie is dat het nu zichtbaar is dus tegengeluid vanzelf komt.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:42

tattooboer | 16-04-14 | 02:37
Das waar nu schijnt het op Saturnus 1 biljoen tegen 99. 999.999.999 normaal denkende te zijn. Dus ze zijn in het voordeel. Zoiets

ikdenkwat | 16-04-14 | 02:42

@miko | 16-04-14 | 02:28
Die heb al paar maandjes draaien hoor, maar de niet tool gebruikers kunnen het niet. Maar ben blij met je minnetje, krijg jij een plusje, goed? :D

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:39

@ikdenkwat | 16-04-14 | 02:35
Als muslims ook met zulke aantallen op andere planeten zitten ( als ze die al erkennen want zij zijn er van overtuigd dat dat gaten in de hemelse gordijnen zijn en dat de aarde plat is) dan hebben we idd een groot en ernstig probleem, om met jou woorden te spreken.

tattooboer | 16-04-14 | 02:37

@tattooboer | 16-04-14 | 02:33
Ik voel die haat niet, en zou er zomaar wel kunnen zijn. Is verder mijn probleem niet, maar komen we in een cirkelredenering waarbij ik zeg dat de wet mij beschermd.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:36

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:33
En zie daar, je raakt nu de kern van alle ellende.

tattooboer | 16-04-14 | 02:35

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:32
Nope, als je even rechts kijkt zie je een hele reeks religies die tijdsaanduidingen claimen. Dus van splitsing tussen staat en religie is geen sprake, zelfs onze meest basale gebruiken stammen af van religies. Maar gelukkig ben jij wel voor splitsing van kerk en staat, dus hoezé! Jij snapt het!

tattooboer | 16-04-14 | 02:35

tattooboer | 16-04-14 | 02:29
Als de reaguurseks een quiz wordt ben ik voor maar dan wel vooraf melden graag. Sommige topics zijn vrij ernstig.

ikdenkwat | 16-04-14 | 02:35

@tattooboer | 16-04-14 | 02:32
Och de christenen is de wereld al beloofd, vast de maya's ook wel, welke religie niet?

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:33

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:15
Ik start die niet, die is al net zo lang aan de gang als dat er religies zijn. Het steeds maar moeten slikken dat we gehaat worden komt echt vierkant de strot uit!

tattooboer | 16-04-14 | 02:33

@tattooboer | 16-04-14 | 02:28
Oh en dan is de eerste religie die van de Romeinen voor de namen van de maanden. Is daar een exclusiviteitsclaim op die namen? Ik snap je punt niet.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:32

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:30
Allemaal, inclusief de slapers. Hun is de hele wereld beloofd en ze hebben het al tig keer geprobeerd over te nemen, NL was ooit het meest islamitiese land op aarde! ze gaan het heus nog een keer proberen, alleen, deze keer hebben ze ook atoomwapens.

tattooboer | 16-04-14 | 02:32

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:25
Ze lezen de koran dagelijk 5 keer, waar heb jij het over??

tattooboer | 16-04-14 | 02:30

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:28
Nee dan had ik het begrepen. Niet dat DAT wat inhoud maar goed.

ikdenkwat | 16-04-14 | 02:30

@tattooboer | 16-04-14 | 02:17
Het is in het Engels Billion, in het Nederlands miljard. De tellingen lopen uiteen. En dan nog hoeveel daarvan zijn er 'gevaarlijk'. nl.wikipedia.org/wiki/Wereldreligie

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:30

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:28
miljard, billion in engels dus, maar dat kon je zelf wel raden.

tattooboer | 16-04-14 | 02:29

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:31
Nee hoor.Ik heb je net nog een minkudo gegeven. installeer het gereedschapje maar eens.

miko | 16-04-14 | 02:28

@ikdenkwat | 16-04-14 | 02:25
Benoemen van juiste benaming voor getallen valt niet mee :-) GS uitvinding miljoenmiljard of zo?!

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:28

tattooboer | 16-04-14 | 02:17
2.2biljoen is dat inclusief Mars en Saturnus?

ikdenkwat | 16-04-14 | 02:25

@tattooboer | 16-04-14 | 02:19
De meeste mensen zijn volgers, manipuleerbaar, wat dat betreft niet meer dan meeste volgers van politieke leiders. De meeste hebben zelfs nog nooit het partijprogramma gelezen.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:25

@Maya de Blij | 16-04-14 | 02:02

Ook Blij jou.

megalul | 16-04-14 | 02:22

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:07
Kijk de docu, het zijn de religieuzen, de leiders, de kinderen, de buren allemaal!

tattooboer | 16-04-14 | 02:19

@tattooboer | 16-04-14 | 02:16
Volgens mij is er geen religieuze claim op tijdsindeling die niet volledig is geaccepteerd door de gehele bevolking. Zo ook met de namen van maanden, en wat dat betreft ook voor geld.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:18

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:12
2.2 biljoen muslims, dus je chinesen stellen even niks voor.

tattooboer | 16-04-14 | 02:17

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:12
Ik leef niet in angst maar dat zegt niet dat ik me onderwerp aan welke religie dan ook.
En Chinezen kennen geen onderdrukking van religie "wel van etnische minderheden "maar dat heeft een andere oorzaak. Totaal ander onderwerp.

ca12nag3 | 16-04-14 | 02:17

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:10
Dat je weer eens geen gelijk hebt met je splitsing van religie en staat, dat is het punt. Maar zoals altijd, wat jij doet als je aangetoond krijgt dat het toch niet zo zit als jij beweert, ga je uiteindelijk dat waar je het fout over had goed praten. hey, het is het één of het ander, er is wel een splitsing, of er is geen splitsing en je vind dat een slechte zaak, niet goed te praten. hypocriet is daar het juiste woord voor toch?

tattooboer | 16-04-14 | 02:16

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 02:04

En zoals je ziet blijkt uit mijn toegevoegde link dat Wilders juist het meest geslaagde en vrije moslimgedeelte van zich ( en de Nederlandse samenleving) verwijderd. En dat is nu juist de groep waaraan de rest zich moet spiegelen.

Gelukkig is Geert helemaal niet geïnteresseerd in een oplossing, dus dat scheelt weer.

megalul | 16-04-14 | 02:16

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 02:04

En zoals je ziet blijkt uit mijn toegevoegde link dat Wilders juist het meest geslaagde en vrije moslimgedeelte van zich ( en de Nederlandse samenleving) verwijderd. En dat is nu juist de groep waaraan de rest zich moet spiegelen.

Gelukkig is Geert helemaal niet geïnteresseerd in een oplossing, dus dat scheelt weer.

megalul | 16-04-14 | 02:16

@tattooboer | 16-04-14 | 02:09
Je lijkt wel een religieuze kruistocht te willen starten tegen religies in zijn algemeenheid.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:15

@megalul | 16-04-14 | 02:06
je geeft het op, zwaktebod hoor. Maar geeft niet, niemand mag jou zowieso, ik verlies er niks mee.

tattooboer | 16-04-14 | 02:13

@ca12nag3 | 16-04-14 | 02:07
Omdat voorlopig de dominante cultuur de grootste vrijheid kent. Geografisch gezien dan. Wat dat betreft denk ik dat je beter bang kunt worden van 1.3 miljard chinezen.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:12

Een compleet algeheel islamverbod. Misschien daar eens over nadenken?

Lewis Lewinsky | 16-04-14 | 02:12

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 02:04

Ik zeg niet met zachte hand. Duidelijkheid kan op vele manieren verwoord worden. Ik zeg alleen dat beuken (beledigen) het tegenovergestelde bewerkstelligd.

En dat weet jij ook, als ik jou een achterlijke debiel noem uit een inferieure cultuur ga jij niets meer voor mij doen, zo werkt het micro en macro. De toon bepaalt de muziek.

Ik zeg kritiek moet maar mensen beledigen lijd nergens toe. Het idee dat dit wel zo is dat is een romantische misvatting van hen die het proces van de verlichting gegijzeld hebben.

In het echt was het proces veel complexer en veel diverser.

megalul | 16-04-14 | 02:12

De islam was niks, is niks en wordt niks.

Lewis Lewinsky | 16-04-14 | 02:11

@tattooboer | 16-04-14 | 02:05
Toch wel handig dat al die horloges gelijk lopen, kom je op tijd op afspraken en zo... Meeste weten niet eens of het komt van welke religie dan ook. En het nummerbord op de auto is een uitvinding van de Nederlandse roverheid. Wat is nou je punt?

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:10

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:00
De implementatie van die woorden komen ter zijne tijd, als wij geen meerderheid meer vormen binnen onze eigen grenzen, dan gaan die wetten gelden en tot dan is het overmacht. Maar vind je het ondertussen goed dat goed geinformeerde mensen een gruwelijke hekel hebben aan religieuzen? Omdat ze per opdracht andersdenkenden moeten haten?

tattooboer | 16-04-14 | 02:09

@tattooboer | 16-04-14 | 01:46
De religieuzen of een paar 'leiders' van die religieuzen. Geef de extremisten een schop en geef een alternatief.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:07

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:54
Er vanuit gaan dat de rede wel wint? Welke garantie heb je?
Een schaap die een wolf zegt dat ie niet over het hek mag komen ofzo?
Je hele veronderstelling gaat er vanuit dat die ander dezelfde normen en waarden aanhoud als jij. Ik neem aan vrijheid van religie,wonen,werken,wat je mag zeggen en andere zaken die jij voor normaal aanhoud. Ik ook, en een ieder hier op het reaguursel.
Maar die ander wil misschien dat jij zijn wetjes volgt, op een bepaalde manier kleed en bid. Welke garantie heb jij dat diegene jou laat doen wat je zelf wil? Er is geen Islamitisch land in het middenooste die dezelfde vrijheden heeft als wij. Dus welke garantie heb je dat jouw rede gevolgd wordt? Zoiets heet kinderlijk naïef zijn.

ca12nag3 | 16-04-14 | 02:07

@tattooboer | 16-04-14 | 02:02

Volgens mij begrijp je het niet zo goed, dus leg ik het nog 1 keer uit. Ik heb geen enkele interesse in dialogen met no-brainers zoals jij.

Dus vanaf nu krijg je geen reactie meer.

megalul | 16-04-14 | 02:06

megalul | 16-04-14 | 01:58
Het antwoord van beuken heet juist Wilders... Neem de geschiedenis van Europa lands grenzen zijn niet uit de lucht komen vallen. Weinigen schijnen zich dat te realiseren. Het zit diep geworteld in het oerbrein der mensheid.

ikdenkwat | 16-04-14 | 02:06

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:02
Die bestaat dus gewoon niet. Je maandnamen en je tijdsindicaties zijn christelijk, je werktijden, je belastingen, je ID plicht alles! Allemaal derivaten van de religies. Misschien ben je niet zo goed op de hoogte hoe zeer dit systeem dat zo ongelovelijk egoïsties en hebberig is is gebaseerd op de religies. Zelfs het monetaire systeem komt uit de religies. De eerste munt werd in egypte gebruikt voor een joodse show, die koste een halve gewicht in zilver en die werd verplicht gesierd met het hoofd van de farao.

tattooboer | 16-04-14 | 02:05

megalul | 16-04-14 | 01:58
Jij denkt nog dat je mensen met zachte hand kunt leiden, dat je met argument kunt overreden. Zo werkt het niet. Ken uw geschiedenis. Zie hoe de wetenschappen de Katholieke Kerk nooit met argument hebben kunnen overreden. Die Kerk heeft uiteindelijk knarsetandend moeten buigen, en heeft nog steeds niet alle oude waarheden losgelaten. Beuken, beuken, beuken, ook al heeft dat in eerste instantie een averechts effect.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 02:04

@megalul | 16-04-14 | 02:00
Niet bij mij.

Maya de Blij | 16-04-14 | 02:02

@megalul | 16-04-14 | 01:58
Ze wenden zich niet tot slechtere varianten maar tot de varianten die de werkelijke aard is van die religie. Leuk geprobeerd de boel te buigen maar zo is dat. De laatste jaren is het alleen maar erger geworden wereldwijd en ook in NL dus hou maar op met je lessen, de beukerij staat voor de deur weer eens en die word ook steeds harder en pijn is een harde leermeester.

tattooboer | 16-04-14 | 02:02

@Maya de Blij | 16-04-14 | 01:59
Babysteps bitch, we gaan langzaamaan uitvogelen hoe het in elkaar steekt dit probleem...
zie mijn comment
@kopkaasknabbelaar | 15-04-14 | 22:22

kopkaasknabbelaar | 16-04-14 | 02:02

@tattooboer | 16-04-14 | 01:57
De rede heeft ons een scheiding tussen religie en staat opgeleverd. Mooi toch?!

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:02

@Maya de Blij | 16-04-14 | 01:59

Die zijn allang terug.

megalul | 16-04-14 | 02:00

@tattooboer | 16-04-14 | 01:52
Ik bestrijd de woorden niet die in bijbel en of koran voor komen. Ze staan er, valt niets aan te nuanceren, wel over de implementatie van die woorden.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 02:00

Who gives a fuck.
Ik wil de kudo`s terug.
Of uitleg waarom wel of niet.
Tot die tijd geef ik mijzelf een reaguur ban.

Maya de Blij | 16-04-14 | 01:59

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:51

Juist niet.

Dat beuken werkt averechts, niets jaagt meer mensen in het harnas en in de handen van de kwaadwillenden als beuken.

Voorbeeld: De Kopvodden uitspraken van Wilders hebben het aantal hoofddoeken significant vermeerderd.

Ik ken veel moslims wiens vrouwen hoofddoeken zijn gaan dragen puur uit reactie op Wilders uitspraken. Hoe harder je beledigd hoe meer mensen zich wenden tot slechtere varianten die onderdeel zijn van hun cultuur en hun identiteit, dat is een wetmatigheid.

Kritiek moet maar het moet vooral mensen bereiken. Het moet juist afgestemd zijn. Anders is het contraproductief. Dat lijkt me de les van de laatste jaren.

www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2009/...

megalul | 16-04-14 | 01:58

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:54
Iedereen hield zijn mond toen in Indonesie de politionele acties aan de gang waren. Het gaat niet om de voorbeelden die wel of niet van toepassing zijn. Het gaat er om dat er sowieso iets gebeurd als iemand iets verkeerd doet, ongeacht religie of achtergrond.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:58

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:54
De rede wint het al 1600 jaar niet en het word steeds erger! Je moet begrijpen dat het quran boek met duizenden verwensingen volstaat die als je ze aan de wet zou toetsen crimineel te noemen zijn en tot onmiddelijke vervolging zouden dienen, waarom dat niet gebeurt? Voor gelijke monniken gelijke kappen, dan zouden ze dat ook met de torah en de bijbel moeten doen en dat zullen ze nooit toelaten dus word het beschermd.

tattooboer | 16-04-14 | 01:57

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:54
De wet gaat deze cklash of cultures niet reguleren, want de wet loopt niet voorop, die loopt altijd achter de feiten aan. De wet heeft geen oplossingen, vecht met definities die gisteren nog passend waren maar vandaag wringen en schuren.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:57

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:51
Zulk soort haatzaaiers zullen er altijd blijven. Ze sorteren zichzelf wel uit. Uiteindelijk zal de rede het winnen. Maar gelijk eens, op moment dat hij zulk soort dingen zegt tegen een massa staat dat wat mij betreft volledig gelijk met Wilders uitspraken en dient te worden getoetst aan de wet.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:54

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:37
Daar zit nu het probleem!
Een Noor gaat naar een eiland knalt mensen kapot en blaast een gebouw op. Heel het westen spreekt er schande van die man is gestoord. We pakken hem en gooien hem in een cel.
Moslimextremisten vliegen een gebouw of 2 in en je ziet moslims juichen en blij zijn. De gematigden onder de moslims zeggen niks.
Zie het verschil. Of is het niet duidelijk..?
Niemand zegt dat alle moslims suicide bombers zijn. Maar het grote gros zegt niks en doet niks tegen hun eigen radicale elementen.
Zoiets als nooit grasmaaien, nooit het vuilnis aan de weg zetten. Totaal kritiekloos.
En zulke mensen staan het tuig en de jihadisten geen strobreed in de weg. Vrijbrief voor de ellende dus.

ca12nag3 | 16-04-14 | 01:54

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:51
Zo is dat.

tattooboer | 16-04-14 | 01:53

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:49
je mag niet nuanceren wat als heilig woord is verklaard, daar ligt het hele conundrum. Nuance is een ongewillig instrument in een dialoog over feitelijke opschrijvingen die ten straffe van hellevuur en boze goden tot de letter nauwkeurig opgevolgd dienen te worden.

tattooboer | 16-04-14 | 01:52

Nou, ik ga weer,
Doegh.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:51

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:45
Het zou zomaar omgekeerd kunnen zijn. Tariq Ramadan zei letterlijk " I abide by the law as long as it is not in conflict with my belief". Met andere woorden, wij schikken ons voorlopig. Die haatbaard Haytham zegt exact hetzelfde. Gedraag je binnen de wet om datgene te bereiken wat die wet uiteindelijk om zeep kan helpen.
Met wetten alleen breek je de macht en de aantrekkingskracht van een religieus systeem niet. Daar is veel meer voor nodig. Beuken, beuken, beuken...

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:51

@tattooboer | 16-04-14 | 01:44
Als ik iets niet weerleg betekent niet dat ik het met je eens ben. Ik breng alleen nuance aan op een stelling.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:49

@megalul | 16-04-14 | 01:36
Nu schiet je in het wilde rond met domme uitspraken. Je bent op, ga naar de muur.

tattooboer | 16-04-14 | 01:48

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:37
www.liveleak.com/view?i=33f_1390064967...
neem je tijd, is een echte ogen open ener, laat de religieuzen zelf vertellen wat hun plannen zijn.

tattooboer | 16-04-14 | 01:46

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:40
Klopt! Dat betekent dat als zijn religie belangrijker was dan de consequenties van de wet op hemzelf hij dat zou doen. Met andere woorden hij wordt gedwongen door zichzelf de wetten te respecteren die tegen zijn religie in gaan. Op gegeven moment zou het zomaar kunnen zijn dat de wetten zoals wij die hebben in zijn algemeenheid een prima regulering zijn wordt zijn absolutisme afgebroken. En maar goed ook!

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:45

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:37
Ze houden zich dus niet aan de wet joh, heb je dat nog steeds niet door?? Ze roven stelen moorden en verkrachten als gekken om zich heen. ontken je dat? moet ik daar ook nog uren lange docu's over linken naar je?

tattooboer | 16-04-14 | 01:45

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:35
Je weerlegt dus niks? Mooi zo, zijn we het daar over eens, religies zijn doordrenkt van haat voor de ander. er liggen geen goed waarden in die niet allang van de mens waren milenia voor dat die haatboeken werden geschreven. Zelfs in de maya cultuur was er al iets als de geboden, zelfs bij de oude egyptenaren en de eilandbewoners in de pacifische oceaan bestonden die menselijke overeenkomsten al. De religies hebben het juist besprenkeld met een dikke laag haat naar elkaar toe. Religieus zijn en niet de autoriteit van ene god erkennen bestaat niet, sorry, daar gaat de zweverij weer. Het riedeltje dat het een ieder zijn plicht is is niet af te kopen en zal nooit en te nimmer de norm worden. Grote groepen mensen houden van kwaadaardig zijn en anderen kwetsen en dat voor hun eigen gewin of zelfs gewoon omdat het kan. Ja, een dag komt er weer een agressieve handeling richting de haters en ik zal er geen traan om laten als er wel een scheiding van gebieden komt waar gelovigen maar lekker binnen hun eigen grenzen hun dingetje doen en de rest met rust laten met dat eeuwige "kijk hoe goed wij zijn en kijk hoe slecht jullie"

tattooboer | 16-04-14 | 01:44

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:42
Normaal zou ik je nu een plusje geven...
(Ja ben de laatste dagen ook zo'n "doe eens de wederopstanding der kudo's regelen"-zeikstraal)

Den Heerscher | 16-04-14 | 01:44

@AntiSoof | 16-04-14 | 01:35
Dat zal ik je ook nimmer kwalijk nemen.
Daarnaast heeft trouwens wel iedereen recht op mijn eigen mening, iets wat ik de mensheid ook niet wil ontzeggen.

Den Heerscher | 16-04-14 | 01:42

Den Heerscher | 16-04-14 | 01:28
Je zit redelijk goed maar godsdienstvrijheid is letterlijk wat het is. Vrij zijn om je religie "uit te oefenen". Niet om je religie aan de man te brengen, en al helemaal niet om je religie te gebruiken voor politiek/juridisch gewin. Daarom die andere wet die in tandem stond maar heel de politiek negeert. Scheiding van kerk en staat.

ca12nag3 | 16-04-14 | 01:42

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:33
Juistem. En Paulus was ook danig militant dat hij voor de verspreiding van het gristendom belangrijker is geweest dan Jezus, the big man himself.
.
Daarnaast worden veel brieven van hem gedateerd voor de evangelien en verspreidde hij bovendien het nieuwe geloof in de Hellenistische wereld, alwaar allegoriën en symboliek in de verhaalvertelling de boventoon voerde. Een feit dat hoogstwaarschijnlijk debet is aan de wonderen die Jezus volgens de bijbel verrichtte. De meeste daarvan (water in wijn veranderen, over water lopen) zijn linea recta symbolische hervertellingen van het wederopstandingsverhaal in die wereld.
.
Wat dat alles aangaat had het ook beter het Paulusdom kunnen heten.
.
Oh en als je die sterfte voor je zonden + wederopstanding al niet gelooft (al dan niet symbolisch) dan kan je het christendom als "geloof van jouw keuze" wel afschrijven.

Den Heerscher | 16-04-14 | 01:40

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:37
Je zou je voorzichtig af kunnen vragen waarom die iemand die jou dood wenst zich (nog) aan de wet houdt.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:40

@tattooboer | 16-04-14 | 01:30
En daar scheiden dus onze inzichten fundamenteel, want of iemand mij nou wel of niet dood wenst in zijn hoofd, zolang hij zich aan de wet houdt kan ik mij daar niet druk om maken.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:37

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:33
Desalnietemin is het het woord van god en dient letterlijk te worden genomen om in de hemel te belanden! Alles andere is chaos en disorder, hevel hevalim, als je joods bent begrijp je me. chag sameach nog.

tattooboer | 16-04-14 | 01:36

@Crematorium-de-Asbak | 15-04-14 | 21:56
In de app?

hfakker | 16-04-14 | 01:36

@tattooboer | 16-04-14 | 01:32

Als je net zo tatoeëert als je lult dan zal je weinig klanten hebben.

Koekwaus.

megalul | 16-04-14 | 01:36

@Den Heerscher | 16-04-14 | 01:28,
Dank voor de uitleg. Nederlands versta ik wel redelijk.
Trouwens jammer dat sommige mensen het internet gebruiken om hun mening te geven. Een ieder heeft namelijk zijn mening. Zo is die mens geprogrammeerd.
Het klinkt misschien hard, maar ik bedoel het goed.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:35

@tattooboer | 16-04-14 | 01:25
In mijn waardestelsel is liegen iets wat je niet mag doen. Lieg ik dan nooit? Natuurlijk wel. Wie niet?! En dan nog wat is liegen. Ik zou wat dat betreft graag willen dat meer mensen Kant zouden lezen over zijn ethische concepten. Hij was religieus, maar hij erkende geen enkele autoriteit, en ging uit van de 'goede wil' en dat het een plicht is voor een ieder bij elke handeling die hij doet de hoogste waarde prevaleert in geval van een dilemma. Dat er verder boeken zijn zoals koran, bijbel, mein kampf en weet ik veel wat voor boeken die door velen worden veroordeelt over de inhoud lijkt me buiten kijf. Als je in staat bent als religieus persoon de operationele boodschap te overstijgen blijven de waarden over. Dat velen dat niet doen betekent dus in debat, en vooral door vraagstelling te blijven peuteren aan het absolutisme van een ander.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:35

tattooboer | 16-04-14 | 01:25
Je zit wel van aardig Wat schrijvers uit de bijbel te quoten. Nieuw en oud testament door elkaar. Beloftes aan het joodse volk met paulus zn gezwets Koppel. Iedereen die een Beetje bijbelkennis heeft weet dat paulus een Nogal radicale Kijk op het christendom had.
Hij is de introducent van de wedergeboorte onderandere en de meest radicale leer komt ook van zijn brieven.

ca12nag3 | 16-04-14 | 01:33

@megalul | 16-04-14 | 01:25
En wederom zeg je kompleet niks. je breit een paar termen aan elkaar en blaast op je toetertje, niemand die er door bewegen word en niemand die ook maar een haartje van je geleerd heeft nu. Die, muur, weet je wel, loop op hem af. Owja, en je beledigd me nu ook, dat toont nog verdere nietigheid van jou karakter.

tattooboer | 16-04-14 | 01:32

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:20
Dat jij al blij bent met tolerantie si beneden elke pijl, tolerantie is geheel respectloos en aanziensloos. En wel, omdat men hoopt en zint op jou totale uitroeiing! Wij hebben genoeg wetten hun gewouwel en gejammer uit onze staat te weren, we missen alleen helaas de daadkrachtige implementeerders.

tattooboer | 16-04-14 | 01:30

AntiSoof | 16-04-14 | 01:04
Homo homini lupus. Klassiek citaatje. De mens is de wolf van de mens. Oftewel mensen zijn niet lief voor elkaar. Bar&Boos is daar zelf een uitstekend voorbeeld van met z'n bar en boze geblaat. En dat is een Ad Hominem.
De "Oprecht betrokken burger" die Geenstijl en de reaguurders wel even vanuit zijn mentale ivoren torentje zal vertellen hoe hypocriet en gekleurd en ongenuanceerd de tendens hier is. Geen land mee te bezeilen.
Volgens mij is dit trouwens gewoon een reincarnatie van BellaBella. Ook zo'n omhooggevallen droeftoeter waarvan de eigenwaarde bestaat uit het neerkijken op anderen, met recht weggejorist en opgerot sinds 30-01.
.
En dan nu on-topic.
Het probleem met de zandbakideologie is het feit dat de doctrine uitsluiting of onderwerping van andersdenkenden voorschrijft. Dat is over het algemeen inderdaad slecht compatibel met andersdenkenden. Religie doe je maar achter je voordeur en anders opzouten naar een land waar je atheist doen achter je voordeur moet doen (iets met anders doodgemaakt worden enzo). Daarmee zou de kous af moeten zijn, maar Nederland polderland...
De godsdienstvrijheid uit onze grondwet was ook meer bedoeld om katholieken en verschillende protestantse clubjes elkaar niet de hersenen in te laten slaan, niet om een andere middeleeuwse haatideologie een platform te bieden.

Den Heerscher | 16-04-14 | 01:28

@megalul | 16-04-14 | 01:21
Realisties? Kan je niet zeggen, niemand heeft daar een patent op. Jij spiegelt niks, jij wappert met je vingertje en zegt helemaal niks, inhoudsloos als een uitgestorven slakkenhuisje. Duurzamer ja, want gewoon in de leegte lullen heeft zoveel meer merit en onveranderlijkheid dan inhoudelijke zinsopbouw dat je er net als een hand vol zand steeds weer mee kan strooien. maar aanzien krijgen en wijs of slim genoemd gaan worden in jou leven? dacht het niet. en hey, ik wist allang en ik zeg dit tegen je vanwege het echte spiegelen. maargoed, Loop lekker tegen een muur aan.

tattooboer | 16-04-14 | 01:28

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:21
Ik maak me al helemaal niet druk waar die boeken wel of niet vandaan komen. Mijn punt is dat ze in die tijd een bijdrage hadden om binnen een groep een soort van gestructureerde samenleving na te streven. En de meeste reppen over dezelfde waarden, alleen de normen lopen nogal eens uiteen.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:25

@tattooboer | 16-04-14 | 01:16

Jij verheft respectlooshied tot kunst. Jij bent en atheistische Salafist.

Je luistert niet je ratelt alleen maar je hallucinogene Josti-brij. En dat ten opzichte een gesprekspartner die op elk niveau de dialoog aangaat, alles uitlegt, zaken honoreert en ten allen tijde beleefd blijft.

Wat een domme paardenlul ben je toch.

megalul | 16-04-14 | 01:25

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:16
De religies denken er niet zo over? manmanman wat heb jij gelezen in godsnaam, ik laat je net quotes rechtsreeks uit hun geschriften lezen dame! ben je nou echt zo eigenwijs dan?
Loop je nou echt taqijja te plegen hier?
Ik zet ze nog een keer neer, en dan mag je om mijn part zelfs liegen dat ze er niet eens staan,op zijn minst mag je proberen te teksten hieronder te ontkrachten!
2 Corinthians 6:14

Do not be unequally yoked with unbelievers. For what partnership has righteousness with lawlessness? Or what fellowship has light with darkness?
Ephesians 4:18
They are darkened in their understanding, alienated from the life of God because of the ignorance that is in them, due to their hardness of heart.
Romans 6:23

For the wages of sin is death, but the free gift of God is eternal life in Christ Jesus our Lord.
Hebrews 3:12

Take care, brothers, lest there be in any of you an evil, unbelieving heart, leading you to fall away from the living God.
Psalm 2:8
Ask of me, and I will make the nations your heritage, and the ends of the earth your possession.
\
Qur'an (3:28) - "Let not the believers Take for friends or helpers Unbelievers rather than believers: if any do that, in nothing will there be help from Allah
Qur'an (3:118) - "O you who believe! do not take for intimate friends from among others than your own people, they do not fall short of inflicting loss upon you; they love what distresses you; vehement hatred has already appeared from out of their mouths, and what their breasts conceal is greater still; indeed, We have made the communications clear to you, if you will understand."
Zo, dat is wel even genoeg, weerleg het maar of lieg, lieg dat je tong ervan krult, je huid ervan verschrompelt, lieg spinsel, harder, Lieg dat het gedrukt staat!

tattooboer | 16-04-14 | 01:25

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:11
De bijbel is knip en plak werk van de romeinen.
Denk persoonlijk dat alle 3 de moneteistische religies weinig goeds brengen. De torah is welliswaar oud en een overlevering van richtlijnen, inclusief een Wat ruime geschiedenis van gebeurtenissen. Ik vind het very van heilig.
De Koran is in mijn optiek niks anders dan een radicalere hervertelling.

ca12nag3 | 16-04-14 | 01:21

@tattooboer | 16-04-14 | 00:21

Ik spiegel. Ik heb jaren geluisterd, genuanceerd etc. Dat heeft helaal niets opgeleverd.

Mijn nieuwe stijl is zowel duurzamer, realistischer als prettiger.

En jij kan nooit meer zeggen dat je het niet geweten hebt.

megalul | 16-04-14 | 01:21

@tattooboer | 16-04-14 | 01:16
Tolerantie zou al een mooie stap zijn. Wat een religieus wel of niet van mij verder vind is aan die ander, maar door met mij te praten peuter ik zo nu en dan wel aan zijn absolutisme. Of wil je met hetzelfde geweld dat zij mogelijk voor ons in petto hebben een soort van pre-emptive strike toepassen? Laten we het hier in Nederland gewoon volgens de wet doen, en verder op zijn er andere instrumenten.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:20

Baby Rasta | 16-04-14 | 01:10
Het gaat om zichtbaarheid. Elke doek is een neon uithangbord voor een monotheïstische godsdienst die Islam heet en een hoop pretenties heeft. Die zichtbaarheid op zich is het punt niet, het gaat om de machtspositie van het systeem dat van die uithangborden dankbaar gebruik maakt. Wordt de macht van dat systeem gebroken, dan is die zichtbaarheid volstrekt irrelevant. En zo wordt het ook gevoeld.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 01:18

@tattooboer | 16-04-14 | 01:05
De religies denken er zo niet over, maar groot aantal aanhangers wel. En daar ben ik me zeer van bewust. Het punt is hoe absoluut wordt de religie uitgevoerd zoals voorgeschreven, in een tijdperk die heel anders was, op operationeel niveau.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:16

@Bar&Boos | 16-04-14 | 01:12,
Slaap wel.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:16

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:11
O zeker wel, ze vertellen het gewoon niet in je gezicht hoe ze denken en handelen, daar zijn ze dus te hypocriet en te geniepig voor. In die tijd was dat ook geen goed middel hey, 450 jaar werden vrouwen gejaagd en verbrand vanwege dat ze een eigen mening hadden,wist je dat niet? Als wel, waarom spreek je zo een grote onzinnige uitspraken uit die absoluut uit contrast staan met de werkelijkheid! Jezus en mohammed en mozes en abraham staan om één ding juist heel bekend, verander geen woord aan de religie, neem elk woord letterlijk zeiden ze, anders ben je geen haar beter dan de beesten en de ziel is verloren! Manmanman gedachtenspinsel, je zegt dat je de boeken en de inhoud kent maar je hebt geen idee blijkbaar! Elke religie is alleen maar verdraagzaam met ongelovigen en anders denkenden omdat ze er heilig in geloven dat hun religie aan het einde de hele wereld zal beheersen, tot die tijd ben jij geen vriend van ze, nee, je word op zijn best getolereerd!

tattooboer | 16-04-14 | 01:16

@Plukkiehaar | 16-04-14 | 00:30

LOL.

Dhimmi's for life.

Love it;)

megalul | 16-04-14 | 01:16

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:11
Nee, de leer van genocide moet maar eens afgelopen zijn.

newray | 16-04-14 | 01:14

@Bar&Boos | 16-04-14 | 01:04
Oh, mijn hemel... Och, ik vind je best wel lievvv, kom je weer eens terug als je gedacht hebt?

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:14

@BenBinnen ja je kunt krampachtig doen alsof jij je om argumenten bekommert maar hypocriete ziel ik heb allang gezien dat dit slechts een schaamlap voor je is om je ware intenties, bewieroking van het zelf , te verbloemen.
Mijn argument voor jou is dat jij geen werkelijke argumenten hebt behalve debatteer trucs.
Leeg en nietszeggendst maar wel lijkend op...... windbuilen samen met Antisoof ..... journalisten in opleiding niveau.
Ik vermaak mij maar ga nu slapen en wordt wakker in een land zonder bombastisch gezwets.
Adieu lege zielen.

Bar&Boos | 16-04-14 | 01:12

@tattooboer | 16-04-14 | 01:04
Ik ben uitstekend op de hoogte, ik ken alle 66 bijbelboeken, heb de koran gelezen. En nee daar wordt je niet happy van als dat het uitgangspunt is voor het handelen. Maar je ziet hier de meeste christenen toch ook niet letterlijk hun gedrag laten leiden door de bijbel? Ik ga uit van het idee dat het in die tijd een prima handleiding was op operationeel niveau. In principe ga ik er van uit dat een religie in meest abstracte vorm, WAARDEN die van belang zijn voor een goed leven. Dat er dan allerlei duiders zijn die moeten vinden dat de teksten dan letterlijk genomen moeten worden is dan wel weer jammer, ze zijn achterlijk in de letterlijke vorm van het woord.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:11

@ca12nag3 | 16-04-14 | 01:08,
Ik als mens vind het overdreven.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:11

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:59

True dat bro. Maar hoe ziet u eeuwen opeens vervagen? Kijk ik maak me ook schuldig aamj populisme. Maar er is op dit moment geen oplossing. Als ik bij de toko een doos eieren haal in de ochtend, heb ik geen bezwaar. Het raakt mij niet, maar blijkbaar voelen heel veel mensen zich wel gekrenkt dat ze iemand aan moeten spreken in een hoofddoek.

Baby Rasta | 16-04-14 | 01:10

@BenBinnen | 16-04-14 | 01:05,
De mens moet niet zo zeuren. Alles zit in de kop. Eten, drinken en een dak. De rest is bijzaak. Er is in wezen geen groot verschil tussen mensen, dat is ze wijsgemaakt. We moeten allemaal poepen.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:10

BenBinnen | 16-04-14 | 00:54
Ik als jood vind dat toch erg kort door de bocht.
Hetgeen ik niet vind kunnen is dat bedrijven religie faciliteren.hoofddoekjes in kleur van de zaak bv.
Religie is voor thuis, niet op het werk of op juridische of politieke fora. Het cruciale punt is niet een vrouw met een hoofddoek, of iemand die ramadan viert. Maar de constante opdringing en indrang in de bovengenoemde plaatsen.
Waar de rest van nederland genoege neemt met thuis religie is de moslim alleen maar bezig overal islam te introduceren.

ca12nag3 | 16-04-14 | 01:08

Sofi +10

newray | 16-04-14 | 01:08

@Bar&Boos | 16-04-14 | 01:00

Weer geen argument. Ik zou voor je bidden als ik gelovig zou zijn.

BenBinnen | 16-04-14 | 01:06

@AntiSoof | 16-04-14 | 01:00

Als je het dragen van een hoofddoek toestaat voor de emancipatie van onderdrukte vrouwen, dan los je in de eerste plaats de onderdrukking van die vrouwen niet op en in de tweede plaats legitimeer je het al dan niet onder sociale druk dragen van een hoofddoek door vrouwen die niet binnen gehouden worden.

BenBinnen | 16-04-14 | 01:05

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:59
Het zal je sieren de waarheid onder ogen te zien omtrent religies en wat ze over andersdenkenen denken.

tattooboer | 16-04-14 | 01:05

@gedachtespinsel ah een discipel die het voor zijn meester opneemt.
Slaven mentaliteit.
Bah !

Bar&Boos | 16-04-14 | 01:04

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:59
Ze houden zich prima aan de wet, van hun religie die in hun beleving altijd boven de staatswetten staan, daar ligt nou juist het probleem. Waar om vind jij religies prima als ze in hun doctrine hebben geschreven dat er juist géén respect voor anders denkenden mag zijn? Of ben je hier gewoon niet van op de hoogte?
Question:
Are Muslims allowed to make friends with Christians, Jews or other non-Muslims?

Summary Answer:
Unbelievers are described by Muhammad (in the Qur'an) as "the vilest of animals" and "losers." Christians and Jews are hated by Allah to the extent that they are destined for eternal doom as a result of their beliefs. It would make no sense for Muhammad to then recommend them to be taken in as friends by Muslims. In fact, the Qur'an plainly commands believers not to take unbelievers as friends.

The Qur'an:
Qur'an (5:51) - "O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely he is one of them; surely Allah does not guide the unjust people."
2 Corinthians 6:14 :

Do not be unequally yoked with unbelievers. For what partnership has righteousness with lawlessness? Or what fellowship has light with darkness?

tattooboer | 16-04-14 | 01:04

@Bar&Boos | 16-04-14 | 01:00,
Zo, u oordeelt snel zeg. Na één commentaartje is u al gepikeerd? En mijn reputatie? Hè? Mens, ik klep hier gewoon mee. Maar ja. Dat van homo enzo snap ik niet. Is dat grieks of zo?

AntiSoof | 16-04-14 | 01:04

@Bar&Boos | 16-04-14 | 01:00
Hmmm, ik denk dat je de hersenen te kort komt die AntiSoof bedoelt, of je moet nog wat tijd doorbrengen met je eigen programmering.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 01:03

@BenBinnen en Antisoof , jullie hebben een te hoge dunk van jezelf.
Het maakt mij niet uit ik ben hier na vandaag weg maar jullie zullen nog dagen nodig hebben om je reputatie overeind te houden.
Kleinzielig gedoe.
Daar verspil ik mijn tijd idd niet aan.
Homo homini lupus.

Bar&Boos | 16-04-14 | 01:00

@BenBinnen | 16-04-14 | 00:54
Je begrijpt Baby Rasta | 16-04-14 | 00:52 anders dan ik. Hij bedoelde m.i. juist dat de mensen meer vrijheid blijken te krijgen als ze zichtbaar woorden. Zo lees ik het. Dit soort misverstanden zijn er trouwens zó vaak. Vreselijk gewoon. Het is vaak een zaak van waar men de klemtoon legt.

AntiSoof | 16-04-14 | 01:00

@tattooboer | 16-04-14 | 00:54
Oh nee hoor, ik vind elke religie prima, zolang de aanhangers/gelovigen van die religie zich maar houden aan de wet, en wederzijds respect tonen naar anders denkenden.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:59

Baby Rasta | 16-04-14 | 00:52
Mijn punt is dat je cultuur niet eenvoudigweg kunt wegpoetsen met een vleugje redelijkheid. Het ideaal van D'66, zeg maar.
Overigens, een doek achter de kassa neemt haar cultuur mee tot achter die kassa, is met onnoemelijk veel onzichbare draden verbonden met die cultuur.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:59

@Baby Rasta | 16-04-14 | 00:52

Dus je bent bereid om een concessie te doen in een richting die ons eeuwen terug zet.

Insert godwin:

Joden kunnen beter met een davidsster lopen, want zonder ster mogen ze niet buiten komen.

Totaal de weg kwijt Baby Rasta.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:54

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:53
Je vermijd heel hard het onderwerp religies zie ik.

tattooboer | 16-04-14 | 00:54

@tattooboer | 16-04-14 | 00:45
Daar denk ik ook veel over na, ben in veel landen geweest waar ze van 1 US$ per dag moeten/kunnen rondkomen. Dan kun je twee dingen doen, of je gaat met je poten in de klei, of je probeert van hier uit een bijdrage te leveren in wat voor vorm dan ook. Hoe klein een bijdrage ook is, uiteindelijk zal er een nieuwe balans ontstaan. Verontwaardiging geeft geen bijdrage, en is niet gezond voor het lijf ook.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:53

@Bar&Boos | 16-04-14 | 00:48
Zo, je weet het wel hè?
En wie heeft jou wijsgemaakt dat je het zelf zo goed weet?
Met je 'winnen aan kracht'. De mens moet juist tot inkeer komen, wil hij leven.
Daar zijn wilskracht en goede hersenen voor nodig, plus de nodige tijd en energie. Jij praat op een illusie-nivo. Die helemaal niet bestaat.

AntiSoof | 16-04-14 | 00:52

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:43

Dus pak diegenen aan die achterlijk zijn. Maar wat is uw punt? Ik zie graag meer meer gesluierde vrouwen buiten. Dat betekent dat ze participeren. Een vrouw met hoofddoek achter de kassa bij mn plaatselijke toko betekent een vrouw minder opgesloten is in huis.

Baby Rasta | 16-04-14 | 00:52

@Bar&Boos | 16-04-14 | 00:48

Tijd voor je om ofwel argumenten te serveren in plaats van ad hominems ofwel je belofte na te komen (vertrekken).

Kwetsbaarheid is een deugd in een relatie, maar niet op een blog. Ik bemerk ook weinig kwetsbaarheid van jouw kant in "onze relatie" B&B.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:51

terrormannetje | 15-04-14 | 22:09
Gezwets arabieren hadden longer dan wij in het westen een enormous slavenhandel feitelijk hebben arabieren Meer slaven verhandeld dan het westen. Zou zeggen verdiep jezelf voordat je iets zegt.
Daarnaast hebben arabieren nu extreem veel gastarbeiders die volledig moeten voldoen aan hun wetten waar ze te gast zijn.

ca12nag3 | 16-04-14 | 00:48

@dandruff jij hebt er lol in om jezelf als een nietszeggende arrogante lezer neer te zetten .
In al je opgeblazen schrijfsels hier klinkt een lege hopeloze realisatie van jezelf door die afgewend moet worden.
Durf jezelf eens kwetsbaar op te stellen en win aan kracht windbuil .

Bar&Boos | 16-04-14 | 00:48

@BenBinnen | 16-04-14 | 00:40,
Zodra mensen lichaamsgeweld of wapens gaan gebruiken om een ander zijn wil op te leggen kan men spreken van een geperverteerde mind. De hersenen zijn dan geprogrammeerd om tegennatuurlijke en ziekelijke handelingen te verrichten. En daar doet men weinig aan. Een zieke geest is bijna onherstelbaar verwoest. Die als een computer met een slecht programma. Maar ja. Mensen en hersenen. Gaat er maar aan staan.
De meeste mensen weten geeneens dat ze zichzelf kunnen herprogrammeren.

AntiSoof | 16-04-14 | 00:46

@d'8hoker,

Probeer je net zo nietszeggend te worden als Megalul?

Pech voor je, die heeft een voorsprong van jaren.
Zo heeft hij een Nederlandstalige "postmodernism generator" gevonden, waardoor hij bijna 0,01% van zijn plempsels een intellectueel tintje geeft zonder dat het zijn algehele nietszeggendheid en waanzinnigheid teniet doet.
Dat niveau van absurditeit is voor jou te hoog gegrepen.

Dandruff | 16-04-14 | 00:38

Ik ken Megalul niet, hij mag hierop reageren. En bereid je er op voor, je krijgt morgen een mega-kus van Annabel, gniffel

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:45

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:39
Denk nou even niet alleen aan jezelf, realizeer je dat miljarden mensen n iet die vrijheden hebben die jij hebt, door religies en de dominantie van religies.

tattooboer | 16-04-14 | 00:45

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:39

Gut dat ik ooit iemand ooit tegen zou komen die het met me eens is als het gaat over de pakkans. Ik had dat nooit verwacht. Normaal is het credo harder straffen en dan is Nederland opeens een heel vredig land.

Baby Rasta | 16-04-14 | 00:43

AntiSoof | 16-04-14 | 00:36
In sommige culturen is het droevig gesteld. Wil een vrouw daar eten, drinken en een dak boven haar hoofd, dan moet ze zich laten welgevallen misbruikt en mishandeld te worden.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:43

oftopic.. Ik wil de kuddo's terug!
Crematorium-de-Asbak | 15-04-14 | 21:56

+1

(c)ZWITSUL | 16-04-14 | 00:43

Dandruff | 16-04-14 | 00:38

Op de bal en niet op de man.
Anders is het verschil tussen mens en beest niet goed zichtbaar

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:42

@AntiSoof | 16-04-14 | 00:36

Primaire levensbehoeften heersen, maar dat neemt dat niet weg dat onderdrukking in welke vorm dan ook (en in deze is dat een achterlijke religie) de levensvreugd aardig kan verpesten, als je er zelfs al niet voor wordt verminkt, onthand of onthoofd

BenBinnen | 16-04-14 | 00:40

Plukkiehaar | 16-04-14 | 00:30

Bij mij kunt u die gratis krijgen. Als u die stikkers op het stoplicht ziet van de antifa, ze zijn gratis.

Baby Rasta | 16-04-14 | 00:40

@tattooboer | 15-04-14 | 23:47
Nou, ik ben ondanks religies en hebzucht elders een gelukkig leven. Dat ik met sommige dingen niet blij ben, mag zo helder zijn als wat. En omdat we hier nog steeds een redelijk rechtssysteem hebben, waar echt nog wel wat aan te sleutelen valt, heb ik sowieso de vrijheid te zeggen wat vind. Het zou alleen wat prettiger zijn als de pakkans en voorkomen van geweldsdelicten wat beter zou worden uitgevoerd.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:39

@d'8hoker,

Probeer je net zo nietszeggend te worden als Megalul?

Pech voor je, die heeft een voorsprong van jaren.
Zo heeft hij een Nederlandstalige "postmodernism generator" gevonden, waardoor hij bijna 0,01% van zijn plempsels een intellectueel tintje geeft zonder dat het zijn algehele nietszeggendheid en waanzinnigheid teniet doet.
Dat niveau van absurditeit is voor jou te hoog gegrepen.

Dandruff | 16-04-14 | 00:38

newray | 16-04-14 | 00:33

Ik zeg doen!

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:36

Dat gedoe met verschillende mensen is me toch wat. We kunnen ook wel zeuren over of het wel of geen goed weer is. Besef nou toch eens dat we eigenlijk gewoon een diersoort zijn die geleerd hebben te denken en te praten.
Het heeft geen zin om over de verschillen te soebatten. Er zij rijken en armen. En de rijken lachen in hun vuistje om deze spraak en cultuur-verwarring. Die weten heus wel beter.
Daarom, beste Steillozen, gedenk de belangrijke zaken op de aarde; eten, drinken en een dak, de rest is bijzaak.
Want dat gedoe met verschillende culturen, rassen en religies hou je toch. Eén maal raden wie die verzinsels hebben bedacht. Nou?

AntiSoof | 16-04-14 | 00:36

en na al dat reaguren wil ik komend paasweekend de eieren van Annabel, voor wat, hoort wat

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:35

@BenBinnen ik neem niemand de maat maar constateer slechts.
Zoals ik ook constateer dat jij niet werkelijk op de kern van mijn kritiek ingaat.
Lekker makkelijk.
Zo kan ik hier ook een reactiedichtheid van > 1000 halen.

Betekenisloos..... dat is wat jouw reactie feitelijk is.

Bar&Boos | 16-04-14 | 00:33

SamKoeman | 16-04-14 | 00:28

Yep Rusland kan ook, Brussel, London, Amsterdam zelfs in het romantische Parijs.
Maar ja de dood ligt altijd om de hoek

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:33

En alle bakfietsmoeders verplicht topless bij mooiweer.

newray | 16-04-14 | 00:33

Plukkiehaar | 16-04-14 | 00:30
Die hoef je helemaal niet te kopen, die krijg je gratis en die zul je binnenkort verplicht moeten dragen.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:32

Weet iemand waar ik een stikker "I love moslims" kan kopen?
Plukkiehaar | 16-04-14 | 00:30

chinees town in Teheran

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:32

@tattooboer | 16-04-14 | 00:24
Ah, u is op de hoogte. Ik snap de uitleg niet helemaal, maar begrijp dat het voorgoed weg is. Het zij zo.

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:31

Oke we hebben nu geconcludeerd dat Mohammed een profeet is. Maar ik zie niemand hier er wat mee doen.

geniale wratjes | 16-04-14 | 00:31

Weet iemand waar ik een stikker "I love moslims" kan kopen?

Plukkiehaar | 16-04-14 | 00:30

@123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:19
Hand in hand lopen met een leuke jongeman (of jongedame als u vrouwelijk bent) over straat in Teheran of Kanaleneiland en het wordt vanzelf geregeld. :)

SamKoeman | 16-04-14 | 00:28

@d'8hoker,

Kortom, je hebt in al je reacties geen één (1) poging gedaan om één (1) van je beschuldigingen te onderbouwen.
Wat zegt dat over je IQ, denk je?

Het ga je goed, ik hoop dat je al je energie in je school gaat steken.

Dandruff | 16-04-14 | 00:25

ach, Annabel wikt en weegt :-)

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:27

@Bar&Boos | 16-04-14 | 00:15

Je leest wel bijzonder slecht voor iemand die een heel blog plus reaguurders de maat neemt. "Tegen alles zijn..." Dat schrijf ik niet en dat is ook helemaal niet aan de orde.

Niemand pretendeert hier dat "de vrijheid zegeviert". Volgens mij snap jij "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend" niet helemaal.

Niets is zeker en zelfs dat niet.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:27

@d'8hoker,

Kortom, je hebt in al je reacties geen één (1) poging gedaan om één (1) van je beschuldigingen te onderbouwen.
Wat zegt dat over je IQ, denk je?

Het ga je goed, ik hoop dat je al je energie in je school gaat steken.

Dandruff | 16-04-14 | 00:25

@gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:17
Nope, het is gewoon niet succesvol te integreren met de nieuwe layout van Dumpert dus heeft men er voor gekozen het helemaal te zijlijnen, in de tool bestaat het nog wel want die is niet integraal verbonden met de kleurbalken naast de comments enzo.

tattooboer | 16-04-14 | 00:24

@miko | 15-04-14 | 23:26
Ik zeur nooit!

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:23

@megalul | 16-04-14 | 00:17

"En dat is het probleem, weinigen luisteren, weinigen analyseren werkelijk. Weinigen weten wat het is verantwoordelijkheid te nemen voor dit soort complexe zaken."

Wijs me aan wie die weinigen zijn.

Met argumenten ben ik wellicht te overtuigen; ik heb al vaker mijn mening bijgesteld en het zal geen verrassing zijn als ik op basis van nieuwe inzichten tot andere gedachten kom. Die verschaf je me niet. Daarentegen stuur je met een kluitje in het riet dat het moeilijk is en dat ik alleen mijn eigen gelijk uitdraag, zwelgend in zelfgenoemzaamheid.

En wijs me vooral op een methodiek die werkt. Eentje die de afgelopen dertig niet al talloze keren heeft gefaald bij voorkeur.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:22

@megalul | 16-04-14 | 00:19
Jeetje... dat is alles wat dat kleien brein van je bij elkaar kon rapen?

tattooboer | 16-04-14 | 00:22

@d'8hoker,

Columnisten reageren zelden op vragen.
- Jij beschuldigde Nanninga van van alles maar probeerde niks hard te maken.
- Jij ging niet in op mijn vraag dat alsnog te doen.
- In plaats daarvan kom je met nieuwe beschuldigingen aan Nanninga en "machthebbers".
- Je probeert weer niks hard te maken.
- En je hebt ook geen enkele definitie van "machthebbers"; wie bedoel je?

Je hebt gewoon geen idee waar je het over hebt.

Dandruff | 16-04-14 | 00:16

sorry Dandruff, mijn probleem is mijn iq te onderschrijden, het ga je goed

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:22

@megalul | 16-04-14 | 00:17
Als er iemand niet luistert of niet in gesprek wil met anderen ben jij dat wel blijkbaar. Jij vind dat je hier komt om anderen te vertellen wat je van ze vind en meer niet. Vraag ik me heel erg af waarom mensen nog de moeite nemen uberhaupt met een leeg hulsel als jou een gesprek aan te gaan. Leer eens wat respect hey. je mag niet vingertje wijzen zoals jij doet en dan niet inhoudelijk argumenteren waarom die ander zo min is in jou ogen. Loop tegen een muur omhoog!

tattooboer | 16-04-14 | 00:21

@123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:03
Ik hoop het ook;)

megalul | 16-04-14 | 00:20

SamKoeman | 16-04-14 | 00:16

Das boffen, lekker naaien met heel veel vrouwen! Waar kan ik me melden?

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:19

@tattooboer | 16-04-14 | 00:08

Jeetje.

megalul | 16-04-14 | 00:19

Nou, laat ik ook eens een voorstel doen, Totaal verbod van projectiel wapens op straffe van laserblast out of the sky.

newray | 16-04-14 | 00:18

@Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:07

LOL.

Zo is het;--)

megalul | 16-04-14 | 00:18

@dandruff je zou betaalt moeten worden voor je reacties hier.

Bar&Boos | 16-04-14 | 00:18

@Ommezwaai | 16-04-14 | 00:04
Ik zeur nooit over kudos, niet in de min niet in de plus. Wie weet is het wel een stuntje van GS om eens te kijken wat voor invloed het kuddo systeem heeft op ons gedrag. Een soort van Stapel onderzoekje :D

gedachtespinsel | 16-04-14 | 00:17


@BenBinnen | 16-04-14 | 00:00

Je lijkt wel een Imam, of pastoor wat je wilt.

Jij bent bezig je Preek af te draaien. Voor eigen parochie. Een missionaris.

Je trekt allerlei conclusies zonder dat je werkelijk begrijpt wat ik bedoel, je vraagt niks, je weet.

En dat is het probleem, weinigen luisteren, weinigen analyseren werkelijk. Weinigen weten wat het is verantwoordelijkheid te nemen voor dit soort complexe zaken.

Het gaat om het eigen gelijk, meer niet. De doctrines hier ken ik al zolang. Niks nieuws onder de zon en verdronken in de eigen zelfgenoegzaamheid. Sektarisch gezever.

Ik ben daar niet in geinteresseerd, hoef jou niet te overtuigen, hoef niemand te overtuigen hier en zit op niet op iemands bevestiging te wachten.

Ik vertel simpelweg wat me opvalt. That's all.

megalul | 16-04-14 | 00:17

@d'8hoker,

Columnisten reageren zelden op vragen.
- Jij beschuldigde Nanninga van van alles maar probeerde niks hard te maken.
- Jij ging niet in op mijn vraag dat alsnog te doen.
- In plaats daarvan kom je met nieuwe beschuldigingen aan Nanninga en "machthebbers".
- Je probeert weer niks hard te maken.
- En je hebt ook geen enkele definitie van "machthebbers"; wie bedoel je?

Je hebt gewoon geen idee waar je het over hebt.

Dandruff | 16-04-14 | 00:16

@123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:10
Dankjewel voor de kudo's. Nu moet je aan de hijskraan.

SamKoeman | 16-04-14 | 00:16

@Aware1 | 16-04-14 | 00:12
volgende keer moet je even NSFW er bij zetten.

tattooboer | 16-04-14 | 00:15

@BenBinnen uh ja ... maar wat zeg jij nu eigenlijk ? En waar neem jij het nu voor op ?
Het lijkt mij evident dat Geenstijl zichzelf al een tijd geleden ongeloofwaardig heeft gemaakt.

Tegen alles zijn staat gelijk aan nergens voor zijn dus volslagen betekenisloos..... en dat is precies wat ik ervaar bij deze site.... betekenisloos.

Ik ben hier weg , het lijkt alsof hier de vrijheid zegeviert maar niets is minder waar.... als journalist werkend voor deze site zou ik mijzelf schamen voor de drogredenaties die hier te Berden worden gebracht.

Niets is wat het lijkt wat het is en dat geldt zeker voor Geenstijl.

Het is niets.

Bar&Boos | 16-04-14 | 00:15

Het is niet te geloven dat we de islam nog tolereren in Europa.waar het Christendom voorschrijft heb je naaste en je vijand lief.doe een ander niet aan wat je zelf ook niet aan gedaan wilt worden.

Zegt de islam het tegenovergestelde vermoord iedereen die geen moslim is of wilt worden. moorden ,verkrachten,martelen,onthoofden omdat een 1400 jaar oud boek dat gebied.

kijk maar eens wat ze met ongelovigen doen stelletje sadistische beesten zijn het.

www.pinterest.com/davyhook/help-the-pe...

Aware1 | 16-04-14 | 00:12

SamKoeman | 16-04-14 | 00:06

Lol. plus veel

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:10

@Bar&Boos,

Jij blijft vaag, maar volgens mij heb je het over het verwijderen van reacties op GS.
Nou zie ik hier aardig wat reacties voorbij komen, ook reacties waarvan ik denk; oei. En die dus niet verwijderd zijn. Zelf ben ik ondanks mijn "fobie" tegen perversie, wreedheid en massamoord ook nog nooit gecensureerd.

Daarom ga ik er van uit dat als reacties wèl verwijderd worden, daar een hele goede reden voor is. Zowel moreel als juridisch; GS staat niet boven de wet, ongeacht hoe we persoonlijk denken over wetten die de vrijheid van meningsuiting inperken.

Dandruff | 16-04-14 | 00:09

@megalul | 16-04-14 | 00:02
En weer zeg je absoluut niks. Je kan net zo goed een verhaal houden over twee koeien die besluiten in twee verschillende hoeken van een veld te kakken want dat heeft net zo veel wezenlijke waarde als jou typsels. heb je dan écht niks beters te doen met je leven dan je tijd absoluut tegen de wind in te gooien?
dat zuigt..

tattooboer | 16-04-14 | 00:08

Dandruff | 15-04-14 | 23:52

Beste Dandruff, niks mis met Nanninga (prima meid, grootse tegels), Mijn vraag was aan Nanninga gesteld, waarom jij reageert ??

Nog maar eens:
Een van de pijlers waar macht op gedijt is, houd het volk dom. Eeuwenlang volstond in NL religie (christendom). Het christendom is afgebrokkeld, dus wat je nu ziet is een aanvulling op domheid, jaag mensen angst aan (Mexicaanse griep, opwarming aarde etc.) en importeer domheid (islam). En alle koekwaus gaat over tegenwoordig gaat over laatstgenoemde feiten, mede in stand gehouden door schrijfster van deze tegel en reaguurders.

d' 8hØker | 16-04-14 | 00:07

megalul | 16-04-14 | 00:02
Heerlijk, die metaforen. Tijd voor een flinke strontkar, als je het mij vraagt.

Schoorsteenveger | 16-04-14 | 00:07

@Ommezwaai | 16-04-14 | 00:04
Kudo's zijn haram.

SamKoeman | 16-04-14 | 00:06

@Bar&Boos | 16-04-14 | 00:01

Er is niks met fundamentalisme. Het maakt alleen nogal uit of je je fundament haalt uit een boek uit het jaar 700 of uit de periode na de Verlichting.

Fundamentalisme afwijzen is ook bestaande principes afwijzen, wat onherroepelijk leidt tot dwaling, nihilisme en relativisme.

Geenstijl hekelt de hele wereld en is daar consequent in; niets of niemand wordt gespaard.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:06

IK heb zo'n lichtgetint vermoeden dat megazwans en gedachtespinsel hebben lopen klagen bij Joris over de hoeveelheid minkuddo's die ze inmiddels hebben verzameld.
Wel jammer overigens dat de kuddo's van het GS toneel zijn verdwenen.
Gaf toch een beetje extra sjeu aan de tegel.

Ommezwaai | 16-04-14 | 00:04

megalul | 15-04-14 | 23:55
Ik hoop dat je vrouw/ vriendin/ man blij met je is

En ja dealen met wat er is
Das voor mij de steeds lagere ethiek niet alleen van hedgefondsen, politici, maar ook de steeds mensonteerender criminaliteit van scooterapen

123 je proeft het zo | 16-04-14 | 00:03

@Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:54

Iedereen weet allang waar de mestvaalt ligt tegenwoordig. De groep die dat ontkent is volstrekt imbeciel.

Maar er zijn nog twee groepen.

De ene groep wil de stront niet opruimen en de andere groep wil er alleen maar stront bijgooien. En die twee groepen hebben het voor het zeggen. Vandaar dat de Mestvaalt alleen maar groeit.

En daar zijn allebei die groepen even verantwoordelijk voor.

megalul | 16-04-14 | 00:02

@Dandruff ik kan een heel eind met je meegaan maar het feit alleen dat je start met " onzin " maakt dat ik jouw reactie niet al te serieus kan nemen.
Je gaat namelijk voorbij aan de kern van de zaak namelijk de door Geenstijl vaak terecht opgeworpen thema 's als de onverenigbaarheid van een beroep doen op de democratie om ondemocratische thema's ruim baan te geven te combineren met de onvermijdelijke conclusie dat hier in Nederland geen plaats mag zijn voor dergelijk fascisme niet mag.
Ergo weg met fundamentalisten. Dit relifascisme te vuur en te zwaard bestreden zou moeten worden.

Geenstijl roept een beeld van rebellie hier tegenop wat mij aanspreekt maar tegelijkertijd houden zij de enige logisch juiste gevolgtrekking tegen,.. liever werken zij deze tegen.... en dat beste Dandruff noem ik .... hypocriet .

Bar&Boos | 16-04-14 | 00:01

@megalul | 15-04-14 | 23:45

Complexe materie? Valt wel mee. Als je het moelijkste probleem in de wereld niet aan een klein kind kunt uitleggen, dan schort er iets aan de diagnose of aan het vermogen om abstracte problemen te verbeelden.

Waar je aan voorbijgaat, maar dat zul je hier vast al eens aan voorbij hebben zien komen, is dat mensen biologisch en genetisch grotendeels hetzelfde zijn, maar dat de programmering (onderwijs, opvoeding, religie, mensbeeld) sterk afwijkt. Als de programmering tot gevolg heeft dat mensen sterk negatief staan ten overstaande van andersdenkenden, anders-religieuzen, anders-piemeligen, anders-etcetera ... dan kun je wel invoelen, meeluisteren, discussiëren, contextualiseren en zo verder. Wat je daarmee in ieder geval niet bereikt is dat de ander genoodzaakt is buiten zijn eigen kader te denken en ervaren. Dat lukt je vrijwel alleen door een traumatische gebeurtenis, laten we zeggen op zijn minst een gebeurtenis of omgeving die dwingt de programmering te verlaten.

De zachte methoden zijn alleen geschikt om lichtelijk bij te sturen en schieten alleen wortel in vruchtbare aarde; met andere woorden in een ontvanger die een grotendeels overeenkomstige programmering heeft.

Als ik even wat uitingen van programmering van onze "bengels" lees kom ik het volgende tegen: "we nemen Nederland over", "democratie vervangen we door sharia", "alle Nederlanders zijn pedofielen", dan weet ik zeker dat de zachte methode niet werkt.

Wat mij betreft: laatste kans en anders enkeltje zandbak. Dat snappen ze vast wel.

BenBinnen | 16-04-14 | 00:00

@Fopspeen

Met elk woord eens.
Ik wou dat het anders was.

Lewis | 16-04-14 | 00:00

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:54
+1

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:58

2Megalul,

Overigens, ik begin steeds meer te geloven dat jij lang zo dom niet bent als je altijd hebt beweert. Als je echt zo dom zou zijn als je steeds roept dan zou je af en toe proberen om 1 inhoudelijke reactie te plaatsen, waardoor je je onontkoombaar in de problemen zou werken.
Ik ben echter nog nooit 1 inhoudelijke reactie van je tegengekomen. Je negeert de inhoudelijke discussie doelbewust omdat je weet dat alles wat je zegt onjuist is. Daarom kom je alleen met nietszeggende slogans en beledigingen.

Dandruff | 15-04-14 | 23:58

Megaslappelul deze is voor jou.
Zorg dat je een afwijkende mening hebt en men zal over u praten.
Arabisch gezegde

robinhoed | 15-04-14 | 23:58

@megalul | 15-04-14 | 23:55
Hier weer zeg je eigenlijk niks. problemen zullen er altijd zijn, klein groot, wat kan et schelen, mensen gaan nooit wat goeds doen zeg je en met die problemen dealen gaat em dus niet worden want even daarvoor zeg je dus dat die problemen er altijd zullen zijn. Wow, wat een leegte en een onzin kraam jij uit zeg.

tattooboer | 15-04-14 | 23:57

Goed MXXlul is dus Bakito, doe maar weer een ban,

newray | 15-04-14 | 23:56

@123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:53
LOL

megalul | 15-04-14 | 23:55

@123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:34

Ik ben het met al die dingen min of meer eens- en er zijn grote problemen. Maar die zullen er altijd zijn, ook al zouden mensen alles goed doen.

Het gaat er om hoe je met die problemen dealt uiteindelijk.

megalul | 15-04-14 | 23:55

megalul | 15-04-14 | 23:50
Er lopen heel veel lieden rond die de aanwezigheid van die paardenmest blijven ontkennen, ook als er ontelbare strontvliegen omheen cirkelen. Je kunt een strontvlieg doodslaan, maar als die mest belijft liggen kun je er donder op zeggen dat er wéér een strontvlieg op afkomt, en wéér een, en wéér een... Die strontvliegen zijn het probleem niet.

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:54

@megalul | 15-04-14 | 23:52
Je zegt helemaal niks in die zin, geen mening, geen clue, geen opbouw of opmerking. Wow, wat een leegte!

tattooboer | 15-04-14 | 23:54

Weet Opstelten wel hoe lang wij Hollanders al bang zijn voor de witmansfobie die deze PvdA-import al decennia te weeg brengt? Het gekke blijft dat als iemand een burka van z'n hoofd trekt het vingergewapper niet aan te slepen is, terwijl er dagelijks vele malen meisjes worden lastig gevallen door moslims, geslagen of nog erger. Een keertje een moslims is islamofobie en dagelijks meisjes bedriegen, voor hoerrrr uitschelden, aanranden en handtastelijk worden als ze niet tot over hun oren zijn dichtgeknoopt (want hoerrr en dus vraagt er om) is incidentje. En het dan heel gek vinden dat de PVV zo groot is ondanks hun stompzinnige leider die nooit een oplossing zal brengen? Nog gekker, de meeste stemmers weten het ook gewoon. Ik ook. Maar ik heb geen keus meer dankzij de VVD.

Fopspeen | 15-04-14 | 23:54

Je hoeft maar te kijken naar die landen waar de islam zich definitief geworteld heeft, Midden-Oosten, Noord Afrika, en de landen waar de islam in opkomst is, Midden-Africa het Verre-Oosten om te weten wat een islamitisch regime met zich meebrengt.
Dat afwijzen heeft niets met een fobie te maken, maar is meer een kwestie van zelfbehoud.

de honden blaffen... | 15-04-14 | 23:53

megalul | 15-04-14 | 23:45
Ik lees graag over pygmeeën, en luister naar hun muziek.
Het empire van mc donalds, zal ongetwijfeld ook in elkaar donderen. Maar ja heaven is pas als je dood bent. En star trek sience fiction.

En hier maar 16 cm. Tja:-)

123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:53

@d'8hoker,

Je beschrijft geen feit, je gaat nergens in op wat ze zegt.
Stel dat je over 12 jaar de cito toets mag doen en je führer gaat niet mee.
Weet je al wat je mees/juf je dan gaat vragen?
- Waaruit blijkt dat Nanninga zich voor iemands karretje laat spannen?
- Waaruit blijkt dat Nanninga angst (domheid) verspreid?

Bonusvraag.
We zijn het er over eens dat niks van wat Nanninga hierboven schrijft onjuist is. Daarom weerlegde je immers niks.
- Jij stelt dat machthebbers voorstanders van feitenkennis zijn, omdat kennis leidt tot angst en domheid.
Kun je dat toelichten?

Dandruff | 15-04-14 | 23:52

@robinhoed | 15-04-14 | 23:50

Fascinerend dat jij zo'n conclusie trekt naar aanleiding van die spreuk.

megalul | 15-04-14 | 23:52

@Lewis | 15-04-14 | 23:35

Wilders leeft van die problemen zoals een strontvlieg van paardenmest.

Dat niet begrijpen is hem niet begrijpen.

megalul | 15-04-14 | 23:50

Vrees degene die bang is voor jou.
Arabisch gezegde
Die beloofde dag des oordeels die proleet mohammed heeft beloofd zitten ze iedere dag middenin.

robinhoed | 15-04-14 | 23:50

Ja maar als je je bek open doet krijg je een kogel uit je eigen tofuu vretende achterban. verlies/verlies.

newray | 15-04-14 | 23:50

@BenBinnen | 15-04-14 | 23:35

Je zegt het goed, Staan voor westerse waarden. Maar dat is het probleem, al die waarden worden verkwanseld om de ander te bestrijden.

En die zielloosheid word onze ondergang.

megalul | 15-04-14 | 23:49

Ge-wel-dig stuk weer Annabel! Spot on!

KoninginWildemina | 15-04-14 | 23:48

@necrosis | 15-04-14 | 23:31

Je komt er weer niet uit he. Ga je maar om je heen meppen uit wanhoop. Niks veranderd dus.

Maar je blijft een schatje.

megalul | 15-04-14 | 23:48

Geschiedenis gaat zichzelf nog tig keer herhalen. religies laten zich niet ompraten door logica en bewijs van wetenschappelijke aard, tot de verlichte mensen er beroerd zat van zijn steeds weer de middeleeuwen in te moeten duikellen door die religies en dan krijg je weer een WO2 en weer een inquisitie en weer massamoorden. Het rare is, dat het enige dat alle religies kan stoppen is dat er dus een soort van god komt die zegt dat ze fout waren, allemaal. Dat is dus de paradox. Tot die tijd zijn we fucked mensen. Religies en hebzucht hebben deze planeet door en door verpest voor iedereen!

tattooboer | 15-04-14 | 23:47

@Bar&Boos,

Onzin, ten eerste is het heel goed mogelijk om je aan islamitische wreedheden en moordpartijen te ergeren zonder op alle moslims los te gaan. Want alleen die reacties worden verwijderd, en ik kan mij daar goed in vinden.
Ten tweede is het in ieders belang dat een website die met feitelijk correcte (dus politiek incorrecte) informatie komt niet wordt verboden. Het gedogen van reacties die strafbaar zijn (of dat nu terecht is of niet) brengt ook een stukje serieuze berichtgeving in gevaar.

Ook best erg trouwens, dat een website die zichzelf "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend" noemt met serieuzere berichtgeving komt dan de gesubsidieerde publieke omroepen.

Dandruff | 15-04-14 | 23:46

Je zegt dat je nooit iets van wat Nanninga gelezen hebt, maar dat je van jouw führer hebt gehoord dat die niks van wat Nanninga zegt kan weerleggen.

@ Dandruff | 15-04-14 | 23:32

Jouw woorden, ik lees zonder führer.

Ik beschrijf een feit, en als ze wil antwoorden, ze heeft m'n IP. Dat ik overige reaguurders schoffeer, ach, da's mijn lot!

d' 8hØker | 15-04-14 | 23:46

@BenBinnen | 15-04-14 | 23:29

Ik zeg dat oplossingen divers en veelzijdig zijn evenals de problemen, het is geen makkelijk scenario dat we zomaar even oplossen. Of ik moet in godwins gaan vervallen natuurlijk maar dat gebeurt hier al genoeg.

Enfin. Het is complexe materie.

Onder de instrumenten die bij oplossingen horen behoren Benoemen, handhaven, mensen op hun nek zitten, mensen ruimte geven, kansen bieden , grenzen stellen, insluiten, optreden, nuanceren, luisteren, spreken, contextualiseren, verhelderen, verbinden, verdelen, abstraheren, vereenvoudigen etc etc.

Alles in de specifieke context in de juiste verhouding tot elkaar.

Wat is nodig, waar is het nodig, waarom is het nodig, wanneer is het nodig, wie heb je er voor nodig en waarmee ga je het doen. Dat soort dingen.

Maar dat vert inzicht, wijsheid, ruggengraat en geduld. En dat zijn aspecten die ernstig tekort schieten tegenwoordig, zeker in onderlinge relatie tot elkaar.

Laat dat tegenwoordig er maar af trouwens. Dat is een constante in dit soort zaken.

In het doorgronden van het waarom van ligt de sleutel naar de oplossing.

Maar dan ben ik wel heel utopisch.

megalul | 15-04-14 | 23:45

Bar&Boos | 15-04-14 | 23:39
Ach, u bent een 'oprecht betrokken burger', en vanuit die vermeende oprechtheid neemt u anderen de maat? Uw oprechtheid heeft zich geheel losgemaakt van welk belang dan ook? U bent belangeloos?
Lieden die zichzelf oprecht noemen en aldus stelling denken te kunnen nemen, ik heb geleerd om die niet met een korreltje, maar met een hele kilo zout te nemen.

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:44

Mishandelde moslima? Gewoon een hoax.
"Zou het toeval zijn dat een vrijwilligster van de plaatselijke Al Fourqaan-moskee slachtoffer was ? U weet wel, dat gebedshuis dat dienst zou doen als herdenkingsplek voor één van de twee Marokkanen die tijdens de overval op juwelier Goldies in Deurne de dood vond."
forums.marokko.nl/showthread.php?t=4988067

Abject | 15-04-14 | 23:44

@Lewis | 15-04-14 | 23:40

Klein extra detail: de riante verzorgingsstaat in Noord-West Europa is als een honingpot voor mensen van elders. En dat zijn meestal geen kunstenaars, chirurgen en wetenschappers.

BenBinnen | 15-04-14 | 23:43

@Crematorium-de-Asbak | 15-04-14 | 21:56 je post staat op +16, 110016 teveel als je het mij vraagt.

* | 15-04-14 | 23:41

Be-lach-e-lijk dat Opstelten wel de moeite neemt om de - niet bewezen - daad te veroordelen dat een moslima haar hoofddoek is afgetrokken [sic] maar niet de dagelijkse terreur van haar ooms, neven en zoons veroordeelt.

Zupschufter | 15-04-14 | 23:41

@ BenBinnen | 15-04-14 | 23:35
Kijk, en dat laatste (je een na laatste alinea) is nou precies een van de belangrijkste redenen waarom integratie van minderheden, ook van moslims, in de Verenigde Staten véél beter verloopt.

Lewis | 15-04-14 | 23:40

Geenstijl poneert zich wat mij betreft als een hypocriet vehikel .
Iedere dag is hier wel een moslim onderwerp te vinden.
Hier wordt kennelijk het geld mee verdiend.
Gaat een reaguurder werkelijk loos op de , op een zilveren schaal aangereikte ingrediënten , dan blijkt dit ineens niet de te zijn en wordt hij/zij verwijdert ?..,,,!,,
Voor mij als oprecht betrokken burger is dit onacceptabel.

Er moet een site in Nederland mogelijk zijn waarop je oprecht alles wat je denkt of vindt geuit moet kunnen worden ook als de AIVD of de bond vanadverteerders het hier niet mee eens zijn.
Belangeloos heet zoiets.... kennelijk heeft Geenstijl ook zo zijn belangen.

Bar&Boos | 15-04-14 | 23:39

@megalul | 15-04-14 | 23:28

Integendeel; we zijn het er helemaal niet over eens. In deze overgefeminiseerde maatschappij geven we groepsgewijs mensen een pardon-status om niet mee te hoeven komen, want faxisme en rassisme en boehoeh.

Europa (en niet alleen Europa, kijk ook naar Noord-Afrika, Syrië, Egypte) is een snelkookpan onder hoge druk. Staan voor westerse waarden en deze principieel uitdragen, onderbouwen en eisen van andersculturelen is een eerste begin. Helaas zijn we daar zelfs te principeloos, ruggegraatloos en bang voor.

Zolang dat zo blijft gaat er geen oplossing komen.

BenBinnen | 15-04-14 | 23:35

@ megalul | 15-04-14 | 23:28
Ik ben er heilig van overtuigd dat 99% van de reaguurders hier de problemen het liefst vandaag nog zag verdwijnen. *Niemand* is er bij gebaat; ze frusteren alleen maar en veroorzaken onnoemlijk veel leed en ellende.
En mocht je op bijvoorbeeld Wilders doelen: je verklaart me ongetwijfeld voor gek, maar ook van hem ben ik er vrij zeker van dat hij de problemen het liefst ziet verdwijnen. Ja, hij is er bij gebaat als politicus, maar dat is toch iets anders.

Lewis | 15-04-14 | 23:35

megalul | 15-04-14 | 23:24
Ja nuance is ok en flexibiliteit ook.
Maar weet je, ik zie liever de problemen in nederland aandacht krijgen, scholing opvoeding, verzorging. Eerst een lange termijn visie. Ik wil niet meer extern geloof, en ik ben het hand boven het hoofd houden, het nooit in eigen boezem zoeken van de moslims strontzat. Maar ja er uitkomen doen we niet:-)

123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:34

Sektes zijn het. Zij dienen dan ook als zodanig aanschouwd en behandelt te worden. Iedereen die zo verwaand is om te denken dat de almachtige zit te wachten op het gejank van wat communicatieve organisme,. heeft een steekje los. De mensen die vervolgens hun hele leven gaan indelen om in het hiernamaals beloond te worden zijn ronduit eng te noemen. Alle kenmerken van een sekte. Maar ja het zijn er teveel hè. En de meeste duizenden jaren oud. Dan wordt het vanzelf een godsdienst, religie, traditie..

symbool | 15-04-14 | 23:33

Waar woont het huis van Melkert tegenwoordig?

Wachtloper | 15-04-14 | 23:32

@miko | 15-04-14 | 23:28
Een gouden handdruk is gewoon te duur voor dit soort sujetten.
Lood misschien ook wel, daar heeft u gelijk in.

Jackanders | 15-04-14 | 23:32

d'8hoker (23:14),

Je zegt dat je nooit iets van wat Nanninga gelezen hebt, maar dat je van jouw führer hebt gehoord dat die niks van wat Nanninga zegt kan weerleggen.

Ik ben het helemaal met je eens, maar komt het niet wat dom over om dat zo van de daken te schreeuwen?

Dandruff | 15-04-14 | 23:32

HUH! Kudo's weg :(. Doe eens repareren aub...

xspalm | 15-04-14 | 23:31

meer reaguursels = beter stukje, dus ik bemoei me er effe mee, +1 Nanninga x

hunk | 15-04-14 | 23:31

@megalul | 15-04-14 | 23:24
Een nieuwe nick is geen garantie voor betere tegels.

necrosis | 15-04-14 | 23:31

@Lewis | 15-04-14 | 23:25

Ik benoem niks, ik beweer.

Benoemen is een eufemisme namelijk. Een eufemisme wat ik categorisch afwijs.

megalul | 15-04-14 | 23:31

Dat zo'n verzonnen verhaal van iemand onder een zwart doek geloofd wordt. Is ze trouwens op blauwe plekken gecontroleerd? Was het haar mogelijk om aangifte te doen in de openbare ruimte "het politieburo" met haar gezichtbedekking waar ik mijn scooterhelm moet afzetten? Zijn er camera-beelden gevonden van die 'mishandeling?... nee zeker....

Premier Trutte | 15-04-14 | 23:30

@megalul | 15-04-14 | 23:24

Kijk naar de landen waar ze in de meerderheid zijn, de landen die economisch, sociaal en cultuur zijn afgezakt waar ze zijn gekomen en kijk naar de afwezigheid van veranderingsgezindheid; hoe groter de groep, hoe kleiner de neiging vooruit te gaan of zich individueel te ontwikkelen.

Kun je me even je tien-punten-plan geven waarmee we verder komen dan "we moeten ze niet op hun nek zitten"?

BenBinnen | 15-04-14 | 23:29

Tk vind de kleding uit game of thrones best mooi.

newray | 15-04-14 | 23:29

@BenBinnen | 15-04-14 | 23:20

Het is complex, daar zijn we het over eens gelukkig.

Maar hede ten dage word het discours beheerst door diegenen die bijdragen aan de problemen en daarbij gebaat zijn dat die problemen blijven ( aan beide zijdes).

Dus om antwoord te geven op je vraag, heel lang vrees ik.

Niet dat dit soort processen ooit af zijn trouwens. Maar ook dat begrijp jij wel.

megalul | 15-04-14 | 23:28

@Jackanders | 15-04-14 | 23:24
Ouiiii oppassen.

miko | 15-04-14 | 23:28

Zonder kuddo's mis ik consequent relevant commentaar en soms handige info omtrent een topic. Geen tijd om 100+ reacties 1-voor-1 te lezen. Zo is er geen reet meer aan.

de Voorzittert | 15-04-14 | 23:28

@Megalul,

Er valt inderdaad niks uit te leggen want je zegt niks.
Theoretisch klopt het dat groepsprocessen een rol spelen bij heel veel problemen, dus ook bij massa-immigratie. Dat neemt niet weg dat er daarnaast religies zijn die van zichzelf een groot probleem vormen simpelweg omdat ze oproepen tot haat en geweld. Het (nationaal-) socialisme was zo'n religie, inmiddels gelukkig stervende, maar de islam is dat ook.

De islam is niet alleen in Nederland een probleem, de islam is overal ter wereld een probleem. In alle landen waar de islam al lang de baas is zijn de problemen nog veel groter dan in landen waar de islam "nieuw" is dankzij massa-immigratie.
In theorie hebben landen met minder dan 3% moslims vaak "alleen maar" last van wat hogere criminaliteit, cultuurdingetjes (eerwraak), vrouwen- en homohaat en dreigementen/geweld tegen joden en islamcritici. In de praktijk echter kan elk land (al woont er geen één moslim) te maken krijgen met buitenlandse dreigementen vanwege een cartoon, toneelstuk, boek, legohuisje of wat dan ook.

Het is onzin alle kritiek op die misstanden als schijnbare logica van "onwillenden en onkunnenden" af te doen.

Dandruff | 15-04-14 | 23:27

@Lewis | 15-04-14 | 22:57
Stoppen met zeuren? Dat is de essentie waarom we hier zijn.

@Het leven is zwaar | 15-04-14 | 22:58
Vanwege je gezeik vor straf een min.
Tooltje instaleren vort!

@necrosis | 15-04-14 | 23:06
Nee hoor gewoon er op klappen met de minnen!BAM BAM!

miko | 15-04-14 | 23:26

@ megalul | 15-04-14 | 23:24
Wat benoem jij dan?

Lewis | 15-04-14 | 23:25

Zelfs als je jaar in jaar uit merkt dat je steeds minder minder minder wenst te pikken van dat volk, zal blijken dat het andersom nog veel beroerder gesteld is qua tolereren.
Van mij mogen ze allemaal opflikkeren, desnoods met een ijzeren handdruk.
Of een van lood, nog beter.

Jackanders | 15-04-14 | 23:24

@ shindai | 15-04-14 | 22:03
Hier ook Chrome, maar niets te zien.
* op hoofd krabt *
Lewis | 15-04-14 | 22:04
FF en IE tonen geen punten, geen Reageer en geen Comment Search meer, Chrome wel. Dat is natuurlijk absurd. Heeft GoogleChrome GS opgekocht of zo?

dedeurs | 15-04-14 | 23:24

@123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:19

Je zegt verstandige dingen,maar ze zijn er wel degelijk - en telkens hun achterlijk heid benadrukken draagt zeker niet bij aan de versterking van die groep, integendeel.

megalul | 15-04-14 | 23:24

BenBinnen | 15-04-14 | 23:20
Dat gaat verdomd lang duren...

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:23

@Lewis | 15-04-14 | 23:19

Mijn dank is groot. Even groot als mijn nick zelfs.

megalul | 15-04-14 | 23:22

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:15
De confrontatie is onvermijdelijk. Of het bloedvergieten wordt valt nog te bezien, maar het knalt binnenkort op mekaar. Met het grote risico dat er -aan beide zijden- krachten vrijkomen die onvoorzien waren en/of buitenproportioneel. Maar daar hebben we het dan ook naar gemaakt. Zullen we in alle toonaarden ontkennen uiteraard, maar het is wel zo. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:22

@megalul | 15-04-14 | 23:00

Je gaat hier door een U-bocht. In plaats van de te grote rol van religie te erkennen wil je de beoordeling terugbrengen naar de schaal van het individu om daarna weer terug te keren naar immigratie- en integratiekwestie, wat nu juist processen zijn die door religie en cultuur worden beïnvloed en dus niet op exclusief op individueel niveau afspelen.

Kunnen we drie kanten op: we halen er een psycholoog bij om het gedrag van mensen te duiden (ik wacht rustig af), we duiden de problemen binnen de kaders die ons bekend zijn (religie, ideologie, cultuur) of we obfusceren de zaak door alle mogelijke randverschijnselen tot norm te verklaren (discriminatie, achterstelling, kolonialisme, etc.).

Ik wacht trouwens al een tijdje op een constructieve oplossing vanuit de groep die hier besproken wordt. Gaat dat nog lang duren?

BenBinnen | 15-04-14 | 23:20

megalul | 15-04-14 | 23:10
De aarde is gebaat, bij zelfstandig, denkende, zelf waarnemende mensen. Met compassie, liefde. Of de simpele wens niet over lijken te gaan. Ik ken geen een moslim, en ik ken er aardig wat. Die interesse heeft in kunst, architectuur, toneel, theater en nog wat zaken. En nee het maakt je niet tot beter mens, wel een toleranter mens. Adaptie is een noodzaak tot groei.
Ik zie ze niet bij onze cultuurverrijkers.

123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:19

@ megalul | 15-04-14 | 23:18
Ik moest lachen.
Maar toch heb je je nick volmaakt gekozen.

Lewis | 15-04-14 | 23:19

-weggejorist-

Islam4Never | 15-04-14 | 23:19

@Lewis | 15-04-14 | 23:17

Eens, zo dom is idd vrij mild gesteld. Maar zo ben ik nu eenmaal.

megalul | 15-04-14 | 23:18

@ megalul | 15-04-14 | 23:08
Laat maar, ik pas.
Zo 'dom' is de gemiddelde tegel hier trouwens niet.

Lewis | 15-04-14 | 23:17

@Crematorium-de-Asbak +1

alsof je hier komt voor de diepgaande gespreken op de tegels

paranoya | 15-04-14 | 23:16

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:08
precies. ik vrees alleen dat het geweld, van welke kant dan ook, niet lang meer op zich zal laten wachten.

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:15

Nanninga, je laat je mooi voor het karretje van de macht spannen, verspreid angst(domheid) | daar is maar één reden voor

d' 8hØker | 15-04-14 | 23:14

@kopkaasknabbelaar | 15-04-14 | 22:22

-8 al; er schijnen meer mensen te zijn waarbij de knopjes nog werken.

shindai | 15-04-14 | 23:14

Waarom zien mensen (met name Linksch) het maar niet in dat Islam erger is dan nazisme (nazi's hadden niks tegen vrouwen)
Waarom maakt Opstelten zich druk om een leugen van een moslima terwijl er dagelijks, dagelijks (!) Nederlanders (Homoseksuelen, vrouwen, joden etc) worden beledigd, bedreigd, berooft en in elkaar geslagen ?

Waarom ?

Indianaskywalker | 15-04-14 | 23:11

@123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:06

Het gaat erom hoeveel mensen je voor je kan winnen uiteindelijk. Al het andere is futiel.

megalul | 15-04-14 | 23:10

necrosis | 15-04-14 | 23:06
nee hoor. joris vindt het lekker als je een beetje tegen hem loopt te janken en soms, heeeel soms strijkt hij met zijn mollige klauwtje over zijn hartje.

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:10

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:0
Daar zit 'm precies de kneep. Als een muzelman verontwaardigd schreeuwt dat wij kufars 'islamofoob' zijn, dan zeggen ze eigenlijk dat onze angsten, als die al aanwezig zijn, gepaard zouden moeten gaan met ontzag en respect. Er wordt ons niet verweten dat we bang zijn, er wordt ons verweten dat we niet willen buigen, ook áls we bang zijn. Elke dictator, elke overheerser, elke God i krachteloos en machteloos als ontzag en respect ontbreken. Angst alléén is niet genoeg, integendeel. Men kan vol angst tegenstand bieden, weigeren om te buigen voor tirannie.

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:08

@Lewis | 15-04-14 | 23:04

Volgens mij heb je best het vermogen om me te begrijpen, je tegels zijn minder dom dan gemiddeld hier in ieder geval.

Als ik iets niet doe is het uitleggen, dat is de dood in de pot hier.

Leren begrijpen is de essentie van alles en voor alles van waarde moet je werken. Of niet natuurlijk, jouw keuze.

Ik geef geen gratis hand-outs iig;)

megalul | 15-04-14 | 23:08

Ach, een afkeer hebben tegen een totalitaire ideologie lijkt me niet meer dan gezond.

Hank Chinaski | 15-04-14 | 23:08

@kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:04
Kinderen die vragen worden overgeslagen....

necrosis | 15-04-14 | 23:06

megalul | 15-04-14 | 23:00
Mooie reactie, maar graag niet gelijk wereldwijd, maar beetje bij beetje, land voor land. Hart voor hart. Ik heb het gehad met religie, en zeker met de uitwas moslim

123 je proeft het zo | 15-04-14 | 23:06

Ja megalul, maar "it takes two to tango".
En dat betekent dat het met moslims nooit gaat werken want die willen dat nu eenmaal absoluut niet, al iets van 1400 jaar niet.
Inderdaad heel primitief van die gasten.

Pieter V | 15-04-14 | 23:05

er komt een dag dat ik me terugtrek in een eenzame hut ergens in niemandsland met alleen maar epistels van Ms Nanninga.....

poldergeiz | 15-04-14 | 23:04

@megalul | 15-04-14 | 23:00
Mag het wat concreter? Ik volg niks van wat je zegt.

Lewis | 15-04-14 | 23:04

oh ja joris, ik wil mijn minnetjes terug!

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:04

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:00
juist nooit ontzag en zeker geen respect voor die achterlijke ideologie!

kaplaarzenverkoper | 15-04-14 | 23:03

@Lewis | 15-04-14 | 22:57

Zal me benieuwen; Met Chrome op de telefoon of IE op de laptop zie ik ze ook niet. Onder Chrome met de plugin dus wel. Toch het Atm0stooltje maar even installeren.

shindai | 15-04-14 | 23:03

Met een ijsje moet je ook blij zijn, maar als je er even niet op let is tie weggelopen.

* | 15-04-14 | 23:01

Zomaar een citaatje.
www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1735...
"Want deze tegenstanders weten dat hun naleving van de Islam en de ware religie hun status bij Allah verhoogt en hen in staat stelt om controle te nemen over landen en mensen. Zodoende kijken zij met ontzag en respect naar hen en vrezen zij hen."
Wij dienen, als het aan de moslim ligt, juist islamofoob te zijn. MMaar we zouden daarbij wel 'ontzag en respect' dienen te tonen. Dat laatste verdommen wij, en daarom deugen we dus niet.

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 23:00

Verstand van mensen en hun gedrag is veel belangrijker als verstand van religies en hun inhoud waar het gaat om het bestendigen van integratie en het oplossen van bij grootschalige processen zoals immigratie-integratie horende problemen.

Dat is iets wat weinigen begrijpen, en dat is iets wat in grote mate bijdraagt aan het probleem.

Die zwart-wit scenario's, dat gemoraliseer en die schijnbare logica alhier en aldaar dragen slechts bij aan het versterken en asfalteren van de posities van de onwillenden en onkunnenden binnen beide kanten van het spectrum.

Hoe sneller men dat begrijpt hoe sneller men aan constructieve oplossingen kan gaan werken.
Maar ik heb er een hard hoofd want primitieve reflexen zijn heel hardnekkig.

Ook al zijn ze in een nieuw jasje/nikaab gestoken.

megalul | 15-04-14 | 23:00

Ies fout van meisjes. Want sgool. Dus slim. Kannie Moslima slim.

marcoplarco | 15-04-14 | 23:00

De islam is de religie van de angst. Niemand mag er in vrijheid over zeggen wat hij/zij wil, op straffe van uitsluiting of erger. De beroepsmoslims parasiteren op de angst, en op de domheid van de massa van de moslims die het zelfstandig en vrij denken hebben uitbesteed aan een dode.

Fijnstoffer | 15-04-14 | 22:59

Ik wil weer + of - kunnen geven. Het lijkt hier het AD wel -

Het leven is zwaar | 15-04-14 | 22:58

@ miko | 15-04-14 | 22:33
Nope.
Ik moet er maar eens aan geloven dan. Of stoppen met zeuren.

Lewis | 15-04-14 | 22:57

@ terrormannetje | 15-04-14 | 22:09

Nou knul, de kleine groep die hier is gevraagd te komen om te werken kreeg het werk waarvoor ze nodig waren en dat net zo goed door de Nederlanders werd gedaan. Meer dan 70% is hier al dan niet gewenst op eigen initiatief naar toe gekomen en al dan niet in het kader van de gezinshereniging.

Er is overigens geen oorzakelijk verband tussen de gekolonialiseerde landen en de gastarbeiders in Nederland. Dat zijn twee totaal verschillende zaken.

Gezien je brabbeltekst is de nickname "terrormannetje" wel goed gekozen en dat soort verstandelijk uitgedaagden kunnen we hier nu net missen als kiespijn.

Pieter V | 15-04-14 | 22:54

Annabel moet ook verplicht the longest day kijken.

newray | 15-04-14 | 22:50

Mevrouw Nanninga, u schopt kont! Niets dan hulde ende lof!

_Fly66_ | 15-04-14 | 22:48

Islam - kots bwuaaaaah kots reutel uche
sorry , kan d'r niets aan doen
ik heb ... islamofobie

nemeton | 15-04-14 | 22:48

Angst voor geweld wordt als een "fobie" beschouwd, en om die fobie te bestrijden worden tegenstanders van geweld stelselmatig met Hitler vergeleken. Volgens de linkse multikul was Hitler namelijk een geweldloze democraat die op humane wijze probeerde om bestaande misstanden in het jodendom bespreekbaar te maken; net als Fortuyn, Hirsi Ali, Cliteur, Ellian, Wilders en van Gogh dus.

Maar wat veel linkse godwinisten niet weten, is dat Hitler helemaal geen vreedzame democraat was, integendeel. De nationaal-socialist was destijds bijna net zo moorddadig als concurrerende socialistische sekten, zoals die van Stalin.

Linkse demagogen weten doorgaans niks van de 2e wereldoorlog, maar veel moslims weten dat wel; in de islamitische wereld geldt Hitler nog steeds als een groot voorbeeld voor moslims. En echt niet alleen omdat hij als eerste Europeaan de koran "een mooi boek" noemde, en islamitische massamoordenaars opleidde en onderdak bood. Zowel "gematigde" als "fundamentalistische" islamitische geestelijken en leiders roemen Hitler vanwege zijn moordpartijen op de joden en andere bevolkingsgroepen.

We kennen toch allemaal de foto's en filmpjes wel van moslims die tegen vrede, vrijheid, democratie en mensenrechten demonstreren in Westerse steden als Amsterdam, Parijs, Londen en New York?
Met borden "prepare for the REAL holocaust", "kill the jews", nazisymbolen en gezellige meezingers als "hamas de joden aan het gas" en "Khaybar al yahud"?

En angst voor die religie van Hitler-vererende massamoordenaars zou een fobie zijn?
Ik denk dat de fobie tegen geweldloze democraten in Nederland een stuk groter is, dankzij de linkse media.

Dandruff | 15-04-14 | 22:47

In islamitische landen slaan mossels elkaar de hersenen in wegens het niet aanhangen van de ware islam, wat dat dan ook moge zijn......

necrosis | 15-04-14 | 22:46

Islam is arabisch voor kanker.
In utopia is geen ziekte, hier op aarde echter wel, dus weg met de islam. Over 500 jaar zien we wel weer es verder. Alle mannen werden bruder is een mooie gedachte, maar dan wel met mensen ipv rifapen

123 je proeft het zo | 15-04-14 | 22:44

@kopkaasknabbelaar | 15-04-14 | 22:22
Ja lekker minnen , ;)

miko | 15-04-14 | 22:39

@PrinsesStoepje | 15-04-14 | 22:32
Indo's waren vaak al half Nederlands.
Als we de idioten binnen hadden gehaald die daar nu het overgrote deel van de bevolking zijn was het niet anders geweest.
Zijn namelijk ook mossels.

miko | 15-04-14 | 22:37

-weggejorist-

hulsie53 | 15-04-14 | 22:37

Dat islamdingetje, kan dat niet eens afgeschaft worden?

bft | 15-04-14 | 22:36

@terrormannetje | 15-04-14 | 22:09
Het vuile werk??
Sneeuwwitje is je favoriete sprookje na het, De hardwerkende buitenlanders deden het vuile werk sprookje?

miko | 15-04-14 | 22:36

Degenen die nu voor islamofoob of al gauw voor racist worden uitgemaakt plegen slechts één vergrijp: zij geloven niet in een 'enig echte God'. Dat is hun zonde, hun misdaad, hun hovaardij ook.
De Islam is een meerkoppig monster, flexibel en beweeglijk, en al diegenen die beweren zich te onderwerpen aan de Wil van de Verhevene kunnen binnen dat monster naar willekeur van positie wisselen en plots een heel ander gezicht laten zien. Hoe verschillend die uitfrukkingen ook zijn, ze zijn en blijven manifestaties van dat ene monster dat zich log en langzaam voortbeweegt.
De term islamofobie stelt bij voorbaat emotie gelijk aan argument en vertroebelt daarmee de discussie, als daar al sprake van kan zijn. Bestaat er zoiets als scientofobie? Ratiofobie? Atheïsmofobie? Kapitalismofobie? Libertofobie? Humanofobie?

Schoorsteenveger | 15-04-14 | 22:35

@Lewis | 15-04-14 | 22:04
Hier ook chrome en ze staan er gewoon.
heb je een tooltje?

miko | 15-04-14 | 22:33

terrormannetje | 15-04-14 | 22:09
Toch gek dat die problemen met Indo's en Surinamers in het niet vallen vergeleken met de problemen met de moslims, waarvan het merendeel is binnengekomen lang nadat er actief gastarbeiders werden binnengehaald.

PrinsesStoepje | 15-04-14 | 22:32

@terrormannetje met name van vrouwen (kijk naar Ebru Umar) zul je zoiets horen van: "Wilders is onsympathiek, maar.. hij heeft wel gelijk."

GeefDeWaarheidNKans | 15-04-14 | 22:28

@kopkaasknabbelaar | 15-04-14 | 22:22

Alstublieft. Nu -2 als u ze ook ziet.

shindai | 15-04-14 | 22:28

De truc van de islam is dat het zich altijd "aangevallen" voelt door "ongelovigen" en derhalve "genoodzaakt" is zich te "verdedigen". Zo praten ze geweld goed. Als je de moslims in NL moet geloven hebben ze hier geen leven want onderdrukt, gediscrimineerd etc. En al die linkse gekkies maar jammeren over "uitsluiting". Daar is mij niets van bekend en dat is niet omdat het door de media onder de pet wordt gehouden. Oftewel ze zuigen het uit hun duim om geweld goed te lullen en bakken soebsidie binnen te harken. Jihad betekent heus niet "inkeer tot dieper geloof" maar pure aanval en verovering.

PrinsesStoepje | 15-04-14 | 22:27

Islam is vrede.

HoogToontje | 15-04-14 | 22:26

De Koran is een boek vol leefregels. Als je niet weet wat je met jezelf en je leven aan moet, is zo'n boek met regels vast best fijn. Je hoeft zelf niet meer na te denken over hoe en wat, dat is al voor je gedaan. Religie: echt iets voor luie mensen?

Rest In Privacy | 15-04-14 | 22:26

en zo is het

sohee | 15-04-14 | 22:23

Ondertussen maakt de politiek zich drukker om een vermeende "mishandelde" moslima dan om de bijna dagelijkse stroom berichten met kansenparels in de hoofdrol.
Blijkbaar is de manier waarop de PO over een politicus spreekt toch wel enorm belangrijk voor deze politici.

spanarchist | 15-04-14 | 22:22

/Offtopic
+/- werkt volgensmij met de plugin wel, maar met enige vertraging (van een minuut ofzo)
U kunt bij deze comment de - knop als testkees gebruiken

kopkaasknabbelaar | 15-04-14 | 22:22

@terrormannetje | 15-04-14 | 22:09
-
Moet jij eens opletten. Waar een wil is.. is een weg.
-
Je doet er niets tegen? Men stemt niet voor niets massaal op partijen die daar iets aan willen doen. Men roept niet voor niets.. "Minder, minder, minder."
-
@terrormannetje mensen die gelijkgestemd zijn met Wilders zijn misschien 20% van de mensen in Nederland, maar de mensen die vinden dat Wilders een punt heeft.. dat zijn er misschien wel 60%, intussen misschien wel 80%.

GeefDeWaarheidNKans | 15-04-14 | 22:21

zucht een fobie is een irrationele angst, angst voor islam is zeer reeel. kijk maar om je heen.

minimá-armezusvan.. | 15-04-14 | 22:21

Het verbaast me dat jullie hier gek van opkijken. Voorgetrokken/prioriteit.. en ga zo maar door.

Vladimir316 | 15-04-14 | 22:18

@Lewis | 15-04-14 | 22:04

imgur.com/vSZT2Yn

Momenteel is versie 2.12.0.0 van de totaal officieuze niet-ondersteunde third-party GeenStijl extension die compleet niet door GeenStijl ondersteund wordt en volledig op eigen risico is, geïnstalleerd.

shindai | 15-04-14 | 22:18

terrormannetje | 15-04-14 | 22:09
Trolletje, tolletje aan de wand. Wie is de mooiste van het land?

TheseDays00 | 15-04-14 | 22:18

@ Emmy Grant | 15-04-14 | 22:12
Van lang in de rij staan word ik ongedurig.

Lewis | 15-04-14 | 22:17

@Emmy Grant | 15-04-14 | 22:12 #care

Meneer-reetkever | 15-04-14 | 22:16

@CoffeePatch | 15-04-14 | 22:08
"Er moet een speciale werkgroep komen in Eindhoven die iets doet aan de intolerantie in de stad. De PvdA en de SP dienen daartoe een motie in.
PvdA en SP: werkgroep na mishandeling moslima

Directe aanleiding voor de motie is de mishandeling van een moslima, vorige week in Woensel. Een gesluierde vrouw werd toegetakeld door twee mannen. Over het incident is commotie. Minister Opstelten veroordeelde de mishandeling vandaag tegenover de Tweede Kamer."

Een speciale werkgroep voor een waarschijnlijk verzonnen gevalletje waarvan er dagelijks duizenden de andere kant op zijn die vele malen erger zijn.
Als we al die gevallen moeten gaan veroordelen in de tweede kamer moeten ze ploegendienst gaan draaien en 24/7 veroordelen.
Het moet onderhand eens afgelopen zijn met het wegkijken en goedpraten.
Het is dat ik pacifist ben, en tegen elke vorm van geweld, maar je mag bijna hopen dat de wegkijkers en goedpraters zelf een keer het multiculturele deksel op hun gezicht krijgen.
Karma krijgt het nog druk in dit land.

Cuyahoga | 15-04-14 | 22:16

Off-topic.
Opsporing Verzocht. Het is ze slechts 2 afleveringen gelukt om er WhiteTV van te maken. Nu is het weer als vanouds: MarocTV (of wat het ook moge zijn).

ProAsfalt | 15-04-14 | 22:13

Ik hoop echt dat god een precisie bomtapijtje gooit op alles dat haat en vrouwen onderdrukking is.En verheug mij er al op om met een oceaan stomer door de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse zee te varen.Misschien nog even een onderzeeboot tochtje over de enorme mega krater zee die mekka zal zijn.

Meneer-reetkever | 15-04-14 | 22:12

@terrormannetje | 15-04-14 | 22:09

Welk vuil werk, ze werken niet? Welke koloniën, we zaten niet eens in Marokko? Welke rijkdom, Indië oost en west waren tot diep in de 19de eeuw verliesgevend?

Halfgeschoolde zelfkastijders als jij, dat zijn onze blaren. En die prik ik liever door.

Theo van Deursen | 15-04-14 | 22:12

Een hint voor alle vragers naar een antwoord van de redactie over het +/- gebeuren.
Schaar je aan in de rij van de wachtenden over het keukenmysterie.

Emmy Grant | 15-04-14 | 22:12

De grote vraag der vragen is nu: Is Moslim Nederland nu solidair met hun 'Moslim Broeders' in Nigeria of niet?
-
Had graag die vraag beantwoord gehad.
-
Laat iedere Moslim die de Moslim acties in Nigeria niet afkeurt richting daar op vakantie gaan. Vrijwillig of niet vrijwillig.

GeefDeWaarheidNKans | 15-04-14 | 22:12

Ivo Opstelten maakt zich erg druk om een incident van een anonieme man of vrouw onder een niqaab.

En dat in een tijd waarin hoogbejaarden niet incidenteel maar veelvuldig slachtoffer zijn van gewelddadige berovingen.
www.regio15.nl/actueel/lijst-weergave/...

Maar dan worden er geen studies gedaan naar die discriminatie. Dát is ernstig, zorgelijk en onaanvaardbaar.

drs.Nee | 15-04-14 | 22:11

@Lewis | 15-04-14 | 22:04

Ik heb wel de plugin geinstalleerd, misschien dat dat nog wat uitmaakt.

shindai | 15-04-14 | 22:10

Alles heeft een keerzijde. Lekker rijkdom vergaard door te kolonialiseren in Indonesië, Suriname en zuid-Afrika, waardoor je mensen moest binnenhalen in het land om het vuile werk op te knappen.. nu op de blaren zitten. Het is niet anders ;) en je doet er niks tegen

terrormannetje | 15-04-14 | 22:09

ondertussen maakt fopstelten zich druk om één incident met een Marokkaanse vrouw die (mogelijk) ontdoekt is maar het incident met meneer op de begraafplaats word lekker stil gehouden want lichtgetichte dader...

Natte vos | 15-04-14 | 22:04

@ shindai | 15-04-14 | 22:03
Hier ook Chrome, maar niets te zien.
* op hoofd krabt *

Lewis | 15-04-14 | 22:04

Ook Wim van det camp wil minder volgens zijn laatste tweet.Beetje laat maar goed.

van stampij | 15-04-14 | 22:04

Ik heb een oorlogfobie, vrouwenverminkingsfobie, terreurfobie, eerwraakfobie, antisemitismefobie en allround andersdenkendenhaatfobie.

Als ze dat bedoelen met islamofobie dan zet mij maar op het lijstje, dan ben ik islamofoob.

En ik begin zo langzamerhand een Opsteltenofobie te ontwikkelen, het wordt tijd dat hij met pensioen gaat want zijn ontwikkelende dementie doet zijn uitspraken weinig goed.

Cuyahoga | 15-04-14 | 22:03

@Crematorium-de-Asbak | 15-04-14 | 21:56

Probeer Google Chrome eens; bij mij staan de kudo's er nog steeds.

shindai | 15-04-14 | 22:03

@ Is-lam-en-deugt-niet | 15-04-14 | 22:00
Een o-ver-zich-te-lij-ke we-reld is fijn. Hul-lie zijn al-le-maal fout en eng en wij zijn al-le-maal tof.

Lewis | 15-04-14 | 22:03

- De ideologie 'islam' is een vijand van leven, vrijheid en gelijkwaardigheid, en wie zichzelf dat wil aandoen mag dat want we leven hier in een vrij land. -

Het vervelende van de 'islam' is dat de islam ook leert dat je dat niet alleen jezelf moet aan doen, maar ook anderen.

En daar wringt de schoen voor mij.

Snackbar van Allah | 15-04-14 | 22:02

Amen.

NiCeY | 15-04-14 | 22:02

islamofobie is niet het woord.... het is meer iets als 'haatbaardenaversie' of 'booslimrot' of 'bontkraagjeskots'

dekogelkwamvanlinks | 15-04-14 | 22:02

OT
Ik heb het al eerder gevraagd, redactie, maar waarom nou niet even duidelijkheid gegeven over het plus-/minsysteem? Velen missen het, en zo blijven er bij elk topic wel weer mensen naar vragen. Zeg gewoon wat er aan de hand is of wat jullie van plan zijn.

Lewis | 15-04-14 | 22:01

Tja, ik kan weer niet anders dan het roerend met je eens zijn, Nanninga. En me grote zorgen te maken. En me afvragen hoe het in HEMELSNAAM kan dat 'wij' het hier zo zien terwijl hele kuddes Nederlanders geen idee hebben. Echt, zijn wij nou gek of de overgrote meerderheid? (Helaas weet ik het antwoord wel.)

Lewis | 15-04-14 | 22:00

-weggejorist en opgerot-

Is-lam-en-deugt-niet | 15-04-14 | 22:00

Hahaha, een islamtopic tijdens Opsporing Verzocht.

Humor!

Parsons | 15-04-14 | 21:59

Veel lichtgetinto's weer in opsporing verzocht vanavond ..

Alfa 75 | 15-04-14 | 21:59

bij mijn kapper scheren ze wel alle baarden over één kam. eentje die eet speciaal voor gemaakt is zelfs.

Natte vos | 15-04-14 | 21:58

-weggejorist-

Crematorium-de-Asbak | 15-04-14 | 21:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl