Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eisen stellen aan nieuwkomers is RACISME!1!!1!

racismemeloen.jpg.jpgEisen aan mensen uit de Antillen die willen wonen in Nederland: ze moeten werk hebben of als zelfstandige werken; voldoende inkomen hebben; in Nederland tot onderwijs zijn toegelaten; of een gezinslid in Nederland hebben wonen. Redelijk? Heel redelijk. Wetsvoorstelletje van VVD-er André Bosman. Maar toch raciscriminatoir oneerlijk volgens de Partij van de Antillianen, GroenLinks en D66. Want ons bent allemaal Nederlanders. Dus zomaar een beetje eisen stellen aan iedereen die op de Antillen geboren is en hier wil komen wonen is "een directe vorm van rassendiscriminatie" volgens mensenrechtenexpert Kees Groenendijk. De PvdA vindt het "niet kunnen om een hele groep mensen met een Nederlands paspoort anders te behandelen dan de rest, omdat een deel van die groep crimineel gedrag vertoont." Ja hoor nou eens even. Hoezo zijn mensen geboren op de Antillen opeens een ras? Wie is hier nou de racist. En mensen "anders behandelen dan de rest, omdat een deel crimineel gedrag vertoont" ehm.. Ja dat is erg omdat…? We willen de cijfers er wel even bij pakken anders. Criminaliteit, hierrrr. X-as = leeftijd, y-as is aantal stuks tuigh per 1000 beslist gelijkwaardige, toffe menspersoonmedemensen. Werkloosheid zien we daarrrr en hee, dat is ook best veel onder Antillianen. Niet negers he, dat is racistische taal die de mensenrechtenmeneer uitslaat, nee, Antillianen. Mogen we misschien mensen met een uitkering, huursubsidie, een neiging tot crimineel gedrag, een voorkeur voor kip eten en een maximale aanspraak op allerlei welzijnsprojecten weren uit dit land? Gaan we anno 2014, nu de gevolgen van de massa-immigratie van kansarme allochtonen pijnlijk duidelijk zijn, echt nog piepen over discriminisme als er een paar heel eerlijke, simpele eisen worden gesteld aan aspirant-medelandbewoners? Jazeker, aldus de Papiamentsprekers van de Achterban. Dwarsliggen en tegenstemmen, ondanks de afspraken in het Crematoriumakkoord. Bah. Fuck you, PvdA, D66 en GroenLinks. We hebben jullie methode al eens geprobeerd en kijk waar we aan zijn uitgeleverd. Tijd voor een andere aanpak. UPDATE swa: Hou op nou met ons hoor. Eisen stellen aan nieuwkomers met een Nederlands paspoort, hunnie mogen het wel.

Reaguursels

Inloggen

Ik woon inmiddels 5 jaar op Aruba en hier word je dus gewoon naar nl terug gestuurd als je in die 5 jaar je baan verliest. Bovendien moet je aantonen dat je geen enge ziektes als aids hebt. Prima maatregelen natuurlijk. Maar dat zou in nl toch ook moeten kunnen?

despecialist | 07-03-14 | 06:33

@ C5769

Op zich zou je je kunnen schamen, maar wanneer ik de uitspraken van deze dame (want daar gaat het toch over) nog even voor de geest haal, dan vraag ik me af of zij nu echt zoveel naast de waarheid zat ?
Of is het meer een kwestie dat je je schaamt om de waarheid te vertellen ?

Vandaag kwam ik bij een gerenommeerd hotel, waar een mededeling hing van de directie dat per direct het 'park' waar het personeel mag eten en roken, werd gesloten omdat............ het personeel er een teringzooi van maakt.
Pak dan nog even de acties van Wiels van de afgelopen week met Drayer. Asjes die haar maar blijft verdedigen. Palm die weer op een snoepreis gaat, de Girobank die failliet gaat maar Garcia mag blijven zitten, Aqualectra met 50 % personeelskosten zit en nog steeds al het werk uitbesteed, het DOK wat even 80 miljoen USD mag dokken (rijmt nog ook), de raffinaderij weer alle normen aan de laars lapt en dezelfde Asjes alsnog weer een MOU wil tekenen met het al even failliette Venezuela en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Niet te vergeten natuurlijk het dieptepunt van vorige week waar wat ouders besloten om wat kinderen in elkaar te meppen omdat die ruzie met hun kinderen hadden gehad.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de feverende idioten in Salina (vanavond, morgen en zaterdag), de eikels op motorfietsen voor wie alle regels maar niet schijnen te bestaan, maar waarvoor Balborda wel een momument onthuldigd (terwijl hij niet op wenste te draven voor de 3 doden van Dos Santos) en zo kan ik nog een waslijst toevoegen.

Nee, beste C 5769, deze mevrouw zat er niet zo ver naast met haar opmerking over het oerwoud, sterker nog, ze had het spot on, maar daar schamen wij ons voor, want de waarheid stoppen we liever onder het tapijt, bedekken met de mantel der liefde, want owé, de lange tenen zouden wel eens kwaad kunnen worden..........
en dat is nu net de reden dat dit eiland helemaal nergens naartoe gaat.
Zolang deze pastechi uitdelers en nietsnutten aan de macht blijven is het gewoon een kwestie van iedereen moet maar zien hoe die zich redt en leven we dus gewoon in een oerwoud............ zonder regels.
Ik zou het graag anders zien, wat meer geciviliseerd, maar op deze manier hou ik me ook wel staande, ik pas me wel aan.

mambo43 | 07-03-14 | 04:44

-weggejorist-

C5769 | 06-03-14 | 23:48

Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik het helemaal eens ben met stellen van eisen aan personen die zich willen vestigen in Nederland, ook voor de Antillianen dus. Wanneer je je wilt vestigen op de Antillen zijn er ook voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ik woon zelf op Curacao en ben hier ook niet zomaar toegelaten, echter de verhalen die een aantal reaguurders schrijven heb ik niet ervaren. Met alle juiste papieren had ik binnen no-time mijn Verklaring van Rechtswege in handen.

Voor alle racisten-reaguurders; serieus, ga eens nadenken over je uitspraken!! Niet elke Antilliaan is hetzelfde. Net zoals niet iedere Surinamer, Turk of welke nationaliteit dan ook per definitie lui, dom, loverboy of drugssmokkelaar is. Alsof Nederlanders altijd van die nette mensen zijn.

@mambo43
Eens met de meeste van jouw punten, alleen niet met het Makamba verhaal. Zoveel Nederlanders voelen zich hier verheven boven de lokale bevolking, wonen in gated communities, doen geen moeite om Papiament te leren etc etc. Kijk alleen maar naar de uitzending 'Onder elkaar Curacao - Hollandse maatjes'. Ik heb me geschaamd voor mijn eigen volk.

C5769 | 06-03-14 | 23:48

De Partij van de Anti-kan-niet-schelen-wat is druk bezig zichzelf op te heffen. Nog even en hupsa ze verdwijnt in het onmetelijke gat van de Bermuda Triangel (Antillen triangel).

ljcoster | 06-03-14 | 21:12

OK, PvdA, we stellen die eisen aan *iedereen* die Nederland binnen wil. Niks geen diskriminazi meer, ben razend benieuwd met welk kutsmoesje jullie nu de toevoer van nieuw stemvee willen beschermen.

très cool | 06-03-14 | 20:58

Nou en? We zijn toch al racisten, dus dit kan er ook nog wel bij.

Maria.1 | 06-03-14 | 20:21

Afstoten die antillen. Wat moeten we ermee? Komt alleen maar rotzooi vandaan en ze voelen zich toch niet Nederlands. We verdienen er volgens mij ook geen zak aan verder. Dus, weg ermee.

Vip3r | 06-03-14 | 20:04

Vroeger was er een woordgrapje hierover.... was is de overeenkomst tussen een surinamer en een gans? Ze roepen allebei heel de dag GAK GAK...

pim achtertuin | 06-03-14 | 19:34

Mensen die wat moeten doen vor hun geld, dat is wel heel erg racistisch ja. Vooral als ze een kleurtje hebben natuurlijk. daarom: invoerverbod voor iedereen die hier gratis geld wil komen halen!

No Mo | 06-03-14 | 18:49

Natuurlijk is het racisme om het hebben van werk te eisen. Blanke antilliaantjes werken en zwarte niet. Dus blanke antiliaantjes mogen dan NL in en zwarte niet. Is duidelijk racistisch.

KropjeSla | 06-03-14 | 17:41

We weten nu wel dat de PvdA, D66 en GL tegen Nederland is maar, wat te denken van hun kiesvee, deze mensen zijn of apathisch of zo verschrikkelijk dom dat ze alles geloven wat die faalhazen vertellen.
Niemand kan tegen deze voorstellen zijn, ze zijn namelijk hetzelfde als wat de Antillen aan de Nederlander vraagt die daar wil bivakkeren!

lanexxx | 06-03-14 | 17:29

Idee goed, uitvoering minder. Laten we niet selecteren op werk en het hebben van familie (letterlijk: als er één schaap over de dam is volgen er meer), maar op opleiding en strafblad.

Geert Linkers | 06-03-14 | 16:40

Als wij ook uitkeringen en huizen krijgen als we naar de Antillen verhuizen vind het best als zij hierheen komen. *droomt weg bij half jaar niksen op Aruba*

Gewinflipt | 06-03-14 | 15:39

Ik woon op Curacao en kan iedereen meedelen dat discriminatie van Makamba's door YDK (Yu di Korsow) hier de gewoonste zaak ter wereld is.
Als makamba hoef je niet eens te proberen te solliciteren op overheidsfuncties, je gaat ze niet krijgen. Voorts gelden voor jou ineens andere regels dan voor de YDK.

Ander puntje......... iedereen die hier naartoe komt zal nimmer recht hebben op een uitkering, ook niet als je hier hebt gewerkt en je premie hebt betaald, je krijgt de uitkering niet.
Helaas hoor ik daar vrijwel niemand over.

Het is een goed idee dat er nu in Nederland eindelijk ook eens eisen worden gesteld, maar aan de andere kant vrees ik ook wel dat we ineens al die criminelen weer terug gaan krijgen op het eiland. Het is hier al een wild west (van de week weer 3 moorden) en dat gaat dan alleen maar erger worden.

Van de politiek hoeven we niet al teveel te verwachten. I.p.v. bij de behandeling van de Bosmanwet aanwezig te zijn vond de gevolmachtigde minister (Wiels) het belangrijker om businessclass naar Curacao te vliegen (op kosten van de gemeenschap natuurlijk) om daar carnaval te gaan vieren.

Velen alhier wachten met smart op de dag dat Nederland eindelijk ingrijpt en de boel overneemt. Dan mogen ze hoog en laag springen, maar ze hebben het er zelf naar gemaakt.
Zal echter nooit gaan gebeuren vrees ik.

mambo43 | 06-03-14 | 14:42

Ah. Even wist ik het niet meer qua stemgedrag, maar door dit soort verstandige voorstellen kom ik weer bij de VVD uit.


Waarom hebben de linkse partijen lak aan de Nederlanders en zouden ze moedwillig criminelen willen toelaten? Is daar een reden voor?

malin | 06-03-14 | 14:02

En daarom: Nooit. Meer. Links. Stemmen. Vragen om problemen.

lekker wijf | 06-03-14 | 13:47

Als ik op vakantie in afrika seks zou hebben zou ik eerder geneigd zijn een condoom dragen dan bij een nederlands meisje. Ben ik nu een racist?

henkdekanarie | 06-03-14 | 13:46

Kunnen we niet met terugwerkende kracht dezelfde eisen stellen aan iedereen die vanuit een islamitische cultuur komt of hier vanuit leeft? Koppelen we er gelijk de uitreding uit de EU aan vast,en dan mag iedere linksgek mij een racist noemen.Tien tegen één dat we dan weer binnen no time boven Jan zijn.

Welles! Nietes! | 06-03-14 | 13:41

Ja kom maar hoor, de kip met meloen staat al klaar.
Kotsen iemand?

niksneem | 06-03-14 | 13:37

@Welles! Nietes! | 06-03-14 | 13:29
*Pff.. paniek weer over,alles toch ok!*
Had iemand al geopperd dat de proff al riep om eisen te stellen aan binnenkomst?

Welles! Nietes! | 06-03-14 | 13:32

Het zijn wij die dus gediscrimineerd worden, want wij mogen alleen op de antillen wonen als we geen strafblad hebben en over voldoende poen en werk beschikken, maar ongekeerd mag elke kutcriminele kutantilliaan wel in nederland wonen, en een uitkering trekken, dus eigen broek ophouden word niet eens verlangt!
Ik zeg, de oorlog verklaren aan alle linkse partijen
en aan al het linksvolk dat de hand boven het importschorem houd, want imo ben je gewoon een fucking landverrader als je nog langer op een linkse partij stemt!

von sokkenstopfen | 06-03-14 | 13:31

OT/wat the hell is er met de GS layout aan de hand! iemand?

Welles! Nietes! | 06-03-14 | 13:29

op de site van de laatste link in het verhaal, staat het volgende: "Nederlanders die naar de Antillen willen verhuizen, moeten alleen een verklaring van goed gedrag overleggen en kunnen aantonen dat ze over huisvesting en voldoende middelen van bestaan beschikken."
Waarom geld dat dan niet voor antillianen die zich in nederland willen vestigen? Daarom PVV!

von sokkenstopfen | 06-03-14 | 13:28

TiTi_no_ghost_237 | 06-03-14 | 12:26 |
Om de mensen en maatschappij te demotiveren. Als je een land wilt demotiveren dan moet je juist grote groepen toelaten in die maatschappij. De verbinding van het volk verdwijnt, en dat maakt het regeren in een maakbaarheid staat een stuk makkelijker. De Bilderberg groep heeft dit ook als punt op de agenda staan. Ik ben geen Alu-hoedje maar de laatste 10 jaar zie ik toch wel dingen gebeuren die niet in het belang van de mensen zijn. En daar mee bedoel ik alle mensen. Ik hoop dan ook dat mensen die door deze maatschappij 'onder de brug worden gedwongen', zich massaal proletarisch uitten op de mensen die dit veroorzaken. Honger? roof een VVD-er. Dorst? Val een huis in van een D'66-er. Steel geld van Bertje de daklozenkrant rover. Kortom maak hun beleid hun probleem. Moet je eens opletten hoe snel dit beleid ophoud. Als ik mijn hoofd niet meer boven het water kan houden dan weet ik wel wie mijn slachtoffers worden. Niet dat 100-jarig omaatje, dat staat te pinnen, want die is net zo slachtoffer als ik, als jij, als ons allen.

Smarties | 06-03-14 | 13:23

een woord: PVV.

meneer Q | 06-03-14 | 13:19

@Nacho_Vidal | 06-03-14 | 13:08
Het vooruitzicht van werk en inkomen wel?

De Koreaanse Slet | 06-03-14 | 13:14

Straks is het geld op en lost het probleem zich vanzelf op.

meneer Q | 06-03-14 | 13:11

@Koreaanse Slet
Maar ik ben zo dol op Nederland. Het feit dat meer dan 1/3 naar een incapabel bel apparaat gaat en het feit dat onze mooie hoofdstad de meeste Nationaliteiten heeft.

Nee. Het vooruitzicht van lekkere vrouwen en liters wodka zal mij niet kunnen overhalen.

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 13:08

Wat toevallig dat de vvd hier opeens mee komt zo rond de verkiezingen..

sneakybastard | 06-03-14 | 13:05

@Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:17
Da's mooi klote. Ik zou zo zeggen verkas naar Oost-Europa en doe daar lekker baantje pik. Mooie vrouwen, goede Wodka praktisch geen haatbaarden en er schijnt werk zat te zijn voor capabele buitenlanders.

De Koreaanse Slet | 06-03-14 | 13:03

@GuntherX | 06-03-14 | 12:15
Wat is dat? Is dat die 'complotdenker' die allerlei beschuldigingen in zake de zaak Vaatstra aan het adres van allerlei onschuldige mensen uit omdat hij gelijk heeft en niet Jasper S. maar Ali en Feik de ware daders zijn die door Joris Demmink zijn weggesluisd? Die man die al een kort geding heeft verloren van de moeder van Marianne Vaatstra? Die vent die zo heb ik vernomen nog een flink aantal smaad, laster en beledigingzaken kan verwachten van andere slachtoffers?

U is volgerT van deze man.

*aluhoedje aanreikt*

De Koreaanse Slet | 06-03-14 | 12:57

@lief meiske
Tsjah. Wat moet je dan?
Of zoals Antoine Dodson het zei:

'We just dust our shoulders off and keep on movin''

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:57

@Nacho_Vidal |

Jeetje, wat vervelend. Maar wat een instelling : hulde.

Lief meiske | 06-03-14 | 12:55

@smarties
Klopt.
Zeker een 29-30er.
Trap er dan 1 uit van 64 oid. Niet iemand die aan het begin van de carierreladder staat.

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:54

@Boris kapotjeplof

Als we lang genoeg wachten zijn we allemaal hetzelfde, want dood.

Jan de Schot | 06-03-14 | 12:53

Kotsmisselijk word ik van PvdA, D66 en GL.

Thoth | 06-03-14 | 12:51

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:17
AU! Dat is slecht nieuws. Er is niets zo erg als een mens zijn werk 'afpakken' en afhankelijk maken van de staat. Ik wens je sterkte en veel geluk.

Smarties | 06-03-14 | 12:51

Antilianen zijn crimineler dan Surinamers maar het voordeel van hun is dat ze weer niet moeilijk doen over Zwarte Piet. Op de Antillen wordt het namelijk ook uitgebreid gevierd.

Surinamers zijn inmiddels zo ingeburgerd dat ze vinden dat ze het recht hebben om zich na 40 jaar ineens negatief uit te laten over zwarte piet.

shenkie7 | 06-03-14 | 12:47

Ja en nou is het ook nog eens te laat om ze aan Venezuela te schenken.

Conan de Rabarber | 06-03-14 | 12:41

@ongebluste kalk
In theorie klinkt het aantrekkelijk. Ww uitkering. Mooie weer komt er aan etc.
Dan zou ik zwart dingen bij kunnen kloten.

Maar een groot ding wat daarbij in de weg staat is mijn trots.

Stel nou dat ik niet binnen 3-4 maanden werk in mijn 'vakgebied' (brillen poetsen en schroefjes aandraaien) kan vinden. Die kans is reëel.

Dan moet ik maar productiewerk of whatever doen.

Maar ook al gaat de wekker evt de komende maanden om 4 uur. Met trots zal ik die dozen rechtzetten of de stront van ze vloeren afspuiten.

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:37

@Nacho_Vidal : iets in de pr0n industrie?

YMMMV | 06-03-14 | 12:37

@Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:30
Met zo'n instelling kom je er wel.
Zouden meer mensen moeten doen.
Heb je ook de koelkast van z'n plek getrokken? ;-)

Ars Vivendi | 06-03-14 | 12:35

@Nacho_Vidal
Waren er maar meer mensen zoals jij. Veel succes toegewenst!!

Ongeblustekalk | 06-03-14 | 12:34

@ars vivendi
Het komt goed. Straks een afspraak bij recruiter.
Ik krijg veel hulp (niet van een begeleider, gewoon van mensen die ik ken ;)).
Zet alles op alles om te kunnen slagen.

Wat ik nu doe op GS? Net hele huis schoongemaakt en ik bereid me nu een beetje mentaal voor.

Dus niet dat je denkt dat ik met een joint en een biertje zit te reaguren.

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:30

hobbit | 06-03-14 | 12:15

Door je school af te maken, vervolgopleiding doen, zorgen dat je goed in de markt ligt met een behoorlijk CV en een goeie mentaliteit hebben. Solliciteren vanuit de Antillen naar een baan in NL kan via internet. Verder nog vragen?

bello | 06-03-14 | 12:27

@Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:17
Kut. Sterkte en heel veel succes!!!

Ars Vivendi | 06-03-14 | 12:27

Waar komt die zelfhaat bij onze linksche medemens toch vandaan?? Waar komt die haat voor ons land toch vandaan?? Een pasgeboren Oerang oetan snapt toch zelfs dat deze ongeremde stroom parasieten een destructieve werking heeft en op geen enkele manier tot algehele winst kan leiden...

TiTi_no_ghost_237 | 06-03-14 | 12:26

@king
Dat is de reden dat ik 'wacht' met kinderen.
Dat en dat ik een loser ben zonder baan.

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:22

Nederlanders die zich op de Antillen vestigen leveren de locale economie geld op. Antillianen (met het arbeidsethos van een lamzak) die zich in Nederland vestigen kosten enkel geld. Tel uit je winst.

natte krant | 06-03-14 | 12:22

Elke Antilliaan heeft wel een gezinslid in Nederland wonen.
Want ze fokken als konijnen.
Terwijl hardwerkende Nederlanders angstvallig hun zaad binnenboord houden, want een kind een verantwoorde opvoeding geven is tegenwoordig niet meer te betalen, en ook ondoenlijk, want moeder de vrouw moest zo nodig gaan werken van de feministen.
DAT, en de gezinshereniging voor gastarbeiders, en de grenzen opengooien voor het grootste uitschot heeft Nederland in 30 jaar tijd kapot gemaakt.

King of the Oneliner | 06-03-14 | 12:21

Gewoon losmaken van het Koninkrijk net als Suriname in 1975. Wat moeten we ermee?

Duifmans | 06-03-14 | 12:19

wat talk you nouw? all the monnies talk diffrent linquistico. (vrij vertaald: geld spreekt alle talen.)

Behalve met de Hollandsche taal heeft het moeilijk kersen eten. *mijnsinziens*

Centauri3 | 06-03-14 | 12:18

Net te horen gekregen dat ik geen contractverlengin krijg.
(Geen zelfbeklag deze comment).

Maar het laatste waar ik nu aan denk is naar het fucking(!) UWV gaan.

Ik zet alles op alles om op 1 april ander werk te hebben. Het maakt me niets uit wát het is.

Denken jullie dat er ook maar 1 Antiliaan zo denkt als ik?

Nacho_Vidal | 06-03-14 | 12:17

Graag ook een IQ eis.
@Getson | 06-03-14 | 11:52 | + 3 -
Graag ook bij ras-echte 100% witte Nederlanders. Geen hoog IQ = verbanning. Dan wordt het hier op geenstijl ook eindelijk een keer rustig.

hobbit | 06-03-14 | 12:16

Hi Geenstijl! Jullie maken je druk om een hyperlinkje, toch? Nou, dan zullen jullie dit ook wel interessant vinden:

DE UITSPRAAK VAN DE RECHTBANK LUIDT:
Verklaart het onder 1 en 2 ten laste gelegde bewezen, te kwalificeren en strafbaar zoals voormeld en verdachte daarvoor strafbaar.
Verklaart niet bewezen hetgeen aan verdachte meer of anders is ten laste gelegd dan het bewezen verklaarde en spreekt verdachte daarvan vrij.
Veroordeelt verdachte tot:
een gevangenisstraf voor de duur van 4 weken.
Bepaalt, dat deze gevangenisstraf niet zal worden ten uitvoer gelegd, tenzij de rechter later anders mocht gelasten, op grond, dat de veroordeelde voor het einde van de proeftijd, welke hierbij wordt vastgesteld op twee jaren, de hierna te noemen algemene of bijzondere voorwaarden niet heeft nageleefd.
Stelt als algemene voorwaarden:
1.
dat de veroordeelde zich voor het einde van de proeftijd niet schuldig maakt aan een strafbaar feit;
2.
dat de veroordeelde ten behoeve van het vaststellen van zijn identiteit medewerking verleent aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of een identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de identificatieplicht ter inzage aanbiedt;
3.
dat de veroordeelde medewerking verleent aan het reclasseringstoezicht als bedoeld in artikel 14d, tweede lid, van het Wetboek van Strafrecht, de medewerking aan huisbezoeken daaronder begrepen.

Stelt als bijzondere voorwaarden:
4.
dat veroordeelde alle teksten en foto's die betrekking hebben op [aangever 1] [aangever 2] van de websites rechtiskrom.wordpress.com en www.klokkenluideronline.com zal verwijderen en geen (nieuwe) teksten en/of foto's van genoemde personen en/of hun familie waar dan ook op internet zal plaatsen.
5.
dat veroordeelde gedurende de proeftijd van twee jaren op geen enkele wijze - direct of indirect - contact zal opnemen, zoeken of hebben met [aangever 1]en/of zijn collega's en
[aangever 2].
Draagt de reclassering op toezicht te houden op de naleving van de voorwaarden en de veroordeelde ten behoeve daarvan te begeleiden.
Vordering van de benadeelde partij (m.b.t. het onder 1 bewezen verklaarde)
Wijst de vordering van de benadeelde partij [aangever 1]toe en veroordeelt verdachte mitsdien tot betaling aan deze benadeelde partij van een bedrag van ¤ 1.000,-- (zegge: duizend euro).
Veroordeelt verdachte in de kosten van het geding door de benadeelde partij gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak alsnog te maken, tot heden begroot op nihil.
Legt aan verdachte de verplichting op aan de staat, ten behoeve van het slachtoffer
[aangever 1], te betalen een bedrag van ¤ 1.000,-- (zegge: duizend euro), bij gebreke van betaling en verhaal te vervangen door hechtenis voor de duur van 20 dagen, met dien verstande dat de toepassing van de vervangende hechtenis de hiervoor opgelegde verplichting niet opheft. Dit bedrag bestaat uit immateriële schade.
Bepaalt daarbij dat, indien verdachte heeft voldaan aan de verplichting tot betaling aan de staat ten behoeve van het slachtoffer [aangever 1], daarmee de verplichting van verdachte om aan de benadeelde partij dit bedrag te betalen komt te vervallen en omgekeerd, dat, indien verdachte aan de benadeelde partij het opgelegde bedrag heeft betaald, daarmee de verplichting tot betaling aan de staat van dit bedrag komt te vervallen.
Vordering van de benadeelde partij (m.b.t. het onder 2 bewezen verklaarde)
Wijst de vordering van de benadeelde partij [aangever 2] toe en veroordeelt verdachte mitsdien tot betaling aan deze benadeelde partij van een bedrag van ¤ 545,-- (zegge: vijfhonderdvijfenveertig euro), te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 1 januari 2013.
Veroordeelt verdachte in de kosten van het geding door de benadeelde partij gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak alsnog te maken, tot heden begroot op nihil.
Legt aan verdachte de verplichting op aan de staat, ten behoeve van het slachtoffer
[aangever 2], te betalen een bedrag van ¤ 545,-- (zegge: vijfhonderdvijfenveertig euro), te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 1 januari 2013, bij gebreke van betaling en verhaal te vervangen door hechtenis voor de duur van 10 dagen, met dien verstande dat de toepassing van de vervangende hechtenis de hiervoor opgelegde verplichting niet opheft. Dit bedrag bestaat uit immateriële schade.
Bepaalt daarbij dat, indien verdachte heeft voldaan aan de verplichting tot betaling aan de staat ten behoeve van het slachtoffer [aangever 2], daarmee de verplichting van verdachte om aan de benadeelde partij dit bedrag te betalen komt te vervallen en omgekeerd, dat, indien verdachte aan de benadeelde partij het opgelegde bedrag heeft betaald, daarmee de verplichting tot betaling aan de staat van dit bedrag komt te vervallen.
Dit vonnis is gewezen door mr. E.W. van Weringh, voorzitter, F.J. Agema en A.F. Gerding, rechters, bijgestaan door mr. A.J. van Baren, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van deze rechtbank op 3 maart 2014.

uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocume...

GuntherX | 06-03-14 | 12:15

Hoe ga je in godsnaam werk vinden in Nederland als je niet in Nederland mag wonen?

hobbit | 06-03-14 | 12:15

Het betreft de inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. Deze eilanden tellen samen ruim 300.000 inwoners. Daarnaast wonen in Nederland ongeveer 130.000 Antillianen. Bijna alle Antillianen bezitten - als burgers van het Koninkrijk der Nederlanden - de Nederlandse nationaliteit. Aldus de Wiki. Dus zo groot kan het probleem nu ook weer niet zijn.

W. Eldenkend | 06-03-14 | 12:14

@dk-- | 06-03-14 | 12:07
Antilliaans spreekwoord:

Het kost een placenta, maar dan heb je ook iets.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 12:14

Op zich een heel redelijk voorstel, gaarne even kamerbreed en landelijk invoeren enzo. Anders krijg je maar weer van dat discriminatie gezeik, oh wacht...

Ranja Drinker | 06-03-14 | 12:13

Waarom moet altijd alles kapot van de gütmenschen.
Waarom?
Vroeger al, in de zandbak op de kleuterschool, als ik met de normale kinderen een mooi kasteel had gebouwd, kwam er altijd wel zo'n losertje na school als niemand keek, dat even in elkaar trappen.
Als je een hut had gebouwd in het bos en je daar je schatten bewaarde, kon je er donder op zeggen dat ze gejat waren als de afgunstigen er lucht van kregen.
Ze probeerden onze voetballen lek te steken, te klikken bij de juf wie 'Marietje heeft al tietjes' op het bord heeft geschreven en ze riepen hun ouders erbij als ze weer al hun knikkers verloren hadden, omdat ze dat ook niet konden. Mieren met een vergrootglas verbranden, dat konden ze dan weer wel.

En die kindertjes groeien op en gaan bij de PvdA, D66 en Groenlinks, om te kunnen doorgaan met klieren.
Want alles moet kapot, mensen die iets gemaakt hebben van hun leven zijn door gewoon te werken en normaal te doen, dat kunnen ze niet velen, dus die blijven ze koeioneren.

Ze vergeten echter één ding.
Het zijn niet altijd de normale mensen die het slachtoffer worden van crimineel importtuig, ook zij komen op een gegeven moment aan de beurt.
Weten we al wat over de moordenaars van Els Borst?
Wat nou als blijkt dat dat Antillianen waren? Of Roemenen?
Gaat kereltje dan nog steeds door met dit land naar de kleauten proberen te helpen?
Karma is a bitch, gütmenschen, wait for it.

Cuyahoga | 06-03-14 | 12:12

VanBukkem | 06-03-14 | 12:03

UIteraard! Altijd wel ergens een tante iod zitten die wil bevestigen dat je familie bent, en.... hoppa! You' re in. En dan bij de KFC schreeuwen GEEF me kip! GEEF me sjokoshake! En het kabaal gaat helemaal naar 120 decibel als het er 2 of meer bij elkaar zijn.... tering....

bello | 06-03-14 | 12:10

dus ... wie het woord "crimmineel" niet op z'n hollandsiesch kan uitspreken geven we subiet een -levenslange- psychiatriche indicaatsie want: globaal geldig you know!

Centauri3 | 06-03-14 | 12:10

Heel simpel op te lossen dit, echt.
Als je het niet eens bent met onze voorwaarden, dan kom je toch niet hier heen?.. Ik lig er niet wakker van hoor, ga je geluk gewoon ergens anders zoeken, wij hebben al genoeg andere problemen, vol=vol. Dus gewoon lekker opbokken en beetje gaan ronddobberen in de zee ofzo

Care | 06-03-14 | 12:07

@Snowy2000 | 06-03-14 | 12:05
Hippie.

steven paul | 06-03-14 | 12:06

Er is al heel lang sprake van omgekeerde slavernij. Tegenover die paar jaren dat "we" afrikanen naar de West verscheepten staan nu al vele decennia chantage en afpersing op zogenaamd morele gronden waar de autochtone nederlandse bevolking voor moet bloeden.

sinar2 | 06-03-14 | 12:06

Rassen heb je alleen bij dieren, mensen zijn mensen, punt uit.

Snowy2000 | 06-03-14 | 12:05

Weg met ons.

Slipsnifter | 06-03-14 | 12:04

"Of een gezinslid in Nederland hebben wonen..." Da's de instinker. Want dat hebben ze zo'n beetje allemaal. Volgens mij.

VanBukkem | 06-03-14 | 12:03

Ook als Europese NL'er kun je je niet zomaar vestigen op de eilanden, zelfs niet op de BES.

Carib | 06-03-14 | 12:00

Weet je wat racistisch is, de nederlanders die proberen hun hoofd boven water te houden met werken en belasting betalen altijd als rascist uitmaken als dit soort onderwerpen ter tafel komen.

genoegisgenoeg | 06-03-14 | 12:00

@Balsaq | 06-03-14 | 11:51
Nou, geen inkomen of onderwijs zijn duidelijk raciale kenmerken lijkt de PvdA hier te willen zeggen

kees1960 | 06-03-14 | 12:00

@brutus68 | 06-03-14 | 11:56
Als ze hun eigen broek op kunnen houden. Maar om daar nu een datum aan te gaan plakken...

steven paul | 06-03-14 | 12:00

Nu hebben wij honderden jaren geleden onze pik in het zand gestoken van overzeese gebieden, die vanaf dat moment bij ons Koninkrijk gingen horen, moeten we dan nu gaan beslissen dat die personen die daar wonen en verblijven aan eisen moeten gaan voldoen voordat ze in hun eigen Koninkrijk van land A naar land B willen verhuizen? Ga eens kijken op Curacao, Bonaire en Aruba en in Suriname hoeveel Hollanders, crimineel of niet, daar zijn gaan wonen. Als ze zich hier in Nederland crimineel gaan gedragen, worden ze mogelijk gepakt en gestraft. Komen ze hier om alleen van een uitkering te genieten, dan moeten we zorgen dat er niet zomaar een uitkering wordt gegeven. Volgens mij is dit ook al lang het geval.

De Sherrif | 06-03-14 | 12:00

Moet je voor de gein eens kijken welke eisen gesteld worden voor Nederlanders uit West Europa die op de Antillen willen gaan wonen. JAJA. nl.wikipedia.org/wiki/Toelatingsregeli... Exact dezelfde eisen over zelfredzaamheid.

"Om te voorkomen dat de Antillianen hun zelfbestuur kwijtraken, heeft de Antilliaanse regering een regeling in het leven geroepen, waarin voorwaarden worden gesteld aan Europese Nederlanders, die willen wonen op een van de eilanden. Zo moeten deze mensen in staat zijn om zichzelf te onderhouden"

"Voor een 'verklaring toelating van rechtswege' dient de aanvrager bewijzen te overleggen dat hij of zij beschikt over huisvesting, voldoende middelen van bestaan en een bewijs van goed gedrag over de afgelopen vijf jaar."

De eilanden zitten niet op ons te wachten, en wij zitten niet op sommige eilanders te wachten.

Feynman | 06-03-14 | 11:59

talk to me lawyer ... pfffft ijsen stelen ...? duh

Centauri3 | 06-03-14 | 11:57

Ik las zojuist het verkiezingsprogramma van de PVV Almere (nav tegel onder nieuwsbericht). Zat geen woord Papiamento bij.
Grappig idee trouwens om verkiezingsposters met varkensreuzel water- en moslimdicht te maken.

ole guapa | 06-03-14 | 11:57

Helemaal debiel gezien wat er op de Antillen zelf gebeurt. Alles wat van buiten komt en aan het werk wil wordt oeverloos tegen gewerkt. Van beaucratische nachtmerries tot bedreigingen en geweld. Dit terwijl de lokaloos zelf uiteraard met geen twaalf paarden uit de hangmat te krijgen zijn.

En ja, ik weet waar ik over praat want ik heb er zelf gewerkt.

Godsammekraken | 06-03-14 | 11:56

er zijn en waren in Nederland genoeg steden/dorpen waar je als buitenstaander niet mocht komen wonen als je een uitkering had of geen binding of wat dan ook. Apeldoorn was er zoeen, Groesbeek ook dacht ik.
Maar moet je als Nederlander eens op de antillen willen wonen en zien wat voor eisen er dan gesteld worden.

Op Curacao is de discriminatie van blanken trouwens veel erger dan omgekeerd hier. Werden daar onlangs niet pogroms gehouden door lokale bewoners waarbij bakra's het moesten ontgelden?

kees1960 | 06-03-14 | 11:56

-weggejorist-

peugeot fox | 06-03-14 | 11:56

Wanneer worden die eilanden eens onafhankelijk?

brutus68 | 06-03-14 | 11:56

Onze Politici voor de Afhankelijken faciliteren de ondergang van dit land.
Zoveel is wel duidelijk.

Ars Vivendi | 06-03-14 | 11:55

Hoorde gisteren op Pownews dat er omgekeerd ook zo'n regeling is. Wat is het probleem?

EllaRouvoet | 06-03-14 | 11:54

Het probleem is op te lossen door die voorwaarden voor iedereen te laten gelden. Oh nee, mag natuurlijk niet van de EU.

geylegerrit | 06-03-14 | 11:53

Als je de lijnen extrapoleert dan zijn er volgens mij onder de 100-jarigen nauwelijks meer criminele Antillianen dan autochtone Nederlanders. Van binnen zijn we dus allemaal hetzelfde, als je maar lang genoeg wacht. We moeten dus gewoon geduld hebben. Is simpel toch?

Boris Kapotjeplof | 06-03-14 | 11:53

Probeer als Nederlander eens een huis op de Antillen te kopen, dan gaat er een raciscriminatoir oneerlijke wereld voor je open.

Locusta | 06-03-14 | 11:52

Graag ook een IQ eis.

Getson | 06-03-14 | 11:52

Tot niemand meer belasting betaald maar alleen nog ontvangt en ze zelf hun baan kwijtraken omdat het geld op is , maar voorlopig is er nog voldoende geld te verbranden (zie vorige topic)

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 11:51

@"een directe vorm van rassendiscriminatie"

Kan iemand mij even vertellen waar in de volgende opsomming ras wordt genoemd?

"ze moeten werk hebben of als zelfstandige werken; voldoende inkomen hebben; in Nederland tot onderwijs zijn toegelaten; of een gezinslid in Nederland hebben wonen."

Dat lijken me bijzonder nuttige en relevante voorwaarden.

Balsaq | 06-03-14 | 11:51

Canada en Australië zijn dan smerige racistische landen waar ik graag zou willen.

Idontgiveafunk | 06-03-14 | 11:48

Onredelijk, de Antillen zijn Nederlands (ook al wonen er alleen maar kansenpareltjes).
Dankzij EU-regels MOETEN we Roemenen, Polen, Bulgaren en al die andere MOElanders toelaten tot Nederland, maar daar hoor je de eurofiele VVD dan weer niet over.

kapotte_stofzuiger | 06-03-14 | 11:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl