Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Moslim Omroep over negatief imago islam

oie_21213926L97Z0sli.gifHey, weet u waar wel eens wat over gezegd mag worden? Moslims. Er zijn minder moslims in Nederland dan amateurvoetballers, The Voice Kids kijkers en Rijksambtenaren, maar dat betekent niet dat zij niet af en toe naast het potje pissen. Gelukkig is er de Moslim Omroep. En die gaan wat doen aan de veel te positieve beeldvorming rondom de islam. Wat? ... Oh... Herstel... Aan de onjuiste hardnekkige negatieve beeldvorming rondom de islam. Blijkbaar hebben wij wat gemist. Blijkbaar gonzen er nogal wat naargeestige en leugenachtige verzinsels rond in het land over moslims en vindt niet iedereen ze lieverdjes van de bovenste plank. Zoals wij. Komt dat intro: "Moslims ergeren zich aan de onjuiste beeldvorming rond de islam. Men wil graag dat de islam niet geassocieerd wordt met geweld of terrorisme. Moslims willen ook graag dat ze niet worden vereenzelvigd met de gewelddadige jihad of met extremisme. De Moslim Omroep wil een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming rond de islam." Precies. Islam wordt er constant bijgehaald als moslims een gebouw opblazen, genocide plegen, kindermeisjes uithuwelijken, verkrachtte vrouwen stenigen, columnisten doodsteken op straat, cartoonisten willen vermoorden, Syrië naar de klote helpen met een sektarische burgeroorlog, subsidiefraude plegen, grootschalig eindexamens jatten, homo's dood willen hebben, Adolf Hitler een complimentje geven over zijn jodenbeleid, een metro of trein laten ontploffen en dat is dus niet eerlijk. Sterker nog, dat rijtje is precies die hardnekkige negatieve beeldvorming waar de Moslim Omroep wat aan wil doen. Gokje: iets met 'een paar fundi's geven de rest een slechte naam', 'het is de religie van de vrede' en 'het is de schuld van de media', waarop Joopie Jolo -want die is onder andere te gast- niet zal schromen het racistische GeenStijl aan te halen. Wat we awesome vinden. Verder aan tafel: Brahim Bourzik (de man die wegwijsborden richting Mekka in Rotterdam wilde plaatsen), Carel Brendel (internetheld, journalist en auteur van twee islamkritische boeken), eerder genoemde Faalsisco van Jole (was zo slecht als DWDD-presentator dat Matthijs van Nieuwkerk direct een Uniek Talentencontract kreeg) en Han Sie Dhian Ho (cultureel antropoloog, onder andere gespecialiseerd in interculturele communicatie). Maar goed, bij voorbaat is de open discussie al gesloopt door de beeldvorming incorrect en hardnekkig te noemen, waar geen moslim uiteraard iets aan kan doen, dus probeer het schreeuwen tegen uw scherm te beperken. U weet wat er komen gaat, ga niet verbaasd lopen doen. U kijkt het live op MINARET24 of gewoon op die zwarte bak waar uw vrouw altijd GTST op kijkt.

Reaguursels

Inloggen

@Russells Teapot,
"Dat argument heb ik al ontkracht. Dankzij die taqqiya-redenatie van jou is er geen enkele reactie mogelijk van moslims op terrorisme die voor jou acceptabel is. Zeggen ze niets, dan roep je "Zie je wel! Ze steunen terrorisme!" Zeggen ze wel iets, dan roep je "Ze proberen ons gewoon zand in de ogen te strooien!""

En daar ga je de fout in. (ik weet helemaal niet wat je met taggiya-redenatie bedoeld. Misschien is dat iets onder moslims?) Ik heb helemaal totaal niets tegen Moslims. Die Saudi's blaten alleen maar zoals een schoolmeester zou doen als 1 van zijn leerlingen de fout in gaat. Dit is het officieel standpunt. (Van het Islam oogpunt gezien) De geïmporteerde Imams verkondigen een ander standpunt en vergiftigen zo onze samenleving. Alles is geoorloofd om het geloof te verspreiden. Officieel is alles onder de pet. Maar ondertussen gaan er Nederlanders naar Syrië omdat het hun radicale plicht is om te sterven en het summon te bereiken; te sterven als martelaar. Dit is gewoon aangeprate prietpraat. Iemand uit Engeland ging daarheen om te helpen. Vervolgens zit hij in een truck met een ontstekingsmechanisme en blaast zichzelf op bij een checkpoint. Hoe haal je iemand (Die vrouw en kinderen heeft!) om om zijn leven te geven? Er zijn gewoon donkere Islam strijders die iemand zo kunnen overtuigen om zoiets te doen. Islam is de kapstok en die beloven 77 maagden. Kanonnenvoer is iets wat de westerse wereld allang achter zich heeft gelaten. Je voert Drone aanvallen aan. Volgens mij is er in het verleden dingen gebeurt die meer impact hadden in de westerse wereld. 9/11,London,Madrid enz. En wederom is de Nederlandse Moslim (en weer lees je erover heen!) gemeenschap oorverdovend stil. Ik woon in Nederland, en beschouw Saudi als iets buitenlands. Wat gebeurt er hier? Totaal niets, terwijl Molsims onder ons zijn.

hader | 23-02-14 | 15:39

Iedereen is de fatwa tegen Salman Rushdie vergeten. Salman Rushdie mag nooit vergeten worden!!! Schrijvers mogen niet op een dodenlijst gezet worden.

Pa Ramaribo | 23-02-14 | 12:49

De feiten hangen samen met de beeldvorming. Daarom zou de media beter de feiten kunnen verzwijgen en alleen goede dingen over islam zeggen. Hoe mooi zou het zijn als je de media, met hun nare, kritische, beeldvormende berichtgeving het zwijgen opgelegd kon worden. Dat zou een prachtige wereld zijn...

ratelaar | 23-02-14 | 11:05

Het nazisme was ook vredelievend. Het waren de Duitsers die het verkeerd interpreteerden.

Mokum Kosher | 23-02-14 | 10:12

@Russells Teapot,

Als ik je linkje aanklik wordt ik al direct geconfronteerd met geestelijken van jamaat-i-islami, hamas en de moslimbroederschap die zogenaamd terrorisme zouden veroordelen.
Maar die 3 organisaties zijn niet alleen zelf terroristisch; ze promoten ook alle drie genocide op niet-islamitische en "verkeerd-islamitische" (ahmadiya, shi'ieten) minderheden.

Dat maakt die verklaring naar aanleiding van 11-09 dus niet zo heel geloofwaardig. Het is vooral een PR-stunt, en dat zien we wel vaker na aanslagen die tot te veel wereldwijde afschuw leiden. Zeker als de slachtoffers toevallig ook nog eens voorname geldschieters zijn van de islamitische wereld (zoals bij de VS en de EU het geval is).
Zelf zou ik het veel geloofwaardiger hebben gevonden als deze Pakistaanse, Palestijnse en Egyptische terroristen óók het binnenlandse geweld tegen Pakistaanse sikhs, hindoes, christenen en ahmadiya; of Palestijnse christenen en Israëlische joden; of Egyptische christenen en baha'í zouden veroordelen. Maar ja, daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor dus dat zal wel niet gebeuren.

Bovendien is terrorisme niet het grootste probleem van de islam. De boodschap van de islam zelf (vestig een kalifaat dat alle mensenrechten vertrapt) is het gevaarlijkst, want die boodschap maakt terrorisme legitiem. Het enige verschil van mening onder korankenners tussen de voor- en tegenstanders van terrorisme is de vraag of de tijd nu al rijp is, hier in het Westen. Dat verweet hofstad-imam Fahwaz de extremisten van sharia4Belgium; "jullie schaden onze zaak". Ook eerdergenoemde Pakistaanse terroristenclub jamaat-i-islami riep Britse moslims op om de jihad in Engeland nog even uit te stellen tot er meer moslims wonen.

Over terrorisme tegen Westerse mogendheden verschillen dus de meningen. Uiteindelijk is er echter geen enkele islamitische geestelijke of wetgever die niet-moslims als gelijkwaardig beschouwt; er is geen enkel islamitisch land dat niet-moslims gelijkwaardig behandelt; er is geen enkele moskee die godsdienstvrijheid erkent; er is geen enkele korankenner die vrede, vrijheid en mensenrechten predikt.

Dandruff | 22-02-14 | 21:05

@Vaffanculo! | 22-02-14 | 12:47

Het lijkt me wel interessant om te zien wat de reacties, wereldwijd, zouden zijn als die zwarte doos door een drone opgeblazen zou worden.

Vermoedelijk zijn de "religie van de vrede" dan zijn ware aard laten zien.

shindai | 22-02-14 | 21:00

-weggejorist-

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:59

@Polletje Piekhaar Ik ken u uiteraard verder niet, maar ik wens u, op welke politieke partij of eenmanssekte u ook al dan niet fanatiek moge stemmen, en minimá-armezusvan..

die ik uiteraard in het weekend bij de arbeid achter een computer voor het vaderland evenmin ken en die mij uiteraard ook niet kent, waardoor iedereen in een zondebokken lynchende cultuur van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige,

permanent verongelijkt verontwaardigde met de van boven verkregen wijsheid in pacht met vijandige, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende,

alles en iedereen met een ongekende angst voor 'vreemdelingen" verketterende zondebokken scorende eenmanssekte in naam van de vrijheid voor een mogelijke vrije val van de euro in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis weer terug bij af is,

het is reeds jaren in de voormalige democratie Nederland niet anders,

en uiteraard verder iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettig weekend en duurzaam hierna toe, wat in een vrij land en daarbuiten uiteraard tot de mogelijkheden behoort.

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:59

-weggejorist-

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:35

@Polletje Piekhaar Geheel los van de discussie of het glas half vol of leeg is, of de mens van nature goed of slecht is:

in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro "schulden"- en "vertrouwens"crisis is alles veel simpeler, aangezien uiteraard simpele "schulden" van mensen

- inclusief al dan niet begripvolle Gutmenschen wie dit ook moge zijn, wie wil dit voor een mogelijke vrije val van de euro weten -

die uiteraard wegens teveel "schulden" liever niet de vriendelijke groeten van de deurwaarder krijgen

en een simpel gebrek aan "vertrouwen" bijvoorbeeld bij de nog niet omgevallen banken bijvoorbeeld in het als het Griekenland van het noorden bekend staande "soevereine" lidstaat Nederland met de hoogste (hypotheek)schulden het probleem.

Dit uiteraard naast het door velen in de eurozone en daarbuiten ervaren simpele probleem van een in grotendeels met artikel 1 van de Grondwet strijdige vertoningen van de Tweede Kamer de tijd met permanent stuurse "beraadslagingen" over hoofddoekjes e.d. in naam van de vrijheid

- waar uiteraard zoals bijna iedereen weet in een overzichtelijk mondiaal dekoloniaal urbanisatieproces, dus de trek naar de steden van al dan niet voormalige koloniale mogendheden -

recht op heeft te vullen,

waar uiteraard velen in de eurozone en daarbuiten reeds vele jaren simpelweg de (onder)buik vol van hebben.

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:35

@theo benschop
elitaire klootzak

minimá-armezusvan.. | 22-02-14 | 19:34

"Bedankt voor de tip om in plaats van de tot op heden door de een of andere permanent met het voor het gebouw van de Tweede Kamer in graniet uitgebeitelde artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent stuurse eenmanssekte in een zondebokken lynchende cultuur niet verboden komma's iets met "harde returns" te doen (...)"

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:07

De moslims zijn niet het probleem maar de zo begripvolle Gutmenschen. Die maar hardnekkig blijven vasthouden aan hun geloof dat de mens in wezen goed is, dus ook de moslim. Maar dat er een andere optiek is, daar wordt de mens de mens een wolf ontgaat hen ten ene male. Helaas......

Polletje Piekhaar | 22-02-14 | 19:07

huh, ian? Bedankt voor uw compliment!

Het ligt iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettig weekend en duurzaam hierna toewensend evenwel geheel aan mij dat ik op school niet heb meegedaan met Latijn, om de simpele reden dat ik helaas op school geen Latijn had.

Uiteraard wel bijvoorbeeld het vak "maatschappijleer", waar je reeds in de eerste les leert dat er in een democratie altijd partijen zullen zijn die met een andere partij op de een of andere manier door 1 deur kunnen om een "coalitie" regering te vormen,

wat uiteraard voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden zoals bijna iedereen in de eurozone en daarbuiten inmiddels weet voor een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, met de van boven verkregen wijsheid in pacht met vijandige taal bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende, alles en iedereen verketterende eenmanssekte niet van toepassing is,

omdat deze permanent stuurse sekte met een ongekende angst voor 'vreemdelingen' op weg is naar een door de permanent stuurse leider beloofde zondebokken vrije heilstaat achter een hoog zondebokken bestendig hek.

Bedankt voor de tip om in plaats van de tot op heden door de een of andere permanent stuurse niet verboden komma's iets met "harde returns" te doen,

of op die plekken toch maar gewoon met een nieuwe zin beginnen, wat dan handig is voor de simpele zielen onder ons, hoewel uiteraard niemand

- uiteraard anders dan 7,2 miljard verschillende mensen op de ronde en niet platte aarde niet over 1 kam scheren -

zal weten wat u onder gewoon verstaat, het is helaas niet anders.

Theo Benschop | 22-02-14 | 19:01

@minimá-armezusvan.. Het ligt aan mij, ik weet helaas niet wat u bedoelt.

@Ornoisliefde Tot op heden is het gebruik van het leesteken komma in Nederland door geen enkele al dan niet met artikel 1 van de Grondwet strijdige eenmanssekte al dan niet in een zondebokken lynchende cultuur voor een mogelijke vrije val van de euro verboden.

Ik probeer het me alleen maar voor te stellen: er gaan dus mensen, als ik het tenminste goed begrijp, voor de televisie zitten, wat je sowieso niet te lang moet doen, om dan bijvoorbeeld iets over Moslims al dan niet in bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende taal naar het scherm te schreeuwen

- wat je eigenlijk sowieso niet zou moeten doen, omdat iedereen hier uiteraard het zijne of hare over gaat denken -

maar waarvan de schrijver zelf ook van mening is dat het ingeperkt moet worden, waardoor iedereen zich gaat afvragen waar zijn we ook al weer mee bezig.

Moeten wij wel zonodig weer voor dat scherm gaan zitten, is het bijvoorbeeld niet mogelijk dat wij gewoon zonder enig geschreeuw of wat dan ook naar een film gaan, of gewoon ergens bijvoorbeeld in een MacDonalds of een pannenkoekenhuis wat gaan eten.

Als er iets ingeperkt moet worden

- maar misschien ook niet, ieder land krijgt immers al dan niet voor een vrije val van de munteenheid de regering die het wil/verdient, dus wat kan je hier over zeggen -

is het uiteraard een permanent verongelijkt verontwaardigde zondebokken scorende eenmanssekte die in grotendeels met artikel 1 van de Grondwet strijdige vertoningen van de Tweede Kamer de tijd vult met permanent stuurse "beraadslagingen" over hoofddoekjes e.d. en die alles en iedereen met de van boven verkregen wijsheid in pacht op weg is naar een door de permanent stuurse leider beloofde permanent stuurs keizerrijk annex zondebokken vrije heilstaat achter een hoog zondebokken bestendig hek, waar uiteraard velen in de eurozone en daarbuiten voor een mogelijke vrije val van de euro inmiddels in de voormalige democratie Nederland de (onder)buik vol van hebben.

Hoe dan ook, ik wens u en iedereen in de eurozone en daarbuiten een prettig weekend en duurzaam hierna toe.

Theo Benschop | 22-02-14 | 18:28

Theo Benschop | 22-02-14 | 16:51 |
Mooi gedaan! Zo te zien heb je op school goed meegedaan met Latijn.
Je moet alleen wel wat aan je "harde returns" doen, of anders op die plekken toch maar gewoon met een nieuwe zin beginnen. Ook handig voor de simpele zielen onder ons.

huh, ian? | 22-02-14 | 18:04

Genoeg gezeverd. Alleen al door het feit dat 100% van alle lieden met een bepaalde afkomst zich aanhangers van hetzelfde verzinsel verklaren, is er geen verdere uitleg over hun intenties nodig.

Tricephalus | 22-02-14 | 17:51

@Schietmijmaarlek | 22-02-14 | 16:58
Dat mag in Nederland. Er is slechts 1 klein probleempje. Ze voelen zich geen Nederlander.

343 | 22-02-14 | 17:45

Wat jammer nog zoveel gewaardeerde reaguurders die die islam en moslims met een hoofdletter schrijven Hoeft echt niet, christenen schrijf je ook niet met een hoofdletter.
Ja als je stiekem toch een beetje dhimmie bent dan natuurlijk wel.

alwayslearning | 22-02-14 | 17:43

meneer der meneren | 22-02-14 | 16:19
Wow.... ben onder de indruk.
Had er maar iemand geluisterd naar deze meneer in 2005.

Schietmijmaarlek | 22-02-14 | 17:26

@wakkere_nederlander Als u ca. 7,2 miljard verschillende mensen die op de ronde en niet platte aarde bijvoorbeeld graag op een brommer niet over 1 kam scheert, ziet hetgeen wat u "blijkbaar" ziet er gelijk anders uit, dit uiteraard afgezien van het feit dat niemand in Nederland voor een mogelijke vrije val van de euro in een zondebokken lynchende cultuur van een eenmanssekte in naam van de vrijheid een zondebokken scorende godsdienstoorlog,

voor zover iemand in de eurozone of daarbuiten hier überhaupt op zit te wachten, met ca. 1,5 miljard uiteraard niet over 1 kam te scheren Moslims al dan niet met de achtergeblevenen in de rijen van de gaarkeukens van andere landen na de herinvoering van de traditionele gulden en de doodstraf gaat winnen.

Theo Benschop | 22-02-14 | 17:20

@Theo Benschop
Gebruik na een zeker aantal woorden eens een punt nu schrijft u achter elkaar door waardoor het ondoenlijk is om er een touw en vast te kunnen knopen los van het feit dat het gewoon bijzonder en ja vast en zeker onprettig lezen is het is een tip geen verwijt en u mag er uiteraard mee doen wat u wil hoe dan ook nog een aangenaam weekend toegewenst.

Ornoisliefde | 22-02-14 | 17:19

@theo benschop
welke pad heeft u gelikt?

minimá-armezusvan.. | 22-02-14 | 17:13

Zodat je eigenlijk al na de eerste, met artikel 1 van de Grondwet strijdige zin "Hey, - wie is "Hey, wat moet je je bij "Hey" voorstellen, weet u waar wel eens wat over gezegd mag worden? Moslims." weet wat er aan achter een computer ingetikte zondebokken scorende oneliners in de als het Griekenland van het noorden bekend staande "soevereine", vooralsnog aan de Noordzee en niet in de barre woestijn waar heilige boeken zijn ontstaan gelegen land in een zondebokken lynchende cultuur voor een mogelijke vrije val van de euro in naam van de vrijheid van een permanent stuurse eenmanssekte in de voormalige democratie Nederland gaat volgen.

Theo Benschop | 22-02-14 | 17:08

"Dus kennelijk werkt het zo, het is weer eens wat anders, je moet al dan niet fanatisch al dan niet permanent verontwaardigd verongelijkt ergens mee bezig zijn: je zet in een artikel een paar scorende oneliners achter elkaar die bijvoorbeeld de vele weeffouten van een in Maastricht gezamenlijk overeengekomen muntunie zonder gezamenlijke politieke (fiscale) afspraken, maar met vele op eurozone niveau gezamenlijk te herstellen weeffouten voor zover dit althans met de gezamenlijk ter beschikking gestelde instrumenten en middelen wegens teveel schulden voor een mogelijke vrije val van de euro nog mogelijk is, niet wegnemen (...)"

Theo Benschop | 22-02-14 | 16:59

Kunnen moslims die zich niet verbonden voelen met terroristische moslims niet gewoon van hun geloof vallen?
Waarom MOET je iets geloven?
Waarom MOET je een ideologie aanhangen, die overal ter wereld leed toebrengt aan vrouwen, kinderen, ongelovigen, westerlingen, homo's, omdat het in een sprookjesboek staat.
Ik ben 40 jaar geleden ook van mijn "geloof" afgestapt, omdat het mij niet aanstond.
Ik kreeg slechts 1 bedreiging.
Dat ik niet in mijn dorp begraven kon worden. So what?

Toon je ballen goddomme en zeg dat je er niet meer bij wil horen.
Want weet je.... dat mag gewoon in Nederland.
Kom daarna maar weer aan mij vragen, wat ik van je vind.

Schietmijmaarlek | 22-02-14 | 16:58

-weggejorist-

Brandend Zand | 22-02-14 | 16:52

Dus kennelijk werkt het zo: je zet in een artikel een paar scorende oneliners achter elkaar die bijvoorbeeld de vele weeffouten van een in Maastricht gezamenlijk overeengekomen muntunie zonder gezamenlijke politieke (fiscale) afspraken, maar met vele op eurozone niveau gezamenlijk te herstellen weeffouten voor zover dit althans met de gezamenlijk ter beschikking gestelde instrumenten en middelen wegens teveel schulden voor een mogelijke vrije val van de euro nog mogelijk is,

en dan volgt de hele met alles en iedereen verketterende oneliners zondebokken scorende best wel fanatische goegemeente met ongeveer dezelfde scorende oneliners,

waar je uiteraard voor een mogelijke vrije val van de euro in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, met vijandige taal bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende permanent verontwaardigd verongelijkt met de van boven verkregen wijsheid

"Wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, wij willen de traditionele gulden terug en de doodstraf invoeren"

in pacht eenmanssekte tussen de studies over hoofddoekjes, Midden-, Oost- en Zuid-Europeanen, de als linkse kerk met hun dure hobby's of zakkenvullers te verketteren andersdenkenden zoals de hoofdkantoren in Brussel, Frankfort, Berlijn en vreemd genoeg niet die van Washington en een zondebokken godsdienstoorlog met ca. 1,5 miljard over 1 kam te scheren Moslims door

op weg naar een door de permanent stuurse leider beloofde zondebokken vrije heilstaat achter een hoog zondebokkenbestendig hek in het als het Griekenland van het noorden bekend staande land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren van een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden- en vertrouwenscrisis in een mondiaal dekolonisatie- en urbanisatieproces in een weekend wel zin in moet hebben,

maar als je 1 scorende wake up, wake up zondebokken scorende oneliner die de afgelopen jaren permanent verongelijkt verontwaardigd in een zondebokken lynchende cultuur over Nederland dienen te worden uitgestort hebt gelezen, weet je het eigenlijk wel, dus dat sindsdien de democratie Nederland, dat uiteraard begint met respect voor minderheden, onder het motto

"Ieder land krijgt de regering die het wil/verdient"

had opgehouden te bestaan, en men kennelijk graag in naam van de vrijheid waar uiteraard iedereen recht op heeft, maar nu even met twee maten metend niet, met het vingertje zondebokken aanwijzend in de rijen van de gaarkeukens van andere landen staat,

die alle los en vast zittende spulletjes in de eurozone, zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus, voor een scorende bodemprijs op een presenteerblaadje kregen aangeboden, wat uiteraard voor niemand in de eurozone en daarbuiten gelijk helemaal verkeerd hoeft te zijn.

Theo Benschop | 22-02-14 | 16:51

Een beter toekomst begint bij jezelf. Dus begin als moslim maar eens om geweld uit naam van de islam te veroordelen ipv je muil te houden. Dan praten we verder.
.
Maar ja, geweld tegen niet-moslims wordt aangemoedigd in het grote sprookjesboek. Gaat dus niet gebeuren... Kun je wel vanalles willen en tegen alles aanschoppen behalve gratiesch geld, maar kijk eerst maar eens in de spiegel en doe wat je zelf kunt doen om het negatieve beeld te veranderen.
.
Zal wel even duren voor er iets veranderd. Hypocriet tuigh.

Pikkestrijder | 22-02-14 | 16:48

"Moslims ergeren zich aan de onjuiste beeldvorming rond de islam. Men wil graag dat de islam niet geassocieerd wordt met geweld of terrorisme. Moslims willen ook graag dat ze niet worden vereenzelvigd met de gewelddadige jihad of met extremisme. De Moslim Omroep wil een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming rond de islam.
Hier het tegengeluid:
www.thereligionofpeace.com/
houdoe!

gasboer | 22-02-14 | 16:37

@Russels Teapot. Je kunt mooie lappen tekst schrijven, maar we zien allemaal de realiteit. Wie wil geweld afschaffen: de Taliban, Boko Haram? Waarom wordt die haatbaard die voor stenigen van vrouwen is die overspel plegen en voor het van flatgebouwen afgooien van homo's is uitgenodigd om hier in Nederland te spreken? Om geweld uit te bannen?

Maria.1 | 22-02-14 | 16:34

@no mo
cognitieve dissonantie dus

minimá-armezusvan.. | 22-02-14 | 16:12

Als Fransicko de Verhevene en de Alwetende von Jole op de tv komt ga ik niet kijken. Daarvoor was mijn tv te duur. Los daarvan, het zou zeer slecht voor mijn gezondheid zijn. Zeker drie dagen kromme tenen, stress met als gevolg huiduitslag en grandioos aan de zuip.

meneer der meneren | 22-02-14 | 16:10

Moslims willen niet gewezen worden op de realiteit omtrent de islam. Dat wisten we al. Ze ontkennen de feiten net zo hard als een aan Stockholmsyndroom lijdend slachtoffer.. En in wezen zijn moslims ook allemaal slachtoffer. Hersenen doen gekke dingen met mensen wanneer geconfronteerd met leugens en onderdrukking. Er ontstaat een soort kortsluiting die de realiteit volledig verdraait.
En moslims verdraaien de realiteit altijd. Allemaal. Stuk voor stuk en ze hebben het niet door. Rijp voor de psychiater. Allemaal.

No Mo | 22-02-14 | 16:01

@La Bailaora | 22-02-14 | 15:38
"organisaties op te starten die geweld van soortgenoten tegengaan."

Kijk, nou wordt je concreet. En inderdaad, zulke organisaties bestaan:

en.wikipedia.org/wiki/Free_Muslim_Coal...

Russells Teapot | 22-02-14 | 15:53

@russels teapot
toch een soort paradox van epimenides; alle kretenzers liegen. die onstaat door op het individu te concentreren. uiteraard zijn niet alle moslims geweldadig en keuren velen geweld af. maar het gaat om de ideologie en haar implementatie daarvan. de katholieke kerk zou ook het liefst de hele wereld katholiek zien, maar de middelen waarmee ze dit tracht te bereiken zijn thans geweldloos. of moet ik zeggen vooralsnog, want elke absolute waarheidsclaim draagt het conflict in zich. hetzelfde geldt voor islam. zolang dat niet zichzelf relativeert is er spanning. en dat wordt uitermate bemoeilijkt door de doodstraf voor geloofsafval. islamm is een totalitair gedachtengoed dat ook mind crimes bestraft. niet alleen daden maar ook gedachten zijn strafwaardig. een soort noord-korea maar dan voor hier en hier na. noord-korea laat je tenminste met rust als je dood bent, om hitchens te parafraseren. islam doet dat niet. en zo kan je blijven ronddraaien om de vraag of een absolute waarheidsclaim een model voor vreedzame co-existentie is. de huidige praktijk wijst op het tegendeel.

minimá-armezusvan.. | 22-02-14 | 15:52

@La Bailaora | 22-02-14 | 15:37
"1. toe te geven dat islam niet die 'vredelievende doctrine' is"

Een belachelijke eis. Wat jij hier zegt, is dat moslims de extremisten eerst gelijk moeten geven met hun idee over hun religie. Sommige moslims interpreteren hun religie als vredelievend. Dat daar de nodige hersengymnastiek voor nodig is, maakt daarvoor niet uit, want er is geen "correcte interpretatie" van de islam, die er op duidt dat ze gewelddadig is. Dus je kunt dat nooit zeggen.

Eigenlijk is dat hetzelfde als met het christendom. Er zijn ook mensen die nooit verder kijken dan "heb uw naaste lief," en daarom claimen dat het christendom een vredelievende religie is. Er zijn echter vele teksten die dat tegenspreken.

Betekent dat dat de vredelievende christenen ongelijk hebben? Nee, dat betekent dat ze gewoon een andere interpretatie hebben van hun eigen geloof. En zoals er zeer vele interpretaties bestaan van het christendom, zo bestaan er ook zeer vele van de islam.

"2. toe te geven dat het niet mooi is dat Mohammed al die mensen ombracht, en dat het geen lichtend voorbeeld voor de wereld was"

Ook die gebeurtenissen worden anders geïnterpreteerd door moslims, net zoals veel christenen de bloedige bijbelverhalen creatief interpreteren, om de "helden" uit de bijbel niet te hoeven veroordelen. Gewoonlijk wordt er gewoon een context bij verzonnen waarin die misdaden "rechtvaardig" zijn. Persoonlijk vind ik dat een zeer laffe manier van redeneren, maar het resultaat is wel dat die mensen denken dat Mohammed geen massamoordenaar was.

Dus wat die eigenlijk doen is gewoon ontkennen dat Mohammed die misdaden heeft begaan. Waarmee ze dus ook gelijk aangeven dat ze die misdaden te ver vinden gaan, want waarom zouden ze die anders goed proberen te praten?

"3. Geweld totaal afzweren, in woord EN
4. daad"

3 doen ze al. Wat betreft punt 4 blijft mijn vraag staan: hoe stel jij je dat praktisch voor, "geweld afzweren in daad?"

"Dat jij zo naief bent om dat soort lui op hun blote ogen te geloven moet jij weten."

Dat doe ik dus ook niet. Dat jij denkt dat ik dat doe, geeft wel aan hoe ontzettend ver jij de andere kant op bent doorgeschoten: als een moslim iets positiefs zegt, is het dus taqqiya. Want jij omarmt liever de meest krankzinnige theorieën over de fundamentele onbetrouwbaarheid van moslims, dan dat je je ééndimensionale wereldbeeld enigszins bijstelt.

"Ik heb namelijk veel te veel het tegenovergestelde gezien."

Dat is omdat je dat wil zien. Ik kan je echt wel meer geven dan één linkje, maar hoe overweldigend het bewijs voor het tegendeel ook is, jij zal toch altijd blijven proberen je onder de realiteit uit te wurmen. Dus dat zou van mijn kant een behoorlijk zinloze exercitie zijn.

Russells Teapot | 22-02-14 | 15:51

of moeten ze daarnaast ook nog actie ondernemen?
@Russells Teapot | 22-02-14 | 15:24
Aangezien taqiya een bekend onderdeel is van islam zullen ze het dus inderdaad moeten aantonen, door bv. organisaties op te starten die geweld van soortgenoten tegengaan. Dus het antwoord is ja.

La Bailaora | 22-02-14 | 15:38

@Russells Teapot | 22-02-14 | 15:24
Het argument is nog steeds dat we niet weten of ze het werkelijk veroordelen of niet. Ze doen het in een linkje met woorden, maar niet met daden. Kortom, ik zie geen overtuigend bewijs dat ze het veroordelen. En waarom heb ik al uitgelegd.

Wat mij betreft horen ze:

1. toe te geven dat islam niet die 'vredelievende doctrine' is (zonder te draaien en te spinnen met bewijzen als 'er zijn ook moslims die geen geweld gebruiken', raad je de koekoek, dat zegt niets)

2. toe te geven dat het niet mooi is dat Mohammed al die mensen ombracht, en dat het geen lichtend voorbeeld voor de wereld was

3. Geweld totaal afzweren, in woord EN
4. daad

Geen van de punten 1, 2 en 4 zie ik ze doen, ook niet in die link van je. Pas dán kunnen we praten. Het enige wat we ze dus zien doen is zwakjes puntje 3, waarvan jij niet kan aantonen dat het geen taqiya betreft. Aangezien ze niet puntje 1, 2 en 4 doen houd ik het dus voorlopig op het feit dat het puntje 3 taqiya betreft. Om de dood eenvoudige reden dat woorden en daden niet in overeenstemming zijn.

Dat jij zo naief bent om dat soort lui op hun blote ogen te geloven moet jij weten. Maar ga hier niet proberen mij te overtuigen dat het met een linkje wel goed zit. Ik heb namelijk veel te veel het tegenovergestelde gezien.

La Bailaora | 22-02-14 | 15:37

@hader | 22-02-14 | 14:34
"Dit heet zand in de ogen strooien."

Dat argument heb ik al ontkracht. Dankzij die taqqiya-redenatie van jou is er geen enkele reactie mogelijk van moslims op terrorisme die voor jou acceptabel is. Zeggen ze niets, dan roep je "Zie je wel! Ze steunen terrorisme!" Zeggen ze wel iets, dan roep je "Ze proberen ons gewoon zand in de ogen te strooien!"

Wat moslims ook doen, het is bij voorbaat al niet goed bij jou.

"De Islam heeft 2 gezichten. De een beweert tolerant, vredelievend, respecterend te zijn, maar volgens hun andere agenda proberen ze overal en nergens de dominerende partij te zijn."

Dit kan alleen waar zijn, als "de islam" één geheel is, en een miljard mensen allemaal samenzweren volgens dezelfde dubbele agenda.

Een bespottelijke theorie. Zet dat aluhoedje eens af, en probeer de realiteit toe te laten in je leven. Er zijn verschillende opvattingen van de islam, die ook geregeld onderling oorlogen uitvechten. En sommigen daarvan zijn gewelddadiger dan anderen.

"Het doel van de Islam (Staat niet in de Koran, maar dat maken de gezaghebbende Imams ervan) is alles wat maar niet Moslim is de wacht aan te zeggen."

Ik heb dus met die links aangegeven dat er heel veel gezaghebbende imams andere dingen beweren.

"Waarom gaan Nederlandse moslims niet massaal de straat om tegen al dat extreme geweld te protesteren, om aan te geven dat dit is niet wat ze aanhangen?"

Ga jij de straat op om te protesteren als een Amerikaanse drone een bruiloft in as legt, om duidelijk te maken dat "dit niet is wat jij als westerling/christen aanhangt?"

En zeg nou niet "maar het geweld van die drones is niet representatief voor het westen/het christendom," want dat is nu precies, zoals veel moslims islamitisch terrorisme zien: als niet representatief voor hun geloof.

Zoals jij het (terecht) een belachelijk idee zou vinden om je te moeten verontschuldigen voor wat het Amerikaanse leger doet, zo vinden die moslims het een belachelijk idee om zich te verontschuldigen voor wat Al Qaeda doet.

Russells Teapot | 22-02-14 | 15:35

Minder moslims als amateurvoetballers. Maar die moslims die ook amateurvoetballer zijn halen wel vaker het nieuws. Iets met traptechniek en zo.

Tikkie Terug | 22-02-14 | 15:24

@La Bailaora | 22-02-14 | 13:45
Grappig, dat retorische truukje dat je nu gebruikt.

Het argument was dat moslims geweld niet veroordelen. Ik toon aan dat ze dat wel doen, waardoor die uitspraak dus ongeldig is. Maar in plaats van dat je dat toegeeft, begin je gewoon een nieuwe discussie, en neem je ineens het standpunt in dat ze het wel veroordelen, maar te weinig actie ondernemen.

Moving the goalposts, heet dat:
en.wikipedia.org/wiki/Moving_the_goalp...
Want wat is het nou, moeten moslims terrorisme veroordelen, zoals enkele ongeinformeerde reaguurders hier eisen, of moeten ze daarnaast ook nog actie ondernemen?

Voor ik je weer spam met links waaruit blijkt dat moslims wel degelijk actie ondernemen, wil ik eerst van je weten, wat voor actie voor jou dan afdoende zou zijn, en jou ervan kan overtuigen dat het geen taqqiya is. Zodat je niet, als ik weer aantoon dat je ongelijk hebt, gelijk weer je standpunt aanpast: "Ze doen wel dingen, maar niet genoeg," of "ze doen wel dingen, maar dat is een afleidingsmaneuvre."

Dus vertel, wat moeten moslims doen om jou daarvan te kunnen overtuigen?

En daarbij, de bewijslast ligt bij jou hier. Jij bent degene die mensen zonder onderbouwing leugenaars noemt, door duizenden moslims te beschuldigen van taqqiya. Dat een aantal islamitische leiders in het Arabisch andere dingen zegt dan in het Engels, wil niet zeggen dat je dat dus van allemaal maar mag aannemen.

Het idee dat al die moslims die terrorisme veroordelen stuk voor stuk taqqiya plegen, lijkt me heel wat onwaarschijnlijker dan het idee dat sommigen dat doen, en anderen weer niet. Daarom ligt de bewijslast bij jou (lees het stuk van Hans Jansen vorige week over het scheermes van Ockham).

Dus op welke grond extrapoleer jij het leugenachtige gedrag van een aantal islamitische leiders naar de gehele islamitische wereldbevolking van 1 miljard?

Russells Teapot | 22-02-14 | 15:24

er worden twee fundamentele waarden in onze samenleving ter discussie gesteld in dit programma op een zeer onaangename manier. ten eerste de mogelijkheid om godsdienst ter discussie te stellen en de absolute waarheidsclaim te laten voor wat die is. de westerse samenleving heeft dit verworven ten koste van bloedige oorlogen en is uiteindelijk in het stadium aangekomen dat religie niet de inrichting van de samenleving en het wereldbeeld bepaalt. dat is begonnen met keppler. zie hier de tegenstelling met islam dat sharia voor allen voorschrijft. islam is dus onverenigbaar met onze visie op de samenleving en de wereld. ja de aarde is echt rond, want dat hebben we onweerlegbaar aangetoond en dat heeft geleid tot een onge-evenaarde welvaartstijging door technologische ontwikkeling. wij kunnen gewoon het water uit de kraan drinken, zonder bang te zijn ziek te worden. ten tweede wordt er een verbinding gelegd tussen anti-semmitisme, of beter gezegd jodenhaat, en weerzin tegen islam. jodenhaat is bij uitstek een produkt van religie, de christelijke en de islamitische. een obsessie omtrent een vermeend onrecht aangedaan 2000 jaar geleden in het oost-groningen van het romeinse rijk en dat nog steeds veranwoordelijk is voor dagelijks geweld in onze huidige tijd in het midden-oosten. de westerse samenleving heeft na de tweede wereld oorlog - die overigens ook nog andere oorzaken had - geleerd dat het absurd is om op deze gronden geweld na te streven. die afwijzing, wederom van een absolute waarheidsclaim. verklaart de volstrekte afwijzing van islam hier. niet van mensen die in een meta-fysisch wezen geloven en waar je je groenten koopt of waar je bij in de taxi stapt, maar een afwijzing van een wereldbeeld en een visie op de samenleving waarin wij wonen en die door ons middels vele bloedige offers is opgebouwd. afwijzing van islam heeft niets met anti-semitisme te maken. het is de moderne wereld die niet terug wil naar een wereld van 2000 jaar geleden. als je een auto hebt, dan wil je toch niet meer met paard en wagen rijden? ja af en toe uit nostalgische overwegingen. precies de plaats die islam toegewezen kan krijgen in onze samenleving. een privé-bezigheid voor in het week-end.

minimá-armezusvan.. | 22-02-14 | 14:52

@Russells Teapot | 22-02-14 | 13:00
Ik heb de link geraadpleegd. Ik zie alleen maar (voor een groot deel Saudi) geblaat om de westerse wereld gerust te stellen. "Wij keuren het niet goed" Nee dank je de donder, wat moet je anders zeggen... Anders wordt je gesnapt. Dit heet zand in de ogen strooien. Ondertussen wordt er weer in een ander land christenen uitgemoord. De Islam heeft 2 gezichten. De een beweert tolerant, vredelievend, respecterend te zijn, maar volgens hun andere agenda proberen ze overal en nergens de dominerende partij te zijn. Als je kritiek uit, dan gaat die mond (en via propaganda ook in andere landen) weer open en voor je het weet staat er iemand met een trek touwtje naast je. Het doel van de Islam (Staat niet in de Koran, maar dat maken de gezaghebbende Imams ervan) is alles wat maar niet Moslim is de wacht aan te zeggen. Open eens je ogen! Verspreid het geloof ten koste van alles. Pure Nederlanders die ineens het Moslim geloof aanhangen en via indoctrinatie er radicale ideeën erop na houden... Om maar niet te spreken over die Imams die ze uit het pure land halen, en hier in het westen hun ideeën verspreiden. Men haalt iemand uit een totale andere cultuur binnen om dan in het huidige westen te gaan prediken over de ware islam. Gaat het muntje nog niet vallen bij je vraag ik me af? Waarom gaan Nederlandse moslims niet massaal de straat om tegen al dat extreme geweld te protesteren, om aan te geven dat dit is niet wat ze aanhangen? Het blijft wederom stil op straat.

hader | 22-02-14 | 14:34

waarom dit soort walgelijke fundi propaganda nog kijken? we weten allemaal wat er gezegd gaat worden en wat verzwegen wordt. politiek Nederland moet zich de ogen uit de kop schamen want zij hebben dit laten gebeuren, ja, zelfs mede mogelijk gemaakt. een lichtpuntje is er. wat er nu plaatsvind in Kiev kan ook in Nederland. kwestie van tijd. zeker als wordt vastgehouden aan de "weg met ons" mentaliteit van politiek en media.

kaplaarzenverkoper | 22-02-14 | 14:31

dlseth_ | 22-02-14 | 14:21
Ja. Inderdaad. Daar ben ik helemaal voor! Daarnaast ben ik groot fan van Adolf Hitler en heb ik een schilderij van Mao in mijn slaapkamer, nou goed?

Romanov | 22-02-14 | 14:28

Zo, en nu ben ik klaar met die moslims.
Schaatsen!!!
FF twee gouden plakken ophalen in het land van Poetin.

IJzervreter | 22-02-14 | 14:27

@Romanov | 22-02-14 | 13:45
Aha, dus u bent voor 'respect' en 'erkenning' van Stichting Martijn, de KKK en de NSDAP?

dlseth_ | 22-02-14 | 14:21

Een pluspuntje van de aanwezigheid van de Islam in Nederland (nb. ik ben wezen zoeken, hoor).
.
Het toont de ware aard van onze "democratische" politici. Deze mensen staan niet pal voor de rechtstaat wanneer het moeilijk wordt, staan niet op voor de vrijheid van alle burgers en ingezetenen, maken zich niet sterk voor de werkelijk kwetsbare minderheden, en hebben total geen oog voor de grondwaarden, zoals "scheiding kerk-staat" en "vrijheid van meningsuiting" , waarop Nederland zich ooit voorstond. Deze mensen staan voor opportunisme, lafheid, en hypocrisie en helpen daardoor mee aan het afbreken van het geschiedkundige unicum van de democratische rechtstaat.
.
Tot zover het enige positieve effect van Islam in onze samenleving...

Parel van het Zuiden | 22-02-14 | 14:21

@BadLieutenant | 22-02-14 | 13:53
Diegenen waarvan we geen last hebben gaan hun islamitische soortgenoten niet tegenhouden. Kortom, ondanks dat er werkelijk gematigde moslims zijn, is islam wat het is, namelijk een gevaarlijke oorlogs en overwinningsdoctrine die doorgaat totdat het knalhard wordt gestopt.

In de 2e wereldoorlog waren er ook 'goede' Duitsers hoor, sterker nog, heel veel.

La Bailaora | 22-02-14 | 13:58

Petrus Poortwachter | 22-02-14 | 13:48 |
Nee hoor. Dit werkt twee kanten op. Extremisten houden elkaar in stand.

Romanov | 22-02-14 | 13:55

Er zijn veel manieren om iets dat louter negatief is positief in het nieuws te brengen.

De beste manier is alle nieuwsorganen te beheersen zodat de output onder controle staat. "Onze" gevestigde politieke partijen hanteren deze methode. "Onze" gevestigde partijen hebben een groeiende belangstelling voor de islamitische stem.

Wat ook werkt is controle te hebben over, bijvoorbeeld, een overkoepelende organisatie zoals de VN. Zodoende wordt het mogelijk te verbieden negatieve feiten zonder franje in het nieuws te brengen. De aanklacht van "islamofobie" is daar een goed voorbeeld van.

Natuurlijk blijft daar de beproefde methode om boodschappers van ongewenste waarheden op brute manier te doden, wat op zich weer als boodschap dient om andere boodschappers op het risico van hun woorden te duiden. De islam hanteert deze methode graag en vaak.

Jan Passant mk2 | 22-02-14 | 13:54

We weten allemaal dat er problemen zijn en dat het imago van moslims niet erg rooskleurig is hier en elders, maar daarom hoeven we nog niet alle moslims over één kam te scheren, hoewel dat natuurlijk heel erg makkelijk is om te doen.
Het feit dat we allemaal wel minstens één goede,relaxte en goed geintegreerde moslim (m/v) kennen, betekent dat er bij elkaar dus echt wel véél moslims zijn waarvan we geen last hebben en die gewoon goed mee willen doen in deze maatschappij, think about that!

BadLieutenant | 22-02-14 | 13:53

Nou, als ze bordjes willen zetten in Rotterdam richting Mekka stel ik voor dat ze dat in elk dorp/ stad moeten doen en dan enkele reis! Gaan ze daar maar lekker mekkeren. Goed idee. Want waar ergeren ze zich nou niet aan!!! Als ze zo ontevreden zijn vraag ik me zoiezo af wat ze hier doen behalve de pot leegmaken!

KannieWaarZijn | 22-02-14 | 13:53

@Romanov | 22-02-14 | 13:33
Weer een duidelijk voorbeeld van het omdraaien van oorzaak en gevolg....

Petrus Poortwachter | 22-02-14 | 13:48

-te kunnen- ergenTs naar beauven trapT

Centauri3 | 22-02-14 | 13:48

... euhm . Hoe noem je dat ding eauk al weer: Dat je je godje moet betalen (..% van je maandinkomen) om dan veilig hier op deesch aardkloot met je zachte edele delen omhoog kan exsisteren?

Centauri3 | 22-02-14 | 13:47

@Russells Teapot | 22-02-14 | 13:03
Ze ondernemen nou juist geen actie, ondanks wat ze zeggen in die link van je. Pas wanneer ze actie ondernemen kan jij aantonen dat het geen taqiya is. Taqiya is wel degelijk een onderdeel van islam. Alle soorten 'oorlog'-voering in islam zijn gerechtvaardigd, ook liegen tegenover de kufar.

Dus nee, niet diegenen die 'laat eerst maar zien via de daad' snappen het niet, maar diegenen die bij de eerste de beste woorden geloven dat ze dus 'ok' zijn.

Als je een aantal keren hebt meegemaakt dat ze in het Engels iets anders zeggen als daarna tegen hun soortgenoten in Arabisch wordt je heel snel sceptisch. Concluderend, eerst daden zien, dan pas geloven.

La Bailaora | 22-02-14 | 13:45

dlseth_ | 22-02-14 | 13:40 |
Ik hoef geen voorbeelden te noemen, maar ik kan nog een zeker interview herinneren waarin GW opriep tot massale deportatie van Moslims. Dat klinkt in mijn oren als extremistische roeptoeterij.

Fleur Agema: Dat Ass.. Dat Glasses. Do want.

Romanov | 22-02-14 | 13:45

Ach, wie kijkt er nu naar de moslim-omroep? Alleen moslims toch? En wie lezen er nu Geen Stijl? Alleen niet-moslims toch? Discussie voor doven. Meer niet.

Rest In Privacy | 22-02-14 | 13:45

Zo, die Brendel had veel inbreng. Wat een idiote discussie. Het is namelijk en en, niet of. Vanuit de islam komt een hoop onverdraagzaamheid en geweld voort. Feit. De media geilen op achterlijke fundi's en geven ze graag een podium. Ook een feit.

Flodder | 22-02-14 | 13:44

Sorry, maar als ik een poppenkast wil zien, kijk ik wel naar Het Klokhuis.

zure reaguurder | 22-02-14 | 13:44

Sophie9985 | 22-02-14 | 13:28
Ik heb een aantal keren aan verschillende Denen uitgelegd dat het oplossings/veroordelingspercentage van de criminaliteit in Nederland 1,8% is.
Tot dusver is steeds hetzelfde antwoord van de betreffende Denen aan mij gegeven:
Duitse Herder.ik.geloof.je.niet

duitse herder | 22-02-14 | 13:43

Nog maar een keer....

Tot 5% islam in een samenleving --> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% islam --> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

10% tot 25% islam --> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% en meer islam --> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.

En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de islam als sprinkhaan neerstrijkt gaan hele samenlevingen kapot.
Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met het gezwel dat islam heet in dialoog?
En verder: hoezo zou de islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?

kwark001 | 22-02-14 | 13:41

@Romanov | 22-02-14 | 13:33
Roeptoeterij zoals het verlaten van de EU of de caviapolitie of Fleur Agema die gewoon nodig een flink gepiemeld dient te worden...?

dlseth_ | 22-02-14 | 13:40

suggestie: trek die doek es voor dat die anonieme banquerekening ... dan wil ik met je verder participeren/praten.
C'

Centauri3 | 22-02-14 | 13:38

De islam is al ruim 1400 Jaar de overbrenger van haat daar kun je niet positief over zijn .

Eurotokkie | 22-02-14 | 13:37

Ornoisliefde | 22-02-14 | 13:30 |
Het is net zo eenzijdig als de roeptoeterij van de PVV. Ik begrijp wel dat die mensen zich op een vergelijkbare manier proberen te verweren.

Romanov | 22-02-14 | 13:33

Als je niet met haatbaarden, tuig en corrupte regenten geassocieerd wilt worden moet je die misschien keihard aanpakken met je 'Islamitische gemeenschap' en niet lopen peeuwen..

Fred van Ria | 22-02-14 | 13:33

Ik heb zitten kijken een uur lang. Ook naar het programma erna: 'Is Nederland Islamofoob?'. Als we de Moeslimomroep moeten geloven vindt er momenteel een soort genocide plaats onder Moeslims. Moeskeeën worden aan de lopende band in de fik gestoken, moeslimmannen die op vrijdag naar de moeskee gaan worden uitgelachen, uitgescholden en bespuugd, moeslim jongeren worden op school en masse gediscrimineerd en gepest, moeslimvrouwen met hoofddoekjes worden uitgescholden. En, zo stelt de Moeslimomroep, het wordt steeds erger! Dit laatste wordt bevestigd door lieden als dhr. Ties Prakke, Moehammoed 'nog altijd in de kast' Rabbea en wat extreem linksche, turfgrage, gutmenschen van wat schimmige anti-discriminatie meldpuntjes, die zelfs 'onderzoek' zouden hebben gedaan. Volgens al deze deskundigen doet de overheid NIETS aan dit vervolg op de holocaust, en uiteraard worden de kruistochten er weer even bijgehaald. Het was één groot zielig verhaal met de moeslims uiteraard in een tenenkrommende slachtofferrol en de wittemannen en wittevrouwen als boze neonazi's met maar één doel: het vernietigen van de moeslimgemeenschap, met de duivel aan hun zijde. Het was zóóóóóóóóó absurd en eenzijdig, dat het lachwekkend werd. Maar tussen het lachen door bedacht ik me wel: dit zou niet moeten mogen, deze paranoïde indoctrinatie.

Ornoisliefde | 22-02-14 | 13:30

In Gouda geboren en getogen, heb ik van dichtbij de multicul mogen meemaken vanaf het begin. Dat in combinatie met de rooie rakkers die zich wethouders en bestuurders noemden en de lafhartige houding van de medeburgers, heeft mij genoodzaakt uit Nederland te vertrekken. Je komt er pas achter wat een zielig land dit is geworden als je er niet meer woont. Waar Nederland bekend om is bij buitenlanders is geld rapen in de vorm van uitkeringen, toeslagen en gratis gezondheidszorg. Jippie. Nederland is niet meer voor de Nederlanders. Het is slechts een provincie onder de juk van Brussel. Geen eigenheid en cultuur meer, want racistisch. Zucht. Arm Nederland.

Sophie9985 | 22-02-14 | 13:28

@ Conan de Rabarber 13:05

LOL! Klik ook op "vragen en antwoorden", die lui zijn echt knettergek met hun Zam-Zam water...

eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 13:13

@Quid, Je hebt het over "verkrachte vrouwen stenigen" en niet over iemand die "gestenigde vrouwen verkrachtte", dus: maar 1 T.
Zucht.
Steeds. Maar. Weer.

huh, ian? | 22-02-14 | 13:08

Ze ' willen' dit, ze ' willen' dat. Ad Infinitum. Volgende stap is het opeisen van alles waar ze recht op denken te hebben. Willen ---> Eisen. Failure to comply is het aansturen van de straatsoldaatjes en de reeds overgenomen gemeentelijke politiek onder instemmend knikken en buigen van de landelijke politiek. En zo rolt het in NL tegenwoordig. 40 jaar ' culturele verrijking' blijkt een nekschot te zijn geweest voor alles waar NL ooit voor stond. De politiek heeft het georganiseerd, het volk werd gemanipuleerd in het ' andere kant op kijken' en nu is het te laat.

Gastarbeiders waren het toch? Het kenmerk van een gast is dat ie ook weer weg gaat aan het eind van de rit. Of ben ik nou gek?

bello | 22-02-14 | 13:06

malin | 22-02-14 | 13:02 |
Laten we ook vooral niet blind zijn voor de VVD-goorlap die na het zien van beelden waarop een jochie, alreeds in de boeien geslagen, een paar tikken kreeg, zei dat ze toch maar vooral een baan bij de politie moesten ambiëren.

Romanov | 22-02-14 | 13:05

@eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 13:02
Zo hé! Dat water is goedkoper dan een flesje Spa Blauw aan de 24/7 pomp op de snelweg.

Conan de Rabarber | 22-02-14 | 13:05

@kovariant | 22-02-14 | 12:59
"Het moet echt vanuit hun hoek komen om te zeggen wij pikken dit niet langer meer, dit wangedrag moet zo snel mogelijk stoppen, en wij doen een beroep op onze kinderen en iets te fanatieke volgelingen."

Het klopt dat het van hun kant moet komen. Maar als ze dan ook daadwerkelijk die actie ondernemen, is het nogal oneerlijk om je ogen daarvoor te sluiten en te blijven roepen dat ze er niets aan doen.

Russells Teapot | 22-02-14 | 13:03

Moslimomroepen bestaan gemiddeld drie jaar waarna ze failliet gaan en de bestuurders worden aangeklaagd wegens fraude.
-
@rara | 22-02-14 | 11:53 |
Om uiteindelijk 'het klimaat als door Wilders geschapen' weer de schuld te geven.
-
De officiële wegwijzers naar Mekka bewijzen dat we te maken hebben met een Apartheid stimulerende en intolerante veroveringsideologie, dat zich als 'religie' heeft vermomd...
www.bladi.net/forum/attachments/mecca-...

Ahasveros | 22-02-14 | 13:02

hader | 22-02-14 | 12:57

Klopt, zie ook mijn @12:57.
Maar dat is het mentaliteitsverschil tussen moslims en de rest van de wereld. Onlangs ook gedemonstreerd bij Pauw & Witteman, toen 3 Marokkanen zich beklaagden dat ze steeds werden aangehouden in de Haagse Schilderswijk - de wijk die voornamelijk uit criminele Marokkanen bestaat.
Dat ze het vertikken om die statistieken in verband te brengen met verhoogde controles, waar zij dus ook onder vallen, is de typisch Arabisch-islamitische (gepikeerde) denkwijze.
Die lui moet je dus ook geen podium geven of laten miauwen, maar ze gewoon negeren - ze zullen de uitleg toch nooit begrijpen danwel aanvaarden.
Het enige wat je kunt doen, is stug doorgaan met controleren en je doof en blind houden voor hun gejammer.

malin | 22-02-14 | 13:02

Conan de Rabarber | 22-02-14 | 12:51 | + 0 -

Nee, maar dat is ook niet nodig want dit verkopen ze wel en is minstens zo effectief:

www.islamproducten.nl/1169-zam-zam-wat...

eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 13:02

Russells Teapot | 22-02-14 | 12:50 |
Excuus, ik wilde je plussen maar heb vandaag last van miskliktyfus.

Romanov | 22-02-14 | 13:01

Even kijken naar de geweldige integratie vsn moslims in europa:
Problemen met moslims in Londen.
Problemen met moslims in Oslo (alle verkrachtingen paar jaar terug 100% door moslins)
Problemen met moslims in Malmö (verkrachtingen en auto's in de hens)
Problemen met moslims in Marseille (extreme shariawijken)

Zweden gaat er als eerste aan met hun wijverige linkse klotepolitiek.
Moslimhaat gaat nog veel groter worden want dat kutvolk doet precies het tegenovergestelde van integreren. Homo's moeten dood en vrouwen zijn niks waard is hun devies. Een denkwijze die loodrecht staat op hetgeen wat wij in de westerse wereld na eeuwen filosoferen bereikt hebben.
Van dit filmpje gaan je nekharen overeid staan: www.youtube.com/watch?v=mO6PcFYXMo4&am...
"Wij zijn geen extreme moslims omdat we homo's dood willen en dat vrouwen niks waard zijn. Elke moslim denkt zo, ook de niet extreme moslims. Dus waarom noemen jullie ons extreem?"
.
Niet te geloven dit...

Vip3r | 22-02-14 | 13:01

Blijf het fascinerend vinden dat voortdurende gebruik van islamofobie in één zin met de woorden antisemitisme en homohaat.
Ik bedoel, iedereen weet toch wel dat mohammedanen (allemaal)vanuit hun religie antisemitisch zijn en anti homo.

luisternueensnaarmij | 22-02-14 | 13:01

@hader | 22-02-14 | 12:57
"Het probleem is dat Moslims oorverdovend stil zijn, als ergens in de wereld wreedheden tegen de mensheid wordt gepleegd uit de naam van Allah."

Dat is dus een leugen. Zie mijn eerdere tegel.

Russells Teapot | 22-02-14 | 13:00

@malin | 22-02-14 | 12:57
"Laat dit soort moslims al hun energie besteden aan het islamgerelateerde horrorlijstje in plaats van aan hun imago."

Heb je überhaupt mijn link gelezen? Dat is precies wat al die vooraanstaande moslims en islamitische organisaties doen, die daar worden geciteerd. Ze lopen niet te zeiken over hun imago, ze veroordelen de massamoord op duizenden onschuldige mensen op 9/11.

Russells Teapot | 22-02-14 | 13:00

1 minuut gekeken. "Islamfobie moet hoger op de agenda dan homohaat en antisemitisme" … Als je dat over je stembanden krijgt ben je toch best wel een beetje koekwous.

wijnvlek | 22-02-14 | 12:59

Immers, als moslims geweld niet afkeuren, stemmen ze stilzwijgend in met dat geweld. Maar als ze dat wel doen, dan betekent dat dat ze liegen. Het is dus onmogelijk voor ze, om jou ervan te overtuigen dat ze geweld afkeuren.
Russells Teapot | 22-02-14 | 12:50 | + 0 -
.
Een blog post is natuurlijk goed, maar laat ze eens een positief geluid horen zodat wij het ook zien, laat ze een stichting tegen geweld tegen vrouwen of een partij tegen agressieve straatjongeren oprichten. Wij spreken 'hun taal niet' altijd even goed zo blijkt. Daarnaast hebben wij ook niet de moslim vaders die de straat op gaan die ze wel vertrouwen en waar ze van kunnen leren. Het moet echt vanuit hun hoek komen om te zeggen wij pikken dit niet langer meer, dit wangedrag moet zo snel mogelijk stoppen, en wij doen een beroep op onze kinderen en iets te fanatieke volgelingen.
.
Overigens worden er vanuit de autochtone kant diverse pogingen gedaan om tot elkaar te komen en afstand te nemen van geweld, maar vaak afgestempeld als racistisch, generaliserend of denigrerend in het geloof.

kovariant | 22-02-14 | 12:59

Russells Teapot | 22-02-14 | 12:50

Laat dit soort moslims al hun energie besteden aan het islamgerelateerde horrorlijstje in plaats van aan hun imago. Zeuren hoe geweldig ze zijn, is gemakzuchtige prietpraat. Wat mensen geweldig maakt, is het oplossen van onmenselijke en onaanvaardbare problemen, en daarin excelleert de islamitische wereld.

malin | 22-02-14 | 12:57

Het probleem is dat Moslims oorverdovend stil zijn, als ergens in de wereld wreedheden tegen de mensheid wordt gepleegd uit de naam van Allah. Als ze onze kijk op Moslims zo stigmatiserend vinden, trek je scheur open om van alles en nog wat te veroordelen en doe er zelf wat aan. Ik heb nog nergens een Moslim beweging gezien die gezamenlijk el-Shabaab aan de hoogste boom willen hangen omdat ze de Islam bezoedelen. Nee, men blijft stil. Het is immers Allah's wil.

hader | 22-02-14 | 12:57

Haha.. Die miep redeneert tot slot dat radicalisering het resultaat is van uitsluiting en discriminatie, maar vooral niet van een conservatief geloof. Bimbo..

Romanov | 22-02-14 | 12:55

Beter schaffen we godsdienstvrijheid gewoon af. Compleet nutteloos 'grondrecht' dat al gewoon onder de vrijheid van meningsuiting valt.

Rest In Privacy | 22-02-14 | 12:53

fascisco van Jole, tja....

Foezela | 22-02-14 | 12:52

happen naar de baas | 22-02-14 | 12:50 |
Waar ik Ties Prakken wel kan volgens is het punt dat Wilders in zijn uitspraken vaak te ver gaat. Wilders had best veroordeeld mogen worden, al is het maar om een duidelijke grens te stellen.

Romanov | 22-02-14 | 12:52

@eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 12:35
Hebben ze daar ook bomgordeltjes en bomschoenen?

Conan de Rabarber | 22-02-14 | 12:51

@Ommezwaai | 22-02-14 | 12:37
Heeft waarschijnlijk een beoordelingsgesprek gehad...

Petrus Poortwachter | 22-02-14 | 12:51

@LangeTijdGeleden | 22-02-14 | 11:59

"Moslims, de niet-fundi's, hadden ELKE keer.... AFSTAND KUNNEN NEMEN van de daden van de persoon als die daden levens hebben gekost van Joden of Ongelovigen.

Dit is tot op heden NOG NOOIT gebeurd"

Ik heb ook een hekel aan de islam, maar wat je nu zegt, is gewoon aantoonbaar niet waar:

kurzman.unc.edu/islamic-statements-aga...

Ze hebben heel vaak afstand genomen van geweld en terrorisme. Het is niet hun schuld, dat jij er voor kiest om niet naar ze te luisteren, en domweg te blijven roepen: "Gematigde moslims moeten terrorisme afkeuren!!1!"

Voor je een hele groep mensen ervan beschuldigt dat ze terrorisme "nooit" afkeuren, kun je dat beter even onderzoeken. Als je een halve minuut op google had doorgebracht, had je namelijk geweten, dat je onzin uitkraamt.

En kom nou niet met het argument: "het is natuurlijk allemaal taqqiya." Op die manier poneer je namelijk een onfalsifieerbare stelling.

Immers, als moslims geweld niet afkeuren, stemmen ze stilzwijgend in met dat geweld. Maar als ze dat wel doen, dan betekent dat dat ze liegen. Het is dus onmogelijk voor ze, om jou ervan te overtuigen dat ze geweld afkeuren.

Russells Teapot | 22-02-14 | 12:50

Een Moslim Omroep die zichzelf de vraag stelt of nederland islamofoob is... 'Ze zijn bang van ons' impliceert reeds een perspectief van wij-zij-denken dat honderd, nee duizend maal ernstiger dient te worden genomen dan het wij-zij-denken van degenen die als islamofoob worden bestempeld. De zogenaamde islamofoben behoren niet tot een groep, al willen lieden als meneer Prakken dat wel waarhebben.

Schoorsteenveger | 22-02-14 | 12:50

Laat het OM die Ties Prakken maar eens gaan vervolgen.
Wat een volksmenner is dat zeg met dat geneuzel over de rechtstaat.

Wel heel hypocriet klagen over het gedrag van Wilders, maar haar eigen gedrag is meer opruiend dan hetgeen waar ze Wilders van beschuldigde.

Maar goed, zo kunnen we die Linkse ratten ook weer natuurlijk.
Anderen de maat nemen, maar zelf de rechtstaat met voeten treden.

happen naar de baas | 22-02-14 | 12:50

Weg. Met. Ons. (de discriminatoire racistische witte man cq Wilders stemmer)

Robertski | 22-02-14 | 12:49

Moslims zijn letterlijk en figuurlijk gewend aan het in den reedt genaaid te worden......
Voor de ene moslim is het lekker, voor de ander niet...... die zet zichzelf in de slachtoffer rol.
Al met al houd het evenwicht onder de moslims zich in stand zolang het in den reedt genaaid worden als offer naar de islam gezien wordt.
Heumo's.......

Dachthetal | 22-02-14 | 12:49

Schijt religies.

carramba | 22-02-14 | 12:48

Zo lang er types als Jolo zijn wordt het nooit wat met de islam discussie in dit land. Het heeft geen zin om constant te wijzen naar zij of hen.

lachenjoh | 22-02-14 | 12:47

Er zit bijna niks anders meer op dan op bedevaartstocht richting Mekka te gaan, en mezelf daar, te midden van zoveel mogelijk soepjurken, naast die zwarte fopdoos op te blazen.

Vaffanculo! | 22-02-14 | 12:47

ruzie moslim omroep - Ongeveer 556.000 resultaten (0,24 seconden)

(c)ZWITSUL | 22-02-14 | 12:45

Mensen staan elkaar om twee dingen naar het leven: bezit en waarheidsbeleving. Elke vorm van religie is daarbij een bron van ellende. De behoefte daaraan, in welke al dan niet "verlichte" (*proest*) vorm dan ook is mij een raadsel. Accepteren dat het leven een onbegrijpelijk gebeuren is dat nergens toe leidt, behalve tot meer leven, is moeilijk, maar denk ik de enige oplossing. Bezit afschaffen waag ik me nog niet aan ;-). Maar merk wel hoe minder je hebt, hoe minder druk je er om hoeft te maken.

Djengo123 | 22-02-14 | 12:43

Tja, van Jolo is zo voorspelbaar als een islamitische haatbaard.
Die miljoenen moslims die zich schuldig maken aan aanslagen, pogroms en genocides namens allah begrijpen de islam niet, natuurlijk.

Bestaat er wereldwijd eigenlijk 1 invloedrijke islamitische geestelijke die de islam wèl begrijpt?
En dan zodanig dat hij vrede, vrijheid en mensenrechten predikt?
Nee?
Of dat hij de talloze oproepen tot geweld, dictatuur en wreedheden van alle andere islamitische geestelijken openlijk durft tegenspreken?
Nee?

Dus al die islamitische oproepen tot haat, geweld en onmenselijke wreedheden zijn geen "excessen" die we alleen maar in vrijwel alle islamitische media, islamitische scholen, islamitische (kinder-) programma's en (kinder-) boeken, islamitische moskeeën, islamitische boeken en islamitische wetgeving tegenkomen?

Zou dáár misschien dat probleempje vandaan komen dat de moslims die Mohammed de Massamoordenaar het fanatiekste aanhangen, toevallig ook allemaal net zo pervers, wreed, moordlustig en achterlijk zijn als hun idool?

Hoe zouden brandhaarden als Syrië en Pakistan er eigenlijk uitzien als de islam nooit had bestaan?

Dandruff | 22-02-14 | 12:43

Ommezwaai | 22-02-14 | 12:37 |
Waarschijnlijk is het account van quid gehackt, maar de schade voor zover daar sprake van is, is zodanig beperkt dat men het er maar bij laat.

Dezenaamhier | 22-02-14 | 12:42

De Koran is indertijd bedacht om de neuzen van hopeloos verdeelde Arabische stammen dezelfde kant op te krijgen. Het is een Handboek voor de Soldaat, gelardeerd met tijdloze wijsheden om het geheel het uiterlijk van een religie te geven. De RKK was nauw betrokken bij de tot totstandkoming ervan want had ( en heeft nog steeds) politieke belangen in het Midden-Oosten.

Doel was het samenspannen tegen de Joodse stammen, indertijd ook geen lieverdjes maar een stuk beter georganiseerd. Regels als geen alcohol drinken en het sluieren van vrouwen waren bedoeld om volgzame soldaten te krijgen, want men zoop en neukte er op los, voordat Mohammed op wonderbaarlijke wijze zijn profetieën ontving.

De Koran is de gebruiksaanwijzing van een sekte: alles erbinnen is goed, alles erbuiten is fout. Als kanker een manifest zou hebben, zou het de Koran heten. Zelfde gedragsregels. En net als een sekte of kanker vernietigt de Islam uiteindelijk zijn gastheer en daarmee zichzelf.

Er. Bestaat. Geen. Gematigde. Islam.

o)+ | 22-02-14 | 12:41

Dit vraag ik mij al een paar columns af, wat is er met Kwit aan de hand?
Die heeft toch een behoorlijke ruk naar rechts gemaakt. Of een ommezwaai, mag ook...

Ommezwaai | 22-02-14 | 12:37

@normanius | 22-02-14 | 12:32 |

Moeten ze daar lekker zelf weten. Ik spreek over hier.

Parel van het Zuiden | 22-02-14 | 12:36

Begrijp nog steeds niet waarom jolo daar aan tafel zat. Nodig dan die gekke breedveld uit, dan zou er in ieder geval nog wat te lachen zijn geweest.

aardappelninja | 22-02-14 | 12:35

Zolang er gematigde moslims zijn, maak ik me mee druk over moslims. Kappen met die religie in Nederland.

genoegisgenoeg | 22-02-14 | 12:35

LangeTijdGeleden | 22-02-14 | 12:06 | + 9 -

Mag ik dan ook nog een duit in het zakje doen? De vijfde colonne is al niet meer met een bulldozer weg te krijgen...

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/...

eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 12:34

@eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 12:27
Ik zou m'n baard maar laten staan en een mooie burka voor de vrouw uitzoeken. Als de bestuurders niet meer naar hun inwoners luisteren is het toch al te laat.

Conan de Rabarber | 22-02-14 | 12:33

Parel van het Zuiden | 22-02-14 | 12:09 |
Men kan de koran wel gaan herschrijven maar wat heeft dat voor nut wanneer in het gemiddelde moslimland het analfabetisme net zo gewoon is als het stenigen van verkrachte vrouwen?

normanius | 22-02-14 | 12:32

"Men wil graag dat de islam niet geassocieerd wordt met geweld of terrorisme."
Wordt een lastige zaak, want vrouwenonderdrukking, discriminatie, racisme, andersgelovigenhaat, hegemonie, ratiofobie, geweld en moord zijn inherent aan de islam. Al deze zaken zijn opdracht of logisch gevolg van het moreel door en door verrotte denken van de islam en de handhavers daarvan.

Fijnstoffer | 22-02-14 | 12:31

Polletje Piekhaar | 22-02-14 | 12:17 | + 0 -

Maar dat met die 72 maagden is toch wél echt waar?

eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 12:31

islam, de reliie van de leugen.
En dan hopen dat met voldoende propegandistich geschreeuw dat we die leugen geloven.

Dezenaamhier | 22-02-14 | 12:30

Zoals Pennings gister schreef: 98% van alle terreur komt uit de moslimhoek. En 99% van alle grensconfliften en burgeroorlogen.

Mammeloe | 22-02-14 | 12:27

Had hem in een vorige topic al geplaatst maar omdat het kan nog maar een keer dan. De gemeenteraad van de stad Groningen hecht dus duidelijk meer waarde aan de mening van de aanbidders van een imaginaire massamoordenaar dan aan de mening van hun eigen inwoners. In de wijk Selwerd is het op iedere vrijdag binnenkort bal!

www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10...

eerstneukendanpraten | 22-02-14 | 12:27

NPO-TV ... u mag niet kijken, eigen volk eerst

duitse herder | 22-02-14 | 12:27

Goh, hoe zou dat negatieve imago toch ontstaan zijn?
Enige zelfreflectie is de moslims vreemd, maar dat is inmiddels genoegzaam bekend.

Ommezwaai | 22-02-14 | 12:26

wakkere_nederlander | 22-02-14 | 11:53
Dit is ook een goeie. "niet alle moslims zijn terrorist, maar alle terroristen zijn wel moslim."

von sokkenstopfen | 22-02-14 | 12:25

Code voor de journalistiek, dacht het niet, nieuws is nieuws , klojo, wat is dit nu weer? De democratie inzetten tegen het vrije woord.

Causa Sui | 22-02-14 | 12:25

Ik durf er bijna niet te aan te denken maar zou dit dan eindelijk weer een nieuw vingerwapper gifje van de Jolo opleveren? De vorige is wat sleets.

Conan de Rabarber | 22-02-14 | 12:24

Ha, de presentator stelt nu voor om een journalistieke code rondom de islam in te stellen, net als bij het koninklijk huis. Natuurlijk joh, islam en censuur zijn tenslotte twee handen op een buik.

Mag dit door belastinggeld gefinancierde flutprogramma nu van de buis worden gehaald svp?

Professor Superhirn | 22-02-14 | 12:24

Heb je dan eindelijk het licht gezien Quid? Of ga je morgen weer gewoon als vanouds PVV bashen?

George S. Patton | 22-02-14 | 12:24

En de uitgenodigde vrouw... wacht nog achter de coulissen ofzo?

Causa Sui | 22-02-14 | 12:23

Ik wil best wel aflevering meedoen, en dan als gay voor een aflevering afreizen naar een van de gezellige landen hieronder en iets doen aan de "positieve beeldvorming", dat je er in een aantal landen niet levend uitkomt trekt alleen maar extra kijkers.

en.wikipedia.org/wiki/File:World_homos...

aceofspades | 22-02-14 | 12:23

Godsammekraken | 22-02-14 | 11:58 |
Wel, dat is het ook niet, de islam heeft meerdere gezichten, voor iedere gelegenheid eentje en als je je via het vriendelijke gezicht niet onderwerpt aan die dictators van God krijg je het moordzuchtige gezicht te zien, want dan lossen de 'radicalen' het wel op voor de 'gematigden'. Iets met Carrot and stick.

ZSU-23-4 | 22-02-14 | 12:22

Als je een moslim het zwijgen op wilt leggen, hoef je maar één vraag te stellen, en dat is dat ze één positief ding moeten opnoemen dat de pislam aan het westen heeft bijgebragen. Één ding!

von sokkenstopfen | 22-02-14 | 12:21

Carel Brendel:"Ik denk dat moslims een belangrijk ding kunnen doen om van de negatieve beeldvorming af te komen, en dat is wat minder snel in de slachtofferrol kruipen".

LOL en de rest van de tafel schiet spontaan in de slachtofferrol.

Professor Superhirn | 22-02-14 | 12:21

Wie zich tot de islam bekeert, verliest zijn voorhuid. Wie zich tegen de islam keert, verliest zijn hoofd...

Ik was in Haren | 22-02-14 | 12:18

Islam is what it does, after all debate it will be just that simple.

ZSU-23-4 | 22-02-14 | 12:17

De enige culturele bijdrage van de Arabieren zijn de sprookjes van 1001 nacht. Sprookjes dus, waar overigens ook heel wat geweld in voorkomt, denk o.a. aan Ali Baba en de veertig rovers.....

Polletje Piekhaar | 22-02-14 | 12:17

5 minuten gekeken, die yolo kon t alleen maar spugen op wilders (hoe verrassend) en de kale geschoren haatbaard naast em zat al vanaf de 1e seconde in zn slachtoffer rol modus en meer dan , het is hunnie schuld niet de onze quotes komt ie niet.
Ik ga nu mn gekromde tenen weer recht trekken

jeneverneus | 22-02-14 | 12:17

Kijken?
Nee, dank jullie wel, ik ga niet weer een middag verpesten met kijken naar gelovige honden, die ons landje stiekem of gedachteloos, want alles is al bepaald door Allah en geopenbaard door de proleet, terug de middeleeuwen in willen storten.
Zelfs die ondemocratische apparatsjiks van de EU en de Nederlandse overheid + rechtssysteem (wegens gebrek aan diepgang en creatief inzicht) lukt het al niet de kritiek op de islam te doen verstommen, laat staan dat weer een praatprogramma hier wel gaat slagen.
Islam zuigt, en praten helpt niet om het te ontzuigen.

ZSU-23-4 | 22-02-14 | 12:16

Zoals ik al vaker heb gezegd behoorden twee hardliner socialisten vroeger tot mijn vriendengroep.

Eén ding waar die twee altijd prat op gingen was "de media". Mensen hebben een hekel aan Moslims, want de media brengen die altijd negatief in het nieuws! De media dit, de media dat, Moslims waren altijd het slachtoffer van die grote, boze media.

En daarna ging DWDD weer aan, of werd er hard gelachen om een links cabaretier die nauwelijks nog grappen stond te maken, maar gewoon een verkiezingspraatje deed. De media zijn namelijk gewoon overwegend links in Nederland. Er is geen Moslim variant van "De Eeuwige Jood". Al die negatieve berichtgeving, dat zijn gewoon feiten. Straatterreur, religieuze oppressie, vijandelijk sentiment tegenover Nederland.

Maar nooit steekt de Islamitische gemeenschap de hand in eigen boezem. Nooit denken ze eens "als we onze bontkraagjes zo ver krijgen dat het geen waardeloze criminelen meer zijn, denken mensen veel beter over Moslims". Nee, terwijl hun geloofsgenoten de hele wereld afbreken, huilen dit soort sujetten over het feit dat dat iets is dat mensen opvalt. Ze zijn altijd het slachtoffer.

Piet van het Padje | 22-02-14 | 12:15

De koran is agressief naar 'ongelovigen', de kufar, toe, de hadiths vertellen van de massamoordenaar Mohammed, die onder andere honderden joden de kop afhakte, en we zien iedere keer vele moslims dit 'nadoen', oa in New York, Madrid, Londen, Beslan, Mumbai, etc.

En dan nog klagen dat islam een 'moordlustig' imago heeft. Je moet maar durven.

La Bailaora | 22-02-14 | 12:13

Beeldvorming is altijd een niet juiste voorstelling van de werkelijkheid tonen.

Negatief dan wel positief.

Feiten als negatieve beeldvorming benoemen is eigenlijk al verkeerde beeldvorming.

Goed, ik ga weer beelden vormen, latorz

Kaas de Vies | 22-02-14 | 12:10

Er zijn zich nu al mensen aan het indekken als de religie van de vrede het hier voor het zeggen krijgt.
71 jaar geleden had je ook van dat soort.

meneer Q | 22-02-14 | 12:10

Imago? Ik zou zeggen reputatie. Geladen door daden en feiten die steeds. maar. weer. plaatsvinden. Deze reputatie is inmiddels zo sterk dat deze ondanks sleepnetvergoeilijking in de Westerse media en politiek de burger heel helder voor ogen komt.
.
Ik zou zeggen. Doe wat aan die daden en feiten. Herevalueren we dat imago, eh reputatie dus, over een tijdje weer. Een flink tijdje, want een religie van geweld, intolerantie en uitsluiting omkatten naar een religie van de vrede vergt nogal wat.
.
Om te beginnen. Redigeer eens wat van die expliciete en eenduidige oproepen tot geweld jegens andersdenkenden uit de Koran. Aanhangers zullen een stuk minder haatdragend zijn als er geen profetische teksten zijn die van jongs af aan haat inbedden in hun gedachten en harten.

Parel van het Zuiden | 22-02-14 | 12:09

Wat doet Mister Miyagi aan deze tafel?

rara | 22-02-14 | 12:06

@LangeTijdGeleden | 22-02-14 | 11:59 | + 0 -
En dit zijn nog maar een handjevol voorbeelden van hun hypocriete gedrag, we hebben ook nog:
- bedreigingen wilders
- Die turk in Arnhem die jodenhaat aankaartte en vervolgens bedreigt werd en moest vluchten (met z'n jonge kinderen en vrouw)
- Erdogan connecties
- ISIS connecties tussen verschillende groeperingen en CMO
- Het doorvoeren van Sharia
- Problemen met Moslims in Engeland
- Zweedse verkrachtingen van autochtone blanke vrouwen (97% door moslims)
- Het overal eisen van Halal vlees, maakt niet uit of ze de enige klant in 10 jaar geweest zijn die moslim is (Dat verhaal toen met IKEA ergens in de achterhoek)
- Frauderen met Examens
- Indoctrinerende internaten voor moslims
- fop opleidingen die ze wel de titel 'doctor' en 'professor' geven
- etc etc

En de lijst is oneindig lang...

LangeTijdGeleden | 22-02-14 | 12:06

Ik ben ook deskundige "interculturele communicatie". Je moet mensen toespreken in een taal die ze begrijpen. In het geval van moslims is dat een bom op hun bek.

Godsammekraken | 22-02-14 | 12:03

TV kijken... zaterdagmiddag... Staatsomroep #fail

dubbert | 22-02-14 | 12:01

De man die wegwijsborden richting Mekka in Rotterdam wilde plaatsen mag van mij overigens een lintje krijgen. Zolang ie in Mekka geen borden gaat plaatsen richting Nederland tenminste...

Godsammekraken | 22-02-14 | 12:00

Moslims, de niet-fundi's, hadden ELKE keer, elke keer als er iets gebeurde in verweggistan of in Nederland waarbij een moslim (negatief) betrokken is geweest, AFSTAND KUNNEN NEMEN van de daden van de persoon als die daden levens hebben gekost van Joden of Ongelovigen.

Dit is tot op heden NOG NOOIT gebeurd, integendeel, heel veel 'gematigde' moslims hebben feest lopen vieren in Den Haag en Rotterdam tijdens 9/11, zijn doodstil geweest rondom de dood van Theo van Gogh en hebben via de media die ze nu misbruiken om 'dingen recht te zetten' Ayaan Hirshi Ali het land uit gejaagd via de duizenden bedreigingen per week.

Maar wel elke keer weer kraaien dat ze niet vergeleken willen worden met de Terroristen en Fundi's. Give me a fucking break. Stelletje hypocriete leugenaars. Jullie zijn geen geloof, jullie voeren een Ideologie uit. En nog een domme ook.

LangeTijdGeleden | 22-02-14 | 11:59

Nou, ik zit er klaar voor. Vrouw en kind heb ik inmiddels naar de schoonouders gestuurd uit voorzorg tegen aan hen toegebracht collateral damage mijnerzijds.

SvennusMax | 22-02-14 | 11:58

Moslims lezen in de Koran dat ze ongelovigen moeten doden.
Moslims doden ongelovigen
Moslims zeggen dat ze ongelovigen doden omdat dat van de Koran moet.

Maar gelukkig zijn er nog steeds idioten die bereid zijn moslims een podium te geven om uit te leggen dat 1+1+1 niet gewoon 3 is.

Godsammekraken | 22-02-14 | 11:58

Je hoeft niet naar de uitwassen te kijken om een oordeel over de islam te krijgen. Vergelijk de gemiddelde moslimwijken eens met een gemiddelde andere wijk. Zonder uitzondering is het in iedere moslimwijken een teringbende. Daarnaast is er in de wereld geen enkel moslimland waar je een zorgeloos leven kan leiden. En dat is dan nog zacht uitgedrukt.

Bytemaster | 22-02-14 | 11:57

Het wordt tijd dat moslims inzien dat juist zij de grootste slachtoffers van de islam zijn.
Dat er iets heel ernstig niet deugt aan deze politiek actieve, gewelddadige en intolerante beweging mag wel duidelijk zijn.

Jan Passant mk2 | 22-02-14 | 11:56

Alles is al eens gezegd:
"Non-violent islam is like an egg-free omelette"
== Pat Condell

Godsammekraken | 22-02-14 | 11:55

Het enige waar ik Moslims niet mee refereer is vrede, rust en realisme.

En oh ja The Voice kids is een schandalig programma waar kleine kinderen vals worden voorgelicht en in een zwart gat vallen na afloop ervan. Kinderarbeid van John de Mol.

shenkie7 | 22-02-14 | 11:55

Zijn spiegels dan echt verboden in de islam?

Welles! Nietes! | 22-02-14 | 11:55

Wederom: De moeder van domme moslims is altijd zwanger.

Rudjen | 22-02-14 | 11:54

Ik associeer de islam met geweld en terrorisme omdat terrorisme in bijna 100% van de gevallen geassocieerd is met islam.
Maar ja ik zie wat ik wil zien blijkbaar...

wakkere_nederlander | 22-02-14 | 11:53

Kleinzoon van Joseph G, die tegenwoordig bij de Moslim Omroep werkt?

Petrus Poortwachter | 22-02-14 | 11:53

We wten wat er gaat komen. Moslimomroepen bestaan gemiddeld drie jaar waarna ze failliet gaan en de bestuurders worden aangeklaagd wegens fraude.

rara | 22-02-14 | 11:53

Project "Islam is lief en wie wat anders zegt onthoofden we".

Godsammekraken | 22-02-14 | 11:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl