Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bindende kijktip voor wegkijkers: eerwraak

Die scene uit A Clockwork Orange, waarin Alex deLarge met opengesperde ogen gedwongen wordt om verheropvoedende beelden te zien. Mogen wij zo'n soort constructie om de 'feministen van kleur' deze docu te laten kijken? U weet wel, die fopministen die beweren dat witte mensen zich niet mogen bemoeien met de emancipatie van moslimvrouwen. Zo'n attitude kost levens. Kunnen de Raja's, Hassnae's, Nadia's en hoe al die zogenaamd geëmancipeerde moslimae verder ook heten wel gillen dat ze 'niet gered willen worden door racisten.' Maar zoals Deeyah Khan, de maker van deze Emmy-winnende documentaire gisteren in De Balie aanstipte: jullie bent de racisten. Jullie vinden het uit naam van 'cultuur' of 'geloof' dikke prima dat er in onze maatschappij andere rechten gelden voor moslimvrouwen om geen enkele andere reden dat ze moslim en vrouw zijn. Want ja, cultuur. Welnu, 'feministen van kleur', het interesseert ons geen reedt of en door wie jullie gered willen worden. Bekijk deze hartverscheurende film, en besef dat wij, demense, ongeacht onze kleur of afkomst dit soort horror niet willen in onze maatschappij. Besef dat Arzu, Mirjam, Ramazan en de Toezichtfoetus geen boodschap hebben aan jullie gemiemel in de kantlijn over wie er iets van mag vinden en op grond waarvan. Ze hadden gewoon graag dat iemand een poot had uitgestoken om de maligne achterlijkheid waar ze het slachtoffer van werden te stoppen. Ze hadden zoals iedereen in dit land het recht om te leven in vrijheid, en daar concessies aan doen uit 'respect voor cultuur' die 'door moslima's van binnenuit veranderd moet worden' omdat 'xenofoob rechts anders gaat islambashen' is een levensgevaarlijke vorm van discriminatie. Circa dertien doden per jaar, joost mag weten hoeveel niet-fatale gevallen van eerwraak en terreur en tel daar nog de vrouwen bij op die worden achtergelaten of vermoord in hun thuisland, buiten het zicht van justitie. De eerwraakslagers zijn, helaas, een probleem van ons allemaal, omdat iedere eerwraak een aanslag is op onze grondwettelijke rechten. We gaan niet wachten tot 'geloof, traditie en cultuur' eens een keer van binnenuit de eenentwintigste eeuw zijn binnen-geëmancipeerd door huidskleurgeobsedeerde wegkijkfeministen. En nu kijken, die docu.

Reaguursels

Inloggen

Eerwraak vloeit niet voort uit de islam. De koran verbiedt het zelfs.
Daarmee kan ongeveer de helft van de reaguursels de prullenbak in.
Mark Smith | 17-02-14 | 22:25
En precies waar verbied de koran dit? De koran stelt dat je niemand mag doden TENZIJ het voor het juiste doel is (koran sura 5:32). Het juiste doel zou dan zijn om corruptie van het land tegen te gaan en wangedrag in het land te stoppen. Dus gek genoeg staat daar duidelijk dat eerwraak gewoon mag, want je dood iemand omdat die wangedrag vertoont. De koran is niet specifiek wat er onder wangedrag wordt verstaan. Daarom moeten we naar de hadith kijken, en wat vinden we daar:
Je mag iemand doodmaken bij overspel:
www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/h...
Hier een vrouw die ongetrouwd zwanger raakt en nadat haar kind wordt afgenomen wordt ze gestenigd:
www.usc.edu/org/cmje/religious-texts/h...
Dus het doodmaken van mensen om zulke redenen is zeker toegestaand in de islam. Sterker nog, de profeet zelf liet dus mensen stenigen om vergelijkbare redenen.

Moonwarrior | 18-02-14 | 19:33

Ik geniet elke dag weer van de pijnlijke spagaat waarin links (feministisch) Nederland zich gestort heeft.
Lichtstadfan | 18-02-14 | 11:46
Dan raad ik je de blog van Anja Meulenbelt aan. Als megafeministe stelt ze dat de islam het beste is wat vrouwen overkomen is zo ongeveer.

Moonwarrior | 18-02-14 | 19:17

Arzu, Mirjam, Ramazan en hun mannen moeten het ginder, waar ze thuishoren, gaan uitvechten, en ons hier bij ons niet langer lastig vallen met hun retrograde gezeik, dat ons ook nog eens tonnen geld kost, geld verhaald op de zak van mensen wiens voorouders in de generaties west europa hebben opgebouwd. Het retrograde gezeik, en de criminaliteit, het geweld, de opruiing, en het parasitisme, allemaal factoren die onze maatschappij naar onder nivelleren . Ze kunnen terugkomen als ze klaar zijn om op een equivalente basis bij te dragen.

Tricephalus | 18-02-14 | 15:03

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:54
Ben toch wel benieuwd naar de "functie van eerwraak in het verleden" waar je op doelt.

polt | 18-02-14 | 14:07

Erg goede docu. Aardige straffen hebben ze gekregen (levenslang). Terecht ook. Hier in NL wordt een straf voor eerwraakmoord veel genoemd als de dader 9 jaar moet zitten. Bah.
Triest overigens die lijst met namen en foto's op het einde, meestal vermoord door hun bloedeigen vader of broer. Hoe kan je in vredesnaam je bloedeigen kind of zus vermoorden?
Er wordt in de docu wel terecht opgemerkt dat het niet alleen om moslimvrouwen gaat. Is van belang voor het (h)erkennen van eerwraakgevallen bij andere achtergronden.

polt | 18-02-14 | 14:01

Wat een aangrijpende docu.
Vooral het einde, waar je al die mooie en jonge meiden ziet, met daarnaast de vermelding hoe ze door hun familie zijn omgebracht.
Verschrikkelijk.
En dat zooitje hebben we hier ook binnen gehaald.
Geen enkel respect voor welke vrouw dan ook.
Ik maak mij zorgen, zeker nu ze ook steeds meer politieke functies gaan bekleden.
En nog durven mensen mij racist te noemen, omdat ik eerwraak weerzinwekkend en onacceptabel vind en PVV stem.

Schietmijmaarlek | 18-02-14 | 13:14

"Gemiemel"
De hele week is nu al goed hier.

Jaap de Paap | 18-02-14 | 12:23

Ik geniet elke dag weer van de pijnlijke spagaat waarin links (feministisch) Nederland zich gestort heeft.

- Vrouwen zijn gelijk aan mannen.
- De Islam is ok ook al beweert die het tegendeel.

Het is een lachwekkende en vermakelijke parodie geworden omdat beide dogma's zich niet verdragen haha. Leedvermaak dus.
Wordt vervolgd !

Lichtstadfan | 18-02-14 | 11:46

@gedachtenspinsel
voor anderen hetzelfde wensen als datgene wat je voor jezelf wenst, is geheel iets anders dan anderen geen dingen aandoen, die jezelf niet aangedaan wilt zien, dan wel die jezelf niet aandoet. dat leuke overzichtje in die link tracht de sprookjesboeken allemaal op gelijk niveau neer te zetten, maar dat lukt niet. hoewel ze voor de filosofen allemaal fout zijn, is er toch eentje die bijzonder fout is. drie maal raden welke?

minimá-armezusvan.. | 18-02-14 | 11:44

tsja als iemand anja en asha voor me vasthoudt dan scheer ik hen wel kaal en smeer er de menie op. bij wijze van spreken dan, want als er een ding keihard duidelijk gemaakt moet worden is de innige omarming van alles wat zich zogenaamd progressief noemt in nederland van de fasicistische ideologie geheten islam. deze hyprocrisie en achteruitgang in mentale ontwikkeling kan niet genoeg belachelijk gemaakt worden, tentoon worden gesteld en bestreden omdat nederland na de afbraak een verzuilde maatschappij niet zit wachten op weer een kerkgenootschap van doemdenkers en piskijkers en kindermisbruikers en vrouwenonderdrukkers en valsemunters die het leven van de meerderheid in de samenleving gaan verzieken met een sprookjesboek. vieze ranzige heksen zijn het allemaal, die wijven die andere vrouwen terugverbannen naar de 7e eeuw en angst de rest van hun leven. zogenaamd om zij het wel zo goed weten, met hun cultuurrelativisme en hun nepbaantjes die ze krijgen bij de gratie van de sosjalitische pausen. optiefen met je kutgeloof en hypocriete ranzigheid.

minimá-armezusvan.. | 18-02-14 | 10:17

Als wij de racisten ''bent'' dan snap ik niet dat heel Nederland overbevolkt is door die figuren. Ik zou niet in een land willen blijven of naar toe willen gaan wat zo racistisch is als Nederland. Vreselijk... je zou toch in zo'n land niet willen wonen! Stel je komt uit zo'n heerlijk zalig zorgeloos islamitisch landje waar iedereen zo liev is voor elkaar en dan ineens.. boem vreselijk je wordt wakker en woont in Nederland!!!! Wat een wantoestanden! Als je geen werk heb krijg je toch geld, je heb een dak boven je hoofd vreselijk gewoon je moet er niet aan denken. Maak je schulden geen probleem jongens dat lossen we gewoon op na 3 jaar ben je overal weer vanaf ik zeg doen!! Kopen die auto... maar ja... ik zzzzegggg jauuuuuu racisme je weet togggggg. Kunnen we nog wat 16 jarige domme blonde kippetjes inwijden in de ware cultuur?

pinkelotje | 18-02-14 | 08:24

@gedachtespinsel

Heb jij soms een probleem met het toepassen van de Nederlandse lidwoorden in je plempsels? Of ben je gewoon te lui, dat je ze voor het gemak maar bijna overal weglaat?
Verder heb je inhoudelijk weinig boeiends te melden, vind ik.

Cosmic Traveller | 18-02-14 | 08:01

-weggejorist-

stuivertje | 18-02-14 | 07:36

Als je gelooft in de gelijkheid van mensen KUN je niet geloven in de gelijkheid van culturen. Je MOET kiezen. Of lid worden van de PvdA.

Spielmacher | 18-02-14 | 02:45

Deze docu zou verplichte kost moeten zijn voor elke politicus, welzijnswerker, hulpverlender, politieagent, leraar (m/v) Maar ook op school klassikaal. Kortom, eigenlijk iedereen. Verder ben ik er nu echt wel klaar mee, met de mossels. Maar met elke vorm van religie eigenlijk. Maar ook met onze laffe politici. En met mensen die weigeren zich te verdiepen maar wel roepen dat het allemaal wel meevalt met de multicul. Dat we tolerant moeten zijn etc. Nu was ik er al wel een tijdje klaar mee, maar werkelijk, dit raakt me diep. Dat die kerels elkaar dood martelen in een zandbak ergens doet me vrij weinig meer, maar dit gaat door merg en been en maakt me echt kwaad dat ''wij'' dit allemaal faciliteren hier in Europa. Ik vind de PVV een kneuzen partij en de blonde leider een karikatuur (Fleur Agema gaat nog wel) maar bij gebrek aan beter hebben ze mijn stem. Helaas kan ik niet stemmen op Deeyah Khan, wat een welbespraakte inteligente wereldvrouw!

Robertski | 18-02-14 | 02:41

Welke minuut begint de moord?

Jan Gordelroos | 18-02-14 | 02:37

Het is in en in triest. Het enige wat helpt is net als in de film: Levenslang voor alle betrokkenen zonder strafaftrek voor goed gedrag.

Leyolm | 18-02-14 | 02:06

Tragedische parabool van van het begin van de rechten van naar weer terug naar het einde .

el che | 18-02-14 | 01:58

Mirjam is volgens OM en rechtbank geen slachtoffer van eerwraak. Haar naam kan worden vervangen door die van Narges Achikzei. Zij is wel slachtoffer van eerwraak. Dat is door GS, Elsevier en Telegraaf in het verleden ook expliciet uitgesproken (zeist vrouw brand eerwraak): www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/01/...

Sylberckmoes | 18-02-14 | 00:43

Gek, ik had het na anderhalve minuut wel gezien met die docu.

Shareholder II | 18-02-14 | 00:40

Zo.. dat was heftig.. leuk volk uit de bergen..

WorkAholix | 18-02-14 | 00:29

Ik kreeg hier serieus maagpijn van, dat arme kind in die wanhopige situatie. Religieuze maffia is het, ik moet er echt even van bekomen.

hetiskoffietijd | 18-02-14 | 00:13

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:58
Dus Afghanistan en Irak waren overwinningen.

miko | 18-02-14 | 00:12

@miko | 18-02-14 | 00:05
Wie weet gaat de westerse wereld ten onder door de Islam, en dan?

gedachtespinsel | 18-02-14 | 00:12

@BenBinnen | 18-02-14 | 00:04
In een cultuur gaat het niet om het individu lijkt me. De imam is ook geprogrammeerd door zijn opvoeding. Degene die zijn adviezen vraagt hetzelfde. Dus ga in dialoog met de cultuur.

gedachtespinsel | 18-02-14 | 00:11

@tattooboer | 18-02-14 | 00:02
Nu heb je het over esthetiek, en is zeer persoonsgebonden dus onderbouwd alleen maar mijn stelling, programmering wordt bepaald door de omgeving. Overigens staat volledig los van universele waarden. Laten we de meeste religies eens onder ogen nemen, kijk even, dan hebben het over WAARDEN. goldenageofgaia.com/spiritual-essays/c...
Niet over normen!

gedachtespinsel | 18-02-14 | 00:09

@CoffeePatch | 17-02-14 | 22:15
Hij gaat er weer frontaal in?

miko | 18-02-14 | 00:07

@necrosis | 17-02-14 | 23:37
Broekje!
Laat ik het zo zeggen de reden waarom ik een tijdje geleden met vakantie ben gestuurd zou er in 2008 (jouw geboorte) voor gezorgd hebben dat de helft van de reaguurders op kon typhen.

miko | 18-02-14 | 00:07

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:34
Als het alleen een balans die op en neer gaat zouden we niet verder komen is het wel? En genoeg voorbeelden van beschavingen die ten onder zijn gegaan en niet teruggeveerd zijn.
Maar ook al zou dat zo zijn denk je eens in dat je net vrouw moet zijn in Afghanistan op het moment dat de schaal weer even terug gaat in de tijd.
Je kunt er lekker over filosoferen maar de ervaring van deze mensen telt ook.

miko | 18-02-14 | 00:05

@gedachtespinsel | 18-02-14 | 00:00

Ah, u gaat een dialoog aan met (bijvoorbeeld) ongeletterde, conservatieve mensen die voor levensvragen de imam raadplegen die op zijn beurt een boek van 1400 jaar oud raadplegen? Ik wens u veel succes. Houd je hoofd erbij hè?

BenBinnen | 18-02-14 | 00:04

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:48
Dat is onzin en waarschijnlijk een hoog opgegooide vangnet voor uw eigen mentaliteit. Neem bijvoorbeeld muziek. het mag niet door iedereen maar heeft wel op iedereen effect. Neem ornamentering, zoals kleding of welke soort van lichaamsmodificatie dan ook. het verschil tussen beest en mens alleen al. Daar hoeft je geen grote filosoof voor te zijn dan er universele waarden bestaan. Het is juist de vrije wil van mensen die ze laat kiezen de universele waarheden te ontkennen.

tattooboer | 18-02-14 | 00:02

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:57
Het gaat ook niet om het verschuilen! Dat veracht ik! Dat is het ego voeden. Maar een discussie over universele waarden draagt doorgaans wel bij aan het oprekken van het bewust zijn en het bewustzijn.

gedachtespinsel | 18-02-14 | 00:00

@miko | 17-02-14 | 23:54
Ik zie dat anders ja, en het verplaatsen met de auto is prettige gebeurtenis op basis van geografische mobiliteit, maar heeft niets te maken met de beleving van iemand anders in een ander auto als u bijvoorbeeld bumperkleeft, onnodig links rijdt of wat dan ook.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:58

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:53

Een ieder is zelf verantwoordelijk om universele waarden en waarheid te vinden, ongeacht zijn of haar programmering.

Anno 2014 kun je je niet meer verschuilen achter een slechte jeugd, strenge ouders of een profeet die bepaald handelen van je verlangt.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:57

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:19
Ik kan me prima verplaatsen. Met een auto bijvoorbeeld. Hoewel je zelf dan op dezelfde plaats blijft, namelijk in de auto maar de auto zelf dan weer niet.
Maar euh, wat bedoel je eigenlijk?
Afghanistan en Irak waren duidelijke overwinningen zie jij dat anders dan?

miko | 17-02-14 | 23:54

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:52
Moet je iemand afrekenen op zijn programmering? Moet je een kind afrekenen op zijn gedrag of zijn ouders?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:53

@necrosis | 17-02-14 | 23:29
Soms........... lig ik helemaal in een deuk!!! hahahahaha

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:52

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:41

Dat is een truukje qua definities. Via de omweg "gelijkwaardig" breng je dezelfde mening in stelling. "Als mensen dan niet hetzelfde zijn, dan zijn ze tenminste nog gelijkwaardig".

Onzin. De waarde van een mens wordt bepaald door zijn denkbeelden en nog meer door zijn daaruit voortvloeiende handelen. Typisch voorbeeld van idealistisch wensdenken: de mens mòet wel gelijk zijn, want anders moet er onderscheid gemaakt worden. Maak je onderscheid, dan kwalificeer je mensen/cultuur/levensstijl als superieur/inferieur. En dan ben je zogenaamd een racist/xenofoob. Dat kan niet, dus veeg je iedere rationele afweging van tafel om dat maar te voorkomen.

Lui en laf denken is het.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:52

ik word steeds rechtser

sohee | 17-02-14 | 23:52

@duitse herder | 17-02-14 | 22:58
Hoe dan ook, globalisering hou je niet tegen, het gaat erom hoe je er mee om gaat denk ik.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:51

@necrosis | 17-02-14 | 23:37
Pfeewww, ik ook nog niet...

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:49

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:37
Vraagje dan, geloof je in goed en kwaad? Dat vraag ik dan maar omdat je zelf niet schrijft dat naast het stuk makkelijker leven met andermans overtuigingen, je het ook enorm lastig kan hebben met andermans overtuigingen en je dan soms inventief moet denken. Inventief in de zin van buiten je programmering om. Of kom je dat nooit tegen?

tattooboer | 17-02-14 | 23:49

@tattooboer | 17-02-14 | 23:46
Welke? Universele waarden? Als jij ze kunt benoemen dan ben je de grootste filosoof in duizenden jaren!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:48

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:44
Eens! De waarde is abstract de normering operationeel. Wat mij opvalt is dat de meeste culturen wel dezelfde waarden hebben maar niet dezelfde normen!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:47

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:37
Waarden??? Nah.... Nee, vraag elk persoon in een 1 op 1 gesprek, en dan bedoel diepgaand gesprek, over waarden, waar komt iedereen mee dat mensen gelijkwaardig zijn. Maarrrrrr dan moet die ander wel de 'normering' van die ander aannemen. Het gaat niet om de waarden maar om de normen. Vraag welke cultuur dan ook dat het ombrengen van een mens goed is, dan zeggen ze nee. Vraag je naar de normering dan ineens wordt het anders. Wanneer is een leven van een ander het niet waar om verder te leven is altijd gebaseerd op normen niet op waarden!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:46

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:39
Er komen dagen dat ook u ervaart dat er absolute waarheden zijn.

tattooboer | 17-02-14 | 23:46

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:39

Er is een verschil tussen waarden en waarheid. Waarheid is relatief subjectief, doordat je je eigen ervaringen niet zonder kwaliteitsverlies kunt overdragen aan een ander. Waarden daarentegen zijn relatief vast en vanuit de filosofie te deduceren.

Dat niet iedereen dezelfde waarheid ervaart neemt niet weg dat de ene waarde boven de andere gaat.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:44

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:18
Ongeluk en geluk bestaan en dat haalt gelukkig jou hele theorum onderuit. Het leven is random, de aantallen neuronen in je hersens en de kwantuminformatie tussen hen maken dat mogelijk. Keuzes maken is een verstandige mentaliteit en aan te raden. Denken dat alles toch wel geprogrammeerd is neem verantwoordelijkheid weg. Dan komt de verkrachter met dat hij er niks aan kan doen. is mijn programma en ik volgde alleen orders op. Die wereld moet je niet in willen leven.

tattooboer | 17-02-14 | 23:44

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:30
Er is geen cultuur gelijk! Net zomin als mensen gelijk zijn! Maar betekent dat er niet zoiets bestaat als gelijkwaardig?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:41

@tattooboer | 17-02-14 | 23:35
Waarom? Ik heb een heel gelukkig leven zelfs, het geeft rust, of ik nu gelijk heb of niet. Dat de wetenschap momenteel meer neigt naar 'geen vrije wil' is prima. Het gaat er niet om wat 'waar IS' het gaat om wat je als 'waar ERVAART', maar dat is mijn bescheiden mening.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:39

BenBinnen | 17-02-14 | 23:37 Please stop feeding the troll.

zeg maar jansen | 17-02-14 | 23:39

@wakkere_nederlander
Ja ... Effe lekker schoppen he??
Kwiebus ...
Documentaire van meer dan een uur ... ,
maar 3 minuten na het online gaan van dit item begin je al. Best knap hoor.

Piet_Snot | 17-02-14 | 23:37

@miko | 17-02-14 | 23:34
Ik merk daar anders niets van.....

necrosis | 17-02-14 | 23:37

@tattooboer | 17-02-14 | 23:32
Het gaat er niet om OF er vrije wil bestaat in mijn ervaring, het gaat er om dat ik het ervaar. Of het wel of niet zo is dat het bestaat laat ik voor wat het is, maar het maakt het wel een stuk makkelijker om te leven met overtuigingen van anderen, of ik het er nu mee eens ben of niet. Hoe je het ook draait of keert, programmering van het 'ik' komt vanuit de zintuigen en zal de persoon vormen tot wie hij/zij is.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:37

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:30
mee eens tot op de laatste letter.

tattooboer | 17-02-14 | 23:37

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:33

Neen. Waarden zijn voornamelijk een gevolg van cultuur en opvoeding. Deze waarden spiegelen aan het eigen mens-zijn en de wereld vereist een opleiding in objectief denken. Als dit objectieve denken niet is bijgebracht, dan vervalt de mens tot aangeleerd groepsdenken.

Je slaat de plank flink mis als je denkt dat basale waarden genetisch worden overgedragen.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:37

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:28
Zeker niet! het lijkt me niks om in uw koude wereldje van programma's te leven, waarin iedereen in de matrix leeft en niemand een ego heeft, iemand is. Vraag aan u, wie was de originele programmateur dan? in u zit religie, de oorzaak en het gevolg. Toegeven aan instincten, impulsen en herkenning van fouten ligt niet in de programma's. Dat ligt er buiten en maakt ons wie we zijn en waardoor we al dan niet door anderen als waardevol worden ingeschat. Al uw vrienden weten dat u denkt dat ze voorgeprogrammeerd zijn? koude bedoeling dan.

tattooboer | 17-02-14 | 23:35

@miko | 17-02-14 | 23:30
Momenteel niet nee, maar is niet alles een balans waarin alles op en neer gaat naarmate er nieuwe omstandigheden zich voordoen?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:34

@Nick da Prick | 17-02-14 | 22:27
Laat ik het zo zeggen, het is geen 2006 meer. Joris word met de jaren humeuriger.

miko | 17-02-14 | 23:34

@Lewis | 17-02-14 | 23:19
Kunnen, dat blijkt wel, ook al is er oorlog! Of de een de ander 'overwint' zien we vanzelf wel. Maar aardig uitgangspunt lijkt me in elk geval het proberen te begrijpen waar bepaalde normen vandaan komen. Het gaat niet om de waarden, want in mijn optiek heeft elk mens wel dezelfde waarden.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:33

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:25
Waar je het ook vandaan hebt, laat niet verlet dat het best ouderwets gedachtengoed is dat maar weinig openingen bied voor vrije wil en gedachten.

tattooboer | 17-02-14 | 23:32

@Ommezwaai | 17-02-14 | 23:25
Geef mij een betere analogie, ik leer graag.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:31

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:38
Als er progressie zou zijn.
Wat denk je? Zouden deze dames op dit moment ook zo door Kabul durven flaneren?
homayra2013.files.wordpress.com/2013/0...

miko | 17-02-14 | 23:30

@tattooboer | 17-02-14 | 23:24
Nee, ik ben agnost. Maar vrije wil lijkt door zowel wetenschap als door de rede als niet waarschijnlijk te bestaan. En of het nu wel of niet zo is laat me koud. Ik ervaar het.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:30

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:26

Sommige culturen staan diametraal tegenover elkaar. Zolang dat niet wordt erkend en er wordt gepreveld dat alle culturen gelijk cq. compatibel zijn komen we nergens. De arabisch-islamitische cultuur en de westerse cultuur zijn niet samen te smelten. Nooit.

Hoe eerder we dat helder hebben, hoe beter.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:30

@nightwish | 17-02-14 | 23:24
Die sandalen hebben een praktische functie: dan hebben hun tenen ruimte om te groeien.......

necrosis | 17-02-14 | 23:29

@tattooboer | 17-02-14 | 23:26
Ah, en zelf reflectie is niet gevolg van programmering? Toe nou toch!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:28

"eerwraak" eigenlijk een raar woord voor zo laffe daad.

ikdenkwat | 17-02-14 | 23:27

@de grote Anti | 17-02-14 | 23:26
Waarom zou je moeten lijden om een iets bij te brengen, je hoeft zelf toch niets in te leveren, wat een onzin!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:27

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:21
Dat links wegkijker dat doet is zijn zaak. Ik beschouw het liever als een uitdaging om te kijken hoe je die culturen bij elkaar kunt brengen. En nee zoals PvdA dat voorstaat ben ik geen voorstander van!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:26

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:22
Natuurlijk wel! We zijn ellen verder gekomen na plato. We hebben aanvaard wat zelfreflexie inhoud en luisteren naar meningen van anderen. Plato is een leuk begin van de psychologische studies vandaag de dag maar ook daar word er geleidelijk korte metten mee gemaakt.

tattooboer | 17-02-14 | 23:26

Video niet bekeken, dan ga ik vannacht weer liggen tandenknarsen.
Ik mag Nanninga graag lezen, maar ze heeft, net als de andere GS columnisten, een nadeel. Ze schrijft helemaal vanuit de onderbuik, zelfs als ze het onderstaaft met ijzeren feiten. Maar haar belangrijkste boodschap hier is dat we dit soort zaken in Nederland absoluut NIET moeten willen. De nachtmerrie is echter dat de regering daar sinds het gristelijke-geile kabinet Balkenende I schijt aan heeft. Politiek en economisch (?) baat hebben bij multicultizaken als uithuwelijking en eerwraakmoord en een wildgroei in militante moskeeën, en dus bereid zijn dit land met een Ruttiaanse schaterlach een Afghaanse situatie in te drijven, het gaat mijn verstand echt te boven.
Stemmen op de PVV verandert niets, helemaal niets, Wilders is een kartonnen standee met een keppeltje op. En een andere 'verzets'beweging is op je stemlijst niet te vinden. Maar de dag dat conservatief islamitische partijen onder politiek gejuich en applaus de 2e Kamer binnengolven komt steeds nader. Daar zit je dan met je goeie Hollandse burgergedrag.

dedeurs | 17-02-14 | 23:26

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:21
Yep.. En daarbij niet wetende dat er zelfs geldwolven veel hogerop volop genieten van hun naieviteit. Maarja de linksmens heeft het jezus-gen nog in zich. Liever lijden dan er iets aan doen, en gewoon denken dat wonderen bestaan. Eigenlijk best schattig.. maar je moet soms ook duidelijk zijn. Daar zijn echte mannen voor nodig.

de grote Anti | 17-02-14 | 23:26

@tattooboer | 17-02-14 | 23:21
Oh nee, ik ben helemaal niet links, noch rechts! En nee ik heb niets me socialisme, wat ik wel heb is misschien een soort van Kantiaans gedachtegoed vanuit zijn ethische theorien.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:25

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:16
Ja, dat ziet u helemaal verkeerd.

Ommezwaai | 17-02-14 | 23:25

Docu helemaal gezien. Ben er ziek van, je wist dat het gebeurde maar altijd zonder een "gezicht". Ik walg zo erg van de islam dat ik die baarden niet meer kan zien maar er komen er steeds meer. De straten zijn er hier in den haag al van vergeven. Sandalen en soepjurken. Tyft toch op stelletje hersenloze onderkant van de mensheid.
Ik stem altijd PVV en zal dit weer doen maar er moet dan wel eens wat gebeuren. Het straatbeeld moet erg veel beter worden de komende 4 jaar. Wat mij betreft de laatste kans anders moet het extremer.

nightwish | 17-02-14 | 23:24

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:16
dat hangt dus af ervan of je dus in vrije keuze gelooft. Ben je muslim?

tattooboer | 17-02-14 | 23:24

@tattooboer | 17-02-14 | 23:19
Nou, nee.... Je kunt niet vanuit een programmering je eigen programmering zien. Zie Plato's grot! www.youtube.com/watch?v=LTWwY8Ok5I0&am...

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:22

@tattooboer | 17-02-14 | 23:19
Niet religieus.. naar boven

tattooboer | 17-02-14 | 23:22

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:11
Overeenstemming altijd maar opzoeken is principieel een hobby van de linkse kerk. Socialisme in taak en gedachte. brrr.. eng

tattooboer | 17-02-14 | 23:21

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:13

Dus mensen die tegen beter weten in mensen uit een achterlijke cultuur beschouwen als kinderen ... dat verklaart wel het een en ander.

De linkse wegkijker behandelt mensen uit een achterlijke cultuur als huisdieren die beschermd moeten worden tegen de grote boze buitenwereld. Daardoor is de linkse wegkijker ineens redder en moreel hoogstaand. Emancipatie van de achterlijke is geenszins de bedoeling, want daarmee vervalt de nobele taak die de weldoener op zich heeft geladen.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:21

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:14 |
O, discussieer jij op die manier? Ik zeg nergens dat ik iets of niemand de nek wil omdraaien. Voor de derde keer (en de laatste, want of je begrijpt me toch niet of je weigert goed te lezen): er bestaan verschillende culturen, daar verander je niets aan. De vraag is of ze allemaal naast elkaar kunnen bestaan.

Lewis | 17-02-14 | 23:19

@miko | 17-02-14 | 23:18
Dat betekent dat je je niet kunt verplaatsen, laat staan dat je aanleidingen los ziet van gevolgen lijkt me.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:19

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:10
Je neemt als uitgangspunt een baby, weet je ook waarom je dat deed? omdat dat een hulpeloos wezen is zonder die voorprogrammering. maar als je ouder, en wijzer word leer je( mits je religieus gehersenspoeld bent) hoe je deze impulsen, aangeleerd gedrag en karaktertrekken te sturen. En dan heb je totale vrije wil, qua keuzes en gedachtes. Die vrije keuze is te uiten door een gevoel te onderdrukken voor het een begrip word, een context dus. Als jij dit niet kan is dat jou gemis maar je mag en moet het bestaan ervan niet ontkennen.

tattooboer | 17-02-14 | 23:19

@tattooboer | 17-02-14 | 23:06
Dat is de basis programmering, die krijg je mee, en op basis van nieuwe input van je zintuigen en referentiekader kun je daar dan op reflecteren, maar blijft programmering. Jouw ervaring is jouw absolute waarheid maar is ook niet de werkelijkheid! Net zo min als dat voor mij of wie dan ook zo is!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:18

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:17
Juist wel met veroordelen. Vooral de misdadigers.

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:11
Er kunnen in ieder geval op een paar plaatsen weer meisjes naar school

miko | 17-02-14 | 23:18

@de grote Anti | 17-02-14 | 22:05
Leuk die straat verlichting, was er in ieder geval iets verlicht in de islam. ;)

miko | 17-02-14 | 23:16

Als men Multiculturalisme zegt nl.wikipedia.org/wiki/Multiculturalism... bedoelt men feitelijk cultuurrelativisme;

"Cultuurrelativisme in ideologische zin gaat uit van de gelijkwaardigheid van culturen. Positief aan deze zienswijze is dat men vertrekt vanuit een respectvolle - en niet vanuit een superieure - houding tegenover vreemde culturen. De vraag laat zich echter stellen of door deze visie sommige, door Westerlingen universeel geachte waarden, niet ondergraven worden. Moet men bijvoorbeeld, gebruiken, tradities, wetten en religieuze voorschriften, die strijdig zijn met de Rechten van de Mens en de Westers democratische gebruiken, als gelijkwaardig en respectabel beschouwen?" nl.wikipedia.org/wiki/Cultuurrelativis...

En daar hebben we ook dus de Fellow travellers van de Linksche Kerk die hun eigen agenda hebben die dus raakvlakken heeft met deze haatpolitieke ideologie waartegen onze voorouders in Europa een goede duizend jaar veldslag na veldslag hebben moeten leveren om deze doorgedraaide gekken buiten de deur te houden en nota bene de Linksche Kerk die zich sinds de sixties drukt maakt over de rechten van den arbeitert, mensenrechten, emancipatie en de rest wil al deze veroverde rechten bij het grof vuil zetten en de andere kant op kijken als de politieke haat ideologie zijn werkelijke gezicht laat zien om maar niet te zien waar men zich mee in laat.

said_fred | 17-02-14 | 23:16

@Ommezwaai | 17-02-14 | 23:10
Dus de analogie van ontwikkeling van een kind naar volwassene is niet te vergelijken met een de ontwikkeling van een cultuur? Het lijkt me dat in beide gevallen de omgeving en de interactie met de buitenwereld ontwikkeling tot stand brengt, of zie ik dat verkeerd?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:16

@Lewis | 17-02-14 | 23:12
Ik denk dat we er niet aan ontkomen in een steeds snellere globalisering, en het lijkt me onethisch om ander culturen maar de nek om te draaien omdat ze op een andere manier hun waarden omzetten in normen.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:14

@straat | 17-02-14 | 21:46
Hej Bakito, had je nog een nickje liggen?
Het is ook geen puur moslim probleem Gristenen en Hindoes in dezelfde regio begaan ook gruweldaden.
Een van de bekendste zaken in Belgie ging bijvoorbeeld over een meisje uit India,hindoe.

miko | 17-02-14 | 23:13

@BenBinnen | 17-02-14 | 23:08
Oh, ik heb nooit ontkend dat er geen achterlijke culturen zijn, de halve wereld is nog in een achterlijk stadium, maar lees even goed in het woordenboek wat 'achterlijk' betekent!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:13

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:04 |
Er gaat niets aan me voorbij, jij leest mijn tegel niet goed. Mijn vraag is of je zo verschillende culturen bij elkaar moet willen voegen, niet of ze bestaan.

Lewis | 17-02-14 | 23:12

@tattooboer | 17-02-14 | 23:02
Ik bepaal niet wat iemands context is! Ik probeer overeenstemming te krijgen over een context! Als je het over de context eens bent, dan komt er automatisch een zelfde antwoord uit!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:11

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:04
Schei nou toch uit zeg..
U begint uzelf volkomen belachelijk te maken. Kinderen vergelijken met middeleeuwse culturen, dit slaat echt als een kudt op Dirk.

Ommezwaai | 17-02-14 | 23:10

@tattooboer | 17-02-14 | 23:03
Nee? Okay, dan, komtie, even een paar vragen waar je dan poosje over na moet gaan denken. Een mens wordt geboren, heeft een basis programmering (brullen als het honger heeft en als de luier vol zit), het kind wordt geprogrammeerd door zijn omgeving op basis van zijn zintuigen. Het kind mag iets of niet, en op basis daarvan vormt het 'ik' een beeld van de buitenwereld. Even gedachte experiment om te onderbouwen als er geen externe factoren waren, je wordt meteen nadat je geboren wordt ontdaan van je zintuigen; ontstaat er dan een ik???? Met andere woorden is alles wat je geleerd hebt vastgelegd, trekken we dat door dan kan het niet anders zijn dat er zelfs geen vrije wil is. Maar goed, jij mag het anders vinden. Dat jij vrije wil ervaart hoeft nog niet te zeggen dat je ook echt hebt!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:10

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:04

We zijn het er dus over eens dat bepaalde culturen achterlijk zijn? Mooi. Dat is een voorzichtig begin.

BenBinnen | 17-02-14 | 23:08

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:59
Een absolute waarheid hoef je niet in te geloven. Raad eens waarom allah geloof is? Over contexten gesproken.

tattooboer | 17-02-14 | 23:06

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:01
Ik durf alles, zo lang Joris het goed vindt welleswaar.

Ommezwaai | 17-02-14 | 23:06

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:59
Ja.

tattooboer | 17-02-14 | 23:05

@Lewis | 17-02-14 | 22:59
Een analogie lijkt aan je voorbij te gaan, maar vooruit, kinderen en adolescenten hebben ook niet zelfde denkkader. Culturen hebben ook niet zelfde denkkader, ieder kind heeft zijn eigen weg te gaan, zo ook elke cultuur. Een kind is ook niet ineens morgen volwassen, een achterlijke cultuur ook niet. Wil je het nog simpeler hebben?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:04

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:02
Dat kan je niet bewijzen.

tattooboer | 17-02-14 | 23:03

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:56
Wie ben jij om te bepalen wat iemand zijn context is en wanneer die er iets uit trekt?
Kijk, daar gaan we, begin je te zien?

tattooboer | 17-02-14 | 23:02

@tattooboer | 17-02-14 | 23:01
Dan lag het al vast in de programmering van de persoon in die context.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:02

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:58
Keep up the good work en pak die klootzakken, ofzoiets.

Jim Lovell | 17-02-14 | 23:02

necrosis | 17-02-14 | 22:57 |
Daar was ik op basis van de werken van Maslow al jaren en jaren geleden al achter gekomen. Maar er was niemand dat mijn opvattingen steunde. Geeft niet... maar misschien was het leerzaam voor die ander.

duitse herder | 17-02-14 | 23:01

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:59
Ik???? Hoe durf je?!!!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:01

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:55
Doordat iemand het tegenhoud voordat het iets word. Dat word ook wel het overwinnen van impulsiviteit genoemd.

tattooboer | 17-02-14 | 23:01

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:58
Ieder mens wens ik welzijn.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 23:00

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:56
Als er één iemand hier de boel uit zijn context trekt...

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:59

@tattooboer | 17-02-14 | 22:57
Dat vindt jij, er zijn er die er anders over denken. Is jouw absolute waarheid beter dan die van een ander?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:59

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:38 |
Ruim vierhonderd jaar, niet tweehonderd.
Maar hoe lang het ook geleden is, is ik vind dat nooit een sterk argument. Die mentaliteit van de heksenverbrandingen willen we toch ook niet meer terug? Die mensen zouden niet meer passen in onze maatschappij. Dat is m.i. de vraag: of sommige culturen niet dermate met elkaar botsen dat je ze misschien beter niet met elkaar kunt verenigen.

Lewis | 17-02-14 | 22:59

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:51
Fijn dat je om mijn welzijn geeft. ;)

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:58

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:54
Dat roepen alle D66-ers, niet uit overtuiging maar in opdracht van...

duitse herder | 17-02-14 | 22:58

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:53
Nou dan ga ik maar even af op jouw beoordeling, jammer weer geen vacature in te vullen door mij :-( Euh, voor het geval dat, ik heb een prima baan, maar leuker is nooit verkeerd.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:58

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:53
Allah bestaat niet.

tattooboer | 17-02-14 | 22:57

@duitse herder | 17-02-14 | 22:53
Een maatschappij die bestaat uit parallelle samenlevingen, daarom zal de integratie nooit lukken.

necrosis | 17-02-14 | 22:57

@tattooboer | 17-02-14 | 22:53
Als iemand iets uit zijn context trekt en daar een mening over heeft op basis van emoties, ja, dan kan ik het niet laten.... sorry

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:56

duitse herder | 17-02-14 | 22:53
Goed bezig die Denen!http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/02/denemarken_verbiedt_religieus.html

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:55

@tattooboer | 17-02-14 | 22:54
Hoe kan iets niet gebeuren dan?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:55

Eerwraak vloeit niet voort uit de islam. De koran verbiedt het zelfs.
Daarmee kan ongeveer de helft van de reaguursels de prullenbak in.
Mark Smith | 17-02-14 | 22:25 | + -7 -

Daar heb je de minnen magneet weer. Gelukkig heeft hij nu concurrentie van gedachtespinsel en ene nick da prick. De wegkijkers. De wauzen,maar dat is dan weer mijn mening,het hoeft niet de jouwe te zijn. Islam sukkels is een gevaar,met knettergekke zaken. Het is een gevaar omdat religie een gevaar is. Alle religie waarbij islam er tegenwoordig boven uit springt. Het is oorlogszuchtig,vrouw onterend,discriminerend,fascisties,geweldadig,en zeer oorlogszuchtig. En ook nog eens zeer onderdrukkend. Een religie die op het. Moment de meeste leed veroorzaakt op de hele wereld. Verboden zou het moeten worden. Zou heel wat leed verkomen. Weg ermee en opgerot. Ja islam is een gevaar.

tweetybird | 17-02-14 | 22:54

@duitse herder | 17-02-14 | 22:53
Globalisering heeft zo zijn voor en nadelen ja.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:54

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:35
Kijk, hier weerspreek je jezelf weer. heb je dat niet door dan? Het gebeurd waarschijnlijk vanzelf.

tattooboer | 17-02-14 | 22:54

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:49
Ik weet wel wat jij kan, maar dat is geen eredivisie schat.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:53

@toetssteen | 17-02-14 | 22:52
Wacht maar als ze voor Allah staan....

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:53

Na de film: Het westen krijgt wel een hoop shit op zijn dak waar ze niet om hebben gevraagd. Maar wel moeten accepteren om er mee om te gaan.
Dat wil je niet, maar je moet wel. Op deze wijze krijg je vanzelf wel een tweedeling waar je niet aan wil meewerken, maar je hebt geen keuze meer. Je moet... want je leeft in diezelfde maatschappij.

duitse herder | 17-02-14 | 22:53

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:33
Leuk geprobeerd, maar er bestaan natuurlijk gewoon feiten, waarop menig mens zijn context stoelt, en dat lukt jou te vaak maar niet.. Al lees je jezelf wel graag, heb ik door, gezien de enorme inmenging met alles wat bijna alle reaguurders plempen.

tattooboer | 17-02-14 | 22:53

moslima.ansaar.nl/index.php/component/...

Zo te lezen heel redelijk..., nietwaar. Maar vier getuigen en dan wetend dat de getuigenis van de vrouw maar voor de helft geldt. Pak vier verkrachters en de vrouw wordt gestenigd, immer dat viertal zal volhouden dat zij zich te koop aanbood.
Hoe dom zijn sommigen eigenlijk?

toetssteen | 17-02-14 | 22:52

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:49
Oh, ik was al bang dat je met je voorhoofd op je toetsenbord was gevallen...

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:51

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:50
Halverwege de krat zeker?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:51

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:48
Ik ben halverwege een Palmpje, is dat ook een medicijn?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:50

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:47
Gratis spaties, omdat het mag.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:49

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:47
Och je moest eens weten wat sommige muppets kunnen :D

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:49

@goedverstaander | 17-02-14 | 22:45
Ik doe het anders, ik laat de beschuldiging voor wat het is en stel wat vragen, wat een ander daarmee doet is dan zijn/haar zaak.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:48

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:47
U begint nu werkelijk wartaal uit te slaan.
Denkt u om het op tijd innemen van uw medicatie?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:48

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:39
Ghaha, kan je goed post lopen?
De eredivisie is niks voor jou, muppet.Jim Lovell | 17-02-14 | 22:47

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:45
Een combi! Je komt in Nederland, dan zijn dit de wetten en daar heb je je aan te houden. Daarnaast iets van een monitor systeem over hoe de integratie stand houdt. Hoe? Als ik dat wist dan was ik vast politicus geworden :D

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:47

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:44 |
Ik ontken altijd alles. Of ik geef alles toe. Het hangt er van af waarvan ik wordt beschuldigd.

goedverstaander | 17-02-14 | 22:45

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:38
Ik heb het niet over overal, ik heb het over nu in Nederland.
125 jaar geleden reden we nog met paard en wagen, scheten we nog in de sloot en kon je nog toveren leren.
Blij dat we geen heksen meer verbranden, maar blijkbaar wilt u foei zeggen tegen mensen die dat nog steeds doen en ze een handje willen helpen om dit niet meer in NL te doen?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:45

@goedverstaander | 17-02-14 | 22:43
Dat zijn ontkenningskasten, daar doe ik niet aan.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:44

@Nick da Prick | 17-02-14 | 22:30
Wil je nu een vuist in je reedt of straks.. Ik maak mij zeer veel zorgen om ONZE vrouwen met betrekking tot zandbak-ideologieen en rovende donkere mannen die nog geen gloeilamp kunnen vervangen maar wel alles schijnen te weten. Het is niet erg aardig om te zeggen, maar moslima's zijn niet mijn afdeling. Want voorals je het nog niet gemerkt hebt.. blanke vrouwen worden misschien nog wel meer gestraft dan moslima's. Meestal niet met de dood, maar je begrijpt wat ik bedoel.

de grote Anti | 17-02-14 | 22:43

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:42 |
Ik kom niet in kasten. En ik kom er ook niet uit #gordon

goedverstaander | 17-02-14 | 22:43

@goedverstaander | 17-02-14 | 22:41
Heb je in mijn bezemkast gekeken?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:42

@ gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:38 |
Ja, maar heksen bestaan. Ze vliegen zelfs nu nog met hun bezems kris-kras over de reaguurderspanelen hier op Geenstijl.

goedverstaander | 17-02-14 | 22:41

Reportage gezien, ....... daar word je stil van

sallandstrots | 17-02-14 | 22:41

@Nick da Prick | 17-02-14 | 22:30
Wat kort door de bocht, maar de essentie onderschrijf ik.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:40

@ lingo star | 17-02-14 | 22:35 |
Asha Tuin Broecke denkt dat alle moslimvrouwen hoofddoekjes of burka's willen dragen en de hele dag thuis achter de gordijnen zitten omdat dat zo graag willen. Dat moeten we respecteren. Is cultuur.
En een stenigingetje of eerwraakje zo nu en dan, ach, daar ga je echt niet dood aan. Oh... wacht.

goedverstaander | 17-02-14 | 22:40

eerstneukendanpraten | 17-02-14 | 22:37
Of: "Eerwraak is zo 2013, dit moeten we in 2014 niet meer willen."

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:39

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:38
Nog een vacature daar?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:39

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:34
Hadden wij niet 200 jaar geleden nog de laatste heks verbrand? Alsof overal ontwikkeling met hetzelfde tempo gaat. Denk eens na!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:38

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:36
Mijn chef zou het niet anders willen zien.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:38

Waar blijft de tegenactie van de PvdA? Iets in de trant van: Eerwraak, het eerlijke verhaal...

eerstneukendanpraten | 17-02-14 | 22:37

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:34
Je bent verwarrend en verward.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:36

Ja , sorry hoor, nederlandse meiden hebben verzorg ponies dat is al erg genoeg, en horrorverhalen is die S.King ook erg goed in, "gaat snowboarden dames kijken van usenet."

newray | 17-02-14 | 22:35

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:27
Door vragen te stellen die anderen niet leuk vinden, maar ik hou me graag bij feiten en doe niet aan roeptoeteren. En ik moet zeggen het kan me geen bal schelen of ik min of plus kudos oploop. Sterker nog, de paar keer dat ik over de honderd (ja echt waar) plus kudos had waren zo easy....

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:35

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:33
Aha, een normale vrouw. Cool.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:35

Lees maar goed fopfeministen Anja, Asha, Malou en vele anderen.

Rest In Privacy | 17-02-14 | 22:35

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:31
U slaat de spijker recht op z'n kop.
In onze cultuur is het een misdadige uiting.
Een rede temeer om dit soort culturen hier niet meer te willen.
Is dat zo gek?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:34

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:28
Foutje, was voor Mark Smith.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:34

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:28
Euh.... nee.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:33

@tattooboer | 17-02-14 | 22:28
Goed of fout wordt niet bepaald door een mening maar door een overeengekomen context. Dus blijkt dat contexten van waaruit geredeneerd wordt niet overeenkomt.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:33

Wel mooi zo'n steniging, papa mag net zo lang gooien totdat hij het hoofd raakt, daarna mag iedereen los gaan op zijn dochter.

www.youtube.com/watch?v=G5TK2OmTkSQ

Gelukkig mogen wij blanke racisten hier verder niks van vinden, toch Quinsy Gario?

neemjemoederindemali | 17-02-14 | 22:33

@ Ommezwaai | 17-02-14 | 22:31 |
Precies. Het wordt ook 'wegkijken' genoemd. Of Oost-Indisch blind.

goedverstaander | 17-02-14 | 22:32

@Mark Smith | 17-02-14 | 22:25

Waarde heer Smith, waar blijft de bron, waar u normaliter altijd zo naar vraagt, betreft deze bewering?
Dat eerwraak is overigens een synoniem voor de 'gepaste' reactie op het schenden van de eer van de man of de familie.
Is nogal aan interpretatie onderhevig.

Desmoulins | 17-02-14 | 22:32

@Desmoulins | 17-02-14 | 22:27
'men' is veralgemenisering alsof iedereen dat zou vinden, ik wil mij daarvan graag distantieren, dat is al. Verder heb ik geen 'linkse reflex', ontken ik niets en bagatelliseer ik niets. Maar ik onderschrijf wel dat eerwraak voor een andere cultuur een doodnormale uiting kan zijn! En nee, ik ben het niet eens met dat soort uitingen.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:31

Mark Smith | 17-02-14 | 22:25
Dat is vaak het geval met de interpretatie van de Koran.
Over boerka's en hoofddoeken wordt ook niet gerept in de Koran.
Dus als de Koran het niet toestaat, bestaat het niet? Is dat uw boodschap van vanavond?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:31

En trouwens, iemand die na het lezen van de reacties durft te beweren dat de mensen hier zich zorgen maken over het lot van vrouwen... ipv graag willen schelden op Islam... die kan niet lezen. De zogenaamde nepfeministen hebben dus gelijk, Nanninga ongelijk

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:30

@ Mark Smith | 17-02-14 | 22:25 |
Het maakt niet uit of het in de koran staat of niet. Het gaat erom of zulke zaken gepraktiseerd worden. Het antwoord is ja. In de koran staat ook niet dat je homoseksuelen vanaf een flatgebouw met hun hoofd naar beneden dienen te worden gegooid. Bij het schrijven van het moslim-sprookjesboek bestonden er nog geen flatgebouwen, en zeker niet in die zandbak.
Imams en andere religieuze voormannen prediken tal van zaken die niet in de koran staan maar waar de gelovigen zich wel aan houden.

goedverstaander | 17-02-14 | 22:30

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:58
Je hebt het wel vaak fout, is het niet?

tattooboer | 17-02-14 | 22:28

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:24
Homo!

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:28

de directeur | 17-02-14 | 22:26

Hoe dan?

Laten we man een paard eens bij de naam noemen.... (of wordt je dan zelfs op GS geband)

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:27

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:24
Ik zou graag eens willen onderzoeken hoe iemand zoveel min kuddo's in zo'n korte tijd kan verzamelen.

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:27

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:23

Het ligt geheel aan u of u zich aangesproken wenst te voelen. Overigens sloeg ''men'' op zij die verantwoordelijk zijn voor de ''linkse reflex''.
U kunt best lezen.

Desmoulins | 17-02-14 | 22:27

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:13 |
5 jaar geleden zou ik uw betoog nog wel onderschrijven maar thans is er geen tijd en ruimte meer om te nuanceren, te relativeren dan wel om netjes te duiden. We moeten hier totaal paal en perk aan stellen, hard en onvoorwaardelijk. Als dat betekent dat ze moeten 'oprotten' vind ik dat prima als dit mij behoedt voor nog meer moslim ellende en overlast.

de directeur | 17-02-14 | 22:26

Eerwraak vloeit niet voort uit de islam. De koran verbiedt het zelfs.
Daarmee kan ongeveer de helft van de reaguursels de prullenbak in.

Mark Smith | 17-02-14 | 22:25

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:22
Zonder onderzoeksvraag en/of context geen consult.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:24

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:18 | + 0

Ik draag helemaal niets bij aan de oplossing. Maar ik ga niet lopen zeiken op mensen dat ze wegkijken. Als Nanninga eerwraak onder de aandacht wil brengen.... prima! Ga los meid.

Maar het gaat haar niet om eerwraak. Het gaat haar om anti links en Islam en de advertentieinkomsten die daarmee worden gegenereerd. En daarom wordt er hard gescholden op zogenaamde feminsiten die niet elke week van de daken schreeuwen dat de Islam zo kut is. Want als je niet heel hard op de Islam scheldt, dan kun je geen feminist zijn, zo iets.

Ik zou zeggen, ieder voer je eigen strijd en respecteer de mening van een ander.

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:23

@Desmoulins | 17-02-14 | 22:21
Ik ben niet 'men' dus hou mij er graag buiten.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:23

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:20
U bent wellicht een interessant "object".
In mijn opinie in ieder geval wel.

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:22

fopministen die bukken voor de profeedt tonen de beschaving hun dikke reedt.

Hassan_Jassan | 17-02-14 | 22:22

@reageerbuis | 17-02-14 | 22:17
Instellingen, reaguurders die je niet wil zien invoeren, klaar is kees, maar kun je ook jezelf uitzetten?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:22

@Tuurlijk Nick da Prick; je mag hier alles zeggen. Maar geen PVV poster ophangen, want dan gaat er een steen door je ruit. (berichtje gemist zeker?)

Maria.1 | 17-02-14 | 22:22

@reageerbuis | 17-02-14 | 22:17
Euh, computer uit?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:21

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:16
Ach, trek u kop eens uit uw reedt, wellicht dat u dan eens wat opvalt..
We mogen alles zeggen ja.. IK heb dit zelf aan den lijve ondervonden. Ik kan u verzekeren dat het niet prettig is als vrouw en kinderen bedreigd worden.

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:21

@Nick da Prick | 17-02-14 | 22:13

Nee, de linkse reflex is het ontkennen en bagatelliseren van eerwraak tot een doodnormale, zeer acceptabele culturele of religieuze uiting. Het is niet voor niks dat men moslims al bijna tot een ras verheven heeft.

Desmoulins | 17-02-14 | 22:21

Ik begrijp heel goed dat de eerste gastarbeiders met open armen werden ontvangen en dat de meeste Nederlanders daar weinig probleme mee zagen. Ik begrijp ook heel goed dat toen de eerste problemen met bepaalde groepen allochtonen zich voordeden, heel veel Nederlanders ervoor wilden waken álle nieuwkomers over één kam te scheren - dat het wat gevoelig lag om 'buitenlanders' te verketteren, zeg maar. En vooruit, ik begrijp óók dat er werd gewacht hoe de tweede generatie immigranten zich zou ontwikkelen - integratie kostte immers tijd, je moest geduld hebben. Daar kan ik allemaal in meekomen, ik heb zelf ook lang zo gedacht.
Maar dat op een gegeven moment - zeg in de loop van de jaren negentig, maar zéker nadat een Fortuyn de problemen zonneklaar durfde te benoemen - mensen blijven weigeren de gigantische problemen te erkennen, blijven weigeren hun oordeel over zaken als eerwraak te veroordelen omdat die volledig indruisen tegen onze cultuur, en blijven weigeren in te zien dat er een enorme tijdbom tikt in onze maatschappij, nee, dáár begrijp ik dus helemaal niets meer van.

Lewis | 17-02-14 | 22:20

Je kan lullen wat je wil, Annabel: Politiek correct Nederland vind bruinen nu eenmaal altijd zonder blaam.

omanders | 17-02-14 | 22:20

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:14
Hangt af van de afstand, maar wat zou je willen bereiken met dat consult?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:20

Beestachtig gedrag gedogen of openlijk supporteren uit een misplaatst gevoel van morele superioriteit, is de nagel aan de doodskist van het Westen.
Het cultureel/moreel relativisme is echter doorgedrongen tot vrijwel alle gelederen en een ieder die zich ook maar enigszins intelligent acht, weet niet hoe snel hij met de andere, (ware) religies moet komen aanzetten om een zogenaamd punt te maken in relatie tot de positie van vrouwen binnen de islam.
Dat soort figuren kunnen van mij dus ook ongezien de tyfus krijgen. Stel intellectuele armoedzaaiers.

Desmoulins | 17-02-14 | 22:19

@Ommezwaai | 17-02-14 | 22:12
In mijn geval moeten ze dan wel hoog gooien, ik woon in flat, dat dan wel weer voordeel. En ik denk dat als je normaal gesprek aangaat dat het echt wel meevalt, tenminste dat is mijn ervaring.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:18

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:13
En u doet de zaken nu een beetje nuanceren.
Mag ik dan vragen wat u bijdrage is aan de oplossing?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:18

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:11
Winnen is wanneer je een dreiging effectief neutraliseert en dat is in Afghanistan en Irak gebeurt. Misschien was er helemaal geen dreiging, maar dat maakt niet uit, die landen zijn irrelevant en onder controle.
Libië, Egypte idem en de rest van Afrika volgt. De Levant ruimt zichzelf wel op.

Nog vragen?

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:17

Kan iemand op dit forum mij vertellen hoe je hier bepaalde tegels in een draadje uitfiltert.
Er zitten soms een paar personen waar ik het liefst niets van wil lezen.

reageerbuis | 17-02-14 | 22:17

@fleurtje | 17-02-14 | 22:12
Oh nee! Sterker nog, zelfs heel goed dat de wet gehandhaafd wordt!!!! Dat er zoveel incidenten zijn betekent dus dat er nog een hoop werk te verzetten is en dat lukt je echt niet met scheldkanonnades en (ver)oordelen!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:17

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:12

In je blanke kut vinexwijk met je net zo bekrompen buren en kantoorbaan.

Lees eens een krant. Je mag in dit land werkelijk alles over de Islam zeggen. Geen enkel probleem. En kom nu niet met Van Gogh en Fortuyn. Vreselijk dat het gebeurd is, maar als je denkt dat dit jou ook gaat gebeuren als je iets lelijks over de Islam zegt dan lijdt je aan grove zelfoverschatting

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:16

Goed stuk Annabel. Overigens zit meneer Naakt op zijn twitter alweer te schelden op je.

CoffeePatch | 17-02-14 | 22:15

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:10
U zou ik ook wel eens willen inviteren op mijn sofa.
Was het niet iets met reiskosten?

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:14

En Nanninga, wat is jouw bijdrage aan de oplossing?

Wat een gezeur over wegkijkers, wie kijkt weg? Noem 1 persoon uit "linkse" hoek die eerwraak goedpraat. Mag niet, als je het wel doet ga je de gevangenis in. Klaar, verder zinloze discussie

Het voelt natuurlijk heel lekker om eerst wegkijkers te bedenken en dan heel hard te gaan schelden op links en de Islam. Het betekent echter helemaal niets.

Er is niemand die eerwraak goedpraat. Op GS stukjes spuien over hoe erg het allemaal is en dat de hele linkse wereld en Islam NL kapotmaken. Prima hobby, maar het idee dat het iets voor vrouwen in algemeen en tegen eerwraak specifiek gaat betekenen is een lachwekkend idee.

Jullie doen helemaal niets, behalve klagen en mensen die aan emancipatie werken uitschelden (subsidie! Geldverslinding! Je krijgt de Islam toch niet veranderd! etc.). Wat een negatieve antiproductieve laffe houding is dat.

Nick da Prick | 17-02-14 | 22:13

Ik wil het niet goed praten, maar in de hele wereld onderdrukt elkaar en maakt men elkaar af. Geloof, in dit geval islam, wordt gewoon als excuus gebruikt. In Sudan zijn de christenen net zo erg als de moslims en in Noord-Korea hebben God niet nodig of gebruiken ze hun eigen God Kim dinges om een heel land te terroriseren met nazi praktijken. En ze kunnen gewoon hun gang blijven gaan omdat China het goed vindt. Helaas kunnen wij de wereld niet redden en wie zegt dat onze normen en waarden zaligmakend zijn?

Meneer Rozenwater | 17-02-14 | 22:13

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:56
Kijk eens naar opsporing verzocht, of naar de criminaliteitscijfers in dit land, eerwraak, discriminatie, daar doen moslims zelf nog harder aan mee , allemaal zaken waar lui zoals jij de ogen voor sluiten .

fleurtje | 17-02-14 | 22:12

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:54
Gelukkig kunnen we hier nog anoniem onze gal spuwen.
Zouden ze weten wie je bent, zit er geen raam meer in je woning.
Zo rollen wij in NL heden ten dage.
Is het geen steen afkomstig van de linksmensch, dan is het er wel een van een moslim.

Ommezwaai | 17-02-14 | 22:12

@Jim Lovell | 17-02-14 | 22:08
Zoals in Afghanistan? Lekker gewonnen daar.... Maar wie weet een eerste aanzet, maar als je het niet onderhoudt dan valt elke verandering terug in oude gewoonten.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:11

@******** | 17-02-14 | 22:08
Je haalt 2 dingen door elkaar, maar gelukkig ben je ontoerekeningsvatbaar, tijd voor een bankje bij de psychiater?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:10

Hatun, een meisje afkomstig uit een Turks migrantengezin dat al 35 jaar in Duitsland woonde werd doodgeschoten door haar broer Ayhan. Omdat zij zich te Westers gedroeg had ze de familie eer geschonden, vond hij.
Haar andere broer vluchtte daarna naar Istanboel en waant zich daar veilig vanwege geen uitleveringsverdrag, hij leest elke dag in de koran.
De Duitse justitie zet de in Berlijn geboren eerwraak- moordenaar Ayhan na zijn gevangenisstraf op het vliegtuig linea recta naar zijn tweede paspoortland Turkije.
www.canvas.be/programmas/panorama/serv...

drs.Nee | 17-02-14 | 22:09

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:04
Alleen door ingrijpen, waardoor anders?

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:08

ja hoor, ALLE relationeel geweld is tegenwoordig meteen 'eerwraak'.
helemaal geen kut-smoesje van het niveau 'ik ben verminderd toerekingsvatbaar en dus onschuldig'

******** | 17-02-14 | 22:08

Maarre, die docu gaat mijn favorieten in voor later.
Dank i.e.g. annabel.

de grote Anti | 17-02-14 | 22:06

@malin | 17-02-14 | 21:55
Dat valt wel mee hoor.. want islam = liefde. Zoals het vroegah in o.a spanje ging was het eerst een chaos, bloed en executies overal, je jongste dochter mocht je inleveren bij de moslim overheersers. Je mocht een stukje grond hebben waar je flink voor moest betalen.

Maar nadat iedereen zo'n beetje gehoorzaamde was er relatieve rust. Het was schoon. Er was eten en drinken, en shidt.. ze hadden zelfs straatverlichting!

Over.. my.. dead.. body.

de grote Anti | 17-02-14 | 22:05

@malin | 17-02-14 | 22:02
Ook in die contreien gaat het gebeuren, maar niet in een generatie.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:04

Klare taal Annabel, goed artikel.

Jim Lovell | 17-02-14 | 22:03

@Hendrikaatje | 17-02-14 | 22:00
Dat laatste lijkt me overbodig, maar ik denk zelfs niet dat ze kans moeten nemen, ze doen het wel of niet en daar zitten consequenties aan. Wat ze in hun hoofd voor god of heiligheid willen aanhangen is hun zaak zolang ze zich maar aan de wet houden.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:03

heb wel wat beters te doen zeg. ben na 4 minuten al klaar met die zeikstem

dezeookalbezet | 17-02-14 | 22:02

wetgeving en voorlichting.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:54

En beschaving. Maar beschaven zal in die contreien niet gebeuren.

malin | 17-02-14 | 22:02

Hier in Nederland kenden we geen eerwraak, de islam importen brachten dit mee...
Gezien de hoofddoekjes die U zegt geheel vrijwillig te dragen bent U daar heel tevreden over.
U heeft hier de kans te integreren, de taal te leren en de islam af te zweren...

Hendrikaatje | 17-02-14 | 22:00

@postmodernismisdead | 17-02-14 | 21:58
Een citaat lijkt me geen probleem voor Joris als het relevant is lijkt me. Ik weet niet wat Mladic gezegd heeft.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 22:00

Zoals Mladic tegen Karremans zei... (dat mag ik hier niet zeggen van Joris)

postmodernismisdead | 17-02-14 | 21:58

@Godsammekraken | 17-02-14 | 21:52
Jij zegt 'bah', lijkt me oordeel over voorgaande wat je schrijft, dan kan ik me niet aan indruk onttrekken dat ik verkeerde conclusie trek.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:58

@fleurtje | 17-02-14 | 21:51
Welke narigheid bedoel je? De crisis? Heb je al een 10'tje in moeten leveren? Heb je tv/auto/wasmachine/droger al moeten verkopen?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:56

Én het wordt veel erger.

sirik | 17-02-14 | 21:50

Ja. Binnen afzienbare tijd, als de Arabische immigranten zich ten volle manifesteren, kijken we op deze periode terug als een serene tijd.
De moslims zullen niet rusten totdat ze overal rokende puinhopen zien, schreeuwende mensen, afgerukte ledematen, gruwel en chaos. Dan pas is hun omgeving in overeenstemming met hun gestoorde psychotische geesten.

malin | 17-02-14 | 21:55

@wakkere_nederlander | 17-02-14 | 21:50
Je mag er niet van zeggen? Lees je de reaguursels wel?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:54

Het hele eerwraak verhaal komt hoofdzakelijk vanuit een achterlijke cultuur, het had vroeger een functie maar is in de westerse maatschappij volledig onnodig. Daar moet je wat aan doen ja, wetgeving en voorlichting. Het domweg roeptoeteren dat het kl**tzakken zijn, waanzinnigen en of andere kwalificaties help je het echt de wereld niet uit.

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:54

En jullie hebben nu al die docu in zijn geheel gezien?

Olc32 | 17-02-14 | 21:53

... en dit soort idioten worden in dit land met open armen ontvangen door linksch tuigh, excuus, landverraders, excuus, die ik het verdomme weer. Afijn door linksch.

Pikkestrijder | 17-02-14 | 21:53

@gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:49
Toch knap zoals je van alle mogelijke interpretaties toch de kromste en onwaarschijnlijkste weet te kiezen.

Godsammekraken | 17-02-14 | 21:52

Die lui zijn allemaal stapelgek, laat ze lekker in d'r sop gaar koken, de narigheid in dit land is gekomen door al die moslims in de watten te leggen.
Vrouwen zijn al eeuwen kansloos daar, en dat zal nooit veranderen.

fleurtje | 17-02-14 | 21:51

Schakel maar niet over naar het andere net, PowNews.
'Vreemdgaan = steniging'
Ook al zo'n prachtbericht uit de wondere wereld die islam heet.
Echt om te janken.
Wat hebben we ons toch op de hals gehaald.
En je mag er niks van zeggen ook nog.

wakkere_nederlander | 17-02-14 | 21:50

@straat | 17-02-14 | 21:46
Deze logica ontgaat mij ten ene male, maar wat is dan ware democratie als je al niet in staat bent de juiste logica toe te passen op minder complexe situatie?

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:50

"De eerwraakslagers zijn, helaas, een probleem van ons allemaal, omdat iedere eerwraak een aanslag is op onze grondwettelijke rechten. "

Neen, want je mag niet voor eigen rechter spelen.
Als bekend is dat de islam een gevaarlijke godsdienst is, dan moeten daar maatregelen voor worden getroffen.
Het is het een of het ander.
De Tweede Kamer is van mening dat mensen zoals Wilders.....
En eerwraak kun je altijd nog melden bij de pliessie... net zoals diefstal van je fiets.
Dusss gewoon aangifte doen.
Ies toch de godsdienst en cultuur.

Én het was te verwachten
Én het wordt veel erger.
Laat de VVD en de PvdA het oplossen, zij stonden te applaudisseren bij hun binnenkomst en konden hun geluk niet op toen Fortuyn geveld werd... door iemand die straks vrij en gelukkig de lentelucht kan inademen.

sirik | 17-02-14 | 21:50

Het is werkelijk ongelofelijk en bijkans interessant hoe waanzinnig de gedachtekronkels zijn die men opvoert om maar te kunnen wegkijken van de olifant die levensgroot midden in de kamer staat. Als het niet zo in- en intriest was.

Rest In Privacy | 17-02-14 | 21:49

@Godsammekraken | 17-02-14 | 21:36
Grappig ik lees een oordeel op basis afkomst, dus jij hebt zo ook je eigen maatstaf.... Gelukkig niet de mijne!

gedachtespinsel | 17-02-14 | 21:49

@straat | 17-02-14 | 21:46

Stenigen, raddraaien en vierendelen, daarna verzuipen in een vat zoutzuur en ongebluste kalk er over?

neemjemoederindemali | 17-02-14 | 21:48

Sorry, wij mogen er niks van zeggen, wij zijn tenslotte debiele blanke racisten. Vraag maar aan die wegkijkers van de PvdA en Quinsy Gario c.s.

neemjemoederindemali | 17-02-14 | 21:47

Eerwraak wordt altijd door mannen uitgevoerd. Het is dan ook een mannenprobleem en niet een moslimprobleem. Laten wij als Nederlandse mannen afspreken dat we dit niet meer doen. Wie zich niet aan die afspraak houdt zal door hen die dat wel doen bestraft worden op een manier die zij toepasselijk achten.

Terug naar ware democratie.

straat | 17-02-14 | 21:46

@No Mo. Ik schrijf het nog maar weer eens. Wij Nederlanders worden gediscrimineerd naar artikel 1 van de Grondwet. Wij moeten met onze ooraanzet op pasfoto's, maar als je vanwege religieuze overwegingen een hoofddoek draagt, hoeft dat niet. En niemand die daar iets aan doet, terwijl het pure discriminatie is! Wat is het nut om een deel van de bevolking wel met ooraanzet (om de breedte van het hoofd te bepalen) en een ander deel niet?

Maria.1 | 17-02-14 | 21:45

-weggejorist-

van stampij | 17-02-14 | 21:44

Vrede en harmonie...... de aanstaande standaard in NL


Wen er maar aan of doe er iets tegen.

Onze man in Mockba | 17-02-14 | 21:44

Dit is een stuk maffer dan clockwork. Kan toch niet echt zijn dat mensen dit uit naam van een religie doen.

Idontgiveafunk | 17-02-14 | 21:43

De weerzinwekkende wreedheid van die islamitische mannen - is dat echt alleen inteelt?

malin | 17-02-14 | 21:41

Willen we dit probleem tackelen dan moeten we de islam dwingen tot emancipatie. Dat kan alleen door alle moskeeën en islamitische scholen en internaten te sluiten en de islam aan te merken als sektarische gevaarlijke terroristische beweging en te verbieden. In Nederland is iedereen gelijk. Binnen de islam zijn vrouwen ondergeschikt aan mannen. Ook daarom past de islam niet in Nederland. We mogen deze ongelijkheid niet faciliteren maar dat doen we wel. We stimuleren het zelfs door islamitische politieke partijen toe te staan en verkiezingsposters in het Arabisch te accepteren. Dit land is knettergek.

No Mo | 17-02-14 | 21:41

Vind clockwork orange wel gaaf, ik zal eens kijken of het wat is

Idontgiveafunk | 17-02-14 | 21:38

Feminisme is fascisme-lik geworden, wie redt de vrouw?

smdyasc | 17-02-14 | 21:37

De moord op ten minste 20.000 vrouwen per jaar in de naam van 'eer'. Dat probleem beperkt zich niet tot het Midden-Oosten, de besmetting verspreidt zich snel.
www.independent.co.uk/voices/commentat...

drs.Nee | 17-02-14 | 21:36

Zo ist maar net. De grootste racisten zijn zij die op basis van afkomst een verschillende morele maatstaf hanteren. Bah!

Godsammekraken | 17-02-14 | 21:36

Inderdaad kijken bitches! #fopministen.
Annabel je bent een topwijf.

wakkere_nederlander | 17-02-14 | 21:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com