Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KijkcijferTuesday en Utopia LIEGT

sjoncapii.jpgGoedemorgen en welkom allemaal bij KijkcijfertsTuesday! Dit is de dag waar tout programma-makend Hilversum al maanden op wacht. We hebben de superspannende verhuizing van DWDD (VARA) van NPO3 naar NPO1 gehad (SPANNEND!!1!!), er zijn nieuwe programma's bijgekomen zoals De Social Club (BNN), bij RamBam (VARA) lieten ze na enorme onderzoeksjournalistiek zien dat die glazenbollen-poetsers van Astro-TV oplichters zijn (no shit!) én gisteren was de langverwachte première van John de Mol's Utopia op de afgetakelde zender SBS6. Vergis u niet, alle programmabaasjes, programmeringsbaasjes, netbaasjes, omroepbaasjes en wetenwijveel hoeveel baasjes er wel niet rondlopen in dat godverloren van taxpoet betaalde NPO-land Hilversum zaten vanmorgen met een enorme erectie achter hun computer te wachten op de cijfers. Hun erecties klopten zelfs zo hard tegen de tafels dat de servers van www.kijkonderzoek.nl de halve ochtend al staan te roken. Maar nu. CIJFERS. Topper van de avond: het NOS Journaal met 2,3 miljoen kijkers. Massa-indoctrinatie FTW. Net onder GTST komt met 1,6 miljoen kijkers DWDD, dat zijn wel zo'n beetje alle 'maatschappelijk betrokken vijftigers'. Met 80k kijkers minder, op 1,5 miljoen, komt John de Mols Utopia, voor SBS6-maatstaven een knallend begin. KvdB trok 865k kijkers, in ieder geval meer dan RTLLN. Tragisch bericht: niemand kijkt meer naar Lingo (<500k). Zonde. Prettig bericht: NPO3 kan officieel in de prullenbak. Naar 'daily drama' StartUp (BNN) keken 105k mensen en naar De Social Club 88k. Oei. Instant Update: volgens Glamora.ma belazert John ons allen met zijn Utopia-livestreams. Die lopen allemaal hartstikke achter of John de Mol geeft media eerder nieuws dan zijn overlevers. Enplus nóg een deelnemer blijkt een mislukte acteur.

Reaguursels

Inloggen

ZwengelMeister | 07-01-14 | 12:40
Die digitale aanbieders spánnen ook samen en géven een realistisch beeld.
Alleen, dat verkopen ze stilzwijgend aan adverteerders, Nobody cares about publishing this into the crowd ? Behalve een subsidie lavende stichting uit het jaar kruik. Elke knop die je bij UPC/Ziggo/KPN op je AB indrukt wordt gezien en geregistreerd. We're not in Kansas anymore.

Shareholder II | 08-01-14 | 01:51

LOL @ demense die anno 2014 nog komen melden dat programma's van John de Mol doorgestoken kaart zijn.

Shareholder II | 08-01-14 | 01:41


Andrea Tolson:
Vrouwenvleugel
Oh oh Europa
Mokkels

Peter Nuninga:
De Bunker
De zakkenvullers (Met Johan Vlemmix)

Emil Sitoci:
Hij won in 2008 het realityprogramma “Hollandse Krijgers”.
Te gast geweest bij tv-programma’s Rat van Fortuin en de MaDiWoDoVrijdagshow.
In 2010 maakte hij zijn acteerdebuut in het programma Kinderen geen bezwaar.
Redacteur geweest bij BNN voor het programma Proefkonijnen.

Billy Bakker:
Speelde mee in Achter gesloten deuren.

Ruud Zwaan:
Wipe-out
Take me out

non_de_pier | 07-01-14 | 23:48

Ik heb 20 minuten gekeken, genoeg voor aankomend jaar.
Jammer dat Geer, Goor en Brard er niet in zitten.

dat is pech | 07-01-14 | 20:20

@pasha11: wat is je punt nu eigenlijk??
heb je gekeken en vond je het zwaar ruk???

Ik heb niet gekeken want ik weet al jaaaaaaaaaaaaaaaaaren dat het walgelijke platvloerse concept-zooi is. Net zoals al die soortgelijke programma&#7664;s. Allemaal nep! niet kijken, helemaal nooit.
Voor de echte kijkcijfers kun je de NSA mailen: die weten zonder twijfel ook waarnaar wij allen kijken! (ook handig als je per abuis een mailtje delete). Het mailadres is: nsapao@nsa.gov

ie-wie-waai-weg | 07-01-14 | 20:14

Natuurlijk wil iedereen ff kijken wat dat nu weer voor emo-programma is. Bij die als een wijf jankende aannemer ben ik afgenokt. Wat een onzin. Kan daar niet naar kijken.
Dit flopt gegarandeerd als je ook nog moet betalen voor die streams. De Gouden Kooi ging nog wel. Al heb je van Huub, Natasia, Brian, Amanda en Jaap weinig meer gehoord. Oh ja, Amanda heeft zich met jong laten douwen door Afro Jack. Een soort Sylvie Meis of Estelle Cruijff, maar dan ongetrouwd, dus grijpt ze MIS.

Jan Gordelroos | 07-01-14 | 18:57

Utopia.
Een programma uitgezonden door SBS6, waarbij een aantal volwassenen aangeeft de ideale samenleving op te willen bouwen, Utopia. Utopia kan worden omschreven als “een ideale staat, een gewenste samenleving, een onmogelijke werkelijkheid” .
Utopisch denken betekent echter: “de maatschappij vanuit een ander daglicht bekijken, proberen om overstijgend te denken om zo tot nieuwe ideeën
te komen.” Utopie is dus geen statisch begrip, maar het is een creatieve en kritische manier van kijken naar de huidige maatschappij. Het is een manier van dromen, het is een manier om de bestaande regels en grenzen uit te dagen. Utopia als maatschappelijke entiteit bestaat dus niet.

Mensen met een sterke utopische drang lijken op het eerste gezicht vol van idealen en belangeloze maatschappij-kritische denkbeelden; toch bekruipt mij hier het gevoel dat juist mensen met deze houding weinig begrip hebben voor de visie van anderen. Het aanhangen van de utopische manier van denken behelst immers per definitie het in twijfel trekken van de reeds bestaande opvattingen van de ander. Het bestaande voldoet immers niet aan het ideaalbeeld en sterker nog, het bestaande moet verbeterd worden.

De nederigheid die utopisten zichzelf toekennen staat echter bol van passief-agressief narcisme. Immers, hun hele bestaans-kern is gebaseerd op het in twijfel trekken van andermans denkbeelden en gedragingen, deze vervolgens te devalueren tot iets dat ongewenst is, om vervolgens hun eigen visie te verheffen tot Het Grote Ideaal, de Utopie.

Utopisten lijken continu te dromen en te zweven tussen de rest van de “gewone” mensen. Gewone mensen met een gewone baan, met een gezin en met verantwoordelijkheden . Opvallend genoeg zijn de meeste Utopisten werkloos, hebben ze geen gezin en hebben ze weinig verantwoordelijkheden. Of ze hebben dit alles ooit wel gehad, maar het is niet gelukt hieraan te voldoen. De pijnlijke confrontatie met het eigen onvermogen is zo ondraaglijk geworden, dat deze gedachte eigenhandig is vervormd en verbogen tot iets dat wel draaglijk voor hen is. Met als eindresultaat het opgeblazen zelfbeeld van een ruimdenkende persoonlijkheid, vol idealen en zonder belangen. Dat deze idealen nooit stroken met de al bestaande maatschappelijke normen, is natuurlijk puur toeval. De continue behoefte om aan anderen hun uniekheid op te dringen, is eigenlijk niet meer dan een poging tot zelfovertuiging en zelfbehoud. In de psychiatrie wordt bij aanwezigheid van deze hardnekkige karaktereigenschap, meestal gewoon de diagnose narcisme gesteld...

Ter illustratie van bovenstaande, enkele “idealistische “ uitlatingen van de deelnemers van Utopia en hun motivatie om deel te nemen aan de opbouw van “De ideale samenleving zonder eigenbelangen":

"Peter is afgelopen jaar zijn eigen horeca zaak begonnen. Helaas ging het grand café na 9 maanden failliet waarna Peter alles wat hij bezat is kwijtgeraakt. Niet alleen zijn geïnvesteerde geld, maar ook zijn relatie, auto, huis en behoorlijk wat vrienden. Peter noemt zichzelf slachtoffer van de crisis Peter heeft een hekel aan de overdreven regelgeving in Nederland en wil graag aan Utopia meedoen om iets op te bouwen."

Andrea wil in Utopia een nieuwe samenleving bouwen die gebaseerd is op tevredenheid en liefde. De mensheid heeft veel goeds in zich, en de liefde onderling zou genoeg moeten zijn. Haar geloof in Jezus Christus vindt ze heel belangrijk. Ze zou graag een kerk willen bouwen om het geloof in te belijden. In deze kerk kan een ieder die dit wil, samen met haar gospel dansen en de heilige geest vinden."

"Billy leidt geen doorsnee leven. Ze vindt zichzelf een levenskunstenaar, denkt veel na, wil diepgang in gesprekken, verhalen vertellen, knutselen, scharrelen en fantaseren. Met de huidige samenleving is er veel mis en in Utopia wil ze dan ook saamhorigheid creëren. Ze wil meedoen aan Utopia omdat ze mensen wil motiveren en inspireren om bewuster te leven."

“Lindy: wil laten zien dat ze meer kan dan mensen denken. Ze geeft te kennen dat ze geen enkel probleem heeft om mensen te manipuleren om haar doel te bereiken. Ze lijkt hier heel handig in, vooral mannen zullen snel voor haar charmes vallen en wellicht als was in haar handen zijn.”

De motivatie bij deze deelnemers past eigenlijk beter bij de visie van Stichting Eigenbelang en Steunpunt Aandachtsorgel….

Pacha11 | 07-01-14 | 18:38

Utopia. Een programma uitgezonden door SBS6, waarbij een aantal volwassenen aangeeft de ideale samenleving op te willen bouwen. Utopia kan worden omschreven als “een ideale staat, een gewenste samenleving, een onmogelijke werkelijkheid” .
Utopisch denken betekent echter: “de maatschappij vanuit een ander daglicht bekijken, proberen om overstijgend te denken om zo tot nieuwe ideeën te komen.” Utopie is dus geen statisch begrip, maar het is een creatieve en kritische manier van kijken naar de huidige maatschappij. Het is een manier van dromen, het is een manier om de bestaande regels en grenzen uit te dagen. Utopia als maatschappelijke entiteit bestaat dus niet.

Mensen met een sterke utopische drang lijken op het eerste gezicht vol van idealen en belangeloze maatschappij-kritische denkbeelden; toch bekruipt mij hier het gevoel dat juist mensen met deze houding weinig begrip hebben voor de visie van anderen. Het aanhangen van de utopische manier van denken behelst immers per definitie het in twijfel trekken van de reeds bestaande opvattingen van de ander. Het bestaande voldoet immers niet aan het ideaalbeeld en sterker nog, het bestaande moet verbeterd worden.

De nederigheid die utopisten zichzelf toekennen staat echter bol van passief-agressief narcisme. Immers, hun hele bestaans-kern is gebaseerd op het in twijfel trekken van andermans denkbeelden en gedragingen, deze vervolgens te devalueren tot iets dat ongewenst is, om vervolgens hun eigen visie te verheffen tot Het Grote Ideaal, de Utopie.

Utopisten lijken continu te dromen en te zweven tussen de rest van de “gewone” mensen. Gewone mensen met een gewone baan, met een gezin en met verantwoordelijkheden . Opvallend genoeg zijn de meeste Utopisten werkloos, hebben ze geen gezin en hebben ze weinig verantwoordelijkheden. Of ze hebben dit alles ooit wel gehad, maar het is niet gelukt hieraan te voldoen. De pijnlijke confrontatie met het eigen onvermogen is zo ondraaglijk geworden, dat deze gedachte eigenhandig is vervormd en verbogen tot iets dat wel draaglijk voor hen is. Met als eindresultaat het opgeblazen zelfbeeld van een ruimdenkende persoonlijkheid, vol idealen en zonder belangen. Dat deze idealen nooit stroken met de al bestaande maatschappelijke normen, is natuurlijk puur toeval. De continue behoefte om aan anderen hun uniekheid op te dringen, is eigenlijk niet meer dan een poging tot zelfovertuiging en zelfbehoud. In de psychiatrie wordt bij aanwezigheid van deze hardnekkige karaktereigenschap, meestal gewoon de diagnose narcisme gesteld...

Ter illustratie van bovenstaande, enkele “idealistische “ uitlatingen van de deelnemers van Utopia en hun motivatie om deel te nemen aan de opbouw van “De ideale samenleving zonder eigenbelangen":

"Peter is afgelopen jaar zijn eigen horeca zaak begonnen. Helaas ging het grand café na 9 maanden failliet waarna Peter alles wat hij bezat is kwijtgeraakt. Niet alleen zijn geïnvesteerde geld, maar ook zijn relatie, auto, huis en behoorlijk wat vrienden. Peter noemt zichzelf slachtoffer van de crisis Peter heeft een hekel aan de overdreven regelgeving in Nederland en wil graag aan Utopia meedoen om iets op te bouwen."

Andrea wil in Utopia een nieuwe samenleving bouwen die gebaseerd is op tevredenheid en liefde. De mensheid heeft veel goeds in zich, en de liefde onderling zou genoeg moeten zijn. Haar geloof in Jezus Christus vindt ze heel belangrijk. Ze zou graag een kerk willen bouwen om het geloof in te belijden. In deze kerk kan een ieder die dit wil, samen met haar gospel dansen en de heilige geest vinden."

"Billy leidt geen doorsnee leven. Ze vindt zichzelf een levenskunstenaar, denkt veel na, wil diepgang in gesprekken, verhalen vertellen, knutselen, scharrelen en fantaseren. Met de huidige samenleving is er veel mis en in Utopia wil ze dan ook saamhorigheid creëren. Ze wil meedoen aan Utopia omdat ze mensen wil motiveren en inspireren om bewuster te leven."

“Lindy: wil laten zien dat ze meer kan dan mensen denken. Ze geeft te kennen dat ze geen enkel probleem heeft om mensen te manipuleren om haar doel te bereiken. Ze lijkt hier heel handig in, vooral mannen zullen snel voor haar charmes vallen en wellicht als was in haar handen zijn.”

De motivatie bij deze deelnemers past eigenlijk beter bij de visie van Stichting Eigenbelang en Steunpunt Aandachtsorgel….

Pacha11 | 07-01-14 | 18:36

1.5 m kijkers?
nu ga ik me toch echt zorgen maken over Nederland....
Overigens is n.l. t.v ,enkele pareltjes daargelaten dan. een opeenstapeling van volkverlakkerij en oplichterspraktijken..
live opgenomen .... zucht....

Oskaar Blafzuur | 07-01-14 | 13:42

Vroeg ik me ook al af bij de teaser, ze hadden beelden maar het moest nog beginnen..... Overigens zijn dit soort programma's altijd geregisseerd en eigenlijk zo nep als wat. Maar het kijkt leuk. Voor de paupers dan.

doskabouter | 07-01-14 | 12:55

Liegen op TV? Lamenielachen. Holland's Got Talent Live Show met de ondertiteling al helemaal klaar.

whetherthouwouldbe | 07-01-14 | 12:43

Ik sta al jarenlang kaarsrecht tegenover de wijze waarop kijkcijfers momenteel gemeten worden: 2.700 personen in 1.235 huishoudens staan representatief voor het gehele volk. Kan Stg. SKO wel zeggen dat het allerlei rangen en standen zijn maar de loonslaven van dit land hebben helemaal geen tijd om zich te verbinden aan dit soort verplichten. AUB digitale aanbieders: span u samen en geef een realistisch 'beeld'!

ZwengelMeister | 07-01-14 | 12:40

de mensen in "achter gesloten deuren" zijn eerder figuranten die proberen te acteren dan dat je het acteurs kunt noemen! dussss

Hetiswat | 07-01-14 | 12:37

@ henriette | 07-01-14 | 12:21 |
Dat is ook zo, maar je kunt er voor kiezen wat dichter bij de werkelijkheid/realiteit te blijven. Dat is bij Utopia duidelijk niet het geval. Op de website wordt het publiek/bedrijfsleven opgeroepen actief te communiceren met de bewoners. Dan haak ik af.

Het is Big Brother zonder CV, hoekbank en luxe badkamer.

goedverstaander | 07-01-14 | 12:36

goedverstaander | 07-01-14 | 10:56 
Een boek of film is toch ook verzonnen en geregisseerd?

henriette | 07-01-14 | 12:21

Televisie zonder visie... mag dat?

pim achtertuin | 07-01-14 | 11:54

Er wordt alleen maar gemanipuleerd op tv. Niets is echt, veel is gescript en uitermate dom om het nog te geloven ook.

Iwmac | 07-01-14 | 11:35

Denk dat john wel blij is met alle publiciteit en die livestream zal wel achterlopen ivm calamiteiten, en dat is niet raar.
Dus laat het vriezen, heb er zin an.

Aart Z. | 07-01-14 | 11:32

Wie kijkt er dan ook nog televisie, mij niet gezien hoor.

Een paard | 07-01-14 | 11:12

@ prutt_stift | 07-01-14 | 11:01 |
John de Mol spekt zijn bankrekening als gevolg van de grenzeloze domheid van de gemiddelde televisiekijker. Helaas voor mij maar gelukkig voor hem zijn die in de meerderheid. Hij zal u immer dankbaar zijn voor deze steunbetuiging.


goedverstaander | 07-01-14 | 11:10

Ik heb Utopia gezien en ik vond het eigenlijk best geinig. Al is het maar om niet mee te huilen met de reaguurdertjes op Geenstijl die álles kudt vinden, behalve intellectuele BBC-troep. Die ze stiekem helemaal niet zien, omdat ze geen Engels begrijpen zonder ondertitels, maar dat niet durven toe te geven. Dezelfde toetsenbordridders die hier een grote bek opsteken tegen John de Mol, de man die in zijn eentje rijker is dan ALLE reaguurders samen, vermenigvuldigd met 15. Dan doe je het stiekem best goed, toch? Die ook dapper ageren tegen alles wat ze verder niet aanstaat, maar irl te laf zijn om hun mondje te roeren. Je zou maar eens een klap krijgen van een boze Marokkaan. Dát soort azijnzeikerige zure mutsen.
En oh ja, Geert Wilders is een stomme clown. Een stomme Limburgse clown zelfs.
-
Btw, dat gaat niet over jou hoor, lezer, maar over die ándere reaguurder. Jij bent wél ok!

prutt_stift | 07-01-14 | 11:01

kutopia.

W. Eldenkend | 07-01-14 | 11:00

Programma's van John de Mol zijn hetzelfde voor je brein als wat MacDonalds is voor je lichaam.
Als je het maar leuk inpakt vergeet je vanzelf wat je binnenkrijgt.

Rest In Privacy | 07-01-14 | 10:58

@ henriette | 07-01-14 | 10:50 |
Dat interesseert mij ook wel, maar dan wel wat meer in het echie. Dit is van A tot Z geregisseerd, voorgekauwd en onwerkelijk.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:56

@goedverstaander | 07-01-14 | 10:41
Daarvoor schaam ik me echt niet. Ik ben dol op boeken en films over postapocalyptische samenlevingen en daarin staan ook niet alle karakters en gebeurtenissen me aan.

henriette | 07-01-14 | 10:50

Het enige normale amusementsprogramma waar ik mijn tv nog voor aan zet is Wie is de Mol. De rest kan zo de prullenbak in.

Dat Utopia bijvoorbeeld. Het is geen wedstrijd, het zijn nikszeggende mensen, het gegeven klinkt ontzettend saai. Alleen door alle mediaaandacht trekt het zoveel kijkers.

shenkie7 | 07-01-14 | 10:46

@ mezelf: +nep

goedverstaander | 07-01-14 | 10:46

Dat televisie zou zijn klopt natuurlijk niet. Loop elke willekeurige kringloopwinkel binnen en er staan altijd twee homo's die ff geen cent te makken hebben in Armani-truien een negroïde cassière af te zeiken om een compleet verkalkte waterkoker.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:45

@ zeg maar jansen | 07-01-14 | 09:58 |
Geen idee hoe die dakloze jongen aan 20k is gekomen als het al waar is dat hij die borg heeft moeten betalen. Dat het een echte dakloze is weet ik zeker. Ik ken hem vanuit mijn vrijwilligerswerk met daklozen in Groningen.

Mesmer | 07-01-14 | 10:44

Ze bestaan! Mensen die naar Utopia kijken! ---> henriette | 07-01-14 | 10:38 |

goedverstaander | 07-01-14 | 10:41

tv is nep??
wow

--sql error-- | 07-01-14 | 10:40

John de Mol heeft een ontiegelijke fout gemaakt door met een gros B en C akteurs en aktrices te werken.
Maar die nep zwerver die spant de kroon!
Iemand die op zijn blote voeten loopt omdat hij na 4 dagen geen nieuwe sokken kan kopen? Dus daarom loopt hij zomer en winter op blote voeten?
En hoe zit het dan met zijn kleding?
Trouwens een echte zwerver loopt op dezelfde sokken net zo lang tot ze compleet versleten zijn. En een zwerver die niet drinkt BESTAAT NIET!
Kortom: volstrekt ongeloofwaardig!!!

kippevlees | 07-01-14 | 10:40

Ik vond Utopia leuk en ik ga het voorlopig volgen.

henriette | 07-01-14 | 10:38

@ necrosis | 07-01-14 | 10:33 |
Je moet wel weten waar je over praat natuurlijk, anders begin je op een Nederlands politicus te lijken.

Ik heb de livestream van Utopia een paar maal aangeklikt en dat deed me besluiten niet in te schakelen gisteravond. Het is tenenkrommend slecht.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:35

@kippevlees | 07-01-14 | 10:14
Jij hebt dus wél gekeken?

necrosis | 07-01-14 | 10:33

@ Prof. Pim Pam Pet | 07-01-14 | 10:29 |
6. Een graaiende minister van financiën die door twee evangelische presentatoren geen strobreed in de weg wordt gelegd bij zijn goednieuwssprookje over de economie van NL.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:32

Resultaat van een avondje bankhangen voor de treurbuis :
1. Een ratelende graaier geflankeerd door een nog grotere graaier die zijn tekstjes nu op NED1 op leest i.p.v. NED3
2. Twee overjarige pubers met een heus panel van experts (origineeeeeel) die allemaal flauwe testjes doen voor KIJK lezertjes
3. Vier zogenaamd grappige heren en 1, dat moet gezegd, best wel lekker wijf dat als laatste van Nederland oplichters ontmaskert
4. Vijftien narcistische aandachtsjunken die trekpopje spelen van een miljardair
5. Een flauw aftreksel van een Deense comedy, die zoals te doen gebruikelijk, door Nederlandse B acteurs verneukt word.

Morgenavond weer naar de kroeg om heel snel dronken te worden...

Prof. Pim Pam Pet | 07-01-14 | 10:29

Volgens mij hebben John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk zelf 100 van die kijkkastjes thuis staan....

necrosis | 07-01-14 | 10:28

Ja ik ga ook dat kijken, net als GTST, Holland's got talent, Geer en Goor. Ondertussen ben ik dan volop aan het smartphonen, gaming en whats-appen.
Zo ziet men mij graag namelijk; een totaal onbenullige hersenloos en kansloze debiel die op het bestaansminimum zal blijven, de rest van zijn leven.

Simpele Boerenlul | 07-01-14 | 10:27

"Er zitten dokters bij, advokaten, vrachtwagenchauffeurs, ambtenaren, studenten enz".
Aldus de Mol. Je zou bijna bang worden de deur uit te gaan.

Normpje | 07-01-14 | 10:26

Utopia is de laatste kans om SBS 6 te redden. Daar moet je wel alles voor uit de kast halen. Laten we hopen dat het mislukt. Lekker zwaaien naar de campingzender.

luccmeister | 07-01-14 | 10:26

Wat mij treurig stemt is dat er blijkbaar zoveel nederlanders zich nog een rad voor ogen laten draaien door de boeven/leugenaars van het NOS journaal.

Rest In Privacy | 07-01-14 | 10:24

@Wim-Lex | 07-01-14 | 10:16
Nope, ze moeten handmatig aangeven hoeveel mensen er naar het programma kijken, zenderkeuze wordt automatisch gedetecteerd.

necrosis | 07-01-14 | 10:20

Ik heb gekeken naar 'Jeuk' en vond het leuk. Maar blijkbaar ben ik de enige.

witwas | 07-01-14 | 10:18

Voor de puissant rijke John de Mol (1,9 miljard, nummer 5 Quote 500) is het nietige Nederland niets meer dan een platform om nieuwe speeltjes te testen. De rechten van het format gaan bij goede resultaten voor veel geld de grens over. Nu nog wordt in grote delen van de wereld Big Brother dagelijks uitgezonden.

De Mol is heustevreden met de helft van de huidige kijkcijfers of zelfs nog minder. Het zal hem echt aan de bips roesten. Die kun je in grote landen immers maal zoveel doen. En dan nog zijn de ééncellige kijkers trots op het 'Nederlands product'. Hersenloze proefkonijnen zijn het.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:17

Stichting Kijkonderzoek zijn die digibeten die bij 1000 gezinnen een kastje hebben staan die handmatig moeten aangeven waar ze naar kijken...

Wim-Lex | 07-01-14 | 10:16

@de Voorzittert | 07-01-14 | 10:03
Al die SMS'jes leveren wel een hoop poen op.....

necrosis | 07-01-14 | 10:14

Wat een slechte B en C akteurs zitten er in Utopia!
Die ouwe kerel met 4 kinderen stond, slechts 3 uur binnen, al te janken en tegen twee koeien te pratebn dat hij zich zo eenzaam voelt?
Bull shit!
Geef je dan niet op voor Utopia sukkel en blijf lekker thuis bij je 4 koters!
En hij moet nog 365 dagen!
Mensen: " het is allemaal NEP"

kippevlees | 07-01-14 | 10:14

Ach, TV is al tijden niets meer aan. We overwegen dan ook om het gewoon op te zeggen en dan online eventueel wat terug te zien. En als ze daar voor geld willen zien stoppen we daar ook gewoon mee.

Norther | 07-01-14 | 10:14

Die nep zwerver bij Utopia is zeker een acteur?
Een zwerver zonder verslaving die predikt over de gevaren van alcohol alsof hij het tegen een stel kleuters heeft, bestaat niet. Op z'n blote voeten.

Ashtrey | 07-01-14 | 10:14

Gewoon om de kijkcijfers te fucken, zou je 1235 kijkkastjes moeten monteren aan schotelantennes.....

necrosis | 07-01-14 | 10:11

Cuyahoga | 07-01-14 | 10:01 | + 2 -

Dat is een mooi verhaal. Ik zal het aan hem voorstellen, zeker weten dat hij er harde schaamlippen van krijgt.

Die Eckte Eckte | 07-01-14 | 10:11

Nopo 1 :) nada niks ghehe .. Sorry ben baldadig vandaag

All_Anonymous | 07-01-14 | 10:09

@de voorzittert .. Misschien denkt het gros een link te leggen met Radio 1 .. Meahahahah

All_Anonymous | 07-01-14 | 10:08

DWDD op NPO1 en opeens 1.6 miljoen kijkers?! Voelt het prettiger met een 1 linksboven in beeld?? Hoezo maakt dit zoveel uit? Gaat me mijn pet te boven. Krijgt kapotje stofzuigert toch nog gelijk.

de Voorzittert | 07-01-14 | 10:07

@zeg maar jansen naar schijnt is deze "zwerver" ooit vermogend geweest en bewust gekozen heeft om te gaan zwerven want geld maakt meer kapot dan je lief is enzeau.. Hij heeft wel gelijk maar geen hond die naar zijn boodschap luisterd uiteraerd.. viva los polonaisos de la locos hollandos .. Allemaal naar de kut..

All_Anonymous | 07-01-14 | 10:06

Het volk krijgt de televisie die zij wenst. Geer/Goor, Help zus of zo, soaps, dat soort platte emo- en onderbroekenlol-tv.

Ik ben derhalve na elke verkiezingsuitslag niet echt verbaasd.

goedverstaander | 07-01-14 | 10:06

En ik maar denken dat heel dat kijkcijfer systeem allang ontmaskerd was door manipulerende GS of Pownews items, waarmee de waarde van dat orgaan allang tot nul gereduceerd is. John is nl zo'n narcistische lul dat ie persoonlijk die cijfers gaat pollfucken om 's morgens in de krant te lezen dat zijn rotzooi weer goed bekeken is. Een meester vd TV-illusie. Alleen al dat Amerikaans gemonteerde Voice met al die shots van extasemomentjes. Het domme sneue gepeupel thuis is daar vatbaar voor in hun lege bestaan en pinken dan massaal hun traantje weg, al twitterend met hun girlfriends hoe goed deze kandidaat wel niet zong. Walgelijke fake TV. Maar in dit frikandellenland is smaak sowieso niet veelvuldig aanwezig.

Koettoerk | 07-01-14 | 10:05

Utopia - het concept van de maakbare samenleving heeft John de Mol gewoon van de PvdA gejat. En de uitkomst weten we ook al: chaos.

Professor Superhirn | 07-01-14 | 10:04

@necrosis | 07-01-14 | 09:58 | + 0
Als die kastjes een evenwichtige afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolking, dan is iets van 1.600 genoeg. Daarom is het ook altijd zo volslagen idioot dat er miljoenen mensen gaan smssen voor iets, waarbij na een smsje of 1.500 de percentuele uitslag al muurvast staat.

de Voorzittert | 07-01-14 | 10:03

De natte droom van John de Mol:

Je zet 15 heroïnehoeren met aids op een onbewoond eiland compleet omgeven met spiegels.
Vervolgens zet je daar 15 maagden van boven de 40 (van Gamekings of zeau) bij met een blinddoek en die laat je een week ongelimiteerd neuken zonder condoom.
Dan een paar maanden laten zitten, één keer per week een halve koe of een half varken naar binnen gooien en dan na 7 maanden kijken wie er zwanger is en wie er nog leeft.
Dan alle zwangere hoeren een keizersnede zonder verdoving en de jongetjes meteen laten besnijden door Ali B, die eerst 5 XTC pillen heeft geslikt.
De meisjes kunnen dan besneden worden door Asha ten Tuinbroeke met een speelgoedmes van de Bart Smit.
De babies die het overleven krijgen een platencontract voor een cd met Marco Borasato.
Als ze niet weggestemd worden via SMS-jes tenminste, want in dat geval worden ze naar een ander eiland gestuurd, waar de vereniging Martijn met smart op ze zit te wachten?
Maar als ze een pedo met hun tandeloze bek in zijn ballen bijten, dan krijgen ze een wild-card en mogen ze weer terug.
Dit alles met commentaar van Dooske, die cokesnuivert van Krabbé en Winston Gerschtnchtchwhothefuckcares.
Als dat geen kijkcijferkanon wordt.

Cuyahoga | 07-01-14 | 10:01

Volgens de krant van vanmorgen hebben alle deelnemers aan Utopia een borgsom van 20 mille moeten storten om te voorkomen dat ze weglopen.

Er zit ook een dakloze bij. Zonder schoenen want geen geld.

De vraag is prangende, hoe komt ie aan die 20 mille en waarom kocht ie bij het verkrijgen van zoveel geld geen schoenen?

zeg maar jansen | 07-01-14 | 09:58

Volgens internet worden de kijkcijfers gegenereerd aan de hand van 1235(!) 'kijkkastjes' op een bevolking van een kleine 17 miljoen.
Die kijkcijfers lijken mij zo mogelijk nog onbetrouwbaarder dan een deelraadslid in 010....

necrosis | 07-01-14 | 09:58

Den *baggerbak* vorige eeuw al weggedaan.
En toch moet ik belasting betalen voor al die omroepambtenaartjes, als netcoordinatortjes etc.
-
Hef die staatsomroep a la Goebels, aub op!
Er moet ten slotte bezuinigd worden.

Brandend Zand | 07-01-14 | 09:57

Goh, nooit verwacht dat er acteurs in Utopia actief zouden zijn.

*kijkt ontredderd naar het beeldscherm*

Sardonicus | 07-01-14 | 09:57

Ik wil best naar DWDD kijken, maar dan wel op Nederland 2, anders hoeft het voor mij niet.

VanBukkem | 07-01-14 | 09:55

Dhr. W. Anhoop | 07-01-14 | 09:49 Lol.

Utopia zien en dan sterven.

zeg maar jansen | 07-01-14 | 09:52

Ik mis je ochtendfilmjes van Leeuwen.
Niet dat ze heel goed zijn hoor.
Maar ik mis ze wel.

wakkere_nederlander | 07-01-14 | 09:51

Ben blij dat ik morgen op een booreiland voor de kust van New York zit. Koud dat wel maar ver weg van de Ratten van Utopia. Wat een bagger product. Maar dat hoort wel bij een land als Nederland.

Ik schaam me diep.

bolkebeer | 07-01-14 | 09:51

Goed topic.... zat de hele maand januari al te wachten op de nieuwe kijkcijfers. Aangezien ik nu toch in de wachtkamer bij de huisarts zit, zal ik haar melden dat ik nu rustig kan sterven.

Dhr. W. Anhoop | 07-01-14 | 09:49

Men vindt mij vaak negatief als ik mensen vaak trieste wezens noem. Als ik dan weer zo`n lijstje met kijkcijfers onder ogen krijg moet ik in mijzelf grinniken, omdat ik bevestigd krijg dat ik gelijk heb.

Absoluut niet waar | 07-01-14 | 09:49

Ik heb er héél even naar gekeken, dat Utopia, per ongeluk. Het beeld van een grienende veertiger (al één hele dag van huis hè?) bij een koe was voldoende om weer weg te willen.

En terwijl ik naar de afstandsbediening graaide hoorde ik hem nog net vragen: "Mag ik je aaien?". Huilend.

Laat maar. De hoogtepunten hebben we nu wel gehad. Beter gaat het niet worden.

zeg maar jansen | 07-01-14 | 09:46

30 jaar geleden werd het brandweerteam van mijn ouwe heer tot 'verrassende' winnaar gekroond bij 'Prijs je Rijk'. Niet omdat ze het spel zo goed hadden gespeeld, maar om de sponsor tevreden te houden. Heb ik het over 25 jaar geleden. Wie is er dus verbaasd dat er nog steeds met formats wordt gerommeld? Not me.

Gezwel | 07-01-14 | 09:45

Iedere keer als je denkt dat de ondergrens van de afvoerputjes van de televee is bereikt, komen ze wel weer met iets wat nog laagbijdegrondser is kwa niveau.
Ben benieuwd waar de ondergrens ligt.

Cuyahoga | 07-01-14 | 09:44

kijkonderzoek.nl heeft weer eens aan zijn magische random kijkcijfergenerator geslingerd.
Echt die cijfers zijn nog onbetrouwbaarder dan de poll van Maurice de Hond.

wakkere_nederlander | 07-01-14 | 09:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl