Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Lekker over racisme janken bij #PenW

zwarte-pietje.pngWe slingeren GS weer even aan als tweede scherm voor een ouderwets uurtje verbale vechttelevisie, want vanavond in Flauw en Bitterman worden de kolderieke racismebeschuldigingen van de Raad van Europa aan het adres van Nederland besproken. Benieuwd of de VARA het lijpe alarmisme van Ombudsman Brenninkmeijer (gisteren in Buitenhof) kan toppen. De tafelgasten zijn er in ieder geval geschikt voor. In de linkerhoek beroeps-racistroeper Gerard Spong (zeg maar de wat intellectuelere versie van Prem) en de 'maatschappijhistoricus' Zihni Özdil, wiens naam door de ongeïnteresseerde witmensen van de P&W-redactie verkeerd op de site gezet is. In de rechterhoek de Johan Derksen van de parlementaire journalistiek, Paul Jansen van de Telegraaf. De inzet: een PowNews repootje van afgelopen week, waarin politici van alle partijkleuren grinnikend hun dedain voor het Raad van Europa-rapport lieten doorschemeren. Want djiezus, ga eerst eens hongernegers, gediscrimineerde homo's en/of vluchtelingen helpen in al die ontelbare landen waar hongernegers, gediscrimineerde homo's en/of vluchtelingen amper kunnen bestaan. Praten we daarna nog wel een keertje over die Hollandse kutmarokkaantjes die alle Nederlanders 'kaaskop' noemen, of de talloze NederTurken die van binnen diepe antisemitische gevoelens koesteren jegens de joodse medemensch. Of nee wacht. Daar gaat het natuurlijk niet over. Het zal wel weer verzanden in gehassebas over dat ene jolijt & vreugd brengende karakter uit de Hollandse traditionele cultuur, Zwarte Piet. Bingokaart voor Boze Blanke Boosmensen bij de hand? Dan nu live. Naar de wijnzuipende eliteracisten () op 123WEGMETONS24.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

OntketentMasker | 22-10-13 | 16:30

Als je het over racisme hebt, moet je alles meenemen, anders verval je in racisme. Dus hoe zit het met het diepgewortelde antisemitisme, homohaat van voornamelijk islamitische allochtonen, die vaak ook nog de daad bij het woord voegen en zorgen dat op bepaalde plekken homo’s en Joden niet meer over straat durven? Deze feiten worden weer voor de zoveelste keer in de discussie in de praatprogramma’s onder de mat geveegd, terwijl het advies van de Raad van Europa voor een degelijke antidiscriminatie campagne hiertegen zeker ook op zijn plaats zou zijn. Nee, deze allochtonen horen in de meelijwekkende slachtofferrol waar ze als onschuldige en zielige lammetjes elke verantwoordelijkheid op de gemene “witte” man kunnen afschuiven met behulp van een paar louche politiek correcte helpers wiens carriere gebouwd is op deze slachtofferrol van de allochtonen en het schuldgevoel hierover van de “fatsoenlijke” autochtoon, omdat hun succes, welvaart en promoties ondertussen van deze “demoniseer en heers” campagne afhangen.

agram | 22-10-13 | 13:00

Ik zelf bijvoorbeeld totaal geen problemen met nederlanders van surinaamse afkomst. Ik weet eigenlijk niet beter als dat het nederlanders zijn. En zie ook eigenlijk geen verschil . Aan wie ik wel een hekel heb nu is de heer prem. Niet omdat hij nederlander van surinaamse afkomst is,nee omdat het een grote lul is die zijn punt over de rug van onze kinderen heeft gemaakt. Hij mag vinden wat hij wil van zwarte piet,er een mening over hebben ,maar zijn punt niet willen doorduwen over de kinderen hun rug. Dan ben je in mijn ogen een echte nitwitz. En een zeer zielig ventje. Een ventje wat nooit meer een media podium verdient. Prem is nu een man die ook de mening van vele nederlanders van surinaamse afkomst negeert die niet de mening hebben dat zwarte piet rassisties bedoelt is maar als kinderfeest. Hij negeert zelfs de nederlanders van surinaamse afkomst en hun kinderen. Prem wil zelf maar niet begrijpen ,de surinaamse nederlander ,dat is een nederlander met de zelfde cultuur als de blanke nederlander omdat zij er ook mee zijn opgegroeid en ook gewoon nederlander zijn. En zo word de nederlandse surinamer ook gezien,er is geen verschil. Prem wil schijnbaar weer verschil aanbrengen over de rug van die mensen. Daarvoor stel ik ook dat niet de blanke nederlander rassisties,niet de nederlander van surinaamse afkomst,nee prem met zijn kleine groepje dat zijn de rassisten. Rassisten naar ons blanke nederlander,en rassist naar de surinaamse en antiliaanse gemeenschap. Wij nederlanders hebben voor het slavernij verleden excuses en compensatie gegeven en dan moet het maar eens over zijn met zoeken naar zaken te linken aan dat verleden,zaken die er niet eens zijn. Zwarte piet heeft niks te maken het koloniale verleden.

tweetybird | 22-10-13 | 12:01

Het mooiste wat P&W kunnen overkomen is een uitzending over discriminatie, fantastisch om die discriminatoire Spong te horen raaskallen, geen wonder natuurlijk, hij verdedigt immers alleen maar allochtonen in hun strijd tegen de Nederlander. En die Turkse debater zullen we maar maar een hele grote korrel zout nemen, en huldigen meteen Paul Jansen voor zijn nuchtere kijk!

lanexxx | 22-10-13 | 11:36

Ooit heb ik in een interview van een antropoloog gelezen dat Turken het meest discriminerende volk op deze wereld is.

bruin1 | 22-10-13 | 11:27

Met dank aan Sinterklaas en Zwarte Piet dat dit geen sprookje is: Hierdoor namelijk duizenden extra PVV-stemmers erbij... Ga zo door allochtone medelanders en we worden eindelijk weer baas in eigen land.

matrixbluepill | 22-10-13 | 11:11

-weggejorist-

JoopRe | 22-10-13 | 10:41

-weggejorist-

JoopRe | 22-10-13 | 10:41

Waar ook naar gekeken moet worden is de discriminatie door allochtonen. De probleempjes die Marokkanen ervaren als ze van autochtonen geen banen krijgen vallen in het niet bij de discriminatie van Joden en homo's door Marokkanen en Turken. Daar komt bij dat verschillende groepen allochtonen niet bepaald tolerant met elkaar om gaan. Laat de Raad van Europa en de D66 Ombudsman daar eerst eens naar kijken.

JoopRe | 22-10-13 | 10:40

Gewoon stoppen met kijken naar P&Wegmetons ,dan zijn die twee onbenullen zo verdwenen wan het scherm,

Trouwens de Late Night van Humberto Tan is stijlvol, adrem, sympathiek en met een zeer brede interesse.

andjing | 22-10-13 | 10:38

Laten we gewoon eens stoppen om naar P&Wegmetons te kijken en is namelijk best een redelijk alternatief voor deze twee gekomen > In de Late Night is Humberto Tan; stijlvol, adrem, sympathiek en met een zeer brede interesse.

andjing | 22-10-13 | 10:35

Onderzoek bewijst: buiten de grachtengordel is er helemaal geen ophef om Zwarte Piet, ook niet onder allochtonen.

als je de berichten in de media volgt, zou je denken van wel. Maar dat komt omdat bijvoorbeeld Jeroen Pauw van de VARA hoogstpersoonlijk wil afdwingen dat Zwarte Piet verandert. Zelfs RTL-nieuwslezer Rick Nieman wil afscheid nemen van Zwarte Piet. En zo zijn er nog veel meer journalisten die meegaan met het sprookje dat Zwarte Piet racistisch is. Ze werken onder andere bij Trouw, Nu.nl, NRC, de Volkskrant, de VARA, de NTR, en ja, zelfs bij WNL.

De media doen aan keiharde agendajournalistiek. Door overdreven veel aandacht aan te besteden aan het zogenaamd racistische fenomeen van Zwarte Piet, proberen ze voor elkaar te krijgen dat Zwarte Piet wordt aangepast. De media zijn weer eens op de politiek-correcte tour, terwijl verreweg de meeste Nederlanders geen enkel probleem hebben met Zwarte Piet. Het is opnieuw bewijs dat de media ver af staan van de gemiddelde Nederlander.

De enige krant die - godzijdank - niet meedoet met de anti-Zwarte Piet-hype, is De Telegraaf.

Lees verder >> www.dagelijksestandaard.nl/2013/10/ond...

andjing | 22-10-13 | 10:29

Nederland was altijd haantje de voorste als het om 'mensenrechten' aankwam. Nu krijgen we dat allemaal keihard terug.... Het wordt hoog tijd dat we stoppen met kritiek op het buitenland en kritiek van het buitenland naast ons neer leggen!
Saucony | 21-10-13 | 23:10 | + -18

U praat net als meneer Enait,gewoon een mantra'tje blijven brabbelen!Weet u wat u zegt?Graag concrete voorbeelden van het haantje de voorste gedrag ten op zichte van andere landen ivm mensenrechten!

En nee geen gepolder,als we zaken doen met landen waar uitbuiting van bvb kinderen en vrouwen de normaalste zaak van de wereld is gewoon wat van zeggen,uw normen en waarden staan onze zaken in de weg,en bij kritiek op Nl,luisteren,kijken of het feitelijk klopt en daarnaar handelen!
Dus zorgen dat het niet weer gebeurt en bij valselijk a la Rusland,tanden laten zien!
Ik ga niet de rest van m'n leven met een doos op m'n kop de wereld inkijken of mijn normen en waarden wel kloppen en of achmed met 6 vrouwen 8000 km zich daar ook in kan vinden!

Djenghiz_ken_net | 22-10-13 | 10:24

Marokkanen willen niet in de Bijlmer wonen omdat daar veel "negers" wonen.
Surinamers willen in Slotervaart wonen omdat daar veel moslims wonen.
Turken hebben een hekel aan Surinamers en omgekeerd.

Racisme? Hoezo?

knerf | 22-10-13 | 10:13

Het is het jaar 2013 na Christus.
Onder aanvoering van Julius Barroso hebben de Romeinen vrijwel heel Europa veroverd. Heel Europa?Alleen in het Noorden biedt een klein landje nog moedig weerstand dankzij het toverstrooigoed van hun druide met een grote baard & rode mijter.

Anijsblokje | 22-10-13 | 10:05

Jazeker is er hardnekkig racisme in dit land. Alleen komt dat niet uit de hoek waar al die gekleurde jankerds nu naar wijzen.

Kameroudste | 22-10-13 | 09:39

Dat was ook meteen het einde van de voorspoed aldaar.
La Bailaora | 22-10-13 | 00:56 | + 10 -
.
Dat zei ik dus reeds, maar daar had jij op dat moment schijnbaar een andere mening over.
.
PS Arabieren is niet een synoniem voor mohammedanen/moslims, maar een verzamelnaam voor meerdere volken.

Pierre Tombal | 22-10-13 | 09:32

Degenen die met 1 vinger wijzen naar een ander wijzen met 3 vingers naar zichzelf.
Onder Afrikanen en moslims is veel meer rascisme/discriminatie dan in europa. Wij hebben dat hier afgeleerd op de harde manier.
Hier wordt je voorgetrokken als je een minderheid/vluchteling bent en/of een kleurtje hebt.

watergeus | 22-10-13 | 09:29

Ik heb ervoor gekozen om the walking dead te kijken. De metafoor met de linksmensch en de alles verslindende zombie staat gelijk aan kijken naar pauw en witteman. Mag witteman nog wel of moet hij zijn naam veranderen in neutraal kleurvrij man?

Campinggast | 22-10-13 | 09:29

Woon je hier?, pas je aan, respecteer onze gebruiken en gewoontes, en verder je kop houden, lever je positieve bijdrage aan onze maatschappij, en indien je het hier niet mee eens bent, ik kom jullie we'll uitzwaaien op Schiphol of ieder andere luchthaven naar keuze, verder wens ik al die andere afvalligen de tyfus, al met al is het te zot voor woorden, ik hoor niets over België daar vieren ze ook sinterklaas, en je moet het eens proberen om in Ierland op st Patrick's day te roepen dat die groene mannekes discriminatie zijn, en de EU?, een onverzadigbaar hoerenjong met terminale ziekten

Occipitaalcasibus | 22-10-13 | 09:08

De echte discriminatie zat gisteravond in het RTL-4 journaal. Syrische Alevieten worden gvd geweerd uit Turkse vluchtelingenkampen. Dan ben je vluchteling en vlucht je voor je leven en vervolgens eis je dat iedereen jouw geloof aanhangt. Zou de RvE daar ook iets over zeggen?

brabandertje | 22-10-13 | 09:03

Nederland is inderdaad een racistisch bolwerk binnen Europa. Er heerst een duidelijk discriminatoir klimaat rondom blanke mannen met blozende konen. Wanneer deze inheemse, uitstervende, soort om wat voor reden dan ook 'gekwetst' is, is er niemand (geen stichting, geen overheidsorgaan, geen ombudsman, geen beweging) die het voor haar opneemt. Wanneer ze een misdrijf begaan, zal er nooit een 'schaamtecultuur' worden aangewend, noch een 'ingewikkelde achtergrond' worden aangevoerd in de rechtbank die tot strafvermindering leidt.
Wanneer de blanke man met blozende konen zonder werk zit of komt te zitten, zal deze van overheidswege onverdeeld worden gemaand 'als de gezwinde sodemieter' te gaan werken en zal deze niet als 'onbemiddelbaar' worden beschouwd en op grond daarvan tot in lengte van dagen worden vertroeteld met la-la-la-geld.
Ook mag er publiekelijk, vrijelijk 'geschoten' worden op deze vogelvrije soort; de groep hoeft namelijk niet gespaard te worden uit angst dat er gevoelige snaren worden geraakt als gevolg waarvan de soort zich verdrietig zal voelen.
Daarnaast is de blanke man met blozende konen in z'n algemeenheid schuldig aan alles wat misgaat en verkeerd is in de samenleving; het ligt altijd aan hem, zonder uitzondering. Het ontkennen van die schuld wordt als extreem deviant en onwetend beschouwd en veelal ook als strafbaar volgens de wet, de blanke man met blozende konen in verwarring achterlatend.
De blanke man met blozende konen en zijn wijfje kunnen onbeperkt en straffeloos worden uitgescholden in de publieke ruimte. Populaire aanduidingen zijn 'kaaskop', 'kankerhollander', 'kankerhoer', 'kankerpedo', 'kankerhomo' en 'kankervarken'. Dit zijn maatschappelijk geaccepteerde kwalificaties die veelvuldig gebezigd worden om de blanke man met blozende konen en zijn wijfje te typeren. Een openlijke repliek hierop, zoals bijvoorbeeld 'houd je muil, joh, idioot', wordt niet op prijs gesteld en zal door een officier van het OM worden getoetst op strafbaarheid.
U herkent de blanke man met blozende konen, naast het gebrek aan pigment in zijn gelaat, aan een ietwat gebogen houding, prominente wallen onder de ogen en hangende schouders. Wanneer u hem op straat treft, steek hem een hart onder de riem middels een begripvol knikje of een gebald vuistje. Hij heeft het nodig.

Ornoisliefde | 22-10-13 | 08:57

Dit locale/provinciale Amsterdamse onderwerp leeft totaal niet in de rest van het land. Daar probeert men gewoon knaken bij elkaar te schrapen om de wervaartstaat op poten te houden.

Das Ungeheuer | 22-10-13 | 08:42

Er is maar 1 oplossing tegen discriminatie volgens mij en dat is stoppen met positieve discriminatie! Als iedereen gelijk behandeld wordt met dezelfde rechten en plichten is er geen aanleiding meer voor haat en nijd. Vwb. Zwarte Piet ken ik het verhaal dat Sinterklaas slaven heeft vrijgekocht die vrijwillig bij hem in dienst zijn getreden. Wat nou racisme?!

Maria.1 | 22-10-13 | 08:31

@roze_bril
Als aanvulling nog, en on T: zou er onder de Zwarte Pieten nu een zelfmoordgolf op gang komen?

pitsteen | 22-10-13 | 08:27

@roze_bril|22-10-13|+1
Dat hoop ik met u. Feit is wel, dat het aantal zelfmoorden in NL toeneemt (er wordt over gezwegen in de MSM en de kranten), en het zijn allemaal persoonlijke -maar daarom niet minder verschrikkelijke- drama's. En iedereen in de omgeving van de zelfmoordenaar (m/v) zit er mee. Allen vragen zich af wat ze hadden moeten doen om het te voorkomen, en géén van allen hebben ze een antwoord. En dát is soms de trigger voor het volgende "geval".

pitsteen | 22-10-13 | 08:24

Ik ken een blanke man die graag door het jaar heen in een Pietenpak rondloopt. Dat vindt hij mooi, ik vind het raar, maar goed. Hij ziet de bui al hangen als straks Piet niet meer zwart is en geen pruik meer draagt. Alle kindjes zullen denken dat hij cadeautjes en snoep komt brengen, dat wordt dus erg lastig. Dan wordt hij in zijn vrijheid belemmerd omdat een paar kanslozen de racisme kaart hebben getrokken.

Boerenbrandtlul | 22-10-13 | 08:22

roze_bril | 22-10-13 | 07:59 |

Heerlijk sarcastisch zo op de vroege morgen... :-)

CornholioNL | 22-10-13 | 08:21

Als je Van Sint en Piet houdt ben je dus racist. Best, dan ben ik dus een racist.

KarelMarks | 22-10-13 | 08:18

Als je Van Sint en Piet houdt ben je dus racist. Best, dan ben ik dus een racist.

KarelMarks | 22-10-13 | 08:18

We moeten vast blijven houden aan de traditionele intocht. Zoals die uit 1935 in Amsterdam:
http://www.youtube.com/watch?v=65ERQNg_Fcc

TB2318 | 22-10-13 | 08:15

In Duitsland heet zwarte Piet Krampus en is een soort kruising tussen een bok, de duivel en een mens. Volgens mij symboliseert het donkere/zwarte de lange donkere nachten en Sint/kerstman/wintervorst de brenger van het licht tijdens de zonnewende. Zover ik het kan bekijken stamt onze zwarte Piet af van de Duitse Krampus die op zijn beurt weer afstamt van de Zweedse bok/geit.

Zwarte Piet is in ieder geval een karikatuur die vrij weinig tot helemaal niks met negers van doen heeft. Wat verder niet wegneemt dat je er best gekleurde Pieten van kunt maken, een vrolijke neger die kadootjes weggeeft is natuurlijk niet realistisch, dat moeten we onze kinderen niet wijs willen maken.

neemjemoederindemali | 22-10-13 | 08:05

@pitsteen | 22-10-13

Nou maar hopen dat in de PvdA geen copycats rondlopen. Ik zou het echt vreselijk vinden als er nog meer PvdAers uiteindelijk op deze manier aan hun eind komen.

roze_bril | 22-10-13 | 07:59

Mijn opa had een witte baard, en werd daarom altijd voor Sinterklaas of de Kerstman uitgemaakt in december door kleine kinderen. Derhalve vind ik dat Sinterklaas en de Kerstman altijd glad geschoren rond moeten lopen! Mijn opa vond het altijd erg vervelend om voor kindervriend uitgemaakt te worden!

Boonalds | 22-10-13 | 07:45

Ik ben getrouwd met een donkere vrouw en ik kan je zeggen, ze gaf geen fuck. Zwarte Piet? Prima joh. Lekker belangrijk allemaal. Ja, de wijze waarop hij wordt afgebeeld is wel een beetje jammer: dikke gouden oorbellen, grote rooie lippen en een Surinaams accent. Spijkerhard gestoeld op de racistische afbeeldingen van weleer. Maar goed, bijna niemand die zich dat beseft, van kwaaie opzet kun je niet spreken.
.
Helaas staan er de afgelopen jaren een paar (donkere) lieden op die niet bepaald verbaal machtig zijn en in staat om hun standpunt met nuance te brengen. Ze komen dan ook niet verder als: "ja, het is gewoon racisme!" -"Ja maar waarom dan?" "Gewoon, daarom!"
.
Met als gevolg dat alle Nederlanders, intussen murf gebeukt door alle afkalving van eigen cultuur en aanpassingseisen van om het even welke minderhedengroepering (met name onze Islamitische vriendjes) en linksche gutmenschen, opstaan en hun bek opentrekken. Facebook vol. Twitter vol. Nieuws vol.
.
En dan wordt het vervelend en is zelfs mijn tolerante vrouw het zat en heeft ze zoiets van: "Schaf het nou inderdaad maar af, dat Zwarte Piet gebruik. Ieder jaar hetzelfde gelul en geprovoceer van twee kanten, ik ben er zat van."
.
En ik kan haar geen ongelijk geven.

wasbeer1860 | 22-10-13 | 07:44

@CornholioNL|22-10-13|07:14
Wat betreft de PvdA-er geef ik je graag gelijk. Maar dat maakt het menselijk drama niet minder. En wat de nagelaten betrekkingen betreft begint het drama nu echt. Wel ben ik benieuwd of er nu nog "lijken uit de kast" donderen bij de PvdA in Amersfoort. Dat zou me niet verwonderen.

pitsteen | 22-10-13 | 07:20

pitsteen | 22-10-13 | 07:02 |

Triest? Voor zijn vrouw en kind wel ja, maar ik kan er geen traan om laten, weer een PvdA-er minder....

CornholioNL | 22-10-13 | 07:14

Nou kijk ik zeer weinig tv, enkele uren per week, maar dit soort discussies kennen wij in DK in het geheel niet.
Wat een gezeur zeg...

duitse herder | 22-10-13 | 07:03

Goedemorgen @ all.
@CornholioNL|22-10-13|06:39|
Of het te verwachten was weet ik niet. Hopelijk heeft hij van die € 4/m nog wat feest kunnen vieren vanwege het besluit om te springen. Triest is het wel. RIP voor hem en condoléances aan de nabestaanden.

pitsteen | 22-10-13 | 07:02

Spong heeft ingediend dat criminaliteit op basis van racisme strenger gestraft moet worden. Houdt dat nu in dat kopschoppers, mishandelaars van hulpverleners etc. zwaarder gestraft worden of zou het gaan om werkgevers die iemand hebben afgewezen en die vervolgens keihard "discriminatie" roepen? Kijkt Spong wel eens "Opsporing verzocht"? Wordt positieve discriminatie ook gestraft? Vragen, vragen....

Maria.1 | 22-10-13 | 07:02

O.T.

Vermist PvdA lid Amersfoort is gevonden... dood, van brug gesprongen in Espana... doei.

CornholioNL | 22-10-13 | 06:39

Zo'n naam Pauw en Witteman klinkt eigenlijk ook heel racistisch. Zal binnenkort wel Pauw en Gekleurdeman heten of zoiets.

Herr Vorragend | 22-10-13 | 06:34

Nederland moest dan ook maar eens stoppen met Sinterklaas te spelen. Zelfredzaamheid in plaats van uitkeringen en subsidies.

Greetje Duisenberg | 22-10-13 | 03:02

Alle subsidies en uitkeringen ogenblikkelijk stopzetten, en niet langer voor Sinterklaas spelen dan maar? Wie a zegt moet ook b zeggen, dus dit is een logische oplossing voor dit nijpende probleem. Gerede kans dat een hoop meteen opsodemieteren, want werken daar houden ze immers niet van...

Greetje Duisenberg | 22-10-13 | 02:59

Na enig onderzoek ben ik van mening dat Sinterklaas oorspronkelijk een heidens midwinterfeest was.

Zwarte Piet symboliseert de lange donkere nachten, de witte Sint verdrijft de donkere nachten, kortom, de dagen gaan lengen.

Eigenlijk precies hetzelfde feest als kerstmis, daar wordt ook de geboorte van het nieuwe licht gevierd. In kerken praat men ook over de (weder)geboorte van het licht.

In de oudheid kwam bvb Sinterklaas zaden brengen, als kado voor de planters/boeren.

neemjemoederindemali | 22-10-13 | 02:58

DANNY3960 | 22-10-13 | 02:47 | + 0 -

*uitzending gemist dat was*

DANNY3960 | 22-10-13 | 02:48

Nou, nou, ik heb het zo'n 20 minuten aangekeken en vraag me af of Spong zijn kostuums bij Zeeman koopt. Man, man, wat een treurnis.

*verder nipt aan glaasje Sangría*

DANNY3960 | 22-10-13 | 02:47

vn dus verdorie. *nu echt weg*

cobie | 22-10-13 | 02:12

Racisme in de kerk! Jezus afbeelden als blonde langharige blauwogige hippiedude! Terwijl het meer logisch is dat hij eruitzag als de eerste de beste roofmarokkaan...! Just stating the facts here!

the uninvited guest | 22-10-13 | 02:11

Trouwens konden ze de zwartepietenracismekaart niet in juni trekken ofzo??
Nu moeten ze alle kinderen vertelen dat ze stout zijn geweest en piet niet komt. :-(
cobie | 22-10-13 | 01:55 | + 0 -

Het fijne daarvan is dat je je kinderen dan kan vertellen als ze vragen waarvoor zwarte piet nooit meer komt,die vrolijke leuke rakker die altijd kadootjes brengt maar nu niet meer. Dat dat komt door meneer Prem en zijn rassistise zeik zeurpieten,die de kindertjes van nederland geen leuk feestje gunde omdat zij bedacht hadden dat zwarte piet rassisties was.Waaruit maar blijkt dat de nederlander van huis uit niet rassisties is,maar rassisties gemaakt worden door klinklare onzin van een minderheid die het nodig vind om de nederlandse cultuur kapot te maken omdat zij zogenaamd zielig zijn. De zieligheidscultuur van de linkse gutmensch cultuur. Waar zij steun vinden en krijgen. De groep Weg met ons.

tweetybird | 22-10-13 | 02:10

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 02:07
Laat de vb eerst hun eigen vuilnisbelt eens opruimen voor ze aan onze ( al half verwoeste ) cultuur beginnen.

cobie | 22-10-13 | 02:10

@cobie | 22-10-13 | 02:08
Werk ze!

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 02:09

2 uur geweest ik mag weer rijden.
Ieder een fijne nacht gewenst ik ben werken.
*licht uit doet *

cobie | 22-10-13 | 02:08

@cobie | 22-10-13 | 02:03
Zowel in Suriname als op de Antillen wordt Sinterklaas gevierd met Zwarte Pieten. Dat klopt, ja.

Maar dat maakt helemaal niet uit want alleen blanken zijn racisten, volgens de nieuwe rassenleer van de VN.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 02:07

Zwarte piet yadayadayada, ik hou mn oog op die smeerlap sinterklaas, altijd met zn boner tegen kleine kinderkontjes schuren als ze op schoot zitten bij hem! Dat de goed heiligman een turk is zal mij boeien! Ben toch zeker geen racist!

the uninvited guest | 22-10-13 | 02:05

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 02:00
Volgens mij word sinterklaas Met pieten ook ergens op de Antillen of Suriname gevierd.
Ik kan mij herinneren dat dat geen blanke mensen zijn.

cobie | 22-10-13 | 02:03


non_de_pier | 22-10-13 | 02:01

Nederland, 2013: Ja!

klön | 22-10-13 | 02:03

@cobie | 22-10-13 | 01:59
Ha! Michael Jackson! Ook zo'n zwarte racist die zijn huid bleekte.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 02:02

Ik heb inmiddels al zo vaak meegemaakt dat mijn baas allochtonen en dan heb ik het over met name Turken en Marokkanen een kans heft gegeven, en telkens verkloten ze het voor zich zelf en dan gaat het om verslapen ziek melden etc. etc. vindt het niet gek dat mijn baas er niet meer aan begint. Maakt dat hem een racist????

non_de_pier | 22-10-13 | 02:01

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:57 |
Laat me raden ....
Concert van Michael Jackson??? Oh wacht..

cobie | 22-10-13 | 01:59

Misschien moeten die zeurpieten zich eens gaan verdiepen in de karikatuur Zwarte Piet.

www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/ar...

Oorspronkelijk een heidens feest, net als bvb kerstmis, met kerstmis wordt de geboorte van het licht gevierd, ofwel, de dagen lengen weer vanaf kerst. Dat een stel christelijke idioten er een religieus sausje over hebben gegoten doet er niks aan af. Sinterklaas is van oorsprong ook een midwinterfeest. Die bisschop van Myra is er naderhand een keer bij in geknutseld.

neemjemoederindemali | 22-10-13 | 01:59

@cobie | 22-10-13 | 01:55
In Afrika zijn er allerlei stammen die zich wit verven.

Hier een voorbeeldje. Xhosa uit Zuid-Afrika. Witte Pieten. Zwarte racisten!
news.nationalgeographic.com/news/2004/...

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:57

Racisme is een woord van de Blanke übermensch voor intern gebruik naar een Blanke üntermensch.
In het Turks, Marokkaans en Negeriaans hebben ze er gewoon geen woord voor, het bestaat daar dus gewoon niet.
Daarom dat racisme altijd van wit naar bruin gaat en nooit van bruin naar wit.
Logisch.

klön | 22-10-13 | 01:56

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:52
Ze zijn blank daar is dan ook alles mee gezegd.

Trouwens konden ze de zwartepietenracismekaart niet in juni trekken ofzo??
Nu moeten ze alle kinderen vertelen dat ze stout zijn geweest en piet niet komt. :-(

cobie | 22-10-13 | 01:55

Weelicht ten overvloede: met uiterlijke kenmerken bedoel ik alles wat ik zintuiglijk kan waarnemen. En ik doe dat met een subsysteempje in mijn hersens, dat in vertrouwde omgevingen doorgaans nauwelijks mentale energie verbruikt en me toelaat tegelijkertijd nog andere meer bewuste verstandelijke taken te verrichten. Alhoewel er ook situaties zijn waarin er nauwelijks mentale energie overschiet voor iets anders dan beschermgedrag.

WirMachenMusik | 22-10-13 | 01:53

@cobie | 22-10-13 | 01:34
Maar Polen zijn van hetzelfde ras als Nederlanders. Dan geeft racisme roepen geen pas. Dat moeten blanken onder elkaar niet gaan doen.

Ow wacht. Blanken zijn allemaal racisten. Dus het klopt gewoon ;)

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:52

Ik neem waar, discrimineer (op uiterlijke kenmerken), generaliseer, vorm hypothesen, neem weer waar, discrimineer (specifieker), generaliseer, toets eerdere hypothesen ...
Ik kan het niet helpen maar zo heb ik vrijwel al mijn kennis over de sociale omgeving waarin ik me staande moet houden, verzameld. En zelfs als ze me dan racist noemen, zal ik toch zo blijven doorgaan totdat iemand me overtuigt dat er effectievere mogelijkheden zijn.

WirMachenMusik | 22-10-13 | 01:40

Wie wakkert nu eigenlijk haat aan? Ze blijven maar zeiken en provoceren, hou nu a.u.b. eens op met die constante bullshit over hoe racistisch Nederlanders wel niet zijn zo creëer je racisme idioten.

non_de_pier | 22-10-13 | 01:39

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:30
Yep.
*iets over een polenmeldpunt mompelt*

cobie | 22-10-13 | 01:34

Ik discrimineer gewoon iedereen, ik maak daar verder geen speciaal onderscheid in. Want tja, als ik 1 iemand discrimineer, waarom zou ik het dan bij een ander laten?
Dat is helemaal niet nodig.

Stormageddon | 22-10-13 | 01:33

Tsja dat pietenverhaal,er blijft niet veel meer over.alles valt zo'n beetje onder rassisme,en valt het daar niet onder dan maken ze het er wel van. Blijft er denk ik nog 1 piet over de gremlins piet,voor een leuk kinderfeest zonder rassisme probleem. Maar wel met een horror tintje. Moet niet uitmaken toch,de kinderen zijn niet belangrijk toch. Zag je maar aan prem en zijn zeik zeurpieten. Waar hun standpunt ver boven dat van de kindertjes van nederland stond. Wij rassisties nederlands volk toch. Onze kinderen zullen het tot het eind der tijden ingewreven worden. Zeker als het aan Prem en zijn rassistise zeik zeurpieten ligt.

tweetybird | 22-10-13 | 01:31

@cobie | 22-10-13 | 01:27
WTF? Doen de polen nu ook al racist roepen?

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:30

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:23
Ik ben voor racist uitgemaakt omdat tegen een pool zij dat ie zn Teringzooi moest opruimen ipv zo neer te gooien ( nog geen 2 meter verder stond een vuilnisbak )
Of zou dat zijn omdat ik hem een adres gaf waar ie kon douchen??

cobie | 22-10-13 | 01:27

Er wordt in NL wel onderscheid gemaakt tussen extremistische en 'normale' mossels.

Dat is je reinste discriminatie. Alle mossels over één kam scheren, zo hoort het. Willen ze zelf ook graag, anders zouden ze wel lid-af worden. Kost je de kop, maar dan heb je ook wat. Nou ja, niet minder dan je voorheen had.

Kortgezegd: Elke mossel die niet morgen naar Syrië vertrekt is een loochenaar van Allah en een vuile hypocriet.
Zo dan!

Denk dat NL niet erg zal lijden onder het vertrek van ALLE mossels, integendeel. Zou wel mooi zijn, alle mossels Europa uit, te beginnen in NL.
Lijkt me wel leuk voor de PvdA - die partij maalt niet om wat meer of minder ideologische vedertjes.


Itzamná | 22-10-13 | 01:25

@cobie | 22-10-13 | 01:21
Haha ;)

Aan de andere kant, het was wel een negert die racist riep. En die hebben altijd gelijk, in racismezaken. En ik ben een boze blanke man, dus sowieso racist.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:23

@M-Bozz | 22-10-13 | 01:16
Goed gezien. Racisme was jarenlang de echte godwin.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:21

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:16
Maar dat is geen racisme!!
Dat is iemand van vreselijke ziektes ende stank behoeden.
Je hebt iemand leven gered ofzoiets

cobie | 22-10-13 | 01:21

M-Bozz | 22-10-13 | 00:59 | + 3
'Gelauterd', hmm.

Meer dan een nul kan ik er niet voor geven.

Itzamná | 22-10-13 | 01:19

@ tweetybird | 22-10-13 | 01:10 |
Ze moeten gewoon van onze pieten afblijven.
Van tante Es natuurlijk ook.
En als het ze niet sinterklaast dan g...... *mag niet van Joris *

@
Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:11
Lol!

cobie | 22-10-13 | 01:16

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:05 | + 2
Je mag zelfs geen stereotypen/karikaturen meer gebruiken, ook al bind je er totaal geen oordeel aan vast.

Discriminatie en racisme, zoals deze termen bedoeld zijn, insinueren dat er groeperingen gegeneraliseerd worden veroordeeld en uitgesloten op basis van typerende kenmerken. Die definitie lijkt i.d.d. steeds waziger te worden. Generalisatie en (ver)oordelen zijn al niet meer nodig om het spreken over kenmerken van groeperingen discriminatoir en/of racistisch te noemen.

Ongewenste wildgroei aan politieke correctheid. Bah! En zoals Jansen terecht stelde: het legt elke discussie lam. Alsof zij dat niet weten.. dat is juist hún truuk.

M-Bozz | 22-10-13 | 01:16

@cobie | 22-10-13 | 01:12
Ja. Ik ben op straat voor racist uitgemaakt omdat ik nee zei tegen een langslopende onbekende die mij zomaar om een sigaret vroeg.

Ik ben dus een echte racist die discrimineert, ga daar maar vanuit.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:16

@M-Bozz | 22-10-13 | 00:59
Het enige dat helpt is het gestrekte been, dat wist m'n oma al in 1986, dat weet de zwitsal nu ook.

Parsons | 22-10-13 | 01:16

En kampioen van het slijmen meneer van Nieuwkerk liet dit ''topic'' weer achterwegen. Slijmen voor 5 ton per jaar (www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsala...) doen we alleen als het in ons links straatje past....

Tipped Relic | 22-10-13 | 01:16

@cobie

Ik dacht eerst aan de Prem piet maar dat kan niet. Ons pietje mag niet stom en dom overkomen. Prem piet valt dus af.

tweetybird | 22-10-13 | 01:14

@ Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:05
Échte racisme is natuurlijk af te keuren.
Maar wat er nu gebeurt ( en steeds vaker en sneller ) is gewoon een joker trekken wanneer het 'men' niet naar de hand staat.

cobie | 22-10-13 | 01:12

Ow wacht. Verkeerde beeldspraak. Herstel.

De begrippen racisme en discriminatie zijn inmiddels meer opgerekt dan de kudt van een Taaise hoer na een gang bang met 526 elkaar verdringende negerts, pardon, Afrikanen.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:11

Het is wederom een Nederlandse ( oude ) traditie die men weer de kop wil indrukken met de zielige racisme kaart.
Dit feest heeft niets maar dan ook niets met racisme te maken.
Zeker zo'n 100 jaar geleden niet.
cobie | 22-10-13 | 01:03 | + 0 -

Het geeft niet cobie,de oplossing ligt in handbereik,we laten de pieten er voortaan uitzien als tante es. Dat is geen stereotype en niet rassisties. En tante es is er ook altijd bij rayman is laat. Dus kan het geen probleem zijn ,de tante Es piet.

tweetybird | 22-10-13 | 01:10

De begrippen racisme en discriminatie zijn inmiddels zo opgerekt dat het hele heelal er met gemak in past, en nog miljarden lichtjaren over heeft om uit te dijen.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 01:05

"Dat blijkt maandag uit een inventarisatie van NRC Handelsblad. Het bedrijfje Be-Active uit Almere is al zeventien keer naar Suriname gereisd met kinderen die adhd of autisme hebben."
Megalomaantje | 22-10-13 | 00:58 | + 0 -

Ssst dat mag je niet hardop zeggen,je weet toch.
Dan ben je volgens hun een rassist. Als je de stinkende waarheid zegt.

tweetybird | 22-10-13 | 01:03

Het is wederom een Nederlandse ( oude ) traditie die men weer de kop wil indrukken met de zielige racisme kaart.
Dit feest heeft niets maar dan ook niets met racisme te maken.
Zeker zo'n 100 jaar geleden niet.

cobie | 22-10-13 | 01:03

Parsons, Stormageddon, La Bailaora. Wijzen! Graag een beetje geduld met onze Zwitsal Pierre Tombal :) Slaat hem met de zachte hand, onderwijst en verlicht hem.. Ooit heeft u immers ook het licht mogen zien. Ooit mocht u gelauterd worden door confrontatie met de waarheid. Dat wenst u toch, vervuld van empathie, geduld en zachtmoedigheid, deze nog groene reaguurder ook toe?

M-Bozz | 22-10-13 | 00:59

Oh, wat hebben zwarte Pieten het slecht in dit achterlijke land.... "Nederlanders met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen dat geld gebruiken voor reisjes naar het buitenland. Het geld is eigenlijk bedoeld zodat mensen met een handicap, een verstandelijke beperking of een psychiatrische stoornis hun eigen zorg kunnen inkopen."

"Dat blijkt maandag uit een inventarisatie van NRC Handelsblad. Het bedrijfje Be-Active uit Almere is al zeventien keer naar Suriname gereisd met kinderen die adhd of autisme hebben."

Megalomaantje | 22-10-13 | 00:58

Wat we misschien niet moeten vergeten is dat de mossels met hun 'cultuur' een veel groter probleem hebben dan wij.

Meer dan de halve wereld, heel wat meer, moet niks hebben van het mohammedanisme. Het westen niet, Rusland niet, China niet, grootste deel van India niet, en overigens veel Aziatische landen die er toe doen moeten ook niks hebben van het mosseldom.
Indonesië is een mosselland geworden omdat het mosseldom erg goed paste bij het arbeidsethos van de Javaan.

Meer niet.

Een verloren religie en 'cultuur'. Doeidoei!

*Flaubert's optie kiezen doet, van rotzooi af zijn dan*

Itzamná | 22-10-13 | 00:58

Ik zit zojuist de herhaling te kijken van P& W .. En bij voorbaat was ik tegen alles wat hij zou gaan zeggen ( Die Turkse man ). Maar hij gaf toch even aan waar het fout zit .. witte mannen politiek die alleen maar bezig zijn met subsidie .. Ik was verbijsterd .. Huh iemand die niet standaard de slachtoffer rol induikt zoals de BARA hem beveelt ? Hij had een heel goed punt ! Helaas te laat gemaakt aangezien elke niet westerse allochtoon een tering hekel aan ons heeft door het betuttelen .En ik heb een hekel aan hun omdat ze niks anders kunnen als stelen en asociaal gedrag vertonen .. Wij zijn van het bruggen bouwen.. Onze kant van de brug is al 40 jaar af .. En hun maar slachtoffer spelen .. Ik ben er klaar mee

vicecity | 22-10-13 | 00:57

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:39
Nee, joh. De Arabieren kwamen pas na de laatste Perzische Dynastie Perzie bezetten, in de 7e eeuw, daarvoor had je Sassanieden, Meden, Perzen en Parthen. Niets Arabisch aan. Juist door de expansie van de islam kwamen er Arabieren naar Perzie. Dat was ook meteen het einde van de voorspoed aldaar.

La Bailaora | 22-10-13 | 00:56

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:39 | + -1
Jatten konden de mossels wel goed, nog steeds. Zie verder Opsporing verzocht.

"Rules of Brahmagupta
The rules governing the use of zero appeared for the first time in Brahmagupta's book Brahmasputha Siddhanta (The Opening of the Universe), written in 628 AD. Here Brahmagupta considers not only zero, but negative numbers, and the algebraic rules for the elementary operations of arithmetic with such numbers. In some instances, his rules differ from the modern standard."

Nu ben ik wel weer klaar met die nullen.

Itzamná | 22-10-13 | 00:53

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:49
Geniet van je onwetendheid, het is een groot goed.

Parsons | 22-10-13 | 00:52

@Jesaja | 22-10-13 | 00:48
Psst, niet verder vertellen hoor, maar P. i een racist.

Parsons | 22-10-13 | 00:51

Het was nog niet bekend? Voor alle duidelijkheid van wie dit land is op 05.20 minuten www.youtube.com/watch?v=9WqSS_O1MkM In vredesnaam laten we van sinterklaasfeest een echt knus en gezellig Nederlands feest maken en zo spoedig mogelijk dit feest tot een verheven feest maken die alleen is voorbehouden aan de echte NL'ers. Opdat nimmer meer een ander zijn mening er over hoeft te geven en men van couscous tot kouzenband in zijn eigen donkere hol mag blijven zitten tot sint-juttemis...

Megalomaantje | 22-10-13 | 00:50

@Parsons | 22-10-13 | 00:43
Joh, wat jij vannacht allemaal met Allah denkt te bespreken moet je allemaal zelf maar verzinnen. Voor mij geldt morgen wederom de wereldse realiteit dat er centjes verdiend moeten worden om het gezin in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik lees het morgen wel. Veel plezier.

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:49

De moslims hebben de 0 gestolen uit Perzië, lees ik hierboven. Er zullen niet veel helers zijn geweest om de 0 te kopen.
Niet westerse helers zijn dan wel weer over vertegenwoordigd in de statestieken.

Jan Dribbel | 22-10-13 | 00:49

-weggejorist-

Jesaja | 22-10-13 | 00:48

Ik heb de uitzending gezien en het was weer eens: hoe kan ik zo snel mogelijk de overheid bewegen om de vrijheid van meningsuiting monddood te maken (Spong is daar een voorstander van). Hij kreeg nog wat tegenstand van de historicus, alleen die wil graag van Nederland een moslimstaat maken, dus hij denkt(is wel een aanname) vast, die Nederlanders worden over 50/60 jaar toch wel moslim. P & W = echte weg met ons tv. Zelfs P. verzuchtte: de blanke witte man heeft al zoveel te lijden.

Jesaja | 22-10-13 | 00:48

Al die zichzelf moreel superieur achtende malloten lullen over racisme en discriminatie zonder zich ook maar even om de definitie te bekommeren. Of beter gezegd, om het ontbreken van de definitie.

Kortom, domheid zonder weerga. Zet dat maar in de krant.

Ja, dat gaat over jullie, Pauw, Witteman en de andere zelfbenoemde übermenschen aan de tafel van racisme. En over jullie, malloten van de Raad van Europa. En over jou, Brenninklul.

Lewis Lewinsky | 22-10-13 | 00:44

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:39
Zelfs dat is een keiharde leugen, zoals Stomageddon je al vertelde.

Agitprop knul, agitprop.

Google maar, hoeft niet in de krant.

Parsons | 22-10-13 | 00:43

@La Bailaora | 22-10-13 | 00:39
Ten hemel schreiend.

Parsons | 22-10-13 | 00:41

@Parsons | 22-10-13 | 00:25
Ik had het over Arabieren, die btw in de door mij bedoelde tijd ook Perzië bevolkten. Volgens mij was ik er ook vrij duidelijk dat de verachterlijking van dat volk pas zijn intrede deed vanaf het moment dat ze in aanraking kwamen met islam.

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:39

@Parsons | 22-10-13 | 00:27
Wat 40 jaar hersenspoeling op scholen niet al met de mens doet he?

La Bailaora | 22-10-13 | 00:39

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02
Dus daar komt het gezegde "het verstand op nul zetten" vandaan!
Logisch dan ook weer dat je dan makkelijker een bomgordeltje aantrekt en jezelf met medeneming van een heleboel onschuldige de dood in knalt.

Welles! Nietes! | 22-10-13 | 00:38

@Ronnie Rauwkost | 22-10-13 | 00:18

Hoezo helaas?

neemjemoederindemali | 22-10-13 | 00:38

Joh ben die weg met ons roeptoeters zo zat dat ik lekker een horror film heb opgezet. De horror bij de npo was erger lees ik zo als op de horror film die ik heb opgezet. Daar bij afgemeten was mijn horror film een comedie. Zoals ik het lees heb ik vanavond dus zeer zeker een goede keus gemaakt. Erger tv voor de autochtoon,en in dit geval weer door de linkse gutmensch zender. Op die fuck npo dus niks gemist,hetzelfde lulverhaal als altijd ,de soap weg met ons.

tweetybird | 22-10-13 | 00:36

@Parsons | 22-10-13 | 00:27
Oh ja. Dat het maar 1 man was, en dat die man uit Perzië kwam werd er even niet bij verteld.

Stormageddon | 22-10-13 | 00:33

@Itzamná | 22-10-13 | 00:05
Grappig dat jouw bericht pas later doorkomt dan die van Parsons. Maar klopt: je hebt gelijk. Het concept van 0 als getal werd pas toegevoegd nadat de mohammedanen India veroverden. Ietwat onwerkelijk ergens wel, aangezien de 0 in de vorm van de tientallen al wel bestond, maar dus niet in de vorm van minder dan 1. Maar gelukkig hoef ik me bij dat soort vraagstukken dan weer niet bezig te houden met een onzichtbaar opperwezen dat zichzelf uitsluitend toont door spontaan exploderende volgelingen.

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:28

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:16
Die getalsymbolen zijn ook gewoon gejat uit Perzië.

Stormageddon | 22-10-13 | 00:28

@Stormageddon | 22-10-13 | 00:21
Hij heeft het geleerd op school, dus is het waar.

Parsons | 22-10-13 | 00:27

@ikdenkwat | 22-10-13 | 00:15
Laten we zeggen dat Sabia's trackrecord niet geweldig is.

Stormageddon | 22-10-13 | 00:26

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:16
Ja, ergens ben je dat wel ja. Met open ogen in de agitprop van de goetmensen getrapt. Omdat er ooit een mohammedaanse onderknecht (lees: een door de vijand veroverde 'wetenschapper') is geweest die een boekje over algebra heeft opgetekend hebben we ons moderne rekenstelsel te danken aan de islam?

Is dat wat je met droge ogen durft te beweren?

Echt waar?

Parsons | 22-10-13 | 00:25

@ikdenkwat | 22-10-13 | 00:15
Grof, maar ben het met je eens. Volblaffen vind ik trouwens een mooier woord.

Jim Lovell | 22-10-13 | 00:23

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02

Ze werden dus onwetend vanaf het moment dat ze mohammedaan werden. Arabische tribale stammen waren dus alwetend? Doe s.v.p. een beetje je best.

Desmoulins | 22-10-13 | 00:21

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02
Alleen de naam. De methoden zelf zijn veel ouder, komen uit Perzië en India en werden al honderden jaren vóór de islamitische verovering gebruikt. Arabië heeft nooit wetenschap gekend en wiskunde is dus ook geen Arabische wetenschap.

Het enige wat de arabieren hebben gedaan is het de boel verzameld en er een titel boven gezet. Die titel is in de middeleeuwen 1-op-1 bij de vertaling in het Latijn overgenomen. Maar daarmee is het nog geen Arabische uitvinding. Laat dat sprookje nou voor wat het is: een sprookje. Arabieren hebben niks uitgevonden, niks bedacht, het is allemaal bij elkaar geroofd; ook de wetenschappelijke kennis.

Stormageddon | 22-10-13 | 00:21

Ik geloof dat ik maar een Pietenpak ga huren en me zwart ga schminken op vijf december.
Uit protest tegen dit gezeur.

Rest In Privacy | 22-10-13 | 00:19

Inbreekpiet Belahcen is helaas verdronken.

Ronnie Rauwkost | 22-10-13 | 00:18

Ik word hier zo ontzettend moe van.

Tante Rikie | 22-10-13 | 00:16

@Parsons | 22-10-13 | 00:05
Weet ik niet meer. Het was in de basisschool, alweer even geleden toen het nog klas 1 tot 6 was en niet groep 1 tot 8 zoals nu. Het vak heette rekenen en we gebruikten, net zoals ik in dit bericht ook al deed, de symbolen 1,2,3,4,5,6,7,8,9 en 0 en hoewel dat misschien niet zo modern was vond ik het wel veel makkelijker dan werken met I,V,X,L,C en M. Ik betrap mezelf er nog dagelijks op dat ik eigenlijk alleen maar die Arabische symbolen gebruik wanneer ik iets wil uitrekenen. Heel raar. Zou ik dan stiekem toch moslim zijn?

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:16

Stormageddon | 22-10-13 | 00:04 | + 0
Gewoon volduwen en kinderen krijgen wtf man. Dat is leven! Niet dat kut spelletje!

ikdenkwat | 22-10-13 | 00:15

@Itzamná | 21-10-13 | 23:57

Ik heb ook een vrij grote neus, en daar moet je verder ook niet moeilijk over doen. Sommige mensen hebben het geluk dat het nou eenmaal past in het gezicht en andere weer niet, en dat zijn vaak de zure mensen die achter iedere boom een... Je weet wel wat ik bedoel.

Ze haten varkens omdat het varken esthetisch gezien niet fraai oogt en ogenschijnlijk onhygiënisch is. Ze wisten toen niet beter en willen niet beter weten maar ik blijf mijn bacon en shoarma eten.

Desmoulins | 22-10-13 | 00:14

Waarom krijg ik toch elke keer weer van die oprechte afkeergevoelens wanneer ik de konterfeitsels van de heren Pauw en Witteman voorgeschoteld krijg. Pauw kijkt alsof-ie net een rauw ei heeft doorgeslikt, en Witteman alsof ie zojuist met succes zijn neus heeft leeg gepeuterd. Het wordt hoog tijd dat dit duo eens van de buis wordt gelazerd. Heel vervelend en irritant, die vooringenomen opiniekneders.

Reykjavik | 22-10-13 | 00:14

Raad van Europa, met landen als Rusland, Turkije en Bulgarije, veroordeelt Nederland wegens racisme!
Turkse publicist veroordeelt bij P&W de witte Nederlanse man wegens historisch racisme! Hoeveel Turkse meisjes mogen met een Nederlandse jongen thuis komen?
Waarom komen al die Turken, Antilianen, Somaliers, Bulgaren, etc. naar dit vreselijke racistische land?

wittedewith | 22-10-13 | 00:07

@Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02
Ja, staat dat *vast*? Echt waar joh? Uit welk geschiedenisvervalsende literair flutboekje heb je dat gehaald?

Parsons | 22-10-13 | 00:05

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02 | + 0
De nul komt uit India.

De nullen uit Arabirië.

Dat is een verschil. Je kunt inderdaad het mohammedanisme, obscurantistisch als het is, rustig buiten beschouwing laten.

Itzamná | 22-10-13 | 00:05

OT:
Oh kut. Dat worden weer zwarte rouwbandjes bij Oranje tijdens het WK.
www.powned.tv/nieuws/media/2013/10/vol...
Kunnen die voetballers hun vrouwen niet ná een toernooi zwanger schoppen i.p.v. 9 maanden ervoor?

Stormageddon | 22-10-13 | 00:04

Sinterklaas 2014... Hey pssssstttt zwarte schoensmeer kopen?

ikdenkwat | 22-10-13 | 00:04

Evolutionair is racisme en discriminatie erg goed te verklaren. Waarmee het niet te billijken is, maar het maakt het wel wat begrijpelijker.

Het Westen is gewoon een tribe, net wat succesvoller dan de rest. Moeten we ons daarvoor generen? Welnee, onzin.

Grootste deel van Azië heeft het westerse systeem overgenomen (Rusland, China, India, eerste twee landen zelfs decennia geregeerd door westers 'gedachtengoed', als je die linkse meuk zou willen associëren met 'gedachten', maar dan nog).
Enige grotere tribe die in alle opzichten achterblijft is de islam. Die malle-eppie-jankdoctrine is niks en gaat ook nooit wat worden.

Zou het een jongetje op school zijn (de islam), dan was hij het pispaaltje.
En terecht.

Itzamná | 22-10-13 | 00:02

Dat is flauw qua open deuren daar mohammedanen niets, maar dan ook he-le-maal niets, kunnen hebben gekund en ooit zullen kunnen.
Parsons | 21-10-13 | 23:43
.
Dat is pas echt flauw, gezien dat vaststaat dat onze huidige rekenkunde, aka algebra, afstamt van Arabische wetenschap. Mohammedanen werden pas onwetend toen ze mohammedaan werden.

Pierre Tombal | 22-10-13 | 00:02

@Boerenbrandtlul | 21-10-13 | 23:56
Hoezo mogen we dat? Heb jij je wel eens afgevraagd waarom het niet omgekeerd was? Waarom hebben de gepigmenteerdgehandicapten ons niet geknecht en wij hen wel (aangeboden door de mohammedanen, maar dat schijnt heden ten dage een voetnoot te zijn in de annalen).

Parsons | 22-10-13 | 00:00

Desmoulins | 21-10-13 | 23:50 | + 0
Varkens zijn anders vrij intelligente dieren.

Vandaar dat ze gehaat worden door mohammedanen (en joden, maar die doen dat om een andere reden - te grote neus of zo).

Kut, geen joris waard, wat jij! Joden hebben nu eenmaal gemiddeld wat grotere neuzen, dat is een fysiologisch gegeven.
Verder lieverdjes, allemaal.

Zitten ook niet, als mossels, in de verkeerde statistieken. Dat alleen al.

Itzamná | 21-10-13 | 23:57

Ons slavernijverleden, mogen we dat nog wel de Zwarte Bladzijde noemen of vallen er dan ook langetenen mensen om?

Boerenbrandtlul | 21-10-13 | 23:56

In dit land wordt je wel racist gemáákt...

Hufter | 21-10-13 | 23:56

Als ik Spong al zie of hoor word ik al misselijk. En dan over discriminatie janken en dan later de gek hebben met Marijke van Helwegen. Die man kan men toch niet meer serieus nemen? Maar ja bij de linkse vara mag hij altijd langs komen.

reade romke | 21-10-13 | 23:56

Ze hebben het maar niet over die Marokkaan gehad die in 020 de hitler groet bracht bij een wandeling van saamhorigheid met een joodse rabbi en een islamitische imham. Die Marokkaan die nooit gevonden en veroordeeld is.. was dus geen witte man.Wie discrimineert hier nou verdomme!

Welles! Nietes! | 21-10-13 | 23:55

@Itzamná | 21-10-13 | 23:48
Volledig eens, daarom kijk ik ook niet. Blind reaguren op een dergelijk topic heeft zeer veel meerwaarde. Doen de mossels ook, dus waarom wij niet?

Parsons | 21-10-13 | 23:54

Ik ga daar niet naar kijken. Er zijn grenzen. De samenvatting lees ik wel in de commentaren.

Toine Tussenbeen | 21-10-13 | 23:53

Vanaf 14.15 , een dansende racist? Of iemand die een feestje viert?http://youtu.be/U_Kw5jBwY58

Alhoewel dat natuurlijk wel over een Echte God gaat natuurlijk, dan mag het. Zonder roe maar met tamboerijn tussen de mandarijnen. Die zijn Oranje. Ik ruik een samenzwering.

Ban Zwarte Piet. Allemaal rascisten of geloof gekkies.

hero_of_heaven | 21-10-13 | 23:51

Ik zapte naar dit wanproduct omdat Johan Derksen er zou zijn .. Derksen -Spong keek ik naar uit .Een Derksen die zou zeggen .."Joh lulletje rozenwater .. Elke zaak betreft discriminatie heb je verloren en dat zegt wat over je kwaliteiten ! Ligt het niet aan je kwaliteiten dan heb je dus ongelijk en moet je je muil houwen ! In beide gevallen zou Derksen winnen . Nu zit ik naar mensen te kijken die politiek correct de VARA aan het likken zijn zoals altijd .

vicecity | 21-10-13 | 23:51

Toch wil ik het issue even proberen serieus te nemen. Wat bedoelen Brenninkmeijer en de EU nou precies met dat wij discriminatoir/racistisch zijn? Wat zien zij wel dat wij niet zien? Worden hier problemen dan wél zichtbaar benoemd en aangepakt? Echt, ik zie het niet.. en ik wil wel aan kritisch zelfonderzoek doen als Nederlander.. Maar waar doelen ze dan in vredesnaam op? (even los van onze racistische folklore dan..) Kan iemand hun klacht eens helder uit de doeken doen?
(PS Overigens ben ik echt geïnteresseerd/getriggered door het onderwerp.. ook in het stante pede met u middels deugdelijke argumenten weerleggen van de klacht)

M-Bozz | 21-10-13 | 23:51

@Itzamná | 21-10-13 | 23:40

Nee, ik kan zonder enige arrogantie en in volle overtuiging beweren dat ik niets van een varkensachtige weg heb in zowel uiterlijke als fysieke vorm. Ik stond niet bepaald achteraan toen God zijn werk deed...
DNA om trots op te wezen!

Desmoulins | 21-10-13 | 23:50

Spong zit erbij alsof hij te hard in de reed geneukt is vanmiddag, wat een eng mannetje.

Jim Lovell | 21-10-13 | 23:49

Parsons | 21-10-13 | 23:43 | + 0
Wat ook uit de taboesfeer moet is het stenigen van vrouwen. Nu geloof ik alleen nog bij overspel en andere onzin (in bepaalde 'culturen'), maar ik vind het wel o.k. als lelijke wijven gewoon gestenigd worden.

Omdat het kan, plastische chirurgie of niet.

Kortom, wat is het toch een verloren medium, die televisie, tsss.

Itzamná | 21-10-13 | 23:48

Natuurlijk zijn veel Nederlandse burgers racistisch. Dat zijn alle mensen overal in de wereld in min of meerdere mate. Maar wat vreemd dat het in deze discussie, eigenlijk niets anders dan racistisch, blijkbaar alleen over witte Nederlanders te gaan. Daar begrijp ik dan niets van. De Turkse Nederlanders, waar dus die meneer aan tafel deel van uitmaakt, zijn dan toch net zo goed racistisch? Ik ben er zelfs van overtuigd dat Turkse, Marokkaanse, en andere allochtone Nederlandse burgers zelfs nog racistischer zijn dan de meeste witte autochtone Nederlanders. In de landen van oorsprong zijn ze dat zeker. En wat te denken van het alomtegenwoordige rabiate racisme van Hindoestaanse racisme jegens Creolen in Suriname? Hetzelfde geldt dus ook voor Hindoestaans-Surinaamse Nederlandse burgers jegens zwarte medeburgers, Creools-Surinaams of niet. Of zal meneer Spong hen ook bedoelen als hij het over racisme in Nederland heeft?

GingerTed | 21-10-13 | 23:46

@M-Bozz | 21-10-13 | 23:32

Excuses, een alinea had niet misstaan.
Ook de leestekens hadden wat accurater gekund.
Ik denk dat een staat van lichte opwinding mijn leesbaarheid geen goed heeft gedaan. Als product van een niet-westerse moeder -dus: allochtoon van de tweede categorie, kan ik me nogal opwinden als ik naar dit gewauwel luister. Normaal gaat de buis op maandag na VI weer uit, maar GS wees me op deze uitzending.

Desmoulins | 21-10-13 | 23:43

@Itzamná | 21-10-13 | 23:39
Dat is flauw qua open deuren daar mohammedanen niets, maar dan ook he-le-maal niets, kunnen hebben gekund en ooit zullen kunnen.

Parsons | 21-10-13 | 23:43

Ja maar ja maar zwarte piet is lievvvv!

ikdenkwat | 21-10-13 | 23:43

Desmoulins | 21-10-13 | 23:38 | + 1
Nah, er zijn heel wat mensen die jou een varken vinden.

Troost je, mij ook - met dat verschil dat ze in jouw geval gelijk hebben, geh.

Itzamná | 21-10-13 | 23:40

Die racismeroepers hebben wel degelijk een punt. Sinds jaar en dag is het volstrekt ongeloofwaardig dat een zooitje gepigmenteerdgehandicapten iets geeft in plaats van neemt.

Voor je het weet gaan kinderen zelf nadenken en geloven ze niet meer in Sinterklaas.

En dat moeten we niet willen met z'n allen, het moet eerlijker!

Parsons | 21-10-13 | 23:40

Houden van je land, je cultuur en tradities willen behouden, is tegenwoordig al racistisch. Kritiek op een (vooral die ene) religie is racistisch. Tegen open grenzen is racistisch. Tegen de ''weg met ons'' stroming is racistisch. Mischien ben ik soms wat te kritisch. Ook een tikkie nationalistisch. Maar ik ben zeker geen racist! Mafkezen.

Robertski | 21-10-13 | 23:40

Spong is een nog veel miezeriger mannetje dan Kereltje.
Zure wraak en haat heeft een gezicht en een naam in de personificatie van Spong.

Welles! Nietes! | 21-10-13 | 23:39

Ik zou nooit een mohammedaan aannemen.
Racisme?

Welnee, gewoon gezond verstand.
Alle negers, kleurlingen, gelen, groenen en blauwen zijn welkom, als ze wat kunnen en geen mohammedaan zijn.

*Krant*

Itzamná | 21-10-13 | 23:39

Parel van het Zuiden | 21-10-13 | 23:24 |
Leg uit, iedere arme sloeber is een crimineel en/of iedere allochtoon is een crimineel? Verlicht mij en de rest van Nederland.

kicktherabbit | 21-10-13 | 23:39

Spong.... Is dat niet die kakragger met z'n uitgestreken smoel die met zijn billenmaat op een openbaar strandje bij Almere op klaarlichte dag, waar ouders met kleine kindjes van een middagje zon genoten getrakteerd werden door de aanblik van meneer Spong die zijn vriendje en plein publique in zijn reet lag te neuken? En daar ook voor veroordeeld is door de rechter? Ik hen geen hekel aan homo's, totaal niet. Maar wel een deze viexe zedendelinquent. De personificatie van de vieze man! En die wil ons de les lezen over racisme?? Ga lekker met je homovriendje arm in arm door Bos en Lommer lopen. Of zet een keppeltje op. Kun je zien en aan den lijve ondervinden wie er in Nederland discrimineert en racist is. De geimporteerde onderklasse van kanslozen, Spong! Die discrimineren. Dat zijn de racisten! Homo's, joden, vrouwen. Ga een middagje les geven op een moslimschool. Onderwerp: Holocaust. Dat doe je niet he? Je neukt liever met je vriendje in het openbaar, gore smeerlap!

Jos Schmitz | 21-10-13 | 23:39

Stel die praatjesmaker van een Ozdil de vraag of het racistisch is dat negroïde mannen oververtegenwoordigd zijn in de NBA?

We zijn zo krampachtig, misplaatst angstig geworden dat we lijken te vergeten dat er nou eenmaal etnisch-raciale verschillen zijn tussen mensen en dat het enig dat we allemaal delen zonder onderscheid te maken, is dat we mensen zijn.

Desmoulins | 21-10-13 | 23:38

Al die discussies over mensen die zich gediscrimiseerd voelen irriteert en roept daardoor juist steeds meer discriminatie op. Probleem is dat veel mensen zich niet willen aanpassen aan onze samenleving. Als daar iets van wordt gezegd en daardoor geen baan kunnen krijgen vinden ze discriminerend. Wel aandacht/begrip opeisen voor het suikerfeest maar ondertussen het kinderfeest, soms zelfs met geweld, proberen te frustreren.

watazooi | 21-10-13 | 23:36

ah... een uurtje semi-intellectueel gezwabber met moeilijk kijkende mensen rond een tafel over hoe ze Pieterbaas koppelen aan slavernij en rascisme.

Het lijkt wel een openbare planvergadering van de "Eeuwige Jood".

Daar deden ze ook aan koppelen, maar dan met knaagdieren.

De ballen met ze. Ik heb een beter idee. Ik ga nog een biosje pakken: eentje met meer inhoud in de opgeblazen bejaarde spierballen van Stallone en Schwarzenegger dan in het hele 'debat'. De mazzel met je linksmoraal zwaaivingertje. Tuig.

Oktoberfest | 21-10-13 | 23:35

Jarenlang houden onze Surinaamse en Antiliaanse medelanders hun mond over het onderwerp zwarte piet. Ineens trekken ze er allemaal hun bek over open.

Gerard Spong vind ik wel een hele nare man. Hypocriete achterbakse lul is het. Altijd dat afgeven op rechts. Zo'n voorspelbare man. En die overkill aan Richard Groenendijk het laatste jaar....

shenkie7 | 21-10-13 | 23:35

Ik was het nooit maar sinds de laatste 20 jaar ben ik wel een racist geworden.

Plukkiehaar | 21-10-13 | 23:34

Laat de VN de koran beoordelen ipv ons de zwarte piet toespelen.

ikdenkwat | 21-10-13 | 23:34

Wittemanhegemonie..
Heeft die faizel enait eindelijk z'n spreukenboek uitgebracht?
Voor de rest een hoop europabraaksel wat we al kennen.
Wij van europa, adviseren.. europa.

Bassie B | 21-10-13 | 23:33

Schoorsteenveger | 21-10-13 | 23:22
Ook wel een beetje treffend voor uw nick;
Wilt u mij niet de zwarte piet toespelen?

Ommezwaai | 21-10-13 | 23:33

Desmoulins | 21-10-13 | 23:28 | + 0
Ik denk dat je gelijk hebt, maar snap geen snars van je betoog :)

M-Bozz | 21-10-13 | 23:32

Ik zat er net naar te kijken heb de televisjie weer uitgezet. Het is niet vol te houden zo die publieke omroep. Begint dat hele gejank weer van voor af aan. Ik ga maar naar bed. Als blanke man verwachten ze van me dat ik morgen weer vroeg op sta op geld te verdienen.

Amano | 21-10-13 | 23:31

Ontpopt zich ineens tot een intens laf mannetje die Brenninkmeijer. Zelf net een gouden EU-baan in de broekzak en dan nog even met hoogdravend moraal natrappen op zijn eerdere broodgevers en de gewone Nederlandsche maatschappij. Brenninkmeijer je bent een laffe zak pur sang. Val deaud ordinaire huichelaar/zakkenvuller met je misplaatste dedain naar de gewone hardwerkende Nederlander die het een beetje beu is om telkens maar weer de schuld krijgt van het falen van de analfabete geimporteerde gelukszoekers (met dank aan de linkse kerk).

ad melkert | 21-10-13 | 23:31

Ze snappen trouwens niet dat verbieden psychologisch zo'n effect zou hebben dat zwarten meer dan eerder worden uitgekotst. Het zou zeer polariserend werken.

Gallemies | 21-10-13 | 23:30

Ik ben een zwartkijker, niks mis met Pieten, veel mis met pieteren in de politiek en het proberen om via een omweg heel blankhuidig nederland zich schuldig te laten voelen om niks.
Wat is er achter de schermen aan de hand dat gecamoufleerd moet worden, failliete EU, Fukushima toch iets dodelijker dan gedacht, turbo griep/rode hond/zwarte dood/belastingverhoging op komst?
Het is namelijk niet voor te stellen dat zo'n triviale zaak als "Sint en Piet" zo wordt opgeblazen zonder reden dat er weer een 'ies racisme' roepende bevolkingsgroep weer meer geld wil hebben van de blanke die er al minimaal 200 jaar niet meer voor verantwoordelijk is voor de puinzooi die ze er zelf van maken.

Dezenaamhier | 21-10-13 | 23:29

Zihni heeft geen gevoel voor humor. Met zijn verongelijkte muil beweren dat in Nederland nog steeds brandende kruizen en witte puntmutsen in de mode zijn. Diepe zucht. Deze types veroorzaken een enorme inflatie van termen. Discriminatie in Nederland: inderdaad we hebben europese tucht nodig. Zing maar mee: weg met ons!

flat out | 21-10-13 | 23:29

Er is een soort van schrik wanneer deze dingen, het structurele probleem: racisme, benoemd worden in Nederland. Het rapport van de Raad van Europa ''dwingt'' tot maatregelen, zelfreflectie, aldus de heren aan tafel... Uitzonderingen daargelaten.
Waarbij Spong door zijn liefde voor supranationale organen, in dit geval gelukkig zonder enig mandaat, opvallend aanwezig is.
De begrippen discriminatie en racisme worden te pas en te onpas ook door de mondige benadeelde, racistisch bejegende Zihni Ozdil misbruikt. Zijn 'down-top' ambitie betreft racisme is lachwekkend voor iemand die louter in raciale termen denkt en spreekt.

Ik kan 'racisme' niet meer aanhoren, dat eeuwige gejank en gewauwel, dom gefilosofeer in louter gemeenplaatsen, in plaats van empirisch bewijs, pardon het geval: de sportverslaggever, is de zoveelste nagel aan de doodskist van dit land.

Desmoulins | 21-10-13 | 23:28

Er is veel racisme hier in dit land... door marokkanen die mij uitschelden, die mijn vrouw en dochters naroepen en voor hoer uitmaken. En er is racisme tegenover de autochtonen hier gemaakt door politici en media die Nederlanders uitmaken voor racist.

meneer Q | 21-10-13 | 23:27

Maak er maar racisme van ja.

NL heeft last van mohammedanen. Van hun leer en hun aanhangers.

In geen enkel opzicht racisme dus. Totale flauwekul-discussie en die flapdrol van een Spong gaat daarin mee.

Er een allochtonenprobleem van maken is het ontkennen van het werkelijke probleem. Dat begint met een M.
Fijne avond nog.

Itzamná | 21-10-13 | 23:27

Hoeveel unieke VARA-talenten zijn zwart?
.
Lijkt me afdoende zeggen...

Parel van het Zuiden | 21-10-13 | 23:26

Racisme is een ander woord voor de "race card" geworden. Obama heeft er twee verkiezingen mee gewonnen dus zeg niet dat het geen troef is.

omanders | 21-10-13 | 23:25

Door dit soort discussies word ik al het volk dat het verdomd zich aan te passen alleen maar meer zat.

GainStyle | 21-10-13 | 23:24

Zei Spong nu "uitheemse diersoorten"??

brutus68 | 21-10-13 | 23:24

@kicktherabbit | 21-10-13 | 23:14 |

Neem een flinke hap adem. Even inhouden. Rustig uitblazen.
.
En lees dan uw geraaskal even aandachtig terug. Kant noch wal...

Parel van het Zuiden | 21-10-13 | 23:24

Argh.. wat een niveautje.. stereotypering/karikaturen gebruiken = racisme?!?

Gelukkig hebben ze Paul Jansen ook uitgenodigd, als representant van de redelijkheid!

M-Bozz | 21-10-13 | 23:24

Ommezwaai | 21-10-13 | 23:21 |
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Oeps, weer een racistische uitspraak..

Schoorsteenveger | 21-10-13 | 23:22

Schaatsen is dus eigenlijk een vorm van racisme aldus de bril.

brutus68 | 21-10-13 | 23:21

Mijn tv springt spontaan op zwart/wit.

maggoo | 21-10-13 | 23:21

Zo zegt deze Turkse-Nederlander..
Laten we het eens over zijn vader of moederland Turkije hebben.

Ommezwaai | 21-10-13 | 23:21

Moeten wij in Europa trouwens niet eens termen als "blank blazoen" en "gitzwart geweten" aan een onderzoek onderwerpen? Dit kan ECHT niet!

omanders | 21-10-13 | 23:20

Meneer Özdil gaat vol op het orgel. Er waart een "onbewust collectief racisme" rond in Nederland. Ons land is doordrenkt.

Schoorsteenveger | 21-10-13 | 23:20

Ashtrey | 21-10-13 | 23:18 |
Erger nog, onbewust racisme. *gaap*

GainStyle | 21-10-13 | 23:19

Nog meer racisme, aldus de moeilijke bril. Tuurlijk joh.

Ashtrey | 21-10-13 | 23:18

Wat een hoop gejank weer. Gadverdamme.

GainStyle | 21-10-13 | 23:18

Je slavernij verleden vieren is zooo 2006

Fuk v. d. sletteflet | 21-10-13 | 23:17

Yes, het gaat nu al over Zwarte Piet!

Schoorsteenveger | 21-10-13 | 23:14

Twee mensen die gelijk hebben:
Paul Jansen dat er meer criminelen rondlopen onder niet-westerse allochtonen.
Die publicist dat er meer criminelen rondlopen in lagere sociaal-maatschappelijke klasse.

Hebben we meteen de conclusie: racisme is voor domme achterlijke idioten. Moeilijke materie terugbrengen tot zoiets simpels als zwart en wit is voor domme mensen.

kicktherabbit | 21-10-13 | 23:14

Hoe harder ze mij beschuldigen van racist te zijn, hoe meer ze daadwerkelijk een racist van me maken!

Fopspeen | 21-10-13 | 23:13

Ik begrijp nu waarom Spong graag naakt loopt. Dat ies zijn koeltoer.

brutus68 | 21-10-13 | 23:10

Nederland was altijd haantje de voorste als het om 'mensenrechten' aankwam. Nu krijgen we dat allemaal keihard terug.... Het wordt hoog tijd dat we stoppen met kritiek op het buitenland en kritiek van het buitenland naast ons neer leggen!

Saucony | 21-10-13 | 23:10

Iemand weleens nagedacht over de zware straffen die staan voor het ontkennen van het bestaan(srecht) van de Sint en Zijn Pieten?
Moge de ijzeren roede hun ontaarde achterwerken geselen!

JosVerbeek | 21-10-13 | 23:10

Tradities zonder enig historisch besef uit hun verband rukken, om er onderdelen van te kunnen isoleren en deze te kunnen aanvallen om vervolgens uit een zogenaamd logisch verband het geheel te geringschatten, zijn allemaal bezigheden van zeer middelmatige mensen.
Slachtofferdenken is nog nooit een goede voedingsbodem geweest voor vooruitgang, nog nooit.

Simon de Danser | 21-10-13 | 23:09

Mensen moeten naar hartelust kunnen zeuren, dat doen ze dan ook op pathetische en overtrokken wijze en het uiten van karakterzwakte moet je maar tellen als mensenrecht. Ik vind het alleen raar dat men dan ook meteen per definitie zegt dat we naar die zeikerd moeten luisteren en m serieus moeten nemen. Zo een persoon verdient het om beloond te worden met hoongelach: De wereld moet een minuut stilstaan omdat hij blijkbaar zulke belangrijke gevoelens heeft. In plaats van de pathologie te houden waar hij hoort, namelijk in een ongewild-Zwarte Piet-zijnde mensen-praatgroep, uit hij die breeduit in de media en moet zelfs de internationale gemeenschap inspecteurs sturen voor iets wat enkel ligt bij de eeuwig gekwetste en op de teentjes getrapte ziel. Wat is nu eigenlijk het dogma van het tot in den treure serieus-nemen? In het dagelijks leven probeer je toch ook mensen die tot in het tergende doorgaan met hun geslachtofferrol stil te krijgen of tenminste te ontwijken?

Ik zou zeggen: Laat ze hun zegje doen, en zeg dat het dan wel weer mooi is geweest.

Gallemies | 21-10-13 | 23:08

Grigoria | 21-10-13 | 23:04

Wel lekker vreten daar op Kwakoe.

brutus68 | 21-10-13 | 23:08

Nou, vertel maar eens wat er allemaal in Nederland véél erger is dan in het land waar jullie vandaan komen.

Tsjernodebiel | 21-10-13 | 23:08

Ah, die ouwe relnicht van een Spong heeft ook weer een podium bij onze linkse belastingslurpers op Ned 1.
Ben benieuwd wat wij -oorspronkelijke, blanke bewoners- nu weer hebben misdaan.
.
Aan alle racisme-kaarttrekkers, lever uw uitkering in en rot alstublieft op naar een land waar uw het beter denkt te zullen krijgen!

Ommezwaai | 21-10-13 | 23:07

Dat is nou het enige minpuntje aan Geenstijl. Voor een club die altijd HET DEBAT promoot, schieten jullie er toch altijd weer een hoop proactief af.

En jullie argumenten daarvoor hebben veelal te maken met de personen die de debatten voeren. Niet eens de mogelijk valide of minder valide argumenten die door die personen worden opgevoerd.

Dus graag wat meer ruimte voor het debat, welk debat dan ook, en wat minder dat belachelijk maken van de deelnemers eraan.

Of anders - als het jullie stiekem toch niet zo heel erg om de inhoud gaat - ook niet zo zeuren over die mensen die hun argumenten liever met geweld kracht bij zetten.

Herman957 | 21-10-13 | 23:07

Idee
Misschien kan Gerard Spong een rechtszaak tegen Sinterklaas beginnen?

gaffelbaard | 21-10-13 | 23:06

Als je hier komt wonen en je bent te beroerd om je te verdiepen in de oorsprong van een traditie dan diskwalificeer je jezelf om er een mening over te geven.
..... echter alleen in Nederland krijgen dit soort figuren een podium.
Het is maar een kinder feest, niemand krijgt een hekel aan allochtonen door de sint n de pieten.
Mensen krijgen een hekel aan allochtonen omdat ze oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit.

chiel_labiel | 21-10-13 | 23:06

Laten we sinterklaas inruilen voor het Kwakoe festival in Amsterdam Bijlmer. Altijd een groot corrupt succes met veel zwarte Pieten.

Grigoria | 21-10-13 | 23:04

Wat je geestelijke en fysieke gesteldheid enorm kan verbeteren is, naast gezonde voeding, niet meer kijken naar wanstaltige programma's vol lege, stompzinnige mensen die van jouw geld hun onbenullige, irritante meningen verbaal uitkotsen. Ik kijk daarom niet naar Pauw & Witteman, DWDD, Nieuwsuur (of wat dan ook van de NOS), Knevel & van de Brink etc.

Niets wat vanavond gezegd gaat worden zal zelfs ook maar het zeer kortstondig overpeinzen waard zijn, dat moge duidelijk zijn.

Stilicho | 21-10-13 | 23:03

Nee, dank je. Ik schiet me zelf liever door het hoofd.

roze_bril | 21-10-13 | 23:03

Het is niet mogelijk in te loggen met Android, alleen voor die appel Juppen dus. Laten we er over ophouden...

alkmaar06 | 21-10-13 | 23:03

♪"Over de muur, over het ajzeren gordajn."♫
Sorry, was even helemaal met mijn gedachten bij de Turken in Kreuzberg.

Arjan | 21-10-13 | 23:03

Vraagje. Wat is er racistisch aan kinderen blij maken met snoep en cadeaus?

Mark Smith | 21-10-13 | 23:02

Tijd om naar bed te gaan. Weltrusten allemaal.

VanBukkem | 21-10-13 | 23:01

Met dank aan policor links ... en wel weer allemaal braaf PvdA, GL, D66 en VVD (want ook links) stemmen straks OK?

James Lastig | 21-10-13 | 22:59

Tja, blanken die zich zwart schminken is het racisme, maar als een andersgetinte het doet is het opeens door de VN goedgekeurde cultuur: politiekincorrectblog.blogspot.nl/2013...

Fopspeen | 21-10-13 | 22:59

Ik voorspel namedropping van Geenstijl, en hoe wij, die onbeschofte teringleiders in de panelen, schuldig zijn aan het in stand houden van de extreem racistische Sinterklaasviering, het succes van Greet en het fingeren van criminaliteits-cijfers onder de altijd perfect geïntegreerde medelanders uit noordelijk Afrika.

Bij voorbaat de dikke tering voor je, leugenachtig stuk stront Brenninkmeijer. En je hypocriete policor-zakkenvullende vriendjes ook.

SvennusMax | 21-10-13 | 22:59

Nee, dan Lucky tv: Paul van Vliet steunt Zwarte Piet. Wat een held!

Boerenbrandtlul | 21-10-13 | 22:59

Ah Gerard Spong. De man die A faalde met de verdediging van Pim Fortuyn (demonisatie) en B met het aanklagen van Geert Wilders (racisme/moslimhaat) gaat het Nederlandse volk uitleggen hoe racistisch het is.
#manman

Diareeremmer | 21-10-13 | 22:59

Want er is geen racisme in Nederland, totaal niet, nergens. Alleen die buut'nlanders discrimineren ons.

kicktherabbit | 21-10-13 | 22:58

De enige discriminatie die ik meemaak en voel, is de discriminatie van het Nederlandse volk door de EU ism Den Haag.

Watapatja | 21-10-13 | 22:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen