Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verdraagzaamheid en Tolerantie in het islamdebat

happydebatje.jpgVerdraagzaamheid mensen. Is mooi, is goed en het moet en zal tezamen met tolerantie™ verherindoctrineerd worden naar de burger toe. Met symbolische verkiezingen van Verdraagzaamheid-Ambassadeurs bijvoorbeeld. Met als kanshebber voor de Cup met de Grote Naar De Integratieleugen Hangende Oren: Monique Samuel, die na zware bedreigingen bibberend Allah loofde en ging ramadannen van pure angst verdraagzaamheid. En het nu al beruchte debat in De Balie, wegens dreigementen van Laren naar Amsterdam verplaatst, was al een toonbeeld van Tolerantie™ met een aparte ophokplek voor damesmensen maar ho ho ho, het was niet verdraagzaam genoeg. Het betreft een particulier initiatief dat gezien de rabiate moslimgekkies en de fileerpower van GS Huisarabist Hans Jansen een weinig rooskleurig beeld van de toekomst van de islam in Nederland dreigde te schetsen dus snel! Iemand! Doe iets Verdraagzaams! Gelukkig, de pro-Europa, boehoe racisme zeikstengels van subsidiespons Argan komen met een Tolerant Tegendebat (pdf). succes Pieter, ouwe subsidie-uitdeler!). Ook onze ten onrechte nog immer door uw overheid serieus genomen two-faced Koeweiti-sokpop Yassin Elforkani en JOOPledengeldbloggers Jan Jaap de Ruyter en Bart Schut hebben op stel en sprong hun zondagavond vrijgemaakt om de aandacht af te leiden van het lelijke gezicht van de islam in Nederland. Dat wordt een saamhorig kumbaya-feestje, alleen van Schut valt hopelijk iets van een tegengeluid te verwachten. In de woorden van Argan: "Kiest u voor een debat waarin oneliners, stokpaardjes en persoonlijke aanvallen domineren? Dan bent u bij De Balie aan het juiste adres. Heeft u behoefte aan een inhoudelijk debat, dan bent u van harte welkom bij Stichting Argan" Hoe ronkend, het klinkt goddomme als Tolerantie™ Tell-sell. De boosaardige agenda van de islam overstemmen met gesubsidieerde meningen die men 'inhoudelijk' noemt. Terwijl men de ware aard van de islamisering zoals die zich één debatcentrum verderop laat zien, afdoet als 'oneliners en stokpaardjes'. Dat is dé manier om de burger van staatswege de enige juiste zienswijze voor te schotelen. Ambassadeurs van de Verdraagzaamheid unite! Voorprogramma Pré-debat-debat over het debat, het tegendebat en het apartzitten-debat met Yoeri Albrecht en Joost Niemöller hierrr. Beeld bij het radiogesprek in de video hieronder. Onder leiding van Naeeda Aurangzeb, die boos is dat alleen mannen deelnemen aan beide debatten maar wel zelf het veld ruimde in De Halve Maan toen Haatsjeik Al-Haddad dat eiste.

Reaguursels

Inloggen

En zo tolereert ons mooie kikkerlandje zich stapje voor stapje naar de sharia toe.

nare baas | 12-10-13 | 18:28

-weggejorist-

nare baas | 12-10-13 | 11:52

En zo tolereert ons mooie kikkerlandje zich stapje voor stapje naar de sharia toe.

nare baas | 12-10-13 | 11:31

@Maria.1 | 11-10-13 | 19:36
Bleef het daar maar bij.

Ik noem:

Ongelovigen mogen niet oproepen tot geweld. Gelovigen wel (koran).

Ongelovigen mogen hun kind niet onnodig beschadigen met een mes. Gelovigen wel (besnijdenis).

Ongelovigen mogen dieren niet onnodig laten lijden. gelovigen wel (rituele slacht).

VERMOORD ALLE MOSLIMS< WAAR JE ZE MAAR VIND. Dat zou een illegale uitspraak zijn, als een ongelovige die doet. Zegt een moslim echter 'vermoord alle ONGELOVIGEN waar je ze maar vind', dan is dat 'religie', en dan MAG dat in dit land. Dan krijgen ze subsidie ook nog: van links, om hun haat te zaaien en geweld te prediken.

OF de wet geld voor iedereen: OF de wet geld voor niemand, maar dat de wet alleen voor ongelovigen zou gelden, omdat gelovigen 'vrij' zouden staan, dat is gewoon PURE discriminatie van ongelovigen, en een recept voor keiharde BURGEROORLOG.

Ongelovigen zijn in eigen land TWEEDERANGSBURGERS geworden.

Wij mogen geen slaven houden: moslims wel (positie vrouwen in islam).

Wij mogen meisjes niet gedwongen uithuwelijken: moslims wel hoor. Geen linkse idioot die er wat tegen zal ondernemen, bang als ze zijn voor 'racist' te worden uitgemaakt op het moment dat ze eens een keertje 'nee' zouden zeggen tegen een moslim.

isdaariemand | 12-10-13 | 08:30

@ THE white rabbit
Doe satan de groeten van me, heb hem/haar lang niet meer gezien.

TisNieZoMoeilijk | 11-10-13 | 23:12

Verdraagzaamheid, tolerantie en debat zijn niet met islam in 1 zin te verenigen. Behalve als er in die zin staat dat deze begrippen NIET te verenigen zijn.

TisNieZoMoeilijk | 11-10-13 | 23:08

-weggejorist-

The White Rabbit | 11-10-13 | 21:46

Het argument van Youri Albrecht (je moet niet over iemands hoofd debatteren) slaat kant noch wal.

Niemand belet de moslima's actief aan het debat deel te nemen. Als zij niet komen (omdat er mannen aanwezig zijn) is dat zelfcensuur. Dreigen met een boycot is een ondeugdelijk argument in iedere discussie.

En dat als hoofdargument voor de directeur van een debatcentrum. Triest.

Anijsblokje | 11-10-13 | 21:26

@Your interpretation. "Het enige wat je kan duidelijk maken is dat in Nederland de wet boven het geloof staat en daar geen uitzonderingen voor maken."

Helaas is dat al wel het geval. Kijk maar eens naar de vereisten voor het maken van pasfoto's voor officiële documenten.
Voor mensen die vanwege religieuze overtuiging een hoofddoek dragen gelden andere (minder strenge) eisen dan voor andere burgers. Het is maar een pasfoto, maar het feit dat er verschil wordt gemaakt verontrust me.

Maria.1 | 11-10-13 | 19:36

Mevrouw Nanninga, ik begrijp dat u experimenteert met verschillende vormen om uw weg te vinden, maar: u had uw weg al gevonden, wellicht wist u dat nog niet. Ik vond het net iets te veel linkjes, en ik wens geen 'adhd' (hihihi) te krijgen. In de eenvoud toont zich - etc. U kunt dat, dat hebt u meer dan eens bewezen, dus wijkt u daar vooral niet van.

BellaBella | 11-10-13 | 18:29

Als het tolerant zijn tegen intoleranten nog hielp... Al die jaren hebben ze geroepen dat je anders racist bent. Dat heeft de Nederlands bevolking braaf gevolgd, waardoor wij de meest tolerante natie ter wereld waren.

Wij accepteren buitenlanders, homo's, andersdenkenden, maar als wij iets zeggen over een bevolkingsgroep die zich zichtbaar misdraagt en zich intolerant opzet in de samenleving, zijn wij weer de bad guys als we daar commentaar op hebben. Want racist.

Tolerantie werkt alleen als het van de andere kant ook komt, of dat ze hun best doen omdat ook te doen.

De Gutmenschen denken nog steeds dat er ook tolerantie bestaat bij de probleemgroepen en dat onze tolerantie helpt. Not.

Debatteren heeft geen zin, want deze intoleranten beroepen zich op hun geloof. Daar kan je niks op inbrengen zolang ze geloven en geen verlichting hebben. Het is de trieste waarheid. Het enige wat je kan duidelijk maken is dat in Nederland de wet boven het geloof staat en daar geen uitzonderingen voor maken.

Ik bedoel homo's zijn ook niet intolerant tegen hetero's. Alles wat die linkse liberalen qua tolerantie hebben bereikt sinds de jaren 60 trekken ze de laatste 20 jaar zo door de plee.

Als die intoleranten mogen zeggen dat de Westerse samenleving ziek is, mag ik zeggen dat de Islam een achterlijk geloof is. Zij geen tolerantie, ik ook niet.

Maar ik wordt dan wettelijk vervolgd...

Your interpretation | 11-10-13 | 18:24

George Carlin dus.

isdaariemand | 11-10-13 | 18:23

De islam stopt met het prediken en hanteren van geweld, zo niet, gaan wij terugslaan. Einde discussie.

George Carling: 'you dont sit down at a table with people that want to take away others peoples rights, that want to kill homosexuals, that want to kill the jews, because its not negotiable. Its not. Its not negotiable.'

isdaariemand | 11-10-13 | 18:20

Nu kan het nog.
Een door duur belastinggeld gefinancierd moslimdebat met flinke policor airplay. de marketingmachine van onze overheid loopt als vanouds weer te rochelen op octaan-75 benzine. Dit min of meer moreel verplicht (voor moslimmeninghebbers) debat zal natuurlijk weer een nieuwe lichting knuffelreli's en assertiefgemaakte barbamamma's opleveren die zich pittig, maar toch zalvend en begripvol uitspreken over de tot op het bot gepolariseerde samenleving.
Waarin moslims - toch allen van goede wil en zin - telkens weer het onderspit moeten delven en als minderwaardig restmateriaal worden beschouwd. En de NL-ers steeds weer op het verkeerde been worden gezet door o.a. de fascistische media (GS, Telegraaf enz.). Dat door die media de tolerantie verdampt. Dat vergeten wordt dat ze toch al van die zware tijden doormaken. Dat hun zonen ontsporen omdat ze door de westerse decadente en perverse invloeden van de islam afdwalen. En dat die overlast door criminele besnederlandertjes daarom hen niet kan worden aangerekend. Dus.
En de NL-aanzittenden zullen welwillend meeknikken met al deze vrome en de-escalerende opmerkingen van deze wijze baard of die kekke troetelmocro.
Ze zijn net als onze grote leiders schijdtbang voor nieuwe verkiezingen.
Dat allemaal van ons geld. Vroeger was het beter. Als je een bepaalde poppenkastvoorstelling niet leuk vond hoefde je er tenminste niet verplicht een kaartje voor te kopen.
Bah.

pennestront | 11-10-13 | 18:01

De uitkomst van het debat "toekomst van de islam in Nederland" was al bekend op het moment dat de indeling mannen/vrouwen in het publiek duidelijk werd. En werd onderstreept toen een haatbaard geen vrouwen aan tafel wilde zonder sluier, en de betreffende mevrouw met hangend hoofd gehoor gaf.
Geen verdere discussie meer nodig.

brulkikker | 11-10-13 | 17:58

@kloopindeslootjijook | 11-10-13 | 15:15
Het gaat er om dat je niet op eisen van die haatbaarden en overige fundi's in moet gaan.

Dan maar geen haatbaard aan tafel en geen totaal zinloos debat. Of dacht er nog iemand dat je die lui van gedachten kan laten veranderen?

Nee toch?

La Vie En Rose | 11-10-13 | 17:43

@vraagstaart | 11-10-13 | 14:07
Haha, zeker #raarrr dat je nog geen antwoord hebt gehad.

Wat me ook weer opvalt dat die linkse horde politiek correcten en feministen zich weer muisstil houden.

En maar los gaan op de SGP over hun vrouwenstandpunt.

De hypocrieten.

La Vie En Rose | 11-10-13 | 17:39

Leuke discussie vooraf. Steeds meer zin in zondag. Ik ga in ieder geval tussen leuke vrouwen zitten. Dat zullen geen ortho-moslima's zijn. Bovendien voorkom ik zo dat ik tussen opgewonden baardmannen in jurken bekneld raak.
De boycot van de discussie in De Balie waartoe Joost oproept vind ik een beetje kortzichtig en dom.
Er moeten juist zoveel mogelijk mensen komen die die man-vrouw scheiding niet willen en die geen toekomstige dominantie van de Islam en Jihadi's in Nederland willen.

Peyronie | 11-10-13 | 16:29

Causa Sui | 11-10-13 | 16:01 | + 0 -
Joh, klinkt aardig depressief, ben je zo onderdrukt dan? Zoja? Daar was je dan toch zelf bij? Ben jij toch diegene die dat heeft laten gebeuren? En als ik het goed begrijp ben jij nu aan het slikken?

KannieWaarZijn | 11-10-13 | 16:23

Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:31 |

Lievv Kaas alone!

malang | 11-10-13 | 16:05

Het bizarre is dat het niet om een recht voor die vrouwen gaat, maar om een onrecht voor alle mannen, moslim of niet.
En maar slikken die NL mannen,.. t is te hopen dat er minimaal 1 man probeert plaats te nemen op de 'verboten' rij.
En dat hij dan door Joeri persoonlijk erafgesleurd wordt.

Causa Sui | 11-10-13 | 16:01

Wat een egootjes weer.

Mark Krachtwijk | 11-10-13 | 15:58

Islam is de overtreffende trap van religieuze gekkigheid. Als het niet zo'n ontwrichtend effect had kon het moeiteloos op voor 'The best practical joke Ever'-Award.

Coyote | 11-10-13 | 15:50

Eén ding weet ik trouwens zeker over die twee debatten: bij het debat in de balie zal heel veel meer kennis van de koran aanwezig zijn. Zowel bij de islamitische partij als bij de islamkritische partij.

Maar inhoudelijke argumenten gebaseerd op de schrijfsels van de pedoprofeet zelf zijn "oneliners, stokpaardjes en persoonlijke aanvallen" volgens Stichting Argan. De realiteit is namelijk niet politiek correct, en dient daarom verzwegen te worden.

Russells Teapot | 11-10-13 | 15:43

@KannieWaarZijn | 11-10-13 | 14:16
Ik bedoel dat ik niets over Gandhi heb gezegd waar jouw opmerkingen over hem een antwoord op waren. Het "kotsopwekkende" gedeelte slaat niet op de man zelf, maar op het volk dat met zijn veren wil pronken om hun eigen morele superioriteit te vestigen.

Russells Teapot | 11-10-13 | 15:37

Sjesus, wat een highfive avondje feelgood zal dat opleveren. Weinig vuurwerk, georganiseerd door GroenLinks?

Boerenbrandtlul | 11-10-13 | 15:24

Islam is keiharde segregatie. En voor segregatie is gewoonweg geen plaats in een maatschappij die open en gelijk probeert te zijn.

Islamieten zijn net kinderen. Hun eisen en regels zijn belachelijk in onze maatschappij. En de goedpraters zijn gewoon slechte ouders die die klote kinderen altijd hun zin geven en verwennen totdat er geen weg meer terug is en je gewoon een kutkind hebt.

Mokum Kosher | 11-10-13 | 15:23

Verdraagzaam en tolerant,dat ben ik voor mensen die blij zijn omdat ze hier wonen,omdat hun ouders op zoek waren naar een betere toekomst voor hun en hun gezin,voor mensen die zich aanpassen aan de maatschappij waarin ze volop meedraaien,die weten dat ze anders in armoede,hongersnood,oorlog of repressie zouden leven. De mensen die dit niet willen,daar ben ik niet verdraagzaam en tolerant voor.die neem ik niet aan als ze komen solliciteren,daar ga ik naast zitten in de. personeelskantine,met een zak patat en een balletje,tijdens de ramadan.dan loop ik met vieze schoenen,een moskee binnen.verdraagzaam en tolerant.

oscarharris | 11-10-13 | 15:22

Naeeda Aurangzeb is destijds met tegenzin niet aan maar naast de tafel gaan zitten om vanaf daar Al-Haddad onder het verbale vuur te nemen. En dat terwijl vrouwen hun mond dienen te houden wat Al-Haddad betreft. Ze maakte met het niet aan tafel gaan het dus mogelijk om vervolgens het woord te kunnen nemen en liet zien dat ze zich wat dat betreft niet opzij liet schuiven. Dus Naeeda heeft kritiek willen leveren op Al-Haddad en dat is ook gelukt.
www.youtube.com/watch?v=_10nv9NwMYs&am...

kloopindeslootjijook | 11-10-13 | 15:15

@donjon | 11-10-13 | 14:41
leuk stukje, youri kan alleen maar schelden en roepen dat de ander liegt. Wat een draaikont, slappe man, sekses scheiden 'omdat deze vrouwen dan kunnen horen wat Jansen te zeggen heeft', oh ja en de man die toevallig een kaartje heeft en geen plaats kan vinden, anders dan tussen de moslima's mag daar gewoon gaan zitten en moet dat ook doen, zodat Youri wegens discriminatie de bak ik kan draaien.
Want anders moet je nog je sekse opgeven voor je kaartje koopt want voor vrouwen is er een extra rijtje beschikbaar, Youripotpouri, wat een dommerd.

Causa Sui | 11-10-13 | 15:14

De tyfus met je debat, de tyfus met de tolerantie, en helemaal de tyfus met de islam, sodeflikker maar op als je de verwerpelijke ideologie hier er wil doordrukken en opleggen, geldt voor iedere ideologie of geloofsovertuiging, maar islam de wereld uit, om te beginnen in Nederland

Occipitaalcasibus | 11-10-13 | 15:10

Verdraagzaam en tolerant...... dat ben ik tegenover mensen die dankbaar zijn dat ze hier mogen leven omdat hun ouders een betere toekomst voor hun over hadden ,mensen die werken of studeren,zich aanpassen aan de gewoontes van het land waarin ze wonen,omdat ze weten: ik ga toch niet terug naar het land van mijn ouders waar oorlog,honger,armoede en geen vrijheid heerst.mijn leven is hier en nu!ik ben trots op het land dat mij zoveel kansen geeft...

oscarharris | 11-10-13 | 15:04

Met elkaar praten volgens de regels van het kalifaat en dan noemen ze het ;debat over de toekomst;, hopelijk komt er dan wel uit dat het kalifaat bij deze afgeschaft wordt in NL en de bedekte dames mogen kiezen; of accepteren dat ze tussen mannen kunnen zitten, of opzouten naar achter de eigen voordeur en daar lekker gaan kalifateren.

Causa Sui | 11-10-13 | 15:03

--Monique Samuel, die na zware bedreigingen bibberend Allah loofde en ging ramadannen van pure angst verdraagzaamheid.--
Ik ben geen BN'er maar ook ik durf zonder djellaba de deur niet meer uit. Dat plakken van een struikje schaamhaar op je kin is trouwens nog een heel gedoe, maar het moet natuurlijk wel echt lijken. Oh godallah- mijn tashbi, waar is mijn tashbi! En m'n Halal-O-Meter!

dedeurs | 11-10-13 | 14:42

Russells Teapot | 11-10-13 | 13:53 | + 0 -
Weet je? Ik heb een hoop boeken gelezen over India en Tibet. ik zou niet eens in de buurt komen van een boedhist, ik maak een vlieg wel dood en ik vloek soms dus dat gaat m niet worden, de uitspraken die de Dlai Lama zijn mooi in theorie maar in de praktijk in de westerse keiharde wereld, niet aan te voldoen.
Over de islam wil ik het al helemaaaal niet hebben, ook niet weten, dus alles wat ik helaas weet over die mongolen krijg ik elke dag wel info over van de media terroristische aanslagen, vlugkookpan, onderdrukkingen.
Het christendom boeit me ook niet, als de rk kerk pas 10 jaar geldeden komt met de wetenschap en erkenning dat de aarde inderdaad rond is en ook de bijbel bol staat met horror verhalen, kruisigingen, heksenverbrandingen, kan ik toch alleen maar concluderen dat je alleen in jezelf kan geloven.
In 1 ding ben ik het absoluut met je eens, van links moet ik ook helemaaal niks hebben, nu niet en nooit niet!!!!

KannieWaarZijn | 11-10-13 | 14:34

Jan Jaap de Ruiter: de man van de 10 voor een anti-PVV-scriptie!

(www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer...)

Het beeld bij het radio-gesprek is trouwens wel grappig: je ziet letterlijk de ramen beslaan!

Fransg | 11-10-13 | 14:32

and chive on vind ik leuker

pe4444 | 11-10-13 | 14:24

Islamdebat volgens poldermodel:

Debat: Is er een toekomst voor Islam in Nederland?
Islam: Ja, wij willen steeds meer Islam, scholen, moskeeën, enz.
Nederland: Nou, eigenlijk willen wij dat niet. Hebben niets met Islam.
Islam: Jij ongelovige kfir! Jij moet dood!
Nederland: Nee, dat wil ik niet.
Islam: Ok, half dood dan maar. Ok?
Nederlander: Ja, dat is redelijk, Ok.

Volgend jaar hetzelfde debat, tot er niets meer van Nederland over is.

Rest In Privacy | 11-10-13 | 14:22

@KannieWaarZijn | 11-10-13 | 13:32
Jij hebt mijn linkje niet gelezen, nietwaar?

En over Gandhi heb ik niets gezegd.
Russells Teapot | 11-10-13 | 13:49 | + 0 -
-------
Wat is dit dan?
-------
Ook tekenend, de kotsopwekkend verdraagzame quotes op die site van al die iconen der verdraagzaamheid: Moeder Teresa, de Dalai Lama, Mandela, Gandhi en Beatrix.

Helemaal die Dalai Lama vind ik een farce, als je bedenkt hoe Tibet er aan toe was toen zijn mensen nog aan de macht waren daar:
-------------
Ben ik doof? Blind? Tis toch echt jou tegel hoor

KannieWaarZijn | 11-10-13 | 14:16

Islam en verdraagzaam: contradictio in terminis

drs W | 11-10-13 | 14:15

Eerlijk gezegd kan ik er (vanuit de optiek van gematigde moslims) in komen dat je tegenover Abdul Jabbar van de Ven en Okay Pala van Hizb-ut-Tahrir (doodenge vent! doodenge organisatie!) een ander debat wilt plaatsen. Beide gasten (maar met name Okay Pala) zijn namelijk zo doodeng, dat het voor Jansen een inkoppertje wordt om de Islam als gevaarlijk weg te zetten.

malang | 11-10-13 | 14:15

@La Vie En Rose | 11-10-13 | 13:59 Ik had Yoeri gevraagd of er volgende week een debat in De Balie mag komen van de Ku Klux Klan, met de blanken op eigen verzoek in een apart vak. Hij mag dat imo niet weigeren na deze farce.

En nee, ik heb nog geen antwoord. #raar

vraagstaart | 11-10-13 | 14:07

Ik hoop dat Hans Jansen de 13de goed in vorm is en de haat predikers voor eens en voor altijd keihard de waarheid verteld! Zodat in de toekomst dit soort wan praktijken waarin ''we'' toestaan dat vrouwen gediscrimineerd worden, niet meer nodig zijn! Dus voor eens en voor altijd duidelijk afrekenen met deze moslim idioten die de democratie willen ondermijnen teneinde hier (en overal) een sharia staat te bewerkstelligen. Over de toekomst van islam in NL hoeft het maar heel kort te gaan. Het is nml duidelijk dat zij ons geen millimeter tegemoet willen komen. Wel vinden ze dat wij tolerant en verdraagzaam moeten zijn. Sterker nog, ze vinden en willen dat wij allemaal moslim moeten worden. Zolang dat niet gebeurd kunnen we op onze kop gaan staan, maar zullen zij ons nooit respecteren. Sterker nog, zullen zij ons blijven verachten en op ons spugen. Dus over die toekomst kunnen we heel kort zijn, die zal guur zijn. Ik hoop dan ook dat de resterende tijd nuttig gebruikt wordt door middel van het ontmaskeren van de islam. Het fileren van deze totale ideologie en het bloodleggen van de krankzinniheid ervan. Ik vertrouw dat Hans Jansen wel toe en hoop dat hij, ondanks dat hij flink zal worden tegengewerkt, goed uit de verf komt!

Robertski | 11-10-13 | 14:05

Wat Naeda Aurangzeb op 14:23 zegt dus. Mja, ook zij verliet - als presentatrice van de Halve Maan - de tafel omdat haatbaard Al-Haddad niet met vrouwen aan tafel wilde zitten.

Verder wil Yoeri niet toegeven dat hij een fout heeft gemaakt door in te gaan op eisen van de organisatie van het debat w.b. aparte zitplaatsen voor vrouwen.
Daarom wordt hij zo boos op Niemöller en gaat hij schreeuwen.

Maar goed, altijd gezeik bij dit soort debatten die nog nooit iets hebben opgeleverd. Het enige wat ik niet snap, is dat Hans Jansen zich niet heeft teruggetrokken nadat bekend werd dat het verzoek om gescheiden stoelen voor vrouwen is gehonoreerd.

'Heren, ik doe niet mee aan het in stand houden van deze middeleeuwse toestanden.'
Dat zou pas een statement zijn geweest.

La Vie En Rose | 11-10-13 | 13:59

@KannieWaarZijn | 11-10-13 | 13:32
Misschien dat een quoteje helpt om de rauwe werkelijkheid van het Tibet van de Dalai Lama's te illustreren:

"In feudal Tibet, torture and mutilation--including eye gouging, the pulling out of tongues, hamstringing, and amputation--were favored punishments inflicted upon thieves, and runaway or resistant serfs. Journeying through Tibet in the 1960s, Stuart and Roma Gelder interviewed a former serf, Tsereh Wang Tuei, who had stolen two sheep belonging to a monastery. For this he had both his eyes gouged out and his hand mutilated beyond use."

En de man die in dit land de macht had, en dit allemaal tolereerde, wordt gezien als een groot denker en filosoof, en als een morele autoriteit.

Ik houd ook niet van het communistische China, natuurlijk niet. Maar de Dalai Lama verdient de lof niet, die (vooral linkse) mensen voor hem hebben.

Russells Teapot | 11-10-13 | 13:53

@KannieWaarZijn | 11-10-13 | 13:32
Jij hebt mijn linkje niet gelezen, nietwaar?

En over Gandhi heb ik niets gezegd.

Russells Teapot | 11-10-13 | 13:49

@amin | 11-10-13 | 13:07
Durven jullie wel? ;-)

Ars Vivendi | 11-10-13 | 13:48

Russells Teapot | 11-10-13 | 12:55 | + 0 -
Ik denk dat je het niet helemaal goed begrepen hebt.
Gandhi was tegen het idee dat moslims een eigen staat wilden hebben PAKISTAN. Gandhi heeft met burgelijke ongehoorzaamheid, welbespraaktheid, gevangenschap, weigeren voedsel in te nemen, geprobeert dat moslims hindoes, en christenen zoals sinds honderden jaren komden samen leven en verdraagzaam te zijn. Het waren de moslims die dat niet wilden en vertrokken naar Pakistan, een deel dat hoorde bij India.

dalai Lama, wat zeg jij nou? Hoe Tibet er aan toe was toen zijn mensen aan de macht waren?
Ehhh de Dalai Lama de veertiende is de enige wettelijke en geestelijke, spirituele leider van Tibet, in die tijd was die erg jong ja en Tibet was toen er beter aan toe dan na 1959 tot heden nadat de chinezen binnen vielen, de Dalai lama moest vluchten naar India want de chinezen wilden hem natuurlijk vermoorden, monniken vermoordde, uranium in de grond douwen kloosters met de grond toe hebben afgebroken. Je kon toen het nog Tibet heette als buitenlander in elk geval bijna tot niet Tibet in komen, mooie gedachten zo blijkt nu, moeten ze hier ook invoeren.

KannieWaarZijn | 11-10-13 | 13:32

2-0 voor Niemoller. Yoeri schreeuwt te veel.

Mammeloe | 11-10-13 | 13:30

Gootbalkoning | 11-10-13 | 13:15

die ouwe communist is de moeite niet, heeft Frans Timmermans een tuin?

Worstjes | 11-10-13 | 13:24

Debatteren met mohammedanen?

Vraag maar eens aan niet-mohammedanen in Kenia hoe dat gaat. Of in Libanon. In Syrië. Irak. Pakistan. Slovenië. Egypte. Libië. Marokko. Tunesië. Algerije. Qatar. Saudi-Arabië. Jemen. Afhanistan. Indonesië. Bangladesh. Turkije. Somalië. Ivoorkust. Zweden. Frankrijk. Engeland.

Zomaar wat landen waar de tolerantie en debatbereidheid van de mohammedaan zich in haar ware gedaante toont: verkrachtend en moordend.

vraagstaart | 11-10-13 | 13:21

"Een debat met een belangrijk maatschappelijk thema moet ook maatschappelijk draagvlak creëren."
Ziedaar het moeras waarin wij inzake het Islamdebat terecht zijn gekomen. Een debat is kennelijk enkel nog een debat als alle scherpe kantjes eraf geslepen worden, als toonzetting en argumentatie volstrekt ondergeschikt woden gemaakt aan de goede smaak van de goegemeente, als de fatsoenskloven die gegraven zijn door de fatsoensrakkers niet overschreden worden.
Het probleem is dat het debat zich reeds lang buiten die tamme wereld van fatsoensnormen manifesteert, en dat degenen die dat debat domineren en ook willen domineren het zelfs verdommen om die normen te accepteren. Sterker nog, het debat gáát over de centrale vraag of die Islam zich iets aan wil trekken van dat breed maatschappelijk draagvlak!
Een debat hoeft niet scherp te zijn, maar mag dat wel zijn. Bij voorbaat vinden dat de scherpte uit het debat moet, dat bestaande tegenstellingen niet in het debat thuishoren is natuurlijk grote onzin.
Maar laat het maar gebeuren, dat tegendebat, laat maar evident worden dat er een tegenstelling is die veel groter is dan de tegenstelling die men hiet uit de weg wil gaan. Dat is de tegenstelling tussen de mensen die willen debatteren en de mensen die dat eigenlijk al niet meer willen, tussen degenen die hun rug recht houden en degenen die zich onderwerpen.

Schoorsteenveger | 11-10-13 | 13:19

@Zwanger Nijlpaard | 11-10-13 | 13:09
Volgens mij gaat de totalitaire ideologie hand in hand met waar de gutmenschen voor staan...

HoerenSloep | 11-10-13 | 13:18

Wat een ongelofelijk laag zelfbeeld hebben die mensen toch. Steeds maar weer bezig met hun domme dingetjes en daar bevestiging en/of excuses voor trachten te vinden. Compleet ziekelijk.

maggoo | 11-10-13 | 13:17

@Worstjes | 11-10-13 | 13:13

Schoffelen in de tuin van Marcel van Dam?

Gootbalkoning | 11-10-13 | 13:15

"Heeft u behoefte aan een inhoudelijk debat" ?
Dat zal dan wel de inhoud zoals opgelegd door de PvdA en de stichting zijn, aan de behoeften van de Verheven Gutmensch aangepast, waarom anders krijgen dat soort mensen PvdA subsidie?
Maar goed, laat ze maar met hun wanen in hun ivoren torens, daarbuiten op de straten en het internet hebben ze de strijd al grootdeels verloren. Hier zeggen wij, geheel op de inhoud van de islam toegespitst, precies wat we van de islam willen zeggen. En de policor-elite heeft samen met de gelovigen het nakijken. Daar kan geen subsidie tegenop.

ZSU-23-4 | 11-10-13 | 13:14

Is maar weer goed dat we (nog) niet hebben ingegrepen in Syrie, iedereen doet aan oorlogsmisdaden, de zogenaamde rebellen en de regering.
Geef een moslim wapens en hij roeit zijn omgeving uit, ook al zijn het medemoslims, alles is verkeerd zonder de juiste details.(alamieten, sjoenieten enz)

Terpen-tijn | 11-10-13 | 13:14

Ik ben niet verdraagzaam, kom ik rond voor uit.
Wat nu?

Worstjes | 11-10-13 | 13:13

Jan Jaap mag zich dan arabist noemen, maar dat zegt nog niets over zijn kennis van de islam.

Troef | 11-10-13 | 13:11

Ontzettend raar, waarbij 75% van de moslims de milities in Syrie steunen. Wat nu met het islamdebat, met allah als hoofdbroeder en pedofiel mo als z'n profeet. Tss...

Thoth | 11-10-13 | 13:10

Allemaal mooi en aardig. Snap nog stteds niet volgens welke hersenkronkel linkse goedmenschen de islam moeten verdedigen. De totalitaire ideologie staat diametraal tegen over alles waar goedmenschen voor staan.

Zwanger Nijlpaard | 11-10-13 | 13:09

De zeikstengels worden door mijn virusscanner opgeruimd! Helemaal vanzelf! Go Windows!

BlakeMiddle | 11-10-13 | 13:09

Ik dacht dat het ongrondwettig is om mannen en vrouwen apart te zetten. Is "vrijheid van religie" de jokerkaart om dat toch toe te laten? Dan moet die vrijheid gauw afgeschaft worden. Alle legitieme vrijheden zijn al in andere (grond)wetten verankerd.

Max Navelstaar | 11-10-13 | 13:08

@Botte Hork
Troll i.o. dan toch. Zwitsal is nog niet weg en nu al frustie door Kaas.
Moet zich afvragen of ie hier wel stand houden kan.
We zullen zien.
LOL. Heb je zn ip- en mac adres gezien?
Zegt genoeg toch.

amin | 11-10-13 | 13:07

Mijn virusscannert geeft een melding van een Trojaans Paard op die arkan site, verbaast mij niets.

martinschulz | 11-10-13 | 13:04

In De Balie is al gezegd dat op het uittreden uit de islam de doodstraf staat. Afvalligen moeten gedood worden. Aldus de Balie.
op 9:59 www.youtube.com/watch?v=V6MeTz4DGac

Lewis Lewinsky | 11-10-13 | 13:03

Lol @debat Hoe kun je in hemelsnaam een debat houden met iemand die bij voorbaat al niet van plan is om zijn mening te wijzigen. Dan lijkt het net of het om argumenten gaat.

roze_bril | 11-10-13 | 13:02

Dat dit fout gaat aflopen staat voor mij al lang vast>> we zitten opgescheept met een steeds groter wordend leger van onbenullen die niks kunnen en willen, behalve onze levensstijl af te kraken.
Voortdurend blijf ik alert, een voorwaarde om anderen een stap voor te zijn die het niet goed met je voor hebben. Want ik heb wat tegen hun onverdraagzaamheid die mij ooit het leven zou kunnen kosten.
Is geen leuk leven zo.

Terpen-tijn | 11-10-13 | 13:02

Dit land heb ik al opgegeven... ze doen maar.

meneer Q | 11-10-13 | 13:01

@mente aperta | 11-10-13 | 12:51
Gatver!

Ars Vivendi | 11-10-13 | 13:00

Een debat tussen werkende en handophoudende moslims zou mooier zijn, maar dan wel op vootwaarde dat het niet door subsidiesponzen wordt georganiseerd.

~Johan | 11-10-13 | 12:59

Nog even en ze eisen dat homo's aan de galg plaats moeten nemen, in t kader van het doorlaten gaan van het debat.

Causa Sui | 11-10-13 | 12:58

Causa Sui | 11-10-13 | 12:54
Spijker. Kop. Raak.

Mark Smith | 11-10-13 | 12:57

ps
geldt ook voor mannen natuurlijk, de eerste man die ergens niet mag zitten op basis van het bezit van een lul in een publieke zaal , nota bene voor een debat, moet oook gewoon meteen een klacht wegens sexe discriminatie indienen.
Daar hebben we de wet nu eenmaal voor. Maak er gebruik van.

Causa Sui | 11-10-13 | 12:57

Goh, argeloze linkklikkers opzadelen met een virus, da's pas verdraagzaam.
Doe eens wegfixen, Joris.

Gootbalkoning | 11-10-13 | 12:56

ik vind echt en oprecht dat het eerste debat dat over Islam gaat als thema moet hebben. Als co-Islam gelovigen, slapende kinderen bombarderen, of een imam zijn 8 jarige dochter doodmartelt, wat doet dat dan met mij als Moslim(a)?
Dit moet echt eerst besproken worden!

Einde van de Domheid | 11-10-13 | 12:56

De pedofeet gaat niet samen met Nederland. Hoe hard de Gutmenschen ook roepen dat dat wel zo is.

natte krant | 11-10-13 | 12:56

Ook tekenend, de kotsopwekkend verdraagzame quotes op die site van al die iconen der verdraagzaamheid: Moeder Teresa, de Dalai Lama, Mandela, Gandhi en Beatrix.

Helemaal die Dalai Lama vind ik een farce, als je bedenkt hoe Tibet er aan toe was toen zijn mensen nog aan de macht waren daar:

www.michaelparenti.org/Tibet.html

Maar dat weten al die politiek correcte xenofiele knuffelmensen natuurlijk niet. Die hebben gewoon Grote Namen nodig om zich wat zekerder te voelen in hun overtuigingen.

Russells Teapot | 11-10-13 | 12:55

Moslims zijn de nieuwe Joden, Roma zijn de nieuwe Joden. Het Goede Volk krijgt het maar druk met al die debatten.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3524777/2013/10/10/Roma-zijn-de-gehate-buitenstaanders-zoals-de-Joden-ooit.dhtml

spanarchist | 11-10-13 | 12:55

Iedereen mag zitten waar hij of zij wil, dus die vrouwen die perse apart willen zitten, zullen zelf een plekje moeten zoeken, geen man hoeft voor hen op te staan, hoor.
Dus laten alle aanwezige niet islamitsche mannen en vrouwen lekker overal plaatsnemen, zoals toegestaan in NL.
De eerste die een vrouw een plek toe zal wijzen op basis van geslacht, zal voor de rechter moeten verschijnen wegens sexuele discriminatie, lijkt me logisch.
Debat of niet, dan blijven die vrowuwen die apart willen zitten toch gewoon thuis, in de keuken van de halalwoning?

Causa Sui | 11-10-13 | 12:54

Wat is verdraagzaamheid eigenlijk? Ik bedoel, hebben we uberhaupt nog enig idee waar we al die ambassadeurs voor aan het benoemen zijn? Betekent verdraagzaamheid niet gewoon 'zolang ik er geen last van heb ga je je gang maar'? Dat is toch volledig vanzelfsprekend, why the fuck do we need ambassadors for that hier?

F#ckingAwesome | 11-10-13 | 12:53

King of the Oneliner | 11-10-13 | 12:36
... en muren, keppeltjes, onderdrukking, kolonisatie.

Strohond | 11-10-13 | 12:53

De link zeikstengels heeft een trojan zegt mijn kaparsky.

Willem van Rood | 11-10-13 | 12:53

Word helemaal KOEKWAUS van dat gedram!Nee ik wil niet dat de Islam hier een toekomst krijgt!we zijn een Westers/Christelijk land in een Westers/Christelijk gedeelte van de wereld!We zijn niet in het Midden-oosten of Afrika!

Men moet gewoon is blij zijn dat men hier al Moskeen heeft,tig Islamitische Organen/Omroepen en stichtingen en ik weet niet hoeveel duizenden winkeltjes!!Dus er valt niks te bepraten,simpel toch?!

Nee ik wil niet af van de kerk in ruil voor een gematigde beleving van de Moslims,gewoon normaal doen!

Nee ik wil geen Suikerfeest als officiele vrije dag omdat nog geen 1/16e deel van Nl dat viert!

Nee ik vind een Varken niet onrein en zal dat ook nooit vinden en de Speklapjes moeten dan ook gewoon te kopen blijven en niet ingeruilkd worden voor Halal verpakkingen bij de AH,daarvoor heb je alleen in Utrecht al 50 Halal slagers!

Nee ik heb geen begrip ervoor dat het in die cultuur normaal is dat Pa of de hele dag werkt en thuis vervolgens onder opvoeding verstaat de kinderen er flink van langs te geven en de rest moet de straat,politie en school maar doen,om vervolgens de rest van de dag in het lokale theehuis door te brengen,de Vrouw hangt er een beetje omheen!Ies Cultoer

Begrijp ik niet,wil ik niet begrijpen en zal dat nooit begrijpen,al heb je Prpedeuse,eredocteraat,oinderscheiding enzv zal me aan m'n Europese haramme kont roesten

Zo dat was even lekker....

Djenghiz_ken_net | 11-10-13 | 12:53

Meteen een alert over die site van de 'zeikstengels'...
doubjadoubjadoubjadotavgthreatlabs.com/website-safety-reports/domain/argan.nl/
Sorry, hoor, maar als AVG al begint te piepen gaot ik daor net surv'n, jong'n...

threewing | 11-10-13 | 12:52

-weggejorist-

mente aperta | 11-10-13 | 12:51

Goed punt van Naeeda Aurangzeb, als er een optie tot scheiding is worden ook vrouwen en mannen vw die sociale druk soort van gedwongen zich te voegen naar dat dogma.

seven | 11-10-13 | 12:51

Wij zijn onverdraagzaam, omdat anderen ons het licht in de ogen niet gunnen.
Laat dat heel duidelijk zijn!

Terpen-tijn | 11-10-13 | 12:50

Youri en Hilhorst, die hebben toch een gezamenlijk verleden? Zaten ze niet beiden in de kring rond Theo van Gogh en heeft Youri niet een paar verkeerde afslagen genomen bij eerdere Islam-achtige debatten in de Balie.
Ik bedoel, waren dat geen 'kijk eens naar ons' debatten, een soort Balie-PR over de rug van de Islam controverse? (Ik bedoel dus dat het over effect ging, niet over debat.)

Einde van de Domheid | 11-10-13 | 12:50

@Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:44
Later als je groot bent, is er kans dat er naar je geluisterd wordt, lutserT.

steven paul | 11-10-13 | 12:49

King of the Oneliner | 11-10-13 | 12:36
maar dan = beide.

Mark Smith | 11-10-13 | 12:49

Soms moet je erkennen dat praten niet meer helpt omdat de tolerantie ongewild vertaalt blijkt te zijn naar gedogen en gewoonterecht.
Dan rest nog één ding;Dit alles weer ongedaan maken en terug naar de basis met wetten en regels geschreven en ongeschreven, om te redden wat nog te redden valt.
Daar zou dan ook geen debat over moeten gaan,maar een politieke sterke leiding die oog blijft houden voor de economische en culturele verhoudingen binnen de maatschappij waar religie streng gescheiden dient te worden van de staat.

Welles! Nietes! | 11-10-13 | 12:48

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:23
Ik heb zo'n donkerwit vermoeden dat jij het debieltje zelf bent.

Strohond | 11-10-13 | 12:48

"Je mag als kafir het over Islam hebben, maar mag er geen slechte dingen/waarheden over zeggen." - Het debat.

En anders zullen ze weglopen en zal de linksmensch denken dat er iets racistisch is gezegd ofzeau en de schuld daar bij neerleggen in media.

LangeTijdGeleden | 11-10-13 | 12:48

Vijftien jaar islam debat heeft alleen maar nog verder polariserende groepen opgeleverd. Er zijn politieke moorden door gepleegd en de samenleving is tot het bot verdeeld. Leuk uitgangspunt voor nog een debat.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 12:46

-weggejorist-

Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:44

Silence, i kill you.

WayneGretzky*99* | 11-10-13 | 12:43

Komt Spekman ook? Niemand die zo goed over problemen kan zwijgen en de andere kant op kan kijken als hij.

spanarchist | 11-10-13 | 12:43

Lachen dat "tolerant tegendebat"! De sprekerslijst bevalt hun niet omdat ze kritische noten hebben bij de Islam. Dus debatteren mag maar dan moet de tegenpartij islamvriendelijk zijn ingesteld. Volgens mij is er dan geen debat meer aangezien iedereen het op voorhand met elkaar eens is.

ronald2887 | 11-10-13 | 12:41

"snel! Iemand! Doe iets Verdraagzaams!" "Tolerantie™ Tell-sell". Ge-ni-aal!

SpectrumAMS | 11-10-13 | 12:40

"Verdraagzaamheid" en "tolerantie" zijn als termen inmiddels zo ver gedevalueerd dat het geen enkele waarde meer heeft, om iemand tot "ambassadeur" te bombarderen.

Dit is omdat deze termen bij steeds meer mensen een vieze smaak in de mond nalaten, na decennialang misbruikt te zijn door de linkse elite als breidel voor de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie.

Alleen dit is nog niet doorgedrongen in hun eigen ivoren torens, dus ze blijven hun wereldvreemdheid ten toon spreiden door hun fopprijsjes uit te reiken aan degenen van hun vriendjes die er het best in geslaagd zijn om met hun politiek correcte kortzichtigheid in de media te komen.

De enige uitzondering in dit lijstje is Mehmet Sahin. Maar die zal ongetwijfeld snel verwijderd worden na protesten van de Turkse gemeenschap uit Arnhem. Sahin was tenslotte helemaal niet tolerant en verdraagzaam naar die Turkse jongeren toe, door zomaar tegen ze in te gaan, toen ze hun cultureel bepaalde overtuigingen over het joodse volk met hem deelden.

Russells Teapot | 11-10-13 | 12:40

Europa wordt wakker m.b.t. islamitische overheersingsdrang. Ik ben alleen bang dat het doorslaat naar fascisme en discriminatie. Verder moet het vooral eens afgelopen zijn met die moslimmafketels die hun wil opleggen.

frontliner2 | 11-10-13 | 12:39

De Islam is 'HET KWAAD'!

Verzetstrijder | 11-10-13 | 12:37

Troll Alert!
Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:31

Botte Hork | 11-10-13 | 12:37

U wilt een Oneliner™?
Hier is een Oneliner™:
Moslims zijn een soort Joden, maar dan zonder de humor, intelligentie, en zelfspot...

King of the Oneliner | 11-10-13 | 12:36

Het Nieuwe Debatteren: alleen voorstanders, mannen en vrouwen gescheiden en feiten & homo's 't raam uit.

Magdatkandat | 11-10-13 | 12:36

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:33
Ach gut, als we dat maar overleven.

Mark Smith | 11-10-13 | 12:36

Avira herkent argan.nl als virusverspreider. Ik geloof dat graag, dus maar geblockt.

BroodenSpelen | 11-10-13 | 12:35

-weggejorist-

F#ckingAwesome | 11-10-13 | 12:34

@7e55e

Ja, want het doel van een debat is niet elkaar overtuigen maar het publiek kennis laten maken met verschillende argumenten. Dus ja, debatteren met een fundamentalist is juist een uitstekend middel om fundamentalisten de wind uit de zeilen te nemen, ze staan namelijk 100% van de tijd keihard voor lul in een debat, en dat ziet het publiek wel degelijk.

F#ckingAwesome | 11-10-13 | 12:34

En Yoeri, als de voorwaarde voor het volgende debat is dat er een blauwe olifant in de zaal staat?

Gaat het debat dan ook voor?

Dan zet je dus een blauwe olifant in de zaal?

Mark Smith | 11-10-13 | 12:34

@Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:31
Zwitsallah moet zijn smoel houden.

steven paul | 11-10-13 | 12:34

@Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:31 | + 0 -
Ok, ik ga een weekje weg.

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:33

En Yoeri, als de voorwaarde voor het volgende debat is dat er een horlepiep wordt gedanst?

Gaat het debat dan ook voor?

Dan ga je dus een horlepiep dansen?

Mark Smith | 11-10-13 | 12:33

heeft een debat met fundamentalisten ooit nut gehad??

7e55e | 11-10-13 | 12:31

-weggejorist-

Zeg maar Allah | 11-10-13 | 12:31

En Yoeri, als de voorwaarde voor het volgende debat is dat er een homo ritueel wordt geslacht?

Gaat het debat dan ook voor?

Dan ga je dus een homo ritueel slachten?

Parsons | 11-10-13 | 12:27

Leuk, een debat met allemaal mensen die het op voorhand al eens zijn. Of zo genuanceerd dat er geen verschillen meer zijn in mening. Als het niet over de islam zou gaan zou je het 'preken voor eigen parochie' kunnen noemen.

Bij het baliedebat zou het ook best kunnen dat de sprekers het eigenlijk wel eens zijn over de interpretatie van de koran. Klein detail is alleen of je gelooft wat er staat. Dat heeft nogal gevolgen voor de implementatie.

mayor_pickwick | 11-10-13 | 12:26

Een opgevoerd toneelstukje vol schijnheilig eigenbelang, dat is dus de bedoeling? Of zie ik het verkeerd?

Ashtrey | 11-10-13 | 12:26

hou even je mond!!!?????

7e55e | 11-10-13 | 12:26

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:24
Mooi man. Belangrijk ook.

Mark Smith | 11-10-13 | 12:26

@Mark Smith | 11-10-13 | 12:23 | + 0 -
Goeie, weer een typische "Mark Smith", ben jaloers.

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:24

Maar je mag in Nederland toch niet zomaar mensen bedreigen omdat je moslim bent? Toch?

The Justist | 11-10-13 | 12:23

Kan dit geneuzel werkelijk iemand iets schelen?

Mark Smith | 11-10-13 | 12:23

Zo'n alternatief is niets meer of minder dan het misbaksel onder de debatten. Het argument was, als we geen gescheiden zitplaatsen aanbieden komen 'ze' niet.
Nou en? Moeten we dan maar alle seculiere waarden overboord gooien, om bij de gratie Allah's een gesprekje te kunnen voeren met fundamentalisten. Hell no.
Dan blijven ze maar weg. Ergens ligt de grens; hier.

DaughtersofLot | 11-10-13 | 12:23

In mijn familie is een debieltje. Die ratelt altijd maar wat op verjaardagen, soms vermakelijk soms irritant. Leuk als hij probeert mee te doen in moeilijke discussies. Men hoort het aan en men probeert hem toch nog bij te sturen, men luistert uit beleefdheid maar op een gegeven moment dodelijk vermoeiend en moet men het negeren. Er komt meestal klinkklare onzin uit, niet serieus te nemen en doet de familie dus ook niet. Terecht.

Alleen vind ik het jammer dat ik niet serieus genomen word en deze Islam wel

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:23

Waarom moeten wij telkens verdraagzaam en tolerant zijn? We zijn als samenleving heel vaak in het gezicht geslagen. Onze vrouwen lastiggevallen, onze bejaarden mishandeld, onze winkels en huizen leeggeroofd - maar wij krijgen toch telkens de schuld. Wij moeten telkens maar weer de andere wang toekeren - maar onze wangen zijn inmiddels bont en blauw.

Waarom gaan ze niet eens lekker in de Schilderswijk aan al die moslims uitleggen dat homoseksualiteit niet met de dood bestraft hoort te worden? Dat vrouwen gelijk horen te zijn aan mannen? Dat verdraagzaamheid van twee kanten moet komen?

Ach, wie houd ik voor de gek.

Nequebard | 11-10-13 | 12:23

De olifant, midden in de kamer, verzwijgen. Het is tot een kunst op absurd hoog niveau verheven.

Rest In Privacy | 11-10-13 | 12:22

het blijft een woestijngeloof dat geen plaats heeft in de moderne westerse wereld. wanneer je wilt zien hoe goed dat werkt is vrij even rond te lopen in egypte, libanon, syrie en iran. geen discussie meer nodig.

gooi en smijtwerker | 11-10-13 | 12:22

Heb toch gestemd op die verkiezing hoe idioot hij ook is. Vind toch dat Mehmet &#350;ahin hem verdiend. Iemand die voor de Joden opkomt in een buurt waar dat absoluut niet gewaardeerd. Ook nadat hij de wijk werd uitgepest bleef hij uitkomen voor z'n mening...

Saucony | 11-10-13 | 12:21

lol die gozer wordt helemaal boos op 6:30 :D

frontliner2 | 11-10-13 | 12:21

Als de islam nu zelf eerst eens verdraagzaam wordt spreken we wel eens verder.
Maar dat zie ik zo gauw nog niet gebeuren.

Che_cuevara | 11-10-13 | 12:21

Ah, de vrouwen willen het zelf, dus is het goed.

OLO!

Parsons | 11-10-13 | 12:20

met andere woorden, als je niet dezelfde mening hebt over de toekomst van de islam in Nederland als de zichzelf uitgeroepen "correcte personen" kun je opzouten. Tjonge, wat verdraagzaam!

OpperGek | 11-10-13 | 12:20

Ik verdraag de Islam niet meer.

irma zonderboezem | 11-10-13 | 12:20

Men wil hier geen debat maar een dhimmibat. Met absurde eisen platen ze hun Islamtische breekijzer midden in de maatschappij.

WIJ mogen niet in hokjes denken en ZIJ plaatsen dames in een hokje, fysiek.

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:19

Verdraagzaamheids-ambassadeurs? Met Burka aan zeker.

Juriaan Schraamhaar | 11-10-13 | 12:19

Wat valt er überhaupt inhoudelijk te debateren over een ideologie die gebaseerd is op hersenspinsels van een zieke man 1400 jaar geleden.
God bestaat niet, Allah al helemaal niet en dus is verder alles irrelevant.
Er is geen toekomst voor Islam, niet in Nederland, nergens.
Daar zou niet eens twijfel over mogelijk moeten zijn.
Opbokken met heel die middeleeuwse shit, het is 2013.

Cuyahoga | 11-10-13 | 12:19

Twee debatten? Ben er eigenlijk wel klaar mee. De afgelopen jaren heeft iedereen al wel een standpunt ingenomen.

Borrelende Boris | 11-10-13 | 12:18

Nooit het nut van zo'n islamdebat begrepen. Alleen maar gezeik over een gebrek aan respect, van mensen met een bord voor hun kop.

Rico Tampeloerus | 11-10-13 | 12:18

"Verdraagzaamheid" in het islam "debat" lijdt tot niets meer of minder dan totale onderwerping aan de nukken en grillen van de Kwaadaardige Profeet.
De islam is namelijk helemaal niet verdraagzaam - en de islam doet niet aan debat. De islam communiceert (op zijn best) met de dwingend opgeheven poepvinger; of anders met moord & doodslag.

Dat weet ieder normaal mens die niet aan de andere kant van de grote diepe onoverbrugbare beschavingskloof leeft.

Jan Passant mk2 | 11-10-13 | 12:18

islam = totatalitar wereldbeeld = fascisme = pvda = presser had gelijk. het fascisme komt van linksch en het kruipt langzaam de samenleving binnen tot het punt waarop het alleen met geweld te verwijderen is. recent voorbeeld: openbare scholen moeten gemakkelijker islam-scholen kunnen worden. hoezo geen islamisering van de samenleving? hoezo het niet promoten van een achterlijk bronstijd wereldbeeld dat de hele van de mensheid, vrouwen, een fatsoenlijk leven ontzegt. nsb-ers en moffenhoeren.

minimá-armezusvan.. | 11-10-13 | 12:18

tolerant tegendebat virus !

(c)ZWITSUL | 11-10-13 | 12:17

-weggejorist-

niksneem | 11-10-13 | 12:17

Nooit het nut van zo'n islamdebat begrepen. Alleen maar gezeik over een gebrek aan respect, van mensen met een bord voor hun kop.

Rico Tampeloerus | 11-10-13 | 12:17

Ik kijk erg uit naar de bijdragen van Hans Jansen!

Ars Vivendi | 11-10-13 | 12:17

Als er nog wat geld over is in het potje voor islamdebatten, dan zouden de reaguurders daar wel het meeste recht op hebben. In de panelen wordt dagelijks fair and balanced op het scherpst van de snede gedebateerd over de voor- en nadelen van de islam. Een waardenvrije en onbevooroordele visie op de islam mag best wat geld kosten.

steven paul | 11-10-13 | 12:16

Heeft de islam een toekomst in Nederland?
[ ] ja
[x] nee

Lewis Lewinsky | 11-10-13 | 12:16

Verdraagzaamheid is als een wassen neus. Wanneer het te heet wordt smelt het.

Boerenhoofd | 11-10-13 | 12:16

Nooit begrepen wat het nut van een zogenaamd islamdebat is. Alleen maar gezeik over een gebrek aan respect, van mensen met een enorm bord voor hun kop.

Rico Tampeloerus | 11-10-13 | 12:16

Een debat is prima, maar niet op hun voorwaarden.

Wat is er toch gebeurd met Nederland dat we basis verworvenheden zo te grabbel gooien. Onze gelijkheid is ondergeschikt aan hun exotisch geloof.

De Islam is hier naar toe gehaald, net zoals de berenklauw. Rete irritante plant de berenklauw, als je er niet voorzichtig genoeg mee omspringt kan je er lelijke verwondingen aan overhouden, tenzij je natuurlijk met de botte bijl huis gaat houden dan kan je de berenklauw wel de baas.

Maar ik dwaal af.

Islam in Nederland zou helemaal geen probleem hoeven te zijn net als alle andere import geloven, maar helaas moet men inzien dat niet Nederland het probleem is maar de Islam.

Kaas de Vies | 11-10-13 | 12:16

Toch vreemd dat appeasement nog steeds als een serieus alternatief wordt gezien voor een stevig potje debatteren.

rara | 11-10-13 | 12:15

Ik had een jaarvoorraad aan tolerantie en verdraagzaamheid in van die pakketjes. Maar ik ga er sneller doorheen dan de overheid door mijn belastingcenten.

Herr Knäckebröd | 11-10-13 | 12:15

Noem het dan een 'genuanceerd' tegendebat stiefkoelies. Dat slaat tenminste nog enigszins ergens op, tolerantie mijn fluit, het is verdomme een debat: daarin is tolerantie juist nét niet welkom. Tegenstellingen moet je in een debat cultiveren en gebruiken om een beeld voor de toehoorder te schetsen waarin alle invalshoeken en gradaties terugkomen, zodat die toehoorder uiteindelijk zelfstandig zijn of haar mening kan vormen. Dat doe je dus niet door vooraf tolerantie als uitgangspunt te nemen.

F#ckingAwesome | 11-10-13 | 12:15

Bijzonder onverdraagzaam allemaal.

frontliner2 | 11-10-13 | 12:15

Waarom nog over iets debatteren? Om nòg duidelijker te krijgen dat men simpelweg niet wil? Dit heeft op geen enkele manier nog met begrip te maken of met het aanhoren van elkaars standpunten. Dit is Den Haag in het klein. Zeggen wat je wil zeggen op een zo kek mogelijke manier.... and that's it.

Rollins | 11-10-13 | 12:15

Tolerantie™ en Islam in een zin gaat niet. Nu niet, nooit niet.

Botte Hork | 11-10-13 | 12:15

Toch vreemd dat appeasement nog steeds als een serieus alternatief voor debatteren wordt gezien.

rara | 11-10-13 | 12:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen