Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Is er dan helemaal niets meer heilig?

zwartepiet.jpgHij komt, hij komt, vanmiddag aan in Middelburg. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de goedheiligman zadelt ouders wel op met een pedagogisch dilemma: mag je kinderen wel opvoeden met een leugen? Jawel, ook het laatste stukje cultuur wordt vandaag keihard onderuit gehaald door de opvoed-maffia. Zo’n kleuter zou er namelijk wel eens een levenslang trauma aan over kunnen houden wanneer hij of zij erachter komt dat Sinterklaas helemaal niet bestaat. Dat u het even weet wanneer u straks met uw neefje de intocht zit te bekijken. Tot zover de pedagogische tips, het wachten is op de lobby van de Surinaamse gemeenschap. Wij gokken op de volgende tekst: "Menig toerist die het sinterklaasfeest voor het eerst aanschouwt is verbijsterd dat zoiets (nog) bestaat in tolerant en vooruitstrevend Holland. De nieuwe toeschouwer herkent in het denigrerende rollenspel van de witte goede meester en de zwarte domme knecht onomstotelijke racistische elementen..." Update: De intocht is begonnen! En jawel, alle sinterklaascadeaux zijn spoorloos verdwenen. Hoofdpiet is bezig met zoeken, we houden u op de hoogte.

Reaguursels

Inloggen

Laat de Kut-surinamers, als ze niet aan Nederland en de Nederlandse-cultuur kunnen wennen, oprotten terug naar Suriname (of anders lekker terug naar Afrika). Maar DAT willen ze niet, ze houden hier lekker hun hand op om van de echte sinterklaas (Overheid) een uitkering te krijgen.

P.s. Ben geen extreem-rechtse rakker, deze zijn naar mijn smaak nog te links!

Sceptical_man | 20-11-06 | 10:57

Wat een gezeik elke keer. Toen ik klein was zag ik de Pieten niet als de slaven van Sinterklaas maar meer als mensen die voor Sinterklaas werkten.

Mensen die hier discriminatie in zien zijn mensen die zelf discrimineren. He lullo's ga gewoon eens weg en laat die kinderen hun feestje en de ouders het stralende gezicht van hun kind.

Het is een Nederlandse traditie en als je daar niet van gediend hebt rot je toch lekker op naar een ander land. Gadverdamme stom gezeik.

DickieDick | 20-11-06 | 07:46

@OversteKarremans: nog van voor het 'begrijpend lezen' tijdperk, I presume?
Denk je dat ik aan een beursgang zou refereren wanneer ik de geschiedenis van de V.O.C. niet zou kennen, mavoknurft?

ledwatcher | 19-11-06 | 21:13

Zo hé... veest scoort een "vlunk"... gefeliciteerd!

koerbagh | 19-11-06 | 17:58

De SPSN betreurt en distantieert zich trouwens van de in het GS-geciteerde tekst, en de Surinaamse Pieten herkennen zich volgens de jongste SPSN-persmededeling helemaal niet in het geschetste beeld van onderdanige onderdrukte en onderontwikkelde slaven. Dat zegt de woordvoerder van het Bedrijfscomité Interne Relaties van de Sint, Piet Uneputty.

veest van pim | 19-11-06 | 15:27

oke, het staat ook onder die link. Maar hoeveel surinamers staan achter die boodschap? Hoe oud is die tekst überhaupt? Eerst denken, dan tokkelen (en dat zeg ik bij deze ook nog even @mezelf).

veest van pim | 19-11-06 | 15:24

@reconquista: lees eens wat er staat: "Wij GOKKEN OP de volgende tekst". Is gewoon weer stukje racistische desinformatie van GeenStijl en jij loopt er nog in ook.

veest van pim | 19-11-06 | 15:21

@reconquista: dat is net wat de fundamentalistische moslims ook zeggen over klitkappen, boerkas en boembaarden. Je bent in goed gezelschap.

veest van pim | 19-11-06 | 15:20

Laat al die gekleurde "medelanders"die er problemen mee hebben fijn terugkeren naar de rimboe.. en daar lekker gaan klagen.Ze moeten zich maar realiseren dat dit bij de NLse kultuur hoort.

reconquista | 19-11-06 | 14:53

oeps fout. Is geen comment daar bovenaan maar een advertentie. In de zak met mij. @mezelf: DWAAASSSSS!

veest van pim | 19-11-06 | 14:40

Trouwens... advertenties in de comments? HOERRRRRRR!!!

veest van pim | 19-11-06 | 14:39

De SPSN wil dit moment ook aangrijpen om een van onze meest gewaardeerde Nederlandse Pieten te herdenken, die ons vorige zomer 10 jaar geleden ontviel.
Zijn tomeloze inzet en veelzijdige talent lagen mee aan de grondslag van het succes van Sint in de lage landen en zijn naam is voor altijd in de historie van het Nederlands en Belgisch Sintwezen opgenomen.
nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Bambergen

veest van pim | 19-11-06 | 14:11

Addendum: de zwarte snoet van Piet is, behalve een knipoog naar een historisch gegeven, ook een uiting van de bedrijfscultuur: ze symboliseert de eenheid van de Pietengroep en de gelijke behandeling en waardering van alle Pieten ongeacht hun nationaliteit of etnie. Een net aangetrokken roskampiet is voor Sint net zo veel belangrijk als zijn hoofdpiet, al worden competentie, ervaring en prestaties natuurlijk wel in aanmerking genomen bij het bepalen van het aantal peperno.. de verloning. In dat verband moeten wij melden dat Sint op dit moment geen vacatures heeft, maar het cv van geïnteresseerden wel wordt aanvaard als het via de geëigende kanalen, in de schoen bij de schouw, wordt aangeleverd. (Bron: Voorlichtingsbureau Sint en Piet Stichting Nederland)

veest van pim | 19-11-06 | 13:56

Ik bespeur hier toch enige Pietgerichte vooroordelen bij het GS-publiek, waarschijnlijk steunend op een combinatie van onwetendheid en achterhaalde ideeën. Het is inderdaad zo dat de eerste jaren dat de Sint onze streken bezocht, de Pieten in zijn gevolg zich niet erg vlot uitdrukten, niet publieksvriendelijk waren en geen intellectuele indruk wekten. Daar zijn verschillende redenen voor: Sint rekruteerde bewust bij kansengroepen, en het takenpakket van Piet was toen ook heel anders dan nu. Piets functie behelsde vooral fysieke en praktijkgerichte opdrachten, zoals het verpakken en sjouwen van cadeaus, het verzorgen en voeren van Sints paard en het schoon en heel houden van Sints tabberd - naast natuurlijk de hoofdtaak van het door de schoorsteen glippen met de cadeaus en het mee terugnemen van eventuele attenties voor Sint, paard en Piet. In het vlak van de kindgerichte taken was de rol van Piet vooral afschrikwekkend, in functie van de moraal van het Sintgebeuren: wie zoet is, krijgt lekkers, maar Sint en Piet schuwen er ook niet voor, hun verantwoordelijkheid te nemen tegenover het minder zoete deel van de kinderpopulatie. Omdat de Sint echter vooral goedheid dient uit te stralen, werd het repressieve gedeelte van de Sintualiteit ge-outsourced naar de Piet, die daardoor als vanzelf - in sommige gevallen - een intimiderende en bestraffende houding moest aannemen. Dit past ook in de onderlinge rolverdeling van het team. Sint en Piet zijn contrasterend, maar complimentair.
Sinds medio jaren '80 is er echter veel veranderd. Behalve dat van het repressieve pedagogische model is afgestapt en de Piet als bangmaker overbodig is geworden, is de technologie en logistiek tegenwoordig zo ver dat de taken en dus ook de vereiste competenties van Piet flink zijn veranderd.
Een Piet uit 1972 zou de grootste moeite hebben zich van de ene dag op de andere te handhaven in de arbeidsomgeving van de hedendaagse Piet.
De sjouw-en en stouwPieten van toen zijn vandaag loodsen en magazijniers, en nu het verpakken aan beschermende werkplaatsen is overgedragen, concentreren de Pieten zich op het testen en controleren van speelgoed, snoep, pepernoten en andere attenties in gespecialiseerde laboratoria aan de Spaanse kust. Ook de ethische commissie die de pedagogische wenselijkheid van elk nieuw speelgoed onderzoekt, is een Pietenzaak, net als het evenementenbureau dat voor de Sint de intochten, audiënties en uittochten op poten zet. Daarbij zijn recentelijk nog de diensten Marketing en Merchandising, Geriatrie, Diergeneeskunde en Beveiliging gekomen, tevens allemaal geleid door en in handen van hoog opgeleide, competente en ervaren Pieten. In Pietenmiddens circuleert wel eens de grap, dat de LPF nog over zowel haar lijsttrekker als haar ministerposten had beschikt als ze met een volledige Pietenomkadering hadden gewerkt in plaats van met één excuuspiet.
Dat een bestaan als Piet in tegenstelling tot vroeger niet getuigt van een sociale, materiële of geestelijke achterstelling, daarvan getuigen de vele Pieten die na hun tewerkstelling bij Sint een succesvolle carrière in de openbare of privésector hebben opgebouwd. In Nederland kennen we zo Piet Hein, Piet Mondriaan, Piet Paaltjens en Piet Paulusma; in België zijn televisiedirecteur Piet van Roe, toppleiter Piet van Eeckhout en televisiekok Piet Huysentruyt levende getuigen van de voordelen van het Pietschap.
De bovengenoemde Pieten - er zijn er natuurlijk nog veel meer - zijn overigens allemaal blanke Europeanen: het verhaal dat Sint zich van goedkope werkkracht verzekert door uitsluitend Afrikaanse lageloonarbeiders te recruteren, is dan ook een kwaadaardige roddel die, naar alle waarschijnlijkheid, door een concurrent aan de overkant van de plas is verspreid. Het hedendaagse Pietenteam is polyvalent, multi-etnisch, multidisciplinair, publieksgericht en professioneel tot in de puntjes.
Want niet alleen voor uw kinderen, maar ook voor Sint is alleen het beste goed genoeg.
(Bron: Voorlichtingsbureau Sint en Piet Stichting Nederland)

veest van pim | 19-11-06 | 13:46

wtf een gezeik zeg, aje der niets mee te maken wil hebben, dat zet je toch niet je tv aan en blijf je tot 5 december binnen zitte zonder radio tv en internet :) simpel

enne de traumas die kinderen hier aan over houden, wat denk je van sinterklaas zelf, als hij een dag lang kinderen op schoot heeft die allemaal van angst in hun broek piesen. en hij moet verplicht een jurk aan : sinterklaas is zielig!

aardt | 19-11-06 | 11:17

Nadat de stoomboot is aangelegd, zijn alle pieten onderworpen geweest aan den 100% controle. Hoezeau geen discriminaties?

Sinterklaes werd ongemoeid gelaten, ondanks dat deze man een jurk draagt, andermans kindertjes paait met dure cadeaus en deze kleine kindertjes op schoot heeft zitten. Dus altijd even baard lostrekken om te kijken of Adje er onder schuilt.

@ledwatcher: sukkel, het VOC aandeel was het eerste aandeel ter wereld, en derhalve het eerste aandeel dat verhandeld werd op den aendelen beaurs. Ocean 13 zekert gemist?

OversteKarremans | 19-11-06 | 07:22

Als de pieten nu gewoon een beetje lui op dat schip zaten te hangen, bij aankomst in middelburg gelijk om een uitkering vroegen, spullen meenamen in plaats van weggeven en een beetje ongeïntesseerd toe stonden te kijken hoe die ouwe blanke met zijn baard de dozen zélf op de wal sjouwde.... ja dan leg ik de link en is het discriminatie.

Machavelli | 19-11-06 | 03:18

Vergast familie en bezoek, op den jodenkoek.

Anno 1930 was dit nog een geaccepteerde reclameleus op ouderwetschen emaille koekblikken!

Witte negerzoen - als wiedergutmachuengsschnitzel - meegebakken.

Ziek gheyl?
Shalom, goj!

Mayakovnik | 19-11-06 | 01:19

VOC, goeie club mensen, gemotiveerd, innovatief, nieuwe markten zoekend, goed rendement. Ik zeg: de beurs op met die hap! Ninaaaaahhhhh!!!!

ledwatcher | 19-11-06 | 01:04

T-R-A-D-I-T-I-E = S.O.M.S .Z.O. V.O.C

Boeli | 19-11-06 | 00:08

En hup, ja hoor. Ieder jaar weer hetzelfde gezeik! Allemaal bek houwe en oprotte met je bekrompen gezeik, dit is T-R-A-D-I-T-I-E !!!!

poktor | 18-11-06 | 23:47

@Roberto Carlos,

Pieten die door de schoorsteen naar binnen glijden, terwijl de zwaaaaarte kracht een handje meehelpt is één ding.Door de schoarsteen naar boven terug.....(Naar de wachtende Amerigo natuurlijk).Noem dat eens luilakkerij....

Okee dus de Piet is dus echt een Neger....? Altijd al gedacht... moe haa haaa.

Boeli | 18-11-06 | 23:17

Iedereen die wat aan te merken heeft op sinterklaas en WARTE piet is helemaal niet in deze wereld.
Als je niet mee wilt doen, oke, geen probleem, maar apk dan zoveel anderen niet iets af wat al jaren lang bestaat.
Het is gewoon de gein en het spel, wat nou psychologisch probleem ? die maken deze mensen zelf !.
Als je Sint niet wilt wat doet iedereen dan met een kerstboom in huis over 3 weken ? en wat te denken van de kerstman ? en Bambi ? en donald duck ? en barbie ? en verder alle gespeelde film en theater ?
Wie is er eigenlijk gestoord hier ?
En wat de surinamers betreft, gelukkig zijn zij niet de enoge die zwart zijn in de wereld, dus er is geen aanleiding om zich aangevallen of gediscrimineerd te voelen.

willie wortels | 18-11-06 | 23:09

Vraag een kind van 5 wattie vindt van Sinterklaas. Gooi gedurende het antwoord je volwassen zelfingenomenheid even in de prullenbak.
Doet pijn he, ouder worden.

nuckin*futs | 18-11-06 | 22:59

Het probleem is niet zwarte piet.
hetprobeem isdie pedo die altijd de kinderen op schoot wil.kan hij lekker die kindertjes tegen zijn staaf wrijven .zwarte piet is alleen maar een bliksem afleider voor weer zo een blanke pedo

hargle | 18-11-06 | 22:54

Mensen, wat een gelul dit. dit is hollandse folklore( holland is nederland van voor de invasie en politiek correcte waanzin). dus mochten er bevolkingsgroepen zijn die zich hierdoor vernederd etc voelen.............. juist!

rot smurf | 18-11-06 | 22:53

Sint en Piet een krans laten leggen bij het slavernij monument,is dat geen oplossing ?

kees2 | 18-11-06 | 22:49

Sinterklaas bestaat heus wel. Maar GS is het hele jaar stout geweest, en krijgt dus niks. Heb ik van Piet zelf. Vandaar bovenstaand artikel. De kift. Pûh!

veest van pim | 18-11-06 | 22:46

wat nou racistische elementen? zwarte pieten zijn blanken die roetzwart zijn omdat ze pakjes afleveren via de schoorsteen. negers zijn daar te lui voor..

Roberto Carlos | 18-11-06 | 22:42

Grappig, negerts met een klein pikkie

Mr Right | 18-11-06 | 22:41

Man in jurk met voorliefde voor kleine kinderen.
Die partij was toch verboden?

rot smurf | 18-11-06 | 22:28

Joden Koeken, blanke vla, negerzoenen (sorry: Buys zoenen), kaaskoppen. Het zijn maar enkele voorbeelden waar je jezelf ook druk over zou kunnen maken.

ik zou zeggen zoek een baan of ga studeren, dan heb je wat minder tijd voor dit soort BULLshit

Foutter Bosch | 18-11-06 | 22:12

Zeer opmerkelijk vind ik ze wel hoor..... die met fijngemalen koolstof bewerkte blanke steil-harige Pieten. Na de schmink-partij raken ze pardoes hun steile haren kwijt, om vervolgens kroezig door het leven te gaan.

Goed.... het ligt dus aan de schoorsteen.Tja hadden jullie mij dàt moar eerder gezegd.....

Boeli | 18-11-06 | 21:06

Dom volk die Surinamers Piet is een hardwerkende Nederlander want hij werkt en ik kan geen Surinamer die piet heet

simpele Drent | 18-11-06 | 20:49

De vernietiging van de negerzoen smaakt naar meer....

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 20:47

-edit tot ziens dan maar he -

Herr-Flick | 18-11-06 | 20:36

-edit doe eens weggaan -

Herr-Flick | 18-11-06 | 20:34

Al wie van mening is dat we nu ook maar "politiek correct" moeten gaan doen over het Sinterklaasgebeuren mag bij mij op de koffie komen. Na de koffie bestaat de mogelijkheid (lees: "de verplichting") tot een nadere, uitermate diepgaande inspectie van de achterbanden mijn John Deere 7030 Large-Frame.

Zure Trekkerrijder | 18-11-06 | 20:24

@Boeli 18-11-06 @ 20:18
Vergeleken met het kerstfeest, carnaval en het suikerfeest, vind ik het nog het meest beschaafde.

ambtenaartje | 18-11-06 | 20:23

Jongens..... jongens. (en meisjes).... kom op een beetje zelf-reflectie kan geen kwaad.
Als al die feestvierders hier ook maar een beeeeetje fatsoenlijk waren, dan vertellen ze hun kleine grut dat het op 05 december voortaan kinderdag is.Niks geen gesode-hannes met Sint en Pieten.Hoeven die laatsten ook niet weer met hun tengels in de schoenensmeer.

Dat het Sinterklaas feest een onbeschaafd feest is, dat zullen ze later (als ze groot zijn), meer als hun ouders nu, beseffen.

Boeli | 18-11-06 | 20:18

In Den Haag is de vernietiging van het Nederlands erfgoed al begonnen, en de burgemeester van die stad heeft zich er bij neergelegd. Of nee, nog niet helemaal; het wordt verder gevierd in een hal!

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 20:00

misschien is het al gezegd maar

De kerstman in Amerika, en over bijna de hele wereld, anyone?

daar wordt er toch ook gelogen tegen kinderen? niet zeiken. Sinterklaas moet blijven, stomme heaumeaus

Onbekende Soldaat | 18-11-06 | 19:34

wat is het verschil tussen een zwarte piet en een gekleurde piet!? Het zijn allen kleurlingen! Dus zwart mag. Period.

henkdijkstraal | 18-11-06 | 19:31

@ledwatcher 19:13 Zeer scherp opgemerkt! Langzaam maar zeker wordt ons erfgoed vernietigd ( zal sluipend gebeuren ) en het gaat de weg-met-ons kerk nog lukken ook!

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 19:30

Ik zag bij de TV intocht al 1 paarse Piet ertussen (de JongleerPiet). De eerste stap van de StaatsOmroep om ons langzaam voor te bereiden op de invoering van de gekleurde piet en de afschaffing van de Zwarte Piet. Diewertje Blok vestigde er een aantal maal expliciet de aandacht op: kijk daar eens, wat een bijzondere Piet! Dit is NPS beleid, ingegeven door Multikul! Dit is niets minder dan de bijl in de wortel van het Sint en Piet erfgoed, je weet toch!

ledwatcher | 18-11-06 | 19:13

Wat een flauwekul. Het is juist wél goed om in iets te geloven waarbij later blijkt dat je in de maling bent genomen. Zo leer je juist gezonde argwaan te hebben op een leeftijd waar je dat nodig hebt.
Toen ik hoorde dat Sinterklaas niet bestond (vorig jaar) kreeg ik ook twijfels over die andere poppenkast, de katholieke kerk. Dat zou ook wel eens een grote grap kunnen zijn, want het had er alles van weg.
En van slavernij heeft het ook niets meer. De sint staat daar niet met een zweep en de pieten lopen niet aan kettingen.

ambtenaartje | 18-11-06 | 18:56

Joh ooit een Surinamer met een maillot, veer op zijn hoed en knalrode lippen gezien? die met een jutezak op zijn rug loopt (het hele jaar door?)
Nou dit is een van de weinig Nederlandse culturele uitingen, bevalt het niet? Nou dat gemekker in Zuid-Oost over subsidies bevalt mij niet en Guilly Koster bevalt me ook niet en Clarence Seedorf bevalt me ook niet en Jorgen Raymann bevalt me ook niet.
Maar verbieden? Nee ieder zijn cultuur en dit is mijn cultuur in ons Nederland (ook het Nederland van niet-autochtonen)
Zal wat zijn kom in Suriname met een groep blanken wonen en roepen dat ze eens wat minder moeten feesten en meer moeten werken.
Heb je de poppen gelijk aan het dansen, nemen ze niet eens de moeite je aan te horen laat staan te begrijpen.

Broeder | 18-11-06 | 18:30

Zwarte Pieten: ies lache toch?
Witte Clowns: ies ook lache toch?
Zo, dit houdt elkaar mooie in evenwicht, ( de spot drijven met.. ) alhoewel de blanke het gehele jaar door belachelijk te kijk wordt gezet, en de zwarte maar een paar weken... Laten we er alstublieft niet meer over zeuren?

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 18:16

Sinterklaas bestaat gelukkig niet al eeuwen, onze cultuur moet niet ten onder gaan door een stel figuren die zich hier niet willen aanpassen.

Die door Coca Cola uitgevonden kudtkerstman moet es oprotte!!

foto | 18-11-06 | 18:08

En nee, zwarte Piet is niet zwart omdat hij door de schoorstenen gleed, maar omdat het een Moor is. Geef de WEG-MET-ONS beweging aub geen reden om hier een slaatje uit te slaan en te opperen: De meeste inwoners van Nederland hebben centrale verwarming, dus, bla bla bla ..... ! Voor je het weet maken ze er witte pieten van en draaien ze de boel om! Zijn wij witten dus de dombo's geworden! Nederland, let op uw saek!!!

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 17:55

De "WEG-MET-ONS" beweging, zal uiteindelijk worden overgenomen door de "WEG-MET-JULLIE" groepering! Nederlanders laten het gebeuren dat alles wat maar enigzins Hollandse folklore is, vernietigd zal worden... We staan erbij en kijken ernaar!

HP de Tijd lezer! | 18-11-06 | 17:49

kinderen wachten op Sint met smart,
niet op de pieten, die zijn zwart...

kay de cop | 18-11-06 | 17:49

Sesamstraat-dame Gerda Haverlik heeft ook eens geprotesteerd tegen Zwarte Piet:hielp gelukkig niet,maar ieder jaar zeurt er wel iemand!

h@rr | 18-11-06 | 17:44

Vanmiddag de intocht in ons dorp gekeken met de kleine, de Sint nam alle tijd voor ieder kind en iedereen kreeg een handje van ouwe Klaas en wat pepernoten van zijn schoorsteennegerts, het joch loopt nu nog te stralen!
Iedereen die aan Klaas komt komt aan Holland en moet gewoon met de grootst mogelijke spoed terug naar de zandbak van herkomst!
-
Sinterklaas is Hollands en wie het niet bevalt flikkert maar op!

Jim Beam | 18-11-06 | 17:42

Mayakovnik 18-11-06 @ 17:16

Ja die goeie ouwe Sinterklaas van ons heeft ook het fenomeen kerstman op zijn geweten...

QZNYWRLD | 18-11-06 | 17:30

Op Indymedia is heeft men het balletje al aan het rollen gebracht:

www.indymedia.nl/nl/2006/11/40618.shtm...

Michiel Smit als zwarte Piet KAN dus AB-SO-LUUT niet. Tis maar dat we het oeweten!

Dikke Chinees | 18-11-06 | 17:25

Om even op de eerder genoemde negerzoenen in te haken... had die fabrikant er geen witte chocolade overheen kunnen doen en ze 'Nederzoenen' noemen?

ShadowBMX | 18-11-06 | 17:23

De Sint is een dealbreaker.

Shareholder | 18-11-06 | 17:23

Volgens mij regelen de kudt marokanen, kudt surinamers, kudt antilianen en kudt negerts het zelf, dat racisme. Zeiken, zeiken en zeiken over discriminatie, als ik al niet discrimineerde dan regelen zij het wel met al dat gezeik. Zwarte piet is overigens een harde werker en zeikt niet, en roept dus in het geheel geen associaties op met het zwarte volk in Nederland. Dat kleurtje zegt weinig, zie ik een zwarte piet dan denk ik niet ah! een negert, dat komt omdat piet altijd druk is, en dat doet je dat kleurtje vergeten. Niets aan de hand dus.

..Whatever | 18-11-06 | 17:10

Mijn bericht aan deze zeikmongeaulen:

Pleuris op met je gezeik over 'zwarte piet is racisme'. De enige die er racisme in zien en het dan als dusdanig willen etaleren zijn jullie! Ga es verhuizen naar Afrika, help die arme hongerige zieltjes, in plaats van je druk te maken om een eeuwenoude traditie.

Cultuurbarbaren dat jullie er zijn!!

Eagle_Eye | 18-11-06 | 16:54

elk jaar weer dat tyfussss gezeik tering zeg

als het ze niet bevalt flikker dan lekker op zeg

uchman | 18-11-06 | 16:49

PietopdeZWARTElijst.nl... zucht, moet dat nou, altijd maar weer op denigrerende wijze refereren aan onomstotelijke racistische elementen!!??? Piet was zeker niet goed genoeg voor de blauwe lijst, hè? Hufterts!

Nu ik erover nadenk, ik heb eigenlijk ook best wel moeite met de kleur van de letters hier op geenstijl. Refereert toch weer ergens aan, zal ik maar zeggen...

soggert | 18-11-06 | 16:49

Terrorisme bestaat ook niet, en we geloven er allemaal in.

Alle strijdende cellen uit het verleden bleken overheids acties te zijn geweest... dream on suckers!

vmk | 18-11-06 | 16:22

Dat er ondanks de opvoeding met Sinterklaas en sprookjes nog mensen zijn die in God geloven... Ik bedoel Sinterklaas is echt, je kunt hem zien. Ok, het is een man in een pak en de cadeautjes die hij brengt betaalt hij niet zelf... Hij wordt gewoon ingehuurd om het spul te bezorgen in speciaal kostuum. In die zin is het net als de postbode. Voor een kind maakt het niet wie de postbode is: Oom Jan, buurman Henk of Govert van het opvanghuis, het is "de post".
Net zo maakt het een kind niet uit wie in het sinterklaaspak zit: het is Sinterklaas. en hij bestaat. Niks leugen... de omzetcijfers van de detailhandel bewijzen het. Sinterklaas bestaat. Net als de paus... Net zo iets eigenlijk. Het maakt niet wie het is. Man in een witte jurk in het Vaticaan. Da's de paus. Of hij nu Polen of Duitsland komt, doet er niet toe. De paus bestaat. God niet. Ondanks handig gemanipuleer is er nog nooit een georginiseerde religie geweest die ons God in volle glorie heeft kunnen tonen terwijl hij aankomt met de stoomboot omringd door engelen...

koerbagh | 18-11-06 | 16:17

het zal toch niet gekker moeten worden! Onder het juk van de multikul moeten wij Nederlanders eeuwenoude tradities aan de kant moeten gooien. Dit alleen maar omdat er 5 huilende negers in de Bijlmer vinden dat ze zo gediscrimineerd worden.
DIT IS ONZE CULTUUR! Sinterklaas is een prachtig volksfeest dat hoort bij onze volk. Wij moeten niet zwichten voor een groep mensen die hier pas sinds 1975 woont. Dit zou te idioot voor woorden zijn.
Maar haakneus Cohen zal er wel voor zorgen dat de negerts genoeg subsidie krijgen om hun leven lang gratis roti te eten en al onze tradities in de ban te doen.

utregsglorie | 18-11-06 | 15:58

Sinterklaas eruit ?
waarom, er is een Heilige die niet eens met z'n fikken
van een 9-jarige nichtje af kon blijven !
Volgelingen daarvan krijgen zelfs tonnen soepsidie om erin te
blijven, terwijl Sinterklaaskapoentje tenminste nog zorgt voor
rinkelende kassa's; Het geld moet toch ergens vandaan komen,
niet waar ?!
Sint Pedagogisch verantwoord ? who t@f cares, \
Pedogogisch verantwoord ? Hij wel.

nickoo | 18-11-06 | 15:44

@marteltor
Wij drinken hier altijd even thee met Piet. Gaat meestal goed tot Sint z'n mijter afzet en z'n witte hood opzet...

Chiant | 18-11-06 | 15:30

Overigens wil ik nog wel even melden dat zwarte piet in nederland geen imago heeft, maar in het buitenland vaak als kwaadaardig wordt gezien, en kinderen daar ook echt bang zijn voor zwarte piet!
Want ook bijvoorbeeld duitsland en slowakije kennen sint nicolas, maar zwarte piet is daar echt een persoon om bang voor te zijn.

marteltor | 18-11-06 | 15:04

Inderdaad, niks geen leugens, gewoon keiharde porno na telekids op tv. Is toch de realiteit?

marteltor | 18-11-06 | 14:57

Op de sgool van Groen Stront:
De leesles
Les 1:
Mijn kak is peopie donker getint! Als ik Norit vreet is het pikzwart!
_Foei peop jij bent raSSist. Dat vint juf niet luek. Zij vindt dat een zwar-te dag voor de school. Zij roept de zwar-te Piet. Hij is zwart en vies.
Hij mag jou slaan met de roe, want jij bent stout, heel staut! Piet slaat hard, heel hardt ; dat vintd hij feyn en iedereen lagt_
Les 2.
Maak af: Zo zwart als de n.....?
-NEGER!-. Goed zeau Ali, wat ben jij tog knap!

Deense Postbode | 18-11-06 | 14:56

Dat dit soort kutberichten nog het nieuws halen ook. Gewoon negeren die handel en genieten van het volksfeest. Kunnen dergelijke figuren niet terug met de boot naar Spanje en dan ergens onderweg gedumpt worden. Nostalgie lijkt tegenwoordig door menige geitenwollensok of neger met een minderwaardigheidscomplex te worden beoordeeld als iets verwerpelijks. Wat een kul!

Hollandicus | 18-11-06 | 14:46

uuhm... is het niet een beetje zo dat Sint Nicolaas zijn 'slaven' niet behandelde als slaven.. juist goede dingen deed voor alle armen.... en tsjah.. wie waren dat vooral....... nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

Alcoholic | 18-11-06 | 14:30

Doordat die bananenplukkers lopen te miepen worden wij er aan herrinnerd, want in mijn hoofd hebben zwarte pieten niets te maken met negerts.

Gierige Gier | 18-11-06 | 14:19

@top cat> ik zie toch steeds meer reaguurders die iets schrijven in de trant van... Ik ben echt niet rechts en stem absoluut geen wilders (oftewel kijk mij eens correct zijn), maar hier heeft ie wel een punt...

superjan | 18-11-06 | 14:12

Boze Buur 18-11-06 @ 12:19

Precies. Zwarte Piet was gewoon cool, en niet iemand die die ouwe blanke man moest dienen omdat hij zwart is. Pure Quatsch!

laag_streepje | 18-11-06 | 14:07

wat een gezeik. piet is zwart omdat ie door de schoorstenen kruipt, niet omdat ie een neger is. stelletje (s)linkse zeikstralen. Iemand een negerzoen?

Ebola | 18-11-06 | 14:04

ik hoop in elk geval dat de pepernoten halal zijn

W3a7herman | 18-11-06 | 13:55

Subject: ZEURPIETEN

Eerst vallen de surinamers over een uitspraak van premier Balkenende, waarvan een klein kind nog kon begrijpen dat dat niet over de slavernij ging en dan weer dat eeuwige gezeur over een traditioneel familiefeest in ons land. Hou eens op, wij nederlanders zijn hele tolerante mensen, wij zeuren nooit over andere gewoontes en tradities van nieuwkomers, laat ons dan ook in ons eigen land onze eigen gewoontes kunnen hebben. Tevens is het gelul dat zwarte piet dom is, piet is een goed leuk mens en is lief voor kinderen, hij is overigens zwart door het roet in de schoorsteen.. Voel je niet zo snel achtergesteld, daar ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor. Een kind zou indien hij zwarte piet als een zwart persoon ziet alleen maar positievere associaties met donkere mensen kunnen krijgen. Ik ben net bij de intocht met enkele (donkere) vrienden die gewoon trots zijn op hun afkomst en huidskleur en die heb ik nog nooit betrapt op zeuren over discrimantie of zwarte piet.

RoyS | 18-11-06 | 13:55

Alsjeblieft zeg, sommige mensen hebben echt geen hobbies zie ik wel.

Edwinvosje | 18-11-06 | 13:42

braadlap 18-11-06 @ 12:40
ROFL! Dat einde, briljant.

stamppot | 18-11-06 | 13:41

Grappig om te zien dat deze discussie elk jaar terug komt.

druif | 18-11-06 | 13:40

@ Randall 18-11-06 @ 13:38: Dat zijn jou woorden, ;-)

Haaimans | 18-11-06 | 13:40

@ Haaimans

Nee, anders was ie wel dom geweest

Randall | 18-11-06 | 13:38

Zwarte piet is niet dom en zeker geen neger!

Haaimans | 18-11-06 | 13:35

Was zwarte piet niet zwart omdat 'ie door de schoorsteen kruipt...?

Pepsicle | 18-11-06 | 13:35

Volgens mij vinden wij nederlanders die zwarte piet niet dom ( kinderen zeker niet )
Als de suri's zwarte piet wel dom vinden zegt dat meer over hun dan over ons.

Randall | 18-11-06 | 13:31

Ja hoor, het is weer zover! Luister eens goed stelletje politiek-correcte dhimmies: of Sinterklaas nou een achterlijk cultureel verschijnsel is of niet, het is wel ons achterlijk cultureel verschijnsel dus blijf ervan af. De hele wereld zit vol met achterlijke rituelen en religies (vooral in Afrika en in Arabierie) en die worden voor en door volwassenen opgevoerd, het hele jaar lang. En als je niet meedoet wordt je niet zogenaamd in een zak gestopt en afgevoerd, maar echt. Hier is het een paar weken, en alleen voor kinderen. En die zogenaamd tere kinderzieltjes kunnen best wel wat hebben.
Als je dat niet zint dan tief je maar weer op naar je eigen achterlijke cultuur waar je 24uur per dag, 365 dagen in het jaar net als Sinterklaas in een jurk moet lopen of net als zwarte piet de sukkel moet uithangen. Holland: love it or leave it. Er gaat op 7 december weer een stoomboot die richting uit; misschien kunnen jullie mee!

Brouhaha | 18-11-06 | 13:28

Oh neeeeheeee! De cadeaux zijn zoek! Hoop dat de Pieten ze snel vinden, want dit is toch echt een regelrechte ramp!!!

Onatopp | 18-11-06 | 13:25

@Boze Buur 18-11-06 @ 12:30
LOL :)
Idd, iedereen die wat te zeiken heeft over sinterklaas moet gewoon ergens anders gaan wonen, het is gewoon hollandse traditie / cultuur. De zwarte piet heeft geen zak te maken met slavernij. Een hoop allochtonen kunnen er een voorbeeld aan nemen, ze helpen een oude man en ze werken :)

Hellsmurfje | 18-11-06 | 13:22

De zwarte piet is na alle waarschijnlijkheid zwart door de schoorsteen, en ik heb nog nooit een kind het verband zien leggen met een zwartepiet als zijnde slaven van sinterklaas.
Eerst het gezeik over de negerzoen, wat ik als groot compliment zie.
Een lekker snoepje wat negerzoen genoemd word, als het nu negerkots had geheten oké.
Zag gisteren nog een stukje op tv dat Surinamer,s vonden dat Seedorf niet had moeten buigen voor van basten, want een Surinamer buigt voor niemand.
Nou wij hopelijk ook niet voor deze onzin, het is een stukje Nederlandsencultuur stelletje dwazen.

nostraflamoes | 18-11-06 | 13:16

sommige van de reaguurders zijn zo goed geintegreerd (maar niet heus)dat ze niet eens weten dat "zwarte"piet zo genoemd wordt omdat hij eigenlijk een blanke piet is maar omdat meneer natuurlijk door de schoorsteen moet wordt hij daardoor zwart en daarom heet hij zwarte piet!
dus hou nu eens verdomme eens op met dat gelul!

orderafterchaos | 18-11-06 | 13:13

"Menig toerist die het sinterklaasfeest voor het eerst aanschouwt is verbijsterd dat zoiets (nog) bestaat in tolerant en vooruitstrevend Holland. De nieuwe toeschouwer herkent in het denigrerende rollenspel van de witte goede meester en de zwarte domme knecht onomstotelijke racistische elementen..."

dom? wie zei dom?
ik heb vroeger nooit geleerd dat zwarte pieten dom zijn....... welk geytenwollensokken figuur heeft dat nu weer bedacht?

DenLangel*l | 18-11-06 | 13:12

Sinterklaas herfst!!1!!

3*links=rechts | 18-11-06 | 13:08

Eigenlijk is het de moeite van het reaguren niet waard, omdat deze schijn(heilige)discussie ieder jaar weer de kop opsteekt, in gang gezet door een aantal doordrammers die vroeger in hun jeugd niet het genot hebben mogen smaken van een warm nest en die dit nu ook anderen willen onthouden.
Het Sinterklaasfeest is op en top NL-erfgoed, waar je je niet voor hoeft te schamen, maar juist trots op mag zijn zonder overigens te vervallen in dom nationalisme.
En dat meester knecht idee en zwart-wit denken moet maar eens afgelopen zijn: kinderen weten echt niet waar het hierover gaat. Gun de jeugd en hun ouders dit feest, het draagt bij aan de economie en gaat in de verte nog over normen en waarden.
En nou nooit meer zeiken over de Sint en zijn Pieten!

QZNYWRLD | 18-11-06 | 12:55

Schoorsteenvegen is mijn vak
'k zit de hele dag op 't dak,
al is de schoorsteen nog zo nauw
ik klim er in en ik veeg hem gauw.
 
Refrein:
Hup zei m'n simmeke daar gaat ie weer
door de schoorsteen op en neer (2x).
 
Zo kwam ik laatst bij Brigitte aan
ik zag haar in bikini staan,
ik zei:goede middag, juffrouw Bardot
is er nog iets wa'k vegen mot.
 
Refrein.
 
Ze zei: och ja, kom binnen man
en trek je schoorsteenpakje an,
toen zag ik tot mijn grote spijt
ik was m'n pak en munne bezem kwijt.
 
Refrein.
 
En als ik eenmaal dood zal gaan
dan komt er op mijn graf te staan,
al was ie nog zo zwart als roet
hij veegde iedere schoorsteen goed.

Schoorsteenveger | 18-11-06 | 12:54

verderop in de straat woont een Nederlands/Somalisch stel. Zij hebben een zoon en een dochter. De zoon heet dus Piet, naar oerhollands gebruik. En hij is bijna zwart. Dus dat is zwarte Piet. Want er woont nog een jongetje van dezelfde leeftijd ( 9) in de straat en die heet dus ook Piet. En als iemand het over Piet heeft of over zijn familie dan is de allereerste vraag: bedoel je Piet van ..... of zwarte Piet?
In deze tijd van het jaar is zwarte Piet maar wat trots! Mooiste tijd van het jaar voor hem! Maar volgens de moraalgestapo zal ik wel discrimineren en word ik geacht om verantwoording af te leggen over mijn racistische taalgebruik. zwarte Piet! Foei!

fluxie | 18-11-06 | 12:54

Sinds wanneer zijn Pieten dom?

Miggerd | 18-11-06 | 12:48

Die negerts van het anti-zwartepietencomité moeten gewoon hun kop houden. Op een enkele uitzondering na (zoals mevrouw Oplopers-van Westindië) zijn die zwarte pieten de enige negerts die wél werken! Ze zouden dus een voorbeeld moeten zijn voor die negerts van het anti-zwartepietencomité.

Driek Oplopers | 18-11-06 | 12:48

@topcat, als ik jou was zou ik wel Rechts stemmen...

Rommie | 18-11-06 | 12:44

Nou mensen, we waren allemaal weleens bang voor de zak van sinterklaas.. toch?
Hmm, come to think of it.. probeerde in klas 6 (tegenwoordig groep 8?) m'n klasgenootjes nog te overtuigen over het werkelijke bestaan van deze goedgeiligman.. heb er nog meerdere agnosten weten over te halen alsmede te geloven in deze djinn.
Ah, de mand met presentjes die een kinderdroom vervullen.. vulpen, blocknote, schrift, sokken.
Oh sry, het gaat zo te zien over de hulpmannen van 'Sint de kindervrind', 'scuse me (while I kiss the sky).

RickH | 18-11-06 | 12:43

Keutelaer 12.38 Je kinderen inprenten dat God NIET bestaat is net zo goed hersenspoeling. Men zou hen moeten vertellen van de geschiedenis en cultuur van je land en de wereld, zodat ze zelf later kunnen beslissen of ze in een God willen geloven of niet.

Deense Postbode | 18-11-06 | 12:42

Persoonlijk heb ik een tiefushekel aan het hele Sint-gebeuren, zeker hoe het de laatste jaren steeds meer een commercieel gebeuren is geworden, dat tot op het bot door de commercie wordt afgekloven. Kinderen worden vanaf eind augustus al gek gemaakt door de diverse catalogi die door de bus worden gepleurd, het vuurtje wordt extra aangewakkerd door allerlei zoete troep die bij de supermarkten ligt en door brekend Sint-nieuws op de diverse tv-zenders (lijkt me trouwens redelijk verwarrend voor kids, op elke zender beleeft die ouwe wel een ander avontuur)
Maar goed, in essentie is Sinterklaas een oer-Hollandse traditie, die in al zijn eenvoud best leuk kan zijn. Kinderen mogen best een paar jaar in iets geloven, teleurstellingen krijgen ze de rest van hun leven nog genoeg te verwerken.
En alle -logen, -peuten, en ander welzijnsgespuis, doe eens haar afknippen, & zoek een baan, i.p.v. van dit soort onzin aan te komen..

brutus68 | 18-11-06 | 12:41

In Suriname wordt ook gewoon Sinterklaas gevierd. Je lacht je trouwens rot met die Surinaamse pieten, die gasten gaan helemaal los! Mijn ervaring met mensen die zich snel beledigd voelen is dat er iets niet goed zit bij hun, de meesten hebben er niks op tegen.

pringleshapedturd | 18-11-06 | 12:41

Ik stem helemaal niet rechts. Ook absoluut niet Wilders. Maar hij heeft hier wel een punt. De Nederlandse cultuur wordt uitgekleed. We mogen niets meer. Overspannen gedoe!

topcat | 18-11-06 | 12:41

*keutelaer*
De Here zal u straffen, twaalf jaar op droog brood zonder water.
En in uw schoentje zult gij ook niets ontvangen..
Ik heb gesproken.....

loep | 18-11-06 | 12:41

Alle kinderen zijn sowieso homo's!

khunert | 18-11-06 | 12:40

\quote
een pedagogisch dilemma: mag je kinderen wel opvoeden met een leugen?
\quote

Neen, dat heet hersenspoeling. Daarom verwacht ik ook zo snel mogelijk een verbod op het religieus opvoeden van kinderen. Het bestaan van geen enkele godheid is aangetoond, dus ouders zijn niet bevoegd om hun kroost te hersenspoelen.


Keutelaer | 18-11-06 | 12:38

n mijn tijd waren het allemaal verklede lekkere wijven .
Met een berg hout voor de deur.
Wisten wij veel

loep | 18-11-06 | 12:38

Tering!
Heel gek hoor. Ik zag net een zwarte Piet op teevee en die leek me toch op Erik van Muiswinkel.
Het zijn af en toe net blanken, die Pieten.

Boze Buur | 18-11-06 | 12:37

@Boze Buur 18-11-06 @ 12:30

inderdaad, nu even doorpakken.
*dondert de verzamelde sprookjes van Grimm in de open haard*

vander F | 18-11-06 | 12:34

Het is onder dit topic weer wachten op de boze kokosdame. Goeiedag u spreekt met Rita Mungra...

Ion Susai | 18-11-06 | 12:33

Geniet er maar van, volgende jaar is Zwarte Piet wit, en anders is het een echte zwarte. Je gezicht onherkenbaar maken, dat mag dan immers niet meer. Oh en dan ook niet meer aan de baard van Sint trekken, die is dan namelijk ook echt!

..zapper | 18-11-06 | 12:33

Boze Buur 18-11-06 @ 12:30

lol!

LibertasSimplex | 18-11-06 | 12:32

@LibertasSimplex 18-11-06 @ 12:31,
ROTFLOL

vander F | 18-11-06 | 12:32

Kinderen zien het inderdaad niet zwart/wit, als ik naar sommige reacties kijk zien bepaalde personen erg zwart/wit met die rasictische opmerkingen.

FuckYall | 18-11-06 | 12:32

@ Jandewit 18-11-06 @ 11:36

Over den negerzoenen, dat dat zogenaamd niet meer mocht, is verzonnen deur den fabrikant.

JAJA kraties reclame d;;D:D:D:D:D:.

Due|rr | 18-11-06 | 12:31

@JudgeJuly 18-11-06 @ 12:28,
hmmm, ik zal dit voorstel aan m'n zoontje voorleggen,
ik geef je op voorhand weinig kans.

vander F | 18-11-06 | 12:31

Onherkenbaar over straat mag niet meer van tante Rita, dus voortaan alleen nog maar witte pieten, met ID-kaart aan een touwtje om de nek.

nachocheese | 18-11-06 | 12:31

Nee, ik zie de radicalisering van Sinterklaas al voor me. Spanish History X: kaalkopje tegen Piet: Put your mouth on the schoorsteen, Piet!

LibertasSimplex | 18-11-06 | 12:31

Die pedo met z'n gimps...

Henk Hunk | 18-11-06 | 12:30

Ik denk dat we vanuit pedogogisch oogpunt ook direct de (slaap)Teddybeer/knuffel bij het kind weg moeten halen.
Zo`n kind praat maar tegen een beer en knuffelt en houdt op een bepaalde manier van zo`n stuk pluche.
Het kind heeft het recht om te weten dat het vrij imbeciel is om je aan een pop te hechten.
Neem een mes, scheur de knuffel open en laat aan het kind zien waarmee het opgevuld is. We mogen het een kind niet aandoen dat ze van een knuffel houden. Elke keer dat er toch naar de teddybeer gevraagd wordt, bestraffen met een keiharde beuk op de wang en zeggen " DIE KUDTBEER IS NIET ECHT!!!"

Boze Buur | 18-11-06 | 12:30

@khunert 18-11-06 @ 12:23,
lol,
maar afijn, dit gezeur komt dus louter en alleen voort uit het ziekelijke brein van een volwassene.

vander F | 18-11-06 | 12:29

Wat een gezeik zeg............. als zwarte piet een negert moet voorstellen huurden we wel negerts om in dat pakje rond te lopen.
Zwarte piet is een zwart geschminkte blanke, waarom? Hij is zwart omdat hij door de schoorsteen het huis binnenkomt om de schoentjes te vullen met snoep en speelgoed, roet uit de schoorsteen, meer niet.
Negerts zijn BRUIN...... niet zwart.
Roet is zwart, daarom is Piet zwart.

Jim Beam | 18-11-06 | 12:29

Als er 1 club om 1 reden Sinterklaas mag deaud maken, dan zijn het de Hollanders zelf omwille van de vercommercialisering van dit fenomeen. Vroegah kreeg je nog 1 marsepeinen varken in je lieslaars, nu toog je met je SUV naar de Bart Smit om voor je kinderen, je collega, je partner en/of een familie-lid inkopen te doen. En als je die ellende hebt gehad, moet je weer naar die kudtwinkels voor de Kerstdagen. Kerstdagen? Kunnen we die kleauterige gristenhonden ook niet eens op pleuren met hun "Laten we het in Hemelsnaam 1x per jaar gezellig houden, jongens. Het is per slot van rekening Kerst. Spelletje, iemand?"
Voorstel: Wij leveren de Sint in, als jullie Jezus op stal houden dit jaar.

JudgeJuly | 18-11-06 | 12:28

Doet me er aan denken dat er vroeger ineens VROUWLIJKE pieten opdoken.
Gaf bij toch het gevoel dat er iets niet helemaal klopte.

Als je dus toch wilt zeuren over discriminatie, male chauvenist club.
Maar dat was niet iets wat de emancipatie uiteindelijk niet recht heeft kunnen trekken.

vander F | 18-11-06 | 12:27

ooh nee, het zijn gesminckte blanken

Rowdey | 18-11-06 | 12:26

Boze Buur 18-11-06 @ 12:23

Om nog maar te zwijgen van dat terroristische gesmijt met die harde pepernoten.

LibertasSimplex | 18-11-06 | 12:25

zwarte piet heeft tenminste werk

Rowdey | 18-11-06 | 12:25

Het is Gotver een kinderfeest, al jaaarreeen lang. Stelletje zeikkutten!

Shift Insert | 18-11-06 | 12:25

ff allemaal alle reacties copy/pasten en naar die nepnegerts sturen

Randall | 18-11-06 | 12:24

Mijn zoon speelt elk jaar nog zwarte piet. En dat is alleen maar leuk. En goedkoop. Scheelt schmink.

LibertasSimplex | 18-11-06 | 12:24

Ik persoonlijk heb pieten never nooit niet geassocieerd met de donker Afrikaanse medemens.

vander F 18-11-06 @ 12:22.

Mooi spul, telepathie

khunert | 18-11-06 | 12:23

wat is er nou mis mee als een bjaarde crossdersser met een puntmuts kleutertjes op schoot neemt? Go Sint!

nachocheese | 18-11-06 | 12:23

LibertasSimplex 18-11-06 @ 12:21
En dan wordt er ook nog van je verwacht dat je een bakkie water en een
kutwortel neerlegt. Godsgeklaagd werkelijk!

Boze Buur | 18-11-06 | 12:23

Michael Jackson hoor je niet heaur, die vindt het vast een feest wat in de hele wereld geintroduceerd moet worden.
En dan nog wat, de meest toeristen in middelburg zijn duitsers en belgen.
Die vieren zelf toch eauk een soort van sinterklaas.

Fapdrol | 18-11-06 | 12:23

Tussen het mailen van zeiknegerts door wil ik hier ook nog wat kwijt: Ik heb als kind nog nooit een neger geassocieerd met Zwarte Piet. Zwarte Piet was gewoon Zwarte Piet, een vrolijke rondspringende kindervriend. Uniek in zijn soort, uniek in zijn enorme zwartheid, gewoon een heel andere categorie dan blank of zwart. Ik heb altijd gedacht dat iedereen kon solliciteren naar de functie van Piet, of je nu blank of zwart was. Je kwam in al die schoorstenen toch wel vol roet te zitten.

khunert | 18-11-06 | 12:22

Flauwekul, ik las eens een interview over een moeder met Suri roots,
haar zoontje was dol op het Sinterklaasfeest, zag pieten gewoon als pieten en niet als gemankeerde negerts, bij het pietje spelen op school werd hij ook vrolijk zwart geschminkt, lading lippenstift erop, klaar, een piet.

Je moet toch echt een volwassene voor zijn om daar iets discriminerends in te zien.
Ik persoonlijk heb pieten never nooit niet geassocieerd met de donker Afrikaanse medemens.

vander F | 18-11-06 | 12:22

Boze Buur 18-11-06 @ 12:10

een beetje met die zwarte tengels van mijn schoorsteen afblijven goedverdoemme

LibertasSimplex | 18-11-06 | 12:21

Het kinderen voorliegen leidt idd later tot het geloven in sprookjes, zoals die van de "mul-ti-kul-tu-re-le verrijking" (wie is hier niet mee opgegroeid) en "Vadertje Staat heeft het beste met je voor".
Moewahaha.

Deense Postbode | 18-11-06 | 12:20

Als een negert zn gezicht wit verft is er opeens geen probleem...

Bushokje | 18-11-06 | 12:20

laag_streepje 18-11-06 @ 12:13
Juist!
Zwarte Piet zijn was in mijn ogen fantastisch. Een voorrecht om het te zijn.
Zwarte Piet was nog cooler dan de Sint zelf, daar was je altijd een beetje huiverig voor. Daar moest je bij op schoot zitten en hij keek soms een beetje streng. Zwarte Piet kon die angst wegnemen door een "leuke grap" of een vriendelijke blik.
(aah nostalgie)

Boze Buur | 18-11-06 | 12:19

Spaansche Griep 18-11-06 @ 11:59

Van altijd de verdediging spelen word ik moedeloos, ja. Zo redden we het niet. Je kan me defaitist noemen, maar dan wel één van het realistische soort: ik neem de macht van het getal als meest determinerend element in m'n analyse, en zie zo alleen maar achteruitgang in Europa. Zie nu in het boerkatopic ook weer de link van Cojones: wat doe je daar tegen?

v Maerlant | 18-11-06 | 12:19

Menig psycholoog van de koude grond is hier al over gestruikelt. Wat een drukte.

sarcasm | 18-11-06 | 12:15

@sytze>Freek zn partij wil de komende 4 jaar sinterklaas spelen, dat dan weer wel.

superjan | 18-11-06 | 12:15

@khunert 18-11-06 @ 12:10
Ik heb ze al verrot gescholden, hopelijk zullen velen mij volgen.

Spaansche Griep | 18-11-06 | 12:14

ah je kan lekker naar ze mailen, laten we dat allemaal gaan doen.... Wat een eikels, ze moeten met hun handen van onze cultuur afblijven!

Rommie | 18-11-06 | 12:13

Wat een gelul weer. Racisme? Als kind heb ik nooit het zwart zijn van de zwartepieten opgevat als dat het zwarte ras minderwaardig is aan blanken, of iets dergelijks. Dat bedenkt een kind überhaupt niet. ZEIKERDS.

laag_streepje | 18-11-06 | 12:13

braaaaaaaaaaaaaak...

Sinterklaas is gewoon een toneelstukje dat we ieder jaar opnieuw weer opvoeren. Hoezo een leugen? James Bond is toch oook geen leugen? Alsof Freek de Jonge (hoi Freek!) alleen maar de waarheid vertelt... Uhm... Als sinterklaas een leugen is, heet ik geen Sytze Vliegen...

Sytze Vliegen | 18-11-06 | 12:12

... en dat staat maar ongevraagd op de daken te dansen.
Het is verschrikkelijk.

Boze Buur | 18-11-06 | 12:10

info@pietopdezwartelijst.nl gaat een flink aantal mails ontvangen mag ik hopen. Stelletje zwartgallige aanstellers!

khunert | 18-11-06 | 12:10

Ah, heerlijk. Kom maar op met die discussie over zwarte pieten, negerzoenen en andere 'discriminerende zaken'. Ik krijg er maar geen genoeg van.

Overigens vond ik het niet zo erg dat Sinterklaas een leugen bleek te zijn. Natuurlijk, ik moest wel even een traantje laten, maar de cadeautjes achteraf maakten veel goed. Overigens was het wel handig getimed van mijn moeder; ik keek naar de intocht en toen kwam zij me opeens vertellen dat die kerel op de televisie verkleed was. Verwarring alom!

Roesthout | 18-11-06 | 12:09

@HJdeT> maar we kunnen toch voortaan het suikerfeest doen?

superjan | 18-11-06 | 12:09

Beter schaffen we gewoon de negers af. Die schijnen ook nogal oud te zijn.

Stijlloos Superieur | 18-11-06 | 12:08

t schijnt zelfs dat onze spec ops geen zwarte bruine maar licht roze en oranje gezichtcamouflage op moeten, zodat de taliban niet extrawoedend wordt op0 zoveel discruminasie en imperialisme.

superjan | 18-11-06 | 12:08

Je bent echte helemaal niet van deze planeet als je het Sinterklaas feest wilt gaan tegenwerken. Al dat gezeik over trauma's. Mensen die geen Sinterklaas in hun opvoeding hebben gekend zijn zelf getraumatiseerd. Deze frustratie uit zich dmv het verzinnen van denkbeeldige situaties en het aandikken van verzonnen trauma's van een ander.

Het is een feest voor kinderen en zo moet het ook beleeft worden. Klaar en uit!

HJdeT | 18-11-06 | 12:07

FLIKKER TOCH EENS OP MET DAT GEZEIK OVER RACISME! Het hoort bij onze cultuur, en als dat de mensen niet bevalt dan rot je toch lekker op de komende twee weken! Ik word echt schijtziek van dit soort moraalridders. Eerst de negerzoen al om zeep en dan ook nog hierover beginnen te zeiken, BAH!

H.J.W. | 18-11-06 | 12:07

Sinterklaas, een man in een jurk, dat is zeker ook een belediging voor de homo's dan?

Martini | 18-11-06 | 12:06

En het ergste vind ik nog wel het stigma dat zwartepieten voortdurend klagen en jammeren over hun slachtofferschap...

privvy vizzies | 18-11-06 | 12:05

Sinds 1945 is er geen vrijheid van meningsuiting meer. Je mag niet eens meer zwart schminken omdat er dan mensen herinneringen zouden kunnen krijgen aan slavernij. Ik denk dat ik eens een keer zo'n kankert de tong uit ga snijden en dan op GS als filmpje plempen.

geytennöker | 18-11-06 | 12:04

@eagle eye> de kerstman is uitgevonden door Coca cola en moederdag door adolf schinkelgruber.

superjan | 18-11-06 | 12:02

Ben meer voor Mohammed op de zwarte lijst.
Hij was immers een slavenhandelaar, oorlogsmisdadiger en kinderverkrachter.

Morrizz | 18-11-06 | 12:00

Ik zette dan oook wel mijn vraagtekens bij héél veel dingen toen ik hoorde dat-ie niet bestond. Onder andere bij religie. Als zoveel mensen zoveel moeite doen om de traditie van Sint Nicolaas in stand te houden, dan zullen er ook wel heel veel mensen proberen de traditie van de kerk en Christus hoog te houden. Sinds ik hoorde dat Sint Nicolaas niet echt bestond, ben ik uitermate kritisch ten opzichte van alles wat door velen zo gewoon gevonden wordt. En wat mij betreft mogen er nog veel meer mensen zo kritisch zijn. Kortom: in stand houden dat Sinterklaassprookje!

Horror Scoop | 18-11-06 | 12:00

@ v Maerlant 18-11-06 @ 11:43
Als je geen tegengeluid laat horen wel ja, je hebt het zeker al op gegeven.

Spaansche Griep | 18-11-06 | 11:59

Als je er even over nadenkt dan is de actie Piet op de zwarte ;ijst hoogst komisch. Ze associeren namelijk de kleur zwart met slecht.

Morrizz | 18-11-06 | 11:59

lol @stamppot 18-11-06 @ 11:43

Maar het opvoedcommité heeft wel gelijk, ik ben ook nog steeds getraumatiseerd sinds ik weet dat de kerstman niet echt kan vliegen met z'n slee...

Espace Première | 18-11-06 | 11:58

"Menig toerist die het suiker- en kerstfeest voor het eerst aanschouwt is verbijsterd dat zoiets (nog) bestaat in tolerant en vooruitstrevend Holland. De nieuwe toeschouwer herkent in het denigrerende rollenspel van de man en vrouw onomstotelijke discriminerende elementen..."

Roberto Fransisco | 18-11-06 | 11:55

Ik vind die "Piet de blazert" op die feauteau wel errug zwart trouwens.

stamppot | 18-11-06 | 11:54

wat een gezever zeg allemaal. Dit is pure Hollandse folklore. Dat actie comitee moet heel snel stoppen met dit soort onzin en gaan integreren in deze maatschappij. En anders als ze hier niet tevreden zijn, ongezien de tyfus en terug naar de rimboe.
Hmm misschien heb ik wel een trauma omdat ik ooit voorgelogen ben dat de Sint bestaat en ik daarom wel zo reageer. Ik denk het niet. Met 5 minuten ben je over dat probleem heen en blijft niks anders over dan een gezellig samenzijn

Duivel666 | 18-11-06 | 11:54

Wacht maar, als goedheiligman Wouter 1e de verkiezingen wint, dan is er geen discussie meer of de Sint wel of niet bestaat.

Karel Kruizenruiker | 18-11-06 | 11:52

Ik vraag me altijd af welke mongool er nou achter zijn actiecomite zit. De hogere werkeloosheid, schooluitval, aantal eenoudergezinnen en criminaliteit onder zwarten zijn niet echt belangrijk voor zo'n figuur, hij maakt zich liever druk om zwarte piet. Dat is veel belangrijker. Tsja.

sjaakdeslinksesul | 18-11-06 | 11:51

Hetzelfde dus als met iedere religie. Behalve dat we met Sinterklaas onze kindertjes bijtijds vertellen dat het allemaal onzin is. Religieuzen blijven hun kinderen hun hele leven lang voorliegen. Indoctrineren en brainwashen werkt! Hoe meer zieltjes, hoe meer vreugd.

Rest In Privacy | 18-11-06 | 11:50

Goeiemorgen waardeloze nepnikkertjes, ga eens een baan zoeken ofzo, in plaats van je druk te maken om volksfolklore. Hoe komen jullie Suri's er trouwens bij dat jullie zwart zijn. Jullie zijn gewoon apen. APEN JA! Afrikanen, dat zijn zwarte mensen. Je weet wel, die lui die je ook wel in Londen en New York in driedelig pak tegenkomt. Van die mensen die wel wat van hun leven hebben gemaakt. En niet de godganse dag zeiken over slavernij blablabla en hun achtergesteldheid.

Ion Susai | 18-11-06 | 11:49

weet je wat pas discriminiatie is? dat zwarte piet een tollie van 23 centimeter heeft en sint het met 13 cm moet doen!

drbukkake! | 18-11-06 | 11:46

Waar hebben jullie het over? Hij bestaat toch gewoon?

Koekjezondersuiker | 18-11-06 | 11:44

Wat een gezeur. Om de zoveel jaar steekt deze discussie de kop op. Sinterklaas is hollandse folklore en heep hoop kinderen liggen een week van positieve spanning omdat de man en zijn medewerkers weer in Nederland komen. Zwart Piet is trouwens niet zwart vanwege zijn etnische afkomst, maar doordat ie altijd door de schoorsteen het huis binnenkomt. Je zou je kunnen afvragen of dit wel Arbo-technisch verantwoord is. Gaa gauw naar de intocht. En vanavond allemaal je schoentje zetten.

krommeteen | 18-11-06 | 11:44

Ik vind die racistische elementen er heeeeeel erg onherkenbaar uitzien. RITA OE ER WAT AAN!!

guru? | 18-11-06 | 11:44

Ik vindt dat altijd zo grappig: gristenen die eerst hun kinderen laten geloven in sinterklaas en die andere goedheiligman, jesus. En dan moeten ze uitleggen dat de sint niet bestaat (die hebben die kinderen echt gezien) en jesus wel (nooit gezien)

BestDog | 18-11-06 | 11:44

Je hoeft geen visionair te zijn om te snappen dat dat jaarlijkse gebeuk er uiteindelijk voor gaat zorgen dat ook deze traditie verwatert en verdwijnt. Samen met of nog eerder dan de oorspronkelijke bevolking, dat maakt niet zoveel uit.

v Maerlant | 18-11-06 | 11:43

Waarom ziet niemand dat dit juist goed is voor de kinderen. Die niets vermoedende blagen worden straks geconfronteerd met een neger op elke hoek van de straat en mannen in jurken, ook in andere maanden dan december is hier heel normaal. Sinterklaas en zijn Pieten zijn dus een prima manier om die lieve kindertjes te leren dat ze niet bang hoeven te zijn voor deze vreemde mensen. Of toch..?

stamppot | 18-11-06 | 11:43

Ach, de gefrustreerden en machtelozen hebben altijd al een grote bek gehad. Vroeger ging de blanke sabel eroverheen nu het luisterend oor van maatschappelijke werkers. Dit is nog steeds paternalisme maar zonder de ruwe kantjes

BASinnic | 18-11-06 | 11:43

Persoonlijk vind ik het Sinterklaasfeest ook een grote leugen. Ik maar denken dat elk jaar die Zwarte Pieten netjes met de stoomboot terug gebracht worden naar Paramaribo. Blijken het gewoon een stel ordinaire asielzoekerts te zijn die via Spanje de EU zijn binnengekomen.

Kapitein Stijlvol | 18-11-06 | 11:43

Dan rotten ze toch op als het ze niet bevalt. Niemand heeft ze gevraagd hier te komen.

nedermoslima | 18-11-06 | 11:42

Als er 1 persoon zijn negerts niet als slaven gebruiken dan is het de Sint nog wel check maar het feest van Sinterklaas.

WAAR ZEUREN WE OVER, het is het meest onschuldige kinderfeest wat we hebben!

Emotion | 18-11-06 | 11:42

Nee, dan de Kerstman, dat is een vooruitstrevend en geloofwaardige traditie.

Doe es ff opsodemieteren!!

Eagle_Eye | 18-11-06 | 11:41

Als je kinderen niet op mag voeden met een leugen stop dan ook meteen met de Christelijke (en elke andere gelovige) opvoeding..

Kwarkflap | 18-11-06 | 11:41

Straks moeten de kinderen ook nog knegeren zeggen ipv knikkeren.

Pannie | 18-11-06 | 11:40

Laat ze effe lekker doodvallen,wij hebben het origineel nog,ga liever die Amerikaantjes bashen met hun goedkope kopie van sinterklaas.
De kerstman met zijn dwergen/lilliputters is ook zooo 19xx...
Gelul allemaal over niets dat is het gewoon.

Brederodekater | 18-11-06 | 11:40

zag 2 jaar geleden sinterklaas op Aruba langskomen. zwart geschminkte mariniers en overal negers die stonden te klappen. als dat daar geen probleem is moet je hier ook niet janken.

:-) | 18-11-06 | 11:40

Wat zitten die wandelende reclames voor kachelglans nu nog te zeuren, is de peniskoker niet genoeg om vreugde in het leven te scheppen???

endeldarm | 18-11-06 | 11:38

"Menig toerist die het sinterklaasfeest voor het eerst aanschouwt is verbijsterd dat zoiets (nog) bestaat in tolerant en vooruitstrevend Holland. De nieuwe toeschouwer herkent in het denigrerende rollenspel van de witte goede meester en de zwarte domme knecht onomstotelijke racistische elementen..."

And so be it. Stelletje achterlijke moraalridders....

KABAAL | 18-11-06 | 11:37

Zwarte pieten zijn de enige zwarten die werken.

Gaat nergens over, netzoals dat gezeik met die negerzoenen.. Als ik door de supermarkt heen loop roep ik expres even hardop: ,,Hadden we nog NEGERzoenen nodig?!".

Jandewit | 18-11-06 | 11:36

Kutnegerts, als ze het niet bevalt, gaan ze toch weer in Gluriname onder de golfplaatjes schuilen ipv sociale huurwoningen op onze kosten.

GG

roebfromtheblock | 18-11-06 | 11:35

Wees blij dat die Pieten werk hebben.

knutsel | 18-11-06 | 11:34

Bij een zwarte sint en blanke pieten zou je niemand er over horen

@Nickname | 18-11-06 | 11:33

Ach, er wordt een andere ingang gekozen om er van af te komen. En zo wordt er van alles gepoogd om NL langzaam maar zeker, om te vormen. We zien het om ons heen gebeuren.

cor123 | 18-11-06 | 11:33

Als zwarte piet een neger had moeten voorstellen hadden ze hem wel een botje door z'n neus en een schoteltje door z'n lip gegeven zoals de echte negers.

Pannie | 18-11-06 | 11:33

zeik negers weer

alsof er geen verschil is tussen een volksfeest en religie..

als je niet voor lul gezet wordt zet je zelf het dan ook niet

arie-de-arier | 18-11-06 | 11:31

Wat wil je nou.
Het is toch ook een idiote combinatie; een nep-zwarte en een vent in een jurk.

luisindepels | 18-11-06 | 11:30

Zeurende ex-slaven en zeikende geitensokken horen inmiddels ook bij de sinterklaasfolklore

Jan Passant | 18-11-06 | 11:30

dag sinterklaasje

Heerlijk_gaby | 18-11-06 | 11:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland