Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

REWIND: OBAMA OVER BOMMEN OP DAMASCUS

En dan schakelen we snel over naar het keurig onderhouden achtertuintje van het Witte Huis alwaar POTUS en erkend vredestichter Barack Obama zijn tanende leiderschap zal trachten te verbergen door een nieuwe oorlog in het Midden Oosten aan te kondigen. Hold yo tits. Officieel gaat Barry helemaal niks beslissen, laat staan aankondigen. Deze is persco is meer het beginnende voorvocht van een premature oorlogsejeculatie voordat John Kerry zijn zelf in elkaar geknutselde Colin Powellpointpresentatie mag doen. Dit weekend blijft de rode knop nog even onberoerd. Maar de komende week zullen de eerste bommen & granaten gerust op Damascus neerdalen. U mad Vladimir? Update: Obama wil eerst akkoord van US Congress, maar dan gaat-ie wel degelijk bommen gooien. Kan dit weekend zijn, kan volgende week zijn, maar ook volgende maand. Maar wat Assad doet, is een bedreiging voor de democratie (huh?) en als hij gifgas gebruikt, zouden terroristen dat ook kunnen doen (wut?), dus moet de wereld (lees: Amerika) ingrijpen in Syrië. Maar hij legt zijn wens dus in handen van het congres, wat de optie op een blamage à la Cameron open houdt: als het congres tegen is, gaat Dronebama snoeihard af. EN DE WERELD KIJKT TOE! Waarom dit gisteren nog niet gezegd is? Vermoedelijk kwam POTUS interne politieke weerstand tegen op ingrijpen, en moet hij eerst nog zieltjes winnen & neuzen dezelfde kant op Diederik Samsommen. Het congres komt overigens pas 9 september terug van reces.

Reaguursels

Inloggen

Obama bombs Damascus.

penduwer | 02-09-13 | 23:25

@ZKH EénOog | 31-08-13 | 20:20 | + 19 -

Dat wat je zegt over Serviërs uitgemoord door mujahedeen kan ik bevestigen aan hand van getuigenverklaringen die ik heb gehoord. En die getuigenverklaringen kwamen niet van Serviërs, maar van Kroaten die in de oorlog hebben gevochten. En we weten bijna allemaal dat Kroaten en Serviërs tijdens de oorlog geen beste vrienden van elkaar waren, dus er bestaat niet bepaald een motief om te liegen hier. Het gaat echter nog verder dan dat... Er is uit GEDOCUMENTEERD bewijs gebleken dat de hele uiteenval van Joegoslavië te wijten is aan een zeer uitgekookt diplomatiek spel van Amerikaanse diplomaten, het VN, CIA, de NAVO en de Wereldbank/IMF.

Het begon natuurlijk allemaal in 1980 na de dood van Tito (zie ook: www.nu.nl/buitenland/3554127/president...). Tito was degene die ruim 35 jaar daarvoor de boel bij elkaar hield. Maar dat was ook niet zo moeilijk aangezien gedurende deze periode Joegoslavië enorme welvaart had. Zo was de zorg en onderwijs helemaal gratis, groeide de economie jaarlijks met 6%, had je een gegarandeerde baan en daarnaast bescherming van zeer invloedrijke vakbonden. Natuurlijk was Joegoslavie onder Tito ook de oprichter van The Non-Aligned Movement om zo tegenwicht te bieden aan de twee grootmachten VS en Sovjet Unie toentertijd.

Tito was in zijn tijd niet alleen een groot staatsman, maar fungeerde ook als een soort visitekaartje naar de rest van de wereld. Hij was natuurlijk een dictator, maar geen van de buitenlandse diplomaten heeft hem daar ooit kritiek voor durven geven. Hij stond bekend als een uitstekende bemiddelaar en een grootmeester in het voeren van buitenlands beleid. Zo kon men met een Joegoslavisch paspoort (als enige in de wereld) zonder visa reizen naar zowel de VS als de Sovjet Unie. Dit was de danken aan de samenwerking van Joegoslavische wetenschappers en de NASA in de jaren '50 en '60 die zo hun steentje hebben bijgedragen aan het Spaceprogram.

Maar het Joegoslavië dat Tito had achtergelaten na zijn dood in 1980 was helaas geen lang leven geschonken(begrafenis: www.youtube.com/watch?v=Wq8QcrJCqko zie je nog eens oude bekenden!). Er ontstond een machtsvacuüm en dat was het signaal voor de "Economic Hitmen" om Joegoslavië uit te schakelen. En met uitschakelen bedoel ik eigenlijk het privatiseren van al die mooie staatsbedrijven die stuk voor stuk tientallen miljarden dollars waard zijn. We were up for grabs!

De manier hoe deze economic hitmen te werk gingen is als volgt. Zorg eerst dat je door middel van schaduwinstituten een grote vingen in de pap krijgt van de Joegoslavische economie. Het instituut dat hiervoor verantwoordelijk was is de "National Endownment of Democracy" ("DEMOCRACY", yeah right!), maar is in feite gewoon een CIA asset. Dit instituut laat letterlijk een spoor van vernieling achter. Overal waar het de laatste 30/40 zich nadrukkelijk heeft laten gelden, is er binnen de kortste keren een conflict, crisis of oorlog uitgebroken.

De NED had in Joegoslavië diverse "top-economen" op de "loonlijst" (=omkooplijst) die heel toevallig allemaal een neo-liberalistische (pro privatisering dus) gedachtegoed erop nahielden. Deze ingehuurde "top-economen" hadden daarnaast nog zeer nauwe samenwerking met de Wereldbank en het IMF. Gaat er al een belletje rinkelen?? Deze "economen" (eigenlijk CIA assets dus) kwamen uiteindelijk op invloedrijke posities terecht binnen de Joegoslavische bankwereld. Het duurde niet lang voordat de Wereldbank en het IMF zó een grote invloed hadden in de Joegoslavische economie, dat ze nu ook de inflatie/deflatie van de economie naar wens konden stellen met als doel financiële crisissen te veroorzaken.

Eind jaren '80 kwam deze financiële crisis er dan ook. Een plotselinge inflatiestijging van maar liefst 20% zorgde voor veel onrust onder de mensen. Inmiddels was de staatsmedia ook al geïnfiltreerd door CIA pionnetjes, met als gevolg dat door de eenzijdige en slechte berichtgeving alleen maar olie op het vuur werd gegooid. Het duurde niet lang voordat de mensen elkaar de schuld gingen geven van al de financiële problemen, waar ook nog populistische politici glansrijk van profiteerden. Dit had natuurlijk tot gevolg dat de aanvankelijk economische crisis, langzaam oversloeg in een etnisch conflict die gebruikt werd om oude rekeningen uit WOII te vereffenen. Hoewel in een overgroot deel van het land de Serviërs, Kroaten en Bosniërs in harmonie met elkaar leefden, kreeg de negatieve berichtgeving in de media echter de overhand. Aanvankelijk had de politie en het leger de situatie goed onder controle en leek een escalatie van het conflict uitgesloten. Totdat er plotseling berichtgevingen waren dat "hele Kroatische dropen werden overvallen door Servische terroristen" (en vice versa natuurlijk), begon oorlog pas echt een serieuze optie te lijken. Maar ook van deze zogenaamde "overvallen op Kroatische dropen" heb ik getuigenverklaringen van Kroaten dat ze allemaal in scene zijn gezet om zo meer zieltjes te winnen voor een "onafhankelijk Kroatië". Uiteraard hebben de Mujahedeen tijdens de oorlog Servische dorpen afgeslacht om zo een reactie van het Servische leger uit te lokken (Srebrenica anyone?), met als doel natuurlijk Westers ingrijpen. Zien we al een gelijkenis met Syrië? Maar dit is slechts een topje van de ijsberg...

Het volgende is voor de de mensen die tot zover hebben gelezen, en op dit moment nog wat sceptisch zijn en de nodige bewijzen willen zien voor mijn claims die ik tot nu toe heb gemaakt. Zo had Joegoslavië vlak voor de crisis een staatsschuld van 11 miljard dollar. Deze staatsschuld was volgens de "financiële markten" te hoog om Joegoslavië verder nog geld te kunnen lenen. Het gevolg was dat enkele maanden later de inflatie omhoog schoot met 20%, wat dus het begin was van alle ellende. De vraag is nu natuurlijk: wat is de gezamenlijke schuld NU van wat ooit Joegoslavië was? Ok, hier komt ie... 150 MILJARD! En nu, terwijl het voormalig Joegoslavie een véél kleinere economie heeft, met een veel lagere BNP, geprivatiseerde staatsbedrijven, geprivatiseerde grondstoffen en nauwelijks werk voor de mensen... zijn ze plotseling WEL kredietwaardig genoeg om geld te lenen. Hmm... Lijkt nogal sterk op "dubbele standaarden", is het niet?

Ik zou echter nog veel meer kunnen vertellen, en de nodige documentaties kunnen opnoemen die mijn claims ondersteunen. Maar hier wil ik het voorlopig bij laten. De tegel is volgens mij al lang genoeg zo. Voor wie tot zover heeft gelezen en is geïnteresseerd in meer informatie over de Balkanoorlog, moet maar eens de docu Weight of Chains kijken: www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08)

Deze doc laat met gedocumenteerd bewijs zien (en dus niet het "here-say" bewijs van Obam en Kerry!) wat voor een uitgekookte rol het westen heeft gespeeld in het uiteenvallen van Joegoslavië (en in de NAVO bombardementen op Servië in '99). Ik beloof dat je heel veel gelijkenissen zult zien met wat er nu allemaal gebeurt in Syrië en voorheen met Libië en Irak.

RoyalWithCheese | 01-09-13 | 15:57

komtdatschot | 31-08-13 | 19:51 |
per ongeluk of niet, het zijn dus de rebellen die een gas aanval hebben gepleegd, welke rebellen doet er niet toe.
Als dat per ongeluk niet was gebeurd zou het per expres zijn gebeurd, ze werden niet voor niets verstopt.

Benblij | 01-09-13 | 14:43

Peyronie 10.56: Obama heeft de bevoegdheid om zonder toestemming van het Congres een oorlogsdaad te stellen. Dat uitstel zou wel eens te maken kunnen hebben met de terechte vrees dat de tegenpartij er in geslaagd is om het besturingssysteem van de cruse missiles te hacken. Die dingen zouden dan wel eens kunnen "afdwalen" naar bijv. Israel en dan is het Obama's schuld. Dus eerst de software opnieuw beveiligen en er dan op los. Waarbij het natuurlijk nooit zeker is dat de beveiliging wel 100 % is.

bruine kikker | 01-09-13 | 14:29

de bestelde vliegtuigen in rusland gaat niet door syrie kan het niet meer betalen.
wel gaan er 50000 russen naar toe.
de vraag is hoeveel chinesen zitten er.
de Syrische bevolking vlucht massaal
dat assad zijn eigen bevolking aanvalt is natuurlijk onzin,het land zit vol met moslim tuig,die er niks te zoeken hebben,waar komen de geldstromen vandaan voor deze opstand,qatar 3 miljard dollar
een meerderheid van de amerikaanse bevolking is tegen ingrijpen in syrie
dus maar afwachten of Obama zijn wil doordrijft
hij heeft geen politieke ruggesteun.
en wat gebeurd er als er russen of chinesen sneuvelen wat heeft de veiligheidraad nog voor zin

soledad | 01-09-13 | 13:41

@peyronie
Ik denk dat mevr Clinton of Kerry als president ook al een oorlog had opgeleverd.

Bad Ass Justice | 01-09-13 | 11:24

Ik ben niet zo'n Obama-hatert, zoals kennelijk veel reaguurders.
Dat de man door linksige idealisten als de nieuwe Messias werd gezien en op voorhand de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen van wat linksige idealisten kan je hem moeilijk verwijten.
Als Republikeinen als McCain of een van de Bushes in het Witte Huis had gezeten, was naar mijn mening de puinhoop in het MO nog veel groter geweest. McCain overwoog serieus Iran aan te vallen. McCain pleit al heel lang voor ingrijpen in Syrië. En McCain is een groot criticaster van de militaire coup in Egypte en wilde dat de VS niet langer het Egyptische leger steunde.
Voorafgaand aan de speech van Obama is er volgens CNN enorme ruzie gemaakt in het Witte Huis tussen oorlogshitsers die koste wat kost onmiddellijk kruisraketten wilden gaan afvuren en Obama die toch nog naar een soort escape zocht.
Natuurlijk kan de man - zeker na de oorlogshitserij van Kerry - nu niet opeens zeggen: Jongens we doen het toch maar niet.
Maar eventueel wapengekletter uitstellen om eerst het Congres z'n zegje te laten doen en ook nog de ruimte te hebben komende week met Poetin te overleggen, vind ik in deze omstandigheden het best haalbare.
Ik ben op dit moment in ieder geval blij dat de oorlogsidealisten en islamknuffelaars David Cameron en William Hague zijn teruggefloten door het Britse parlement en dat ook de VS onder druk van de publieke opinie voorlopig heeft moeten inbinden.

Peyronie | 01-09-13 | 10:56

@necrosis | 01-09-13 | 09:35 |
Geen idee waar je opeens Iran en Afghanistan vandaan haalt maar vanzelfsprekend hebben de Amerikanen daar tijdens de koude oorlog stompzinnig gehandeld. En juist Iran waar op aandringen van de VS een paar honderdduizend soldaten om het leven zijn gekomen in een idiote oorlog met Irak.

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 09:55

@necrosis | 01-09-13 | 09:35 |
Het algemeen geldende beeld is dat de Amerikanen tegenwoordig geen bommentapijten gooien maar precisiebombardementen uitvoeren. Dan kan je dus best aan ze vragen om een bom op je buurman te gooien omdat je ruzie met 'm hebt. Dat je daarna opnieuw moet behangen heet collateral damage. Ik heb toch liever niet dat mijnheer Poetin het hier voor het zeggen krijgt dus informatie van hem filter ik eerst door twee dozijn zoutvaten.

Het is toch ook wel een enorme bende in Syrië, of vind je het wel best zo? Wel is het verbazingwekkend dat in de VS iedereen ontkent dat ie socialist is terwijl juist het helpen van "de meest kwetsbare" mensen overal in de wereld een socialistisch idee is.

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 09:50

Filmpje gezien .. en kom nu met dit..

Deze hele leuter zooi was gewoon een verspilling van tijd iets van 1000 volwassen mensjes en een paar honderd kinderkes zijn dood door dat er wat met gif gas is gegooid..

Joh. holy fuck batman die cijfers zijn best accuraat en uhmm eigenlijk best laag ..

Die ene aanslag met blauwzuur gas in de metro in japan aantal jaren terug voor die tsunami ( no body cares, no body remembers anyway ) had toen meer slacht offers ...

En hier hebbe we nu de burgemeester van de USAhhhh die zegt van fuck it wereld. alles is voor bassie en we gaan aanvalluh. geen idee hoe en wanneer. kan zijn vandaag kan zijn volgende week.. maar dan zonder assad van zijn troon poeperd te schoppen en zonder mensjes daar te plaatsen maar foei foei wat hij deed mag echt niet hoor...

Dus uhmm even het hele verhaal in de crypto compressor en effe met de vraag komen van hey hallo jij burgemeester met je inpoet op je fight on global crime

kan je niet gewoon vertellen wat jullie dan gaan doen ?

om dat het er niet uit gaat zien dat jullie code bruin gaan doen met nukes of code babypoep groen met mensjes op de grond want daar hebbe jullie ook geen zin in ...

Ik zal en nu even mijn conclusie op gooien wat er gaat gebeuren en wat er allemaal zal veranderen in de wereld..

Er word een beetje geroffel op de tom tom oorlog trommel ze laten een beetje hun tandjes zien wapperen een beetje met hun rode reet in de lucht om imposant over te komen als een of ander aapje want zij zijn "De man" ...

Maar in het grote beeld van de wereld en de geschiedenis zal er geen eene fuck gebeuren wat aantekening waardig is en niets zal veranderen..

Kom maar over 5 jaar terug en lees deze comment nog maar eens en dan zal men zegen Fuck deze gast had gelijk.

FailingHumanity | 01-09-13 | 09:38

@Giskard Reventlov | 01-09-13 | 09:15
Iran, een land dat werd gesticht dankzij de steun van de VS aan de ayatollah.....
En dan begin ik nog niet eens aan Afghanistan.... heb je even?

necrosis | 01-09-13 | 09:35

@Giskard Reventlov | 01-09-13 | 09:15
Persoonlijk denk ik dat niemand een bom op zijn / haar hoofd wil hebben.
Wat dat betreft heb ik meer vertrouwen in de info van de Russen dan die van de Amerikanen, die zijn momenteel een beetje 'trigger happy', vooral John Kerry......!

necrosis | 01-09-13 | 09:27

Een paar zinnen over de gifgaskomedie, en de rest was een claim op het verkrijgen van medelijden en sympathie door het over jonge dode kinderen te hebben en ons te wijzen op de uitbanning van chemische wapens. Daar zal de oorlog dan ook over gaan en niet dat er nog bewijs op tafel hoeft te komen over de gifgashoax. Straks wordt alleen onomstotelijk bewezen dat er gifgassporen gevonden zijn, wat natuurlijk weer ruimte laat voor aanname en speculatie over hoe en wat. Weer een nieuwe bangmakerij-industrie waarbij Iran uiteraard ook betrokken zal worden. Want naast het voorspelde Iraanse kernwapengesmijt, met een eigen overlevingskans van 0,0 procent en de reden waarom ze het niet zullen doen, halen ze het mischien wel in hun Perzische hoofd om ook eens met gifgasprojectielen te gaan experimenteren. Iran, u weet wel, dat land met een 100% staatseigen Centrale Bank.

Revvoyensovyet City | 01-09-13 | 09:17

@necrosis | 01-09-13 | 08:50 |
Mogen de Syriërs die momenteel buiten het land in vluchtelingenkampen of bij familie of kennissen wonen ook meestemmen? Het resultaat zal eerder 50/50 worden gok ik zo. Nou ja vrijwel niemand wil een bom op z'n kop maar een bom op de kop van de tegenstander is vaak welkom.

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 09:15

Obama probeert zich in te dekken door het congres alsnog om toestemming te vragen.
.
Als het congres nee zegt dat bespaart dat Obama gezichtsverlies.

Mortimerr | 01-09-13 | 09:13

Overigens geheel offtopic: ik mis @cobie!

necrosis | 01-09-13 | 08:57

@een maffiabaas | 01-09-13 | 05:31
Geloof me, het is een stuk beter als Assad blijft zitten waar hij zit .
Zo niet, dan kunnen we straks duizenden Syriërs verwachten die een beroep doen op ons beleid en uitkeringsinstanties.
En daar zit ik niet op te wachten!

necrosis | 01-09-13 | 08:55

@Giskard Reventlov | 01-09-13 | 07:47
Wellicht zou het beter zijn om de bevolking van Syrië eens te vragen naar hun mening.
Ik denk zomaar dat 99% geen Amerikaanse bommen op hun kop wil krijgen.
Iets waar Obama waarschijnlijk niet over nagedacht heeft , maar hij denkt wel vaker niet na.
Of zal ik nog even memoreren aan het moment dat hij BakEllende een 'wereldleider' noemde....
Alleen om die opmerking zou Obama het veld al moeten ruimen!

necrosis | 01-09-13 | 08:50

@mase | 01-09-13 | 07:22 |
De Democraten zullen voor willen stemmen om "hun" president geen gezichtsverlies te laten lijden. Gaan de Republikeinen dan tegenstemmen?

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 07:47

Wel interessant dat Obama in z'n eerste termijn een wet heeft aangenomen om het congres te omzeilen mbt dit soort beslissingen en het nu gaat voorleggen, zou het iets met het redden van z'n gezicht te maken kunnen hebben?! Ik voorspel u dat het congres dit gaat afwijzen..

mase | 01-09-13 | 07:22

jongens, het is beter als er gevochten word in het midden oosten. weetje waarom.. omdat ze dan leren dat die keiharde positieinname zonder compromieen en zonder relaxtheid niet werkt. Nooit meer oorlog is het beste motto voor een natiestaat.

een maffiabaas | 01-09-13 | 05:31

Yes, our fueling of the arab 'spring' is paying off. The destabilization of the middle east is heavily underway. With all modest dictators removed, we've paved the way for normal people being bullied, women bashed back into the middle ages and we've made sure children will be deprived of proper education for decades to come. It's just a matter of time that this little prick in Syria will cave in. We can all take example of the wonderful things that are happening in Iraq, Afghanistan and of course, Egypt. The people of those wonderful nations are happy now. They are well fed, well educated and they have all the democracy they need on a daily bases.

Of ben ik nu licht cynisch...

McShamus | 01-09-13 | 04:03

Gisteren op TV zat een stotterende Obama met een gezicht 10 jaar ouder dantoen die als een idioot gilde "Yes We Can" , wat hij kan heb ik nog steeds niet gezien. Wel dat zijn haar in enkele maanden grijs is aan het worden,hij is gewoon op,flair is weg.

baanaru | 01-09-13 | 02:59

Wat gaat er nu al dan niet gebeuren? De Republikeinen (van Bush en zo) kunnen tegenstemmen waardoor Obama zijn dreigementen moet inslikken en zo zijn gezicht verliest maar de dollar niet verder onderuit gaat. Of ze stemmen voor, waardoor Obama zijn gezicht verliest als ex-nobelprijswinnaar voor de vrede, te kijk staat als een onbetrouwbare sukkel en de wapenlobby weer zijn geld gaat tellen.
De Republikeinen winnen dus in elk geval en dus straks ook de verkiezingen.
Maar dan komt die oorlog er zeker, alleen een beetje later.

bruine kikker | 01-09-13 | 00:52

@Martin_rsd | 31-08-13 | 22:30
Onze planeet is idd overbevolk. Problemen dienen aangepakt te worden idd.
Martin_rsd | 31-08-13 | 22:43 | + -4 -

nooit gedacht hier op geenstijl nog iets tegen te komen waar ik zwaar geirriteerd van zou raken, maar dat nietszeggende gereageer op jezelf.. please gast, ga gewoon in je badkamer voor de spiegel staan te praten of zo!

painfull1 | 01-09-13 | 00:47

@Sleutelplanktovenaar | 01-09-13 | 00:30 |
Die definities zijn aardig willekeurig lijkt me, in ieder geval zijn de VS ook een democratie. In die uitspraak van Obama ging het waarschijnlijk om de combinatie met "oudste". Ook het Romeinse rijk noemde zichzelf in eerste instantie een republiek, daar komt dat woord vandaan. Dan hebben we nog de toevoeging "constitutional", daarmee wordt die "rule by law" bedoeld die jij aanhaalt. De democratisch gekozen vertegenwoordigers kunnen niet met een simpele meerderheid de grondwet aanpassen.

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 00:46

@Giskard Reventlov | 01-09-13 | 00:04
Geen zin om zelf alles te schrijven:
www.diffen.com/difference/Democracy_vs...
"Democracy vs Republic

Diffen › Social Sciences › Civics
The key difference between a democracy and a republic lies in the limits placed on government by the law, which has implications on minority rights. Both forms of government tend to use a representational system where citizens vote to elect politicians to represent their interests and form the government. However, in a republic, a constitution or charter of rights protects certain inalienable rights that cannot be taken away by the government, even if it has been elected by a majority of voters. In a "pure" democracy, the majority is not restrained and can impose its will on the minority.

The various forms of government can be briefly summarized as:

Monarchy or dictatorship: Rule by one (a king or emperor)
Oligarchy: Rule by a few
Democracy: Rule by a majority
Republic: Rule by law"

Het verschil wordt in Amerika als vrij groot gezien, vandaar dat ik hem een klootviool noem, hij kent z'n eigen land niet eens.

Sleutelplanktovenaar | 01-09-13 | 00:30

Ik mis het herhaaldelijke zinnetje "Weapons of Mass Destruction"

Grzl | 01-09-13 | 00:21

Als het gifgasverhaal niet pakt in de internationale media, dan probeert men het met inderdaad verschrikkelijke beelden van verbrande kinderen. Dat doet me denken aan dat door Amerikaanse napalm verbrande meisje op de vlucht, jaren geleden in Vietnam, haar verbrande kleren en huid in lappen van haar lichaam hangend. Die foto haalde de internationale persprijs en ging de hele wereld over. Amerikaans commentaar: collateral damage!
Je moet maar durven, met zoiets op je geweten, nu die verbrande Syrische kinderen misbruiken voor het eigen gelijk. (kokhalst van plaatsvervangende schaamte)

bruine kikker | 01-09-13 | 00:17

Paus Benedictus kon het niet meer aanzien en ging naar een klooster. Waar gaat Obama naar toe als hij het niet meer ziet zitten? Naar zijn broer in Kenia?

bruine kikker | 01-09-13 | 00:05

@Sleutelplanktovenaar | 31-08-13 | 23:39 |
In ieder geval in naam is Nederland een oudere republiek met grondwet. Dat het nu officieel een "koninkrijk" heet doet daar niets aan af. Wat is volgens jou het verschil tussen een republiek en een democratie?

Giskard Reventlov | 01-09-13 | 00:04

"I'm the president of the world's oldest constitutional DEMOCRACY..."

Ik geloof dat je bedoelt Constitutional REPUBLIC, Barry.
Klootviool.

Sleutelplanktovenaar | 31-08-13 | 23:39

Papapanzer | 31-08-13 | 23:08 | + -1

Denkt u verkeerd.
assad krijgt brede steun van de bevolking waardoor hij momenteel aan de winnende hand is ondanks buitenlandse apen met wapens van de VS en dito gas.

KollenbergSittard | 31-08-13 | 23:23

Wat een stelletje bangeriken hier op GS!
Veel bang dat interventie die regio nog meer ontwricht? Haha.. het is er al een anarchistische bende. Maar iedereen vergeet dat een groot deel gewoon burgerbevolking is, en die zijn in grote getale slachtoffer, inclusief de kinderen. Ik vind het walgelijk als er gezegd wordt dat het "maar moslims zijn".. Ik denk dat veel burgers daar hopen op een interventie..

Papapanzer | 31-08-13 | 23:08

Waar is Claus Schenk von Stauffenberg als de wereld
hem het hardste nodig heeft?
O, wacht...

Dostranamus | 31-08-13 | 23:07

Eric Blair zei:"Damascus is een van de oudste steden op aarde.
Alleen al daarom is bombarderen een slecht idee.
Eric Blair | 31-08-13 | 19:12 | + 45 "
Een bommetje meer of minder maakt inmiddels ook niet veel meer uit,Eric.. www.telegraph.co.uk/news/worldnews/mid...

Papapanzer | 31-08-13 | 23:01

Obama heeft 2 weken tijd gekocht, normaal gesproken wordt zo een debat daar achteraf gevoerd dacht ik. Suggesties dat de president militaire actie onderneemt waar het congres tegen heeft gestemd lijken me onzin. Er kan wel een patstelling ontstaat binnen het Huis of de Senaat, of tussen die twee kamers. Dan heeft Obama mogelijk nog wat opties. Waar die tijd voor nodig is? Misschien om toch nog een internationale coalitie te smeden, liefst alsnog met het Verenigd Koninkrijk.

Giskard Reventlov | 31-08-13 | 22:51

Ff overleggen met collega's ... doet ie goed ipv lul op tafel leggen.

lidlbier | 31-08-13 | 22:43

@Martin_rsd | 31-08-13 | 22:30
Onze planeet is idd overbevolk. Problemen dienen aangepakt te worden idd.

Martin_rsd | 31-08-13 | 22:43

-weggejorist-

Martin_rsd | 31-08-13 | 22:30

Barack Oblablablama.
Bomb whatever you have to, Barry. HIstory won't remind you as a winner :o)

Shareholder II | 31-08-13 | 22:09

Nu op nieuwsuur is het gelukkig ondertiteld.

ProAsfalt | 31-08-13 | 22:03

@1nfidel | 31-08-13 | 21:35


Ondanks dat de mallotenbrigade hier je mint ben ik het roierend met je eens. Het gebruik van zenuwgassen is een dermate smerige wijze van oorlogsvoering dat er iets gedaan moet worden. Let mar op, over een jaar horen we ineens ook over het inzetten van mosterdgas.


Maar Obama is een amateur die alleen maar in z'n image geinteresseerd is. Hij, de grote man die Irak eindigde - dat deed overigens al-Malike, maar dat zijn nare kleine feitjes die niemand wil weten - mag niet geassocieerd worden met weer een oorlog! Tegelijkertijd moeten er toch wel een paar probleempjes worden opgelost maar dat stelt ie dan lekker uit. Wel eerst even zeggen dat Assads dagen geteld zijn en dat hij moet opstappen. Daarna zeggen dat gasaanvallen een rode lijn zijn. Daarna, na dit, gaan verkondigen dat ze gaan aanvallen maar niet voor regime change gaan. En o ja. Het wordt een korte en beperkte campagne. (Alleen als blijkt dat hij helemaal uitpakt vind ik die opmerking acceptabel: Dat ia de vijand zand in de ogen strooien).


Nee dan de Israeli's. Ineens WAS er *iets* gebombardeerd. Niemand gaf ruchtbaarheid. Zo doe je dat.

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Orchar...

omanders | 31-08-13 | 21:56

@ de grote Anti | 31-08-13 | 21:07
Nope, geen aluhoedjes in huize o)+. Wat ik schreef kan gewoon uit de kattenbak worden gevist en teruggelezen. Ook door u. Wat vier jaar geleden nog rucksichlos werd weggejorist als zweverige onzin wordt nu gezien als de geopolitiek dat het altijd was.

o)+ | 31-08-13 | 21:53

Grappig, de omgang naar TOUCH screens.....
Iets lukt niet op de smartphone en in plaats van met je wijsvinger tik je met je ringvinger op het scherm in de hoop hetzelfde te krijgen als de rechter muisknop....

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:43

Bah, engels typen om het engels is niet leuk.
Reclamewereld doet dat ook, als ze zo doen is dat om te imponeren.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:37

Goeie speech weer es wat anders als jullie motten autos en huize kopuhhhh

lidlbier | 31-08-13 | 21:36

Obama heeft gewoon gelijk. Een dictatuur die chemische wapens gebruikt op de eigen bevolking, dat kan je gewoon niet tolereren als wereld. Als de VN nergens toe leidt, dan maar zo. Als je hiertegen niet ingrijpt is het westen zijn laatste geloofwaardigheid kwijt en gaan regimes als Iran en Noord Korea helemaal los.
En dat Rusland hiermee wellicht buitenspel komt te staan als er over 20 jaar zo'n gaspijpleiding bij komt is toch alleen maar mooi meegenomen? Ik vind dat wel wat Nederlandse militaire steun waard is. Je moet wel pragmatisch blijven.

1nfidel | 31-08-13 | 21:35

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:24
Ah.. daar is ie!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:31

.. bah, Internationale Socialisten als Obama zijn diep in hun zwarte hart gevaarlijke oorlogshitsers.
Ik had liever een Wereldheerschappij in de kleur roze gezien, dan het rood-groene misbaksel wat zal ontstaan als de Moslimbroeders straks voorgoed met deze vrindjes in bed liggen.

Jan Passant mk2 | 31-08-13 | 21:31

Nee Obama, het is helemaal niet duidelijk of Assad deze chemische aanval heeft gepleegd. Ik vind het echt heel erg vervelend dat ze deze oorlog proberen door te duwen, er is een dubbele agenda, dat moet haast wel.

Old_Spice | 31-08-13 | 21:30

@markluitzen | 31-08-13 | 21:14


Spreek je ook Nederlands? De term is "dictatuur". Of "tiranniek". Of "afzettingsprocedure" (Ja dat heeft meer lettertjes).

omanders | 31-08-13 | 21:29

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:21
Laten we maar hopen dat het met een sisser afloopt zodat wij hier ons ook weer op onze eigen problemen kunnen richten.En die zijn wat mij betreft belangrijker dan een zandbak vol idioten.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:28

Martin 21:25
Te laat.
Je moet beginnen met typen dat het bericht cynisch bedoeld is, scheelt veel minnen.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:27

@Slipsnifter | 31-08-13 | 20:33 |

Inderdaad, eerst aanslagen op westerse doelen plegen en haatpreken roepen en nu janken en smeken of de USA iets doet... Waar zijn die o zo heilige Saudie-Arabie en andere soenietjes eigenlijk? Heldje spelen via internet??

Tipped Relic | 31-08-13 | 21:27

@Martin_rsd | 31-08-13 | 21:20
Mijn reacties zijn cynisch bedoeld, m.a.w. andersom snappen wat er staat

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:25

Welles nietes 21:22
Vraag maar aan Joris, die gaat daar over.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:24

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:15
Over dictator gesproken.. zou er nog een leuk nachttopic inzitten over onze eigen vak K drammertjes denk je?
Didi heeft de wind eronder in zijn fractie en Mark vind het geweldig geloof ik.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:22

Welles Nietes 21:17
Denk dat dat wel meevalt, het congres is groot, een enkeling zal hem misschien erin willen luizen, maar de meesten niet.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:21

@Martin_rsd | 31-08-13 | 21:12
Ja precies, we hebben maar 1 planeet, en daar is momenteel geen plaats voor religie gekken, Sonieten, Shieten en weet ik veel, we hebben ook de vliegenmepper uitgevonden, het is volkomen legaal om met een vliegenmepper een insect te verdelgen omdat die kriebelt op je huid, dus WTF denken om leven enzo? 100 jaar geld sturen naar Afrika zonder resultaat, mensen moeten wat harder denken.

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:20

Geweldig. Je moet het de man meegeven: Dingen NIET doen kan hij *ontzettend* goed. Nu dit weer. Hij wil helemaal geen bommen gooien want voormalig linkse agogische buurtwerker met vriendjes bij de Weather Underground. Maar ja, je stelt een heusechte RODE LIJN [tm] omdat dat zo lekker ronkt. Dat zo oplossen is gewoon brillant: dat congres herinnert zich nog dat ze de vorige keer in Lybie genaaid waren en zet natuurlijk de hakken keihard in het zand en Obama kan zeggen dat als het aan hem had gelegen die rode lijn NOOIT was overschreden...


Van Bush heb ik altijd gedacht dat helemaal niet was gestopt met zuipen. Van Obama weet ik zeker dat het niet bij een paar lijntjes coke is gebleven. Tot op de dag van vandaag.

omanders | 31-08-13 | 21:19

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:12
Gaat ie alleen nog doen als het congres hem erin wil luizen door hem bij die twee andere gekken,Hollande en Erdogan op schoot te zetten.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:17

Democratie bestaat niet in sommige landen. Zal er ook nooit komen.
Zodra er een vorm van democratie ontstaat staat er gelijk weer een dictator op, om dat weer terug te draaien.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:15

Te paard,te paard voor volk en vaderland.
Kiezen uit twee kwaden is verdomd moeilijk.

Real Dutch Meat | 31-08-13 | 21:15

@Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:14
Verder alles goed met je?

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 21:15

@Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:13
Hmm.. tijntje??? Lewis that is!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:14

er zijn genoeg redenen voor impeachment maar syria kan de doorslag geven.. dus obama ga je gang want jou beleid is tyrannical en de USA lijkt steeds meer een dictatorship door zijn bewind

www.impeachobamacampaign.com/

markluitzen | 31-08-13 | 21:14

Ik stel voor dat we Job Cohen sturen om te bemiddelen. Of om als gijzelaar te gebruiken.

VanBukkem | 31-08-13 | 21:13

@Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:55
Sorry tijntje*Parkinson he ghe ghe* wilde je alleen even een +je geven dus bij deze alsnog.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:13

Democratie is het Midden-Oosten brengen is te duur voor de VS, die al lang en breed bankroet zijn. Olie.

Vage_eddie | 31-08-13 | 21:12

Mwah.... zag net op het nieuws dat Turkije volop militaire troep levert aan de rebellen.
Obamarama gaat bommen strooien.
Kan nog heel gezellig worden daar.
De herfst is begonnen.

Schietmijmaarlek | 31-08-13 | 21:12

Samengevat is het toch gewoon prachtig dat allemaal mensen die je niet als buurman of buurvrouw in je straat wil hebben elkaar nu massaal afslachten en kapot maken, waarbij het jammer is dat er ook een paar goeie sterven?
Dus waarom ingrijpen? Een zandbak vol met irritante insecten die nu elkaar aanvallen in plaats van ons, mooi toch? Laat zet lekker hun gang daar, nog meer chemische wapens, prachtig!!!
Owwwwwwww..... dit mag je zeker helemaal niet zeggen......
Dat is vast verboden enzo......

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:12

Welles Nietes 21:08
Amerika heeft hopelijk geen trek meer door het afvallen van GB.
Obama had grote woorden, maar alleen de kar trekken?
We zullen zien.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:12

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:06
Laten we dat laatste maar hopen ja!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:08

@Martin_rsd | 31-08-13 | 21:06
Als je serieus genomen wil worden, Martin_rsi, dan moet je voor je woorden staan. Lees nog even terug. Je schreef *Geen raket had iets geraakt*. Dat heb ik weerlegd.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 21:08

@o)+ | 31-08-13 | 20:45
Nou, veel plezier met je alu-hoedje.
Ik denk dat het nog iets gecompliceerder ligt.
De minder bedeelde gezinnen kopen (krijgen) de goedkope chinese rommel, maar amerika zelf maakt nog steeds enorm veel kwalitatieve producten..

de grote Anti | 31-08-13 | 21:07

@macmiep.nl | 31-08-13 | 21:01
Linkje laad tergend langzaam dus zal nu ook wel 503 geven.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:07

@Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 21:02
I co? 1 vrouw gedood, en jij schreef over honderden raketten.

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:06

Welles Nietes 21:03
Precies, niemand lijdt gezichtsverlies, behalve Obama een beetje.
Teruggefloten door de democratie, dan houdt het op heh..?..

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:06

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:59
Oh officieel heeft Israel geen "slechte" wapens...
Israel is widely believed to possess weapons of mass destruction, and to be one of four nuclear-armed countries not recognized as a Nuclear Weapons State by the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT).[1] The US Congress Office of Technology Assessment has recorded Israel as a country generally reported as having undeclared chemical warfare capabilities, and an offensive biological warfare program.[2] Officially Israel neither confirms nor denies possessing nuclear weapons.

Martin_rsd | 31-08-13 | 21:05

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:00
En Cammeron zit achter een heerlijke malt uit te blazen dat ie gelukkig niet de enige is die voor joker gezet is door eigen machtsgeilheid.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 21:03

In dit www.mintpressnews.com/witnesses-of-gas... stuk, dat nu helaas een 503 fout geeft (hoe zou dat nou komen), wordt gesteld dat de chemische wapens geleverd waren aan de rebellengroep Al Nusra door Saoedische prins Bandar Bin Sultan. De rebellen bewaarden ze in tunnels, en toen ging er iets mis...
Zou me niks verbazen.

Rest In Privacy | 31-08-13 | 21:01

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:56
CNN betrouwbaar? Linkse propagandistische rioolzender.

smdyasc | 31-08-13 | 21:00

Welles Nietes 20:59
Juist!

Terpen-tijn | 31-08-13 | 21:00

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:57
Dat is natuurlijk ook de opzet van dit hele doorzichtige spelletje.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:59

@Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:57
Geen raket had iets geraakt

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:59

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:57
Dat zou heel fijn zijn. De enige manier om de derde wereldoorlog te voorkomen.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:58

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:54
Oh. Dus al die duizenden hobbyraketten vanaf Gaza hadden Israël helemaal niet kunnen bereiken? Dromert.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:57

Lewis Lewinsky 20:55
Zal ik eens een gokkie wagen>> Obama krijgt geen toestemming van het Congres en hij is er nog blij mee ook.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:57

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:49
Oh ja sorry, want ik heb echt een enorm respect voor studenten, onze toekomst!!! Kanaal 503 is CNN, ook op Internet te volgen.

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:56

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:54
Steen kopen?... krijg je de stok te huur!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:55

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:52
Yup. Ik hoop dat het Congress de krankzinnig geworden president stopt.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:55

Einstein zei ooit dat hij niet wist hoe de derde wereldoorlog zou worden uitgevochten.
De vierde wel>> met stokken en stenen.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:54

@Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:44
Beste Lewis, Ik heb nu al meerdere malen gelezen dat jij echt denkt dat Sirie in staat is een raket te laten landen in Israel, en dat je je daar drukt om maakt, net als al die mensen die massaal gifmaskers kopen. Ik kan je verzekeren dat van welk land dan ook geen raket Israelische grond zal raken. Zoek er maar eens op op Google. Indien dit wel zou kunnen, dan hadden de Palestijnen en andere landen al lang raketten afgevuurd. Denk eens na en zoek eens op!!! Israel KAN NIET gebombardeerd worden. Israel is ook 1 van de weinige Nuclear Power Enforced Defense and Energy landen.

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:54

Alle ingredienten voor een derde wereldoorlog zijn nu aanwezig.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:52

Martin rsd 20:45
Moet je wel het digitaal pakket hebben.
Anders heb je een zielig uitgekleed analoog pakket.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:49

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:38
Ach ja! de ouderwetse papierenkaart met rood omlijnde bunkerplaatsen zoals Gen. Pouwel eer ook een paar in z'n collectie had.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:49

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:43
En voor je het weet ligt er een kruisraket op de geheime olietanks te Rommeldam. Besef je eigenlijk wel de WO3 voor de deur staat?

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:49

@smdyasc | 31-08-13 | 20:42
Iedere ZIGGO klant kan op zijn of haar afstandsbediening het nummer 503 intypen.

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:45

@ de grote Anti | 31-08-13 | 19:57
China begon met goedkope arbeid te ruilen voor goedkope producten. Gevolg: Amerika produceert tegenwoordig vrijwel niets meer. Met de winst die dat opleverde heeft China stukje bij beetje de Amerikaanse economie opgekocht. Tot op het punt dat de kluizen van de VS leeg waren. De Duitser wilden onlangs zien of hun goud nog veilig in de Amerikaanse kluizen lag en mochten slechts 1/3 zien en mochten het niet aanraken(!). Nederland mocht haar goud niet eens zien. We moeten maar aannemen dat het er ligt. In werkelijkheid is het gros van de goudvoorraad van de VS verpatst aan China, India, Israël, Rusland en de olieproducerende landen. De VS heeft dus een imagoprobleem want de almighty Dollar is zonder de koppeling aan olie gebaseerd op helemaal niets. De VS heeft zichzelf sinds de oprichting van de Federal Reserve in 1913 in de hoek geverfd en heeft zich keer op keer op keer moeten redden met oorlog. De VS *is* 'the Axe of Evil' en heeft niets meer te verliezen.

o)+ | 31-08-13 | 20:45

Dus Nobama straft Syrië binnenkort met kruisraketten.

Syrië heeft al laten weten in dat geval te reageren met bommen, kan ook gifgas zijn, op Israël.

Israël heeft laten zien elke aanval te vergelden. Na de Syrische bommen op Israël volgen derhalve Israëlische bommen op Syrië, en vermoedelijk ook op Syriëvriend Iran, in een moeite door.

En daar zal het niet bij blijven. Kortom een onafzienbare puinzooi staat ons te wachten. Stombama, bedankt.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:44

@Eurotokkie | 31-08-13 | 20:39 | + 0 -

Ruimte voor schuilkelders voor WO3. Gewoon, extra schuilkelders.

Vrije Nator | 31-08-13 | 20:43

@Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:38
Voor de economie is het wel goed. Al onze zogenaamde "geheime" tankopslag voorzieningen in de Rotterdamse Terminals worden weer vol- en leeggepompt, ondanks dat we geen deelnemen vinden er in de haven van Rotterdam allerlei "geheime" transporten plaats, iedere verweggie oorlog heeft onze Rotterdamse haven altijd goed gedaan.

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:43

@Eurotokkie | 31-08-13 | 20:39
Lekker betrouwbaar, de islamitische NOS citeert het islamitische HRW.

smdyasc | 31-08-13 | 20:42

@Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:22
Ben het met je eens, je schrijft het humoristisch, en dat is prettig lezen. Maar het lijkt er wel op, Poetin vingertje naar vriendje Assad, Pas op Assad, veel doen maar dit nu ff niet, en zo wel, ook een paar naar de rood gemarkeerde locaties op deze kaart [ouderwetse papieren kaart overhandigend en handen schuddend]

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:38

Ik hoop dat het Congress de kruisrakettenwerper stopt.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:38

Stombama.

Lewis Lewinsky | 31-08-13 | 20:37

Poetin lacht zich een kriek, het tomhakken zal alleen maar de wapenomzet verhogen, tenzij bij Assad het geld op is. Poetin en Obama zullen nooit vriendjes (meer) worden.
Maar dat zal wel niet gebeuren, het is me nu al een raadsel waar die het geld vandaan haalt. (Iran?

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:36

@Tipped Relic | 31-08-13 | 20:32
Voor de heilige jihad is alles geoorloofd.

Slipsnifter | 31-08-13 | 20:33

Tssss. Wat is (bijna) humor vind, is het feit dat al die linkse lui die eerst op de USA en George W. Bush liepen te zeiken, nu het felst roepen om oorlog. Waarom? Om die Soenietjes te helpen. Schamen jullie je niet een beetje?

Tipped Relic | 31-08-13 | 20:32

Ing.eslapen 20:28
Was en is ook mijn standpunt.
Niet de meest elegante oplossing, maar alles beter dan je te mengen in dat gekkenhuis.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:31

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:24 | + 0

Het is dat de VS steeds Israël heeft tegengehouden anders was Syrie er niet meer , Iran trouwens ook niet.

Eurotokkie | 31-08-13 | 20:30

Op 11 september stuurt Amerika 2 Boeings in de laatste nog overeind staande flatgebouwen in Sirie. Hier wat bewijzen dat Sirie de gifgas aanvallen heeft gepleegd met zelf verbouwde prutsrockets, gaatjes bij boren en propellor aanpassen zodat het zelfbouwgeheel in een Iranse lanceerder past. brown-moses.blogspot.nl/

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:29

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:19
In een eerder topic heb ik het al eens gesuggereerd.
Niet ingrijpen maar gewoon wapens verkopen aan beide partijen.
Win-Win situatie voor het westen.

Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:28

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:25
Weet ik, maar ik bedoelde dus een openlijke aanval andersom.. dus richting Israël.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:28

@Martin_rsd | 31-08-13 | 20:24
kondigTTTTT

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:25

Zkh 20:20
Wat nou stierenpoep? Hier op gs hebben de meesten "liever" een Assad dan de moslims. Izze een feit.
Je hoeft me ook niet bij te praten over de achtergrond, lees er net zoveel over als jij, als het niet meer is.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:24

@Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:07
Israel heeft al meerdere aanvallen op Syrie gepleegd, Israel kondigd zoiets nooit van te voren aan. Wapentransporten en fabrieken zijn door die lui al kapot geraketbombardeerd

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:24

boasatlas | 31-08-13 | 20:18 | + 0
Putin is zelf 1 grote leugen .

Eurotokkie | 31-08-13 | 20:24

*aluhoedje opzetten doet.*
Later zal wel bekent worden; Putin safed his ass.
Het zou toch wat zijn als de Russische VN bondgenoot Obama alsnog een snel ingrijpen zonder toestemming verschaft door de Syrische of Iraanse vrienden in te fluisteren om Israël een plaagstootje in de vorm van een verdwaalde raket te geven.

*aluhoedje weer afzet.*

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:22

@Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:02
Dat wordt dus een aanval op 911, Amerikanen hebben wel humor............... Call 911 (September, elf) en iets met twee wolkenkrabbers.....

Martin_rsd | 31-08-13 | 20:22

Obama, de linksmensch-natte droom.
Achteraf is ie dus exact hetzelfde als veel van zijn oorlogszuchtige voorgangers.
Niets geleerd van het verleden, kenmerkend voor een Amerikaan....

Ommezwaai | 31-08-13 | 20:20

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:10

Bullshit, als die haat werkelijk tegen moslims is, zou er niet keer op keer voor de bloeddorstigste moslims partij gekozen worden. (Taliban in het zadel geholpen, Serviërs uitgemoord door mujahedeen, moslimbroederschap gesteund, dat soort dingen).

De honger naar geld en grondstoffen, die is zo groot, dat gruweldaden tegen gewone burgers gestimuleerd en getolereerd worden. Onder andere door ons voor te liegen voor een welgezinde publieke opinie en door dat moordtuig van de smerigste wapens te voorzien.

ZKH EénOog | 31-08-13 | 20:20

Ing.eslapen 20:13
Begrijp het goed>> het is geen partij kiezen, maar het moeten kiezen uit twee kwaden.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:19

@Eurotokkie | 31-08-13 | 20:14
idd... niet dat ik erop hoop, maar ben er bang voor

kapitein_iglo | 31-08-13 | 20:19

Osama wacht nu op terugkeer Congrebb. Wordt vervolgd op 9 september.
(Well played @Putin).

boasatlas | 31-08-13 | 20:18

Ik zie het er nog eens van komen dat duitsland de wereld moet bevrijden van de amerikanen,pas dan weet ik zeker dat god gevoel voor humor heeft!!!

gimme a beat,rix | 31-08-13 | 20:17

kapitein iglo 20:11
Zekers, er zijn partijen die er belang bij hebben dat dit conflict escaleert.
Niet om de bevolking te helpen, maar om van de chaos te profiteren.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:14

kapitein_iglo | 31-08-13 | 20:11 | + 0

Ik denk dat de komende weken steeds meer gruwelijkheden naar buiten komt ,en dan moet je ze horen al die mensen die tegen een aanval waren .

Eurotokkie | 31-08-13 | 20:14

nou kijken wat Erdogan er van vind want die staat te trappelen
hij lijkt een aanval met wat vliegtuigen niet genoeg te vinden

janneman1977 | 31-08-13 | 20:13

@Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:10
Kijk eens naar de gruweldaden van Al Qai'da en andere groepen...

Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:13

er komt nog iets heel groots... iets waardoor iedereen wel zal moeten zeggen: we moeten aanvallen

kapitein_iglo | 31-08-13 | 20:11

Send more drones.
Stil, discreet, anoniem.
Achtelijke wereld is dit toch> de haat tegen moslims is groter dan de gruweldaden van Assad.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:10

@Eurotokkie | 31-08-13 | 20:08
Al Qai'da zal met nog een paar gifgasaanvallen moeten komen.

Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:09

Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:02 | + 0
Assad kan dan nog even uit zijn bunker komen .

Eurotokkie | 31-08-13 | 20:08

wordt tijd tijd winnen om het VN-team niet volledig te negeren, omdat eerst druk op de ketel zetten toch niet zo een goed idee was.

Zyprexa20mg | 31-08-13 | 20:07

Wat zal Israel hier blij mee zijn zeg!
Zij zijn nu waarschijnlijk (gewild of ongewild)onderwerp gemaakt voor openlijke provocatie richting USA om Obama zonder of met toestemming van wie dan ook over zijn eigen rode streep te trekken.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:07

Mmm. Als ze gaan, sturen ze geen mensen maar gaan ze de rebellen steunen.

Dus wat ze nu doen, maar dan bij daglicht...

Maar nu mag eerst het congres een 'democratisch' toneelstukje opvoeren, omdat het volk nog niet rijp genoeg is.

ZKH EénOog | 31-08-13 | 20:06

Wegloper Obama, grote bek en triviale gemeenplaatsen. Voordeel is wel dat de Republikeinen nu de zinloze massaslacht van talloze onschuldige levens kunnen voorkomen.

smdyasc | 31-08-13 | 20:06

Het geluid viel vaak uit: Obama heeft volgens mij niets gezegd over onderzoek WIE gifgas heeft gebruikt. Alleen maar dat er gifgas werd gebruikt. En dat daar een debat over komt in Congres.

paridae | 31-08-13 | 20:06

@mijzelf:

op plaatje klikken dan zie je de foto waar het over gaat

kapitein_iglo | 31-08-13 | 20:05

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry begon zijn toespraak gisteren met te beschrijven hoe gruwelijk de slachtoffers van de chemische aanval in Damascus hebben moeten lijden. Om zijn punt te onderstrepen verwees hij naar een door de BBC gebruikte foto www.xandernieuws.punt.nl/_contentimage...
waarop is te zien hoe een kind over honderden dode lichamen springt. Dit zouden de slachtoffers van de gruweldaad in Damascus zijn geweest. Probleem'pje': de foto is in 2003 in Irak genomen en heeft helemaal niets met Syrië te maken.
De foto werd later ingetrokken, maar toen was het beoogde effect al bereikt
- Denk maar niet dat dit " een foutje" was -

kapitein_iglo | 31-08-13 | 20:04

Iemand ooit die terroristen ontmoet waar hij het over heeft?

anuz | 31-08-13 | 20:04

Storend dat de vraag van de dame niet beantwoord word, wat een ego.

zare | 31-08-13 | 20:04

@kanookmorgen | 31-08-13 | 19:05
Dat vraagt om een remix :D

Martinspire | 31-08-13 | 20:03

Obama hoopt op een Cameron exit. Stevige taal uitslaan en dan teruggefloten worden door de congresleden.

Veel woorden om te zeggen dat hij zich vergaloppeerd heeft.

BenBinnen | 31-08-13 | 20:03

Als het congres geen toestemming verleent kan Obama zijn presidentsschap als mislukt beschouwen.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 20:03

Will you still go at strike if Congress dissapproves?
.
Logische vraag van de dame, jammer (en typisch) dat daar met geen woord over gerept is. Maar dat zooitje zal ook wel akkoord gaan.

Dept.X | 31-08-13 | 20:02

@Super Grover | 31-08-13 | 20:00 |
Als je op de VN moet wachten, is het volk al uitgemoord.

Anderzijds kun je je afvragen of ingrijpen zinvol is gelet op Afghanistan en Irak.

ProAsfalt | 31-08-13 | 20:02

@Eurotokkie | 31-08-13 | 20:01
Het congres komt pas op 9 september terug...

Ing. eslapen | 31-08-13 | 20:02

Dus nog even een paar dagen wachten .

Eurotokkie | 31-08-13 | 20:01

En nou al die mafkezen in dat MO het gewoon lekker zelf uit laten vechten!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 20:00

'Now is the time America shows the world what is commitment'.
.
Read my lips, they are gonna throw some bombs there for shure!!!!!!!!!!

Rest In Privacy | 31-08-13 | 20:00

Mooi hoe Obama het aan de ene kant heeft over hoe men / de VN en geallieerde landen van / aan de VS zich aan afspraken moeten houden maar de VS niet wacht op de VN. Zoals afgesproken is. De VN handelt als eenheid of handelt niet.
Om over Kyoto en het niet erkennen van het Internationaal Strafhof in Den Haag maar te zwijgen.

Super Grover | 31-08-13 | 20:00

De VS gebruikt al jaren munitie met verarmd uranium in Irak. jus' sayin'

Hesselbollah | 31-08-13 | 20:00

@komtdatschot | 31-08-13 | 19:51 |
Dat is ook precies wat Arnold karskens zegt: de waarheid in een oorlog sneuvelt als eerste.

ProAsfalt | 31-08-13 | 20:00

Ing. eslapen | 31-08-13 | 19:56 |

Heb je het toch ook door.Wat dat betreft zie ik die moslim-neger overal toe in staat.

komtdatschot | 31-08-13 | 19:59

waar zijn nou de "bewijzen" waar de USA nou over beschikt????
Op welke bewijs laat je de hele wereld op de rand van WW3 balanceren?
Aangezien het uitbreken van een WW3 mij ook zal aangaan, wil... nee, EIS ik in te zien wat jullie bewijzen zijn!!
En laat mij dan de oordeel vellen, niet jullie!

kapitein_iglo | 31-08-13 | 19:59

-weggejorist-

kantaandeslotus | 31-08-13 | 19:59

'our high confidence assessment is the strongest position that the u.s. intelligence community can take short of confirmation.'
okay, dus geen confirmation.

cumshaft | 31-08-13 | 19:58

Kan die kerel nou nooit eens een aantal zinnen achter elkaar zeggen zonder die Mussolini manier van zwijgen en kijken?

BBmetR | 31-08-13 | 19:58

Dat deze man herkozen werd verbaasde me nog het meest.
Maar ach, nederland blijft ook maar hardnekkig pvda stemmen..

Slipsnifter | 31-08-13 | 19:58

Eurotokkie | 31-08-13 | 19:53 |

Nou,sinds het westen hun voormalige kolonies in het midden-oosten zijn kwijtgeraakt,gebeuren in het midden-oosten heel veel ongelukken.Das ook weer zo.

komtdatschot | 31-08-13 | 19:57

CoffeePatch 19:53
Laat maar, wist ik al, maar heb een pleurishekel aan Elsevier, ze censureren alles wat niet in hun straatje past.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:57

Obama gaat het Congres raadplegen. Hulde voor Obama! Zo hoort het! En hulde voor het Britse parlement!

Rest In Privacy | 31-08-13 | 19:57

@o)+ | 31-08-13 | 19:48
Ja, misschien snap ik geo-politiek niet helemaal.
China is dus de eigenaar van een gigantisch continent dat door onze voorvaderen (europeanen) is opgebouwd hmm?
Met een machtig leger (jullie horen alleen van de faalmissies) en hoogstaande techniek. Ja, ik durf te beweren dat een amerikaans stuk gereedschap bijna even goed kan zijn als een duits stuk gereedschap en geen fuck te maken heeft met chinese pisbakstaal rommel.

Ook financieel, ook al heeft china een flinke vinger in de pap, moet ik mij voorstellen dat amerika bang is? Miljoenen chineesjes die de boel overnemen? Zoals ik zei, ik heb echt geen verstand van dat soort zaken.

de grote Anti | 31-08-13 | 19:57

Zoals verwacht veel woorden geen daden.

john4476 | 31-08-13 | 19:56

Bush was slecht, want: Blank, republikein en een halve redneck.
Obama is goed, want: beetje Zwart, demoraat en een halve moslim.
.
Ben benieuwd hoe de linkse deskundigen nu reageren als Obama de trekker gaat overhalen...

Onderbuik | 31-08-13 | 19:56

Hij trekt z'n keutel in.

LibertasSimplex | 31-08-13 | 19:56

@komtdatschot | 31-08-13 | 19:55
En dan te bedenken dat deze moslimbroeder kernwapens bezit.

Ing. eslapen | 31-08-13 | 19:56

Ik wil het niet horen..

Slipsnifter | 31-08-13 | 19:56

Hij durft het toch maar niet zonder het congres.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 19:55

Hij heeft het over "America's national security".
Geef hem een wereldbol ! Syrië ligt niet in de US of A.

Nonkel Frituur | 31-08-13 | 19:55

kapitein_iglo | 31-08-13 | 19:52 | +
Zijn de Rayonhoofden al in vergadering dan?

ZZP-er | 31-08-13 | 19:55

Niet te geloven dat mensen die moslim-neger nog geloven.

komtdatschot | 31-08-13 | 19:55

Verdulleme, die stream hapert steeds als hij wat belangrijks zegt.

Vrije Nator | 31-08-13 | 19:53

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:51 |
Welke wil je dan, Volkskrant, AD of ANP?

CoffeePatch | 31-08-13 | 19:53

Geen ondertiteling. Dan heb ik er niets aan.

ProAsfalt | 31-08-13 | 19:53

Jahoor, we gaan het lont aansteken in het overvolle kruitvat.

ElMatadero | 31-08-13 | 19:53

komtdatschot | 31-08-13 | 19:51 | + 0

In het midden oosten is alles zo een beetje een ongeluk.

Eurotokkie | 31-08-13 | 19:53

Obama? Ach ja, oerdomme Amerikanen. Je weet wel...

Hufter | 31-08-13 | 19:53

iet geat on!

kapitein_iglo | 31-08-13 | 19:52

"I'll start bombing in five minutes"

Ing. eslapen | 31-08-13 | 19:51

Ik ga zo met wat oude petro-dollars mn r€€t vegen,en kijken of ik er het gezicht van a-bomb-a in kan zien,voordat ik doortrek.

gimme a beat,rix | 31-08-13 | 19:51

Gebarentolk, iemand??

basweetutwel | 31-08-13 | 19:51

Terwijl er Amerikaanse oorlogsschepen onderweg zijn naar de Middellandse Zee om het regime van Assad te bestraffen, zijn twee gerenomeerde journalisten, Dale Gavlak en Yahya Ababneh naar het getroffen gebied gegaan om enkele interviews af te nemen. Hun bevindingen zetten het een en ander in een geheel ander daglicht.

Uit interviews met rebellen/terroristen en bewoners van Ghouta, een voorstad van Damascus, komt een heel ander beeld naar voren dan wat de mainstream media durft te beweren. Het lijkt er namelijk nogal veel op, dat de vermeende gifgasaanval waar veel over te doen is, een ongeluk was. Dit gas is, zo blijkt uit deze interviews geleverd door een Saoedische prins, Bandar bin Sultan. Een hooggeplaatste, invloedrijke man uit het Huis van Saoed, de overheersende clan van Saoedi-Arabië.

Van deze prins, een vriend van de familie Bush, wordt al een tijdje vermoed dat hij het al-Nusra Front voorziet van wapens, ze financieel ondersteund en misschien zelfs wel van welgemeende adviezen voorziet. Het al-Nusra Front wordt door velen gelieerd aan al-Qaeda.

Rebellen die weinig met het al-Nusra hebben, 'ze vertellen ons niets', maar wel tot op zekere hoogte met ze samenwerken, hebben verklaard dat er al een tijdje wat gaande was in de wijk. Zo werden er tunnels gegraven om 'nieuwe' wapens te verstoppen. Wat die nieuwe wapens waren? Geen idee. Door ondeskundig gebruik is een van die nieuwe wapens waarschijnlijk ontploft en is het gas verspreid. Het al-Nusra Front kwam toen al snel met de mededeling om vergeldingsacties in sjiitische dorpen te gaan doen.

Dokters die de slachtoffers behandelen hebben de journalisten laten weten voorzichtig te zijn met wie ze welke vragen stellen. Toch blijkt uit tientallen interviews met bewoners en rebellen die niets met al-Nusra te maken hebben, dat men van mening is dat al-Nusra en eerdergenoemde prins verantwoordelijk zijn voor dit ongeluk. Men wist dan ook niet hoe snel men aan het ‘westen’ moest doorspelen dat het een aanval van Assad was om van een nadeel maar een voordeel te maken. De invloed van Bandar en zijn verleden met de CIA heeft hierbij ongetwijfeld een grote rol bij gespeeld.

Meer dan een dozijn rebellen hebben toegegeven dat ze gesponsord worden door de Saoedische regering. Verder is Bandar bin Sultan dezelfde man die Rusland een lucratieve oliedeal heeft aangeboden, wanneer ze Syrië laten 'vallen'. Tevens gaf hij daarbij de garantie dat, indien Rusland aan die voorwaarde voldoet, er geen aanslagen zullen zijn van Tsjetsjeense 'vrijheidstrijders' tijdens de aankomende Olympische Winterspelen.

frontpage.fok.nl/nieuws/615595/1/1/100...

komtdatschot | 31-08-13 | 19:51

CoffeePatch 19:48
Als Elsevier het zegt zal het wel niet waar zijn.
Smerig propagandablaadje.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:51

Doar is ie!

ElMatadero | 31-08-13 | 19:50

-weggejorist-

ANON_CAN | 31-08-13 | 19:49

Bier en chips staan al klaar.

Eurotokkie | 31-08-13 | 19:49

@ de grote Anti | 31-08-13 | 19:23
Dat dacht ik lange tijd ook ( the world is a stage). Maar Putin en de Chinezen zijn, in tegenstelling tot Barrie de sokpop vermomd als Opperbobo, geen acteurs. China is de werkelijke eigenaar van de VS, kent dus het script en wacht totdat de VS zichzelf al masturberend ophangt in de klerenkast die Syrië heet. En Putin staat te gniffelen in de coulissen.

o)+ | 31-08-13 | 19:48

Ik hoor op MSNBC dat Obama ernstige diarree heeft. Hij zal vanaf het toilet het klootjesvolk toespreken.

James St John Smythe | 31-08-13 | 19:45

De eerste vluchteling uit Syrië die hier nu de grens oversteekt, oppakken en als smerige islamofoob gelijk enkele reis terug geven.

basweetutwel | 31-08-13 | 19:45

Rusland, China en Iran leveren de wapens aan Assad.
Turkije en andere landen aan de "rebellen".
Prima geregeld toch? Daar moet je niet tussen willen komen.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:45

Kan het misschien wat opschieten?
Over 10 minuten begint Enschede tegen Heerenveen met de tweede helft, en dat is net zo spannend.

ZZP-er | 31-08-13 | 19:45

Assad lacht zich helemaal kapot. Die zit nu in Iran met Nasrallah en Khamenei CNN te kijken.

Fort Reunion | 31-08-13 | 19:45

Die Timmerfrans zit wel lang te bellen met Obama.

CoffeePatch | 31-08-13 | 19:44

@lady blabla | 31-08-13 | 19:36
Jah, als ik de president van de wereld was zeg maar *kuch* dan zou ik iedereen het maar laten uitzoeken.
Ik haal alle lange-afstand raketten weg uit die landen, zet er een groot hek omheen en haal de olie wel ergens anders vandaan. Mijn volk zou dan floreren, in vrede, zonder vreemde entiteiten die erbij willen horen. En zij zouden dan doorgaan met hun middeleeuwse tribale onzin.
Maar wel binnen de hekken.

*nog een joint opsteekt*

de grote Anti | 31-08-13 | 19:43

Wel een gevaarlijk link uitglij trapje.

lady blabla | 31-08-13 | 19:43

Zitten de touwtjes van die trekpop in de knoop ofzeau?

Paupertje Uberlutser | 31-08-13 | 19:43

janneman1977 | 31-08-13 | 19:39 | + 0

Thuis, naar CNN aan het kijken of hij ook in beeld kwam?

ElMatadero | 31-08-13 | 19:42

Heeft Obama een zenuwinzinking? Hij zit behoorlijk in het nauw.

Rest In Privacy | 31-08-13 | 19:42

Ik zat zelf te denken, qua wachtmuziek, aan Ozzy en consorten: youtu.be/OGPD0ZBiMs0

Maar, Boudewijn de Groot kan ook natuurlijk:
youtu.be/KkYmqbNXIlk

Welterusten, Brakke Oboemmie. Ik snap ook wel dat je in het nauw gedreven bent door de Rotschildts en de wapenindustrie, en net zo goed een pion bent als de rest van ons. Maar toch. Je bent nominaal de machtigste man in de wereld. Jammer dat je niet even een bommetje de Federal Reserve injast. Maar goed. Meneer de president, slaap zacht.

Vrije Nator | 31-08-13 | 19:41

ElMatadero | 31-08-13 | 19:34 | + 0 -
waar zat die timmermans trouwens gisteravond tijdens dat interview bij nieuwsuur?

janneman1977 | 31-08-13 | 19:39

Kim Philby | 31-08-13 | 19:32 |

Nee?Wat nee?

komtdatschot | 31-08-13 | 19:39

Maar hoe raar zouden die amerikanen op staan kijken als de russen inderdaad die 50.000 'vrijwilligers' zouden sturen. Wat gaat oeboemaah dan doen?
China en rusland die er geld en wapen systemen in stoppen en Iran en Hezbollah die genoeg martelaren hebben staan om ze op te nemen.

miko | 31-08-13 | 19:38

De de VN-inspecteurs en de monsters zijn vanmiddag laat pas aangekomen, maar de rapporten en conclusies zijn alvast in de tussentijd geschreven.

smdyasc | 31-08-13 | 19:38

(omfloerste stem) "Voor de luisteraars: de camera is nu gericht op de linkerkant van het spreekgestoelte. De prachtige groene partij op de achtergrond is nu beter in beeld." (stilte)

paridae | 31-08-13 | 19:36

Zal pas een statement zijn als Obama zijn aftreden bekent gaat maken omdat hij genoeg heeft van het God bles wereld overheersende US problematiek/politiek.

lady blabla | 31-08-13 | 19:36

#whyobamaislate

wigoo | 31-08-13 | 19:35

Obama gaat zeggen dat hij niks gaat zeggen, maar dan met veel meer woorden, zodat we so wie so niet meer snappen wat hij dan wel gezegd heeft.

ZZP-er | 31-08-13 | 19:35

Zit Timmermans ook klaar in de Haagse situatie ruimte?
We moeten wel meteen kunnen reageren, als Barack zegt dat Timmermans door de hoepel moet springen.

ElMatadero | 31-08-13 | 19:34

@ de grote Anti | 31-08-13 | 19:32 |
Dat is typisch Amerikaans.

Super Grover | 31-08-13 | 19:34

De Yankvlag beweegt dus m'n stream is in ieder geval niet vastgelopen......

Ommie de HaatMoker | 31-08-13 | 19:34

En al die linkse lutsers liepen weg met Obama, was een tweede coming of Jesus! Het was de grote anti-Bush. Maar het is Obama gelukt om het nog slechter te doen dan Bush economisch, Gitmo is nog altijd niet dicht en Obama gaat nu lekker ook meedoen met een oorlog. Jammer dat de media, journalisten en linkschemensen niet kritisch en bijzonder hypocriet zijn en dit natuurlijk niet breed uitmeten.

Moonwarrior | 31-08-13 | 19:33

Je zou verwachten dat hij er toch wat meer contrasterend uitspringt, zo met het witte huis op de achtergrond.
Of heeft hij zijn stealth-stropdas geknoopt vandaag?

Jackanders | 31-08-13 | 19:33

komtdatschot | 31-08-13 | 19:31 | + -2 -
Nee.

Kim Philby | 31-08-13 | 19:32

@Super Grover | 31-08-13 | 19:29
Carlin was een held, en zeer scherp. Maar toch had hij volgens mij geen idee wat er in de wereld speelde buiten amerika.

de grote Anti | 31-08-13 | 19:32

Onder je de reden waarom Khadifi werd afgemaakt door het westen.

Waarom de Invasie van Lybië?
Luc DM/Een belangrijk aspect dat vaak verwaarloosd wordt is het financiële, dus ook in de crisis in Lybië. Het gaat niet alleen om olie. Wat zien we in werkelijkheid gebeuren?

Ellen Brown, auteur van ‘Web of Debt’ schreef een verhelderend artikel: All About Oil, or All About Banking? waarin ze afrekent met het belang van Lybië’s olieinkomsten en overheidsfonds en de informatie aanbrengt voor de kern van haar stelling: Kadhafi’s monetaire politiek is de voornaamste faktor waarom hij aangevallen werd en de daaropvolgende oprichting van een nieuwe ‘Lybische Centrale Bank’ door de NATO-geallieerden .

Ze herinnert de lezers eraan wat Libië bereikt heeft: algemene gezondheidszorg betaald door de staat, algemeen onderwijs tot en met hogere opleidingen door de staat, verdeling van de olie-inkomsten, gesubsidieerde huisvesting, gesubsidieerde auto-aankopen, 35.000 € huwelijks-subsidies voor jonggetrouwden, enz.

Wat Libië gemeen heeft met de 6 andere landen die Generaal Wesley Clark opsomde uit de oorlogslijst van het Pentagon: noch Irak, Syrië, Libanon, Somalië, Sudan, Iran noch Libië behoren tot de BIS (Bank of International Settlements), de overkoepelende bank van de ‘Centrale Banken’.

Saddam Hoessein’s omschakeling van de dollar naar de Euro voor de oliehandel was een reden voor de aanval op Irak. Irak, Sudan en Somalië zijn gesneuveld. Alleen nog Syrië, Libanon, Libië en Iran zijn nog aan te pakken.

Een Russisch nieuwbericht: Rothchilds Finish Off Gaddafi legt uit waarom Kadhafi persoonlijk een doelwit geworden was voor de Nato-actie, namelijk de overgang naar een door goud-gedekte Dinar en de invoering van een Afrikaanse eenheidsmunt die de Afrikanen zelf zouden uitgeven en het geeft ook de verklaring waarom de 30 miljard $ van Libië aangeslagen werden.

John Perkins schreef in ‘Clearing House’ (26 april) een artikel: ‘Libya, It’s Not About Oil, It’s about Currency and Loans.’ www.informationclearinghouse.info/arti... Waarin de voorzitter van de Wereldbank, Robert Zoellick de hoop uitspreekt dat zijn organisatie een rol kan spelen in de heropbouw van Libië wanneer de onrust over is. “Heropbouw betekent nu Ivoorkust, Zuid Soedan, Liberia, Sri Lanka en ik hoop ook Libië” aldus Zoellick.

“Wat Ivoorkust betreft, nog volgens Zoellick, hoopt hij dat binnen enkele weken de bank ‘enkele honderden miljoenen dollars aan noodhulp’ kan ter beschikking stellen.” www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-... Wij vragen ons af wat de officiële verantwoording is voor deze invasie door de NATO. We voelen dat de ware redenen niet ter sprake komen in de media. Velen zien olie als de reden maar een groeiend aantal zien andere motieven die draaien rond Libië’s relatie met de Wereldbank, het IMF, de BIS (Bank for International Settlements) en multinationals.

Volgens het IMF is Libië’s Centrale Bank voor 100% staatseigendom en ze schat dat de bank een 144 ton goud in zijn kluizen heeft. In de maanden voorafgaand aan de UN resolutie voor de invasie in Libië had Kadhafi openlijk de creatie van een nieuwe munt aangekondigd die zou wedijveren met de Euro en de dollar. Hij riep Afrikaanse en Moslimlanden op om een alliantie te vormen met deze nieuwe munteenheid (de gouden dinar) als voornaamste wisselmunt. Zij zouden olie en andere grondstoffen enkel verhandelen met de VS en de rest van de wereld voor goud-dinars.

De G8-landen, de Wereldbank, het IMF, de BIS en multinationals dulden niet dat hun dominantie over de geldmarkten bedreigd wordt. Saddam Hoessein heeft een gelijkaardige politiek bepleit kort voor de invasie in Irak.

Wat gebeurt er met een land dat dreigt om het banksysteem dat ten dienste staat van de ‘oligarchie’, op zijn knieën te krijgen? De oorlog tegen Kadhafi is te begrijpen als een oorlog ter verdediging van het ‘imperialisme’.

Bron: We Are Change Belgium

Bookmark/Search this post with

www.wacholland.org/nieuws/waarom-de-in...

komtdatschot | 31-08-13 | 19:31

Komt straks de chairman of the joint chiefs of staff naar het katheder gelopen, gen. Martin Dempsey, "the president has voluntarily resigned from all the presidential powers. He has been transfered to a safe location".

Rest In Privacy | 31-08-13 | 19:30

@Pastor Sippenhaft | 31-08-13 | 19:20
Hear! Hear!

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 19:27

loop je met je dronken harses zaterdagnacht je huis binnen heeft een of andere malloot opeens een spreekgestoelte neergezet.

basweetutwel | 31-08-13 | 19:27

@o)+ | 31-08-13 | 19:20
Geen zorgen, ik denk zelfs dat de usa en rusland dikke vriendjes zijn tegenwoordig. Maar dat mogen wij natuurlijk niet weten.

de grote Anti | 31-08-13 | 19:23

@joris: bedankt, voor stream zonder zilverlicht!

che cazzo | 31-08-13 | 19:22

@ colonnecinco | 31-08-13 | 19:17 |
Hij zou het moeten terug geven, want van alles dat ie heeft gezegd is bijna niks gebeurd. Het is een trol een marionet van de industrie.

sTiRf | 31-08-13 | 19:21

Please don't do it, mister President.
Ben echt sprakeloos. Hij gaat het aankondigen, wat betekend dat er as we speak al mannen klaar staan om op de knop te drukken. Dood en dood eng.

Not Muhammad | 31-08-13 | 19:21

Goed, de koude oorlog is vanaf vandaag werkelijk ten einde.

De grote boeman Rusland is geleidelijk vervangen voor allerlei schimmige clubjes die door de psychotische schaduwregering van de VS werden aangemerkt als de nieuwe vijanden van de Vrije Westerse Wereld. Nu het piramidespel van de (petro)dollar op instorten staat rest er niets meer dan het ultieme eindspel. In de ring: TeamWest versus TeamOost.

Boks. And thanks for all the fish.

o)+ | 31-08-13 | 19:20

Het is niet handig als de VS nu Syrië aanvalt. Obama is sowieso zijn geloofwaardigheid al kwijt en maakt bovendien op die manier een pad vrij voor moslimextremisten in Syrië, die vervolgens de nauwelijks aanwezige stabiliteit in die regio nóg verder zal ontwrichten.

Laat Turkije de shit daar maar opruimen. Het wordt tijd dat Erdogan met zijn grote moslimbek eens wat presteert.

Die hele Arabische herfst moeten ze daar lekker zelf uitzoeken, tenzij er echte dreiging voor het Westen is.

Pastor Sippenhaft | 31-08-13 | 19:20

Eric Blair 19:12
Als wij het niet doen, doen ze het zelf wel...
Serieus>> het wordt tomhakken op militaire doeleinden.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:20

Hij zal het wel niet gaan hebben over die Qatar gasleiding uiteraard.

paridae | 31-08-13 | 19:20

Mag hopen dat Assad,Rusland en de Chinezen het westen afslachten in het Midden-Oosten.

komtdatschot | 31-08-13 | 19:18

Obama's Nobelprijs voor de Vrede, zou die nou gewoon keurig op de vliering van het Witte Huis staan?

colonnecinco | 31-08-13 | 19:17

Namens de autoplayhaters: mag autoplay uit? Alvast bedankt!

BenBinnen | 31-08-13 | 19:17

@U/S | 31-08-13 | 19:13
Maar wat als die dreiging er niet was, zouden veel primitieve landen niet helemaal knettergek worden op hun bevolking? Openbare executies, verkrachtingen, massamoorden enzo, misschien houdt het ze toch een beetje tegen wetende dat het westen ze in de gaten heeft. Maar nee, het gaat natuurlijk alleen maar om de olie, verder kan het ons geen fuck schelen.

de grote Anti | 31-08-13 | 19:17

"Syriërs vluchten uit angst voor aanval VS" En dat is de aflopen jaren zelf niet tijdens de gifaanvallen gebeurt, zegt zóóóveel over de man die we zo gaan zien. (humor om te zien dat een land wat zwaar in de crisis zit zulke prioriteiten stelt dat bij het recht hangen van vlagen en verplaatsen van een katheder)
www.telegraaf.nl/buitenland/21854761/_...

toetanchamon | 31-08-13 | 19:17

@ Gravin v Kippenbouth | 31-08-13 | 19:11 |
Ik vertrouw schreeuwers op de markt ook niet, net als vrouwen met tattoos.

sTiRf | 31-08-13 | 19:16

En dan word je wakker, morgen, en dan lees je hier, daar en everywear dat Pu-tin (stille "n") boos is.

Ik wil dit niet. Not in my fucking name. Niet omdat maanden geleden die VS-negert een rode lijn heeft getrokken. Nee. Stop. Hiermee.

Organische evolutie | 31-08-13 | 19:14

Wat een ziek land is dat toch, dat landen aanvalt voor eigen gewin onder het kopje "bescherming van de burgers".

U/S | 31-08-13 | 19:13

Ze zullen wel willen afwachten wat de Arabische Liga gaat doen na overleg morgen.

Welles! Nietes! | 31-08-13 | 19:12

Damascus is een van de oudste steden op aarde.
Alleen al daarom is bombarderen een slecht idee.

Eric Blair | 31-08-13 | 19:12

Nu in beeld: het bewijs!

ZKH EénOog | 31-08-13 | 19:12

Typisch Amerikaans. Veel vlagvertoon, weinig inhoud.
Ik zie een onguur type met gleufhoed, dat past mooi in het totaalplaatje.
Een plaatje van niks.

Gravin v Kippenbouth | 31-08-13 | 19:11

Goed nieuws voor de mensen die nog een ouderwets wapenindustrie-pensioenfonds hebben...

Ik was in Haren | 31-08-13 | 19:09

De mens is zo grappig dat ze zelf verzonnen leugens als waar aan nemen.
Ik kijk en zie
*popcorn maakt*

sTiRf | 31-08-13 | 19:09

Er is (nog) GEEN bewijs wie er gifgas heeft gebruikt!
Bezint, eer gij een wereldoorlog begint.

Terpen-tijn | 31-08-13 | 19:09

-weggejorist-

kanookmorgen | 31-08-13 | 19:08

Oeboema komt zijn moslimvrienden te hulp. Broer Malik zal tevreden zijn.

Nonkel Frituur | 31-08-13 | 19:07

Zo lang Assad 'onze' jihadisten af blijft knallen, ben ik voor hem!

eekhoorn14 | 31-08-13 | 19:07

Fuck, weer die silverlight.

dedeurs | 31-08-13 | 19:05

They're planting the device behind the SSB, i repeat..

Bluebook | 31-08-13 | 19:05

-weggejorist-

kanookmorgen | 31-08-13 | 19:05

Kan iemand de camera AANzetten?

dedeurs | 31-08-13 | 19:05

-weggejorist-

kanookmorgen | 31-08-13 | 19:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl