Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geert Wilders: 'DEPORTEER ALLE BUITENLANDERS!'

geertwilderseistdeportatie.pngOh, joy, Geert Wilders wil graag alle kamelenneukers, bruinjoekels en roetnegers deporteren. Oh, sorry, 'niet-Westerse allochtonen remigreren'. Komt op hetzelfde neer. Weet u welke Duitser ook complete bevolkingsgroepen wilde deporteren? Helmut Kohl, schijnbaar. En van dat soort nieuws krijgt Geert Wilders dus een klein stijfje in zijn broek. Grappig. Geert Wilders denkt blijkbaar dat Nederland van ons -de roomblanke Hollanders- is. Terwijl Nederland ook maar een abstract begrip is, ontstaan uit een miljoenmiljard sociale, economische, militaire en politieke factoren die over de tijdspanne van tientallen eeuwen de historische context 'Nederland' hebben gecreëerd. Maar vouw dat maar eens creatief in een Tweet. Dat wij -de Nederlander- hier zijn is een groter toeval dan dat die niet-Westerse allochtonen hier zijn. Zij zochten dit stukje bewoonbare planeet bewust op, wij zijn er slechts stomtoevallig geboren. Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons. Iets wat miljoenen jaren bestaat, sinds enkele eeuwen een dynamisch label van natiestaat krijgt opgeplakt en waar wij slechts een jaartje of zeventig gebruik van maken kunnen we moeilijk ons bezit noemen. Het is net zoveel ons bezit als dat van Somalische pedo's, Poolse ziekmeisjes of Angolese PSV-fans. Maar goed, wie zijn wij om Geert Wilders uit zijn deportatiefantasie wakker te schudden? Nee hoor, laat Wilders maar lekker gebakken lucht in de vorm van holle frasen als PR-stunt brullen. Rutte doet dat over liberale principes, Samsom over eerlijkheid en Wilders over het deporteren van buitenlanders. Tenzij hij daadwerkelijk gelooft dat dit een realistische en praktisch haalbare lange termijnoplossing is. In dat geval is hij niet goed bij zijn snikkel en hoort hij zeker niet thuis in een Kamerzetel.

Reaguursels

Inloggen

Artikel valt mij enigzins, misschien wel een beetje veel tegen1 Deportatie is een fout woord uit vervlogen barbarentijden. Ik spreek liever over en vlgs mij doet Wilders het idem, remigratie of gebruik bvk het woord repatriëring (terug naar het moederland).
Als culturen met elkaar botsen dat moet degenen die zich het laatst aangesloten hebben vertrekken! Vanaf de jaren 80 zijn er grove en onvergetelijke fouten gemaakt door volksvertegenwoordigers van links tot recht en zij zouden nu de handen ineen moeten slaan om ze te laten remigreren of repatriëren. Want genoeg is genoeg.

olijke ollander | 03-08-13 | 16:11

-weggejorist-

simonsniep | 03-08-13 | 14:33

@hölzenbein | 03-08-13 | 04:55 |
Ik val je niet aan, ik vraag waarom jij niets doet aan de islam, als die nogthans alle aspecten van het fascisme waaraan ik mij stoorde bij de vorige nazies vertoond. Ik ben geïnteresseerd in jouw visie, jouw wereldbeeld, en hoe jij daartoe bent gekomen. Debat. Ik vertel waarom ik mijn wereldbeeld heb, leg uit waarom, en dan hoop ik dat jij mij jouw wereldbeeld verteld, en vooral: waarom.

Je hebt me nog steeds niet jouw definitie van fascisme gegeven.

Je kan mij niet aangeven wat er dan niet klopt aan mijn verhaal, anders dan dat ik ziek zou zijn en mijn mond zou moeten houden. Zelden zo'n inhoudsloze repliek gezien.

Ik zeg niet dat de islam gelijk is aan het fascisme IN AL zijn aspecten: zo komt de islam, inderdaad, zoals jij op hoge poten claimt, en ik direct toegeef, niet uit Italie. Maar dat zijn aspecten van het fascisme: DIE ER NIET TOE DOEN. Het is niet erg van de fascisten DAT ZE UIT ITALIE KWAMEN. Dat is niet wat de fascisten nou 'zo erg' maakte. Wat er wel toe deed, wat de fascisten nou zo slecht maakte, DAT som ik op, en ... die eigenschappen herken ik terug bij de islam.

Jij niet heh? Alles wat mij deed walgen bij de vorige nazies, doet mij ook walgen bij de islam. Dat standpunt is heel normaal en onderbouwt. Jouw hysterische haat jegens alles wat ook maar de lichtste vorm van kritiek op de fascistische trekken van de islam vertoont begint obsessieve vormen aan te nemen.

Zelden iemand meegemaakt die zo hard de vingers in de oren stak en 'LALALA' riep als jij bij het horen van de WAARHEID. Wat ik oprecht geloof, dat de waarheid is.

Mijn geloofsovertuiging: de islam is fascistisch. Ik leg je uit waarom, jij weerlegt het in het geheel niet, maar gaat over tot de ad hominem. Zwak hoor. Zeker nooit een debat meegemaakt.

Waarom ik je 'aanval' met mijn waarheid? Omdat jij blind bent, en ik bij wil schijnen. Omdat aan de blindheid van jou en anderen als jij dit land ten onder gaat. Omdat door de dubbele maat die jij, en anderen, hanteren voor de islam, het vrijspel dat jij, en anderen, islam geven, de islam de kans heeft om zijn fascistische gif diep in onze samenleving te injecteren.

Waarom, anders dan jou aangeleerde 'dat mag niet', zou je een organisatie die geweld hanteert en predikt niet verbieden. Waarom zou een religie boven de wet staan. Mijn voetbalclub staat toch ook niet boven de wet.

Krakzinnige
hersenspinsels
ik hoop dat jij gauw een ban krijgt
geestelijke diarree
jij bent ziek
doodziek
hersendood
bullshit
zoek hulp
mafketel.

Je zit vol haat, hölzenbein. Gelukkig ben ik daar heel zen over. Zeg het maar. Scheld maar. Voel je je dan beter? Fijn. Een goede dag verder nog. Misschien dat jij mij ooit jouw wereldbeeld kunt uitleggen. Onderbouwt. Niet zo vanuit de onderbuik, zoals je nu doet. Meer vanuit je derde oog. Met je verstand. Gebruik je verstand. Niet je haat. Je haat iets bij de pvv, wat er niet is. Dat kan ik je uitleggen, maar je luistert toch niet. Ooooohm!

Karel Popper | 03-08-13 | 11:14

Karel Popper | 03-08-13 | 03:29
Jij zit constant dingen in de 'jij' vorm naar mij toe te slingeren (waarmee ik absoluut niets te maken heb) en daarnaast constant mij aan te vallen met je krankzinnige hersenspinsels. Waarom? Ik hoop dan ook dat jij gauw een ban krijgt en dat men het hier niet meer accepteert dat mensen met zoveel geestelijke diarree andere mensen lastig kunnen vallen want jij bent ziek gast. Doodziek en hersendood. En wat Islam en fascisme aangaat. Je weet niet waar je het over hebt, je zingt maar wat bullshit in het rond.. Doe iedereen een plezier. Hou een sop met je geestelijke diarree en zoek professionele hulp. O ja, en laat mij met rust. Mafketel.

hölzenbein | 03-08-13 | 04:55

@hölzenbein | 03-08-13 | 01:16
Ik zal proberen niet boos te worden, en nog een keer rustig op jouw kant van het verhaal in te gaan, ok? Het zal wel een lange zit worden.

Wat is fascisme: dat is onduidelijk. Dat ligt aan je definitie. Ik geef de definitie, die ik hanteer. Jij geeft mij jouw definitie niet, maar draaft maar door over dat ik moet lezen, en 'iets met Italie'.

Dat het klassieke 'fascisme' gaat over Mussolini en zijn kameraden, en dat moslims geen volgelingen van Mussolini zijn, ergo: 'geen fascisten' in de engste zin van het woord: akkoord.

Maar wel fascistisch in hun daden. Wat vond ik nou zo ergerlijk aan die fascisten, en hun nazi-variant? Ik somde het op. En ik vind dat ook bij de islam. Ergo: de islam is 'als de fascisten'. Fascistisch. Komen de moslims uit Italie van het begin van deze eeuw? Nee, maar ze hanteren wel dezelfde taktieken: groepsgeweld tegen de enkeling. Hebben wel dezelfde doelen: die ik opsomde. En waar ik de 'ware fascist' aan herken:

Het willen doden van joden. Het verheerlijken van geweld. Etc. Het is: zich als een nazie, een fascist, gedragen. Het ZIJN geen 'Italiaanse fascisten' (in de engste zin van het woord), maar ze gedragen zich WEL zo.

En DAT is wat mij ergert aan de islam.

Dat de islam ouder is dan de fascisten uit Italie, weet ik. 'blaaskaak'. Dat doet niets af aan de kunstjes die ze vertonen, en de gelijkenis met de kunstjes die de fascisten vertoonden, die ik opsomde.

'Blind achter een leider aanhobbelen doen PVV-ers ook. Niks mis mee.'
Wij doen niet aan Wilders verering. Wij 'volgen' Wilders niet blind. Dat is een vooroordeel van jouw, een voorbeeld van je diepgewortelde haat jegens alles wat anders denkt dan jij. Wij noemen onze kinderen niet massaal 'Geert'. Wij gaan geen mensen vermoorden of bedreigen die Geert 'beledigen' met kritiek.

Moslims volgen hun leider BLIND. Ook al zegt hun geweten wat anders: allah weet het beter. DIE moeten ze gehoorzamen. Hun eigen geweten uitzetten. Dat, is een van de kwalijke elementen van FASCISME, die jij, dat kan jij niet ontkennen: bij de islam kan zien.

Het hebben van een leider, en die volgen, is wat anders dan een leider AANBIDDEN. Heilig verklaren. Heiliger dan het leven van een medemens. Zoals de moslims en de nazies doen.

'De rest van dit rijtje hier boven heeft niets met fascisme te maken, sterker nog het komt niet voor in de Islam zo ver ik weet.'

Goh, het heeft niets met het fascisme te maken? Misschien moet JIJ toch maar eens wat boeken lezen dan. AL die voorbeelden komen voor bij de nazies, bij wat het volk verstaat onder 'de fascisten', DAT was nou net, waar wij de fascisten, de nazies, zo om verachten. En dezelfde shizzle vind je WEL terug bij de islam: Stuk voor Stuk. Alleen sluit jij je ogen daarvoor. Dat datgene wat zo schandelijk was aan de nazies, je terug kan vinden in de islam.

Waar jij twee maten hanteert?
Jij staat geen enkele organisatie toe, om de wet te breken. Om moord te prediken. Om geweld te hanteren.

Tenzij het een religie is.

Religies, zeg jij, 'KUNNEN', per definitie, niet fascistisch zijn: want staan boven elke twijfel verheven, hebben carte blanche, komen met dingen weg, die jij geen enkele andere organisatie zou gunnen: puur en alleen, omdat het om een organisatie gaat, die zich een religie noemt.

De islam is wel degelijk iets, dat je kan verbieden. Kijk, daar ga je meteen al weer twee maten hanteren: 'religies kan je niet verbieden!' natuurlijk wel! Waarom zou een organisatie die zich 'religie' noemt nou in godsnaam uitgezonderd zijn van de wet!

ELKE organisatie, in wat voor vorm dan ook, heeft zich aan de wet te houden, waarom hanteer jij voor religies een uitzonderingspositie?

Kan je de KKK verbieden? Zodra die oproept negers te vermoorden? Ja toch! Kom op! Stel je niet aan! Zodra een religie de wet breekt, moet die religie zich aanpassen, of anders verboden worden. Ja toch. Doe even normaal. Dat is nou net wat maar niet tot jou wil doordringen: als de islam de wet overtreed, dient de islam aangepakt te worden. Zoals je de kkk zou aanpakken.

Elke organisatie die de wet overtreed, dient te worden aangepakt. Berispt, en bij herhaling, verboden. Jij wilt KONSTANT voor religies een uitzondering maken, zonder daarvoor enige onderbouwing te geven: 'dat is nu eenmaal zo', dat er voor religies andere maten gelden??

Waar de islam de wet overtreed? ZIE MIJN FUCKING LIJSTJE. Ben jij nou zo blind, of ben jij nou zo kortzichtig, of wat is dat nou met jou.

De islam overtreed de wet, en jij roept meteen: 'kan niet'. Religie. Dus uitzondering. Andere maat. Zie jij nou niet in hoe krom dat is? Jij wil niet eens serieus kijken of de islam werkelijk een in de grond criminele leer is, die grote, erg grote gelijkenissen vertoont met wat ik, persoonlijk, het ergste vond aan de nazies.

OF jij hanteert een maat, ook voor religies.
OF jij discrimineert.
Zolang jij blijft roepen dat religies niet verboden KUNNEN worden, dat religies de wet niet KUNNEN overtreden, zal er NIETS gebeuren, tegen de fascistische agenda die islam aan het uitvoeren is.

Ga nou toch eens in op mijn lijstje.

Volgen moslims blind hun leider. Hun leider, de profeet, en de stem in zijn hoofd, die zij aanbidden alsof het god zelf is. Staan moslims kritiek op hun leider toe. Zouden moslims hun leven geven om de eer van hun leider te redden. Zouden moslims het leven van een ongelovige opofferen om de eer van hun leider te redden. Ja. En dat is nou net wat me bij de nazies ook al niet beviel.

De islam verheerlijkt geweld. Noemt moslims die sneuvelen in de strijd tegen de ongelovigen 'martelaren', helden, die bezongen worden, en die een plaats in de hemel krijgen: gegarandeerd. De straffen die de sharia wenst uit te delen zijn ook nogal gewelddadig. Steniging enzo. Doodstraf en alles. De 'oorlog' tegen het westen word als groot 'goed' gezien, in de islam. Geweld is, in de islam, wel degelijk geoorloofd en 'goed', zodra de eer van de profeet in het geding komt. Of iemand kritiek levert, op de islam. Moslims hanteren dan geweld. Dat hoort zo in de islam. Het losjes hanteren van geweld, zodra dat uitkomt, om de zin door te drijven, was nou weer precies zoiets wat mij ook al erg stoorde aan de vorige nazies.

Jij durft toch niet te ontkennen dat de islam naar wereldheerschappij streeft, dat zou lachwekkend zijn. Moet ik ook bewijzen dat de lucht er blauwig uitziet soms? Weer zoiets, wat mij niet beviel aan de vorige nazies: de hele wereld onder 'het regime' willen brengen. Dat is ook het doel van de islam: in de hele wereld de 'wetten' van allah doen gelden.

De joden willen uitroeien. Een groot rood alarmsignaal. De jodenhaat. Die bij de islam welig tiert, en zelfs is overgesprongen naar voorheen weldenkende mensen: de joden, die zouden het allemaal gedaan hebben. Net als bij de nazies, kunnen de joden niet meer veilig over straat. En staan er weer mensen als jij met kutsmoesjes en het wijsvingertje klaar om toch vooral NIETS te doen. De profeet zelf vermoorde, letterlijk, hele stammen joden. De jodenhaat zit er dik in. En dat vond ik walgelijk bij de nazies, en dat vind ik walgelijk bij de islam.

Andersdenkenden vermoorden en bedreigen, moet ik dat nog uitleggen? Doet de islam dat? Ja. Is dat conform de leer? Ja. Lees je in! De straf op kritiek op de profeet OF de koran: is de doodstraf. DAT is 'normaal' in de islam: andersdenkenden vermoorden en bedreigen. Kijk maar overal in de wereld waar moslims in grote getalen zijn: moordpartijen op christenen, homos, afvalligen, ongelovigen. DAT beviel me niet aan de nazies, en dat bevalt met niet aan de islam.

De homos stonden bij de nazies op de 'to kill' lijst: net als bij de islam. Waar de straf op homosexualiteit, zeker als het openlijk is, de doodstraf is. Dat bevalt me helemaal niet. Dat doet me iets teveel aan de nazies denken.

Vrouwen als broedmachines zien. De oorlog via de vagijn van de vrouw proberen te winnen. Demografische oorlogsvoering. Met die dubbele paspoorten enzo. Je weet toch. En dat hoge geboortecijfer. En dan maar wachten. Tot het te laat is, en de islam hier de lakens uitdeelt. De vrouw gebruiken als broedmachine, als demografisch wapen was wat me ook al zo tegenstond bij de nazies.

Dat moslims discrimineren is OVERduidelijk: moslims zien andere moslims als 'medemensen' en ongelovigen als 'varkens' van wie je mag stelen, en wiens land je mag inpikken, met de zegen en de complimenten van allah. Het 'moslims zijn ubermenschen' is ook bij lieden als jou overgeslagen:
Moslims mogen wij niet beledigen. Pvv stemmers wel, want dat zijn toch maar DOMME 'untermenschen': die je wel mag uitschelden.

De islam is SCHULDIG aan alles wat ik opsom in het lijstje, en ik zal vast wel het een en ander nog vergeten zijn ook.

Dat de islam zijn oorsprong niet vond in Italie doet er niet toe. Dat de islam geweld predikt en hanteert, tegen joden, ongelovigen, afvalligen, homos. Dat ze vrouwen discrimineren. Stuk voor stuk grapjes waar ELKE organisatie voor verboden zou worden. Maar de islam niet: 'want dat is een religie'?

De islam vertoond alle storende eigenschappen die de vorige nazies ook vertoonden. En jij doet er geen drol tegen. Behalve een grote mond opzetten tegen mensen die er wel wat tegen willen doen, dan.

Karel Popper | 03-08-13 | 03:29

Vanavond heb ik Ebru Umar haar verhaal horen vertellen bij Knevel. Die vertelt zinnige dingen. Laat je niet afleiden door die volstrekt onbenullige, domme, onwetende, turkse, toekomstige Obesitas patienten.
De meeste turken van 15 jaar zijn niet eens meer in staat te sporten. Ik snap eigenlijk niet dat ze met hun vadsige vingers nog kunnen twitteren.

Jan Dribbel | 03-08-13 | 02:00

DerUnterMensch | 03-08-13 | 00:15 |
Normaal zet je een naam etc. boven een bericht als je ergens op reageert. Mij viel op dat het je de tweede keer al gelukt was een tegel te schrijven zonder naar iets te refereren. Vandaar mijn opmerking daar over. Pannenkoek.

hölzenbein | 03-08-13 | 01:42

Karel Popper | 02-08-13 | 17:56

Bij de vorige tegel is duidelijk iets fout gegaan. Hier nog eens dus:

"Dude, ik weet HEEL goed wat fascisme is."

NEE, dude, dat weet je niet! Sterker nog, je hebt er de ballen verstand van! Tip: lees eens wat. Italië en zo misschien over fascisme?

"De islam voldoet aan ALLE nare aspecten van het fascisme, zoals daar zijn
*) blind achter de leider aanhobbelen
*) geweld verheerlijken
*) streven naar wereldheerschappij
*) de joden willen uitroeien
*) andersdenkenden bedreigen en vermoorden
*) de homos willen vermoorden
*) vrouwen als broedmachines zien
*) moslims als 'uber'menschen zien, en ongelovigen als 'kaffiers', vieze varkens""

Allereerst, de Islam is een godsdienst die al ongeveer 500 tot 600 jaar voor het fascisme bestond. Daar ga je dus al blaaskaak. Blind achter een leider aanhobbelen doen PVV-ers ook. Niks mis mee. De rest van dit rijtje hier boven heeft niets met fascisme te maken, sterker nog het komt niet voor in de Islam zo ver ik weet.

"Jij weigert gewoonweg om religies langs dezelfde lat te leggen. Jij hanteert twee maten."

Geef je even aan waar ik dat precies hanteer?

"De islam is een organisatie. Die kan je verbieden."

Ook niet. Jij snapt er echt de ballen van hè?

"Zodra die zich niet aan de wet houd. Zoals de islam doet."

Kan niet. Jij snapt er echt de ballen van hè?

"De islam overtreed die wet."

Kan niet, om bovenstaande redenen. Maar zeg maar eens wat en waar.

"Dan kan je, net als jij zeggen:
a) ik knijp een oogje toe voor het geweld van de islam, en ik hanteer voor religies EEN ANDERE MAAT (zie: discriminatie)
of b) ook voor organisaties die zich 'religie' noemen geld: de wet. Houd een organisatie zich niet aan de wet, dan dient die verboden te worden."

Waar zeg ik dat precies??

Tot nu toe heb ik alleen onzin, onwaarheiden en kul gehoord. Heb je ook nog iets informatiefs? Weet je wat, ga je zelf eens even inlezen en kom dan nog eens terug. DUDE.

hölzenbein | 03-08-13 | 01:16

Karel Popper | 02-08-13 | 17:56

>>>>Dude, ik weet HEEL goed wat fascisme is.<<<<

NEE, dude, dat weet je niet! Sterker nog, je hebt er de ballen verstand van! Tip: lees eens wat. Italië en zo misschien over fascisme?

>>>>De islam voldoet aan ALLE nare aspecten van het fascisme, zoals daar zijn
*) blind achter de leider aanhobbelen
*) geweld verheerlijken
*) streven naar wereldheerschappij
*) de joden willen uitroeien
*) andersdenkenden bedreigen en vermoorden
*) de homos willen vermoorden
*) vrouwen als broedmachines zien
*) moslims als 'uber'menschen zien, en ongelovigen als 'kaffiers', vieze varkens"<<<<

Allereerst, de Islam is een godsdienst die al ongeveer 500 tot 600 jaar voor het fascisme bestond. Daar ga je dus al blaaskaak. Blind achter een leider aanhobbelen doen PVV-ers ook. Niks mis mee. De rest van dit rijtje hier boven heeft niets met fascisme te maken, sterker nog het komt niet voor in de Islam zo ver ik weet.

>>>>Jij weigert gewoonweg om religies langs dezelfde lat te leggen. Jij hanteert twee maten.<<<<

Geef je even aan waar ik dat precies zeg?

>>>>De islam is een organisatie. Die kan je verbieden.<<<<

Ook niet. Jij snapt er echt de ballen van hè?

>>>>Zodra die zich niet aan de wet houd. Zoals de islam doet.<<<<

Kan niet. Jij snapt er echt de ballen van hè?

>>>>De islam overtreed die wet.<<<<

Kan niet, om bovenstaande redenen. Maar zeg maar eens hoe en waar...

>>>>Dan kan je, net als jij zeggen:
a) ik knijp een oogje toe voor het geweld van de islam, en ik hanteer voor religies EEN ANDERE MAAT (zie: discriminatie)
of b) ook voor organisaties die zich 'religie' noemen geld: de wet. Houd een organisatie zich niet aan de wet, dan dient die verboden te worden.<<<<

Waar zeg ik dat precies?

Tot nu toe heb ik alleen onzin, onwaarheiden en kul gehoord. Heb je ook nog iets informatiefs? Weet je wat, ga je zelf eens even inlezen en kom dan nog eens terug. DUDE.

hölzenbein | 03-08-13 | 01:09

Femke Halsema zal het eens zijn met Johnny Quidd en niet met Ebru Umar. Wat mij betreft is het andersom.

frisenfruitig | 03-08-13 | 00:46

@hölzenbein | 02-08-13 | 15:55
Het stuk dat ik quote en waar ik vraagtekens achter zette was niet echt te volgen.
Mijn argumenten waren te vinden in de comment waar jij op reageerde. DerUnterMensch | 02-08-13 | 14:48

DerUnterMensch | 03-08-13 | 00:15

@hölzenbein | 02-08-13 | 15:55
Het stuk dat ik van jou quote en waar ik vraagtekens achter zette was niet echt te volgen.
Mijn argumenten waren te vinden in de comment waar jij op reageerde. DerUnterMensch | 02-08-13 | 14:48

DerUnterMensch | 03-08-13 | 00:14

-weggejorist-

the uninvited guest | 02-08-13 | 22:15

Goed idee van geertje en dan vooral de luie flikkers!

the uninvited guest | 02-08-13 | 22:15

-weggejorist-

rexmundi666 | 02-08-13 | 21:56

Het enige wat dus niet klopt in dit stukkie is dat Nederland niet alleen maar een stukkie grond is aan de Noordzee.
Dat is een beetje denigrerend gesteld.
Nederland is de bevolking, wetgeving, ja zelfs een beetje kultuur en geciviliceerd zijn...
Eigenlijk een zwak stukkie dit artikel.

dutch-jack | 02-08-13 | 20:58

Bij GeenStijl werken is voor squirt ook gewoon een linkse hobby.

doskabouter | 02-08-13 | 20:38

JQ heeft het warm vandaag. Tip: veel ijsjes eten.

DrV | 02-08-13 | 18:58

Nou ja,Quid is dus voor kosmopolitisme en ... volksverhuizingen. Ik wil hem er graag aan herinneren dat we die verhuizingen van ca 500 tot 1000 gekend hebben en dat we die de donkerste middeleeuwen noemden. Er is nog nooit zo weinig bekend geweest van een tijdperk in de hele wereldgeschiedenis (v.a. het jaar 0).M.a.w. het moorden en decimeren van de bevolking is ongekend geweest,alleen vergelijkbaar met de pest-epidemie van ca 1350.

Dolphi | 02-08-13 | 18:42

Als dat nog niet het geval is wordt het de hoogste tijd dat het tot hoogste natuurwet wordt verklaard, dat een bevolking die in vele generaties een natie ontegenzeggelijk tot tevredenheid van een overgrote meerderheid van haar bewoners naar een hogere beschaving ontwikkeld heeft, het ballotagerecht heeft om zelf te bepalen welke en hoeveel buitenstanders opgenomen worden. Terwijl dan over dat recht voor naties waar dat niet of zelfs in tegengestelde richting gebeurd is, voor mijn part gediscussieerd mag worden.
Welvaart en beschaving komt niet uit de lucht vallen en mag, moet zelfs, daarom beschermd worden.
En ja, ik ben een Nederlandse nationalist met desalniettemin bewondering en respect voor de cultuur en prestaties van andere volkeren. En vanzelfsprekend ook die van een aantal NW-naties. En die waarvoor ik die bewondering niet of nauwelijks voel, hebben het recht om zelf te bepalen in hoeverre ze voor onze richting willen kiezen. Althans zolang ze ons niet hún weg hier komen opdringen.

WirMachenMusik | 02-08-13 | 18:22

-weggejorist-

tweetybird | 02-08-13 | 18:11

@tweetybird | 02-08-13 | 11:30
Verraaier.
Conan de Rabarber | 02-08-13 | 11:33 | + -3 -

Daarna gaf je aan ik bedoelde het juist anders,maak je geen zorgen.
Ik weet wat je wel bedoelde,en dat was niet dat ik eerst dacht.
Ik weet nu dat je het niet bedoelde op die manier maar dat ik iets veraaide
over de discusie aanzwieper.

tweetybird | 02-08-13 | 18:11

Ik neem aan de aanleiding voor deze anti-Wilders rant de (door de MSM tot schandaal verheven) uitspraak van ex-bondskanselier Kohl is om via remigratie-premies de helft van de Turken die indertijd in Duitsland waren te laten remigreren.
Als dat toen gebeurd was zou Duitsland er een stuk beter voorstaan dan nu. En sowieso wat betreft veiligheid in de grote Duitse steden. Daar zullen het maar weinig Duitsers mee oneens zijn.

WirMachenMusik | 02-08-13 | 18:04

@hölzenbein | 02-08-13 | 15:26
Dude, ik weet HEEL goed wat fascisme is.

De islam voldoet aan ALLE nare aspecten van het fascisme, zoals daar zijn
*) blind achter de leider aanhobbelen
*) geweld verheerlijken
*) streven naar wereldheerschappij
*) de joden willen uitroeien
*) andersdenkenden bedreigen en vermoorden
*) de homos willen vermoorden
*) vrouwen als broedmachines zien
*) moslims als 'uber'menschen zien, en ongelovigen als 'kaffiers', vieze varkens

Aan al deze vervelende eigenschappen van de fascisten voldoet de islam ook. De pvv echter, voldoet aan geen enkele van die eigenschappen, en verzet zich alleen tegen het islamofascisme.

Jij weigert gewoonweg om religies langs dezelfde lat te leggen. Jij hanteert twee maten.

'De islam kan je niet verbieden' waarom niet, omdat de islam boven alle kritiek is verheven ofzo? De islam is een organisatie. Die kan je verbieden. Zodra die zich niet aan de wet houd. Zoals de islam doet.

De kkk kan je verbieden. Waarom niet. Waarom zou je een religie niet kunnen verbieden, zodra het de wet overtreed.

Geloofsvrijheid kent een grens: de wet. De islam overtreed die wet. Dan kan je, net als jij zeggen:
a) ik knijp een oogje toe voor het geweld van de islam, en ik hanteer voor religies EEN ANDERE MAAT (zie: discriminatie)
of b) ook voor organisaties die zich 'religie' noemen geld: de wet. Houd een organisatie zich niet aan de wet, dan dient die verboden te worden.

Dan zijn wij niet 'net zo erg als de nazies'. Wie de kkk verbied is niet net zo erg als de nazies. De kkk, dat ZIJN de nazies. De islam: dat ZIJN de nazies.

De islam wil ALLE andere religies verbieden. De islam stelt op afvalligeheid de doodstraf. Hoe fascistisch wil je het hebben, voordat jij er iets doet?

Karel Popper | 02-08-13 | 17:56

Nou, Kwit, het is heel simpel: Als iemand een buitenlands paspoort heeft, kan de overheid in principe gewoon zeggen "verblijf voorbij, opbokken". Dus het is wel zo makkelijk.

Piet van het Padje | 02-08-13 | 17:52

Twee paspoorten betekent dat je in beide landen volledige bescherming geniet van het betreffende land.

Een paspoort betekend dat je in EEN land volledige bescherming geniet van het betreffende land.

Wie twee paspoorten draagt heeft een unfaire voorsprong op wie maar een paspoort draagt.

Sommige mensen toestaan TWEE paspoorten te dragen, en andere dwingen er maar EEN te dragen: DIS-CRI-MI-NA-TIE.

Karel Popper | 02-08-13 | 17:43

Sterker nog Aarsonout, laten we het hele midden-oosten importeren! Zal je nageslacht, die je waarschijnlijk niet hebt, kunnen waarderen!

Lazarus Profane | 02-08-13 | 17:36

Ik snap het niet, wat is nou precies het nadeel van buitenlanders hier houden?

De Aarsonaut | 02-08-13 | 17:07

Nederland, wat men in Duitsland en België niet wilde hebben en, pak weg, de laatste 25M jaar Nederland heeft gevormt (muv Zuid-Limburg). Kortom, Nederland is al heel lang het afvoer putje van Europa.

Maar criminelen (maar een klein deel van de allochtonen) die hier naar toe komen mogen best worden gedwongen te reimigreren. Zo mogen de criminele autochtonen ook worden uitgezet.

*Gaat Shell faxen of er nog een booreiland heeft leeg staan voor een strafkolonie.*

Ir. Stubbur | 02-08-13 | 16:48

Eerlijk gezegd, ik vind het prima. Ik zal ze niet missen iig. Beter teveel dan teweinig gedeporteerd.

De Aarsonaut | 02-08-13 | 16:28

Hey , Kwit als ik jou wederom wazige en onsamenhangende epistel lees concludeer ik het volgende.
Jij hebt volgens mij geen enkel slot op de deuren in je gehele huis , want jij woont daar toevallig ? Geen bezwaar tegen binnenlopers? Vragen , vragen...

ja,diedus! | 02-08-13 | 16:25

@Nick da Prick | 02-08-13 | 16:07 | inderdaad, klopt het allemaal niet zo. Net zo goed als dat ik in een paaldanstent in Miami een zuidamerikaanse dame ben tegen gekomen die een Nederlands paspoort heeft naast haar zuidamerikaanse, maar geen woord NL sprak, er maar 1,5 jaar had gewoond, niet wist waar Den Haag was, geen familie of vrienden had in NL, etc etc. Als die paspoorten zo gemakkelijk worden weggegeven, waarom kunnen we ze dan niet meer net zo gemakkelijk intrekken? Dat klopt toch niet.
En niemand spreekt van het paspoort van afkomst innemen, Nick. Mensen moeten gewoon maar 1 paspoort hebben, anders is het minste wat je alleen al krijgt belangenverstrengeling. Het is zooo simpel.

mental K | 02-08-13 | 16:19

me,myself and IK | 02-08-13 | 15:46 | + 0 -

In egypte wou men een dictator verdrijven en dat is gelukt. Alleen was de democratische uitslag voor een deel van de bevolking niet acceptabel waarop een minderheid weer de straat opging. Dat zag de militaire macht als een kans om de macht terug te grijpen en heeft hard ingegrepen. Nu zijn de pleinen weer volgestroomd met moslimbroederschap aanhangers die eisen dat Morsi terugkeert. Praat in het vervolg maar niet meer over zaken waar je geen verstand van hebt he. De wereld zit nl iets gecompliceerder in elkaar dan je denkt of voorgeschoteld krijgt. Maar ik snap het wel hoor dat het je allemaal soms teveel wordt.

Bolt1Wolt | 02-08-13 | 16:13

@Nick da Prick | 02-08-13 | 16:07
Mijn redenering is vlekkeloos, deugdelijk en geldig.

Wat niet deugt is het bestaan van dubbele nationaliteiten.

Zolang die er wel zijn, wringt het inderdaad.

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 16:13

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 15:24 |

Geen rechtenstudie neem ik aan. Twee paspoorten betekent dat je in beide landen volledige bescherming geniet van het betreffende land.

De NL rechten kan iemand met teven Marrokkaans paspoort niet uitzetten, zomin als de Marrokkaanse rechter dezelfde persoon kan uitzetten omdat hij tevens een NL paspoort heeft.

Zie je niet ergens het probleem van je redenering? Stel dat je mensen met dubbel paspoort kunt uitzetten, hoe gaat dat dan met mensen die niemand wil hebben? Als NL ze naar Marrokko kan uitzetten en Marrokko naar NL, dat gaat ergens wringen nietwaar?

Nick da Prick | 02-08-13 | 16:07

Heel goed, Quid. Ik kan niet zonder de afhaalchinees, hou de Zuid Amerikaanse chica's graag hier. Wie het daar niet mee eens is, rot zelf maar op. Overigens, Tjeerd is toch een indo? Deporteren!

prodigy | 02-08-13 | 15:57

DerUnterMensch | 02-08-13 | 15:50 |
Ja jôh lul er maar een knop aan maar welk deel van mijn tegel begrijp jij weer niet en waar zijn jouw argumenten betreffende dat?

hölzenbein | 02-08-13 | 15:55

Slap verhaal Quid. Het Wilders bashen begint een beetje saai te worden. Prima dat je het niet met hem eens bent, maar dan hoef je niet dit soort idioterie te plaatsen over deportaties, terwijl Wilders het over remigratie heeft. Het is van jou zeer slappe godwin prietpraat, en eigenlijk bewijst dit stukje kul zonder argumentatie juist dat Wilders gelijk heeft in veel dingen.

Old_Spice | 02-08-13 | 15:54

@Bestiun | 02-08-13 | 14:52
Maar wat is nou precies je punt? En wie is ineens tegen "bashen"? Het ontbreken van een onderbouwing of aanwezig zijn van een slechte onderbouwing is het probleem.

@hölzenbein | 02-08-13 | 14:59 |
“Begin je nou alweer met je zelf te lullen?”???? Nee ik lul tegen iedereen niet tegen mezelf. Wel leuk te zien dat je me weer niet onderbouwend kunt aanpakken dus weer met een onzinnige reactie komt. Door gaan zo! Het mooie van jou vind ik dat jij jezelf (geloofwaardigheid) onderuit haalt met je stukjes. Dat hoeft niemand voor je te doen.

DerUnterMensch | 02-08-13 | 15:50

tweetybird | 02-08-13 | 12:45Wilders wil helemaal geen mensen deporteren en gebruikt deze woorden niet eens.Punt is dat wilders hier zélf niet duidelijk in is. De ene keer heeft hij niets tegen moslims, de andere keer wil hij liever de 'niet-westerse allochtoon' weg hebben. Als hij niet nuanceert gaat iedereen het voor zichzelf invullen.chatboy16 | 02-08-13 | 14:28 | + -1

Wilders is hier weldegelijk zeer duidelijk in. Zijn standpunt met deze tweet heeft daarmee niks verandert in zijn standpunt. Remigratie is niks anders als vrijwillig terug gaan omdat je niet kan aarde. Je ontevrede bent en noem maar op. Wilders gebruikt ook niet het woord deportatie omdat hij deportatie bedoelt. Anders had hij het wel zo getweet. Het woord deportatie word door andere benoemt. Het demoniseren als het ware. Dat noemen ze nou een partij wegzetten. Als zijnde het woord van de tweeter. En daarin zijn vooral linkse partijen zeer goed in. Zoals ik al uitlegde. In een vorige reactie. Wilders is niet dom. Wilders weet dondersgoed wat hij tweet. Links wil hem wegzetten als dom,en dat is een heel verschil.

tweetybird | 02-08-13 | 15:47

Bolt1Wolt | 02-08-13 | 15:32 | + -1 -
Natuurlijk, in Egypte gingen een paar jaar gelden mensen met gevaar voor eigen leven de straat op om te protesteren tegen een militaire dictatuur die het leven daar totaal verstikte. Toen bleek dat de islamitische moslimbroederschap daarna aan de macht kwam, vroeg men binnen een jaar de gehate militairen om hulp om om weer van de moslimbroeders af te komen, omdat gebleken was dat die vele malen erger waren.
Maar er is niets mis met islam hoor, al denken miljoenen moslims in Egypte daar totaal anders over, blijf gerust verder dromen dat je gelijk hebt.

me,myself and IK | 02-08-13 | 15:46

Karel Popper | 02-08-13 | 15:14 | +

Ik kijk wel uit voor ik weer op jouw tegel ga reageren. Jouw wereldbeeld is echt te krom voor woorden. Maw je spoort echt niet hoor. Seek professional help!

Bolt1Wolt | 02-08-13 | 15:32

Karel Popper | 02-08-13 | 15:14
Je praat weer complete onzin gast. Je hebt het telkens over fascisme en weet niet eens wat het is. Zoek het eens op of zo. En overdrijf niet zo. De islam kan je niet verbieden net zo min als het christendom of jodendom, en als je het wel doet dan ben je net zo'n dictator die vindt dat alleen maar blond haar en blauwe ogen mag.

hölzenbein | 02-08-13 | 15:26

Sterker nog ik denk juist dat Quid mischien juist de wat intelligentere pvv er is. Een keihard links geluid laten horen. Een tweet links interpreteren,het Wilders wegzetten, als domme man waarbij de discusie keihard op gang komt.
Een discusie die pijnlijk duidelijk maakt hoe de Nederlanders het zat zijn. Quid laat juist zien hoe kortzichtig de linkse zijn geworden door het verdraaien van 1 woord,namelijk het woord remigratie vervangen door deportatie. Een veel gebruikte strategie van de pvda. Iets wat al ingevoerd was door de pvda tegen een man als pimmetje fortuin. Niet de discusie aangaan,maar de strategie van negeren en demoniseren, door het vervangen van 1 woord. En als mensen dus eens niet zulke lange tenen hadden,zien ze hier dus duidelijk de tegenwoordig pijnlijk gebruikte taktiek van partijen als de pvda. Met wilders zijn tweet zegt meneer Wilders helemaal niks anders als hij altijd al voorstond. Namelijk extreme medelanders die het hier niet aanstaan,het staat je vrij om te remigreren naar waar je het wel naar je zin hebt. Zijn verhaal is niet verandert. Maar omdat partijen geen weerwoord hebben omdat het de mening van vele hier is ,vervangen linkse het door een ander woord .Quid doet het opzichtig om een tot standkoming van discusie , het faalkabinet doet het zeer smiegelig ter voorkoming van discusie. Zelfs demoniseren is een vak geworden. En dat demoniseren van wilders heeft bij de partijen net als het demoniseren van een pimmetje niet opdat het hun zo gaat om de belangen van de allochtoon. Nee zij zijn het kiesvee dat er toe doet voor hun om in het pluche te kunnen blijven zitten. Stel je eens voor dat de allochtonen medemens niet meer stemt op een pvda,dan zouden ze nu op zo.n 5 zetels staan. En dat is de agenda van bijvoorbeeld een pvda geworden. Blijven zitten in het pluche.De aars van de EU club likken. Je moet toch wat na je mislukte carriere bij die faal club van nu., om tot die andere faal club te mogen horen,de elite EU dictatuur.

tweetybird | 02-08-13 | 15:25

@Nick da Prick | 02-08-13 | 13:33
De rechter kan de volgende redenering volgen: meneer heeft een Marokkaans paspoort en is dus Marokkaan. Dat meneer nog andere paspoorten heeft, waaronder het Nederlandse, is irrelevant. En hup, uitzetten als ongewenst vreemdeling, naar Marokko.

Geen speld tussen te krijgen.

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 15:24

-weggejorist-

driebierennogtwee | 02-08-13 | 15:15

@kwit
De vergelijking met Hitler (deporteren) en de mening van het volk (pvv) begrijp ik niet helemaal. Hitler wou 1 ras, blauwe ogen en blond haar (zelf was hij donker en had bruine ogen). De rest moest worden afgemaakt. Wij (het Nederlandse volk) willen maar 1 ding en dat is het profiterende buitenlandse volk, die onze maatschappij verslecht, weer terug hebben naar hun eigen land. Dat is wat de pvv zegt, dus hoezo een vergelijking met hitler?

pawa | 02-08-13 | 15:15

-weggejorist-

slakkenzout | 02-08-13 | 15:15

@Bolt1Wolt | 02-08-13 | 14:54
het verbieden van de islam, en uitzetten van moslims die zich niet aan onze wet willen houden, is niet te vergelijken met het uitmoorden van de joden, heh?

Jij weet toch dat het uitmoorden van de joden ook op de agenda van de islam staat. Dat sta ik nou weer niet toe. Jij wel, heh?

De islam IS juist het opkomende fascisme. Joden KUNNEN weer niet veilig over straat. Homos idem dito. Grappenmakers en critici en afvalligen idem dito. Niet vanwege 'de pvv' hoor: maar vanwege de islam.

De islam zet aan tot moord op complete bevolkingsgroepen. Dat soort fascisme staan normale mensen sinds de 2e wereldoorlog niet meer toe.

De pvv stelt daarom voor om religies die in ons land geweld hanteren en prediken, zoals de islam, te verbieden. Is dat nou zo 'fout'?

Het is juist het lamme van links, het NIET WILLEN reageren op het fascisme dat de islam openljik predikt, waar dit land van naar de kloten gaat.

Wij willen de moslims niet aan het gas. De moslims willen ONS aan het gas. Kijk naar hoe minderheden moeten rennen voor hun leven in moslimlanden. DAT is onze toekomst.

Er is een ding erger dan een dictatuur: een theocratie! De islam streeft naar het invoeren van de theocratie in Nederland. Ik bestrijd dat. Jij ook?

Jij hebt een blinde vlek: jij meent, dat kritiek op een religie NIET KAN, ook al misdraagt die religie zich danig. En er is een religie, die van die blinde vlek HANDIG gebruik maakt. Dingen roept, waar de nazies verlegen van zouden worden.

De joden kunnen niet meer veilig over straat in sommige delen van ons land. Homos worden door groepjes nazi, pardon islamjeugd in elkaar geslagen. Bijna niemand durft nog hardop wat te zeggen, uit vrees voor zijn leven. De nazies zijn terug. Ze bidden tot allah.

Onze oplossing is niet het gas. Maar de wet. Hou je aan de wet, en je bent welkom. Heb je liever allahs mensenhatende wetten, dan is daar de deur.

Karel Popper | 02-08-13 | 15:14

Wanneer ethnische groepen die intens consumeren en niets produceren, behalve nog meer consumenten, wat betekent dat deze groepen zich dus steeds meer gaan uitbreiden, dan komt er een onvermijdelijk een tipping point waarop de aap die je op je rug meezeult te zwaar om dragen wordt en je beslissingen gaat MOETEN nemen.

Tricephalus | 02-08-13 | 15:11
-weggejorist-
valke376 | 02-08-13 | 15:08

Ik droom wel eens dat alle marokkanen met een NL paspoort voorgoed vertrekken uit NL.

Hei-kneuter | 02-08-13 | 15:03

DerUnterMensch | 02-08-13 | 14:48 |
Begin je nou alweer met je zelf te lullen? Leer eens een keer hoe je kan reaguren. Tssss.

hölzenbein | 02-08-13 | 14:59

En als we nou eens beginnen met Geert te remigreren naar Limbabwe? Zou al een hoop schelen.

voorschot | 02-08-13 | 14:58

@Nick da Prick | 02-08-13 | 13:58
Ik weet heel goed wie Karl Popper is. Ik heb de oplossing van zijn paradox in mijn schedel gegrift staan.

Dat, zoals het nu geregeld is, een paspoort 'toegang' geeft tot geheel Nederland, is correct. Dat is juist ook het argument waarom het onfair is om een deel van de mensen met TWEE paspoorten rond te laten lopen. Dat maakt die burgers dan 'power players', mensen met een dubbel account: een hier, een daar. Ik heb maar een account. Ik kan maar in een land rondlopen.

Geef mij een tweede Nederlands paspoort, met een andere naam erop. Niet? Dat zou verwarring geven? Ongeveer zoals er nu verwarring is met mensen met twee verschillende paspoorten?

Nederlanders moeten belastinggeld afdragen om lieden met een niet-nederlands paspoort van geld te voorzien. Het is gewoon leegbloeden wat hier gebeurt.

Zitten er misschien ook honderduizenden van onze burgers in hun land aan het subsidieinfuus? Niet? Maar wel andersom? Dan lopen wij dus leeg. Bloeden wij langzaam leeg.

Het aantal turken/marokkanen met een dubbele agenda, pardon, paspoort, neemt ook alleen maar toe. Burgers uit die landen houden hun paspoort, en hun kinderen krijgen die ook. Ze krijgen meer kinderen dan enkelepaspoorthouders (het is goed eten van twee walletjes), dus groeit het percentage. Elk jaar weer. Tot wij een minderheid zijn in eigen land. Effectief gekoloniseerd. Als hun percentage nog een keer of 2, 3 verdubbelt is. De laatste verdubbeling duurde een jaar of 8 a 15. Dus uw kinderen zullen, met een enkel paspoort, 'unterburgers' zijn in eigen land, 'nederlanders' in KleinTurkije. 'Aboriginals' in een provincie van Marokko.

Sukkels, met maar een paspoort. Opgesloten in hun door islamkolonisten leeggezogen land. Wingewest van de islam.

Karel Popper | 02-08-13 | 14:55

Karel Popper | 02-08-13 | 14:41 |

Je snapt mijn punt niet. Ik heb niks met of tegen Joden of de Islam. Schrijf ook nergens dat we NL kado moeten doen. Maar om op jouw beschreven verschil terug te komen. Hoe denk je dat H zijn bevolking heeft gemanipuleerd om op hem te stemmen. Juist, door propaganda te voeren tegen de Joden heeft hij de schuld van de toenmalige econ. crisis en de criminaliteit bij de Joden en het Jodendom weten te leggen. Exact wat nu gaande is. Los van de hoge criminaliteitcijfers gepleegd door veelal sociaal achtergestelde groepen zijnde Marokkanen, Antillianen enz. kan men niet zoals toen alles op een religie gooeien. Als je dat niet begrijpt ben je of zwakzinnig of hypocriet.

Bolt1Wolt | 02-08-13 | 14:54

Voor alle reaguurders die (opeens) tegen "bashen" zijn en graag een potje woord bingo willen spelen het volgende:

Deportatie:
"Een deportatie is een gedwongen verplaatsing van mensen. Strikt genomen valt hieronder ook de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers, misdadigers of anderszins ongewenste individuen"

Het artikel in de telegraaf waar Wilder naar refereert als zijnde een fantastisch idee:
"Bondskanselier Helmut Kohl van de Duitse Bondsrepubliek heeft eind 1982 met de Britse premier Margaret Thatcher gesproken over een plan om de helft van de in Duitsland wonende Turken het land uit te zetten"

Een heel fijn weekend allemaal.

Bestiun | 02-08-13 | 14:52

tweetybird | 02-08-13 | 12:45Nieuwe nickname nodig?De enige die loopt te trollen is Quid zelf, Wilders wil helemaal geen mensen deporteren en gebruikt deze woorden niet eens.Ik ben al zo vaak een discussie aangegaan en heb daar nu dus met Quid niet zo veel zin meer in. Dze man doet niet anders dan Wilders bashen; nou ga dat dan lekker ergens anders doen.Holla Hezbollah | 02-08-13 | 14:24 | + -1 -

Hoe kom je erbij dat Quid loopt te trollen.
Pure onzin. Omdat hij niet in je straatje schrijft is de bestempeling trollen. Echt niet. Hij heeft een mening. Dat dat niet de jouwe is dat kan. Geef een tegen geluid. Zoals ik al aangaf jij bent zelf degene die Wilders kan interpreteren zoals jij wil. En dat is wat hij ook doet, dat is geen trollen,nee dat is zijn mening,net als dat jij daarover een mening heb. Ik zelf ben het ook niet met de mening van Quid eens,maar vindt niet dat hij trolt. Ik kijk in deze verder als mijn neus lang is en kom met een gepast tegen geluid. Mijn mening,waarbij de minnetjes of de plusjes mij er totaal niet toe doen. Het zal mij totaal worst zijn. Mijn mening is mijn mening en het hoeft niet de jouwe te zijn. En zo denk ik er bij Quid zijn verhaal ook over. Hij mag die mening hebben het is niet de mijne. Maar trollen is toch echt iets heel anders.

tweetybird | 02-08-13 | 14:49

“ontstaan uit een miljoenmiljard sociale, economische, militaire en politieke factoren die over de tijdspanne van tientallen eeuwen de historische context 'Nederland' hebben gecreëerd.” vandaar dat de nazaten daarvan niet de hele wereld hoeven te voorzien van 'hulp' maar alleen Nederland.

“Zij zochten dit stukje bewoonbare planeet bewust op, wij zijn er slechts stomtoevallig geboren. Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons.” Dat is jou mening JQ geen feit. Wordt deze quote in een toekomstig artikel weer als bron gebruiken. Zo van “We hadden al eerder vast gesteld dan Nederland niet van ons is www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/...
Zoals dat wel vaker gebeurd?

Het stukje land bestaat inderdaad al eeuwen (het stukje BEWOONBAAR land niet) maar daar komen ze niet voor kan ik je vertellen. Ze komen voor het sociale stelsel / het geld. Dat is er niet al eeuwen dat is opgebouwd in die eeuwen en daar hebben nazaten van de opbouwers dus net een stuk meer recht op dan niet nazaten. (Het daar niet mee eens zijn betekend geld van erfenis ouders / grootouders bij bij doneren. Daar heb ik dan net zoveel recht op!)

“waar wij slechts, kunnen we, wie zijn wij” Zou je misschien ook in de ik-vorm kunnen spreken want ik voel me niet aangesproken door die onzin maar het is nu wel net alsof je ook voor mij spreekt.

“Tenzij hij daadwerkelijk gelooft dat dit een realistische en praktisch haalbare lange termijnoplossing is.” maar leg dan eens uit waarom het niet een realistische en praktisch haalbare oplossing is? Het belangrijkste onderdeel mis weer. Ik zie een hoop gal met wat incorrecte zinnen ertussen (alsof men hier voor het stukje land heen komt) maar op het punt dat de onderbouwing hoort te komen eindig het artikel.

Door onzin te blijven herhalen word het nog geen werkelijkheid kan ik je vertellen. Overigens hoeft van mij echt niet iedereen weg maar in MIJN land moeten we wel grenzen stellen aan het aantal immigranten en het type immigranten (geen criminelen, geen nutteloze gelukszoekers enz).

Momenteel is dat maximum overschreven en hebben we ook heel wat mensen van het verkeerde 'type'. PS: alles wat hier staat past perfect binnen de huisregels!

DerUnterMensch | 02-08-13 | 14:48

Twee man uitzetten met particulier vliegtuig , het is niet op te brengen. Australië doet alles wat hier verkeerd is en je hoort er niets meer over,

Nederlander

heme | 02-08-13 | 14:48

-weggejorist en opgerot-

slakkenzout | 02-08-13 | 14:46

Quid is dus de grote tolerantie himself eigenlijk. Iedereen is "hier" altijd van harte welkom. Valt mij daarentegen wel al een tijdje op dat juist "hier" onder de Quid-columns veruit de meeste reageerders weggejorist worden met een andere mening. Daarnaast geen gelink naar de eigen oude stukjes. Begrijpelijk, want zo kun je goed zien dat Quid steeds meer een parodie op zichzelf wordt.

rien6139 | 02-08-13 | 14:46

Gaat me nog niet eens om de onnozelheid van dit stukje maar het is wel verbazingwekkend dat dat van een GS medewerker komt. Zelf zo onlogich dat ik veronderstel dat er meer aan de hand is. Want hoe onafhankelijk ben je nou als je op de linkse slinkse manier Wilders in de wacht wil zetten? Geen deporteren maar remigreren. ' t is niet eens een nuanceverschil maar een vette Pvda propaganda stunt van Quid.

slakkenzout | 02-08-13 | 14:42

@Bolt1Wolt | 02-08-13 | 14:21
Het wezenlijke verschil is dat die joden onze vrouwen niet besissten. Onze omaatjes niet beroofde. Ons land niet kapot sloopten. Geen grappenmakers de keel doorsneden. In vrede kwamen om met ons samen te leven.

Unlike islam. De islam ondermijnt onze kernwaardes, zoals gelijke rechten voor vrouwen, gelijke rechten voor homos, geweldloosheid, recht op afvalligheid, vrijheid van meningsuiting, onze economie. Alles.

Islam is een oorlogsmachine waartegen wij ons moeten verdedigen. De joden hebben ons land nooit aangevallen. Moeten wij ons land kado doen aan de islam, omdat de joden isreal 'bezetten'? Wat is dat nou weer voor logica.

Alsmaar wijzen naar de joden. Weet je wie dat ook deed? Het uitmoorden van alle joden, weet je wie dat ook in de agenda heeft staan? DE ISLAM.

Moeten wij ons land kado doen aan de islam, omdat de joden hun thuisland 'bezetten' (sinds ver, ver voor de jaartelling begon)? Wat is dat nou voor logica? Jij maakt je drukker om de Palestijnen dan om de Nederlanders heh?

Karel Popper | 02-08-13 | 14:41

Weet u meneer, het grote verschil van Nederland met Noord- en Zuid-Amerika is dat het daar allemaal heterogeen is (een smeltkroes van mensen van over de hele wereld), en in Nederland wàs alles homogeen, allemaal van die jongens en meisjes met roze wangetjes van de yoghurt en karnemelk. En toen wilde Jan Pronk Nederland opeens ook heterogeen maken en liet hij het land vollopen met allemaal van die geitenhoeder stakkers uit het Marokkaanse Riftgebergte. En hij mengde dat met allerlei dichtbesneden Ayaan Hirsi Ali's uit Somalië. En al die kindertjes die daaruit werden geboren zijn hier geboren Nederlanders. En nu vind de PvdA dat Nederland ook heterogeen is en haalt daar hun achterban uit. Maar dat is dus niets vergeleken dat heterogene spul in de Amerika's zoals Rayman is Laat, of die Soko Soko vent en die dreadlock voetballer. Daarom zeg ik, Geert zegt wat.

Ikbeneenzelfbouwer | 02-08-13 | 14:40

Dus als ik bewust kies voor leven in Marokko, dan heb ik het recht om daar te gaan wonen, er de vrouwen te verkrachten, straatroven te plegen, mijn hand daar op te houden, de lokale bevolking uit te maken voor alles wat maar lelijk is, de straten daar te terroriseren, zwembaden onveilig te maken, tassen te roven en te roepen dat men daar allemaal dood moet omdat iedereen die mijn atheïstische levensovertuiging niet deelt een 'vijand' van profeet is?

Wijze Uil | 02-08-13 | 14:33

-weggejorist-

chatboy16 | 02-08-13 | 14:28
-weggejorist-
valke376 | 02-08-13 | 14:28

tweetybird | 02-08-13 | 12:45

Nieuwe nickname nodig?
De enige die loopt te trollen is Quid zelf, Wilders wil helemaal geen mensen deporteren en gebruikt deze woorden niet eens.
Ik ben al zo vaak een discussie aangegaan en heb daar nu dus met Quid niet zo veel zin meer in. Dze man doet niet anders dan Wilders bashen; nou ga dat dan lekker ergens anders doen.

Holla Hezbollah | 02-08-13 | 14:24

Kan iemand mij hier vertellen of onder niet -Westerse allochtonen ook Israeliers (Joden) vallen? Naar mijn idee bedoelt Wilders nl. alleen moslims als hij het over niet-westere allochtonen heeft. Maar ziet niemand dan het hypocriete ervan in dat Wilders wel veel op heeft met het Jodendom maar daarentegen de Islam haat terwijl beiden toch heel veel overeenkomsten hebben? Hij is toch heel duidelijk een Zionisten poppetje in de wereldwijde strijd tussen het Jodendom en de Islam? Laat hem zelf lekkert remigreren naar Israel en zijn strijdt daar voortzetten ipv onze stomme tokkies voor zijn karretje te spannen!

Overigens de meeste regaguurders vinden het dus prima dat ene snormans in de 20'e eeuw de Joden onvrijwillig 'geremigreerd' heeft? Of gaat die vlieger niet op en zo nee wat is hier dan wezenlijk het verschil?

Bolt1Wolt | 02-08-13 | 14:21
-weggejorist-
valke376 | 02-08-13 | 14:17

En dat is ook vaak het probleem mensen laten zich op kast jagen en denken daarmee niet na. Je kan de tweet interpreteren zoals sjonnie doet,je kan ook nadenken,en weten dat Wilders er wat anders mee bedoelt. Wilders zegt niet alle buitenlanders het land uit. Dat zou ook zeer raar zijn.want juist wilders is getrouwd met een buitenlandse vrouw en is zelf ook geen pure nederlander. Zou dus betekenen Boe met mezelf.
Als je toch weet wat hij voorstaat,namelijk extreme islam weg,mensen uit een ander vaderland die geen respect hebben voor nederland weg ermee. Mensen die een ander vaderland hebben maar hier de wet niet respecteren weg ermee. Want wat doe je hier dan. Als je toch weet dat hij dat voorstaat,laat je dan ook niet op de kast jagen,je weet immers voor jezelf het is niet mijn mening,en zie het als het aanzwengelen van een discusie. Juist dit soort tegen geluiden van sjonnie maakt juist de pvv sterk. Als je maar in discusie gaat,met tegen geluid komt en probeert dingen te weerleggen. Zo worden standpunten duidelijk. Zo worden meningen anders. Zo maakt het de pvv sterker. Zo laat je zien dat je het knuffelen van extreme zat ben. Zo laat je de tendens van onvrede zien. En daarmee maakt sjonnie juist dat de pvv groter en groter wordt. Het linkse tegen geluid. Iets waar dit faalkabinet juist niet mee komt of durft te komen omdat de discusie daarmee pijnlijk maakt wat er onder de bevolking leeft. Nee zij proberen juist de discusie met meneer Wilders te vermijden. Iets wat al meerdere malen vertoont is binnen het kabinet. Sterker nog die vertoning is er weer,een pvv die oproept tot demonstratie en oppositie partijen die weigeren er aan deel te nemen terwijl ze om andere redenen dit kabinet meer dan zat zijn,maar er niet aan deelnemen want he,pvv. Daarbij is het dan nog vooral links,want tegenwoordig is links juist afhankelijk van de allochtone kiezer en die wil je niet kwijtraken. Zie een pvda. Zonder die kiezers zouden ze niks meer betekenen. Daarvoor sjonnie ga zo door. U opent des te meer de ogen van de nederlander.

tweetybird | 02-08-13 | 14:07

Stormageddon | 02-08-13 | 13:56
Klopt. De Chinees hier heet Wong. En toch is ie al bijna 60 jaar Nederlander vanwege zijn Nederlands paspoort, nou ja eigenlijk sinds zijn geboorte. Nee hij draagt geen klompen, en hoewel hij het wel in de leesmap heeft verafschuwd hij de Panorama en de Story. Hij lust niet eens boerenkool, laat staan spruitjes (rare lucht opeens bij jou). Maar toch vindt iedereen hem een Nederlander en is hij Nederlander vanwege zijn paspoort. Alleen jij gelooft niet dat het een Nederlander is. Maar ach, geeft niet, je bent een beetje dom. (Maxima mode off).

hölzenbein | 02-08-13 | 14:06

Hoewel die troltweets van Wilders van mij niet zo hoeven, schiet Quid weer eens helemaal door in de trol die hij hier weer eens doet. Als je dat stukje bij wijze van sollicitatie naar de Joop zou sturen, dan krijg je bericht van Van Jole dat je helaas te links bent voor de website.

Stukje inhoudelijk dan nog maar:
Tuurlijk berust onze natiestaat maar op een vrij arbitraire overeenkomst dat wij binnen deze grenzen 1 volkje zijn. Maar zeker een socialist als Quid zou toch moeten weten dat als je zaken collectief wil regelen, je eerst moet afbakenen wat dat collectief dan is. En wil je daarbinnen zaken een beetje effectief kunnen regelen dan is het belangrijk om een hoge mate van culturele homogeniteit binnen het collectief te bewaren.
En ja het Nederland dat we nu kennen is inderdaad over de eeuwen gegroeid vanuit een divers samenraapsel mensenkinderen. Maar het sleutelwoord is hier eeuwen. Dat is dus heel iets anders dan dat je binnen een aantal decennia grote groepen vanuit compleet verschillende culturen importeert. Zeker als je die groepen dan ook nog met bakken subsidie stimuleert om toch maar zoveel mogelijk de eigen taal en cultuur te behouden, en je vooral niet aan te passen.

Je hoeft geen geblondeerde Limbo te zijn om te begrijpen dat daar iets fout gaat

ZonderNaam | 02-08-13 | 13:59

Hij heeft 'Fascistisch' fout geschreven

Zeepaardje | 02-08-13 | 13:59

En inhoudelijk:

Beste Karel Popper, er valt iets voor te zeggen om dubbel paspoort af te schaffen. Al heeft volgens mij niemand bezwaar tegen Nederlanders met tevens UK paspoort (denk aan kinderen van expats, wel zo handig).

Maar dat het hebben van een ander paspoort je maar half Nederlands maakt is natuurlijk onzin. De essentie van een Nederlands paspoort is dat je Nederlander bent en voor de Nederlandse wet wordt behandeld als elke andere Nederlander. Daaraan doet het hebben van een tweede paspoort niets af.

Nick da Prick | 02-08-13 | 13:58

@hölzenbein | 02-08-13 | 13:34
Een woonplaats in Nederland hebben maakt iemand nog geen Nederlander.

Stormageddon | 02-08-13 | 13:56

Kwit = Supermatthijs?

Kusje voor Greet.

hero_of_heaven | 02-08-13 | 13:55


Karel Popper | 02-08-13 | 13:46

Misschien moet je een andere nickname kiezen:

In 'The Open Society and Its Enemies' (De open samenleving en haar vijanden) hield Popper een vurig betoog ter verdediging van de open samenleving, de liberale democratie.

Karl Popper schreef "De open samenleving" onder invloed van de gebeurtenissen in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog,[1] toen het er een tijd lang naar uitzag dat nazi-Duitsland de oorlog zou winnen. Popper schreef een deel van de Open Society in Nieuw-Zeeland, ver weg van het Wenen waar hij was opgegroeid. In de "Open society" zocht hij naar het waarom van de sympathie van veel intellectuelen voor allerhande totalitaire vormen van politiek, en naar de historische wortels van hun twijfel aan de haalbaarheid van een duurzame democratie. Deel I van zijn boek gaat voornamelijk over de filosofie van Plato, deel II over de filosofie van Hegel en Marx.

Nick da Prick | 02-08-13 | 13:53

Is India van de Russen? Nee, van de Indiers.
Is Rusland van de Noren? Nee, van de Russen.
Is Noorwegen van de Spanjaarden? Nee, van de Noren.
Is Spanje van Marokko? Nee, van Spanje.
Is Marokko van Nederland? Nee, van Marokko.
Is Nederland van Marokko? Nee, van NEDERLAND.

Nederland, is van de NEDERLANDERS. Lieden met een ander dan het Nederlands paspoort in de zak ZIJN geen (100 procent) Nederlanders, maar (op zijn best) HALVE Nederlanders. Waarom zou Nederland lieden met een niet-Nederlands paspoort 'moeten' verzorgen? En hun andere land hoeft niets te doen? Of worden die mensen dubbel verzorgd?

Nederland moet zich bekommeren om de - Nederlanders! Wie hier met een buitenlands paspoort rondloopt: is geen Nederlander, maar een KOLONIST.

Het is heel eenvoudig: sta IEDEREEN toe om maar EEN paspoort te dragen. IK mag maar een paspoort dragen. Waarom zouden we 'sommige' mensen toestaan om TWEE paspoorten te dragen, waaronder een NIET-Nederlands paspoort. Dat is mij toch in principe ook niet toegestaan: om twee paspoorten te dragen.

Hoeveel identiteiten kan een mens hebben. Een toch?

Mensen met twee paspoorten worden consequent dubbel geteld. Voor volle burgers aangezien hier, EN in hun 'thuisland'. Valsspelers zijn het. 'powerplayers'.

Waarom zouden wij halve Nederlanders behandelen alsof het HELE Nederlanders zijn.

-schaf de dubbele nationaliteit AF. EEN mens: EEN paspoort, EEN walletje om van te vreten, ieder land betaald zijn eigen burgers, wij hoeven NIET de burgers van een ander land te voeden.

Tot die tijd:
-word een Nederlander bestraft voor een misdaad, dan dient die Nederlander per direct het lidmaatschap van ons land te verliezen: tenzij dat die persoon statenloos zou maken.

-geef mensen met een dubbel paspoort maar een halve uitkering. Waarom zouden wij een halve Nederlander een hele uitkering geven.

Karel Popper | 02-08-13 | 13:46

First Contact | 02-08-13 | 12:19

Twee dingen:

Verbieden van het beleiden van de Islam komt neer op datgene doen wat de basis vormt van de meeste Islamkritiek, nl mensen hun vrijheid ontnemen. Een dergelijk verbod past op geen enkele manier in het NL recht. Zelfs Wilders heeft het niet in het programma staan.

Denk je echt dat je daarmee de rotte appels uit NL krijgt? Denk je dat die rotjongens zo vroom en in de here (allah) zijn dat ze uit NL weggaan als ze hier geen allah akbar meer mogen zeggen en nier meer op hun knieen mogen mekkeren?

Nick da Prick | 02-08-13 | 13:39

Nein nein nein. Weet je wie ongeveer 40 jaar voor der bundesklops Kohl ook mensen vermoord, eh... het land uitgezet heeft?

Wilders heeft het volgens mij weer een beetje warm in sein Bunker.

Nederlanders uitzetten. Moehaha. Veel succes ouwe!

hölzenbein | 02-08-13 | 13:34

Lewis Lewinsky | 02-08-13

Dat kan dus niet, een Marokkaan met NL paspoort (crimineel of niet) is namelijk geen vreemdeling, dat is ongeveer de definitie van een NL paspoort hebben (ook al geb er nog 10 anderen), dat je geen vreemdeling bent.

Uitzetten gaat niet lukken

Nick da Prick | 02-08-13 | 13:33

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:20 |

Het verschil tussen wat jij schrijft en ik?

Jij uit een wens, schrijft hoe je vindt dat het moet zijn.

Ik schrijf hoe het is, of dat nu leuk is of niet.

Mensen met dubbel paspoort (waaronder een NL paspoort) kun je niet verplichten naar een ander land te gaan. Het NL paspoort geeft je het recht om hier te zijn.

Overigens, Turkije => NL beschouw ik absoluut niet als mensenrecht. Maar Turken die ooit NL paspoort hebben gekregen en hun kinderen kun je zoals de wet nu is niet wegsturen.

Jij zou de wet willen veranderen. Succes met de lobby, maar kan je vast verklappen dat het niet gaat gebeuren. Een wet die overheid bevoegdheid geeft om niet-westerse allochtonen met dubbel paspoort weg te sturen, dat gaat hen gelukkig niet worden zolang het normale wetgevingsproces wordt gerespecteerd (zelfs als het lukt, aan uitvoering van dergelijke wet kleven ook nog wel enige moeilijkheden, rechter zal niet anders kunnen dan wet in strijd met ongeveer alles waar NL voor staat verklaren).

Nick da Prick | 02-08-13 | 13:31

Een aantal opmerkingen bij dit stukje. Allereerst natuurlijk hulde voor Quid dat hij de PVV adepten en Wilders fanboys weer op de kast heeft gekregen. En dat met dit warme weer. Hoewel een beetje afgezaagd en zo langzamerhand een trucje, blijft het wel humor.

Ten tweede: De plek waar je woont, waar je ter wereld bent gekomen, waar je thuis bent en waar je als tijdelijke bewoner van de planeet een stukje van bezet en waar je leeft is heel wat anders dan het (verplichte) lidmaatschap van de corporatie "Koninkrijk der Nederlanden". Dat onderscheid mag wel eens vaker worden gemaakt en ook worden beseft.

Het verplichte lidmaatschap van die corporatie komt met een hele rits plichten waar mensen die vrijwillig lid willen worden van die corporatie zich blijkbaar niet aan hoeven te houden, of waar althans de schijn van bestaat dat zij alleen hier de rechten genieten van dat lidmaatschap. Daar gaat het natuurlijk met name om.

Stormageddon | 02-08-13 | 13:27

Een journalist schrijft zijn verhaal alleen, als hij het an onderbouwen (Dat wilt zeggen: Op waarheid berust, bewijzen, etc), maar in dit geval word alles maar verdraait, enkel omdat een bepaald persoon Geert wilders niet moet, zie: Johnny Quid

PVV-Dutch | 02-08-13 | 13:22

Mensen juist een reactie als boe Quid en geen tegengeluid is juist waar wilders niet op zit te wachten. Daarmee zet je juist wilders weg als dom. Iets wat de man zeer zeker niet is. Hij is juist intelligent. Voor veel partijen juist net iets te intelligent. Hij is degene waar ze nu echt voor te vrezen hebben. Hun pluche is niet meer veilig. Hun maatregelen zijn dan ook zoveel mogelijk uitsluiten en hem wegzetten als gekke henkie. En mensen als de boe roepers tegen Quid voeden dat. Roepen boe en gaan niet in discusie. Sluiten juist uit,net als dat faalkabinet. En doen dus precies hetzelfde als dat faalkabinet. Wilders heeft juist die mensen niet nodig, Wilders heeft juist mensen nodig die wel een discusie kunnen aangaan,mensen die kunnen nadenken. Hij heeft zat van die mensen gehad die maar 1 geluid kunnen laten horen. Inhoudsloze debielen die je partij tot onnozel maken. En dat is iets wat Wilders niet voor wil staan. Hij wil wat betekenen. En laten zien dat knuffelen over is,extreme een gevaar voor de samenleving zijn. Een EU klakkeloos volgen dom is. Hij wil tegengaan dat nederlanders maar makke schapen zijn,die alles maar goed vinden. Dat hij ook wel eens iets te ver doorslaat gebeurt ook wel eens,Maar dat gebeurt net zo goed bij andere partijen. Dat is het spel ook. Want dat brengt discusie op gang. Politiek is niks anders als ook een groot stuk toneel. Kwalijker in het geheel is dat dit faalkabinet niet wil dat Wilders mee doet met dat toneel. Hij is te intelligent en een gevaar voor hun pluche. En negeren hem dus en ze proberen hem aan de kant te schuiven. Het zal hun worst wezen of hij tegen extreme islam is. Nee hij bedreigt hun pluche.

tweetybird | 02-08-13 | 13:21

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:20 | + 1 -
"Turkije vergrijst. Zij hebben grote behoefte aan Turks-sprekend personeel, dus kunnen we onze derde generaties Turken terugsturen in het kader van economische werkprogramma's, dus te beginnen met werkloze Turken in Nederland. Prima plan."
.
Waarschijnlijk niet eens nodig. Al die gastjes zitten te wachten op de wederopstanding van het Ottomaanse Rijk en dat gaat terugkomen zodra de Amerikanen uit het Midden-Oosten zijn vertrokken. De Amerikanen hebben sinds 2003 blunder op blunder gestapeld. Uiteindelijk hebben ze Irak cadeau gedaan aan Iran, door de Shi'iten aan de macht te helpen en nu zijn ze gedwongen om halverwege rechtsomkeert te maken in Syrie. De Amerikanen hebben het groene licht gegeven aan Egyptische militairen om Morsi en zijn Moslim Brotherhood aan de kant te schuiven, waarom? Omdat die de Amerikanen wilde helpen Assad aan de kant te schuiven.lol! Erdogan en Morsi vinden het prachtig wat de Amerikanen deden: door het steunen van de buitenlandse Jihadisten zou Syrie in handen vallen van de Sunni fundamentalisten en zou een fundamentalistisch continumm worden geschapen aka Kalifaat. DAT was wat die moslim gastjes uit Delft en omstreken bewoog om naar Syrie te gaan. De stommiteit die de Amerikanen begingen in Irak, nmlk om de facto een Shi'itisch imperium in het zand te zetten gecentreerd rondom de as Teheran-Bagdad, nu stonden de Amerikanen op het punt om dezelfde stommiteit nog eens uit te halen en een soennitisch imperium (Kalifaat) in het zand tezetten, gecentreerd rondom de as Istanbul-Damascus-Cairo. Dat hebben nu zelfs die domme Amerikaantjes ingezien en gaan nu stoppen met het (teveel) helpen van de Jihadisten in Syrie. Niet in het laatst omdat als die laatsten zouden winnen, zou dat meteen het einde van Israel hebben betekend als onafhankelijk land en zou Palestina weer een Turkse provincie zijn geworden, wat het al eeuwen is geweest. Het Amerikaanse feestje van wereld-dominantie is bijna voorbij. Hun oliemacht in het MO is gebaseerd op het ondersteunen van Egyptische militairen en het ondersteunen van het 'Huis Saud', een uiterst wankele basis. Een op stand in Saudi-Arabie, hetzij door de Brotherhood of de Shi'iten in de oostelijk olieprovincies, is voldoende om een Arab Spring revolutie in Saudi-Arabie te ontketenen en verwijderen van de Amerikanen (Russen en Chinezen kunnen ook olie winnen). Dat zou tevens betekenen het doorsnijden van de band tussen olie en dollar en zou inluiden wat Willem Middelkoop al jaren aankondigd: "the day the dollar died". Spannende tijden.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 02-08-13 | 13:19

Quid.
Met woorden verdraaiien en stromannen ga je een discussie niet winnen. Nooit. Welke overtuiging je ook hebt.

Anijsblokje | 02-08-13 | 13:17

Johhny Quid, stop eens met Geert Wilders te bashen. Dit titel "DEPORTEER ALLE BUITENLANDERS" klopt van geen kanten, staat dat soms ook zo in Geert Wilders zijn tweet? Dat je een VVD aanhanger ben, prima, maar respecteer andermans keuze ivm partij dan ook.. Pff kleine kleuter

PVV-Dutch | 02-08-13 | 13:12

-weggejorist-

chatboy16 | 02-08-13 | 13:12

Is dit je racistische interpretatie Johnny Quid ?

crisdegek | 02-08-13 | 13:12

Is Quid weer aan het trollen?
Wat een stemmingsmakerij. Kun jij niet beter bij Joop.nl gaan solliciteren? Lekker breien en babbelen over de maakbare samenleving enzeau?

Kaposi_Sarcoom | 02-08-13 | 13:11

Als we nu eens voor elkaar konden krijgen dat wij allochtonen (Westers en niet-Westers) met een STRAFBLAD het land uit konden zetten waren we al van een boel problemen af.
Liefst nog in samenwerking met het land van herkomst.
Marokkaan pleegt hier roofoverval op bejaarde?
Uitzetten en door Marokkaanse rechtbank voor in NL gepleegd misdrijf laten veroordelen, om zo'n stuk kansparel dan vervolgens ook in een Marokkaanse bajes op te laten sluiten. Kosten van opsluiting komen voor rekening van NL. Minstens 60% goedkoper dan hier. Vermoed dat de Marokkaanse autoriteiten daar graag aan zullen meewerken, want die zijn het ook spuugzat dat die Berbers hen in het buitenland zo'n beroerde reputatie bezorgen.
Reken dan ook maar op een flink afschrikeffect bij de rest van dat schorem. Met de Turken kan het zelfde worden afgesproken (''Midnight Express!'').

Sporadus | 02-08-13 | 13:07

Wordt Latijns-Amerika incluisief de Antillen eigenlijk als 'Niet-Westers' beschouwd?

mygfisbrazilian | 02-08-13 | 13:06

Nou ja, Nederlanders met voorouders die al eeuwen lang en in meer of mindere mate hebben geholpen dit land te maken tot wat het is, lijken me toch net iets meer rechten te hebben dan diegenen die hier nieuw zijn. Vooral waar het gaat om geïmporteerde overtuigingen die indruisen tegen die waarop Nederland door de eeuwen heen is gebouwd, waar omheen het is ontstaan - met veel vallen en weer opstaan. Dat die Nederlanders zijn gebleven is net zo goed een keuze en misschien nog wel een zwaardere dan om maar gewoon te emigreren als het allemaal tegen zit.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Wilders gelijk heeft; ik zie de noodzaak van zijn stelling niet. En dat wil weer niet zeggen dat die noodzaak niet zou kunnen ontstaan, bijvoorbeeld wanneer er genoeg immigranten zijn die van dit land bijvoorbeeld een islamitische, fascistische of wat voor totalitaire staat dan ook zouden willen (en kunnen) maken.

robW | 02-08-13 | 13:02

Turken hebben ze lief "gevraagd" of ze aub hun leven in NL een vervolg willen geven. Ze kregen een contract. Twee landen (TR en NL) hebben onderling afspraken gemaakt. Je kan ook vragen of ze ergens anders hun leven willen oppakken. Daar horen dan ook randvoorwaarden bij. Een tweet is daarbij niet voldoende.

Kaan78 | 02-08-13 | 12:54

@tweetybird | 02-08-13 | 12:00
*zucht* dat bedoelde ik helemaal niet.

Conan de Rabarber | 02-08-13 | 12:54

tweetybird | 02-08-13
Volgens mij is geenstijl lang geleden al naar de linkse kant geswitcht.

Benblij | 02-08-13 | 12:50

@ Ageless | 02-08-13 | 12:47

Boehoehoe, ja die hele vrijheid van meningsuiting gaat op de schop door die plusjes en minnetjes des doods!

Ion Susai | 02-08-13 | 12:50

L. Rakker | 02-08-13 | 12:27 | + 4

Beetje dom he,Zij zochten dit stukje planeet op. Nee hoor, ook zij zijn hier gewoon geboren.

truusch | 02-08-13 | 12:49

Borakh | 02-08-13 | 12:25 |
Niet zo moeilijk beste man steel je op Texel waar moet je dan naar toe, politie staat bij de pont ontkomen is lastig.
Iedereen kent iedereen en let op elkaar.
Dat is het fijne van grenzen in dit geval de natuurlijke grens.

Benblij | 02-08-13 | 12:47

Al dat hete geheenenweer voor iets wat al Nederlands Beleid is: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/terug...

't Enige wat ik opmaak uit alle voorgaande reacties is dat als je voor (alles wat) Wilders (zegt) bent, je plusjes krijgt, en als je tegen (alles wat) Wilders (zegt) bent, je minnetjes krijgt. Daar sta je dan met je vrijheid van meningsuiting!

Ageless | 02-08-13 | 12:47

@ [x] Ongeschikt | 02-08-13 | 12:40

Mensen zijn lamzakken omdat ze je niet willen helpen? Het is inderdaad een grove schande dat ze de weledele heer Ongeschikt en zijn moeder niet komen helpen zeg!

Ion Susai | 02-08-13 | 12:46

En.... Quid, jij hoort hier niet thuis op GS. Ga maar lekker op Fok! je onnozele (en verdraaide) meningen verkondigen!Holla Hezbollah | 02-08-13 | 12:24 | + 0 -

Kijk dit zijn nu van die onnozele sukkels
Die geen tegengeluid laten horen,nee het enigste
wat ze kunnen is uitsluiten. Kom liever met een mening waarvoor je het niet eens ben met de stelling. In plaats van het op de persoon te spelen die de discusie aanzwengelt. Dat is zo dom en makkelijk. Het is hier niet de site de warereligie hoor,waar collumnisten zitten met de neus 1 richting uit en geen vrije meningsuiting. Dit is een site om te discuseren.
Als er 1 niet thuis zou horen ben jij het meer als Quid. En daarmee zeg ik niet dat ik het eens ben met Quid zijn stelling, nee ik ga er inhoudelijk op in met een tegen geluid. Sjonnie mag van mij blijven. Jou reactie is meer die van een kip zonder kop,inhoudsloos.

tweetybird | 02-08-13 | 12:45

@ Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 11:21

Ik denk dat je gelijk hebt waar het de praktische effectiviteit van remigratie betreft. Zelf zie ik eigenlijk meer in een terugtredende overheid: stoppen met dat gepamper en die riante door de overheid betaalde voorzieningen. Dat dwingt sowieso al veel meer tot meedoen met de hoofdstroming in de samenleving. Naast natuurlijk een stop op immigratie uit de 'moeilijker' landen.

HoogToontje | 02-08-13 | 12:43

[x] Ongeschikt | 02-08-13 | 12:40 | | Reageer+ | 0
.
Uiteindelijk komt er een Marokkaanse meneer en mevrouw om mij daadwerkelijk te helpen...
.
Sorry.

[x]-Ongeschikt | 02-08-13 | 12:42

Wat betreft dit bericht wil ik jullie toch graag even iets vertellen.
Komt ie...
Een tijdje geleden heb ik bij mijn moeder een boom uit de tuin gezaagd.
Talloze buurtbewoners hadden allen een hoop advies en bemoeide zich de hele dag met mijn werkzaamheden zonder ook maar een hand uit hun mouw te steken.
Uiteindelijk komt er een man van Marokkaanse meneer en mevrouw om mij daadwerkelijk te helpen.
Zeg ik nog tegen mijn moeder : Laat ze maar lullen, in die mensen zit meer dan in al die andere lamzakken die ik gespreid over de hele dag gezien heb.
Ik woon niet in een moslim-enclave, kan dus niet oordelen over de rest, natuurlijk is er veel negatieve berichtgeving rondom onze moslim-vrienden, echter ze zijn niet allemaal zo.
Ik moet wel even toevoegen dat dit een succesvol geïntegreerd gezin is.
Als ze allemaal zo waren, was er niks aan de hand.

[x]-Ongeschikt | 02-08-13 | 12:40

Johnny, heb jij het ook al zo warm?

--neus-- | 02-08-13 | 12:36

"Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons"
L. Rakker| 12:27

Net zo stompzinnig als grond erven, als je er goed over nadenkt.
Eigendomsrecht gelijk ook maar afschaffen#VVD

Worstjes | 02-08-13 | 12:35

Oh, dus volgens de logica uit dit artikel mag ik de supermarkt in gaan en alles meenemen wat ik wil aangezien het toch uit grondstoffen bestaat die hier al miljoenen jaren waren. En ondanks het feit dat de supermarkt zegt dat het van hen is aangezien ze er werk aan hebben gehad (net als wij aan bijvoorbeeld onze steden, waarden en normen en infrastructuur) heb ik daar dan niets mee te maken want dat is slechts een label wat ze er hebben opgeplakt. Echt, dit is het domste artikel wat ik ooit op Geenstijl gelezen heb.

ivobar | 02-08-13 | 12:34

'Zij zochten dit stukje bewoonbare planeet bewust op, wij zijn er slechts stomtoevallig geboren. Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons.'

O Quid, wat val je gruwelijk door de mand als verschillig mens. Geef alles maar weg hoor, kom maar binnen met je familie, wij schuiven wel op, o nee, wij gaan wel staan, o nee, wij verhuizen wel naar die zandbak. Quid, hou toch op, schei toch uit!

L. Rakker | 02-08-13 | 12:27

Ik was van de week een paar dagen op Texel, de enige cultuurverrijker daar is de eigenaar van de turkse snackbar in Den Burgh, verder alleen maar blanke nederlanders (en duitsers). Je fiets kan je gewoon open laten staan en je bagage onbeheerd achterlaten, het is eigenlijk een soort museum over hoe Nederland was VOOR de multicul. Niks mis mee.

Borakh | 02-08-13 | 12:25

-weggejorist en opgerot-

Holla Hezbollah | 02-08-13 | 12:24

copywriter | 02-08-13 | 11:59 |

Hahaha... we disagree, maar goed gedaan. 1 - 1

Amsterdamsko | 02-08-13 | 12:24

Nick da Prick | 02-08-13 | 12:16
Turkije vergrijst. Zij hebben grote behoefte aan Turks-sprekend personeel, dus kunnen we onze derde generaties Turken terugsturen in het kader van economische werkprogramma's, dus te beginnen met werkloze Turken in Nederland. Prima plan. Het Nederlands paspoort biedt geen recht om in Nederland te mogen blijven, als je je ook nuttig kunt maken in Turkije. Spijt me zeer, maar jou logica is verdraaid. Volgens jou is Turkije->Nederland een mensenrecht, maar Nederland->Turkije discrminatie? Dan ben je niet goed bij je hoofd.

Bovendien, het dubbel paspoort introduceert gevaarlijke rechtsongelijkheid. Autochtonen met 1 paspoort hebben géén Turks of Marokkaans stemrecht, kunnen niet van twee sociale stelsels genieten zoals bijvoorbeeld dubbele kinderbijslag van twee landen ontvangen. Dat is discriminatie. Om die ongelijkheid te herstellen kun je Turken/Marokkenen met een dubbel paspoort terug naar huis sturen.

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:20

Scherp Quid, erg scherp.

Ecdysis | 02-08-13 | 12:20

tipo | 02-08-13 | 11:37 | + 3 -
"In 1982 heette die Turken ook nog gewoon 'gastarbeider'. Dus zo controversieel is het niet om tegen je Turkse gasten te zeggen dat het feest voorbij is en of iedereen weer huiswaarts wil keren, met een snoepzak er bij. Na een kinderfeestje spreek je toch ook niet over deportatie van de kinderen als je snoepzakken uitdeelt?"
.
De Indonesiers hebben in 1948 ook 100.000 Nederlanders eruit gegooid en de Algerijnen honderduizenden Fransen. Niet dat die situaties 100% vergelijkbaar waren, want het waren koloniale overheersers, maar toch. Die Turken waren inderdaad gastarbeiders, dwz zogenaamd tijdelijk. Dat viel dus tegen, niet zo gek achteraf, want Duitsland is tien keer beter dan dat straatarme Anatolie. Maar het is een ijzeren regel van de geschiedenis dat bevolkingsgroepen iha hun ethnisch-religieuze identiteit behouden, tenzij de verschillen maar klein genoeg zijn, zoals in het geval van de USA, waar blanke christelijke immigranten uit Europa wel integreerden, dwz zelfs gedeeltelijk assimileerden, maar ook dat ging niet zonder moeilijkheden. Maar dat zal in de toekomst niet meer zo zijn met blanken, latino's, zwarten en aziaten. Over een jaar of tien zullen de blanken aldaar de grootste minderheid zijn en zal de verleiding erg groot worden om zich af te scheiden omdat a) de republikeinen nooit meer de verkiezingen zullen winnen en het politieke systeem zichzelf dus ahw opblaast en b) omdat de stapel rekeningen tbv affirmatieve action, handouts, gaarkeukens, enz., steeds groter gaat worden zonder dat een einde in zicht is. De USA worden dus het volgende Joegoslavie (wat goed nieuws zou zijn voor Europa, want dan zijn wij weer de baas op deze planeet, zoals tussen 1498-1939, zoals het hoort, maar dat moet je niet te hard zeggen, want dan wordt Johnny ongesteld).

Prof. Dr. Ir. Toeter | 02-08-13 | 12:19

@Nick da Prick | 02-08-13 | 12:16
Je kunt ze niet dwingen je kan het ze wel onmogelijk maken. Bijvoorbeeld door een levensgevaarlijke ideologie te gaan verbieden (rara welke zou dat zijn). Juist in dat geval kan een dubbel paspoort uitkomst bieden. Wil je een levensgevaarlijke ideologie naleven kun je vertrekken naar landen die daar prima op aansluiten. Wil je vrijheid, een rustige oude dag (wat nog maar te hopen is) etc dan is het een kwestie van aanpassen aan de huisregeltjes...

First Contact | 02-08-13 | 12:19

@OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:16
Goed gezegd.

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:19

@Nick da Prick | 02-08-13 | 12:16
Dat kan dus best. Een Marokkaan kan je als ongewenst vreemdeling uitzetten. Dat kan met iedereen die een buitenlands paspoort heeft.

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:18

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:09 |
Alle asielzoekers en alle vluchtelingen kunnen in de eigen regio worden opgevangen. Laten we daartoe de bestaande ontwikkelingshulpbudgetten aanwenden. In Japan worden jaarlijks een dozijn paspoorten gegund aan nieuwkomers. Vinden wij dat racistisch? Nee hoor. Dus dat kunnen we ook in Nederland gaan doen: een quotum van maximaal 10 paspoorten per jaar. Voor ieder extra paspoort moeten PvdA-kiezers de integratiekosten zelf maar betalen á 20.000 EUR per migrant per jaar.

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:16

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:13

Dubbel papoort zal best, maar ze hebben dus gewoon NL paspoort.

Vervelend om je teleur te moeten stellen, maar dat NL paspoort is best een gaaf papiertje, geeft je allemaal rechten en zo.

Je kunt een Nederlander (en ook iemand met tevens Fins paspoort kan Nederlander zijn) niet dwingen buiten Nederland te gaan wonen.

Nick da Prick | 02-08-13 | 12:16

Heeft johnny Q.gesolliciteerd bij Links-Nederland?

hondenkop | 02-08-13 | 12:14

Kijk en dat is ne een voorbeeld zoals conan wat dit faalkabinet nu ook doet naar meneer Wilders toe. Niet met een tegen geluid komen,nee ze gaan de discusie niet aan ze gaan hem demoniseren,en wegzetten als sukkel,hem belachelijk maken. Een pvda er was daar vroeger in een discusie heel goed in. Als we het ons nog kunnen herinneren. Wilders zou het juist heerlijk vinden zo'n tegengeluid van Quid. Dan komt juist de discusie op gang,iets wat dit faalkabinet juist krampachtig uit de weg gaat,omdat het geluid van de nederlander wel eens heel anders zou kunnen zijn. Dat faalkabinet zijn hier dan ook de hypocrieten die niet willen inzien dat Wilders er ook bijhoort omdat hij een mening van vele nederlanders vertegenwoordigt. Iets wat niet in hun straatje ligt en hem daarmee maar uitsluiten. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is.

tweetybird | 02-08-13 | 12:14

tipo | 02-08-13 | 12:04

Maar wat dan?

Iedereen wil hier van Marrokkanen die in NL zijn geboren af, maar hoe ga je dat doen?

Ik lees een premie betalen als suggestie.

Allereerst merk ik op dat dit alleen een oplossing kan zijn voor allochtonen met dubbel paspoort (anders kunnen ze nergens heen). Toegegeven, dat is een flinke groep.

Maar het zal op basis van vrije wil moeten, anders krijgt het terecht een deportatie bijsmaak.

Hoeveel denk je dat je moet bieden om allochtonen vrijwillig hun NL paspoort op te laten geven? Denk dat dit tegen gaat vallen. 100.000 euro? Denk dat zeker niet minder zal zijn. En is het dan een goed idee? 100.000 allochtonen minder kost dan 10.000.000.000 (tien miljard). Dat gaat wel in de papieren lopen.

En stel eens dat het dan de kansrijke allochtonen zijn die gebruik maken van die regeling, dan betalen we 10 miljard om 100.000 kansrijke allochtonen een leuke investering in Turkije/Marokko te laten doen. Dat geld zien we niet meer terug, en de kansloze rukkers zitten we nog steeds mee opgescheept.

Het gaat niet gebeuren, tenzij je er deportatie van maakt.

Nick da Prick | 02-08-13 | 12:13

@Nick da Prick | 02-08-13 | 12:00 | + 0
In de meeste gevallen hebben deze "allochtonen" het dubbele paspoort. Praktisch 99% van alle Marokkanen en meer dan 80% van alle Turken hebben tot in de derde generatie het paspoort van hun thuisland. Zij kunnen dus probleemloos naar hun tweede "eigen land" (het eerste vanuit hun gezichtspunt). Hun grootouders zijn als gastarbeiders hierheen gehaald, dan mogen we ze ook weer terugsturen. Migratie is géén eenrichtingsverkeer. Wat hierheen komt, kan altijd ook weer terug.

OpenDiscussie | 02-08-13 | 12:13

Quid heeft waar het hem om te doen is: veel reacties. Zo simpel.

daytripper | 02-08-13 | 12:11

@kicktherabbit | 02-08-13 | 11:56
Prima deportatieweer, toch?

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:10

@LibertasSimplex | 02-08-13 | 12:05
Welles.

En ook de illegalen uitzetten.

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:09

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:37 | + 3 -

Het reaguren op de diverse fora hier zal jouw wel in de genen zitten.

Geitenwollensokjuhz | 02-08-13 | 12:08

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:00 |
Nietes Lewinsky!!1

LibertasSimplex | 02-08-13 | 12:05

@Nick da Prick 12:00
Kohl heeft het nooit over 'uitzetten' gehad. Alleen de Telegraaf en Quid hebben het daarover.

tipo | 02-08-13 | 12:04

Steeds maar weer hè Quid.
Zonnesteek misschien?

Steedsmaarweermeneer | 02-08-13 | 12:04

Onzin-column.

Ben Adam | 02-08-13 | 12:04

@tweetybird | 02-08-13 | 11:30 Verraaier.Conan de Rabarber | 02-08-13 | 11:33 | + -1 

Dat mag jij vinden is jou mening al vind ik hem zeer kortzichtig. Nee ik ben geen verraaier ik ben juist precies het tegenovergestelde. Ik ben voor vrije meningsuiting. Jij staat juist precies hetzelfde voor als die haatbaarden. Je moet het met hun eens zijn. Een tegen geluid mag niet. Quid mag van mij best een stukje schrijven met een tegen geluid tegen Wilders,daarmee kan jij en ik een mening geven waarvoor wij het daar niet mee eens zijn. Zeggen dat Quid daarmee slecht schijft is onzin en zeer kortzichtig. Daarmee geef je aan he ik ben het eens met de haatbaarden. Niemand mag een andere mening hebben als wat ik voorsta en daarmee maak jij je hetzelfde als een haatbaard. En dat is dom naar mijn mening. Maar onthoud dat is mijn mening het hoeft niet de jouwe te zijn.

tweetybird | 02-08-13 | 12:00

Hoppla | 02-08-13 | 11:15

Fantastische reactie! Maar even to the point (laten we het uitzetten in plaats van deporteren noemen)... hoe??? Hoe ga je Nederlanders met een kleurtje uitzetten?

Asielzoekers, prima, worden al in grote getalen uitgezet.

Waar iedereen zich in deze hoe druk over maakt zijn de kinderen van gastarbeiders met een NL paspoort (ook wel allochtonen genoemd).

Hoe ga je Nederlanders (allochtoon met NL paspoort) hun land (Nederland) uitzetten?

Dat is de vraag die Quid oproept.

Nick da Prick | 02-08-13 | 12:00

Goed gezegd, Geert!

Lewis Lewinsky | 02-08-13 | 12:00

@Amsterdamsko | 02-08-13 | 11:10
Hulde voor Geert. Quid denkt slim te zijn door een stuk over remigratie af te zeiken en dat idee onacceptabel te maken door het label 'deportatie' er op te plakken, maar daar trapt Geert niet in. Goed gedaan Geert. Het vereist wel enig vernuft om Quid's trucje te doorzien. Dat klusje is duidelijk niet besteed aan zijn vele adepten hier. Te hoog gegrepen...

copywriter | 02-08-13 | 11:59

Haha heerlijk altijd die reacties op GS als men niet kritisch is op Moslims maar op de PVV of op Israël. Dan komt de ware reaguurder in de mens naar boven. Zelfs met dit weer.

kicktherabbit | 02-08-13 | 11:56

Werk aan de winkel voor de PVV.

Bataaf | 02-08-13 | 11:55

Maar goed. Wellicht hebben Greet's nieuwe vriendjes Filip en Marine een slechte invloed op hem. Hoog tijd dat de papa en mama van Greet eens een hartig woordje spreken met het joch.

LibertasSimplex | 02-08-13 | 11:54

Gadver...
Ik schakel net in, vanwege druk enzo.
Onze vriend Quid trekt de boel weer eens geheel uit zijn proporties.
Als Greet zegt remigratie, dan ziet Quid al gelijk overeenkomsten met nazi Duitsland, treinen en wat al niet meer voor ellende.
.
Een vastaand feit is gewoon dat we aan heel veel (voornamelijk)niet-westerse immigranten geen ruk hebben. Die moeten we voor de rest van hun leventje betalen en verzorgen.
Waarom denk dat (mede) de zorg onbetaalbaar geworden is? Wel eens in een ziekenhuis geweest de laatste tijd?
Ik zeg stimuleren die handel. Geef ze desnoods een poetje mee. Dat is allicht goedkoper dan 20-30 jaar een uitkering schuiven en gratis zorg.

Ommezwaai | 02-08-13 | 11:53

Ook Kwid heeft last van de hitte.

Beverly Jillz | 02-08-13 | 11:51

Biff Eagleburger | 02-08-13 | 10:14
Fout. Als Kaas stopt met F5`en dan daalt het aantal pageviews met 53%.

Laat ik het dan anders formuleren; ik vind Quid niet altijd even goed bij het geluid van GS passen.

Want als het enkel om pageviews gaat, dan kan Francisco van Jole hier ook stukjes typen. Oh kut, verkeerd voorbeeld.

Absoluut niet waar | 02-08-13 | 11:50

Quid laat ook juist zien een tegen geluid mag in nederland. Je hoeft het er niet eens mee te zijn. Dus precies wat haatbaarden dus juist niet accepteren. Je mag met hun meelullen. Maar bij een tegengeluid stap je op de lange tenen van de almachtige. Een discusie is derhalve niet mogelijk want zij zetten daarbij dan ook nog eens het wapen,bedreiging en intimidatie in. Daarvoor het stukje is niet slecht,maar juist een voorbeeld van waar wij voor staan, recht op vrije meningsuiting,en het recht op een tegen geluid. Zonder bedreigingen of intimidatie. Een echte discusie,een groot goed in nederland wat juist gevaar loopt door extreme gelovigen die maar 1god als de ware ziet en zo ook zijn regels uit een oud boek. Gematigd bestaat niet alsmede een tegengeluid of andere mening. Een pure dictatuur is. Ik zou zeggen Quid ga zo door. Laat met je stukjes zien wat leeft onder de nederlanders en medelanders. Alleen zo kan het leiden tot oplossingen.

tweetybird | 02-08-13 | 11:49

-weggejorist en opgerot-

dutchbasterd | 02-08-13 | 11:49

Geert Wilders is een linkmiechel. De Max Blokzijl van de eenentwinstigste eeuw.
Die indo, niks mis met indo's, ze zijn deels van niet westerse afkomst wat niks geeft, maakt kennelijk geen onderscheid tussen een gastarbeider en een persoon die hier woont zonder voornemen om terug te keren.

Geert Wilders. Wat een lul.

LibertasSimplex | 02-08-13 | 11:49

leiden=lijden overigens.

truusch | 02-08-13 | 11:48

@truusch 11:35
Je moet je verlies op tijd nemen. Als je weet dat iemand op zijn 25e een uitkering heeft en die de rest van zijn leven blijft houden, dan kost dat veel meer dan 10.000 Euro. Nederland wordt dus rijker door vertrekpremies te betalen aan overheidsafhankelijke immigranten.
.
Moet je natuurlijk ook de instroom van overheidsafhankelijken voorkomen, anders dweil je met de kraan open en gooi je koud water bij de soep en dat werkt niet.
.
Vertrekpremies voor alhier verblijvende overheidsafhankelijke migranten zijn echter profijtelijk voor de Nederlandse staatskas, als de import van overheidsafhankelijk ook gestopt is. Dat kan door nieuwe immigranten geen uitkering te geven, verplicht een particuliere zorgverzekering te laten hebben en een eigen woonruimte zonder huursubsidie en geen strafblad de eerste 10 jaar van verblijf op straffe van uitzetting binnen een maand.

tipo | 02-08-13 | 11:45

Wilder ziet het probleem wel maar zijn oplossing is verkeerd. Buitenlanders zijn hier meer dan welkom zolang ze iets toevoegen aan onze economie. Maar omdat wij iedereen die geen werk heeft een uitkering geven trekt dat vanzelfsprekend ook een hoop kanslozen aan. Het probleem is niet de buitenlander; het probleem is ons sociale verzekeringsstelsel. Zonder uitkeringen vertrekken de kanslozen vanzelf wel weer en worden luie Nederlanders gedwongen om de armen uit de mouwen te steken. Stop met uitkeringen, subsidies, minimumlonen en andere overheidsbemoeienis. Voor schrijnende gevallen zijn er kleding en voedselbonnen.
Binnen een jaar komt de economie weer tot bloei en zijn die somalische- qatkauwers en overig rapaille vertrokken.

de euro middenweg | 02-08-13 | 11:43

ik heb er geen probleem mee,als er een gelukzoeker naast mij komt wonen,die van huis uit gewend is om met een peniskoker rond te lopen.
maar het woord cultuur verrijking hangt steeds meer een prijskaartje aan.
en dan mogen de links denkende wel denken,dat de aarde van iedereen is,maar hun inkomen en uitkering komt steeds meer in gevaar.
daar wordt dan ook gestaag aan gewerkt.
het is met sprinkhanen zo dat ze alles opvreten.
het is dan ook gewenst dat er een sprinhanen stop komt
we kunnen zo langsaam aan zelf de broek al niet meer ophouden,wilders heeft 100% gelijk

soledad | 02-08-13 | 11:39

Wat een hersenspinsels weer van die Quid, met dezelfde logica hadden we Nederland ook weg kunnen geven aan de nazi's. En laat de islam nou enorm veel overeenkomsten hebben met het nazisme.

First Contact | 02-08-13 | 11:38

Nu ze hier dan toch zijn kunnnen ze misschien eens aan het werk gaan ipv de boel uit te vreten.

zero1 | 02-08-13 | 11:38

@Prof. Dr. Ir. Toeter 11:26
In 1982 heette die Turken ook nog gewoon 'gastarbeider'. Dus zo controversieel is het niet om tegen je Turkse gasten te zeggen dat het feest voorbij is en of iedereen weer huiswaarts wil keren, met een snoepzak er bij.

Na een kinderfeestje spreek je toch ook niet over deportatie van de kinderen als je snoepzakken uitdeelt?

Quid wel maar die heeft een nare jeugd gehad.

tipo | 02-08-13 | 11:37

Ik snap ook niet waarom Moslim willen blijven in Nederland…
Het is koud en nat in Nederland (nu niet)
Nederlanders maken grapjes over jullie pedo Mohammed.
Van je geloof moet je soepjurken aan en theedoeken op je hoofd dragen. Nederlanders lachen je vierkant uit.
Moskeeën hebben last van klagende buren.
Marokkaanse rotjochies worden constant belaagd door de politie.
Nederlands schijnt een zeer moeilijke taal te zijn voor Moslims… ook al zijn ze van de derde generatie.

Ik wist het wel als ik Moslim was in Nederland…
Ik was allang vertrokken naar een willekeurig Moslim land

Alexander.p | 02-08-13 | 11:36

vanhetvarken | 02-08-13 | 11:12 | + 1

Gratis geld? Nou dan wil ik ook wel 10 000 euro voor het verlies dat ik ga leiden bij eventuele woning verkoop, of korting op inkomsten belasting. Als we dan toch aan het uitdelen zijn.Waarom krijgen mensen die geld gekost hebben, (arbeidsgerelateerde arbeidsongeschiktheid/ hoge ziektekosten) nog meer geld? Als mensen terug willen gaan ze dat maar mooi zelf betalen.

In drukke tijden werk in me een slag in de rondte en mensen die al twintig jaar niet meer werken krijgen nog een oprotpremier waar mee ze in het land van herkomst als koning kunnen leven.

Er zijn in Nederland gezinnen die naar de voedselbank moeten, maar dan gaat er geld naar mensen die het elders leuker denken te hebben. Zeker met behoud van uitkering.

Echt niet!

truusch | 02-08-13 | 11:35

Grote delen van Nederland zijn echter door noeste arbeid van Nederlanders en op kosten van Nederlanders geschapen. De nazaten van die baggeraars en inpolderaars en het volk wat de kosten droeg daarvoor heeft het de facto ge-erft. Als er als het land allang qua infra af is mensen komen buurten laat ze dan iets toevoegen.
Kohl zag iig dat veel immigranten dat ook deden, behalve bij de Turken. www.spiegel.de/international/germany/s... (Het originele artikel, uitgebreider dan de 2 regels bij televaag.)

seven | 02-08-13 | 11:34

@tweetybird | 02-08-13 | 11:30
Verraaier.

Conan de Rabarber | 02-08-13 | 11:33

@hamster2701
Neen. Dan zouden we niet Spaans hebben gesproken. De gewenste samenwerking met het Ottomaanse rijk was zeer opportunistisch en bestond voornamelijk uit de wens van de Hollanders dat de Turken ook de Spanjaarden zouden aanvallen. Een strijd voor de Spanjaarden op meerdere fronten zou ons goed uitkomen. Overigens bleef de daadwerkelijke steun beperkt. Ook zonder die steun hadden we het wel gered. Daarbij komt dat de Turken ons niet zouden hebben geholpen om daarmee te voorkomen dat we Spaans zouden spreken, maar eerder in de hoop dat we Turks zouden spreken. Puur eigenbelang dus.

En ja, we hebben dit land opgebouwd. Nu beschouwen sommige lieden dat achteraf als stelen en roven, maar dat is naief. We hebben onze voorsprong niet te danken aan dat roven en stelen. Het is andersom: door onze zelf opgebouwde en door hard werken verkregen (technologische) voorsprong waren we één van de beste "rovers" van die tijd. De verliezers waren geen slachtoffers, maar minder goede "rovers". Pech voor ze. Hadden ze maar slimmer moeten zijn.

Hoppla | 02-08-13 | 11:30

En quid is in mijn ogen niet een slechte collomnist. Wat quid juist doet met zijn stukjes is het opwekken van discusie. Een discusie die laat zien wat leeft onder de nederlanders. Zo'n discusie krijg je juist door zelf een bepaald tegen geluid te laten horen. Als je dat als collumnist niet doet krijg je juist een slappe discusie van ja helemaal gelijk. En wordt er niet inhoudelijk op ingegaan waarom je het niet met de stelling eens bent,want je bent het met de stelling eens. Nee wat quid doet is juist laten zien wat onder nederlanders leeft te laten verwoorden door juist het tegen overgestelde te schrijven. Dat zet de echte discusie opgang. En dat werkt,de discusie is op gang en dus toch niet zo'n slecht stukje van quid.

tweetybird | 02-08-13 | 11:30

Supermatthijs | 02-08-13 | 11:14
Over Geert mag je alles zo ongeveer zeggen; geen probleem!
Het enige wat we van z'n echtgenote weten is dat ze van, meen Hongaarse komaf is, en verder niet in de openbaarheid komt.
Owja, Geert heeft dus niets tegen buitenlanders die zich hier aanpassen....

Hendrikaatje | 02-08-13 | 11:30

tipo | 02-08-13 | 11:02 | + 0 -
"Kohl was voor een oprotpremie voor Turken en Wilders vindt dat opeens een fantastisch idee."
.
Kohl zag toen al wat de gemiddelde GS plemper nu ook weet: dat de ene groep beter integreert dan de andere en dat moslims helemaal onder aan de successtory lijst bungelen. Het is veelzeggend dat Kohl dergelijke oprotpremie plannen niet had tav bv Aziaten, dus van racisme kun je hem niet beschuldigen. Helmut Schmidt had voor hem overigens precies dezelfde meningen.
.
Maar de kernvraag blijft: waarom moet GVD Nederland zo nodig verdwijnen? Wat hebben we misdaan? Waar komen al die zelfmoordneigingen toch vandaan (rethorische vraag, weet het antwoord, maar dat valt buiten het GS kader van toelaatbare meningen).
.
"Maar niemand heeft me ooit kunnen uitleggen wat er verkeerd is aan remigratie naar het land waar niet-westerse allochtonen zich wel thuis voelen."
.
Dat is naief natuurlijk. Het enige wat Europeanen en Afrikanen gemeenschappelijk hebben is dat ze niet in Afrika willen wonen bij zwarten. Maar dat is toch wel een erg magere basis om een samenwerking op te baseren. Iedereen weet: zet 10 miljoen blanken in Finland or New Hampshire bij elkaar en je krijgt een gdp 40k euro maatschappij, zet 10 miljoen zwarten in Afrika of Noord-Amerika bij elkaar en je krijgt een gdp 2k maatschappij en ook dat alleen nog maar tgv subsidies en ontwikkelingshulp. Denk die ook nog eens weg en je krijgt een peniskokermaatschappij. Stenen tijdperk. Ze geven het gewoon zelf toe:
.
www.time.com/time/world/article/0,8599...
.
Misschien is het maar het beste en meest humane om het hele zootje te herkolonialiseren, voor de Chinezen het doen.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 02-08-13 | 11:26

Dat ze vertrekken is ook voor hun eigen bestwil.

Als je van je geloof een hoofddoek moet dragen, wordt je met de nek aangekeken in Nederland.
Dat is geen pretje lijkt mij...

Dan is het toch fijn om te vertrekken naar een Moslim land?

Alexander.p | 02-08-13 | 11:26

Dit broddelstukje is echt geenstijl-onwaardig. En zoiets zeg ik niet snel.

OpperGek | 02-08-13 | 11:26

Amsterdamsko | 02-08-13 | 11:10 | + 0 
.
Ik hoor Wilders het woord deportatie niet in de mond nemen. Ik hoor alleen linkse oproerkraaiers die de tegenstellingen willen uitvergroten dat woord gebruiken. Op een zeepkistje gaan staan en hard roepen: 'ohhhhhh, Wilders zegt deporteren', dat is wat ik Quid zie doen. En laat het grootste deel van de reaguurders nou net niet in die valstrik trappen...

Rest In Privacy | 02-08-13 | 11:26

-weggejorist en opgerot-

hendrik j. | 02-08-13 | 11:25

@truusch | 02-08-13 | 11:16 | + 0 -
Omdat je het zo lief vraagt.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 11:23

HoogToontje | 02-08-13 | 10:37 | + 1 -
Ik denk dat wij het grotendeels met elkaar eens zijn eerlijk gezegd. Blijft staan dat ik mijn reserveringen houd wat Wilders betreft. Ik zal niet zeggen dat ik hem een racist vind en het vervelende is dat ik het eigenlijk heel vaak met hen eens ben, maar er is iets aan hem wat mij niet zint. Maar dit terzijde. Het probleem met vrijeillige remigratie is dat de groep die daar wellicht iets voor voelt nu net de groep is waar wij weinig last van hebben. De echte problemenmakers zijn 2e en 3e generatie allochtonen die onder geen beding "terug" willen naar het land van hun (groot) ouders. Daar wringt de schoen waar het vrijwillige remigratie betreft. Dat alleen die brave oudere generatie migranten zouden vertrekken, die oude mannetjes en vrouwtjes die je op straat ziet schuifelen met hun gehaakte mutsjes en djellaba's. Precies de groep waar je verder eigenlijk geen last van hebt. Want een 3e generatie mocro uit de randstad kijkt wel uit om in een bergdorp in de Rif te gaan wonen.

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 11:21

En nu gaan de niet-westersen zelfs niet meer op vakantie in het land dat ze vanwege "levensgevaar" ontvlucht zijn. Want de ziektekosten buiten Europa vallen niet meer in het basispakket.
Of wordt met de allochtoonse medelander wel weer een grote rekening gehouden?

BBmetR | 02-08-13 | 11:19

Grote hoeveelheden niet westerse mensen (lees moslims) zijn naar Nederland gekomen om gratis mee te liften op onze welvaart,
Van deze groep zijn er natuurlijk een paar die gewoon meedoen maar het grootste gedeelte bedankt ons met criminaliteit of blijft uitkering ontvangen waarmee dan vastgoed in land van herkomst wordt gekocht.
Deze meerderheid is absoluut niet van plan zich aan te passen of zelfs alleen maar niet crimineel of niet parasitair te doen
-
Wat mij het meest verbaasd is dat er nog altijd Nederlanders zijn die dit allemaal maar proberen te verdedigen.

Moi2 | 02-08-13 | 11:18

Bedankt Sjonnie, dit stukje is voor mij weer een extra motivatie om PVV te stemmen.

Conan de Rabarber | 02-08-13 | 11:16

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 11:08 | + 0
Sorry maar ik denk niet dat iemand voor mij gaat bepalen of ik mag blijven of weg moet.
Ik heb mijn interpretatie functie vandaag aan staan en dhr Wilders geeft ons nogal wat ruimte om zijn tekst op onze eigen manier te interpreteren.

Als ik puur kijk naar wat er staat en ik niet in de "Ja maar zo bedoelt hij het vast niet modus" schiet heeft dhr Wilders het ook over mij en mijn ouders.

Dat is het jammere van dhr Wilders.De" Ja, maar zo bedoelt hij het vast niet is vrijwel altijd nodig". Dat zou niet nodig moeten zijn als hij het anders bedoelde. Deze meneer is welbespraakt genoeg.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 11:03 | + 0
Trouwen:). Te warm voor een bruidsjurk. Mag ik alsnog blijven?

truusch | 02-08-13 | 11:16

@ Nick da Prick | 02-08-13 | 10:40

Zo maar even van Wikipedia, zou zelfs jij moeten kunnen vinden en begrijpen:

"Historisch gezien heeft het woord deportatie een nogal negatieve lading gekregen, vandaag de dag wordt het vooral geassocieerd met het afvoeren van grote groepen mensen door dictatoriale regimes. Daarom wordt het woord eigenlijk alleen nog gebruikt in die context, in andere omstandigheden wordt het minder beladen uitzetting gebruikt."

Moraal van het verhaal: door bewust woorden als "deporteren" te gebruiken wek je bewust een bepaalde suggestie die de werkelijkheid geweld aandoet. Dát of Quid en jij zijn te dom om te snappen wat context en connotate zijn.

Hoppla | 02-08-13 | 11:15

Hendrikaatje | 02-08-13 | 11:12 | + 0 -

Maar die nuance maakt Wilders zelf niet hoor. Alleen van onbesproken gedrag deporteren.

Supermatthijs | 02-08-13 | 11:14

@EthischOnverantwoord 11:05
Een eenmalige remigratievergoeding van 10.000 D-mark voor iedere Turk is wat Kohl voorstelde. Volledig op basis van vrijwilligheid.
.
Waar haalt u vandaan dat het niet op basis van vrijwilligheid gaat? Uit de Telegraaf? Die verdraait de boel. Je moet geen Nederlandse kranten lezen, maar: www.spiegel.de/international/germany/s...
.
Nederlandse kranten zijn fabeltjeskranten. Duitse kranten niet.

tipo | 02-08-13 | 11:13

hamster2701 | 02-08-13 | 09:48 | + -15
Heb voor U op de NSB knop gedrukt.
Geert's vrouw is van onbesproken gedrag en dat dient zo te blijven, of tot ze zelf aanleiding geeft tot zulke uitspraken.

Hendrikaatje | 02-08-13 | 11:12

.. uit den Haag komen zelden zinnige plannen die kansen hebben in de echte wereld. Al ons geld weggeven aan producenten van problemen (en onvrijheid) is NIET een oplossing. Van niets.
Daarom vergeef ik Geert ruimhartig rare uitspraken en onhaalbare plannen, hij bedoelt het in ieder geval goed met NEDERLAND, hoezeer dat ook tegen de zere benen van foute figuren mag stoten.

Daarom PVV, omdat er geen alternatieven zijn. Of ooit nog komen - als iedereen maar stomweg op "normale" politici blijft stemmen.

Jan Passant mk2 | 02-08-13 | 11:12

Amsterdamsko | 02-08-13 | 11:10 | + 0 -

Juist, het is een hele valse kaart spelen wat Geert hier doet. Maar dat doet hij wel vaker.

Supermatthijs | 02-08-13 | 11:12

Nick da Prick | 02-08-13 | 10:40
Hoe je van ongewenste import afkomt zonder deportatie ?

Wat dacht je van geen gratis geld geven ?

vanhetvarken | 02-08-13 | 11:12

Ja natuurlijk quid, Nederland is van iedereen, wat een gek ben je toch als je het woordje Geert of pvv hoort.
Nederland is wel degelijk van de autochtonen Nederlander, onze families hebben hier eeuwenlang gevochten en gewerkt voor het land dat we nu hebben.
Dus Quid vindt dat ik ook gewoon zijn huis mag binnen banjeren en mag verblijven, want je hebt er dan wel voor betaald maar de grond waar die op staat is van iedereen.
We hebben als gemeenschappen niet voor niets grenzen opgeworpen, dat was om onze systemen te kunnen laten werken.
Je ziet nu ook dat vreemdelingen nu onze opgebouwde rijkdommen komen wegroven, en als jij quid dat niet erg vindt kom ik vanavond bij jou wonen.
Eet ik jou koelkast leeg en ik slaap op jou bed, want ook mijn bed.
Wij hebben wel degelijk meer rechten hier als een Somalische luie werkeloze verkrachter, iedereen die hierheen komt en geen bijdrage levert dient gewoon op te zouten.
In Somalië krijg ik ook geen huis en uitkering, dus ik zie niet in dat het andersom wel zo zo u moeten zijn.
Dus zeg het maar Qiud, kan ik komen vanavond?

Mozeskriebels | 02-08-13 | 11:12

"Het is net zoveel ons bezit als dat van Somalische pedo's, Poolse ziekmeisjes of Angolese PSV-fans."
.
Quid probeert van de vraag wie dit land nu eigenlijk dienen te bewonen een morele kwestie te maken. Quid zegt eigenlijk dat het verboden is voor autochtonen om ueberhaupt zoiets te hebben als een eigenbelang. Wat hebben wij autochtone Nederlanders er nu voor belang bij om een verdere eindeloze stroom kanslozen, incompetente, behoeftige sloebers op te nemen, in dit al veel te overbevolkte land en die wij tot in lengte van dagen moeten gaan onderhouden. Om nog maar te zwijgen van de aanzwellende stroom van criminaliteit die dat onvermijdelijk met zich mee brengt.
.
Quid is een crypto-marxist. Of gewoon ladderzat. Of heeft een zonnesteek. En vergeet de historische les niet, Quid: fascisten worden niet geboren, maar worden gemaakt, en als je maar lang genoeg provoceert dan gaat op een gegeven moment aan die fascistische noodrem getrokken worden. Palmbomen, nijlpaarden, tijgers, Somaliers horen in Afrika thuis, niet hier. En de mensen die volhouden dat het anders is zijn met niets anders bezig dan met het voorbereiden van de genocides van de toekomst. En ik mag dat zeggen want ik ben waarschijnlijk toch al te oud om nog ooit daarbij actief betrokken te raken.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 02-08-13 | 11:11

Hulde voor Quid. Geert denkt slim te zijn door een stuk over deportatie te bejubelen en dat idee acceptabel te maken door het label 'remigratie' er op te plakken, maar daar trapt Quid niet in. Goed gedaan Johnny. Het vereist wel enig vernuft om Geert's trucje te doorzien. Dat klusje is duidelijk niet besteed aan zijn vele adepten hiet. Te hoog gegrepen...

Amsterdamsko | 02-08-13 | 11:10

Ga zelf weg als het je niet bevalt,

zwep | 02-08-13 | 11:08

VictorF | 02-08-13 | 11:01 | + 0 -
.
Klopt helemaal. Wilders overdrijft schromelijk. Alleen komt dat doordat de overige 99% van de politici onderdrijft. Met oogkleppen op bagataliseren ze een probleem waarvan ondertussen iedere weldenkende hollander inziet dat het een probleem is.
.
Overdrijven is nodig om iets los te krijgen dat vast zit. Zie het als een natuurwet.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 11:08

@truusch | 02-08-13 | 10:56
Dus zouden wij op onze kleine oppervlakte verplicht zijn ook het halve armlastige Oostblok binnen moeten laten? ook die drukken nu al veel te zwaar op onze welvaartsstaat en economie.
Daarom gaat het juist niet om alleen blanken hier toe te staan, want ook zij zijn blank maar te massaal aanwezig.
En als jij en je ouders meedoen niet crimmineel zijn en bijdragen is er geen Wilders of volger van hem, die jou of je familie hier weg wil hebben.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 11:08

Stel je voor, er zijn helemaal geen zielige criminele debiele medeburgers meer, wat moet de Gutmensch industrie dan ? Die kunnen natuurlijk niet anders dan in ieder hoekje en gaatje in de wereld zoeken naar de meest onnutte , zwaar gestoorde, criminele 'clienten' voor hun welzijnswerkers, uitkerings 'specialisten', reclasseerders etc. Een winkel heeft klanten nodig, heel eenvoudig.

vanhetvarken | 02-08-13 | 11:08

@Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:51 | + 1 -
Waar zie jij mij schrijven dat ik Wilders verantwoordelijk stel voor alle daden van Nederland in het verleden? Nergens.
En Nederland heeft misschien wel verantwoordelijkheid genomen voor die kolonies, dat neemt niet weg dat het nog steeds hypocriet is om nu te stellen dat Nederland eigendom is van alleen de Nederlander en ja ik lees heel veel van Wilders en ja in zijn ogen is de Nederlander die blanke man waar ik het over heb. De ene keer is Wilders extreem en de andere keer probeert hij dat weer te nuanceren met opmerkingen alsof hij de allochtoon wel kan accepteren, gelul.
Het plan van Helmut Kohl had niks met vrijwilligheid te maken, Wilders refereert daar 1:1 naar, dus de vrijwilligheid is daar ver te zoeken.
En kom nou niet aan met dat jij bent links gelul want dat slaat als een tang op een varken, je moet het maar met Wilders eensch zijn, anders ben je links?

EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 11:05

Kamerzetels behoren toe aan degene die daar de stemmen voor heeft gekregen. Dat heet democratie.


Ben je nou ineens tegen gekozen volksvertegenwoordigers Quid? Weet je welke Duitser daar ook tegen was?

Rest In Privacy | 02-08-13 | 11:05

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:44 | + -1

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Onderwijs in Nederland*zucht*.
Ik weet dat het binnenhalen van nieuwe mensen geen permanente oplossing is. Als Organisatie heb je niet zoveel te maken met een politieke situatie zoals deze.Het werkt voor ons en voor onze klanten. Het zijn veelal expats die uiteindelijk weer terug zouden moeten. De meeste zijn echter hardwerkende vrijgezellen, die hier toch een iemand tegen komen. Intelligente mannen en ik zie hen niet als schadelijk voor onze samenleving.

Maar ik ben het deels met je eens hoor. Ik zie het liever ook anders. Het is een schande dat een land met zoveel werklozen mensen uit andere landen moet halen.

truusch | 02-08-13 | 11:04

@tweetybird | 02-08-13 | 11:02 | + 1 -
Applaus. Als Truusch niet met me wil trouwen, wil jij dan met mij trouwen?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 11:04

istawa | 02-08-13 | 10:58 | + 0 
.
Wel een groot hoekje.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 11:04

@truusch | 02-08-13 | 10:56 | + 0 -
Als je met mij trouwt mag je sowieso blijven.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 11:03

@Nick da Prick 10:40
Lees Der Spiegel nu eerst: www.spiegel.de/international/germany/s...
.
Kohl was voor een oprotpremie voor Turken en Wilders vindt dat opeens een fantastisch idee.

tipo | 02-08-13 | 11:02
-weggejorist-
Diepe Vuist | 02-08-13 | 11:02

Wilders is zeer zeker niet de oplossing, maar wilders is wel de weg om uiteindelijk tot een oplossing te komen. Sterker nog zelfs voor de gematigde goed geintegreerde moslim is het beter als er eindelijk eens wat verandert. Ook zij hebben last van de haatbaarden.Zij worden daardoor meegetrokken en de haatbaarden maken hun ten schande.En de haatbaarden maken hun geloof wat ze aanhangen in normale proporties ten schande. Ook hun beginnen dat steeds meer in te zien. Geloof mij maar. Je kan het zien in turkije,in egypte waar een tegengeluid te horen valt.Waar ingegrepen wordt door de gematigdere. Nu moet er hier nog ingegrepen worden opdat ook de gematigde goed geintergreerde hier gelukkig kan leven zonder het juk van hun haatbaard broeders.En ook zij net zoveel kans maken als ieder ander op de arbeidsmarkt doordat nu de extremen hier het klimaat voor hun verpesten. Nu ook nog een metaliteits verandering bij de marokanen.want de marokaanse jongeren die rotzooi trappen heeft niks met geloof te maken,maar meer met een slechte mentaliteit. Turkse jongeren veroorzaken vele malen minder overlast als marokaanse jongeren. Hun mentaliteit is zeker anders. Zij hebben veel meer respect voor hun ouders,en hun ouders nemen veel meer de verantwoording voor die jongeren. De mentaliteit bij marokaanse ouders is alles wat binnen in huis gebeurt daar geldt onze wet,buiten zoeken ze het maar uit. En dat moet eens veranderen. Maar de criminaliteit onder de marokaanse jeugd heeftvecht heel weinig met geloof te maken. En is niet de oorzaak. Kom maar op met de pvv, een geluid dat het anders moet in Nederland.

tweetybird | 02-08-13 | 11:02

istawa | 02-08-13 | 10:58 |
heerlijk al die linkse swabbers hier opgefokt bijelkaar

Benblij | 02-08-13 | 11:01

Grote stamper: GS doet aan nodeloos kwetsen, met succes zo lijkt het. Overdrijven hoort daarbij, iets waar Geertje ook een kunstenaar in is.

VictorF | 02-08-13 | 11:01

PVV bashing is de beste PVV propaganda.

Worstjes | 02-08-13 | 11:01

Ik ben helemaal geen voorstander van remigratie als er geld meemoet, Opa gaat weg met een zak geld en zijn kleinzoon komt hier met lege zakken.
Slaat dus nergens op, verlies-verlies situatie.

Benblij | 02-08-13 | 11:00

"Zij zochten dit stukje bewoonbare planeet bewust op, wij zijn er slechts stomtoevallig geboren. Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons."
Vervang hier eens "dit stukje bewoonbare planeet" met "onze sociale voorzieningen en subsidies" en "deze grond" met die zelfde text en je hebt de reden waaro Wilders een HEEEEEEEEEL sterk punt heeft.

Super Grover | 02-08-13 | 10:59

heerlijk al die PVV bavianen hier opgefokt in een hoekje

istawa | 02-08-13 | 10:58

Het probleem met Quid is dat Quid graag de zaken ietsje groter maakt dan ze zijn. Niets mis mee, dat is immers wat mij aanspreekt op GS. Alleen heeft geenstijl door de jaren een bepaalde identiteit gevormd en daarmee ook een groep volgers met een vergelijkbare identiteit aangetrokken. En ik kan ernaast zitten, maar volgens mij komen die volgers niet voor het demoniseren van Wilders.
.
Wilders mag dan soms onzin uitkraaien, hij is echter één van de weinigen die een politiek geluid laat horen dat in de buurt komt van de tendens hier op GS. Van de slechte politici die dit land rijk is vind ik hem de minst slechte.
.
Misschien heeft geenstijl zijn beste tijd gehad en is het uiteindelijk toch in de klauwen van het linkse alles opzuigende echelon gevallen...

Rest In Privacy | 02-08-13 | 10:56

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:51 | + 1

Dhr Wilders heeft het over niet Westerse allochtonen. Met twee niet autochtone ouders val ik gewoon onder die groep hoor. De meeste goed functionerende , belasting betalende niet blanken vallen onder die groep.

Zo simpel is het.

truusch | 02-08-13 | 10:56

McPhart | 02-08-13 | 10:50 |
hee dat is een goeie, zou zomaar kunnen

Benblij | 02-08-13 | 10:55

@Bigi Bana Boy 10:20
Kohl pleitte voor een remigratiewet zoals we die nu ook hebben (tot januari 2014, want dan wordt die de facto afgeschaft). Hij gaf 10 duizend D-mark mee aan elke Turk die remigreerde. 100 duizend Turken zijn zo geremigreerd. (en niet 750.000 Turken, waar Kohl op hoopte).

Wat Wilders nu een goed plan vindt is me niet duidelijk. De Telegraaf beweert dat Kohl de helft van de Turken wilde uitzetten, maar dat is niet het geval. Hij hoopt enkel dat de helft van de Turken vertrok als je ze ieder 10 duizend D-mark meegaf. Dat viel echter tegen, maar heeft wel veel Turken laten remigreren.

De PVV was tot nu toe tegen de remigratiewet (=oprotpremie voor remigranten). En dus tegen Kohls plan. Waar de PVV wel voor is, is dat iedere nieuwe immigrant 10 jaar lang geen aanspraak op de verzorgingsstaat kan maken en bij het verkrijgen van een strafblad of het aanvragen van een uitkering wordt uitgezet. Zeg maar net zo als een Nederlandse immigrant in de VS of Zwitserland wordt onthaald.

Tot nu toe wilde de PVV remigratie van overheidsafhankelijke allochtonen niet financieel stimuleren. Dat lijkt nu verandert te zijn. Dat is het echte nieuws.

tipo | 02-08-13 | 10:55

McPhart | 02-08-13 | 10:50

dat was ouwe Drees, van de pvda.

Worstjes | 02-08-13 | 10:54

Vroeger had hij het alleen nog over criminele niet-Westerse allochtonen en had hij geen problemen met Moslims maar met de Islam. Nu gaat het om blinde haat tegen alle niet-Westerse allochtonen. Die goede oude tijd toen Greet nog gematigd was. Het zal het warme weer wel zijn.

kicktherabbit | 02-08-13 | 10:54

Nick da Prick | 02-08-13 | 10:40 | + 0

Ik gooi er even een dooddoener in.

Hoop doet leven
Een leven zonder dromen is als een tuin zonder planten.

Liever 0 allochtonen in dromenland dan 3 miljoen in eigen land.

Een remigrerende allochtonen is als onkruid, het komt altijd weer terug.

Liever 10 theedoeken in de keuken, dan 1 wandelende theedoek in mijn wijk.

Beter een niqaab met luikje dicht over een reaguurder dan een niqaab met luikje open over een moslima.

truusch | 02-08-13 | 10:53

vraagstaart | 02-08-13 | 10:33
Dat maakt geen ene moer uit, het gaat om de aantallen tegels.

Benblij | 02-08-13 | 10:52

@EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 10:29
1 Nederland heeft tot op de dag van vandaag verantwoordelijkheid genomen voor zijn kolonies.

2" Onder welke termen en voorwaarden ze hierheen gehaald is niet van belang" Dat is de dooddoener die altijd achteraf door links naar voren wordt geschoven.
Dan zou het argument om ze hier weg te krijgen ook niet van belang hoeven

3Nogmaals remigratie heeft de vrijwilligheid in zich die deportatie niet heeft.
En waar in vredesnaam haal jij het vandaan dat Wilders alleen de blanke Nederlander als Nederlander ziet!
Lees eens wat meer uitspraken van hem of kijk wat interviews terug ipv. alleen de 40 leestekens die hij soms de wereld inbrengt.
Daarbij.. ga jij één man verantwoordelijk stellen voor de gehele Nederlandse geschiedenis tot nu toe?
Hoe kortzichtig en gruwelijk Onethisch ben je dan bezig vraag ik me dan af.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:51

Wijlen koningin Juliana vond het met 10 miljoen inwoners al welletjes.
Maar daar hoor je Quid niet over. Die rant enkel over de PVV.
.
Ik heb sterk het vermoeden dat wanneer je een MD5 hash over de naam "Thomas von de Dunk" gooit, de uitkomst "Johnny Quid" is....

McPhart | 02-08-13 | 10:50

@Hoppla
en.wikipedia.org/wiki/Protestantism_an...
-
Met je geallieerden. Je zou Spaans blaffen zonder Turken/moslims.
-
Opgebouwd? Bij elkaar gestolen bedoel je. Net als de rest van de westerse landen. Daardoor heeft het westen een voorsprong gekregen. Dat vast gehouden met legers en die van andere landen de grond in gebombardeerd.

hamster2701 | 02-08-13 | 10:50

Quid, ik heb het hier al vaker gezwegd.
Indien de Staat der Nederlanden een bedrijf was geweest en de directie had hetzelfde personeelsbeleid gevoerd wat onze diverse regeringen de afgelopen decennia gehanteerd hebben was dat bedrijf al begin jaren 70 failliet gegaan.
Immers, personeel wat meer kost dan dat het opbrengt ontsla je ( neem ie uberhaupt al niet aan ). Vacatures los je intern op en pas als het echt niet anders kan of je komt zo'n enorm extren toptalent of externe financier tegen ga je mensen van buiten halen.
Toegevoegde waarde, weet u?
En die nieuwelingen krijgen dan niet meteen een contract voor het leven, nee, die krijgen een proefperiode, vervolgens een jaarcontract en al echt blijkt dat ze bij je bedrijfscultuur passen en ze toegevoegde waarde hebben leg je ze vast.
Wel eens in een echt bedrijf geweest, Johnny?

Graaisnaaiert | 02-08-13 | 10:48

Hullie zijn superieur aan ons, hun beschaving heeft ons gemaakt, maar toch niet zo best, want tis kut hier aldus hullie. Daarom kunnen zij beter daar blijven waar zij horen of terug gaan, dan blijven wij inferieur als wij zijn lekker hier waar we horen, zijn we allemaal blij.
Superieuren die hier op langdurige vakantie waren ga terug of remigreer we vinden het jammer, maar ga terug naar jullie fijne landen en jullie superieure cultuur denk aan jezelf. Zwaai Zwaai.
Gewoon een Win-Win situatie.
Het leven wordt goed.
We blijven vrienden, en bedankt nog voor de beschaving die jullie ons hebben gebracht.

Benblij | 02-08-13 | 10:47

Hmm door de hitte zie ik dat mijn taalcentrum zichzelf heeft uitgeschakeld.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:46

@truusch | 02-08-13 | 10:41 | + 0 -
"wat je er aan kan doen"

Sorry het is mijn stijl van schrijven, alsof jouw mening direct geimplementeerd kan worden of die van mij. Bedoel het niet letterlijk.

Maar dat zie ik zelf ook in, er zal een echte omwenteling moeten komen. De fout zit in het onderwijs en de stimulatie van de jeugd. Dit is ook niet 1,2,3 op te lossen. Maar immigratie MOET dus niet, het is niet de enige oplossing. Het is een snelle oplossing, maar het probleem blijft en daar hou ik niet van.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:44

-weggejorist-

niksneem | 02-08-13 | 10:42

Wat een onzinnig stuk! Gaat niet perse om het land, gaat om het profiteren van diverse bevolkingsgroepen (niet westers) op (westerse) bevolkinggroepen. Ga je volledig onzinnige fantasia pvda retoriekje elders ophangen.

Franco 1975 | 02-08-13 | 10:42

@The real McCoy

Bullshit, weer iedereen in een hokje plaatsen. Turkse paspoort heeft zo zijn voordeel nog voor mij. Scheelt me visum kosten als ik op vakantie ga naar Turkije en hoef niet in de rij te staan met all-inclusief Tokkies en russen.
Vooral nou legerdienst afkopen € 10.000 is geworden, zullen de meeste Turken na hun 37e, de Turkse Nationaliteit afstoten. Heeft niks met trouw zijn aan Turkije te maken iig, puur financieel en voor het gemak.
In plaats van te janken, neuk meer. Kindjes komen niet vanzelf.

hamster2701 | 02-08-13 | 10:41

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:09 | + 1

Wat ik aan het doen ben is symptoom bestrijding? Wat ik aan het doen ben? Kun je uitleggen wat ik dan aan het doen ben?

Tja ik begrijp hoe jij er tegen aan kijkt maar dat begint op de middelbare school Kaas.Terwijl sommige studies 150 nieuwe eerste jaars hadden, hadden wij er op een gegeven moment om en nabij de 40.

Dan had je nog de mensen die na een half jaar stopten en een groep die na een jaar iets anders ging doen. Nee ik begrijp je gedachtengang, maar het lijkt mij geen oplossing

Ik ben zelf tweede generatie Tweede Fase.
Ik weet niet hoe het nu is maar in mijn tijd had je 4 vakken pakketten.

Economie en Maatschappij/Cultuur&Maatschappij/Natuur&gezondheid/Natuur&Techniek.

Kinderen en ouders kiezen vakken waar ze goed in zijn. De meeste mensen kiezen niet voor exacte vakken.Maar voor economie en Wiskunde A, omdat ze daar wel goed in zijn en omdat ze dat leuk vinden.Alle technische studies zijn dan al geen optie meer.

Ik zie niet gebeuren dat iemand die geen affiniteit heeft met exacte vakken even door een studie Werktuigbouwkunde, Chemische technologie, Technische Natuurkunde,Technische Informatica of wat dan ook heen fietst. Sorry wat je zegt is naar mijn mening onrealistisch. Die mensen gaan al out bij het zien van calculus 1, omscholing is niet alleen duur maar ik denk niet dat het werkt.

truusch | 02-08-13 | 10:41

Quid, ik ga emigreren... naar jouw achtertuin. Eén of andere ambtenaar heeft me daar een asielvergunning voor verleend. Het doet er niet zoveel toe dat jij het je achtertuin noemt en hoe het begrip achtertuin door de eeuwen heen is ontstaan. Ik plof er gewoon neer.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 10:41

Quid, het is inderdaad zo dat wij ook maar doorgefokte vikingen, duitsers en what-not zijn op dit kleine stukje aarde. Maar onze voorouders hebben dit land tot een technologisch, sociaal en welvarend hoogstandje gemaakt. Dit maakt ons direct verwant met het bloed dat heeft moeten bloeden (ook letterlijk) om Nederland te maken wat het nu is.

Vervolgens komen er miljoenen aan vluchtelingen/goudzoekers/criminelen misbruik maken van door je voorouders zorgvuldig opgezette zorgstelsel, de bezittingen van je jatten omdat de domste overheid sinds eeuwen hebt die de grenzen open zetten en de EU bepaald dat je ALLE asielzoekers niet meer mag weigeren (hoe vaak ook gebleken is dat 90% van die mensen maatschappelijk alleen maar kosten en problemen veroorzaken) en de meesten er van tegelijkertijd een ideologie meenemen die echt volledig dwars staat door je voorouders opgezette sociale stelsel, wetten en samenlevings normen.

En dat terwijl wij al in de top 10 (ik geloof op nummer 3, maar weet t niet zeker,) staan van meeste mensen per vierkante m² van alle landen in de wereld. We zitten al VOL. Emigreren is GOED, uitzetten OOK. Elk land moet individueel kijken naar dit soort zaken en niet de EU laten beslissen over deze kwestie.

Nu jij weer Quid.

LangeTijdGeleden | 02-08-13 | 10:40

Aan iedereen die remigratie een goed idee vindt en zich druk maakt over de vergelijking remigratie/deportatie:

Hoe????? Hoe ga je mensen met een NL paspoort ertoe bewegen dat paspoort door de shredder te halen en naar Turkije/Marokko terug te gaan?

Niet door het lief te vragen kan ik je vertellen.

Ergo, dromen over remigratie is precies dat, dromen, it ain't gonna happen.

Enige manier om het realistisch te maken is dwang. En wat is remigratie onder dwang? Precies... deportatie.

Snappen jullie het stukje nu?

Nick da Prick | 02-08-13 | 10:40

Tuurlijk deporteren die handel. Opzouten.
Iemand er niet mee eens? Hup ook in de wagon.

Santos | 02-08-13 | 10:38

@Geitenwollensokjuhz | 02-08-13 | 10:36 | + 0 -
Ha mijn betover grootvader was reaguurder op het Forum in Nijmegen.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:37

Stik. Ikzelf dus. Hey widtvoet, bedankt voor je tweet. #not

vraagstaart | 02-08-13 | 10:37

@ Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:26

Wat is er racistisch aan? Dat is het als je acteert op basis van het hebben van een bepaald kleurtje. Als je acteert op basis van bewezen wangedrag, dan is daar niets racistisch aan.

Begrijp me overigens niet verkeerd: ik ben helemaal geen voorstander van remigratie van mensen die goed meedoen. Dit land wat minder aantrekkelijk maken voor mensen waar we alleen maar last van hebben, daar heb ik echter geen enkel probleem mee.

HoogToontje | 02-08-13 | 10:37

Het hele pvda plan van ;"Laten wij een stel exotische primaten deze kant ophalen want wij gaan daar op vakantie", = gruwelijk mislukt.
Dat ene Wilders begint te zeiken = niet interessant daar het een afgeleide van een primaat uit de oost betreft.
Mijn familie is warschijnlijk de oudste in Nederland, mijn bet, bet, bet, bet overgrootvader was een roofridder anno 1050 AD te Utregh.
Rasvermenging is binnen mijn famile nooit getolereerd, de bloedlijn is van origne nog steeds Nederlands.
Dus klep dicht te zeiken over buitenlanders, vanuit mijn opinie is alles buiten mijn famile een buitenlander.

Geitenwollensokjuhz | 02-08-13 | 10:36

Goed, de lol heeft lang genoeg geduurd. Quid, je bent er weer eens in getuind. De tweet was van een nep-account. Ik verdenk widtvoet van wederom een geslaagde hooks.

vraagstaart | 02-08-13 | 10:33

@Welles! Nietes! | 02-08-13 | 09:39
WETENSCHAPPERS?! Bwaaahahaha right..

DataValue | 02-08-13 | 10:32

Het klinkt zo lekker vet deporteren deporteren deporteren.
Maar het gaat om remigreren remigreren remigreren.
Je kan een hoop bereiken met dit soort uit zijn verband gerukte uitspraken.
Maar goed laten we kijken hoeveel tegels dit op kan leveren.

Benblij | 02-08-13 | 10:32

@Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:06
Ga voor jezelf dan even na welke positieve bijdrage Afrikaanse Qatkouwers leveren.
Of niet geschoolde en geen Nederlands willen sprekende huisvrouwen met sjaal of burka aan.
Of islamitische jongeren die door schooluitval en wij/zij opvoeding in de criminaliteit oververtegenwoordigd zijn een positieve bijdrage leveren.
Of de belangenorganisaties die ze met rijks of gemeentesubsidie opzetten, en veelal corrupte bestuurders heeft een bijdrage leveren die positief is voor onze welvaart.

Als je dit alles met NEEN moet beantwoorden kun je misschien toch een juiste stemkeuze maken, zonder jezelf bezwaard te voelen.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:32

Dan geldt bovenstaande theorie dus ook voor een land als Turkije, ga de Turken daar maar eens uitleggen dat de rest van de wereld meer recht op hun land hebben dan zijzelf.
Tip: trek wel even een kogel/steekwerend vest aan, dat rekt de boel wat.

Slipsnifter | 02-08-13 | 10:30

@Mark Smith | 02-08-13 | 10:28 | + 0 -
Een soort van geluksimmigrant dus.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:30

Kijk er is niks mis met het remigreren van niet westerse allochtonen die zich niet aan nederlandse wetten wil houden,die ons een geloof willen opdringen. Die aangeven niet blij zijn in ons land te wonen,weigeren de nederlandse taal tr spreken. Daarvan zou ik zeggen,wegjorrisen en opgerot. De goed geintegreerde niet westerse allochtoon mag van mij blijven. Want die zijn er ook.

Dan dat EUclubje mag van mij nog liever als vandaag weg. Aangezien er weinig alternatieven zijn,is Wilders degene waarvoor ik kies. Niet omdat ik het zonodig allemaal met hem eens ben,nee er is geen ander alternarief. Voor mij zal het dienen als waarschuwing naar mensen die die te ver doorslaan in islam,de haatbaarden en een laten zien dat ik dat EU clubje zat ben. Meer dan zat.voor de gematigde moslim,die van mij gerust mag blijven,want ik ben geen rassist in de zin dat iemand hier uit een ander land hier niet zou mogen zijn. Als diegene leeft naar onze grondwet en ons land respecteerd.En niet misdadig is. Religekken mogen wat mij betreft allemaal weg van alle geloven. Die zijn een gevaar voor samenlevingen. Wilders heeft op sommige dingen zeer zeker een punt,maar ik geef ook eerlijk toe in sommige dingen slaat hij iets teveel door. Toch is hij onze enigste kans om te laten zien,ho ho genoeg. We pikken het niet meer. Mijn stem wordt daarmee dus zeker pvv. Mischien dat andere partijen dan eens gaan inzien dat we het knuffelen zat zijn.

tweetybird | 02-08-13 | 10:29

@Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:02 | + -1 -
.1 Zal best, neemt niet weg dat wij ons daarachter niet kunnen verschuilen. Om dan nog maar te zwijgen over de vele kolonies waar wij de plaatselijke bevolking hebben uitgemoord om ons van hun rijkdommen te kunnen voorzien.
.2 Onder welke termen en voorwaarden ze hierheen gehaald is niet van belang waar het om gaat is dat het was voor eigen gewin. Bevolkingsgroepen zijn geen hoeren die je even kan gebruiken en dan kan wegtrappen, Als je ze hierheen haalt dan kan je niet zo naïef zijn te denken dat ze allemaal vanzelf weggaan.
.3 Deportatie is een gedwongen verplaatsing van (groepen) mensen. Als je deze gedwongen verplaatsing wil doen op grond van etnische afkomst, waarnaar Wilders overduidelijk refereert, ben je net zo fout als de nazi's waren.
Hoe je het ook bekijkt, Nederland is niet opgebouwd uit alleen maar de blanke man die door Wilders als Nederlander gezien wordt.
Nederland bestaat, en heeft altijd bestaan, uit een multiculturele samenleving, in sommige jaren meer dan andere, dat dan weer wel.
Om te stellen dat Nederland eigendom is van diezelfde blanke man gaat m.i. te ver en is ronduit hypocriet. Helemaal gezien het feit dat diezelfde blanke "Nederlander" door de jaren heen heeft bewezen weinig respect te hebben voor andermans eigendommen.

EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 10:29

Dit land is van ons omdat wij het hebben opgebouwd. En omdat we iedere indringer - al dan niet met hulp van onze geallieerden - de kop af zullen hakken. En dat is een zeer valide reden. Als we de logica van deze malloot Quid volgen kun je ook geen eigenaar van een huis zijn en mag iedere immigrant zonder pardon s nachts naar binnen lopen en naast je in bed gaan liggen. Want het recht op particulier eigendom is een afgeleide c.q. onderdeel van het rechtsstelsel in dit land. En als je het bestaansrecht van dit land in twijfel trekt, trek je het fundament weg onder alles dat in dit land als wet geldt. Dan is moord, verkrachting en uitbuiting, kortom wetteloosheid, de enige consequentie. Of je aanvaardt Nederland als land en dus het recht van de oorspronkelijke bewoners om hier de dienst uit te maken, of je verwerpt dat idee en dan verwerp je ook alle (andere) wetten en regels. Want wie heeft dan wel het recht die wetten en regels vast te stellen? Oh ja, daar hoort dan natuurlijk ook bij dat je sowieso vierkant achter de Israeli's staat want het feit dat er ergens Palestijnen zouden hebben gewoond is niet relevant want dat ze daar zijn geboren is puur toeval toch Quid? Toch?

Hoppla | 02-08-13 | 10:29

@Fonx 10:23
Die Nederlandse emigranten zijn voornamelijk ge-emigreerd naar landen die geen verzorgingsstaat hebben. Degenen die de eigen broek niet op konden houden zitten dus allang weer in Nederland overheidsafhankelijk te wezen.

De verzorgingsstaat moet dus worden afgeschaft, wil je overheidsafhankelijke immigatie tegengaan. En hoe cultureel afwijkender een bevolkingsgroep is tov Nederland, des te groter is het aandeel van zo een bevolkingsgroep in de overheidsafhankelijkheid.

Snap je?

tipo | 02-08-13 | 10:29

@An die ARBEIT | 02-08-13 | 10:25 | + 3 -
Zekers.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:29

Hoe laat beginnen de deportaties?

denoorman | 02-08-13 | 10:28

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:25 | + -1 -
Nee, gewoon een opportunist. Niets meer en niets minder.

Mark Smith | 02-08-13 | 10:28

Quid misschien een beetje anti PVV en Wilders? Zeker op rutte en samson gestemt?

Ik vind het ook wel een top idee en ben het met Wilders eens.

Eindbaasssssss | 02-08-13 | 10:27

Quid ziet het goed maar wilders moet blijven in de kamer, lachen toch

provincialo | 02-08-13 | 10:27

-weggejorist-

sjoerdploert | 02-08-13 | 10:27

Quidje, dus als jij nog in het huis woont waarin je geboren bent, mag dus iemand die je huis uitkiest meer rechten claimen omdat het voor diegene een bewuste keuze is om er te gaan wonen? Mag ik dit even op me laten inwerken? Ga ik eerst ff ontbijten met een lekker croissantje erbij...

sjoerdploert | 02-08-13 | 10:27

-weggejorist-

JAH | 02-08-13 | 10:27

Ik wil wel minister van remigratiezaken worden met een variabele beloning per succesvolle remigratie.

Mordax | 02-08-13 | 10:26

Raar stukje weer..

Slipsnifter | 02-08-13 | 10:26


HoogToontje | 02-08-13 | 10:20 | + 0 -
Ik begrijp je maar ben het met je oneens. Je zou op basis van profiling een immigratiestop kunnen instellen maar als criterium om mensen weg te sturen vind ik het racistisch. Stuur langdurig werkloze, structureel onaangepaste, overlastgevers, geradicaliseerde moslims en/of criminelen weg, maar om afkomst an sich als enig criterium te nemen ? Nee wat mij betreft.

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:26

Wat een slap gelul van geenstijl, onze voorgangers waren watergeuzen. En wat een slap gelul van geert lukt hem nooit ns rijdt nooit op tijd

vasel | 02-08-13 | 10:25

@Mark Smith | 02-08-13 | 10:22 | + 0
Het moet jou toch bekend zijn dat ik een PVV-onderbuik-tokkie-nazi ben.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:25

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:16
Super boeiend en vooral erg correct.

An die ARBEIT | 02-08-13 | 10:25

Het is dus precies anderom, Quid. Jouw mening is een pure abstractie (de wereld is van ons allemaal), maar Nederland is juist meer dan alleen dat, nl. ook een historische entiteit.
In de 20e eeuw heeft de wereld al genoeg geleden onder de abstractie van het communisme. Laten we nou niet weer de wereld opofferen aan een algemeen idee.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 10:25

Na het vakantieseizoen nog een paar maanden flink doorvliegen, vol heen en vooral LEEG terug !

Holland Olee | 02-08-13 | 10:24

Maar ehh, wat wij hier in vele jaren hebben opgebouwd en voor gespaard hebben door er krom voor te liggen dat is toch wel van ons?
Of dat ook niet?

Dostranamus | 02-08-13 | 10:24

De ridicule argumenten lezende van verschillende pro-immigratie "weg met de buitenlanders", denk ik vooral aan die duizenden Nederlanders die ooit een keer zijn gemigreerd uit Nederland. Naar, bijvoorbeeld, Australië. Om daar dan onwijs Sinterklaas te gaan vieren in plaggenhutjes.

Moeten die dan weer terug?

Om maar even aan te geven dat migratie een onderdeel is van de menselijk geschiedenis. Uiteindelijk komen we allemaal uit Kenia.

Fonx | 02-08-13 | 10:23

De PVV vindt er het volgende van:
"Ten slotte is vrijwillige remigratie natuurlijk niet de aangewezen methode om de negatieve gevolgen van de massa-immigratie tegen te gaan. Willen we echt aan de slag met het immigratieprobleem en de daaruit voortkomende integratieproblemen, dan zullen een forse beperking van de immigratie, stevige versoberingen van de sociale voorzieningen voor nieuwe immigranten, gedwongen remigratie van criminele vreemdelingen en, waar mogelijk, na denaturalisatie ook uitzetting van criminelen met een dubbele nationaliteit een hoop meer zoden aan de dijk zetten."
.
Dus op zich is het echte nieuws, dat de PVV eerst tegen de remigratiewet was en nu opeens voor, nu blijkt dat Kohl er in 1982 ook voor was. Dat is wel gek.

tipo | 02-08-13 | 10:23

KannieWaarZijn | 02-08-13 | 10:18 Waar zijn je klompen?
zeg maar jansen | 02-08-13 | 10:20 | + 0 -

In de tulpen tuin rechts naast de molen.

KannieWaarZijn | 02-08-13 | 10:23

Iedere niet-Westerse allochtoon die roept "dat zijn land van origine beter is dan Nederland" en/of "dat Nederlanders zich maar eens moeten aanpassen aan hullie hun normen en waarden" en/of "die Europeanen maar eens respect moeten geven aan hunnie" en/of alle niet-aangepaste allochtonen uitzetten met een eigen-betaalde ticket. 1 jaar tijd om je goede bedoelingen te totnen, anders..... weg!!

Iwmac | 02-08-13 | 10:23

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:16 | + -1 -
Mooie tegel. Hoe valt deze te rijmen met je tegel van 10:06??

Ah, je hoeft niet te antwoorden. Ik zie het al.

Mark Smith | 02-08-13 | 10:22

Kohl schijnt duidelijk te hebben aangegeven dat het probleem met de Duits/Turkse gemeenschap vooral was (en is) dat ze een maatschappij in een maatschappij vormen en volstrekt niet integreren. Dat is iets anders dan het pleiten voor remigratie van niet-Westerse allochtonen als groep en dat is precies het verschil tussen een betrouwbare politicus als Kohl en een Wilders. Kohls standpunt is redelijk en goed te verdedigen en ik sta er ook volledig achter, wat Wilders bepleit heeft een racistische ondertoon.

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:20

Volgens mij zei Pim dat 10 jaar geleden al:

"Ga terug, je hoeft hier niet te wonen"

Dus ja.

Aantastelijk | 02-08-13 | 10:20

@ Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:06

Het punt is dat mensen met een bepaalde achtergrond grosso modo geen positieve bijdrage leveren. Dan kan je wel wijzen op die paar uitzonderingen, maar daarmee is er nog steeds die groep waar je niets aan hebt. Profiling is niet politiek-correct, maar dat neemt niet weg dat het een nuttig middel is als je zinnig beleid wil maken.

HoogToontje | 02-08-13 | 10:20

KannieWaarZijn | 02-08-13 | 10:18 Waar zijn je klompen?

zeg maar jansen | 02-08-13 | 10:20

Die rants van Quid beginnen zo onderhand wel saai te worden.
In plaats dat hij (Quid) zelf eens komt met oplossingen komt hij niet verder dan zijn gebruikelijke nummertje bashen, schelden en tieren.
Doooodelijk saai.

copywriter | 02-08-13 | 10:20

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:06 | + 2
Dat is precies waar de schoen wringt mijn waarde, er zijn er ook een hele hoop (misschien (!) zelfs wel meer...) die geen positieve bijdrage leveren. In vergelijking tot u, niet de taal machtig zijn en (waarschijnlijk) een baan hebben of op een andere manier een positieve bijdrage (proberen) te leveren.

Aatje | 02-08-13 | 10:19

Immigratie schijnt goed voor de werkgelegenheid te zijn. Jaarlijks worden honderden miljoenen (in)direct in de immigratie-industrie gepompt zodat kruidentheedrinkers, straat- en buurtcoaches, maar ook politieagenten, OvJ's, advocaten en gevangenbewaarders een zinvolle dagbesteding kunnen hebben.

Rideo Ergo Sum | 02-08-13 | 10:19

Quid hanteert een abstract beginsel: iedereen mag gaan en staan waar hij wil, wonen en werken waar hij wil. Als gedachte is dit helemaal niet verkeerd. Alleen: in de praktijk werkt het niet.
En als je een politiek alleen op abstracte principes baseert zonder rekening te houden met de realiteit, dan heb je een politiek van de rampspoed. Abstracte politiek die de ogen sluit voor de realiteit is fanatisme, uitmondend in terreur. In de terreur moet de realiteit wijken voor het principe. Nederland als historisch gegroeide staat wordt door Quid opgeofferd aan een abstract ideaal, met alle dramatische consequenties vandien. De fanaticus ziet geen diepte, geen perspectief, heeft geen oog voor realiteit en consequenties.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 10:19

Ik vind het een prima uitspraak van Geert.
Hoop dat het m gaat lukken!
Dat wens ik als een echte volbloed Nederlandse.

KannieWaarZijn | 02-08-13 | 10:18

Toen de eertse arbeids-slaven nederland werd binnen gehaald onder de vlag van de VVD en de KVP met achter hun de werkgevers-organisatie was er een zekere hr Den Uyl die er op stond om hen en document te laten tekenen om zeker te zijn van hun terug keer naar hun eigen land.
dit werd door de VVD en de KVP met achter hun de werkgevers-organisatie weg gejorist .
hier door werd jaar na jaar iedereen met open armen ontvangen en werd het 12 maanden per jaar sinterklaas.
het enige wat Geert tracht te doen is als nog het beleid van den uyl in feite uit te voeren .
vaak wordt er door velen niet verder terug gekeken naar 10 jaar .
jammer maar Geert heeft het gelijk van de wereld Den Uyl zag dit al in het begin maar werd weg gehoond door de VVD want je moet toch de werkgevers te vriend houden voor een leuke baan in de toekomst

witchmaster | 02-08-13 | 10:18

aardappelninja | 02-08-13 | 09:49 | + 3

Een school is wat anders dan een universitaire studie, dat gezegd hebbende. U weet dat de meeste jongeren gewoon op zijn minst tot hun 16e op school zitten?
De eerste generatie was niet geschoold en analfabeet. Die jochies die s'nachts een TomTom speurtocht houden hebben gewoon een VMBO van binnen mogen aanschouwen.

truusch | 02-08-13 | 10:18

"Terwijl Nederland ook maar een abstract begrip is, ontstaan uit een miljoenmiljard sociale, economische, militaire en politieke factoren die over de tijdspanne van tientallen eeuwen de historische context 'Nederland' hebben gecreëerd" Veelal als je geen argumenten meer hebt ga je hele vage zinnen produceren zodat het lijkt of je nog een argument hebt. Maar eigenlijk zijn het loze zinnen met geen inhoud.

roze_bril | 02-08-13 | 10:17

@Da Luke | 02-08-13 | 10:14 | + 0
Het is mij te selectief. Maar nog steeds snap ik niet dat de moraalverhevenen dit soort tactieken moeten toepassen, het ondermijnt hun moraalverhevenheid nietwaar?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:17

Ik zeg DOEN!
Niet allen Hans Teeuwen durft niets meer te zeggen. Elke kaaskop krijgt -allahakbar- een pleister op zijn mond.

grote haas | 02-08-13 | 10:17

.. en vergeet effe niet dat VVD en CDA ze heeft binnengehaald.

Worstjes | 02-08-13 | 10:17

swassannuf | 02-08-13 | 10:15 Mensen met zwart haar worden eerder grijs. Het gaat dus wel om de vergrijzing.

zeg maar jansen | 02-08-13 | 10:16

@An die ARBEIT | 02-08-13 | 10:06 | + 1
Ja dat vind je mooi he. Mensen irriteren. Hoe linsch van je. Gewone mensen irriteren met niveleringsterreur, niet in te passen import en neerbuigend uitschelden.

Jij bent voor mij het prototype van een linkschaard. Dit is een soort van snodaard, maar dan nog erger.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:16

aardappelninja | 02-08-13 | 09:49 | + 3

Ik heb het over de nieuwe groep Niet Westerse allochtonen. U gelooft toch niet daadwerkelijk dat er geen nieuwe meer bij komen?

truusch | 02-08-13 | 10:15

Remigratie betekent dat men terug gaat naar de zandbak van herkomst.

Van mij mogen ze ook een andere bestemming kiezen. Die vrijheid geef ik ze graag.

zeg maar jansen | 02-08-13 | 10:15

Heb je het nou nog niet door Quid,we zijn steeds in de maling genomen als het over de vergrijzing ging terwijl verbruining bedoeld werd.
Alleen Wilders had /heeft het in de gaten.
Gaat het al zeer doen?

swassannuf | 02-08-13 | 10:15

Ik heb een beter idee; we zetten de grenzen wagenwijd open en geven iedereen die erom vraagt een uitkering, is het gratisgeld feest binnen een jaar afgelopen.

Worstjes | 02-08-13 | 10:14

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:06 | + 1 -
Inderdaad balen als iemand associatief en prententieus taalgebruik hanteert. Gebeurt normaal gesproken nooit op GeenStijl of bij de PVV.

Da Luke | 02-08-13 | 10:14

Het is zo simpel.
Dit stukje aarde is van ons, ik mag koningen dan wel onzin vinden maar het is net als op een schaakbord het symbool van overwinning. Op een gewonnen land, en ook gepolderd land, vergeet dat niet, maken we wetten en zetten we grenzen.
Het is goed dat we zelfpreservatie toepassen en niemand kan ons stoppen.
Leer er mee leven of verhuis lekker naar botinjeneusië.

tattooboer | 02-08-13 | 10:14

@Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:31

Jij verkeert in de illusie dat de redactie de artikelen voor een select groepje reaguurders schrijft. Guess again. Als de comments nu worden gesloten zullen de pageviews nauwelijks minder worden.

Biff Eagleburger | 02-08-13 | 10:14

-weggejorist-

KannieWaarZijn | 02-08-13 | 10:13

Kwid is ook een mol voor de politiek-correcte media ?

Kamervraag | 02-08-13 | 10:13

Johnny Quid heeft het en moet carriére maken in de politiek... beleefd aanbevelend: de PvdA.

duitse herder | 02-08-13 | 10:13

Weet wel dat er ieder jaar pakweg 120.000 autochtonen emigreren naar andere landen,omdat ze het wel gehad hebben met deze opgedrongen bruisende multiculturele samenleving.

komtdatschot | 02-08-13 | 10:13

kapotte_stofzuiger | 02-08-13 | 09:44 | + 3

Domme opmerking stofzuiger. Niet alle Niet-Westerse Allochtonen komen uit Turkije en Marokko, volgens mij zitten hier bijvoorbeeld meer Surinamers dan in Suriname zelf.Maar je hebt gelijkt de grootste groep Niet Westerse allochtonen zijn de Turken en de Marokkanen. Ik denk dat dit met name komt door het aantal kinderen dat de eerste en tweede generatie kreeg.

De politiek heeft destijds besloten dat Gast Arbeiders niet terug hoefden. Hopen dat men 3 generatie later "remigreert" naar 1 of ander dorp 3 hoog achter terwijl je in Nederland een luxe leven kan lijden lijkt mij in ieder geval zeer onrealistisch.

truusch | 02-08-13 | 10:13

Kohl heeft het overigens over een oprotpremie tegen Thatcher en niet over gedwongen remigratie:

"Kohl took a shot at it with his favorite political tool: money. "He intended to capitalize on the (social) insurance payments which Turkish workers had made and give them a lump sum," the Thatcher logs say."
bron: www.spiegel.de/international/germany/s...
.
Kohl wilde dus alle bijdragen van Turken aan de verzorgingsstaat bij elkaar in een grote pot stoppen en dit in zijn geheel verdelen onder de terugkerende Turken naar hun land. Kohls inschatting was dat dan de helft van de Turken zou terugkeren, maar dat bleek niet het geval. Het Telegraaf-artikel is dus onjuist. En bovenstaand GS-artikel dat wel de Telegraaf snapt, maar Duits niet in het pakket heeft gehad, leest natuurlijk niet de werkelijke bron.
.
Wat Kohl voorstelde is wat Nederland tot januari 2014 ook heeft: een remigratiewet met remigratievergoeding, betaald uit reeds gedane sociale premies van niet-westerse allochtonen.

tipo | 02-08-13 | 10:12

jan-lul-de-behanger | 02-08-13 | 10:11
Dat komt inderdaad niet handig uit. Had beter kunnen plaatsvinden op een dag dat te treinen optimaal functioneerden.

Absoluut niet waar | 02-08-13 | 10:12

@Hyppo Kriet | 02-08-13 | 09:56
Dat is een man die met gevaar voor eigen leven voor jouw kleinkinderen en de rest van je nazaten een leefbaar land wil achterlaten.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:11

kwit, aan het solliciteren bij joop? way to go. met dit soort stukkies sta je praktisch al op de loonlijst.

kaplaarzenverkoper | 02-08-13 | 10:11

-weggejorist en opgerot-

stimpel | 02-08-13 | 10:11

een ongelukkige dag als de treinen van de hitte(?) weer eens niet rijden, over deportaties te beginnen...

jan-lul-de-behanger | 02-08-13 | 10:11

een ongelukkige dag als de treinen van de hitte(?) weer eens niet rijden, over deportaties te beginnen...

jan-lul-de-behanger | 02-08-13 | 10:11

Dan uit armoede maar SP de volgende verkiezingen. Niet dat Roemer mijn ideeën vertegenwoordigt maar Geert vertrouw ik niet (meer). Dat geflirt met foute types als Le Pen en De Winter ... tsss. Wie radicaliseert er nu eigenlijk hier.

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:11

@th3freeze | 02-08-13 | 10:06 | + 1
Klopt.

Gisteren had ik ook een verjaardagsfeestje, zelfs mijn moeder kwam niet.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:11

-weggejorist-

chatboy16 | 02-08-13 | 10:10

@truusch | 02-08-13 | 10:06 | + 0 -
De wet van vraag en aanbod......

Je kan ook zelf aanbod maken hoor, vanuit het niets. Er zijn 700.000 werkelozen, waarvan een aantal structureel. Er zitten mensen in de bijstand die er niet in willen zitten maar nooit aan de bak komen. Daarnaast zitten er een hoop in de bijstand die er niet uit willen, helaas.

Maar hoe er zo'n mismatch zijn op de arbeidsmarkt. Wat jij aan het doen bent is symptoom bestrijding, dweilen met de kraan open. Je kan mensen WEL dwingen bepaalde studies te kiezen omdat de overheid alle kaarten in handen heeft. Zij kunnen sturend optreden. Bijvoorbeeld studie communicatiewetenschappen geen recht op stufi. Misschien niet direct het beste idee, maar dit geeft jou direct inzicht dat de overheid hier wel sturend in kan zijn.

Dus aan de ene kant creeeren we een groep mensen die al in Nederland zijn, waar Nederland al in heeft geinvesteerd waar we niets meer mee kunnen en aan de andere kant importeren we mensen met alle risico's van dien.

Tja... gek dat de overheid steeds groter wordt.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:09

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:06
Het soort mensen dat op hem stemt?

sjaakdeslinksesul | 02-08-13 | 10:09

Mijn complimenten Trollemans.
weer 'n nieuw dieptepunt bereikt

Cousin Eddie | 02-08-13 | 10:09

Mensen met een Turkse of Marokkaanse nationaliteit voelen zich vaak meer Turks of Marokkaans dan Nederlander. Als ze voor Nederlander door willen gaan dan leveren ze hun Turkse en Marokkaanse nationaliteit maar in. Tot die tijd zijn ze in mijn ogen geen Nederlander omdat hun loyaliteit hier niet ligt.

The real McCoy | 02-08-13 | 10:08

-weggejorist-

X-es | 02-08-13 | 10:07

-weggejorist-

stimpel | 02-08-13 | 10:07

-weggejorist-

stimpel | 02-08-13 | 10:07

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:06 | + 0 -
Jij herkent dat natuurlijk als geen ander.

Mark Smith | 02-08-13 | 10:07

Laat nederland lekker vollopen met buitenlanders en eraan onderdoorgaan. Typische laffe nederlands beleid. Nederland watjes land.

Kater | 02-08-13 | 10:07

Sowieso is Geert verkeerrd bezig, want dat lekkere weer heeft hij geregeld via zijn Zionistische vriendjes om de Moslims lekker dwars te zitten tijdens de Ramadan.

/offtopic: zo'n Kaas de Vries die altijd bij de eerste tien reacties zit, dan heb je echt geen leven.

th3freeze | 02-08-13 | 10:06

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:59
Jah, vond de met puberale metaforen doorspekte stukjes meestal niet zoveel aan, maar de manier waarop hij telkens weer jullie PVV-adepten weet op te ruien veroorzaakt een niet te negeren glimlach op mijn gebronsde gelaat.

An die ARBEIT | 02-08-13 | 10:06

Wat een raar en naïef stuk van Johnny.

Snelheidsduivel | 02-08-13 | 10:06

Dit is nu precies waarom ik een kijkje op Wilders heb en ook exact de reden waarom ik tot nu toe moeite heb om op de man te stemmen. Want waarom niet uitgaan van de bruikbaarheid van mensen ipv alleen naar afkomst. Ik zal wel niet helemaal objectief zijn als voormalig overzees rijksgenoot, maar als mensen een positieve bijdrage aan ons land leveren, wat is dan precies het probleem meneer Wilders ?

Bigi Bana Boy | 02-08-13 | 10:06

Fiasco | 02-08-13 | 09:59 | + 0 -
Wat valt hier nou over te discussiëren. Quid hoeft niet een aas aan zijn haak te doen om hier beet te krijgen. Ik weet zeker dat hij zich helemaal scheel lacht om die opgewonden groupies.

Mark Smith | 02-08-13 | 10:06

@Da Luke | 02-08-13 | 10:03 | + 0 -
Feiten... zijn eigenlijk een soort definities. Wat ik nooit begrijp van Wilders tegenstanders dat ze altijd van die truukjes moeten gebruiken. Remigratie wordt dan deportatie, islamkritiek is racisme of een fobie etc.

Wilders is vrij makkelijk inhoudelijk met argumenten aan te pakken. Maar altijd weer die sippe en trieste tactieken.

En hier hou ik niet van, en daarom probeer ik zoveel mogelijk tegen te strijden.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:06

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:43 | + 1
Waarom ? De simpele wet van vraag en aanbod. Het is voor ons simpelweg te duur om constant mensen in te vliegen die we in de Benelux niet hebben.Remote werken kan lang niet altijd.Dus wij(mijn werkgever) haalt ze naar Nederland/België en soms komen ze dan een leuke vrouw tegen.

Jongeren kiezen massaal voor Alpha studies omdat ze Beta studies niet interessant/saai vinden, omdat ze bang zijn dat het te moeilijk, omdat ze de capaciteiten niet hebben.Ook wil een afgeronde Beta studie direct zeggen dat je geschikt bent voor een bepaalde functie.

Je kunt moeilijk mensen dwingen bepaalde studies te volgen.Mijn idee zou zijn haal ze dan uit Spanje want daar is de werkloosheid onder jongeren vrij hoog. Enfin de werkloosheid onder jongeren mag dan wel hoog zijn, maar sommige groepen hebben net wat minder moeite met het vinden van een baan.Dat is dan net de groep die wij nodig hebben.

truusch | 02-08-13 | 10:06

Ik snap het probleem niet. Wilders wil buitenlanders laten remigreren, Rutte doet er alles aan om Nederlanders te laten emigreren. Waarom zou het ene (Wilders-optie) foeibah zijn, terwijl de Rutte-optie wordt geprezen als de uittocht van de slimme, capabele mensen die hun toekomst in het buitenland gaan zoeken?

FrankVeer | 02-08-13 | 10:06

Ghe,Kwit heeft een manier gevonden z'n frustratie over z'n ex-gristelijke achtergrond uit te leven;kutstukje over Wilders schrijven en dan z'n "macht" tonen door zwitsal's te bannen.

zwellevertje | 02-08-13 | 10:04

Stekeltje | 02-08-13 | 09:23 |
Heb uit goede bron vernomen dat jouw voorvader in die tijd lekker de hele dag fappend op zijn rug lag en vindt het raar als je vindt dat je op basis van dat handwerk een plekje verdiend hebt in NL.

crk | 02-08-13 | 10:03

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:55 | + 0
Ja, inderdaad. Laten we alle discussie omtrent politieke onderwerpen feitenvrij houden. Wel zo makkelijk en scheelt een hoop uitzoekwerk.

Want in Nederland worden alleen "gekke statements van extremistische salafistische beroepsdemonstranten" gewogen en onderzocht, ofzo.

Da Luke | 02-08-13 | 10:03

@ Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:41 |
Ik wist niet dat je je aangesproken voelde. Wie de schoen past, etc.

goedverstaander | 02-08-13 | 10:03

@EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 09:38
Antwoord op jouw stelling 1; De marokkaan was heer en meester in de slavenhandel, en de Nederlander was de aankoper van de slaaf!

Antwoord op jouw stelling 2; Dat die lui hiernaartoe zijn gehaald omdat Nederlanders het vuile werk niet wilde doen is een linkse fabel, daar door het wegvallen van de mammoet wet bij het onderwijs ruimte moest komen voor elk kind om te leren en er zo al snel een tekort kwam aan laaggeschoold personeel, waardoor de industrie (de uitzendbureau's voorop) met flink wat lobbyen op het binnenhof de toestemming kregen om de invoer van Spanjaarden, Italianen en later Turken en Marokkanen hierheen te halen als... Jawel! GASTARBEIDER met de nadruk op GAST!. Het ging pas mis toe de PvdA bij monde vam MP den Uyl een niet te stoppen en ongebreidelde gezinshereniging invoerde.

Antwoord op jouw stelling 3; Deportatie is wezenlijk iets anders dan REmigratie.

En om op de km oppervlakte die Nederland rijk is en waar nu al 17 miljoen mensen vertoeven door te gaan met instroom ipv uitstroom is EthischOnverantwoord.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 10:02

@Mark Smith | 02-08-13 | 09:53 | + -4
Inderdaad, goed gezien die metafoor.

Pacman, altijd hard werkend, elke keer weer sprokkelt hij zijn pixels, terwijl hij achterna gezeten wordt door vervelende spoken. Totdat hij er genoeg van heeft en zijn onderbuik geluidjes omgezet worden in daadkracht. En zie die stoere spoken verbleken en lafhartig wegrennen.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 10:01

Quid verwoordt slechts wat eigenlijk al 40 jaar ten grondslag ligt aan de politiek in Nederland: kom maar binnen met je knecht. Dit leidt op termijn geheid tot burgeroorlog. Gegarandeerd. Zo zeker als morgen de zon opgaat. En aangezien ik dat niet wil, stem ik op een politicus die dat ook niet wil: Geert.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 10:01

Om remigratie aan te moedigen keerden heel wat Nederlandse regeringen, links of rechts, remigratiepremies uit.

Met remigratie breng je mensen terug naar waar ze vandaan komen. Met deportatie breng je mensen naar waar ze nooit waren en ook niet horen. Nogal een groot verschil lijkt mij.

Angelica | 02-08-13 | 10:01

@ Van Duyvenbode | 02-08-13 | 09:53

Precies. Het importeren van derdewereldbewoners levert - wat een verrassing! - derdewereldtoestanden op in dit land. Van Quid moeten we dat allemaal ok vinden met zijn allen. Persoonlijk zie ik liever geen malloten met kromzwaarden in de achtertuin.

HoogToontje | 02-08-13 | 10:00

@An die ARBEIT | 02-08-13 | 09:59 | + 0 -
Nu pas?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:59

Vergelijk het eens met een huishouden, kom ik bij ieder van jullie op bezoek, veeg mijn voeten af aan het tafelkleed, schijt in de wasmand, ga lekker mijn eigen gang... Zou ieder van jullie mij dan nog keer op keer uitnodigen of zeggen; genoeg is genoeg, je bent hier niet (meer) welkom?

Aatje | 02-08-13 | 09:59

Mark Smith | 02-08-13 | 09:53 |
U komt hier niet voor discussie maar om anderen af te zeiken? Gezellig hoor.

Fiasco | 02-08-13 | 09:59

Alle ballen op Quid!

Ik begin die Beukel steeds meer te waarderen.

An die ARBEIT | 02-08-13 | 09:59

Is het trouwens niet handiger het recht op een uitkering rechtstreeks te koppelen aan het Nederlanderschap als enige nationaliteit? Lost het probleem zich vanzelf op en blijven de echte kansenpareltjes over.

Vindefin | 02-08-13 | 09:58

Het wekelijkse stukkie van Quidt..
Lees het eigenlijk al niet eens meer, maar zoals Kaas zegt:
Het kan aan mij liggen Quid, maar waar zegt hij deporteren? Hij zegt remigreren?

Wat is er daar nou verkeerd en fout aan.

Waarom is immigratie goed, en remigratie fout? Maar wellicht kan je het uitleggen waarom wij zoveel mensen moeten toelaten? Want ik heb dit beleid nooit echt zo begrepen.
Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:12 | + 157

Thechronicles | 02-08-13 | 09:58

Dergelijk onnozele retoriek is populair bij de jeugdafdeling van GroenLinks: Dit land is niet van ons. Pleurt op, valt deaud. Eeuwen gedeelde geschiedenis, het vormen van een gemeenschappelijke culturele identiteit en een gemeenschappelijke taal maken dat wij kunnen zeggen: "Dit land is van ons". Het recht om landgrenzen te trekken en daarbinnen baas in huis te zijn wordt internationaal breed erkend.
Stromen recente gelukzoekers en opportunisten die hebben kunnen profiteren van slecht Nederlands beleid missen die binding met Nederland. Voor hen is Nederland het domme land met gratis geld en de verkeerde religie.
De massale import van "recente Nederlanders" is een sociale, economische en culturele ramp. Complete wijken zijn ontwricht, scholen zien het onderwijsniveau kelderen, justitie en politie lopen vast, de zorg wordt overspoeld en de bijstandsloketten zagen de rijen gestaag groeien.
Een allochtoon kost Nederland gemiddeld €250k aan huisvesting, zorg, scholing en uitkeringen. Een werkloze islamiet is niet eens gelukkig in een land waarmee de culturele kloof te groot is. Het beste wat Nederland zou kunnen overkomen is dat Rutte een miljardenbudget uittrekt om massale remigratie te stimuleren: Iedere Naffer die terugkeert en nooit meer naar Nederland komt krijgt €100K. Hij blij, want +100K in eigen land. Wij blij, want we besparen €150K en missen de sociale en culturele heisa.
Sorry Quid. Je betoog slaat nergens op. Remigratie is hét antwoord.

Zeddegeizot | 02-08-13 | 09:58

Islam is vrede.

HoogToontje | 02-08-13 | 09:58

-weggejorist-

MR070 | 02-08-13 | 09:58

De tyfus? Dacht echt even op joop.nl te zijn beland.

ViagraFalls | 02-08-13 | 09:57

Het is duidelijk wat Greet bedoeld, het is een reactie op het artikel in de Telegrof, hij vermijdt alleen het woord deportatie.
Hiermee heeft Greet ook zijn brevet van onvermogen afgegeven, een slim mens had gezegd laten we eerst eens stoppen met nieuwe instroom.

Watapatja | 02-08-13 | 09:56

Who the fuck is Geert Wilders?

Hyppo Kriet | 02-08-13 | 09:56

Het feit dat hij 24/7 persoonsbeveiliging nodig heeft vanwege de door zijn partij gewenste remigratie geeft hem het recht op die mening.

dubbert | 02-08-13 | 09:55

Zeg Quid! Ben jij soms neger ofzo?

sjaakdeslinksesul | 02-08-13 | 09:55

@Da Luke | 02-08-13 | 09:47 | + 0
Dit vind ik altijd zo grappig. Dit moet ik dus inlezen, jouw mening moet ik dus inlezen wat hij schrijft anders ben ik in een definitiediscussie beland en dat moeten we niet willen.

Maar we zijn juist in een definitiediscussie beland omdat jij mij een in te lezen definitie wilt aanhaken wat hij schrijft.

Ik vind het zo grappig dat men bij Wilders allerlei dingen moet inlezen, maar bij rare gekke statements van extremistische salafistische beroepsdemonstranten moeten we een "enge" analyse maken wat ze precies bedoelen en mogen we de terreur die uit hun oogbollen spreekt niet inlezen.

Grappig hoe dit allemaal werkt.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:55

@Fiasco | 02-08-13 | 09:50
Graag. En dan met een vette blow in ons hoofd en een roos in onze hol naakt door het Vondelpark dansen, zingend: "We zijn allemaal één...".

Ornoisliefde | 02-08-13 | 09:54

Zatkniss | 02-08-13 | 09:51 | + 0 -
Remigratie is dus best wel leuk?

Mark Smith | 02-08-13 | 09:54

@Psycheltje | 02-08-13 | 09:24
waarom worden dit soort dingen weggejorist. dacht dat het censuur bij nujij erg was... maar dit slaat alles, moeten we allemaal heil quid gaan roepen om te mogen blijven?

GekkeDave | 02-08-13 | 09:54

-weggejorist-

MR070 | 02-08-13 | 09:54

OK, dat kan Quid vinden. Respect voor zijn mening. Maar wanneer we dan 5 miljoen mohammedanen hier in dit land hebben, moet Quid natuurlijk niet klagen als er vervolgens een burgeroorlog uitbreekt. Als je NL wilt veranderen in Libanon, prima, maar dan moet je ook op de blaren zitten. Wie A zegt, moet ook B zeggen. Maar dat zegt Quid dan weer niet. Vreemd.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:53

PVV fanboys in de panelen doen me altijd aan Pacman denken.

Mark Smith | 02-08-13 | 09:53

-weggejorist-

ras-le-bol | 02-08-13 | 09:52

'Geert Wilders denkt blijkbaar dat Nederland van ons -de roomblanke Hollanders- is.'
Lezon Quid! Hij heeft het slechts over niet westerse allochtonen.

Vindefin | 02-08-13 | 09:52

Ben ik ineens op Retecool beland ofzo?

Kameroudste | 02-08-13 | 09:51

Er gaan vele echte Nederlanders op vakantie naar Turkije of Marokko. Prachtig toch? daar betalen ze ook voor. Dat is tijdelijke immigratie en privaat gefinancierd. Zonder private financiering geen tijdelijke immigratie. Dus ik zou zeggen waarom dan wel tijdloze immigratie van niet echte Nederlanders laten financieren door alle private Nederlanders samen (= publiek)?

ecologiste | 02-08-13 | 09:51

Quid heeft een punt. Alleen maar ergens geboren worden maakt geen übermensch van je. Je zult naar vermogen moeten bijdragen. Iedereen die komt moet dat ook anders opbokken. Geert mag anders wel ff op bezoek bij mij komen in borisov. Alleen maar wit-Russen hier en een getint persoon kennen ze hier alleen van tv.
Gaat maar eens naar stads centrum voor een koude halve liter voor 50 eurocent
"Plop"

Zatkniss | 02-08-13 | 09:51

Met kippenvel gelezen. Wat een ongelofelijk slecht artikel.

jamlip | 02-08-13 | 09:51

Ornoisliefde | 02-08-13 | 09:48 |
Zullen wij onze rasta's aan elkaar vastbinden?

Fiasco | 02-08-13 | 09:50

Wat een D66 gehuil Quid. Ik begin steeds meer te denken dat je een soort trol bent die hier alleen maar plempsels neerzet om hits uit te lokken. Bah, wat een links gezeik. Natuurlijk is Nederland wel van de Nederlanders die hier al eeuwen wonen... en niet van een zooi woestijnimport die hier pas 40 jaar is.

Ih8yousf | 02-08-13 | 09:49

Quid heft aan het begin van de maand zijn aantal reaguursels al gehaald. Hulde.
-
Verder altijd heerlijk om te lezen hoe de guurrechtse PVV-likkers he-le-maal losgaan als er iets slechts over de neger van Venlo wordt gezegd. Dan zijn het net kleine kinderen die vinden dat Elmo beter is dan Pino en iedereen die dat niet vindt is stom. Heerlijk!

prutt_stift | 02-08-13 | 09:49

truusch | 02-08-13 | 09:41 |
"Zolang ze een gedegen opleiding hebben, de taal kunnen of gaan leren en zich thuis willen voelen door zich aan te passen vind ik prima."
Helaas ontbreekt het de niet westerse immigranten enorm aan alle voorwaarden die u daar schreef. Ze praten alleen berberiaans, somalisch enzovoort. Een school hebben ze nooit van binnen gezien. Thuisvoelen doen ze zich niet, en ons aanpassen moeten wij, de autochtonen.

aardappelninja | 02-08-13 | 09:49

-edit doe eens niet -

tipo | 02-08-13 | 09:49

Daarbij zijn we dieren, en hoef je dus helemaal niets uit te leggen in principe. Geloof is voor mietjes, humaan besef is voor arrogante boeren. Dieren zijn we, een een territorium mag en moet je verdedigen.

No Mames | 02-08-13 | 09:49

Geertje, heb nog een plekje vrij. Zal ik je Oostblok hoertje ook gelijk meenemen?

hamster2701 | 02-08-13 | 09:48

Inderdaad, Nederland is net zo goed van de Congolezen, Turken, Antillianen, Somaliërs, Nigerianen, Marokkanen, eigenlijk gewoon van iedereen. Het is een belachelijk idee dat Nederland exclusief van de witteman is, met generaties voorouders die hier 'toevallig' in de wieg gelegen hebben. Dus gooi open die grenzen, weg met het COA en de IND en gooi er wat charters tegenaan om een luchtbrug te creëren tussen l'Afrique, het Midden-Oosten en Schiphol. One world, one people, peace and joy for everyone, Quid for president en weg met ons...

Ornoisliefde | 02-08-13 | 09:48

Johnny! Netjes! Ben nu langzaam mijn mond aan het dichtduwen en de verbazing van mijn gezicht aan het schrapen. Wat een nuance.... en zo... Waarom???

Varkensjuin | 02-08-13 | 09:47

EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 09:38 |
Schattig, ze bestaan nog. Vol goede moed en frisse energie. Succes zalfje!

Datzegiktoch | 02-08-13 | 09:47

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:40 | + 0
Definitiediscussie. Maar je begrijpt wel dat Wilders hier wel degelijk iets suggereert, al geeft een Tweet onvoldoende ruimte om het volledig uit te leggen en te onderbouwen. Als Wilders noten had, dan had 'ie onderbouwd hoe hij dat voor zich ziet: Turkse arbeidsmigraten remigreren die hier vaak al enkele generaties zijn. Ik ben ietsje juridisch onderlegd, maar Wilders moet wel van hele goede huize komen wil hij dit juridisch rond krijgen. Maar een inhoudelijk plan komt er niet; twee regels tweeten is altijd nog makkelijker dan onderbouwd uiteen zetten waarom je als politicus een bepaalde plan ambieert. Eigenlijk de reden dat we iemand met z'n allen de kamer in stemmen. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor Wilders, maar voor de meeste politici.

Da Luke | 02-08-13 | 09:47

-weggejorist-

tipo | 02-08-13 | 09:46

De kritiek van Wilders op de islam deel ik voor 100%.
Maar door dit soort tweets weet ik weer waarom ik niet op deze man zal stemmen.
Heeft zich kennelijk nu al behoorlijk door het Front National en het Vlaams Belang laten indoctrineren inzake nationalistische onzin.

Herr Vorragend | 02-08-13 | 09:46

hup hup Geertje

edbe | 02-08-13 | 09:46

om het gratis geld wel te verstaan

ecologiste | 02-08-13 | 09:46

jn maar heel weinig immigranten die zijn gekomen voor onze polders en kanalen.
Ze zijn gekomen om ons geld. Wie wil er nu in dit land leven vanwege het klimaat? natuurschoon? de totale veronteinigde lucht, boden en het water?
Voor onze nederlandse gezelligheid, Onze nederlandse taal?
hahaha. Nee alleen om het geld dames en heren.

ecologiste | 02-08-13 | 09:45

Gezien het aantal weggejoristen is dit een Anja Meulenbelt-topic. Wat nostalgisch.

tipo | 02-08-13 | 09:45

Het gaat helemaal niet om het stukje grond.
Het gaat om de omgangsvormen en de manier van leven die wij op dit stukje grond met elkaar hebben gevormd over de eeuwen.
Dat moet beschermd worden. De grond is maar een tool.

Koninging Beatricks | 02-08-13 | 09:44

@truusch | 02-08-13 | 09:41
Voor zover bekend heeft Nederland nooit Marokko en Turkije gekoloniseerd.

kapotte_stofzuiger | 02-08-13 | 09:44

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:18
vraag elke cipier in ons land maar eens waar immigranten ons gebracht hebben.

GekkeDave | 02-08-13 | 09:44

Soms ben ik het helemaal met Quid eens, maar soms heb ik het idee dat hij denkt als de gemiddelde PVDA'er die ons land kapot (heeft ge)maakt.

Batigol | 02-08-13 | 09:44

@truusch | 02-08-13 | 09:41 | + 1
" In sommige branches hebben we een tekort aan mensen, dus moet je buiten de grenzen zoeken."

Ja... waarom MOET dit? Leg me dat eens uit. Is dit echt de enige oplossing? Japan komt ook mensen te kort, maar staan immigratie bijna niet toe en zeker geen moslims.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:43

Mijnheer quid, waarom denkt u dat het hier nederland heet, en niet somalie of polen?

BellaBella | 02-08-13 | 09:43

Het heeft ook niets met simpelweg deportatie te maken. we kunnen het gewoon via de wet doen. 2 keer in aanraking met justitie op een bepaalde level, eruit, opdonderen, doen de meeste landen. Kunnen we morgen gelijk 75% op de bus zetten.

No Mames | 02-08-13 | 09:42

@goedverstaander | 02-08-13 | 09:40 | + 0 -
Ik wacht op je diepteanalyse van mijn tegels. Gezien je denkcapaciteit verwacht ik een rapport met managementsamenvatting om 10:00 in de panelen.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:41

Zo meneer Johnny, met het verkeerde kleedje uit bed gestapt? Wel naar het oosten uitrollen he.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:41

Lijkt me toch duidelijk dat als je wilt dat mensen uit het ene deel van de wereld anders behandelt dan mensen uit een ander deel van de wereld, dat je discrimineert. En zolang niet vaststaat dat ALLE mensen uit één van die beide delen inherent slecht/gevaarlijk/crimineel zijn, dan ben je een enorme lul en (bij gebrek aan beter woord, want er is maar één menselijk ras) een racist!

Moederneuk | 02-08-13 | 09:41

smartexpat | 02-08-13 | 09:29 | + 1

Volgens mij moet je de geschiedenisboeken beter lezen. Nederland bestaat al eeuwen uit diversen bevolkings- groepen. Wat denk je van Joden, Spanjaarden portugezen. Nederland was een handelsland. Dat trok buitenlanders en velen zijn nooit meer weggegaan .Naast het feit dat de Nederlander zelf nooit vies is geweest van emigratie.Nederlanders of afstammelingen van Nederlanders vind je overal.

Een grote groep Niet-Westerse Allochtonen heeft Nederland te danken aan kolonisatie.

Overigens zullen er de komende jaren nog genoeg Niet Westerse Allochtonen bij komen. In sommige branches hebben we een tekort aan mensen, dus moet je buiten de grenzen zoeken.

Mij maakt het weinig uit waar mensen vandaan komen. Zolang ze een gedegen opleiding hebben, de taal kunnen of gaan leren en zich thuis willen voelen door zich aan te passen vind ik prima.

truusch | 02-08-13 | 09:41

@EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 09:38 | + 0
.
Er klopt heel weinig van je verhaal. Het is te veel om op in te gaan. En je zult het toch niet willen horen/aannemen. Dus zinloos om met slecht geïnformeerde types als jij in discussie te gaan.

Hans Hillen | 02-08-13 | 09:40

"In dat geval is hij niet goed bij zijn snikkel en hoort hij zeker niet thuis in een Kamerzetel."

Gelukkig maken dat nog de kiezers uit en niet de linkse maffia + kwid.

Boy Cot | 02-08-13 | 09:40

Chapeau Quid. Dit stukje maakt twee zaken zonneklaar. Ten eerste dat Wilders een bruinhemd-wolf in schaapskleren is. Ten tweede -gezien de bijzonder voorspelbare reaguursels- dat het gros van de GS-commenters ééndimensionaal Pavlov-volk is.

goedverstaander | 02-08-13 | 09:40

@Da Luke | 02-08-13 | 09:38 | + 0
Ik vind helemaal niet dat hij gelijk heeft, ik vind dat Quid ongelijk heeft door te stellen dat remigratie deportatie is.
Ook vind ik ongebreidelde immigratie geen goed plan zeker niet in combinatie met de verzorgingsstaat.
Hadden ze die al in de Gouden Eeuw, de verzorgingsstaat?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:40

NL, niet waar andere mensen niet welkom zijn. Maar een land die geen geloofsgekken en andere doorgedraaide culturen binnenhaalt. Dat is waar het om draait. Dan zou dit land er inderdaad flink op vooruit gaan. Het is de essentie, maar blijkbaar kunnen velen dit niet bevatten.

Bill Cosby | 02-08-13 | 09:39

@Moederneuk | 02-08-13 | 09:30
Wilders en zijn aanhang zie ik eerder als de realistische wetenschappers die boven de bak met zwarte en witte muizen staan en beschouwen hoe die muizen elkaar door cultureel verschil en gebrek aan ruimte afmaken.
Maar ja.. als je in sprookjes als religie geloofd is wetenschap sowieso taboe toch?

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 09:39

Aha, Quid vs Wilders. Steeds maar weer!
.
Groot filosofisch denkstuk over wie waar recht op heeft, qua land. Gedurfd! Ik dacht dat ook toen ik een jaar of 6 was. Iedereen zou overal kunnen wonen, Quid, als overal het sociale en politieke (maar meer nog het sociale) systeem gelijk was. Nu is dat niet zo. En helaas - de paar miljoen werkende Nederlanders kan niet de hele wereld van een uitkering voorzien. Oplossing? Sociale zekerheid helemaal afschaffen. Ik ben altijd een grote voorstander geweest van sociale zekerheid, omdat dat 'hoort' bij een beschaafde staat. Maar gezien al het misbruik én de aanzuigende werking van onze sociale zekerheid, denk ik nu: schaf maar helemaal af. Moet je eens zien hoeveel gelukszoekers hier dan nog naar toe komen. Ik voorspel: heel weinig.

Hans Hillen | 02-08-13 | 09:39

Tempo doeloe.

sjaakdeslinksesul | 02-08-13 | 09:39

Toeval of geen toeval, als een groot deel van niet-westerse allochtonen de boel hier komt verpesten en verzieken dan is dat een goed plan. Als je geen bijdrage wil leveren aan een land dat anderen hebben opgebouwd tot wat het nu is, dan duvel je maar op.

krelus | 02-08-13 | 09:39

Je kunt lullen wat je wil maar alles wat er tot nu toe is geprobeerd om criminele niet-westerse allochtone in het gareel te krijgen, is mislukt.

Lijkt me niet zo'n gek idee om een ultimatum te stellen aan lui die zich maar blijven misdragen. 3x over de schreef &gt;>>> daar is het gat van de deur.

Nou, links trekkenbenend NL, kom maar op met de dooddoener "En de Nederlandse criminelen dan?"

Ikdus | 02-08-13 | 09:38

Wat een fopneus. Als hij zich gewoon bij zijn Islam-stokpaardje had gehouden, had ik deze keer nog op hem gestemd ook. Maar nu: auslander raus, op de koffie bij nazi-sympathisanten en verder dat wat nog niet de media is gekomen. Jammer Geert: gemiste kans komt hard voor jou. Koekwaus.

TmC | 02-08-13 | 09:38

Ik denk dat er een hele hoop reaguurders zijn die nog maar eens de geschiedenisboeken erbij moeten pakken.
Nederland was (is) heer en meester in de slavenhandel, in en export van negers en alles wat niet blank is om geld te verdienen. In de jaren 60-70 werden duizenden gastarbeiders naar ons land gehaald omdat wij 'Nederlanders' het vuile werk niet wilde opknappen en ga zo maar verder.
Nederland heeft zich ontwikkeld tot een van de meest welvarende landen ter wereld dankzij al die invloeden van andere culturen (al dan niet gedwongen door).
Het is wel erg hypocriet om dan maar te roepen dat Nederland alleen van de roomblanke (christelijke) inwoners is.
Wilders neemt het woord deportatie niet in de mond, maar hij refereert hier wel heel duidelijk aan. De helft van een bevolkingsgroep uitzetten omdat ze simpelweg de Turkse nationaliteit voldoen is gewoon wat het is... Deportatie. Goh... wanneer hebben we dat eerder meegemaakt? iets met 40-45? Wilders is niets meer of minder dan een populist die vaart op de domheid van het volk, inhoudelijk niks te melden maar wel de aandacht ervoor krijgen, een walgelijk persoon

EthischOnverantwoord | 02-08-13 | 09:38

De vriendin van Quid is een abstract begrip.
De fiets van Quid is een abstract begrip.
De portemonnee van Quid is een abstract begrip.
De woning van Quid is een abstract begrip.
.
Ik bedoel, het was ooit allemaal stof en tot stof zal het wederkeren, dus wie is Quid om eigendomsrechten te claimen? Helemaal niemand natuurlijk.

tipo | 02-08-13 | 09:38

Welkom bij de les: snel scoren met tweets.

Men neme een sentiment dat niet per sé met argumenten onderbouwd hoeft te worden en het lekker doet op verjaardagen, zeg het NIMBY-niveau van de gemiddelde Nederlander.

Men zoeke een artikeltje dat vol in deze onderbuik grijpt.

Men tweete dit artikeltje met volledig irrealistische en niet-onderbouwde ideeën, direct relaterend aan de kleinburgerlijke onderbuik.

Weerlegging? Dat is gewaagd. Want wat de tweet zegt is namelijk misschien helemaal niet waar, maar we vinden met z'n allen wel dat 'ie gelijk heeft! Dus het is zo!

Mooi stukje literatuur ter onderbouwing:

books.google.nl/books?id=zovAEjhiln4C&...

Da Luke | 02-08-13 | 09:38

-weggejorist en opgerot-

Allahshakkenbar | 02-08-13 | 09:38

Flikker op Quid met je Wilders fobie.

joyriders | 02-08-13 | 09:37

Straks gaat Quid nog verkondigen dat we dan maar volledig op moeten gaan in de EU.

Zzzzooooffff | 02-08-13 | 09:37

En dan nu de file's van 20 Maart 2076, verzorgd door de Algemene Nederlandse Kamelen Bond.... Langzaam lopende kamelen op de Allah13... stilstaande kamelen voor het Bontkraagjesplein......
slaap lekker verder linkse imbecielen....

pim achtertuin | 02-08-13 | 09:37

Als dat die oostblokkers ook vallen onder niet-westerse allochtonen dan zeg ik prima Wilders. Zo niet dan snapt je niet dat we daar nog het meeste last van gaan krijgen. Nu de grenzen openstaan voor dat corrupte grut wordt het tijd om je niet meer eenzijdig op de berberse kruimeldieven en haatbaarden te richten. De grote criminele netwerken en banenpikkers uit het oosten des Europa gaan het begrip stille invasie nieuw leven inblazen. Of vind je vrouw dat niet zo leuk....

Datzegiktoch | 02-08-13 | 09:37

Volgens mij is Quid verlieft op een asielzoeker.

StijlvolRechts | 02-08-13 | 09:36

Goed idee van Geert. En indien niet haalbaar stel ik voor dat ik mezelf deporteer.

VanBukkem | 02-08-13 | 09:36

Ik ben hier helemaal niet stomtoevallig geboren. De twee mensen die mij gemaakt hebben woonden hier; en een hele keten van fysieke wezens die op het juiste moment naakt de rumba zijn gaan doen voor hen.

Het idee dat ik, mijn ziel, ook in een kindje in Afrika had kunnen zitten, is pure onzin en deel van hetzelfde 'God heeft ons allemaal gemaakt'-denken waar GS en dan vooral Quid zichzelf zo graag tegen af zet.

Het is geen toeval dat ik hier geboren ben, als ik elders geboren was, was ik niet ik geweest.

Sjors W. | 02-08-13 | 09:35

Goh sommige paragrafen lijken wel uit een Geert Mak eigen-interpretatie-geschiedenis boek te komen.

Bad Ass Justice | 02-08-13 | 09:35

@Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:31 | + 0
Ach zijn rant veroorzaakt mijn rant en het ontlucht mijn onderbuik. Quid is een soort van psychiater van de samenleving. Sinds Quid bij geenstijl zit zijn er ook geen terroristische aanslagen meer in Nederland geweest, is er een correlatie of is het toeval?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:34

Ga nou maar alvast de vrijmibo typen, Quid, wat een onzin weer. Wat onze voorouders met moeite hebben opgebouwd zouden we volgens jou zo te grabbel moeten gooien omdat een zee aan kansarmen daar ook recht op zou hebben? Weg met ons!

Renkum0317 | 02-08-13 | 09:34

Zucht, anti-wilders stukje en bij voorbaat weet je dan de schrijver al. Wederom ook weer een zeikstukje waar wederom geen kloot van klopt. Wanneer trapt GS Quid eens op straat.

Aatje | 02-08-13 | 09:34

En als we dan de boel hier hebben schoongeveegd gaan we het midden oosten schoonvegen, de bron van alle ellende.

Gewinflipt | 02-08-13 | 09:34

Quid, om te beginnen is een derde deel van Nederland wel ONZE grond, dat hebben we met man en macht voorheen drooggemalen.


Tweede puntje, common sens maakt dat het op de globe verstandig is om te spreiden.

Derde puntje, je demotiveer een structurele opbouw van een leefomgeving, de input, de cash die daar mee gepaard gaat, wanneer je hordes gasten toelaat op je gecreëerde paradijs (met bloed zweet en tranen) welke hetzelfde blijkbaar niet op eigen grond kunnen bewerkstelligen, en zich veelal ook niet willen integreren in het proces tot instandhouding van dat paradijs.

Vierde puntje, mensen die willen meedoen, aanpassen etc. toelaten is niet direct een probleem. Daar waar je opgebouwde heilstaat moet buigen voor de lasten van opvreters, dan wel zwicht onder overcapaciteit aan mankracht waarvoor geen werk is. Daar moet je actie ondernemen. Echter Quid is de man op de offshore reddingsvlot met een capaciteit van 25 welke die andere 25 ook aan boord neemt om vervolgens allemaal te verzuipen. Dat is niet heroïsch ook niet slim, dat is simpelweg de lul die je als eerste overboord moet trappen, opdat er in ieder geval 24 thuis komen.

Verder boeit het me allemaal niet zo, ik bouw me eigen paradijsje wel ergens. Ik hoop echter wel dat de naïeve gasten zoals jij alle tering zooi mogen beleven welke ten gevolge van die naïviteit over je uitgekotst gaat worden de komende 50 jaar.

No Mames | 02-08-13 | 09:34

Gelukkig heb ik blauwe ogen en donkerblond haar. Mag ik dan blijven??

ikdenkwat | 02-08-13 | 09:33

-weggejorist-

Lutz | 02-08-13 | 09:33

Quid, alle niet goed snikkels zitten juist in een kamerzetel. Dus je slaat hier de plank toch wel mis, voor de rest puik stukje.

Bill Cosby | 02-08-13 | 09:33

"Terwijl Nederland ook maar een abstract begrip is" Zo weet ik er nog wel een paar. Hitte is een abstract begrip. Loon is een abstract begrip. Zullen we het daarom vandaag gewoon koud noemen en je loon bevriezen want het zijn toch maar abstracte begrippen.

Fiasco | 02-08-13 | 09:33

Dit kabinet (Asscher) zal per 1 januari 2014 de voor Nederland zeer profijtelijke oprotpremie opheffen: www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/07/09...
.
Terwijl een normaal land juist wil dat het op vrijwillige basis van haar overheidsafhankelijke immigranten afkomt. En van de criminele middels dwang.
.
Maar dat mag niet van Johnny Quid, dus blijft Nederland verachterlijken en gaat het failliet. Weg met ons!

tipo | 02-08-13 | 09:32

Nogal een verschil in deportatie, de joden deden niets en waren ingeburgerd, hadden winkels en dergelijke.
Nu worden winkels beroofd, omaatjes in elkaar geslagen, kop geschopt, en een wijzend vingertje dat wij zo slecht zijn. Een beetje kritischer zijn in je schrijven Quid. Oorzaak en gevolg.

Implant | 02-08-13 | 09:32

Deporteren van onrendabele allochtonen is ook helemaal niet nodig, ze zijn hier niet voor het mooie weer of omdat ze van spruitjes houden. Als de uitkeringen worden stopgezet zijn ze zo weer vertrokken.

de blije libertarier | 02-08-13 | 09:32

Het is niet mijn voorkeur, maar genocide werkt wel. Zie Armenië.

Gewinflipt | 02-08-13 | 09:32

Johnny gelooft ook niet in geld, maar heeft liever ruilhandel. De natiestaat kan alleen maar volgens haar principes bestaan omdat ze een systeem vormt. Systeemondermijnende crimineeltjes uit andere culturen zorgen ervoor dat de natiestaat vervalt. Zo gek is Wilders idee dus niet.

Fiasco | 02-08-13 | 09:32

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:25
Dat hij het er om doet ligt er wel heel dik boven op..
In dit geval is het bijvoorbeeld ook niet grappig, omdat het té obvious is. Dit is gewoon reguurders op de kast willen krijgen.

Maar Quid zijn stukjes gaan bijna altijd tegen de mening van de gemiddelde reaguurder in. De ene keer iets duidelijker dan de andere natuurlijk, maar ik vraag me dan toch af wat hij er mee wil bereiken.

En toch blijf ik zijn stukken wel lezen. Heb ik masochistische trekjes of bereikt hij zijn doel dat ik over zijn stukjes ga nadenken?

Zou er bijna paranoïde van worden.

Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:31

Johnny is net als al die links mensen. Hij kan niet lezen en neemt dan iets aan wat hem het beste uitkomt.

Therapietje | 02-08-13 | 09:31

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:25
Nee, dat snappen ze niet. Maar ik kan er wel om lachen, elke keer als de meute er weer in trapt.

rara | 02-08-13 | 09:31

49 | 02-08-13 | 09:20 |
Normaliter wel ja. Alleen moet de groep waarover het gaat een positieve bijdrage leveren als in loon vergaren. Uitkeringtrekkers kunnen we missen als kiespijn. U ziet ambtenaren ook als waarde vermeerdering ipv kostenpost?

Smarties | 02-08-13 | 09:30

Quid,je hebt het deze keer bij het juiste eind. En Greet laat nu toch duidelijk horen dat hij toch écht een afkomst-racist is.

Moederneuk | 02-08-13 | 09:30

"Iets wat miljoenen jaren bestaat, sinds enkele eeuwen een dynamisch label krijgt opgeplakt en waar wij slechts een jaartje of zeventig gebruik van maken kunnen we moeilijk ons bezit noemen."
Dus toch maar niet naar schaliegas boren? Klasse Quid!

sjaakdeslinksesul | 02-08-13 | 09:29

Het was toch ook de bedoeling dat dat volk in de jaren 60 na een paar jaar hier werken weer huiswaarts zou keren? Niks mis mee dus. Ik hoef ze ook niet. Geen enkele noord-europeaan ziet ze graag.
Het is ook geen wonder dat ze nooit zijn teruggegaan naar hun zandbak. Het is hier luilekkerland voor ze.

Vip3r | 02-08-13 | 09:29

Ik kan meegaan met de gedachte dat de wereld van iedereen is en dat dus iedereeen een kans moet kunnen krijgen. Maar het gaat me wel iets te ver als ook de door NL gecreëerde welvaart ineens van iedereen zou moeten zijn. Eng idee.
Overigens, ik stem wèl op Wilders.

Frederik Fluweel | 02-08-13 | 09:29

Daar gaat het niet om Quid. Nederland is in de afgelopen honderden jaren ontstaan zoals het nu uiteindelijk is geworden. Elke steen hebben de Nederlanders, de bevolkingsgroep die daar 'native' is, zelf gebouwd danwel belasting voor betaald. Wij hebben als Nederlanders door de eeuwen heen onze eigen gebruiken, tradities en leefstijl opgebouwd, en nu komen ineens een horde andere bevolkingsgroepen die ons komt vertellen dat ze respect willen voor hun leefwijze en dat we onze leefwijze moeten veranderen, zonder respect te tonen voor ons of onze leefwijze. En dat wordt steeds erger Quid, misschien niet voor jou, maar dan wel voor jouw kinderen. DAAR gaat het om. Zelfs kleine kinderen tonen uitstekend het voorbeeld. groepje kinderen speelt in de zandbak, komt een ander kindje bij elke het spelletje maar stom vind en gaat rotzooi trappen. Het groepje kinderen mept het nieuwe kindje eens flink met de schepjes op de harses en gaan weer verder met hun eigen spelletje terwijl het nieuwe kindje zich dan maar aanpast aan het spelletje wat er gespeeld wordt en zich daar mee vermaakt of anders maar oprot naar een andere zandbak. Dat is heel normaal en zo moet het ook. Nee, dan wij volwassenen, nee, de meute moet zich maar aanpassen aan dat ene verwende domme kloteblaag die zijn zin wil doordrijven. Dat is nou precies wat er zo gruwelijk mis aan het gaan is in de wereld. Dat je dat niet begrijpt Quid, zegt meer over jou dan over Wilders. Succes he, met je tolerant zijn.

smartexpat | 02-08-13 | 09:29

@rara | 02-08-13 | 09:26
In de winter zeker, aan de bontkraag. Hoewel ze dit ook gebruiken in de zomer als camouflage.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:29

-weggejorist en opgerot-

DeLopendeLintworm | 02-08-13 | 09:28

Hee Quid.. Als jij nou eens - helemaal voor niks noppes nada - de deur van je fraaie zelfbehangen woning openzet, de spaarpot open en bloot op de eettafel en dan ook nog je slaapkamer - al dan niet met vrouw - ter beschikking stelt aan een niet-Westerse immigrant, misschien dat je je dan op microniveau een beetje kunt inleven in het grote plaatje. Voelt kudt he? Alles moet kunnen maar o wee als het achter je eigen voordeur komt. Dus... enthousiaste hardwerkende niet-Westerse immigranten? Perfect. Luie honden die als dank óns zelfs honden noemen? Weg ermee, terug naar hun eigen zandbak.

Lutz | 02-08-13 | 09:28

Ik zeg: "Goed idee!" Stukje van Quid: Boeh!

Blote Bertus 2000 | 02-08-13 | 09:28

@mental K | 02-08-13 | 09:25 | + 0 -
Ik vind het inderdaad jammer dat hij is vermoord, niet alleen omdat ik elk mens het genot van het leven gun, maar voornamleijk omdat we een Pim nodig hadden.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:28

Uuuhhh, Nederland bestond niet, Nederland is gemaakt over de millennia door de mensen die er woonden. Grote delen van het land zijn gewonnen uit de zee, andere delen waren moerassen die gedempt werden. NL is het resultaat van het harde werken van generaties voor ons. De afstammelingen daarvan zijn wij.

Zzzzooooffff | 02-08-13 | 09:27

Kwit, jouw eigen huis is ook maar een abstract begrip.
Dus wat let je.
Weet je wat? Ik zal je een zooitje uitgeprocedeerde asielzoekers sturen.

Hufter | 02-08-13 | 09:27

Bij het lezen van het topic dacht ik even dat ik bij het Joop forum was aangeland..

MarV | 02-08-13 | 09:27

Shit, mijn bier is op.

IJzervreter | 02-08-13 | 09:27

@lion@night | 02-08-13 | 09:20
Een voordeel ken ik wel: cokedealers zijn nu veel makkelijker te herkennen dan pakweg 25 jaar geleden.

rara | 02-08-13 | 09:26

Als het principe van remigratie eens zou worden toegepast op dat volksdeel dat zichzelf buiten de Nederlandse samenleving plaatst, dan zouden in elk geval de misdaadstatistieken een heel stuk zakken.
Dan zou het ook beter zijn voor het gebit van deze lieden dat gesis kan nooit goed zijn voor de voortanden het gevolg daarvan is dat dan de zorgkosten ook weer omlaag kunnen.

Sjeng de helle | 02-08-13 | 09:26

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:22 | Kzal wel weer afgemaakt worden omdat ik de Grote Kale er bij haal, maar.. Jij mist Pim ook he? *snif*

mental K | 02-08-13 | 09:25

@Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:18
Nee Kaas.. geen toeval. Later zullen het keiharde feitelijke cijfers blijken te zijn. Dus ja! correlatie!

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 09:25

-weggejorist en opgerot-

123komternogwatvan | 02-08-13 | 09:25

Ach, een politicus mag ook redelijk onhaalbare idealen ventileren tijdens de zomerhitte, en dat Nederland "vol, ten dele overvol" is (was nog zo'n racist die dat zei, onze Juultje), ziet iedere realist. Dan geldt het principe LIFO.

En toe, "Dat laatste maakt deze grond nog niet ineens van ons." is een allejezus goedkope politiek-correcte onzinfrase. Als je de grond internationaal rechtelijk bezit, en door hard werken hebt ontwikkeld tot een redelijk hoogstaande beschaving, is die grond wel degelijk in bezit. Verallochtonisering, zeker door mindere culturen uit de Rif, Anatolië of de Antillen, heeft een onzettend remmende werking op de vooruitgang in dit land.

Zware Guy | 02-08-13 | 09:25

Dit land is van mij en mijn voorouders en mijn mede Nederlanders. Iemand die er anders over denkt, die kan het uit mijn dode koude handen komen halen, om maar eens iemand te citeren.

Merkava | 02-08-13 | 09:25

@Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:22 | + 0
Haha ja dat is waar. Maar ik zie altijd bij Quid vaak van die heerlijke ongenuanceerde reacties + krachtermen & basketbalmetaforen.

Maar hij doet het er om, snappen mensen dit nou niet.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:25

Deportatie, dat is nu net een woord dat ik nog nooit uit de pen of de mond van Geert Wilders heb zien komen

Enfin, deze Niet-Westerse allochtoon gaat in ieder geval nergens heen. Nu niet, nooit niet en ik denk dat de meerderheid van mijn generatie Niet-Westerse Allochtonen er zo over denkt. Remigratie betekent terug keren naar het land waar je vandaan komt, volgens mij zijn de meeste Niet-Westerse allochtonen onder 40 in Nederland geboren. Remigratie is voor deze groep irrelevant, geen optie. De ouderen Niet- Westerse Allochtonen zie ik ook niet terug gaan, de kinderen wonen veelal in Nederland en ik zie niet gebeuren dat hele groeten groepen hun naasten achter laten.

Daarnaast kan ik nauwelijks zonder mijn ouders, dus ze mogen niet eens weg.

truusch | 02-08-13 | 09:25

@dikkevingervoorje | 02-08-13 | 09:17
Opgerot nog wel.
Zit Quid zelf te jorissen ofzo?

wicman | 02-08-13 | 09:25

Ik vond je stukje van gisteren beter en een stuk begrijpelijker. Maar goed het is natuurlijk ook lastig stukjes schrijven met je lul in je hand.

StijlvolRechts | 02-08-13 | 09:25

Eigenlijk zeg je dat we de kolonien gewoon hadden moeten houden. We hadden alle recht van de wereld om daar te zijn. Laat maar, ik weet je antwoord al. Kwit, je bent net zo dom als consequent.

Smarties | 02-08-13 | 09:24

Aangezien remigratie blijkbaar zeer negatieve gevoelens opwekt bij veel gutmenschen geef ik Wilders gratisch advies.

"Laat niet-westerse allochtonen immigreren naar hun eigen land".

Kijk het woord immigratie is altijd goed, dit kan niet fout zijn. Je moet het slimmer spelen Wilders.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:24

-weggejorist en opgerot-

Psycheltje | 02-08-13 | 09:24

Wetenschappelijk gezien zou een herplaatsing van allochtonen een milieubewuste operatie zijn.
Nederland is aanzienlijk dichter bevolkt per km2 dan Marokko. Herplaatsing betekent dus een betere regulering van de (volks)druk op het milieu.
Maar dit past uiteraard niet binnen het Gütmensch beeld.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:24

Quid maakt een grote denkfout, Als zo een beetje enigste land ter wereld is Nederland toch echt teruggewonnen van de zee. Daar hebben heel veel van onze voorvaderen erg hard voor gewerkt. Zij zagen de mogelijkheden om van niets iets te maken. Gelukszoekers (oh sorry asielzoekers) komen hier in een gespreid bedje omdat hun voorvaderen te beroerd waren om iets van hun land te maken. Ze hebben dezelfde tijd gehad in de historie om er wat van te maken maar het simpel weg niet te doen. Dat was hun eigen keuze.

Stekeltje | 02-08-13 | 09:23

Als er iemand gedeporteerd moet worden dan zijn het de linkse verraders. En wel naar de Engelsmanplaat.

hangtiet met knoop | 02-08-13 | 09:23

*dingdong* "Hallo goedemorgen jongeman, ik zou graag de komende tijd van jouw huis en van alle voorzieningen die jij hier hebt gebruik maken. Wat? Nee kijk, het zit namelijk zo: dat jij hier bent is een groter toeval dan dat ik hier ben. Ik zocht deze woning bewust op, jij bent hier slechts stomtoevallig geboren."

menzo | 02-08-13 | 09:23

@ Kaas 09:20

Maar wel meer dan duizend Posts bij het topic: wat klopt hier niet? Maar ooit eens een oplossing geven? Echt niet...

eerstneukendanpraten | 02-08-13 | 09:23

Als migratiebeleid de ene kant uitkan kan het ook de andere kant uit. Gratis uitkeringen uitdelen kan ook worden gewijzigd in uitkeringen stopzetten. Illegaliteit kan net als overal ter wereld flink strafbaar worden. Criminelen kunnen we uitzetten. Asielzoekers kunnen we ook in land van herkomst opvangen, zie Australie. Etc.

Gewinflipt | 02-08-13 | 09:23

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:20
Ach, ik vind het aantal onterechte bans eigenlijk best meevallen. Als je ziet wat voor mongolen er soms ook voorbij komen hier in de panelen.. Daar zijn zelfs de stukjes van Quid geweldig bij.

Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:22

Misschien heeft Wilders ook nog een stageplek à E125/mnd over voor het in elkaar fröbelen en fine-tunen van zijn tweets?

Stormy weather | 02-08-13 | 09:22

@mental K | 02-08-13 | 09:20 | + 0 -
En dan voornamelijk bevolkingsgroepen die in bepaalde negatieve statistieken uitblinken. Ik begrijp dat nooit... los eerst eens problemen op voordat je er meer toelaat.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:22

Dit is nu het soort mens dat niets leest dat verder gaat dan actualiteit: Een man zonder verleden is een man zonder wortels. Opvallend vaak waaien die om bij de minste windvlaag.

omanders | 02-08-13 | 09:21

Och jee, JQ heeft zijn reaguurselquotum van deze week nog niet gehaalt. Dus, hop, een Geert Wilders topic.

Koninging Beatricks | 02-08-13 | 09:21

Overigens heeft onderzoek over niet-westerse allochtonen uitgewezen dat 6 op de 10 niet-westerse allochtonen op enig moment met criminaliteit of fraude te maken krijgen, net als die andere 4 van de 10.

Cuyahoga | 02-08-13 | 09:21

Remigreren oké
deportatie nee
maar als ie t dann toch doet
als t eerkelijk zo moet
stuur Quid dan lekker mee
oh en waarom is cobie naar strafkamp gedeporteerd, dat ook nog by the way

amin | 02-08-13 | 09:20

Jongens tuin er toch niet in, Quid is een soort van jailbait of eigenlijk banbait. Ze laten Quid af en toe stukkies schrijven zodat ze de panelen weer kunnen "opschonen". Ongefundeerde kritiek op Quid is ban.

Een soort van deportatie, toch Quid?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:20

@rara | 02-08-13 | 09:13
Net zoals alle Gütmenschen - zelfs Kwit niet - niet in staat zijn 3 pluspunten op te noemen van Islamitische allochtonen hier in Nederland.
Die zijn er in feite niet, daarom zwijgen ze daarover.

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:20

remigratie betekent waardevermindering en krimp in Nederland: armoede dus.

49 | 02-08-13 | 09:20

Grappig, als ik dit stukje zo lees denk ik dat quid eigenlijk een wilders-aanhanger... Want hoewel hij probeerd om nog enigsinds sarcastisch dingen te roeptoeteren, komt dat ondertussen echt niet meer zo over... En zijn eigenlijk alle dingen die hij zo probeerd neer te zetten eigenlijk standpunten pro wilders, want iedereen kan zien dat die redenering van hem kant noch wal raakt, of zo absurd links-wereldvreemd dat je echt móet denken 'dit moeten we toch echt niet willen'

peterdh | 02-08-13 | 09:20

@ Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:12 | Da's een goeie he? Die van 'kan je dit beleid eens uitleggen..' daar heeft echt niemand antwoord op, want het is niet uit te leggen. Een land met bijna 17 miljoen inwoners, dichtstbevolkt van Europa, in de top 10 van de wereld (uitbijters als het Vaticaan en Monaco enzo daar gelaten) qua overbevolking, en dan nog bezig blijven met mensen binnen halen...

mental K | 02-08-13 | 09:20

Quid kreeg ook een klein stijvie toen ik zag dat ie weer op Wilders kon afgeven.
Maar wilders gaat een beetje kort door de bocht hier. Elke allochtoon westers of niet westers die zich niet aanpast aan onze cultuur, zich schuldig maakt aan een misdrijf of binnen een jaar geen werk vind, die moeten zonder pardon terug naar land van herkomst. Zo blijven de goei over en zijn we allemaal tevreden.

FinFucker | 02-08-13 | 09:20

God, ik dacht dat alleen Jan Pronk remigratie met deportatie vergeleek - dat associeert namelijk lekker met de holocaust zonder dat je werkelijk argumenten op tafel hoeft te leggen, vandaar - maar hier is het klaarblijkelijk ook al bonton geworden. Eerst heulen met krakers tijdens de kroning en nu dit. Ga je SP stemmen, Quid? Of D'66?

De demasqué gaat verder...

omanders | 02-08-13 | 09:20

Volgens onderzoek van Thilo Sarrazin zou de "helft van alle Turken in Duitsland vrijwillig terugkeren naar Turkije zodra Duitsland de uitkeringen stopzet".

Dus.

OpenDiscussie | 02-08-13 | 09:19

Remigreren is iets heel anders dan deporteren.
Het lijkt godverdoemme wel het NOS-journaal of een VARA-programma, waar de uitlatingen van Wilders valselijk vertaald worden om het volk te indoctrineren.
Hij verwoordt het netjes, zoals hij het bedoelt en hij heeft natuurlijk, zoals bijna altijd, 100% gelijk.

Cuyahoga | 02-08-13 | 09:19

Niet dat ik voor gedwongen uitzetting van de gemiddelde niet westerse-allochtoon ben, kan ook moeilijk beweren dat de heer Kohl volkomen ongelijk had.
Een cultuur en samenleving is stabiel als de inwoners homogene normen en waarden hebben. Een miljoen Duitsers of Scandinaviërs in Nederland zou geen enkel probleem zijn. Maar zet er mensen neer met een compleet andere achtergrond, (Voor het gemak een voorbeeld met wat minder connotaties als: nigerianen of Pakistanen) en het gaat frictie opleveren. Het gevolg is dat de autochtone bevolking hierdoor in zijn zekerheid wordt aangetast en een nationalistische/xenofobische response wordt uitgelokt. Ik wil nergens betogen dat 'wij' superieur zijn aan niet-westerse beschavingen; maar ze op grote schaal, onder het politiek-correcte mom 'hoera diversiteit', nogal geforceerd mengen, is riskant. Om de zelfde reden dat je niet een miljoen westerlingen plots in Iran moet plempen.

1337haxxor | 02-08-13 | 09:19

Sorry, fout stukje...

BarneyBoner | 02-08-13 | 09:19

Zou er een correlatie zijn tussen belastingdruk, daling van koopkracht en beperkingen van vrijheden en immigratie?
Zou er een correlatie zijn tussen misdaden en immigratie?

Of is het allemaal toeval?

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:18

En dat schrijft dan voor het kwaliteitsblog GS, ziet het verschil niet tussen deporteren en remigreren.
Maak ik verder maar geen woorden aan vuil, ik wacht wel weer op een stukje van Nanninga.

Mazzeltov | 02-08-13 | 09:18

Turkije vergrijst. Turks-sprekende vrouwen baren amper nog kinderen, iets meer dan 1 per vrouw. Over 20 jaar spreekt half Turkije al Koerdisch.

Wij kunnen echter opgeleid Turks-sprekend personeel (terug)leveren aan Turkije. Massa-remigratie is de oplossing voor veel problemen. Wilders heeft gelijk. Kohl had gelijk.

OpenDiscussie | 02-08-13 | 09:18

Begrijpend lezen is een bitch.

rara | 02-08-13 | 09:18

O, het is een Quid topic. La maar.

Bobbbe | 02-08-13 | 09:18

-weggejorist en opgerot-

hepelman | 02-08-13 | 09:17

Kwit,
wat is het nadeel van het terugsturen van uitheems volk wat niets anders voor ogen heeft onze samenleving te ontwrichten en geldelijk leeg te zuigen?

Rest In Privacy | 02-08-13 | 09:17

Vandaag ga ik mij niet druk maken, dus ook dit stukje maakt mijn pis vandaag niet lauw.

Veel plezier met het lezen van alle heetgebakerde reaguursels Kwitmans.

Absoluut niet waar | 02-08-13 | 09:17

-weggejorist en opgerot-

dikkevingervoorje | 02-08-13 | 09:17

Geet heeft 100% gelijk. Zoals al meermalen genoegzaam is aangetoond, ook door CPB, SPB, Elsevier en anderen, leveren deze bevolkingsgroepen geen enkele positieve bijdrage aan de NLse samenleving.

Ze zijn hier binnengehaald als groep omdat ze een verrijking zouden betekenen. Nu dat niet het geval blijkt zou dezelfde argumentatie in omgekeerde richting van toepassing moeten zijn.

Godsammekraken | 02-08-13 | 09:17

Fok dit KWid, je weet heus wel wat hij bedoelt. Dit land is overvol, niet alleen extreemrechtse idioten roepen dat, maar inmiddels ook gewoon intelligente linksdraaiende nadenkers. 17 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde is gewoon te veel. En als er dan idioten tussenzitten met 2 paspoorten die onze cultuur afwijzen, tja, wat let ons dan nog??

mental K | 02-08-13 | 09:17

" Dat wij -de Nederlander- hier zijn is een groter toeval dan dat die niet-Westerse allochtonen hier zijn. Zij zochten dit stukje bewoonbare planeet bewust op, wij zijn er slechts stomtoevallig geboren."

Ja Johnny.. als zaadjes in de wind die op hun bestemming aankomen om op die plek te aarden en wortel te schieten voor de eeuwigheid zijn wij Nederlanders hier terecht gekomen, en dus mogen wij dit land als onze roots beschouwen in tegenstelling tot hen die hier naar toekomen door de lokroep van gratis geld.

Welles! Nietes! | 02-08-13 | 09:17

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ik vind dat Geert een goed punt heeft. Misschien kunnen we dan gelijk nog een functie geven aan die pauperfyra's.

mijntweecent | 02-08-13 | 09:16

Maar goed. Immigratie is dus goed, dit bewijzen alle statistieken. Immigratie levert Nederland niet alleen cultuur op maar ook andere wel meetbare zaken zoals BNP. Het levert ons zo veel op dat een simpele kosten baten analyse niet te maken is.

Oh ja Quid je zorgpremie gaat omhoog want doordat de afgelopen 2 jaar mensen vaker een kalknagel hebben en in combinatie met de populariteit van de sandaal is er een stormloop geweest op medicijnen hiertegen. Als we deze kosten contant maken, uitzetten naar het verzekeringsbedrag rekeninghoudende met 2 verdienmodellen van de verzekeraars komt dit uit op een bedrag van 0,00403902 extra premie per jaar.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:16

Jij kan lullen wat je wilt Johnny Quid , maar Geert Wilders heeft wel gelijk,
Er zou hier in Nederland al heel veel leed bespaard zijn gebleven.
Net als de Duitsers zeggen,... hup,.. terug ermee.

ANGEL70 | 02-08-13 | 09:16

"In dat geval is hij niet goed bij zijn snikkel en hoort hij zeker niet thuis in een Kamerzetel."

Er Horen er nog wel een aantal meer niet thuis in een Kamerzetel.
En "wij" leven hier toch al wel een paar eeuwen langer en hebben Nederland gemaakt tot wat het was, "Was" ja, Want al wat er de laatst jaren is bijgekomen breekt dit sneller af dan "wij" het in eeuwen hebben opgebouwd.

Che_cuevara | 02-08-13 | 09:16

Nederland is vol, met 17 miljoen mensen zitten we als ratten in een kooi. In dat opzicht is het vertrek van 1 tot 1,5 miljoen kansenmensen alleen maar toe te juichen. Scheelt ook weer files en is goed voor lagere huizenprijzen.

kapotte_stofzuiger | 02-08-13 | 09:15

Sinds wanneer is remigreren hetzelfde als deporteren, Quid?
Zolang je maar je dagelijkse anti-Wilders dingetje kan doen, hè?

Twerb | 02-08-13 | 09:14

En daarna de Polen, Hongaren en Litouwers! Oh wacht, doe Lee Towers maar als eerste...

eerstneukendanpraten | 02-08-13 | 09:14

Om te beginnen met zijn niet-Westerse Hongaarse bruid. Oh nee, wacht...

Zo is het maar net! | 02-08-13 | 09:14

Losgaan op Wilders en PVV, daar krijgt Kwit dan weer een klein stijfje van..

BroncO | 02-08-13 | 09:14

Wij hebben dit stukje land tot wat het nu is, en daardoor hebben we een claim op dit stukje land!

Energya | 02-08-13 | 09:13

Voor het eerst sinds tijden een milde tweet van Wilders. Stank voor dank.

OverdrevenGeouwehoer | 02-08-13 | 09:13

Islam! Moslims! En natuurlijk de PVV.

Maar niemand heeft me ooit kunnen uitleggen wat er verkeerd is aan remigratie naar het land waar niet-westerse allochtonen zich wel thuis voelen.

rara | 02-08-13 | 09:13

Quid je bent een malloot.

Swemmei | 02-08-13 | 09:13

Het kan aan mij liggen Quid, maar waar zegt hij deporteren? Hij zegt remigreren?

Wat is er daar nou verkeerd en fout aan.

Waarom is immigratie goed, en remigratie fout? Maar wellicht kan je het uitleggen waarom wij zoveel mensen moeten toelaten? Want ik heb dit beleid nooit echt zo begrepen.

Kaas de Vies | 02-08-13 | 09:12

' Rutte doet dat over liberale principes, Samsom over eerlijkheid en Wilders over het deporteren van buitenlanders.'
-
ja... en ? pffffff warm he

(c)ZWITSUL | 02-08-13 | 09:12

Veel te heet voor deportaties.

Bixier | 02-08-13 | 09:12

-weggejorist-

ojédiaré | 02-08-13 | 09:12

... Volgens mij heeft Greet het over "niet-Westerse" allochtonen Johnny.

real McCoy | 02-08-13 | 09:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl