Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Advies. Ondernemers moeten kapot en BTW 23%

eurovoorambss100.jpegDe Commissie-Dijkhuizen was door het vorige kabinet Rutte gevraagd advies te geven over het belastingstelsel en is daar nu mee klaar (rapport). Het rapport is uiteraard tergend lang en poepsaai, maar een aantal dingen springen er uit. Eerst het goede nieuws: volgens het advies moet het belasting op spaargeld rekenpercentage voor potentieel rendement omlaag. Van 4% naar 2.5%. En verdomme terecht ook, de rente op uw spaarrekening is al jaren lager dan die criminele 4%. Ook wil de commissie het toeslagencircus afschaffen en slechts twee belastingschijven. Mooi. Maar. Dit kost allemaal geld. En daadwerkelijk belasting verlagen, daar is de commissie niet om gevraagd. Vereenvoudigen graag, maar het mag niet minder belasting opleveren. Duidelijk. Dan nu dus het slechte nieuws: ondernemers moeten de prijs betalen. Zij, ongeveer een kwart miljoen directeur-grootaandeelhouders, moeten meer belasting over het in de onderneming opgebouwde vermogen betalen (moet 200 miljoen opleveren) én ze mogen minder aftrekken van het loon dat ze zichzelf geven, dat gaat van 30% naar 10%. In lekentermen: als Rutte/Weekers dit advies overneemt wordt ondernemen in Nederland over het geheel genomen 1,2 miljard euro duurder. Want zo werkt de banenmotor van Rutte, baas van 'ondernemerspartij' VVD. Volgens de commissie hebben de ondernemers een onterecht voordeel op werknemers in vergelijkbare functies. Want hey, risico nemen en de kans dat er een mooi banenscheppend bedrijf uit ondernemerschap voortkomt, dat verdient in Nederland commissie-land geen fiscaal voordeel. En oja, ZZP'ers kunnen ook direct de bijstand in. En dan nu de kicker: de commissie wil de BTW met 2%-punt omhoog naar 23%. Feest! Kapotbelast nooit meer de crisis uit. Kortom, het advies luidt: meer sparen, meer BTW, minder ondernemen. Zucht.

Reaguursels

Inloggen

Er is nog meer goed nieuws voor sommige 'ondernemers', de opbrengsten van de btw-carrousel gaat dan ook weer een paar procent omhoog, want die arme criminelen moeten toch iets ten tijde van crisis.

ZSU-23-4 | 19-06-13 | 14:07

@Eagle_Eye | 18-06-13 | 15:26
Die lui van de lp zijn al toen ze jong waren heel erg hard tegen een deur aangelopen, en dat is nooit meer goed gekomen. Men beschuldigt mij er van het nodige van economie te weten - hetgeen ik stug ontken - maar vanuit mijn opleiding kan ik u zeggen: iedereen die denkt dat geld aan bomen groeit (lp), dat mensen maar een abonnement moeten nemen op de - per definitie dan - *geprivatiseerde* politie/ziekenhuizen/snelwegen/straatlantaarnpalen/enz enz enz is zo *knet-ter-gek als een deur*.

BellaBella | 19-06-13 | 07:30

Mijn zoontje woont in duitsland daar willen ze de btw juist verlagen om het de consumenten meer geld uit de zakken te kloppen ik denk dat ik als ik hem ophaal nog meer boodschappen daar ga doen en nog meer tanken, tis jammer voor de nederlandse ondernemers jullie worden simpelweg te duur.

Umberto die trotzoni | 19-06-13 | 04:17

welke zwakzinnige knutselt zo'n rapport in elkaar..
Ze hebben echt geen verstand of niet nagedacht voor alle gevolgen.

Waarom bekijken die mensen dit soort dingen maar van 1 kan,t en niet naar wat voor uitwerking dit op de maatschappij heeft.

RaMoNsTeR | 19-06-13 | 03:26

Ah jongens, kom op... niet zeuren en gewoon een company via het buitenland opzetten, daar heeft de nederlandse Belastingdienst namelijk niks aan... het liefts een land waar belasting op bedrijven en winst laag (Luxemburg, Isle of Man, Zwitserland, Guernsey, Jersey Ierland of Monaco), zodat je jouw werknemers aardig kan uitbetalen en ook financieringen onaangetast blijven.
Kun je ook ondernemen in elk land dat een belastingverdrag heeft met het land waar jouw company zit zonder gestoord. Uiteraard moet er wel een fiscaal expert voor ingehuurd worden of via een Trustkantoor..

Want in Nederland mag elke company zijn winst doorsluizen naar Banking secrecy spots, behalve de Nederlanders zelf... Daar is Nederland wel goed in geweest om zoveel mogelijk belastingverdragen met andere landen op te zetten

King_of_molotov | 19-06-13 | 03:00

Wie had deze crisis ook weer veroorzaakt? Moeten dan de mensen die hard werken en geen financiële risico's zijn aangegaan de afgelopen 20 jaar daar voor op draaien? Of heet dat dan opeens solidariteit? Dat klinkt meer als boven je stand leven en anderen ervoor laten opdraaien.

kloopindeslootjijook | 19-06-13 | 02:36

Het spelletje van "vroegah" ondernemertjes pesten met onmogelijk uitvoerbare regeltjes is nu, dankzij die bodemloze put in Brussel en het gelukszoekertjes beleid en ook het sponsoren van de gelukszoekertjes in hun thuisland met heimwee, overgegaan naar ondernemertjes nog verder kaalplukken en daarna elimineren.
Wat zullen de winkelcentra's/straten daarvan opknappen, om maar te zwijgen over de economische gevolgen.
Maar de PvdA heeft wel zijn zin gekregen. Alleen nog maar allochtone gesubsidieerde ondernemers die geen last van regeltjes hebben en probleemloos hun zwarte geld wit kunnen wassen en wij, uitgemolken Nederlanders met slechts een paspoort mogen dan, als we eindelijk eens een dag vrij hebben, de etalages bekijken van de belwinkel, islamitische slagerij, belwinkel, islamitische groenteboer, belwinkel, belwinkel, belwinkel enz.enz.

Als ze nou gewoon eens daar in Den Haag wakker worden en al die regeltjes die niet uitvoerbaar zijn, waardoor er weer een regeltje als uitzondering op die regel wordt bedacht opdoeken, alle subsidies en toeslagen afschaffen, kan ruim 50% van die zinloze zakkenvullende ambtenaren omgeschoold worden tot productieve arbeiders, worden er geen huizen in Marokko van kinderbijslag, huurtoeslag en/of onrechtmatig verkregen uitkeringen gesponsord of onterecht miljoenen verspild aan oost europeesche oplichters.
Gewoon back to the basics. Sociale huurwoningen weer op een huur van 200 tot 300 zetten, kunnen die wooncorporaties ook niet meer dat dubbelgesubsidieerde geld verspillen of in eigen zak steken. De zorgkosten weer normaliseren en terug brengen naar 30 euries bij een door de staat gecontroleerde verzekeraar. (betaalde ik vroeger altijd en alles werd vergoed en iedereen overleefde ook dat tijdperk)
Dan hoeven de ziekenhuizen, specialisten en aanverwanten ook geen verzekeringsfraude te plegen.
En om dit land weer als een van de rijkste landen te maken moeten de grenzen dicht, gelukszoekers zonder paspoort in het vliegtuig verblijven en retour rimboe,
elke criminele gelukszoeker geplukt worden en enkele reis land van herkomst, inclusief familie (neven,nichten,nageboortes enz.enz.), de muur rond oost Europa weer steen voor steen opgebouwd worden en al het gestolen koper teruggebracht en/of betaald worden dat onze oosterburen gejat hebben.

En het Brusselse EU bodemloze puttencomité voor de rechter dagen om onze verspilde/verdwenen miljarden terug te halen en uit die EU shit te stappen.
Het is niet voor niets in Brussel. Daar hoor je 24 uur per dag het gezeik van manneke pis en wij worden door die Brusselse EU oplichters 24 uur per dag in de zeik genomen!

effe vissen | 19-06-13 | 01:00

Als we nou eens de belastingen ingewikkelder maken ipv. simpeler? Wat dacht je van: Inkomen uit werk dat iets toevoegen aan welvaart/welzijn (techniek, zorg, onderwijs politie, bakkers, ...) minder belasten en andere beroepen (allerlei adviseurs, overige ambtenaren, politici, zorgmanagers) meer belasten?

Specy | 19-06-13 | 00:26

Holla Hezbollah | 18-06-13 | 16:45 |
...13 | 1
verdomd. je het nog gelijk ook!

wontan | 18-06-13 | 23:50

Logisch gevolg is zwartwerken en ruilhandel.

frisenfruitig | 18-06-13 | 23:49

Je bent ook wel erg debiel als je denkt dat de VVD een ondernemerspartij is. De VVD is een partij voor de multinationale bedrijven. Wil je stemmen op een ondernemerspartij? Stem dan gewoon PVV, alleen zij willen de belastingen significant verlagen, en de economie dus flink stimuleren. Om te beginnen, moet je natuurlijk mobiliteit zo min mogelijk belasten. De krankzinnige hoeveelheid accijnzen op brandstof is funest voor de consument en het MKB. Dit punt alleen al maakt de PVV een betere partij om onze economie er bovenop te helpen, dan de VVD.

Old_Spice | 18-06-13 | 23:47

Echt een succes, dat Europa en het helpen van de banken, alles uit onze portemonnee gefinancierd. Het werkt niet en voor de lol gaat de politiek de riem nóg maar een tandje strakker zetten. Want daarna gaat het écht wél allemaal werken mensen!

NOT.

Ze maken ons kapot die idioten.

michello | 18-06-13 | 23:38

Ik heb zelf nooit direct de zelfdestructieve roeping gevoeld om telkens te roepen dat Nederland ten onder gaat, echter zie ik wel een backfire hier gaande. Nog meer belastingsdruk is een enorme stimulans voor zwartwerken, belastingontduiken en een algeheel in het aantal uitkeringsaanvragen.
.
Het lijkt erop dat Nederland teveel als een bedrijf wordt bestuurd, gaat het slecht dan snijden en extra belasten. Op een gegeven moment houdt het op, dan gaan goede werknemers - in dit geval de burgers - naar een ander bedrijf - in dit geval land.

kovariant | 18-06-13 | 23:30

Man man.... je zal toch maar een detailhandelzaak hebben op 10? 20? 25? 30? km van de Belgische of Duitse grens. Dan is bij deze je doodvonnis zo'n beetje getekend.

miff | 18-06-13 | 23:20

malang | 18-06-13 | 22:47 | + 0
Als iets kostenneutraal is, kun je het net zo goed niet invoeren.

Kostenneutraal betekent in normaal Nederlands dan iemand de prijs mag betalen voor het totaal niet te financieren deel van de overheidsuitgaven.

Dat zijn dan nu de ZZP-ers en DGA's. Heel slim ja.
Wat ook geweldig is in dat rapport van die randdebiel is dat hij maar loopt te zeiken over een gelijke belastingheffing voor werknemers en ondernemers (al dan niet met eenmanszaak of BV).
Alsof een werknemer te vergelijken is met een ondernemer.
Sterker, alsof een ambtenaar (laagste van het laagste) te vergelijken zou zijn met een ondernemer.
Om te kotsen, werkelijk. Hee Rutte, lees je mee? Je partijtje wordt meer dan gehalveerd. Geen enkele verkiezingsbelofte ben je nagekomen en je naait dan ook nog eens je achterban. Ik heb nooit op jou gestemd, maar iedereen die dat wel deed zal er ook wel gauw mee ophouden.
Tussen jouw partijtje, de VVD, en de PvdA is nauwelijks nog verschil. Bel die ouwe knakker van een Bolkestein maar eens, desnoods Wiegel - die geven je een schop onder je reet, daar kun je wel zeker van zijn.
Als iemand de liberale beginselen (voor zover die nog in de VVD leefden) heeft verloochend, ben jij het wel, Markie.
Blijven lachen hoor, hoe gemaakt ook.
Om Bolkie te variëren: 'Je maakt van de VVD een pleepartij.'

Dat kan. Informeer even je partij/kamergenoten en schrijf vast degenen aan die straks kunnen oprotten.
Iemand die nu nog VVD gaat stemmen is rijp voor het gesticht. Heb je dat, Markie? Goed zo, brave jongen!

Blijven lachen hoor! Vooral dat. Sneue eikel, Jezus...

Itzamná | 18-06-13 | 23:18

Het is een grote stap, maar ondernemers zijn niet het bangste volkje. Ga Weg! Ga Nederland uit! Alleen met enorm tegenvallende belastingopbrengsten is een ommekeer te bereiken. Ik hou van Holland, en ben daarom vertrokken.

Oerkoendoe | 18-06-13 | 23:09

"Per saldo is deze maatregel kosten neutraal, behalve voor 91.000 startende ZZP'ers, een aantal weinig verdiende ZZP'ers en een aantal DGA's. Als je tot deze groep (250.000?) behoort heb je een reden om tegen te zijn"......
p3xxx | 18-06-13 | 22:05 |
======
Yep, ik behoor tot deze groep. Wat willen ze nu? 250.000 extra bijstandstrekkers erbij? Kost heel veel geld. Nu verdient deze groep zijn eigen geld, gewoon vanuit de markt, niks nie uitkering. Beter een karig loon zelf verdienen, dan hetzelfde 'loon' als uitkering krijgen, een uitkering die dan door belastingbetalers moet worden opgehoest.

malang | 18-06-13 | 22:47

p3xxx | 18-06-13 | 22:05 | + 0
Ambtenaren ontslaan wegens overbodigheid?

Is volgens mij nog nooit gebeurd en gaat ook niet gebeuren. Oplossing is natuurlijk vrij simpel. Ambtenaren moeten op dezelfde wijze als werknemers (mensen die wel werken) ontslagen kunnen worden.
Dat zouden dan andere ambtenaren moeten doen.

Gaat niet gebeuren, omdat ze daarmee ook hun eigen 'baan' op de tocht zetten.
De basic vraag is in feite wat de rol en taak is van de overheid. Hoe kleiner, hoe minder ambtenaren je nodig hebt.
Hoor je nooit iemand over, terwijl 3/4 de helft van de tijd uit z'n neus loopt te vreten op andermans kosten. Het bedrijfsleven is ook niet helemaal jofel, maar daar is nog een zelfreinigend vermogen. Elk bedrijf weet wel dat een 5%-10% in feite niks doet. Die worden er uit gedonderd.
Gebeurt bij de overheid niet. Nooit.

Wat ik verder tegen je comment heb is dat het buitengewoon onverstandig is om ondernemers nog meer te verneuken dan nu al gebeurt. Wat dacht je, dat ondernemers er nog zin in hebben? Die trappen de werknemers de laan uit. Dat is wat er gaat gebeuren, mochten die malle plannen doorgaan. Of de werknemers mogen kiezen tussen een ZZP-bestaan (zelfstandige zonder poen) of een salarisverlaging van 10-20%.

Gaan ze meer uitgeven, denkt Rutte. Wat een giller. In feite om te janken.
Fijne avond nog. Out =

Itzamná | 18-06-13 | 22:18

Klefbekje | 18-06-13 | 17:14

I like your Style ! Libertarische Partij misschien?

Tha Analyzer | 18-06-13 | 22:17

Franciscus Xavierius | 18-06-13 | 21:42 | + 0
Heb je wel een punt. Als je nu werknemer bent is je toekomst al helemaal onzeker. Een enkel woord van je werkgever en je kan oprotten. Of die werkgever gaat failliet of hij kort je inkomen met 10% of 20%. Wat ga je doen? Huilen? ZZP-er worden?

Voor ambtenaren geldt dat niet en zal dat ook nooit gaan gelden.
That's the point.

Itzamná | 18-06-13 | 22:10

Waarom schiet iedereen meteen in de modus tegen tegen tegen.

Per saldo is deze maatregel kosten neutraal, behalve voor 91.000 startende ZZP'ers, een aantal weinig verdiende ZZP'ers en een aantal DGA's. Als je tot deze groep (250.000?) behoort heb je een reden om tegen te zijn, van de rest is het koud water vrees.

Met het vereenvoudigen van de belasting kan mogelijk een lading ambtenaren worden ontslagen. Dat voordeel zouden ze aan de burger door kunnen geven door niet de BTW te verhogen.

p3xxx | 18-06-13 | 22:05

Lachend met Rutte, hautain met Samson.... ten onder met dit land!!!. Kleuters en onkundigen spelen landje.

Iwmac | 18-06-13 | 21:50

Nederland zal en moet kapot hè? Ongelofelijk dom gedrag dit.

Tinus Trekveer | 18-06-13 | 21:46

Ondanks dat het een absurd plan is, ben ik wel van mening dat de hier reagurende ondernemers eens moeten ophouden met de hautaine mindset dat je alleen hard werkt en risico loopt als je je zelfstandig ondernemer bent....

Franciscus Xavierius | 18-06-13 | 21:42

Bezuinigen?
Dat is een halvering van het ambtenarenapparaat. Ontslagrecht voor ambtenaren dus op de schop. Hun prestaties zijn niet meetbaar - dat alleen al is reden voor ontslag.

Trap die zooi de bijstand in, scheelt miljarden.

De kans er op is nihil. Van de Staat hebben de burgers niets te verwachten, maar dan ook niets. De Staat is je vijand. Niet iedereen is daar geloof ik van doordrongen.

Hoogste tijd dat dit eens verandert.
Beetje de makke van een bananendemocratie als de onze. Een 51% kan 49% tot slavernij dwingen.
Dat is exact wat er nu gebeurt, en in feite al jaren aan de gang is. Zou ik het niet weerzinwekkend vinden, dan zou ik morgen ook ambtenaar worden.
Gatverdamme! Samen onder een dak met geboren losers (de 5% die we nodig hebben niet te na gesproken) - the horror!

Die Rutte, die moet zich dood gaan schamen. Hoop heel erg dat dit kabinet valt en dat Rutte, net als Melkert destijds, het grootste verlies ever mag incasseren. Dan nog maar eens kijken wat er van die mongoloïde grijns op het smoel van die mislukte homo overblijft.

Ja, hij is homo, maar dat is minder relevant ja.

Itzamná | 18-06-13 | 21:29

Ik lees nu al veel vaker dat mensen de gaskraan openzetten en hun woning opblazen.
Ik denk dat als ze al die plannen gaan uitvoeren er wel wat ondernemers zijn die een breivikje gaan doen.
Na faal op faal komt er namelijk wel een keer een eind aan wat het volk nog pikt van die prutsers.
het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen. die kabinet breekt NL BV compleet af. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat het kabinet is geïnfiltreerd met als doel NL kapot te maken. Maar weest gerust, het zijn slechts patience spelende onbekwame prutsers die alleen aan zichzelf denken.

According2Mark | 18-06-13 | 21:21

Vieze parasieten zijn het. Fuck de overheid, we hebben ze niet nodig.

caspert79 | 18-06-13 | 20:47

Toen de kerk nog de staat was...... (echt nog niet lang geleden....) was de tiende penning (of was het Alva?) al een stevige belasting.
23%BTW en 37%IB .... Tijdens de Slavernij was het beter !

noorderlink | 18-06-13 | 20:41

Prima plannen dit, perfecte inleiding voor kabinet Unholy Triple Alliance I PVV-SP-SGP met 85 zetels.

InTheTube | 18-06-13 | 20:25

Zie het voor me. DGA met personeel zal de lastenverzwaring natuurlijk afwentelen op z'n werknemers (op afnemers is lastiger).
"Zeg Piet, per 1 januari gaat je salaris met 10% omlaag. 't Zijn barre tijden.'
Piet: 'Da's mooi kudt dan.'

Werkgever: 'Maar Piet, je kunt ook ZZP-er worden; word je nog meer genaaid.'

Dit kabinet is nog linkser dan dat van Den Uyl, te walgelijk voor woorden gewoon.

Waardeloos rapport, kortom. Ik vraag me in alle ernst af of die mensen wel eens buiten komen (Rutte: Koop een huis, koop een auto!).
Terminaal, dit kabinet. Rapport kan zo de prullenbak in.

De zeer simpele notie dat er geen 'lichamen' zijn die belasting betalen, maar dat het altijd burgers (in het juridische taaltje 'natuurlijke personen') zijn die het feestje mogen betalen wordt als altijd verdoezeld.
U mag de rekening betalen, lezerT. De DGA (tenzij het gaat om een eenmans-BV zonder personeel) zal het afwentelen. ZZP-ers zijn helemaal de lul.

Alle grote consultancy-, accountants- advocatenkantoren etc. bestaan meestal uit een maatschap waarvan de eigenaren via een BV werken. Zijn dus DGA. Een deel van de voorstellen zal op die mensen niet van toepassing zijn (gebruikelijk loonregeling geldt niet voor DGA's die hun winst maken op personeel en/of andere partners), maar gaat het die kant op dan zullen duizenden personeelsleden eind dit jaar beteuterd kijken naar hun 'salarismutatie'.

Dat helpt de NL-economie echt verder...

Enfin, het zwart geld circuit zal toenemen, het beroep op uitkeringen ook. Totale fail, dit rapport. Enige positieve is dat men het totaal krankzinnige forfaitaire rendement in box 3 wil verlagen van 4% naar 3%. Dat het 4% was, was al misdadig.

Pek en veren, hoppa, het IJ in met die troep.

Itzamná | 18-06-13 | 20:19

Oh ja, als er ooit een oproep komt om eens korte metten te maken met dat beleid daar in den haag en ze hebben stormploegen nodig dan loop ik in ieder geval voorop.

mente aperta | 18-06-13 | 19:55

Als ik mijn onderneming die nu al bijna kopje onder gaat kwijt raak door deze idiote btw grap dan koop ik van mijn laatste geld een breekijzer en probeer ik mijn slag te slaan en mislukt dat dan maar met een enkelbandje een paar maanden op de bank zitten want als ik failliet ga dan zit ik ook blut thuis op de bank dus wat kan er dan nog mis gaan. Echt ik word zo schijt ziek van die regering dat ik ze echt de hel in wens.

mente aperta | 18-06-13 | 19:49

Canis Spurcus | 18-06-13 | 16:37
"En dan heb ik het niet eens over de 6 miljard per jaar waarvan vliegen worden gekocht die dan weer in de oogjes van zielige kinderen in Afrika gaan zitten."

Haha dikke lol, hier!

koekje erbij? | 18-06-13 | 19:21

het houdt niet op, niet vanzelf....

geile hirsch | 18-06-13 | 18:58

Werk als ondernemer al 7 dagen per week min12 meestal 15 uur per dag.
Lig krom voor een werknemer die door eigen schuld in de zon en ziektewet verblijft. En breng al een godsvermogen weg aan belasting premie's en nog meer van dat onzin. Leg die zooi uit volkel maar onder den haag en weg met dat criminele tuig..

Bassie B | 18-06-13 | 18:49

Rellen, stakingen en protesten... 1,2,3... GO!
oosteuropijan--> | 18-06-13 | 18:28
-
Als dit doorgezet wordt gaan die zeker komen.
Ik ga daar zelf voor zorgen.

mothersfinest | 18-06-13 | 18:41

@De Troet | 18-06-13 | 18:33

Nee ik moet werken

Klefbekje | 18-06-13 | 18:40

Klefbekje | 18-06-13 | 17:14 | + 1 -
Beetje te lang in de zon gezeten?

De Troet | 18-06-13 | 18:33

Rellen, stakingen en protesten... 1,2,3... GO!

oosteuropijan--> | 18-06-13 | 18:28

Hoog tijd om te stemmen via de notaris. Alle randdebielen welke VVD en PVDA hebben gestemd gewoon 80% inkomstenbelasting laten dokken en een privéBTW van 30%. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Nestorix | 18-06-13 | 18:16

Als hoofd van de democratie hebben we wel een
hele goeie koning. Kost weinig en levert veel op.

rechtsdwalendeautist | 18-06-13 | 18:01

Patatter | 18-06-13 | 17:19

Omdat het overgrote deel van die 600.000 een partner/huishouden heeft waardoor ie niet voor bijstand in aanmerking komt ? Die grens zal nog naar beneden worden bijgesteld, reken maar! En maar een heel klein deel heeft zijn inkomen verzekerd middels woekerpremie.
Er komt dus veel meer armoede bij? Die mensen gaan amper nog geld kunnen uitgeven? De economie wordt een stuk kleiner?

De kloof groeit. Iedereen gevangen in het EU-fascisme. Richting de NWO aka Nieuwe Middeleeuwen.

En... daar stemde u zelf voor. Steeds weer andere groepen tegen elkaar opgezet en uitgespeeld. Dit verklaart m.i. de enorme fluctuatie in zetel aantallen en coalities. Onze democratie is zinloos. Verkeerde mensen op de verkeerde plek die de verkeerde beslissingen nemen, met zichzelf als belangrijkste doel. Zogenaamd omdat dat de wil van het volk is. Wat een ellende.

Shareholder II | 18-06-13 | 17:59

waar is die goeie ouwe tijd gebleven dat er nog doodstraf op landverraad bestond...

Ali Bi | 18-06-13 | 17:53

We hebben geen hervorming van het belastingstelsel nodig, maar van de staat. De VVD riep ooit dat ze een kleinere overheid wel zien zitten. Mooi, zet die intentie dan maar eens om in een concrete ambitie, en stel een doel. Bijvoorbeeld een collectieve sector die maximaal 25% van het BNP bedraagt, en een reductie van 25% van alle regelingen en regeltjes. En kom dan maar voorstellen om dat te bereiken.

Muxje | 18-06-13 | 17:34

Als ALLE toeslagen worden afgeschaft, en mensen dus veel minder belasting gaan betalen, dan kan iedereen zijn of haar eigen huis betalen, of zijn of haar huur betalen.
Mensen kunnen hun ziektekostenverzekering weer zelf betalen etc.
Het is toch van de gekke dat mensen die een redelijk inkomen hebben ( zeg 40 K bruto) dat die niet in een betaalbare huurwoning kunnen omdat daar gesubsidieerde mensen in moeten.
Ik moet zelf mijn volledige ziektkostenverzekering betalen ( 3592 pj voor 1 persoonplus dan nog 350 euro eigen risico)en betaal aan huur 3300, daarnaast betaal ik 3600 allimentatie en plm 13000 euro aan de belasting,dan alle heffingen en verzekering en nog dan moet ik nog eten en drinken etc... Dus zo verschrikkelijk breed heb je het dan ook weer niet!
Ik vind dat mensen die bijvoorbeeld in de bijstand zitten, gewoon in een flatje van 300 euro moeten gaan wonen, en niet in een huis van 5 a 600 euro en dan nog eens dubbel gesubsidieerd worden.Daarna komt dan vaak de ziektenkostentoeslag..... een ouder toeslag etc... Als ze dan een baan vinden en het beter gaan krijgen, kunnen ze altijd nog naar een betere wijk.Ik snap best de sociale gedachte , maar feit is dat flink veel mensen liever in een hangmat hangen, en dit blijven doen zolang er niet gestimuleerd word.
dus afschaffen die hap en een eerlijke belasting betalen.... dat is een stimulans in een land waarin men wil dat iedereen werkt!

Kutmaatschappij | 18-06-13 | 17:33

Ambtenarensalarissen met 10% omlaag, dat hebben ze er ook bijgekregen, de lonen in de privaatsector niet en al helemaal geen baangarantie. Maffia tot en met.

behangtafel | 18-06-13 | 17:27

Schoftenzooi, is nog netjes gezegd. Nivelleren is en blijft een feest.

behangtafel | 18-06-13 | 17:23

@Ommie de HaatMoker | 18-06-13 | 15:05 |
VVD is echt compleet in de anus van PvdA gekropen om maar lekker op dat pluche te mogen zitten he?
.
____
.
In plaats dat de vvd bij de pvda met de vuist op tafel slaat is ze aan het fistfucken bij z'n pluchevriendje.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 17:22

@ m@rkus | 18-06-13 | 16:01 | + 0
Ik snap er ook niks van. De twee opties:
1. Het betreft hier zeiken om het zeiken door zure opperpessimisten.
2. Of Geenstijl is gekaapt door even zure socialisten/communisten.

Semper Pecunia | 18-06-13 | 17:22

Ik was altijd onder de indruk dat die politici het beste met ons voor hadden.
Ja, grapje leuk. Bedankt overheid, graag zelf eerst even het goeie voorbeeld geven en het loon van de politici kapotbezuinigen.

Gekke Henkie niet | 18-06-13 | 17:20

Wat zijn die plannen debiel. Om belastingen binnen te halen moet je niet mensen uitpersen maar ervoor zorgen dat ze geld verdienen zodat ze daarover belasting kunnen afdragen!

Dus ondernemen in plaats van inkrimpen.

En hoe zo helpt het om een deel van onze 600.000 ZZP-ers die het nu zonder uitkering doen de bijstand in te schoppen? Dat kost toch bakken met geld? Dat wordt voor het gemak maar even niet meegerekend.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 17:19

Leuk hoor, concurrerend zijn vanuit Nederland met 23% BTW terwijl je concurrenten rustig vanuit het buitenland alles zonder BTW in de EU verkopen... Hebben we het nog niet eens over de hoge inkomstenbelasting gehad!

Specy | 18-06-13 | 17:17

Nederland kan in notime het rijkste en het veiligste land ter wereld worden. Moeten we wel ff de volgende maatregelen nemen:

- Uit Euro en EU
- Alle ongelimiteerde uitkeringen afschaffen. Het maximale wat je uitgekeerd kan krijgen is het bedrag aan premies wat je in je leven hebt betaald. Hierdoor gaan alle opvreters weer terug naar Turkije, Marokko en verwegistan. Degenen die wel werken zullen wel blijven.
- Keihard straffen van criminaliteit. Ultra streng en basic regime. Geen TV, XBOX, computer. Alleen maar hard laten werken. 3 strikes out. Gevangenis outsourcen naar de ALDI of iets dergelijks.
- Criminelen met dubbel paspoort, paspoort intrekken.
- Alle subsidies afschaffen.
- Stoppen met CO2 onzin (CO2 toeslag auto's)
- Mimimaal 75% ambtenaren ontslaan
- Onslagrecht afschaffen
- vlaktax 15% invoeren
- BTW naar 10% en later naar 5%
- Opheffen Publieke omroepen
- Stoppen met hypotheekaftrek
- Iedereen moet meebetalen aan een medischebehandeling. Zorgverzekeringen mogen dus nooit 100% vergoeden
- Geen JSF, we kunnen beter die atoombommen op Volkel kopen van de US voor een zacht prijsje en wat kruisraketten om ze als afschrikking in te zetten.
- Politici hoofdelijk aansprakelijk te maken voor hun eigen grote fouten. (We krijgen nog 15 mld van Wouter Bos)
- Antillen op eigen benen
- Afschaffen ontwikkelingshulp
- Geen asielzoekers, hebben we al genoeg. Gaan ze maar Zweden of zo.
- Meer wegen bouwen
- Geemigreerde Nederlandse terug proberen te lokken met belastingvoordelen.
- Accijns op brandstof, drank en roken afschaffen
- (Belasting) Toeslagen afschaffen
- Vrij wapen bezit (geen strafblad)
- Drugs vrijgeven

Klefbekje | 18-06-13 | 17:14

Geen visie kunnen ontwikkelen en toch een rapport maken.

Uw Verzekeringsadvis | 18-06-13 | 17:13

Doe de btw maar naar 100%, geef ons voedsel / tank / vakantie bonnen zijn we van het gezeik af.

Geef ze in Den Haag er nog een pretpakket-rifaap bij, die hun bonnen steelt.

Waarom zou je de BTW verhogen als je de rest verlaagd. laat het dan gewoon zoals het. die 3% die je er beter van wordt gaat geheid in stijgende brandstofprijzen op. Ze gaan je echt niks geven, we wachten nog steeds op het kwartje van kok, en de duizend euro van Rutte.

Het is een grote goocheltruc, om ambtenaren lekker bezig te houden.

[G]eenstijl | 18-06-13 | 17:00

Wel godverdegodverdegodver!!! Zijn ze nu helemaal zo gek als een tientje geworden in de bovenkamer!? W. T. F.

KlunsJohannus | 18-06-13 | 16:58

Als GS nu eens het voortouw neemt in een landelijke demonstratie?

Er is zoveel onvrede, maar doordat we tegenwoordig als los zand aan elkaar hangen blijven de protesten beperkt tot het plaatsen van boze reacties op het internet. Doet eens mobiliseren die roze brigades!

harbi | 18-06-13 | 16:58

Zookrates | 18-06-13 | 16:39 |
Wat denk je waar salarissen dan uit betaald worden. Je lult als een ambtenaar met VMBO economie en handelsrekenen.

Watapatja | 18-06-13 | 16:53

@Godsammekraken | 18-06-13 | 16:38
ondernemer sinds 1988. Aangenaam.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 16:51

Gewoon allemaal zoveel mogelijk stoppen met consumeren in Nederland.
Is goed te doen. Nederland is een klein land en je bent zo de grens over waar alles goedkoper is.
Laat de plannen van dit kabinet averechts werken in een versneld tempo en dwing zo lastenverlichting af.
Beat the system zonder geweld en elk individu kan op zijn of haar manier hieraan bijdragen, klein of groot. Denk aan de macht van het getal.
Nog meer oplossingen?

Correctievloeistof | 18-06-13 | 16:48

Het goede nieuws sprak mij wel aan, fictief rendement omlaag naar 2.5%, inkomstenbelasting tussen 20 en 62.5K van 42% omlaag naar 37%, win-win voor mij ondanks dei 23% BTW, iets af te trekken behalve mijn pielemosie heb ik toch niet. Ik zeg doen dus!

Rest In Privacy | 18-06-13 | 16:46

wontan | 18-06-13 | 16:39

Hoe komt het dat de datum precies overeenkomt met uw IQ?

Holla Hezbollah | 18-06-13 | 16:45

hoevenpe | 18-06-13 | 15:05 |
jongere werknemers moeten nu verplicht betalen, maar ontvangen uiteindelijk ook geen pensioen, bovendien hebben ze er geen enkele invloed op.

wontan | 18-06-13 | 16:43

@pim achtertuin | 18-06-13 | 16:30
Daar zit zijn pensioen in. Dat betekent dat zijn pensioen dus jaarlijks met een paar procent door de overheid wordt opgevreten.

van heinde en verre | 18-06-13 | 16:41

ondernemers betalen sowieso geen belasting.
Tenminste, degenen die ik ken komen daar altijd onderuit. En maar klagen dat dat ze telkens blauwe enveloppen krijgen (tot vervelends toe). zeikerds zijn het.
(zzp-ers uitgezonderd, maar die snappen het spel meestal net niet helemaal...)

wontan | 18-06-13 | 16:39

@pim achtertuin | 18-06-13 | 16:30 |
Als ie van de winst z'n sal. moet betalen klopt er iets niet in z'n toko.

Zookrates | 18-06-13 | 16:39

@StijlVoorover | 18-06-13 | 15:57
Ben ondernemer sinds 2001. Milton Friedman heeft dit keurig uitgelegd maar het filmpje kan ik even niet terug vinden.

Als ondernemers extra belast worden op hun producten zullen ze dat voor een groot deel doorberekenen aan hun klanten. Minder klanten zijn bereid die prijs te betalen dus sommige van die ondernemers zullen hun product niet meer aanbieden. De resterende klanten betalen dus die hogere prijs. Dat was mijn punt.

Dat ondernemers belast worden is een verhaaltje leuk voor mensen die niet een stap verder kunnen kijken dan hun eigen afgunst. Maar ook hier kent "the Law of Unforeseen Consequences" geen genade voor linkse sprookjes. In eerste instantie komt de klap bij ondernemers maar uiteindelijk wordt iedereen er slechter van.

Trouwens, who the fuck are you met je aanmatigende toontje?

Godsammekraken | 18-06-13 | 16:38

Mensen die een carrière maken van het graaien uit de staatsruif deugen niet.

Zookrates | 18-06-13 | 16:37

Er ligt waarschijnlijk zo 20 miljard voor het oprapen als de overheid stopt met verspillen. En dan heb ik het niet eens over de 6 miljard per jaar waarvan vliegen worden gekocht die dan weer in de oogjes van zielige kinderen in Afrika gaan zitten. Ik ben door mijn facepalmium heen.

Canis Spurcus | 18-06-13 | 16:37

wordt als volgt geimplementeerd:

1. aftrekposten DGA's afschaffen
2. BTW naar 23%
3. Hypotheekrenteaftrek max 30%

en de rest helemaal nooit.

van heinde en verre | 18-06-13 | 16:37

@terazino | 18-06-13 | 16:34

Ga eens in Syrië kijken zou ik zeggen. Dan weet je wat er nog meer moet gebeuren.

Luxepaardje.

pius | 18-06-13 | 16:35

Wat moet er nog gebeuren voordat we in opstand gaan komen. Dit slaat toch gvd nergens op.

terazino | 18-06-13 | 16:34

De VVD, was dat niet ooit de partij voor ondernemers ??
Tot wat een trieste bende is dat verworden. Maar ja, als je voor de derde keer tegen de PvdA aankruipt gaat dat niet aan je voorbij zonder enge ziektes.

Der Schnitzeljäger | 18-06-13 | 16:33

pim achtertuin | 18-06-13 | 16:30 |
En vergeet niet dat diezelfde ondernemer zijn pensioen en arbeidsongeschiktheid zelf nog moet regelen. Daarnaast staat de ondernemer veelal met zijn gehele prive borg voor het bedrijfskrediet.

Watapatja | 18-06-13 | 16:32

Ik vat het in één zin samen:
De EURO heeft ons heel wat welvaart gebracht!!!

Hahahahahahahahahahahahaha

Holla Hezbollah | 18-06-13 | 16:32

Even voor de leek: Een dga : Heeft een bedrijf waar hij bijv. 150000 euro winst mee maakt.Daar gaat zijn salaris van bijv. 60000 euro vanaf(waarover gewoon Inkomstenbelasting over wordt betaald) De rest ad. 90000 wordt in de bv belast met Vennootschapsbelasting a 20 procent is 18000, blijft in de bv over 72000.Wil de dga die 72000 ook in prive hebben betaald hij nogmaals daar belasting over,nl. dividendbelasting ad 25 % is 18000.Maar vaak blijft de overwinst in de bv zitten om in het bedrijf te investeren.Wat nu het onzalige plan is om voortaan de dga te belasting voor de opgebouwde overwinsten.

pim achtertuin | 18-06-13 | 16:30

stipjes | 18-06-13 | 16:25 |
Hoe kom je erbij dat ondernemerschap een van onze sterke eigenschappen is. Het tegendeel is waar, we vertonen absoluut risicovermijdend gedrag en scoren zeer laag op het aantal ondernemers bij internationale vergelijkingen. Logisch, als ondernemer heb je hier direct een machtige vijand, de staat.

Watapatja | 18-06-13 | 16:29

Kratje weissbier kost bij onze slijter 28 euro, bij de Trinkgut 6 km verderop 14 euro.
Een vakantiehuis/appartement kost in Duitsland gemiddeld 350 euro per week in NL 700 !!!
Duitse toeristen klagen voor het eerst massaal en zullen volgend jaar massaal wegblijven. Zelfs bij gelijkblijvende BTW en accijnzen.
Dus ja verhoog alles maar weer want uitmaken doet het toch niets meer. Zijn we wat eerder uit ons lijden verlost.

Herr Vorragend | 18-06-13 | 16:27

Fred Janssen | 18-06-13 | 16:05 |
Als ik jou was zou ik me maar eens verdiepen in wat een dga/ondernemer nou eigenlijk is, de gemiddelde dga/ondernemer in Nederland heeft het niet zo breed. Je verwart ze waarschijnlijk met die graaiers bij woningcorporaties, zorginstellingen en onderwijs. Wel, dat zijn gewoon loonslaven die pretenderen ondernemer te zijn.

Watapatja | 18-06-13 | 16:26

Bijna alle startende ondernemers zijn eerst ZZP'ers net als ik zelf. Waarom zou je bezuinigen op ondernemers terwijl ondernemen een van de sterkste karaktereigenschappen is hier in NL al eeuwenlang. Echt onbegrijpbaar dat mensen die zelf niet ondernemen even zo'n rapport opstellen, laat ze eerst eens met een paar honderd ZZP'ers en ex-zzp'ers overleggen om te kijken hoe de praktijk is.. het echte leven niet achter een bureau vanuit Den Haag.

stipjes | 18-06-13 | 16:25

Nog meer soepsidie naar broeinesten als de Ibn Ghaldoun en ander soort parelverrijkingsinstellingen wel maar 0,0 opleveren voor de samenleving ...
.
Als de regering nog meer bezuinigingen door gaat voeren krijg je hier Griekse toestanden en burgerlijke ongehoorzaamheid met een bevolkingsgroep van noord Afrikaanse afkomst welk het nog heel zwaar gaat krijgen ... Net wat een Turkse moslim ooit tegen mij zei ... Een Mekkerkaan kan je niet vertrouwen ...

FapMaster | 18-06-13 | 16:24

@Zatkniss | 18-06-13 | 16:17

Pijp jij dogma's of zo? In dat geval: Niet doorslikken.

Is beter.

pius | 18-06-13 | 16:23

Hebben ze ook wel eens kritisch gekeken naar de uitgaven die over de grens gaan die verdwijnen?
En waarom betaalt Nederland de hoogste bijdrage aan Europa terwijl Duitsland en Frankrijk de scepter zwaait?
En waarom moet de Nederlandse overheid altijd bijdragen doen bij bv acties zoals Serious Request of Syrië en ga maar door?
Als we hier in Nederland zoveel verhogingen van belasting tegemoet kunnen zien en de lasten onverantwoord verzwaren en ze gaan maar door met Sinterklaas te spelen om populair te doen, dan hebben ze heel wat uit te leggen aan de Nederlandse bevolking.
En dan nog al die criminele activiteiten die nog ruimschoots plaatsvinden. Wanneer gaat de Nederlandse overheid eens verantwoording afleggen aan de Nederlandse burger, want dat moeten we tenslotte ook.
En Rutte lacht ruimhartig, maar dat zal bij de volgende verkiezingen aardig verzuren.
Dat er bezuinigd moet worden is een, maar doet het dan wel op een manier dat er begrip voor opgebracht kan worden.

Cloe | 18-06-13 | 16:21

Ik ben ZZP-er. Ik weiger aan te kloppen bij de bijstand. Wat wil dit kudtkabinet nou eigenlijk? De werkloosheidscijfers nog verder op laten lopen? Door ondernemers, ook de (hele) kleintjes, aan te pakken? Hoe verzinnen ze het?

malang | 18-06-13 | 16:20

Vieze ratten zijn het daar in Den Haag, lekker in elkaars reet kruipen is wat ze het beste kunnen. Ben helemaal klaar met dit land, met alle problemen in de maatschappij tot aan het kansloos handelen van die paupers daar in Den Haag.

HetMannetje! | 18-06-13 | 16:17

pius | 18-06-13 | 16:14 | + 0 -
De huis communist is ook weer onder zijn steen vandaan gekropen. Pius zal er nog wel achterkomen dat socialisme/communisme de rijken armer maakt en de armen nog achter. Pius wil maar niet snappen dat de linkse heilstaten hun burgers nog alleen maar elende en hongernood hebben gegeven. Daarom bouwen de heilstaten ook muren om de arme onderdrukten van het kapitalisme buiten te houden en wij muren om ze binnen te houden, oh wacht.....

Zatkniss | 18-06-13 | 16:17

Ik kan als zelfstandige alleen maar concluderen dat ik meer moet zwartwerken of de toko opgeven ( aan Polen, Grieken, Chinezen, zigeuners of de neefjes van Hoogervorst en Melkert e.c. ).

Vanavond eens de nieuwsgaring volgen wat échte economen hierover zeggen.
Mijn hoop schuilt erin dat ik aantal DGA's als klanten heb, en die worden ook genaaid zover ik het begrijp. Dus er is wederzijdse behoefte om dingen niet meer op te gaan geven.

Shareholder II | 18-06-13 | 16:17

@Canis Spurcus | 18-06-13 | 16:10
nee ik ook niet, ik leefde even mee, doe ik niet vaak, ik hou er ook maar weer mee op, geloof ik.

Causa Sui | 18-06-13 | 16:16

Ongelofelijk hoe een VVD in zo een korte tijd alles in Nederland de vernieling in gaat helpen. Normaal gesproken beticht men bijv. altijd een partij als de PVV van dit soort afbraak-politiek. Nou geloof mij...
Wilders ZAL en KAN het echt niet slechter doen dan dit kortzichtige clubje idioten. Dus wat mij betreft maar gauw verkiezingen!

Holla Hezbollah | 18-06-13 | 16:15

@Graaf van Egmont | 18-06-13 | 15:56

Eens. Maar vergeet niet dat de meeste Nederlanders tot de rijkste generaties ooit behoren en dus ook geprofiteerd hebben van de immoraliteit van het systeem en de incompetentie van zijn leiders en wat dies meer zij. Toen hoorde ik ze nooit klagen.

Daarom geniet ik ook van uwer hier tentoongestelde tevredenheid. Tevreden mensen zijn wijze mensen.

En het is goed die te ontwaren in de zee van zuur alhier.

pius | 18-06-13 | 16:14

Maar in ruil voor ons land kapot maken, krijgen Egyptenaren wel geld. Welke Egyptenaren er met dat geld vandoor zijn is dan weer een raadsel...

reinaarden | 18-06-13 | 16:14

Nogmaals hartelijk dank, brave stemmers op VVD en PvdA.

guurderdanguur | 18-06-13 | 16:13

@dz5b604 | 18-06-13 | 15:17 |
'Zucht wat een domheid weer hier op GS.'
.
Vertel.

Van Dikhout | 18-06-13 | 16:13

Komend jaar de belastingschijven van 42% en 52% 'balansneutraal' verlagen naar 39% en 49%.
Op termijn alle vormen van subsidies (niet alleen linkse hobby's) afschaffen en de onvermijdelijke 'flat tax' invoeren!

kibambam | 18-06-13 | 16:12

verdomme zeg, laat ons nou stemmen PvdA en VVD! Wees eens een echte kerel en laat zien dat je niet met elkaar kan samenwerken en de huidige coalitie maar gaat opheffen!

Dit gaat toch niet langer?! Ik kan niets meer betalen, beide ouders zijn hun baan kwijt, auto kosten vliegen de pan uit, garage waar ik m'n auto onder hou gaat failliet... Wat is dit voor idiote socialistische afbraak firesale?!

LangeTijdGeleden | 18-06-13 | 16:12

Ik heb bij de verkiezingen nog de moeite gedaan om te gaan stemmen vanuit Zwitserland. Op de VVD. Doe ik dus nooit meer. De volgende keer ga ik dus niet, een dom formulier van de gemeente den haag downloaden, mijn paspoort kopieren en twee spijkerharde franken investeren voor een Briefmarke en 80 rappen voor een Umschlag. "legt rode loper uit voor emigrerende Nederlanders bij werkgever zijnde CH bank"

Zatkniss | 18-06-13 | 16:11

Een volk dat voor tirannen zwicht
Moet nóg meer btw betalen
Adel eh... armoe verplicht

Van Dikhout | 18-06-13 | 16:11

Ik denk dat ik maar een bedrijf ga beginnen in professioneel belastingontduiking voor burgers.
No cure, no pay en breng slechts 10% van de opbrengst in rekening.....

necrosis | 18-06-13 | 16:10

Causa Sui | 18-06-13 | 15:57
Oh jij wel? Tijd voor een PVV-SP kabinet met 110 zetels in de kamer. Het zijn rare tijden.

Canis Spurcus | 18-06-13 | 16:10

Strak plan, gooi alle belastingen maar flink omhoog.
De kopersstaking in NL zal zich nog verder uitbreiden.
Kom op jongens, zo weinig mogelijk uitgeven, spaar elke rooie cent die je maar kunt.
De belastinginkomsten zullen nog meer kelderen dan nu al het geval is en de uitgaven vliegen de pan uit. Nog even en Rotte kan zijn heilige 3% norm wel op zijn buik schrijven, Gaatie nevernooitniet meer halen.
Gevolg, hij kan zich in Brussel niet meer vertonen met zoveel ei op z'n gezicht. Ze lachen hem daar vierkant de achterdeur weer uit. Exit Rotte.
Zo zie je maar weer, de knip is machtiger dan het zwaard.
Power to the people.

copywriter | 18-06-13 | 16:09

Dit is goed nieuws voor mensen met een heel goed inkomen (lees: de mensen die dit bedacht hebben.) Slecht nieuws voor de ondernemers. En de minima kunnen al helemaal de tyfus krijgen.

deboerenlul | 18-06-13 | 16:08

Alles voor Europa, zelf je eigen land helemaal naar de klote helpen. Ben godverdomme net een eigen bedrijf begonnen, maar blijkbaar willen ze me daar in Den Haag nu al helemaal naar de kanker helpen...

HetMannetje! | 18-06-13 | 16:08

Man, man, man, een beetje morrelen aan IB tarieven en BTW en dat noemen we dan een belastinghervorming. Die Dijkhuizen verdient ze maar makkelijk. Wat mij betreft veréénvoudig je naar 3 belastingtarieven; één op consumptie, één op loon/uitkering en één op winst. En al het andere SCHAF JE AF!. En dan bedoel ik ook ál het andere. Moet je eens zien hoe de economie gaat draaien als onze benzine € 0,30 goedkoper is dan bij de buren. Onze energie voor bedrijven en particulieren het goedkoopste van Europa. En als de EU het niet goed vindt stappen we daar maar uit. We moeten het Zwitserland aan de Noordzee worden, zoals het nu gaat zijn we eerder Zimbabwe aan de Noordzee.

witwas | 18-06-13 | 16:07

Zo lullig dat een complottheorie vriend van ons zelfmoord pleegde,omdat we hem allemaal uitlachtten....
Was achteraf nergens voor nodig geweest,dat uitlachen tenminste.

gimme a beat,rix | 18-06-13 | 16:07

Volgens mij gaan de heren (mv) groot aandeelhouders/ondernemers, dat heel gewoon voor zichzelf compenseren. Daar is geen sociaal akkoord voor nodig. Veel huiliehuilie van dikke deuren.

Fred Janssen | 18-06-13 | 16:05

Graaf van Egmont | 18-06-13 | 16:03 |
Misschien komt mijn droom nog een keer uit, 6 miljoen blanco stemmen is toch een duidelijk signaal.

Watapatja | 18-06-13 | 16:05

Wel ff gescheiden houden: Rutte heeft de commissie gevraagd, commissie brengt rapport uit.
Het is dus wat prematuur om de aanbevelingen in het rapport op het conto van Rutte c.s. te schrijven.
Voor de rest dekt "meer sparen, minder ondernemen, minder consumeren" de lading heel aardig.
Wie kan mij trouwens uitleggen waarom dit plan goed is voor de werkgelegenheid? Want iedereen roept het, maar ik zie het niet.

jemagookniksmeer | 18-06-13 | 16:05

Ben echt benieuwd wie er bij de volgende verkiezingen nog PvdA of VVD gaat stemmen. Alhoewel ik ook niet echt een alternatief zie.

Graaf van Egmont | 18-06-13 | 16:03

Dit kabinet richt meer schade aan het land dan wat de Duitsers hier deden in 1940-1945!!! Maar ja, toen kwam het verzet ook pas op gang toen duidelijk werd dat onze Oosterburen aan het kortste end trokken van de handgranaatpin (NSA en AIVD, dit is bij wijze van spreken dan)

Hyppo Kriet | 18-06-13 | 16:01

Semper Pecunia | 18-06-13 | 15:32 |

Ja, veel mensen hier lopen toch vaak te huilen dat er minder belastingen moet worden betaald op arbeid en het hebben van vermogen? Dan moeten ze toch blij zijn hier mee?

m@rkus | 18-06-13 | 16:01

zoals ik bij een ander topic, eerder vandaag, al zei: "de parasiet (overheid) zuigt zijn gastheer (de reële economie) leeg/dood maar heeft niet door dat ie daarmee ook z'n eigen doodvonnis tekent". Want, écht, de overheid heeft uiteindelijk maar één (1) bron van inkomsten: de reële economie. En die is bijna dood.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 16:01

Geld pompen draaien de verkeerde kant op ;=]

Kromme Banaan | 18-06-13 | 16:00

stalen kloten | 18-06-13 | 15:49
100 km naar het zuiden en u heeft James Lastig al als klant. Doe er 600 km bij en ik wordt gegarandeerd klant bij u. Ik neem aan dat u ook aan huis knipt?

Graaf van Egmont | 18-06-13 | 16:00

2% loonsverhoging is "Fuck de werkgever, wat een fooi"
2% BTW is "Fuck de regering, ik betaal mij blauw"

Kom op loonslaven, greet gaat het straks allemaal beter doen.

Skunk57 | 18-06-13 | 16:00

hé, hoe heet die lelijke kuttekop van de pvda ook al weer, dat feestje van dat nivelleren hé, van jou, dat moet inmiddels betaald door die uitkeringstrekkers, van jou

hetluis | 18-06-13 | 15:58

Ik ga in Belgie wonen

Duck Twacy | 18-06-13 | 15:58

stalen kloten | 18-06-13 | 15:49
U bent kapper begrijp ik. In uw geval zal een verhuizing helaas gepaard moeten gaan met het opbouwen van een nieuwe klantenkring.

Het alternatief is doormodderen tot het punt waar u de belastingen niet meer kunt betalen en u kopje onder gaat.

En dan blijkt dat het sociale vangnet waar u al die jaren voor betaald heeft er voor u niet is. U bent immers zelfstandig ondernemer en geen ambtenaar, allochtoon of uitkeringstrekker.

Ik beloof u dat ik onmiddellijk klant word als u zich in het zuiden vestigt.

James Lastig | 18-06-13 | 15:57

@Godsammekraken | 18-06-13 | 15:03
niet praten over zaken waar je niks van weet.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 15:57

@Canis Spurcus | 18-06-13 | 15:55
ogossie

Causa Sui | 18-06-13 | 15:57

pius | 18-06-13 | 15:51
Dank u. Ik blijf natuurlijk wel met de Nederlanders meeleven. Maar als je de ontwikkeling van het lastenverzwaren zo op een afstand bekijkt, is het net of je een onthoofding op YouTube zit te bekijken. Het duurt lang maar de uitslag is voorspelbaar.

Graaf van Egmont | 18-06-13 | 15:56

@Kromme Banaan | 18-06-13 | 15:54
Die ligt nog net zo hard te rotten als gisteren. net als nederland, vrij vegetatief.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 15:56

Het probleem met socialisme; of "sociaal beleid", is dat de staat op een goed moment al het geld en alle mogelijkheden uit ondernemingen heeft gezogen. Waarna het land Noord Korea genoemd mag worden.

Jan Passant mk2 | 18-06-13 | 15:55

Ik vind het niet leuk meer.

Canis Spurcus | 18-06-13 | 15:55

@Juriaan Schraamhaar | 18-06-13 | 15:52
waar?

Causa Sui | 18-06-13 | 15:55

Hoest met Friso eigenlijk??

Kromme Banaan | 18-06-13 | 15:54

Lijkt me slecht plan. Gewoon helemaal kut. Doe het niet.

TypischTypetje | 18-06-13 | 15:53

Nederland implodeert, alleen de politiek heeft het nog niet door.

woutrr | 18-06-13 | 15:52

Ik ben al weg van het zinkend schip! Hier is het leven veel mooier!

Juriaan Schraamhaar | 18-06-13 | 15:52

@Parel van het Zuiden | 18-06-13 | 15:32
Mooi betoog, maar er zijn er nog teveel aan het slapen.

Wat mij betreft:

Laat de boel maar ploffen, dan worden zij die met vuile handen tenminste op passende wijze hard aangepakt.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 15:52

lenniehaan | 18-06-13 | 15:49 |
We zullen de reactie van Roemer maar even afwachten, denk dat je goed fout zit.

Watapatja | 18-06-13 | 15:51

@Graaf van Egmont | 18-06-13 | 15:44

LOL.

Proost!

pius | 18-06-13 | 15:51

Welja, maak er gewoon direct 25% van. We noemen het Fak-Jou Heffing. Weet je wat, die rijken worden ook maar steeds rijker. Die godvergeten rijken. Iedereen met een inkomen boven de 120K gaat maar mooi 80% betalen. Dat zal ze leren. Beetje zelf de broek ophouden in Nederland. Tuig!

Not Muhammad | 18-06-13 | 15:51

FrankVeer | 18-06-13 | 15:35 |
dz5b604 is al terug naar FOK.

CoffeePatch | 18-06-13 | 15:51

Niet weer, de vorige BTW verhoging heeft Appie al aangegrepen om alles 10% duurder te maken. Nu weer?

voldemort | 18-06-13 | 15:50

James Lastig | 18-06-13 | 15:21 | + 6

eeehm gewoon tegen mijn klanten zeggen dat ze 100 km naar het zuiden moeten komen om hun haren te laten knippen ?

Zwart/wit denken, gaat niet altijd op meneer lastig.

stalen kloten | 18-06-13 | 15:49

Bij het lezen van dit rapport groeide er iets in de broek van kameraad Roemer.

lenniehaan | 18-06-13 | 15:49

Vanuit Mexico weer terug naar NL godverdegodver wat heb ik een spijt zeg. Nog even en we zijn hier ook net een derdewereldland alleen in Mexico had ik er tenminste nog mooi weer bij!

M.I.L.F. | 18-06-13 | 15:49

Of ondernemend Nederland nog wat meer wilt schuiven, want hee alle bijstandmoeders, oostblokkers, SP'ers en onze vrienden uit het Rifgebergte moeten ook champagne en biefstuk in deze warme dagen!

lenniehaan | 18-06-13 | 15:48

Als Nederlander wonende in het buitenland spaarde ik altijd om in de vakantie in Nederland de nodige inkopen te doen, is voorbij.
Ga wel naar de USA, vele malen goedkoper, de vliegticket ook trouwens.

Carib | 18-06-13 | 15:48

Kapitein Sjaak Mus | 18-06-13 | 15:35 | + 0
Wat is er Sjaak?
Op Fleur natuurlijk, zo snel mogelijk die stekker uit Europa, het wordt alleen maar erger.

joyriders | 18-06-13 | 15:47

Dit kabinet moet kapot, en heel snel ook.
Smerige PvdA zooi.
Er is geen woord VVD in terug te vinden.
Ik knoop die tiefuslijers persoonlijk op als ze dit doorzetten.

mothersfinest | 18-06-13 | 15:47

Ik verwacht dat ze de BTW per 1 oktober vast verhogen, de rest gaat verloren in vele kamerzittingen.

Watapatja | 18-06-13 | 15:46

Gebleken is dat de bezuinigingen tot op heden niet hebben uitgewerkt wat het huidige kabinet had verwacht cq. voorspeld. Het wordt tijd dat het kabinet eens gaat luisteren naar mensen die hier verstand van hebben, ipv zelf maar uitvinden wat wel/niet werkt. Specialisten roepen al jaren dat we moeten investeren om uit deze crisis te komen. Maar natuurlijk, dat risico wil het kabinet niet nemen. Laat de ondernemers en de burgers maar risico lopen, dat is de veiligste korte termijn oplossing. Deze bezuinigingen gaan ook niet werken en ons uiteindelijk financieel nog zwakker maken. Tijd dus om op te staan en dit faalkabinet aan te pakken door nieuwe verkiezingen uit te schrijven!

gvvw | 18-06-13 | 15:46

Prima plan, als je maar genoeg verdient en genoeg box 3 vermogen hebt ga je er ruim op vooruit.

KarelMarks | 18-06-13 | 15:46

Ik bezie de gang van zaken in NL vanaf mijn huisje op het Franse platteland. Sinds ik daar woon is mijn koopkracht met zeker 35% gestegen. Ik zie dan ook geen noodzaak om de hooivork uit het vet te halen. Nog niet!

Graaf van Egmont | 18-06-13 | 15:44

Er zijn altijd meer Have-nots dan Haves in een democratie. reset

JensDensen | 18-06-13 | 15:44

Stel, je zou de ondernemer de helft minder belasting laten betalen en het resterende gedeelte laat je de ondernemer zelf terug in de maatschappij investeren. Dan weten we iig dat het geld goed besteed wordt..

vakantieman | 18-06-13 | 15:43

@ lijn5 | 18-06-13 | 15:33 | + 1 -
Zodra er politici komen die zeggen: ho even, als de middenstand (Jan Modaal, merendeel der burgerij) niks meer uit kán geven, consumeren ze niks meer, blijven ze op hun geld zitten (die 2 euro die ze wellicht over kunnen houden), vallen bedrijven om, meer uitkeringen, meer uitgaven door overheid = kasboekje wéér niet op orde!

Utopisch, ik weet het.

BeunDeHaas | 18-06-13 | 15:43

Ik voorzie een revolutie, geschiedenis die zich aan het herhalen is, dit volk (maar ook dit kabinet) is redeloos, radeloos en reddeloos en Samson en Rutte zijn de nieuwe gebroeders de Witt.

vhKarelkruizenruiker | 18-06-13 | 15:43

Eagle_Eye | 18-06-13 | 15:26

Ik vind het geen socialisme, ik vind het meer parasitisme. De PVDA is verre van sociaal te noemen. Ze hebben geen idealen meer. De SP komt daar dichter in de buurt.

doskabouter | 18-06-13 | 15:42

@de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12
En zo is je nick ineens heel toepasselijk.

Watapatja | 18-06-13 | 15:41

OK, dit advies zuigt weer. Maar hoe moet het dan wel?

Ramsesz | 18-06-13 | 15:40

Net op tijd mijn bedrijf door overijverige ambtenaren naar de kloten zien gaan. Gelukkig heb ik nog net 1200 euro over voor een flora en fauna scan om de zaak te slopen.

tiswat | 18-06-13 | 15:38

En om dit soort grappen heb ik jaren geleden mijn bedrijf gesloten en nederland vaarwel gezegd. Het komt nooit meer goed.

Freddie Stobart | 18-06-13 | 15:38

Wat een gezeik allemaal hierboven. Stelletje egoïsten.
Wees eerlijk. Jullie zijn Nederlanders en Nederland wil betalen aan de EU en betalen aan de derdewereld en betalen aan immigratie van kanslozen en gratis gezondheidszorg en subsidie voor dit en subsidie voor dat, uitkering zus, uitkering zo, prettige oude-dag, hele volksstammen onderhouden in het buitenland enz. enz. enz.
Het is het één of het ander en zeg niet dat je het niet zo is want anders was het niet zo. Ben je het er niet mee eens ga dan de straat op en neem een voorbeeld aan de Turken stelletje lafaards i.p.v. te lopen zeiken.

Correctievloeistof | 18-06-13 | 15:38

"de rekenpercentage"?
Zucht. Laat maar, de inhoud van dit stuk tekst
boeit me al niet meer.

jeroendealwetende | 18-06-13 | 15:38

@ joyriders | 18-06-13 | 15:06 |
Fijn gebruld, muis.
Nu alleen nog even de vraag beantwoorden: "op wie dan?"

* iets over hond, kat en bijten mompelt *

Kapitein Sjaak Mus | 18-06-13 | 15:35

@Stekeltje | 18-06-13 | 15:09
Niet zo janken stekeltje.
Dat wist je van te voren. Aan de andere kant ben je ook geen loonslaaf geweest.Gewoon de staat terug proberen te pakken en catch as catch can.

miko | 18-06-13 | 15:35

En dan gaat de ZZP'er die altijd zelfstandig heeft gewerkt en zijn nek uitgestoken heeft direct de bijstand in, komt hij in de PvdA/D66 ambtenaren molen terecht die hem uit gaan knijpen en tewerkstellen voor zijn uitkering in de 're-integratie' bedrijven die opeens weer uit de grond schieten, vaak weer geleid door PvdA/D66 vriendjes. Yep.
Er zit een vulkaan onder Nederland en op deze manier gaat hij uitbarsten.
Karst T. was de eerste maar zeker niet de laatste, hij had niks meer te verliezen.

gentle giant | 18-06-13 | 15:35

dz5b604 | 18-06-13 | 15:17 | + -1 -
wellicht dat u het deze domme zzper kan duiden
hetluis | 18-06-13 | 15:20

Hier nog één! Maar wellicht was dat weer teveel gevraagd. Zo'n losse flodder vanuit de heup is natuurlijk niet zo moeilijk, maar als mensen dan om een onderbouwing gaan vragen, moet er ook nagedacht worden.

FrankVeer | 18-06-13 | 15:35

Ach, een meerderheid van de kiezers heeft VVD of PvdA gestemd. Als je ook de kiezers op SP, GL, PvdD, D'66, 50+, CU erbij optelt kom je aan een overgrote meerderheid.
Tot hen zeg ik: het is jullie allemaal van harte gegund.

André van Delft | 18-06-13 | 15:35

Ik ga verhuizen naar Amsterdam, neem daar elke dag een zonnebankkuurtje en klop dan aan bij de lokale PVDA, gegarandeerd dat ik wat soepsidie of anders gratis geld meekrijg.

joyriders | 18-06-13 | 15:34

Als je dan toch ziet waar ze in het Midden-oosten en Noord afrika allemaal boos om worden,houden wij het hier toch lang vol,niet dan?!Angst regeert.....

Djenghiz_ken_net | 18-06-13 | 15:34

@BeunDeHaas | 18-06-13 | 15:31 Ik weet het: bezuinigen betekent alleen maar nog meer belasting heffen. Het schijnt nooit genoeg te zijn . Wanneer houdt het op?

lijn5 | 18-06-13 | 15:33

@hurenisvoorpaupers | 18-06-13 | 15:27
2 haringen???
jeez, declareren is een .. life task .. voor sommigen..10,5 erbij.. dat is toch een vaatje haring per week, plus een eigen sleepnet. en daar blijft veel meer in hangen dan mag.

Causa Sui | 18-06-13 | 15:32

@de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12
20 jaar vvd stemmen, tja dan vraag je er ook zelf om, compleet je eigen schuld dus

oja en bedankt dat je het ook verpest voor de rest..

Tim Grimbek 10 | 18-06-13 | 15:32

Zo slecht is dit voorstel helemaal niet.
- Kleinere overheid nodig (simpeler systeem)
- Mogelijkheden tot fraude worden minder (minder aftrek mogelijkheden, minder verschillende toeslagen)
- Systeemrisico's wordt lager (minder consumptie, meer sparen)
- Eerlijker vermogensrendementsheffing (zelfs met 0% zou men er op achteruitgaan door de lage spaarrente en inflatie, daarnaast is over vermogen, net zoals bij erfbelasting, al talloze malen belasting betaald)
- Optimalisatie inkomstenbelasting (37% = maximale belastingopbrengst volgens economische wetenschap/Laffer curve)
- Werken wordt meer beloond (lagere belasting)

Semper Pecunia | 18-06-13 | 15:32

" Dit stopt pas, als u het stopt "
.
Ik schrijf het vaker als afsluiter mag ik begin er nu mee. We hebben namelijk al gezien dat dit kabinet een lijn heeft ingezet van lastenverzwaring en wat de effecten daarvan zijn op de economie. En nu zien we dat deze lijn gewoon verder wordt doorgezet. De effecten laten zich dus niet meer raden. Die zijn klip en klaar, de particulier en private economie zullen nog zwaarder gebukt gaan onder de overheidslast.
.
Dit kabinet kiest hiervoor, de Tweede Kamer kiest hiervoor, en beiden zijn geenzins van plan verkiezingen toe te staan om een andere zienswijze een kans te geven. Rest dus de buitenparlementaire weg.
.
U bent aan zet. Doet u niets dan gaat dit kabinet verder op de ingeslagen weg en zullen prestaties uit het verleden een garantie voor de toekomst blijken. Doet u iets dan komen er wellicht weer goede kansen voor de toekomst.
.
"Dit stopt pas, als u het stopt."

Parel van het Zuiden | 18-06-13 | 15:32

@ lijn5 | 18-06-13 | 15:28 | + 0 -
Het pijnlijke is: ik verbaas me er niet eens meer over. Zo rolt Nederland, en zo moet Nederland zogenaamd sterker uit de crisis komen. Belastingen omhoog, belastingen omhoog en, wait for it... belastingen omhoog. Snijden in eigen vlees is er nauwelijks bij, en hervormen doen we niet. Knijp die vreselijke burger maar uit. Want zonder burger had de overheid haar kasboekje wel op orde.

BeunDeHaas | 18-06-13 | 15:31

dz5b604 | 18-06-13 | 15:17 | + -1 -
Speak for yourself. En nee, ik voel mij niet aangesproken om je de volgende comment te besparen.

TheseDays00 | 18-06-13 | 15:30

@BeunDeHaas | 18-06-13 | 15:26 Weet ik, maar ik blijf het vreemd vinden.

lijn5 | 18-06-13 | 15:28

ach allemaal even door het zuur bijten, komt allemal goed, komt allemaal goed komt allemaal goed.....

oooh shit, mischien ook niet

GS infiltrant | 18-06-13 | 15:28

Rise up, rise up, rise up, rise up!

Comfortabel | 18-06-13 | 15:28

@ Causa Sui

En deze dan in 2007 van dat wijf dat 2 haringen declareerde. PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) biedt rijksambtenaren een loonsverhoging van in totaal 10,5 procent in de komende drie jaar. Dat is meer dan wat de vakbonden eisen.

hurenisvoorpaupers | 18-06-13 | 15:27

@dz5b604 | 18-06-13 | 15:17
The 14 year old-ishness is strong in this one!

bakermat | 18-06-13 | 15:27

ZZP 'er kan zo op deze lijst:

SYDNEY -
Het Australische Great Barrier Reef komt waarschijnlijk volgend jaar op de Unesco lijst van bedreigd werelderfgoed. Dat meldde de Australische zender ABC dinsdag.

Achterbak | 18-06-13 | 15:26

@ lijn5 | 18-06-13 | 15:25 | + 0 -
Dubbelop belasting betalen is geen unicum in Nederland hoor.

BeunDeHaas | 18-06-13 | 15:26

Stem gewoon Libertarische Partij. De PVV is een sigaar uit eigen doos, maar dan geblondeerd. De Libertarische Partij is voor: Minder overheid, lagere (of zelfs geen) belastingen, werken moet lonen, ondernemen moet lucratief zijn. Alle gevestigde partijen zijn eenheidskoek, namelijk: socialisme.

Eagle_Eye | 18-06-13 | 15:26

blinde kip | 18-06-13 | 15:19 | + 0
Ondernemers in de VVD hebben het al heel lang geleden van de machtsfetishisten verloren. Dankij Rita en Geert is de partij haar koers kwijtgeraakt (en die was al niet scharp) en voorlopig komt dat even niet goed.
Ondernemen is DE oplossing VVD!
Do it!

Einde van de Domheid | 18-06-13 | 15:25

Begrijpen doe ik het verhaal niet: over de rente op je kapitaal in de BV betaal je nu al 20% VPB. Voorstel extra vermogensbelasting moet prive betaald worden door de DGA? Dus over rente wordt door BV en door DGA prive betaald? Is dat niet dubbelop?

lijn5 | 18-06-13 | 15:25

Hopenlijk binnenkort naar de stembus.

doskabouter | 18-06-13 | 15:25

@dz5b604 | 18-06-13 | 15:17
Verklaar je nader.

Als bovenstaand artikel echt zou uitkomen, dan is het toch vragen om een opstand, omdat er serieuze aantallen mensen naar verloop van tijd geen onderdak of wat te eten hebben. Overigens vind ik 1 dakloze al teveel, tenzij deze persoon er zelf voor kiest natuurlijk.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 15:25

Je kan natuurlijk componseren voor je ruk VVD stem door de PVV te bashen...

poli | 18-06-13 | 15:25

@Einde van de Domheid | 18-06-13 | 15:15
En toch laat een groot deel van het stemvee zich manipuleren door de praatjes die ze tijdens de verkiezingstijd hebben. Vreselijk.

harry poster | 18-06-13 | 15:23

23%... Het wordt steeds lucratiever om lekker over de grens te shoppen, tanken, vakantie te vieren. Fuck het eigen land. Weet je, zorg eens dat de accijnzen en belastingen onder het niveau van de buurlanden komt te liggen. En trek al die grensshoppers naar onze kant van de grens. We willen meer moffen aan het strand die huisjes huren en ijsjes kopen en daarbij ook de tank hier zo vol mogelijk pleuren onderwijl versnaperingen in de tankshop kopend.

En vermogens BV's, die moet je ook vooral de grens over jagen. Goed idee. Ook daar is binnen de EU wel een oplossing voor.

Dima Beeline | 18-06-13 | 15:23

Alweer zo'n flutproject van Weekers.
Ik zal het nog een keer uitleggen Frans :)
Wij Nederlanders moeten op de hele wereld meer gaan verkopen en goede en mooie dingen daarmee doen.
Een beetje het betaalregime verbeteren is klein bier, zeker als heel de EU aan het uitbetaalloket staat.

Einde van de Domheid | 18-06-13 | 15:23

@hurenisvoorpaupers | 18-06-13 | 15:21
En 45.000 EU-ambtenaren kregen een loonsverhoging van 5,5%, ook nog.
Omdat ze hun werk zo goed doen....

Causa Sui | 18-06-13 | 15:23

de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12

Troost je: stemmen op iedere andere partij had geen pestmoer uitgemaakt, al zijn de VVD-ers van allemaal wel het rijkst en het foutst. Sterkte met je situatie. Ik zie je binnenkort op de barricades.

Comfortabel | 18-06-13 | 15:23

Nou, de Nederlandse politiek kennende zal het wel weer het volgende worden: blabla Roemer tegen dit bla bla bla Samson tegen dit bla bla bla lachende Rutte doet het volgende compromisvoorstel:
- geen verlaging spaarbelasting
- geen verlaging IB
- aftrekposten IB worden wel afgeschaft
- BTW omhoog naar 23%
- en die belastingverhoging voor ondernemers wordt ook doorgevoerd.

Perfect compromis. Iedereen in de tweede kamer blij.

steven paul | 18-06-13 | 15:22

Oerkoendoe is ondernemer. Doet dat nu in een ander land. Ik neem veel risico, lig er wakker soms zelfs wakker van. Maak veel uren. En waarom doe ik het? Omdat ik ieder jaar een nieuwe auto wil kopen, een huis bij aankoop direct af wil betalen en een lekker wijf wil neuken. Heel erg oppervlakkig leven. Maar wel lekker, en dat mag in Nederland blijkbaar niet.
Bovendien bleef er in NL geen tijd over om te reaguren. Dat was de druppel....

Oerkoendoe | 18-06-13 | 15:22

Margaret Thatcher: "The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]."

Eagle_Eye | 18-06-13 | 15:21

Godverdomme, ondernemers moeten 225 per maand extra aftikken en smerige kutambtenaren krijgen gewoon hun loonsverhogingen. daar zal die smerige vakbond wel zorgen Man man man wat begin ik ambtenaren en vakbondstuig te haten.

hurenisvoorpaupers | 18-06-13 | 15:21

de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12
BV-tje 100 km naar het Oosten of Zuiden verhuizen.
In die twee landen zien ze ondernemers graag komen en beseffen ze dat het juist de ondernemers zijn die voor innovatie en werkgelegenheid zorgen.

Het is lullig voor u maar als u dit niet heeft zien aankomen heeft u niet echt opgelet.

Ik ben zelf een jaar of vijf geleden bezig geweest een zwaar verlieslatende BV in NL over te nemen. Enige mogelijkheid om de tent overeind te houden was de helft van het personeel te ontslaan. Rechtbank wilde op geen enkele manier meewerken. Gevolg: Ik heb van de overname afgezien en twee maanden later was de tent failliet en stond het voltallige personeel op straat zonder enige vergoeding.

Zo werkt Nederland.

James Lastig | 18-06-13 | 15:21

Doch vergeet niet, afbraak is ook opbouw van een nieuwe ordening, Rutte aan het werk;
knowyourmeme.com/videos/67814-makankos...
Van iets ouds naar iets nieuws.. je moet gewoon ff je mind ertoe zet... argh nee ik geef t op.
No more positivo.

Causa Sui | 18-06-13 | 15:20

dz5b604 | 18-06-13 | 15:17 | + -1 -
wellicht dat u het deze domme zzper kan duiden

hetluis | 18-06-13 | 15:20

@dz5b604 | 18-06-13 | 15:17 |

Zo, tot zover jouw intelligente bijdrage.

roze_bril | 18-06-13 | 15:20

@de schaamte voorbij
U bent en wordt genaaid. Waarom staat u niet te gillen in Den Haag?

Merkava | 18-06-13 | 15:20

putin4holland

Achterbak | 18-06-13 | 15:20

Taksimmetje doen, anybody?

bakermat | 18-06-13 | 15:19

@Einde van de Domheid | 18-06-13 | 15:15
Precies, waar komt toch die gedachte vandaan?

blinde kip | 18-06-13 | 15:19

Vroeger, toen de Romeinen, de Vikingen, de Spanjolen, de Fransen en de Duitsers ons land leeg kwamen roven, zijn we er iedere keer bovenop gekomen.
Nu de EUSSR in samenwerking met de moslimbroederschap weer een poging waagt, is het nog maar de vraag of dat weer gaat lukken, want er zijn nu nog veel meer 'landgenoten' dan bij alle voorgaande pogingen, die helpen het geld in containers te scheppen.

Weg met ons, weg met ons, wil de laatste ondernemer het licht uit doen?

Cuyahoga | 18-06-13 | 15:19

Lollig voor de dreestrekkers: zij gaan het dubbele aan IB belasting betalen van 15 naar 38 % tarief tot 18k. Toch ongeveer EUR 250 per maand voor een echtpaar inleveren.

lijn5 | 18-06-13 | 15:18

@de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12 |

Herken het gevoel: al die jaren zuinig aangedaan, al het geld in mijn bedrijf gestoken. Juist voor die uitbreiding en als toekomstig pensioen. Mag je straks dus ook jaarlijks 0,7% (30% van 2,4%) over de waarde van je bedrijf gaan afdragen... Stel dat je bedrijf op papier 3 miljoen waard is dan mag je dus 21k extra aftikken.

hoevenpe | 18-06-13 | 15:17

@de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12
PvdA-lid worden, gemeenteraadslid worden, niet te kritisch wezen en vollop meedraaien in de baantjescaroussel. Misschien dat je nog Commissaris van de Koning kunt worden.

steven paul | 18-06-13 | 15:17

Zucht wat een domheid weer hier op GS.

Rest In Privacy | 18-06-13 | 15:17

Ach, vanmorgen nog getankt in Duitsland a 1,55 de liter, een slof premium cigaretten erbij voor `vooroorlogse` prijzen, daarna naar de supermarkt. Jammer voor Mark en samsom, maar ze zijn weer een flink bedrag aan accijnzen en btw misgelopen
Helaas ook de nederlandse ondernemers, maar ik gun het de blauwe enveloppenmaffia niet. volgende keer dus niet meer op pvda en vvd stemmen, als ik het mag zeggen. Den Haag zit nog steeds achter de duinen, terwijl het echte Europa pas aan de landsgrenzen begint.(en veel aantrekkelijker is voor werkende mensen) dan dit europese afvoerputje wat we nederland noemen.

Tikkie Terug | 18-06-13 | 15:16

"de commissie wil de BTW met 2% omhoog naar 23%"
Zo stupide zijn ze daar dus, dat is toch echt een stijging van 9,52%

Tim Grimbek 10 | 18-06-13 | 15:16

over een paar maandjes komen ze met het volgende plan:

Wij de regering zullen elke maand uw salaris ontvangen. Wij zullen dan kijken welke rekeningen voor u betaald dienene te worden die maand, en zullen u een budget geven om uw voedsel die maand van te kopen.

Als u op vaknatie wilt kunt u dit bij ons aanvragen en zullen een goedkope low budget reis voor u boeken, naar landen die wij uit het slob zullen halen zoals bv griekenland of andere locaties.

BElastingen is vestzak broekzak, Ze geven je het gevoel iets terug te geven en uiteindleijk pakken ze het dubbelen via de ander kant terug . En wij Nderlanders blijven rustig lachen. Waar ander landen het volk op de bres springt en het land plat ligt, gaan Nederlanders gewoon rustig door met hun dagelijkse ding en betalen ructing even een paar honderd per jaar meer aan maffia tax.

GS infiltrant | 18-06-13 | 15:16

De VVD is geen ondernemerspartij.
Nooit geweest ook.

Einde van de Domheid | 18-06-13 | 15:15

De volgende keer weer gewoon vrolijk pvda/vvd stemmen

mits je dan nog niet om bent gekomen van de honger..

Tim Grimbek 10 | 18-06-13 | 15:13

Een doelstelling was wel zo slim geweest - nou hebben we alleen misselijke maatregelen die niet gaan werken omdat er geen visie aan ten grondslag ligt.

spuitje11 | 18-06-13 | 15:13

Ben sinds 1999 zelfstandig ondernemer (DGA).
Betaal me helemaal de pest aan belastingen, maar voor mijn "soort" is er geen vangnet bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Momenteel gaat het erg slecht met het bedrijf, personeelsbestand is in afgelopen half jaar met 50% gedaald. Nu nog deze belastingshit erover heen en we kunnen de tent wel sluiten. 20 jaar VVD gestemd, en nu?

de schaamte voorbij | 18-06-13 | 15:12

DOOD EN VERDERF!

Comfortabel | 18-06-13 | 15:11

@ VanLeeuwen | 18-06-13 | 15:00
Klok en klepel? Belasting op spaargeld van 4% naar 2,5 %?? Tsssk. Doe je huiswerk. Dat is het rekenpercentage voor potentieel rendement, niet het daadwerkelijk belastingpercentage, dat blijft gewoon 30% in de plannen.

- Edit: Hey, een taxnazi. Aangepast, thanks -

albundy_33 | 18-06-13 | 15:11

Van 21% naar 23% is niet een stijging van 2% VanLeeuwen, het is bijna 10% meer.

Diphoorn United | 18-06-13 | 15:11

We gingen al naar de klote met z'n allen en nu komt daar nog een schepje bovenop.
Als deze plannen doorgaan is dat de doodsteek voor de economie.
RIP Nederland.

enelkoklort | 18-06-13 | 15:11

Die 'Bond voor Wetsovertreders' uit het eerdere topic gaat nog eens heel groot worden hier.

Jackanders | 18-06-13 | 15:11

Hebben we met z'n allen wel recht op gratis vaseline? Het begint zo langzamerhand een beetje pijn te doen...

Z. Uurpruim | 18-06-13 | 15:10

Ik roep het al sinds de start van dit kabinet.

Het bedrijfsleven moet kapot, iedereen moet voor zijn inkomen afhankelijk worden van de overheid.
Al de hypotheken lopen al bij staatsbanken en de laatste bank (Rabo) komt binnenkort ook in overheidshanden.
Men weet altijd waar u bent, zowel in de auto als met het OV.
Nergens ter wereld wordt zoveel afgeluisterd, onderschept en getapt als in NL.

De soosjalistiese heilstaat Nee-DDR-Land is binnen tien jaar een feit.

En u ziet het gebeuren, u klaagt een beetje en gaat over tot de orde van de dag.

James Lastig | 18-06-13 | 15:10

Nou, het is feest in Den Haag, want ze hebben een vrijbrief voor weer een belastingverhoging. De BTW moet omlaag sukkels en niet naar graadje onbetaalbaar.

Merkava | 18-06-13 | 15:10

Maar we hebben wel het beste kabinet sinds 2e wereldoorlog...

Temazepam60milligram | 18-06-13 | 15:09

Pssst, bedelstaf kopen? Prijs inclusief 23% BTW.

harbi | 18-06-13 | 15:09

Qua opzet een mooi simpel plan. Waar helaas geen ruk van terecht komt aangezien ook de KNIL-weduwe, wonende op een geleasde monumentale woonark, met behalve kinderen uit twee verschillende huwelijken en een geadopteerde kortharige korenwolf, ook een duurzaam winkeltje in medicinale wiet, die voor 2011 nog haar zwartgeld opbiechtte, rijdende op LPG in Europees achterstandsgebied Drenthe, in deeltijd voor leraar studerende, er toch niet zomaar EUR 12,66 op achteruit mag gaan . Daarvoor komt er uiteraard een overgangsregeling.

Godsammekraken | 18-06-13 | 15:09

Ik had het al gelezen, als zelfstandige voel ik me aardig genaaid, grap is ook dat ik nooit meer in de ww kom maar gelijk de bijstand in. eerst mijn huis zien te verkopen voor een grijpstuiver dan mijn spaarcenten opeten. stomme idioot dat ik ben dat ik ooit mijn hoofd boven het maaiveld uitstak. ik had gewoon ambtenaar moeten worden.

Stekeltje | 18-06-13 | 15:09

Beeindig je bedrijf, nu. Kleedt het uit en redt je bezit voordat de overheid het kapotmaakt.

rara | 18-06-13 | 15:08

Als DGA zou ik heel graag 10% van mijn IB af mogen trekken. Nog liever 30%... Kan ik deze met 25 terugwerkende jaren alsnog terug krijgen?

H. Drievuldigheid | 18-06-13 | 15:08

Alweer een schot veur de boeg, toute werkend nederland gooit nu helemaal een kettingslot met cijfercode om zijn portemonnee, gaat goed zeau.

kneuterzak | 18-06-13 | 15:08

@Ommie de HaatMoker | 18-06-13 | 15:05
Wat is dat toch dat alles naar de PvdA moet leiden? De VVD kan het zelf ook wel met volksverlakkerij. Je denkt ook dat je 1000 euro afgepakt is door Samsom?

blinde kip | 18-06-13 | 15:08

Ik Wil Stemmen!

joyriders | 18-06-13 | 15:06

De bodem van de bezuinigingen is nog lang niet in zicht, je weet zelf. Het land is ook nog lang niet kapot gegaan of gezwicht onder de huidige bezuinigingen.

*Kuch*

GeefMijMaarKipSate | 18-06-13 | 15:06

Wel verdomme, over mijn lijk!!
oh nee, daar moet ook nog extreem veel belasting over betaald worden door de nabestaanden.

Causa Sui | 18-06-13 | 15:06

Geen van de leden van de commissie heeft ooit een eigen bedrijf gehad. Tot zover hun expertise.

blinde kip | 18-06-13 | 15:05

Dit kan niet anders dan het beste kabinet sinds WOII zijn. Wat zeg ik? Ooit.

Heerlijk trouwens hoe die plucheplakkers de PVV in een zetel helpen zeg. Hoewel de PVV niet 100% mijn partij is, weet ik nu al dat ik de ballen uit mijn broek ga lachen om al die beteuterde gezichten bij de volgende verkiezingen.

Absoluut niet waar | 18-06-13 | 15:05

Vooral doen: sloop de ondernemers...

Hoe moet je dan in je BV een pensioen opbouwen? Of hoe kan je ook sparen voor mindere jaren? Nee: betalen zal je!

Zucht...

hoevenpe | 18-06-13 | 15:05

commissietje schrijft wat de opdrachtgever dicteert.. verder niet echt goed over nagedacht dat is wel duidelijk.
Nederland moet verlost worden van de VVD voor het te laat is.

(c)ZWITSUL | 18-06-13 | 15:05

VVD is echt compleet in de anus van PvdA gekropen om maar lekker op dat pluche te mogen zitten he?

Ommie de HaatMoker | 18-06-13 | 15:05

Dat heet in Haagse kringen bezuinigen... niets nieuws onder de zon dus!

Fatwabuster | 18-06-13 | 15:04

Nederlanders worden nog eens WOEST.

antagonist | 18-06-13 | 15:04

Leren van je fouten in het verleden is een last waar de
Socialist niet mee is belast!

NiceGuysFinishLast | 18-06-13 | 15:04

Hartstikke leuk dat die vermogensbelasting naar beneden gaat maar vermogensongelijkheid is stukken erger dan inkomensongelijkheid, daarnaast willen we juist dat mensen geld gaan uitgeven in plaats van dat ze extreem veel gaan sparen.

klaas6523 | 18-06-13 | 15:04

De VVD werkt het zwartwerken/beunhazen prima in de hand.

Lang leve de welvaart.

rommelmaker | 18-06-13 | 15:03

Ook de ondernemers betalen de prijs niet. Uiteindelijk doet altijd de burger dat.

Godsammekraken | 18-06-13 | 15:03

... wordt 1 op 1 overgenomen! let maar op

Anne-Wil Pijpen | 18-06-13 | 15:03

Kapot moeten we blijkbaar met z'n allen.

Dömper | 18-06-13 | 15:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl