Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tipgever: meer misstanden op Ibn Ghaldoun

ibnghaldoun.jpgDe NOS heeft bij Ibn Ghaldoun niemand gesproken die wist van de examenfraude. Aldus Lidwien Gevers. Zij sprak louter kinderen die hard gestudeerd hebben. Heel gek, want wij spraken dan weer iemand die al jaren weet heeft van allerlei misstanden op de school. Deze alinea uit de brief bij het gelekte examen Frans, dat GeenStijl als eerste publiceerde, lijkt inderdaad aardig te kloppen als we onze bron mogen geloven. Inspectie, letten jullie op want dit moet na te trekken zijn. Docenten maakten afspraken met leerlingen om de resultaten van hun examens op te krikken. Een bekend trucje was om de multiple choice-opgaven met zwarte pen in te vullen, en de vragen die men niet kon beantwoorden open te laten. De docent kon dan bij het nakijken het juiste vakje zwart maken. Waarom zwart? Omdat blauwe pennen onderling nogal van kleur kunnen verschillen. Er werd haat tegen andersdenkenden gepredikt. Citaat uit de mail: "Aanzetten tot haat, aanzetten tot discrimineren van christenen en joden. Aanzetten tot het boycotten van Nederlandse cultuur." Niet alleen door de naargeestige imams maar ook door ander personeel. Het klinkt als een aflevering van South Park maar onder andere een chauffeur van het leerlingenvervoer zou de jeugd hebben opgestookt. De bekendste oud-leerling van Ibn Ghaldoun is volgens onze bron dan ook veroordeeld terrorist Samir Azzouz, wat in deze comment op een oude NuJij-discussie bevestigd wordt. Het gerucht dat de brand op de oude locatie van Ibn Ghaldoun is aangestoken door met een elektriciteitskast te rommelen duikt ook weer op. Dit zou zijn gedaan om een betere plek toegewezen te krijgen. Oud-directeur en vader van de examendief Bofarid beklaagde zich er in 2006 over en gaf het gebouw de schuld van de problemen op de school. Dus ja, leuk dat de NOS nou net die drie hard blokkende studenten voor hun plopkap heeft gesleurd maar dat lijkt niet bijster representatief voor de realiteit op Ibn Ghaldoun. Net als de examenuitslagen, trouwens.

Reaguursels

Inloggen

BellaBella | 13-06-13 | 05:06 |,
Wat ik stem doet niet ter zake. Ik meen uit uw comment op te maken dat u stelt dat Geenstijl het onderwijs belachelijk maakt en dan met slecht geschreven brieven zijn/ haar betoog onderbouwt.
Daarmee wordt uw vooronderstelling onderbouwd dat het onderwijs al 30 geleden is afgeschaft.

ratelaar | 13-06-13 | 09:44

@ratelaar | 12-06-13 | 20:51
Ik ben extra vroeg opgestaan om uw eerste zin te doorgronden; hoe u daar op komt is mij namelijk een groot raadsel. Louter uit interesse: stemt u links?

BellaBella | 13-06-13 | 05:06

BellaBella | 12-06-13 | 19:13 |,
Daarmee wilt u zeggen dat de argumentatie van mevrouw Nanninga niet valide is?
De kern van het betoog is volgens mij; hoe kan het dat een school die al jaren slecht presteert en bij meerdere schandalen betrokken is nog steeds het voordeel van de twijfel krijgt? Wanneer zeggen we genoeg is genoeg?
In mijn beleving is het betoog goed opgebouwd en onderbouwd. Zegt dat ook niet iets over het niveau van onderwijs?

ratelaar | 12-06-13 | 20:51

Drie topics over dat ene onderwerp vandaag, wat een megabeerput.
André van Delft | 12-06-13 | 15:06 | + 16
Dan vragen ze (ivm die computers) of je aangifte gedaan hebt. Ik kan me het antwoord ongeveer voorstellen, maar misschien hebben anderen er iets aan.

Friedrich Frayek | 12-06-13 | 20:12

Alle leerlingen en leraren van die school het land uit zetten, school dicht en het probleem is opgelost

bosmaloot | 12-06-13 | 19:39

"Deze alinea uit de brief bij het gelekte examen Frans, dat". De 181.421e bevestiging voor mijn vooronderstelling: het onderwijs is 30 jaar geleden afgeschaft. Macaber, dat 'de GS' iets over onderwijs ridiculiseert en dan dit doet.

BellaBella | 12-06-13 | 19:13

Mammeloe | 12-06-13 | 17:53 | + 4
Dit is pas duidelijke taal. Je kunt er een scriptie van maken. Ipv die scripties waarin en masse de slachtofferrol zegeviert van deze zelfbenoemde minderheid en bescherming jegens de mekka's wordt gepropagandeerd. Het blijft een feit dat deze groep met één ding bezig is, gesteund door een bepaalde groep mensen die o.a. met scripties en linksche media nog immer het tegendeel willen bewijzen en de beschuldigende vinger naar iedereen, behalve de mekka's zelf, blijft wijzen.

Bill Cosby | 12-06-13 | 18:54

alle normen en waarden zijn overboord gegooid t.b.v. de religie van de vrede

frisenfruitig | 12-06-13 | 18:16

Zo moeten ze alle moslimscholieren in heel nederland opnieuw examen laten doen. Die gestolen examens gaan onder die moslims net zo vlug rond als aids in de jaren 80!

wazzie | 12-06-13 | 18:05

@Mammeloe | 12-06-13 | 17:53
Sterk stuk, goed gedaan.

copywriter | 12-06-13 | 18:05

Duidelijker kan het niet, Moslims hebben maling aan de manieren van Nederlanders, en belazeren de boel waar ze bij staan. Hoeveel jaar is dit al niet aan de gang? en weer loopt het met een sisser af. Nederland is doodziek.

fleurtje | 12-06-13 | 18:03

iedereen op die school moet alle examens overdoen.
Ook de linkse leerlingen die geen moslim zijn, had je maar niet die school moeten kiezen.
En ik denk dat deze examen uitslagen ook wel verhandeld zijn aan andere scholen daar in de buurt

Benblij | 12-06-13 | 17:54

What’s in a name?

LASTERAAR - 10 JULI 2009

Een directie van een basisschool zal zeker idealen gehad hebben bij de oprichting van een school. Veel richtlijnen van het ministerie en de gemeente, maar ook iets unieks: een eigen naam van de nieuwe school.

Er zijn diverse categorieën te herkennen in de Nederlandse schoolnamen.

Zo zijn er voorwerpen als hoeksteen, anker, wegwijzer, schatkaart, omnibus, schakel, carrousel enz.

Een andere categorie is natuurverschijnselen, als regenboog, morgenstond, bijenkorf, vogelnest, horizon, giraf, klimop, leeuwerik, zonnebloem, plataan enz.

Verder nog een categorie erkende slachtoffers als Martin Luther King, Anne Frank, Titus Brandsma en John F Kennedy.

Schilders en leden van het Koninklijk huis staan bekend als meestal kleurrijke figuren en mensen met een sterk kosmopolitische inslag.

Zonder alle namen van basisscholen te noemen lijkt het op een poging om vooral niet al te nationalistisch over te komen. Om ook uitnodigend te zijn voor niet-Nederlanders.

De vraag bekroop mij of de naamgeving bij nieuwe islamitische scholen in Nederland een vergelijkbare insteek bij het kiezen van een schoolnaam gehad hebben.

Bedir school, Uden

Deze school haalde tweemaal landelijk het nieuws. Eerst nadat deze school in de brand werd gestoken door boze jongeren na de moord op Theo van Gogh. De tweede maal doordat de premier deze school bezocht, immers een afgebrande school is ernstiger dan een moord.

Deze school is genoemd naar de slag van Bad’r, of in het Turks Bedir. Dit was de eerste veldslag die de moslims wonnen. Na overvallen van karavanen door moslims kreeg een van de karavanen een escorte mee. Na een reis vanaf Syrië blokkeerden de moslimstrijders de bronnen bij Bad’r. De veldslag werd volgens overlevering beslist na hulp van engelen. Deze beschermde karavaan toch kunnen beroven wordt gezien als een heuglijke gebeurtenis.

Eigenlijk is het noemen van een school naar een gewonnen veldslag op ongelovigen zou net zoiets zijn als een Japanse school in Nederland oprichten met de naam Javazee.

Tariq Ibnoe Ziyad, Eindhoven

Kwam bijna gelijktijdig met de Badir school in het nieuws nadat een fors formaat rotje afgestoken werd bij de voordeur.

In 711 viel de Moor Tariq Ibnoe Ziyad Spanje binnen, zonder uitnodiging en zonder provocatie- ook niet uit zelfverdediging. Een rover op zoek naar slaven en buit.

Een voorbeeldfunctie die suggereert dat moslims recht hebben op land van ongelovigen.

Overigens is Marcouch een fan van Tariq Ibnoe Ziyad.

Salah Eddin El Ayyoubi, Helmond

Een recent overzicht kwam tot de conclusie dat 85% van de islamitische scholen fraudeerde. Dit is er een van.

Salah Edin El Ayyoubi is beter bekend als Saladin in het westen. Deze Koerd heroverde Jeruzalem op de Kruisvaarders.

Iemand die ongelovigen verslaat is blijkbaar een goed voorbeeld voor de jonge moslims in Nederland.

Al Khaldoun, Rotterdam

Ook een school die lustig graait in de zuurverdiende belastingcenten van ongelovigen. Een mooie gelegenheid voor de nieuwe burgemeester Aboutaleb om deze school een lesje te leren!

Al Khaldoun is een van weinige islamitische geleerden. Volgens de website van de school zelf de grondlegger van Sociologie, hoewel sociologen hier anders over denken. Een van de conclusies van deze meneer was dat zwarte mensen geschikt zijn voor slavernij, omdat deze dichter bij dieren staan. Kortom, werk aan de winkel voor Neerlands anti-racisme clubjes. Laat deze de spandoeken ontrollen en deze schoolnaam uit het straatbeeld te halen.

Assidieq, Amsterdam De Baarsjes de waarheidsgetrouwe, Aboe Bakr, de waarachtige

De school heeft connecties met de radicale El Tawheed moskee, de praktijk daarvan is beschreven in het boekje “Haram” van een ex-lerares Fenny Brinkman.

De school hanteert een orthodoxe islamitische onderwijsstijl, ongetwijfeld strenger dan op veel plekken in islamitische landen. Sluier voor docentes is verplicht.

Hoe edel is het om een school te vernoemen naar iemand die zijn 6-jarige dochter laat huwen aan een volwassen man voor seksueel genot.

Aboe Bakr was de eerste kalief. Het islamitisch territorium wat onder leiding van Mohammed was veroverd werd nog verder uitgebreid met westelijk Irak, Libanon en Syrië. Deze vredelievende man, islam is vrede immers, werd dodelijk ziek tijdens het beleg van Damascus.

El Faroeq Omar, Amsterdam de 2e kalief, na Aboe Bakr

Omar zette het beleid voort van Aboe Bakr, meer veroveringen volgden. In de 10 jaar van zijn bewind werden de rest van Irak, Iran, stukjes van Afghanistan en India, oost Turkije, Jordanië, Israël, ruime kuststroken van Egypte en Libië en stukjes van de Kaukasus veroverd. Een andere kant van Omar was dat hij ook van gedichten hield, lezen en schrijven geleerd had en wetten opstelde. Een school zou liever beter genoemd zijn naar iemand die van poëzie en recht zijn hoofdtaak maakte, zonder oorlogszuchtigheid.

Waarom eigenlijk scholen noemen naar kaliefen? Is het kalifaat soms een aanbevelenswaardige staatsvorm?

El Amien, Amsterdam Bos en Lommer de betrouwbare, roepnaam Mo

Deze school was zelf weinig betrouwbaar, vanuit een Nederlands oogpunt.

De voorzitter regelde voor zijn vrouw, zoon en zichzelf een baan bij deze school. Geld werd betaald aan 10 full time administrateurs en aan niet-geregisseerde schoonmaakbedrijven. Een half miljoen aan subsidies was onrechtmatig besteed.

As Soeffa, Amsterdam 1e madrassa in Medina

Het profeetschap van Mohammed is onder te verdelen in twee perioden: de Mekka- periode waarin Mohammed vooral met prediking probeerde volgelingen te winnen, en een Medina-periode waarvandaan overvallen en militaire expedities vertrokken.

Een madrassa in Medina lijkt mij zich vooral op expansie en verwerkelijking van islamitische superioriteit gericht te hebben.

Overigens zijn nu zowel Mekka als Medina verboden voor niet-moslims.

Conclusie:

Zonder volledig te zijn is mijn conclusie na deze steekproef dat er een andere voorkeur is voor het kiezen van een naam van een islamitische school dan voor de autochtone scholen.

Mammeloe | 12-06-13 | 17:53

Maak je geen zorgen de staat kijk toe , en zorg dat alles goed komt zo lang links VVD en rechts PvdA aan het roer staan kan er weinig gebeuren . en de kamer ? speelt als hofnar mee tandloos en gewoon dom vooruit kijken .
maar dit is al een tiental jaren ons lot

witchmaster | 12-06-13 | 17:53

Als ik die cultuurpareltjes op tv zie over het voorval ... Kan ik maar aan 1 ding denken ... preventief ruimen die zooi, maar om hun eigen vriendjes eens flink op hun flikker te geven ... nee, dat is niet 100% halal ... maar ga lekker weer in de slachtofferrol ...

FapMaster | 12-06-13 | 17:36

Ik noem die crapyshirts nou gewoon als wat hij is: de echte individuele held in deze affaire.
Hulde, hartslandgenoot van me.

WirMachenMusik | 12-06-13 | 17:26

ha ha ha wat zijn ze weer dom bezig, ze doen hun reputatie weer alle eer aan, mohammad draait zich om in zijn graf van ellende.

denoorman | 12-06-13 | 17:10

psycho_3 | 12-06-13 | 14:49 |
Joop en schaamrood? Denk het niet. Je ziet er wel alle mogelijke spagaten van het hersenverschijnsel cognitieve dissonantie in volledige ontbloting te voorschijn komen. Vooral bij de reaguurders. Die sowieso al niet bijzonder bedeeld zijn met verstandelijke gaven.
In de bovenbouw van de linkse kerk houdt men zich voorlopig gedeisd. Propagandatechnisch de verstandigste optie. Met hier daar dan toch wat op het niveau van Joop-reaguurders afgestemde overmoedige drogredenaties.

WirMachenMusik | 12-06-13 | 16:58

lingo star | 12-06-13 | 16:37 

'Do the next right thing'; de houding van helden. En er zijn er nog een paar.

OT; mmmh, die Steffy is wel een lekkertje hoor.

Oktoberfest | 12-06-13 | 16:48

Wanbeleid wordt niet afgestraft in Nederland. Een goed motivatie- of stimulering beleid beloont niet alleen goed beleid, maar straft ook wanbeleid af. Dus daar waar je bonussen en subsidies weggeeft om goed gedrag te stimuleren moet je streng optreden bij wanbeleid.
Geen school, bank, ziekenhuis of welke instantie dan ook moet als too big too fail moeten gezien worden. Het zwakke beleid, de vergoeilijkende woorden en het niet durven aanpakken van misstanden door overheid, regering en media draagt mede bij aan misstanden. Het zachte heelmeesters maken stinkende wonden principe ligt aan de wortel van het voortslepen van de economische crisis. Ibn Galdoun heeft namelijk ook €1,2 miljoen aan onterechte ontvangen subsidie verspilt aan snoepreisjes naar Mekka.
In Holland miljoenen fraude, de banken crisis miljarden, de zorgfraude miljarden, bijstandsfraude miljarden, pin Roemenen miljoenen.
Pak eens de verantwoordelijkheid en veeg de boel schoon.
Ibn Galdoun is het zoveelste symptoom van het complete totale overheids en bestuurlijke wanbeleid! Denk eens aan de miljarden die bezuinigd moeten worden omdat fraudeurs onze staatskas blijven plunderen. VVD, PvdA, SP, GL, D66, SGP, CDA, de PvD, PVV allemaal staan ze erbij en kijken ernaar! Waar blijft de bezem? Waar blijven de hervormingen? Waar blijft de visie? En waar blijft het beleid.
Ibn Galdoun de zoveelste stinkende etterende wond is slechts een symptoom van een voortslepende ontsteking.

ratelaar | 12-06-13 | 16:42

Oktoberfest | 12-06-13 | 16:20 | + 0 -
Maar Steffy heeft haar mobieltje terug (nieuw topic).

Rest In Privacy | 12-06-13 | 16:37

"Ze kwamen binnen via een dakraam..."
Nou heb ik de hele week al foto's van dat schoolgebouw gezien in alle media, maar waar zit nou in Allah's naam dat dakraam ?

voorschot | 12-06-13 | 16:22

Kernwapens op Volkel uitgelekt door een dementerende oud premier, alle, ja alle telefoons, worden getapt, examenfraude op een weg-met-ons-school waardoor iedere examenkandidaat genaaid is.

En Mark maar lachen.

Dit land gaat niet naar de kloten. Dit land is naar de kloten.

Oktoberfest | 12-06-13 | 16:20

@baanaru | 12-06-13 | 16:13
aaah, een kluis waarvan de sleutel mist en die een dakraam heeft.. hoeveel gekker kan het nog worden?

Causa Sui | 12-06-13 | 16:19

@baanaru | 12-06-13 | 16:13 | + 0

Zeker. Want ik begrijp nog niet hoe het 15 x (!) kon misgaan bij het controleren van de verzegeling.

Dakraam, yeah right.

DebraCadabra | 12-06-13 | 16:18

www.telegraaf.nl/binnenland/21643697/_...

Het vergoelijken is alweer begonnen,natuurlijk heeft de school er geen schuld aan, natuurlijk weer de hand boven het hoofd houden.
Wie het heeft gedaan en schuldig is zal wel weer in het midden gehouden worden, om beroerd van te worden.

baanaru | 12-06-13 | 16:13

De Rotterdamse school Ibn Ghaldoun ligt onder vuur door de fraude met eindexamens. Van verschillende kanten wordt gesuggereerd dat de school zou moeten sluiten.

Volgens Paul Zoontjens, onderwijsjurist verbonden aan de Universiteit van Tilburg, gaat dat niet zomaar. "De Ibn Ghaldoun is een 'bijzondere' school, omdat de school islamitisch is. Dit betekent dat de school niet door de gemeente kan worden gesloten. Bij een openbare school kan dat wel."

Wat zijn de Nederlanders toch collectief een stel droeftoeters. Een bijzondere status school en je kan het niet zomaar sluiten. WTF

Bill Cosby | 12-06-13 | 16:13

gaffelbaard | 12-06-13 | 15:48 |

Welke blonde haatdrager beweerde kortgeleden ook al weer nog meer onschuldig te zijn??

Skunk57 | 12-06-13 | 16:00

Hoe dan ook, dit fincident zal door de vingers worden gezien. Wie kritiek heeft ies rassiest. Alle kansen fraudeurs krijgen 1000 euro vakantiederving van Marx Rutte.
De bananenmonarchie is optima forma.

Shareholder II | 12-06-13 | 15:53

Aanzetten tot haat, aanzetten tot discrimineren van christenen en joden. Aanzetten tot het boycotten van Nederlandse cultuur." Niet alleen door de naargeestige imams maar ook door ander personeel.

Zo en nu al het islamitisch onderwijs onder de loep en speciaal die universiteiten !! ik ben klaar met u geloof !!

nan6896 | 12-06-13 | 15:51

Update: De docent van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun wiens zoon verdacht wordt van examendiefstal is 'in goed overleg' met verlof gestuurd.
frontpage.fok.nl/nieuws/603498/1/1/100...

Goed overleg??

gaffelbaard | 12-06-13 | 15:44

sluiten die hap!!en de leerlingen op nederlandse scholen neerpleuren, en als ze gaan zeiken over vrijheid van geloofsovertuiging gaan ze maar lekker naar de moskee.we hebben er genoeg!!!(van)

boterkaaseneieren | 12-06-13 | 15:39

Peter Emile | 12-06-13 | 15:07 |
Klopt! Vooral in het weekend is de moderatie bij de Telegraaf een uitermate vreemde bedoening.
En wie regelt daar in godsnaam dat middeleeuwse min/plus-gedoe?
Reaguursels in de Telegraaf zijn voor mij al lang geen serieuze informatiebron voor volksmening, meer.

WirMachenMusik | 12-06-13 | 15:37

Dat miljoen zijn we gewoon kwijt, van een kale kip die geslacht gaat worden kun je geen miljoen verwachten, van de rijke optimistische burger daarentegen...

Rest In Privacy | 12-06-13 | 15:32

Lees net op Elsevier dat die school de gemeente nog een miljoen schuldig is. Wij mogen dus week meebetalen aan dat mekka-tripje van dat gespuis. Opsluiten en daarna uitzetten die fraudeurs. Zowel degenen die met het geld fraude heeft gepleegd als degenen die dat in de afgelopen jaren met de examens hebben gedaan.

NiceGuysFinishLast | 12-06-13 | 15:28

Wat vindt Pechtold ervan ?

Rest In Privacy | 12-06-13 | 15:23

@psycho_3 | 12-06-13 | 14:49 |

... En reageren in De Telegraaf is gedoemd te mislukken, zodra er ook maar een zuchtje islam-kritiek in de reactie zit. Ook al is die gesteld in keurige bewoordingen.

Volgens mij zet De Telegraaf steevast stagiares met hoofddoeken in als moderators.

Talloze malen ontving ik van de Telegraaf-moderatrice (hoe komt het toch dat ik ervan uitga dat het een vrouw is?) de mededeling 'Uw reactie wordt niet geplaatst' als ik kritisch was op de islam.

Volkomen identieke reacties van mij werden bijvoorbeeld bij Trouw wél geaccepteerd. En dat wil wat zeggen.

De T. is roomser dan de paus geworden. Althans de moderators/trices.

Peter Emile | 12-06-13 | 15:07

Ik citeer hieronder het Orakel van Delphi, om 13:46 geplaatst op www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2013/6...
===========
Uit eigen ervaring kan ik melden dat er op scholen in Nederland heel wat wordt afgeknoeid, zeker in de periode dat ik op een school werkzaam was.
Ik hoor het mijn directeur nog zeggen: Waarom tellen we de leerlingen niet dubbel, dat doen ze overal.

Er kwam een keer een brief van het ministerie dat onze school in het kader van het een of andere project aanspraak kon maken op meer dan 30 computers.
Niet één computer heeft een lokaal gezien, ze kwamen allemaal terecht bij het management, die er thuis op werkten, ja ja.

Bij ons ging het om leerlingen van 18 jaar en ouder, 100% allochtoon.
Op een oproep om te verschijnen voor intake reageerde slechts 40%
Zaten ze eenmaal in de klas, dan lag het opkomst percentage tussen de 25 en 40%
Want ze moesten erg vaak naar de dokter, de apotheek, de tandarts, de moskee, en nog veel meer smoesjes.

Er was ook een afdeling die leerlingen moest voorbereiden op een beroep, de positieve uitstroom was 8% !

Geen wonder dat het nu anders aangepakt wordt en dat de leerlingen een handje geholpen wordt ter voorbereiding op het examen.

André van Delft | 12-06-13 | 15:06

Je kan van de NOS moeilijk anders verwachten dan dat ze haar nieuwsberichten afstemt op haar ideologie. De enige mensen die de NPO nog als nieuwsbrenger serieus nemen is de NPO zelf en een steeds kleiner wordend groepje linksfascisten. Het NOS-journaal dient een meester die objectieve berichtgeving gewoon in de weg staat.

Ales | 12-06-13 | 15:04

Ik hoor leerlingen alleen maar klagen dat ze op vakantie willen in plaats van herexamen maar daarna kunnen ze toch hun hele leven op vakantie in de bijstand of mis ik wat ??

dewegkwijt | 12-06-13 | 15:01

@daytripper 14:49: Typisch, dat. Zeker omdat diezelfde inspectie in Amsterdam wel besloot om een islamitische scholengemeenschap te sluiten. Misschien zijn ze geschrokken van de shitstorm die toen ontstond. Die school werd gewoon volgens heldere criteria beoordeeld (onderwijsniveau en te weinig leerlingen), maar volgens het bestuur had het besluit te maken met "het politieke klimaat en de verkiezingen".

Ik vraag me ook af: zou het oordeel van de inspectie, de minister en de media toen en nu anders uitvallen als dit een gewone school was geweest?

Muxje | 12-06-13 | 14:59

psycho_3 | 12-06-13 | 14:49 |
En bij de berichtgeving van andere MSM, behalve in Telegraaf en Elsevier (oké, met vooraf censuur), geen of nauwelijks gelegenheid om te reaguren.

WirMachenMusik | 12-06-13 | 14:53

1 grote Islamitische scholengemenschap in Nederland verenigt meer rottigheid in zich dan 100 Nederlandse scholengemeenschappen.
En ik zie de onderwijs-inspectie indertijd al behoedzaam schuiven door de school, doodsbenauwd niet politiek-correct te zijn.

daytripper | 12-06-13 | 14:49

copywriter | 12-06-13 | 13:54 |
Heb effe voor de gein op JOOP gekeken, maar geen 1 woord over Ibn Ghaldoun. Ik denk dat het schaamrood ze op de lippen staat.

psycho_3 | 12-06-13 | 14:49

Ok ik probeer dit even te vatten. Ik heb de reacties gelezen van crappyshirts de tipgever . Moslim school leent zich als huwlijks buro voor moslims , leert en predikt haat tegen de de nederlands waarde en normen , plegen eindexamen fraude , voor meer subsidies , Leerlingen gaan op kosten van de overheid op vakantie naar saudi arabie om jihadisten op te leiden. Wat sh&t for brains hebben onze bestuurders wel niet om dit allemaal toe te laten , wat gaat de overheid hier aan doen ?

el che | 12-06-13 | 14:37

Pork & Beans | 12-06-13 | 14:26 | + 0
bang van wie? de mekka's? ga toch weg mafkees

Bill Cosby | 12-06-13 | 14:35

WirMachenMusik | 12-06-13 | 14:31 |
Exuses, hoorde in het vorige topic over Ibn Ghaldoun thuis. Alhowel niet helemaal offT.

WirMachenMusik | 12-06-13 | 14:35

GroetenUitDuitsland | 12-06-13 | 08:48 |
En het is natuurlijk ondenkbaar dat die examens ook naar buiten gelekt zijn?
------------
Het getuigt eerder van grenzeloze naïviteit als je gelooft dat dat niet gebeurd is. En nog erger is het gesteld met iemand die niet vermoedt dat de effecten daarvan vooral in de islamitische eindexamendeelpopulatie vaststelbaar moeten zijn.
Geen wetenschappelijke hoogstandjes voor nodig om dat op het niveau van hoogstwaarschijnlijkheid te bevestigen of te weerleggen. Maar - en weer wie niet naief is - weet ook dat dit vanwege de a priori waarschijnlijkheden niet onderzocht zal worden.
Heeft immers de onderwijsinspectie (tonnen boter op hun hoofd) niet, voordat rechercheurs er zich mee gingen bemoeien, al bliksemsnel 'geconstateerd' dat er in de examens zelf (buiten ontvreemding Frans) geen onregelmatigheden zijn geconstateerd?

WirMachenMusik | 12-06-13 | 14:31

@CoffeePatch | 12-06-13 | 13:38
In dit filmpje opgenomen op de kalkoenschool, zie ik een Tonca die vooral bezig is met de turks-islamitische lobby. www.youtube.com/watch?v=02R6cHn4epk Op 0:09. Kijk 'm daar nou zitten. De man is zeer welbespraakt, studeerde oosterse talen en culturen. Maar. Deze man lijkt vooral te kicken op status, macht. Het lukt mij niet alleen lukt het natuurlijk niet om het filmpje op inhoud te beoordelen, omdat deze gesproken is in...... het turks.

superlenig | 12-06-13 | 14:31

Ooit was Nederland een toonbeeld van degelijkheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid en werklust. Met een uitstekend en veelgeprezen onderwijssysteem. Met internationaal gerespecteerde hogescholen en universiteiten.

Maar dat was vóórdat de immigratiegolf uit onbeschaafde landen met onbeschaafde religies op gang kwam. En vóórdat 'links' de toon ging zetten in dit land.

Nu zijn we, met dank aan de losse, frauduleuze en achterlijke mores van grote groepen immigranten uit de meest obscure hoeken van de wereld, hard op weg een soort bananenrepubliek te worden.

De Ibn Ghaldoun school met zijn shabby organisatie en zijn scheve moraal is één van de vele rammelende, walmende en slecht onderhouden voertuigen op deze weg naar beneden.

De introductie van de islam hier is in dit deprimerende, ontluisterende proces één van de meest ontwrichtende factoren.

Al willen nog steeds talloze politiek correcten de verraderlijkheid van deze totalitaire doctrine, dit politieke project, niet inzien.

De islam is een stilstaande poel troebel water waaruit alle zuurstof is verdwenen. Laten we daarmee doen waar wij Nederlanders goed in zijn: een dijk er omheen, droogleggen, vervolgens het giftige slib afvoeren, dumpen en neutraliseren en er fris groen zomergraan in zaaien.

En daar maken we dan volkorenbrood van, in plaats van pitabroodjes.

Peter Emile | 12-06-13 | 14:29

Zijn jullie van GS nou nooit bang dat jullie een keer een kogel door jullie harses krijgen? Zoveel waarheid naar buiten brengen enzeau.

Pork & Beans | 12-06-13 | 14:26

Zijn net kippen,ze blijven pikken...

bigoks2531 | 12-06-13 | 14:26

@Crazyshirts
Ik heb door jouw geloofsgenoten weinig respect voor de islam, maar ik hoop dat je de bescherming krijgt die je verdient, want ik vrees dat jouw klasgenoten heel snel zullen weten dat jij ze hebt verlinkt. Jij mag van mij blijven, maar je vormt wel een uitzondering. Overigens vind ik ook de uitleg over Shia wat kort door de bocht in de commentaarregels die bewaard zijn. In Iran zijn het ook de ayatollah's die burkas eisen en ongelijke rechten voor vrouwen. En het was ook in de oorlog tussen Iran en Irak dat Iraanse kinderen in de mijnenvelden werden gestuurd om zo de mijnen op te ruimen.

Ben ik nu de enige die ervan gruwelt dat jongens naar zo'n school als dit elke dag in de trein stappen? Samir woonde in Amsterdam en ging dus naar school in Rotterdam. Brrrrrrrrrrr.
Als ik het verhaal ook hoor van deze natuurkundeleraar, moet ik denken aan mijn oude natuurkunde/scheikunde leraar. Ben ik nu ook weer de enige die dan gelijk denkt aan mensen die precies weten hoe ze bommen moeten maken?

Wat ik altijd maar lees van gematigde moslims is dat er haat word gepredikt en dat men deze kinderen gewoon niet willen laten aanpassen aan e Nederlandse cultuur.

In mijn ogen moeten we hier ook niet moeilijk over blijven doen. Stuur alle families terug die zich niet willen aanpassen. Dan kunnen ze eindelijk weer in de drek leven die hun omgeving Haram en Halal noemt en elkaar uitmoorden.
Deze mensen moeten gewoon voor de keuzes gesteld worden; of gedwongen integreren of emigreren. Onze tolerantie tegenover hun intolerantie en haat t.o.v. onze cultuur is gewoon op.

Kees8374 | 12-06-13 | 14:26

@André van Delft | 12-06-13 | 13:06
Wow, dat er bij de politiek geen bellen zijn gaan rinkelen na het lezen van dit stuk. Er verandert na al die jaren dus niks.

Ook zo tekenend die houding van het bestuur:
"Niet alle bestuursleden zijn laag opgeleid; eentje is bioloog. Maar ze weten niets van onderwijs. Ze zijn lopendebandmedewerker of schoonmaker geweest, jarenlang. Ziek geworden, WAO. Voor hun gevoel zijn ze onheus behandeld door Nederland. En nu hebben ze eindelijk een eigen koninkrijkje. Hier zijn zíj de baas. Dit is hún terrein - gesubsidieerd en wel. En je mag er niet aankomen. Ze zijn trots op hun school."

blinde kip | 12-06-13 | 14:24

@All
.
- Op het Ibn zijn examens gestolen (aldus de politie)
- Op het Ibn had het personeel dat moeten kunnen zien aan de envelopen en dat moeten melden. De directie had het CEVO moeten informeren (aldus ikzelf)
- Het Ibn is de afgelopen jaren sterk verbeterd wat betreft examenresultaten (aldus Geen Stijl)
.
Voor die laatste had ik graag een link als bewijs, want ik heb een link die het tegendeel bewijst....
.
Die link heb ik eerder al in een ander deel gepost.

Han Fortmann | 12-06-13 | 14:24

Van schoolleiding tot inspectie ontslaan en eventueel vervolgen. Zorgen dat de studenten elders worden ondergebracht en dan pas sluiten. Sluiten en dan pas erachter komen dat er elders geen plek is voor die studenten lijkt me ook geen optie. Als deze school blijft bestaan zonder de eerder genoemde maatregelen dan zijn we echt de weg kwijt in Nederland......

ITEACHYOU | 12-06-13 | 14:23

Vroeger stonden de kromzwaarden aan de poorten te rammelen om de boel over te nemen. Tegenwoordig willen ze (de moslims die uit zijn op heerschappij) de boel van binnenuit overnemen. Wat is dan een mooiere gelegenheid om mensen hoger te kwalificeren dan ze in werkelijkheid zouden moeten worden, in de hoop dat een enkeling daarvan in te toekomst een hoge (politieke) positie krijgt. En vanuit die positie kunnen de poppetjes op de juiste plek gezet worden en hopla; het islamitische paard van Troje is geboren. Of het ooit zo ver komt valt te betwijfelen maar... zeg nooit nooit.
Misschien zit er ook wel een "hoger plan" achter de diefstal van die examens. Ideologieën kunnen eng zijn. Dat heeft de geschiedenis al vaak, maar niet vaak genoeg bewezen.

Ugly Basterd | 12-06-13 | 14:17

@hetluis | 12-06-13 | 13:35
Een extra zetel binnenharken met een ontkenning hier en daar, hebben ze ervaring mee.

blinde kip | 12-06-13 | 14:16

Heel dat "eigen schooltje - eigen regilie - eigen indoctrinasie - eigen buik in baas" zou alleen moeten kunnen bij bewezen 100% goede resultaten, ook moreel en gedragsmatig. Ohhhhh, er zijn al goede resultaten, jaar op jaar. Ook goede brandkast.

Iwmac | 12-06-13 | 14:14

In de metro van vandaag een hoogblonde dame met een oerhollandse naam (nee, dit is geen geintje): "Als mijn school (Ibn Ghaldoun) gesloten wordt zou ik niet weten waar ik dan naar toe zou moeten. Hier begrijpt iedereen elkaar omdat iedereen dezelfde religie heeft." Mocht ik kinderen krijgen dan gaan ze dus echt naar een school waar het Christelijke geloof de boventoon voert en waar zo goed als geen andere namen als Bikkel, Jan-Daan, Fleur en Roos voorkomen.

Slome Duikelaar | 12-06-13 | 14:11

@Ja nee, geen mening | 12-06-13 | 13:56

Zo'n man leeft echt in een ander tijdperk, hij brabbelt maar wat. Net als al die mensen die denken dat een gejat document zich alleen binnen de schoolhekken kan bevinden, er is geen buitenwereld, internet bestaat niet, Allah is groot en Paul van Meenen zit op zijn knie.

Causa Sui | 12-06-13 | 14:10

Fatwabuster | 12-06-13 | 13:57
Als ze zelfs al niet snappen dat lastenverzwaringen er alleen maar voor zorgen dat mensen minder of geen geld meer uit gaan geven, zodat de economie steeds verder op slot raakt, verwacht ik niet dat ze nu opeens dit wel zullen gaan zien......

frenkievee | 12-06-13 | 14:10

Interessant artikel over een spermabank voor bijen trouwens, op Joop... Benieuwd of die honing dan nog wel halal is...

Ja nee, geen mening | 12-06-13 | 14:01

terwijl het heel goed school is

da5id | 12-06-13 | 13:57

@frenkievee | 12-06-13 | 13:42

We hebben dus een 'moslim probleem'.... mail je dit even door aan de partijen in de 2e Kamer.... misschien vallen de schellen dan een keer van de ogen

Fatwabuster | 12-06-13 | 13:57

Even een stukje kop in het zand van een Sharia66-man op Nu.nl:
Voor D66-Kamerlid Paul van Meenen gaat het sluiten van Ibn Ghaldoun te ver. "We sluiten Albert Heijn ook niet als er wat gestolen wordt", aldus de D66'er.

Nee, maar als AH melamine door de melk mengt en rattengif als poedersuiker verkoopt, dan wel, he? Wat een stomme vergelijking.

Ja nee, geen mening | 12-06-13 | 13:56

@bas ooms53686289 | 12-06-13 | 12:45
Allicht niet op JOOP.
Die JOOPERS zitten daar allemaal met de vingers in de oren te roepen 'ik hoor je lekker niet tralala ik hoor je niet tralala' en dan wachten ze tot het probleem vanzelf verdijnt en achteraf geven ze dan de schuld aan Wilders.
Kortom de gebruikelijke tactiek van de gestaalde en gelaarsde roodhemd troepen.

copywriter | 12-06-13 | 13:54

@eljohnny | 12-06-13 | 13:16
De hele Nederlandse samenleving is in verwarring. De geesten zijn aangetast door het cultureel-marxisme virus, dat veel overeenkomsten heeft met computer-malware.

Wat we nodig hebben:
- firewall
- virusscan
- desinfectering
- backup strategie
- installatie van een behoorlijk bestuurssysteem

André van Delft | 12-06-13 | 13:53

Zelfs hier willen ze nog een financieel slaatje uit slaan;
www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article...
Dus, zoals die leraar het al zei; "Het is een klap in ons gezicht!"
Maw.. je slaat jezelf een gebroken neus en gaat vervolgens de schade verhalen op jezelf. strak plan. Debiel, maar strak.
En die 'forse strafmaat'.. rondt het geheel weer af op niveau Ibn.

Causa Sui | 12-06-13 | 13:53

O wacht, radio 1, ook D66 is een moslimpartij. Zelfde verhaal als over PvdA, 13:45, maar dan over D66 dus.

huh, ian? | 12-06-13 | 13:52

gewoon amerikaanse inlichtingendiend vragen.

In amerika mag het niet dus wel in europa buiten amerika.

Gewillige politici in nederland en europa verraden zelfs hun eigen moeder om in zadel te bijven

hunny | 12-06-13 | 13:50

Altijd klagen over discriminatie en achtergesteld worden. Dan komt er "eindelijk" een eigen Islamitische school, waar me zelf verantwoordelijk is voor de gang van zaken en binnen no-time is het een bolwerk van misleiding en bedrog. Duidelijk een voorbeeld van eens en nooit weer. Wat een afgang.

HEvD | 12-06-13 | 13:50

Nanninga belicht het nieuws goed, mag ook gezegd worden. Wat betreft de islamitische school; Fik erin

Johnny Rockets | 12-06-13 | 13:49

pieuwww, Paul van Meenen, kamerlid D66, beweert net op radio 1 dat het 'een incidentje is en geen enkele reden de school te sluiten', gelukkig, deurleupen mense

hetluis | 12-06-13 | 13:49

Aparte uitspraak van die Lidwien Gevers: "de meeste (leerlingen) die wij spraken die zeiden dat ze gewoon hard gestudeerd hadden". Maar wat zeiden die andere leerlingen dan? Gaven die een schuldbekentenis? Om nog maar te zwijgen over welke waarde je moet toekennen aan de uitspraak "nee ík was héél braaf hoor"! Prutsers...

Hendrikus van Amstel | 12-06-13 | 13:48

@Pa Cartwright | 12-06-13 | 13:24
Met een boerka.
Underkuffr.

plaszak | 12-06-13 | 13:47

Als de PvdA ooit, eindelijk, het licht gaat zien, is er nog steeds niks opgelost. Want als de PvdA ophoudt een moslimpartij te zijn, wordt de PvdA te klein om nog iets te betekenen EN komt er gewoon weer een nieuwe moslimpartij.

huh, ian? | 12-06-13 | 13:45

Waarom moeten die islamieten uberhaupt een eigen school? Plaats die school dan ook in dat woestijn waar ze vandaan komen!
am0rz | 12-06-13 | 13:35 |

Om dezelfde reden dat Katholieken, Protestanten, Gereformeerden etc. eigen scholen hebben: Vrijheid van onderwijs.
Het zou alleen mooi zijn, als dat nu allemaal teruggedraaid zou worden en er openbare scholen voor in de plaats komen om dit soort uitwassen tegen (proberen) te gaan.

frenkievee | 12-06-13 | 13:44

@natte krant | 12-06-13 | 13:02
Een beetje als in "Toen was geluk heel gewoon".

plaszak | 12-06-13 | 13:44

@de beer van de meer | 12-06-13 | 12:45
Pas maar op. Misschien is het wel besmettelijk.

miko | 12-06-13 | 13:44

Voor Nederland maakt het weinig uit, hier is het toch bagger op de kantoren wat extra bagger daarbij who cares. Echter, is het verstandig om internationaal de school te registreren bij deze en gene immigratie dienst. Dat ze er even rekening mee houden dat het meuk uit Holland is en dus de papieren gewaardeerd worden als in deze. Er zijn namelijk ook nog landen waar men de zaken wel serieus neemt.

No Mames | 12-06-13 | 13:43

-weggejorist-

frenkievee | 12-06-13 | 13:42

@ikdenkwat | 12-06-13 | 13:40
Die miljoen is gestoken in de kostbare retro-look van het gebouw en de matching busjes.

Causa Sui | 12-06-13 | 13:42

Er is ook nog een miljoentje zoek. Hmmm... hoeveel ak47-ers heb je daarvoor?

ikdenkwat | 12-06-13 | 13:40

André van Delft | 12-06-13 | 13:19 |
Bestuursvoorzitter Ayhan Tonca, gerespecteerd lid van het CDA in de gemeenteraad van Apeldoorn en prijswinnaar bij www.theovangogh.nl/bdw_11.html

CoffeePatch | 12-06-13 | 13:38

Opvallend overigens is dat in normale winkels de moslims ruimbaan krijgen om te werken en om op te gaan in de maatschappij. Hoofddoeken te over bij de Hema, de V&D en andere kleinere winkels en apotheken. Alle ruimte om uiting te geven in je achterlijke geloof.

Bij de islamitische winkels, zoals de slagerijen, zie je nooit een Nederlander werken. Ik hoef dus niet eens te vertellen dat er Nederlandse vrouwen werken zonder hoofddoek, want dat is niet zo. Er werken sowieso geen Nederlandse vrouwen in islamitische winkels. Alleen op islamitische scholen werken zo nu en dan Nederlanders.

Maar wij zijn racisten en wij discrimineren. Echt waar heur.

Mokum Kosher | 12-06-13 | 13:38

Waarom moeten die islamieten uberhaupt een eigen school? Plaats die school dan ook in dat woestijn waar ze vandaan komen!

am0rz | 12-06-13 | 13:35

Kan niet wachten, nu zal de linkse meute toch wel z'n excuus gaan aanbieden aan gans NL voor het feit dat nu definitief is aangetoond dat de multicurele samenleving niet bestaat en dit horrorexperiment finaal mislukt is. Met als gevolg weggegooide miljarden aan beleid en voorzieningen voor het experiment.Talloze gefrustreerde Nederlanders wiens rechten opzij gezet werden voor hen die studeren op de haat in de koran en ons liever vandaag dan morgen zien sterven.

slakkenzout | 12-06-13 | 13:35

*brekende klomp* D66-überlutser beweert as we speak op radio 1 dat Ibn Ghaldoun goede school is en dat hij zijn kinderen er heen zou sturen

hetluis | 12-06-13 | 13:35

Suggestie: vergelijk de resultaten van de herexamens met de eerste examens. Nu door onafhankelijke docenten...

hoevenpe | 12-06-13 | 13:34

Waar blijft Peggold om het allemaal goed te praten.

lulleficatie | 12-06-13 | 13:34

@Koonkluk Huis | 12-06-13 | 13:23
Oh oh oh... Heb jij ook op een ISG gezeten?

Het zijn pleonasmes die jij aanhaalt.

nl.wikipedia.org/wiki/Pleonasme

Een contaminatie is iets anders.

Mokum Kosher | 12-06-13 | 13:32

Fijne scholen. En dan gek opkijken dat ze moeilijk een stageplek kunnen vinden.

je postbode | 12-06-13 | 13:32

Islamofiel | 12-06-13 | 13:

Dat heeft net zoveel met "goedheid" te maken als de "goedheid" van een christen om je te willen bekeren. "Goedheid" is niets dan een bevestiging zoeken voor je standpunten en overtuigingen. En hoewel de PvdA al sinds begin jaren negentig telkens met de neus op de feiten gedrukt wordt, zijn ze bij die partij net zo bevattelijk voor nieuwe inzichten als de gemiddelde christen bevattelijk is voor de gedachte dat de aarde wel eens ouder zou kunnen zijn dan 6000 jaar.

Kortom, goedheid is eigenbelang en in het geval van de PvdA bestaat dat eigenbelang uit het zwak houden van de zwakkeren waarvoor ze zegt op te komen. Je zult er maar op stemmen en er nog trots op zijn ook...

stoethaspel | 12-06-13 | 13:32

Soms ik kijk naar NOS en PvdA en weet dat is goed. *facepalm²*

Stroopdoos | 12-06-13 | 13:30

www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenlan...

En:

"In vier vwo blijft Samir zitten. Vanaf dat schooljaar begint hij te spijbelen, vertelt Cor Meijer, leraar geschiedenis op het Cartesius. ,,In de winter van dat jaar was hij een tijdje weg door die reis naar Tsjetsjenië.'' De school wil Samir een tweede kans geven. Maar hij blijft spijbelen en haalt zijn toetsen niet in. ,,Hij had het druk, want hij had een meisje. Dachten we,'' zegt Meijer.

Aan het einde van het jaar adviseert de school hem naar vier-havo te gaan. ,,Dan zou hij tenminste snel een diploma hebben.'' Maar Samir wil naar een andere school en schrijft zich in op de islamitische scholengemeenschap Ghaldoun in Rotterdam. Docenten hebben nooit iets aan hem gemerkt, zegt Meijer. ,,Wij hebben ons vaak afgevraagd: hebben we zitten slapen? Maar zo'n gedrevenheid hadden wij nooit achter Samir gezocht. Bij ons was hij een rustige, beetje teruggetrokken, slimme jongen met een open gezicht, die sociaal handig was. Een leuke Amsterdamse knul.''

In soortgelijke bewoordingen praat ook H. Boufarid, directeur van Ghaldoun in Rotterdam, over hem. Wel probeerde Samir te spijbelen en had hij weinig aanspraak. ,,Dat kwam misschien door zijn klas. Daar zaten overwegend meisjes in.'' Samir had ook geldproblemen, zegt Boufarid. ,,Ik gaf hem soms iets om een broodje van te kopen.'' "
www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijf...

polt | 12-06-13 | 13:30

Goedheid pakt maar al te vaak verkeerd uit. Het wordt tijd dat de PvdA dat door begint te krijgen en niet doorgaat met nieuwe kansen rond te strooien.

Islamofiel | 12-06-13 | 13:27

@ Mark Smith 12:48

Ik zal never nooit meer op je reaguren omdat je een superieure reaguurder bent en ik nooit bij jou in de buurt kan komen. En laat me verder met rust. Jouw IQ is te hoog voor de gemiddelde reaguurder. Looft den Heer.

eerstneukendanpraten | 12-06-13 | 13:26

Is deze school niet het topje van de ijsbergsla?

slakkenzout | 12-06-13 | 13:26

Aan de Herengracht 54 te Amsterdam vraagt men zich noch immer af waar die haat jegens de Islam toch vandaan komt. Nou, ik weet het ook niet hoor, onbegrijpelijk ...

Hey Its me | 12-06-13 | 13:24

@ Parsons | 12-06-13 | 13:18
Hoe kom jij daar binnen dan?

Pa Cartwright | 12-06-13 | 13:24

Islam is dweilen met de kraan open. Een moslimase twitteraarster vroeg zich af waarom er steeds in de berichten gezegd werd dat het om de 'Islamitische' scholengemeenschap Ibn Ghaldoun ging. Idd. Die toevoeging is zo iets als 'witte' sneeuw, 'zwarte' negert,'linkse' Publieke Omroep. Contaminatie heet dat.

Rest In Privacy | 12-06-13 | 13:23

@ slakkenzout | 12-06-13 | 13:19
Welles

Pa Cartwright | 12-06-13 | 13:22

Ho ho ! Welke drie hard blokkende studenten ? Dat geloven jullie toch zeker zelf niet ?! Die staan daar te liegen of het in de koran gedrukt staat. Hoe hoger de borstelende wenkbrauwen reiken, hoe schuldiger ze zijn hoor.

RegseHippie | 12-06-13 | 13:22

@Parsons | 12-06-13 | 13:18
*bot ook.

Parsons | 12-06-13 | 13:22

Het topje van de ijsberg, onder de noemer de ander in de maling nemen voor eigen gewin.

blango | 12-06-13 | 13:22

Kijk om je heen.
-
Wij zijn een groot probleem.
-
En ieder etmaal, ieder uur, iedere minuut, komt een niet-aflatende stroom van analfabeten met middeleeuws referentiekader dit land verrijken.
-
En wij staan er bij en kijken er naar.
-
www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/in...

azoturie | 12-06-13 | 13:21

Tijd voor het invoeren van de meest recente Griekse bezuiniging.

NiceGuysFinishLast | 12-06-13 | 13:21

@Causa Sui | 12-06-13 | 12:59
"Bij een vergelijkende quickscan onder tachtig niet-islamitische scholen, waaronder ook ‘zwarte’ scholen met veel achterstandsleerlingen, werden geen malversaties aangetroffen. "
Het is in de onderwisjwereld dus wel degelijk een typisch islamitisch probl, pardon... kwaliteit!; malverseren :)

Causa Sui | 12-06-13 | 13:21

Je zult mij niet horen zeggen dat het WEER ALLOCHTONEN zijn. Ook niet dat deze allochtonen ons haten vanuit de islam. Echt niet, ik zeg dat nooit.

slakkenzout | 12-06-13 | 13:19

En de beerput word maar groter en groter!

Kippendiefje | 12-06-13 | 13:19

(via @Gregorius & @OlifaNT)
Natuurkundeleraar Ibn Ghaldoun op non-actief = thuis blijven met behoud van salaris! www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/doc...
De klokkenluider kwam in de cel, en één van daders in de watten. Dit is Nederland 2013, mensen. Bea bedankt.

André van Delft | 12-06-13 | 13:19

Dat zo'n school bestaat is al ongehoord.

Karig Hutje | 12-06-13 | 13:19

<blockquote class="twitter-tweet"><p>Op onze school zijn ook 3 Franse examens gestolen xdd</p>&mdash; Jessicaaa. (@Dopestweezyx) <a href="https://twitter.com/Dopestweezyx/status/344488693739974656">June 11, 2013</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

polt | 12-06-13 | 13:19

@André van Delft | 12-06-13 | 13:06
Ik ken de As Siddieq van binnen. Daar worden, net als bij Ibn Ghaldoun, honderden kinderen opgeleid om ons te *haten* tot op het bod. En wij financieren en faciliteren dat. Spijkergek.

Parsons | 12-06-13 | 13:18

Leuk zo'n middelbare school die fraude institutionaliseert. Meteen prima voorbereid op het Nederlands uitkerings- en toeslagenstelsel.

Muggenmepper | 12-06-13 | 13:18

Ben benieuwd welke gevolgen dit heeft, over deze club is al zo veel te doen geweest. Misschien opnieuw geen enkele consequentie. Tot nu toe had niemand (van de plucheplakkers) de ballen die tent voorgoed op te doeken.

natte krant | 12-06-13 | 13:17

@ niemand specifiek | 12-06-13 | 13:12 |
Waar dat geld aan wordt uitgegeven, kan ik je ook niet vertellen.
Het vermoeden dat het niet in taalonderwijs wordt gestoken, is echter vrij sterk.

Kapitein Sjaak Mus | 12-06-13 | 13:16

Hm, de site www.ibnghaldoun.nl lijkt malware te verspreiden...

eljohnny | 12-06-13 | 13:16

het is geen wonder, in elk moslimland zijn ze erin geslaagd om het hele land te veranderen in een grote puinzooi. niks dan rommel, troep en autowrakken. alles wat door deze imbecielen wordt aangeraakt verandert in een grote klerezooi.

jan den hollander | 12-06-13 | 13:16

@ KollenbergSittard | 12-06-13 | 13:07
Zó achterlijk vind ik het eigenlijk niet.

Waar elders kan jouw zoon of dochter tenslotte de middelbare school met een VWO diploma afsluiten?

Pa Cartwright | 12-06-13 | 13:15

Zouden die inmiddels levensgevaarlijke nooit onderhouden krakkemikkige busjes met die gekantelde achterwielen waarin de pareltjes werden vervoerd inmiddels al zijn afbetaald?
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/acht...
lucratieve melkkoe
"In de praktijk verzorgde de gemeente Roermond dit vervoer. SIS Helmond verstrekte in 2000 een lening van 45 duizend euro aan de Stichting Leerlingenvervoer voor de aanschaf van enkele busjes. Van die lening was tijdens het inspectie-onderzoek nog niets terugbetaald. "

Causa Sui | 12-06-13 | 13:13

@mezelf volgt=volg

niemand specifiek | 12-06-13 | 13:13

@Strohond | 12-06-13 | 12:45

Die zijn op zomervakantie. Een maand of 3. Ik denk dat het nieuwtje er wel af is als ze weer gaan uitzenden.

Biff Eagleburger | 12-06-13 | 13:13

Tjongejonge wat een stelletje haatzaaiende kortzichtige reaguursels hierboven nou toch weer.

Ik zal het jullie dan nog maar eens uitleggen.

Een Islamitische school onderwijst de leer van Allah zoals die aan Mohammed (cohf) openbaard is. De grootste wijsheid die een mens kan opdoen, is dus opgeschreven in de heilige koran.

Deze kinderen kènnen die koran en verdienen dus alleen daarom al een beter diploma dan al die ongelovige honden-kinderen die hun tijd verdoen aan wiskunde, natuurkunde en Frans. Vooruit, scheikunde kan nog omdat je daarmee bommen kunt leren maken en daarmee de Boodschap van Vrede wat extra kracht kunt bijzetten.

Iedereen die wat anders zegt is een racist en moet opgesloten worden. Ik neem aan dat Ibrahim Wijbenga daar binnenkort wel een voorstel toe doet.

vraagstaart | 12-06-13 | 13:13

Ik heb met open mond gekeken/geluisterd naar de NOS rapportage, welgeteld 0 kritische vragen.Alle scholieren hebben zo hard gewerkt, de docenten zijn er echt kapot van en hadden geen idee, en de kluissleutel was niet gestolen maar 'verloren'. Niemand die even doorvraagt over de vele dingen die totaal onlogisch zijn en stinken naar complot. Iets zegt me dat dit op het Willem Barentszlyceum wel was gebeurd.

H.Stiglitz | 12-06-13 | 13:13

Tja, alle scholen hebben wss. misstanden

De school waar ik mijn opleiding volgt komt elk jaar opnieuw met een rekening van 120-150 euro zonder aan te geven waar dit geld aan uitgegeven wordt, als we dit niet betalen wordt er gedreigd met een deurwaarder, het was pas totdat wij de wet erbij pakte waarin stond dat hun kenbaar moesten maken waar het geld voor bedoeld was, ineens kregen we opnieuw een factuur die niet boven de 30 euro uitkwam, de eerdere rekeningen waren teruggestort.

Dit jaar is al de 3rde keer dat ik de rekeningen mee maak en de 2de keer dat de rekeningen zijn terug gestort.

Zelf heb ik ook al het idee dat ze zoiets hebben van 'wie betaald is mooi meegenomen, wie niet betaald bedreigen we en wie oprecht klaagt krijgt z'n geld terug zodat 'ie stil blijft.'

Ga alsjeblieft door met scholen aankaarten als de storm van deze school voorbij is.

niemand specifiek | 12-06-13 | 13:12

Na lang zoeken bleek de verdwenen sleutel achter het doosje Tolerantie te liggen.

Rest In Privacy | 12-06-13 | 13:11

De NOS mengde de berichtgeving met beelden van een andere scholen. Beelden van Ibn Ghaldoun zijn er wel zoals gisteren te zien was bij K&B. www.eo.nl/tv/knevelenvandenbrink/artik...
(na de reclame spoelen naar 6:40)

CoffeePatch | 12-06-13 | 13:11

The saga continues... Star Wars is er niks bij.
Wat mij nog het meest boos maakt is dat die tyfus PvdA en NOS het simpelweg niet willen horen en zien, nee hoor, we geven ze nog een kans!
Dit volk is gewoon moraal kapot en deaud.

CornholioNL | 12-06-13 | 13:10

@Eric Blair | 12-06-13 | 13:07
Dat klopt! Maar dat is het punt ook niet. Het punt is dat de school en de leraren we waarschijnlijk van op de hoogte waren en dus hadden moeten ingrijpen. Dat heeft de school, de leraren en de gemeente dus niet gedaan.

Dat is het punt.

Mokum Kosher | 12-06-13 | 13:10

@KollenbergSittard | 12-06-13 | 13:07
En toch worden de meeste uitkeringstrekker.

Humpf | 12-06-13 | 13:10

Ik boycot de Nederlandse cultuur ook zoveel als ik kan. Die alinea beschrijft de problemen in het algemeen, waar deze school ongetwijfeld ook mee te maken heeft.

Comfortabel | 12-06-13 | 13:10

De website van Ibn Ghaldoun is ondertussen ook gehacked en bevat volgens Google malware. Goh, de wachtwoorden zeker bij de sleutels bewaard?

odulator | 12-06-13 | 13:10

Kijk, een portie journalistiek. Me dunkt.

Fred van Ria | 12-06-13 | 13:09

@André van Delft | 12-06-13 | 13:06
Dat ziet die vrouw verkeerd. Het is een ultieme uiting van respect. ha ha ha..

Wie gaat er dan ook op zo'n school werken?

Mokum Kosher | 12-06-13 | 13:08

Hoe achterlijk ben je als je je kind aan een 'islamitische scholengemeenschap' laat 'studeren'?
Ze kunnen hoogstens solliciteren bij de bazaar of de HELLAL-slagerij Ali Bin Tali of koffiehuis Mohemmed Akbar.

KollenbergSittard | 12-06-13 | 13:07

Als ik en mijn matties van de middelbare de kans hadden gehad om examens te stelen hadden we het ook gedaan.
Niet omdat we geen zin hadden om te leren of te dom waren, maar gewoon, omdat het kon.

Eric Blair | 12-06-13 | 13:07

@chevyeddy | 12-06-13 | 12:38
Nee hoor, dat is jouw beperkte fantasie. Let maar eens op, er komt iets heel creatiefs uit straks...

Petrus Poortwachter | 12-06-13 | 13:07

Zucht. Weet iedereen nou nog steeds niet dat moslims volgens hun eigen, door ons, pardon de PvdA zo gerespecteerde wetten naar hartelust over alles wat ze willen mogen liegen en bedriegen tegen niet-moslims?

huh, ian? | 12-06-13 | 13:07

De NOS heeft alleen als taak kritisch te zijn over Geert en andere staatsgevaarlijke elementen met een afkeurbare mening.
Over de Madrassa van de Boze Profeet(PvdA) niets dan multiKul en hoera.

Jan Passant mk2 | 12-06-13 | 13:06

As Siddieq school Amsterdam, vorige milennium:

,,De regels. Zelfs de tanden van de kinderen leden er onder. Ik mocht bijvoorbeeld geen plaatjes met poetsinstructies aan de wand hangen; die waren te vrolijk. Het enige wat er aan de wand hangt zijn Arabische spreuken. Op een dag liep ik met de jongens van groep 5 (acht jaar) naar mijn praktijklokaal om hun tanden te bekijken. Maar een van de bestuursleden hield me tegen: nee, nee, zei hij, een vrouw hoort jongens niet zo te benaderen. Dat mocht dus niet meer. Ik weigerde een hoofddoek te dragen en moest dus van het bestuur maar een operatiemuts op mijn hoofd doen. Na verloop van tijd werd het strenger - op een dag kwam ik op school en toen hing er een handgeschreven bordje 'vrouwen achteringang'. Ze kijken op vrouwen neer, zo eenvoudig is het.''
retro.nrc.nl/W2/Nieuws/1998/12/05/Vp/z...

André van Delft | 12-06-13 | 13:06

How do I reach these keeeeeeeds!?

Napoleon I | 12-06-13 | 13:04

@Sebnalak | 12-06-13 | 12:52
Dat klopt.

Parsons | 12-06-13 | 13:04

@frank87 | 12-06-13 | 13:02
De truk van Ibn Ghaldoun is veel leuker: geef een Vmbo-ert een VWO-diploma.

Veestbeest | 12-06-13 | 13:04

@ Oeloeboeloe | 12-06-13 | 12:44
... En daarvan dermate opgewonden raakt dat er meteen een taalfout in de betreffende zin staat....

Kapitein Sjaak Mus | 12-06-13 | 13:03

Kennen jullie die truc om gezakte VWO-leerlingen alsnog een HAVO-diploma te geven?
Oh, sorry, dat is legaal.

frank87 | 12-06-13 | 13:02

Stel je eens voor dat Nederland deze culturele verrijking had moeten ontberen. Waar waren we dan gebleven?!

natte krant | 12-06-13 | 13:02

Iedereen maar zeuren dat die school dicht moet. Dat lijkt me nogal logisch. Maar ik wil strafrechtelijke vervolging zien. Fraude, valsheid in geschrifte, misschien wat omkoping. Bij deze zaak moeten toch enkele mensen voor een paar jaar achter de tralies.

Veestbeest | 12-06-13 | 13:00

Het valt mij op dat de leerlingen van die school allemaal zo perfect Nederlands spreken.
Kennelijk hebben zij daar toch nog iets geleerd.

vauban | 12-06-13 | 13:00

-weggejorist-

Antwan12 | 12-06-13 | 13:00

De NOS heeft Joop.nl al links ingehaald.

Stroopdoos | 12-06-13 | 12:59

ongetwijfeld nog maar het topje van de ijsberg. Haal die beerput maar helemaal open, maar ja, er zal wel weer veel gedraaid worden, een dure commissie met Cohen benoemd worden en er verandert niets

kees1960 | 12-06-13 | 12:59

Ik moet er niet aan denken dat de mensen met zo'n nep diploma ooit in het kabinet of bij de top van de NS komen.
Dan gaan ze allemaal verkeerde beslissingen nemen.

Willem van Rood | 12-06-13 | 12:59

Het eveneens gesubsidieerde blogje Sargasso, dat er normaal gesproken als de kippen bij is wanneer er morele vingertjes in de lucht gestoken moeten worden, heeft niets maar dan ook niets gepubliceerd. Zelfs de standaard mantra, de christenen doen het ook, is voor de verandering eens volledig afwezig. En ook Breedveld zwijgt...

stoethaspel | 12-06-13 | 12:59

Ik ben zo moslimberichten moe
"Verlangt naar de twee weken vakantie in borisov in juli"

Zatkniss | 12-06-13 | 12:59

@crk | 12-06-13 | 12:51
pappen en jaaarenlang nathouden he, dat gaat gisten en ineens ontploft het in je smoel en in die van die slapjanus inderdaad.
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/acht...

Causa Sui | 12-06-13 | 12:59

Blijft maar 1 ding over voor bedrijven: als je iemand aan wilt nemen moet je zelf maar een examen afnemen. De veiligste manier om iemands kennis testen.

God Zelf | 12-06-13 | 12:58

Als gelovigen onderwijs net zo serieus zouden nemen als het indoctrineren van jonge schaapjes met religieuze fabeltjes.
Dan zou het nog hoopvol stemmen. Maar nee. Het lijkt me een redelijk uitgemaakte zaak. Schaf art 23gw af. Het is 2013!

Not Muhammad | 12-06-13 | 12:58

Vanochtend in het Radio-1-journaal fileerden onze objectieve journalisten fijntjes de wethouder die de school wil sluiten. Hij had niets meer in te brengen.

whetherthouwouldbe | 12-06-13 | 12:57

Alle examens van afgelopen 10 jaar maar ongeldig verklaren, school sluiten, leraren ook hun diploma/licentie afnemen. Afgestudeerden met een baan daarvan de werkgever informeren over het feit dat hun diploma niet meer geldig is.

Zo niet, stop dan maar met die examens, papiertje is dan echt waardeloos.

Gerrit Funny | 12-06-13 | 12:57

Toevoegsel aan mijn post van 12:37:
Het moet zijn 'revenge is a dish BEST served cold'.

Dit schreef ik met in mijn gedachte de tegel van medereaguurder @Crapyshirts | 31-05-13 | 17:11 |:
"Ik probeer al jarenlang anoniem contact op te nemen maar niemand die geïnteresseerd was.
Iedereen dacht dat ik gek was.
Ik probeer niemand zwart te maken. Ik ben opzoek naar gerechtigheid. Hun hebben mij gediscrimineerd en volgens hun was ik maar een "part-time" moslim."

Simon de Danser | 12-06-13 | 12:57

Turkije schijnt booming te zijn wat economie betreft. De leerlingen hebben daar vast een schitterende toekomst voor de boeg.

Mokum Kosher | 12-06-13 | 12:57

Kolonistatie 2.0 - rechtbanken, raden en scholen overnemen voor allah, op ONZE kosten.
Zie hier de baten van nederlands naiviteit.

poli | 12-06-13 | 12:56

Ik vind het trouwens wel logisch dat de school geen geld meer had voor een nieuw slot.
Er moesten per slot van rekening nieuwe magazijnen worden bijgebouwd om alle dozen Tolerantie® in te kunnen opslaan.

das_Freudenmädchen | 12-06-13 | 12:56

Al die moslims met een echt diploma worden al niet serieus genomen op de arbeidsmarkt, omdat ze vaak de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn. Naar nu blijkt kunnen we dus ook twijfelen aan de algehele waarde van hun diploma. Helaas voor hen is er tegenwoordig onvoldoende laaggeschoold werk in Nederland. In de havens van Noord-Afrika en het Arabisch schiereiland is dat anders. Ik denk dat ze dat eens zouden moeten overwegen. Het was ongezellig en geen succes, tot nooit meer ziens.

Boerenbrandtlul | 12-06-13 | 12:55

Fransisco van Jole heeft het glazuur van zijn tanden gebeten (wat er nog zat dan) dat GS weer met een skoep komt, terwijl zijn PvdA promotiesite niet verder komt dan copy/paste van oud nieuws.

funkyd | 12-06-13 | 12:54

Wat is leuk vind is het Ibn Kaput nu een soort dagelijks feuilleton is waarbij er telkens weer een pleistertje van de zwerende puist wordt afgetrokken. PR disaster met hoofdletter D voor islam-onderwijs. Mooi man.
*tevreden achterover leunt en volgende aflevering afwacht.....

ole guapa | 12-06-13 | 12:54

Oh de NOS?
Een dag geen moslim is een dag geen nieuws.

das_Freudenmädchen | 12-06-13 | 12:53

Scholen beter allemaal openbaar maken>> strikte scheiding tussen school en religie.
Weg met die religekken die er niks van kunnen.

Terpen-tijn | 12-06-13 | 12:53

@ crk | 12-06-13 | 12:51
Maar z'n haar zat wél goed, vond je ook niet?

Pa Cartwright | 12-06-13 | 12:52

Ik heb in 25 jaar tijd in 5 landen in 3 continenten gewerkt (Europa, Afrika, Azie) en overal waar ik met moslims in contact ben gekomen en mee heb samen gewerkt is er 1 grote gemene deler.... Ze liegen allemaal! Ieder continent, ieder land, ieder persoon.. ZE LIEGEN.

Sebnalak | 12-06-13 | 12:52

Zouden ze op Ibn Ghaldoun ook het oud-Hollandsche spreekwoord leren : "hoe harder je in de stront roert...."

God Zelf | 12-06-13 | 12:51

Gisteren blauw gelachen en groen en geel geërgerd (KvdB) om die hanswort uit rotterdam die onderwijs in zijn portefeuille heeft. Deze man wist niks, had zelfs geen benul waar de examens op internet werden aangeboden (lachend: ik heb er niet naar gegoogled) en hij heeft zich ook nooit afgevraagd waarom deze school na jaren van misstanden opeens de uitblinker van Nederland was. OETLOL!

En dan beweren dat de leiding van de school maar moet opstappen na dit incidentje. Steek hand in eigen boezem en pleurt zelf dan ook op; het IS jouw verantwoordelijkheid en als het je invloed te boven gaat (want hier gaat den haag over) lijkt me pijnlijk duidelijk dat je functie niks toevoegt. En als je toch niks te melden en te beslissen hebt, schuif dan ook niet aan in een programma.

crk | 12-06-13 | 12:51

Persoonlijk niets tegen op gekleurde medemensen maar kom op, wees realistisch laten we als Nederlanders gewoon opnieuw beginnen. Wie gaat ermee naar ... m.youtube.com/watch?v=JYbRZhymD5A

Shadow112 | 12-06-13 | 12:50

Samir A studeerde natuur/scheikunde op Ibn Ghaldoun. Ik studeerde Lego op de kleuterschool.

Pretzel Logic | 12-06-13 | 12:49

Alle examenuitslagen uit vorige jaren moeten ook ongeldig verklaard worden, want er werd al jaren gejat uit de kluis.

Terpen-tijn | 12-06-13 | 12:48

@ steyn geel | 12-06-13 | 12:45
"Maar niet heus"

Oh wacht, het is woensdagmiddag.

Pa Cartwright | 12-06-13 | 12:48

eerstneukendanpraten | 12-06-13 | 12:39
Klopt, Mohammed heeft hier net zo veel te maken als je buurvrouw. Wat is je punt? Of wilde je een paar plusjes?

Mark Smith | 12-06-13 | 12:48

Go GS GO !!

Mammeloe | 12-06-13 | 12:47

Het is dweilen met de kraan open met dit soort islamitische scholen.
De vader van een van de verdachte scholieren is nu natuurkundeleraar, maar was een aantal jaren gelden betrokken bij de subsidiefraude van bijna 1 miljoen euro, waarvan de scholieren naar Mekka gingen, onterecht gratis geld dus.
Dus de stekker er inderdaad heel snel uittrekken en vooral niet luisteren naar de vertegenwoordigers van de Linkse kerk, want die zullen, opgezweept door hun kiezersvolk dat voornamelijk uit niet westerse allochtonen bestaat, wel weer moord en brand roepen en de politieke dooddoeners discriminatie & racisme van stal halen.

Schweinchen Dick | 12-06-13 | 12:47

te = ze uiteraard

de beer van de meer | 12-06-13 | 12:45

Fijn dat Pownews hier nu aandacht aan kan besteden als de andere omroepen het nalaten.

Strohond | 12-06-13 | 12:45

Stom verbaasd... Maar niet heus. Op rotten, toekomstige terroristen

steyn geel | 12-06-13 | 12:45

En nog steeds geen woord op Joop.nl

bas ooms53686289 | 12-06-13 | 12:45

Moslims zijn echt verdorven. ze doen alles om hogerop te komen. Ook al tarten te hiermee alle normen en waarden, en nog belangrijker: regelgeving!
uiteraard zijn er een paar die het wel kunnen, maar het is de tegenovergestelde wereld.
waar in de westerse wereld een kleine groep uitschot het verziekt voor de rest, kunnen bij die zand-apen de kleine groep goeden niet compenseren voor de 99% uitschot.
walgelijk volk

de beer van de meer | 12-06-13 | 12:45

Ik heb me ook laten vertellen dat er lijfstraffen zijn voor meisjes die geen doekje dragen!

Einde van de Domheid | 12-06-13 | 12:44

"... dat GeenStijl als eerste publiceerde..."

Nanninga is ook niet vies van een beetje autocunnilingus.

Oeloeboeloe | 12-06-13 | 12:44

waarom horen we niets van ABOUTALEB de burgemeester, die aangesteld door toedoen van Woutertje BOS ( daarmee ben je de klos), de zgn redder van de banken met 40 miljard EURO. nerghens voor nodig geweest maar zijn vriendje ZAL zit weer goed met 800.000 per jaar. Ja we gaan de banken met winst verkopen!!!proest. ABOUlaadklep doet alleen de openingen van winkels en feesten in Rotterdam als een echte PVDA figuur

frenchy | 12-06-13 | 12:44

Vroeger had je zo'n reclame die mensen waarschuwde voor bos- en heidebranden. Dan zag je iemand onvoorzichtig doen en ging het hele bos in de fik.

Die persoon eindigde dan met de magische woorden:

"Kan ik er iets ghaldoun?"

Mokum Kosher | 12-06-13 | 12:43

Elke keer weer stuitend om te zien hoe de NOS slaafs kruipend blijft doen om de schrijnende misstanden in de islam en alles wat er mee samenhangt.

sinar2 | 12-06-13 | 12:43

Haha, vanochtend ging het er al over op Radio Veronica dat de NOS wel wegbezuinigd kan worden, RTL doet het allemaal stukken beter en neutraler. (alhoewel zij ook nog links zijn.)

"Aanzetten tot haat, aanzetten tot discrimineren van christenen en joden. Aanzetten tot het boycotten van Nederlandse cultuur." En als dat niet op scholen gedaan wordt zijn er genoeg huishoudens waar ze dit alles gewoon door blijven pushen. Ik bedoel maar, kindjes van Iraanse afkomst die tegen hun klasgenootjes zeggen dat het zijn slaven worden als ze oud zijn? Dat hebben ze écht niet van een vreemde! (en dit was in 1996, toen ik ook nog jong was)

En de PvdA zag dat het goed was.

LangeTijdGeleden | 12-06-13 | 12:42

Mooi, net zo lang blijven roeren in die pot tot het hele zooitje opgedoekt is.

Peillood | 12-06-13 | 12:41

Goed dat deze misstanden en feiten worden aangekaard door geenstijl. In de mainstream media zul je deze details nooit te weten komen. Stel je toch eens voor dat de waarheid aan het licht komt. Niet bepaald bevorderlijk voor de multiculti-maatschappij die onze linkse wegkijkvrinden voor ogen hebben.

OpperGek | 12-06-13 | 12:41

De NOS is niets meer dan een propaganda machine. Nieuws wordt vooral op politieke waarde geschat en als het de hoge heren niet bevalt, dan krijgt het volk het niet te zien, of er wordt een alternatieve realiteit geschetst. Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet.

Merkava | 12-06-13 | 12:40

Gezien de uitstekende resultaten van die school verwacht ik binnen dat ze binnen een paar jaar een nobelprijskandidaat hebben geleverd.

uninvited guest | 12-06-13 | 12:40

Verder een prima school hoor.

yamahaha | 12-06-13 | 12:40

Sneeuw is meestal wit en in de sahara ligt zand.

Hellsmurfje | 12-06-13 | 12:39

Lekker Nanninga, blijf maar stevig roeren in die vieze beerput.

Is er al contact gelegd met reaguurder `Crapyshirts`?

Absoluut niet waar | 12-06-13 | 12:39

Hup open die beerput.

snakeplisskin | 12-06-13 | 12:39

Het is de schuld van iedereen, behalve die van Mohammed, de kinderneuqer.

eerstneukendanpraten | 12-06-13 | 12:39

De O in NOS staat al jaren voor objectief. Dat is algemeen bekend. Dat de S staat voor subjectief, doet daar niets aan af.

Strohond | 12-06-13 | 12:39

Nu kan toch echt de enige conclusie nog zijn; stekker eruit!

chevyeddy | 12-06-13 | 12:38

Zoals ik vannacht al zei: Hoe toevallig is het dat er in Nederland één islamitische middelbare school is. En dat er precies bij die school de examens worden gelekt. Dit terwijl er 650 middelbare scholen in Nederland zijn. Er zullen vast ook wel moslims op de andere scholen zitten. Maar ik denk dat op het moment dat je moslims dus hun eigen gang laat gaan in hun eigen 'club' dat je dan middeleeuwse taferelen krijgt. Laat ze lekker gewoon naar een openbare school gaan en zorgen dat ze wat manieren worden bijgebracht.

deboerenlul | 12-06-13 | 12:38

Kritische, objectieve journalisten bij de NPO.... dat moeten we niet willen.

Rest In Privacy | 12-06-13 | 12:38

@Ibn Ghaldoun
'revenge is a dish served cold'

Simon de Danser | 12-06-13 | 12:37

Waar rook is, waait het niet.

An die ARBEIT | 12-06-13 | 12:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl