Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geen bloemen voor Ritsma!

Als ik een bedrijf zou hebben dat in de markt gezet moet worden dan zou ik het wel weten. Ik zou sponsor worden van Rintje Ritsma. Over een jaar zijn de winterspelen in Turijn en Ritsma gaat nóg maar eens proberen aan dit evenement mee te doen. Niet met zijn huidige ploeg TVM maar met een nieuwe kleine ploeg. Ritsma wil weer belangrijk zijn in een ploeg en dus begint hij er maar weer zelf één. Voor de prijs van een paar reclameborden bij een modale eredivisieclub kun je ook Rintje Ritsma een jaar sponsoren. Dan zou ik het wel weten. Ritsma is een garantie voor maandenlange publiciteit. Ook al is hij 34 en ook al komt hij er natuurlijk niet meer aan te pas. Zelfs als hij naar huis geschaatst wordt door een jongen van 18 jaar weigert Ritsma te capituleren. In Sportpaleis De Jong meldde hij twee weken geleden met droge ogen: "Er worden geen tijden gereden waar ik van schrik!" Terwijl de Fries sinds 1999 amper meer een persoonlijk record heeft verbroken. "Ik zie geen groot afscheid voor me", zei hij ook en dus gaat hij nóg een jaar door.

En de sportliefhebber moet het weer weten ook, want Ritsma was een kampioen. Het is net als met de saaie Henk Angenent. Angenent is een eenvoudige boer, net zo spannend als een vaas zonder bloemen. Maar hij is wél de laatste winnaar van de Elfstedentocht en dus staat hij in de publiciteit, omdat de media moeilijk afscheid kunnen nemen van grote kampioenen. Zelfs als ze uit een nietige sport als het schaatsen komen en hun beste prestaties uit de vorige eeuw stammen. Iedere scheet van Ritsma is nieuws en deze affaire zal ook weer breed uitgemeten worden. Pleur op! Is iedereen vergeten dat Ritsma op het NK slechts zevende werd?

Kijk Ritsma geef ik geen ongelijk. Hij is verslaaft aan het leven als broodschaatser. Prima toch, je reist de hele wereld af, je verdient een hoop geld, je komt op televisie en jaarlijks dienen zich weer nieuwe leuke schaatssters aan die nodig wegwijs gemaakt moeten worden! Bovendien wat kan Ritsma behalve schaatsen? Het is hetzelfde met Bart Veldkamp. Veldkamp reed het WK vorige week met vraagtekens op zijn pak omdat hij geen sponsor heeft.

Conclusie: hij betaalt zijn sport liever zelf dan dat hij thuis blijft. Ritsma zou dat ook doen. Ben je dan nog een topsporter? Is dat zielig? En waarom blijft de schaatsliefhebber dan onvoorwaardelijk geïnteresseerd in hen?

Natuurlijk zullen Veldkamp en Ritsma niks meer winnen, daarvoor zijn ze te oud en opgebrand. Maar toch lachen ze ons vierkant uit. Zij hebben meer van de wereld gezien, avonturen beleeft en hotelkamers en vrouwen gedeeld dan alle stijlloze GS-reaguurders bij elkaar. Misschien gaan ze wel samen verder op weg naar Turijn, dat zou het vinden van een sponsor alleen maar makkelijker maken. Marketingtechnisch moet je in een snel vergrijzende maatschappij toch iets kunnen met dit duo. Of zitten ze echt te slapen bij Old Spice, Depend, Kukident, Viagra of bij die pensioenfondsen. Ritsma en Veldkamp hebben nog wel een pensioengaatje te dichten. Ze gaan door tot ze erbij neervallen en over twintig jaar komen ze misschien wel met een klapvariant van deze uitvinding. Ik vind alles best als ik het maar niet allemaal hoef te horen, zien of lezen. Kan de media deze heren van een rustige oude dag laten genieten? Schaatsen in stilte.
Geen bloemen, geen bezoek.

Reaguursels

Inloggen

Rintje Sanex Ritsevla had al jaren geleden met zijn sport schaatjeover moeten stoppen!
Immers met zijn Sanex producten is hij alleen maar langzamer gaan rijden,hij had beter reclame kunnen maken voor EPO!

nummertje | 15-02-05 | 11:50

Met de D's en de T's Switchmode zijn de columns van SlamDunk! wel de moeite waard, ik moet er om lachen en dat heb ik allang niet meer met de columns van "Neanderthaler" Kouwes. Dat gezeik over spelling. Als iedereen een IP-ban zou krijgen na een spellingsfout, waren er geen columnisten meer en waren er ook bijna geen reaguurders meer. Kunnen we het gewoon over de inhoud van de column hebben? Is er iemand die een schaatsvariat van deze kan maken?
www.scootmobiel.be/images/products/PRE...

Sunnygirl | 15-02-05 | 09:00

Multi Mea Culpa. Gsus dacht dat iedereen inmiddels wist dat de d's en t's mijn handelsmerk zijn. Al ver voor Kouwes de interpunctie liet voor wat ie was...

SlamDunk! | 14-02-05 | 23:17

Lol@Jean!

Dodo | 14-02-05 | 22:09

Veldkamp en Ritsma schaatsen beter dan jij kunt schrijven, slamdunk.

Jean | 14-02-05 | 20:43

@Berry: Spuit 11 ;)

@Dom blontje: Bitch! Nu zit ik dat stuk straks weer 10 keer te lezen om naar andere spelfouten en grammaticale onzin te zoeken.. .. hoe fout...

jpschadde | 14-02-05 | 20:40

Hij is verslaaft?
*stopt met lezen*

berry | 14-02-05 | 16:51

Maar de vraag blijft: wie schreef dit stuk?

Was het Jaap Stalenburg, het hoofd communicatie van de TVM-schaatsploeg? Of toch die achterbakse corpulente ex-basketballer/"journalist" van Studio Sport met voorheen die Noorse trui? Zeker jaloers dat hij Rintje met knappe vrouwen zag bij al die buitenlandse wedstrijden.

Rooter | 14-02-05 | 16:47

Veldkamp is nog altijd de beste Belg. Veldkamp is tevens de enige Belg. Waarom schaaten Belgen niet?

merrlin | 14-02-05 | 15:21

seniliteit is een ouderdomsverschijnsel

pruuske | 14-02-05 | 15:04

Dat Rintje nu zijn eigen ploeg wil starten is een brevet van onvermogen. De essentie van topsport is dat je presteert en als je niet presteert, dan speel je geen eerste viool in een ploeg. Maar dat moet Rintje als geen ander weten. Dat je lol in je sport hebt en dus nog niet aan stoppen wil denken, daar heb ik begrip voor. Een sponsor die een ex-topschaatser, waarvan de houdbaarheidsdatum al ruim verlopen is, nog steeds een contract geeft wegens eerder bewezen diensten, is een sponsor die mij duidelijk maakt dat het een sociaal bedrijf is, waar mensen als sociaal worden behandeld. En dat is een mooi visitekaartje naar klanten. Maar Rintje schijnt niet helemaal te snappen wat medemenselijkheid en solidariteit is. Kom op Rintje, hoop dat je een goede manager en/of adviseur hebt, die je duidelijk maken dat dit niet handig is. Zeker niet als je nog niet eens een ploeg hebt. Het is een trap na aan een sociale werkgever, en je eigen ruiten ingooien bij nieuwe sponsoren. Ik hoop dat iemand je dat duidelijk maakt. Dit zijn geen acties van een top-schaatsers in de herfst van zijn carriere. Dit is een actie van een ongeleid projectiel. Dat wordt hard zoeken naar een goede sponsor. Je hebt van SlamDunk! al een potentieel rijtje gekregen waar je als oude schaatskoning nog van meerwaarde kan zijn voor het bedrijfsimago. Doe ik er ook nog een rijtje bij:

* www.anbo.nl/
* www.erectieproblemen.nl/
* www.kenniscentrum-ouderen.nl/
* www.kenniscentrum-ouderen.nl/
* www.ouderenhulp.nl/
Met een beetje geluk en de juiste sponsor (www.practicomfort.nl/nederland/index.h...) kan Rintje snel doorstoten om de titel Nederlandse Kampioen Scootmobiel nog voor 2006 te veroveren. Maar ik zou liever "TVM's pensioenwegwijzer" op mijn schaatspak hebben staan dan "Depend Boy met plasgoot en onzichtbare vleugels".

@ Phil.T.Ritch
Het COC of dan ook een potentiele partner.

Sunnygirl | 14-02-05 | 14:59

@ jpschadde
Als je alle spelfouten en grammaticale missertjes in de GS-posts wilt aanduiden, dan ben je nog wel even bezig.
En om op je vraag terug te komen: dat zou alleen maar meer "spuiten 11" opleveren aangezien je 'die andere' (alsof er maar 2 fouten in staan) al genoemd had.

Dom blontje | 14-02-05 | 14:41

@Dom blontje: Is blontje ook niet met een d ;)? Of zou het je geniale woordgrap zijn?

Die Filo is niet de eerste spuit 11, er waren er al 3 of 4 (waaronder ikzelf). wat ik me echter afvraag; waarom zeurt er niemand over die andere fout? Kunnen de lezertjes er maar één ontdekken?

Ambroos Wiegers moet beter zijn best doen. Dat was toch de spelcheckdude?

jpschadde | 14-02-05 | 14:28

Tis een arogante lul, maar wel met een hele behoorlijke staat van dienst en dito bankrekening. De dames en heren van het moment mogen hem nog steeds dankbaar zijn dat hij commercieel is gegaan en zo de knuppel in het hoenderhok heeft geflikkerd. Maar eerlijk is eerlijk er is een tijd van komen en heel duidelijk ook een tijd van gaan. Nu ik dit type bedenk ik me dat hij wel de koning van het terugkomen is. En wie gaf er een cent voor Rintje in het Zandstra tijdperk, hij heeft daarna toch 4 WK's en 6 EK's gewonnen (uit het hoofd). Falko was na 2 jaar opgebrand.

TeeCee | 14-02-05 | 14:24

@ Filo
Ze noemen jou ook wel eens "spuit elf"?

Dom blontje | 14-02-05 | 14:08

Hmmm, weet niet of Ritsma echt niet meer kan schaatsen. Hij had natuurlijk veel 'buitenechtelijke' activiteiten. Denk dat z'n motivatie ook zeker parten speelde.

Laatste keer dat ik 'm zag schaatsen was met een nauwelijks hersteld [gebroken?]been, hij startte een beetje lullig.

Moet wel zeggen dat veel mensen met zittend werk al voor zoiets een paar weekjes thuisblijven. Ritsma niet.

Hij is altijd wel een karaktermens geweest. Die leeftijd hoeft ook niet alles te zeggen; Adri v/d Poel ging ook te lang door maar z'n concurrenten waren blij met z'n pensioen...

Schaatsen is daarentegen wel explosiever en dan spelen lagere testosteronwaarden je eerder parten, ja.

Maar ik zou 'm nog niet uitvlakken.

mrXL | 14-02-05 | 14:04

Wat maakt het uit, of Ritsma van wat Amerikanen verliest, of dat wat anderen uit de jongere generatie hetzelfde bereiken ?

ikkezeidegek | 14-02-05 | 13:55

Arme Rintje,
Vroeger was die nog de Beer uit Lemmer.
Nu zuigt al zijn training de levens zappen uit z'n ooit sterke lichaam.
Nu is hij de schlemiel van Tytsjerksteradiel. Dat is nog erger dan de Beer van de Meer, alias Bolle uit Zwolle, alias Lek van Pec.
Waarom gaat die niet Darten.

AsInOOG | 14-02-05 | 13:16

Snapt niemand van jullie waarom die Ritsma doorgaat? Hij geilt op het zien van zo'n strakke schaatskont voor hem tijdens de trainingen. Blijkbaar is hij uitgekeken op de achterwerken van zijn huideige ploeggenoten en is hij wel weer toe aan iets anders.

GWU | 14-02-05 | 13:15

Mooi, ik zoek nog iemand om te sponsoren. 8-).

topique | 14-02-05 | 13:09

wat is een 11 stedentocht ze hebben bij piet paulusma 12 steden . met deze zachte winters kunnen ze wel een 12 zwemstedentocht houden . sponsor roze stijl rookworst , schaatsen is zo 2004

web_grazer | 14-02-05 | 13:00

Ouwe lullen moeten weg!

Keigod | 14-02-05 | 12:58

"is verslaaft" met een t? Heb je geen grammatica-check?

Filo | 14-02-05 | 12:54

@hoeheterhoepeter

nederlanders zijn gewoon nuchter en voor hen telt de mens achter de sporter. dus in jouw ogen moet je wat gepresteerd hebben om iets te betekenen..

maar hier zijn we gewoon stijlloos, realistisch en bot

zelfmoordcommando | 14-02-05 | 12:53

@Evil D
Hoeveel dat grapje gaat kosten weet ik niet, en ik ken het budget van GS ook niet. Maar volgens een prachtig rechts marktprincipe zakt de prijs naarmate het langer duurt tot Ritsma een sponsor vindt. Wellicht kan GS (desnoods in combi met PinkRoccade of andere 'roze' bedrijven) over een tijdje voor 1 appel en 1 ei op de eerste rang (nou ja, het blijft Ritsma) zitten.

Phil.T.Ritch | 14-02-05 | 12:49

@sunnygirl gewoon licht ontvlambaar ;)

Lucifer | 14-02-05 | 12:47

Dit is weer echt iets Nederlands. Overal ter wereld worden sportmensen op handen gedragen, ook als ze niet zo best meer presteren. Hier zetten we ze op GS voor lul. Voor zijn leeftijd zet Rintje nog steeds wereldtijden neer, maar ja, hij steekt zijn kop uit boven het maaiveld en dan moet die eraf. Lekker makkelijk hoor. Vraag je zelf eens af wat jij allemaal gepresteerd hebt?

hoeheterhoepeter | 14-02-05 | 12:46

Hee Meki kan je ook schaatsen?

Pannie | 14-02-05 | 12:43

Schaatsen is puur fysieke gesteldheid en die loopt op de leeftijd van ritsma al terug. Bij voetbal komen ook andere aspecten om de hoek kijken. En zij kunnen zie bergkamp nog wel eens een ewedstrijdje overslaan, hij speelt altijd super wanneer hij wel speelt. Ook stralen dit soort figuren gezag uit naar teamgenoten. Wat heb je hieraan bij schaatsen... nx dat is gewoon trainen en zo hard mogelijk.

bambam11 | 14-02-05 | 12:37

@Phil.T.Ritch: wat gaat dat kosten dan, zo'n grapje? Past wel mooi in het plaatje, GeenStijl Chips, GeenStijl merchandise, GeenStijl Schaatsploeg...

Evil D. | 14-02-05 | 12:37

Ritsma ijst steenhard!

Derhalve | 14-02-05 | 12:37

@ Lucifer 14-02-05 @ 12:0
Aangebrand of afgebrand?

Sunnygirl | 14-02-05 | 12:37

Waarom gaat GS hem niet sponsoren dan? Ritsma in een mooi roos pak, GS-logo op de borst, en achteraf in interviews in zijn roze shirtje met dito petje. Prachtig man.

Phil.T.Ritch | 14-02-05 | 12:32

@huh
chappeau... maar dan goed spellen... CHAPEAU

zelfmoordcommando | 14-02-05 | 12:30

rintje.. his ego is writing checks his body can't cash

zelfmoordcommando | 14-02-05 | 12:28

Meki, chappeau.
Een comment van 2 woorden, waarvan 1 fout gespeld, je overtreft jezelf. We leggen de lat weer een treetje hoger.

Huh..? | 14-02-05 | 12:23

'Hij is verslaaft aan'
'Zij hebben meer van de wereld gezien, avonturen beleeft'

Juist ja Slammie, bijna. Je hebt in feite wel gelijk, maar als Ritsma gewoon wil blijven schaatsen; moet ie dat zeker doen. Sommige voetballers gaan toch ook te lang door (Frank&Ronald de Boer ofzo) en zelfs basketballers snappen het niet altijd (Die 3e keer Jordan vond zelfs jpschadde overdreven).

Het eerste deel van je column heb je natuurlijk behoooorlijk gelijk, maar wat zou zo'n Ritsma dan van een sponsor krijgen? Wat kost een reclamebordje bij een modale eredivisieclub?
Ik weet wat het kost om HOOFDsponsor te zijn van een basketballvereniging, en dat er geen hond is die daar ook maar iets van geld instopt. Volgende column maar een enorme hoofdsponsorwerving voor www.grasshoppers.nl? SlamDunk!, vertel jpschadde eens, hoe krijgen we naast het damesbasketball, ook ons herenbasketballteam in de eredivisie?

Met een budget van ?200.000 kan je al 5 negers uit Amerika laten komen om hier te basketballen. SlamDunk! als coach, en winnen die eredivisie. Maar, welke gek pompt er 2 ton in basketball :)?

jpschadde | 14-02-05 | 12:15

Pffft... Sportsponsoring: bak geld voor je naam op een muts of shirtje van iemand die een spelletje doet waar veel mensen naar kijken.

Lijkt me dat een internetbannertje of rijden met 'n url op je bedrijfswagens meer oplevert. En schaatsen (plus Elfstedentocht) is zoooo 1980.

superlutser | 14-02-05 | 12:14

optieften met al dat schaatsen, leg maar gras in het tialf

bambam11 | 14-02-05 | 12:13

ja waar is ie?

D-F | 14-02-05 | 12:08

Moie column

Meki | 14-02-05 | 12:05

Zij hebben meer van de wereld gezien, avonturen beleeft en hotelkamers en vrouwen gedeeld dan alle stijlloze GS-reaguurders bij elkaar.

Spreek voor jezelf wil je?

Lucifer | 14-02-05 | 12:04

Ach... Ritsma en Veldkamp zullen waarschijnlijk falen, maar ik moet het nog zien bij de andere Nederlanders.. De enige waar je redelijk zeker van kunt zijn, zijn Wennemars en Nijenhuis.. Kramer pakt ook nog wel een medaille of wat mee maar verder overschatten we onszelf moeiteloos met loze medaille-voorspellingen... USA en Duitsland zullen een hoop 1,2,3-tjes halen ben ik bang (bang??)

PNCO | 14-02-05 | 12:03

@Myself

Beter: het Heintje Davids effect
Is van alle tijden , dus nieuws onder de zon:

Bep van Klaveren
Joop Zoetemelk
Jan Jonbloed
Simon Tahamata
Bettine Vriesekoop

Style Councillor | 14-02-05 | 12:02

Was dit niet meer een topic voor Starf*cker geweest?

dnuts | 14-02-05 | 11:56

Mooie column

Frids | 14-02-05 | 11:55

Erg lange definitie van cynisme. Dat kan korter.

TheRealShowstopper | 14-02-05 | 11:55

VerslaafT?

Rest In Privacy | 14-02-05 | 11:54

Wel bijzonder om te gaan voor de titel 'afgang van Turijn'.

Kakbouter | 14-02-05 | 11:53

Hij is verslaaft......
Hee goed!
(f7)

Noodles | 14-02-05 | 11:53

Tis pijnlijk.
Aan de andere kant, je eigen sponsor zijn is wel weer stoer. Dan hou je naar mijn mening wel echt van je sport.
En voor de Belgen doet Veldkamp het nog steeds goed.

Geis | 14-02-05 | 11:53

wie is Ritsma?

fronthouse | 14-02-05 | 11:52

Sporters die te lang doorgaan, dat levert altijd wel een paar pijnlijke momenten vol leedvermaak op. Dus heren en dames sporters, vooral niet stoppen op uw hoogtepunt, maar vooral doorgaan, wij toeschouwers willen ook wat te lachen hebben.

JackRandom | 14-02-05 | 11:52

Afscheid nemen is moeilijk, het Bart Veldkamp syndroom

Style Councillor | 14-02-05 | 11:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen